oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. április 07. 06:46,  Kitartás, úgyis túlélem 50 komment

2016. április 07. 06:46 Határátkelő

Kitartás, úgyis túlélem

Sok minden kell ahhoz, hogy az ember sikeres legyen külföldön, de talán a kitartás az egyik legfontosabb. Erre lehet jó példa Viktória története, ami még jó két éve kezdődött Bécsben (arról, hogy pontosan miként is költözött ki és hogyan indult az élete az osztrák fővárosban itt írt), aztán az éttermi munka után nem kis hányattatásokkal folytatódott. (A fotóért köszönet!)

ausztria_billa_foto_viktoria.jpg

„Lehúztam egy évet abban a mocskos étteremben. Talán csak 10 millió tányér és 50 ezer lábos elmosásáig volt szavatosságom. Testileg és lelkileg is kimerültem. A párom időközben munkát talált és stabilizálódott a helyzetünk.

Egyik nap aztán besokalltam (mint majdnem minden nap), összepakoltam és elszaladtam az addig életben maradást jelentő munkahelyemről. Elég volt. Ez a hely már nem támogatja az előrehaladást, csak lepusztít, elszívja az életem.

Mint később megtudtam csak részmunka időre jelentettek be pedig több mint 50 órát dolgoztam hetente. Azelőtt az egyetlen bevételünk és a napi kenyerünk függött tőle. Persze tudtam, hogy a párom munkája elég ahhoz, hogy kényelmesen megéljünk, de a célunk az, hogy félretehessünk.

Én mindenképp dolgozni akartam, amilyen hamar csak lehet. Bejelentkeztem a munkanélkülibe és hozzáférést kaptam a hirdetésekhez. Böngésztem néhány napig, de tudtam, hogy amíg „semmi dolgom”, a németre kell ráfeküdnöm.

Egy hasznos segítség

Ugyan elmondtam, amit akartam, de ez korántsem volt elég egy új, már „jobb” munkához. Mire észbe kaptam, állami támogatásként belecsöppentem egy 3 hónapos nyelvtanfolyamba. Heti 4x3 órát töltöttem iskolában, és mellette találtam egy hétvégi munkát egy pizzásnál.

Szorgosan tanultam, minden pluszmunkát megcsináltam és hamarosan átkerültem egy jobb csoportba. Strébernek számítottam és néhányan csak időhúzásként jártak be.

Ha járnak a tanfolyamra, tovább kapnak munkanélküli segélyt, én viszont tanulni jöttem, nagyon hálás voltam egy ilyen hasznos segítségért, így mindent meg akartam tenni, hogy a legtöbbet hozzam ki belőle. Láttam a végét.

Három hónap múlva államilag elismert nyelvvizsgához jutottam 99%os vizsga eredménnyel. Képes voltam beszélni. Időközben a pizzástól eljöttem, mert nem akart bejelenteni és nem csak a saját bőrét veszélyeztette, hanem én is elveszíthettem volna a támogatásomat az első ellenőrzésnél. Nem akartam ezzel játszani. A vizsga után kapunk még egy kéthetes szókincsfejlesztő tanfolyamot, de az első hét után azonnal munkát találtam.

Mélyvízben

Egy szupermarketbe jelentkeztem a csemegepultba. Mint frissen vizsgázott, remegő lábakkal mentem interjúra, de ezek szerint hihetően adtam a magabiztosat.

Az interjú könnyen ment és próbáltam a megfelelő részeknél egyetértően bólogatni. Valamiért a Főnöknek szimpatikus voltam és megkaptam a munkát. Még egy esély, amiért igazán hálás lehettem. Egy idegen bizalma, amit úgy éreztem illik utólag is kivívni.

Bizonyítani akartam, mint bárki egy új munkahelyen, de mélyvízbe dobtak. Azonnal vendégekkel kellett kommunikálnom és helyzeteket megoldanom valamit több száz termék nevét gyakorlatban elsajátítanom.

Ez egy számomra új nyelvtudással iszonyatos erőfeszítést igényelt és leszívta az agyamat nap mint nap az állandó fókusz. Már-már azt hittem, hogy túl vállaltam magamat, mikor néhány hét múlva egészen belejöttem és elkezdtem élvezni, amit csinálok.

Az első igazi bejelentett munkából származó jövedelmem igazán motiválóan hatott és szívesen jártam be dolgozni. Nem értem be kevesebbel, mint hogy a legjobb legyek.

Egyszer fent egyszer lent

Ez a hihetetlen jókedv hanyatlásnak indult mikor a kollégák panaszkodásának hallgatásával telt el minden napom. Negatívan mentem haza, mert negatív közegben voltam nap mint nap. Ez se jó az se jó. Ennek így kéne lennie annak meg úgy.

Szerencsére a rutin nem hagyta, hogy a munkám minősége odavesszen, de miután nem jelentett kihívást többé ez sem, fontolóra vettem, hogy eljött-e az ideje annak, hogy továbblépjek?

Mikor van itt az ideje bárminek is? Hét hónap után három hét szabadságra mentem és nekiálltam jól átgondolni, hogy mit is akarok. Arra jutottam, hogy ideje lépni és bár rengeteget fejlődött a németem, de még rágyúrok egy kicsit, hogy igazán ne legyen problémám egy másik munka keresésével.

Úgy terveztem, hogy 1-2 hónapot rászánok a tanulásra a szabadidőmben és utána keresek valami újat. Mivel már nem voltak céltalanok a napjaim és titkon tudtam, hogy miért kelek fel reggelente, a kedvem is jobbra fordult.

Haladtam a tanulással és hirtelen azt vettem észre, hogy jól érzem magamat és izgatottsággal tölt el egy terv pontról pontra való teljesítése. Rájönni arra, hogy a kihívás éltet, és ha nincs kihívás, nincs terv, akkor befordul az ember és legszívesebben elmenekülne mindenhonnan.

Ez ugyan nem megoldás, de továbbra is úgy gondoltam, hogy már alkalmas vagyok egy kényelmesebb pozíció betöltésére.

Egy váratlan ajánlat

Az utolsó heteket nyögtem, de a mosoly már csak munkahelyi kötelezettség volt az arcomon, mikor a főnök behívatott az irodába. Kirázott a hideg, és pumpáló vérrel a fülemben sétáltam be.

Nagy flancos monológ nélkül közölte velem, hogy meg van elégedve velem, sosem látott még lazsálni, és amit csinálok, azt mindig pontosan teszem. Ezért úgy gondolta, hogy alkalmas lennék egy felelősségteljesebb pozícióra, és ha nem vagyok ellene, akkor előléptetne.

Pislogtam egy darabig, aztán még egyszer rákérdeztem, hogy biztos-e, hogy nem kever össze valakivel. De a válasz nem hozott változást. Megköszöntem a megtiszteltetést és elfogadtam az ajánlatot gondolkodás nélkül, annak ellenére, hogy teljesen más terveim voltak. Ki akartam próbálni mindenképp, hátha egy magasabb pozíció elég kihívást tartogat.

Ez a második esély, amit ugyanattól az embertől kaptam. Ezt a bizalmat sosem fogom neki elfelejteni és megpróbálom a tőlem telhető legjobbal és hűséggel viszonozni.

„Lehetőség mindig jön”

Ami az elmúlt 2 évben történt velem az talán semmit nem jelent másnak. De ahogy résztvevőként visszaemlékszem a helyzetekre, így utólag érdekesnek tartom, hogy mennyire átláthatók a különböző szintek.

Egy barátom egyszer azt mondta: „lehetőség mindig jön, csak ki kell várni és meg kell ragadni”. Ma már értem, hogy miről beszélt. Ha már kezdem kinőni a helyzetet, biztos vagyok benne, hogy megint felbukkan majd egy újabb lépcsőfok vagy ajtó ahova egy IGEN-nel továbbléphet az ember.

Talán nem egy nagy karrier egy szupermarket részlegvezetőjének lenni, de remélem, a sok kicsi lépcsőfok majd sokra megy egyszer. Bízom az esélyegyenlőségben és erre alapozva, úgy gondolom, megéri néha megszakadni.

Mint tudjuk a pénz nem minden. Ahogy a munkában előre, úgy a magánéletben hátra haladtunk. Sajnos a kapcsolatom tönkrement. Nem hiszem, hogy a munka miatt, talán egyszerűen nem ő volt az igazi. Tovább léptem, elköltöztem és még több új ajtó nyílt ki előttem... Kitartás, úgyis túlélem...”

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Ausztria

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr608573188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2016.04.07. 06:57:27

Igazi kelj fel Jancsi(Viki).Grat!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2016.04.07. 07:10:57

Pozitív, szimpatikus személyiség.
Gratula.
:)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2016.04.07. 07:10:57

Pozitív, szimpatikus személyiség.
Gratula.
:)

HardPötty 2016.04.07. 08:06:24

Ezzel a kitartással egy magyarországi áruházláncnál is vitted volna valamire... Ja! Mondjuk ott nemigen tanulsz új nyelvet, a kollégák (nem mind...) megutálnak ha előrelépsz; igaz akkor tudsz előrelépni ha "csókos vagy" (az esetek többségében) és a fizetés elég ahhoz, hogy azt gondolják 0-24 órában a rabszolgájuk vagy... másra nem nagyon. Mondom mindezt volt osztályvezetőként, bár én csókos voltam, hanem balek és a nyakamba sózták a szivatós pozíciót.
Remélem külföldiában jobb a hangulat egy áruhàzlàncon belúl.
Nagyon kitartó, pozitív ember vagy és ez szimpatikus.

HardPötty 2016.04.07. 08:07:43

@HardPötty: * nem csókos (a kollégák annak tartottsk sajnos)

Taxomükke (UK) 2016.04.07. 09:07:04

@HardPötty: Az nem lehet, hogy akit meg te tartottal csokosnak, az sem volt az...?
Csak ugy kerdezem, ne szivd mellre.

Szoval Ausztriaban is divat, hogy nem jelentik be a munkaerot? Nahat...

HardPötty 2016.04.07. 10:22:27

@Taxomükke (UK): de, lehet. Bár amikor màr egy ideje egy multinàl dolgozol és ismered az erőviszonyokat, illetve a dolgozók képességeivel tisztában vagy, valamint tudod, hogy ki kivel kavar... akkor elég hamar leesik, hogy egyik másik ember miért kerül pozícióba egy sokkal képzettel szemben. De ettől függetlenül tévedhettem én is. Nincs mit ezen mellreszívni. Jogos felvetés.

Muscari 2016.04.07. 11:06:34

@Taxomükke (UK): ezen kicsit meglepodtem, bar itt is elofordul am. Egy ismerosomet pubba akartak felvenni dolgozni, feketen, zsebbe 5 fontot fizettek volna. Nem vallalta el.

Herr Géza 2016.04.07. 11:43:00

@Taxomükke (UK): Ausztria még balkán... Nyugat-Balkán. :))))
De meg kell mondani, hogy az "okosság" azért elsösorban a török-görög-olasz-szerb-magyar-stb. munkaadók specialitása. Nem tisztem védeni az echte osztrákokat, nyilván elöfordul náluk is, de nem ez a jellemzö.
Na meg a brancs is számít: a vendéglátás, az építöipar a legfertözöttebbek.

pamut 2016.04.07. 11:49:59

Na ez a kitartás, a küzdőszellem, szép volt. Szerintem igenis nagy dolog részlegvezetőnek lenni, előléptetést elérni külföldiként. És egy ilyen cégnél mindig van feljebb, szóval hajrá.
A posztban a kép csak illusztráció, vagy tényleg ott dolgozik a szerző?

Fajankó 2016.04.07. 12:36:04

@Herr Géza:
Németo.ban is előfordul hogy egy-egy nagy építkezést körbezárnak, ellenőriznek. Van futkosás.........

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.04.07. 12:54:22

@Fajankó: @Herr Géza:
Angliaban nagy épitkezésen soha nem találkoztam ellenőrzéssel.
Állítólag ritkán előfordul. Ott nagyon szigorú szabályok vannak.
Viszont igaz mégis hogy az építőipar a legfertőzöttebb mert sok a házfelújítas vagy belső munka.
Itt Londonban is állnak az út szélen az emberpiacon. Tüzépek közelében.

Csodabogár 2016.04.07. 13:35:52

Nagyon jó, pozitiv poszt. Nyilván fiatal a szerző, még sok mindent tul fog élni. Sok szerencsét továbbra is!

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.04.07. 13:39:31

Ez pont az a pozíció, amikor te is ugrálsz mások fején, és a te fejeden is ugrálnak. Azoknak szokták odadobni, akik még elvakulnak ettől a fajta előrelépéstől, és úgy érzik, hogy ezért megéri akár hajnalban is felkelni, ha éppen valami gond van, és csörög a telefon. Szóval a hűséges cégkatona képzésének első lépcsőfoka. Hogy a párkapcsolat ezt nem éli túl, az már szinte természetes. Neked mostantól a magánéleted egyenlő a cég életével. Akkor hajtasz sok hasznot, ha ezt minél előbb megtanulod. Jó úton haladsz. Vagy mégsem. Gratulálok!

Pernilla 2016.04.07. 14:13:52

@A nagy kékség: ideznek neked a posztbol. "Sajnos a kapcsolatom tönkrement. Nem hiszem, hogy a munka miatt"
Bar gondolom, te ezt is jobban tudod, hogy mitöl ment tönkre.
Egyebkent köszönjük, hogy befostal megint ide egy ilyen epitö jellegü hozzaszolast, de a poszter nem kert eletvezetesi tanacsot, mi meg mar ismerjük a szolamaidat.

©________ 2016.04.07. 14:16:50

@A nagy kékség:

te csak tudod. hany evet dolgoztal ilyen poziban?

Muscari 2016.04.07. 14:32:02

@A nagy kékség: én lehet, hogy otthon így van, de szerintem itt meg nem.

Fajankó 2016.04.07. 14:35:47

@diggerdriver:
Betojok, ott is van tüzép?
Tefu is van meg Fösped?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.04.07. 14:39:27

@Fajankó:
Ja. Még Volán is. Sőt Jolán is. Minden nap tekergetem.
A Volánt.
:)))))))))))))

2016.04.07. 15:21:07

"Talán nem egy nagy karrier egy szupermarket részlegvezetőjének lenni"
De igen, nagy előrelépés. Gratulálok! A poszthoz is és a kitartásodhoz is.
@A nagy kékség: Minden munkahelyen vannak alattad és feletted is. Kivétel ha vállalkozó vagy mint tulajdonos. Mit jelent neked ebben az esetben az hogy ugrálnak a fején? Vagy ezt a munkát ne végezze senki? A kapcsolatához meg semmi közünk, ha nem írja le akkor még bele sem lehet kötni de őszinte volt.

2016.04.07. 15:59:21

@Turchi: +1.

Posztolonak gratulalok, nagyon szimpatikus a hozzaallasa, es koszonjuk hogy megosztotta velunk a tortenetet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.04.07. 16:06:29

A poszt egyénként jól megírt remek poszt.

Bredpitt Monika 2016.04.07. 16:50:37

Sok sikert és gratulálok ! A 13:39 es hozzászólást töröld ki az emlékeidből. Úgy tűnik ma bal lábbal kelt az úr.

Taxomükke (UK) 2016.04.07. 17:01:26

@Fajankó: Persze. A melosokat Barkassal hordjak, a fuvarosok Roburral nyomjak az ipart.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.04.07. 17:13:39

Mivel a történet nem Magyarországon, hanem külföldön játszódik, ezért csakis dicsérni lehet. Ezért írtam oda, hogy gratulálok. Nem értem, mi a baj.

Muscari 2016.04.07. 17:58:45

@A nagy kékség: szerintem pontosan érted, hogy mi a baj és direkt provokálsz. Azt nem értem csak, hogy ebben mi az élvezet neked.

DieNanny CH 2016.04.07. 18:06:32

@Muscari:

Szerintem csupán ő szeretne mások fején ugrálni, és frusztrálja, hogy egy fiatal lánynak, ráadásul külföldön, sikerült.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.04.07. 18:12:30

@Muscari: Eszembe sem jutott provokálni. Én ezt gondolom erről a "sikerről", ti meg mást gondoltok róla. Nem vagyunk egyformák.

FeketeMacska73 · http://olcsomobilhivas.hu?ajanlom=1ha 2016.04.07. 18:54:21

@Csodabogár: azert jo lenne tudni Mo-n mit csinalt elotte meg mive leptettek elo...

2016.04.07. 19:03:06

@Turchi: "Mit jelent neked ebben az esetben az hogy ugrálnak a fején?"

Kereskedelmi multinál általában azt jelenti, hogy bizonyos pozíciótól lefele taposol, felfele meg nyalizol. Ha téged basznak le, akkor azt tovább adod az alattad levőknek. Habár nem hiszem, hogy minden vezető beosztású ember ilyen lenne, de amikor mindenki szidja a tesco-t, mint munkahelyet, az nem csak a szar fizetések miatt van, hanem a hulladék főnökség miatt. Erről sajnos túl sok a tapasztalatom. :D

2016.04.07. 19:14:05

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Na de ez minden munkahelyen hasonló nem? Mármint mindenki vérmérséklete szerint.

2016.04.07. 19:21:36

@Turchi: Szerintem ez függ a cég méretétől meg a cég (borzalmasan bullshit szöveg következik :D) "szellemiségétől" is. Persze, ezek a dolgok többé-kevésbé mindenhol megvannak, de nagyon nem mindegy, hogy a főnök-beosztott viszony milyen mértékben poroszos, mennyire lehet hülyéskedni v. haverkodni. Persze, nyilván attól még a főnököd a főnököd marad, de ha megcsinálod a munkádat normálisan, akkor legalább ne basztasson feleslegesen. Ezért mondtam, hogy kereskedelmi multinál, amikor jön a shitstorm, akkor mindenki kap belőle, pozíciótól függetlenül. Azonban aki, legalul van, már nem tudja kin kitölteni a dühét.

Az mondjuk engem mindig elszomorít, hogy 10-ből 8 esetben mindig olyanok vannak magasabb beosztásban, akik emberileg jellemtelenek. De hát valószínűleg ez a kettő összefügg. Biztos külföldön is létezik a jelenség, de itthon általában az a jellemző, hogy nem a munkáddal kell kiérdemelned a figyelmet v. az előléptetést, hanem a seggnyalással, meg a spicliskedéssel. :D

2016.04.07. 19:36:19

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Érteni értem csak nem tudom összehasonlítani az otthoni és a külföldi viszonyokat. A jellemtelenség nem feltétlen főnöki tulajdonság de kétségtelen hogy nem mindig elég a tudás a vezető beosztáshoz. De az is igaz hogy vezetőnek nemcsak szakmai tudásra van szüksége hanem adott esetben konfliktusokat is meg kell tudni oldani. Ennek eredményét egyesek jellemtelennek, mások igazságosnak tartják. Szerintem ez külföldön is így van, pl. Afrikában, na jó, az nem külföld hanem egy külön kategória DD, megy a seggnyalás ezerrel, munka meg sehol, a leghülyébb a főnök és rugdossa az alatta lévőket akik dolgoznak és megpróbálja learatni az ő munkájuknak az eredményét.

A nagy kékség · https://anagykekseg.wordpress.com/ 2016.04.07. 19:50:20

@pamut: Tehát ha valaki nem áll be a sorba, és nem dicséri automatikusan a külföldön elért "sikereket", akkor az csak hülye lehet, ráadásul nem kicsit. Értem.

2016.04.07. 20:10:26

@A nagy kékség: Ha Mo.-n érte volna el a "sikereket", akkor dicsérnéd? Illetve, neked mi a siker fogalma? Az elképzelhető, hogy a fekete-fehér világodban mondjuk amit te nem tekintesz sikernek, az másnak az lehet? Szabad nekik egyáltalán? :D

2016.04.07. 20:16:22

@Turchi: Szerintem van aközött valami összefüggés, hogy akinek hiányos a tudása, illetve megkérdőjelezhető a munkájának a minősége, az mondjuk ezt megpróbálja elpalástolni, és igyekszik más módon pótolni a hiányosságait. Nem azt állítom, hogy minden vezető és főnök seggnyaló volt v. jelenleg is az, hanem azt, hogy általánosságban hogyan működnek ezek a dolgok az itthoni kereskedelmi multiknál. Karriert lehet így is, meg úgy is építeni, kinek melyikhez van gusztusa :D

J. McClane 2016.04.08. 07:14:04

Ez azert nem az a tortenet ami a "karrier" cimszo alatt szerepelne. Kivancdi lennek hogy osztakkent ugyaennyi energiaval mire jutott volna a posztolo. De szegeny magyaroknak ez jut tobbnyire

Főgebra 2016.04.08. 08:51:39

@A nagy kékség:
Nekem meg ez jutott eszembe:

„Pisti hülye, Julcsi hülye, csak én vagyok okos, mert nekem még a seggemben is fejem van!" (Weöres)

pamut 2016.04.08. 11:50:41

@A nagy kékség: Nem, te nem azért vagy nagyon hülye amit most költöttél, hanem azért amit előtte írtál, amire reagáltam.

wuaaa 2016.04.11. 11:43:11

Nagyon tetszett ez a poszt és Viktóriának jár az elismerés részemről. Csak így tovább és sok sikert!

Muscari 2016.04.11. 12:19:01

Nagyon jo, Viki, csak igy tovabb. Ebbol meg barmi lehet, nekem az jon le, hogy meg eleg fiatal vagy.

@pamut: hagyd, remenytelen. Bar te valoszinuleg szeretsz vitatkozni, lattalak egy masik hasonlo temaju blogon szelmalomharcot vivni :-)

Muscari 2016.04.11. 12:28:22

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: nagyon off, de teged erint : index.hu/belfold/a_kormany_eltorolte_a_vasarnapi_zarvatartast/

Most magyaraztam el a lanyomnak az egeszet, mert o nem koveti az otthoni esemenyeket. Hogy a mult heten meg kategorikusan cafoltak a dolgot. Hogy mit muveltek a kopaszok. Azt mondta, hogy megerti, hogy ha nem akarunk tobbet abban az orszagban elni.

2016.04.11. 21:32:56

@Muscari: Nem érint, évek óta nem dolgozom a kereskedelemben. Itthon nem is fogok többet.De én már csak egy buta bolti eladó maradok, bármit is teszek a jövőben. :D

Amúgy számomra elképesztő, hogy ezt ilyen vehemenciával visszacsinálják. Végül is már csak 2 év van a választásig, a Jobbik meg jön fel, mint a talajvíz.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása