oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. június 01. 06:44,  Az élvezetek napja 379 komment

2014. június 01. 06:44 Határátkelő

Az élvezetek napja

No, akkor a tegnapi ünneplés után „business as usual”, azaz ha vasárnap, akkor jöjjenek a blogajánlók! Ma az élvezetekre koncentrálunk, úgyhogy elmegyünk egy udmurti modellversenyre, sétálunk egy jó nagyot Új-Zélandon, majd az emígyen támadt éhségünket kínai grillezett kajával verjük el.

udmurt cím.JPG

Kezdjük a modellversennyel, amiről a Káma-túra blog (mi más…) számolt be. Miután Európa nyugati feléből ez igencsak egzotikus látvány, nem csak szövegben, hanem két fotón (ezek közül az egyik a poszt nyitóképe) is ízelítőt kaptok.

„A modellverseny azzal kezdődött, hogy a modellek bemutatták a saját járásukra, falujukra jellemző udmurt népviseletet. Miután megismerkedtünk a modellekkel, elkezdődött a divatbemutató, ahol különböző ruhatervezők kollekcióit vonultatták fel a lányok. Voltak olyan ruhák, amelyeket már láttunk korábban, más bemutatón, de a zöme azért a számunkra is újdonság volt.

Egy-egy kollekció felvonultatása után a műsorvezetők mindig megszólaltatták a tervezőt is, hogy mondjon néhány gondolatot a ruhákról, de nagy meglepetésünkre több dizájnerből is alig lehetett kihúzni pár szót, ami pedig az oroszországiakra általában nem jellemző.

A felvonuló lányok közül egyébként nem mind volt versenyben az idei díjért. A modellügynökség pár éve működik, és tavaly már rendeztek egy ilyen versenyt az első „évfolyamnak”. Ők most csak „sima” manökenekként vettek részt az eseményen, az első helyért csak a másodévesek versengtek.

udmurt cikk.JPG

Mint ahogy azt a díjkiosztó alatt az egyszemélyes zsűritől, Daralitől – aki egyébként ennek az egész ügynökségnek a kitalálója és működtetője – megtudtuk, nem a modellek szépsége számított a díj odaítélésekor, hanem az elmúlt egy évben elvégzett munka és az elsajátított tudás. (...)

Amit viszont mindenképp jó volt látni, hogy a lányok nem olyan ijesztően soványak voltak, mint a nagy, híres kifutókon, hanem kellemes arányokkal rendelkeztek.”

Eddig tehát a rövid részlet a posztból, amiben persze jó sok képet is láthattok, szerintem feltétlenül érdemes kattintani, mégpedig ide!

Belvárosi séta

Irány akkor a világ másik fele, Új-Zéland, ahonnan szívesen olvasom mindig Klári írásait Az új álom című blogról. Legutóbb egy sétát örökített meg jó sok képben, ezek közül választottam most egyet.

Új-Zéland_1.JPG

„A felhők jönnek-mennek. Ma napsütésre ébredtünk. Olyan szép idő volt ma, annak ellenére, hogy fújt a szél, hogy arra gondoltunk bemegyünk a városba piacolni és sétálni.”

Egészen elképesztő, hogy Új-Zélandon télen is ilyen szép idő van és zöldellnek a fák, ha még több képet szeretnétek látni, akkor kattintsatok ide!

Minőségi kaja lepukkant helyeken

Végezetül irány Kína, ahol (egészen pontosan Xianningban) írja rendkívül lelkesen nagyon jó blogját Veve. Ezúttal arról, hogy mit lehet enni, ha az ember hirtelen megéhezik és egy utcai grillezőre szorul.

Kína kaja.jpg„Nyugati mércével rendkívül lepukkadt helyek, de az étkek minőségéből ez nem von le semmit.

Már eleve nyársra húzott, általában hűtőpultban tárolt dolgokból választhat az éhező, az összeválogatott jóságokat aztán gyorsan el is készítik az erre szakosodott vendéglátók.

A fém- vagy fapálcákon zöldségek (ou, vagyis lótuszgyökér, krumpli, gomba, babcsíra, hagyma, stb.), tengeri bizbaszok (tintahal, polip, hal, kagyló) vagy húsfélék (főleg csirke, szárny, láb, de kis saslikra emlékeztető disznóhúsnyársak is) sorakoznak, amiket aztán az izzó szén felett pirítanak kellemesre.

Az árak rendkívül barátiak. Egy-egy tétel 1-4 yuan között mozog, utóbbiért már tintahal jár.”

Az eredeti posztban akad még kép (egyik-másik felettébb elgondolkodtató, hogy visszafogott legyek), szóval érdemes ide kattintani.

Mielőtt átadnám nektek a szót, szeretnék egy változásról beszámolni. Miután a tegnapi kommentek során úgy vettem észre, páran nem értenek a szép szóból, ezért úgy döntöttem, mostantól annyiban változik a rendszer, hogy akiről úgy ítélem meg, valamelyik kommentjével megsérti a felállított szabályokat, azt egy figyelmeztetés után leveszem a listáról. Utána is kommentelhet, de csak előszűrés után. Eddig az volt az alapelvem, hogy gyakorlatilag mindenki felkerülhet a listára, aki nem bizonyítja az ellenkezőjét. Aki felkerült a Prémium Kommentelők listájára, az vállalta a normális kommentelést. Ha nem tudja betartani, akkor lekerül a listáról.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Oroszország Kína Új-Zéland

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr216240984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

adg 2014.06.01. 06:49:36

Az Új Zélandi sétát én is vállalnám most. Elég jó helyen áll a listámon.
Azt a kínai grillezőt viszont inkább elkerülném jó messzire. Pedig könnyen lehet, hogy hiba lenne.

rezsöatya 2014.06.01. 06:57:34

Jo reggelt, junius van!

(Most akkor olvashatom vissza a tegnapi kommenteket... Mar megint mit nem szabad? Sztrajkolni? :-)))) )

rezsöatya 2014.06.01. 07:01:47

@adg [Au, Darwin]: pedig ha megnezed a blog kepeit, az elokeszitett eteleknel valoban nincs semmi kivetnivalo, pont az a kep nem bizalomgerjeszto, ami ide bekerult...

adg 2014.06.01. 07:23:20

@rezsöatya: Igen, megnéztem. Nekem nem volt bizalomgerjesztő. De simán elhiszem, hogy nagyon jó, és hiba lenne kihagyni. Azonban valószínűleg kihagynám. A blog viszon érdekes és tetszik.
Itt szinte csak ázsiai kaják avnnak a piacon, mindig sorállás van előttük. Egyik másik árus "pultja" eléggé sokkoló látvány. Ilyen bolti nejlonszatyorból túrkálja ki az otthon megsütött furcsaságokat egyik másik. Valami helyi mondta, hogy "roadkill possum steak". :)
Aztán van, amelyik nagyon helyre kis pultot üzemeltet, de sajnos nem az a jellemző.
A kajáldák más tészta, azok teljesen rendben vannak. Bár a konyhán még nem jártam szerencsére... :)

adg 2014.06.01. 07:25:05

@adg [Au, Darwin]: Ja, a legtöbben mindenféle leveseket vagy tengeri herkentyűket árulnak, az nem olyan vészes.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.01. 07:26:14

Volt szerencsém látni egy helyi étterem konyháját is. Meg kellett állapítanom, hogy az a "cirkusz" csak nálunk van az élelmiszer higiénia miatt, amiről azt hisszük, hogy általános. :(

rezsöatya 2014.06.01. 07:30:03

@adg [Au, Darwin]: a konyhat sehol nem ajanlom megtekintesre! :-))))
Sem Europaban, sem mashol... barmikor alkalmam volt, mindig megerosodott bennem, hogy otthon fozzek magamnak...
Nem halunk bele, ha a blogban bemutatott helyeken eszunk, vegulis az ember sok mindent kibir, csak hat esetleg gusztusunk nincs hozza...

rezsöatya 2014.06.01. 07:35:21

@svájci sapka (ch): mit ertesz cirkuszon?

Az egy dolog, hogy vannak szabvanyok, szabalyok (fekete es feher-mosogato, szarazaru raktar, kulon huto husnak, keszetelnek, tojasmoso, stb), de ha a szakacs, vagy barmelyik konyhai szemelyzet nem mos kezet wc utan, az egeszet megette a fene...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.01. 07:38:52

@rezsöatya: Amiket leírtál. :) A kézmosással egyetértek.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.01. 07:52:50

@rezsöatya: Érdekes lehet, majd elolvasom. Azt hiszem ebben inkább a hogyan verjük át a vevőt történetek vannak...
Itt is volt egy magyar étterem. Azt mondja a tulaj dec. 31-én délelőtt. "Nem kaptam malachúst, nem baj megcsinálom a malacsültet karajból." (az volt a rendezvény menüsorán).
Azóta be is zárt...

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 08:02:45

Szep joreggelt napot estet.
Hat nem hiaba, Ott uj zelandon en is elsetalgatnek. Gyönyörü egy hely.
Kinai kajat meg csak az Aldibol :D

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 08:08:50

@svájci sapka (ch): innen harom falura is van egy magyar etterem, meg nem voltunk de nagyon dicserik. Allitolag mar vagy husz eve müködik. Egyszer el kellene mar menni.
Bar olvasva ezt az atveros cikket, element a kedvem. Ha belegondolok sokszor meg megis köszöntem meg mondtam hogy finom volt. Uristen, KI tudja mi a fraszt kaptam akkor. Plane balcsin.
Ujjuj.

DieNanny CH 2014.06.01. 08:08:54

Láttam, jó sokáig tartott tegnap a buli...
Na, most elolvasom a posztot.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 08:16:13

@DieNanny [SZ,CH]: az meg hagyjan de el is szabadultak allitolag az indulatok es most HA-nak kivagodott a bizti. Most meg szigorubb lesz. De nem is baj. Emelkedik a szinvonal.

DieNanny CH 2014.06.01. 08:27:41

@svájci sapka (ch):

Emlékszem, az ovim konyhájába nem mehettem be a papucsommal... De, hogy a konyhásnéni simán kijöhetett a sajátjával, ha valamit lefelejtett a kocsiról, és behozta a csoportszobába, az oké volt. (Rendkívül tiszta volt a konyha, és kitűnően főztek benne!)
Ausztriában az egyik családomnál a nagyszülők 5*-os szállodát üzemeltettek, gyakran ott ettünk. Mi pl simán bejárhattunk a konyhára, összeválogattuk amit enni akartunk, azt kész... Utcai cipőben...
Igazából úgy vagyok vele, inkább kicsivel jobban óvakodjunk, minthogy egyszer legyen valami baj.
(Ja, itt a bölcsimbe is jött az itteni Köjál, annyi volt csak a probléma, hogy nem írtuk óránként, hogy hány fok van a hűtőben. Ja, meg a papírszemét eléggé magasodott a sarokban - még nem lett a szelektívbe elvíve.)

DieNanny CH 2014.06.01. 08:29:35

@Der echte Weinachtsmann:

Á, azért aztán lecsendesült a dolog. Blackhair is megjelent, ez is hozzásegített.
Nem lesz itt semmi baj!

(Te meg szépen gyakorolj a kepfeltoltes.hu-val. Ma mit mutatsz meg nekünk?) :-)

rezsöatya 2014.06.01. 08:35:02

@DieNanny [SZ,CH]: :-))))) ez aranyos!
Szakmai artalom, hogy a bolcsis/ovis "szlenget" felnottekre is alkalmazod? :-)

(Dezsoke, "... te meg szépen gyakorolj a kepfeltoltes.hu-val. Ma mit mutatsz meg nekünk? ..!" :-)))

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.01. 08:36:36

@Der echte Weinachtsmann: Hol van a "három faluval arrébb? :)
@DieNanny [SZ,CH]: Ebben igazad van, de - sajnos - sok olyan baromság van, ami nem oszt nem szoroz.
Írok egy példát: előírás, hogy a falak fehérek legyenek. A falon volt egy légyszar (nyáron előfordul), nem vették át, újra kellett festeni :)
Az viszont nem előírás, hogy a konyhába ne jusson be a légy. :(

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 08:44:04

@DieNanny [SZ,CH]:Igenis. Na majd nezek valami jot.
@svájci sapka (ch): Thüringia

DieNanny CH 2014.06.01. 08:48:51

@rezsöatya:

Á, rájöttem, hogy minden felnőtt tulajdonképpen egy nagy gyerek... :-)

DieNanny CH 2014.06.01. 08:56:24

@svájci sapka (ch):

16:00-tól 19:00-ig tartott kb. Inkább olvass vissza, itt, most, ma, nem akarom részletezni.

DieNanny CH 2014.06.01. 08:59:26

@rezsöatya:

De én emlékeztetem rá őket! :-)

(Valami nem stimmel ezzel a mondattal, de nem tudom, mi. Babette, segítesz?)

Quercus a favágó 2014.06.01. 09:11:33

@DieNanny [SZ,CH]:

Én még gyerek vagyok. Hála a Jó Istennek, van aki még kisfiamnak szólít. Anyám.

Határátkelő 2014.06.01. 09:27:22

@svájci sapka (ch): Nem kell túldramatizálni, egyszerűen csak úgy éreztem, újra kell gombolni a Prémium Kommentelő kategória lényegét. :)

tableno 2014.06.01. 09:35:26

@Határátkelő: Őszintén szólva nekem még a mostani rendszer is túl korlátozónak tűnik. Szerintem sok érdekes és értékes kommentet tart vissza ez a procedúra. Az igaz, hogy a trollokat távoltartja, de megvan a veszélye, hogy túl belterjessé teszi a blogot.

Határátkelő 2014.06.01. 09:46:42

@tableno: Hát itt nem lehet igazságot tenni. Minden rendszernek megvan a maga hátránya. Ez korlátoz, a másik meg beengedi a blogot tönkretevő trollokat - akkor már inkább ez, mint a másik. Egy ideális világban nem lenne rá szükség, de ez nem egy ideális világ - sajnos.

2014.06.01. 09:49:45

A modellverseny nagyon erdekes, megneztem a blogot is, gyonyoruek a kepek es a lanyok. Kicsit irigy vagyok, de majd tulteszem magam rajta... Kivancsi vagyok mi lesz veluk miutan elvegzik az iskolat, kapnak pl. fotomodellkent munkat?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.01. 09:51:32

Minél lepukkadtabb hely, annál jobb étel. Ez sok helyen így van.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.01. 09:52:22

@Határátkelő:

A gond az értesítésküldés. A blog.hu hibája, hogy moderált hozzászólásról nem küld értesítést.

Határátkelő 2014.06.01. 10:00:31

@maxval a gondolkodó birca: Majd megkérdezem a blog.hu-sokat, hogy lehet-e ezen változtatni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.01. 10:04:14

@Határátkelő:

Igen, ez fontos megoldás lenne. Jelenleg ugyanis a modetált kommentek de facto elvesznek. Ha valaki nem figyeli folyamatosan a blogot, nem veszi észre, ha választ kapott.

Kutya 79 · http://kama-tura.blog.hu 2014.06.01. 10:31:12

@Mirjam2: Köszi! Ez a modell iskola nem egy világszínvonalú, mindenhol elismert iskola. Helyi viszonyok közt megfelel. Itt Udmurtiában kapnak a lányok felkéréseket fotózásra, hasonló divatbemutatókra. Szerintem ez inkább hobbi, plusz pénzkereset nekik, mint valódi szakma.

tableno 2014.06.01. 10:35:24

@Határátkelő: igaz, tökéletes megoldás nincs. De én bíznék benne, hogy a közösség magától kivetné a nem ideillőket.

mayree 2014.06.01. 10:36:57

@svájci sapka (ch):
Szíriában a kebab étterembe lépve az volt az első megállapításom hogy ezt nem bezárná a köjál, hanem azonnal kivégezné a tulajt, a helyet fölszántaná és sóval szórná be.
Aztán látva a fehér pofám kaptunk szép asztalterítőt újságpapírból és egy isssteni adag kebabot, salátával, lapos kenyérrel ahogy illik!

Ott úgy ment a dolog hogy belépéskor megmondta az emberhogy mennyit kér, mondjuk egy kilót. levágtak egy akkora adag húst, amejd egy nagy macsétaszerűséggel melynek mindkét oldalán volt fogantyú elkezdte vágni, szeletelni, közben szórta rá a megfelelő fűszereket. Kb. negyed órán át csak vágta, vágta, vágta, míg épp olyan nem lett, mintha ledarálta volna.
Kérdeztem is:
- Darálni nem egyszerűbb?
- Hogyan gondolom! Akkor más az íze!
Jóvan, ti tudjátok, én csak nézem. na amikor elkészült a massza akkor rányomkodták nyársakra, és rárakták a parázsra. Ugyanakkor paradicsomokat is nyársra tűztek és ment mellé...
Mire készen lett, az asztalon állt a saláta, egy leveles és egy darabolt paprika/uborka/paradicsom, minden citrommal locsolva.
Jött a tálba kipakolt forró barikebab, melyet négy cikkre vágott lapos kenyér rétegek takartak, tartottak melegen.

Az ember fogott egy cikket, megkente a nyárson sült paradicsommal, mehetett rá salátákból, majd egy roll huzi, összecsavarni majd nyami!
Ekkor két dolog történt: először is elöntött a mennyei íz, másodsorban egy csomó birkazsír belefolyt a kabátom ujjába!
azután megmutatták, hogy az alját a tekercsnek vissza kell hajtani megakadályozandó a csorgatást.
Utána rendszeresen odajártunk, imádtam! :)

mayree 2014.06.01. 10:37:35

@maxval a gondolkodó birca:
Nagy általánosságban bizony így :)

mayree 2014.06.01. 10:38:25

@DieNanny [SZ,CH]:

Csak az igaziak... a többi gomba lesz :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 10:57:52

Nagyon jo kis posztok, koszonjuk!

Esetleg egy hotdog NZ-on a tengerparton!? :)

Mennek nyaralni!

@maxval a gondolkodó birca:
En sosem kapok ertesitest. Vajon miert? Mondjuk nem hianyzik, hogy pittyegjen a teletfonom...

@tableno:
Es sajnos eddig sem mukodott. Nem egy proba volt mar kivetni valakit es a vegen mindig olyan esett ki, akinek nem kellett volna.

IP alapjan nem tudom mennyi munka kizarni valakit, de az is kikerulheto. A jelenlegi rendszer talan a legbiztonsagosabb, de maceras a bekerules. Egy uj szamara ez nem csabito. A mindenki johetrol mar lattuk, hogy nem mukodik :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 11:00:19

@QUERCUS(a favágó):
En is!
Megyek is Legozni egyet. :)

@rezsöatya:
A beigert rezsocsokkentest en sem tamogattam! :)
A minoseget es szinvonalat emelni kell, tamogatnek egy rezsodijemelest is akar.

**mimi** 2014.06.01. 11:04:22

@mayree:
ez kínzás...:))))))
baromi éhes lettem....

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 11:07:15

@Kövérmadár [swe]: azert szerintem nem olyan veszelyes a bekerules. Igen par napig eltart hogy bekeruljon a komm. parszor en is rakerdeztem HA-nal hogy mi Baj van. Most meg mar meg le se irom teljesen mar megjelenik. De ha valaki komolyan gondolja a reszvetelt es kulturaltan beszelget az megerti ezt. Szerintem.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 11:08:53

@**mimi**: na ezert veszelyes a szombati gasztro is. A vegeredmeny mindig az hogy vegigzabalom a hetveget:D

mayree 2014.06.01. 11:11:02

@**mimi**:
Ismerek egy ősi dakota mondást: "ha éhes vagy, egyél" :D

pappito · http://pappito.com 2014.06.01. 11:12:25

az egyik kedvenc blogom Kutyáéké Izsevszkből.
Az NZ séta is klassz, szép az idő, elég enyhe a tél (nem tudom Wellyben milyen lehet), éjszaka kicsit hidegecske van, de napközben még jó. Tényleg minden zöld, csak az a néhány lombhullató fordult rozsdaszínbe.

ez tegnapi: lh4.googleusercontent.com/-ZqgdliT_h-E/U4kS9h0ldcI/AAAAAAAARC4/RoXdz4nGjd0/w785-h589-no/IMG_20140531_105105.jpg

Quercus a favágó 2014.06.01. 11:14:38

@Der echte Weinachtsmann:

Én akkor is végigzabálom a hétvégét(már ha itthon vagyok), ha a homoklobbiról van szó a blogon.

**mimi** 2014.06.01. 11:24:22

@mayree:
most végeztem a takarítással...hol van még az ebéd????:)

Quercus a favágó 2014.06.01. 11:25:24

@Kövérmadár [swe]:

Tudj bármikor, bárminek csak úgy örülni.
Találj magadnak mindig valami elfoglaltságot.
Harcold ki magadnak mindig amit akarsz.

Ez minden gyerek alaptulajdonsága. Ha ezeket a dolgokat át tudod menteni a felnőtt korodra, boldog lesz az életed.
Keveseknek sikerül a dolog.

**mimi** 2014.06.01. 11:26:22

@QUERCUS(a favágó):
nah jah....:)))
én bánatomban is és örömömben is eszek...mit eszek zabálok...:)

**mimi** 2014.06.01. 11:27:42

@QUERCUS(a favágó):

"Tudj bármikor, bárminek csak úgy örülni. "

nálam ez átültetve a gyakorlatba a vásárlás...de pszt....:)

mayree 2014.06.01. 11:43:25

@**mimi**:
itt már a sziesztának is vége, de az ebéd csak egy könnyed piros levesbőé tejszínes csirjkeraguból és borjú sztroganoffból állt, persze nekem csak két főttojás jutott és egy kis saláta :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.01. 11:46:40

@mayree: Itt ma jó az idő = grillezés. Egy kis tarja, csirke, lazac, scampi lesz salátával, lapos kenyérrel. :)

DieNanny CH 2014.06.01. 11:48:18

@Kövérmadár [swe]:

A zöld színű "komment küldése" alatt van "Követem a kommenteket a Radaron". Ha itt bepipálod, akkor kapsz értesítést. Asszem így működik...

**mimi** 2014.06.01. 11:49:33

@mayree:
mindjárt lelőlek...:))))))))))

Quercus a favágó 2014.06.01. 11:52:17

@**mimi**:

Zöldborsó leves(frissen szedett borsóból), zúzapörkölt új burgonyával, jégsaláta(szintén frissen szedett).

**mimi** 2014.06.01. 11:53:24

@QUERCUS(a favágó):
najóvan....kilépek...ebéd után jövök :))))))))))))))))

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 11:57:08

@QUERCUS(a favágó): hat ha a foglalokzasod a nicked akkor megertem. De amugy is:D
Itt mündig olyan jo otletek können hogy nem lehrt kibirni zabalas nelkul.
De ma dieta van. Csak egy Currywurst a grillrol + egy keves (sok) Hasab burgi.

Quercus a favágó 2014.06.01. 12:01:43

@Kövérmadár [swe]:

"En sosem kapok ertesitest"

Mert Te annyira VIP prémium tag vagy, hogy külön fehér postagalambbal küldik az értesítést. Mindig figyeld az ablakpárkányt.!!!!D.

pappito · http://pappito.com 2014.06.01. 12:03:07

@Der echte Weinachtsmann: most lett kész a rakott kolompér az öntöttvasban... :)

meg sül a kenyér holnapra.

csodás illatok szállnak :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 12:04:42

@DieNanny [SZ,CH]:
Be van pippantva, de semmi sem történik.
Lehet valahol máshol is van erre beállítás (profilnál).

@pappito:
Azt mondod?
Mi a baj vele? :)

@QUERCUS(a favágó):
Ez jól hangzik.
Az örjöngve hisztizés is mehet vagy azt inkább ne mentsem át? :)

Az első kettő simán teljesül. A harmadikkal szoktak lenni problémák, de már rajta vagyok.

@Der echte Weinachtsmann:
Örülök, ha így látod.
Engem lehet, hogy zavarna eleinte, bár aki valóban akar a közösség tagja lenni, azt nem zavarja.
A fő probléma talán ott lehet, hogy sokan nem akarnak, mert néha bizony elszalad a ló velünk. :(

Ugyanakkor az sem igaz, hogy nem vagyunk befogadóak, szerintem. Engem is befogadtak, én is csak később csatlakoztam. Ahogy digger is és még sokan mások. Van folyamatos lemorzsolódás, folyamatosan vannak új arcok is, mitől lennénk belterjesek (ez inkább eddienek kérdés, nem neked :) )?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 12:06:26

@Der echte Weinachtsmann:
Hasábburgi mint diéta? ;)

Nemesi eledel: Hasábbourghonya :)

@QUERCUS(a favágó):
Ezért retteg akkor Muffin annyiszor?

pappito · http://pappito.com 2014.06.01. 12:14:26

@Kövérmadár [swe]: hitvány a hotdogban a dog. ez a szoszidzs dolog ez nem megy az angolszászoknak valami jól :)

de van más ami finom!

mayree 2014.06.01. 12:17:55

@svájci sapka (ch):
Ebben a sorrendben jöhetne is! :)

Itt most még nagyon rapszódikus a bbq nap (a hőmérséklet 30 fölött van mindig :)), nem úgy mint a táborban ahol rendes napja van az ünnepnek :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 12:21:51

@pappito:
Mesélj, mi arrafelé a legfinomabb, helyi dolog?
(ami nem hal vagy a tengerből bányásszák ki :) )

pappito · http://pappito.com 2014.06.01. 12:24:03

@Kövérmadár [swe]: itt nől a legjobb bárány és van nagyon jó marhahús is.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 12:25:00

@Kövérmadár [swe]:Hasábburgi mint diéta? ;)
Hat persze! Hisz nincs hozza steak vagy ilyesmi. Ez nalam mar dieta:D

Szerintem sem lesz belterjes. Az nagyon is jo ha van egy oskozosseg ugyanis akkor van kikhez csatlakozni. Az uj emberkek (en is uj vagyok, mar ami a hozzaszolast illeti) meg uj szint hoznak a blogba. Eddig ugy nez ki engem is befogadtak. A lemorzsolodok meg hat igen, KI tudja mi az OK. Sokszor talan kiegnek vagy pont egy egy ujtol tul sok kritikat kapnak. Ezert is jo a szures mert ugye ha valahova csatlakozok nekem Kell elsosorban alkalmazkodnom es nem csak a sajat hulyesegemt szajkoznom.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 12:27:25

@Kövérmadár [swe]:(ami nem hal vagy a tengerből bányásszák ki :) )
Ez teccik!
Akkor te annyira nem vagy oda a tengeri kutyukert.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.06.01. 12:29:37

@Der echte Weinachtsmann: @Kövérmadár [swe]: Szerintem is kellenek a régiek, de az újak is.
:)
Bár, az utóbbi időben néha elmegy a kedvem... :(
Azt marhára nem bírom, hogy néhányan tolják a hülyeségeiket, ha akarod, ha nem, illetve állandóan egy témára vannak ráizgulva.
Ez sokat ront a minőségen és a lemorzsolódás egyik oka is lehet.

DieNanny CH 2014.06.01. 12:30:02

@Der echte Weinachtsmann:

Ő aztán nem! Ki lehet vele kergetni a világból!

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.01. 12:44:38

azt szokták mondani az ilyen harmadik világbeli kajáldákról, hogy oda kell menni, ahol sokan vannak. mert ott friss lesz az étel, nem áll ott három napja.
az ilyen grillező alapból így néz ki, hát száll a füst :-)
aztán az ember meg úgyis a lehető legvalószínűtlenebb helyen kap ételmérgezést, nem olyankor, amikor mondjuk kétségbeesésében valami necces helyen betol egy tányér noodle soup-ot.
én arra faragok rá rendszeresen, hogy mondjuk megeszek egy kiló mangót (ezt múlt héten is eljátszottam), vagy a thai papajasaláta, az nagyon finom, de nekem két nap hasmenés garantált tőle, néha bevállalom (éretlen papajából készül), vagy mondjuk két hónap tejtermékmentes Indonézia után sem érdemes a legnagyobb doboz friss joghurttal indítani otthon (Yangonban). ja, és azt mondják, a chili fertőtlenít, nem is tudom, ezt igazolták-e már tudományosan.
mindenesetre nemtom, hogyan élték túl a gyarmatosítók ezt az éghajlatot hűtők nélkül annó.

rezsöatya 2014.06.01. 12:56:15

Ha mar tobben beszamoltatok, akkor en is mondom. Szilvasgombocot keszitek! Erdetileg tejfolos gombapaprikas lett volna nokedlivel, de kettot lapoztam a szakacskonyvben :-))) (amt amugy soha nem hasznalok. Meg merleget sem. Ezekkel csak a baj van...!)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 12:57:04

@Der echte Weinachtsmann:
Pontosan!
Semmit sem tudok megenni, ami a vízből lett kiszedve. Hal, polip, kagyló, rozmár, fóka, traktorbelső, moszat, hínár stb :)

@pappito:
Hmm... bárányt még szerintem nem ettem vagy nem tudtam róla :) Egy jó marha viszont jöhetne!

@svájci sapka (ch):
Akkor ne beszéljük Zoole-val az autókról? :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 12:59:04

@rezsöatya:
Spenótos palacsinta lesz ma (tegnapról maradt).
De gyanítom, hogy lecsúszik mellé 200g brokkoli és kis kvarg-jal + valami tojásos cula is délután :)

Nem jó buli, amikor 6* kellene enni és 10:30-kor kelek :)

pappito · http://pappito.com 2014.06.01. 13:01:08

@Kövérmadár [swe]: hát a bárányt kihagyni vétek, nagyon finom állat, attól nem kell félni.

Quercus a favágó 2014.06.01. 13:04:28

@Kövérmadár [swe]:

"Egy jó marha viszont jöhetne!"

Szerintem lenne itt egy pár, csak a HA kimoderálja őket.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 13:04:57

@Kövérmadár [swe]: valami voros husfele hozza? Csak kerdezem.
En alapvetoen ragadozo vagyok, tehat valamilyen husnak huskeszitmenynek Kell Lennie.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 13:15:36

@Der echte Weinachtsmann:
Ma nem lesz. A héten 3 napig ettem marhahúsos dolgot, most nem vágyom rá.
Esetleg a tojást felhígítom egy kis sonkával.

@QUERCUS(a favágó):
Nálam nagyobb marha nem kell ide :)

@pappito:
Nem tudom, hogy itt hol találnék bárányt. Talán a görög étteremben van.

pappito · http://pappito.com 2014.06.01. 13:18:36

@Kövérmadár [swe]: csak vigyázz, lehet a görög étteremben mutton van és nem lamb. A mutton az amit Mo-n birkának hívnak és a zsíros-büdös birkapöcit csinálják belőle :)

a bárány az egész más dolog, azt érdemes enni :)

Rebarbaraa 2014.06.01. 13:20:45

@Kövérmadár [swe]: Tegnapi egyik postodra irtam valamit ma. Nezd meg:)

rezsöatya 2014.06.01. 13:21:18

@Kövérmadár [swe]: meg mindig jobb, mint amikor valakinek rendszeres idoben van szeklete...! :-)
(Minden nap 6-kor, de 8-kor ebred! :-)))))) )

Igaz Barát 2014.06.01. 13:27:45

@Der echte Weinachtsmann:
Segít a diétádban, hogy a főfogás ma ebédre túrós palacsinta volt?

HA, esetleg bekerülhetnék prémium kommentelőnek? Nem mindig tudok itt lenni, mert sokszor nem tudok net közelében lenni, de ígérem, ha itt vagyok, szépen fogok viselkedni! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 13:27:50

@pappito:
Jajj, ez így már túl sok információ egyszerre :)
Tehát lamb-et kell keressek? Szerencsére svédül ez lamm, a mutton meg får. Nem lesz nehéz megkülönböztetni őket, de mindenképp rá kell kérdezni, ha lamm is van kiírva.

@Rebarbaraa:
Megnéztem :)

@rezsöatya:
:D

rezsöatya 2014.06.01. 13:34:39

@Igaz Barát: mindannyian ezt igertuk...! :-)))

...de aztan jott a homoklobbizas, a politika, a fozes (turokeszites, nokedliszaggatas, ehh, micsoda ferto!), az autok, a nagymellu nok es egyesek meg arra is vetemedtek, hogy hozzaszoltak a poszthoz!

Szoval sok megertesre ne szamits! :DDD

Igaz Barát 2014.06.01. 13:37:56

@rezsöatya:
Nagyapám mondta mindig: Olyan szegény még sose voltam, hogy ígérni ne tudtam volna :))

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 13:39:13

@Kövérmadár [swe]: na akkor csak befigyel egy husi.(sonka):D
Ez igy van rendjen.

@Igaz Barát:
Nem, nem segit: D dieta megint felfuggesztve.
Megyek der szertnek csinalok egy kis bolognai spagettit rantott husival.

Rebarbaraa 2014.06.01. 13:42:12

@Kövérmadár [swe]: A hagyomanyos ertelembe vett dieta (mar ha nincs valami betegseged es muszaj) hulyeseg. Megtagadni magadtol olyan dolgokat amiket egyebkent szeretsz..Inkabb csak a felet vagy a negyedet kell megenned annak amit eddig ettel. Es mozogni kell. Iszonyatos nagy baromsag barmit megvonni magadtol. Egyreszt mar attol stresszes leszel, hogy nem eheted meg, emiatt a szervezeted is stresszes lesz es meg az anyja kinjat is elraktarozza, emiatt nem indul meg a fogyas. Ha viszont megfelezed, harmadolod az eddigi mennyiseget, a szervezeted raerez, hogy mostantol a kevesebbel kell beernie. Megindul a fogyas, agyomrod szukebb lesz. Kisebb adag etel is elegendo lesz. Pl szuleseim utan igy fogytam 20kg-t. Ja es ezzel a modszerrel nincs libikoka ha betartod. 20kg 4 honap alatt (fokozatosan es sok folyadekbevitel mellett h a borom szep maradjon)

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 13:52:05

@Rebarbaraa: " a szervezeted raerez, hogy mostantol a kevesebbel kell beernie."
Na ez az amit az en kis szervezetecskem nem hajlando megerteni. Hiaba beszelek hozza hogy eleg, Jon egy ilyen kommentiert hogy turos palacsinta es kesz vege a megertesnek.:D

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 13:53:28

Kommentiert = komment
Hulye szofelajanlo.

Igaz Barát 2014.06.01. 13:54:50

@Der echte Weinachtsmann: Pedig a túróban mazsola is volt...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 14:03:34

@Rebarbaraa:
Nem mondtam, hogy bármit is megvonnék magamtól :)

Most végeztem a "diétával" (nem szeretem a fogyókúra szót), 16,1kg mínusz 3,5 hónap alatt. Most 72,9 vagyok.

A fogyáshoz mozogtam elég sokat + tartottam egy 1300-1400 kcal-ás étrendet, átlag 120g fehérje, 160g szénhidrát és minimális zsír (maximum 35g). Ez így kényelmesen tartható volt, egy idő után belefértek a szombati csokiscroissant-ok is, mint "jutalmazás".
Most pedig konditerembe járok Zoole legnagyobb örömére :)

Tudom mit csinálok, úgy tűnik, hogy kb. ugyanazt csináltuk :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 14:05:39

@Der echte Weinachtsmann:
Akaraterő és kitartás, barátom :)
Ezek nélkül nem fog menni... lassan 10 éve fogyókúrázom (semmilyen sikerrel). Aztán idén februárban egy régi barátom döbbentett rá egy-két dologra. Meglett az elhatározás és megcsináltam. Nem vészes, csak akarni kell.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 14:05:55

@Igaz Barát: pff. Hagyd abba. Nem akarok felrobbani:D
Most du. Kettokor hogy mondjam a felesegemnek hogy alljon neki palacsintat sutni.KI is zavarna a vilagbol hogy miert nem szoltam elobb. De hat a Mai nap dietasnak indult.

Rebarbaraa 2014.06.01. 14:07:21

@Der echte Weinachtsmann: Na igen:) de ha csak 2 palacsintat eszel meg es nem tizet az mar jo megvonas :DD

rezsöatya 2014.06.01. 14:08:16

@Rebarbaraa: hallod Madar?!

"Ja es ezzel a modszerrel nincs libikoka ha betartod. 20kg 4 honap alatt (fokozatosan es sok folyadekbevitel mellett h a borom szep maradjon)"

Fokozatosan csinald, hogy Rebarbaraa bore szep maradjon! :-)))))

Muscari 2014.06.01. 14:09:33

@Kövérmadár [swe]: nem ettel meg baranyt???
Ezt surgosen be kell potolnod. Vannak sovany reszei is, pl. comb, mert tudom hogy nem szereted a zsiros hust. Porkolt-feleseg, ragu kivalo belole, de elehet sutni szeletben vagy egeszben is. Grillezni meg jobb, ha tudtok hol.

En mondjuk azt szeretem, mikor egy kis zsir is van rajta, attol izletesebb, de hat izlesek es sallerek...

rezsöatya 2014.06.01. 14:10:19

@Der echte Weinachtsmann: szerintem terj at a nok lapja fozocske rovatara! Ott kevesebb szo esik a kajarol, mint itt! :-))))

Rebarbaraa 2014.06.01. 14:11:50

@Kövérmadár [swe]: Jol csinaltad. En most kezdtem el egy 5km-es futas tervet. 2 het alatt kell felfejlodni az 5 km lefutasara, 5 perc futas-5 perc gyaloglas modszerrel. Jokat irtak rola, folyamatosan emeli a futas hosszat kis szunetekkel es a vegere 5km majdnem folyamatos futassal lefuthato. Az app neve rundouble. Androidos verzio. En utalok futni, nem tudok, bokam is vekonyka, allandoan kibicsaklik. De ez az app jo. Nem szenvedek. Na meg heti 2x nemi taposozas, kondigepek.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 14:13:07

@Kövérmadár [swe]: na azaz ami nincs. De nem is panaszkodok. Csak wizzelodve irom a dietat. Le a kalappal azelott aki vegig csinal egy ilyet mint te. En meg egyelore nem erzem magam olyan veszelyesnek. Mondjuk mozogni (Sport) nem nagyon mozgok. Hacsak nem a pingpong, darts es Poker annak szamit:D

Rebarbaraa 2014.06.01. 14:13:28

@rezsöatya: Neked nem marad szep...teged megnyuzunk. :D

rezsöatya 2014.06.01. 14:13:44

Amugy egy igen okos hozzaszolo mondta volt ezen a blogon regebben, hogy csak kajatol lehet hizni! Lehetnek barmifele trukkok, modszerek, jotanacsok, csak az segit, ha nem eszik az ember...!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 14:14:59

@rezsöatya:
:)))))))))))))))

@Muscari:
Hmm... a spenótos palacsinta után ez így nem volt szép! :)

Nóriba nem fogom tudni belediktálni a bárányt. Jó lenne valami kis darabot szerezni és akkor megcsinálnám itthon.
Grillezni anyóséknál tudunk vagy a tóparton (van grillezős hely kiépítve a népnek).
Egy jó pörköltöt, rízzsel... hmmhmhmhmh!

rezsöatya 2014.06.01. 14:15:15

@Rebarbaraa: nyuztak eleget az eletben... de meg birom... amugy jo borom van! :-P

Muscari 2014.06.01. 14:15:18

@Rebarbaraa: ott a pont!

Tavaly igy fogytam le 8 kilot, azota is tartom. mindent ettem/eszem, csak kicsi adagokat. Na jo, sutit, kekszet meg csokit azt nem nagyon, de en amugy sem vagyok tul edesszaju. Ha nagyon megkivanom, egy kicsi darab suti, es mar eleg is. Szerintem ez a legjobb modszer, egyszeruen nem kell degeszre tomni magadat.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 14:16:01

@rezsöatya: ahh. Maradok inkabb itt es eszek jokat. Legalabb megismerek kajakat a vilag Minden tajarol.:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 14:18:06

@Rebarbaraa:
Én az Endomondo-ra voltam ráállva, az is sokat segített. Futás helyett fitness walking volt a program, heti 3-4 alkalommal 7-9 km.

@Der echte Weinachtsmann:
A poker mindenképpen! :D

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 14:22:29

@Kövérmadár [swe]:
Egyebkent a kovermadar magyar megfeleloje gomboc Artur?

Muscari 2014.06.01. 14:23:23

Most visszamegyek es megprobalom elolvasni a tegnapelotti poszt kommentjeit. vagy melyiknel volt Birca agymenese?

Otthon voltam es csak este meg reggel neztem ra a blogra, ugyhogy van mit bepotolnom.

Olyan volt most, mintha egy parhuzamos univerzumban jartam volna. Jo volt, talalkoztam a szuleimmel, ettem sutit, fagyit, cseresznyet, vettem par dolgot, de olyan valoszerutlen volt az egesz. Ahogy autoztam a varosban olyan idegennek erztem magamat.
Megneztem a negyes metrot is, csak azert kimentem anyukammal Kelenfoldre, hogy metrozzunk :-)

morsels (törölt) 2014.06.01. 14:24:25

@Kövérmadár [swe]:
Akkor lamb chops. Az jo grillre es kicsi darabok.

De baranycomb egyben megsutve... isteni.

2014.06.01. 14:27:40

Na vegig klikkoltam az osszest, a kepekert. :D Huuu gyonyoruszepek voltak az udmurt ruhak, nagyon szep textilek. Meg a lanyok is persze :D Az uj-zelandos kikotos kepek meg nagyon hangulatosak, olyan jooooolenne most kiulni valami hangulatos kavezoba a kikotoben, megyek csinalok is ananasz-levet... :D Aztan pedig kinai kajat kell enni... Kerdesem is van, az uj kepgalerias rendszer ezen a bloghun.... az utolso blogon a kinaison olyan van, de en ezeket nem mindig tudom vegigporgetni, az indexen megy ha ilyen van de ha valamilyen blogon akkor nem, az elso 4ig megy, aztan atugorja es megall egyszeruen nem birok tovabbnyilazni, ez nalatok is igy van, vagy csak nalam? Operat hasznalok, lehet ez a baj? De miert?

Ja es heppi ezrediket, most latom, hogy az volt tegnap.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 14:28:23

@Muscari: ez volt az erzesem nekem is ket eve. Mint ha idegen lennek. Mar AZT hittem velem van valami baj.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 14:42:39

@Der echte Weinachtsmann:
Nem tudom, ezen sosem gondolkoztam :)

A kövérmadár onnan ered, hogy az egyik kedvenc állatom az új zélandi kiwi. Az pedig olyan jó húsban lévőnek tűnik. De az van az avatáromon is :)

@morsels:
Ha van a boltban.
Nyaranta nagyobb a választék mindenből, amit grillezni lehet, nagyon rá vannak állva a svédek a grill témára.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 14:49:39

@Kövérmadár [swe]: te nalatok Ott rennt a vilag tetejen tenyleg lehet latni a sarki fenyt?
Egy ket honapja volt valami nagyobb napkitores es AZT mondtak itt is lehet majd latni. Hat en kineztem a szemem a helyerol de nam lattam. Egyszer pedig szeretnem latni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 14:52:35

@Der echte Weinachtsmann:
Itt még nem, de északabbra már igen. Téli program, ha jól tudom, valamikor szeretném én is megnézni.

Talán geegee komment-ellőnk tudna erről mondani közelebbit, ők laktak északabbra.

morsels (törölt) 2014.06.01. 15:05:27

@Kövérmadár [swe]:
Jo esellyel van, eleg nepszeru a lamb chops.
Mondjuk mifelenk jo draga.

rezsöatya 2014.06.01. 15:05:57

Hogy ne csak kajarol essek szo:

youtu.be/Yp2oBnhtoL8

A vegen a magyar palinka is szerepel... :-))))

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 15:20:32

@rezsöatya: hat aki nem birja....
De azert a magyar palesznek nincs parja!!!

Határátkelő 2014.06.01. 15:26:38

@Muscari: @Der echte Weinachtsmann: Ez nagyon érdekes téma. Nem lenne kedvetek megírni posztba? Szerintem sok ember jár hasonló cipőben...

mayree 2014.06.01. 15:46:51

@Der echte Weinachtsmann:
Az án kedvencem palacsintában a sok rumosgesztenye massza, sok magozott cigánymeggy befőtt, összetekerni valahogy, majd csokiöntet... és még egyet :D

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 15:55:58

@mayree: na most mar vegkepp nem tudom megmagyarazni a szervezetemnek hogy eleg:D

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.01. 15:57:05

párhuzamos univerzumok? ja. meg párhuzamos ének. ezért tud működni ez az egész határátkelősdi.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 15:57:51

@Határátkelő: dhogynem szivesen. Csak en nem tudok olyan szepen irni, fogalmazni mint itt mindenki.de ha gondolod megirom es aztan te elbiralod hogy jo vagy nem.

mayree 2014.06.01. 16:02:02

@Der echte Weinachtsmann:
Figyelj, ne te utasítsd őt, ő tudja pontosan mi az ami kell neki, csak figyel rá!
Nutellát kérsz mucika? Azt, Réntotthusi? Kicsit? namégegyet. Meg még kettőt? Epres joghurt torta? Az igazán könnyű! Vághatsz nagyobbat. Csülkösbab képosztával? Ja hogy olyan nincs? Dehogyis nincs :D

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 16:12:34

@mayree: Marha! Könnyezek a röhögestöl. Ö meg sir hogy igen ezeket kerem eben a sorrendben.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 16:14:30

@mayree: te mikor ettel utoljara, hogy ezek mind eszedbe jutottak?
Szerintem tuti ehes vagy:D

Muscari 2014.06.01. 16:16:00

@Határátkelő: Nem tudom, milyen hosszu posztot lehetne irni ebbol. Ezek csak erzesek, benyomasok...
Azert elgondolkodom rajta.

rezsöatya 2014.06.01. 16:30:06

@Der echte Weinachtsmann: eredetileg nem akartam lefotozni a szilvasgombocomat, mert enni kell, nem nezni, de olyan szepen szenvedsz, hogy nem tudok nem gonosz lenni... :-P

kepfeltoltes.hu/140601/2014-06-01_15.26.48_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

rezsöatya 2014.06.01. 16:33:05

@Muscari: talan, mint a Haboru es beke...

(Na, nem a hosszu valtozat, csak a lenyeg. "Szar dolog a haboru...!")

mayree 2014.06.01. 16:35:21

@Der echte Weinachtsmann:
Még 21perc 18 másodperc az etetésig és csökken :)
De az illatokat már érzem :D
Viszont a séf megver ha nem a főttojást veszem ki a hűtőből (kivétel a bbq night :))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.06.01. 16:47:38

@Chang Yai:

Utaztam életemben kb. 100-szor repülőgéppel. Sose kaptam ételmérgezést, se komcsi bolgár gépen, se magyaron, se kubain, se keletnémeten, se fapados szaron. Csak egyszer, elsőosztályú utasként egy Swissair járaton.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.01. 17:09:41

@maxval a gondolkodó birca: na az mókás lehet, ha mondjuk egy 16 órás transzkontinentális út elején felszolgálnak valamit, amitől pár órán belül okádni kezd egy egész repülő :-)
én akkor jártam így, amikor egy thai ismerősömet elvittem étterembe, és életében először evett pizzát. nem volt olcsó. ő megúszta, másfélét ettünk, de nekem 2 nap kórház lett belőle infúzión (40 fokban nem vicces, ha az ember a vizet is kihányja, muszáj volt)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.01. 17:10:11

@maxval a gondolkodó birca: @maxval a gondolkodó birca: na az mókás lehet, ha mondjuk egy 16 órás transzkontinentális út elején felszolgálnak valamit, amitől pár órán belül okádni kezd egy egész repülő :-)
én akkor jártam így, amikor egy thai ismerősömet elvittem étterembe, és életében először evett pizzát. nem volt olcsó. ő megúszta, másfélét ettünk, de nekem 2 nap kórház lett belőle infúzión (40 fokban nem vicces, ha az ember a vizet is kihányja, muszáj volt)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.06.01. 17:10:42

bocs, elsőre úgy tűnt, eltűnt

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.06.01. 17:22:50

totál off:

egy vélemény Angliából- az erkélyről fényképeztem, a mellettünk lévő gyárépület tetején látható:

kepfeltoltes.hu/140601/DSC_0001_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

amúgy végeztem egy kis közvélemény-kutatást, konkrétan megkérdeztem az egyik (angol) kollegámat, hogy mit gondol a UKIP-ről, meg az utáljukakeleteurópaiakat, mindezt annak a fényében, hogy megpályázott egy állást cégen belül, de azt egy romániai (szintén cégen belül) lány kapta meg, nem ő....azt mondta, hogy ez hülyeség, és szerinte nagyobb a füstje mint a lángja...
hát majd kiderül.

on

Ennike (DK) 2014.06.01. 18:10:31

Dolgozos hetvegem volt, es mivel kajakrol beszelgetettek, hat elpanaszolom, hogy egy hete kineztem, hogy ma vasarnap MUSAKA lesz a menu a "cafe"-ban, egy hete varom a mai napot, nem is reggeliztem, vartam 12.30 nyitasi idopontot, es eletem csalodasa, valami shepherds pie szeruseg volt helyette.

Nem tudom mashol hogy mukodik, de nalunk, ha valaki szabadsagra megy, akkor altalaban sutit hoz, vagy hazi zsomlet, vajjal, sajttal, illetve nagyon elterjedt meg a minimum egy kg" sliks", ami edesseget, gumicukrot takar. Na ebbol ma sem volt hiany, elozo munkahelyemen naponta olyan mennyisegu edesseg (foleg a mindenfele izu es szinu gumicukor) volt hogy csak neztem, hogy a palcika kolleganoim, hogy a fenebe esznek ilyen mennyisegben es nem hiznak. En meg hiaba vittem be az eszmeletlenul finom makos tortamat, mascarponeval meg afonyalekvarral, megkostoltak, mondtak, hogy" erdekes", en meg repedeztem a buszkesegtol, hogy milyen kulonlegesseggel leptem meg oket, csak lassan fogyott...A magyar edessegeimnek nem volt nagy sikere, aztan en is mar csak vodros gumicukrot viszek es egy ora mulva minden elfogy...

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 18:18:52

@Ennike (DK): gumicukor jo!! Mi gyartyuk. (Marmint nem en hanem ahol vagyok) annyira szeretem hogy furdeni tudnek benne.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 18:19:58

@petrasp: hat ehhez mit lehrt hozzatenni? Te mennyit erzel belole?

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 18:23:42

@Ennike (DK): ezt nem lehet megunni. Imadom. Persze azert keverem. Van hogy egy napig csak csokit eszek a masik csarnokbol.

Imre apó 2014.06.01. 18:33:39

Off: Ma kicsit későn keltem :))))

Retro anno, én a kocekás fazon, 1975 -78 Zwickau (NDK), Erről az időről tudnék 1 könyvet írni :)))))

ndksmagyarok.eu/tp_gallery/gal/g1279/tumb_1279_user_14455222_1255028469001_box.jpg

On

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 18:37:00

@Ennike (DK): nem panaszkodhatok:D

@Imre apó: azok a trapezgatyak! Hogy utaltam mindig.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.01. 18:39:21

@Igaz Barát: nana, elobb lassuk, mi a kedvenc szavad. h-val kezdodik-e.

**mimi** 2014.06.01. 18:40:33

@Imre apó:
nagyítót nem mellékeltél hozzá....:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.01. 18:42:43

@rezsöatya: latod,ugye. a madar meg lecseszett a salatavirssli dietam miatt.

Imre apó 2014.06.01. 18:43:57

@**mimi**: itt az egész oldalunk, nem tudom müxik- é? :)))))

ndksmagyarok.eu/index.php/gallery?g=1279

Quercus a favágó 2014.06.01. 18:44:19

@Ennike (DK):

Megnéztem mi az a musaka. Jól néz ki, biztos finom is. Mind megenném, ha valaki megcsinálná.
A gumicukor részemet meg meghagyom Mikusnak. Cserébe ideadja a csoki adagját.

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.01. 18:44:24

@Muscari: konnyu,ha nem szereted a sutit.
en szeretem. ha valsztani kell, azt valasztom.
most ket honapja nem ettem:(

Igaz Barát 2014.06.01. 18:45:01

@Babette (eper vagyok a jogobellában):
Kedvenc szavam? Töpörtyű kefírrel.
A kérdésedben fellelhető utalást meg sajnos nem értem, nem vagyok az a fajta, aki az esküvője napján kupiba megy :)

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.06.01. 18:47:58

@Der echte Weinachtsmann: hozzatenni?? Igazából semmit, mint ahogyan semmit sem érzek belőle. Ebben az üzletben én vagyok az egyetlen kelet-európai, mindenki más angol, vagy már kiskoratol itt él, de soha, semmilyen formában nem éreztem negativitast. Ezen a feliraton meg csak meglepődten..

Imre apó 2014.06.01. 18:48:00

@Der echte Weinachtsmann: A jummicuki az igazi, én szoktam kávéba is tenni, isteni felgőzölve, prószéld ki eccer :D:D:D

Ennike (DK) 2014.06.01. 18:50:50

@QUERCUS(a favágó): en nagyon szeretem, es jol is csinalom, de ritkan, a padlizsanos dolgok nekem nagyon bejonnek, nem tudom, ismered-e az erdelyi padlizsankremet, azt nemreg csinaltam, a dan "kolleginaknak" friss kenyerrel paradicsommal... na ezzel tobb sikerem volt

Ennike (DK) 2014.06.01. 18:52:05

@Babette (eper vagyok a jogobellában): te is inkabb sutit? na en is, en igazi edesszaju vagyok, foleg sutis

Muscari 2014.06.01. 18:54:49

@Babette (eper vagyok a jogobellában): szeretem a sutiket, de kevessel is megelegszem. Most, hogy otthon voltam ettem somloi galuskat, meg sem birtam enni az egeszet. Ez most nekem eleg lesz egy honapra.

Lehet, hogy elfelejtettem, nem emlekszem, hogy megkoszontem-e a kepeket. Nagyon koszi, olyan kis edes, ennivalo (nem szo szerint)

Ennike (DK) 2014.06.01. 18:55:46

@Babette (eper vagyok a jogobellában): sutibol ipari mennyiseget tudok elfogyasztani, akkor is, ha minden mas kajarol le kell mondani, szinte hanyingerig tudnam enni, na ez atok az en eletemre...

Muscari 2014.06.01. 18:57:36

@Ennike (DK): egy baratnom is igy van ezzel, o azt mondja, neki van egy kulon "sutigyomra". Oda megy a suti akkor is, ha a masik tele van :-)

Ennike (DK) 2014.06.01. 18:58:11

@Muscari: kevessel?. ha engem megkinalnak akkor nulla masodperc alatt az en felemen a tanyer ures lesz, ez tok ego, de ha megkinalnak, igy jarnak:))

Ennike (DK) 2014.06.01. 18:59:53

@Muscari: nem szabad megkostolnom, vagy az elso falatot megennem....utana nincs megallas, ha nem nyulok hozza, akkor ott "ulhet", ha megkostoltam, akkor DROG

Imre apó 2014.06.01. 19:00:51

Tegnap is + ma is muffingyártásra vetemedtem, megérte. Hízni akarok:))))))))))))) igaz én ettem a legkevesebbet, de jól van ez így:))))))

Ennike (DK) 2014.06.01. 19:03:17

@Imre apó: latod, a muffin nem tartozik a kedvenceim koze, nem tudom miert pedig ettem mar nagyon jot is, de az nem csabit

Imre apó 2014.06.01. 19:05:49

@Ennike (DK): Mert még az én muffinom nem kóstoltad:)
A csokis - banános combo, a csokis - lekváros, most csak ezt a 2 fajtát próbáltam, nagyon gondolkoztam a gumicukroson is, de hagytam, majd máskor.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 19:05:55

@nyuszigonosz(D): nem. Azok ha jol tudom nem gyartanak gumicukit. De azert St- vel kezdodik!

**mimi** 2014.06.01. 19:06:38

@QUERCUS(a favágó):
én is nagyon szeretem a muszakát, a görögöknél szoktam enni...kicsit bacckós csinálni, de megéri...

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 19:07:25

@Imre apó: hat ugy latom komplett bepotoljuk a gasztronapot.:D

Imre apó 2014.06.01. 19:08:59

@Der echte Weinachtsmann: Úgy látom, már sokat írtatok a kajáról a mai napon. Enni jó :D:D:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 19:09:56

@svájci sapka (ch):
Majdnem :)

@morsels:
Csinos. Falnám! :)

@mayree:
Réntotthús?
Az rénszarvasból készült rántotthús?

@maxval a gondolkodó birca:
Biztos meleg volt a stewardess :)

Quercus a favágó 2014.06.01. 19:10:53

@Babette (eper vagyok a jogobellában):

Döntöttem. Feleségül veszlek.

@Ennike (DK):

Most tettünk a kertbe padlizsán palántát, ha lesz belőle valami, majd elmondod hogy kell csinálni.
A kalácsot imádom(minden sütit kalácsnak hívok).
Minden kaját imádok, ha nincs benne egész kömény, vagy bors.
Kivéve a tojáslevest, Mint már mondtam, az első olvasatra úgy néz ki, mint amit már háromszor megettek.

Imre apó 2014.06.01. 19:12:18

@**mimi**: Köszi, én is ezt szoktam + a mindmegette, és azt szoktam választani, ami jobban megfog.

Hobbikukta vagyok:)))))))))))))))))))))))

Babette, ha küldi a recit, azt megcsinálom és dobok képet is majd, megigérem.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 19:14:37

@nyuszigonosz(D): ön tovabb lephet a kov. Kerdesre.
Vagy megall es nyert egy zacsi "Lachgummi-t":D

Imre apó 2014.06.01. 19:14:46

@Kövérmadár [swe]:A nőktől szoktam hallani, " nemsoká itt a nyár, hogy fogok kinézni így, nem merek a strandon bikinere vetkőzni, fogyóznom kellene" :D:D:D :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Imre apó 2014.06.01. 19:17:40

@Ennike (DK): Ott nézett rám a gumicuki és azt hajtogatta, a muffinba a muffinba. Mondtam magamnak, majd, most még nem, mire szomorúan visszamászott a zacsekjába és elfordult:))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 19:18:12

@Imre apó:
Nekem jól áll a bikini, sőt még a monokini is, feltéve, hogy a felsőt hagyom fent :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.06.01. 19:19:16

@Kövérmadár [swe]: Hú, gratulálok! A napokban akartam rákérdezni (amikor olyan morózus voltál...), hogy megy-e a fogyózás. Látom, remek eredménnyel csináltad!

Imre apó 2014.06.01. 19:19:38

@Kövérmadár [swe]: majd dobj 1 képet, megnézném, de tilos a photosop:D:D:D

Quercus a favágó 2014.06.01. 19:19:47

@Kövérmadár [swe]:

30 évesen már csak a bikini áll jól? Szegény Nóri.

Ennike (DK) 2014.06.01. 19:23:04

valaki tanitson meg engem is a kepfeltoltesre, ott van a kep,a kepfeltoltes.hu-n, de nem tudom ide tenni, a kedvenc sutimet akarom megmutatni, segitseg!!!!

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 19:23:26

@nyuszigonosz(D): AZT jobban szereted?
En nem vagyok annyira oda erte. Akkor mar inkabb az ice Bonbons.

Imre apó 2014.06.01. 19:24:03

@Ennike (DK): csak az url- t másold ki, aztán ide + be

nyuszigonosz 2014.06.01. 19:25:33

@Der echte Weinachtsmann: Nem, lényegében nem szeretem a gumicukrot, csak a Nimm2-ra mindig jön a reklám.
Az Icebonbon az jó, bár én inkább a gyümölcsös cukorkákat szeretem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 19:25:52

@zöldeketbeszélek:
Köszönöm!
Most jön a neheze: maradjon is így :)

@Imre apó:
Mindenképp!
"Ami igazán lényeseg, a szemnek úgyis láthatatlan..." ;)

@QUERCUS(a favágó):
A mai napig kapok osztalékot Bill barátomtól, amiért rólam nevezhette el a vállalatát. 8)

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 19:26:11

@Ennike (DK): hivd Nanny-t. Ö oldja meg nekem is a kepgondjaimat.
Igaz ma RAM parancsolt hogy gyakoroljak de meg nem volt mit.:D

Ennike (DK) 2014.06.01. 19:26:21

@Imre apó: azt csinaltam, de latod milyen "ugyes" vagyok

Ennike (DK) 2014.06.01. 19:29:05

na ez nekem sem megy, ma, majd maskor, megvarom a kovetkezo gasztroblogos hetet...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 19:29:21

@Ennike (DK):
OK, ez már majdnem jó lesz. :)

Most azt az URL-t, amit az oldal alsó részén látsz a kis képek mellett.

Ezt:
kepfeltoltes.hu/140601/947754195Untitled_www.kepfeltoltes.hu_.png

Imre apó 2014.06.01. 19:29:28

@Kövérmadár [swe]: Én anno az edzősködés mellé sokat jártam erőlködős klubba, nem szerettem, de a kondihoz muszály volt. Egyedül Qrv@ unalmas.

Jó szórakozást és vigyél magaddal pár muffint a visszaútra, mikor végeztél :D:D:D

**mimi** 2014.06.01. 19:29:37

@Ennike (DK):
Ennike, ha ott van a kép, menj lejjebb, és van ott egy olyan hogy direkt link a képhez, arra katt rá, másolás, majd itt beillesztés

Ennike (DK) 2014.06.01. 19:31:44

@**mimi**: url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url], en bemasolom, de nem nyilik meg ugy tunik:(

**mimi** 2014.06.01. 19:32:22

@Imre apó:
én is sportolok...minden nap...
megnézem a 8 perc naponta az álom hasért videót...
még nincs eredménye :)))))))))

ezt
www.tudasfaja.com/napi-8-perces-gyakorlat-az-alom-hasert/

**mimi** 2014.06.01. 19:33:03

elvesztek a hozzászólásaim...:(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 19:34:20

@Imre apó:
Nekem eddig nagyon tetszik a dolog, remekül kikapcsol. Megszűnik a külvilág, minden gondom / bajom (mert olyan sok van ám :) ) kívül marad.

Egyedül van időm rákészülni a következő gépre, bemelegíteni picit előtte és csinálni. Nem kell várjak senkire, nem kell sietnem stb.

Utána iszom egy tejsavó izolátum + vitargo turmixot, azzal elvagyok, nem kell utána muffin :)
Szerencsém van, mert kb. 8 perc gyalog a terem a lakástól.

**mimi** 2014.06.01. 19:34:52

@Ennike (DK):
ez így nem jó...
nézd meg amit madár linkelt...

Ennike (DK) 2014.06.01. 19:35:27

@Ennike (DK): na ez is kikerulhet a vicclap.hu-ra, megallja a helyet a balfekeskedesem;)))

Imre apó 2014.06.01. 19:35:52

@**mimi**: De nem csinálod csak nézed és álmodozol, hogy de jó lenne nekem is illen has? :D:D:D:D:D. Így nem lesz kocekhasad :))))))))))))))))))))))))))

**mimi** 2014.06.01. 19:36:33

@Imre apó:
müxik, csak regisztráltak léphetnek be

**mimi** 2014.06.01. 19:37:26

@Imre apó:
ahammm...pontosan...vetted a lényeget :))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.01. 19:37:58

@Ennike (DK): hat en ugy vagyok vele, amit sajnalnak, ne tegyek elem.

Ennike (DK) 2014.06.01. 19:39:43

nem is lattam, hogy Madar is irt, probalom, de nem megy, sebaj, majd maskor

Ugyandehogy (törölt) 2014.06.01. 19:39:56

@QUERCUS(a favágó): rendben.

tojaslevesbe egesz tonast kell ereszteni, akkor nem hanyasforma.

Imre apó 2014.06.01. 19:42:29

@**mimi**: Na mind 1, ha meg bemásolom a képet akkor pici marad az nem jó, na majd lehet írok a régi korról még Honecker idejéből aztán oda feltöltök párat:))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 19:42:43

@**mimi**:
:))))
Ez biztosan hasznos annak, akinek 10% alatt van a testzsír százaléka, de egy átlagembernek ettől az életben nem lesz kockás a hasa (illetve igen, de úgyis elfedi a zsír).

Előbb / közben le kell fogyasztani a zsírt, azt pedig nem lehet csak a hasról, egyszerre kell mindenhonnan. Az pedig idő, nem megy egy hét alatt.

Ennike (DK) 2014.06.01. 19:44:29

@Babette (eper vagyok a jogobellában): :))) de jo, hogy nem vagyok egyedul, Atyam:))) azt hittem,. kulon sutemenyfalo gennel aldott meg az eg, es csak engem...:))))udvozollek

Határátkelő 2014.06.01. 19:45:44

Látom, van igény a gasztroposztok folytatására... :D De akkor küldjetek is, hogy legyen, mert fogyóban. :)

**mimi** 2014.06.01. 19:49:57

@Kövérmadár [swe]:
nahát, pont erre gondoltam én is...nehogymá a zsír alatt kockásodjak, aztán a végén még nagyobb lesz az egész hóbelevanc :))))

Ennike (DK) 2014.06.01. 19:50:06

@Határátkelő: ez egy orokzold tema, enni kell, enni muszaj, enni szeretunk, hizunk, fogyunk, dietak, es szemelyes elmenyek tomkelege, ez meno:)))

Quercus a favágó 2014.06.01. 19:51:37

@Határátkelő:

Nemszeretem a gasztro posztokat. Nézem a képeket a jobbnál jobb kajákról,és közben csorog a nyálam. Ez állatkínzás!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.01. 19:52:38

Sziasztok.
Ezer a dolog még csak a tegnapi poszt hozzászólásainak a felénél tartok a maira remény sincs.

**mimi** 2014.06.01. 19:53:22

@QUERCUS(a favágó):
ne aggódj...Babett majd főz neked jó finomakat :)

**mimi** 2014.06.01. 19:54:01

@diggerdriver:
akkor nem lesz ma naszóval?

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 19:55:41

@diggerdriver: huzzal bele. Nagyon el voltal tunve a hetvegen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.06.01. 20:00:36

@**mimi**: @Der echte Weinachtsmann:
Haggyátok már élni nincs erőm.
Itt volt az a kedves idős házaspár akiről beszéltem.
Nagyon örülök hogy jól érezték magukat.

Quercus a favágó 2014.06.01. 20:00:51

@Der echte Weinachtsmann:

"Nagyon el voltal tunve a hetvegen."

Itt van az anyósa. Benyugtatózva meg nehéz kommentet írni.

NorthPier 2014.06.01. 20:01:02

@Határátkelő: Érdekes bizony. Én ha csak két hétig nem vagyok itthon, már furcsán nézek ki a fejemből.
Gratulálok én is az ezredikhez. Kb. a tizediktől naponta olvasom, ha valamiért nem sikerül, igyekszem pótolni. Számomra a kommentek néha tanulsàgosabbak, mint maga a poszt. Persze a posztok meg dekesebbek... Vagy fordítva.
Van egy olyan érzésem, lesz ebből kétezer is -:) Viszont a moderáért sokszor nem irígyellek.

Quercus a favágó 2014.06.01. 20:02:25

@diggerdriver:

Én tudod mit szerettem az anyóson nézni? A hátát, amint távolodik.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 20:06:28

@QUERCUS(a favágó): aham. Megertem. Enyem majd juliusban Jon ugy hogy raer addigra kuldeni nekem abbol a nyugtatobol.
Bar ha ideges Leszek ehetek gumicukrot. Vagy szedhetek hangyat a kertben mert iden van belole boven valamiert.:D

Ennike (DK) 2014.06.01. 20:08:36

@QUERCUS(a favágó): minden szombaton a DR2-on(allami tv 2es csatorna, tematikus est van, a tegnap a KENYER volt a tema, eszmeletlenul jo, mint tudjuk, hatalmas hiszteria van a kenyer korul, meg a glutenerzekenyseg velt es valos tema kapcsan. Aztan szepen elmagyaraztak a tudosok, hogy a regi szep idokben, amikor igazan teljeskiorlesu kenyeret sutottek es nem finomitottak a lisztet, a nagy iparositas elotti idokig, nem is volt problema, es bebizonyitottak, hogy, a mai glutenerzekenyek is gond nelkul meg tudjak enni a kenyeret, de jo, hogy a" paleo"-sok a gabonakat kiatkozzak. Csupan annyi, hogy regen jol etkeztunk, ma mar tudjuk. A tonkoly az nagyon jo. Mutattak, filmet a videk Angliajarol, regi malmokrol. Az en nagyszuleim is molnarok voltak, oroltek a gabonat, a kenyersutes elmeny volt, es egy hetig friss volt a kenyer a jo vastag hej alatt, imadtam, nekem azt mondtak varjuvajjal keszult:))) micsoda idok...

Muscari 2014.06.01. 20:22:27

@Ennike (DK): nagy csalodas lehetett. Itt altalaban sikere szokott lenni a magyar sutiknek.A lanyom baratja a fo tesztalany, eddig minden izlett neki.

Azt furcsallta csak, hogy mi a palacsintat lekvarral esszuk. Ok citromlet es cukrot raknak ra. Itt most a rendes palacsintarol, a "crepe"-rol beszelek, a pancakes az az amerikai kicsi vastag palacsinta, azt maskeppen eszik.

NorthPier 2014.06.01. 20:22:30

@rezsöatya: Elárulnád, melyik féle-fajta krumpliból csinálod? Mert én majdnem befürödtem vele, olyan lágy volt. A végtelenségig meg ugye nem lehet liszttel nyomatni.

Imre apó 2014.06.01. 20:24:04

Ezt még mára, szeretettel Mindenkinek.

Ha vizuálisan magatok elé tudjátok képzelni a szitut, akkor jobb :)))
z egy kitalációs 5 perces.

A vegás fazon esete!

Egy szép napon a nyár kezdete előtt bementem kedvenc éttermembe, hogy ebédeljek valami könnyűt.
Az asztalok foglaltak voltak, de egy hely a kétszemélyes asztalnál rám mosolygott és szinte intett, hogy gyere ide, ide. A fazon valami furcsa tálat nézegetett, amit a pincér pár perce vihetett oda, mert még nem fogott hozzá.
Gondoltam, ...rendben odaülök.

Jó napot, jó étvágyat.
Köszönöm.
Leülhetek?
Ja ja nyugodtan.
Néztem a tányérját, de a húsféléknek nyomát se láttam, a szemben ülő fazon előtt.

Látom ma a vegás tálat választotta.
Igen igen...vegetáriánus vagyok.
Aha.....
Akkor maga nem is eszik húst?
Nem nem.
Aha......
még húsvétkor se, ...egy kis sonkát?
Nem, nem eszem.
Aha....
Karácsonykor egy kis pulykát az ünnep miatt?
Nem... nem... nem.......... s már kezdett kicsit ideges lenni.
Aha.... értem, ..............ezt az orvosa írta fel?!
NEM........és szeretnék nyugodtan ebédelni.
Aha......... az anyukája tudja?
Erre már nem válaszolt.
De azért tojást azt eszik.
Na ja azt még lehet, mert nincs benne hús.
Aha.............de mikor az a szegény tyúk kitojja, az azért csak rossz lehet annak az állatnak... nem???.

Már annyira ideges volt, hogy a kezéből a villa kiesett, mikor épp hadonászni akart volna.
A pincér látta a malőrt és sietve új villát nyújtott át vega fazonomnak.
Megköszönte, majd próbálkozni akart az étkezéssel, mikor......

De halat azt szokott enni ugye?

Ez betette a kaput nála, rámnézett és csak annyit mondott: elment az étvágyam, nincs másik asztal, így inkább megyek. A sohatöbbé nemviszontlátásra. Felállt, fizetett a pénztárnál és mérgesen kiment.

Én magam elé húztam a meg sem kezdett kaját, belekóstoltam, és annyit mondtam....... de hát ez finom, nem értem miért hagyta itt.

Vége.

Muscari 2014.06.01. 20:24:46

@Imre apó: egyik nagynenem is jart az NDK-ban, majdnem ferjhez is ment oda, raadasul kb. abban az idoben, mikor te.

Mit csinaltal, mit dolgoztal ott?

Imre apó 2014.06.01. 20:24:46

Jóccakát szép álmokat :)))))))))))))))))))))))))))))))))))

Imre apó 2014.06.01. 20:25:36

@Muscari: Majd írok 1 posztot, ha lesz rá igény, vagy inkább könyvet :))))))))))))))))))

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 20:27:36

@Imre apó: nagyon Ott van. Elkepzeltem a fazont ahogy hadonaszik.

Ennike (DK) 2014.06.01. 20:28:33

@Muscari: erdekes, mert azt tapasztalom, hogy egyesek nehezen baratkoznak az ujjal, csokitorta, az johet dogivel, vagy banantorta, vagy a kakaos csiga, de a daralt dio mint olyan, nem ismeros meg a makos dolgok sem, csak raszorjak a tetejere,oszt annyi, a nagyon edes, nagyon cukros, marcipanos dolgok itt a menok, meg a friss tejszinnel es friss gyumolccsel diszitett tortak, ez utobbiak az en kedvenceiim is, kar, hogy nem tudom feltolteni aaz epres sutit az a kedvencem.

NorthPier 2014.06.01. 20:31:14

@Muscari: Ha már téma volt, ki mennyire szereti az édességet: a porcukorral meghintett, citromlével meglocsolt palacsintából sosem tudom, mennyi az elég. Francia eredetű ez a "töltelék", bár a tésztáját másként csinálják.

Quercus a favágó 2014.06.01. 20:46:26

@Ennike (DK):

Én szívem szerint egy tanyán élnék, és amit csak lehet megtermelnék magamnak. Bár most is nagy kertünk, és udvarunk van, így fokozatosan visszatérünk a "régi világba", és amit tudunk, magunk állítjuk elő. Azokat meg, akik mindig be akarják bizonyítani valamely kajáról, hogy egészségtelen, jól seggbe rúgnám.
Semmilyen kaja nem egészségtelen, ha mértékkel fogyasztják.
Úgy kell táplálkozni, mint az elődeink. Tisztelni kell a természetet, és meg kell becsülni, amit ad.

A favágó meló meg arra is jó, hogy nemigazán tudok annyit enni, amit másnap ne tudnék "lemozogni".

Rebarbaraa 2014.06.01. 20:47:10

@Kövérmadár [swe]: En nagyon feltem ettol a futo progitol. Utalok futni. Egy ido utan fulladozom is :)) De ez jo, laza, nem arra megy, hogy meghajtson. Sosem ertettem azokat akik ugy allnak neki az egeszseges eletnek, hogy 1,5-2 ora tomenyen. Majd meghalnak, gutautes, kinlodas meg minden, es rovid uton abbahagyjak, merthat ki a faxom akarna szo szerint szenvedni. En mindig nagyon finoman kezdtem. Fel oraval, azt is lazan, aztan emeltem 10 perccel es kicsit erosebbre vettem. Fokozatosan eljutottam a heti 2x2 oras edzesig ugy, hogy nem kinlodok, nincs izomlazam, viszont az izmaim jo kondiban vannak, stb. Nem is hagytam abba. 5 eve ez mar az eletem resze. Mindenfajta fajdalom es szenvedes nelkul. Rohogogorcsot kaptam amikor valaki azt mondta, hogyha nincs izomlazam akkor nem is csinalom jol. Megkerdeztem tole, hogy tudja e, hogy az izomlaz egy koros folyamat. Nem termeszetes. Az izmok tuleroltetesenek eredmenye. Tejsav eges, es az oxigen hirtelen hianya az izmokban ami tudna segiteni a mellektermekek kiuruleset. Szerinte en hulye vagyok...hat o hagyta abba 3 het utan mert mozdulni nem birt az izomlaz miatt. Mert meg ra is dolgozott:DDD Imadom az ilyet. Olyat tudok rajta vidulni :D

@Muscari: Nem is tudom, hogy nevezhetem e magam edesszajunak...Nagyon imadom a vanilia fagyit. De annyira szeretem pl ha a nagy adag vanila fagyi mellett ott van egy csomag hagymas-tejfolos chips es elragcsalhatok parat a fagyihoz, vagy pl a sajtokat imadom, almaval. Van egyfajta keksz amit nagyon szeretek itt Angliaban. Allandoan elfelejtem a nevet...de ilyen zabkeksz szeru ize van es az egyik oldala etcsokis (van tejcsokis is de nem vagyok oda a tejcsokiert) Imadom a porrige-ot (zabkasa) van amikor csak egy mokkaskanal cukorral, van hogy egy kis forrocsoki porral, de ettem mar citrom vagy ananaszdzsemmel is. Masik kedvencem a gullon mini cracker a vanilia fagyihoz:) Ezzel a modszerrel ami te is csinalsz, meg en is, nem erzem, hogy tele akarom magam zabalni. Lelkiismeret furdalasom meg sosem volt amiert jokat eszem. Kiraz a hideg a sok ostoba notol aki nyavajog, hogy lelkinyugje van mert megevett egy sutit (amit mellesleg valami zabbol, cukor nelkul, osszeganyolt valamibol sut) az egyik ilyennek beszoltam egy nlcafe-s oldalon (akkor voltam ott utoljara) hogy "talan nem kellene megzabalni az egesz tepsi sutit es akkor nem lenne lelkiismeret furdalasod bakker!".

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 20:55:52

@Imre apó:
Eddig nem póbáltam.
Nyáron nem is biztos, hogy lesz hozzá kedvem, de ősztől biztosan.

Rebarbaraa 2014.06.01. 21:02:36

@Kövérmadár [swe]: Ja jut eszembe.. a 72,9kg-hoz. En nem tudom mitol vagy te kovermadar (hacsak nem vagy 100cm magas es 72.9kg, mert akkor tenyleg kovermadar vagy:D ) szoval nevvaltoztatsz ha meg fogysz 1-2 kg-ot? Vagy milesz?

Ennike (DK) 2014.06.01. 21:03:33

@QUERCUS(a favágó): az ido mulasaval, nekem is egyre jobban all a vissza a foldhoz vissza a termeszethez, egyelore meg nem megvalosithato.

NorthPier 2014.06.01. 21:07:05

@Ennike (DK): Oké, csak. mert más másról is írtam előzőleg -:)
A liternyi tej 6-7 tojás sárgájával, olvasztott vajjal van kikeverve (cukor, vanília, liszt persze és csipet só), végül a tojások fehérje habbá verve kerül bele. A serpenyő is
leheletnyi vajjal van
megkenve.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 21:10:29

@Kövérmadár [swe]: nyam. Nagyon guszta.
De most a negy link kozul melyiket masolod be. Es most Kell a http vagy nem?

33621 2014.06.01. 21:14:04

@Muscari: Vagy esetleg túrós kakaós palacsinta is lehet. Vagy rakott diós lekváros, pudingos.

Határátkelő 2014.06.01. 21:14:35

@Imre apó: Igény van, és lehet több poszt is! :)

blackhairlady 2014.06.01. 21:27:53

@svájci sapka (ch): Az biztos, hogy itt nalunk az iskolakban enni lehetne a padlorol, minden a megfelelo helyen tarolva, a mosogatasnal pontosan vezetni kell a mosogato hofokat orankent, a husok belso homersekletet merni kell sutes, fozes utan es tarolaskor is, ha kisebb akkor tovabb sutni, illetve ha tarolaskor jobban kihult akkor kidobni. Az ellenorzes szinte heti rendszeressegu. Itt biztos nem kap a gyarek gyomorrontast:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 21:30:24

@Rebarbaraa:
Amikor most kezdtem még 89 voltam.
A fénykoromban (amikor a nick is keletkezett) 102kg-val mérlegeltem... 173 "magas" vagyok :)

Szerintem is fontos a fokozattoság, nekem is elszállt volna az agyam, ha rögtön heti 6 edzéssel kezdek. De így, 2-3-4-5-tel tartható volt. Most pedig hiányzik, ha 2 napig nem csinálok semmit.

@**mimi**:
:D

33621 2014.06.01. 21:31:18

Tisztelt kommentelő társaim!

Ha már kajáról van szó. A múltkoriban volt szó itt a jól kenhető vajról és akkor sokan a Lurpak márkájút ajánlották ha jól rémlik. Azt hittem azt csak Nyugaton lehet kapni, de ma meglepetésemre a Tescoban találtan is vagy négy féle változatban. Vettem is egy 200g-os csomaggal 645Ft-ért. Jól választottam? A kinti árhoz képest ez olcsó, drága, vagy ugyanannyi! Várom válaszotokat!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 21:31:33

@Der echte Weinachtsmann:
Elvileg kell, de úgy látom, hogy levágta a blogmotor az elejéről.

A legalsót (direkt link a képphez).

Rebarbaraa 2014.06.01. 21:38:49

@Kövérmadár [swe]: 173 cm-hez a kovetkezokeppen kell szamitani a sulyt: magassag-100+/-5% (30 eves kor felett. mert akkor megvaltozik a szervezet, hajlamosabb a hizasra az is aki egyebkent nem) Szoval neked 70-75 kozott van az idealis. (csontozat is beleszamit. es a 70kg a very fitt kategorianak szamit)
Szoval szerintem mar nem igen kell fogynod. Ha ezt tartod is popec.

Chamroe 2014.06.01. 21:39:12

@33621: én itthon szoktam venni ezt a márkát. Ízre nagyon bejön, bár épp itt hívták fel a figyelmemet, hogy csak kb 80%-a a vaj, a többi valami növényi cucc, a kenhetőségért.

Ennike (DK) 2014.06.01. 21:39:33

@33621: itt 15-18 korona, szamolj 40 koronaval

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.01. 21:40:57

@33621: Azt hiszem én voltam a ludas ezügyben mert én vagyok itt a helyi Lurpak nagykövet. :D

www.mysupermarket.co.uk/shelves/Butter_And_Spreads_in_ASDA.html?_fbr=Lurpak

UK-ban 250 grammos kiszerelés van £1.7-ért akció nélkül, ami most 632 Ft. Szóval annyi a külöbség, hogy az itteniben 50 grammal több van, nem nagy differencia.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 21:41:21

@33621: mondjuk ezt a lurpakot nem ismerem nalunk itt a kaergardent szoktuk venni. Rendes van ize van csak van belekeverve egy kis repceolaj a kenhetoseg vegett. Na ez ha akcio van €1,39 ha nincs €1,89. Ehhez kepest kicsit soknak tunik a 645 Huf. De mondom, ezt a lurpakot nem ismerem csak gondolom hogy hasonlo cucc.

Muscari 2014.06.01. 21:43:46

@NorthPier: en a Crepe Suzette-t szeretem nagyon, az narancslevel van, de nem megtoltve, hanem negyedbe hajtva uszik benne es talalaskor flambirozzak Grand Marnier-val. Hat az valami mennyei.

Ha valaki nyaron esetleg a horvatorszagi Murterben jar, a regi varos- (inkabb falu, mert gyakorlatilag egy utca) reszben van egy kis etterem, ahol istenien csinaljak.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 21:49:39

@33621: de most eszmelek fel. 645 Ft? A tobbi van is ilyesmi szinten mozog? Akkor Ott nagyon elszabadultak az arak. Latszik hogy ket eve nem voltam.

Muscari 2014.06.01. 21:50:32

@NorthPier: hm, ez nagyon jol hangzik. En mindig vajjal sutom a palacsinat, sokkal fimomabb.

Anyosom pedig elesztot is tesz bele, igy kicsit vastagabb, lukacsos lesz a tesztaja. ismeri igy valaki?

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: a Lurpak nagyon finom, de nekem most Countrylife van, szinten kenheto valtozat es az is jo.

Muscari 2014.06.01. 21:53:18

@Chamroe: igen, olajat adnak hozza, attol lesz kenheto. Na de meg mindig sokkal jobb, mint a margarin, mert mindketto termeszetes anyag es transzzsir se nagyon van benne.
Ez utobbi nagyon egeszsegtelen, sajnos a margarin gyartasakor keletkezik belole egy adag.

Chamroe 2014.06.01. 21:54:35

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: khm.. Uk-ban te, Mo-n meg én, ok?
A jutalékot meg felezzük :-)

Muscari 2014.06.01. 21:56:21

@33621: sajnos sokkal dragabb, mint itt Angliaban. Fel kilos kiszerelesben ket fontert lehet venni, ha kifogja az ember, de rendszeresen van olyan, hogy ket db ot font. Akkor is 925 Ft-ra jon ki a fel kilo.

blackhairlady 2014.06.01. 21:58:13

@rezsöatya: Akkor en is elmondom a magamaet:)
Hagymas krumplisalata sortesztas csirkemellel, illetve rakottkrumli, a ferjemnek a jol megerdemelt T-bone steak:)
Sutottem epres pitet tegnap, illetve mazsa szamra esszuk a sargadinnyet, olyan edes mint a mez, nem tudunk betelni vele.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.01. 22:07:29

@Chamroe: Rendben. Lurpakos kocsit felvéltva használjuk?

@Muscari: Mi Kerrygoldot szoktunk még venni. Az is nagyon jó. :)

@morsels: Ma chipotle pácos csirke virgácsok voltak ebédre salátával:

www.epicurious.com/recipes/food/views/Spicy-Chipotle-Grilled-Chicken-235349

Eddig messze a legjobb pác, amit valaha csináltam. Köszi mégegyszer a chipotle tippet, szerintem viszek belőle haza is a családnak! ;)

Muscari 2014.06.01. 22:12:33

@blackhair-lady: en csak sertesorkolt-feleseget csinaltam nokedlivel. Azert csk feleseg, mert kicsit maskepp fuszereztem, egykeves fustolt pirospaprika melle jocskan adagoltam gyombert es kurkumat.

Ez utobbi ferjem kedvenc fuszere, szinte mindenbe tesz, ezert minden csupa sarga. Megfogta mar a konyhapultot, a konyharuhakat, meg a muanyag kiszedo kanalat is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 22:15:22

@Rebarbaraa:
Igyekszem tartani.
Most kezdtem a testéptést, az a terv, hogy 9-10 hónap tömegelés, utána 3 hónap diéta, hogy elveszítsem a feleslegesen lerakódott zsírt. Majd újra 9-10 hónap tömegelés és így tovább. 3-5 év alatt szeretnék így elérni egy viszonylat sportos testalkatot, a minimálisan szükséges testzsír%-kal (mondjuk 10-12%).
Meglátjuk, mit dobott a genetika :)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Múltkor írtad, hogy a vajat nem a hűtőben tartjátok nyáron. Kell hozzá speciális tartó, hogy ne avasodjon meg a konyhában?

Quercus a favágó 2014.06.01. 22:19:22

@Muscari:

Már van itthon is érvényes kormányrendelet, amely előírja, hogy a forgalomba hozott élelmiszerekben az összes zsírtartalom 2%-a lehet transzzsír. Ha jól emlékszem 2015 februárig kell legkésőbb eleget tenni a jogszabályi előírásoknak.

33621 2014.06.01. 22:22:51

Mindenkinek köszönet a válaszért!

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.06.01. 22:23:33

@Muscari: Inkább szósznak mondanám. Chilli alapú, fűszeres, sűrű pikáns massza (van belőle kicsit csípős meg nagyon csípős is több fokozatban). Nagyon finom húsokra kenve sütés előtt.

@Kövérmadár [swe]: Nem, kinn van a dobozában a konyhapulton. Soha nem lett még semmi baja.

Chamroe 2014.06.01. 22:23:45

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nagyvonalú leszek, maradhat nálad, a győri tömegközlekedés szuper jó :-)

Muscari 2014.06.01. 22:37:21

@Der echte Weinachtsmann: igen, smoked paprika nevre hallgat. Gallyra fustolt ize van, a multkor a lanyom sutott csirket es fokhagymaval meg ezzel fuszerezte meg. Total kolbasz ize lett :-)

@QUERCUS(a favágó): igen, hallottam rola. Ez is modern korunk velejaroja, a sokszorosan feldolgozott mukajakban gyakran elofordul.

Chamroe 2014.06.01. 22:37:37

@Muscari: margarint már vagy 10 éve nem vettem, a fiam is csak az oviban találkozik vele, sajnos...
A sütiket is vajjal sütöm, sokkal finomabbak.

Der echte Weihnachtsmann 2014.06.01. 22:44:18

@Muscari: az tuti jo izu fuszer. Na megnezem nalunk van e ilyen.
Sose hallottam eddig rola
Koszi

blackhairlady 2014.06.01. 22:46:35

@Muscari: En csutortokon indulok, penteken erek haza. Kivancsi leszek az uj benyomasokra. Pont egy eve voltam otthon utoljara, a 4 ev alatt miota kikoltoztunk, 4x voltam. Mind a negyszer mas erzelmek jottek elo.
Azert jo erzes, hogy a nagyon kedves ismeroseim mar elkezdtek erdeklodni, hogy mikor megyek az iden:)
A 4-es metrot en is ki akarom probalni, a kepeket lattam a megallokrol, nekem tetszettek. Nema nagyon hianyzik semmi kaja, itt mindent megfozok amit otthon szerettunk, talan a hekk a Balatonon es az unokabatyam ettermeben a halaszle, es a piacon a veres-majas hurka amit nem hagyhatok ki. Ja es a gyerekem a Turo rudit:)) Elnezest az erzekenyektol, de o imadja, es hianyzik neki:)))))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.01. 22:46:50

Segitseget kernek: kenyelembutorhaz.hu/kepek/szekreny/divian/daniela/daniela1.jpg
ilyen jellegu butort UK-ben hol talalok? Mar keresztul-kasul turtama netet, nulla eredmennyel.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 22:55:54

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Tehat dobozos :)
Itt eddig csak foliasat lattam. Ami dobozban volt az mind margarin vagy valami keverek.

**mimi** 2014.06.01. 22:56:56

@blackhair-lady: és Muscari
nagyon érdekelne engem is , hogy milyen érzéseitek vannak amikor Mo-n jártok....

Papagály (törölt) 2014.06.01. 22:57:21

@blackhair-lady:
"Így készíts finom túrórudi házilag!"
twice.hu/receptek/igy-keszits-finom-turorudi-hazilag

(de máshogy képezd a tárgyesetet ;) )

SzZoole 2014.06.01. 22:59:45

@tildy[UK]: ilyet szerintem sehol,itt nem nagyon jellemzo az ilyen fajta butor,de Golders Greenben van egy asztalos baratom a kep alapjan es a meretek ismereteben biztos vagyok benne,hogy meg tudja neked csinalni,ha erdekel.

blackhairlady 2014.06.01. 23:03:44

@diggerdriver: Sikerult elvinni oket valami klassz varba vagy haonlo helyre?

blackhairlady 2014.06.01. 23:06:08

@QUERCUS(a favágó): Nekem mindket anyosom fantasztikus asszony. A magyarorszagi exanyos a masodik akit meglatogatok amikor haza megyek. Az itteni csak mostoha es az apos sem el mar, de meg mindig latogatjuk egymast. szerencses vagyok ilyen szempontbol.

nyuszigonosz 2014.06.01. 23:07:31

@Der echte Weinachtsmann: www.gewuerze-der-welt.net/Paprika/Geraeuchertes-Paprikapulver-La-Vera-edelsuess

Létezik és így - vagy hasonlóan- néz ki.
Lényegében a neve a fontos, és azszerint lehet keresni, akár az Amazonon vagy üzletben.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.01. 23:07:37

@Zoole[uk]: hat szerintem ebbol valoszinuleg csinaltatas lesz, igencsak.
Amiket eddig talaltam az mind tul modern nekem, es tul szogletes.

kenyelembutorhaz.hu/elemes_szekrenyek_szekrenysorok_daniela.html a meretek itt vannak, egy arajanlatot megkoszonnek ra. (a jobboldani nyitott kis konyvespolc es keskeny ruhasszekreny nem kellene )
Orok halam!

SzZoole 2014.06.01. 23:08:48

A tegnapi nap leggjobb sztorija b.petya muvesz ur hazasagi tortenete volt,nekem.
Rendkivul meg ihletet es mivel a mai nap volt a 18.hazasagi evfordulonk a nejemel ezert felkerestuk Rezsoatyat a Temze parti kisvarosaban es meg kertuk hogy a Temze parton adjon ossze minket ujra es O megtette.Ezutal is szeretnem neki ujra megkoszoni:)))

nyuszigonosz 2014.06.01. 23:09:13

@blackhair-lady: Mélt megkaptam, köszönöm.

Nagyon jó utat majd.

**mimi** 2014.06.01. 23:11:30

@Zoole[uk]:
de kedves történet:))
Gratulálok nektek! :))))

SzZoole 2014.06.01. 23:12:06

@tildy[UK]: megkerdezem neked,de ha gondolod egyut is elmehetunk es szemelyesen is elmondhatod az igenyed,nekem barmikor jo.

SzZoole 2014.06.01. 23:15:46

@Kövérmadár [swe]: koszi:)))
A 20.evfordulot a hires Gretna Green-be terveztuk:)))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.01. 23:17:05

@Zoole[uk]: akar, az is szuper lenne nekem. Irok privatot hamarosan ezzel kapcsolatban, de most kicsit pilledek, ma meloztam itthon.

Belefaradtam, hogy nincs semmi inyemre valo butor errefele.

blackhairlady 2014.06.01. 23:17:33

@**mimi**: Majd talan megirom:) (Ez nem igeret volt, nem lehet behajtani rajtam:))))

blackhairlady 2014.06.01. 23:19:10

@Papagály: Csinaltam en mar sok recept alapjan, de a gyermekem szerint a pottyos az igazi, abbol is amiben gyumolcs toltelek van:)
Persze elfogyott a hazi is, de ha mar otthon leszxunk tuti ezen fog elni, meg sajtlin meg pick parizsin, es kiskiflin. Nem kell miatta halalra foznom magam:DDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.06.01. 23:21:06

@blackhair-lady:
Huu, a sajtli nagyon baro! Hianyzik a virsli Svedorszagban... de azert tulelem :)

Világpolgár2012 2014.06.01. 23:23:03

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Van egy jó mexikói csirke receptem, amiben chipotle chilli van, tortillába lehet tölteni. Ha érdekel, elküldhetem.

blackhairlady 2014.06.01. 23:26:35

@Kövérmadár [swe]: O is tul eli, csak most, hogy kozeleg az ido, szoba kerulnek az otthonrol hianyzo kajak, igy kerultek ezek is elo:)
Itt tudnek venni egyebkent roppanos virslit ami hasonlit a sajtlihoz es a fustlihez, csak sajnos nemet import es dragabb mintha belszint vennek:( Azert neha megengedjuk magunknak:)

SzZoole 2014.06.01. 23:35:51

@Kövérmadár [swe]: nem tudod mirol hires Gretna Green?
Google a baratod:)))

Világpolgár2012 2014.06.01. 23:46:56

@blackhair-lady:
Tudom, hogy sok recept van, főleg az USA-ban, de én szeretem a jól bevált, már kipróbált recepteket :) Mindig változtatok a recepteken, főleg, ha nem minden belevelót lehet egyszerűen beszerezni, de gondolom ezzel nem vagyok egyedül. Most már hónapok óta 'cochinita pibil'-t akarok csinálni, de csak Londonban lehet achiote paste-et kapni. Majd az internetről kell rendelnem, hacsak nem rászánok egy napot egy londoni bevásárló túrára.

Taxomükke (UK) 2014.06.01. 23:50:01

@Chang Yai: "nemtom, hogyan élték túl a gyarmatosítók ezt az éghajlatot hűtők nélkül annó."
Nem élte túl egy sem, már mind halottak.

rezsöatya 2014.06.02. 00:26:37

@NorthPier: Oaklands markajelu, British White Potatoes. Ez volt a zsakra irva. 7.5 kg £ 2.99-ert.
Igen, itt minden vizes...:-)))
A fozovizet leontom, igy is marad annyi viztartalma, hogy keves liszttel elkeverve pont jo allagu lesz. Akinek vittem belole (szinten hataratkelos), megdicserte, hogy az o anyukaja is pont ilyenre kesziti... (kell ennel tobb?) :-)))

rezsöatya 2014.06.02. 00:28:43

@Zoole[uk]: te meg itt hulyeskedsz, a "keson jovoknek" meg magyarazkodhatom, hogy nem vagyok csuhas...! :-))))

rezsöatya 2014.06.02. 00:32:34

@tildy[UK]: miert akarsz magyar szekrenysort az UK-ban? Ezt mar egy korabbi posztnal is felvetetted, akkor sem ertettem... amugy ,ha ragaszkodsz hozza, szerintem megoldhato a kiszallitasa Mo-rol. Gondolom, lapraszerelt allapotban arusitjak ugyis...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.02. 01:01:27

@rezsöatya: nem MAGYART akarok, hanem mint már korábban is írtam, ragaszkodom bizonyos dolgokhoz, bizonyos formavilághoz.

Teszek rá, ha épp a lengyeleknél találok hasonlót. Jó lesz akkor az is.

Nekem a szögletes "ikeás" vonalak nem jönnek be, nem az én világom. Ez a formavilág jön be, akár magyar, akár nem.

Erre két megoldás van:
Vagy elfogadom, és bámulom majd évekig a lakásomban amit itt lehet kapni, vagy olyat szerzek, ami talán tetszik is.

Utóbbi jobb opciónak tűnik, hm?

Kiszállítás megoldható, persze (a matracom is otthonról van ) de te talán nem nézzek szét első körben a környezetedben?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.02. 01:06:25

@tildy[UK]: környezetemben, na.

Személyes vélemény: nekem nagyon nem jönnek be az itteni bútorok , mármint ami emberi áron (max 600-1000 font per nappali szett) vannak.

Ha röviden és velősen akarnél fogalmazni, akkor nekem ocsmányak, de mivel polkorrekt szeretnék lenni és senkit sem túlságosan megbántani, ezért akit sértene , maradjon a "nekem nem jön be" verziónál.

rezsöatya 2014.06.02. 01:06:39

@tildy[UK]: el nem tudom kepzelni, hogy itt ne talalnal olyat, ami tetszik Neked...
(mondjuk nokedliszaggato tenyleg nincs...! :-))))) )

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.02. 01:23:43

@rezsöatya: Eddig még nem sikerült találni. Már jó 1 éve keresek. Már amikor épp rámjön a kereshetnék.

blackhairlady 2014.06.02. 02:49:21

@Világpolgár2012: Bevallom oszinten, meg kellett neznem a googleben a kaja es a hozzavalo krem kepet, nem hallottam meg rola. De nagyon jol nez ki, biztosan nagyon finom is.
A levelben sutesrol most eszembe jutott, hogy a heten kene csinalnom Tamalest, mar reg volt.

blackhairlady 2014.06.02. 02:58:20

@tildy[UK]: http://www.wharfside.co.uk/living-room-furniture/detail/arch-top-wall-unit-cda\
Egy kicsit hasonlit ra, nem?

Világpolgár2012 2014.06.02. 03:44:27

@blackhair-lady:
Banánlevelet azért nem szerzek be, bár az internetről valószínűleg azt is lehetne :) A malac sem hiszem, hogy szopós lesz, bár azt már tudom, hogy hol lehet találni. Hetekig hívogattam és felkerestem egy csomó hentest, amíg találtam egyet, aki be tudja szerezni és nem nézett hülyének :)

Világpolgár2012 2014.06.02. 03:51:41

@blackhair-lady: @tildy[UK]:
Ha hiszed, ha nem, én is ezt találtam :) Csak éppen nem találtam meg a UK distributor-t! Itt az eredeti dán honlap:

dyrlund.com/living-room

Ezt is átnéztem, de itt is szinte csak nagyon modern elemek vannak, bár itt találtam a dán céget:

www.archiexpo.com/architecture-design-manufacturer/living-room-wall-unit-4275.html

blackhairlady 2014.06.02. 04:55:32

@Világpolgár2012: Mit meg nem teszel egy kajaert:)

En sem talalom a forgalmazot, pedig akkor dobta ki a talalatot amikor UK-t irtam a keresobe.

Morgo1229 2014.06.02. 06:57:55

@Muscari: en mar jartam Murterben. Nagyon jo emlek. Emlkszem autoval mentunk strandolni. Igy sajat partszakasz jutott. Kozel s tavol sehol egy lelek. Te mikor voltal ? en kb 15 eve... Aztan ugye azota mar majdnem murder lett a gyerekem apjaval. :-)

Morgo1229 2014.06.02. 07:10:58

@Muscari: es Te mar meg is jottel Ma.o-rol? Persze, hogy beszamolok a Beagelrol. Miley lesz allitolag a neve. Na hagyjuk ki is o. Bar a zene nem rossz nem ertem mi francnak kell meztelenkedni allandoan. Megszulettek a kutyak. 3 fiu 3 lany. Hazaugrok en is egy napra hogy a gyereket hazavigyem, mert lesz 1 het szunet. Aztan majd a nagyi visszahozza. Gondoltam ne itt aszalodjon inkabb o is egyen cseresznyet :-) Akkor negnezzuk a kutyat is. Koszi az erdeklodest !

SzZoole 2014.06.02. 08:41:32

@rezsöatya: most ezt miert kellet fel rakni,mindenki rajtunk fog nevetni:)))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.02. 09:37:32

@blackhair-lady: Egy picit:) Mindenesetre amit vilagpolgar linkelt meg amit te is, ott van pár, ami kis kompromiszummal rendben van:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.02. 09:38:21

@Világpolgár2012: http://dyrlund.com/•-w_1250_1250-2_1250-3_9256s_9256e_8312_k1-wand_buche-1 ez így ahogy van jöhet is:D

blackhairlady 2014.06.02. 13:54:44

@tildy[UK]: Akkor sikeres volt az ejszakai keresgelesunk Vilagpolgarral?:))

Világpolgár2012 2014.06.02. 14:36:03

@tildy[UK]: @blackhair-lady:

Na, a végén nekem kell megvennem a szekrénysort, mert ma reggel már kaptam is egy e-mailt a UK forgalmazótól :) Egyébként a Wharfside az, akiket Blackhair lady talált :)

Tildy, írok privátot, megpróbálom átküldeni az e-mailt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.02. 14:48:56

@blackhair-lady: Bizonyam! azt az oldalt nem is neztem, nem tudtam van UK storejuk is:)
@Világpolgár2012: Nagyon koszonom :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.02. 14:50:18

Marmint na a dan oldalon nem neztem. Meg is van, ami nekem kell, orok hala mindkettotoknek:

www.wharfside.co.uk/living-room-furniture/detail/solid-wood-wall-units-cdk2

DieNanny CH 2014.06.02. 17:48:31

@Zoole[uk]:

Gratulálok! Most megint meghatódtam... :-)

bpetya75 2014.06.02. 17:55:52

@Zoole[uk]:

Basszus! Erről majdnem lemaradtam. Nanny érdeme, hogy mégsem.

Gratulálok! :-DDDD

blackhairlady 2014.06.02. 22:33:04

@tildy[UK]: Orulok, hogy segithettunk:) Tulajdonkeppen ugyan az amit szerettel volna (es pont olyan amilyen nekem volt otthon:) csak nincs lekerekitve. Nekem is tetszik:)

blackhairlady 2014.06.02. 22:34:18

@Világpolgár2012: En nem kaptam toluk e-mailt, ezek szerint te kivaltsagos vagy:)))))

Világpolgár2012 2014.06.02. 23:27:56

@blackhair-lady:
Ez úgy történt, hogy az ArchiExpo-ra regisztrálva vagyok, mert haszos az építőiparban tanulóknak/dolgozóknak, bár nem bútorokat szoktam nézni. Tegnap gondolotam, hogy megnézem ott is a szekrénysort Tildynek, ha már a hagyomás boltok nem jöttek be neki. A forgalmazókat csak regisztrálva lehet megnézni. Annyit csináltam, hogy rákattintottam a dán cég forgalmazóira, bejelöltem Londont, a honlapon azonban nem mutatott egy céget sem Angliában. Ma reggel viszont jöttek az e-mailek. Az ArchiExpo küldött e-mailt a dán cégnek, dán cég küldött e-mailt a londoni forgalmazónak és a londoni forgalmazó írt nekem. Ez ám a customer service :) Ha majd Tildy tudat az árakról, akkor visszaírok nekik.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.02. 23:43:18

@Világpolgár2012: Szerintem ebbol hetvege lesz, mert akkor tudok elmenni a bemutatotermukbe. Illetve addig is lehet emailben megerdeklodom toluk:)

Világpolgár2012 2014.06.02. 23:55:38

@tildy[UK]:
Csak azért írok nekik vissza, mert jól nevelt vagyok, de csak akkor ha nem 5000 fontot kérnek a szekrénysorért :) De sietni nem kell. A múltkor az egyik dolgozatomhoz napelemekről kértem árlistát, pár cég rögtön jönni is akart felmérni a tetőmet, azon jót röhögtem, meg persze nem is válaszoltam. Szerencsére volt egy pár cég, akik normálisan elküldték az árakat és én meg szépen megköszöntem :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.06.03. 00:12:30

@Világpolgár2012: ha megtenned, hogy szólsz nekik, hogy akinek szüksége volt az infókra, hamarosan megkeresi őket:D Köszönöm.

:D Kicsit soka munka, nem jutottam még oda, hogy írjak nekik. Amúgy szimpatikusnak tűnnek:)

Világpolgár2012 2014.06.03. 00:16:56

@tildy[UK]:
Persze, azt megteszem szívesen :)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása