oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2015. április 06. 06:45,  Van, ahol sonka és van, ahol juharszirup 74 komment

2015. április 06. 06:45 Határátkelő

Van, ahol sonka és van, ahol juharszirup

Kértelek titeket, hogy osszátok meg képekkel, hogyan ünneplitek a húsvétot, a világban éppen ott, ahol éltek. Mi kerül az asztalra, mik a szokások? Köszönöm azoknak, akik küldtek képeket, ebből láthattok most válogatást.

gabriella.jpg

Gabriella képe

P. Elliot (az Egyesült Államokból): „Későn kelünk, mi itt villásreggelit eszünk, ami nálunk azt jelenti, hogy fél 11 körül kipakolok az asztalra mindent, sonka, kolbász, kaszinótojás, rántott hal és szószos báránysült, sokféle körítéssel, ha vendéget hívok, akkor is ez van és leülünk enni. Az asztalt estig nem szedem le csak tányért cserélek és egész nap rájárunk az ennivalókra, ki mikor, mit akar enni, mit talál, nincs külön ebéd vagy vacsora. Kora délután kimegyünk egy parkba, ahol megnézzük a tojáskereső gyerekeket. A rendezőség elrejti, van egy aranytojás, aki azt találja meg az jutalmat kap.

Azok a szülők, akiknek nincs kertjük, lakásban laknak, azok is kihozzák és elrejtik egy-egy részen a festett tojásokat, ha kicsi gyerekük van, egyre több indiai család veszi át ezt a szokást, filmre veszik, aztán gondolom, megy haza Indiába a kép, a film, hogy lássák hogy milyen szokások vannak itt.”

Montroyal (Kanadából): „Pár kép a quebeci húsvétról, egy szokásról a cabana sucre - nagy népi kajálás, bár ápr. 30 -ig tart, de sokan éppen az ünnepek és iskolaszünet kapcsán családi, baráti kiruccanásra mennek a városon kívüli juharszirupos (sirop d'érable, maple syrup) kajálásra .. nagyon népszerű, több nagytermes étterem van tele, több ezren menne, főleg hétvégeken ...

tulajdonképpen reggeliféle: tojás, sonka, sült szalonna, mini virsliszerű, bab, sült krumpli, sütemények fánkfélék ... és minden sziruppal készítve, úszik a szirupba és az itteniek még öntenek is rá extrába .. utána a gyerekek, felnőttek szívesen sétálnak, lovaskocsiznak, kisvasutaznak, mini állatkertet látogatnak az étterem melletti erdős részben .. egy évben egyszer jó program, de mivel annyit eszel amennyit bírsz, még többet is, jó lesz egy évet várni a következőre ...”

Klára tavaly készítette a húsvéti képeket Ausztráliában, amikor meglátogatta az unokáit.  „Ilyen a húsvét Ausztráliában, Perth-ben. Igaz, ezek még tavaly készültek, amikor kint voltam. A gyerekeknek eldugják a csoki nyuszikat, tojásokat a fák, bokrok tövébe,és kis kosárral mennek megkeresni.

Az én lányomék a jó, magyar szokás szerint megtanítanak egy rövid, kis mondókát az unokámnak...és a lányokat még meglocsolják, ill. kölnivel megfújják a hajukat. 

Mindenütt barbecue partyk, sok-sok vidám ember,és mindenféle finomságok.”

Cinkapanka (London): „Én ugyan dolgoztam, így nem volt nagy ünneplés, de azért egy nyuszis tortát összedobtam. :)”

cinkapanka_husveti_torta.jpg

Judy Londonból írta: „A füstölt sonka és a házi fonott kalács kötelező.”

judy_london.jpg

Virágék aktívan töltötték a húsvéti hétvégét. „Sízés (crosscountry), túrázás, krimi-nézés, Oppdal, Norvégia”

rozsa_norvegia.jpg

A moderálási alapelveket itt találod.

 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: húsvét Ausztrália London Kanada Norvégia Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr897342638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Taxomükke (UK) 2015.04.06. 08:29:19

Megy a traktor, szánt az eke
Elvtársnôk, locsolhatok-e?

rezsöatya 2015.04.06. 09:25:19

HÁ-s holgyeket meglocsolni
Kommentekben lehet,
Foleg ha a moderator
Ramondja, hogy mehet!

Itt egy hulye kis versike,
Lehet, hogy egy ének,
Befejezni sem tudom mar,
Hulye vagyok, kehrlek!

:D

Nálam Cinkapanka tortaja az elso dij.

Herr Géza 2015.04.06. 09:55:27

@Taxomükke:

Nekem van még szocreálabb:

"Zöld erdőben jártam, kék ibolyát láttam,
Elvtársnő, megba...hatlak-e ?"

Bocsi így éhgyomorra..... :))))))

wuaaa 2015.04.06. 09:58:29

A norvégiai kriminézéshez még annyit fűznék hozzá, hogy itt a krimi olvasás-nézés mondhatni hagyományosan része a húsvéti időszaknak. Ilyenkor a helyi tv-csatornák bekészítenek az adott műfajból, hogy a nézőknek bőven legyen miből válogatniuk, és sokan is olvasnak húsvét idején krimit.
Kezdődött mindez 1923 márciusának végén, amikor is az Aftenposten országos napilap címlapján megjelent egy hír a bergeni vonat állítólagos kirablásáról. Mivel akkoriban a hoax nem volt egy mindennapos jelenség, így az emberek rendje-módja szerint mindenestül benyelték a sztorit és csak később jöttek rá, hogy valójában csak egy jó reklámfogás volt, melynek célja egy akkoriban megjelent krimi-regény - Jonathan Jerv-Bergenstoget plyndret i natt - népszerűsítése volt, miután a könyv két szerzője egyikének bátyja megvette a címlapot. Hát volt érzéke hozzá, az biztos, mert a könyv nagy siker lett, később film is készült belőle.

Azóta úgy tartják, hogy a norvégok igénylik a krimit húsvétkor.

qkuc 2015.04.06. 10:26:52

@rezsöatya: Riszoket a versért, :D. Virtuális piros tojást küldök érte: www.infocegled.hu/external/uploaded_images/4f7c458fd9e8c.jpg

DieNanny CH 2015.04.06. 10:29:45

@rezsöatya:

Jó versike! Köszi! :-)
Jópofák a szokások, ahogy látom, tojáskeresés mindenhol dívik... (Mert ezen kívül Ausztriában és Svájcban is.) A mindenhol - mielőtt 'valaki' beleköt, persze a keresztény múltú országokban, bár, ahogy olvastam, az indiaiaknak is tetszik.

Köszi a képeket! A tortát nem lehetne fénypostával szétosztani? Kinyitom ám az ablakot!
Itt gyönyörű, ragyogó napsütés van, kb 8 fok.

Ugyandehogy (törölt) 2015.04.06. 10:54:48

azert ez a sonkatojastormakalacs izkombinaciot aki kitalalta, nobel dijat adnek neki

off ma hallottam egy filmben "canada azert nem az usa tagallama, mert a kanadaiak nem szeretik a tomeget ":-)

P.Elliot 2015.04.06. 11:10:47

Jol verseltek, persze, ott meg unnep van, husvet hetfo. Itt meg elmult minden, mindenki megy dolgozni.
Abbol a tortabol en is ennek. Osszuk szet. 8 szelet, mondjuk mar meg is ettuk, mi akik hozzaszoltunk eddig.

tanato 2015.04.06. 11:14:25

Kellemes Ünnepeket minden Olvtársnak.!

P.Elliot 2015.04.06. 11:17:57

Tetszik az a kanadai ossznepi eves meg az ausztal piknik, Iden olyan keson jott a tavasz hogy egy level nincs sehol, a hovirag aprilis elejere nyilt ki, a novegoknal normalis ez az ido, sileccel jon a nyuszika.
Igazabol ki talalta ki vajon a sonka-tojas evest? Most nincs idom utananezni de latszik hogy elterjedt a vilagban.

P.Elliot 2015.04.06. 11:25:37

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Az indiaiak a vilag legalkalmazkodobb nepe kulfoldon szerintem, amellett hogy megtarjak a maguk minden szokasat. Szinte minden unnepet, szokast felvesznek amellett hogy megunneplik a maguket, a fiatalok de meg az idosebbje is koveti a normal divatot de amellett ragaszkodik a szarihoz amit szinten rendszeresen hasznal. En nagyon szeretem oket, a kajajukat, egyeduli a curry szag amit nem birok.
A gyerekeiket az otthoni szellemben nevelik, szigoruan, tanitjak nekik az alkalmazkodast, beolvadast de megkovetelik hogy tartsanak meg minden otthoni szokast.
Nagyon szep templomaik vannak.

Taxomükke (UK) 2015.04.06. 11:39:24

@Herr Géza: Na jó, te akartad:
Zöld erdőben jártam
Berúgtam és hánytam
El akarok dőlni
Nesze b+ kölni

2015.04.06. 11:45:02

Montroyal, Te vagy az elso foton, aki a not atoleli?

2015.04.06. 11:46:58

@Taxomükke: eddig azt hittem, hogy 20as vagy korai 30as komnentelo vagy. A versedbol latom, hogy meg te is integettel Kadar Janosnak.

@P.Elliot: a sonka disznohusbol van?

Taxomükke (UK) 2015.04.06. 11:51:14

@charlieharper: Felvonulni sose jártam. 48 éves vagyok.

2015.04.06. 12:01:36

@P.Elliot: ok. Azon filozofalgattam, hogy Jezus vajon mikor evett disznohust es honnan ered a sonka eves a Husvettal kapcsolatban.

P.Elliot 2015.04.06. 12:12:34

@charlieharper: Jo ha volt neki egy marok datolyaja szegenynek.
Most nincs idom utananezni hogy hogy jutottunk a sonkaevesig mert megyek a hazepitok boltjaba/ Home Depot/ festekert es lefestem a haz labat/ beton/ mert mar regen tervezem. Ha kesz leszek az oromem lesz az unnep hogy szepen sikerult. Manapsag hengerrel nem nagy vicc, a ferjemet meg a hazimunkak elere allitom itt bennt mert ferfi letere nem igazan ugyes kinti vagy szerelesi dolgokban. Barkit hivni megcsinalni csak akkor szoktam ha mi nem tudjuk megcsinalni vagy nehez. A bolt koran nyit/ reggel 6-kor/ , szoval mar megyek is. Tovabbi jo unneplest kivanok mindenkinek. Otthon valaha szinte azt sem tudtam hogy mi a festek. Itt nagyon sok mindent tanultam azota!

tableno 2015.04.06. 12:12:45

@charlieharper: ugyanonnan, ahonnan a husvéti tojás, és a nyuszi vagy a locsolkodás. A pogány tavaszünnepek termékenység-kultuszából, amit beépítettek a keresztény ünnepbe.

DieNanny CH 2015.04.06. 12:24:44

@charlieharper:

Ez a kérdés jó! Bár talán az is magyarázat lehet, hogy a disznóvágásból talán már csak ez maradt meg ekkorra. Mármint, régen, hűtő nélkül.

Hmfc 2015.04.06. 13:00:04

@charlieharper: Szia! Mivel eppen 5 perce lattam egy cikket errol, hat belinkelem ide:
index.hu/tudomany/til/2015/04/05/miert_eszunk_sonkat_husvetkor/

Bredpitt Monika 2015.04.06. 13:07:17

@Herr Géza: válasz: igen (elvtársnők nevében is)

Bredpitt Monika 2015.04.06. 13:09:07

@charlieharper: Végre egy nő és nem egy delfin.
Ez bizony Montroyal, én úgy látom.

Bredpitt Monika 2015.04.06. 13:51:44

Szégyen gyalázat, de nálunk a legnagyobb hagyomány az utóbbi években, hogy hétfőn elmenekülünk a locsolkodók elől.
Egyébként, érdemes benézni a helyi McDonald's éttermébe itt nálunk pénteken. Jó nagy sorok vannak és nem sokan esznek salátát. Szóval ennyit a vallásos magyarokról. Bocsánat az ünneprontásért.

Azért tojást festettünk tegnap, az soha nem marad el.
Amikor mi voltunk gyerekek, akkor vidéken még éltek a hagyományok. A nagybátyám soha nem mulasztotta el, hogy úgy verjen ki engem és húgomat a jó kis vidéki dunyha alól ( a szobában nem volt fűtés) hogy egy nagy szódás üvegből locsoljon meg minket. Volt sikítozás. Azok a régi szép idők!!!

Mostani locsoló vers a lányom fiú osztálytársaitól:

Zöld erdőben jártam Orbán Viktort láttam,
harsogta a fülembe szavazzak a Fideszre.

Közben nem úsztuk meg a locsolást sem, már bűzlik a fejünk, miközben írtam csöngetett a szomszéd kisfiú.
Imádom a húsvétot!
Kellemes ünnepeket!

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.04.06. 14:02:25

@charlieharper: úgy olvastam, hogy még kereszténység előtti szimbólum a sonka, ahogyn a tojás is.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.04.06. 14:09:33

ja bocs, olvashattam volna tovább először :-/

úgy végülis nincs bajom a locsolással, hogy az unokatesóm kisfia mond valami aranyos verset, és gyűjti a tojásokat. de pont egy családtag mesélte, hogy (még harminc-negyven éve) rettegtek a részegen randalírozó suhancoktól, akik minden háznál várták volna az itókát meg a pénzt, és akkoriban még nem volt "illendő" elkergetni őket a ló nemesebbik szervére. hát baromi vicces lehetett, szép ősi vidéki hagyományok :-(

DieNanny CH 2015.04.06. 14:31:10

@Dragonlady (Bp, Hun):

Mi mindig vidéken voltunk gyerekkoromban hétfőn, valamelyik rokonnál. De bárhol voltunk, mindig csöngettek be muzsikás cigányok is. Viszont, a rokonaim nem voltak szívbajosak, csak és kizárólag ismerőst engedtek be. Mert valóban, sokan pénzért mentek locsolni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.04.06. 14:41:23

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]:
ja hát ugye itt is olyan állapotok lettek közben, hogy idegent senki nem enged be. a nagybátyámnak mindig van olyan kutyája, ami leszed és darabokra cincál bárkit, aki nem valamelyik családtaggal együtt próbálna bemenni a kapun :-/

montroyal ( CAN qc) 2015.04.06. 16:33:05

@charlieharper: igen ijeszto mi ..:-) a lanyommal vejemmel es nejemmel ...

montroyal ( CAN qc) 2015.04.06. 17:35:38

@Bredpitt Monika: a locsolo versekben is politika ... a nevek , partok tetszés szerint behelyettesithetok ...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2015.04.06. 18:04:55

@Dragonlady (Bp, Hun): @DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Uhhh a "régi szép idök".... hogy utältam a kölnibüzös husvét hétföket...

Nälam is Cinkapanka répatortäja a Nr1. Imädom a répatortät! :-)

És, hogy ezen a szép 8fokos äprilisi napon OFF-oljak is egyet: http://www.boredpanda.com/cute-pet-rat-photos/^
ON

DieNanny CH 2015.04.06. 19:07:18

@P.Elliot:

Különben nagyon jó ötletnek tartom ezt a büfészerű vendégfogadást! Főleg, ha több vendég jön, különböző időpontokban.

blackhairlady 2015.04.06. 20:27:39

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Hozzank meg a kukasok csongettek allandoan, kesobb mar annyi kukas jott ami a fel orszagot szemetmentesithette volna:(

blackhairlady 2015.04.06. 20:38:41

Nagyon jo kepek, koszi mindenkinek aki vette a faradsagot es kuldott be.
A repatortat mi is imadjuk, de ilyen szepet en nem tudok sutni mint cinkapanka. Nalunk most sajttorta volt es csersznyes pite.
Elliot, en is ilyen svedasztalosra teritettem szombaton (akkor jottek a vendegek munka miatt), es 11-kor kezdtuk a reggeli-ebedet:)
Vettem a whole foodsban europian style applewood smoked sonkat, valami isteni finom volt, illetve anemzetkozi boltban jo magyar tarjat, azt megfoztem, es maximalis sikert aratott.
montroyal, szep a kis csalaldod:)
Az elso kepen ha az torta, akkor nagyon ugeys, ha csak dekoracio, akkor is tetszik:)

Hari Seldon 2 2015.04.06. 20:43:05

Szerencsére nálunk nincs locsolkodás. Gyerekkorom óta hidegrázásom volt tőle.
Szépen kiöltözni. Visszafogottan megenni egy süteményt.

Megkérdezték, hogy megy az iskola?
(Mit mondjon egy 8-10 éves?)
Jól.
Nem mesélsz többet?
("mit meséljek neked, mami?-gondoltam, miért érdekelne?")
Hova mentk még?
Már nem sok helyre... ("remélem")
("áh, menék haza legózni, de anya azt mondta, meg kell locsolnom az Öcsi anyukáját is, mert Öcsi is volt itt, és itt mondanak..")

Persze, mindig ki volt adva, hogy hova kell elmennem mindenképpen egy bajszos pusziért, meg egy tojásért, meg megenni egy süteményt. - Persze üdítőt alig adtak, és nekem mindig kell valami folyadék a süteményhez.

Na, ezért nem szeretem én a húsvétot.

Szóval itt egy kis vidámság:
index.hu/kulfold/2015/04/06/nezegessen_husveti_horrornyuszikat/

Hari Seldon 2 2015.04.06. 20:47:44

@Hari Seldon 2:
Bocs a helyesírásért. A fenti gépen írtam gyorsan.

bxf 2015.04.06. 20:48:38

@Bredpitt Monika: Mi is igy voltunk. Hetfon mindig elmenekultunk kirandulni :-)

Az ossznepi evesrol annyit, hogy Sarasota (Florida) mellett valahol van egy pizzeria, ahol hasonlo a set-up, csak eppen naponta volt nyitva es csak pizzat lehetett venni, kozben allandoan szolt a zene. A latogatok zome nyugdijas volt, amikor en ott jartam.

Kozben megneztem a neten (nem emlekeztem a nevere, de rakerestem). Sajnos ugy 5 eve bezartak:

www.heraldtribune.com/article/20100603/ARTICLE/6031085

nyuszigonosz 2015.04.06. 20:51:43

@Hari Seldon 2: Csak az elsö képet néztem meg, és azon egy szörnyüséges nyúl volt. :-(
Na ezért teszek neked ide egy másik nyuszit.

post.kards.qip.ru/images/postcard/19973/1997267.swf

Bredpitt Monika 2015.04.06. 21:07:24

@bxf: Sarasota? Ott született a kislányom. Végén még kiderül , hogy ismerjük egymást.

tanato 2015.04.06. 21:10:23

Mára MO.-on a locsolkodás majdnem teljesen kiment a divatból.Szinte csak rokonok mennek,kisfiúkkal rokonokhoz. NÁlunk ma pl. három olyan rokon volt locsolkodni akiknek kicsi fia van.Oviskorúak és ők nagyon élvezték ezt,Régen az én fiatalkoromban meg főleg lányos házakhoz mentünk,sok helyre.Délutánra viszont az utca tele volt részegen tántorgó és bicikliző fiatal férfiakkal.Ma meg gyakorlatilag üresek voltak az utcák errefelé.nagyot változott a világ.

bxf 2015.04.06. 21:38:01

Biztos, hogy nem. Alig ismerek magyarokat Sarasotaban (vagy eppen Floridaban). Akit ismerek, azoknak fiai vannak :-)

Bredpitt Monika 2015.04.06. 21:48:08

@tanato: Én soha nem szerettem a locsolkodást, de azért szomorú vagyok, hogy így hagyjuk elsorvadni a hagyományainkat.
Bezzeg a ház falain mostanában pl elég sok télapó van Karácsony előtt, ami annyira nem idevaló.

Amit én Amerikában nagyon szerettem, hogy talán pont azért, mert olyan fiatal kultúra nagyon hagyománytisztelőek és ahogyan pár napja P.Elliot írta a Hálaadás óriási ünnep, nagyon nagy hagyománya van. Példát kéne venni tőlük, de nem idehozni az ő ünnepeiket, mint pl. a Halloweent, amit én szintén imádok, de ez sem a mi ünnepünk.
Itt egy jópofa fiatal lány pár éve szervezett egy kis cukor kéregetést, szórólapokat osztott szét a szomszédoknak, hogy készüljenek. Élveztük, de egy idő után attól féltem, hogy cukor helyett egy pitbull fog a seggünkbe harapni. Meg is jegyezte egy bácsi, akit már nyolc után csengettünk fel a házában, ez nem a mi ünnepünk. Szégyelltem magam annak ellenére, hogy a gyerekek nagyon jól érezték magukat.

tanato 2015.04.06. 21:53:34

@Bredpitt Monika: Jogos én is így érzem,egy hagyománnyal kevesebb.

Muscari 2015.04.06. 22:22:10

@charlieharper: Charlie, miért nem lehet passover alatt Weetabixet enni? Az szerintem nem kovászos.

blackhairlady 2015.04.06. 22:47:31

@nyuszigonosz(D) ESTP: Igen. folyamatosan nevettetem, mar az oruletbe kergetem a csaladot. Mondtam nekik, hogy ezutan ezzel buntetek ha rosszul viselkednek:))))))))))

P.Elliot 2015.04.07. 01:27:34

@montroyal ( CAN qc): Csinos kis feleseged van, eletvidam arcu, a lanyod is egy szep lany. Oszinten szolva azt hittem hogy 2 barat ul az asztalnal a baratnoikkel vagy a felesegukkel, nem latszik hogy annyival idosebb lennel mint az a fiatalember.
Egy szep vidam, bulis kep. Az egesz foto olyan nagyon vidam. Te ott mit iszol abbol az uvegbol? Tejet? Tejesuveg?

P.Elliot 2015.04.07. 01:46:45

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: En maskor is bufeket szoktam csinalni ha nem kifejezetten ebed vagy vacsora vendegeket varok. Sokkal de sokkal egyszerubb.
Fiatalabb koromban meg megtettem hogy egy-egy grillezesnel fel-ala rohangaltam a cuccokkal a lepcsokon, mara ilyet csak akkor teszek ha a csaladom csinalja. A legegyszerubb elore kikesziteni mindent es akkor a haziak sem szolgak, mehetnek a vendegek koze beszelgetni, szorakozni.Nalam senki nem segithet aki vendeg, egy talat nem emelhet fel segites celjabol es ha en vagyok vendeg valahol akkor en sem vagyok hajlando csinalni semmit, szorakozni jottem, kikapcsolodni, ezt tudja rolam mindenki.
Ebbol persze voltak mar felreertesek, egy ujabb magyar ismeretsegnel egyszer az ebed utan bementem a nappaliba leulni es vegigkutatni a ferj lemezgyujtemenyet aminel nagyobbat es annyira jot meg eletemben nem lattam. A feleseg el volt kepedve, azt mondta hogy azt hitte hogy egyutt elmosogatunk/? !!/. kozben beszelgetunk amig a ferfiak ott bennt zenet hallgatnak.
Mondtam neki hogy en vendeg vagyok itt, ahogy ot sem engedtem nalam csinalni semmit, / emlekszel ra?/, ugy itt meg en nem fogok, a mosogatas es rendcsinalas mindig a vendeg tavozasa utan van. Nalam. Elegge meg volt sertve. Aztan valahogy megis felengedett de idonkent kisurrant, elmosott nehany tanyert, edenyt es visszajott...Nem is ertettem hogy miert kell akkor rendezkedni amikor vendegek vannak akik a haziasszonnyal is beszelgetni szeretnenek de nem a konyhatorlovel a kezukben.

P.Elliot 2015.04.07. 01:52:38

@blackhair-lady: Majd en is megnezem a Whole Foods-ban azt a sonkat. Igazan jot itt meg ugysem ettem. Van a nemzetkozi boltban viszont import magyar fustolt karaj....Lenyesegettem rola az osszes husos reszt, jaj de jo is volt, olyan otthoni izek.

blackhairlady 2015.04.07. 02:41:19

@P.Elliot: a szalamiknal van alul foliaban csomagolva. Nem emlekszem a nevere, mar elvitte a kukas a csomagolast. De ha jol emlekszem van a pultban is serano sonka mellett. Tenyleg nagyon finom, 0.5_osre szeleteltettem, tokeletes volt a frissen sutott meleg kenyeremen.

Sanyi9 2015.04.07. 03:23:53

@tanato: ja, en is hianyolom a mai utcakepbol a reszegen tantorgo es biciklizo fiatal ferfiakat. Ez van, regen mimden jobb volt.

montroyal ( CAN qc) 2015.04.07. 03:24:30

@P.Elliot: koszi .. a felesegrol annyit hogy van gyakorlatom a valasztasban (4.)... a vejem 29 a lanyom 28 szoval oregszenek a gyerekek ... de csak ok ... sort iszunk a kancsobol a tejet a kavéhoz adjak ...

az asztalodat latva szivesen elmentem volna locsolni Hozzad..

P.Elliot 2015.04.07. 03:27:25

@blackhair-lady: Meg fogom talalni, koszi. Fustolt csulkot vagy bordat nem arulnak? Olyan igazi otthoni izut? Sokszor olyan guszta, mutatos az aru de az ize kopedelem. Azert kutatom hogy ha valaki tud valami jot amit ki is probalt.

P.Elliot 2015.04.07. 03:30:49

@montroyal ( CAN qc):
De igazan csini az a no! Es a nevetes az arcan. Latszik hogy vidam termeszete van.Usaban nagyon ertekelik ezt a tipust a ferfiak.
A lanyod sem nez ki 28-nak az biztos....
Szoval vegre megismertunk keprol. Igy jobban tudjuk azonositani a hozzaszolashoz hogy ki irta.

P.Elliot 2015.04.07. 03:36:39

@montroyal ( CAN qc): Nem volt az asztalon semmi kulonleges dolog csak a husveti szokasos amit minden aldott evben ugyanugy csinalok.
Van viszont rengeteg maradek, ket napig biztosan nem fogok fozni.

montroyal ( CAN qc) 2015.04.07. 03:51:43

@P.Elliot: a nejemet Mo-rol importaltam , vagyis felult a repulore es megerkezett .. de jol alakult , mar 4 éve ... a lanyom a dontobe volt par eve a Hawaiian tropic versenyen ,tobb ezer resztvevobol ugy hogy a szepseget nem tolem orokolte

a sonka nagyon csabito de az edessegek is ... en egesz heten a maradekot eszem egy tepsi baranybol a fele megmaradt ..

blackhairlady 2015.04.07. 03:57:35

@P.Elliot: van feletek Fiesta? Ott szokott lenni, bar meg nem kostoltam sosem, nem tudom milyen ize van. Illetve a Phoenicia nemzetkozi boltban is vannak magyar fustolt termekek. Persze ha feletek is van ilyen, nem vagyok tajekozott a bolthalozatokban.

P.Elliot 2015.04.07. 04:37:18

@blackhair-lady: Nincs Fieste nevu bolt. Azt a Phoenicia nevu boltot mintha lattam volna mar az utrol, majd abba is benezek. ami magyar termek van annak tobb mint a haromnegyed resze Chicagobol jon a Bendetol ami nagyon halvany masolata a magyarnak.

P.Elliot 2015.04.07. 04:45:02

@montroyal ( CAN qc): Jo valasztas volt, sok boldogsagot hozza.
Szep csaladod van.
Ma mivel itt ez nem unnep a haz aljat, azt a betonos reszt befestettem csokolade szinure, eredetileg is olyan volt, nagyon szep lett, az ido is igazi tavasz. Na megyek aludni, joejszakat mindenkinek.

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.04.07. 07:47:37

@Bredpitt Monika:
ha a mi sajat gyonyoru hagyomanyaink azt jelentettek, hogy mint irtuk, reszeg ismerosok es ismetetlenek maszkaltak egesz nap a lakasban, akkor nem baj azt lekukazni. Halaadaskor is csak a csalad jon ossze, ahogy most ezekkel a mai husvetokkal, nekik szabad kedves aranyos meghitt unnepet csinalgatni, ha ugy akarjak, mi meg inkabb kapaszkodjunk pl egy olyan tradicioba, amit sokan nem szerettek, mertcsak csakazertis? Hm.

tanato 2015.04.07. 09:45:59

@Sanyi9: IGEN EZ VELEJÁRT ANNO A LOCSOLKODÁSSAL.Mostanság sokan már elmennek három napra kirándulni,ezért sem megy tovább ez a hagyomány.

qkuc 2015.04.07. 11:08:31

@blackhair-lady: Na, a sajttorta egy örök rejtély. A McDöncis sajttorta az etalon nekem, de nem találtam még olyan receptet, ami legalább kicsit közelítene hozzá, :D.

qkuc 2015.04.07. 11:21:42

@P.Elliot: Látom a sonka probléma krónikus, nekem sem skerült finomakat kifogni ... Mind olyan íztelen volt ....

Dragonlady (Bp, Hun) 2015.04.07. 13:45:09

@qkuc:
ami boltból jött, az itt is, de akinél házisonkát találtunk a rokonságban, hűűűű naszóval az igazi sonkaízű volt....
nekem aztán már nem lennének forrásaim, ha magamra lennék utalva sonkaügyben, de valakinek mindig van egy ismerősének az ismerőse.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása