oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. június 08. 06:42,  Kire szavaznak a szomszédok? 325 komment

2014. június 08. 06:42 Határátkelő

Kire szavaznak a szomszédok?

Pár hete zajlott le az európai parlamenti választás, és miközben még javában megy a huzavona a legfontosabb bizottsági helyekért, találtunk pár olyan bejegyzést, ami a voksolás mikéntjével foglakozik. Miközben Magyarországon megszoktuk a fülkés és teljesen titkos rendszert, addig (mint ma kiderül) Svédországban és Skóciában is másképp működik a dolog. Emellett munkát is keresünk Londonban.

svéd voksolás cím.jpg

Kezdjük tehát az EP-választásokkal, rögtön Svédországgal, ahol magyar szemmel nézve elég érdekes módon zajlik a választás – számol be a Sundsvallzsofi blog.

„A svédországi választásokon minden pártnak van egy ún. szavazócédulája. Fölül a párt neve, alatta a jelöltek állnak. A cédulák egy külön asztalon sorakoznak a szavazóhelyiségben, a választópolgár annak a pártnak a céduláját veszi el, amelyikre szavazni kíván.

Vagy többet is magával vihet és a szavazófülke magányában eldönti, melyiket helyezi a borítékba. Ha többet tesz bele, akkor érvénytelen a szavazat. A cédulán felsorolt jelöltek közül be lehet ikszelni egyet, de üresen is hagyható, ilyenkor a párt által felállított jelöltsorrend lép érvénybe.

A szavazócédulát nem csak az asztalról lehet elvenni, de a pártok önkénteseitől is. Akár mindegyikhez odaléphetünk, vagy csak a preferált párt emberéhez, vagy egyikhez sem.

Számomra furcsa, hogy a választás ilyen nyíltan zajlik. Ha akarom, megleshetem, kire szavaznak a szomszédok. De nem akarom. Ők sem foglalkoznak azzal, hogy én honnan és milyen cédulát veszek el.

A választókat várva az önkéntesek szóba elegyednek egymással. Egyik sem szapulja a másikat, kellemesen elbeszélgetnek, politizálnak. De amikor megjelenik a Svéd Demokraták önkéntese, vele nem állnak szóba. Sok sikert! – próbálkozik az SD embere. És a többi néma csend.”

Akit érdekelnek a további részletek (egyebek mellett a voksolást megelőző politikai csatákról), az feltétlenül látogasson el a blogra és olvassa el az eredeti bejegyzést itt.

Szavazás iskolai padokban

A következő pár sor egy Edinburgh-ban élő ismerősöm tapasztalata. Őszintén szólva kissé talán meglepő, a skótok milyen lazán vették a szavazást.

„Pár ember lézengett a szavazókörben, az épületben szavazó rajtunk kívül nuku… A „szavazófülkékben” (melyek nem igazán voltak egymástól elszeparálva, inkább úgy néztek ki, mint sima általános iskolai padok egymás mellett) ceruzva (!) volt…

Amikor tollat kértem, mondván, azért mégiscsak szeretném, ha nem egy cerkával húznám be az X-et a választásokon - pláne, ha annak a ceruzának ki van törve a hegye -, elég furin néztek rám, de azért kaptam.

Aztán se lepecsételt doboz, vagy urna… Mikor látták, hogy elég furán nézek, hogy akkor most hova is tegyem az elvileg titkos szavazatom, magyarázkodtak, hogy majd jön egy hölgy a „counciltól” (az önkormányzattól), majd ő viszi el és regisztrálja.

Se útlevelet, se személyit, se lakcímigazolást nem kértek, csak bemondtuk a nevünk, a listájukon kipipálták… ennyi. Nekünk is egy pipa.

Álláskeresés Londonban

Végül, de nem utolsósorban nézzünk szét egy kicsit Londonban a Sándorblog segítségével, amelynek szerzője egy startupnál dolgozott és aki a munkakeresés terén ad tanácsokat.

„Online CV

Egyértelműen egy teljesen kitöltött www.linkedin.com

profil nélkül neki se álljunk munkát keresni. Ez alapkövetelmény. Ha tudunk szerezni pár referenciát LinkedIn-en akkor ez nagyon nagy előny.

Kínzás CV-vel

Nyilván mindenki nagyon szép, színes-szagos, sok kiemeléssel ellátott CV-t szeretne. Ennél nagyobb hibát el sem lehetne követni. Hacsak nem a bohócképzőbe jelentkezünk, el kell felejteni a szöveg színezését, grafikai elemeket és egyéb szemetet.

Keresés és jelentkezés

Rengeteg álláskereső oldal van, mint pl. monster.co.uk, indeed és a társai. Nekem személy szerint kétszer is összejött a munkám a workinstartups.com/job-board/search/ segítségével. Az előbbi oldalakon az esetek túlnyomó többségében az önéletrajzunk egy közvetítő (fejvadász) céghez fog kerülni és majd onnan hívnak konkrét állással kapcsolatban. A WorkInStartUps azért jó, mert ott közvetlenül lehet kapcsolatban lépni az állást kínáló cégekkel. (...)

A csapdák

Telefon

Először is lehetőség szerint csináltassunk egy Skype brit telefonszámot vagy szerezzünk még egy SIM kártyát a telefonba, vagy egy külön telefont. Nem túlzás. Elmondom miért.

Miután a CV-d felkerül olyan oldalra, mint a Monster és jelentkezel azon keresztül 5-6 helyre, hihetetlen mennyiségű telefonhívást fogsz kapni. Sokkal többet, mint ahány helyre jelentkeztél. Ez azért van, mert az önéletrajzodat látni fogják a fejvadászok és ajánlani szeretnének neked az ügyfelüket. (...)

Pontos legyél és legyen térképed

Előfordulhat, hogy már az első interjúd face-to-face azaz személyesen fog történni. Ez esetben nagyon fontos, hogy időben legyél ott, akkor is, ha nem egy bankba jelentkeztél dolgozni.

Pontosan tudd, hogy hova mész. Sok háznak itt nincs száma, csak neve van. Az irányítószám itt az isten, hiszen konkrét épület/épület blokkot jelöli.”

Akit további részletek is érdekelnek, kattintson ide és a Sándorblogon jóval bővebben olvashat a munkakeresés tapasztalatairól.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: választás blogajánló London Anglia Európai Parlament Svédország Nagy-Britannia Skócia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr216285250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieNanny CH 2014.06.08. 07:02:57

Igen, a szavazások tényleg furák. Itt levélben megküldik a cetlit, beikszeled, aztán visszaküldöd... Pl itt a családomnál ott van mindkettő a komódon.

Londonos álláskeresés volt már... Vagy nem?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.08. 07:11:57

Érdekes ez a szavazós rész...lehet, hogy ennyire veszik csak komolyan?

Voltam szavazatszámláló két választáson, egyszer sem néztek levegőnek a többiek. Pedig tartottam tőle.
Mi a baj a Svéd Demokratákkal?

Az álláskereséshez. Most komolyan, valaki még figyelmeztetni kell, hogy ne rózsabimbós levélpapírra nyomtassa a cv-t táncoló animgifekkel :)))?

DieNanny CH 2014.06.08. 07:18:03

sundswallzsofi blogja nagyon jó!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.08. 07:23:28

@DieNanny [SZ,CH]: Beleolvastam a teljes posztba, most már végre értem, miért lett szerencsétlen pária az SD párt embere. Hát igen.

Hari Seldon 2 2014.06.08. 07:36:53

Egyértelműen egy teljesen kitöltött www.linkedin.com
"profil nélkül neki se álljunk munkát keresni. Ez alapkövetelmény. Ha tudunk szerezni pár referenciát LinkedIn-en akkor ez nagyon nagy előny."

"Nyilván mindenki nagyon szép, színes-szagos, sok kiemeléssel ellátott CV-t szeretne. Ennél nagyobb hibát el sem lehetne követni. Hacsak nem a bohócképzőbe jelentkezünk, el kell felejteni a szöveg színezését, grafikai elemeket és egyéb szemetet."

Micsoda szöveg ez? Ezt most a bohócképzősöknek írták?

Ilyen alap dolgokat leírnak? Linkedin kell. Hű! Ne már...
Nem lehet kihúzni színnel? Jaj, de kár! Én pedig úgy szerettem volna még matricákat is ragasztani rá...
(most úgyis van jó sok a gyerekek miatt)

DieNanny CH 2014.06.08. 07:43:11

@zöldeketbeszélek:

Ez igen! Szinte ugyanez történt kb 6 éve Ausztriában, a család Boszniából jött, kb 7 évvel korábban. 3 gyerek, legidősebb lány kb 17 éves, kitűnő tanuló, szülők dolgoznak, minden rendben velük, erre kiutasították őket. Pedig Boszniában nem volt semmijük, néhány családtagot leszámítva. Ott is a lány osztálytársai írtak petíciót, meg mindenfélét. Sajnos nem tudom, végül hogyan végződött.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.08. 07:47:46

szegeny Sandor, eleg rosszul tud magyarul...

2014.06.08. 07:48:24

Egy dologra vagyok buszke - szerenysegem ellenere - hogy meg eletemben nem szavaztam es nem is fogok!!! :)
(illetve szavaztam, lábbal) :)
Beleolvastam a Sandorblogba, es meg most sem tudom, hogy hol van az az Edinboró nevu varos Skociaban, hiaba keresem a terkepen:) (ellenben talaltam Edinboro nevu varost az USA-ban, Pennsylvaniaban)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.08. 07:49:28

@Hari Seldon 2: ezek szerint nincs tapasztalatod cv-kel...

Quercus a favágó 2014.06.08. 07:51:41

@Cascabel:

Én eddig minden szavazáson részt vettem, a mostani parlamenti választásokig bezárólag. De ez volt az utolsó.

2014.06.08. 07:53:53

@Babette.:
" szegeny Sandor, eleg rosszul tud magyarul... "
Ez ertheto is, mert bevallasa szerint 5 eves kora ota tanul angolul (a magyar nyelv rovasara)

Hari Seldon 2 2014.06.08. 07:58:22

@Babette.:
Nincs.
De akkor is meglepne, ha volna olyan, aki szépen kiszínezi a CV-t.

Hari Seldon 2 2014.06.08. 08:00:53

Másik dolog: Beleolvastam a blogba is.
Ott meg azt is leírja, hogy kerüld a Central District, és Circle metró vonalakat, mert kiszámíthatatlanok. Ezek a londoni metró gerince.
Hát ha ezeket kerülni kell, akkor lesz vagy 5 átszállás.

2014.06.08. 08:01:02

@QUERCUS(a favágó):
Jo reggelt Kollega!!
" De ez volt az utolsó."
Lehet, hogy ha akarnal sem tudnal 4 ev mulva szavazni Magyarorszagon, ugyanis megszuntetik, hisz' a 2/3 feljogositja oket arra is:) Raadasul egy csomo penzt megsporolnak. Mennyi stadiont lehet epiteni egy szavazas koltsegebol?:)

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.08. 08:12:07

Szep jo reggelt, napot, estet mindenkinek!
Jok ezek a maiak, de zold-dumcsizonak az ajanlasa viszi a palmat.

Na majd este hazaerünk es ha meg tema lesz lehrt Errol beszelgetni azt hiszem.

Hat a tegnapi fenykepderbyvel nem fogok tudni versenyezni nekem a kertem lathato de a kiruccanasunkrol majd teszek fel:D

nigara 2014.06.08. 08:20:16

Sándorbloghoz:
Elképesztő. Ahogy unatkozó gyesen levő anyukák, kezdő háziasszonyok (akik a maguk 22 évével nem biztos, hogy háziasszonynak nevezhetőek) főzős/sütős blogot kezdenek írni annak reményében, hogy az egyszer sikerült recept világhírt+ vagon pénzt hoz, így jön el annak az ideje is, hogy valaki a semmi tapasztalatból osztja az észt, kattintásokra várva. Ez eddig még nem különleges.
Az inkább az, hogy a HÁ generálja a kattintásokat olyan blogokra is, amik hát... vagy arra a színvonalra tart a HÁ is?

Quercus a favágó 2014.06.08. 08:30:48

@Cascabel:

Választás nagy valószínűséggel lesz(a szocializmusban is volt), az egy más kérdés, lesz-é értelme. A Fideszt nem lehet leváltani még egy jó darabig. Kivéve, ha önmagát bontja le. Na meg szerintem nem is akarják leváltani, ebben már egy ideje biztos vagyok.
Nekem az a meglátásom ez az úgynevezett "demokrácia" csak intermezzo volt Kelet-Európa történelmében.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.08. 08:31:44

Ugy latom, Zsofi szorostul-borostul benyelte az anti-SD maszlagot es a radikalfeministak isteniteset, akik eroszakos antifa aktivistakat kuldenenek a parlamentbe es egyik javaslatukat sem tudjak koltsegvetesi alapokon alatamasztani. A feministak (es nem viccelek, a programjukban all) teljesen felszamolnak a hadsereget es a habatuba LMBTQ-aktivistakat kuldenenek. Egyik jeloltjuk a nemzeti unnepen zaszloegetesre szolitotta fel a nepet es teljesen megszuntetne a nemzetallamot, ugyanakkor ugyanezen nemzetallam hatarain (amit ugye megszuntetnenek) belul barmilyen jogcimen tartozkodo szemelynek teljes ellatasu segelyt adnanak. A jelenlegi EU-jeloltjuk egy verprimitiv ciganyne, aki anno eladta a kiskoru lanyat, nesze neked feminizmus. Na ezek a feminpicsak. Kösz de inkabb az SD, akik egyetlen bune, hogy korlatoznak a bevandorlast es mekovetelnek az asszimilaciot, nahat.

tanato 2014.06.08. 08:33:12

@nigara: Az nem biztos hogy rossz ha GYES-en lévő anyukák blogolnak,éppen egy nemrégen szült rokonom mondta hogy milyen jó ,ilyen jellegű blogokat olvas ahol megosztják egymás közt a csecsemőgondozással,bébiételekkel,gyermekbetegségekkel stb. lévő tapasztalataikat.

2014.06.08. 08:36:35

@nigara:
" Ez eddig még nem különleges."
De bizony kulonleges: programfejleszto, iOS platformra fejleszt:) Eddig sem tudtam megbaratkozni az iOS platformmal, ezek utan nem is akarok. Az Ipadomat is elajandekozom, ugyis csak a Skype-ra hasznaltam eddig meg neha epub olvasasara. Ha csinalna peldaul egy jo Rabloulti programot ami 99 centbe kerulne, akkor talan megtartanam:)

Quercus a favágó 2014.06.08. 08:42:33

@Réka ‎:

Lehet, hogy max mégsem olyan hülye, mint ahogyan itt egy páran szeretnék beállítani?

Pernilla 2014.06.08. 08:42:49

@DieNanny [SZ,CH]: te az Arigona-ügyre gondolsz? Ők amúgy koszovóiak.
Ha jól tudom, évekig ment a huzavona, míg a végén megkapta a lány és a testvérei a tartózkodási engedélyt. Húzták az ügyet, először kiutasították őket, aztán megengedték, hogy amíg a lány elvégzi az iskolát, addig maradhat, addig szivatták a többi családtagot és így ment évekig. A szülőkkel nem tudom mi lett.

Quercus a favágó 2014.06.08. 08:47:39

@tanato:

Ahogy látom, Gyula barátunk megszüntette a blogját. Lehet, rájött, szélmalom harcot vív.

2014.06.08. 08:50:01

@Réka ‎:
Ha teljesen felszamolnak a hadsereget, akkor tudnanak minden barmilyen jogcimen ott tartozkodo szemelynek teljes ellatasu segelyt adni. Nem is olyan nagy hulyeseg. Azota vagyok veres szaju liberalis, miota leszereltem 2 ev ertelmetlen katonai szolgalat utan:) Szerintem aki onkent lesz barmely fegyveres testulet tagja, az mind pszichopata:)

Hari Seldon 2 2014.06.08. 08:53:17

@Réka ‎:
"teljesen felszamolnak a hadsereget"

Én aztán ellenzek minden háborút.
De az ilyen baromságtól mindig felhúzom magam.
Ha kiesne a hadsereg, akkor azt az 50-60 ezer embert el kéne helyezni a gazdaságban.
Nem lenne megrendelése a hadiiparnak (most Svédországról beszélek).
Nem lesz megrendelés, akkor a cégek munka nélkül maradnak. Ezek a cégek MUNKÁT adnak mondjuk 10-20 ezer embernek.
A költségvetésnek adóbevétel, embereknek kereset, ami megjelenik a gazdaságban.

OFF: Kedves Határátkelő! Nem lehetne megoldani, hogy a hozzászólásokban meg lehessen oldani, hogy legalább vastag betűt írhassunk? Nem szeretek nagybetűvel írni, csak ki szeretnék emelni egy két dolgot.
ON

Quercus a favágó 2014.06.08. 08:55:55

@Cascabel:

Ahhoz, hogy a hadsereget fölszámold, először minden politikust börtönbe kellene zárni. Így a katonák lehetnének börtönőrök.

tanato 2014.06.08. 08:56:06

@QUERCUS(a favágó): De a Webdokin írogat újra.Keménykedik rendesen.

tanato 2014.06.08. 08:57:02

@tanato: Sajnos gyakran alpári stílusban.Innen már rég kitiltották volna.Ott is gyakran kimoderálják.

Határátkelő 2014.06.08. 08:58:46

@nigara: Régen minden jobb volt... :)))))

A blogválogatásnál sok szempont van, a téma is lehet az, a szöveg igényessége is lehet az, megpróbálni képet adni a blogoszféra színvonaláról is lehet az, és újabb és újabb blogok bemutatása is lehet az - no meg sok minden más is.

DieNanny CH 2014.06.08. 09:01:44

@Pernilla:

Igeen!!! Arigona! És Koszovo, oké... Köszi!

2014.06.08. 09:02:38

@Réka ‎:
A radikalfeminista es a konzervativ nők kozott csak annyi a kulonbseg, hogy ha pofancsapnam a radikafeministat, az visszaadna, a konzervativ rendort hivna sunyin:)
(ezert nem utok meg nőt) :)))

Quercus a favágó 2014.06.08. 09:04:17

@Hari Seldon 2:

Egy háziorvos, tanato kollégája.

DieNanny CH 2014.06.08. 09:05:34

Elolvastam Sándor blogját. Nos, Mo-on született, magyar az egyik anyanyelve, 5 éves kora óta tanul angolul, és idén újra magyar állampolgár lett...
Hogy ezt hogy hozta össze!
Viszont nem szereti a vesszőket, így kicsit nehéz kisilabizálni a mondatai értelmét.

Quercus a favágó 2014.06.08. 09:09:51

@tanato:

Én megpróbáltam megértetni vele, az úgy nem működik, ha mindenkinek nekimegy. Nem érti. Valahogy úgy van, mint a cigány, aki kijelentette, elmegy a háborúba, és agyonlő mindenkit. Mondták neki, mi lesz, ha téged is agyonlőnek? Mire a cigány: engem, miért?

2014.06.08. 09:14:33

@DieNanny [SZ,CH]:
" magyar az egyik anyanyelve "
Biztosan ket anyja van. En 3 eve lettem hivatalosan ujra magyar allampolgar is, ugy, hogy el sem vettek a magyar allampolgarsagomat:)

2014.06.08. 09:15:07

@zöldeketbeszélek: 'Most komolyan, valaki még figyelmeztetni kell, hogy ne rózsabimbós levélpapírra nyomtassa a cv-t táncoló animgifekkel :)))?'

Akkor jottem ra hogy nem lehet az 'alapszabalyokat' elegszer elmondani, mikor megkertek arra egy munkahelyemen (Londonban) hogy valogassam at a beerkezett CV-ket - hat ott minden volt, a legelenkebben arra emlekszem amit kezzel irtak (!) egy iskolafuzetbol kitepett, gyurott lapra.

Mondjuk azzal nem ertek egyet hogy egyaltalan nem lehet szineket hasznalni, pl. az en jelenlegi oneletrajzomon szines elvalasztovonalak vannak a kulonbozo reszek kozott, es igy is eleg jo allasajanlatokat kapok, tehat nem akadaly.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.08. 09:16:12

@QUERCUS(a favágó): maxrol az a velemenyem, hogy hulye ember okoskodik, okos ember hulyeskedik... de teny, hogy politikailag egeszseges nezeteket vall.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.08. 09:18:11

@Cascabel: ez nem igaz. Konzervativ no letemre eloszor a szart is kivernem beloled, majd utana hivnam a rendort egy kicsit se sunyin.

tanato 2014.06.08. 09:19:25

@Chang Yai: Nem itt még nem járt,de szerintem előbb utóbb be fog nézni,hiszen dolgozott Svédországban régebben,meg a fia is kint dolgozik.Nagy internetező,mindenről van véleménye,csak néha brutál a stílusa.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.08. 09:19:31

@Cascabel: es mondd, ha megszuntetik a nemzetallamot es felszamoljak a hatarokat, hogyan allapitjak meg, hogy ki tartozkodik az orszagon belul?

2014.06.08. 09:27:30

Azt tennem hozza a londoni allaskeresos poszthoz, hogy amikor feltolti az ember az adatait ezekre az oldalakra mint pl. Monster, akkor azt az opciot kell valasztani hogy nem lathatjak a cegek szemelyes adataidat kiveve akkor ha elkuldod nekik. Elkuldeni egy gombnyomas, viszont ha nem veded az adatokat, akkor tenyleg allandoan hivogatni fognak, nagy valoszinuseggel olyan allasokkal kapcsolatban amik nem erdekelnek.

A masik meg, hogy nagyon fontos amit Sandor irt azzal kapcsolatban hogy idoben erj oda, es sokszor nehez megtalalni a helyet ahol az interju lesz. Interjurol kesni Angliaban nagyon nagy hatrany, nagyon rosszul fog indulni az egesz ha akar 5 percet is kesel. En, ha fontos interjurol van szo es megoldhato, el szoktam menni az interju elotti napon (vagy napokban) a helyre csak hogy biztosan tudjam, hogyan lehet odatalalni es mennyi idobe telik. Ha ez nem megoldhato, megprobalok sokkal korabban menni, es akar egy orat is a sarki Starbucks-ban toltok, atnezem a jegyzeteimet az interjura stb. Aztan tiz-tizenot perccel a megbeszelt idopont elott jelzem hogy ott vagyok; ez idot ad arra hogy megnezzem magamnak a munkahelyet, beszeljek kicsit a recepciossal vagy a munkatarsakkal stb.

tanato 2014.06.08. 09:28:22

www.hirado.hu/2014/06/08/ebben-az-orszagban-ne-essen-ossze-az-utcan/?source=hirkereso
Egy kis off.Nemzetközi kitekintő elsősegélynyújtás témában.Nemrég voltak erről itt is kommentek.

2014.06.08. 09:34:01

@Réka ‎: :) En is. Bar en inkabb megprobalnek egy szeket dobni ra, ugyanis messze nem vagyok fizikailag abban a helyzetben hogy visszaussek! Ja es eddig minden alkalommal mikor fizikailag fenyegetett egy pasi nagyon is nyiltan hivtam a rendorseget, bar sajnos elofordult hogy kozben megprobaltak kicsavarni a kezembol a telefont...

2014.06.08. 09:35:23

@Réka ‎:
Most lebuktal: dehogy vagy te konzervativ! Harcos radikalfeminista vagy a javabol:) Csak szegyenled bevallani:)

2014.06.08. 09:40:04

@Réka ‎:
Europa nagy reszen mar megszuntek a hatarok. Az Union belul mindenkinek joga van ott elni, ahol tetszik.

nyuszigonosz 2014.06.08. 09:42:02

@Cascabel: Edinburgh - és Skóciában van.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.08. 09:51:49

@Mirjam2: Ez elég lehangoló lehetett...egy hr-es ismerősömnek volt egyszer egy olyan projektje, hogy egy felszámolás alatt álló gyár dolgozóinak kellett segítenie önéletrajzokat írni vagy átírni, kinek hogy. Mutatott egy-kettőt. Huh. De azok zömében betanított munkások voltak 8 általánossal és fél életüket ott dolgozták le.

nyuszigonosz 2014.06.08. 09:51:52

A szavazás itt: megkapod a választó-papírt kb. 6-8 héttel a választások elött. Egyik felén az van, hová tartozol, melyik választókörzetbe, ott is melyik helység meg ilyenek. Másik felén meg az van, hogy abban az esetben, ha a választások idöpontjában nem tartózkodsz ezen a címen, levélválasztást kérsz. Kitöltöd akkor azt a felét a kapott értesítönek és visszaküldöd, pár napon belül megjönnek a választási papírok, kitöldöd, elküldöd.

Ha nem kértél levélben választást, akkor elmész szavazni: 3 ember ül ött, a középsö elött az urna. Elöször a választó-papírod alapján regisztrálnak ( más irat nem kellett, de mivel nem elöször voltam itt szavazni, az itteni szavazó.-körzetben ismernek) és megkapod a papírokat.

Osztályterem volt, ahol három egymástól elkülönített fülke, abban asztal, szék meg pár golyóstoll, bemész, most úgy volt, hogy pártokra lehetett szavazni, nem személyekre, bár a pártoknál fel voltak tüntetve a nevek is.

Visszavinni a papírt az urnához, úgy hajtogatva, hoyg nem látszik hol rajta az X , beleteszed az urnába, utána letakarják. Elötte is letakarva volt.
Ennyi.

2014.06.08. 09:53:30

@nyuszigonosz(D):
Azt en is nagyon jol tudom:) De en Edinboró - t kerdeztem. A Sandorblogon ugy van irva, hogy "Edinboró". Raadasul hosszu o-val.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.08. 09:55:12

@Mirjam2: Legutóbbi munkahelyem esetében az állásinterjúról vagy fél órát késtem. Mentségemre szólt, hogy ott gyakorlatilag mindenki eltéved, én még egész jó szintidőt hoztam :). Aztán felvettek és 5 évet lehúztam, szóval nem volt nagyon nagy hátrány.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.08. 09:57:02

@Cascabel: Magyarorszagon valoban harcos radikalfeministanak szamitok, Svedorszagban pedig ultrakonzervativ fasisztanak.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.08. 09:58:56

@DieNanny [SZ,CH]: ezt talan megsem kellene. Tartsuk tiszteletben egymas szemelyes adatait. Ha nagyon furja az oldaladat, priviben folytasd, jo?

nyuszigonosz 2014.06.08. 10:02:23

@Cascabel: Gondoltam múgy. :-) Csak ahogy kezdtem olvasni a kommenteket, láttam ezt töled. :-)
A blogot nem olvastam, nem is fogom, ritkán olvasok privát blogokat, majdnem soha.

DieNanny CH 2014.06.08. 10:03:20

@Réka ‎:

Pár hónapja már volt őróla szó, névvel, mindennel. Ugyanis interneten elég aktív volt. Csak most nincs kedvem visszakeresni.
De, oké. Majd tanatoval lerendezem.

tanato 2014.06.08. 10:09:16

@DieNanny [SZ,CH]: Persze privátban megírom,itt ugyan még nem járt,de néhányan ismerjük azok közül akik itt írogatnak.

Hari Seldon 2 2014.06.08. 10:27:11

@Réka ‎:
Most Max-ról mondtad, hogy politikailag "egészséges" nézeteket vall?!?

DieNanny CH 2014.06.08. 10:39:00

@Réka ‎:

"Ugy latom, Zsofi szorostul-borostul benyelte az anti-SD maszlagot es a radikalfeministak isteniteset"

Kérlek, segíts. Most újra elolvastam azt a blogbejegyzést. Valószínűleg velem van a baj, hogy én semmiben nem látom a rosszat (vagy mindenben csak a jót látom...), de én semmilyen szóösszetételében, kijelentésében nem vettem észre, hogy "benyelte" (ugye, ez azt jelenti, hogy szimpatizál velük?) e pártok véleményét.
Az jött le nekem, hogy megírta a tapasztalatait és a háttérinfókat a választásról.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.08. 10:41:38

@Cascabel:
Munkat adjanak es ne segelyt! A segelyt nekem kell kifizetni annak a hulladeknak, aki nem akar dolgozni.

@Hari Seldon 2:
Igy van.
Valoszinu en is munkanelkuli lennek utana...

kardio1 2014.06.08. 10:53:33

A szavazàs itt, Franciaorszàgban sem tùl titkos. Elküldik elôre postàn a pàrtok programjàt és szavazolapjait a listàval, de a helyszinen is ki lehet vàlasztani a nekünk szimpatikusat a kihelyezett szavazolapok közül. Ezt egy elfüggönyözött fülkében bele kell tenni egy boritékba, majd a vàlasztoi kàrtyàt lepecsételik, ellenôrzik a személyazonossàgot, aztàn az urnàba helyezzük a boritékot. Még egy alàiràs és kész.

Itt is volt pàr honapja egy kiutasitàsi botràny. Egy bizonyos Leonarda nevû koszovoi gimnazistàért az osztàlyterembe jöttek a csendôrök. Volt is nagy sirokorus a baloldali értelmiség részérôl (a szocialistàk vannak kormànyon!!!), de azt tudni kell, hogy a csalàd illegàlisan tarozkodott it és az apuka jonéhàny stiklit elkövetett. Hirek szerint a csalàdfô most horvàtorszàgi rokonoknàl van, nevet vàltoztatott és horvàt àllampolgàrsàgra hajt, hogy unios àllampolgàrként visszajöhessenek Franciao.-ba....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.08. 11:30:27

@kardio1:
Mindig van egy sötét oldal az ilyen történetekben, amiről a környezet úgysem tud és jól felháborodik. A másik, hogy a jófej szomszéd, hiába bűnöző, úgyis kiváltja a környék szimpátiáját.

Itt elég sokan vannak olyanok, akik úgy kérnek menekültstátuszt, hogy semmi jogalapjuk nincsen rá. Ha ez kiderül pár év után, még szép, hogy az MV kitessékeli őket!
Ennyi erővel én is kérhetnék menekültstátuszt, mert benőtt a kislábujjamon a köröm...

Az iskolai sírókórus (aka gyerekeket) aki komolyan képes venni, az meg is érdemli a sorsát.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.06.08. 11:32:18

@DieNanny [SZ,CH]: nekem egeszen tiszta volt, pl. az SD:n kivuli partokat nevezte demokratikusnak, holott az SD semmivel nem kevesbe demokratikus part, mint az osszes tobbi. Meg van mas pelda is, de tobbet nem segitek. Piknikezek a fuben es olvasok.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.08. 11:39:25

@Kövérmadár [swe]:

Miért nem értitek meg hogy a kapitalizmusban nem lehet mindenkinek munkája?

Kiég3tt 2014.06.08. 11:45:02

@Cascabel: Ulti Programra én is befizetnék :) de nemcsak multi, hanem egy jó AI ellen is elkártyáznék...

DieNanny CH 2014.06.08. 12:05:43

@Réka ‎:

Hát, valószínűleg az is hátrány, hogy semmit nem értek a politikából. Azt hittem, amelyik párt nevében benne van a 'demokratikus' szó, azt lehet demokratának nevezni.
Azért köszi. És jó piknikezést.

morsels (törölt) 2014.06.08. 12:06:15

@QUERCUS(a favágó):
Errol eszembe jutott egy regi vicc:

A cigany jelentkezik a hadiflottahoz.
A tiszt kerdi tole: "Uszni tud?"
Mire a cigany: "Miert, hajojuk nincs?"

DieNanny CH 2014.06.08. 12:11:38

@Kövérmadár [swe]:

Akkor segíts te, légyszi. Hátha nem piknikezel...
Hol nevezte Zsófi az SD-n kívüli pártokat demokratikusnak? Meg még miből lehet észrevenni, mi felé húz a szíve?
Köszi

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.08. 12:12:32

@házelőtthinta:
Igen, ebben neked rutinod van :)

Mindenkinek nem lehet munkája, de egy vicc, amikor egyébként munkaképes emberek azért nem dolgoznak, mert nincs meg a motivációjuk arra, hogy dolgozzanak. Hiszen mi motiválná őket akkor, ha munka nélkül is megélhetnek?
És ki fogja ezt kifizetni? Az a sok loser, aki inkább dolgozik és adót fizet.

Az állam inkább próbáljon meg munkahelyeket teremteni, mintsem osztogasson alanyi jogon bárkinek is bármit.

Ezt te, aki megrögzött kommunista vagy, úgysem tudod megérteni...

DieNanny CH 2014.06.08. 12:13:20

@házelőtthinta:

Még mindig nem válaszoltál a tegnapi kérdésemre.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.08. 12:16:57

@Kiég3tt: Nagyon elgondolkodtató, ha nem is értek egyet mindennel, akkor is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.08. 12:19:32

@DieNanny [SZ,CH]:
Az SD itt egyértelműen nem demokrata párt. Különösebben én sem ismerem a svéd politikát, csak nagyvonalakban.
Az biztos, hogy az FI-t semmiképpen sem támogatnám, a fent leírtak miatt. Nincs szükség semmilyen diszkriminációra, sem pozitívra, sem negatívra.

A posztoló írásából nekem is az jött le, hogy az SD-t elítéli és kifejezetten bevándorlópárti, "jajjszegénymenekültek". De ez csak egy érzés, ha jön és megcáfolja, akkor belátom, hogy tévedtem.
Ha nem tévedtem, azzal sincs semmi baj, nem gondolkodhat mindenki egyformán.

Nekem nem jön be a menekülltek istápolgatása a végtelenségig, mert amiért nekem kőkeményen meg kell dolgoznom, azt ők ingyen kapják, mert "jajjszegénykék". Ezt nem veszi be a gyomrom... szeretnék egyszer én is "jajjszegény" lenni és élősködni, közben olyan autókkal járni, hogy ihaj (tudom, látom, nap mint nap).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.08. 12:26:29

@Kövérmadár [swe]: Ami azt illeti, a szocializmusban sem volt mindenkinek munkája, csak elfoglaltsága...de ha valakinek ez kell...:S

nyuszigonosz 2014.06.08. 12:39:46

@Kövérmadár [swe]: Egész más, amit most leírok, és mégis valamiképp kapcsolódik.

Jó pár éve egy dokumentumfiulmet néztem arról, hogy mit gondolnak a világ különbözö részein élö emberek arról, hol szeretnének élni, hol a legjobb minden, hol van szerintük az az ország, ahol mindenki boldog.
Ilyen ország ugye nincs is, de hát ilyenek a dokumentumfilmek. :-)
Míg a Észak-Európaiak arról beszeltek, hogy majd egyszer, ha nyugdíjasok lesznek, jó lenne mediterrán éghajlat alatt a tengernél vagy kimondottan egy Karib szigeten élni, így persze mások másféléket mondtak.
És aztán kérdezték az egyik Karib szigeten a pálmafa alatt ücsörgö embert, aki a tengert nézte és valamilyen ottani gyümölcsöt majszolt, hogy szerinte melyik a legjobb, legélhetöbb ország.
Fickó kiköp pár magot a szájából és kezdi: Hááát, Németország.
Miért pont Németország? - kérdezi a riporter.
Hááát, azért - válaszol a fickó - mert én egyszer életemben elmentem matróznak egy hajóra és az megállt egy városban, amit úgy hívtak, hogy Hamburg. Kiszálltam. Körülnéztem és láttam egy dobozt a falon. A dobozhoz odamentek a népek és a doboz pénzt adott nekik. Csak úgy.
Én is odamentem, de nekem nem adott pénzt, és akkor azt mondták a többiek, ez a doboz csak azoknak ad pénzt, akik itt élnek.
Hát ahol egy doboz pénzt osztogat, ott a legjobb.

Sokszor eszembe jut ez, mikor megint meg egyfolytában egy rakás mindenhonnan menekült jön. Hogy ezek is hallottak a pénzt osztogató dobozról a falon.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 12:54:33

@Kövérmadár [swe]: sosem tudhatod, mi allha a hatterben. Paromra is hanyan rahuztak a vizes lepedot, hogy "miert nem dolgozik" . Marmint erted, miert nem jar el dolgozoba, es keres tisztesseges penzt, nem csak aprot , ami epp a vallalkozasabol jott ( es amiben dolgozott o eleget, csak epp nem volt eleg bevetele).

Erted, mert ennyit lattak az egeszbol, hogy 3 eve itthon van, nincs munkahelye, penze se. Azt azt hittek, hogy f.szveregetes.

DieNanny CH 2014.06.08. 12:58:34

@Kövérmadár [swe]:

Köszi! Viszont a nevük akkor miért Svéd Demokraták? Vagy ez független ettől? Pl alakíthatnék egy "Mindent a pókokért!" pártot, mikor minden szavammal a pókok ellen vagyok?

A segélyfelvevőkkel kapcsolatban egyetértek.

DieNanny CH 2014.06.08. 13:03:08

@tildy[UK]:

Ez így van. Nem tudhatjuk, mi van a háttérben. Pont emiatt kellene jobban ellenőrizni, és a valóban rászorulónak adni. Vagy, párod esetében annak, aki napi több órát munkakereséssel töltött.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.08. 13:34:12

@zöldeketbeszélek:
Nézd. Mi történik ma? Kapja a segélyt és nem csinál semmit. Nem kell semmit sem csinálnia, pusztán a létezése, a megszületése okán el van tartva.
Most nem csak a menekültekről beszélek, mert pl. senki sem ellenőrzi, hogy mire költi a segélyt az ember. Miért nem?

Régen, állítólag, volt itt jegyrendszer. Nem kp-t kapott a segélyezett, hanem csak élelmiszerre szóló utalványt. Ma már kp-t osztogatnak.
Miért baj ez?
Azért, mert ha Abdullahnak nincs mit enni, akkor OK, itt egy ezres, vegyél enni. Semmi baj, velem is megtörténhet.
De ha Abdullah (vagy Stefan) piát és cigarettát vesz, akkor bizony kiakadok. Az én adómból senki ne vegyen ilyesmit. Ezért én nem vagyok hajlandó segíteni a rászorulóknak.

@DieNanny [SZ,CH]:
Természetesen alapíthtsz :)
Nem tudom, hogy miért ez a nevük, de ha jól tudom, ők az egyetlenek, akik nevében szerepel a svéd szó, tehát a többiekhez képest mindenképp nacionalistább a dolog.

Egyébként ha pl. a Jobbikkal hasonlítod össze, akkor meglepően mérsékelt az SD. Amit nagyvonalakban tudok róluk, pl. nem akarják kirúgni a menekülteket. Korlázotni akarják azt, hogy ilyen mennyiségben beáramoljanak, ami valahol érthető. Túl a gazdasági vonatkozáson, sok egyéb probléma is szokott lenni velük. Évente egyszer minimum rájuk jön a lázongás Stockholmban és a nagyvárosokban.

A másik, az EU választás kapcsán olvastam, hogy szorgalmaznák azt, hogy ne csak Svédország vállaljon ekkora szeletet a menekültek ellátásából, hanem a többi tagország is.

@tildy[UK]:
Gyanítom, hogy a párod nem kapott állami lakást, nem fizették a számláit az önkormányzatnál, nem kapott segélyt ennivalóra sem.
Egy dolog nem dolgozni és egy másik kihasználni a rendszert.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.08. 13:36:17

@nyuszigonosz(D):
"Szeretem" az ilyen fogalmatlan embereket :)
Nyilván nem tehet róla, de amikor százával vagy ezrével érkeznek az ilyenek és elkezdik szétverni az automatát, mert nekik nem ad, akkor nem tudok szolidáris lenni (amúgy sem :) ).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.08. 13:43:54

@Kövérmadár [swe]: Nem veled akartam vitatkozni, mert egyetértek, ha nem is 100 százalékosan az elveiddel, hanem Hinta hozzád intézett marhaságára reagáltam.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 14:05:22

@Kövérmadár [swe]: haaat, a housing association miatt kaptuk mar az arcunkba, hogy allamilag tamogatott lakasban lakunk.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.08. 14:51:45

naszóval.
Hintának üzenem, hogy innen Indiából nem látom tisztán a nyugat hagyatlását. szorri!

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.08. 14:59:24

@DieNanny [SZ,CH]:

Nem ismerek ilyen embereket. Igazából embereket se igazán ismerek. Fárasztóak számomra az emberek. Figyelni kell rájuk, meghallgatni a butaságaikat (ami leginkább abban merül ki hogy nekik miért nincs sok pénzük),meg a többi dolog. Nincs nekem szükségem barátokra. Örülök hogy élnek a szüleim, hogy egyben a család, de nekem nem kell több társas kapcsolat! Baráti semmiképpen! Én igyekszem jól érezni magam, de ez nem abban nyilvánul meg hogy állandóan csak a jót veszem észre és vicsorítok mindenre. A fájdalmaimat ugyanúgy szeretem világgá kürtölni. Ez nyilván exhibicionizmus. Attól én még nem vagyok keserű életű hogy fáj a társadalmi / gazdasági berendezkedés. Én tényleg igyekszem mindenárom jól érezni magam, és minél lejjebb vinni az igényeket. Nem mondom hogy 100 % ig sikerült már, mert engem is részegít valamennyire a pénz, bár tudom hogy nem kellene és hogy igazából semmire se jó. Szerintem a kiegyensúlyozott, nevezzük boldog állapotnak, csak úgy érhető el ha elengeded a dolgokat. Aki egyre magasabbra akar csak mászni az szerintem sose lesz se boldog, se elégedett meg se semmi.Ő egy masszív görcs lesz, akárcsak az élete.

@Kövérmadár [swe]:

Kapitalizmusról beszélsz, és közlöd hogy az állam teremtsen munkahelyeket! Az államnak nem az a feladata a kapitalizmusban hogy munkahelyeket teremtsen hanem az hogy fékezze valamennyire a kapitalizmust, hogy ne egy gettóban éljünk ahol mindenki zsigerig ki van zsákmányolva. Az embereknek lenne a feladata hogy teremtsenek munkahelyeket. Vállalkozásokkal,ötletekkel, befektetésekkel. Nem az állam teremt munkahelyeket hanem a különböző szektorok! A szociális háló pedig egy fékrendszer és alapvetően nincs vele semmi gond, amíg egészséges keretek között marad. Tudom hogy sok itt a vérkapitalista aki szerint aki nem dolgozik ne is egyék, meg minden, de egyszerűen ez nem működhet így, nem csak azért mert nem jut mindenkinek munkahely, hanem azért mert ezer dolog közbejöhet még. Szerintem nektek se tetszene egy segélyek, táppénzek nélküli világ. Én is szeretném a kapitalizmust ha igazságosabban el lennének osztva a javak és nem nőhetnének ekkorára az óriások.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.08. 14:59:54

@tildy[UK]:

Mi önkormányzati lakásban élünk a nővéremmel. De ennek ellenére nem túl olcsó. Szerintem nagyjából maximum egy 100 assal olcsóbb mint a "normál" lakások.

Quercus a favágó 2014.06.08. 15:00:02

@Chang Yai:

Én meg azt üzenem hintának: előtte áll az élet, azért nem lát semmit.

Most pedig ebéd utáni szieszta, Tankcsapdával........

www.youtube.com/watch?v=NtfcIe0mtpo&feature=kp

DieNanny CH 2014.06.08. 15:39:36

@házelőtthinta:

"meghallgatni a butaságaikat (ami leginkább abban merül ki hogy nekik miért nincs sok pénzük),"

Pont te teszed ezt. Minden nap, napi több órában hajtogatod csodálkozva, hogy neked nincsen pénzed.

"Aki egyre magasabbra akar csak mászni az szerintem sose lesz se boldog, se elégedett meg se semmi.Ő egy masszív görcs lesz, akárcsak az élete."

Erre csak azt tudom mondani: Savanyú a szőlő, mi?
Bele sem kezdesz a dolgokba, merthogy, Á, sose lesz boldog, stb.
Sima gimnáziumi érettségivel egyelőre ne is vágyjál jobban fizető állásra. Tanuld a nyelvet - pénz nélkül talán erre van a legtöbb lehetőséged az internetet használva, keress intenzíven munkát!!!, és menj el dolgozni!!!!
Amennyi időt itt vitatkozással töltesz, azt már jövedelmezőbben is eltölthetted volna.
Ajánlom figyelmedbe az oldalakat, amiket @Papagály linkelt be tegnap:
kulfoldimunka.co/2013/02/18/kemeny-az-elet-ausztriaban/
blogi.hu/blog/mennyire-kemeny-az-elet-ausztriaban

Kösz, hogy válaszoltál.

Muscari 2014.06.08. 15:40:41

@Réka ‎: ez jo :-)

@nyuszigonosz(D): szegeny szerencsetlenek. Az a baj, hogy valoszinuleg sok ember van, aki tenyleg ugy gondolja, hogy a penz csak ugy jon. A vilag lakossaganak vajon hany %-a irastudatlan?

Errol eszembe jutott egy apro sztori, velem esett meg, mikor egy szemre harmadik vilag beli not szolgaltam ki a kavezoban. Kerdezgeti mindennek az arat, en meg elsorolok egy parat turelmesen, majd mutatom, hogy de hat minden ki van irva. Oda se nez, hanem kerdez tovabb. Eloszor azt gondoltam, hogy biztos nem lat jol, de fiatal volt es nem viselt szemuveget, meg a sutik arai egesz kozel vannak az emberhez.

Mar elment, mikor belem hasitott, hogy biztosan nem tud olvasni. Annyira ledobbentem, mert en meg sosem talalkoztam irastudatlan emberrel, illetve akirol kiderult volna, hogy analfabeta.

Muscari 2014.06.08. 15:59:10

@DieNanny [SZ,CH]: igen kulcsszo valoszinuleg a szigorubb ellenorzes. Sajnos azonban meg emellett is lesz, aki visszael a tamogatasokkal, mast nem lehet csinalni, mint minimalizalni a szamukat, amennyire lehet.
Itt is bevezette, nagyon helyesen, hogy csak az kap munkanelkulit, aki bizonyitani tudja, hogy tenylegesen keres is munkat, es nem lehet minden mondvacsinlt indokokkal visszutasitani.

A menekultek problemaja sulyosabb kerdes, az teny, hoyg pl. Svedorszag tul nagyvonalu volt veluk es most ennek isszak a levet.

Az itteni, angol menekultpolitikarol nem nagyon tudok semmit, ha esetleg valakinek van infoja, azt szivesen elolvasnam.
Nehez dolog ez, mert ezen emberek jo resze olyan orszagokbol jon, ahol az eletuk veszelyben van. Tehat szimplan visszatoloncolni oket egyenlo halalba kuldesukkel. Megsem lehet mindenkit befogadni, mert a tarsadalmi ellatorendszerekre nagyon sulyos nyomast gyakorolnak. Ahogy Madar irja, a mi adonkbol tartjak oket.
Amikor aztan azt latjuk, hogy a legkisebb erofeszsitest sem teszik a beilleszkedesre illletve dolgozni sem akarnak, teljesen jogos az emberek felhaborodasa.

Remelem szigoritanak majd valamit a rendszeren, ugyanakkor teljesen nem lehet bezarni a kapukat elottuk, mert vegtere is emberek vagyunk. Az viszont biztos, hogy attol megvonnam a menedekjogot es kiutasitanam az orszagbol, aki nem hajlando tanulni a nyelvet, nem keres munkat es nem tartja be az alapveto europai egyuttelesi normakat.

Papagály (törölt) 2014.06.08. 16:10:46

@Cascabel:
na ja, amerikában london, párizs, meg moszkva is van.
(moscow idahoban, paris texastól new yorkig öt államban is, london csak ohioban, kentuckyban és arkansasban. )

hiába, amerika még mindig a korlátlan lehetőségek hazája... ;)

Muscari 2014.06.08. 16:11:14

@Kövérmadár [swe]: az a baj, hogy a legtobb menekult eleve Svedorszagba akar eljutni, mert ott a legnagyvonalubb a rendszer.

Lattam egy filmet egy lanyrol, aki azon a hajon erkezett Europaba, ami Lampedusa mellett elsullyedt. O sem akart Olszorszagban menedeket kerni, mert akkor ott kellett volna maradnia, hanem mindent elkovetett, hogy Svedorszagba jusson. Sikerult is neki, azt hiszem dolgozik, szoval nem segelyen el. Feltetelezem, o van kisebbsegben. ezzel a hozzaallassal. Itt a tortenet angolul:

mereja.com/forum/viewtopic.php?f=2&t=75517

montroyal ( CAN qc) 2014.06.08. 16:28:24

sziasztok
na en ma erre szavazok megyunk is ... szep napot nektek ...
www.oasisdelile.com/

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 16:47:28

Tud valaki Londonban olyan megbízható műhelyt ahol saját specifikációk alapján számítógépeket építenek össze?
Esetleg itt a közelben?
Lehet akár a szomszéd utcában is.

DieNanny CH 2014.06.08. 16:53:32

@montroyal ( CAN qc):

Megértelek! Én is mennék...

Tegnap ugye a lakásból való kilátás volt a téma. Olyan kép is lehet, amit munka közben látok?

kepfeltoltes.hu/140608/11022014175_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(Család nappalijából a kilátás, februárban.)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.08. 16:54:28

@tanato: mi ezért régen a játszótérre jártunk.

Muscari 2014.06.08. 16:55:44

@diggerdriver: alkatresz is kellene, vagy van valamid hozza? Ha van alkatreszed, a fiam ossze tudja rakni.

Az is jo, ha megbeszelitek, hogy mit szeretnel, megrendeltek hozza mindent az Ebay-en o meg osszerakja. Hm?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.08. 16:56:50

@Muscari: Ugyan, ez még csak terv, ráérsz akkor utálkozni, ha majd onnan posztol :)))!

(Én is bevállalnám...tegyek fel képet arról, milyen kilátást élveztem Nápolyban 3 hónapig a szobámból ;)))

2014.06.08. 17:04:04

@Kövérmadár [swe]: "Az állam inkább próbáljon meg munkahelyeket teremteni, mintsem osztogasson alanyi jogon bárkinek is bármit."

Ez Mo.-n sincsen másképp. A politikusoknak szavazatok kellenek, mit érdekli őket az ország/nép sorsa... :)

2014.06.08. 17:06:08

@Kövérmadár [swe]:
" Munkat adjanak es ne segelyt! A segelyt nekem kell kifizetni annak a hulladeknak, aki nem akar dolgozni. "
Addig orulj, amig nem dolgozik az a "hulladek" es a segelyet te (is) fizeted :) Forditva kellemetlenebb lenne (neked) :)
A tarsadalom egy kis szazaleka alkalmatlan a munkara, fizikai vagy mentalis okok miatt. Nekik is, neked is es a munkaadoknak is jobb, ha ok nem dolgoznak. Ezert is szerettem volna, ha Kanada befogadja a magyarorszagi ciganyokat: ok biztosan nem vettek volna el a munkamat, nem nyomtak volna le a fizetesemet, mint ahogy azt a mostani szerzodeses vendegmunkasok teszik. Azok a nem dolgozo "hulladekok" a segelyuk 100 szazalekat kozvetve vagy kozvetlenul visszaforgatjak a gazdasagba, mig a befogado orszag lakosai a jovedelmuk jo par szazalekat mas orszagokban koltik el, mint turistak vagy nyugdijasok. A vendegmunkasok a fizetesuk nagy reszet megsporoljak, olyan aron, hogy 4-en, 5-en laknak egy szobaban, egy tanyer rizsen elvannak egy hetig vagy zsiroskenyeren elnek. Ilyen eletmod mellett nekik megeri meg a minimalber 85 %-aert is dolgozni. A helyieknek ez a minimalber masfelszereseert sem lenne kifizetodo, ezert kenytelenek a helyiek segelyen elni:( Itt Kanadaban par hete leallitottak a vendeglatasban a vendegmunkasok felvetelet, erre elkezdtek sirni az etteremek es a szallodak, hogy tonkremennek, mivel nem lesz olcso munkaero. Nem sajnalom oket, zarjanak be:) Aki az olcso munkaerore epiti az uzletet, abban nincs semmi innovative, kreativ hajlam, csak a par szaz eve bejaratott konnyu formulat alkalmazza.
Folyt. kovetkezik:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 17:09:54

@Muscari:
Csinált már ilyet?
Ha igen akkor megbeszélhetjük.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 17:11:35

@DieNanny [SZ,CH]:
Az ilyenre szokták mondani mint te hogy "csak megszületni volt nehéz"
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Papagály (törölt) 2014.06.08. 17:24:47

szerintem érdekes a sándorblog. pl. az orosz-magyar párhuzamok:

"Van egy másik ország, amelyre jellemző a gőg, az eredmények túlnagyítása, a kormány és politikusok személyes kultusza és a hazaszeretet sovinizmussal való helyettesítése. Ennek országnak az a neve hogy Oroszország. Mivel van olyan szerencsém, hogy tudok oroszul és az ottani médiáról is tudok értesülni az eseményekről, így számomra ijesztő milyen irányba fordulnak a dolgok Magyarországon. Olyan mintha valaki egy az egyben másolná az egészet. A liberális szó ott is szitokszóvá vált és azt már mindenkire mondják, aki nem ért egyet a kormánnyal, teljesen mindegy hogy valójában liberális az illető vagy sem. A hanyatló nyugat is sláger téma az állami médiában. Illetve a nagy értelmetlen sport létesítmények építése ott is állami sporttá vált."

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.08. 17:38:13

@DieNanny [SZ,CH]:

Nem megyek dolgozni mert jelenleg nem vagyok rászorulva hogy elmenjek dolgozni.Az egészségem fontosabb mint a pénz hajtása. Nem vágyom jobban fizető állásra ezt csak ti akarjátok mindig belémmagyaráni.Arra vágyom hogy a sima melós is jobban élhessen, mert én ugyanúgy bejárok egy helyre mint bárki más. Amúgy egy kicsit ironikus hogy egy dadus osztogat nekem karriervezetési tanácsokat :) de mindegy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 17:47:14

@házelőtthinta:
Mondtam hogy egy szerencsés picsagyümölcs vagy. Ezüstkanállal a szádban születtél.
Én soha nem engedhettem meg magamnak hogy ne menjek dolgozni.
Ha a belem húztam magam után akkor is menni kellett.
Nekem ma munka mindig előbbrevaló volt mint az egészségem.
Ez van.

DieNanny CH 2014.06.08. 17:51:43

@házelőtthinta:

Hidd el, egy sima melós jobban él, mint te, te ugyanis nem vagy melós.
Amúgy egy kicsit ironikus, hogy életerős 23 évesként azon nyavalyogsz, hogy nincs pénzed, ugyanakkor lusta vagy dolgozni...

Sütemény1975 2014.06.08. 17:54:49

Gyerekek, mashol is ilyen meleg van? Itt, Nemetben, meg lehet foni....

Papagály (törölt) 2014.06.08. 17:56:21

@házelőtthinta:
"Miért nem értitek meg hogy a kapitalizmusban nem lehet mindenkinek munkája? "

és te szeretnél lenni az első, akinek nincs, ha jól értem...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 17:56:45

Dögunalom van, dobjuk fel egy kicsit.

"Én igazán soha nem értettem meg, miért különböznek annyira a férfi és női szexuális szükségletek. És soha nem értettem meg azokat a Vénusszal és Marssal kapcsolatos dolgokat. Ugyanúgy nem értettem, hogy a férfiak miért gondolkodnak fejjel, a nők viszont szívvel. És a végén, soha nem értettem, hogy miért csökken a női szexuális vágy a
nagy "Igen!" kimondása után.
Például: Egyik este, múlt héten, feleségemmel feküdtünk az ágyban. Már lángolt a vágy és a hormonok, amikor mondta:
- Nem tudok most, nincsen kedvem... Csak akartam, hogy megölelj egy kicsit.
- Miii??? - mondtam - ez most mit jelentsen?
És akkor kimondta a mondatot, amelytől fél minden férj a bolygón:
- Te egyszerűen nem érted az én érzelmi igényeimet, amelyekre szükségem van, mint nőnek, hogy kielégítsem a te férfi testi szükségleteidet.
A furcsa arckifejezésemre csak azt mondta:
- Hát nem tudsz szeretni egyszerűen magam miatt, és nem csak azért, amit az ágyban csinálok veled?
Rájöttem, hogy nem lesz semmi, elfordultam és elaludtam.
Következő nap felhívtam a főnököm és kivettem egy szabadnapot, hogy egész nap a feleségemmel legyek. Elmentünk ebédelni, aztán elvittem egy nagy bevásárlóközpontba ahol egy fél emeletnyi női ruha üzlet volt. Körbe mentem vele, amíg kiválasztott néhány drága ruhát. Nem tudta eldönteni, hogy melyiket vegye meg, így mondtam, hogy megvesszük
az összeset. Cipőt is akart, amelyik illik a ruhához, mondtam hogy vegyünk mindegyik ruhához valót. Elérkeztünk az ékszerboltig, ahol választottam gyémánt fülbevalókat. Mondhatom, hogy itt már naagyooon izgatott volt. Biztos arra gondolt, hogy a csőd szélén vagyok. Arra gondoltam, hogy próbára tesz amikor kérte a tenisz csuklópántot, mert
még soha életében nem fogott teniszütőt. Biztos gondolkodásba ejtettem, amikor így válaszoltam:
- Persze, drágám.
Szerintem már közel volt a szexuális csúcshoz az óriási izgalomtól.
Végre mosolyogva szólt:
- Azt hiszem, hogy ennyi lesz. Menjünk a pénztárhoz.
Alig bírtam ki, hogy ne röhögjek, amikor válaszoltam:
- Nem tudok most, nincsen kedvem.
Az arca eltorzult és teljesen elsápadt:
- Miii???
Akkor elmondtam:
- Csak azt akartam, hogy az öledben tartsad egy kicsit ezeket a ruhákat ... Te egyszeűen nem érted az én pénzügyi gondjaimat, amelyekkel meg kell küzdenem, mint férfinak, hogy kielégítsem a vásárlási vágyadat, mint nőnek.
És amikor rám nézett, úgy, mintha ölni akarna, hozzátettem:
- Hát nem tudsz szeretni egyszerűen magam miatt, és nem csak azokért a ruhákért, amiket veszek neked?
Szóval, ma este sem lesz dugás..."

Sütemény1975 2014.06.08. 17:56:47

@DieNanny [SZ,CH]: inkabb az a szomoru, hogy azon elvezkedik, hogy masokat probal meg felhuzni a blogon. Neha sajnos sikerul is neki.

Papagály (törölt) 2014.06.08. 17:56:50

@Sütemény1975:
ausztriában délután 36 fok volt, most már csak 33. :)

Papagály (törölt) 2014.06.08. 17:58:11

@Sütemény1975:
"azon elvezkedik, hogy masokat probal meg felhuzni a blogon."

szerintem rosszabb a helyzet. komolyan gondolja, amiket ír.

Quercus a favágó 2014.06.08. 17:58:53

@házelőtthinta:

Te hinta! Tedd össze a két kezed, hogy egy olyan nő, mint Nanny, egyáltalán egy percet is pocsékol rád az életéből. Ha neked egyszer besikerülne egy olyan csaj, mint ő, szerencsésebb lennél, mint aki megnyerte a lottó ötöst.

Sütemény1975 2014.06.08. 17:59:59

@Papagály: nem hiszem. szorakozik csak. mar jo parszor ellentmondasba keveredett sajat magaval is...

Sütemény1975 2014.06.08. 18:00:36

@QUERCUS(a favágó): igen, ez nekem is eszembe jutott :)

Quercus a favágó 2014.06.08. 18:03:17

@Sütemény1975:

El akartam menni ma is melózni, de miután láttam, hogy a meztelen csiga is napolajjal kenegeti magát, inkább nem. Majd holnap.

nyuszigonosz 2014.06.08. 18:07:53

@Sütemény1975: Nemtudom hol állsz, de itt most 35 fok van.

Papagály (törölt) 2014.06.08. 18:11:34

@nyuszigonosz(D):
valamelyik nap néztem, hogy 1 év alatt 700 ezren hagyják el németo.-ot és 1,2 millióan jönnek újak. persze, lehet azt mondani,hogy ez csak 1-1,5%-a a teljes népességnek, de nekem nagy számnak tűnt.

bevándorlás nélkül 100 év múlva ott is kihalna a fél ország. ezért van rászorulva szinte minden európai ország a bevándorlókra.

magyaro. lakossága 30 év alatt kb. 800 ezerrel csökkent. ez 8 százalék!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 18:12:25

London 25fok.
Csaxólok:))))))))))))))))))))))

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.08. 18:15:15

Jo estet mindenkinek, hazaertunk. Meg atragom magam a hozzaszolasokon.
@Sütemény1975: ez most a szemembe otlott. Igen mocskos meleg van es holnap meg kemenyebb lesz allitolag.

Sütemény1975 2014.06.08. 18:16:41

@nyuszigonosz(D): Parsberg. Regensburg folott 45 km-vel.

nyuszigonosz 2014.06.08. 18:16:47

@Papagály: Mondjuk úgy, hogy 82 milliónál a 700 ezer az nem akkora nagy tömeg. :-) Meg hát jönnek is az elmentek helyett.

Nem is a bevándorlással mint olyannal van itt probléma, söt, szakemberek hiányoznak, a bevándorlók sind Wilkommen. :-)

Vagyis azok a bevándorlók, akik tényleg dolgozni, letelepedni, jönnek. Akik itt akarnak élni, és az itteni, európai normák szerint.

Sütemény1975 2014.06.08. 18:18:11

@diggerdriver: voltam a szigeten a heten eleget, de tenyleg jo ido volt. amikor epp nem esett :))

nyuszigonosz 2014.06.08. 18:23:25

@Sütemény1975: Jé, az 50 km innen. :-)
Akkor az A3-son vagy.
Nem messze töled van Velburg kisváros, az tényleg szép meg érdekes, meg egy pici cseppköbarlang is a város felett.
Meg az egyik amerikai katonai terület mellett vagy.

**mimi** 2014.06.08. 18:24:33

@diggerdriver:
Pécs 33 fok ...csak pihegek:)
ilyenkor jó nyakig a vízben..

Quercus a favágó 2014.06.08. 18:28:12

@Sütemény1975:

Az erdőn nincs ünnepnap. Jó idő van, meg szar idő.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.08. 18:37:15

@DieNanny [SZ,CH]:

Megértetted amit írtam? Az egészségem fontosabb. Ugyanis nem vagyok egészséges. De hagyjuk tényleg, abszolút nem ide tartozik. Ti vagytok a szerencsések hogy van egészségetek. Nekem már csak kevésbé van. Persze, lusta állat vagyok hogy tüdőembólia után nem rohanok vissza izzadni :)

2014.06.08. 18:40:21

Calgary: ma 22C max, min. 11C
Az elkovetkezendo egy hetben sem megy fel a homero 22C fole.
Hajnalonta 4C es 8C kozott lesz a legalacsonyabb.Elvegre is tavasz van, kezdenek viragzani az orgonak, a fuvet hetente kell vagni:)

DieNanny CH 2014.06.08. 18:42:32

@QUERCUS(a favágó): @Sütemény1975:

Lehet, hogy megjelent a barátnője???

hataratkelo.blog.hu/2014/06/06/a_flammkuchentol_a_schwenkerig/fullcommentlist/1#c23222267

(Amúgy szerintem Hinta nem olvassa el a neki írt válaszokat...)

Papagály (törölt) 2014.06.08. 18:44:35

@házelőtthinta:
ne várd el, hogy a gondolataid olvassuk; egy szóval sem írtad, hogy beteg vagy. ha tényleg az vagy, akkor a helyi orvos nyilván táppénzre vesz, mint bárki mást.
de ha csak te érzed úgy, hogy még lábadozni szeretnél, az orvos másként látja, akkor az megint egészen más helyzet. ekkor viszont ne számíts együttérzésre és sajnálatra.

DieNanny CH 2014.06.08. 18:46:41

@házelőtthinta:

Az mikor is történt? 5 hónapja? Ha több idő kell a felgyógyuláshoz, akkor oké. (Majd tanato megszakérti.)
Amikor itt megjelentél, a baleseted után 4 nappal, te voltál a legjobb kedvű, legoptimistább ember a csapatban. Örültél, hogy élsz.
Ez nagyon a visszájára fordult.
És tartom a véleményemet. A panaszkodás helyett képezd magad, hogy minél előbb minél jobb munkát találhass magadnak.

DieNanny CH 2014.06.08. 18:57:24

Na, megyek sétálni, meg naplementét fényképezni...

Papagály (törölt) 2014.06.08. 18:58:57

@DieNanny [SZ,CH]:
nálunk csak este 9 körül lesz naplemente. hosszú lesz a séta, vagy közeliek a magas hegyek? :)

Muscari 2014.06.08. 18:59:34

@diggerdriver: A sajat gepet mindig o rakja ossze. Nem tudom, hogy hol vette eddig hozza a cuccokat, de az ebaynel olcsobbat nem igen talalsz. Szivesen megcsinalja, meg elvezi is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 19:21:13

@Muscari:
Én megveszem a cuccokat előtte egyeztetek vele aztán hajrá.
Köszi.

Papagály (törölt) 2014.06.08. 19:30:18

blogajánló, egy amerikai önkéntes egyházi - luteránus - háttérrel magyarországon. helyszín: nyírtelek és (a roma többségű) görögszállás.
nagyon jók a képek is, érdemes beleolvasni!
autentikus disznóölési fotók, and more! :)
www.thadinhungary.blogspot.com

"Hungarian Lessons:
Vagyok Thad. Beszelek Angolul es egy kis Magyarol. or My name is Thad. I speak English and a little Hungarian."

"I had previously thought I'd be living in the small town of Nyirtelek and working each day in the predominantly Roma village of Gorogszallas. As it turns out, I'm living in Gorogszallas with a Roma host family who has been extremely welcoming. They have a modest home and have graciously given up their living room and made it my room. On the back side of the living wall is a small fenced-in area with a few pigs, sheep, chickens, and ducks. I felt pretty out of my element at first, but I'm beginning to feel more at home. My host Mom, Agi, is a great cook and seems to be constantly preparing for the next meal. The father, Sandor "Sani", drives the transit van for the church in Nyirtelek. "

"On the backside of one of my bedroom walls is where my family's pigs live. Yesterday, I went with my host dad and brother to load and exchange 6 of their smaller pigs for one large pig. "

csak semmi olaj meg vaj. disznózsír az igazi! :)

"Last night I decided to make "American" pancakes which are unique to Hungarians because they're much thicker and more substantive. I checked with my host mom to make sure they had the ingredients in the house. No oil! No butter! I assumed we had these things, and usually they do. But for the time being, we had a vat of pig fat. Maybe some of you foodies would shrug and say this is the same thing as oil or butter. To me, the idea of it seems like it would have a different taste and be more...fatty. But, because it's not everyday I get to cook with pig fat I decided to forge on. And the pancakes turned out to be a smash hit! I didn't make very many because I didn't know how they would go over. Also, cooking with gas was a new experience."

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.08. 19:53:19

@Papagály: Arról nem beszélve, hogy Kanadában is van például egy harmadik London. :)

2014.06.08. 20:21:52

@Muscari: Nem akarok cinikus lenni, de messze nincs mindenki kozvetlen eletveszelyben a hazajaban aki Nyugatra erkezik menekultkent. Nyilvan ilyenek is vannak, de nem hinnem hogy a tobbsegre ez jellemzo. Nagy reszuk ugyanugy 'gazdasagi menekult' mint pl. a kelet-europai bevandorlok, annyi a kulonbseg hogy sokszor extremebb szegenyseg / kiszolgaltatottsag elol menekulnek. Azoknak a jo resze pedig, akiknek az elete valoban veszelyben van kulonbozo orszagokban, nem jut el nyugati orszagokba politikai menekultkent, mivel nincs ra penze / kapcsolatai / lehetosege.

2014.06.08. 20:27:56

@Muscari: Siman lehet hogy nem irastudatlan volt, hanem olyan helyrol jott ahol masfele szamokat hasznalnak. Pl. mikor en boltba megyek itt az araboknal, sajnos a mai napig meg kell kerdeznem mindennek az arat, mert meg mindig nem tanultam meg rendesen olvasni a szamokat.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 20:29:49

@Papagály: O mennyit jartam en ott ki a fasorba:) Matmint Nyirtelken.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 20:31:42

@diggerdriver: Miert kell erre muhely? Mond milyen gep kell, osszerakjuk mi neked.

2014.06.08. 20:34:39

@házelőtthinta: ."Arra vágyom hogy a sima melós is jobban élhessen, mert én ugyanúgy bejárok egy helyre mint bárki más. "

Arra még vágyhatsz egy darabig. A meki meg a legalja munkahelyek egyike, nem is értem, mennyit szeretnél azzal a munkával keresni. Ami neked kell, az egy kommunista ország, ott mindenki egyenlő, kivéve persze, aki nem. Orwell Állatfarm című könyvében van az a ominózus mondat, hogy mindenki egyenlő, de vannak egyenlőbbek. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 20:42:39

@tildy[UK]:
Vélemény?
ASUS H87M-E s1150 motherboard
INTEL CORE i5-4570 3,2GHz/6MB s1150 BOX CPU
DDR III 4 GB 1600 MHz KINGMAX      x2 memory
SSD 120 GB KINGSTON HYPERX SATA III 2,5" SH103S3/120GB
HDD 1 TB WD 7.2 SATAIII 64MB WD10EFRX RED
ASUS TA-711 MIDI  CASE
ATX 400 Watt FSP HEXA PFC 80+ 12cm Power Supply

Egy terra helyett elég az 500giga is

tanato 2014.06.08. 20:43:46

@QUERCUS(a favágó): Hintának volt barátnője Szofi,olvasd el a kettővel ezelőtti cikket.Oda írt Szofi.

nyuszigonosz 2014.06.08. 20:45:53

@Mirjam2: Így van. A legtöbb nép gazdasági okokból költözik máshová.
Csak a nem EU tagok azok menekült-státusszal maradhatnak. Így azt mondják. Általában iratok nélkül vannak, ennek is oka van. És azt mondanak, amit akarnak.

Hari Seldon 2 2014.06.08. 20:47:24

@montroyal ( CAN qc):
És ez hol van? - Ne mond, hogy Montreal mellett...

Furos 2014.06.08. 20:47:27

@diggerdriver: elobb egyeztess mielott megveszel valamit! Nekem is megmutathatod bar en nem fogok Londonba menni, hogy osszerakjam, viszont szivesen latlak barmikor :)

Hari Seldon 2 2014.06.08. 20:52:21

@diggerdriver:
Itt 33 fok...
Örülj, hogy olyan jó kis időjárásotok van, abban az "esős" Angliában!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.08. 20:53:24

@diggerdriver: Videokártyát nem látok a listán. Feltételezem szokott néha fiad játszani, akkor még azt csapjatok hozzá. :)
Amikre te használod arra ez a lista jónak tűnik. Videót úgysem szoktál vágni meg egyéb ilyen atomerőművet igénylő dolgokat úgysem csinálsz.

Furos 2014.06.08. 20:57:33

@diggerdriver: Videokartya meg nem artana bele.

Hari Seldon 2 2014.06.08. 20:58:34

@diggerdriver:
Jónak látszik, de az ASUS-t (És az Acer-t) mindenki lehúzza, hogy rossz minőségűek.
Nem tudom mi igaz belőle, de sok helyről hallottam, és szinte városi folklór része az elszállt Asus.
De biztos jön valaki IT részről és tud pontosabbat.

Furos 2014.06.08. 21:01:11

@diggerdriver: Meg attol fuggoen milyen lesz a VGA lehet hogy kell nagyobb tap meg esetleg a micro alaplap is kicsi lesz

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 21:02:44

@Furos:
Ajánljatok egyet.
Nekem nem játékra kell.
Egyet akarok hogy kúúúrva gyors legyen és megbízható.
Száguldozni tudjak a neten.

Imre apó 2014.06.08. 21:03:10

@diggerdriver:
Erre írtam 1 váltizatot, betehetem?

Furos 2014.06.08. 21:07:08

@diggerdriver: Na az nem a vason fog mulni hanem azinterneteden. :)

Muscari 2014.06.08. 21:07:44

@diggerdriver: Azt mondja a gyerek, hogy ird meg, hogy miket akarsz beletenni, nehogy valami kompatibilitasi problems legyen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 21:08:11

De ha néztek nekem az Ebayen egy jól összerakott gépet azt is megköszönöm.

Muscari 2014.06.08. 21:11:23

@Mirjam2: tudom, persze, de hogy dontod el, hogy ki van igazi veszelyben? Nyilvan sokan jonnek a jobb elet remenyebe, ezert is kell valahogy szigoritani az elbiralast.

Imre apó 2014.06.08. 21:12:47

Igazából mi férfiak ilyenek vagyunk Drigger csak túlzott:)))))))))

"Én mindig értettem, miért különböznek annyira a férfi és női szexuális szükségletek és azokat a Vénusszal és Marssal kapcsolatos dolgokat. Értettem, hogy a férfiak miért gondolkodnak fejjel, a nők viszont szívvel. És a végén,értettem azt is, hogy miért nem csökken a női szexuális vágy a
nagy "Igen!" kimondása után.

Például: Egyik este, a múlt héten, feleségemmel feküdtünk az ágyban. Már lángolt a vágy és a hormonok tajtékoztak, amikor mondta:
- Most, van kedvem... Ölelj egy kicsit.
- Igen drágám erre gondoltam én is:)
És akkor kimondta azt a mondatot, amelytől nem fél egyik férj se a bolygón:
- Te érted az én érzelmi igényeimet, amelyekre szükségem van, mint nőnek, hogy kielégítsem a te férfi testi szükségleteidet s közben én is boldog vagyok?
Az arckifejezésemre csak azt mondta:
- Hát tudsz szeretni egyszerűen magam miatt, és nem csak azért, amit az ágyban csinálok veled?
Rájöttem, hogy nagyon szeretem.
Szeretkeztünk szerelmesen.

Következő nap felhívtam a főnököm és kivettem egy szabadnapot, hogy egész nap a feleségemmel legyek. Elmentünk ebédelni, aztán elvittem egy nagy bevásárlóközpontba ahol egy fél emeletnyi női ruha üzlet volt. Körbe mentem vele, amíg kiválasztott néhány drága ruhát. Nem tudta eldönteni, hogy melyiket vegye meg, így mondtam, hogy megvesszük az összeset.
Cipőt is akart, amelyik illik a ruhához, mondtam hogy vegyünk mindegyik ruhához valót. Elérkeztünk az ékszerboltig, ahol választottam gyémánt fülbevalókat. Mondhatom, hogy itt már naagyooon izgatott volt. Biztos arra gondolt, hogy a csőd szélén vagyok. Arra gondoltam, hogy próbára tesz amikor kérte a tenisz csuklópántot, mert
még soha életében nem fogott teniszütőt. Biztos gondolkodásba ejtettem, amikor így válaszoltam:
- Persze, drágám.
Szerintem már közel volt a szexuális csúcshoz az óriási izgalomtól.
Végre mosolyogva megszólalt:
- Azt hiszem, hogy ennyi lesz. Menjünk a pénztárhoz.
Alig bírtam ki amikor válaszoltam:
Rendben szivem imádlak.
Az arca vidám lett.
- Fizettem.

Akkor elmondtam:
- Látod én nem csak az ágyban szeretlek, hanem akkor is, ha vásárolsz, jól érzed magad.
És amikor rám nézett, úgy, mintha egy mesében lenne, Hozzátettem:
- Hát tudsz szeretni egyszerűen magam miatt, és nem csak azokért a ruhákért, amiket veszek neked?
Szóval, ma este is imádni fogom, mint mindig s örökké.

Sajnos felébredtem az álmomból és azon gondolkoztam, hogy ezt Digger nem valahogy másképp fogalmazta??

Na mind 1 alszom tovább.

Éljenek a NŐK

Drigger 1 jó fej :):)

Muscari 2014.06.08. 21:13:09

@diggerdriver: a kerdes, hogy mennyi penzt szansz ra. Haz is kell, vagy a meglevo gepedet akarod atepiteni?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 21:17:25

@Imre apó:
Érdekes lenne egy közvélemény kutatás hogy a két változat közül melyiket gondolják reálisabbnak.

Muscari 2014.06.08. 21:19:07

@diggerdriver: nezted, hogy a fenti konfiguracio mennyi? Az egy jo jatszos gep. 500-bol szerintem tok jot ki lehet hozni, a mienk 350 volt es internetezesre meg filmnezesre tokeletes.

Imre apó 2014.06.08. 21:19:27

@diggerdriver: A tied az első, tehát az enyém már nem lehet jobb, és nem is azért írtam TE:)))))))))))))))))))))))))))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 21:20:21

@diggerdriver: Eleg jo valogatas, esetleg nezegesd meg a gigabyte alaplapokat, mert lehet rajta 10-20 fontot sporolni, a masik amit nezz meg a h97s chipset, mert vannak uj csatlakozok rajta ...

www.amazon.co.uk/GIGABYTE-Z97P-D3-LGA1150-Motherboard-USB3-0/dp/B00K9R1OCW/ref=sr_1_19?s=computers&rps=1&ie=UTF8&qid=1402254946&sr=1-19&keywords=z97

Egyebkent nem tudunk belekotni, amit valasztottal egy jo proci, csak nem lehet huzni. Ha esetleg videokartya kell, parom ezt ajanlja az altalad osszevalogatott konfighoz : www.amazon.co.uk/Sapphire-Dual-X-Radeon-GDDR5-Graphics/dp/B00FL8H49Q/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1402255064&sr=8-1&keywords=270

Imre apó 2014.06.08. 21:22:33

@Muscari: egy erős ütős gépet idehaza olcsón össze lehet rakni. de az is fontos, hogy az internet szolgáltatója milyen sávot árul kint.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 21:25:33

Amugy ugysem talalkoztunk meg veled, szivesen osszerakjuk mi neked, most mondja itt parom :D ( nem egy gepet rakott mar ossze , iskolai rendszergazdakent is meg szamtech boltban is.... )

Muscari 2014.06.08. 21:27:09

@diggerdriver: igaza van Tildynek, az Amazonon a legjobb bevasarolni, nem a ebay-en.

@tildy[UK]: a fiam szerint ez a tap keves, o 750-est ajanl

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 21:27:28

@Imre apó:
Ki beszél itt arról hogy melyik a jobb?
Melyik a realitás????

Imre apó 2014.06.08. 21:27:58

@tildy[UK]: Az Amazon felejtős.

Gépet magadnak kell összerakni, akkorát amekkorát akarsz és olyat amit szeretnél. Ismerni kell kicsit a hardwert.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 21:28:47

@Muscari: Az attol fugg mire kell. Hidd el egy 750W-os tap is tud keves lenni , ha annyi videokartyat kotsz ra , mint mi:D:D:D

Ne felejtsd el , a konfighoz veszed a tapot, az a konfig ha plusz 1 videokartyat rak is ra, akkor is max 300W-ot eszik meg. Inkabb vegyen egy eros 450-550-s jot, mint egy rosszabb 750est.

Imre apó 2014.06.08. 21:29:06

@diggerdriver: Ööö, ...ja...akkor tenyertél:D:D:D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 21:30:07

@Imre apó: Most tok mindegy, hogy amazon, ebuyer, vagy scan, vagy overcloskers, a tipus miatt mutattam.

Rakott mar parom par gepet ossze, hidd el, ismeri a hardwaret.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.08. 21:30:18

Mondjuk így belegondolva vicces, hogy nekem meg a munkahelyi vason nem elég a 4 magos, 3GHz-es, 12MB cache-s Xeon, 16GB DDR3-as RAM-al. Heti legalább egyszer két vállra fektetem. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 21:31:12

@tildy[UK]:
Figyeljetek fingom sincs az egészről nem az én találmányom a lista.
Vagy össze kell rakni vagy megveszem készen de kell egy gyors gép.
Magyar szinkronnal természetesen:)))))))))))))))))))))))))))))
És minden jóval felszerelve.
Ha nincs benne dvd író nem baj. A büdös életben nem használtam.

Furos 2014.06.08. 21:31:20

@diggerdriver: rohanok oda :)
Tildy and co. jonak tunik. En csak lelkes amator vok :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 21:31:51

@Imre apó:
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Muscari 2014.06.08. 21:32:14

@tildy[UK]: oke, te vagy a szakember :-)

Imre apó 2014.06.08. 21:32:56

@tildy[UK]: Azt elhiszem, és milyen procikat használtatok már?

Furos 2014.06.08. 21:33:54

@diggerdriver: nah itt bekerdeztel most meg meg vagy zavarodva mint vasorru baba a magneses viharban :)))
Tildy nem beszel hulyeseget meg banyasz is szoval hajra :)

Quercus a favágó 2014.06.08. 21:34:59

@tanato:

Kösz, erről lemaradtam. Elégé szelektíven olvasom a kommenteket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 21:36:56

@Imre apó:
Figyu azt sem tudom mi a hardver meg mi a videokártya.

Quercus a favágó 2014.06.08. 21:40:52

@diggerdriver:

"Figyu azt sem tudom mi a hardver meg mi a videokártya."

Lefagytál a tologatós számológépnél, mi......

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 21:43:07

@Imre apó:
Pedig így van.
Furósnak van igaza csak kapkodom a fejem azt sem tudom miről van szó.
Olyan gépet akarok amin már az alapvető letöltések is rajta vannak mint böngésző meg office meg total commander meg amikkel mindent meg tudok nyitni.
Az a baj hogy már félek letölteni bármit mert mindig feltelepszik valami szar a gépre.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 21:46:53

@QUERCUS(a favágó):
Bazmeg mindenhez én sem érthetek.
:))))))))))))))))))))))))))

Imre apó 2014.06.08. 21:47:47

@diggerdriver: Értem. Ha itt laknál pár nap és lehetne annyiért, mindennel rajta. Odakint nem vagyok ismerős. A használt gépekkel pedig nem tudom??

A hardver az, amit kézzel meg lehet fogni, a szoftver meg a progik, amik cd-n vannak, a cd-nem hardver, mert nem a számítógép tartozéka, csak adathordozó. oks?

Muscari 2014.06.08. 21:48:25

@diggerdriver: nekunk megvannak az alapveto programok, meg le is tudunk neked tolteni sok mindent. tenyleg vigyazni kell, mert rengeteg keretlen program feletlepulhet, de ki lehet kuszobolni.

Imre apó 2014.06.08. 21:49:17

@diggerdriver: azt cseszheted :))))))))))))))))))))
vagy kikúrálod:)))))))))))))))))))))))

Quercus a favágó 2014.06.08. 21:51:56

@Muscari:

Állandóan a pornó oldalakat nézi. Aztán ha "náthát" kap a technika, ráfogja a gyerekre.

Imre apó 2014.06.08. 21:56:28

A pc kiválasztásnál jó meggondolni, hogy mire akarja az ember használni. Ha szeret sokat jó játékokkal játszani, akkor 1 erös kell ( Nvidia videokártya, elég drága, sok memória, ez is drága) gyors winyó, jó win7, jó hálókártya. Ezeket muszály.

Muscari 2014.06.08. 21:59:00

@tildy[UK]:
ez a gyerek gepe:

motherboard: Asus M4A78LT-M LX
CPU: AMD PhenomII x2 (3 magal megy jelenleg)
Ram: 4Gb DDR3 1333MHz
VidKar: ATI Radeon HD 5670 1Gb GDDR5
HDD: 2x 1Tb Western Digital (tobbet sajnos fejbol nem tudok rola)
Tap: Chieftec CFT-750 (a regi 450 es nem volt eleg)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 22:02:52

@Imre apó: 1995 ota volt par szeria:D
En mar nem rakok ossze gepet, de parom az utobbi idoben osszerakott par 4. generacios intelt. Koztuk 2 banyaszgepet,tal;an a testverenek is 4. generacios van, a sajat gepe egy 3. generacios intel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 22:04:19

@Imre apó:
Az én gépemen semmilyen játék nincs és nem is lesz. Ezt a gépet ami most van odaadom a fiamnak aztán játsszon azon.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 22:05:04

@Muscari: Azt a teras vinyot helybol lecserelnem ssd-re rendszervinyokent, a tera meg maradhatnak adattarolasra , eszmeletlen sokat gyorsit meg a regebbi gepeken is egy ssd.
Nekem a a gepemben egy samsung 840 van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 22:05:31

@tildy[UK]:
Mi az hogy generációs? Mi az hogy bányászgép?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 22:06:00

@Imre apó: Nem valasztott alapbol videokartyat, nem ugy tunik, hogy jatekra kellene neki :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 22:08:09

@Imre apó:
Figyelj Fater. Hol van nekem időm játszani mikor állandóan valami blogon kell rendet tennem a fejekben?
Te is egy vén marha vagy azátn még nyesegetni kell rólad az élet vadhajtásait.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 22:09:37

@tildy[UK]:
Soha az életben még nem játszottam számítógépen.
A gép legyen gyors. A böngészés a lapletöltés.

Furos 2014.06.08. 22:10:21

@diggerdriver: Ne assal mar Jancsibacsi!!! Mar eleg melyen vagy :)
Tudod ez is olyan mint amikor te magyarazol a felulvezereltoldalbefecskendezettwhirpolkamraselotolos BMW oldalkocsis motorbiciklirol :)
Vegyel inkabb egy bukofrekvencias homalytizedelot :)))

Muscari 2014.06.08. 22:10:31

@QUERCUS(a favágó): igen, emlekszem, a multkor is a gyerekre fogta :-)

Fekete Pestis 2014.06.08. 22:11:09

@házelőtthinta:
"Szerintem nektek se tetszene egy segélyek, táppénzek nélküli világ."

az attól függ, hogy mennyire csökkennének az adókulcsok.
Ha radikálisan, akkor O.K.
Gyakorlatilag, amikor munka nélkül voltam 1.5 évig, akkor k.b. az egy év alatt ( a 11-ból!!) befizetett adómat adták vissza. Sem azelött sem azóta nem vettem igénybe a szociális rendszert.

Ha csak 1-2%-ot, akkor itt hagynám a picsába ezt az országot, és elmennék olyanba, ahol ugyanezt a nagy semmit kevesebb adóért cserébe adnák.

P.l. Hollandia azért vált számomra gazdaságtalanná, mert az adók nagyon felmentek 3 év alatt, a szolgáltatások meg leestek.
Csak azok az átkozott depriváltak kapnak [merthogy a "sterke schouders moeten de grote last dragen" - ahaaa ... ], nekik még az ovodát is fizetik, meg kapnak huurtoeslagot, zorgtoeslagot [nekem az ovoda havi 1600 eur, a biztosítás meg havi 200-300 eur a családnak].
A masik meg a kögazdagok - ugye, ök úgy rejtik el a vagyont, ahogy akarják. De én nem adóztatnám meg öket, meert csak az lenne belole, hogy en fizetnék több adót, ök meg éppúgy elkerülnék azt mint idáig.

Szóval keményen le kellene csapni a depriváltakra, nem pedig ssegélyezni öket. A szegények úgyis hálátlanok - cserébe igyis ugyis irigykednek. Ehh, randa egy banda ... ;)

Imre apó 2014.06.08. 22:11:12

@diggerdriver: Ez van öcsi, ezt kell, vagy nem szeretni, Fijatal már nem leszek :))))))))))))))))))))))))) Te se:D:D:D

2014.06.08. 22:11:17

@Hari Seldon 2: Nekem ASUS laptopom volt kb. 5 evig, az egyik legjobb PC-m, soha semmi bajom nem volt vele, sot hihetetlen hogy miket kibirt... Meg mindig mukodik, kiveve az elemet.

Imre apó 2014.06.08. 22:13:07

@tildy[UK]: Akkor amit belinkeltem, az neki bőőőőőőven elég lenne. Mondjuk az a win8 kellene a sz@rnak. :))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 22:15:25

@Furos:
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Most az állítható vízmértéken gondolkodom miután reszelőzsírt már vettem.
Most tagadjam hogy hülye vagyok hozzá?
Úgyis látszik.
Majd ha a Tyldi markolót akar venni akkor úgyis hozzám fordul tanácsért.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 22:17:01

@Imre apó: @diggerdriver: ez ugye vicc? Dual core pentium?

Papagály (törölt) 2014.06.08. 22:17:07

@diggerdriver:
igaz, hogy tildy bányászik, de szerintem nem markolóval.

Papagály (törölt) 2014.06.08. 22:18:48

@tildy[UK]:
szerintem internetezéshez ennél jobb processzor lenne a vicc. :)

Imre apó 2014.06.08. 22:18:56

@tildy[UK]: Giggernek elég, ha nem jáccik
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Furos 2014.06.08. 22:19:03

@diggerdriver: A kerempacmadar kereso kezi keszulekkel nagyon vigyazz mert attol hagymazas kakofoniat lehet kapni :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 22:20:52

@Imre apó: Az hogy nem jatszik, az nem jelenti azt, hogy olyan gepet akar osszerakni, ami mar ma is kisse elavult....

4. generacios intel proci + ssd + 8GB ram , egy jobb fele 550-es tap, ez kell neki.

Imre apó 2014.06.08. 22:22:15

@tildy[UK]: ment az egész lista, kukucska rá:)))))))))))99 ott van minden.

Papagály (törölt) 2014.06.08. 22:23:26

mostanában gyakran az egekbe hág a szociális érzékenység a blogon. londoni megoldáskísérlet a hajléktalanproblémára.
Not In My Backyard jeligére, avagy ha a galambok ellen működik, miért ne működne a nagyobb és büdösebb lények ellen is?
www.theguardian.com/society/2014/jun/07/anti-homeless-studs-london-block-uproar

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 22:24:19

@Papagály: Nem mara rakod ossze a gepet, hanem valamennyire gondolsz a jovore is. Legalabbis azert szokott az embe. Ezert nem jo otlet venni 3. generacios intelt, amikor mar kinn van a 4. is, mert gondolom 2-4 ev mulva is lehet hasznalna azt a gepet. De ez az en szemelyes meglatasom.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 22:27:15

@Imre apó: digger UK-ben van. Ha nem akar szivni az osszerakassal, es tamogatast is szeretne ra akkor viszont a delleket ajanlom:
http://www.dell.com/uk/p/deals?&~ck=mn#!dlpgid=desktop-deals

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.08. 22:29:21

@tildy[UK]:
Ja. Azért ne olyan alapon állítsunk már össze egy gépet hogy "jó lesz az neki".
Meghogy "ahhoz jó"

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.08. 22:29:28

@diggerdriver: A bitcoin egy virtualis fizetőeszköz ami mostanság robbanásszerűen terjed a világban.
Ha van otthon egy nagyon erős vasad, akkor ennek a számítási kapacitását a bitcoint előállító rendszerek szolgálatába bocsáthatod (az ő számításait fogja csinálni a te géped) és cserébe bitcoint kapsz fizettségül. Ezt egyébként konkrétan fontra is válthatod, ha neked így tetszik. Ezt hívják bitcoin bányászatnak.

Azok a brutális atomerőmű erősségű számítógépek, amik végzik ezeket a kriptográfiai számításokat és közben úgy pörgetik a villanyórát mint egy túlterhelt betonkeverő, azok pedig a bányászgépek.

Most kapaszkodj meg, itt jön a meredek része. Ha ezt nem akarod egyedül csinálni és még inkább ki akarod maxolni a géped tudását, akkor pár haverral összeállhatok és közös bitcoin bányászatba foghattok. Ezzel lehet maximálizálni az erőforrásokat és utána nyilván egymás közt elosztjátok a szajrét. Ezeket hívják bányásztársaságoknak. :)

Na most, hogy ezek a bányászok is el fognak-e menni 45 évesen nyugdíjba, illetve hogy tildy és a párja is a kollégáknál megszokott "Jó szerencsét!" üdvözléssel köszöntik egymást, azt már nem tudom. :)

33621 2014.06.08. 22:36:15

@Cascabel: Ma éppen rád gondoltam miközben Demjén fürdőben áztattam magamat, hogy szerintem te is szívesen itt lennél hiszen tudom hogy Egerszalókot imádod és ez a hely csak 5Km-re van tőle.De szerintem ezt te is ismered. Jó lenne itt egyszer összefutni és áztatás közben jókat dumálni. Amúgy meg ma F1 futam Kanada ami a végére nagyon is izgalmassá vált!

Mrs. Clayton 2014.06.08. 22:38:10

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: na most azert azt jo tisztazni, h ma mar annyian banyasznak, h egy otthoni geppel soha nem fogsz kibanyaszni semmit, eselyed akkor lesz valami, ha kb olyan rendszert allitasz fel mint tildy es beszallsz egy csoportba, viszont igy is baromi gazos, mert a bitcoin ara ugy esik es emelkedik, h kb a lottozassal er fel a dolog, ellenben a villanyszamlad az fixen az egekben lesz
raadasul elegge hamar kell ujabb es ujjabb hardwareket venned ahhoz, ha szeretned kapott kodokat megfejteni, ennek viszont az a hatranya, h a jo videokartyahoz hozzajutni vagy nem lehet, vagy olyan draga h nem biztos h megeri, szoval a banyaszat nem egy biztos uzlet
nem reg volt ket ficko azt hiszem vmelyik nagy amerikai kutatointezetbol, aki az ottani computereket allitotta bitcoin banyaszatra es kvara veszteseget csinalt

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.08. 22:39:25

@tildy[UK]: ha csak internetez meg letolt,akkor a gyorsasag attol is fugg, mklyen gyorsan ir a vinyo, adra is figyeljetek.

Muscari 2014.06.08. 22:40:01

@tildy[UK]: megmondtam neki, azt mondta jo otlet, de mivel jatszik rajta, uj alaplapot is akar (Intel CoreI5) meg tobb RAM-ot.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 22:42:40

@Jess G: Nem bitcoin, de cryptocoin. Osztottunk, szoroztunk, attol fuggoen mekkora a nehezseg , kb 1/4-1/3at viszi el a villanyszamla. A bitcoinhoz spec hardver kell.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.08. 22:43:01

@Jess G: Én nem állítottam, hogy ez az év üzlete, annyira nem is értek hozzá, hogy ezt eldöntsem.
Digger kérdezte mi az a bányászgép én meg próbáltam adni egy rövid definíciót. Ennyi. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 22:44:05

@Babette.: azert mondtuk az ssd-t nem pedig a hdd-ket.

Határátkelő 2014.06.08. 22:46:44

Úristen, melyik blogot olvasom??? :D :D :D

Mindenesetre ha legközelebb gépet (legyen az markoló- vagy PC-...) akarok venni, már tudom, hogy elég feldobni egy posztot... :)

Mrs. Clayton 2014.06.08. 22:49:45

@tildy[UK]: ja, epp tesom csinalt egy ilyen virtualis penzes ceg appjahoz logot a heten, annyian vannak ilyenek mar mint a szemet, es mit csinalsz az arfolyamingadozassal? en inkabb lottot vennek, de meg azt se vettem soha eletemben, mert sztem penzkidobas

Mrs. Clayton 2014.06.08. 22:54:47

@tildy[UK]: egyebkent mi ebben a racio, nem ertem minek kell ezeket a kodokat megfejteni? mihez? hol lesz ebol ertek? azt ertem h hogyan mukodik, de h minek azt nem vagom

Muscari 2014.06.08. 22:54:52

@diggerdriver: mi most vettunk egy akusztikus oszcillatort es egy kozepnyomasos lengoprest :-)
Az uveghomorito kalapacs es a balmenetes kenderkoc mar regota itt van a szekrenyben :-)

Mrs. Clayton 2014.06.08. 22:59:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: en sem ertek hozza, de amiket olvastam rola, nyilvanvalo, h lassan a vilag legnagyobb szamitogepe sem lesz eleg a kodok kiszamolasahoz, viszont a gep maga annyi aramot vesz fel, h tobbe lesz a villanyszamla, mint amenyit a bitcoinert kapsz, persze elrakhatod, h majd egyszer jobb lesz az arfolyama, de ez elegge rizikos, foleg h a villany meg mar kifizetted ugye

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.08. 23:00:07

@Jess G: Pontosan azt, mint masok a forexszel. Mikor lenn van veszel, mikor fenn van eladsz.

Parom itthon a fo szakertoje, amennyire enfelfogtam valamifele tranzakcioszamitasok vannak.

En csak a melegnek az elszenvedoje vagyok, amit a gepek termelnek.

Igazandibol a bankok kimaradnak az egeszbol, virtualis penz.

Mrs. Clayton 2014.06.08. 23:01:33

@tildy[UK]: hat ja ezt ertem, de epp ezert tartom szerencsejateknak, de ti tudjatok, csak mondom, en azt nem ertem kinek kellenek a megfejtett kodok es mire?

Mrs. Clayton 2014.06.08. 23:04:41

@tildy[UK]: meg azert az elegge jelemtos kulonbseg h reszvenyek mogott valos cegek vannak, azert az nem akkora lutri, a bitcoin meg egyeb virtualis penz mogott pont h senki nincs

rezsöatya 2014.06.08. 23:45:02

@Határátkelő: nezd, a valasztasrol szol a poszt, hat, most valasztanak gepet Diggernek... :-)))))

Tobbieknek: ugy valasszatok konfiguraciot neki, hogy beleferjen a sok csocsos kep, ami van neki... :-))))

rezsöatya 2014.06.08. 23:46:41

@Furos: ugy van! ez pont jo lesz neki! :-)))

"YOUR SHOPPING CART IS EMPTY"

rezsöatya 2014.06.09. 00:02:26

@tildy[UK]: "digger UK-ben van. Ha nem akar szivni ... ...akkor viszont a delleket ajanlom"

En meg Diggernek a melleket ajanlom!

montroyal ( CAN qc) 2014.06.09. 00:06:34

@Cascabel: az a hotspring ahol magyar etterem motel is van ..@Muscari: en azert szeretlek ... de hidd el nem volt konnyu kemeny es surgos napozas furdes lazulas ..
@DieNanny [SZ,CH]: szep a kilatas . ja ha jonni akarsz gyere jovoheten is megyunk de egy masik helyre .. ket het mulva viszont nem tudunk menni mert indul a hajo Alaskaba ...

Kaksi Kapitány 2014.06.09. 00:25:27

Erdekeses hasznos tanacsokat adott a posztolo IT-allaskeresessel kapcsolatban.

Annyi kivetnivalom lenne, hogy az a kod ami agyon van kommetelve az valoszinuleg rossz kod, mivel a kodnak maganak kell informativnak lenni es a hasznalt nevi konvencioknak pedig deszkriptivnek. A tiszta jo kodhoz igy minimalis komment szukseges, mivel ondokumentalo.

Az ugynoksegekkel meg jobb ha megvalogatja az ember mert rengeteg idot es penzt lehet elpazarolni a hulye tesztjeikre stb, aztan meg szo nelkul eltunnek mint sz@r a kodben.

Szerintem LinkedIn (belepni csoportokba) es
TheItJobboard ahol erdemes nezelodni, es ahogy a posztolo emlitette mindenkepp szukseges egy ket libet vagy kisebb frameworkot feltolteni github-ra, vagy mobil appot ha az teruleted.

Szerintem az is jo ha arrogans vagy egy kicsit mert arra valahogy harapnak. En peldaul szolok elore hogy nem vallalok papiron kezzel kodolast mert egy faszsag es megalazo. Ha nem tetszik keressenek mast, ugyis millionyi lehetoseg van odakint.

Interjun viszont mar fontos hogy pozitiv, "can-do" hozzaallasod legyen es nyomatekositsd hogy micsoda uberfasza csapatjatekos vagy.

Kb ennyit adnek a sandorposzthoz ami szerintem nagyon igenyes es hasznos...

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 00:54:03

@házelőtthinta: ".Arra vágyom hogy a sima melós is jobban élhessen, mert én ugyanúgy bejárok egy helyre mint bárki más."

vágyni lehet. de jelenleg ennyit érsz, fogadd el, vagy csinálj mást. a betanított munka mindig is a legalacsonyabban fizetett munka volt, pont azért, mert egy csimpánz is meg tudja csinálni.

egyébként egy dadusnak értenie kell egy csomó dologhoz, úgyhogy inkább becsüld meg magad, hogy szóbaáll veled, ő el tudná végezni a te munkádat te viszont az övét nem.

így neki marad a szakmunka, neked meg a panaszkodás meg a pia

montroyal ( CAN qc) 2014.06.09. 01:09:28

@Hari Seldon 2: tolunk 20 percre , de ha nem montrealbol josz .. kicsit hosszabb..

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 01:14:06

mielőtt valaki bányázni kezd kukkoljon ide : dustcoin.com/

ez megmondja, hogy érdemes-e egyáltalán nekiállni :)

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 01:22:34

@Jess G: a kódfejtegetés azért van, h szabályozott ütemben jelenjen meg a 'pénz'. A bitcoin tudtommal véges mennyiségű, és ahogy haladunk az időben, egyre nehezebb lesz előállítani egyet. (egyszerű háztartási kompóterrel már rég nem éri meg bányászni)

Az okosság ott van, hogy minden kitermelt bc-n a hálózat maga validál, tehát nem az van, hogy te csinálsz a pinyóban krumplinyomdával egy vödörre valót :) A másik okosság meg az anonimitás, ha ügyes vagy,akkor simán mehetsz vele illegálba, meg ugye ha téged bc-ban fizetnek vmiért, akkor abból nem adózol :)

a random árfolyamingadozás viszont ellened dolgozik

en.wikipedia.org/wiki/Bitcoin

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.09. 03:37:10

@tildy[UK]: ertem. (vagyis nem,mert mar nem vagyok naprakesz:))

2014.06.09. 04:10:46

@pappito:
"de jelenleg ennyit érsz"
Ismeros mondas ill. felfogas. A hazai politikai elet egyik
legocsmanyabb es legundoritobb asza mondott hasonlot par eve, amivel beveste nevet orokre a magyar nep emlekezetebe.

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 04:15:23

@Cascabel: nem tudom kiről beszélsz és mit mondott

a betanított munka az minimábért ér. és ez nem vélemény, hanem szimpla tény. persze lehet ezen huppogni, de minek? attól még munka az, csak szólj hintusnak amikor komcsira issza magát ne szégyellje, hogy betmunk, az ő választása.

2014.06.09. 04:40:19

@pappito:
Errol beszelek:
nepszava.hu/cikk/1001429-birosag-ertelmezte-lazar-akinek-nincs-semmije-az-annyit-is-er-kijelenteset
index.hu/belfold/2011/03/19/lazar_szerint_akinek_nincs_semmije_az_annyit_is_er/
A betanitott munka nem minden esetben minimalber. Nalunk epitoipari segedmunkasok, minimalis angol tudassal es zero kanadai gyakorlattal kezdenek 20 $-os oraberrel. A minimalber ugy tudom itt Albertaban 10 $/ora.
www.retailcouncil.org/quickfacts/minimum-wage

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 04:46:11

@Cascabel: lázár egy fasz és elég combos rosszindulat azt amit én írtam összekeverni azzal amit ez az idióta mondott.

a buriforgató a nekiben az bizony minimálbéres betmunk (ami nincs összefüggésben azzal, hogy az ember szar alak-e vagy sem), gondolom kanadában is. ha nem, akkor mondd hintának, hogy menjen oda, biztos ott is van egy konyha ahol alhat.

nincs csudálatosabb, mint a kapitalizmusban élő (annak minden előnyét élvező) kapitalizmusbashingoló kommerekkel vitatkozni az itnerneteken :)

2014.06.09. 05:00:50

@montroyal ( CAN qc):
Igen, Radium Hot Springsen van az a magyar hotel es etterem. A tulajdonos csaladjaval egyszerre erkeztunk Kanadaba, Calgaryba 1983-ban. Egyutt jartunk ESL-re, azota nem talalkoztam vele.
Ma akartam Radiumra menni furdeni, par napra, mig be nem indul a munkam a repter mellett. Delben szolt az egyik haverom, volna e kedvem elmenni vele Banff-re furdeni. Volt. Du. 2-kor mar a jo 40 fokos vizben aztattuk 4 oraig. Banff csak 130 km ide, egy ora alatt oda lehet erni, vegig autopalya, 110 km/h max sebesseggel. Nehany kep a visszautrol:
www.dropbox.com/sh/4e0lr0ee1mgktu6/AAAtKG3nPeNk7SxHle3pvkT9a
@33621:
A demjeni furdozesedert kimondottan irigyellek!:) Szivesebben lettem volna ott ma, mint Banff-en:) Itt a furdokbe nem lehet bevinni alkoholt, elelmiszert, nem lehet dohanyozni. Csak aztatni lehet. Szeptemberre tervezem a legkozelebbi hazamenetelemet, 2-3 hetre. Akkor talalkozhatunk es egy jot beszelgethetunk. Hozzank kozel van mindket furdo, 15 km. Minden delutan el szoktam ugrani furdeni a haverjaimmal vagy egyedul amikor otthon vagyok.
F1 futamot meg eletemben nem lattam, TV-n sem. Nem vagyok egy nagy sport fun:) Olimpiat, vilagbajnoksagokat sem nezek:(

2014.06.09. 05:21:31

@pappito:
Szerintem nem vitatkozunk, hanem velemenyt cserelunk:)
"Aki annyit er, amennyit keres" jelentese, mondanivaloja nagyon hasonlo ahhoz, hogy "Akinek nincs semmije, az annyit is er".
Mindket mondat penzben, fizetesben, anyagi javakban meri az embert.
A kapitalizmusnak nem csak az elonyeit lehet elvezni, hanem a hatranyait is:( Mert bizony az is van, epp eleg. Aki a kapitalizmust "bashingolja", nem jelenti azt, hogy az kommer:)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.09. 05:25:25

@diggerdriver: Nem akarok nagyon belepofázni, de mér' nem veszel egy gépet valahol egyben?Sokkal egyzserűbb, egyben van a garancia, bármi megy tönkre, szó nélkül cserélik.Ha összerakott géped van az egyik alkatrész innen, a másik onnan, és valamivel baj van, mondjuk nem evidens, hogy mivel; viheted a sóhivatalba is.Keresed a számlát, megvan e még a cég, stb.Vagy kifizetsz rá egy valag pénzt egy független másiknak...Régebben én is összeraktam a magam gépeit, de mióta kijöttünk, és olyan szerviz-árak vannak, amilyenek; inkább egyben veszek gépet.Használom 4-5 évig, utána apróért eladom, vagy ajándék, stb.És jöhet egy új.Nem beszélve, hogy egyben olcsóbb a gép, mint alkatrészekből összeválogatva, ugyanaz.Legalább is itt svédben.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.09. 05:27:05

@Imre apó: "A hardver az, amit kézzel meg lehet fogni," Mi még annó úgy mondtuk, a hardver az, amibe bele lehet rúgni... :D

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 05:32:50

@Cascabel: nem az embert, hanem a munkavállalót mérjük pénzben, ne csinálj úgy, mintha nem értenéd a különbséget.

aki nem ért semmihez, azt oda lehet állítani burit forgatni meg lollipoppozni az útépítésre meg feltöltetni vele a polcokat a boltban. aki meg ért valamihez az nyilván magasabb bért ér, mert az alkalmazójának több hasznot hajtó pozíciót is képes betölteni. függetlenül attól, hogy milyen minőségű ember.

abban egyetértünk, hogy a kapitalizmusnak is vannak hátrányai. Jelenleg a kapitalista berendezkedés képes mindenféle olyasmiket nyújtani amit a verseny képes. Ha nem akarsz versenyezni, az nem baj, csak kissé felemás látni a panaszkodást a verseny hátrányairól, amiben nem akarsz részt venni (miközben az életszínvonalad a hétmilliárd földlakó felső 10%-ban van) és haragszol a világra, mert azok akik versenyeznek azok jobban élnek, mint te.

sőt a kapitalizmus bzitosítja azokat a szociális kereteket amelyek lehetővé teszik, hogy duzzogva kivond magad az egészből, de azért az állami bérlakás bérleti díjáról panaszkodsz az interneten. Az állami bérlakást is a kapitalizmusban beszedett adókból építették. Ahogy az egészségügyet meg utat meg rendőrt meg mindent.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.09. 05:47:25

@Kövérmadár [swe]: hej, fágel, nálatok is ilyen röhejes, földbe szúrt táblákon próbáltak szavazásra buzdítani a népeket?Nem tudtam eléggé megdöbbenni...odahaza legalább óriásplakát szokott lenni, vagy hasonló.

Többieknek: ahol laktunk, volt egy 8-as alakú körforgalom, csúcsidőben elég forgalmasan.Jobbról, balról, alulról, felülről jöttek autók, gyalogosok, biciklisek, stb.És akkor ilyen házi készítésű, deszka meg karó színvonalú táblákon kirakták az illetékes, megválasztandó elvtárs képét, meg valami dicsőítő szöveget.a körforgalom körüli területre.Mert, hogy így sok ember látja.Mindezt kb 12-es betűvel, két ánégyes lapon...Noooooooooooooooooormális?Kb meg kellett volna állni, kiszállni, és odamenni ahhoz, hogy el tudjam olvasni.Végtelen "komoly" volt ez az egész kampány... :-)))))

Muscari 2014.06.09. 05:53:25

@montroyal ( CAN qc): kuldjel meg kepeket, jo? Egyebkent meg erezzetek jol magatokat :-)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.09. 06:05:27

Az a bizonyos "akinek nincs semmije, az annyit is ér" annak idején azért csapta ki nálam a biztosítékot, mert szerintem az emberek állapota, anyagi helyzete nagyban az országot minősíti. Nyilván mindenre lehet hozni példákat és ellenpéldákat. De ha mondjuk X.Y. Mo-n nyomorog az orvosi fizetésből (csak hogy ne a saját tanári fizetésem mondjam), máshol meg nemcsak anyagilag, hanem erkölcsileg is megbecsülik, akkor ott nem vele van a baj.
Aztán hogy ki hol húzza meg a határt - gyári munkás? hamburgerforgató? Szerencsétlen igyekvő, szorgalmas, de lúzer fajta, aki akármihez fog, úgyse viszi semmire? Honnan kezdve mennyi neki a felelőssége?
A magunkfajtáknak szokták mondani, hogy tanultam volna mást, állnék be CNC-snek vagy Kólcenteresnek.
És akkor ki fogja a gyerekedet írni meg olvasni megtanítani, meg kitörölni a szaros seggét az óvodában, amíg te túlórázol, és baromi nagy értékeket termelsz, te gyökér? - ezt úgy általában, nem címezem itt senkinek.
Na ennyit arról, hogy ki mit ér, mondanám, hogy megyek megnézni, hogyan égetik a hullákat a Gangesz partján (jó meló lehet, szerintem még a tehenek is magasabb kasztba számítanak, mint azok a szerencsétlenek, akiknek ez a munkájuk, ráadásul még bele is születtek, ezek olyan perspektívák, amikbe egyszerűen jobb ha bele se gondol épeszű ember), de ma a holdállás szerint nincsenek hamvasztások.

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 06:51:19

@Chang Yai: az a duma pont jogosan csapta ki a biztosítékot gyakorlatilag bárkinél aki egy amúba értelmi képességeinél többre képes.

De döntsük el, hogy általánosságokról beszélgetnk, vagy hintáról, aki nem is akar mást csinálni, de a haburgerflipperezésért több pénzt akar. De miért kapna többet? Én se kapok többet, azért, amit csinálok. Te se. Senki se.

Az, hogy az értelmiség értéke a szockóban lement a béka segge alá azért jobban haragszom, mint az ostoba polpropagandára. Egyébként jól mutatja a hazugságokat és a mesterségesen kreált értékeket, hogy a hálapénz szépen feltornázta a dokik egy részének az értékét - de hát ott van félelem meg kiszolgáltatottság, a tanaraknál meg ugye csak hosszú távon derül ki, hogy esetleg a gyerek hülye maradt, akármit is próbált a tanar, ezért nem jár a hálapénz. de persze a tandíjon fel kellett háborodni meg az utcán tüntetni... azért a fejlett társadalmakban az oktatásban dolgozók felelősségét el szokta ismerni a társadalom és nem szoktak a tanarak éhezni meg másod és harmadállást vállalni, hogy ne haljanak éhen.

Nálunk egy villanyszerelő (most kaptam egy ajánlatot a szükséges melókról a szparkitól) szerintem több pénzt csinál, mint én, pláne, ha dolgozik látástól mikulásig. Tisztes iparos, nincs vele semmi baj. Pedig magyar fogalmak szerint "csak" villanyszerelő.

De a kunszt ott van, hogy én szinte biztosan nem tudnám elvégezni a te munkád, ezért fizetek az oviban, hogy ki legyen törölve a gyerek segge meg megtanuljon olvasni. Valszeg te sem tudnád elvégezni az én munkám, ami nagyon pici részben benne van az általunk gyártott motyók árában, szóval te si megfizeted az én munkám, ha veszel olyasmit amit gyártunk. Nem vagyunk felcserélhetőek. A polcfeltöltő meg a hamburgerforgató munkája meg nem igényel olyan skillsetet ami nekünk ne lenne meg, úgyhogy ha beüt a ménkű, akkor én (meg te) még mindig elmehetünk hamburgert pörgetni a hambipörgető béréért. Ez munkakörökről szól, nem emberekről és nem azt jelenti, hogy egy reggeltől estig hambit pörgető az kevesebbet ér, mint ember. De mint munkavállaló, jó eséllyel minimálbér közelében fog kapni bért.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.06.09. 08:02:10

@Jess G:

A bitcoin egy óriási lufi. Viszont aki hamar beszállt (mondjuk 2010 környékén) az jól megszedhette magát. Akkoriban még centekben(!) mértek 1 BTC-t. Én is gondoltam rá 2012 ben mikor melózni kezdtem hogy veszek 1-2 ezer dollárért bitcoint, mert sejtettem hogy ebből szép nagy lufit fognak fújni, de nem mertem beletolni annyi zsetont. Megérte volna. Most a számlámon lehetne egy szerényebb ausztriai panelakás ára.

DieNanny CH 2014.06.09. 08:02:39

@Papagály:

Hosszú lett a séta - 7-kor indultam, fél 11-re értem haza -, mert a hegyek kicsit messzebb vannak...

www.kephost.com/user/dienanny/?list=images&sort=date_asc&page=2

**mimi** 2014.06.09. 08:11:12

@DieNanny [SZ,CH]:
nagyon szép helyen élsz! :)

**mimi** 2014.06.09. 08:20:00

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
hühaaaa...a múltkor láttam egy filmet , amiben a bitcoin kitalálója volt a főszereplő, de nem gondoltam, hogy ez ténylegesen is létezik...
aszta.....baromi vénnek érzem magam :)

Mrs. Clayton 2014.06.09. 09:49:53

@pappito: aha, a tobbit azt tudtam, olvasgattam a kerdesben, de az nem esett le, h a kod csak arra jo, h ne tudja az elso 5 jatekos megvenni az osszes nyero zacsko "chipset"
viszont sztem nem lehet a rendszerbe helyezett penz fix mennyisegu, muszaj h termelodjon, kulonben x even belul bezar a bazar, es bitcoin pontosan annyit fog erni mint amennyit, azaz 0-t
gondolom ezert jonnek bonyolultabbnal bonyolultabb kodok, amit mar csak ipari rendszerbe kotott gepek tudnak megfejteni

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 09:52:34

@Jess G: aszondja az okosság, hogy négyévente megkétszereződik az egy bitkoin kitermeléséhez szükséges idő, úgyhogy még száz évig, egyre lassuló iramban termelődik a cucc. de igazából nem ástam bele magam

Mrs. Clayton 2014.06.09. 09:52:49

@házelőtthinta: ez sztem telejesen nyilvanvalo, mar mondtam valakinek fentebb, h holnaptol en is felirkalok papirlapra szamokat eldugom valahol a vilagban aztan aki megtalalja, az bevaltathatja oket a raszervezett bolthalozatomban, ezuton varom is a jelentkezo boltokat, h ki akarja bevaltani a szep szines Jess dollarokat, a hatalmas uzlet garantalt :-) a busz tarsasagok, meg a gps gyartok mar jelentkeztek is mint tamogatok

Mrs. Clayton 2014.06.09. 09:54:22

@pappito: ha igy van, akkor viszont 100 ev mulva nem lesz egy se, szoval vege a bulinak, nem?
minden esetre akik a bitcoin banyaszo hardwaret gyartjak, meg az aramszolgaltatok jol elvannak addig is

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 09:56:37

@Jess G: de lesz, mert mondjuk 100 év alatt termelődik meg az összes lehetséges BC. Az mind rendszerben lesz elméletileg és részt vehet a tranzakciókban.
Az a baj, hogy a véges számú elem önmagában még nem ad értéket. Mármint a végesség.

Papagály (törölt) 2014.06.09. 12:02:26

@pappito:
na, na!
egy csimpánz tud olyat, amit te aligha. a rövid távú memóriájuk sokkal jobb, mint a "sapienseknek":
www.youtube.com/watch?v=f7vjt-BL2Gw

ráadásul bizonyos stratégiai döntésekben is szignifikánsan jobbaknak bizonyultak:
www.caltech.edu/content/surprising-results-game-theory-studies

Papagály (törölt) 2014.06.09. 12:20:53

@geegee:
nekem ez a minimálköltségvetésű kampány sokkal szimpatikusabb, mint a legutóbbi magyar (ami kb. 7 milliárd Ft-ba került): a noname pártok (soktucat ilyen volt!) tízmilliókat, a minősített gazembereket tömörítő hírhedt csoportosulások meg százmilliókat (700?) kaptak kampányra - nem egy esetben lényegében elszámolási kötelezettség nélkül.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.09. 12:54:29

@pappito: egyetértek, azzal a pontosítással egyébként, hogy a seggtörlés részét bárki meg tudná csinálni ugyan, de messze nem akarom lenézni a dadus / óvónő munkákat, én is azt csináltam 8 évig, tudom, miről van szó, harminc gyerekkel napi 8 órában boldogulni, hogy mindegyik életben maradjon a végére, hát. bocs, ha ez a része félreérthető volt, nem akartam.
hálapénzről annyit, hogy megnéztem volna, mit kapok, ha a zsebembe dug valaki egy 10-20 ezrest, hogy dejó, hogy a kisfiam átment a nyelvvizsgán, köszönjük tanárnő. bár ha belegondolok, egyszer elfogadtam cirka 4 kiló meggyet egy érettségiző lánytól, akivel délutánonként pluszban gyakoroltam a beszélgetés témákat.
egyébként egyetértek, és olyan jó, hogy vannak akik szépen világosan el tudják mondani helyettem is, amit gondoltam :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 13:02:31

@**mimi**: "baromi vénnek érzem magam :)"

Ne tedd. Párom 25 és most tőlem hallott először a bitcoin bányászatról. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.09. 13:07:03

@házelőtthinta: Egyik brit kollégám még anno 2009-ben vett bitcoint bagóért. Nem is befeketetés miatt, csak erőteljesen "rendszer-ellenes" a srác és tetszik neki minden ötlet, amivel keresztbe lehet tenni a politikának és a pénzügyi szervezeteknek.
Aztán megtartotta őket máig. Kérdeztük is tőle, hogy mennyit vett, de nem árulja el. Csak vigyorog kajánul, hogy "it's enough". :D

pappito · http://pappito.com 2014.06.09. 13:15:55

@Papagály: igaz, nem velük kellett volna példálóznom, sőt, lehet, hogy polcot is jobban töltenének, mint én :) sőt, majdnem szebbek is :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.09. 23:42:05

@diggerdriver: Ööö, ezt nem értem, milyen magyar szinkronra gondolsz?Magyarítani az oprendszert?Ez nem feltétlen egyszerű, oprendszere válogatja, a win7-et spec már lehetett, az újabbakat is valszeg lehet, csak nem biztos, hogy legális.Nem fog megállni a házad előtt a nagy fekete autó, csak ha nem körültekintően végzi ezt valaki, akkor esetleg játszhat egy újratelepítés.Mert hogy ezekkel általában mókolni kell.Vagy vesz (szerez...) az ember magyar nyelvű windóz telepítőt és az lesz feltéve.Csak ez Angliából nem biztos hogy egyszerű...Nagy baj lenne, ha angol maradna a win a gépen?Vagy nem is így érted?
Böngészőt, fájlkezelőt, képnézőt már sokkal egyszerűbb magyarítani, vagy eleve magyart rakni fel a gépre.Írj privátban, ha tudok, segítek szívesen.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.09. 23:46:55

@Papagály: Jó, ez igaz.Bár nem tudom, hogy itt mennyit kapnak, ha kapnak is, de valszeg becsületesebben van elköltve a pénz, mint Magyarországon lenne.Ezt én is látatlanban is ki merem jelenteni, sajnos.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.09. 23:48:56

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Én hallottam már róla egy ideje, meg igyekeztem is utánanézni, de valahogy még most se értem, hogy pontosan mi a jó eget bányásznak és honnan... :D
Végül is megvagyok így is, nem hiszem, hogy sok bizodalmam lenne a dologhoz amúgy sem... :-))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.10. 06:59:00

@geegee:
Figyelj.
Én nagyon szivesen vennék gyári össze épített gépet csak hol?
Nekem magyar nyelvü gép kell.
Ha itt az UK-ban a boltban árulnak olyat akkor megveszem.
Esetleg Win 7 programot is magyar nyelven de akkor ha újratelepítem marad a garancia?

Bánki Tamás | DrLinkedin.hu · http://DrLinkedin.hu 2014.06.10. 11:19:44

A 3. történethez kapcsolódó commentem:
Linkedinnel kapcsolatos kérdésetek ha van, akkor keressetek meg bátrani.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.06.11. 18:12:51

@diggerdriver: Írok inkább privátban, a blog.hu-nevedre.Ez elküldi majd a méledre, amit regisztrációkor megadtál.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása