oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. január 11. 06:45,  Minden útközben derült ki 329 komment

2016. január 11. 06:45 Határátkelő

Minden útközben derült ki

Alighanem a legbosszantóbb dolgok egyike, amikor az ember megpróbál mindenre gondosan felkészülni, megtudni minden lényeges dolgot, nehogy valami gond adódjon. Persze a bürokrácia malmai néha furcsán őrölnek, pláne, ha a helyzet is bonyolultabb az átlagosnál. Igen, ma ügyet intézünk, méghozzá Skóciában és Magyarországon. Zita története következik.

Neked is adódtak határátkelőként nehézségeid a hivatalokkal? Vagy éppen a kellős közepén vagy egy nehéz ügynek? Írd meg a hataratkeloKUKAChotmail.com címre!

burokracia_4_foto_flickr_com_christian_schnettelker.jpg

„Párom és én Skóciában ismerkedtünk meg, majd gyermekünk született és össze is házasodtunk, szintén Skóciában, házasságunkat későbbiekben Magyarországon anyakönyveztettük.

Már lányunk születése előtt elkezdtünk érdeklődni a londoni magyar konzulátuson telefonon az időpontokról, foglalásról, anyakönyvezésről, stb., illetve a honlapjukat csak én magam legalább ötször átolvastam, mely információk vonatkoznak a mi esetünkre.

Elkezdtük összeszedni a dokumentumainkat, felkészülni. Későbbiekben többször is érdeklődtünk telefonon, mert tudtam, hogy amit szeretnénk, nem lesz egyszerű, mert elvált voltam és tisztában voltam azzal is, hogy kellenek majd a válási iratok is. Ezért pontosabban szerettem volna tájékozódni, nem egy automatától, hanem emberi hangtól, de mindinkább lerázni próbáltak.

Londoni gondok

Abban az időben úgy lehetett a londoni magyar konzulátusra telefonálni, hogy csak egy megadott napon lehetett hívni a megadott telefonszámot egy vagy kettő óra hosszáig.

Pár email-váltás után kaptunk is időpontot még abban az évben (amely csak később válik fontossá, hogy miért), de nem tudtunk elutazni anyagi okok miatt. Szülési szabadságon voltam, kevesebb volt a bevételem, csak a párom fizetésére lehetett számítani, de az erre a londoni kiruccanásra nem lett volna elegendő. Ismerősünk nem volt Londonban, ahol „elcsövezhettünk” volna egy pár hónapos babával.

Aki külföldön él az tudja, hogy milyen egy konzulátusi időpontra megjelenés, főleg ha távolról kell odautazni (jelen esetben az ország északi részéről kb. 750-850 km), számos procedúrát von maga alá: parkoló, ha autóval megyünk, tömegközlekedés ismerése, idegen hely, sorolhatnám.

Mindemellett elvárják a pontos megjelenést, mert ha nem, akkor várhat az ember több hónapot is, és a költségekről ne is beszéljünk. Nem beszéltünk még arról sem, hogy babakocsival sem egyszerű mindenütt a közlekedés.

Addig volt minden rendben, míg végül semmi sem

Gyermekünk 2012 nyarán született és fontos lett volna a születésétől számítva egy éven belül beadni az anyakönyvezést, mert mint utólag kiderült, az apai elismerő nyilatkozatot a gyermek születésétől számítva csak egy éven belül fogadják el.

Azzal tisztában voltunk, hogy kell apai elismerő nyilatkozat, de azt nem tudtuk, hogy a gyermek születésétől számítva egy éven belül be kell adni. Senki nem figyelmeztetett, pedig többször is írtunk, hívtuk a fent említett hivatalt.

Végül kaptunk számunkra is megfelelő időpontot 2013 szeptemberében (a születéstől számítva egy évre és kettő hónapra). Átvették a kérelmünk, megjegyezték, hogy minden rendben van. Egy hónappal később hívtak a konzulátus dolgozói, hogy minden rendben van. Azután eltelt három hét és megint hívtak, hogy semmi sincs rendben.

A sokkoló hír

Közölték velünk, hogy a gyermekünket a volt férjem nevére írják, a volt férjemet írják be apának a születési anyakönyvi kivonatba, az ő vezetéknevét fogja megkapni, csakis így készülhet el az útlevél és minden okirat a magyar törvények értelmében. Mondanom sem kell, hogy sokkot kaptam a hír hallatán.

Mivel nem egyeztünk ebbe bele, aláírattak velünk egy papírt, hogy visszavonjuk a kérelmünk, a díjat meg visszafizetik, mintha semmi se történt volna. Természetesen a hivatal mossa a kezeit, mert nem volt teljeskörű tájékoztatás a részünkre, holott felhívtam a figyelmüket arra, hogy elvált vagyok és csodálkoztam is rajta, hogy a válási papírokat nem kérték el, amikor ott voltunk személyesen az irodában.

Több emailt is váltottam az akkori konzullal, amire nem vagyok büszke, mert mint egy anyaoroszlán próbáltam küzdeni a jogainkért, gyermekemért, de csak egy mondat csengett a fülembe, amit a konzul írt egyik levelében, hogy menjek a magyarországi bíróságra és ott idézem: lobogtassam a papírjaimat - persze én voltam az értetlen!

Amit nem vettek figyelembe

A válásom és a gyermek születése (fogantatási idő) között nem telt el az a bizonyos idő (több, mint 200 nap), és így a magyar törvények értelmében a volt férjemre anyakönyvezték.

Nem vették figyelembe, hogy a törvénynek kettő része van: A és B, azt sem vették figyelembe, hogy a volt férjem elköltözött UK-ból, amit iratokkal igazolni tudtunk, akitől csak gondolatátvitel formájában lehettem volna állapotos 3000 km-ről.

Azt sem vették figyelembe, hogy ki volt az anyával a fogantatási időtől számítva és az előtt, illetve hogy ki volt az anyával a szülésnél és a születés utáni időszakban. Mintha megszűnt volna létezni a törvény második fele csak az első, és azt egyszerűen ránk erőszakolták. Utánajártam, hogy más európai országokban is volt ez a törvény, de már eltörölték.

Ügyvédet kellett fogadnunk, de még az ügyvédünk sem tudta megmondani, hogy ennek mikor vagy hogyan lesz vége.

Több bírónak, bíróságnak is írtam, kértem a véleményüket, gyámhivataloknak, ügyintézőknek, doktori címmel ellátott egyéneknek még az Emberi Erőforrások Minisztériumába is írtam, mindenki csak kertelt, senki pontos választ nem tudott mondani, lepasszoltak.

Pedig az ügyintézők közül volt egy, aki az ügyem olvasatán nagyon szeretett volna velem kapcsolatba lépni és segíteni, de hivatalból nem tehette meg! Persze utólag kiderült, hogy mennyire szurkolt nekünk a távolból ismeretlenül.

Belépnek a skót törvények

Mindenki figyelmen kívül hagyta, azt a törvényt, ami a skót anyakönyvi kivonaton szerepel, egy 1965-53-3-as és 53-1-es skót törvény mi szerint az anyakönyvi kivonaton szereplő adatokat nem lehet átírni, megváltoztatni, mert az büntetlenül nem marad.

Sőt még az Országos Fordítói Iroda is úgy fordította le az anyakönyvi kivonatot, hogy az apróbetűs részeket nem fordította le. Erről bizonyíték is van, ott hever valahol a KEK KH-nál. Ennek ellenére átírták a magyar törvényeknek megfelelően.

Akkor ebből adódóan meg szeretném kérdezni, hogy állami szinten megy az okirathamisítás? Akkor most a magyar bürokraták közül melyik becses személy fog börtönbe vonulni a skót törvények alapján, amelyet a skót anyakönyvi kivonaton ír és érvényben van? Költői kérdés volt...

Persze, hogyha magyarországinak akarom tudni a gyerekem, világos, hogy a magyar törvények szerint kell eljárni. Később kiderül, hogy megérte-e, de az egy másik történet lesz.

Az ügyvédünk javaslatára a volt férjem nevére kellett anyakönyveztetni a gyermekünk, majd azt bírósági úton megtámadni (közös megegyezéssel) és újra anyakönyvezni.

A bíróság nem engedélyezte, hogy külön-külön menjünk a bírósági meghallgatásra, mindannyiunknak személyesen, egy időben kellett megjelenni, gyermekkel.

Fel kellett adni skóciai életünk

A gyermekünknek viszont csak ideiglenes útlevelet adtak, ami egyszeri beutazásra szól csak. Mivel azt sem tudta megmondani senki, hogy meddig kell Magyarországon maradni, és mikor lesz ennek vége, fel kellett adnunk a skóciai lakásunk, életünk, munkát, mindent és haza kellett költöznünk.

Hazajönni se volt hova, először, ez később megoldódott. Végül is a lányunk adókártyáját küldték meg legelőször! Csodás, végül is semmit nem lehet kezdeni csak egy adókártyával. Kettő hónap volt a személyi igazolvány, egy hónap az útlevél, és négy hónap a tb kártya.

A skót anyakönyvezetőnél fél órát töltöttünk és tíz fontot fizettünk, senki még csak meg sem kérdőjelezte ki a törvényes apa. A magyar esetben összes költség körülbelül három millió forint volt és kettő és fél év!

A UK-s útlevelet nem tudtuk kiváltani gyermekünknek, mert nem ismerték el az anya 7 éves tartózkodását, ahhoz fellebbezni lehetett volna ügyvéddel, az apának akkor még nem volt meg az ötéves tartózkodása.

Végül is Magyarországon éltünk a bírósági ügyünk után egy évet, de visszaköltöztünk Skóciába, miután mindent hivatalosan elintéztünk.

Edinburghban is van magyar konzul, de hitelesítésen kívül semmi mást nem vállalt abban az időben, amikor nekünk kellett volna a segítség. Voltunk az edinburgh-i magyar konzulnál: idős ember volt, magyarul nem tudott (nem baj, mert mi tudunk angolul, csak sok más magyar nem biztos, hogy tud), nem tetszett neki, hogy gyerekkel mentünk, mert túl hangos volt a gyerek illetve nekem kellett figyelmeztetnem a konzult, hogy rosszul töltötte ki a papírjainkat és megköszönte, hogy szóltam, mert ez a londoniaknak biztos nem tetszett volna.

Az eljárás lefolytatásánál senki sem kérdezte meg, hogy nekünk van-e erre pénzünk vagy mire számítsunk egyáltalán. Minden „útközben” derült ki, a költségek is. Végül kettő és fél évig nem jöhettünk haza Magyarországra.

Szándékosan nem írtunk neveket, pontos dátumokat, pedig minden részlet megvan.

Természetesen azóta a törvény is módosult, a konzulátusokon is már más az eljárás ilyen vagy ehhez hasonló helyzetben, remélhetőleg emberibb, mint amin mi keresztülmentünk.”

(Fotó: flickr.com/Christian Schnettelker)

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: ügyintézés Magyarország Nagy-Britannia Skócia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr958260164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2016.01.11. 07:02:51

Nem normálisak.(emberi erőforrás)

HardPötty 2016.01.11. 07:09:20

Értetlen vagyok. Akkor most apai elismerő nyilatkozatot korábban elvàlt anya esetèn kell tenni? Vagy ez eleve benne van az anyakönyvben? Pontosabban a feleségemmel túl vagyunk az anyakönyveztetésen, de ezen felül kellene még apai elismerő nyilatkozat is? Megzavarodtam.

Golf2 2016.01.11. 07:22:57

@HardPötty: A beismerő vallomás enyhítő körülmény.

Határátkelő 2016.01.11. 08:11:42

@HardPötty: Házaspárok esetén nem kell semmilyen nyilatkozat. A gondot itt éppen a válás körüli hercehurca okozta.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.11. 08:17:36

Arról van szó hogy ha a válástól 200napon belül születik gyerek akkor a jog feltételezi hogy a volt férjtől LEHET a gyerek. Ez akkor is így van ha már évek óta nem élnek együtt de a válás pont a 200napon belül történt.
A törvény a gyerek jogait védi tehát apa kell neki. A kérdés az hogy miért nem elég egy apasági nyilatkozat a tényleges apától, hiszen a törvény csak feltételezi hogy akár lehetett volna a volt férjtől is.
Hiszen a gyereknek akkor is van apja mert valaki elvállalta.

Girhes 2016.01.11. 08:56:04

@diggerdriver: Volt nyilatkozat, de az csak a születéstől számított egy évig volt érvényes. Mintha közben megváltozott volna a gyerek apjának személye.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 08:56:27

Valami itt nem stimmel.

Eleve NEM tehető apasági nyilatkozat, ha a válástól nem telt el legalább 300 nap. Ez esetben ugyanis automatikusan a volt férj az apa, ex lege.

Ez esetben ELŐSZÖR bírósághoz kell fordulni, hogy az megállapítsa: a gyerek nem a volt férjé. Ezután a gyerek "szabad" lesz, s már tehető apasági nyilatkozat, mely viszont BÁRMIKOR tehető, nem csak a gyerek 1 éves koráig. Ad absurdum egy 100 éves bácsi apasági nyilatkozatot tehet egy 84 éves emberre.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 08:56:37

@HardPötty:

Mindig kell apasági elismerő nyilatkozat, ha a gyerek házasságon kívüli.

Alternatíva: az anya pert indít egy férfi ellen, akiről azt hiszi, ő a gyereke apja, s a bíróság megállapítja az apaságot. Ez esetben a bírói határozat helyettesíti az apai nyilatkozatot.

Ellenkezője: ha egy férfi házasságban él, viszont állítja: a gyerek nem az övé. Itt ugyanaz van: a bíróság határozata tudja ezt megállapítani. Amíg a bíróság nem dönti meg az apasági vélelmlet, addig a gyerek az övé.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 08:56:55

@diggerdriver:

"ha a válástól 200napon belül születik gyerek akkor a jog feltételezi hogy a volt férjtől LEHET a gyerek"

Nem, ez nem feltételezés, hanem törvényi vélelem.

Sőt, megdönthetetlen vélelem. Azaz ha maga a jogszerinti apa nem kéri a vélelem megdöntését, ő lesz az apa. Más személy nem szólhat bele, az anya sem.

Én konkrétan ismerek ilyen esetet. A viszony megromlott, a nőnek lett gyereke más férfitől. S a volt férj úgy bosszúlta meg az egészet, hogy nem volt hajlandó lemondani az apaságról. Ezzel lehetetlenné tette, hogy a gyerek valódi apja jogilag is apa legyen.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 08:57:05

A történet 2. része még zavarosabb.

A gyerek állampolgársága NEM kérdéses, hiszen ehhez elég 1 darab magyar szülő.

Azaz a 2 ügyet ketté kell választani.

A megoldás:
- beszélni a volt férjjel, hogy akarja-e az apaságot vagy sem,
- ha nem (ami valószínű), akkor beadni a bíróságra keresetet az apasági vélelem megdöntésére, ezt a bíróság meg fogja adni, ha megvan az igazi apa nyilatkozata és a volt férj hozzájárulása,
- amint kijön a bírósági jogerős határozat, megtenni az igazi apa által a hivatalos apai nyilatkozatot,
- újra anyakönyveztetni, s minden oké.

Muscari 2016.01.11. 09:09:43

Engem figyelmeztetett az ügyvédem, mikor otthagytam az exemet. Azt mondta, hogy amíg nem mondják ki a válást, addig vigyázzak, hogy ne legyek terhes, mert akkor úgy fogják tekinteni, hogy az övé (azexemé) gyerek. Hiába élünk akármilyen messze egymástól. Erről a 200 napról nem tudtam.

Hogy ez mekkora szívás :-(

Remélem azért tudták rendezni az életüket a végén.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.11. 09:09:52

@BircaHang Média:
Nem igy van.
Ha mindhárom fél személyesen megjelenik az anyakönyvi hivatalban akkor a volt férj tesz egy lemondási nyilatkozatot a gyerek apja meg egy apasági nyilatkozatot és kész.
A fogantatás utan a 200 napon belül.
Tudom mert en is voltam ilyenen.

Muscari 2016.01.11. 09:11:55

@BircaHang Média: legközelebb, ha esetleg ilyen helyzetbe kerülök, megfontolom ezt a megoldást :-D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.11. 09:14:45

@BircaHang Média:
A törvényi vélelem az nekünk a pórnépeknek feltételezés.
Jó lenne ha a további beszélgetés magyarul folyna nem pedig magyar nyelven.

Muscari 2016.01.11. 09:15:30

@BircaHang Média: már megtörtént, nem olvastad el a posztot?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 09:28:21

@diggerdriver:

"A kérdés az hogy miért nem elég egy apasági nyilatkozat a tényleges apától"

Mert ez leértékelné a házasság intézményét.

Gondold csak el, hogy ha ezt lehetne így, akkor minden házas nő elvehetné a férjétől annak gyerekét, hiszen csak találni kellene egy idegen férfit, aki apasági nyilatkozatot ad!

A törvény célja: a házasság és a család maximális védelme. Azaz házasságban élő férfi nem fosztható meg apai jogától még akkor se, ha nem ő a biológiai apa. Csak akkor tehető ez meg, ha ő is így akarja.

adg 2016.01.11. 09:28:27

@BircaHang Média: "S a volt férj úgy bosszúlta meg az egészet, hogy nem volt hajlandó lemondani az apaságról. "

Es tartasdijat fizetett?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.11. 09:29:25

Igazából nem a 200 nap a lényeg hanem hogy a gyerek születése előtt a lemondás és a vállalás megtörténjen.

adg 2016.01.11. 09:50:01

@diggerdriver: Nocsak. Szerencsere nincs gyakorlatom a temaban.

adg 2016.01.11. 10:01:24

Kedves kis tortenet, meg elolvasva is borzaszto.

Mivel semmi ertelmeset es eloremutatot nem tudok ra mondani, elgondolkoztam ezen:
"Aki külföldön él az tudja, hogy milyen egy konzulátusi időpontra megjelenés, főleg ha távolról kell odautazni (jelen esetben az ország északi részéről kb. 750-850 km), számos procedúrát von maga alá: parkoló, ha autóval megyünk, tömegközlekedés ismerése, idegen hely, sorolhatnám."

Mi 11 orara kaptunk idopont a nagykovetsegre Canberraban. Parom kivitt minket a repterre, reggel 1:20-kor indult a gep. 6 utan kicsivel Sydneyben voltunk, reggeli, kave, kis keresgeles utan meg is lett az autokolcsonzo pultja. Megkaptuk a kulcsokat, es irany Canberra. 11.00-kor alltam meg az epulettel szemben.

Ilyen egy konzulatusi idopontra megjelenes, ha tavolrol kell odautazni. :)

Hobbiszakács · http://hobbiszakacs.blog.hu 2016.01.11. 10:02:13

A sok papír, végzés, igazolás ezentúl önálló életet él. Előfordulhat (és elő is fordult), hogy valamelyik (adó)hivatal bigámiát "kiált".

Herr Géza 2016.01.11. 10:18:07

@BircaHang Média:
"S a volt férj úgy bosszúlta meg az egészet, hogy nem volt hajlandó lemondani az apaságról. Ezzel lehetetlenné tette, hogy a gyerek valódi apja jogilag is apa legyen."
Ezt azért én nem tudom igazán beilleszteni a jogrendbe. Ha az anya és az igazi apa apasági vizsgálatot kérnek, ahol is kiderül az igazság, akkor hogy tudná az exférj megakadályozni, hogy helyére "könyveljék a gyereket"? A valódi apa jogai le lennének szarva?
Pont te írod, hogy
"...akkor minden házas nő elvehetné a férjétől annak gyerekét, hiszen csak találni kellene egy idegen férfit, aki apasági nyilatkozatot ad!" Kis túlzással, de miért ne? Természetesen a férj ezt megtámadhatja, DNS vizsgálat, ámen.
De fordítva ez nem igaz? Hogy minden sértett exférj elvehetné a gyerek jogát az igazi apjához, ill. az igazi apa jogát a saját gyerekéhez?
Nehogy már a gyerek jogát az apjához, ill. az apáét a gyerekéhez felülírja a házasság "keresztyéni" szentsége????

Mrs. Clayton 2016.01.11. 10:18:36

@adg: ez nalam ugy volt, hogy haromnegyed tizenketto es del koze foglaltam idopontot, kocsiba beultunk londonba levezettem, parkolohaz elott par gyalogost kishijan elutottem, de a marhak ahelyett h szaladtak volna inkabb a kocsi motorhaztetejet tapogattak, vegul leparkoltam. Ferj kozli o tudja melyik metroval kell menni, szoval felszallunk majd termeszetesen london total masik felen kiertunk, igy vissza a metrora, ferj kozli h necces lesz odaerni mert mar csak 10 perc van haromnegyedig. Megint feljovunk a metrobol de baromira nem a belgravia kornyeken voltunk. Ferj mondja nincs messze kicsit gyorsabban setalunk es pont del elott ott leszunk. Ekkor mar kicsit aggodtam igy a google mapson kertem egy utvonal infot ami kozolte hogy fel ora seta....
Itt minha kitort volna belolem a hiszti, de azert betelefonaltam a kovetsegre h varjanak mar meg mert itt vagyok am a sarkon. Tok rendesek voltak es mondtak jo csak delig erjek oda. Hoppa, ekkor gugliztam ki h hol is vagyunk es jottem ra h fel orara majd jott a boges h nem lesz utlevelem, ferj megy egyedul west indiesre. Na ekkor megsajnalt es fogott egy taxit ami pontosan del elott egy perccel allt meg az utca sarkan. Viszont a sofor azt hitte h el akarunk szaladni, igy nem nyitotta ki a taxi ajtajat. Ott konyorogtem neki, h itthagyom a colost majd az fizet csak hadd menjek mar, mire megszant. Mondjuk ferj jol beegett mert a londoni taxis kartyat nem fogadott el, igy vihette meg ket kort egy automataig, de legalabb engem tenyleg megvartak es igazolvanykepekbol is valogathattam, hogy a korozott bunozoset vagy a lerobbant hajlektalanosat kerem-e. Azota az utlevel meg is jott, pete a postas siman betette a dohanyzoasztalra, gondolom, mert ala kellett volna irni, h atvettem, de nem volt senki otthon, igy jobbnak latta az asztalra tenni, mint csak bedobni a levelnyilason. Szoval ferj velem megy es nem egyedul, hala a kovetseg kedves, aranyos es turelmes munkatarsainak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.11. 10:24:26

@Herr Géza:
Persze igazad van de mivel az volt férj nem mondott le az anyáé minden bizonyítás.
Utána helyére kerülnek a dolgok sok pénz és tortúra után de bosszúnak kiváló.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.11. 10:38:03

@Herr Géza:
Néhány ilyen kacifantos esetet megéltem már.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2016.01.11. 11:21:21

Huhh, olvasván ezt a történetet erős kétségem támad hogy hasonló esetben akartam volna e anyakönyveztetni a gyermekem Magyarországon.

Evain 2016.01.11. 11:23:26

@Mrs. Clayton: Tejóisten. Eddig se akartam magyarra anyakönyveztetni a gyerekeket, ezek után pláne. Ez az igazi horror... :s

Viszont hogy ment be a postás a házba, ha nem voltatok otthon? Ennyire még mi se vagyunk lazák ideát :D

Herr Géza 2016.01.11. 11:24:08

@diggerdriver: Persze, ez nekem is tiszta, csak az ilyen jogilag "befejezett" verdikteken akadok ki, föleg egy laikus szájából, hogy "ezzel lehetetlenné tette." Nem: akadályozta, késleltette, stb., de nem tette lehetetlenné.

Narina 2016.01.11. 11:25:01

@Herr Géza: Nekunk mazlink volt, mert a ferjemnek nem csak bitang jofeje volt, de meg humora is. Minket sokaig nem talalt meg a birosag igy amikor a csaj szuletett boven a ferjem volt meg. Ott indult, hogy Mest az O nevere irtek(amire O rohogve mondta, hogy tok jo ugy van gyerekem, hogy nem nekem kellet megdolgozni erte, viszont mar is perel pedig ki sem latszik a pelusbol) Amit a Mesi jogi kepviseloje tamadhatott csak meg aki sosem lehet valamelyik szulo, csak ugyved, akkor a Tomit megkerdeztek, hogy biztosan O e az apa(meg jo, hogy nem kapta el ot is a humor es nem vagta ra,hogy Nem semmi sem biztosa, az anya is csak azert tutti, mert tanukent, meg elkovetokent jelen volt a szulesnel) Felhivtak a figyelmet, a hamis tanuzas ill nyilatkozat huncutsagaira es cirka masodikra mar tehetett nyilatkozatott is. Osztan vegul a Mesi szuletese utan 8 honappal mar meg is kapta az anyakonyvet a tenyleges apaval. Udvozlom kedves, hogy szolgal a mernok ehezes? Kuldjek gyumit? :)

Herr Géza 2016.01.11. 11:27:14

@Herr Géza: Meg különben is: Herr Buchhalter is megmondta, hogy én mindig a kákán is a csomót keresem... :)))))))

Herr Géza 2016.01.11. 11:30:43

@Narina: Köszönöm kedves kérdésed, most nincs gond, mert szakad a hó és így havat eszek... Finom, tápláló. :)))) Meg a nejem egy klinikán dolgozik, ahol elképesztö mennyiségü maradék kaját küldenek a szemétbe, így mi ezt elhappoltuk a hajléktalanok elöl. Tudod, az ungarische mérnök a jég hátán, a maradékon meg a havon is megél. :)))))))))))))))))

33621 2016.01.11. 11:33:05

@diggerdriver: Néhány ilyen kacifántos esetet megéltem már.
Ilyen sok gyereked van szana széjjel?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.11. 11:36:38

@Herr Géza:
Persze. Tudod az "igazság utat tör magának".
:))))))))))))))))))

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 11:41:18

@diggerdriver:

Itt nem ez volt, azt hiszem, ez világos.

Én is leírtam: a jogi apa nélkül nem tehető semmi.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 11:41:24

@adg:

Igen, megérte, hiszen tönkretette ezzel az új család életét.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 11:41:33

@Hobbiszakács:

Az USA-ban éppen most adtak be a LB-hoz keresetet, hogy legyen kimondva: a többnejűség tilalma alkotmányellenes.

Mo-on ezt nem lehetne, mert Mo-on maga az alkotmány mondja ki a többes és/vagy egynemű házasság tilalmát. De az USA alkotmányjogában ez lehetséges.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 11:41:47

@Herr Géza:

Az apa a férj, pont. Ez a vélelem nem dönthető meg az apa akarata ellenére.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 11:41:59

@Herr Géza:

Egyszerűen gondold végig melyik verzió a gyakoribb és melyik az életszerű.

A jog nem oldhat meg mindent, így arra kell összpontosítani ami valódi probléma.

Az alap a házasság védelme és nem a házasságon kívüli szex védelme. Aki ez utóbbit választja, annak számára mégse kellene speciális törvényi védelmet biztosítani, nem gondolod?

A kérdésnek a kereszténységhez nincs sok köze, ugyanis a kereszténység nem foglalkozik azzal, hogy egy gyereknek ki a szülője, ha az házasságon kívüli.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 11:42:07

@diggerdriver:

Szerintem ha az apa nem mond le, a kérdés nem oldható meg sosem. Legalábbis a magyar jogban nem lehet "ellenapasági" bizonyítást végrehajtani az apa akarata ellenére. Ha a jogszerű apa nem vitatja az apaságot, ő az apa örök időkre.

Alapvető jogelv: senki sem hivatkozhat saját hibájára haszon- vagy előnyszerzés céljából. Azaz a nő nem hivatkozhat saját hűtlenségére érvként más személy ellenében. Ez a joggal való visszaélés római joga tilalma, a magyar jogban is alapelv.

net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1300005.TV lásd 1:4. § (2).

Narina 2016.01.11. 11:42:07

@Herr Géza: nekunk meg ho sincs! Lanyom epp ehezik(az a husz deka sonka amit egy oraja sincs, hogy betomot a burajaba az nem is erdekes), levest meg tesztat ker. Nekunk is szukos a let :D

Herr Géza 2016.01.11. 11:52:44

@BircaHang Média:
"Alapvető jogelv: senki sem hivatkozhat saját hibájára haszon- vagy előnyszerzés céljából. Azaz a nő nem hivatkozhat saját hűtlenségére érvként más személy ellenében"

Mióta tetszik jogásznak (is) lenni? Ez nettó baromság a jelen helyzetben, ki beszél itt haszon-, vagy elönyszerzésröl????

"Az alap a házasság védelme és nem a házasságon kívüli szex védelme. Aki ez utóbbit választja, annak számára mégse kellene speciális törvényi védelmet biztosítani, nem gondolod?"

Dettó baromság. Szerintem. De majd jön remélem jogászunk és megdönti (vagy nem).
Szó nincs itt "házasságon kívüli szex védelméröl", szimplán a vér szerinti apa apasági jogáról, ill. ami még fontosabb, a gyerek jogáról a vér szerinti apjára.
Mellesleg ha igazad lenne (amit erösen kétlek), akkor az anya helyében úgy hátékáznám rá a gyerektartást az exférje, hogy önként és dalolva mondana le az apaságról....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.11. 11:54:48

@BircaHang Média:
Nem. Te aztondtad nem tehető apasági nyilatkozat ha nem telt el 200nap.
De tehető.

Herr Géza 2016.01.11. 12:00:17

@Narina: Húsz deka sonka? Mi az, hogy sonka? Mi az, hogy 20 deka? :)))))))))

Herr Géza 2016.01.11. 12:01:30

@BircaHang Média: Magyarországnak nincs alkotmánya. Alaptörvénye van. Ezt azért NEKED tudnod kéne.....

Narina 2016.01.11. 12:02:59

@diggerdriver: Tomi is tehetett, csak amig targyalasra nem kerult a sor nem ment vele semmire, de attol meg megengedtek

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.11. 12:03:09

@Herr Géza:
Maxnak akár igaza is lehet…
Ugye számtalan esetben az új férj nevére veszi a feleség előző házasságából született gyerekeket.
Onnantól kezdve a valódi apa nem fizet gyerektartást.
Azt nem tudom hogy olyankor kell e a valódi apának lemodó nyilatkozatot tenni?
Egyáltalán miről mond le? Hogy nem ő az apa? Az ugye nem igaz. Mit ad az új apa? A nevét? Akkor a gyerektartás név alapján átruházható?
Hiszen ismételt válás esetén már az fizeti a gyerektartást akinek a nevét viselik a gyerekek.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 12:04:24

@diggerdriver:

Csak éppen nem érvényes. Azaz ugyanaz.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 12:04:49

@Herr Géza:

Normális férfi nem fog akarni olyan családot, ahol a saját gyereke jogilag nem az övé, csak mert ez így az anyának anyagilag kedvezőbb, nem gondolod?

Előnyszerzés: a saját hibámra hivatkozom, hogy nekem legyen jobb.

Ismétlem: a jog nem enged negatív apasági vizsgálatot az apa akarata ellenére. Ha az apa nem cáfolja apaságát, nem kezdeményezhető ilyen vizsgálat. Csak akkor kezdeményezhető, ha ő CÁFOLJA. Azaz pozitív módon lehet, negatív módon nem.

"a gyerek jogáról a vér szerinti apjára"

Ilyen jog nem létezik a magyar jogrendben.

Narina 2016.01.11. 12:06:06

@Herr Géza: Pardon, hora nem, de sonkara meg fussa. Az is igaz, hogy en csak takarito vagyok, igy ez van ilyen egeszsegtelen eteleket tudunk csak enni, mint fustolt tarja. :3

Narina 2016.01.11. 12:09:38

@BircaHang Média: Azt azert arulja el, hogy akkor az apasagi keresetet, mert a csemete inditja?!

Herr Géza 2016.01.11. 12:24:19

@BircaHang Média: Miért, szerinted a házosságon kívüli szex, mint hiba létezik a magyar jogrendben?? Haggyá má'....

©________ 2016.01.11. 12:33:08

"A válásom és a gyermek születése (fogantatási idő) között nem telt el az a bizonyos idő (több, mint 200 nap), és így a magyar törvények értelmében a volt férjemre anyakönyvezték."

A gyerek fogantatásának időpontja a születéstől visszafelé számított 300.nap. Ha az anya házas, akkor a férjet tekintik apának. Pont.
Ellenkező bizonyításának van helye, ezért tanácsolta az ügyvéd, hogy "támadjátok meg". Ez másként nem is megy.
Ezt el kellett volna mondania. Hivatali ügyintéző nem dönthet másként ebben az ügyben, csak bírói ítélet alapján.

London2009 2016.01.11. 12:33:34

@BircaHang Média: ilyeneket honnan talalsz ki?
Az apasagi velelem megdontheto. Teljesen fuggetlen attol, hogy az apa mihez jarul hozza, illetve mihez nem.

©________ 2016.01.11. 12:34:09

@HardPötty: Apai elismerő nyilatkozat akkor kell, ha nincs férj, vagyis nincs törvényi vélelem az apaságra, így az apai jogállás betöltetlen.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 12:36:52

@diggerdriver:

Ne keverd össze a két dolgot!

Egy dolog az apasági vélelem és más dolog az örökbefogadás.

Természetesen nem fogadható örökbe senki, ha az eredeti szülő nem mondott le róla. Ehhez kell a szülői jog elvétele, pl. bíróság által.

Mondok egy abszurd példát.

A házasság elsőbbsége a magyar jogban annyira erős, hogy ha XY nő január 31-én elvál, majd február 1-jén megházasodik úgy, hogy 9 hónapos terhes, majd február 2-án szül, akkor a gyerek apja az ÚJ férj lesz, mert a gyerek házasságban született, s az előző férj nem tehet SEMMIT ez ellen, akkor se, ha ő a valódi apa. Ha az új férj nem kéri az apasági vélelem elvetését, az övé a gyerek, s az esetleges előző férj valódi apa idegen marad jogilag.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 12:36:59

@Narina:

Apasági keresetet pozitív értelemben bárki indíthat, aki érdekelt fél: azaz az anya, maga a gyerek, rokon, stb. A cél: a gyerek ne maradjon apa nélkül, senki apa se csinálhasson úgy gyereket, hogy azért aztán ne vállalja a felelősséget.

Negatív értelemben - azaz annak megállapítása, hogy az, aki jogilag apa valójában nem apa - azonban csak maga a jogi apa indíthat eljárást. Senki más. Az apaságot vállalt személy apasági jogát más nem vonhatja kétségbe.

Ennek oka az apaság vélelme. Ez nem használható az apa ellen sosem.

Sőt, ez annyiar erős, hogy ha valakinek házasságon kívül gyereket született, majd érvényesen apasági nyilatkozatott adott ki, azt később szintén senki más nem vonhatja kétségbe, csak ő maga.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 12:37:10

@Herr Géza:

Ilyet ki mondott? Senki.

A magyar jogot a házasságon kívüli szex esetében csak 3 dolog érdekli:
- legyen kölcsönös beleegyezés,
- egyik fél se legyen 12 éven aluli,
- ha az egyik fél 12-14 év közötti, a többi fél egyike se legyen 18 feletti.

Ez a 3 fenti eset bűncselekmény, minden más érdektelen a hatályos jog szempontjából.

Viszont a házasságot plusz védelem illeti meg. Ennek egyik jele éppen az apasági vélelem, mely a házas férfit védi.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 12:37:14

@diggerdriver:

Az örökbefogadás eleve azt jelenti, hogy olyan ember lesz JOGILAG a gyerekem, aki biológiailag nem az. A saját biológiai gyerekemet nem tudom örökbe fogadni, mert eleve az enyém (most leszámítva nagyon extrém jogi eseteket).

Senki sem állítja, hogy az örökbefogadott a biológiai gyerekem. Sőt, a gyereknek, nagykorúsága elérése után törvényes joga megtudni ki a biológia szülője.

Az apaság meg arról szól, ki a biológiai apa. Ugyanis az apasági perek jellemző esete: XY tagadja, hogy ő az apa, más meg bizonyítja, hogy ő az. Ill. az még, hogy a férj gyanakszik feleségére, hogy a gyerek nem az övé, így keresetet indít az apasági vélelem megdöntésére.

©________ 2016.01.11. 12:41:54

@Herr Géza:
Magyarország alkotmánya írott, kartális alkotmány, és az a neve, hogy Alaptörvény.

©________ 2016.01.11. 12:42:47

@diggerdriver: "Azt nem tudom hogy olyankor kell e a valódi apának lemodó nyilatkozatot tenni? "

Igen, kell.

Narina 2016.01.11. 12:43:50

@Praliné.: Akkor is kell, ha az anya elvalt, de a jogerore emelkedestol szamitva meg nem telt el 300 nap a szuletesig, mivel a fogantatas velhetoen a ferjnek tulajdonithato. A ferjnek joga van lemondani rola, de nem kotelezheto. Jogot formalhat a csemetere, de a ver szerinti apa is benyujthat erre egy keresetete, de vegul a gyamhatosag inditja a pert a gyermek neveben, kivizsgaljak kinek van igaza.

Herr Géza 2016.01.11. 12:47:06

@BircaHang Média: A magyar jogot a házasságon belüli szex esetén is érdekli, hogy legyen kölcsönös beleegyezés. A másik két feltétel értelemszerüen nem szempont, mivel 14 éven aluli nem lehet házas. Azaz nincs a jogban megkülönböztetés a házasság szempontjából, hogy a szex büncselekmény-e, vagy sem.

Herr Géza 2016.01.11. 13:01:01

@Praliné.: Na de most akkor azt tessek megmondani, hogy:
A fenti esetben a vélelmezett apa az exférj, mert nem telt el az az ominózus 300 nap. Az anya és a biológiai apa megdöntheti-e a "vélelmet" egy perben, amiben mondjuk szimplán bizonyítják DNS-teszttel, hogy a biológiai apa ö, és a gyereket ö kívánja a "nevére venni és felnevelni" ? Van-e különbség ennek eldöntésénél, hogy az apa immár házasságra lépett-e az anyával, vagy sem? (Feltételezve természetesen azt a példabeli esetet, amikor az ex-férj akár passzívan, akár aktívan "betart".)
Tetszik tudni én ezt értem csak, a jogi maszlagot hozzá kevésbé..... :))))

Herr Géza 2016.01.11. 13:17:40

@diggerdriver: :)) Németül is jó lesz... :))))))

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 13:27:27

@London2009:

Nézd meg a jogszabályt, ha nekem nem hiszel.

Az apa ellenében nem dönthető meg az apasági vélelem.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 13:27:27

@Herr Géza: @Praliné.:

ELeve nem is létezik alkotmány nélküli ország. Csak van pár ország, melynek nincs kartális alkotmánya, pl. Mo-nak 1949 előtt.

Ez a "nincs alkotmány" pont ugyanaz, mint a "Magyarország nem köztársaság" megállapítás, azaz jól hangzik, de semmi köze a valósághoz.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 13:27:27

@diggerdriver:

Az apasági vélelem megdöntése nélkül?

adg 2016.01.11. 13:27:46

@BircaHang Média: akkor jo, ez megnyugtato.

@Mrs. Clayton: ez szep. Mondjuk canberra egy falu londonhoz kepest, esely sincs enyit szivni a kozlekedessel. Sydney mar komolyabb palya, de ott szepen lepesben bedocogtunk a repterhez az autopalyan. Annyit azert en is inteztem, hogy rosz terminalhoz mentem, es ezt csak akkor vettem eszre, amikor fel ora utan sem talaltam a kapunkat. Hiaba, nem vagyok egy nagy repulos. Kocsit persze leadtuk, de szerencsere volt transzferbusz, az atvitt a belfoldi terminalhoz. Epp nem kestuk le a gepet. Jo moka volt, ejfel utan kicsivel mar itthon is voltunk.

Ez mondjuk nem semmi, hogy a taxis bezarja az ajtokat. Nem is hallottam meg ilyet. Meg nincs nala terminal...
Na mindegy, a lenyeg, hogy sikerult. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.11. 13:36:24

@BircaHang Média:
Egyszerre voltunk bent a hivatalban. Én lemondtam ő elvállalta.
Mi a probléma?

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 14:09:43

@diggerdriver:

Így oké, hsizen mindkét fél ott volt.

Narina 2016.01.11. 14:09:59

@BircaHang Média: Akkor a Mesi, hogy kerulhetett a verszerinti apja nevere, mert ha jol ertem amit mondasz a gyamhatosag sem tudta, hogy nem donthet az apa ellen. Pedig mint mondtam en meg csak el sem voltam valva. Az igaz, hogy lemondott, de ezt a nyilatkozatott, mar csak aa per inditasa utan a meghallgatasokon tehette meg. Akkor most mond meg, hogy ez, hogy is ertendo. Nem mondom, hogy nincs igazad, de akkor a mi esetunk torveny serto volt amit a gyamhatosag is tamogatott.

©________ 2016.01.11. 14:11:06

@BircaHang Média:

Én szeretnék veled egy egyezséget kötni: idéntől nem magyarázol nekem jogi dolgokat. Jó? Köszi.
Főleg nem úgy, mintha az ellenkezőjét állítottam volna.

Legyen ez egy status quo köztünk.
Hálás lennék érte.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.11. 14:14:35

@BircaHang Média:
Na bazmeg. Én arra reagaltam hogy azt írtad hogy eleve nem tehető apasági nyilatkozat 200napon belül.
Nem írtad hogy kivéve...
Azt írtad eleve nem tehető.

©________ 2016.01.11. 14:20:57

@Herr Géza:
"A fenti esetben a vélelmezett apa az exférj, mert nem telt el az az ominózus 300 nap. Az anya és a biológiai apa megdöntheti-e a "vélelmet" egy perben, amiben mondjuk szimplán bizonyítják DNS-teszttel, hogy a biológiai apa ö, és a gyereket ö kívánja a "nevére venni és felnevelni" ? Van-e különbség ennek eldöntésénél, hogy az apa immár házasságra lépett-e az anyával, vagy sem? (Feltételezve természetesen azt a példabeli esetet, amikor az ex-férj akár passzívan, akár aktívan "betart".)"
------------------------------------

Az a jó az új Ptk-ban, hogy tök érthetően fogalmaz:)

4:101. § [Apai elismerő nyilatkozaton alapuló vélelem]

(1) Ha az anya a fogamzási idő kezdetétől a gyermek születéséig eltelt idő vagy annak egy része alatt nem állott házassági kötelékben,
és apasági vélelmet keletkeztető reprodukciós eljárásban sem vett részt, vagy ha az apaság vélelme megdőlt, a gyermek apjának kell tekinteni azt a férfit, aki a gyermeket teljes hatályú apai elismerő nyilatkozattal a magáénak ismerte el.

(2) Apai elismerő nyilatkozatot a gyermeknél legalább tizenhat évvel idősebb férfi tehet.

(3) Apai elismerő nyilatkozat a gyermek fogamzási idejének kezdetétől tehető. Ha az apai elismerő nyilatkozat megtételére a gyermek születése előtt kerül sor, a nyilatkozat a gyermek megszületésekor válik teljes hatályúvá.

(5) Az apai elismerő nyilatkozat teljes hatályához szükséges az anyának, a kiskorú gyermek törvényes képviselőjének és – ha a gyermek a tizennegyedik életévét betöltötte – a gyermeknek a hozzájárulása.

X. Fejezet

Az apaság vélelmének megtámadása

4:107. § [Az apasági vélelem megtámadásának okai]

(1) Az apaság vélelmét azon az alapon lehet megtámadni, hogy az, akit a vélelem alapján apának kell tekinteni, a gyermek anyjával a fogamzás idejében nemileg nem érintkezett vagy a körülmények szerint egyébként lehetetlen, hogy a gyermek tőle származik.

(2) Ha az apaság vélelme teljes hatályú apai elismerő nyilatkozaton alapul, a vélelmet azon az alapon is meg lehet támadni, hogy

a) a nyilatkozatnak a jogi feltételek hiányában nincs teljes hatálya;

b) az apai elismerő nyilatkozatot tévedés, megtévesztés vagy jogellenes fenyegetés hatása alatt tették meg; vagy

c) az apai elismerő nyilatkozatot jogszabály megkerülése céljából tették.

------------

tehát a válaszok:
1. igen, de a gyermek a felperes, és a pert a törvényes képviselője (gyámja) indítja meg az apa ellen
2. nincs.

Narina 2016.01.11. 14:21:28

@diggerdriver: Na kedves mar ketten ertettuk igy.

©________ 2016.01.11. 14:25:05

@diggerdriver: Ez így működik. A kettő csak együtt érvényes.
Az apa nem mondhat le az apai jogállásáról, ha nincs aki, apasági elismerő nyilatkozatot tenne, mert nem lehet azt kiüresíteni nyilatkozattal.
A másik fél pedig nem tehet apasági elismerő nyilatkozatot, amíg nem üres az apai jogállás.
Ezért csinálják egyszerre.

Herr Géza 2016.01.11. 14:27:03

@Praliné.: Na pont így gondoltam én is.... Csókoltatom, nagyságos asszony... :))))))

Herr Géza 2016.01.11. 14:28:01

@Herr Géza: És akkor megint megkérdezem magamat, hogy miért nem a Hufnágel Pistire hallgattam és lettem jogász ????
:)))))))))))))))))))

Narina 2016.01.11. 14:28:14

@Praliné.: Ez mikori torveny? Leginkab azert erdekelne, mert Mosi 2011 ben fogant-szuletett es akkor amikor utana jartunk ennek akkor azt mondtak, hogy ervenyes az apasagi nyilatkozatot csak a gyermek megszuletese utan tehet. Direkt rakerdeztunk, hogy nem lehetne elobb, kategorikusa elkuldtek minket a fenebe.

Narina 2016.01.11. 14:33:54

@Herr Géza: Mert az ehezo jogasz mennyivel hulyebben hangzik mint ugyan ez mernokbe!

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 14:34:19

@Praliné.:

A jogi szféra érdeklődéseim egyik része. Bár elismerem: a családjog nem a kedvenc szférám.

De neked, mint nőnek, most hajlandó vagyok megbocsátani.

Herr Géza 2016.01.11. 14:35:30

@Praliné.: Még egy utolsó kérdés: a "gyámja" jelen esetben a gyámhivatal ? Az anya? Ök együtt?

Narina 2016.01.11. 14:36:27

@Herr Géza: Na erre kivancsi lennek en is

Herr Géza 2016.01.11. 14:37:15

@Narina: Hát azért van különbség: dr. Géza vagyok, (jogász), és az ételmaradékért jöttem. :))))))))))))))))

Herr Géza 2016.01.11. 14:39:35

@BircaHang Média: Te mennyire gáláns vagy.. Grrrr.. Frau Praliné azonban immár nem csak "érdeklödö a jogi szférában"... :-) Bövebbet töle a fogadó óráján. :)))))

Herr Géza 2016.01.11. 14:41:54

@Herr Géza: Arról nem beszélve, hogy mint látom, te úgy vagy érdeklödö, hogy nagyvonalúan prejudikálva (ugye miket tudok?? :D) összeollózod a vélt igazadhoz szerinted passzoló paragrafusokat.

Golf2 2016.01.11. 14:42:51

A gyerek megvan na de hogy ki kivel érintkezett ráadásul nemileg...Talán a gólya megússza.

Narina 2016.01.11. 14:46:05

@Herr Géza: Oriasi a kulonbseg. Meghajlok erve sulya alatt

Narina 2016.01.11. 14:47:53

@Golf2: Ezen most felnyihogtam, pedig nem vagyok paci, bar szeretem a zabot. Ez mekkora beszolas szep volt

Csodabogár 2016.01.11. 14:48:51

@adg: Nekem is Ausztráliával példálóztak a svájciak, amikor nyafogtam, hogy Pestről Bécsbe kell utazni a konzulátusra ügyintézni. Hozzátok képest ez tényelg nem táv, kényelmes vonattal 2.40 perc.

Narina 2016.01.11. 15:04:49

@Praliné.: Ohm! Kegyed ugyved lett? Az remlet, hogy valamit nagyon tanul, de nem tudtam, hogy jogot. Gratulalok, szabad erdeklodni, mely terulet? Persze lehet, hogy csuful melle lottem a feltetelezessel.

©________ 2016.01.11. 15:33:19

@Herr Géza:
Kiskorúnak törvényes képviselője van, vagy ha az nincs, akkor gyám (felnőttkorúaknak meg gondnoka van).
A törvényes képviselő a szülő. Jelen esetben az anya.

©________ 2016.01.11. 15:35:23

@Herr Géza: Törvényes képviselő léte esetén gyámhivatal akkor jöhet a képbe, ha a szülő a gyermek érdekei ellenében cselekszik vagy ennek esélye fennáll. Ezért kellhet bizonyos esetekben gyámhivatali hozzájárulás.
Ha erre irányult a kérdés.

Herr Géza 2016.01.11. 15:40:24

@Praliné.: Nem, arra ment ki, hogy nem a (vélelmezett) apa és az anya együtt a gyám, mert akkor ugye öngól. Meg előtte te már emlegettél gyámhivatalt, mint a gyerek képviselőjét. De az más sztori volt, vettem... Köszi. :-)

Narina 2016.01.11. 15:44:35

@Praliné.: Azt estleg meg meg tudna mondani, hogy mennyiben ter el az elozotol, csak kivancsi fancsi lenne?!. Meg vallom en nem ertek ehez.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 15:55:00

@Herr Géza:

Leginkább a nemzetközi közjognak és az alkotmányjognak vagyok autodidakta tudora.

Azért persze nem teljesen autodidakta, mert jártam jogász szakra.

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.01.11. 15:55:04

@Herr Géza:

Igyekszem magam intézni jogi ügyeimet. Meg eleve nem is nagyon vannak.

Praliné egyedül praktizál, vagy a férje (Prali) is jogász?

©________ 2016.01.11. 16:00:48

@Herr Géza:
Nincs olyan, hogy együtt gyám. Mindenki a saját nevében valaki.

"előtte te már emlegettél gyámhivatalt, mint a gyerek képviselőjét"
Ilyet nem tettem, valamit félreolvastál.

soad1221 2016.01.11. 16:05:03

@Herr Géza: na ebben a témában nekem ugye "semmi se drága" de olyan szerintem nincs, hogy "együtt gyám"

Szóval a szülők lehetnek együtt törvényes képviselők, de illetve lehet a szülői jogokat korlátozni, de a gyám az ugye egy harmadik felnőtt, ha a gyerek másnál kerül elhelyezésre. Ilyet viszont 1 embert neveznek meg, a másik személye majdnem lényegtelen. (nyilván a jövedelmét, hátterét, stb vmilyen szinten vizsgálják, de kifejezetten alkalmasságot másik személynél nem néznek, csak a gyámnál)
Mindegy, szóval együtt gyám nem lehet, az csak 1 fő lehet.

©________ 2016.01.11. 16:06:53

@Narina: Rengeteg mindenben, formájában és tartalmában egyaránt. Ezért is új kódex és nem a régi törvény módosítása.

©________ 2016.01.11. 16:09:10

@soad1221:
annyit hadd javítsak, ha már a kifejezések jöttek szóba:
"a szülők lehetnek együtt törvényes képviselők"
--> a szülők A törvényes képviselők

soad1221 2016.01.11. 16:13:59

@Praliné.: igen, ez így pontos :)
igazából arra próbáltam, hogy együtt, az csak ez lehet, illetve annyi, hogy a szülői jogokat a bíróság korlátozhatja vagy megvonhatja. Meg ideiglenesen a gyámhivatal.

©________ 2016.01.11. 16:23:15

@soad1221:
az 'együtt' egészen más dimenziókat nyitna minden tekintetben.
:)
hagyjuk is ki

soad1221 2016.01.11. 16:26:25

@Praliné.: jajj... nagyon hétfő van még.. :)

FutureFry 2016.01.11. 17:50:11

Szerencsére az USA-ban (a legtöbb államban) olyan nevet adhatnak a szülők (vagy az egyedülálló anya) az újszülöttnek amilyet csak akar(nak), az lesz a születési anyakönyvi kivonatba beírva. Pl. lehet olyan vezetékneve is ami egyik szülőé sem. És - ebből a szempontból (is) - lényegtelen, hogy a szülők házasok-e vagy sem (pl. elfogadják/beírják az apa nevét “bemondásra”). Ráadásul (tudtommal) mindettől független, hogy kinek milyen jogai/kötelezettségei vannak a gyereket illetően (az mindig megilleti a vérszerinti szülőket, mondjuk pár kevésbé gyakori esetet - mint pl. az örökbefogadás - leszámítva).

Shanarey 2016.01.11. 18:28:10

A Londoni nagykövetség munkáját, már sokan "dicsérték", s sajnos nem ok nélkül, mint ahogy a fent említett poszt is mutatja.

A honlapjuk az valami csoda. Nem vagyok egy IT szakember, de ekkora szemetet mint az a honlap, legyártani, eladni, s közben használhatatlan. Ehhez képest az ügyfélkapu maga a csoda, pedig az sem, hú de jó. Az email rendszerük is egy csoda, pár éve sok sok reklamáció volt amiatt, hogy bizonyos email-ek automatikusan levélszemétnek lettek besorolva, vagyis a címzett ( a konzulátus) a büdös életben nem olvasta el.

Londoniak pls.

Tényleg, ha nekem valamiért oda kellene mennem hol a fenében tegyem le az autómat?

A jövő héten én leszek a sofőr, aki odaviszi az ügyfelet, de fogalmam sincs hol érdemes, és főleg hol lehet parkolni. Azt tudom hogy a követség környékén sehol. De ez nem probléma, van lába az illetőnek, akit viszek.

Ötlet?

Herr Géza 2016.01.11. 19:01:17

@Praliné.: @soad1221: Jól van, na. Korábban szerepelt így: "....törvényes képviselője (gyámja)" Ezt néztem be csak....
Én még műkedvelő jogász sem vagyok, tán szabad ennyit mellényúlnom? :)))))

SzZoole 2016.01.11. 19:02:45

@Shanarey: kozvetlenul a kovetseg elott nem tudsz parkolni,de egy sarokkal lentebb a Lowndes Pl. vegig tudsz,ha idoben mesz.Ott telefonon vagy online tudsz fizetni,automata nincs.
A kovetseg munkajaval es hozza allasaval nincs gond.
Mi utlevel miatt voltunk ott nyaron es minden rendben volt.

Shanarey 2016.01.11. 19:20:50

@Zoole[uk]:

Köszönöm az információt.

Viszont ha ott mégsem akkor tudsz valami egyéb parkolási lehetőséget. Én a térképen bámultam a Victoria Station és környékét, szerinted ott letehetem a kocsit? Onnan kb 10 perc gyaloglással elérhető a követség.

SzZoole 2016.01.11. 19:26:46

@Shanarey: felejsd el a Viktoriat,ott gyalog sem fogsz tudni kozlekedni,nemhogy autoval.
Oda menjel ahova irtam,08:30-tol kell fizetni,ott biztos,hogy fogsz tudni parkolni.

Buchhalter 2016.01.11. 19:38:26

@Herr Géza: oké nem mindig,túlzásba estem.Elnézést.

SzZoole 2016.01.11. 19:51:37

@Shanarey: as idegeid keszitsd fel,good luck

montroyal ( CAN qc) 2016.01.11. 20:02:09

udv mindenkinek hozzaszolni ertelmeset plane nem tudok mert nincs NETem(;-)) csak ha a kikotoben talalok free wi-fit szoval Panama canal es City

kepfeltoltes.hu/160111/IMG_5233_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/160111/IMG_5256_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/160111/IMG_5671_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Shanarey 2016.01.11. 20:12:12

@Zoole[uk]:

Én csak a szállító vagyok. de azért köszönöm :-)

Bal 2016.01.11. 20:12:35

@Shanarey: a Belgrave Pl és az Eaton Sq-en vannak fizetős helyek. Napközben eddig mindig találtunk helyet a nagykövetség 100m-es körzetében, pedig három gyerek útlevelét és anyakönyvét intéztük. Hozzáteszem, minden dráma és fennakadás nélkül. parkopedia egy jó site, javaslom. Ja és nem árt, ha előre telepíted a smartphone-os alkalmazást, mert várni kell a kódra.

Herr Géza 2016.01.11. 20:17:33

@Praliné.: Ójézusom.... De a kommentek aztán végképp letaglóznak.

Dragonlady (Bp, Hun) 2016.01.11. 20:24:11

Csak beleolvastam ami komment épp a tetején van, hát további jó béget ést mára mindenkinek...... beeee. ... beeee.

Bal 2016.01.11. 20:40:07

@Shanarey: ja és figyelj merről jössz hogy elkerüld a congestion charge zónát.

Bal 2016.01.11. 20:47:51

@Bal: ha nem egyértelmű, a parkolótársaság appjára gondoltam. Regisztrálni kell a hitelkártyát és elég kellemetlen, ha ezt ott kell.

SzZoole 2016.01.11. 20:47:57

@Bal: szerintem teljesen mindegy merrol megy az Eaton Pl. bele esik a zonaba.

Golf2 2016.01.11. 21:00:03

@montroyal ( CAN qc): Jò képek a nyárbòl,összeilletek!

SzZoole 2016.01.11. 21:02:32

@Bal: @Shanarey: nem fontos letoltened,mondjuk jo ha van,mert van landline es mobilszam is ahol telefonon tudod rendezni a parkolast.
Abba a zonaba a RingGo appot kel letoltened ha megis ezt az utat valasztod.
Hitelkartyat es debit kartyat is beregelhetsz,egyebkent az egesz muvelet nem tart tovabb 5 percnel,ha mindent ott csinalsz.Nekem 3 tarsasagnak van appja a telefonomon.
RingGo,ParkRight es Parkmobile.Ezekkel egesz Londonban tudsz parkolni.

Bal 2016.01.11. 21:14:21

@Zoole[uk]: nem, a nagykövetség és környéke épp kívül van a zónán. Meg lehet úszni csak jó úton kell odajutni.

en.m.wikipedia.org/wiki/London_congestion_charge#/media/File%3ALondon_congestion_charge_zone.png

33621 2016.01.11. 21:18:46

@montroyal ( CAN qc): Jók a képek, meg főleg a képen levők is, de nem te elsősorban!:-)

SzZoole 2016.01.11. 21:41:38

@Bal: en tudom,de ő nem biztos hogy tudja
Ha az A5-on (Edgware Road)megy be,Marble Arch,Park Lane,Hyde Park Corner,onnan a 4. exit a Grosvenor Cresent es onnan mar nincs olyan messze.Fejbol tudom sat.nav nélkül
De ez egy tapasztalt vezetonek(mint en) sem egyszerű es pont a tapasztalatlan vezetők miatt.
A Hyde park Corner körforgalomnak 6 sávja is van.

Shanarey 2016.01.11. 21:57:38

@Bal:

Elvileg a GPS-em tud olyant hogy fizetős szakasz kikerülése.

De azért köszönöm, tudom hogy létezik ez a terület, de hogy hol és mennyi az annyi, azt nem, de nem gond ha fizetni kell, fizetek én érte.

@Zoole[uk]:

Mobilszám akad Landline az nincs.

Az appokat majd megnézem. Köszi.

SzZoole 2016.01.11. 22:02:25

@Shanarey: fentebb leirtam egy utvonalat,persze attol fugg merrol mesz be abba a shithole-ba(londonba)de tobb ut is van.
Sok sikert.
A sat navra meg nehalgass,mert altalaban hulyeseget mond:)))

Shanarey 2016.01.11. 22:13:37

@Zoole[uk]:

Nekem nincs rossz tapasztalatom a Sat-Nav kategóriában.
Persze ez a fizetős terület más tészta.

Londonban már voltam így kocsival, de akkor a parkolóba mentem egy adott helyre, ahol letettem a kocsimat arra az időre, amíg Magyarországon voltam. Az a Heathrow-hoz volt közel ( 20 perc) Akkor nem keveredtem be abba a zónába, és visszafelé sem, mert ha igen akkor már rég megtaláltak volna.
:-)

SzZoole 2016.01.11. 22:16:15

@Shanarey: holnap szamolj be hogy sikerult

Shanarey 2016.01.11. 22:16:51

@Zoole[uk]:

Ahogy elnézem, az A5-ön fogok bemenni.

Herr Géza 2016.01.11. 22:20:22

@Shanarey: Nocsak, "A szállító" személyesen? A6, pöpec öltöny? De hát az nem szokott ilyen parkoló- meg dugódíjakkal szatyálni.... :)))))))

Shanarey 2016.01.11. 22:23:31

@Zoole[uk]:

A jövő héten lesz ez, majd elmondom.

Shanarey 2016.01.11. 22:24:22

@Herr Géza:

Szerintem emlékszel rá, vagyok olyan kopasz mint az a bizonyos, de A6-az nincs.

SzZoole 2016.01.11. 22:24:41

@Shanarey: az nem lesz egy egyszeru ut,ejjel-nappal dugo,meg szep kis gettos resz.
Az A 5 vegen a Marble Arch-nal a belso savbol sorolj a park lane fele.A park lane-en meg maradj a kozepsobe.
A park lane vegen a Hyde Park Cornernel balrol a masodik savbol menj be a korforgalomba,ott eppen 6 savos lesz,majd a Duke of Wellington kijarata utan menj kozepre,maradj ott mert a kovetkezo a Viktoria kijarata lesz,ha azt elhagytad sorolj ki teljesen mert az visz ki a Grosvenor Cresentre,onnan meg mar konnyu lesz.

SzZoole 2016.01.11. 22:26:59

@Herr Géza: rosszul tudod Gejzam,az elso reszben 7-es bombolo volt,a2-3-ban pedig A8 volt

SzZoole 2016.01.11. 22:29:11

@Shanarey: ja es gyakorold be a motherfuckersonofabitch es tarsait,mert jol fog jonni

Herr Géza 2016.01.11. 22:48:13

@Zoole[uk]: Biztos, annyira nem izgatott. A lényeg, hogy nem Merci...

SzZoole 2016.01.11. 22:54:35

@Herr Géza: a merci mar a mult Gejzam,ujszelek fujdogalnak mostanaban

Herr Géza 2016.01.11. 22:57:26

@Zoole[uk]: Na várjá' má', nálunk már a 4. megy és közben becserélte a fickó az A8-at egy A6-ra meg egy A2-re, hogy a csajnak is legyen egy fostalicskája..

SzZoole 2016.01.11. 22:59:35

@Herr Géza: azt sem tudtam,hogy 4. resz is van...

Herr Géza 2016.01.11. 22:59:47

@Zoole[uk]: Mi van??? Kijött az üj Lada, mi????

SzZoole 2016.01.11. 23:02:06

@Herr Géza: rakerestem,abban mar nem Jason Statham jatszik,ugy meg mar nem az igazi

SzZoole 2016.01.11. 23:04:36

@Herr Géza: ja,hasonlo,keleti szel fujdogal mostanaban

adg 2016.01.11. 23:11:01

@Praliné.: csak erdekessegkeppen, olyankor mi van, ha kiderul, hogy anya mas forrasbol szerezte be a hianyzo dns szekvenciat, de az ismeretlen, ferj meg ugy dont, nem kell neki a gyerek es elvalik. Ilyenkor sem mondhat le az apasagrol?
Ugyanez, buliban megesett lanyanya es ismeretlen apa, mi lesz a gyerekkel, ott tenyleg nincs akire rakenjek az apasagot.
Nemi eroszak kovetkezteben szuleto gyerek? Nyilvan nem akarja anya az apat semmifele kotelekben tudni maga korul.

Soksoksok kerdes kering a fejemben...

Herr Géza 2016.01.11. 23:17:55

@Zoole[uk]: Mennyire keleti? Titkos? Limo vagy nagyobbacska? Barkoba?
A Hi-Fi benne Mark Levinson?

SzZoole 2016.01.11. 23:19:00

@Herr Géza: ja,az utolsó mondatod telibe talált:)))

Herr Géza 2016.01.11. 23:19:28

@Zoole[uk]: Úgy van, egy kicsit softosabb is lett.... :)))

SzZoole 2016.01.11. 23:21:27

@Herr Géza: honnan tudtad,közös barátunk fossa a szót?
Mert mas nem tudot rola,csak a pussycat:)))

Herr Géza 2016.01.11. 23:22:21

@Zoole[uk]: Talált, süllyedt.Na milyen vagyok???? :)))))))
Miért? Vén volt a másik? Hirtelen ötlet? Csalódás csillagban? Vagy csak beleültél és szerelem?

SzZoole 2016.01.11. 23:27:17

@Herr Géza: ven???nem.
4 eves volt,csalodas semmifele kepen nem volt.
Nem szerelem,csak nem vart dolgok altak be az eletmben Es nem volt ertelme megtartanom.
Ez is hasonlo tudasal bir,csak nem 15 speaker van benne,hanem csak 13:)))

Herr Géza 2016.01.11. 23:30:47

@Zoole[uk]: Ha hiszed, ha nem: pusztán "átgondoltalak". Mi jöhet szóba az S-Klasse után, ami keleti. Nem sok választásom volt, max. a modell, de szerintem azt is tudom....

Herr Géza 2016.01.12. 00:02:59

@Zoole[uk]: Publikus? Bár most elbizonytalanítottál. A nem várt dolgok, meg a 13 hangszóró feladta a leckét.
Új? A ML hifi széria vagy extra volt?

SzZoole 2016.01.12. 00:05:34

@Herr Géza: alapfelszerltsegben van ,full loaded:)))

Herr Géza 2016.01.12. 00:23:00

@Zoole[uk]: Az LS600L-ra gondoltam, de annál a ML 19 hangszórót bír...
Akkor a GS450h LL ? Igaz itt nem találtam meg hány hangszóró van benne...

Mrs. Clayton 2016.01.12. 01:03:59

@Evain: pedig de, nalunk a postas bejar, mondjuk a ferjemmel egy ligaban krosszmotorozik

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.01.12. 01:38:00

@montroyal ( CAN qc): Hej, Montroyal bá, milyen kamera volt ez?Vagy telefon?Érdekelne a pontos típus...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.01.12. 01:44:32

@Zoole[uk]: Luxus lett a Merga helyett??Írjál már lécci valami összehasonlítót majd... :-)

Herr Géza 2016.01.12. 01:51:44

@geegee: Nédd mán, itt a másik szakértő.. :))))

Herr Géza 2016.01.12. 02:00:04

@Shanarey: "Ahogy elnézem, az A5-ön fogok bemenni."
Onnan már nincs messze az árlistán az A6 sem.... :)))))))

©________ 2016.01.12. 07:47:04

@adg:

1. Nem. Anelkul , hogy mas apasagi nyilatkozatot tenne, nem. Ld fenn nem lehet kiuresiteni
2. Itt ures az apai jogallas, lehet keresetet beadni a valoszinu apa ellen. Vagy lehet ferjhez menni es apasagi nyilatkozatot tenni

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 08:00:40

@adg:
Nekem is lenne meg néhány kérdésem.
Ha nincs apa akkor az anya nevet kapja a gyerek. Ez rendben van. Mi van ha valaki elválik és a 200napon belül szül, de nem nevez meg apát. Utána néz valaki anyakönyvezés közben hogy mikor vált el?

Taxomükke (UK) 2016.01.12. 08:58:43

@Praliné.: Elolvastam a hirdetés szövegét. Számomra már a megfogalmazásból és a helyesírási, nyelvhelyességi hibákból süt az átverés...

Mrs. Clayton 2016.01.12. 09:15:32

@Shanarey: menj fel az ncp v mas parkolasi oldalakra keresd ki a hozzad legkozelebb esot majd vedd meg online a jegyedet, de arra figyelj h ha belul vagy bizonyos koron akkor fizetned kell dugodijat mondjuk azt masnap is megteheted, de leteheted a kocsit a zonan kivuli parkolohazban es felszallhattok a metrora is ugy valoszinuleg kicsit olcsobb lesz, en altalaban nem fizetek 10 fontnal tobbet egy napi londoni parkolasert, ha az ncpnel regelsz akkor kedvezmenyt is ad minden jovobeni parkolasra

Golf2 2016.01.12. 09:22:20

@Herr Géza: Az ML elbújhat a Burmeister mellett árban és tudásban.

Golf2 2016.01.12. 09:25:17

@Golf2: Csak azt nem rakják japán talicskába hanem S classèba.

Herr Géza 2016.01.12. 10:36:31

@Golf2: Árban elbújhat? Úgy érted, hogy túl olcsó?? :))))) Azért, ha hallottál ML cuccot élőben szólni, hááát én ki lennék vele békülve. Egyébként a Lexus/ML kombiban az az igazán pláne, hogy szinte a hifi köré építik a belső teret, azaz pl. minden hangszóró ott van, ahol lennie kell, nem pedig ahol éppen helyet találtak neki. Na persze a Burmester sem piskóta, sőt... De azt nem árt tudni, hogy a Mercedes hifi az "Designed by Burmester" és a komponensek a Burmester fejlesztésével a jól bevált Bosch, Harman, Delphi elemekből állnak össze. Ha azt is tudod hozzá, hogy a ML a Harmanhoz tartozik, akkor elképzelheted, hogy az S-Klasséban akár ugyanazok az elemek lehetnek, mint a Lexusban, csak az egyikben a hangszóróborításokon a ML, a másikban a Burmester virít. A marketing trükkjei sorozatot tetszik látni. A Lexus főleg az amerikai piacra készül, így ott jobban cseng a ML név, míg a német S-Klasséba német név kell, így a berlini csúcs-hifis Burmester pont a legjobb választás. A Burmestert hallottam a C-Klasséban szólni (igaz az egy mezítlábas verzió, cserébe meglepően olcsó), de annyira nem hatott meg. Az S-hez még nem volt szerencsém.

Golf2 2016.01.12. 11:54:25

@Herr Géza: Én is csak onnan gondolom hogy a Totalcar-on áradoztak róla,nem is akárki hanem Év autója zsüritag,neki van rutinja.

Golf2 2016.01.12. 11:56:29

@Herr Géza: Te mint szintén "németpárti" mit vennél Lexust vagy Mercit(E,S)?

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2016.01.12. 12:10:00

Kártérítési pert a nyakukba! Tessenek elmenni Strasburgig és ott emberjogi bíróság előtt magyarázzák meg ezt.

Az emberjogi szempontok szokták azt mondani, hogy akkor most a trafikosok feje felett el lehetséges-e varáűzsolni a tulajdonhoz való pogukat azért mert a civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhének rengeteg uncsitesója van, de vállalkozási tehetésge meg nincsen.

Nekem mint emberjogi aktivistának, aki 20 évig dolgozott helyi közösségekkel főként gyerekekkel azon, hogy polgári készségekkel felvértezve pl. kérdezni tudjunk fórumokon a bajainkról volt egy megdöbbentő élményem itt UKben.

Amikor apácák által fenntartott öregek otthonában voltam szakács, a HR leültetett egy "bevezetés" tréningre, ahol vaskos emberjogi témákat dugtak az orrunk alá. A menüben van A és B és azt kell adni az ügyfeleinknek amit kér.

A választás szabadsága miatt!

Felépítettek egy fogalmat, amiről szaglott, hogy ha a magyaroknak ezt megmutatná walaki akkor ettől összeomlana a világról lakotott képük.

"Institutional and financial abuse!!!"

"Strukturális és anyagi erőszaktétel!"

A szervezeti struktúrából vagy ezesetben jogalkalmazási hibából elkövetett szándékos károkozás. Rendelekezésükre állt a tényállás? Rendelkezésükre állt a jogalap? Összepasszították? Nem! Miért nem? Hogyan nem?

Mégegyszer mondom: EZ ERŐSZAK!

Emberellenes, megalázó, és jogsértő!

Nemcsak értelmetlen és felesleges! Nemcsak idegtépő és időrabló!

A civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe azért szeretné minél hamarabb elhagyni az Európai Uniót, mert folyton beleszól az olyanmegaméretű családellenes rablóhadjárataikba, mint pl a devizahitel körüli anomáliák. Ott is az volt, hogy egy jogász 8 év után rájött, hogy az EU joganyag szerint NEM LEHETSÉGES AZ,HOGY EGY BANK LAKÁSHITEL ESETÉN EGYOLDALÚAN VÁLTOZTATGASSA A SZABÁLYOKAT!

Nem megy, hogy a hatalma van-kiszolgáltatott helyzetet csúcsrapörgetve azt csinálok az ügyféllel amit csak akarok!

Azon a ponton ahol ezt ki is mondta a EU bíróság a magyar esettel kapcsolatban elkezdődött egy 4 éves "hogyan ne okozzon ez államcsődöt" vesszőfutás! Aminak talán az volt egy végpontja amelyben a magyar állam bejelentette a fizetésképtelenségét azon a módon, hogy pl. a mai napig nem kapták meg egyes közalkalmazottak a decemberi fizetésüket!

Az is struktúrális és anyagi erőszak!

A pártokrácia szereti bevetni ezt az eszközt annak demonstrálására, hogy elérjék az alattvalók "Kutyád vagyok Effendi!" gesztusait!

Herr Géza 2016.01.12. 12:14:26

@Golf2: Hát az biztos, hogy mindkettö messze magasan többet tud, mint bármelyik "mezei" jobbkategóriás autohifi, amikért sok gyártó még most is elkér 2-3-4000 eurót is akár. Ez olyan, mint hogy a házi hifi kategóriában is ki lehet adni akár 30k (!!) eurót csak egy elöerösítöért vagy egy pár hangfalért, de kérdés hogy az Otto Normalbürger meghallja-e a különbséget. Elárulom: nem. Jó, ha az emberek 5%-a különbséget tud tenni a vakteszten egy ilyen non-plus-ultra meg egy minöségi, de árban nem az egeket verö cucc között. Szóval a simán egy komplett S-Klasse árát, söt akár többet is kitevö házi hifi is inkább státuszszimbólum.
Fiatalabb koromban nagy hifi-buzi voltam magam is, de amikor nyugatra kiszabadulva teljesíthettem álmaimat, akkor nekem egy 3.200 márkás Onkyo-Jamo kombó böven kimerítette az igényeimet, igaz ez akkoriban majdnem egy Konsumex-es Lada Samara árát képviselte. Mellesleg ez valamikor '92 táján volt és a cuccot tavaly cseréltem le, mert az erösítö potija csekély 23 év szolgálata után "már" kontakthibás lett, a többi (CD, rádió, kazettas magnó (hehe..)) meg technikailag volt már enyhén avult. De szólni szólt, mint a veszedelem és a mélynyomót meg a hangfalakat most is használom és cefet jól szólnak....
Na ennyit a high-end hifiröl. :)

Herr Géza 2016.01.12. 12:29:56

@Golf2: Öszintén? Egyiket se. Pillanatnyilag inkább az A6 vagy az 5-ös BMW. De értékelem a másik kettöt is, csak nekem sajátos szempontjaim vannak. Kívülröl a classic irányzatot csípem (ott már a Lexus egyik.másik modellje nekem too-much), viszont mivel fél életemet az autóban töltöm (na nem annyit, mint Zoole..:D), nekem az a legfontosabb, hogy belül legyen olyan, ami nekem tetszik. és interieurban nálam az A6 és az 5-ös a csúcs most. A Mercedes belsejével mindig gondjaim voltak. Régen túl szögletes volt benne minden, amolyan túl cakk-cakk, most meg olyan túlságosan szétdarabolt, túl csicsa sokszor a kerek meg szögletes tobzódása, lehetöleg tengernyi krómmal kiemelve. Persze mindez abszolút szubjektív. A Lexus belseje (müszerfala) sem fog meg igazán.
Technikailag valahol mindegyik hasonló szinten áll, de mondjuk a Lexus hibridtechnikáját, annak kiforrottságát, ill. általában a japán gépek megbízhatóságát, hibamentességét szívesen belebújtatnám az Audi vagy a BMW ruhájába.Szóval nehéz döntés lenne, akkor is, ha a pénz "nem számítana".... :)))

Golf2 2016.01.12. 13:13:46

@Herr Géza: A VOX tévén nézem vasárnaponként az autósmüsort,teszteket ott a merci szokott nyerni audi,bmw ellen.
Itthon csak romokat kapni használtan ezért tapasztalatom nincs.

Herr Géza 2016.01.12. 13:29:09

@Golf2: A "szokott" már lassan túlzás. Na meg a két szent tehén itt a Merci meg a VW, ök mindig nyernek. A szokásos: az X autó olcsóbb, jobban felszereltebb, kevesebbet fogyaszt, jobb a futomüve, jobb a motorja, de pl. a klíma és/vagy rádió kezelöszervei túl magasan/alacsonyan vannak, így a Mercedes/VW "kiegyensúlyozottabb", tehát nyert.... Kb. így néznek ki a tesztjeik, föleg aztán külföldi autók ellen....
Egyébként legutóbb az új Skoda Superb simán nyert az E-Klasse ellen.... :)))))

Golf2 2016.01.12. 14:04:17

@Herr Géza: Octáviám van nem 1 nagy szám kényelmetlen ülés,zörög.Az új E-klasse biztos szuper.

Herr Géza 2016.01.12. 14:18:39

@Golf2: Hát az új E-Klasse az tényleg az, de majd csak tavasztól lesz... Az új Superb meg (föleg a régi) Octavia között meg van annyi különbség, mint egy Golf meg egy E-Klasse között.

©________ 2016.01.12. 14:28:51

@diggerdriver: a névviselésről nem beszéltem.

©________ 2016.01.12. 14:29:43

@Taxomükke (UK): kétszer futottam neki, de még nem tudtam értelmezni, mi ez és mi történt...

©________ 2016.01.12. 14:30:53

@Herr Géza: hát te én nemtom, nekem a Lexus név kurvajól cseng:DDD

©________ 2016.01.12. 14:32:22

@Saman: kezdjük elölről: az az erőszak, hogy csak két menüből lehet választani, vagy hogy választani kell?
vagymivan.

Golf2 2016.01.12. 14:34:57

@Herr Géza: Biztos igazad van. Én meg ha rossz 1 kocsi többet nem veszek olyan márkát,skodákból elég volt.A Superb meg szerintem túlárazott itthon a jól felszerelt 12M.az új E 220 Diesel 12.5 igaz alappal.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 14:59:50

@Praliné.:
Én sem, csak azt mondom hogyha nincs apa akkor az anya nevére is anyakönyvezhetik.

Herr Géza 2016.01.12. 15:19:24

@Praliné.: És nem csak a név. :)))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 15:37:20

@Herr Géza:
Azért én egy Infinítire is rá tudnék izgulni.
Tán jobban mint a Lexusra.

SzZoole 2016.01.12. 15:53:23

@Golf2: Japan talicska mi?
Tudod Te mt beszelsz???
Az S-ben Harman Kardon hifi volt,a Lexusban meg Mark Levinson van tudod mi a kulombseg?A kezelogombokon kivul semmi.
Egy ML otthon tudod mennyi?Majdnem 2 milla,azert anyira szar nem lehet annyiert,nem?
A masik,mennyi tapasztalatod is van a ket autobol?
De nem ugy,hogy az utcan latod vagy olvasol rola.....
Majd akkor kopkod,ha mar volt neked egy is.
Ha en kopkodom a BMW-t az azert van,mert van tapasztalatom az 135,335 convertible,520i,530d,535d,6-os(ami tortenetesen a Dzsudzsak Balazse volt,igen neki is vezettem) X5 Es X6.
Ezek kozul at ulni egy S-be,kb. olyan,mintha az elozetes falocajarol(olyat is lattam mar)at ulnel egy parnazott szekbe.

SzZoole 2016.01.12. 16:01:22

@Herr Géza: meg johogy Te tudod,hogy mirol beszelsz,nekem nem lett volna ennyi turelmem elmagyarazni neki.
Mo.-on egy 'talicskaba' a ML. hifi kozel 2 millio forint,azer ennyi penzert csak nem lehet olyan szar,nem Gejzam

©________ 2016.01.12. 16:04:27

@Herr Géza: hat na, engem megvett kilora, amikor lattam a kuszobvilagitast meg az uleshutest.
:-)

©________ 2016.01.12. 16:05:44

@diggerdriver: nem tudom fejbol ennek a nevviselesi szabalyait, szamomra ez egy lenyegtelen reszlet.

SzZoole 2016.01.12. 16:16:37

@Praliné.: varjal,lefotozom neked es elkuldom:)))
Az ulesek nem csak huvos levegot fujnak,hanem meleget is.Azok a hulye ferdeszemuek meg lyukacsos nagyon finom minosegu boruleseket tettek abba a talicskaba:)))

Herr Géza 2016.01.12. 16:23:59

@Zoole[uk]: "...tudod mi a kulombseg?A kezelogombokon kivul semmi." Ne felejtsd ki a feliratokat a hangszóróborításokon... :))))

Herr Géza 2016.01.12. 16:25:36

@diggerdriver: Az biztos. Rég tudják már a japánok a luxust is. :))

Herr Géza 2016.01.12. 16:32:18

@Zoole[uk]: Akkor most végülis melyik Lexusod van, még nem válaszoltál???
Tudod, a hangszórók száma miatt is... :D Lehet, hogy nem is jól tudod, hogy mennyi van benne??

Herr Géza 2016.01.12. 16:32:57

@Herr Géza: És ne hagyjuk ki az Acurát sem..

SzZoole 2016.01.12. 16:39:18

@Herr Géza: nincs Lexus-om,csak egy Japan talicskam van,S-Class-om sem volt Harman Kardon hifivel,csak neha olyan jolesik abrandozni es nagyokat mondani

Herr Géza 2016.01.12. 16:40:49

@Herr Géza: Az Infiniti Q70 is ott van, de nekem még jobban bejön az Acura RLX Sporthybrid. Dögös nagyon. :))))

SzZoole 2016.01.12. 16:41:45

@Herr Géza: az Acura a Honda nsx amerikai neve,nem rossz talicska az sem.
Lattad mar az uj nsx-et?
Valami qurva jol nez ki!!!

Herr Géza 2016.01.12. 16:41:56

@Zoole[uk]: Ja persze, te "csak" egy londoni taxis vagy... :)))))

SzZoole 2016.01.12. 16:43:20

@Herr Géza: mi a fenet eszel azokon a hybrid szarokon???

©________ 2016.01.12. 16:46:59

@Zoole[uk]: az ulesfutes nem vasziszdasz, meg a levegofujas sem, engem inkabbazfgott meg, hogy elszivja a segged alol aforro paras levegot esnem ragadsz bele az ulesbe.

Herr Géza 2016.01.12. 16:49:55

@Zoole[uk]: Le tetszett maradni. Az Acura a Honda luxusmárkája (úgy, mint a Lexus a Toyotáé ill. az Infiniti a Nissané). Az NSX-et az USÁ-ban Acura NSX-ként árulják, nálunk Honda NSX, mert az Acura sajna nincs jelen Európában.
Láttam bizony az újat, ott van az rendesen, de ezek az autók már nem az én világom. Persze jól meghajtani, azt igen, de hétköznapi közlekesésre nem igazán alkalmasak.
Volt szerencsém a 90-es évek elején az elsö NSX-hez, elképesztö élmény volt, pedig egy Honda Prelude-böl ültem át. De az már akkor túl sportautó volt. Ki-bemászni még 30 évesen sem volt egyszerü, úgy érezted, hogy az aszfalton ülsz, a rugózása meg olyan kemény volt. hogy ha átmentél két egymásra tett gyufaszálon, akkor elharaptad a nyelved. De ahogy ment... Azok más dimenziók voltak....

Herr Géza 2016.01.12. 16:51:16

@Zoole[uk]: Próbálj ki egy jót. Mondjuk ebben a kategóriában. Majd megtudod... :))

SzZoole 2016.01.12. 16:51:46

@Praliné.: az en (kepzeletbeli) talicskam ezt is tudja,meg még 8 felekeppen lehet az ules poziciojat allitani:)))

Herr Géza 2016.01.12. 16:53:48

@Zoole[uk]: Was ist lóf@sz ?? Mi, mikor, miért, hogyhogy, stb? Priviben a HÁ-n keresztül??? Komolyan érdekel...

Mr Long 2016.01.12. 17:01:31

@Herr Géza: Mit szoltak a nemetekl a mai isztambuli tortenetekhez? Elvezik a multikultit?

SzZoole 2016.01.12. 17:28:32

@Herr Géza: ha erdekel, irj egy mailt

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 17:41:01

@Zoole[uk]:
Valóban mindent tud.
Csak cipőkanállal kell felhúzni.
Azon ritka autók közé tartozik amelyik kívül nagy belül kicsi.
Persze ha akkora lennek mint te én is olyat vennék.

SzZoole 2016.01.12. 17:46:06

@diggerdriver: elol kenyelmes,hatul meg kit erdekel:)))
Tudod,hogy a csaladom milyen oriasok,Judit 152 centi Juditka 156 centi,nekik meg a kutyanak kenyelmes.
Meg hat a mondas is ugy tartja,hogy;Asszonynak,kutyanak hatul a helye

blackhairlady 2016.01.12. 17:46:14

@Zoole[uk]: @Herr Géza: @diggerdriver: @Golf2: Beszeltek itt mindenfele hifikrol meg ulesfutes meg anyamkinja, de mi van a legfontosabb parameterrel, a SZINEVEL? Az smafu? :D

SzZoole 2016.01.12. 17:48:03

@ladyamerica: kivul iridium silver,belul meg bézs:)

Golf2 2016.01.12. 17:58:48

@Zoole[uk]: Azt írtad hogy jobb átülni az S-be.Hát én is az S mercit dicsértem a Lexus ellenében.Sajnos gyakorlati tapasztalatom nincs csak 20 éve olvasok autòkròl.A talicskát a japán autòkra írtam a nagy mercikhez képest.

Herr Géza 2016.01.12. 18:02:00

@ladyamerica: Tudjuk. Az autó legfontosabb paramétere..:))))))))

SzZoole 2016.01.12. 18:24:41

@Golf2: ha bekotnek a szemed es ugy ultetnenek be a ket autoba nem venned eszre a kulombseget.
Az autos szakfolyoiratokrol meg annyit,hogy ahany tesztelo/ujsagiro,annyi velemeny.Ami tetszik az egyiknek az nem a masiknak.
Pl.a Lexus kuszoben a szep keken vilagito Lexus felirat az egyik szerint szep,mig a masik szerint giccs.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.01.12. 18:36:05

@Zoole[uk]: Én aztatat kérdezném, hogy fog-e változni a szöveged?
Ez lesz-e az új: vannak az autók...és vannak ezeken felül a Lukszusok. :D
A Merga meg most már elmehet a p....ba a foschtalicskáival...Ugye? :D

Herr Géza 2016.01.12. 18:49:19

@Golf2: Rosszul értetted, a BMW-kel szemben dicsőítette az S-Klassét... Mondjuk ott úgy lenne fair, ha a 7-esekhez hasonlítaná. De ez úgyis olyan dolog, hogy mindenkinek más a szempontja. Sarkítva: az alaszkai favágónak hiába bizonygatod, hogy csakis a Merdzsó-S az igazi.......

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 18:59:27

@ladyamerica:
Ez volt a nap beszólása.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Na figyelj ide apura Mókuspocok.
Mi itt a fiúkkal arról beszélgetünk hogy melyik nő milyen az ágyban.
Te meg a sminket forszírozod.
Hidd el ott már a smink nem lényeges szempont.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

SzZoole 2016.01.12. 19:02:02

@geegee: neeeem,azert az S marad az etalon:)))

SzZoole 2016.01.12. 19:06:04

@Herr Géza: 7-ben is ultem,az S ulese kenyelmesebb es a rugozasa jobb,simabb,de ezt a BMW fanok is elismerik.
Vezethetosegben ebben a kategoriaban nincs kulombseg.

DieNanny CH 2016.01.12. 19:16:52

Még csak idáig olvastam:

"Az ügyvédünk javaslatára a volt férjem nevére kellett anyakönyveztetni a gyermekünk, majd azt bírósági úton megtámadni (közös megegyezéssel) és újra anyakönyvezni."

??????????????

Azt nem lehetett volna, hogy az anya nevére anyakönyvezik - hiszen a volt férj sem írt alá apasági nyilatkozatot -, majd kicsit később a valódi apa "örökbe fogadja és nevére veszi" a saját gyerekét?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 19:32:16

@Herr Géza:
Jól mondtad. Az Infiníti, az Acura, a Lexus csak márkán belül prémiumautók.
A valódi prémiumautósághoz kicsit több kell.
Nézzük meg a három VALÓDI prémiummárkát. Mind méretosztályokban mind motorválasztékban mind extrakínálatban olyan variációs lehetőséget KÍNÁLNAK amit a többi meg sem közelít. Egy VOLVO S80 megfelel simán egy E class Mecedesnek de az E class végtelen variációs lehetőséget KÍNÁL a VOLVO-hoz képest. mindegyik japán vagy svéd kiváló autó de nem prémiumautó.

Golf2 2016.01.12. 19:37:14

@Zoole[uk]: Szerencsés vagy hogy ennyi jò kocsiban ülhettél.17 kocsim volt eddig de csak átlagkocsik.S osztály max.a bakancslistán lesz.

SzZoole 2016.01.12. 19:41:59

@Golf2: az S egy kicsit atok is

SzZoole 2016.01.12. 20:00:51

@diggerdriver: az LS 600 a premium autok kozze tartozik,mindent tud amit egy 7 series,S Class vagy az A/S8.
5 meter feletti hosszusaga van es egy ujj ara £90 ezer felett van.
Ugyenez S Class ara £150-160 ezer
7 series BMW £70-80 ezer
A/S 8 szinten £70-80 ezer.
Az uj S Class Maybach £200+

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 20:28:54

@Zoole[uk]:
Nem, nem tud mindent. Hányféle motorral kínálják a Lukszuszt és a három prémiummárka megfelelő osztályú modelljeit?

A Honda NSX az a sportkocsik legfelső ligájába tartozik. Nem a gagyi Lambó meg Ferrari ligába, hanem a Kőnigsegg és McLaren ligába.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 20:30:15

@Zoole[uk]:
Egyébként igazad van, prémiumautó. Csak különbség van a prémiumautó és a prémiummárka között.

SzZoole 2016.01.12. 20:33:40

@diggerdriver: ha jol tudom benzines/hybrid es csak benzines van beloluk.

Herr Géza 2016.01.12. 20:41:06

@Zoole[uk]: De az új 7-esben még nem. Az új S-hez azt hasonlítsd. Meg majd jövőre az új A8-ast. Szóval nagyjából ugyanazokat a generációkat kéne nézni.

blackhairlady 2016.01.12. 20:44:50

@diggerdriver: Nem igy van az. Hat mit latsz meg eloszor, a motort vagy a szinet?:)))) Nagyon fontos dolog az, hidd el:DDD
@Herr Géza: Jol latod, koszonom, hogy megerositettel :)))
@Zoole[uk]: Jonak tunik. Bar nalam a fekete az auto szine, minden mas csak masodosztaju lehet:D

SzZoole 2016.01.12. 20:45:47

@Herr Géza: az ujban tenyleg nem,de,de mar kint van az uj S Class Maybach,ezt uberelje az BMW/Audi kiserozenekar

SzZoole 2016.01.12. 20:48:24

@ladyamerica: az elso S Class-om obsidian black volt,nem vagyok valogatos,de feketet never ever.
Csak addig szep,mig kigurulsz a mosobol.

Herr Géza 2016.01.12. 20:56:44

@diggerdriver: Nono, túlzásokba ne essünk. A Königsegg és a McLaren még egyel magasabb kategória, mint az NSX. Az pont a Porsche, Lambo, Ferrari kategóriában nyomul. Már az ára is más dimenzió, mint az igazán nagyoknál: nálunk olyan 150k -ba kerül majd. És hibridmotoros..... :))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 21:09:11

@Herr Géza:
Azért én látok itt 10 Kőnigsegget meg 10 McLarent mire egy NSX-et.
sőt nem is tudok mondani még egy ilyen ritka sportkocsit.

©________ 2016.01.12. 21:11:52

@diggerdriver: mokuspocok, az a lexus is 250, amiben ultem, meggypiros volt, egeszen pontosan ral3003, belso bore vanszinu, es gyonyoru volt a kuszobvilagitasa.
Gozom sincs, mennyivel tud menni, esnem is erdekel:-):-):-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 21:14:48

@Praliné.: az egy gyönyörű és kúrva jó autó. Nincs vele semmi baj. Énvelem van a baj hogy ilyen nagymarhára nőttem. Nem férek bele.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 21:18:23

@Praliné.:
Amúgy ha fel kéne sorolnom milyen extrák számítanak nálam akkor a tempomat, ülésfűtés, fényre sötétedő tükör, menet közben behajtható visszapillantók. Ennyi. Amelyik autóban ezek benne vannak abban már minden egyéb is ami kell.

Lőtéri Kutya 2016.01.12. 21:26:35

@diggerdriver: Inkább Nissan GTR szint lesz az új NSX. Maximum Lamborghini Huracán, Ferrari 458 GTB, de szerintem ezek alatt lesz. Bár az ára is barátságosabb ezekhez képest.

Herr Géza 2016.01.12. 21:49:35

@diggerdriver: Igen, a választható extrák önmagában egy fejezet. A német autóknál óriási a feláras cuccok listája (egy többé-kevésbé jól mutató "x eurótól" feltüntetése mellett...), de úgy bele lehet bonyolódni a konfigurálásba, hogy elmegy a kedved az egésztől. Mert extracucc, mint a tenger, de ha nekiállsz akkor szép sorban jön elő, hogy a jobb oldali külső tükröt csak hamutartóval, mitfárer oldali ülésfiókkal és csomagtartóhálóval, valamint a legmagasabb szintű navigációs cuccal együtt rendelheted meg, és ha azt mondod, hogy nekem igazából csak a tükör kéne, de üsse kő, akkor szépen kiderül, hogy azzal az 5 szóba jöhető felnivel viszont, amit a lehetséges 31-ből kiválasztottál ez a csomag pont nem kombinálható. :))))) Reboot-olsz, átértékeled a fontossági sorrendedet, újrakezded és rossz esetben oda jutsz, hogy az általad kiválasztott 5 fontos extra össze sem hozható, vagy ha igen, akkor megvettél még mellé 15 olyan vackot, amit az életben nem fogsz használni, részben azt sem igazán tudod mire jó.
Az autó ára közben lazán eléri a 2X-et. :)))
A japánok ettől a stressztől megkímélnek. Van két-három felszereltségi szint, szintenként 2-3 motorral, váltóval, van még pár tényleg extra extra, és vége. De cserében a legmagasabb szint az összes extrával együtt is alatta marad a 2x-nek. Ez utóbbi verziót hívják ugye full extrásnak a nepperek otthon, míg ugyanez a fogalom a németeknél ma már kamu, hiszen az "összes" extrát fizikailag sem tudod berakni az autóba...
A Volvo S80 ráadásul most nagyon kilóg a sorból, nálunk összesen 2 motorral (egy benzines, egy dízel, mindkettő négyhengeres) és két felszereltségi szinttel árulják. Szóval méretre tényleg E-Klasse lehetne, de a két nyamvadt négyhengeres motorral nokedli az egész. Majd az S90, talán....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 21:58:20

@Herr Géza:
Mernekedsemmisejó...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Herr Géza 2016.01.12. 22:18:33

@diggerdriver: És tudod miért? A világon összesen 18.000 db-ot adtak el belőle, de pl. N.o.-ban csak 271-et, Svájcban is ilyesmi mennyiséget, GB-t nem tudom. 2005. óta nem gyártják, de már a 97 utáni 2. "kiadás" sem volt nagy siker, főleg a kuplungja miatt. Meg azért az a 3.2 literes motor (a Legendben is az dobogott) a sportautós konkurrencia mellett nem volt egy igazán nagy dobás. Inkább pont azt szerették benne, hogy még vállalható kompromisszumot képviselt a kényelem-sportosság-hétköznapi használat terén.

Herr Géza 2016.01.12. 22:24:14

@diggerdriver: Hát, nehéz is nekem autót eladni...:)))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 22:25:40

@Herr Géza: Akkor ne add el...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 22:27:26

@Herr Géza:
Azért a hétköznapi használatot elég korlátozottnak látom.
Akkor már inkább a Nissan GTR felel meg ennek a háromnak.

Shanarey 2016.01.12. 22:41:38

@diggerdriver:

Ez kell Hintának, hogy legyen esélye barátnőt találni.

:-)

blackhairlady 2016.01.12. 22:41:44

@Zoole[uk]: Tisztan kell tartani es akkor szep :)

SzZoole 2016.01.12. 22:43:44

@Herr Géza: @diggerdriver:
Az alap gt-r 0-100 2.8 mp.
A nismo gt-r 0-100 2.2 mp.
Ezt Meg az £1 millas Veyron vagy mclaren sem tudja.

blackhairlady 2016.01.12. 22:44:38

@33621: ha valaszthatnek sosem vennek ilyen szinu autot. Mas kerdes ha emglepnenek vele, akkor nagyon tetszene:D

SzZoole 2016.01.12. 22:45:42

@ladyamerica: az itt azt jelentene,hogy napi 2-3 alkalomal kellene mosoba vinni.

blackhairlady 2016.01.12. 22:45:48

@diggerdriver: minek ekll menet kozben behajtani a tukrot?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 22:47:36

@ladyamerica:
Ha Londonban élnél nem kérdeznél ilyet:)))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 22:50:26

@Zoole[uk]:
Igen, a japók eltaláltak valamit amit senki más. Újraírták a súly-lóerő fizikáját.

blackhairlady 2016.01.12. 22:50:57

@Zoole[uk]: De hat a mercid nem fekete volt?
Nekem a munkabajaros es a jatszos autom is fekete, es csillog mint a salamon micsodaja :D Na jo, a munkabamenosnek enm:))))

blackhairlady 2016.01.12. 22:53:00

@diggerdriver: De nem ott elek, ezert kerdezem

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.12. 22:56:04

@ladyamerica:
Itt olyan szűk utcák vannak a parkoló autók és az egy sávra kényszerített kétirányú forgalom miatt hogy az autók jelentős részének sérült a tükre. Én is eltörtem már az enyém.

blackhairlady 2016.01.12. 23:00:58

@diggerdriver: Na de menet kozben? Mert azt ertem hogy ha leparkolsz akkor behajtod, de vezetes kozben Is, aztan ha kiersz akkor vissza?

Shanarey 2016.01.12. 23:10:47

@ladyamerica:

Az angliai utak 80%-a már létezett több száz évvel ezelőtt is. A településekre, ugyanez jellemző. Ráadásul errefelé nem szokás az hogy ha az utca egyik oldalán parkol több autó, akkor senki nem áll a másik oldalra. De itt, nem a fenét, és még szembe jövő forgalom is van.

Shanarey 2016.01.12. 23:13:39

Ja és még valami hogy az utcák régen is szűkek voltak, és az utcafronton épült házak amelyek egymás hegyén hátán vannak, sose szélesítették. Amelyik nem volt elég széles, onnan kitiltották az autókat, vagy egy irányú utca lett, ami szélesebb, az kétirányú, de az átlag Magyar városi úthálózathoz képest még ezek is szűkek.

Herr Géza 2016.01.12. 23:16:13

@diggerdriver: jajdehülye te :))))))))))))))

Herr Géza 2016.01.12. 23:26:21

@diggerdriver: Én is, de ezt pont a másik irányból kell nézni. A McLaren-ek, Königsegg-ek felől. Ahhoz képest tényleg utcai darab. Meg sok fanatikus azt mondja, hogy az igazi sportkocsiba nem kerülhet ABS, TCS, meg a többi hárombetűs; az automata váltó, a navi, meg a klíma meg már-már szentségtörésnek számít. Na ez viszont mind megvolt/megvan az NSX-ben.
A Nissan GT-R az viszont rényleg direkt konkurrens.

Herr Géza 2016.01.12. 23:29:45

@diggerdriver: Pedig ott a direkt német konkurrens. Csak egy kicsit sokkal drágábban. :))))))))

blackhairlady 2016.01.12. 23:41:19

@Shanarey: jesszus :) akkor tenyleg hasznos extra ez arrafele

blackhairlady 2016.01.12. 23:46:20

@Shanarey: a fiam azt mondta az elso alkalommal amikor itt jart latogatoba es autot vezetett, hogy egy atlagos utca is olyan itt mint otthon az autopalya :) de hat van az a mondas, hogy texasban minden nagyobb :DDD

Shanarey 2016.01.12. 23:52:50

@ladyamerica:

Amerikában az utakat és a városokat a jövőnek építették, Európában pedig csak toldozzák foldozzák, mert nincs hely a bővítésre, illetve a kisajátítás az egy macerás dolog.

:-)

Lőtéri Kutya 2016.01.13. 00:19:36

@diggerdriver: A Porsche csinált már ennél jobbat is, ha technológiát nézzük, lásd 918 Spyder, de ez magasabb ligában játszik és már mindet eladták.
Porsche modellpalettához mérve, körülbelül a 911 Turbo vagy Turbo S környékén lehet az új NSX.

blackhairlady 2016.01.13. 00:25:23

@Shanarey: itt is vannak am toldozasok, a regi varosreszekben lehet hogy mar a nemletezo vesekovem kijott volna, van is kulon pothole figyelo oldal, de osszessegeben nagyon jo a helyzet.

©________ 2016.01.13. 08:30:44

@Zoole[uk]: nekem egy is eleg, de az jo legyen:D

©________ 2016.01.13. 08:33:37

@diggerdriver: en kiegeszitem meg az elektromis ablakjal meg a kozpontu zarral meg a klimaval. onnantol jo lesz.
az emberem üzeni, h kell meg kartamasz, h ne a taskamat tegyem kozepre:D:D:D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.13. 08:41:25

@Praliné.:
Igazad van de pont azért irtam hogy amiben az en extraim benne vannak abban mar minden egyéb ami kell. Nem nagyon van ülésfűtés tekerős ablakkal.
Következő autóm kartámaszos lesz. Komolyan.

Herr Géza 2016.01.13. 13:19:56

@diggerdriver: A következö lesz csak kartámaszos?? Ember, hol élsz? Kartámasz nélküli autóba már utasként se ülök be...
.)))))))))))))))))))

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.01.13. 13:43:31

@diggerdriver:
Legközelebb a hasonlitaidat adassd ki...
Szerintem abból is meg tudsz majd elni...
:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.13. 14:27:27

@Herr Géza:
Ne forszírozzuk a fostalicskáidat…
:)))))))))))))))))))))))

blackhairlady 2016.01.13. 14:54:13

@diggerdriver: Van meg egyaltalan tekeros ablakos auto? Marmint uj gyartasu, nem 15 eves.

SzZoole 2016.01.13. 19:04:09

@ladyamerica: igen fekete volt,obszidian fekete,csak me felejsd el,hogy itt kicsit mas idojaras van,mint feletek

blackhairlady 2016.01.13. 19:51:33

@Zoole[uk]: na de hát arrol volt szó hogy ez csak egy téves sztereotípia nem is esős az a z ország :)))

SzZoole 2016.01.13. 21:28:12

@ladyamerica: de nem is olyan,mint feletek

Herr Géza 2016.01.14. 13:35:36

@diggerdriver: Mé' mi a baj? Már a nejem 10+ éves Citroen C3-ban is gyárilag volt.... De az 1993-as Honda Accord-omban is anno...:)))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.01.14. 13:40:55

@Herr Géza:
Nekem a Wartburgokban még nem volt.
:)))))))))))))))

adg 2016.01.14. 13:56:24

Az elso autom egy 1300-as nagypolski volt. Abban nem volt konyoktamasz.
Azota szerintem minden automban volt, talan az asszony yarisat kiveve, de lehet, hogy abban is.
Itteni korulmenyek kozt a legfontosabb felszereles a jo klima es a magfelelo szinezett ablak. Nem valami gagyi folia, hanem rendes, ami nem angedi olyan hamar felmelegedni az autot.
Ha emelle van meg egy automata valto meg egy tempomat, es eleg nagy a kocsi es a motorja is, akkor az nekem mar jo auto.

©________ 2016.01.14. 14:30:04

@diggerdriver: az én "egyetlen 15 éves autómban" sincs:DDD

Herr Géza 2016.01.14. 17:48:11

@diggerdriver: A duplakereklámpás 1500-as Ladámban sem volt... Abban a kardánbox is utólag beszerelt ungarische kivitel volt. Olyan kazettatartós... :)))))))))))))))) Az utolsó könyöktámasz nélküli autóm a Samara volt. 92-ben adtam el, ha nem tévedek... Azóta mindben volt, gyárilag.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása