oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. december 30. 06:46,  Év végi ünnepek külföldön 62 komment

2016. december 30. 06:46 Határátkelő

Év végi ünnepek külföldön

Az első mindig különleges, legyen az szerelem, vagy külföldön, határátkelőként töltött karácsony. Így lehet ezzel Tamás is, aki idén év elején költözött az Egyesült Államokba (a kezdetekről, illetve az előzményekről itt és itt olvashattok), most pedig arról írt, miként is éli meg ezeket a napokat Los Angelesben. A képeket külön köszönöm!

emberek.jpg

„Karácsony? Külföld? Kérek még. Soha életemben nem voltam még külföldön Karácsonykor. Egyszerűen így jött ki. Nem volt egy különösebben izgalmas ünnep számomra, nyilván csak gyerekkoromban vártam igazán. Mostanában kevésbé rajongok érte.

Egy dolgot viszont nagyon szeretek, hogy ilyenkor napokig a legjobb kajákat majszolom, és közben pizsamában vagyok egész nap. Na, ennek van valami értelme számomra, hiszen, amikor még 24-én is ügyeletben vagy, vagy tudod, hogy a Szilvesztert majd az utcán töltöd témákra vadászva, na, akkor ennek a néhány napnak nagyon tudsz örülni. Most sem volt másként, bár 6 éve ez az első olyan év, hogy egyik jeles napon sem kell dolgoznom.

Miért jó a külföldi Karácsony? 

De nézzük az elejét, miért is jó itt külföldön a Karácsony? Először is nagyságrendekkel kevesebb ajándékot veszel és olyan dolgoknak az ajándékértéke, mint egy magyar vörösbor megnő. Nem kicsit, nagyon.

gulyaskrem.jpg

Éppen ezért döntöttem úgy, hogy annak a kevés embernek, akit megajándékozok, azoknak próbálok magyar bort és hiperegészséges termékeket venni. És amúgy ha jól számolom, ez még az otthoni viszonyokhoz képeset is jó áron sikerült.

Mi volt a trükk? Egyrészt nem voltam hajlandó semmit sem teljes áron megvenni. Mivel Amerika kifejezetten kedvező hely erre, ezért volt olyan ajándék, amit féláron kaptam meg így, igencsak jelentős kedvezménnyel.

A másik, hogy nem kellett túlspilázni a dolgokat. Szép csomagolópapír, egy-egy jó minőségű árú. A gesztust nagyon értékelik itt is az emberek, és ez be is igazolódott, amikor a főnökeimet például egy 3 puttonyos aszúval leptem meg, vagy éppen a kedvenc zenekarának limitált szériás pengető-kollekciójával.

Semmi nem volt elérhetetlen áron, irreálisan drága és mégis nagyon nagy örömöt okozott.

fa_1.jpg

Szikrázó napsütés és tavaszi idő

Hogy nekem milyen volt itt? Los Angeles furcsa, hiszen itt az időjárás nagyon óceáni és emiatt enyhe idő van. Nagyon jó volt rácsodálkozni a szikrázó nap sütésére, kifejezetten élveztem, hogy ugyan kabátban, de nyitott tetővel autózhatok és azt is szerettem, hogy – nagyon fontos – a boltokban tudtam normálisan vásárolni, mert nem volt elviselhetetlen tömeg. És nem mellékesen mindent be tudtam szerezni.

palmafak_la.jpg

Hiányzik-e a töltött káposzta?

Szinte már-már honvágy-sztereotípia, hogy külföldön a magyar ételek iránt vágyunk a legjobban. Nem mondom, hogy nincs bennem pici kaja-honvágy, de valójában soha sem voltam pörkölt-töltöttkáposzta-lángos fetisiszta. Otthon is kb. évente egyszer ettem és itt is így van ez.

Nyilván jóleső érzés volt magyarokkal, magyaros ételek körében karácsonyozni, de ugyanúgy érdekel majd egy amerikai karácsony is, ha egyszer úgy alakul.

kaja_1.jpg

Végső soron a Karácsony az Karácsony. A legjobb benne, hogy kicsit magadba szállhatsz, értékelheted az elmúlt évet és gondolhatsz azokra, akik már nem lehetnek veled ilyenkor.

Nagyon jó érzés viszont, amikor a barátaid és a rokonaid 24-én délután meghallják a hangodat és kicsit el is érzékenyülsz ilyenkor, hogy bármi történik is, ők ott a távolban ott vannak neked, és amikor majd hazakeveredsz, újra onnan folytatjátok, ahol annak idején abbahagytátok.

autok_la.jpg

Most pedig jön a szilveszter, ami az előjelek alapján számomra nem lesz különösebben extra, hacsak a 18-20 C fokos hőmérsékletet annak nem tekintem…”

Pótkarácsony Angliából

A múltkori karácsonyi képválogatáshoz egyébként érkeztek még fotók, méghozzá Istvántól Józseftől az angliai Bordonból, ne maradjanak ki ezek a képek sem, így most utólag ide csatolom.

HÍRMONDÓ

„A fiatalok elmenekülnek az országból”

"Miközben a nem ritkán strómanok hírében álló vállalkozók vagyona bővült, addig kétszeresére nőtt a kivándorlás" - állítja Magyarországról a Jobbik.

Megállítja-e a béremelés az orvosok elvándorlását? 

Idén mintegy 900 orvos és 700 egészségügyi szakdolgozó hagyta el Magyarországot, az elvándorlók kétharmada 35 éven aluli volt.

A legveszélyesebb európai nagyvárosok 

Egy meglehetősen különös lista. Igaz lenne Budapest ötödik helyezése?

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: karácsony szilveszter Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr512081233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2016.12.30. 07:06:58

Nyitott tető és spórolás...

DieNanny CH 2016.12.30. 09:00:08

Ez fura, ez a 24-én délutáni telefonálás. Egy idős nagynéném szokta ezidőben körbetelefonálni a rokonságot, és persze kétségbeesni, ha valaki nem veszi fel. Szinte minden családtag délután ünnepel.
Én sem veszem fel a telefont. Hogyhogy vannak, akik ekkor telefonálnak?

Taxomükke (UK) 2016.12.30. 09:31:28

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Hát ha mar senki nem hajlando meghivni szegenyt, akkor legalabb telefonon szeretne a csalad resze lenni.
Csodalkozom, hogy te ezen csodalkozol...

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2016.12.30. 09:59:34

En se ertem ezt a magyar etelek iranti vagyat. Nalunk itt Maltan az emberek fagyasztott pontyot vesznek a bolgar boltban, hogy legyen halaszle, meg konyorognek olyan meltan hires magyar termekekert, mint a gulyaskrem. Mi inkabb elmentunk venni friss sea basst.

Ginix 2016.12.30. 10:22:11

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: fura, hogy ezt mondod, úgy értem, itt svájcban nagyon nemzetközi a baráti kör és egytől-egyig mindenki ezt vallja, a kaja hiányzik a leginkább sokszor. nyilván nem kaparja senki az ajtót kínjában, de a brit az igazi skót porridge-ról álmodik (sztem tök ugyanolyan, mint az itteni, de a pillantások, amiket ezért a megjegyzésért kapsz:)), a finn rendszeresen csinálja a pullát, meg hozza otthonról a kis csokiját (ami kiköpött a magyar sportszelet), a német minden télen meginvitálja a baráti kört az ő káposztás-kolbászos vacsorájára, stb.
sztem ez nem magyar sajátosság.

Pernilla 2016.12.30. 10:29:31

@Ginix: szerintem ő sem azt emelte ki, hogy ez magyar sajátosság, hanem azt, hogy neki nem hiányoznak a magyar ízek, ahogy például nekem sem (otthon élve se igazán szerettem a magyar konyhát).
De körülöttem én is azt látom, hogy a többségnek hiányzik, és abban igazad van, más nemzetek is hiányolják a saját konyhájuk "remekeit".

Ginix 2016.12.30. 11:07:28

@Pernilla: csak az első mondatából szűrtem ezt le, lehet, rosszul:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.30. 11:53:47

off, még mindig a Pappito-féle poszthoz

totalcar.hu/magazin/hirek/2016/12/29/lomok_alol_kerult_elo_az_egyik_legritkabb_bmw/

Egy két éves, már megvételkor is ritkaságszámba menő Bömbikét letámasztanak a susnyába, gyenge 34 évre...
Miért???
Ki a fax ennyire gazdag és hogyan lehet ilyen anyagi szintet elérni.Én is ilyen életszínvonalat akarok!! :D
(Feltételezem, hogy azért támaszt le egy ilyen autót, mert van 10 másik hasonló neki...)
És mondom, havonta van legalább 2-3 eset, hogy ilyenek kerülnek elő a földből...
Dögöljek meg, ha értem.

P.Elliot 2016.12.30. 13:04:19

Ez igy igaz, nem nagy ajandeknak orulnek itt Amerikaban hanem a kulonlegesebbnek, erdekesebbnek, nem baj ha kicsi vagy olcso, es az otletes csomagolas is fel siker.
Pont most neztem hogy a lanyom mit kapott a kollegaitol, altalaban kis erdekes dolgokat, volt kozte egy kis uveg/ nincs szokasban nagy dolgokat ajandekozni kollegak kozott/ paprikazsele vagy pure, valami texaszi erdekesseg egy kis rajzos celofan karacsonyi zacskoba teve, a zacsko szaja szep vekony masnival bekotve, az egesz tunderien nez ki, a csomagolas egyszeruen fantasztikusan nez ki.
En egy ismerostol kaptam uvegburas, ketszemelyes kis sajtkinalot, keramia lapos, rajzos alsoresszel, egy ketujjnyi szelet haromszogletu fustolt, kulonleges sajtot szo szerint hajszalvekonyra szeletelt es legyezoszeruen szetteritette a haromnegyed reszen, moge egy falatka zold salatalevelket, ratett a sajtra napon szaritott paradicsomdarabkakat, es ugyesen elhelyezett rajta nehany szem diogerezdet, kashew diot meg meg valami mag volt rajta, .Csak nehany szem....Istenverte jol nezett ki, hat dekoralni azt tud,jobban orultem a dekoracionak mint maganak a kinalonak, szoval a csomagolas szerintem fel siker.

Ami a magyaros karacsonyi eteleket illeti, nem is az etel a fontos hogy honnan van hanem a hagyomany hogy ilyenkor ezt szoktunk fozni, vele felidezodnek a regi karacsonyok is es miert ne, a tobbi etelbol eppen eleget eszunk evkozben, jojjon valami regies is.

P.Elliot 2016.12.30. 13:09:10

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: A sea bass-bol te sosem fozol igazi magyar halaszlet, legfeljebb valami hallevesfelet.
Egyik tengeri halbol sem lesz olyan, mar probaltuk...

P.Elliot 2016.12.30. 13:15:14

@geegee: Itt amerikaban is talalhatsz nagyon regi ertekes kocsikat regi farmok vastemetojeben vagy roncstelepek melyen, csak most lett divat felkutatni es helyrehozni ezeket, regen a kutyat sem erdekelte, nem volt divat regi kocsikat gyujteni.
Azt hiszem Digger irt egyszer valami haboru alatti motorkerekparrol ami egy istalloban a szalma alatt pihent vagy 20 vagy tobb evet es amikor elokotortak akkor kis igazitassal be is indult, azon mentek haza.Remelem nem keverem valaki massal.....
Szoval vannak ilyenek boven meg most is szerintem, szerencse kerdese megtalalni.

DieNanny CH 2016.12.30. 14:41:29

@Taxomükke (UK):

Ó, őt alig lehet kirobbantani otthonról.
Nagy a család, minden hétvégén van nála valaki, néha hajlandó az unokáihoz is elmenni - imádja őket, de a nagyvárosi forgatagot nem szereti -, szóval társaságban nem szenved hiányt.

gabors 2016.12.30. 15:04:36

ez mar az evvegi ??? csak azer kerdezem mert nem akarom a (BUEK)-et rossz helyre irni :-)

Herr Géza 2016.12.30. 15:38:19

@P.Elliot: Szerintem ő sem azért vett sea brasst, hogy abból főzzön halászlét....:)))

DrSWAG_InstaProfessorOfYolo 2016.12.30. 15:49:13

@P.Elliot: akart a nyavalya halaszlevet fozni belole :)

P.Elliot 2016.12.30. 15:52:58

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo:
Felreertheto volt mert itt ahol lakom bizony megprobaltak a magyarok halaszlevet fozni tengeri halbol, egyszer jomagam is amikor a magyar halaszle a fesztivalon undorito mocsarszagu es izu volt.
Ujabban latok mar arulni pontyot is a kinainal, valoszinu hogy van ra igeny.
En igazabol csak a racpontyot szerettem...

P.Elliot 2016.12.30. 15:55:29

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: Ugylatszik nem ment at a hozzaszolasom, megegyszer nem irom le, roviden csak annyit hogy felreertettem mert regebben itt sem arultak pontyot es a magyarok tengeri halbol probaltak halaszlevet fozni, egyszer a ferj keresere en is probaltam, ki is ontottuk.

Es most lassuk hogy megszokott-e a hozzaszolas az elobb vagy az is odaert...

P.Elliot 2016.12.30. 15:56:41

Odaert! Nem volt erdemes ujra irni, na mentem a dolgomra, ki hogy es hol szilveszterezik?

jojó78. 2016.12.30. 19:18:31

@Zoole[uk]: Köszi, de nem a kedvencem :) Te viszont válogass a poszt végén található kajákból :))

SzZoole 2016.12.30. 19:25:17

@jojó78.: az Istvanebol?
Azt hittem Te Jozsika vagy,vagy JóskaPista lettel?:)))
Vicc volt.

SzZoole 2016.12.30. 19:28:30

@rebel rebel: csiszta szittya magyar kaja,angol vizbol,angol disznófüle es köröm,angol repa,angol fokhagyma es hagyma:)

Taxomükke (UK) 2016.12.30. 19:28:37

@Zoole[uk]: Nekem küldjél lécci fénypostával, nyitom az ablakot!!

Taxomükke (UK) 2016.12.30. 19:29:45

@Zoole[uk]: A helyi hentestől vannak a hozzávalók?
Remélem, halal a malacfüle...
:))))

SzZoole 2016.12.30. 19:36:09

@Taxomükke (UK): igen innen van a falusi hentestol,most probaljuk rabeszelni,hogy igazi zsir szalonnat szerezzen nekunk,ne azt husos szart:)))
Ja es nem halal,kosher :)))

jojó78. 2016.12.30. 19:40:03

@Zoole[uk]: Nem tudom ki az az István. HA-t kérdezd erről De a képek az enyémek. Igen, neked Józsika vagyok :)))))))))))))
HA-nak ezek szerint István :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2016.12.30. 19:42:18

@jojó78.: tudtam,hogy Te vagy,nem sok Jozsef kommentel itt Bordonbol:)))

SzZoole 2016.12.30. 19:45:22

@jojó78.: Jozsika,de azert nyugtas meg minket,hogy meg mindig Ritaval es Collinal elsz egyut es nem melegedtel meg:)))

jojó78. 2016.12.30. 19:51:39

@Zoole[uk]: Nyugi, velük vagyok :)))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.12.30. 22:04:02

@P.Elliot: Ez okés, én csak azt nem értem, hogy jelen esetben miért rak el valaki egy kétéves prémiumautót az enyészetbe...
Ha nem kell neki, hogyhogy nem adja el...érthetetlen.

puhacica 2016.12.30. 22:11:58

@geegee: ezt azert elegge faj latni. :( ki csinal ilyen barbarsagot?

33621 2016.12.30. 22:18:17

@gabors: Ilyen az én feleségem, nem egy ijedős típus!
Szerencsére lelkileg nem viselte meg az eset.

Csodabogár 2016.12.30. 23:35:50

@rebel rebel: Nálam most a balkonon várja a reggeli szétosztást.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.31. 00:33:48

@33621: legkozelebb azert /bar remelem nem less legkozelebb/ inkabb adja oda a penzt....

a kaja kerdest nem ertem, az elcseszett turorudin kivul barmit meg lehet fozni-sutni amerikaban
mindent
nalunk azert less vasarnap toltottkaposzta, mert Mary imadja, oszt O meg nem is magyar

P.Elliot 2016.12.31. 01:08:38

@geegee: Hat felretette..., aztan nem sokat torodott vele mert lett masik, esetleg lopta aztan azert nem merte hasznalni, van nekem ismerosom aki egy csodaszep jol karban tartott orokke csiszolgatott, dedelgetett autot tart a garazsban es nem tudja hasznalni. Nem lopta csak a kocsinak nincsenek papirjai mint mondta es igy nem lehet hasznalni. Van egy masik kocsija is ami szinten all, egy jeep, valami baratja meghalt es mielott elszallitottak volna a cuccait a hazabol valami szervezet mert azokra hagyta, elhozta a kocsit viszont kezdeni nem tud vele semmit papir nelkul ott sem, esetleg hasonlo szituacio miatt volt az az altalad irt csodakocsi felreteve.

Van itt egy irono akinek a halala utan, 1950-es evek, eltunt a kocsija, kerestek hogy muzeumba tegyek de sosem tudtak megtalalni, egy kek szinu Buick, valoszinu hogy valaki mar keszenletben varta a halalhirt, azonnal elvitte/ egyedul elt az irono egy farmon/, atfestette.....
Vannak fura dolgok....

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.12.31. 08:35:05

@Philosoraptor aka Impotens és Buzi Hülyegyík: hat ennek sok osszetevoje van, hany eve elsz kulfodon, hany eves vagy? stb.
baratokkal mondjuk sosem toltottem karacsonyt
iden cask ketten voltunk a nejemmel
nem volt fa, nem volt ajandek
volt egy jo vacsora beszelgetes
tokeletes karacsony volt

2016.12.31. 12:07:34

@geegee: Hat igen, van ilyen, lattam tarsashaz melygarazsaban is egy regi Jaguart, evek ota ugy van, gondolom a tulaj aki ott lakik, ugy van vele, hogy majd csinal vele valamit, ha raer. Lehet orokolte valakitol, vagy mittudomen. Nekem fonalaim, cernak, anyagok, ilyesmik vannak igy, neki meg egy Jaguar, hat na, ez a kulonbseg. :D

P.Elliot 2016.12.31. 12:49:41

@hagyma: Hogy milyen igazad van.....

P.Elliot 2016.12.31. 12:54:25

@mojyo: Fonalak, anyagok, cerna? Csak nem vagy divattervezo is?
Pont tegnap lattam a teveben a fiatalok, 1 darab 15 eves, 4 darab 16 eves divatbemutatojat, verseny volt, hat leesett az allam. Ilyen gyonyoru kulonleges ruhakat felnott divatbemutaton sem latni, ezek ezzel szulettek, eppen elgondolkodtam rajta hogy a lanyom baratnoje noha elvegezte erre az iskolat miert nem sikeres a ruhatervezesben. Ezert!
O csak az akarna lenni es ugyes. Ezek itt meg szuletett tehetsegek voltak, magasan mindenki folott, ezekhez kepest o szegeny csak egy egyszeru varrono lehet.

gabors 2016.12.31. 20:04:36

BOCS rossz felhasznalo nevrol kuldtem megint ... (hulye homar hilda miatt)

gabors2 2016.12.31. 20:29:06

WOW New Yok Time Square majdnem tele van es meg van 10 ora ejfelig ... "crazy people" de legalabb nincs hideg :-)

P.Elliot 2016.12.31. 21:44:51

@gabors2: Mindig szerettem volna resztvenni egy olyan szilveszteri bulin de senki nem akar bemenni velem, egyedul nincs kedvem.
Lehet hogy crazy people-ok de jot fognak mulatni.

gabors 2016.12.31. 23:08:58

@P.Elliot: Ha nem mentel 2000 elott mar nem is erdemes ... most voltam kinn eleg hideg van es eros szel fuj ... ha ranezel a TV-re azok az emberek mer kb 2 ora ota ott vannak most van kb kilenc ora .... nagy marhakaramok vannak kb 3ezer emberrel amik kozott geppiszotolyos TEK/SWAT-ok setalnak ... se ki se be ... es meg van hatra 3 ora !!! meg egy palackos vizet sem lehet be vinni rosszab mint egy repter !!!

ha ez neked buli probald ki jovore ...

nagy buli volt a 90-es evekben akkor kb 3 orara meg az ivast is megengedtek ... hala a kedves bekeszereto (nem muszlim) veszelynek ennek mar vege ... akkoriban meg kurvak meg drog is volt arrafele (42nd street time square)

gabors 2016.12.31. 23:24:16

@P.Elliot: "egyedul nincs kedvem."

egyedul ??? tobb mint 1 millio "barom" avagy crazy people lesz ott ma este ... kb a legbiztonsagosabb koncentracios tabor "thanks to the pride NYPD" es a lekoszono UN Fotitkar Ban Ki-Mon fogja leengedni a labdat !!!

P.Elliot 2016.12.31. 23:47:28

@gabors: Miert van neked olyan negativ velemenyeid, hozzaszolasaid mostanaban? Regen nem volt, mi baj van?
Jovore kivanok egy kis tobb optimizmust...., vidamsagot, konnyedebben fogni fel mindent, na, tedd a szivedre a kezedet, nincs igazam?

Ami neked marha karam az nekem biztonsag hogy oriznek es nem kell felnem, megvedenek, szemmel tartjak az embereket, ez nekem jo.
2000 elott? Na igen, a kornyek ketes volt de tudod mit, en nem tudtam volna jot bulizni kurvak es kabitosok kozott raadasul keves rendorrel. Nem az a baj hogy egyedul nem mennek be szivesen hanem hazajonni nem szeretnek egyedul...
Na megyek a csaladhoz, meg messze az ejfel de van jo kajank, foleg csemegek, sutesre all a gesztenye, ital is akad ha megkivanom, jokedvunk is van, mar evek ota itthon unnepelunk mert semmi kedvunk kimozdulni.

Boldog ujevet neked, otthoni ido szerint mar nem sok van hozza...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2017.01.01. 00:44:01

@gabors2: Tavaly itthon voltunk szilveszterkor, es a mi idonk szerint 9-kor koccintottunk a NY-i ejfeli visszaszamlalaskor :) a ferjem utana azt mondta, neki ennyi eleg is volt, es szepen elment aludni :) Nekem szolidaritasbol fent kellett maradnom a kisebbik lanyommal, aki szinten itthon volt, es nagyon fent akart maradni ejfelig :))
Iden moziba megyunk, utana valoszinuleg megint itthon, szuk csaladi korben, es tarsasjatekozni fogunk :) A virsli es pezsgo mar bekeszitve :) nem csinalunk nagy felhajtast a dologbol :)

blackhairlady 2017.01.01. 03:46:14

@P.Elliot: egyszer egyeztetunk es elmegyek veled:DDD

blackhairlady 2017.01.01. 03:49:52

@Zsuzsi65: haha, az en ferjem is altalaban mar 8-kor megy aludni:))) Nekem is szolidaritast kellett vallalnom a legkisebbel, de volt mar, hogy nem birtam ejfelig:)))
Csodas hidegtalat keszitettem, erre a nagylanyomnak eges nap, 11-tol ejfelig dolgoznia kell:(

A csomagrol mi hir? En cselesen kiszamoltam nagyjabol a negyvenvalahany $ ertekhatart, feltem egy kicsit, hogy kinyitjak, de szerencsere nem, igy nem kellett sem afat sem vamot fizetni.

gabors 2017.01.01. 14:21:00

@P.Elliot: "Ami neked marha karam az nekem biztonsag hogy oriznek es nem kell felnem, megvedenek, szemmel tartjak az embereket, ez nekem jo.
2000 elott?"

ezert hagytam ott Mo-ot (tobbek kozott) Te nem ??? nagyon sajnalom hogy 25 ev alatt az USA gyakorlatilag rendor allammea valt a szemem elott (bar en csak kozvetlenul New York es kornyekerol tudok szemelyesen beszelni lehet vannak meg Montana-ban vagy Arizonaban jobb/szabadadd helyek)

Ja es a "nep" as istenadta nep benyalja sot AKARJA ... latom Te is ezt szereted .... nem tudom megeri-e allampolgarsagot szerezni hiszen mar a szavazat sem szamit (3 millio ide vagy oda )

gabors 2017.01.01. 14:23:34

@P.Elliot: "hanem hazajonni nem szeretnek egyedul..."

ha csak ez kell ezt szivesen megteszem Neked kozel van ingyen parkolasom ott megvarlak es hazaviszlek legalabb akkor szilveszterkor sem kell innom .... (nem tudom milyen messze laksz de nem szamit ...)

gabors 2017.01.01. 14:25:26

@gabors: @P.Elliot: regen beszelgettem magyarul orakat ... :-)

P.Elliot 2017.01.01. 15:29:33

@gabors: Istenem, Istenkem, ne legyel mar ilyen keseru...., mikor es hol volt szabadsag, szabad velemeny nyilvanitas, en ilyenrol nem tudok es nem is lesz, talan Amerika es mas orszagok megalakulasakor de meg akkor sem mondhattal azt amit akartal, ha az ellenfel erosebb volt akkor kussolhattal, nezz csak utana.
Ezek csak affele almok, biztos vagyok benne hogy tudod magad is csak nem akarod elhinni pedig itt is igy van, jobb ha szembenezel vele.
Azt hiszed hogy Trump akinek most olyan nagy pofaja van nem azt fogja csinalni amit a kitudja kik mondananak neki? Dehogyisnem, a farkat csovalva fogja. Azt hiszed hogy barmelyik elnok azt csinalja amit akar? Ugyan mar....
Van nekik egy kis teruleten valami mozgasuk hogy mutassak meg hogy mit tudnak meg hogy befogjak a jonep pofajat ha ugyan csinaljak.
Obama semmit szinte, ez lett a nagy pofazasbol hogy majd o megmutatja. Trump sem fogja megmutatni meg ahogy ezt az Obama dolgot nezem meg az orosz kovetseget bizony nagyon nem jellemzo ra, sot egyszeruen rohejes, ezt parancsolhattak neki, most kezdtem gondolkodni rajta hogy lehet hogy az oroszokat akarjak atverni, Trump is benne van, illetve igertek neki elnoki szeket ha benne van, bar az orosz sem hulye, az is jol atragott mindent hogy mik lehetnek, es felkeszult.
Valamelyik ki akarja csinalni a masikat ez biztos csak kerdes hogy hogy? Nem erdekel hogy kik a fuggony mogottiek csak haboru ne legyen. Sehol ha lehet!
Hogy azert jottel ki mert itt szabadabb az elet? Jobb lett volna ha felmered hogy mi is van itt, igen, jobban vedik, eddig legalabb is a lakossagot, szabadabb az elet mint otthon de korantsem csinalhatsz es mondhatsz azt amit akarsz, masutt sem.
En nem politikai okbol jottem ki hanem a volegenyem kinnt szeretett volna elni kizarolag azert hogy szabadabban utazgathasson de az biztos hogy nem lenne az a penz amiert en hazakoltoznek marcsak a politikai dolgok miatt sem ami otthon van.
Tul rovid az elet hogy ezeken keseregj, en mondom neked, 67 eves vagyok es hihetetlenul gyorsan eltelt, nem tudom te mennyi lehetsz de 40-en alul az biztos.
Probald letojni az egesz politikat, minden azzal jaro dolgot es probalj boldogan elni nem gondolva ezekre. Nagyon gyorsan itthagyjuk ezt a vilagot, nem nagy kar erte, mi? A jovo az egy nagyon felelmetes valami lenne szamomra, robotok, programozott emberek, gazdagok es szolgak tarsadalma ahol egyetlen felesleges embert nem fognak turni, az iranyitas a gazdagok kezeben lesz, maris ott van, azt abbol holmi tuntetessel, elegedetlenseggel ugyan ki nem veszed a kezukbol.
Gondolkozz el ezen, menj ki a Central Parkba egy jo fejszellozteto setara es formald at az eletedet hogy kevesbe legyen aggodalmas, netan szomoru.
A parkolast nem veszem igenybe nagyon koszonom de soha, senkire nem szoktam raszallni, plane hogy sofornek hasznaljam.
Majd egyszer talan bejutok de nem eletfontossagu...
Minden jot neked az ujevhez....

gabors 2017.01.01. 15:40:49

@P.Elliot: erre nem tudok (vagy akarok) semmit mondani ...

es meg Te mondtad hogy negativan allok a dolgokhoz :))))))))

oszinten ajanlottam hogy jovore vagy amikor akarod szivesen hazaviszlek de 10 orat a Time Square-en SOHA nem fogok acsologni ..... a rendorok kedves orizeteben ... nem ajanlottam Neked parkolast hanem EN tudok parkolni nem mindegy .... mert azt irtad hogy haza nem tudnal vagy akarnal menni ...

A tobbire nincs is mit mondanom ... (nem csodalkozom trumpon sem mar) ha te igy eled meg amerikat ....

P.Elliot 2017.01.01. 15:51:07

@gabors: En nem negativan allok a dolgokhoz hanem ahogy latom hogy milyen a vilag, attol meg nem fogok egesz eletemben stresszelni ezen. Ez van, ez az elet 2017-ben. Valtoztatni nem tudok de azert nem hagyom hogy az eletem ramenjen.
Es most megyek ki a parkban a szokasos ujevi setankra, egyszer volt vagy 10 eve talan vagy kevesebb hogy januar elsejen poloban, a kocsiba bekapcsolt legkondival jottunk haza olyan meleg volt.
Masnapra en hogy milyen beteg lettem! Taknyom-nyalam egybefolyt a szokatlan melegtol meg a masnapi fagytol....

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása