oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. április 07. 06:46,  Nehézbombázók Londonban 80 komment

2015. április 07. 06:46 Határátkelő

Nehézbombázók Londonban

Őszintén szólva azért örülök azoknak a posztoknak, amelyek mélyebben belemennek egy-egy részkérdésbe, mert olyan dolgokat tudok meg belőlük, amikről egyébként soha eszembe nem jutna olvasni. Ilyen volt múltkor Digger londoni házakról szóló írása (úgy vettem észre, ti is szerettétek), most pedig szintén tőle jöjjön egy újabb hasonló poszt, ám ezúttal megfordítjuk a folyamatot és nem építünk, hanem bontunk. Azt ígérhetem, hogy jó sok kép és videó lesz, és szerintem legalább olyan érdekes a poszt, mint a múltkori. (Digger blogját itt érhetitek el.)

cim_11.jpg

„Ez az írás egy sokadik építőipari poszt. Amiért mégis érdekes lehet az az, hogy most az építést megelőző tennivalóról lesz szó. A köztudatban az van, hogy Londonban csak beépített területre adnak építési engedélyt. Vagyis lakóépületeket, gyárakat, üzemeket és minden egyéb elavult romos épületet le kell bontani.

A köztudattal ellentétben, van zöldmezős beruházás, én is dolgoztam olyan nagy lakóparkon, ami tiszta, épületektől mentes területre épült, de az ilyen valóban ritka. Legtöbbször bontani kell. Ezeket általában erre szakosodott cégek végzik.

A bontás több szempontból is érdekes. Az építőipar talán legveszélyesebb tevékenysége. Egyrészt a leomló falak, másrészt a vasszerkezetek lángvágós darabolása sok balesetet okoztak már.

A bontás minden végtermékét különválogatva kell kezelni és újrahasznosítani. A „hazalopott rézkábelről, hátsó kertben leégetett műanyagburkolat” című történetet Londonban nem támogatják.

Hogyan folyik egy bontás?

Volt szerencsém egy bontáson dolgozni Southwark-ban négy napot és érdekes dolgokat láttam.

Mi a feladat?

Egy magas házakkal körbeépített városrész közepén lévő régi gyárépület bontása úgy, hogy az épület utcára néző falai megmaradjanak, sérülés és dőlésveszély kizárásával. Az utcafronti rész ilyen csodálatosan szép.

Belül viszont egy lepukkant gyárépület.

Milyen követelményeket támasztottak?

Pormentes, a lehető legkisebb zajjal járó bontás, és minden újrahasznosítható anyag elkülönítése, elszállítása valamint a bontás előtt a külső falakat tartó, rájuk merőleges belső beton támfalak megépítése.

Külön kellett válogatni a gipszkarton törmeléket, a kábeleket, a fát, az alumíniumot, a vasat, a beton- és a téglatörmeléket. Téglatörmelék alatt a teljes bontott tégla mennyiség értendő, mert itt nem építenek be sehova bontott téglát. Bezúzzák és útalap lesz belőle. Nagyjából így történik a különválogatás.

A bontás végrehajtására hoztak három nehézbombázót. A legnagyobb az egy 66 tonnás Liebherr gép volt, aminek a szereléke egy fogó-vágó-daraboló olló volt.

Brutális szerkezet, bár van, amivel még neki is meg kell küzdeni. Az összes fémszerkezet darabolását elvégzi.

kep1.jpg

Ezen a képen látszik, milyen erők ébrednek mikor dolgozik az olló.

kep2.jpg

Itt látható munka közben:

Valamint itt:

Mellette dolgozik egy 36 tonnás Caterpillar úgynevezett csipegető kanállal. Az ő feladata is a fémszerkezetek különválogatása.

A harmadik gép szintén egy Caterpillar, ami 23 tonnás és mélyásó kanállal van szerelve, amivel a törmeléket tudja mozgatni.

Itt már komoly porterhelés is keletkezik, ezért bevetik a párafúvó gépet, ami megköti a port.

A kupacokba gyűjtött különböző anyagokat cserélhető platós teherautók viszik el.

Megjön, lerakja az üres platóját, felvesz egy telit, majd elmegy. Nem tévesztendő össze a konténeres autóval.

Mi volt az én feladatom ezen a bontáson?

Én egy kis 1,5 tonnás pöcsköszörűvel dolgoztam, amivel ki kellett ásnom a támasztó falak alapjait.

Így néz ki egy félig kész támasztó fal.

kep3.jpg

Volt kilenc négyzetméter helyem, amiből fel kellett törni és kiásni két méter mélyen 6 négyzetmétert és egy falon ütött nyíláson keresztül dömperre rakodni. Igazi sebészi feladat, ahogy a képeken is látszik.

Néhány érdekesség még erről a bontási területről.

Itt láttam először londoni ház tetőhéjazatát belülről. Rögtön látszik rajta, hogy miért nem látunk sehol megroggyant tetőt. Igazi mestermunka.

kep4.jpg

Nagyon érdekes, hogy az angoloknak más fogalmaik vannak a környezetszennyezésről, mint nekünk. A visszaforgatás vagy újrahasznosítás és a környezetvédelem nem ugyanaz a fogalom nekik.

Ennek a gyárnak a bontásánál nagy hangsúlyt fektettek az újrahasznosításra ugyanakkor elhagyott targoncaakkumulátorok hevertek szanaszét, sőt a töltőhelyiségben még rajta volt a töltőn az utolsó akkumulátor adag.

kep5.jpg

kep6.jpg

Végül pedig egy kép arról, hogy a munkaterületet körbefogó nagy házak közül egy kis nyíláson gyönyörű rálátás volt a Shard-ra.

kep7.jpg

A moderálási alapelveket itt találod.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: építőipar Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr727343348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr Géza 2015.04.07. 07:16:12

Jó reggelt, elvtááársak.....
Sajnos a mai téma nekem már ebben az életben nem aktuális, éppen építkezéssel vagyok elfoglalva.......:))))))))))))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.07. 07:39:36

a Balahan volt ilyen a 2000-es evek elso feleben, hogy meghagytak a haz elso falat, dobbenetes volt az a hatalmas fal, csak ugy magaban.

Golf2 2015.04.07. 07:54:24

a legjobb gépeket németek csinálják Liebherr

rezsöatya 2015.04.07. 07:55:58

@~~Babette~~: Brusszel, foter. A vilag egyetlen tiszta barokk tere. Homlokzat megmaradt, mogotte komfortos lakasokat alakitottak ki.

@digger: "nem irok, nem olvasok, en magyar nemes vagyok!"
Attol, hogy TE nem lattal meg megroggyant tetot, az nem azt jelenti, hogy SEHOL nincs olyan Londonban (mint ahogy ugye a kutyak sem ugatnak, hiszen te nem hallottad!). Eleg, ha az Apollo szinhazra gondolsz (akkor mar itt eltel!):

www.bbc.co.uk/news/uk-england-25458011

Amugy munka utan keresek elo neked kepeket az en tapasztalataimbol... addig is: ne altalanosits!

Herr Géza 2015.04.07. 08:05:39

@diggerdriver: Nem adom.....!!! :))))
Meglepő módon éppen azon "anyázok", hogy minden iparos máskor jön, mint megbeszéltük. A meglepő az, hogy hamarabb..... :)))) Ma kellett volna jönnie az esztriches cégnek, ehhez képest már egy hete kész van az esztrich.... A múlt héten még kérdés volt, hogy április végén, vagy május elején vakolnak, ehhez képest szombaton (!!!!) egy komplett vakolóbrigádot találtam a házon.... Januárban még ott tartottunk, hogy május 20.-án állítják a házat, most ott tartunk, hogy a héten kész lesznek kompletten. Soha rosszabb meglepetést........ :)))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.07. 08:08:47

@rezsöatya:
Ja hogy KERESNI kell megroggyant tetőt.
Úgy már mindjárt más.

Amúgy hogy megy a Turgenyev Poldikám?
:))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.07. 08:11:13

@Herr Géza:
Pang az építőipar.
A görögök is jobban élnek.
:))))))))))))

mernok-ur 2015.04.07. 08:42:39

Budapesten is csinaltak olyat nem is olyan reg, hogy csak a haz oldalai maradtak meg es kicsereltek mindent:
epiteszforum.hu/az-eiffel-palace-irodahaz

Gyonyoru lett. Tobb ilyen kellene a sok szocreal helyett.

Golf2 2015.04.07. 09:16:42

@diggerdriver: egyértelmü a német fölény.

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.07. 09:50:16

@mernok-ur: gyönyörű

kár, hogy a magyar nevek elfogytak...

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.07. 09:51:33

"töltőhelyiségben még rajta volt a töltőn az utolsó akkumulátor adag."

azzal amúgy se sokat cicóztak, ahogy nézem, festésnél se:DDDD

mernok-ur 2015.04.07. 09:52:11

@Golf2 ; @diggerdriver:

Megnéznék egy Liebherr, Komatsu, Caterpillar, Hitachi, Hyundai, Volvo összehasonlítást. Egyre több távolkeleti gépet látok Budapesten. Annyival jobb amennyivel olcsóbb?

Golf2 2015.04.07. 09:52:20

@mernok-ur: bűnronda lett a teteje tipikus megalománia!

Golf2 2015.04.07. 09:52:24

@mernok-ur: megalománia és hozzánemértés bandzsamódra.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2015.04.07. 11:42:31

Off

index.hu/kulfold/2015/04/05/fogtomes_pillanatragasztoval/

Ez döbbenetes, nem is hallottam még róla...Magyarországon is van ilyen?Kifúrják a hiltivel, vagy a barkácsáruházas fúróval...?
Elképesztő...
Mondjuk a sportkocsival gyerekből fogat kirántós videót láttuk már, szóval lassan semmin sem szabad csodálkozni... :-))

drnapene 2015.04.07. 11:52:38

@Herr Géza: szia, izgalmas időszak! De jó nektek!

P.Elliot 2015.04.07. 12:48:49

Nagyon jo dolognak tartom ha az arra erdemes szep kulso falat megtartjak. Igy megmaradnak a szep epuleteknek a burka.
A bontas biztosan nem lehet egy egyszeru munka, gepek nelkul nem is tudom meddig tartana.
Erdekelne hogy volt-e olyan bontas ahol talaltak valami erdekeset? Valami befalazott akarmit, iratok, koncseslada, hulla...
Egy magyar szerelom meselte hogy bizony hazfelujitas kozben a bontasnal elokerulnek dolgok, mar talalt befalazott ekszert, egyetlen darabot de az nagyon szep volt, el is vitte mert a hazeladas es a kovetkezo tulaj kozotti volt a dolog, nemigazan ertettem hogy miert lett volna az o tulajdona de o ugy erezte.
Egy ekszeres kazettat de abbol csak egy gyurut vett el mert ugy erezte hogy a haziake es tudjak hogy hol van csak elfelejtettek kivenni a falcsere elott.
En a furdoszobam felujitasakor talaltam 2 db 70-es evekbeli sorosdobozt amit meg konzervnyitoval nyitottak, megittak es bevagtak oda a bordazat koze, magamhoz oleltem,nagyon megorultem neki mert pont illett a regi sorosdoboz gyujtemenyem koze.
Mi egy levelet plakatoltunk ki a belso falra, elmondtuk kik vagyunk, mit csinaltunk itt eppen es mi tudatosan tettunk oda 2 bontatlan sorosdobozt, had nevessen aki megtalalja.

P.Elliot 2015.04.07. 12:57:14

@diggerdriver: Ez jo volt hogy Herr Geza hazat lebontjuk, hehehe...Oda kellenek gepek hozza. Itt Usaban ha olyan teruleten laksz hogy hurrikanos akkor ilyesmire nincs szukseg. Mire feljossz a pincebol vagy hazamereszkedsz a varosi "bunkerbol' addigra a szel ingyen elvegez mindent, mar csak a hulladekszallito autot kell odahivnod.

P.Elliot 2015.04.07. 13:00:42

@Herr Géza: Ez igen! Hozol majd kepet hogy milyen lett, ugye? Majdnem a nyuszika hozta nektek. De legalabbis a tavasz. Lesz haz avato?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.07. 13:02:37

@P.Elliot:
Na ez a mit találtam bontás vagy ásás közben egy nagyon jó kérdés.
Este elmondok néhány érdekes sztorit.

P.Elliot 2015.04.07. 13:06:22

@~~Babette~~: En mar lattam olyat is hogy a szobaban meg a kepeket is korbefestettek. Szo szerint csak ami latszott.
egyebkent pont tegnap voltam festekert a helyi ilyesmit arulo boltban es majd hanyattt estem az arakon. Haromszorosara ment fel minden, egy szoba kifestese mar komoly dolog csak a festekben, hat meg a munkaber.
Nehany eve csak apropenznek szamitott.

P.Elliot 2015.04.07. 13:08:31

@diggerdriver: Varjuk! Kivancsi vagyok hogy mit dugtak el. Van itt a teveben egy musor, regebben neztem, arrol szol hogy mit talaltak a regi hazakban,mi volt eldugva es elfelejtve, nem hiszed hogy mennyi erdekes dolog. Nem feltetlenul ertekes, illetve mar most az!

puhacica 2015.04.07. 13:30:41

@P.Elliot: "iratok, kincseslada, _h u l l a_" - :D

**mimi** 2015.04.07. 13:32:39

@puhacica:
a csontváz a szekrényben van...általában...:)))

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2015.04.07. 14:16:34

Alig volt hozzászólás ennyi idő alatt. Mindenki húsvéti kómában fekszik vagy csak ki lett tiltva minden troll? :D

P.Elliot 2015.04.07. 14:24:04

Mindenki elgyengult a tegnapi eves es ivastol. Talan majd estere felelednek ha nem toltenek ra etelbol, italbol...

adg 2015.04.07. 14:28:30

"A magyar sajtóban némileg megkésett visszhangot váltott ki a melanéziai szigetországot, Vanuatut ez év márciusában sújtó hurrikánkatasztrófa, a legteljesebb képet talán a Határátkelő blog adta mind az országról, mind a kialakult katasztrófahelyzetről."

pangea.blog.hu/2015/04/06/ket_nagyhatalom_gyarmatabol_offshore_paradicsom

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2015.04.07. 14:29:57

Bocsi digget kicsit off...
Zoole...
10. Aprils Graz . Grilcsirke... még ok...?
Köszönöm a turelmet...
On...

Muscari 2015.04.07. 15:37:25

@adg [Au, Darwin]: hiába, elismert blog lett a HA, már hivatkoznak is rá :-)

Elnézést szegény vanuatuiaktól, hogy itt örülök.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.07. 16:03:08

@Muscari:
Szerintem is tök nagy dolog.
Mindenképpen nagy elismerés.
Gratula.

Csodabogár 2015.04.07. 16:43:42

@geegee: Van bőven. A Szabadság tér egyik sarkán is kibeleztek egy házat. Kisérteties volt a fal magában. Aztán szálloda lett belőle. Szerencsére a teteje se lett szörnyedmény, nem úgy mint az Eiffel irodaház a Bajcsin.

Sanz 2015.04.07. 18:08:13

Digger, gondolom, te értesz a különböző angol épületekhez.
36 hónapon belül esedékes lesz egy házvsáráslás nálam, mire érdemes figyelni egy-egy épületnél? (melyik típussal van a legkevesebb gond)
Minden tippet szívesen veszek, mert ebben a témában abszolút csak az anyagi dolgokkal vagyok tisztában (és a piaci folyamatokkal).

DieNanny CH 2015.04.07. 18:45:12

Köszi!

Ilyen házat, hogy a homlokzatot meghagyják, először a Sherlock c. angol sorozatban láttam, rögtön rákerestem google earth-ön, és látszik! Nagyon jópofa.

robogó 2015.04.07. 19:09:19

Nálunk csak a kéményt kellet volna szépen viszabontani én nem értem rá ergo bontós cigányokat fogadtam fel.Meg is bántam!Egyszerűen ledöntötték a kéményt a cserepek meg a csatorna törtek.Tanulság :precíz,megbízható mestert kell fogadni.

Bredpitt Monika 2015.04.07. 19:39:15

@adg [Au, Darwin]: Igen, nagyon rendes dolog volt HA részéről, hogy így belefolyt. Feri aztán jelentkezett és becsülettel beszámolt arról, milyen módon küldi a pénzt, én is adtam neki 10 dollárt végül. Nagyon becsületes gyerek.

pasztasuta 2015.04.07. 19:40:49

Most hirtelen a Hercegprímás utcai Pollack tervezte ház sztorija jutott eszembe, ahol ha jól emlékszem úgy indult a dolog, hogy csak "kibelezik" és a homlokzat megmarad, aztán egyszer csak amikor arra sétáltam híre-hamva nem volt a homlokzatnak. De most lecsekkoltam és tényleg az eredetivel megegyezőnek tűnik az új. At least...

Építész off: Tegnap megsétáltattam egy kis turistát a belvárosban, pár órás kóválygás után, mondta, hogy kezdi érezni a firenzei életérzést, és viccesen megjegyezte, hogy ami itt van ez már majdnem kitschy, ez a sok reneszánsz palota már tiszta közhely, a második utca után már semmi eredetiség. :D

Bredpitt Monika 2015.04.07. 19:45:20

Diggerdriver, szerencsés ember vagy, hogy ennyire szereted a szakmád. További sok sikert neked.

A rombolásról most az jut eszembe, hogy felmentünk ma Csillebérc mellé kirándulni, lányommal és férjemmel, aki most megint itt van két hétig és hihetetlen amit fent láttunk. Talán az egy héttel ezelőtti óriási szél tette ezt a fákkal, de gyökerestül voltak kitépve, alig lehetett a kitaposott ösvényeken járni. Mintha valami hurrikán járt volna az erdőben. Ilyet még soha nem láttam itthon.

Bredpitt Monika 2015.04.07. 19:47:39

@Muscari: Köszi a múltkori tipped az Emil cukrászdához, kétszer is beültem oda aznap, sajnos a munka nem jött össze, de talán jobb is. Valami közelebbi kellene.
Gyönyörű hely, itt még a kutyák is normálisabbak, egyik sem ugatott, pedig két óra hosszán át sétáltam a városban, vagy falu?

Bredpitt Monika 2015.04.07. 19:55:05

@pasztasuta: Irigyellek Firenze miatt, még soha nem jártam ott, de a filmekből is azt adja, hogy milyen fantasztikus kis város lehet.
Lehetne ott a legközelebbi találkozó. Üdv.
Azért a kilátás ma a Normafától a városra sem volt utolsó élmény.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.07. 20:56:35

@Golf2: @mernok-ur:
Lássuk.
Kérem szépen, az a tapasztalatom hogy el kell felejteni a német precizitás és műszaki fölény mítoszát.
Elmúlt, vége. Lehet ellene kapálózni lehet tagadni de minden téren az eladási számok mást mutatnak.
Volt egyszer egy nagymúltú márka az O&K. Kiváló munkagépeket gyártott csak nem győztük hegeszteni a tolólap felfüggesztését.
Végül megvette a céget a New Holland.
A világ legrégebbi tradícionális dízelmotor gyára a DEUTZ. Olyan sikeresen menedzselték hogy most a VOLVO tulajdona.
Előző cégemnél volt egy Liebherr. A fostalicska jelző inkább illene névnek neki. Jó, lehet hogy az kivétel volt mert egyébként a Liebherrek jó gépek. mindössze a kutyának sem kellenek mert olyan drágák.
Angliában egy 6000 üzemórát futott gép már öreg és nehezen lehet bérbe adni. A 6000 üzemórát egy kóreai feleannyiba kerülő gép is tudja. Már nem az a jó gép amelyik 20ezer üzemórát elmegy hanem amelyik előbb visszahozza az árát.
Márpedig a legjobb ár-érték arányú gép a Hitachi.
Itt a gépek nagyrésze bérgép. Azért mert Liebherr egy pennyvel sem adnak többet érte. Ha taxizol 300forintos kilóméter árral akkor nem 30millás S klass Mecedest veszel hanem 5millás Toyotát.
ezést van hogy én például jó ha két Liebherrt láttam itt 4év alatt pedig nekem rá van állva szemem.
Ha népszerűségi sorrendet állítanák fel akkor valami ilyesmi lenne hogy Hitachi, Komatsu, Hyundai, Caterpillar, Jcb, Volvo, Doosan.
Ezek a 10tonna feletti gépekre vonatkoznak.
10 tonna alatt Hitachi, Kubota, Takeuchi, Jcb, Yanmar, Caterpillar, Volvo.
Hangsúlyozom ez az én tapasztalatom otthon és Angliában.
Mellékesen megjegyezném hogy a Jcb azért van ilyen előkelő helyen mert a nemzeti hagyományok éltetik.
Mind között a legszarabb gép.
"Csak" 25 évet dolgoztam Jcb-vel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.07. 21:09:49

@P.Elliot:
Mit találtam ásás közben?
A legtöbbször valamilyen aknát vagy bombát. Volt hogy a tűzszerészek napi vendégek voltak a területen.
Egyszer találtunk egy leviaszolt lepecsételt agyadkorsót amiben valami csörgött. Na most kifogtuk az aranyhalat. Gondoltuk.
Berohantunk vele az öltözőbe és izgatottan feltörtük.
Volt benne vagy száz darab aluminium egypengős.
Ami viszont féltett kincsem azt egy családi ház bontásánál találtam a padláson.
Rákosi Mátyás 50. születésnapjára kiadott vörösborítós könyv.
Na abban benne van a tömény személyi kultusz. Fantasztikus olvasni..
Ugyanott találtam a feleségemnek szintén kincst érő valamit.
Egy nagy csomag Centrum Áruház reklámszatyrot.
Az nagy kincs.
Egyszer Soroksáron egy elhagyott temetőben nyitottunk egy illegális homokbányát. Leszedtük a sírokat felülről és alóluk termeltük ki a homokot a cégnek visszatöltésre meg eladásra.
Persze rengeteg csontot találtunk. A kollégák összeszedtek vagy 10 darab aranyfogat. Én akkor építkeztem és abból a homokból vittem falat rakni. Mondtam a feleségemnek hogy téged már nem kell befalazni mint Kőmíves Kelemennét mert vannak már benne elegen.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.07. 21:16:20

@Sanz:
Nézd, ha házat veszel Londonban legalább akkora súllyal esik latba a hol mint a milyen.
Na lássuk.
Az alapozás rendben van. A falazat szintén. Általában kétrétegű téglafal középen légréssel. Nincs vele gond. Ha a talajtól néhány centire szellőzőrácsokat látsz az azt jelenti hogy padlófödémje van.
Vagyis nemcsak az emeleti födém recseg ropog hanem a földszinti is. A fafödém márcsak ilyen.
Viszont ha jót akarsz akkor arra figyelj hogy az ablakok már kétrétegűre cseréltek legyenek.
A falban lévő szerelvények állapota a szerencse dolga. A tető a kémény általában rendben van.
Lakást venni olyan mint használt autót.
Szerencse dolga.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.07. 21:17:56

@Zka:
Megcsömörlöttek már az angol építőipartól.
Legfőképp tőlem.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2015.04.07. 21:21:31

@Bredpitt Monika: szívesen, mi nagyon szerettük, főleg a túrós pogácsát meg az epres sütijüket.

Láttad a kávégépet? Herendi porcelánból van :-)

Sajnálom, hogy nem jött össze a munka, remélem a következő majd sikerül.

Muscari 2015.04.07. 21:31:27

@pasztasuta: hát menjen haza, basszus aztán nézze a falat :-D

Én nem tudok betelni Olaszországgal, bár tudom, hogy vannak, akik másképp gondolják. Az exem azt mondta Velencéről, hogy büdös, és sok a macska. Na egyik sem igaz szerintem.

@Bredpitt Monika: ja, Pvörösvár város, elég sok sváb el arrafele, azért olyan rendezett. Nekem is tetszik.

mernok-ur 2015.04.07. 21:38:24

@diggerdriver: Köszi, azt hittem elfelejted! :-)

Hitachi, Komatsu, Kubota, Takeuchi ezek japánok, nem is gondoltam volna, dél-koreára asszociáltam.

Atlas Copco gépen van tapasztalatod esetleg? Érdekelne, azok hogy szerepelnek.

letreh 2015.04.07. 21:39:29

Jó napot!
Időnként rákattintok a blogra, de őszintén, nem érdemes.

@Zka: Szerintem a válasz egyszerű.A lőtéri kutyát sem érdekli már ez a téma. Hiába van kint az Indexen, a látogatottság és a kommentek száma is önmagáért beszél. 50 hozzászólásból 20 a szerzőé volt.
Speciális a téma, igen szűk réteget érdekel.

Látom van a posztolónak saját blogja, ezeket ott kellene erőltetni, nem egy kivándorlós blogon, szerintem.
Na mindegy, viszlát.

Határátkelő 2015.04.07. 21:46:05

@letreh: Kész szerencse, hogy nem kötelező olvasni. Nem baj, a tiéddel együtt lett még egy plusz értékes hozzászólás, igaz? :)

ganjagym 2015.04.07. 21:52:46

Kivalo poszt, ezt szokasommal ellentetben elolvastam, nem csak a kommenetekt, hanem a szoveget, videokat, mindent.

pasztasuta 2015.04.07. 21:55:19

@Bredpitt Monika: persze legyen itt, nekem tökéletes, majd szóljatok, hogy mikorra és hova kell menni. :D

P.Elliot 2015.04.07. 22:06:44

@diggerdriver: Abba a Rakosi konyvbe en is beleolvastam volna, marmint rohogni....Latod ez ertekes lelet, erdemes mutogatni de szerintem erteke is lehet gyujtoknel.
Aranyfogak? Jaj, hozza nem nyultam volna.
Ahogy elnezem sokminden furcsasagot lattal mar eletedben...

P.Elliot 2015.04.07. 22:12:40

@letreh: Specialis tema de azert meg ettol erdekes lehet es legalabb ilyen dolgokrol is tudunk.
En legalabbis eddig nemigazan talalkoztam ilyen bontast ismerteto irassal, ezutan ha egy ilyet latok akkor mar jobban megnezem hogy milyen, mivel bontjak, az eddig halomba dobott ocskavasakrol mar tudom hogy fel fogjak hasznalni ujra meg a teglakat is. Eddig azt gondoltam hogy kiviszik a szemettelepre es ott marad.Nincs az a poszt amibol nem lehetne valamit tanulni.

pasztasuta 2015.04.07. 22:20:17

@Muscari: jaj de hát mondom, csak viccelt, tetszett neki meg élvezte ám. :) Aztán bementünk valami zöldség-gyümölcs juice bar-ba, mert szükségem volt egy kis vitaminbombára, nem voltam teljesen fitt. Az egész hely volt kb 6 négyzetméter, zöld falak, pár műanyag bárszék és egyszer csak a falon befigyelt egy reneszánsz dombormű részlet, és akkor felröhögtünk, hogy ez van, ezzel itt együtt "kell" élni. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.07. 22:42:07

@mernok-ur:
Atlasban csak kompresszorkból van tapasztalatom.
A légkompresszor műfajban a legjobb.
Drága is mint állat de jó.

NorthPier 2015.04.07. 23:05:08

@diggerdriver: @P.Elliot: Tavaly voltam Szabadkán, többek közt a szecessziós Raichle házban, galériakent működik, amellett, hogy építész tulajdonosának számos használati tárgya is látható. Többek közt egy asztalka, semmi különös, talán levelet írtak, vagy kártyáztak rajta annakidején. Na de az egyik lába...! A fal mellett heverő, piros bőrbe kötött húszkötetes Josip Broz Tito összegyűjtött müvei c. irodalom-, és kultúrtörténeti különlegesség két darabjával volt kitámasztva, hogy ne billegjen.
Volt ott egy fiatal egyetemistákból álló csoport, szerintem még ma sem értik, min nevettem hangosan és miért fényképeztem olyan lelkesen.
Egyéb furcsa, elgondolkodtató dolgokat is láttam, így ma sem tudom, hogy egy teljesen spontán, tudattalan, vagy nagyon is tudatos installáció volt.

furcsa dolog, úgyhogy

NorthPier 2015.04.07. 23:08:33

"furcsa dolog, úgyhogy"
Tudtam, tudtam, hogy telefonról nem lesz hibátlan!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.07. 23:13:47

@P.Elliot:
Igazából én is ezért írtam.
Ez egy olyan szegmense az építőiparnak amiről tudtuk hogy létezik de valójában milyen azt nem.
Az egésznek igazából az a lényege hogy a belső bontási munkák után amikor a kábeleket meg a gipszkartont kézzel összegyűjtik onnan kezdve többet ember nem nyúl hozzá ezzel biztonságossá téve a bontást.
Ha megnézed a gépek szélvédője előtt rács van hogy a kezelőt védje egy esetlegesen fülkére eső faldarab esetén.
Minden a biztonságról szól.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.07. 23:22:05

@NorthPier:
Mit lehet erre mondani:
Sic transit gloria mundi.
:))))))))))))))))))))))

Muscari 2015.04.07. 23:48:00

@pasztasuta: ja jó, úgy látszik fáradt vagyok egy kicsit :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2015.04.08. 00:00:08

@letreh:
Teljesen igazad van.
Tehát írjál jobbat.
Sőt mindegy milyet de ne csak a pofád járjon azokból van itt elég.
Csak azt lehet felszolgálni amit mi olvasók főzünk.
Nekem ennyire tellett.
Neked?

pappito · http://pappito.com 2015.04.08. 04:08:00

érdekes volt.
kár azért a szép öreg épületért, de legalább a falak megmaradnak

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.04.08. 05:39:07

@P.Elliot: ezt a "kincskereso" musort en is szoktam idonkent nezni, most nekem is eszembe jutott, mikor emlitetted:)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2015.04.08. 06:08:31

Jopofa volt olvasni a reszletekrol, eszembe jutott, mikor a mi regi hazunkat dozeroltak le...mit mondjak, eleg felelmetes latvany volt, pedig csak egy kisebbfajta gep dolgozott nalunk:)
susiehun.blogspot.com/2010/06/big-day-nagy-nap.html?m=0

soad1221 2015.04.08. 09:12:26

@letreh: egy valamiben tévedsz: nem egy szűk réteget érdekel
engem tökre érdekelt, pedig az égvilágon semmi közöm ehhez a szakmához.. hasznom a jövőben kivándorlással kapcsolatban pont 0.
de nagyon jó volt olvasni. hogy miért nem kommenteltem? mert nem volt időm erre.. na mármost, ha van még rajtam kívül 10 ember, aki nem kommentel éppen, és nem indul beszélgetés, akkor úgy kb 100-150 komment mínusz...

2015.04.08. 09:31:11

@soad1221: +1, teljesen jo poszt volt, erdeklodessel olvastam. Azert nem szoltam hozza mert nem ertek semmit az epitkezeshez, hulyeseget meg minek irjak? Nem feltetlenul az a jo vagy erdekes poszt ami alatt sokszaz hozzaszolasban anyazzak egymast az emberek :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása