oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. június 23. 06:47,  Így őrülnek meg a fociért 246 komment

2014. június 23. 06:47 Határátkelő

Így őrülnek meg a fociért

Lassan félidejéhez érkezik a brazíliai labdarúgó-világbajnokság, lassan azokat is beszippantja az esemény hangulata, akiket egyébként nem érdekel a foci. A minap azt kértem itt és a Facebookon is, hogy küldjetek be képeket, rövid posztokat arról, hogyan szurkolnak a környezetetekben élők saját országuk válogatottjának. Több kép és írás is érkezett, ma három kerül sorra, egy svájci, egy holland és egy angliai. Lássuk tehát, hogy drukkolnak ezekben az országokban! (Természetesen továbbra is várom a képeket, írásokat a hataratkelo@hotmail.com címre!)

cím_Svájc1.jpg

Kezdjük Svájccal, ahonnan Ákos írt és küldött képeket.

„Svájcban teljesen hétköznapi, hogy a helyiek svájci zászlót tesznek ki az erkélyre, ablakra, nagyon büszkék a származásukra. Azonban a foci vb idején megváltozik az utca képe és minden itt élő nemzet (akik kijutottak a vb-re) is zászlókkal díszíti fel saját otthonát.

Ilyenkor látszik igazán, mennyire sok helyről érkeztek ide az itt élő emberek, mennyire sokszínű ország ez, és mennyire nyitott. Itt senki nem veszi rossz néven, ha a lakásodat, autód a saját nemzeti szimbólumaiddal dekorálod ki. (Lásd csatolt képek - kolumbiai, bosnyák, portugál, olasz, svájci)

A svájci csapat első meccsét Ecuador ellen az utolsó percben szerzett góllal nyerte meg 2-1-re egy nem túl izgalmas mérkőzésen. A vb ideje alatt nem csak a kocsmákban lehet követni a meccseket, hanem szabadtéri úgynevezett „open view” lehetőséget is biztosítanak kivetítőkkel az egyes városok.

Egy ilyen helyen követtem az eseményeket, hogy lássam, mikét szurkolnak csapatunknak a svájciak. Szimpatikusak voltak, minden piros mezes labdaérintést kisebb moraj követte, mely a rossz passzt követően annak rendje módja szerint el is halt.

A győztes találatot kb. 1 perc ünneplés követte, de például a visszajátszáskor már visszaültek a helyükre, sörözgettek és folyt az élet az addigi kerékvágásban, mintha csak viccet mesélt volna valaki előtte.

Másnap a munkahelyen sem volt téma az első sikeres vb meccsük, alig találtam valakit, akit érdekelt volna a téma, nem úgy, mint Kolumbiában, ahol a munkatársam elbeszélése alapján nemrégiben egy barátságos találkozón fölényes győzelmet arattak az argentin válogatotton, mire az elnökük azon mód munkaszüneti napot rendelt el másnapra, hogy megfelelően tudjanak ünnepelni.”

Hollandia, ahol minden narancssárga

Menjünk tovább azt egyik (nem is olyan titkos) esélyes országába, következzen Hollandia, ahonnan Szilvia írt.

„A lányomnak hegedűórája volt éppen a Hollandia-Ausztrália meccs közepe táján. Felhívott hazaindulás előtt, hogy akkor jön, na meg egyébként mennyi az állás – akkor éppen 1:2 volt. Hazaérve rohantam ki elé, hogy vezetünk, 3:2-re áll a meccs. „Tudtam” - mondta. Nyilvánvaló volt, a dudák, a kiabálás és az ováció miatt, amit hazafelé úton hallott. :)

Egyébként a legkisebbektől a legnagyobbakig bárkit bármikor narancssárga öltözetben láthatunk, a suliba a gyerekek az arcukra festett nemzeti színű zászlókkal kidekorálva mennek.

Hollandia1.jpg

Hollandia2.jpg

Minden boltban kapható a narancssárga (a királyi család színe) vagy a nemzetiszín kellék, legyen szó öltözetről, fejdíszről, az autóra vagy a házra aggatható kellékekről.

A suliban focisnap is van, amikor a gyerekek kedvenc focicsapatuk színeibe öltözve mehetnek. Itt most minden erről szól, pedig még csak a csoportmérkőzések zajlanak, vajon mi lesz, ha a hollandok ismét a legjobbak közt lesznek?”

Anglia – tévézés és sörözés az irodában

Az angolok majdnem akkorát égtek, mint a spanyolok (csak azért majdnem, mert róluk azért lehetett sejteni, hogy már a csoportból való továbbjutás is nehézséget okoz majd, és ez be is jött, hiszen két forduló után már biztos, hogy kiestek), ám amíg a búcsú biztossá nem vált, teljes volt az őrület, miként az az alábbi levélből is kiderül.

„Kiég3tt felesége vagyok, mi bő egy éve jöttünk Angliába. A cél London volt, mivel úgy gondoltuk, ott tudunk a legkönnyebben szállást és munkát találni. Ez félig be is jött, nekem 4 hét után volt munkám, méghozzá irodai. Ehhez mondjuk hozzátartozik az is, hogy már Magyarországon is az egyik nagy brit multinak dolgoztam és beszélek pár nyelven.

Végül vidéken kötöttünk ki pár hónapja, mivel a férjem itt kapott munkát. Az én szerencsém ebben az volt, hogy nem messze van egy irodája a cégnek, ahol dolgozom. Amikor a főnökömnek elmondtam, mi a helyzet, elintézte, hogy áthelyezzenek, így a kecske is jól járt, a káposzta is megmaradt.

Nem vagyok nagy focirajongó, de a VB körüli felhajtás mindig is megfogott, ilyenkor szeretek megnézni egy-egy meccset, jól szórakozom a nagy felhajtáson és az elvetemült szurkolókon. Anglia pedig mindezt olyan szinten nyújtja, ami még számomra is elképesztő.

Anglia2.jpg

Készülődés

Itt már hónapok óta kipakolták az angol zászlót gyakorlatilag mindenhová, az autóktól a házakon át egészen a boltok lopásgátló kapujáig. A képeket sajnos nem én készítettem, hanem a netről szedtem, de jól tükrözik a valóságot.

Egy kis statisztika

A boltoknak errefelé hatalmas üzlet a VB. Már az első héten csaknem 28 millió fonttal költöttek többet a britek sörre és ciderre mint ilyenkor általában. Az statisztikák szerint a britek a VB alatt 85 millió zacskó chipset fogyasztanak el, amit 85 millió liter sörrel öblítenek le.

Anglia3.jpg

A csütörtöki vereség után az előzetes közvélemény-kutatás szerint 3.5 millió focirajongó volt képtelen bemenni dolgozni az előző esti alkoholizálás miatt.

Szerintem nem túlzás a dolog, nálunk kb. a munkatársaim negyede nem jött be tegnap, a maradék is igencsak „meg volt zuhanva”. Volt aki a szokásos „How are you?” kérdésemre meglepő őszinteséggel elkezdte ecsetelni, mennyire kegyetlenül berúgott az éjjel és nem aludt semmit.

Anglia4.jpg

A rejtélyes skót

Ezt nem hagyhatom ki az összeállításból, még a BBC hírekbe is bekerült a „rejtélyes skót” esete, aki hatalmas port kavart azzal, hogy látványosan örült, amikor Uruguay berúgta a győztes gólt, majd állítólag együtt bulizott az Uruguaynak szurkolókkal. Az önérzetes angolok körében közfelháborodást keltett az eset.

Anglia5.jpg

Meccsnézés a munkahelyen

Annyira komolyan veszik az egészet, hogy nálunk még azt is elintézte az irodavezető, hogy az Anglia – Costa Rica meccset az iroda konyhájában lehessen nézni (munkaidőben!). Körbe is küldött egy szavazógombos emailt, 3 fontos beugróért lehet részt venni az eseményen, ebből a pénzből biztosítják majd a sört és a rágcsálnivalót.

Ez az email még kedden született, mikor még volt remény a győzelemre és a továbbjutásra, szerintem nagyon humoros (természetesen az irodavezetőnket valójában nem Roy Hodgsonnak hívják):

„Miután egy, a 93. percben szerzett szerencsés góllal sikerült legyőzni Uruguay-t (a labda Jordan Henderson fenekéről pattant be, éppen csak elkerülve Luiz Suarez kinyújtott kezét) a továbbjutás esélye ismét Anglia kezében van; minden az utolsó, Costa Rica elleni csoportmérkőzésen dől el június 24-én kedden, délután 5 órától.

A Kulcsfontosságú Tevékenységek Bizottsága kizárólagos jogokat biztosít a konyhának, ahol szóra sem érdemes 3 font befizetése ellenében a következőkre lesz mód:

- Tévénézés és sörözés munkaidőben.

- A közlekedési csúcs és így a meccsről való lemaradás elkerülése, különös tekintettel a meglepő módon fellépő buszsofőr-hiányra.

- Annak az előnynek a kihasználása, hogy nem kell egy, a meccset közvetítő pubot keresni, ahol egy pint sör 5 font, és ahol a lehalkított tévé képernyőjének egytizedét láthatod, miközben egy izzadt öltönyt viselő, Cheadle Hulme-i részeg idióta letapos.

- A pénteki borozás (és rágcsa) élménye kedden.

- Válj eggyé a kollégáiddal, oszd meg az érzelmi hullámvasutat, amit hazád válogatottjának világbajnoki szereplése jelent, és élvezd, ahogyan a csapat szétfutja magát, mielőtt rosszabb gólkülönbsége miatt kiesne egy, a másik mérkőzésen eső olasz öngólnak köszönhetően.

Kérem az alábbiak figyelembe vételét:

- Ez az utolsó pénteki borozási lehetőség a hónapban.

- Ha nem fizetsz, akkor se foci, se rágcsa.

- Földrajzi szempontból is fontos, hogy nálunk többen nézzék a meccset, mint a londoni irodában, márpedig ott már 25-en „biztosra” mondták a részvételt – a büszkeségünk a tét, emberek!

Ha Angliáért nem is, tegyük meg azért, hogy lenyomjuk a londoniakat; a munkahelyednek szüksége van rád!

Segít a bevásárlásnál, ha a szavazó gomb segítségével jelzed a részvételed.

Köszönettel:

Roy

Roy Hodgson
szövetségi kapitány (Anglia) és a fickó, aki a rágcsát veszi"

Anglia1.jpg

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: világbajnokság labdarúgás Anglia Svájc Hollandia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr896402993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Papagály (törölt) 2014.06.23. 18:18:34

@rezsöatya:
"Az en vezeteknevembol rendre viccet csinalnak, legutobb mar felnott koromban egy iskolaigazgatono... szoval meg csak az sem kell, hogy valaki kulturalatlan legyen... "

szerinted az iskolaigazgatás garancia a kulturáltságra?

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.23. 18:22:43

@charlieharper: nem jött. küldd el mégegyszer. bloginda a gmailen

poggY 2014.06.23. 18:26:06

@Kövérmadár [swe]: persze, hogy szabad velemenyt nyilvanitani, en is csak ezt tettem ha tetszik ha nem.(szanalom!)
De ugyanakkor disztingvalni is lehet neha es csolatast kiszelesiteni :))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.23. 18:34:12

@poggY:
Nem tartom csolatasnak azt, ha valamirol valakinek nnegativ velemenye van.

Ha megis, akkor mindenkinek van tobb vagy kevesebb.

Hari Seldon 2 2014.06.23. 18:59:48

@Hari Seldon 2:
Mióta ez a cikk megjelent, már sok helyen láttam, hogy Orbán-nak meg kéne változtatni a nevét. A harmadik betűt kihagyni, az utolsót meg lecserélni L-re.

DieNanny CH 2014.06.23. 19:21:46

@Babette.:

Azt néztem én is... Lehet, nem tudnak megegyezni, vagy mindenki a másikra vár...

nyuszigonosz 2014.06.23. 19:26:53

@Herr Géza: Ha már úgyis a hamut szórod a fejedre: 1954- az nem Genf, hanem Bern. :-)

Hari Seldon 2 2014.06.23. 19:32:18

@nyuszigonosz(D):
Ott is volt kifogás a tengerszint feletti magasság mint a 86-os Szovjet meccs után? - Nem lennék meglepve, ha találtak volna ilyen kifogást is.

2014.06.23. 19:33:01

Jaaassz, vegre egy igazi foci vb-s poszt :D Arrol is irhatnatok amugy, hogy a ti orszagaitokban 10-es skalan peldaul mennyire idegesitoek a kommentatorok / meccs elemzok :D

Nalam amugy az a hagyomany, hogy a franciakkal vagyok (meg az olaszokkal is), csak ezt eddig ciki volt hangoztatni de mostmar felvallalom :D A japanoknak is drukkoltam de sajnos ok nincsenek az iden formaban.

nyuszigonosz 2014.06.23. 19:35:45

@Hari Seldon 2: Erre nem tudok válaszolni, mert ezt nem tudom.

2014.06.23. 19:42:48

@Babette.: atment a privat? Megegyszer kuldtem

Papagály (törölt) 2014.06.23. 19:45:20

@Hari Seldon 2: mehikó? ott nem a mákostészta volt a baj? ;)) a nem elég tudományos táplálkozás?
végh antal már akkor sejtette: gyógyít6atlan (a magyar futball)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.23. 19:49:46

@Hari Seldon 2:
Mosmár csak azt döntsétek el hogy az aktusban kire vagytok irigyek.
Orbánra vagy Putyinra?
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Esetleg kimondjam én?

Hari Seldon 2 2014.06.23. 19:51:47

@diggerdriver:
Igazad van, láthatóan ez nem az én témám. Nem tudok rá jót válaszolni. Szóval részemről le is zárom.

Hari Seldon 2 2014.06.23. 19:53:05

@Papagály:
Mákostészta. Tényleg volt ilyen kifogás is.
Akkor viszont az a baj, hogy azóta is azzal lakatják jól minden meccs előtt a magyarokat.

Papagály (törölt) 2014.06.23. 19:56:24

nem tudom eldönteni, melyik érdektelenebb téma: orbán putyi vagy a fodball...

rafflesia 2014.06.23. 20:00:53

Az oroszlán felfalta a csilit :)

nyuszigonosz 2014.06.23. 20:05:26

@mojyo: Szeretem a meccs kommentárt hallgatni, föleg ha Réthy Béla az, aki mondja, mert annak fantasztikus háttértudása van mindenkiröl, mindenröl és nagyon jó foci-kommentátor.

Az utána lévö meccs elemzések se rosszak most. Igaz, attól függ, ki az, aki elemzi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.23. 20:05:47

Na szóval...

kepkezelo.com/images/tzt2d61ugks5i1539n.jpg

No sports (Churchill " a hosszú élet titka")

Ehhez tartom magam.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.23. 20:06:34

@charlieharper: furdes utan nezem a gepen. az a fiok nincs bekotve telcsire.

2014.06.23. 20:10:50

Re: magyar foci.... az allami penzbol stadionepites szerintem is gaz. A foci brillians uzlet, szponzorok, befektetok penze eleg kellene, hogy legyen, akademianak nem gazdagnak csak okosnak kellene lennie... azt kellene elerni, hogy olyan legyen a magyar foci szinvonala, hogy bevonzzak a privat toket. Vagy csak az oktatasra kolteni, es hagyni, hogy a tehetsegek kulfoldon jatsszanak, ugyis lehet jo a valogatott hogy a liga szar. :D De igy, ebben a formaban, ez ellen enis tiltakozom. Viszont, csak azert, mert ez igy tortenik most Magyarorszagban, szerintem nem kellene lesajnalni azt a torekvest, hogy legyen az orszagnak jo foci. Mert ha jo, akkor nagyon sok oromet okoz nezoknek es jatekosoknak, az egesz vilagon ossze hozza az embereket. Nem veletlenul szeretik az egesz vilagon.

Az viszont teny, hogy minel nagyobb a penz, annal nagyobb a korrupcio es a penzmosas lehetosege... a kozvetitesi dijak is orjitoek, es baromi egyenlotlenul oszlanak el a csapatok kozott is a TV-s bevetelek, ez pedig ordogi spiralba taszitja a kisebb, szegenyebb csapatokat akik igy bundazasra, vagy allami penzek kilobbizasara, stb stb adjak a fejuket... Ezt a trendet meg kell forditani, mert tenyleg bemocskolja a jatekot. A sportfogadast is erdemes lenne szabalyozni, ugy gondolom, most kb ott tartunk mint a Marlboro-ember idejen a cigi reklamokkal.... mikozben a gazdag csapatokkal meg olajmagnasok fantasy football-t jatszanak igazi jatekosokkal es menedzserekkel, es kb felmasodperc hiba utan kirakjak, lecserelik, szoval ez az egesz kicsit agyrem lett az utobbi idoben. De ettol meg a foci nagyon jo jatek, csak rendbe es atlatszova kell tenni a penzugyeket, csakugy mint minden masban is, az egesz vilagon, nahat milyen meglepo. :D De az nem lehet vita targya, hogy a foci kell a nepnek! :D Errol ennyit akartam mondani...

Re: jatekosok rinyalasa.... Errol az a velemenyem, hogy aki kemenylegenyeket akar nezni, az nezzen rogbit, boxot, stb... A fociban csapatok jatszanak egymassal, testtel es lelekkel is. :) Es mivel igyekeztek sportszeruek kialakitani a szabalyokat, ezert egy jol eltalalt rinyalas oriasi elonyt jelenthet, a biro es a nezok szimpatiaja aranyat er. Ez egy taktikai dolog, es minden csapatba kellenek mimozaviragok, akiknek az a szerepuk, hogy ha ugy hozza a sors, hihetoen elessenek. Termeszetesen folallnak utana es tokre jol betalalnak :D Ez igy mukodik, ilyenek a szabalyok, ha nem tetszik, nezz mas sportot, erre tenyleg csak ennyit tudok mondani :D

Kosz szepen aki vegig olvasta :D

2014.06.23. 20:12:04

@nyuszigonosz(D): Akkor jo! Ennek orulok. Nem tudom ki az a Rethy Bela, de ha jo, akkor az a lenyeg, hogy nem rontja el. :D

2014.06.23. 20:12:17

@diggerdriver: Jo a mai avatarod, kicsit magamra emlekeztet... Egyebkent pont ma sokallt be a kanadai kolleganom az arc-takarastol, es tuntetoleg voros, kristalyokkal kirakott La Senza-maszkban maszkalt az utcan: media-cache-ak0.pinimg.com/736x/05/fc/cb/05fccb8cda3c04e14605b3f6d37f97b9.jpg

Azt hittem le fogjak tartoztatni, de nem, sot rengeteg helyeslo bekiabalast kapott munkaba menet! Lehet hogy uj trendet inditott el itt a sivatagban...

nyuszigonosz 2014.06.23. 20:16:21

@mojyo: Réthy Béla - magyar származású német sportkommentátor.
de.wikipedia.org/wiki/B%C3%A9la_R%C3%A9thy

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.23. 20:29:43

@Mirjam2:
Miért van az hogy a többi avataromhoz nem írnak ilyet a nők?
:)))))))))))))))

2014.06.23. 20:37:35

@diggerdriver: Nem tudom, en mar maskor is mondtam hogy tetszenek az avatarjaid - nem mindegyik, de ugy a 95%-a. Mondjuk az is igaz hogy a tagabb kozosseg igenyeit is figyelembe vehetned neha, pl. egy ilyen keppel: guysonsidewalks.com/wp-content/uploads/2013/04/Love-Brand-Co._mens-012-800x533.jpg (most direkt feheret valasztottam, miutan a multkor kritizaltak a multikulti valasztasom miatt...).

Na jo, akkor most terjunk vissza a focihoz! (Mondjuk nekem nincs sok mondanivalom ebben a targykorben, inkabb vissza is vonulok ma estere.)

2014.06.23. 20:39:36

És az Oranjes ismét tette a dolgát! :)

DieNanny CH 2014.06.23. 20:41:21

@Mirjam2:

Félek, hogy Diggertől csak nőnapra, vagy anyák napjára kapnánk ilyet...
Esetleg megbízhatnálak az ilyetén képek minimum napi egyszeri felrakásával...?
:-)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.23. 20:41:57

@Mirjam2:
Figyu a tágabb közösség tegyen fel magának ilyen avatarokat:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

tanato 2014.06.23. 20:43:32

@diggerdriver: Ki tudja,ezelőtt 30 évvel az USA-ban sem gondoltak erre/mármint fekete elnökre/.A másik gondolatodra válaszolva,természetesen olyan elnökre gondolok aki fel is vállalja a származását. NÉzd :zsidó származású első emberünk már volt kettő is/Kun Béla,Rákosi/Miért ne lehetne roma származású is?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.23. 20:55:18

@tanato:
Énfelőlem mostmár akár Matiz bácsit is megválaszthatjátok Kolompár Sándorral(Polgár Jenő) párban.
Egy biztos valami azt súgja hogyha cigány miniszterelnöke lesz Magyarországnak akkor feltűnően sok stadion fog épülni.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.23. 20:56:47

Hol van Zolika?
Itt van pedig mert a lányát múlt héten láttam Hemel Hamsteadban.

2014.06.23. 20:57:37

@tanato: ne is mond. Eleg gond az, hogy Labour party vezetoje, Ed Miliband zsido. Szerintem jovore mar o lesz a miniszterelnoke a UKnak.

Mr Long 2014.06.23. 21:02:05

OFF
Hogy merjuk meg hany literes a kocsi csomagtartoja.

i1033.photobucket.com/albums/a418/oli445/41106088.jpg
ON

2014.06.23. 21:26:40

@DieNanny [SZ,CH]: @diggerdriver: En nem engedhetem meg magamnak hogy pasis kepeket tegyek fel. A ferjem mar igy is meglatta egyszer valamelyik avatarodat, Digger, es alig tudtam elhitetni vele hogy nem tarskereso oldalon chatelek egesz nap! :) Most meg pasi-kepeket is kirakok, jol neznek ki.

Herr Géza 2014.06.23. 21:27:38

@nyuszigonosz(D): :DDD Igen, ez nem az én napom volt.... BOCSI !!

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.23. 21:28:09

@charlieharper: nem. küldd újra közvetlenül az emailre, fent megadtam.

2014.06.23. 21:30:00

@charlieharper: Ennyire nem lehetnek hulyek hogy az Ed-et megvalasszak. Meg esetleg ha a David visszajonne, de az a hajo elment mar, szerintem.

33621 2014.06.23. 21:36:04

@puhacica: Furcsa nevek! Ondó Sándor, már meghalt szegény ember, anno Ebesen élt és a TSZ központban volt az irodája ahova az ajtóra ki volt írva a neve.

2014.06.23. 21:38:09

@Babette.: elkuldtem a fentire
@Mirjam2: hat pedig, nagyon ugy all a Labour szenaja. Orulok, hogy nem leszek a UKban egy ideig, csak idegesitene.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.23. 21:42:12

@charlieharper:
Én is már tiszta ideg vagyok hogy ki nyer jövőre a választásokon...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))

nyuszigonosz 2014.06.23. 21:42:42

@Herr Géza: Nem kell bocsánatot kérned, hiszen nem történt semmi. :-)

Hari Seldon 2 2014.06.23. 21:42:51

@Mirjam2:
Mindig keverem azokat az országokat, de szerintem csak Szaúd Arábia gáz ebből a szempontból. Jól tudom?

Hari Seldon 2 2014.06.23. 21:44:56

@Ödenburger Wiener Schnitzel:
Drukkolok, hogy kiverjék a brazilokat, de szinte biztos, hogy a bíró kiveri őket. Be kell hozni a döntőbe a házigazdát.

Hari Seldon 2 2014.06.23. 21:48:04

@charlieharper:
Nincs jelentősége a származásnak, de Anglia aranykorának legjelentősebb miniszterelnöke Disraeli is annak született.

Mr Long 2014.06.23. 21:48:15

@charlieharper: Pedig amilyen szerencsenk lesz meg a sved menekulteket is atveszik, mert nekik ott nagyon rossz lehet. Meg a vegen madar is Edre szavazna :D

2014.06.23. 21:49:26

@charlieharper: Hat ezzel en is kb. igy vagyok. De azert meg van egy kis idejuk, talalhatnak valaki alkalmasabbat mint Ed, bar nem nagyon tudom kit. Egyebkent mindegy kit talalnak, kicsit kevesbe lenne ego nemzetkozileg de a lenyegen nem valtoztatna az sem ha valaki jobb lenne Ed helyett. Az lenne az igazi ha a Konzervativok talalnanak valaki karizmatikusat es hatalmon maradnanak, illetve beolvasztanak a UKIP-szavazokat. Valami konzervativ Tony Blairre gondolok. Bar ha jelenleg nincs valaki ilyen a szinen akkor valoszinuleg mar nem is lesz a valasztasokig. Esetleg Boris Johnson, bar nem hiszem.

2014.06.23. 21:52:47

@Hari Seldon 2: Varjal, lemaradtam. Milyen szempontbol gaz Szaudi A.? (A cenzoroknak uzenem: termeszetesen semmilyen szempontbol nem gaz, tokeletes hely, a vilag legtutibb orszaga!)

Fekete Pestis 2014.06.23. 21:55:22

@Ödenburger Wiener Schnitzel:

Nézd,
1. a foci az viszi a pénzt, a K+F, az oktatás meg hozza. Túlzás, hogy 300 mió EUR-t költenek focira, míg az oktatást visszaskálázzák, és a szegedi nagyenergiás lézer építése körül évekig cirkusz volt.
2. egyik EU-s országban sem az állam költi a pénzt a stadionokra. És ha már sport, akkor miért nem tömegsport - p.l. úgy hogy az egzöterem meg a teniszpálya bérlete az adóból ( és nem az alapjából) leírható.

Sajnos a zOrbán ilyen proli hobbival rendelkezik. Ha p.l. az ürkutatás lenne a pássziója [kb ugyanannyiba kerül;)] abból technológiai és tudományos haszon is lehetne.

==================================================

Más. Hollandiában örület látni, hogy
a. a negyedek narancssárgába borulnak. "Ik brul voor Oranje" feliratú óriásplakáatok mindenütt, zászlók, sászlófüzérek mindenütt.

Amikor gólt rúg az Oranje, akkor az egész negyed örjöng [szó szerint "uit het dak gaan";) ], mindenütt duda, stb.

2010ben pont a holland-brazil alatt mentem ki a Schipholra. A 300-as busz kb. Haarlem belvárosában járt, amikor a hollandok berúgták a gyöztes gólt, az egész busz elkezdett kiabálni, a soför meg kommentálta az eseményeket. Még ilyet nem láttam addig.

Nagy divat a "poule" , vagyis hogy fogadnak a cégen belül a kollegák a meccsek kimenetelére. Egy senior quant kollegám p.l. "lefedezte a pozícióját" a 2010-es döntöre: 1000 EUR-t tett a hollandok ellen. Mondta, hogy ha világbajnokok leszünk, akkor úgyis mindegy, annyit megér neki, ha meg vesztünk, akkor legalább kap valami fájdalomdíjat ;)

2014.06.23. 21:56:47

@Mr Long (UK): Ugy erted azokat a helyes, magas, sarmos sved pasikat akik a feminacik es a szomaliak kozos elnyomasa alol menekulnek? Ha azokat befogadjak, lehet hogy visszatelepulok a UK-ba elobb mint terveztem!

Muscari 2014.06.23. 21:59:22

@Mirjam2: ez nekem is tetszik, johet meg.
Sajnos nagyon faradt vagyok, meg a foci sem erdekel, remelem, holnap valami izgalmasabb tema lesz.

@diggerdriver: hat hivd fel. Kepzeld, a fiam megszoftverelte a telefonomat, es ugyan szinkronizaltam elotte, de megis valami egy evvel ezelotti allapotot kaptam vissza, mikor visszatoltottem. Ugyhogy a te szamod sincs meg Zolie se :-(

2014.06.23. 22:00:23

@Fekete Pestis: '2010ben pont a holland-brazil alatt mentem ki a Schipholra. A 300-as busz kb. Haarlem belvárosában járt, amikor a hollandok berúgták a gyöztes gólt, az egész busz elkezdett kiabálni, a soför meg kommentálta az eseményeket. Még ilyet nem láttam addig.'

En sem lattam meg ilyet, de elkepzeltem, nagyon nagy elmeny lehetett!

2014.06.23. 22:02:52

@diggerdriver: en a akotok miatt izgulok szeptemberre. Nem is tudom, hogy mit szeretnek. Erzelmi alapon, menjenek a fr...-ba, de a Uknek jobb, ha maradnak. Azt mondjuk nem ertem, hogy miert nincs Angliaban es Walesben szavazas arrol, hogy akarjuk -e a skotokat az unioban? Szerintem meglepodne skocia az eredmenyen.

@Hari Seldon 2: mindig erositi a rasszizmust egy zsido miniszterelnok egy nem zsido orszagban. Foleg a jelen kozel keleti helyzetben lesz nagyito alatt. Ettol fuggetlenul Ed egy borzaszto po,itikus, 0 ertelmes (szamomra) programmal.

@Mirjam2: en Tonyt sem birtam. Nemzetkozileg jo volt a megitelese, de az o erajanak koszonhetjuk reszben a jelenlegi "chav" kulturat. Jobban megeri otthon maradni a fiataloknak benefiten, mint dolgozni menni. Ez bizony Tony sara. Az vo,t a szerncseje, hogy akkor jo idok voltak, marmint a credit crunch joval elott.

puhacica 2014.06.23. 22:04:45

@svájci sapka (ch): @33621: anyukam kolleganojenek vezetekneve Bugyi. en egyaltalan nem banom, hogy teljesen hetkoznapi, atlagos nevem van.

foci: naiv elmeletem szerint nem az adott vb rendezojet hozzak ki gyoztesnek, hanem a hazai palya ad ekkora elonyt. akarmekkora teherbirasu es taktikus egy europai jatekos, szerintem a (most pl.) del-amerikai homersekletre, paratartalomra nem lehet felkeszulni, az idoeltolodasrol nem is beszelve. aztan lehet, hogy hulyesegeket gondolok. :)

Muscari 2014.06.23. 22:09:22

@puhacica: Lattam a teveben egyszer egy Vegh Bela nevu embert, de ez a Bugyi is ismeros valahonnan.

Meg a telepulesnevek:
Hogy lehet Sariba jutni? Hat Bugyin keresztul ;-)

Muscari 2014.06.23. 22:11:55

@charlieharper: en remelem, hogy a skotok maradnak. Meg azt is remelem, hogy az Uniorol szolo nepszavazast (ha lesz, de nagyon ugy nez ki) csak 2017-ben tartjak meg. Mi 2011-ben jottunk, 2016-ban megkerjuk a permanent residency-t, utana mar csak nem teszik ki a szurunket.

puhacica 2014.06.23. 22:12:13

@Muscari: ezt Ercsivel ismertem. :)

Muscari 2014.06.23. 22:13:17

@Mirjam2: en hallottam olyat, hogy Boris esetleg indulna a miniszterelnoksegert, de nem tudom, lesz e belole valami. En nagyon birom ot.

2014.06.23. 22:14:40

@puhacica: "akarmekkora teherbirasu es taktikus egy europai jatekos, szerintem a (most pl.) del-amerikai homersekletre, paratartalomra nem lehet felkeszulni, az idoeltolodasrol nem is beszelve. aztan lehet, hogy hulyesegeket gondolok. :)"

Ez az egyik, a masik, hogy kolumbiabol sokkal konnyebb Braziliaba utazni drukkolni, mint peldaul Nemetorszagbol. Vannak boven drukkolok mindenhonnan termeszetesen, a tomegek viszont a del-amerikaiaknak kedveznek.

Meg az is, hogy az europaiak total ki vannak keszulve a klubfocitol, brutal a hajtas a ligakban, raadasul mas menedzserhez vannak szokva mint aki a valogatott iranyitja, adott esetben mas poszton is jatszanak, mastol kapjak a passzokat. A del-amerikaiak kozott nincs olyan sok a-ligas sztar, raadasul felig otthon vannak es a vb-rol azt gondoljak, hogy ez a karrierjuk csucspontja. Mig egy europainak nem feltetlenul, es amekkora a nyomas manapsag a bulvarsajto es az internetes szakertok reszerol, lehet ketszer is meggondoljak, hogy akarnak-e egyaltalan valogatottak lenni. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.23. 22:17:28

@charlieharper:
Szerintem Angliának olyan Skócia mint a Cseheknek volt Szlovákia.
Nem nagyon tiltakoznak a leválás miatt.

2014.06.23. 22:18:18

@Muscari: az Unio alatt a UKt ertettem, nem az EUt, marmint a skotok kapcsan.
Nem fognak kitenni titeket, meg ha a referendum ugy is szavaz. Nezd, szerintem Labour nyereseg lesz 2015-ben, igy referendum sem biztos, hogy lesz 2017-ben.

Boris, kedvelem, de nem feltetlenul allamfoi szerepben. Londonon kivul szerintem meg nem fogja meg az embereket.

puhacica 2014.06.23. 22:19:30

@mojyo: "Meg az is, hogy az europaiak total ki vannak keszulve a klubfocitol, brutal a hajtas a ligakban, raadasul mas menedzserhez vannak szokva mint aki a valogatott iranyitja, adott esetben mas poszton is jatszanak, mastol kapjak a passzokat." - egyetertek. (az uram viszont nem igy latja, valamelyik este majdnem meggyilkolasztuk egymast, mert nem tudtunk dulore jutni. pedig vitatkozni se nagyon szoktunk, meg hat olyan orult focirajongok se vagyunk. :D )

2014.06.23. 22:20:15

@diggerdriver: a mi falunk oromtancot jar, ha Skocia a levalasra szavaz. Annal nagyobb ormot csak E-Iroszag levalasa adna a helyieknek.

Hari Seldon 2 2014.06.23. 22:20:43

@Mirjam2:
Most a piros maszkos téma miatt kérdeztem, arctakarás témában. (Hogy csak ott szigorúak nagyon)

Hari Seldon 2 2014.06.23. 22:25:59

@charlieharper:
Akkor készülhettek, de még kell várni egy kicsit, É-Írország kb 20 év múlva válik le. Addigra kerülnek véglegesen többségbe a katolikusok, és a maradék protestáns lakosság a várható fejlemények hatására szépen elszivárog.
Skóciánál meg most minden kutatás azt jelzi, hogy nem fog leválni. (legalábbis most nem, egyenlőre)

tanato 2014.06.23. 22:28:02

@charlieharper: Az angol belpolitikához nem értek.

2014.06.23. 22:28:54

@puhacica: Szerintem neked volt igazad, de ezert igazan nem erdemes meggyilkolaszni egymast :D

Amugy tenyleg mindegyik csapatban van legalabb 1-2 ember aki azert nincs ott mert serult, nehanyan pedig, peldaul portugal Ronaldo vagy Suarez, pedig sokaig ketsegesek voltak, mert ez az egesz szezon kikeszito volt elotte, en azert latom igy legalabbis, mert en nagyon szeretem es igyekszem kovetni :D

2014.06.23. 22:31:43

@Hari Seldon 2: azert remenykedunk. Egyelore azt varom, hogy pontosan megfogalmazzak a skot definiciojat az estleges levalasra. Ki fog "skotnak" szamitani? Van ott egy folddarabom, hatha arra megkapjuk a skot allampolgarsagot is.

2014.06.23. 23:27:36

@puhacica: Na majd meglatjuk ki nyer Qatarban az 50 fokban (kiveve ha tenyleg telen lesz)!

2014.06.23. 23:35:08

@charlieharper: En kimondottan utalom Tonyt, nala mar csak egy embert utalok jobban, a Cherie Blairt. Ettol fuggetlenul nagyon karizmatikus a Tony, inspiralni tudja az embereket, ebben a tekintetben gondoltam hogy szuksege lenne a konzervativoknak valami ilyen figurara. Vagy legalabb mint a Thatcher, bar o elegge megoszto volt, de akkor is meg tudta tartani a hatalmat sokaig. A legtobb embert nem erdekli annyira a policy, raunnak az ilyenekre mint a Cameron es megint johet a kovetkezo csapat, akik tortenetesen Labour... Egyebkent eppen most olvastam ezt: www.theguardian.com/commentisfree/2014/jun/23/crisis-labour-party-ed-miliband ('The crisis in the Labour party goes much deeper than Ed Miliband' - sajnos egyetertek).

2014.06.23. 23:40:43

@charlieharper: Szerintem se lenne tul jo PM a Boris, en polgarmesterkent sem kedvelem, de megerne ha legalabb a Konzervativok kormanyon maradnanak vele. Mondjuk szerintem nincs realis eselye, reszben talan a tul sok maganeletbeli botranya miatt.

2014.06.23. 23:44:20

@Muscari: En nem paraznek a helyedben, semmi realis esely nincs arra hogy kilepjenek az EU-bol egyhamar, szerintem egyaltalan nem fognak (maximum megvarjak amig szetesik az egesz) de a kovetkezo 3 evben tutira nem.

pappito · http://pappito.com 2014.06.23. 23:45:30

@Babette.: pont az a lényeg, hogy spec. vizipólóban anélkül is van eredmény, nem is akármilyen, hogy a főmajom nem ezt a sportot szereti

pappito · http://pappito.com 2014.06.23. 23:46:30

@Mirjam2: "Nem akarok beleszolni mert nem vagyok kepben, csak felmerult bennem hogy Mo.on pl. mennyire celozzak meg ezek a futball-akademiak vagy mik a roma fiatalokat?"

a mostani helyzetet nem ismerem, de régen a szockóban csomó ilyen kezdeményezés volt

Badeni_lakos 2014.06.23. 23:56:18

Ez a fociVB semmi más, mint sok hűhó semmiért.

Eredménye: Mégjobban kilopták a brazil adófizetők pénzét.
Jó pár korrupt politikus és ottani gazember hatalmas pénzeket lenyúlnak, iszonyatos pazarlás ez a brazil adófizetőknek.

Ahelyett, h a szegény rétegek felzárkóztatására költenék képzésre a milliárd dollárokat, kilopják ott is.

Na itt a Brazil-láz...

"Szegények" mekkora dugóba ragadtak már Sao Paolo ban??
20 sávos autópályán 214 mérföldön!

Jól járt a brazil Közgépes is, fene a brazil zsírját!!!!! :/

Azért szép lenne ha nekünk is lenne ilyen kis utacskánk nemde? Mert Idehaza vidéken olyan hepe-hupás, nyomvájús, gödrös sz** utak vannak, h örülnénk, ha már csak kereszt-hosszába lennének ilyen jó minőségű utak nálunk is egy-egy szakaszon!!!

www.examiner.com/article/another-214-mile-traffic-jam-among-brazil-s-world-cup-festering-nightmare-woes

2014.06.24. 00:02:33

@Hari Seldon 2: Itt Szaudiban valoban altalanos az arc-eltakaras, kiveve nehany varost. Nem tudom mas orszagokban mi a helyzet jelenleg, konnyen lehet hogy tenyleg itt a legelterjedtebb. Az biztos hogy Dubaiban nem lattam. Egy ideig pl. Eszak-Indiaban is altalanos volt, most mar csak kisebb falvakban. Afganisztanban es Pakisztan egyes reszein is eleg jellemzo, ugy tudom. Azt hiszem a berbereknel a ferfiak takartak az arcukat regen, nem tudom ez meg mindig igy van-e.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.24. 02:45:34

@Herr Géza: Ahogy mondod.Nekem meg volt egy jó kis lemezem, valami évfordulós újsághoz adták ki, amin az összes, Vidi-meneteléses sikermeccs rajta volt, videón.Én barom meg elhagytam valahol.És asszem a tecsőn sincs meg mindegyik... :-((

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.24. 02:51:50

@Herr Géza: Én most így gugli nélkül a 10-1-et a 82-es vébéhez kötöm, de lehet, rosszul emléxem.
54-hez hasonlítani meg, hát a fene tudja, ha jól tudom, akkor azért voltak más okok is, ha igaz.Nem hagyták a magyarokat aludni a szálláson, állítólagos teljesítményfokozók a németekben, meg nem adott jogos gól a meccsen...De nem állítom fixen, akkor még nagyon kicsi voltam.Sőt, még a faterom is... :D De azért remélem, hogy egyszer kiderül majd az igazság, legalább 86-ról, valaki hátha megírja a memoárjában...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.24. 02:57:29

@Mr Long (UK): Pont ezen gondolkodtam, van itt nálunk egy reklám, (valszeg mindenhol másutt is megy...) amiben a Retesz* rohan be a stadionba.Ha felvennék őt egy focicsapathoz, és valami gyorstalpalón kicsit megtanítanák labdakezelni, szerintem pár hardkór elfutással simán hozna meccsenként 2-3 gólt... :-o

*= Usain Bolt nevének jelentése: Egyesült Államok a reteszben...Nem kicsit ostobaság, vajon mi értelme egy ilyen névnek? :-)))))))))))))))))))))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.24. 03:06:00

@Mr Long (UK): Nahát, attól félek én is, hogy a Fracska pályára csak úgy majd bemehet bárki játszani... :-) Magyarországon az a mentalitás sajnos, hogy mindent őriztetni illetve 23 lakatra kell zárni.Igaz mondjuk a dolog másik oldala is, ami nincs leheggesztve, lebetonozva, azt minden melegében ellopák, még a földre se eik le semmi, ami értékes.
Majd megint mit fogok kapni, hogy rejtetten, meg ok nélkül tudjukkik-ezek... :-(

Idekint ezzel szemben, gyakorlatilag nincs zár a focipálya kerítésének ajtaján, csak olyan (k)rigli, hogy az őz meg hasonló eszetlen állatok ne tévedjenek be.Na, ilyen mikor lesz otthon?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.24. 03:13:48

@nyuszigonosz(D): :-))))))))))))))))))))))))))))) És tényleg... :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.24. 03:27:01

@Fekete Pestis: És megkapta a nyereményét korrekten? :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.24. 03:41:39

Na jólvan, az éjszakai egyszemélyes bagoly különítmény átadja a helyét a hajnaliaknak...feltéve, hogy egyáltalán jön még ide valaki...

tanato 2014.06.24. 06:04:48

@pappito: Mintha azért valami megindulni látszana cigányügyben.Írtam már itt is hogy azért egyre több cigányfiatal jár középiskolába meg szakmunkásképzőbe meg néha a sportban is jelen vannak.Helyileg nálunk pl. bírkózás,testépítés körben vannak cigányfiatalok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.24. 07:07:23

@tanato:
Mindkettő igen hasznos és elöremutató sportág a cikány fiataloknak.
Vajon a sakk miért nem vonzza öket?
:)))))))))))))))

Quercus a favágó 2014.06.24. 08:02:35

@diggerdriver:

A sakkban gondolkodni kell. És ha megpattan valami a fejükben? Meg akarod ölni őket?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.24. 08:13:37

@QUERCUS:
Nem tudom mennyiben lenne elöny a sok lépéssel elöre gondolkodás és kombinációs képesség a pénzbehajtásnál?
Olyan nincs hogy valaki agyra gyúr?

tanato 2014.06.24. 08:29:30

@diggerdriver: Ennek is örülni kell,náluk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.24. 08:43:48

@tanato:
Fene tudja, én annyira nem örülnék.

tanato 2014.06.24. 13:56:47

@diggerdriver: Még mindig jobb a sport mint a csavargás meg a bűnözés

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.24. 14:51:40

@tanato:
Ugye nem kell ecsetelnem hogy a testépitésböl és egyéb küzdö sportokból mire készülnek fel?
Ne legyünk már naívak.

tanato 2014.06.24. 15:31:41

@diggerdriver: Nem csak cigányok űzik ezeket a sportokat.De abban persze igazad van, a cigány-családokban az erőszak jelen van mint a konfliktusok megoldási módja,jobban mint a magyaroknál.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása