oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. május 30. 06:43,  Angliai libikóka 393 komment

2014. május 30. 06:43 Határátkelő

Angliai libikóka

A mai poszt szerzője, Gábor saját bevallása szerint is meglehetősen nyugtalanul élte fiatal éveit, amit csak alátámaszt, hogy többször is megjárta Angliát, majd visszatért Magyarországra. Most ismét kint él, és bár akad pár dolog, ami nem tetszik neki, valami nekem azt súgja, hogy ez már hosszabb távra szól.

férfi bőrönddel 2.jpg

„Bevezetőnek magamról: 40 éves vagyok, IT mérnöki a legmagasabb végzettségem, de csak keveset dolgoztam a szigorúan vett szakmában, sosem specializálódtam. Ennek azt hiszem az az oka, hogy nem adódott olyan lehetőség, ami érdekelt volna, és amiből meg is lehetett volna élni.

A középiskolát gépész technikusként fejeztem be, és azt kell mondjam, hogy ezt sokkal többre tartom mint a mérnöki oklevelem, legfőképp mert kiváló iskola volt, nagyszerű tanárokkal. Máig sokszor hasznosítom, amit ott tanultam.

De mindezek mellett a leginkább meghatározó az volt, ahogy fölnőttem. Gépek között töltöttem a gyerekkoromat, számomra természetes volt, hogy kosárból magam építettem az első motoromat, mint ahogy az is hogy a házunkat is magunk építettük. Mindezt pedig az adott körülmények között magas színvonalon.

Sok mindent csináltam, sokféle munkám volt. Családom nincs, sosem tudtam megállapodni sokáig senki mellett, mint ahogy egyetlen munkahelyen sem. Valami belső nyugtalanság uralkodik rajtam, mindig hajt tovább, nem hiszem, hogy valaha is meg tudnék állapodni.

Tele voltam keserűséggel

Harmincéves voltam, amikor sok csalódás után úgy döntöttem, hogy minimális nyelvtudással nekivágok Angliának. Addig édesanyámmal éltem, de tudtam, hogy ez nem mehet a végtelenségig, lépnem kellett. Tele voltam keserűséggel.

Megkerestem egy otthoni irodát, valami csoda folytán sikerült a telefonos interjú angolul, persze félelmetes volt az egész. Pénzem is alig volt, szegény szüleimtől kellett kölcsön kérnem. Kezembe nyomtak egy címet, mehettem.

Hihetetlen érzés volt, amikor kiszálltam a repülőből, félelem, büszkeség, felszabadultság keveréke. És persze sértődöttség, hogy otthon semmire sem voltam jó. Azt a pillanatot sosem felejtem el.

Nagy megkönnyebbülésemre létezett a munkahely is. Egy szó mint száz, ott dolgoztam közel egy évig mint karbantartó. Első ízben tapasztaltam meg, mit jelent fizetést kapni, nem pedig éhbért, emellett a követelmények számomra szánalmasan alacsonyak voltak.

Eleinte ellenségesek voltak a helyi munkatársak, de ez aztán elmúlt, és elmondhatom, hogy ma is nagyon sokat gondolok rájuk szeretettel, és csak jót mondhatok róluk. Ez a hely a déli tengerparton volt egy Hayling Island nevű szigeten. Mindig sokat jelentett nekem a tenger, már az illata is teljesen ki tud kapcsolni.

Sajnos a szomszédsággal elég sok bajom volt, sok volt a drogos, de legkeserűbb emlékem az két magyar lány volt, akik minden éjszaka fölvertek álmomból, amikor hazajöttek a kocsmából, ahol dolgoztak. Ez odáig fajult, hogy kialakult nálam egy kóros álmatlanság, ami 8 évig keserítette meg az életemet.

Amikor ezután hazajöttem, nem tudtam az otthoni dolgokat komolyan venni, tervem sem volt. Meglepő módon kaptam egy rendkívül jó mérnöki állást egy nagy multinál, szép autót kaptam, minden földi jót. Nem kellett szétszakadni sem.

Vissza Angliába

Évekig voltam ott, aztán valamiért egyszer csak úgy döntöttem, hogy irány Ausztrália. Megcéloztam a skilled visa-t egy cimbora bölcs útmutatása alapján (ő már azóta ott él), az ausztrál hatóságok elismerték a végzettségem és a gyakorlatom, már csak az ielts vizsga kellett.

Gondoltam, legjobb, ha erre Angliában készülök föl, így aztán visszamentem Portsmouth-ba, találtam egy olcsó és jó nyelviskolát, ott készültem 3-4 hónapig. Vizsgára is ott jelentkeztem.

Mindez persze jó sokba került, de biztos voltam a sikerben. Nos, tévedtem, a 4 vizsgából az egyik egy ponttal alacsonyabb lett, mint amit a végzettségem megkövetelt. És ezzel kicsúsztam a határidőből is.

Szokták mondani, hogy ha van valami célod, akkor ne add föl, küzdj érte! Nekem azonban erről más véleményem van, tudni kell, mikor kell valamit föladni, szerintem ez nagyon fontos. Majd adódik más lehetőség, és akkor azt kell fölismerni, és csak az új célra koncentrálva küzdeni.

Ismét Magyarországon

Így aztán Ausztráliát föladtam, hazamentem megint, akkoriban várt is otthon valaki a szüleimen kívül. Otthon persze semmit sem lehet csinálni, de én abban is jó vagyok!

Bud Spencer és Terence Hill filmeket néztem, meg elkezdtem kitanulni a pénzrendszer és a tőzsde csínját-bínját. És akkor egyszer csak, mint Forest Gumpnak a futási ingerenciája, elmúlt az insomniám, új ember lettem!

Már nem féltem attól, hogy elmenjek egy másik országba, természetessé vált ez, ami persze jórészt az időközben kicsiszolt nyelvtudásomnak, meg a tapasztalataimnak köszönhető. Sikerült legyőznöm azt a gátlást, ami az én korosztályomra még annyira jellemző.

Innen visszanézve, már nem értem mitől féltem annyira, azt hiszem eléggé más ember lettem. Gyorsan föladtam még egy házassági hirdetést a magyar újságban LA-ben, meg írogattam egy pár nőnek Amerikába, hátha horogra akad valami zöld kártya, de nem akadt.

Így aztán hamar döntöttem, vissza Portsmouth-ba. Néha azért nézegettem a net-et és véletlenül egyszer csak találtam egy irodát, ami nem magyar volt. Magyar irodákkal természetesen szóba sem álltam, minek is.

Viszont ezt fölhívtam, Skype-on beszéltünk. Ők azonban Londonban voltak. Én kimondottan utálom Londont, egy pöcegödörnek tartom, főképp emberi vonatkozásban. Azóta Londonban vagyok, és azt kell mondjam, hogy nem változott a véleményem.

Karbantartóként

Tehát London. Kijöttem, elég szerencsés társaságba kerültem, csupa magyar menekült a jobb fajtából. Mind keményen küzdöttek, sokan semmit vagy alig beszéltek angolul.

Elgondolkoztam azon, hogy ezeknek a remek, képzett embereknek bizony mind el kellett menekülniük otthonról. Kicsit ücsörögtem ott, majd az iroda szétszórta az önéletrajzom.

Egy óra múlva csörgött a telefonom, másnap interjú, harmadnap munka. Egy arab milliomos házaiban vagyok most karbantartó, majdnem mindig alszom vagy tv-zem, néha viszont kifejezetten stresszes.

Ez az arab mentalitásból fakad, képtelenek bármit is megszervezni, sőt néha az az érzésem, hogy egyáltalán gondolkozni sem tudnak. Az egész társaságról lesújtó véleményem alakult ki. Persze ez egy komolytalan munkahely, komolytalan cégnél, nem biztos, hogy érdemes általánosítani.

Viszont bőségesen hullik a mellékes, és barátokra is szert tettem, főképp egy német sráccal cimboráltam össze, nagyon érdekes és színes személyiség. Most együtt toljuk saját szekerünket, és elég jól csináljuk. Ezt a munkahelyemet nemsokára itt hagyom, mert hazamegyek nyaralni a szüleimhez, és kergetni akarom a Harley-mat is egy kicsit. Egyébként is érik a cseresznye!

Ócska lakások

Ami Angliában a legnagyobb probléma az a lakhatás, az építőipar itt mást jelent, mint otthon. Az épületek többsége reménytelenül alacsony színvonalú, nagyon könnyű szerkezetű, minden tele van patkányokkal meg egerekkel.

A falak penészesek, mert vékonyak és egy merő hőhíd minden, áthatja az épületeket is az angolszászokra annyira jellemző nemtörődömség, meg az, hogy minden fa (talán a hajózás miatt alakult itt így).

Reménytelenül ócska a gépészet, villanyászat (bár ez alapból nagyon jó lenne, nagyon jók a villanyszerelési anyagok), a közművek, gyakorlatilag minden, a szakemberek többsége kutyaütő. Persze a minőség a kifizetett lakbérrel és helyszínnel változik.

Az az érzésem, hogy az egész brit gazdaság és főképp a pénzkibocsátás ingatlan alapú, ez tartja nagyon magasan az árakat. Mivel az ingatlan megkerülhetetlen dolog, és a hitelezés miatt az átlag számára itt is elérhetetlen saját megtakarításból, így ezzel tartják az embereket a mókuskerékben, ez a mátrix alapja itt.

A lakhatás sok szenvedés forrása lehet, ahol én most lakom, az egy nagyon jó hely, de maga a szállás az egy patkánylyuk. Egész télen a télikabátomban aludtam, fűtés nincs, a leheletem mindig látszik, rohadnak a falak, 10 kilót fogytam (mondjuk ez rám fért), szóval nem valami fényes, de ezek a dolgok engem valahogy kevésbé érintenek meg, mint az átlagembert. Azt hiszem, nagyon igénytelen vagyok, pontosabban egész mások az igényeim és a tűrőképességem, mint az átlagé.

Merre tovább, Nagy-Britannia?

Mindezek mellett London csodálatos is tud lenni, hihetetlen bulikban voltam, az ember sokszor már el sem hiszi azt a sokszínűséget és gazdagságot, amit itt lát. Legfőképp pedig van pénz, lehet keresni és találni is.

Rengeteg a munka, ha valaki beszéli a nyelvet és ért valamihez, az gyorsan megtalálja a boldogulást. Ezek mellett azt hiszem az UK gyorsan süllyed lefelé, 10 éve még egész más országot láttam, bár persze akkor vidéken voltam. Azt kell, hogy mondjam, hogy sok minden emlékeztet a boldog cuccializmusra, és ennek itt is meg lesz a gyümölcse.

További pár szó a magyarokról: a magyar az jó munkaerő, ezt tudják is itt, szívesen alkalmazzák a helyi cégek. Viszont amit nem értek, az az, hogy a magyarországi magyarok miért képtelenek bármilyen együttműködésre.

Több magyar esetén is úgy gondoltam, hogy valamiféle barátság alakulhat ki, vagy ha nem is barátság, de együttműködés, volt, akinek állást is szereztem. Én sosem kérek semmit, ha módomban áll önzetlenül segítek, nem várok semmit cserébe.

Néha fölhívtam egy két ilyen ismerőst, csak hogy mi újság van, de gyorsan lepattintott mindenki, nem ér rá, ép most ez van, az van, de majd bla, bla. Ha valami van, akkor meg pánikszerűen keresnek.

Furcsa módon most is más nemzetiségű barátaim vannak itt - ők sokat is segítenek -, de magyar az nincs. Erre nem nagyon tudok gombot varrni, bár igazából annyira nem érdekel, elvagyok a német, spanyol, kenyai meg a többi cimborával, és magammal is elég jó a kapcsolatom szerencsére. Itt megjegyezem, hogy sokkal jobb tapasztalataim vannak viszont az erdélyi magyarokkal.

Pár szó az ügyintézésről

A bürokrácia az itt is bürokrácia, és sajnos itt is egyre nagyobb lesz, bár még most is jóval kisebb, és emiatt jobban működik, mint a magyar. Általában teljesen érthetetlen és logikátlan számomra az egész, és áthatja ezt is az angolszász nemtörődömség és lustaság.

Nagy előnyére legyen mondva a magyarral szemben, hogy az itteni bürokrácia nem ellenséges a lakossággal szemben, és nem annak terrorizálásával van elfoglalva, inkább nem csinál semmit.

Általában itt az állam nem tekinti feladatának a lakosság ellehetetlenítését, sőt arra törekszik, hogy az embereknek meglegyen a mindennapi betevője. Ez bizony gyökeres különbség a két ország között.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr366231531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

33621 2014.05.30. 06:50:30

Már megint Anglia? :-)

2014.05.30. 07:00:47

Hm, hát ez érdekes volt.... :D

pappito · http://pappito.com 2014.05.30. 07:11:25

az arabok ostobák, az angolok kutyaütők, érik a csersznye.

hát izé..

Morgo1229 2014.05.30. 07:32:19

Csak a szuloket sajnalom. Tuti szeretnek ha vegre felnonel. Ok is tudnanak nyugodtan elni kicsit. Gondolom a motor is tok hangos. Es erted is aggodni kell nonstop. Nincs futes? nem eszel? megint otthagyod a munkad?

DieNanny CH 2014.05.30. 07:35:44

OFF

Ma hajnalban a tehenek ébresztettek... Vagyis mindegyikük a nyakában lógó kolomppal... És ez még nem is volt elég, a parasztok kísérték őket síppal, dobbal, nádihegedűvel... (Itt "paraszt"=állattenyésztő gazda)
Hajnali 5:20-kor!!! Mentek fel az alpesi legelőre, vagy hova, végig a főutcán.

De legalább tudtam volna róla, akkor kimentem volna fényképezkedni... :-((( Na, mindegy...

Ja, merthogy tegnap munkaszüneti nap volt, ma is alig valami van nyitva, úgyhogy nyugisabb reggelre számítottam.

ON

Majd jövök később posztot olvasni, még nem végeztem a tegnapi kommentekkel.

tableno 2014.05.30. 07:40:36

A szerző nem zopilote/cascabel unokaöccse véletlenül? :)

szuperkrumpli 2014.05.30. 07:52:05

Az UK annyira süllyed, hogy pár éven belül átveszi a vezető helyet a németektől, mint a legerősebb gazdaság.
Az épületek katasztrofális állapotát osztom. Rengeteg épület a háború után készült. Fát meg azért használtak, mert akkoriban még nem volt annyira elterjedt a vasbeton födém! :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.30. 08:08:41

a poszt klassz
szegény posztoló jajdenem szimpatikus nekem:(

adg 2014.05.30. 08:09:23

Tyuha, ez igen. Nem semmi mik vannak, phu ...
Mi volt ez??
Szep sztori, szulokkel elvagyok egy ideig, mejd ide megyek, meg odamegyek, de itt se jo, meg ott sem, meg amott sem, majd hazajovok, majd elmegyek megint, mar 40 eves vagyok, legyen anglia, usa, ausztralia, vagy megsem, inkabb de, majd megis haza, egykettore 50 meg 60 eves leszek, de meg semmit sem csinaltam, de van motorom meg cseresznye. hm

Na igen, az ausztral skilled vizumok nem a feladosaknak valok.

Sütemény1975 2014.05.30. 08:13:07

Na, lesz ma itt nemulass! :))

Mr Long 2014.05.30. 08:16:11

@adg [Au, Darwin]: Azt annyira para megszerezni? Azt hittem a simat nehez es a skilledeseket "tart karokkal varjak".

tableno 2014.05.30. 08:19:49

@Mr Long: tárt karokkal és bürokratikus akadálypályával. De nem csak Ausztráliában, mindenhol ez van.

bpetya75 2014.05.30. 08:21:14

@Morgo1229:

Semmi extra, csak ugyanaz a lumpenproletár életérzés jött le a soraiból, mint Cascabel kolléga kommentjeiből. Sodródunk, ha épp kell és kedvünk van hozzá, akkor beleállunk a melóba, ha meg nem muszáj, akkor budspencerterencehill, meg egy kis vadmotrozás. Az öreghez hasonlóan nyitottnak tűnik az emberekre, de kritikus a társadalommal.

Nekem alapvetően szimpatikus a srác. Nem tudnék így élni, de szívesen olvasok ilyen figurákról/tól.

adg 2014.05.30. 08:21:54

@Mr Long: Nem annyira para, de futni kell vele par kort.
Sima nincs. Vagy a szakmaddal (egyeb csoda kepessegeddel) josz, vagy idehazasodsz, vagy menekult vagy vagy tanulo. Olyan, hogy csak ugy itt szeretnek lakni, olyan nincs.
Es a skilledek kozott is van jobb-rosszabb, gyorsabb meg lassabb.
Posztolonak egyik sem valo...

Morgo1229 2014.05.30. 08:23:56

@bpetya75: dehat nem o az aki mindig megy a gyapotfoldre. Nem tudtam hogy az ilyen on an off.

tableno 2014.05.30. 08:25:41

@adg [Au, Darwin]: pedig van rá egy fogadásom, hogy a született ozzik között sok az ilyen... ;)

Morgo1229 2014.05.30. 08:27:07

@Sütemény1975: hol vagy helyileg? par perce megint en voltam te.

adg 2014.05.30. 08:28:52

@tableno: Bizony, de nekik sem lenne valo a vizumugyintezes :)
De nekik makjuk van, mert otthon vannak.

tableno 2014.05.30. 08:29:17

@Morgo1229: pedig többszőr is leírta, hogy általában pár hónapig dolgozik és gyűjt egy kis pénzt, aztán henyél amíg el nem fogy. Igazi hobó életforma, egy megelevenedett blues-nóta... :)

2014.05.30. 08:31:51

Olyan kis komformisták vagytok ;). Nekem tetszik a posztoló stílusa, már az életstílusa. Ha nem érzi jól magát valahol, odébb áll. Minek görcsölni? Pláne neki, aki amúgy is rosszul reagál a stresszre? (lásd még insomnia teljesen hétköznap dolgoktól).

**mimi** 2014.05.30. 08:33:18

jó írás...nekem tetszik a srác,bár én nem tudnék így élni, mert túl földhöz ragadt vagyok...lehet pont ezért szimpi

tableno 2014.05.30. 08:36:28

@Pink Petsch: hol írtam én olyat, hogy nem tetszik? :)

33621 2014.05.30. 08:37:46

@Morgo1229: Ha már rokoni szálról beszélünk akkor nem tudom hogy jól emlékszem e, de mintha a tegnapi posztnál ide kommentelő
deputy sheriff nick nevü kommentelő, a mi volt Hagymánknak a fia lenne.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.30. 08:50:59

@tableno: @bpetya75: Lehet valami a dologban mert ez volt az első gondolatom nekem is. Elolvastam, nah mondom zopilote is tuti hogy így tengette 20-as, 30-as éveit. :)

DieNanny CH 2014.05.30. 09:29:20

@33621:

Igen, Seriff az ő fia. @Pink Petsch: Még anno mesélt Hagyma a fiáról egy történetet, Seriff meg kijavította, aztán egymás közt kicsit elcsevegtek.

DieNanny CH 2014.05.30. 09:32:56

Nekem tetszett a poszt. Még az is, mikor írta a házassági hirdetéseket Zöldkártya reményében.
Bár, behelyettesítettem egy női főszereplőt posztírónak, és szerintem sokan emiatt egy nőt simán leku**-nának.
Meg hogy 40 évesen családot kell alapítani, meg egyebek. Hát, nem. Sem férfinél, sem nőnél. Mindenki egyénileg eldönti, mi a fontos neki.
Annyiban nem Cas, hogy nem volt ivós-periódusa.

Muscari 2014.05.30. 09:33:23

Mi vaaaan?
Negyven evesen igazan felnohetett volna mar.

Sajnalom, de nekem nem tetszett. IT-s es karbantartokent dolgozik...

Plusz en biztosan nem hagytam volna veszni az ausztral vizumot, mar csak a kaland kedveert sem.

Zopilothoz ne hasonlitsatok, mert oke, hogy van nemi egyezes, de en hianyolom az o bolcsesseget. Szerintem a posztolo csak sodrodik.
Mi a feneert nem megy vissza videkre, ha utalja Londont? Ahhh...

SzZoole 2014.05.30. 09:42:35

@Muscari: latod azt en sem ertem,azt irja,hogy a legmagasabb szintu IT -is vegzetsege van es megis karbantatrtokent dolgozik.
Egy karbantarto eves fizetese £20-30ezer kozt van.
Egy IT-is meg £40-60 ezer kozt mozog az O vegzetsegevel.
Ki a fene erti ezt?
Mindegy ez a posztolo dolga.

Taxomükke (UK) 2014.05.30. 09:43:21

OFF
Bizonyára sokan látták a Facebookon és/vagy a Youtube-on a delfinmentésről szóló rövid videót:www.youtube.com/watch?v=ekmMD8oYtJ0
Az jutott eszembe a női egyenjogúságról, feminizmusról, nemi szerepekről szóló több korábbi HÁ-s eszmecsere kapcsán, hogy érdemes ilyen szemmel megnézni a videót: mit csinálnak a férfiak és mit a nők egy ilyen alkalom során.
Köszönöm.
ON
Már megint Anglia?
:))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 09:47:01

@DieNanny [SZ,CH]:
Egyetertek!

@Muscari:
Ha a bolcsesseggel annyi keseruseg is jar, mint ami cas-ban van, akkor inkabb soha nem szeretnek felnoni.

Taxomükke (UK) 2014.05.30. 09:48:02

Nna, elolvastam a posztot is.
Hát nem is Anglia, hanem London.
Meg a minden és mindenki fikázása.
OMG.

Taxomükke (UK) 2014.05.30. 09:50:30

@bpetya75: Bár nem szorul rá, Cascabel nevében kikérem magamnak ezt az összehasonlítást.
Számomra Cascabel/zopilote egy bölcs embernek tűnik, ez a faszi meg csak picsog.

Mr Long 2014.05.30. 09:50:59

@Taxomükke: Gondolom azt, mint maskor. Magyarazzak ok hogyan csinalnak, persze megsertodnek, ha azt mondjuk, hogy akkor lehet csinalni... :)

Curly2 2014.05.30. 09:51:23

"Gyorsan föladtam még egy házassági hirdetést a magyar újságban LA-ben, meg írogattam egy pár nőnek Amerikába, hátha horogra akad valami zöld kártya, de nem akadt."
Nem is èrtem ez mièrt nem sikerült??!! ;)

gyengetölcser 2014.05.30. 09:51:31

OFF:
Kihasznalom az alkalmat, amikor tudjukki onkentes szamuzetesbe vonult, igy is lehet valaki konzervativ, nem kell hozza meg suttyonak is lennie:
hafr.blog.hu/2014/05/28/konzervativ_nokent_a_homoszexualisokrol_vendegposzt#comments
ON

2014.05.30. 09:51:50

@DieNanny [SZ,CH]: Jahogy .. köszi.

@Muscari: @Zoole[uk]: Ő másként képzel el az életét. Nem mindenki tud, akar beállni a sorba, és amíg csak magáért vállal felelősséget (nincs család, gyerek, ilyesmi), addig rendben is van. Ha meg az igényeit kielégíti az év 20-30e font, miközben úgy él, ahogy neki tetszik, akkor miért vállaljon olyan melót, ami bár több pénzzel jár, de nem érezné jól magát? Csak azért, hogy úgy éljen, ahogy másoknak tetszik?

2014.05.30. 09:53:23

@DieNanny [SZ,CH]: Jah, ezen is vigyorogtam :DDD Már rég menne a kurvázás, ha nőről lenne szó ;).

DieNanny CH 2014.05.30. 09:59:39

@Taxomükke:

OFF a delfinmentésről:
Semmit nem tudok a delfinekről, mégis, úgy gondolom, van valami oka annak, hogy kiúsztak a partra. Szóval egy ilyen mentés szép, meg szívet melengető, de beleavatkozás a természetbe...

Muscari 2014.05.30. 10:03:13

@Muscari: b...atok meg, mar megint ez a tema :-(

A magam reszerol en biztosanbeszalltam volna a mentesbe, bar a ferjem meg nem engedtevolna. Kimondta, hogy a fizikai erotokkel lehet versenyezni?

Muscari 2014.05.30. 10:05:41

@Taxomükke: az elozo neked ment. B+ abillentyuzet is, aligmuxik aspace.

Muscari 2014.05.30. 10:07:56

@Pink Petsch: de hat most sem erzi jol magat!Pont errol szol a poszt.

SzZoole 2014.05.30. 10:10:08

@Pink Petsch: draga Pinky,en nem tanacsot akartam adni neki,csak leirtam,hogy mit gondolok.A vegen le is irtam,hogy az O dolga,ha azt akarja csinalni szivejoga,csinalja.
Amugy par hetig en is dolgoztam egy ugynoksegnek karbantartokent,meg 4 eve.Nem volt az rossz melo addig mig zarakat,egoket meg egyebb aprosagokat kellet cserelni javitani.A legdurvabb az volt mikor egy furdoszobat elontott a szenyviz,mert a patkany beragta magat a wc-en keresztul,ugyanis a wc csesze kimeneti reszet osszekoti egy gumi a kimeneti csovel,na azt gumit ragta szet a patkany.A patkany be a szar ki.Azt a csovet egy elmeny volt kicserelni.

DieNanny CH 2014.05.30. 10:11:22

@Muscari:

Keresi azt a helyet, ahol jól érzi magát. És még nem találta meg.

bpetya75 2014.05.30. 10:14:36

@Taxomükke:

20 év tapasztalatával bölcsebb. De szerintem ha olvassa, érteni fogja, hogy nem bántásból írtam ;-)

Nekem szimpatikus a fazon. Nem mondom, hogy tutira szót tudnék érteni vele, ha találkoznánk, de a szemére vethető hibákkal együtt tetszett az írás. Nekem bejön, amikor valaki őszintén leírja a véleményét és még azt is belátja, hogy az ő tapasztalata alapján nem lehet általánosítani.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.30. 10:16:29

Én nem látom problémának hogy kalandozik és helyet keres valaki 40 évesen is. Sokkal gázabb az, aki egész életen át semmit meg se próbál, csak él valami kispolgári életet és sír, hogy se pénz, se kaland, se semmi.
A zöldkártyás rész azért odavágott rendesen, mit szólna ehhez Töki? :D

Imre apó 2014.05.30. 10:19:00

Jó reggelt, mint mindig:))))

Hát ott van a címben "libikóka"........... vélemények??? pont azt írta mint a címe. Hogy kinek mi teccik, vagy ikább mit szeretett volna olvasni, jah, ma ez van.

Ilyen emberek is vannak oszt?? Legyenek is. Nem nekünk kell eltartai, de ahogy látom jobban eléldegélt, mint azt már soktól láttam. Lesznek még felháborodások, csak el is kell ám tudni fogadni dolgokat, én már rég megtettem.

OFF
A delfines videot megnéztem és az első benyomásom nekem is az volt, hogy ezt ők így akarták, kiúszni. De azt, hogy miért is, azt nem fogjuk soha megérteni, de azt gondolom, hogy én is visszatuszkoltam volna őket. Volt már hasonló eset az öngyílkos delfinekről, vagy csak rosszul emlékezem?
ON

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.05.30. 10:21:40

Itt se jó, ott se jó, de majd talán idővel megállapodik Gábor is. Ha nem, az sem baj, az ő élete...
Ez a zöldkártyás dolog vicces, ha ezt egy nő írja, hát kap a fejére rendesen (és nem bókokat) :-)

bpetya75 2014.05.30. 10:23:33

@Taxomükke:

Ilyen helyzetben ez nálunk kábé a következőképpen nézne ki: Amint elindulnék az első delfin felé, a középső jönne velem, hogy segítsen. De ha Ő jön, akkor a kicsi is megindul, mert biztos jó buli, node akkor már a nagy sem akarna lemaradni. Így viszont asszonynak is be kéne jönnie, hogy "biztosítsa" a kicsit, és az lenne a vége, hogy öten bénáznák egy delfin körül, de valahogy biztos eljuttatnánk a mélyvízbe :-)

M. Péter 2014.05.30. 10:23:55

Nem gondoltam volna, hogy Hayling Island ilyen népszerű. Egy barátom unokaöccse szintén ott dolgozott.

bpetya75 2014.05.30. 10:25:58

@Imre apó:

Én azt olvastam valahol évekkel ezelőtt, hogy bizonyos helyzetekben elvesztik a tájékozódó képességüket. Nincs szó öngyilkosságról, csak rosszul mérik fel, hogy merre kellene menniük. Ha öngyilkolni akarnának, a mentés után kiúsznak valahol máshol a partra, de ilyenről még nem hallottam.

2014.05.30. 10:29:38

@Zoole[uk]: Persze, végül is a te kommentedben csak az szúrt szemet, hogy ha a másik szakmájában helyezkedne el, akkor mennyivel többet keresne. Lehet, nem szeretné a másik szakmájával járó egyéb dolgokat, nyűg lenne neki. Pláne, ha meg elég a pénze számára így is ...
Álommeló lehetett :DDDDDD

2014.05.30. 10:31:12

@Muscari: Hm, attól, hogy valaki úgy él, ahogy nagyjából szeretne, még nem kell az üdvözült mosolyt rátetováltatnia a képére. Akkor is vannak az embernek problémái, gondjai, meglátásai.

Imre apó 2014.05.30. 10:31:58

@bpetya75: Igazad van, ez az "öngyilkos" szó csak az emberek első reakciója, de a tudósok leírásai, sem az öngyilkos szándékot említik.

tableno 2014.05.30. 10:32:01

@gyengetölcs: maxi természetesen nem hagyta ki ezt a ziccert sem. Már a felütése is jellemzően erős: "Gyomorforgató, gyalázatos írás. Ha az író konzervatív, akkor én meg zsiráf vagyok." :))))))

2014.05.30. 10:35:06

@tableno: Tényleg, hol a mi jó öreg Maxunk?

Mr Long 2014.05.30. 10:35:12

@tableno: Azert milyen jofej. :S Nekunk nelkuloznunk kell, de mashol lehet vele "beszelni". :(

tableno 2014.05.30. 10:37:27

@Pink Petsch: tegnap megsértődött azon hogy kimoderálták egy különösen undorító kommentjét és 72 ÓRÁS FIGYELMEZTETŐ SZTRÁJKOT hírdetett! Ez nem vicc, keresd vissza a tegnapi kommentekben, és majdnem leestem a székről a röhögéstől... :)))

2014.05.30. 10:39:36

@tableno: Mi a jóeget hirdetett????? Figyelmeztető sztrájkot???? Basszus, tudtam, hogy nem komplett, na de ez az év vicce! :DDDD
Bár mi a jófenét tudott tegnap undorítót kommentálni, amikor az a poszt nem volt rá éppen alkalmas?

SzZoole 2014.05.30. 10:39:42

@Pink Petsch: a fizetesi felsorolast csak tajekoztato jellegel irtam ki.
Nem rossz melo mi?:))))

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.30. 10:39:49

@tableno: majd nem röhögsz este amikor nem lesz 600-700 komment, csak 300, mert nem jött senki buzizni :)))

tableno 2014.05.30. 10:43:18

@Pink Petsch: azt hiszem az iskolai "bullying"-ról volt szó Amerikában, és arról, hogy például a meleg hajlamú középiskolásokat többször kergették már öngyilkosságba a homofób seggfej osztálytársak. Mire maxi igazi keresztényhez méltóan kijelentette, hogy ezt örömmel hallja. :(

SzZoole 2014.05.30. 10:43:28

@Zka: a nyugat romlasat es a fasizmust kihagytad,ja es a vallast is:)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 10:44:06

@Imre apó:
Én egyszer egy kiskutyát szedtem ki egy medencéből. Ha nem vagyunk ott, megfulladt volna.
Szándékosan ugrott bele, de nem számolt azzal, hogy magas a medence pereme és nem tud kijönni.
Ott kellett volna hagyni, hiszen ez volt az akarata?

@Pink Petsch:
Tegnap illegalitásba vonult, 72 órát kaptunk tőle, hogy hiányozzon nekünk.

@tableno:
A zsiráfról tegnap óta tudjuk, hogy "márpedig ilyen állat nincs", szóval :)

@Zka:
Én is így gondolom.
Kiváncsi lennék, hogy mi jár valójában azok fejében, akik z ember szemére szokták vetni, hogy 40 évesen még nincs családja, nem állapodott meg.
Erős a gyanúm (bár tévedhetek is), hogy ez csak egy zsigeri féltékenység, elítélünk egy olyan életet, amire mi is vágynánk.

Így lehet maxval a melegekkel is... útálja, gyűlöli, elítéli, de titkon legbelül, valahol lehet egy szakállas csókra vágyik. :)

Imre apó 2014.05.30. 10:44:17

@Zka: Akkor egy "buzimentesnapot" mindenkinek, holott semmi bajom velük, ha nem molesztálnak. Még nem próbálták :))))

Imre apó 2014.05.30. 10:46:18

@Kövérmadár [swe]: Nem te,...........az elcseszte, még jó hogy ott voltál. Mondjuk a delfineknél nem volt magas a perem :))))))))))))))

Ennike (DK) 2014.05.30. 10:46:18

Polgarpukkasztas ez az eletforma, tele szabadsaggal, mi a problema?? Az jobb lenne talan, hogy ezzel a szemelyiseggel megnosul, gyereket nemz es boldogtalanna teszi onmagat meg a csaladjat, de megfelel a tarsadalmi normaknak? Lepten nyomon ez lathato, csak ezt kevesen irjak le onmaguktol...onmaguknak, vagy masoknak.

2014.05.30. 10:46:41

@Zoole[uk]: Ahham .. de a posztolónak elég annyi, amennyije van. Ha nem lenne,tenne ellene.. szóval tök mindegy, mennyit keres egy IT-s .
Aaaaaz :) A pati meglett, vagy lelépett?

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.05.30. 10:47:10

@Zoole[uk]: a nyugat romlására van még pár jómunkásemberünk :)

**mimi** 2014.05.30. 10:47:57

@tableno:
jézusom...így már értem black hair válaszát is....bár gondoltam, hogy valami ilyesmi áll mögötte...bakker :(

2014.05.30. 10:49:07

@tableno: Ahham ... hát ez hozzá képest is undorító. Valóban. Bár maxnak ez ugye kényes téma, mivel gyerekkorában meg őt molesztálta egy meleg iskolatársa.
No de, ez a megnyilvánulása átlépte azt a bizonyos határt. Más blogról kitiltották volna a fenébe egy ilyenért.

**mimi** 2014.05.30. 10:49:51

@Kövérmadár [swe]:
heheheeeeeeee...az utolsó mondatodra....:))))))

Imre apó 2014.05.30. 10:49:53

@**mimi**: Na miaz, valamit benéztél? :)))))))))) én is már párszor, ha ez megnyugtat:D:D:D..............+ még jó sokan, csak sokan nem vallják be, kedvellek mimi:)))))))))))))))))))))))))))))

2014.05.30. 10:50:19

@Kövérmadár [swe]: És? Érzed már a hiányát? ;).

2014.05.30. 10:52:02

@Zka: Na de ki fogja ellenezni a sminkelést? ;)))

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.05.30. 10:52:19

@bpetya75: Én ezt találtam a delfinekkel kapcsolatban! Nem akarnak ők öngyilkosok lenni, csak elveszítik a tájékozódóképességüket, "hála" az embereknek...
www.zoldmuzeum.hu/az-oceanok-zajszennyezese

Imre apó 2014.05.30. 10:52:43

@Pink Petsch: vissza akarjátok csalogatni Maxost??? :))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.05.30. 10:52:51

@Pink Petsch: igen az az O elete az O valasztasa egyet ertek veled,kinek a pap kinek a papne,nekem a Pinky:))))))))
Azt nem tudom,hogy megfogtak e a patkanyt az nem volt a dolgom.

SzZoole 2014.05.30. 10:54:09

@Zka: tudom,hogy kire gondolsz,de nem irom le a nick-jet mert megjelenik:)

Mr Long 2014.05.30. 10:54:23

@Pink Petsch: Az nem Max, o tamogatja. :)

Imre apó 2014.05.30. 10:54:58

@Gilda66: Igen ezt mondják tudós emberek is.

2014.05.30. 10:56:35

@Imre apó: Hm, most, hogy mondod ... át kellene ezt még gondolni ,, ;))))

2014.05.30. 10:57:20

@Zoole[uk]: Nem vagyok az étlapon ;))))

SzZoole 2014.05.30. 10:59:01

@Pink Petsch: banatomra:(
De ha egyszer erre jarsz akkor talan:)))

2014.05.30. 10:59:08

@Mr Long: Jó múltkorában volt valami vita, én úgy emlékeztem, hogy nem nagyon csípte. De lehet csak azért gondoltam, mert általában minden normális dolgot ellenezni szokott ;)
De akkor ki volt a smink ellen? Mert valaki volt....

Imre apó 2014.05.30. 10:59:29

@Pink Petsch: ahogy írtam :)))))))))) úgy is figyel, csak az a kérdés hogy meddig bírja ki hozzászólás nélkül? :)))))))))))))))))))))))))

De most komolyan, én azt gondoltam, hogy 1 sztrájkot azért mert leszedték a kommentjét, nem tudom. Mindig is furcsának tartottam Maxit.

gyengetölcser 2014.05.30. 11:00:12

@tableno: jobban is orulnek, ha zsiraf lenne, azok nem tudnak ilyen hulyesegeket, sot, semmit sem, irni:)

2014.05.30. 11:00:12

Poszter!
Olvasva teged megütötte a szemem, amit a sikertelen vizsgad utan irtal: "tudni kell feladni" naaaa neeee mar!!! Ne adj föl semmit,fôleg ne egy vizsgat. Jomagam meg soha nem adtam fel semmit,de engem a kudarc feltüzel es csakazertis megcsinalom.

gyengetölcser 2014.05.30. 11:00:12

@Pink Petsch: neki nem kell semmi indok arra, hogy hajtogassa a mantrait...barmilyen temaval foglalkozo posztnal bevetheto fegyverei vannak:)

gyengetölcser 2014.05.30. 11:00:13

@Pink Petsch: HA torolte egy kommentjet, es most sztrajkol 3 napig...:)

2014.05.30. 11:00:24

@Zoole[uk]: Minden megtörténhet .. ;))))

**mimi** 2014.05.30. 11:02:30

@Imre apó:
én is kedvellek :))))

és többeket is...szeretek itt lenni :)
Csak az utóbbi napokban, sok dolog volt, és csak este tudtam olvasni, így lemaradtam sok mindenről

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 11:04:21

OFF

A Washingtoni Magyar Nagykövetségen kinek kellene írni, ha szeretnénk meglátogatni a Fehér Házat?

A konzulátus weboldalán lévő email cím visszadobta az első próbálkozást, mondván nincs ilyen cím :)

Köszönöm!

ON

Mr Long 2014.05.30. 11:05:03

@Pink Petsch: Talan Tildy? De nem vagyok benne biztos. Max szerint a smink alap dolo a noi igenyessegben.
Mondjuk szamara valami ilyen a hetkoznapi smink:
axlching.files.wordpress.com/2012/08/joker-the-joker-28092805-1920-1080.jpg

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 11:07:01

@Ennike (DK):
"gyereket nemz "
Ez ütött, köszi! :))))))))))))

@**mimi**:
Ha már szép nem vagyok, igyekszem szórakoztató lenni. Az udvari bolondot vágják le utoljára :)

Imre apó 2014.05.30. 11:09:41

@Kövérmadár [swe]: Ezt próbáltad?? :3910 Shoemaker Street, N.W., Washington, D.C. 20008
Tel.: (202) 362-6730
Fax: (202) 966-8135
E-mail: consul.was@kum.hu

pénteken zárva :)

2014.05.30. 11:10:33

@gyengetölcs: Hát jah, a sablont csak egyszer kell kitalálni .. ;)

@Mr Long: Hülye :DDDD

Imre apó 2014.05.30. 11:12:45

@Kövérmadár [swe]: Ezt?? WASHINGTON D.C.
Magyarország Nagykövetsége, Külgazdasági Iroda
Cím: 3910 Shoemaker Street NW, Washington D.C., 20008
Telefon: Tel: +1-202-362-7169
Fax: Fax: +1-202-686-6412
E-mail: washington@hita.hu
Időeltolódás: - 6 óra

Valaki csak útbaigazít :)))))))))
péntek nyitva:))))

Ennike (DK) 2014.05.30. 11:15:37

@Pink Petsch: kicsit reg volt, de neked meg a Crisan-bol kuldik udvozletuket,( mert atadtam a Pasaj-os udvozletet), szinte elfelejtettem :)))

SzZoole 2014.05.30. 11:22:48

Azert ne oruljetek Max sztrajkjanak annyira,mert ha lejar a 72 ora mindenkinek egyszerre fog valaszolni aki rola irt valamit,na akkor garantalt lesz az 1000 feleti komment szam.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 11:24:23

@Imre apó:
Ez a cím nem él (kum.hu-s).

A másikra írok.
Egy harmadikra is írtam, vagy válaszolnak, vagy nem :)
Nem egyszerű feladat...

2014.05.30. 11:25:57

@Ennike (DK): Hűűűűűű ... köszi szépen :))))

Határátkelő 2014.05.30. 11:26:15

@Zoole[uk]: (Nem csak neked szól) Szerintem meg szakadjunk le Maxról, nincs itt, így döntött, az ő dolga, de már éppen elég szó esett ma róla. Szóval szerintem nem kellene tovább elemezgetni. Előre is kösz.

bpetya75 2014.05.30. 11:27:56

@Gilda66:

Én is találtam egy ilyen cikket még 2002-ből. "Sokat" tettek a helyzet megoldása érdekében. Persze ki a francot érdekel a bolygó második legintelligensebb nemzetségének sorsa. :-(

SzZoole 2014.05.30. 11:29:30

@Határátkelő: ertettem fonok,engedelyt kerek kussban maradni:))))

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.05.30. 11:32:38

Azért kicsit félrementek ám, a szokásos véleménymásolási technikán túl azzal, hogy nem volt szó pénztelenségről vagy öneltartatásról. Elvárásai vannak annak, aki elvárja embertársától, hogy már 14 évesen tudja mi lesz, onnantól nyílegyenesen előre a lenini úton, majd ki nem próbálva semmi mást, stabilan űzi munkáját, életét, önmagát, azonnal megtalálva magát a cselekményben. Nélkülözve minden logikát és realitást, slágerelvárás ez. Hogy miért? Önmaga igényeit a józan ész, a minden elé helyezve biztos pontokat keres az ember, nem pedig a bizonytalan tényezőket - a posztoló egy tipikusan bizonytalan tényező az így "gondolkodó", az ilyen látásmódú ember szemében. Ha ilyen kerül a látótérbe, tipikusan gyepálás kezdődik, átformálni-akarás egy önmagára lelt ember képére, de nem a célszemély miatt, hanem a szemlélő önző sablonosítása, biztonságkeresése miatt.:S És ezt nekem qrva szar elnézni. Nem baj, ha nem áll össze, amit mondok, kis befele nézéssel össze is állhat akár. Tehát nem érzem megalapozottnak, hogy többen ezt rásütötték itt, ennél azért talán árnyaltabb az ember is, az élete is (vagy nem, de ettől függetlenül áll, amit írtam, tömegekre áll).
Nekem a poszttal nem volt bajom, a vége sikerült csak közhelyesre.
Keres magában valamit, ami jobban ő, mint az eddigi énjei, nem jött még szembe olyan trigger, aminél érezné az érdemes megállapodni érzését, hát istenem. Emellett azért sejthető egy régebbi feldolgozatlanság, ami előjönne egy nyugalmi állapotban, így inkább temette, menekül.

bpetya75 2014.05.30. 11:41:07

@Zoole[uk]:

Hülye! Ne kussolj, lapozz :-P

tableno 2014.05.30. 11:42:28

@Kellemes Zérókomponista: megint az az érzésem, hogy nem ugyanazokat a kommenteket olvastuk...

SzZoole 2014.05.30. 11:43:51

@bpetya75: ok fonok,engedelyt kerek lapozni:)))

bpetya75 2014.05.30. 11:44:10

@Kellemes Zérókomponista:

Ha Sámán babérjaira törsz, jó úton haladsz. Bár ez még épp érthető volt, de az utolsó mondatra azért rá kellett fordulnom kétszer ;-)

Egyébként nagyjából egyetértek.

Ennike (DK) 2014.05.30. 11:47:15

@Kövérmadár [swe]:Madar csak, hogy temanal maradjak, egy no irta, es a google jol forditja danrol svedre (remelem), na de ez ma volt tema egy radiomusorban....

Wow, der er en kvinde der har fortrudt det med børnene:
"Jeg har fortrudt… fortrudt noget så skrækkelig. Jeg havde ikke i mine planer at få børn, men min mand var lykkelig da vores søn voksende inden i min. Mig graviditet var fantastisk, men fødsel kort med smertefuldt. Nu sidder jeg næste to år senere og kan slet ikke finde moderrollen.
Jeg hader ikke at have penge til at få daglig dagen til at stå til.
Jeg hader at vi ikke kan tage på ferie, for det er der ikke længere penge til.
Jeg hader at vi ikke længere kan gå du og spise, for ungen blive total umulig og smider med mad og bestik.
Jeg hader at vi ikke længere kan gå en aftentur, for vores søn ligger jo og sover og vi kan jo ikke forlade ham.
Jeg hader at jeg skal stress hjem fra arbejde for at styrte ud i køkkenet og lave mad, da vores søn skal spise kl 17.30.
Jeg hader at skulle sluge min mad, fordi barnet ikke spiser ret meget og ikke vil sidde ved bordet eller lege selv efter maden.
Jeg hader at vi ikke kan gå rundt stille og roligt nede i byen og kigge på butikker eller snakke, da vores søn ikke har tålmodighed til dette.
Jeg hader at vores aftner oftes er fyldt med en hysterisk unge, som ikke vil spise, ikke vil i bad, ikke vil have nattøj på, ikke vil sove.
Hader den uro som er i vores hjem.
Hader vores hjem ligner et legetøjshelvede og altid er småsnavset og rodet.
Hader at stå op kl 5,30 i weekenden.
Hader at min krop ligner noget som er blevet kørt over.
Hader at jeg ikke har noget at tale med mine veninder om udover min søn, for jeg oplever ikke andet.
Hader at min frihed er væk og at min kærlighed til min mand langsomt forsvinder sammen med lysten til sex.
Så åhh jo jeg kan sagten følge alle de som vælger at børn ikke lige er i deres fremtid. For mig lyder det helt fornuftigt. Ikke alle drømmer om hus, mand og barn og dette har jeg fuld ud respekt for ligesom jeg har respekt overfor de familier som nyder lige præcis dette. I må ikke tro at jeg hader mig barn, jeg elsker skam min søn over alt andet, men hvor jeg savner mit gamle og frie liv. et liv der var fyldt med smil og glæder og oplevelser… nu oplever jeg kun min søn"

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.05.30. 11:55:01

@tableno: pedig de, ettől félelmetes, s ettől szép ez.:) Na, add elő, miben más tebenned?
@bpetya75: bocs.:) Csak zavar. Így jött ki. Plutty.

poggY 2014.05.30. 11:57:59

Nekem rendkivul tetszett a poszt, kelloen objektiv volt egy kis szubjektiv fuszerezessel. Habar azt elkell ismernem hogy az alkoto szemelyisege iszonyatosan tavol all tolem. Aus vesznihagyasaert pedig pofon jar.

Eloszor azt hittem vmi felre ment a bingeszomben mert egy hsz svednek latszo nyelvvel van kitoltve. De aztan rajottem hogy csak kovermadarnak kedveskednek mibt mindig :))

poggY 2014.05.30. 11:58:52

Ja ez azert volt furcsa sved nekem mert nem is az, rendben koran van meg :)))

Csodabogár 2014.05.30. 12:00:20

@Pink Petsch: A baj csak akkor lesz, ha majd már 60 éves lesz és gyorsan elmulnak így az évek. Akkor majd rádöbben, hogy nyugdíj nincs és nincs miből élni. Addigra már a szülőkre se nagyon lehet számítani, szóval kicsit meggondolatlan a posztolo.

**mimi** 2014.05.30. 12:00:32

@Pink Petsch: te jó ég...gyengepöcsnek olvastam....
valami van a levegőben :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.30. 12:01:08

@Ennike (DK): +1, miért ne csinálja, ha nem azzal jár, hogy ide-oda ráncigál néhány nem is akart gyereket, nem árt senkinek.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.30. 12:10:07

Ausztráliát nem azért kellett feladni, mert kifutott valami határidőből?
IELTS vizsgát nem engednek 3 hónapon belül ismételni.

Imre apó 2014.05.30. 12:17:37

@Kövérmadár [swe]: Igyekezz, ha időben ott szeretnétek lenni :)))

Rebarbaraa 2014.05.30. 12:20:35

De jot nevettem a mai poston:) Neha tagra meredt a szemem. A zoldkartyas resznel az "aztakurvaszarokbele ez a pasi nem gyenge" :) En ugy vagyok velemenyileg ezzel, hogy mindenki ugy el ahogy akar, egeszen addig amig engem nem zavar vele. Marpedig engem max az zavar ha valaki hangoskodik, balhezik es kukava valtoztatja az eletterem kozvetlen kornyeket. Egyebkent meg tolem agonizalhat is onszantabol. Maganugye. Eljon az a pillanat, mint nala az insomnia utani fordulat (amikor mar nem felt kulfoldre menni blablabla) amikor ez az eletstilus valik szamara elhetetlenne es valtoztatni akar. Drukkolok neki, hogy ez ne legyen tul keson.

Imre apó 2014.05.30. 12:22:15

@Kellemes Zérókomponista: Okos gondolatok, akár én is írhattam volna, de nem írtam, okkal.

A közösség itt már ismeri egymást, gondolom?

ez nekem kicsit bírálat ként csapódott le, igaz nem sokszor találkoztam a nickeddel még, de isten hozott :))))))))))))))

SzZoole 2014.05.30. 12:29:18

@Imre apó: pedig O mar regen itt van:)

Imre apó 2014.05.30. 12:31:03

@Zoole[uk]: Akkor én nem voltam már rég:))

Elnézést.

2014.05.30. 12:39:44

"Gyorsan föladtam még egy házassági hirdetést a magyar újságban LA-ben, meg írogattam egy pár nőnek Amerikába, hátha horogra akad valami zöld kártya, de nem akadt."

Hát ez állat. :D

bpetya75 2014.05.30. 12:41:03

@Csodabogár: Lehet, hogy meggondolatlan, de magának az. Ahogy @Ennike (DK): írta, nem teszi tönkre más életét a hülyeségeivel.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.05.30. 12:43:34

@Imre apó: köszi, néha felbukkanok. Nem bírálat, ki kell írni ilyenkor magamból, aztán megvitatjuk. De akkor, ha itt senki nem viseltet a vázoltak szerint vagy de, de már árnyalták magukban, belegondoltak, az csak jó (azért az elején volt 1-2 komm). Akkor meg pusztán a jelenségről szerettem volna beszélgetni, vegyük így. Mert azért a jelenség létezik.
@Rebarbaraa: nem tudom magától értetődőnek kell-e lennie nálad vagy csak hiányzik belőled - ennyiből nem tudom - de kifelejtettél valamit. Engem az is zavar, ha a más ember életét nehezíti meg valaki. Nem akarom a világot megváltani, de ez az "amíg nekem", "amíg az enyémet" ez nekem nem tűnik egy nyerő elképzelésnek hosszútávon. Túl monomán, az ember pedig falkaállat, vagy mi.

2014.05.30. 12:46:17

@Csodabogár: Khm, nem értelek kristálytisztán. Egy karbantartónak, aki évi 20-30 ezer fontot keres, miért ne lehetne nyugdíja? Az csak 40 ezertől felfelé jár IT-seknek, vagyhogy?

adg 2014.05.30. 12:47:50

@Chang Yai: Ez csak szöveg, mehetsz nyugodtan. A gond az, hogy előre le van foglalva, és egyszerűen hely nincs sokszor.
De ha van másik vizsgahely, Londonban nyilván van, akkor nem gond. Otthon meg Bécsbe szoktak menni, ha sürgős. Vagy pozsonyba, de talán Kolozsváron is van.

2014.05.30. 12:48:41

@**mimi**: Khm, szerintem ma csapjatok egy romantikus estét ;)

2014.05.30. 12:51:14

@Kellemes Zérókomponista: "Túl monomán, az ember pedig falkaállat, vagy mi."
Az ember lehet, az egyén nem minden esetben.

tableno 2014.05.30. 12:53:42

@Kellemes Zérókomponista: Szerintem a többség egyáltalán nem nyilatkozott negatívan a posztról vagy a posztolóról. Aki meg igen, az is legfeljebb annyit mondott, hogy ő nem tudna így élni, ahoz meg joga van, nem? Le kéne már szállni erről az Eddie által elindított baromságról, hogy itt "véleményterror" van, meg hogy muszáj mindenkinek egyetérteni a hangadókkal...

adg 2014.05.30. 12:53:59

Egy halom szakma elismeréséhez már eleve kell az IELTS, sőt, azóta a vízumkérelem beadásához kell, nem elég később megcsinálni. Így most pont fordítva lehet kicsúszni az időből. Pl ahogy mi is csináltuk. A vizsga kellett a szakmaelismeréshez (fél év), aztán lelassult a folyamat, meg mindig variáltak valamit, meg várni kellett az állami szponzorálásra is, és épp érvényes volt még a nyelvvizsgám, amikor sikerült beadni a vízumkérelmet. Mondjuk most már sokkal gyorsabb a folyamat általában. Megreformálták a fiúk.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.30. 12:55:45

@adg [Au, Darwin]: rákerestem - igazad van - amikor én letettem a vizsgát, még volt ilyen szabály, azóta eltörölték (2006)

Imre apó 2014.05.30. 12:56:20

@Kellemes Zérókomponista: Már elég régi motoros vagy, láttam, ezt is előbb kellett volna megtennem, bocs.

Amit írtál az amúgy rendben, ha pedig ki kell írnod magadból, akkor meg is teszed, ez is stimmel. Leht csak én vettem bírálatnak.

Ha viszont azzal kezdted volna, hogy "gyerekek ezt ki kell írnom magamból" lehet én is kiírtam volna, Nem tudom ez így oks?

Nem ércelődöm és főleg nem sértegetlek, nem félreérteni!:))))

gyengetölcser 2014.05.30. 12:59:37

@**mimi**: semi sem all tavolabb tolem, mint a p.cs :)

Mr Long 2014.05.30. 13:00:51

@adg [Au, Darwin]: Te mernokkent dolgozol ott, ugye?
Mennyire kell nekik helyi referencia? Ragaszkodnak hozza, vagy mondjuk jo nekik az angol is?

poggY 2014.05.30. 13:01:05

@Th's child: Igen :D
Ez a tudatos proxyzás amerikába elég hardcore.
Bár én igazából ugyanezt tettem, bár tudaton kívül: Eszem ágában sem volt elhagyni az országot, amíg meg nem ismertem a páromat :)

tableno 2014.05.30. 13:01:32

@Mr Long: szerintem az angolt biztosan elfogadják.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.05.30. 13:02:55

@tableno: "Eddie által elindított baromságról, hogy itt "véleményterror" van, meg hogy muszáj mindenkinek egyetérteni a hangadókkal..."
Nem tudom miről beszélsz, nincs ilyen célom. Egy vélemény az enyém a többi közül. Mindenki úgy is a saját feje után megy.:) Csak ugye a projektálásnak nem vagyok nagy báratja.
@Imre apó: persze, teljesen okés. Időnként vehemensnek hatok, de nincs veszély, biztosíthatlak.:)
@Pink Petsch: értem én, de az egyénbe meg empátiát. Zavar, ha nincs. Ugyanakkor nem akarom belepaszírozni már, akiben kevesebb van (mint szerintem kellene).

Imre apó 2014.05.30. 13:09:03

Politika??? én nemszeressem, de a tegnapi:

"Mesterházy mindenről lemondott" nofene!!!! miafene?

adg 2014.05.30. 13:11:27

@Chang Yai: Amikor én csináltam akkor is le volt írva, de nem számított, többen mentek hamarabb. Ez szerintem inkább ajánlás volt, mivel úgysem tudsz 3 hónap alatt olyan hatalmasat fejlődni, a vizsga meg természetesen abszolút objektív és minden körülmények között minden vizsgáztatónál ugyanolyan eredményt érne el az adott egyén, tehát kár is lenne hamarabb megpróbálni.

Na de az igazi vicc, hogy egy IELTS kb 250 dollár, egy szakmaelismertetés jellemzően 3-500 dollár, egy skilled viza meg már akkor is 2500+ dollár kellett legyen, ha nincs már eleve munkáltatód. Márpedig szerintem neki nem volt. Mondjuk azt írja, hogy "megcélozta" a vízumot, ez nem tudom mit jelent, taljánul van ez mondva.
Magyarul ennyi pénzzel megtámogatta az ausztrál költségvetést, aztán hagyta veszni egy vizsga miatt. De legalább a repjegyet megspórolta.

London2009 2014.05.30. 13:12:02

Csak egy ilyen fazontol mentsen meg az eg! : ) Egyebkent a posztja tetszett. Nekem ez az eletstilus lenne a halalom. De en no vagyok es amugy is a kenyelmet es a biztonsagot keresem. Na ennyit rolam.
Ami a lakasok allapotat illeti…azzal sajnos egyet kell ertenem. Vegre megkaptam a hazam kulcsait es 2 hete elkezdodott a munka. Lenyegeben amihez nyulnak a sracok rossz. Mindig kiderul valami. Hol a fal szakad le, mert a gipszkarton ra lett ragasztva, hol a kandallo esik ki vagy a konyhaszekreny szakad le. Aztan nem folyik a hidegviz a konyhaban mire kiderul, hogy mindenhol olom csovek vannak amiket ki kell cserelni…utana kiderul, hogy a villanyszerelessel is gond van stb stb.
Ami tetszet a posztoloban, hogy legalabb mar ismeri magat. Tudja, hogy keptelen egy tartos kapcsolatra es komoly munkakorre. Nagyon sok ember hasonlo, csak nem latja es egesz eleteben probalkozik. Ezzel pedig gyakran jovatehetetlen kart okoz sajat maganak, a kornyezetenek, gyerekeinek, csaladjanak. Hadd porogjon csak a Harleyjan boldogan es majoszolja a cseresznyet…

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.05.30. 13:23:01

@Imre apó: azért álgesztus nélkül ez sem ment.. (felajánlás). Hozta a formáját. Nem a személy ellen van kifogásom, hanem a mentalitás ellen, amit képvisel. Népmanipulálás a másik, amit nehezen viselek.
@London2009: ezzel nagyon egyetértek: önismeret, határai ismerete, ha nem kártékony, azz már jó és már tud jó, jobb irányba próbálkozni.
Amire még figyelj, az az azbeszt.. Saját ház?

adg 2014.05.30. 13:23:10

@Mr Long: Még igen. Nekem nem volt, csak magyar referenciám. Le se szarták. Az első helyre felvettek, ahová jelentkeztem közvetlenül, pedig nem is akartak felvenni senkit. (Bár meg kell hagyni, nem is vagyok egy senki. :) )Persze lehet, hogy más cégnél jobban megnézték volna. Az angol, de legalább angolszász nagyon jó. Ha valami angol/ír/usa/canadai az csak jó lehet itt.

Most majd kiderül, hogy a helyi referenciával mennyivel vagyok beljebb, mert épp megszűnik a cégünk, aztán kereshetek másikat. A tulajok elmennek nyugdíjba, aztán senki nem vette át a komplett céget. Talán minket igen, van esély, hogy szét tudunk szóródni. Már ez a hét is jó volt, de szerintem a következő lesz a katarzis, kíváncsi vagyok, hány elutasítást kapok. Nagyon boldog vagyok.

Rebarbaraa 2014.05.30. 13:24:35

@Kellemes Zérókomponista: "Engem az is zavar, ha a más ember életét nehezíti meg valaki."

Ez mar mas kerdeskategoriaba tartozik. Nem szokasom beleszolni, belekontarkodni masok eletebe hacsak arra kifejezett felkerest nem kapok.Ide ertendo az is ha pl en ajanlom fel a segitsegemet de visszautasitjak. Nem leszek senkinek fogadatlan prokatora.

Imre apó 2014.05.30. 13:27:57

@Kellemes Zérókomponista: Akkor még páran foghatnák az aktatatyójukat, vagy nem?

bpetya75 2014.05.30. 13:30:45

@Imre apó:

A nagy számok törvényét is figyelembe véve a 199-ből úgy 180-an biztosan ;-)

Imre apó 2014.05.30. 13:37:47

@bpetya75: Amiket még olvastam, hát........Kósa Lali, + az a Rogán: " Kósa Lajos ezzel kapcsolatban úgy értékelt: két katasztrofális választási vereség után felettébb természetesnek tűnik, hogy a politikus lemondott, "ha úgy tetszik, Mesterházy Attila politikusi erényekről tett tanúbizonyságot".
Rogán Antal ezt azzal egészítette ki, hogy szerinte a két volt miniszterelnök, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc is levonhatná a tanulságot,"

Néha igen mérges is tudok lenni, főleg ilyenek láttán.

Kiég3tt 2014.05.30. 13:45:57

@adg [Au, Darwin]:
Ha "ujra tabla"-t kert volna akkor nem kellett volna ezeket a koltsegeket ismet kicsengetnie?
Ha igen, akkor nem meglepetes, h a penztarcaja nem birta. Kozben lehet, h rajott - AU nem nyujtana szamara annyi tobbletet, h megerje tovabb veszodni vele.

Egyebkent engem is elsore meghokkentett, mikor olvastam:
"Szokták mondani, hogy ha van valami célod, akkor ne add föl, küzdj érte! Nekem azonban erről más véleményem van, tudni kell, mikor kell valamit föladni, szerintem ez nagyon fontos. Majd adódik más lehetőség, és akkor azt kell fölismerni, és csak az új célra koncentrálva küzdeni."
Egyebkent egyet ertek a postoloval, tudni kell meghuzni a hatart, h elbir meg tovabbi aldozatokat az ahitott cel, vagy zarjuk kudarccal es konyveljuk el az eddigi kiadasainkat vesztesegkent. Persze ezek azok az esetek amikre az alabbi frazissal fogunk hivatkozni:
"Eletem legjobb/legrosszabb dontese volt..."
Tegnapi Roger kollegank pont egy ilyen merfoldkohoz erkezett...

Az angol ingatlanokrol meg sehol sem olvastam talalobb osszegzest. Sajnos egyet kell, h ertsek.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.30. 13:50:31

@adg [Au, Darwin]: IELTS-ből 'general' kell vagy 'academic'? És mi a ponthatár? Nekem 7.5-ös IELTS-em van 'academic' szintről és egyik része sincs 6.5 alatt (egyetemhez kellett).

Rebarbaraa 2014.05.30. 13:57:03

Lehet, hogy nekem csak szerencsem volt, de nem laktam peneszes, otvar lakasban. Eleve ha ilyet vagy ennek nyomat lattam lakaskeresesnel, be sem koltoztem. Nekem massal voltak rossz tapasztalataim. Amikor magyar landlordtol bereltem akkor 2 honapon belul ujra koltoztem, ezt eljatszottam magammal 3 alkalommal, ebbol tanulva magyartol nem vettem berbe, utana csak angol volt, imadtam ott lakni, eladtak a hazat, de ezt tudtam is amikor bekoltoztem, de az ott eltoltott ido emlekezetes szamomra. Az itteni meg ugyanolyan jo mint az elozo. Kedves a tulaj es a landlord is. Mindenre odafigyelnek. A haz apolt, tiszta. Korszeru. Penesz egy helyen, a foldszinti elso szobaban utotte fel a fejet, azt jelzesunkre 2 napon belul orvosoltak, azota nem jott vissza a problema, ennek mar lassan 6 honapja. Alap problemak persze itt is elofordulnak mint otthon is, eldugul a lefolyo a konyhaban, de ez barhol elofordul, 10 perc alatt megoldjuk. Mas minden okes.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.30. 13:59:28

@Taxomükke: És ebből most mit is szeretnél kihozni? Milyen következtetést kellene levonnunk a videóból?

Az elején szám szerint két nő van a parton, egy középkorú a shortos pasijával meg egy asszony kisbabával a karjában. Meg egy tucat pasi. Aztán úgy félidőben még jön 2 kamaszlány meg még egy-két fiatal csaj. És még két tucat pasi. Nem számoltam, csak az arányok miatt mondom.

Persze, tényleg a 13-14 éves kiscsajoknak meg a kismamának kellett volna a vízbe ugrani, nem a háromszor annyi izmos pasinak. Persze.

Ja, és simán el tudom képzelni, hogy úgy kezdődött az egész, hogy a csajok elkezdtek sopánkodni, hogy csinálj már valamit apukám, apukám meg vacillált, akkor meg azzal jött az oldalborda, hogy ha nem mered, majd én bemegyek...és ezt a férfiúi büszkeség már nem állhatta :))).

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.30. 14:00:33

Kedves Poszter,

tulajdonképpen mi a célod?
Olyan, mintha a szél fújdogálna a földgolyón.
A zöldkártyás rész betette nálam is a kiskaput.
Az ausztrál honosítás elszalasztását nem bántad meg?
Olyan érzésem van, hogy félsz felelősséget vállalni.

@Kövérmadár [swe]: Kifejtem a zsiráfos témát, mert látom, hogy nem érted a szarkazmust:
a 9 hetes gyerekem gépre volt kötve, merev tekintettel feküdt a kórházi ágyban, fehér és hideg volt a bőre és izzadt, pedig nem volt meleg sem odabent.
A gép sípolt, mint az állat, a gyerek nem vett levegőt, ott álltak a nővérek tanácstalanul és a gépet rángatták, hogy ne sípoljon...
Megsimította az egyik a gyerek arcát, nem reagált semmit.
Oda ugrottam, ijedten rákiáltottam és megmozdítottam, akkor mozdult a szeme először.

A dokinak jelentsék-e vagy sem a dolgot, ezen még tanakodtak egy sort. Én végigkérdeztem, hogy csatlakozó, kábel, áramszünet, telefon, anyámtyúkja... Szerintük egyik sem.
Meg olyan értékekkel sem lehet élni, amilyet akkor a gép mutatott.
Ellenben innentől rövid úton felkerült a neurológiára, a többi meg...
Ennyi volt a történet lényege.

Lehet baszogatni, ez a keresztem, mi akartuk, nem Ő(k) akart(ak) jönni, vállaltam a gyereket, amíg élek, Neki(k) mindent biztosítok, ha kell, az erőmön felül.

De tudod mi Madár, inkább felveszem a szarkasztikus szemüveget és röhögök egyet a nyomorunkon, mint hogy belefásulva ne küzdjek értük.
Lehet rám tüzelni.

**mimi** 2014.05.30. 14:00:45

@gyengetölcs:
bocsánat...én vagyok a béna géza :))))))))))))

bpetya75 2014.05.30. 14:03:31

@Zoole[uk]:

Nem tudom nem észrevenni függelemsértéssel határos viselkedésedet! 11:43:51 óta egyetlen nyúlfarknyi bejegyzés?!

Szedje össze magát az úr és koptassa azt a rohadt billentyűzetet!

**mimi** 2014.05.30. 14:03:50

@London2009:
szoktam nézni a Spektrumon a ház felújítós műsorokat, ismerős amiket írsz...őszinte részvétem :)

adg 2014.05.30. 14:03:54

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Bevándorláshoz general kell, de ha jól tudom, akkor a másik is jó. Tanuláshoz academic kell, és nem jó a general.
A legutóbbi ponthatár, amire emlékszem, az úgy volt, hogy ha mindenból megvan a 6,0 akkor megvan a minimum, de nem kapsz pontot rá, ha mindenből 7,0, akkor kapsz 10 pontot, ha mindenból min 8,0, akkor meg 20-at. 2 évig érvényes egy ájelc, néha csak 1 évig.
De kitúrom neked a mostanit, ha érdekel.
Meg is van, ez a biblia az általános szagképzett bevándorláshoz: www.immi.gov.au/allforms/pdf/1119.pdf
Jól emlékeztem. Viszont már elfogadnak más vizsgát is.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.05.30. 14:03:57

@Rebarbaraa: nem egyről beszélünk mi most ketten, de értelek. Majd még egyszer a jövőben nekifutunk.:)
@Imre apó: nyilván, de ezt az érzést nem táplálom magamban.
@Kiég3tt: vagy nekilendülni az áhított célnak máskor, ideálisabb körülmények, nagyobb tapasztalat mellett. Érzelmi beteljesülést ésszel vezérelt útválasztásokkal sikerre vinni, érdekes feladat.:) De csak így megy. Kellő irányváltással én is egyetértek, de rendkívül ritka, hogy valaki ilyen extra árnyaltan tárgyalja (ez már annak számít, hőhő), kevesen jutnak el ide. Pedig nem oly bonyolult.

La Pantera 2014.05.30. 14:05:53

@London2009: huh, hát ez nagyon rosszul hangzik. Bár egy felújításnál általános szabály, hogy a végösszeg az eleve eltervezettnek minimum a másfélszerese, ugyanez áll a munka hosszára is... A régi házaknál, lakásoknál különösen meg lehet szívni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.30. 14:05:55

A posztról. Én nem akadok fenn azon, hogy nem IT szakemberként dolgozik, világosan kiderült a posztból, hogy nem a szívszerelme a szakma, annál inkább a gépek világa. Az, hogy szerzett egy diplomát infósként, még nem jelenti azt, hogy innentől nem adhatja 'lejjebb'...Egyedül a zöldkártyás házassági hirdetéses sztori szúrja a szememet.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 14:06:05

@Ennike (DK):
Hahh!
Teljesen megértem és valahogy nekem is pont ezek jutnak az eszembe a téma kapcsán. Biztos jó dolog egy gyerek, de annyi áldozattal jár, hogy nekem (hangsúlyozom nekem) nem éri meg. Ráadásul épp szerintem a legszebb évek állnak előttem és még gyerek nélkül sem tudom maximálisan "kiszívni az élet velejét". Ha még ennyi sem maradna, akkor mégis mi végre az egész?

Már ha jól értettem a történetet :)
Érdekes a dán nyelv, így olvasva ha nem is 100%-ig, de azérg egészen jól megértem, felfedezem a szavak mögött a svéd szavakat (már amelyiket svédül ismerem :D ).

@Imre apó:
Időben ott leszünk, de nem biztos, hogy beengednek :)
Maximum benne leszek a hírekben, hogy egy idióta átrepült a kerítésen, aztán kilyuggatták :)

Mr Long 2014.05.30. 14:06:44

@adg [Au, Darwin]: Radiological report on chest x-ray of an applicant for an Australian visa
WTF?!
A tudokorod ki ne irtsa az "oslakosokat"???

Rebarbaraa 2014.05.30. 14:10:01

@Kellemes Zérókomponista: "nem egyről beszélünk mi most ketten, de értelek. Majd még egyszer a jövőben nekifutunk.:)"

Egyrol csak ketfele megkozelitesben, amugy kosz de nem akarok nekifutni meg egyszer. Fajdalmasan faraszto ha valaki szimplan csak "nem akarja erteni" a valaszt. Mazohista meg nem vagyok. Eleinte magyarazom, magyarazom, 1-2-3 nekifutast nem sajnalok, aztan csak legyintek es az "aha, oke, uhum,ertem,) kovetkezik majd a tematol elfordulok mert erdektelen lesz szamomra az ures fecseges es meddo vita. Ennel maradnek most is.

Taxomükke (UK) 2014.05.30. 14:10:24

@zöldeketbeszélek: Így van. Vannak női munkák és férfi munkák. Szerintem ez a videó nagyon leegyszerűsítve ezt igazolja, bár az alapvetést sokan vitatják.
Igazából csak gonosz módon be akartam dobni egy gumicsontot...

Apropó, hol van digger? Csak nem ő is figyelmeztetősztrájkol?

Mr Long 2014.05.30. 14:10:37

@adg [Au, Darwin]: A mernoki diplomaval ket dolgot kapsz.
Egyreszt, hogy orokke mernok maradsz, nincs hova fejlodni. Ez nem olyan, mint bolcseszkent, jogaszkent vegzel, aztan utana lehetsz meg jo ember. :D
Masreszt, meg felsobbrenduseget. Igy persze, hogy nem senki vagy :DDDDDDD
Az utobbit eleg kemenyen belenkvertek az evek alatt! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Imre apó 2014.05.30. 14:10:38

@Kövérmadár [swe]: Annyit nem ér :D:D:D

Majd írhatnál az eseményről valmit, olvasnám :))))

**mimi** 2014.05.30. 14:13:07

@nezzazegfele:
azt hiszem félre értettél valamit, tegnap elhangzott egy vicc a paraszt bácsiról, aki állt az állatkertben, nézte a zsiráfot, majd elfordult és azt dünnyögte, hogy márpedig ilyen állat nincs.....
Madár erre utalt szerintem...

"Lehet baszogatni, ez a keresztem, mi akartuk, nem Ő(k) akart(ak) jönni, vállaltam a gyereket, amíg élek, Neki(k) mindent biztosítok, ha kell, az erőmön felül."
minden elismerésem és tiszteletem a tiéd.....

bpetya75 2014.05.30. 14:14:52

@Imre apó:

Én ezeket nem olvasom, nem hallgatom meg. Utóítéletes vagyok velük szemben. Pedig rogántóninak volt egy olyan időszaka, amikor azt hittem, hogy kezd normálissá válni, de nem sikerült neki.

London2009 2014.05.30. 14:16:25

@Kellemes Zérókomponista: igen. Oh, de jo, hogy mondod! Meg is kerdezem a fiukat. Bar ha talaltak volna azbesztot, szerintem szoltak volna.
Ma a kertajto szakadt le : )

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.30. 14:16:25

@Taxomükke: Én nem vitatom, hogy vannak munkák, amelyeket a férfiak a fizikai fölényük folytán inkább el tudnak végezni, mint a nők...és fordítva, vannak munkák, amelyeket jobb női kézbe adni.

Digger, az kizárt, hogy sztrájkoljon.

bpetya75 2014.05.30. 14:19:23

@**mimi**:

Te értetted félre ;-) Erre a poénra nezzazegfele utalt ebben hozzászólásában: nezzazegfele · www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.29. 15:49:26

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 14:19:52

@Imre apó:
Mire gondolsz? Magáról az útról vagy arról, ahogy átperülök? :)

adg 2014.05.30. 14:21:18

@Mr Long: Ez máshova is kell, ami nem eu. Mondjuk usába. Sima liba, tbc-t nem akarnak. Itt nem kötelező az oltás, és tele van az ország oltásellenes mozgalmakkal. Sydneyben pl volt nemrég szamárköhögés járvány. Ezer éve nem volt otthon. Divat nem olttatni mert az oltás csak a gonosz gyógyszergyáraknak jó. Igaz, hogy a kezeléssel még jobban járnának, de buták, nem gondolkoznak. :D
Meg hát jönnek mókásabb helyekről, afrika, ázsia, sok érdekességet lehet hozni. Ja, aids-re is szűrnek. A viccesebb, hogy kikérdeznek, milyen országokban jártál valaha, mikor, mennyi időre, stb. Meg ilyenek. Tiszta amerika. Aztán ha bent vagy, akkor kisimul, nem görcsölnek tovább a világon semmivel.

"Egyreszt, hogy orokke mernok maradsz, nincs hova fejlodni. "
Igazad van, innen már tényleg nincs. Elképzelni sem tudom, hogy lehetnék még ennél is több. :DDDDD

London2009 2014.05.30. 14:22:05

@La Pantera: Az egyetlen szerencsem, hogy az ido nem gond. A heten kozolte a felujitast vegzo ferfi, hogy oh jajj, lehet, hogy kifutunk az idobol…igyekeztem morcos kepet vagni, de igazabol nem izgat. Csak tobbe ne keruljon! Hol erre kell meg egy kicsi, hol arra kell meg egy kicsi. De ha kesz lesz, egy hetig iszom es ugralok a kertben! Probalok csak erre koncentralni :D

Imre apó 2014.05.30. 14:22:37

@bpetya75: Nem is fog már sikerülni, de soknak nem.

Imre apó 2014.05.30. 14:25:10

@Kövérmadár [swe]: Inkább az útról, mert ha átrepülsz, akkor se az útról, sesemmiről már nem fogsz írni:D:D:D

A helyedben átgondolnám :)))))))))))))))))))))

Imre apó 2014.05.30. 14:28:53

Ti már gondoltatok arra, hogy mi lenne, ha itt mindenki Skype-on beszélne és nem írna?

Én nagyon kíváncsi lennék :D:D:D

Skypeblog :)))))

SzZoole 2014.05.30. 14:30:30

@Imre apó: tolem ugyan nem kell elnezest kerned:)

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.05.30. 14:32:04

@zöldeketbeszélek: szerintem inkább komikum, hogy ilyen direkt őszinteséggel és lazasággal beszél a vágyáról, semmi szabadkozás vagy moralizálás felvezetésképpen, az csak megölné. Ez így jó. Ami vágy talán mára letűnt már, talán egy kicsit mindig is benne marad. Arról a vágyról, ami nem kevés ember álma és (élet)célja és amely nem kevés ember még ennyit sem tesz meg érte. Morálisan kifogásolható? Talán. Nem fejtette ki, hogy tényleges társat keresett-e és kellemest a hasznossal. Részemről ez utóbbi az alapfeltételezés.
@London2009: :D Ez a kertajtó-event nagy gag.:) Lassan alakulgat az majd. Megvan a maga szépsége a felújításnak is. Ha tanácsolhatom, saját kezeid által is vígy valamit a projektbe bele, annál jobban a tied lesz aztán.
@Rebarbaraa: akkor csak röviden: empátia. Nem várom el, hogy értsd és megéld. Ebben mások vagyunk, ez van. Azt azért megválaszolhatod, ha tudod, hogy mi érdekem fűződne a direkt nemértéshez..

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.30. 14:32:30

@London2009: Szerintem írj egy naplót a felújításról. A héten került a kezembe néhány feljegyzésem az ide költözésünkkori állapotokról, a felújításról, és szétröhögtem magamat rajta, hogy miket meg nem kellett oldani... :)
Pl. teljesen szürke volt a fal az egyik szobában és el sem tudtuk képzelni, hogy miért olyanra festették. Aztán falvakaráskor kiderült, hogy valójában kék volt, csak az építéskori festés cca. 50 év alatt színt váltott. :D

De szívtunk már teljesen felújított, frissen festett albérlettel is, ahol beköltözés után pár hónappal vastag penészfoltok indultak. Később kiderült, hogy a ház csatornáját hátul levezették a földbe... Azóta megsüllyedt az egész társasház.

Imre apó 2014.05.30. 14:33:57

@Zoole[uk]: Szoktam és kész, ezt tartom emberinek, ha valaki felvilágosít azt is szeretem, főleg mikor igaza van. Ezek pici dolgok, nem kerül semmibe,... jólvanezígy :)))))))))))))))))))))

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2014.05.30. 14:34:22

@Imre apó: bábeli Skype-zavar. Néha 1-1 megelégelés, ami artikulálatlanhoz közeli felordításban csúcsosodna ki, majd hallatásban, mert berekedt.:)

La Pantera 2014.05.30. 14:35:47

@London2009: Drukkolok, hogy így legyen. Mi akárhányszor újítottunk fel, MINDIG találtak valamit, ami megnehezítette, megdrágította a munkát. Imádom a régi házakat, de a pesti körfolyosós lakásunkkal is rengeteget szívtunk. Itt Németországban is századfordulósban lakunk, hát egy lyuk befúrása is óriási rizikó... Bár én mindig drukkolok, hogy a leomló vakolat mögött valami jó kis kincset találjunk, eddig nem jött be:)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.30. 14:36:22

@Mr Long: Jól van nah, mióta a felvételihez elküldtem, azóta csak itt porosodik... néha el kell vele dicsekednem. :)

@adg [Au, Darwin]: Köszi!

@London2009: Az azbeszt az angol EHS "Pandora szelencéje". Úgy félnek tőle mint a tűztől (jogosan), csak speciális elszívókamrás csapat nyúlhat hozzá azbeszt tartalmú falazathoz, födémhez, különben úgy megvágják őket hogy a gatyájukat is kifizethetik büntetésbe. Ezt szerintem egyik szaki sem kockáztatná meg.
Biztos, hogy szóltak volna az azbeszt miatt ha van.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 14:36:24

@Imre apó:
Fogok róla írni, eddig minden útról írtam a blogon. :)

Nem vagyok a szavak embere. Ha beszélni kell, akkor inkább csendben maradok. Írni jobban szeretek, mert nem kell azonnal válaszolni :)

SzZoole 2014.05.30. 14:37:35

@bpetya75: muvesz ur,mar itt vagyok,volt egy ill.ket kanyarom,el nem birnad kepzelni,hogy milyen helyen(hotel)voltam:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.30. 14:38:23

@Kellemes Zérókomponista: Szerintem is az utóbbi...nekem csak azért visszatetsző, mert ezt ugye a másik fél adott esetben nem tudja. Na persze, ha a poszter ebben az esetben is nyílt kártyákkal játszott a zöldkártyára, akkor semmi kifogásom.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.30. 14:39:37

@La Pantera: Lehet, hogy nem kincset fogtok találni, csak egy térképet a kincshez vezető útról :).

Imre apó 2014.05.30. 14:39:46

@Kellemes Zérókomponista: Gondolom, de azért én szeretem azt, ha látom, jobbanmondva ismerem személyesen a társalgókat. Sokkkal másabb lenne pár ember, ez tapasztalat is:))

Mind1, ezt ilyen formában nem lehet, tudom. Nem tartana soká, úgy ahogy írod :)

tableno 2014.05.30. 14:40:28

@Kellemes Zérókomponista: ok, akkor én értettelek félre, de nekem ez a mondat furcsa volt: "Azért kicsit félrementek ám, a szokásos véleménymásolási technikán túl"

Eddie volt az, aki napokig rugózott azon, hogy itt senki sem meri vállalni a saját véleményét, hanem csak azt szajkózza, amit néhány véleményvezér (köztük én) mond...

SzZoole 2014.05.30. 14:41:25

@Imre apó: eleg lett volna egy koszi az infot is:)))

Rebarbaraa 2014.05.30. 14:43:16

@Kellemes Zérókomponista: Na most hagyd abba de marha gyorsan:))) Empatia?? Nagy sajnalatomra meg tul is teng bennem:) Neha nem kellene. Nem ismersz, nem tudsz rolam semmit, nem is akarom, hogy tudj, majd ha akarom akkor fogsz. A tobbiek tudjak milyen vagyok:) Egy hiradot nem birok vegignezni mert elsirom magam egy arva lattan, a sok rossz dolog ami masokkal tortenik segitsegadasra osztonoz. Adakozok funek fanak. Multkor kicsit ki is nevettek miatta. Mirol beszelsz te? LOL. Ha lenne benned empatia nem itelkeznel felettem ismeretlenul. Nah. Remelem ertjuk egymast es befejezed.

Imre apó 2014.05.30. 14:44:22

@Kövérmadár [swe]: Én várom, akkor csak nem repülsz át?:D:D:D:

netedd :))))))))))))))

@nezzazegfele: Az tuti, de még milyen, elképzelem mikor Pinki beleharsogna, vagy mimi csöndben bocsánatot kérne, de...sorolhatnám. Érdekesnek tartanám:):):) még kép nélkül is jobb lenne........néha :)))))))

SzZoole 2014.05.30. 14:45:20

@tableno: O volt,de szerintem meg mindig itt van koztunk,csak masik nick-el.En sejteni velem,hogy ki,csak nem akarom meg elkiabalni.
Miota vagy Te velemenyvezer?

tableno 2014.05.30. 14:45:58

@Kellemes Zérókomponista: Amúgy ha kíváncsi vagy rá, nekem az égvilágon semmi bajom a posztoló által választott életmóddal (ahogy zopilotét is kifejezetten szimpatikusnak találom), viszont 40 évesen én már unnám ezt a fajta "bohéméletet". Az én tapasztalataim szerint a családalapítás egy akkora kaland és kihívás, amit nem szívesen hagynék ki, és ennek részemről semmi köze sincsen a társadalmi elvárásokhoz.

tableno 2014.05.30. 14:46:46

@Zoole[uk]: nem tudom, de Eddie engem akkor konkrétan említett...

Imre apó 2014.05.30. 14:50:56

@Zoole[uk]: Szívesen :)

Megkérdezném, hogy az avatárodon te vagy azzal a teniszpálya nagyságú háttal, rajta a tetkóval?

SzZoole 2014.05.30. 14:51:47

@tableno: en egyikotoket sem tartalak annak akiket a felsobb rendu volt komment tarsunk emlitett,meg azt az illetot sem aki epp duzzog most.

Mr Long 2014.05.30. 14:54:45

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Mondjuk nekem csak alap meg kozep van (rigoutca, barki nyelvtanjat kijavitom :). Az alapot egyszer hasznaltam, mikor bepecseteltek az indexembe, hogy van.
Itt volt egy tarsashaz, amit lebontottak es az azbeszt miatt bebugyolaltak. Olyan folyosot epitettek ki a bejaratatol a kontenerekig, hogy a vegyvedelem is megirigyelne!
Anyway van oklevelem arrol, hogy hogy kell dolgozni azbeszttel. Mivel a ceg az epitoiparban dolgozik mindenki kap kikepzest (elmeletit) belole.

SzZoole 2014.05.30. 14:55:45

@Zoole[uk]: igen az en vagyok,de meg nincs teljesen kesz.
Jun 14.-en mennem kell haza es folytatom tovabb meg sok munkaoraba bele tellik mire teljesen kesz lesz.Amit a kepen latsz az eddig 3 alkalom es 8.5 ora munka.

La Pantera 2014.05.30. 14:56:04

@tableno: Az én tapasztalataim szerint a családalapítás egy akkora kaland és kihívás, amit nem szívesen hagynék ki,

Mennyire igazad van!

tableno 2014.05.30. 14:56:29

@Zoole[uk]: ebben egyetértünk, én is meglepődtem ezen...

SzZoole 2014.05.30. 14:57:32

@Imre apó: ezt neked akartam irni,csak rossz helyre boktem:)
igen az en vagyok,de meg nincs teljesen kesz.
Jun 14.-en mennem kell haza es folytatom tovabb meg sok munkaoraba bele tellik mire teljesen kesz lesz.Amit a kepen latsz az eddig 3 alkalom es 8.5 ora munka.

SzZoole 2014.05.30. 15:08:39

@tableno: vannak itt megmondo emberek,de azok nem Ti vagytok,a markolos-tolatos emberunkrol is azt tartjak tobben,hogy copy right-ozik,de ez nem igaz,en mar tobbszor talalkoztam vele szemelyesen es valoban dol belole a szo,mondhatnam,hogy ki beszelni nem lehet,csak a szajaba sz..ni:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.30. 15:10:20

@nezzazegfele: Ha hiszed, ha nem, panellal is igen nagyokat lehet szívni, pláne, ha építése óta még soha nem újították fel. Mi bevállaltunk egy ilyet. Fotóztunk minden fázist, aztán mutogattuk az ismerősöknek, mint egy horrorsztorit :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.30. 15:15:27

@nezzazegfele: Nem sokáig. Egy idő után csak a hangosabbakat hallanád. A halkabbak, szerényebbek csöndben iszogatnák a málnaszörpjüket, míg a harsányabbak megváltanák a világot :).

Imre apó 2014.05.30. 15:17:22

@Zoole[uk]: Hub@zz, nem bírnám a szurikat, még akkor se, ha nem fájna. A hátad az viszont jó nagy hozzá, tucc húzódzkozni gondolom az oldal izmokból sejtve. Sportsman :))))))))))))))), vagy kajakos?

SzZoole 2014.05.30. 15:24:31

@Imre apó: most egyik sem regebben jartam a termbe es rajtam maradt:)))
Fenykoromban lattad volna,ra huztam a hatamra egy pozt es ugy nezett ki mint egy fonottkalacs:)))

DieNanny CH 2014.05.30. 15:28:10

@nezzazegfele:

... Ami pedig szerintem történt:
Ma, a kommentáradat elején valaki megemlítette, hogy Tudjukki - A Nick, Amit Itt Nem Szabad Leírni - egy másik blogban is kommentelt, és valamire olyat írt, hogy "Ha ez igaz, én zsiráf vagyok!". Erre rímelt a tegnapi - ettől teljesen független, általad leírt - aranyköpés a parasztbácsiról, miszerint ilyen állat nincs. Vagyis:
Zsiráf nincs --> ergo Tudjukki sincs.

Erről szólt Madár kommentje. Szerintem.

DieNanny CH 2014.05.30. 15:28:10

@nezzazegfele:

... Ami pedig szerintem történt:
Ma, a kommentáradat elején valaki megemlítette, hogy Tudjukki - A Nick, Amit Itt Nem Szabad Leírni - egy másik blogban is kommentelt, és valamire olyat írt, hogy "Ha ez igaz, én zsiráf vagyok!". Erre rímelt a tegnapi - ettől teljesen független, általad leírt - aranyköpés a parasztbácsiról, miszerint ilyen állat nincs. Vagyis:
Zsiráf nincs --> ergo Tudjukki sincs.

Erről szólt Madár kommentje. Szerintem.

DieNanny CH 2014.05.30. 15:29:01

#&@đĐ\|ß* !!! blogmotor...

2014.05.30. 15:32:53

"Pantlikas" Jo Reggelt! :)
A mai poszt miatt visszatertem az onkentes szamuzetesbol:) Meg a haragom is elszallt, amit Digger posztja valtott ki belolem. Hirtelen haragu ember vagyok, parszor meggondolatlanul irok olyat, amivel verig sertek masokat. Magyarul: elontotte a ver az agyamat:) Nem a Digger altal leirtakkal volt bajom, hanem az stilussal: rejtett, negative propagandanak vettem, olyan gobbelsinek:) Nem kerek bocsanatot tole, amit leirtam, leirtam.
A posztolohoz hasonlo emberek vagyunk paran. Hogy mitol lesz valaki ilyen, nem tudom: genetika, a korulmenyek, veletlenek eredoje, nem tudom. Elarulok egy nagy titkot is: nagyon vagyunk (ill. vagytunk) egy normalis eletre, csaladra, munkahelyre es talan ennek a keresese, meg nem talalasa miatt alakult igy az eletunk.
Sokan megirtak, megenekeltek ezt az erzest. Csak egy pelda:
P. Mobil - Orokmozgo:
"Ott álltam az úton, nem tudtam, hová, merre menjek.
Kellett, hogy valami jöjjön, történjen velem,
Az volt a kezdet
Nem találtam otthont, indulok, ha kell, a végtelen útra.
Nem élhetek másként, állni nem tudok, csak menni újra.
Örökmozgó lettem, nem állok sohasem.

Szép élet a csendben, nem nekem jutott, nincs esélyem.
Nem fürdök a fényben, és ha eltűnök, ne sírj értem.
Nem találtam otthont, indulok, ha kell, a végtelen útra.
Nem élhetek máskent, állni nem tudok, csak menni újra.
Örökmozgó lettem, nem állok sohasem. "

A tegnapi posztall kapcsolatos velemenyemet ill. tapasztalatomat a kavefozes utan irom meg. Mielott el nem felejtem: egy hotelszobaban lakom epp Calgaryban, tegnap este erkeztem meg az egyik kanadai Sztalinvarosbol, Fort McMurraybol, az oilsand fovarosabol:) 800 km vezetes szakado esoben nem egy leanyalom.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.30. 15:38:27

@Kövérmadár [swe]: Neeeem, természetesen nálam még mindig Norvégia a non-plus-ultra. :)
Bár mostanában próbálom a paklit úgy keverni, hogy asszony magától javasolja, hogy miért nem próbáljuk meg Izlandot, de egyelőre nem állok túl jól. :) Nem vagyok valami jó kártyajátékos... :(
Csak azért gyűjtöm az infókat mert a fejemben mindig vannak B,C,D,E,F tervek is (amit jó szokásomhoz híven, általában az utolsó pillanatban felrugok és belevágok egy G tervbe. :D).

@Mr Long: Nah, és még én vagyok a menőzős... :D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.05.30. 15:40:13

@Cascabel: isten hozott, es a szivembol szoltal ember........nem fontos az ha nem ertenek, ez csak egy netes oldal ahol arctalan emberek irkalnak unalmukban......meg olvasgatnak......szoval take it easy ....:-D :-D

Mr Long 2014.05.30. 15:40:56

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: De en collector vagyok. Meg hianyzik a master szint az itktol :DDD

DieNanny CH 2014.05.30. 15:43:59

@London2009:

Ilyenkor elgondolkodom azon, hogy belevágni egy építkezésbe nem kifizetődőbb?
Mert Mo-on van inkább olyan, hogy szinte utánad hajítják a lakható házakat. Angliában meg igencsak megkérik az árát.
Vagy tévedek?

Thargoid 2014.05.30. 15:44:42

@London2009: Házat vetted vagy csak bérled? Azért kérdezem, mert a bérelt házat a tulajdonos simán eladja a fejed fölül miután felújítottad, ez "bevett gyakorlat"... Minden bérleti szerződésben benne van, hogy azonnali felmondás lehetséges ha a ház eladásra kerül, és hát sorry... de így alakult, nem tudhatta előre.
Merre van amúgy?

2014.05.30. 15:46:23

@Imre apó:
Van beszelos (sot videos) valami is, Paltalk a neve:) A vilag minden reszerol szoktak ott osszejonni magyarok. Jartam oda is par evig (a Gyaloglon ajanlottak) Ne tudjatok meg, hogy mi folyik ott es milyen hangnemben! Az en harcedzett proli lelkemnek is sok volt neha:)

London2009 2014.05.30. 15:48:16

@Kellemes Zérókomponista: a kandallot en rakom ki kovel, meg az agyat is en csiszolom le es festem le ujra. Egyelore ennyi lesz a belevitt ertekem! :D

London2009 2014.05.30. 15:49:17

@Thargoid: Vettem. Alberletbe meg egy uj furdoszobaszonyegre sem ruhaznek be. Tudom sajnos mi a helyzet. Blackheath.

SzZoole 2014.05.30. 15:50:30

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: es mindent tudsz mar norvegiarol?
Tudok egy embert aki mindenkinel mindent jobban tud es o talan segithet neked,persze,csak ha akarod:))))
(Szerintem tudod kire gondolok)

London2009 2014.05.30. 15:50:49

@DieNanny [SZ,CH]: Ezt, hogy erted? Londonban belefogni hazepitesbe? Szerintem a M25 on belul lehetetlen lenne telket venni. Nem hiszem, hogy ennek az opcionak van realitasa.

London2009 2014.05.30. 15:53:55

@La Pantera: mi is veletlenul akadtunk a kandallora egy gipszkarton fal mogott. Biztam benne en is, hogy aranyrudakat vagy nagyi ekszereit rejti de sajnos csalodnom kellett : ) Viszont igy megtisztogatva a nappali disze lett!

Mr Long 2014.05.30. 15:54:30

@Zoole[uk]: Norbi, vagy Max? :DDDDDDDDDDDD

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: A betegek kulonben ebbol a szempontbol az angolok es az ausztralok. Azok minden szar egynapo surzust felinak az oneletrajzra, meg az in-house kepzeseket is. Nekem a kedvencem egy geologuseban volt. Off-road driving course...
De ez a jeghegy csucsa csak.

London2009 2014.05.30. 15:55:55

@nezzazegfele: Ez a felujitasi naplo jo otlet! Sokkal jobban hangzik es biztos nagyobb orom lesz olvasgatni mint a kiadasok listajat...:D

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.30. 15:57:12

@zöldeketbeszélek: A panelokban szerintem a leggázabb a szellőzőrendszer... Nemcsak a pára, a szagok terjednek, hanem a hang is. A fürdőben remekül lehet pótolni a brazil sorozatok iránti vágyat, akinek arra van ingerenciája :D

@DieNanny [SZ,CH]: Lehet, hogy így van. Nem tudom. Mostanában örülök, hogy élek, nem sok blogot követek.
A zsiráfra és hogy nem létezik kaptam fel a fejemet, nem túl gyakori szó itt.

@Cascabel: Amikor olvasok, nem az írót nézem, csak írod itt az önkéntes száműzetést: hm, gyorsan letelt a 72 óra... :D Aztán látom, hogy a nick Cascabel és nem Max. :)))

SzZoole 2014.05.30. 15:57:29

@Mr Long: Te colos ne Maxojal itt mert engem mar megkert a fonok,hogy nelkulozuk ha lehet:)
Amugy nem o,a Don tudja kire gondoltam.

**mimi** 2014.05.30. 16:03:13

@nezzazegfele: @bpetya75:
úgy látszik ma mindent félre értek...
köszönöm a kiigazítást...

2014.05.30. 16:03:47

@sodalisO [eng]:
Azert vannak jo dolgok is a neten Kedves Sodalis:) Megismerkedhettem szemelyesen is par jo emberrel a Paltalknak koszonhetoen Los Angelestol San Fransiscon, New Yorkon, Seattle-en, Toronton, Vancouveren, stb.-in at Mexikoig. Sajnos nem tartom a kapcsolatot veluk, par eve tudatosan epitem le az ismeretsegi koromet.

Thargoid 2014.05.30. 16:04:43

@DieNanny [SZ,CH]: Tévedsz sajnos.
Maximum ipari telkeket lehet venni, amit nagyobb cégek legyalulnak és beépítenek lakóparknak, horror árú lakásokkal.
Építési telek magán célra gyakorlatilag nincs.

Amit tudsz csinálni, ha nagyon zavara a régi ház az az, hogy megveszed, megszerzed az engedélyeket, legyalulod és építesz másikat helyette, de ehhez kell a szomszédok hozzájárulása is stb...

Arra is figyelni kell, hogy freehold vagy leasehold. Freehold a te tulajdonod teljesen, leasehold esetén a telket bérled, de a felépítmények a te tulajdonodat képezik. Leasehold korlátozott időre szól (99 év általában), és minél kevesebb idő van hátra a bérleti szerződésből, annál kevesebbet ér. Az idő lejártakor a bérlet hosszabbítható, de ez a telektulajdonoson múlik. Ha nem hosszabbít, akkor az ővé lesz minden felépítmény... elbuktad az egészet.
A leasehold tulajdonos minden évben bérleti díjat és szervízdíjat is szedhet, amit gyakorlatilag tetszés szerint emelhet, bár perelhető.
Lakások többsége leasehold, házak, főleg külsőbb körzetekben freehold.
Én 20 fillért nem adnák egy leaseholdért, mivel előre nem kalkulálható költsége és kockázata is van, a bérlet idő lejártán túl - az utóbbi majd a gyereknek lesz gond, mert vehet másikat.
Építőcégek ezt jobban tudják kezelni, mint egy magánszemély, nekik jóval kisebb kockázat, pl önkormányzati telkeket megvenni vagy bérelni.

**mimi** 2014.05.30. 16:09:30

@DieNanny [SZ,CH]:
nah...értelmesen leírtad...nem úgy mint én :))))))

Thargoid 2014.05.30. 16:10:03

@London2009: Gratulálok :)
Mi is éppen házvásárlás kellős közepén vagyunk...

Azért kiváncsi lennék, hogy azok közül akik itt vannak, hányan vettek, vesznek vagy terveznek házat vagy lakást venni?
Nem nagyon látom esélyét a MO-ra való visszaköltözésnek amikor már valaki ilyen összegeket elkölt itt... innentől már nem csak "kalandozás" a külföldi élet.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.30. 16:11:00

@London2009: Gratula a házhoz :)
A kiadások mellé is jegyzeteltünk, így kezdtünk a naplóba. Mondjuk nekünk itt létkérdés írni, mert ezzel tudjuk igazolni, hogy mikor mit végeztünk el a tulajnak. A franc emlékszik három hónap múlva, hogy megjavítottunk valamit, vagy elvetettük, amit aztán elvitt, kitúrt a vakond és újra kellett rakni.
Így megvan egyben minden.
A fotósorozatot eldugtuk a gép mélyére, rémálmomban ne jöjjön elő az a fal... :D A cigitől besárgult félfákról nem is beszélve. (Facepalm)

DieNanny CH 2014.05.30. 16:13:19

@London2009:

Igen, így gondoltam, telket venni.
Abban a körzetben, amit írtál, ez túl drága?

DieNanny CH 2014.05.30. 16:17:35

@**mimi**:

Nem szeretem látni, mikor néhány szó vagy egyéb félreértelmezésétől hajbakapnak emberek...

2014.05.30. 16:19:27

@morsels:
" Mit csinaltal ott? :-) "
Inkabb azt kerdezd, hogy mit nem csinaltam:) Eros felindultsagomban kocsiba vagtam magam szerszamostul, ruhastul oszt' hetfon reggel elindultam Eszaknak:) Igaz, kaptam egy fulest onnan, hogy a munkasok Kanaanja, eszbonto fizetesekkel, annyi munkaval, hogy "sose fogy el":) Kiderult, hogy nem ram vartak:) Olyan '50-es evekbeli sztalinvarosi erzes fogott el: uj varos, ahol osszejottek napjaink szerencselovagjai, kalandorjai, kurvai, outcast-jai egy uj elet, uj kezdes, remenyeben. Gondoltam, ott kezdem a Hattyudalom:) Volt tobb kartyam is a pakiliban, mivel a lakasomat majus 23.-an elvesztettem Calagaryban: vagy Toronto, vagy London (UK), mindegy, csak elmenni valahova:) FortMcMurray kipipalva, nem nem nekem valo, oreg vagyok en mar bohocnak:)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.30. 16:19:30

@**mimi**: Ez egy ilyen nap nekem is. Van valami a levegőben.

@Thargoid: Hasznos infók, én is köszönöm.
Egyszer, ha mindenen túl vagyunk, addig csak terv minden. :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.30. 16:22:52

@Cascabel: Ez is egy filmbe illő történet.
Hogy érted azt, hogy elvesztetted a lakásodat?

DieNanny CH 2014.05.30. 16:23:23

@Thargoid:

Köszi szépen!
(Itt is csillagászati áron vannak még a kis telkek is. Jobban megéri kész lakást, vagy házat venni. De javukra szól, hogy az utóbbi 10-15 évben épült házak/lakások nagyon jó minőségűek...)

DieNanny CH 2014.05.30. 16:25:31

@nezzazegfele:

Hú, de kár, hogy eldugtátok, nagyon szívesen nézegetek ilyen fotókat, vagy olvasok ilyen történeteket... Nem lehetne mégis, hogy esetleg, kivételesen...? Szóval feltenni valahova?

morsels (törölt) 2014.05.30. 16:27:31

@Cascabel:
Ja, olvastam rola (marmint Fort McMurray-rol), azert is lepodtem meg, hogy egyaltalan nekiindultal :-)

Imre apó 2014.05.30. 16:30:17

@Zoole[uk]: Akkor innen az a nagy hátizom, meg ki tudja mi még:))

Mr Long 2014.05.30. 16:34:35

@Zoole[uk]: "Fenykoromban lattad volna,ra huztam a hatamra egy pozt es ugy nezett ki mint egy fonottkalacs:)))"
Barna volt es lekvaros? :DDDDD

2014.05.30. 16:39:55

@nezzazegfele:
"Hogy érted azt, hogy elvesztetted a lakásodat?"
Ugy, hogy kirugtak:) Onhibamon kivul. A newfoundlandi haverom, aki a foberlo volt, elment a Fulopszigetekre, nem tudott visszajonni idoben- megegett, 2 hetig korhazban volt, rament a gatyaja is-plusz osszeveszett a tulajjal, mielott elment volna. A tulaj erre kirugta, velem egyutt. Masfel evig laktam ott, mar untam. Egyszeru tortenet. Ja, kozben volt egy veseko eltavolitasom, 2 honapig nem dolgoztam, kellett valtoztatnom a helyzetemen:) Gondoltam, felugrok Fort McMurray-be. 3 napig ott voltam, alig kerestem munkat, vegig esett az eso. Visszajottem. Most itt gondolkozom Calgaryban, oszto-szorzok, latolgatom a kovetkezo lepest:) Lehet, hogy maradok. Vagy nem:)

Thargoid 2014.05.30. 16:42:59

@nezzazegfele: Ha egyszer túl leszünk rajta, lehet, hogy megírom. A rövid verzió: nem egyszerű normális környéken venni valamit, és elég idegölő... ha meg nem tudsz a munkádból bármikor lelépni ha kell, felejtsd el. Az árakról nem is beszélve :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.30. 16:45:37

@DieNanny [SZ,CH]: Nem ígérek semmit. :)

@Cascabel: Tiszta sor, tényleg semmi extra... Bakker! :D

Thargoid 2014.05.30. 16:48:31

@DieNanny [SZ,CH]: Itt annyiban húzos még a dolog, hogy itt sokszor nem a telket vagy épületet hanem a postcode-ot veszed meg...! (irányítószám, pár méteren belül pontos Angliában)
Hitelezésnél, biztosításnál, iskoláknál, orvosnál és még ki tudja hol sokat számít, hogy hol laksz - eladásról, értéknövekedésről nem is beszélve.
Persze tudom, aki első házát veszi ne legyen annyira finnyás, mint egy angol, de érdemes ha teheted, mert bár többet fizetsz egy jó helyért, de hamar visszajöhet a különbözet, ha pl. nem kell magániskolába iratni a gyereket, mert a parlamanti képviselők gyerekei is ugyanoda járnak és ez kicsit emeli a színvonalat :)

SzZoole 2014.05.30. 16:49:30

@Imre apó: mire vagy meg kivancsi?:)

SzZoole 2014.05.30. 16:50:49

@Mr Long: izes vagy jam-es,mar nem emlekszem:)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 16:51:06

@Cascabel:
Hahh!
A napokban álmodtam valami furát.
Mentünk Kanadába, talán pont Torontoba, de a repülő valamiért nyugaton szállt le. A térképen kb. ott lehet Edmonton, de az álomban máshogyan hívták.
Mindegy. Onnan akartunk autóval eljutni Torontoba 2 nap alatt. Vagy vonattal, az is jó lett volna, de lekéstük az esti vonatot, így várni kellett volna reggelig. Végül autóval mentünk.

Ami furcsa volt, hogy megálltunk a határon, olyan volt, mintha Arizonában lettünk volna. Volt drótkerítés is és # jellegű utak a környéken.

Fura volt, pláne a sivatag Kanadában :D

Imre apó 2014.05.30. 16:53:53

@Zoole[uk]: Elég ennyi :)) van családom:D:D:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 16:57:30

@morsels:
Azt hiszem akkor semmit, fene se emlékszik már :D

2014.05.30. 17:03:58

A tegnapi poszthoz:
Hasonlo cipoben jartam, mint Roger. 4 eve voltam nos ember, elvoltunk az asszonykammal, talan meg szerettuk is egymast:) A sors Vancouver Islandra vetett minket, tetszett is a hely, csak munka nem nagyon volt, illetve keveset fizetett. Szokas szerint kaptam egy fulest Torontobol, majd 3X-os fizetesert. Az ex nem akart jonni, neki a Sziget volt az elete, elottem elt ott majd' 10 evig. En elindultam, bejott a munka, penz, minden. Csak az ex hianyzott:( Tobb oras napi telefonbeszelgetesek, igyekeztunk egymast megygyozni, o sem engedett, en sem, csunyan osszevesztunk, valas lett a vege. Hogy megerte e a sok penz ilyen aron, meg ma sem tudom:( 4 evig gyotrodtem, szenvedtem, mire eljutott a tudatomig, hogy ujra "szabad" vagyok. Ha ujra kezdenem, biztos, hogy nem a penzt valasztanam.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 17:09:18

@Cascabel:
És még akkor sem tudhatod, hogy nem lépett volna-e le 2 évvel később valakivel.

adg 2014.05.30. 17:14:28

@Cascabel: Feleségem másodunokatestvére lakik Fort McMurray-ben. Pár éve költözött oda. Annyit tudunk a városról, hogy néha feltesz a facebookra valami kopasz fás képet, alatta hó, és akkor odaírja, hogy -38 fok. Nekem ennyi elég is abból a helyből. :)
Calgary-t inkább megnézném. Nyáron. Egyszer volt ott téli olimpia, ha jól emlékszem. Megmaradt amit a tvben mutattak. Na majd egyszer...

Mr Long 2014.05.30. 17:21:35

@adg [Au, Darwin]: "Egyszer volt ott téli olimpia, ha jól emlékszem." Es juliusban rendeztek, mert akkor "csak" 3m vastag volt a ho a varosban :DDDDDDDDDDD

2014.05.30. 17:24:23

@Kövérmadár [swe]:
Edmonton:) Fura egy varos, mellesleg a tartomany szekhelye. Nagy a rivalizalas Calgaryval. En valahogy nem szerettem, egyszer- talan 26 eve-kenyszerbol eltoltottem ott 3 napot. Telen, -30C volt, hatalmas szellel. Egesz nap a konyvtarban dekkoltam, vartam a penzemre. Most 2X is atmentem a varoson, mindenhol hatalmas epitkezesek, utepitesek, el is tevedtem tobbszor, pedig hasznaltam terkepet is es GPS-t. Lehet, hogy visszamegyek Edmontonba?:) Csak 250 km, egy egeszseges tengereszkopes a tavolsag ide:) Bar itt van munkam, hetfotol kezdhetek a horvatoknal, nyugis melo, szeretnek is, de nincs pofam, 3X otthagytam oket az utobbi 2 evben:)
Fort McMurray es Edmonton kozott nehany helyen epitik az autopalyat, annyi erogepet, markolot, hatalmas dompert eletemben nem lattam. Nagy taborokban laknak az ut mellett, legalabb 4-et lattam, minimum 200 kontenerlakas/tabor. Kepeket, videokat most nem csinaltam, pedig mellettem volt a Sony HD kameram es a GoPro-m is. Nagyon kellett koncentralnom a vezetesre, hatalmas kamionok huztak el mellettem es az eso is omlott vegig.
Sivatagok vannak Kanadaban is, kaktuszokkal, skorpiokkal, csorgokigyokkal, +45C meleggel. Igaz, nem homoksivatagok.

adg 2014.05.30. 17:28:19

@Mr Long: :D februárban volt. :)

adg 2014.05.30. 17:30:05

@Mr Long: Az meg most esett le, hogy a "városban". Az fasza lenne:))
El is megyek inkább aludni, tompa vagyok..

Imre apó 2014.05.30. 17:31:20

@Kövérmadár [swe]: Ez volt az előjele annak, hogy lekésitek a W-DC-t.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 17:35:20

@Cascabel:
Huhh, ez érdekesen hangzik...
Hol vannak ilyen sivatagok?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 17:38:00

@Imre apó:
Azt nem hiszem, lesz 2-3 óránk az átszállásra és most csak a Heathrow-n kell átszállni, nem kell 2*, mint a múltkor.
Induláskor pedig már előző este felmegyük az Arlandára és ott alszunk.

London2009 2014.05.30. 17:40:16

@Thargoid: Koszonom : ) Nem sokan vesznek. Egyebkent irtam errol ide egy bejegyzest. Mert szerintem sokan at sem gondoljak, hogy egyaltalan tudnanak e itt venni Londonban lakast. Kozben meg telnek az evek es fizetik a foberlo hitelet a sajatjuk helyet. Egyebkent en pusztan anyagi megfontolasbol vettem itt hazat. Egy haztol en nem tennem fuggove azt, hogy hol elek. Ha barmi miatt koltozesre adnam megint a fejem, akkor vagy eladom, vagy kiadom. Londonban meg mindenkeppen jol jarokk mivel a lakasarak meg gyorsan ivelnek felfele es egyelore ez megallithatatlannak latszik. Pont tegnap olvastam, hogy 15 ev mulva 10 millio folott lesz London lakossaga. Nagyon kell az uj lakas es ez nyilvan “jot” tesz az araknak.
Koszonom. Nektek pedig kitartast es keves uj osz hajszalat kivanok : )

London2009 2014.05.30. 17:41:19

@DieNanny [SZ,CH]: ah, dehogy. Erre nincs elado telek. Nem hallottam meg soha senkitol, hogy Londonban epitette a hazat. Elado telek sincs a belvarosban. Nem beszelve az engedelyekrol stb stb. Ugy gondolom, hogy ez nem realids elkepzeles.

London2009 2014.05.30. 17:43:06

@nezzazegfele: koszonom : )
Nekem a haz kedvenc hagyateka a falon levo "cxnt" felirat. Igazan megtisztelt vele a haz utolso berloje :D

2014.05.30. 17:46:27

@Mr Long:
1988-ban itt a teli olimpia. Sajnos epp dolgoztam akkor, eszakon az olajkutatasban, de 2 napot azert kifogtam, szabadsag alatt. Csak annyi maradt meg bennem, hogy a barok nyitva voltak vasarnap is:) Elotte vasarnap majdnem szesztilalom volt, az ettermekben lehetett csak sort inni, ha az embert rendelt kajat is. Az iden volt a legtobb ho az utobbi 100 evben, 30cm.Akkoriban mas volt az idojaras is, a 80-as evekben. Volt olyan tel, hogy 5 cm ho esett egy kiados hovihar alkalmaval, de masnapra az is elolvadt:) A tavasz majusban kezdodott, 1 hetig tartott, jott a szarazsag, minden sarga volt, a fakat locsolni kellett, hogy ki ne szaradjanak. Most meg par eve tobb eso van, mint Vancouverben:) A varos is kicsi volt az olimpia idejen, kb 600 ezer lakos. Most tul van az 1 million.

Imre apó 2014.05.30. 17:46:41

@Kövérmadár [swe]: Akkor az álom semmit nem jelez előre:(

Thargoid 2014.05.30. 17:58:16

@London2009: Köszi, majd kell hajfesték gondolom mire a végére érünk, bár már látszik valami... :)

2014.05.30. 18:02:18

@Kövérmadár [swe]:
" Hol vannak ilyen sivatagok? "
Az egyik Osoyoosnal (British Columbia), az Okanagan volgyeben. Kisvaros az USA hatarnal. A mexikoi Sonora sivatag idaig huzodik fel (ahogy olvastam) Dolgoztam ott par honapot, 88-ban. Hajnal 2-kor mentunk haza a haverommal a barbol (akkor mar nem ittunk) es +42C volt a homerseklet. Egy masik sivatag Medicine Hat nevu varoska mellett van, Albertaban. Ott is dolgoztam egy nyaron, embertelen meleg volt. Amikor zsirozni kellett a vibratorokat, sikerult belefekudnom kaktuszokba:( Ott is van csorgokigyo, skorpio. Meg egy sivatagrol tudok, Cache Creek kornyeke British Columbiaban. Szinten csorgokigyok es +40 folotti homerseklet nyaron. Bar ezek inkabb sivatag jellegu teruletek, microclimak.

Thargoid 2014.05.30. 18:07:32

@London2009: Hasonló megfontolásból mi is, meg mert a bérleti díjak nagyon megemelkedtek. Ha kiveszünk egy másikat (és kell majd, ahogy a gyerek nő) ugyanott leszünk eleinte, mint a lakáskölcsönnel. Később a bérleti díj emelkedik, a kölcsön marad...
Régebben vett kiadó házak, lakások még kifeizethető áron vannak, de aki pár éve vette, az már csak nagyon drágán tudja kiadni, hiszen neki is sokba van-volt. A bérlő mindenképpen kifizeti a tulaj kölcsönét, biztosításait, költséget, erre jün még általában minimum 7 százalék haszon (vagy jóval több...), plusz még a díj amit legalább a fix idejére a bérletnek kifizet az ingatlanosnak a tulaj. Így hamar összejön, hogy 25% vagy többel drágább bérelni, mint venni ugyanazt az ingatlant... Ez nyilván nem igaz a korábban olcsón vásároltakra, de azokat meg jó pénzért eladják a tulajdonosok, és így máris átváltoznak megfizethető bérleményből havi több ezer fontos megfizethetetlenné pár hónap alatt.
Nekünk egyszerűbb venni, és közép távon költségkimélőbb is - és persze úgy rendezzük be, ahogy akarjuk, nem a legócskább bútorokkal, cuccokal a helyi szeméttelepről :)

2014.05.30. 18:11:19

@Cascabel:
Meg egy erdekesseg British Columbia deli reszerol: regeszek talaltak tabor maradvanyokat, a spanyol hoditok idejebol. Idaig felmereszkedtek. Igaz, Colorado, Montana, stb. is az ovek volt, a nevuket is ok adtak. Osoyoosnak meg az epitesi stilusa is spanyolos, bar ez inkabb divatbol van.

szerencsebambusz 2014.05.30. 18:14:40

@Cascabel: Rolls frakcio: Szabad vagyok

"Szabad vagyok - mondta a majom a rácsnak
Én nem – mondta a rács. - Engem majmok köré zártak"

Vagy a HIT egyuttes: A ven csavargo halala

Te jutsz roluk eszembe:)

Thomas74 2014.05.30. 18:14:40

@Morgo1229:
A szüleimnek nem kell agódniuk, bátyámmal építettünk nekik egy 3 szintes családi házat az oszág egyik legdrágább helyén, és ott nyugodtan élnek. Ha kell nekik bármi, utalok, intézem. A motorom halk, gyári gép, rendkívül idegesítenek a hangos motorok. Bízom benne, hogyha ennyi idős leszel akkor majd a te szüleidnek is ennyire kell agógniuk miattad.

Thomas74 2014.05.30. 18:14:40

@nezzazegfele: Au nagyon messze van és a szüleim már nem fiatalok, egyre többször van rám szükségük, ezért is vagyok itthon épp. Ez is motivált amikor föladtam azt a szálat. Sokszor gondolok rá mi lenne ha kimennék most, barátok mindig hívnak, de már nem nagyon lehet.
Amit a felelősségről írsz az úgy van, ha csak rágondolok egy kiadós svájci frank hitelre inkább fölgyújtanám magam! Akkoriban mondták nekem, nem mersz belevágni stb.. Tényleg nem. Nem élem a magyar katasztrófa életet, a propaganda is hatástalan rám. Sokan mindenfélét összeírnak ide, de az az igazság, hogy mindenki a pénzért megy el, nem szeretjük az ingyenmunkát na. Ez van

Shanarey 2014.05.30. 18:22:38

A poszt toló, egy fura fickó, de ha neki így jó, egészségére.

Ausztráliát elbukta és nem ment neki a dolognak még egyszer, na ez hülyeség, de ez is az ő dolga.
Házak minősége in UK. Nos ez meglehetősen igaz.
Ami itt megy(házak karbantartása felújítása) azért Magyarországon majdhogynem ölnének.

A házakban és a házon kívül is a víz elvezetés az ahogy esik úgy puffan kategória. A villanyszerelés sem az amilyennek lennie kellene. Na és ilyenkor érdekes az nekem hogy ha villanyszerelőként akarok dolgozni, akkor ahhoz nyelvvizsga kell, és utána elfogadják a Magyarországi bizonyítványomat, valami alapfok kategóriára. Nos ezek a kóklerek tuti nem alap bizonyítvánnyal dolgoznak, és amit eddig láttam annál már tanulóként is jobban dolgoztam.

London2009 2014.05.30. 18:30:14

@Thargoid: maximalisan egyetertek. Nekunk a lakashitel korulbelul a berleti dijunk felere fog kijonni. Sokkal kevesebbe kerul a hitel a mi esetunkben, mint a berleti dij. Az mas kerdes, hogy ehhez egy megfelelo deposit szukseges. De valamit valamiert.
Az meg csak a hab a tortan, hogy sajat lakas erzese, mi izlesunk szerint berendezve...ah, hallelujja! : )

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.30. 18:31:15

@London2009: London2009 2014.05.30. 17:43:06 :)

@Thomas74: Köszönöm a választ. :)
Az esetleg felmerült valaha, hogy kividd őket magaddal bárhová is, ahol éppen vagy? Eltekintve a vándorélettől. Akár Ausztráliába is (jegyzem, nem tudom, hogy pontosan hogy megy a családos kivándorlás).
A nevedben a 74 a születési évszámod? Hacsak nem kései gyerek vagy, még ők sem lehetnek olyan nagyon öregek.
Szerintem az, hogy nem vettél fel devizát, a legjobb dolog, amit tehettél.
Nekem úgy tűnik, hogy komolyabban veszed te az életet, mint ahogyan a posztban sejteted.
:)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.30. 18:34:45

@Shanarey(England): Neked van valahol posztod?

@London2009: Jaj, most görcsbe rándult a gyomrom. Anno 15e-rel vettük fel a hitelünket, ekkor a lakbér volt 30 fölött. Kívánom, hogy Nektek legyen szerencsétek vele!

Mrs. Clayton 2014.05.30. 18:35:45

ugy latom Charlie megsem ki hanem inkabb eladja a kecojat, Oxfrodshireben van, a to ott figyel a haz vegeben, de eddig nem tudom miert a tobbi 5 kis lakkal meg a templommal nem dicsekedett, most viszont le lett leplezve
www.dailymail.co.uk/home/index.html

morsels (törölt) 2014.05.30. 18:43:08

@Jess G:
Gondolom a templomot szegyellte :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.30. 18:50:09

@Zoole[uk]: "es mindent tudsz mar norvegiarol?"

Nem vagyok én Google! :)

Pont elég hogy már éltem ott és imádtam. Azóta is visszavágyom. Személyi számom, norvég bankszámlám megvan, szóval ennyivel is bentebb vagyok. :)

"Tudok egy embert aki mindenkinel mindent jobban tud es o talan segithet neked,persze,csak ha akarod:))))
(Szerintem tudod kire gondolok)"

Tudom... sajnos... de inkább kihagynám, ha lehet. :)

@Mr Long: Hát figyelj, én még el is tudom képzelni hogy ez a geológusoknál előnyt jelent. :) Most nézd meg hogy él mayree! Szerintem náluk például simán pozitívum a CV-ben, hogy ha tudsz kilőtt kerekű Land Cruiserrel menekülni és közben AK-47-essel hátrafelé tüzelni visszapillantóból. :)

Thargoid 2014.05.30. 18:50:18

@nezzazegfele: Itt nagyon durván megemelkedtek a lakbérek az elmúlt pár évben. Ha valaki teheti és legalább pár évre tervez, jobban jár vásárlással, legalábbis London és környékén vagy egyéb helyeken ahol sokan laknának.
Az egyetlen dolog ami ezen változtathatna, ha hirtelen úgy évi 1 millió lakás épülne, ebből pár százezer Londonban. Akkor az árak biztosan összeomlanának Londonban is... a dolgok jelenlegi állása szerint ez nem túl valószínű, különösen, hogy mindenki ellenérdekelt benne az építőktől kezdve a parlamenti képviselőkig - azokat az embereket leszámítva, akik csak szeretnének lakni valahol :)

SzZoole 2014.05.30. 18:50:47

@Jess G: Charlie nem Cambridge-ben lakik?
Legalabb is ugy tudom.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.30. 18:53:16

@Jess G: Franc se gondolná, hogy a Határátkelős bannerek ilyen jól tejelnek. :)

Thargoid 2014.05.30. 18:55:40

@London2009: Nálunk "csak" száz fonttal lesz kevesebb, mintha bérelnénk e pillanatban. De gyanítom, 2-3 éven belül több száz fonttal...
Viszont muszály volt lépni, mert az ingatlanárak is elég szépen emelkednek, legalábbis ott ahova megyünk.

Shanarey 2014.05.30. 19:27:37

@nezzazegfele:

Nem van.
:-)

Nem bírom magam elszánni arra hogy én is gyártsak egyet.
Nem az esetleges kritika, hanem a lustaságom okán.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.30. 19:40:18

@Thargoid: Köszi az infókat. :)

@zöldeketbeszélek: Addigra már kilépnék. Nehezen viselem ma a zajterhelést. (Igazából mióta visszaesett a hőmérséklet.)
Jövő héten megkapom a gyógyszert, reményeim szerint addig fél lábon is kibírom :)))

@Imre apó: Az volt a falon? :)

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.30. 20:03:11

@Shanarey(England): Érdekelt volna egy hosszabb bejegyzés az angliai villanyszerelők életéről. Röviddel is beérném ;)

Mrs. Clayton 2014.05.30. 20:06:08

@Zoole[uk]: nem mondott igazat ;-P @Don Kartasch [Warwickshire, UK]: asszem a bankos fizujabol vette, a HA-n csak tisztara mossa a zuzu-t
@morsels: zsido letere meg is ertem

Imre apó 2014.05.30. 20:07:24

Nem tudom mi volt a falon, ez csak rá volt írva a falra, ahogy írta.én csak azt ismerem amit jelent, valami fura hőmérséklet mérő, de nem az eccerűb fajta. :)

bpetya75 2014.05.30. 20:11:18

@Zoole[uk]:

Elsőre nem fogtam, honnan jött a megszólítás, aztán leesett. Időnként én is szoktam poénkodni a névrokonságon ;-)

@**mimi**:

Emberek vagyunk, van ilyen :-)

2014.05.30. 20:11:33

Olvasgatom az onkentes "szamuzetesem" alatt megjelent posztokat, nehanyhoz itt szeretnek hozzaszolni, csak ugy kapasbol, ami epp' eszembe jut:
Egy jo helyet tudok, ahol egesz evben +26 - +28C meleg van: Guadalajara es kornyeke, Mexikoban. Tobbszor jartam ott, rovidebb, hosszabb idore. Mint varos, nem annyira tetszik es nem is a legtisztabb, de az idojarasa szinte tokeletes. Kb. 50 km - re delre a varostol van a Chapala to, ami Mexiko legnagyobb edesvizu tava. A kornyeken tobb ezer kanadai, amerikai telepedett le, leginkabb kivalo eghajlata, fekvese (1200m tengerszint feletti magassag) miatt. Ejjelente ritkan megy a homero higanyszala +20C fole.

Thomas74 2014.05.30. 20:12:13

@adg [Au, Darwin]: Sok hazánkfia eljut olyan országokba ahol jelenleg akár egy majom is boldogul, a szerénység meg otthon marad, helyére egy jó nagy arc kerül. Aztán jön a magas ló meg a mások lefikázása. Az amit oda leírtam az életemnek csak egy kis töredéke, itthon fejlesztő mérnök voltam évekig egy magyar cégnél, és az a multi sem véletlenül dobott meg 10 milliós autóval meg havi több mint fél millióval, nem üveggyöngyökkel játszottam. A diplomámat sem ingyen adták, éjjelente bútorrakodásból szedtem össze a tandíjjat rá, a pöcegödörből kapartam föl magam. Felnőtt fejjel tanultam meg itthon angolul. Aztán testvéremmel építettünk egy nagy házat a szüleimnek egy igen szép tehetős helyen. Kitanultam vagy 6 szakmát, saját gépműhelyem van. Aki ismer megemeli jóelőre a kalapját ha lát. Nem az én világom mások életének és személyiségének kritizálása, ezt meghagyom nektek, felnézek rátok. Ebbe a gittegyletbe csak unalmamban írtam.

2014.05.30. 20:26:26

@Thomas74:
Ezt azert nem kellett volna:)
" a szerénység meg otthon marad, helyére egy jó nagy arc kerül "
Bagoly mondja a verebnek:))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 20:28:15

@Thomas74:
Nézd a jó oldalát, legalább megmaradtál szerénynek ;)

Imre apó 2014.05.30. 20:31:52

Thomas 74 = Gábor? jól értem?

SzZoole 2014.05.30. 20:33:52

@Thomas74: hat mit lehet erre mondani,a semmibol jo sokra vitted,csak vigyaz a magasrol lehet nagyot esni,vissza a pocegodorbe ahonnan kimasztal,sok szerencset.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.05.30. 20:36:03

@Thomas74: Érdekelnének az angol vidéki élettel kapcsolatos tapasztalataid is.
Milyen szakmákban dolgoztál? Esetleg vállalkoztál is kint bennük?

Quercus a favágó 2014.05.30. 20:39:08

@Cascabel:

Szia kolléga, örülök, hogy látlak.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.30. 20:39:22

@Imre apó:
Ha Thomas = Gábor, akkor van még mit csiszolni azon az angolon ;)

Quercus a favágó 2014.05.30. 20:41:54

@sodalisO [eng]:

Mi a helyzet kislány? Apáca zárdába vonultál?

Shanarey 2014.05.30. 23:07:45

@nezzazegfele:

Sajnos, még nem villanyászként dolgozok.
Remélem ez idővel változik.

One day more.....

Határátkelő 2014.05.30. 23:10:32

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY!

Talán feltűnt nektek, hogy egy ideig komoly gondok voltak a blog elérhetőségével és a kommenteléssel. Sajnos a blog.hu rendszere vacakol pár napja, a központi elhárítás dolgozik az ügyön (mármint nem AZ, hanem a blog.hu rendszergazdái). Remélhetőleg sikerült megreszelniük a rendszert.

SzZoole 2014.05.30. 23:14:27

Mar azt hittem,hogy "kommentkommando" probalja a blogot hekkelni:)))

Mrs. Clayton 2014.05.30. 23:19:54

@morsels: o, kepzeld nagyon izgatott vagyok, nem messze tolem, itt kint az egyik faluban talaltam egy bib gourman pubot, s a tulajnak cookery schoolja van mellette, megyek, vegre valami izgi ebben az almos, unott varosban :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.30. 23:20:04

@Thomas74: Nem szoktam idegenekkel indokolatlanul bunkó lenni, de "amilyen a mosdó" alapon...

"a szerénység meg otthon marad, helyére egy jó nagy arc kerül"
Gondolom akkor te itt most saját magadat parodizálod, ugye? :D

"itthon fejlesztő mérnök voltam évekig egy magyar cégnél, és az a multi sem véletlenül dobott meg 10 milliós autóval meg havi több mint fél millióval, nem üveggyöngyökkel játszottam."
És? Most mit vársz? Virágcsokrot az öltöződbe? Márványszobrot a falud főterére?
Én is fejlesztő mérnök vagyok... meg még pár tízezer ember a Földön, nah bumm!
Havi több mint fél millió fejlesztőmérnökként a te korodban nem sok. Szerintem ezt te is tudod, csak most kicsit megpróbálsz jaszkarizni vele hátha itt úgysincs ezzel képben senki. Ez átlagosnak mondható a te korodban ebben a szakmában...
10 milliós céges autót meg nagy fizetést pedig üveggyöngyéknél kisebb dolgokért is adnak. Csak nézz körbe a parlament parkolójában. ;)
Amúgy dolgoztam én is otthon pár mérnöki cégnél. Pontosan láttam hogy szakmailag mennyire inkompetens figurák milyen autókkal furikáznak. Mert otthon még mindig az a nívó, nézd nekem milyen menő pafados 520d BMW-m van céges autónak! Nagy taps...

"A diplomámat sem ingyen adták, éjjelente bútorrakodásból szedtem össze a tandíjjat rá"
Nyilván te vagy az egyetlen aki azért dolgozott egyetem mellett hogy kifezesse a tandíját. Soha senki más... Én is ezt csinálom. Most is. Pedig ha éppen kíváncsi vagy rá nálad jóval többet keresek. Utálok ilyeneket bedobálni, dehát sajnos nálad ez a szint...

"Kitanultam vagy 6 szakmát"
Ha elég jó lettél volna fejlesztőmérnöknek, akkor elég lett volna az az egy is. ;)

"Aki ismer megemeli jóelőre a kalapját ha lát."
Aham, hát én nagyokat szoktam röhögni a hozzád hasonlókon. Akik előadják a mártírt. Közben körülöttük még ezren letették ugyanezt vagy többet az asztalra, csak nem tapétázzák körbe vele a lakást.

"Ebbe a gittegyletbe csak unalmamban írtam."
Ha hasonló stílusban képzelted el a jövőbeni kommentelést is, akkor én személy szerint szívből megköszönöm hogy nem tartasz minket méltónak arra, hogy a szavaidat ihassuk. :)

"Sokan mindenfélét összeírnak ide, de az az igazság, hogy mindenki a pénzért megy el, nem szeretjük az ingyenmunkát na."
Speciel én sem a pénz miatt mentem külföldre, de már nem akarom itt mindenféle komplex információkkal összezavarni a kis egyszerű világképed. :)

------------------------------------

Amúgy meg a blogmotornak üzenem, hogy monnyonle!

Taxomükke (UK) 2014.05.30. 23:24:37

@Thomas74: Picsog: panaszkodik, nyafog, lányosan-nyafkán beszél, és semmi nem jó neki.
Arra céloztam vele, hogy elsősorban a különböző helyek/helyzetek/népek kritikáját és a rájuk való panaszkodást éreztem ki az írásból.

Mr Long 2014.05.30. 23:25:03

Most a poszter miert ragott be?
Azert mert par ember szerint nem valo neki a aus?

Taxomükke (UK) 2014.05.30. 23:33:15

@Thargoid: muszáJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ

Taxomükke (UK) 2014.05.30. 23:36:52

@Mr Long: Azért rágott be, mert nagy az egója, és nem tiszteltük eléggé. ;)

Mr Long 2014.05.30. 23:40:42

@Taxomükke: jaaaa.
most mar megyek, muszaLY aludnom.
Senki sem baszogatta. szerintem.

Shanarey 2014.05.30. 23:40:44

Na igen az internet és a blogok előnye és hátránya szinte ugyanaz.

Mindenki mondhat akármit, állíthat bármit, és mi akik olvassuk elfogadjuk, majd néha kiderül nem igaz.
A kérdés csak az a király meztelen, vagy csak esztelen?

A blogmotornak: Ó hogy a gránát vetkőztessen........

SzZoole 2014.05.30. 23:42:55

@Taxomükke: talan nekunk is kalapot kene emelnunk,mint a parasztok a foldesurnak,hogy megtisztelt itt a blogon a posztjaval minket egyszeru embereket:)))

nyuszigonosz 2014.05.30. 23:47:32

Fura fickó a poszt írója. Nem is volt olyan rossz a posztja, ö élete, úgy éli, ahogy neki tetszik. Vagy ahogy akár nem tetszik, de ennyi lett, ez van.

Csak most a felesleges kirohanása, az a semmire nem volt jó.
Mert nem állva tapsoltunk?
Mindegy is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.30. 23:47:55

@Thomas74:
Rendkívül örülök hogy ma egy kommentet sem írtam.

nyuszigonosz 2014.05.30. 23:49:51

@Shanarey(England): "A kérdés csak az a király meztelen, vagy csak esztelen?"

- sok esetben mindkettö. :-)

" A blogmotornak: Ó hogy a gránát vetkőztessen........"

Ez nagyon jó! :-))

2014.05.30. 23:58:27

@Határátkelő:
Ma' megijettem, komolyan mondom (ill. irom):) A laptopomon semmi frissites mar orak ota, gondolom, megnezem a Galaxymon, mi jon be. Full hozzaszolasok, no mondok, itt valami "akcio zajlik", biztos "figyelnek a gumitalpuak", bejutottak a gepembe es mindent letiltanak:) Elkapott a paronoia, majdnem lerohantam a kocsimba, kulonfele "hangos ovszerekert", elvegre sose' lehet tunni, lehet, hogy mar a speizban vannak:) Meg szerencse, hogy jott ez a mindent megmagyarazo korozvenyed, igy megnyugodtam:) (amugy nincs is semmi a kocsimban eldugva az ulesek alatt, csak vicceltem) :))))

morsels (törölt) 2014.05.31. 00:00:14

Ennem ertem, hogy mibol szurtetek le, hogy a poszt iroja megsertodott.
Mondjuk az igaz, hogy joparan valamifele skatulyaba raktatok. Egy olyan skatulyaba, amit a ti kepzeletetek szult. A poszt irojanak nem sok koze van hozza.
En inkabb talalgatasnak hivnam, de ti meggyozodessel tudjatok, hogy o milyen.

Mondjuk most mar nem lep meg a dolog, de meg mindig szorakoztat valahol :-)

morsels (törölt) 2014.05.31. 00:07:45

@Thomas74:
Most nem azert, de arcod az van neked is :-)

Furos 2014.05.31. 00:08:13

@Thomas74: Aztan a meztelen segged hozzaert a hideg csempehez es felebredtel.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 00:08:14

@Mr Long: @nyuszigonosz(D): Várjatok már! Akkor most Thomas74 a mai poszt szerzője??? Erről lemaradtam. Azt hittem csak valaki ide tévedt véletlenül a kommentekbe menőzni.

Noh hát akkor meg még sokkal viccesebb az egész sztori. A komoly szaktekintély úr, akinek mindenki kalapot emel ugyanaz a fószer aki magányos, enyhe inkontinenciával küzdő floridai özvegyeknek csapja a szelet Floridában zöldkártya reményében? :D

Neeee, ez a hónap poénja. Nah én most kiszállok mert a csúcson kell abbahagyni és ezt már úgysem lehet fokozni. :DDDD

morsels (törölt) 2014.05.31. 00:18:31

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Te tenyleg azt hiszed, hogy barki kepes ugy megismerni azt, aki egy posztot ir, hogy kielemzi, beskatulyazza es tanacsot ad abban a biztos tudatban, hogy o pontosan tudja, hogy annak a szemelynek mi a jo?

Marpedig nap mint nap ez tortenik :-)

A vicces az, amikor a kommentelok tenyleg egymast gyozik meg arrol, hogy a poszt iroja milyen :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.31. 00:23:27

"Rengeteg a munka, ha valaki beszéli a nyelvet és ért valamihez, az gyorsan megtalálja a boldogulást."

Unokatesom karbantarto es villamosmernokkent dolgozott otthon. Kijott, egyelore csak nehanapjan ugynoksegi munka , ahol persze volt mar, hogy lealaztak a nyelvtudasa miatt. Mert csak alapfok alatti szinten beszel.

Lehetne mondani, miert nem tanult korabban... Ez van, keson ero tipus, es ha valaki, akkor o tenyleg megerdemelne, hogy normalis munkat kapjon, mert annyit tesz bele. Hetente egy nap ingyenes suli, plusz napi 3-4 orak, plusz minden reggel fel hetre odamegy az ugynokseghez, hatha akad valami munka.

Oneletrajzat eelkuldtuk, erteni tobbnyire mar erti a szovegeket , de beszelni keveset tud. De probalkozik.
Nagyon drukkolok neki, nem orulnek, ha pont neki, akinek ennyi tapasztalata van, ekkora tudasa , csak a nyevlvtudas maitt ido elott elbukna.

Mrs. Clayton 2014.05.31. 00:27:28

@tildy[UK]: szegeny, biztos szuksege van ilyen megalazkodasra? es mibol el? ti tartjatok el?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.31. 00:28:18

@tildy[UK]: Btw, ha annak idejen en ennyit raktam volna bele, akkor valoszinuleg mar reg angolul irnam a blogom evek ota.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.31. 00:32:47

@Jess G: van valamennyi megtakaritasa abbol, plusz az ugynokisegi munkabol is jon be valami, de nalunk lakik, es tamogatjuk is amiben tudjuk.
Ahol kettonek van hely, haromnak is van.

A legvicesebb, hogy en lettem megadva next of kinnek, felhivott az ugynoksegtol egy ember, lengyel neve volt , de alig ertettem mit mond, annyira nem beszelt angolul erthetoen. Mondtam ne haragudjon, ismetelje meg, mert nem ertem.

Na most aki minap lealazta az angoltudasa miatt, ugyanaz az ugynokseg, ugyanugy ferfi, es ugyanugy lengyel. Hogy o volt -e , ne tudhatom.

( Megis mit kepzel, tanuljon meg beszelni angolul, ne csak a szavakat pakolgassa egymas moge.... Hozzateszem, mi is hallotuk ugyanazt a mondatot, lehet nem volt helyes, de ertheto volt a tartalom)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.31. 00:40:54

@morsels: Hogy mit kezd az életével az engem nem zavar. Mindenki úgy él, ahogy jól esik neki. Nem is írtam egy rossz szót sem a posztjára.

De az az esti ki vagyok-mi vagyok kommentje nagyon nem kellett volna... nálam kevés ember tudja úgy kihúzni a gyufát mint a nagyképű, megjátszós arcok, akik még el is várják hogy körbeugrálják őket. Nálam egyedül ez a kommentje tette be az ívet. A posztjával semmi bajom.

Mrs. Clayton 2014.05.31. 00:44:31

@tildy[UK]: nem gondolt meg masik ugynoseget felkeresni? csak nem az az egy van Londonban
ezt soha nem ertetettem hogy lehet ilyen bizonytalanra felaldozni mindent?
egyebkent a tesomnak 2 het alatt megjott a jogsija, neki 2 het ittlet utan kicsereltek, szo nelkul
NI sehol

morsels (törölt) 2014.05.31. 00:45:33

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Hat, az a komment tenyleg huzos volt, nadehat elotte mar mindenki elmondta, hogy o milyen.
Valahol megertem, hogy ez zavarta.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.31. 00:52:40

@Jess G: volt masiknal, ott elkuldtek mert messzi lakik. A harmadiktol meg nem kerestek, ott regisztralni volt.

Hogy lehet ilyen bizonytalanra felaldozni mindent? Mert kenyszer. Belso kenyszer. Angoltanulasilag is,munkaugyileg is, egyebkent is.
Persze van, akinek jo a "langyos , biztos de mellette meg rossz " is, en viszont tamogatom, ki ki akar torni es tesz is erte.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.31. 00:53:18

@Jess G: Amugy mi is pont ilyen bizonytalanra jottunk ki. Nekem alapfoku nyelvtudasom volt....

Mrs. Clayton 2014.05.31. 00:58:11

@tildy[UK]: ok megertem, es sok sikert neki, bar lehet jobban jart volna, ha a felretett penzet Mo-n kolti angol tanulasra, nem?
vagy lehet csak en vagyok tulsagosan oda a sok negativ elmenytol, en nem tennem ki magamat ilyennek, mennyire megalazo mar
persze ha egyszer beverekszi magat valahova
mert csak egyszer kell h kikozvetitsek egy jo ceghez, akik meg aztan felveszik allandora

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.31. 01:08:15

@Jess G: Nekem sem ragadt otthon az angol, oszinte leszek: csak penzkidobas volt az otthoni angoltanar, evekig. Mrrt egyszeruen nem voltam otthon valojaban rakenyszeritve. Magolas meg nekem egyik fulemen be, masikon ki. Itt akkor is kell hasznalni, ha csak kilepek az utcara.

Utolso mondatoddal igazad van, parom tesojanal 7 honap utan jott ossze valami,de szakmai melo. Azota mid level dev szinthez kozelit. 1 ev alatt.

Amugy tenyleg megalazo. Nem is tudom, hogy lehet ezen siman tullepni. De talan muszaj. Menni kell elore.

Mrs. Clayton 2014.05.31. 01:12:39

@tildy[UK]: erdekelne egy ilyen tanulmany, h mikent alakulnak at, egyaltalan megvaltozik-e az egyen pszicheje, ha honapokat eveket kenytelen igy megalazni magat
mondjuk ettol meg nem atkozom a magyar politikusokat, mint par ismerosom a neten, h szetszakitjak a baratsagokat, meg a csaladokat, mert lam erre kenyszerul az ember
vegulis mindenki maga valasztja
tenyleg kivanom, h egyszer csak oszzejojjon valami, amit szeretne

adg 2014.05.31. 01:27:22

@diggerdriver: :)

@Thomas74: Szerintem valamit félreértettél. Felvázoltál egy tingli-tangli majd lesz valahogy életet. Szerintem a posztod nem arról szólt, hogy fene módon megbecsülnének téged, kalaplengetés, rózsaszirmok merre jársz, és hogy te is minden mást nagyon becsülnél. Olyan ahogy lesz, pont úgy lesz, szarok bele életstílus tükröződik belőle. (Ez persze a te dolgod, te életed, de ha megosztod velünk, akkor lehet róla véleményünk, ami nem biztos, hogy a tieddel megegyező. Ilyen van.)
Ehhez képest az ausztrál szakképzett vízumok megszerzése pedig kitartást igénylő játék általában, mert egy elég hosszú, buktatókkal teletűzdelt folyamat. Ha minden oké, akkor is rengeteg papírmunka, utánajárás stb. Ez nekem nem tűnt a posztban bemutatott életeddel szinkronban lévőnek, de lehet, hogy csak nem bontottál ki minden részletet, és valojában egy kifejezetten előre tervező, alapos szakember vagy. Nem véletlenül néz fel rád aki ismer, ezért lengetik a kalapot is, csak itt most nem avattál bele ebbe minket. Mindenesetre szerintem sokan nem hagynák, hogy egy majdnem meglett nyelvvizsgán múljon a vízum, ha már minden más megvan. Mert ugye ezt írtad, csak itt később mondtál róla mást, hogy miért adtad fel a tervet, hogy olyan helyre költözz, ahol még a majmok is boldogulnak.
Sajnos hozott anyagból dolgozunk, arra tudunk reagálni, amit bemutatsz nekünk. Sajnálom, ha félreértettem az írásodat, legközelebb próbálj úgy fogalmazni, hogy benne legyen a lényeg. A lényeg az, ami nélkül az nem az ami.

Ja igen, az autódat meg pont leszarom. Mást tartok fontosnak, ha szabad. Nem, nem a kalaplengetést...

Papagály (törölt) 2014.05.31. 01:53:23

mint rendesen, voltak kritikus megjegyzések Gábor/Thomas74 írására. de atipikussága ellenére meglepően sokan jól fogadták (azok is, akiktől igen távol áll a nem-szabványos sorsalakítás). nekem nagyon tetszett a történet "nonlinearitása" :) .
kár, hogy a szerző rosszul fogadta a kritikus hangokat és a közönség szemébe vágta, hogy "gittegylet", amit a közönség aztán hasonlóan rossz néven vett. :)
a közönség reakciója nevetségesebb volt, Thomas dühében írt egy nyilvánvaló sértést, erre majd' mindenki visszasértődött és visszasértegetett. mint az oviban: "az mind te vagy, hát én mi vagyok?" :)

" tableno 2014.05.30. 10:43:18
azt hiszem az iskolai "bullying"-ról volt szó Amerikában, és arról, hogy például a meleg hajlamú középiskolásokat többször kergették már öngyilkosságba a homofób seggfej osztálytársak. Mire maxi igazi keresztényhez méltóan kijelentette, hogy ezt örömmel hallja. :( "

maxval egy több kijelentést tartalmazó közlésre reagált.
én nem úgy értettem, hogy azt hallotta örömmel, hogy öngyilkosságba kergették a meleg gyereket. szerintem a másik kijelentésre értette, hogy örül neki: nevezetesen annak örül, hogy vannak szellemi utódai (homofóbok). olvassátok csak vissza, minimum nem egyértelmű! az ártatlanság vélelme a birkákat is megilleti! naponta mindannyian értünk és reagálunk félre dolgokat.

" Mmj Drtmmj 2014.05.30. 11:00:12
Poszter! Olvasva teged megütötte a szemem, amit a sikertelen vizsgad utan irtal: "tudni kell feladni" naaaa neeee mar!!! Ne adj föl semmit,fôleg ne egy vizsgat. Jomagam meg soha nem adtam fel semmit,de engem a kudarc feltüzel es csakazertis megcsinalom. "

ha nem tudod feladni a hibásan kitűzött célt, semmiképp ne menj hegymászónak! náluk a legfontosabb erény a feladni tudás. anélkül sikeres hegymászó nincs, csak olyan, amelyik hamar lesz halott. szerintem ez sokkal nagyobb művészet, mint a faltörő kos gyakorlata.

" Csodabogár 2014.05.30. 12:00:20
A baj csak akkor lesz, ha majd már 60 éves lesz és gyorsan elmulnak így az évek. Akkor majd rádöbben, hogy nyugdíj nincs és nincs miből élni. Addigra már a szülőkre se nagyon lehet számítani, szóval kicsit meggondolatlan a posztolo. "

van egy rossz hírem. aligha lesz valakinek normális nyugdíja. a külföldön dolgozókat is beleértve. a magyarországiak esetében meg szinte teljesen kizárt.

" Cascabel 2014.05.30. 16:03:47
Megismerkedhettem szemelyesen is par jo emberrel a Paltalknak koszonhetoen ... Sajnos nem tartom a kapcsolatot veluk, par eve tudatosan epitem le az ismeretsegi koromet. "

miért építed le? és miért sajnos, ha tudatos?

adg 2014.05.31. 02:18:51

@Papagály: "maxval egy több kijelentést tartalmazó közlésre reagált.
én nem úgy értettem, hogy azt hallotta örömmel, hogy öngyilkosságba kergették a meleg gyereket."
Max elég ritkán szokott tahó lenni, inkább érzéketlen. Ezenkívűl milliószor kifejtette, hogy a homokosokat nem üldözni, meg kiírtani kell, hanem meggyógyítani, bármit is jelentsen ez.
Úgyhogy egyetértek veled, kizártnak tartom, hogy a gyerek halálát hallotta volna örömmel.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.31. 06:13:47

en mondtam,hogy nem szimpatikus.

DieNanny CH 2014.05.31. 06:38:59

@Határátkelő:

Igen, most is csak azért jöttem, hogy lássam: az én gépemmel van valami, vagy a blog.hu-val.

Tuti "lehallgatnak" minket... :-)

Quercus a favágó 2014.05.31. 07:29:18

@tanato:

Ahogy lexrex is írta. nem egészen erről szól a történet. Az AB határozat a szerkesztett sajtótermékekre vonatkozik. A blogok, fórumok nem tartoznak ide. Ezekre nem vonatkozik az AB határozat, ez világosan le van írva (60-61. pont.), Szokás szerint túl van lihegve a dolog.

macamuca [IHUN] 2014.05.31. 12:21:28

@QUERCUS(a favágó):
"Az AB határozat a szerkesztett sajtótermékekre vonatkozik. A blogok, fórumok nem tartoznak ide. Ezekre nem vonatkozik az AB határozat"

De, vonatkozik.
Elvileg igazad van (vagy inkább a józan ész, logika, stb mentén értelmezve a szöveget): a komment nem szerkesztett tartalom, tehát a szerkesztett tartalomra vonatkozó szabályozás nem vonatkozik-nem vonatkozhat a kommentekre.
Ugyanakkor mégis vonatkoztatják rá:

"Az Ab szerdán nyilvánosságra hozott határozata szerint a honlapján kommentek közzétételét lehetővé tevő tartalomszolgáltató akkor is felelősséggel tartozik a mások jogait sértő kommentek miatt, ha nem is volt tudomása a jogsértő tartalomról, de még akkor is, ha a sértett kívánságára azt azonnal el is távolította."

"A testület szerint a kommentek moderálása nem mentesít a jogsértő közlésért való felelősség vagy a helytállás kötelezettsége alól. Mint írták: a jogsértő közleményekért való felelősség – és adott esetben a helytállási kötelezettség – független a moderálástól: egyedül a jogsértő közlés tényén alapszik."

Tehát van az elmélet+logika/józan ész, és van a gyakorlat. Hogy e kettő ellentmond egymásnak, az lényegtelen. Unortodoxia-i sajátosság.
És hogy a formaságoknak is eleget tegyenek, az elméletben foglaltaknak ellentmondó gyakorlati alkalmazást is megmagyarázzák = megfogalmazódik egy újabb elmélet (=ezesetben megpróbálja elmagyarázni, hogy a komment az igenis szerkesztett tartalom, hisz a moderálás eszközként szolgál a szerkesztésükhöz, továbbá ez sem számít, mármint a moderálás/eltávolítás, mert akármit is tartalmaz a komment -amit utóbb valaki kifogásolhat-, azért a kommentelésre lehetőséget adó felület tulajdonosa/üzemeltetője a felelős = igenis számonkérhető rajta, ill. szankcionálható. Tehát a kommentekre is vonatkozik a szerkesztett tartalmakra vonatkozó szabályozás.).

Így aztán lesz egy elmélet - gyakorlat+elmélete "felállás", és a gyakorlat jogszerűségének igazolásához nem az eredeti elméletet fogják citálni (hisz annak alapján jogszerűtlen lenne...), hanem az utólag "hozzágyártottat".
Így lesz az eredetileg elfogadható elméletből (=szabályozás, előírás, stb) vérforraló, elmélettel is igazolt gyakorlat....
Nem az első téma/terület, ahol ez megvalósul, és gyanítom, hogy nem is az utolsó (tapasztaltak alapján, kis- és nagy dolgokban egyaránt).

Quercus a favágó 2014.05.31. 12:38:07

@macamuca [IHUN]:

Lexrex már föltette az AB határozatot, de fölteszem én is. A sajtó szokás szerint megint ferdít.

www.mkab.hu/download.php?h=843

Ez egy konkrét ügyben, konkrét bírói ítélet ellen benyújtott alkotmányossági panasz.
Majd ha lesz hasonló per blogokon írt kommentekkel kapcsolatban, és az eljut az AB elé, akkor abban is állást foglalnak.
Véleményem szerint, minden civilizált országban a sajtó felelősséggel tartozik a megjelent tartalomért. Még ha az vélemény(komment) formájában történik is.

macamuca [IHUN] 2014.05.31. 13:36:21

@QUERCUS(a favágó):
Hogy adott (vitatott, utóbb esetlegesen per tárgyát képező) komment blog, vagy cikk kapcsán jelent meg, a lényegen nem változtat:
52. pont:
" Ez a kommunikáció megjelenhet saját honlapon, vagy blogon, de kifejezésre juthat más által működtetett oldalon, fórumon,
cikként vagy hozzászólásként is."
A lényeg az, hogy a joggyakorlat minek tekinti a kommentet (annak megjelenési helyétől függetlenül), illetve kit tekint felelősnek a komment tartalmáért (tartalmáért, nem pedig közlésének lehetőségéért).
Az 51. pont védi a szabad véleménynyilvánítást, a kommentet is egyéni és szabad véleménynyilvánítási formának tekinti, az 58. pont viszont kimondja, hogy a sajtószabadság korlátozásának jogai minden médiumra egyformán vonatkoznak (=tehát a napilapban megjelenő olvasói levél pont olyan, mint a valós időben, a neten megjelenő komment, elvégre mindkettő magánvéleményt tartalmaz....). A 60.-61. pontban viszont különbséget tesz a megjelenési helyek között: a cikkek alatt megjelenő kommenteket szerkesztett tartalomnak tekinti, a blogokon megjelenőket szerkesztetlennek (merthogy a blogokon csakis regisztrált felhasználók kommentelhetnek, és a blogokat/tartalmukat lényegük szerint senki nem szerkeszti.... : én úgy tudtam, hogy a cikkeknél is regelés után lehetséges a kommentelés, és a blogokat is szerkesztik /a bloggazdák/, soxor moderálnak is = úgy tűnik, az AB szerint nem így működnek a cikkes kommentek-blogok...).

"Véleményem szerint, minden civilizált országban a sajtó felelősséggel tartozik a megjelent tartalomért. Még ha az vélemény(komment) formájában történik is."
=vagyis a Te itt leírt kommentedért, annak tartalmáért HÁ a felelős? Akkor is, ha eltávolítja/kimoderálja azt?
Mert véleményem szerint az én kommentem/véleményem tartalmáért én vagyok a felelős.... akkor is, ha csak rövid ideig olvasható, mert a felület üzemeltetője eltávolítja azt, pontosan azért, mert szerinte elfogadhatatlan (akár a tartalma, akár a stílusa, netán mindkettő).
Ráadásul az idézett, konkrét esetre vonatkozó AB-határozat alapja egy eltávolított komment = hiába tekintette elfogadhatatlannak az üzemeltető, mégis büntit kap. Éppúgy kifogásolta a kommentet, mint az őt beperlő = ugyanaz a véleményük. És a nagy vélemény-egyezésnek az a vége, hogy az egyik büntit kér a másikra... Nekem ez "picit" abszurd...

Ja, és mivel az AB állásfoglalásában néhol egyként kezeli a netes felületet/megjelenési formákat (cikkek, blogok, stb), máskor meg különválasztottan, így finoman szólva is ellentmondásos.
Vagy inkább lehetőséget biztosít arra, hogy igény szerint (=konkrét eset és hivatkozó személy/jogi személy függvényében) lehessen hivatkozni eme határozat egyik-másik-valamelyik pontjára: mindenki megleli benne a szája íze-igényei szerintit....
Nem egyértelmű, és hogy melyik pontja alapján döntenek, az eset/személy-függő lesz. Ez is sokat elárul a mai jog-használatról/alkotásról....

(Az AB által szerkesztetlennek = szabad magán-véleménynyilvánítási formának "besorolt" közösségi oldalon megjelent, a megjelentető által szerkesztett-posztolt-kommentelt kép+szöveg is tárgya volt annak a feljelentésnek, majd bírósági határozatnak, amely /több más cselekménnyel együtt/ 2 év börtönt, 3 évre felfüggesztve + távoltartási végzést "eredményezett" az illetőnek. Mert magánvélemény ide vagy oda, zárt számú felhasználó amoda, a tett és tárgya jócskán kifogásolható volt, a BTK alapján pedig honorálták is)

macamuca [IHUN] 2014.05.31. 13:45:50

"60-61. pont a lényeg."

HA azt tekinti adott ügyben mérvadónak.
HA az 58-as és a 65-öst, akkor egészen másféle döntés lesz az eredmény.

Van ebben az AB-állásfoglalásban minden, mint a jó bótban: mindenki tetszése szerint meglelheti a számára kedvezőt....

Ez a legnagyobb baj az egésszel.
Hogy mi volt a net 10-15 éve, és mi (lett) ma (mára), hogy ezzel mennyire vannak tisztában (vagy nincsenek...) a jogszabályokat alkotók-vizsgálók: na, ez is megér(ne) egy külön bekezdést...

Fekete Pestis 2014.05.31. 19:34:32

@Ennike (DK):
"for ungen blive total umulig og smider med mad og bestik."

hehe, jól hangzik, halálra röhögtem rajta magamat.

repül a rántotta meg a kés is utána ;)

Itt DK-ban a dánok jól tolerálják: a stroncika ma az alátéteket gyürte össze az étteremben (mind a 4et), de a föpincér csak röhögött. ;)

A hollandok is jó tolerálják a más kölykeik makrancoskodását ;)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.06.06. 00:53:49

@QUERCUS(a favágó): Nem, nem !!! :-)
Tudod, sok lesz a villanyszámla ha egész nap megy a lptop!!! /vihog/

gyengetölcser 2014.08.15. 09:28:04

HA, kernek kommentelesi jogot, koszonom!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása