oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. november 02. 06:40,  Egy hollywoodi show kulisszatitkai 94 komment

2014. november 02. 06:40 Határátkelő

Egy hollywoodi show kulisszatitkai

Valami azt súgja, a blog olvasói közül elég kevés embernek adatott meg, hogy eljusson egy hollywoodi show felvételére (még akkor is, ha ez annak a koncertrésze), úgyhogy ideje, ha közvetetten is, pótolni ezt a mulasztást. Emellett kézbe veszünk igazi orosz / szovjet fegyvereket és ellátogatunk a pretoriai állatkertbe is az eheti blogajánló során.

cím_Hollywood, show.jpg

Ki ne szeretett volna valaha is eljutni egy igazi amerikai tévéshow felvételére? Én igen, ezért is örültem meg a Hungeleno oldal bejegyzésének, ami éppen erről szól (igaz, nem a teljes műsorról, csak annak egy részéről, na de a részletek mindjárt kiderülnek).

„Az egész igazából ott kezdődött, hogy néhány hónapja regisztráltam egy oldalon, (www.1iota.com), amin ingyen belépőket sorsolnak ki Los Angeles ismert stúdióiban forgatott showműsorokra, tehetségkutatókra, vagy koncertekre, ahol szinte az összes sztárral találkozhatsz, aki még él (!).

Akkora mázlim volt, hogy 2db jegyet kaptam a Jimmy Kimmel Live Show-ban fellépő "Bush" zenekar "mini" koncertjére. (Azért mini, mert ez csak egy promóciós fellépés volt a nemrég megjelent új albumuk miatt, viszont ha már odacsődítettek pár száz rajongót, akkor zenéltek még nekik egy keveset.)

Igaz, magáról a showműsorról lemaradtam - mert oda nem szólt a belépőm - de a „futottak még kategóriában” csak hozzám vágta a rendszer ezt a két jegyet. Szóval nagy volt az öröm. (...)

Azt tudni kell még az ilyen tévés forgatásokról, hogy egy „Révai Nagy Lexikona” tartalomjegyzékének megfelelő litánia tartozik csatolmányként a jegyek mellé, benne az ismét csak KÖTELEZŐEN betartandó szabályokkal a kedves néző számára.

Mint például

- milyen színű és stílusú ruhában lehet, illetve nem lehet megjelenni a felvételen (se fehér, se tiszta fekete, se rikító, se mintás, se feliratos, se újatlan top, se rövidnadrág, se kalap, se papucs...stb.)

- egyes produkciókra csak lapos talpú zárt cipőben lehet menni, a másikra csak magassarkúban (a férfiakra gondolom ez nem vonatkozott)

- csak kaliforniai ID-t, vagy érvényes útlevelet fogadnak el a bejáratnál, ahol még egy fémdetektoron is keresztül kell menni, ami remélhetőleg nem fog feltartóztatni!

- vizet, vagy egyéb italt szintén nem lehet bevinni, de ételt sem, max. egy müzliszeletet tudsz becsempészni valamelyik testnyílásodban a több órás felvételre (!).

(…)

- a legtöbb helyen pedig nem vihet be magával senki táskát a felvételre (!). Nekem, mint legtöbbször busszal és metróval közlekedő személynek ezt a pontot képtelenség betartani. Hiszen ha elindulok otthonról, a lakáskulcs, az útlevél, a pénztárca, a Metro card, a mobilom, egy napszemüveg, és legalább egy kardigán az iszonyatos légkondik miatt mindig nálam kell, hogy legyen. (...)

Már csak pár méter lett volna hátra, hogy ott legyek a színpad előtti tömegben végre én is, de hirtelen egy nálam is másfél fejjel magasabb őr (jómagam is kb. 176 centi vagyok) elém állt, és közölte, sajnos a táskával nem mehetek be a koncertre. Mi vaaan????

Gyorsan kapcsoltam, és közöltem vele, hogy egy egyszerű magyar turista vagyok, nincs se kocsim, se bomba nálam, a hotel meg ugye messzire van, ahonnan jövök és naaaa... léccike, please. Sajnos egyre erősebben csóválta a fejét, és közölte, hogy nem tehet semmit, ez a szabály! De volt annyira segítőkész, hogy megemlítette, van itt néhány saroknyira egy hotel, oda bevihetem megőrzésre a táskámat, (ami fizetős természetesen), és talán vissza is érek a koncertre... vagy nem. (...)

A csuklómon a belépővel nem sokkal később be is csukták a stúdió udvarának a kapuját, pontosan az orrom előtt! :( Remek!

És itt jött a magyar leleményesség, ami nem ismer határokat! Felfedeztem a kerítések összeillesztése között egy tíz centiméteres rést, és onnan pont rá lehetett látni a színpadra. Nem mozdultam sehova se, hiszen enyém volt az utca legszuperebb kukkolóhelye. :)

Végre nagy ujjongás, füst, fények, majd Jimmy Kimmel a színpadra konferálta Gavin Rossdale-t és csapatát!!! Azonnal vadul fotózni kezdtem a kerítés mögül, amikor megérkezett mellém a helyi paparazzi szekció, az itt megszokott kötelező felszereléseikkel: létrákkal, szivarral (!), hatalmas objektíves fényképezőgépekkel, és kamerákkal.”

Természetesen szokás szerint ez nem a teljes történet, aki azt szeretné elolvasni (szerintem érdemes), az ne habozzon ide kattintani!

Éleslövészet

Hollywoodtól minden tekintetben elképesztően messze van Izsevszk, Oroszország közepe egy másik világ. Mást ne mondjunk, már leesett a hó, és az általam nagyon kedvelt Káma-túra blog szerzője budapesti vendégeivel egy egészen érdekes programot talált.

éleslövészet_1.JPG

„Az elmúlt napokban régen várt pillanatokat éltünk át. Közel két éves szervezőmunka eredményeképpen pár nap erejéig végre meglátogatott minket néhány budapesti barátunk. Mivel Izsevszk elsősorban a hadiiparáról nevezetes, ezért nem is lehetett más látogatásuk vezérfonala, mint a fegyverek, harckocsik, háborús emlékművek. (...)

Az idejekorán beköszöntött télies időjárás sajnos nem kedvezett a városnéző túráknak, de azért igyekeztünk eljutni minden egyes érdekes szegletébe a városnak. Útvonalunkat rendszeresen úgy alakítottuk, hogy útba ejtsük a városszerte elszórt, emlékműként vagy köztéri szoborként funkcionáló harci eszközöket. Emitt egy ágyú, amott egy tank (bocsánat, harckocsi) – vidáman cikáztunk a nevezetes pontok között, mintha csak egy hatalmas rejtvényfüzetben kötözgetnénk össze valami sejtelmes ábra pontjait.

A túra legfontosabb állomása természetesen nem lehetett más, mint a Kalasnyikov múzeum, ahol nem csak látható a hírhedt AK-47-es, hanem az alagsori lőtéren ki is próbálható. (...)

A lőtérre egyesével mehettünk be. Közben a többek a lőtér folytatásában kialakított, de attól ablakkal elválasztott helyiségben várakozhattak. A fegyverekbe minimum 5 lőszert töltenek be, de mi nem is akartunk többet, mert nem volt olyan olcsó egy-egy töltény.

Másnap a megbeszélt időpontra mentünk vissza a múzeumba. Szerettünk volna sorozatot lőni a Kalasnyikovval, de azt nem engedte, ezért azt aznap már kihagytuk. Szerettünk volna lőni a szintén Izsevszkben gyártott Jarigin pisztollyal, de valami miatt azzal se lehetett, csak a kétszer olyan drága töltényű Glock-17-el. Ez okozott némi tanácstalanságot a társaságban, ezért újra elveszettük a kapcsolatot a „személyzettel”. (...)

Én mentem elsőnek lőni a társaságból, ami annyiból volt egy kicsit rossz, hogy a Dragunov távcsöve szerintem egy kicsit be volt párásodva a hűvös levegő miatt. Az első pár lövésnél alig láttam a célt, aztán valahogy az utolsóra minden kitisztult, és azzal a lövésemmel bele is találtam a céltábla közepébe.

A fiúk kezében az M-16-os nem hazudtolta meg magát, és kétes híréhez híven többször is beragadt. Egy kicsit meg kellett olajozni, hogy folytathassák a lövészetet.”

Az eredeti poszt ennél jóval hosszabban taglalja a történteket, érdekes képekkel, videóval, szóval mindenképpen ajánlom elolvasni, amit ide kattintva tehettek meg.

Állatkert Pretoriában

Ha már ekkorát kalandozunk ezen a héten, akkor menjünk még messzebbre, egészen Dél-Afrikába, azon belül is a pretoriai állatkertbe az Afrikaland blog kalauzolásával.

Pretoria állatkert.jpg

„Hazautazásunk előtti utolsó programként meglátogattuk a pretoriai állatkertet. Már régóta el akartam menni a johannesburgiba, de mivel az összes kollégám azt javasolta, hogy ne oda menjünk, hanem ide, megfogadtuk a tanácsukat, és szerintem jól tettük.

Majd 5 órát voltunk az állatkertben, ami bár nem egy szuperszonikus hipertech kert, és a budapesti jobb is, igazán megéri bemenni és körbejárni. Nem csak azért, mert kellemes időtöltés szép napsütésben állatok között mászkálni (márpedig ez egy nagy kert, sokat lehet benne sétálni), hanem mert olyan állatokat is láthatunk, amiket élőben máshol nem igazán. (...)

Majmokból nincs túl sok a kertben, annak ellenére, hogy a környező országokban biztosan sokfélét szerezhettek volna be. Szerencsére a bemutatott fajok nincsnek helyszűkében, a gibbonok vígan ugrálhatnak, egy teljes gorillacsaládnak pedig még bujkálásra is alkalmas, körbejárható sziklatömbje van.

Én legalább 5 elefántot számoltam, és az összes orrszarvú valamint viziló is bemutatkozik. A vízilovaknak szép nagy medencéket és sütkérezőt építettek, és van külön borjúnevelő részleg is, hogy a vízilóbikák ne pusztítsák el az újszülötteket. (...)

Viszonylag sokféle madarat is bemutatnak, rengeteg papagájféle és ragadozó madár van. Építettek egy óriási üveg röptetőt is, amiben szabadon sétálhatnak az emberek, míg a fejük felett repkednek a madarak. A jó elképzelés sajnos nagyon gyenge megvalósítással járt... (...)

Az állatkert területén van egy hegyecske is, amire nem csak gyalog, de felvonóval is fel lehet menni. Vicces megoldás, mert a mi szemünk ilyet csak a hegyekben lát, de ettől még itt is kiválóan működik. (...)”

Az eredeti posztban (ide kattintva érhető el) jóval bővebben olvashattok a pretoriai állatkert lakóiról, és ami ebben az esetben legalább ilyen fontos, nagyon sok fényképet is találhattok róluk.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Oroszország Dél-Afrika Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr776851947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.11.02. 07:10:26

Jó kis programajánló.
Köszi, mindegyik írás remek.
:)
Ha választanom kellene, az utolsó lenne a nyerő!
Szép vasárnapot!

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.02. 07:10:49

hogyan jutott el egy tv showra
ja nem is jutott el...

DieNanny CH 2014.11.02. 07:41:24

Mindhárom írás nagyon jó! Fura, én még nem rajongtam senkiért "csápolva". :-) Elnéztem néha a barátnőimet, egyiknek Richard Clayderman volt a kedvence, szinte sírva mesélte, hogy sikerült jegyet venni a Bp-i koncertre ('90-es évek!), másik Michael Jacksonért volt oda, minden nap újabb adalékokat kaptunk az életéből, a szobája fala ki volt tapétázva az újságból kivágott képeivel, és minden alkalommal, mikor nála jártunk, megnéztük a Moonwalker-t.
Félreértés ne essék, senkit nem nézek le emiatt, csak nem tudom átérezni magát az állapotot...
Azért jópofa dolog mindent megtenni a kedvencünkért. Bár, @hungeleno sem tett meg mindent, mert azt én laikusként is tudom, ha egy szabályzat pontokba van szedve, azt be is tartatják...

Hú, a fegyvermúzeum... Azt én is szívesen megnéztem volna. Az meg, hogy ki is próbálhatták! Nagyon irigylem a résztvevőket!

Pretoria: '90-es évek végén barátnőm oda ment férjhez egy holland származású férfihoz. Fura dolgokat mesélt, hogy a lakóparkot magas kerítés övezte és fegyveres őrök védték.
De, dolgozott is, egy madármenhelyen. Sérült madarakat ápoltak. Azért kár, hogy az a szép ország már nem biztonságos...

DieNanny CH 2014.11.02. 07:43:10

@svájci sapka (ch):

Nekem meg, ha választhatnék, a kettes számú! :-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.11.02. 07:56:16

@DieNanny [SZ,CH]: Én sem vagyok "csápolós" tipus.
:D
@Babette.: Nyerte a belépőt.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.02. 08:49:46

Ez egyik oka technikai, a másiké pénzügyi.

Fekete és fehér azért tilos a felvételeken, mert ezek a színek rosszabbul látszanak jellemzően a filmen, közvetítésben.

A feliratos ruha meg reklámnak számít, ezért tilos. Ez beleszámítandó a reklámidőbe, azaz csökkenti a csatorna által eladható reklám mennyiségét.

Quercus a favágó 2014.11.02. 09:13:39

@DieNanny [SZ,CH]:

Nem csápoltál Muki Jaksonnak? Most nagyon elkeserítettél. El is megyek jelölni. DDD

Határátkelő 2014.11.02. 09:14:03

@Babette.: OK, ez az én saram, szerintem eljutott, mert látta, de ha lehet, akkor szerintem ne ezen kezdjünk itt vitatkozni, OK? :) Egyébként is a lényeg szerintem abban van, hogy milyen előírások vannak, stb.

**mimi** 2014.11.02. 09:17:59

Én is 3.-at választanám....de nem választhatom :)
Jó írások, a fegyvermúzeum is érdekes lehet.
Én még soha nem nyertem semmit...lehet azért mert nem is küldök be sehova semmit?

puhacica 2014.11.02. 09:28:35

egyszer voltam nagyszabasu koncerten, amikor Madonna Budapesten jart. erdekes volt, jol ereztem magam, de boven eleg volt az elmeny.
lovoldozesre apat szeretnem befizetni egyszer. az allatkertektol meg mindig szomoru leszek.

@maxval birca hozzászóló: "Ez beleszámítandó a reklámidőbe, azaz csökkenti a csatorna által eladható reklám mennyiségét." - ez USA specifikus szabalyozas? mert meg sosem hallottam ilyesmirol. ugy tudom, az a gyakorlat ott is meg a briteknel is, meg ugy altalaban mindenhol, hogy az ominozus feliratot, logot ki kell blurozni. az viszont irto maceras, ezert a tilalom a feliratokra.

NIKI LAURA 2014.11.02. 09:54:16

@DieNanny [SZ,CH]: akkor meg mas szelek fujdogaltak...nem hollandhoz,hanem Bur- hoz....azota sokat valtozott a pretoriai allakert.
A bejarathoz alig lehet menni,az oslakos barataink mindnaron sajat keszitesu szarjaikat akarjak eladni.Bent nehany allatot mar megettek a Kruger parkon keresztul atszokdoso immigrantok.
( sose tudtam megkulonboztetni a DAK feketet a tobbi orszag feketeitol)
Emlekszem,egy nagy fekete(sic) benga gorillat cukkolt egy rossz kolok...cu,cu,ci,cu...erre a gorilla nekifutott az egyik sarokbol,es mernoki szamitassal pont telibe talalta a kiskolkot,szarral.

Ez egy ilyen orszag:Itt mar a fekete gorillak is harcolnak a jogaikert.

maxval birca hozzászóló · http://bircahang.org 2014.11.02. 09:54:47

@puhacica:

Ahol van reklámszabályozás, ott ez így van. Azaz meg van szabva hány perc reklám lehet óránként a tévében és a rádióban. Azt hiszem Mo-n 12 perc ez a legtöbb esetben, de nem biztos.

Az már a csatorna dolga, hogy ezt a 12 percet hogyan osztja fel. Ha az egészet el akarja adni, akkor kénytelen az akaratlan reklámot kitakarni. Ha nem teszi meg, túllépheti a 12 percet, mert ez is beleszámít.

Vannak erre pontos szabályok, pl. ha egy filmen belül van felirat, az nem számít reklámnak, de egy vetélkedőben igen.

Már az is reklám, ha a riportban a riportalany azt mondja "a Nokiánál dolgom" vagy "vettem a Teszkóban".

Ez alól mentesek a non-profit státuszú rádiók és tévék, ott nem kell semmi kitakarni vagy kisípolni. Sajnos a helyzet az, hogy az emberek öncenzúrázzák magukat, s nem mondanak márkaneveket akkor sem, ha ez nem lenne gond. Mára már általánossá vált ez, ami borzasztó.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.11.02. 10:29:26

@**mimi**: Én egy időben küldtem, és úgysem nyertem...
:)

Trog_Air 2014.11.02. 10:32:33

Az izsevszki loteren az a legszebb, hogy eled tolnak egy A4-es papirt (oroszul), mondvan nyilatkozz, hogy:
- elmultal 18 (senki meg nem nezte a paszportomat)
- nem fogyasztottal alkoholt (kocsmabol jottunk)
- a tobbi reszet nem ertettem :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.02. 10:35:23

@Határátkelő: ó, vagy te már olyan rutinos, hogy felismered a vitát.
ez nem az:D

NIKI LAURA 2014.11.02. 10:35:32

@Trog_Air: ja,ja....mi a helyzet a nyiregyhazi - allamilag tamogatott- pilota kepzessel?:)

DieNanny CH 2014.11.02. 10:58:12

@puhacica:

Az én 3.-os közéiskolai osztályom játszhatott valami tv-s vetélkedőben '91 őszén. Ott is nekünk előírták, hogy milyen szín nem lehet. Bár, reklámfeliratost nem tiltottak... :-) (Anno talán még nem is volt...) Nyertünk is egy video-recordert...

Trog_Air 2014.11.02. 11:02:43

@NIKI LAURA: Az, hogy nem allamilag tamogatott mar.

DieNanny CH 2014.11.02. 11:08:26

@svájci sapka (ch):

Én 2003-ban valami filmes képesújságtól nyertem az ET zene-cd-jét. Az volt a kérdés, hogy ki játszotta Gertie-t. :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.02. 11:50:15

Lőttem AMD-vel.
Megdöbbentő hangja van.
Elméleti tűzgyorsaság kb 600lövés percenként.
Egy tárba 30lőszer fér.
Hamar kiűrül.

Az állatkertes képen egy meglehetősen alultáplált jávorantilop(eland) csorda látható.

Hari Seldon 2 2014.11.02. 12:12:43

"A fiúk kezében az M-16-os nem hazudtolta meg magát, és kétes híréhez híven többször is beragadt. Egy kicsit meg kellett olajozni, hogy folytathassák a lövészetet."
Hát igen, karbantartás nélkül nem működik az amerikai sem.
És hát miért tartanák karban a konkurens fegyvert?
Azért valahogy elterjedt az is. (bár a fegyverek gyorsabban terjednek, mint a pestis)
Az persze igaz, hogy az AK-nak nem nagyon kell semmi.

puhacica 2014.11.02. 13:41:11

@maxval birca hozzászóló: az valóban szabályozva van, hogy óránként mennyi a reklámidő. de ez nem a műsorokon belüli reklámokra (product placement) vonatkozik. ha így lenne, akkor az általam vagy az uram által vágott kereskedelmi egy órás (44 perc) műsorok mellett a fennmaradó 16 percben fekete menne adásba. aztán ha például olyan szereplőnk van, aki szerződött egy márkával és a szerződés kitér a médiamegjelenésekre is, akkor kitakarás nélkül feszíthet mondjuk talpig Adidasban. még ha a műsor gyártójának semmilyen érdeke nem fűződik az adott termék/szolgáltatás megjelenítéséhez, vagyis akaratlanul helyezi azt el. ez szintén nem von el a meghatározott reklámidőből.

el tudod azt képzelni, mennyi felirat, logo megy ki adásba? azt frame-enként kellene kiszámolni! (24frame=1másodperc) a tv2 például nagyon szigorúan veszi a blurözést, míg az rtl-nél szinte minden kimegy. ott lazábban alkalmazzák a műsor elején és végén látható figyelmeztetést (a műsorszám termékmegjelenítést tartalmaz/ott). háborgok is miatta gyakran.
de ha hibázunk és egy terméket mondjuk indokolatlanul kiemeltünk a környezetből, bár a médiahatóság a csatornát bünteti, a büntetést a gyártó fogja fizetni. és természetesen nem a reklámidő miatt fogják kiszabni a büntetést, hanem azért, mert tukmáljuk a nézőre az adott terméket. ez az akaratlanul megjelenített reklámokra is vonatkozik, ha jól tudom.

@DieNanny [SZ,CH]: gyakran előírják, mit lehet és mit nem. van, hogy eljön a néni nyilatkozni csíkos blúzban, aztán úgy interferál a képernyőn a ruhája, hogy megvakul a néző bele. aztán ha van egy díszlet, amiben dominál a piros, akkor is kérik, hogy a vendég ne sárgát vagy lilát húzzon magára. sok oka van. a fekete bebukhat, elveszhetnek a részletek, a fehér kiég.
milyen vetélkedő volt? :)

Muscari 2014.11.02. 14:42:54

@svájci sapka (ch): : én meg csápolós típus vagyok, vagyis voltam. Mostanában már inkább ülve nézem a koncerteket. Annak idején csak akkor ültem, mikor terhesen voltam Deep Purple koncerten 96-ban. Ennek ellenére (vagy éppen ezért) a lányom annyira nem szereti a rockzenét.
Higyjétek el iszonyú jó a tömegben tombolni, az ember szinte extázisban van.

Decemberben is megyek kocertre, a tv show - k mondjuk hidegen hagynak.

morsels (törölt) 2014.11.02. 15:06:11

En nem vagyok nagy koncertre jaro...
De amire emlekszem, az a Piramis koncert volt meg Pecsett (anno), aztan Bruce Springsteen, meg George Thorogood.

Es most mar egyre valoszinutlenebb lesz, hogy en ilyen tomegbe menjek, legyen az stadion, vagy szabadteri :-)

DieNanny CH 2014.11.02. 15:09:19

@puhacica:

"milyen vetélkedő volt? :)"

Ha én azt tudnám! :-) Középiskolai osztályok alkottak egy-egy csapatot. Nem műveltségi volt, az tuti. A tv székházba kellett mennünk, erre emlékszem... Majd fb-n megkérdezem a volt osztálytársakat.

CJKrisz 2014.11.02. 15:19:24

@diggerdriver: Az AMD nálam egy processzor gyártója. Se hangja nincs, se lőni nem lehet vele. :DDD

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.11.02. 16:28:42

@33621: oh, ezt a cikket pont most olvastam:) jopofa:)

Shanarey 2014.11.02. 16:45:01

@diggerdriver:

Na meg a harmadik tár után lekonyul a csöve, mert túlhevül, de ettől függetlenül nagyon jó fegyver.

@Hari Seldon 2:
Az M-16 jó fegyver is lehetne, de csak ideális körülmények között, vagyis nem dzsungel, nem sáros és egyéb csúf környezetben.
Nem beszélve arról, hogy a célzó rendszere miatt a lövész feje kb 6 centivel magasabban van, célzás közben, mint annak aki AK-47-et, vagy AMD-65-öt használ. Ami nem túl előnyös pozició, ha fedezékből kell lőni

FutureFry 2014.11.02. 17:00:30

@puhacica: Amerikában (a 80-as évek óta) nincs törvényileg korlátozva a reklámok megendgedett hossza (egypár részterületet leszámítva, mint pl. a gyerekprogramok, ahol az elkülönített reklámtartalom hétvégenként max. 10.5, hétközben max 12 perc lehet óránként). Kitakarás/kisípolás se ilyen szabályozás miatt van, hanem inkább azért mert nem akar a programkészítő a "reklámozott" céggel jogi vitába keveredni (mert pl. "rossz színben" tűntették fel a márkát).
Egyébként - a reklámok tartalmát tekintve - az USA az egyik olyan ritka ország* ahol engedélyezett vényköteles gyógyszereket hirdetni.

*A másik úgy tudom Új Zéland.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.02. 17:39:26

@CJKrisz:
Mert te még fiatal csikó vagy.
Bezzeg nekünk öreg bakáknak annak idején Isonzónál meg a Doberdónál a lövészárokban...
Eh tudnék mesélni...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

puhacica 2014.11.02. 18:17:45

@DieNanny [SZ,CH]: lehet, hogy nem is emlekszem am ra! 10 eves voltam akkor. :)

@FutureFry: koszonom a felvilagositast! a jogi vita eszembe se jutott, pedig... :) a reklamido, amirol birca irt, ebben a formaban itthon se ervenyes. nem tudom elkepzelni, hogy barhol a vilagban lenne ra apparatus az itt-ott feltuno logokat szamolgatni.

venykoteles gyogyszert is reklamozhatnak? nem baj, ha tajekoztatjak a nepet szerintem. mondjuk egy fogamzasgatlo eseteben, ha latom a tv-ben, hogy x bogyonak van a legkevesebb hormontartalma, akkor rakerdezek az orvosomnal. attol meg nem biztos, hogy nekem pont az a megfelelo, de legalabb tudok rola, hogy van es tudok rola erdeklodni.

fegyvert peldaul lehet reklamozni?

CJKrisz 2014.11.02. 18:47:33

@diggerdriver: Meg ugye a Muhi csata... :DD

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.02. 18:48:48

Bocs, hogy off, de úgyis kevés a komment, szóval férjen bele... :D

Valaki a napokban linkelt egy cikket egy Fun Easy Learning okostelefonos appról.Voltak 7vg-n vendégeink és a tabletjükön épp telepítve volt ez, nosza kipróbáltam.Hát egy vicc komolyan mondom.Ugye, kezdődik az alap szinttel, magyar szó után ki kell választani 4 lehetőségből az idegen szót.Már itt röhögtem, hogy olyan alapszintű, hogy fax-fax, mobiltelefon-mobiltelefon stb a kifejezéspárok jó része.De ami a döbbenet, hogy elunván ezt a komolytalan játékot, léptem volna tovább haladóbb szintek felé.Erre közli, hogy nincs lehetőségem rá, meg kell csinálnom ezer(!) ilyen kérdést előbb az alapszinten.Hát az anyád, az...
Kicsit még piszkáltam, aztán nagy duzzogva kiírta, hogy mégiscsak lehet továbblépni, ha hajladó vagyok egy videót megnézni...pfffff.Na itt kész voltam... :-))))
Ha legalább egy aktuális mozifilm lett volna, oké, de egy sz@ros reklám volt.
Ezt most komolyan gondolták?Hogy majd reklám-videónézegetéssel fogok/nem fogok nyelvet gyakorolni?
És akkor mi van, ha mégiscsak kib@szok velük, elindítom a videót és elmegyek közben pl sz@rni... :D
És videónézegetéssel is csak 12 órára aktiválódik max a haladó szint.
Megáll az ember esze.

Mai apptesztünket olvashatták... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.02. 18:52:20

Értem én, hogy manapság mindenből pénzt kell csinálni, de akkor már inkább kérjenek el egy pár eurót az appért, vagy legyen időnként reklámcsík, tudomisén, de ez igy fasság, hogy nem tudom a szintemet szabadon kiválasztani.Így senki se akar nyelvet tanulni, akkor meg kár az egész belefeccölt energiáért...

FutureFry 2014.11.02. 19:09:09

@puhacica: "fegyvert peldaul lehet reklamozni?"
Igen, lehet. Hiszen a fegyverviselés legális (jó, mondjuk a cigaretta is az, azt még sem lehet reklámozni), sőt sok államban mindenféle papírmunka nélkül lehet venni/eladni (teljesen legálisan). Azért néha (főleg lövöldözések után) van egy kis öncenzúra, pl:
www.usatoday.com/story/money/business/2013/03/22/comcast-gun-ads/2009717/

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.02. 19:11:15

És akkor a poszthoz is:

Tv-showba bejutás:
ááá, ez hülyeség, eszem ágában nem lett volna elmenni, meg megfelelni ilyen ruházati litániának.Ment volna a jegy a kukába, kb... :-))

Kalasnyikov kipróbálása: nekünk a honvédségnél sikerült, anélkül, hogy akartuk volna... :-)
Persze jó buli volt, egyáltalán nem bánom.
Az volt az utasítás, hogy cél a tábla alsó-széle-közepe és durr.
A fele bagázs nem értette, hogy mi az, hogy alsó széle-közepe.
Mert hogy az AK-nak a célzókája olyan érdekes, hogy beleszámították a röppálya ívességét is a működésébe.
Viszont az ilyen rövid távon (néhány 10 méter) még "negatívan" érvényesül, vagyis a célpont alá kell célozni, hogy pont eltaláljuk.

Aki meg még a táblát se találta el, vagy a másik tábláját lőtte (bróhaha) annak tollal lukasztgattak nyomokat a papíron.
Kaptunk kb öt skulót, és azt kellett rövid sorozatOK ban kilőni.Vagyis max 1-2-t volt szabad gyorsban kiereszteni.
Marhára kellett rá figyelni, még az öt is q hamar kiszaladt egymás után.Kb volt 2 ilyen "lövészetünk" oszt annyi.Szóval ne nagyon várja tőlem senki, hogy majd akrobatikus lövészeti-képességekkel
fogom majd megvédeni a hazát.:-)))
Persze fegyver-szét-összeszerelésben, tisztogatásban világelsők lehetnénk.(Aki nem volt sose katona: tipikus unatkozó tisztek ostoba, szívatós játéka ez a fegyverpucolás, ha túl hamar kész van az ember, akkor csak azt érte el vele, hogy még egyszer szerelheti-szét-össze... :D Barom katonáéknál eddig terjed az ész...)
Hát szóval egy érdekes hely volt ez a honvédség...

rezsöatya 2014.11.02. 19:13:06

@diggerdriver: "Eh tudnék mesélni..."

Irjal rola egy posztot... reg volt mar Digger-poszt! :-P

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.02. 19:13:53

@DieNanny [SZ,CH]: Mondom, be kell "íratkozni" valami katonaságba, ott aztán annyit "lehet" gyakorolni, hogy még rá is unsz.Ja hogy nő vagy?Hát istenem, legföljebb utazni kell hozzá kicsit.Mondjuk Izraelig...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.02. 19:15:42

@maxval birca hozzászóló: Nade hát mit számít, kit érdekel a nézők ruháják színe, láthatósága.Kb az ezerhuszonkettedik szempont egy forgatáson, nem?

Shanarey 2014.11.02. 19:22:08

@diggerdriver:

Hát ez az, mi még voltunk katonák is, és nem azért mert ez volt az életcél.
:-)
Bár én csak másfél évig voltam, de a mai napig emlékszem az általam használt két AMD-65 fegyverszámára.

Shanarey 2014.11.02. 19:24:29

@geegee:

Ez azért nem teljesen igaz, de talán ha kifejtenéd miért is gondolod így.........

Basszus idáig süllyedtem, megvédem Bircát.

Mea Culpa.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.02. 19:34:43

@diggerdriver: Volt nektek ilyen hatásvadászati bemutató?Állítólag egy átlagos házfalon simán átmegy a skulója...Azért azt megnéztem volna.
Pl repülőnapokon is simán csinálhatnának olyat, hogy mondjuk lejárófélben lévő lőszerekkel sz@rrálőnek egy kocsironcsot, fémhordót, mittudoménmit.Aztán meg kiraknák a kijárathoz, hogy megnézhesse a jónép.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.02. 19:39:15

@CJKrisz: Azt is a ruskik csinálják.Az ős-processzornál örültek, hogy kifér a gyárkapun... :-))
Meg a Pionyír hificuccok is szovjet gyártásúak (voltak...) :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.02. 19:45:40

@Shanarey(England): Nem tudom, én pl a béel-döntőt a foci miatt nézem, nem pedig az időnként látszódó, vagy nem jól látszódó nézőtéri képek miatt.Így értettem.Vagy más a nézők ruhájának színeit vizsgálgatja?Meglepődnék...

Idáig süllyedtél... :-)))

Herr Géza 2014.11.02. 19:55:54

@diggerdriver: Volt szerencsém nekem is hozzá. Arányok: kb. 4231 óra takarítás, olajozás, szét- és összeszerelés kontra 2 x 20 perc éleslövészet. Összesen nem lőttünk el 30 lőszert. Már akkor is drága volt...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.02. 20:15:40

@geegee:
Nem volt bemutató de simán elhiszem hogy egy házfalon átmegy.

puhacica 2014.11.02. 20:17:31

@geegee: ma nekiveselkedtem ujra a duolingonak. valamikor nyaron elkezdtem, de piszkosul untam egy ido utan. ma is ez tortent. remelem, a vege fele mar izgibb lesz. most a top geart kezdtuk el nezni eredetiben, szetfeszulok, ugy figyelek, hogy ertsem, de meg eleg gyenguszka. :D lehet, hogy az arany kozeputat kellene megtalalnom? :)

@FutureFry: gondoltam. :) elkepzelem a magyar "anyu okos, mert Tomival mos" mintajara az amerikai "apu meno, mert Magnummal lo" reklamot. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.11.02. 20:20:03

@Herr Géza:
Talán Hofitól ered az a hülyeség hogy ha közelít valaki akkor az első golyót bele a másodikat a levegőbe és sakkozzák ki hogy melyik volt előbb.
Simán kisakkozzák.
Az első golyó mindig magával viszi a csőben lévő olajmaradékot és a bemeneti nyíláson vagy körülötte a ruhán ott van.
Bármikor könnyen megállapítják hogy az első lövés volt a halált okozó.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.11.02. 20:20:33

Ma nagyon gyenge nap van. Hol vagytok srácok?

Shanarey 2014.11.02. 20:30:15

@geegee:

Szabadtéri felvétel, és a stúdió felvételek között azért van némi különbség, legalábbis bevilágítási szempontból. A stúdió felvételeknél számít a fény, és számítanak a színek, számít a háttér. Én csináltam már ilyesmit, tudom miről beszélek.

Herr Géza 2014.11.02. 20:37:12

@diggerdriver: Így igaz, ezt már nekünk akkor is emlegették, bár nem tudom megvolt-e már a Hofi-humor...
Volt a másik laktanyában "esemény", ahol kérdés volt, hogy volt-e figyelmeztető lövés....

Shanarey 2014.11.02. 20:38:36

@diggerdriver:

Igen, Hofitól ered.

De hát neki nem ez volt a fő profilja, így ehhez nem értett.
:-)

2014.11.02. 20:41:50

(Psszt! Senki ne mondja meg Hintanak hogy a tegnapi szalon bujkalunk elole! :)))

puhacica 2014.11.02. 20:42:02

ha már reklám: nézzétek meg! zseniális. az 'R'-t ne felejtsétek el bőszen nyomkodni! :D
www.youtube.com/user/HondaVideo

2014.11.02. 20:52:30

@puhacica: Top Geart meg hasonlokat megerteni csak kimondottan halado szinten lehet. Feliratosan nezitek (marmint angol felirattal?) Ha lehetseges, mindenkeppen kapcsoljatok be angol feliratot, igy sokkal tobbet tudtok tanulni belole mintha csak hallgatjatok. Felirat nelkuli verziobol akkor fogtok tudni tanulni ha elegge folyekony mar az angolotok es csak uj szofordulatokat akartok tanulni peldaul.

DieNanny CH 2014.11.02. 21:05:32

@geegee:

Igazából itt a közelemben pont van egy lövészklub... Tavaly óta szemezgetek a tájékoztató füzetükkel...
Bár most már az íjászat kicsit jobban izgat...

2014.11.02. 21:44:31

@házelőtthinta: mindenki inkabb a bircahang - ot olvassa.

puhacica 2014.11.02. 21:52:32

@Mirjam2: én biztos, hogy túlvállaltam magam vele, az uram kevésbé. ő egész jókat elrötyörészik rajta ott, ahol én a közelében se vagyok a poénnak. :) először angolul néztük, felirat nélkül. aztán magyar felirattal, hátha az segít. de mivel nekem így nem jött be, pont ezt mondtam neki, hogy angol felirat kellene rá. :)

illetve most ajánlottak egy anyanyelvi angol tanárt itt helyben, vele szeretnénk felvenni a kapcsolatot. biztos sokat számítana, ha nem csak a kis kettős, családi önképző körünkben tanulnánk. :)

2014.11.02. 22:15:32

@puhacica: Nézd magyar (angollal jobb lenne) felirattal. Az sokat segít.

2014.11.02. 22:20:33

@Pernilla: Ez nagyon gyenge. Az sokkal jobb volt, amikor szétfikázta a külföldön dolgozókat, mert mindenkire rá lehet húzni. Sokszor elgondolkodom, hogy aki ezeket írja, az görbe tükröt szeretne tartani, v. pedig ennyire frusztrált élete van, hogy irigyli azokat, akik esetleg külföldön tudnak előrébb lépni az életben.

Shanarey 2014.11.02. 22:37:48

@Pernilla:

Röviden: Jaj.
Hosszabban: Ez nagyon vacak, aki ezt elkövette az irigy, vagy pedig csak rossz társaságba keveredett.

Shanarey 2014.11.02. 22:41:25

@charlieharper:

Az lenne az igazi rémálom, de az az igazság hogy ez a hétvége, amolyan "temető járós" hétvége.
Persze nem nekem.

Én csak lusta vagyok.

Pernilla 2014.11.02. 23:11:01

@Philosoraptor: @Shanarey(England): én is elég erőltetettnek találtam, de nem tudtam eldönteni, hogy csak azért-e mert itt a blogon nap mint nap ezeken megy az élcelődés :)
"Kívülállóknak" lehet hogy vicces.
De az biztos, hogy a Modorosblog már nem a fénykorát éli :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.11.02. 23:52:06

@Shanarey(England):

Egészen pontosan mire is irigy?A londoni mosogatófiú (ami egy metafora egyébként a melósokra) társbérletére? Ez komoly? Azt ki irigyli a sötét borsodi közmunkásokon kívül?

Meg milyen rossz társaság? Nyugaton ez a többség. Melósok alkotják a brancsot. Attól hogy írogat erre a blogra pár mérnök meg orvos, még egyáltalán nem az a jellemző hogy a Nyugatra szakadt magyar az magasan kvalifikált. Jellemzően James cipőjét takarítják.Komolyan ezt ki irigyli szerinted? Oké, vannak itt is néhányan akik totálisan rózsaszín szemüveggel látják még ezt az egészet, de majd szépen nekik is leesik az igazság, amint esetleg lelépnek Nyugatra.

2014.11.03. 00:01:11

@házelőtthinta: Irigylik a bátorságukat. Hogy kimertek menni és próbálnak valamit tenni a helyzetük érdekében. Elhiszem, hogy a fotelból mindenki tudja osztani az észt, de ahhoz, hogy tényleg kimenj, nem árt tökösnek lenni. Sajnos van a magyaroknak egy jelentős része, aki irigy és rosszindulatú, és ez keveredik a maradi felfogással. Ezekből születnek ezek a viccesnek tartott bejegyzések. Pedig valójában ezen csak sírni lehet. Mo. nagyon kevés embernek nyújt biztos megélhetést és jövőképet. Az állandó nyugat fikázás helyett ezen kellene elgondolkodnia mindenkinek, aki szerint Mo.-n minden szép és jó, úgy ahogy van...

2014.11.03. 00:11:01

@Pernilla: Igen, mindenki mosogat ezen a blogon is. Tudjuk jól.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.03. 00:26:15

@geegee: nem tudom, hogy telefonon vannak-e, de a freerice.com nagyon jó szókincsejlesztő, be lehet állítani, milyen szinten szeretnél játszani, és attól függően visz feljebb vagy lejjebb, hogy helyesen válaszoltál-e, ráadásul amit rontasz, azt reciklálja.

macamuca [IHUN] 2014.11.03. 00:28:03

@diggerdriver: @CJKrisz:
Meséljetek.
Utána én is elmesélem, milyen csudaság esett velem Catalaunumnál, amikor ápoltam a sebesült hősöket.
Huhh, hogy ott mennyi tompa tárgyi trauma volt, meg mennyi szúrt seb...
:))))))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.03. 03:39:55

Elkezdtem 2-3 nappal ezelotti valaszokrol ujra email ertesiteseket kapni,masnak is van ez?percenkent csipog a telefon vmelyik regebbi valasszal :-(

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.11.03. 03:44:13

@puhacica: igen,akarmit neztek,angol felirat ra.nagyon hasznos.es sokat nezni akkor is ha csak a felet erted.vagy magyarul mar latott es ismert sorozatot filmet most angolul. (ugy orulok h fiatalon megtanultam rendesen angolul,ijeszto h kozel se fog mar olyan jol az agyam igy 25 evvel kesobb...)

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.03. 04:23:20

@Dragonlady (now in Indonesia): ez nem lehet igaz, gotti memondta a mult heten, csak motivacio kerdese.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.03. 05:06:43

@puhacica: Aham, hát az tuti, hogy nehezebb, viszont életszerűbb is... Jó tanulást.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.03. 05:08:20

@Shanarey(England): Oké, nyilván nem vonom kétségbe, már csak azért se, mert én nem csináltam még.De azért gondolom, ott is inkább a műsor láthatósága a cél.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.11.03. 05:11:54

@DieNanny [SZ,CH]: Az jó lehet.Mennék én is szívesen lövöldözni, még akár csúzlival is... :-)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.11.03. 07:16:02

Nem szoktam popzenét hallgatni, de ez nagyon jó kis szám. Hallgassa meg mindenki és őszintén gondolja át tényleg érdemes e ott hagyni mindent, családot, barátot, hazát.

www.youtube.com/watch?v=DB0zJLd2Fu0

puhacica 2014.11.03. 07:28:06

@Dragonlady (now in Indonesia): most sohajtozok en is, hogy miert is nem mentem annak idejen kettannyelvu gimibe... hatalmas kincs van a kezeben annak, aki jol beszel egy nyelvet.

@Philosoraptor: @geegee: @Lady: koszi a tippeket mindenkinek!

puhacica 2014.11.03. 07:29:05

@Dragonlady (now in Indonesia): nalam is ez van, csak en nem ujra kapom oket, hanem most eloszor.

2014.11.03. 08:34:55

@házelőtthinta: Na hát, már bizniszt is lehet építeni a kivándorlókra. Nem az első eset. :DDD

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.11.03. 09:11:19

@Philosoraptor:

ez azért egyedi, mert itt nem arról szól a nóta hogy mindenki lépjen le mert ez egy nyomor ország, hanem pont a fordítottja. Nekem ezért tetszik. Nem a kordivatot követi, hogy előre Nyugatra, diadalmenetben.

www.youtube.com/watch?v=tO7V6rDucfw

www.youtube.com/watch?v=FgbVf4aMzhs

www.youtube.com/watch?v=iEyx5Drk44k

Mindegyik arról szól hogy Mo. nyomorhely, Nyugat meg fasza.

"Nyugaton az élet,ÉLET."
"kezedben hamburger meg hotdog, de így is könnyebb"

Szóval nekem tetszik ez a szám.

2014.11.03. 10:05:58

@házelőtthinta: "Nem a kordivatot követi, hogy előre Nyugatra, diadalmenetben."

Amit te divatnak titulálsz, az valójában kortünet...

i got my (törölt) 2014.11.03. 18:40:40

@Babette.: örülük, hogy termékeny talajra hullott a mag! ;)
én sokkal jobb vagyok nyelvtanulásban most öregen, mint fiatalkoromban. akkoriban a sok inkompetens tanár akadályozott, meg sikeresen hitette el velem, hogy alkalmatlan vagyok rá.
ma már csak a motivációm szab határ(talan)t a képességeimnek. :)

2014.11.03. 20:04:59

@i got my: Jó neked! Én fiatalon is meg most is hülye vagyok a nyelvekhez de nagyon. Még tanár sem kellett hogy ezt kialakítsa bennem, csak úgy jött magamtól DD. Azért tanulok gőzerővel, valami csak megmarad, vagy nem.

i got my (törölt) 2014.11.03. 20:24:01

@Turchi: nincs hülye diák, csak rossz módszer! :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.03. 20:26:12

@i got my:

csak vicceltem.
örülök, hogy neked ilyen jól megy. én viszont sokkal lassabban verem a fejembe a dolgokat most, nagyjából kétszer annyi idő kell hozzá.
a motivációmmal nincs baj, különben nem csinálnám. és a korombeli csoporttársaim ugyanerről számolnak be.

2014.11.03. 20:29:06

@i got my: Igen DD
Csak egy a gond, ebben az esetben mindkét személy én vagyok

i got my (törölt) 2014.11.03. 20:33:48

@Babette.: én izmosabb, okosabb, tapasztaltabb, kitartóbb és gazdagabb vagyok, mint fiatal koromban. kár lesz értem, ha már nem leszek! ;)))))
(egyedül a szerénységem csökkent. vagy csak az önismeretemmel van baj? ;))

nerazzurri 2014.11.04. 23:24:16

Remélem nem fog megharagudni a kedves szerző, ha egy kicsit pontosítok a történeten, ugyanis én pont azért klikkeltem a cikkre, mert láttam, hogy Jimmy Kimmelen járt, és mivel én kb 1 hónapja voltam a feleségemmel gondoltam megnéztem hogy hasonló élményben volt-e része mint nekünk.
A helyzet viszont közel sem ilyen durva. Például az 1iota oldalon nem sorsolják a jegyeket. Úgy működik, hogy regisztrálni kell, hogy melyik show-ra mikor szeretnénk menni (meg lehet adni egy alternatív dátumot, ha arra a napra már nem lenne jegy) és attól függően, hogy hány show-n volt már az illető és mennyire hamar jelentkezik, osztják ki a besorolást. Vannak a priority jegyek (nekünk ez volt) és a general jegyek. A beléptetésnél 3 sor van, először a prioritiseket engedik be, majd a general-t és ha van még hely érkezési sorrendben beengedik a jegy nélküli (standby) nézőket is.

A szabályokat a jegyen írják le (a Révai Nagy Lexikonával ellentétben 5 sor az egész). A ruházathoz annyi van írva, hogy ne legyen látható márkajelzés rajta, mert akkor nem lehet mutatni a nézőteret. Nem lehet kamerázni és fényképezni. szó nincs arról, hogy ne lehetne rágózni. Vizet is lehet bevinni, sőt, mivel a stúdióban nem adnak, így sokan a sorbanállás közben vettek vizet és azt vitték be. Táskát elvileg nem lehetett volna bevinni (mi a kocsiban hagytuk) de mások simán bevitték.
A kaliforniai ID meg egyáltalán nem szükséges, hiszen az ilyen show-k látogatóinak igen jelentős része nyilván nem helyi lakos hanem turista. Útlevelet megnézték, de jó volt bármilyen fényképes igazolván (mások mutattak olasz jogsit pl.).

A show utáni koncentre ingyenesen be lehet menni, ha jó előre ott áll valaki a hátsóudvarban, de ha a Jimmy Kimmel felvételen ott van az ember, akkor a felvétel után egyből átvezetnek a koncertre mindenkit. Ja és ez a felvétel nem több órás, hiszen élő, így pont 1 óra reklámszünetekkel együtt (amikor is egy szórakoztató ember poénkodik vagy Jimmy mondja fel a különböző kedvcsinálókat a keleti parti reklámokhoz).

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása