oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. június 09. 06:30,  Döbbenetes volt hazatelepülni 539 komment

2017. június 09. 06:30 Határátkelő

Döbbenetes volt hazatelepülni

Sándor öt év Ausztria után költözött vissza Magyarországra, és ha azt mondom, meglepte a magyar valóság, akkor nem mondtam semmit. Mégsem vág neki még egyszer, a poszt végén azt is elárulja, miért.

Te is hazaköltöztél? Hogyan élted meg? Maradsz, vagy visszamennél megint? Jelentkezz a hataratkeloKUKAChotmail.com címen!

vasut_sin_foto_pixabay_com_jingoba.jpg

„Régóta, 2013 óta készülök erre az írásra, volt, hogy feladtam, nem írom ki magamból, volt, hogy elkezdtem, aztán hagytam a fenébe. Miről akartam írni? Arról milyen volt hazatelepülni.

Igazából ezt egy szóval leírhatnám: DÖBBENETES. És ez a döbbenet mind a mai napig megvan. Mi van itt, mi lett itt?!! Nem intézem el egy szóval, kiírom magamból, mert szétfeszít, egyszerűen nem bírom. 

Elöljáróban hozzáteszem, tisztában vagyok vele, ez az én meglátásom, tapasztalataim, történéseim az én szemszögemből, tehát szubjektív. Más emberek másképp élik meg, mást látnak, ám az is motivált, sokaktól hallok hasonló véleményt. 

Honvágyam volt 

Jöjjön maga a történet: több mint öt év ausztriai élet után települtem haza, hiába volt az anyagi jólét, honvágyam volt, a munkám jellege miatt alig jutottam haza (nekem kevés volt), a munkaadómmal volt egy sajnálatos konfliktusom, a magyar beosztottaim miatt természetesen (fúrtak), ez ugyan rendeződött, de már nem volt a régi a munkaviszony. 

Közben megismertem egy csodálatos embert, akiben igazi társat reméltem, ez is húzott haza. A munkaadó azonban a történtek ellenére is ragaszkodott hozzám, annyira, hogy felajánlotta, menjek Magyarországra, és kihelyezi a munka egy részét oda, folytassam ott, amit eddig. Maradt az osztrák fizetés, és hazajöhettem. 

Ki ne vállalta volna? Beleugrottam. Majdnem ráment az egészségem, Elhagytam a szakmám a végén, fél év kellett, amíg utána emberileg, pszichésen, fizikálisan újra hasonlítani kezdtem önmagamra. 

Elkezdtek kinyírni 

Ahogy megérkeztem és elkezdtem a munkát, a magyar konkurens kollégák azonnal elkezdtek ócsárolni, amelyiknek volt hozzá kapcsolati tőkéje ellehetetleníteni, keresték a kontaktust a tulajdonossal átvegyék a helyemet. 

Mivel ez egy elég szűk szegmensű szakma, könnyű volt szabályokat, előírásokat megváltoztattatva akadályozni engem, különböző lehetetlen kitételekkel ott nyírni, ahol lehet. 

Ehhez csak adalék volt a speciális magyar viszonyok, egy áru rendelését követő beszállításánál neked egész nap ott kell lenni, berakodásnál, szállításnál, kirakodásnál, így is meglopnak, ugyanazon a telepen ugyanaz a bérlemény neked teljesen más szerződéssel kapható, mint a „csókosoknak”. 

Ha a füledbe jut egy jó beszerzési lehetőség, hiába a te ajánlatod a legelőnyösebb, mivel állami az eladó, helyetted nyomott áron a „csókos” kapja meg, és később kiderül, ő nem is fizetett sem akkor, sem később… stb... stb… 

Röpke alig több mint egy év alatt felőrlődtem, tönkrementem, a fentebb említett állapotba kerültem. Törvényszerű volt szinte, hogy hibázzak. Megtörtént. Nagyot. 

Ugyan részben volt csak az én szakmai, emberi hibám a tulajdonos vesztesége, tisztáztuk is, de innentől az addig általa figyelembe nem vett Magyarországról neki ellenem írt névtelen, de volt nevesített is, levelek, hírek is szerepet kaptak. 

Ismét romlott a viszonyunk. Változtatni akart az anyagi feltételeken, ezt én jó alkalomnak láttam és leszámoltam. A munkát átadtam a kevés közül az egyik konkurens kollégának, aki nem ártott nekem, ez neki az életet jelentette, pont tönkrement volna, lelki megnyugvást és némi pozitív lezárást jelentett nekem, önmagam és az osztrák tulajdonos felé is. 

A magyar valóság 

Ott álltam a magyar valóságban munka nélkül (2012-ben). Azért írtam magyar valóságot, mert ugyan addig is itthon voltam, de külföldi munkaadóval, jövedelemmel. Nagyon más. 

Lehet emberileg, szakmailag már kóstolgattam a hazai főztöt, de egzisztenciálisan egy teljesen más világban éltem, nem beszélve arról, hogy a magyar állampolgárt érintő bürokrácia is alig simogatott meg addig. Más, nagyon más. 

Ezért olvasom röhögve a kintről okos mindent szépnek látók „azemberekittahülyék” (na jó ebben is van valami) típusú véleményt, meg a kinti nyugdíjjal ide, haza települő nyugdíjasok, ide települt aktív külföldi állampolgárok okosságait. 

Na, szóval munkát kellett keresnem. Ugyan külföldről folyamatosan hívtak több helyről, de én itthon akartam maradni. Élj veszélyesen! Fűtött a kalandvágy! :D Szembesültem visszatelepülésem okán a magyar állami bürokráciával (hihetetlen volt, mindenhová iromba papír paksamétákkal rohangálsz, a hivatali dolgozók néha még nálad is tájékozatlanabbak, vicc.) és kezdődött a munkakeresés, negyven felett. 

A szakmámon kívül, ahonnan ugyan csak voltak magyar ajánlataim, de oda nem mentem. Azt hiszem, érthető, mehettem volna csicskásnak azokhoz, akik addig nyírtak, vagy sunyin nézték, de anyagilag sem voltak annyira csábítóak, hogy ezt meglépjem. 

Félezer kiküldött önéletrajz, semmi eredmény 

Természetesen gyorsan elvégeztem más képesítést adó tanfolyamokat, amiben azért tapasztalatom volt. Mit mondjak? Elküldtem vagy 500 életrajzot, ebből kb. 10 visszajelzést kaptam, ezekből 5 helyre hívtak személyesen. ebből az ötből három kamu volt (szerintem azok senkit nem akartak felvenni), két helyen már ott voltak bent előttünk a csókosok, akiket felvettek utána gondolom. 

Minket, verebeket, csoportban betereltek a cég területére, kicsit elszórakoztak velünk, aztán egy „majd értesítjükkel” kidobtak, a csókosok, akik már bent vártak, maradtak tovább. 

Nem vagyok hülye, voltam vezető, én is intéztem munkaerőfelvételt, hamar átlátok a dolgokon. Nem adtam fel, ezek után még megértem, hogy a munkaközvetítő kiküldött olyan helyre, ahová darust kerestek, nekem targoncás képesítésem volt, minőségellenőrt kerestek, én raktárosnak jelentkeztem a munkaközvetítőnél... stb… 

„Miért jött haza?” 

Meg a magyar munkafelvételi. Gyerekek! Mint az ovi! Kérdések: „Mit tenne, ha mi felvennénk, de három hónap múlva kap egy másik ajánlatot dupla ennyi fizetésért?” – bazdmeg, profi nem tesz fel ilyen kérdést. 

„Miért jött haza?” - ezt mindenhol minimum háromszor feltették. „Tervezi, hogy visszamegy?” – dettó, mint az előbbi. A kedvencem!!!: „Ideges ember maga?”. Vagy: „Mit csinál, ha a főnöke vagy egy kollégája kiabál magával, vagy egy kollégája megüti, gúnyolja, stb.?” Óvoda. 

És a „Mi nem tudunk annyit fizetni, mint a kinti bére volt!” Na eeeezz!!! Bazdmeg, ha nem mondod, hülyén halok meg! 

A munkahelyekből, ahol dolgozni kellett volna, összesen egyet láttam az összes behívásból, az egyik csókos helyen, akkor is csak elhaladtunk mellette. A felvételeken gyakorlati rész ugyan csak egyszer volt, az is az egyik csókos helyen, csináltak egy kis házi tesztpályát, az udvaron az ottani dolgozók, főnökeik körbeállták és röhögték, mit csinálunk ott. 

Vagy a másik. Kis pufi 20 éves HR-es csaj, aki végig a körmét reszelte, elém tett egy tesztet, kb. egy 7 éves értelmi szintjének megfelelőt, és amikor megkérdeztem a munkakörről, a végzendő munkáról, kiderült, arról fogalma sincs, olyat soha nem is látott. 

Ez ment egy évig. Aztán protekcióval elhelyezkedtem (2013). Állami cég. Ne tudjátok meg. Ami pénz itt elfolyik, amilyen közép- és felsővezetők itt vannak, és a közvetlen alárendeltjeik… Csak a feltétlen lojalitás számít. Vicc. 

De magyar viszonyok közt jól keresek, ehhez mérten a munkám kevés, főleg a rossz szervezés miatt. Igaz stressz van, a korrupció okán használhatatlan új beszerzésű gépek és segédeszközök miatt, meg a kontraszelektált, a munkához nem értő, de azt megtervező felső vezetők csodás munkatervei, munkaköri leírásai miatt. Ez van. 

Ilyen ma Magyarország 

Amúgy ilyen az egész ország. felül a buta korrupt, gerinctelen, velejéig romlott bűnözők, pszichopaták, középen gátnak a birkacsorda, lenyomva alulra a kreatív, tenni akaró embereket. 

Akik vagy végtelenségig frusztráltak attól, hogy nem a megfelelő helyen vannak, és hogy kik vannak a helyükön. Vagy elmennek, vagy megdöglenek a pszichés okokból szerzett betegségeikben. 

A közélet egy mocsáron úszó szemétbánya. A társadalom a bűnözők által hergelt, terelt véleményformáló (pl. szavazataikkal) csorda által ellehetetlenített, megosztott, hektikus káosz, teljesen működésképtelen, olyan, mint magyar társadalom nem létezik. 

A gazdaság? Színtiszta papíron létező statisztikai lufi. Addig fújják, amíg kidurran, és akkor lesz itt nemulass. Hazai ipar nincs. Mezőgazdaság nincs. Egyáltalában hazai termelés nincs. 

Van pár multi, szinte mind autóipari, kereskedelmi (élelmiszer áruházláncok), a raktáraik, meg ehhez a fuvarozás. Esetleg a földrajzi helyzetünk miatt logisztikai cégek még, de ez utóbbiak szerintem csengenek lefele. 

A bérek mesterségesen alacsonyan tartottak, magas a munkanélküliség, szerintem a közmunkásokkal, feketemunkásokkal, a rendszer által nem nyilvántartottakkal minimum 10% (2017). 

(Ahogy szerintem nem 500 000 ember ment el innen az utóbbi tíz évben, hanem több mint egymillió, és ezért tényleg egyre szembetűnőbb a megfelelő munkaerő hiánya.) 

Az egészségügy tényleg egy rom, személyes tapasztalatom egy betegség okán: nővér nincs, aki van, kizsigerelt, agyonterhelt, orvos nincs, szakorvos főleg. A felszereltség lepusztult, hiányos, és a várólisták... Egy rákosnak itthon semmi sansza. 

A magyar politika? 

Gazdasági bűnözők, elmebetegek, bábuk, vásári komédiások tróger hada, akik ellopják egy ország vagyonát, tönkreteszik az itt élők életét. Ezért felelniük kell.  És mind, kivétel nélkül. 

Volt kommunista felső középvezetők, az ő, vagy középvezetőik gyerekei, volt besúgók, titkosszolgák. Vagy az új generáció? Karrierért, pénzért mindenre képes, érzés, elv, tudás nélküli pszichopaták. 

De a birkák megvédik bégetésükkel őket, a csorda összezár az akolmelegért. Aki itt változást akar, annak semmibe kell venni a birkákat, a normális emberekhez kell szólnia, és nem csak ígérni, valóban börtönbe kell csuknia az elmúlt 27 év felelőseit, vissza kell szerezni a bűnözőktől az ország vagyonát. 

Van ilyen erő? Valami már mocorog a mélyben, nekem is van lieblingem, de a kétmillió birka erős gát, pedig ha 18-ban nem, akkor lehet soha, és szerintem lehet, hogy soha. 

De ha igen, itt az emberek el sem tudják képzelni, utána mi jön, amikor kiderül, a király meztelen volt, csak a lopott ruha takarta, amit vitt is magával. Ha vesztenek, ezek nem fogják könnyen adni, üvölteni fog a birkahad, jönnek majd újra a kopaszok, lesz itt TV székházostrom megint, utcai harc, ki tudja mi. 

És az emberek csodát várnak és nem értik, ebben ők is hibásak, csodák meg nincsenek. Ezek képesek lesznek tönkre tenni az országot gazdaságilag csak visszajöhessenek, akár a börtönből. Nagyon, nagyon nehéz lesz. 

Akkor miért vagyok itt? 

Mert itt boldog vagyok, a párommal mi elvagyunk mindennek ellenére, ő nem akar menni, és nagyon én sem mennék már. Szeretem a Hazám, benne a kevés barátom, a tájait, az éghajlatát (bár ez most nem kedvemre, változik :), az ízeit, illatait, szeretek magyarul írni beszélni. 

Magyarul beszélni a gondolataim, és nem mint idegen nyelven a gondolataim szavakba szedve. Itt a szívem, mindig itt volt. És reménykedem. Hátha. Ha lesz változás, én ott leszek! 

És tőlem kegyelmet ezek ne kérjenek, nem lesz, a birkáknak meg kuss, vagy akkor majd mehetnek el ők. Bár ez a bamba csorda nem kell sehol, kipróbálhatják majd migránsként. :)

Mert ez az ország egyszer talpra áll. Él itt vagy 5-6 millió jó ember, és elment innen vagy 1,5 millió. Egyszer összefognak, egyszer lesz, aki irányítja őket. Remélem, megérem. Elég a rabszolgaságból a hazugságból, a bambák bégetéséből, a tolvajok táncából.”

HÍRMONDÓ

Kerttől a hajóig – munkák Svédországtól Ausztriáig

A hét utolsó munkanapján felvillantjuk egy svédországi munka lehetőségét, de aki más irányba indulna, az válogathat ausztriai és németországi munkák, valamint egy hajós lehetőség között is. Részletek itt.

Hatalmasat bukott Theresa May 

Elvesztette abszolút többségét a kormányzó brit Konzervatív Párt az előrehozott parlamenti választásokon. Viszont a jelek szerint az ellenzék sem tud majd kormányt alakítani.

Ki süti idén a lángost a Balatonnál?

Mint már évek óta mindig, idén is súlyos problémát okoz a Balatonnál a gyakorlattal rendelkező szakemberek hiánya. Elsősorban szakácsból, pincérből, eladóból állnak nagyon rosszul.

A roamingnak annyi, de érhetnek meglepetések 

A jó hírt alighanem már mindenki tudja: alig egy hét múlva, június 15-től megszűnnek a roaming-díjak az Európai Unión, illetve az Európai Gazdasági Térségen belül. Csakhogy akad pár dolog, amire érdemes figyelni.

Durva különbségek az európai nyugdíjakban 

Az ember azt gondolná, hogy minél nyugatabbra megy, annál kisebb a különbség a nők és a férfiak nyugdíja között. Őszintén szólva eléggé meglepő, hogy ez nem így van, sőt!

(Fotó: pixabay.com/jingoba)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország hazaköltözés

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7012580421

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2017.06.09. 06:45:29

Kicsit sok a birkázás...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.09. 06:56:01

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

01234567 2017.06.09. 06:58:01

@Golf2: Kicsit sok a birka. :)

01234567 2017.06.09. 07:08:18

A posztot én írtam, rólam szól, mielőtt jönnek a fidesz trollok, meg a szokásos okoskodás hogy nem valós személy, vagy a HÁ írta saját magának. Igazából ez a gőz évek alatt gyűlt, az írást már elkezdtem két-három éve tavaly volt valamikor itt a HÁ-n egy felszólítás arra akik visszajöttek írják meg a tapasztalataik, elméletben oda akartam írni, de gyakorlatilag ez most jött ki belőlem most volt az a pont. Az un. "Taigetosz törvény" volt az. igazából már a migráns válság óta tele a tököm, de ez volt a szikra. Talán 9-ig tudok "itt" lenni, aztán délután három körül újra.

Taxomükke (UK) 2017.06.09. 07:10:08

Ezt nem birtam vegigolvasni.
Mondjuk eszunk agaba nincs visszakoltozni.
Az eletminosegunk osszehasonlithatatlanul jobb a hanyatlo Nyugaton.

01234567 2017.06.09. 07:30:34

@Taxomükke (UK): Ahogy azt gondolom csak az vándoroljon ki akinek itthon nincs veszíteni valója, úgy azt mondom csak az jöjjön haza akinek nincs veszíteni valója. :) Az indulatos írásért elnézést, de sajnos ez a másik szövődménye a hazajövetelnek, elkezdett bennem ugrálni ha ezek a dolgok feljönnek egy frusztrált indulat, amit nem tudok kezelni, csak kiadni, akkor megnyugszom egy időre, mint most. Ezért kezdtem politizálni is tőlem idegen módon egy ideje.

Megdobbent 2017.06.09. 07:30:57

Ez mar vakmeroseg, nem puszta kalandvagy :) De ha mar rateszed a kinti nyugodt eletciklusod felet bukni, akkor erezd is jol magad :)

Altaïr 2017.06.09. 07:31:10

Csókosok csókosok csókosok. Csókosok, felháborító, csókosok, undorító.

"Aztán protekcióval elhelyezkedtem"

kronikas 2017.06.09. 07:31:21

Tizből tiz pont a posztra tőlem.

Szinte minden sorával a jelenlegi helyzetről, lehetséges kimenetelekről egyetértek.

Amint a senkiháziak propagandája elveszti befolyását, a súdra élősködők hatalma is véget ér vele szerintem.

01234567 2017.06.09. 07:39:40

@Altaïr: Úszóversenyen úszni kell és nem futni. Hidd el, bele került egy évembe amíg meggyőztem magam hogy meghúzzam ezt a lépést, ráadásul egy olyan családtaggal, akitől még levegőt sem kérnék szívem szerint. Ez van, Rómában mint a rómaiak! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.09. 07:49:19

Van egy ismerősöm aki tuti hogy agyvérzést kapott ha elolvasta. Márpedig elolvasta.
:)))))))))))))))))))))))))))))

Miről is írt az a fasz Digger tegnap?
Az ember alkalmazkodik.
Otthon lopni kellett itt nem.
Miért baj ha a posztoló a csókosok országában alkalmazkodik a csókosok íratlan szabályaihoz?

kék madár 2017.06.09. 07:50:22

"Amúgy ilyen az egész ország. felül a buta korrupt, gerinctelen, velejéig romlott bűnözők, pszichopaták, középen gátnak a birkacsorda, lenyomva alulra a kreatív, tenni akaró embereket. "

ezt kene kiplakatolni egesz Europaban, ennel frappansabban nem lehetne osszefoglalni.

Koszonom, hogy leirtad, elmentem es mindig elolvasom majd, ha eszembe jutna hazakoltozni.

tnt 2017.06.09. 07:50:46

mindenki hülye és ugye van a helikopter .... stílus .... amúgy sok téren igaz ... de így átadva ... érdekes ...

tnt 2017.06.09. 07:53:13

aki szereti a hazáját, a magyar nyelvet az úgy látszik szereti ha szopatják a honfitársai ... mi itt a csoda? nem ezért ment el? itt semmi nem fog változni ... fel kéne már ébredni ... :-)

tnt 2017.06.09. 07:54:49

valóság .... :-) ... csókosokhoz némi friss adalék ... :-)

index.hu/belfold/2017/06/09/budavar_valton_olcso_lakas/

kronikas 2017.06.09. 07:57:52

@01234567: igen... s durva lesz, addigra Albánia is jobban fog állni...megértünk rá, majd rezervátumban mutogassanak minket, ime a nép amelyet saját választott vezetői süllyesztettek el, s legjobbjait üldözte évszázadokon el, más országokba, rendszerek jöttek-mentek, s ugyanaz lett mindig pepitában.
Nagyapám megbánta, nem vándorolt ki mikor lehetősége volt rá, apám is, én inkább léptem s örökre el, gyerekeim már ne bánkódjanak, szabad, tisztességes országokban élhessenek.

Golf2 2017.06.09. 07:58:25

@01234567: A politizálástól még frusztráltabb leszel.Itthon vagy protekciós, vagy birka,vagy lecsúszó lehetsz.Te melyik vagy?

Antal Jozsa 2017.06.09. 07:58:27

Mar megint munkahelyi serelmek. Kerem kulfoldon nincs ilyen??? Ha valaki nem halmozott fel egy kisebb vagyont kulfodon akkor nagy valoszinuseggel otthon nem fog anyagilag jobban elni. A dragabb dolgokrol(targyakrol) jobb ELORE is lemondani meg odakint a penzt meg ertelmess dolgokra felretenni. Nem irt a posztolo gyerekvallalasrol, hat pl svajcban, uk-ben osszehasonlithatatlanul szarabb(vagy inkabb nehezebb) egy kisgyermekesebbbek mint itthon, a gyes gyed hianyarol (rovidsegerol) mar csak ne is beszeljunk. Vicc az egesz. Amugy nagy atlagban nem kerdes, anyagilag megeri kulfoldon (nyugaton) elni, csak a kerdes hogy, meddig. Mert mennek az evek, a romonok otthon lassan megfogyatkoznak a baratok eltunnek (hiszent te tuntel el) es csak arra eszmel ra az ember hogy nem lesz mas valasztasa mint ket szek kozott a pad ala esni, mert kulfdoldon se jo meg otthon se lesz mar jo...Nekunk magyaroknak jo, par ev alatt(pestieknek mar sajnos nehezebb az arak elszalltak) meg lehet keresni egy haz / lakas arat vagy hitelt kfizetni. Egy angol ezt hogy tudna ugyanigy megtenni?

01234567 2017.06.09. 08:00:35

@kék madár: Köszönöm! :) egyébként van egy teóriám a magyar társadalom szerkezete, kontra nyugati társadalom szerkezete és a két működési mechanizmusa közötti különbségekre. De azt itt most hosszú lenne...

01234567 2017.06.09. 08:03:52

@kronikas: Jól tetted, mindig a belső hangra kell hallgatni, az megsúgja mi a jó, és az észre amikor megcsinálod. Remélem minden a terveid szerint alakul!

Antal Jozsa 2017.06.09. 08:06:24

Bocs a sok elgepelesert, vonaton ulok, telefonrol irok :-)

01234567 2017.06.09. 08:06:51

@tnt: Nem gondolom magam átlagosnál értelmesebbnek, sőt néha.... Felébredtem, azért vagyok itt, és én a kettőt, már mint a negatívumokat és a pozitívumokat úgy kötöm össze hogy ami itthon jó, amikor élvezem nem gondolok a rosszra, viszont mikor negatív ér erősen gondolok a jóra.

01234567 2017.06.09. 08:11:01

@Golf2: Nem, pont hogy a politizálással kiengedem a gőzt.Itt mindenki csúszik lefelé, a csókosok és a birkák is, csak azok nem veszik észre, vagy nem fogadják el. Amúgy úgy gondolom a csókosság és a lecsúszás miatti folyamatos beszűkülés ellenére azon kevesek egyike vagyok aki itthon reálisan látja a dolgokat és próbál ellene tenni. Ez nem érdem, ez lenne a normális, bár itt a normális a hülye.

Arthamyr 2017.06.09. 08:20:39

Ez "kicsit" setétre sikeredett.

"Amúgy ilyen az egész ország. felül a buta korrupt, gerinctelen, velejéig romlott bűnözők, pszichopaták, középen gátnak a birkacsorda, lenyomva alulra a kreatív, tenni akaró embereket." - Én csomó embert ismerek, aki ebbe a rendszerbe nem fér bele. Másrészt a lenyomottak igen kis része kreatív, tenni akaró ember, ezért is vannak lenyomva.

Ebben az írásban benne van az x év alatt felgyülemlett frusztráció, ami egy hosszú anyázás formájában kiszakadt.

Bármilyen furcsa, otthon is vannak szektorok, ahol nem csókosok diktálják, hogy mi lesz, és nem a kapcsolati tőke a legértékesebb erőforrás. Persze ezt nem ott kell keresni, ahol az állam felől érkezik a pénz, mert ott igen, el fog érni a fenti betyárok ostora.

Legalább jobban érzed magad most? Ha igen, megérte kiadni magadból. És a trollok sem maradnak éhesek ma, bár biztos sok fenn fog akadni az kerítésen. :)

01234567 2017.06.09. 08:20:57

@Antal Jozsa: Sok mindenben nem értünk egyet. Nekem német, osztrák tapasztalataim vannak, ott sokkal jobb feltételekkel vállalsz gyereket mint itthon. Én kint vezetőként nagyon jó anyagi körülmények között éltem. Itthon nem vagyok vezető, sőt... :) De nem is ez volt a lényeg, egyszerűen a pozitív közeg ott olyan dolgokat hozott ki belőlem amit addig itthon soha sehol. ami a munkahelyi problémát illeti. Van a páromnak egy 18 év után egy távoli országból hazatért ismerőse, aki kint 200 ember főnöke volt egy állami hivatalban. Itt csak közép vezetőnek alkalmazták, ha alkalmazzák, 6-8-10 emberek tartoznak alá. Na ő mondta:" Kint a munka helyi problémák az energiái 20%-át kötötték, le, abból 1-2% volt személyi probléma. Itthon a 90%-al kevesebb alkalmazottnál az energiái sokszor 60-70%-a megy el munkahelyi problémákra amiknek minimum az 60-70%-a személyi probléma, a legtöbbször munkahelyi konfliktus, ami ilyen szinten neki kint ismeretlen volt, azt mondta sokszor óvodás problémák, és az állandóan őt ostromló besúgóktól már hidegrázása van, főleg hogy a próbálkozásaik 80%-a puszta rosszindulat, munkához nem kapcsolható, vagy hazugság. Hát ennyi a különbség.

Arthamyr 2017.06.09. 08:23:21

@01234567: Mit teszel ellene? Tuti nem tudnád jobb helyre összpontosítani az energiáid?

01234567 2017.06.09. 08:23:36

@Arthamyr: Majdnem :) mindenben egyetértek veled, fentebb írtam, jó volt kiadni. Gondoolom Mo.-n is vannak helyek ahol az én tapasztalataim nem érvényesek, sajnos én ilyen helyet nem láttam, de ez nem releváns. És köszönöm az együttérzést!

01234567 2017.06.09. 08:24:51

@Arthamyr: A politikában próbálkozom, muszáj, más fórum itt nem működik. A szabadidőmben oldódok, az szenzációs, és ezt csak itthon érzem így.

Arthamyr 2017.06.09. 08:28:29

@01234567: Nem tudom, milyen vezető voltál, de itt 5 évnyi vezetői munkával annyi pénzt lehet keresni, hogy Magyarországon konkrétan nyugdíjba mehetsz belőle. Nem hinném, hogy Ausztria sokkal spúrabb hely lenne. Persze ha nagyon jó anyagi körülmények közt éltél (200k-s autó, havi 5k-ért lakhelybérlés, 15k-s nyaralások, napi 150 EUR étterem stb.), akkor el lehet szórni, de ennek meg ki kell fizetni az árát.

bpetya75 2017.06.09. 08:28:29

@01234567:

Rendesen rágyúrtál a szarságokra. Amikben persze igazad is van, csak hát ugye nem ez a teljes kép.

Ami a politikát illeti, én SRB-vel (gondolom tudod, kiről beszélek) értek egyet. ( 2021 után jelentősen apadnak az Eu-s források. Addigra (igazából már most majdnem kész vannak vele) a politikai hatalmukat felhasználva brutálisan komoly (legalább is regionális viszonylatban) gazdasági birodalmat építenek ki, aztán hogy 2022 után mi lesz, az nem fogja meghatni őket. Akárki jön, számonkérés nem lesz. Hacsak a népfelség úgy nem dönt, ezért arra azért gondolom piszkosul figyelnek, hogy ne legyen esély valamiféle forradalomra, amiket nem fülkében csinálunk, hanem az utcán, és a lámpavasak is szerepet kaphatnak benne.

'18-at képtelen elbukni. Sajnos arra se nagyon látok esélyt, hogy igazi koalícióra kényszerüljenek, de adja Isten, hogy legalább az összejöjjön. Egyébként az erősségüket szvsz nagyban köszönhetik a töketlen nyugat-európai migráns politikának.

DieNanny CH 2017.06.09. 08:28:47

A remény hal meg utoljára...

bpetya75 2017.06.09. 08:30:05

@Arthamyr:

"Legalább jobban érzed magad most? Ha igen, megérte kiadni magadból. És a trollok sem maradnak éhesek ma, bár biztos sok fenn fog akadni az kerítésen. :)"

Ez jó :-D

HighTroller 2017.06.09. 08:33:38

Valahanyszor eszembe jut hogy irnek egy ilyet, a harmadik szo utan rajovok hogy semmi ertelme. Es ez a kozony neha ijeszto.

DieNanny CH 2017.06.09. 08:38:30

(Ja, és ezt a posztot tuti, hogy Birca írta, hiszen a kedvenc fényképe szerepel illusztrációként...)
;-))))))))

2017.06.09. 08:42:22

@01234567: Gondoltam, hogy te voltál ;)
Hát, édesapa, hajrá! Én legfeljebb majd, ha nyugdijas leszek, de még azt sem igérem biztosra. Nincs az a honvágy, az a "magyarul álmodsz, magyarul sirsz"-féle duma, amiért én aktivként otthon szivjak!

tanato 2017.06.09. 08:46:08

@bpetya75: Kizárólag a migráns-politikának köszönhetik tartós hatalomban való maradásukat.Ebben kemények ezért az összes más hülyeségüket,korrupció, stadionok,családi kör építése közpénzből,média megregulázása,szabadságjogok,eü.oktatás stb. elnézi nekik a magyar lakosság.Mint már írtam itt is,minden nyugati muzulmán terror cselekmény egy egy újabb betontégla a FIDESZ,mostani és jövendőbeli kétharmadának,anélkül hogy az ISIS tudná kicsoda OV.
És van szelepük,aki nagyon elégedetlen az nem lázad hanem elmegy innen,kitelepül.

01234567 2017.06.09. 08:50:33

@Arthamyr: Amolyan telepvezető voltam, hét alkalmazottal. (amiből sajnos 4 magyar volt... :D )Mondjuk úgy maradt belőle, de hidd el itt folyamatosan apad. Néha azt érzem itt drágább az élet. Persze tudom hogy nem, de... Most sajnos mennem kell..

01234567 2017.06.09. 08:52:54

@bpetya75: Egyet értünk. Annyit talán Orbán 22-re kiviszi az országot az EU-ból

01234567 2017.06.09. 08:53:54

@HighTroller: +1. de végre csak írtam...

01234567 2017.06.09. 08:55:00

@Pink Petsch: Egyetértek és örülj hogy ilyen szerencsésen bírod. Nekem nem ment. Kívánom hogy minden vágyad teljesüljön!

01234567 2017.06.09. 08:55:58

@DieNanny CH: Hát momentán a remény az intenzíven fekszik, de ugrálunk a mellkasán ! :) :) :)

01234567 2017.06.09. 08:56:40

Most sajnos lépnem kell, dolog van. 3 után ha még érdekes vagyok visszatérek!

Antal Jozsa 2017.06.09. 09:00:36

@01234567:
Szerencsed volt (vagy jo fonok voltal) lattam eltem at munkelyik konfluktusokat kulfoldon is, otthon is. Egy felsovezetoi fizetesbol konnyebb megoldani a gyerekfelugyeltet nem mellekesen.

werecke 2017.06.09. 09:00:41

@01234567: Arra kell gondolni : A víz szalad a kő marad !

bpetya75 2017.06.09. 09:05:30

@tanato:

Szerintem van más is, amit jól csinálnak, de abban egyetértek, hogy ez a fő elem.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.09. 09:06:22

@01234567: barátnőm sok év után költözött haza. Még tart a rózsaszín korszak, de aggódom, mi lesz, ha szembejön vele a valóság. Nagyon nem szeretnék tőle ehhez hasonló posztot olvasni.

Arthamyr 2017.06.09. 09:15:07

@kisrumpf: Ilyen anyázósat, vagy olyat ami leírja, hogy ő hogy élte meg? :)

arncht 2017.06.09. 09:16:04

En igazabol azota becsulom tobbre magyarorszagot, amiota ausztriaban elek :) ausztriaban egy nagy plusz dolgot vettem eszre, hogy feltetel nelkul kovetik a vezetot, illetve amit mond. Ez akkor jo dolog, ha jo a vezeto, amugy total felreviszi a dolgokat. Az osztrakok munkamoraljarol amugy nem vagyok tul jo velemennyel, sose a munka az elso, es nagyon beszukult a gondolkodasmodjuk, gyakran eppen csak ahhoz ertenek, amit el kell vegezni. Ha vmi uj helyzet, kreativabb dolog kerul elo, megfeneklett a tudomany. A magyarok gyakran tulkepzettek egy adott pozicioban (otthon is), itt meg vhol feltetel is, hogy ugyanazt el tudd erni osztrak hatter nelkul.

komisz_kölök 2017.06.09. 09:17:13

Az ilyen ma Magyarorszag resz elött kelett volna abbahagyni.

Költözz Sopronba, jarj att dolgozni, es elvezd a magyar nyelvet delutanonkent. Prkblema megoldva. Kerem a következöt ;)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.09. 09:22:32

@Arthamyr: :-) indulatosat. Remélem, hogy megtalálja a helyét és olyan munkát, ami nem jár ilyen iszapban gázolással. Tele van jó szándékkal és tenni akarással. Nem akarom, hogy megbánja. A hogy élte meg-et pedig meghallgathatom személyesen.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.09. 09:23:30

@komisz_kölök: előbb mutass neki egy szabad bérleményt Sopronban :-D

NorthPier 2017.06.09. 09:25:04

@bpetya75: Nem mondod, hogy itt vagy minden nap és egy évben csak egyszer szólalsz meg?!

Arthamyr 2017.06.09. 09:25:43

@kisrumpf: A pokolba vezető út is... :) A sikerhez vezető út közelében nem szükségszerűen fordul elő.

Arthamyr 2017.06.09. 09:32:26

@tanato: Azért van még ott más is, pl. az egykulcsos adó, kirakatba rakható gazdasági számok. Ezen kívül amikor lehetett, csináltak egy nekik lejtő választási rendszert, átcsatornázták a közös erőforrásokat sajátnak (kis gazdasági hátország, kis médiabirodalom, kis jegybanki, kis bírosági jelenlét növelés), kb. az összes hatalmi ágra rátelepedtek, ami nem lenne a mindenkori kormány kezében.

bpetya75 2017.06.09. 09:34:40

@NorthPier:

Nem vagyok itt minden nap :-P

Ráadásul ritkán vagyok úgy, mint ma, hogy már reggel eldöntöttem, hogy ha érdemes, akkor ma hozzászólok.

komisz_kölök 2017.06.09. 09:36:27

@Arthamyr: ez azaert nem igaz. Nekem IT vonalon van tapasztalatom, team leader 80k, annak a fönöke 100k € brutto per ev, egy igen jo cegnel, par eve. 60%ot visz haza durvan. Abbol nehezen jön össze öt ev alatt a nyugdij. Ennel magasabban nem hiszem h volt a posztolo.

Auralianus 2017.06.09. 09:39:44

@tanato:

Ha nem zárják le a határaikat, akkor fenntarthatatlanná válik a hatalmuk és elértéktelenedik a "vagyon"... nem fognak tudni annyi éhes szájat etetni EU-s pénzek nélkül... az EU-ban új szelek fújnak... (még akkor is, ha nem ér el sokak tudatáig)

Az USE létrejötte tény.. központosított intézményrendszerrel. A közös költségvetés, közös szociális és egészségügyi rendszer, nyugdíjrendszer (és előbb-utóbb közös adósságállomány) létrejöttének feltétele a közös, köponti intézményrendszer (pl nyomozóhivatal, teljes hatókörrel, nemzeti "vétő" lehetsége nélkül). Ergo vagy önként mennek börtönbe, vagy elveszítik a mostani EU tagság SZÁMUKRA LÉTEZŐ összes előnyét...

... tippelj mit választanak? :)

Payrollerwitch 2017.06.09. 09:41:26

@01234567: Minden szavaddal egyetértek. Ezekkel különösen:
"Ezért olvasom röhögve a kintről okos mindent szépnek látók „azemberekittahülyék” (na jó ebben is van valami) típusú véleményt" és ezt megfejelik azzal, hogy ha valamit ők még nem láttak, tapasztaltak, akkor az nincs és lehetetlen és biztos nem úgy van. Imádom. Ja, nem.

"Van ilyen erő? Valami már mocorog a mélyben, nekem is van lieblingem, de a kétmillió birka erős gát, pedig ha 18-ban nem, akkor lehet soha, és szerintem lehet, hogy soha." Soha. 18-ban nem lesz változás. Ennek az országnak nagyon hosszú időre meszeltek. Próbáld meggyőzni a párodat, hogy lépjetek!

Csodabogár 2017.06.09. 09:43:20

Ez egy sértődött ember posztja. Az elején még figyelmesen olvastam és lám a kinti munkaadóval is voltak problémái.
Most meg az egész világ gonosz és hülye csak én vagyok az okos és jó.
Szerencsére van néhány ismerősöm, akik garantáltan nem "csókosok" és mégis jól élnek itthon.
A hazai politikát én is útálom, de nem foglalkozom vele. Ilyen egyszerű. Majd jövőre elmegyek és leadom a voksomat oda, ahova jónak látom. Ez az egyetlen alkalom, amikor tehetek valamit. A többi csak hőzöngés.

komisz_kölök 2017.06.09. 09:50:52

@kisrumpf: pontosan 10 kiado lakas van Sopronban az ingatlan.com-on, csak nem mind kamu ;)

Arthamyr 2017.06.09. 09:51:37

@komisz_kölök: Ez Ausztria? Errefele gyalogként is többet kaphatsz, mint a team leader főnöke (persze vannak megmosolyogtató 40k-s ajánlatok itt is, de oda szerintem a gradok mennek, vagy nem tudom ki). A team leaderre én nem hivatkoznék "vezetőként", csak a főnökére vagy az afölött lévőkre, egyébként írta válaszban, hogy kb. team leader lehetett. Meg kinek mi a nyugdíj igénye. Én 500k-ból már meg tudnám oldani, hogy ne dolgozzak többet, vagy legalábbis ne a pénzért.

Arthamyr 2017.06.09. 09:52:24

@01234567: Ezt meg majd írd le, érdekel, hogy fog sikerülni.

Hari Seldon 2 2017.06.09. 09:54:21

Nem mindenkinek valo a hataratkeles.
(nem mindenki tudja "megszeretni" vagy minimum jobban szeretni/becsulni uj hazajat, mint a regit.)

Din Serpahis 2017.06.09. 09:55:42

Hát a munkahelyi sérelmekről csak annyit, hogy Magyarországon egyetlen munkahelyen sem szívattak meg úgy mint itt Svájcban a legutóbbi helyen, ahol dolgoztam. Az egészségem is ráment a dologra, még mindig nem jöttem helyre 100%ban. (szerencsére már nem vagyok a projekten) Szal semmi nem fehér és fekete.

Arthamyr 2017.06.09. 09:55:46

@Auralianus: Azért addig van jópár év. Egy részük már nem biztos, hogy megéli, és ha igen, addig simán ki lehet menteni az összelopott dolgokat. Ez számukra a legrosszabb lehetőség, az összes többi kedvezőbb.

Dikusz 2017.06.09. 09:56:25

@Csodabogár: és ennyi, amit tehetünk, nem több, hogy elmegyünk szavazni.
Olyan okos sok ember, a fotelból mondják az okosat, hogy változtatni kellene, de azt nem tudják megmondani mit kell tenni.

komisz_kölök 2017.06.09. 09:58:27

@Arthamyr: igen, Ausztria. Hol van az errefele?
Itt en belsöskent, jo tapasztalattal, 66k-ig tudtam elmenni brutto, per ev. Ennel többet nem halottam egy ismerösömtöl sem. Azutan mar csak a vallalkozosdi jött, az nyilvan jobb, de vezetö beosztasban nem jatszik.

Ja, a team leadert azert irtam, merthogy ö is az lehetett.

Arthamyr 2017.06.09. 09:59:20

@Dikusz: Fogsz egy lőfegyvert, és elkezded ritkítani az ország lakosságát, kezdve a politikusokkal. Kinek van hozzá bátorsága? Nekem nincs, túl nagy a lebukás kockázata. :)

Auralianus 2017.06.09. 10:02:19

@Arthamyr:

Meddig? 2020-ig? Az EU jogállam... nem "hülyeségből" nem regulázzák meg Orbánékat, hanem mert nincs rá jogi alap. 2020-2027 lesz a következő költségvetési periódus... addigra feláll a központi ügyészség és elkészülnek a szabályozások. Ezért mondtam, hogy az USE kész tény... még akkor is, ha a többség nem érti/nem látja át sem a működési mechanizmusát.. sem a MA hozott intézkedések távlati hatásait...

Payrollerwitch 2017.06.09. 10:06:32

@Dikusz: Azért ennél többet is lehetne tenni. Mondjuk nyakára járni a képviselődnek, számon kérni jó pár dolgot, támogatni azokat a szervezeteket, akik tesznek is valamit a változásért. Rengetegen vannak, akik nem csak a fotelból dumálnak, lehet melléjük állni! :)

Arthamyr 2017.06.09. 10:08:53

@komisz_kölök: Errefele=Írország (Dublin). A 66k bőven nem rossz úgy, hogy kb. otthon maradsz. :D Szerintem 90k Írország vs. 60k Ausztria esetén is érdemes megfontolni az utóbbit. És itt sem a 90-100k a standard, messze nem (inkább a 70k körül), de láttam már 110k+benefitses csomagot is (kb. 150k lehet magánnyugdíjjal, bónusszal), sima fejleszőnek, tehát létezik.

Tudva, hogy valamilyen telephelyen volt 7 beosztottja, valószínűtlen a sokszázezres megtakarítás.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.09. 10:10:34

@Arthamyr: vagy naivitással... látod, nem kérdeztem meg tőle, hogy hasznos akar-e lenni vagy sikeres.

komisz_kölök 2017.06.09. 10:15:36

@Arthamyr: ja, a rosszidö bonusz. Igy mar ertem ;)
Amugy vallakozokent inkabb nettoba jönnek ki ezek a szamok, szoval nem negyon fontolgatom a valtast :) Azt hittem svajc vagy ilyesmi, az meg erdekes lehet, de en ott is 80-90k körül hallok csak. Azt pedig a tavolsag meg a dragabb elet elamortizalja.

2017.06.09. 10:15:36

@Csodabogár: Hm, nem sérődött, csak elkeseredett. Mondd, neked életed során soha nem volt prolémád senkivel? Vagy csak nem vállaltad fel, és inkább nyeltél egyet ...
Jó, hogy az ismerőseidnek nincsenek olyan jellegü problémáik a szakmájukban, mint amiket a posztoló leirt. Tényleg jó. De ha megkérdezhetem, ezek az ismerőseid is olyan területen dolgoznak, amely szakmailag viszonylag szükebb, és az állami (ezáltal "csókosi") jelenlét is a szinen van?
Nem mindenki gonosz és hülye, de sajnos otthon nagy az arányuk.

Arthamyr 2017.06.09. 10:17:47

@Auralianus: Nem vagyok benne biztos, hogy az "EU-t" olyan nagyon érdekli, hogy Orbánék mit csinálnak a 10 milliós, gazdaságilag teljesen jelentéktelen játszóterükben.
Szerintem a lelkük mélyén hálát adnak érte, pont úgy, mint Orbán "Brüsszelért". Lehet fegyelmezni látszatintézkedésekkel, amiből belpolitikai tőkét lehet kovácsolni. Mikor ellenkeztek Orbánék az EU-val úgy igazából, mikor nem feküdtek le, amikor tényleg megpattintották az ostort? Szerintem az EU a szíve mélyén pl. a kerítésnek is örül, a Putyinbarátságnak is, hiszen akkor ők ehhez képest polkorrekt álláspontot vehetnek fel.

Az EU nagy és nehézkes és stabil. Itt nem egyik pillanatról a másikra fognak radikális változások történni.

Arthamyr 2017.06.09. 10:20:52

@komisz_kölök: Rossz idő bónusz. XD Én is vállalkozás fele mozgolódok, de még pár kemény meccset le kell játszanom.

Arthamyr 2017.06.09. 10:21:32

@kisrumpf: A cég érdekel ahol alkalmazott vagyok (lassan voltam)?

Auralianus 2017.06.09. 10:22:16

@Arthamyr: szerintem meg van az a szint, ahol már nem igazán érdekel a pénz... engem fél év alatt ötször hívtak a Microsofthoz... nem mentem... elég az amit otthon csücsükélve keresek... én osztom be az időm... szinte 0 stressz (ami van, azt magamnak csinálom) 65-70k brutto után a pénz -engem legalábbis - már nem motivál...

...onnantól már csak a villantgatós hülyegyerekeket érdekli, hogy kinek van jobb...

... kocsija, nője, háza, sosemhasznált elektronikus kütyüi...

.. esetleg valaki arra élvez, hogy hány nulla van a bankszámláján, vagy a pozíció izgatja... de elkölteni (értelmesen, szükségeletekre) nem fogod tudni a megtermelt felesleged... elszórod luxusra, drogra... ökörségre...

Annyiban értek egyet, hogyha ezt a szintet elérted, akkor máshogy kezded nézni a világot.. más kezd érdekelni... más fog motiválni... és szinte kizárt, hogy ilyen hozzászólást írj... egyrészt, mert ezt a szintet nem tudod elérni, ha nem integrálódsz rendesen... másrészt meg ezen a szinten már akkora a hiány jó emberekből, hogy idáig már nem jut el az, aki a másikat fúrni akarná... tudja, hogy nem nyer vele semmit érdemben... saját tapasztalataimból kiindulva... itt már szokás tudni ki mit tud, mennyit ér... ;)

tanato 2017.06.09. 10:28:39

@bpetya75: Azt nem mondtam hogy mindent rosszul csinálnak,főleg összehasonlítva a bohóc Gyurcsány féle időszakkal.

Din Serpahis 2017.06.09. 10:31:05

@komisz_kölök: Svájcban seniorként simán megvan a 120k CHF / év. Contractorként meg 800 CHF napidíj.

komisz_kölök 2017.06.09. 10:31:48

@Auralianus: nem tudom. En folyamatosan valtok uj dolgokra, mert imadok tanulni. Az meg bonusz, hogy mindig jobb a fizetes :) Es nem erdekel egyik sem, amit fent irtal.

Mondjuk utalok otthon üldögelni. Mindenkit mas motival.

Az Ingázó 2017.06.09. 10:32:34

Én ezt a posztot is egy szóval tudnám jellemezni... Döbbenetes...
Döbbenetes, hogy milyen szük látókörrel látod az itthoni helyzetet. Nem tudom, mennyi ideig éltél Ausztriában, de sikerült teljesen átvenned az osztrák elfásult, komor szemléletet... Ja meg persze azt, hogy übermensch vagy, és mindenki más hülye, mert ez is egyféle echte osztrák dolog, mint az apfelstrudel...
A stadionokat és a korrupciót pedig idekeverni pedig elég fagyivisszanyalós dolog, mert ha a 99centes billás kenyéren kívül többet is érzékeltél volna ausztriai kint tartózkodásod alatt, akkor tudhatnád hogy Ausztriában a közelmúlt 2 gigaberuházása során (a reptér és a bécsi hauptbahnhof) olyan mértékü rablás történt és olyan gány munkát végeztek, hogy olyan a Viktor-Fidesz-Mészároslörinc szentháromság életük végéig nem tud okozni...
Persze erröl nem sürün szólnak hírek itt kint... mert itt is van sok birka... csak itt 9 millió... akikkel meglehet etetni a bújtatott rendörállamot (tapasztalat, dolgozott ismerösöm rendvédelmi szervezetnél Ausztriában), a liberálisan vasárnap zárva tartott boltokat, a logikátlan, és semmire sem jó oktatási rendszert, a fogyasztóvédelem hiányát, és még sok-sok apróságot...
Nem jobb egyik ország sem a másiktól... ami az egyik országban szar, az a másikban jó... persze ha csak a pénz vonalán mozgunk, akkor Ausztria nyer... még... aztán kíváncsi leszek, mi lesz 5 év múlva, mert lesznek itt még bajok...

Az Ingázó 2017.06.09. 10:32:35

Köszi, hogy engedélyeztétek a kommentemet... nem tudtam, hogy csak az kommentelhet, aki mindennel egyet ért a posztolóval...

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.06.09. 10:32:40

@kronikas: "megértünk rá, majd rezervátumban mutogassanak minket, ime a nép amelyet saját választott vezetői süllyesztettek el, "
- nemetorszagrol, franciaorszagrol, angliarol, svedorszagrol beszelsz, ha jol ertelek, ugye?

Arthamyr 2017.06.09. 10:33:48

@Auralianus: Én mindig azt nézem, mennyi van még hátra. Ezért - ésszerű áldozatokért - engem még motivál a több pénz. Amúgy azt a 110k-s melót nem elsősorban azért sajnálom, hogy bebuktam, mert jó csomag volt, hanem mert szakmailag is nagyon jó lett volna.
Természetesen a 60+k, stresszmentesen, otthon csücsülve verhetetlen, főleg ha az otthon helyét is te választod.

Arthamyr 2017.06.09. 10:36:25

@Din Serpahis: A 800/nap hoz. Kell hozzá német tudás? Milyen technológia, milyen feladatok? Milyen referenciák kellenek hozzá? Milyen hosszúságú szerződések?

Payrollerwitch 2017.06.09. 10:38:09

@Az Ingázó: "Hozzászólásod előzetes moderáció után jelenik meg." Bámulatos dolog a szövegértés. :)

bpetya75 2017.06.09. 10:38:51

@tanato:

Látom nem akarsz vitatkozni, Dottore! ;-)

@Az Ingázó:

Nem kell egyetérteni. Csak ha nem vagy prémium kommentelő, akkor nem jelenik meg azonnal a hsz-ed.

komisz_kölök 2017.06.09. 10:40:33

@Din Serpahis: na, ennek örülök, ugy hallom ott is vannak erdekes projektek.
Most hogy mondod, mar vagy harom eve beszeltem ottani volt kollegava. Akkor a helyi guglinal 100k körül volt a senior. Azota itt is volt emelkedes.

Kontraktorkent gondolom ottani maganvallalkozo. Meg kene nezni, mik a költsegek. Ado, TB, ilyenek.

tanato 2017.06.09. 10:40:39

@Auralianus: Akkor végük van,ha kiléptetik az országot.Még a Fidesz hívők is tisztában vannak a szabad munkavállalás és letelepedés értékével,előnyeivel a bezártsággal szemben,minden családban vannak kint élők, dolgozók a segédmunkástól az akadémikus kutatóig bezárólag

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.09. 10:40:40

@Arthamyr: Igen. Írd privátban. Csak kíváncsi vagyok.

Auralianus 2017.06.09. 10:41:12

@komisz_kölök: Ezen a szinten már muszáj tanulni... azt kipipálhatjuk :)

De az otthonról, nyugiban, kölköket figyelgetve dolgozni... ha "herótom van" nem dolgozni...

.. igen. 40 felett... az ember már másként szemléli a világot :) Bár egyesek szerint én sosem voltam fiatal :D :D :D

tanato 2017.06.09. 10:42:36

@bpetya75: Nem is kell,mert a menekültkérdés mindent überel,ha nem volna nem lenne kétharmad,akkor jobban odafigyelnének az ország családi-haveri körben való elosztására,meg az arroganciára.

Auralianus 2017.06.09. 10:44:12

@tanato: Ha nem léptetik ki az országot.. de nem kapnak egy fityinget sem... az pontosan egyenértékű az ország kiléptetésével...

a szakemberek elmennek... a lelketlen pszichopatákat meg nem érdekli a maszlag... ha nem képesek etetni a farkasfalkát ami védi őket... akkor őket fogják megenni... felaprózzák majd magukat.. aztán egyik ujjukat eszik meg a másik után.. majd jön a csukló, az alkar...

Arthamyr 2017.06.09. 10:47:35

@Auralianus: Remélem igazad lesz. A nem kapnak egy fityinget sem kb. le van tudva.

bpetya75 2017.06.09. 10:52:16

@tanato:

Erre az arrogancia témára kíváncsi vagyok. Mármint, hogy visszavesznek-e belőle. Mert hogy nincs már rá szükségük, így aztán szerintem most már "megengedhetik" maguknak, hogy úriemberek legyenek, és ne söpörjenek le mindent csak azért, mert ellenzéki javaslat. Szépen visszahozhatnák a valódi politizálást az erődemonstrációk sorozata helyett, semmi félnivalójuk nincs már.

komisz_kölök 2017.06.09. 10:52:35

@Az Ingázó: erre a ket gigaberuhazasra tudnal valami pontosabb infot adni. En jarok neha a Hauptbahnhoffnal, de nem tünik ugy, hogy esne szet.

Az oktatas resznel mondjuk beröhögtem. Volt gyereked osztrak iskolaban?

A rendörallamrol is hallanek valamit. Engem hat ev alatt meg nem sikerült igazoltatni senkinek.

Arthamyr 2017.06.09. 10:52:44

@kisrumpf: Elvileg átküldtem, nem a legfelhasználóbarátabb ez az üzenetküldő rendszer, szólj, hogy sikerült, vagy sem...

Arthamyr 2017.06.09. 10:53:44

@bpetya75: Ezt komolyan gondolod? :D

tanato 2017.06.09. 10:55:45

@Auralianus: Az a másik lehetőség, a kisebbik rossz mindenképpen,mert ebben az esetben még nyitva lesznek a határok.

tanato 2017.06.09. 10:57:07

@bpetya75: Ez teljesen igaz,a kopaszokkal is nagyot buktak.Félnivalójuk valóban nincs ellenzék hiányában,mert az a sok kicsi az nem ellenzék,főleg hogy inkább egymást irtják.

Auralianus 2017.06.09. 11:02:18

@bpetya75:

Szerintem meg aki megszokta, hogy "mindig van pályázati pénz" az erre alapozta az életvitelét... és a "nincs már minidig pályázati pénz" időszakában nem lesz őszinte a mosolya... az enyém sem lenne, ha hirtelen lefeleződne a netto jövedelmem.... márpedig itt kb erről van szó... a strómannoknak morzsák jutnak majd... a kopaszok seregét nem lesz ki etesse... a lenyúlt gazdaságok a terület alapú uniós támogatások neélkül nem fiallnak ám annyit, mint ma...

Az Ingázó 2017.06.09. 11:02:20

@Payrollerwitch: ha valóban nem menne a szövegértés, akkor nem azt írtam volna, hogy "engedélyzetétek" a kommentemet... szimplán azt nem tudtam, hogy a komment idöpontjánál nem azt az idöpontot írja a blogmotor, amikor a komment be lett küldve, hanem azt, amikor az engedélyezve lett, és mivel 10:00kor írtam a kommentet, de utána folyamatosan érkeztek a kommentek, így azt hittem, nem feleltem meg az elvárásoknak :P (a facebook csoportokban ez egyébként fordítva van, ott ha moderáció van a posztoknál, az engedélyezett posztnál az eredeti idöpontot írja a rendszer, nem azt, amikor engedélyezve lett...)

Payrollerwitch 2017.06.09. 11:10:25

@Az Ingázó: "nem tudtam, hogy csak az kommentelhet, aki mindennel egyet ért a posztolóval... " Ezt is írtad. De nem baj, érdekes ahogy megmagyarázod.

Az Ingázó 2017.06.09. 11:12:21

@komisz_kölök: ha lesz egy kis idöm, visszakeresem a 4 évvel ezelötti cikkeket, amik a repteres botrányról szólnak

A Hbf-en én minden nap járok, nevetséges, hogy alig 3 éve adták át, de már sokadjára bontják szét az "épület" tetejét, hol amiatt, mert rájöttek, hogy nem terveztek bele csapadékelvezetö rendszert, hol azért, mert a trendi szürke alulemez elkezd magától lepottyanni, hol pedig csak random mód felbontják a peronon a burkolatot, ásnak valamit, aztán visszarakják a követ. Gondolom nem azért, mert annyira tökéletes az épület, hogy szegény karbantartóknak enélkül nem lenne munkájuk... Arról meg már ne is beszéljünk, hogy a funkcióját tekintve teljesen alkalmatlan mindenre, mert nem zárt épület, és mivel mellé még szeles helyre is tervezték, esös idöben garantált, hogy elázol a peronon...

Saját gyerekem nincs, lakótársainknak volt egy 7 és egy 12 éves gyereke, mostanában pedig egy középiskolás lánnyal szoktam együtt ingázni sokszor... ismerem alsó-felsö-szakközép szintröl a tananyag jellemzöit... számomra nevetségesen kevés a követelmény, a 12 évesnek pl az volt a matek tananyag, hogy különbözö háromszögeket kellett színezni órán... ezek után mondjuk nem csoda, hogy az osztrákok nem képesek a komplexebb feladatok elvégzésére!

Ja ha téged nem igazoltatnak, akkor már teljesen korrektek a rendörök... ezen a logikán kiindulva ha nekem anno magyarországon is jó fizetésem volt anélkül, hogy csókos lettem volna, elégedett voltam az élet minden terén, akkor magyarország is egy csoda ország, igaz? :D
Volt, hogy egyszer megállított a rendör, akkor már másfél éve laktunk kint, nem volt saját kocsink, mert a szülök adták, szülök fizették rá a hitelt, így a szülök nevén is volt... a rendör azzal kezdte, hogy miért nincs osztrák rendszámom, ha már több éve kint élek... nyilván ezt az infót nem az ujjából szopta ki...

Arthamyr 2017.06.09. 11:20:46

"a rendör azzal kezdte, hogy miért nincs osztrák rendszámom, ha már több éve kint élek... nyilván ezt az infót nem az ujjából szopta ki... " - Ez alapvetően egy jó dolog, és igaza volt. Ezt az eljárást Magyarországon használt autóknál is alkalmazhatná a rendőrség. Esetleg az autó elkobzásával is honorálhatná, ami gondolom nálad nem történt meg, mert akkor nem hagytad volna ki. :)

Auralianus 2017.06.09. 11:24:12

@Az Ingázó:

Amit az építkezésekről (beruházásókról) írtál, azzal egyet tudok érteni. Mutyi itt is van bajoréknál... pont elég... botrányok is... errefelé is büdös a puki :)

Amit az oktatásról írtál, ott megoszlanak a vélemények. Én ugyanis nem hiszek az egyetemes zsenialitásban. A világ megváltozott, nem érthetsz mindenhez egyszerre. Vannak persze végletek (mint mindenben) de összességében több értelmét látom egy olyan oktatási rendszernek, amit arra méreteznek, hogy a tanulókat a szükséges ismeretek elsajátításához segítse ÉS ne terhelje őket annyira agyon, hogy elvegye a kedvük a tanulástól. Akiben van ambíció, az majd továbblép, akiben nincs, azt minek frusztrálni (miért is pazaroljunk rá extra erőforrásokat? a tanulás lehetőség, nem kötelesség)

A rendőrség megítéléséhez pedig annyit, hogy - szerintem - amíg meg tudják oldani a szabályok betartatását a lakosság vegzálása nélkül... (amiben pl nem venné bele a jogos kérdést, hogy X országban élve miért nem X országban fizetsz adót, biztosítást stb. az autód után...bár az elgondolkodtató, hogy van-e értelme NEM egységes rendszert fenntartani az EU-ban a gépjárműadó, biztosítás stb. terén, de ebbe most nem menjünk nele :P ) ... akkor szerintem jól végzik a dolgukat.

komisz_kölök 2017.06.09. 11:25:54

@Az Ingázó: a tananyagon persze lehet filozofalni. Nekem negyedikes a lanyom, matekbol a magyar szinten vannak, törtek, terület, kerület, pont a heten komplex alakokra is, pl több darabbol allo elemek. Nemetböl is a magyar szint, ige, fönev, melleknev, ilyenek. Angolbol joval a magyar szint felett. Az eletröl meg joval többet tudnak. Penz, internet, foglalkozasok, hasonlo temak, ket hetes projektek kereteben. Melette imad suliba jarni. ja, verset nem tanulnak meg kivülröl, de olvasni, szövegerteni priman.
Biztos van ilyen es olyan suli is.

"osztrákok nem képesek a komplexebb feladatok elvégzésére" nem tudom, milyen területen dolgozol. Programozoban nem latok különbseget a magyar-osztrak-szlovak-egyeb között.

A kocsival nagyon sok itt elö magyar csal. Szerintem nem csoda, hogy rakerdeztek. Az meg h van központi nyilvantartas, meg nem rendörallam. Magyarorszagon is van. A rendör pl latja, hogy tied-e az auto, vagy be van-e fizetve a sulyado. Azt hittem ennel komolyabb problemaval talalkoztal.

Az Ingázó 2017.06.09. 11:29:35

@Payrollerwitch: Ja mert a moderátornak nem üzenhetek így, igaz? :D

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.09. 11:53:37

@Arthamyr: nem. Bezzeg annak a nyomorultnak az üzenetét megkaptam. Eh...

bpetya75 2017.06.09. 11:57:16

@Arthamyr:

Melyik részére gondolsz? Hogy megtehetnék, vagy hogy nincs félnivalójuk? Egyébként mindkettőt komolyan gondolom. Utóbbit nem azért, mert hogy tényleg nem lenne, de itt és most (meg a következő évtizedekben) szerintem nincs.

A területalapú támogatás nem jár? Csak addig, amíg jut?

@tanato:

Meggyőződésem, hogy Gy OV embere. Ilyen pusztításra a baloldalon, mint amit az a majom csinált, más nem lett volna képes.

Arthamyr 2017.06.09. 11:57:45

@kisrumpf: Megpróbáltam még 2x. Lehet, hogy ez a cucc kiszűri az url-eket? A másodikat link nélkül küldtem. A captcha is roppant felhasználóbarát. :/

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.09. 11:59:05

@Arthamyr: a link nélküli jött meg. Egyelőre :-)

Arthamyr 2017.06.09. 12:04:15

@bpetya75: Mi a tökömnek adnának le az arroganciából? Amúgy is sokuknál ez nem felvett viselkedésforma, hanem alapvető személyiségjegy.
Valóban megtehetnék, és valóban nincs félnivalójuk, de nem fogják, mert egyszerűen ilyenek. A kompromisszum koncepcióját sohasem ismerték, ami a valódi politizálásnak része (sőt, minden, értelmes emberek közt lezaló interakciónak része). Demagógia, cinizmus, pofátlanság van.

Arthamyr 2017.06.09. 12:05:38

@kisrumpf: Hát ez remek. Meg azt sem értem, miért kell az email címet is átküldeni vele, megoldható lett volna anélkül? Kicsit lepukkantnak érzem ezt a blogmotor. :D Mondjuk nem a blogmotor a lényeg, hanem akik hozzászólnak és olvassák, de akkor is...

bpetya75 2017.06.09. 12:06:58

@Arthamyr:

Szeretném bátran kiáltani, hogy nincs igazad. Csak sajnos azt hiszem, hogy de...

Amúgy egy kis pozitívum: Két év után vettem újra damilt a motoros kaszához, és nem változott az ára. Ennél tényleg 0% volt az infláció ;-)

Arthamyr 2017.06.09. 12:07:15

@Arthamyr: *lezajló, *blogmotort

A szerkesztés funkció sem lenne hülyeség, bár az az én hibám, hogy a céges böngészőben nincs helyesírás-ellenőrző (mondjuk az sem fog meg mindent, de az ilyen szemetet legalább igen).

London2009 2017.06.09. 12:07:50

@Auralianus: Ez Ausztria es brutto 65-70k? Vagy Magyarorszag?

Auralianus 2017.06.09. 12:13:34

@London2009: Ez Németország (Bajorország) és itt annyi... évi.. :)

Arthamyr 2017.06.09. 12:17:53

@bpetya75: Ha kiveszed az ingatlant a kosárkából, máris nem harap az az infláció annyira. És sokkal könnyebb a megélhetés is. :D Csak ugye ki tudja ezt megtenni?

Badeni lakos 2017.06.09. 12:24:02

"Nagyon, nagyon nehéz lesz. "

never complain, never explain, Kedves Sándor!

Magyaro. mellett döntöttél.

Döntésed után vállald a 100% felelősséget. (és duma nincs.) Ennyi!

London2009 2017.06.09. 12:30:10

@Auralianus: erdekes. Azt hittem, hogy tobb. De persze en londoni fizeteseket latok. Nem gondoltam, hogy ilyen nagy a kulonbseg. De ez arra feletek eleg egy csaladnak? Hmmm. Itt egy csaladnak azert joval tobb bevetelre van szuksege. Ebbol meg nem lehetne "jol" ellenni, ahogy te irod. Bar feltetelezem, hogy a feleseged is keres.

01234567 2017.06.09. 12:32:58

@kisrumpf: Két verziót ajánlk. Ha komoly a gyerek talán i"itthon fogja"de a biztos szerintem ha elkezded az adott ország nyelvét, ahonnan hazajött tanulni. :)

01234567 2017.06.09. 12:33:38

Sikerült meglépnem egy kis időre, hiába, állami cég :)

London2009 2017.06.09. 12:34:38

Nekem az volt erdekes es meglepo ebben a cikkben, hogy felsorol egy csomo mindent a posztolo, amit mar szinte alig lehet elviselni es az utolso bekezdes meg azzal kezdodik, hogy “boldog vagyok”. Valahogy ez nekem akkora ellentmondas, hogy vagy nem zavarja akkor a cikk elso feleben leirt “dobbenetes” magyar valosag, vagy pedig baromira nem boldog. De egyutt ez a ketto szerintem nem megy.

01234567 2017.06.09. 12:36:11

@komisz_kölök: Nem te vagy a magyar egészségügy ? :D Azért az élet egy kicsit bonyolultabb.

01234567 2017.06.09. 12:37:21

@kisrumpf: Jujj! amikor hazajöttem ugyan így voltam én is...inkább akkor kussolok..

Arthamyr 2017.06.09. 12:37:40

@London2009: Szerintem ott kb. fél/harmad/negyedáron (legalábbis az alapján, amit ide szoktak posztolni a németországi határátkelők) jobb minőségű bérleményben lakik, mint Londonban, úgy egyből kicsit más a leányzó fekvése. Utaznia/készülnie sem kell, saját idejét osztja be, szerintem nem kell sajnálni. :D

Auralianus 2017.06.09. 12:37:58

@London2009: szerintem aki havi 8k eurobol (igen ,asszony is keres mellékállásban) nem képes gondotalanul élni.. és ennél többre van szüksége.... annak önértékelési zavarai vannak... (vagy drogproblémái)

erről beszéltem korábban... ;)

elmesélem, hogy még havi 3k euroból is el lehet ám éldegélni zavartalanul... "kispolgárian"... ugyan ne csináljunk már úgy, mintha...

01234567 2017.06.09. 12:40:21

@Payrollerwitch: Szerintem sem lesz változás, viszont ha megint kétharmaddal nyer a fdesz akkor lehet hogy 20-22 körül polgárháború lesz. :(

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.09. 12:40:54

@Arthamyr: elég izé a dolog, de lényeg, hogy megkaptam.

01234567 2017.06.09. 12:41:33

@Csodabogár: Azt hiszem semmit vagy nem sokat értettél a posztból, az én hibám. Mindegy van aki érti.

London2009 2017.06.09. 12:41:48

@Arthamyr: az biztos. Mert itt ennyibol egy csalad nem el meg tisztessegesen.

Auralianus 2017.06.09. 12:42:13

@Auralianus:

*** errefelé legalábbis :)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.09. 12:44:13

@01234567: ne haragudj, de ezt most fejtsd ki, mert esküszöm, nem értem...

Auralianus 2017.06.09. 12:45:43

@01234567:

az emberek hajlamosak mások belső ellentmondásait könnyebben észrevenni. Ha a sajátjaikat is olyan könnyedén ismernék fel, akkor nem is léteznének belső ellentmondások.

remélem sosem bánod meg a döntésed

London2009 2017.06.09. 12:46:42

@Auralianus: nem akarom elvinni a beszelgetest ebbe az iranyba, de evi 65-70k euro, hogy 8k euro havonta? Itt a 65-70k font (nem euro) 3500-4000 font havonta kb. Ebbol itt egy csalad nem el meg. Illetve ahogy te irod, kispolgari modon megel, de nem jutna belole semmi egyebre, mint kiadasok es alap dolgok. Ha meg a feleseg is hazavisz ennyit, abbol mar egy tisztes kozeposztalybeli szintet el lehet erni. Nem fenyuzot, de egy kellemes eletet lehet biztositani megtakaritassal es azert kenyelmes koltessel.

Arthamyr 2017.06.09. 12:55:50

Mai sztori UK/Ireland igénytelenségéről (tegnap írtam általános dolgokat, de ez mai, friss dolog), az ilyesmi az, ami nálam rendszeresen kiveri a biztosítékot. Sok ilyen kis idegesítő apróság.

Rendeltünk UK-ból egy Roper Rhodes Touch szekrényt (google akit érdekel, a linket lehet nem engedi a blogmotor). Felszereltettük a villanyszerelőkkel. Van a hátoldalában egy fél centis lyuk (wtf?). A villanyszerelők, miután(!) felrakják, szólnak, hogy van benne egy lyuk. Hát köszi.

Optimális esetben (ez nem reális), a cég, akitől rendeltük, kicseréli, és a villanyszerelők újbóli kiszállását is kifizeti. De még ez sem lenne jó, mert a feleségem nem hajlandó ezzel szopni. Így most keresni kell valami díszt, amivel el lehet takarni a lyukat, és bízni kell a cégben, hogy jóindulatú, és kompenzál valamit (előfordult már). Ha nem akkor mi már jól nem tudunk belőle kijönni, max. kicsit rosszabbá tesszük a cég életét.

Egy ilyen drága termékben miért van ilyen hiba? Ha ilyen drágán jön ki a villanyszerelő, miért nem képes ezt korrektül előre jelezni (mást is kellett csinálnia, tehát nem potyára jött volna, és valószínűleg megint őket hívtuk volna)? Ez vagy igénytelenség, vagy szimplán szemétség.

Arthamyr 2017.06.09. 12:59:01

@London2009: Mekkora család? Az mocskos sok pénz ahhoz, hogy az ember felélje egy hónap alatt.

01234567 2017.06.09. 12:59:11

@Az Ingázó: Gondolom kint dolgozol itthon élsz. :) Mindent értek. Fideszre szavazol? :D

Auralianus 2017.06.09. 12:59:20

@London2009: ezek szerint biztosan eltérő a szemléletünk arról, hogy mi a "tisztességes".. ;) Ha visszaolvasod amit írtam, a matek egyértelmű (keres az asszony is némi pénzt, de ő csak részmunkaidős a gyerekek miatt... meg "egyébként is")

Valószínű te azért vagy OTT én meg ITT...

... és ahogy ÉN látom... errefelé a népek elvannak ám kispolgári módon havi 3-4k bruttoból is... ;)

London2009 2017.06.09. 13:00:56

@Arthamyr: jajj, mar. Ez szimplan pech. Velem ilyen meg soha nem tortent. Legalabbis most nem jut semmi ilyen az eszembe. De tuti vissza fogjatok kapni az arat. Kozben megis eszembe jutott valami!
Vett az aposom egy BBQ-t, irto dragan, mindenfele hiper szuper extraval. 2 honap utan elromlott, egy resze nem mukodott. Reklamalt, adtak neki egy masikat, mondtak, hogy a rosszat dobja ki. O meg inkabb megszereltette, igy lett nekunk ingyen BBQ-nk. :D

01234567 2017.06.09. 13:02:22

@komisz_kölök: Csatlakoznék a hallgatósághoz! :D

London2009 2017.06.09. 13:03:02

@Auralianus: Ne haragudj, de nem jon ki a matek. A 65-70k brutto az gondolom feletek is max 4k. Az asszony meg gondolom reszmunkaidoben nem keres meg 4k-t. De ez lenyegtelen.
Itt nem jon ki egy csalad ennyibol. Csak ennyit szerettem volna mondani. Ennyivel dragabb itt a varos ezek szerint.

London2009 2017.06.09. 13:04:06

@Arthamyr: a 4k font? Na ne mar. Vagy a 8k-re gondolsz?

Arthamyr 2017.06.09. 13:05:59

@London2009: Akkor én nagyon peches vagyok, mert gyakran megesik az ilyesmi. Azt viszont mindenképpen haza lehetne vinni, hogy ezek a cégek általában ügyfélként kezelnek (a bank, az internetszolgáltató, a közművek meg sehol sem, bár az áramszolgáltatóval meg van egy hasonló súlyú élményem, de az pozitív), és van remény valami kompenzációra. Ha pl. a luk miatt fél áron lesz, azt előre aláírtam volna. :)

bpetya75 2017.06.09. 13:07:14

@London2009:

Hangsúlyozottan sötét hangulatú az írás, vagyis a negatívumokra összpontosít. Attól mert a posztban nem tette mellé a pozitívumokat, még vannak. Csak nem derül ki pontosan, hogy számára mik azok.

2017.06.09. 13:07:32

@London2009: Londonban élsz .... a fizud minimum fele lakhatásra megy el. Ez kiemelkedően sok.
'Ja, az asszonnyal együtt 8k, ahogy én értettem.

01234567 2017.06.09. 13:10:20

@London2009: a magánéletemben nagyon boldog vagyok, a szabadidőm csak itthon tudom így, ilyen jó érzésekkel eltölteni, ez az egyik oldal, amiért boldog vagyok. A többit leírtam a posztban, amiért dühös vagyok, amiktől nem vagyok boldog, de az elsők kompenzálják a második felét.

London2009 2017.06.09. 13:10:25

@Arthamyr: Szerintem vissza fogod kapni az arat. Az tutifix. Ha nem akarjak visszaadni, szolj, en felhivom neked oket. :D Irto jo a vevoszolgalat, engem mindig meglep. Akarmi problemam volt, idaig mindig vagy visszafizettek az arat, vagy valahogy kompenzaltak. Kozben eszembe jutott egy csempeugy. Hibas volt a csempe es akkor vette eszre a builder, amikor mar felrakta. No comment. Ugyhogy irto nagy pataliat csaptam es kifizettek a csempe arat is, meg a munkadijat is. Aztan persze azota is ugy van a csempe, nem annyira feltuno szerencsere. Olyan csak mintha arnyek vetodne ra, ugyhogy hagytuk a fenebe.

Arthamyr 2017.06.09. 13:10:39

@London2009: 4k. 4k-t elkölteni sok, én megmondom őszintén, pazarlásnak érezném (egy 4 fős családban már nem, azért kérdeztem, mekkora család). Aki 8k-t költ (nem befektet, hanem felél), az már nálam a hülye kategória (kivéve persze, ha legalább 15-öt keres, akkor csak szimplán nem értem, és vakarom a fejem :)).

Arthamyr 2017.06.09. 13:13:20

@01234567: Szerintem el kéne gondolkodnod, hogy tudsz államtól (legalább részben) független szektorban dolgozni, a problémák legalább nem téged rágnának közvetlenül. Azért a versenyszféra bizonyos részeire egyáltalán nem jellemző, amit írtál.

London2009 2017.06.09. 13:13:22

@Pink Petsch: Az en fizumnak meg a negyede sem megy el a lakhatasra. Az egyszeruen nem jon ki, hogy 8k-t keresnenek tisztan, ha a ferj 70k-t keres, a feleseg meg csak reszmunkaidoben dolgozik. De nem is ez volt a lenyeg, beszeljunk masrol, nem szeretnem ha ez lenne a kerdesem miatt a tema.

2017.06.09. 13:13:42

@01234567: Te nem tudnál ilyen konstrukcióban?

London2009 2017.06.09. 13:14:33

@01234567: Ennek orulok. Akkor viszont tudod mi jon? Muszaj lesz irnod egy ujabb cikket, amiben leirod, hogy megis miert maradsz es mi a jo Magyarorszagon. : )

2017.06.09. 13:14:54

@London2009: Akkor rohadt nagy mákod volt, de azért tudod azt te is, hogy Londonban a bérleti dijak általában viszik a jövedelem felét.

Arthamyr 2017.06.09. 13:16:31

@London2009: Mi nem szeretünk patáliát csapni. Meg az árvisszatérítéshez be kell vállalni az esetleges visszaküldést (természetesen ez nem kerül semmibe, de erőfeszítéssel jár). A padlónk betonja se volt egyenes, sok szerencsét a builderrel való vitatkozásra. Meg ahhoz is, hogy valaki a szigeteken kifogástalan minőségű lakást találjon. :)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.09. 13:18:11

@Arthamyr: sajnos rendes szakit nehéz találni. Nekem ilyesmi élményeim nem voltak, inkább a nem hívnak vissza az, ami dühít. Sajnálom, ha ilyesmi gyakran megesik veletek. Nekem irodákbani béna ügyintézésekkel voltak élményeim, de legalább nem rosszindulatú volt az ügyintézés, szimplán csak... béna.

London2009 2017.06.09. 13:19:03

@Arthamyr: Kezdjuk ott, hogy egy haz berleti dija vagy hitele, alaphangon 1500 fonttol kezdodik. Szamlakkal meg akarmikkel egyutt 2000. Marad 2000. Itt a nursery 3 eves korig havi 1000 forint. De fizethetsz nannyt, vagy aupairt akkor is egy vagyon. Ha van ket gyereked, akkor szerinted eleg a 4000 font? Nem.
Na csak ennyit szerettem volna mondani. De ez a tema, most nem kapcsolodik ide, meg foleg, hogy itt van a posztolo is, ugyhogy foglalkozzunk vele inkabb. : )

London2009 2017.06.09. 13:19:46

@Arthamyr: nem szeretek en sem, de neha muszaj. Majd ird meg, hogy mi lett a sztori vege.

Arthamyr 2017.06.09. 13:21:37

@Pink Petsch: Ők ketten vannak és szerintem úgy számolt. Vagy nagyon sokat keres. :)

London2009 2017.06.09. 13:22:16

@Pink Petsch: Nem mondanam, hogy rohadt nagy makom volt, csak mondjuk ezen dolgoztam az elmult 8 evben, hogy ne erre menjen el a fizetesem. Egyebkent ha veszel egy part ket jobb fizetessel, akkor ugy mar sokkal rozsasabb a helyzet. Egyedul, meg kezdo fizetessel szivas az egesz persze.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.09. 13:23:44

@Arthamyr: apropó, tudok egy rendes mesterembert, fent van a FB-on, nálunk rendbe rakta a fürdőt, konyhát, ha esetleg kell valami, ajánlom. Black Marble Home Renovation ha jól emlékszem.

2017.06.09. 13:25:38

@London2009: Mna, én az utóbbira gondoltam, mármint elsősorban az egyedülállóra, ha nem is éppen kezdőfizuval ;) Anno laktam kemény 3 hónapot Londonban (ideiglenes meló volt) :DDD

2017.06.09. 13:27:04

@Arthamyr: Úgy-úgy ... márminthogy úgy számolt. Persze, két melózó embernek könnyebb mindenhol kb., mint egyedülállóként.

Arthamyr 2017.06.09. 13:27:06

@kisrumpf: Köszi, nálunk eleve rendben van, mivel új a lakás. :) Csak még nem volt meg minden berendezés. Amúgy ezekkel sem volt gond - eddig, és a munkájukkal magával nem volt gond, de igazán szólhattak volna előtte. Szerintem akkor sem lett volna visszaküldve, de lett volna döntési lehetőség legalább.

Arthamyr 2017.06.09. 13:28:13

@Pink Petsch: Vagy lehet, hogy ő havi 8k nettón van. :D

London2009 2017.06.09. 13:28:19

@Pink Petsch: latod, ha masra nem is, erre legalabb jok a ferfiak! Olcsobb az elet veluk. Vicc volt. : )

London2009 2017.06.09. 13:30:26

@Arthamyr: szerinted amikor felrakta a szinhibas csempet en mit ereztem? Bar igy lenyegeben fel aron lett az egyik furdom. :D

bpetya75 2017.06.09. 13:30:43

@Arthamyr:

Idehaza is nehéz jó iparost kifogni. Eddig azt hittem, hogy azért, mert elhúztak külföldre. De ezek szerint más a magyarázat ;-)

Mi tavaly jártunk úgy, hogy megbíztunk egy cimborát, hogy betonozza újra a konyhát, amíg mi nyaralunk. Akkor kapott el az ideg, amikor hazatérve látom, hogy a ház előtt áll egy idegen autó és a srác valami gépet (csiszológép volt) cígöl befelé. Kiderült, hogy elqrták az aljzatkiegyenlítést, és azt hittem a cimbi, hogy simára lehet csiszolni. Hát nem lehetett, újra kellett önteni az egészet. Ráadásul a megbeszéltek ellenére nem figyeltek rá, hogy ne ússzon porban az egész ház, így 5 óra utazás után kábé 3 órát takarítottunk. Nagy élmény volt... Egyébként párterápiának nem volt épp utolsó ;-)

2017.06.09. 13:31:28

@bpetya75: Visszatérve erre a gondolatra. Amint megtennék azt, hogy "úriemberek" legyenek (szerintem elképzelhetetlen, mivel legfeljebb az értelmező szótárból ismerik ezt a szót), azonnal elkezdenének megjelenni a repedések a rendszerük falán. Ezt pedig semmiképpen nem engedhetik meg maguknak. Nagyon remélem, hogy 2020 után az EU nemcsak a felzárkóztatsi támogatásokat szünteti meg, hanem egyébb pénzügyi szankciókkal is élni fog. Ugyanis csak ebből értenek.

Arthamyr 2017.06.09. 13:32:15

@London2009: Ennyi. Modell vagy popsztár? :D

Arthamyr 2017.06.09. 13:35:12

@bpetya75: Elhúztak külföldre, de erre a félreeső kis szigetre épeszű ember már nem jön el! :D

Én a párterápiának mást csinálnék. :)

Auralianus 2017.06.09. 13:35:31

@London2009: a 8k brutto az errefelé 5k netto... és bőven elég egy tisztességes, nyugis élethez... persze nem is kerül 1000 euroba , de még a felébe se... a nursery az óvoda,vagy az iskola gyerekenként...meg a házra sem fizetünk 2k-t...1,5k-ból tokkal vonóval megvan... fűtéssel, nettel, vilannyal... pedig 130+ nm.. a kert is szép nagy (el bírnám viselni, ha nem egy, hanem csak félóárig tartana a fűnyírás :P).. két garázs, kocsibejáró...

... viszont mint mondtam... nem vagyunk egyformák... ezért vagy TE OTT én meg ITT :)

bpetya75 2017.06.09. 13:35:32

@Pink Petsch:

Miért jelennének meg repedések? Csak belső és külső kommunikáció kérdése, abban meg jók. Amúgy tényleg csak gondolatkísérletnek szántam az ötletet, én sem hiszem, hogy ne jellemből jönnének ezek a dolgok.

bpetya75 2017.06.09. 13:38:23

@Arthamyr:

Mi sem vágytunk rá, de ha már egyszer Blájen megénekelte hogyaszongya "Always look at the bright side of life"...

Csak hozzáállás kérdése, hogy három napig idegrángunk, vagy megpróbáljuk kihozni a helyzetből a legjobbat ;-)

Arthamyr 2017.06.09. 13:39:52

@bpetya75: Az imázs része az erő, a kérlelhetetlenség, a megrendíthetetlenség is. Van, akit ez vonz.

bpetya75 2017.06.09. 13:43:57

@Arthamyr:

Rendíthetetlenség? Visszavonulót fújtak netadó vagy olimpia ügyben is, mégsem csökkent tartósan a népszerűségük. Vagy gondolod, hogy a suttyóságot, meg a kihaénnemséget sokan erőnek nézik?

2017.06.09. 13:45:20

@bpetya75: Azért, mert amennyiben teret engednének az ellenvéleménynek, a józan ész hangja előb-utóbb minden társadalmi réteget elérne. És ettől nagyon tartanak. Nem vetted észre, hogy bármilyen, nem általuk, hanem a politikai opponenseik által inditott országos közvéleménykutasát (vagy nevezheted népszavazásnak is) megfúrtak igy vagy úgy? Kezdve a hétvégi boltzártól az Olimpiáig. Most a migráns-kérdéssel fanatizálják az embereket, de ez egyszer lecseng. És amikor ez bekövetkezik nem szabad egy ütőképes ellenzéki platformnak a szinen lennie.

szakasz2 2017.06.09. 13:46:53

@Az Ingázó: Egy reakció a rendőrállamra meg erre:
"Volt, hogy egyszer megállított a rendör, akkor már másfél éve laktunk kint, nem volt saját kocsink, mert a szülök adták, szülök fizették rá a hitelt, így a szülök nevén is volt... a rendör azzal kezdte, hogy miért nincs osztrák rendszámom, ha már több éve kint élek... nyilván ezt az infót nem az ujjából szopta ki..."

5 éve Svájcban élünk, közel 2 évvel ezelőttig volt egy autónk itt, amit egyébként még Magyarországról "importáltunk" amikor ide költöztünk. Nos, 2-3 évvel ezelőtt, mikor még kocsival jártunk haza, elég nagy félelem volt bennem, hogy mi lesz ha megállít a magyar rendőr. Ugyanis ha nem tudtad minden kétséget kizáróan a helyszínen igazolni, hogy magyar állampolgár létedre miért vezetsz Magyarországon külföldi rendszámú autót, akkor a rendőr helyben lefolgalhatta az autót, kivetették a regisztrációs és egyéb adókat és pótlékokat, sokaknak került ez a mulatság több százezer forintba. Ja, és a "minden kétséget kizáró" módhoz hiteles (!) magyar fordítás kellett például a külföldi tartózkodási engedélyedről vagy jogosítványodról plusz ha a kocsit más vezette, akkor még egyéb közjegyző által hitelesített papírok is. És csak helyben lehetett bemutatni, később már nem! Sokan szívtak vele, egy időben itt a blogon is felmerült témaként kommentekben. Érdemes egyébként megnézni a törvény 25/B. § (4A), (4B) és (5) pontját, hogy a haverokra itt már papíron is enyhébb szabályok vontakoznak:
www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/kozlekedesrendeszet/kulfoldi-rendszamu-jarmuvek
(Azt hiszem annyit enyhítettek azóta, hogy a fordításnak nem kell hitelesnek lennie.)

Svájcban ehhez képest a magyar rendszámú kocsinkat csak valamikor fél év elteltével "állították meg" a határnál és kedvesen elmagyarázták, hogy a kocsi "importálását" már az első bejövetelkor jelenteni kellett volna akkor is, ha igazából vámmentes lesz a procedúra és elmondták mi lesz a menetrend - természetesen semmiféle büntetést nem kaptam.

Akkor melyik ország is a rendőrállam?

Auralianus 2017.06.09. 13:49:51

@Pink Petsch: Én már eléggé régen jártam úgy odahaza, hogy érdemben beszélgettem ilyesmirlő... de őszintén szólva nem érzem az érdemi változtatás igénéyt a társadalomban.

Arcokat akarnak lecserélni... nem a "rendszert" akarják megváltoztatni. ahogy én látom és érzem az otthon maradottak "egy olyan kádárizmust szeretnének" a mostani helyett, amiben nekik jobban megy...

...persze lehet tévedek... vagy csak rossz helyről vételeztem a mintát..

kronikas 2017.06.09. 13:55:03

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: hát nem. A Sötét Orbanisztánról, ahol minél hülyébb vagy nagyobb vagy gátlástalanabb gazember valaki, annál nagyobb pozicióban van.

Arthamyr 2017.06.09. 13:58:41

@bpetya75: A nép akaratának képviselete is az imázs része. Ilyenkor belefér a látványos visszavonulás is.

A másodikra igen a válasz. Néha nézek parlamenti beszédeket, felfordul a gyomrom tőle. Egy tisztességes kocsmában ilyenkor előkerülnek a kések. :)
De van aki szereti a kemény odamondást, a sajtó letaposását, bankok megfejését, a közműszolglátatók erőszakos megregulázását stb., ez nekik szól. És könnyebb is ilyen dolgokkal lekötni az emberek figyelmét, mint a problémákat megoldani. Erre pedig a netadó és az olimpia is kiválóan alkalmas volt, inkább beszéljenek arról az emberek, hogy ne legyen netadó, mint arról, hogy nem lesz nyugdíjuk, szar az egészségügy, vagy a télapó az ajándék állami koncesszióval kaszált egy tizest...

bpetya75 2017.06.09. 14:02:01

@Pink Petsch:

Lehet, hogy igazad van, de ez a migráns téma még elég sokáig játszani fog, attól tartok.

@Arthamyr:

Egyetértek, hogy az egész figyelemelterelésnek kiváló volt. Valószínűleg pont annak is szánták.

Dikusz 2017.06.09. 14:19:10

@Arthamyr: látod ez az, amit mondani szerettem volna. Épkézláb ötlettel senki nem tud előállni, csak ezt tudjuk mondani, amit te is írsz.

Arthamyr 2017.06.09. 14:30:11

@Dikusz: Mindenki tegyen magáért. Az elég. Sajnos ennek néha szükséges része az ország elhagyása. Könnyebb a saját helyzeted megjavítani 300%-kal, mint az országot megjavítani 0.03%-kal.
Ennél többet senki sem tehet, aztán ha valaki elégedett a saját helyzetével, és emellett még marad energiája mások helyzetével foglalkozni, az előtt le a kalappal.

Az Ingázó 2017.06.09. 14:33:12

@01234567: Így van, kint dolgozom, itthon élek... kevesebb időbe telik beutazni a munkahelyemre, mint 1-2 bécsi kollégámnak.
De kérlek meséld el h mi mindent értesz, illetve mi köze ennek ahhoz h a fideszre szavazok-e vagy sem? :D
De hogy megnyugtassam pici lelkedet, elmesélem h nem fogok elmenni szavazni, mert annyira nem érdekel a dolog, de ha netán mégis, akkor sem a fideszre fogok szavazni...

Antal Jozsa 2017.06.09. 14:33:28

@Pink Petsch: Probald meg egy ev utan is svajci jogsival a sajat magyar autodat vezetni. A rendor mar lepni fog nem tanacsot adni.

Antal Jozsa 2017.06.09. 14:33:41

@bpetya75: a migrans tema eleg nagy buli ahhoz hogy csak sima figyelemeltereles legyen. Jol jott Orbannak, kb egy Jackpottal ert fel. Kell a kerites nem vitas, kerdezd azokat akik a hatar mellett elnek es foldjuk van. Persze nem megoldas, per pill ezt tudjuk tenni sajnos. Nem hiszem h nincs a baloldalon egyetlen olyan part sem ami egyettertene a keritessel... arra szavaznek...

tsabus UAE 2017.06.09. 14:41:59

Azt hiszem, nem teljesen értem a mai posztot. "Boldog vagyok otthon, csak szétb... az ideg, ha kilépek a házamból, vagy csak belenézek a hírekbe."
Inkább az jön le nekem, hogy "végre találtam egy párt, akivel nagyrészt egyetértünk és elvagyunk, de basszus röghöz köt ebbe a francos posványba, mert ő ebből kimozdulni nem hajlandó és engem se enged."
Nekem nem férne bele az, hogy a párom rosszul érzi magát egy helyen és én meg csakazértis kidobom a horgonyt.
Számomra ez egy sima párkapcsolati probléma...

Dikusz 2017.06.09. 14:49:04

@Payrollerwitch: igazatok is van @Arthamyrral, ezt mondom. Mivel én nem tudom megmondani mi a tuti megoldás, nem is adok ötleteket a fotelból, mert nincs is.
Szívesen venném, ha egy olyan szervezetet mondanál, aki támogatja a változást. Szóban persze van, de mihelyst bekerülnek a parlamentbe, valahogy elfelejtődik az ígéret. Az LMP volt ilyen, sokan szavaztak rájuk, amikor porondra léptek, aztán mi lett belőlük... Szerintem most is van ugyanolyan -Momentum-, ami ugyanúgy ígér, mint ők.
Igazad van abban is, hogy járjak a nyakára a képviselőmnek. Valóban járhatnék, nekem már nem kell féltenem ezért a munkahelyemet, de milyen eredményt érnék el -azonkívül, hogy meghallgat, bólint rá, majd besöpri a fiókba- egy kormánypárti képviselővel?
Amit tenni tudok változást remélve ha nem tetszik valami, az az, hogy elmegyek szavazni.

Hari Seldon 2 2017.06.09. 14:53:52

@tsabus [UK]:
Van benne igazsagod.
Majd jon a "sok szamos kollega" es elmondja, hogy o hogy eli meg.

Dikusz 2017.06.09. 14:54:11

Már megint kezdődik: ki az a nagytudású (IT-sek talán tudnak segíteni), aki miatt már megint visszaugrik az utolsó száz kommentre a teljes megnyitottról a hozzászólás elküldése után ez a nyomorult akármi.
Újítgassák azt amire gondolok.

2017.06.09. 14:55:52

@Auralianus: Részben tévedsz, részben meg nem. Azt én is megfigyeltem, hogy a magyarországi magyarokban nagyon nagy a nosztalgia a Kádár-rendszer után, köszönhetően a "gulyáskommunista" voltának. Azaz, azt a munkahelyi és életmódbeli biztonságot szeretnék, mint anno, csak a határok is nyitva legyenek. A Fidesz erre (is) próbál meg rájátszani, csakhogy azóta a KGST és a Visegrádi csoport megszünt. Az átlagember viszont ezt nem hajlandó tudomásul venni, és ezért lehet olyan könnyen megvezetni, no meg a migráns-kérdés tényleg jackpot volt nekik, mert amig ezzel lehet riogatni, addig sem gyújtják rájuk az Országházat (meg kár lenne az épületért).
Amien tévedsz, az az, hogy csak a tipikus kétpártrenszeri felállás létezne. Jó 3 éve új elemként jelent meg az LMP, most meg a Momentum. Nem, nem vagyok idealista, tudom, hogy ha a megnehezitett küszöböt elérik, akkor már jó. Egyelőre még nincs kormányváltó erejük, talán soha nem is lesz. De már maga a jelenlétük is bizonyiték arra, hogy nemcsak "arcokat akarnak cserélni" a rendszeren belül.

2017.06.09. 14:57:50

@bpetya75: Persze, ez még 20 év múlva is játszani fog a magyar belpolitikában, függetlenül attól, hogy mi lesz a valós helyzet.

2017.06.09. 14:58:33

@Antal Jozsa: Ezt ugye, nem nekem akartad eredetileg cimezni?

London2009 2017.06.09. 14:59:00

@Auralianus: "szerintem aki havi 8k eurobol (igen ,asszony is keres mellékállásban) nem képes gondotalanul élni.. és ennél többre van szüksége.... annak önértékelési zavarai vannak... (vagy drogproblémái)"

Ezt en nettokent ertelmeztem, innen a felreertes. Itt is nagyjabol a 8k brutto 5k netto, bar lehet, hogy utana kellene szamolni ha ez ugye egy nagyobb meg egy kisebb fizetesbol jon ossze. Az alacsonyabb fizeteseken nem sok ado van. Mi is hasonlo osszeget fizetunk a hazunkert, bar mi nem bereljuk es ezert kevesebb. Ha berelnenk, akkor meg legalabb egy ezrest hozza kellene dobni. Orulok ha ti ebbol jol megeltek, ez a lenyeg. Nekem nagyon fontos az, hogy mennyi megtakaritas kepzodik evente. Sot, ez a legfontosabb. Ugyhogy engem nem is a kiadasok erdekelnek, meg a bevetelek, hanem az, hogy mennyi marad meg. Ugyhogy igy van, mi ezert (is) vagyunk ITT, mert rohadtul megeri nekunk.

Arthamyr 2017.06.09. 15:14:27

@Pink Petsch: 10 éven belül nem lesz béke a Közel-Keleten, és most nagyon optimista voltam. 20 év múlva is eléggel lesz jobb az európai életszínvonal. Emiatt lesz migráció, ez egy hosszú távú jelenség. És sikerült nagyon kedvezően kialakítaniuk a frontvonalakat, még a Jobbikra is rátolták a migránspártiságot. :D

szakasz2 2017.06.09. 15:44:38

@Dikusz: "Az LMP volt ilyen, sokan szavaztak rájuk, amikor porondra léptek, aztán mi lett belőlük..."

Mesélj, mi lett belőlük?

2017.06.09. 15:45:47

@Arthamyr: Egen, azon én is röhögtem, hogy a Gárdázós Jobbikot annyira próbálják meg migráns-pártinak beállitani, hogy szakadnak meg belé. Na, ezt még a leghülyébb hivük sem hiszi el, szerintem.

London2009 2017.06.09. 15:51:11

@szakasz2: szerintem leginkabb semmi sem lett beloluk...nem tenyezo.

01234567 2017.06.09. 15:52:23

@Az Ingázó: Ha figyelmesen olvastad posztom abban benne van én majd másfél évig éltem itthon úgy hogy Ausztriában voltam bejelentve. Ott leírtam mit gondolok erről. De röviden itt is leírom, az egy más dimenzió, a mai magyar valóságról így körülbelül annyi fogalmad van mint a turistának aki kicsit hosszabban marad az országban és beszéli a nyelvet. Talán megérted ha megnézed itthon mennyit keres valaki a szakmádban, mennyi családi pótlékot kap, mivel gondolom te az osztrák Kindergeldet veszed igénybe, ne adj isten oda járnak a gyerekek iskolába. Melyik eü szolgáltatást veszed igénybe, magyar hivatalban ügyet intézni milyen sűrűn jársz? NAV?..és sorolhatnám..Fogadom a hülye kék plakátokat észre sem veszed...

szakasz2 2017.06.09. 15:52:27

@Antal Jozsa: Ezt gondolom nekem szántad. Valóban igazad van, mivel ez a törvény Svájcban a belépésed után max. 1 évig lehet idegen rendszámú kocsi nálad (bár mi simán kértünk és kaptunk fél év hosszabbítást!). Tudtommal más kultúr országokban is fél vagy egy év az általános.

Nos ugyanez Magyarországon 1 hónap, és akkor is HITELES fordítás kell a külföldi papírjaidról a helyszínen! A magyar nyelvoktatás csődje, hogy egy német/angol/francia hivatalos (!) irat ekkora nehézséget okoz abban az országban.
Érdekes módon Svájcban még soha nem okozott gondot hivatalos magyar nyelvű irat! Vagy volt náluk egy számítógépes alkalmazás, amin ellenőrízték a kinézetét és az adatmezőket, vagy engem kérdeztek meg és elhitték. Egy jött-ment "migránsnak". A saját szülőhazámban pedig még a legelterjedtebb idegen nyelveken írt alapadatok fordítását sem hinnék el nekem. Döbbenetes - hogy idézzem a mai címet.

szakasz2 2017.06.09. 15:53:36

@London2009: És erről ők tehetnek??? Mit kellene tenniük 6-7%-os támogatottsággal??? Ha csak ennyi embernek van igénye normális politikusokra?

szakasz2 2017.06.09. 15:55:22

@01234567: "Fogadom a hülye kék plakátokat észre sem veszed..."
Könnyen lehet :)))
index.hu/video/2017/06/09/eros_es_buszke_nemzeti_konzultacio_plakat/

01234567 2017.06.09. 15:57:12

@tsabus [UK]: A boldogság az egy érzelem ami belülről jön a nekünk fontos dolgok rendbenléte, a jó közérzet, a harmonikus magánélet adja.A düh egy indulat, frusztráció, a nem fontos dolgok miatt, az előbbi közömbösítheti az utóbbit, de az utóbbi nálam nem hat ki az elsőre.

01234567 2017.06.09. 15:58:42

@szakasz2: :D Esküszöm mint egy nemzeti viagra reklám! Ettől majd kemények leszünk! :D

01234567 2017.06.09. 16:05:50

@London2009: A magánéletem és önmagamat nem teregetném ki, olyan általánosságok hogy a táj, ízek, illatok, a nyelvhasználat bővebben kifejtve sem lennének többek mint általánosság, és sokaknak bődségnek is tűnnek, amit elfogadok mindenkinek más ami lényeges. Nem hinném hogy volna értelme.

London2009 2017.06.09. 16:08:04

@01234567: @szakasz2: Mikor en eloszor meglattam azokat a kek plakatokat, egyszeruen nem akartam elhinni! Lehet, hogy ha ott elsz ez nem tunik fel, de en csak bamultam a plakatra es nem akartam hinni a szememnek. A masik dobbenetem a Nemzeti Dohanybolt volt! Nemzeti Dohanybolt!! Kesz!!! :DD

Antal Jozsa 2017.06.09. 16:08:06

@szakasz2: :-) ez a szigor gondolom nem el ma mar. Apam magyar rendszamu kocsijaval voltam Romaniaban, svajci jogsival. A hataron csak a jogsi erdekelte oket mivel nincsen lejarata mas nem..aztan semmi nem tortent. Indiai kollegamat azert buntette meg a svajci rendor mert a gps rossz helyen volt a szelvedo alatt. A rendor annyit mondott lehet jogi utra terelni ha van ellenvetes. En amugy nem hallottam (a sztorit ismerem) hogy tomegesen foglalatak le volna otthon az autokat kulfoldi jogsi miatt....

2017.06.09. 16:12:36

@London2009: Nemzeti Dohánybolt = Mutyi. Egyébként, amikor megjelentek, az első évben emlékszem, sok külföldi turistát kellett felvilágositanom, hogy hol vehetnek cigit. Mind, de kivétel nélkül mind azt mondta, hogy azt hitték, azok valami szex-felnőtt-üzletek, a 18-as karika, és a lefóliázott kirakat miatt. Nesze neked országimázs! :PPP

01234567 2017.06.09. 16:13:27

@Arthamyr: A munkahelyi igazából önmagában majdnem ár-érték arányban van magyar viszonylatban, meg ezt ki tudom zárni, mondjuk úgy ez 10%, ez még belefér. de a társadalom, a politika és a bürokrácia...na ezek már nehezebb falat......

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.06.09. 16:15:35

@Antal Jozsa:

".Nekunk magyaroknak jo, par ev alatt(pestieknek mar sajnos nehezebb az arak elszalltak) meg lehet keresni egy haz / lakas arat vagy hitelt kfizetni. Egy angol ezt hogy tudna ugyanigy megtenni?"

A magyarok 80 % a saját ingatlanban él, nem kell nekik semmilyen lakás meg ház árát megkeresni.

Ingatlan fronton valóban jobb a helyzet otthon.

2017.06.09. 16:16:20

@01234567: De van rá reális lehetőseged?

London2009 2017.06.09. 16:16:57

@01234567: Ertelek. Nekem sosem volt honvagyam, vagy vagyakoztam illatok, izek, tajak irant. Foleg nem ilyen tavolsagbol. Ugyhogy ezt nem tudom aterezni. De tudom, hogy letezo problema. Sokan nem tudnak igazan boldogok lenni masik orszagban. Legalabb te ezt belattad es be is ismerted. Viszont engem igy is erdekelne a poszt, foleg miutan ezt en nem ereztem soha.

Arthamyr 2017.06.09. 16:19:16

@01234567: Én jópár évet éltem otthon, nem éreztem überdurvának a bürokráciát (amúgy az, főleg miután mást is lát az ember, de alkalmazottként nem teszi tönkre az ember életét). A politikát szard le, a társadalomból meg iratkozz át valami kedvesebb környékre. Job done. :)

2017.06.09. 16:21:05

@Horthy Miklós cselédje: Csak az okokat nem veszed figyelembe, szokás szerint. Azért élhetnek nagy számban, nemcsak Magyarországon, hanem a teljes kelet-európai blokkban, saját ingatlanban az emberek, mert '89 után az addig állami tulajdonú bérlakásikat gombokért vehették meg. Gyakorlatilag, az állam utánuk dobta. Szóval, nem azért, mert kemény-munkával-lakást-lehetett-venni.

London2009 2017.06.09. 16:24:28

@Pink Petsch: Tudom. Anyam is ezt mondta, hogy mivel a foldeket, gyarakat mar elosztogattak, valamit ki kellett talalni a haveroknak. Aztan igy szuletett meg a Nemzeti Dohanybolt otlete. Igy tortenhetett meg az, hogy a legalabb 50 eve mukodo kultikus, kis trafik a varos kozepen ahol felnottem, nem kapott licenszt. Valakinek gondolom nem volt erdekeben. Ott arvalkodik azota is total uresen, pedig mindenki oda jart dumalni, meg ujsagot, cigit venni. Faj is a szivem erte. Mondhatnam, hogy ilyen is csak Magyarorszagon tortenik, de nem mondom. : )
Nem jarok eleg gyakran Mo-ra, ugyhogy mi is naivan megalltunk a benzinkutnal, hogy majd veszunk cigit. Aha, nem neztek minket hulyenek. Menjunk be a faluba, ott van egy dohanybolt, bar mar nincs nyitva. Mondom jo, annyira azert nem fontos, akkor lemondunk inkabb a nyaralos ciginkrol. :D

2017.06.09. 16:25:03

@Arthamyr: Jó, de nem ő nem alkalmazott volt, hanem egy osztrák cég magyarországi kirendeltségének a képviselője. A társadalomból meg a politikából meg legfeljebb úgy tudsz csak kiiratkozni, ha már nyugati nyugdijat élvezőként élsz otthon, mint Csodabogár. Bár látod, neki sem sikerül azért teljesen.

Demi78 2017.06.09. 16:28:32

Kedves posztolo,
Igazan leirhattad volna, mi a munkad, mert igy latatlanban eleg nehez elkepzelni a stressz okat.
Ha irnal konkretumokat, akar a 444-nek es a vastagbor-nek is lehetne kuldeni:).

2017.06.09. 16:30:40

@London2009: Nayaps ... akkoriban már vizionáltam a Nemzeti Kuplerájok hálózatát is. Miért? Több pénz van benne, és a nyirségi csajoknak legaláb nem kellene Brémáig utazniuk ;))))

Arthamyr 2017.06.09. 16:31:52

@Pink Petsch: Volt. Most alkalmazott, ha jól értelmeztem a posztot.

Arthamyr 2017.06.09. 16:34:30

@Pink Petsch: Nemzeti stricihálózat, mert azért a haverok sem jellemzően a dohánybótba dolgoznak. Nehéz is lenne egyszerre több helyen lenni. :)

2017.06.09. 16:34:33

@Arthamyr: Igaz. Most az. De én a kezdetekre gondoltam, amikor még a szakmájában melózott (hiszen akkor tapasztalta meg teliben a magyar rögvalóságot), és nemcsak +1 fő volt a fizetési listán valami állami izénél.

01234567 2017.06.09. 16:35:23

@Demi78: Indulatos voltam amikor írtam, nem hülye. Én elhiszem hogy Magyarországon nyíltan le lehet írni bármit, nem lesz gond belőle, csak nem teszem.

2017.06.09. 16:36:39

@Arthamyr: Hogyne, a kupi hozza magával a "felügyeleti szerveket" :DDD

Arthamyr 2017.06.09. 16:37:02

@Pink Petsch: Ott összeomlott, de már összeszedte magát. Mind1, más faszával kár vernem a csalánt, gondolom ha lehetséges lett volna, meghozta volna a jó döntést, vagy ha nem, nem a hozzászólás miatt fogja. :)

01234567 2017.06.09. 16:39:07

@Arthamyr: Köszi :) Azért megpróbálok egy jobb társadalmat és politikát csinálni, részt venni a megpróbálásában. ígérem nem bolondulok bele, nem halok bele. :)

01234567 2017.06.09. 16:41:29

@London2009: Ígérem megpróbálkozom vele, inspirálsz, komolyan. Igazából menne is, csak olyan kitárulkozásnak tűnik, az meg nem az én világom, főleg ma, itt.

Arthamyr 2017.06.09. 16:42:19

@01234567: Ha politikai pályára vágysz, kell a gyakorlás.

01234567 2017.06.09. 16:44:12

@Pink Petsch: Igazából már gondolkodtunk is rajta, főleg most volt egy-két olyan törvénynek az elfogadása ami elég ösztönzően hatott, de ezt az utolsó előtti lépésnek hagynánk.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.06.09. 16:44:55

@Az Ingázó:

Ausztriában a jóléti rendszer miatt nem érdekli túlságosan az embereket a korrupció, azoknak meg sokkal nagyobb rutinjuk van benne akik csinálják.

Azzal egyetértek hogy rendőrállam Ausztria, én is így érzem.

A vasárnapi boltzárnak meg semmi köze a liberalizmushoz, vallási eredete van és szerintem ez jó dolog, hogy van egy nap amikor nyugi van.

Az oktatási rendszert semennyire nem ismerem, lehet hogy úgy van ahogy írod.

Az emberek meg egyszerűen azt a helyet fogják jobbnak tartani, ahol jobban élnek.

Etéren pedig azért Ausztria jobb, ezt nehéz megcáfolni. (nem biztos hogy minden munkakörben, én a segédmunkás rétegről beszélek, a többség itt melós)

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.06.09. 16:45:08

@Pink Petsch:

Ebben tévedsz. A legtöbben falvakban élnek, meg éltek a Kádár korszakban is. Hol volt ott állami bérlakás?

Ilyen csak a városokban volt, amiről te beszélsz, az egy szűkebb réteg, valóban gombokért kapták azokat a lakásokat, de nem volt olyan óriási számú állami bérlakás akkor sem.

A falvak kádár kockáit az emberek valóban munkából (meg fusiból,stb) vették meg.

Nincs ebben semmi hihetetlen egyébként, a kommunista diktatúrában olyan áruhiány volt hogy mi másra lehetett volna gyűjteni mint arra?

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.06.09. 16:45:52

@Pink Petsch:

Az okos prosti otthon dolgozik nem kupiban, ahol más él jól a munkájából.

Arthamyr 2017.06.09. 16:47:05

@Horthy Miklós cselédje: Az okos prosti a kliens palotájában van, hosszú távú szerződéssel.

01234567 2017.06.09. 16:47:49

@London2009: Amikor először megjelentek én is csak pislogtam, azt hittem letépik az emberek, telefirkálják, aztán rájöttem hol vagyok....Sokat nyomoztam miért kék. Két verzióm maradt, az egyik a külföldiek azt hiszik valami EU pártoló a szín miatt, így nem törődnek vele, a másik ez a fajta kék valamit manipulál annál aki hajlamos rá a tudat alattijában valahogy.

Din Serpahis 2017.06.09. 16:50:12

@Arthamyr: Hát német általában nem kell, ahova mégis ott többet szoktak fizetni. Fél éves szerződések vannak, de gyakran hosszabbítanak, van ismerős, aki már öt éve ugyanazon a projektben ül.

Din Serpahis 2017.06.09. 16:52:48

@komisz_kölök: Az alapvetően kantonfüggő, vallásfüggő, családi állapot függő :)
Nekem most nemrég csináltak szimulációt zürichi projektre, 770es napidíj, havi 20 nappal számolva olyan 12k CHF nettót pakolt ki. (ez egy zürich / családos / vallás nélküli kombináció)

Arthamyr 2017.06.09. 16:53:43

@Din Serpahis: Milyen technológia? Milyen feladatkör?

Din Serpahis 2017.06.09. 16:54:27

@Din Serpahis: Ja igen, hogy milyen projektek. Zömében banki projektek vannak, ennek megfelelően fejlesztői oldalról főleg java, oracle. Vannak egzotikusabb cuccok is mint Cobol meg ilyenek, de az persze ritkább. Pontosabban nem tudom, én business analyst vagyok :)

Arthamyr 2017.06.09. 16:55:18

@Din Serpahis: Az nagyon alacsony elvonásnak tűnik, jó ország lehet Svájc. :)

2017.06.09. 17:00:15

@01234567: Tele vannak firkálva, legalábis Pesten.
Mellesleg, EU-kék, fel is húzott rendesen a pofátlanságuk.

Arthamyr 2017.06.09. 17:00:41

@Din Serpahis: Kár érte, már vagy 10 éve nem javáztam. Mondjuk azért majd lehet, hogy ránézek Svájcra alaposabban, mert ezek a dolgok jól hangzanak. A kulcs, hogy német ne kelljen, a technológia csak van más is.
Mennyire sima a munkavállalás eus állampolgárként?

Shaktee 2017.06.09. 17:02:47

@Horthy Miklós cselédje: Elvileg trollocskám, sajnos a gyakorlat egészen más

London2009 2017.06.09. 17:04:03

@01234567: annyit tudok, hogy Sandor es 8 szamjegyu. Felolem aztan kitarulkozhatsz. :D

2017.06.09. 17:07:38

@Horthy Miklós cselédje: Oké, valóban a kockaházakat kihagytam. Egyébként meg minden lakás állami bérlakás volt a dédnagyi parasztházán, és a maszekben felhúzott kockaházakon kivül. A panelektől a 19. századi házakon át az exkluzivabb buda vári müemlék társasházakig. Ja, és nemcsak Budapesten, országszerte.

Más téma. Az okos prosti beszél nyelveket. A magyar prostik max., ha 15%-a okos.

2017.06.09. 17:10:03

@Arthamyr: Az a legbénább prosti, mint a Damu levetett nője, az a Timike, aki most a hörcsög Vajnával fut. Annál hülyébb prosti nincs, mint aki hozzámegy a klienséhez.

London2009 2017.06.09. 17:11:37

@Pink Petsch: :DD Miert? Azert csak jobb igy neki, mint Vajna Timea?
Tegnap volt egy eleg hosszu cikk az indexen a nemeto-i prosti negyedekrol. Gondolom olvastad.

2017.06.09. 17:17:02

@London2009: Mert ez ilyen pasik nem hülyék. Amikor majd kirúgja (mindig ez a vége), akkor ugyanott lesz, mint amikor Miskolcból elindult. Oké, az ajiba kapott ékszereit talán megtarthatja, ha a házassági szerződés másképp nem rendelkezik. Mellesleg, a kiscsaj próbálkozik, meg kell hagyni. Csak mivel buta, mint a segg, rosszu.l És Vajna, aki akármilyen faszfej, üzletileg zseni hozzá képest, direkt nem világositja fel, hogy sem az ékszerüzlet, sem a fánkozó nem stabil megélhetési forrás azzal a 0 tudással, ami a csajnak van.
Ja, olvastam. Maradjunk annyiban, hogy az, amit a Munk Vera látott Brémában az az üzlet egy bizonyos szegmense. Tipikusan a buta, szar környeztből jövő, nyelveket nem beszélő lányokra alapozva.

Arthamyr 2017.06.09. 17:17:41

@Pink Petsch: Kiválóan kihasználja a képességeit. :) A legügyesebbek egy profitos válással vagy örökléssel teszik fel a koronájukat a karrierre.
Vagy eleve kevéssé lepusztult faszit találnak maguknak, aki amúgy korban is vállalható, pl. egy híres teniszező vagy valami hasonló (bár ahhoz már kellhet némi rosszindulat, hogy mondjuk Djokovics párját leprostizzuk).

szakasz2 2017.06.09. 17:18:28

@Antal Jozsa: Bocsánat, lehet, hogy nem lefoglalták, csak a külföldi rendszámot vették le. Majdnem ugyanaz.
www.jogiforum.hu/forum/31/2057#828018

2017.06.09. 17:22:35

@Arthamyr: De az nem az a leharcolt tipus, amit a pl. a Vajna Timi megtestesit.

01234567 2017.06.09. 17:22:56

@Pink Petsch: Én reméltem mindenhol letépik, telefirkálják az összeset. egyszerűen primitív balkáni fos, az ilyenek miatt nehéz egy ideje azt mondani európai ország.

01234567 2017.06.09. 17:24:06

@London2009: Hidd el, vannak akik ha okuk lenne rá, tudnának hamar többet is. sajnos személyes tapasztalat.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.06.09. 17:27:33

@swing gitan:

Ez torz adat, a hitellel terhelt ingatlanok is benne vannak.

Nézd meg a norvég adatot itt, az is ekörül van, csak éppen szinte minden ingatlanon van hitel úgyhogy a valós saját lakás arány sokkal kevesebb.

Keress rá az európai lakásstatisztikákra eurostaton, ott pontosan ki tudod olvasni az adatokat a megfelelő grafikonból.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.06.09. 17:27:44

@Pink Petsch:

Dehogy lesz ugyanott, minden gazdagot le lehetne húzni ha érzelmileg kötődik hozzád, ezek a pasik pedig általában kötődnek is.

Ha van annyi esze a nőnek hogy nem gyémántékszerekre veri el a "zsebpénzét", hanem okosan befektet, akkor még ha ki is rúgja a csóka később, nagyon nem ugyanott lesz ahonnan elindult...

Din Serpahis 2017.06.09. 17:28:03

@Arthamyr: Abszolút sima, semmilyen problémát nem tapasztaltam három éve, amikor kijöttem.
Ami talán probléma, hogy egyes állásoknál kikötik, hogy már legyen munkavállalási engedélyed, ami ugye kezdetben nincs, mert azt akkor adják ha már van szerződésed. De ez nem általános, szóval nem olyan vészes.

London2009 2017.06.09. 17:28:12

@Pink Petsch: Azert en azt gondolom, hogy a Dobo Katahoz kepest eleg okosan forgatta a kartyait ez a csaj. Megis csak o lett a felesege. Bar jah, nyilvan nem tudjuk, hogy mi van a hazassagi szerzodesukben. Azert valamit csak megtarthat a vegen?! Felteve ha vege lesz. Ki tudja? Addig meg eleg jol elszorakozik. Miskolchoz kepest, azert ez gondolom eleg nagy elorelepes.
Volt mar valami masik sorozat is itt az Indexen errol. Eleg kemeny melo lehet. Mindig erre a kovetkeztetesre jutok. :D

London2009 2017.06.09. 17:30:33

@01234567: ah en naiv vagyok, nekem ez sosem jut az eszembe.

London2009 2017.06.09. 17:31:25

@Horthy Miklós cselédje: gyemantban pont, hogy nagyon jo tartani a penzed. Ha azt vennenek a zsebpenzukbol, az inkabb okos dolog lenne!

2017.06.09. 17:34:01

@Horthy Miklós cselédje: Nem kötődik, ebben a konkrét példában rohadtul nem. Talán emlékszel még Dobó Katára, az előző macskájára, aki legaláb 2 kategóriával volt jobb, nőként is meg agyilag is.
Khm, de nincs annyi esze a nőnek ... azért is megy hozzá feleségül. Persze, játszhat arra, hogy a vén hörcsög kimúlik. De mikor? 15-20 év múlva? Ugyanmár ... Ha lenne annyi esze, akkor simán csak kihasználná, mindenféle megkötéseket tartalmazó jázassági szerződés nélkül.

2017.06.09. 17:38:17

@London2009: Dobó Katának magasabb volt az IQ-ja 50-nél. Az is csoda, hogy addig elviselte. Bár megértem, miért tette. Nem jött össze, de akár össze is jöhetett volna, Andynek megvoltak akkoriban a kapcsolatai hozzá, csak Kata nem volt annyira tehetséges mégsem, hogy a hollywoodi C vonalból előrébb léphessen.
Igen, kemény meló ...

London2009 2017.06.09. 17:44:08

@Pink Petsch: Ebben a tortenetben egyik no sem kulonb a masiknal. Kata is meg ez a Timike is egyforman egy szamito ribanc, mar elnezest. Nem vagyok meggyozodve arrol sem, hogy Dobo Katanak magasabb az IQ-ja 50-nel. De am legyen. Mindenesetre inkabb elnek Hintaval a keglijeben, mint ezzel a ven horcsoggel. Na jo varj, ezt azert meg atgondolom. :D

2017.06.09. 17:49:19

@London2009: Ja, persze, mindkettő kurva, de azt hittem ez nyilvánvaló, ez az alap. Viszont a kuvák közt is van rangsor. Nem mindegy, hogy Brémában állsz egy neglizsében az ablakban 30 euróért, vagy egy házban melózól, minimum 80 euróért fél óráért, vagy még inkább 200 euró az óra nálad, és vacsorával kezdődik ;)))

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.06.09. 17:54:35

@London2009:

Meg aranyban is ugye? Nézz meg kérlek egy inflációval korrigált 100 éves aranyár árfolyamot, több olyan időszak volt amikor esett az értéke, mint amikor nőtt, tehát kifejezetten rossz befektetési forma, nagyon spekulatív.

Ha nekem kéne vagyonokat befektetni, állampapír, ingatlan,termőföld dominálna, spekulatívabb befektetésnek meg jól működő cégekben vennék részvényeket.

De mindenképpen lenne egy válság csomagom is, tartós élelmiszerekkel, fegyverekkel, stb.

Shaktee 2017.06.09. 17:54:45

@Pink Petsch: Tmi egy seggfej. A segge viszont uhh ohh :-)

Payrollerwitch 2017.06.09. 17:56:50

@Pink Petsch: "előző macskája" Feldobtad a délutánomat ezzel, nagyon röhögök rajta.

Payrollerwitch 2017.06.09. 17:59:46

@Antal Jozsa: Az a kerítés senkit nem tartana vissza, ha egyszer igazán nagy tömegek indulnának meg erre. Ne adja az ég, hogy valaha meg kelljen tapasztalnunk!

2017.06.09. 18:01:07

@swing gitan: Eben te vagy a szakértő ;))) Én már túl sok női segget láttam :DDD

Payrollerwitch 2017.06.09. 18:03:00

@01234567: Szerintem nem lesz háború, már nem lesz aki harcoljon. Aki jobb életre vágyik többnyire lelép innen. A maroknyi maradék meg nem fog harcolni.

London2009 2017.06.09. 18:03:19

@Horthy Miklós cselédje: De most nem errol volt szo te draga. Hanem arrol, hogy ha kurva vagy, mire koltsd a zsebpenzed, ha van egy kis eszed. Nem hallottam meg arrol, hogy egy kurva termofoldet vasarolt volna. Aranyrol meg aztan vegkepp nem volt szo, hanem gyemantrol.

London2009 2017.06.09. 18:11:39

@Pink Petsch: a munka jelleget tekintve, hogy stilszeru maradjak, kurva mindegy. Ugyanugy baxni kell. De ok, a fizetseg valoban mas.
Ezzel a kulturkommentemmel el is koszonnek a hetvegere! Csudalatos hetveget kivanok mindenkinek! Ciao! : )

2017.06.09. 18:14:28

@London2009: A jellegét tekintve valóban, de ez benne van a munkaköri leirásban :DDD
Kellemes hétvégét!

Shanarey 2017.06.09. 18:30:21

Hihi, csudajó jellemzés Magyarisztánról.
:-))

Troll nap van, s egy bizonyos embert épp a gutaütés kerget, mert erre nehéz mit mondani, ám lehet, lesz majd anyázós levél csak úgy magánba.

Shaktee 2017.06.09. 18:34:34

@swing gitan: illetve kár bele a vajna :D

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.06.09. 18:41:55

@London2009:

Én viszont egészen biztos nem élnék veled (sem), de valószínűleg Pernillával sem.
Én szeretem a szingli, szabad üzemmódot.

Szerencsére társfüggő sem vagyok, így kényszerkapcsolat sem kell.

Vagy szerelem vagy semmi.
Kicsit naiv felfogás talán, de nem engedek belőle.

2017.06.09. 18:59:49

@swing gitan: Hát körözd le a vén hörcsögöt. A segg tulaja veled is bármikor képes lesz szerelembe esni, ha többet kinálsz ;)))

2017.06.09. 19:17:25

@01234567: Hm, pont ezen röhögtem legutóbb, mikor Pesten voltam. Hogy ezek a plakátok annyira balkán-stilusúak, hogy az "európai ország" szlogen pont nem illik. Persze, már csak kinomban röhögtem ...

Shaktee 2017.06.09. 19:18:13

@Pink Petsch: az allamfod most parolazik a tramplival.

Shaktee 2017.06.09. 19:23:04

@Pink Petsch: Plakátokrol..

Ket napja veszekszem a facsen kedvenc magyar ironommel(foldid) a grofnet szivenuti a ketfarkuak ruszkizasa - plakátja, merthogy nem kommilfo, s semmivel sem jobb mint a sorosozas.

Kerdem en mi a gond egy kis oroszozassal, hisz Talan ezzel megtudnak forditani idosebb emberek szavazatat 2018-ban..

hm?

2017.06.09. 19:24:59

@swing gitan: Na, ezt meg most kurvára nem értettem ... magyarul és szótagolva?

Dikusz 2017.06.09. 19:46:53

@London2009: nálunk is volt egy kis trafik a központban. Már akkor működött, amikor '77-ben ideköltöztünk. A mozgássérült tulaj csak egy dolgot csinált rosszul, politizált, és nem azon az oldalon, ahol a működési engedélyt osztogatták...

Dikusz 2017.06.09. 20:15:22

@London2009: a saját véleményemet írnám le, bár nem vagyok naprakész az ügyben.
Dobó Katáról - ha jól emlékszem azért nem ment hozzá, mert ő szeretett volna gyereket, A.V. meg nem. Korrektül lezárták a kapcsolatukat. Kata hazajött Amerikából, rögtön kapott főszerepet egy filmben, és a lehetőséget, hogy elindulhatott a színészi pályán. Azt hoz ki belőle, amit tud -nem egy őstehetség- azt viszont nagyon becsülöm benne, hogy soha semmit nem nyilatkozik a kapcsolatukról, pedig biztosan megkeresték szennylapoktól. Annyi esze meg nyilvánvalóan van, hogy tudja ha megtenné, be is fejezte a pályafutását.

V.Tímea pedig minden, csak nem hülye szerintem. Nem ismerjük őket, nem tudhatjuk.
Az, hogy mennyi az IQ-juk nem tudom, viszont koruknak megfelelően szépek. A világon nagyon sok ilyen van, a vénemberek meg hajlandóak megfizetni az árat értük.

Herr Géza 2017.06.09. 20:15:57

@Horthy Miklós cselédje: Hahaha, szétröhögöm magamat. Tegnap éppen a kurvákhoz indultál (volna), hónapok óta vegzálsz minden nem hímneműt, aki a blogon/neten, vagy a környezetedben feltűnik, a gyanútlan ismerősödet (aki meglátogatna) meg akarod hágni, vénasszonyok selyemfiúja akarsz főállásban lenni, érdekházasságban élsz Marok Marcsával és te dumálsz "szerelem, vagy semmiről"???
:))))))))))))))

01234567 2017.06.09. 20:40:54

@Pink Petsch: Engem ennek az egésznek a prosztó, közönségessége zavar. Olyan bádogbürgözdi MGTSZ plakátok.

Dikusz 2017.06.09. 20:41:41

@Herr Géza: a vénasszonyoknak sem kell ám mindenféle gyüttment, nekünk is van gyomrunk:))))
(viccvót)

01234567 2017.06.09. 20:42:42

@Shanarey: Eddig nem jött a póstás! :) (A posztot én írtam.)

01234567 2017.06.09. 20:44:43

@Payrollerwitch: Akkor az EU tagságról lesz szó, szent meggyőződésem 2020 után ki akar farolni Orbán az Unióból. Abból azért lehet hacacáré.

01234567 2017.06.09. 20:46:35

@Shanarey: Ezt nem oda szántam! :)

01234567 2017.06.09. 20:48:38

@01234567: Megkavart a blogmotor, bocsi, a postásos neked ment. :)

macamuca [IHUN] 2017.06.09. 20:50:29

@01234567:
Paciens neve: Fel! Támadunk!
Kezelőorvos neve: Dr. Alzheimer
--------------------------------------------
A sípszó után kérjük, hagyjon üzenetet!

Shaktee 2017.06.09. 20:51:26

@Herr Géza: Nem erted ugrifules, hinta is married to the Palm Brothers :DD

Muscari 2017.06.09. 21:00:04

@01234567: gondoltam, hogy te voltal :-) Kicsit hosszu, de kimerito iras :-)

01234567 2017.06.09. 21:29:53

@Muscari: Köszönöm! Elnézést hogy kicsit fárasztó, de így jött ki, nem mondanám hogy nem idegből. :)

Dikusz 2017.06.09. 21:43:03

@macamuca [IHUN]: nemnem:))

Ez úgy van:
A beteg bemegy az orvosához, ezt kérdezi tőle:
- Doktor úr, árulja el nekem annak a németnek a nevét, aki
állandóan eldugdossa a holmijaimat.
az orvos válasza:
- Alzheimernek, Józsi bácsi...

2017.06.09. 21:55:00

@swing gitan: Hát, Johannist legalább fogadták a Fehér Házban, mig Orbánt ugye ... :DDDD

2017.06.09. 21:57:11

@01234567: Ezeket a plakátokat csak kiröhögni szabad, felhúzni magad rajtuk tökfelesleges.

Muscari 2017.06.09. 21:58:21

@Dikusz: akkor azert nem ertettem :-)

2017.06.09. 21:59:11

@Dikusz: Ja, az a német úr megboldogult nagyapámhoz is beköltözött, sajna ...

2017.06.09. 22:03:09

@01234567: Nem farol ki, amig van ellopható pénz addig nem ... És azért 2020 után is lesz ellopható pénz, csak nem annyi. Akkor farol ki, és hivja be Putyint, ha már semmi pénzt nem tud az EU-ből kipréselni. Semmi ellophatót.

Dikusz 2017.06.09. 22:04:13

@Pink Petsch: az egyik leg"igazságtalanabb" betegség, a Parkinson-kórral együtt.

2017.06.09. 22:06:50

@Dikusz: Miért, létezik "igazságos" is? Rohadtul abban reménykedem, hogy a genetikai állományom az apai részről domináns, ahol csak alkoholisták fordultak elő. A tata anyai részről volt ugyanis ...

Muscari 2017.06.09. 22:10:23

@Dikusz: neked erintett egy ismerosod, jol emlekszem? Idosotthonban dolgozom, sajnos a betegseg szinte minden stadiumaval talalkozom.

Ismerek egy magyar bacsit is, hozza privatban jarok csak beszelgetni vele magyarul. A bacsi hires ujsagiro volt az egyik legnagyobb angol ujsagnal. Ma mar nem lehet vele semmilyen komoly temarol beszelni se angolul, se magyarul, mert szegenynek fogalma sincsen, hogy mirol beszelunk. A felesege nem tud mellole elmozdulni szinte egy pillanatra sem, mert a bacsi nem engedi :-( Nagyon nehez ez, szivszorito.

Shaktee 2017.06.09. 22:14:39

@Pink Petsch: nem érted mire gondoltam, de ott egye meg a fene az egészet :)

2017.06.09. 22:18:10

@Muscari: Amig a feleségét nem engedi el maga mellől, addig még szerencsésnek is lehet mondani, mert rá legalább emlékszik. Amikor én ápoltam otthon a nagyapámat jó sok ideig (mindegy meddig), és végre sikerült találni neki egy normális otthont, aztán olyan 2 hétre rá meglátogattuk ... már nem tudott engem anyámtól (a lányától) megkülönböztetni.
Szóval, amikor még a feleségét felismeri, akkor még jó ...

2017.06.09. 22:19:00

@swing gitan: Azért elmesélhetnéd ...

Herr Géza 2017.06.09. 22:20:30

@Dikusz: Na de én VÉNasszonyokról beszéltem, nem rólad....:))))))

gabors 2017.06.09. 22:27:34

@Az Ingázó: "a facebook csoportokban ez egyébként fordítva van, ott ha moderáció van a posztoknál, az engedélyezett posztnál az eredeti idöpontot írja a rendszer, nem azt, amikor engedélyezve lett..." ES ... ezzel kb mit akartal mondani ? kar volt a betukert ... a megjelenes idopontja van ott es igy is teszi sorba oket furcsa is lenne ha valami idogep berakna posztoket harom oldallal feljebb :-)

gabors 2017.06.09. 22:31:24

@Arthamyr: "Az okos prosti a kliens palotájában van, hosszú távú szerződéssel. " Londonban Parizsban ja meg LA-ban haza csak latogatoba jar

Dikusz 2017.06.09. 22:39:57

@Muscari: Valóban egy ismerősömnél vélem azt, hogy valami elindult nála. Még mondtad is, akkor, amikor leírtam a tüneteket, hogy ezek jellemzőek lehetnek a betegségre. Teljesen ellentétesen reagál dolgokra, mint addig, mégis azt kívánom, ne legyen igazam.

Parkinson-kórban meg apukám szenvedett, ezt sem kell leírnom neked, mivel jár.

Teljesen elvesztik ezek a betegek az egész életüket, sokszor évekig szenvednek, nagyon fájdalmas nézni ahogy leépülnek, és ez a betegség nem válogat.

Már csak azt nem tudom, mi a különbség a két betegség között.

gabors 2017.06.09. 22:41:15

@Horthy Miklós cselédje: " ingatlanon van hitel úgyhogy a valós saját lakás arány sokkal kevesebb."

Ez butasag, az valos sajat lakas hiszen, minden tovabbi nelkul eladhato sot orokolheto. Sot adot is kell a tulajnak fizetni (normalis orszagobkban) es azt bizony nem a bank fizeti csak szolok.

Muscari 2017.06.09. 22:49:15

@Pink Petsch: o, a bacsi szerencsere meg nincs abban a stadiumban. Egyebkent a demens oregjeim tobbsege igenis felismeri a rokonait, akar a vegso idokig, egy par olyan van a kb 25-bol, aki nem.

@Dikusz: Az Alzheimernel az agysejtek fokozatosan elhalnak, az agy maga is zsugorodik. Ebbol adodnak a tunetek, hogy az idegsejtek kozott egyre tobb kapcsolat szakad meg az evek alatt. Eloszor memoriaproblemak jelentkeznek, majd ez sulyosbodhat a mozgaskepesseg elvesztesevel es inkontinenciaval. Vegul mar ehseget sem erez a beteg, ezert is hagyjak abba az evest.

A Parkinson az bonyolultabb, ott specialis sejtek halnak el eloszor az agyban. A Parkinsonra jellemzo a remeges, majd kesobb egyre nehezebben koordinalhato mozgas. Errol kevesebbet tudok sajnos, mert nem kaptam ra treninget.

Ha latod Tanatot kommentelni, akkor kerdezd meg, o orvos es szivesen valaszol.

Dikusz 2017.06.09. 22:49:51

@Pink Petsch: semmilyen betegség nem lehet igazságos.

Minden tiszteletem a tiéd, és azoké is, akiknek van lelkierejük ilyen beteget ápolni. Apu is otthonban volt, ő minket megismert végig, de a rokonokra már nem emlékezett egyáltalán. Mindenkivel kedves volt, nagyon szerették őt, de minket mindig nagyon meg tudott bántani, és mindig tudta hogy mivel. De mi azt is tudtuk, hogy ez már nagyon nem ő, és ezért nem lehet haragudni rá.

2017.06.09. 22:50:05

@gabors: Tévedtek mindketten, az okos prosti nem adja el magát 1 napnál tovább.

gabors 2017.06.09. 22:54:31

@swing gitan: "Barátom szerint ez ciki, szerintem nem az."

A baratod valszeg nem jart meg sem ironia-ban sem szatira-ban valszeg nincs utlevele.

Szokatam 50-100 dollart adakozni a plakat kampanyukra ... de most a kormany betiltotta az orias plakatokat nem tudom mit fognak majd kitalalni ...

Dikusz 2017.06.09. 22:55:51

@Muscari: Tudom, hogy szívesen válaszol, válaszolt már kérdésemre. Csak nem akarom még ezen a blogon is terhelni ilyenekkel, mert gondolom hall eleget napközben.

Ahogy @Pink Petschnek is írtam le a kalappal előttetek, én nem tudnám csinálni. Egyáltalán hogy tudsz kikapcsolódni? Nekem egész nap ezen kattogna az agyam, nem tudnám kizárni a gondolataimból, nagyon sajnálnám őket.

2017.06.09. 22:56:17

@Dikusz: Jaj, félre ne érts, nem valami tisztelet-hajhászás miatt irtam... de ez volt a helyzet akkor. Nagyon is jól ismertem, milyenek az elérhető állami helyek, és azt mondtam, oda tatát nem! Elvittem a szüleimet is (mit nem tesz egy újságiró-igazolvány, ugye? ;) ), hogy nézzétek-meg-tényleg-ide-akarjátok-az-öreget-beutalni? Aztán hizelegtem annak a falunak a polgármesterének, ahol volt az a normális otthon, ahogy csak tudtam, és még igy is fél évet kellett várni. Akkor semmit sem melóztam, csak az öreggel voltam. De miután végre bekerült csak egyszer voltam képes meglátogatni. Amikor meghalt, már nem is voltam országban ... meg a temetésén sem ...

tanato 2017.06.09. 22:58:11

@Muscari: Az Alzheimer az fokozatos szellemi és testi leépülés elsősorban idős korban,a Parkinson meg izomrángásokkal járó,koordinációs zavarokkal jelentkező idegbetegség ami sokkal fiatalabb korban kezdődik típusos esetben,de jobban is kezelhető gyógyszeresen mint a másik.

tanato 2017.06.09. 23:01:55

@Dikusz: @Muscari: www.youtube.com/watch?v=VWtjXsc5KSo

Nézzétek meg a filmet,részben a Parkinsonról szól,a női főszereplő alakít egy Parkinson kóros beteget.

2017.06.09. 23:02:08

@Muscari: Sajnos, a tatámnál nem ez volt a helyzet. Gyakorlatilag olyan 8 hónap alatt jutott el oda, hogy nem ismert már fel mindig.
Hm, vagy azt is mondhatnám, hogy szerencséjére. Hiszen mindent összevetve 1,5 alatt elvitte a kór egy agyvérzés formájában. Van, aki évekig küszködik vele. A beteg is, meg a környezete is.

gabors 2017.06.09. 23:04:55

@Pink Petsch: " 2 hétre rá meglátogattuk ... már nem tudott engem anyámtól (a lányától) megkülönböztetni.
Szóval, amikor még a feleségét felismeri, akkor még jó ... "

Ez erdekes ... pont ez tortent velem is nagyapam testveret probaltam a felesegemmel amennyire lehet ellatni de az utolso 1.5 evet mar otthonban kellett tolteni mert a 24x7-t nem tudtuk megoldani es akkoriban jott el szinte egyik naprol a masikra hogy engem az apamnak kezdett hinni mig a felesegemet meg anyamnak anyamnak volt a nagybatyja ... Ugy is szolitotta felesegemet magyarul mintha anyamhoz beszelne persze o meg csak angolul tud (engem is apam neven szolitott de a nevem megegyezik apameval ez nem volt komplikalt) ... dobbenet volt hogy amig meg valamit is fel tudott idezni az egyre regebbi es regebbi dolgok voltak, vegul mar semmit. Es meg el elt 8-9 honapot ugy ....

Borzalmas egy betegseg amire se teszt se kezeles egyenlore nincs.

Latcho Rom 2017.06.09. 23:13:21

@gabors: van neki abból is bőven, azért is barát, az ő csőrét az bassza hogy az orosz barátai - ceun tanult, tanít is - szarul érzik magukat az oroszozó plákatok miatt, mondván hogy nekik semmi közük putinhoz, a petőfit ledöfő muszkákhoz...

Muscari 2017.06.09. 23:13:26

@Dikusz: en ki tudok. Szoktam ugyan itthon beszelni roluk neha, de tenyleg csak neha. Ott tudom hagyni szerencsere, maskepp nem is tudnam csinalni. pedig nagyon imadom oket <3

Dikusz 2017.06.09. 23:15:19

@tanato: Nagyon köszönöm a választ.

Latcho Rom 2017.06.09. 23:15:42

@gabors: én a kétfarkuékat támogatom, s Nikóékat, a,Ligetvédők keretében.

Botkáról mit gondolsz?

Muscari 2017.06.09. 23:17:02

@gabors: azt kell mondjam, hogy nagyon szerencses vagyok, hogy az en csaladomban nem fordult elo. Nagyon sajnalom mindannyiotokat.

Latcho Rom 2017.06.09. 23:18:11

@gabors: + úgy érzi hogy a ruszkizás olyan gyűlöletkeltés mint a burkolt zsidózás, sorosozás.

Szerintem nem az.

2017.06.09. 23:21:25

@gabors: Igen, ez a betegség fokozatosan épiti le a memóriát, igy mindig a legfrisebb emlékek tünnek el. Nagyon sajnálom, mert nálatok hosszabb ideig tartott. Szörnyü ezt végigasszisztálni, mert csak a fizikai komfortjáról tudsz gondoskodni ... szellemileg/értelmileg meg napról napra távolodik.
Igaz, vannak néha "józan pillanatok", de ezek a legszörnyübbek! Bárcsak ne lennének!
Annyit már sikerült megállapitani, hogy nagy valószinüséggel genetikai betegség, és erről az oldalról próbálják meg a kezelési módszereket is. Persze, ezek nagy része még a laboratóriumi patkány-kisérletek szintjén van.
(Ezért imádkozom én, hogy ne csak a külső jegyeimet, hanem a génállományom nagyobb részét is az alkoholista faszfej biológiai apámtól és a rokonságától örököljem. Ennyivel igazán beszállhatnak, no nem? ;) )

Latcho Rom 2017.06.09. 23:22:14

Gyík úr..odaát olvastalak, s tudod már hogy merre lesz a merre?

gabors 2017.06.09. 23:22:21

@Latcho Drom: "Botkáról mit gondolsz? " semmit :-)

gabors 2017.06.09. 23:28:13

@Pink Petsch: "Igaz, vannak néha "józan pillanatok", de ezek a legszörnyübbek! Bárcsak ne lennének!"

Igy igaz ezert is talan tul is mentunk az otthoni gondozassal de mikor olloval elvagta a kenyersuto drotjat ... a sutobe tette vissza a tejet es hasonlok kezdtek mindanappossa valni nem lehetett mit tenni az otthoni bentlakasos apolora meg nem volt sem anyagi sem egyebb lehetoseg.

Es valoban az otthonban voltak napok (mentem szinte minden nap mert direkt kozel volt hozzank) eleinte volt 1 2 nap hetente hogy eppen "jozanabb" volt aztan mar csak havonta 1 -2 aztan mint irtam utolso 8-9 honapban en ugyan beszeltem hozza nezett is ram de hogy mi vagy mi nem ment keresztul nem tudtuk meg soha ...

sZulamith 2017.06.09. 23:35:30

Nem mondom a posztoló jól kiosztotta a magyar valóságot. Lehet, hogy több élete van, vagy vár a csodára.
Szerintem 27 év alatt idáig jutottunk, akkor nincs mit várni, borzasztóan rövid az élet. Szentimentális gondolkodás nagyon szép, ha van hol lakni, ételre, szórakozásra, fogorvosra, szép ruhára, gyógyszerre, és sorolhatnám, van pénz.

gabors 2017.06.09. 23:36:01

uj magyar foci diadal Andorratol is sikerult kikapni ... bravo ..

kell meg vagy 20 40k-es stadion es a foci ujra megint szep lesz !!

2017.06.09. 23:36:03

@gabors: Én fél évig az öreggel laktam a lakásában. Mindenen gyerekzár volt, és az egy tévén kivül semmi nem volt a lakásban, ami kapcsolódott volna valamilyen elektronikus izéhéz. A tévé ugyanis néha lekötötte ... mint egy gyereket :(
De ezt még az ember elviseli.
Tudod, mit nem visel el? Amikor leveszed róla a felnőttpelenkát, és beállitod a kádba mosakodni, és akkor beüt nála a "világos" pillanat, és teljes értetlenséggel kérdi, hogy mit keresel te ott, amikor ő zuhanyzik? És 2 prc múlva megint egy 5 évessel vagy. Aki a saját nagyapád.
Na, ezt rohadtul nem lehet elviselni ...

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.10. 00:16:47

@Pink Petsch: jézusom... ez most nagyon... úristen. úgy félek, hogy nehogy ide jusson apám, anyósom, apósom... vagy mi... hogy lehet ezt megemészteni? S akkor még jó, hogy voltál neki.

M. Péter 2017.06.10. 00:25:07

@gabors: Így van, több pénzt kell a fociba fektetni, egyébként soha nem lesz eredmény.

M. Péter 2017.06.10. 00:34:52

@Pink Petsch: Vajna tényleg sikeres üzletember volt az USA-ban és Hong Kongban, nemcsak Timikéhez képest üzleti zseni.

Dikusz 2017.06.10. 06:01:04

@gabors: meg le kell bontani a Nyugati téri, és a Rottenbiller utcai felüljárókat, a rosszabb állapotú 3-as metró vonal helyett a kevésbé rosszabb állapotú részét felújítani. Helyette teniszpályát kell építeni a Margitszigetre, meg valami építményt az ÁLatkertbe...

Dikusz 2017.06.10. 06:03:08

@Pink Petsch: ezt tényleg nem...
Utána pedig megmarad az örökké tartó rossz érzés, hogy mit tehettünk volna még értük.

Arthamyr 2017.06.10. 09:12:19

@London2009: Tegnap este, miután hazamentem, ránéztünk az összeszerelési útmutatóra, amit valószínűleg a villanyszerelők nem tettek meg. Eszerint a gányolt lyukba egy csavart kellett volna rakni, amolyan biztonsági rögzítés jelleggel, a csavarra meg van egy "kupak", amivel eltakarható, így nem látszik a lyuk gányoltsága.
Majd hétfőn visszajönnek, és újra megpróbálják. :)

tnt 2017.06.10. 10:23:16

@01234567: nem az értlemi képességed volt a megjegyzésem tárgya ... elég keserű és valós dolgokról írsz, meg hazaszeretetről .... nekem inkább a medve vadász esete ez ... amikor a medve megkérdezi sokadik alkalom után a vadászt, hogy megint szopni jöttél? vagy te vadász szeretsz szopni nem tanultál a korábbiakból? .. ... itt sokan leírták, hogy ott érzik otthon magukat ahol meg tudják teremteni a családjuknak az egzisztenciát, továbbá normális életet élnek .. amit te írsz az minden csak nem normális ... ezt lehet pozitívan nézni ill. ahogy írod felfogni ... sok szerencsét hozzá ...
és még1x hangsúlyozom semmiképpen nem az értelmi képességet boncolgattam márcsak azért sem mert nem kívánok senkivel személyeskedni ... a hazaszeretetm meg 1 nagy lóf@sz ha a mindennapok így működnek a szeretett hazában .. de ez persze az én véleményem .... és nem vagyok ugye tévedhetetlen ... de itt a kommentekben mindenki a saját értékrendje alapján kommentel ... sok kitartást neked ... bár egy választott új haza ha ott már van tapasztalatod és megálltad a helyed jobban befogad ill. befogadott .. mintha ezt olvastam volna ki leginkább ...

Golf2 2017.06.10. 10:29:55

@tanato: Demenciával egész korai stádiumban se lehet semmit csinálni? Elkezd sorvadni az agy? Esetleg azért mert nem kap elég cukrot vagy mire van szüksége még az agynak?

tanato 2017.06.10. 10:39:05

@Golf2: De lehet,lassítani lehet gyógyszerrel is tréninggel is,de megállítani azt nem lehet.

tanato 2017.06.10. 10:39:58

@Golf2: Nem a cukor a gond hanem az agyi keringés,a meszes erek és a sorvadó agyállomány miatt.

Golf2 2017.06.10. 10:51:51

@tanato: gondolom a cavington nem sokat ér milyen gyógyszer lassítja?

tanato 2017.06.10. 10:58:03

@Golf2: Sokfajta van,Lucetam,Nootropil,Betarevin,,COgnit, stb.De fontosabb a szellemi tréning,tanulás,rejtvények,idegen nyelv elsajátítása akár hobbiszinten is,alkohol,dohány nagy zabálások kerülése,testmozgás,szóval az agy és a test állandó szinten tartása.De nyilván ezeket nem akkor kell elkezdeni amikor már baj van,hanem előtte sok-sok évvel.

BiG74 Bodri 2017.06.10. 11:00:56

Pont így éltem meg én is, hazatelepülés nélkül, mert hát el sem mentem.

Andy73 2017.06.10. 11:01:23

@Golf2: Így van, tuti, hogy kamu poszt. Ausztriában állítólag menő állása volt, valami spéci szakmában, amit nem nevez meg. Itthon csak azért nem boldogult, mert megfúrták, közben folyamatosan hívták nyugatra, de ő nem akart visszamenni, inkább targoncánsnak vagy darukezelőnek állt volna itthon, de oda sem kellett. Hiszi a piszi.
Az egész mese csak arra kellett, hogy birkázhasson egyet. Ha magánéleti, szakmai problémákat akart volna ismeretetni, akkor több konkrétum kellett volna a hitelességhez, meg ahhoz, hogy érdemi tanácsot lehessen neki adni. Ha viszont politizálni akart - amihez felkínált egy eléggé gyenge sztorit háttérnek - akkor annak is sokkal alaposabbnak kellene lennie. Konkrétan mi a baja a kormánypártokkal és a politikájukkal, és szerinte melyik párt jelenthet valós alternatívát?

Sexual Harassment Panda 2017.06.10. 11:29:33

Szóval mindenért Magyarország a hibás.
Köszönjük

Anna King 2017.06.10. 12:21:50

Ritka jo iras szerintem. Amikor kikoltoztem mindenki kerdezgette mikor jovok mar haza (minden masodik heten;)). Volt aki azota sem all szoba velem, mert arulo vagyok. Es lass csodat elkezdtek kerdezgetni, hogy akkor hogy is megy ez a kikoltozes? Ez az orszag egy vicc, sajnos nagyon nagyon rossz vicc

01234567 2017.06.10. 13:26:24

@tnt: Sajnos nálem összetettebb dolog hol érzem jól magam, elfogadom nem normális, magamat nem is tartom annak, de ez van, így élek. Azért nem ilyen rossz, de ez most nagyon kijött. Oka volt...

01234567 2017.06.10. 13:27:51

@Pink Petsch: Ebben nem értünk egyet. Szerintem ki fog, csak akkor tudja majd továbbra is fenntartani a hatalmát.

tnt 2017.06.10. 13:31:54

@01234567: persze ez így van összetettebb nem is jó leegyszerűsíteni, de mindebben azért a közérzet, világlátás nagy szerepet játszik.. azt írtad a világlátásod pozitív.. viszont a közérzet az írás alapján és nagyrészt reálisan van leírva ... erre írtam, a medve és vadászt ... szóval hiába a pozitív megközelítés ha a napi taposómalomban meg felőrölnek ...

valóban az is érződött, hogy sok minden összejött ezért is írtam, hogy miért szivatod magadat a hazaszeretettel stb... amikor már bizonyítottál külföldön

Andy73 2017.06.10. 14:11:52

@gabors: Lesz egy 60-65 ezres is, az új Puskás stadion, 2020-ban már EB-meccseket fognak benne játszani, de BL-döntőre is pályázunk majd, jó eséllyel meg is kapjuk.
A tegnapi meccs egyébként tényleg szörnyű volt. A tanulság, hogy már egy csapatot sem lehet félvállról venni, nem lehet senki ellen B-válogatottal kiállni. Több korábbi alapember hiányzott, főleg a csatárok, akik rúghattak volna gólt.
Egyébként a GDP növekedése 4 % körül van, ami az egyik legjobb Európában. Ehhez a stadionépítések is hozzájárulhatnak, de most leginkább a szakmunkás minimálbér emelése és az emiatt is növekvő belső fogyasztás. De ha esetleg tartósan a duplája lenne a növekedés nyugat-európainak, akkor is évtizedek kellenek még a felzárkózáshoz.

kuki123 2017.06.10. 14:12:12

Mikor korábban volt itt visszaköltözős, honvágyós cikk pont ezt mondtam akkor is...sírva menekül vissza az ember.

Ez az írás a legjobb példa...

El kell nyomni a honvágyat, be kell illeszkedni, magadénak kell vallani az ottani történelmet.(hazudni egy kicsit magadnak)...
Aki hazát cserél, szívet cserél.

Az elképesztő emberhiány ellenére is még a HR és vezetők még mindig nem kapcsoltak, hogy a 21. században élünk.
Nekik továbbra is hugyé szaré dolgozó birka rabszolgák kellenek.
Agyszintjük eddig jut....

Badeni lakos 2017.06.10. 14:33:02

@01234567: "Nem is nekem lesz nehéz."

Dehogynem!
Ha valóban úgy gondolnád, hogy neked nem lesz nehéz, akkor nem panaszkodnál. Egyáltalán semmire és senkire sem.. És nem írnál ilyen negatív cikket, hosszasan... csúnyán másokra mutogatva.

Visszacsúsztál a panaszkultúrába... rossz volt olvasni.
Nézd, Én nem ítélkezem, nekem mindegy mennyit és milyen negatívan panaszkodsz, Csak vállald a felelősséget!

Hazaköltöztél, vállald a felelősséget. És innentől nincs ilyen szörnyűségesen hosszú negatív panaszáradat! Ennyi. Tedd meg amit tudsz és ennyi. "Never complain, never explain." - ennyi.

Badeni lakos 2017.06.10. 14:58:02

@01234567: De mind1, nem akarok ebbe belefolyni, Mert nincs erre most időm. Boldog, kiegyensúlyozott, szép napokat, és Szép 7végét kívánok! ÜDv.

Clyde Sandy 2017.06.10. 15:22:50

Bizonyosan van sok igazság a postban, de az ordító .... hibákat nem kellene szó nélkül hagyni:

" mezőgazdaság nincs "

Komoly valótlanság.

Midnight Run 2017.06.10. 15:23:03

@Andy73: A növekvő belső fogyasztás kemény 2% volt áprilisban, nem ez húzza a gazdaságot. Ahelyzet az, hogy az EU pénzek nélkülnez az egész észak-balkáni bagázs összeomlana. Kíváncsi vagyok Viktorunk 2020 után hogyan fog egy kis EU lóvéért pucsítani. Nagyon technokrata fiú az.

gabors 2017.06.10. 15:43:04

@Dikusz: ezekbol tobbet lehet ellopni mint a metrobol ??? (lehet valakinek kell a shit :-)))

gabors 2017.06.10. 15:50:07

@Badeni lakos: "És innentől nincs ilyen szörnyűségesen hosszú negatív panaszáradat! Ennyi. Tedd meg amit tudsz és ennyi. "Never complain, never explain." - ennyi. "

Ez hulyeseg erre szamit, erre epul a rezsim emiatt tudnak fenyes nappal eu milliarodakat lopni ... sajat vadaszhazat epiteni pl

nem is panaszkodnak sokan Meszaros (ezlotte Simicska es az id Orban) fele nyilt lopasok miatt sem ezek mind hianyoznak az eu-bol az oktatasbol a tomegkozlekedesbol. stadionok vannak de az halott befektetes a nep minden masodik szombaton bemegy (persze nem sok 10,000 10 meccsre)

Badeni lakos 2017.06.10. 16:03:19

@gabors: Akkor tegyél ellene, Hajrá!

HA van rá Pénzed, időd, energiád, kötél idegrendszered, stb.

Alapvetés: ha nincs lelki nyugalmad, akkor semmilyen nagy dolgot nem tudsz alkotni, értéket kreálni.
Vagy biztosítod magadnak, vagy nem, DE vállald a felelősséget! És Nincs Duma! Tilos a panaszáradat! Elég volt ebből a panaszkultúrából. Vagy tegyél ellene, vagy ne. Szigorúan ennyi.

repuloske 2017.06.10. 16:22:00

Ásít....végig se olvastam.

Dikusz 2017.06.10. 16:37:12

@gabors: ha arra gondolok, hogy azok a cégek, amik megnyerik a "közbeszerzéseket", ha egyáltalán kiírják azokat, akkor igen. Ezekből többet lehet ellopni, és meg is teszik.

Mei Ling 2017.06.10. 17:17:08

Semmi általánosítható nincs a történetben. Ez speciálisan a posztolóról szól. A saját rossz döntéseiről és élethelyzeteiről. Ezek alól keresi a felmentést a társadalomra mutogatva.

sírjatok 2017.06.10. 17:44:36

@Midnight Run: Nem unjátok még? 7 éve minden évre be van jelentve, hogy na mostmár hamarosan jön az összeomlás, oszt az adósság lefele megy, a GDP felfele, az államháztartási lefele, a fizetések felfele.

És mindig jön valami szánalmas magyarázkodás, hogy jó most ebben a pillanatban még nem omlott össze az ország (bár tavaly még biztosra mondtuk), de ez csak azért van, mert az egyszeri hatások, mert a mentőmellény, mert az IMF, mert az EU, mert a világgazdaság, DEMOSMÁ' JÖVŐRE TÉNYLEG ÖSSZEOMLIK, de igazából istenuccse úgy lesz most már tényleg.

sunabajnok 2017.06.10. 18:14:36

Kövezzetek meg,de a kedves posztoló mazoista a párja pedig önző. Majd leépítik a közszférát,azt 50 évesen lesz munkanélküli.

01234567 2017.06.10. 19:03:51

@Andy73: Én írtam a posztot. _de ezt mindjárt az első kommentben leírtam.

01234567 2017.06.10. 19:04:41

@Sexual Harassment Panda: Egy ország nem lehet hibás, a lakosok annál inkább.

01234567 2017.06.10. 19:06:42

@tnt: Ezt nagyon nehéz elmagyaráznom. Én sem értem, így érzem. Egyszerűen emocionálisan belül valami. És hogy tudott kint kínozni...

01234567 2017.06.10. 19:08:24

@Badeni lakos: Vállalom a felelősségert, ezért szálltam be a magam módján a politikába.

01234567 2017.06.10. 19:10:11

@Clyde Sandy: Mezőgazdasági végzettségem van, napi kapcsolatom van a magyar mezőgazdaságnak nevezett valamiben zajló folyamatokkal a résztvevőkön keresztül.

01234567 2017.06.10. 19:13:23

@Mei Ling: Nem mondanám hogy rosszul élek anyagilag, a magánéletem szempontjából életem legjobb döntését hoztam, egyszerűen polgár vagyok, aki nem közömbös a társadalomra. tudom, szokatlan ma Magyarországon.

01234567 2017.06.10. 19:14:48

@sunabajnok: 49 múltam. Rettegjek? Nem fognak leépíteni hidd el. Maximum ha kormányváltás lesz, de annak meg örülnék. Kész skizofrénia. :)

vuvuvu2 2017.06.10. 19:35:16

nem értem a bloggert hogy az offtopik kommenteket miért nem törli. unom hogy a kommentek 90%-a irreleváns baromság. mi köze dobó katának és vajnának a poszthoz?

a posztról: egyetértek a posztolóval. a gond az, hogy a 90% jól érzi magát a langyos szarban, nem akar dolgozni, jó így ahogy van. no ezért élnek vígan a nyakunkon a bűnözők. annak akinek ez nem jó, tényleg nincs sok választása, mert a lényegében provinciális még mindig a kádár-korban élni akaró, lusta és langyos tömeg ezt akarja. btw: a langyosakat kiköpik.

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2017.06.10. 19:58:31

nagyszerű poszt és roppant érdekes lenne a posztolóról hallani pár év múlva.

egyre erősebb a vegetáció mo-on, lassan már primér szintre jut számos szolgáltatás. hosszú távon borítékolható a robbanás, rövid távon célzott propagandával elkerülhető. csak stadionok és óriásplakátok kérdése. amikor meg a teljesítmény számít, jön az andorrai vereség és a feröeri döntetlen.

sunabajnok 2017.06.10. 20:15:45

@01234567: 35 vagyok,de nálad hazai pályán jelenleg tapasztaltabb. Én kivenném a kezem a caros biliből.
Aki hazatelepül egy szerelem miatt,és döbbenten áll az állás keresés útján.... Te olyan dolgokon lepődtél meg,amiben én szocializálódtam. Nincs kőbe vésve a munkahelyed,csak a minimál nyugdíjad.

Midnight Run 2017.06.10. 20:16:05

@sírjatok
Pedig összefog, bármennyire is álomvilágban élsz. Egyszerűen azért,mert ez a kapitalizmus velejárója. Ciklikusság. A világban nyolc éve konjunktúra van, ami nem jellemző. Általában 6-7 éves ciklusok vannak a nagy 70 éves Kondratyev ciklusok mellett.

Orbánéknak eddig szerencséjük volt, mert 1998 és 2002 között és 2010 óta sem volt igazi recesszió. Emellett most olcsó a dollár és az euró kamat, olcsók az energiahordozók és ömlik az EU pénzt.

Kiváncsi lettem volna, ha 2016-ban Orbán nyer, hogy kezelték volna a krízist. És kiváncsi leszek 2020 utáni szituációban mit dognak művelni, főleg ha dekonjunktúra lesz. Fájni fog a sokfeleslegesen épített stadion, főtér meg korrupcióval bevont kilátó.

Sandor Akarki 2017.06.10. 20:31:32

Nagyon keméy: "Mert itt boldog vagyok"

01234567 2017.06.10. 20:53:51

@sunabajnok: Van egy mondás: "Amit te most tanulsz, azt én már felejtem!" :)

01234567 2017.06.10. 20:55:33

@adamskij: Remélem pár év múlva írok ide, és úgy kezdhetem: "Emlékeztek még a Fideszre?"

01234567 2017.06.10. 20:56:17

@Sandor Akarki: Érdekes hogy a legtöbben ezt nem értik. :)

01234567 2017.06.10. 20:57:20

@vuvuvu2: Tévedsz velem kapcsolatban.

exterminador 2017.06.10. 20:59:13

@01234567: tulajdonképpen neked nagyon jó, én még protekcióval sem tudok elhelyezkedni.

Ladislav 2017.06.10. 21:16:49

@01234567: Köszönöm a poszot. Szerintem, mégha indulatossá is vált a második felében, legalább őszinte volt és megsmerhettem(tük) egy hazatérő véleményét. Párat már ismerek, de nem Ausztriából. Nagyjából egyet is értünk, annyi kiegészítéssel, hogy nem láttam akkor sem sok esélyt a pozitív változásra, amikor a "pannon pumák" diktáltak.

01234567 2017.06.10. 22:04:21

@exterminador: Akkor rossz a protektor! :) Nekem jó volt.

01234567 2017.06.10. 22:07:04

@Ladislav: Azok elől mentem ki. Egyébként sokáig egy politikust sem utáltam úgy mint Gyurcsányt, és ismertem ócskább bagázst mint az MSZP. (na jó az SZDSZ :D ), de mára Orbán és a Fidesz magasan vezet.

Imre apó 2017.06.10. 22:29:59

Tetszett az írás.

87 ben kimentem és 98 ban visszajöttem, de nem ment odahaza, tehát megint kint vagyok és maradok is. Az ami odahaza van az nem az én világom, ha gazdag vagy, ha nem. Lehetetlen biztonságban és tisztaságban élni, hogy a munkát ne is említsem.
"Elég a rabszolgaságból a hazugságból, a bambák bégetéséből, a tolvajok táncából.”" ez így van...sajnos.

Imre apó 2017.06.10. 22:32:00

@sunabajnok: Megkövezve!! :))))))))))))))

sunabajnok 2017.06.10. 22:35:17

@01234567: :D Gyerek nincs ugye? Így könnyű elengedni a minőségi életet.

01234567 2017.06.10. 22:40:54

@sunabajnok: A páromnak van, így nekem is lett :) Mielőtt. Két nyelven beszél, német, angol, tehát ez sem akadály, egyszerűen itt akarok élni, nekem ez lenne jó ha hagynák. Próbálok most tenni hátha így lesz. Amúgy én itthon sem élek anyagilag sokkal rosszabbul mint kint éltem, engem igazán a társadalom zavar és a politika. Mint mondtam azon vagyok ez változzon.

01234567 2017.06.10. 22:44:03

@Imre apó: Megértelek. Az az igazság sokaknál az ok a pénz elsőre, aztán ha mélyebben néznek magukban rájönnek más dolgok voltak az indokok amiért kimentek. Nálam is ez derült ki szép lassan a kintllétem alatt.

Imre apó 2017.06.10. 22:52:24

@01234567: A pénz egy meghatározó tényező, de vannak bizony dolgok is, amiket ha megszeretsz és odahaza nem nagyon tapasztalható, akkor még a honvágy is elkerül. A mentalitás és a hozáállás szerintem odahaza a béka segge alatt.
Gyávák összefogni, mert azt gondolják, hogy majd lesz valahogy és közben elszáll az idő a fejek fölött...na majd eccer sikerülni fog...egy ideig.
Még a himnuszunk is egy sajnálkozó szerzemény, nem furcsa??

01234567 2017.06.10. 23:02:19

@Imre apó: Minden pénz, de nem minden a pénz. :) Én a normális kevesekre számítok, lassan, fokozatosan, ha nem, itt lázadás lesz, és azt nagyon megszenvedjük.

Imre apó 2017.06.10. 23:05:56

@01234567: Vagy lesz lázadás, vagy nem, de az biztos :))))))

Én nem igen fogom megszenvedni, mert nincs hazafias érzelmem, valaha ismertem, de lassan kihalt.

Lady Scarlett 2017.06.10. 23:17:09

Miről szól ez a poszt? Annyit értettem belőle hogy emberünk hazavágyott, jött a szerelem, hazajött, de annyira érdeklik a közügyek, hogy berágott a jelenleg regnáló politikai vezetésre.
Elárulom földi hogy sosem volt másmilyen az épp aktuális kormány. Mindegyik ilyen lesz 4-8-x év után. Mindegyiket bedarálja az a menthetetlenül magyar mentalitás, hogy közel került a húsos fazékhoz, hát csen magának, csak egy kicsit, nem sok az...úgyis azt csinálja mindegyik, miért ő maradna ki.
Sok kicsi sokra megy.
Közhely, de ez van és az előző politikai vezetés alatt is ez volt, meg a következő alatt is ez lesz. Aki ezt nem veszi tudomásul, vagy hangzatos ideológiáknak hisz és roppant naív vagy egyszerűen hinni akar valamiben és ebben a legkönnyebb neki.

kellys 2017.06.11. 00:30:22

@tnt: igen, total en is igy ereztem ahogy olvastam, csak ahogy korbenez az ember, a problema az, hogy egyre kevesebb a meg gohndolkodo, onallo velemennyel biro, nem kezivezerelt EMBER.
ez van, magyarorszag evek ota lejtmenetben van. majd ha padlot fog, lehet elindul fel. de addig meg van 10 - 20 ev.

Mercel 2017.06.11. 01:23:05

@Lady Scarlett:

Azért maradjunk annyiban, hogy utoljára rákosi óta nem ártottak annyit az országnak mint a fidesz. És nem "csak" annyit lopnak, hogy ne tűnjön fel hanem pofátlanul a szemünk előtt, már nem is tagadva.

A posztolónak abban igaza volt (szerintem), hogy amint ellopták az utolsó EU-s támogatásból származó milliárdot itt úgy fog beomlani a gazdaság mint a kártyavár.
A fidesz még valahogy meg fogja nyerni 2018-at is mert tényleg birkák vagyunk, de 2022-ben konkrétan el fogják dobni a hatalmat mert addigra már repedezni fog az egész csődtömeg úgy ahogy van.

01234567 2017.06.11. 07:36:40

@Lady Scarlett: Az a baj a magyarok 80%-a úgy gondolkodik ahogy te. Nem baj én bízom a maradék 20-ban. :D

01234567 2017.06.11. 07:37:48

@Imre apó: :) Néha bizonyos érzésekről azt hisszük kihaltak......

fasznyak 2017.06.11. 08:03:31

az utolso elotti 2 cim es a tartalma: szivembol szolt.

nemetorszagban elek 6 eve, es nem erzem hogy vissza szeretnek menni, pedig itt nagyon nincs kolbaszbol a kerites.

Barát Csaba (törölt) 2017.06.11. 08:03:39

Hatalmas ellenmondás van a leírtak és én itthon akarok maradni szöveg között.

sunabajnok 2017.06.11. 08:03:58

@01234567: Nem fog! Imre Apó jól leírta. Szép az ország,de bamba a lakosság. Én ide szültem,itt nyögöm az oktatást,két helyen dolgozom,hogy a magántanárokat fizessem. És kellen legalább még egy,hogy majd a továbbtanulás járulékos költségeit fizessem. 40 pár évesen kaptál két kész gyereket? Na puff.. Ezért írtam,hogy így könnyű lemondani a minőségről,mert neked csak magadról kell gondoskodnod,elvagy a langyosba ha nem ön össze ez vagy az.

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 08:04:13

@vuvuvu2: ja az nem zavarja,csak,ha velemenyed van

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 08:04:24

Poszter! Politikaban bizni nem kene. Sokan tettek mar,csalodtak. Tapasztalataid dobbenetesek a hazai munkaeropiaci helyzettel kapcsolatban,Pedig most meg konnyu lehet allast talalni otthon az elvandorlas miatt.
Sok sikert az otthoni eletedhez!

01234567 2017.06.11. 08:07:27

@fasznyak: Engem amíg kint éltem pont az lepett meg kívülről igazából minden ugyan olyan, de belülről teljesen más. A kerítés nincs kolbászból, de meg tudom venni a kolbászt, és az általában húsból van. :)

01234567 2017.06.11. 08:09:02

@Barát Csaba: Ezt sokan szóvá teszik, pedig pont erről írtam, erről szól az írás. :)

01234567 2017.06.11. 08:16:25

@sunabajnok: Az első soroddal részben egyet értek, a történelmi tapasztalatok viszont azt mutatják pont az ilyen sokáig tűrés, bambaság vezet egy mindent elsöprő és sajnos sokszor káros robbanáshoz. (lásd francia forradalom, 1917 Oroszország) egy gyerek, 9 éves volt amikor "kaptam" igaz összehasonlíthatatlanul kisebb feladat mint a saját gyerek egyik oldalról, de több más oldalról meg ugyan olyan, vagy nehezebb. Hidd el, a magyar oktatásról tudnék írni egy ugyan ilyen döbbenet posztot arról a majd 8 évről amit tapasztalatként a nevelt csemetén keresztül tapasztaltam. Elég ha annyit mondok amikor először kellett az általános iskolájába bemennem lefagytam hogy ugyan az van nevelésben, oktatásban, mentálisan...mindenben mint az én időmben a 70-es években.

01234567 2017.06.11. 08:22:42

@vöribaba: Utálom a magyar politikát. és reménytelennek tartom, de ez az utolsó lépcsőfok a teljes feudálállamkapitalista berendezkedés előtt amikor majd az EU-n kívül vegetálhatunk minimum 20-30-40 évet visszazuhanva az időben. Vagy hogy már más kiút nem lévén tényleg kitörjön egy véres áldozatokkal ki tudja hová vezető káosszal jár lázadás ez ellen. Meg kell próbálnom, ha nem sikerül majd én is lövök, addig marad a politika.

inteligencs elenzeki 2017.06.11. 08:40:28

@Andy73:

"Az egész mese csak arra kellett, hogy birkázhasson egyet."

Ennyi.

Én is itthon élek, de csak egyet tudok mondani, 2010 óta javult a helyzetem. Pedig nem vagyok csókos.
Birka nem vagyok, csak tudok mérlegelni. Ennyi.

inteligencs elenzeki 2017.06.11. 08:57:32

@Midnight Run:

"Kiváncsi lettem volna, ha 2016-ban Orbán nyer, hogy kezelték volna a krízist."

2016-ban még nem volt krízis a világgazdaságban, csak nálunk, amit a szocik okoztak a felelőtlen költekezésükkel.
2010-ben viszont a globális recesszióhoz nálunk még hozzá adódott az államháztartási csődközeli állapot, amit viszont a Fidesz megoldott, és növekvő pályára állt az ország.
Uniós forrásokból ? Lehet, de legalább ez van, mert a jelenlegi kormány helyre tette a költségvetési hiányt, így legalább hozzáférhetünk az EU-s pénzekhez.

Ez van.

01234567 2017.06.11. 09:24:18

@Comte de Gippaud: Ha tudsz mérlegelni leírnád konkrétan miben javult a helyzeted? Ezt azért kérdezem mert szerintem a dolgozó osztálynak Magyarországon a 80-as évek közepe óta folyamatosan romlik a helyzete, a középosztálynak a 90-es évek közepe óta (olyan mint alsó középosztály szerintem meg is szűnt), az egészségügy lemaradt a fejlődésben minimum 20 évet, a személyzeti, és ebből is fakadó szakmai problémák az utóbbi öt évben az összeomlás határára juttatták, a szociális háló a 2000-es évek eleje óta folyamatosan szakad szét, bizonyos érintett rétegeknek teljesen megszűnt, a bérek vásárló ereje szerintem egy általános 40%-os béremeléssel érné el a 80-as évek végi szintet, Maga a hazai gazdasági termelés szinte megszűnt, a mezőgazdaság (egy még 20 éve is mezőgazdasági alapú országban) gyakorlatilag nem számottevő, a környező országokhoz viszonyított 90-es évek eleji behozhatatlannak tűnő versenyelőnyünk sokkal szemben mára hátránnyá változott, ez Lengyelország, Szlovákia, sőt már Románia tekintetében egyszerűen döbbenetesek, a magyar gazdasági mutatókat olyan összetevők generálják, amik hosszútávon vagy tarthatatlanok, vagy a külső függés miatt örök béklyót, nem hogy előnyt inkább hátrányt jelentenek. Az elméleti fejlesztések, beruházások gyakorlatilag semmilyen gazdasági értelemmel, jövőre mutató haszonnal nem rendelkeznek, sőt a jövőben inkább gondot jelentenek. A falusi élet mint létforma bizonyos régiókban a vegetációt jelenti, a kisvárosi az örök függés vegetációja....Tényleg érdekel a te verziód. Talán budapesti nagyvállalkozó vagy? Mert pl. őket megértem ha ezt a rendszert éltetik, főleg ha pártkötődés is van.

01234567 2017.06.11. 09:33:41

@Comte de Gippaud: erre pedig azt mondanám a Gyurcsány okozta államcsődtől az általam nem szeretett Bajnai kormányon keresztül az EU mentette meg az országot és állította egy attól távolodó pályára, erre a hullámra ült rá Orbán nagyon helyesen, csak röpke fél-egy év után elkezdte ebből a saját zsebét tömni, és tömi mind a mai napig a befolyó pénzekből. Apropó: szerinted nem kellene egy áfa csökkentés? Miért nincs? Szerinted nem segített volna a devizahitelesek válságán az euró bevezetése? szerinted miért nincs? Szerinted a MNB a devizahitelesek tragédiáján keresett pénzt miért nem azok megsegítésére fordította a kormány? Szerinted az elkonfiskált manyup helyett milyen alternatívája van azóta a nyugdíjkérdésre a kormánynak azon kívül hogy negyedévente meglebegtetik tíz év múlva nem lesz nyugdíj? Szerinted a mai helyzetben a valóban ötletes (de valójában falls) TAO rendszert és az ott elherdált pénzeket nem az egészségügyben kellett volna felhasználni egy oda kitalált ötletes rendszerrel? Magyar oktatás?

Bredpitt Monika 2017.06.11. 09:36:52

@01234567: Ennyi hozzászólót már rég láttam itt!!!!!!

Úgy látom, te is nagyjából arra jutottál, amire én. Ha valaki ennyire itthon akar élni, akkor tenni kell valamit. Drukkolok neked (a hozzászólásokat nem olvastam végig, de valami olyasmit látok, hogy politizálni fogsz).

Az kemény dió. Én csak szavazó szinten politizálok, de érdekes látni mi történik most. Szerintem nagyon is megmozdíthatóak az emberek. Most beszélgettem a Parlament előtt Hadházy Ákossal és Szél Bernadettel................Hadházy nagyon bizakodik, úgy látom.

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 09:41:35

@01234567: a làzadàs kizàrt addig a pontig,amîg az èrtelmesebbje elmehet legàlisan dolgozni màshovà. Most viszont mar akkora az elvandorlas,hogy munkaerohiannyal szembesulnek,tehat piszkos kis politikai alkuk szuletnek,hogy aramoljon visszafele a nepesseg. Na ebbol mar tenyleg lehetne nepharag.

A magyar tortenelem soran olyan veres leszamolasok voltak,hogy csak azok eltek tul,akik,behuztak fuluk- farkuk, megalkudtak,ez az embertipus maradt fenn. Csodat ne varj.

En ugy gondolom a kormanyokra ugyanugy igaz,amit a munkahelyi vezetokrol irtal.

Kormanyvaltastol meg nem lett jobb soha,egyebkent.

Ahhoz,hogy valtozas legyen,lenyegesen szelesebb retegeket kene lecserelni egy kormanynal.

Morgo1229 2017.06.11. 09:44:25

Ausztriaban is osszeferhetetlen voltal. Itt is az vagy. Tarts onvizsgalatot. Tehat mindenki hulye. Minden szar. Hm. A cimkezes hogy itt ez szar meg az szar. Tamaszd ala konkretumokkal. A kerdes az HR-tol jogos volt. Ideges vagy. Ha itt latszott a posztodbol akkor az interjun is latszott. Es visszaertunk a kezdoponthoz. Valami veled nincs rendben. Onvizsgalat. Alazat. Onismeret. Turelem. Sok sikert.

01234567 2017.06.11. 09:54:30

@Bredpitt Monika: Azért ha lehet hivatásos politikus nem lennék...bár most ha muszáj bármit.....ötletekkel, cselekvéssel segítek egy pártot. Nem parlamenti. :) Az LMP egy akkora és olyan lehetőséget rontott el ami 20 éve nem volt a magyar politikában. :( Innen nekik nehéz lesz. :( Bár van remény! :)

01234567 2017.06.11. 09:57:43

@vöribaba: Teljesen egyet értek. Ez a mondat pedig az egyik teóriám hogy miért ilyen itt a társadalom! :"A magyar tortenelem soran olyan veres leszamolasok voltak,hogy csak azok eltek tul,akik,behuztak fuluk- farkuk, megalkudtak,ez az embertipus maradt fenn." :)
Annyi talán ha sarokba szorítják a magyar társadalmat akkor azért harap, lásd 56.

01234567 2017.06.11. 10:11:55

@Morgo1229: Annyira összeférhetetlen voltam, a mai napig tartják velem az osztrák és egyéb nációjú onnan eredő kapcsolataim a kontaktust, ha kint járok mosolyogva ugranak a nyakamba, még az a norvég beosztottam is akit alkoholizmusa miatt kirúgtam a mai napig "istenít", igaz ennek, nekem köszönheti hogy jó útra tért, a volt munkaadóm akiről itt írtam már kétszer keresett meg hogy nem mennék vissza, sok más ottani ajánlattevőn kívül. Az egyik osztrák kollégám onnan a kevés barátaim egyike...stb.. Értsd meg nekem ott csak a magyar beosztottaim egy részével volt problémám, és egy másik részükkel hogy a szarkavarók ellen nem álltak ki, nem értem kellett volna, később ők is megértették saját maguk miatt. akkor már hiába sírtak. Itthon pedig mikor haza jöttem egyfelől azokkal volt konfliktusom akik fúrtak puszta irigységből, a tipikus magyar vamzerekkel volt konfliktusom, és a munkámból eredően amit én vállalkozóként csináltam a vállalkozás alapját képező telep, és a vállalkozáshoz szükséges rendszer működtetéséért felelős állami vezetőkkel. Ez utóbbinál a konfliktus forrása az volt hogy a telep és a működési rendszer során teljesen a kádári mechanizmusokat alkalmazták, elavultak voltak, egyszerűen versenyképtelenek. Én pedig láttam hogy nyugaton ez hogy megy és minden fórumon kiálltam a változtatásért. de akkor nekik oda lett volna a milliós fizetésű semmittevő állásuk. Így meg azóta megy is tönkre az egész. Ha ehhez hozzáadjuk hogy nekem nem tetszik a mostani politikai rendszer (igazából nekem 40 éve egyik sem) és ez neked összeférhetetlenség akkor az vagyok. amit a HR-es dologról írtál meg szimpla marhaság. HR-es vagy ? :D Vagy fideszes? Mert ezekben az esetekben amit nekem javasoltál inkább te fogadd meg.

zrx_xzr 2017.06.11. 10:14:22

@vöribaba: sztem az ember nem munkát keres, hanem fizetést :D az meg Mo-n nincsen (csak kapcsolatokkal)

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 10:14:43

@01234567: az osztrak tarsadalomrol is irhatnal egy picit. En eddig repulovel jartam haza,de a kozbiztonsag romlasa ota atutazom Ausztrian es nagyon tetszett,lehet,hogy tudnek ott is elni. Feltunt,hogy sok a magyar.

Bredpitt Monika 2017.06.11. 10:25:35

@01234567: A Schiffer belátta valószínűleg, hogy nem , nem lehet más a politika. Neki vannak elvei és nem akart összeállni senkivel, ezért elvonult. Mást nem is tehetett.

Amit a Hadházy csinál, az nagyon fontos, a legfontosabb most.
Ő mondta ki, hogy Al Capone is lebukott végül,nem azért, mert embereket ölt, hanem azért , mert adót csalt.

Nem szabad feladni és a rinyálást kéne befejeznie mindenkinek....majd elmondom miről beszéltünk a Parlament előtt, mi az ami engem nagyon bosszant, de erre is volt frappáns válasza Hadházynak....és én pont ezt keresem a mostani politikusokban. Én holnap rájuk szavaznék, őket tartom most a leghitelesebbnek.

Amit meg most te is tehetsz és mindenki. A Civil törvényt most fogják elméletileg megszavazni, én most küldtem át a levelem nekik........annyit a linkhez, hogy nem ment át elsőre,mert hibás email cím is van benne, de azt felhozza a rendszer, csak ki kell szedni belőle. Én külön bejáratú levelet írtam nekik, ami nem hosszú, de a lényeg benne van.

www.helsinki.hu/hosokvetoja2/

itt mindent megtalálsz, az előre megfogalmazott levelet, az email cím listát, üdv

én nagyon bizakodó vagyok, nézd meg mi történik Trump és a Brexit óta, Franciaországban, Hollandiában az emberek máshogy döntöttek, és most itt van Teresa May bukása,

be fog nőni az emberek feje lágya, és ezt mondogatni is kell,
nem azt kell szajkózni, hogy megint a Fidesz fog győzni

NEM, NEM FOG GYŐZNI A FIDESZ !!!!!!!!!

A BECSÜLET FOG GYŐZNI ÉS AZOK AZ EMBEREK, AKIK NORMÁLIS ORSZÁGBAN AKARNAK ÉLNI !!!!!!!!!

01234567 2017.06.11. 10:37:20

@vöribaba: Maximum azt tudom leírni amit én láttam bennük. (a sok magyar nem épp előny... :D )Annak aki nem nagyon akar elszakadni Mo.-tól szerintem Bécs a tökéletes választás, úgy fogja érezni magát mint egy fokkal kulturáltabb tisztább Magyarországon, tudod már nem kelet, de még nem nyugat, nem éri társadalmi vagy kultúrsokk bár minél keletebbről jön át, már ez is szembetűnő lehet. Viszont annak aki az a hétvégét szerető, kertet nyíró, kocsit mosó fajta (itt mondjuk nem moshatja nem erre értem konkrétan hanem mentalitásra) mondjuk úgy polgári alsó középosztályú mentalitással rendelkezik, annak az osztrák kisvárosok széli kertváros, a falu tökéletes úgy cirka Bécstől "hátrafelé" . Aki pedig gyerekkel valódi polgári életet akar élni, mind egzisztenciálisan mind társadalmilag, kulturálisan azoknak Bécs és talán Graz kivételével merem ajánlani hogy keressen, mert meg fogja találni a számításait. Dolgozni, családot alapítani polgári életet élni Ausztria minimum ötször jobb választás annak aki megszokja mint Magyarország. Annyi a németnek van egy mondása: "Az osztrák a mi cigányunk." Ezt figyelembe kell venni, mert azért az osztrákban van egy dörzsölt sunyiság, és önzőség (itt nem a magyar szintűre gondolj) ami a németben nincs meg, én őket a bajor parasztok és az északi szlávok (cseh, lengyel, szlovák) keverékével jellemezném. Nagyon nem németek, de nem is olaszok. Érdekes nép, én bár engem nagyon szerettek nagyon idegenül éreztem magam közöttük. De mondjuk ha csak a gyereknevelésre gondol az ember egy nagyon jó választás, sokan egyébként a gyerekeik miatt ragadnak ott, mennek oda.

zrx_xzr 2017.06.11. 10:37:36

én is hazamentem 2-3 évre, 1 évet nem dolgoztam, mert annyiért inkább el sem mentem, amit általában fizetnek otthon :D a második hely egy start-up volt, ami el sem indult, de legalább normálisan fizettek, a harmadik meg nekem is állami volt, mit mondjak :D munkaeszközre nem jutott, de magyar viszonyokhoz képest jó fizetés, új céges kocsi, stb .. bementem kérdeztem na viktor hány stadiont épít még :D erre mindenki kussolt néma csend :D idióták hada :D nem is hosszabbítottak szerződést :D nyugaton 1 hónapon belül újra lett munkám, többszörös fizetésért és azt hiszem többet ki sem próbálom a magyar munkaerőpiacot :D HR-esekről dettó az a véleményem, mint a posztírónak, volt, h kérdezett vmit, válaszoltam rá, majd 5 perccel később megkérdezte ugyanazt :D látszott amúgy is, leghalványabb fogalma sincs a kiírt munkakörről :D ettől függetlenül jó a kaja meg a Balaton Mo-n, de csak emiatt nem sok értelme ott élni.. Ausztriából pláne felesleges volt hazatelepülnie, beül a kocsiba, minden hétvégén Mo-n lehet..

delejezoe 2017.06.11. 10:37:52

"Él itt vagy 5-6 millió jó ember"
Inkább 2-300... Mármint nem millió.

Midnight Run 2017.06.11. 10:54:29

@Comte de Gippaud: nyilván 2006-ról beszélünk.
Orbánék csak azért tették rendbe a költségvetést, mert Brüsszelben megmondták neki, hogy nem lehet elengedni a költségvetést, amit eredeitleg Matolcsy akart. Ha 2006-ban kerültek volna a kormányrúdhoz, biztos, hogy nem lett volna költségvetési egyensúly.

De, hogy ne csak negatívumot mondjak, Orbánék egyetlen érdeme, hogy a munkaerőpiacon hoztak reformokat. Azon kívül az egész egy csőd. Két-harmaddal sem mertek a nagy rendszerekhez, mint nyugdíj, egészségügy hozzányúlni. Az oktatást odaadták a dilletáns KDNP-nek, aki kiszedte a pénzt és még rosszabb rendszert rakott össze. És a korábbiakhoz képest még magasabb szintre emelték a korrupciót.

01234567 2017.06.11. 10:56:41

@zrx_xzr: Akkor mi egyet értünk! :)
A HR-es dologhoz annyit: már több hónapi keresés után valahogy elnéztem és odakeveredtem egy osztrák cég Magyarországon való munkaerő keresésére, az anyaországi üzembe kerestek alkalmazottakat itt. Egyszerűen egy más világba kerültem. Főleg mivel én beszéltem a nyelvet így közvetlen az osztrák HR-essel beszéltem személyesen (a munkát eszemben sem volt elvállalni de kellett már valami pozitív élmény a sok magyar faszolás közben D )
Tehát.: Mindjárt az első az volt hogy milyen képesítésem, szakmai gyakorlatom van, ha esetleg emberileg kellenék, de szakmailag valamiben nem vagyok megfelelő ők hogyan segítik a saját érdekükben hogy ott rövid időn belül szakmailag is megfeleljek. ezután jött a bér-szállás teljesen korrektül, mindenre kiterjedően, nekem egyszerűen erről kérdeznem nem kellett olyan kimerítő volt, ezután maga a munkahely ismertetése, az adott településsel együtt, sőt a vonzáskörzetével! Ezután a gyakorlati készségeim, tudásom lemérése teljesen a kinti viszonyokra passzoló körülmények között, majd vissza az asztalhoz, megbeszéltük én hogy látom magamat erre a pozícióra, ő mit gondol erről, közben rájöttem diszkréten a tudomásomra adja sejti én nem is nagyon akarok újra külföldre menni (ja!!! egyszer nem kérdezte miért jöttem haza, miért jelentkeztem a munkára, ha kimennék meddig maradnék stb...baromságokat), de pozitív a megítélésem és gondolkodjak el... Olyan volt mint a paradicsomban.
Mindjárt másnap volt egy magyar csak hogy visszatérjek a pokolba. Három hülye az asztal mögött. A bérről egy szó sem, nekem kellett direktben rákérdezni, bazdmeg még rossz néven is vették, mondom megnézném a konkrét munkahelyet, azt majd az első nap megnézhetem...mi bazdmg????!!!, megint valami nyomorult teszt kitöltése, hülye kérdések, miért jöttem haza pl.....Na ennyit erről.

01234567 2017.06.11. 11:00:24

@Midnight Run: A Fidesz munkaerő piaci reformjairól érdeklődj az érintett munkavállalóknál! Buksisak egyéb védőfelszerelés ajánlott! :D :D :D

01234567 2017.06.11. 11:14:56

@delejezoe: Jó emberre gondoltam, nem arra a 2-300000-re akik politikailag is aktívak. De előbb utóbb ez az 5-6 millió is megmozdul.

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 11:34:12

@01234567: a sok magyar nem elony,csinald ,amit en, ( legalisan) szerezz egy masik szemelyit ,utlevelet es valtoztass nevet, en francia nevvel es egy gazdag orszag utlevelevel allitom,hogy a vilag magyarjai kinyaljak a fenekem is es a nyugatiak is kedvesebbek,nem szoktam felfedni a magyar szarmazasom sehol, no nem azert ,mert szegyen,hanem azert,mert tudom,hogy szolgalelku a legtobb honfitarsam, es a jobb emberi mivoltukat akkor tudjak elovenni,ha egy gazdagabb nyugati all elottuk, en pedig szeretem az askalodast minimalizalni

VT Man 2017.06.11. 11:34:12

@Midnight Run:
"Orbánék csak azért tették rendbe a költségvetést, mert Brüsszelben megmondták neki, hogy nem lehet elengedni a költségvetést, amit eredeitleg Matolcsy akart."

Az EU 2006-ban és elõtt is megmondhatta volna Gyurcsányéknak is, hogy nem engedhetik el a költségvetést...

Valamiért nem mondta.

Tulajdonképpen a Fidesz jobbnak tûnik, mert az EU nekik nem néz el semmi ilyet.

zrx_xzr 2017.06.11. 11:34:12

@01234567: igen, kint alap, hogy bemutatják a munkahelyet, a leendő kollégákat (a kollégák véleményét is kikérik a jelöltekről, és hogy neked tetszik-e az egész) .. persze ehhez az is kell, hogy nyugaton azokat hívják be, akik tényleg potenciális jelöltek, nem mint Mo-n, hogy 200-at behívnak és 200-at kiértesítenek, hogy sajnáljuk majd felvesznek egy 201-et, akit eredetileg is akartak

ahol állami cégnél voltam egy évet is ez ment, szuper jelölt, majd elküldték, aztán felvették a főnök rokonát-ismerősét :D

annyiban nem értünk egyet, h én kb 1 hónap munkában töltött idő után már tudtam, h visszamegyek külföldre, azt nem értem, h a posztíró miért nem látta ezt be hónapok alatt, sztem tök nyilvánvaló

én azt nem értem, egyáltalán miért van bárki is otthon (azok közül akik nem csókosok és nem teszik alájuk kocsit pénzt viktorék)

zrx_xzr 2017.06.11. 11:34:12

@Midnight Run: munkaerőpiaci reformok? :D sehol nyugaton nincs úgy kiszolgáltatva a dolgozó a munkáltatónak, mint Mo-n :D

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.06.11. 11:34:12

Az ország anyagi helyzete azon látszik milyen autók közlekednek mindenhol az országban többségében. Nem a várnegyedben, nem is a parlament környékén, hanem vidéken. Az pedig lehangoló. 10-15 éves majdszéteső roncsokkal furikázik az ország többsége. Ez jelzi az emberek anyagi helyzetét a legjobban. Mert új autót tényleg csak a tehetősebbek vesznek.

Guillaume de Saint Preux 2017.06.11. 11:34:12

Ausztriából hazatelepülni ? Minek ? Autópályán minden hétvégén itthon lehetsz és még a szabadságok alatt is. A menyecske is megszokta volna...

átlátó 2017.06.11. 11:34:12

...olyan konkrét beszámoló ez, mint a gazdaság húzóágazata: Andora:Magyar.

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 12:36:41

@bluebear: igazad van,a magyar autoallomany lehangolo,de uj autot csak a hulye vesz. Van olyan magyar ismerosom,akinek meg ingatlana sincs,de uj BMw- re koltotte minden penzèt.

Az auto nem statusszimbolum,csak egy cserèlhetö eszköz,amit bàrmikor ellophatnak.njncs ertelme sokat kolteni ra.

En hasznaltan vettem ket toyota priust es nagyon meg vagyok elegedve veluk,sosem kellett meg javittatni oket.

Vehettem volna porche- t is,mert hal' istennek telik ra,de elolvastam mit irnak a tulajdonosok es bizony a nemet autok,igy a Porche js mar nem minoseg. Nekem pedig nincs annyi idom,hogy a rossz minosegu europai aitokat allandoan javittatni hordjam.

Hasznaltan egy teljes full extras prius csak 10.000 euro, en mimdjar kettot is vettem kis csaladomnak.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.06.11. 12:59:20

@vöribaba: Én se veszek újat, de csak azért mert nincs pénzem. Rosszul írod. Nem a hülye vesz újautót, hanem az, akinek van pénze rá. Éppen ezért írtam, hogy ez jelzi a társadalom anyagi helyzetét a legjobban. Az autópark kora.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.06.11. 12:59:32

@vöribaba: És miért nem új priusz vettél? Megmondom. Azért mert nem volt rá pénzed. Tehát oda lyukadunk ki ahogy írtam: Új autót csak a tehetősebb országok polgárai vesznek, mert az autó luxuscikk, kidobott pénz. De akinek van belőle dögivel, azt nem nagyon érdekli, mert havonta 2-300 ezer forint értékű euróért lízingel egy új BMW-t, leszarja mennyit bukik rajta, észre sem veszi a több ezer eurós fizetéséből.

Kristóf Szentesy 2017.06.11. 13:31:28

De most tényleg! Miért jöttél haza? Menj vissza külföldre és akkor onnan Te is "oszthatod az észt". Lehet, hogy a leírtakról az gondolod, hogy vicc. Vagyunk ebben az országban azért még páran, akik viszont nem tartjuk ezt viccesnek, ellenben itthon vagyunk, dolgozunk és igyekszünk úgy élni az életünket, hogy javuljanak ezek a "vicces" helyzetek. Azzal, hogy mindent szarozol, nem lesz jobb. Tegyél inkább érte Te is, vagy tényleg menj vissza külföldre, ott biztos, hogy a nap is szebben süt. :)

01234567 2017.06.11. 13:56:59

@VT Man: Már ne haragudj hogy közbeszólok! De pont ekkor voltam kint. És a nyugati sajtóban ferinek pont olyan "jó" híre volt mint most viktornak! Én ledöbbentem hogy ott már nyílt titok volt az ország az államcsőd felé robog, itthon meg mikor hazajöttem senki nem tudott semmit. Csak valahogy ahogy most nem jut el a magyar sajtóba az hogy az igazság a szabadságharcról hogy az EU megunta hogy lopják a pénzét, így akkor sem jutott el a feri szenzációs szereplése ide a strassbourgi gazdasági csúcson, meg hogy az EU rúgta picsán, szinte egyetlen személyi feltétele volt, mivel pikkeltek rá amiért hamis gazdasági adatokkal etette őket.Hiába, valahogy a magyar médiába nem jutnak el az ilyen dolgok.

01234567 2017.06.11. 14:00:04

@zrx_xzr: Mert anyagilag nincs rá szükségem, azt meg hogy elüldözzenek még egyszer vér nélkül nem hagyom! A többi a posztban! :)

01234567 2017.06.11. 14:02:00

@zrx_xzr: Anyagilag nincs kényszer, elüldözni meg nem hagyom magam, elég volt! A többi a posztban! :)

01234567 2017.06.11. 14:02:59

@la tulipe noire: A válasz a posztban. Ha olvastad.

01234567 2017.06.11. 14:04:12

@Kristóf Szentesy: VÉGIG kellett volna olvasnod.

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.06.11. 14:43:36

@bluebear: 3 év leteltével meg kezdi előlről, lízingel megint egy újat.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.06.11. 14:43:42

"Ne tudjátok meg. Ami pénz itt elfolyik, amilyen közép- és felsővezetők itt vannak, és a közvetlen alárendeltjeik…"
Már tudjuk mi végig itt voltunk...

sunabajnok 2017.06.11. 14:43:58

@01234567: És akkor visszatérek a kezdeti hozzászólásomhoz. Te mazoista vagy, a párod pedig önző.
1., Ósztriából minden hétvégén itthon lehettél volna.
2., A párodnak volt egy lehetősége, hogy a gyerekének minőségi életet, jövőt biztosítson, de ő nem...
3., Nem veszed észre, de már most vergődsz.
Fájni fog, amikor nyugdíj előtt leszel szélnek eresztve, akkor már portásnak sem kellesz majd sehova.
14 éves a nagylányom, és 12 a kisebbik. Mi nyáron költözünk ki. Pedig az én párom csak azért indult, hogy összeszedjük magunkat.

taga20 2017.06.11. 14:44:05

@Kristóf Szentesy: ha a szart marcipánnak nevezed, avval se lesz jobb.

fasznyak 2017.06.11. 14:44:24

@01234567: nekem 8 ev ment ra az eletembol arra hogy probaljak a magyar helyzeten valtoztatni. maradt sok baratom otthon, valtozo hozzaallassal:

- van aki leszarja es probal a szuk kornyezeteben jot tenni, es aktiv lenni (vallasos kereszteny, csaladdal)
- van aki szakmaja szerint is vedi a hazat, hatalmas dilettantizmusrol nyilatkozik folyamatosan
- van aki az uzleti eletben probal tengodni, es ez utobbiaknak altalaban megy is. politikaval ok megprobalnak nem foglalkozni. ez utobbiak diplomas muszaki emberek.

nekem ezzel az a problemam hogy amig mindenki megprobalja a politikat kizarni, addig a politika pont az ami mindenbe megprobalja beleferkozni magat: bejon a haloszobadba, megmondja a mindennapi eletben mit tehetsz. egyszoval nem kizarhato.

en foleg egy rossz penzugyi dontesnek (deviza alapu kolcson) kerultem kulfoldre, plusz annak hogy 2 nyelvet beszelek a magyaron kivul es a szakmamban vannak ambicioim amiket magyarban nem tudtam mar elerni, plusz nem akartam a mindent athato korrupcio reszeve valni.

azt szoktam mondani hogy kulfoldrol sokkal objektivabban latni a helyzetet ami magyarban megy. azert ertek nagyon egyet a mondanivaloddal, mert nekem az a velemenyem hogy magyarban azert van ami van, mert az emberek megengedik es sokszor egyet is ertenek vele, es leginkabb semmit nem akarnak tenni a kialakult status quo megvaltoztatasaert. erre persze lehet mondani hogy en is az ugyanannyira individualista hozzaallas miatt koltoztem kulfoldre, ami reszben igaz, viszont a 8 ev tapasztalata, es a naivitas utolso szikrajanak kiveszese utan tettem meg ezt a lepest.

testverem szokta mondani amikor valami felhaborito hir erkezik: "egnek mar a kossuth teren az autok? fel vannak mar a felelosok lampaoszlopokra huzva? nem? dehiszen akkor minden a legnagyobb rendben van."

nem egyszer van hogy itteni magyar ismerosok (keves van) haborognak magyarban torteno dolgokon, az oriasi korrupcion, vagy hogy epp arrol cikkeznek hogy megint mit loptak el. en ekkor szoktam mondani hogy engedjek el, mert ez bennunket, de legalabbis engem mar biztosan nem erint.

az en allaspontom most az hogy az ott ragadt testveremre, es edesapamra vigyazok, kepessegeim szerint biztositom hogy mindig boldoguljanak, es ezen felul leszarom mi van. de a tenyek azt mutatjak, hogy az orszag nemsokara sajat kardjaba fog dolni.

es hogy akkor a felelosok fel lesznek-e logatva? aligha. barki aki az 'elit' resze, hatalmas penzeket es menekulesi utvonalakat tartogat. amikor az orszag osszedol, nem lesz kit helyben felelossegre vonni, ebben biztos lehettek.

fasznyak 2017.06.11. 14:44:47

@vöribaba:

"en francia nevvel es egy gazdag orszag utlevelevel allitom"

nem piszkalodaskent, franciakent nem volnek abban biztos hogy annyira nagyerdemu az az orszag. lattad mostanaban mik tortennek parizsban? amiota macront megszavaztak, franciaorszag elesett.

a volt francia csajomnak javasoltam nemregiben hogy koltozzon magyarorszagra: biztonsagosabb, es a magyar politikai elet turbulenciaitol francia allampolgarkent (kettos allampolgar) vedve van.

Drabence 2017.06.11. 14:45:11

Rég röhöjgtem ilyen jót! :D
Írjál még, feldobja az embert

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.06.11. 14:45:27

"De a birkák megvédik bégetésükkel őket, a csorda összezár az akolmelegért."
A miért? A birkáknak ugyanolyan szar, mint annak, aki nem béget, mégis megvédik a bűnözőket. Nemrég volt egy olvasói levél, ami arról szólt, hogy a szavazót nem érdekli, hogy a maffia szétlopja az országot, ő akkor is oda szavaz. És neki is szar az egészségügy, neki is magasak az adók. Ez már konkrétan tömegpszichózis...

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 14:45:45

@bluebear: nem jol mondod. Van penzem uj priuszra,porchere is,ne aggodj ertem,de hülye lennèk megvenni. Miert?
1 a fukushimaimrobbanas utani modellek nem erdekelnek,mert nemmszeretnek hamar elràkosodni
2 nem tetszik az uj kulseje es belseje

3nekem fontosabb,hogy hazat,lakast,foldet vegyek vagy utazgassak egzotikus orszagokba

4 tobb ezer euros havi fizetesem van,ne aggodj miattam,kulonben mibol telne annyi ingatlanra szerinted:)? En nem autoba fektetek,mint sok hülye,nekem meg az is fontosabb,hogy olyan gyèmant fityegjen rajtam,amit mas 50 ev alatt sem tud megkeresni maganak vagy megvenni egy draga festmenyt egy flamand festotol is elobbre valo,mit egy uj autot,mert az uj autonal roszabb befektetes nincs,mert mar masnap kevesebbet er,az amortizaciorol nem is beszelve. Penzt abba erdemes fektetni,ami holnap tobbet fog erni vagy legalabb orzi erteket.

5 nem szeretnek azon aggodni,hogy az autot ott talalom - e,ahol hagytam,sem azon,hogy megkarcolta- e valaki,egy hasznalt autot senki sem sajnal,meg en sem

Ismètlem: az uj auto,csak a hülyèknek valò.okos ember màsba fektet.

zrx_xzr 2017.06.11. 14:46:16

@01234567: nekem sem anyagi kényszer, bár nem zavar, hogy jobban keresek, de egyrészt nem veszi be a gyomrom, hogy 5x annyit dolgozzak ötöd annyi fizetésért, másrészt meg megfekszi a gyomrom, hogy Mo-n nem lehet saját véleményed kb.. ott mindig mindenhol szükség van egy aktuális kádárjánosra, apukára, megmondó emberre és az egész olyan, mintha visszamenne az ember az időben :D de am én is szeretek otthon, Balatont, gyerekkori helyeket, stb, de Ausztriából simán haza lehet menni bármikor, onnét nem költöztem volna vissza.. UK-ből, stb távolabbi országokból érthető a honvágy ^^

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 14:46:23

@bluebear: bocs,de az IKEa tulaja es CEO- ja is szar autoval jar direkt. :)

Amugy,akik nagyon gazdagok,szeretik azt rejteni,igazan gazdag ember nem pakolja ki,amije van,hanem rejti,a leggazdagabbak köreiben kifejezetten sikkes szerenynek ,visszafogottnak lenni.

Csak a szegèny emberek èreznek kènyszert,hogy hivalkodjanak.

pl nezd meg Albaniat,ott az auto szot helyettesitheted a Mecedessel, mimdenkinek az van es miert? Mert jo? Nem! Azert mert sokan meg azt hiszik,hogy a torokok,magyarok kepesek jot osszerakni.

Svajcban,Daniaban,Norvegiaban sok igen gazdag ember olyan autoval hajt,mint Magyarorszagon vagy rosszabbal,direkt,mert igy akar kulonbozni:) es nem ,nem a magasabb fenntartasi koltseg miatt,hanem csak.

nem mindenki kommerszidióta

fasznyak 2017.06.11. 15:08:23

@vöribaba: ez nem teljesen igaz.

nemetekkel beszelgetve hallom hogy ok az altal erzik hogy 'szorul a hurok', hogy mar nem tudnak 2 evente uj autot venni, vagy akkor elmenni nyaralni amikor szeretnenek. az eletszinvonal itt kulfoldon is csokken, foleg az emberek hulyere adoztatasa es a welfare koltesek miatt:
www.breitbart.com/london/2016/04/01/german-welfare-spending-a-ticking-time-bomb-that-could-k-o-the-balanced-budget/

utobbit mindenki talalja ki maganak miert van.

nagyvarosokban persze mas az oka annak hogy az emberek nem vesznek autot: parkolni mindenhol nehez, es a tomegkozlekedes altalaban jobb (nem BKV szinvonal). videken viszont az auto alapveto hasznalati eszkoz, ezert nem mindegy hogy egy oregebbet hajt az ember aminek jonnek a hibai, vagy egy ujat ami fiatalsagabol fakadoan kevesbe hibara hajlamos.

szo sincs arrol hogy statusszimbolum, ez igaz. uzletembereknek talan igen, ahol megjelenest kell biztositani. de hidd el hogy ha az emberek megtehetnek, itt is kenyelmesebbe/nagyobba/csendesebbe ulnenek. de nem tehetik.

Vadalmaaaaa 2017.06.11. 16:26:36

@fasznyak: szep nevet valasztottal,talan melto hozzad,ezt te tudod megitelni.

nezd,engem a joindulat vezerel most is,megprobaltam azoknak megkonnyiteni az eletet,akiket ez,a butasag elsodort:) èrtelmesebb, fontosabb dolgokra is lehet penzt kolteni.

Meg en se veszek uj autot,pedig hal' isten tehetnem.

A nemetek rosszabb szinvonalon elnek,mint mi eszak- nyugatabbiak.Europaban pedig romlik a fizetesek vasarloereje.

Szerimtem jobban is teszik- nemetek is,ha ertelmesebb dolgokra koltik a penzuk,mint az europai autoipar fejlesztesi koltsegeinek finanszirozasa.

Engedd meg,hogy rovidre zarjam az auto temat:
MEGBIZHATOSAG,azt pedig nem az europai autoval veszed meg mar sajnos.

En mielott vettem szepen sorra atolvastam az amerikai es europai forumokat minden olyan autorol,ami tetszett es kiderult,hogy panaszkodnak a tulajok,ezen a ponton meguntam es felhivtam egy autoszerelot es feltettem neki a kovetkezo kerdest:

Milyen autoval menne vilagkoruli utra?

A pali megadott egy markat ,egy tipust es egy,szigoruan hangsulyozom egy bizonyos szeriat. Ezt masnap megvettem. Soha nem hagyott ott sehol,tehat vettem meg egyet a kedves csaladomnak es be van fejezve,az auto tema nalunk.

zrx_xzr 2017.06.11. 17:27:15

@vöribaba: hibriddel világ körüli útra? ó te jó ég :D macskát sztem ne vigyed :D

skye8 2017.06.11. 17:37:13

Szerintem ez egy hiteles poszt volt, Jol megirva, atjott a rengeteg visszafojtott duh Amit valahol Meg is ertek. az jo Hogy a a csaladod Es a szabadidod karpotol a munkahelyi stagnalasert Meg a negativ kozhangulatert. En romaniabol mentem el, Es Nem tervezek visszakoltozni, uj hazamhoz kot a csaladom Es a munkam. Tisztelem benned a batorsagot Es kitartast hogy talpraalltal Es tovabbra is kuzdesz. Tanacsra szerintem nincs szukseged, csak nagyon sok lelkierore Hogy a harcod vegigvidd. En drukkolok Neked Es szivesen olvasnek tovabbi posztokat az eletedrol.

skye8 2017.06.11. 17:47:10

Auto temahoz annyit szolnek hozza, Hogy uj autot lizingelni Szerintem Nem rossz vasar, es 5 ev utan minimalis koltseggel le lehet cserelni. itt az oregebb tehetosebb korosztaly draga autokkal jarkal, igaz ok mar Nem nyogik a mortgage Es a gyerekneveles koltsegeit, ezert miert is ne engednenek meg maguknak egy kis luxust. a vallalkozok is altalaban draga autokkal jarnak de gondolom ez azert is van mert ceges autot koltsegkent le lehet irni vagy bizonyos ertek felett amortizalni.

mh1973 2017.06.11. 18:24:54

A sorok keserűsége alapján javaslom, hogy irány vissza Ausztriába, itt minden évről-évre sz.rabb lesz és mivel a naribolsik maradnak még 5 évig kormányon így minden el lesz züllesztve, nekik a semmiért kapott millás "bérekből" jut magánorvos, magánsuli, magánhelikopter, a többi meg le van ...!

01234567 2017.06.11. 19:55:10

@sunabajnok: A hivatásom olyan amit ott végeztem hogy nincs hétvége, két havonta 5 napra tudtam jönni amikor vezető lettem az is nehéz volt, sokszor innen is ügyeket intéztem.
A gyerek itt is minőségi oktatást kap, egy elég drága magán iskolában
Most térdeljek le és könyörögve írjam nem vergődök, egyszerűen a polgári igényeim nem tűrik hogy ilyen társadalomban éljek? Ilyen egyszerű. De azért érzem benned az együt érzést és ezt köszi!

01234567 2017.06.11. 20:02:34

@fasznyak: Egyet kell értenem veled. Jól látod, és ez valóban külföldről könnyebb, ezt én még a gyurcsány alatt, az államcsőd előtt megtapasztaltam. Mondok erre egy példát, hidd el ha akkor kint vagy nem veszel fel devizahitelt itthon, és nem azért mert akkor többet kerestél volna, hanem lett volna rálátásod. Egyébként nekem az is döbbenetes milyen a magyar tájékozottság a külföldi dolgokban és a valós itthoni helyzetről gyakorlatilag nulla.Köszönet a magyar médiának.

01234567 2017.06.11. 20:03:37

@Drabence: Rendben! Ilyen rajongóért mindent! :)

01234567 2017.06.11. 20:06:46

@ColT: Ne nézz hülyének, de néha arra gondolok sugároznak valamit amitől az arra fogékonyak rájuk szavaznak, támogatják a nettó faszságokat is még a saját önös érdekeik ellenében is. Mert ez van és én sem értem. Aztán a kezelőorvosom beadja az injekciót.... :) Esküszöm megfordult ilyen a fejemben.

01234567 2017.06.11. 20:11:44

@zrx_xzr: Nagyon jól fogalmaztad meg a magyar mentalitás egyik alapját. Sajnos nekem olyan munkám volt csak kéthavonta 5 napra tudtam haza jönni, amikor vezető lettem még ez is gond volt. Nem baj, te ott én itt de egyformán látjuk magyarok vagyunk, előbb utóbb mi leszünk többségben.

01234567 2017.06.11. 20:14:46

@skye8: Köszönöm! És neked is minden jót! Nehéz egy ilyen rás, ez is sokat "érlelődött", mivel néhányan hozzád hasonlóan ösztönöztek, talán a továbbiakban sűrűbben sikerül, remélem. Még egyszer köszönöm!

BRAAJEN 2017.06.11. 20:16:18

@01234567:
mikor "feri" volt, akkor az egész világon gazdasági válság volt...
akkor az eu-s támogatás a negyede volt...
csak az igazság kedvéért...

01234567 2017.06.11. 20:20:38

@mh1973: Kedvencem Churchill jut eszembe és a tőle lopott mottóm: "Soha, soha, soha ne add fel!" És : "Nem ígérhetek mást csak vért verítéket erőfeszítéseket és könnyeket!" :) Na meg ugye a : " harcolni fogunk a tengereken és óceánokon, harcolni fogunk egyre növekvő bizalommal és növekvő erővel a levegőben, megvédjük szigetünket, bármibe kerüljön, harcolni fogunk a partokon, harcolni fogunk a leszállópályákon, harcolni fogunk a mezőkön és az utcákon, harcolni fogunk a hegyekben; sohasem adjuk meg magunkat…” :)

01234567 2017.06.11. 20:24:09

@BRAAJEN: Az igazság az hogy gyakorlatilag államcsődbe vitte az országot és hogy afelé tart arra két éven keresztül folyamatosan figyelmeztette a nyugat, ahogy most Orbánt. Igen feri kedvezőtlenebb körülmények között volt hülye, sokkal kedvezőtlenebbek között, de akkor is még viktort is neki köszönhetjük, ezért neki nincs mentség. Ha utána valaki normális jöhetett volna...

John Doe3 2017.06.11. 21:34:16

@Pink Petsch: Nem igaz (hogy minden lakás állam bérlakás volt). A nyolcvanas években legalábbis már egészen biztosan nem. Nekem 3000 Ft volt akkor a fizetésem, de már nem voltam jogosult tanácsi bérlakásra. OTP-től pedig minden további nélkül lehetett venni.

somlobodog 2017.06.11. 21:54:07

@Arthamyr: attól függ hol lakik. Ezt ne felejtsük el. És mekkora a család. Fizetős ovi, egészségügy és egy drága lakhatasi költségű városban $8k/ho nettó simán elmegy. Normál kozepszintu életre. Több is, ha utazás is van benne évi 2 pl.

Kincse- 2017.06.11. 22:26:52

Ez az egész szar írás egy politikai agymenés, és hazugság az egész. Gondolom jól megfizették...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.12. 06:53:03

Áhh, b@romság, a legnagyobb hiba a hazaköltözés.Aki egyszer kijutott, az becsülje meg magát, mert ha haza kell kullogni, annál nem lehet rosszabb.Vagy csak maximum egy kis erőgyűjtés végett, és utána újra kifelé.Ilyen dolgokat, hogy honvágy, félre kell tenni.Elég elolvasni pár hírt otthonról és máris szűnik az egész.Illetve lekorlátozni maximum a látogatóba utazásokra.Szomorú, de ez van.Én örülnék a legjobban, ha nem így lenne.Hazamenni max nyugdíjasnak úniós nyugdíjból éldegélni, azt még esetleg.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.06.12. 07:09:26

@Csodabogár: Amíg téged is jól meg nem szívatnak... Ld. dohányboltosok, CEU oktatók, stb.

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.06.12. 07:09:47

@geegee:

Miért lenne a legnagyobb hiba?
Élethelyzetfüggő ez is.

Jó, akinek a pénz a legfontosabb, annak nyilván a legnagyobb hiba hazamenni, ez igaz.

Ma Baker 2017.06.12. 09:47:48

Nettó kitalált csapongás a poszt. Nulla konkrétum. Azt meg elfelejti hozzátenni, hogy a kitalált túlképzett, volt vezető után most felkutatják a fél országot és versenyképes fizut ajánlanak, aláírási bónusszal, csak hogy dolgozzon már valaki a multinál.

Katica2 2017.06.12. 11:37:10

@Imre apó: Igen. Elég precíz látlelet. Sajnos.

Gregory House MD 2017.06.12. 12:30:21

@geegee: de az meg minek? Hogy ha nyugdíjasként beteg leszel, rádomoljon a plafon a kórházban, meg te hordd be az elemet a saját vérnyomásod megmérésére, meg a papírt, hogy ki tudják nyomtatni a zárójelentésedet? :O
Nyugdíjasnak semmiképp nem jönnék ide, mert itt abba 2 hét alatt bele lehet dögleni, amit az ún. nyugaton simán 100%-ban túl lehet élni.

Gregory House MD 2017.06.12. 12:30:42

@Ma Baker: Azért nulla konkrétum, mert ha konkrétumokat írna, akkor fel lehetne őt ismerni. Jobb a homályban maradni manapság... Akinek meg konkrétumok kellenek, annak azok is kevés bizonyítékot jelentenének. Ha te másképp látod a dolgokat, én őszintén irigyellek. :)

haix 2017.06.12. 13:46:24

@vöribaba: Szia! Melyik az a márka és széria? Köszönöm a válaszodat!

01234567 2017.06.12. 20:29:08

@Ma Baker: Nem zavar hogy végig válaszoltam a kommentelőknek? Mit szeretnél? Lakcímet telefonszámot? Hogy konkretizáljam a történetet és mondjuk öt perc múlva rúgjanak ki a munkahelyemről, vagy pereljen valami állami fasz az előző munkahelyemről? Margit! Maga normális?

01234567 2017.06.12. 20:33:10

@Kincse-: Tévedsz. Tudom, mivel én írtam. Jajj tényleg!!!! A Soros fizette! A te pszichiátered is fizetné. Akarsz beszélni róla?

01234567 2017.06.12. 20:37:17

@Ma Baker: Sajnos nem kitaláltam Ha tehetséges volnék a lófasz nem keresne, ebben az országban nem tehetséges, protekciós emberek kellenek. Bár most ebben szarul állok, mivel aki ide benyomott ma küldtem el egy családi ügyből kifolyólag a kurva anyjába. Az "Álmoskönyv"-ben erről mit írnak? :D

Lady Scarlett 2017.06.13. 10:06:37

@01234567: Tévedsz. A szavazóképes magyarok 44%-a nem szavazott 2014-ben. Én bennük bízom. Én rájuk lennék kiváncsi. Azokra akik egyik nagy mocskos pártra sem szavaztak anno. A Jobbikra sem. Ez a tömeg valóban sorsfordító lenne, de jelenleg inaktív. Mi vagy ki tudná megszólítani és egységbe kovácsolni őket? Ez érdekelne leginkább!
Mellesleg én is közéjük tartozom.

Vadalmaaaaa 2017.06.13. 11:10:38

@haix: Priusbol a kettes elpusztithatatlan,a 3 - as is jobb,mint barmilyen mas auto,de mar nem olyan jo,mint a kettes.ha pedig szempont neked ,hogy 2018 utan is be tudj hajtani Parizsba vagy Norvegiaba,ezzel majd lehet egy ideig. Parizsban nem veletlenul Prius a taxik dontomtobbsege.epulnek a napelemes kiserletimautopalyak,amelyek menet kozben toltik az elektromos autokat majd,egy szakasz hazankban is epul mar,tehat nem erdemes sokat kolteni fosszilis üzemu jarganyra,mert kotelezo lesz az elektromos a jovoben,ugy nez ki

Vadalmaaaaa 2017.06.13. 11:26:40

@geegee: hazakullogni? ????????!!!!Magyarorszag is az otthonunk,meg jo,hogy hazamegyunk!

Vadalmaaaaa 2017.06.13. 12:17:56

@Lady Scarlett: megmondom! Az ,ha egyik jelenlegi part sem indulna a vlasztasokon. Uj arcok,uj programok.

01234567 2017.06.13. 14:43:05

@Lady Scarlett: A 44% nem szavazó szerintem minimum 50%-a nem szavazna soha, senkire, egyszerűen nem érdekli. ami meg a gondolkodást politikai kultúrát, önálló gondolkodást..stb..jelenti. a legutolsó választáson zuglói egyéni képviselőként indult a NAV-os Horváth András . nem kapott 300 szavazatot, tudom mert én is rá szavaztam. Ugyan ebben a körzetben a szoci Vas megyei Tóth Csaba és a Fideszes szabolcsi Papcsák, ketten közel 30000 szavazatot kaptak talán orrhosszal a szoci nyert. És még itt indult a Jobbikos Kovács Béla is, ő is minimum tízszer több szavazatot kapott ott és akkor.Ilyen sötét nép vagyunk, egy normális országban a NAV-ost a vállukon vitték volna az emberek a parlamentbe, ez a három bűnöző meg összesen nem kapott volna annyi szavazatot mint amennyit Horváth valójában kapott.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.13. 23:58:32

@Arthamyr: "Rendeltünk UK-ból egy Roper Rhodes Touch szekrényt "

Úkában ilyen flancos neve van a sima fürdőszobai tükrös szekrénynek??
Engedje meg, hogy bróhaha! :D
A lukra meg javaslok egy matricát ráragasztani.Esetleg, ha nem szimmetrikus helyen van, akkor kettőt...
:D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.14. 00:00:55

@Gregory House MD: Ebben mondjuk van valami, de léteznek azért magánkórházak is, és lassacskán nem is feltétlen drágább, ha mindent számol az ember, hálapénzt, klozetpapírt, gyógyszert, stb...
(Már mint hogy ezeket a magánban nem kell fizetni, az államiban meg igen...)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.14. 00:10:26

@Dikusz: Ez mindig is így volt, ez itt a blog.hu, üdvözöllek a fedélzeten... :D
Én is rühellem, de újra ki kell nyittatni vele az összes kommentet.
Most nekem is ez lesz, pár másodperc múlva.
Vagy pedig az marad, hogy régi, reggeli kommentekhez nem szólsz hozzá... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.14. 00:13:02

@Horthy Miklós cselédje: Jó, rendben, legyen élethelyzetfüggő.
Mindenkinek a pénz a legfontosabb, mert abból lehet csak megélni.
Aki ezt letagadja, az hazudik.
Jópofaságért, hazaffyságért nem adnak párizsit a bótban.
Nem örülök neki én sem, hogy ilyen kib@$zott pénzéhes világ van, de nem tudok mást, mint alkalmazkodni hozzá.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.14. 00:17:35

@bluebear: Nem mondanám ezt, hogy az autók hűen reprezentálnak bármilyen anyagi szintet.Itt a svédeknél nagyon sok a régi autó, egyik sincs szinte szétrohadva, meg olyan sincs, hogy minden lemeze más színű.Simán van olyan rég az autópark átlagos kora, mint Magyarországon.Vidéken lazán van olyan, hogy egy 20000 koronás (kb. kétezer eurós) kocsija van valakinek, de van egy másfél millió koronás háza mellé(ez messzi-vidéken drágának számít).Csak egyszerűen az autó neki nem prioritás, illetve puritán felfogású.A főváros környékén persze sok az új/fiatal gép.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.14. 00:19:07

@bluebear: Azon kívül a 10-15 éves még erősen messze van a majd széteső kategóriától, ha van egy kicsit is gazdája a kocsinak.Ha meg nincs gazdája, csak ütik-verik, akkor már akár három évesen is leélt lehet.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.14. 00:26:54

@fasznyak: "testverem szokta mondani amikor valami felhaborito hir erkezik: "egnek mar a kossuth teren az autok? fel vannak mar a felelosok lampaoszlopokra huzva? nem? dehiszen akkor minden a legnagyobb rendben van.""
Maximálisan egyetértek.Ha a Fideszt már lassan harmadszor választják meg nagy többséggel, akkor otthon minden tök f@sza, az emberek ezt a politikát akarják nyilván.Nem lehet erre mást mondani...Akkor meg mi a probléma.
Nekünk is lett volna jó pár dolog, ami nagyon nem tetszett, most ketten mit csináltunk volna, ha a több százezer, millió beletörődik?Nekünk kellett mozdulni, nem maradt más lehetőség...
Egyet bánok csak, hogy nem vagy 10 évvel korábban jöttünk ki.Hol tarthatnánk mára, atyaúristen.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.06.14. 00:44:59

@vöribaba: Ember, bocsánat, asszony :D , a Prius egy városi autó, még jó hogy azok adják a taxik nagy többségét.Amíg lehet olcsó árammal, meg szinte ingyen parkolással használni, addig persze okés.De ez nem lesz már sokáig, ha terjedi fognak az elektromos autók, akkor a villanyárra is rátelepszik az összes jövedéki adó és hasonlovak...És igen, egész jó minőségű még használtan is.De amint elkezded utazóautónak használni, rögtön odalesz az összes előnye, járathatod benzinnel, az akkupakkja elég kicsi már manapság, szóval elektromos üzemmódban nem fogsz messze jutni vele.
Az meg még marha távol van, hogy száz km-enként bárhonnan bármilyen irányban gyorstöltő állomást találj.Szóval világ körüli útra elég kevéssé alkalmas, de ha neked tetszik, hát hajrá! :D

ColT · http://kilatas.great-site.net 2017.06.14. 06:49:37

@Az Ingázó: "hogy Ausztriában a közelmúlt 2 gigaberuházása során (a reptér és a bécsi hauptbahnhof) olyan mértékü rablás történt és olyan gány munkát végeztek, hogy olyan a Viktor-Fidesz-Mészároslörinc szentháromság életük végéig nem tud okozni... "

Itthon hasonló eset a kutyát nem érdekelné, ha úgy különben az osztrák életszínvonalon élhetne. Ha minden frankón menne, senkit nem zavarna, hogy az aktuális kormány hülyére harácsolja magát. De a magyar kormányok eddig még nem jutottak el.

Vadalmaaaaa 2017.06.14. 17:44:39

@geegee: :)) nem volt meg hybrided ez a hozzaszolasbol latszik, a hybridet nem kell toltenem,kevered az elektromos autot a hybriddel sajnos:)

Vadalmaaaaa 2017.06.14. 17:44:39

@geegee: en ezen nem izgulnek,miutan az utakat fogjak bevonni egy olyan felulettel,ami tolti az autokat,jelenleg kiserleti autopalya epul Magyarorszagon,amely tolti majd az autot menet kozben.kène olvasni a hireket is nèha:)
Tehat nem fog az aramszamlaba beèpülni semmi. Ne rèmītgesd magad:)

a mernok urak mar megalmodtak. Nincs is szukseg elektromos autora se,napelemmel is es vizzel is hajthato lenne.

Itt arrol van szo,hogy az ipari orszagok szeretnek megorizni vezeto szerepuket es jo,kizsakmanyolni a nem ipari orszagokat,ezert fokozatosan adagoljakma technologiat es sok hulye rohan is a boltokba megvenni a legujabbat ,a leheto legdragabban.

delejezoe 2017.06.16. 18:07:35

@01234567: Bárhogy is nézem eredeti hozzászólásomat, én világosnak látom, hogy mit írtam. Nincs több. A cikk írója is először ezt mondja, épp azért írtam, mert a végén meg pont az ellenkezőjéből indul ki. "Ahogy megérkeztem és elkezdtem a munkát, a magyar konkurens kollégák azonnal elkezdtek ócsárolni". Ésígytovább. Végtelen sorban. Ez nem ócsárlás, ez látlelet.

Nico 1 2017.07.23. 07:41:47

Itt semmi változás nem lesz. Még a társadalmi feszültségek levezetésére szervezett forradalmainkat is megtervezik és korrumpálják (lásd kiegyezés, 56, rendszerváltás)

És miért?

Kertész Ákos szavaival élve, azért, mert 'a magyar genetikusan alattvaló faj"

Vagyis

Ha nem talál valakit aki kihasználja és elnyomja, akkor megszűnik létezni, ezért mindent megtesz ezen állapot fenntartásáért.

Akinek meg ez nem tetszik, az előbb-utóbb eltávozik innen, az itt maradó beltenyészet pedig tovább nemesedik a szent cél fenntartása érdekében.

Albu 2020.05.16. 12:44:00

Én öt éve lehúztam bő egy évet egy volt állami tervezővállalatnál — máig nem hevertem ki. De legalább megértettem, miért olyan minden. Aztán egy spontán beszélgetésben kaptam egy németországi ajánlatot. Már nem volt mit veszítenem…

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása