oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. június 09. 06:30,  Döbbenetes volt hazatelepülni 539 komment

2017. június 09. 06:30 Határátkelő

Döbbenetes volt hazatelepülni

Sándor öt év Ausztria után költözött vissza Magyarországra, és ha azt mondom, meglepte a magyar valóság, akkor nem mondtam semmit. Mégsem vág neki még egyszer, a poszt végén azt is elárulja, miért.

Te is hazaköltöztél? Hogyan élted meg? Maradsz, vagy visszamennél megint? Jelentkezz a hataratkeloKUKAChotmail.com címen!

vasut_sin_foto_pixabay_com_jingoba.jpg

„Régóta, 2013 óta készülök erre az írásra, volt, hogy feladtam, nem írom ki magamból, volt, hogy elkezdtem, aztán hagytam a fenébe. Miről akartam írni? Arról milyen volt hazatelepülni.

Igazából ezt egy szóval leírhatnám: DÖBBENETES. És ez a döbbenet mind a mai napig megvan. Mi van itt, mi lett itt?!! Nem intézem el egy szóval, kiírom magamból, mert szétfeszít, egyszerűen nem bírom. 

Elöljáróban hozzáteszem, tisztában vagyok vele, ez az én meglátásom, tapasztalataim, történéseim az én szemszögemből, tehát szubjektív. Más emberek másképp élik meg, mást látnak, ám az is motivált, sokaktól hallok hasonló véleményt. 

Honvágyam volt 

Jöjjön maga a történet: több mint öt év ausztriai élet után települtem haza, hiába volt az anyagi jólét, honvágyam volt, a munkám jellege miatt alig jutottam haza (nekem kevés volt), a munkaadómmal volt egy sajnálatos konfliktusom, a magyar beosztottaim miatt természetesen (fúrtak), ez ugyan rendeződött, de már nem volt a régi a munkaviszony. 

Közben megismertem egy csodálatos embert, akiben igazi társat reméltem, ez is húzott haza. A munkaadó azonban a történtek ellenére is ragaszkodott hozzám, annyira, hogy felajánlotta, menjek Magyarországra, és kihelyezi a munka egy részét oda, folytassam ott, amit eddig. Maradt az osztrák fizetés, és hazajöhettem. 

Ki ne vállalta volna? Beleugrottam. Majdnem ráment az egészségem, Elhagytam a szakmám a végén, fél év kellett, amíg utána emberileg, pszichésen, fizikálisan újra hasonlítani kezdtem önmagamra. 

Elkezdtek kinyírni 

Ahogy megérkeztem és elkezdtem a munkát, a magyar konkurens kollégák azonnal elkezdtek ócsárolni, amelyiknek volt hozzá kapcsolati tőkéje ellehetetleníteni, keresték a kontaktust a tulajdonossal átvegyék a helyemet. 

Mivel ez egy elég szűk szegmensű szakma, könnyű volt szabályokat, előírásokat megváltoztattatva akadályozni engem, különböző lehetetlen kitételekkel ott nyírni, ahol lehet. 

Ehhez csak adalék volt a speciális magyar viszonyok, egy áru rendelését követő beszállításánál neked egész nap ott kell lenni, berakodásnál, szállításnál, kirakodásnál, így is meglopnak, ugyanazon a telepen ugyanaz a bérlemény neked teljesen más szerződéssel kapható, mint a „csókosoknak”. 

Ha a füledbe jut egy jó beszerzési lehetőség, hiába a te ajánlatod a legelőnyösebb, mivel állami az eladó, helyetted nyomott áron a „csókos” kapja meg, és később kiderül, ő nem is fizetett sem akkor, sem később… stb... stb… 

Röpke alig több mint egy év alatt felőrlődtem, tönkrementem, a fentebb említett állapotba kerültem. Törvényszerű volt szinte, hogy hibázzak. Megtörtént. Nagyot. 

Ugyan részben volt csak az én szakmai, emberi hibám a tulajdonos vesztesége, tisztáztuk is, de innentől az addig általa figyelembe nem vett Magyarországról neki ellenem írt névtelen, de volt nevesített is, levelek, hírek is szerepet kaptak. 

Ismét romlott a viszonyunk. Változtatni akart az anyagi feltételeken, ezt én jó alkalomnak láttam és leszámoltam. A munkát átadtam a kevés közül az egyik konkurens kollégának, aki nem ártott nekem, ez neki az életet jelentette, pont tönkrement volna, lelki megnyugvást és némi pozitív lezárást jelentett nekem, önmagam és az osztrák tulajdonos felé is. 

A magyar valóság 

Ott álltam a magyar valóságban munka nélkül (2012-ben). Azért írtam magyar valóságot, mert ugyan addig is itthon voltam, de külföldi munkaadóval, jövedelemmel. Nagyon más. 

Lehet emberileg, szakmailag már kóstolgattam a hazai főztöt, de egzisztenciálisan egy teljesen más világban éltem, nem beszélve arról, hogy a magyar állampolgárt érintő bürokrácia is alig simogatott meg addig. Más, nagyon más. 

Ezért olvasom röhögve a kintről okos mindent szépnek látók „azemberekittahülyék” (na jó ebben is van valami) típusú véleményt, meg a kinti nyugdíjjal ide, haza települő nyugdíjasok, ide települt aktív külföldi állampolgárok okosságait. 

Na, szóval munkát kellett keresnem. Ugyan külföldről folyamatosan hívtak több helyről, de én itthon akartam maradni. Élj veszélyesen! Fűtött a kalandvágy! :D Szembesültem visszatelepülésem okán a magyar állami bürokráciával (hihetetlen volt, mindenhová iromba papír paksamétákkal rohangálsz, a hivatali dolgozók néha még nálad is tájékozatlanabbak, vicc.) és kezdődött a munkakeresés, negyven felett. 

A szakmámon kívül, ahonnan ugyan csak voltak magyar ajánlataim, de oda nem mentem. Azt hiszem, érthető, mehettem volna csicskásnak azokhoz, akik addig nyírtak, vagy sunyin nézték, de anyagilag sem voltak annyira csábítóak, hogy ezt meglépjem. 

Félezer kiküldött önéletrajz, semmi eredmény 

Természetesen gyorsan elvégeztem más képesítést adó tanfolyamokat, amiben azért tapasztalatom volt. Mit mondjak? Elküldtem vagy 500 életrajzot, ebből kb. 10 visszajelzést kaptam, ezekből 5 helyre hívtak személyesen. ebből az ötből három kamu volt (szerintem azok senkit nem akartak felvenni), két helyen már ott voltak bent előttünk a csókosok, akiket felvettek utána gondolom. 

Minket, verebeket, csoportban betereltek a cég területére, kicsit elszórakoztak velünk, aztán egy „majd értesítjükkel” kidobtak, a csókosok, akik már bent vártak, maradtak tovább. 

Nem vagyok hülye, voltam vezető, én is intéztem munkaerőfelvételt, hamar átlátok a dolgokon. Nem adtam fel, ezek után még megértem, hogy a munkaközvetítő kiküldött olyan helyre, ahová darust kerestek, nekem targoncás képesítésem volt, minőségellenőrt kerestek, én raktárosnak jelentkeztem a munkaközvetítőnél... stb… 

„Miért jött haza?” 

Meg a magyar munkafelvételi. Gyerekek! Mint az ovi! Kérdések: „Mit tenne, ha mi felvennénk, de három hónap múlva kap egy másik ajánlatot dupla ennyi fizetésért?” – bazdmeg, profi nem tesz fel ilyen kérdést. 

„Miért jött haza?” - ezt mindenhol minimum háromszor feltették. „Tervezi, hogy visszamegy?” – dettó, mint az előbbi. A kedvencem!!!: „Ideges ember maga?”. Vagy: „Mit csinál, ha a főnöke vagy egy kollégája kiabál magával, vagy egy kollégája megüti, gúnyolja, stb.?” Óvoda. 

És a „Mi nem tudunk annyit fizetni, mint a kinti bére volt!” Na eeeezz!!! Bazdmeg, ha nem mondod, hülyén halok meg! 

A munkahelyekből, ahol dolgozni kellett volna, összesen egyet láttam az összes behívásból, az egyik csókos helyen, akkor is csak elhaladtunk mellette. A felvételeken gyakorlati rész ugyan csak egyszer volt, az is az egyik csókos helyen, csináltak egy kis házi tesztpályát, az udvaron az ottani dolgozók, főnökeik körbeállták és röhögték, mit csinálunk ott. 

Vagy a másik. Kis pufi 20 éves HR-es csaj, aki végig a körmét reszelte, elém tett egy tesztet, kb. egy 7 éves értelmi szintjének megfelelőt, és amikor megkérdeztem a munkakörről, a végzendő munkáról, kiderült, arról fogalma sincs, olyat soha nem is látott. 

Ez ment egy évig. Aztán protekcióval elhelyezkedtem (2013). Állami cég. Ne tudjátok meg. Ami pénz itt elfolyik, amilyen közép- és felsővezetők itt vannak, és a közvetlen alárendeltjeik… Csak a feltétlen lojalitás számít. Vicc. 

De magyar viszonyok közt jól keresek, ehhez mérten a munkám kevés, főleg a rossz szervezés miatt. Igaz stressz van, a korrupció okán használhatatlan új beszerzésű gépek és segédeszközök miatt, meg a kontraszelektált, a munkához nem értő, de azt megtervező felső vezetők csodás munkatervei, munkaköri leírásai miatt. Ez van. 

Ilyen ma Magyarország 

Amúgy ilyen az egész ország. felül a buta korrupt, gerinctelen, velejéig romlott bűnözők, pszichopaták, középen gátnak a birkacsorda, lenyomva alulra a kreatív, tenni akaró embereket. 

Akik vagy végtelenségig frusztráltak attól, hogy nem a megfelelő helyen vannak, és hogy kik vannak a helyükön. Vagy elmennek, vagy megdöglenek a pszichés okokból szerzett betegségeikben. 

A közélet egy mocsáron úszó szemétbánya. A társadalom a bűnözők által hergelt, terelt véleményformáló (pl. szavazataikkal) csorda által ellehetetlenített, megosztott, hektikus káosz, teljesen működésképtelen, olyan, mint magyar társadalom nem létezik. 

A gazdaság? Színtiszta papíron létező statisztikai lufi. Addig fújják, amíg kidurran, és akkor lesz itt nemulass. Hazai ipar nincs. Mezőgazdaság nincs. Egyáltalában hazai termelés nincs. 

Van pár multi, szinte mind autóipari, kereskedelmi (élelmiszer áruházláncok), a raktáraik, meg ehhez a fuvarozás. Esetleg a földrajzi helyzetünk miatt logisztikai cégek még, de ez utóbbiak szerintem csengenek lefele. 

A bérek mesterségesen alacsonyan tartottak, magas a munkanélküliség, szerintem a közmunkásokkal, feketemunkásokkal, a rendszer által nem nyilvántartottakkal minimum 10% (2017). 

(Ahogy szerintem nem 500 000 ember ment el innen az utóbbi tíz évben, hanem több mint egymillió, és ezért tényleg egyre szembetűnőbb a megfelelő munkaerő hiánya.) 

Az egészségügy tényleg egy rom, személyes tapasztalatom egy betegség okán: nővér nincs, aki van, kizsigerelt, agyonterhelt, orvos nincs, szakorvos főleg. A felszereltség lepusztult, hiányos, és a várólisták... Egy rákosnak itthon semmi sansza. 

A magyar politika? 

Gazdasági bűnözők, elmebetegek, bábuk, vásári komédiások tróger hada, akik ellopják egy ország vagyonát, tönkreteszik az itt élők életét. Ezért felelniük kell.  És mind, kivétel nélkül. 

Volt kommunista felső középvezetők, az ő, vagy középvezetőik gyerekei, volt besúgók, titkosszolgák. Vagy az új generáció? Karrierért, pénzért mindenre képes, érzés, elv, tudás nélküli pszichopaták. 

De a birkák megvédik bégetésükkel őket, a csorda összezár az akolmelegért. Aki itt változást akar, annak semmibe kell venni a birkákat, a normális emberekhez kell szólnia, és nem csak ígérni, valóban börtönbe kell csuknia az elmúlt 27 év felelőseit, vissza kell szerezni a bűnözőktől az ország vagyonát. 

Van ilyen erő? Valami már mocorog a mélyben, nekem is van lieblingem, de a kétmillió birka erős gát, pedig ha 18-ban nem, akkor lehet soha, és szerintem lehet, hogy soha. 

De ha igen, itt az emberek el sem tudják képzelni, utána mi jön, amikor kiderül, a király meztelen volt, csak a lopott ruha takarta, amit vitt is magával. Ha vesztenek, ezek nem fogják könnyen adni, üvölteni fog a birkahad, jönnek majd újra a kopaszok, lesz itt TV székházostrom megint, utcai harc, ki tudja mi. 

És az emberek csodát várnak és nem értik, ebben ők is hibásak, csodák meg nincsenek. Ezek képesek lesznek tönkre tenni az országot gazdaságilag csak visszajöhessenek, akár a börtönből. Nagyon, nagyon nehéz lesz. 

Akkor miért vagyok itt? 

Mert itt boldog vagyok, a párommal mi elvagyunk mindennek ellenére, ő nem akar menni, és nagyon én sem mennék már. Szeretem a Hazám, benne a kevés barátom, a tájait, az éghajlatát (bár ez most nem kedvemre, változik :), az ízeit, illatait, szeretek magyarul írni beszélni. 

Magyarul beszélni a gondolataim, és nem mint idegen nyelven a gondolataim szavakba szedve. Itt a szívem, mindig itt volt. És reménykedem. Hátha. Ha lesz változás, én ott leszek! 

És tőlem kegyelmet ezek ne kérjenek, nem lesz, a birkáknak meg kuss, vagy akkor majd mehetnek el ők. Bár ez a bamba csorda nem kell sehol, kipróbálhatják majd migránsként. :)

Mert ez az ország egyszer talpra áll. Él itt vagy 5-6 millió jó ember, és elment innen vagy 1,5 millió. Egyszer összefognak, egyszer lesz, aki irányítja őket. Remélem, megérem. Elég a rabszolgaságból a hazugságból, a bambák bégetéséből, a tolvajok táncából.”

HÍRMONDÓ

Kerttől a hajóig – munkák Svédországtól Ausztriáig

A hét utolsó munkanapján felvillantjuk egy svédországi munka lehetőségét, de aki más irányba indulna, az válogathat ausztriai és németországi munkák, valamint egy hajós lehetőség között is. Részletek itt.

Hatalmasat bukott Theresa May 

Elvesztette abszolút többségét a kormányzó brit Konzervatív Párt az előrehozott parlamenti választásokon. Viszont a jelek szerint az ellenzék sem tud majd kormányt alakítani.

Ki süti idén a lángost a Balatonnál?

Mint már évek óta mindig, idén is súlyos problémát okoz a Balatonnál a gyakorlattal rendelkező szakemberek hiánya. Elsősorban szakácsból, pincérből, eladóból állnak nagyon rosszul.

A roamingnak annyi, de érhetnek meglepetések 

A jó hírt alighanem már mindenki tudja: alig egy hét múlva, június 15-től megszűnnek a roaming-díjak az Európai Unión, illetve az Európai Gazdasági Térségen belül. Csakhogy akad pár dolog, amire érdemes figyelni.

Durva különbségek az európai nyugdíjakban 

Az ember azt gondolná, hogy minél nyugatabbra megy, annál kisebb a különbség a nők és a férfiak nyugdíja között. Őszintén szólva eléggé meglepő, hogy ez nem így van, sőt!

(Fotó: pixabay.com/jingoba)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország hazaköltözés

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr5712580421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

inteligencs elenzeki 2017.06.11. 08:40:28

@Andy73:

"Az egész mese csak arra kellett, hogy birkázhasson egyet."

Ennyi.

Én is itthon élek, de csak egyet tudok mondani, 2010 óta javult a helyzetem. Pedig nem vagyok csókos.
Birka nem vagyok, csak tudok mérlegelni. Ennyi.

inteligencs elenzeki 2017.06.11. 08:57:32

@Midnight Run:

"Kiváncsi lettem volna, ha 2016-ban Orbán nyer, hogy kezelték volna a krízist."

2016-ban még nem volt krízis a világgazdaságban, csak nálunk, amit a szocik okoztak a felelőtlen költekezésükkel.
2010-ben viszont a globális recesszióhoz nálunk még hozzá adódott az államháztartási csődközeli állapot, amit viszont a Fidesz megoldott, és növekvő pályára állt az ország.
Uniós forrásokból ? Lehet, de legalább ez van, mert a jelenlegi kormány helyre tette a költségvetési hiányt, így legalább hozzáférhetünk az EU-s pénzekhez.

Ez van.

01234567 2017.06.11. 09:24:18

@Comte de Gippaud: Ha tudsz mérlegelni leírnád konkrétan miben javult a helyzeted? Ezt azért kérdezem mert szerintem a dolgozó osztálynak Magyarországon a 80-as évek közepe óta folyamatosan romlik a helyzete, a középosztálynak a 90-es évek közepe óta (olyan mint alsó középosztály szerintem meg is szűnt), az egészségügy lemaradt a fejlődésben minimum 20 évet, a személyzeti, és ebből is fakadó szakmai problémák az utóbbi öt évben az összeomlás határára juttatták, a szociális háló a 2000-es évek eleje óta folyamatosan szakad szét, bizonyos érintett rétegeknek teljesen megszűnt, a bérek vásárló ereje szerintem egy általános 40%-os béremeléssel érné el a 80-as évek végi szintet, Maga a hazai gazdasági termelés szinte megszűnt, a mezőgazdaság (egy még 20 éve is mezőgazdasági alapú országban) gyakorlatilag nem számottevő, a környező országokhoz viszonyított 90-es évek eleji behozhatatlannak tűnő versenyelőnyünk sokkal szemben mára hátránnyá változott, ez Lengyelország, Szlovákia, sőt már Románia tekintetében egyszerűen döbbenetesek, a magyar gazdasági mutatókat olyan összetevők generálják, amik hosszútávon vagy tarthatatlanok, vagy a külső függés miatt örök béklyót, nem hogy előnyt inkább hátrányt jelentenek. Az elméleti fejlesztések, beruházások gyakorlatilag semmilyen gazdasági értelemmel, jövőre mutató haszonnal nem rendelkeznek, sőt a jövőben inkább gondot jelentenek. A falusi élet mint létforma bizonyos régiókban a vegetációt jelenti, a kisvárosi az örök függés vegetációja....Tényleg érdekel a te verziód. Talán budapesti nagyvállalkozó vagy? Mert pl. őket megértem ha ezt a rendszert éltetik, főleg ha pártkötődés is van.

01234567 2017.06.11. 09:33:41

@Comte de Gippaud: erre pedig azt mondanám a Gyurcsány okozta államcsődtől az általam nem szeretett Bajnai kormányon keresztül az EU mentette meg az országot és állította egy attól távolodó pályára, erre a hullámra ült rá Orbán nagyon helyesen, csak röpke fél-egy év után elkezdte ebből a saját zsebét tömni, és tömi mind a mai napig a befolyó pénzekből. Apropó: szerinted nem kellene egy áfa csökkentés? Miért nincs? Szerinted nem segített volna a devizahitelesek válságán az euró bevezetése? szerinted miért nincs? Szerinted a MNB a devizahitelesek tragédiáján keresett pénzt miért nem azok megsegítésére fordította a kormány? Szerinted az elkonfiskált manyup helyett milyen alternatívája van azóta a nyugdíjkérdésre a kormánynak azon kívül hogy negyedévente meglebegtetik tíz év múlva nem lesz nyugdíj? Szerinted a mai helyzetben a valóban ötletes (de valójában falls) TAO rendszert és az ott elherdált pénzeket nem az egészségügyben kellett volna felhasználni egy oda kitalált ötletes rendszerrel? Magyar oktatás?

Bredpitt Monika 2017.06.11. 09:36:52

@01234567: Ennyi hozzászólót már rég láttam itt!!!!!!

Úgy látom, te is nagyjából arra jutottál, amire én. Ha valaki ennyire itthon akar élni, akkor tenni kell valamit. Drukkolok neked (a hozzászólásokat nem olvastam végig, de valami olyasmit látok, hogy politizálni fogsz).

Az kemény dió. Én csak szavazó szinten politizálok, de érdekes látni mi történik most. Szerintem nagyon is megmozdíthatóak az emberek. Most beszélgettem a Parlament előtt Hadházy Ákossal és Szél Bernadettel................Hadházy nagyon bizakodik, úgy látom.

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 09:41:35

@01234567: a làzadàs kizàrt addig a pontig,amîg az èrtelmesebbje elmehet legàlisan dolgozni màshovà. Most viszont mar akkora az elvandorlas,hogy munkaerohiannyal szembesulnek,tehat piszkos kis politikai alkuk szuletnek,hogy aramoljon visszafele a nepesseg. Na ebbol mar tenyleg lehetne nepharag.

A magyar tortenelem soran olyan veres leszamolasok voltak,hogy csak azok eltek tul,akik,behuztak fuluk- farkuk, megalkudtak,ez az embertipus maradt fenn. Csodat ne varj.

En ugy gondolom a kormanyokra ugyanugy igaz,amit a munkahelyi vezetokrol irtal.

Kormanyvaltastol meg nem lett jobb soha,egyebkent.

Ahhoz,hogy valtozas legyen,lenyegesen szelesebb retegeket kene lecserelni egy kormanynal.

Morgo1229 2017.06.11. 09:44:25

Ausztriaban is osszeferhetetlen voltal. Itt is az vagy. Tarts onvizsgalatot. Tehat mindenki hulye. Minden szar. Hm. A cimkezes hogy itt ez szar meg az szar. Tamaszd ala konkretumokkal. A kerdes az HR-tol jogos volt. Ideges vagy. Ha itt latszott a posztodbol akkor az interjun is latszott. Es visszaertunk a kezdoponthoz. Valami veled nincs rendben. Onvizsgalat. Alazat. Onismeret. Turelem. Sok sikert.

01234567 2017.06.11. 09:54:30

@Bredpitt Monika: Azért ha lehet hivatásos politikus nem lennék...bár most ha muszáj bármit.....ötletekkel, cselekvéssel segítek egy pártot. Nem parlamenti. :) Az LMP egy akkora és olyan lehetőséget rontott el ami 20 éve nem volt a magyar politikában. :( Innen nekik nehéz lesz. :( Bár van remény! :)

01234567 2017.06.11. 09:57:43

@vöribaba: Teljesen egyet értek. Ez a mondat pedig az egyik teóriám hogy miért ilyen itt a társadalom! :"A magyar tortenelem soran olyan veres leszamolasok voltak,hogy csak azok eltek tul,akik,behuztak fuluk- farkuk, megalkudtak,ez az embertipus maradt fenn." :)
Annyi talán ha sarokba szorítják a magyar társadalmat akkor azért harap, lásd 56.

01234567 2017.06.11. 10:11:55

@Morgo1229: Annyira összeférhetetlen voltam, a mai napig tartják velem az osztrák és egyéb nációjú onnan eredő kapcsolataim a kontaktust, ha kint járok mosolyogva ugranak a nyakamba, még az a norvég beosztottam is akit alkoholizmusa miatt kirúgtam a mai napig "istenít", igaz ennek, nekem köszönheti hogy jó útra tért, a volt munkaadóm akiről itt írtam már kétszer keresett meg hogy nem mennék vissza, sok más ottani ajánlattevőn kívül. Az egyik osztrák kollégám onnan a kevés barátaim egyike...stb.. Értsd meg nekem ott csak a magyar beosztottaim egy részével volt problémám, és egy másik részükkel hogy a szarkavarók ellen nem álltak ki, nem értem kellett volna, később ők is megértették saját maguk miatt. akkor már hiába sírtak. Itthon pedig mikor haza jöttem egyfelől azokkal volt konfliktusom akik fúrtak puszta irigységből, a tipikus magyar vamzerekkel volt konfliktusom, és a munkámból eredően amit én vállalkozóként csináltam a vállalkozás alapját képező telep, és a vállalkozáshoz szükséges rendszer működtetéséért felelős állami vezetőkkel. Ez utóbbinál a konfliktus forrása az volt hogy a telep és a működési rendszer során teljesen a kádári mechanizmusokat alkalmazták, elavultak voltak, egyszerűen versenyképtelenek. Én pedig láttam hogy nyugaton ez hogy megy és minden fórumon kiálltam a változtatásért. de akkor nekik oda lett volna a milliós fizetésű semmittevő állásuk. Így meg azóta megy is tönkre az egész. Ha ehhez hozzáadjuk hogy nekem nem tetszik a mostani politikai rendszer (igazából nekem 40 éve egyik sem) és ez neked összeférhetetlenség akkor az vagyok. amit a HR-es dologról írtál meg szimpla marhaság. HR-es vagy ? :D Vagy fideszes? Mert ezekben az esetekben amit nekem javasoltál inkább te fogadd meg.

zrx_xzr 2017.06.11. 10:14:22

@vöribaba: sztem az ember nem munkát keres, hanem fizetést :D az meg Mo-n nincsen (csak kapcsolatokkal)

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 10:14:43

@01234567: az osztrak tarsadalomrol is irhatnal egy picit. En eddig repulovel jartam haza,de a kozbiztonsag romlasa ota atutazom Ausztrian es nagyon tetszett,lehet,hogy tudnek ott is elni. Feltunt,hogy sok a magyar.

Bredpitt Monika 2017.06.11. 10:25:35

@01234567: A Schiffer belátta valószínűleg, hogy nem , nem lehet más a politika. Neki vannak elvei és nem akart összeállni senkivel, ezért elvonult. Mást nem is tehetett.

Amit a Hadházy csinál, az nagyon fontos, a legfontosabb most.
Ő mondta ki, hogy Al Capone is lebukott végül,nem azért, mert embereket ölt, hanem azért , mert adót csalt.

Nem szabad feladni és a rinyálást kéne befejeznie mindenkinek....majd elmondom miről beszéltünk a Parlament előtt, mi az ami engem nagyon bosszant, de erre is volt frappáns válasza Hadházynak....és én pont ezt keresem a mostani politikusokban. Én holnap rájuk szavaznék, őket tartom most a leghitelesebbnek.

Amit meg most te is tehetsz és mindenki. A Civil törvényt most fogják elméletileg megszavazni, én most küldtem át a levelem nekik........annyit a linkhez, hogy nem ment át elsőre,mert hibás email cím is van benne, de azt felhozza a rendszer, csak ki kell szedni belőle. Én külön bejáratú levelet írtam nekik, ami nem hosszú, de a lényeg benne van.

www.helsinki.hu/hosokvetoja2/

itt mindent megtalálsz, az előre megfogalmazott levelet, az email cím listát, üdv

én nagyon bizakodó vagyok, nézd meg mi történik Trump és a Brexit óta, Franciaországban, Hollandiában az emberek máshogy döntöttek, és most itt van Teresa May bukása,

be fog nőni az emberek feje lágya, és ezt mondogatni is kell,
nem azt kell szajkózni, hogy megint a Fidesz fog győzni

NEM, NEM FOG GYŐZNI A FIDESZ !!!!!!!!!

A BECSÜLET FOG GYŐZNI ÉS AZOK AZ EMBEREK, AKIK NORMÁLIS ORSZÁGBAN AKARNAK ÉLNI !!!!!!!!!

01234567 2017.06.11. 10:37:20

@vöribaba: Maximum azt tudom leírni amit én láttam bennük. (a sok magyar nem épp előny... :D )Annak aki nem nagyon akar elszakadni Mo.-tól szerintem Bécs a tökéletes választás, úgy fogja érezni magát mint egy fokkal kulturáltabb tisztább Magyarországon, tudod már nem kelet, de még nem nyugat, nem éri társadalmi vagy kultúrsokk bár minél keletebbről jön át, már ez is szembetűnő lehet. Viszont annak aki az a hétvégét szerető, kertet nyíró, kocsit mosó fajta (itt mondjuk nem moshatja nem erre értem konkrétan hanem mentalitásra) mondjuk úgy polgári alsó középosztályú mentalitással rendelkezik, annak az osztrák kisvárosok széli kertváros, a falu tökéletes úgy cirka Bécstől "hátrafelé" . Aki pedig gyerekkel valódi polgári életet akar élni, mind egzisztenciálisan mind társadalmilag, kulturálisan azoknak Bécs és talán Graz kivételével merem ajánlani hogy keressen, mert meg fogja találni a számításait. Dolgozni, családot alapítani polgári életet élni Ausztria minimum ötször jobb választás annak aki megszokja mint Magyarország. Annyi a németnek van egy mondása: "Az osztrák a mi cigányunk." Ezt figyelembe kell venni, mert azért az osztrákban van egy dörzsölt sunyiság, és önzőség (itt nem a magyar szintűre gondolj) ami a németben nincs meg, én őket a bajor parasztok és az északi szlávok (cseh, lengyel, szlovák) keverékével jellemezném. Nagyon nem németek, de nem is olaszok. Érdekes nép, én bár engem nagyon szerettek nagyon idegenül éreztem magam közöttük. De mondjuk ha csak a gyereknevelésre gondol az ember egy nagyon jó választás, sokan egyébként a gyerekeik miatt ragadnak ott, mennek oda.

zrx_xzr 2017.06.11. 10:37:36

én is hazamentem 2-3 évre, 1 évet nem dolgoztam, mert annyiért inkább el sem mentem, amit általában fizetnek otthon :D a második hely egy start-up volt, ami el sem indult, de legalább normálisan fizettek, a harmadik meg nekem is állami volt, mit mondjak :D munkaeszközre nem jutott, de magyar viszonyokhoz képest jó fizetés, új céges kocsi, stb .. bementem kérdeztem na viktor hány stadiont épít még :D erre mindenki kussolt néma csend :D idióták hada :D nem is hosszabbítottak szerződést :D nyugaton 1 hónapon belül újra lett munkám, többszörös fizetésért és azt hiszem többet ki sem próbálom a magyar munkaerőpiacot :D HR-esekről dettó az a véleményem, mint a posztírónak, volt, h kérdezett vmit, válaszoltam rá, majd 5 perccel később megkérdezte ugyanazt :D látszott amúgy is, leghalványabb fogalma sincs a kiírt munkakörről :D ettől függetlenül jó a kaja meg a Balaton Mo-n, de csak emiatt nem sok értelme ott élni.. Ausztriából pláne felesleges volt hazatelepülnie, beül a kocsiba, minden hétvégén Mo-n lehet..

delejezoe 2017.06.11. 10:37:52

"Él itt vagy 5-6 millió jó ember"
Inkább 2-300... Mármint nem millió.

Midnight Run 2017.06.11. 10:54:29

@Comte de Gippaud: nyilván 2006-ról beszélünk.
Orbánék csak azért tették rendbe a költségvetést, mert Brüsszelben megmondták neki, hogy nem lehet elengedni a költségvetést, amit eredeitleg Matolcsy akart. Ha 2006-ban kerültek volna a kormányrúdhoz, biztos, hogy nem lett volna költségvetési egyensúly.

De, hogy ne csak negatívumot mondjak, Orbánék egyetlen érdeme, hogy a munkaerőpiacon hoztak reformokat. Azon kívül az egész egy csőd. Két-harmaddal sem mertek a nagy rendszerekhez, mint nyugdíj, egészségügy hozzányúlni. Az oktatást odaadták a dilletáns KDNP-nek, aki kiszedte a pénzt és még rosszabb rendszert rakott össze. És a korábbiakhoz képest még magasabb szintre emelték a korrupciót.

01234567 2017.06.11. 10:56:41

@zrx_xzr: Akkor mi egyet értünk! :)
A HR-es dologhoz annyit: már több hónapi keresés után valahogy elnéztem és odakeveredtem egy osztrák cég Magyarországon való munkaerő keresésére, az anyaországi üzembe kerestek alkalmazottakat itt. Egyszerűen egy más világba kerültem. Főleg mivel én beszéltem a nyelvet így közvetlen az osztrák HR-essel beszéltem személyesen (a munkát eszemben sem volt elvállalni de kellett már valami pozitív élmény a sok magyar faszolás közben D )
Tehát.: Mindjárt az első az volt hogy milyen képesítésem, szakmai gyakorlatom van, ha esetleg emberileg kellenék, de szakmailag valamiben nem vagyok megfelelő ők hogyan segítik a saját érdekükben hogy ott rövid időn belül szakmailag is megfeleljek. ezután jött a bér-szállás teljesen korrektül, mindenre kiterjedően, nekem egyszerűen erről kérdeznem nem kellett olyan kimerítő volt, ezután maga a munkahely ismertetése, az adott településsel együtt, sőt a vonzáskörzetével! Ezután a gyakorlati készségeim, tudásom lemérése teljesen a kinti viszonyokra passzoló körülmények között, majd vissza az asztalhoz, megbeszéltük én hogy látom magamat erre a pozícióra, ő mit gondol erről, közben rájöttem diszkréten a tudomásomra adja sejti én nem is nagyon akarok újra külföldre menni (ja!!! egyszer nem kérdezte miért jöttem haza, miért jelentkeztem a munkára, ha kimennék meddig maradnék stb...baromságokat), de pozitív a megítélésem és gondolkodjak el... Olyan volt mint a paradicsomban.
Mindjárt másnap volt egy magyar csak hogy visszatérjek a pokolba. Három hülye az asztal mögött. A bérről egy szó sem, nekem kellett direktben rákérdezni, bazdmeg még rossz néven is vették, mondom megnézném a konkrét munkahelyet, azt majd az első nap megnézhetem...mi bazdmg????!!!, megint valami nyomorult teszt kitöltése, hülye kérdések, miért jöttem haza pl.....Na ennyit erről.

01234567 2017.06.11. 11:00:24

@Midnight Run: A Fidesz munkaerő piaci reformjairól érdeklődj az érintett munkavállalóknál! Buksisak egyéb védőfelszerelés ajánlott! :D :D :D

01234567 2017.06.11. 11:14:56

@delejezoe: Jó emberre gondoltam, nem arra a 2-300000-re akik politikailag is aktívak. De előbb utóbb ez az 5-6 millió is megmozdul.

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 11:34:12

@01234567: a sok magyar nem elony,csinald ,amit en, ( legalisan) szerezz egy masik szemelyit ,utlevelet es valtoztass nevet, en francia nevvel es egy gazdag orszag utlevelevel allitom,hogy a vilag magyarjai kinyaljak a fenekem is es a nyugatiak is kedvesebbek,nem szoktam felfedni a magyar szarmazasom sehol, no nem azert ,mert szegyen,hanem azert,mert tudom,hogy szolgalelku a legtobb honfitarsam, es a jobb emberi mivoltukat akkor tudjak elovenni,ha egy gazdagabb nyugati all elottuk, en pedig szeretem az askalodast minimalizalni

VT Man 2017.06.11. 11:34:12

@Midnight Run:
"Orbánék csak azért tették rendbe a költségvetést, mert Brüsszelben megmondták neki, hogy nem lehet elengedni a költségvetést, amit eredeitleg Matolcsy akart."

Az EU 2006-ban és elõtt is megmondhatta volna Gyurcsányéknak is, hogy nem engedhetik el a költségvetést...

Valamiért nem mondta.

Tulajdonképpen a Fidesz jobbnak tûnik, mert az EU nekik nem néz el semmi ilyet.

zrx_xzr 2017.06.11. 11:34:12

@01234567: igen, kint alap, hogy bemutatják a munkahelyet, a leendő kollégákat (a kollégák véleményét is kikérik a jelöltekről, és hogy neked tetszik-e az egész) .. persze ehhez az is kell, hogy nyugaton azokat hívják be, akik tényleg potenciális jelöltek, nem mint Mo-n, hogy 200-at behívnak és 200-at kiértesítenek, hogy sajnáljuk majd felvesznek egy 201-et, akit eredetileg is akartak

ahol állami cégnél voltam egy évet is ez ment, szuper jelölt, majd elküldték, aztán felvették a főnök rokonát-ismerősét :D

annyiban nem értünk egyet, h én kb 1 hónap munkában töltött idő után már tudtam, h visszamegyek külföldre, azt nem értem, h a posztíró miért nem látta ezt be hónapok alatt, sztem tök nyilvánvaló

én azt nem értem, egyáltalán miért van bárki is otthon (azok közül akik nem csókosok és nem teszik alájuk kocsit pénzt viktorék)

zrx_xzr 2017.06.11. 11:34:12

@Midnight Run: munkaerőpiaci reformok? :D sehol nyugaton nincs úgy kiszolgáltatva a dolgozó a munkáltatónak, mint Mo-n :D

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.06.11. 11:34:12

Az ország anyagi helyzete azon látszik milyen autók közlekednek mindenhol az országban többségében. Nem a várnegyedben, nem is a parlament környékén, hanem vidéken. Az pedig lehangoló. 10-15 éves majdszéteső roncsokkal furikázik az ország többsége. Ez jelzi az emberek anyagi helyzetét a legjobban. Mert új autót tényleg csak a tehetősebbek vesznek.

Guillaume de Saint Preux 2017.06.11. 11:34:12

Ausztriából hazatelepülni ? Minek ? Autópályán minden hétvégén itthon lehetsz és még a szabadságok alatt is. A menyecske is megszokta volna...

átlátó 2017.06.11. 11:34:12

...olyan konkrét beszámoló ez, mint a gazdaság húzóágazata: Andora:Magyar.

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 12:36:41

@bluebear: igazad van,a magyar autoallomany lehangolo,de uj autot csak a hulye vesz. Van olyan magyar ismerosom,akinek meg ingatlana sincs,de uj BMw- re koltotte minden penzèt.

Az auto nem statusszimbolum,csak egy cserèlhetö eszköz,amit bàrmikor ellophatnak.njncs ertelme sokat kolteni ra.

En hasznaltan vettem ket toyota priust es nagyon meg vagyok elegedve veluk,sosem kellett meg javittatni oket.

Vehettem volna porche- t is,mert hal' istennek telik ra,de elolvastam mit irnak a tulajdonosok es bizony a nemet autok,igy a Porche js mar nem minoseg. Nekem pedig nincs annyi idom,hogy a rossz minosegu europai aitokat allandoan javittatni hordjam.

Hasznaltan egy teljes full extras prius csak 10.000 euro, en mimdjar kettot is vettem kis csaladomnak.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.06.11. 12:59:20

@vöribaba: Én se veszek újat, de csak azért mert nincs pénzem. Rosszul írod. Nem a hülye vesz újautót, hanem az, akinek van pénze rá. Éppen ezért írtam, hogy ez jelzi a társadalom anyagi helyzetét a legjobban. Az autópark kora.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.06.11. 12:59:32

@vöribaba: És miért nem új priusz vettél? Megmondom. Azért mert nem volt rá pénzed. Tehát oda lyukadunk ki ahogy írtam: Új autót csak a tehetősebb országok polgárai vesznek, mert az autó luxuscikk, kidobott pénz. De akinek van belőle dögivel, azt nem nagyon érdekli, mert havonta 2-300 ezer forint értékű euróért lízingel egy új BMW-t, leszarja mennyit bukik rajta, észre sem veszi a több ezer eurós fizetéséből.

Kristóf Szentesy 2017.06.11. 13:31:28

De most tényleg! Miért jöttél haza? Menj vissza külföldre és akkor onnan Te is "oszthatod az észt". Lehet, hogy a leírtakról az gondolod, hogy vicc. Vagyunk ebben az országban azért még páran, akik viszont nem tartjuk ezt viccesnek, ellenben itthon vagyunk, dolgozunk és igyekszünk úgy élni az életünket, hogy javuljanak ezek a "vicces" helyzetek. Azzal, hogy mindent szarozol, nem lesz jobb. Tegyél inkább érte Te is, vagy tényleg menj vissza külföldre, ott biztos, hogy a nap is szebben süt. :)

01234567 2017.06.11. 13:56:59

@VT Man: Már ne haragudj hogy közbeszólok! De pont ekkor voltam kint. És a nyugati sajtóban ferinek pont olyan "jó" híre volt mint most viktornak! Én ledöbbentem hogy ott már nyílt titok volt az ország az államcsőd felé robog, itthon meg mikor hazajöttem senki nem tudott semmit. Csak valahogy ahogy most nem jut el a magyar sajtóba az hogy az igazság a szabadságharcról hogy az EU megunta hogy lopják a pénzét, így akkor sem jutott el a feri szenzációs szereplése ide a strassbourgi gazdasági csúcson, meg hogy az EU rúgta picsán, szinte egyetlen személyi feltétele volt, mivel pikkeltek rá amiért hamis gazdasági adatokkal etette őket.Hiába, valahogy a magyar médiába nem jutnak el az ilyen dolgok.

01234567 2017.06.11. 14:00:04

@zrx_xzr: Mert anyagilag nincs rá szükségem, azt meg hogy elüldözzenek még egyszer vér nélkül nem hagyom! A többi a posztban! :)

01234567 2017.06.11. 14:02:00

@zrx_xzr: Anyagilag nincs kényszer, elüldözni meg nem hagyom magam, elég volt! A többi a posztban! :)

01234567 2017.06.11. 14:02:59

@la tulipe noire: A válasz a posztban. Ha olvastad.

01234567 2017.06.11. 14:04:12

@Kristóf Szentesy: VÉGIG kellett volna olvasnod.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.06.11. 14:43:36

@bluebear: 3 év leteltével meg kezdi előlről, lízingel megint egy újat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.06.11. 14:43:42

"Ne tudjátok meg. Ami pénz itt elfolyik, amilyen közép- és felsővezetők itt vannak, és a közvetlen alárendeltjeik…"
Már tudjuk mi végig itt voltunk...

sunabajnok 2017.06.11. 14:43:58

@01234567: És akkor visszatérek a kezdeti hozzászólásomhoz. Te mazoista vagy, a párod pedig önző.
1., Ósztriából minden hétvégén itthon lehettél volna.
2., A párodnak volt egy lehetősége, hogy a gyerekének minőségi életet, jövőt biztosítson, de ő nem...
3., Nem veszed észre, de már most vergődsz.
Fájni fog, amikor nyugdíj előtt leszel szélnek eresztve, akkor már portásnak sem kellesz majd sehova.
14 éves a nagylányom, és 12 a kisebbik. Mi nyáron költözünk ki. Pedig az én párom csak azért indult, hogy összeszedjük magunkat.

taga20 2017.06.11. 14:44:05

@Kristóf Szentesy: ha a szart marcipánnak nevezed, avval se lesz jobb.

fasznyak 2017.06.11. 14:44:24

@01234567: nekem 8 ev ment ra az eletembol arra hogy probaljak a magyar helyzeten valtoztatni. maradt sok baratom otthon, valtozo hozzaallassal:

- van aki leszarja es probal a szuk kornyezeteben jot tenni, es aktiv lenni (vallasos kereszteny, csaladdal)
- van aki szakmaja szerint is vedi a hazat, hatalmas dilettantizmusrol nyilatkozik folyamatosan
- van aki az uzleti eletben probal tengodni, es ez utobbiaknak altalaban megy is. politikaval ok megprobalnak nem foglalkozni. ez utobbiak diplomas muszaki emberek.

nekem ezzel az a problemam hogy amig mindenki megprobalja a politikat kizarni, addig a politika pont az ami mindenbe megprobalja beleferkozni magat: bejon a haloszobadba, megmondja a mindennapi eletben mit tehetsz. egyszoval nem kizarhato.

en foleg egy rossz penzugyi dontesnek (deviza alapu kolcson) kerultem kulfoldre, plusz annak hogy 2 nyelvet beszelek a magyaron kivul es a szakmamban vannak ambicioim amiket magyarban nem tudtam mar elerni, plusz nem akartam a mindent athato korrupcio reszeve valni.

azt szoktam mondani hogy kulfoldrol sokkal objektivabban latni a helyzetet ami magyarban megy. azert ertek nagyon egyet a mondanivaloddal, mert nekem az a velemenyem hogy magyarban azert van ami van, mert az emberek megengedik es sokszor egyet is ertenek vele, es leginkabb semmit nem akarnak tenni a kialakult status quo megvaltoztatasaert. erre persze lehet mondani hogy en is az ugyanannyira individualista hozzaallas miatt koltoztem kulfoldre, ami reszben igaz, viszont a 8 ev tapasztalata, es a naivitas utolso szikrajanak kiveszese utan tettem meg ezt a lepest.

testverem szokta mondani amikor valami felhaborito hir erkezik: "egnek mar a kossuth teren az autok? fel vannak mar a felelosok lampaoszlopokra huzva? nem? dehiszen akkor minden a legnagyobb rendben van."

nem egyszer van hogy itteni magyar ismerosok (keves van) haborognak magyarban torteno dolgokon, az oriasi korrupcion, vagy hogy epp arrol cikkeznek hogy megint mit loptak el. en ekkor szoktam mondani hogy engedjek el, mert ez bennunket, de legalabbis engem mar biztosan nem erint.

az en allaspontom most az hogy az ott ragadt testveremre, es edesapamra vigyazok, kepessegeim szerint biztositom hogy mindig boldoguljanak, es ezen felul leszarom mi van. de a tenyek azt mutatjak, hogy az orszag nemsokara sajat kardjaba fog dolni.

es hogy akkor a felelosok fel lesznek-e logatva? aligha. barki aki az 'elit' resze, hatalmas penzeket es menekulesi utvonalakat tartogat. amikor az orszag osszedol, nem lesz kit helyben felelossegre vonni, ebben biztos lehettek.

fasznyak 2017.06.11. 14:44:47

@vöribaba:

"en francia nevvel es egy gazdag orszag utlevelevel allitom"

nem piszkalodaskent, franciakent nem volnek abban biztos hogy annyira nagyerdemu az az orszag. lattad mostanaban mik tortennek parizsban? amiota macront megszavaztak, franciaorszag elesett.

a volt francia csajomnak javasoltam nemregiben hogy koltozzon magyarorszagra: biztonsagosabb, es a magyar politikai elet turbulenciaitol francia allampolgarkent (kettos allampolgar) vedve van.

Drabence 2017.06.11. 14:45:11

Rég röhöjgtem ilyen jót! :D
Írjál még, feldobja az embert

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.06.11. 14:45:27

"De a birkák megvédik bégetésükkel őket, a csorda összezár az akolmelegért."
A miért? A birkáknak ugyanolyan szar, mint annak, aki nem béget, mégis megvédik a bűnözőket. Nemrég volt egy olvasói levél, ami arról szólt, hogy a szavazót nem érdekli, hogy a maffia szétlopja az országot, ő akkor is oda szavaz. És neki is szar az egészségügy, neki is magasak az adók. Ez már konkrétan tömegpszichózis...

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 14:45:45

@bluebear: nem jol mondod. Van penzem uj priuszra,porchere is,ne aggodj ertem,de hülye lennèk megvenni. Miert?
1 a fukushimaimrobbanas utani modellek nem erdekelnek,mert nemmszeretnek hamar elràkosodni
2 nem tetszik az uj kulseje es belseje

3nekem fontosabb,hogy hazat,lakast,foldet vegyek vagy utazgassak egzotikus orszagokba

4 tobb ezer euros havi fizetesem van,ne aggodj miattam,kulonben mibol telne annyi ingatlanra szerinted:)? En nem autoba fektetek,mint sok hülye,nekem meg az is fontosabb,hogy olyan gyèmant fityegjen rajtam,amit mas 50 ev alatt sem tud megkeresni maganak vagy megvenni egy draga festmenyt egy flamand festotol is elobbre valo,mit egy uj autot,mert az uj autonal roszabb befektetes nincs,mert mar masnap kevesebbet er,az amortizaciorol nem is beszelve. Penzt abba erdemes fektetni,ami holnap tobbet fog erni vagy legalabb orzi erteket.

5 nem szeretnek azon aggodni,hogy az autot ott talalom - e,ahol hagytam,sem azon,hogy megkarcolta- e valaki,egy hasznalt autot senki sem sajnal,meg en sem

Ismètlem: az uj auto,csak a hülyèknek valò.okos ember màsba fektet.

zrx_xzr 2017.06.11. 14:46:16

@01234567: nekem sem anyagi kényszer, bár nem zavar, hogy jobban keresek, de egyrészt nem veszi be a gyomrom, hogy 5x annyit dolgozzak ötöd annyi fizetésért, másrészt meg megfekszi a gyomrom, hogy Mo-n nem lehet saját véleményed kb.. ott mindig mindenhol szükség van egy aktuális kádárjánosra, apukára, megmondó emberre és az egész olyan, mintha visszamenne az ember az időben :D de am én is szeretek otthon, Balatont, gyerekkori helyeket, stb, de Ausztriából simán haza lehet menni bármikor, onnét nem költöztem volna vissza.. UK-ből, stb távolabbi országokból érthető a honvágy ^^

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 14:46:23

@bluebear: bocs,de az IKEa tulaja es CEO- ja is szar autoval jar direkt. :)

Amugy,akik nagyon gazdagok,szeretik azt rejteni,igazan gazdag ember nem pakolja ki,amije van,hanem rejti,a leggazdagabbak köreiben kifejezetten sikkes szerenynek ,visszafogottnak lenni.

Csak a szegèny emberek èreznek kènyszert,hogy hivalkodjanak.

pl nezd meg Albaniat,ott az auto szot helyettesitheted a Mecedessel, mimdenkinek az van es miert? Mert jo? Nem! Azert mert sokan meg azt hiszik,hogy a torokok,magyarok kepesek jot osszerakni.

Svajcban,Daniaban,Norvegiaban sok igen gazdag ember olyan autoval hajt,mint Magyarorszagon vagy rosszabbal,direkt,mert igy akar kulonbozni:) es nem ,nem a magasabb fenntartasi koltseg miatt,hanem csak.

nem mindenki kommerszidióta

fasznyak 2017.06.11. 15:08:23

@vöribaba: ez nem teljesen igaz.

nemetekkel beszelgetve hallom hogy ok az altal erzik hogy 'szorul a hurok', hogy mar nem tudnak 2 evente uj autot venni, vagy akkor elmenni nyaralni amikor szeretnenek. az eletszinvonal itt kulfoldon is csokken, foleg az emberek hulyere adoztatasa es a welfare koltesek miatt:
www.breitbart.com/london/2016/04/01/german-welfare-spending-a-ticking-time-bomb-that-could-k-o-the-balanced-budget/

utobbit mindenki talalja ki maganak miert van.

nagyvarosokban persze mas az oka annak hogy az emberek nem vesznek autot: parkolni mindenhol nehez, es a tomegkozlekedes altalaban jobb (nem BKV szinvonal). videken viszont az auto alapveto hasznalati eszkoz, ezert nem mindegy hogy egy oregebbet hajt az ember aminek jonnek a hibai, vagy egy ujat ami fiatalsagabol fakadoan kevesbe hibara hajlamos.

szo sincs arrol hogy statusszimbolum, ez igaz. uzletembereknek talan igen, ahol megjelenest kell biztositani. de hidd el hogy ha az emberek megtehetnek, itt is kenyelmesebbe/nagyobba/csendesebbe ulnenek. de nem tehetik.

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 16:26:36

@fasznyak: szep nevet valasztottal,talan melto hozzad,ezt te tudod megitelni.

nezd,engem a joindulat vezerel most is,megprobaltam azoknak megkonnyiteni az eletet,akiket ez,a butasag elsodort:) èrtelmesebb, fontosabb dolgokra is lehet penzt kolteni.

Meg en se veszek uj autot,pedig hal' isten tehetnem.

A nemetek rosszabb szinvonalon elnek,mint mi eszak- nyugatabbiak.Europaban pedig romlik a fizetesek vasarloereje.

Szerimtem jobban is teszik- nemetek is,ha ertelmesebb dolgokra koltik a penzuk,mint az europai autoipar fejlesztesi koltsegeinek finanszirozasa.

Engedd meg,hogy rovidre zarjam az auto temat:
MEGBIZHATOSAG,azt pedig nem az europai autoval veszed meg mar sajnos.

En mielott vettem szepen sorra atolvastam az amerikai es europai forumokat minden olyan autorol,ami tetszett es kiderult,hogy panaszkodnak a tulajok,ezen a ponton meguntam es felhivtam egy autoszerelot es feltettem neki a kovetkezo kerdest:

Milyen autoval menne vilagkoruli utra?

A pali megadott egy markat ,egy tipust es egy,szigoruan hangsulyozom egy bizonyos szeriat. Ezt masnap megvettem. Soha nem hagyott ott sehol,tehat vettem meg egyet a kedves csaladomnak es be van fejezve,az auto tema nalunk.

zrx_xzr 2017.06.11. 17:27:15

@vöribaba: hibriddel világ körüli útra? ó te jó ég :D macskát sztem ne vigyed :D

skye8 2017.06.11. 17:37:13

Szerintem ez egy hiteles poszt volt, Jol megirva, atjott a rengeteg visszafojtott duh Amit valahol Meg is ertek. az jo Hogy a a csaladod Es a szabadidod karpotol a munkahelyi stagnalasert Meg a negativ kozhangulatert. En romaniabol mentem el, Es Nem tervezek visszakoltozni, uj hazamhoz kot a csaladom Es a munkam. Tisztelem benned a batorsagot Es kitartast hogy talpraalltal Es tovabbra is kuzdesz. Tanacsra szerintem nincs szukseged, csak nagyon sok lelkierore Hogy a harcod vegigvidd. En drukkolok Neked Es szivesen olvasnek tovabbi posztokat az eletedrol.

skye8 2017.06.11. 17:47:10

Auto temahoz annyit szolnek hozza, Hogy uj autot lizingelni Szerintem Nem rossz vasar, es 5 ev utan minimalis koltseggel le lehet cserelni. itt az oregebb tehetosebb korosztaly draga autokkal jarkal, igaz ok mar Nem nyogik a mortgage Es a gyerekneveles koltsegeit, ezert miert is ne engednenek meg maguknak egy kis luxust. a vallalkozok is altalaban draga autokkal jarnak de gondolom ez azert is van mert ceges autot koltsegkent le lehet irni vagy bizonyos ertek felett amortizalni.

mh1973 2017.06.11. 18:24:54

A sorok keserűsége alapján javaslom, hogy irány vissza Ausztriába, itt minden évről-évre sz.rabb lesz és mivel a naribolsik maradnak még 5 évig kormányon így minden el lesz züllesztve, nekik a semmiért kapott millás "bérekből" jut magánorvos, magánsuli, magánhelikopter, a többi meg le van ...!

01234567 2017.06.11. 19:55:10

@sunabajnok: A hivatásom olyan amit ott végeztem hogy nincs hétvége, két havonta 5 napra tudtam jönni amikor vezető lettem az is nehéz volt, sokszor innen is ügyeket intéztem.
A gyerek itt is minőségi oktatást kap, egy elég drága magán iskolában
Most térdeljek le és könyörögve írjam nem vergődök, egyszerűen a polgári igényeim nem tűrik hogy ilyen társadalomban éljek? Ilyen egyszerű. De azért érzem benned az együt érzést és ezt köszi!

01234567 2017.06.11. 20:02:34

@fasznyak: Egyet kell értenem veled. Jól látod, és ez valóban külföldről könnyebb, ezt én még a gyurcsány alatt, az államcsőd előtt megtapasztaltam. Mondok erre egy példát, hidd el ha akkor kint vagy nem veszel fel devizahitelt itthon, és nem azért mert akkor többet kerestél volna, hanem lett volna rálátásod. Egyébként nekem az is döbbenetes milyen a magyar tájékozottság a külföldi dolgokban és a valós itthoni helyzetről gyakorlatilag nulla.Köszönet a magyar médiának.

01234567 2017.06.11. 20:03:37

@Drabence: Rendben! Ilyen rajongóért mindent! :)

01234567 2017.06.11. 20:06:46

@ColT: Ne nézz hülyének, de néha arra gondolok sugároznak valamit amitől az arra fogékonyak rájuk szavaznak, támogatják a nettó faszságokat is még a saját önös érdekeik ellenében is. Mert ez van és én sem értem. Aztán a kezelőorvosom beadja az injekciót.... :) Esküszöm megfordult ilyen a fejemben.

01234567 2017.06.11. 20:11:44

@zrx_xzr: Nagyon jól fogalmaztad meg a magyar mentalitás egyik alapját. Sajnos nekem olyan munkám volt csak kéthavonta 5 napra tudtam haza jönni, amikor vezető lettem még ez is gond volt. Nem baj, te ott én itt de egyformán látjuk magyarok vagyunk, előbb utóbb mi leszünk többségben.

01234567 2017.06.11. 20:14:46

@skye8: Köszönöm! És neked is minden jót! Nehéz egy ilyen rás, ez is sokat "érlelődött", mivel néhányan hozzád hasonlóan ösztönöztek, talán a továbbiakban sűrűbben sikerül, remélem. Még egyszer köszönöm!

BRAAJEN 2017.06.11. 20:16:18

@01234567:
mikor "feri" volt, akkor az egész világon gazdasági válság volt...
akkor az eu-s támogatás a negyede volt...
csak az igazság kedvéért...

01234567 2017.06.11. 20:20:38

@mh1973: Kedvencem Churchill jut eszembe és a tőle lopott mottóm: "Soha, soha, soha ne add fel!" És : "Nem ígérhetek mást csak vért verítéket erőfeszítéseket és könnyeket!" :) Na meg ugye a : " harcolni fogunk a tengereken és óceánokon, harcolni fogunk egyre növekvő bizalommal és növekvő erővel a levegőben, megvédjük szigetünket, bármibe kerüljön, harcolni fogunk a partokon, harcolni fogunk a leszállópályákon, harcolni fogunk a mezőkön és az utcákon, harcolni fogunk a hegyekben; sohasem adjuk meg magunkat…” :)

01234567 2017.06.11. 20:24:09

@BRAAJEN: Az igazság az hogy gyakorlatilag államcsődbe vitte az országot és hogy afelé tart arra két éven keresztül folyamatosan figyelmeztette a nyugat, ahogy most Orbánt. Igen feri kedvezőtlenebb körülmények között volt hülye, sokkal kedvezőtlenebbek között, de akkor is még viktort is neki köszönhetjük, ezért neki nincs mentség. Ha utána valaki normális jöhetett volna...

John Doe3 2017.06.11. 21:34:16

@Pink Petsch: Nem igaz (hogy minden lakás állam bérlakás volt). A nyolcvanas években legalábbis már egészen biztosan nem. Nekem 3000 Ft volt akkor a fizetésem, de már nem voltam jogosult tanácsi bérlakásra. OTP-től pedig minden további nélkül lehetett venni.

somlobodog 2017.06.11. 21:54:07

@Arthamyr: attól függ hol lakik. Ezt ne felejtsük el. És mekkora a család. Fizetős ovi, egészségügy és egy drága lakhatasi költségű városban $8k/ho nettó simán elmegy. Normál kozepszintu életre. Több is, ha utazás is van benne évi 2 pl.

Kincse- 2017.06.11. 22:26:52

Ez az egész szar írás egy politikai agymenés, és hazugság az egész. Gondolom jól megfizették...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.12. 06:53:03

Áhh, b@romság, a legnagyobb hiba a hazaköltözés.Aki egyszer kijutott, az becsülje meg magát, mert ha haza kell kullogni, annál nem lehet rosszabb.Vagy csak maximum egy kis erőgyűjtés végett, és utána újra kifelé.Ilyen dolgokat, hogy honvágy, félre kell tenni.Elég elolvasni pár hírt otthonról és máris szűnik az egész.Illetve lekorlátozni maximum a látogatóba utazásokra.Szomorú, de ez van.Én örülnék a legjobban, ha nem így lenne.Hazamenni max nyugdíjasnak úniós nyugdíjból éldegélni, azt még esetleg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.06.12. 07:09:26

@Csodabogár: Amíg téged is jól meg nem szívatnak... Ld. dohányboltosok, CEU oktatók, stb.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.06.12. 07:09:47

@geegee:

Miért lenne a legnagyobb hiba?
Élethelyzetfüggő ez is.

Jó, akinek a pénz a legfontosabb, annak nyilván a legnagyobb hiba hazamenni, ez igaz.

Ma Baker 2017.06.12. 09:47:48

Nettó kitalált csapongás a poszt. Nulla konkrétum. Azt meg elfelejti hozzátenni, hogy a kitalált túlképzett, volt vezető után most felkutatják a fél országot és versenyképes fizut ajánlanak, aláírási bónusszal, csak hogy dolgozzon már valaki a multinál.

Katica2 2017.06.12. 11:37:10

@Imre apó: Igen. Elég precíz látlelet. Sajnos.

Gregory House MD 2017.06.12. 12:30:21

@geegee: de az meg minek? Hogy ha nyugdíjasként beteg leszel, rádomoljon a plafon a kórházban, meg te hordd be az elemet a saját vérnyomásod megmérésére, meg a papírt, hogy ki tudják nyomtatni a zárójelentésedet? :O
Nyugdíjasnak semmiképp nem jönnék ide, mert itt abba 2 hét alatt bele lehet dögleni, amit az ún. nyugaton simán 100%-ban túl lehet élni.

Gregory House MD 2017.06.12. 12:30:42

@Ma Baker: Azért nulla konkrétum, mert ha konkrétumokat írna, akkor fel lehetne őt ismerni. Jobb a homályban maradni manapság... Akinek meg konkrétumok kellenek, annak azok is kevés bizonyítékot jelentenének. Ha te másképp látod a dolgokat, én őszintén irigyellek. :)

haix 2017.06.12. 13:46:24

@vöribaba: Szia! Melyik az a márka és széria? Köszönöm a válaszodat!

01234567 2017.06.12. 20:29:08

@Ma Baker: Nem zavar hogy végig válaszoltam a kommentelőknek? Mit szeretnél? Lakcímet telefonszámot? Hogy konkretizáljam a történetet és mondjuk öt perc múlva rúgjanak ki a munkahelyemről, vagy pereljen valami állami fasz az előző munkahelyemről? Margit! Maga normális?

01234567 2017.06.12. 20:33:10

@Kincse-: Tévedsz. Tudom, mivel én írtam. Jajj tényleg!!!! A Soros fizette! A te pszichiátered is fizetné. Akarsz beszélni róla?

01234567 2017.06.12. 20:37:17

@Ma Baker: Sajnos nem kitaláltam Ha tehetséges volnék a lófasz nem keresne, ebben az országban nem tehetséges, protekciós emberek kellenek. Bár most ebben szarul állok, mivel aki ide benyomott ma küldtem el egy családi ügyből kifolyólag a kurva anyjába. Az "Álmoskönyv"-ben erről mit írnak? :D

Lady Scarlett 2017.06.13. 10:06:37

@01234567: Tévedsz. A szavazóképes magyarok 44%-a nem szavazott 2014-ben. Én bennük bízom. Én rájuk lennék kiváncsi. Azokra akik egyik nagy mocskos pártra sem szavaztak anno. A Jobbikra sem. Ez a tömeg valóban sorsfordító lenne, de jelenleg inaktív. Mi vagy ki tudná megszólítani és egységbe kovácsolni őket? Ez érdekelne leginkább!
Mellesleg én is közéjük tartozom.

Vadalmaaaaa 2017.06.13. 11:10:38

@haix: Priusbol a kettes elpusztithatatlan,a 3 - as is jobb,mint barmilyen mas auto,de mar nem olyan jo,mint a kettes.ha pedig szempont neked ,hogy 2018 utan is be tudj hajtani Parizsba vagy Norvegiaba,ezzel majd lehet egy ideig. Parizsban nem veletlenul Prius a taxik dontomtobbsege.epulnek a napelemes kiserletimautopalyak,amelyek menet kozben toltik az elektromos autokat majd,egy szakasz hazankban is epul mar,tehat nem erdemes sokat kolteni fosszilis üzemu jarganyra,mert kotelezo lesz az elektromos a jovoben,ugy nez ki

Vadalmaaaaa 2017.06.13. 11:26:40

@geegee: hazakullogni? ????????!!!!Magyarorszag is az otthonunk,meg jo,hogy hazamegyunk!

Vadalmaaaaa 2017.06.13. 12:17:56

@Lady Scarlett: megmondom! Az ,ha egyik jelenlegi part sem indulna a vlasztasokon. Uj arcok,uj programok.

01234567 2017.06.13. 14:43:05

@Lady Scarlett: A 44% nem szavazó szerintem minimum 50%-a nem szavazna soha, senkire, egyszerűen nem érdekli. ami meg a gondolkodást politikai kultúrát, önálló gondolkodást..stb..jelenti. a legutolsó választáson zuglói egyéni képviselőként indult a NAV-os Horváth András . nem kapott 300 szavazatot, tudom mert én is rá szavaztam. Ugyan ebben a körzetben a szoci Vas megyei Tóth Csaba és a Fideszes szabolcsi Papcsák, ketten közel 30000 szavazatot kaptak talán orrhosszal a szoci nyert. És még itt indult a Jobbikos Kovács Béla is, ő is minimum tízszer több szavazatot kapott ott és akkor.Ilyen sötét nép vagyunk, egy normális országban a NAV-ost a vállukon vitték volna az emberek a parlamentbe, ez a három bűnöző meg összesen nem kapott volna annyi szavazatot mint amennyit Horváth valójában kapott.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.13. 23:58:32

@Arthamyr: "Rendeltünk UK-ból egy Roper Rhodes Touch szekrényt "

Úkában ilyen flancos neve van a sima fürdőszobai tükrös szekrénynek??
Engedje meg, hogy bróhaha! :D
A lukra meg javaslok egy matricát ráragasztani.Esetleg, ha nem szimmetrikus helyen van, akkor kettőt...
:D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.14. 00:00:55

@Gregory House MD: Ebben mondjuk van valami, de léteznek azért magánkórházak is, és lassacskán nem is feltétlen drágább, ha mindent számol az ember, hálapénzt, klozetpapírt, gyógyszert, stb...
(Már mint hogy ezeket a magánban nem kell fizetni, az államiban meg igen...)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.14. 00:10:26

@Dikusz: Ez mindig is így volt, ez itt a blog.hu, üdvözöllek a fedélzeten... :D
Én is rühellem, de újra ki kell nyittatni vele az összes kommentet.
Most nekem is ez lesz, pár másodperc múlva.
Vagy pedig az marad, hogy régi, reggeli kommentekhez nem szólsz hozzá... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.14. 00:13:02

@Horthy Miklós cselédje: Jó, rendben, legyen élethelyzetfüggő.
Mindenkinek a pénz a legfontosabb, mert abból lehet csak megélni.
Aki ezt letagadja, az hazudik.
Jópofaságért, hazaffyságért nem adnak párizsit a bótban.
Nem örülök neki én sem, hogy ilyen kib@$zott pénzéhes világ van, de nem tudok mást, mint alkalmazkodni hozzá.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.14. 00:17:35

@bluebear: Nem mondanám ezt, hogy az autók hűen reprezentálnak bármilyen anyagi szintet.Itt a svédeknél nagyon sok a régi autó, egyik sincs szinte szétrohadva, meg olyan sincs, hogy minden lemeze más színű.Simán van olyan rég az autópark átlagos kora, mint Magyarországon.Vidéken lazán van olyan, hogy egy 20000 koronás (kb. kétezer eurós) kocsija van valakinek, de van egy másfél millió koronás háza mellé(ez messzi-vidéken drágának számít).Csak egyszerűen az autó neki nem prioritás, illetve puritán felfogású.A főváros környékén persze sok az új/fiatal gép.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.14. 00:19:07

@bluebear: Azon kívül a 10-15 éves még erősen messze van a majd széteső kategóriától, ha van egy kicsit is gazdája a kocsinak.Ha meg nincs gazdája, csak ütik-verik, akkor már akár három évesen is leélt lehet.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.14. 00:26:54

@fasznyak: "testverem szokta mondani amikor valami felhaborito hir erkezik: "egnek mar a kossuth teren az autok? fel vannak mar a felelosok lampaoszlopokra huzva? nem? dehiszen akkor minden a legnagyobb rendben van.""
Maximálisan egyetértek.Ha a Fideszt már lassan harmadszor választják meg nagy többséggel, akkor otthon minden tök f@sza, az emberek ezt a politikát akarják nyilván.Nem lehet erre mást mondani...Akkor meg mi a probléma.
Nekünk is lett volna jó pár dolog, ami nagyon nem tetszett, most ketten mit csináltunk volna, ha a több százezer, millió beletörődik?Nekünk kellett mozdulni, nem maradt más lehetőség...
Egyet bánok csak, hogy nem vagy 10 évvel korábban jöttünk ki.Hol tarthatnánk mára, atyaúristen.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.14. 00:44:59

@vöribaba: Ember, bocsánat, asszony :D , a Prius egy városi autó, még jó hogy azok adják a taxik nagy többségét.Amíg lehet olcsó árammal, meg szinte ingyen parkolással használni, addig persze okés.De ez nem lesz már sokáig, ha terjedi fognak az elektromos autók, akkor a villanyárra is rátelepszik az összes jövedéki adó és hasonlovak...És igen, egész jó minőségű még használtan is.De amint elkezded utazóautónak használni, rögtön odalesz az összes előnye, járathatod benzinnel, az akkupakkja elég kicsi már manapság, szóval elektromos üzemmódban nem fogsz messze jutni vele.
Az meg még marha távol van, hogy száz km-enként bárhonnan bármilyen irányban gyorstöltő állomást találj.Szóval világ körüli útra elég kevéssé alkalmas, de ha neked tetszik, hát hajrá! :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.06.14. 06:49:37

@Az Ingázó: "hogy Ausztriában a közelmúlt 2 gigaberuházása során (a reptér és a bécsi hauptbahnhof) olyan mértékü rablás történt és olyan gány munkát végeztek, hogy olyan a Viktor-Fidesz-Mészároslörinc szentháromság életük végéig nem tud okozni... "

Itthon hasonló eset a kutyát nem érdekelné, ha úgy különben az osztrák életszínvonalon élhetne. Ha minden frankón menne, senkit nem zavarna, hogy az aktuális kormány hülyére harácsolja magát. De a magyar kormányok eddig még nem jutottak el.

Vadalmaaaaa 2017.06.14. 17:44:39

@geegee: :)) nem volt meg hybrided ez a hozzaszolasbol latszik, a hybridet nem kell toltenem,kevered az elektromos autot a hybriddel sajnos:)

Vadalmaaaaa 2017.06.14. 17:44:39

@geegee: en ezen nem izgulnek,miutan az utakat fogjak bevonni egy olyan felulettel,ami tolti az autokat,jelenleg kiserleti autopalya epul Magyarorszagon,amely tolti majd az autot menet kozben.kène olvasni a hireket is nèha:)
Tehat nem fog az aramszamlaba beèpülni semmi. Ne rèmītgesd magad:)

a mernok urak mar megalmodtak. Nincs is szukseg elektromos autora se,napelemmel is es vizzel is hajthato lenne.

Itt arrol van szo,hogy az ipari orszagok szeretnek megorizni vezeto szerepuket es jo,kizsakmanyolni a nem ipari orszagokat,ezert fokozatosan adagoljakma technologiat es sok hulye rohan is a boltokba megvenni a legujabbat ,a leheto legdragabban.

delejezoe 2017.06.16. 18:07:35

@01234567: Bárhogy is nézem eredeti hozzászólásomat, én világosnak látom, hogy mit írtam. Nincs több. A cikk írója is először ezt mondja, épp azért írtam, mert a végén meg pont az ellenkezőjéből indul ki. "Ahogy megérkeztem és elkezdtem a munkát, a magyar konkurens kollégák azonnal elkezdtek ócsárolni". Ésígytovább. Végtelen sorban. Ez nem ócsárlás, ez látlelet.

Nico 1 2017.07.23. 07:41:47

Itt semmi változás nem lesz. Még a társadalmi feszültségek levezetésére szervezett forradalmainkat is megtervezik és korrumpálják (lásd kiegyezés, 56, rendszerváltás)

És miért?

Kertész Ákos szavaival élve, azért, mert 'a magyar genetikusan alattvaló faj"

Vagyis

Ha nem talál valakit aki kihasználja és elnyomja, akkor megszűnik létezni, ezért mindent megtesz ezen állapot fenntartásáért.

Akinek meg ez nem tetszik, az előbb-utóbb eltávozik innen, az itt maradó beltenyészet pedig tovább nemesedik a szent cél fenntartása érdekében.

Albu 2020.05.16. 12:44:00

Én öt éve lehúztam bő egy évet egy volt állami tervezővállalatnál — máig nem hevertem ki. De legalább megértettem, miért olyan minden. Aztán egy spontán beszélgetésben kaptam egy németországi ajánlatot. Már nem volt mit veszítenem…

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása