oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. november 14. 12:46,  Első pillantás az új Határátkelőre! 65 komment

2014. november 14. 12:46 Határátkelő

Első pillantás az új Határátkelőre!

Miközben már csak alig hat nap van hátra a Határátkelő oldal közösségi támogatására indított kampányból, nem tétlenkedtem, és megkezdődött a munka az új, közösségi-információs oldallal, amibe most be is pillanthattok egy kép erejéig.

hataratkelo_logo OK_1.jpg

Elképesztő érzés látni, hogy több mint egyharmadával túl is léptük az eredetileg tervezett, 1200 dolláros célt, pénteken délután már 1625 dollárnál jár a közösségi gyűjtés, és mivel ilyen jól sikerült a dolog, már meg is kezdődött a munka, hogy reményeim szerint még idén, Karácsony előtt életre is kelhessen a Határátkelő új oldala.

A munka első fázisába pillanthattok be ma, úgy gondoltam, megmutatom, hogyan fog kinézni az oldal fejléce, amelyen ott az új logó, a régi szlogen és hangsúlyos, kiemelt szerepet kap a közösségi funkció.

felső banner.jpg

Mert a Határátkelő saját oldal egyik középpontja a közösségépítés lesz, lehet majd beszélgetni, chatelni, fórumozni (szóval, ha valaki majd nem tudja eldönteni, milyen tabletet vegyen, indíthat akár egy fórumot is, ahol tanácsot kérhet a többiektől… :) ), lehet ismerőst keresni egy adott országban és városban, kapcsolatokat építeni, barátkozni, mindehhez elég lesz regisztrálni.

Ha elegen leszünk (amit nagyon remélek), akkor nem kell majd Facebook-oldalakon keresgélni helyi közösségeket, mert a Határátkelőn rengeteg országból és városból lesz majd valaki, akivel beszélgetni lehet, akit meg lehet kérdezni.

Most úgy tűnik, sikerül beszerezni egy működőképes Üzenőfal-modult is, ahol bárki felteheti a kérdését, vagy ha albérletet, bútort, hazafelé útitársat keres, azt is találhasson, ehhez csak egy gyors regisztrálásra lesz szükség és nem kell majd leveleket írogatni.

Ugyan az oldal létrehozásának és fenntartási költségeinek egy részét képes vagyok finanszírozni (nem is beszélve a belefektetett munkáról), de számítok a ti közreműködésetekre, hozzájárulásotokra.

Még 6 napig támogathattok!

Biztosan van olyan, aki még hezitált, hogy megéri-e támogatni egy ilyen kezdeményezést, nos, jó tudni, hogy már csak 6 nap van a kampányból, szóval aki megtisztelne azzal (engem, és tulajdonképpen azokat is, akik már adtak – szóval minket, a közösséget), hogy akár a legminimálisabb összeggel támogat, az még pár napig megteheti.

Ehhez nem kell mást tenni, csak ide kattintani és követni a lépéseket.

A támogató, ha szeretné, névvel vagy nickkel felkerül a leendő Határátkelő oldalon a nyilvános listára, és ott is marad egy éven keresztül.

Aki úgy érzi, több is futja neki, az Prémium támogató lehet, és kis ajándékot is kap (30 dollárnyi összeg fölött hűtőmágnest, 40 dollár fölött pólót – természetesen mindkettőt a Határátkelő logójával). Ha minden jól megy, a jövő hét elején már meg is tudom mutatni mindkettőt.

Aki pénzzel nem tud támogatni, az azzal is sokat segít, ha megosztja a posztot, terjeszti a hírt a Facebookon, vagy emailben – de én annak is örülök, ha valaki csak szurkol annak, hogy sikerüljön, és majd ellátogat az oldalra.

Mi lesz a bloggal?

A kérdés jogos. Természetesen folytatom, a világért sem hagynám abba. A történeteket továbbra is várom, és reményeim szerint minden megy majd úgy tovább, mint eddig.

Hiszek abban, hogy a leendő oldal nem elvesz majd, hanem kiegészíti a blogot és fordítva – így válik majd teljes egésszé a Határátkelő.

Tehát még hat nap van hátra a kampányból, aki érdemesnek tartja az oldalt a támogatásra, az ne sokat habozzon, kattintson ide és hajrá!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: kampány közösség oldal

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr656896123

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qkuc 2014.11.14. 13:13:12

HÁ, a blog marad itt vagy becsatornázódik az új oldalba?

bloodhamster 2014.11.14. 13:13:40

Üdv! Szerintem simán integráljátok egy blog-szerű felületen maágt a blogot is. Egy helyen legyen akkor már minden elérhető ;)
Hajrá!

SzZoole 2014.11.14. 13:15:13

Az ujj oldalra is ujjra kellesz regisztralni vagy automatikusan folytatodik a mostani regisztraciom?

2014.11.14. 13:16:39

Szuper, nekem nagyon tetszik a fejlec!

adg 2014.11.14. 13:27:19

Nem rossz, nem rossz, de sajnos egy kontinens hianyzik a fejlecbol, ha jol latom. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.11.14. 13:33:33

Tetszetős.

Ha van rá igény, akkor szívesen segítek egy külföldi felsőoktatásos útmutató-leírás összerakásában. Felvételi, dokumentumok, mik kellenek hozzá, hol kell jelentkezni, hogy készüljünk fel rá, stb.

Nekem van személyes tapasztalatom a norvég, svéd, skót felvételi rendszerrel kapcsolatban, de tudok céget ajánlani partnernek, akik magyar fiatalok külföldi felvételijeit, beilleszkedését, munkakeresését egyengetik (itthonról és külföldön egyaránt). Méghozza a diákok szemszögéből ingyen (a célországok - jellemzően skandináv országok - fizetik őket). Ők lehet hogy némi reklámfelületért cserébe anyagilag is támogatnák a site-ot.

Szóval ha van igény külföldi továbbtanulásra, lehet tudok hasznos információkkal szolgálni. :)

2014.11.14. 13:33:47

Nem akarok vészmadár lenni de hosszú internetes pályafutásom alatt a két blog egymás forgalmát fogja csökkenteni és némi káoszt fog eredményezni. Mindenki mindenhova fog írni. Remélem nem így lesz. Az első időkben viszont biztos. Az ötlet nagyon jó de a beírók nem fogják tudni, mi merre, mit miért és hova. A blog.hu meg nem biztos hogy örül ennek a változtatásnak. Vagy igen? Többen is jelezték az igényüket hogy jó lenne egy blogba összesíteni az újításokat. Linkekkel szét is lehetne választani a témákat. Persze ez csak az én véleményem, és csakis szerintem DD

Határátkelő 2014.11.14. 13:37:29

@qkuc: A blog, mint írtam is, marad.

Határátkelő 2014.11.14. 13:38:10

@Zoole[uk]: Sajnos jelen állás szerint azt hiszem, nem megoldható, hogy az itteni regisztráció automatikusan átmenjen, de még rákérdezek.

Határátkelő 2014.11.14. 13:40:22

@Turchi: Az alapkoncepció az, hogy a személyes sztorik alapvetően itt jelennek meg (aztán némi csúszással "odaát" is), minden más pedig ott. Valóban, reális az, hogy az elején lesz kis kavarodás, de szerintem ez egy idő után letisztul majd. Remélhetőleg.

2014.11.14. 13:43:37

2 temarol tudnek irni, ami esetleg erdekes lehet. Lakas vasarlas UKban es NYCban. A masik tema a vadasz fegyverek tartasanak es hasznalatanak az engedelyezese a UKban

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.11.14. 13:54:00

@Határátkelő: Okés. Én most vasárnap eltűnök 3 hétre, de akkor decemberben jelentkezem majd ezügyben nálad.

2014.11.14. 13:56:44

@charlieharper: ja, es az europai vitorlas vizsgakrol es vitorlas tartasrol.
De most en is tenyleg eltunok

SzZoole 2014.11.14. 13:57:43

@Határátkelő: ok nem gond az ujj regisztráció de ragaszkodik a nick nevemhez:)))

Határátkelő 2014.11.14. 13:58:25

@charlieharper: Jöhet mind a két lakásvásárlásos. :) (Aztán majd a többi is...)

2014.11.14. 13:58:54

@Határátkelő: Az a baj hogy sokan akik nem a posztról beszélnek, nekik az is fontos hogy azt minél nagyobb nyilvánosság előtt tegyék mert úgy érdekesebb. Erre pedig az index lesz eleinte a legalkalmasabb.

Határátkelő 2014.11.14. 14:00:52

@Turchi: Hát ez nem olyan nagy baj. Pont az lesz a jó, hogy ott már jórészt azok lesznek, akik tényleg érdemben a témáról akarnak beszélni és nem a nyilvánosságot keresik.

jOeker 2014.11.14. 14:10:33

Tetszetős a fejléc :) Az osztrák felsőoktatásról én is szívesen írok még ha van rá igény. Az útitárs programról érdeklődnék, életemben nem használtam ilyet, lehet, hogy ez valakinek tök egyértelmű, de nekem nem. Ezt úgy akarjátok megvalósítani, hogy pl Budapest - München vagy Budapest - Bécs - Salzburg - München. Azok kedvéért akik csak mondjuk egy darabig mennének. A skandináv felsőoktatás pl engem is érdekelne de max egy félév erejéig :)

Határátkelő 2014.11.14. 14:11:21

@jOeker: Jöhet az osztrák felsőoktatásos! Előre is kösz!

2014.11.14. 14:19:09

@Határátkelő: Reméljük így lesz, de ha konkrét személyekre gondolok, akkor még véletlenül sem választják a privát beszélgetést hanem a nagy plénum előtt szeretnek anyázni. Minél többen olvassák, annál jobban érzik magukat. Feltéve ha az új lapnak is lesz ilyen forgalma.

Hari Seldon 2 2014.11.14. 15:16:16

@Határátkelő:
Az új honlapról lesz link a mostani blogra?

Hari Seldon 2 2014.11.14. 15:21:11

@Határátkelő:
"Az alapkoncepció az, hogy a személyes sztorik alapvetően itt jelennek meg (aztán némi csúszással "odaát" is), minden más pedig ott."

Ha a poszt majd odaát is megjelenik, akkor ott már nem lehet hozzászólni?
Vagy ott kell indítani egy "utótopikot" ha még valakinek van hozzáfűzni valója?
Vagy az egyáltalán nem lesz?

jOeker 2014.11.14. 15:30:11

@Határátkelő: Lesznek hasonló írások, mint a Németországi és az Angliai cikk, hogy miket kell megcsinálni határátkelés előtt? És ha igen akkor lehetne valami egyeztetett szisztéma szerint? Visszanéztem mindkét posztot, mindent leírtatok benne csak pl ha valaki az egészségbiztosításokat akarja összehasonlítani akkor tudja hol keresse egyből a poszton belül. Persze lehet, hogy ez csak nekem lenne zavaró mármint az összevisszaság. Lehet, kezdek elrobotosodni itt az osztrákok között :)

Határátkelő 2014.11.14. 15:34:23

@Hari Seldon 2: De, ott is lehet majd kommentelni természetesen minden posztot, cikket, stb. De először minden személyes sztori itt jelenik meg.

Az oldalon rengeteg egyéb olyan dolog is lesz, ami a blogra nem fér el - a határátkeléssel kapcsolatos felmérések, cikkek, szeretnék rendszeres blogajánlókat, stb. Ezekhez is természetesen hozzá lehet majd szólni.

Emellett lehet majd indítani fórumokat, lehet chatelni (akár privátban is, ezt kb. úgy kell elképzelni, mint a Facebook-chatet), az Üzenőfalra pedig ki lehet majd írni akár egy-egy kérdést is, amire lehet válaszolni.

Határátkelő 2014.11.14. 15:39:20

@jOeker: A nyitóoldalon 6 ilyen cikknek lesz hely, ezek állandóan kint lesznek. Az elképzelésem szerint ezek között biztosan kint lesznek a legfontosabb célországok (UK, Németország, Ausztria, valószínűleg Svájc, az elindulás ügyintézése, és lesz egy, ami pár hetente változik - akár USA, Kanada, Ausztrália, Hollandia, stb.) Ezek gyakorlatilag olyanok lesznek, mint a már itt megjelent német és brit poszt, de frissülnek majd, amennyiben változnak a benne leírtak.

Persze lehet összehasonlító cikkeket is írni, kérdés, mekkora igény van rá - majd ti eldöntitek. :)

Egyébként már készül pár ilyen ország-összefoglaló, de ha valakinek van kedve beszállni, annak nagyon örülök!

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 15:56:07

látom, ez a tablet megragadt:D

én szeretném előre lefoglalni a Babette nicket, pont és aláhúzás nélkül, ha lehetséges.
lehetséges?

SzZoole 2014.11.14. 16:53:13

@Babette.: Valoban Babette a neved?

Hari Seldon 2 2014.11.14. 16:59:29

Ma még nem OFF-oltam az üstökössel.
csak egy gyors hír:
Ahogy tegnap megtippeltem, a fúrófejet beindítják, ez vagy tud fúrni valami, vagy ha nem, az is lehet, hogy elmozdítja a rossz pozícióból a leszálló modult.

ON

Igyekszem most már ritkítani a üstökös témát. Két napja nagyon rajta vagyok, de most már lassan vége a küldetés javának.

Hari Seldon 2 2014.11.14. 17:01:45

@Határátkelő:
Lehet ilyet lefoglalni?
Akkor mi is szeretnénk a Hari Seldon 2 és Mme Seldon-t.

Igazából már az elején 2-es szám nélkül akartam, de valamiért nem sikerült. Szóval most már maradjon így.

Határátkelő 2014.11.14. 17:13:40

@Hari Seldon 2: Az lenne a javaslatom, hogy aki akarja, megtarthatja az itteni nickjét, csak akkor ugyanazzal az email-címmel regisztráljon majd, mint itt, így ha vitás helyzet merül fel, akkor elsőbbséget kap. Ha így megfelel. :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.14. 17:13:49

@Hari Seldon 2: most tényleg nem ér le az egyik lába?
attól még meg tudja csinálni, amit akarnak?

Hari Seldon 2 2014.11.14. 17:30:54

@Babette.:
Sajnos csak részben tudja elvégezni az összes dolgot.
(így is szenzáció, az év elején még 20%-ot adtak egy sikeres (nem becsapódásnak) leszállásnak)

Sajnos csak kevés napelem tud működni, ezért nem tart sokáig az energia. na most ha sikerül a fúrás, akkor még a talajmintákat meg tudják csinálni.
Hanem, akkor esetleg megint ellöki egy kicsit, és talán jó pozícióba esik vissza.
Egyébként ha teljesen lemerül, úgy van tervezve, hogy ha esetleg az üstökös az útja során úgy fordul, hogy több fényt kap, (ami lehetséges, mert a nap felé tart)
akkor "újra éled", mert ha lemerül "csak" hibernált állapotba kerül.

emiGrant 2014.11.14. 17:31:42

Nagyon tetszik nekem is. Remélem a "káosz" nem tart túl soká az elején. Én is szeretném megtartani a nickemet, ha lehet. Sajnos három hete minket kiraboltak, azért hallgattam már olyan régen, sok volt a stressz mindent elintézni meg beszerezni azóta. Mivel a kis könyvem amiben a jelszavaim voltak is elveszett, azóta próbálkozom emlékezni mindenre. Hála az égnek a HÁs jelszavaimra mind emlékeztem. Ezekkel fogok feliratkozni a másik oldalra is. Biztos, hogy sikeres lesz!!

qkuc 2014.11.14. 19:19:10

@Hari Seldon 2: Nemsokára készülünk a Jupiterre (azon belül Titán lesz vagy Europa), :D. De ahogy látom elég jól betárazott az ESA érdekes küldetésekből.

Lehet majd csinálni topikot az új HÁ-n, :D.

qkuc 2014.11.14. 19:20:54

@emiGrant: Úhh, kitartást ....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 19:22:03

@emiGrant:
Kiraboltak vagy betörtek?
Részvétem.
Nehéz ilyenkor mit írni rasszizmus nélkül.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 19:24:24

@Hari Seldon 2:
Te figyu, szokta ezt a blogot olvasni egy barátom aki néha kommentel is.
CjKrisz nicknéven.
Ő amatőr csillagász valami hihetetlenül tájékozott a témában valamint közérthetően el is tudja magyarázni.
Ajánlom figyelmedbe.

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.11.14. 19:25:12

@emiGrant: :(((
Remélem nem nagy a kàrotok. Biztosítàs, riasztó volt?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.14. 19:29:16

Az hogy ez a blog marad változatlan formában az jó hír.
Ennek a blognak az lenne a halála ha a beszélgetések folyamát korlátoznák.
Ha elindul egy beszélgetés az aktuális posztról és kikötünk az orrszarvúak vízkeresési szokásánál az életben tartja a blogot.

Határátkelő 2014.11.14. 19:41:24

@emiGrant: Sajnálom, ez nagyon rossz érzés, a tudat, hogy idegenek törnek az ember életébe talán még az anyagi kárnál is rosszabb érzés valahol. Remélem, minden jóra fordul!

Annak örülök, hogy az itteni jelszavadra emlékeztél!

Sütemény1975 2014.11.15. 02:56:06

Jo hir! Gondolom idovel lesz a honlapnak mobilos felulete is.

montroyal ( CAN qc) 2014.11.15. 05:20:04

@Zoole[uk]: @Babette.: Valoban Babette a neved?
ez nagyon sexi nev tudod mit jelent nalunk Qc ben ..

rezsöatya 2014.11.15. 08:14:00

@charlieharper: na, ez utobbit surgosen, ha lehet, epp valakit le kene lonom...! :-)

DieNanny CH 2014.11.15. 10:02:28

@qkuc:

"Lehet majd csinálni topikot az új HÁ-n, :D."

Ezt a mondatot csak gyorsan átfutottam, és valahogy úgy értelmeztem a fejemben az előző mondat után: "Lehet blogot csinálni az új - Földön kívüli! - határátkelőknek...
:-DDD

DieNanny CH 2014.11.15. 10:05:22

@Zoole[uk]:

Nem te voltál az, aki pár napja az egyik kommentben beleszőtted a valódi nevét? Mert akkor rosszul emlékszem...

pamut 2014.11.15. 10:05:36

@Határátkelő:
Pár javaslat az új honlaphoz:

- Mivel lesznek fenntartási költségei is, talán érdemes a fejlécbe vagy valahová szem előtt egy paypal gombot (vagy más gombokat is) feltenni, hogy állandóan ott legyen és közvetlenül téged finanszírozzon, ne szedje le a sápot a kickstarter, vagy bármilyen közvetítő oldal.

- Látom a fejléc menüi az itteni fejlécet másolják. ennyire bejött? mivel a kivándorlók többsége az Anglia-Németország-Ausztria szentháromságba megy, nem inkább ezeknek kéne külön menü, a talán magyarok millióit nem vonzó Afrika meg Dél-Amerika helyett? Mondjuk tudom úgyse változtatod meg.

- Szerintem amúgy nagy perspektíva van a terjeszkedésben, sok mindent be lehetne csatornázni egy ilyen honalpba, tudod a google is csak egy kis kereső-algoritmus volt először, szóval a határ a csillagos ég :) nagyon szépen elépített brand lett a HA, ebben szerintem több potenciál van, kivándorlók pedig vannak bőven, szóval piaca is van, már csak a - csúnya szóval - üzleti modell hiányzik.

Keleti Szél 2014.11.15. 10:23:15

@rezsöatya:
Ha gyorsan kell, akkor a Darknetet ajánlom. Az Economist múlt heti száma (The Economist, November 1st 2014, p.57-58) részletes útmutatást ad hozzá.

'Illegal and prescription drugs are the
largest product category. (Some sellers are
crooked pharmacists.) Silk Road 2.0,
whose operators are avowedly libertarian,
focuses almost exclusively on weed, pow-
ders and pills. Agora, whose mascot is an
armed bandit, sells weapons, too. These
are marketed mostly to Europeans, who
face strict gun-control laws.
The fastest-growing of the big three,
Evolution, is the least principled. Though,
like the others, it bans child pornography, it
hawks stolen credit-card, debit-card and
medical information, guns and fake IDs
and university diplomas. One-fifth of its
listings are in its “Fraud” section or in
“Guides and Tutorials”, which often ex-
plain how to commit crimes.'
***

Fogyasztóbarát szabályok mindenekfelett:

'Sites that specialise in stolen card data
display their own brand of customer-
friendliness. Some offer a service that al-
lows buyers to verify purchased cards are
still active, using compromised merchant
accounts. The client’s balance is automati-
cally refunded the value of cards that are
declined. (Cards sell for anywhere from
$10 to $100 each.) Others batch their cards
for sale according to the location of the
hacked retailer, says Brian Krebs, a cyber-
security blogger. Buyers favour cards sto-
len from consumers who live nearby be-
cause banks often treat transactions as sus-
picious if they take place far from the
legitimate cardholder’s home address. A
site that has pioneered this segmentation is
McDumpals. Its logo features a gun-toting
Ronald McDonald and its motto is “I’m
Swipin’ It”.'

Határátkelő 2014.11.15. 18:21:25

@pamut: Kösz a meglátásokat. :)
1. Én őszintén szólva úgy gondolom, már eddig is hatalmas segítséget kaptam tőletek, most én jövök a bizonyítással, aztán majd kiderül, hogy mi kerekedik ki belőle. A finanszírozás kapcsán valóban vannak egyéb, rendszeres költségek, majd meglátjuk, melyik a legjobb modell.

2. A fejléc szerintem bejött, ráadásul az oldal úgy van kitalálva, hogy azok a témák pörögnek majd rajta, amit ti, a közösség fontosnak tartotok. Szerintem sokan olvasnak olyan helyekről is, ahová nem terveznek költözni, egyszerűen csak érdekli őket. Az oldalon lesznek állandóan kint lévő cikkek, ezek jellemzően pont ezekről az országokról szólnak majd.

3. Megy is az agyalás rendesen, ha van ötlet, ne habozzatok! :)

rezsöatya 2014.11.16. 01:15:30

@Keleti Szél: nem a szabalyok kellenek, azokat mindig is lesz@rtam... Egy puska, hogy a fonokomet lelojem!!! :-)))

P.Elliot 2014.11.16. 09:02:08

@Határátkelő:

En egy teljesen uj szemely vagyok, most regisztraltam, en is szeretnem megtartani a nevemet ha lehet!

pamut 2014.11.16. 09:46:56

@Határátkelő:
Ötlet biztos lenne, de ha már most ezen az új honlapon vagy rajta akkor előbb ezt durrantsd be, stabilizálódjon, aztán lehet továbblépni. Gondolom ennek kell pár hónap, hogy kiderüljön hogy sikerül, megragad-e.
Aztán a további új irányok eléggé adják magukat, vannak példák, nem kell feltalálni a melegvizet, de ha komoly ambícióid vannak akkor előbb-utóbb ki kell majd lépned a jól megszokott netes komfortzónádból :)

Keleti Szél 2014.11.16. 10:32:23

@rezsöatya: Nem olvastad el figyelmesen. Az Agorán puskát vehetsz, nem szabályokat.

pappito · http://pappito.com 2014.11.18. 03:05:13

@charlieharper: "A masik tema a vadasz fegyverek tartasanak es hasznalatanak az engedelyezese a UKban"

engem érdekel!

montroyal ( CAN qc) 2014.11.18. 05:39:07

@pamut: tehat mint bobette a noi bugyi ...
a lanyaimtol tudtam meg ok a tangat itt BPC-nek neveztek(Bobette Poignée dans la Crack...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.19. 18:53:45

@adg [Au, Darwin]: Úgy gondolod, hogy jelentős számú magyar határátkelő akarna az Antarktiszra disszidálni?Vagy melyik marad le szerinted? :D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása