oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. november 14. 06:44,  Egy nap, amilyet te is szeretnél 202 komment

2016. november 14. 06:44 Határátkelő

Egy nap, amilyet te is szeretnél

Kisebb szünet után folytatódik az Egy napom… sorozat, ezúttal P. Elliot lát minket vendégül egy napra. Annyit talán elárulhatok, hogy ez egy egyszerű nap, amikor semmi érdekes nem történik – én viszont úgy gondolom, éppen ilyen napokból áll az életünk, és ennek a sorozatnak éppen ez a lényege. Ráadásul az is kiderül, hogy azért Amerika jóval több, mint az elnökválasztás és a politika. :) Következzen tehát P. Elliot egy napja, és a végére talán az is kiderül, hogy miért éppen ez lett a poszt címe.

Ha pedig te is szívesen megírnád egy napod, akkor ne habozz! Nem kell James Bondnak lenned, ami neked egy átlagos nap, az másnak egy érdekes pillantás egy másik országba, szokásba, életbe. Szóval várom a posztokat a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

cim.jpg

„Öt és fél 6 között ébredek, azonnal fel is kelek. Magamra húzom a fürdőruhát, valami nadrágot, felsőt, bekapcsolom a kompjutert belenézni, hozzá szinte sosem szólok még ilyenkor, ez nagyjából 15 perc, lemegyek a konyhába, ahol már a két macska döngeti az ajtót reggeliért, ők egy helyiséggel lejjebb alszanak.

Bontok nekik egy konzervet, kinyitom az ajtót, úgy jönnek fel, mint a lovak, szorosan egymáshoz simulva, verekedni majd csak akkor fognak, ha enni kezdenek, ha valamelyiknek már elfogyott és a másik segíteni akar neki.

macska.jpg

Kiengedem őket az ajtón, felkapom a sporttáskát, amit mindig este készítek össze, bevágódok az autóba, és irány az edzőterem, ami 15 percnyi autóút. Van a közelemben vagy öt másik is, de azoknak nincs uszodája, és nekem az a fontos.

A gym (La Fitness) 5-től éjfélig van nyitva, már ilyen korán is van vagy 30-40 ember, félálomban kínozzák magukat a tornagépeken. Halk, kellemes zene szól, a maira felfigyeltem, egy férfi énekes puha, rábeszélő hangon sokszorosan ismételgeti, hogy várlak este a lakásomban, vagy valami ilyesmit, ettől ugyan nem fog felébredni senki, valami ropogósabb zene kellene. Lesz is, majd aerobic órán 9 körül…

Mivel rajtam már a fürdőruha, két perc elég hozzá, hogy a medencében legyek, hosszú úszósávok vannak, elfoglalok egyet, megnézem az órát és kimérek magamnak fél óra intenzív úszást, ennyi pontosan elég.

Rendszerint mások is vannak, a kora reggeliek ismerősök, egy kínai nő mindig, egy fekete lány az úszóedzőjével, és a stopperórával, csodaszép alakja van, meg néhány férfi.

A versenyzőnő kivételével senki sem siet, tempóan, itt is szinte alva, csukott szemmel úsznak, még nincs fél 7 sem.

Másképpen rabnak érzem magam

Fél óra múlva kimegyek, zuhany, ki a kocsihoz, a közeli McDonaldnál felszedek egy kávét, mert nagyon szeretem, mire hazaérek, majdnem el is fogy, a gyerekek elmennek dolgozni, a férj még alszik, leülök a kompjuter elé és olvasgatok, nagyon ritkán írok is, itt töltök egy órát.

Utána rendszerint valami házimunka, két órába bele kell férnie még a főzésnek is, mert másképpen rabnak érzem magamat, és hajlamos vagyok kihagyni a főzést, szendvics is van a világon, vagy hozatunk valamit.

Ebéd után leheveredek az ágyra, mellettem az egyik macskával, aki hozzám simulva készülődik az alvásra, úgy fekszik, mint egy bébi, és elvárja, hogy takarjam is be, de előtte ellenőrzi, hogy a másik fel ne jöjjön az ágyra, mert én az övé vagyok, és nem hajlandó osztozkodni, megvárja, amíg az elhelyezkedik a szennyestartó tetején, akkor becsukja a szemét, nagyot sóhajt és már álomba is merül. Kicsit még nézem a tévét, aztán én is.

Fél-egy órát alszom, felébredek, a macska úgy alszik, hogy körmeit beleakassza a ruhámba, hogy felébredjen, ha meg akarnék lógni, egyedül nem hajlandó ott aludni, de vannak módszereim a kijátszására.

A közösségi kert

Utána kimegyek a közösségi kertbe körülnézni, hazamenteni a maradék paradicsomot, az indiaiak már megint nem csukták be a kertajtót rendesen, jövőre én magam fogok kitenni egy táblát az ajtóra, mert már megint valami állat szökhetett be, mert a paradicsom meg van rágva, meg a petrezselyem is.

paradicsom.JPG

Egy hét múlva zárják be a kertet, és tisztán, növénytől mentesen kell átadni, mert fel fogják szántani, tehát kezdem kiszedni a karókat, a területjelző cöveket, már van, aki kész is van mindennel, de az indiaiaknak még a zárás napján is minden növényük a földben van, és nem értik, hogy miért nem várhatnak a fagyokig. Én sem értem, de ha ezt a szabályt írtuk alá, akkor be kell tartani, megértem őket, mert a kerthez nagyon értenek, minden növényük gyönyörű.

Otthon is a kertbe megyek ki, jönnek a macskák is, akiknek én vagyok az anyjuk, ők legalábbis így hiszik, kicsit ott is teszek-veszek, többször végigjárok mindent, locsolok, ha kell. Répát meg banánt adok a mormotának, ha feljön az erdőből. A délutáni kávét itt iszom meg az egyik kerti asztalnál a férj, és a macskák társaságában.

mormota_1.JPG

mormota_2.JPG

Később találkozóm van egy barátnőmmel, akivel havonta egyszer legalább összejövünk, bár elég messze lakik, most egy francia cukrászdába megyünk (imitáció, mert koreaiak működtetik, és csak nyomokban emlékeztet a francia sütikre, kávéra, de mégis jó, főképpen a hangulat igen kellemes).

Jen sokat beszél, mindig rengeteg problémája van, azokat szoktuk átbeszélni, 10 éve ismerem, de még mindig nem tudtam megszokni, hogy mennyire nyílt, amikor magáról beszél és milyen élesen lát dolgokat, csak éppen nem tud velük mit kezdeni, tele van magánéleti problémákkal, amiket hajlamos felnagyítani, de lassan megnyugszik, nevetgélünk, szemrevételezzük a cukrászda közönségét, sok a helyes kis ferdeszemű diák és diáklány a kompjuterével, tanulnak…

Este vacsora, utána kicsit ideülök a kompjuter elé, később lemegyek tévét nézni, vagyis inkább beszélgetni a férjemmel, a két macska ott lakik, az ölemben az egyik, a mellettem lévő fotelben a másik, addig, amíg el nem alszanak.

mosomedve.JPG

oposszum.JPG

Fél 9-kor pontosan megjelennek a mosómedvék egy kis maradékért, napközben összegyűjtöm, ami akad, száraz kenyérdarabok, ha nincs, akkor frisset kenek meg mogyoróvajjal vagy nutellával, bármilyen maradék ennivaló jó, a sütiért, csokiért összeverekednek, 11-ig vagyok lent, utána megyek zuhanyozni, még kis felületes tévénézés az ágyban és éjfélkor alszom el…”

HÍRMONDÓ

Tippek a sikeres külföldi élethez

A döntés, a pakolás, a papírok elintézése messze nem minden, a sikeres külföldi élethez ennél sokkal több kell. Például ilyesmik.

Dübörög a szakember-válság az egészségügyben

Országosan 14, Budapesten 9 olyan orvosi terület van, amely hiányszakmának minősül, de Nógrád megyében minden alapszakma (!) egyúttal hiányszakma is.

Elszakadhat-e Kalifornia az Egyesült Államoktól?

Egy kis csoport már évek óta ezért harcol, Donald Trump elnökké választása megerősítheti őket. Más kérdés, hogy a folyamat még elméletben is bonyolult.

Öt finom gasztroközhely Belgiumból

Ha Belgium, akkor kedd… esetleg Brüsszel és az Európai Unió. Ám ha a politika helyett a hasunkra koncentrálunk (ami üdvös), akkor egészen izgalmas dolgokat találhatunk az országban.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: sorozat egy napom Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr7211958625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taxomükke (UK) 2016.11.14. 07:12:21

Kellemes nyugdíjas élet. Gyönyörű környezet, melyik államban laksz?

Golf2 2016.11.14. 07:13:55

Semmi új,ugyanígy tengődnek a magyar nyugdíjasok is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.11.14. 07:17:03

Tökéletes. Nincs mit hozzáfűzni.
Így kell ezt csinálni. Az oposszum érdekes állat.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.11.14. 07:17:35

@Golf2: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.11.14. 07:34:31

Kényelmes nyugdíjas nap. Köszönet a bepillantásért. Egy kérdésem van: miért kel fel ötkor?

Muscari 2016.11.14. 07:39:47

Elég kellemes ez a nyugdíjas lét, úgy látom :-)
Az utolsó képen egy posszum van, nem?

Taxomükke (UK) 2016.11.14. 07:52:31

@ChristineK: Igy van beallitva a biologiai oraja.

Golf2 2016.11.14. 08:17:13

A mimacskánk(dőzsike) kövérebb.

Shanarey 2016.11.14. 08:36:27

Ha valaki azzal fenyegetne, hogy nyugdijasként majd igy kell élnem, nem tudnék miatta aggódni. Bár a macskák helyett én kutyákat kérek.

:-)

@Golf2:

Orbán tanácsadói szerint, igy élnek, ám az a fránya valóság sokaknál más.

geeeteee 2016.11.14. 08:41:17

Most jutott eszembe, elfelejtettem, miért is jelentkeztem be. Szóval az azbesztes szellemfalu: en.wikipedia.org/wiki/Wittenoom,_Western_Australia
Régebben hetente útba esett a Solomon bánya felé, az Auski Roadhouse-nál kellett balra letérni, csodálatos vidék.

geeeteee 2016.11.14. 08:41:19

A mosómedvéről meg mindig Hrabal Pepinje ugrik be. Suffering from boredom? Get a raccoon! :D

geeeteee 2016.11.14. 08:57:43

Arról hallottatok, hogy nálunk beszüntetik a macskákat? Már csak ivartalanítottat, mikrocsipezettet lehet tartani, azt is inkább csak házon belül, mert szabadon csapdázható. A macskatörvény megszegőit 5000 dolárra büntetik. https://www.slp.wa.gov.au/pco/prod/FileStore.nsf/Documents/MRDocument:28995P/$FILE/Cat%20Act%202011%20-%20[00-d0-00].pdf?OpenElement

SzZoole 2016.11.14. 09:03:57

Amerikai álom:))

Ket magyar nyügdijas neni beszelget.
Hallod Julis,milyen rossz lehet ezeknek az ámerikái nyugdijasoknak.
Miert Örzsém?
Há' mer csak 3000 ezret kapnak nyugdijosztaskor,mi 60000-bol is alig jovunk ki,akkor ük ,hogy jonnek ki 3000-bül?
Vicc volt

puhacica 2016.11.14. 09:09:53

remelem en is ilyen "bolond macskas no" leszek idosebb koromra. :)

@geeeteee: nagyon helyes. kivagyok, mikor napi szinten megy az obegatas, hogy jaj elutottek, jaj lerakott 12 kismacskat, arrol nem beszelve, hogy a villamgyorsan szaporodo koborkak mennyit szenvednek rovid eletuk soran. :(

DieNanny CH 2016.11.14. 09:29:11

Így szeretnék én is élni nyugdíjasként.

geeeteee 2016.11.14. 09:43:27

@puhacica: Nem a macskák érdekében, inkább a helyi élővilágot próbálják meg visszaállítani. Mérgeznek minden más vadon élő behurcolt fajt is, nyulakat, rókákat, a tevéket lövik ki, abból is van vagy egy millió. Nehéz menet lesz. A nádvarangyról most nincsenek hírek, pár éve az volt a főgonosz, de nem hiszem, hogy sikerült kiírtani.

puhacica 2016.11.14. 09:47:27

@geeeteee: en ezt ertem, de ez a macskaknak is jo, nem csak a vedett allatoknak.

2016.11.14. 09:48:13

@Golf2: Jössz fel, mint a talajvíz. :DDD

2016.11.14. 09:54:28

@Shanarey: Amíg Gyurcsány volt hatalmon, minden szar volt, mindenki éhezett, egy pokol volt az egész ország. De aztán jött a MEGVÁLTÓ, aki mindent megváltoztatott. Az emberek egyre jobban élnek, egyre többet keresnek. Csak az állandó fanyalgóknak szar az élete. Meg a lusta, buta embereknek. Ők lépnek le legtöbbször itthonról. Az élhetetlen emberek, hogy úgy mondjam. Aztán osszák az észt, hogy Mo.-n minden milyen szar, nyugaton meg minden tökéletes, és hogy nem is értik, hogy emberek még hogyan képesek elviselni a diktatúrát, meg a magyar milliőt. Az egész világ már a csodájára jár a magyar gazdasági sikereknek, és a magyar oktatási reformnak. Végre elkezdődött valami. Mo. a lehetőségek országa. Gázszerelőként is lehet jacht a neveden. ;)

:DDDD

Csodabogár 2016.11.14. 09:54:41

@diggerdriver: Ne röhögj, mert képes leszek megirni egy napomat.:-)

2016.11.14. 09:56:06

@Csodabogár: Svájci nyugdíjból könnyű élvezni a magyar nyomort...

Csodabogár 2016.11.14. 10:02:31

Egyet mondhatok, nyugdíjasnak lenni jó!

Csodabogár 2016.11.14. 10:07:14

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Nálam nem ez a lényeg, hanem a totális szabadság. Akkor kelek fel, amikor totál felébredtem. Egész életemben szenvedtem a vekkertől. Utána azt csinálok amit akarok. Ha kedvem van elmegyek valahova ha nincs akkor nem. Vagy főzök vagy nem. Nem kell semmit időre csinálni stb. Ezt pénz nélkül is lehet élvezni. Persze ha van pénz akkor lehet még egyéb élvezeteket is begyűjteni, bár az idő múlásával egyre kevesebb az igény az élvezetekre.:-(

Herr Géza 2016.11.14. 10:37:16

@Csodabogár: Na most megsajnáltalak. Milyen unalmas lehet ez az egyhangú azt-csinálok-amit-akarok lét... Grrrrr. :))))))))))))

*Andi* 2016.11.14. 10:41:06

Kivalo, koszonjuk. Tovabba elszornyedtem, hogy amig en bekesen a masik oldalamra fordulok, te mar mennyi mindent tettel egy nap. Nem tudom mi kellene ahhoz, hogy koran reggel hideg vizes medenceben uszkaljak.
Fel kell vegyem a tempot, ugy erzem :D

Herr Géza 2016.11.14. 10:44:52

@geeeteee: Azért sikerült az azbeszt legfaszább alkalmazását megtalálnia az emberiségnek:
"....use asbestos as filters in gas masks"
:(((

Csodabogár 2016.11.14. 10:52:45

@*Andi*: Egyszer egy rendszeresen hajnalban úszó barátnőm akart engem elcsábítani úszni. Mondtam neki, hogy ne hülyéskedjen már! Reggel hatkor tutti belefulladok a medencébe. Éjfél körül, viszont még igen virgonc tudok lenni.

Csodabogár 2016.11.14. 10:55:10

@Herr Géza: Biztos van akinek unalmas, de én nagyon élvezem, immáron 20 éve. Van ismerősöm, aki pontos terveket készít egész hétre és betartatja önmagával, akár van kedve akár nincs. Én sajnálom őt. Nálam mindig a dolce far niente volt a jelszó.:-)

Shanarey 2016.11.14. 10:56:00

@puhacica:

Már most macskás vagy, bolond csak akkor leszel, ha lesz minimum 30 macskád.

:-)

*Andi* 2016.11.14. 10:58:30

@Csodabogár: az a vicces amugy, hogy versenyusztam 6 evig... de amiota azt abbahagytam, ( es az nem most volt...) nem tudnam ravenni magam megint, hogy 20 fokos vizben ugrabugraljak reggel 6kor :/

Hari Seldon 2 2016.11.14. 11:04:29

„Bontok nekik egy konzervet, kinyitom az ajtót, úgy jönnek fel, mint a lovak, szorosan egymáshoz simulva, verekedni majd csak akkor fognak, ha enni kezdenek, ha valamelyiknek már elfogyott és a másik segíteni akar neki.”

Ők is ismerik a jelenetet: „Joey nem ad a kajájából…”

„az indiaiak már megint nem csukták be a kertajtót rendesen, jövőre én magam fogok kitenni egy táblát az ajtóra, mert már megint valami állat szökhetett be, mert a paradicsom meg van rágva, meg a petrezselyem is.”

Nálatok a lakóövezetben kecskék is élnek? Merthogy úgy tudtam a kutya nem eszik paradicsomot…. :-)

Shanarey 2016.11.14. 11:07:56

Péntek óta mindennap úszom, de nem reggel korán és főleg nem hideg vizben. 24 fok alatt nekem a viz túl hideg.

P.Elliot 2016.11.14. 11:09:16

Joreggelt mindenkinek.
Hogy miert kelek fel koran? Egyszeruen nem tudok tobbet aludni mint 5 ora, napkozben kicsit rapotolok, van amikor nem. Nincs igenyem tobb alvasra.
Igen, ez egy normal nap amikor nem totenik semmi kulonos a napok foleg ebbol allnak de nem is szeretnem a tortenne, foleg nem zavaro tortenesek.
Az elso kepen Corneliust akartam megmutatni, o az a pioca macska aki miatt utazni hosszu idore nem lehet mert 2 nap utan mar keres, ut, rug, harap, meg sem lehet simogatni, teljesen bevadul az egyebkent kedves cicacska, az etelt azert elfogadja a csaladtol, de engem keres, teljesen elrontottam sajnos. Ragaszkodasa, mely szeretete imadnivalo viszont.
A masik egy kedves, puha, szinten ragaszkodo cica kutya viselkedessel mert amellett nott fel es elsajatitotta a mozgasat, viselkedeset, oriasi amikor a masikra ugat, lebegtetve a szajat, az ugatas persze csak gyatra kiserlet...
Itt hivatalosan nem szabad New Jerseyben kinnt hagyni a macskat maszkalni de elnezik, lehet hogy mar kell is neki csipsz, nem tudom, majd szol az allatorvos ha kell. Van benne valami hogy szedjek ossze a kobor macskakat, ivartalanitsak mert sokan koloniakbal elnek mint a vadallatok, emberek etetik oket es probaljak megvedeni azt a kis kobor eletuket. Nekem minden macska kobor volt aki nalam lakott, Cornelius is, lehet hogy eppen ezert ragaszkodik hozzam illetve a mostani eletehez.
Ami a nyugdijassagot illeti, igen, oriasi dolog, agyban fekve hallgatni hajnalban vagy reggel hogy suhog az eso, tombol a szel vagy kavarja a havat, jol elfeszkelodve kilazulva gondolni arra hogy nem kell dolgozni menni. Leirhatatlanul jo erzes.
Az is hogy lehet vegre latni az evszakot a nap minden reszeben, nekem barhova megyek mindig elmeny a delelott hogy latom a vilagot ilyen idoszakban is.
Az uszodarol nem is beszelve, ugyan mikor lett volna idom eljarni oda, plane munka elott? Ugyan mar, nyaron a strandon legfeljebb, annyira nem vagypok fanatikus sportolo, most viszont nagy elmeny.
Szoval kivanok mindenkinek majdani nyugdijas eveket, sok jo hobbival.

DieNanny CH 2016.11.14. 11:13:06

@Shanarey:

Nálam ez a határ 30 fok.

P.Elliot 2016.11.14. 11:14:49

@*Andi*: Tudod mikor usznek hideg vizben? Az uszoda vize nem tudom hany fok majd megnezem holnap, automata van, bekapcsol ha lejjebb hul, a viz finom meleg. Mindig mert ha nem akkor szolnak az uszok a szemelyzetnek rogton vagy egyszeruen odamennek es feljebb tekerik.
Nem olyan meleget kell elkepzelni mintha zuhanoznek de a borom melegnek erzi es az is. Hideg vizben kizart dolog hogy usznek.

Herr Géza 2016.11.14. 11:14:54

@Hari Seldon 2: "Nálatok a lakóövezetben kecskék is élnek?" Nem, csak a rókák fogadtak az elefántokkal, hogy Trump nem fog nyerni. A fogadás úgy szólt, hogy ha a rókák vesztenek áttérnek a vega étrendre...:)))))
(Az elefántok repülni tanultak volna, ha vesztenek. Szóval Amerika így jobban járt....:D)

P.Elliot 2016.11.14. 11:25:02

@Hari Seldon 2: A kertbe beszoknek a vadnyulak amikbol viszont van eppen eleg es a mormota,/ groundhog/, pont olyan mint aki a kepen repat zabal....teljesen le tudja takaritani a termest, idehaza nincs is semmim mert megenne.
A kerites a kozossegi kertbe kertben egy meterrel van a fold alatt is, kevesebbnel alagutat furna es atjarna, illetve ott lakna es ki sem lehetne lakoltatni.
A lelkesz, ezt a helyet egy unitaruis templom mukodteti mikor meg akarta fogni csapdat tett a kertbe es nagy naivan salatat rakott bele ami 1 ora mulva elfonnyadt. Fonnyadt zoldseget amikor frisset ehet csapda nelkul.
Mondtam neki hogy csokoladet, sutemenyt kell, en mar csak tudom, idehaza fut erte amikor elkiabalom magamat olyan nyujtott hangon hogy Saaaammm! Samnak hivom, tudja a nevet..
Szoval itt az indiaiakat kell megrendezni hogy tartsak be a szabalyokat.

P.Elliot 2016.11.14. 11:27:48

@Csodabogár: Pontosan, nekem is csak kotetlenul az igazi bar az elejen en is gondolkodtam hogy programot kellene irni de gyorsan letettem rola.

Taxomükke (UK) 2016.11.14. 11:56:50

@P.Elliot: Oh, OK... azt hittem a kertes fotok alapjan, valami tropusibb terulet.
Nagyon hasonlo cirmos macskank van, de o mindenkivel baratsagos... csak eppen a talcaja helyett bekakal a kanape moge, ha ugy iteli meg, tul sok idore magara hagytuk. Ugyhogy idonkent kint a szabadban kenytelen tolteni a napot.

*Andi* 2016.11.14. 12:01:53

@P.Elliot: Ja hogy ja... miert is hittem, hogy Amerikaban nincs erre valami megoldas? :D Igazan bevezethetnek ezt itt is, akkor lehet mennek en is.

P.Elliot 2016.11.14. 12:20:30

@Taxomükke (UK): Hat igen, van nehany telallo delszaki novenyem, pl. bananfak. Telallo banan.
Van amelyik haromszor olyan magas mint a kepen ami lathato, ezek orokke a foldben vannak, telen is, illetve az elso fagy utan vissza vannak vagva 30 centiig a foldtol, betakarva, vastagon fakereggel boritva, megint takarva vizallo valamivel/ nalam szemeteszsak/ tavasszal ki van bontva es elkezd ujra noni, mindig magasabb es vastagabb mint elozo evben, megszepitik, tropikus hanguatot hoznak a kertbe. Teremni ez a fajta nem tud, egyreszt a banan nem jo izu, tul sok magja van, masreszt 9 honap kell a viragzastol a beeresig es ugye a nyar csak 6 honap korulbelul, tehat gyumolcs az nincs de igy is vaditoan szep.
Amit a kepen latsz az az olasz stilusu resz, ugy rendeztem be, magam epitettem, meg a kovet is en raktam le, primitiv modon de pont az kellett hogy kicsit antikos legyen.
Az egesz kertem egy erdosav melletti resz, csupa zold minden a napfenyben viszont szulolkodunk, keves a virag.

P.Elliot 2016.11.14. 12:27:59

@*Andi*: Az uszonot aki ott edz aligha lehetne rabeszelni hogy hideg vizben gyakorlatozzon de mast sem, azert fizetik a tagdijat hogy normal korulmenyek kozott uszkaljanak.
Mondom, hideg vizbe en sem mennek, mi van abban elvezet?
Hirtelenul most jut eszembe hogy Hosszu Katinka milyen jo eredmenyeket ert el, az is melegvizesben edz, nem? Ugy tudom itt kinnt el ferjestol, / abszolut unszimpatikus ferje van, nekem legalabbis, meg nem tudnam mondani hogy miert de az/, az otthoni edzesek ugye nem hideg vizben vannak? Mert ha igen akkor mar meg is van hogy miert nincs tobb uszoerem pedig a magyarok tehetsegesek a vizisportok teren.
A verseny medencek termeszetesen futottek, ott szabaly.

P.Elliot 2016.11.14. 12:29:30

@fhdgy: Ez mi? Karomkodas? Nyujtozkodassal kombinalt kiabalas?
Vagy valami, valaki megharapott?

geeeteee 2016.11.14. 12:40:14

@Herr Géza: Valószínűleg működött is. Erről jutott eszembe, nem volt rossz szemem, de gázmaszkban mindig 100%-ot lőttem, annak ellenére, hogy elég korlátozottnak éreztem magam. Párásodott meg koszolódott és hiányzott a perifériás látás is, és mégis, vagy pont amiatt?

Csodabogár 2016.11.14. 12:44:21

@P.Elliot: Nekem a 26 fokos víz az ideális úszásra. Floridában az "öregasszonyok" mindig feltekerték a medencefűtést, kb. 30 fokra. Azt hittem megfulladok, nem tudtam úszni benne. Persze ők nem úsztak, hanem álldogáltak a medence közepén és dumáltak, meg sétáltak le-fel stb.

sellőlány 2016.11.14. 12:48:43

@P.Elliot: Kapaszkodj meg, itthon a versenymedencék 25-27 fokosak, a tanmedencék 32 körül. Ezért én csak tavasztól őszig járok, nem a hőfok miatt, az téli öltözködéses macerát nem bírom. Egyébként ugyanúgy csinálom, mint te, a úszódressz sokszor már rajtam, a penzumom 45 perc 1 óra között. Én heti 2-3x ebédidőben járok, akkor kevesebben vannak, és több lesz tőle az energiám a nap fennmaradó részére.

fhdgy 2016.11.14. 12:53:34

@P.Elliot: bocs, nem akartam, csak egy új klaviatúra bosszúja volt.

P.Elliot 2016.11.14. 12:56:55

@Csodabogár: Nem tudom hany fokos a viz majd megnezem de nem meleg hanem olyan finom testhomersekletu, illetve annal hidegebb de en a tavakhoz kepest szoktam mondani hogy finom meleg.
Itt reggel nincs alldogalas a vizben, akik ilyenkor itt vannak azok komolyan usznak, a vizitorna 9-kor kezdodik, na ott van allas elotte meg utana is, ott foleg idosebbek vesznek rajta reszt, ket-harom fiatal akad csak. Egyszer probaltam ki csak azzal hogy affele konnyu oregnek valo kis mozgas ez ugyis, a tornat vezeto edzo a medence szelerol iranyitott bennunket es ugy ki farasztott hogy menni alig tudtam attol a rengeteg, ujraismetelt es szinte szunet nelkuli gyakorlatoktol, sosem mentem tobbet.
Melegvizes medence is van, illetve szinte forro, ugy ulnek benne mint a bekak, kavarog, zubog a viz, na ott maguktol tekergetik a homersekletet, mar tobbszor el is rontottak, ezt foleg a tornaterembol atjottek hasznaljak kilazitani az izmot gyakorlat utan.
En nem birom azt a homersekletet, 3 perc utan neheznek erzem a szivemet tole, ugyanugy a szaunaba se megyek soha mert azt sem birom.
Egyszeru, "mezei" uszas, ez valo csak nekem.

P.Elliot 2016.11.14. 13:12:03

@sellőlány: Regebben egy orakat usztam de rajottem hogy sok nekem mar. 45 perc utan kezdtem erezni hogy eleg volt, nem faradtsag csak olyan unalomfele. Aztan ez lement fel orara, itt megallt. A felora intenziv uszast jelent, csak annyira allok meg amig a medence szelen rugozasos gyakorlatokat csinalok nehanyat. Mindenfajta uszast csinalok ezalatt, a legjobban szeretem a pillangozast mert annal erzem azt hogy jol kifeszul a testem de azt soka persze nem birom, kombinalom mindegyikkel de nem allok le kozben. A mozgasom, jarasom olyan mas lett, ez a sport valo nekem, a tornaterem ritkan lat.
Igen, furdoruhaban menni a legjobb, eppen eleg utana feloltozni.
A medenceben mindig hatuszassal kezdek vissza pillangoval aztan megint hat. Tudod miert ilyen rendszerben? Mert a sporttaskamat is magammal hozom ruhastol, a szekrenyben csak a cipom marad meg a felsoruha vagy kabat.
Felakasztom a taskat a mentoov kampojara es szemmel tartom mert benne van mindenem, autokulcs, penztarca,stb... Van aki szinten magaval hozza, csak levagja oda valahova a foldre de en gyava vagyok, en figyelem hogy nehogy valaki akar veletlenul is elvigye. Nincs lopas de nem tudhatni, az oltozo szekrenybe kellene bezarni de nincs lakatom, illetve folyton elvesztem vagy a kulcsat es ugy kell levagatni hogy hozzajussak, mar annyira ismernek, mindig, mindenben pontos vagyok, rendszereto de a lakatok, kulcsok megszoknek tolem igy magammal hozom a taskat, az oltozo szekreny nyitva, meg soha sem probalta senki elvinni a cuccaimat, mas se nagyon zarja hanem elviszi magaval a tornagephez vagy a medencehez, toluk tanultam. Jo, mi?

P.Elliot 2016.11.14. 13:27:08

@Taxomükke (UK): Koszonom....ultess te is a kertedbe ha van telallo banant, hardy banana, meg fogsz lepodni hogy mit tud. Es szaporodik veszettul, egy darabbal kezdtem es most van16 darab holott osztogatom.

www.google.com/search?q=hardy+banana+plant&biw=1366&bih=657&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiNyq3ynqjQAhXH5yYKHT-0CWUQ_AUIBygC

Itt a terkep is mutatja hogy Usa teruleten hol el meg, alig van hely ahol nem. Magyarorszagon is van boven.

sellőlány 2016.11.14. 13:28:03

@P.Elliot: Igen, ezek olyan berögzült magyar tikkek. :-) Én is mindig többször megnézem, hogy bezártam-e az autót, lakást, a telefonom és pénztárcám állandóan csekkolom. Oké, én még Budapesten élek. :-) Nekem a mell és a hát a bejövős, ha ki akarom dögleszteni magam, akkor minden második tempó után veszek csak levegőt, pedig állítólag ez a profi módszer, de ettől én jobban fáradok. Minden tizedik hossz után én is átmozgatom magam, közben meg csak fordulok. Mi a szegény másodrangú vörös macsek neve? Én nagyon kedvelem a kutya lelkületű macskákat, biztos jól kijönnék vele.

P.Elliot 2016.11.14. 13:35:16

@sellőlány: Sixtoes a neve, masodik nevkent Tyutyuka..ez inkabb szelidseget jelent, mar tobb tyutyukank volt az idonk folyaman. Neha azert o is fellazad Cornelius uralma ellen plane hogy ketszer akkora mint az, olyankor bemeri a nyakat es atharapja vagyis a szajaban tartja, valoszinu hogy a kutyatol tanulta ezt is, az "aldozat hagyja, sot jol ki is nyujtja a nyakat hogy jobban at tudja fogni, ez kicsit morzsolgatja addig amig a masik fel nem hordul es neki nem esik. Igazabol csak mutogatas hogy ki tudnalak nyujtani es ezt a masik is tudja.
Ne gondold hogy nem szeretjuk otet, nagyonis, neha ezert is van vetelkedes hogy melyiket jobban, kozottuk. Egyebkent ha rajuk szolok valamiert hogy no, akkor meg is allnak rogton. Nem hulyek ezek.....

geeeteee 2016.11.14. 13:39:56

@fhdgy: Van mikor irigylem a kötött időbeosztást. Az én bioritmusom annyira szét lett abuzálva, hogy talán már nincs is. Az inszomnia olyan már, mint egy kis nátha. Rutin a holtponton átbillenés és a teljesítmény, Mint egy robot, szürreális megélni. Akkor kezdődött, mikor alkalmanként 500-1000 Ischlinget dobtak fel egy-egy éjszakai hazahajtásért Beneluxból, és ahogy zsebregyűrted, már ott volt a kezedben a következő megbízás is. Tudod milyen? Lyukas papír, meghajtják ott, ahol az ár van, és azt kicsípik, kivágják.

geeeteee 2016.11.14. 13:40:00

@P.Elliot: Első ránézésre ébresztőóra. Innentől akkor is az, ha nem annak szánták. :D

geeeteee 2016.11.14. 13:40:03

@fhdgy: Ezt már nem tagadod le főhadnagy :D

geeeteee 2016.11.14. 13:40:09

@P.Elliot: Fokozatosan bármilyen hideg vízbe bele lehet menni. Korral jár, magamon is észreveszem, kiscsikó koromban még az újságban is benne voltunk a haverokkal, megmentettünk egy elszabadult kishajót a Dunából, tizenhat fokos volt május elején. Most nyáron Mariborban meg a Habakuk kinti medencékbe nem tudtam egyből bemenni. Először csak a langyos, és utána ment csak a hideg.

geeeteee 2016.11.14. 13:40:12

Megnéztem ezt a szuperholdat, mintha láttam volna már nagyobbnak. Még kétezerhatban darura hordtam súlyokat, a Graham Farmer FWY hidon befelé a Citynek. Két felhőkarcoló között, mindegyik szélességénél nagyobb átmérővel. És hajnalban volt, napkelte után, világosban.

geeeteee 2016.11.14. 13:40:22

A holdfényről meg a kaukázustjárt geológushaver Fb posztja ugrik be, már hallgatom is. Blue Parrot Denver Gentleman. Nagyon Bartókos. Belvárosi babák, nekem jutott minden zsiráf. A virágpiaci pultokon ülve smároltam, 180-nal. :D

P.Elliot 2016.11.14. 13:50:13

@geeeteee: Bator gyerek voltal... vagyis voltatok. Az igaz hogy nezz csak meg egy kicsi gyereket aki jeghideg vizbe kepes bemenni ha hagyod es orakig eljatszana ha hagynad, Valoszinu hogy jol tudja a szervezet toleralni kicsi korban. Na de a Dunaba? Jo hogy nem kaptatok gorcsot.
Anyad, apad buszke volt? Vagy kerestek a botot, / most csak hulyulok/...
Apamnak volt fiatal koraban egy kishajoja a Dunan, mi csak fotorol ismertuk mert egyszer nem lett kihuzva valamiert telire es a jeg osszetorte, elsullyedt.

Golf2 2016.11.14. 14:06:53

@s@geeeteee: 2 lehetőség van.Rég voltál pajzsmirigy vizsgálaton,vagy a jobbik anyagból kaptál véletlenül.

geeeteee 2016.11.14. 14:14:10

A révfalui hídtól hoztuk vissza a strand bal partra, ahol a Cziráky medence van.

geeeteee 2016.11.14. 14:14:15

@P.Elliot: Nem volt kivételes nap, a bottal majdnem találtál, szíj volt, csattal. Máig kIsért.

P.Elliot 2016.11.14. 14:24:05

@geeeteee: Egy pofon egy alalra remult szulotol meg elkepzelheto ha nem is helyes de csatos szij, jaj....
Szegeny.
Hosi tett volt na. Akarhogy vegzodott.

sellőlány 2016.11.14. 14:27:10

@P.Elliot: Nagyon jó a neve mindkettőnek. :-) Jók is ezek a kis játszmák, ha van két ilyen, nem is kell TV.

P.Elliot 2016.11.14. 14:31:40

@sellőlány: Sokszor gondolkozom rajta hogy irni kellene egy gyerekkonyvet, mesekonyvet roluk. A macskakrol akik nekem voltak. Annyi tipus ahanyfele, 20 macskam volt, rengeteg sztori korulottuk. Imadom a macskakat, olyan emberiek a nyavajasok.......

geeeteee 2016.11.14. 14:33:13

Nem kell minket sajnálni, megegyeztünk a tesóinkkal, hogy ez akkor mindennapos volt minden családnál. Volt hogy naponta többször. Meg elsőáldoztunk és bérmálkoztunk is, mert hagyomány.

geeeteee 2016.11.14. 14:33:16

@Golf2: A golyva eszembe se jutott, az női nyavaja. Életemben nem voltam pajzsmirigy-vizsgálaton, meg az kívülről látszana és megvágnám a borotvával.

sellőlány 2016.11.14. 14:50:47

@P.Elliot: Ez nagyon jó ötlet. Szívesen lektorálom. :-)

P.Elliot 2016.11.14. 15:06:28

Tenyleg? Es jo otlet? Annyi furcsa sztori es emlek van roluk de nemcsak roluk, az erdosavban elo allatokrol is amik ideszoktak, te, volt meg patkanyom is, marmint megfigyeltem az eletet, kigyo, mormota, opassum, a rokak, az ozek, voltak madarak, Taki, az egy szam volt, a macska hozta azt hiszem vorosbegy a neve otthon de nem biztos, aki nalam lakott egy telen at mert a macska hozta es eltorte a szarnyat, nem hagyhattam meghalni, 600 dollert koltottem ra mert csak olyan apro feher kukcokat volt hajlando megenni meg kortet, abbol is csak az erettet, a foldigilisztara azt monda hogy budos ahogy felszemmel meregette pedig a kertben azon elt. Volt hogy oriasi hoban araszoltam el a kocsival a szomszed varosba feher kukacert mert mast nem evett es itt kifogyott es 10 cent volt darabja, ebbol 10 szemre azt mondta hogy eheztetem es 3x evett naponta es kevesellte, tavasszal komoly gond volt eltavolitani a hazbol es ami a legmulatsagosabb volt, megtanul papagaly nyelven de olyan siparogva, akcentussal....Tele vagyok, voltam fura allatokkal...
De most megyek, kell falfestek a boltbol meg fakereg mert bejott a fagy, muszaj teliesiteni a bananokat.Majd meg visszanezek.

geeeteee 2016.11.14. 15:13:35

Nem kapcsoltam ki a Yuotube-ot, most a Woven Hand bazsevál. Ezek a zenék jobban fekszenek, utolsó feleségem előző emberének volt egy bandája, a Mobius, máig kedvencem. Nem csak a Medvét, hanem a Jamie-t is ismerem, többször vittem haza autómentővel.

geeeteee 2016.11.14. 15:13:40

@P.Elliot: Érzelem- és hullarablók :D Simogattál már szabad kandúrt? Mint egy Braille írás, ott van a fejükön beletört karmokkal írva minden randevú.

Dikusz 2016.11.14. 15:35:19

@Csodabogár: amihez én hozzátenném a saját napomat is, ha megengeded:)
Aztán kapkodhatnák a fejüket:)

geeeteee 2016.11.14. 15:35:43

Első szippantásra tömjénszag, másodikra a bogrács füstös oldala, láttam a híradóban Warwick ég. Nyár lett megint, mind a két csapból forró víz folyik.

geeeteee 2016.11.14. 15:35:47

Very soulmate. Kik ezek az emberek? :D
Nincs közönség, nem érthetik.

Dikusz 2016.11.14. 15:36:48

@puhacica: ezt a magas labdát leütötte, de (figyi!) nem írta oda, hogy: "vicc volt". :)))

Dikusz 2016.11.14. 15:37:58

@fhdgy: én pedig örültem, hogy megvan a megfejtés:)

Matula néne 2016.11.14. 15:48:09

@P.Elliot: Köszönöm hogy leírtad egy napodat, nagyon tetszett!!! Még sok boldog szuper évet kívánok Neked!
By the way, a posztodat, amiben elmesélted, hogy mentetek ki Amerikába, a mai napig emlegetjük a férjemmel, a legeslegjobb!!! Nagyon tetszik az életszemléleted, a dolgokhoz való hozzáállásod - az ilyen emberek mindig boldogulnak. Szóval köszönöm!

geeeteee 2016.11.14. 15:53:24

@Dikusz: Nem tűnt feladványnak. Le lettél szerelve. :D

Dikusz 2016.11.14. 15:56:34

@*Andi*: '65-ben tanultam meg én is úszni. A versenyszerű úszásig nem jutottam el, pedig a két egyesületben (BVSC, Vasas) neves edzőink voltak, de nem rajtuk múlt, hogy nem jutottam el a versenyekig:)
Arra viszont emlékszem, hogy edzésen kezdőként is ezer métereket kellett úsznunk naponta (azóta csak felejtettem). Viszont a mai napig - még harminc fokban is - ha egyik medencéből a másikba megyek át, vacog a fogam (téli közlekedés akkortájt a Sportuszodában).:))

Dikusz 2016.11.14. 15:58:10

@geeeteee: pedig ha tudnád milyen megfejtést hoztam ki belőle:)))

sellőlány 2016.11.14. 16:04:52

@P.Elliot: Igen, mindenképp. A stílusod jó, a művészneved is tökéletes, a téma hiánypótló. Szerintem ifjúságtól felnőttig betalálna a téma, a kisebb gyerekeknek meg lehetne kisebb képes mesékbe kivonatolni a nagyobb kedvenceket. Már az illusztrációt is elképzeltem hozzá. :-) Én gyerekkoromban imádtam Frakkot és a két lusta macskát. Érdekes, hogy akkor inkább Frakk szólított meg, szegényt nagyon szántam, hányszor kitoltak vele, felnőtt fejjel meg inkább a két macska jellemrajza (főleg Lukrécia) fogott meg. Szóval mindenképpen biztatlak a billentyűzet megragadására. :-)

Shanarey 2016.11.14. 16:40:31

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:

Akkor neked Magyarországon,csak a gyógyfürdők jók. ott van 30 fok és több, viszont igazából úszni csak Hévizen lehet,mert kinn a tavon van elég hely és ha körben úszik az ember akkor sose kell visszafordulni. :-) Most a kinti viz az 27-29 fok lehetett, úsztam is a szabadban úgy másfél órát, megállás nélkül.

@P.Elliot:

Itt Hévizen a szekrényzáráshoz, egy karóraként a csuklóra helyezhetö érintőkártyás megoldás van, és miután olyan mint egy karóra, persze nincs kijelzője, de vizálló, igy nem lehet elvesziteni.

Shanarey 2016.11.14. 16:51:06

A hidegviz gyerekkorban egy olyan dolog, amikor már rég benn voltunk és mindenkinek lila volt a szája, na akkor tudtam hogy a viz túl hideg, de nem éreztem.
Utolso hidegvizes kalandom 1986 októberében volt, amikor a munkahelyem okosai rájöttek hogy a balatoni üdülőjük stégje még benn van a vizben. Na ennek örömére leküldtek minket stéget kiszedni. A balaton hőfoka kb 14-16 fok volt, és miután 2 órán keresztül benne álltunk, én úgydöntöttem, akkoremiatt úszok is.
Nem is lett belőle semmi bajom, nem fáztam meg és a viz sem tűnt hidegnek, de akkor 18 éves voltam. Ma már esélytelen hogy ilyen hülyeséget csináljak.

geeeteee 2016.11.14. 17:08:12

Palya Bea meg ministráns,

Lunacica 2016.11.14. 17:08:18

Nekem nagyon tetszett a post!
Remelem nekem/nekunk is szuper nyugdijas napjaink lesznek! Mar tervezem. En gym helyett kutyat setaltatok, es lesz egy szobam/konyvtaram, esetleg telikert tele konyvvel es egy kenyelmes sofaval :) imadok olvasni. Lehet nekunk is lesz kiskert csak ugy idotoltesnek, Zoli meg majd eljar a gymbe helyettem :)
Igazsag szerint ezeket a napokat csak az tudja ertekelni aki sokat dolgozott, aki otthon van/volt haztartasbeli annak csak tudatban valtozik valami.
Hiaba vagyok itthon hetvegen en is felkelek 4-5 kozott ahogy szoktam hetkoznap kelni-csak aztan visszabujok az agyikoba :D
Kivanok meg sok boldog nyugdijas evet mindkettotoknek! :)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.14. 17:31:52

Jó poszt, és még jobbak a kiegészítések. :-)

Nehezen hihető, de Stockholmban eddig minden nyáron úsztam a tengerben. Egy normális nyáron a tenger vize 18C, a tavaké melegebb, kb. 20 fokos. Számtalan strand van, hétvégeken, szép időben egy gombostűt sem lehet leejteni.

"Fent", az Északi-sarkkör "fölött" ha felhős az ég, akkor 12-13 fokos a levegő, de ha süt a nap, akkor 25-30 fok sem ritka, és a nagy folyók vize 18-20C fokra is felmelegszik. A norvég partokat nyaldosó Óceán más tészta, ettől függetlenül, ha már ott jár az ember, illik a helyi gyerekek példájára megmártózni. A Lofoten félszigeti Ramberg mellett mesés, fehér homokos strand van, a víz jó ha 16 fokos, ennek ellenére kár kihagyni.

SzZoole 2016.11.14. 18:42:12

@Dikusz: neki nem kell ki irni,mert ismer mint a rosszpenzt,szemelyesen,is:)))
Ez nem vicc.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.11.14. 18:58:12

@sellőlány: A tizedik női mellen már én is kezdek fáradni.
Hiába a kor...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.11.14. 19:02:53

@geeeteee: Ha befelé nő akkor a szemedet tolja kifelé.

sellőlány 2016.11.14. 19:05:33

@diggerdriver: Már hiányoztál, Digger. :-) Most képzeld el, hogy akár 50 mellett is lenyomok egy jobb napon. :-D

Dikusz 2016.11.14. 19:08:05

@Shanarey: az általam ismert gyógyfürdőknél majdnem mindegyikben van úszómedence, max 28 fokos vízzel.
Általában évente egyszer lemegyek Hévízre (szeretem, csodaszép a környék is), inkább nyáron, de a tóban lebegni szeretek:).
Nem tudom voltál-e Balaton-átúszáson. Én azt szoktam mondani, hogy azért jó, mert csak egy hosszt kell úszni, nincs forduló, mint a tóban az egy kör:)

Nagyon sok helyen van már olyan "karóra", mint Hévizen, a nagyobb fürdőkben mindenhol. Talán jártál már ott, de ha nem, érdemes megnézni a kehidakustányi gyógyfürdőt, vagy Zalaszentgróton a gyógyfürdőt (náluk a kinti medencék szeptember végén bezárnak), a környezete, is nagyon szép.

P.Elliot 2016.11.14. 19:09:48

@geeeteee: Na visszaertem...
Hogy simogattam-e olyan kandurt aki tele volt sebbel es varratokkal? Igen, Billnek neveztem, kinti kobor macska volt, hatalmas, hosszu szoru, a feje, hata szinte gorcsos a sok sebhelytol es vegtelenul piszkos volt. Megprobaltam befogadni, becsalogatni a pincebe legalabb hogy ott lakjon amig nem szokik meg de nem ment. Naponta jott enni, imadta a csirkemajat foleg, masok is etettek es masok is szerettek volna orokbefogadni de sehova nem ment. Tobbszor volt beteg, olyan hogy alig tudott menni, joszivu allatorvosom mindig tavkezelest csinald es kuldott neki antibiotikumot, fajdalomcsillapitot amikor meg volt tepve. Valaki minden nyar kezdeten a hatalmas szoret megnyirta de nem tudtuk ki. Vagy 5 eve egyszer amikor jott, nem evett, nagyon betegnek latszott, bejott a pincebe magatol, errol rogton tudtam hogy nagy baj lehet, fekhelyet keszitettem neki, lefekudt, orvoshoz vinni nem tudtam volna arra hasznalta volna a maradek erejet hogy szetfeszitse a ketrecet es ott haljon meg. Elmentem az allatorvoshoz adott nehany gyogyszert, beadtam de latszott rajta hogy nem fog segiteni. 3 nap mulva halt meg, ott a pinceben, szegeny Bill, hozzank jott meghalni, hitt nekunk, bizott bennunk. Eltemettuk az erdobe a kedvenc helyen ahol uldogelni szokott es feladtam a kompjuteren egy hirdetest az allatrovatban hogy uzenem annak a szemelynek aki le szokta vagni a szoret ilyen es ilyen kinezetu macskanak, ebben es ebben a varosban hogy a macska rovid betegseg utan, orvosi kezeles mellett nalam halt meg, ne keresse, ne varja. Valasz sosem jott de megis ugy ereztem hogy ertesiteni kell azt a valakit akarki az.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.11.14. 19:10:18

@P.Elliot: Mikor valahol elkezdek ásni olyan helyen ahol felül feketeföld van akkor néhány percen belül megjelenik 1-2 vörösbegy.
Pocakosra eszik magukat a kiforgatott kukacokból.

kepkezelo.com/images/zp8ad1b4xb3ggfgyf2m7.jpg

kepkezelo.com/images/qd9skhsvmi4kkm25i6bo.jpg

P.Elliot 2016.11.14. 19:11:45

@sellőlány: Majd elgondolkodom rajta, mondjuk uszas kozben mindig hogy is lehetne. Egesz jo szorakozas lenne a telen amikor ugysem nagyon van mit csinalni.

P.Elliot 2016.11.14. 19:15:05

@diggerdriver: Igen de telen amikor ez ittragadt nalunk nem lehet asni, nincs kukac. Az allatbolti kukacra meg azt mondta hogy egyem meg en...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.11.14. 19:17:16

@P.Elliot: Teljesen jól kezelted. A csontkukac univerzális táplálék minden rovarevőnek. Néha a kisebb madárpókjaimnak is adtam.

P.Elliot 2016.11.14. 19:18:03

@Hobbiszakács: Te voltal az aki egyszer irta hogy berohant a vizbe egy szep meleg vagy napfenyes napon es majd meghalt, olyan hideg volt. Vagy mas?

P.Elliot 2016.11.14. 19:19:08

@diggerdriver: Nem az en otletem volt, az allatboltban mondtak amikor elmentem tanacsot kerni hogy mi legyen a madarral, mit eszik.

sellőlány 2016.11.14. 19:21:10

@P.Elliot: Na, ettől kikészültem. :-( De ugyanúgy helye lenne egy ilyen történetnek is a könyvedben. A fejezetek címei az állatkaid nevei lehetnének. Milyen jó, hogy jön a tél. :-)

P.Elliot 2016.11.14. 19:21:24

@Lunacica: Koszonom a jokivansagokat, neked is viszont. Mennyi idod van a nyugdijig?

P.Elliot 2016.11.14. 19:34:11

@sellőlány: Na ez jo otlet, / ilyesmit mindig szivesen veszek mert abszolut gyakorlatlan vagyok hogy mit hogy kell csinalni/. O, voltak mas macskak is pl Wisker mas neven Puhika aki egy csodaszep kaliko volt nagy zold szemekkel, draga piros nyakorvvel es egyszeruen bekoltozott hozzam amikor idekoltoztunk es olyan szep volt hogy nem tudtam visszautasitani, azt hittuk elveszett de ilyen macskat nem keresett senki, kesobb kiderult hogy 2 utcaval odebb lakik de ott valamiert nem tetszett neki es tovabbkoltozott, csakugy mint nehany ev mulva tolunk is mert minket nagyon szeretett de kozben befogadtunk egy harcias voros kandurt aki megtepte Puhikat pedig lanymacska volt es az uj gazdat keresett, meg is talalta az utcaban odebb egy hazassagi tanacsado szemelyeben akinek ott volt az irodaja is, o is kereste hogy ki a gazdaja ennek a szepsegnek, nem, o nem akarja megtartani. Minden esti program, atmenni ehhez az emberhez, becsongetni aki felment az emeletre, kiemelte cicacskat az agyabol es a karunkba tette, hazahoztuk. Masnap rohant vissza. 3 het mulva szolt a pasas hogy megtartana. Muszaj volt odaadni es soha tobbet nem jott haza. Kesobb utananeztunk hogy kie volt elottunk, kiderult hogy Puhika mar tobb embert cserelt a kornyeken, pontosan tudta hogy o milyen szep es oda koltozik ahova akar, sertodos cicacska volt.
A hazassagi tanacsado viszont nem engedte ki tobbet csavarogni. Wiskernek a lanyom nevezte el, egyszer kesobb veletlenul megtudtuk a nevet. Fekudt az agyon, kinnt ment az utcan egy kutya, mondtam a lanyomnak hogy Missy jon a gazdajaval. A Missy szora a macska felkapta a fejet es utana is mindig amikor ezt a szot hallotta, teljesen biztos hogy elottunk ez volt a neve.

P.Elliot 2016.11.14. 19:43:38

@sellőlány: Van meg egy furcsa dolog Billel kapcsolatban. Amikor eltemettuk a sirjat tele raktuk nagy szikladarabokkal hogy a roka ki ne tudja asni. Honapok mulva amikor lementunk az erdobe a sirjan egy kis bebit abrazolo piszkos, kopott gumibabat talaltunk ami a mai napig rejtely, a patak nem jott fel odaig hogy a viz felhozta volna aradasnal, az erdoben nem szokott jarni senki vagy alig, hogy kerult oda az a baba? Ki tette oda vagy hogy sodrodott oda. Elkepzelheto hogy a patak partjan valami gyerek talalta es odatette a sziklakhoz de nem sejthette hogy ott valaki el van temetve. Teljesen valoszinutlen de ki tudja, talan a szoret lenyiro szemely koborolt az erdoben mert talan valamelyik szomszed volt csak nem akarta mondani es latta a korakast es tudta hogy ki van alatta... Rejtely. A babat otthagytam..
De azt hiszem hagyom mar ezeket a macskasztorikat...nem akarok untatni senkit.

fhdgy 2016.11.14. 19:48:04

@Dikusz: Bocs, hogy csalódást okoztam.

Volt már ilyen a történelemben. Egyszer, valamikor nagyon régen olvastam, még az Élet és Tudományban, hogy tudósok megfejtettek egy titkos írást, amit sziklákon találtak. Aztán más tudósok bebizonyították, hogy azok nem titkos írások, hanem csak véletlen barázdák a sziklák felszinén!

Kinek szabad hinni?

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.11.14. 19:48:55

@P.Elliot: Nem, én nem rohanok, a víz megvár. Lábujjal "kóstolom", majd méltóságomat megőrizve belereszkedem. Egy tiszteletkört teszek, melynek sugara ritkán hosszabb öt méternél, és visszatérek a naptól forró sziklámra.

sellőlány 2016.11.14. 19:54:20

@P.Elliot: Ez tisztára olyan, mint a The secret life of the cat, láttad? Egy BBC készítette dokumentum arról, egy kis település macskáit ellátták jeladókkal és kamerákkal, majd hetekig követték őket. Egy csomó olyan dolog kiderült róluk, amit még a gazdáik se sejtettek, sok dagadt, kanapén fetrengő és nappal az ablakokban durmoló ártatlankáról derült ki, hogy micsoda kettős életük van. :-) vimeo.com/84794829

Lunacica 2016.11.14. 19:54:27

@P.Elliot: haha az meg kb 20+ ev, de tervem az mar van :D
addig is elkezdtem gyujteni a konyveket, hogy legyen mit olvasni
Jot derultem a kutyaul viselkedo cicadon. :D
nekem a menedzserem meselte, hogy az ove tisztes tavolsagbol koveti oket amikor viszik a kutyat setalni- ugyanis nem nagy haverok a kutyaval, de nem akar kimaradni semmibol

P.Elliot 2016.11.14. 20:08:16

@sellőlány: Ne lattam a filmet de el tudom kepzelni.

P.Elliot 2016.11.14. 20:09:41

@Lunacica: Nekem is sok konyvem van. Kutyaul viseledo cicacskak vannak a youtube-on is. Furcsak.

sellőlány 2016.11.14. 20:13:15

@P.Elliot: Küldtem feljebb egy vimeo-s linket, ott meg lehet nézni. Valóban fura egy gumibaba, talán csak nem Bill játéka lehetett? Mert akkor még szívszorítóbb az egész történet. Nekem is van pár macskás történetem, persze közel sem annyi, mint neked, még egyszer egy elhagyotz mezei nyuszi bébit is mentettünk, az is megható történet volt. Kár, hogy nincs itt kisrumpf, ő is nagy macskabűvölő. :-)

Shanarey 2016.11.14. 20:22:40

@Dikusz:

Hévizen kivül, az utóbbi 30 évben, más gyógyfürdőben nem voltam.
Ennek a fő oka az hogy nem szeretem a medencét. Túl hamar vége van. Ha körbe úszok akkor sosincs vége, csak ha akarom.

A Balaton átúszás, nem vonz, mert tömeg van (legalábbis az elején)és csapkodás. Én nyugisan szeretek úszni. A Balatont szivesen átúsznám,de nem tömegben, hanem egyedül. Úgy viszont nem lehet. Persze ott is sokszor beúsztam a tiltott zónába, de akkormeg sasolni kellett, mikor jön a rendőr. Egyszer a nagyfiammal úsztam be és neki nagy élmény volt a nagy kiránduló halyóutasainak integetni, na meg ők is integettek nekünk.

P.Elliot 2016.11.14. 20:34:57

@sellőlány: Na, erre almomban sem gondolam hogy Bill jateka lehetett esetleg a baba es a szomszed vagy az aki torodott vele odatette a sirjara, lassan osszeall a tortenet, illetve lehet tovabbgondolni. A legkozelebbi szomszedi partin meg fogom kerdezni a szomszedokat hogy ki tud a dologrol.
Istenemre mint egy detektiv tortenet, erre latod sosem gondoltam volna, beloled jo nyomozo lenne.

puhacica 2016.11.14. 20:36:11

@Dikusz: @Shanarey: az az igazsag, hogy mar most is bolond vagyok, remelem, ez igy is marad. bolondnak lenni jo! :) remelem, hogy Elliotot nem bantottam meg vele, nalam ez a kifejezes pozitiv jelentest hordoz az esetek 99 szazalekaban. 30 macskat nem szeretnek, de meg egyet igen. csak felek, hogy nem lennenek baratok. Mapi ur (alias Bonaparte Napoleon of Paw Island) elegge egykenek tunik, egy igazi kurvacica, okos es vicces, imadom na. :D szoval egyelore nincs tobb macskagyerek. :)
youtu.be/r_yR40-53jM

@P.Elliot: hat ez az, amire nem lehet felkeszulni. :'(
meseld csak a torteneteket, akit nem erdekel, majd tovabblapoz.
es en is tamogatom a konyviras otletet! Gerald Durellnek van egy hasonlo koncepcioju konyve, A legszebb kutyatortenetek. nagyon szerettem olvasni.

P.Elliot 2016.11.14. 20:36:59

@sellőlány: Ird le a nyuszit hogy hogy volt.ha nincs idod holnap is vagy maskor is jo lesz.

P.Elliot 2016.11.14. 20:39:13

@puhacica: En is macskabolond vagyok, nem is tagadom. Na es! Olyan szepek, imadnivalok, ravaszok es puhak...puhikak, nagyszemuek, a termeszet tokeletes alkotasai....dragasagok...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.14. 20:40:15

Haha, jó volt, cafka cicák, mormota, mosómedve, micsoda állatvilág...Nálunk nyúl van, meg őz, néha jávorszarvas, de azokat nem lehet le(nutellás)kenyerezni, lerépázni... :D

P.Elliot 2016.11.14. 20:42:41

@fhdgy: Marha jo ez a sziklairas es megfejtes.....hehehe....

P.Elliot 2016.11.14. 20:44:29

@geegee: Majd en megmutatnam hogy le lehet kenyerezni csak kezd el etetni....
Mi az hogy cafka cicak? Ne sertegesd a szepsegeimet, / hehehe/....

puhacica 2016.11.14. 20:47:33

@P.Elliot: igen, kulonleges kis allatok, en Boni mellett nagyon sokat tanultam roluk. butasag, hogy nem husegesek vagy hogy ne ragaszkodnanak a gazdajukhoz peldaul. tobb eszuk van mint sok embernek.
a kremszinu cicadnak nagyon kulonleges bundaja van, de a cirmin is latszik, hogy jol van tartva, csak ugy ragyog a kabatkaja. :) szepek!

sellőlány 2016.11.14. 20:56:33

@P.Elliot: Kora nyár volt, épp a vidéki nyaralónkhoz tartottunk, amikor leszakadt az ég és elmosott mindent a lezúduló víz. Az útszéli árkok tele voltak, a hegy felé haladva nagy sodrásban hömpölygött a sár. A házunkhoz egy murvaút vezet, az utolsó előtti ház az erdő szélén. Ott a keréknyomok is megteltek vízzel, és egy kiszélesedésben kialakult, spontán tavacska közepén ott ugrált valami a reflektorfényben, azt hittem egy varangy. Kiáltottam is a férjemnek, hogy álljon még, akkor láttam, hogy egy icipici mezei nyúl volt, bőrig ázva. Sok mezei nyúl kolónia él azon a környéken és tudtam, hogy a kicsik sose hagyják el az előhelyüket, ott várják az anyjukat, amíg az szoptatni nem jön, így rögtön tudtam, hogy nagy a baj. Azonnal kiugrottam és felkaptam a picit, tudva jól, hogy ezzel a sorsát is megpecsételtem, ezért azonnal lelkifurdalást éreztem, de később kiderült, hogy jó volt a negérzésem. Folyt. köv.

SzZoole 2016.11.14. 21:02:36

Na,a macskaimadok osszejottek....

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.14. 21:12:39

@P.Elliot: " kutya viselkedessel mert amellett nott fel es elsajatitotta a mozgasat, viselkedeset, oriasi amikor a masikra ugat, lebegtetve a szajat, az ugatas persze csak gyatra kiserlet..."

Bróhaha! Annyi állat vagy, ahány nyelven beszélsz! :D

sellőlány 2016.11.14. 21:15:26

@P.Elliot: Már sötét este volt, fogalmam sem volt, mi legyen, ezek a picikék 3 óránként szopnak, csak reméltem, hogy megéri-e reggelt. Az éjjelt egy lidlis vödörben töltötte, amit telehalmoztan mindenféle puha rongyokkal, tettem be vizet és tanácstalanságomban, hogy otthonosabbá tegyem, némi friss füvet. Reggel, amint lehetett, lerohantam a gazdaboktba és megkérdeztem a tulajt, hogy mi a fenét csináljak. Ő felhívta a helyi állatorvost, aki mondta, hogy vigyem el hozzá, meg is könnyebbültem, hogy ilyen gyorsan rendeződnek a dolgok. De mint kiderült, nem tudta befogadni a nyuszit, helyette adott kecsketejet, hogy etessem fecskendőből. A kérdésemre, hogyha visszavinnem oda, ahol találtam, mi lenne, azt mondta, hogy valószínűleg nem sok jó. Úgyhogy nem maradt más, bevállaltam a pótanyaságot. FKöv

P.Elliot 2016.11.14. 21:21:23

@Zoole[uk]: Igen, az agymosottak, marmint a cicak altal....
Szerintem mar az osember korul is ott lopakodott egy vadmacskafeleseg ami szep volt, puha volt es tudott annyira hizelegni hogy az osember szivet is felmelegitette es elturte hogy kapjon, lopjon a mammutbol....

SzZoole 2016.11.14. 21:32:19

@P.Elliot: nekem is van cicam,ketto is,egy igazi gyalogszörös meg akivel az elobb beszelgettel:)))

Taxomükke (UK) 2016.11.14. 21:35:39

@geeeteee: Woven Hand... nem ismertem, most belehallgattam... koszi a tippet! Nekem valo. :)

Taxomükke (UK) 2016.11.14. 21:37:42

@P.Elliot: Berelt hazban lakunk, de ha lesz megint sajat, lehet, hogy megvalositom az otletet. Itt Del-Angliaban gond nelkul megelnek a delszaki novenyek.

P.Elliot 2016.11.14. 21:40:40

@Zoole[uk]: O de szepek! Az a kutya milyen okosan nez, egeszen emberi szemei vannak...

P.Elliot 2016.11.14. 21:41:25

@Taxomükke (UK): Erdemes, nagyon oltoztetik a kertet.

SzZoole 2016.11.14. 21:43:53

@P.Elliot: a macska ragdoll típusú,Luna a neve,de sokszor lunatic:))
A kutya az corgi és Biuscit neve,tényleg okos értelmes állat:)

SzZoole 2016.11.14. 21:45:49

@P.Elliot: kérd meg @puhacica: -át tegyen fel egy képet a "kurvajarol",na az egy nagyon szép macsek:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.14. 21:47:51

@puhacica: Haha, még mindig mijen jó ez az állat...Úgy meggyúrnám, mint a tésztát, az hétszentség...:D
Egyet értek, nehogy abbahagyja valaki is a macskás témákat.A legjobb arc állatok.Mind-mind egyéniségek. (Én nem...)
Nekünk is volt ilyen, hogy odaköltözött még a szülői házban egy kis gyönyörű cafatka, egész nap ott volt a kertben, csak estére ment "haza" valahová.Imádott minket, valszeg többet foglalkoztunk vele, mint az igazi gazdája.Aztán volt, amelyik kiváló házőrző volt, nem ugatott ugyan, de lehetett uszítani... :D Volt egy bamba jószág, valahonnan a környékről, ha az betévedt a kertbe, ez a mienk rögtön ment és verte kifelé, rendet tartott a portán, az tuti.Alapból szobatiszta is volt, nem tudom, ez hogy lehet, de télleg nem kellett sose nevelni.Sokszor bejött a házba, pl kajálni, vagy télem melegedni néhány órát, este meg hajítottuk kifelé.Persze nem volt nagy kedve hozzá.
Egyszer bent maradt mert elfelejtettem.Éjszaka közepén azt álmodom épp, hogy valami szörny morogva üvölt a hátam mögött és egyre jobban fáj is.Kezdek kijózanodni, és akkor rájövök, hogy ez nem álom, hanem télleg morog valami, de rohadtul.
Hát a büdös qrvája felugrott az ágyba, felmászott a hátamra (hason fekve aludtam), és ott beleröfögött (dorombolt) a fülembe, hogy engedj ki már bzmeg, mert brunyálnom kell... :D
Imádtuk, egy professzor volt... :-)

P.Elliot 2016.11.14. 21:52:02

@geegee: Itt pukkadozok a nevetestol, lam csak neked is vannak roluk torteneteid.
Egyebkent nem almodtam hogy az egy napbol macska poszt lesz. Ebbol is latszik hogy ok agymostak bennunket.

P.Elliot 2016.11.14. 21:52:44

@Zoole[uk]: Ez is jo, luna egy lunatic cica...

SzZoole 2016.11.14. 21:56:43

@P.Elliot: marmint a macska lunatic:)
Lunacica az egy kedves aranyos anyatigris:)))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.14. 21:59:06

@Zoole[uk]: Már tett is föl, videót, korábban... :-)
A tied is q szép, f@$za prémje van, kávébarnát nem is láttam még.Ez a ragdoll nem valami szekszi hálóing vagy mi a frász?

SzZoole 2016.11.14. 22:03:11

@geegee: szekszi haloing???
Az a babydoll Te:)))
A ragdoll rongybabat jelent,meg egy macska fajtat is.
Amugy a szine hivatalosan seal point ,vagy mi........

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.14. 22:07:37

@P.Elliot: Így van.Aztán ezen házörző előtt volt egy másik, az is állandóan kujtorgott, hajtotta a sunákat, volt hogy napokig, akár 1 7-ig is távol volt.Amikor egyszer így hazajött, véresen, fáradtan, széthajtva, akkor láttam, hogy a harcokban, háborúban beszakadt az egyik füle a csücsöknél.Egy pár 7 múlva összeforrt ugyan, de olyan hülyén, hogy csak épp a hegye, ezáltal lukas maradt.Mondtam is neki, hogy bammeg, veszek neked fülbevalót, hülye macskája...
:D
Nagyon kár, hogy most nincs semmilyen ilyen céda, mert csak lakásban lakunk, én meg idebent nem tartom.A macska és a kutya is kintre való alapból.ezért is gáz ez, ha ellehetetlenítik a kinti macskatartást, kinti alatt a kertbent értem.
Rettenetes azt látni, mikor két malamut (malaguti...:D ) kutyát a kétszobás lakásban bent tartják a másodikon a tömbházban...
De még a kertes házakban is bent laknak, mert hogy nincs kerítés.
(Ezért nem ugatnak a nyugati kutyák, visszatértünk az axiómához... :D )

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.14. 22:09:24

@Zoole[uk]: Igen? Hát lehet, az angolom nem olyan túl jó, de emlékeztem, hogy valami ilyesmi...:D
Na, bökje meg, de most már akkor tudom, még egyszer nem bukok le... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.14. 22:11:31

@Zoole[uk]: Amik ilyen hasonló szavak, azokat erősen utálom, mert mindig összekeverem.Volt ilyen korábban a lemming-legging vagy mi a fax, a női harisnyaruha-féle.
Meg itt a svéd nyelvben is rengeteg az egy betű különbségű szó, hát herótom is van tőlük rendesen... :-)

SzZoole 2016.11.14. 22:13:42

@geegee: majd akkor eszedbe jut,hogy mi a kulombseg a ketto kozt,ha a babydoll helyett a ragdollhoz dorgolozol:)))

puhacica 2016.11.14. 22:17:43

@geegee: professzor! :D
na ja, nalunk en vagyok a kivalasztott, ejjel a labamnal alszik, hajnalban meg a fejemen purrog, de amugy siman lehet vele beszelgetni, sot, amikor nyaralas utan hazajovunk, egesz nap mesel, be nem all a lepenylesoje. nelkule semmit nem lehet csinalni, meg klotyora is egyutt jarunk. :D az urammal ugyanigy van, egyedul az alvasnal vagyok en a kedvenc.

puhacica 2016.11.14. 22:27:08

@geegee: ebben viszont nem ertunk egyet. sokkal rosszabb azt latni, hogy ossze vannak szaggatva, megmergezik, kutya szetkapja, auto eluti... a mienk peldaul fel kint, neki az az idegen. es ha normalisan foglalkozol vele, kielegited a mozgasigenyet butorokkal, jatekokkal, akkor semmi baja. ez neki a termeszetes. az mas, amikor malamutokat tartanak 2 m2-en, bar az is igaz, hogy ahol a kertben van a kutya, ott sokszor basznak a setara, ugyis kint van... a lakasban tartott kutyak altalaban sokkal jobban at vannak mozgatva. nekunk azert nincs, mert mig a macska elszundikal napkozben, a kutya becsavarodna az allando egyedullwttol.

sellőlány 2016.11.14. 22:29:36

@P.Elliot: A fecskendőre azonnal mohón rácuppant, míg egyszer csak élettelenül lebicsaklott a feje, elkezdtem rázni, miután nagy nehezen magához tért. Akkor azt hittem, a túlzott mohóság miatt félrenyelt. Hazahoztuk magunkkal Budapestre és beköltözött a rácsos macskahordozóba. Bobo lett a neve. Nagyon megszokott minket, boldogan bogyózta össze a lakást, ha kiengedtük, imádta a sötét lyukakat, rohangált a lábunk nyomában. Teltek a napok, Bobo nőtt és boldogan rázta a ketrec rácsát, ha meghallotta, hogy közeledünk. Mindig belebújt a nyakamba, ha magamhoz szorítottam. Viszont jött egy hétvége, amikor programunk volt, oda nem vihettuk magunkkal. Anyukámat kiokosítottam mindenről, mikor mit adjon neki, péntek volt. Vasárnap reggel hívott, hogy baj van, mert a nyuszi nem jött ki a ketrecből és amikor kivette, elborult az oldalára. Imbolyog, biceg, elborul. Balatonról vágtáztunk haza és onnan azonnal egy nyulakra specializálódott állatorvoshoz. Infúzió, pépek, benntartás. 2-3 orvos foglalkozott folyamatosan vele. Kérdeztem, hogy ez valami központi idegrendszeri probléma? Okozhatja-e bármi toxin, ami a táplálékában volt? Borzalmasan éreztem magam. Kérdezték hogy találtam, volt-e valami, amit észrevettem korábban? Akkor mondtam az ájulását. Szerintük lehetett valami idegrendszeri fejlődési defektje alapból (és az anyja valószínűleg elhagyhatta), de bármi kiválthatta. Amikor jobban lett, egy éjszakára elhozhattam, felismerte a helyeit, de főképp csak gubbasztott, szorosan mellettem. Nehéz szívvel vittem másnap vissza. Két nap múlva pedig elment. :-(

sellőlány 2016.11.14. 22:32:26

Nagyon jó sztorikat írtok, gyerekek. Geegee professzorán fetrengek. :-)

P.Elliot 2016.11.14. 22:34:57

@sellőlány: Hat ez nagyon szomoru tortenet de borzaszto rendes szemely vagy hogy megtettel erte mindent. Szegeny kis nyuszika, ennyi volt az elete. Nem tudom mi tortenhetett az anyjaval vagy miert hagyta el.
Koszonom hogy megosztottad a tortenetet.

P.Elliot 2016.11.14. 22:37:51

@Zoole[uk]: En is a macskara ertettem...

sellőlány 2016.11.14. 22:39:09

@P.Elliot: A plusz adalék még az, hogy a nyuszi megtalálása előtt egy héttel hozzánk keveredett egy kismacska is, és ezek összeborulva aludtak, mint a testvérek. A cica azóta is él és virul, nagy becsben és szabadságban tartjuk. :-) Csak hogy legyen pozitív a végkifejlet. ;-)

P.Elliot 2016.11.14. 22:42:02

@sellőlány: Akkor ti is a "kivalasztottak" csaladjahoz tartoztok, titeket is megtalalnak az allatok...

sellőlány 2016.11.14. 22:45:39

@P.Elliot: Jaj, nagyon is. Akárhol járunk a világban, mindenhol lesznek "védenceink". Tel-Avivban pl. tökre nem tervezetten, egyszer egy egész almot mentettünk.

P.Elliot 2016.11.14. 22:51:15

@sellőlány: Jo olvasni. Valahol valami masban vissza fogjatok kapni de az ember nem is azert csinalja....

Herr Géza 2016.11.14. 23:19:46

@P.Elliot: Haha, ezt az elköltözést velünk is megcsinálta egy macsek (Bandi, aki lány volt....:D). Másfél éves korában szereztünk mellé egy kölyökmacskát, mert a nejem is dolgozni kezdett, így ő egyedül maradt napközben, (igaz szabad ki-bejárása volt). Este viszont mindig bent várt a házban és bár nem sejtettünk semmit arról, mit is csinál napközben, de a lakásban elég rendszeresen felfordulást találtunk, plusz kerekedett rendesen, na meg estétől reggelig őt sem lehetett magunkról levakarni. Meglett a diagnózis: nyilván unatkozik szegény, egész nap a lakásban várhat minket, na így lett a társa. Sajna rossz volt az elméletünk (gondoltuk egy kölyökhöz jobban hozzászokik, ill. kimarad a hatalmi háború...), de a kicsi olyan szeleburdi, játékos "dög" volt, hogy agyára ment a Bandinak az örökös zizegésével. Így aztán Bandi egyre kevesebbet volt otthon este/éjszaka, aztán már néha 2-3 napig nem is láttuk, míg egyszer teljesen eltűnt. Pár nap "nyugi, majd előkerül" után elkezdtük keresni, bejártuk a környéket, szólítgattuk, de semmi. Gyártottunk fényképes "missing" plakátokat, végigtapétáztuk a környéket, mire csöngött is a telefon, egy idős hölgy hívott, hogy ő tudja hol a macska, de miért keressük? :)))) A kérdésen kiakadtam ugyan, de udvariasan válaszoltam, hogy azért, mert ez a macska a miénk. Mire ő meg közölte, hogy az félreértés lesz, mert ez az ő macskájuk. :))))))
Három utcával laktak arrébb, így rögtön rövidre zártuk a dolgot személyesen: Bandi a gyerekszobában egy ágy közepén aludt békésen, szólításra felkelt, odajött, rövid doromb, majd visszafeküdt és aludt tovább.
Aztán szép sorban kiderült, hogy Bandink már jóval a "tesója" érkezése előtt megjelent náluk hétfőtől péntekig minden reggel 1/2 8-8 óra tájban (a nejem akkor ment dolgozni :D), majd este eltűnt. Kóbor macskának hitték ápoltsága ellenére is, bár gyanús volt nekik, hogy hétvégén csak ritkán látták. A néni a három unokával volt a háznál nappal, a gyerekek még nem jártak iskolába és imádták a Bandit, órákon keresztül simogatták, ajnározták, etették, szóval foglalkoztak vele. (Innen jött a gömbölyödése is: nálunk ugyanis szintén előadta este, hogy majd éhen hal...) Így a család "befogadta" a Bandit, nevet adtak neki, sőt még állatorvoshoz is elvitték egy check-upra .. :)))))
Szóval láttuk, hogy Bandi döntött, így fájó szívvel, de hivatalosan is átadtuk az oltási bizonyítványát és tartozékait és búcsút vettünk tőle. Szerencsére a család nagyon szimpi volt, jól összehaverkodtunk, így még párszor meglátogattuk Bandit, akkor láthatólag örült is nekünk, de hozzánk soha többet nem jött vissza a házhoz.
Ja, és Bandi kölyökkorától kezdve spontán jött velünk mindenhova sétálni. Mint a kutyák, csak póráz nélkül. És soha nem tudtunk rájönni, honnan tudja, hogy sétálni megyünk, mert arra akárhonnan is előkerült és ő lépett ki először a házból. A készülődésből, cipőhúzásból nem jöhetett rá, mert ha boltba, vagy akárhova máshova mentünk (azaz kocsival, azt nem komálta), akkor meg sem mozdult a készülődésre.
Van bennük jó adag misztikum... :))))

puhacica 2016.11.14. 23:34:59

@Herr Géza: jo sztori ez is. :)
megereznek ezek mindent. minket mindig az ajtoban var ez a budos, mikor pesten laktunk, mar a liftben hallottuk, hogy kiabal. de most is tudjuk, ha jon a masik, mar spurizik lefele a lepcson, pedig olyankor meg boven az utcan/kocsiban vagyunk.

Herr Géza 2016.11.14. 23:52:39

@puhacica: A mostani dögök is megismerik az autó(ink) hangját. Már számtalanszor vettük észre amikor az egyikünk itthon van és a másikunk jön haza, hogy az órák óta békésen alvó (bármelyik) macska egyszer csak felkapja a fejét, leugrik a fotelból, sprint le a lépcsőn, és leül az ajtó elé. Majd 1-2 perc mülva megállok én vagy a nejem a ház előtt. :D
Egyébként ők is jönnek velünk sétálni (együtt), de ők a Bandival ellentétben csak egy viszonylag szűk sugarú körben, ha azt túllépjük, akkor leülnek, néznek utánunk, majd hátra arc és békésen hazamennek.

P.Elliot 2016.11.15. 00:24:20

@Herr Géza: Na, ez is jo sztori volt. Van ezeknek eszuk, tobb mint nekunk. Szepen ravarrta magat a masik csaladra, mi? Nem kell ezeket felteni, feltalaljak magukat! Ami az autot illeti itt ugyanaz van, az auto meg sehol a macska felkapja a fejet es mar igyekszik is az ajtohoz, illetve ha a kertben vagyunk mar fut is a bejarathoz holott meg mi nem latunk semmit, o sem de hallja, megismeri a zajrol hogy a mienk jon.
Nagy gazember tarsasag ez itt/ szeretettel mondva/, jol befurakodtak az emberhez.
Amikor idekoltoztunk kinnt alltunk az esti szurkuletben a parkoloban amikor jott egy macska valahonnan, egy sziami felenk, kepzeld el, atgyalogolt a labamon mintha csak az utszakasz lennek, letaposott es eltunt a sotetben...., csak pukkadozva a nevetestol neztunk egymasra hogy ez mi volt, mit kepzel ez a Ling-ling magarol....

P.Elliot 2016.11.15. 00:29:18

@Herr Géza: Hogy honnan tudta Bandi hogy setalni mentek, talan a beszelgetesbol. Volt olyan macskank aki amikor megkerdeztem a ferjemet hogy nem kene kitenni ezt a macskat az udvarra egy kicsit? Csak kerdeztem, nem mentem az ajtohoz, erre az abban a pillanatban beszaladt a hutoszekreny moge ahonnan tudta hogy nem tudjuk kibanyaszni. Talan ertik az emberi beszedet csak mi nem tudjuk.

geeeteee 2016.11.15. 00:49:41

Volt egy fekete kandúrunk, egyszer fél farokkal jött haza, illetve a másik fele csak lógott szőrtelen, alig élt, de nem hagyta magát megfogni, evett és ment tovább, bagzási időszak volt, vitte a vére. Akkor gondoltam bele, hogy talán így alakulthatott ki a Man-szigeti macska, az a farkatlan fajta. Versenyképesebb lehetett az elzárt populációban a kisebb támadható felülettel.

P.Elliot 2016.11.15. 01:06:32

@geeeteee: Na, ezert kell oket ivartalanitani, jobb lesz az eletuk, nyugodtabb. Nekem minden kandur meg volt mutve.
Milyen pokoli erzes lehet hogy menni, elkapni egy nostenymacskat barmi aron, meg az elete aran is.
Ennyire rossz erzes a szex hianya az allatnal? Embereknel is? Marmint ferfiaknal? Hiszen sokan meg olnek is miatta sot vallaljak a bortont.
Orulok hogy nonek szulettem....

montroyal ( CAN qc) 2016.11.15. 04:42:24

@P.Elliot: hhhmmmm hat ..... mindent nem vallalnek ... azert nagy tobbsege a ferfiaknak ezert él ,.dolgozik ... tenyleg jo nonek szuletni ..

montroyal ( CAN qc) 2016.11.15. 04:51:55

Egy nap, amilyet te is szeretnél...

na és ez nekem is megvan ,meg lehet ..

egy nap !!! vasarnap ... esetleg ..valszeg ez egyetlen marad ilyen napnak ..

geeeteee 2016.11.15. 06:24:10

@Taxomükke (UK): Én sem ismertem eddig, de az ilyen eklektikus hangokat nem szoktam elkapcsolni. Szembejött. Nekem a búskomor bohóc Screamin' Jay Hawkins a kedvencem. Nem svéd buksza, hanem páviánzsíros szakács. Hallgassad meg a MauMau ünnepet. :D

geeeteee 2016.11.15. 06:24:22

Nem néztem utána, hogy a lakoma után volt-e, de felvett egy szorulás bluest is. Szokatlan dolgokra felkapja az ember a fejét. Nála van az aligátorbor receptje is. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.11.15. 06:33:21

@P.Elliot: Igen, így ékezet nélkül teljesen jó a szöveg. :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.11.15. 06:38:59

Hejjj ha én is elmesélném a macskás történeteimet...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

P.Elliot 2016.11.15. 15:34:01

@Matula néne: Azt hiszem tegnap elfelejtettem reagalni a hozzaszolasodra, elmacskaztuk az idot, nagyon koszonom a dicseretet, igazan olyan kedves vagy.
En is kivanok neked minden jot, sikeruljon minden amit elterveztel...

P.Elliot 2016.11.15. 15:34:54

@diggerdriver: Egyszer ha van idod te is meselhetsz a macskakrol ha mar lett ilyen poszt, minden uj sztori erdekes roluk...

blackhairlady 2016.11.15. 16:25:41

@diggerdriver: Eppen eszembe jutottal, hogy meg nem jelentel meg a jo macskas sztoriaiddal, biztos tulorazol :)))))))

En em vagyok macskas, de ezeket a torteneteket szivesen olvastam, jokat szorakoztam rajtuk, koszi mindenknek, foleg Elliotnak, hogy megirta az egy napjat.

@P.Elliot: Nagyon szep heleyn laksz, mi is valami hasonlot keresunk ugy masfel even belul, valami kis erdos, fas teruleten.
Sajnos a mi konditermunkben nincs uszoda, a halozat (Fitness Connection) tavolabbi, nagyobb egysegeben van csak, odaig lusta vagyok elmenni. Viszont en szeretek "gyorsgyalogolni" a futogepen reggelente 30-40 percet, egy del-afrikai futopalyat csinalok meg, jo kis emelkedokkel, illetve visszamegyek a joga, zumba es fitkick orakra ami 9-kor es 10-kor vannak nehanyszor egy heten. Aztan johet a jo kis szauna:)

Kivanom, hogy sokaig elvezzetek emg a nyugdijas eveket jo egeszsegben :)

blackhairlady 2016.11.15. 16:26:24

@P.Elliot: Szerintem nem szeretned hallani Digger sztorjait macska temaban :))

P.Elliot 2016.11.15. 16:50:37

@blackhairlady: Ugy erted hogy vad, macskabanto sztorik? Mert akkor tenyleg nem kivanom hallani.
Jo kis tornat vegzel, en erre lusta vagyok meg az uszast szeretem a legjobban. Amikor valami van az uszodaval, vizcsere, karbantartas, ilyesmi, akkor en is megyek a gepekre, a gyaloglast valasztom sima terepen, a biciklit meg egy fura gepet amit ugy hivok hogy a hatropogtatos gep mert az aztan megrendezi a hatadat ha rajarsz, eloszor azt hittem hogy betorte de mast is tud, szinte az egesz testet meg tudod mozgatni, ulni kell rajta igy aztan volt modom latni egyszer hogy valaki elaludt rajta mert van annyira kenyelmes, az illeto meg faradt.
Nem lakunk erdos helyen hanem szinte a varos kozepen de ezek az erdosavok amik elvalasztanak tolunk utcakat az erdo hangulatat adja, vannak negativumjai is, alig napfeny meg ilyenkor tonnaszam zuhognak a levelek, lehet osszeszedni.

puhacica 2016.11.15. 22:58:19

@P.Elliot: digger a ketlabu macskakra gondolt. :)

P.Elliot 2016.11.15. 23:07:01

@puhacica: Ertem mar! Mivel rendes macskakrol volt szo nem is gondoltam hogy nokre erti...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.16. 12:57:23

@Zoole[uk]: :D

@puhacica: Haha, a büdös qrvája.:D Igen, a mienk is mesélős volt, amelyik a hátamra mászott, az ember el se hinné hogy ilyenek tudnak lenni.Meg anyámmal ment szomszédolni.Ahol bent kutya volt a kertben, ott kívül az utcán, ha meg jött valaki kutyasétáltatva, akkor meg bent a keritéseken belül.De ha fater, vagy én hátramentünk a házból garázsba a hosszúkás, keskeny telken, akkor is ő volt a kíséret.Nagyon f@sza jószág volt, kéne egy olyan megint...Cigánynak neveztük, mert a p*cse, a foga, meg a nyelve hijján mindenhol fekete volt; és akkor még nem volt ez a rohadt polkorrekt világ, lehetett mindent annak nevezni, ami, aki... :D Kiválóan hallgatott is a nevére.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.16. 13:03:15

@puhacica: Jó, hát ez is igaz és télleg jellemző, hogy a kerti kutyákat nem nagyon viszik sétálni.Talán lehet, hogy az a legjobb, amit egy havernál láttam: az első emeleten laktak társasházban és az ablaktól legelé a fal mellett volt egy tenyérnyi széles léc, ahol a cafka cica le tudott menni a társasházi udvarra.Amúgy meg bent lakott, de ki is tudott járni, illetve asszem napközben nyáron kint vadászgatott...Ehh, nehéz ügy.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.16. 13:05:14

@sellőlány: Qrva népség ez mindegyik, nem lehet nem imádni őket. :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.16. 13:15:23

@Herr Géza: Nincs ezen mit csodálkozni, ezek kisebb hatótávolságú/intézkedési jogkörű macskák.
:-))
Ángyikámék jártak így, mint Ti a Bandival, hoztak oda magukhoz egy kicsmacskát, hogy ha jön a kamasz lányunokájuk látogatóba, akkor legyen kit gyömöszölni.Na, azt ugyanígy elszerették egy másik helyen, pár házzal odébb ahol volt vagy 3-4 kiskölök.Ő is kénytelen volt átadni a tulajdon- és haszonélvezeti jogot, mert nem tudott mit csinálni, nem akart vele hazamenni.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.16. 13:21:50

@P.Elliot: Néném, ilyen a mi vérünk! Ha kétlábú, ha négylábú, a kan az blokkolni, sunázni akar, ha rájön a "természete".
:-)))))))))
Mindig hahotázok, ha valami régi történet előkerül, ahol az idősebb asszonyok tanítgatják a fiatalokat a férfiakkal kapcsolatban és mondják pl. hogy hagyd magad, mert hamarabb szabadulsz.
:-))))))))))))

P.Elliot 2016.11.16. 13:31:51

@geegee: Mindenesetre egy nonek elgondolkodtato, esszel fel sem foghato hogy ilyenert ferfiak neha, nem is ritkan kepesek elhagyni a csaladjukat, gyerekeiket megtagadni, olni, bortonbe kerulni, lopni, egyebek, holott a nokben is benne van a kivanas nagyon is de ilyen hatarig hogy a legyet is ropteben, folyton azt lesni kit lehet, nincs, vagy csak nagyon-nagyon ritkan.
Amit irtam nem rosszbol irtam inkabb eltunodve, csodalkozva hogy a termeszet igy osztotta ki a szerepeket, vajon miert nem egyforman?

P.Elliot 2016.11.16. 13:33:40

@geegee: Azert napi szinten 3-4 kisgyerek dedelgetese persze hogy odacsabitotta a kismacskat, nem is lehet hibaztatni.

P.Elliot 2016.11.16. 13:36:34

@geegee: Ilyen macskat ki lehet nevelni ha kiskoraban hozod oda, ha orokke folyon a kezedben, oledben van, na az lesz majd ember kisero csak bele ne unj, en az enyemtol neha levegot sem kapok mert a nyomomban van mindig.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.20. 10:56:32

@P.Elliot: A férfi az mind szemét disznó, mind csak "azt" akarja...
Ez van sajnos. :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.11.20. 10:59:04

@P.Elliot: Jaja, ez volt mindig is nálunk, egybe gyömöszöltük gyerekként (én is gyerek voltam, meg a macska is...), el is várom, hogy jöjjön utánam, mint a kutya. :D
Manapság persze más, mert nem tudnánk miatta nyaralni menni, vagy csak hazalátogatni, stb.Meg kert sincs, csak lakás, én meg bent nem tartom.

P.Elliot 2016.11.20. 20:22:49

@geegee: Hat eleg furcsan osztotta ki a termeszet a szerepeket, illetve osztonozte az embereket a szaporodasra.
Nem is gondolta hogy az emberek majd megokosodnak aztan tojnak szaporodni, hehehe....legalabbis abban a mertekben ahogy Istenke belenk programozta eszuk agaban sem lesz....

P.Elliot 2016.11.20. 20:33:56

@geegee: Csak bennt nem jo macskat tartani, azoknak kell a kimozdulas, latni valami mast is. Nekem van egy hatalmas nagy kinti ketrecem amiben meg embert is tudnek tartani, hehehe, egy nagy fenyo kore van epitve es teteje is van. Ajto is van rajta lakattal meg az egyik nappali ablaka arra nyilik, ha ki akarom engedni a macskat a levegore de nem akarom hogy elmenjen / beteg, felek hogy megtepnek, frissen odakerult uj macska szoktatas celjabol, neha meg buntetes is mert kitervelte hogy megveri a szomszed macskat akit napot ota les, /, akkor kinyitom es ugy hagyom az ablakot ami alatt cicalepcso is van ezeknek az elrontott dogoknek hogy nehogy le kelljen ugrani a foldre. Arnyek van, jo nagy, el tudja vegezni a dolgat, kilat az utcara hogy mi tortenik es a hatso kert legnagyobb reszere. Akkor keszittettuk amikor az egyik macskaval sok baj volt hogy ne menjen el de megis kinnt legyen. Ilyet barki tud keszittetni, vagy sajat magat, a vazat kellett csak megcsinalni, befedni kerites drottal, ajtot fabrikalni ra es ablak ala epiteni. Roppant praktikus, a macskak is szerettek mert jol ossze lehetett veszni biztonsagosan benntrol az arra maszkalo idegen macskaval, elmondani oket buntetlenul mindenfelenek...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása