oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. augusztus 02. 06:42,  A napsütötte Sydneytől a homokborította Szudánig 206 komment

2014. augusztus 02. 06:42 Határátkelő

A napsütötte Sydneytől a homokborította Szudánig

Újra útnak indulunk, és jó hír, hogy továbbra is dőzsölünk a képekben a határátkelők ablakaiból kinézve. Persze ez csak az én szubjektív véleményem: de a héten néhány egészen különleges, már majdnem művészi képet is örömmel osztok meg veletek. Köszönet a beküldőknek, illetve a türelmet is azoktól, akiké még nem jelent meg. Ez a szombat sem az utolsó a sorban, folytatjuk. Úgyhogy irány Németország, Hollandia, Olaszország, Anglia, Ausztrália, Szaúd-Arábia és Szudán.

A_Z_Mosman5.jpg

Sydneyből két adag kép is érkezett, úgyhogy az ausztráliai nagyváros szépségeiben ma többszörösen is elmerülhetünk. Először jöjjenek Csaba képei.

Sydney2.jpg

„Nappaliból kilátás Sydneyben. Szerintem nem kell ragozni, miért szeretünk itt élni. A pluszt a bálnaszezon jelenti, mikor az asztalnál ülve látjuk, hogyan ugrálnak ki a vízből a böhöm nagy állatok.

Sydney1.jpg

Van ám negatív oldala is. Télen telibe kapjuk a hideg szeleket. Megfelelő szigetelés hiányában pedig nem túl kellemes júniusban és júliusban. De azért nem sírunk. :)”

A és Z már nem is egy, hanem két lakást is megtapasztalt az ausztrál nagyvárosban. Nem mondom, én is szívesen ébrednék ilyen kilátásra reggelente. „Mikor kiköltöztünk Ausztráliába, Sydneybe, elég magasra sikerült a lécet tennünk a lakásból való kilátással.

A_Z_Cammeray_lakás.jpg

Cammeray Sydney egyik felkapott helye, nagyon békés, nyugis, papagájok és kakaduk repkednek mindenhol, néha még enni is benéztek az erkélyünkre. Mivel ezt a lakást csak 3 hónapra béreltük, mivel nagyon drága volt, a bérlet végéhez közeledve egyre többször sóhajtottunk nagyokat, hogy "hmmmm, nehéz lesz akárcsak hasonló kilátású lakást találnunk!".

De úgy látszik valaki odafent meghallotta a sóhajtásainkat, és egy óriási szerencsének, valamint itteni magyar ingatlanos barátainknak köszönhetően igazi kincsre leltünk Mosman-ben: 180 fokos panoráma Sydney-re, az operaházra, a Harbour Bridge-re, a Central Business District felhőkarcolóira. És a papagájok meg a kakaduk minden reggel és naplemente előtt jönnek kajálni az erkélyre. Tömegével. Habár a lakás kicsi, de ez a látvány a nappalinkból szinte mindenért kárpótol. :) Egy "apró" szépséghiba van: pont karácsonykor kell kiköltöznünk, mivel a tulajdonos a szilveszteri tűzijátékot a lakásából szeretné nézni..."

Boglárka München belvárosából küldött képet.

Munchen.jpg

„Münchenben, a belvároshoz közel lakunk, negyedik emeleten. Nagyon szeretem Münchenben,hogy nagyon sok a zöld, sok fa van, több park is van.”

Tamás szintén Németországból, de már Frankfurt belvárosából küldött egy igazi nagyvárosi erkélyképet.

Frankfurt.jpg

Zoltán Hollandiában a 18-ik nappalijából pillant ki.

Hollandia Babó Zoltán.jpg

„Hollandia, jelenleg az ötödik ország ahol élek, de nem hiszem, hogy az utolsó.”

Gábor pedig Olaszországban éppen a Comói-tóra néz.

Olaszo.jpg

„Észak-Olaszországban vagyok, ezt látom a Comói-tóból. Sajna, nincs túl jó szél a szörfözéshez a változékony idő miatt.” Gábor megosztott egy egészen friss képet is velünk, bár nem az ablakából, de úgy gondoltam megéri.

Olaszo2.jpeg

„Ilyet 25 év óta sose láttam, a Comoi-tó északi részén (Larionak hívják errefelé.) 29.-én épp vacsorázni voltunk, mikor megjelent a szivárvány. 20.30-ra egy ritka szép duplává vált.”

Csaba nemrég érkezett Londonba.

„Küldök én is pár képet arról, ami az ablakból látszik. Nem olyan lélekemelő, mint sokaknak. Persze a körülményekhez képest ez nem is olyan rossz. Még nincs egy hónapja, hogy kijöttem Londonba, az első fizetésem sem jött még meg, szóval nem volt még sok lehetőségem javítani a lakhatáson. Annyi előnye van, hogy olcsó a szoba és mivel tetőtér, így az ablak is felfelé néz. Szóval igazából, ha csak fekszem az ágyon, jobbára a felhőket látom. És mint látszik, tényleg nincs messze a metró.”

Nyaubabynek már szebb kilátása van az angliai Grenwich-ben.

ZS_London2.jpeg

„Szerencsésnek mondhatom magam, hogy 6 hónappal ezelőtt az angol párommal vettünk egy két szobás, két fürdőszobás lakást Greenwich-ben, egy újépítésű ház legfelső (16.) emeletén és pazar kilátásunk van Canary Wharf-ra, Greenwich-re, Blackheath-re.

Mivel elég magasan vagyunk, sokszor csak ülünk az ablak előtt és nézzük az elsuhanó felhőket, és be kell valljam, az angol időjárás nem unalmas. Minden nap van úgy hogy az egyikünk szól a másiknak, hogy „Te figyelj, gyere nézd!” - és éppen szivárványt látunk, köd van, felhős az ég, gyönyörű a naplemente, az épületek vannak kivilágítva stb. Nem tudunk betelni vele.”

ZS_London_nyito.jpeg

ZS_London4.jpeg

Mirjam Szaúd-Arábiából küldött képet.

Szaud.jpg

„Ez a kilátás nálunk Szaúd-Arábiában, sajnos nem a legjobb kép, mert nem tudtam kihagyni a villanypóznákat.”

Turchi rendszeres hozzászóló a blogon, jöjjenek az ő képei Szudánból, a képekhez magyarázatot is fűzött, így nem galériában, hanem a magyarázatokkal együtt láthatjátok őket, amelyek persze hozzáadnak a történethez. „Szudánban ezt látom az ablakunkból: (a házat csak béreljük átmeneti időre, nem települtünk ki szerencsére és nem is tervezzük :-))

Szudán, Khaortum, főváros, egy zárt, őrzött kertes "lakópark".”

hatar10.jpg

Talán a legszebb rész a ház előtti parkból. Ha kinézek az ablakon néha még jó helynek is tartom. Akár ücsöröghetnénk is ott, ha nem lenne általában 45 fok, ill. este nem lepnék el a környéket a kóbor kutyák.

hatar (1).jpg

A kép alján a mi kapunk és kertünk. A homoktól nem látszó betonút és a közös park, háttérben az oroszok házával.

hatar2.jpg

Szerelmem a generátor. Ez menti meg az életünket, ha meleg van (mindig az van) és nincs áram sem. (Sokszor nincs). Sajnos, az automata része elromlott, azaz ha elmegy az áram, én mint automata pótló lény kiszaladok, bekapcsolom, visszajön az áram, visszaszaladok, kikapcsolom, mire visszaérek a szobába újra elmegy az áram és így tovább, naponta akár 10x.

hatar3.jpg

A kert hátsó része és a szomszéd ház még üresen, szerencsére. A házak túl közel vannak, ha körbelaknak minket, úgy fogok járni, mint svájcisapka hogy a szomszéd hátsóját fogjuk mi is látni.

hatar6.jpg

Itt jól látszik, milyen vastagon borítja homok az utat, amiről először azt hittük, hogy nincs is rajta beton.

hatar8.jpg

A féltve őrzött pálmánk, amiről a kertész mindig le akarja vágni az ágakat, nem tudni mi okból. Így nő mióta a kertészt kitiltottuk. Kb. 2x nagyobb, mint 2 éve. A fákon olyan madarak laknak amiket sosem láttam még. Reggelente az összes madár rikoltozik ami alapvetően jó, de néha idegesítő.

hatar7.jpg

A kert egy másik mini pálmája. Alatta kismacskák laknak.

hatar9.jpg

A ház, amiben lakunk. Kívülről ránézve a ház pazar, gyakorlatilag semmi nem működik benne.

hatar5.jpg
Kicsit rosszul sikerült kép, lemaradt a pálmafák teteje de a törzsük is érdekes

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Ausztrália Olaszország Németország Anglia Szaúd-Arábia Hollandia Szudán

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr396567195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Matula néne 2014.08.02. 12:57:00

@Dragonlady (now in Thailand): "@Der echte Weinachtsmann: úgy látszik, hogy te még nem adtad fel a reményt, hogy HÁ valaha is valamit elárul magáról :-) good luck :-)"

Én sem értem ezt a nagy titkolózást.... lehet hogy már nem is határátkelő, na de hogy lehetne ezt beismerni??? Mert más magyarázat nagyon nincs. Bocs HÁ! :)

Der echte Weihnachtsmann 2014.08.02. 13:01:07

@Babette.: akkor irany hortobagy! Hu az a gulyasleves amit ott ettem egyszer! Es nem erdekel ha atbasztak a fejemet vele, finom volt nagyon.

Muscari 2014.08.02. 13:04:22

@Babette.: egyaltalan nem baj, legalabb valakinek az is tetszik :-)
Pedig en is sik helyen nottem fel.

Azonban sokat jarunk Pesten es mar egeszen kis koromban a Gellerthegy sziklait csodaltam es azon morfondiroztam, hogy hogy lehetne megmaszni. Aztan mikor azaszfaltozott uton mentunk fel a Citadellahoz, kerdore vontam a szuleimet, hogy ez hegymaszas? Voltam vagy nyolc eves :-)
Apukam visszakerdezett, hogy miert, te szoges bakancsban akarsz hegyet maszni? Es igaza lett, mert igen.

Der echte Weihnachtsmann 2014.08.02. 13:10:32

@KukorIca: az se erdekel ha köbanya kispest metrovegallomas köszön vissza az ablakabol. Latni szeretnem

morsels (törölt) 2014.08.02. 13:10:53

@Babette.:
Azert van am olyan to, aminek nem latni a masik oldalat :-)

rezsöatya 2014.08.02. 13:12:08

@Babette.: "tenger mellett nincs rossz hely"

Hat errol nem vagyok meggyozodve...

m.bbc.co.uk/news/world-middle-east-28554477

Der echte Weihnachtsmann 2014.08.02. 13:16:43

@rezsöatya: ez egy extrem pl. De a kivetel erösiti a szabalyt!

rezsöatya 2014.08.02. 13:21:19

@Der echte Weinachtsmann: van meg...!

www.greenport.com/news101/australasia/new-sea-garbage-disposal-regs-for-oz

(azt mondtam mar ma, hogy kekec vagyok??? :-))) tudod a kiflik! Babette szerint... )

Muscari 2014.08.02. 13:21:38

@zöldeketbeszélek: @rezsöatya: :-)

Ha meg egy uj allatfajt fedezel fel, akkor fajnevkent (a latin nev masodik resze) megkaphatja a te nevedet, a felfedezes tiszteletere.

A Bufo rezsoatyaensis peldaul a rezsoatya varangy lenne magyarul. Hogy tetszik?

2014.08.02. 13:24:30

Nahat, micsoda posh merites ez a mai :D

Igy elsonek azert nekem is az a ketfele Sydney, meg a frankfurti belvarosban is laknek szerintem siman. :D

Canary Wharfhoz / Greenwhich-hez meg nagyon jo emlekek fuznek (kellett ott lennem egyszer 1 napot, magyar volt a szallodaban a recepcios csaj :D)

rezsöatya 2014.08.02. 13:26:46

@Muscari: "Ha meg egy uj allatfajt fedezel fel..."

Azt minden reggel a tukorben...! :DDD

Muscari 2014.08.02. 13:29:00

@Der echte Weinachtsmann: hogy ez mennyire igy van, arra jo pelda Horvatorszag. Igaz az az atkosban is turistas hely volt, de sokkal kisebb volumenben. Aztan a haboru utan raszabadult mindenki, az eredmeny pedig engedely nelkul ossze-vissza epitett apartmanok, sokszor koncepciotlansag, zsufoltsag.
Ferjem eloszor 96-ban vagy 98-ban volt ott, nem sokkal a haboru befejezte utan. Akkor tetszett neki a legjobban, bar akkor meg alig volt autopalya es igen hosszu volt az ut. Viszont a tizedebe kerult minden, mint most.

Muscari 2014.08.02. 13:30:10

@rezsöatya: te ma tenyleg kekeckedsz :-)

Muscari 2014.08.02. 13:32:55

@Babette.: hu, ez nagyon szep. Egyszer, ha lesz autonk csinalunk egy korutazast Cornwallban. Engem az Eden project is nagyon erdekel, szakmai szempontbol is.

Der echte Weihnachtsmann 2014.08.02. 13:33:58

@rezsöatya: nagyon kiraly a kispesti kep.

Meg mindig kekec vagyok? Kapital mokkat meg fankot!?

adg 2014.08.02. 13:35:37

@Cascabel: Ez jo tortenet. Sajnos a kakaduk hangja tenyleg borzaszto. A tobbi jo, en is szeretem, amikor reggel mindent ellep a madarcsicsrges. Nagyon tudjak nyomni.
Van a varosban egy fa, ahol sok szaz papagaly lakik. Neha lehet latni, hogy az egesz fa rezeg, meg a madarak ki-be aramlanak. Fulsiketito hangjuk van kozelrol, de megis jo nezni.

Viszont amikor satrazni voltunk egy kempingben, olyat lattam, amit addig csak filmen. Jott egy papagaly a kerti csaphoz, es kinyitotta. Ivott, es elment. Csak ilyen karos golyos csap volt, konnyu nyitni, de hat akkor is. Elzarni persze mar nem volt esze... :)

Der echte Weihnachtsmann 2014.08.02. 13:35:46

@Der echte Weinachtsmann: es haben= hanem!

Megint kezdi ez a rohadek a felajanlasokat

SzZoole 2014.08.02. 13:47:28

@Der echte Weinachtsmann: reszvetem az anyosod miatt:(
En mar 14 eve nem lattam,beszeltem az en anyosomal , nem is vagyok ra kivancsi:)

Epp itt vagyunk a tenger parton a szine szep zold es felmelegedett annyira,hogy furodni is lehet benne.
A szobank ablaka ismet a tengere nez delutan meg karneval lesz keso ejszakaig.
Ja Hastings-ban vagyunk.

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.02. 13:47:41

@Muscari: en szivesen dolgoznek is ott, mondjuk doc martin asszisztensekent:D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.08.02. 13:49:50

@rezsöatya: @Muscari: Jaj, én meg arra gondoltam, valami amőbára vagy hasonlóra hívom fel a figyelmét, de nem akartam letörni a lelkesedését :)))!

Mindenesetre elvárom, hogy emlékirataiban rólunk is emlékezzen meg, mint azokról, akik elindították a természettudós karrier útján :)!

adg 2014.08.02. 13:52:28

@Babette.: Bocsanat. Igaz, es tudom is. Van viszont itt egy Papagaly nevu kollega, es o tehet rola, osszezavart. :)

Multkor jol irtam, aztan meglattam ot, akkor ki is kerestem a szotarban, azota keverem.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.08.02. 13:52:34

@Muscari: Pont ezt az oldalt nézegettem :). Nagyon szép!

Der echte Weihnachtsmann 2014.08.02. 14:01:15

@Zoole[uk]: halistennek nincs semmi bajom anyos pajtassal. Meg egy hetig van itt, de most is nekiallt pogacsat sütni nekem

rezsöatya 2014.08.02. 14:04:54

@Der echte Weinachtsmann:
"Megint kezdi ez a rohadek a felajanlasokat"

Az anyos???!

:DDD

rezsöatya 2014.08.02. 14:06:09

@Babette.: na vegre!

Nem csalodom benned!

SzZoole 2014.08.02. 14:16:01

@Der echte Weinachtsmann: ne irigykedj azt haddjuk meg tudjuk kinek.
Nem regen jottunk fel a partrol mert megyunk enni egy jo steak-et,utanna vissza partra este meg lesz karneval meg tuzijatek is:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.02. 14:16:25

@adg [Au, Darwin]: en akkor szoltam is neki, pont ezert. :)

rezsöatya 2014.08.02. 14:34:02

@Babette.: jo, legyen kifli. Meg egyel meg egy citromot.

Der echte Weihnachtsmann 2014.08.02. 15:26:10

@Zoole[uk]: steaket, meg megint zöld part, meg tüzijatek?
Es akkor ne sarguljak?

Der echte Weihnachtsmann 2014.08.02. 15:34:24

@Zoole[uk]: most esik le igazan! Nagy STEAKET? Amolyan jofele marha szeletet? Basszus, mikor indul a köv. Repülö oda?
De mindegy is, elindultam gyalog. Csak tartsd melegen a grillt

2014.08.02. 15:59:49

@diggerdriver: Miert nem mentek Brightonba egy napra? Pont nyaron a legjobb menni, olcso vonatjegyeket lehet kifogni foleg ha elore megveszed. Reggel elindultok Londonbol, este visszamentek. Lehet hogy nagyon bejonne a felesegednek, jo kis hetvegi program. Csak a kovekre kell felkeszulni a strandon...

2014.08.02. 16:11:40

@rezsöatya: A gáz sincs bevezetve DDD

2014.08.02. 16:14:32

@zöldeketbeszélek: És jó sok homok van ám, vígan lehet ásni bárhol DD

2014.08.02. 16:25:14

@Hari Seldon 2: Tökéletesen eltaláltad a helyzetet! Szudán után Kairó maga a kánaán. Csak ezt Kairóban még nem tudtam. Ugye mindig van lejjebb DD

Der echte Weihnachtsmann 2014.08.02. 16:36:35

@Turchi: homokvarat epiteni az UT közepen?

2014.08.02. 16:42:50

@Der echte Weinachtsmann: Akár azt is! nem kell homokozót építeni a gyerekeknek, elég ha kimennek az útra DD. Az a baj hogy az ablakok is érdekesen zárnak, így minden kisebb szellőnél több kiló homok kerül be a lakásba és nekem kell takarítanom :-( úgyhogy a nappaliban is lehetne homokvárat építeni DD

Der echte Weihnachtsmann 2014.08.02. 16:58:07

@Turchi: hat az asszony azt hiszem ketsegbe esne ha kitakaritja a hazat es husz perc mulva megint homokozo Lenne a nappaliban.
Uristen, vele se merek gondolni

2014.08.02. 17:00:43

@Der echte Weinachtsmann: Pedig gyakran van ilyen, ezért tartanak többek között bentlakó takarítókat (cselédeket), csak én nem szeretnék.

2014.08.02. 17:01:51

@Turchi: 'Ugye mindig van lejjebb'

Van. Ne tudd meg hogy a szudani kolleganoim mennyire utaljak Szaudit :)

2014.08.02. 17:02:35

@morsels: Kacsakat? Piacon???

2014.08.02. 17:09:33

@Mirjam2: Szaudiba volt egy álláslehetőségünk Kairó előtt, aztán mikor elolvastuk a közel 60 oldalas használati utasítást amit a cég adott, mármint hogy kell viselkedni, öltözni az országban, stb, akkor inkább nem választottuk. A férjem dolgozott ott előtte még nélkülünk, pazar helyen laktak, onnan küldözgetett fényképeket, hátha kedvet kapnánk, zárt őrzött compound (így kell írni?), villa, medence, stb., gondolom ti is ilyenben vagytok. Érdekes hogy a szudáni nők lazábban veszik az öltözködést mint pl. az egyiptomiak. A kendő nem takar szinte semmit, a hajuk libeg, lobog, meg ugye rettentően meleg van. Esküvőn teljes hát, vállkilátszó ruhák. Azt gondoltam, szigorúbb hely mint Kairó, mármint öltözködésben.

rezsöatya 2014.08.02. 17:46:12

@Turchi: Abe Kobo: A homok asszonya

Film is keszult belole...

:D

2014.08.02. 17:49:45

@rezsöatya: "A homok, az elementáris, pusztító erő – szimbólum is. Az író a látható világ formáival akarja érzékeltetni a közömbösséget, a fásultságot, amely homokként temeti be, bomlasztja szét az emberek életét."
Szóval akkor ezt éreztem én is DD

Der echte Weihnachtsmann 2014.08.02. 18:01:35

@Turchi: na ezekhez a magassagokhoz en mar nem fogok felnöni

2014.08.02. 18:08:07

@Der echte Weinachtsmann: Mit csinálunk homokvihar után? Megnézzük, van-e még TV antennánk a tetőn, hova vitte a szél az internet valamit, ami szintén ott van, és ahol a legtöbb a homok, az a legszarabb ablak. Ott valamit ragasztgatunk, vagy tömítünk. Sokat porszívózni sem lehet mert szétdurran a porszívó, leég a motor mint a klíma kapcsolója. A helyzetet én sem nagyon tűröm, de ugye van az a pénz, meg van az a kor, meg a gyerek DD

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.08.02. 18:24:20

@Turchi: namost mi cirka 28 órát voltunk kint a sivatagban tevegelni. annyi pont elég. ok, a csillagos ég alatt aludtunk, semmi ablak, de minden tele volt homokkal, a segglyukamtól kezdve a csukott vizespalack aljáig. érdekes volt, szép volt, pont elég volt :-)
a tengerparton szeretem a homokot, ott bele lehet ugrani a vízbe és lemosni.
(támad a homoklobbiiiiiii!)
(bocs)

nyaubaby · http://instagram.com/nyaubaby 2014.08.02. 18:32:42

@Réka ‎: A Greenwich-i kep az enyem, es lehet hogy rosszul lett tordelve, de a kodos es a napfelkeltes kep az is onnan keszult. Amikor kod van ennyire nem lehet latni semmit. :)

A Napfelkelte meg a haloszoba ablakunkbol keszult reggel 4kor.

Der echte Weihnachtsmann 2014.08.02. 18:32:59

@Turchi: uristen! Gyertek el onnan gyorsan! Lattad a mumia cimü filmet?

Muscari 2014.08.02. 18:36:49

@Dragonlady (now in Thailand): en meg nem voltam ugyan sivatagban, de a tengerparton nem igazan szeretem a homokot, a koves jobban bejon. Azt le se kell mosni, mert nem tapad rad.

Laktam viszont Mo-n olyan helyen, hogy homoktalaj volt. Egy-egy nagyobb szel utan vastagon homokos volt minden, es sajnos nekem sem volt takaritonom. En teljesen aterzem Turchi problemajat, kepzeld el, hogy a parketta ossze van karcolva a befujt homok miatt. En nem ertem ra minden nap porszivozni, mint egyesek :-)

Muscari 2014.08.02. 18:39:04

@nyugtával dicsérd a navot: itt vannak azok, nyugi, csak ma valamiert nem jottek. Nezd meg az elozo napok posztjait, Niki Laura, Lexrex es Sutemeny is itt voltak. Sajnos Quercus nem, pedig ot birom.

2014.08.02. 18:43:41

@Dragonlady (now in Thailand): Hehe, én is így vagyok vele, a homok a tengerpartra való meg a homokozóba DD, na meg a sivatagba...

2014.08.02. 18:52:41

@Muscari: Nincs parketta, fényes járólapok vannak, könnyebb takarítani. Meg hideg, és az jó érzés DD. Minden nap nincs miért takarítani, fölösleges időpocséklás. Meg a ház is nagy, fizikailag sem egyszerű. A homokos tengerpart azért nekünk jobb, gyerekeknek aranybánya, meg nekünk is, estére már a felnőttek is építenek a parton : kepkezelo.com/images/c305nxcxumckp30vqlh.jpg
Ez egy krokodil akar lenni DD. Kicsit jobban hasonlít mint a sellőnk amit a gyerekkel építettünk itt: panaszkodjunk.blog.hu/2014/06/06/homoktemak

SzZoole 2014.08.02. 19:01:13

@Der echte Weinachtsmann: nem,a part az kavicsos a viz szep tiszta es zold,nagyon kellemes.
A karneval felvonult nagyon szep volt es latvanyos a steak-en is tul vagyok;)

2014.08.02. 19:04:47

@Der echte Weinachtsmann: Láttam a filmet de nem érzek ránk vonatkozó veszélyt. Nem olyan rossz hely ám, ha nem írnék róla nem is tudná senki DD. A gyerek iskolája fényévekkel jobb mint otthon még akkor is ha nem vagyok vele megelégedve, ugye egy tanárnak nehéz elégedettnek lenni. A munka jó, a lakás a por ellenére pazar, már ha működnek a dolgok, éves bérletünk van a főváros legjobb szállodájába, uszoda, edzőterem, gyerek iskolájában is van uszoda, taekwondozik, Hurghadára és Dubaiba járhatunk nyaralni, szóval a helyzet nem reménytelen csak szar DD

SzZoole 2014.08.02. 19:05:05

@Muscari: lex is leiratkozott azt mondta,hogy kapott valakitol egy erdekes emailt es le akar iratkozni a blogrol.ez az utan volt 1nappal,hogy Maxvel bejelentkezett.
Szamomra kicsit furcsa,de az O dolga.

2014.08.02. 19:06:10

@nyugtával dicsérd a navot: No igen, egy kis anyázás biztos feldobná a hangulatot de őszintén szólva nekem nem hiányzik.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.08.02. 19:07:23

@nyaubaby: az igen! Akkor tenyleg semmi nem hianyzik a panoramatokbol. Ha nekem lenne ilyen, folyton az ablaknal ulnek :)

2014.08.02. 19:17:11

@Muscari: a nyugtaval dicserd a navot a lexrex most :)

2014.08.02. 19:26:01

@Cascabel: Ez a myna bird, vagy valami mas tropusi madar? :)

Eszak BC-ben hasonlo madar a magpie, vagy whiskey jack, a magyar szarkahoz hasonlo. Nalunk meg a kek matyasmadar, a Stellar's blue jay ilyen - gyonyoru bobitas kek szinu madar, csak ne szolaljon meg. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.08.02. 19:35:12

@Cascabel: Micsoda egy szemét banda... :-))))))))))))))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.08.02. 19:36:34

érdekes, pl Bpetyát (meg még pár embert) szerintem senki nem utálja itt, pedig arról szokott ő is beszélni, hogy Magyarországon is lehet élni, és vannak jó dolgok.
vagy esetleg nem a témával van a baj, hanem a stílussal? jaaa.....

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.08.02. 19:38:45

@Muscari: Az az egyetlen szlovák király...Éééérted, slovensKY RAJ... :-)))

blackhairlady 2014.08.02. 19:39:44

Ismet nagyon elveztem a kilatast mindenki ablakabol, es az kulon tetszik, hogy a kornyekrol is vannak fent kepek. Szerintem mas is fenykepezhetne utcakat, epuleteket, erdekessegeket a lakohelyereol, nem csak a kilatasrol.
A papagajok meg a kakaduk valoban nagyon egzotikusak, erdekes lehet Gyurikat etetni az erkelyen a cinegek helyett:)

Sydny latkepek fantasztikusak, nekem a modern acel-uveg epuletek is nagyon bejonnek, A Comoi to es az a szivarvany is megerne egy miset (vagy utat), az angliai kepek is erdekesek, foleg ugyanaz a varoskep nappal es ejszaka. Micsoda kulonbseg.
Turchi haza tenyleg impozans, de ha ennyi re nem mukodik sok minden az tenyleg idegesito lehet. A palmak a gyengeim, a kezet tortem volna akertesznek ha az enyemet vagdossa:)))) (Mar majdnem sikerult a blogod vegere (eljer:D) ernem:)

nyaubaby · http://instagram.com/nyaubaby 2014.08.02. 19:44:07

@Réka ‎: Az ablakunk a padlotol a plafonig er (innen vannak a fotok) es egy babzsakot kaptam a paromtol karacsonyra. Minden reggel az a kaves sarkom. Csak ulok es bamulok kifele! :D

2014.08.02. 19:50:07

@Dragonlady (now in Thailand): +1

Amugy nem tudom mi van azoknak a fejeben, akiknek ennyire a konfliktus a letelemuk, es szerintuk akkor izgalmas valami ha van beszologatas meg "otthonrol ugatas". Bpetya meg Zoldeketbeszelek meg egy csomo masik ember ugy tudom, hogy Magyarorszagrol irnak, csak nem ugatnak, hanem beszelgetnek, mint altalaban a normalis emberek. Ez miert unalmas? :D Ezek az emberek a valo eletben is ilyenek? Hogy gyertek haverok sorozzunk egyet, de remelem bunyo is lesz, sot, en hozok kest is, mert ha mind tobbekevesbe egyetertunk az maga dogunalom, YOLO! Vagy hogy? :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.02. 19:51:12

@Muscari: 50 fokban csak kisöpröd az ajtón.
ámde egy jó kis májusi esőzés után sártenger, na az a nem mindegy.

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.02. 19:52:58

@mojyo: én is itthon vagyok sajnos
(és igen, én is fiúnak néztelek:D)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.08.02. 19:55:05

@mojyo: + Tanato persze mint legrégebbi törzskommentelő.
én nem néztelek pasinak :-)

2014.08.02. 20:03:57

@nyugtával dicsérd a navot: Aham. Viszont ha rakattintunk a navos nickedre, akkor meg egy regebbi kommentben lexrexkent szignalod magad, az miert van? (koltoi kerdes) Meg hat ugye a stilus es mondanivalo tok ugyanaz. :) Es most epp visszajottel lexrext hianyolni - magikus veletlenek sorozata! :) De nekem mindegy, tegyel ugy mintha....

@Dragonlady (now in Thailand): +1 van egy jo par ertekes, normalis stilusu kommentelo Mo-rol akik az ellenvelemenyukkel is kepesek epiteni ezt a blogot.

2014.08.02. 20:07:22

@Babette.: Nahat, en meg rolad azt hittem, hogy valahol Franciaorszagbol irsz, nem tudom miert, talan mert a Babette olyan szep franciasan hangzik :)

Sütemény1975 2014.08.02. 20:26:30

@diggerdriver: olyan mint a balaton csak nagyobb :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.08.02. 20:29:01

@nyugtával dicsérd a navot: Rossz hírem, van, nem mindenki húzta el a belét a Mo-ról kommentelők közül :P.

Sütemény1975 2014.08.02. 20:29:22

@Muscari: bizony, bizony. itt vagyunk :))

tanato 2014.08.02. 20:52:58

@Dragonlady (now in Thailand): Igen időnként azért én is itt vagyok.Most jöttünk meg nemrégen a strandról.Volt vagy 35 fok árnyékban.Most meg vihar van.

SzZoole 2014.08.02. 21:44:18

@Muscari: lex is leiratkozott azt mondta,hogy kapott valakitol egy erdekes emailt es le akar iratkozni a blogrol.ez az utan volt 1nappal,hogy Maxvel bejelentkezett.
Szamomra kicsit furcsa,de az O dolga.

2014.08.02. 21:56:34

@Turchi: Elso evben compound-on voltunk de most mikor visszamegyunk, kikoltozunk a Valo Eletbe! Szudani kolleganoimmel voltam pont egy gepen mikor a nyari szunet elso napjan Dubai-ba repultunk atutazoban. Mondtak hogy kb. 8 orat kell varniuk a repteren, mondom nekik 'o ti szegenyek', erre az egyik megszolal: nem baj, az a lenyeg hogy addig se vagyunk Szaudiban :)

Muscari 2014.08.02. 22:25:27

@Turchi: lattam mar oket a blogodon :-)

@Dragonlady (now in Thailand): +1
En is megjegyeztem mar tobbszor, hogy bizony itt nem a velemenye miatt nem szeretunk valakit, hanem a stilusa miatt. Lexrex erre azt irta, hogy tudja, hogy bicskanyitogato a stilusa, o abbol el. Nem lehet egy egyszeru ember, azt hiszem.
@cougarcat: igy van, Zoldit sem szabad kifelejteni. Sokszor van mas velemenye, mint nekem, de erdekes modon megis jol el tudunk beszelgetni. Igazad van, ok is epitik a blogot.
En meg nagyon orulok, hogy visszajottel.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.08.03. 07:46:42

egyébként nekem Quercus azért hiányzik.

2014.08.03. 16:30:07

@Muscari: Koszi, bar magamnak es masoknak is azt kivanom hogy a nyarat elvezze es minel kevesebb idot toltson a blogon! :))

2014.08.03. 20:56:13

@cougarcat:

" Meg hat ugye a stilus es mondanivalo tok ugyanaz."

Ha nekem ilyen stílusom lenne, takarítani sem engednének be a tárgyalóterembe.

SOTR 2014.08.04. 18:11:06

Hello Blog, Orulok, hogy viszont latom itt a fotomat. 5 orszag, 18 nappali es 14 ev utan szeretnek majd egy posztot is irni valamikor. Bar ahogy el olvastam most ezt a Berlin-i posztot, meg kerdojeleztem az irasi kepessegeimet mert egy nagyon jol osszerakott iras. Tovabbi sok post-ot.

Határátkelő 2014.08.04. 18:13:47

@SOTR: Én köszi a képet! Ne habozz, nyugodtan írj! A posztok nem egyformák, egyébként alakítani pedig együtt is lehet rajta, még a megjelenés előtt.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása