oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. január 06. 06:46,  Kőkorszak, avagy 12 nap Magyarországon 437 komment

2017. január 06. 06:46 Határátkelő

Kőkorszak, avagy 12 nap Magyarországon

December végén rengeteg határátkelő indul útnak, hogy az ünnepeket Magyarországon töltse. Ez alapvetően egy nagyon kellemes műfaj, amivel együtt jár némi szembesülés is, ami viszont már nem mindig kellemes műfaj. A mai poszt szerzőjének, Diggernek kijutott ebből is, abból is, jöjjenek a részletek!

digger_szinhaz_170106.jpg

„Otthon voltam 12 napot. Megmondom őszintén hogy egy folyamatos kalandtúra volt, de egy jó kalandtúra. Vezettem 1400 kilométert, részt vettem legalább hat ünnepi vacsorán, megnéztem két színházi és egy mozielőadást, hivatali ügyeket intéztem okmányirodákban, anyakönyvvezetőnél, közjegyzőnél. 

Találkoztam rég nem látott rokonokkal, ismerősökkel, barátokkal. Lebonyolítottam egy Határátkelő találkozót. Beszéltem sok emberrel, láttam sok mindent, jót és rosszat is. Százötvenezer forint úgy röppent el, hogy azt se tudom mit vettem. 

Ezeknek a napoknak a történetét mondom most el. 

Az érkezés 

Tizennyolcadikán hajnali négykor autóval mentünk a reptérre. A kocsit ott hagytam a hosszútávú parkolóban, majd a Ryanair járatával irány Budapest Ferihegy. Elénk jött lányom barátja, akinek kocsiját egész idő alatt használtam, utólag is köszönöm neki. 

Onnan anyósomékhoz mentünk, ahol meglepetés ünnepi ebéd várt a fiam születésnapját megünneplendő. Anyósom székelykáposztája a műfaj csúcsa, annál finomabbat ember még nem csinált. 

A tortúra kezdete 

Másnap megkezdődött hivatali tortúránk. Igazából az itt szerzett élmények hatására született a poszt címe. Első utam az okmányirodába vezetett az egy éve csináltatott útlevelem átvételének eszközlése céljából. 

Egy dolgot előre bocsátanék. A hivatali ügyfélkezelés óriási fejlődésen ment keresztül az utóbbi években. Kedvesek, rugalmasak, abszolút segítőkészek. A RENDSZER kőkorszak. 

Szóval odamegyek a sorszámhúzó géphez. Felülről a harmadik az „Útlevél” menüpont. Útlevélért jöttem, értelemszerűen ezt a sorszámot téptem. Leültem és vártam. Aztán vártam. Aztán még mindig vártam. 

Végül odamentem az ajtónálló emberhez és megkérdeztem, hogy merre az annyi? Kérdi, hogy miért jöttem? Mondom az útlevélért. Nem jó számot húztam. Mi van??? Kérem szépen, a sorszámhúzó gépen van LEJJEBB egy írás, hogy „Kész okmányok átvétele”. 

Én kérek elnézést, hogy balga módon útlevélért jőve leragadtam az „útlevél” menüpontnál és nem olvastam végig „A polgármester lábmérete” pontig. 

Még egy dolog feltűnt várakozás közben. Emberek jönnek hónuk alatt két koszos rendszámtáblával. Nem tudom, de nem is érdekel, milyen célból hozták az okmányirodába. Állítólag valami ideiglenes forgalomból kivonás céljából. Mindegy is. 

Gipsz Jakab patikáriust arra kötelezni, hogy leszerelje a rendszámot, miközben autója motorháztetejét sem tudja felnyitni, egyszerűen nonszensz. Van ilyen még Nyizsnij Novgorodtól nyugatra? 

Dolgom végeztével átballagtam a gyönyörűen felújított Városháza épületébe az anyakönyvvezetőhöz. Elektromosan zárt ajtó, amit a recepciós nyit, majd nevem regisztrálása után odavezet az iroda ajtajába és bejelent az anyakönyvvezetőhöz. 

Kifogástalan ügyfélkezelés. Csak időpontot kértem és csütörtökön már a lányommal mentem ugyanoda. Voltak nála, ezért a recepciós az előtérben hellyel kínált, éppen csak alánk nem tolta a széket. Az épület, a fogadtatás, a bánásmód a környezet minimum európai színvonalú. 

DE 

Csak ez a DE ne lenne. Ügyünk végeztével az anyakönyvvezető ki akarta nyomtatni a jegyzőkönyvet. Na, itt ütött be a krach. Nem működött a nyomtató. Előttünk tíz perccel még működött. Gyors telefonos segítségkérés Kocka Vendelin rendszergazdától, aki telefonos távirányítással próbált segíteni. 

Az egyébként végtelenül korrekt, és udvarias hivatalvezető az utasításoknak megfelelően ide-oda dugdosta vezetékeket, kevés sikerrel. Én is beszálltam segíteni, és egy óra múlva nagy nehezen életre kelt a nyomtató. 

Na, most akkor álljunk meg egy szóra. 

Épül-szépül Magyarország. Gyönyörűen felújított középületek, szép közterek, tisztaság szinte mindenhol. Közlekedési morál jelentősen javult, az autósok megállnak a zebra előtt, az esztelen száguldozók is kikoptak a forgalomból. A hivatalnokok hozzáállása nagyságrendeket javult. Mintha mutatkozna valami élhető ország csírája. 

Ugyanakkor mikor bementem a bankba, pont akkor összeomlott a bank internetrendszere és semmit nem tudtam elintézni. Mikor útlevelet csináltattam, egy óráig ültem a bodegában, mert a fényképezőgép nem működött. Mikor az anyakönyvvezetőnél voltam a nyomtató sztrájkolt. Egyik barátom szerint mindez azért történik, hogy legyen miről írnom. 

Magyarország erősödik. Magyarország jobban teljesít. 

Ugye érthető miért adtam a kőkorszak címet az írásomnak? Lehetnek ott tündér aranyos ügyintézők, ha a mögöttük lévő RENDSZER füstjelekkel kommunikál. Hogy Alfonzó szavait vegyem kölcsön, képzeljünk el egy dúsan terített asztalt, minden földi jóval. Az asztal sarkán egy kis tányérban viszont van egy darab szar. Jó étvágyat mindenkinek. 

Evezzünk kellemesebb vizekre 

Felhívtam Bagossy Lacit az Örkény Színház rendezőjét, hogy össze kéne futni egy kis beszélgetésre vele, Epres Attilával és Mácsai Palival, mert vele még nem találkoztam. Mikor a Diggerdrájver premiere volt, ő külföldön tartózkodott. 

Laci mondta, hogy csütörtökön Epres is, Mácsai is játszik a Három nővérben, szerez két jegyet és utána beszélgetünk egy jót. Fantasztikus este volt, óriási művészi élményben volt részünk, és utána részt vettünk a társulat elképesztően jó hangulatú karácsonyi vacsoráján. Ezt az estét egy színikritikával bővítve külön posztban írtam meg. 

A következő napok karácsonyi hangulatban és családi körben teltek. Próbáltam visszafogni magam a nagy zabálásoktól, de köztudottan mindennek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem, így néha... 

Vasárnap a lányom elrángatott moziba a Kaliforniai Gejl című egekig sztárolt emberkínzásra. A szék kényelmes volt. Több jót elmondani nem tudok. A filmkritika külön posztban fog megjelenni. 

A Határátkelő találkozó 

Aztán jött a Határátkelő találkozó. Harmadik alkalommal. Húsz fő körül jöttünk össze szerencsére jó dumás közvetlen, kellemes emberek a világ minden tájáról. Hagyományosan a Menzában kellett volna megrendezni, de már nem volt időpontjuk. Sok választásom nem volt, mert a közelben kellett másikat találni. Milyen jól tettem... 

A választás a Menzával szemben lévő Becketts ír étteremre esett. A találkozó előtt szóltam a Menza recepciósának, hogy ha valaki a Határátkelő találkozót keresi, azt irányítsák a túloldali Becketts-be. 

Így talált oda a világhíres csülkök tudora, a meglepetésvendég Dr. Csülök Vitya Grazból. Fergeteges társasági ember a figura, rendkívül örültem, hogy eljött.  Mindettől függetlenül a hely nem volt telitalálat. 

A társaság jó része egyszerre rendelt vacsorát, de például Tanato doktor már megette a magáét, sőt hazavonatozott Kecskemétre, majd sürgősségi ellátás keretében elvégzett két mammográfiát és megvizsgált három prosztatát, mikor Dikusz és a másik doktor, Kardio még nem kapta meg az ételét. 

Komolyan aggódtam az egészségükért, mert például Kardio az a filigrán típusú ember, aki a hasát szappanozza és a háta habzik. Mondom ezek itt halnak éhen velem szemben. Mindennek a teteje az volt, hogy mikor reklamáltunk, akkor megmagyarázták. Nem kellett volna. 

A társaság kiváló volt, rengeteg új ember, néhányan tavalyról. Nem tudnék olyan felsorolást csinálni, amiből ne maradna ki valaki, ezért nem is teszem. Jó találkozó volt. 

A magyar egészségügy 

Most megint valami kevésbé szívderítőről beszélnék. Sajnos nővérem veje súlyos betegséggel küzd. Ez nem tartozna senkire, ha nem adna pontos látleletet a magyar egészségügyről. 

A szóban forgó ember 49 éves 120 kilós bivalyerős ember volt még nem régen. Ő volt az, akire azt mondtam disznóvágáskor, hogy vele kettesben bármekkora disznót bevállalnék közelharcban. 

Mostanra magatehetetlen 80 kilós, az ágyon megfordulni képtelen ember lett belőle. Az orvosok szerint Alzheimer-kóros. Megjárt néhány kórházat, innen a tapasztalatok. 

Magyarországon a kórházak két csoportba sorolhatók. Hipermodern felújított, esetleg új csilivili kórház, vagy végletekig lepusztult, málló vakolatú romhalmaz. Köztes állapot nem nagyon van. 

Csak két jellemző bánásmódról számolnék be, amik fent említett rokonommal estek meg. Mikor a magatehetetlen beteget hazaadják, akkor elvileg a kórháznak biztosítani kellene egy állítható kórházi ágyat otthonra, amiben a hozzátartozók könnyebben ápolják. Amiben például fel tudják ültetni. 

Elvileg, mert a gyakorlatban ilyet nem sikerült szerezni. Nincs. Valószínűleg meg kell várni, amíg kihal valaki egy ilyen ágyból. A család összefogásának köszönhető, hogy egy vagyonért vettek ágyat, amit a magyar egészségügynek kellett volna adni. Magyarország erősödik. 

Másik eset. A betegszállító megérkezik a beteggel a lakáshoz. Kihúzzák a hordágyat, aminek a kerekei kiesnek. Utána a fogantyúja esik ki. Végül a beteget kézben becincálják a konyhába és ott leültetik egy székre megtámasztva az asztalon, majd elmennek. 

A feleség és az egyik leánygyerek szó szerint behúzták a szobába a beteg családfőt, hogy le tudják fektetni. Azért ez a jelenet nagyot ütne az Üvegtigris 4-ben. Kár hogy ez a magyar valóság. Még mindig túlzás a cím? 

Akkor talán annak a dúsan megrakott asztalnak a másik sarkára is odarakhatunk egy tányért. Jó étvágyat. 

Az árak 

Beszéljünk másról. Egyik barátom kívánságára néhány szót szólnék az árakról. A feleségemmel bementünk a Tescóba. Vettem egy nagy, négy közepes és két darab tenyérnyi karácsonyi papírszatyrot. Ehhez jött még két péksütemény és egy csomag Fürstli virsli. Végösszeg 5200 Ft. 

Kicsit vesézzük ezt ki közelebbről. A nagy papírszatyor 700 Ft, a két közepes 1200 Ft, a másik két közepes 1000 Ft, a két kicsi 400 Ft. Összesen 3300 Ft. Ez majdnem 10 font 7 db papírzacskóért. 

Ennyi pénzért egy brit minimálbéres munkás kevesebb, mint másfél órát dolgozik. A magyar minimálbéres pedig hat és fél órát. A vicc az, hogy úgy vettük meg a szatyrokat, hogy nem néztük meg az árát. Egyszerűen nem számítottunk rá, hogy ennyibe fog kerülni. 

A Diggerdrájver 

Következő program a Diggerdrájver című monodráma megtekintése volt. Valami kókler londoni árokásó blogjából csinálták. Ez a földtúró most a családjával és barátokkal nézte meg az előadást. 

A premier óta másodszor látta. Most fordult elő először, hogy felismerték. Egy előtte ülő néző hátrafordult és megkérdezte, hogy hogy a szerző nem az első sorban ül? Kiderült, hogy hűséges olvasója a blogjának és az ott szereplő képek alapján felismerte. Kellemesen elbeszélgettek kezdésig. 

Epres Attila egybeforrt a szereppel. Beleérett. Ő volt a Diggerdrájver, akinek ELHISSZÜK, hogy a Diggerdrájver. Az igazi blogger pedig, aki a nézőtéren ült, igencsak sűrűn törölgette a könnyeit, pedig ha valaki, akkor ő minden szót ismert. 

Most döbbent rá, hogy mit is írt valójában. Most döbbent rá, hogy egy kívülről keménynek mutatkozó joviális ember életében is milyen drámák bújnak meg, mikor a barátjára vagy szüleire emlékezik. Hogy megfelelő előadásban milyen drámaiak lehetnek az emlékek. Aztán persze a következő pillanatban jót nevetünk egy vidám sztorin. 

A családommal és barátokkal néztük meg az előadást. Különleges élmény volt, mert mindenki személyesen ismer minden szereplőt a színdarabban. A drámai csúcspontokat ugyanúgy végigkönnyezték, mint én. Mellettem ült egy újságíró barátom, aki ezt a kritikát írta utána

Kalandos végjáték 

Az előadás után 11 órára hazaértünk, aztán fél háromkor keltünk és irány Ferihegy. A végjáték elég kalandosra sikeredett. A feleségemet megtámadta valami vírus és alig állt a lábán. 

A Ferihegyi reptéren az a gyakorlat, hogy kapunyitás után beterelnek egy hangárba, ahol majdnem egy órát kell állni minden kommunális lehetőség nélkül. Miért van erre szükség, nem tudom, de aki nem érzi jól magát, annak igazi tortúra. Aki jól érzi magát annak is. 

Na, mindegy, ezen is túl lettünk, a következő meglepetés a hosszútávú parkolóban ért. Nem indult az autónk. Próbáltunk mindent, tartalék akkumulátort, másik autóról indítást, betolást, nem indult. 

A lényeg nem ez. Amiért mindezt elmondom az az, hogy a végén nem tudtam mást csinálni, mint felhívtam Tibor barátomat, aki első szóra AZONNAL indult a megsegítésünkre. 

Kijött a repülőtérre, ami 60 kilométer a háztól, és kötéllel behúzva az autót az azonnal elindult. Mindezt baráti gesztusként… 

Ő az, aki szerepel a színdarabban is, ahol Diggerdrájver azt mondja róla, hogy „megtiszteltetés, hogy ismerhetem”. 

TARTOM. 

U.i.: A fenti posztban említettem egy film- és egy színikritikai posztot. A Határátkelő blog tematikájába nem férnek bele a témájuk miatt. Közkívánatra esetleg a bloggazda megjeleníti, ha pedig nem, akkor a Diggerdriver blogon el lehet olvasni. (Ha gondoljátok, akkor valamelyik szombaton szívesen kiteszem - HÁ)

HÍRMONDÓ

Neked van 10 millió forint megtakarításod?

A Magyar Nemzeti Bank friss adatai szerint a magyar háztartásoknak 10 millió forintnál is több megtakarításuk van. Egy átlagos családnak ez alapján nagyjából 850 ezer forintja van odahaza bankókban, és emellett tart még néhány tízezer forintnyi valutát is.

Lesújtó kép a magyar munkaerőpiacról 

Ötből négy cégnek okoz gondot a munkaerőhiány, de minden ötödiknél kevés a diplomás is

Kiket várnak tárt karokkal a németek? 

A német gazdaság köszöni, nagyon jól van és várja a munkaerőt. Na de kiket?

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr3312101359

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2017.01.06. 07:05:55

Jó poszt,sajnos szomorú is.Az Epres összement vagy te vagy ilyen nagy?

2017.01.06. 07:11:21

Ki mit tapasztal Mo.-n, meg mennyire sérelem van benne, ettől is függ erősen az ország megítélése, tehát szubjektív, természetesen.

Ami nem szubjektív, hogy szemmel látható, hogy hova tartunk. Saját meglátásom szerint a társadalom ideológia szintjén már rég széthullott, anyagi szinten is szét fog hullani, ez csak idő kérdése. Nem is látom, hogy lenne olyan politikai erő, ami ezen bármit is változtatni akarna. Maradunk továbbra is a földesúr-jobbágy szinten. Gyerekből egyre kevesebb születik, sokan elmentek külföldre, a társadalom kiöregedik. Ha van pénzed Mo.-n, és egy másik dimenzióban élsz, a valóságot észre sem véve, akkor minden rendben van... :-)

tanato 2017.01.06. 07:37:15

Jó poszt, tényleg jól látja a szerző,így megy ez itthon.van fejlődés,de messze még a tényleges javulás.A találkozó is jól sikerült,voltak ott rendszeresen kommentelők meg soha nem írogatók is.mellettem Kardio meg Geegee meg Dikusz,szemben Digger, Csodabogárék meg néhány alig írogató messziről jött ember/Ausztrália,Izrael,Kanada,Kína, stb./
MŰvészi teljesítményedért meg gratula újfent Digger,már két éve megy a darabod a színházban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.06. 07:57:05

@Golf2:
Köszi. Én vagyok akkora állat...
:))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.06. 07:58:26

@tanato:
Kösz doki, az hagyján hogy két éve de folyamatosan telt házzal. Már most nincs jegy február végére.

sZulamith 2017.01.06. 08:45:11

Fejlődünk irta valaki. Igen, csak az a baj, hogy az élet rövid:)

Egyszer jó lenne egy olyan posztiró, aki nem a fejlett nyugatról jön, hanem mondjuk Romániából, Lehet, arra még várni kell, mert oda nem vándorolt még senki nem vándorolt ki /egyelőre/.

Csaba Szikora 2017.01.06. 08:45:21

Olyan iromány mintha Tolkien írta volna,csak nincs gyűrű.
MESE

nyuszigonosz 2017.01.06. 09:01:41

Nagyon jó poszt, Digger!

Meg gratulálok annak a
" . Valami kókler londoni árokásó " - nak akinek a blogjából a Diggerdrájvert csinálták. Nem akármi, ha színre viszik az ember blogját és azóta is sikeres, teltházas az elöadás. Szóval minden jót, Digger.

myaa 2017.01.06. 09:10:39

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:
Az utolsó két mondat annyira igaz, hogy nem tudom megállni, hogy ezt most ne írjam le.
Valami ilyesmi motoszkált az én fejemben is, csak sosem tudtam megfogalmazni. Ezúton is köszönöm, mert szükségem volt erre a kifejezésre.
Ugyanis vannak olyan ismerőseim otthon, akik szerencsések és ez igaz rájuk és sehogyan sem tudtam megértetni velük, mi is a baj otthon.

enta selecta 2017.01.06. 09:21:05

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík: A valóság sajátossága, hogy elõbb-utóbb szembesülni kell vele. Még ha buborékban él az ember akkor is.

kardio1 2017.01.06. 09:24:58

A találkozóhoz: minden relatív, hozzád képest biztosan igaz, amit rólam írtál :)
A hely nem jött be nekem és sajnáltam, hogy a távolabb ülőkrol semmit se tudtam meg. Lehet, hogy nekem is körbe kellett volna mennem ?

Bluely 2017.01.06. 09:43:50

Az egészségügyről és az informatikai rendszerekről annyit, hogy a gyönyörűen felújított V. kerületi rendelőintézetben sem a sebész, sem a gasztroenterológus nem tudja megnyitni a CT cd-jét, egyrészt mert nem tudja a számítógép betölteni, de van olyan számítógépük, ahol még cd-olvasó sincs...

desw 2017.01.06. 09:44:02

@myaa:

"Ugyanis vannak olyan ismerőseim otthon, akik szerencsések és ez igaz rájuk és sehogyan sem tudtam megértetni velük, mi is a baj otthon. "

Miért nevezed "szerencsének" azt, ha valaki Magyarországon (is) elfogadhatóan keres (nem az éppen aktuális kormány sleppjéhez tartozik), és nem rágódik megváltoztathatatlan / megjavíthatatlan dolgokon?

Ez nem szerencse, ez hozzáállás kérdése!

desw 2017.01.06. 09:44:09

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

"Gyerekből egyre kevesebb születik, sokan elmentek külföldre, a társadalom kiöregedik."

Ez pl Németországra jobban igaz, mint Magyarországra. Ja, most ment-megy pár millió afrikai, majd ők megmentik a németeket...

"Ha van pénzed Mo.-n, és egy másik dimenzióban élsz, a valóságot észre sem véve, akkor minden rendben van... :-) "

Nem ez a jó hozzáállás? Nem rágódok olyan dolgokon, amelyre kb zeró ráhatással vagyok.

bpetya75 2017.01.06. 10:01:15

@desw:

"Ez nem szerencse, ez hozzáállás kérdése!"

Pontosan.

bpetya75 2017.01.06. 10:03:58

Jó írás Digger. Gratula!

macamuca [IHUN] 2017.01.06. 10:12:07

@desw:
@bpetya75:
Ja. Be kell venni a leszarom tablettát (adagolása egyéni, de ez részletkérdés csupán), aztán mindjárt könnyebb lesz meggyőzni önmagunkat, hogy végül is egészen okés minden, meg különben is, úgyse lehet változtatni rajta, kicsi/kevés vagyok hozzá, tehát a próbálkozásra is fölösleges időt/erőt/energiát fordítani =pazarolni.
A mo-i emberek nagy része kiválóan alkalmazza ezt.
De hogy akkor mégis miért panaszkodnak feszt a valóban létező problémák kapcsán... Ja, persze, oldja meg más, hiszen az egyén kicsi/kevés hozzá....

Hát kb ez/ennyi kell(ett) ahhoz, hogy Mo. olyan helyzetbe/állapotba kerüljön, mint amilyenben van...

Herr Géza 2017.01.06. 10:28:21

"Gipsz Jakab patikáriust arra kötelezni, hogy leszerelje a rendszámot, miközben autója motorháztetejét sem tudja felnyitni, egyszerűen nonszensz. Van ilyen még Nyizsnij Novgorodtól nyugatra? "
Hát bizony van. Sőt. Ahol a műszaki vizsgának, ill. magának a rendszámnak az érvényességét a rendszámtáblára ragasztott "hivatalos" matricával jelzik, ott bizony szinte minden autóval kapcsolatos ügyintézéshez az ügyfél a rendszámmal a hóna alatt áll sorban. Ezért is találták fel igen okos emberek az egyszerűen kipattintható (max. egy akármilyen primitív csavarhúzó, bicska, vagy hasonló "célszerszám" kell hozzá) rendszámtáblatartó keretet.
Ez bizony Európa jó részén így működik. UK-ben tényleg nem, de hát az oda költözött magyar szájából elég hülyén hangzana az is, hogy ha hazatérve meglepődik azon, hogy " a hülyék mind a jobb oldalon közlekednek". :))))))))))))

Golf2 2017.01.06. 10:39:02

@macamuca [IHUN]: Vennék ilyen tablettát,de csak nemzeti receptre kapni.

Csodabogár 2017.01.06. 10:39:40

@kardio1: Ha még élek jövőre, adok ötletet Diggernek, már ha akarja, illetve elfogadja, a jobb meg- és felismerés érdekében. Öreg motoros vagyok, elég sok különféle találkozón vettem részt.
Helyet meg keresni kell feltehetően előre. Ez ahol voltunk pocsék volt, szerintem, ami nem vont le a találkozó értékéből semmit. A lényeg, hogy nem haltál éhen a szemem láttára.

Csodabogár 2017.01.06. 10:46:28

Jó poszt, élvezet volt olvasni. Van eleje vége, értelmes a mondanivalója.
Azért azt elárulhatnád, hogy hol van felújított vagy új modern kórház. Pesten szerintem mind inkább a romos kategória.:-(

bpetya75 2017.01.06. 11:24:52

@macamuca [IHUN]:

Ha fel tudod mérni, hogy mire van ráhatásod, és ott megteszed a magadét, és nem töltesz túl sok időt azon keseregve pölö, hogy "Ha már egyszer el "kell" költeni több száz milliárdot, mert túl alacsony a költségvetési hiány, akkor azt értelmes dolgokra is lehetne költeni (pl KLIK vagy a kórházak tartozásainak teljes rendezése)!", akkor bizony még arra is van esély, hogy tovább javuljanak a dolgok.

**mimi** 2017.01.06. 11:52:03

Jo írás digger, korrekt magyar korkep :)

desw 2017.01.06. 12:04:02

@macamuca [IHUN]:

"Ja. Be kell venni a leszarom tablettát (adagolása egyéni, de ez részletkérdés csupán), aztán mindjárt könnyebb lesz meggyőzni önmagunkat, hogy végül is egészen okés minden..."

Egy szóval nem mondtam, hogy minden okés Nagyon nem okés. De nemcsak Magyarországon vannak gondok, hanem mindenhol.

" meg különben is, úgyse lehet változtatni rajta, kicsi/kevés vagyok hozzá, tehát a próbálkozásra is fölösleges időt/erőt/energiát fordítani =pazarolni."

Hiába akarok én balra menni a helyes út felé, ha a többség jobbra megy. Vagy megyek jobbra és mérgelődök, vagy megyek a saját utamon és "kiiratkozom" a társadalomból. Utóbbit választottam.

"A mo-i emberek nagy része kiválóan alkalmazza ezt.
De hogy akkor mégis miért panaszkodnak feszt a valóban létező problémák kapcsán... Ja, persze, oldja meg más, hiszen az egyén kicsi/kevés hozzá.... "

Panaszkodnak, mert félnek/ nem akarnak tükörbe nézni, mindig másban keresik a hibát, pedig a szar életükért alapvetően ők a felelősek.
Meg aztán a magyar álompolgárok még mindig a szocializmusban élnek, mindent az állambácsitól várnak/várnának el.

"Hát kb ez/ennyi kell(ett) ahhoz, hogy Mo. olyan helyzetbe/állapotba kerüljön, mint amilyenben van..."

Mondd, mi lenne a megoldás??

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.06. 12:04:11

modoros lenezo poszt, az an vagyok a jani kategoria
sosem hivnam fel pl a 60 km-re elo haveromet hogy huzza be a kocsimat
vannak autoszerelok pl.
egy angliaban elo Magyar vagy
tudom, itt kedvenc, de hatrabb az agarakkal
ja es nem fapadossal kell utazni
hehe

London2009 2017.01.06. 12:25:37

Sokkal rosszabbra szamitottam! A felvezetot olvasva azt gondoltam, hogy tobb rossz benyomas ert.
Nekem a magyarorszagi barataim szerencsere mind jol elnek. Mindegyiknek jo keresete van es nem protekcioval ertek el. Nem is szoktak panaszkodni. Nagyon igaz az amit irtatok, hogy ez azert lehet, mert akinek van jo keresete, lakasa, az nagyon jol eleldegel ebben a buborekban. Ott van a csaladja, baratai, evi egy sieles, egy nyaralas es balatoni hetvegek. Megis mitol ereznek rosszul magukat? Nem latnak ki ebbol a kis vilagukbol es lehet, hogy nekik van igazuk.
Viszont mar regota nem valaszolok arra, hogy na es miert jo neked ott Angliaban? Bar az igazsaghoz hozzatartozik, hogy mar egyre ritkabban kerdezgetik. Hala az egnek.

kardio1 2017.01.06. 12:28:33

@hagyma: az a helyzet, hogy ô valoban jogosan mondhatja magàrol, hogy "én vagyok a Jani" :) Az ô haverja meg 60 km-nél joval messzebb, Albàniàban lakik valojàban :)

London2009 2017.01.06. 12:34:36

@hagyma: +1
Nekem csak a poenok voltak kicsit eroltetettek. De a tartalom az rendben volt.
Egyebkent van egy breakdown cover itt, ami szerintem egyszeruen fergeteges talalmany. Nekunk a bankszamlankhoz jar. Legutobb a le nem kapcsolt lampa miatt lemerult az akkumlator. Felhivtuk a bankot es mondtak, hogy kuldenek valakit azonnal. Gondoltuk ok, addig eszunk valamit, ugyis el fog tartani egy darabig. Alig tudtuk befejezni, mert 40 perc alatt mar ott is volt a ficko.
A hazbiztositasom pedig magaba foglalja a boiler breakdownt. Mikor veszem eszre, hogy csopog a boiler? December 31-en, amit utana 3 napos szunet kovetett. Kb. ket oran belul kuldtek egy fickot Szilveszter napjan, aki gyorsan megpockolte es mukodott is utana, nem ertek hozza.
Ezeket en oriasi kulonbsegekkent elem meg es a mai napig meglepnek. Na es ezek a mindennapi nehezsegek azok, amik itt egyszeruen sokkal konnyebbnek tunnek, mondhat akarki akarmit.

Tamás Paitz 2017.01.06. 12:37:36

@Bluely: Arról az apróságról ne is beszéljünk, hogy a 21. században az internet világában miért is kell CD? Ja és a CD-t csak a beteg vagy meghatalmazottja veheti át.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.06. 12:37:43

@kardio1: azt a janit ismerem:) neki Albania mindene
nekem durva hogy valaki kimegy angliaba es kokorszaknak nevezi 2-3 ev utan magyarorszagot
en majd 3 eve voltam otthon 15 ev utan
minden percet elveztuk
es a nejem sokgerenacios amerikai es O is minden percet elvezte, marciusban megyunk megint a kokorszakba

fhdgy 2017.01.06. 12:44:20

Nem ez a világ a létező világok legjobbika. Soha nem is volt az és soha nem is lesz az.

Ha mindenki, mindig bevette volna/bevenné a leszarom tablettát, akkor a Föld most is lapos lenne, a Föld lenne a világ közepe. Még mindig barlangokban laknánk és a facebook helyett még mindig csak "gorillabook" lenne ( tudjátok, amikor a gorilla veri a mellét és úgy kommunikál a világgal ).

Én azokat az embereket tisztelem, akik leszarom tabletta nélkül élnek, tesznek a saját, a családjuk, a világ, stb. stb. életének jobbításáért. Ez bírka módjára történő beletörődéssel, bégetéssel nem megy. Igen is, kell egy ( egészséges ) elégedetlenség.

Aki mindenbe csak beletörődik, mindenre csak béget, aki mindent szó nélkül eltűr, az olyan okos, bölcs, hogy az iskolában minden tantárgyból még egyest is csak kegyelemből kapta!!!

Kövezzetek meg, de akkor is: nem a hülyék viszik előre a világot!!!

Csak lakonikusan: és azok sem, akik leszarom tablettán élnek.

Ginix 2017.01.06. 12:45:35

@desw: @bpetya75: @macamuca [IHUN]: sokszor igaz, h hozzáállás kérdése, de van, amikor nem. egy bunkó ügyintézőnél lehet vállat rángatni, meg mosolyogni meg túllépni, stb, de amikor vidéken egy egészésgügyi problémát leszar mindenki, akkor mi van? nyilván elrugdosom a felmenőmet magánhoz, akinél a kapott időpontjá során vár 2 és fél órát, majd mikor látja a dokit a folyosón traccsolni és odamegy megkérdezni, h akkor mikor kerül sorra, mert x órára lett volna időpontja, akkor a doki csak vállat rándít és azt mondja, h kérjen másik időpontot, mert ma már nem fogadja? ezen hogy tud átsiklani, h "hát ha úgysem tudok rajta változtatni, akkor azért megteszem, amit lehet, stb"?

nem, sajnos nem minden csak hozzáállás kérdése!

P.Elliot 2017.01.06. 12:49:11

A szokasosan jo poszt Diggertol...
A rendszamtablat itt ket pillanat alatt leveszem es itt is sorban kell allni vele a kezemben leadni ha azert mentem oda.
Meghibasodas a kompjuter rendszerben elofordul itt is de akkor masik gepen intezik tovabb nem benul le minden.
Azok a mentosok a szetesett hordaggyal, hat arrol nem ok tehetnek de hogy nem engedtem volna hogy otthagyjak a szeken a felajult beteget az is biztos. Megmondtam volna hogy tobb helyen fognak masnap szerepelni, ujsag, teve is ha lehet meg FB amennyiben be nem fektetik az agyba mert ez a feladatuk, ezert kapnak fizetest.
A szinpadi Digger szegeny tenyleg lefogyott a hosszu betegsege utan de orulok hogy meggyogyult es mar ujra jatszhat. Meg kellett volna etetni az anyos szekelykaposztajaval... Igaz is, megkaphatnank azt a hires receptet? De annyira reszletesen hogy milyen hus, hogy vagja fel es utana a tobbi mert a reszletekben van a lenyeg.
Igen, szeretnenk olvasni a szinhazi posztot is, koszonjuk ha kiteszed...
Felesegednek jobbulast, illetve azota remelem meg is gyogyult...

takarék-láng 2017.01.06. 12:52:52

Elolvastam. Semmi olyan nem tortent veled Magyarorszagon, ami ne tortenhetne meg BARMIKOR Angliaban.
Azzal a kulonbseggel, hogy az angol hivatalok lassabban dolgoznak.

De nyilvan jo alkalom az ujabb fikazasra. Minek hazamenni ha csak fikazni tudsz. A cim pedig nevetseges.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.06. 12:53:09

@London2009: OK
de eppen magyarorszagon nem hivod az illetekest, kepes vagya haverodat felhivni, ha csopog a bojler, nem indul a kocsi, kepes vagy vontatokotelen vezetni, er olcsobb, arra teszel ra, hogy a haverod eppen qrwara nem akarja ezt, dehat a haver haver
angliaban hivsz trelert, borlejavitot stb.
de ha visszatersz a kokorszakba, akkor a hevrtol varod el, fapadossal utazol stb
ez nem baj
volt nekem is par erdekes storym amit nem ertettem otthon, de 20 ev amerika utan ez talan ertheto
es mosolyogva tul leptem rajta:)

London2009 2017.01.06. 12:54:02

@hagyma: Az egy sokkal szerencsesebb pozicio, azt ne feledd. Az en angol ferjem is szereti Magyarorszagot es mindig jol erezzuk magunkat. Neki nem tunnek fel azok a dolgok, amiket en szinte azonnal eszreveszek es akar fel is bosszantom rajta magamat. De az egy teljesen mas helyzet, amikor rendszeresen jarsz haza es muszaj hazalatogatnod csalad, inteznivalo vagy barmi egyeb miatt. Tavolbol meg ritkan latva sokkal konnyebb szeretni.

P.Elliot 2017.01.06. 12:57:10

@London2009: Hazbiztositasnak mondjak otthon? Nekem is van ilyen..
Autora ket helyen is, a masik helyrol nem is kertuk de jar, a hazban bennt a futeskazan, a melegviz tartaly, a kozponti legkondicionlo, a moso es a szaritogepre is, a mosogatogep is, hirtelenul ezek jutnak eszembe de valojaban minden a hazban mukodo dologra, apropenzeket kell fizetni mindegyikert havonta de ha baj van nem kell a meregdraga szereloket varni hanem kijonnek ezek, hetvegeken, unnepeken is, nagyon ossze kell nekik torlodni, a kihivasoknak ha csak masnap tudnak jonni.
A legjobb dolog a vilagon amit kitalaltak.

London2009 2017.01.06. 12:59:37

@hagyma: felreertetted! Ez mar Angliaban tortent. Visszaerkeztek es nem indult a kocsi. Akkor hivta havert. 60 km egy ora, azert az nem a vilag vege. Ha nem volt biztositasa, akkor mit csinaljon? Ez az o dolga, hogy milyen a viszonya a haverjaval. Nekem is van olyan, akit kihuznek barmikor a bajbol. Viszont javaslom neki ezt a bankkartyaval jaro szolgaltatast. Gyorsabb, mint a haver.
Ha neki megfelel a Ryanair, az o dolga. Nem repulok mar ezer eve veluk tobb okbol sem. Abban a birkaterelo hangarban is csak akkor kell varakozni, ha fapaddal mesz. Na most telen a minuszokban en mar tul oreg vagyok ehhez. Meg egyebkent sem utazom telen Mo-ra, mert nem talalok semmi elvezetest benne. Ahhoz is tul oreg vagyok. :D

P.Elliot 2017.01.06. 12:59:58

@hagyma: Azert mas am egy turistanak vagy latogatonak mintha ott elnetek, van kulonbseg, a mindennapokban sok bosszanto dolog akadhat.

P.Elliot 2017.01.06. 13:06:04

@fhdgy: Tokeletesen leirtad, a valtozast nem varni kell hanem tenni is erte....

bpetya75 2017.01.06. 13:13:04

@Ginix:

Ezt nem neked, csak úgy általában:
Kicsit (nem igaz, mert nagyon) unom azt a lépten-nyomon visszatérő gondolatot, hogy aki nem sír, szenved meg panaszkodik ma Magyarországon, az vagy kollaboráns, vagy gazdag és buborékban él, vagy hülye és buborékban él.

Nyilván nem lehet mindent egy vállrándítással elintézni, az egészség tipikusan ilyen. A konkrét példádról az jutott eszembe, hogy talán jobb ez így. Hogy az orvos hozzáállása azelőtt derült ki, hogy nekiállt volna "kezelni". Keresni kell másik magánorvost, aki komolyabban áll a munkájához.

Rengetegszer tapasztaltam meg, hogy valami, ami elsőre nagyon rossznak tűnt (meg akár sokadjára is), a végén csak jóra vitt. Ezt tanultam meg itt 41 év alatt: Nem lefeküdni, nem hörögni vagy óbégatni (néha becsúszik ilyen is, de akkor hamar befejezni), fejet felemelni, megoldást keresni és hinni a sikerben. Dióhéjban ;-)

fhdgy 2017.01.06. 13:14:44

@P.Elliot: Az egyszeri ember imádkozott:

Adj Uram erőt, hogy változtathassak a dolgokon!

Adj Uram erőt, hogy elviseljem azokat a dolgokat, amiken nem tudok változtatni!

Adj Uram bölcsességet, hogy különbséget tudjak tenni a kettő között!

bpetya75 2017.01.06. 13:24:04

@fhdgy:

Ez egy kiváló ima. Rövid, de teljesen egyben van.

adg 2017.01.06. 13:29:51

@fhdgy: az "egyszeri embered" assisi szt ferenc, a szoveg nagyjabol korrekt.

Uram, adj türelmet,
Hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni,
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam,
Amit lehet, és adj bölcsességet,
Hogy a kettő között különbséget tudjak tenni.

Amugy ez az eleje egy hosszabb szosszenetnek. Biztosan van ezer forditasa neki.

György Csaba Nagy 2017.01.06. 13:32:47

@hagyma: lenézést, lekezelést itt csak részedről tapasztraltam. Az nem lenne baj, hogy egyszerű ember vagy, attól még lehetne egészséges ön- és embertárs-értékelésed. Igen, hátrább az agarakkal. Mellesleg: a "magyar" közös főnév, kis kezdőbetűvel. A mételyt Kulcsár álbróker hintette el, a Belgákat nagy betűvel kezdve.

desw 2017.01.06. 13:33:41

@Ginix:

Társadalmi problémákról beszélek, pl politika. Mérgelődjek azon, hogy Orbánék lopnak?? A következő nem fog lopni?? Az előző nem lopott?? Dehogynem! Ilyen az átlag magyar mentalitás. Átlag magyar mit csinál? Számla nélkül okosba'!

Idegesítsem magam ezen? Minek? Inkább alkalmazkodom és párhuzamosan leszarom.

Továbbá az életünket alapvetően a saját tetteink és hozzáállásunk határozza meg. Magyarországon viszont nem divat tükörbe nézni és önkritikát gyakorolni, ezért megy a fröcsögés a politika irányába, mert az nem fájdalmas, hogy "Más a hibás (zsidók, Orbán, Gyurcsány, IMF, karvalytőke, ...), nem én!" Pedig de!

takarék-láng 2017.01.06. 13:33:41

@macamuca [IHUN]: "aztán mindjárt könnyebb lesz meggyőzni önmagunkat, hogy végül is egészen okés minden, meg különben is, úgyse lehet változtatni rajta, kicsi/kevés vagyok hozzá, tehát a próbálkozásra is fölösleges időt/erőt/energiát fordítani =pazarolni. 
A mo-i emberek nagy része kiválóan alkalmazza ezt. "

- erdekes modon, kulfoldre kerulve egyikuk sem akar valtoztatni semmit. Pedig lenne mit.

desw 2017.01.06. 13:33:41

@London2009:

"Neki nem tunnek fel azok a dolgok, amiket en szinte azonnal eszreveszek es akar fel is bosszantom rajta magamat. "

Esetleg ez nem azért van, mert férjednek más/jobb/pozitívabb a hozzáállása?

takarék-láng 2017.01.06. 13:33:41

@London2009: "Ha neki megfelel a Ryanair, az o dolga. Nem repulok mar ezer eve veluk tobb okbol sem"

- TOMEGkozlekedes

desw 2017.01.06. 13:33:41

@fhdgy:

"Én azokat az embereket tisztelem, akik leszarom tabletta nélkül élnek, tesznek a saját, a családjuk, a világ, stb. stb. életének jobbításáért. Ez bírka módjára történő beletörődéssel, bégetéssel nem megy. Igen is, kell egy ( egészséges ) elégedetlenség.

Aki mindenbe csak beletörődik, mindenre csak béget, aki mindent szó nélkül eltűr, az olyan okos, bölcs, hogy az iskolában minden tantárgyból még egyest is csak kegyelemből kapta!!!"

Mi a véleményed azokról a magyarokról, akik emigráltak Angliába, Németországba, Svédországba, ... ? Ők akkor mind birkák, ugye?

desw 2017.01.06. 13:33:41

@P.Elliot:

"a valtozast nem varni kell hanem tenni is erte...."

Nagygyűlésen a szónok:

- Emberek! Ki akar változást??
Mindenki felteszi a kezét és éljenez!
- És ki akar változni??
Mindenki kussol

Ilyen dolog ez!

bpetya75 2017.01.06. 13:36:34

@adg:

Pontosítgatunk? Pontosítgatunk? Nincs jobb dolgod, mint itt pontosítgatni? :-P

fhdgy 2017.01.06. 13:37:20

@P.Elliot: Tudod, ahhoz kevés vagyok, hogy igazán nagy dolgokon tudjak változtatni, de ahhoz meg túl sok, hogy mindenbe beletörődjek.

Valahol a kettő között lavírozok.

Valahogy úgy hozta az élet, hogy most, nyugdíjasként több pénzem van, mint korábban volt. Félreértés ne essék, nem lettem báró Csekonics, de több van, mint ami feltétlen szükséges a megélhetésemhez.

Ennek ellenére, nyugdíjasként is dolgozom, hogy még több pénzem legyen, ja és persze, hogy ne unatkozzam.

A több pénz sem azért kell, hogy még több legyen, hanem azért, hogy az elkövetkező 4-5 évben olyan dolgokat is megvalósíthassak, amiből nekem valószínüleg már semmi hasznom nem lesz, de talán lesz egy-két ember, akinek igen.

Egy kicsit többet szeretnék magam után hagyni mint, amit kaptam.

Biztos vannak, akik ezért hülyének tartanak, de ez az ő dolguk.

Nincs az a pénz, amit nem lehetne elszórni, elszórakozni vagy kiélvezni.

Van egy szint, amin élek, ez úgy többék-kevésbé elég. A többit értelmes dolgokra szeretném költeni.

fhdgy 2017.01.06. 13:52:22

@desw: Mi a véleményed rólam, aki majd hét évig Németországban élt és 2009 óta, amióta hazajött sem tudja elfogadni a magyarországi dolgokat és újra, immáron nyugdíjasként, "emigrálni" fog?

Szerintem sokan vagyunk, akik hiába imádkoztak, nem kaptak elég erőt, hogy változtassanak, és ahhoz sem kaptak elég erőt, hogy mindent elviseljenek.

De talán kaptunk egy kicsi, ici-pici bölcsességet ahhoz, hogy rájöjjünk, hogy van élet orbanisztánon kívül is.

Én azokat az embereket, akik szerinted emigráltak nem emigráltaknak tartom, inkább disszidenseknek.

A disszidenst tágabb értelemben értem. Szerintem sok olyan disszidens van, köztünk még pillanatnyilag én is, akik földrajzi értelemben (még) nem disszidáltak, de "belső" disszidensnek számítanak.

desw 2017.01.06. 13:55:14

@bpetya75:

"Kicsit (nem igaz, mert nagyon) unom azt a lépten-nyomon visszatérő gondolatot, hogy aki nem sír, szenved meg panaszkodik ma Magyarországon, az vagy kollaboráns, vagy gazdag és buborékban él, vagy hülye és buborékban él. "

+1

Bezzeg Angliában:
www.bbc.com/news/uk-38482746

"It is understood the computer system crashed, so calls had to be recorded by pen and paper for nearly five hours on one of the busiest nights of the year."

Aztán kiváncsi vagyok, hogy hány most kívülről köpködő magyar fog nyuggerként visszaköltözni Magyarországra!

London2009 2017.01.06. 14:00:47

@desw: Inkabb amiatt van, mert nem erti ugye igazan ami korulotte zajlik, illetve nincs osszehasonlitasi alapja. Valamint neki minden, ami mas, az altalaban erdekes. De azert mert mindig jol erezzuk magunkat, az nem jelenti azt, hogy minden tetszene is neki. Mindig szova teszi a budapesti hazak allapotat. Kulonosen az Opera kornyeken volt elszornyulkodve, hogy ez megis mikent lehetseges a belvaros kellos kozepen. Aluljarokba mar le sem megyunk. Vagy setalunk, vagy taxizunk. Megkerestek egy szuper jo allasal Budapestrol par evvel ezelott, ugy, hogy nem is kerestem munkat. Csupan kivancsisagbol megkerdeztem, hogy mit gondol rola. Rogton mondta, hogy kizart. Biztos, hogy nem koltozne Budapestre.
Szereti a csaladomat, a baratainkat, az ettermeket, a latnivalokat, a Balatont, a nyarat, meg azt, hogy sokat er ott a penze. Ennyi.

Ginix 2017.01.06. 14:08:43

@bpetya75: nyilván, én is ezt teszem, és próbálom az otthonmaradottakat erre sarkallni. de tudjuk hogy állnak sok helyen a fél nap szabihoz, hol a garancia, h a következő településen elérhető magándoki jobb lesz. nekem ismerős általi ajánlás alapján is volt nagyon rossz tapasztalatom pár éve. pesten egyszerűbb, de mint írtam, vidékről van szó.

és sokszor kiakaszt engem is a panaszáradat, de ami még jobban kiakaszt, h sokszor tényleg nem tud mit tenni az ember. mikor eü okok miatt nem alkalmaz senki, majd végre mégis valaki, akkor az ember kénytelen a legkicsinyesebb, legócskább főnököt is elviselni, mert nincs választása. 40 fokban nem nyithatnak ablakot, mert huzatot kap xy, a nyugdíjbament idióta főnök minden nap velük van és szekálja a dolgozókat, és a főnökség többi tagja meg nem küldi el a fenébe, mert tisztában van az ő stiklijeikkel is. mikor államilag kötelezték fizetésemelésre a céget, akkor hirtelen levitték az óraszámot 6 órára, stb). egészséges ember feláll és lelép. a beteg embernek meg marad a panaszkodás és örülhet, h legalább vkije külföldön van és tudja segíteni, de azért marha nehéz ezekkel együtt megőrizni a "happy-go-lucky"-t.

azt is látom, h a panaszkodók 90%-a tudna tenni rengeteget a kínja ellen, csak ne vegyünk egy kalap alá mindenkit.

@desw: ja, az ilyen jellegű cuccok nem is érdemelnek említést. a többit ld fentebb. (nem sárgáz ki és csak utólag vettem észre, h reagáltál).

Csodabogár 2017.01.06. 14:11:10

@takarék-láng: Biztos senkinek se passzio a Ryanair és társai, a velük járó kényelmetlenségekkel. Viszont egy 3 fős családnak, akik még nem tizenéve élnek kint és gyűjtik a vagyont, bizony komoly különbség, hogy a BA-el repülnek vagy valamelyik fapadossal.Kevesen kezdték gazdagon a kinti életet.

desw 2017.01.06. 14:12:43

@fhdgy:

"Mi a véleményed rólam, aki majd hét évig Németországban élt és 2009 óta, amióta hazajött sem tudja elfogadni a magyarországi dolgokat és újra, immáron nyugdíjasként, "emigrálni" fog?"

Most idézzelek? Nem én raktam jelzőt a "leszarom tablettásokra", hanem te.

És magyarán te is és mások is inkább lelépnek, mint próbálkoznának a javítással/jobbítással, mert a saját életük fontosabb a közösségnél/országnál. Ezt írtam én is => nem idegesítem magam rajta, mert megjavíthatatlan, és alkalmazkodok, mert a saját életem fontosabb. Te ugyanezt csinálod, csak romantikusan és meghatóan adód élő.

P.Elliot 2017.01.06. 14:15:46

@fhdgy: En is egy bizonyos szinten elek holott boven megengedhetnek nagyobb szinteket, van amire koltok is meg szinten felul is nehanapjan de van egy szint amiben jol erzem magamat, feleslegesnek tartom hogy feljebb masszak, minek? Attol meg nem erzem magamat kulonbul!
Elertem azt a szintet hogy nem kell szamolgatnom a penzemet hogy erre vagy arra telik-e, amit akarok megveszem, nincsenek anyagi gondjaim viszont nem vagyok hajlando feleslegesen kolteni olyan dologra ami csak arra lenne valo hogy megnezzenek hogy erre is telik. Kulonbozo anyagi helyzetben elo barataink vannak de senki nem vizslatja azt hogy mije van a masiknak meg oszinten szolva nem is tudjuk. Van persze akirol tudjuk hogy nagyon sok penze van de az sem szorja, egyszeruen el, az elet nem akkor lesz igazan pazar ha van penzed. Persze vannak dolgok amihez kell de szerintem belulrol jon az hogy hol es hogy erzed magadat, nem igazan van penzhez kotve.
Nekem az egeszseg van elso helyen, az legyen meg mert voltam mar beteg, tudom hogy mi az hogy az egeszsegnel nincs fontosabb dolog.
Egyszeru dolgok foglalkoztatnak es dobjak fel a hangultomat, zene, konyvek, a kertem, az allataim, a csaladom es a barataim, na meg hosszu, szemlelodos laza, vidam autos kalandozasok. ezekkel vagyok boldog, ha milliokat nyernek a lotton sem nagyon valtoztatnek ezen legfeljebb kibovitebnem.
Nagyobb kert, sot farm, tobb ido a zenere, konyvekre es hosszu autos utakra.
A barataim is foleg a hasonlo gondolkodasuakbol kerult ki....

fhdgy 2017.01.06. 14:22:10

@desw: "csak romantikusan és meghatóan adód élő" ez csak stílus, de a lényegben egyetértünk?

desw 2017.01.06. 14:36:17

@London2009:

"Inkabb amiatt van, mert nem erti ugye igazan ami korulotte zajlik, illetve nincs osszehasonlitasi alapja."

Gyanítom, hogy ezzel sok emigráns magyar is így van kint.

"Valamint neki minden, ami mas, az altalaban erdekes. De azert mert mindig jol erezzuk magunkat, az nem jelenti azt, hogy minden tetszene is neki."

Dettó!

Ezért nem bírom az olyan posztokat, amelyben visszaköpködés van.

desw 2017.01.06. 14:36:25

@fhdgy:

Többniyre én sem Magyarországon élek, viszont én nem köpködök vissza.

A legtöbb emigráns posztja a tipikus buta és besavanyodott magyar mentalitást tükrözi vissza. Kint beleültek a készbe, és most ők a királyok és fikázznak vissza. Ez nagyon visszatetsző nekem.

Pernilla 2017.01.06. 14:47:41

@desw: nem kedvelem a "visszaköpködős" posztokat, de azt fejtsd már ki kérlek, hogy egy átlag kiköltöző milyen "készbe" ül bele külföldön?

Shaktee 2017.01.06. 14:49:42

@desw: Ha valóban éltél kint akkor tudhatnád hogy nincs „kész” kint sem. Nagyon nincs..

arncht 2017.01.06. 14:51:02

Jot derultem az irason, es az a rokonom jutott eszembe, aki 20 evnyi svedorszag utan neha ugy kezdte a mondatot, "hogy is mondjak nalatok?". Persze evente hazajartak, es kb 35 evesen vandoroltak ki...

Most komolyan, mi ebben az uj? Magyarorszagon sose mentek ugy a dolgok mint nyugaton, es sose fognak. Szervezetlenebbek vagyunk, szegenyebbek. De az illeto sose elt magyarorszagon?

arncht 2017.01.06. 14:51:06

@desw: ha ez vigasztal, azok a nagyjaink, akikrol ma utcak es terek vannak elnevezve, ugyanigy mutyiztak.

puhacica 2017.01.06. 15:08:08

@London2009: mi az autokereskedestol kaptunk egy ev breakdown covert ajandekba, orultunk neki. ha lejar, tutira ujrakotjuk, bar szerencsere nem volt eddig szukseg ra es remeljuk, nem is lesz. de biztos, ami biztos, foleg nekunk, akik allandoan boklaszunk valamerre.

puhacica 2017.01.06. 15:09:55

a poszt jo, de valahogy van egy olyan "irtam egy beszamolot, mert irnom kellett egy beszamolot" erzesem. mikozben tudom, hogy nem, de megis...

London2009 2017.01.06. 15:16:20

@puhacica: nekunk ez a biztositas a Natwest Platinum kartyaval jar. Mobiltelefonbiztositas is jar vele, amit mar hasznaltunk. De meg egy csomo minden, amit igy fejbol mar nem tudok. Nagyon ajanlom!

fhdgy 2017.01.06. 15:16:48

@desw: a beleülnek a készbe: már többen reagáltak rá, én már nem teszem.

Soha, semmi sincs kész. Mindent félkészen kapunk, majd adjuk tovább. A kérdés csak annyi, hogy többet, jobbat adunk-e tovább.

A visszaköpködésről: aki megmondja az igazat, annak betörik a fejét?

Köpködés csak abban az esetben kerülhet szóba, ha nem igaz, nem jogos a bennefoglalt állítás.

Ha az állítás igaz vagy jogos, akkor pont az köpköd, aki lehurrogja azt, aki igazat mond!!!

desw 2017.01.06. 15:22:16

@Pernilla:
"
nem kedvelem a "visszaköpködős" posztokat, de azt fejtsd már ki kérlek, hogy egy átlag kiköltöző milyen "készbe" ül bele külföldön? "

A legtöbb emigráns alkalmazottként dolgozik kint. De nem azért keresnek kint 5-ször többet ugyanazzal a munkával, mert kint hirtelen sokkal ügyesebbek lettek, hanem azért, mert egy gazdagabb országba, gazdagabb emberek közé mentek, akik lazán kifizetik nekik a magasabb bért. Bangladesh-ben is ennyit keresne? Ugye nem? => beleültek a mások által évszázadok alatt felépített gazdag országba. (kinti vállalkozó más téma)

desw 2017.01.06. 15:22:27

@rebel rebel:

"Ha valóban éltél kint akkor tudhatnád hogy nincs „kész” kint sem. Nagyon nincs.. "

Írtam erre Pernilla-nak.

Azért abban talán egyetértünk, hogy egyszerűbb búkolni egy jegyet, megtalálni a Rájener gétet és Londonban 5-ször annyit keresni, mint a refomokat végrehajtani és végigszenvedni Magyarországon, ugye?

puhacica 2017.01.06. 15:22:43

@London2009: nekunk csak klasszik alap bankkartyaink vannak egy masik banknal, de ha uj szamlat nyitunk, tuti megnezzuk ezt is, a kollegam is ajanlotta, o is a natwestnel van es egy rahedli biztositast kapott a kartyajahoz.

Shaktee 2017.01.06. 15:31:07

@desw: Lazán nem fizet kint sem, senki.

Tudhatnád ha megprobáltad magad is.

Reformok? Ne rongálj engem légyszi :-)

London2009 2017.01.06. 15:32:25

@desw: Nekem ez a “visszakopkodes” nem a kedvencem. Mit jelent akkor egesz pontosan visszakopkodes? Ha valaki ir barmifele negativ dolgot Mo-rol es azt kulfoldrol teszi, az mar hazakopkodes? De ha otthon elek, akkor nyugodtan szidhatok barmit? Ugyhogy kerdezem, hogy mi szamit vissza/hazakopkodesnek?
Egyebkent ennek a jelensegnek van egy parja is csak annak szerintem meg senki nem adott nevet. Ennek a parja amit en igen gyakran tapasztalok a kovetkezo.
Mindig esik Angliaban, mindenki flatshareben lakik, minimalbert kap, a magyarok kozul senki nem beszel rendesen angolul, ridegek az angolok, minden angol egy focihuligan legenybucsuzo, minden angol sokat iszik, soha nem fogadnak be stb.
Ugyhogy ha hazakopkodes letezik, akkor idegenbekopkodes is.

bpetya75 2017.01.06. 15:34:02

@Ginix:

A kiszolgáltatottság nagyon rossz érzés, ha pedig ki is használják azt, akkor nagyon demoralizáló, ez tuti...

"azt is látom, h a panaszkodók 90%-a tudna tenni rengeteget a kínja ellen, csak ne vegyünk egy kalap alá mindenkit."

Ugyanaz a gondod neked is, mint nekem, csak a másik irányból nézve.

macamuca [IHUN] 2017.01.06. 15:39:54

@hagyma:
1: tényleg ő a jani, sőt, a Jani. Lehetne akár Pityu, Sanyi, akárki is, de neki ez jutott. Ő a Jani....
2: a haveromat vagy felhívnám, vagy nem, de a barátomat, azt én is felhívnám. A kettő nem ugyanaz, nagyon nem....
3: a fapados, vagy szuperdraga, vagy akármilyen légitársasággal utazásnak mi köze van ahhoz, hogy nem indul egy kocsi a reptér parkolójában????

London2009 2017.01.06. 15:42:45

@Csodabogár: meglepodnel milyen olcso tud a BA is lenni. Persze nem mindig van ra mod, hogy sokkal korabban lefoglalja az ember a jegyet. Valamint en azt is bele szoktam kalkulalni, hogy mennyibe es mennyi idobe kerul a repterre kijutni, ott parkolni esetleg stb. Persze ez attol is fugg, hogy ki merre lakik, de nekem hiaba adnak a feleert a Ryanairt, mire mindent osszeszamolok, mindig a BA mellett dontok. Esetleg Easyjet. De meg inkabb repulnek Wizzairrel is, mint Ryanairrel. Nagyon nem birom oket. Sok a rossz tapasztalatom, aztan egyszer megfogadtam, hogy soha tobbe Ryanair. : )

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.06. 15:44:25

@macamuca [IHUN]:
Hagyd. Ha a hülyeséget távolságban mérnék, ülve nyalná a holdat.

bpetya75 2017.01.06. 15:48:23

@London2009:

"Ugyhogy ha hazakopkodes letezik, akkor idegenbekopkodes is."

Persze. A szokásos probléma a kritika és a fikázás (ide-oda köpködés) különbsége. Dög vagyok megfogalmazni, találtam egy egész elfogadható különbségtételt:

"Azt hiszem, hogy értsétek, miért vagyok ennyire mérges, meg kell magyaráznom azt, hogy nézetem szerint mi a különbség a kritika és a fikázás között.

Az egyik különbség a szándék. A kritikának a célja a javítás: ha pontosan meg tudod fogalmazni, hogy mi rosszat látsz, és azt is, hogy hogyan lehetne rajta segíteni, azzal hozzáteszel. A fikázás célja az, hogy kibaszott szellemesnek tűnjék valaki más kárára.
A másik különbség az erőfeszítés. Egy értelmes és konstruktív kritikát megfogalmazni nehéz. Gondolkodni kell hozzá! Mondanivaló kell! Szóval, majdnem lehetetlen feladat. Majdnem olyan nehéz, mint alkotni. Ezzel szemben lehúzni valamit nagyon könnyű. Nagy tapsviharra nem számíts ezért.
A harmadik különbség a hatékonyság. A fejlődés mindig lassú folyamat, különösen ha az ember nem túl tehetséges az adott területen, és a tehetség hiányát szorgalommal igyekszik pótolni. (Ez lennék én.) A fejlődés menetéhez nehéz hozzájárulni, és a hatás sem mindig látványos. Mondják, hogy kellő és módszeres kitartás mindig célra vezet. Például kellő és módszeres kitartással bárkinek el lehet venni a kedvét bármitől. És ez sokkal könnyebb és látványosabb, mint a segítség."

macamuca [IHUN] 2017.01.06. 15:48:57

@desw:
Megoldás?
Változás a fejekben, hozzáállásban, felfogásban. A következő pár évtizedben erre nem látok esélyt, így (hozzád hasonló okok miatt) én is "kiiratkoztam", szimpla egoista következtetést levonva: 1, azaz egyetlen életem van, a hátralevő sacc 25 évet nem kívántam a leszarom tablettát szedő, mégis feszt rinyáló többség (=nem mindenki ilyen, de az ettől eltérően gondolkodók ÉS viselkedők száma ÉS aránya elenyésző a teljes társadalmon belül) között leélni.

Tetszik, vagy sem (nem konkrétan neked, hanem összességében az embereknek), úgy nem lesz kedvező változás, hogy 10-ből 7-8-9 ember leszarom tablettát szed, rinyálással kiegészítve....
Nekem meg nem volt időm kivárni, hogy esetleg (!!!...) változik valami a következő 25 évben, figyelembevéve az előző 25 év tapasztalatait....

desw 2017.01.06. 15:52:55

@fhdgy:

"a beleülnek a készbe: már többen reagáltak rá, én már nem teszem."

Már reagáltam rá, csak még nem jelent meg. (mit kell csinálni, hogy gyorsabban jelenjen meg a hsz?)

"A visszaköpködésről: aki megmondja az igazat, annak betörik a fejét?"

A stílus: "Kőkorszak"

Aztán miért kívülállóként beszélnek? Az ő munkájuk nincs benne ebben a "kőkorszakban"? Dehogynem! Ebben bizony benne van ám Digger és a többi köpködő, ill. a te és az én munkásságunk is 1 a 10 millióhoz arányban.

És a kinti jobb és gazdagabb országban létrehozásában? Zéró! => készbe megyünk beleülünk csüccs!

desw 2017.01.06. 15:52:59

@puhacica:

"neked konnyu volt? "

Nem, de saját vállalkozásom volt/van. De még ez is sokkal könnyebb volt, mint Magyarország átalakítása lett volna.

desw 2017.01.06. 15:53:04

@rebel rebel:

"Lazán nem fizet kint sem, senki. "

Ha legálisan dolgozol kint, akkor azért megkapod az 5-ször akkora béredet.

adg 2017.01.06. 15:55:33

@desw: teljesen igazad van, mind ezt csinalja. Kint elo van keszitve nekik minden, a segguket is kinyaljak, befeszkelik magukat a joba, az 5szoros fizetesbe, es nyekegnek, hogy milyen szar ez is meg az is otthon. Persze a dupla csap meg a 8 pakisztani szobatars az fain, de azert arrol megy a kussolas, de otthon minden szar, az a lenyeg. Raadasul a mi penzunkon jartak ovodaba, iskolaba, a szuleik nyugdijat is mi fizetjuk, meg, na, mi szokott meg lenni? Na mindegy.
Ja igen, ha betegek, lersze hazajonnek kezeltetni magukat mert el se tudjak makogni, hogy mi bajuk, meg az NHS meg amugy is kinyirna oket, angol egeszsegugy, haha. Na meg brexit...

adg 2017.01.06. 15:56:39

@bpetya75: elnezest kivanok. Nemreg lattam valahol, es nekem is megtetszett. :D

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2017.01.06. 15:59:45

@hagyma: Szerintem ez egy teljesen pozitív poszt. Különö tekintettel a szatyor borsos árára, ami környezetvédelmi megfontolásokat sejtet. :)

Problémák meg mindenhol vannak. :)

London2009 2017.01.06. 16:01:31

@adg: jajj, ne irj ilyeneket! Meg komolyan veszi!

Határátkelő 2017.01.06. 16:06:17

@London2009: Ez nálam megérne egy posztot. :)

Határátkelő 2017.01.06. 16:07:17

@adg: Meg ez is. :) Nyilván elképesztő reakciók jönnének. :)

desw 2017.01.06. 16:07:50

@macamuca [IHUN]:

"Változás a fejekben, hozzáállásban, felfogásban. A következő pár évtizedben erre nem látok esélyt.."

Maximálisan egyetértünk! Mégis a többség a kormányváltásokban látja a megoldást. Utálom Orbán és bandáját, de önmagában egy kormányváltással semmi sem fog változni, az embereknek kellene. Előbb a népet kellene leváltani, utána automatikusan jönne értelmes politikus is. Minden nép olyan politikust kap, amilyet megérdemel.

", így (hozzád hasonló okok miatt) én is "kiiratkoztam", szimpla egoista következtetést levonva: 1, azaz egyetlen életem van..."

Eddig egyetértünk!

", a hátralevő sacc 25 évet nem kívántam a leszarom tablettát szedő, mégis feszt rinyáló többség (=nem mindenki ilyen, de az ettől eltérően gondolkodók ÉS viselkedők száma ÉS aránya elenyésző a teljes társadalmon belül) között leélni. "

Szard le, hogy leszarják! Én leszarom, mert Magyarország szép és olcsó!

" Tetszik, vagy sem (nem konkrétan neked, hanem összességében az embereknek), úgy nem lesz kedvező változás, hogy 10-ből 7-8-9 ember leszarom tablettát szed, rinyálással kiegészítve.... "

Ellenérdekű felek vannak a rendszerben: eltartott és eltartó. Ez az arány nagyon rossz otthon, és ezen finoman és demokratikusan nem lehet változtatni => megoldhatatlan probléma => minek idegesítsem magam rajta => leszarom tabletta

"Nekem meg nem volt időm kivárni, hogy esetleg (!!!...) változik valami a következő 25 évben, figyelembevéve az előző 25 év tapasztalatait.... "

Egyetértünk!

fhdgy 2017.01.06. 16:09:53

@Golf2: Te is fiam Bruttó, akarom mondani Brutus?

Nem tudom kinek rosszabb a tényleges disszidensnek vagy a belsőnek?

takarék-láng 2017.01.06. 16:18:13

@bpetya75: edzobol ugy latszik nincs munkaerohiany. Menjen, csinalja azt, amibol tapasztalatot szerzett kulfoldon. Ahhoz mar nem fullik a foga?

@desw: " Aztán kiváncsi vagyok, hogy hány most kívülről köpködő magyar fog nyuggerként visszaköltözni Magyarországra!"
- 95%, koztuk digger is. Ha megtapasztalja az angol egeszsegugy "szinvonalat".
De ha nem, akkor mi ertelme volt megirni ezt a posztot? Hiszen ugysem hazajaban el. Azon ritka alkalmakkor mikor hazamegy meg kibirja a"kokorszaki" allapotokat.

desw 2017.01.06. 16:18:18

@adg:

Azért mit tett, hogy kint 5-ször annyit keressen ugyanazzal a munkával? Mennyi része van abban, hogy kint tisztaság van, jobb az eü, jobb a tömegközlekedés, ...?

takarék-láng 2017.01.06. 16:18:29

@Csodabogár: utaloma ryanairt en is sot egyaltalan a repulest is megis hasznalom, mert nagy tavolsara olcson gyorsabb nincsen.
"Viszont egy 3 fős családnak, akik még nem tizenéve élnek kint és gyűjtik a vagyont,"
- hat vagyont gyujteni nem is fognak soha ilyen mumkakorben angliaban. Foleg csaladdal ez teljesen lehetetlen. Oreg koraban alberletben kiveve ha hazakoltozik (ugyis haza fog) barmennyire is kopkod most.

bpetya75 2017.01.06. 16:22:20

@takarék-láng:

Asszem nem vágod, hogy mi a gondja.

Shaktee 2017.01.06. 16:23:51

@desw: Mennyi része van?

Kérdezd meg a diggert hogy mennyi adót perkál le azért hogy emberi módon élhessen a családjával. Kérdezz itt bárkit..

desw 2017.01.06. 16:41:56

@rebel rebel:

"Kérdezd meg a diggert hogy mennyi adót perkál le azért hogy emberi módon élhessen a családjával. Kérdezz itt bárkit.."

AMIKOR kiment, AKKOR már egyből többet keresett, jobb volt az eü, tisztább az út, jobb a tömegközlekedés,, ... Mi köze van a migrásnak ezeknek a jobb életkörülményeknek a létrehozásához? Semmi! => készbe ült bele

2017.01.06. 16:42:14

@sZulamith: Pink Petrsch (vagy valami ilyesmi a neve :D) Romániából származik, viszont azt nem tudom, hogy élt-e Mo.-n.

2017.01.06. 16:47:11

@enta selecta: Ha buborékban élsz, akkor nagyon sokáig el lehet odázni a valóság felismerését.

fhdgy 2017.01.06. 16:50:34

Volt egyszer egy gengszterváltás!

Az az eredendő gond, hogy nem rendszerváltás volt, hanem gengszterváltás.

A segg változott, nem a nyelv, ahogy Hofi mondta. ( Putyin február 2.-án jön Mo.-ra )

Volt egy gengszter, aki akkor ( 90 táján ) azt mondta, hogy öt év után itt nyugat lesz. Aztán lett egy másik gengszter, aki azt mondta, nem is olyan régen, hogy 15 év múlva Ausztria irigyelni fog bennünket.

Nekem nem is igazán ezekkel a gengszterekkel van bajom, hanem azokkal a szerencsétlenekkel, akik ezeknek a gengsztereknek azt az éltető közeget jelentik, amikben élhetnek és virulhatnak.

Mert és ha, nem lenne ennyi bírka ( nem Bircára gondolok ), akkor ezek a gengszterek már mind a történelem szemétdombjára kerültek volna.

2017.01.06. 16:51:34

@desw: Dehogyisnem. Ez főleg igaz, ha külföldön élsz. Szerintem akkor még fontosabb, hogy ne mérgezd magadat olyasmivel, amin nem tudsz változtatni, még ha szeretnél is. Itthon élve sem hiszem, hogy naponta el kell olvasni a teljes index-444-origo mindmeghalunk v. a hazug kormánypropaganda "minden tökéletes" szennysajtó termékeit. De hát mindez hova vezet? Pont oda, hogy közömbös és minden iránt közönyös állampolgárokkal bármit meg lehet csinálni. Ha jól van ez így, akkor viszont nem kell sírni az itthon élőknek állandóan, hogy minden milyen szar, meg brühühü, szar az életem. Pontosan azt kapjátok, amit megérdemeltek. Ennyi a sztori...

Shaktee 2017.01.06. 16:58:25

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

Te hol élsz s dolgozol hogy ezt irod?

" Pontosan azt kapjátok, amit megérdemeltek"

fhdgy 2017.01.06. 17:00:14

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík: Qrvára igazad van!

Csak azt kapjuk, amit megérdemlünk.

Isten nem ver bottal és nem is felejt. Mindezt ateistaként!

2017.01.06. 17:00:48

@desw: "Azért abban talán egyetértünk, hogy egyszerűbb búkolni egy jegyet, megtalálni a Rájener gétet és Londonban 5-ször annyit keresni, mint a refomokat végrehajtani és végigszenvedni Magyarországon, ugye?"

Az hogy van, hogy amikor szenvedni kell, akkor mindig a másik magyar kezdje el? :D Én élek és virulok külföldön, de az otthoni az hajtson végre reformokat! Elvárnád, hogy az otthoniak változtassanak mindenen, miközben te méltoztatsz majd visszafáradni. :D

Cinikus voltam, nem kell felszívni magadat. :P

2017.01.06. 17:02:16

@rebel rebel: Még itthon, de már nem sokáig. Nagyon sokáig naiv és túlságosan bizakodó voltam, aztán rájöttem, hogy a magyar társadalom menthetetlen.

skye8 2017.01.06. 17:03:29

Nem is olyan regen mikor a soforvizsgara szerettem volna feliratkozni, 2 hetig Nem sikerult mert az ontario ministry of transportation weboldala Osszeomlott. Naponta konyorogtem a soforsulinak Hogy segitsenek de semmit Nem tudtak tenni amig a weboldalt helyre Nem pofoztak az illetekesek.
Ugyancsak a kozelmultban tortent Hogy a kislanyomnak megtakaritasi szamlat nyitottunk Es a bankhivatalnok rosszul toltotte ki az adatait mikor elkuldte a kervenyt a Canada revenue agencynek - elirta a nevet, social security szamat. Egy honap mulva erkezik a level Hogy surgosen hivjam fel a bankot mert a szamla Meg mindig nincs beregisztralva a cra-nal,igy Nem folyosithatjak az allami tamogatast ami a megtakaritasunk utan jarna. Ujabb latogatas a banknal, kijavitottak az adatokat, letudtuk.
Mas- credit card szamlat akartam nyitni, a bank Nem hagyta jova a credit limitet, senki Nem ertesitett, 3 het utan rakerdeztem Hogy mi tortenik.Nagy nehezen kideritettek, atirtak a kervenyt alacsonyabb credit limitre, elkuldtek jovahagyasra,egy het mulva megvolt a kartyam.
A felsoroltakkal csak azt szeretnem erzekeltetni Hogy bizony mashol sem mindig mukodnek a hivatali ugyek olajozottan,legyen az Kanada,Anglia vagy Magyarország. Napi bosszusagok mindenhol akadnak, almodik aki azt hiszi Hogy kulfoldon minden tokeletes.
A poszt valoban arrogansra sikeredett, kicsit olyan dagiposzt lett- sok huho semmiert.

fhdgy 2017.01.06. 17:04:10

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík: Ebben is qrvára igazad van!

Sajnos! Nagyon sajnos!

2017.01.06. 17:04:34

@adg: Állat vagy. Imádlak. :D

desw 2017.01.06. 17:06:18

@fhdgy:

"Nekem nem is igazán ezekkel a gengszterekkel van bajom, hanem azokkal a szerencsétlenekkel, akik ezeknek a gengsztereknek azt az éltető közeget jelentik, amikben élhetnek és virulhatnak."

Kérlek, pontosítsd, hogy kik ezek a "szerencsétlenek"

fhdgy 2017.01.06. 17:08:12

@skye8: Most, az elöbb kaptam az értesítést, hogy T Pink nem fogadta el a szolgáltató váltásra, számhordozásra vonatkozó kérelmemet, mert mert és mert az előfizető nem azomnosítható egyértelműen.

Majd hétfőn bemegyek és azonosítom magamat, pár, nem éppen kedves szó kiséretében!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.01.06. 17:08:56

off: Új, kankurens blog 6árátkelés témában:

velvet.hu/europa/2017/01/05/jonnimenni/

Nagyon szép ez a kis német város...

Shaktee 2017.01.06. 17:09:26

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

Vigyázni kell a ragokra, legalábbis amig otthon élsz, s szavazol.

Nem?

2017.01.06. 17:13:54

@desw: A tisztaság v. az egymáshoz való hozzáállás pont nem pénz kérdése.

Azt meg pont leszarom amúgy, hogy egész Európa kiöregedik, itt a saját országunkról van szó. Amikor probléma van, akkor nem másik példát kell hozni, hogy nézzétek, ott is milyen szar, hanem megoldási javaslatot kell ajánlani. A megoldási javaslatra pedig a szokásos magyar "hogyan nem" panel jön, szóval tök felesleges bármit is erőltetni. Nálunk sokkal okosabb és hozzáértőbb emberek is elpofázták már ezerszer, hogy mi kellene ahhoz, hogy ne süllyedjünk le Bulgária szintjére gazdaságilag. Én ezt a nagy Orbán utálatot sem értem, ő csak egy okozat, nem pedig az ok. Ha majd lesz helyette valaki más, az sem lesz nála semmivel sem különb. Lássuk be, a magyar társadalom nagyobbik részének kurvára mindegy, hogy ki uralkodik felettük, túl kell élni, és kész. A kisebbség meg vagy lelép, vagy bezárkózik a buborékjába, mert így könnyebb elviselni az itthoni állapotokat. Jelenleg ez a szitu, és ez is fog még maradni jó sokáig. Hogy ez jó v. nem, azt mindenki képes eldönteni a saját értékrendszere és érdekeltségei szerint.

2017.01.06. 17:18:03

@rebel rebel: Fizikálisan a magyar társadalom tagja vagyok, mentálisan meg nem, ahhoz nem vagyok eléggé hülye és/vagy közömbös minden iránt. Dolgozom, fizetem az adómat, elmehetek szavazni 4 évente szarabbnál szarabb pártokra (erre van igénye a választópolgároknak), mit kellene még tennem? A népet nem lehet lecserélni, és ha lehetne, akkor sem akarnám, nem az én feladatom bárkit is másfajta belátásra bírni. Ha jó így, akkor legyen így. :)

Shaktee 2017.01.06. 17:22:03

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

Az hogy itt pöfögsz évekig az nem sokat fog változtatni se a magyar népen se a saját mentális státuszodon. De a te dolgod :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.06. 17:22:14

@London2009: ez OK, de aki fapadosrol osztja az eszt, az ne lomoljon azon, hogy 1 orat kell allnia egy hangarban...
mindennek meg van az ara
@P.Elliot: mint mindenhol a vilagon...
@György Csaba Nagy: eleg vicces lekezlonek tartani valakit , akit te egyszeru embernek nevezel:)
@macamuca [IHUN]: az 1 oras hangarban allashoz szolt a dolog, en elolvastam a bejegyzest. Te?
@flash.gordon: igen nagyon pozitiv, hogy kokorszaknak nevezem magyarorszagot, mert mar 2 eve robizok londonban:)

desw 2017.01.06. 17:22:35

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

"Az hogy van, hogy amikor szenvedni kell, akkor mindig a másik magyar kezdje el? :D Én élek és virulok külföldön, de az otthoni az hajtson végre reformokat! Elvárnád, hogy az otthoniak változtassanak mindenen, miközben te méltoztatsz majd visszafáradni. :D"

Soha nem mondtam ilyet! Senkitől nem várok el semmit. Sokáig én is úgy voltam, ahogy te:

"Nagyon sokáig naiv és túlságosan bizakodó voltam, aztán rájöttem, hogy a magyar társadalom menthetetlen."

Megértem azokat, akik elmentek, megértem azokat, akik már sokkal több pénzzel a zsebükben esetleg visszamennének, csak a visszaköpködést és a "Király vagyok! 1 millát keresek gipkartonozással! " dumát utálom!

Bpetya75 idézett egy szerintem is jól megfogalmazott írást a köpködés és a kritika különbségéről:
@bpetya75:

"Kőkorszak" van Magyarországon, mert Digger várt 1 órát a nyomtatásra? Ez komoly? Szerintem ez egy ordenáré fröcsögés, ráadásul az ő munkája is benne van ebben a kőkorszakban.

Mi lett volna, ha ez Magyarországon történik:
www.bbc.com/news/uk-38482746

Na mindegy!

London2009 2017.01.06. 17:31:39

@hagyma: ebben egyetertunk. Ezert is irtam, hogy soha nem repulok fapaddal Mo-ra, mert engem ne tereljenek egy karamba, mint valami birkat. Foleg, hogy ha alig tobbert mar normalisabb szolgaltatast is kaphatok. Meg azt is megkockaztatom, hogy ennek meg baleset biztonsagi kockazata is van. Azt nem tudom ugyan, hogy mi, de gondolom nem veletlenul vannak folyosok meg shuttle buszok. De nem ertek hozza.
El tudom kepzelni, hogy legkozelebb mar o sem fapaddal megy egy ilyen tapasztalat utan.

London2009 2017.01.06. 17:34:42

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:
Teljes mertekben egyetertek.
Ezt a cikket mar korabban is belinkeltem. Minden benne van amit gondolok.

hvg.hu/velemeny/20121003_Bucsu_Magyarorszagtol

desw 2017.01.06. 17:37:07

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

"A tisztaság v. az egymáshoz való hozzáállás pont nem pénz kérdése."

Egyetértünk! Örök vita ismerősi körben, hogy miért tisztább a Haldokló Nyugat? (ahol még tisztább) Többet költ a nyugati kormány takaríttatásra, vagy kevesebb a paraszt szemetelő...

A többiben is egyetértünk!

fhdgy 2017.01.06. 17:38:25

@desw: Az nem kőkorszak ( korakőkorszak, középkőkorszak, későkorszak izlés szerint ), hogy kettő átszállásos vonatjegyet a kalauz vagy kalóz ( izlés szerint ) kb. negyven km. megtétele után ( számítsd hozzá, hogy Mo.-on a vonatok átlag sebessége kb. 40 km/h, optimistán ) tud kiadni?

Ma, 2016-17 határán? Az internet, mobil világ kellős közepén?

Nem a kaluz volt a hülye, vagy nem csak ő! Nem rég kettő másikkal is így volt, sőt egy negyedik is besegített.

Az utolsó, december végi, alkalomkor megkérdeztem a kalauzt, hogy esetleg nem kellene egy jó programozó, mert ajánlanám magamat!

Áh, fölösleges, mondta. Egy székesfehérvári banda nagyon jó programot csinált, de a MÁV nem azt vette meg, hanem ezt a szart.

Nos, ezért van igaza Diggernek, hogy Mo. kőkorszak!

Sőt, én kontrázok!

Biztos, hogy már elértük a kőkorszakot???????

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.01.06. 17:40:17

Nem voltam még ilyen HÁ-s találkozón, de nagyon kellemes volt.Igaz én elég korán télakoltam, mert másnap reggel indult a gép, meg miegymás, de akivel tudtam, kellemeset "beszélgettem".Utólag is köszönöm a türelmeteket.
A magyarországi árakon én is egyre inkább s3ggre ülök.Elképesztő, szinte semmi különbség nincs lassan a kinti árakhoz képest.CSak éppen a kasszánál fizetendő összeg megtalálásáért idekint nem kell egy hétig dolgozni...
A ferkóhegyi marhakarám a wiccer szégyene.Nincsenek rá szavak, hogy Európában egy ilyet meg merjen csinálni egy cég.Mi most nem velük utaztunk, egészen meglepő volt, hogy csövet kap a gép.
Ha a halálomig is élek, akkor sem tudom, hogy mit nem lehet összehozni azon, hogy minden gép odaálljon egy ilyen csőhöz, 10 perc alatt mindenkit kiterelni és utána elgurulhat a gép és jöhet egy másik...

10 millió forint: ez kamu, sőt csemu, valaki egy pár nullát elszámolt a mnb-nél...Vagy összesen van ennyi a magyar háztartásoknak...Gondolkozzanak már, nettó 140 ezres fizetésekből hogy a p!cs@'ba lehetne már tízmilliókat félrerakni...Senki nem könyörögne hitelért, ha csak úgy ki tudna bacni az asztalra 10 mihályt, amiből már egész jó lakásokat is lehetne venni.
Biztos hogy valami nem kerek ezzel a hírrel..

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.01.06. 17:45:44

És az útlevél- és egyéb hivatali ügyintézésről is hasonlovakat tudok csak mondani én is.Tavaly ilyenkor jelentkeztem ki az országból, a hivatali nénikék télleg kedvesek voltak, csak épp a rendszer ott is akadozott, valszeg nem porszem, hanem szikla került a fogaskerekek közé.Mondták is, hogy új a szisztem és hogy én vagyok ott az első, aki ilyen ügyintézést kér.Valami rublika-probléma volt a gépen, először csak egy ügyintéző, makd kettő, három és végül négy próbálta elhárítani a problémát.Szóval van még gond, de már nem emberi oldalról...

2017.01.06. 17:47:16

@rebel rebel: A magyar népen nem is akarok, mert mint írtam, szerintem menthetetlen. A több millió kádári kisembert mindig meg fogja venni kilóra valamelyik politikus az aktuális választás idején, szóval tényleg nincsen miről beszélni. Nem ér ez a téma ennyit, csak feszkót generál, az meg nem jó, mert mindenki befeszül... :)

desw 2017.01.06. 17:47:17

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

"Az hogy van, hogy amikor szenvedni kell, akkor mindig a másik magyar kezdje el? :D Én élek és virulok külföldön, de az otthoni az hajtson végre reformokat! Elvárnád, hogy az otthoniak változtassanak mindenen, miközben te méltoztatsz majd visszafáradni. :D"

Ahogy beindultak a valódi reformok Magyarországon, az első leszek és visszaviszem a vállalkozásomat, hogy Magyarországon adózhassak. Addig lófaszt! (gyanítom, hogy nem mostanában lesz ez sajnos)

2017.01.06. 17:48:34

@desw: Cinikusan írtam, de oda is írtam a végére. Ejnye.... :-)

2017.01.06. 17:52:55

@desw: Azt nem értem, hogy aki kimegy, az kint miért nem szemetel, itthon viszont mi az indok,amiért igen? Amúgy elképzelhető, hogy itthon több a suttyó, ez is lehet. Ki tudja ezt megítélni. A csikkel teli megállókról meg nem a Soros meg a gyíkemberek tehetnek (bármilyen is meglepő). Persze sosem szemetel senki, tudjuk, ismerjük a mesét. :D Ez szerintem ilyen magyaros sajátosság, hogy "nekem mindent szabad" v. más is csinálja, én miért ne csinálnám?! :(

London2009 2017.01.06. 17:53:56

@desw: Nem kell ezt ennyire komolyan venni. Aki elhagyta az orszagat, az gyakran keresi az onigazolast, hogy azt erezze, jol dontottem. Neha onkentelenul is bele lehet esni ebbe a hibaba, hogy valaki/valami felbosszant Mo-on es akkor az ember mergeben konstatalja, hogy de jo, hogy mar nem elek itt!
Viszont vannak olyan dolgok is, amiket csak akkor veszunk eszre, ha mar nem otthon elunk. Legalabbis magamon en ezt tapasztaltam. Egy csomo dolog csak akkor tunt fel, amikor hosszabb kihagyas utan Mo-ra latogattam. Addig jo volt azt, mert azt szoktam meg, nem ismertem mast. De amugy neha meg csak arrol sincs szo, hogy mi a jo, vagy mi a rossz. Egyszeruen a komfort zonam most mar nem Mo-on van, hanem ott, ahol elek. Lehet, hogy itt az ideje koltozni? :DD Viccet felreteve, el tudom kepzelni, hogy mar Digger is itt erzi magat komfortosabban. Bar miutan mindig azt irja, hogy alig beszel angolul, ez a kep nekem nem igazan all ossze. De nem is akarok talalgatni.

2017.01.06. 17:54:59

@desw: Olyan reformok lesznek, hogy besz@rsz. Amúgy szerintem azok lépnek le, akik változást akarnak. Nem lesz semmiféle olyan változás, amire te vágysz.

Csodabogár 2017.01.06. 17:57:15

@desw: Mint volt disszidens, erősen cáfolom, hogy kint bárki is valami készbe űl bele. Eleinte sokkal nehezebb mint előtte itthon volt. Kivételt képeznek a férjhez menők, ott rendszerint már van minden, mire oda importálja őket valaki.

London2009 2017.01.06. 17:59:56

@geegee: Direkt 10 evre csinaltattam legutobb utlevelet, hogy a leheto leghosszabb ideig ne legyen dolgom az okmanyirodaval. Aztan most rajottem, hogy at kellene iratni az utlevelem a ferjezett nevemre. Meg kiderult, hogy mivel itt hazasodtunk, az Mo-on nem ervenyes addig, mig be nem jegyeztetjuk, illetve anyakonyvvezeto elott ujra igent nem mondunk. Ugyhogy megneztem a londoni nagykovetseg honlapjat. Aztan eleg gyorsan arra jutottam, hogy jo leszek en Magyarorszagon hajadonkent is. Nem fogom erre a hercehurcara az idomet pocsekolni. Egyszer majd tudom, hogy nem uszom meg, de hejj, raer ez meg egy jo par evig azt hiszem…vicc az egesz.

2017.01.06. 18:03:54

@geegee: Emberi oldalról a legtöbbször nincsen gond. A gond akkor van, amikor a nagypofájú magyar hazajön, és azt hiszi, hogy le kell előtte borulni, mert ő megérkezett. Amúgy meg kiégett, megkeseredett emberek mindenhol vannak Mo.-n, ez ilyen... Nem szakma v. munkakör kérdése.

Sarakawa 2017.01.06. 18:03:59

"Tetszik", amikor valaki pár évre kicsöppen a magyar valóságból, s mikor "hazalátogat" bámul, mint bornyú az új kapura, hogy "nézd már, itt még nem jött el a Kánaán".

desw 2017.01.06. 18:04:07

@fhdgy:

Az idióta bürokrácia és korrupció a Nyugat vivmánya.

Mi lenne, ha sokkal egyszerűbb szabályok és törvények lennének? Kurva sok munkanélküli, mert csak úgy röpülnének az állami seggmeresztők és szakértők a polgári oldalon. (egy nagyon egyszerű adórendszer esetén nem kellene NAV és könyvvelő se nagyon => csomó munkanélküli)

Korrupció? Mivel a buta nép mindent az államtól vár el, így magasak az adók => többet lehet ellopni.

"Nos, ezért van igaza Diggernek, hogy Mo. kőkorszak!"

Minden relatív!

Csodabogár 2017.01.06. 18:09:34

@macamuca [IHUN]: Biztos naiv hülye vagyok, de nekem az elmúlt 25 év nagyon nagy csalódást okozott. Akkor azt hittem kintről, hogy na most majd belehúznak a magyarok, itt a lehetőség stb. A lehetőség megvolt de alábecsültem a 40 év szocializmus, fejekben elkövetett rongálását. Ma már saccolni se merem, hogy még hány generáció kell ahhoz, hogy az akkori gondolkodásmód kihaljon.
Nekem már tök mindegy, én jól érzem magam itthon nyugdíjasként, de a fiatal lennék most is elmennék. Elmennék ugyanúgy nem a pénzért, mint eredetileg, hanem mert egyszerűen nem lennék képes ebben a tehetetlenségben dolgozóként létezni.

fhdgy 2017.01.06. 18:13:32

@desw: NA!

Döntsük már el, hogy velem vagy ellenem?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.01.06. 18:14:59

@bpetya75: HÁ-s vendéxerző?Ki? A Csollány Szilveszter?

Jellemző, magyarosch történet, meg az is, hogy a tetű Origó úgy dönt, hogy nem kommentelhető...

fhdgy 2017.01.06. 18:17:55

@Csodabogár: Látod, ezt nem értik sokan! Én nem azért rinyálok, mert kevés a píz!

Én kevesebbel is beérném, csak legyen egy emberibb világ, nekem is, de főleg másoknak! Nekem nem öröm, hogy tönkreteszik mások életét!

De nincs remény!

Nekem már nincs, a 65 évemmel! Nekem ez már így veszett!

desw 2017.01.06. 18:22:53

@fhdgy:

:DDD Kérek engedélyt benttartó... őőő kintartózko...

Shaktee 2017.01.06. 18:25:17

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

Azt azért még megkérdezném hogy mi a szakmád, végzettséged?

Shanarey 2017.01.06. 18:26:45

Nincs ezzel a poszttal semmi gond.
Bizonyos kommentelőknek viszont problémája van a szövegértéssel.

Hazaköpködés? De jól hangzik (nem)

Kőkorszak, az sajnos van Magyarországon, s az főleg a kormányzat által vezérelt hivatalokra jellemző. Az ügyintéző lehet udvarias, lehet okos, de a gépektől függ, mit csinál, s főleg hogy csinálhat e, mert a gép éppen megdöglött. Az utolsó két alkalommal, amikor Magyarországon voltam, volt nekem is némi ügyintézni valóm. Nos akkor megtapasztaltam hogy a NAV nál is az számít mit mond a gép, s az sem baj ha hülyeséget beszél, mert akkor azt el kell fogadni. 2015 nyarán lerendeztem a TB ügyeimet az OEP és a NAV által. Majd 2016 ban kaptam egy levelet az otthoni címemre, miszerint tartozom s eme tartozást november sokadikáig be kell fizetni. Ez kapásból nem volt igaz, de hát lehet e valakinek igaza a magyar adóhivatallal szemben? Na akkor haza mentem mert novemberben más dolgok miatt amúgy is mentem volna. Meglátogattam a legközelebbi NAV irodát ahol a papírt amit kaptam ide oda olvasgatták és megnézték a gépet is majd közölték tartozás ennyi, (tudtommal nincs tartozásom) Túlfizetés annyi, (na az meg amúgy sem jellemző rám) Végeredmény amit fizetni kell, az 7 ezer valahány forint. Ezen jót derültem, s fizettem, mert "olcsón" megúsztam. Majd jött a kérdés hogyan akarok fizetni. Mondtam bank kártyával, majd jól megnézték a kártyán található Bank of Scotland feliratot.

Herr Géza 2017.01.06. 18:38:30

@desw: "Ahogy beindultak a valódi reformok Magyarországon, .."
Milyen reformok?? Tudsz valamit? Én úgy tudom, hogy otthon minden rendben, dübörög a gazdaság, stb. Mit kéne megreformálni?

**mimi** 2017.01.06. 18:46:19

En biztos valami másik adást néztem ....
Nekem semmi vissza köpködés nem jött le a posztból!

Shanarey 2017.01.06. 18:55:58

@**mimi**:

Persze hogy nem, mert te olvasni jársz ide, nem pedig verbál szexelni.
:-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.01.06. 18:56:02

@London2009: Ok, persze, ami ráér az ráér.Nekem se lett volna fontos a kijelentkezés, de volt nemrég ez a rendszámfrász, hogy b@szogatják a külföldi rendszámú autókat odahaza, hát ez valahogy nem hiányzana.Én is 10 évre kértem annó, de az is lejár egyszer, nekem meg pont akkor volt... :-)

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík: Én még emléxem azért az otthoni "nincs és nem is lesz..." jellegű hozzáállásra szolgáltatói, hivatali részről, na én ehhez képest írtam, hogy meglepetés a normális hozzáállás.

geeeteee 2017.01.06. 19:02:47

A víz körforgásának minden állapota megszemélyesíthető.

Maradjak köd, dér
Alacsony felhő
Zúzmara, fehér
Nagyon vékony jég

Vagy legyek kemény
Fedőemelő
Gőz, vagy vízesés
Világmindenség

montroyal ( CAN qc) 2017.01.06. 19:03:56

@P.Elliot: itt is sorban kell allni vele a kezemben leadni ha azert mentem oda.le kell adni a rendszam tablat .

. en ugy tudom nalunk nincs ilyen , uj autonal kapsz egyet kb 10$ es ha uj autot veszel atteheted ugyanazt vagy dobod a szemetbe es veszel masikat .. ideiglenes leallitashoz pedig csak bejelented pl télire .. a rendszam marad de nem hasznalhatod az autot es kozteruleten sem parkolhatsz vele ..

azt hiszem az a kulombseg Mo-on a rendszam a hatosage nalunk a tied megvetted , atrakhatod masik autora bejelentve .... vissza nem veszik ..

2017.01.06. 19:05:45

@rebel rebel: Még régebben, ki kellett szolgálnom a nagypofájú vásárlókat, meg ügyfeleket. Azért a többség normális, szerencsére. Sajnos az ember hajlamos mindig a rosszat megjegyezni... :)

Sosem felejtem el, volt egyszer egy olyan sztori, hogy fütyültek nekem, mint valami kutyának. Szerencsére birkatürelmű és nagyon jámbor vagyok, különben szétütöttem volna a helyszínen a tagot, leszarva a következményeket.

nyuszigonosz 2017.01.06. 19:07:55

@**mimi**: Mert nincs benne köpködés. Ez egy szórakoztató, jó poszt.

Azt azok látták bele, akik maguk akartak köpködni.

2017.01.06. 19:09:04

@Shanarey: Mindenkinek van valahogy egy szar/jó sztorija a gonosz magyar hivatalnokokról, akik direkt szopatják a derék állampolgárokat.... :-D

Amúgy tényleg teljesen ember meg helyzetfüggő az egész szituácó, nekem eddig sosem volt gondom bármiféle hivatali ügyet elintézni. Úristen, élien vagyok. :D

P.Elliot 2017.01.06. 19:09:15

@montroyal ( CAN qc): Nekunk az uj kocsira uj rendszamtablat raktak, ok maguk az auto eladonal, a regit meg a vejem bevitte leadni.
Mintha ugy remlene de nem tudom mert a ferjem intezte az ilyesmit hogy talan csak 3 napig volt ideiglenes rendszamtabla es utana volt az uj rarakva ottt naluk, nincs itthon hogy mgkerdezzem.
Mindenesetre be kellett vinni a regit leadni mert az autosceg nem vette at.

2017.01.06. 19:09:36

@**mimi**: Jé, te még élsz? :o

2017.01.06. 19:11:45

@Shanarey: Mijen az a verbál sex? És hogyan kell csinálni?

Shanarey 2017.01.06. 19:16:15

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

Szövegértés?
Mesélj, hol írtam gonosz hivatalnokokról?

Shanarey 2017.01.06. 19:19:25

@montroyal ( CAN qc):

Jól tudod, Magyarországon a rendszám az hatósági tulajdon.
Emiatt kell bevinni a hivatalba leadni, mert az állam félti a vagyonát :-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.06. 19:19:29

@**mimi**: nincs is mire visszakopkodnie, O egy Magyar vendegmunkas angliaban
par ev es megy haza

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.06. 19:24:45

Na szóval...
Köszönöm mindenkinek az építő jellegű hozzászólását. Néhány dolgot tisztázzunk. Azért utazok fapadossal mert csak...
Ez viszont nem indokolja a hangárban állást.
A rokonomat nem a mentőszolgálat vitte haza hanem a betegszállítók. Azok pedig úgy tudom vállalkozók, ennek megfelelő felszereléssel, lásd a sztorit.
Aki hazaköpködést emleget azok a legszebb kommunista hagyományok örökösei. Mi volt régen? Ha valaki kritizálta a rendszert akkor azt mondák hogy elvtárs lépj be a pártba belülről javítsd a rendszert. Aztán mikor a marha belépett akkor azt mondták hogy pártfegyelem van, pofád lapos.
Most mi van?
Az elvtársak nem disszidensek hanem tanulni mentek nyugatra amúgy meg majd hazajönnek és a tapasztalatokat itthon hasznosítják. Ezzel szemben ha valaki el meri mondani a véleményét a hibákat vagy bármi jobbító szándékot tanúsít akkor hazaköpködik. Pofád lapos, kuss.
Tisztelt kommunista elvtársak.
Annyi eszetek sincs mint a kijáró malacnak. Senkinek eszébe sem jutott az okmányírodás sztorinál a legkézenfekvőbb megoldást javasolni miszerint a "kész okmányok átvétele" cetlit FELÜLRE kell rakni és máris nem ül ott a marhája útlevél ügyintéző sorszámmal.
Meddig tart mindez? Két perc.
Na ennyit a jobbító szándékról.
Tisztelt kommunista elvtársak naphosszat rágjátok itt a gittet és a egy pitiáner jobbító gondolatot nem tudtok kicsiholni. Hogy lesz így a világ megváltva?
Aki olvassa az írásaimat az pontosan tudja hogy mind Angliáról mind Magyarországról megírom a jót is a rosszat is. Ez a kettő természetesen nincs egyensúlyban vagy pláne mMgyarország felé billenve mert akkor OTT ÉLNÉK.
Ugye volt olyan komment hogy idejöttünk a készbe. Igaz. Egy élhető országba jöttünk. Kik teremtették évszázadok alatt ezt az élhető országot?
Megmondom.
Az általatok mélységesen lenézett " HÜLYE ANGOLOK".
Na most ha a HÜLYE ANGOLOK képesek egy ilyen országot csinálni akkor mi a véleményetek magatokról és a honfitársaitokról?
Jaaa hogy a magyar szürkeállomány, meg a magyar Nobel díjasok, meg a magyar kreativitás...
Aha.
A poszt címe valóban túlzás. Magyarország nem kőkorszak...

...Szváziföldhöz mérve.

Csókacsalád.

skye8 2017.01.06. 19:31:53

@fhdgy: rohejes Hogy ok kovetik el a hibat mert Meg lemasolni sem kepesek 3 adatot, de Neked kell befaradni Hogy meltoztassak korrigalni.en is befaradtam a bankba a kislanyommal aki azonositotta is magat ahogyan a par honapos babak szoktak-hangosan :))

Shaktee 2017.01.06. 19:34:38

@diggerdriver:

Azért egy dolgot ne feledjen el digger elvtárs - ahogy a hagyma lelki társa is elfeledi a gyapotföldek-rabszolgaság áldásos hatását az amerikai álomra(ami megmaradt belőle) - hogy az angol gazdagság - albeit a maga adójából IS - a gyarmataiból szerezte meg azt a jólétet ami maga is élvez.

Shanarey 2017.01.06. 19:36:09

@hagyma:

Aztán melyik fapados jön az USA-ból Magyarországra? Ja olyan nincs is.
Szóval akkor hogy is van ez?

Könnyű így leszólni a fapados járatokat.

Golf2 2017.01.06. 19:37:17

@diggerdriver: Akkor te vagy az eggyik kőkorszaki szaki nem a Frédi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.06. 19:38:00

@rebel rebel:
Igaz. Csak félmagasan kérdem, azok a HÜLYE ANGOLOK hogy tudták a világ legnagyobb gyarmatbirodalmát kiépíteni? Mert annyira hülyék voltak? Akik meg nem tudtak gyarmatot szerezni azok milyenek?
Most aztán jól letromfoltál...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Csodabogár 2017.01.06. 19:41:35

@fhdgy: Most had röhögjek egy kicsit a 65 éveden. Ha most elkezdeném sorolni, hogy mi minden jó történt még velem 65 éves korom után, hosszú poszt lenne belőle.:-)

blackhairlady 2017.01.06. 19:42:34

@diggerdriver: Jo volt, szomoru amit a rokonodrol irtal, sajnalom :(
Az utevelet azert megoriztek neked, megkaptad?

skye8 2017.01.06. 19:44:56

@fhdgy: Meg csak az jutott eszembe Errol a kokorszakos sztorirol, Hogy butort vasaroltunk egy ismert szakuzletben es az elado holgy Nagy bajban volt mert szoftvert csereltek es Nem ismerte ki magat az Uj rendszerben.egy Ora kinlodas utan a store menedzser kisegitette, mar irult-pirult kinjaban.

Csodabogár 2017.01.06. 19:47:15

@Shanarey: Svájcban kapsz egy rendszámtáblát, amit életed végéig rakhatsz egyik kocsiról a másikra. Aztán ha végleg leadod a kocsit, akkor el vissza kell adni a táblát. Ezáltal tudják, hogy már nem fogsz adót fizetni a kocsiért többet. Kocsit rendszám nélkül kell eladni és az új kocsira megint rárakni. Lehet postán is vissza küldeni, de vissza kell juttatni.

Shaktee 2017.01.06. 19:49:28

@diggerdriver:

Nem trompfnak szántam.

Volt egy igen hathatós nyelvük, vallásuk, etikájuk, s nem utolsósorban geográfiai előnyük az óceánok miatt.
Kifeledtem hogy egy arrogáns, hódító nép? :-)

Shanarey 2017.01.06. 19:53:05

@Csodabogár:

Ez itt, Angliában is létezik de többe kerül mint a normál rendszámtáblák.

**mimi** 2017.01.06. 19:54:40

@Shanarey: miért itt azt is lehet???? :)))))))

Shanarey 2017.01.06. 19:56:27

@rebel rebel:

Amit írsz, az igaz, de azt se feledd el hogy volt mire arrogánsnak lenniük, na az meg a másik ha Magyarország lett volna anno hasonló pozícióban akkor hasonló dolog történt volna. Mint ahogy történ is kicsiben, lásd "nagy" Magyarország, ami ma már csak egy kép a múltból.

fhdgy 2017.01.06. 19:57:19

@Csodabogár: Kéretik nem röhögni! -:) 46 éves koromban volt egy komoly szívműtétem! Ha én elmondanám Neked, hogy azóta mi minden szép történt velem, elcsodálkoznál, pedig akkor azt hittem, hogy összedől a világ!

Akkor, a műtét után, kb. kettő évig azt hittem, hogy így nem érdemes élni. Azóta pedig mennyi szép történt.

Egyébként meg ne becsüld le a 65 évemet!

Egyszer egy valaki egy cégnél azt mondta, hogy ő már 7 éve ennél a cégnél dolgozik. Én azt mondtam, hogy az nem is olyan sok.

Igen, de itt duplán számít, mondta a hölgy!

Ja, úgy már mindjárt más!

Ha így nézzük, én már a 130.-at taposom! -:)

Shanarey 2017.01.06. 19:59:14

@**mimi**:

Van aki csak ezért járt ide.
S van aki csak ezért jár most is ide.
Nem beszélve a határátkelőt nem olvasók kicsiny de hangos csoportjáról, akik mégis mindig mindent tudnak arról mi folyik itt.

2017.01.06. 20:01:09

@Shanarey: Az volt a verbál szex.... :D

2017.01.06. 20:02:21

@rebel rebel: Diákkoromban volt rá példa, azóta szerencsémre váltottam olyan irányba, ahol nem kell kinyalni a kedves vásárlót... :)

Bal 2017.01.06. 20:03:50

Nézem a képet először, mondom az a fickó meg már milyen röhejesen hasonlít a Mácsaira (épp a terápiát nézzük), mondom be kéne kommentelni viccből, hogy mit keres ott, aztán olvasom a szöveget ... ;)

2017.01.06. 20:05:31

@hagyma: Leírta már párszor, hogy miért ment ki. Abból kiindulva én nem hiszem, hogy reális a pár év. Azt tudjuk jól, hogy te Ámerikában születtél kint, te nem voltál sosem vendégmunkás. Jah, mégsem. :D

2017.01.06. 20:07:06

@diggerdriver: Nem is állítottam ilyet.

2017.01.06. 20:09:28

@**mimi**: A mentális demencia (együgyüség) durván károsítja a szürkeállományt. Innen már csak lejjebb van. :(

kardio1 2017.01.06. 20:10:05

@fhdgy: De igen, szerencsére felejt! :)

Herr Géza 2017.01.06. 20:11:33

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík: Mit beszélsz hülyeségeket. Mr. Onion ükapja Kolumbusz Kristóf helyettese volt, együtt fedezték fel Ámerikát. Az öreg íziben ott is maradt.

gabors 2017.01.06. 20:13:46

@diggerdrive + @Herr Géza: "Állítólag valami ideiglenes forgalomból kivonás céljából. Mindegy is.

Gipsz Jakab patikáriust arra kötelezni, hogy leszerelje a rendszámot, miközben autója motorháztetejét sem tudja felnyitni, egyszerűen nonszensz. Van ilyen még Nyizsnij Novgorodtól nyugatra? "

Ez az egesz usa-ban is igy van le kell szerelni es vissza kell vinni a rendszamot (lehet csomagkent is kuldeni de ki kockaztatja hogy nem er oda). A rendszam nem a kocsi tartozeka !!!

Ha pl valaki eladja akkor bolond lenne a rendszamot rajtahagyni hiszen a regisztraci a biztoistas es barmi buntetes a rendszam alapjan megy a tulajnak ...

nem tudom digger csak viccel???

Shaktee 2017.01.06. 20:13:48

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

Nem lettem okosabb, nem tudom mihez értesz.
A hagymához igen, de hozzá nem sok gógyi kell :-)

DE! Tisztelet azoknak akik megpróbálják, s beszereznek egy Mérit..:-)

fhdgy 2017.01.06. 20:14:42

@kardio1: Biztos vagy benne, hogy felejt?

Én nem venném isten bizonyra!

2017.01.06. 20:16:56

@rebel rebel: Mihez értek? A pofázáshoz. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.06. 20:20:57

@Herr Géza: Most újat mondtál.Azt hittem a Mayfowerrel ment ki...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.06. 20:22:05

@gabors: Nem viccelek. Itt nem kell hozzányúlnod.

fhdgy 2017.01.06. 20:23:42

@fhdgy: Most módosítottam a profilomat, megváltozott az e-mail címem!

gabors 2017.01.06. 20:24:05

@fhdgy: Mivan AA-be jarsz ???? :-)

fhdgy 2017.01.06. 20:26:20

@gabors: Bocsi! Nem értem! Hova járok!

fhdgy 2017.01.06. 20:27:31

@fhdgy: A ! jel helyett természetesen kérdő jel!

blackhairlady 2017.01.06. 20:30:13

@montroyal ( CAN qc): en is igy tudom, szerintem sem kell itt levenni es bevinni a rendszamot.

gabors 2017.01.06. 20:30:56

@diggerdriver: es amikor eladod a kocsit akkor kijon valaki a hatosagtol es leszedi neked ??

es mivan azokkal a fasza "vanity plate"-kel mikor uj kocsit vesz valaki ??

szerencsere itt mikor uj autot vettem vittem magammal a regi rendszamtablat (amit leszereltem a totalkaros kocsirol mielott elvitte volna a biztosito) felraktam az ujra (illetve igazad van nem en hanem a szalonban valaki) egy telefon a kozlekedesi hatosag plusz egy fax a biztositohoz es mehettem az uj autoval semmi gond...

vagy mikor anyos meghalt (nem akartuk tovabb fizetni a biztositast ami eppen lejart) levettuk a rendszamot bevittuk ahova kell (dmv), kiallitottak egy papirt es kesobb visszakuldtek az eppen fennmarado majd egy evnyi regisztracios dijat (itt ket evenkent kell regisztralni, de atviheto masik kocsira)

nem tudom de hogy megy ez angliaban ??

blackhairlady 2017.01.06. 20:31:27

@nyuszigonosz: "Azt azok látták bele, akik maguk akartak köpködni."
Ez jo, tetszik:)

bpetya75 2017.01.06. 20:32:00

@geegee:

Lantos Gábor, az író az, akinek itt is jelent meg pár posztja a skandináv körútjáról. És valószínűleg ő is tiltotta le a kommentelést. Legalább is pár hete egy másik cikkénél rákérdeztem a norvég szusi séfes cikk kommentelhetetlenségére, és azt írta, hogy nem akart anyázást, ezért nem tette lehetővé. Szerintem itt is ez történt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.06. 20:35:06

@gabors: A harmadik autót nyűvöm itt de még nem nyúltam a rendszámhoz. Ha eladom a rendszámmal együtt adom vagy veszem. Biztosítást interneten kötünk. A bontóban meg gondolom a bontó intézi a rendszámot.

macamuca [IHUN] 2017.01.06. 20:39:17

@Csodabogár:
Én "bentről", Mo-on élve hittem azt, hogy na, akkor most nekigyürkőzünk, és kemény melóval, de *megforgatjuk a világot*, csinálunk egy jobbat, magunknak (!!), és 10-20 év múlva minden sokkal jobb lesz, aztán a gyerekeink folytatják, nekik már könnyebb lesz a *forgatás*, hiszen a kezdeti, nehezebb dolgokat már elvégezzük addigra. De érdemes lesz, nekünk is jobb lesz, nekik meg pláne.
Voltam 19 éves ('89-ben)...., és őszintén hittem ebben. Mi több, tettem is érte... sokáig, 25 évig, 2014-ig, amíg eljöttem..., igaz, egyre csökkenő hittel/reménnyel, amíg el nem fogyott végképp a hit/remény...

A fejekben történt rombolást nem vettem kalkulációba: öreg hiba volt...
Hogy mennyi idő kell ennek helyrehozásához, már tippelni sem tudom/merem, de évek helyett évtizedekkel kell számolni, azt hiszem...

Ződ erdőben hó van / Így jártam, oszt' jóvan...

gabors 2017.01.06. 20:40:18

@montroyal ( CAN qc): "
azt hiszem az a kulombseg Mo-on a rendszam a hatosage nalunk a tied megvetted , atrakhatod masik autora bejelentve .... vissza nem veszik .. "

Az usa-ban maskeppen van (legalabbis az allamban ahol en elek NY) ha nem fizeted a biztositast 30 napon belul vissza KELL vinni a rendszamot kulonben akar a jogsit is felfuggesztik (suspension) es az nem kis penzbe kerul ismet aktivalni. Az igaz ha eladom a kocsit es ezen 30 napon belul ujra regisztralok hozza egy masik autot akkor nem kell visszavinni.

Az hogy vissza kell juttatni annak is megvan az oka mert barki tudna hasznalni akar evekig is mielott egy rendor megallitja ... az usa-ban 25 ev alatt 3x allitottak meg ketszer gyorshajtasert ami jogos volt, egyszer elneztem egy balrafordulni tilos 7-9am-et (az csapda volt mert nem lehetett latni es mar vagy 5-en varkoztak ott) olyan hogy leintenek kozuti ellenorzes miatt olyannal meg nem talalkoztam ...

fhdgy 2017.01.06. 20:44:51

@blackhairlady: Nekem is tetszik.

Nem a köpködés, hanem a ténymegállapítás!

Vannak ( sajnos sokan ), akiknek nem tetszik az igazság, akkor reflexből köpködést kiáltanak!

Lelkük rajta!

Nem vagyok vallásos, sőt ateista vagyok, de néhány embernek jó útmutató lehetne a Biblia! Ne ítélj, hogy ítelhess!

Akik zsigerből ítélnek, félek, hogy csak a partikuláris világuk alapján ítélnek.

Előbb láss, utána ítélj! Mondom nekik. Ez nem rád vonatkozik.

gabors 2017.01.06. 20:45:18

@diggerdriver: ez akkor ugyanolyan szar rendszer mint a Mo-i ...

en is online csinalom meglevo autora de az autoszalonban ugye ha uj atot veszek akkor kell rola valami papir hogy most az enyem vagyis ezt kuldik at faxon a biztositonak ..aki visszakuldi az uj kotvenyt az uj auto alvazszamaval stb... itt a szabalyok szerint a kereskedo nem engedheti elvinni a kocsit biztositas meglete nelkul ... szerintem elegge siman megy bar eddig csak harom autot vettem. Lehet elore is el lehet intezni mindezt bar honnan tudnam az alvazszamot mondjuk elore ??

fhdgy 2017.01.06. 20:48:02

@macamuca [IHUN]: Te is így jártál?

Én is! Sajnos!

Shaktee 2017.01.06. 20:49:16

@Shanarey: Nem tudom hogy a jó magyarok óceánokkal, protestáns etikával is elkúrták volna vagy sem..

Kérdezz holnap megint :-)

Shaktee 2017.01.06. 20:52:48

@nyuszigonosz: Megtalálta a helyét a világban, legyen az olyan amilyen.
Még szindarabot is csinálhatnak belőle :-)

2017.01.06. 20:55:08

@bpetya75: Az a norvég szusis cikk nagyon jó volt, én olvastam anno még a hozzászólásokat is. Bár ne tettem volna... :(

macamuca [IHUN] 2017.01.06. 20:57:29

@rebel rebel:
Izé, Mátyás, Zsigmond, Károly Róbert, stb idején mintha Mo. területe is pirinkót nagyobb lett volna..., szóval volt birodalom. Csak aztán....
Ezek a "hülyék" másként csinálták, más eredménnyel, de ez nem gondolkodtatja el az őket hülyézőket...
Hát ja...

nyuszigonosz 2017.01.06. 21:01:30

@rebel rebel: Sök mindenki megtalálta a helyét a világban, anélkül, hogy ennyire beképzeltek lennének és akkora nagy képük lenne,

Az övét a Kaspi tenger sem tudná egyben visszatükrözni, akkora lett. Szóval ez szerintem nem tiszteletre méltó.

De te azt tisztelsz, akit akarsz.

Shanarey 2017.01.06. 21:05:48

@rebel rebel:

Oké, akkor megfordítva a dolgot, mondj olyan gyarmatosító országot, amely nem volt arrogáns, és nem próbálta meg ki zsigerelni, az általa elfoglalt területeket?

A magyar volt különb mint bármely más nemzet a világban, csak nem voltak olyan lehetőségei, mint az angoloknak.

Shaktee 2017.01.06. 21:07:06

@Shanarey: Pontosan, Agresszivitás kevés ehhez.

Shanarey 2017.01.06. 21:07:58

@Shanarey:

Helyesbítés az utolsó mondathoz:
A magyar, nem volt különb

Shaktee 2017.01.06. 21:12:37

@nyuszigonosz:

Félreértettél, nem az én tiszteletemről szólt ez, hanem a Gyík koma hagymázásáról.

üdv

nyuszigonosz 2017.01.06. 21:14:16

@rebel rebel: Ha én értettem félre, akkor sajnálom.

kardio1 2017.01.06. 22:01:03

@fhdgy: Az elôzôhöz: ha Isten nem felejtene, Akkor nagy bajban lennénk...
Ehhez a kommentedhez meg: a baj sokszor a kritika és a megszolàs közti hatàr àtlépésével van, sokszor stilus kérdése. Es mindenki a sajàt, egyedi nézôpontja szerint làtja a vilàgot, nemcsak azok, akik màs véleményen vannak, mint te.
Meg kell, hogy mondjam egyébként egy koràbbi hozzàszolàst olvasva ( afelülrôl ràkényszeritett szàmitogépes rendszerrel kapcsolatban irta valaki, hogy ezért kôkorszaki Mo.), hogy én itt is a kôkorszakban élek ezek szerint: az ùj korhàz épitésekor mekérdezték az orvosokat a tervekrôl (3 volt), egyértelmûen voksoltunk az egyikre. majd az igazgatosàg kivàlasztott egy màsikat. majd megkérdezték a véleményünket a hasznàlni kivànt szàmitogépes programrol. Egyöntetûen voksoltunk az egyikre. Kivàlasztottak egy màsikat, mert àllitolag olcsobb volt (igaz, hogy kvàzi egy béta-verzio volt, ami azota is folyamatos fejlesztésre szorul, hogy ùgy-ahogy megfelelô legyen...

kardio1 2017.01.06. 22:05:04

@fhdgy: még egy aprosàg:
helyesen: Ne itélj, hogy meg ne itéltessél! :)

kardio1 2017.01.06. 22:08:12

@macamuca [IHUN]: Szerintem ez volt Kàdàr legnagyobb bûne. Fogd be a szàd, és hagylak élni, ez volt a motto. 56-ban még nem voltak igy àtformàlva a fejek. Az ô ideje alatt törtek el a gerincek. Màs lenne a vilàg Magyarorszàgon, ha akkor ki lehetett volna kerülni a szovjet birodalmi érdekszféràbol.

puhacica 2017.01.06. 22:11:32

@desw: hat hogyhogy nem volt konnyu? a vallalkozoi kornyezet, a kedvezo adozasi feltetelek, az elhanyagolhato merteku burokracia.... beleultel te is a keszbe, csak eloadod itt a hattyu halalat. :D

akkora baromsag ez egyebkent, amit irsz! nincs olyan, hogy eljonni konnyebb. van olyan, akinek konnyebb eljonni. es olyan is, akinek maradni konnyebb. meglepetes: nem vagyunk egyformak.

kardio1 2017.01.06. 22:16:01

@puhacica: lehet, hogy én nem jol értelmeztem desw szavait, de nekem ùgy tûnt, nem arrol beszélt, hogy màsik orszàgba érkezve az ember ùtja egy sétagalopp, hanem hogy a tiszta utcàk (olyan is van? felént nem annyira divat :) ), gördülékeny ¨ügyintézés, erôs civil szféra, ezek màr mind léteznek, amikor kiérkezik valaki. Ezért màr nem kell tenni. Az egyéni boldogulàsért persze igen.

Dikusz 2017.01.06. 22:19:53

@diggerdriver: Nem gondolom csöppet sem, hogy "köpködtél". Inkább azt mondanám, hogy véletlenül összejött minden, az ember ilyenkor persze, hogy dühös.
Viszont leírnám a tapasztalataimat a másik oldalról. Különböző állami hivatalokban 29 évet dolgoztam, könyvelésen, pénztárban.

Okmányiroda: a hívószámokat kiadó automatákkal én is bajban vagyok. Sokszor nem egyértelmű, mikor-milyen sorszámot kell kérni. Az egyik budapesti hivatalban a biztonsági őr kérdezte mindenkitől, milyen jellegű ügyet intéz, aztán megmondta, melyik gombot kell megnyomni. Szerencsétlen véletlen, hogy a bódéban elromlott a fényképező automata, ahogy a nyomtató is.
Az én munkahelyemen is volt olyan, hogy az egyik hivatalban az ügyfélfogadás kellős közepén leállt a rendszer. Napi többszáz ügyfél fordult meg akkoriban ott. Mindegyik hivatalban + a központban is volt rendszergazda, informatikus. Öt éve szélnek eresztették a kétharmadukat, volt olyan, hogy egy informatikus Vácon, és Szentendrén is ügyelt. Talán az is előferdülhetett esetedben, hogy a rendszergizda éppen nem volt az épületben.

Magyar eü.: az utóbbi 7 évben sajnos benne vagyok ebben én is megjártam több kórházat, hozzátartozóim révén. Itt úgy működik a betegszállítás, hogy vagy kivárod a hivatalos betegszállítót - jól írtad, ez nem mentő - ami ingyenes, sok esetben több beteget szállít, van amikor a beteg 6 órát is vár. A másik lehetőség fizetsz a szállításért. Budapesten egy út 6000-8000 Ft között van. Nekem édesapám szenvedett (szó szerint is) Parkinson-kórban. A legszörnyűbb betegségek közé tartozik az Alzheimer-kórral együtt. Az ember szíve szakad meg, ha ilyen betegeket lát. Szörnyű végignézni, hogy fogynak el, kívül-belül, és nem is minden esetben lehet otthon ápolni őket.
Az ágyat nem a kórház biztosítja a betegnek, miből is tellene rá, és hogyan? Lehet pl. a Máltai Szeretetszolgálattól igényelni ingyen, de ott - egy hónapos infó - fél év a várólista. Bérelni havonta 18000 Ft-tól lehet. Ezt nem próbálta a család?

Tesco - ez akkor szokott előfordulni, ha az ember siet, teli van a hócipője, nem szeret bóklászni feleslegesen, és lekapja az első papírtasakot, ami a szeme elé kerül. Van olyan részlege a Tesconak is, ahol a jóval drágább papíráruk vannak, de lehet karácsony előtt már elfogytak az olcsóbbak. Két nappal karácsony után az újbudai áruházukban tizedannyiért lehetett megkapni a megmaradt készletet, jól bevásároltam a tatyókból (olyat is ami nem kell), ha jössz idén karácsonykor, csak szólj, szívesen adok:)

Dikusz 2017.01.06. 22:24:14

@Csodabogár: komolyan nagyon örülnék, ha megírnád, az sem baj, ha hosszú. Szívesen olvasnám, még posztban is.

bpetya75 2017.01.06. 22:31:32

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

Ja, hogy voltak hozzászólások? Szerintem tök jó írás volt, jófej srácokkal beszélgetett Gábor. Min lehetett ott begőzölni? Mondjuk az is igaz, hogy elég 1-2 elmebeteg, hogy megoldja...

jojó78. 2017.01.06. 22:40:38

@gabors: Nemrég voltam bontóban (Anglia) és a rendszám még a félig lebontott autón is rajta van.

jojó78. 2017.01.06. 22:43:12

@diggerdriver: Ismét 1 jó írás. A kommentekre adott összefoglaló kommented is jó. Hasonlóan látjuk az otthoni dolgokat.

puhacica 2017.01.06. 22:43:17

@kardio1: ok, lehet. ezt szamonkerni viszont ugyanolyan butasag. gondolj bele, ha valaki elkoltozik egy borsodi zsakfalubol pestre es akkor szamonkernenk rajta, hogy konnyu utat valasztott, mert ott van ejszakai jarat, szemben a falujaval, ahol csak napi 2 busz van meg ilyenek... ennek semmi ertelme.
az, hogy az infrastruktura jobban kiepitett peldaul angliaban, teny. de ugyanugy dolgozunk, adozunk, fizetjuk a tomegkozlekedest, az utadot, stb., onnantol kezdve, hogy itt elunk, nem ajandekba kapjuk a josagot. szerintem.

kardio1 2017.01.06. 22:53:59

@puhacica: Nem egyrôl beszélünk. En a szemléletbeli különbségrôl beszélek, a fejekben lévô különbségekrôl, ami gyakran felmerül, amikor arrol van szo, miért jobb az ùj orszàg Magyarorszàgnàl. Ennek nincs köze igazàn ahhoz, hogy adozunk-e itt, vagy sem (hacsak nem annyiban, hogy kevésbé merül fel az adooptimalizàlàs :) ). Ertem azt is, amit te mondasz, ez önmagàban igaz is lehet, de még mindig azt érzem, hogy nem egyformàn értelmezzük desw-t. Csak ô tudnà megmondani, mire is gondolt valojàban :)

2017.01.06. 22:55:07

@bpetya75: Voltak. És természetesen hozták a formájukat a "honfitársaink" a mentalitásukkal... Az origó táfelspicc amúgy is egy igazi troll temető, de ami ott ment a szusis alatt, az mindent alulmúlt eddig, amit valaha is olvastam az interneten. A politikai blogoknál amúgy nincsen rosszabb, kb. azt a szintet sikerült megütni a srácoknak. Nem 1-2 elborult emberről van szó, sajnos. Mindegy, a fikát tudni kell kezelni (és leszarni).

puhacica 2017.01.06. 22:59:21

a poszthoz talan illeszkedik, leirom, mit tapasztaltam ma. be kellett mennunk az ugyeletre (walk-in centre), mert meghuztam a derekam es annyira faj, hogy kellett ra valami eros gyogyszer. mikor megerkeztunk, kozolte a recepcios, hogy mar nem tudnak fogadni, de ad egy listat a kornyekbeli rendelokrol. aztan latta, hogy alig birok allni es inkabb korbetelefonalta a dokikat, hogy tudja, hogy mar nem fogadnak senkit, de itt vagyok en es hatha valaki megis megnezne. igy is lett, egy kozepkoru fickohoz kerultem. teljesen normalis, segitokesz urge volt, elbeszelgettunk az amerikai es a british angol kozotti kulonbsegrol, meselte, hogy 47 orszagban jart eddig, kozben felpattant a betegvizsgalo agyra, bemutatta, hogy milyen gyakorlatokat kell csinalnom, majd adott ketfele gyogyszert ingyen(!), elmagyarazta a tovabbi teendoket, aztan viszont latasra.
emlekszem az utolso ugyeleti latogatasomra szentendren. hosszas koszongetesre egy takaritono jott elo, aki kozolte, hogy a doki kiment valakihez es mar nem jon vissza, menjek pestre vagy ahova akarok es bebacta az ajtot az orrom elott.
es hogy ne legyen hazakopkodes, eloallnek egy megoldasi javaslattal: az emberseg nem kerul semmibe, alkalmazzuk batran!

bpetya75 2017.01.06. 23:01:34

@diggerdriver:

Birodalmat építeni úgy lehet, ha az ember(ek egy jó nagy csoportja) jókor van jó helyen. Meg kell hozzá némi ambíció is. Na most, ha megnézed, hogy az elmúlt 2 évezredben kik építettek hosszabb-rövidebb ideig fennálló birodalmat, akkor szinte kivétel nélkül hajózó népeket találsz (a hunok meg a tatárok nekirugaszkodása 1-1 ember talentumán állt, majd bukott ugyebár). Szóval almát az almával hasonlítgassunk. Azt faszság feszegetni, hogy miért a hülye angolok gyarmatosítottak olyan ügyesen, és miért nem a hűdeokos magyarok. Azon viszont már van értelme lamentálni, hogy a spanyolok, meg a portugálok hogyan vesztették el az előnyüket.

bpetya75 2017.01.06. 23:07:12

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

Nem most kezdtem a fórumozást, de elsőre elképzelni nem tudtam, hogy miért kellett lezárni a komment szekciót.

Arra azért kíváncsi lennék, hogy az a rengeteg mélységesen frusztrált, tehéndöglesztő hozzászólás tényleg több ezernyi nyomoronctól származik, vagy pár száz barom tolja őket sokadnickekről. Szeretném hinni, hogy az utóbbi, de...

puhacica 2017.01.06. 23:07:58

@kardio1: ertem. de ki gatol(t) bennunket magyarokat Magyarorszagon, hogy maskepp gondolkozzunk? nem lenne jobb otthon is a konnyebb ut? es aki megis a "konnyebb" utat valasztotta mashol, azt meg szamonkerjuk es visszahuzzuk?
egyebkent szerintem nem erre gondolt, amire te, hiszen peldalozott az ugyanazert a munkaert jaro nagyobb fizetessel vagy epp a vallalkozoi-alkalmazotti kulonbseggel is. mindegy, nem kell feltetlenul megfejtenunk, mit akart mondani a kolto. :)

2017.01.06. 23:11:30

@bpetya75: Ha jól emlékszem, a magyar nép ilyen rablós-hódítós népség volt anno, amikor még elindultak onnan a messzi Uráltól, szóval a lehetőség előttünk is adott volt, de nekünk a Kárpát-medence kellett. Lehet, hogy kicsit tovább kellett volna menni, és akkor mi is sokkal, de sokkal gazdagabbak lennénk, ki tudja? :) Amúgy volt Osztrák-Magyar Monarchia, azt szerintem lehet hívni egy kisebbfajta birodalomnak. Legalábbis az első világháborúig még az volt.

2017.01.06. 23:16:03

@bpetya75: Fine dining cikket nem szabad kiraknod, ha jót akarsz saját magadnak, főleg, ha az origó v. valami hasonló színvonalú oldalon jelenik meg... Az a magyar embernek vörös posztó. Ha csak annyiból indulnék ki, amit az interneten olvasnék, akkor azt kellene mondanom, hogy a magyar néplélek eléggé egyszerű és korlátolt. Amit nem értenek, az szar v. hülyeség. :)

bpetya75 2017.01.06. 23:18:02

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

Világbirodalom építési hevület nem volt ott szerintem, inkább csak vándorlás meg zsoldoskodás. Attiláék meg Dzsingiszék máshogy nyomták.

2017.01.06. 23:21:12

@kardio1: Arról kellene beszélni, hogy aki kimegy, az hirtelen már nem szemetel, meg nem csal adót, mint itthon. Ha nem skizofrén az illető, akkor ez hogyan lehetséges? :)

A magyar népnek -saját meglátásom szerint- nincsen tömeges igénye a változásra. Ezt mutatják a 4 évente megrendezett választások is. És ha nincsen igény, akkor felesleges bármihez is javító szándékkal közeledni, mert úgyis az lesz a vége, hogy minden jó úgy, ahogy van, meg úgysem tudsz rajta változtatni, blablabla...

Csodabogár 2017.01.06. 23:25:45

@Shanarey: Svájcban ez a norma, nincs más. Persze van aki sznobságból szeretne alacsony számot, hogy lássák a népek, hogy már az ükapjának is volt autója. A vissza adott rendszámokat időnként eladja az illetékes szerv, licitálni lehet rá. Akkor sokba kerül.

2017.01.06. 23:29:58

@bpetya75: Venezuelának van a világ legnagyobb kőolaj tartaléka, és meg lehet nézni, hogy mit tett az országgal és a társadalommal a szocializmus felépítése. Mindig lehet olyan országot v. példát hozni, akinek volt nyersanyaga v. éppen szétrabolták a világot (azt persze nagylelkűen mindig elfelejti mindenki, hogy hol volt az ipari forradalom, innováció, szabadalmak, fejldődés és fejlesztési szándék). Több száz év kellett Angliának, hogy oda jussanak, ahova. Itt elsősorban az intézményrendszerekre gondolok.

Amúgy mehetünk Ázsiába is, a kedvenc példám Dél-Korea, ahol 50 év alatt földönfutó országból lettek az egyik leggazdabb ország a világon.

Azon teljesen felesleges elmélkedni, hogy nekünk mi nincsen, az nem változtat semmin se. De az biztos, hogy amíg Mo.-n nem lesz valódi rendszerváltás, addig semmilyen drasztikus változás nem várható el se gazdasági, se társadalmi szinten. Ehhez meg ugye azért kellene a népnek az akarata is. Az meg nincs.

bpetya75 2017.01.06. 23:40:37

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

"Ehhez meg ugye azért kellene a népnek az akarata is. Az meg nincs."

Igazad van. De lehet, ha a sok kicsi, helyben szerveződő közösség bizonyos értékek mentén (átláthatóság, tisztesség, közérdek) egyre magasabb fórumokon összeér. Egy csapásra nem fog megváltozni semmi, legfeljebb az egyik bohóctársulat helyére a másik kerül. Szerintem csak alulról, egészen kicsiben induló kezdeményezésekkel lehet változást elérni, ha elegendő ember szán rá egy életet. De ezt a bohócok is tudják, ezért ez az egyetlen dolog, ami kormányfüggetlenül következetesen és hatékonyan zajlik az országban: Oszd meg és uralkodj!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.01.06. 23:43:14

@Shanarey: "Aztán melyik fapados jön az USA-ból Magyarországra? Ja olyan nincs is."

na, varjal csak...hamarosan mar lesz, Norwegan mar nagyon propagalja :) persze mindenert kulon kell majd fizetni, minden becsekkolt borondert, ennivaloert stb. Szoval kb. ugyanannyiba fog az egesz kerulni, mint egy normal legitarsasaggal :) raadasul nem is nagy repterekre repulnek majd, hanem jo messzire a varoskozpontoktol...
www.express.co.uk/travel/articles/711103/Norwegian-Air-confirms-50-flights-to-America-but-there-s-a-CATCH

Csodabogár 2017.01.06. 23:43:43

@kardio1: Amilyen naiv vagyok, igaz akkor még csak 21 évesen, komolyan hittem néhány napig a sikerben. Tapasztaltabb és okosabb apám a lábamnál fogva próbált vissza rángatni a földre, mert az égben repdestem az örömtől és boldogságtól. Ma is azt mondom, hogy életem legszebb napjai volt az a 12 nap. Ma már tudom, hogy csak mi hittük magunkat olyan hősnek és fontosnak. A külföld és Amerika magasból tojtak ránk. A depresszióm pont olyan mélységes volt utána mint amilyen magas az euforiám.
Természetesen a Kádár rendszer tette ezt a néppel ami ma van. Én már dolgoztam 56 előtt.Ma elképzelhetetlen munkamorál volt. Persze nem sírom vissza a Rákosi terrort, sőt!

Shanarey 2017.01.07. 00:28:42

@Zsuzsi65:

Azt mondtam, nincs, nem azt hogy sose lesz.
:-)

Ezzel a fapados ellenességgel nem igazán tudok egyet érteni, mert ha tetszik ha nem arra is lesz kereslet. na meg vannak olyan célállomások, amelyeket a nagy légitársaságok nagy ívben letojnak. Na ezekre a helyekre pedig csak a fapados jó.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.01.07. 00:41:51

@Shanarey: A fapadossal semmi gond, nekem inkabb csak azzal van (de hat marketing, ugye;), hogy a sokkal olcsobbnak beharangozott ar azert nem annyival olcsobb :)
"Norwegian customers can book a return trip from London to New York, including taxes, for just over £300 with the carrier.

However, travellers have to buy an upgrade costing £50 each way if they want to check in luggage and to be served an onboard meal."
Tehat az a 300 maris 400, mert azert a legtobb ember nem borond nelkul utazik, es mondjuk egy 6-7 oras ut alatt azert megehezik :)

Herr Géza 2017.01.07. 01:27:56

@Csodabogár: Bizony sokba kerül. Csak érdekességképpen: St.Gallen kantonban az első húsz rendszám (SG 1-20) a st.galleni városi tűzoltóságé volt. Amikor beindult az alacsony számú rendszámok elárverezése és kiderült, hogy a hülye sznobok mennyit hajlandók érte fizetni, a tűzoltósággal a kanton leadatta ezeket az ősrendszámait, hogy árverésre bocsájthassák őket. Meg is lett Svájc eddigi legdrágább rendszáma, az SG 1-ért 135.000 frankot fizetett az árverés nyertese. :))))

Shanarey 2017.01.07. 02:35:35

@Zsuzsi65:

Ha épp nincs repülési szezon akkor a fapadosok rettentő olcsóak, persze a Norwegian az nem igazi fapados, mert az árai nem éppen alacsonyak. Nézd meg az Európai utak árait, és vesd össze a Lufthansával avagy a British Airways-el

Alapban, én is British Airways-el repülök, de ha nincs csomagom, akkor a fapados nagyságrendekkel olcsóbb. Az hogy van kaja vagy nincs a két órás út miatt számomra érdektelen, innivalót meg veszek a reptéri shopban. De a hat hét órás úttól sem ijednék meg, mert nem vagyok az az éhen halós fajta. Nekem ami fontos, az az hogy legyen elegendő könyv nálam, hogy legyen mit olvasni.

gabors 2017.01.07. 02:45:20

@jojó78.: "Nemrég voltam bontóban (Anglia) és a rendszám még a félig lebontott autón is rajta van. "

Nem tudtam .. persze elhiszem csak furcsa ...

FutureFry 2017.01.07. 04:24:01

@diggerdriver: @gabors: @blackhairlady:
Amerika legtöbb államában megtarthatod a rendszámot ha pl. újat adnak (mert pl. államon belül más megyébe vagy más államba költözöl, vagy mert csak úgy éppen rendszámcsere van). Felrakod az újat, leszeded a régit, amit senki sem kér vissza, szép gyűjteményed lehet belőle.

FutureFry 2017.01.07. 04:29:14

@FutureFry: Természetesen a jó sorrend: Leszeded a régit, felrakod az újat :)

FutureFry 2017.01.07. 04:50:53

@Shanarey: @Zsuzsi65:
A Condor-nak már jópár éve vannak “fapados” európai útvonalai (persze, ahogy mondod nem a fő amerikai repterek[re|ről])
“Carriers like Germany’s Condor Airlines are launching discount international flights at smaller U.S. airports”
www.wsj.com/articles/a-new-trick-for-cheap-flights-to-europe-1438790462

gabors 2017.01.07. 04:55:46

@FutureFry: "Amerika legtöbb államában megtarthatod a rendszámot "

NY allamban pont nem csak akkor mikor rendszam csere van azonkivul meg akkor is le kell adni ha masik allamba koltozik valaki, meg az elott mielott regisztral a masik allamban. persze nem tudom mit csinalnak ha nem ... mert nyilvan a jogsit is cserelni kell a masik allamira X napon belul a biztositassal egyutt

Es nincsenek jarasonkenti rendszamok sem NY allamban.

Tudom hogy ezek a szabalyok elegge kulonbozenek ezert is irtam hogy abban az allamban ahol elek ...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.07. 07:52:48

@Dikusz: Nézd, hogy ki biztosítja az ágyat a lőtéri kutyát nem érdekli. Az ember keményen dolgozott adózott. Most bajban van. ADJANAK NEKI ÁGYAT. 18ezer/hó? Fasza. miért is fizette a TB-t?
Nem könnyebb az EÜ-nek ha hazaviszik és otthon ápolják? Ha kórházban foglalja az ágyat az jobb? Felháborító hogy a családnak kell összeadni rá a pénzt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.07. 07:53:32

@jojó78.: Erről beszélek. NEM kell hozzányúlni. Pont.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.07. 07:55:36

@puhacica: Nem kéne már ebben a korban állva csinálni...
Rúgjátok le a macskát az ágyról és máris kényelmesebb.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Jobbulást

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.07. 07:58:03

@bpetya75: Félreértesz. a lőtéri kutyát nem érdekli ki gyarmatosít.
Arról ment a vita hogy hülye angolok de bezzeg a magyarok. Nézzük meg ki hol tart.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.07. 08:00:10

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:
Ja. Kedvencem a "kalandozások" kifejezés. milyen elegáns szó a rablásra gyilkolászásra. A tatárjárást miért nem nevezik kalandozásnak,

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.07. 08:05:08

@Shanarey: Ja. Karácsonyra vettük a jegyet három főre oda-vissza 450 fontért. Próbáld meg ugyanezt a BA-val.:))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.07. 08:09:06

@gabors: Miért furcsa? A rendőr a rendszámot leolvasva tudja a ládméreted is...
Központi nyilvántartás van. A rendszámból tudja hogy fogalomból kivonták vagy nem. Tudja hogy van e biztosítása ki a tulaj van e jogosítványa stb...

kardio1 2017.01.07. 08:11:42

@diggerdriver: az ilyen hozzaszolasaidnal az az érzésem, hogy te vagy a loteri kutya, akit ez vagy az nem érdekel :). Az a bizonyos betegagy itt is fizetős, pedig van tb. Nem jár minden ingyen, ha fizetsz tb-t, az talán a kádári Magyarországon volt így, az onnan örökölt mentalitást meg mindenki karhoztatja ezen a blogon, te is azt tetted a posztodban. Anglia és Magyarország összevetése során ne csak azt nézd, hol tartanak most, hanem azt is, honnan jöttek, milyen a múltjuk. philo

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.07. 08:14:08

@kardio1: Azt tudod hogy mennyit kell fizetni érte nálatok?

kardio1 2017.01.07. 08:15:52

Philo Del-Koreat magasztalo megjegyzése is furcsa volt, mert igaz, hogy jól megy ott a szekér, de nincs igazi demokrácia és a nagyvállalati rendszer leginkább arra hasonlít, ami Magyarországon van kiepuloben Mészáros Lorinccel meg Simicskaval, a kormányhoz közeli, sokszor korrupt vállalati vezetőkkel, lásd Daewoo, Samsung és társai.

desw 2017.01.07. 08:33:59

@kardio1:

"lehet, hogy én nem jol értelmeztem desw szavait, de nekem ùgy tûnt, nem arrol beszélt, hogy màsik orszàgba érkezve az ember ùtja egy sétagalopp, hanem hogy a tiszta utcàk (olyan is van? felént nem annyira divat :) ), gördülékeny ¨ügyintézés, erôs civil szféra, ezek màr mind léteznek, amikor kiérkezik valaki. Ezért màr nem kell tenni. Az egyéni boldogulàsért persze igen"

Igen, így gondoltam a készbe beleülést! Örülök, hogy nem írásból élek, mert akkor éhendögölnék. Vagy szándékosan nem is akarta senki így értlemezni?

desw 2017.01.07. 08:33:59

@puhacica:

" ok, lehet. ezt szamonkerni viszont ugyanolyan butasag."

Nem volt számonkérés. Megértem azokat, akik elmentek. Többnyire én is külföldön vagyok, így nem lenne alapom sem számonkérni másoktól.

" az, hogy az infrastruktura jobban kiepitett peldaul angliaban, teny. de ugyanugy dolgozunk, adozunk, fizetjuk a tomegkozlekedest, az utadot, stb., onnantol kezdve, hogy itt elunk, nem ajandekba kapjuk a josagot. szerintem"

A rendszer fenntartásához már hozzájárulsz kinti adózóként, de a létrehozásában semmi szereped nem volt. Amikor kimentél, azonnal élvezhetted a jobb rendszer minden előnyét => beleültél a készbe.

desw 2017.01.07. 08:33:59

@puhacica:

"ertem. de ki gatol(t) bennunket magyarokat Magyarorszagon, hogy maskepp gondolkozzunk?"

Demokrácia van, a többségnek kellene végre máshogy gondolkodni a változáshoz. Erre esélyt sem látok a következő évtizedekben. Szomorú, de így marad az önzés, a leszaromtabletta és az egyéni út.

"nem lenne jobb otthon is a konnyebb ut? es aki megis a "konnyebb" utat valasztotta mashol, azt meg szamonkerjuk es visszahuzzuk? "

Ilyet én hol írtam??
Pusztán a visszaköpködést tartom visszatetszőnek. Főleg úgy, hogy mindannyiunk munkássága és szar hozzáállása benne van Magyarország jelenlegi pocsék helyzetében, a külföldi jobb körülmények létrehozásában viszont semmi.

Kritika vs. fikázás:
@bpetya75:

Kőkorszak és fujj, mert pont beszart a nyomtató? Erre milyen jelző jönne:
www.bbc.com/news/uk-38482746

Mindez Londonban, a világ egyik leggazdagabb városásban??

"egyebkent szerintem nem erre gondolt, amire te, hiszen peldalozott az ugyanazert a munkaert jaro nagyobb fizetessel"

Mit tettél azért, hogy hirtelen 5-ször többet keress kint?? Semmit! Átköltöztél egy gazdagabb országba, ahol az a normál bér a te munkakörödben.

geeeteee 2017.01.07. 08:33:59

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík: Csak beleolvastam a folyam végébe, nem konkrétan rád reagálok. A rendszerváltás, illetve annak számonkérése a trigger. És a Kádár rendszer. Nem, szerintem mélyebb gyökerű az egész. Mindegy minek hívjuk, ázsiai népléleknek vagy egyszerűen morálnak. Betyárbecsület. Van valami nemes csengése, pedig nagyon nem az. Házmesterország? "Dob in" pedig áruló jelentésű. Más szemszögből viszont tisztulás, ahogy a társadalom, a közösség kiveti magából a szennyet. Szóval ez nem működik a Szeplőtelen Szűz Mária Országában. Jó úton jársz, ha ezt keresed a korrupció forrásánál is. A köpönyegforgatás micsoda átvitt értelmű szó, elvont jelentéssel, dehogy, fizikailag megtörtént, még a közelmúltben is, átöltöztek a nyilasok, az ÁVH-sok, az ÁVO-sok, a KISZ-esek, mondjam még? Visszamehetsz a kalandozások koráig. Abban is mi a pátoszos? A hódító háborúkkal szemben csak barbár rablássorozat volt. Szent István megítélése napjainkban? Skizofrén azonosulás a pogány Koppánnyal? Nemzetet hazudnak sokan még abba a korba is, vagy egyszerűen nem tudják. A torz értékrendszerrel kellene először leszámolni, hogy legyen tiszta viszonyítási alapunk.

geeeteee 2017.01.07. 08:33:59

@Herr Géza: Még a régi új osztrák rendszámok, a tartománymatricások idején történt, volt főnökeim megvették a számok elejét, ND ND 1 és ND ND2, két fivér. Nem tudom, mi történt, elszégyellték magukat, vagy rájuk szóltak, hogy mégsem ők a polgármesterek, levették maguktól, aztán bevitték a szervízbe. Igy történt, hogy én is jártam az ND ND 1-gyel, kamionnal. Zöld Bőhm. Azokban az években valamelyik karácsonyra nyomtatott pólót kaptunk, minden sofőr, na azokon is ez a rendszámos szerelvény volt.

geeeteee 2017.01.07. 08:33:59

@macamuca [IHUN]: Az volt a nagy nekigyűrkőzés, hogy a párttagok meg a munkásőrök hirtelen elkezdtek templomba járni. Egyidősek vagyunk, 70-es vagyok. A hangulatjelentéseket már a gyóntatófülkében adták le, nem a bizottságnak.

gabors2 2017.01.07. 08:33:59

@FutureFry: Ez lehet DE NY allamban vissza kell vinni ha eladod az autot es nem regisztralsz 30 napon belul egy masikat. Nem akarsz tovabb biztositast fizetni, motornal lehet szuneteltetni a biztositast de autonal nem. Es itt nincs megyenkent/jarasonkenti kulon rendszam... szoval elegge kulonboznek a szabalyok

Valoban megtarthatom a regit rendszamcserenel de csak akkor es az nincs olyan gyakran.

Ha elkoltoznek masik allamba AKKOR is le kellene adni a rendszamot.. mielott regisztralom az autot. Azt nem tudom mi tortenik ha nem teszem. Gondolom ha nem koltozok soha vissza nem sokat tudnak csinalni. Viszont feltetelezem hogy a NY-i jogsimat fellfugesztik ami lehet a masik allamban is gond lehet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.07. 08:33:59

@Shanarey: dehogy szolom le
en arrol beszeltem ha valaki fapadossal megy, ne reklamaljon mert nem fogja azt kapni mint egy normalis legitarsasagnal
ettol tudnak olcsobbak lenni
nincs ezzel baj, de ja hat a hangarban kell 1 orat alldogalni...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.07. 08:33:59

@diggerdriver: egyre jobban asod le magad a kijottem angliaba.. es magyarorszag nem orszag hanem szvazifold titulusba

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.07. 08:33:59

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík: en nem kokorszakozom le a szulohazamat meg 20 ev utan aem es ilyen messzirol sem
magyarorszag egyteljesen klassz elheto europai orszag, nekem szulohazam
kokorszak, mert e;megyek angliaba foldet asni es ettol jobban elek?
nem szep ez
az en tortenetem alapjaiban mas

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.07. 08:33:59

@gabors: nem fontos visszavinni, nekem van vagy 4 itthon
a leszereles vices szo ra amit a posztolo hasznal 2 db csavar tartja, egy csillagcsavarhuzo kell meg es kb 1 percL)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.07. 08:33:59

@gabors: KY FL NC megtarthatod ja es Kansas is
egyertelmuen masik allamban uj jogsi kell es uj rendszam
tehat pl KY-bol koltoztem ide NC-ba
bementem az irodaba, megcsinaltattam az uj ogsit, mert ugye az a lakcimnyilvantarto is
azzal masik iroda
rendszam
csavarhuzo

cserees legalissa lettem NC-ban egy szolid delelott
egyebSt nem nagyon tudnak mit kezdeni veled ha mondjuk fennhagyom a KY rendszamot mig le nem jar
kirandulok....
de erdemesebb a torvenyt kovetni, asszem 5-6 nap a lakcimvaltoztatas
de lehetsz csavargo is
viszont ugye evente a rendszamot hosszabitani kell
ahhoz meg kell lakcim meg biztositas es jogsi

desw 2017.01.07. 08:34:55

@bpetya75:

"De lehet, ha a sok kicsi, helyben szerveződő közösség bizonyos értékek mentén (átláthatóság, tisztesség, közérdek) egyre magasabb fórumokon összeér. Egy csapásra nem fog megváltozni semmi, legfeljebb az egyik bohóctársulat helyére a másik kerül. Szerintem csak alulról, egészen kicsiben induló kezdeményezésekkel lehet változást elérni, ha elegendő ember szán rá egy életet. De ezt a bohócok is tudják, ezért ez az egyetlen dolog, ami kormányfüggetlenül következetesen és hatékonyan zajlik az országban: Oszd meg és uralkodj"

A gond ott van, hogy ellenérdekű felek (eltartó vs. eltartott) vannak a társadalomban, és már az eltartottak vannak többen, így a demokrácia és az egyenlő szavazati jog miatt az eltartók (dolgozók és adózók) érdeke nem érvényesülhet igazán.

Pl minden értelmes ember tudja, hogy a nyugdíjrendszer összeomlóban van, mert túl sok a nyugdíjas és túl magasak a nyugdíjak. Vajon mennyi esélye lenne egy olyan politikusnak, aki a nyugdíjak csökkentésével kampányolna? Semmi! A parlamenti köszöböt sem érné el. Pedig a nyugdíjcsökkentés lenne a jó megoldás a fenntartható nyugdíjrendszer megvalósításához. Ehelyett mi van? Pártfüggetlenül állandó nyugdíjemelés, mert a 3 millió nyugdíjas bizony 3 millió szavazót jelent.

És a sor folytatható az állami vízfej és sóhivatalok leépítésével is, ahol bizony seggmeresztő Marika szintén egy választópolgár, és nem érdekelt abban, hogy megszűnjön a jó kis melóhelye.

Szóval a gond az, hogy a demokrácia és egyenlő szavazati jog miatt a marháknak kellene megszavazni a saját levágásukat (nyugdíjasoknak a nyugdíjcsökkentést, ...), ami meg nem fog soha bekövetkezni, így marad a leszaromtabletta és az egyéni utak keresése, mert minden egyébb erőfeszítés tök felesleges.

desw 2017.01.07. 08:35:25

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:

"Arról kellene beszélni, hogy aki kimegy, az hirtelen már nem szemetel, meg nem csal adót, mint itthon. Ha nem skizofrén az illető, akkor ez hogyan lehetséges? :)"

Szerintem ez nem teljesen igaz. Nem változik meg a személyiségünk hirtelen azért, mert utaztunk 5 000 Km-t.

A pozítív, becsületes és talraesett ember az marad kint is, és a negatív, pökhendi, suttyó proliból sem lesz más azért, mert már Londonban melózik, nem Budapesten.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.07. 08:35:41

na es meg annyit, ogy kokorszaknak nevezni, mert egy sorszamot nem tud kihuzni, mert a menuben mar belekavarodik.....
ott volt, kesz okmany atvetele

es reklamal az angliai vendegmunkas?
amugyis minek neki utlevel?
marmint Magyar
vagyis hat igen, hamarosan kell
less az arcbol visszavetel mikor kuldik haza

puhacica 2017.01.07. 09:25:33

@hagyma: mondja ezt egy evekig illegalisan amerikaban tartozkodo... vicces fiju vagy te. :D

@diggerdriver: na koszi, szolhattal volna hamarabb is... :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.07. 09:46:23

@puhacica: Aki a híres magyar lelkét eladta egy zöldkártyáért...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

tanato 2017.01.07. 10:04:29

@diggerdriver: @puhacica: @kardio1: magyarhirlap.hu/cikk/76282/Quebecben_nem_jon_hazhoz_a_haziorvos

Csak egy kis érdekesség akanadai eü.ről egy ott élő magyar szemével.Természetesesen le kell hámozni a cikkről a Lovas István féle szélsőjobbos propagandát,aktuálpolitikát úgy egész jó.az írás.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.07. 10:11:49

@puhacica: Ezt hívják úgy hogy "Szerelem első zöld kártyáig"
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

macamuca [IHUN] 2017.01.07. 10:25:08

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík:
"Amit nem értenek, az szar, vagy hülyeség"
Nah, ez itten az ebnek a szarva! (ami közt a tőgyit meg kellene ragadozni).
Az értés.
HIÁNYA.
Amihez, ugye, gondolkozni kellene.
Mármint, az értéshez.
A gondolkozáshoz meg szükség lenne némi ismeretanyagra, információra = csöppnyi tudásra. Erre tanulás, odafigyelés útján lehet szert tenni. HA van rá igény... Ha nincs (merthát a tanulás is, aztán a gondolkodás is macerás izé: időt, energiát igényel..), akkor nyer a "jóvanazúgy, különben is, úgyse érdemes" /=leszarom tabletta/.
De véleményt, azt mond az ilyen humanoid is = a tárgyalt valami szar, vagy (és...) hülyeség....
Ez hagyján, de a véleményezésen túl cselekszik is, az élet minden területén, kis és nagy jelentőségű dolgokban egyaránt. Alacsony tudásszinttel cselekedeteinek várható és tényleges eredménye nem meglepő módon, hát hogy is mondjam..., nem túl fényes...
A kapott szar eredményt aztán ismét megmagyarázza: gonosz más-ok (háttérhatalmak, kozmosz sugárzása, horoszkóp is megaszonta, stb) tehetnek arról, hogy szar lett az eredmény X területen végzett cselekvése után....

Muscari 2017.01.07. 11:11:25

@bpetya75: Petya, a szüleink nyugdíjasok, sokat betegek és az ő problémáiktól nem tudunk elvonatkoztatni. Egy vagyont költenek gyógyszerre, apunak a speciális diétára, otthon élve nem tudnánk őket támogatni.
Egy másik probléma a közbiztonság, a szülőfalumban sötétben már nem biztonságos kimenni az utcára, a házat eladni nem lehet, mert alig ért már valamit. Beszereltettem hozzájuk a riasztót, mert már csak nekik nem volt az utcában.

Ezekre a dolgokra nincs ráhatásom, mégis rettenetesen zavarnak és nem tudok úgy tenni, mintha nem léteznének.

puhacica 2017.01.07. 12:03:32

@diggerdriver: nezd, en vagyok olyan naiv (=marha), hogy siman elhiszem, hogy hagyma valoban szerelembol hazasodott. ezzel nekem semmi problemam. DE! amikor egy volt illegalis jon ezzel, hogy majd teged, a legalist kibacnak, aki ha kicsit rafekudne, sajat jogan lehetne allampolgara a valasztott orszaganak, na az azert bajos. :)
meg aztan olyan csodalatos dolog ez, hogy ugy tunik, magyarorszag tobbezer km es hosszu evek tavolsagabol egy klassz, elheto europai orszag. kivancsi lennek, kozelebbrol is az lenne-e...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.07. 12:30:57

@puhacica: Ilyenkor csak egy kérdést kellene feltenni. Miért is vagy ott ahol vagy bazmeg.
Szerintem egyébként egy kiegyensúlyozott poszt volt. Elismerem a kőkorszak cím erős volt. Lehetett volna Jura Korszak is.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
A humorérzék totális deficitjén már meg sem lepődök.

puhacica 2017.01.07. 12:51:19

@tanato: elnezest, de en ezt nem birtam vegigolvasni.
az itteni helyzetrol en csak annyit tudok elmondani, amit eddig tapasztaltam. engem mindig normalisan ellattak, soha nem ajanlgattak paracetamolt, mint altalabos megoldast, volt, hogy antibiotikumot kaptam vagy epp mas gyogyszert, ami az aktualis problemamon segitett. volt, hogy receptet irtak es fizetnem kellett a gyogyszerert, volt, hogy receptet irtak es ingyen kaptam gyogyszert es tegnap peldaul helyben a kezembe nyomtak az ingyenes tablettakat. ami erdekes meg, hogy nekem soha nem adtak oda egy teljes doboz bogyot, mindig csak annyit, amennyit be kellett szednem. aztan lehet, hogy egy szep napon belefutok majd valami nagy pofonba, es akkor en is elmondhatom, hogy az nhs egy szar, de most meg szerencsere pozitiv a merleg.

kardio1 2017.01.07. 13:23:18

@diggerdriver: önkritikàt gyarkorlok, elvtàrsam :)
Felhivtam a szolgàltatot (én csak recepteket irok a felszerelsés bérléséhez, megvételéhez): az àgy bérlése hetente 14 euroba kerül, a matrac 300 euro, az àgyràcsok 200 euroba kerülnek. Ezek 100%-àt fizeti a tb bizonyos betegségkörök esetén, ha a hàziorvos benyùjtja az igénylést. egyéb esetekben a tb 80%-ot térit (elôre fizetve). A maradékot a kiegészitô biztositàs àllja részben vagy egészben, ha van a betegnek ilyen (ez a kiegészitô biztositàs eléggé àltalànos).

kardio1 2017.01.07. 13:39:51

@puhacica: Lehet, hogy a pozitiv tapasztalataidhoz az is hozzàjàrul, hogy a fôvàrosban élsz, én nem egy vidéki kistelepülésen. Nàlunk legalàbbis nagyon nagy a szakadék a nagyvàrosi és vidéki eü. ellàtàs között.

puhacica 2017.01.07. 13:53:18

@kardio1: elofordulhat. viszont ismerek olyat, nem is egyet, akinek nagyon rossz tapasztalata van az itteni ellatorendszerrel. szoval nem tudom, hogy min mulik igazabol. engem eddig joreszt feher angol orvosok vizsgaltak, lehet, hogy ez is kozrejatszik. az indiai dokikrol nem sok jot hallottam peldaul. de ez csak hallomas, sajat tapasztalatom nincs veluk kapcsolatban, igy ezt nem kezelnem tenykent. lehet, hogy csak szerencsem volt eddig.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.07. 14:00:11

@kardio1: Na akkor most gondolj bele abba hogy Magyarországon bérelhetsz egy ágyat 18ezer forintért havonta ami kb a havi minimálbér 25%-a.
De megint visszatérnék a józan paraszti észre. Hogy jár jobban az EŰ? A beteg kórházban marad, foglal egy ágyat naponta jelentős összeg az ellátása gondozása, vagy hazaadja és ad egy ágyat ingyen csak gondozza a család.

desw 2017.01.07. 14:01:29

@kardio1:

" az ilyen hozzaszolasaidnal az az érzésem, hogy te vagy a loteri kutya, akit ez vagy az nem érdekel :). Az a bizonyos betegagy itt is fizetős, pedig van tb. Nem jár minden ingyen, ha fizetsz tb-t, az talán a kádári Magyarországon volt így, az onnan örökölt mentalitást meg mindenki karhoztatja ezen a blogon, te is azt tetted a posztodban."

Hiába jönne Orbán helyett a legjobb és legbecsületesebb politikus, ha a nép többsége még mindig a kádári posványban akar dagonyázni. (nekem JÁR)

"Anglia és Magyarország összevetése során ne csak azt nézd, hol tartanak most, hanem azt is, honnan jöttek, milyen a múltjuk. "

Nem kell nagy őstehetségnek lenni egy "Mi jobb nyugaton?" poszt megírásához. Persze ha népszerű is akar lenni a szerző, akkor a "Miért is jobb nyugaton?" kérdést már célszerű elkerülni, mert a megválaszolása fájdalmat okozhat sokakban. Az (ön)kritikát a többség nem szereti.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.07. 14:01:42

@diggerdriver: aazert az szanalmas, aki a sajat poenjan rohog 1 metert, igy ertek mindent
nincs azzal baj ha valaki vendemunkas, nem kell kompenzalni
meg kokorszakozni
te nem angol vagy, nem tudsz angolul, te penzert idegenben adod el magad, ami nem baj amugy
nincs ezzel gond
a gondom az volt, hogy vendegmunkaskent kritizalod a szulohazadat, pedig neked pont Anglia a kokorszak

Shanarey 2017.01.07. 14:05:47

@hagyma:

Élhető ország? Na ezt te honnan tudod? Mikor is volt az amikor Magyarországon dolgoztál?

Csak mert az akkori tapasztalataid, finoman fogalmazva elavultak.
Ha az ember turista, akkor élhető ország, ha expat akkor is. De annak, aki dolgozik, akinek minimálbér környékén van csak bevétele, ez már nem annyira egyértelmű.

Shanarey 2017.01.07. 14:16:59

@diggerdriver:

Na akkor erre egy ellen példa a múltból.

2014 karácsonyát Magyarországon töltöttem, mert drága jó anyám így akarta. S mivel nem látta a "pici" fiát több mint egy éve, úgy döntöttem hazamegyek az ünnepekre. Rémlik is valami pohártartóval felszerelt fickó, aki akkoriban le rasztázta a minimál hajamat.
:-)

Nos akkor a lila fapadosék jegy ára, egy személyre, a következő volt. Luton -Budapest 200 Font Budapest Luton 200 Font. csak kézi poggyásszal.
A British bagázsnál ugyanez: London-Budapest 192 Font Budapest-London 168 Font két kézipoggyásszal és egy 23 Kg-os bőrőndel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.07. 14:26:46

@Shanarey: Haggyad. Ír szindrómában szenved. Ha minden külföldön élő ír hazamenne elsüllyedne a sziget. Ahogy kiteszik a lábukat onnan a világ legnagyobb hazafiai lesznek. Hazamenni? Jaaa azt nem.
Tudod, az idő megszépíti az emlékeket. Minél régebben jött el valaki annál nagyobb turbómagyar lesz. Hazamenni? Jaaa azt nem.

tanato 2017.01.07. 14:28:13

@puhacica: Pedig alapjában a cikk érdekes,ha nem szélsőjobbos újságíró prezentálta volna,aKI aktuálpolitikát szőtt bele,teljesen emészthető lenne.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.07. 14:30:01

@Shanarey: en tovabbra is fenntartom, hogy a magyarok sokkal jobban elnek otthon, mint gondoljak
elhetnenek jobban is, de ugy remlik a foldkeregseg 90 %-nal jobban elnek a statisztikak szerint, tehat kokorszakot vagy del-amerikat emlegetni, nekem durva
en cask emiatt szoltam
semmi gondom a posztoloval
azert en kovetem az otthoni esemenyeket is 2 honap es megyunk haza, ez nem turistaskodas csupan, az ember azert lat

az is teny nem megyunk az orszag legszegenyebb reszeire
azert latom a kocsikat, a hazakat az ettermeket a bulikat a cigarette es alkoholfogyasztast
na so
ez a vilag
amerikaban is rengeteg a hajlektalan es szegeny

kardio1 2017.01.07. 14:37:39

@diggerdriver: ingyen sehol se jàr ez, màr bocsànat, itt se. Sokkal többet fizetünk tb-jàrulékot, a kiegészitô biztositàs pedig igen dràga. Es én itt egy joléti àllamban élek, melyhez a forràsokat koràbban alapoztàk meg, és amely rendszer itt is recseg-ropog. Igencsak veszteséges a tb, és elôbb vagy utobb a szolgàltatàsokat a forràsokhoz igazitjàk. Sajnos nem arrafelé halad a vilàg, hogy az eü. és szociàlis ellàtàs veszteséges lehetne. Màsfelôl pedig a csalàd se tudja gondozni a hazaadottakat. Nehéz ügy ez.

kardio1 2017.01.07. 14:39:51

@tanato: amùgy is teljesen élvezhetô, és érdekes volt.

tanato 2017.01.07. 14:49:32

@kardio1: persze a lényeg azért kijött.

gabors 2017.01.07. 14:52:34

@hagyma: erre irtam hogy minden allam mas direkt megneztem a NY-i szabalyok szerint ha atkoltozol masik allamba akkor LE KELL adni a rendszamot kulonben felfuggesztik a NY-i jogositvanyt amit esetleg mas allam is lat ugyanugy mint ha elveszik DUI-ert ...

egyedul ha cserel az allam uj fajtara akkor tarthatod meg a regit mikor megkapod az ujat (mos eppen optcio NY-ban a kekrol aranysargara valtani de nem kotelezo)

azonkivul NY allamban ket evenkent kell ujitani ($125 most) es ha leadod a rendszamot akkor kuldenek annyi penzt vissza amennyi honapot nem hasznaltad VAGY ujra-regisztrahatod egy masik kocsira 30 napon belul.

Elhiszem hogy NC-ban maskepp van sot FL-ban csak hatul van szam :-)

amugy nem azert kell leadni mert barmit is akar vele csinalni az allam hanem mert a visszaeleseket tudjak igy csokkenteni ... mint irtam (es gondolom hasonloan tapasztaltad) nem nagyon van olyan hogy a rendor csak ugy megallit ha egyebkent minden rendben van .. velem meg nem fordult elo.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.07. 14:54:28

@kardio1: Mégegyszer mondom NEM VOLT ÁGY. Ok legyen egy elviselhető önrész de itt ez nem volt kérdés mert NEM VOLT ÁGY.
Bérelni lehetett volna egy vagyonért de akkor már inkább megvették öthavi bérleti díjért.

Shanarey 2017.01.07. 15:05:29

@hagyma:

A baj az hogy a lényeget nem érted. Magyarország Európában van, és ehhez mérten áll nagyon szarul. Egy olyan országról van szó, ahol stadionokat építenek, de a magyar foci az finoman fogalmazva haldoklik. Azt mondják senkit nem hagyunk az út szélén, de minden évben rengetegen megfagynak mert nincs pénzük tüzelőre. A statisztikák alapján jól néz ki Magyarország, ám a statisztika és a valóság közt óriási a szakadék.

Netán almát az almával hasonlítsd össze.

puhacica 2017.01.07. 15:20:46

@tanato: @kardio1: nalam az ilyen "azorbanmonnyonle" meg "gyurcsanytakaroggy" szintu dumak nem mennek at a mercen, en ezeket irasnak se nagyon neveznem, nemhogy elvezetes irasnak. hiaba erdekes a tema, szamomra elveszett cikk az ilyen.

puhacica 2017.01.07. 15:24:14

@hagyma: hol irta csak egyszer is, hogy o angol?
es ha mar, te mikor felejtettel el magyarnak lenni? mert lehet, hogy o nem tud angolul beszelni, te viszont nem tudsz magyarul irni. (less :D)

Golf2 2017.01.07. 15:51:34

Hú micsoda pörgés van itt,Pesten meg -16 most,és 20 lesz reggel.

2017.01.07. 16:19:24

@bpetya75: Persze, hogy lehetséges. Viszont akik itt hozzászólnak, azoknak ezt nem volt idejük kivárni, v. pedig pontosan tisztában vannak vele, hogy nem is érdemes várni, mert nem fog bekövetkezni. Nem tudom, hogy mi kellene ahhoz, hogy felébredjenek az emberek.

2017.01.07. 16:23:03

@desw: Ezt a "beleültél a készbe" úgy mondod, mintha Mo. valami harmadik világbeli ország lenne, és most kezdenénk el építeni a közműveket, meg kiépíteni a telefonpóznákat... :D

Nem az infrastruktúra hiányával van gond általánosságban, hanem az elbaszott állami korrupcióval, meg sosincs pénz arra, amire kellene. Aztán az adófizető polgárok ilyenkor két lehetőség közül válaszanak: adót csalnak, mindent okosba v. lelépnek külföldre.

2017.01.07. 16:29:28

@kardio1: A magyarországi egészségügyben az orvosbárók jelenléte mutatja talán leginkább, hogy mennyire is rohadt és korrupt az egész mindenség, amit itthon "rendszernek" nevezünk.

2017.01.07. 16:35:39

@bpetya75: A Dél-Korea sztorihoz. Amit ott csináltak, az köszönő viszonyban sincsen azzal, amit Orbán csinál a haverokkal. Ott volt és van is gazdasági teljesítmény amögött, hogy az otthoni tőkének kedveztek. Az Orbán haverjai, ha kimennének versenyezni a piacra, meghalnának. Legalábbis a többség. Azt mondanom sem kell, hogy a pénzünkből ellopott száz és ezer milliárdok mennek offshore számlára. Azt se látjuk már viszont. De ha a népnek arra van szüksége, hogy mindig bűnözők irányítsák az országot, és mindent szétlopjanak, amit érnek, akkor hajrá. :)

lolligagger 2017.01.07. 17:53:40

@Shanarey: Mo. Kelet-Europaban van, nem Nyugat Europaban. Inkabb te hasonlitod az almat kortevel. A kelet-europai terseg allamaival kell osszehasonlitani Mo-t, es akkor mindjart mas a kep.

lolligagger 2017.01.07. 17:54:02

Elnezest, de fapados arat fizetni repjegyert es nem fapados szolgaltatast elvarni ugyanezert pontosan az a kadarista csokeveny amit itt egyesek felhoztak. Szerintem pont ez a kokorszaki szaki gondolkodas. Nem Mo. a hibas azert hogy a posztolonak nincs penze teljes aru repjegyre. Alapszabaly hogy Wizzair-t, Ryanair-t, Norwegian-t es Condor-t kerulni kell - de ha az olcso arakra hajtasz akkor el kell fogadni az alacsony szinvonalat.

Javaslom a posztolonak hogy eljen Olaszorszagban egy darabig, ahol minden tul van arazva es ugy altalaban a munkamoral a beka segge alatt van, vagyis a hivatalokkal meg annyira se boldogulna. Kellene egy kis reality check. Mondjuk az is nyilvanvalo hogy ez a poszt click bait-nek szuletett, mar a cime elarulja ezt.

lolligagger 2017.01.07. 17:54:16

@kardio1: Az NHS az osszeomlas szelen all, ez mar regota nem titok. Persze aki nem tud angolul, nem olvas ujsagokat, meg eppen nem beteg, annak errol halvany goze nincs. Azert rohej hogy pont ilyenek eroskodnek es osztjak itt az eszt. :)

puhacica 2017.01.07. 18:15:21

@lolligagger: es aki nem ujsagbol takekozodik, hanem szemelyes tapasztalata van? osszeomlas szelen az nhs? igen. a magyar rendszer? az is. csak amig itt emberseget es normalis hozzaallast tapasztalok, addig ott bunko, lenezo, nemtorodom szakemberekkel van tele korhaz/rendelo... tisztelet a nagyon keves kivetelnek. azert rohej, hogy gozod sincs, ki mit latott, tapasztalt, olvasott az angol egeszseguggyel kapcsolatban, de eroskodsz es osztod itt az eszt.

puhacica 2017.01.07. 18:21:49

@lolligagger: nem erted. nem a fapados szolgaltatasra panaszkodik. a "karamra" panaszkodik. budapestet is beleszamitva 8 europai repteren jartunk az elmult par evben, egyszer vettuk igenybe a british airways szolgaltatasat, minden mas esetben fapadossal utaztunk. sehol nem volt "karam".

nyuszigonosz 2017.01.07. 18:30:29

@lolligagger: Magyarország Európában van. Annak keleti részében. Viszont a rendszerváltás az már jó régen volt, és pont Magyaroszágon már elötte sem voltak a dolgok annyira szabályozva-büntetve, gúzsba kötve, mint a vele szomszédos, szintén Európa keleti részén található országokban. Egyszóval jobb helyen volt a startnál.
Csak miközben a többi ország tett valamit saját magáert is, Magyarország helyben tapicskolt, söt hátrafelé ment.
Majd mindenki kielözte. Még a lenézett Csehszlovákia is, pedig ott még egy ország-szétvállással is szembe kellett a népeknek nézniük, és az jó sokba került .
Magyarország tán már csak Bulgáriát elözi, Románia is már odaért, ahol a mai Magyarország tappog. Igaz, Lengyelország kezd szintén lemaradozni, de még nem ert le magyaroszági szintre.
Szóval kivel is kellene az almát hasonlítani? Ki az alma, és ki nem az? Mindig a legrosszabbal lehet csak hasonlítani, hogy úgy ahogy szépen nézzen ki a végeredmény?
Nem. Európai ország, 2004-töl az EU tagállama, Az összes tagállam alma, Magyarország is az.

Shaktee 2017.01.07. 19:05:18

@lolligagger: kinek trollnokoskodsz lola, fityesz, jobbik?

Csókacsalád.

Dikusz 2017.01.07. 19:14:12

@puhacica: szeretnék elmondani neked néhány dolgot az egészségüggyel kapcsolatban, csak az itthonit ismerem, jobban, mint ahogy szeretném. Szívesen meghallgatom a te tapasztalatodat is, itthoniról/kintiről egyaránt. Lehet róla szó?

lolligagger 2017.01.07. 19:59:40

@puhacica: Bocs, te abszolut tajekozatlan vagy. Probalj tajekozodni es megerteni hogy a szemelyes tapasztalataidbol nem lehet altalanositani. Olvass felmereseket, elemzeseket, cikkeket, angolul, aztan gyere vissza. Ahogy vehemensen vedelmedbe veszed az NHS-t, amit a UK orvosok szapulnak leginkabb, tok rohej.

Te sem vagy kepes megerteni hogy Bp nem Nyugat Europaban van. Szevasz.

@rebel rebel: Es te kinek trollkodsz? Fidesz? Mi kozom nekem a fideszhez, joember? Ez milyen betegseg, hogy az ellenvelemenyben rogton fideszt kell latni? Te nem fogtad meg fel azt hogy en is kulfoldon elek? :) Csokacsalad.

@nyuszigonosz: A fejlodes lassu. Ha azt gondolod hogy 25 ev eleg a teljes felzarkozashoz, nagyon naiv lehetsz. Nem allitom hogy nem jogos a kritika, de a hiszterikus kirohanasok amik itt mennek a nevetseges kategoriaba tartoznak. Tovabbi jo irrealis almodozast.

lolligagger 2017.01.07. 19:59:53

@puhacica: ES???? Firenzebol meg a draga jaratok se indulnak csak par ora kesessel, ami azt jelenti hogy lekesed a tengerentuli csatlakozast. A Condor rutin szeruen nem teszi fel a borondodet a gepre. A Norwegian egyszeruen eltorol jaratokat es otthagy a xarban. Ehhez kepest karamban allni - egy variacio ugyanarra a temara, sot, inkabb a karam csak erjek oda ahova megyek a cuccommal egyutt. Mintha burokban elnel, es nem ismerned a vilagot.

puhacica 2017.01.07. 20:47:54

@lolligagger: ha esetleg idezned, hol irtam, hogy az nhs mint rendszer hibatlan... en arrol beszeltem, hogy a hibak ellenere is kivetel nelkul mindig normalis, szinvonalas, emberi szolgaltatast kaptam. budapest nem nyugat-europaban van? nem mondod... :D

nehany pelda: 1. tesomat masfel honap nezegetes utan kuldtek ugy tovabb a heim palba, hogy anyunak kellett rakerdeznie, ha azt se tudtak megallapitani ennyi ido alatt, hogy mi a baja, miert nem kuldik masik korhazba? valasz: hm, ez eddig eszukbe se jutott. 2. anyunak olyan fajdalmai voltak, hogy nem tudta centire pontosan behatarolni, hogy hol faj a csukloja, igy az orvos szimplan letappenzcsalozta es elzavarta. 3. a nogyogyasz siman kioktatott, hogy eloszor szulnom kene es csak utana karriert csinalni, mert dolgozni 50 evesen is tudok, szulni viszont nem biztos. es akkor most mondd azt, hogy az emberseg azon mulik, hogy foldrajzilag hol van egy orszag.

@Dikusz: nem kell engedelyt kerned. nehany peldat olvashattal fentebb. az egyetlen kifejezetten pozitiv tapasztalatom a Maria utcai szemklinikan volt, barmikor is jartam ott, olyan turelemmel, kedvesseggel es szakertelemmel bantak a nepekkel, amit sehol mashol nem tapasztaltam. es kb egyaltalan nem erdekelt, hogy sokszor hosszu orakat kellett varnom, mert emberszamba vettek.

puhacica 2017.01.07. 20:51:30

@lolligagger: keses, csomagelhagyas, jarattorles... nem fapados jellemzok, barmelyik legitarsasagnal elofordulhatnak. nem baj, szerencsere en burokban elek, nem olvasok, nem tajekozodok, nem ismerem a vilagot. jo, hogy itt vagy nekunk te, vezerlo fenyes csillag. :D

lolligagger 2017.01.07. 21:17:50

@puhacica: A szubjektiv erzeseidet nem vitatom es azt sem hogy udvariasan vegzik a munkajukat. :) Objektive ez a helyzet:

www.theguardian.com/society/2017/jan/07/nhs-boss-rejects-claim-of-humanitarian-crisis-in-hospitals

En sem allitottam hogy a magyar eu. Hibatlan, en az NHS-rol irtam es ez fuggetlen attol, hogy Mo-n mi a helyzet. Szoval ezeket kulon-kulon kell kritizalni es nem hasonlitani.

lolligagger 2017.01.07. 21:18:54

@puhacica: A szemelyeskedesen kivul probaltal valamit mondani?

Shaktee 2017.01.07. 21:26:07

@lolligagger: szal...honnan írsz? Alcsút-felső vagy Felcsút-alsó netán? ;)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.01.07. 21:55:33

@bpetya75: Jaaaaaaaa, hogy a Lantos Gábor.Azt nem is néztem hirtelen, kösz.

puhacica 2017.01.07. 22:04:44

@lolligagger: szoval irtal valamit, amirol azt gondoltad, hogy en allitottam, majd frankon elvitatkoztal magaddal es vegul en vagyok a rohejes. :D
a repulos temat is hagyjuk, egyaltalan nem arrol beszelsz, ami az eredeti problemaja volt a poszternek.
ugyhogy most mar en is azt mondom, hogy szevasz.

SzZoole 2017.01.07. 22:22:50

@puhacica: cica cica,nem tudok kinoni a videki lany szerepet,meg mindig eteted a barmokat:)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.01.07. 22:26:55

@diggerdriver: Vigyáz, mert szokott itt lenni egy Lőtéri Kutya nevű nick, őt pl. lehet, hogy érdekli...
Nem szabad elhamarkodottan kijelenteni dolgokat...
:-))))))))))))))))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.07. 23:28:09

@gabors: itt is cask hatul van, de megertem hogy NY-ban szukseges elore is, itt felesleges
sok visszaelest nem tudsz vele elkovetni
nekem van va;ahol 1 kansasi 2 floridai es 2 kentuckys
meg van a kocsikon 3 carolinai:)
nem ketelkedtem, hogy NY allamban mas a torveny, itt evente kell uj matrica es a 3 kocsi kijot tavaly 125 dollarbol
es itt dragabb mint kentuckyban volt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.07. 23:28:19

@Shanarey: engedd meg nekem, hogy maskeppen lassama vilagot mint te, sot meg az is elofordulhat en ertem a lenyeget es te nem, a mihez kepest persze mindig benne van, igen egy svajci bankar jobban el mint egy szabolcsi kozmunkas....
tisztaban vagyok vele, hogy nem boldogsag es nevetes minden otthon, de sirni sem kell allandoan

Dikusz 2017.01.07. 23:32:20

@puhacica: azért kérdeztem meg, mert nem szeretnék senkivel vitába keveredni. Egy cseppet sem vonom kétségbe amit mondtál, nyilván úgy történt, édesanyáddal, és a testvéreddel, ahogy leírtad.
De úgy gondolom, nem lehet általánosítani se itthon, se külföldön. Minden országban van jó-, és rossz példa is. Nekem csak itthon van tapasztalatom, arról tudok úgy véleményt mondani (túl hosszú lenne példákat írni, a HA nem is az a blog), hogy nem a szomszéd néni mesélte, aki valahonnan hallotta. Azokban a kórházakban, ahol az utóbbi években jártam/járok, nem volt sok rossz tapasztalatom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.07. 23:42:43

@puhacica: nyugodj meg tokeletesen tudok magyarul irni, ha akarok, esd en magyaris vagyok nem cask amerikai, sot hat tulajdonkeppen jobban vagyok Magyar mint amerikai, a gyerekkor, az olvasmanyok / tudod, konyvek/ meghatarozoak az ember elteben
ha en irtam volna azutan hogy otthon voltam majd 20 ev utan, hogy kokorszak van otthon, szetszedtek volna, de nem irtam,mert nem ugy gondolom
mindenki ott el ahol akar vagy/es/ ahol tud, en speciel magyarorszagot sosem cserelnem el londonert, nincs az a penz

gabors 2017.01.07. 23:49:00

@hagyma: "de megertem hogy NY-ban szukseges elore is, itt felesleges" ??? az allamok 2/3-ban van elol is hatul is

de hogy miert "szukseges" NY-ban de nem NC-ban ?

Pedig vissza lehet elni vele ha nem kell leadni a biztositas lejartaval. Es vissza is elnek hiszen vezeti a kocsit ameddig valamiert meg nem allitjak (ami eleg ritka ha nem szabalytalankodik) nincs matrica ranezesre a rendor nem tudja hogy gond van a rendszammal ha nem gyanus nem is hivjak le a szamot ... sajnos nem is ritka

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 00:01:29

@puhacica: te nem erted, Pesten nem fizetik meg, de ez nem a magyarok hibaja hanem a legitarsasage, szolok londonban egy Tesco penztaros is keres haromszor annyit, mint otthon
meg egyszer mondom ez a legitarsasag sra nem magyarorszage
nekem ferihegy nagyon tetszett, remek volt, kenyelmes, gyors tiszta
a fapados ezt nem tudja nyujtani
egy negeydosztalyu kocsmaban mas less a froccs ara, mintha a gundelben innal egy pohar bort

adg 2017.01.08. 03:42:07

@hagyma: "nyugodj meg tokeletesen tudok magyarul irni, ha akarok, esd en magyaris vagyok nem cask amerikai,"

Latjuk. Azert elkuldes elott a helyedben atfutnam a szoveget, hogy a nagyobb hibakat es automatikus javitasokat kiszurd. Less, cask, stb. Vagy megadhatod a telefonodnak a magyar nyelvet is, vagy az automatikus javitast lekapcsolhatod, vagy ilyenek.

Csak jo tanacs, ha mar azt bizonygatod, hogy tokeletesen irsz magyarul.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 07:25:51

a legszarabb munchen volt, mikor jottunk otthonrol haza
a no a csekkolasnal kb olyan volt mint egy SS tiszt

lolligagger 2017.01.08. 07:25:52

@rebel rebel: Ezt mibol kovetkeztetted ki, abbol hogy nem ertek egyet veled? Ez nem kokorszaki mentalitas?

lolligagger 2017.01.08. 07:25:52

@puhacica: nem ertesz semmit, de valami miatt jo sok duh van benned

lolligagger 2017.01.08. 07:25:52

@hagyma: Megorultel? :) Ha nem ertesz egyet veluk, akkor urgeborbe varrt fidesz ugynok vagy, felcsutrol. :))

Mostantol kulon orulni fogok annak, hogy azok akik az olcso jegyeket veszik meg, a tobbiektol elkulonitve, karamban fognak sorbaallni, mig en a teljes aru jegyert magasabb szinvonalu szolgaltatast kapok Bp-en. Szerintem igy igazsagos. ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 07:25:52

@gabors: mert itt ha valamit csinalsz utanad mennek, ha nem csinalsz semmit, akkoris utanadmennek beutik a rendszamot es csekkolnak, ha minden OK nem allitanak meg
gondolom NY-ban a nagyobb forgalom miatt jo ha elolrol is azonosithato
ha nincs matrica azt rogton kiszurjak es kivesznek a forgalombol
ugy lehetne visszaelni vele, hogy meg ervenyes matricaval atteszem egy masik kocsira, de ha csekkolnak ez is rogton kiderul
mondjuk az elso rendszam megakkor segit a rendoroknek, meg akarkinek ha tolatva parkolsz es akarjak csekkolni a kocsit, hogy mit tudom en, jogod van-e odaparkolni stb
nekem OK, hogy cask hatulvan
en torvenytisztelo allampolgar vagyok es voltam otthon is, nincs felnivalom a rendoroktol

puhacica 2017.01.08. 09:19:11

@hagyma: na meg ennyit: mi a kulonbseg, hogy londonra vagy amerikara csereled magyarorszagot? de most komolyan? :D

@lolligagger: ja, az emberi ostobasagnal nem sok duhitobb van. :)

@Dikusz: nezd, en mindig azt mondom, hogy szar mindenutt van. csak az a nem mindegy, milyen aranyban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 10:04:30

@puhacica: hosszabban is keifejthetem a de a lenyeg en letelepedni jottem ide, ok vendegmunkasok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 10:04:34

@puhacica: ja es hat north carolinaban elni vagy londonban???????????
hehehe

nyuszigonosz 2017.01.08. 10:20:22

@hagyma: Te, letelepedni mentél oda? 15 évig lapítottál illegálisan az USA-ban, remegtél, mikor hajítanak ki, míg sikerült végre egy házassággal úgy ahogy rendeznek a statuszodat,
Azóta meg nagyképü vagy, beképzelt. Hát nincs mire. Te akarsz észt osztani, mindent jobban tudni. Nincs miböl osztanod.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 10:42:17

@nyuszigonosz: en nem minositelek teged, te igen
15 evig lapitottam?
muhahha
/bar ha igy lenne sem lenne kozod hozza/
1 vagy 2 evig voltam illegalis
a cel szentesiti az eszkozt
egyebkent birom ezeketa hozzaszolasokat, te akarsz itt eszt osztani?, mikozben te osztod nekem:)
ja es igen, en letelepdni jottem ide ez volt a celom, nem kokorszakozom magyarorszagot, mert imadom, de en nem vendegmunkas vagyok
engem ekezhetsz a nejemet ne, a mienk szerelmi hazassag, tobb mint 9 eve tart, ha a pairet ment volna 2 ev utan elvalhattam volna
ennyi

somlobodog 2017.01.08. 11:59:18

@hagyma: 20 éve az usaban mínusz 9 év házasság az 11 év illegálisan. Nem?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 12:34:41

@somlobodog: kicsit kevesebb mint 20
es hat kulonbseget kell tenni az illeagalis itt tartozkodas es az illegalis minka miatt
en sokevig hosszabbitottam a feherkartyamat es a jogositvanyomat, tehat legalisan tartozkodtam itt, dolgozni nem dolgozhattam volna, de az is bonyolult tortenet
amerika mas

puhacica 2017.01.08. 12:35:36

@hagyma: meg ha igy is van, te emberebb vagy a letelepedestol? vagy valakibb vagy eszak-karolinatol? elarulom, ugyanolyan senki vagy, mint barmelyikunk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 15:07:35

@puhacica: nemm nagyon ertessz
en kulonbseget teszek azok kozott akik vendegmunkasok, vagy akik cellal mennek ki valahova, pl letelepedni
en nem tudom ki az emberebb, ezek tenyek
nincs azzal baj ha valaki kimegy londonba penzt keresni, cask ne rohangaljon haza es kokaorszakizza le a szulohazajaty
ki az a hulye aki visszamegy a kokorszakba
lehet te senki vagy en egy boldog hazassagban elo ferfi vagyok nagy csaladdal
most holapatot kell vennem mert leesett vagy 30 cm ho, tegnap remek fasirtot sutottunk a nejemmel
ma vezettem neki, mert az idojarasi viszonyok miatt feltettem
delutan less ket football meccs
es alig varjuk hogy visszamenjuk 1 honapra a kokorszakba

Shaktee 2017.01.08. 15:18:05

@hagyma: Irígy vagy, mert ők hazarohangálhatnak, ez ilyen egyszerű.

Neked meg ott a méri meg a trump - így jártál.

gabors 2017.01.08. 15:23:24

@hagyma: "gondolom NY-ban a nagyobb forgalom" de konyorgom amit irsz teljesen logikatlan talan New York varosra igaz de Upstate az kb olyan "rural" videki min NC nagy resze !! es Charlostone legalabb olyan nagy lehet forgalom mint NYC-ben, vagy Maimi-ban ... ennek semmi nincs ehhez .. de teorianak nem rossz :-)

gabors 2017.01.08. 15:47:57

@somlobodog: dehogynem !! sokan olvastuk a blogjat ami akkor nagyon tetszett a stilus valoban teljesen mas volt ... abbol az is latszik hogy akkoriban irni is tudott :-)

De az utolso blog bejegyzes 2011 oktobereben volt, 2013 marciusaban megadtak neki az allampolgarsagot.es . volt egy ket komment azutan

blogja szerint 2007 septembereben hazasodtak vagyis igazad lehet azzal a 11 evvel :-)

Idezetek amik ehhez eppen illenek

"Sok kitörési pontot nem láttam ekkoriban, abban biztos voltam, nem akarok haza menni, de illegálisan, nem túl sok munkával, igy nem túl sok pénzzel a kilátások nem voltak biztatóak."

" Ráadásul már nyilvántartásba volt véve a rendszámom, mint gépjármű, amit érvényes jogositvány nélkül vezetnek. Ez amerikában nem életbiztositás."

ezeket nem en irtam hanem hagyma 2011 oktoberben.

puhacica 2017.01.08. 16:44:18

@hagyma: gratulalok, te apam azert mar nem szarral gurigazol! :D ezert erdemes volt amerikaba menni. fasirtert meg holapatert. LOL

nyuszigonosz 2017.01.08. 17:21:59

@gabors: Mondom én, hogy illegális volt és lapult. Csak arra a mostani felfújt, öntelt énje, nem akar emlékezni. Csakhát aki teleíra saját magával a netet....

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.01.08. 18:11:28

@diggerdriver: ahem.... a sziget akkor süllyedne csak el, ha magát minden írnek _tartó_, távoli és kevésbé távoli ír ősökkel rendelkező jönne "haza". De csak turistaként jönnek, nincsen baj, welcome, welcome, szépen fellendítik a turizmust s elférnek a szigeten.

Még mindig nem érték el az 1800-as évek közepén jelzett 8 milliós lakosságszámot.

SzZoole 2017.01.08. 18:17:19

@gabors: @puhacica: @nyuszigonosz: most miert bantjatok csipkejózsikát,még feltalál ebredni az álomvilágbol........

gabors2 2017.01.08. 19:44:04

@Zoole[uk]: en nem bantom, csak nyilvanvalo hazugsagokra hivom fel a figyelmet amiket a sajat blogja alapjan meg lehet cafolni... persze lehet a blog volt fikcio es mindig azt kell ellhinni amit MOST mond

de sajonos ilyen szelek fujdogalnak errefele mostanaban...

ami az "illegalis" jelzot illeti ezt meg a Floridai idokrol irta tehat mar akkor sem volt minden rendben amit ma irt hogy a feher papirjat ujutotta tobbszor itt feltetelezem az I-94-ra gondolhatunk de azt csak 1x lehetett ujitani max 6 honapra (ha volt kivetel azt en nem talaltam meg ja es nem is volt mar akkor sem olcso) ezt tudom mert azt en is megtettem (csak nem dolgoztam mert szerencsem volt es volt aki segtett) tehat kb 1 evig valoban nem illeglis a tartozkodas ... de utana valami mast kellett tenni

akkoriban valoban meg New York allamban is lehetett jogsit szerezni legalissan vizummal ma mar nem (csak specialis vizumokkal es eleg maceras)

gabors 2017.01.08. 19:54:36

@Zoole[uk]: dehogy bantom ... csak nyilvanvalo elteresekre hivtam fel a figyelmet :-)

Amugy olyan szerencseje van hogy a teljes napfogyatozast lathat (ha jol ertettem Greenvillbe koltozott) augusztus 21-en !!! Asheville is nagyon kozel van

SzZoole 2017.01.08. 20:08:24

@gabors2: @gabors:
Most Te hany nickrol dolgozol?

Gunybol irtam amit irtam,mi mar eleg regrol ismejuk a hös szerelmes patriota hithu igazamerikai hadzsmat.
Jopar evvel ezelott a legnagyobb hazakopkodo volt,mondjuk erre mar nem fog emlekezni,de azert vagyunk itt egy joparan akik emlekeznek ra

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.08. 20:17:46

@kisrumpf: Tudod hányni kell az ilyen "elmegyekmertszarminden" típusú de KINTRŐL "húdenagyonszeretemmagyarországot" gyökerektől.
Én is magyar vagyok, magyarként szeretem Magyarországot de nem feltétlenül, és főleg nem kritikátlanul.
Ha nem írom le a hibákat az azt jelenti minden úgy jó ahogy van.
Én leírom. Akinek nem tetszik az a Nagykörúton délidőben kinyalhatja...

Dikusz 2017.01.08. 22:11:04

@diggerdriver: az utolsó mondatodhoz hozzátenném még, ahogy én ismerem ezt (bár Andrássy úttal tudtam)a szólást:
.......térdenállva, egy cserép muskátlival a kezében...:)

Dikusz 2017.01.08. 22:14:22

@Zoole[uk]: ezt már én is szerettem volna megkérdezni @gabors2: -tól. Azt hittem először, hogy a fogyiblogból tiltották ki valamiért.
@gabors: ugye nem tiltottak ki onnan?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.08. 22:25:16

@Zoole[uk]: Bazmeg itt csak mi vagyunk két blogon?
Mindenki több pályán játszik?

SzZoole 2017.01.08. 22:29:02

@diggerdriver: ki tudja,mondjuk nekem pont eleg ez a ketto:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 22:32:54

@rebel rebel: irigy?
utalok repulni
ha a nejem nem akarna menni, nem is mennek iden sem haza
a multamon kivul nem kot semi haza
de kokorszakozni sosem fogom
magyarorszag egy aranylag fejlett, kulturaban, szinhaz, irodalom nagyon fejlett orszag

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 22:32:54

@puhacica: nem, nekem az itteni eletformaert volt erdemes kijonni, de meginkabb,, hogy megtalaltam eletem parjat
/en nem tehetek rola ha nem erted mit miert irok, ez nem mindig a szerzo hibaja:), elmagyarazni nem fogom:)/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 22:32:54

@nyuszigonosz: en sosem lapultam, ezt felejtsd el en ugyanugy eltem az eletemet mint egy amerikai
mi az hogy lapult?
en dolgoztam, eltem volt par nehezebb szakasz, dehat kinek nincs, most van egy fanrasztikus felesegem, egy klassz kis hazam, nekem jo melom
es ezt en ertem el
100 dollarral jottem ki teljes angoltudas nelkul
lehet utanam csinalni

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 22:32:54

@gabors2: pl atmentel a bahamakra es ujra beleptel?
sokat foglalkozol velem
de szorakoztat
ha kesz less a konyvem es adsz egy cimet cask neked kuldok egy ingyenpeldanyt
az elet nem fekete-feher
te pl rogton kaptal zoldkartyat mert menekult statuszt kaptal
en meg mar allampolgar vagyok/Magyar-amerikai/ es tegnap esett 6 inch ho, a fasiirtom tokeletes let, most focit nezek, a nejem diszitgeti az uj hazunkat:)
szoval erted, ne aggodj, tokeletesen erzem magam

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 22:32:54

@diggerdriver: szerintem eletedben nem voltal a nagykoruton de ez a 12 nap kokorszak magyarorszagon, ez vicc egy vendegmunkastol, aki hazajar es annelkul hogy fizetne adot a hivatalok meg foglalkoznak is vele
vicc
vedd fel az angol/brit/ allampolgarsagot es intezd ott a dolgaidat
a Magyar adofizetok penzen eloskodsz, amikor hazamegy orvoshoz, hivatalba
ez van
nincs ezzel baj mert Magyar vagy, a baj azzal van hogy lekokorszakozod a szulohazadat, mert mar van egy sufnid londonban

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 22:32:54

@Dikusz: engem sehonnan nem tiltottak ki, vagyis de a totalcar belsoseg rovatabol, mert megsertettem Csikos erzekeny lelket
erthetetlen, hogy az embernek nem lehet velemenye:) soha senkit nem anyaztam, nem karomkodtam
soha nem irtam le, hogy kinyalhatjak a seggem, aki maskeppen gondolkodik
ez muveltseg kerdese

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.08. 22:32:54

@gabors: nemm jol ertetted, semi kozom greenvillehez
Weaverville kronyeken vattem hazat egy csodas kornyezetben
itt nyulak rohangalnak a kertben, mokusok, sok sok madar jar az etetomre, volt mar medve is
en ezt az eletet szeretem
de en nem nezem le azt sem aki NY-ban vagy teszem azt san franciscoba lakik
mindenki talalja meg a lelki bekejet es boldogsagat
akar meg londonban is
vegulis, biztos lehet ott is elni egy duplaszobaban... foleg ha az ember meg fiatal

Dikusz 2017.01.08. 22:44:13

@Zoole[uk]: Tékozló Homár fogyasztóvédelmi(?)blog.

SzZoole 2017.01.08. 22:46:16

@Dikusz: en nem olvasok olyan fogyatekos blogokat,kerdezd Pinkit

SzZoole 2017.01.08. 22:47:48

@hagyma: a kemecsei Hagymasi csalad nem rokonod veletlenul?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.08. 22:50:27

Ez fasza. Kitiltják a barmot valahonnan és fel van háborodva hogy nem mondhatja el a véleményét, ugyanakkor ha én mondom el a véleményem az neki elfogadhatatlan.
Gratulálok.

SzZoole 2017.01.08. 22:54:26

@diggerdriver: na de ha valakit kitiltanak a tekozlo homarrol ahoz mar nagyon "egyszerunek" kell lenni valakinek......nem?

SzZoole 2017.01.08. 23:35:06

@diggerdriver: csokkentertelmuek es retardaltak gyulekezeti blogja,keres ra,nem fogsz csalodni

2017.01.08. 23:36:11

@hagyma:

Nem akarok belefolyni ebbe a vitába, viszont hagyma, rajtad már gondolkodtam.

Olvastam a blogodat én is korábban, és egyáltalán nem akarlak távolról megszakérteni (bár az is lehet, hogy ennyi hozzászólással a hátad mögött már lehetne), de remélem, megbántódni semmiképp sem fogsz rajta.

Szóval van az "álmaimban amerika visszainteget" című szám, ugye, és ha jól tudom, a 70-es/80-as években volt ez a rettenetes amerika-mánia magyarországon, hogy amerika az csakis kizárólag csodálatos lehet.

A blogod alapján is, meg sok hozzászólás alapján is úgy tűnik, hogy te teljesen rágyógyulhattál erre annak idején, és azóta is így maradtál.

Váltottunk már szót itt a HÁ-n korábban thaifölddel, japánnal kapcsolatban, és meghökkentő, hogy látszólag mennyire semmi nem érdekel a világból, csak amerika. És amikor szóba kerül, hogy itt egyesek nem akarnának pont amerikába emigrálni (ahogy egyébként én magam sem), láthatólag nem nagyon érted.

Egyfelől én fiatalabb vagyok, mint te, az amerika-vágy nekem már kimaradt (bár volt egy csajom a kilencvenes évek végén, aki ugyanígy rá volt kattanva a témára, kíváncsi vagyok, hogy most hol él), így ez a hozzállás rém furcsának, és elsősorban bámulatosan atavisztikusnak tűnik (gondolom, nem vagyok vele egyedül).

Ugyanakkor viszont hiába kicsit talán szemellenzős csak és kizárólag észak-carolinán keresztül nézni a világra, ha te ennyire megtaláltad a helyed, amiért nyilván sokat küzdöttél, és az már tényleg nyugat meg első világ meg coca cola, akkor az tök szuper, gratulálok (-unk) hozzá. Tényleg.

De hogy állati furcsákat bírsz írni szerintem is, az hótziher.

Csak gondoltam, elmondom.

Herr Géza 2017.01.09. 01:01:49

@gabors2: Idézet Hagyma blogjáról 2011.-ből: "Megyünk dolgozni. Nem fognak ránk csúnyán nézni? Nem vagyunk amerikaiak. Illegálisak vagyunk."
Szintén ugyanott: " Odaadtam neki az interneten vásárolt New Yorki nemzetközi jogositványt, amin jót röhögött."
Mindez több, mint 10 évvel a kiérkezése után. Arról nem is beszélve, hogy akkor is itt-ott-amott lakott többedmagával, jellemzően valaki másnak a kéglijében. :))))

Herr Géza 2017.01.09. 01:02:42

@Herr Géza: Ja igen, Amerika más.... :D

gabors 2017.01.09. 01:19:55

@Zoole[uk]: @Dikusz: de ez volt ott van egy admin aki neha atfordul hulyeb es kitilt egy csomo embert. Es van mikor elnezem ... :-) mert a sutik miatt a bongeszo megjegyzi hogy milyen nicken kommenteltem a blog.hu (a blogmotor ugyanaz) Ha van tobb mint egy nick a blog.hu akkor a nicket lehet valasztani es van mikor nem figyelek oda ... nem szandekos. Direkt adtam egy "2" hozza hogy egyertelmu legyen (amugy ez feature a blogmotorban nem en kavaraok barkinek lehet tobb mint egy nickje nezd meg a Profilban) .....

gabors 2017.01.09. 01:31:25

@hagyma: "atmentel a bahamakra es ujra beleptel?" az nem mukodott (csak szolok) reszletekbe nam akarok menni de a munkahelyemen keresztul visa-ra voltam jogosult amig nem lett zoldkartyam ... a lenyeg hogy legalis statuszo volt mindig.

"ha kesz less a konyvem es adsz egy cimet cask neked kuldok egy ingyenpeldanyt az elet nem fekete-feher"

amazonon szivesen megveszem ha ki adod de koszi

"te pl rogton kaptal zoldkartyat mert menekult statuszt kaptal"

Nem voltam menekult, sohasem nem is allitottam ilyet, amikor en erkeztem ez mar nem is volt lehetseges (elotte sem volt egyszeru) Jogilag menekult statuszt az UNHCR-tol kellett kapni es utanna varolista akar tobb evig (manapsag egy afriaki 10 evet is var), es taborokban elnek/eltek. Vannak itt a blogon akik ezt tapasztalatbol is tudjak, en csak hallomasbol az 56-os magyaroktol NY-ban es NJ-ben voltak ilyen ismeroseim.

gabors 2017.01.09. 01:41:15

@hagyma: "nemm jol ertetted, semi kozom greenvillehez
Weaverville kronyeken vattem hazat egy csodas kornyezetben
itt nyulak rohangalnak a kertben, mokusok, sok sok madar jar az etetomre, volt mar medve is"

Jo lehet, en sem a NY Cityben lakok mar tobb mint 10 eve, de annyira azert nem a vadon. Bocs akkor felreertettem nem tudom milyen messze lehet ez akkor Asheville-tol de onnan kb 30-40 merfoldre delnyugatra van a 100%-os napfogyatkozas hatara Greenville, az pont delre van Asheville-tol, mar benne van a savba... Nezegettem ma hogy mi a legkozelebb az I-95on de Charlstone SC-ig kellene lemennunk, de az mar min 2 napos tura lenne, Az mar nem eri meg maradunk a 72%-os name. Akkor lattam hogy ezt a greenvillet... De ha olyen kozel lennek mint te nem hagynam ki az biztos ...

gabors 2017.01.09. 01:45:41

@Zoole[uk]: nem attol fugg, hanem hogy a moderator milyen labbal kelt aznap, nem tudom miert is tiltottak ki mert az osszes kommentem eltunt elotte is azota is irok es nem volt semmi gond itt legalabb HA szol hogy mivel van gondja ... ott sincs tobb vagy kevesebb OFF-olas mint itt ..

gabors 2017.01.09. 01:57:41

@Herr Géza: Koszi olvastam, es nagyon erdekesnek talatam akkor. Eloszor lattam hasonlot magyarul amerikai illegalis eletrol. Semmi okom nem volt es most sincs ketelkednem abban amit leirt abban a blogban teljesen hitelesnek tunt es ma is tunik. Pont azert mert nagyjabol en is az USA-ban eltem (bar kicsit hamarabb kezdtem 1990-ben) Es nagyon tisztaban voltam en is hogy mik az illegalitas lehetosegei es buktatoi. Nekem szerencsem volt maskepp de megoldodott es nem "kellett" illegalitasba kenyszerulnom sem dolgoznom.

Ami zavar hogy MOST (foleg azutan hogy allampolgar is lett 2003-ban) mintha a mult valtozott volna ...

Ha figyelmesebben olvasod akkor lathatod azok meg a Floridai idok szoval joval 2011-elottiek sot 2007 elott is amik cafoljak hogy csak 1-2 evet volt illegalis valaki (rajtam kivul) ezt hozta fel (szerintem jogosan) ez amire olyan negativan reagalt a hagyma. De lehet konyv mindent "tisztaz" :-)

gabors 2017.01.09. 02:05:34

@Dikusz: lattam/latom a golyapingvin az jo volt :-)

ati-t volt hogy naponta 3x is kitoltottak semmiert ..:-)

gabors 2017.01.09. 02:17:16

@Zoole[uk]: engem nem erdekel de Dikusz-t miert sertegeted ????

gabors 2017.01.09. 02:24:01

@Herr Géza: @gabors: "(foleg azutan hogy allampolgar is lett 2003-ban" NA ezert mit fogok kapni .... :-)

bocs a helyes datum 2013-ban tortent akkor lett allampolgar meg kepet is posztolt honositasi papirral a kezeben. A Homar-ra mnden nap beirta hogy hany napja amerikai nem keveseket irritalva:-) archivumban megvan

somlobodog 2017.01.09. 06:23:34

@hagyma: aha. És mi volt a "fehérkartya hosszabbítás" jogcíme? Semmi. Mert ilyen nincs. Van egy tartózkodási idő mint turista vagy üzleti utazó vagy 1000 más ok. Utána el kell menned. Ha nem, akkor illegálisan tartozkodsz ott. Vagy diák voltál?:)))) Persze Amerika más. De nekem mint eleve legálisan bevandoroltnak (letelepedettnek, ahogy akarod) nem kell bemutatni. Ennyire nem más. Te tultartozkodtal ami nem baj. Ha dolgoztál ssn nélkül az is illegális. A jogosítvány hosazabbitastol nem lesz legális senki. De ezt te is tudod sztem pontosan:) szóval az 11 év az az 1@gabors: -2 év.. Ne értsd félre igazad volt hogy így tettél, gratulálok hogy legalizaltad magad de ez a letelepedési szándék kontra egy EU-S legális munkavallalas "vendegmunkassa" silanyitasaval nem túl szép (not nice, hogy az angol billentyűzetes telefonod is értse)

somlobodog 2017.01.09. 06:23:45

@gabors: :)) olvastam anno. Jól szórakoztam rajta. Tényleg. Ez az új stílus borzasztó így gondoltam rakerdezek hogy is van ez:) dehat mint tudjuk: You can take the boy out of the country, but you can't take the country out of the boy...

Dikusz 2017.01.09. 07:04:53

@gabors: aptit én sem értettem miért tiltotta ki sokszor, de a végén ő nem hagyta magát (addig se), és direkt hergelte. Mindig ő volt az, aki próbálta visszafogni a többieket.
Nem volt az rossz blog, évekig olvastam előtte, jól szórakoztam rajta. Kicsit olyan volt számomra, mint Piedone-filmeket nézni. Annak sem volt úgymond "művészi" értéke, de egy rossz nap után felvidította kicsit az embert. Az hogy olyan lett a blog amilyen a TH esetében mind a két oldal hibás. Volt egy találkozó, ahol az utána jövő kiderült, hogy igen rendesen egymásnak ugrottak valamiért. Azonkívül volt, hogy egymásnak is durván beszóltak, egy-két kommentelő túl durva is volt (pl vénszivar). A többszörös nicket (mint a TH-n)akár egy poszton belül sem értem ma sem mire jó.

Először nem értettem a Határátkelőn miért nem jelenik meg rögtön a hozzászólásom. Aztán kiderült, az előzetes moderáció miatt. Nem bántam, kell az mindenhol, anélkül nagyon el tudnak szabadulni az indulatok.

Golf2 2017.01.09. 08:28:23

@hagyma: a Csikós a legjobb Totalcaros.

SzZoole 2017.01.09. 09:36:45

@gabors: azt nem rolad irtam,hanem a csiszta amerikasrol:)

SzZoole 2017.01.09. 09:40:52

@gabors: ismet felreertesz,tavol aljon tolem az a szandek,hogy Magdianyust sertegessem,nem azt irtam,hogy mindenki aki olvasa/kommentel ott az olyan lenne,de teny,hogy osszejon/jott egy jo par idiota a TH-an.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.09. 10:21:27

@Zoole[uk]: 3-4 ember hazavagta es hazavagja

de ez nem az en gondom, az egy nagyon jo blog volt-4-5 eve
neha benezek
borzalom
4 ember minden egyes nap megmagyrazza miert a posztolo a hulye....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.09. 10:21:51

@Zoole[uk]: engem nem tiltottak ki, akarod irjak oda most?@Nagy kámpics: OK ertem a velemenyedet nem is bant, ha nem barmozol, igen mar 55 vagyok nem akarok csavarogni afrikaba meg japanba stb. szoval sem mondtam, hogy amerika es NC a vilag legjobb helye, nem, en megtalaltam a szamomra legjobb helyet@Herr Géza: sosem laktam mas keglijeben, bizony az elejenn voltak lakotarsaim, mert nem tudtam volna egyedul fizetni, ja es meg egyszer az illegalis itt tartozkodas es az illegalis munka kozott van kulonbseg@gabors: mukodott 10 eves vizum volt, atmentel, visszajottel 6 honap ujra indult@somlobodog: majd neked is elkuldom a konyvem, van ami hihetetlen de mukodik:) ha nem mukodott volna mar a masodik evben hazazavarnak:)@Golf2: nagyon jol ir, de rettenetesn tavol all tolem az eletzemlelete, en most is olvasom, mas vilag

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.01.09. 10:21:56

@diggerdriver: engem neveztel baromnak?
gyerekszoba?

Határátkelő 2017.01.09. 10:23:33

@diggerdriver: @hagyma: Szerintem most már ezt nyugodtan el is felejthetnénk, mert egy ideje már nem olyan erős színvonalú ez a beszélgetés.

gabors 2017.01.09. 16:20:54

@hagyma: "mukodott 10 eves vizum volt, atmentel, visszajottel 6 honap ujra indult"

Tudom hogy kesobb volt (szuleim pl 95-ben mar olyannal jottek) de amikor en jottem 90-ben meg nem adtak 10 evest tobbszoros belepesre (foleg nem egy friss diplomas fiatalnak) szoval ez nekem nem mukodott, viszont az I-94-t lehetett meghosszabitani egyszer.

Mikorra mar volt 10 eves vizum addigra az en helyzetem sikeresen megoldodott.

kardio1 2017.01.09. 22:10:05

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík: Inkàbb talàn nekem akartàl vàlaszolni, azt hiszem. En fejeztem ki értetlenségemet azzal kapcsolatban, hogy Dél-Koreàt àllitottad követendô példaként. Most màr nyilvàn màst làtsz, mint a 60-as években làttàl volna a nemzeti tôkésosztàly kialakitàsakor. Erdemes kicsit utànaolvasni a chabolok történetének, érdekes dolgok derülnek ki. Nyilvàn nem àrtana, ha nem Mészàros Lôrinc kaliberû emberek emelkednének fel, ebben egyetértünk. Viszont Dél-Korea abban valoban màs, miint Magyarorszàg, hogy sokkal erôsebben védi a belsô piacàt, mint az itt Europàban lehetséges volna. Külföldi autokat pl. csak elvétve làtni ott.

kardio1 2017.01.09. 22:36:09

@diggerdriver: Ertem, nem volt ingyen biztositott àgy, dràga volt a havi bérleti dij, inkàbb kifezettek 5 havi dijat és megvették. (De ha egy havi bérleti dij sok, Akkor sokan nem veszik meg ötször annyiért). Ertem, hogy ez neked nem fér bele. En szimplàn tudomàsul veszem, hogy egy gazdagabb, meg egy szegényebb orszàgban màshol hùzodik a lehetôségek hatàra, és az is igaz, hogy szàmos emberi tényezô is van, ami nem szàmszerûsithetô. Itt az idôsotthoni helyek elérhetetlenek, a legolcsobb havi 1800 euronàl kezdôdik. otthon meg a betegàgy elérhetetlenül dràga. Ez van.Ettôl még nem érzem kôkorszakinak Magyarorszàgot.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.09. 23:02:04

@kardio1: Ők sem vették meg. A család dobta össze. Négyfelől. Miért lett volna jobb bérelni? Többszörösét fizették volna ki.
Itt nem ez a kérdés. Tegyük fel hogy vannak családok ahol sem bérelni sem venni nem tudnak.
Otthagyják a kórházban ami az EÜ-nek sokszorosan többe kerül.
Nem egyszerűbb ha adnak egy ágyat és a család gondozza?
Szerintem egy beteg kórházi gondozása többe kerül havi 18ezer forintnál. Miért nem fizeti a bérleti díjat egy minimális önrész mellett az EÜ?
Ja hogy úgy mindenki jól járna.
Na EZÉRT kőkorszak.

kardio1 2017.01.10. 01:02:08

A bérlés vagy vétel attól függ, mennyi idővel szamolhatsz. Az ilyen, kórházakban maradó betegek krónikus ágyakra kerülnek, az jóval kevesebbe kerül. Ettől még szerintem Magyarország nem kőkorszaki. Ha te annak érzed, legközelebb bunkosbotot is vigyél, ha hazamész :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.10. 06:55:23

@kardio1: Értem. Tehát egy krónikus beteg ellátása KEVESEBB mint napi 600 forint.
Ugyanis ekkor éri meg a kórháznak benntartani a beteget.
Gratulálok. Minél mélyebbre ásunk annál több szar jön fel.
Még mindig azt mondom hogy ha a józan paraszti ész nem, akkor a mateknak felül kéne írnia a történteket.
Várom a további érveidet.

kardio1 2017.01.10. 19:06:59

@diggerdriver: Azért nehéz veled eszmét cserélni, mert kiragadsz egy részletet az egészbôl, és csak azt vizsgàlod. Az àltalad vàzolt esetben azon kivül, hogy az àgy költsége, vagy a korhàzi àpolàs költsége-e a nagyobb, érdemes figyelembe venni a jàrulékos költségeket, mint példàul az otthon àpolt beteg idôszakos kontrollokra valo szàllitàsànak költségeit, az otthoni àpolàshoz szükséges egyéb feltételek biztositàsànak költségeit, a kijàro nôvér dijazàsàt, ha pedig a csalàdbol valaki vàllalja magàra a beteggondozàst, az ô kiesô jövedelmét sem àrt mérlegre tenni.
De valoban egyszerûbb alapszintû mateknàl megmaradni és kôkorszakozni.
Abban igazad van, hogy egy csomo kérdésen érdemes elgondolkozni, hogy lehetne jobban csinàlni, és biztos vagyok benne, hogy az àltalad felvetett téma is ilyen. Hogy végül mi lenne kifizetôdôbb, és kinek, az csak egy alapos, sok szempontot figyelembe vevô àtgondolàs utàn derülne ki szerintem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.01.11. 07:55:57

@kardio1:
Ok. Nem kőkorszak. Korai bronz.
Előreléptünk...
:))))))))))))))))))

kardio1 2017.01.11. 13:08:29

@diggerdriver: Naggyon viccesnek tetszik lenni a bàcsinak...
Tényleg nagyon kompromisszumkész vagy. Nem gondolom, hogy meg kéne vàltoztatnod a véleményedet, csak mert én màs àllàsponton vagyok. Mindenesetre a pàr nappal frissebb poszt kapcsàn elgondolokodtam, és valojàban tényleg elég pozitiv hangvételû az iràsod. Sajnos szàmomra ez a kôkorszak bélyeg mindent tönkrevàg, és sokkal negativabb végkicsengést ad a posztodnak, mint amilyen egyébként lenne.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása