oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. június 24. 06:46,  Nyílt levél Magyarországhoz 523 komment

2015. június 24. 06:46 Határátkelő

Nyílt levél Magyarországhoz

Eszter érdekes pozícióból ír, diákként, akit pillanatnyilag külföldön tanul és dolgozik, de a dolog még nem végleges. Még nem dőlt el az élete, nem született meg a döntés, de ugye egy kapcsolat mindig két félen múlik. Ezért írt levelet Magyarországnak, a Magyarország és én pályázatra.

Szavazni ma is a poszt végén és a Facebookon lehet.

iras.jpg

„Kedves Magyarország!

Eszter vagyok, 25 éves.

Külföldön élek. Külföldi egyetemen tanulok, és nem csak azért, mert annyira külföldön akarok. Azért, mert te nem biztosítottál számomra megfelelő képzést a szakmámban. Mert a taníttatás, a felsőoktatás számodra lényegtelen kérdéssé vált.

Azért, mert az oktatás, a tudás, a kritikus gondolkodás számodra már értéktelenné vált. Azért, mert a varázslatos és nagyhírű egyetemeiden is elvétve találni képzett oktatót, s a tömegképzés nem nekem való volt.

Külföldön élek, külföldön dolgozom. Azért, mert itt gyakornokként is megbecsülnek, oktatnak. Formálják a tudásom és a gondolkodásom. Gyakornokként megfizetnek, és nem kell többet a szüleim pénztárcájába nyúlnom.

Mert a főnököm nem keresztbe tesz, ha fejlődni és tanulni akarok, féltvén saját pozícióját, hanem a saját pénzéből vásárol nekem önfejlesztő könyvet akár. Mert itt nem kinevetnek, ha elmondom az álmaimat, céljaimat, hanem segítenek megtervezni a megvalósítás útját.

Kedves Magyarország!

Nekem hiányzol, minden kedves emlékeddel és apró szépségeddel. Te formáltad a személyiségem olyanná, amilyen vagyok.  Ezért örökké hálás, s adósod maradok.

Én büszke vagyok rá, hogy a gyermeked vagyok. Mindenkinek elmondom, hogy látogasson meg és élvezze a szépségedet, varázslatos hangulatod. Hihetetlen boldogsággal tölt el, mikor más nemzetek szülöttei lelkesen mesélik emlékeiket rólad.

Én 25 éves vagyok, és alkotni akarok. Egy jobb helyet, egy szebb országot, egy olyan világot, amiben élni jó. Jelenleg mindezt külföldön teszem. Ha belegondolok, néha elfog a szégyen. Szégyellem, hogy nem a szülőföldem gazdagítom, hogy nem a saját nemzetem fejlesztem, gyarapítom.

Hogy nem a családommal és barátaimmal töltöm a szabad perceim, akik annyi időt és megfoghatatlan, leírhatatlan gazdagságot adtak nekem. És akiknek köszönhetem, hogy ma az vagyok, aki vagyok.

Kedves Magyarország!

Engem még semmi nem köt külföldre, én még hazamehetek. Bennem még bennem van a honvágy, hazaszeretet. Én még azt érzem, hogy szeretném a már külföldön megszerzett tudásanyagot hazavinni és átadni, de közben tudom, nem lenne kinek.

Szélmalomharcot vívni nem tudok, és nem fogok. Lehetőség nélkül küzdeni, építeni, nem tudok, és nem fogok. Folyamatos, logikátlan és felesleges törvényekkel szembenézni nem tudok, és nem fogok.

Az alacsony jövedelműek kizsigerelését eltűrni nem tudom, és nem fogom. Az emberek nem megbecsülését, az alapvető emberi jogok figyelmen kívül hagyását megérteni nem tudom, és nem fogom. A korrupciót, a pofátlan lopás elnézni nem tudom, és nem fogom.

Olyan országban élni, ahol a mindennapi élet apró kérdései nem működnek olajozottan, nem tudok, és nem fogok. Olyan országban élni, ahol a halálbüntetés napirendi kérdés nem tudok, és nem fogok.

Olyan országban élni, ahol a szélsőségek támogatottsága ekkora lehet, nem tudok, és nem fogok. Olyan országban élni, ahol fejlődni nem lehet, és legfőképp nem engednek, nem tudok, és nem fogok.

Kedves Magyarország!

Olyan vagy nekem, mint egy régi, káros szerelem, ami nem múlt el teljesen. Csak azért, mert vannak érzelmeim, nem azt jelenti, hogy veled kell lennem. A káros kapcsolatokból, amelyek visszafognak, ki kell lépni. Nekem vannak érzelmeim, de ahhoz, hogy kapcsolatunk működő képes legyen, neked kell változnod.

Lesz-e folytatás, erre tőled várok választ.

De sietned kell! Sietned kell, mert ahogy telnek az évek, elhalványulnak az emlékek, és a hála és az adni akarás majd két ország közt oszlik meg. És amikor majd nem akarok már neked adni többet, akkor bizony elvesztettél egy jó embert.”

A moderálási alapelveket itt találod.

AMIT TUDNI KELL A SZAVAZÁSRÓL

A szavazás menete: voksolni a Tetszett vagy a Nem tetszett gombra kattintva lehet.

Emellett szavazhattok a Facebookon is, ott jobb híján a lájkok száma dönt majd.

A szavazás eredményét a megjelenés után 48 órával rögzítem, hogy ne kerüljön előnybe az, akinek korábban jelent meg az írása.

Mivel a két felületet nagyon nehéz összehasonlítani, ezért a sorozat legvégén a 3-3 legtöbb szavazatot kapott írás egy-egy rövid részlettel egyetlen posztban jelenik majd itt meg, és végül az ott kapott voksok döntik el a közönségdíj végső sorrendjét.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: pályázat Magyarország Magyarország és én

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr87568762

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nyílt levél 2015.06.25. 05:58:17

Kedves Magyarország! Követelem, hogy legyél mindenben azonos a nyugati liberális renddel. Ezen kívül követelem az átlagbér ötszörésére emelését, valamint minden olyan párt és szervezet betiltását, mely nekem nem tetszik. Legyen az ország teljes lakoss...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Flamy (fat cat wannabe) 2015.06.24. 06:55:55

Furcsa latni hogy mar a 25 evesek is igy gondolkodnak MOrol. Nem vagyok benne teljesen biztos hogy van mar eleg elettapasztalata az ilyen altalanositasokhoz.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2015.06.24. 07:09:55

Ez úgy hatott, mintha valaki az élete végén írta volna, ezer csalódás után.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.24. 07:11:41

Ejj ejj ekkora magas labdát feladni...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.24. 07:15:12

@Flamy: @svájci sapka (ch):
25 évesen is lehet hatalmas élettapasztalat a háta mögött.
Meg nyitott szemmel jár és gondolkodik.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2015.06.24. 07:26:52

Ha valaki már 14 évesen a pályaválasztás kezdetén elkezdi a hadakozást a rendszerrel akkor 25 éves korára éppen eléggé telítődhet a puttonya.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.24. 07:40:58

Erdekelne , melyik orszagban el. Mar csak a szelsosegesek miatt.

SZIZS 2015.06.24. 08:04:11

Hú de jó írás! Nagyon tetszik! Miért ne lehetne egy fiatal ember céltudatos, miért ne láthatnak tisztán, és miért ne írhatna ilyen jól? További sok sikert neked! :)

SzZoole 2015.06.24. 08:21:44

Miert ne lehetne tapasztalata?
Mi akik itt irogatunk es jo pár éve élünk máshol,ja meg meg tulkorosok is vagyunk,mit tudunk mi a mostani oktatási rendszerről?Anyit amennyit másoktól hallunk es olvassuk a neten.
Eszter most tapasztalja ezeket a sajat bőrén érzi,es ha mar ezt erzi,engedtessék meg mar neki,hogy a SAJAT tapasztalatát/érzését leírja.
Hajra Eszter:)

wuaaa 2015.06.24. 08:42:23

@Zoole[uk]: Pontosan. Hajrá Eszter! Nem is fog kellenie vécépucolóként indítania a karrierjét, bár sejtem, hogy nem is bölcsészdiplomája lesz.
Megértem a kesergését, aki nem, azt viszont én nem értem meg.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.24. 08:46:30

Amúgy mi a probléma?
Magyarország lecseréli szakembereit, diplomásait, tanulóit afrikai menekültekre.
Hajrá Magyarország...
:)))))))))))))))))

LittleG (uk) 2015.06.24. 08:52:50

@diggerdriver: Nem, mert a menekülteket meg nem engedi be...

mernok-ur 2015.06.24. 08:58:54

Mit tanul ?

Egyebkent a multik fizetnek lehalabb itthon a gyakornokok ak penzt!

enrobag 2015.06.24. 08:58:54

Kedves Eszter!
Magyarország vagyok, 1000 éves.
Elengedlek. Nincs harag.

Golf2 2015.06.24. 08:58:54

Én is olajozottan szeretem,ò-livia!

Doberdo 2015.06.24. 08:58:54

Nagyon jó írás.Szerintem sokan ugyanezt érezzük Magyarországról, az itthoniak közül is. Remélem lesz,aki
leveszi rólunk azt a béklyót, ami a hamisság és opportunizmus
miatt jelenleg megfojt minket...

Bluely 2015.06.24. 08:58:54

Az eleje tetszett, a közepétől már nem...

SzZoole 2015.06.24. 09:07:43

@wuaaa [nor]: szerintem sem humán vonalon lovagol,bár ki tudja:)

csőcsere 2015.06.24. 09:44:43

@Doberdo:
Ezt a béklyót mi tudjuk leszakítani magunkról. Mi tudunk fejlődni. Mi tudjuk jobbá tenni az országot. Vagyunk hozzá bátrak?

Az íráshoz: Eszter kristálytisztán látja a helyzetet.
Sok sikert kívánok!

fhdgy 2015.06.24. 09:45:17

Akkor olvastam a posztot, amikor 38/28 volt a tetszik/nem tetszik arány. Arra lennék kíváncsi, hogy mi nem tetszett azoknak, akik a nem tetszik gombot nyomták meg. Rosznak, hamisnak tartották a posztot, ezért nyomták azt a gombot vagy nagyon is igaznak tartották, azért mondták, hogy nem tetszik, mert fáj nekik, hogy a poszterinának igaza van, fáj nekik, hogy Magyarország tényleg ilyen?

Nekem is fájnak a poszt megállapításai. Fáj az igazság! Fáj, hogy egy 25 éves a pofámba vágja a valóságot! Fáj, hogy nem tudok tiltakozni, mert igazat kell, hogy adjak neki!

tableno 2015.06.24. 09:46:19

Erősen felemás érzéseim vannak a poszttal kapcsolatban. Egyrészt nem tetszik, ha valaki ilyen fiatalon ennyire kiábrándult és negatív a hazájával kapcsolatban (ráadásul feltételezem, hogy ha külföldön tanul, akkor nem a szegény rétegből került ki, valószínűleg minimum középosztálybeli értelmiségi család). Másfelöl viszont nem nagyon tudnék olyan dolgot mondani, amiben nincs igaza. Szomorú... :(

qkuc 2015.06.24. 09:47:56

@mernok-ur: Jahhh, annyira meg voltam fizetve annál a multinál, hogy húha ... (kemény 50000 Ft is megvolt az bizony!) És akkoriban ez már kivétel volt, hogy adtak pénzt, pedig annyira régen nem volt az a röpke 1,5 évnyi egyetem melletti gyakornokoskodás.

tnt 2015.06.24. 09:49:21

@fhdgy: Jó meglátás erre gondoltam én is de jobban leírni én sem tudtam volna...

SzZoole 2015.06.24. 09:52:02

@tableno:
"Gyakornokként megfizetnek, és nem kell többet a szüleim pénztárcájába nyúlnom."

Nem feltétlenül kell,hogy jómódú családból származzon,ha valaki külhoni egyetemen tanul

tableno 2015.06.24. 09:55:49

@Zoole[uk]: Hát azért szegény családból származónak ez nagyon nem egyszerű még az egyetemet elvégezni sem, nemhogy kifizetni a külföldön élés költségeit (legalábbis az elején, mielőtt van olyan helyismerete és nyelvtudása, hogy részmunkaidőben dolgozzon). És mint a fenti idézet mutatja, a posztoló egy ideig "a szülei pénztárcájába nyúlt".

nosuti 2015.06.24. 09:56:39

@fhdgy: lehetséges, hogy több igazság létezik.
Ma az övét olvastunk.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.06.24. 10:00:05

@Zoole[uk]:
Angliában felveheti a diákhitelt is egy külföldi is, ugye?

telekkonyv (törölt) · www.olvasomozgalom.extra.hu 2015.06.24. 10:00:26

Ne azt nézd, hogy a hazád mit tett érted ...

Golf2 2015.06.24. 10:00:26

@Zoole[uk]: Szerintem is máson lovagol,nyitott,és fogékony...

Mr Long 2015.06.24. 10:00:26

@qkuc: Mennyit is dolgozik egy gyakornok? Napi ket orat a suli mellett?

Mr Long 2015.06.24. 10:05:02

@Dragonlady (Bp, Hun): Hat azert az sem ket filler visszafizetni. 3x9000 egy alapkepzes tandija, plusz havi 800-1000 font a lalhatas+megelhetes. Azert a kepzes vegere nem kis hitele lesz.

tableno 2015.06.24. 10:05:59

@Golf2: hát nem tudom, hogy szándékos volt-e, de ez eléggé szexuális töltetű komment lett! :))))

fhdgy 2015.06.24. 10:09:27

1933-ban Hitler azt mondta, hogy 15 év alatt úgy megváltoztatja Németországot, hogy senki nem fog ráismerni. Sikerült is neki, még túl is teljesítette a vállalását, mert 1945-ben már tényleg senki sem ismert rá.

2012-ben Magyarországon is azt mondta valaki, hogy öt-hat éven belül tömegesen fognak Magyarországra visszatérni, azok, akik korábban elmentek.

Azt viszont, nem mondta, hogy önként és dalolva, vagy kényszerből, mert "visszatoloncolják" őket Magyarországra. Azt látom, ahhoz kévés őkelme, hogy olyan Magyarország legyen, ahova szívesen, örömmel térnek vissza az emberek.

Ha nem megy az egyik, akkor menjen a másik alapon, most azon mesterkedik, hogy neki mégis igaza legyen. Ha nem így, hát úgy, de akkor is!

tableno 2015.06.24. 10:13:23

@fhdgy: ez egy hülyeség. Szerinted Orbánnak az az érdeke, hogy visszatoloncoljanak Magyarországra többszázezer dühös embert, akik már valószínűleg eleve nem rajongtak érte, de ezek után tutira a vérét akarnák?

SzZoole 2015.06.24. 10:16:51

@tableno: nyilván minden kezdet nehéz,de azert itt a jo eredményeket elérő diákokat támogatják,kollégium,ösztöndíj stb.es ez sokat segít .A diakhitelrol nem beszélve.
Nem tudjuk milyen háttérrel rendelkezik,csak talalgatunk.

SzZoole 2015.06.24. 10:18:01

@Dragonlady (Bp, Hun): igen,de vannak bizonyos feltételei

Hari Seldon 2 2015.06.24. 10:18:29

„Azért, mert az oktatás, a tudás, a kritikus gondolkodás számodra már értéktelenné vált. Azért, mert a varázslatos és nagyhírű egyetemeiden is elvétve találni képzett oktatót, s a tömegképzés nem nekem való volt.”

Hát ez mostanában egyre inkább csak egy közhelygenerátor (by Birca).

Régebben még elképzelhető, de egyre inkább esnek vissza a magyar egyetemek. – Meg hát nincs is mire képezni őket. Hol vannak a magyar egyetemek? Az 500-as rangsorba leginkább csak az ELTE a SOTE, meg a szegedi szokott benne lenni, valahol a 300 és 400 között.

És a közepétől egyre inkább közhelytenger.

SzZoole 2015.06.24. 10:18:56

@Golf2: hat hallod,egyre jobb aranykopeseid vannak:)))

szakasz2 2015.06.24. 10:19:14

@Bluely: Teljesen így vagyok vele én is. Az elején még azt gondoltam: na, itt a győztes. De aztán túlzásokba kezdett esni, mint pl. ezek:
"Olyan országban élni, ahol a mindennapi élet apró kérdései nem működnek olajozottan, nem tudok, és nem fogok. Olyan országban élni, ahol a halálbüntetés napirendi kérdés nem tudok, és nem fogok.
Olyan országban élni, ahol a szélsőségek támogatottsága ekkora lehet, nem tudok, és nem fogok."

Nos, ezekkel a kategórikus kinyilatkoztatásokkal a világ, sőt Nyugat-Európa nagyon sok országát zárja ki, mint lehetséges lakóhely. Talán nem is marad semmi.
Ez a rész túlságosan és feleslegesen erősre (sőt igazából hihetetlenre) sikeredett, ezért nem szavaztam semmit.

fhdgy 2015.06.24. 10:19:33

@tableno: Figyelj! Egy hülyétől ne várjunk racionális gondolkodást! Azt gondolja, neki akkor lesz nyagyobb a hatalma, ha több "alattvalója" lesz. Mindenki megszelídíthető, cukorral vagy korbáccsal. Igaz, cukor nem lesz!

tableno 2015.06.24. 10:19:51

@Zoole[uk]: én annak idején Japánban teljes ösztöndíjat kaptam, ami mindent fedezett (tandíj, lakhatás, megélhetés) még így is félmillió (2003-as) forintba került az indulás.

SzZoole 2015.06.24. 10:23:48

@tableno: hat,igen Japánba azert nem 2forint a repjegy:)
Igazság szerint,azt sem tudjuk,hogy hol tanul a poszterina

tableno 2015.06.24. 10:24:20

@fhdgy: Azért ennyire senki nem hülye, hogy azt higyje, 3-500 ezer friss munkanélkülit, akiknek semmi vesztenivalója, meg tud akárhogyan is "szelídíteni". Arra a hadsereg is kevés lenne...

tableno 2015.06.24. 10:24:58

@Zoole[uk]: a repjegyet is fizették!

SzZoole 2015.06.24. 10:26:43

@tableno: na latod,akkor ha az iskola mindenben támogat,mar nem is kerül olyan sokba az indulás

fhdgy 2015.06.24. 10:30:17

@tableno: Egy történet, ami igaz is lehetett volna: Rákosi elvtárs elment moziba. A film előtt ( még az én gyerekkoromban is ) volt filmhíradó. Amikor a filmhíradóban megjelent Rákosi, mindenki felugrott, tapsolt és éljenzett. Rákosi ettől teljesen meghatódott, csak állt és tekingetett körbe-körbe. Akkor valaki hátulról fejbe csapta, hogy "tapsolj kopasz, mert elvisz az ÁVO!".

tableno 2015.06.24. 10:32:15

@Zoole[uk]: HA mindenben támogat (azért az ilyen ösztöndíj nagyon ritka). És még így is félmillió (mai pénzben kb egymillió) indulótőke kellett hozzá.

tableno 2015.06.24. 10:33:43

@fhdgy: na ja, csak hogy ma nincs ÁVO. Igény lehet, hogy lenne rá, de kapacitás nincs.

SzZoole 2015.06.24. 10:34:10

@tableno: es mit tanultál a Hitachi-nal?

SzZoole 2015.06.24. 10:35:37

@tableno: AVO nincs,de van az a bohóc csapat,vajdaur magánhadserege a TEK:)

fhdgy 2015.06.24. 10:40:23

@tableno: Ha bizonyos körökben van igény rá, akkor semmi sem drága.

tableno 2015.06.24. 10:42:07

@Zoole[uk]: hát ez az, a TEK egy bohóccsapat. Nem egy ÁVO, hogy bárki is megijedjen tőlük...

SzZoole 2015.06.24. 10:44:17

@tableno: igen,mintha egyszer említetted volna

tableno 2015.06.24. 10:46:20

@Zoole[uk]: öööö, biztosan nem. Semmi közöm a Hitachihoz.

SzZoole 2015.06.24. 10:47:54

@tableno: bocs,akkor en emlekszem rosszul,tudod volt az a fejserulesem:)

Bluely 2015.06.24. 10:48:19

@szakasz2: Pontosan ezt éreztem, nagyon jól megfogalmaztad.

pasztasuta 2015.06.24. 11:01:38

@tableno: szerintem azert megoldhato (nyilvan nem egy draga maganegyetem); en is kulfoldon jartam egyetemre, anelkul, hogy a szuleim segitsegere szorultam volna, es nem hiszem, hogy en lennek az egyetlen pl ha jol emlekszem Mirjamnak is hasonloan alakult az elete.

SzZoole 2015.06.24. 11:06:46

@Zoole[uk]: ja igen a TEK,eleg egy koholt vad es mar visznek is ha a vajda útjában vagy,vagy csak megfenyegetnek,szinten egy koholt váddal,lásd a Munkácsi festmény tulajaval is mit tettek,Őt is megfenyegettek koholt vádakkal illeték(ős sejt ugy)sőt az országból való kitiltását is be ígértek,ha nem ugy áll a dologokhoz,ahogy 'egyesek'szeretnek.

SzZoole 2015.06.24. 11:07:48

@tableno: az előbbi neked ment volna

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.24. 11:11:48

@Zoole[uk]:
Ö tervezte a gépet amiben most ülök.
:))))))))))))))

qkuc 2015.06.24. 11:28:53

@Mr Long (lassan exhataratkelo): 20-30 órát dolgoztam hetente. (Hát igen, a Duna parti szabadidő egyetem névnek van alapja.)

qkuc 2015.06.24. 11:30:38

@Mr Long (lassan exhataratkelo): Ú és pontosan ugyanazt mint a főállású kollégáim, szóval nem kávéfőzés volt.

SzZoole 2015.06.24. 11:53:20

@~~Babette~~: akkor most értelmes dolgokat írok?:)

esban 2015.06.24. 11:57:48

Sziasztok, Eszter vagyok, idokozben mar 26 eves.

Otthon kozgazdasz - szallitmanyozas logisztika iranyon vegeztem, most Daniaban tanulok Ellatasi lanc menedzsmentet (ezt tudtommal otthonc sak szakiranyu tovabkepzes formajaban leeht jelenleg tanulni) es kozben Angliaban elek.

Igen, közeposztalybeli ertelmisegi csaladbol szarmazom, anyagi segitseget otthonrol kaptam. Tudom hogy igy mennyivel konnyebb, nagyon becsulok mindenkit, aki anyagi tamogatas nelkul veghezvisz hasonlokat.

A pozitiv velemenyeket koszonom, a negativaknak meg szive joga.

Szerintem mindenki annyira felnott es erett mint amennyire tartja magat. Problemanak latom, azt a magyar tendenciat, hogy a 20on eves fiatal felnottekre nem tekintenek erettkent, es felnottkent "mit tudod meg te" . Pontosan ennek az eredmenye, hogy Angliaban meg Daniaban sok kortarsam 10 eve dolgozik mar, es munka es elet tapasztalatban is joval elottem jar. Ezzel szemben otthon mindenki 25-30 eves koraig lebecolni akar, egymas utan vegzik el a papirgyarto intezmenyeket kulonbozo urugyekkel, hogy ki ne keruljenek anyu szoknyaja alol. Otthon kb elkepzelhetetlen hogy egy atlag 18 eves gap yearre menjen, sot korulbelul mar hulyenek nezik ha ennyi idosen dolgozni akar. Ez reszben a magyar anyukak hibaja is, ugyhogy kedves magyar anyukak, ha olvastok, nagyon szeretunk titeket, es tudom hogy rossz, es nekunk is rossz az elejen, de engedjetek el szepen a kezunket minel hamarabb. Ettol lesz jobb nekunk, nem attol, ha mindig minden el van intezve nekunk.

Nem fogom tudni folyamatosan nezni a kommenteket, ugyhogy aki valaszt szeretne kapni az tageljen be, hogy kapjak rola mailt.

SzZoole 2015.06.24. 11:57:59

Egy kérdés,fekete zsido létezik?
Most láttam egy fekete óriást,vastag arany láncon,gyerek tenyérnyi Dávid csillag

esban 2015.06.24. 11:59:54

@telekkonyv:
Nézzem azt, hogy én mit tettem Magyarországért?

Kezdjük ott, hogy megszülettem, javítottam a születési statisztikát, és egy lehetőség voltam a jövőbeli nyugdíj kitermelésére. (Ráadásul háromgyerekes családba születtem, ami a 3 gyerek két kerék országában igencsak kívánatos volt.)

Aztán ahogy cseperedtem tovább javítottam mindenféle statisztikákat, például a továbbtanulási statisztikát, a két nyelvvizsgával rendelkezők számát, majd a diplomások számát. Javítottam a friss siplomás elhelyezkedési statisztikákat is, mert a főiskola utolsó évében már végig teljes állásban dolgoztam.

2 évig fizettem adót, nem is olyan keveset. Az adóm 1%át magyar segélyszervezeteknek adtam. Termékeket vásároltam, szolgáltatást vettem igénybe, élénkítettem a vidéki turizmust. Voltam piacon, hogy a helyi kistermelőket segítsem, és a mai napig a magyar termék cimkés árut veszem le a polcról előbb, még akkor is, ha drágább.

Nem szegtem meg a törvényt (legalábbis diákcsíny kategóriánál magasabb szinten) és ha megkérdezték hogy számlával, vagy a nélkül? én mindig, mindig számlával kértem.

Szerinted, nekem, mint egy átlagos állampolgárnak, mit kellett volna még ezen kívül tennem, hogy cserébe egy stabil jövőképet, és kevesebb korrupt politikust kapjak?

Én nem vagyok sem szociális munkás, sem szamaritánus, sem egyszemélyes mindenkit meg kell menteni alakulat. Én Eszter vagyok 26 éves, közgazdász.
Engem arra tanítottak, hogy minden befektetés megtérülési értékét tartsam szem előtt.
Egy embernek, egy állampolgárnak, mi az élete legnagyobb befektetése, ha nem a munkája? Én Magyarországnak a határtalan szeretetemen kívül az elköltött forintjaimat és munkámat tudom még adni. És cserébe Magyarországtól, mint sokan mások, biztos jövőképet, békés nyugdíjas éveket szeretnék kapni. A helyzet jelenleg úgy tartja, hogy Magyarország helyett az én befektetésemet a politikai elit kapja meg. Amit én szeretnék kapni, az meg aztán nevetséges távlatokba került. Vajon ez a befektetés akkor kinek éri meg?

qkuc 2015.06.24. 12:01:55

@Zoole[uk]: Igen, létezik. en.wikipedia.org/wiki/Beta_Israel

Ha jól rémlik, akkor genetikailag is "rokonok".

SzZoole 2015.06.24. 12:02:04

@esban: nagyon jo,hogy ennyire pozitívan gondolkodsz:)
Továbbra is csak azt tudom mondani;Hajra Eszter:)

qkuc 2015.06.24. 12:03:29

@telekkonyv: Hanem? Szerintem elég sokan elég sokat tettünk már azzal is, hogy a horribilis adóterheket kiköhögtük. Tehát ezt a bullshitet ha lehet hanyagoljuk már ....

esban 2015.06.24. 12:05:58

@Zoole[uk]: Miért ne létezne? Egyrészt a vallás az olyan választott dolog, meg Közel-Keleten van azért néhány sötétebb bőrű is :)

qkuc 2015.06.24. 12:12:47

@esban: Azért nem egészen úgy működik a dolog, mint a keresztényeknél, hogy gondolsz egyet és bekeresztelkedsz, csak mondom.

tsabus UAE 2015.06.24. 12:13:34

@enrobag: Inkább így módosítanám:
Kedves Eszter!
Magyarország vagyok, 1000 éves.
Bocs, hogy a hibbant dolgaimmal az agyadra mentem ! Ha csak az utolsó 100 évemet nézzük, akkor is tisztán látszik, a demencia rendesen rombol. Olyan szenilis vagyok, hogy már azt sem tudom felfogni, mennyire rossz dolog, ha nem érzed jól magad velem.
Nincs harag ?

P.Elliot 2015.06.24. 12:15:25

@Zoole[uk]: Sokan felveszik a zsido vallast, ki tudja miert. En is ismerek parat akik a David csillaggal a nyakukban jarkalnak es elmennek a templomokba is rendesen.

Herr Géza 2015.06.24. 12:22:48

@esban: Na ez után a komment után nem kérdés többé, hogy tetszett-e a poszt, vagy sem. Kövér IGEN megy!!!!
Legmélyebb hódolatom és tiszteletem Eszternek!

Mr Long 2015.06.24. 12:23:54

@Zoole[uk]: Igen, de tudtommal utaljak oket izraelben nagyon.

Herr Géza 2015.06.24. 12:23:58

@esban: Azt meg hogy, hogy Dániában tanulsz és Angliában élsz ?? Levelezö ???

skye8 2015.06.24. 12:30:35

Az igazi hataratkelos posztokat preferalom, az ilyen megmondos palyazati irasok lassan unalmassa valnak. Sokan ugy erzik a haza becsapott, nem adott eleget, errol mindig eszembe jutnak a haboru sujtotta orszagok,ahol a helyzet millioszor rosszabb.

pasztasuta 2015.06.24. 12:30:39

@esban: nem kotekedni akarok, de Daniaban a masodik legnepszerubb part nem a szelsojobboldali Df?

fhdgy 2015.06.24. 12:34:50

@skye8: Az, hogy mennyit adott vagy ad a haza, hát ez jó kérdés. Hogy mennyit vesz el, hát ez meg nagyon kemény kérdés.

Én úgy érzem, hogy régen sem adott túl sokat, de hogy mostanság egyre többet vesz el ...

P.Elliot 2015.06.24. 12:38:14

@esban: Eletrevalo lany vagy. Sok sikert a jovoben.

nl_eni 2015.06.24. 12:38:15

@tableno: 19:46 Mennyi az az idő, amit egy fiatalnak illik szívni, ahhoz, hogy azt mondja, abból ő nem kér? Miért negatívum, ha valaki nem a sor végéről jön előre? Mi van, ha középosztálybeli, mi van ha értelmiségiek gyermeke, mi van, ha nem szegény? A teljesítmény attól még teljesítmény, akkor is, ha ehhez potenciálisan több lehetőséget kapott, mint az átlag.

Mr Long 2015.06.24. 12:40:07

@pasztasuta: Azert el Angliaban es nem Daniaban. :)
Tudod, mint a gyerekmunka elutasitasa, igaz az a gyemantgyuru jol nez ki, amihez gyerekek banyasztak a gyemantot...

Sanz 2015.06.24. 12:41:53

@esban: Ez egy globális jelenség, hogy sokan inkább otthon maradnak és nem lépnek ki a felnőtt életbe. Én gratulálok neked, hogy te nem így tettél.
Külföldön (pontosabban Nyugat-Európában) mindig jobb lehetőségek lesznek, mert a társadalom képes a piacgazdaság rendszerében gondolkodni. Sajnos ez más európai országokra kevésbé mondható el. Így ha karriert akarsz építeni, akkor jól teszed, hogy északon mozogsz.

Golf2 2015.06.24. 12:49:22

Már az 1989-es hölgyek is milyen okosak,talpraesettek! Hú de rohan az idő...:(

esban 2015.06.24. 12:50:21

@Herr Géza: koszi. Megcsinaltam par tantargyat elore, meg egy kicsit kesobb fogom befejezni. Mar csak egy vizsgam van, es a szakdoga. A tanarok rendesek, konzultalni lehet skypeon is.

esban 2015.06.24. 12:56:40

@pasztasuta: nem tudom, de hogy oszinte legyek, nem is erdekel. Nem elek Daniaban es nem is szeretnek. Az egytem jo, es nekem, mint eus allampolgarnak ingyenes.

Nem ismerem a dan politikat melyrehatoan, de kizartnak tartom, hogy az o szelsojobboldali partjuk logikus gondolkodasra keptelen, gyulolkodo, tanulatlan politikusokbol es tamogatokbol allna. A szelsojobbal nem az a baj, ha letezik, hanem ha a fentebb kifejtett jellemzokkel rendelkezik. Daniaban van egy jo valos menekultkerdes, amit abszolult kezelni kell. En egy olyan varosreszben laktam ahol 11.000 emberbol 90% muszlim vallasu, lattam ezt-azt az ott toltott egy ev alatt. (es az egyetem intezte a szallast.)

2015.06.24. 12:56:45

Pozitiv az ambicio es tanulniakaras a posztban, bar nekem kicsit tul patoszos; nadehat 25-26 evesen minden meginkabb fekete vagy feher

wuaaa 2015.06.24. 12:58:26

@esban: Kár, hogy nem tudunk rólad többet.

esban 2015.06.24. 13:06:45

@wuaaa [nor]: mit szeretnel rolam tudni? Majd ha vegleg kiiratkozom biztos irok egy posztot.

fhdgy 2015.06.24. 13:13:18

Egyik nap arról elmélkedtem, hogy a dili viki drótkerítés művek nagy alkotása előbb-utóbb össze, körbe fog érni. Az elmélkedésemben még azt írtam, lehet, hogy nem valóságosan, csak képletesen. Ma bejelentette a művek vezérigazgatósága, hogy ha kell, tovább is építik. Így lenne lottó ötösöm.

Azt se felejtsük el, a kerítésnek kettő oldala van. Most már reálisnak tartom, hogy se befele, se kifele.

pasztasuta 2015.06.24. 13:15:59

@esban: csak azert kerdeztem, mert a posztodban azt irtad, hogy

"Olyan országban élni, ahol a szélsőségek támogatottsága ekkora lehet, nem tudok, és nem fogok."

engem meg hobby szinten erdekel a politika es beugrott, hogy Daniaban van ez a nepszeru szelsojobboldali part, akit itt pl egy lapon emlegetnek a Jobbikkal www.huffingtonpost.co.uk/2014/05/26/far-right-europe-election_n_5391873.html

De vegulis ahogy@Mr Long (lassan exhataratkelo): irja, nem elsz Daniaban, csak azt hittem, hogy ha ennyire nem turod a szelsosegek tamogatasat, akkor tanulmanyi szinten sem kotodnel egy olyan orszaghoz mint Dania.

De mondom, nem akarok kotekedni, egyszeruen csak felkaptam a fejem.

2015.06.24. 13:23:59

@skye8: ooooo ize, en kerek elnezest, de engem kb mindig az agyverzes kerulgetett mikor meglattam a fizupapiromon a levont ado osszeget, amibol aztan jol nem lattam semmit az en javamra forditva allambacsitol. A vegen inkabb, meg sem neztem, mert tudtam, hogy csak felhizom magam rajta. Arrol nem is beszelve ha a kemenyen megsarcolt fizumbol esetleg lakast vettem volna azutan KULON illeteket kellett volna fizetnem tobbszazezer ft ertekben es az elado ugyanugy beadozik utana! Es meg sorolhatnam... Ugy erzem ma reggel mar nem kell kave

2015.06.24. 13:23:59

@Mrs Rumcajsz CA:
Kedves HA! Nem ment at az egesz komment? joval hosszabb volt... Ha viszont moderaltal elmondod pm- ben legyszi' miert?
De gondolom csak nem ment at...
Koszi!

Taxomükke (UK) 2015.06.24. 13:36:41

Ez a levél önigazolásként íródott.
Szerintem.

2015.06.24. 13:38:37

@esban:

Kedves Eszter!

Leveled elgondolkoztatott, melyen magamba neztem, hogy tulajdonkeppen ki is vagyok en? Es rajottem, hogy en te vagyok, en az itt kommentelok vagyok, a te es a tobbi kommetelo szulei, rokonai, baratai vagyok, es az o rokonaik es barataik vagyok. En a teruletemen elo emberek vagyok.

Igy barmennyire is faj, hogy igy velekedsz rolam, tenni ellene nem tudok. Tenni te tudnal, a szuleid, a rokonaid es a barataid tudnanak, a kommentelok, a szuleik, a rokonaik es barataik tudnanak. En Magyarorszag tehetetlen vagyok, tehetetlenul turom barmit is tesznek/tesztek velem, barmit is mondtok ram.

Am azt latom, hogy aki tenni tudna ertem az leginkabb csak itelkezik es masokra mutogat. Igy hat nincs mit tennem, csendben varom a sorsomat, varom, merre sodor a tortenelem.

Udvozlettel,
szereto hazad, Magyarorszag

adg 2015.06.24. 13:48:25

@Mrs Rumcajsz CA: az elado csak a nyeresege utan adozik, azt is csak akkor, ha csak nemtudomhanybev telt el azota, hogy o vette az ingatlant. Legalabbis igy emlekszem.
Ettol persze az ingatlan utan fizetendo illetek merteke egy bunkosag.

@esban: "Majd ha vegleg kiiratkozom ". Mekkora egy szalloige lett ez a kiiratkozas szo. :)))

2015.06.24. 13:50:05

@Sanz: "Ez egy globális jelenség, hogy sokan inkább otthon maradnak és nem lépnek ki a felnőtt életbe. Én gratulálok neked, hogy te nem így tettél."

A helyzet az, hogy sokkal nehezebb kilepni a felnott eletbe ennek a generacionak, mint elozoleg. Ingyendolgozas, felallasok, reszmunkaido, nullaoras szerzodesek, stb, ennek a generacionak ez jut, feljebb nehez jutni, mert tolodik kifele a nyugdijkorhatar, a 60-evesek inkabb dolgoznak amig megdoglenek, mert nekik sem lesz mibol elni aztan, igy nem jut hely a fiataloknak, betanitani meg nincs ido senkit ugyebar, minden azonnal kell, az idealis jelentkezo pedig nem csak 25 eves, de van 30 eves tapasztalata is es lehetoleg Facebook-lajkkal taplalkozik. :D

Tudom, az egyen felelossege is, senki se kerte ezt a generaciot, hogy narcisztikus, toketlen hipszterek legyenek, de igazabol ha az ember ilyen felnottkorral nez szembe, akkor sokkal konnyebb annak lenni, mint kimenni a valo eletbe es kuzdeni. En is ide tartozom amugy (csak 1-2 evvel vagyok idosebb a posztolonal), es en is inkabb probalkozom ezzel-azzal, de egyaltalan nem konnyu, segitseg nelkul en sem jutnek semmire, mikozben persze elvarasok azok vannak, mikor koltozunk mar nagyobb lakasba, miert nem keresek tobbet, be kene, hogy nojon a fejem lagya, mikor jon a baba, es hasonlok. Es akkor csodalkozik a vilag, hogy ez a generacio, a jovo ereje, akiknek ki kene huznia mindenkit a valsagbol, egy ontelt, szemelyisegzavaros tarsasag, akiknek az a legnagyobb gondjuk, hogy hanyan lajkoltak az Instagramjukat. Ebbe sokkal konnyebb elmenekulni, mint szembenezni a valosaggal, es felvallalni azt es reszletkerdesekre reszletvalaszokat adni, mert azt nem tanultuk meg, csak az ures jelszavakat es az elveket. Kar.

Namindegy majdcsakleszvalahogy. :D A posztolonak amugy enis gratulalok es tovabbi sok sikert kivanok. :)

2015.06.24. 13:53:01

@Ödenburger [Hu/At]: ez tetszik! Egyet is ertek 76%ban, de a maradek 24% nem egyetertes okan had kerdezzelek meg, hogy a jelenlegi magyar adozasi rendszerre es adokulcsra mekkora befolyassal bir a Magyarorszagon elo nagymamam mondjuk; vagy pl a kisvallalkozasok tisztessegesen es becsuletesen valo mukodtetesi felteteleire? Elore is koszi

Herr Géza 2015.06.24. 13:53:23

@fhdgy: A Mészáros és Tsa. Kerítésfonó Zrt. határmenti mintaboltjaiban az egyik polcon drótkerítést, a másikon drótvágó ollót fognak árulni. És a menekült még az ÁFÁ-t is visszakapja.... :))))

Herr Géza 2015.06.24. 13:56:24

@esban: Elárulod melyik egyetem? Csak azért érdekelne, mert a keresztlányom Aalborg felé készülödik...

fhdgy 2015.06.24. 13:59:37

@Herr Géza: Nekem van egy horrisztikusabb forgatókönyvem. A drótvágóra kössünk egy hosszú damilt. Amikor a kerítésbontó munkához lát, kapjon bónusz három deka ólmot. Damillal drótvágó visszahúz, a nagy üzlet újra indul!

Herr Géza 2015.06.24. 14:08:57

@fhdgy: Azannya! Van ám fantáziád.... :-)
Nekem meg az jutott eszembe, hogy a kerítést meg is kell világítani. Fogadjunk, hogy teljesen véletlenül a Viki veje fogja a roppant energiatakarékos (nehogy már áramra költsük az adófizetö kisemberek pénzét...) hálózatot kiépíteni. :)))

esban 2015.06.24. 14:12:28

@Herr Géza: University of Southern Denmark, Odense. Daniai tovabbtanulassal vigyazni kell, mert gomba mod megszaporodtak a mindenfele colleage-ekkel amik valos tudast nem adnak, es a kulfoldi diakok utan jaro tamogatasra apellalnak. Erdemes megnezni hogy valasztott egyetem rajta van-e a ranglistakon, Daniaban kb 5-6 jo egyetem van,a tobbire nem erdemes jarni. Rengeteg Kelet-Eui diak van, de lattam en azert angolt is aki a 9000font/ev tandij miatt inkabb Daniaban tanult..Nem tudom meddig eri meg meg ez a Dan kormanynak, de sokaig mar nem, mert mar most elkezdtek szigoritani a szabalyokat. Ha ezzel kapcsolatban neked vagy keresztlanyodnak kellene tanacs vagy velemeny konkret sulival/Daniai tanulassal kapcs. Nyugodtan keressetek meg privatban.

fhdgy 2015.06.24. 14:13:33

@Herr Géza: Te sem panaszkodhatsz!!!

wuaaa 2015.06.24. 14:14:23

@esban: Csak annyit, hogy megmaradjon a kívánt inkognitó-szint, de valamennyire legyen egy útmutató, vagy információforrás, vagy akár motiváció is azok számára, akiknek ez érdekes lehet. Hogy honnan hova jutottál, min keresztül és hogyan.

Taxomükke (UK) 2015.06.24. 14:17:13

Eszter, én a nem tetsziket jelöltem be, de a hozzászólásaid tetszenek. Hajrá!

esban 2015.06.24. 14:17:17

@Ödenburger [Hu/At]: azert, neked lehet egyfajta ego-d, hogy felveszed MO szerepet. Mar mulkor is irni akartam neked, en orulok, hogy te ott az osztrak hatar mellett nem latod a helyzetet kilatastalannak, de azert jo lenne ha neha belegondolnal, hogy az orszagnak van egy masik fele is ott a roman-ukran hatar kozeleben, ahol elok eletszinvonala ossze sem hasonlithato a tieddel.

esban 2015.06.24. 14:21:26

@wuaaa [nor]: Par honap mulva, ha eldol hogy folytatodik a tortenetem, akkor majd megirom

adg 2015.06.24. 14:22:53

@Herr Géza: felesegem huga pont ott tanult. Mi koltoztettuk haza. Ket ejszakat is eltoltottem aalborgban, nagyon tetszett nekunk. Majd lehet, hogy irok egy posztot az ottani eletrol, melysegeiben. :) Megneztuk arhust meg skagent is, ahol a ket tenger osszefolyik.

Dania eleg fasza kis orszagnak tunt. Sok sikert a lanyodnak, remelem, neki is tetszeni fog.

Mr Long 2015.06.24. 14:23:13

@adg [Au, Darwin]: Itt is van illetek, ha lakast veszel.

@Mrs Rumcajsz CA: Itt UKban meg fizeted az adot, meg fizetsz kulon meg azert, hogy legyen mibol fizetni a helyi rendorseget, iskolakat, kozvilagitast, stb. Az jobb? Kulonben tudtommal 5 ev birtoklas utan nem kell adot fizetni. Plusz ha nagyobbat vesszel a penzbol, akkor csak az arkulonbseg utan kell.

2015.06.24. 14:24:34

@esban:

Olyan jo, hogy velem ellenteteben te nem rendelkezel ekkora egoval, tavol all toled a szemelyeskedes es a masikra mutogatas, es a kommentembol is sikerult megfognod a lenyeget, elgondolkoztal rajta, es kulturaltan reagaltal a benne foglaltakra. ;)

(Mellesleg sokkal tobbet jarok Kelet-Magyarorszagon, mint gondolnad, es meglehetosen kozelrol ismerem az ottani problemakat is, sajnos... ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.24. 14:29:23

Off.
Jártas valaki angol közlekedési jogban?
On

2015.06.24. 14:32:47

@diggerdriver:

Nem. De ha reszegen ellopsz egy diggert es arokba borulsz vele, majd megegyet ellopsz, es mikozben megprobalod vele az elozot felallitani azzal is arokba csuszol, azt tuti ott is kemeny dolog!!! :)))))))))))))))))))

adg 2015.06.24. 14:44:28

@diggerdriver: persze, nagyon sokan. :)

@Mr Long (lassan exhataratkelo): itt is van. Nem is az a gond, hanem a merteke, ahogy irtam. Az sajnos lemaradt a 25 evvel ezelotti lakasaraknal.

Doberdo 2015.06.24. 14:54:37

@csőcsere: Kedves @ csőcsere. Igazad van abban, amit leírtál, hogy nem vagyunk elég bátrak. A baj az, hogy Magyarország lakossága híján van a jól meggondolt érdek-érvényesítésnek...
Amellett nagyon sok a politikai analfabéta, aki nem tudja és nem is akarja látni mi történik országunkban. Ezt pedig történelmi nevelési ügynek tartom. A Kádár-korban elkényelmesedtünk és hozzá szoktunk ahhoz, hogy a főnökök megoldják helyettünk...Ez azonban nélkülünk- de különösen a regnáló országvezetés- segítségével - nem fog bekövetkezni. Az én magán közvélemény kutatásaim szerint a magyar embert nem érdekli a "politika", s ezzel elhárítja magától a szóbani jobbító szándékokat és hit nélkül próbál tovább vegetálni. Magyarul nem tudjuk, vagy nem akarjuk tudni, hogy a politika szó nem a
"szakszervezeti kavarást" jelenti, hanem életünk minden percében elkísér minket s meghatározza a közeli és távolabbi
jövőbeli sorsunkat is. Ezt én fájdalmasan nagy bajnak tartom...

Golf2 2015.06.24. 14:54:37

@Herr Géza: a kerítést meg is kell világítani A neonparádét Paks2 nyújtja majd.A napnál világosabb, de rázós környék lesz.

2015.06.24. 14:54:37

@adg [Au, Darwin]: jaja, az ugy van. Vagyonszerzes utan ado meg ok legyen valamennyi, de ha azt az ingatlant adom el, ami utan mar illeteket fizettem anno akkor nem is biztos, h van nyeresegem aka vagyonszerzes.
Igyekszem nem rugozni az illetek teman, de volt a csaladban olyan eset, mikor megkertek az illetek reszletfizeteset es az allam kamatot szamolt fel a reszletfizetesek utan minden honapban meg fentmarado osszegekre. Mintha egy bank lenne, aki kamatra adott volna kolcson. Tobb tizezer forinttal megdobva az illetek osszeget. Ezmiezmar??

2015.06.24. 14:54:37

@Mr Long (lassan exhataratkelo): uhum jobb, mert nem akkora ervagas a fizudhoz kepest mint otthon. Azert is jobb mert ha nem ersz el bizonyos bevetelt nem adozol, ez biztos igy van Mo-n is viszont az az alacsony osszeg ami utan itthon nem adozol azzal ehenhalsz mig UK ban nem.

Az illetekkel kapcs-ban pedig adg [Au, Darwin] kollega kommentjere leirtam mi a bajom vele. Ilyen is van UKban?

HakapesziM 2015.06.24. 14:54:47

"Olyan országban élni, ahol a halálbüntetés napirendi kérdés nem tudok, és nem fogok."

Tehát aki az USA - ban él, az is nagyon szégyellje magát.

Miért nem lehetne egy független, szuverén országban napirendi kérdés a halálbüntetés, még akkor is, ha sok dolog szól ellene?

Taxomükke (UK) 2015.06.24. 15:02:33

@diggerdriver: Mi történt, ráborítottál valamit egy Rolls Royce-ra?
:))))))))

Evain 2015.06.24. 15:23:09

@Golf2: aztamindenit, már a múltkori hegyeshalmi vágtás beszóláson is szétröhögtem a koponyavarrataimat, de ez még arra is rátesz. :D

Golf2 2015.06.24. 15:42:49

@Doberdo: A politika életünk minden percében elkísér...
Sőt még utána is mert ezek kitalálták ugye hogyha nincs elég pénze a megboldogultnak akkor eláshatja magát.Na jó a család segíthet.

Herr Géza 2015.06.24. 15:47:09

@esban: Köszi !! A szak pontos megnevezését nem is tudom, de valami ipari formatervezés irányt lött be, nem kevés müvész vénával bír... :D Most felvételizett, fel is vették(Aalborg University), de aztán megijedt a családtól való hirtelen elszakadástól. Megy a dilemma, közben otthon is felvették a másik szerelmes szakára, anglicisztikára, így most nagy a "rémület", hogy mi is legyen....
Szóval, ha az általam kihagyhatatlannak vélt dán vonal mellett marad, megkereslek privátban, élve a kedves felajánlásoddal.

qkuc 2015.06.24. 15:49:03

@macamuca [IHUN]: Ezt a kérdést de rég hallottam, :D.

- Iszol te rendesen?! - Nem eleget ....

adg 2015.06.24. 15:50:18

@Golf2: ez nyilvan sokat jelent neked, de szerintem is ujabban tenyleg egyre jobb beszolasaid vannak. A lovagos tegnap kulonosen tetszett. Sokkal pozitivabb vagy a posztokkal is.

A kiiratkozas kifejezes meg mar rajtad marad. Ma is elojott. :)

Herr Géza 2015.06.24. 15:51:19

@adg [Au, Darwin]: Köszi. Csak apró pontosítás: KERESZTlányom. Nekem fiam van, 1 Stück. :))

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.24. 15:54:56

@Herr Géza: a porfogogyartasra gondolsz?
majd moyyo kollega segit.

Herr Géza 2015.06.24. 15:55:24

@Ödenburger [Hu/At]: Ez meg mi volt ? Bántott téged ez a lány? Nagy az egód, na sag schon, azért egy ilyen ártalmatlan megjegyzésért nem kéne rögtön a földbe döngölni! Ma is nyügös vagy?
:))

Herr Géza 2015.06.24. 15:56:26

@~~Babette~~: Porfogógyártás???? WTF??? Én nem érteni már magyar nyelv....

adg 2015.06.24. 15:57:18

@Herr Géza: bocsi, keso van mar.
Ha godolod, megkerdezhetem, hogy hajlando-e egy kis aalborg specifikus beszelgetesre. Rendes csajszi, 3-4 eve jart oda, talan emlekszik meg valamire.

Herr Géza 2015.06.24. 16:03:06

@adg [Au, Darwin]: No worry, kösz, megkérdezem a csajszit és rádírok priviben.

Sanz 2015.06.24. 16:07:47

@mojyo: Jaj, bocsáss meg, egyáltalán nem akartam személyeskedni. Én csak arra akartam rávilágítani, hogy tényleg kezd kicsit szétszakadni a fiatalok tábora; van egy csoport, aki egyetem után vagy már alatt (20 éves kora körül) el kezd dolgozni és folyamatosan építi a karrierjét tudatosan és sok áldozatot vállalva. A másik csoport (véglet) pedig még 29-30 évesen sem kezd el dolgozni, ami hosszabb távon nagyon árthat a jövőjüknek.
Meg vannak persze sokan középen, akik dolgozgatnak, de nem haladnak semerre. Azért nekik is rossz, de ők legalább próbálkoznak.
Szóval én ezt így látom... de remélem, neked is jobb lesz idővel. :-) Meg lehet, hogy te boldogabb vagy, mint például én, mert nekem most csak a munkám van, semmi más.

esban 2015.06.24. 16:12:12

@Herr Géza: Az egy jó egyetem. A városban még nem voltam. Gondolom nem kell leirnom mi a véleményem az angliszika szakról:) alapvetően szerintem egy 18 évest még nagyon sok minden érdekel, de azt az elvet kell szem előtt tartani, hogy olyan szakra nem érdemes nappali tagozaton járni, amit az ember élete bármely szakaszában elvégezhet levelezőn nagyobb gond nélkül. (többek között ezért is bánom, hogy nem mérnöknek mentem) Aki designt vagy formatervezest akar tanulni, annak bizony skandinaviaban a helye. Ha én lennék a lány helyében, ipari formatervezés alapképzést Mo-n végezném, közben tanulnék dánul, és a mesterképzést Dániában csinálnám, már egy középfokú nyelv ismerettel sokkal tobb lehetőség nyílik meg előtte.

Sanz 2015.06.24. 16:15:21

@Herr Géza: Az anglisztika jó szak, csak kérdés, melyik egyetemen csinálja az ember. Debrecenben nekem nagyon jó volt, de akik az ELTÉ-re jártak, tőlük sok rosszat hallottam.

2015.06.24. 16:20:34

@Herr Géza:

Nem ma csak kocsog vagyok... :))

2015.06.24. 16:24:09

Viccet felreteve: lassan tenyleg megint le fogok lepni a blogrol is, mint mar egyszer tettem ugy jo masfel evre, mert baromira elegem van, hogy a Hataratkelo, ahol regen tenyleg hataratkelos posztok voltak, ami arrol szolt, hogy ki merre koltozott, hogyan jutott el oda, milyenek a hazak es az emberek arrafele, hogyan lehet kutyat-macskat-vizilovat kivinni-behozni, stb., az most atment egy neha nyiltan, neha burkoltan politikai blogba, ami arrol szol, hogy milyen szar Mo. es milyen kiraly barhol mashol. Mar egy ideje ez egy indulatblog lett, ahol ki lehet adni az otthon szerzett velt es valos serelmek miatti sertodottseget, ahelyett, hogy a vilagrol, az utazasrol, a tajakrol, az emberekrol, az infokrol szolna. Es ebben nem akarok reszt venni, mert ez szerintem gusztustalan. Van eleg politikai temaju blog az interneten, ahol lehet szidni/dicserni mindenfele rendszerket, ha ilyenekre vagynek, azokat olvasgatnam.

Golf2 2015.06.24. 16:25:33

@adg [Au, Darwin]: kiiratkozás hát igen váratlanul jött az S-Bahn,pirultam is.

SzZoole 2015.06.24. 16:30:15

@esban: @P.Elliot: @Mr Long (lassan exhataratkelo):
Biztos,hogy vannak,csak meg eddig nem láttam
Mondjuk a kupakot nem néztem meg,hogy valóban az e vagy csak divatból hordja a Dávid csillagot:)

esban 2015.06.24. 16:32:43

@Zoole[uk]: :))) kupakban ne bizzal, attol meg lehet muszlim is

SzZoole 2015.06.24. 16:37:51

@esban: vicces vagy es meg tájékozott is:)))
Csipem az ilyen csajszikat

tanato 2015.06.24. 16:38:37

@Ödenburger [Hu/At]: Igazad vagyon,az Origós HÁ nekem is jobban tetszett,Brazíliától Chilén át Dél-Afrikáig,Omanig,Dubai-g ,Szingapúrig,indiáig,voltak éléménybeszámolók az ott élő magyaroktól.Mostanában kissé elmentünk a politika irányába.

tanato 2015.06.24. 16:43:45

@fhdgy: 10,09-es hozzászólásodra.Szerintem van benne valami,a józan ész szerint tényleg rossz volna félmilla elégedetlen ember hazatoloncoltatása.De ha a mindenáron való hatalmi gőgöt nézzük,van benne valami csak azért is megmutatom hogy az én akaratom érvényesül és hazajönnek azok disznók akár akarnak akár nem.

tanato 2015.06.24. 16:48:32

@Zoole[uk]: Persze hogy léteznek néger zsidók,az etióp zsidók,már több ezer éve,falasáknak hívják őket.Pár éve az etióp eritreai háború idején települtek át tömegesen Izraelbe.Nehéz a beilleszkedésük.De pl. néhány éve etióp lány volt a MIss Izrael.
Én is csodálkoztam anno 30 éve aMIKOR mondták az etióp évfolyamtársaim hogy vannak feketebőrű zsidók

Határátkelő 2015.06.24. 16:51:38

@Ödenburger [Hu/At]: @tanato: Csak két dolog, tiszteletben tartva természetesen a véleményetek.

1., azért emlékeztek úgy, mert ennyi idő és poszt távlatából az emlékezetes posztok maradnak meg. Én emlékszem, hogy ott is mik mentek néha...

2., nyugi, van már ötletem arra, hogy ha ez a pályázat lemegy (amiről csak annyit, hogy a fene se gondolta volna, hogy ilyen sok írás érkezik - márpedig maga a téma olyan, hogy óhatatlanul több benne az érzelem és a politika), akkor mi lesz a következő dolog. Remélem, tetszeni fog. :)

+1 Ne menjetek sehova.

fhdgy 2015.06.24. 16:53:18

@tanato: @Ödenburger [Hu/At]: Értem a problémátokat, de fordult egyet a világ. Amikor bekapcsolódtam ennek a blognak az olvasásába, akkor tényleg egy csomó infó volt, ami nekem is új volt, pedig már megjártam, nem is rövid időre, Németországot. Ha ma is arról lenne a szó, hogy mi hány euró, mit merre, hogyan, akkor már nem érdekelne a dolog, és nem is olvasnám tovább a blogot.

Ma egészen másról szól már. Én abban foglalnám össze ( végletekig sarkítva ) az akkori témát, hogy "hogyan menjünk el?". A mostani témát csak kettő részből tudom összefoglalni, szintén sarkítva: "miért menjünk el innen", "miért nem bírjuk tovább itthon"!!!

kék madár 2015.06.24. 16:57:33

@tsabus [UK]: :)

@esban: szerintem ma is csak a FIDESZ altal tultolt hibahatar adja a negativ kommenteket (meg valaki lenyulta @Ödenburger [Hu/At]: nickjet) mert teljesen korrekt amit irtal, ha valaki nem ugy erez ahogy te, az meg nem hagyta el a bunkert. Meg finoman, udvariasan fogalmaztal.

kék madár 2015.06.24. 17:00:38

@HakapesziM: "Miért nem lehetne egy független, szuverén országban napirendi kérdés a halálbüntetés"
he?
az USA-ban a megszuntetese a napirendi kerdes, Magyarorszagon meg a visszaallitasa. Erzed a kulonbseget?

2015.06.24. 17:02:09

@Határátkelő: "akkor mi lesz a következő dolog. Remélem, tetszeni fog. :)

+1 Ne menjetek sehova."

Huha, ezt nagyon beharangoztad :D

tanato 2015.06.24. 17:03:02

@Határátkelő: Nem megyek el, folyamatosan olvasom a cikkeket.

2015.06.24. 17:11:55

@Határátkelő:

Nem lehetne azt - csak egy otlet, anelkul, hogy bele szeretnek szolni a blog szertesztesebe - hogy elore megszabott napokon vannak a "klasszikus" hataratkelos tortenetek, es mas napokon a maihoz hasonlok?

Egyebkent @fhdgy: osszefoglalasa hibatlan: "Ma egészen másról szól már. Én abban foglalnám össze ( végletekig sarkítva ) az akkori témát, hogy "hogyan menjünk el?". A mostani témát csak kettő részből tudom összefoglalni, szintén sarkítva: "miért menjünk el innen", "miért nem bírjuk tovább itthon"!!! "

Nem tudtam ennyire jol megfogalmazni, de en is pont ezt erzem, es ezert nem is tetszik, ami itt megy. En tudom, miert fogok elmenni, nincs szuksegem ehhez masok megerositesere. Eldontottuk, hogy miert, hova es milyen modon, szervezes alatt. Es ezeknek a fenyeben kulon pikans, hogy gyakorlatilag beszorulok egy olyan szerepbe, hogy "vedem" Mo-ot az allando "kopkodestol". Igazabol en nem vagyok kivancsi, hogy ki milyen serelmek hordoz magaban a kivandorlas kapcsan, es mennyire utalja a hazajat. Mindezzel egyutt, ha erre van igeny - es lathatoan erre van - akkor errol kell szolnia a blognak. Legfeljebb azok nelkul, akiknek nem erre van igenye. :)

wuaaa 2015.06.24. 17:14:02

@Ödenburger [Hu/At]: "..lassan tenyleg megint le fogok lepni a blogrol.."

Ugyanmár... emlékszem, amikor nem is olyan rég mojyo írta ugyanezt. Ugye milyen kár lett volna? Na jó, mondjuk te nem vagy egy mojyo, de azért valamennyire érted is kár lenne... :P

2015.06.24. 17:16:45

@Ödenburger [Hu/At]: legyszi' ne lepj le. Attol meg egyoldalubba valik a blog. A kommenteket, amiket idaig olvastam toled, szinte kivetel nelkul szvsz helyen volt. Tudod, mit gondolsz, azt is miert. Szerintem legtobben szivesebben beszelnek olyanokkal, akik esetleg ha mas velemenyen vannak is, de ertelmesen el lehet diskuralni, mint aki az ismetelgeti, amit masok mar ezerszer leirtak. RE: orszagleiros posztok. Ebben en is egyetertek. Mar keszul is a kanadai posztom, ha jol sikerul es ha a HA is ugy akarja, akkor pont ilyesmikrol lesz szo benne patosz, buskomorsag es sirvavigadas nelkul :) :) :)

2015.06.24. 17:16:48

@tanato: ez sztem a Magyarorszag es en palyazatnak tudhato be. Ez egy ilyen mufaj valszeg

fhdgy 2015.06.24. 17:21:07

@Ödenburger [Hu/At]: Lehet, hogy jól foglaltam össze, de most, hogy elolvastam a hozzászólásodat, rájöttem, a lényeg hiányzott: nagyon együttérzek azokkal, akik már nem bírják itthon.

Az, hogy "hogyan menjek el", apró kis nüansz, amikor az ember eljut odáig, hogy már nem bírja tovább.

Szerinted hányan vannak már, akik ott tartanak, hogy mindegy, hogy hova, mindegy, hogy hogyan, csak el innét?

fhdgy 2015.06.24. 17:26:17

@Ödenburger [Hu/At]: Egyébként meg nem utálom a hazamát. Csak rohadtul rosszul esik, hogy olyan dolgok történnek folyton folyvást, hogy ne tudjam már önfeledten szeretni! Remélem nem kell ragozni, hogy mi mindenre gondolok!

kék madár 2015.06.24. 17:26:35

@wuaaa [nor]: hat mojyot en is sajnalnam. A regi Ödenburger meg mar most hianyzik

2015.06.24. 17:28:13

@fhdgy:

Igen, erre irtam, hogy lathatoan erre van igeny. Meg ha nekem ez nem is tetszik.

2015.06.24. 17:29:36

@kék madár:

Miert, milyen volt a regi Odenburger? Erre most komolyan kivancsi vagyok. Akar privatban, akar itt...

2015.06.24. 17:34:18

@wuaaa [nor]: Jajdekedves! :D De en nem mondtam, hogy itt hagyom a blogot, csak, hogy szunetet fogok tartani, es be is tartottam, 2 hetig nem is olvastam! :D

Es egyetertek, ne lepjen le senki, sot, jojjenek minel tobben.

kék madár 2015.06.24. 17:34:26

@Ödenburger [Hu/At]: ne vedd fel, még nem vagyok magamnal csak szellemeskedtem. Regen is ilyen agressziv voltal. :)
De komolyra: az elso hozzaszolasod kicsit nagyon magyarorszag pártira sikerult de aztan megmagyaraztad.

Határátkelő 2015.06.24. 17:37:12

@Ödenburger [Hu/At]: Most kicsit zavarban vagyok, mert mióta elindult a pályázat, mindig hétfőn, szerdán és pénteken vannak a pályázatos írások, amiből két dolog látszik: 1, a hét nagyobbik felében még így sem pályázati anyagok vannak 2, az emberi memória milyen érdekes, mert fogadjunk, hogy az volt az érzésed, állandóan ez megy, pedig nem.

Egyébként én nagyon örülnék, ha pl. leírnád egy napod, szerintem nagyon érdekes lenne.

fhdgy 2015.06.24. 17:41:24

Én még emlékszem azokra az időkre, amikor ott jártunk csak, hogy Magyarország EU tagsága kezdett látható közelségbe kerülni. Akkor, ha valaki valamilyen problémát felvetett az itthoni helyzettel kapcsolatban, kormánypárti és ellenzéki politikusoktól is a legnagyobb egyetértésben az volt a válasz, hogy "majd az EU".

Most ott tartunk, hogy bármilyen problémára azt mondják, hogy "mert az EU".

Érzitek a különbséget? Akkor is volt már internet, akkor is használták már az emberek, de messze nem ilyen áthatóan mint ma. Az internet is, de annak a sok százezer embernek a saját, közvetlen tapasztalata is kellett ahhoz, hogy az embereknek kinyílott a csippája. Én ezt formailag kicsit pejoratívan írtam, de nagyon örülök neki.

Van viszont egy politikusi réteg, aki pokolba kívánja ezeket az embereket.

Ezek a dolgok is hozzájárultak ahhoz, hogy fordult a világ, ahogy nem sokkal előbb írtam.

2015.06.24. 17:41:44

@fhdgy:

Teljesen ertem, de ez a te maganugyed, ugyanugy, ahogy az meg, hogy bennem miert erett meg a tavozas, az en maganugyem. De nem hiszem, hogy a sajatomat nagy melysegeben meg szeretnem osztani masokkal, es a masokera sem vagyok kivancsi. Lehet, tenyleg megvaltoztam, de egy ideje kezdek leszokni a magyar ujsagokrol, magyar radiot mar lassan 3 eve nem hallgatok, es azota sokkal nyugodtabb az eletem. Ehhez kepest mostanaban nem tudok ugy benezni ide, hogy ne az legyen a tema, hogy mi mennyire szar Mo-on. Nem erdekel. Akinek nem tetszik, az koltozzon el, en is azt teszem. Akinek tetszik, az maradjon es elvezze. Vagy van szazezer politikai blog, ahol lehet kivesezni, mi miert jo/rossz. Engem mindenestre mar sokkal jobban erdekel az FPOe EU ellenessege, mint a Jobbike, es magasrol leszarom, hogy Orban korulveszi-e drotkeritessel az orszagot vagy nem...

En valahogy a valas utan sem kopkodtem az exre, elvaltunk bekeben, es eljuk a sajat eletunket, mindig kihangsulyozva, hogy mindketten ugyanugy hibasak voltunk, hogy nem mukodott a dolog, es nincs katasztrofa, kulon, massal mukodik. Es a gyerek kapcsan is nagyon jol egyutt tudunk mukodni, szoha egyikunk egy rossz szot nem mondott a masikra, kiallunk a masik mellett, ha a gyerek jatszmazni probalna.

En ugy erzem, a kikoltozes is valami hasonlo lenne, de azt latom, hogy a legtobben nem a mashol-massal reszere koncetralnak, hanem meg mindig az ex hibait ecsetelik es azt magyarazzak, hogy miert kellett elvallniuk, miert nem birtak tovabb, es milyen szar alak az ex. En tenyleg soha nem ertettem az ilyen embereket.

2015.06.24. 17:47:01

@Zoole[uk]: @tanato:

Igen, vannak autentikus (tehát nem újonnan felvett vallású) feketebőrű zsidók, az etiópiai zsidók (ha jól tudom) salamon király és sába királynője leszármazottainak tartják magukat.

wuaaa 2015.06.24. 17:48:34

Meg kéne próbálni elfogadni azt a tényt, hogy a többség a hazájához különböző okokból érzelmileg kötődik, ezért nehéz ebből a témából mellőzni az érzelmeket. Ez változni nem fog. Nem kéne ezen rugózni. Ez ezzel jár.
Mindenki látott már I szívecske USA pólót, nem? Az sem érzelemmentes.

2015.06.24. 17:49:31

@Ödenburger [Hu/At]: "azt latom, hogy a legtobben nem a mashol-massal reszere koncetralnak, hanem meg mindig az ex hibait ecsetelik es azt magyarazzak, hogy miert kellett elvallniuk, miert nem birtak tovabb, es milyen szar alak az ex."

Hatdehat ez a palyazat arrol szolt, hogy Magyarorszag, es En, vagy ahogy en szoktam ra hivatkozni, EN es Magyarorszag. :D Tehat nem olyan irasokat kellett bekuldeni, hogy milyen jo az uj eletem, hanem, hogy milyen a kapcsolatom a regi exemmel. Hogy sokakban sertettseg van... hat az egy erdekes jelenseg, erdemes rola beszelgetni, de ez nem a blog altalanos allapotara vonatkozik szerintem, hanem a palyazatra kuldtek be ilyeneket.

Ha veget er, mas tema lesz, mar a HA is mondta, szerintem vard meg, hatha tetszeni fog :)

2015.06.24. 17:49:58

@Határátkelő:

Huu, ez eddig tenyleg nem tunt fel. :) Azt tudom, hogy voltak kimondottan jo posztok, es hogy a tobbseg szamomra nem ezek koze tartozott mostansag... Azt tudom, hogy nem allandoan ez megy, mert volt, hogy nyomtam volna tetsziket, de nem volt ahol... :)

A napom nem hiszem, hogy tul erdekes lenne, valamikor reggel 5 es 9 kozott (ahogy eppen fel tudok kelni, es attol fuggoen, hogy meddig akarok maradni a cegnel delutan) felkelek, beulok a kocsiba es bejovok dolgozni, es kb. 9-10 ora mulva (penteken 4-5 ora mulva :) ismet beulok a kocsiba es hazamegyek... :) Szerintem az emberek donto tobbsege ezt teszi. Kb. pont ugyanaz, mintha pl. Szekesfehervarrol ingaznek Budapestre.

fhdgy 2015.06.24. 17:50:40

@Ödenburger [Hu/At]: Egy dolgot kérlek ne felejts el, exed lehet akár száz is ( persze hatalmas túlzással ), de hazád hány lehet? A legrosszabb eset, hogy egy sincs! A jellemző az, hogy egy.

Sokan azért vagyunk megkergülve, mert úgy érezzük, hogy az az egy, ez az egyetlen egy menthetetlenül vesztésre áll.

Ha olyan szenvtelenül, ahogy leírtad, tudod elhagyni Magyarországot, akkor vagy soha nem volt a hazád, vagy már olyan régen túlestél a krízisen, hogy érzelmileg fakír lettél.

Szívesen olvasnám, hogy melyik, esetleg másik, esettel állunk szemben.

Kalmár 2015.06.24. 17:57:18

"Folyamatos, logikátlan és felesleges törvényekkel szembenézni nem tudok, és nem fogok."

Nem véletlen, hogy nem merted leírni, hogy hol laksz.
Gyorsan idéznék felesleges törvényt bármelyik EU tagállamból.
Hármat.
Ha ráérek tízet.

"Az alacsony jövedelműek kizsigerelését eltűrni nem tudom, és nem fogom"
A minimálbér 19.500ról 50.000 növekedett az első Orbán kormány alatt.
2002-2010 ig a szocik 50ezerről 73.500 ra bírták emelni.......
Fidesz évente átlagosan 7500 emelést adott.
A Szocik 2940 évi emelést.

Gyere haza gyorsan kikaptak a szocik, nyugi!!

2010-2015ig 73500 ról 105 ezerre, a szakmunkás bérminimum 122 ezer.
Ráadásul ha 3 gyerek van még járulékot és szja-t se kell fizetni.

"az alapvető emberi jogok figyelmen kívül hagyását megérteni nem tudom, és nem fogom"

öööö.... mi van? Mit nem szabad? Néha nézz haza személyesen ne az RTL -ből művelődj, mert az a Való világ nem ez a való világ!

"A korrupciót, a pofátlan lopás elnézni nem tudom, és nem fogom"

Most már tényleg írd le hová bújtál ahol nincs korrupció!!
Kezdem gyanakodni, hogy Utópiára költöztél! Üdvözlöm Tamást!

Olyan országban élni, ahol a halálbüntetés napirendi kérdés nem tudok, és nem fogok.

Na bumm! Megint kizúgott pár tucat ország! USA, Izrael és az összes olyan ország amelyik részt vesz a terrorizmus elleni harcban. Ugye a terroristát sem szabad kivégezni? Vagy egy drónt ráküldeni és szétszaggatni a testét a mellette álló 4-5 emberrel az nem halálbüntetés, hanem sajnálatos járulékos veszteség?

"Olyan országban élni, ahol a szélsőségek támogatottsága ekkora lehet, nem tudok, és nem fogok."

Atyaég. Ausztriában pl az FPÖ vezet, oda nem mehettél tehát.
idézek vigyázat!

"Az európai politikai elit nem söpörheti le az asztalról a választók üzenetét, amellyel több mint 120 EU-szkeptikus képviselőt küldtek Brüsszelbe – állítja Jamie Bartlett brit radikalizmuskutató."

Lehet. hogy nem is EU? Akkor biztosan nem Ausztrália, ott simán visszalökik a vízbe a menekülteket!
Akkor USA? ja nem, ott tűzparancs van az illegális határátlépőkre....rejtély

Olyan országban élni, ahol fejlődni nem lehet, és legfőképp nem engednek, nem tudok, és nem fogok.

Akkor az összes ország kiesik ahol progresszív adózás van. Mégis eszement, hogy ha 2x többet dolgoznék és keresnék, akkor 3x annyit adóznék. Igaz?

Lehet, hogy mégis Mátészalkán laksz?
Isten hozott itthon!

Mr Long 2015.06.24. 18:00:49

@fhdgy: " Ma egészen másról szól már. Én abban foglalnám össze ( végletekig sarkítva ) az akkori témát, hogy "hogyan menjünk el?". A mostani témát csak kettő részből tudom összefoglalni, szintén sarkítva: "miért menjünk el innen", "miért nem bírjuk tovább itthon"!!!"
Az a baj, hogy az emberek sokszor mar ott tartanak, hogy el innet akarhova. Ez meg a kisebbik baj, a nagyobb, hogy errol a blogrol lehetett informaciot szerezni kulonbozo orszagokrol, kulonbozo eletutakrol. Most viszont lassan abba az iranyba kezd elmenni, hogy miert szar/nem szar Mo, illetve milyen budi van azsiaban. Ez meg mindig nem baj, de akkor ismerjuk el, hogy valtozott a profil es ne hitegessuk magunkat, hogy ez a blog a kulfoldi eletrol szol.

kék madár 2015.06.24. 18:00:57

@Ödenburger [Hu/At]: miert ne lehetne rosszat mondani egy helyzetrol ha rossz? Nem ertem ezt a tapintatoskodast. Attol meg szerethetem a Bakonyt, a Tiszat meg a Felszab teret, mert duhos vagyok a nyugdijam, munkam elvesztese, autopalyadij, kreten kormany miatt?

fhdgy 2015.06.24. 18:03:47

Nem túl régen Budapesten voltam. Direkt elmentem a Dunakorzóra, leültem egy szálloda kerthelyiségében és kértem egy sört ( Átszámolva kb. hat euró volt, még Münchenben sem ilyen aljasul drága, de ez igazából nem érdekel, sört akartam és kész ) Néztem a szemközti oldalt és félig hangosan felnyögtem: Jajj, mit művelnek ezzel a gyönyörű országgal???

2015.06.24. 18:04:58

@fhdgy:

Szerintem harmadik. Reg megtanultam elfogadni az embereket, olyannak, amilyenek, es ugy szeretni oket, a jo es rossz dolgaikkal egyutt. Azt vallom, hogy mindenkinek joga van ugy elkurni az eletet, ahogy akarja, mert az ove. Meg ha ez nekunk nem is tetszik. Es ez nem azt jelenti, hogy nem latom a rossz dolgokat, vagy nem teszem szova, de ha valaki lenduletbol elkezdi fikazni azokat, akiket szeretek, akkor biztosan megprobalom arnyalni a kepet, ahol lehet megvedeni oket. Mert szeretem az illetot, azzal egyutt is, hogy latom a hibait. De latom a jo dolgait is.

Valahogy igy vagyok Magyarorszaggal is. Hiszek a demokraciaban, es hiszem, hogy egy demokraciaban az emberek tobbsegenek joga van szerintem hulye donteseket hozni, szerintem alkalmatlan politikusok tamogatni, akik szerintem rossz iranyba viszik az orszagot. Mert ez a demokracia, ha ezt nem fogadnam el, akkor nem hinnek benne. Es minden szavazskor el is mondom a szavazatommal, hogy nem tetszik, ami van. De ettol meg nagyon szeretem Magyarorszagot, a szerintem hibaival es alkalmatlan politikusaval egyutt is, mert a hazam, es latom a jot is benne, a fejlodest is, nemcsak a gondokat. Elkoltozom, mert ugy dontottem, nekem jobb mashol. De ettol meg szeretem Magyarorszagot, es mindent megteszek, hogy ahol lehet jo hiret keltsem es megvedjem, sokszor meg a jogos tamadasokkal szemben is. Ugy, ahogy a szeretteidet is megveded, meg ha jogosan is kritizaljak oket.

fhdgy 2015.06.24. 18:06:43

@Mr Long (lassan exhataratkelo): Nem, ez a blog deklaráltan nem a külföldi életről szól, eleve úgy hívjuk, hogy Határátkelő, és kérlek nézd meg a mottót is: Az ország átlépte a határt, ezért mi is átlépjük!

tableno 2015.06.24. 18:12:17

@Ödenburger [Hu/At]: Sok mindenben igazad van, én is eléggé unom már ezt a sorozatot, az ég világon semmi újat nem mond már. Szerintem is alapvetően fölösleges Magyarországot ekézni úton-útfélen, attól csak még rosszabb lesz mindenki hangulata. De másfelől meg többször kérte már HÁ is, hogy írjanak pozitív posztokat Magyarországról az otthon élők, és szerintem bpetyán kívül senki sem vállalta a kihívást. Az sem túl meggyőző, amikor Magyarországot úgy védik, hogy "de hát máshol is szar"...

Herr Géza 2015.06.24. 18:16:58

@esban: Anglisztika ügyben egy húron pendülünk.... :)) Egyébként az öcsém lányáról van szó és mindig elöttem van apám (villamosmérnök volt) képe, amikor az öcsém 17 évesen roppant nagy vehemenciával elövezette, hogy ö akkor a JATE angol-esztétika szakára fog jelentkezni és az milyen szuper lesz. Szegény jóatyám csak hallgatta rezzenéstelen arccal, majd csak annyit kérdezett, hogy "Jó, és miböl fogsz megélni?" :))))
Szóval naná, hogy én is a design felé lökdösöm/lökdösném, ráadásul a képzés angol nyelvü és az megy is neki nagyon (felsöfokú már megvan), de hát a lelkem szerintem eddig három napnál tovább nem volt távol a családtól, így most, hogy immár "mindjárt" indulni kell, jól beijedt. Az, hogy otthon elkezdje a formatervezést azért nem opció, mert az önköltséget nem tudnák kiköhögni, az anglisztika viszont jóval olcsóbb és ugye le sem köti magát x+n évre. Szóval, meglátjuk.... :))

kék madár 2015.06.24. 18:19:36

@Ödenburger [Hu/At]: elszallt, megprobalom meg egyszer:
nem lehet az orszagot szeretni es a rendszerre haragudni, azt kritizalni?

2015.06.24. 18:22:28

@Sanz: Nem szemelyeskedes volt, en sem a szuleimnel lakom, es nekem is van munkam, de nem egyedul elek es nem is tudnam azt megoldani, en csak ugy mondtam, hogy mi a gaz ezzel a generacioval, arra reagaltam amit irtal de nem vitatkozni akartam veled, csak ugy mondtam, kvazi panaszkodtam, ha ugy jobban tetszik :D

SzZoole 2015.06.24. 18:22:55

@Kalmár: nagyon tisztában vagy Mátészalka ügyben,tan'csak nem Cinevégrol irogatsz ilyen okos dolgokat....

fhdgy 2015.06.24. 18:26:41

@Ödenburger [Hu/At]: Ha egyszer Sopronban leszel és nem Ödenburgban, ülj le egy szép, nyugodt napon a főtéren a szetháromság szobor környékén, vagy menj fel a tűztoronyba, vagy a Lővérekbe. Nézd a várost és engedd, hogy a szíveddel is láss. Ha utána azt írod,hogy Sopront láttad, érezted, akkor jó, ha Ödenburgot, akkor valami meg fog reccseni bennem.

Ui. : ha azt írnád, hogy a ponciktereket láttad, még az sem lenne rossz.

kék madár 2015.06.24. 18:26:56

@Kalmár: "Nem véletlen, hogy nem merted leírni, hogy hol laksz."
olvasd vissza, leirta, oops

esban 2015.06.24. 18:26:59

@Herr Géza: Meg azt tudom felhozni ervnek, hogy nem veszes egyebkent a tavollet, ha ügyesen csinalja a dolgait. Akar 1,5 honapot is otthon tud lenni karacsony körül, husvet 1-2 het, es junius kozepen mar vegezhet is a vizsgakkal. Ja, es oktoberben is van 1-2 het oszi szunet. Billundba meg van ryanair fillerekert. Igazabol ha honvagyas, meg kicsike, 2-3 honapnal tobbet nem kell összefuggoen tavol lennie. En mindenkeppen megprobalnam, ha nem jön be neki meg mindig hazajöhet.

SzZoole 2015.06.24. 18:27:12

@tanato: @Th's child:ez rendben en elhiszem,csak akkor is furcsa volt látni egy közel 1.90 magas,kb. egy mázsás kopasz fekete óriást izom pólóban es farmerban,ujjnyi vastag arany láncon egy gyerek tenyér nagyságú Dávid csillagot

macamuca [IHUN] 2015.06.24. 18:28:21

@Golf2:
Emelem kalapom.
Nem tudom, mit ettél-ittál-szívtál, nem is érdekel, az viszont igen, hogy adsz-e belőle.....
Egyre jobb....

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.06.24. 18:31:22

bocs hogy OFF-olok ... csak ha esetleg VPBA és Jani haverja is itt van ma velünk (lehet hogy már amúgy is látták egyébként, sőt):

index.hu/kulfold/2015/06/24/lelottek_egy_rendort_a_cannabis-kiralysagban/

macamuca [IHUN] 2015.06.24. 18:31:59

@esban:
Biglajk a posztra ÉS a kommentre.
Minden benne van, bevállalom sajatomnak is

esban 2015.06.24. 18:33:34

@Kalmár: Vitatkozhatnék veled, de nem fogok, mert időben megtanultam, hogy van, akivel nem érdemes. Úgyhogy maradjunk annyiban, hogy én így gondolom, te meg úgy.

tanato 2015.06.24. 18:33:56

@Th's child: Ja ez az eredetmondájuk,Sába és Salamon.

SzZoole 2015.06.24. 18:34:45

@macamuca [IHUN]: mucuska,te mit nyaltal be,hogy ilyen felemelkedet fillingben vagy:)))

kék madár 2015.06.24. 18:35:47

@esban: o nem igy gondolja, neki ez a munkakori leirasa, ezert fizetik

SzZoole 2015.06.24. 18:36:45

@esban: nyugi Eszti,mi tobben gondoljuk ugy mint Te:)))

qkuc 2015.06.24. 18:42:25

@Kalmár: Meséld el, jólesett ezt a sok marhaságot leírni?

qkuc 2015.06.24. 18:44:09

@kék madár: Ugyan, olvasni fáradságos és hát a "remek" hazai oktatási rendszerben nem is erőssége sok embernek, ;).

kék madár 2015.06.24. 18:47:05

@qkuc: csodalom, hogy nem ir gyakrabban, ezt majdnem minden postra elsuthetne

qkuc 2015.06.24. 18:50:41

@kék madár: ezért kár volt úgy egyébként billentyűt ragadnia ... Mondjuk lehet ő is a Schmitt Pál egyetemre járt, CTRL+C, CTRL+V szakra és ezt tolja be minden témához. Ha nem, akkor javaslom a jógát, az segít a stresszolfásban ...

kék madár 2015.06.24. 18:52:14

@qkuc: ezek szerint Schmitt Pál megtanulta hasznalni a szamitogepet? Megtanult VALAMIT? :)

Kalmár 2015.06.24. 18:52:51

@kék madár: Az USA-ban van.
Itt nincs.
Érzed a különbséget?
Sőt, ott évekre bebörtönözhetnek bírósági Ítélet, sőt vád nélkül is.

SzZoole 2015.06.24. 18:55:40

@kék madár: na te ott élsz mar jo regen,ezt vagy meg cafolod vagy meg erosited

blackhairlady 2015.06.24. 18:57:32

@Herr Géza: Ez a het, vagy inkabb a honap hozzaszolasa!

kék madár 2015.06.24. 18:59:05

@Kalmár: kettonk kozul valakinek egyoldaluak es hianyosak az ismeretei a kerdesrol, tegyunk ugy mintha az en lennek es ne vitassuk meg a temat, pont annyi ertelme lenne, mint az elso hozzaszolasodnak :)

kék madár 2015.06.24. 19:09:55

@Zoole[uk]: hat ha azt irom, hogy igen olvastam mar ilyenrol az nem lenne egy tul izgalmas hozzaszolas. De ha valaki az amerikai rendorseg es ugyeszseg neha valoban elborzaszto tulkapasaitol jobban erzi magat Magyarorszagon, azoknak kuldok egy nagy adag jobban erzest: Amerika nem tokeletes, sot! Van olyan resze ahol telen nagyon hideg van, az emberek csunyak es nem mosolyognak.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.06.24. 19:13:44

@Kalmár: "Akkor USA? ja nem, ott tűzparancs van az illegális határátlépőkre....rejtély"

Tuzparancs? :) na, akkor egesz nap lovoldoznenek a mexikoi hataron :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.24. 19:14:05

@Kalmár:
122ezer a szakmunkás bérminimum?
Azonnal csomagolok és megyek haza...

..és ezt le merted írni? Komoly jövőt lehet rá építeni.
Ez bruttó vagy nettó?

SzZoole 2015.06.24. 19:15:27

@kék madár: ugy gondolom ez kielégítő válasz volt a reszedrol:)))
De azt nem hiszem,hogy a rendőrség,ügyészség,biróság ott is mind egy kézben összpontosul

Golf2 2015.06.24. 19:15:54

@macamuca [IHUN]: Köszi de anyag nincs gyári a humor.

Fritz Gerlich 2015.06.24. 19:16:20

Kiköltözni csak körültekintően szabad. Habókra kimenni veszélyes. Egy barátom nagyon megjárta, mert Angliában ragadt és nagyon sokáig nem tudott hazajönni.

kék madár 2015.06.24. 19:18:27

@Zoole[uk]: ezek szet vannak valasztva persze meg innocent until proven guilty, de hulye ugyeszek meg taho sheriffek vannak, es ha ez a ketto ugyanabban a megyeben, akkor jaj

SzZoole 2015.06.24. 19:24:15

@kék madár: az ügyészek otthon is mind hülyék,mindenféle baromsagokal megvadoljak az embert,csak tudnám honnan szedik azt a sok hulyeseget

2015.06.24. 19:26:04

@fhdgy:

Scarbantia, Sopron, Ödenburg... szamit, minek hivjuk? ;) a hegyen 2500 eves kelta sirok es kelta foldvar van, a postapalota alatt varos romai-kori temetoje, es meg ki tudja merre mi... Ma Sopron, holnap talan Ödenburg, holnaputan meg ujra puszta, mint a magyar honfoglalas es romai kor kozott... A tortenelem kiszamithatatlan es megzabolazhatatlan...

Huu, ma nagyon melankolikus vagyok, be is fejezem mara... :)))

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2015.06.24. 19:31:50

@pasztasuta: a Dansk Folkeparti kb olyan a Jobbikhoz kepest, mint a kalocsai edesnemes fuszerpaprika a piri pirihez... hirtelen nem jututt eszembe mas hasonlat, de szerintem erted :))

qkuc 2015.06.24. 19:35:27

@kék madár: Csak a nevét ollózta az egyetemnek, :D.

qkuc 2015.06.24. 19:37:59

@Kalmár: Mintha erre itthon nem lett volna példa.

qkuc 2015.06.24. 19:40:00

@diggerdriver: Bruttó, 80 valamennyi a nettó. Hogy miért nem ezzel csábítgatnak a Gyere Haza programban, nem is értem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.24. 19:42:57

@qkuc:
Kösz. Kevesebb mint kétnapi netto bérem.

HakapesziM 2015.06.24. 19:44:47

@kék madár:

Nem.

Az USA már jó régen bezzeg ország - mégis van halálbüntetés a mai napon is több államában. Ha annyira nem megfelelő büntetés, miért nem szüntetik meg holnaptól? Egyébként - biztos írsz majd linkek tucatjait - de most hallom először, hogy napirenden lenne az eltörlése náluk.
Ebben a pillanatban van halálbüntetés - és az mégis USA példakép.

Nálunk egyébként nincs napirenden, nem is lehetne, több okból kifolyólag. Csak gyakran felvetik, mi lenne ha... de nincs napirenden. De hát miért ne lehetne?

midnight coder 2015.06.24. 19:45:06

Elég hülyécske post. Pl. egyáltalán nem említi, hogy mi is az a szakma amit tanul.

Másrészt elég vicces, amikor az alacsony jövedelműek kizsigereléséről beszél, miközben pontosan 0 forinttal járul hozzá a támogatásukhoz. Ha itthon élne, és a gatyáját kifizetné adóra, plusz a szocik beígérnék neki hogy ha hatalomra kerülnek, akkor ő lesz a fejőstehén, akkor picit másképp nézné ezt a kizsigereléses dolgot.

Amúgy ha én 25 éves lennék, és Angliában élnék nem feltétlenül gondolkodnék a hazaköltözésben. Inkább megcéloznám a kies Kanadát vagy Ausztáliát, esetleg az USA-t. A lényeg, hogy biztonságos távolságba Európától.

pasztasuta 2015.06.24. 19:45:30

@Réka ‎: ertem es koszi az infot, aki helyi sajtot olvas az egyertelmu hogy sokkal arnyaltabban latja a dolgot. En nem tudok danul, szoval csak az angol es olasz sajtoban olvastam roluk aggodalmas hireket.

fhdgy 2015.06.24. 19:47:26

@qkuc: Képzeld el, ha a kinti magyarok rájönnének erre, hogy majdnem háromszáz eur-nak megfelelő összeget is lehet havonta keresni nettóban, akkor nagyobb emberáradat indulna el az osztrák határon, mint most a szerb határon. Villám gyorsan kerítést kéne oda is építeni. Ki bírná ezt szuflával???

blackhairlady 2015.06.24. 19:49:23

@mojyo: Igy van ahogy irod, a generaciok megvaltoztak, mert a korulmenyek is megvaltoztak. Az en generaciombol meg kevesebben mentek egyetemre, es 17 vagy 18 evesen mindenki elkezdett dolgozni, mert mindenkinek volt munkahelye (persz, haha, jo kis bujtatott allasok), es muszaj volt, mert kulonben mentel a bortonbe kmk miatt.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2015.06.24. 19:49:59

@fhdgy: Én mint az egyik nem tetszikelő válaszolok Neked. Sőt kérdéssel válaszolnék: Te mint vélhetően "tetszik"-et nyomó, mi az élvezet abba, hogy a levélben tett megállapítást n+1-szerre is leírják de mindig az aktuálpolitikai történésekkel leöntve? Most független attól, hogy igaz-e vagy sem miért kell valamit rendszeresen újra meg újra megállapítani? MI ennek az értelme?

esban 2015.06.24. 19:54:13

@qkuc: Ő egy volt osztálytársam, ugye nem te vagy ő ? :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.06.24. 19:55:43

Ej, de magas ez a ló. Mit ló, egész ménes.

"Azért, mert az oktatás, a tudás, a kritikus gondolkodás számodra már értéktelenné vált. Azért, mert a varázslatos és nagyhírű egyetemeiden is elvétve találni képzett oktatót, s a tömegképzés nem nekem való volt."

A saját egyetemed minősítheted, mert ismered. Szeretnéd, ha századannyi tudásod lenne, mint amit bármely tanárom a kisujjából kiráz, aki engem, az én egyetememen oktatott.

macamuca [IHUN] 2015.06.24. 20:00:12

@Zoole[uk]:
Ha összefutunk, elmondom...
Talán pár hét múlva esedékes lesz...
A flódniról nem megfeledkezni!!!!!!!!

macamuca [IHUN] 2015.06.24. 20:01:34

@Golf2:
Üdvözlet és köszönet a gyártónak

qkuc 2015.06.24. 20:03:10

@esban: Nem én vagyok, tuti. Ebben az egyben biztos vagyok.

fhdgy 2015.06.24. 20:08:01

@flash.gordon: Én még soha nem nyomtam se tetsziket, se nem tetsziket. Nekem is megjelent egy posztom, ezért azt gondolom, hogy a leghelyesebb, ha tartózkodom. Ettől függetlenül, volt, ami tetszett és volt, ami nem.

Hogy miért kell annyiszor beszélni ezekről a dolgokról? Talán azért, mert egy-egy vitában mindenkinek kristályosodik a véleménye, az álláspontja és fokozatosan egyre meggyőzőbben fog tudni ő is érvelni.

Ha nem vennéd észre, a politika is csak unos-untalan beszél a dolgokról. Ott csak az a probléma, hogy azt hiszik, ha elég sokat pofáznak róla, akkor az már úgy is van.

blackhairlady 2015.06.24. 20:09:33

@flash.gordon: Ezek mind a palyazatra keszultek, azert olvashatjuk n+1-szer. Irta Hataratkelo is, hogy nem gondolta, hogy ennyi poszt erkezeik, viszont nem lenne fair, ha a visszalevoket nem kozolne le.

anyadmajma 2015.06.24. 20:31:39

@zöldeketbeszélek: nos, egy költői kérdés: mikor jártál te egyetemre? mert sajnos az utóbbi években nagyon is megkopott elég soknak a színvonala. Én a felét a tudásomnak az iskolában szereztem. Manapság ez már nem nagyon megy, ilyen színvonalú oktatással. És a posztoló most tanul.....

anyadmajma 2015.06.24. 20:31:43

@HakapesziM: ja, és miért ne lehetne 6 éves kortól dolgoztatni a gyerekeket? a fiúkat pl a szántóföldön, a lányokat meg a piros lámpás házban? Erről miért nem lehet beszélni? Ilyen is van még sajnos a világon. (jó, ha keresztény emberekkel, papokkal beszélsz ilyenről, akkor lehet fordítva, a lányok mennek kapálni, csak hogy ők is hozzá tudjanak szólni a témához).

röf 2015.06.24. 20:31:56

"Engem még semmi nem köt külföldre, én még hazamehetek. "
Eszedbe ne jusson....

macamuca [IHUN] 2015.06.24. 20:49:23

@zöldeketbeszélek:
"oktatott" == múlt idő.
Lényeges "apróság"...
Engedd meg neki, hogy a JELEN állapotokat jobban ismerje.
Amikor majd neked is aktuális lesz, te is megismered majd (szülőként), hogy tényleg nagy változások történtek az oktatás területén, minden szempontból.
(lányom most végzett középsuliban = szülői tapasztalatok, plusz férjem technikumban tanár, ez a másik oldal, plusz perpillanat egyetemre is jár . Hidd el, nem kötekedés es negativizmus, ha sok es nagy negativ dologról beszél valaki, mint pillanatnyi állapot)

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2015.06.24. 20:59:56

@fhdgy: Na jó csak én nem gondolom azt, hogy a politikában szajkózott lózugok le kell, hogy ülepedjenek az én életemben. Azt meg pláne nem, hogy egy általam olvasott blog posztjainak időről-időre arról kell(ene) szólnia, hogy "hej de látványosan szarul érzem magam a magyar határokon belül" Ezért nem is olvasom ezt a blogot..

@blackhair-lady:

Ez a jelenség már a pályázat előtt is létezett elég intenzíven.

qkuc 2015.06.24. 21:01:55

@zöldeketbeszélek: Ne vedd kötekedésnek, de egyrészről azok a tanárok már nagyon nincsenek, vagy iszonyatosan elavult tudáshalmazt próbálnak a fejekbe tömködni ... Gyakorlati tapasztalat 2 db igen jóhírű egyetem/főiskola kapcsán.

Határátkelő 2015.06.24. 21:04:59

@flash.gordon: Ha nem olvasod, honnan tudod, milyen posztok vannak?

Ha meg olvasnád, akkor tudnád, hogy csak az elmúlt két hétben volt poszt Albániáról, Firenzéről, egy angliai határátkelésről, egy hazaköltözésről (bizony, bizony), arról, hogy hol mikor van vakáció a suliban, Hollandiáról... és ezek egyike sem volt emlékeim szerint se politika, se mocskolódás. Ha nem olvasod a blogot, akkor ezekről mind lemaradtál.

fhdgy 2015.06.24. 21:09:49

@flash.gordon: Nézd, én rendszeresen olvasok különböző internetes oldalakat. Közben óhatatlanul elvetődök egyik vagy másik blogra. Elolvasok néhány hozzászólást és tovább állok. A Határátkelő az egyetlen, amit rendszeresen olvasok, a posztot is elolvasom és a hozzászólásokat is. Vannak témák, amik különösebben nem érdekelnek, akkor ezeket csak átfutom. Ami érdekel, annál a hozzászólásokat is teljesen végigolvasom. Vannak kommentelők, akik nem az én világom. Ezeket is elolvasom, de nagyon ritka kivételtől eltekintve, ezekre nem szoktam reagálni. Akivel lehet és érdemes, azzal vitatkozom is, de sokszor egyet is értünk.

Szerintem ez a blogműfaj valami ilyennek kell, hogy legyen.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.24. 21:12:08

@Zoole[uk]:
nem hat. de pl a nyomozas ott az ugyeszseg feladata. a rendorok tenyleg csak rendfenntartok.

jojó78. 2015.06.24. 21:14:49

@Határátkelő: Ha már szóba hoztad akkor ki vele :) Mi lesz a következő pályázat?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.06.24. 21:14:56

@qkuc: Nem veszem kötekedésnek, de azok a tanárok még nagyon is ott vannak. És azért tudom, mert még én is ott vagyok. Persze, csak a saját egyetememről tudok nyilatkozni, nem általánosan az összes magyar egyetemről - mint a poszterina.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.06.24. 21:18:26

@macamuca [IHUN]: Doktorandusz vagyok. Most. És csak a saját házam táján söprök és nem hiszem azt, hogy minden egyes egyetemet minősíthetek...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2015.06.24. 21:22:08

@anyadmajma: Nem költői kérdés, most is oda járok...ismét.

2015.06.24. 21:24:59

@tableno: Persze, hiszen mindenről azorbán tehet. :D Előtte nem voltak mások hatalmon. ;)

wuaaa 2015.06.24. 21:29:55

@jojó78.: "Mi lesz a következő pályázat? "

"Ki a példaképed és miért Orbán Viktor?"

Hari Seldon 2 2015.06.24. 21:32:14

@Ödenburger [Hu/At]:
"Es ezeknek a fenyeben kulon pikans, hogy gyakorlatilag beszorulok egy olyan szerepbe, hogy "vedem" Mo-ot az allando "kopkodestol". Igazabol en nem vagyok kivancsi, hogy ki milyen serelmek hordoz magaban a kivandorlas kapcsan, es mennyire utalja a hazajat."

Nézd, ez most kemény lesz: Aki nem kizárólag a pénzért megy el (bircának van róla számítása, hogy ez hány százalék), az "hazát cserél". - Ugyanis érzelmileg sokkal jobban azonosulsz az új országoddal.

Ami egyébként könnyű is: hiszen amíg az elsőt "készen kapjuk", a másodikat már szintén "érzelmek alapján" (is) MI választjuk felnőtt/érett fejjel.

kardio1 2015.06.24. 21:47:33

@Mr Long (lassan exhataratkelo): Az nem lehet, hogy màr a zsidok is rasszistàk! :)

kardio1 2015.06.24. 21:49:16

@Herr Géza: Ezt nem igy kell kérdezni! Hanem ahogyan Tornoczky Anita tanitotta: Hàt ezt meg igy hogy? :)

HakapesziM 2015.06.24. 21:50:00

@anyadmajma: Amiket említesz, azokat csak te említetted itt. A halálbüntetés egy büntetés amit bűnözőkre, a legkegyetlenebb gyilkosokra szabnak ki egyes országokban. Az USA - ban, jelen pillanatban is gyakorlat.

Szólnak ellne érvek, ezt elismerem. De ne állítsuk be úgy, mint ártatlanok meggyilkolását. Ilyen büntetést a világ nagyobb részén -- maradjunk az USA - nal - nem tilosban parkolásért szabnak ki.

Ki a tököm beszélt gyerekmunkáról? Arról van szó, hogy egy szuverén állam elviekben dönthetne - e úgy, hogy a legsúlyosabb életellenes bűnözők esetében alkalmazhatna - e esetleg (vedd észre a többszörös feltételes módot) halálbüntetést is?

Szerintem igen.

Sok dolog amellett szól, hogy ne vezessük be, erre jelenleg reálisan az esély a nullával egyenlő.

De attól, hogy ezt valaki felveti, itthon, egy országot vállalhatatlannak nevezni erős - állítottam én.

Mme.Brioche 2015.06.24. 21:50:40

@Ödenburger [Hu/At]: "Tenni te tudnal, a szuleid, a rokonaid es a barataid tudnanak, a kommentelok, a szuleik, a rokonaik es barataik tudnanak."

Az a gond, hogy nem tud tenni. Senki nem tud tenni semmit. És nem azért mert akarnak, hanem mert otthon nem kérnek belőle. És ezzel egyben reagálnék a többi kommentedre is, teljesen megértem azokat amiket mondasz, és tényleg rossz folyamatosan azt olvasni, hogy Mo. mennyire vacak hely, de az a baj, egész egyszerűen nincs semmi, ami miatt másképp lehetne állni hozzá. Akik még nem jöttek el, azok azért dühösek, mert már nagyon mennének, akik nemrég jöttek el, azokban még megvan a düh, akik pedig már régen jöttünk el, és már lehiggadtunk, és átmentük már azon a perióduson, hogy nem az a default válaszunk Magyarország szóra, hogy nekiállunk fintorogni, azok meg azért vannak kiakadva, mert folyamatosan azzal szembesülnek, hogy ha akarnának se lenne visszaút. Hogy egyáltalán semmit nem tudnak tenni azért, hogy végre ne érezzék olyan rossz helynek. Eljöttünk, és jól boldogultunk, és lenne is már valami tudásunk, tapasztalatunk, szélesebb látókörünk, amivel ténylegesen tudnának is segíteni Magyarországnak, elmúlt már a kezdeti düh, megszépültek az emlékek, és már sokkal józanabbul tudnánk viszonyulni hozzá, és mégis egyfolytában csak falakba ütközünk. Mert az otthoniak vagy azt mondják, hogy jól tettétek, ne is gyertek haza, vagy azt hogy szemét árulók, ha elmentetek maradjatok is ott, ne is hiányoztok, utálunk titeket.
Egy sincs, aki azt mondja, hogy ejnye, ott éltetek dolgoztatok és kiválóan helyt álltatok tizeniksz évig? nosza gyertek vissza, és mondjátok el mit tanultatok, hátha tudunk mi is hasznosítani valamit belőle!
Egyetlenegy ilyen hang sincs otthon, és ez az ami igazán szörnyű és annyira kiábrándító.

Sir Galahad 2015.06.24. 21:50:48

Jaj, már megint. Egy állítólagos külföldi magyar levélíró sirámai... ugyan. Aki külföldre megy, több pénzt akar. Nincs ezzel semmi baj, igaza van, gazdagabb országokban több a fizetés, ha teheti, menjen. De miért kell e helyett olyasmikre hivatkozni, hogy korrupció, halálbüntetés-vita, "szélsőségesek"? Kilóg a lóláb, sokadszorra.

33621 2015.06.24. 21:51:21

@esban: Üdvözletem neked civishonból!

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.06.24. 21:59:40

@Hari Seldon 2: roppantul igazad van.
magamon 3 év után vettem észre, hogy már az a furcsa és érthetetlen, ami mo-on történik és már nem is szeretném megérteni, mi folyik ott. és már ide jövök haza.

fhdgy 2015.06.24. 22:02:38

@Sir Galahad: Én nem több pénzért akarok elmenni! Abból a pénzből jól tudnék élni, ami nekem van! Én egyszerűen torkig vagyok orbanisztánból!

kardio1 2015.06.24. 22:03:03

@pasztasuta: a nyugati szélsôséges az màs, mint tudjuk :)

adamskij · http://adamskij.bandcamp.com 2015.06.24. 22:04:11

@brioche (FR): nagyon szép! számomra a nap kommentje.

és azért a reményt nem érdemes feladni (hiába csalfa és vak) - lehet, hogy egyszer pont ez történik.

kék madár 2015.06.24. 22:12:19

@HakapesziM:
a halalbuntetest allamonkent szabalyozzak. Kaliforniaban peldaul van, de a gyakorlatban nincs. Igazabol csak negy allamban
www.nytimes.com/2014/07/17/us/california-death-penalty-unconstitutional-federal-judge-says.html?_r=1
Ma mar szinte minden kivegzes tuntetesbe es botranyba fullad. Az ellenzok tabora no, bar meg nincs tobbsegben
deathpenaltyinfo.org/national-polls-and-studies
ami persze a kerdesfeltevestol is fugg. Az elmult 2 evben mar csak 5 allamban voltak kivegzesek, a 31-bol ahol meg letezik.
www.amnestyusa.org/our-work/issues/death-penalty/us-death-penalty-facts/death-penalty-trends
Engem a halalbuntetes is zavar de sokkal jobban zavar ha valakit artatlanul itelnek barmire.

kék madár 2015.06.24. 22:14:10

@Sir Galahad: "korrupció"
Akkor ezek szerint nincs?!!!! Yessss!!!! Csomagolok.

esban 2015.06.24. 22:15:42

@zöldeketbeszélek: Szerintem én azt írtam, ahogy te is idézted "elvétve találni" jót. Ezzel nem azt mondtam hogy az összes rossz, hanem hogy a többsége rossz. Örülök, ha a tied kivétel.

kardio1 2015.06.24. 22:19:43

@fhdgy: Azért ebben a nagy nekilodulàsban most a is benne van, hogy most lehet menni (most MEG lehet), nem minden munkaerôpiac volt ennyire nyitott kezdettôl fogva.
Nekem egyébként Fleto is komoly motivàlo erô volt a nagy lépés megtételéhez...Kinek a pap (nem), kinek a papné (nem) :)

fhdgy 2015.06.24. 22:22:13

Engem a munkaerőpiac hidegen hagy már. Én már nyugdíjas vagyok!

qkuc 2015.06.24. 22:26:30

@kék madár: Nem sietnék annyira a helyedben ...., ;).

kardio1 2015.06.24. 22:36:16

@DavidT: Ez valami régi cikk lehet, hisz elmondtàk màr többször is, hogy volt ilyen, de régen, mèg a vilàg teremtése elôtt, azota meg màr ezerrel hasit a modern Albània! :)

kék madár 2015.06.24. 22:38:26

@qkuc: tudom, pedig neha almodozom is rola, sok miden es mindenki hianyzik, csak kar, hogy "ők" ugy megoregedtek :)

kardio1 2015.06.24. 22:41:27

@pasztasuta: En is csak a helyi sajtokat olvasom. meg eszem :)

kardio1 2015.06.24. 22:50:53

@Hari Seldon 2: Mindig elcsodàlkozom, hogy ennyi idô alatt ùgy hazàt cseréltél, hogy tulajdonképpen még nem dolgozol, és nem vagy benne a "mokuskerékben". Akkor nézek nagyokat, amikor pl. ùgy fogalmazol, hogy hàny Rafale-t adtUNK el az Arab Emirségeknek, stb.
En hazàt nem cseréltem. De kettôs kötôdés simàn van. Legalàbbis az én tapasztalatom ez.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2015.06.24. 22:51:35

@Határátkelő: Hát a blog nem tegnap kezdte működését ha jól emlékszem. Amióta elindult számtalan ember írt arról, hogy a főnöke nem tesz keresztbe (otthon igen), itt nem nevetnek ki (otthon igen), nagyon sok mindent hiányzik de csak azért sem megyek haza és ide kerülnek az aktuálpolitikai utalások, ami értelemszerűen mindig váltakozik. Lehet azt mondani, hogy "de hát ezt írják a posztolók" én meg azt mondom, hogy rettenetesen unom. Hasonlóképpen Ödenburgerhez én is eltűnök... pardon nem; én feltűnök időnként.

@fhdgy: jaja igaz.

kardio1 2015.06.24. 22:57:22

@brioche (FR): En erteni vélem, minért irta Odenburg ezeket a sorokat: az egyes ember àltal tett cselekedetk egyenként agyon kicsik. De ha mindenki csak azt a kicsit megtenné, ezek együtt hegyeket mozditanànak el. Abban is egyetértek vele, hogy ha demokrciàban a többség màst vàlaszt, ne kezdjen màr el senki sirni, hogy itt a vilàgvége, meg tudatlan vàlasztok. Annak idején a bolsevikok is a "vàlasztokat" akartàk megnevelni (megnevelô ember...)...
A kommented végén irt magyarorszàgi reakciok valoban legnkàbb ilyen kétosztatùak. Sajnos...

kardio1 2015.06.24. 23:02:39

@fhdgy: Téged igen. De a legtöbb Magyarorszàgot elhagyonak munkàra van szüksége külföldön. Nem mindenki azért költözik csak és kizàrolag, hogy "Orbànisztànt" elhagyhassa, mint ahogy régebben sem csak "Gyurcsànyisztàn" elhagyàsa volt a cél.

2015.06.24. 23:06:27

@kardio1: "En erteni vélem, minért irta Odenburg ezeket a sorokat: az egyes ember àltal tett cselekedetk egyenként agyon kicsik. De ha mindenki csak azt a kicsit megtenné, ezek együtt hegyeket mozditanànak el."

És amíg erre az emberek többsége nem hajlandó magától rájönni, addig minden marad ugyanúgy, tehát a megoldás a dobbantás. Történet vége.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.06.24. 23:22:44

Ezt a sok rizsa dumát ami itt ma elhangzott.
Túl sok itt az apácaneveldei szűzleány és szűzkisfiú.
"jajj már megint gyalázzák Magyarországot" "annyira unom"
Hátbazmeg közlöm hogy ez nem a magyar felső 10ezer blogja.
Érdekes hogy aki kifogásokkal él annak van mit a tejbe aprítani.
A pályázat kiírása sem arról szól hogyan dicsérjük Magyarországot.
Csaxólok hogy régebben sokkal nagyobb szélsőségek hangzottak itt el csak hát szelektív egyesek emlékezete.
Valahogy az apácaneveldei szekcióból senki nem akar dicsőítő posztot írni.
Milyen érdekes.
Bejelented hogy elmész innen ha ez a tendencia folytatódik?
Kit akarsz megzsarolni? Gyorsan írjam át a pályázatomat hogy a te harmatos lelked ne sérüljön?
Mégis mit vártok?

pasztasuta 2015.06.24. 23:34:29

@kardio1: a vicc az, hogy úgy tűnik Olaszországban Orbán egyre népszerűbb. :D

pasztasuta 2015.06.24. 23:38:02

@kardio1: gondoltam is amikor irtam, hogy micsoda mozzarellazas meg parmigianozas fog ebbol kisulni. :D

kék madár 2015.06.24. 23:49:59

@diggerdriver: "Hátbazmeg közlöm hogy ez nem a magyar felső 10ezer blogja."
hat ezt jol beneztem :)

Határátkelő 2015.06.25. 00:15:38

@flash.gordon: Hát ha unod, azzal nem tudok mit kezdeni. Csak próbáltam jelezni, hogy ha esetleg olvasnád is a blogot, nem csak ítélkeznél róla, akkor lehet, hogy érdekes dolgokat is találnál rajta.

Ha nem olvasod, nem olvasod. A te dolgod. De az, hogy feltűnsz, közlöd, hogy unalmas, érdektelen szemét az egész, ezért inkább nem is olvasod - hát ezzel nem tudok mit kezdeni.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2015.06.25. 00:21:33

@Határátkelő: Fent leírt okok miatt ennél sűrűbben sajnos nem áll módomban.

FutureFry 2015.06.25. 00:56:40

@Kalmár:
"Akkor USA? ja nem, ott tűzparancs van az illegális határátlépőkre...."
Nincs tűzparancs az illegális határátkelőkre. Csak önvédelemből lőhet a határőr - persze vannak túlkapások, de ez nem meglepő (igaz nem is elfogadható) ha a határ mexikói oldalán lévő állapotokat nézi valaki és hogy onnan milyen drogkereskedelem és “ISIS kategóriájú” erőszak folyik (át) a kartellek által.

Egyébként Kanada felé még kerítés sincs sok helyen, nemhogy határőr.

kék madár 2015.06.25. 01:00:26

@FutureFry: azt hittem, hogy a kanadai oldalon 0 kerites van.

FutureFry 2015.06.25. 01:37:58

@kék madár: A határátkelők mellett van (néhol?), és pár éve volt szó kerítésről mindenhol, de aztán tudtommal lemondtak róla (pláne, hogy a dróntechnológia sokat fejlődött), nomeg, azért is mert ez a világ leghosszabb (két állam között lévő) határa.
De egyébként igazad van: youtu.be/qMkYlIA7mgw

FutureFry 2015.06.25. 01:43:17

@~~Babette~~: Igaz, hogy az ügyészség is nyomozhat, de (tudtommal) a rendőrök szoktak azért inkább (persze lehet állama válogatja). Tudom a TV nem hiteles forrás, de itt a "Law & Order" sorozat idevágó cím-mondata (New York-ra vontakozóan):
"In the criminal justice system, the people are represented by two separate yet equally important groups: the police who investigate crime and the district attorneys who prosecute the offenders. "

skye8 2015.06.25. 02:25:33

@fhdgy: nem akarom firtatni mi a kiabrandultsagod oka,de csak hogy tisztazzuk a haza fogalmat, szamomra a haza nem csak a politikai eletet, korrupciot, adoterheket jelenti.
a mai iras azert nem tetszik mert nem volt kellemes olvasni hogy valaki 25 evesen ilyen haraggal szembefordul a hazajaval nehany idiota politikus miatt. miert nem lehet szepen leirni hogy kulfoldon jobban boldogul okelme es szevasz.

skye8 2015.06.25. 02:29:07

@Mrs Rumcajsz CA: elnezest te most az adozasrol beszelsz, nem vagyok kepben a mo-i viszonyokkal, Erdelybol szarmazom. fenti kommentemben emlitettem hogy szamomra a haza nem kizarolagosan az adoterheket jelenti. de attol meg koszi hogy ramirtal, CA melyik tartomanyaban elsz?(csak mert en is itt tengodom).

FutureFry 2015.06.25. 02:29:18

@kardio1: @Hari Seldon 2:
OFF
Most olvasom, hogy az érettségiző francia diákok nem bírtak a "coping" szóval az angol vizsgán (minő irónia), ezért most tiltakoznak:
www.nytimes.com/2015/06/24/world/europe/coping-students-in-france-just-arent.html

Bredpitt Monika 2015.06.25. 03:25:24

@brioche (FR): Mo. mennyire vacak hely, de az a baj, egész egyszerűen nincs semmi, ami miatt másképp lehetne állni hozzá.

Neked lehet, hogy nincs , nekem pl van es nekem pl. nagyon jo olvasni azokat a kommenteket amiket odenburger ir, mert ugy latom, hogy valami egyensulyt probal hozni o is a sajat Magyarorszaghoz fuzodo viszonyaba. Lehet, hogy jobbnak tartja az oktatast Ausztriaban es vacilal , hogy menjen e, de kozben o megtalalta a megoldast arra, hogy lehet elni otthon is, igaz o atmegy a szomszedba dolgozni, de akkor is megtalalta a megoldast.
En megertem, hogy az emberek el vannak keseredve, de vajon Eszter megtett e mindent otthon azert, hogy ne azt kelljen latnia......amit felsorolt a fent leirtakban.
Mindenkinek mas a viszonya a temahoz, de nem kene altalanositani, szerintem sokan pontosan abba vannak belefaradva, hogy folyamatosan ezek az ures frazisok jonnek.

Az eros tulzas, hogy NINCS SEMMI .....meg sorohatnank az ures frazisokat. En most fakadtam ki valamelyik nap, hogy mi az ami miatt en ruhellem az itthon panaszkodokat pl. Igenis az emberek tehetnenek a legtobbet azert, hogy valtozzanak a dolgok. Most eppen ott tartunk, hogy lassan mar mindenert a Fidesz a hibas. Az emberek a kis sajat vilagukat sem tudjak megvedeni, mert valami miatt , amit en tenyleg nem tudok megmagyarazni, de nem mernek kiallni a sajat igazukert kicsi szinten sem......

Bredpitt Monika 2015.06.25. 03:28:36

@kardio1: Vegre valaki, aki emleget egy kis multat is.

Bredpitt Monika 2015.06.25. 03:31:14

@anyadmajma: idaig a befogodapofad es a venbanya voltak a kedvenc beceneveim, most felvettelek teged is a kedvenc becenev listara, mar erzem hogy megy fel a pumpam ettol a tematol, de meglattam a neved es most lehiggadok

Bredpitt Monika 2015.06.25. 03:33:15

@HakapesziM: hakapesziM valaszol anyadmajmanak, mindjart betojok a rohogestol, honnan jott ez az otlet? marmint a nev

Bredpitt Monika 2015.06.25. 03:47:32

@Zoole[uk]: mindenfele hulyesegekkel megvadoljak az embert

Jajajj !!!!!! Miert vonzodom en mindig a rossz fiukhoz ?????

Bredpitt Monika 2015.06.25. 03:52:19

@diggerdriver: Szuzleany az nem vagyok, inkabb unatkozo menopauzas pina, ahogy Pink Petsch irta, de az a baj, hogy tul sok az ures frazis Digger. Tul sok. Ez egy ido utan unalmas tud lenni, amirol HA nem tehet, hiszen o leadja mindenki posztjat. Ez van. Ki kell varni a veget !!!!

Bredpitt Monika 2015.06.25. 03:57:54

@kék madár: Na ne ma !!!! Hol nem mosolyognak az amerikaiak es hol csunyak?

SzZoole 2015.06.25. 04:03:34

@Bredpitt Monika: ilyen ez az éjszakai élet Monix:)))

Bredpitt Monika 2015.06.25. 04:06:11

@esban: Sok sikert. Azert azoknak is koszond meg a hozzaszolast, akik negativak. Ok csinaljak mindig a legnagyobb reklamot.
Nekem ugy lenne teljes a posztod, ha leirnad pontosan te mit tettel azert, hogy jobb legyen a helyzet pl az alabbi teruleten>

Az alacsony jövedelműek kizsigerelését eltűrni nem tudom, és nem fogom. Az emberek nem megbecsülését, az alapvető emberi jogok figyelmen kívül hagyását megérteni nem tudom, és nem fogom.

Minden guny nelkul kerdezem. Udvozlettel Moni

Bredpitt Monika 2015.06.25. 04:08:00

@Zoole[uk]: Mit csinalsz te ilyenkor ebren? Ott most ha jol szamolok hajnali harom van, igaz irtad, hogy ilyenkor kelsz, de maris a gep elott ulsz? Legyen szep napod rosszfiu !!!

SzZoole 2015.06.25. 04:09:30

@Bredpitt Monika: te Monix,mar megint múnsájnoltál,hogy nem hagyod aludni a békés adófizető állampolgárokat:)))?

SzZoole 2015.06.25. 04:10:34

@Bredpitt Monika: nem drága,en mar egy órája úton vagyok es epp várok valakire:)

Bredpitt Monika 2015.06.25. 04:19:02

@Zoole[uk]: Akkor szep napot, en meg elmegyek aludni. Ma nem volt moonshine, ott van a szekrenyben egy befottes uvegben. Sokfele italt kiprobaltam mar, de elmondhatom, ezt nem lehet lepipalni. Kuldtem egy emailt moonshine is benne van.
Jam, jam. Figyeld az utat.

kék madár 2015.06.25. 04:27:19

@Bredpitt Monika: van rola egy listam, de titkos. Nem jaratom le Bostont.

Bredpitt Monika 2015.06.25. 04:37:22

@kék madár: Boston. Lehet, hogy nem szepek es nem mosolyognak, nekem Bostonrol mindig az okos szo jut eszembe. Nem cask az egyetem miatt, most olvasok egy konyvet arrol a hat diakrol, akik black jackban megvertek egy rakas kaszinot es egy valag penzt nyertek.

itt egy kis unalom uzo, nagyon jo kepek vannak benne a kedvencem az ovszer gumis

buzzlamp.com/35-of-the-most-powerful-photos-ever/35/

kék madár 2015.06.25. 06:03:46

@Bredpitt Monika: az, hogy csunyak tulzas volt, inkabb nem adnak kulsejukre a sok feltalalastol mar nem marad ra idejuk. Egy vicc a cambridge-i szupermarketbol (feluton a Harvard es az MIT kozott):
- miert lassu a penztarnal a sor?
- a penztaros vagy az MIT-ra jar es nem tud olvasni vagy a Harvardra es nem tud szamolni.
ezek ilyen kompenzalos viccek, valahogy az atlagos embereknek meg kellett kuzdenie az atlagossagaval a sok zseni mellett, tenyleg pofatlansag, hogy mennyien vannak

tisztapista 2015.06.25. 06:31:03

Kedves Eszter!

Én nem tudtam neked eleget adni, ha úgy érzed, hogy máshol kreatívabb lehetsz. Én nem hibáztatlak. Mindkettőnknek jobb lesz így. Ha maradsz, akkor nem lenne diplomád, mert a felsőoktatást nem tudtam biztosítani neked. És fizetett gyakornoki állást sem. Jobb neked odakint, mint itthon. És nekem is jobb, hogy nem a segélyedre kell költenem a kevéske pénzem, hanem másoknak tudok - úgy ahogy - munkát biztosítani.

Maradok szeretettel,
Magyarország

2015.06.25. 06:31:12

@kék madár: a kanadaiak a burokraciajukkal vedik a hataraikat :D

2015.06.25. 06:31:15

@skye8: ertem :) mi ontarioban vagyunk, te merre?

Kvikveg 2015.06.25. 06:31:29

@brioche (FR): tetszett az iras.

"nosza gyertek vissza, és mondjátok el mit tanultatok"
Ennek tobb oka lehet, az egyik pl hogy csomo minden ami nyugaton mukodik az nalunk nem, a korulmenyek miatt. Ilyenek pl az elore tervezes lehetetlensege, emberanyag, berkorulmenyek es kovetkezmenyeik, uzleti kornyezet, stb. Illetve van fejlodes, valtoznak dolgok, a tarsadalom azert ennyire nem zart, soha nem is volt az.

Ha esetleg honvagyad lenne szivesen fotozok parat az atlag budapesti utcakeprol, es azonnal meggondolod a hazaterest ketszer is.
Komolyan sokkolo a kosz, a gyalogosok atlagkinezete es savanyu abrazata, stb.

megamedve 2015.06.25. 06:32:33

Még most is csak kapkodok a levegő után
Ez îgý MESEszép volt!

kék madár 2015.06.25. 06:47:20

@tisztapista: "És nekem is jobb, hogy nem a segélyedre kell költenem a kevéske pénzem" es a stadionnal kisvasuttal mi lesz?

NomádMatyi · http://turkesztantajmz.blog.hu/ 2015.06.25. 07:16:05

@kardio1: :D

neem, szerintem inkább az lehet hogy a cikkíró rosszul írta, nem is albániáról van szó :D

(de hát amilyenek manapság ezek az újságírók, ilyen simán előfordulhat, hogy összetévesztenek dolgokat)

Morgo1229 2015.06.25. 07:30:48

@Ödenburger [Hu/At]: @wuaaa [nor]: en is ezert leptem le. Es nem zavar, hogy nem hianyzok. Ti nekem neha igen. De a focsapas itt a blogon felviszi a vernyomasom. Sajnos szo szerint.

esban 2015.06.25. 08:16:27

@Bredpitt Monika: Szia, ebben a hozzaszolasban esban 2015.06.24. 11:59:54 leirtam. :)

wuaaa 2015.06.25. 08:23:43

@Morgo1229: Erre most mit mondjak? Sajnálom, hogy inkább feladtad.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.25. 08:27:14

@FutureFry: en meg tudok ot film imet, amibenaz ugyeszeseg nyomoz, ja nem, legalabb 15ot, mert ez a maniam, ha nem mondtam volna, a jogaszos filmek:-)
es a law & orderbol a criminal intent-et szeretem,
Es csodLkozom is, hogneha a filmek alapvetoen mast mutatnak, mint amit tanultam (persze nyilvan feluletesen)

2015.06.25. 08:57:34

@Morgo1229:
"De a focsapas itt a blogon felviszi a vernyomasom. Sajnos szo szerint."
Nekem is, azert nem is kommentelek.
Peace!

Mme.Brioche 2015.06.25. 09:03:14

@Kvikveg: lehet hogy a társadalom nem zárt ennyire, de a rendszer az. Ismerünk egy orvost, aki már vagy 20 éve elment Magyarországról, eleinte Németországban dolgozott, aztán átköltözött Franciaországba a felesége miatt (aki francia volt), és egész végig praktizált, magánklinikát alapított, egyetemi kórházban tanított. Aztán a felesége meghalt, és ráhagyott egy rakás pénzt, ő meg 2 éve 56 évesen úgy döntött, hogy hazamegy Magyarországra, mert mindenhonnan a súlyos orvoshiányról hallani, és az otthonmaradottak túlterheltségéről, és hát nyilván tudta, hogy a pénz nagyon kevés lesz, de nem is volt rá szüksége.

Otthon aztán kiderült, hogy a magyar rendszert nemcsak hogy kicsit sem érdekli, hogy milyen sikereket ért el külföldön a szakmájában, hanem még azt sem ismerik el, hogy egyáltalán praktizált! Úgy vették, mintha az eltelt években egyáltalán nem dolgozott volna, és úgy engedték csak újra praktizálni, hogy két évre felügyelet alá helyezték, mint valami frissdiplomás taknyost, ráadásul egy 1 éve szakvizsgázott fiatalembert állította rá "felügyelőnek", akitől a legpiszlicsárébb receptírásról is engedélyt kellett kérnie. Fél évig bírta ezt, aztán visszahúzott Franciaországba a saját kilinikájára.

Itt nyugaton simán elfogadják mindenhol a magyar orvosi diplomát és rögtön engedik dolgozni az orvosokat, Magyarországnak viszont nem elég jó, amit ugyanaz az orvos nyugaton tanult és elért, hanem úgy kezelik, mint egy ovodást. állandóan rínak sírnka, hogy elmennek az orvosok, de aki ottmarad azt megnyomorítják, aki meg visszamenne segíteni, azt elüldözik.
Gondolom sok más szakmában is előfordul ugyanez a hozzáállás.

Nem arról van szó, hogy Magyarországon a körülmények nem engedik érvényesülni a segíteni vágyókat, mert ha tényleg akarnák, akkor a szegényes körülmények ellenére is sokat tehetnének a határátkelők, hanem az a határtalan önteltség nem engedi, ami a rendszer részéről árad, hogy "minket nem is érdekel, ami máshol van, mert mi jobban tudjuk!".

Trackers 2015.06.25. 09:09:19

A kizsigerelést illetően nem árt tudni, hogy a kinti mosogatófiúk arányaiban jóval kevesebbet keresnek a kinti mérnökökhöz képest.

Nem beszélve arról, hogy a különbségek elsősorban azért vannak a bérekben, mert a tőkét és profitot kivonják a cégek, hogy a kezdeti hátrány ne szünjön meg.

A szélsőségeket tekintve, a liberális nézetek egyre inkább szélsőségesnek számítanak.

Sir Galahad 2015.06.25. 09:09:19

@kék madár: Már hogyne lenne, miért pont Magyarország lenne a kivétel, ha mindenütt van? De nem mindenütt erős aktuálpolitikai téma.

Sir Galahad 2015.06.25. 09:10:11

@fhdgy: Azért az szép lenne, ha minden kormány idején távoznának az ellenzék szavazói. Pár ciklus, és kiürülne az ország. Ugye te sem gondolod komolyan, hogy pusztán azért, mert most nem a számodra szimpatikus párt lop, hanem egy másik, mindjárt távozni kell?

Mellesleg, ha úgy adódik, hogy a következő választást bukja a Fidesz, szeretném látni a százezres tömegeket, ahogy a kormányváltás hírére tódulnak vissza az országba. Mert ugye nem a pénz miatt mentek ki, nem...

Na ugye.

Magna cum laudeTigeri másztesz digrii 2015.06.25. 09:10:11

Mondjuk a halálbüntetéses nem kellett volna...

Barakkah 2015.06.25. 09:10:11

@Bredpitt Monika: "Most eppen ott tartunk, hogy lassan mar mindenert a Fidesz a hibas. Az emberek a kis sajat vilagukat sem tudjak megvedeni, mert valami miatt , amit en tenyleg nem tudok megmagyarazni, de nem mernek kiallni a sajat igazukert kicsi szinten sem......"

+1, ott a pont. Néhány éve már külföldön élek, és akárhányszor hazalátogatok, pontosan ezt tapasztalom. Állandó panaszkodás, aminek a lényege az, hogy "mindig MÁS a hibás" (az illető nehéz helyzetéért): az aktuális kormányzó párt és miniszterelnök legfőképpen, az állambácsi, mindenki, akinek kicsit több pénze van, a szomszéd, az, aki elköltözött otthonról nyugatra és jobban megy neki, a bank, stb., és lehetne tovább sorolni. De sohasem "én vagyok a hibás".

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy a rendszerrel ne lenne semmi baj, hogy a politikusoknak ne lenne óriási felelőssége abban, amilyen helyzetbe kormányozták az országot. De végső soron amellett sem lehet elmenni, hogy maga a magyar nép eközben hagyta, hogy ez így alakuljon. Tehát ebben mindannyiunknak - még ha különböző mértékben is - felelőssége volt és van. Bármiféle változás pedig csak akkor és onnan lehetséges, ha először saját háza táján söpröget az ember, valamint felismeri és vállalja is a saját felelősségét, nem pedig mindig másra mutogat. Ergo pl. szidhatom én a korrupt politikusokat, de ha kicsiben, a saját magam hétköznapi életében ugyanezt a korrupt gonolkodást követem kicsiben (azzal a kifogással, hogy csak így lehet érvényesülni), és végül kiszolgálom magát a korrupt rendszert, akkor nem kell csodálkoznom rajta, hogy semmi nem változik. Lehet várni a következő (meg)váltó pártot és miniszterelnököt, aki majd csodát tesz, de szükségszerű, hogy nem lesz belőle csoda, amíg az ilyen dolgok egyéni és néplélek szintjén nem változnak.

Rendszerkritikára ugyan szükség van, de a szűntelen panaszkodással és _kizárólag_ a rendszer hibáztatásával (akár bentről, akár kívülről) önmagában nem lehet elérni semmit és egy bizonyos ponton túl kontraproduktív.

Reszelő Aladár 2015.06.25. 09:39:34

Sosem az ország tehet arról, hogy milyen, hanem a benne lakók. Sokfélék vagyunk, de ez a liberális felfogás szerint érték.
Nehéz itt élni? Mihez képest? Németországban jobb, Mozambikban talán rosszabb.
Támogatják a szélsőségeseket? Máshol nem? De! Szuverén joga valakinek "szélsőségesnek" lenni? Talán még az. De ki is a szélsőséges?
Az elmúlt 100 év igen sokat tett, hogy ilyen legyen az ország. 100 éve elvették egy részét, amivel ugrott a legtöbb erőforrás. '45-ben ugrott a remény, hogy ezt visszakaphatjuk. '56-ban pedig elvesztettük az értelmiségünk és gondolkodóink legjavát. Maradt a szervilizmus, és a húzzuk meg magunkat hozzáállás. Majd ha a vezetők, döntéshozók, tanárok, orvosok közül a legöregebbek is 1980 után születtek, kb akkor lesz vége a kommunizmusnak.
Ha majd egy multi hajlandó lesz egy itteni dolgozójának pont azt a pénz kifizetni, amit a nyugatinak, ha majd nekünk is csak annyit kell dolgozni és olyan körülmények között mint tűlünk nyugatra, ha a bürokrácia kinővi a komcsi reflexeket (a vállalkozó rossz, gyanús, és biztosan adócsaló), akkor majd nem kell ezeket a kérdéseket feltenni.
Ma még időszerűek.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2015.06.25. 09:39:35

@Sir Galahad: "Mellesleg, ha úgy adódik, hogy a következő választást bukja a Fidesz, szeretném látni a százezres tömegeket, ahogy a kormányváltás hírére tódulnak vissza az országba. "

nincs hova visszatodulni, mert a fidesz csak a tunete annak a mentalis betegsegnek, amit a poszt iroja nagyon jol megragadt es leirt. Magyarorszagon az ott elok paranoiod, irigy, rosszindulatu, keresztbetevos mentalitasaval van gond, ami miatt egy paranoid, irigy, rosszindulatu, keresztbetevos kormany van hatalmon. mivel erre van igenyuk. ezert elhet meg egy olyan kampany, mint a bevandorloellenes mubalhe ami most megy, mert igeny van a masra mutogatasra es az ellensegekre.
tehat nincs hova visszamenni igazabol, plane, hogy azok az emerek, akik kepesek lettek volna valtoztatni ezen, - akik latjak, lattak hol a gond, hogy a hetkoznapi emberek tomegenek mentalitasa, kicsinyessege es korrupt mivolta kristalyosodik ki a rendszerben - leleptek. ki 25 e v utan, mint a poszt iroja, ki 40 ev utan, mint jomagam. egyszeruen belefaradtunk abba, hogy a munkahelyeken, buszokon, villamosokon, az utcan botlunk bele lepten nyomon kis orbanviktorokba, vonagaborokoba, lazarjanosokba, kadarjanosokba, onjelolt avosokba es vagonirozokba, tombbizalmikba. es irenke nenikbe a hatar menten...

es tudod itt a partpreferenciak mar nem is szamitanak. lassan ott tartunk, hogy az ellenzekkel az a gond, azert nem szavaznak rajuk meg az ellenzeki gondolkodok sem, mert nem tudjak/akarjak a fidesz modszereit kello hatasfokkal alkalmazni. a fidesz ellenzeketol igazabol azt varnak el a szavazok, hogy egy masik fidesz legyen. es ez kurvara ijeszto. ugyhogy maradok en a seggemen itt a helveteknel. elvezem a zold fuvet, a hegyeket, a jo minosegu tejet, a sajtokat, de elsosorban az itt elok tiszteletet es egyuttelesi kepesseget.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.25. 09:51:24

@brioche (FR): erről van szó.

@Trackers: "a kinti mosogatófiúk arányaiban jóval kevesebbet keresnek a kinti mérnökökhöz képest."

most úgy meglepődtem, hogy! tényleg?? rohadt kapitalisták.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2015.06.25. 10:00:34

@diggerdriver: Az apácaneveldések posztjai valamilyen oknál fogva nem fognak kikerülni. De árulj el nekem valamit: Miért olyan nehéz felfogni, hogy ha valakit magyar létére bánt ha Magyarországot a saját honfitársai fikázzák? Ráadásul úgy, hogy ha valaki befejezte a fikázást akkor nincs jobb dolga mint, hogy elkezdi elölről? Ez már valami perverzió.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2015.06.25. 10:08:50

@Sipi [CH]: Igen soraid nyomán szembesültem azzal, hogy valóban az elit, a mindent átlátó és kritikus szellem távozott, akinek talentumát elnyomta a magyar közeg. Jó időtöltést kívánok a helvéteknél. :)

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2015.06.25. 10:20:08

@flash.gordon: koszi. nincs okom panaszra, pedig annakidejen volt boven:-)

mindenesetre koszonom, hogy hozzaszolasoddal is igazoltad a meglatasom helyesseget. pontosan ez a fajta sertodekeny, onkritikara es megujulasra keptelen dzsentrimentalitasrol beszeltem:-)

fhdgy 2015.06.25. 10:33:12

@Sir Galahad: Elismerem, van egy nagy hibám, sőt az már bűnnek számít! Túl sokat éltem Németországban és emiatt nem tudom elviselni a semmirekelő, pökhendi magyar politikusokat.

Sigmund Freund annak idején, az I. vh. végén, azt mondta, hogy sok okos magyar gróf van, de mi mégis egy butát választottunk elnöknek ( Károlyira utalva ).

Ezt a mára alkalmazva: sok okos ember van Magyarországon, de nekünk mindig a leghülyébbeket kell megválasztani.

Ezért szeretnék elmenni valahova a tengerpartra, mert ott csak három oldalról vehetnek körbe a hülyék.

fhdgy 2015.06.25. 10:35:47

@~~Babette~~: Valahol igen, valahol nem. Örülök, hogy megértem, örülök, hogy eddig nem dobtam el a fakanalat.

Szomorú is vagyok persze, hisz sok minden oda lett az életemből, főleg a fiatalságra gondolok, ami már soha, de soha nem tér vissza.

fhdgy 2015.06.25. 10:49:23

@skye8: Elsőre kérem, hogy olvasd el az előbb Sir Galahadnak írt válaszom.

Azt írtad nekem, hogy néhány idióta politikus miatt! Kérlek, a probléma, hogy nem néhány, hanem az összes. Az egyik hozzászólásodban azt írtad, hogy Erdélyből származol ( szerettel üdvözöllek! ), de nem tudom, hogy kb. mennyi idős vagy, nem tudom, hogy már itt születtél-e stb.

Ezeknek azért lenne jelentősége, mert ha még Erdélyben születtél és nem túl régóta élsz itt, akkor más a leányzó fekvése.

Ebben az esetben az is öröm számodra, hogy itt nem bozgoroz le senki. ( bár megjegyzem, van pár idióta, aki lecsauseszkuzna, lerománozna )

Közülünk sokan, akik már régebben vagy születésünk óta itt élünk, már 25 éve ( a korábbi időszak most nem téma ) állandó igérgetések, hazugságok tengerében élünk.

Nos, nekem ez a főbajom. És amit Sir Galahadnek írtam.

praclee1976 2015.06.25. 11:15:33

@esban: Szia Eszter!

Nagyon sok mindenben egyet tudok veled érteni, egy dologban viszont nagyon nem. Írod, hogy az embernek a munka az élete befektetése. Majd, ha lesz gyereked, akkor megtudod, hogy kell a munka, mert az jó dolog, ám pl. az én életem befektetése a gyermekeim.

Sir Galahad 2015.06.25. 11:16:18

@fhdgy: Nem vonom kétségbe, hogy vannak emberek, akiknek az életében meghatározó kérdés, hogy milyenek a politikusok. Azt már kevésbé hiszem el, hogy valakinek ez annyira fontos legyen, hogy pusztán ezért képes kivándorolni - de rendben. Jómagam mindenesetre más dolgokat tartok fontosnak az életben, és ezeknek tudok örülni is. Kívánom, találd meg te is az örömödet az életben!

Bobby Newmark 2015.06.25. 11:16:18

@Sir Galahad: Fura, mi, ha valakinek van gerince?

dozi 2015.06.25. 11:16:18

Kedves Eszter en es a tobbmillio magya melos neked es rengeteg mas masok gyermekeinek dolgoztunk mert tudtuk hogy ezt kell tenni de ha feladtuk volna most minden gyerek ilyen szepsorokat irtvolna mint te nemvonultunk felre kkülföldre mi ithon akartunk a csaladunkal elni ithon akartuk a gyermekeinket tanitami es ez nagyon sok magyar embernek sikerult meg a vasfüggöny idejeben is .Es hogy ki az igaz hazafi ki az igazi magyar hat nemaz akik elmenekulnek hanem akiben kapaszkodhat mindenki a tobbmillio magyar dolgozok akiknek nemlehet a masiknak hatatforditani .En igy szeretlek Magyarország.

tableno 2015.06.25. 11:36:26

@dozi: te tényleg magyar vagy? Mert magyarul írni, azt nem tudsz...

fhdgy 2015.06.25. 11:44:11

@Sir Galahad: Nem az a meghatározó, hogy milyenek a politikusok. Hanem az "olyan politikusok"-ból származó következmények. Ha az "ilyen" politikusokat az egész négy évre hermetikusan bezárhatnánk a Parlementbe, semmi bajom sem lenne velük. Ne a pillanatot nézzük. A folyamat érdekesebb!

Kivlov 2015.06.25. 11:55:59

hisztizni a legkönnyebb... :D

Bobby Newmark 2015.06.25. 11:55:59

@dozi: Tudod, az a helyzet, hogy EZEN a szarkupac Magyarországon eszem ágában sincs hazafi lenni, pedig én itt élek.

Komolyan, a II. VH óta mi a FASZOMRA lehetek büszke, amit ez az ország tett, elért? Mi az, amit ma értékelni lehet az országban, és nem legalább 100 éves, és nem valakinek az egyéni érdeme, hanem az országé?

inebhedj - szerintem 2015.06.25. 11:55:59

Borzasztó ez a sátáni entitás, ez az "ország".

Mindenki menekül, ha képes, mert az "ország" ellehetetleníti.

Itt él majd 8 millió felnőtt, gyerek, akik kénytelenek az elmenekülés gondolatával foglalkozni, mert ez az "ország" nem engedi őket érvényesülni.

Kicsit olyan ez, mint amikor adott egy jó nagy család, akinek felújítás-mentesen egyre rosszabb és rosszabb állapotban van a háza, de még egy vödör tesco gazdaságos festékre, vagy ruhaszárítóhoz madzagra sem költenek (műholdas tévére mondjuk igen), hanem a lakhatásra alkalmas fázis elmúltának beálltával "elmenekülnek", mert a körülmények nem hagyják őket élni.

Ami az "olyan országban élni, ahol a szélsőségek támogatottsága ekkora lehet, nem tudok, és nem fogok" kitételt illeti, ezzel magam is szíves-örömest egyetértenék, de pragmatikusan gondolkodva muszáj valamilyen kompromisszum formájában ezt elfogadni, nem könnyű találni ugyanis olyan helyet, ahol nem így van, legalábbis Európában és Észak-Amerikában hirtelen nem tudok ilyet, ebből a szempontból Magyarország még a középmezőny aljához tartozik, azaz a szélsőségek relatíve alacsony támogatottságot élveznek.

Sir Galahad 2015.06.25. 11:55:59

@Bobby Newmark: Szerinted a gerincesség azzal egyenlő, hogy valakinek az életében minden másnál fontosabb, hogy épp melyik párt lop? Szerintem ez inkább a sivár élet jele.

Andy73 2015.06.25. 11:56:08

@brioche (FR): Lendület program

Az Akadémia elnöke 2009. január 14-én hirdette meg első alkalommal a kimagasló teljesítményű fiatal kutatók számára létrehozott Lendület programot. A program kivételes hazai és nemzetközi sikerét, dinamizmusát a teremtő tudós kiválóság, a körültekintően kialakított, kiszámítható támogatást biztosító modell és a jól követhető és mérhető eredményesség adja. A sikeres fiatal kutatók elvándorlásának visszaszorítására, a tehetség-utánpótlás biztosítására, a fiatal kutatók előrelépési lehetőségeinek bővítésére, illetve az akadémiai kutatóintézet-hálózat és az egyetemek versenyképességének növelésére elindított programot immár hatodik alkalommal hirdették meg.

A program célja
A Lendület program célja az akadémiai intézmények és egyetemi keretek között működő kutatócsoportok dinamikus megújítása nemzetközileg kimagasló teljesítményű kutatók és kiemelkedő fiatal tehetségek külföldről történő hazahívásával, illetve itthon tartásával. A pályázati modell hazai és nemzetközi jelentősége és sikere nemzetközi mércével is meghatározó és példamutató. A Pálinkás József által indított program hozzájárul a sikeres fiatal kutatók elvándorlásának visszaszorításához, a tehetség-utánpótlás biztosításához, bővíti a kiválóságok előrelépési lehetőségeit, és növeli az akadémiai kutatóintézet-hálózat, illetve az egyetemek versenyképességét.

tableno 2015.06.25. 11:58:45

@Andy73: igen, ez a propaganda. A valóság ellenben...

esban 2015.06.25. 12:06:22

@praclee1976: Szia! Remélem, hogy nekem is megadatik az életben, hogy pár év múlva édesanya pozícióból átgondoljam amit írtál. Jelenleg még nem tudom.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.25. 12:24:16

@tableno: nem látod? ő a mi kis saját mártírunk.

tableno 2015.06.25. 12:28:09

@~~Babette~~: csak nem? Nehéz az összes nickjét fejben tartani...

Bobby Newmark 2015.06.25. 12:33:11

@Sir Galahad: Nem. Gerincesség az, hogy nem mész el olyan dolgok mellett, amik az elveidet sértik.

Azt látom, hogy neked még a koncepció megértése is nehezen megy. Na, látod, ezért lécelt le a poszterina. Miattad, meg a hozzád hasonlók miatt. Akik még csak nem is ÉRTIK, hogy mi a baj. Mert az neked a természetes, hogy a politikus lop, az állam leszarja a polgárait és _uralkodni_ próbál rajtuk, meg hogy aki próbál elvszerűen élni és ebből kitörni, azt megpróbálja minden erejével lehúzni a hozzád hasonló mocsár.

Én teljesen megértem ezt, nekem is hányingerem van ettől az országtól (na nem a fizikai részétől mert azt szeretem, hanem a szellemitől), de én még itt vagyok, és mérnökként ezt az országot építem. Nem biztos, hogy már sokáig.

fhdgy 2015.06.25. 12:34:14

@Andy73: Pár megvalósult eredményt tudnál említeni?

2015.06.25. 12:38:11

Nahat, latom megjottek az Index cimlaposok :D

Amugy jogos az az allaspont, hogy Magyarorszag mindenki, aki rajta el, es, hogy aki elegedetlen, az tegyen azert, hogy jobb legyen, ahelyett, hogy lelepne. OK, vilagos. Erre nekem az a kerdesem, hogy mit kellene/kellett volna tenni? A poszt iroja ugye 25 eves (volt amikor ezt irta), neki mit kellett volna tennie, azon kivul, hogy tanul, felno, valaszt egy karriert es boldogulni probal? Ezen felul meg hogyan kellett volna az orszagot epitenie es mit tudott volna elerni vele, hogy neki jobban tetsszen es ne menjen el?

Eszembe jutott amikor az iskolaban lazadoztunk, es mondtuk egymasnak, hogy ne panaszkodjunk, hanem csinaljuk valamit. Jo! Csinaljunk! De mit? Hat beszeljunk a tanarnenivel. Jo! Ki fog beszelni vele? Oooo.... TE, nem, inkabb te, nem, inkabb te.... :D

Sir Galahad 2015.06.25. 12:38:57

@fhdgy: Abban igazad van, hogy a magyar politikai elit, beleértve nagyjából az összes pártot és politikust, csapnivaló. Ez van, és sajnos ez aligha fog változni, mert az újak sem tűnnek biztatónak. De még egyszer mondom, szerintem nem szabad, hogy az ember életében ez legyen a legfontosabb kérdés. Azt már hozzá sem teszem, hogy nem csak a magyar politikusok borzalmasak...

fhdgy 2015.06.25. 12:43:17

@Bobby Newmark: Igen, ha sarkítva fogalmazok, Magyarországon egy ember jó esetben "beszélő szerszám". Pl. Németországban meg polgár ( Bürger ) voltam. Mo.-on egy hivatalnok azt hiszi, hogy én vagyok érte. Mikor Németországban nagyon udvariasan megköszöntem valamit egy hivatalnoknak, azt mondta, hogy "de hát én ezért vagyok!" Aki még nem élt egy tényleg demokratikus országban, félek, hogy neki ezt hiába magyarázom.

Sir Galahad 2015.06.25. 12:44:25

@Bobby Newmark: Értem, hogy szerinted mi a baj, csak

1. az, hogy a politikai elitünk olyan, amilyen, azon nem nagyon tudunk változtatni. A rendszerváltás óta eltelt 25 év, és e tekintetben nem változott semmi, és ahogy az újakat nézem, nem is fog. És amin nem tudunk változtatni, azon nem érdemes bosszankodni, mert csak magunkat büntetjük vele.
2. szerencsére az én életemben vannak ennél fontosabb dolgok is. Ha valakinek nincs, sajnálom, de hadd ne kelljen egyetértenem vele.

tableno 2015.06.25. 12:45:02

@Sir Galahad: a kedvenc érvem: "Máshol se jobb". Akkor jó, megnyugodhatunk. Janikám, hova épüljön a következő stadion?

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.25. 12:53:39

@tableno: ja, azt nemtom. csak elolvastam a kis kommentkét.

skye8 2015.06.25. 13:10:42

@Mrs Rumcajsz CA: en is haha akkor ti is elveztetek az 5 honapos kellemes telet az iden :)))

esban 2015.06.25. 13:15:23

@Sir Galahad: Lehet hogy te elfogadtad, hogy hogy a politikai elit ilyen, es nem lehet rajta valtoztatni. En viszont lattam dan valasztast, es tartott beszedet a munkahelyemen tolem karnyujtasnyira David Cameron. En lattam, hogy a magyar politikai elit milyensege nem torvenyszeru, hogy lehet maskeppen is csinalni.

Sajnalom es orulok, hogy neked van fontosabb dolgod az eletedben. Orulok, mert te velhetoen boldog vagy, de sajnalom, mert nem latod, hogy az erdektelensegeddel es beletorodeseddel a sajat jovodet kockaztatod.

inebhedj - szerintem 2015.06.25. 13:17:35

@mojyo:

Alapvetően értem és át is élem az álláspontot: mit csináljunk és ki csinálja?

Csak akkor viszont az a helyzet, hogy van 8 millió emberünk, aki érzi, hogy talán csinálni kéne valamit, de, hogy mit és hogy ki csinálja, arról fogalma sincs, de még gondolkozni se akar felőle, maximum egymás szidása, vagy valaki más mögé beállás (rejtőzés), mások (átgondolatlan) frázisainak mantrázása szintjén.

Úgyhogy nincs mit tennie, mint elmennie boldogabb országba - ahol helyette csinálnak valakik valamit, neki se gondolkodni, se tenni nem kell érte. (Viszont szidni lehet tovább az ittmaradottakat, vagy legalább az "országot".)

Világos legyen: én se vagyok jobb ám egy szemernyit se. Épp csak azért nem vándorlok ki, mert teljesen beteges véleményem van a kivándorlásról, bevándorlásról, turizmusról, multikultúráról, stb.

hubaz 2015.06.25. 13:18:50

Az EU-n belül most is létezik - bizonyos körülmények között - halálbüntetés!
gondola.hu/cikkek/96648-Halalbuntetes_az_Europai_Unioban.html

skye8 2015.06.25. 13:19:38

@fhdgy: megnyugtatlak hogy Romaniaban is gyotri a nepet eppen eleg szemet politikus. nem tudom hogy emiatt tavoznak-e egyesek vagy amiatt hogy nem keresnek eleget.a masodik lehetosegre tippelnek.

tableno 2015.06.25. 13:30:08

@hubaz: bizonyos körülmények = háború. Az EU-n belül jelenleg béke van. Vagyis hazudsz.

2015.06.25. 13:36:38

@inebhedj - szerintem: Ertem. :)

Hat igen, szerintem amugy alapvetoen ez a problema: " de még gondolkozni se akar felőle, maximum egymás szidása, "

Szerintem ezt nagyon jol megfogalmaztad, amit a poszt irojanak nem sikerult :D Sajnos en is azt erzem, hogy pontosan ez a helyzet, hogy, ha valaki felvet valamit, akar csak gondolkozna azon, hogy milyen "pluszt" tegyen meg, ha nem tetszik az otlete, egybol nekiesnek, a torkanak ugranak. Ez nem esik jol senkinek, foleg nem egy 25-evesnek, aki epp, hogy elkezdene a felnott eletet elni, ereje teljeben van es alkoto energiakkal allna rendelkezesre. Akkor sokkal egyszerubb lelepni, nem? Az viszont, amit irtal arrol, hogy ott o beleul a keszbe, az nem igaz, hiszen azzal, hogy o ott tanul, azzal is tesz. Csakhogy ott eleg, ha magaert tesz es a sajat boldogulasaert, es ez oriasi megkonnyebbules. Neki ott most, ahol van, az a dolga, hogy tanuljon, es munkat keressen, es mar azzal is epiti azt a helyet, ahol el, es ugyis felelosseget tud vallalni masokert, anyagilag es szellemileg is.

Ez nagy kulonbseg. Tudom, Magyarorszag sosem fog felepulni ilyenre, ha mindenki elmegy akinek nem tetszik most, de az ember alapvetoen csak azert felelos, amit o tud iranyitani. Masok donteseiert nem lehet felelosseget vallalni, es, ha nem kellenek az otletek, vagy extra nehez uton lehet csak oket megvalositani (burokratikus akadalyok, korrupcio, stb), akkor nem lehet a szemukre vetni, hogy elmennek.

Azzal, hogy mi itt beszelgetunk a kerdesrol viszont szerintem segit egy kicsit, eszmet cserelunk es megismerjuk egymas gondolatait (es "beteges" velemenyeit :D), es hiszek benne, hogy ez a kicsi igy a magunk szintjen kozelebb visz ahhoz, hogy a magyarok ne allandoan egymas torkanak essenek, es ne szidjunk masokat, ha otletei vannak :)

fhdgy 2015.06.25. 14:00:48

@skye8: Vannak erdélyi barátaim, akikkel szinte naponta találkozom, ők mesélik, hogy mostanában sok korrupciós per van Romániában, nagyon magas rangú emberek ellen. Én erről csak annyit tudok, ami a magyar interneten is olvasható. Tényleg elindult ott valami, vagy csak politikai leszámolás folyik?

Bobby Newmark 2015.06.25. 14:02:59

@inebhedj - szerintem: Bazdmeg, csinálom én. Leszek miniszterelnök. Jó?

Andy73 2015.06.25. 14:03:04

@fhdgy: Volt másik kommentem is, konkrét példával, de azt nem jelentették meg. A jelek szerint kicenzúrázták. Itt tartunk.

hubaz 2015.06.25. 14:03:32

@mojyo:
ASSISI SZENT FERENC IMÁJA

Uram, adj türelmet,
Hogy elfogadjam amin nem tudok változtatni,
Adj bátorságot, hogy megváltoztassam,
Amit lehet, és adj bölcsességet,
Hogy a kettő között különbséget tudjak tenni.

Andy73 2015.06.25. 14:03:39

@tableno: A propaganda Eszter írása. A valóságról irtam egy kommentet, konkrét példával, amit nem jelentettek meg, Kicenzúrázták, mert nem fért bele a balos propagandába.

Andy73 2015.06.25. 14:03:43

Egy másik ilyen propaganda levélnél már megfogadtam, hogy nem írok több kommentet, mert a moderálók szemezgetnek a nekik tetsző kommentek közül. Most is így jártam.

Andy73 2015.06.25. 14:04:38

A szerzők és a szerkesztők egyébként megint nem erőltették meg magukat. Eszterről szinte semmit sem tudunk meg, ami egy kicsit életszerűvé és hihetővé tenné a sztorit, csak a vádjait olvashatjuk, a szokásos balos paneleket - vagyis az ország gyalázását..
(Kíváncsi vagyok ez a kommentem megjelenik-e.)

Határátkelő 2015.06.25. 14:07:05

@Andy73: Ne zavarjon, hogy Eszter már hozzászólt a kommentek között (többször is), elég régóta jelen van a blogon a kommentelők között.

Egyébként ha nem személyeskedsz, akkor megjelenik a kommented. Ha személyeskedsz, esetleg sértő vagy, akkor nem. Ezen a blogon ez így működik. Ha tudomásul veszed, örömmel látjuk a véleményed.

Határátkelő 2015.06.25. 14:08:12

@Andy73: Igen, hát így megy az ország gyalázása, ugye:

"Kedves Magyarország!

Nekem hiányzol, minden kedves emlékeddel és apró szépségeddel. Te formáltad a személyiségem olyanná, amilyen vagyok. Ezért örökké hálás, s adósod maradok.

Én büszke vagyok rá, hogy a gyermeked vagyok. Mindenkinek elmondom, hogy látogasson meg és élvezze a szépségedet, varázslatos hangulatod. Hihetetlen boldogsággal tölt el, mikor más nemzetek szülöttei lelkesen mesélik emlékeiket rólad."

fhdgy 2015.06.25. 14:10:55

@Andy73: 28 téma, ez kb. hány kutatót jelent és mekkora az anyagi támogatások összösszege?

2011-nél későbbit nem találtam egyet sem. Mit jelent ez? Szinte el sem indult, már abba is marad? Vagy?

2015.06.25. 14:11:00

@hubaz: Ismerem, sot, egyet is ertek vele, szep gondolat, a zen-ben is megtalalhato a magja :) Mindazonaltal nem varhato el az Urtol, hogy mindenki imajat meghallgassa, igy akinek nem jut turelem, ero, es bolcsesseg, az kenytelen ezeket magatol megszerezni, ehhez pedig neha jol jon egy par cipo es a tapasztalas a vilag mas reszen :)

Határátkelő 2015.06.25. 14:11:41

@Andy73: Egyébként csak neked elárulom (kb. a 3. kommentjében írta le), hogy a University of Southern Denmark tanulója Odensében.

Andy73 2015.06.25. 14:12:03

OK, akkor itt van még egyszer, hátha most megjelentetitek.

"Gálaműsorral ért véget szombat este a Nobel-díjasok és tehetséges diákok 4. találkozója Szegeden. A kétnapos programsorozat zárásaként átadták a szegedi tudományos élet egyik legrangosabb díját, a Szent-Györgyi Talentum-díjat. A szegedi Nobel-díjként is emlegetett rangos elismerést a Szegedi Orvosbiológiai Kutatások Jövőjéért Alapítvány alapította azzal a céllal, hogy olyan szegedi tudóst ismerjenek el, aki - az névadóhoz, Szent-Györgyi Alberthez hasonlóan – a felfedezéséhez kapcsolódó kutatómunka jelentős részét a Tisza-parti városban végezte.

Idén Tamás Gábornak, a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kar élettani tanszékének professzorának ítélték oda a díjat, melyet Erwin Neher Nobel-díjas biofizikus adott át neki. A 46 éves szegedi agykutató a lassú agykérgi gátlásért felelős sejtek felfedezésével és mechanizmusának leírásával érdemelte ki az elismerést. Tamás Gábor Szegeden kezdte idegtudományi tanulmányait Halasy Katalin laboratóriumában, 1994-ben csatlakozott Somogyi Péter, illetve Eberhard Buhl kutatócsoportjához Oxfordban. Négy év után tért haza és saját laboratóriumot alapított.

Tamás Gábor beszédében úgy fogalmazott: két generáció segítette, hogy rátaláljon az agykutatásra. Szegedi tanárai megtanították tanulni, Oxfordban ezután a legkiválóbb szakembereknél szerezte meg PHD fokozatát. Tudását pedig hazatérve tanítványainak adja át, akik szintén motiválják. Mindannyiuknak köszönetet mondott a díjért.

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/atadtak_a_szegedi_nobel-dijat_-_kepgaleria/2433791/

Sir Galahad 2015.06.25. 14:12:07

@esban: Persze, Dániában meg Angliában más a politikai elit. Mert más az ország, más a múlt. Ennyi.

Határátkelő 2015.06.25. 14:12:35

@Andy73: Kösz szépen, természetesen így semmi akadálya a megjelenésének. :)

esban 2015.06.25. 14:29:02

@Sir Galahad: Ez igaz, ettol meg a jovoje nem kellene, hogy ugyanolyan legyen, mint a multja...

A legnagyobb gond az, hogy az emberek inkabb 'engem nem erdekel a politika' cimazoval homokba dugjak a fejuket es elturnek mindent. Persze, ahol nincs igeny minosegi politikusokra, ott hogy legyenek?

esban 2015.06.25. 14:30:25

@Határátkelő: koszi a bevedest. :) sosem gondoltam volna, hogy tobb mint ketezren tetszikelnek :O

Andy73 2015.06.25. 14:43:03

OK. Nem akarom megbántani Esztert, és sok sikert kívánok neki, akár kinn, akár itthon. Csak a következő, sértő állítását akartam visszautasítanii:

"Azért, mert az oktatás, a tudás, a kritikus gondolkodás számodra már értéktelenné vált. Azért, mert a varázslatos és nagyhírű egyetemeiden is elvétve találni képzett oktatót, s a tömegképzés nem nekem való volt."

Lehet, hogy nem minden oktató jön be a diákoknak, de a valóság az, hogy komoly kritériumai vannak annak, hogy valaki egyetemi állást kapjon. Az egyetemek válogathatnak a doktori iskolát végzett, illetve a ledoktorált kutatók között. Így az önmagában, hogy valaki külföldi egyetemre jár, még nem garancia arra, hogy ő válogathat majd a jobbnál jobb állások között, ahogy azt Eszter levele sugallja. Van, aki Oxfordből jön vissza Magyarországra, és a végzettekhez képest csak nagyon kevés egyetemi állás van.

HgGina 2015.06.25. 14:43:11

Szépen összeszedett gondolatok. Azért a halálbüntetést kifogásolni kicsit erős. A halálbüntetés közérdek.

inebhedj - szerintem 2015.06.25. 14:43:19

@mojyo:

Alapvetően egyetértek.

Ami hiányzik, az az értelmiség.

Gyakorlatilag kihalt.

(Mondjuk nem vagyok benne biztos, hogy ez magyar jellemző, de elég felületesen ismerem a Nyugatot ahhoz, hogy bátran általánosítsak a modern világra e téren, ugyanakkor Magyarországon nagyítóval sem könnyű találni értelmiségit, olyannyira, hogy simán összekeverik a diplomás fogalmát az értelmiségiével, holott tapasztalatom szerint rendkívül komoly előtervezést igénylő statisztikai kimutatásokban lehetne csak ilyen összefüggést kimutatni.)

Na de, ez már polemizálás. További szép napot, jó szurkolást, országhatáron innen s túl. :D

Sir Galahad 2015.06.25. 14:43:25

@esban: De a jövőt, ha tetszik, ha nem, jelentős részben meghatározza a múlt. A múltat nem lehet végképp eltörölni - akik megpróbálták, azoknak nem sikerült, mint tudjuk.

polkupyörä 2015.06.25. 14:43:35

Nem kertelek, szerintem az egész "kedves Magyarország" felütés fals és hibás: nincsen egy "Magyarország", ami felelős lenne bármiért, amit a szerző felsorolt.

Összesen kb. tízmillió ember van, akik egyenként felelősek vagyunk valamilyen mértékben (Illyés boldogan tapsikol), hogy Magyarországon a felsorolt problémák léteznek, hogy nincs minimumkonszenzus arról, hogy ezeket meg kell oldani és a társadalom nem elég erős, hogy rákényszerítse a döntéshozóit arra, hogy valóban Magyarország élhetőbbé tevését tartsák a szemük előtt.
Uff.

fhdgy 2015.06.25. 14:54:05

@Andy73: Nos, egy kicsit kugliztam. A következőt találtam: a Nobel díj jelenlegi összeg nyolcmillió korona, kb, 270 millió forint, kb. 868 ezer euró.

A Szent-Györgyi Talentum ( nem tudom minek nevezzem ) díj összege ötszázezer ft, kb. ezerhatszáz euró ( jó még hozzáadandó három euró 30 cent ).

Én Szegeden végeztem az egyetemet, így talán van is egy kis kötődésem.

DE: Ezt szegedi Nobel díjként emlegetni, hát, hogy is mondjam?

Tudjátok mit? Döntsétek el Ti!

Ha még azt is hozzágondolom, hogy ilyen-olyan nem sokat érő emberek tizenmilliókat kapnak végkielégítésként, meg jutalomként, akkor ..., akkor csak hányni van kedvem.

Eszter! Neked drukkolok!

Bobby Newmark 2015.06.25. 15:02:38

@Sir Galahad: És mi miért nem csinálunk belőlük múltat?

Ja, tudom, mert vannak, akiknek ez így jó, vagy mert nem érdekli őket, vagy mert aktívan hasznot húznak belőle.

Bobby Newmark 2015.06.25. 15:02:38

@inebhedj - szerintem: Ez leginkább azért van, mert úgy definiálod az értelmiség fogalmát, hogy "az a csoport, ami nem létezik". Így nehéz is megtalálni őket.

Csak már nem a Pilvaxban sznobulást jelenti a dolog.

esban 2015.06.25. 15:22:19

@Sir Galahad: Nyugodtan megmagyarazhatod magadnak, hogy miert nem lehet jo a magyar politika. Csak nekem nem fogod. Mert szerintem meg lehet(ne).

polkupyörä 2015.06.25. 15:25:18

@esban: Írtam egy kommentet, keresd meg légy szíves, a kérdés hozzád a következő: te személy szerint mivel járultál hozzá, hogy ezt a kollektíve címzett Magyarországot ilyené tedd?

Csak, hogy értsd, nem támadni akarlak, hanem kicsit felnőttebb kontextusba helyezni a leveledet: én korai harmincas, Londonban a saját egzisztenciámmal vagyok elfoglalva és különösebb nyavalygáson illetve alkalmankénti pénzügyi segítségnyújtáson túl gyakorlatilag az égvilágon semmit nem teszek azért, hogy ami most nekem nem tetszik otthon az máshogy legyen. Talán egyszer majd jó mintát tudok adni a gyerekeimnek, ha egyszer otthon laknék, akkor próbálnék vigyázni a természetes és épített környezetemre mint ahogy itt, és talán akkor aktívan is kiállnék dolgok mellett.

Egyelőre viszont tényleg a partvonalon túlról morgok, amikor morgok.

esban 2015.06.25. 16:11:05

@polkupyörä: Szia, erröl leirtam a velemenyem tegnapi 11:59-es kommentemben. Ha erdekel legyszi keresd meg.

Csodabogár 2015.06.25. 16:19:12

@fhdgy: Már figyellek egy ideje, hogy mennyi minden bajod van, mióta hazajöttél. Amit nem értek: Te a kormányért/hoz jöttél haza? Nem tudod egyszerüen politika mentesen élvezni azt, hogy itthon vagy?
Tudod talán, hogy én is hazajöttem. Igaz semmi se alakult úgy ahogy terveztük, de egy percig nem bántam meg. Élvezem a várost, ahol születtem és mindig is nagyon szerettem. Élvezem és kihasználom a kulturális lehetőségeket, amit kint nem tudnék ilyen mértékben megengedni magamnak. A politka nem érdekel. Nem szeretem a Fideszt, szerintem még egyik kormány se ártott ennyit az országnak mint ők, de nekem személy szerint nem tudnak ártani, így nem is foglalkozom velük. Soha senkivel nem beszélgetek politikáról, hiszen van sok más téma az életben.
A mult héten néhány órát Zürichben töltöttem és a hideg futkosott a hátaman, a gondolattól, hogy mi lenne ha ott élnék. Csak 25 évet töltöttem ott. A többit meg máshol de sehova nem vágyom. Próbálj kicsit pozitívabb lenni, jót teszel magaddal.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.25. 16:25:28

@Csodabogár: hagyd kicsit. most jött haza, most lett nyugdíjas. szoknia kell a helyzetet. kicsit nyűgös néha. majd elmúlik. megtalálja a mostani útját.

Csodabogár 2015.06.25. 16:29:50

@esban: Akit valamelyest érdekel a jövő, az 4 évente elmegy válsztani. Ez az egyetlen törvényes lehetőség egy demokráciában. Sajnos igen sokan nem mentek el választani, azok aztán 4 évig mondják a magukét. Csak remélem, hogy a következő választáson kicsit nagyobb lesz az érdeklődés. Ha aztán megint rosszat választ az istenadta NÉP akkor bele kell törödni, vagy tényleg elmenni.

polkupyörä 2015.06.25. 16:41:56

@esban: OK, elolvastam.

A passzív hozzájárulásod az ország gyarapodásához valóban, hogy javítottad a népesedési, oktatási, jövedelmi statisztikákat, részt vettél a normális adózás / egy százalék / jövedelemköltés / lelkiismeret megnyugtatás körforgásában, teljesíted a politikai kötelességeidet, gondolom, fenntartod magad, nagyszerű. Egy normális társadalomban ez alapkövetelmény.

Valóban mindent megteszel, hogy hasznos fogaskerék legyél a Magyarország nevű rendszerben, amiben viszont egy csomó dolog rosszul működik. Tettél bármit is, ami segített abban, hogy ez a rendszer jobb legyen? Ne érts félre, nem téged akarlak ostorozni: mi MINDANNYIAN tettünk érte, hogy amit rühellünk megváltozzon?

Nincs mese, ide a passzív hozzájárulás nem elég.
Amit az országért teszel az nem térül meg. Legalábbis nem rögtön és nem neked. Az unokáidnak, talán.

Mit tettél: nem tudom, lehet, hogy semmit?
A határtalan szeretetednek mi a megtérülési formája?

fhdgy 2015.06.25. 16:48:46

@Csodabogár: @~~Babette~~: Szevasztok! Hát egyikőtöknek sincs igaza! 2009 októberében jöttem legutoljára haza, azóta sem bírtam megszokni. Csodabogár! Fogalmam sincs, hogy mit értesz az alatt, hogy a "kormányért/hoz" jöttem haza.

Kedves Csodabogár! Nem tudom, hogy ki vagy, de hogy rongálod az egészségemet, az biztos. Amikor olvastam a zürichi odavetett megjegyzésedet, majdnem szívrohamot kaptam! Én csak négyszer ( ez egyik kb. fél óra ) voltam Zürichben. Kettő ebből pár napos volt. Eszembe jutott a sátahajózás a tavon, kirándulás az Ütlibergre. Az emlékektől nekem is futkozott valami a hátamon, de az nem a hideg volt.

Babette! Neked sincs abban igazad, hogy néha nyűgös vagyok! Ha nem is mindig, de nagyon sokszor az vagyok!

Akkor tegyétek a kezeteket a szívetekre! Ha valami ellen kirohanást intézek itt a HÁ-őn, akkor általában hülye, hóbortos vén öregembernek tartotok vagy néha azért azt is mondjátok, hogy a vén bolondnak igaza van?

Csodabogár! Egy kérdésem van még hozzád: mivel érdemeltem ki, jó vagy rossz értelemben is, azt hogy már jó ideje figyelsz? Miért?

Menthetetlen vagyok?

esban 2015.06.25. 16:50:52

@polkupyörä: Aktiv hozzajarulasomkent kulfoldon elokent is elmetnem szavazni. Ennel többet nem hiszem hogy tudnek tenni kisemberkent a jobb magyarorszag erdekeben.

Szerinted, mint egy atlagos allampolgar, ennel tobbet mit lehet tenni a jobb Magyarorszagert? Csak akkor van jogom biralni az orszag helyzetet es mukodeset, ha aktivan tunteteseket szervezek vagy NGO-kat hozok letre es ado 1%okat gyujtok?

Van egy olyan fogalom, hogy feltetel nelkuli szeretet. Ez nem befektetes, nincs megterulesi formaja, csak van. Feltetel nelkul.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.25. 16:51:40

@fhdgy: A szívemre tettem a kezem: mióta megbocsátottál nekem, azóta sokkal többször értek egyet veled, mint az normális lenne :DDD

fhdgy 2015.06.25. 16:59:16

@~~Babette~~: Azt hittem eddig, hogy nem vagyok szenilis. Tudom, hogy pár évvel ezelőtt privátban elég sok mindent elmondtam magamról neked. De arra, hogy valamiben megbocsátottam neked nem emlékszem. Mi volt az, miben kellett megbocsátanom? Légy szíves, segíts, mert különben nem fogok tudni aludni!

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.25. 17:11:03

@fhdgy: az utolsó leveledre nem válaszoltam, és ezt te nagyon nehezményezted teljesen érthető okokból. de megbocsátottál itt a blogon:)
rettentő rossz levelező vagyok, most is kábé öt válaszom vár megírásra.
én nagyon szeretek levelet kapni, így aztán tökre megértem, ha valakinek rosszul esik, hogy egyszer csak nem írok, főleg, ha nem tudja, miért....

fhdgy 2015.06.25. 17:13:26

@~~Babette~~: Tényleg megbocsátottam, mert már nem is emlékeztem rá! :-)

2015.06.25. 18:02:57

@skye8: :D valahogy igy, bar ferjuram tartja magat a norveg mondashoz, nincs rossz ido csak nem megfelelo oltozet :)

kék madár 2015.06.25. 18:18:06

@Csodabogár: "A politka nem érdekel."
nagyon szomoru. A te keped Magyarorszagrol egy kicsit irrealis, foleg ha meg a politika sem erdekel. Sok penzbol barhol lehet jol elni es elvezni a kornyezetet.

hfdgy szerintem egy etalon ezen a blogon,soha egyetlen meggondolatlan, elhamarkodott, serto kijelentese nem volt. Amit kritizal, azt higgadtan es ervekkel teszi, es raadasul nem egy paholybol, hanem a sajat boren megszenvedve a kormany elmebeteg jatekat.

Mitol NE lenne duhos es elegedetlen fhdgy?

Nagyon ertekelem, hogy ilyen pozitiv es derus vagy, de attol meg az sok millio magyar aki nem ezt erdemli, hadd legyen kiakadva.

fhdgy 2015.06.25. 18:26:20

@kék madár: Azt gondolom, hogy alapból nem vagyok hiú ember, de ez most nyagyon jól esett!

polkupyörä 2015.06.25. 18:40:23

@esban: korlátlan jogod van bírálni a rendszert, én arra próbáltam rámutatni, hogy ha abból indulunk ki, hogy amit az ország jelenleg érted tenni tud neked nem elég akkor az én nézőpontom szerint a következő lehetőségeid vannak:

1 - folytatod a gépezeten belüli "jó magaviseletedet": teljesíted állampolgári kötelezettségeidet, termeled a GDP-t és elfogadod, hogy ennyi telik belőle / ellépsz oda, ahol a gépezeten belüli jó magaviseleted kifizetődőbb (lásd határátkelő).

2 - kilépsz a konfortzónából és idődet / energiádat adod ahhoz, hogy ami neked nem tetszik azt saját erőből vagy összefogással megváltoztasd, hogy utána az ország nem csak a számodra hanem mindenki számára élhetőbb legyen. (Nota bene: lásd civiltársadalmi felelősségvállalás illetve manifeszto)

Ez az én dilemmám legalábbis. Jelenleg Londonban az első variáció szerint létezem, mert úgy gondolom, hogy csak akkor tudom Magyarországon elképzelni az életemet, ha anyagilag elég független vagyok. Illetve ez kell ahhoz, hogy tudjak arra is időt szánni, hogy megváltoztassam azt, ami nem tetszik.
Viszont nem állítom egy percig sem, hogy annak ellenére hogy valaha tettem volna a hazámért.

2015.06.25. 19:02:23

@Cascabel: Mondjuk érted pont nem kár.

Csodabogár 2015.06.25. 19:34:27

Nem rossz értelemben figyellek! Valahogy lejött, hogy haza jöttél és mintha nem lennél boldog. Okát igazán nem értem, mert tudtommal Pécsett vagy. Szép város és állítólag most óriási élet van ott, szóval adott lehetne a jó érzés. Plusz saját elhatározásod volt a hazatérés, vagy nem?
Zürich. Más dolog oda menni turistának és más ott élni és dolgozni. Hidd el nem egy "Zuckerschlekken" az ottani élet. Ráadásul zuhogott az eső is.:-(

Csodabogár 2015.06.25. 19:38:23

@kék madár: Biztos igazad van. Én is dühös vagyok, de az egyetlen amit tehetek, hogy adott időpontban elmegyek szavazni. A 8 millió magyar nagyrésze ezt nem tette meg, vagy ha igen akkor arra szavazott ami van.
Sok pénz igen relativ. Nyugdíjam van, amiért keményen megdolgoztam, igaz nem itthon. Vagyonom nincs, nem is volt soha.

Bredpitt Monika 2015.06.25. 19:43:13

@esban: Igen ezt olvastam, de nekem nem meggyozo ezert is kerdeztelek. Hat, akkor tovabbra is tanacstalan vagyok. Tovabbra is sok sikert. Tudod, az ilyen levelektol, nem fog megvaltozni Magyarorszag. TAlan akkor , ha elgondolkoznak tenyleg , oszinten a politikusok??????
Talan.

fhdgy 2015.06.25. 19:50:49

@Csodabogár: Sok minden igaz, csak pontosításra szorul. Nem jószántomból jöttem haza, azért mert nem volt tovább munka! Nem Pécsre jöttem haza, hanem Székesfehérvárra, de azóta ( már nem sokáig ) Szolnokon élek! 2013-től egy állami cégnek dolgoztam külsős programozóként, pár hónap után már menekültem volna tőlük, de nyugdíj előtt 1-2 évvel már a kutyának sem kellettem. Lehet, hogy ezt az állami céget gondoltad annak, hogy kormányért jöttem haza?

Hogy miért nem voltam/vagyok boldog? Majd hét év Németország után egyszerűen nem tudtam visszailleszkedni. 2001-ben, amikor mentem ki, olvastam a neten, hogy azoknak, akik huzamosabb külföldi tartózkodás után térnek haza, pszichológia segítség nyújtást ad valaki. Akkor nettó baromságnak gondoltam. Én nem mentem pszichológushoz, bár ki tudja, lehet, hogy jobb lett volna.

Mindig hangsúlyozom, hogy nem azzal van bajom, ami pénzhiány miatt nincs Magyarországon, Németországgal szemben. Azzal van bajom, amikor egy csomó dolog pénz nélkül is, vagy csak bagatell összegért is már sokkal jobban működhetne.

Egyszerűen arról van szó, hogy éltem egy más társadalomban, azóta látom, hogy milyen rosszul mennek itt a dolgok.

Messze van Európa, minden nap egyre messzebb!

kék madár 2015.06.25. 19:57:27

@Csodabogár: erre csak azt tudom mondani amit hallottam tobbektol, akik ezt a sajat szemukkel lattak: a legutobbi volt a legkevesbe demokratikus valasztasok a valasztasi torveny modositasaval, szavazokorzetek atrajzolasaval. Vegul ahol kellett az a par szazalek a FIDESZ busszal osszefogdosta az utcarol az embereket es elvitte oket szavazni. Tehat messze nem lett volna ekkora tamogatottsaguk, nincs is, ez sokkal inkabb egy kozep-Amerikai tipusu diktatura igenytelenul leontve valami demokracia szagu mazzal. De nem akarok elkezdeni politizalni, csak arra utalni, hogy nem a valasztok hibaja, hogy a kormany barmit megtehet es megtesz veluk. Ez kb olyan mintha a gyereket hibaztatnank, mert molesztalja az apja.

esban 2015.06.25. 20:02:34

@polkupyörä: Dilemmáztam már én is ezen. Amennyiben átlépsz a kettes verzióra, vagy van valami ütős ötleted működő kettes verzióra, keress meg, hátha tudok segíteni. Addig amíg nekem nincs, maradok 1-es,

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2015.06.25. 20:27:23

@Sipi [CH]: Én meg a te hozzászólásodat köszönöm hiszen te minden olyat hordozol benne, amiért az otthon maradt magyaroknak ellenérzésük van a távozókkal szemben. (tegyük hozzá joggal) És nem itt nem az eltérő véleményről van szó hanem arról, hogy a hozzád hasonlóak azért mindig megtalálják a módját annak, hogy kihirdessék a lenézésüket a lenézetteknek. (Kérdés, hogy én miért nem vagyok ilyen elvégre 4 éve már én sem élek otthon.)

2015.06.25. 20:45:46

@flash.gordon: "Én meg a te hozzászólásodat köszönöm hiszen te minden olyat hordozol benne, amiért az otthon maradt magyaroknak ellenérzésük van a távozókkal szemben."

De hiszen pont ez a lényeg. A magyar társadalom alapja a gyűlölet és az uszítás. Az EU csatlakozás előtt ugye nem nagyon lehetett utálni a kivándorlókat (mert alig voltak), most már legalább már lehet őket is utálni, miután beindult a "nagyüzem" a kivándorlásban. Mondjuk egy 10 milliós országból 600 ezer ember pont nem nagy szám, de mindegy. A lényeget érted.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2015.06.25. 21:16:31

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör:

Tévedsz kedves Philosphator. Egyrészt azért mert 'a magyar társadalomban' nincs nagyobb gyűlőlet mint más nációkban. Talán az öngyűlőlet az nagyobb és ennek köszönhető, hogy magyarok magyarul fikázzák 'a magyarokat'. De nekem a kintlét egyik legnagyobb tanulsága, hogy minden népnek megvan a szégyellnivalója, a mumusa, aki egyszerre példakép és az utálat tárgya és a szeretni való tulajdonságai is persze.

Másrészt azért mert a magyarok nem most kezdtek el kivándorolni és az egyes kivándorlókat jellemző allűrök sem ujjak. Nagyon sok családban van amerikai nagybácsi vagy svájci nagynéni, akik hazajővén szórakoztatták a rokonságukat a lekezelésükkel vagy bölcs tanácsaikkal. Leghíresebb példa talán Gábor Zsazsáé, aki a hetvenes években azzal került be a lapokba egyszer, hogy meglátogatta a Rotchild Klárát és jól bevásárolt nála; majd azért mert a potom 4000 dolláros számláját ki sem akarta fizetni mondván, hogy ő ezt is megteheti.

2015.06.25. 21:34:30

@flash.gordon: Te egy másik tévé adást nézel, kedves Flash Gordon. A magyar társadalom már elég régen szétszakadt. Vannak oldalak, meg vannak passzívak.

Az, hogy nálunk nincsen nagyobb gyűlölet más nemzetekkel szemben, mint máshol, számomra eléggé furcsa, ugyanis én egyre gyakrabban hallom a saját fülemmel, hogy cigányoznak meg zsidóznak az emberek. Ami engem eléggé ledöbbent, megvallom őszintén. Nem tudom, hogy te milyen körökben mozogsz, de lehet, hogy szét kellene nézned a való világban, és akkor megértened, hogy nem azért mondja mindenki ugyanazt, mert szeretik hallani a saját hangjukat, hanem azért, mert az az igazság. Amit bagatellizálással (máshol is szar, illetve máshol rosszabb; illetve nem is olyan rossz még a helyzet) és a szőnyeg alá söpréssel nem fogunk megoldani.

Engem amúgy már teljesen hidegen hagy ez az egész kabaré, és alig várom, hogy magam mögött hagyhassam. Aki marad, az meg továbbra is gyilkolhatja a másikat, v. passzívként várhatja a csodát.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2015.06.25. 21:41:21

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Nyilván persze ezt is lehet mondani, amit te mondasz és biztosan van alapja. De például itt Ausztriában eléggé lenézik a szerbeket meg a törököket rosálnak a németektől. Svájcba dettó megy a német utálat, míg mondjuk a németeknél nem rég adtak ki egy nyilatkozatot, hogy a zsidók lehetőleg ne járkáljanak kis kerek sapkában mert nem tudják garantálni a biztonságukat. Úgyhogy felkeltetted az érdeklődésemet remélem el is árulod, hogy mi a célország, ami az ilyen jelenségektől mentes.

Csodabogár 2015.06.25. 21:52:09

@fhdgy: Sajnálom, nyilván figyelmetlenűl olvastam és félre értettem a szituációt.
Sok ismerősöm volt, sajnos közben már többnyire meghaltak, akik a rendszerváltás után haza jöttek és mint én is jól érezték magukat itthon.
Társam az USA-ból jött haza, mi később ismerkedtünk meg és ő se vágyik már vissza, pedig 45 évet élt ott. Nyilván az önkéntességen múlik és nagyban egyénfüggő.
Remélem előbb utóbb megtalálod a helyedet valahol. Tudod, der Mensch ist ein Gewohnheitstier.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.25. 22:18:40

@fhdgy:

"egy csomó dolog pénz nélkül is, vagy csak bagatell összegért is már sokkal jobban működhetne"

ugy szoktam mondani, hogy ennyi pénzért mar jol is lehetne csinalni....

fhdgy 2015.06.25. 22:20:20

@Csodabogár: Semmi probléma, ennél nagyobb baj ne legyen soha az életben!

fhdgy 2015.06.25. 22:28:32

@~~Babette~~: Ez még pontosabb megfogalmazása a dolgoknak. Ez lehetne a kiindulási pont. A folytatásban pedig fel lehetne tenni a kérdést, hogy miért csak ennyi pénz van?

kardio1 2015.06.25. 22:34:43

@FutureFry: Elsô kzbôl tudok a problémàrol. Allitolag konkrétan ezt a szot nem tanultàk és a concern ige is gondot okozott, franciàul teljesen màst jelent. Az igazi nehézség az volt a vizsgàn, hogy volt egy elég hosszù szöveg, egy kiégett, elpusztult vàros, ahol katonàk haladtak àt. Az utolso mondat: Turner ment utànuk. Ezek utàn a kérdések: ki Turner, milyen érzései vannak, mit gondol, hogyan birkozik meg ezekkel. Hàzi szakértô kommentàtor szerint a vizsgàn, ami B2-es szintet feltételez; A1-tôl C1-ig mindenféle szintû kérdéseket tettek fel.
A peticionak tàmogatoi és ellenzôi is voltak, célt nem fognak érni vele. De legalàbb mûködik az érdekképviseleti demokràcia... :)
Màs: az amerikai lapok a mai pàrizsi taxissztràjkrol is irtak, olvastad?

kardio1 2015.06.25. 22:35:59

@Bredpitt Monika: Hàt igen, mostanra ô lett a nagy demokrata...

kardio1 2015.06.25. 22:37:55

@diggerdriver:
"Hátbazmeg közlöm hogy ez nem a magyar felső 10ezer blogja. "

Attol még egy kis szinvonal nem àrtana...

kardio1 2015.06.25. 22:42:51

@brioche (FR): Ez konkrétan a kötelezô tovàbbképzés miatt van igy. Ha ez nincs meg (elôirt tovàbbképzések, gyakorlati idô elismertetése), egy darabig az ember valoban nem dolgozhat önnàlloan. En eddig megcsinàltam az otthon elôirtakat is, sose lehet tudni. A külföldi munkavégzést is beszàmitjàk gyakorlati idônek.
Itt most kezdik forszirozni a kötelezô tovàbbképzést, persze csak amùgy franciàsan :)

2015.06.25. 22:48:46

@flash.gordon: Nincsen olyan ország, ahol nincsen probléma és nincsen rasszizmus. Viszont vannak sokkal normálisabban működő országok Magyarországnál. Vagy élhetőbbek.

kardio1 2015.06.25. 22:49:36

@fhdgy: Menj Albàniàba, ott van Lazarat is, jo kis lazulo anyagot kaphatsz tôlük a tengerparton heverészve! :)

kardio1 2015.06.25. 22:56:22

@tableno: Tényleg van néhàny jo magyar kutatoi csoport, ezek vezetôi között vannak Magyarorszàgra hazatértek is.

Mme.Brioche 2015.06.25. 23:04:00

@kardio1: teljesen mindegy mivel okolják meg, attól még marhaság. Magyarországon sokszor alig tudtuk összekaparni a pénzt, hogy a férjem elmehessen a kötelező(!) továbbképzésekre (beugró, útiköltség, szállásköltség stb), itt meg mindenki sokkal többet jár el, jobb előadásokra, konferenciákra, de amiről a magyarok nem tudják elolvasni az igazolást, az nincs is.

"Itt most kezdik forszirozni a kötelezô tovàbbképzést, persze csak amùgy franciàsan :) "
Ezt a mondatot szinte így, szó szerint, 2005 óta hallom rendszeresen itt dolgozó magyar orvosok szájából :-DDD ez már a franciákhoz képest is csigatempó :-DD

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2015.06.25. 23:05:26

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: Jaja persze. Csak mivel a rasszizmust nevezted meg fő problémának gondoltam megkérdem hol van rasszizmus mentes hely mert nyilván oda fogsz menni. Ezek szerint mégsem. :)

kardio1 2015.06.25. 23:05:56

@tableno: szerintem az ilyen vitàknak nincs sok értelme. Te pl. jobban érzed magad külföldön, fhdgy is jobban fogja érezni magàt és philo is, ha egyszer végre nekiindul (posztot akarok! :) ), màs meg otthon is teljes életet tud élni és jol érzi magàt. Szerintem ezt elfogadhatnànk mindannyian. Nem jo ez a megnevelosdi, egyik oldalrol sem.
Màs: nem tudom hallottad-e, de volt itt egy per, DSK (Dominique Strauss-Kahn, az IMF volt vezetôje) ellen, és még vagy egy tucat màsik befolyàsos ember ellen, nagyüzemben folytatott, prostikkal dùsitott bulik szervezésért (Carlton-per). Mindenkit felmentettek, egyedul a helyet biztosito szàlloda egyik màsodvonalbeli igazgatoja kapott felfüggesztettet. Franciaorszàg, én igy szeretlek! :))

kardio1 2015.06.25. 23:08:36

@fhdgy: Valoszinûleg az utobbi. Sajnos.

kardio1 2015.06.25. 23:11:07

@Andy73: Tetszik az ôsléntankutato neve (Ôsi Attila) :)

kardio1 2015.06.25. 23:21:24

@kék madár: Szerintem csodabogàr egy kicsit azt teszi otthon, amit a legtöbb külföldön élô: nem folyik bele a helyi politikàba...

kardio1 2015.06.25. 23:29:13

@kék madár: Némileg tùlzol. Az az érdekes, hogy a Fidesz szemmel làthatoan sok mindent àtvett a szocialista politizàlàsbol (pl. a szavazok lekenyerezését), de most mindenki ki van akadva ezen, Akkor, amikor a nagy elôdök alkalmaztàk ezeket a modszereket, akkor meg csend volt. Ezt nem értem.

kardio1 2015.06.25. 23:35:58

@brioche (FR): Erre azért nem lehet jo megoldàst talàlni, mert a kötelezô szintentarto tanfolyamot nem tudod egy az egyben helyettesiteni màssal (uniformizàlàs, ugye), az meg csa otthon van, külföldi konferencia nem helyettesitheti. Egyébént 5 éves ciklusonként egy kötelezô tanfolyam dijmentes.
Azért a tovàbbképzésben valami talàn megmozdult itt is, valami finanszirozàst talàltak rà. Ha màr a gyogyszercégek a Mediator-botràny ota berezeltek, és sokkal kevesebb képzési tàmogatàst adnak, mint régebben

2015.06.25. 23:51:34

@flash.gordon: Mondjuk inkább úgy, hogy kiragadtad a hozzászólásomból azt a részt, ami neked tetszett... Nem az volt a lényeg.

pasztasuta 2015.06.25. 23:51:42

@kardio1: nahat egy ilyen orszagot en is ismerek. :D

2015.06.25. 23:57:54

@kardio1: Miért? Csak kötekedni jár ide, meg játszani a kirekesztett mártírt.

kardio1 2015.06.26. 00:02:42

@pasztasuta: O-val kezdődik és laszorszagra végződik a neve? :-)

kardio1 2015.06.26. 00:04:54

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: szerintem neki is van hely itt a blogon. Másfelől pedig, ha ez a véleményed róla és így ki is fejezed, csak erősíted ezt benne.

2015.06.26. 00:16:38

@kardio1: Miután anyázni kezdett mindenféle alap nélkül (hiszen kulturált emberek így beszélnek egymással), talán majd én eldöntöm, hogy mit gondolok róla és mit nem.

Mindig megy a fanyalgás, hogy PC duma megy. Akkor ilyen esetekben nem gond a PC duma? :)))

kék madár 2015.06.26. 01:08:26

@kardio1: "Némileg tùlzol." lehet. Meg voltam rola gyozodve, hogy az utolso MSZP kormanynal nem lehet rosszabb. Politika es politizalasmentesen csak akkor lehet elni, ha nem forgatjak fel fenekestul es rendszeresen az eleted

FutureFry 2015.06.26. 03:48:56

@kardio1: Köszi a háttérinformációt, érdekesek ezek a hasonló/ugyanazon szavak de amik azért más jelentéssel bírnak a különböző nyelvekben (nekem erről mindig a “sympathetic” vs. “szimpatikus” jut eszembe).
Nem, nem olvastam/hallottam a taxissztrájkról (de DSK felmentéséről igen, talán azért mert amerikai “része” is van) - igazából az angol érettségi is csak egy “kis színes” volt a rádióban amire felkaptam a fejem (de ahol még az érettségi fogalmát is kicsit magyarázniuk kellett, mert az ilyesmi errefelé nem igazán létezik). Egyébként itt a hírek (egy-két szolgáltatót leszámítva) eléggé “befelé fordulnak” (azaz nemzetközi szinten nem nagyon ássák bele magukat mélyen a témákba). Persze manapság - az internet korában - ez már nem olyan nagy probléma.

skye8 2015.06.26. 04:24:37

@fhdgy: en masfel eve nem elek Romaniaban de az interneten/facebookon ertesulok a korrupcios 'ujdonsagokrol'.
amit fontosnak tartanek megjegyezni, hogy a civil tarsadalom rengeteget fejlodott az utobbi evekben, pl. a fiatalok azonnal kimennek tuntetni a nagyvarosokban, amint a media tudosit egy ujabb korrupcios botranyrol.sztem ezzel megtalaltak a hatekony modjat hogy a politikusokat valamilyen szinten megfelemlitsek es kordaban tartsak.

FutureFry 2015.06.26. 06:51:32

@kardio1: Na, mégiscsak hallottam az Uber miatti taxissztrájkról a rádióban, az egyik taxis még a riporter kezéből is kiverte a mikrofont.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2015.06.26. 08:51:25

@flash.gordon: mibol gondolod, hogy 40 ev kinlodas utan erdekel az ellenerzes?

ertem en, hogy teged nem zavar az a mentalitas, ami meghatarozza a mindennapokat, a politikat, az egymashoz valo hozzaallast, de akkor te vagy az, aki tenyleg csak a penz miatt lepett le. engem az kevesbe erdekelt. engem a kozeg zavart. es nem igazan erdekel az ellenerzes, mert nem fogok hazudni, 40 ev alatt megtapasztaltam mindent, megprobalkoztam mindennel, hogy elhetobbe - nem anyagilag - tegyem legalabb a magam mikrokornyezetet, ha nem is a makrot. de lehetetlen. mindig volt valaki, aki keresztbetett, hatbadofott, meglopoptt, kijatszott csak azert, mert megtehette. mert a felelmei miatt azt feltetelezte, hogy ha nem o teszi meg, akkor en fogom megtenni, egyfajta megelozo csapasban reszesitett...

ezenkivul rettentoen zavaro volt a rasszizmus, antiszemitizmus, a folyamatos gyulolkodes es ellensegkereses is. a kozbeszedben, a mindennapokban. gondolom a poszt iroja is elsosorban erre gondol a szelsosegek tamogatasanal, hogy a ciganyozas, zsidozas gyakorlatilagteljesen elfogadott, a mindennapi beszed resze.

es ha mar egyszer errol szol a poszt es errol szol a blog, hogy ki miert is lepett le, akkor nem fogom elhallgatni akkor sem, ha nemelyek emiatt esetleg megsertodnek. mert megmondom oszinten, leszarom. es azt is, hogy emiatt te, vagy masok mit gondolnak rolam.

kardio1 2015.06.26. 09:12:09

@Philosoraptor HÁ Bokszzsák/Sztár/Megmondóembör: a fanyalgas a PC duma miatt azért megy, mert bizonyos témákról "nem enged" beszélni, nem pedig a stílus milyensége határozza meg a PC beszédet.

kardio1 2015.06.26. 09:13:27

@kék madár: szerintem nem rosszabb annál. De hogy a sajtója rosszabb, az bizonyos.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2015.06.26. 09:52:30

@kardio1: "a fanyalgas a PC duma miatt azért megy, mert bizonyos témákról "nem enged" beszélni,"

de. abszolut enged barmirol beszelni, csak tudomasul kell venni, hogy ha nem tartasz be bizonyos normakat akkor siman gyokernek fognak tekinteni, kikozositenek. ez pont ugyanolyan dolog, hogy nekem megvan a velemenyem Magyarorszagrol, ezert bizonyos szemelyek, akik elvarnak, hogy PC legyek az orszaggal szemben kikozositenek. na es?

kardio1 2015.06.26. 10:43:58

Nem, a PC nem ez. A PC némileg hasonlít az orwelli ujbeszelhez: bizonyos dolgokat nem lehet kimondani, az ujbeszelben szó sincs rá
A PC esetében pedig tiltolistara helyezzük. Attól még, hogy valamiről nem beszélünk, meg létezik. Gondolj csak vissza, hogy megnevelo ember hogy járt itt a blogon. Ha nem merünk a lecsúszott rétegek szociális helyzetéről beszélni, hanem rasszizmust kialtunk, nem segítjük a probléma megoldását. A radikális erők eloretorese is jelentős részben annak köszönhető, hogy felvetnek szőnyeg alá söpört kérdéseket, még ha a válaszuk nem is helyes.

adg 2015.06.26. 10:44:45

@kardio1: "Tetszik az ôsléntankutato neve (Ôsi Attila)"

Emlekszel meg a tiszai cianszennyezesre? A kormanybiztos ugy hivtak, hogy Gonczi Janos. O is a neveben hordozta, hogy mivel foglalkozik, Gon Cianos. :)

adg 2015.06.26. 10:53:28

@kardio1: Sot, bizonyos dolgokrol kotelezoen a "megfelelo" dolgot kell gondolni, kulonben belyeget kapunk.
Nem mondhatom, hogy nekem visszataszito ket ferfi csokolozasa, mert akkor homofob vagyok.
Ha nem tetszik a menekultek korul kialakult helyzet, akkor xenofob vagyok.

Es igy tovabb...

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2015.06.26. 11:10:14

@adg [Au, Darwin]: "Sot, bizonyos dolgokrol kotelezoen a "megfelelo" dolgot kell gondolni, kulonben belyeget kapunk."

nem kotelezo. de ha nem tartasz be bizonyos egyuttelesi szabalyokat, akkor annak kovetkezmenyei vannak. mi ebben a meglepo? felnott emberkent ezzel tisztaban kellene lenni, nem?

a PC egyebkent nem elhallgatas, hanem egy masfajta megfogalmazas. teny, hogy nem indenki erti, vagy ert vele egyet. van aki szerint meg mindig verni kell az asszonyt, vagy a kolykot, ha nem viselkedik, ciganyozni, zsidozni, totozni, budosromanozni pedig teljesen normalis. es van aki szerint helyenvalo fingani-bofogni az etkezoasztalnal. vagy legalabbis ha neki kell, akkor nem tartja vissza, mert milyen dolog mar, hogy nem teheti meg, ha neki kell.

sajnos ez ilyen dolog. ha nem tudod elfogadni, hogy a te szabadsagjogaid ott ernek veget, ahol masoke elkezdodnek, akkor arra meg fogod kapni a homofob, xenofob, rasszista, stb jelzoket. ettol meg viselkedhetsz tovabbra is igy. csak legyel tisztaban a kovetkezmenyekkel.

adg 2015.06.26. 11:41:51

@Sipi [CH]: persze, facsard ki nyugodtan. Nem errol van amugy szo. Nem vagy xenofob attol meg, hogy nem ertesz egyet pl a menekultek korlatlan befogadasaval es tamogatasaval, csak hogy egy friss peldat mondjak. Vagy szerinted igen?

Nem vagy homofob azert, mert nem tetszik neked, ha elotted vannak egymasba gabalyodva. Lehet, hogy egy hetero par sem tetszene, ha elotted csinalna az utcan.

A pc az szerintem nem az, amit mondtal, hanem inkabb egy bunkosbot, amivel nagyszeruen meg lehet akadalyozni bizonyos velemenyeket, vagy beszedtemakat. Olyanokat is, amirol erdemes lenne - kulturaltan, gyulolet nelkul, egymast tiszteletben tartva - beszelgetni. De megvannak a kulcsszavak, amik elhangzasakor repul is a belyeg, es veget er az ertelmes beszed.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2015.06.26. 12:17:39

@adg [Au, Darwin]: roviden: de igen. az vagy.

kicsit hosszabban: ha nem zavar az, ha ket hetero csokolozik, de az igen, ha ket homoszexualis, az konkretan homofobia. egyszeruen ez a megnevezese. tetszik, nem tetszik, igy van.

ha a mas orszagokbol erkezettek ellenerzest valtanak ki beloled, azt pedig xenofobianak hivjak. egyszeruen ez a neve. ha mondjuk itt kozrejatszik meg a mas orszagbeliek borszine, kulturalis hattere is, akkor pedig rasszizmusnak nevezik.

latod, ez a leginkabb zavaro Magyarorszagon, hogy a negativ erzeseket, gyuloletet, haragot psziches defekteket ahelyett, hogy megtanulnak az ott elok kezelni be akarjak allitani termeszetesnek es normalisnak. nem. nem az. nem normalis dolog felni, gyulolni, haragudni. ezek psziches problemak es az egyen szbujektiv szurojenek hibait mutatjak,

kardio1 2015.06.26. 12:50:53

@Sipi [CH]: úgy látom, nem nézted meg, miért nem volt eredményes megnevelo ember. Sajnos te is csak cimkezel: adg világosan megmondta, hogy két heteronak se örülne, ha előtte nyalnak falnak egymást. Erre te: " de igen, homokos vagy". Ez a vegytiszta PC. Másfelől a jomodort és a másik tiszteletet osszekevered a kötelezően előírt vélemény tiszteletben tartásaval.

kardio1 2015.06.26. 12:52:07

Homokos =homofob. Prediktiv szovegbevitel, jaj...

adg 2015.06.26. 13:39:26

@kardio1: deja vu? :)

@Sipi [CH]: latod ez az. Nem az idegen valt ki belolem, es nem gyuloletet. Egyszeruen csak - es peldakrol beszelunk, ugye, nem magamrol - teszem azt, nem tartom helyesnek, hogy pl svedorszagot sok szazezer menekult lepi el, akik szamukra is meltatlan korulmenyek kozt elnek, agyonnyomjak az orszag szocialis rendszeret, mindenfele feszultsegeket okoznak. Szerintem mas modon kellene segiteni rajtuk, es kell is segiteni.
Na, ha egy ilyen velemeny megjelenik, akkor a gazdaja azonnal xenofobnak van nyilvanitva. Erzed, hogy ez csak bunkosbot?
Nezzuk meg, mit ved a bunkosbot gazdaja. A jelenlegi rendszer ugy mukodik, hogy tizezrevel erkeznek europaba szerencsetlenek pl csonakokon, ocska hajokon. Es ezrevel vesznek a vizbe.
Innen nezve szerintem sokkal tobbet art a nagyon pc es roppant befogado, a masikat xenofobnak beallito ember. A velemenye miatt tovabbra is ezrek fulladnak vizbe, holott lehetne esetleg jobb megoldast valasztani, ami jobb lenne a svedeknek is, es a menekultek jo reszenek is, es hatarozottan nem vesznenek annyia a tengerbe.
De errol nem lehet beszelni, mert ahogy most te is, jon valaki, es atforgatja a kerdest, hogy valojaban a menekult borszine es szarmazasa a problemaja a javaslattevonek, vagy csak az, hogy idegen. Vagyis xenofob es meg rasszista is. Aki meg melle all, az is.
Mert ugye hol is irtam, hogy a menekult szarmazasaval van bajom? Sehol. Azt te egeszitetted hozza, prekoncepcio. Koholtal egy vadat nekem, es eliteltel miatta. A kepzelt enemnek szocioligiai es humanitarius problemai van a menekultekkel.

Hat igy lesz bunkosbot a pc. Pedig akar ertelme is lehetne...

Ps: a nem kepzelt enem pedig a vilag egyik leginkabb multikulturalis varosaban lakik, ahol szerintem a feherek konkretan kisebbsegben vannak, vagy majdnem. A xenofobia termeszetesen ertelmezhetetlen, csupa szamomra idegen kozt lakok, es hat a rasszizmust is igen nehez lenne azert alatamasztani. Ha ilyen futene, nem biztos, hogy ide jottem volna.

Mivel a multkori vita elegge elfajzott, ugy godoltam, hogy nem feltetlenul folytatom ezt most tovabb. Nyugodtan valaszolj, el fogom olvasni, csak nem biztos, hogy jobban bele akarok ebbe menni.

kardio1 2015.06.26. 13:48:44

@adg [Au, Darwin]: te mindent megprobaltal. De ha a fejed tetejére állsz is (down under, ugye :-) ), akkor sem fogtok közös nevezőre jutni.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2015.06.26. 13:55:09

@kardio1: "adg világosan megmondta, hogy két heteronak se örülne, ha előtte nyalnak falnak egymást"

vs

"Nem vagy homofob azert, mert nem tetszik neked, ha elotted vannak egymasba gabalyodva. Lehet, hogy egy hetero par sem tetszene, ha elotted csinalna az utcan."

ez sokminden, csak eppen nem vilagos megmondas:-)

de konkretizaljuk. ha egy hetero par megy kezenfogva, vagy egymas derekat-vallat atolelve az utcan az zavar? es ha egy homoszexualis par teszi ugyanezt? ha egy heteroszexualis par ad egy csokot egymasnak, kvazi "szajrapuszit", akkor az zavar? es ha egy homoszexualis par? esetleg ugyanez a ket szituacio szenvedelyes csokkal a mozgolepcson?

ugyanis ebben az esetben vilagos a dolog, nem pedig a "ha, lehet" szavak altal kifejezett felteteles moddal.

DieNanny CH 2015.06.26. 14:14:10

@kardio1:

Erről egy itteni - svájci - felmérés jutott eszembe: megnézték, hogy milyen származású gyerekek között nagyobb arányú a kövérség. Kijött, hogy a svájciak között kb 13%, míg a francia, spanyol, portugál, olasz, koszovói között egyre nagyobb (a leírt sorrendben.) Valamint, megnézték a szülők végzettségét is. Minél magasabb pozícióban vannak a szülők, annál kevésbé kövérek a gyerekek...
Érdekes, szembe nem jutott a rasszizmus...

adg 2015.06.26. 14:21:18

@Sipi [CH]: kello elesseggel fejeztem ki. A pc lenyege, hogy nem kell egyeb informacio.
Meglatom a fiukat csokolozni az utcan, es kifejezem a rosszallasomat, akkor mar ram van ragasztva a belyeg. Akkor is, ha ez hetero par eseten sem tetszene, mert nem tartom az utcara valonak a szexualis eletet. De ezt nem tudom bizonyitani, nem derul ki, mert a megfelelo pavlovi csengo hatasara homofobba leszek nyilvanitva. Azonnal. Ez prekoncepcio, mert ha esetleg a vegyes felallast sem szertnem latni, akkor az nem hobofobia.

Es megegyszer, kitalalt szemelyek kitalalt esemenyekrol beszelunk. Nem rolam. :)

adg 2015.06.26. 14:25:44

@Sipi [CH]: ja, es meg az elozohoz. Ha hetero par nyiltszini hancurozasat ellenzem, akkor senki sem fog heterofobnak nyilvanitani. Na ez van hogyan? Akkor sokan mellem allnanak, hogy igen, menjenek haza ungabungazni.
A masik esetben nem illik szolni es rosszallni, mert nem pc. Ez a pc hatasa.

Observer99 2015.06.26. 14:28:37

@adg [Au, Darwin]:
Nem vagy egy kicsit mazochista? Minden nap belefutsz valakibe, aki mindent megtesz, hogy bebizonyítsa rólad, hogy te rasszista, xenofób, homofób szégyene vagy a magyarságnak!
Légy figyelmesebb, mert az első komment alapján várható volt a hajlam kiteljesedése! :-)

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2015.06.26. 14:29:21

@adg [Au, Darwin]: nem koholtam en semmilyen vadat, mindossze nem PC beszelek veled, hiszen nem szereted:-)

a szabad koltozes az ember elideginthetetlen alapjoga. te mit szolnal, ha az altalad fent hangoztatott ervekre hivatkozva kivagnanak Australiabol? hiszen te ott pont ugyanolyan "menekult", "gazdasagi bevandorlo" vagy, mint akik ellen beszelsz.

es azok, akik vizbefulladnak nem a PC miatt fulladnak vizbe. azert tortenik meg veluk, mert vallaljak a kockazatot, hogy akar europaba, akar barhova mashova attelepuljenek. mindenkeppen meg fogjak probalni, a tiltas ellenere is, ahogy kelet-berlinbol a fal es geppuskafeszkek ellenere szokdostek a nemetek nyugat-berlinbe, ahogy a vasfuggony ellenere szokdostek a magyarok nyugatra. es ahogy a mexikoiak es egyeb bevandorlok mennek az usaba, nem torodve az onkentes hataror redneckekkel, akik vadasznak rajuk.

a nepvandorlasok vegighuzodnak az egesz tortenelmen. mindig is voltak es mindig is lesznek. nem lehet ellene semmit tenni. nem lehet megallitani, feltartoztatni, a gazdasagnak es szocialis rendszernek kell alkalmazkodnia ehhez. ugyanis az emberek alapveto joga az elethez es a szabad koltozeshez fontosabb, mint gazdasagi es szocialis rendszereket kobevesni.

egyebkent a bevandorloellenesseg - barmilyen ervvel is alatamasztva - sajnos xenofobia marad. a fobia ugyanis felelmet jelent. es amikor a szocialis rendszert, a gazdasagot felted a bevandorloktol, akkor per definitionem a xenofobia tuneteit produkalod. ertem en a felhozott erveidet, de ezek csak azt magyarazzak meg, hogy miert vannak averzioid a bevandorlokkal es menekultekkel szemben, nem pedig a xenofobiat cafoljak. amint fent is irtam, ez egyfajta kifogaskereses, hogy miert is normalis dolog felni es ellenerzeseket taplalni.

kardio1 2015.06.26. 14:38:24

@Sipi [CH]: Ja és még valami. Ha nem tartok helyénvalónak egy viselkedést, meg ha ezt szóvá is teszem l, semmiképpen sem jelenti azt, hogy magát az embert is elitelnem, aki így viselkedik. Ezt a különbségtételt nem szokás megtenni, sem rasszista, sem harcos antirasszista oldalon sem.
Magát a homoszexualitást nem tartom helyesnek, de a homoszexuális embereket elfogadom. A gay pride már zavar. Mert nem gondolom, hogy a szexuális orientációra büszkének kellene lenni. Ezért nincs hetero pride sem.

adg 2015.06.26. 14:40:55

@Sipi [CH]: oke, akkor ennyi. A lenyegre nem reagaltal csak. Helyes, fulladjanak a vizbe, hiszen ok vallaltak a kockazatot, amikor felultek az embercsempeszek igereteinek. A svedek meg alkalmazkodjanak. Minden a leheto legnagyobb rendben van.
Igazad van, aki segiteni akar ezeknek az altalaban eleg iskolazatlan es egyszeru gondolkodasu embereknek, hogy ne haljanak halomba, az a xenofob, es rasszista.
Es az teszi nekik a legjobbat, aki szerint vallaltak a kockazatot, hat fulladjanak meg, ha az kovetkezik.

Jo ejszakat!

kardio1 2015.06.26. 14:46:14

@Sipi [CH]: Ausztráliába adg mint megbecsült szakember ment, az ausztrálok igényei szerint. A menekültek pedig jönnek, Ausztrália nemtetszese ellenére. Ne keverd a szezont a fazonnal.
Mi a véleményed a foldkozi-tengeri migrációt szervező emberkereskedokrol?
Más: ha azt szeretné adg, hogy a kiindulási országokban javuljanak a feltételek és ne kelljen az embereknek elvandorolni, akkor xenofob ? Furcsa vagy.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2015.06.26. 14:52:08

@adg [Au, Darwin]: kinek mi a lenyeg....
te meg akarod ovni oket sajat maguktol. felesleges. nem fog menni. nem tudod, nem teheted, nem all sem jogodban, sem hatalmadban.

mellesleg az osszes fesztival, love parade, street parade gyakorlatilag hetero pride.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2015.06.26. 14:52:20

@kardio1: maradjunk a racionalitasoknal. mit kellene csinalni sziriaban, szomaliaban, nigeriaban? odamenni, lerohanni oket? puskatussal belejukverni a demokraciat es jogallamot? nem hinnem, hogy menni fog.

mellesleg Magyarorszagon is lehetne boven alkalmazni bevandorlokat, menekulteket kulonbozo szakmunkakra es segedmunkakra. mindossze egy masmilyen gazdasagi berendezkedes kellene, egy atlathatobb es elorelatobb, kevesbe korrupt rendszer. itt, Svajcban a munkaeropiac 24 szazalekat a bevandorlok adjak. es mukodik. gondolom nem kell reszleteznem.

Sipi [CH] · http://www.youtube.com/user/HungaryFreedom 2015.06.26. 14:52:24

@adg [Au, Darwin]: ertem..
ebben az esetben a kitalalt szemely a homofob, rasszista, xenofob a kitalalt szituacioban:-)

de ugye aki depresszios az depresszios, aki agressziv az agressziv, aki skizofren az skizofren, aki antiszocialis az antiszocialis, aki homofob az meg homofob. ez nem belyeg, mindossze megallapitas a reakciok alapjan. erdekes, senki nem erzi belyegnek, ha arachnofobiaval, triszkaidekafobiaval, kuloulrofobia hozzak kapcsolatba. pedig ugyanaz a mufaj. alaptalan felelem miatti ellenerzes.

blackhairlady 2015.06.26. 15:43:16

@adg [Au, Darwin]: Nagyon jol latod a helyzetet szerintem, de en meg azt is hozza tennem, hogy azzal sincs baj ha valaki homofob , xenofob, stb... Mindenkinek jogaban all nem szeretni valakit, csoportokat, rasszokat, akarkiket, nincs olyan, hogy mindig mindenkit szeretunk, elfogadunk. A baj akkor van, ha fizikailag vagy verbalisan bantjuk, megalazzuk oket. Na akkor kell fellepni hatarozottan.

2015.06.26. 15:45:00

@Sipi [CH]: nem. Dehogy. Gyorsan toborozzuk ossze, az osszes eritreait, szomalit es hozzuk at oket Europaba, lehetoleg Svedorszagba.
Gyorsan az EUs penzekbol epitsunk oda meg nehany szaz mecsetet, aztan zarjuk le Svedia hatarait az EU fele.
Win-win

Van masik megoldasom is, de az nem biztos, hogy a "leftist hippi" nezopontnak megfelelne.

En vallalom a rasszista jelzot, na nem annyira, mint a gyulolkodo Mandela volt, de vallalom. Persze egy fekete del-afrikainal nehezebb is rasszistabbanak lenni

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.26. 16:11:40

@Sipi [CH]: nekem ugy tunik,, te alapvetoen a fobia szo jelenesevel nem vagy tisztaban

kék madár 2015.06.26. 18:06:53

@blackhair-lady: Texas / Texans hogy reagaltak a meleghazassag hirre?

blackhairlady 2015.06.26. 21:09:40

@kék madár:Nem tudom, ma meg csak a fogorvossal talalkoztam:)
De ugy tudom, itt mar legalis volt, legalabbis a polgarmester asszony parjat mint feleseg emlegetik.

kék madár 2015.06.26. 21:44:26

@blackhair-lady: inkabb nem orulnek:
Texas Attorney General Ken Paxton on Thursday asked county clerks in Texas to hold off on issuing marriage licenses to same-sex couples until further word from him. On Friday morning, he issued a statement that offered no specifics on that, but suggested that the state's next fight will be to defend those who oppose same-sex marriage based on their religious views. “It is not acceptable that people of faith be exposed to such abuse," Paxton said.

blackhairlady 2015.06.26. 21:53:56

@kék madár: Ouch:( Hat, szivuk joga igy erezni.

kék madár 2015.06.26. 22:18:25

@blackhair-lady:az. de azert ugyanazon a heten elcsomagolni a konfoderacios zaszlot es bevezetni a meleghazassagot par deli allamban biztos lez egy-ket torott ablak.

blackhairlady 2015.06.26. 22:50:39

@kék madár: Surusodnek az esemnyek mifelenk is:)
Azert erdekes, hogy eddig senkinek az izleset nem sertete, most, hogy egy gyilkos ezzel fenykepezkedett, hirtelen maga lett a ferto. En nem tudom aterezni, mit jelent ez a szimbolum az itt eloknek, fehereknek, feketeknek, de ha ez a szornyu buncselekmeny nem tortenik meg, akkor minden ok, tovabbra is ot tlengedezik minden epuletben?

kardio1 2015.06.26. 23:45:59

@Sipi [CH]: A gay pride-rol én irtam. Es nem, az összes többi fesztivàl nem hetero prode, mert nem arrol szolnak csak és kiràrolag, hogy mi büszkék vagyunk a nem identitàsunkra, és ezt hivalkodo modon a képetekbe toljuk, ha tetszik nektek, ha nem. Nem véletlen, hogy a melegeknek csak egy része vesz részt ilyen eseményeken, és nem azért nem teszik, mert retorzio érné ôket. Lassan màr annak kell magyaràzkodnia, aki nem valamelyik szexuàlis kisebbség (ez is milyen kifejezés màr) tagja.

kardio1 2015.06.26. 23:58:09

@Sipi [CH]: Mit kéne tenni? Elôször is, nem kellene ùgy tenni, mintha a Romai birodalom bukàsa ota nem telt volna el màr néhàny esztendô, és a népvàndorlàs, a népesség kicserélôdése valami kikerülhetetlen dolog lenne.
Ami az ezen, többnyire nem politikai, hanem gazdasàgi- menekültté vàlo népességen még a vàndorlàs elôtt segiteni lehessen, annak nem az a modja, hogy a demokràciàt probàlod exportàlni ezekbe az orszàgokba. Nézd meg, mi lett a Közel-Keletbôl: elvitték a demokràciàt Tunéziàba, Libiàba, Irakba, némileg Sziriàba, Egyiptomba. Talàlsz ezek közt csak egyetlen egy szabad, békés, demokratikus, vagy legalàbb csak stabil orszàgot is?
Es az sem megoldàs, hogy az onnan elmenekülôket mind befogadod. Azok a területek kiürülnek, Europa lakossàga hosszabb tàvon kicserélôdik, végetér a hôn szeretett demokràciàd és joléted, de a menekültek is szegények maradnak.
Irtad, hogy Svàjcban 24% a bevàndorlok arànya. Két kérdés: honnan jöttek döntôen ezek a bevàndorlok? Kapnak-e mind àllampolgàrsàgot? Ugy tudom, Svàjcban kivételesen könnyû àllampolgàrsàghoz jutni...
Te a bevàndorlokat Magyarorszàgon betanitott és szakmunkàval "jutalmaznàd". Mit gondolsz, ez a bevàndorloknak is megfelelne (tudva, hogy Svédorszàgban még a felajànlott ingyen lakhely sem tetszett a szomàliaiaknak)? Szoval a nagy PC-ben betennéd ôket a tàrsadalom also harmadàba. Nem viselkedsz egy kissé farizeus modra?

kardio1 2015.06.27. 00:20:07

@kék madár: nem jó irányba haladnak. De Sipinek biztosan tetszik. Nekem a Gone with the wind elolvasasa óta szimpatikus az Old South. Ez megint olyan PC, hogy egy hibbant miatt sutba akarják dobni a Konfoderacio emlékét és az ahhoz köthető jelképeket.

kék madár 2015.06.27. 00:44:34

@kardio1: ezt nem tudom eldonteni, ha az ISIS holnaptol husveti nyuszis zaszloval rohangal, akkor sokakat serteni fog a nyuszis jelkep.
En is birom a delieket, pl ha lerobbanok az ut szelen, egy deli azonnal megall es segit, egy jenki meg integet, hogy huzodjak le jobban. De a feketek helyeben azert meg mindig utalnam, hogy egy nem ego feklampa miatt letartoztathatnak 6 honapra - jobb esetben, vagy hatba lonek 5-szor.

M. Péter 2015.06.27. 01:18:02

@kardio1: Svájcban a bevándorlók kb. 2/3-a a EU-ból van, az olaszok, németek és portugálok vezetik a listát.

DieNanny CH 2015.06.27. 06:21:12

@kardio1:

"Ugy tudom, Svàjcban kivételesen könnyû àllampolgàrsàghoz jutni..."

Ez ugye szarkazmus volt? Merthogy pont itt elég nehéz állampolgársághoz jutni. 12 év megszakítás nélküli itteni bejelentett lakcím kell - lehetőleg végig dolgozva... -, állampolgársági vizsga, majd, megjelenik a neved a helyi Hírújságban születési adatokkal, és lakcímmel, és kérik a helyieket, akinek bármilyen ellenvetése van, az rövid időn belül jelezze.

kardio1 2015.06.27. 08:09:34

@kék madár: az tény, hogy a feketékkel pl a rendőrök nem bánnak kesztyűs kézzel. De az atrocitások, amikről mostanában hallani lehet, ezt az egy charlestoni esetet leszamitva mind a szabad és boldog északon történtek. Vagy épp nyugaton.
Nem a zászlótol függ.

kardio1 2015.06.27. 08:12:36

@M. Péter: tudom. Azért utaltam csak erre, mert Sipi érvként használta a Svájcba bevandorlok magas arányát. Mintha csupa harmadik világbeli menekült lenne.

pasztasuta 2015.06.27. 10:00:24

@kardio1: nem csak Svediaban nem tetszik nekik: Olaszorszagban sem. Multkor olvastam egy cikket, hogy az egyik hellyel az volt a bajuk, hogy a falusi turizmus ahova elszallasoltak oket tul messze van a varostol (40km), egy masikkal meg hogy nem volt wi-fi.

ja es a szallas nincs ingyen: az olaszorszagi adofizetok penzen vannak elszallasolva es hat kozismert mennyire szarnyal itt a gazdasag jelen pillanatban,de azert lehet h talalnanak mas szektort ahol elkolthetnek...

Observer99 2015.06.27. 13:23:06

@pasztasuta:
"...ja es a szallas nincs ingyen: az olaszorszagi adofizetok penzen vannak elszallasolva..."

Az lehet, hogy az ottani politikusok ezt mondják, de viszont az tény, hogy amíg Magyarország kapott az Uniótól a menekültproblémák kezelésére 1,6 millió EUR-t addig Olaszország 160 millió EUR-t kapott!! Lehet, hogy adófizetői pénz is megy de erről az apró juttatásról sem szabad elfelejtkezni!

nyuszigonosz 2015.06.27. 13:41:50

@Observer99: Azok az EU milliók sem a fán teremnek, hanem adófizetök pénze.

pasztasuta 2015.06.27. 13:53:41

@Observer99: az megvan, hogy Németország, UK, és Franciaország után Olaszországnak a legnagyobb ráfizetés az EU?
Itt vannak szép táblázatok amikből kitűnik, hogy jóval többet ad bele a közösbe mint amennyit kivesz:

www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/11221427/EU-budget-what-you-need-to-know.html

@nyuszigonosz(D): +1

Observer99 2015.06.27. 14:55:56

Sajnos a vitát nem tudom felvállalni, mert az előmoderáció most is eltartott 35 percig! Így pedig nem megy !

@nyuszigonosz(D):
Adófizetői, az igaz, csak pasztasuta kifejezetten az "olaszországi" adófizetőkről beszélt!!

pasztasuta 2015.06.27. 15:02:37

@Observer99: Nyugodtan írj, válaszolok, akkor is ha később jelenik meg a kommented.
És továbbra is olaszországi adófizetőkről beszélek, függetlenül attól, hogy EUs pénzeket használnak-e fel vagy sem, ugyanis, mint azt a fönti kommentemben írtam, Olaszország többet fizet bele az EUs kasszába mint amennyit kap belőle. Szóval ha az olasz adófizető adója megy az EUnak, és abból valamennyit visszakap az ország EUs pénzként, attól az még mindig az olasz adófizetők hozzájárulása.

kék madár 2015.06.28. 04:51:17

@kardio1: a statisztikak szerint delen gyakoribbak ezek az esetek, csak kisebb a visszhangjuk

kardio1 2015.06.28. 09:52:33

@kék madár: ott miért kisebb ? A nagy visszhangot kiáltott eseteknel az eredeti helyszintol messze is voltak tiltakozó demonstrációk. Ha a helyiek félnek esetleg a retorzioktol pl Alabamaban, miért nincsenek tiltakozások Bostonban vagy New Yorkban ?

adg 2015.06.28. 15:21:31

@Observer99: ooo, de. Nyilvanvaloan az vagyok. :)

kék madár 2015.06.28. 20:07:16

@kardio1: szerintem nincs Kulturaja az ellenallasnak delen, egy fekete masodrangu allampolgarkent no fel, a nagyvarosok kivetelevel

kardio1 2015.06.28. 23:08:37

@kék madár: de azt nem értem, hogy ez esetben miért nincs északon zavargás a déli testvérek elnyomása miatt.

kék madár 2015.06.28. 23:20:19

@kardio1: amikor eszakon zavargas van pl. Baltimore--ban akkor nemcsak Freddie Grey miatt, hanem az osszes tobbi delen es barhol tortent gyilkossag miatt. Amire en utalok azok azok az esetek amig alig derulnek ki, amikor nincs rola felvetel, csak a gyanusitott megbotlott vagy ratamadt a rendorre (tamadasra utalo magatartast mutatott azzal), hogy elfutott.
samswey.cartodb.com/viz/5815277e-bc86-11e4-84e3-0e4fddd5de28/public_map
ez a terkep leginkabb a nepsuruseggel korrelal, megint hulyesegeket beszeltem

kék madár 2015.06.28. 23:27:02

Black men in six cities face a higher chance of being killed by police than the average American has of being killed in a car accident.
mappingpoliceviolence.org/cities/
van meg mit fejlodni

PannonBoy 2015.06.28. 23:46:10

Nagyon furcsa voltegy ilyen határozatlan írást olvasni. Nem tudom mióta van külföldön, az oké, hogy 25 éves, de eléggé megbocsátó.
Most komolyan, ha már külföldön tanul, külföldi diplomája lesz, mégis mit akar Magyarországtól?
A legtöbb HR-es még a Harvard-os diplomára sem ugrana, mert még letörne a műkörme.
Ha meg valamelyik multihoz menne vissza, akkor oké, hogy jó életszínvonalon élhetne, de megéri azt a rossz és kiszámíthatatlan közeget? Valamelyik politikus fejébe vesz valami hülyeséget, és meg is valósítja. Kell ez neki?
A magyarok a legkevésbé szolidárisak mással szemben, ellenben elvárják, hogy az ő kis problémájukat mindenki meghallgassa.
Jobban teszi, ha ott marad ahol van.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása