oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. május 15. 06:47,  Egyszer mégis haza kellene menni? 875 komment

2014. május 15. 06:47 Határátkelő

Egyszer mégis haza kellene menni?

A döntésnél, mely szerint elinduljunk-e külföldre, talán már csak az a nehezebb (de legalább is ugyanakkora súlyú) elhatározás, hogy vajon hazatérjünk-e. Ebben a helyzetben van a mai poszt szerzője, Péter, aki a „menni vagy maradni?” dilemmájával szembesült, csak éppen fordítva, mint általában szoktak… A tanácsokat tőletek várja.

útkereszteződés.jpg

„Tavaly február végén érkeztem Angliába, már úgy, hogy minden készen állt. Nem volt egyszerű döntés, mert otthon is jó volt, nem gazdasági okok miatt jöttem, de még csak nem is a politikai alakulat miatt. Egyszerűen csak jöttem, mert jönni akartam, máshol akartam élni – 25 évesen, egyedülállóként.

Várt egy kezdésnek jól fizető állás (technical support engineer egy amerikai multinacionális vállalatnál, pár héttel korábban kiutaztam az interjúra), emellett a cég még lakást is adott ingyen az első hónapra, míg a saját albérletemet kerestem.

London egyik külterületén kezdtem, kissé izoláltam a „világtól”. Az első hetek eufóriája miatt nem is volt problémám.

Aztán amikor a saját albérletemet kellett kivenni, akkor credit history (hiteltörténet) híján nem tehettem, ezért a cég ebben is segített. Kivették ők a saját nevükön és a fizetésemből vonták a havi lakbért (egészen a próbaidő lejártáig, mert aztán átvettem azt is a saját nevemre), viszont az összes közüzemi számlát nekem kellett intézni.

Mindenben segítettek, nem éreztem magam elveszve. Az volt az érzésem, hogy tényleg jó helyre kerültem.

Új állások után

Aztán teltek a hónapok, s a munka unalmas volt, a kiadások mellett a fizetést sem éreztem annyira jónak. Két dolog van, ami az magyarországi viszonyokhoz képest nagyon drága – ezt mindenki tudja, aki itt élt már: a közlekedés és a lakhatás az otthoni áraknak sokszorosa.

2013 szeptemberében elkezdtem új állásokat nézegetni Londonban. Jöttek is sorra az interjúk, de mivel kevés időt töltöttem az akkori helyen (és korábban a budapesti munkahelyeken is), sokan nem értették, hogy miért akarok 6 hónap után dobbantani.

Aztán sok helyen a technikai képességek nem voltak elegendőek (ebben tényleg kell még fejlődnöm) – hiába volt meg a nyelvtudás (angol + más európai nyelvek).

Kezdtem kételkedni abban, hogy jó döntés volt-e idejönni. Mindezt tudtam volna Magyarországon is produkálni, s még a kiadásaim is alacsonyabban lettek volna (igaz a fizetés is).

Egy váratlan fordulat

Közben többször hazalátogattam, s mindig jól éreztem magam. Majd 2014 januárjában jött egy váratlan fordulat, és sikerült egy újabb állásajánlatot kapnom, jóval több fizetésért Londonban. Ez járt egy költözéssel, de a lakásbérlés itt már nem volt gond. Egy csapásra minden megváltozott, aminek nagyon örültem, de...

Mindig van de. Alapvetően most értem arra a szintre teljesen, mint otthon voltam (saját bérlemény – bár az eddig is volt – jó munkahely, félre is tudok tenni, utazgatni is tudok). De valahogy sokszor előjön a nosztalgia, honvágy, nevezzük bárminek.

Alapvetően jól érzem magam Angliában. Vannak dolgok, melyek nagyon zavarnak, de ezek nem óriási problémák. De mégsem zárom ki azt, hogy egyszer hazamegyek. Ez most egy óriási kérdőjel számomra.

Inkább érzelmi lépés

Miért is? Sokan feltennék a kérdést, miért akarok visszamenni, amikor most kezdenek itt végre egyenesbe jönni a dolgok, nem szenvedek anyagi gondoktól. Ezért ez inkább emocionális, mintsem racionális lépés lenne.

Ugyanakkor tudom, hogy otthon kevesebbet keresnék, tudom, hogy ott nem éppen rózsás a helyzet, de lehet, hogy az az űr, ami az itteni életemben tátong most, betöltődne. Itt most a magánéleti oldalról beszélek.

Az emberi kapcsolatok itt egészen másképp üzemelnek. Inkább a praktikusak, mintsem igazi ragaszkodásról szólnak. Sok esetben jellemző az úgynevezett (eléggé híres) „képmutatás” – senkinek sem kell említenem az angol műmosoly jelentését. Nos, ezek a dolgok nem jönnek be annyira, hogy ezt hosszútávon elfogadjam.

Most 2014 májusát írjuk, itt vagyok már több mint 1 éve. Úgy gondolom, olyan 2015 végéig maradnék, s aztán nekilátnék az otthoni álláskeresésnek. Hasonlóan a kijövetelemhez, úgy mennék csak, hogy már Budapesten várna egy állás, mert azzal nem szeretnék sok időt vesztegetni.

Az itt kommentelőktől szeretnék véleményt/tanácsot, ők mit tennének a helyemben, tudván azt, hogy Angliában még mindig több lehetőség adódhat (főleg Londonban) az IT-szektorban, mint otthon.

A kérdőjelek

Nyilván több aggodalmam is van a hazatéréssel kapcsolatban. Nagyjából olyan lépés lenne, mint amikor ide kijöttem, hiszen újra kellene kezdenem megint mindent.

Aggódom, hogy az álláskeresés hosszadalmas lesz (mivel nem otthonról teszem majd), aggódom, hogy a külföldi tapasztalat nem fog sokat segíteni (sőt akár hátrány is lehetne), s aggódom, hogy talán is meg is bánnám a lépést, s ismét egy idegen országban kötnék ki.

A baj az, hogy egyik pillanatban nagyon mennék, a másikban ez fel sem merül. Egyszóval: nem tudom magam sem, melyik lenne a jobb hosszútávon... menni vagy maradni?

Kedves Kommentelők, várom a tanácsaitokat / tapasztalataitokat!

Köszönöm.”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: London Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr826167575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

klappol 2014.05.15. 07:09:30

Jó reggelt:)))

Péter! azt kérdezem, hogy nem az IT-Servicesnél dolgoztál MO-on?

klappol 2014.05.15. 07:11:02

@diggerdriver: Nőkellneki:D:D:D

Te aztán hamar válaszolsz:)))))))))))))))))))), mindenhol csak a csajok:D:D:D:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.15. 07:18:32

Nagyon szimpatikus posztolo, jol megirt es szamomra oszintenek tuno iras.

MI KOSZONJUK ;)

Tanacsot adni nehezen tudok. En csaladdal jottem ki, nincs honvagyam, soha nem merult fel a visszakoltozes lehetosege.

Diggerrel egyetertek, a posztolo minden bajara megoldas lenne egy kapcsolat. London nagy, biztosan talal maganak part idovel es akkor bboldogabb es kiegyensulyozottabb lesz, mint azt valaha is gondolta volna. Szerintem.

Drukkolok!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 07:19:10

@klappol:
Mosméé?
Egyértelmű.
Felmászott a fára és kiabálja hogy ''Nöööt akarók''.
Szóljatok az apácának.

Sokan nem értik az utakást tegye már be calaki a youtuberól.
Köszi

tableno 2014.05.15. 07:20:59

Nekem az tűnt fel, hogy a posztoló egyszer sem említette a szakmai fejlődést, tanulást a céljai között, sőt: "sokan nem értették, hogy miért akarok 6 hónap után dobbantani." meg: "Aztán sok helyen a technikai képességek nem voltak elegendőek". Na most virágról virágra röpdösni karrierszempontból csak a méhecskének jön be, neked szerintem az lenne jó, ha néhány évig megülnél valahol és tanulnál, tapasztalatot szereznél. Különben később még nagyon visszaüthet a céltudatos karrierépítés hiánya. Szerintem egyelőre maradjál ahol vagy.

klappol 2014.05.15. 07:30:30

@Kövérmadár [swe]: Azt azért tudjuk, hogy P. az igazira vár, mint minden normális ember, legyen az férfi, vagy nő. De nem tudom, hogy jár e szórakozni, vagy inkább otthon ücsörgő. Van e hobbija, hogy képzeli a szakmai továbbfejlődését, mert a tanulás hasznos dolog:D:D.

El kell dönteni azt, hogy a karrier kell é, vagy lépcsőről lépcsőre szeretném tervezni az életem!

Az is igaz viszont, hogy csak a pillanat létezik, aztán az emlék:))))))))))))))))

tableno 2014.05.15. 07:32:42

@klappol: "El kell dönteni azt, hogy a karrier kell é, vagy lépcsőről lépcsőre szeretném tervezni az életem!" - a kettő nem zárja ki egymást.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.15. 07:33:00

senki nem fogja azt mondani,hogy gyere haza
hacsak a trisztan nem jar errefele ma

pappito · http://pappito.com 2014.05.15. 07:37:23

hát a markolóssal értek egyet, akut pinahiányban szenved a poszter. Ami teljesen jogos.
Az egy év angliában IT sameszkedést azért nem nevezném "külföldi tapasztalatnak" nem hiszem, hogy ez MO-n előnyt jelentene.

"ok esetben jellemző az úgynevezett (eléggé híres) „képmutatás” – senkinek sem kell említenem az angol műmosoly jelentését. Nos, ezek a dolgok nem jönnek be annyira, hogy ezt hosszútávon elfogadjam." - na ez nem tudom mit jelent, (eléggé bullshitgyanús) de ha londonban nem tud nőt találni, akkor ott tényleg valami nem kerek, ott aztán van minden szín meg méret, ami szem-szájnak ingere.

Az én tanácsom az, hogy döntse el, hogy fel akar-e nőni. Ha igen, akkor fejlődjön szakmailag és áldozza az idejét a tanulásra és a khm, magánéleti gondjai megoldására, ha meg nyafogni akar, akkor menjen vissza Mo-ra és sopánkodjon tovább. (bár nem hinném, hogy a magyar csajoknál bejönne ez az egyévetvoltamlondiba duma)

Sok sikert, köszönjük, hogy megosztotta a gondolatait.

klappol 2014.05.15. 07:42:16

@tableno: Amit írsz az rendben, lehet másként fogalmaztam, mert a fejemben a karrierista szó motoszkált, a másikat pedig a nyugodtabb életmódra vonatkoztattam. Igen igazad van.

tableno 2014.05.15. 07:50:35

@klappol: én is így értettem, de szerintem meg lehet találni az arany középutat Tökfőzelék és Hinta között... :)

Mr Long 2014.05.15. 08:00:03

@tableno: Rossz valasz! Miota van szin a fekete es feher kozt??? :)))))

2014.05.15. 08:06:00

Nem rohad a Nyugat? Vagy az csak Bulgaria?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.05.15. 08:06:55

hat en ezerszer inkabb valasztom az angol vagy barmilyen nemzetisegu "mumosolyt", mint a magyarorszagi vicsorgast, beszologatast, buvalbaszottpofavagast. De kinek mi jon be persze.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 08:09:22

Ha unalmasnak érzed a munkádat, valószínűleg nem felel meg a képességeidnek. De csak akkor lesz szellemileg kielégítő munkád, ha mindent megteszel, hogy technikailag is fejlődj a nyelvtudásod mellett. Gondolod, hogy ezt itthon ugyanolyan támogató környezetben teheted majd meg, mint mostani munkahelyeden?

Egyébként meg keress egy kedves, helyes, angolul jól beszélő (hogy ne szoruljon rád) magyar lányt és lépjetek együtt túl a honvágyon :).

klappol 2014.05.15. 08:11:20

@tableno: Azt meg kell találn, vagy inkább eldönteni.

Lehet, hogy kicsit passzívan él a szerzőnk?

Kellene az egészséges elhatározás és a hozzátartozó kitartás.
Minnél tovább spánkodik az ember, hogy merre hova, ............akkor ugyan olyan sokáig fog egyhelyben topogni.

Gondoljunk a jéghegy elméletre. Tudat - tudatalatti. Asszertív - Passzív.
DE A CSAJOK IS KELLENEK :)))))))))))))))))))))))))))))

tableno 2014.05.15. 08:15:00

@klappol: ez igaz. Ahogy Lucifer mondá: "A tett halála az okoskodás"

Mr Long 2014.05.15. 08:18:35

A posztrol annyit, hogy a posztolo azt megkerdezne, hogy szeresse-e a soskat. Ha megkerdez egy embert azt fogja mondani esetleg, hogy nem. A mellette levo meg azt, hogy igen. Szerintem inkabb maga dontson, mert senki sem fogja tudni megmondani.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 08:22:03

@Mr Long: Na de ha a válaszadó azt is elmondja, hogy sok a sóskában az oxálsav és az nem tesz jót a vesének, de persze tejszínnel finom, csak segít a döntésben, hogy az íz kedvéért bevállal-e egy kis kockázatot, vagy sem ;).

tableno 2014.05.15. 08:23:32

@charlieharper: máma már nem rohad tovább...

2014.05.15. 08:24:53

@zöldeketbeszélek: egyik kedvenc magyar etelem. A vese kapcsolatrol nem tudtam

klappol 2014.05.15. 08:25:05

@tableno: Pontosan. Vagy, ha nincs célod, akkor inkább kösd fel magad.

de itt vannak céljai, csak még nem érett meg a jó döntéshozatalra.
Kell 1 társ, vagy több :))))))))))

klappol 2014.05.15. 08:28:35

Ez itt ni:

"Aggódom, hogy az álláskeresés hosszadalmas lesz (mivel nem otthonról teszem majd),

aggódom, hogy a külföldi tapasztalat nem fog sokat segíteni (sőt akár hátrány is lehetne),

s aggódom, hogy talán is meg is bánnám a lépést, s ismét egy idegen országban kötnék ki."

Belenehajjá abba a sok Aggódásba, mert ha tovább így fogsz élni az bizony nem lesz jó.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.15. 08:29:10

Nem kell előre tervezni, semmi értelme. Úgy kell tenni, ahogy az embernek éppen kedve van.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.15. 08:30:28

@charlieharper:

De, rohad, hanyatlik, ez elkerülhetetlen folyamat. Viszont ennek nincs köze a cikkben vázolt dilemmához.

firg_firg 2014.05.15. 08:32:51

Amikor valaki azon nyavajog hogy honvagy, meg erzelmi dolgok miatt menne haza es raadasul meg a mumosolyon is fennakad, annak azt javaslom, hoy menjen haza. Nem szenvedett ELEGET Mo-n ha ilyen problemai vannak. Nem tudja ertekelni amit a kulfold adhat neki. Huzzon haza, szopjon abban a csodalatos orszagban aztan ujra kijon. Ha meg megsem szop odahaza, akkor maradjon otthon. Bar, hogy csak egy ev mulva lenne esedekes a hazateres az elbizonytalanit... Annyira megse surgos.

Otthoni allaskereses megoldhato de nehez, plane kulfoldrol. Magyar cegek nem fizetik a repjegyeket az interjukra, meg te leszel a gazdag kulfoldi akinek ugyse tudnak eleget fizetni es mar ugyis megszedte magat, vagy azon problemaznak hogy minek jottel haza egy ket ev utan. Nem voltal eleg jo? Azert ez a resze megoldhato.

Azt a csajszerzo dolgot ki lehetne probalni. Sokat valtoztatna, plane ha az asszony maradni akar UKben.

morsels (törölt) 2014.05.15. 08:35:41

@diggerdriver:
Hat mert elmondtal mar mindent, nem? :-)

bpetya75 2014.05.15. 08:41:50

@zöldeketbeszélek:

Pontosan! Teljesen egyetértek.

Sosem értettem azokat, akik kiröhögik azt, aki egy blogon kér tanácsot a hozzászólóktól. Úgyis Ő fogja eldönteni, hogy mit csinál, csak gyűjt hozzá pro és kontra, meg szubkontra (esetleg pedáksári) érveket.

A magam részéről azokkal értek egyet, akik szerint most a tapasztalatszerzés és a becsajozás a két legfontosabb dolog az életedben kedves Druszám. Hazajönni ráérsz még. Addig mindenképpen várj és fejlődj, amíg kiderül, hogy a 7 szűk esztendő lejár-e jövőre, vagy inkább 17 lesz belőle.

A visszajöveteltől meg szerintem nem kell tartanod. Odafelé sikerül a váltás, visszafelé miért ne sikerülne? Persze úgy kell hazajönni, hogy a hidakat nem égeted fel, arra az esetre, ha mégsem sikerülni újra gyökeret verni.

LyukasBogrács 2014.05.15. 08:43:05

Túl sokat agyalsz és aggódsz. Nem fogom azt mondani, hogy ne aggódj, mert ez nem úgy működik, hogy én azt tanácsolom, hogy ne aggódj, te pedig ezt megfogadva többet nem aggódsz.

Ezt csak az idő és a tapasztalat fogja megoldani. Egyelőre maradj a fenekeden, dolgozz szorgalmasan, és alakíts ki jó kapcsolatot a kollegáiddal.

Spórolj amennyit tudsz, keress egy jó befektetési bankot, meg egy nyugdíjpénztárat: jó fog esni, ha látod havonta a gyarapodást.

Fiatal vagy még, ráadásul a világ (egyik) fővárosában.
Hát használd ki: öltözz ki, rúgj be, csajozz, csinálj olyat is, ami magadnak okoz örömet.

Kaksi Kapitány 2014.05.15. 08:43:15

A fel-egy eves munkaviszonyokat nagyon nem szeretik a HR-esek, ha karriert akarsz csinalni IT-ben a legjobb helyen vagy, otthon egy vicc az egesz.

A mumosolyt amugy a Tommy Walsh-szeru arra sunyi goreny kozep angliai mosolyra ertetted? (Valahogy ugy vettem eszre, hogy a beltenyeszet miatt kialakultak ilyen regionkenti arctipusok)

bpetya75 2014.05.15. 08:44:25

@morsels:

Helló Sir!

Felétek milyen az idő? Mifelénk épp jelentősen megnőtt a Balcsi térfoglalása. Yvette kifújta a medréből ;-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 08:45:01

@charlieharper: A spenótban, mángoldban és rebarbarában is van (utóbbiban június után halmozódik fel nagyobb mennyiségben), de ha az ember nem eszik meg minden nap egy fél talicskányit (és nincs veseproblémája vagy nem vérszegény- vasfelszívódás gátlása), akkor csak nyugodtan egye. Én már alig várom, hogy végre legyen rebarbara megint a piacon...

Egylabu Esernyomadar 2014.05.15. 08:46:25

@pappito: "Az én tanácsom az, hogy döntse el, hogy fel akar-e nőni. Ha igen, akkor fejlődjön szakmailag és áldozza az idejét a tanulásra és a khm, magánéleti gondjai megoldására, ha meg nyafogni akar, akkor menjen vissza Mo-ra és sopánkodjon tovább."

Tökéletesen egyetértek.
Az a legnagyobb baja, hogy fogalma sincs, mit akar. De ezt Mo-on sem tudná.
Méhecske alapokkal most tényleg tőlünk tőlünk kérdi, hogy másfél év múlva mit kezdjen az életével?
Őszintén kívánom neki, hogy addigra magától rájöjjön.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.15. 08:47:40

Hm...
Fiatal vagy még, egy év alatt nem sokat tudtál meg az ottani életről (sem).
Szerintem nyiss egy kicsit a világra, ismerkedj, képezd magad.
A túl gyakori ugra-bugra pedig nem feltétlenül előnyös (egy szakmában sem).
Szerintem korai még a hazatelepülés.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 08:47:52

@bpetya75: Éppen most olvastam erről egy cikket, sajnálatos módon az Origon, ahol két sütödés szakértő véleménye foglalja el az iromány felét :(.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 08:50:21

A sòska mièrt "magyar ètel"?

bpetya75 2014.05.15. 08:52:04

@zöldeketbeszélek:

Nem olyan vészes a helyzet szerintem. Kidől néhány fa, letörik egy csomó ág, elönt pár nyaralót a víz, némi anyagi kár, oszt jónapot.

Csak a tavalyi hóvihar óta nagyobb a hírértéke az időjárási jelenségeknek.

Mondjuk nagy fák környékére nem érdemes menni, mert nem kell hozzá nagy ág, hogy agyonüssön egy embert.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.15. 08:58:24

A "műmosoly"-t meg én sem értem. Itt a hétköznapi kommunikáció része a mosoly. Mo-on a szemöldökráncolás és a sóhajtozás/panaszkodás (jó esetben) vagy a hétszentségelés és egyéb háttemijafasztkereselitt attitüd (pl. amikor belépsz egy boltba/étterembe/stb.). Marokkóban meg mindenki nőt ajánl és kezet akar fogni (ők kb. így köszönnek). A sor a végtelenségig folytatható.
Egyiktől sem vagy semelyiknek sem a barátja/ellensége (na jó Mo-on alapból kicsit az utóbbi, biztos ami fix).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 08:58:34

@bpetya75: A cikk maga volt idegesítő, a megszólaltatott riportalanyok színvonala (inkább a színvonal hiánya...).

www.origo.hu/itthon/20140515-yvette-a-szelvihar-a-del-balaton-partjan.html

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 08:59:23

@Sexual Harassment Panda: Nem tudom, Charlieharper most éppen merre van, de lehet, hogy ott nincs sóska, vagy sóskafőzelék formájában nem fogyasztják...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 09:01:43

@morsels:
Olyan nincs hogy ne tudjak egy oldalt írni a semmiről.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.15. 09:02:57

@diggerdriver:

Igyekszem, hogy első hozzászólásom mindig valami hatalmas bölcsesség legyen...

:-)

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 09:04:21

@zöldeketbeszélek: nem magyar.
Angliàban is eszik.
(Sorrel, wood sorrel)

morsels (törölt) 2014.05.15. 09:04:29

@bpetya75:
Hat viharos szel, eso es +8 fok.
Pecsett :-)

Shebelle 2014.05.15. 09:05:01

Lehet hogy 'csak' unatkozik a posztíró, persze az is lehet, hogy se itt nem jó se amott. Írta, hogy beszél más európai nyelvet, akkor esetleg szóba jöhet az is mint lehetőség, és kipróbálhatja magát egy harmadik országban, hátha az lesz az igazi. A párkapcsolattal is így van, nem?! Egyszer eljön, s akkor mindenki tudja, érzi hogy vele letudná élni az életét. Nos egyértelmű a cikkírójának, hogy valamin változtatni kell, hát most míg egyedólálló, mig szabad addig ugrálhat, próbálgathatja mit szeretne. Ha fel sem merült benne, hogy szakmailag fejlődnie kellene, akkor lehet nem is szereti a munkáját anniyra, mint kéne. Én azt szoktam tanácsolni,már ha lehet, hogy készitsen mérleget: egyenértékűen fontos e számára ez a munka a hobbijával, vagy csak a megélhetőségért foglalkozik azzal. Ebben az esetben, a hobbija felé kéne orientálodnia, s igy barátokra is szert tehet. Nem tudom sportol e, mert ez is egy jo alap a bármilyen jellegű ismerkedésre stb. A top-on nehezebb barátokra lelni, de nem lehetetlen. Nehéz igy látatlanba, hogy mit is tegyen hogy boldogabb legyen. A hazajövetellel várnék én is. Azt tudom tanácsolni közhelyként bár, de ÉLJ és ne csak létezz! Gondolj néha arra is, hogy a gyerekkori éned, most büszke lenne e rád, ez az e, amit szerettél volna? ez nálam segíteni szokott :) , csak bátran!

morsels (törölt) 2014.05.15. 09:05:10

@diggerdriver:
Az ilyen emberek mas gonoszsagra is kepesek :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 09:05:13

Peter azt irja hogy az angoljaban es a szakmai tudasaban is lenne meg helye fejlodesnek.

Hat, azt hiszem Anglia fovarosaban, ami egyben az IT mekka is, ennel nem is lehetne jobb helyen. Tessek fejleszteni az angolt is es szakmai tovabbkepzesekre is eljarni. Hogy ha par evvel kesobb megis hazakoltozik vagy tovabball masfele, akkor azt mondja a mogotte levo par evre, hogy kihozta belole a maximumot, kiraly volt.

Hovatovabb, a CV-ben is jobban mutat ha akadnak azert fel evnel hosszabb munkaviszonyok.

Es ami megfontosabb, mindekozben tessek nyitott szemmel jarni es beszelgetesbe elegyedni a leanyzokkal lepten-nyomon mert szerintem is ugy fest, hogy ezen a megcsomorlott helyzeten egy tars egy csapasra valtoztatni fog. Tessek arragondolni, hogy Mo.-n sincs ra semmi garancia, hogy az ember hamarabb talal part. Megtortenhet az emberrel barhol barmikor, hogy osszefut egy nagyon tuti oldalbordaval. ;)

Plusz ugye csaloka mert az ember azt latja a Facebookon 25 eveskent, hogy meg szamtalan baratnak/havernak allando buli az elete. Nyilvan, mivel meg egyetemistak. Plusz amikor az ember hazalatogat, akkor ugyancsak igy eli meg. Ilyenkor az ember hajlamos becsapni magat es azt gondolja hogy ha hazakoltozik, akkor neki is mekkora porgos kiraly elete lesz. Aztan megprobalja es nem. A legtobb 9-to-5 munka mellett (ami Mo. azert leginkabb 9-to-7) nem igazan fer bele hetkoznap a mokazas, max. hetvegen. Szoval hidd el, hogy amit a FB-on latsz vagy nyaralasok alkalmaval atelsz, az hosszutavon nem mukodne. Tudom mert en is voltam igy es meg is probaltam otthon... most ismet kulfoldon vagyok. :D

Egy szo, mint szaz. Szerintem maradj. Legalabb meg egy par evig. Aztan majd raersz agyalni hogy utana hogyan. ;)

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 09:06:08

@zöldeketbeszélek: ja, a nàlunk ismeretes "főzelèkeket" hàla istennek sehol sem ismerik.Szerintem az emberisèg ellen elkövetett bűnök egyike a "főzelèk".

klappol 2014.05.15. 09:09:13

@maxval a gondolkodó birca: Röviden:

Ahhoz, hogy sikeres, vagy 1 jó életpályát tudj befutni, a céljaidhoz vezető utat, azaz a karrier utadat tudatosan kell tervezni!

Vagy ahogy te írod, "Nem kell előre tervezni, semmi értelme."???

Mikor el akarsz menni A-tól B-ig, akkor megcélzod, hogy, hogy juss oda ?:))))))))))))))))))))))))))))

Ugyan!!!!....ez csak akkor élhető, ha mindent helyetted megcsinálnak és nincs semmi amin neked kellene godolkozni.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 09:11:06

@Shebelle: "Gondolj néha arra is, hogy a gyerekkori éned, most büszke lenne e rád, ez az e, amit szerettél volna? ez nálam segíteni szokott :) , csak bátran!"

Erdekes hogy emlited. Szamomra ez az elsodleges merce. Tulajdonkeppen eszerint elem az eletem es hozok donteseket. :) De eddig te vagy az elso, akitol ezt (magamon kivul) hallom. Szoval: + 1000000 :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 09:12:03

@Sexual Harassment Panda: Találtam is egy érdekes receptet:

www.pinterest.com/pin/46161964904643064/

Egyébként a főzelék - bár nem hiszem, hogy neked ezzel újat mondok - de a szegényes táplálék felszaporításának jó példája. És régebben egyáltalán nem azt jelentette, hogy vastag rántással sűrítették az agyonfőzött zöldségeket, csak gyengéden szórtak rá egy kevés lisztet. Aztán jött a hiánygazdálkodás és a rántás, most meg már sajnos az úgynevezett hagyományos konyhákban maradt is...

2014.05.15. 09:12:10

@zöldeketbeszélek: mert ahogy otthon keszitik, fozelek felesen, meg sehol mashol nem ettem. Van soska, de ritka, Eszak-Amerikaban meg ritkabb volt
Ez az egy van, amit fozelekkent ehetonek tartok

2014.05.15. 09:13:05

Panda mar megirta

Excsimóta (törölt) 2014.05.15. 09:19:12

Jól leteremtettétek és kifiguráztátok a posztolót, hogy szerezzen csajt meg barátokat, milyen könnyű is az, ne legyen már olyan tutyi-mutyi.

A kérdésem az, hogy közületek kinek van helyi és/vagy bevándorló barátnője, illetve barátai, akikkel rendszeresen összejár és nem Magyarországról hozott barátnője, illetve családja, akikhez munka után azonnal tűz haza?

Külföldön megismert magyar barátnő nem ér (gettósodás) és Ázsiában és Dél-Amerikában megismert magyar barátnő szintén nem ér (helyzeti előnyük van a fehéreknek).

Illetve ismertek/hallottatok-e már olyanról, akinek magyar férfi létére helyi/bevándorló barátnője és/vagy jó barátai vannak.

Én nem, itt magyart csak magyarral látsz, de ugyanígy minden nemzet egymás között van mindig. Ez a sötét oldala a kivándorlásnak, amiről senki sem beszél...

Kérlek ezután ítéljétek meg a posztolót, hogy beleéltétek a saját helyzetében magatokat!
Én teljes mértékben átérzem, ami vele történik, velem is hasonló a helyzet barátok és barátnők terén.
Könnyű a fotelből egy magyar barátnővel és családdal a hátunk mögött osztani az észt egy fórumon, hogy mit hogy kéne.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 09:19:19

@zöldeketbeszélek: igazad van.
A kommunizmus -mint mindent- a konyhankat is tönkretette.Minden alapanyagot, ètelt elkorcsosìtottak, lesilànyìtottak.
A közèpkorban, ill. Osztràk-Magyar monarchia idejèben mèg a Francia, ill.Olasszal egyenrangù (bb) volt.
De Most talàn kezd el magàra talàlni, döbbenetes a fejlődès otthon.
A recept amit kūldtèl nagyon jò!!

2014.05.15. 09:20:54

@zöldeketbeszélek: szerencsere nalunk nem nagyon volt fozelek. Amikor meg atkoltoztunk Algeriaba ott meg teljesen atallt az anyukam fozese helyire

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 09:22:35

@Kaksi Kapitány: "A fel-egy eves munkaviszonyokat nagyon nem szeretik a HR-esek, "

Teljesen igazad van, ez is szempont. Nemrég beszélgettem párommal (IT területen dolgozik ő is), hogy szerinte hány évet kell legalább egy munkahelyen eltölteni, hogy komolyan vegyék az ottani tapasztalatait. Az ő véleménye az volt, hogy legalább 3-4 évet. Na ettől a posztoló még elég messze van :).

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 09:23:07

@Excsimóta: valòban igazad van abban amit ìrsz, de sztem az első szàmù szabàly ha kūlföldön dolgozol:
1.Get friends
2.when in Rome, does as Romans do..

2014.05.15. 09:25:25

@Excsimóta: del-afrikai van. Az er?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 09:25:29

@Sexual Harassment Panda: Igen, jó az irány. Reméljük marad is, csak sajnos sokszor látom, hogy a legnagyobb gátja a fejlődésnek a minőségi alapanyagok folyamatos beszerzési lehetőségének a hiánya. Mert vannak nagyon jó alapanyagok, csak nem elég, vagy nem akkor van, amikor kellene stb.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 09:28:02

@Excsimóta: Ezt te is tudod hogy nem igaz. Csak itt a blogon hogy hirtelen hozzak egy par peldat: charlie, blackhair, Reka. Egyiknek sem magyar parja van. Itt nalunk a kisvarosban is van jopar anyuka, akiknek helyi figurakkal van kozos gyerekekuk. Menyasszonyom ismeri oket a helyi children centre-bol. Szoval azert az sem igaz hogy magyarnak csak magyar lehet a parja.

DE! Szerintem senki nem mondta hogy feltetlenul angol lannyal kell ismerkednie. Talalkozzon-ismerkedjen azzal, akivel csak akar. Ha magyar lanyokkal sokkal inkabb egy huron pendul, akkor talalkozzon magyar lanyokkal. De szerintem ezt el tudja donteni Peter is.

Shebelle 2014.05.15. 09:28:44

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Szerintem vagyunk egypáran, akik így gondoljuk, üdv a klubban! :) Mert ez nagyon nehéz!!! Nem is sikerül minden téren, de ha már legalább egy dologban igen, az már jó érzéssel tölti el az ember lányát :)
Sokan elfelejtik ezt az énüket, vagy szégyenlik, vagy nem tartják fontosnak az akkori álmaikat, aztán meg késő lesz elvileg. Bár szerintem nincs olyan, hogy késő. De amíg fiatal vagy könnyebben meglehet élni a hibák hozadékát, ezért is írtam, hogy most még "ugrálhat" később nehezebb lesz. Fiatalon könnyebb ugyan hibázni, de könnyebb is elviselni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 09:29:00

@Excsimóta: Már bocs, de egyrészt sok hasznos tanácsot kapott a posztoló, egyáltalán nem a kifigurázás volt a cél és nem is ez történt. Másrészt pedig a posztoló maga kérte a tanácsokat, észrevételeket.

Harmadrészt meg miért lenne baj, meg gettósodás, ha ott dolgozó magyar lányt (vagy fiút ?) találna magának a poszter? Így jobb, hogy egyedül van és honvágy gyötri?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.15. 09:30:10

Olvasva a kommenteket valamit nem ertek...

Itt egy posztolo, aki vegre bevallja, hogy van hova fejlodnie. Erre megszoljak, hogy nojjon fel.
Szerintem mar pusztan a beismeressel felnottebb, mint nagyon sok hataratkelo.

Nincs olyan, aki tokeletes nyelvtudassal es hibatlan szakmai tapasztalattal szuletett.
Nekem is van meg mit tanulnom / tapasztalnom... ettol szar ember vagyok?

Tanacstalan, egyedul van, probalkozik... szerintem jo uton halad, de pont a maganyossaga miatt nincs visszajelzese. Lehet ezert irt ide, "nekunk, tokeletesen hibatlanoknak"... mi pedig beszolunk, hogy nyavog.

Buszkek lehetunk magunkra... :(

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 09:31:45

@zöldeketbeszélek: ebben is igazad van.Pontosan ìgy van ahogy mondod.
A legnagyobb problèma az alapanyagok àllandò minősègèvel van.Ès ez csak most kezd fejlődni nàlunk.Mert egyszerűen most kezdik felismerni hogy van rà igèny.
Pl Angliàban ez nem problèma.
Veheted a xart a tescòbòl, vagy a hibàtlan minősèget a piacròl, bàrmikor, remek minősèhben.Abbòl màr nem nehèz főzni, csak arra kell vigyàzni ne rontsd el.
Mùltkor volt itt egy poszt, ès egy komnentelő elmondta hogyan csinàlja a "tartàr" màrtàst.
Hàt ùgy ahogy az nàlunk köztudott, csak sajna az köszönőviszonyban sincs azzal ahogy kūlföldön (pl.Anglia) csinàljàk..

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 09:33:04

@Kövérmadár [swe]: sőt, tökéletes nyelvtudàs sincs, de nem is kell.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.15. 09:33:13

@charlieharper:
Csak akkor, ha neger. Kulonben nem del-afrikai, hanem holland ;)

Flamy (fat cat wannabe) 2014.05.15. 09:33:23

@Poster: Challengeled magad: jarj el uj helyekre, ismerkedj uj emberekkel, mozdulj ki a sajat konfortzonadbol. London sok minden mas mellett ezekrol is szol. Az altalad hianyolt barati tarsasag MOn termeszetes, mert kis korodtol epul, de itt jobban meg kell dolzoni erte kezdetekben. De en azzal nem ertenek egyet h lehetetlen az angolok bezarkozottsaga miatt, vannak koztuk nyitottabbak is. Es kulonben is, 1 varosban ahol a 8.5 millios nepesseg 40%-a bevandorlo ott boven van eleg nem szuletett britt is akivel baratkozhatsz. Kedzedtnek akar az itt elo x szaezezer magyar, ha ugy kenyelmesebben erzed magad.

Irtad h tobbszor hazalatogattal es jol erezted magad. Azert ne feledkezz arrol h Te amikor MO-ra mesz turista vgay: szabadsagon vagy, es a tetejebe a helyiekhez kepest lenyegesen tobb elkoltheto jovdelemmel rendelkezel + regi szep emlekekkel. Ugy azert nem nehez :)

Mindenesetre vegso tanacskent azt mondanam h ulj le egy kockasa fuzettel (v mint rendes becsuletes ITs Notepad++al) es probald meg osszeirni h anno mit vartal Londontol amikor kijottel es h ezt megkaptad-e v latsz-e meg ra eselyt h megkapd.

Ja es bonusz tanacs: elvezd ki a mostani hetveget es idonkent nezz ra h milyen szep az idojaras MOn! :P

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 09:34:29

@Kövérmadár [swe]: Én nem tudom, milyen kommenteket olvastál, de legalább 9 nick szólt hozzá teljesen építő jelleggel és jó tanáccsal. Baromkodás meg mindig van, minden témánál.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.05.15. 09:36:17

@Excsimóta:
"itt magyart csak magyarral látsz, de ugyanígy minden nemzet egymás között van mindig. "
Ez melyik ország?
Az én ismerőseim között elvétve van magyar-magyar pár.
Ismerek olyanokat, akik együtt jöttek ki, majd szakítottak és mindegyiknek külföldi a párja.
:)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 09:36:55

@Sexual Harassment Panda: Pillants rá erre:

www.facebook.com/kivancsikert

Remélem, sikerül talpon maradniuk, nagyon jó koncepció :).

tableno 2014.05.15. 09:37:39

@Excsimóta: nem igaz, amit írsz, igenis lehetséges külföldön nem magyar párt találni (nekem is sikerült), sőt barátokat is. Nyitottnak kell lenni, és nem magyarokkal lógni állandóan, még ha az utóbbi kényelmesebb is. Azt pedig nem értem, honnan veszed, hogy leteremtettük és kifiguráztuk volna a posztolót?! Tanácsot kért, nem buksisimogatást, hát tanácsot kapott.

Határátkelő 2014.05.15. 09:37:54

Sokszor volt már itt szó a kultúrsokk különböző fázisairól. Szerintem Péter valószínűleg ott tart most, hogy az első időszak érdekessége már elmúlt, most be kell illeszkedni.

Én nem szűkíteném ezt le csak a párkapcsolatra, de ez az az időszak, ami bizonyos szempontból a legnehezebb, amikor rájön az ember, hogy esetünkben Angliában sok minden másképp működik, mint Magyarországon. Én például nem mondanám, hogy az emberi kapcsolatok "nem az igazi ragaszkodásról szólnak", csak egyszerűen másképp fejezik ki.

Amit itt többen a "szerezz magadnak nőt!" leegyszerűsítésével írtak le, azt én inkább úgy fogalmaznám meg, hogy el kell kezdeni beilleszkedni, haverokat, barátokat (és aztán persze társat is) szerezni, mert anélkül nagyon nehéz lesz.

Vissza én sem jönnék most.

Shebelle 2014.05.15. 09:38:27

@Excsimóta: szerintem az egész csak személyiség kérdése. A barátkozásnál egyáltalán nem mérvadó a nemzeti hovatartozás.Ismerek olyan embereket, akik képesek olyan emberrel is kialakitani baráti viszonyt és jól érzik magukat egymás társaságában anélkül hogy ismernék egymás nyelvét :)

Személyiség, jellem. Ennyi. Ha megvan az a bizonyos szimpátia, kémia vagy szikra, onnantól kezdve megállíthatatlan lehet a folyamat a kapcsolatok bármelyik területén.

Én is könnyen barátkozom...

Flamy (fat cat wannabe) 2014.05.15. 09:40:02

@tableno: "Na most virágról virágra röpdösni karrierszempontból csak a méhecskének jön be"

true :)

Baratnomet egy fejvadasz majdhogynem lehulyezte h fel ev utan miert akarna valtani, meg h ez milyen rosszul nez mar ki. Azert meg lehet magyarazni a dolgokat, ha az ember nem tul gyakran teszi (vo job hopper). - Az meg mondjuk egy masik tema h baratnomet minek kereste meg akkor a fejvadasz :)

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 09:42:22

@zöldeketbeszélek: nagyin ìgèretes!
Ès ràadàsul ez egy olyan terület, ahova "emberi kèz mèg nem tette be a làbàt", vagyis mèg nagyon sok a lehetősèg.A multik mellett az ilyen kis, minőségi alapanyagot előàllìtò vàllalkozàsokkal lehetne labdàba rùgni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 09:43:26

@Sexual Harassment Panda: Hasonló terveim voltak még Írországban, aztán hazajöttem, a pénz elfogyott és belefutottam egy zsákutcának bizonyuló állásba...

Flamy (fat cat wannabe) 2014.05.15. 09:43:52

@morsels: En meg tanuljak meg magyarul irni. :)

Azt ertettem alatta, h meg kell probalni tudatosan kilepni a konfortzonabol. Errol vannak a jo kis elmeletek ahol fel lehet rajzolni a kis belso konfortzona kort, a nagy kulso panikzona kort es a ketto koze a tanulasi zonat: az olyan tevekenysegek ami nem rutin, de nem is lehetetlen.

Pl: eljarogatni tobbet pubozni a kollegakkal, vagy keresni mondjuk egy olyan klubot ami erdekli a postolot es ahhoz csatlakozni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 09:45:11

@Határátkelő: Mivel a poszt szerint még egy évet biztosan maradna, talán magától túl is jut ezen az átmeneti szakaszon. Kíváncsi lennék rá, hogyan írna egy év múlva a helyzetéről...

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 09:45:18

@Határátkelő: tulkèpp mièrt is baj, ha valaki èvente vàlt?
Mièrt vagyunk biztosak abban, hogy az a jò, amit "mi" csinàlunk?
Ha tudnàtok èn màr ? helyen jàrtam, simàn vàltottam orszàgokat, ha a szakmai fejlődès ùgy kìvànta.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 09:46:16

@zöldeketbeszélek: remèlem nem adid fel ès sikerūlni fog.
Ès konkrètan mit szeretnèl?

morsels (törölt) 2014.05.15. 09:48:45

@Flamy:
Nehezen, de elboldogulok az angollal, de ezt igy meg nem hallottam :-)
Vilagos, azt akartad irni, hogy kihivasra van szuksege, csak a hunglish gyongyszemein mindig elmosolyodom :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 09:49:39

@Sexual Harassment Panda: Biokertészetet újszerűen. De hosszú meg nagyon off. A tájfajták és különleges zöldségfélék biztos szerepet kapnának :).

Gizi06 2014.05.15. 09:50:12

Egy gyerek, aki keresi helyet. Majd felnö . Addig is legyen celod es gondolkozz el , mit varsz az elettöl es mit akarsz az elettöl....

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 09:52:02

@33621: Ez nagyon érdekes...tulajdonképpen jogos, ez a munka amúgy is inkább robotoknak, mint embereknek való. De ha a több ezer négyzetméteres raktárban valóban csak 25 ember fogja a napi 9 órát végigdolgozni, az minden lesz, csak nem humánus.

morsels (törölt) 2014.05.15. 09:52:18

@zöldeketbeszélek:
Nyomatekos :-)

De egyebkent tenyleg erdekesek az ilyenek. Olyat hallottam mar, hogy "jumpolj bele a cipodbe". Ezeken mindig jot nevetek :-)

La Pantera 2014.05.15. 09:52:51

Hát igen, külföldön egyedül nagyon magányosnak tudja magát érezni az ember, főleg ha meleg, szerető családból került ki. Szerintem is kellene magának valami hobbit találni (akár zene, tánc, kézműves) és eljárni egy ilyen klubba. Rengeteg ilyen "művelődési ház" szerűség van, főleg Londonban. A nyelvtanfolyam is jó ötlet, gondolom az angolon azért van még mit csiszolni. (ott tuti többségében csajok lesznek) Ha magyarokkal akar találkozni, akkor magyar fb csoportokkal felvenni a kapcsolatot.
Persze az egész egyéniség kérdése, ha nem kezdeményező, nyitott típus, akkor nagyon nehéz lesz nyitnia. Sok sikert!

bpetya75 2014.05.15. 09:54:12

@morsels:

Azt hittem Kanadában vagy. Hazalátogattál, vagy hazatelepültél?

Flamy (fat cat wannabe) 2014.05.15. 09:54:20

@morsels: Van egy magyar baratom akit ezeken nagyon idegesitenek, en meg imadom az ilyen hunglish dolgokkal huzni az agyat. :P

Meg ez kulonben is nyelvreformacio :P

tsabus UAE 2014.05.15. 09:54:33

Péter, most komolyan, olyan lépés megtételéhez vársz segítséget, ami inkább emocionális ? Itt csak logikus érveket fog mindenki felsorolni, de te már az elején kijelented, hogy nem ezen az alapon döntesz.
Ilyen ügyekben jósokat, pszichiátereket, barátokat szoktak megkérdezni, nem vadidegeneket...
Ha ennyire érzelmi alapon működsz, válts munkahelyet/országot minden olyan esetben, amikor úgy érzed, nem ez az igazi. Nem agyalni, kérdezősködni, vívódni, hanem váltani !
Nekem 28 éves koromra 10-nél több munkahelyem volt és nem bántam meg, mert eljutottam a lehető legjobbhoz (akkor), ami segített életem további részében. Te is csinálhatod ezt, de kérdezd meg magadtól (mint Dirty Harry), hogy elég szerencsésnek érzed magad ? Mert arra is szükség lesz...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.15. 09:55:59

@La Pantera: Nyelvtanfolyam Level 2 szint felett nem igazán van. Pedig még az is messze van a tökéletestől.

Kikapcsolódásra én a meetupokat ajánlom.

Flamy (fat cat wannabe) 2014.05.15. 09:56:11

@Sexual Harassment Panda: "tulkèpp mièrt is baj, ha valaki èvente vàlt?"

mert sok szakmaban kb. ennyi ido amig betanulsz, ergo a cegek nem szeretnek olyan embereket felvenni akik pont lelepnek amint hasznot is hoznanak a cegnek

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.15. 09:56:30

@Excsimóta:

Az én feleségemnek Mo-hoz semmi köze például. Nem magyar és nem Mo-n ismertem meg. Először akkor járt Mo-n, amikor már ismertük egymást.

2014.05.15. 09:56:36

@morsels: milyen Pecs? Hamy ev utan?
Nalunk a zsakbamacska lett "cat in a bag"

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.15. 09:58:06

@Kövérmadár [swe]:

Mondjuk az ő felesége pont egyik se a 2 közül... :-)

Din Serpahis 2014.05.15. 09:58:20

ITben a jobhopperkedes szerintem rohadtul nem erdekel senkit, tok termeszetes dolog. Ha megnezem az ausztriai kollegaim linkedin profiljat, a legtobbje 1-2 evente valtogatja a munkahelyet, nem is szolva az azsiai kollegakrol, hat ott van olyan aki fel evnel tovabb nem birta sehol se.

A hazajovetelnel meg a kulfoldi tapasztalat igencsak nagy elony lehet, csak meg kell talalni azokat a cegeket, ahol ez szamit.
Engem az utobbi idoben rendszeresen zargatnak magyar fejvadaszok, volt egy ket eleg jopofa pozi is az ajanlatok kozott, az persze mar mas kerdes, hogy amikor megirom nekik, hogy bocs, de majus vegen kezdek uj melohelyen, svajcban,, meg szoktak erteni :)

Viszont volt magyar kollega, aki tobb ev utan most elkezdett gondolkozni a hazateresen, jelentkezett is egy ceghez egy eleg izmos fizetesi igennyel, es nem hajtottak el azonnal :)
Egy masik magyar kollegat meg kifejezetten az ex munkahelye akart visszacsabitani Bp-re az egykori fizujanal erosen kedvezobb ajanlattal, de aztan vegulis o se ment.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 09:58:44

@Flamy: az az Ő felelőssège.
Ha ilyen èletet èl, ez hozzà tartozik, ezt el kell fogadni ès kèsz

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.15. 09:58:54

Errefele amúgy gyakori az évenkénti váltás is. Nem néznek rossz szemmel.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.15. 10:00:13

@tildy[UK]: Az milyen szint A,B,C rendszerben?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.15. 10:01:33

@Egylabu Esernyomadar: fogalmam sincs, cambridge esol level 2 a neve, Fce és cae közt van valahol.

morsels (törölt) 2014.05.15. 10:02:07

@charlieharper:
Hat kerlekszepen Pecs Magyarorszag egyik legszebb varosa, bar most hideg, szeles es esos :-)
Egyebkent 3 eve voltunk.
A gyerekek meg most Brassoban vannak.

De inkabb maradjunk a posztnal.

La Pantera 2014.05.15. 10:02:25

@tildy[UK]: Hát amikor én voltam Londonban, simán voltak advanced, proficiency, stb. vizsgára felkészítő tanfolyamok (nem muszáj vizsgázni, ha nem akar) a nyelviskola meg jó kis klubokat, kirándulásokat tervezett, de ez nyilván függ a hallgatók nyitottságától is.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.15. 10:02:33

@zöldeketbeszélek: igen. Elég sok meetup van, országjárós, tech, vagy nyelvi. Érdemes menni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.15. 10:03:02

@klappol:

14-17 éves koromban azt terveztem, hogy sosem fogok megházasodni és Kanadában fogok élni.

Na most, ebből egyik se valósult meg.

17 évesen filozófus akartam lenni, aztán utolsó pillanatban más szakra mentem.

18 évesen pszichológus akartam lenni. Aztán abbahagytam az egyetemet fél év után.

1997-ben azt terveztem, hogy egész életemben Mo-n fogok élni. Most mégsem élek Mo-n.

S még kb. száz esetet tudnék mondani, amikor egész más lett, mint amit terveztem.

Mrs. Clayton 2014.05.15. 10:04:51

@maxval a gondolkodó birca: ok, akkor felmondok, eleg volt, ez a 4. napja hogy 10 orat melozom, viszont ma sikerult egy kis kocsog segedtaneron revansot vennem, igy lehet meggondolom magam, ha delutan is sikerul az arcara fagyasztani a vigyort akkor maradok :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.15. 10:05:04

@La Pantera: Nekem a tanár nem ajánlotta, legalabbis az ielts vizsgára felkészítő t nem. Mivel csak vizsgára készít fel, nem általánosan. Level 3-5 tanfolyam meg nem igazán van.

nyuszigonosz 2014.05.15. 10:05:49

A poszt írójának szerintem nem hazamenésen kellene gondolkodnia.
Most fiatal, most tudja kipróbálni saját magát különbözö élethelyzetekben, világlátásban, munkahelyeken.

Felfeledezni a várost ahol él, a környéket, vagy valahová pár napra elutazni, új dolgokat látni, megélni,
Vagy akár haza látogatni pár napra.

Vagy továbbképzésre beiratkozni, vagy egy további városba költözni.
Mindenkinek vannak olyan idöszakok az életében, amikor nem tudja pontosan mit is szeretne még elérni, vagy nem bízik a a saját sikerében, vagy egyszerüen csak nincs kivel megbeszélni dolgokat.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 10:18:21

@klappol: Vannak olyan emberek (mint az én Homo Informaticus párom), akik már 10-12 évesen is tudják, mivel szeretnének egész életükben foglalkozni. Lehet, hogy magát a szakmát még nem tudják megjelölni, de az irány egyértelmű számukra. Mások meg (mint én) szerteágazó érdeklődésűek és míg végig nem próbálták, nem tudnak választani az egymástól olykor homlokegyenest különböző irányok között. Én például 12 évesen állatorvos szerettem volna lenni, vagy szobrász. 14-16 évesen szobrász. 18-19 évesen biológus vagy botanikus. 20 évesen kertészmérnök. Hozzáteszem, hogy mindegyiket a magam szintjén próbáltam is.

klappol 2014.05.15. 10:19:49

OFF:

Ma nem tudok rövid "Ti írtátok csak kicsit másképp" című összefoglalót írni, de azért nem adom fel, így este lehet nekiesek.

Addig is Cséváz :))))))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 10:20:29

@klappol: Nem lesz könnyű dolgod, eddig keveset offoltunk :)))!

Shebelle 2014.05.15. 10:20:45

Még valami eszembe jutott a cikkel kapcsolatban, bár lehet nem lesz népszerű, aztán igérem lelépek mára :)

Szóval a poszttal kapcsolatban, az a mondás jött hirtelen az eszembe, mikor azt szoktuk mondani, hogy ha valaki éhezik a teli hűtő mellett, az meg is érdemli!
S nem kell feltétlen a gasztronómiára gondolni....

A döntést úgyis neki kell meghoznia, szoval ha erre képtelen, élhet bárhol a világban. De szerintem menni fog, csak kellett pár "fenékberúgás", s most ne tessék rám haragudni. Szerintem csak jót akarunk, mint az a bizonyos atyai pofon a megfelelő időben.
Pá, :)

pappito · http://pappito.com 2014.05.15. 10:22:45

@Excsimóta: "Én nem, itt magyart csak magyarral látsz, de ugyanígy minden nemzet egymás között van mindig. Ez a sötét oldala a kivándorlásnak, amiről senki sem beszél..."

hát itten a környékemen van pár magyar-nemmagyar kapcsolat/házasság/együttélés, szóval ez bullshit.

Shebelle 2014.05.15. 10:23:26

@zöldeketbeszélek: akkor kézfogás, kedves kollega! :) így vagyok vele én is! De egyik sem zárja ki a másikat. POnt. :)

Hari Seldon 2 2014.05.15. 10:26:10

@pappito:
Nekem is furán hangzik ez a műmosoly dolog.
Ezt a szokásos gyerehaza.org-osok egyik kedvenc formulája. Tudom én mindenhol ezt látom mint Móriczka...
De a múltkor volt az a Londoni poszt, amiből sütött a szándék.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 10:26:23

@Shebelle: Hát igen, az érem két oldala. De most képzeld, hogy én néha mit kapok ezért otthon :)). Hogy a lányomat nehogy ilyennek neveljem :)...pedig minden gazdagított, amit eddig megtanultam, még ha most pénzben kifejezhető hasznát nem is látom esetleg.

Hari Seldon 2 2014.05.15. 10:27:17

"senkinek sem kell említenem az angol műmosoly jelentését. Nos, ezek a dolgok nem jönnek be annyira, hogy ezt hosszútávon elfogadjam."

Egyébként meg, jobb a magyarországi vicsorgás? Akkor inkább a műmosoly.

Kicsit magas labda, de aki Mordorban él, az a vicsorgáshoz szokott, és meglepődik, ha az emberek nem vicsorognak.

klappol 2014.05.15. 10:28:39

@maxval a gondolkodó birca: Na látod, hogy tervezgettél és nem célozgattál :D:D, akkor csak kell terv. Nem vagy te 1 kicsit passzív??? :D:D:D

@33621: mi lesz szombaton jössz a mocikat megnézni, vagy??

Ja a ZAMAZON. :))))))))))))))))))))..............cseszhetik :D:D:D

@zöldeketbeszélek: Tökre így van, én hasonlóan faragtam a saját életem útját. Igaz elég sok csomó volt van ebben a fában:))))))))

tableno 2014.05.15. 10:29:02

@charlieharper: nekem viszont dél-amerikai, akit Ázsiában ismertem meg, úgyhogy az valószínűleg duplán nem ér... :)

klappol 2014.05.15. 10:30:04

@zöldeketbeszélek: Igen meg még az is gáz, de mondom megprüszálom azért. Mint kihívás nem rossz:)))))))))

Hari Seldon 2 2014.05.15. 10:30:53

Egyébként meg, mindenkinek magának kell eldönteni, hogy hol érzi magát jól. Nem hiszem, hogy valaki az itt kommentelők hatására kell hogy döntsön.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 10:32:06

@Hari Seldon 2: Tudtam, hogy nem hagyod ki...

Milyen vicsorgás? Itt, ha mosolyognak, akkor mosolyognak. Azért, mert szimpatikus vagy, azért, mert te is mosolyogtál. Nem azért, mert belédverték 3 évesen, hogy keep smiling, mert úgy udvarias. Bah.

Egy mordori.

mayree 2014.05.15. 10:34:46

Ahogy én látom -innen a zártosztályról- először is hiányzik egy "nem" az első mondatodból.
A második meglátásom hogy megtanultál valamit de nem tetszik, nem élvezed, nem érzed jól magad benne, közben pedig azt hiszed hogy a hellyel van bajod.

A harmadik dolog amit megjegyeznék: senki, mégegyszer mondom, senki nem tud Neked tanácsot adni.
Persze senki másnak sem, ha pedig valaki mégis megpróbálja, ne fogadd el....
Egyet tehetsz, meghallgatod. Dönteni Neked kell, bármennyire is húzódozol ettől. Tudod, a hegyet Neked kell megmászni ahhoz, hogy értsed annak minden kínját, és ezáltal értékeld szépségét.
Uff! - mondta az indián, mire a pösze indián beleugrott a tóba :)

Hari Seldon 2 2014.05.15. 10:38:00

@Réka ‎:
Most értem a válaszok olvasásában hozzád. Pont ezt írtam.

nyuszigonosz 2014.05.15. 10:42:22

@Excsimóta: Nézd, nekem itt ahol élek nincsenek magyar ismeröseim. Ezt írtam már a napokban valamivel kapcsolatban és meglepetésemre ( vagy már meg sem lepödtem? ) azonnal kifigurázódtam. Valakitöl, aki szerintem nem tudja elképzelni, hogy vannak olyanok, akik nem szaladgálnak egyfolytában családot nézni máshová, hanem ott, ahol élnek vannak otthon.

enrobag 2014.05.15. 10:47:00

@Hari Seldon 2:
Ha valaki kb.40 évet él Mordorban, mennyi idő alatt tud leszokni a vicsorgásról?

enrobag 2014.05.15. 10:47:01

Miután Alfahím Digger 6 óra 58-kor kinyilatkoztatta a nagy igazságot: „Nő kell neki. Ennyi.”, ezt tényként kezelik itt sokan. Holott Péterről csak azt tudjuk, hogy érzelmi diszkomfort érzése van, amibe az is belefér simán, hogy például egy fiú hiányzik neki, vagy az édesanyja, vagy a kutyája-macskája akármije, vagy egy valódi mély érzelmi kapcsolat. Nem kéne bedőlni az olcsó sémáknak.

Hari Seldon 2 2014.05.15. 10:47:34

@zöldeketbeszélek:
Kaptam egy magaslabdát.
Ez a szokásos irtózás a "műmosolytól" szöveg annyira ismert magyar sablon, hogy csak meg kellett írni.

tableno 2014.05.15. 10:48:12

@nyuszigonosz(D): csatlakozom. Nekem van egy pár magyar ismerősöm itt, de helyiekkel és egyéb külföldivel sokkal többet vagyok együtt. Igazából nem a nemzetiség alapján választok barátokat.

Hari Seldon 2 2014.05.15. 10:48:47

@enrobag:
Lassan megy.
Néha meg is lepődök, hogy vicsorgok, és visszamosolyognak. Ilyenkor meglepődöm... :-)
Erre gondoltál?

tableno 2014.05.15. 10:49:37

@enrobag: a "nő kell neki" ez esetben az egyszerűsített megfogalmazása annak, amit te mondasz, digger utánozhatatlan stílusában.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.05.15. 10:50:28

@zöldeketbeszélek: ez hulyeseg. Eloszor is, igenis verjek bele a 3 evesbe, hogy mosolyogjon, ne vicsorogjon a masikra, ne vagjon eletunt pofakat, ha valamit tennie kell, stb. Ez volna a legalapvetobb minimum. Masreszt a mumosoly is sokkal egeszsegesebb es jobb hatassal van a hangulatra, mint a semleges arc.
www.forbes.com/sites/rogerdooley/2013/02/26/fake-smile/

Határátkelő 2014.05.15. 10:51:30

@Sexual Harassment Panda: Én szerintem nem írtam, hogy baj, ha valaki évente vált. Én azt írtam, hogy az első időszak "minden nagyon új és izgalmas" fázisa után óhatatlanul jön az a szakasz, amiben most alighanem Péter van, amikor beüt a honvágy, magányosnak érzi magát az ember.

"Az első hetek, hónapok izgalma után az egzotikum varázsa megszűnik, a kiérkezőben ekkor tudatosul, hogy az elején izgalmasnak, furcsának vagy viccesnek tűnő dolgok mindig ilyenek lesznek, ezek jelentik a továbbiakban a mindennapokat.

Minden, ami kezdetben különlegesnek tűnt, csak más, sokszor nagyon, sőt riasztóan (sokkolóan) más. A megszokott kapaszkodók elvesztek, az áttelepülők kiszakadtak abból a közegből, amiben szocializálódtak. Nemcsak a nyelv más, különböznek a gesztusok, eltérőek a szokások, a viselkedési minták. (...)

Sokan úgy érzik, hogy az új élmények maguk alá temetik őket, magányosak, tehetetlenek, depressziósak, fájóan hiányoznak a támogató barátok, a családtagok.

Oberg szerint úgy érzik magukat ilyenkor, mint a szárazra került hal. Sok emberben nem is tudatosul, hogy mi zajlik le benne, meg sem tudják fogalmazni az érzéseiket, csak azt, hogy valami rettentően rossz. Ez a szakasz fél-egy évig tart, a legtöbben ebben az időszakban adják fel, és szinte menekülnek vissza a megszokott világba."

Ha a teljes posztot szeretnéd elolvasni (amit nagyon ajánlok, mert szerintem nagyon jó írás), akkor azt itt teheted meg: hataratkelo.blog.hu/2013/07/26/kultursokk_es_ami_vele_jar

pappito · http://pappito.com 2014.05.15. 10:51:35

@Hari Seldon 2: és nem is őszintén kérdezik, hogy havarjú, csak felszínesen! :)

pappito · http://pappito.com 2014.05.15. 10:55:01

@enrobag: "Holott Péterről csak azt tudjuk, hogy érzelmi diszkomfort érzése van, amibe az is belefér simán, hogy például egy fiú hiányzik neki"

jogos észrevétel!

bpetya75 2014.05.15. 10:55:29

@Hari Seldon 2:

Szar helyről jöhettél öregem ;-)

Jobb, inkább a pszichohistórián dolgoznál mordorozás helyett. Nemsokára kolonizálunk, nyakunkon a galaktikus háború wazz!

klappol 2014.05.15. 10:55:45

@zöldeketbeszélek: Ez egyedi, az enyém :)))))))))))))

bpetya75 2014.05.15. 10:58:55

@Hari Seldon 2:

Aha! Szóval az Univerzum egyensúlya kedvéért az egyik végleten lévő sablont egyensúlyoztad ki a másik végleten lévő sablonnal.

Érzed Te, hogy nagy feladat vár rád, csak nem akaródzik nekiállnod ;-P

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 11:02:07

@Hari Seldon 2: @Réka ‎:

Ez a vicsorgás:
indafoto.hu/fenyob/image/431879-5aa50da8

Az én hazámban az emberek nem vicsorognak egymásra. Ha igen, akkor biztos kezelés alatt állnak...

morsels (törölt) 2014.05.15. 11:02:48

@enrobag:
"érzelmi diszkomfort érzése van"

Azert ez is meger egy mosolyt :-)

**mimi** 2014.05.15. 11:02:54

@morsels:
most kuva hideg...:)
viharos szél, és szakadó eső...
Üdvözöllek Pécsen :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 11:03:07

@bpetya75: "Jobb, inkább a pszichohistórián dolgoznál mordorozás helyett. Nemsokára kolonizálunk, nyakunkon a galaktikus háború wazz!"

Hahaaaa! Es eddig mindenki csak rohogott rajtam amiert en titkon a Halalcsillag tervein dolgozom mar evek ota! Hat most eljott az en idom, reszkessetek! Don Kartacs, aki eddig csak egyszeru legikalozkent Balu kapitany repuloinek tett keresztbe most szintet lep. Ezentul urkalozkent fogom megkeseriteni galaxisok kozotti teherhajok eletet. Regota varom ezt a percet!

Muhahahahaaaa!
*ide mindenki kepzeljen ide egy olyan igazi szupergonoszos, orultprofesszoros gunykacajt mikozben kizoomol a kamera*

firg_firg 2014.05.15. 11:04:20

@Din Serpahis: Igaz.

IT-ben az a furcsa ha valaki nem valt. 6 havonta valtani szerintem is gaz, az 1 ev meg hatareset, de 2-3 evente elmegy. Sok a rovid project, eleinte fizuemelest is csak valtassal lehet elerni (ugye aki egy helyben marad, annak csigatempoban emelegitk a beret a kedves cegek, de ha felmond, akkor a helyere durvan sokert is hajlandoak kulsos ismeretlen uj ember felvenni), van akinek a karrier a fontos, de sajat cegen belul nem lehet elore lepni, meg tapasztalatot is lehet szerezni azzal ha az ember valt es tobb ceget lat belulrol, nem csak egyet. Nekem nagyon furcsa ha valaki 6-8-10+ evet tolt informatikuskent egy helyen. Az vagy megfogta az Isten labat, vagy szereti az allovizet ergo alkalmatlan informatikusnak. Tobbnyire az utobbi.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 11:05:12

@Hari Seldon 2: Engem egyébként nem zavar a sima udvariassági mosoly sem. De az a kifacsart, faramuci beállítás, amit te és Réka nyomtok a magyar mentalitásról, igen.

**mimi** 2014.05.15. 11:06:21

@zöldeketbeszélek:
én mindig rámosolygok az emberekre...és ezt is kapom vissza :)))
és nem azért mert belém nevelték...
szeretek mosolyogni, és tudok örülni minden kis apróságnak...:)

enrobag 2014.05.15. 11:09:32

@Hari Seldon 2:
Nem egészen erre gondoltam, hanem arra, hogy a franciákra már biztosan lelkesen mosolyogsz, de az itthonikra továbbra is megy a vicsorgás.

**mimi** 2014.05.15. 11:09:37

@enrobag:
"Holott Péterről csak azt tudjuk, hogy érzelmi diszkomfort érzése van, amibe az is belefér simán, hogy például egy fiú hiányzik neki, vagy az édesanyja, vagy a kutyája-macskája akármije, vagy egy valódi mély érzelmi kapcsolat. "
nekem is ez jutott az eszembe...
egész egyszerűen magányos...társ kell neki...:)

SilentDreams 2014.05.15. 11:09:43

"A baj az, hogy egyik pillanatban nagyon mennék, a másikban ez fel sem merül. Egyszóval: nem tudom magam sem, melyik lenne a jobb hosszútávon... menni vagy maradni?"

Elöre semmi biztosat nem lehet tudni, de ha ilyen felemás érzéseid vannak, akkoo szerintem sokakl jobb kivárni, míg sokkal jobban érzed, hogy mit is kell tenned. Lehet, hogy sosem lesz egyértelmü, de most ezt itt szerintem nem kellene még feladni, hisz épp nem rég szereztél jobb állást, s bár vannak zavaro dolgok, különösen rosszul nem érzed magad.
A honvágy teljesen természetes, kinél erösebben, kinél gyengébben, s idöben is hektikusan változóan. Ha le tudodo gyözni, akkor érdemes még kint folytatni, s meglátod, hogy mg tudsz-e vele birkozni, vagy nem.

@Határátkelő: Nem olvastam a hozzászolásokat, igy nem tudom, volt-e már emlitve, de találatam pár egyértelmünek tünö elirast a szövegben, javitani lehetne:

" Nem volt egyszeru döntés, mert otthon is jó volt, de gazdasági okok miatt jöttem, de még csak nem is a politikai alakulat miatt. "

=> szerintem:

" Nem volt egyszeru döntés, mert otthon is jó volt, NEM gazdasági okok miatt jöttem, de még csak nem is a politikai alakulat miatt. "

"Jöttek is sorra az interjúk, de mivel kevés idot töltöttem az akkori helyet (és korábban a budapesti munkahelyeken is),..."

=> szerintem:

"Jöttek is sorra az interjúk, de mivel kevés idot töltöttem az akkori helyeN (és korábban a budapesti munkahelyeken is),..."

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 11:14:58

@klappol: Érzem, hogy gyűlik az anyag az 'így írtok ti' - klappol-féle értelmezéséhez :)))!

firg_firg 2014.05.15. 11:16:20

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: "jopar anyuka, akiknek helyi figurakkal van kozos gyerekekuk"

Azert ezt ne vedd alapul, es most durvan tulozni fogok: ha a magyar faszi kimegy nyugatra es ott probal nyugati baratnot talalni akkor nehez dolga van, mert a nyugati finom holgyek szemeben o egy nincstelen suttyo keleteuropai paraszt. Ha egy magyar no probalja ugyanezt akkor o egy egzotikus konnyen kaphato kelet europai csaj.

Mifelenk divat hogy a helyi faszik keletrol (magyar, cseh, lengyel, orosz, ukran) feleseget improtalnak maguknak (ugye vannak erre tarskereso oldalak, de ha helyben van az immigrans asszony akkor csak meg konnyebb). De sok fekete, azsiai, vagy del amerikai import feleseg is van. Gazdagabbaknak akar tobb is. Szoval ilyen vegyes parbol sokat latok, de magyar ffi- kulfoldi no, na olyan is van, csak sokkal kevesebb. Magyar faszik otthonrol hoznak feleseget, vagy keresnek, mert az otthon maradott csajok szemeben a fonyeremeny egy nyugatra kivandorolt amerikas magyar faszi.

Amugy megkerdeztem a helyi faszikat hogy miert improtalnak magunkak feleseget keletrol. Azt mondtak, hogy azert, mert a benszulott nok elvarasai magasak, 2-3 JO kocsit akarnak, meg hazat meg mindent, es meg akkor is csak egy luzernak tartjak az embert. Az improtalt feleseg meg attol is odavan hogy egyaltalan van kocsi a csaladban, hat meg ha ketto. Szoval igy az egyszeru helyi faszi is megengedhet maganak egy odaado feleseget aki felnez ra.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.15. 11:19:28

@enrobag:
"ldául egy fiú hiányzik neki, vagy az édesanyja, vagy a kutyája-macskája akármije, vagy egy valódi mély érzelmi kapcsolat"

igazad van, de azért hadd vegyük már a legalapvetőbbet és legáltalánosabbat, és ne vesszünk el a liberális pc mocsarában.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.15. 11:21:43

@**mimi**: nem azért, mert magányos.
hanem EZT A KÉRDÉST ne az internet népének tegye fel, hanem a társának.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.15. 11:22:05

@zöldeketbeszélek: Nem, szerintem nem mosolyognak. Az az alap, hogy Mo-on már a köszönéskor "ráhányjuk" a másikra a napi/életbeli problémáinkat. Ezért sem értik magyarok sokan, hogy az angol köszönés része a how are you és erre az adekvát válasz a fine, thanks/not bad.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 11:23:03

@Határátkelő: igen, igazad van.
Az első kūlföldi minkàm soràn àtèltem èn is a letargiàt.
azòta màr rutinos vagyok, ès az első dolgom egy ùj helyen, hogy egy bàzist, egy otthont alakìtok ki, ahol otthon èrzem magam.
Ezèrt elkèpzelhetetlen szàmomra rossz körūlmenyek között lakni.Nekem az az első ès legfontosabb hogy olyan helyen lakjak ami szàmomra otthonos, ès ki tudok kapcsolòdni.akkor is ha dràga.

morsels (törölt) 2014.05.15. 11:23:04

@enrobag:
Azert ez a 'mumosoly' dolog tul van 'hajpolva' :-)

En is azt vettem eszre, hogy ha az emberre mosolyognak, ugy szolnak hozzajuk, akkor magyarorszagon is kedvesek, illetve idovel ugy reagalnak.
A kulonbseg csak az (marmint a mumosoly es a magyar mogorvasag kozott), hogy az alap kiindulasi pont mas. Magyarorszagon mindenki alapbol mogorva, aztan enyhul, a kulfoldre tantorgok meg a mosolyba futnak bele, ami persze, hogy szokatlan egy darabig.
Mindenkinek :-)

Es persze a mosoly nem azt jelenti, hogy a baratod akar lenni. Csak azt, hogy nincs miert eleve haragudni a masikra :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 11:27:42

@Egylabu Esernyomadar: Oké, most is bebizonyosodott, hogy én egy párhuzamos Magyarországon élek...Itt mosolyognak. Nem vicsorognak. Nem öntik rám a problémáikat. Ha mégis, azért, mert rákérdezek.

Azért hadd tartsam egy hangyányit én is furcsának, ha egy köszönés tulajdonképpen egy kérdés, amire van egy-két elvárt válasz...Mint egy szigorú szabályok szerint zajló tánc, ahol ha elvétsz egy lépést máris bunkó vagy, vagy megbocsáthatlanul kiváncsi, esetleg indiszkrét.

Oké, ez Anglia, ott ezek a játékszabályok. Itt meg mások. Miért is kellene nekünk azok szerint játszani ITTHON?

Shebelle 2014.05.15. 11:28:55

@zöldeketbeszélek: Egy ideje már nem foglalkozom azzal,ki mit mond rólam. Úgyhogy erről ennyit. :)
Szerintem többet ad a pénznél, amit nem lehet kifejezni pénzben. Nyilván ésszerű keretek közé kell szorítani a dolgot, ha meg nem sikerül, akkor sem árthat egy kis őrültség. Nem kellenek a mindig okos ötletek, az érzelmi ént is etetni kell :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 11:31:25

@morsels:
Na de milyen jó gonosznak lenni.
:)))))))))))))
Az éltet.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 11:33:17

@zöldeketbeszélek: az, hogy Magyarorszagon vicsorognak kūlföldön meg mindenhol őszinte a mosoly, kb annyira igaz, minthogy a tartàrmàrtàsba cukor kell meg tejszìn.
Pròbàlj meg Berlin vagy Frankfurt belvàrosàban mosolyogni az emberekre .
Magyarorszàgon meg főkènt vidèken tökèletesen működik.
Csùnya àltalànosìtàs, csùsztatàs.Teljesen alsptalan, pont mint a porcukor a tartàrmàrtàsban.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 11:34:23

@Shebelle: persze, könnyű neked, mert ròlad mindenki csak jòt mond.
Ùgy könnyű .:)

bpetya75 2014.05.15. 11:34:40

@zöldeketbeszélek:

Nem vagy egyedül ebben az alternatív országban, ne aggódj ;-)

@QUERCUS(a favágó):

Bahajtott a szél az erdőből, kolléga?

Hari Seldon 2 2014.05.15. 11:34:49

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Közben vicsorogsz, vagy már sikerült elsajátítanod a gyilkos műmosolyt?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 11:34:56

@morsels: Lehet, hogy nem így értetted, de...

Ha itthon mogorván néz valaki ki a fejéből, esetleg éppen rád a metró kapaszkodóján lógva, nem azért van, mert alapból mérges rád...

Esetleg alapból mérges saját magára, vagy a környezetére, amely itthon sokszor - ezt be kell vallani - nem segíti a kibontakozást, szükségesnél nagyobb akadályokat támaszt az érvényesülés útjába.

De ha nem lesunyt fejjel az okostelódba mélyedbe járod a várost, akkor minden nap láthatod a példáját a segítőkészségnek, figyelmességnek és mosolynak idegenek között is.

Hari Seldon 2 2014.05.15. 11:38:04

@enrobag:
Most már nem vicsorgok, sőt nagyon jól érezzük magunkat. Igazából az ilyenektől ,akiknek beakad a műmosoly sablon, azokra ugrom.
Már csak a rossz idő, meg rossz kaja hiányzott volna...
Ja meg a kolbász kerítés összefüggés.

bpetya75 2014.05.15. 11:38:30

@zöldeketbeszélek:

Nagyon nem leptelek meg szerintem :-P

**mimi** 2014.05.15. 11:38:37

@Sexual Harassment Panda:
nahát ...ezt mondom én is...mosolyogj, és visszamosolyognak rád...többnyire működik :)

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 11:39:54

@zöldeketbeszélek: persze h. Vagyunk.
Hofi szavaival èlve, ahhoz, hogy ki mekkora barom, semmi köze a lakòhelynek..
ahol normàlus, kultùràlt emberek èlnek, azok mosolyognak. (Kivève a franciàk, hehe)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 11:40:01

@bpetya75: Nem is, az biztos. (na, most szélesen mosolygok!)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 11:40:52

@Hari Seldon 2: "Közben vicsorogsz, vagy már sikerült elsajátítanod a gyilkos műmosolyt?"

Az a baj, hogy olyan fejem van, hogy a 8 eves unokaocsem drotbol kulonbet hajtogat. Szoval en hiaba mosolygok, azt maximum egy csendes, orult, darabolos gyilkos vicsorgasanak lehet ertelmezni. :)

klappol 2014.05.15. 11:41:23

Ti írtátok csak kicsit másképp:))))))))))))))))

„Egy galaktikus háború felé megyünk”? ……… ez most komoly, ezt nem hiszem el?!!
Még nincs tervem, de asszem nem is kell, igaz nőm sincs, pedig lehet jó lenne :D
Legalább egy kis spenótfőzeléket kotyfasztana, mert azt nagyon szeretem. De a művigyora nem kell, ha már vigyor akkor igazi kell. Engem egyébként nem zavar a sima udvariassági mosoly sem.
Néha meg is lepődök, hogy vicsorgok, és visszamosolyognak. Ilyenkor meglepődöm... :-)

Most mimi szerint, kuva hideg...:), viharos szél, és szakadó eső. Ez már tényleg a háború szele, a természet háborog.

Az első hetek, hónapok izgalma után az egzotikum varázsa megszűnik,
öö……a csajokkal is így lesz? Hm……… ez nem kecsegtető??!!

Miután Alfahím Digger 6 óra 58-kor kinyilatkoztatta a nagy igazságot: „Nő kell neki. Ennyi.”
Itt megint rám gondoltak, mit akarnak azzal a nővel állandóan, lassan kezdem unni, de aztán valami Max a birca azt javasolja - …..“ Úgy kell tenni, ahogy az embernek éppen kedve van“,
Na ja, könnyű ezt kinyilatkoznia, hiszen épp ez a bajom, hogy hogy????

A magam részéről azokkal értek egyet, akik szerint most a tapasztalatszerzés a fontos.

Ebben nagy igazság van, megfontolom. De az a háború is egyre csak közeledik, lesz időm mindenre??
Túl sokat agyalsz és aggódsz. -Tudom, de…………………….. NINCS DE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ezeket fontold meg: Egyelőre maradj a fenekeden, dolgozz szorgalmasan, és alakíts ki jó kapcsolatot a kollegáiddal.

Spórolj amennyit tudsz, keress egy jó befektetési bankot, meg egy nyugdíjpénztárat: jó fog esni, ha látod havonta a gyarapodást.

Fiatal vagy még, ráadásul a világ (egyik) fővárosában.
Hát használd ki: öltözz ki, rúgj be, csajozz, csinálj olyat is, ami magadnak okoz örömet.
Most ennyit sikerült, remélem nem nagyon baltáztam mellé?! :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 11:41:27

@**mimi**: èn ezt sokàig baromsàgnak tartottam, de ràjöttem hogy tènyleg !
az!
Viccet fèlretève, ràjöttem hogy tènyleg jobb pozitìvan gondolkodni ès mosolyogni.

Hari Seldon 2 2014.05.15. 11:41:30

@pappito:
Tényleg az is milyen művi?

Meg zavarja a rossz idő, meg a rossz kaja, meg az elviselhetetlen tömeg az utakon. - Hoppá ezt már elsütötték pár napja.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 11:42:16

@**mimi**: @Sexual Harassment Panda: :))

Na most, hogy így megnyugtattatok, indulok a könyvtárba, hátha megúszom a vihart...

morsels (törölt) 2014.05.15. 11:42:31

@diggerdriver:
Csak volt egy ilyen mondas, hogy aki 15 percen keresztul beszel arrol, amit el lehet mondani 2 perc alatt, az egyeb aljassagokra is kepes :-)

enrobag 2014.05.15. 11:42:34

@Réka ‎:
"igenis verjek bele a 3 evesbe, hogy mosolyogjon, ne vicsorogjon a masikra,"

Ahhha. Így megy ez.....

Mint amikor egy ismerősömnek azt szokta üvölteni az apja a nevelő célzatú pofon-osztások közben: "Ha megdöglesz is embert faragok belőled!"

enrobag 2014.05.15. 11:42:34

@morsels:
ajjaj, biztos, hogy ezt nekem szántad????

Egylabu Esernyomadar 2014.05.15. 11:42:55

@zöldeketbeszélek:
Ez a különbség, amit nem értenek: az angolok is rákérdeznek, de formálisan. Egyébként meg otthon sem szoktuk olyan komolyan gondolni. Mit csinálsz, amikor válaszként egy órás monológot kapsz a kutyája emésztéséről, a hangoskodó szomszédról vagy a bunkó eladóról/portásról/főnökről (a nem kívánt kihúzandó), és nyilvánvaló, hogy nincs vagy összetéveszt a terapeutájával.

Különösen zavaró tud lenni, hogy ha a magyar ismerős Hogy vagy? kérdésére Köszi, jól!-lal felelek, akkor nem hagyja annyiban, és keresztkérdésekkel elkezd vájkálni a magánéletemben. Szerencsére különbözőek vagyunk, van, aki ezt nem így éli meg, én pedig élvezem az angol udvarias távolságtartást! :-)

Az hogy kijelentő vagy kvázi kérdő módban köszönsz, szerintem mindegy. Magyarországon meg Jó napot az adekvát válasz a Jó napot-ra. Felháborító! Unalmas. ;-)

Nem, nem kell angol szabályok szerint játszani otthon, de el lehet fogadni, hogy máshol másképp játszanak, és van olyan magyar, akinek ez a másképp jobban tetszik, mint az otthoni. "Bah" - hogy téged idézzelek.

morsels (törölt) 2014.05.15. 11:44:08

@zöldeketbeszélek:
Nem is azt irtam, hogy ram haragszik... hanem inkabb azt akartam mondani, hogy maga a kornyezet olyan, hogy ez a kiindulasi pont.

Nem akartam bantani senkit es mar nagyon regota nem szolok bele a 'mumosoly' vs 'oszinte' vitakba.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 11:44:11

@klappol: :)))

A gasztrovonalat kihagytad, de megint jót mosolyogtam :).
Na mordori balra el.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 11:44:21

@Hari Seldon 2: Angliàban vilàghìrű a konyha .Van persze szemèt, mint mindenhol, de vannak nagyon jò akapanyagaik, jò, nem elsősorban a borra meg a paradicsomra gondolok, de nagyon jò hùsaik vannak, ès feljebb, a sköt galak vilàghìrűek.

Hari Seldon 2 2014.05.15. 11:44:39

@firg_firg:
Igen, abban igazad van, hogy egy nőnek sokkal könnyebb férjet találni nyugaton, mint egy férfinak feleséget. Valóban arról lehet szó, amit írtál, de nem hiszem, hogy kizárólagos.

**mimi** 2014.05.15. 11:44:49

@klappol:
besírok...:)))))))))))))))
Maga nómális?????:)))))))))))))

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 11:45:44

@diggerdriver: most èr " buta földtùròzni"?
Mert ha nem, akkor csaltam!:::))))
Egyèbkènt teljesen igazad van!

morsels (törölt) 2014.05.15. 11:46:05

@enrobag:
Nemnem. Csak ugy altalanossagban a beszelgeshez irtam a megjegyzesemet, nem kifejezetten neked.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 11:46:40

@Egylabu Esernyomadar: Na utoljára, mert így nem lesz poszt a blogomon a végén...

Egy másik poszt végére írtam, hogy sokan nem képesek anélkül valamit 'felemelni', hogy mást 'leejtenének'.

Ez vonatkozik egyes országok viselkedési szokásaira is...

Egylabu Esernyomadar 2014.05.15. 11:46:49

@Sexual Harassment Panda: azért elgombolkoztam, hogy a sköt galak nem valami skandináv étel-e :-DDDDD

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 11:46:56

@Hari Seldon 2: pontosabban:
Egy nőnek könnyebb fèrjet/pàrt talàlni magànak.
Pont.
Bàrhol, bàrmikor.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.15. 11:48:21

@zöldeketbeszélek: De ez azért van, mert minden viszonylagos. És ha valami jobb (valakinek), akkor a másik rosszabb. Ennyi. Fény-árnyék.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 11:49:22

@Egylabu Esernyomadar: jajmà.
Pròbàlj + te gèpelni egy hülye telefonon.
Amùgy igazad van, nem mentesìt a felelőssèg alòl.
Skòt halak, tengeri cuccok.
Pl:
Scottish scallops, langoustines, oyster, stb.

Aberdeen beef, highland beef, lamb, veal...

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.05.15. 11:49:59

Szerintem az új kultúrának az elfogadása / vagy elutasítása átmegy egyfajta a hullámzáson.

Ahogy a párkapcsolatok is.

A párkapcsolatokban előferdül, hogy az elején rengeteg álmunkat meglátjuk a másikban. Szárnyakat és glóriát fedezünk fel a partnerünkben.

Ebben a fázisban tudunk nagyon nagyon levegőben sétáló szerelemesek lenni. Aztán jön egy olyan fázis is, ahol előjönnek a kritikai megjegyzéseink tömegével. Elbizonytalanít ha patákat és szarvakat fedezünk fel a "kiválasztott" körül.

A kultúraváltásnál is van euforia az elején és kritikus bizalmatlanság később.

Ezekkel adott esetben kalkulálni érdemes.

Fordítsd le én nyelvre a történetet. A paták és szarvak helyett, mond azt, hogy "egyedül érzem magam". Jobban szerettem nyüzsgő családi/közösségi életet magam körül és ez most itt kiesett az életemből.

Tuti, hogy ezt itt sokkal nehezebb lenne felépíteni. Félek ettől...ilyenek.

Ugyan ez ha párkapcsoaltra vágysz. Gondold végig hogy mik a félelemeid ezzel kapcsolatban.

Felesleges egyenruhaként ráhúzni prekoncepciókat over all az itteniekre. Sokfélék, sokféle emberi igényekkel, Itt is megoldják hogy család és baráti közösségek vegyék körül az embert.

Ha blokk van ezügyben, ha el sem kezdődik az, ami annyira a tied, hogy nem is tudod nélküle elképzelni a saját boldogságodat, akkor utána kellene nézni, hogy mi okozza ezt a "várakozó" álláspontot.

Shebelle 2014.05.15. 11:50:55

@Sexual Harassment Panda: igaz :) . Meg az is, hogy másnak mindig minden könnyebb!!! :) ,
de nekem sem az mindig, néha próbálkoznak egyesek, de ilyenkor igyekszem leütni azt a magas labdát...pl.:
Két napja 'szólt" meg egy volt kolléganőm,akivel nem találkoztam már két-három éve:
- jé, te,hogy felszedtél pár kilót, bár jól áll! - (Ezzel kezdte a beszélgetést, és a fenéket áll jól, de hát ez van, viszont már dolgozom rajta h. lemenjen)
- igen tudom :) , jól is érzem magam a bőrömben! - de te viszont nyúzottnak tűnsz, csak nincs valami gond?! Válaszoltam én mosolyogva, vidáman.

Természetesen normális baráti beszélgetésnél elismerem azt a pár kilót, de mivel volt olyan tapintatlan s a beszélgetést ezzel kezdte, így reagáltam le, naná hogy foglalkoztat a súlyom, bár nem annyira mint másokat. :) Amugy meg a 160cm -hez nem túl vészes a 62kg, csak előtte kevesebb voltam.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 11:51:55

@Egylabu Esernyomadar: "jobb (valakinek)" tehát vastagon belép a szubjektivitás. Éppen ezért nem kellene általánosítani.

(Magyarország=Mordor=vicsorgás stb., Anglia=műmosoly=hamis udvarisság stb. tetszés szerint variálható, bővíthető)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.15. 11:53:03

@zöldeketbeszélek: itt nálunk biztosan. minden áldott nap.
a mogorvákkal meg nem törődök.

klappol 2014.05.15. 11:53:33

@zöldeketbeszélek: Talán estére:))))

@**mimi**: ne tedd ez csak egy rövid,

nem vagyok néha normális, jól látod, de nem baj, az legyen mások baja :D:D:D :))))))))))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 11:53:53

@Shebelle: Minek nekünk gépkarabély, szurony, a nyelvünk mindennél élesebb :)))!

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 11:54:38

@Shebelle: mi "mièrt is?"
Ezt nem èrtem.

Am meg hogy egy hölgynek mekkora a feneke, vagy hàny kilò, telhesen mind1.
A lènyeg, a jö közèrzet, vidàmsàg , pozitìv hozzààllàs nagyon fontos.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 11:54:52

@Egylabu Esernyomadar: "skót halak?"

Hat nem is a deep fried Mars bar az egyszer biztos! :D

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 11:57:28

@Shebelle: ja ùgy!
Hàt, khm.. hogyan is magtaràzzam ezt el?
Mondjuk ha èn odamegyek egy lànyhoz, ès mexòlìtom, ne haragudjon hölgyem, szeretnèk önnel àgybabùjni, mit gondol?
Vagy te teszed ezt egy fèrfival, kinek lesz nagyobb esèlye?

Shebelle 2014.05.15. 12:02:06

@Sexual Harassment Panda: hát hogy nőknek könnyebb a pasifogás, mint a férfiaknak. Miért is gondolod igy? Mert szerintem nem, ugyanis jóval több nő van (Európában legalábbis) mint férfi, igy nagyobb is a választék, míg szegény nőknek, bekell érniük azzal a gyér választékkal ami van(természetesen kivéve engem, én megfogtam a főnyereményt!!!) :)

Shebelle 2014.05.15. 12:03:16

@Sexual Harassment Panda: csak a megválasztott módszer nem jó.

Shebelle 2014.05.15. 12:04:46

@zöldeketbeszélek: hihi, ez a női fegyver titka :D

morsels (törölt) 2014.05.15. 12:09:54

@Babette_:
Most tenyleg az jott at, hogy en kritizaltam? :-)

Pont azt akartam mondani, hogy a tapasztalatom az, hogy ha en mosolygok valakire itt Pecsett, akkor az idovel visszamosolyog. De nem ez az alap.

Azt is megfigyeltem, hogy sokan a pincereket, eladokat, tehat gyakorlatilag azokat, akik a szolgaltatasban dolgoznak, ugy kezelik, mintha szolgak lennenek. Es ok is ugy allnak hozza.
Egyszeruen elvarasok es mintak dolgoznak.

Engem meg erdekel az, hogy mas. Hogy hogyan reagalnak, mert maskepp kezelem oket. Lehet, hogy kesobb megbeszelik, hogy en vagyok a hulye.

Viszont en sosem mondtam azt, hogy Magyarorszag Mordor.

enrobag 2014.05.15. 12:09:59

@morsels:
Rendben.
Érezd jól magad itthon! (Őszinte, barátságos mosoly:-)))

Hari Seldon 2 2014.05.15. 12:18:40

Kíváncsi vagyok megjelenik-e itt a szerző, vagy csak mi tippelgetünk itt mindenfélét.
Ha a beilleszkedés második szakaszában van, akkor ha még marad elmúlik.

(Régebbi posztból: 2. Az "alkudozás" szakasza
Az első hetek, hónapok izgalma után az egzotikum varázsa megszűnik, a kiérkezőben ekkor tudatosul, hogy az elején izgalmasnak, furcsának vagy viccesnek tűnő dolgok mindig ilyenek lesznek, ezek jelentik a továbbiakban a mindennapokat.)

Egyébként tényleg, aki kint van, érzékelt ilyen szakaszokat?

Herr Géza 2014.05.15. 12:20:59

@zöldeketbeszélek: Rebarbara.... Küldjek? Nálunk már egy hónapja folyamatos "menü" többek között a feleségem csúcsszuper rebarbarasütije. Nem igazán kell kérdeznie a hétvégén, hogy "fiúk, mit süssek?" Megunhatatlan.... A másik nagy tavaszi szerelem a spárga..... , a harmadik a friss bébispenót... Bár régebben én is húst hússal ettem, de most hetekig elvagyok nélküle. :)))

2014.05.15. 12:22:55

Huu, hat nem olvastam vegig az osszes kommentet, ezert elnezest kerek, ha valami olyant irok, amit mar 100-an leirtak.

Szerintem a kerdest a jovo szempontjabol erdemes megvizsgalni - meg ha ez huszonpar evesen nem is feltetelenul tunik szempontnak. En azt neznem (nezem a sajat helyzetemben is), hogy mennyire tervezheto, kiszamithato a jovo a Magyarorszagon, es mennyire pl. Angliaban? Es en azt latom, hogy amig az EU legtobb orszagaban lehet 30 evre tervezni, sot meg ertelme is van es a helyi kultura resze is, addig Magyarorszagon ez teljesen ertelmetlen, es a legtobben emiatt meg sem probaljak.

Szerintem nem az a baj Magyarorszagon, ami ma van, hanem a hosszutavu jovokep teljes hianya. Persze ez a ketto erosen osszefugg. :(

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 12:26:48

@Herr Géza: Én éppen azért várom annyira, mert még életemben nem ettem :). Négy éve vettem egy szép, erős tövet, elültettem anyósomnál. Tavaly, amikor már szekérderéknyi gyönyörő levélszárat szedhettünk volna, kiásta és kidobta, mert valahol azt olvasta, hogy mérgező...:((((

Ha a recept nem szupertitkos és elküldöd, hálás köszönetem :)!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 12:34:22

@Réka ‎: "ez hulyeseg. Eloszor is, igenis verjek bele a 3 evesbe, hogy mosolyogjon, ne vicsorogjon a masikra, ne vagjon eletunt pofakat, ha valamit tennie kell, stb. "

Na ez szemet szúrt, ha nem is rögtön...nekem most három és fél éves a kislányom. Őszinte ember. Olyan őszinte, mint amilyen felnőve soha nem lesz már. Eszembe nem jutna majmot nevelni belőle a 'keep smiling' nevében. Pláne nem 'beleverni' valamit. Egyébként vicsorogni csak akkor láttam, ha mondjuk kisoroszlánosat játszott...ha valamit meg nem akar megcsinálni, nem vág életunt pofát, mert azt majd legfeljebb kamaszként fog (akárhogy is nevelem), hanem óriási hisztit. Mert három és fél éves. Nem háromszáz.

Shebelle 2014.05.15. 12:37:01

@zöldeketbeszélek: izé, a receptre én is vevő lennék, mert még én sem ettem, de sok jót hallottam róla.......

Excsimóta (törölt) 2014.05.15. 12:40:43

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: nem akarok szexistának tűnni, de a keleti lányoknak szerintem előnyük van a helyi, nyugai-európai lányokkal szemben, bennük még marad valami nőiesség szerencsére, sokkal inkább anya típusok, nem pedig az "én megmutatom, h egyedül is megállom a helyem és meg tudok élni" típusok, meg hogy független, erős nő vagyok

ahogy én észrevettem, rengeteg esetben sokkal szebbek is, kevesebb közöttük a trampli, vastag csontú, jobban is öltözködnek

ugyanez igaz, ahogy hallottam 2 ismerősömtől Ázsiában és Dél-Amerikában a fehér férfiakra, ott szexi a fehérség, a fehér bőrszínt a gazdagsággal és jómóddal azonosítják és a TV-ben mindig fehér, európai, amerikai férfiakra vágynak a nők, ezt itt élő ázsiaiaktól hallottam... és a 2 ismerősöm is olyan bombázókat szedtek össze ezen a két helyen sok éves magyar és ausztriai kínlódás után (többet is!), amilyenekre Ny-Eu-ban esélyük nem lett volna

2014.05.15. 12:45:44

@Saman: mikor irsz mar nekunk posztot?

Egylabu Esernyomadar 2014.05.15. 12:47:47

@zöldeketbeszélek: Akkor maradjunk annyiban, hogy a posztolónak sem kellett volna általánosítani a műmosollyal, mert erre ugrottak a jónépek.

Hogy mi is általánosítunk? Általánosításból áll a világ. A túlélés alapja. És igen, erről nagyon jól írt Digger valamelyik saját blogos posztjában.
Lehet PC lenni, meg még PC-bb, de ha Helyzet van (vész-, stressz- stb.), a reflexek vezetnek. Azok pedig az ismétlődésből alakulnak ki.

Szóval hadd általánosítson a posztoló is, meg mi is, meg te is. Már csak ilyen ez a szubjektív világ. :-)

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 12:52:22

@zöldeketbeszélek: ennek sajnos köze sincs a tartàrmàrtàshoz:(

Excsimóta (törölt) 2014.05.15. 12:54:40

@charlieharper: Te sokat utaztál és kis kortól nem magyar közegben nőttél fel, speciális eset vagy, különben meg ér
:)))))))))))))))))))))9

@zöldeketbeszélek: @Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Ha valaki magyar lánnyal jön össze, akkor megvalósul a klasszikus szcenárió, munkahelyen valahogy elszenvedget és rohan haza a magyar barátnőhöz/családhoz + ha akad még 1-2 ismerős, akkor máris megvan a magyar baráti kör...

@svájci sapka (ch): @tableno: lehet, hogy igazatok van, de nagyon-nagyon kevés ilyen emberrel találkoztam

persze lehet, hogy mintavételi hibáról van szó, aki beépült, az olyan jól megtanult németül, h nem ismerem fel, hogy nem idevalósi
pár ilyet ismerek, de azt mondanám, hogy akikkel eddig találkoztam és tartósan itt élő külföldiek, azok közül 90% feletti esetben szegregáció valósul meg, illetve akik nem tartósan vannak itt, ők pedig valahogy ideiglenes nemzetközi, angol nyelvű közösségben élik túl valahogy a magányosság óráit

Ad Dio 2014.05.15. 12:54:40

Az nyelv és a gyermekkor (korai szocializáció ha úgy tetszik), nagyon komoly része a személyiségnek. Ugyan valószínűleg embere válogatja milyen mértékben fontos ez, de van olyan ember, aki SOHA A BÜDÖS ÉLETBEN nem fogja magát intim módon otthon érezni olyan világban, ahol ez a háttér nem létezik. Nem és kész. Ma az ilyet ebben a vég nélküli multikulti világfaluban szinte szégyellni kell, ami baromság. Én pl. ilyen ember vagyok (etensön, kámingáut!). Dolgoztam kint (5x pénzért, és itthon sem nyomorgok), de csak akkor mennék el, ha más lehetőségem Magyarországon nem lenne.

Ha Te is esetleg ilyen lennél, akkor nem hiszem hogy van más utad mint hazajönni. Lehet kompromisszumokat hozni, de igazán megoldani a problémát lehetetlen.

tanato 2014.05.15. 12:58:13

@Excsimóta: Kérlek szépen az általad felvetett témáról már vagy 3 évvel ezelőtt a régi origós határátkelőn órákig beszélgettünk vitatkoztunk.Mármint hogy egy kelet európai fiú, bevándorlónak nem sok esélye van párkapcsolatot kialakítani nyugati lánnyal,ezért vannak nekik hazai barátnőjük,párjuk.Fordítva viszont jól megy a dolog egy kelet -európai kivándorló lánynak sokkal nagyobbak az esélyei ilyen téren.,ő nem "szorul rá" az otthonról hozott importra.Természetesen ez a főleg nyelvet kevéssé beszélő kulimunkát végző keleti fiúkra vonatkozik.Más a helyzet egy magasan képzett kint is jó egzisztencia előtt álló az adott ország nyelvét beszélő kelet európai fiúval,neki jók az esélyei a helyi nőknél is.
Anno 3 éve a vitát egy angliai magyar fiú indította aki nagyon prüszkölt amiatt hogy az angol lányok levegőnek nézik a kelet-európai fiúkat.
Végül is arra jutottunk anno hogy egy magyarországi magyar lánynak sem a szíve csücske egy kevéssé képzett a magyar nyelvet csak kissé bíró mezőgazdasági idénymunkán itt lévő román vagy moldovai vendégmunkás srác ,hiába néz ki jól amúgy.
Ellenben egy magyarul jól beszélő pl,itt végzett külföldi szegényebb országból érkezett orvos vagy mérnök esetében más a megítélése a helyi lányok körében,még ha kevésbé jóképű is mint pl. a moldovai vendégmunkás.

tableno 2014.05.15. 12:58:24

@firg_firg: "a nyugati finom holgyek szemeben o egy nincstelen suttyo keleteuropai paraszt" - feltéve, ha mosogató/raktáros/takarító vonalon nyomul a delikvens. Egy jól kereső, nyelvet jól beszélő informatikus nem az a nyugati hölgyek szemében sem.

tableno 2014.05.15. 12:59:28

@tanato: na, én is pont ezt mondom! :)

tableno 2014.05.15. 13:00:32

@Excsimóta: én több olyan echte nyugat-európai nőt ismerek, akinek magyar férje van. Sőt olyat is, akinek etióp.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 13:02:23

@tableno: szòval a nőknek a pènz ès egzisztencia szàmìt, nem az emberi èrtèkek, ès a belső tartalom.
Mindegy honnan szàrmazik a fèrfi.

tableno 2014.05.15. 13:02:48

@morsels: "Viszont en sosem mondtam azt, hogy Magyarorszag Mordor." - mindenki tudja, hogy Mordor Új-Zélandon van, igaz, pappito? :)

tableno 2014.05.15. 13:04:02

@Sexual Harassment Panda: igen. Ahogy mondnani szokták, a nők képesek az önzetlen, igaz szerelemre, bizonyos anyagi feltételek teljesülése esetén... :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 13:05:53

@Egylabu Esernyomadar: Na várj csak, ha jól emlékszem, nem a műmosollyal volt baja a nagyérdeműnek, hanem azzal, hogy ez a posztolónak nem jön be. Erre jöttek a reakciók, hogy itt bezzeg csak vicsorgás van, és mennyivel jobb az angolok belénevelt udvariassági mosolya és üres köszöntése. Van egy-két ember, aki alapból készen áll arra, hogy a háta mögé köpjön egy jó nagyot, ha valaki feladja neki a labdát.

Persze, hogy minden szubjektív. Mindenki a saját egyéniségén átszűrve észleli a dolgokat, lehet, hogy valaki tényleg csak a vicsorgást látja a Mo-n, más meg lát morcos arcot és mosolyt is. Ez reflexió. Talán el kellene rajta gondolkoznia.

Ettől még nem vagyunk még sem a Vicsor Országa, sem a Mosoly Országa.

DieNanny CH 2014.05.15. 13:10:06

Még a kommentek előtt:

Én speciel nem tudok tanácsot adni, mert teljesen más világszemléletünk van.

(Nagyon nehéz volt olvasni a félreütések miatt, a mondat egyik fele tárgyesetes, a vége határozós - jelentem, nyelvtanból már többször álltam bukásra, ezért nem tudom a hivatalos elnevezést -, szóval a tanácsom ezirányú lenne: többször olvasd el, amit kiadsz a kezedből.)

Most pedig jöjjenek a kommentek.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 13:10:14

@Excsimóta: Hát itt a kulcsszó az elszenvedget. Ha egyébként a munka csak szenvedés, ami ugye a nap aktív részének nagyját lefedi, akkor jobb, ha dobbant...barát/barátnő ide vagy oda.
Nincs személyes tapasztalatom a külföldi párkapcsolatok terén, lehet, hogy teljesen igazad van, de ha a magyar lányzó inkább nyitott, mint zárkózott, még az is előfordulhat, hogy a begubózott fiút ő vezeti be a saját - multikulti - társaságába.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 13:12:01

@tanato: Emlékszem, ez a vita egy németországban pincérkedő magyar srác írásánál is előjött. Ő a német nőket skatulyázgatta, ha jól rémlik.

morsels (törölt) 2014.05.15. 13:14:41

@morsels:
Ja, meg jelen pillanatban az idojaras nagyon mogorva itt :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 13:16:19

@Sexual Harassment Panda: Hát most megnéztem vagy tucatnyi receptet, komolyan mondom, egyből sem hiányzik a cukor. De még főzőtejszíneset is találtam :). Ez van...

Din Serpahis 2014.05.15. 13:16:23

@firg_firg: Hat en kilenc evet huztam le egy cegnel Pecsen, szimplan csak azert mert varoson belul nem volt hova menni, a baratnomet (most mar a felesegem) aki megy az egyetemen tanult, nem akartam otthagyni.

De amint vegzett es mobilabba valtunk, rogvest ugy elhuztam mint a darumadar. Magyarorszagon ez rohadtul nem eri meg.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 13:16:33

@zöldeketbeszélek: a helyzet az, hogy a külföldön èlő/dolgozò magyarokban van egy szemlèlet, miszerint Magyarorszàgon minden rosszabb.
Szegènyebb orszàg vagyunk mintvpl Anglia, (ez spec.igaz is), ès ebből adòdòan mindenben rosszabbak vagyunk, akik meg otthon naradnak, azok a lùzerek .most persze sokan nekem fogtok esni, pedig ez lètező jelensèg.
Valahogy mindìg Angliàhoz Magyarirszàgot hasonlìtgatjuk, ami nem egy sùlycsoport.
Mièrt nem hasonlìtjuk össze mondjuk Angliàt pl Luxemburggal?Vagy Usàval?
Vagy pl Katarral?Dubaijjal?
Esetleg Japànnal?Talàn Seychelles szigetekkel?
He?

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 13:17:47

@zöldeketbeszélek: pròbàld beìrni angolul a keresőbe hogy " sauce tartare" , ès nèzd + a különbsèget!

DieNanny CH 2014.05.15. 13:19:10

@zöldeketbeszélek:

Ott még nincs rebarbara? Itt már 2 hete szezonja van. Vagy ezt is lehet délről hozni? Még sosem néztem, honnan van.
Reggelire rebarbarás joghurtot ettem...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 13:20:38

@Sexual Harassment Panda: Mert nem Angliát hasonlítják Magyarországhoz, hanem fordítva, Magyarországot Angliához. Így a kérdés úgy szólna, hogy Magyarországot miért nem Romániához, Albániához, Lengyelországhoz, Szlovákiához, Szlovéniához stb hasonlítják. Tehát velünk hasonló sorban lévő (vagy történelmi, vagy gazdasági, vagy földrajzi szempontból) országhoz.

tanato 2014.05.15. 13:22:38

@tableno: Igen a dolog nem faji nemzetiségi alapon működik.Anno még Momo régi lelkes poszterinánk és kommentelőnk/kár hogy felszívódott/fejtette ki hogy más egy lány hozzáállása és más egy fiúé a dologhoz, a fiúk legtöbbje a külcsínt nézi,a lányok meg előre gondolkodnak és olyan fiút keresnek aki stabil alapja lehet a későbbiekben is egy családnak.És egy nyelvet alig beszélő nem nagy előrelépésre számítható munkát végző kelet.európai srácra nem szívesen alapoznának még ha filmszínészi külsővel rendelkeznek akkor sem.

bpetya75 2014.05.15. 13:22:52

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Nem vagyunk beljebb, csak már kettőnkön röhögnek. Nézd meg, klappol is kigunyoroskodta, amit írtam ;-)

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 13:24:10

@zöldeketbeszélek: igen, asszem megint igazad van.

Èn beìrtam a keresőbe a "sauce tartar"-t, ès bizony sehol sincs benne porcukor, meg tejszìn, se fehèrbor .Sőt, ahol dolgoztam sehol sem ùgy csibàltàk mint otthon.

tableno 2014.05.15. 13:24:16

@zöldeketbeszélek: Azért, mert itt a többség Magyarországon és Angliában élt, nem pedig Albániában vagy Katarban (bár ez utóbbiakra is van példa persze)

tanato 2014.05.15. 13:25:37

@zöldeketbeszélek: Igen ő is felhozta a témát és persze sértődöttségében a kelet európaiakkal szemben meglévő n émet felsőbbrendűségi érzést ,"rasszizmust" kommunikálta az elutasítások okaként.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 13:26:24

@Excsimóta: "nem akarok szexistának tűnni, de a keleti lányoknak szerintem előnyük van a helyi, nyugai-európai lányokkal szemben, bennük még marad valami nőiesség szerencsére, sokkal inkább anya típusok, nem pedig az "én megmutatom, h egyedül is megállom a helyem és meg tudok élni" típusok, meg hogy független, erős nő vagyok"

Én sem akarok szexistának tűnni, de olvastam pasiktól olyanokat, hogy azért választ keleti barátnőt, sőt, feleséget, mert az bármit megtesz neki, amit kér tőle. Nem ellenkezik, nem fáj a feje és mivel egy idegen országban van, kiszolgáltatott a pasinak. De azért meg lehet ezt ideologizálni 'nőiességgel'.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 13:27:24

@tanato: pontosan.
Mert 1 nőben a legerősebb az anyai ösztön, olyan gèrjet keres, aki el tudja majd tartani, amìg ő gyereket nevel.
Aztàn a jòkèpű, sportos keleteuròpauval csalja meg a jòl kereső fèrjet.
Asszem ismerős a törtènet.

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.05.15. 13:27:40

@bpetya75: szia, ha küldesz egy emil címet akkor küldeném a fáról a képeket. Ma végre jó idő volt a szabadnapomon, szóval készítettem néhányat.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 13:27:47

@tableno: Költői kérdés volt, tudom, hogy a többség Ny-Eu-ból kommentel...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 13:28:31

@petrasp: Ez még az a fa, amiről márciusban (vagy áprilisban) volt szó? Engem is érdekelne :)!

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 13:29:57

@tableno: èn èltem Svàjcban is, ès Angliàban is, a kettőt inkàbb nem hasonlìtom össze, mert nyilvànosan kivègeznek a London-fanok..

morsels (törölt) 2014.05.15. 13:30:51

@Sexual Harassment Panda:
Bevallom oszinten, hogy jartam az itteni Tescoban.
Es el nem tudom kepzelni ezek utan, hogy milyen lehet a londoni, mert szerintem ez a Tesco teljesen olyan, mint nalunk a Loblaws. Semmi kulonbseget nem talalok. Fogalmam nincs, hogy miert szidjak a Tescot.

Persze lehet, hogy en is igenytelen vagyok, meg Kanadaban is rendkivul alacsony a szinvonal es csak Nemetorszag, Svajc es Anglia ertkelheto ilyen szempontbol.

tableno 2014.05.15. 13:32:25

@Sexual Harassment Panda: miért nem? Teljesen legitim az összehasonlítás.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 13:32:31

@morsels: A Tescot elsősorban a húsfélékkel kapcsolatos botrányok, panaszok miatt szidják.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.05.15. 13:33:07

Bocs a ....ert telefonon csak Akkor tudom elocsalogatni a kommenteket ha en is hozzaszolok, de nem volt mit mondanom hirtelen

La Pantera 2014.05.15. 13:34:18

@Herr Géza: hú ez a recept engem is érdekelne, ha nem államtitok. (persze akkor is..:)
Még soha nem próbáltam rebarbarával készíteni semmit, pedig itt nagyon nyomják a rebarbara-eper kombójú sütiket.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 13:34:28

@DieNanny [SZ,CH]: De, szezonja van, ha minden igaz, de nem leltem még a szokásos üzletekben. A spárga viszont lassan már lecseng (valahogy most minden kicsit korábban kezdődik), olyan aszalódott spárgákat lehet kapni 7-800 forintokért (mármint egy csomaggal), hogy ihaj.

morsels (törölt) 2014.05.15. 13:37:26

@zöldeketbeszélek:
Ja, arrol nem tudtam.
Amit en lattam, az pont olyan volt, mint ami nalunk van. Sot, a husaruk pultja meg jobban is nezett ki :-)
Najo, olyan back ribs nincs, mint nalunk, de szep csulok, csirkeszarny, pulykazuza... szoval jol nezett ki.
Persze nem londoni szemmel, mert nekem olyan nincs.

**mimi** 2014.05.15. 13:40:06

rebarbara...még sosem ettem ...valahogy kimaradt az életemből..eszik vagy isszák ? :)))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 13:40:52

@morsels: Aztán, hogy a szórványos panaszok (egér a csirkemellfilé között, kiáztatott romlott hús és egyebek) mennyire mondhatóak általánosnak, én nem tudom. Az biztos, hogy mi húst soha nem veszünk hiperben, nem csak a tacskóban hanem a madarasban sem.

**mimi** 2014.05.15. 13:41:41

@morsels:
Én is járok Tescoba, húst általában nem ott veszek, de egyébként teljesen normális áron lehet vásárolni szerintem..
melyikben voltál? :)

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 13:42:31

@morsels: neem, a tesco alatt èn a multikat èrtem, ahol tömegtermèkeket àrulnak, nagy, ipari körūlmènyek között kèszūlt àruval.
Pl paradicsom:üveghàzi spanyol, narancssàrga szìnű, kemèny, ìztelen szqgtalan, kb mint egy teniszlabda.
2hètig is elàll a hűtőben.Egèsz èvben kaphatò.
Helyi termelőtől, (ahol van, skòciàba ne pròbàlkozz ) friss, zamatos, lèdùs, piros!
(Kivève ha nem olyan fajta) , vàltozatos szìn, ìz, alak.
Csak szezonban kaphatò.
Pl:
Csirke
Tescò, ipari hibrid, napfènyt sosem làtott, friss levegőt sosem szìvott, csak tàpot evett, adott legrövidebb idő alatt a vàgòsùlyt elèrő, 10nègyzetcentimèteten 2hònap alatt elkèszūlő iparu yetmèk, ìztelen, szìntelen, jellegtelen hùs.
Igazi hùscsirke, pl . Bkack feet chicken, corn fed chiken, bresse-i csirke!!!!!!!!
tanyasi csirke, megfelelő körūlmènyek között, szabadon nevelt, stresszmentes, növènyeket, kukacokat, bogarakat evett, szabadon lòfràlò csurke.Sàrga szìnű hùs, sàrga szìnű tojàssal.a kettő között ìzben fènyèvnyi a kūlönbsèg .Ès mèg folytathatnàm reggelig de nem fogom.

tanato 2014.05.15. 13:43:19

@Sexual Harassment Panda: Azért ne emeljük piedesztálra a saját nemünket sem.Ha a nők úgy általában a várhatóan jó egzisztenciára számítható fiúkat keresik,mi meg nagyon sokszor csak a kü
lcsínra bukunk és nem vesszük észre mi van mögötte.,lehet-e alapozni az illető "bombanőre" tartós esetleg örökké tartó kapcsolatot.Így járt szegény tesóm is,aki úgy jó férfimódra eszét vesztette anno egy kiváló külsejű nagyon szexis de belül nem túl sokat érő nő miatt és néhány hónap, ismeretség elteltével el is vette feleségül annak ellenére hogy a környezete nagyon nem javasolta neki ezt a lépését/na meg ezt a lányt/.-Aztán persze először megcsalta a a tesómat nagyon sokakkal majd végül el is hagyta.Szóval azért mi sem vagyunk angyalok ebben a tekintetben

bpetya75 2014.05.15. 13:46:26

@petrasp:

Pm ment.

@zöldeketbeszélek:

Ha megkapom a képet, átküldöm szívesen ;-)

Excsimóta (törölt) 2014.05.15. 13:46:48

Na találtam statisztikát is, igaz ezek házasságok, de valamit mégiscsak hozzád a nagy képhez.

medienservicestelle.at/migration_bewegt/2012/04/17/fast-jede-vierte-ehe-ist-binational/
www.verein-fibel.at/images/stories/Binationale_Eheschlieungen_in_sterreich_2009.pdf

- minden negyedik (!) házasság binacionál
- 64,9%-ban a nő a külföldi, 35,1%-ban a férfi
- első helyen a németek, mind a férfiak, mind a nők tekintetében
- a többi helyen tartolnak a nagy bevándorlócsoportok népei, törökök, balkániak
- ami érdekes: ázsiai (Kína, Tájföld, Filippínók) és dél-amerikai népcsoportok (brazilok, dominikaiak) tarolnak a nőknél, férfiaknál elenyésző a szám ezekből a népcsoportokból
- magyaroknál: 205 magyar nő ment hozzá osztrákhoz, az, hogy mennyi férfi, nincs is felsorolva, mert nagyon kevés, kevesebb, mint 34, ami a legutolsó férfiakra vonatkozó adat
- sokkal jelentősebb a keleti nő/nyugati férfi konstelláció, mint fordítva
- illetve nagyon kételkedem abban, hogy a török, balkáni és orosz férfiakhoz - akik a legnagyobb csoportokat alkotják a németek után - osztrák nők mentek volna hozzá, inkább itt élő, osztráknak számító, kisebbségi népcsoportokból származók nők lehettek a feleségeik
- a hozzánk, magyarokhoz hasonló kelet-európai férfiak jelentős hátránnyal indulnak párválasztási szempontból itt, mivel van egy olyan statisztika, hogy hol van a legnagyobb különbség külföldi nők és férfiak és egy osztrák házassága között:
Slowakei, Russische Föderation, Ukraine, Polen, Tschechische Republik
Ez azt jelenti, hogy ezekben az országokban a legnagyobb a különbség az (osztrák partner + keleti nő) - (osztrák partner + keleti férfi között). Gyanítom, hogy Magyarország is ott van a listán kicsit lejjebb.
Bemásolom a számokat, 20-50-szeres a különbség

Slowakei
239 keleti nő + osztrák férfi
12 osztrák férfi + keleti nő
Russische Föderation
169
4
Ukraine
153
4
Polen
124
21
Tschechische Republik
96
2

Tehát amikor szegény Pétert piszkáljátok, hogy mekkora lúzer és találjon barátnőt is, akkor láthatjátok, hogy ő gyakorlatilag a statisztika ellen dolgozik.

Persze még hozzá kell tenni, hogy a már állampolgársággal rendelkezdők ebben nincsenek benne, de Ausztriában nehéz állampolgárságot szerezni (10 év, könnyítéssel 6, de ezt sokszor lehetetlen teljesíteni), így meglehetősen jó képet az a statisztika a fiatalon bevándoroltak helyiekkel való pártalálási esélyeiről.

Szót kell még ejteni a külföldiek és külföldiek közötti statisztikáról is. Házasságok aránya az összes házasságon belül:
- osztrák és osztrák között: 76,8%
- osztrák és külföldi között (ezt vizsgáltuk eddig): 17,9%
- két külföldi között: 5,3%

Csakhogy szerényen megjegyzi a szerző utána, hogy a külföldiek közötti házasságok száma összesen 1880 db, de ebből 1166 (62%) azonos állampolgárságúakkal történt (gettósodás). Azaz az összes házasság igazi, nem azonos állampolgárságú külföldi és külföldi között még csekélyebb, mint egy osztrákkal, ahol ugye láthattuk, hogy egy külföldi férfinak sokkal kevesebb esélye van, mint egy külföldi nőnek.

Szerintem a helyzet a legtöbb nyugati országban hasonló, ezért megértést szeretnék kérni Péter esetében is a csajozás kérdésében. És tudom, hogy a házasság nem egyenlő egy sima barátnővel, de az arányokat láthatjátok, a barátnőzésben is a helyzet hasonló lehet.

Excsimóta (törölt) 2014.05.15. 13:46:48

@zöldeketbeszélek: @tableno: @tanato: Elolvastam, amit írtatok, írtam is egy hosszú hozzászólást.
Az nem ér, hogy láttam ilyet és meg hallottam azt is, sajnos csak statisztikai alapon igencsak kicsi az esélye egy bevándorló, keleti férfinak és egy másik bevándorló nőnek vagy egy osztrák nőnek a házasságra.

Ha ezt kivetítjük, akkor a párkapcsolatoknál is hasonló lehet a helyzet.
Igen, nem lehetetlen, de kicsi rá az esély.

Nikorene 2014.05.15. 13:46:48

Sorry, ha már valaki írta, de nem olvastam vissza mind a 300 hszt.
Az én tanácsom, hogy ha nem akar Angliában maradni, mert nem bírja, akkor ne maradjon, ugyanakkor van egy harmadik lehetôség a "maradjak" vagy "menjek vissza"-n kívül. Maradj ott ahol most vagy, és jól keresel még egy ideig, a félretett pénzbôl utazgass Európában, vagy akár távolabb, és ha találsz egy helyet, ami tetszik, akkor keress ott állást, és maradj ott. Egyedülálló fiatalként oda mész, ahova csak akarsz.

Excsimóta (törölt) 2014.05.15. 13:46:48

@tanato: Igazad van, bele kéne venni a statisztikába a torzítottság kiigazításához azt is, hogy milyen képzettségű és nyelvtudású a külföldiek állománya.
De persze ez is nehéz, mert ott van az ELTE-BTK-s angol alapfokús krumplisütő és a BME-VIK infós angol felsőfokús is és mindkettő felsőfokú végzettségűnek számít. Nyilván nem lesznek azonosak a pártalálási esélyeik és a jövőbeli lehetőségeik.

Azt kell mondanom, hogy a téma statisztikai magközelítése igencsak nehéz. :D

morsels (törölt) 2014.05.15. 13:49:00

@Sexual Harassment Panda:
Na azert itt alljunk meg egy pillanatra.
En itt azt olvastam, hogy a londoni (vagy ugy altalaban a nyugat-europai) Tesco jobb, mint a magyar.
En erre irtam azt, hogy akkor az nagyon popec lehet, kanadai mertekkel is.

Aztan persze itt beszelgethetunk arrol, hogy ki mennyire valogatos, mit engedhet meg maganak, vagy hogy mihez jut hozza, de en nem errol beszeltem. Csak a Tescorol :-)

morsels (törölt) 2014.05.15. 13:51:28

@**mimi**:
Nezd, ha valaki be tud szerezni helyi forrasbol kulonbozo dolgokat, plane olyantol, akiben megbizik, akkor vilagos, hogy inkabb azt veszi meg. A rohangalos, kukorican nevelt csirkevel nem tud versenyezni az ipari es ez igaz minden masra is.

Az Uranvarosiban voltunk :-)

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 13:51:50

@morsels: persze! Londonban minden jobb! Nem tudtad?
Ott meg a xar se būdös! Hogy mièrt, azt ne kèrdezd, de ìgy van.Digger majd elmagyaràzza mert èn se èrtem.
@DieNanny [SZ,CH]: mièrt???

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 13:52:45

@Excsimóta: Én nem lepődöm meg ezeken a számokon, nem véletlenül írtam, hogy magyar barátnőt kellene inkább keresni. Gettósodás? Lehetséges, de nem biztos. Az viszont biztos, hogy bármi jobb, mint az egyedüllét, ha egyébként nem magányos farkas az illető. Az viszont fontos, hogy a barátnő önálló és önellátó legyen és jól beszéljen angolul és akár saját magukat 'megerőszakolva is', de keressenek angol nyelvi közösségeket maguknak.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.15. 13:53:32

Érthető, hogy normális férfi nem akar magának feminináci feleséget, aki abban éli ki magát, hogy férfiakat ver, focizik, hány a kocsma előtt, bokszmeccsen vesz részt, részegen üvölt, abortuszra jár, sminkeletlenül férfiruhában elhanyagolt külsővel hőzöng, s más módokon éktelenkedik, így a szerencsétlen nyugati férfiak kénytelenek a feminizmustól kevésbé fertőzött égtájakról feleséget importálni.

Hari Seldon 2 2014.05.15. 13:55:06

@Sexual Harassment Panda:
Legalábbis a biztonság számít. (A pénz legfeljebb ezzel függ össze sok embernél)

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 13:56:16

@zöldeketbeszélek: bakker neked megint igazad van.
Mert gondolj bele.Az ottani londoni nő szemèben ő csak egy keleteuròpai, viszont Magtarorszàgròl a szegèny keleteuròpai hirtelen menő londini kesz, aki vàlogathat hogy kit vigten ki magàval felesègnek .A pèlda leegyszerűsìtett ès extrèm.

**mimi** 2014.05.15. 13:57:18

@zöldeketbeszélek:
köszönöm:)
teljes mértékben kielégítő információhoz jutottam...:)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 13:57:30

@Sexual Harassment Panda: Annyira egyetértünk, hogy előre láthatóan valamin baromira össze fogunk vitatkozni :)))!

druppel 2014.05.15. 13:59:19

Amikor hazajössz, akkor pedig vágysz majd vissza. Ilyen ez a popszakma. Ha valahova elkezdtél kötődni, akkor az mindig a részed lesz.

De Magyarországon még szarabb a helyzet, mint amikor kimentél, szóval szerintem maradj kint.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 13:59:25

@Hari Seldon 2: pontosan.
Szerintem ez a nőben van kòdolva:
AZ utòdot felnevelni, ezèrt kitartòbbak, tovàbb èlnek, szìvòsabbak, az a feladatuk hogy az utòdokat felneveljèk, ezèrt olyan pàrt keresnek aki valszeg tudja finanszìrozni, ùn . Szponzor
Fèrfi
Az a dolga hogy megtermèkenyìtsen, szètszòrja a magvait, utàna meghalhat.

tableno 2014.05.15. 14:00:03

@Excsimóta: nem olvastad el figyelmesen a kommentjeinket. Amit mi mondunk, az egyáltalán nem mond ellent a statisztikának, mi az okokról beszéltünk. Tehát: igaz, hogy bevándorló férfinak nehezebb nyugati nőt fognia, mint fordítva. De ennek az az oka, hogy a bevándorlók (statisztika szerint is) többségükben szegényebbek és képzetlenebbek a helyieknél. Ami a hagyományos családmodellben (ahol a férfi az elsődleges eltartó) inkább a helyi férfi + bevándorló nő felállást favorizálja.

Ámde, a posztoló se nem képzetlen, se nem szegény, tehát az ő esetében a fenti statisztika nem igazán mérvadó - illetve pont ő az a kisebbség, akinek sikerülhet helyi nővel összejönni.

**mimi** 2014.05.15. 14:00:56

@maxval a gondolkodó birca:
jézusom:))))))
micsoda kép :))
mivel vizionális tipus vagyok, szinte láttam magam előtt ezt a nőt :)))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:01:44

@maxval a gondolkodó birca: De milyen mutatót vettél figyelembe? Most vagy nem olvastam figyelmesen, vagy nem szerepel a cikkedben.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 14:02:05

@zöldeketbeszélek: szerintem azèrt a hrlyzet nem ilyen sùlyos.Ha a szegèny keleteuròpai felzàrkòzik, ès teljesen beilleszkedik, ès mèg kedves, humoros is, talàlhat helyi nőt, bàr a magyar felesèggel sincs semmi baj.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:02:39

@**mimi**: Ez egy speciális Max-mumus...valami gyerekkori trauma okozhatja ;).

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.05.15. 14:04:00

@bpetya75: köszi! ööööööö.....ezt hol fogom megtalálni? nagyon sajnálom, de totál béna vagyok az ilyenekhez!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:05:06

@Sexual Harassment Panda: Hááát, végül is egy pasi 40-45 évesen is alapíthat családot...;).

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 14:05:35

@bpetya75: Szarni ra! Most meg rohognek, aztan amikor majd elhuzunk mellettuk a vadiuj kabrio (!!!) urhajonkkal, akkor majd atgondoljak. :)

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.05.15. 14:05:40

@zöldeketbeszélek: ez az a fa..
ha rájövök, hogyan kell képet feltölteni, akkor akár ide is feltölthetem, de sajnos nem vágom az ilyen dolgokat....esetleg van tipped rá?

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.15. 14:06:28

@zöldeketbeszélek: az tuti. pl. nálunk az sparban nincs érme a kocsikban, mert így is mindenki visszaviszi.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 14:07:19

@zöldeketbeszélek: mmiiiii????
Egy pasi 45-50èvesen van a csùcson!akkor tudja megadni sz egzisztenciàt a 25-30-as fruskàknak!
Mìg egy 45 èves nő.., de ikjàbb hagyjuk.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.15. 14:07:22

@morsels: eszembe se jutottál, amikor írtam:) nem is értem, hogy vetted magadra.

tanato 2014.05.15. 14:07:34

@Excsimóta: Érdekes ez a statisztika,tényleg sok egzotikus nő /Ázsiai-dél amerikai/fehér férfi párost látni kint .Na de nem baj genetikailag kifejezetten előnyös a nagyon távoli gének kombinációja.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 14:08:46

@Babette_: hehe, itt sincs!:)
Sőt, èjszakàra a bolt előtt marad a viràgföld meg az àsvànyvìz! Kerìtès, őrzès nèlkūl.

enrobag 2014.05.15. 14:09:58

@maxval a gondolkodó birca:
"más módokon éktelenkedik,"

Gyönyörű!!!
Max, szédületes vagy!

morsels (törölt) 2014.05.15. 14:11:11

@Babette_:
Teny, eleg jelentektelen vagyok ahhoz, hogy velem kapcsolatban barkinek barmi eszebe jusson :-)

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 14:11:26

A rebarbara èdessègnek is jò, de kompòtnak kenőmàjashoz, urambocsà' hàzi kenőmàjashoz brutàlis!

**mimi** 2014.05.15. 14:12:04

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
léccci vigyetek el majd egy körre :)))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:12:29

@maxval a gondolkodó birca: Azt hiszem, elég sok vita folyt már itt a blogon arról, hogy egyik sem elégséges ahhoz, hogy megítéljük egy ország gazdasági helyzetét...Vagyis inkább a lakosainak a gazdasági helyzetét. Mert lehet gazdag az ország, ha a lakosság több, mint 30 százaléka a létminimum alatt él?

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.05.15. 14:13:06

@bpetya75: na, megvan!!! 7 képet küldtem, remélem jók lettek! :)

Hari Seldon 2 2014.05.15. 14:14:09

@Sexual Harassment Panda:
Ez csak annak a következménye, hogy tisztán biológia szempontból egy nőnek nagyobb a felelőssége és fontosabb a jövő generációk (praktikusan a gyereke) számára, mint egy férfi.
Ebben semmi rosszat nem látok. Egyszerűen ők tudják/pontosabban tudniuk kell, hogy a gyereküknek mire van szüksége. = Biztonságra.

(Persze időnként nagyon mellényúlhatnak, ha egy pénzeszsákhoz mennek, aki közben rosszul bánik vele. Mert azt a gyereke is elszenvedi, de az egy másik történet)

Figyelem! A fenti szöveg általánosítás, nem vonatkozik mindenkire. (mielőtt, valaki azt mondja, hogy de nem mert...)

**mimi** 2014.05.15. 14:14:14

@Sexual Harassment Panda:
nanaaaaa....
hátrább az agarakkal:))))
egy 45 éves nő élete teljében van, már mindent tud és tapasztalt, nyugodt, megbízható, és derűsen képes szemlélni a világot maga körül :)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:14:17

@Babette_: De igen, csakhogy azt nem is eszik meg. Egy kérdés: olvastam, hogy a kecskék előszeretettel eszik az aranyesőt (Laburnum anagyroides), ami veszélyes, mérgező növény. Persze nekik kutya bajuk sem lesz tőle, de a tejbe átmegy a hatóanyag. Te tapasztaltál ilyesmit?

pappito · http://pappito.com 2014.05.15. 14:16:49

@zöldeketbeszélek: "Oké, ez Anglia, ott ezek a játékszabályok. Itt meg mások. Miért is kellene nekünk azok szerint játszani ITTHON?"

otthon nem kell. de idegenben hülyén néz ki ha olyasmire panaszkodsz ami ott természetes. nem kérdés, hanem köszönés. a kezitcsókolomot se gondolja senki komolyan és a jónapot se KíVÁNJÁK az emberek egymásnak. Akkor miért meglepő hogy a havarjú se kérdés?

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.15. 14:17:42

@zöldeketbeszélek: az enyémek nem jutnak ilyenhez:)
de nem hallottam ilyesmit kecskés körökben.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:17:45

@Sexual Harassment Panda: Na, hát éppen ezt mondom én is! Egy pasi kivárhatja a családalapítással, míg szépen beilleszkedik, barátokat szerez, karrierje csúcsára ér, nem késő még 40-45 évesen sem. De egy nő esetén ugye ketyeg az a fránya biológiai óra rendesen...

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 14:17:47

@**mimi**: termèszetesen te kivètel vagy, vagyis leszel 45èvesen!
Te mindìg is a non plus ultra kategòriàba fogsz tartozni, ez nem kèrdès!
@Hari Seldon 2: akkor L-mondhatjuk, hogy elòre belènk van programozva mit mièrt teszünk?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:19:04

@**mimi**: Ez mind szép. De azért ne várjon addig az első gyerekkel...mert könnyen véget nem érő tortúra lesz belőle. Persze, béranyával könnyen megoldható, ahol ez törvényes :).

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 14:19:26

@zöldeketbeszélek: hà' baz+, neked ùjfent igazad van!
Olyan vagy mint a Besenyő Pista bàcsi, amìg a bejàrattòl elèrt a konyhàig, 3x volt igaza!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:22:16

@pappito: Na most csak az utolsóra reagálnék, mert az előzmény hosszadalmas és nem is az volt a lényeg, hogy mi van Angliában.

A kezicsókolom valóságos volt, tényleg kezet csókolt a férfi a nőnek, a gyerek az anyjának, apjának, nagyszülőnek. A jó napot meg valódi kívánság volt, és nem Jó napot volt a válasz, hanem Adjon az Isten.

Ezek persze már kikoptak, elkorcsosultak, vagy ha jobban tetszik, egyszerűsödtek.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:22:55

@Sexual Harassment Panda: Tudod mit, Panda! Én is szeretem a főzelékeket! Na, erre mit lépsz? :)))

pappito · http://pappito.com 2014.05.15. 14:24:02

@zöldeketbeszélek: "Ezek persze már kikoptak, elkorcsosultak, vagy ha jobban tetszik, egyszerűsödtek."

vagyis pontosan úgy nem azt jelentik ahogy a varjús kérdés se kérdés, köszönöm, egyről beszélünk.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:25:14

@Babette_: Én sem ott hallottam, hanem csináltam egy előadást még áprilisban a kerületi művházban a mérgező növényekről és a szakirodalomban olvastam. Na most az én egykori kecskéimből kiindulva, akiktől még a terményeszsák sem volt biztonságban, el is tudom képzelni...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 14:26:01

@**mimi**: Orommel. De kabrio, szoval marha nagy levegot kell majd venned. :)

pappito · http://pappito.com 2014.05.15. 14:26:11

@zöldeketbeszélek: én nem mertem neki megmondani, féltem, hogy le leszek kommunistázva a zöldbabfőzi meg egy jó kis krumpli, vagy tökfőzelék miatt amit a vörösök erőltettek ránk :)

(azt már említeni se merem, hogy rántás egyikben sincs, hamarás maximum, ezt tette velünk az embertelen kommunizmus!)

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.05.15. 14:26:17

@zöldeketbeszélek: majd bpetya átküldi, ne haragudj, de nem vagyok a technika ördöge...:) amúgy platánfa.
:)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:26:36

@pappito: Na és a varjú károgta valaha is, hogy tényleg érdekli mi van a rókával?

bpetya75 2014.05.15. 14:26:38

@petrasp:

Köszi, átjött. Jól mellélőttem. Ez egy platán :-)

@zöldeketbeszélek:

Küldtem.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

A próféta szóljon belőled harcostárs!

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 14:27:14

@zöldeketbeszélek: Mit szeretsz benne? Szètfőzött zöldsèg besűrìtve.Minfen vitamin, àsvànyianyag kipusztult belőke.Asssem a vitaminok 60c-on elpusztulnsk, @Hari Seldon 2 majd megmondja hogy ìgy van è.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:28:40

@pappito: Én meg max staubolom (hintem), szinte csak azért, hogy mégis legyen valami szósz szerű egy-két kanállal...:).

Hű, mit kapunk mindjárt :))!

Hari Seldon 2 2014.05.15. 14:28:45

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Én inkább targa tetőset választok.
Lehetnek esős bolygók is mint London... :-)

**mimi** 2014.05.15. 14:29:06

@zöldeketbeszélek:
ebben teljesen igazad van, bár mostanában már a gyerek szülés időpontja is jócskán eltolódik a 30 + felé, ami véleményem szerint nem is baj.
Én 31 évesen szültem a lányomat, és nem éreztem azt, hogy késő lenne, sokáig maradhattam fiatal :)))

pappito · http://pappito.com 2014.05.15. 14:29:25

@zöldeketbeszélek: hogyne csak akkor még hájdujudúnak hívták, mint nálunk a kisztihandot

ezek csak más szokások, ráadásul a köszönést pl. tanítják is az sikolában amikor elkezdesz másik nyelvet tanulni, továbbra is értetlenül állok a "nemisérdekliőketkomolyanhogyvagyok" dumák előtt

egyébként az aggyonisten - jónapotból lett a jónapot kívánok, elkopott az isten. pedig kíván a franc, csak mondjuk, mert ezt szoktuk meg.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:30:16

@Sexual Harassment Panda: Na először is, én párolom a zöldséget, roppanósra, ha levélzöldség, akkor csak amíg összeesik. Aztán vagy habarás tejföllel, vagy staubolás és tejszín/tej...

A nagymamám is így tanította anyukámnak :).

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 14:31:51

@pappito: de bakker, a szarrà főtt zőccsègbe mi a jò?
Nem a főzelèkkel magàval van bajom, hanem hogy szètfőzitek, utàna meg jön a duma hogy egèszsèges .
Ha nincs agyonfőzve , kicsit ropog, ès nincs telebaxva liszttel, akkor szeretem.
Pl parajfőzelèk, amit nem liszttel, hanem tejbe àztatott, kinyomkodott kenyèrbéllel sűrìtenek. (Perzse pirìtotf gagyma/fokhagymàval)
A sòska isteni finom almàval pl.
Ezeket èn is szeretem.

firg_firg 2014.05.15. 14:32:04

@Din Serpahis: Boccs, igy mas a dolog. Nekem eleve valami kozpotibb hely volt a fejemben ahol vannak lehetosegek es lehet is valtani, Mo-n ez Pest.

bpetya75 2014.05.15. 14:32:34

@Nyulz of the World:

No és hogy állsz a tervezgetéssel Nyulz?

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 14:32:36

@Hari Seldon 2: hogy a vitaminok főzès közben kipurcannak-e.

SzZoole 2014.05.15. 14:32:45

@Sexual Harassment Panda: a babfozelekbol nem fo ki az F(fart)vitamin:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:33:12

@**mimi**: De baj, ugyanis 'belül' nem maradunk fiatalok...Én 34 évesen szültem a lányom és sajnálom, hogy nem előbb. Mert lehetne 2-3 még.

pappito · http://pappito.com 2014.05.15. 14:34:27

@Sexual Harassment Panda: " hanem hogy szètfőzitek, utàna meg jön a duma hogy egèszsèges ."

olvass figyelmesebben mielőtt okoskodsz

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 14:34:49

@zöldeketbeszélek: ja ùgy màr màs! De a legtöbben a mirelitet mèg szètfőzik, ès utàna mèg beràntjàk, majd mèg tovàb főzik.
Ha ropogòs marad akkor ok.
Illetve az anyaghànyad se mind1, 3daeab rèpa 2liter vìzben, vagy 2kb rèpa 3dl vìzben.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:36:12

@pappito: Most tulajdonképpen min is vitatkozunk :)? Engem aztán nem zavar a hóvarjúzás, csókolomot köszönni legfeljebb 80+ néniknek szoktam. A vicsorgózás idegesített, meg a mordorozás, de ezeket nem te követted el...

És miért is ne kívánnánk jó napot! Akár komolyan is :)!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:37:01

@Sexual Harassment Panda: Utálom a répafőzeléket...Brrrr. Akárhány kiló van akármennyi vízben :).

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 14:37:03

@pappito: nem okoskodok, csak nem tisztàztuk hogyan csinjàljàtok a főzelèket.
@Zoole[uk]: hehe, ismerős!

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 14:38:24

@zöldeketbeszélek: mind1 milyen főzelèk.
Ha a zöldsègtől sűrű, nem a liszttől, ès nincs tùlfőzve akkor ok.

pappito · http://pappito.com 2014.05.15. 14:38:48

@Sexual Harassment Panda: nem, azt állítottad, hogy mi (?) bármiről is azt állítottuk volna, hogy egészséges

szerinted komcsi ármány a főzelék, szerintünk meg jó kaja

eos

Hari Seldon 2 2014.05.15. 14:39:31

@Sexual Harassment Panda:
Háááát. Én is úgy tudom, hogy a vitaminok elbomlanak magas hőfokon, de hogy mi az nem tudom, megkérdem Mme Seldon-t amikor hazaér a munkából.
(Persze, addig itt a fórumon biztos lesz aki ezt a kérdéskört ismeri.)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:39:32

@bpetya75: De milyen érdekes a törzse, nem az a bocikéreg :). Persze, még nagyon fiatal fa.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:41:45

@**mimi**: Ja, és ráadásul azt is tapasztaltam, hogy így 'idősen' sokkal kevesebb a türelmem. Sokkal jobban megviselt, hogy a karrieremnek gyakorlatilag lőttek, mint ahogy ez bántott volna huszonévesen.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 14:41:49

@pappito: nem!
Nem a főzelékkel van a baj, hanem azzal, ha rosszul kèszìtik!!!

Hari Seldon 2 2014.05.15. 14:42:50

@Kövérmadár [swe]:
Én sem. Sőt. Azért kérdeztem, mert nem tudom milyen lehet, és ki hogy élte meg. Gondoltam, hogy te nem fogsz erről mesélni... :-)

firg_firg 2014.05.15. 14:43:15

@Excsimóta: Wow, koszi a statisztikaert.

Innen mar egy kis csusztatassal azt is levezethetjuk, hogy a kivandorlok tobbsege no. ;)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:47:41

@Hari Seldon 2: @Sexual Harassment Panda:

A Rodler-féle kötetben van egy jó kis táblázat a vitaminok stabilitásáról, főzési veszteségéről. Néhány példa belőle:

A vitamin: hőre stabil, oxigénre, fényre nagyon érzékenyy, savakra stabil, főzési veszteség 10-30%

D vitamin: hőre stabil, oxigénre, fényre érzékeny, savakra stabil, főzési veszteség igen kevés

C vitamin: hőre, oxigénre, fényre érzékeny, savakra stabil, főzési veszteség 20-80%

B1 vitamin: hőre nagyon érzékeny, oxigénre érzékeny, fényre stabil, savakra stabil, főzési veszteség 30-50%

**mimi** 2014.05.15. 14:48:04

@zöldeketbeszélek:
Nálam inkább fordítva, sokkal türelmesebb voltam/vagyok.
A karriernek nálam is lőttek...de ez van...megérte :)

Ennike (DK) 2014.05.15. 14:48:40

Kulfoldon elok es parkapcsolat… az itt kommentelok tobbsege par es tarskapcsolatban el, es ez termeszetesen a boldogsagerzetet nagy mertekben befolyasolja. Jatssz el a gondolattal, milyen, amikor tartosan egyedul elsz, nincs ,akihez szolni a lakasban, neha napokig, van penzed, de nincs akivel elmenni nyaralni, nincs akivel megosztani az oromedet, banatodat, nincs, aki egy meleg teat adna, amikor betegen fekszel. Vannak igen baratok, ismerosok, altalaban csaladosak, vagy parkapcsolatban elok, akik mindet megtesznek, hogy neked jo legyen, de belul valami, valaki hianyzik… Probaltad???Egyedul??? Kulfoldon, hosszu ideig??? Hiaba vagy (voltal) elkepesztoen pozitiv, nyitott, mosolygos, egy ido utan az a bizonyos fereg veled is kikezd…Hiaba adtal eselyt magadnak, na ez hatha... jo lesz. Senki sem tud oleles nelkul elni, talan racionalisan gondolkodni sem, ha vannak kivetelek, azoknak gratulalok.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 14:49:12

@Zoole[uk]: vègülis igen.Egy zsidò babfőzelèk.Az pl nagyon finom.@zöldeketbeszélek: köszönöm!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:50:33

@Ennike (DK): Most mi a gond? Nagyjából mindenki ezen a véleményen van...

firg_firg 2014.05.15. 14:55:34

@Din Serpahis: Hova jossz (helyileg), es milyen teruletre (szakmailag)?

SzZoole 2014.05.15. 14:57:04

@Sexual Harassment Panda: az tudom,hogy zsido ennivalo,csak nem tudtam hova besorolni,legalabb ket havonta csinal a nejem nem birok jol lakni vele annyira szeretem:)
Legutobb Digge is itt volt,neki annyira izlet,hogy a fazekat ugy kellet elvenni tole:)))

Sanyi9 2014.05.15. 14:58:21

@tanato: gyakorlatilag a nok a mernokokre buknak? :D

Rebarbaraa 2014.05.15. 14:58:21

A nokellneki reszt en is alairom:) De! Es azt hiszem a "de" resz nem fog neki teteszeni.
1. Ennek a fiatalembernek fogalma sincs mit akar!
2. Ahogy masok is ramutattak, en is ramutatok, bar masok burkoltan, en nyiltan fogom tenni: Erre az emberre nem lehet alapozni. Felevente uj munka? Ha en hallanam ezt munkaltatoken, interju nelkul elzavarnam melegebb eghajlatra.
A feneke ala tesznek mindent szinte es nyavajog? Ilyen szoveg, hogy otthon siman tudna ugyanezt nyujtani a kevesebb kepessegeivel. Uramatyam! Tanulni kell a suli befejezese utan is?? Huha, ez csak most esett le neki, hogy ebben a szakmaban elete vegeig fejlesztenie kell magat?? Es jaj istenem a szamlakat, kozuzemi dijakat neki kellett rendeznie :D Hat besirok! Szerinte a felnott emberek mit csinalnak? Anyuci, apuci vagy valaki megoldja helyettuk??? Magasak a koltsegek? Vagy inkabb magasabbak lettek az igenyek es koltekezett? Hazalatogatott es jol erezte magat? Ejha. Mert otthon aztan nincs kepmutatas mint itt, ahol megkerdezik, hogy vagy de nem kiavancsiak a valaszra. Oooo, otthon nincs kepmutatas, otthon kepmutatas nelkul sza..nak a fejedre, ez igaz :)) Egyebkent meg epeszu felnott ember nem a munkatarsaival fogja megbeszelni, hogy O eppen hogy van. LOL. Kepmutatasrol meg annyit, hogy nem kepmutatas, csak ezt sokan nem fogjak fel. Ezt udvariassagi gesztusnak nevezik. Csak ezt a sok magyar nem ismeri. Itt Angliaban ennek mas fogalma van. Udvariasak vagyunk, udvariasan nyomjuk le egymas torkan a dolgokat, udvariasan kuldunk el melegebb eghajlatra. Es ha megerdemled, megnyilunk neked es valoban erdeklodunk majd irantad. Otthon meghallgat boldog boldogtalan, aztan jot pletykal rolad a hatad mogott. Ez kell? Menj haza :)
Egyebkent meg mindenki tudja h az elso 3 honap, 6 honap es 1 ev a necces itt. Persze marakinek. Aki nem boldogul az 3 honapon belul hazamegy. Aki nehezebben, nyogvenyelosen de penzt akar az fel evig marad, aki meg penzt is keres de allandoan nyavajog valamin az 1 ev utan kezd el ugy sirni mint Te.
A 1 ev tapasztalatod itt, semmit nem er szerintem otthon. Nem vagy kitarto, a celjaid ha egyaltalan vanak azok sem tisztak. Ha ebben a mederben haladsz lodorgesbol all majd az eleted ahogy eddig is. Lodorogsz. Mo.-rol Angliaba, Egyik melohelyrol a masikra, majd egyik partnertol a masikig :) En azt javaslom, hogy eloszor noj fel, legyenek terveid, legyel egy piztos pont a hullamzo tengeren aztan majd tudsz donteni, nem kell tanacs, max megosztod a dontesdet es nem masokkal donteted el mit kell tenned.
A kemeny hangnemert utolag elnezest, de kb a fiam lehetnel es egy kis dorgedelem nem art meg azt hiszem :)

Rebarbaraa 2014.05.15. 14:58:21

@Excsimóta: Jelentem en a felteteleknek megfelelek amit leirtal :D En eleve elkerultem a magyarokat mikor kijottem, a parom angol, 1 honapja volt az eljegyzesunnk. A barataim, ismeroseim szinte minden nepbol vannak. Az egyik legjobb baratom Ir szarmazasu, egy masik indiai no, portugalok, spanyolok, torokok es gorogok is vannnak az ismerettsegi koromben akikkel heti szinten talalkozom. Akarcsak egy kavera ugranak be hozzam, vagy vasarlaskor osszefutunk es egyutt folytatjuk. Melo utan meg huzok haza a parocskamhoz. Ja es a WhatsApp-ot mar ne is emlitsem amin napi duma megy mindenkivel :)

Excsimóta (törölt) 2014.05.15. 14:58:21

@tableno: hát igen, igazából nekem is pont ez a problémám, hogy sikerülHET, meg ő lehet a kisebbség, amik mind a statisztika ellen dolgoznak. Magyarországon is kereshetsz havi nettó 1 milliót, ez is sikerülHET és az ember tartozhat a kisebbségbe.

A kérdés az, hogy kinek mi sikerül igazából és megéri-e egy kis valószínűségért, hogy valami baráti társaságot sikerül kialakítani, egy jó nőt szerezni és az egyéb nyugati előnyökért feladni a magyar barátokat, esetleges magyar barátnőket és a szülők messzeségét bevállalni.

Péter is most pont ezen morfondírozik.

Excsimóta (törölt) 2014.05.15. 14:58:21

@Excsimóta: mna látom, el is rontottam a beírást a számoknál:

239 keleti nő + osztrák férfi
12 osztrák nő+ keleti férfi

így a helyes

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 14:58:51

@petrasp: Én az ártéri keserűfűvel voltam úgy, hogy istennek sem tudtam azonosítani. Semmiféle dísznövény-ismertetőben nem találtam. Teljesen véletlenül, a gyalogakác miatt az özönfajok között leltem rá. De addig, hallod, a hajam hullott a kétségektől!

hu.wikipedia.org/wiki/%C3%81rt%C3%A9ri_jap%C3%A1nkeser%C5%B1f%C5%B1

tableno 2014.05.15. 14:58:58

@Ennike (DK): de hát pont azt tanácsoltuk a posztolónak, hogy próbáljon párt találni, hogy boldogabb legyen nem? Persze hogy nem egyszerű, de ha hazaköltözik, mi a garancia rá, hogy otthon egyszerű lesz?

Sanyi9 2014.05.15. 15:00:28

@Határátkelő: off topic: kerlek adj nekem is premium kommentelo jogot. Koszonom.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 15:00:59

@Rebarbaraa: Ohohó, és fiú vagy lány tetszik lenni :)? Mert ha lány, úgy könnyű :)))!

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 15:04:24

@Zoole[uk]: hàt azt elhiszem hogy szereted .Èn is zabàlnàm 2pofàra, csak basztok àthìvni.
Ami diggert illeti, ő mindent megzabàl ami ingyen van! Hihi

tableno 2014.05.15. 15:05:01

@Excsimóta: "hát igen, igazából nekem is pont ez a problémám, hogy sikerülHET, meg ő lehet a kisebbség, amik mind a statisztika ellen dolgoznak. Magyarországon is kereshetsz havi nettó 1 milliót, ez is sikerülHET és az ember tartozhat a kisebbségbe." - de hát épp ezt próbálom magyarázni neked, hogy a statisztikába beleszámolják az összes olyan embert, akinek nála rosszabb adottságai vannak akár arra, hogy havi 1 milkát keressenek, akár arra, hogy külföldön párt találjanak. Az ő esélyei SOKKAL jobbak annál, amit a statisztika mutat.

bpetya75 2014.05.15. 15:06:41

@zöldeketbeszélek:

Most azon morfondíroztam, hogy nem keleti platán e, de nem tudtam eldönteni. Anno a kérge tévesztett meg, mert azon a fotón leginkább az látszott. Valószínűleg a Platanus hybrida lesz, arra jutottam.

@petrasp:

Lehet, hogy nem írtam: tök jók a képek. Gratula hozzájuk!

Ennike (DK) 2014.05.15. 15:07:10

@tableno: en csak a" par- talalas" nehezsegerol gondolkodtam hangosan...

Quercus a favágó 2014.05.15. 15:09:42

@Ennike (DK):

Értelek. Bár van olyan is, hogy társas magány.
A baj talán az, és lehet, ez a posztolónál is felmerült, hogy a magányos ember az átlaghoz képest fele annyi idő alatt képes magát belelovalni a kétségbeesésbe.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 15:09:43

@bpetya75: Nekem a levélről egyből a juharlevelű platán ugrott be, a keletinek sokkal szeldeltebb a levele.

bpetya75 2014.05.15. 15:10:47

@zöldeketbeszélek:

Köszi a megosztást! Ismerem a növényt, de a nevét nem tudtam eddig.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 15:16:26

@bpetya75: Na mi minden bukkan elő így délután fél négy tájban rutinos offolgatás közben ;)!

Ennike (DK) 2014.05.15. 15:18:30

@QUERCUS(a favágó): en is ertelek, meg a tarsas maganyt is nagyon jol ismerem. Ha korulnezek, keves ember van, akinek a "jo sorsara" irigykedhetnek. Megis tokeletesen megfelelnek a tarsadalmi elvarasoknak. En nem akarok megfelni, sohasem akartam," maganyos" maradtam, de... a remeny hal meg utoljara.
Termeszetesen mas az eselyenloseg egy 25 eves, es mas az en eletkoromban.

Quercus a favágó 2014.05.15. 15:21:19

@Ennike (DK):

Sajnos a magányból előbb-utóbb olyan épület lesz, amelyiken nincs ajtó.

Ennike (DK) 2014.05.15. 15:22:49

@zöldeketbeszélek: nekunk Brassoban hatalmas rebarbara telepeink voltak, ezert edesanyam gyakran fozott rebarbara kompotot, csak ugy frissen, enyhen cukrosan, es a sutemenyt, azt kb ugy csinalta mint a meggyes pitet, csak meggy helyett, 2cm re vagott rebarbara szarakat rakott a tesztaba, es prcukorral hintve ettuk. Nekem a rebarbara nem tartozik a nagyon kedvencek koze

bpetya75 2014.05.15. 15:24:30

@QUERCUS(a favágó):

Kivéve, ha a társával felerősítik egymás rossz tulajdonságait. Akkor már jobb inkább egyedül. Van ilyen sajnos a családban. Zártosztály lett a vége...

Rebarbaraa 2014.05.15. 15:24:55

@zöldeketbeszélek: En no vagyok:) A lanykorbol mar kinottem regen :) De azt hiszem nem konnyu nokent sem. Pl el kell dontened, hogy tartod e magad az igenyeidhez vagy lejjebb adod, pontosan tudnod kell mit akarsz es mi az amit biztosan el akarsz kerulni. Es abban igazad van, hogy konnyu volt, de csak abban, hogy duskaltam a valogatni valoban:) Amolyan boseg zavara volt neha. Es itt lep be nemi emberismeret es, hogy tudd mit akarsz, mit keresel. Egyebkent pedig a ferfiaknak sem nehez csak Ok mas szempontok alapjan keresgelnek neha. Nektek is adott a boseg zavara, itt annyi a no mint egen a csillag. Keresni kell:)

Rebarbaraa 2014.05.15. 15:24:55

@zöldeketbeszélek: "Aztabetyármindenségit! :) "

Min akadtal ki?:)

Excsimóta (törölt) 2014.05.15. 15:24:55

@Rebarbaraa: Gratula!!!!!! Sok boldogságot Nektek!

@tableno: Nem hagyom magam! :D

A származására vetítve statisztikai alapon annyi esélye van, amit leírtam.

Ha egyéb magyarázóváltozókat is beleveszünk a statisztikába, úgy lehet, sőt nagyon valószínű, hogy több esélye van felsőfokú végzettként és jó keresettel helyi vagy nem helyi, de külföldi párt találni.

Szakmailag így helyes a megfogalmazás. :D

@Ennike (DK): Remek komment, pontosan leírtad, hogy mi a problémája Péternek és nekem is. Valószínűleg azért nem tudtam leírni ilyen jól, mert férfiból vagyok.

Rebarbaraa 2014.05.15. 15:24:56

@Ennike (DK): En az elso kb 5 honapot majdnem egyedul csinaltam vegig. Mert finnyas vagyok es keresgeltem. Nem volt jo akarmi egy tartos kapcsolathoz. Mindent es mindenkit megvalogattam akit kozelebb engedtem magamhoz. Fontosak voltak a hasonlo ertekek, eletszemlelet es a celtudatossag. Egyebkent aki meg nyitott es mosolygos, na pont O fog talalni nagyon hamar part es baratokat akikkel majd nem lesz ures az elete.

Hari Seldon 2 2014.05.15. 15:25:40

@zöldeketbeszélek:
"D vitamin: hőre stabil, oxigénre, fényre érzékeny, savakra stabil, főzési veszteség igen kevés

C vitamin: hőre, oxigénre, fényre érzékeny, savakra stabil, főzési veszteség 20-80%"

Most azért a 20-80%-ot azért nem igazán lehet túl egzaktnak mondani...

Amúgy meg a D vitamin a lényeg. Mme Seldon is csinált róla egy kis előadást, igaz más aspektusból.

bpetya75 2014.05.15. 15:27:49

@QUERCUS(a favágó):

Tudom, hogy közhely, de alattad a föld, fölötted az ég, benned a létra.

Relatíve sokáig voltam egyedül, de nem zárkóztam be. Nem vagyok éppen szupermen, bárki képes lehet arra, hogy nyitva hagyjon egy kaput, ablakot, vagy legalább egy rést.

Ennike (DK) 2014.05.15. 15:28:41

@Rebarbaraa: ez is igaz, esetemben most azert nehez, mert egy nagy szerelem sebeit hosszasan nyalogatva, nehez felallni...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 15:29:11

@Hari Seldon 2: Ez egy intervallum, nem átlag vagy középérték.

Quercus a favágó 2014.05.15. 15:34:27

@Ennike (DK):

Ne add föl.

"Egy rózsa éjjel-nappal a méhekkel álmodott, de a valóságban egy sem pihent meg a szirmain. A virág azonban tovább álmodozott. Hosszú éjszakáin elképzelte, hogy az eget ellepik a méhek, és sorra leszállnak, hogy megcsókolják őt. Így tudta kibírni másnapig, amikor a napsütésben újra kinyílt.
Egyik este megszólalt a hold, aki ismerte a rózsa magányát:
- Nem unod a várakozást?
- Talán. De folytatnom kell a küzdelmet.
- Miért?
- Mert ha nem nyílok ki, elhervadok.
Amikor úgy érezzük, hogy a magány minden szépséget elpusztít, a túlélés egyetlen módja az, ha nyitottak maradunk."

Paulo Coelho

tanato 2014.05.15. 15:34:41

@Sanyi9: Azokra biztosan,de másokra is akiknek olyan végzettségük van amivel előbbre lehet jutni.

bpetya75 2014.05.15. 15:35:00

@Ennike (DK):

Részvétem. Én eddig egyszer rogytam meg csúnyán, 1,5 év kellett hozzá, hogy talpra álljak.

montroyal ( CAN qc) 2014.05.15. 15:35:43

wow mar 400 comment ... na akkor olvassunk 28fok van es laza nap ...

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.05.15. 15:36:29

@Shebelle: na ezert nem baratkozom en nokkel, a munkahelyen is a kotelezo minimumot kommunikalom veluk. Ez a mosolyogva, puszipajtast szinlelve szologatunk be egymasnak fele hulyepicsas szurkalodast szivlapatos agyoncsapassal buntetnem, de mivel nem szeretnek bortonbe kerulni, inkabb hanyagolom a noi tarsasagot, 1-2 kiveteltol eltekintve. Fuj de undorito.

bpetya75 2014.05.15. 15:38:41

@Réka ‎:

Na ettől féltem a feleségemet is. Mégis inkább tanár szeretne lenni a lelkem. Mondtam neki, hogy szerintem a gyerekeket, meg nagyjából a szülőket is tudná kezelni, node a tanári szoba?!

Ennike (DK) 2014.05.15. 15:42:05

@bpetya75: engem is meglepoen padlora vagott, sajnos
@QUERCUS(a favágó): en soha nem adom fel, es soha nem almodozom...hiszek es remelek, aztan, ha megsem, akkor megtorten elfogadom a sorsomat

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.05.15. 15:42:24

@bpetya75: köszi!! de a gratuláció a telefonomnak szól, mert nagyon szép képeket csinál! Na nem egy Iphone, viszont Sony Z....;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 15:44:44

@Sanyi9: " gyakorlatilag a nok a mernokokre buknak? :D "

Aligha. Leginkabb epp ellenkezoleg. :D
Legalabbis nalam nem allnak sorban a mellukre alairasert konyorgo tinilanyok. Bar igaz facer sem vagyok. :)

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.05.15. 15:53:57

@Ennike (DK): nahat, en probaltam, teljes egeszeben vermerseklet kerdese, ki hogyan eli meg. En pl. nagyon jol elvoltam egymagam is, kulfoldon is, evekig. Utazni egyedul is nagyon szeretek, kirandulni meg plane. (Egyedul moziba nem ulok be egymagam, de oda mindig el lehet hivni barmilyen ismerost.) Most hogy kapcsolatban elek is nagyon jol tud esni, ha par napig egyedul vagyok otthon es csendben teszek-veszek magamban. Van aki pedig csakis ugy kepes teljes emberkent tekinteni magara, ha kapcsolatban el, es masok erteket is aszerint iteli meg, hogy egyedulallok-e vagy tartos kapcsolatban elnek. Ez szamomra idegen, ellenszenves es gyanus is, de nem vagyunk egyformak.

Quercus a favágó 2014.05.15. 15:56:02

@bpetya75:

"Zártosztály lett a vége."

Annak idején a suliból stoppal jártam haza. A Baktai úton stoppoltam(Eger), a pszichiátria előtt. Egyszer odajött a kerítéshez egy középkorú férfi. "Ugye most azt gondolod, én vagyok bent, és te vagy kint? Hát tévedsz."-mondta. Azóta sem tudom eldönteni igaza volt-é.

montroyal ( CAN qc) 2014.05.15. 16:01:22

latom sokan egy not ajanlanak .... na igy van .. az majd megfogja mondani mit kell tenni ... sot eszre sem veszed es kotelezo lesz azt tenni . sot egy ido utan ugy gondolod Te is azt akarod es az ugy jo ... Te dontottel ugy ...persze nehez egy odavalosit talalni 20 evesen ... baratnot szerezhetsz de nem igazan tarsat .. ok a nalad idosebb korosztalyt valasszak mert ott van a biztonsag .. nem ertek mindenbe egyet a kovetkezo blogiroval de nagy eletigazsagok vannak benne ... BOCS HOLGYEIM...

huffnagel.blog.hu/2014/04/20/atyai_jotanacsok_huszas_eveikben_jaro_fiatalembereknek

bpetya75 2014.05.15. 16:02:01

@QUERCUS(a favágó):

Akkor még nem jártál a kerítésen belül. Én voltam. Mi kint vagyunk, és amikor a legjobban fáj, akkor is jobb kint, mint bent. Sokkal.

Mr Long 2014.05.15. 16:03:26

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Es ez igy van.

Ennike (DK) 2014.05.15. 16:05:33

@Réka ‎: en is szeretem az egyedulletet, sot, nekem kell is, nem vagyok egyaltalan parfuggo, de en szeretem megosztani az elmenyeimet, siman beulok moziba egyedul, de utazni nem szeretek egyedul, ( a biztonsag hianya miatt )csak szamomra kedves emberekkel, vagy parral,

meg amit a nokrol irtal egyetertek, en nem szeretem a sok csajos osszeroffeneseket sem, hetvegen 11 kolleganovel voltam Amszterdamban, na hat ne tudd meg mi volt... 40 feletti csaladanyak ereszd el a hajad,buli pia, en egyeduli magyarkent a 10 dan kozott...szerencsere vagy (nem) en meg tudok viselkedni.

Mr Long 2014.05.15. 16:06:58

@Excsimóta: "Ha valaki magyar lánnyal jön össze, akkor megvalósul a klasszikus szcenárió, munkahelyen valahogy elszenvedget és rohan haza a magyar barátnőhöz/családhoz + ha akad még 1-2 ismerős, akkor máris megvan a magyar baráti kör..."
Akkor mi van, ha a kollegakkal talalkozik delutan, hetvegen? Vagyis nem rohan haza munkabol?

Hari Seldon 2 2014.05.15. 16:09:06

@Sexual Harassment Panda:
Majd megbeszélem, hogy pár gondolatot kiemeljen. Bár ő inkább az élettani hatásáról írt.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2014.05.15. 16:09:57

@Ennike (DK): uhhh. Ottalvos munkahelyi konferenciakon rogton a vacsora utan elkoszonok es visszavonulok a szobamba olvasni/netezni. Eddig senki nem tett megjegyzest, igaz igyekszem diszkreten tavozni es nem elitelni azokat, akik maradnak. Kollegas szabadidos programokra pl afterwork, soha nem megyek el.

Hari Seldon 2 2014.05.15. 16:11:42

@zöldeketbeszélek:
Akkor is pontosításra szorul. Gondolom a hőemelkedés növekedésének függvényében változhat. (tipp) Akkor annak is érdemes lenne utána járni.

Hari Seldon 2 2014.05.15. 16:12:22

@Hari Seldon 2:
Hopp. Gyakorlatilag tíz óta OFF-olunk.

Hari Seldon 2 2014.05.15. 16:14:13

@Hari Seldon 2:
Amúgy is megbeszéltük, hogy majd ő is ír egy posztot. (Még nem tudjuk hogy mikor, lesz rá ideje. De akkor beszélhetünk a D vitaminról is)

DieNanny CH 2014.05.15. 16:17:50

@Sexual Harassment Panda:

Akkor ezek szerint minden főtt ételből ki vannak pusztulva (sic!) a vitaminok...

Ennike (DK) 2014.05.15. 16:17:53

@Réka ‎: En addig szoktam maradni, amig elfogadhato a hangulat, es mukodik meg az onkontroll, ha ez megszunoben van, huzok el en is.

DieNanny CH 2014.05.15. 16:22:06

@Sexual Harassment Panda:

Azt kérdezted, mit lehet szeretni a főzeléken! Ne terelj!
Akkor még szó nem volt az elkészítés módjáról!

Rebarbaraa 2014.05.15. 16:33:19

@Ennike (DK): Sajnalom Ennike...bar ezt is atfogalmaznam. Az emberek jonnek mennek az eletunkben. Aki az eletunkbe tartozik az maradni fog hosszu tavon, a selejtje meg elhullik. Igy a tokeletes. Es azert van ez igy, hogy megalapozza az utat a kovetkezonek a jobbnak. Felallni meg ugy lehet, hogy elfogadod, hogy a selejtje kihullik. Felismered, hogy te nelkule is veszel levegot, elmesz dolgozni, eled az eleted. Nyalogasd a sebeidet, de fogd fel, hogy Te onmagaddal egy es egesz vagy. Na es akkor mar fel is tapaszkodtal a padlorol. Moss hajat, valtostass picit magadon, mosolyogj bele a vilagba es mond azt magadnak, hogy "most egy ideig nem kell senki, vadaszgatok" (persze tisztesseggel csinald ne bants senkit). Ez a hozzaallas ad egyfajta olyan pozitiv kisugarzast ami olyan lesz mint a lepesmez. Koruldonganak. Ettol majd megnyugszol, magabiztos leszel. Az "egy ideig nem kell senki" arra jo, hogy eltunjon a regi szerelem. Hidd el, jon a kovetkezo :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.15. 16:33:19

Nem olvastam el a kommenteket de gondolom csak a szokásos : Ha jövőt akarsz akkor külföldön maradsz, ha nyomorogni akarsz akkor meg hazamész. Jól mondtam? Csak tudnám milyen jövő ez, sorvadni egy garzon konyhájában egy kelet ausztriai kisvárosban.

Rebarbaraa 2014.05.15. 16:33:19

@Ennike (DK): Pedig almodozni jo:) Az almok alapozzak meg a terveinket es adnak erot a kitartashoz:)

Rebarbaraa 2014.05.15. 16:33:20

@Ennike (DK): En ugy gondolom, hogy az eletkornak nem tul sok koze van a partalalashoz. Illetve csak nagyon kis mertekben. A kor kerdese akkor merul fel elonykent vagy hatranykent ha valaki nem korban hozza illot keres. En inkabb ugy fogalmaznek, hogy az elvarasaink es igenyeink, valamint a magunkrol kifele mutatott kep jelenthet problemat a tarstalalasban. Ha tudod mit szeretnel es nem ered be akarmivel magyaran nem vagy megalkuvo akkor jo parra talalhatsz idovel. Ha van egeszseges onkeped, es a hosszabb "magany" alatt is "egesz" tudsz maradni akkor mar ezzel vonzod a jovendo parodat, es hidd el radtalal/ratalalsz. En ugy gondolom, hogy nem egy ferfi miatt leszek teljes es egesz. A kiegyensulyozottsagom sosem bomlott meg mert eppen 5 honapot egyedul voltam. A szemelyisegnek, annak, hogy eleg fejlett szemelyisegu e valaki, na annak van nagy szerepe a partalalasban. Aki meg 1 ev alatt, vagy akar evekig nem talal part annal felmerul a kerdes, hogy valoban akar part vagy csak valakit akar, hogy ne legyen egyedul. Ebbol pedig kovetkezik az, hogy ennyi ido alatt ne talalni jo parra...felveti a szemelyisegenek problemait. Ha ezt felismeri akkor tudatosan tud javtani rajta.

DieNanny CH 2014.05.15. 16:35:19

Feltűnt másnak is, hogy már pár napja egy árva posztolót sem láttunk???

Ennike (DK) 2014.05.15. 16:39:34

@Rebarbaraa: Minden soroddal egyetertek...jaj, ha te tudnad... de tudod. Koszi

Ennike (DK) 2014.05.15. 16:40:45

@Rebarbaraa: lemaradt a koszonom utan :)))))

SzZoole 2014.05.15. 16:40:51

@Sexual Harassment Panda: ha egyszer Angliaban jarsz szolj,szivesen(nem Londonban lakok)
Ne bantsd Digget O rendes srac,nem sokan ismerik,de en igen nem tudok rosszat mondani rola,remelem ezt nem olvassa,mert akkor meg 2kilot fog hizni:)))

SzZoole 2014.05.15. 16:44:13

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: azert nem allnak sorba,mert Te egy ur kaloz vagy es mindent elveszel amit akarsz:)))))

Mr Long 2014.05.15. 16:44:39

@Zoole[uk]: Ha nem londonban laksz, akkor nem is vagy Angliai. ne zavarjuk ossze a kikoltozni vagyokat itt a foldrajzzal :DDDDDDDDDDDD

SzZoole 2014.05.15. 16:47:06

@házelőtthinta: hinta,mindenki a sajat szerencsejenek a kovacsa,csak rajtad mulik,hogy hova haladsz es mire viszed.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.15. 16:47:12

@Réka ‎:
En szeretek parkapcsolatban elni, sokkal jobb igy, mint mikor egyedul voltam.
Ugyanakkor eszembe nem jutna barkit is megitelni / elitelni / furcsan nezni ra, azert, mert egyedul erzi jol magat, ahogyan azt sem, aki egyejszakas kalandokat keres.

Mi kozunk is lenne ehhez?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.15. 16:48:13

@házelőtthinta:
Igazad van... aki loser, az loser, ezen nem valtoztat egy orszaghatar ;)

Mr Long 2014.05.15. 16:48:51

@Kövérmadár [swe]: Sot, egy egyedulallo ferfinek semmi sem szimpatikusabb, mint egy egyejszakas kalandokat kereso csaj :DDDDDDDDDDDDDDDDD

2014.05.15. 16:49:05

@Babette_: Nem vagyok elveszett ember. Csak probalok lejonni a cuccrol, amit internetnek hivnak... :D Sajnos eleg nehezen megy... :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 16:50:03

@Rebarbaraa: Én is nő vagyok, szóval engem nem érint a bőség zavara csajszik terén :). Azért nem mindegy egyébként, mert már pár tucat kommentben ki lett szépen fejtve, hogy külföldön magyar nőnek helyi párt találni sokkal könnyebb, mint magyar pasinak helyi nőt. Nem lehetetlen az sem, csak nehezebb.

Nem akadtam ki, csak a hozzászólásod olyan teremburáját jellegű volt :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 16:51:31

@Ennike (DK): Én inkább angolos pite recepteket láttam vele (piteformában elősütve az omlós vajas tészta majd a rebarbarás töltelékkel készre sütve), de ha Herr Géza esetleg küldi a verhetetlen pite receptjét, kipróbálom.

SzZoole 2014.05.15. 16:52:07

@Mr Long: de laktam 3ev 7 honapot,eleg is volt.
A kisvarosi videki elet jobban be jon:)
London olyan,mint a Star Wars-ban Colusan a bolygovaros?:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 16:52:21

@Hari Seldon 2: Igen, engem is érdekelne. Hőmérséklet és a hatóidő változása egyaránt szempont lehet.

SzZoole 2014.05.15. 16:54:00

@Mr Long: 'Sot, egy egyedulallo ferfinek semmi sem szimpatikusabb, mint egy egyejszakas kalandokat kereso csaj '
Sot ha nincs,akkor a semmitol jobb egy meleg tenyer:)))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 16:54:53

@Ennike (DK): Én az egyetemi bulikat is kihagytam. Nem az én világom. A női szurkálódásokat meg meg sem szoktam érteni, annyira nem izgatnak (vagy csak naív vagyok). De van, aki nagyon jól meg tudja harcolni ezeket a harcokat.

2014.05.15. 16:54:56

@bpetya75: En egyelore kivarok, es bizom benne, hogy jobb lesz itthon. De konnyu ezt ugy tenni, hogy ha orvoshoz kell menni, Eisenstadtba rohanok, ha olcso joghurtra vagyom, akkor meg a soproni Tescoba. :) Es a nyugdijamat is majd az osztrakok adjak, szoval nem kell azon parazzak, hogy itthon melyik idiota politikus mit fut eppen amok. :)

De a terv egyelore a maradni a hatar hazai oldalan es elni itt a kinti eletet. :) Es bizni abban, hogy elobb-utobb csak rajon a magyar nep is, hogy ez igy sokaig nem mehet... Ha ez nem kovetnezne be, es jelentosen romlana a hazai helyzet, akkor meg meg mindig lehet 10 km-el nyugatabbra koltozni.

Mr Long 2014.05.15. 16:59:15

@Zoole[uk]: Nana! Nem kell meleg tenyer! :DDDD

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 17:00:19

@Rebarbaraa: "Aki meg 1 ev alatt, vagy akar evekig nem talal part annal felmerul a kerdes, hogy valoban akar part vagy csak valakit akar, hogy ne legyen egyedul. Ebbol pedig kovetkezik az, hogy ennyi ido alatt ne talalni jo parra...felveti a szemelyisegenek problemait. "

Ezzel egy kicsit vitatkoznék. Én nyolc évig voltam egyedül. És nem azért, mert problémás a személyiségem. Csak nehezen tettem túl magam egy kapcsolaton (4 év önsajnálat) és nem bíztam a másik nemben. Még most sem bízom, előre féltem a lányomat...

SzZoole 2014.05.15. 17:03:58

@Mr Long: akkor sikositos,igy jobb?:)))
Lattad az amerikai pite 2. reszet?

Mr Long 2014.05.15. 17:07:28

@Zoole[uk]: Igen, meleg tenyer nalam nem palya, kiveve, ha nohoz tartozik :DDD
Lattam, de nem emlekszem ra.

2014.05.15. 17:15:26

@zöldeketbeszélek: Itt nem kaphato soska, ez az egy dolog ami hianyzik....

@morsels: Ekkora pechet! :)))) Na nem baj, legalabb nem szoktok el - var a kanadai nyar, Ottawa ma 23 C, feels like 29!

2014.05.15. 17:16:07

@cougarcat: szoktok - elmenekultok

2014.05.15. 17:22:34

Mibol gondoljuk hogy Peternek nincs noje? Latott valaki pattanasokat? :)

Egyebkent mondta mar mas is, hogy Londonban nehezen tudott ismerkedni. Egy 25 evesnek azert ne legyenek meg ilyen gondjai!

A mumosoly arra valo, hogy palastolja az ember a bosszusagat, idegenkedeset meg egyeb negativ erzeseit amit nem feltetlenul kell hozza nem kozel allo emberekre raeroszakolni. Egyszeruen udvariassagrol van szo, igy kellemesebb az elet. Sokkal inkabb mint rosszallo, mogorva tekintetek...

Hacsak nem annyira rosszul erzed magad Angliaban, hasznald ki azt a lehetoseget hogy ott tapasztalatokat gyujthetsz.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 17:32:00

@Zoole[uk]: " azert nem allnak sorba,mert Te egy ur kaloz vagy es mindent elveszel amit akarsz:)))))"

Igazad lesz. :)

Ennike (DK) 2014.05.15. 17:32:18

@zöldeketbeszélek: csak nagyon szemelyesen tudnek hazzaszolni, ilyen nyilt forumon, nem akarok.

a fanta, buli sem volt soha az en vilagom, nem izgatott, es keseru tapasztalattal 26 evesen szurtem a velem egykoru, rivalizalo, pletykas baratnoket is. En soha nem tettem senkinek keresztbe, de a nyelvemet sem hasznaltam fegyverkent, sajat magamat parodizaltam, igy megkimelve magamat a gonosz pletykaktol, amirol nem tudok, az nem is erdekel

2014.05.15. 17:36:56

@Din Serpahis: Mas teruleten is, ha latjak hogy egy jobb lehetosegert (pozicio, fizetes), vagy kibovulo tapasztalatert valtasz, akkor meg ertekelik is, igaz nem 6 honaponkent kell valtani, mert annyi ido alatt nem lehet tapasztalatot szerezni. Bizonyos karriereknel a kb. 2-3 evenkenti valtas szinte elvart.

2014.05.15. 17:38:10

@montroyal ( CAN qc):

A huffnágel blogot bölcs hallgatás övezi. Persze az igazsághoz mit lehet hozzáfűzni?

Sütemény1975 2014.05.15. 17:38:45

Egy kommentet sem olvastam meg, de ahogy anno digger mondta: ez a csoka hazhoz jott a pofonert! :)) lassuk a kommenteket.

Rebarbaraa 2014.05.15. 17:39:24

@zöldeketbeszélek: " Én nyolc évig voltam egyedül. És nem azért, mert problémás a személyiségem. Csak nehezen tettem túl magam egy kapcsolaton (4 év önsajnálat) és nem bíztam a másik nemben."

Nem kotekedni akarok vagy szorszalgasogatni, de a tulzott onsajnalat bizony szemelyiseg problema es a tulzott bizalmatlansag is :) Pl: tulzott onsajnalat= "enyhen" eretlen szemelyiseg aki ugyanakkor tagadasban is el a sajat felelosseget illetoen.
Nem akarom kifejteni, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki gyorsabban fel tudja dolgozni a vele tortenteket, az ot ert benyomasokat mert hosszu lenne. De nagyon jo modszernek tartom az A4-es papirlapot, felbe hajtva. Egyik oldalra felirni a sajat ertekeket, a masikra, hogy mit rontottunk el es csinalhattunk volna maskepp. (Ez jol fejleszti az enkepunket es nemi onkritikara tanit)
Egeszseges bizalmatlansag mindenkinek kell, de ismetlem, csak egeszseges merteku. En nagyon hamar megtanultam a kis gesztusokbol, szavakbol olvasni, csak az kellett, hogy eleinte leirjam estenkent h mikor mi tortent velem es kielemezzem. Nehany honap utan mar ez sem kellett, rutinosan, menet kozben elemeztem a helyzetet, embereket, megsporolva ezzel maganka nagyon sok problemat, szomorusagot.
Remelem nem bantottalak meg, de ha belegondolsz, igazam van. ;)
A lanyoddal pedig ovatosan! Komolyan mondom. Vigyazz, hogy mit mondasz neki mert konnyen elronthatsz mindent. Sztem ugy erdemes nevelni oket, hogy elmondod milyen tapasztalataid voltak (jok, rosszak, kicsit kulso szemmel attekintve a tortenteket) es szepen elmondod TE mit bacarintottal el. Neveld nyilt de ovatos es eloitelektol mentes embernek. Tudom nehez de muszaj erot venni magadon.

2014.05.15. 17:54:56

@morsels:

Ez bizony igy van, ha ramosolyogsz valakire, nagy az eselye hogy azt kapod vissza, vagy mogorvasagra mogorvasagot. Tukrozes.... Mindig csodalkozom a Homaros sztorikon amikor irjak hogy jol leb....tak az ugyintezot, meg csapkodtak az asztalt, es csodalkoznak hogy milyen "bunko" az a dolgozo. Persze forditva is igaz lenne, vagyis ketton all a vasar... A problema az amikor makacssagbol meg buszkesegbol egyik fel se lep pozitivan - pedig erre tokeletes a mumosoly es mukedvesseg.

**mimi** 2014.05.15. 17:56:14

@DieNanny [SZ,CH]:
igen, nekem is feltűnt...
Vajon miért?
Csak nem valami világméretű összeesküvés részesei lettünk????
:))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 17:56:30

@Sexual Harassment Panda:
Nem. Amit te fözöl nem enném meg ingyen se.
Csak hozzáértök által készített ételt eszek.
Amatörök kíméljenek.

Mr Long 2014.05.15. 17:57:04

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Jah, bunko voltam es tegnap nem gratulaltam a szeptemberhez, igy most potlom. Gratulalok! :)

BTW
Az IT-ben nem letezik a contractor szerep? Mert ott felevente nyugodtan valthat (ugyis lejar a szerzodes) es megismerkedhetne egy csomo emberrel es ami megtatszik neki, ott letelepedhetne. Igy meg akar varosokat is bejarhat, nem kotodne csak Londonhoz.

**mimi** 2014.05.15. 17:59:56

@Rebarbaraa:
de nagyon igazad van :)))

Nem is értettem soha, hogy miért keresik némelyek a másik felüket...
Én úgy érzem egymagam is egész vagyok.
Ha a padlóra kerülök (mint már többször is ) felveszek onnan valamit...:)

montroyal ( CAN qc) 2014.05.15. 18:02:47

@lexrex: ez ellen semmit sem tehetunk ... a no igy van gyartva mint ,ahogy a no anya elsosorban , a ferj csak azutan kovetkezik... felteve, ha nincs a haznal kutya es macska ... persze valamiben lehet elso is a csaladba... megteremteni az anyagi erkolcsi biztonsagot ..(magyarul kell penz a gyereknek erre arra nyomas dolgozni )

SzZoole 2014.05.15. 18:03:19

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ha olyan verdad lessz mint az enyem hidd el,hogy garantalt lessz a sor:)))

2014.05.15. 18:05:24

@Határátkelő: Teljesen igazad van, de mar elfogadtam, hogy a par eve kint elok egesz egyszeruen nem kepesek ezt felmerni - ez majd kesobb, az idok tavlatabol kovetkezik be. Es persze ez nem is baj, sot teljesen normalis dolog. Nem lenne jo, ha valaki azon filozna, hogy "te jo eg, elertem a masodik fazisba, most mi lesz"? Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ahol eppen tartunk, az a normalis, vagy hogy ez mindig igy lesz, pedig kozben allandoan valtozik minden, a szemleletunkkel, felfogasunkkal egyutt.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 18:07:15

@Rebarbaraa: Az önsajnálatot önirónikusan írtam, biztosan tudod, hogy szakításnál ennél összetettebbek az érzések mindkét fél részéről. Írhattam volna sajnálatot, megbánást, sóvárgást, gyászt, megkönnyebbülést is. Azért annyiból, amit írtam úgy, hogy a tapasztalataimat természetesen nem osztottam meg, nem igazán korrekt jellemrajzot készíteni rólam...A lányomat féltem, de van annyi eszem, hogy a saját fóbiáimat nem adom át neki. Én nem ezt kaptam gyerekkoromban és máig érzem a romboló hatását. Szóval ne aggódj :).

2014.05.15. 18:12:49

@montroyal ( CAN qc):

A nők olyanok, mint a pénz: minél tovább tartod magadnál őket, annál nagyobb bajba kerülsz. Úgyhogy jobb, ha minél előbb megszabadulsz tőlük

mayree 2014.05.15. 18:20:14

@maxval a gondolkodó birca:
OFF
Nem függ össze a hozzászólásoddal, csak kérdeni szeretnék, ez hol található a Bibliában?

"Ha eléhozod mindazt, mi benned rejlik
Amit eléhozol, megment téged.
Ha nem hozod elő a benned rejlőket,
Amit nem hozol elő, elpusztít téged."
(Jézus)

Köszi!
ON

2014.05.15. 18:22:49

@Hari Seldon 2: Tenyleg nemcsak arrol van szo, bar tudjuk hogy vannak kelet-europai nok akik nyugati ferjfogasra specializalodnak, barmi aron. Mert ha altalaban igy lenne, akkor azt mondanank hogy en, mint kelet-europai no, egyszeruen igenytelen vagyok, vagy alacsonyabb igenyu mint a helyi nok. Pedig nagyon nem. Amikor en tarsat kerestem, elegge magasra tettem a mercet es kivartam amig a kanadai herceg megerkezett. Sot, meg o kapkodhatta a fejet, hogy megfeleljen az igenyeknek. :)

montroyal ( CAN qc) 2014.05.15. 18:26:01

@lexrex: ez jo .. nalam bejott a penz se marad meg nalam . de mostani a 4. felesegem (baratnoket rovidebb hosszabb ideig nem szamolva ..
de a szomoru mintha a ketto osszefugne vagy egyik a masik kovetkezmenye lenne ... DDD

2014.05.15. 18:26:32

@Zoole[uk]: Nem, ez egy modern Herceg, szurke Acuran erkezett. :)

mayree 2014.05.15. 18:34:15

@cougarcat:
Eeeeez igan! Ezt szeretem, amikor egy nő pontosan tudja azt hogy mit akar! Ezt a boldog, egyenes céltudatosságot! :)

Aztán amikor a szőke herceg azt mondja hogy most cserébe térdelj le és szeress, akkor mi az ábra? :D

mayree 2014.05.15. 18:38:56

@Cascabel:
Nem sikerült letöltenem a videót, többszöri próbálkozásra sem, túl lassú a net. (Pedig IDM-met használok)

"A kígyó szent állat, mert tekeredik" :))

2014.05.15. 18:50:54

@mayree: Nem ertem hogy egyaltalan miert merul fel benned, hogy nem volt szo szerelemrol? Ez egy eleg fura feltetelezes, de gondolom magadbol indultal ki.

En nem elegedtem meg azzal hogy hozzamenjek egy oreg, buta, vagy ketes korulmenyek kozott elo pasihoz aki cselednek tartana, csak azert, mert en kelet-europai no vagyok. En egy intelligens, jol szitualt, kulturalt es jokepu ferfit kerestem (es talaltam) akit melyen szerethetek es o is szeret engem. Te nem tudsz elkepzelni ilyet? Mert velem megtortent, raadasul azutan, hogy a sors tragediaja reven egy ilyet elotte mar elvesztettem. Ehhez az is hozza tartozik, hogy az o igenyeinek is meg kellett felelnem - latta hogy milyen torekvo vagyok, tudta hogy nem a nyakan fogok elni, hogy jol megertjuk egymast - ehhez meg jonnek a kulsosegek, ami hab a tortan. Szoval szerintem nem kell lejjebb adni, nem kell kompromisszumot kotni csak azert, mert bevandorlo no valaki.

2014.05.15. 18:54:54

Honnan jon ez a sok cinikus, kiegett ember? Na jo en is megyek a dolgomra.

mayree 2014.05.15. 18:55:50

@cougarcat:
Csak ökörködtem :)

Feltételezésekbe pedig nem bocsájtkozom, mert ismerem a négy igazságot... Úgy tűnik Te nem. :)

Annak igazán örülök hogy megtaláltad, de nemcsak Te, ha bárki más megtalálja, mert annál csodálatosabb érzés nincs :)

Engem is megtaláltak öt éve és azóta a szerelem csak nő, minden nappal, perccel, másodperccel... eszméletlenül hatalmas, ép ésszel ki sem lehetne bírni, és mint mondtam mindig minden pillanattal csodálatosabb és növekszik (mostanra érte el az ismert univerzum határait, ha képletesen akarom kifejezni magam. Vagy ha nem, akkor is :))

Zene!
www.youtube.com/watch?v=3EWbg-sW-gA

2014.05.15. 18:55:53

@mayree:
Nem egy nagy dolog az a video, nincs is vagva, vadkacsa, hód, elakadt vibratorok vegyesen. Ha erdekel, felteszem Youtubra, kissebb felbontassal es vagva.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 18:59:37

@Cascabel: "Egy erdekes, hataratkelessel kapcsolatos friss iras:
mandiner.hu/cikk/20140515_redakcio_csak_szomoru_vagyok_kivonulo_kozeposztaly_xi"

Nade azok a kommentek! :( Anyam borogass! Peldas a magyar szethuzas... nem hiaba mondja a kolto, ha nekunk atombombank lenne, onmagunkra dobnank...

mayree 2014.05.15. 19:00:30

@Cascabel:
Oké, és köszi! :)

Nigériai volt valahol nekem, fejreállt a mocsárban egy olyan izé... mocsárjáró, azt mentették. Ez pedig Bolívia, hegygerincen a flycamp. Romis :)
dl.dropboxusercontent.com/u/59397155/BoliviaSurvey.MP4

mayree 2014.05.15. 19:04:07

@maxval a gondolkodó birca:

Gőzöm sincs... Dr. Wayne könyvében az szerepel hogy Jézus mondta. De hiába keresek rá, legalábbis magyarul semmi...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.15. 19:11:15

@mayree:

Arra gyanakodtam, ez valamelyik nem kanonikus evangéliumból lehet, pl. Tamás evangéliuma, de ott sem találtam. Szóval fogalmam sincs.

mayree 2014.05.15. 19:14:23

@maxval a gondolkodó birca:
Nincs a könyvben sem forrásmegjelölés.

Köszi hogy utánanéztél!

Din Serpahis 2014.05.15. 19:29:38

@firg_firg: Most perpill Becsben elek, egy penzugyi multi IT reszlegen vagyok business analyst. Ez meg egy hetig lesz igy, utana Zurichben folytatom palyafutasomat, ott szinten Business analyst leszek egy B2B piactereket uzemelteto vallalatnal.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.15. 19:29:38

@diggerdriver:
Hozzáértők...ezt most párosítottam a 70 pennys paradicsomos "hús"konzervvel...amiről írtál..

Rebarbaraa 2014.05.15. 19:29:38

@zöldeketbeszélek: Nem rolad irtam jellemrajzot hanem az altalad vazolt problemarol. Bocsass meg ha azt mondom, hogy ha ugy ertetted, hogy: "Az önsajnálatot önirónikusan írtam, biztosan tudod, hogy szakításnál ennél összetettebbek az érzések mindkét fél részéről. Írhattam volna sajnálatot, megbánást, sóvárgást, gyászt, megkönnyebbülést is." akkor azt kellett volna irnod. Ha irunk akkor pontosan meg kell fogalmaznunk amit gondolunk, erzunk, kozolni akarunk mert kulonben felreerthetoek leszunk.Termeszetesen vannak szoviragok, atvitt ertelemben is kozismert megfogamazasok, de egyebkent mindig fontos a pontos megfogalmazas. Ne aggodj, nem iteltelek meg es elemeztelek ki ;)
Pont errol jutott egyebkent eszembe, hogy kulfoldon, idegen nyelven mennyivel nehezebb udvarolni vagy eppen udvarlast fogadni. A sajat nyelvunkon nyilvan sokkal konnyebb, de idegen nyelven erzeseket kozolni, atadni bizony nehez. Vagy egy jot vitazni amikor a fogkrem tubusat nem rendesen nyomkodja ki a masik. :DD Ez persze csak egy pelda, de jol jellemzi a kulonbozo erzelmek atadasanak nehezseget idegen nyelven. Szoval ez is lehet oka a maganynak, partalansagnak.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.15. 19:33:09

@Réka ‎: en az osszes munkahelyen kuvuli munkahelyi programot megtagadtam mindig.

2014.05.15. 19:41:14

@maxval a gondolkodó birca:
Nekem van egy vastag konyvem, The Other Bible cimmel. Jo 20 eve gyakran olvasgatom lefekves elott. Kereszteny apokrif irasok, a Holt tengeri tekercsek, Kabbalah, Gnostic gospelek, stb. vannak benne vegyesen. Melyik Tamas evangeliumarol van szo, Judas ikertestvererol?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 19:47:16

@Rebarbaraa:
Figyu, nem láttalak még ezen a blogon nem olvastalak de minden elismerésem és tiszteletem.
Ilyen nőnek köztünk a helye.
Nagyon jól írsz nagyon jól érvelsz nagyon nagy igazságokat mondasz éppen ezért az isten mentsen meg minden férfit a hozzád hasonló nőktől.
:)))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 19:51:33

@mayree:
Álllaat:))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.05.15. 19:56:03

@diggerdriver:
Erre gondoltam en is a hozzaszolasait olvasva:) De mentsegere felhozva, vannak olyan ferfiak, akiknek pont ilyen no kell:)
Olvasd vissza az eddigi hozzaszolasait az Adatlapjan, az Aktivitas alatt: hatarozott, cel- es ontudatos no.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 19:56:23

@házelőtthinta:
40pennys hogy pontosak legyünk.
Nyugodt lehetsz hogy hozzáértőbbek csinálják mint Homoszexuál Panda.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.15. 20:01:32

@charlieharper: A zsákbamacska az nálunk a zacskómacska... férjem szeret magyar szavakat alkotni... :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 20:03:30

@Cascabel:
Persze. Vannak férfiak akik igénylik az irányítást.
Nincs baj a csajjal teljesen rendben van.
Az hogy én sikítva menekülnék az ilyen nők elől az egyéni szoc probléma.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.15. 20:06:53

OFF
Férj Braziliäban van (Recife), küldött pär képet...durväk... a rendörség szträjkol, az üzletek többsége be van zärva. Az emberek ätfordultak ällatokba és fosztogatnak, randaliroznak, rongälnak... a katonasägot kivezényelték... Nem unatkoznak ott sem...
ON

2014.05.15. 20:11:33

@Naschkatze (Mostindien / CH):
Ismerosom gyerekei - mar fenottek - felve emlegettek a "necksoup" - ot:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 20:24:26

Na szóval...

kepkezelo.com/images/e6ft1fke67chror5as9j.jpg

Sajnos az első hozzászólásommal elindítottam a lavinát és gyakorlatilag kicsontoztátok a posztolót.
Nem mondom hogy nem volt igazatok.
A poszt jól van megírva kifogást nem találok a formában...

...viszont a tartalom számos támadási felületet ad.
Nem sorolom fel, megtettétek már úgy hogy azt minden MEO átvenné.
A legtalálóbb komment Babette-é volt miszerint ahol a nő ott az otthon.
Ilyen egyszerű az élet.
:))))))))))))))))))))))))))

Tegnap érdeklődéssel olvastam Cascabel és Cougarcat vitáját.
Nagyon érdekes volt.
Egy problémáról vitatkozott egy kívülálló és valaki aki belülről ismeri a problémát.
Tanulságos volt.

2014.05.15. 20:24:49

Hinta mai commente mindent vitt (a grazi konyha). Mikor lesz room upgrade furdoszobara? A kadban legalabb aludni lehet, ha maga ala tesz egy csomo torulkozot. Ugyan soha nem probaltam, de jobbnak hangzik, mint egy konyha

**mimi** 2014.05.15. 20:33:28

@mayree:
"Engem is megtaláltak öt éve és azóta a szerelem csak nő, minden nappal, perccel, másodperccel... eszméletlenül hatalmas, ép ésszel ki sem lehetne bírni, és mint mondtam mindig minden pillanattal csodálatosabb és növekszik (mostanra érte el az ismert univerzum határait, ha képletesen akarom kifejezni magam. Vagy ha nem, akkor is :))"

jó ilyent olvasni :)

2014.05.15. 20:34:17

@mayree: Mind a ketten tudjuk hogy nem okorkodtel - csak vigyazat amikor valakinek a maganeleterol itelkezel. :))))))))))

"Feltételezésekbe pedig nem bocsájtkozom, mert ismerem a négy igazságot... Úgy tűnik Te nem. :)"

Nem igazan ertem hogy milyen igazsagokrol beszelsz - mar multkor sem ertettem miert akartal bevonni a buddhizmusrol szolo vitaba, amikor soha fel nem hoztam ezt. En nem vitatkozom masok vallasarol, nem erzem hogy ez helyes lenne. Remelem tolerans vagy azokkal szemben akik nem buddhistak, mert en bevallom, nem vagyok az. :))))))))))

2014.05.15. 20:34:30

@diggerdriver:
" Tegnap érdeklődéssel olvastam Cascabel és Cougarcat vitáját. "
Ne kezdjuk mar itt is!! Az a vita bekesen befejezodott:)

33621 2014.05.15. 20:37:52

@klappol: Még most nem tudom, nem nagyon szoktam a Kossuth téri rendezvényekre járni. Meg kellene tekinteni. Este hétre meg megyek dolgozni éjszakára. Te mikor akarsz menni?

klappol 2014.05.15. 20:37:56

Ti írtátok, de ez most kicsit másképp : )))))))) második rész.

A tartalom a Ti írásotok 99%-ban, de, ahogy írtam másképp. Nem morgolódni, ha nem sikerült mindenkitől valamit beillesztenem. Köszi : ))))))))

A pszichológus és én.
P=Pszichológus
É=Én

Tudom is meg nem is, hogy mit s hogyan tegyek, tehát a döntéssel van némi, nem nemi problémám, ezért felkerestem a dili dokit, aki egy fiatal Hölgy. A bemutatkozás után a következők történtek:

P - mióta tart ez az állapot?
É – na erre most mit mondjak morfondíroztam?!...............ezt a hőlle kérdést, Maga nómális?????:)))))))))))))
P – nem tudja, vagy nem akar a kérdésemre válaszolni?
É – szerinted??????, …….gondoltam magamban,………………. Nemnem. Csak ugy altalanossagban

P - Meg az is,..... hogy másnak mindig minden könnyebb!!! :)
É - De nekem sem az mindig,

P – Mit mondana a következő kérdésre: „Esős nap”.
É – Favágó ünnepe, itt nálunk biztosan. Minden áldott nap.
P – következő: rebarbara.
É – Az pedig Herr Géza feleségének csúcs szuper rebarbara sütije
P – Ha a recept nem szupertitkos és elküldené, hálás köszönetem:)! …………..(közben csurog a nyála)
É – Nem tudom, ...mert Herr Géza lelépett, talán később lesz, akkor megkérdezem.
P – Egyetértek.
É - Reggelire rebarbarás joghurtot ettem...hehe.
É - P irigykedve, fejét kissé jobbra hajtva, műmosollyal megnyalta a száját.

P – És a munkával mi van??
É - Egyébként a munka csak szenvedés, ami ugye a nap aktív részének nagyját lefedi.
P - Akkor jobb, ha dobbant...barát/barátnő ide vagy oda.
É – Nincs is barátnőm.
P – Ja vagy úgy……?? Aha értem. Baráti köre?
É – nem igazán. Nincs személyes tapasztalatom a külföldi párkapcsolatok terén.
É - Ja, meg jelen pillanatban az idojaras nagyon mogorva itt :-)
P – Ez egy befolyásoló tényező?
É – Az hát. Rossz időben kinek van kedve kimozdulni a lakásból?
P – Akkor foglalja el magát, …..tanuljon, hallgasson zenét, tévézzen, dobáljon érméket egy kalapba, de csináljon valamit…………………………………!!!!!!!!!!!
P – Tudja mit?......Ha az a Herr Géza visszajön és elküldi a receptet, akkor hozza el és mi közösen megcsináljuk. Az után pedig együtt megesszük, amihez én készítek finom italt, de nem teát, azt igyák az angolok.
É – Kezdésnek elég jól hangzik, ja ja, legyen, jövök. Éreztem valamit iránta (megdobbant a szíve).

Most a Poszt szerzőjének.
Kedves Péter, ezeket a sorokat kérlek, ne értsd félre, ez egy rövid humorrex, de,……. mert mindig van egy de, csak idéztelek :D :D:D
– Ne fogadj el tanácsot, még akkor se, ha ezt te kérted a posztodban, olvasgassad, mulass rajta amik ma itt elhangzottak. Az életben mindent neked kell eldöntened. Erre készülj fel. Lesznek könnyű és nehéz döntések. Mikor dönteni fogsz, te leszel ott, és tőled várják a választ.

Sok sikert

klappol 2014.05.15. 20:38:41

@33621: Ja értelek, meg ugye pénteken lesz.

SzZoole 2014.05.15. 20:39:01

@cougarcat: a negy igazsag:
Ne las.
Ne halj.
Ne szolj.
Es ne csinalj semmit.
Legalabb is en igy ismerem:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 20:41:03

@Cascabel:
Félre ne érts. Minden tiszteletem mindkettőtök iránt és még csak egyik oldalra sem akarnék állni csak nagyon tanulságos volt a mondanivaló.

2014.05.15. 20:43:18

@Cascabel: Igy van! :)))))

@Zoole[uk]: Ez nem inkabb Zoole igazsaga???

2014.05.15. 20:46:15

@diggerdriver:
Akko' jo:) Ma' megijedtem:)

SzZoole 2014.05.15. 20:46:53

@cougarcat: tobbek kozt ezeket is alkalmazom,meg egyebb mas szabalyokat is,hidd el nagyon hasznos szabalyok ezek:)

2014.05.15. 20:47:12

@diggerdriver: Ez a jo hozzaallas. Tulajdonkeppen meg en se tudnek valasztani, ha kivulrol neznem - mindket allaspontban van valami igazsag.

2014.05.15. 20:47:53

@Zoole[uk]: Egy nonek azt mondani hogy "ne szolj" - arra varhattok!!! :))))))

**mimi** 2014.05.15. 20:49:27

@klappol:
maga má meg miket irogat itt össze :))))))

nekem tetszik :))

SzZoole 2014.05.15. 20:55:22

@cougarcat: hat igen ez nagy igazsag,de hidd el hallgatni arany:)))
Van itt egy kommentelo tarsunk,ha latom,hogy itt van inkabb nem szolok hozza semmihez,egyszeruen nem birom elviselni a sok hazugsagait amit tenykent ir ide,de utalni sem utalom,mert az meg a gyengek jelleme.
Inkabb nem szolok semmit:)))

2014.05.15. 20:56:05

@cougarcat:

"A hallgatás a férfi ékessége."

2014.05.15. 20:56:29

@cougarcat:
Szerintem nem is az igazsagon van a hangsuly, hanem a bekes befejezesen:) A ketoldalu beke felulir mident!!!!! Szerintem:)

klappol 2014.05.15. 21:07:01

@**mimi**: Nagyon szívesen, máskor is. Köszi.

De ugye volt már neked olyan amire azt is mondtad, hogy valami fostalicska :)))))))))))))) mert az is jól jön, azokból tanulok.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.15. 21:13:19

@Mr Long: Az IT-ben vannak csak igazán contractorok. De arra nem zöldfülüeket, hanem (szakmailag) öreg rókákat szoktak inkább felvenni.

2014.05.15. 21:15:12

@lexrex: Ez igaz, ezert is szeretek inkabb ferfiakkal dolgozni - meg egyutt elni is (tobbek kozott). :) El se tudnam kepzelni hogy valaki allandoan karattyoljon korulottem! :)

@Cascabel: Igen, az a lenyeg. :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.15. 21:15:56

@La Pantera: A rebarbara-eper kombo a viläg egyik legjobb talälmänya! :-)
@zöldeketbeszélek: Én 17éves korom körül csak annyit "döntöttem el", hogy francia férjem lesz, és Franciaorszägban fogom leélni életem hätralevö részét... :-))))
@nyuszigonosz(D): Én azt vallom, hogy ott van az otthonom, ahol jol érzem magam. És ez független attol, hogy häny magyar van a környékemen.
Ilyen fiatalon amugy nekem is be volt sozva a segglyukam. :-) Nälam a vältäs +/- 2évente volt. És akärmennyire is jol érzem magam, néha még manapsäg is rämjön a mehetnék... na akkor a bankszämlämra gondolok. :-)
Egyébként nem lehet az, hogy a posztiro most kicsit "be van fordulva"? Mert ha kicsit tartosabban rosszabb az idö, az a hangulatra is ränyomja a bélyeget...
@Egylabu Esernyomadar: Vagy a: same shit, different day... :-)
@morsels: És mennyire "häläsak", ha emberszämba veszed öket! :-)
@charlieharper: Csárli B+! Mazochista vagy? :-))))
@tanato: +1 :-)
@**mimi**: Lehet inni is! :-) www.google.ch/search?q=rhabarber+getr%C3%A4nk&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=gBB1U9iTAvSu7AbdwoCACw&sqi=2&ved=0CE0QsAQ&biw=1920&bih=939#facrc=_&imgdii=_&imgrc=_KFZDbZebEt-uM%253A%3B-hJPivS_zzmPHM%3Bhttp%253A%252F%252Flilalummerland.files.wordpress.com%252F2013%252F06%252Fbitburger.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Flilalummerland.wordpress.com%252F2013%252F06%252F26%252Fbitburger-fassbrause%252F%3B4713%3B2191
Én üditöt vettem rebarbaräsat. :-)
@DieNanny [SZ,CH]: Két kedvencem van: a levesek, és a fözelékek. Egyedül a sokät nem szeretem se fözelékként, se levesként. Nyersen viszont igen. :-) Férj sajnos egyikért sem rajong annyira... :-(

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.15. 21:19:59

@Cascabel:

Az első két században tööbb száz írás keletkezett. Ezek egy része keresztény, más része gnosztikus. Az Egyház végül 27 írást fogadott el, ezek kerültek be a Bibliába.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.15. 21:22:05

@Cascabel:

Tamás apostolról van szó, a Bibliában szereplőről, aki később Indiában volt misszionárius. Két evangéliumot tulajdonítanak neki, egyik sem kanonikus.

Rebarbaraa 2014.05.15. 21:22:30

@diggerdriver: Koszonom szepen a soraidat. Kb 1,5 eve jottem ki Angliaba, elotte fel evet arra szantam, hogy mindennek utananezzek es minden fellelheto infot begyujtsek. Ez a blog sokat segitett es irtam is anno ide. De olyan porgos lett az eletem, annyi uj elmeny ert, hogy elmaradtam innen kicsit.

Rebarbaraa 2014.05.15. 21:22:30

@diggerdriver: Ja es iranyitani csak olyan ferfit lehet aki akaratgyenge es ostoba. Az igazi ferfi magatol is rajon arra, ha okosakat mondok, hogy a javat akarom. Egyebkent az iranytast lehet okosan is csinalni, es remelem kinezed belolem, hogy okosan terelgetem a paromat ha neha valamit el akarok erni ;) Es soha nem menekult elolem senki, de en mar "menekultem" sokszor :P

Ladybird89 2014.05.15. 21:22:30

Sziasztok! Kb. egy éve olvasom a blogot napi rendszerességgel (a kommenteket), utólag is köszönöm, hogy sok unalmas munkanapot feldobtatok :) Nem szoktam kommentelni, de már annyiszor éreztem, hogy de szívesen hozzászólnék a témához, hogy most erőt veszek magamon.

Szóval kedves posztoló, ahogy már sokan leírták, ne kapkodd el azt a hazajövetelt. Ha már egyszer volt bátorságod, hogy országot válts, ne ijedj meg az átmeneti rosszabb időszakoktól, én csak azt látom és hallom, hogy hosszú távon megéri kitartani.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.15. 21:22:30

@charlieharper:
Van egy heverőm, amit ki is lehet húzni! Azon alszom.Elférek :) Fura egy konyhában lakni. Éljen a nyugati életszínvonal!!

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.15. 21:22:30

@Zoole[uk]:
Nem szoktam hazudozni. Lehet néha érdekesen fogalmazom, de sose hazudozom! Sokszor írtam kétértelműen talán,vagy nem tudom, de nem szoktam hazudni! Minden amit írok az teljesen őszinte.Én így játszom.

klappol 2014.05.15. 21:27:39

@Naschkatze (Mostindien / CH): A konkurencia:D:D:D :))))))))))))))))))))))))

2014.05.15. 21:28:02

@házelőtthinta: varjal, mekkora az a konyha? Es te milyen magas vagy? Mondjuk nme ertem, hogy miert tesz valaki agyat a konyhaba, de nem kell nekem erteni az interior designt

2014.05.15. 21:31:46

@charlieharper:

Nem hallottál még összecsukható hintáról?

2014.05.15. 21:34:16

@maxval a gondolkodó birca:
Igen, Indiaba ment, megteritette Gundaphart kiralyt es a kiralynot is. A " Bibliamban" egy iras van tole, The Acts of Thomas, de ezt Kereszteny-Gnosztikusnak irjak. Lesz estere olvasnivalom:)

2014.05.15. 21:34:21

@Zoole[uk]: Vissza kell keresnem a kommentjet, Charlie is irja hogy el kell olvasni....

2014.05.15. 21:34:22

@házelőtthinta: olvastam a blogod.
Hinta, kerlek igerd meg, hogy beszelsz a Tanatoval vagy a Dr Andaluzzal. Dr Andaluznak konkretan ez a szakterulete. Nem csipkelodesbol irom, de nem hiszem, hogy az alkoholizalassal ilyen fiatalon boldog lennel. Ertem en, hogy bant a gazdasagi-tarsadalmi berendezkedes, egy megerto jo szakember segitene.

klappol 2014.05.15. 21:35:58

@házelőtthinta: Anno nagyapámnak volt egy lócája a konyhában.
De csak napközben használta az öreg is, mikor kicsit sziesztázott. :))))))))))))))))))))) Nem rossz egy olyan lóca.

Az +, hogy a te konyhádban is van ágy, sajnos ezzel nem vagy egyedül. Majd a rossz után jön a JÓ:D:D:))))))))))))))))

nyuszigonosz 2014.05.15. 21:36:35

@charlieharper: Olvasva a Hinta konyhában lakását, én arra gondolok, hogy ez az úgynevezett: Wohnküche ( lakókonyha).
Ezek nagyobb konyhák, nem azok az amerikai stílusú igazán nagyok étkezövel és nappaliba átmenök, hanem egy nagy konyha ahol minden nélkül elfér egy ágy.
Régvolt anyósomnak is volt egy kihúzható díványféleség a konyhában. Meg nem csak neki.

nyuszigonosz 2014.05.15. 21:37:51

@Naschkatze (Mostindien / CH): Jól írod, az otthon ott van, ahol jól érzi magát az ember.

2014.05.15. 21:39:08

@cougarcat: Nem ertek egyet ma Charlie-val. Nem volt erdemes elolvasni.

@charlieharper: En remelem Hinta csak ugrat minket (marmint amit magarol ir) mert ha nem akkor szomoru az egesz...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 21:39:51

@Rebarbaraa: Ami a pontos fogalmazást illeti, igazad van. Na de látom, már elfelejtetted, mit is írtál nekem...

"Nem kotekedni akarok vagy szorszalgasogatni, de a tulzott onsajnalat bizony szemelyiseg problema es a tulzott bizalmatlansag is :) Pl: tulzott onsajnalat= "enyhen" eretlen szemelyiseg aki ugyanakkor tagadasban is el a sajat felelosseget illetoen.
... A lanyoddal pedig ovatosan! Komolyan mondom. Vigyazz, hogy mit mondasz neki mert konnyen elronthatsz mindent. Sztem ugy erdemes nevelni oket, hogy elmondod milyen tapasztalataid voltak (jok, rosszak, kicsit kulso szemmel attekintve a tortenteket) es szepen elmondod TE mit bacarintottal el. Neveld nyilt de ovatos es eloitelektol mentes embernek. Tudom nehez de muszaj erot venni magadon. "

Szóval akkor - Nem rolad irtam jellemrajzot hanem az altalad vazolt problemarol. Ne aggodj, nem iteltelek meg es elemeztelek ki ;) - minek is neveznéd az első 'profilodat'? Az enyhén éretlen személyiség az nem egy emberről jellemrajz, azaz egy személyiségről, hanem egy helyzetről? És még nevelési tanáccsal is kedveskedsz nekem. Képzett pszichológus is van a blogon, de nem hiszem, hogy egyszer is eljátszotta volna egy komment elemzésével a lélekszakértőt. Részemről a diskurzus ennyi.

klappol 2014.05.15. 21:41:30

@nyuszigonosz(D): Mondhatok valamit? ..........akkor mondok.

Ahol jól érzed magad, az még nem biztos, hogy az otthonod. Ahol laksz az számít otthonnak, de ha még ott is jól érzed magad, akkor neked bejött :))))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.15. 21:42:27

@Naschkatze (Mostindien / CH): nekunk anno a gimiben le kellett irni,milydn eletunk lesz. az ofo kkrohogott. egyszrr majd elmondom nemi,hogy nekem mind teljesult,es kirohogom ot.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 21:42:49

@nyuszigonosz(D): Ja, Édes Anna is ott aludt, ha jól emlékszem...ki is csinálta a gazdáit...

Ladybird89 2014.05.15. 21:44:17

Szóval azt akartam írni, hogy a kommenteket IS olvasom :D Jó bemutatkozás elsőre bakizni :) Kedves határátkelő, majd ha kiérdemlem a bizalmat kérlek vegyél fel a listára, hogy ne kelljen várni míg megjelennek a kommentek. Köszi!

nyuszigonosz 2014.05.15. 21:45:22

@klappol: Hát én itt érzem magam jól, ahol élek. :-))
De igazad van azért, mert a tengernél is mindig jól éreztem magam. :-)

Meg kitudja, lehet hogy vannak még részei a Földnek, ahol szintén jól érezném magam ott élve.

klappol 2014.05.15. 21:48:11

Minden kedves nem kommentelő emberek, a mai nap ezt a blogot a .."Mindenki megmondhatjaavéleményét"- re cseréltük.

A HÁ, holnaptól ismét a régi megszokott kerékvágásban folytatódik.

A kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük. Köszönjük megértésüket.

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Na ezért kapok majd.

SzZoole 2014.05.15. 21:49:17

@házelőtthinta: nem hinta nem rolad van szo,Te egy ertelmes gyerek vagy:)
Az a kommentelo akire en gondolok ostoba,idegileg labilis es megrogzott hazudozo.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 21:49:22

@**mimi**: Én meg azon küzdök, hogy a kecske is jóllakjon, a káposzta is megmaradjon.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 21:51:45

@Rebarbaraa:
Semmi probléma örülök hogy itt vagy és hogy nem sértésnek fogtad fel.
Én csak a magam nevében beszéltem

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 21:54:01

@Babette_: Hát jófej tanár lehet, aki kiröhögi egy gyerek álmait :(.

2014.05.15. 21:54:14

@charlieharper:

Hát, ha eddig nem hívta föl magára a srác a figyelmet, most megtette. Van egy olyan mondat az első megnyilvánulásában, amit rögtön kiszűrnek. Ahogyan mondani szokták, beazonosítása folyamatban.....

klappol 2014.05.15. 21:54:37

@Ladybird89: Itt már jártál:A kommentelési szabályokról itt olvashatsz. Ez álltalában a napi poszt végén található.

Na ott keressed meg azt a lehetőséget, ahol felíratkozhatsz.

Ha már ismered akkor elnézést, nem akartam tolakodni :))))))))

nyuszigonosz 2014.05.15. 21:55:11

@zöldeketbeszélek: Mert régebben voltak ilyen lakó-konyhák. De az Édes Annára már csak homályosan emlékezek, látod, mivel említed, így jut csak eszembe.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 21:55:56

@klappol: Holnap is mindenki megmondja majd a véleményét, akár kérte a poszter, akár nem...ez ezer százalék :).

klappol 2014.05.15. 21:57:09

@zöldeketbeszélek: Az biztos, meg minden nap :D:D:D jól van ez.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 21:58:17

@házelőtthinta:
Figyelj.
A 60as években nálunk csak két szoba volt. Az egyikben én aludtam anyámékkal a másikban a nővérem a férjével, a bátyám meg a konyhában egy heverőn. Ez nem volt ritka akkoriban.
Sparhelt is volt bár te azt nem tudod mi.
Szóval a bátyám aludt a konyhában és én néha megszomjazván kimentem egy pohár vizet inni.
4-5éves lehettem és mikor mentem vissza a szobába boldogan újságoltam hogy a bátyusnak négy lába van:)))))))))))))))))))))))))))))))
Annyi lógott ki a takaró alól.
Aztán hogy ilyen ne nagyon legyen apám mindig bevitt a szobába egy kancsó vizet. Merthogy nem kell nekem mindent látni:)))))))))))))))))))))))))))))

klappol 2014.05.15. 21:58:45

@zöldeketbeszélek: De hallod, hiszen ma a posztoló írta is, hogy kíváncsi lenne a véleményünkre. Vissza a zegész :))))))))))))))

2014.05.15. 21:59:34

@Sexual Harassment Panda: Csak annyira magyar, mint a pogácsa, meg a túró rudi.... xD

klappol 2014.05.15. 22:00:15

@diggerdriver: :D:D:D:D:D:D:D:D:D, dől a hülleség belőled:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 22:00:30

@klappol:
Jééé nálatok is?
:))))))))))))))))))))))))
Régen ez általános volt.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 22:01:46

@nyuszigonosz(D): Persze nem biztos, hogy jól emlékszem, lehet, hogy volt egy kis cselédszobája. Most biztos nem állok neki könyvespolcot böngészni :). Mindenesetre nekem a konyhában alvásról mindig ez jut eszembe.

klappol 2014.05.15. 22:02:07

@diggerdriver: Mindig, ha lehet, amikor meg lehet, akkor nagyon.
A nevetés gyógyító hatásai, ismered biztos?! :)))))))))

Quercus a favágó 2014.05.15. 22:03:41

@diggerdriver:

A férfiakat a nők irányítják. A távirányítót meg a lábuk között hordják.

2014.05.15. 22:04:06

@lexrex: melyikre gondolsz?

mayree 2014.05.15. 22:04:15

@cougarcat:
Nem is négy igazság hanem négy egyezség :)))))

Nyilván félreérthető voltam, ez gyakran előfordul nálam mert röviden fogalmazok. Nem rád értettem természetesen azt amit írtam, csak Téged szólítottalak meg.

Vitázni pedig nem szoktam és velem nem lehet, mivel mindent ráhagyok a másikra - közben meg csak vigyorgok. (Főleg nem buddhizmusról, azt sem tudom mi az :)))

És tényleg ökörködtem. Te pedig hisztiztél :)))

klappol 2014.05.15. 22:04:54

@diggerdriver: A sztorit elhittem, csak ritkán jönnek ilyenekkel elő a zemberek.:))))))))))))))))))Kár.

2014.05.15. 22:06:06

@Babette_: mar megint a vicces billentyuzetrol irsz?

2014.05.15. 22:06:08

@mayree: Nem, nem hisztiztem, csak a fagyi visszanyalt. ;)

2014.05.15. 22:07:47

@charlieharper:

"illetve hogy ne vásároljak az internetről lőfegyvert és ne kezdjek el vele lövöldözni egy forgalmas helyen"

mayree 2014.05.15. 22:08:33

@cougarcat:
Visszanyal? :))))
Kérdeztem valamit, de még nem válaszoltál. :D
(Te pedig nem kérdeztél semmit tőlem :)))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 22:11:14

@házelőtthinta: Latom elkezdtel blogot irni.
Bar en nem ertek igazabol az irodalomhoz, de a sajat kis egyszeru szintemen azt mondanam, hogy amugy szerintem van erzeked a lirai kepekhez. Legalabbis ez alapjan a 3 bejegyzes alapjan nekem ugy tunik, hogy szorult beled egy nagy adag iroi/koltoi adottsag.

2014.05.15. 22:11:21

@klappol:
Szerintem az otthon ott van, ahova barmikor es barmilyen korulmenyek kozott visza lehet menni, ahol az ember legjobban vedve erzi magat, biztonsagban van, ahol nem kerdezik, hogy miert jottel, mit csinaltal eddig. Ilyen hely mind kevesebb es kevesebb lesz az ido mulasaval. (bar lehet, hogy fogalomzavarban szenvedek)

SzZoole 2014.05.15. 22:11:35

@mayree: most mit majrezol?
Egy holgynek mindig igaza van:)))

klappol 2014.05.15. 22:11:46

@QUERCUS(a favágó): Na ezt aztán szépen mondtad:)))))))))))))

Ladybird89 2014.05.15. 22:12:55

@klappol: Ó, köszi, az megvolt, hogy kommentben kell kérni, de azt hittem bármelyik poszt alatt lehet.

Rebarbaraa 2014.05.15. 22:13:09

@zöldeketbeszélek: Borzalmasa sajnalom, ha megbantottalak, mert ezek szerint azt tettem, de nem emlekszem hogy (beteszem a kiegesziteseket a mondatba csillaggal jelolve) Nem kotekedni akarok vagy szorszalgasogatni, de a tulzott onsajnalat(od*) bizony szemelyiseg problema(d*) es a tulzott bizalmatlansag(od*) is :) Pl: tulzott onsajnalat(od*)= "enyhen" eretlen szemelyiseg(ed*) aki ugyanakkor tagadasban is el a sajat felelosseget illetoen."

Szoval nem szemelyeskedtem.

Gyereknevelesi tanacsot hat...felig meddig adtam, mert nekem is van, 17 eves, lany, feltem ot, es amolyan "osszesugos anyukak stilusban" probaltam irni. Ha nem igy jott at...feltartott kezekkel 6 ev golyozaport nekem :) Beallok a sarokba es nem veszek levegot, ennyi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 22:15:28

@klappol:
Eszembejutott a priccsről a konyhában.

2014.05.15. 22:15:44

@diggerdriver:
" Sparhelt is volt bár te azt nem tudod mi."
Egyes videkeken masinanak is hivtak:)

mayree 2014.05.15. 22:15:53

@Zoole[uk]:
Nagyigazság, Mester :)

mayree 2014.05.15. 22:16:57

@Rebarbaraa:
Pcihomókusnak teccik lenni? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 22:18:45

@QUERCUS(a favágó):
Nincs azzal baj csak ne vegyem észre.
Mármint hogy irányítanak.

mayree 2014.05.15. 22:19:09

@diggerdriver:
Micsoda luxus!!! Nálam a tehén volt a radiátor :D

2014.05.15. 22:19:36

@mayree: En is kerdeztem a minap valamit, amikor a buddhistakat hoztad fel nekem. En se kaptam valaszt. Igy most kvittek vagyunk, akar be is fejezhetjuk itt. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 22:20:02

@diggerdriver: "Sparhelt is volt bár te azt nem tudod mi."

Nem volt az olyan regen.
Hintaval majdnem egyidosek vagyunk (raadasul o is videki) es en is tudom mi az a sparhelt. Sot, milliomegegyszer gyujtottam is be. Es arra is tisztan emlekszem, hogy azon keszul a legtutibb krumplilangos. :)

mayree 2014.05.15. 22:20:59

@cougarcat:
Hajjon meg a lovam ha láttam - tekintetes bíróság! :)
De komolyan, mi volt az?

SzZoole 2014.05.15. 22:21:00

@mayree: mester en?Ugyan mar en egy senki vagyok:)))
Vagyis tudod mi vagyok?Egy idomitott majom es ha eleget fizetnek,meg tancolok is:)))

klappol 2014.05.15. 22:21:33

@Cascabel: Igen, az otthon ad meleget és megnyugvást, biztonságot. Mondjuk azt, hogy "ahol nem kerdezik, hogy miert jottel, mit csinaltal eddig" nem biztos, hogy mindenhol így van. Mi pl szoktunk kérdezni egymástól hasonlókat. Jó nem így, hogy " hol a pi..ába voltál már megint eddig", hanem normálisan.:))))))))

tőlem is kérdezték már, hogy miért jöttem vissza,............... hát a pénztácámért mert ittfelejtettem. kacaj, öregszel???:))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 22:22:07

@Cascabel:
Én úgy ismertem hogy spór.
A masina mifelénk a messziről lapos szíjjal hajtott cséplőgép volt.

klappol 2014.05.15. 22:22:10

@diggerdriver: Ugyehogy igen:))))))))))))))))))))

Quercus a favágó 2014.05.15. 22:22:33

@diggerdriver:

Ha rászorít a combjával a füledre, úgy sem hallod a parancsszót!!!

2014.05.15. 22:22:43

@lexrex: igen. Akkor gondoltam Dranaluzra. Plussz az utalt alkoholizmus. Szakterulete.

2014.05.15. 22:23:47

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Bizony, Hinta nagyon jol ir, en is beleolvastam most. De amit Charlie irt fentebb, az is igaz, es tenyleg jo lenne ha beszelne valami szakertovel...

klappol 2014.05.15. 22:24:21

@diggerdriver: mit akarsz a tehénlepénnyel?:))))))))))))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 22:24:26

@Rebarbaraa: Hagyjuk. Nem feltételeztem rosszindulatot, csak így első 'találkozásra' kicsit sok volt nekem.

klappol 2014.05.15. 22:24:58

@diggerdriver: Az mindig a lapjára esik :)))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 22:25:36

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Sőt ma is lehet kapni.
Anyósom pár éve vett vadonatújat a Baumaxban.
Én vittem haza a Lada Kombiban.
Akkor volt 50ezer forint.

2014.05.15. 22:26:02

@mayree: a pszichiater a Dr Andaluz. Neha jon es rendet tesz a zartosztalyon

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 22:26:11

@cougarcat: Annyira ismerős volt Hinta blogján a szalmakutya...hol találkoztam vele...na megvan. Buddhista példabeszédekben. Su La Ce: Reggeli beszélgetések Lin Csi apát kolostorában.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 22:27:03

@klappol: @mayree:
Na akkor vezessétek elő mi az árvagané?

mayree 2014.05.15. 22:27:20

@charlieharper:
Köszi! Tanulok. Azért kérdezek :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 22:28:10

@zöldeketbeszélek:
Én meg tudok szalmaegeret csinálni
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

blackhairlady 2014.05.15. 22:28:23

@klappol: Mi 6-an aludtunk egy konyhaban anno gyerekkoromban. 3 generacio, nagyszulok, a szuleim, en es a tesom. A testverem es en egy agyban.
Ha belegondolok, soha az eletemben nem volt kulon szobam, ami csak az enyem es nem kell megosztani szulovel, tesverrel, ferjjel.

mayree 2014.05.15. 22:28:46

@diggerdriver:
Az ősszegyűjtött matéria, amivel tüzelnek. Afganisztánban szépen stócolják, azzal sül a kenyér az udvari kis kemencében :)
Sőt szerintem az agyagházak tetejének megerősítéséhez is használják.

2014.05.15. 22:28:47

@zöldeketbeszélek: figyelj, ahinta nem egy butagyerek. Olvasgat gazdasagi lapojat (egyoldalut, de olvasgat), a maga szintjen nem teljesen hulyeseg, amit mond, csak tul egyoldalu a tajekozotsaga.
A sotet depresszioja ilyen fiatalon viszont felemetes.
@tanato: megkeresett a Hinta?

klappol 2014.05.15. 22:29:04

@diggerdriver: már írtam, ovassá :))))))))))))))))))

2014.05.15. 22:30:21

@charlieharper:

Vannak szavak, amik ha "elhangzanak" pl. a neten, fennakadnak a szűrőn. Mostanában erre érzékenyek. És nem az orvosok.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 22:30:49

@charlieharper: Tudom, hogy nem az. De nálam már olyan mélyre ásta el magát, hogy nem is érdekel, mennyire igaz amit ír, vagy a csak jó a fantáziája.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 22:32:05

@blackhair-lady: Na várj csak. Mindenki a konyhában aludt? Akkor szoba nem is volt :)?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 22:32:59

@lexrex: Te jó ég, mire gondolsz? Na nem szó szerint, de körülírhatnád. Meg azt is, hogy ezzel mire mennek, akik szűrik.

klappol 2014.05.15. 22:33:07

@blackhair-lady: Ezekre a gyerekekre mondják, hogy nem volt gyerekszobálya, neeeem ez a vicc volt.

A tanyasi nagyapámnál dettó így volt, igaz ott csak 5 + a 2 öreg, de így mint ahogy írtad.
És jó volt. ................Akkor.

2014.05.15. 22:34:06

@mayree: Hat kerdezted, hogy hova sorolom a buddhistakat es en kerdeztem hogy miert kene oket barhova sorolnom....ez maradt valasz nelkul. En arra tippeltem, hogy akaratlanul a tyukszemedre leptem, valami olyat irtam ami serti a buddhista filozofiat, pedig hidd el, semmi ilyesmi nem volt szandekomban.

SzZoole 2014.05.15. 22:34:54

@mayree: imadom a L'art Pour L'art musorait az osszeset lattam mar tobbszor is:)))

Ladybird89 2014.05.15. 22:35:16

@diggerdriver: Oké, most már tutibiztosra mentem, itt is kértem meg ott is, ahol mayree mondta. Amúgy én is tudom mi az a sparhelt, és 25 vagyok. :) Szerintem a vidékiek még az én korosztályomból is tudják, legfeljebb a nagyvárosiak nem.

Papagály (törölt) 2014.05.15. 22:35:26

a négyéves gyereket földre rántja, megharapja a szomszéd kutya, és a család macskája fúriaként támad a kis gazdiját földre vivő, aggresszív kutyára, s ezzel sikeresen elüldözi.
annál meglepőbb a sztori, hogy egy közepes méretű kutyáról van szó.
www.youtube.com/watch?v=sh_DeooscUI

valamelyik nap volt szó arról, hogy bízhatunk-e a kutyákban, engedjük-e hozzájuk gondolkodás nélkül a gyerekeket.
ez a videó azt mutatja, hogy nem minden kutya "megbízható" (a kommentár szerint ez itt épp "mischievous", "have abnormally dangerous propensity" :) ).

2014.05.15. 22:36:48

@mayree: nem vicc, tenyleg pszichater. andaluz neven Norvegiabol neha benez. Remelem majd lesz megint nemsokara. Mindannyian felunk, hogy analizal bennunket. Titkon remenykedek, hogy benneleszek a tanulmanyaban :)

SzZoole 2014.05.15. 22:37:15

@diggerdriver: a lada kombi volt 50.000?:)))

mayree 2014.05.15. 22:39:02

@cougarcat:
Ó! Ezt nem tudom miért kérdeztem... komolyan.

Dehogy! Nem vagyok buddhista :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 22:40:04

@charlieharper: "az mi? Sparhel?"

Ilyen baszomnagy ontottvas futezelesu "tuzhely". Begyujtod, mint egy kemencet majd a tetejen levo forro vaslapon lehet sutni-fozni.

@cougarcat: "Bizony, Hinta nagyon jol ir, en is beleolvastam most. De amit Charlie irt fentebb, az is igaz, es tenyleg jo lenne ha beszelne valami szakertovel..."

Ezt en nem vitatom. De azt hiszem irok/koltok eseteben es sokszor a "muzsa". Napjainkban Jozsef Atilla-t is elinteznek az osztalytarsai annyival, hogy divat-emos...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 22:40:09

@tanato: Köszönöm. Hát, nem egy vidám esti olvasmány...

SzZoole 2014.05.15. 22:40:33

@diggerdriver: szaraz marha szar amit tuzelesre hasznaltak.
De,ha akarod en tudok neked frisset:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 22:42:56

@diggerdriver: Ez a videó nem elérhető...na majd holnap, nappali világosságban.

33621 2014.05.15. 22:43:17

@klappol: Na akkor meg pláne nem tudok menni mert 07-19 ig dolgozom. Jó lett volna élőben is összefutni!

tanato 2014.05.15. 22:43:46

@zöldeketbeszélek: Márai igen realista volt,pedig az un.Úri osztályhoz tartozott.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.15. 22:44:10

@charlieharper: Jah, a lenyeget elfelejtettem. Amikor a tuz kialszik benne, akkor a tetejen a vastag sutolap meg egy jo ideig forro. 7-8 eves gyerekkent fantasztikus egesi seruleseket lehet szerezni vele ha ratenyerel az ember... mondjuk en a nyelvem is odafagyasztottam a szodas szifon patronjahoz, szoval lehet en vagyok gyarilag rosszul osszerakva...

2014.05.15. 22:44:20

@zöldeketbeszélek: De jol ir, nem?

@blackhair-lady: En egy padlasszobaba szulettem, ahova egy mezei letran kellett felmaszni.... a szuleim a kis ablakhoz tartottak hogy valami napfeny erjen, mert velem nem tudtak naponta tobbszor le fel maszni.

tanato 2014.05.15. 22:45:02

@blackhair-lady: Nekünk is volt sparhelt még gyermekkorunkban nagymama azon főzött sokáig.Nagyon jó meleget adott és eléggé gyorsan a fagyos téli reggeleken.

2014.05.15. 22:45:44

@mayree: Jol van, dehat az se lenne baj ha az lennel. Totalis felreertesek sorozata lett az egesz, ez mar tenyleg vicces, de joertelmuen. :)))

blackhairlady 2014.05.15. 22:46:40

@zöldeketbeszélek: Volt egy szoba, de soha senki nem aludt ott, csak ha vendegek jottek (szulok testverei meg az unokatesoim). 2 szalmazsakos agy, egy sezlony, egy asztal, a sporhelt es egy pici konyhaszekreny volt benne.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 22:47:23

@Papagály:
Kiváncsi lennék egy kutyás ezt mivel magyarázná?
Mert a kutya sose hibás mint tudjuk.

mayree 2014.05.15. 22:47:28

@Papagály:
Minden kutyának van egy "ingerküszöb" nevű tulajdonsága, van olyan faj amelyiknek magasabb, van amelyiknek alacsonyabb. Ez független attól hogy kopaszbarom neveli harcra, vagy ovónéni családtagnak.
(az én nyugis németjuhászom is húzogatta a fogínyét öreg korában amikor 2 éves kiskölök piszkálta a bajszát)

A macsek viszonjól teljesített!

2014.05.15. 22:48:05

@Papagály: Ez halalos volt, ma reggel neztem a hiradoban.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 22:48:10

a sparhelt mèg mindìg a lehető legjobb tűzhely.Csùcséttermek konyhàjàn a mai napig hasznàljàk, ez a 100èves amerikai talàlmàny nagyon jòl megfèr a mai modern konyhàkon az antigrill, pacojet, termomix mellett

blackhairlady 2014.05.15. 22:49:45

@klappol: Hat nekem nem volt jo. En utaltam ott lakni, ilyen korulmenyek kozott. Nekem egy megvaltas volt a varosba koltozni, meg akkor is ha a szuleimnek keresztul kellett jonni a mi szobankon ha ki akartak menni a konyhaba, es a batyammal is megkellett osztanom a szobat, de legalabb mar nem hatan aludtunk 20 m2-en.
Sokan odakat zengenek a falusi, tanyasi eletrol, en utaltam minden pillanatat szerintem.

mayree 2014.05.15. 22:50:26

@cougarcat:
Igen, ez a baja a beszédnek :) Ha csak összeérintenénk a homlokunkat és értenénk egymás gondolatait, nem lenne ilyesmi gond :)
Itt találsz pár fotót a mindennapokról, hátha az mesél :)
mayree-uh-uh.blogspot.hu/2014/05/fotosblog.html

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 22:51:09

@Sexual Harassment Panda: fòleg franciaorszàgban van nagy dicatja, ŕèzedènyekkel.1-2 pèldànyèrt csillagàszati összegeket kèrnek

mayree 2014.05.15. 22:51:59

@charlieharper:
a sparhel kérlekszépen a sparhelt, betűhibával :)

SzZoole 2014.05.15. 22:52:01

@diggerdriver: apacaktol,most ez vicc?
Mert ha nem akkor az egy eleg megkimelt keves kilometerel rendelkezo auto lehetett.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 22:52:55

@nyuszigonosz(D): vannak ùjak us.most is gyàrtjàk őket.főleg franciàk, nèmetek.

blackhairlady 2014.05.15. 22:54:14

@tanato: Ezert volt nyari konyhank, hogy nyaron is fozhessunk anelkul, hogy megkukulnank abban a helyisegben ahol alszunk. Az meg meg sargafoldes volt, fel kellett ontozni sopres elott, hogy ne porozzon.

nyuszigonosz 2014.05.15. 22:55:10

@Sexual Harassment Panda: Nézegettem is már azokat. Hát jó drágák, és sajnos nem férne el egy igazi békebeli kinézésü a konyhában.

2014.05.15. 22:55:19

@nyuszigonosz(D): hat ehhez jo nagy konyha kell, hogy mutasson is. Az az uveglapos jol nez ki.
@mayree: ok, ok. Te meg tartozol ide egy jo kis poszttal

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 22:56:06

@nyuszigonosz(D): nekem is tetszenek.sokjal dràbàbbak (ès jobbak) mint a super indukciòs tűzhelyek.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 22:56:51

@tanato: Atyaég, ez a Márai-idézet akár a mai nap mottója is lehetne:

„Idegen országban az immigráns vagy emigráns érzelmi menetrend szerint rendezkedik be. Az első év: a lázadás. Kelepcébe estem stb. második év: menekülési tervek. (Chilében jobb stb.) harmadik év: összecsuklás, rezignáció. (Megnéztem az itteni temetőt, itt fekszem majd stb.) De aztán elkövetkezik a negyedik év, amikor az emigráns felébred az idegen országban, nyújtózik, ásít, szemét dörzsöli, és közömbösen ezt gondolja: Csakugyan olyan rossz itt?…”

2014.05.15. 22:57:01

@Sexual Harassment Panda: de ezek fatuzelesuek. Es hogy szabalyozod rajta a hofokot?

nyuszigonosz 2014.05.15. 22:57:04

@charlieharper: Csodálatosan szépek a mostani sparheltek.
Csak hát ahhoz már konyha is kell. Mármint egy óriási helység mint konyha.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 22:57:17

@mayree:
Itt senki nem húzgálta a bajuszát.
Odament és harapott. Utcán.
Utolsó harapása lett volna...

33621 2014.05.15. 22:58:29

@diggerdriver: Szegény bátyó négy lábbal született! :-)
És még jól van?

2014.05.15. 23:00:11

@diggerdriver: Lehet hogy tevedek, de mintha pitbull lett volna... ezzel a fajtaval eleg sok problema van, de sajnos kisgyerek korul altalaban semmilyen kutyaban nem szabad maradektalanul megbizni. Az en labradorom a vilag legbaratsagosabb kutyaja volt de sohasem engedtem hogy csak ugy odatolakodjon gyerekhez.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 23:00:32

@Zoole[uk]:
Lada volt. Ment baja nem volt de rohadt mint állat. A hajamat is megette.

2014.05.15. 23:00:52

@mayree: Koszonom, le fogom csekkolni...

tanato 2014.05.15. 23:01:52

@blackhair-lady: Hát,igen nyáron főzni sparhelten az pokol volt.

2014.05.15. 23:02:05

@cougarcat: a mondas ugy szol, hogy faithful as a labrador

2014.05.15. 23:03:03

@Sexual Harassment Panda: na varjal, ez sima rangemaster. Nekem is ilyen van.

nyuszigonosz 2014.05.15. 23:03:26

@charlieharper: A régiek voltak fatüzelésüek. Egyben melegítették a helységet is, ezek voltak az igazi lakó-konyhákba való dolgok.

A mai modern ilyen kinézésüek vagy gázzal, de akár árammal, kerámia lappal is vannak, sokesetben kombináltak. hogy egy részük tényleg fával is füthetö.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 23:03:43

@cougarcat:
Egy Jk volt.
Játszótéri keverék.
A másnapot nem érte volna meg.

33621 2014.05.15. 23:04:01

@QUERCUS(a favágó): De mi van ha abban a távirányítóban, vagy a vevő készülékben lemerül az elem vagy valamilyen hiba keletkezik?

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 23:06:00

@charlieharper: ìrd be a keresòdbe hogy:
"French stove", vagy "piano french stove" a hūlye franciàk piano-nak hìvjàk..

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 23:07:41

@charlieharper:
Na várjá Charli.
Mielőtt elvinnének ezek a jóvágásúak valami fals irányba a sparhelt az ez.
Salgótarjánban gyártják és mindenkinek ilyen volt.
Cifrázás nélkül.

kepkezelo.com/images/48r7ih4tn5i7qudf1vh.jpg

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 23:08:38

@mayree: Tisztességes magyar ember takaréktűzhelynek hívja :)!

2014.05.15. 23:08:40

@Sexual Harassment Panda: nekunk ilyesmink van, 90cm
www.cookersandovens.co.uk/Rangemaster_Classic_90_Gas_Black_Range_Cooker.html?gclid=CMi786jqrr4CFaQIwwodKrgABA

Nem azert, mert annyira tudunk fozni, hanem a haz eladhatosaga/kiadhatisaga miatt meg anno ezt vettuk. Es jol nez ki.

mayree 2014.05.15. 23:09:16

@charlieharper:
De most még itt bolondogkháza van, szerintem kell még két hét hogy elüljünk mint a tikok :)

2014.05.15. 23:09:27

@diggerdriver: ilyet meg soha nem lattam korabban

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 23:11:31

@charlieharper: igen, ez is jò, de nem a tipikus vaslap a teteje.semmi köze ahhoz hogy ki tud főzni.bàrki hasznàlhatja.

2014.05.15. 23:12:26

@Sexual Harassment Panda: ez szep. De ez etterembe/szallodaba valo. Nem egy 4fis haztartasba

SzZoole 2014.05.15. 23:12:29

@diggerdriver: apamnak egy 1200s ladaja volt az is annyit evett,mint most az en 3000-es motorral szerelt autom 10 liter atlag,de autopalyan hosszutavon 7.8liter/100km.Meg azert van nemi kulombseg a ket auto kozt.

mayree 2014.05.15. 23:12:37

@diggerdriver:
Ezaz, a '60-as években mamámnál ilyet építettek be, agyagba. Az volt a konyhában ahol ők aludtak. A szoba az szentély volt, mennyezetig fölpakolt dunnákkal és olyan párnákkal hogy csak ülve lehetett aludni ha leraktad a fejedhez. Vasárnapokánt pedig citerakör, nálunk, hajj! :))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 23:13:43

@charlieharper:
A szoci rendszerben ezt gyártották és még most is gyártják változatlan formában.
Amíg a palackos gáztűzhelyek el nem terjedtek ilyennel főzött mindenki.
Anyósom máig használja.

mayree 2014.05.15. 23:14:17

@zöldeketbeszélek:
Na azt nem hallottam még :)
Viszont emlékszem a petróleum tűzhelyre... de az már baromi modern volt, tudtad cipelni ide-oda mint ma a mikrót :)

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 23:14:20

@charlieharper: sztem vannak otthoniak is.
A lènyeg, a piano/sparhelt/frenchstove a mai napig elterjedt!

blackhairlady 2014.05.15. 23:14:47

@zöldeketbeszélek: Hat igen, a falusi elte (foleg ha szegny az ember gyereke), nem mindig fenekig tejfol. Nem is szeretek rola beszelni nagyon, mert nem talalok szinte egyetlen egy jo elmenyt sem amire visszaemlekeznek.

Sexual Harassment Panda 2014.05.15. 23:16:03

@zöldeketbeszélek: akinek van egy règi sparheltja az èrtèk.nem szabad kidobni.vannak kifejezetten prèmiumkategóriàsok is, 10.000 euròkèrt.

2014.05.15. 23:16:07

@Papagály:
Tegnap lattam a hirekben ezt a videot, rendkivul erdekesnek talaltam. Utana haverommal beszelgettunk rola telefonon. Megemlitettem egy sztorit neki, en is ugy hallottam:
Nyar van, delutan, erdeszhaz, a kisgyerek bolcsoben a tornacon. Az erdesz zajt, ugatast hall, kimegy, latja a kisgyerek a bolcso mellett a foldon, polya csupa ver, a kutyaja epp huz el a bolcsotol. Erdesz be a hazba a puskaert, kier, lelovi a kutyajat, felveszi a babat, annak semmi baja. Belenez a bolcsobe es mit lat benne? Egy szetmarcangolt viperat:(
(lehet, hogy csak kitalacio es a leirasom sem tokeletes, de a lenyeg gondolom atjon)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 23:16:09

@diggerdriver: Igen, ez az igazi sparhelt. Jó lenne egy ilyet kipróbálni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 23:16:23

@Zoole[uk]:
A kombinak rövidáttételű hídja volt még többet evett mint a lépcsőshátú.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 23:17:40

@blackhair-lady: Na erről meg Móra Ferenc regényei jutnak eszembe...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 23:19:01

@charlieharper:
Ennek angol megfelelője és az angolok egyik legnagyobb legendája az AGA tűzhely.

Ladybird89 2014.05.15. 23:19:05

@charlieharper: A mamáméknál lévő alul kályhás felül főzős szerkezetet hívtuk annak. Persze lehet, hogy máshol másra mondták... én erre ismerem. Anyukám gyakran emlegeti, szerinte azon lehetett a legjobb töltött káposztát főzni. :)

blackhairlady 2014.05.15. 23:19:36

@zöldeketbeszélek: Pontosan, Mora Ferenc nagyon szemleltesen irt errol az eletrol.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 23:20:20

@mayree: Nekünk az olajkályha teteje volt kvázi sparhelttető, azon sütöttük az almát. Érdekes és nagyon egyszerű szerkezet volt az is, az olaj egy hengeres dobban égett el, aminek a teteje nehéz öntöttvas volt.

2014.05.15. 23:22:23

@mayree:
Azt hivtak petrofornak, ugye? Mi is azt hasznaltunk gyerekkoromban az alberletben egy evig, amikor Halason laktunk. Utana kaptunk szolgalati lakast az orosz laktanyaban:) Ott mar gaztuzhely volt:)

SzZoole 2014.05.15. 23:25:33

@cougarcat: nekem anno ket kutyam volt egy doberman es egy pit bull terrier,en neveltem mindkettot kolyok koruktol kezdve,soha senkit nem bantottak,mig nem kuldtem oket,a lanyom mig kicsi volt rajtuk lovagolt a pit-nek a szajaban nyulkalt es az soha nem bantotta a dobinak meg a herit tekergette az sem bantotta,ha kutyak szaladtak,jatszottak mindig kikerultek a gyereket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.15. 23:26:31

@zöldeketbeszélek:
Ja az olajkályha korszakban az egész lakás bűzlött a gázolajtól.

2014.05.15. 23:27:50

@zöldeketbeszélek:
Az emigracio kevesbe ismert iroja, Ferdinandy Gyorgy is irt hasonlokat. O azt hiszem Puerto Ricoban volt egyetemi tanar.

mayree 2014.05.15. 23:28:13

@zöldeketbeszélek: Hozzánk valamikor a '80-as években vezették be a gázt, addig nekem is olajkályhám volt a szobámban. Frankó volt begyújtani este 11-kor jó hidegben. De aztán beindult úgy hogy izzott, igaz akkor fogyasztott is százon rendesen :)

mayree 2014.05.15. 23:29:12

@Cascabel:
Nem tudom... akkor még csak szaladgáltam, húztam magam mögött a gyufásdobozy madzagon, aztán mondogattam hogy raktor, raktor :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 23:29:47

@diggerdriver: Engem soha nem zavart, gyerekkorom egyik meghatározó illatélménye. Meg a malterillat és a nedves termőföld illata.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 23:30:59

@mayree: Igen, zabálta az olajat, az biztos. Hát, akkoriban ez még nem volt probléma, jött a Barátság kőolajvezetéken a baráti nafta.

2014.05.15. 23:31:19

@diggerdriver:
Amikor beindult a Minicalor vagy a Mecalor a sok olajtol:) Tancolt, izzott, bombolt:) Huuu, de be voltunk olyankor xarva:)))

mayree 2014.05.15. 23:32:41

@33621:
Utólag könnyű okosnak lenni, csirkét minden rendes kutya elkap ha hozzáfér.
Állítólag a kuvasz (vagy komondor?) is meghülyül a korral, főleg ha láncon tartják... Nekem mindig németjuhászom volt, de most a városközpontban "csak" két cica.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 23:34:02

@Cascabel: Hát ahogy elnézem, ő sem jókedvében emigrált. Hasonló sors, hasonló életérzés?

SzZoole 2014.05.15. 23:34:07

@Sexual Harassment Panda: nem soha,parancs szora csinalt mindent,igaz,hogy nehezebb volt tanitani mint a dobit,de nem volt lehetetlen,ja es nem verekedtettem soha pedig ez meg '92- ben volt.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.15. 23:36:06

@mayree: Az nem nekünk...
De ha arra gondolsz, hogy a nafta nem jött a kőolajvezetéken, igazad van...átvitt értelemben használtam.

SzZoole 2014.05.15. 23:36:24

@mayree: a kuvasz az idegileg gyenge azert vadul meg a komondora nem jellemzo.

mayree 2014.05.15. 23:40:53

@zöldeketbeszélek:
Volt az a vicc amikor Kádár nem tudta hogyan jöjjön haza Moszkvából, a repülő lezuhanhat, a kocsi felborul, a vonat kisiklik... kitalálják hogy úszik majd a Barátság olajvezetéken, az úgyis erre folyik, secperc alatt itt lesz.
Várják itthon de nem jön, sem másnap, sem harmadnap. öt nap múlva mászik csak ki a csőből. Kérdezik tőle hogy mi történt, miért késett ennyit, mire ő:
- Elvtársak, tudják maguk milyen nehéz árral szemben úszni? :)

mayree 2014.05.15. 23:41:36

@Zoole[uk]:
Aha, akkor az lesz az... ismertem olyat a faluban aki lapáttal etette, mert nem mert közel menni a saját kutyájához.

2014.05.15. 23:47:28

@zöldeketbeszélek:
hu.wikipedia.org/wiki/Ferdinandy_Gy%C3%B6rgy
Amikor kijottem itt a konyvtarakban meg volt magyar nyelvu reszleg, ott ismertem meg a muveit. A nyelviskola mellett volt a konyvtar, az mellett pedig a kedvenc kocsmaim:)

SzZoole 2014.05.15. 23:48:41

@mayree: sokat kozre jatszik az is,hogy lancon tartjak,foleg ha egy meteres lancon.
A pitbullokat ugy treniroztak a harcra,hogy sotet pincekben tartottak oket,neha adtak neki enni es meg kozben jol el is vertek a kutyat,igy osztonoztek a harcra,lattam egy par ilyet,a '90-es evekben oriasi penz volt a kutyaviadalban:(((

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.15. 23:52:20

@zöldeketbeszélek: Nekem nem sikerült föltöltenem multkor...azt irta, hogy tul nagy a file...pedig teloval készült kép volt...
@Zoole[uk]: B+! Majdnem kiköptem a kolbäszt... :-)
@Rebarbaraa: Tudod, hogy kik talältäk föl a WhatsUpp-ot?
www.tickld.com/cdn_image_content/18751.jpg
@Réka ‎: Elképzeltem a HP-ket amint szivalaku lapättal püfölik egymäst... :-))))
@Kövérmadár [swe]: B+ te is madär! :-))))
@Cascabel: :-))))))
@diggerdriver: Diggie! Szortiroztam az E-Mailjeim között, és amikor meglättam, te jutottäl eszembe: www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-2020579/Candice-Swanepoel-models-Victorias-Secret-Halloween-fantasy-costumes.html

SzZoole 2014.05.15. 23:57:39

@Naschkatze (Mostindien / CH): hat a kolbaszal,csak ovatosan:)
Tudod itt a UK-ban mi a tacsko elnevezese?
Sausage dog,nem vicc:)

mayree 2014.05.15. 23:58:12

@Zoole[uk]:
Igen, és ez ivódott bele az emberekbe. Unokahugoméknak is van egy lány stafford, jól elvan a tacsival és nagyon játékos. Ugyanakkor Veszprémben a társasházban is volt egy, amelyik összemarta az 5-6 éves kislány arcát. Egyszer épp pakoltam ki a kocsiból, mindkét kezem tele és ugatva rohant felém. Szűzmáriaidesanyám! Vártam mi lesz, de körbeszaglászott aztán elment. Mg jó hogy nem nézett lámpaoszlopnak :D

Persze azért ennek a fajtának alacsonyabb az ingerküszöbe mint mondjuk egy németjuhásznak azzal tisztában kell lenni.

SzZoole 2014.05.16. 00:02:32

@mayree: persze,hogy alacsonyabb,hiszen viador kutyanak tenyesztettek.
A nemetjuhaszt meg muka kutyanak az egyik leggjobban tanithato kutya fajta,mint a doberman,en az utobbit preferalom:)

bpetya75 2014.05.16. 00:27:06

@Nyulz of the World:

"Ha ez nem kovetnezne be, es jelentosen romlana a hazai helyzet, akkor meg meg mindig lehet 10 km-el nyugatabbra koltozni. "

Érdekelne, hogy ezt mennyire érzed jelenleg valós veszélynek. Személy szerint nagyon kíváncsi vagyok, lesz e igazi alternatíva a következő választásokon. Egyelőre a jobbik túl szélsőségesnek, az lmp túl liberálisnak tűnik ahhoz, hogy az legyen.

bpetya75 2014.05.16. 00:32:48

@Cascabel:

Fura sztori. Én először tuti a babával foglalkoznék, aztán a kutyával.

M. Péter 2014.05.16. 00:36:42

@zöldeketbeszélek: A kedvencem az, hogy megfőzöm a feldarabolt rebarbarát egy kis reszelt gyömbérrel és annyi cukkoral, hogy ne legyen savanyú. Remek tavaszi desszert, egy kis custard-öt is lehet még ráönteni, vagy van aki joghurttal szereti.

2014.05.16. 00:49:10

@Zoole[uk]: En minden kutyat szeretek, meg a pit bullt is.... sajnos itt gyakran olyanok tartjak akik agresszivra nevelik vagy mint ahogy a videon lehet latni, nem torodnek vele, hagyjak hogy szabadon garazdalkodjon. Igazad van, lehet belole, es mas kicsit agresszivabb fajtakbol is baratsagos kutyat nevelni...

Itt meg wienie dog-nak hivjuk a Wiener (virsli) utan :)

2014.05.16. 00:50:10

@Zoole[uk]: Marmint a tacskot hivjuk wienie dog-nak :)

2014.05.16. 00:52:36

@zöldeketbeszélek: Te is malteroztal? :) Ilyesmiben az egesz csalad reszt vett regen, meg a gyerekek is... :)

2014.05.16. 00:54:31

@Cascabel: Mecalor! Erre emlekszem!! :)

adg 2014.05.16. 00:58:45

Basszus, 820 komment. Ezt most nem tudom vegigolvasni.
Hatha valaki tud valaszolni, sikerult not talalni a posztolonak? :)

adg 2014.05.16. 01:01:52

@Cascabel: A 'Susi es tekergo' cimu mesefilmben ugyanez a jelenet van, csak patkannyal, es gyerekszobaban. Termeszetesen nem lovik le a kutyat, megis csak egy mese, de legalabb lebasszak. Aztan rehabilitaljak, es mindenki happy.

2014.05.16. 01:02:16

@adg [Au, Darwin]: En nem hiszem. De meg abban se egyeztunk meg neki, hogy no kell neki. :) Szerintem egy 25 eves sracnak ez ugyben keves problemaja lehet, de lehet hogy tevedek. :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.16. 01:15:24

@klappol: A nagy lókukit! :-)))))
Csak utälom, hogy ha hsz-t irok, és elküldöm, akkor mindig csak az utolso 100kommentet jeleniti meg...
Hintänak cimzett kommentedben nem értettem, hogy mi köze van a jódnak a rosszhoz... :-) : "Majd a rossz után jön a JÓ:D:D:)))))))))))))))) "
Az otthonra visszatérve: Szerintem nincs annäl szarabb, mint ugy hazamenni (akär nyaraläsbol, akär munkäbol), hogy utälod az otthonod...
@lexrex: :-)))))))))))
@Babette_: Nekünk is kellett ilyet irni, de én mär nem emlékszem, hogy mit irtam. :-) Az oföd egy ritka .... lehetett. :-(
@nyuszigonosz(D): :-)))))
@zöldeketbeszélek: A mai "szememmel" asszem passzolom azt az orszägot férjestül. :-) Különben is nagyon meg vagyok elégedve a mostanival!
@Cascabel: Ezt milyen szépen leirtad!
@Ladybird89: Ja, persze mert lättad a muzeumban. :-)))))
@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Szerintem ezeken minden valamirevalo gyerek ätesett! :-)
@diggerdriver: Én csak annyit tudok mondani, hogy a kutya a gazdäja "tükre"... (nincs kutyäm)
@mayree: Tudod mi az érdekes? Ha megnézel bärmilyen leiräst, a "harci" kutyäkat barätsägos, gyerekszeretö csalädi kutyaként irjäk le. Viszont kiemelik, hogy egész kölyök korától ajánlott kutya óvodába és iskolába vinni. De ez szerintem minden kutyära érvényes lenne, mert nem csak a kutyänak, hanem a gazdäjänak is jot tesz, valamint össze is koväcsolja öket. Hülye kutya nincs, csak hülye gazda...
"Aha, akkor az lesz az... ismertem olyat a faluban aki lapáttal etette, mert nem mert közel menni a saját kutyájához. " Én talälkoztam egy ilyen szegény kutyäval. Läncra volt verve, senki nem törödött vele. Én szépen lassan a közelébe mentem, odavittem a vizes täljät, mert szerencsétlen azért küzdött, hogy azt elérje, és leültem mellé és elkezdtem simogatni. Anyäm meg majdnem szivrohamot kapott, a tulaj meg értetlenkedett...
@Zoole[uk]: A viläg egyik leggusztustalanabb dolga... :-((((

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.16. 01:32:04

@adg [Au, Darwin]: Olvasd el klappolnak a 2db megahozzäszoläsät, és ott megtalälod a välaszt. :-))))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.16. 01:36:11

@cougarcat: Sväjcban mär annyi kutyafajta be van tiltva... :-( Egyszerübb heccelni a népet. :-(
Itt a lista a mi kantonunkbol: www.veterinaeramt.tg.ch/documents/Hunde_Rasseliste.pdf
Férjem szavaival élve: Egyszerübb beszerezni a löfegyverhez az engedélyt, mint a listärol valamelyik kutyähoz... :-(((((

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.16. 01:36:13

Még a 820 komment előtt:
Szerintem ez még kicsit kevés, hogy egy kívülálló eldöntse.Egy dolog a pénz otthon (biztos lehet jó is akár, de meddig), egy másik dolog a barátság, vagy a nő (sajnos barátságért, szociális érzékenységért nem adnak kenyeret a boltban), de a jövő lehetősége az kompletten hiányzik odahaza.Ez az, amiért én nem mennék haza.

M. Péter 2014.05.16. 01:36:34

@charlieharper: Azt gondoltam volna, hogy legalább egy Agátok van. :)

adg 2014.05.16. 01:44:42

@cougarcat: "De meg abban se egyeztunk meg neki, hogy no kell neki."
Szerintem inkabb no. Nem akarom osszekotni a bajuszt Maxszal. :)
Amugy sajnos nagyon sok fiatal sracnak van ezzel baja, nem a posztolora gondolok, csak ugy altalanossagban. Es egyre tobbnek...

2014.05.16. 01:57:22

@Naschkatze (Mostindien / CH): Kar, milyen szepek. :) A varosunkban az a szabaly hogy bizonyos korlatozott fajtak (pl. pitbull) csak szajkosarral mehetnek kozteruletre, de ez vonatkozik minden olyan kutyara aki egyszer mar valakit megharapott, vagy agresszivan viselkedett.

@adg [Au, Darwin]: O, en arra ertettem, hogy nem biztos hogy a tarskereses a problemaja, de egyebkent igazad van, jobb ha kussolunk "arrol" a temarol. :)

Hmmm, ha igy van, hogy fiataloknak is nehez tarsra talalni, ez szomoru - egy fiatalnak borzaszto erzes lehet maganyosnak lenni.

pappito · http://pappito.com 2014.05.16. 02:00:32

@házelőtthinta: " Ha jövőt akarsz akkor külföldön maradsz, ha nyomorogni akarsz akkor meg hazamész. Jól mondtam? Csak tudnám milyen jövő ez, sorvadni egy garzon konyhájában egy kelet ausztriai kisvárosban."

a te nyomorodról te magad tehetsz. te költöztél oda, te élsz így, te nem változtatsz, ne hidd, hogy ezért az önsajnáltató bullshitért bárki együttérez veled. Bekommenteled minden poszt alá és nem történik semmi, vajon miért?

skye8 2014.05.16. 03:12:43

Poszter en 4 honapja elek az ocean tulso partjan es ugyanezzel a problemaval kuzdok,habar nem ezen a szinten.
szerencsere a munkam nem unalmas es a kollegakkal is jol kijovok. 3 lakotarssal es egy hazinenivel lakom, igy borozasok es filmezesek is elofordulnak.
annak ellenere hogy igyekszem hetvegen lefoglalni magam, az egyedullet sokszor elszomorit. viszont azt is tudom, hogy nekem kell alkalmazkodni, megszeretni ezt az orszagot (Kanada).
nem akarom osszehasonlitani Angliaval, 'mumosolyt' itt is latok de nekem inkabb kedvessegnek, emberibb megnyilvanulasnak tunik, mintha a fejem folott atneznenek.
probalj ne az egyedulleten toprengeni,errol nem tehetsz, egy atmeneti allapot ami idovel biztosan javulni fog.
menjel szaladni vagy bicajozni, itt rengeteg embert latok sportolni a parkban, toparton, hat en is nekifogtam es sokkal jobb a hangulatom.
talan a munkatarsak is segithetnek a beilleszkedesben, elmehettek munka utan sorozni, moziba.
sok sikert es fel a fejjel!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.16. 04:08:58

@Naschkatze (Mostindien / CH): Na, fhasza...már egy hónap sincs és megy oda a fél világ focizni... :-o

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.16. 06:50:57

@charlieharper az edeny tologatasaval

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.16. 07:12:13

@Babette_:
Persze. EZ a sparhelt.
Most is gyártják.
Anyósomnak a gáztűzhely mellett van.
A kertben mindig van annyi faág amivel megfö a kaja.
Kemencéd is van?

DieNanny CH 2014.05.16. 08:16:02

@házelőtthinta:

Jó lenne, ha tükörbe néznél, és tudatosítanád magadban, hogy ez nem a nyugati életszínvonal. Elhatározás kérdése. Semmi gond nincs azzal, hogy tesódnál laksz, fél évig én is az enyémnél laktam. Keress munkát, olvass sokat - helyi újságokat -, járj el helyi programokra, múzeumokra, kiállításokra, talán lesz egy hely, ami tetszeni fog. Ausztria szép. Én visszavágyom oda.
Ne nézd le saját magadat.

DieNanny CH 2014.05.16. 08:18:48

@nyuszigonosz(D):

"Jól írod, az otthon ott van, ahol jól érzi magát az ember."

... és ahova - ha elkerül onnan - visszavágyik...

zonemes 2014.05.16. 08:33:36

Több országban eltöltött kb. 8 évnyi külföldi élet után döntöttem úgy, h visszaköltözöm Mo-ra. Nem voltam anyagi problémáim, barátaim is voltak, de akkor úgy gondoltam, megpróbálom újra otthon. Ma műr úgy gondolom, akkor rossz döntést hoztam és nemsokára újra útra kelek, ezúttal végérvényesen.
Tudom, h nincs két egyforma eset, de szerintem alaposan érdemes végiggondolni, mi az, ami hazahozza az embert és mi az, ami külföldön marasztalja. Csak az érzelmekre hallgatni nem tanácsos (szerintem)...

DieNanny CH 2014.05.16. 08:33:46

@Babette_:

Nekünk első szakközépben kellett fogalmazást írni: "Egy napom 10 év múlva" címmel. Vagyis, 24 évesen.
Leírtam, hogy van egy 3 éves fiam, akit Balázsnak hívnak, a Brunszvik Teréz nevű óvodában dolgozom, éppen hazaértünk az oviból, főzöm a vacsorát, gyerekem a tv előtt ül, így várjuk a férjemet... (Aki nem jelenik meg az írás közben...) :-)
Ebből annyi valósult meg, hogy óvodában dolgoztam... Egy kicsit bánom, hogy nem voltam "rosszabb kislány", mint 2 unokatesóm, mindkettőnek 19 évesen lett gyereke, dehát, ez van... Most anyai érzéseimet más gyerekeken élem ki.
Visszagondolva, minden nagyon jól történt az életemben, még egy súlyos betegségem is. Semmit nem bánok!

firg_firg 2014.05.16. 08:37:01

@Din Serpahis: az jo, en is ott vagyok. Ha van valami kerdesed akkor szivesen valaszolok, dobj privat mailt.

DieNanny CH 2014.05.16. 08:38:52

@diggerdriver:

Ilyen nagy köztetek a korkülönbség, vagy bátyád korán kezdte?
Amúgy jó történet. Apukámék tanyáján 2 szoba van. Ez volt a 7 gyerek+2 felnőttre...

DieNanny CH 2014.05.16. 08:41:44

@Ladybird89:

Szerintem bármelyik poszt alatt lehet... De majd HÁ megmondja.

DieNanny CH 2014.05.16. 08:49:50

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Egyik osztrák családom a vadonatúj építésű, alacsony energiafogyasztású házába, a konyhába, vett egy sparheltet... Télen ott főztünk... A sütőjén még hőmérséklet-kijelző is volt!
Kb ilyen: www.jofogas.hu/veszprem/Celus_sparhelt_jo_allapotban_elado_14144412.htm

DieNanny CH 2014.05.16. 09:08:55

@Papagály:

Nekem azt írja, hogy ez a videó privát. Nincs esetleg még valahova feltöltve?

DieNanny CH 2014.05.16. 09:31:49

@Sexual Harassment Panda:

Ez számomra már nem sparhelt. Csupán dizájnos gáztűzhely.

DieNanny CH 2014.05.16. 09:39:18

@blackhair-lady:

Én jó dolgokra is emlékszem, igaz, nyári nyaralások miatt. Ha télen voltunk falusi rokonoknál, akkor állandóan fáztam. Mondjuk, otthon is, 4. - legfelső - emeleti panelben anyukám téli reggeleken a konyhai sütőt gyújtotta be... Manapság azért szeretek hazajárni, mert van egy pici kályhánk az egyik szobában - + gázkazán is! -, de begyújtok, és élvezkedek a 30 fokban... Ritka az, hogy nem fázom...

DieNanny CH 2014.05.16. 09:41:50

@Cascabel:

Kirázott a hideg! Ez szomorú. Szegény ember, azóta lelkiismeret.furdalása van! (Ha tényleg igaz a történet.)

2014.05.16. 09:44:22

@bpetya75: Hat, en vegulis az LMP-nel kotettem ki, de csak kenyszerbol. Olyan ez, mint amikor bemessz a boltba, keresel valamit, de pont olyant nem lehet kapni. Megvettem azt, ami a leginkabb hasonlonak tunt ahhoz, amit szerettem volna, meg ha sok esetben elegge is tavol van attol. Az EP valasztason szerintem Bajnai lesz. De ezen meg gondolkozom.

En azt latom, hogy a Fidesz tovabbra is sok mindent jol csinal, sok minden tetszik abbol, amit csinalnak. Csak az a baj, hogy az esznelkuli hatalomkozpontositast es tortenelemhamisitasig meno nemzeti onfenyezest nem tudom tamogatni. Azt gondolom, hogy minden latszat ellenere Orbannak fontos az EU, fontos az europai integracio. Az az egy a baj, hogy nagyon veszelyes aknamezon tancol, ahol ha egyet rossz helyre lep, nagy baj lehet. Kis es nemzetkozi szinten igen jelentektelen orszagoknak, mint mi, szerintem okosabb egyertelmuen beallni valamalyik nagy szovetseges moge, mint ilyen pavatancot jarni. Ez konnyen visszauthet. Tul kicsit vagyunk mi ehhez, szerintem.

2014.05.16. 09:51:12

@bpetya75: Egyebkent nalam az MSZP-DK es a Jobbik lett kihuzva a listarol. Kommunistakra es nacikra nem szavazok. A Jobbikot sajnos tul jol ismerem, tul sokat lattam beloluk, hogy barminek is bedoljek veluk kapcsolatban.

Peter8888 2014.05.16. 11:10:36

Mindenkinek koszonom a kommenteket..a durva hangvetelueket is.

Egyertelmu, hogy nekem kell eldonteni, mit is akarok. Kapcsolatot meg ki lehet alakitani itt is, ido kell hozza. Bar vannak baratok, tehat nem igaz, hogy csak magam vagyok es senkihez nem tudok szolni.

A legjobb az, ha egyelore meghuzom magam, tanulok es nem sirankozom. Mas megoldas jelen pillantban nem is lehetne.

De meglatjuk, mit gondolok errol 1 ev mulva.

Peter8888 2014.05.16. 11:10:36

@zonemes: Miert erzed ugy, hogy rossz dontes volt hazakoltozni?

bpetya75 2014.05.16. 11:26:19

@Nyulz of the World:

Én most egy jó meredeket váltok jobbikról lmpre. Nekem nem igazán van tapasztalatom velük, gondoltam bizalmat szavazok nekik, hátha felnőnek a feladathoz, de amit a választások óta láttam, az alapján úgy érzem, nincs alternatívám.
Az LMP nekem eddig színtelen, szagtalan volt, de az elhíresült Schiffer-interjú karaktert adott nekik. Legalább is nálam.

2014.05.16. 11:46:32

@bpetya75: Tovabbra sincs bajom az LMP-vel, csupan az EU-val kapcsolatos nezeteik tolem neha tavol allnak, ebbol a szempontbol kozelebb all hozzam az Egyutt-PM. Es en vagyok az a megrogzott idiota, aki meg mindig probal programok es nezeket alapjan szavazni. :)

Skog 2014.05.16. 11:56:54

Soha ne mond, hogy soha.

A fenti mondat ellenére, nagyon valószínütlennek tartom, hogy valaha is Magyarországra költöznénk. Telket, vikendházat is elöbb vennék a Dodekanészosz szigetein, mint mondjuk a Balaton mellett. Majd a gyermekeink, ha tinédzserek lesznek és úgy döntenek, hogy mondjuk járnak az ELTE-re egy évet, naná menjenek, de ennyi. Magyarországról a barátok hiányoznak 7 év után egyedül, pacalt enni doszt elég évente kétszer, turó rudit meg hoz a rokonság, a szalámit meg soha sem szerettem. Nyilván lesznek dolgok amik felsejlenek a múltból és hiányozni fognak, de ezek többsége ha Magyarországon élnék sem visszahozható. A gulyáskommunista gyermekkorért meg, bár szép emlék, nem kár és törvényszerü, hogy elmúlt.
Legutóbb amikor, kicsit több idöt voltunk Budapesten, hasított újra belém, hogy ez a város már nem az "én" városom többé, sok-sok minden megváltozott és nem csak annyi, hogy a Rákóczi Hidon autózva egyszer csak nincs ott a Fradi Stadion, meg a Zrínyi meg etc.
Szerintem, hosszan tudnám sorolni, amióta elmentem mi minden zárt be, épült fel/át/be. Inkább nem teszem.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.16. 12:17:02

@DieNanny [SZ,CH]:
Te hogy élsz meg Svájcban egyedül csőszködéssel?Írtad hogy az vagy...4-5 ezer frankokat adnak érte vagy mi? Azért nem mész Ausztriába vissza mert túl csóró lenne Svájc után?Mindegy...

Rebarbaraa 2014.05.16. 12:17:02

@Naschkatze (Mostindien / CH): Persze, hogy tudom, aztan eladtak a Facebook/nak es a tarsalapito srac helyet kapott a Facebook igazgatosagaban is.

Herr Géza 2014.05.16. 13:02:45

@La Pantera: Bocs, kicsit kihagytam a blogot. Megkérdezem az asszonypajtást (ez az ö reszortja a konyhában) és elküldöm priviben, jó???

Herr Géza 2014.05.16. 13:07:17

@zöldeketbeszélek: Jesszus, dehogy mérgezö... Élö példa a családom (is) az ellenkezöjére... :))) Itt a németeknél a rebarbara-kompót ugyanolyan ösédesség, mint az almakompót. Persze ma már inkább a sütifélék futnak, de szezonban nagyon....
Recept megy priviben, de csak otthonról tudom a hétvégén elküldeni.... Ha kipróbáltad, számolj be róla ! :))))

Herr Géza 2014.05.16. 13:09:19

@Shebelle: Hétvégén megy neked is priviben... :)))

Herr Géza 2014.05.16. 13:30:49

@zöldeketbeszélek: Rossz helyen keresed ? Sztem. Ti is német spárgát kaptok szezonban (ld. baden-i nagy spárgamezök...), ami 2014-ben szabadföldön április közepén indult és hagyományosan június 24.-én (Johannistag) végzödik. Tehát most van a csúcsszezon. Persze az Aldi+Co árul mellette görög, spanyol, söt magyar spárgát is, de az már csak a szállítás miatt is "kuka". A spárga tipikusan csak frissen jó: hajnalban szedik, legkésöbb másnap megeszed... Leszedve villámgyorsan öregszik, kiszárad, egyre nehezebb pucolni és egyre több a hulladék, elszáradt, fás része. Akkor jó, ha a vágási felület még nem száradt ki és hajlításra rugalmasan, roppanva törik.A pucolása késsel egy istencsapása, lehet kapni speckó spárgapucolót, 1-5 €, nagyon megéri. Vagy, ha zöld spárgát veszel, az még aromásabb is, és azon alig kell valamennyit pucolni....Mindenképpen érdemes a jó spárgára valamivel többet áldozni (úgysem eszed kilószámra, mint a krumplit), mert zongorázni lehet a különbséget. (Itt most termelönél, 3-10 € között van kilója, az Aldis már van 99 centért/ fél kiló, de nagyon "bele kell nyúlni", hogy még az elfogadható kategória legyen.

Herr Géza 2014.05.16. 13:38:35

@Herr Géza: @zöldeketbeszélek: Na most jól összekevertem a dolgokat. Azt hittem a Nanny írta a spárgatémát, így ez neki szólt volna, de csak most látom, hogy más volt a szitu. M.o.-n természetesen nem a német spárga a nyerö, hanem a magyar, és nyilvánvalóan annak hamarabb le is fut a szezonja....
A további eszmefuttatásom persze igaz ettöl függetlenül....:

Kiég3tt 2014.05.16. 17:11:08

Kedves Posztolo,
Nem tudom 800 valahany komment es 24 ora multan meg koveted-e a hozzaszolasokat es a tanacsokat. En az elso 20 komment utan ragadtam billentyuzetet.
Az elso gondolatom nekem is az volt, ami diggernek...
De ettol azert arnyaltabb a dolog szerintem. Ha valaszt varsz, akkor sztem nem olyat, h maradj/menj hanem hogyan dontsd el, mit tegyel.
Mi van peldaul, ha a megoldas nem is ez a ket verzio, hanem egy masik orszag?! (posztodbol az jon le, h magyar, angol mellett meg beszelsz mas nyelvet is)
Ami a legfontosabb, h osszeszedd egy papirra az igenyeidet, elvarasaidat amiket megfogalmazol a kornyezeteddel szemben es ugy merd fel melyik orszag mellett szol tobb pro es kontra. Esetleg van-e olyan, mas szobajoheto orszag, ahol inkabb megtalalod a szamitasaidat.
Igazabol abbol, amit leirtal szamomra lejon, h tudsz boldogulni mind Angliaban, mind Magyarorszagon - ezek nem problemak. Ami viszont baj, hogy nem vagy tisztaban a hosszutavu celjaiddal. Amint a celjaid kikristalyosodtak elotted, onnantol mar konnyebb elhatarozni, h mit is kezdj magaddal.
Nem mindenkinek jobb hely Anglia... nagy a valoszinusege, hogy egzisztencia szempontjabol jobban jarnal Angliaval, de szamodra most nem tunik ez fontosnak. Azt csak te tudhatod, hogy a te esetedben mennyire megengedheto dolog az egzisztenciat egyeb dolgoknak alarendelni a mai vilagban.
Amiatt ne aggodj, h Magyarorszagon talalsz-e munkat (ha vegul igy dontesz), ugyanis interneten keresgelhetsz es eleg csak az interjura hazaugrani es felmondani akkor, ha mar biztosan tied a pozi. Azt hiszem sikerult kicsit csernusosra venni a figurat...

Papagály (törölt) 2014.05.16. 20:20:34

@DieNanny [SZ,CH]: dehogynem, egy csomó másik angol verzió is van a youtube-on, sőt, én németül találtam először:
www.bild.de/news/ausland/katze/rettet-kind-vor-hunde-attacke-35979928.bild.html

Papagály (törölt) 2014.05.16. 23:34:55

@DieNanny [SZ,CH]: svájc nem még szebb (mint ausztria)?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.17. 04:22:13

@Rebarbaraa: Megprobältam humorizälni, de lätom nem jött össze...
(A linkelt képre gondoltam, bär ugye ha egy viccet magyaräzni kell... )
@geegee: Pontosan ezért äll a bäll...
Most beszéltem férjjel, hättérben sziréna hallatszott. Kérdem töle, hogy jol hallotam-e amit hallottam. Erre ö, igen a rendörség järörözik. Mondom, és szirénäval, hogy a rossz emberek is messziröl halljäk? Erre ö, hät kb ugy...

DieNanny CH 2014.05.17. 06:27:40

@Peter8888:

Jé, szia, poszt-toló! Üdv közöttünk! Azért gyere ám gyakran, és írjál, hogyan érzed magad!

DieNanny CH 2014.05.17. 06:36:43

@házelőtthinta:

Csőszködéssel, mivel van végzettségről papírom, és jó nyelvtudásom, ezért bruttó 21 frankot kapok óránként. Ausztriában kb 10 eurót kapnék óránként, ami szintén nem rossz, de arányaiban itt jobban járok. Talán, miután kifizettem a hitelemet - ha a jóisten is akarja, 4-5 éven belül -, még elképzelhető, hogy átmegyek Ausztriába.
Mondjuk, ott kevesebb lehetőségem lenne, mivel van egész napos óvoda, napközi, ilyesmi, au-paireknek is könnyebb ott elhelyezkedni, és akkor egy család inkább fizet havi 1000 eurót egy bentlakó lánynak, mint mondjuk 2000-et egy Nannynek.

DieNanny CH 2014.05.17. 06:42:57

@Papagály:

Nem tudnám rangsorolni. Nekem a sziklás hegyek nem jönnek be. Márpedig 2000 méter fölött már csak az van. 1000-1500 méter, amin zöld fák vannak - na, az ilyen jó. Igaz, itt is kicsit észak felé haladva - úgy 100 km-t -, már lankás a hely.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.17. 07:05:26

@cougarcat: Persze, kalákában folyt az építkezés nálunk is, mint mindenhol :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.17. 07:09:25

@Papagály: Nem csak volt. Vagy Sári László már meghalt?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.17. 07:36:35

@bpetya75: Nem hiszem, hogy ez így, ebben a formában igaz, de így kapja meg a drámai felhangot és így lesz belőle tanmese...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.05.17. 07:38:01

@bpetya75: Az tudod, hogy az LMP pikk-pakk felajánlkozott együttműködésre az MSZP-nek? Nekem itt vesztették el a hitelüket. Lehet más a politika, miii?

2014.05.17. 14:05:45

@zöldeketbeszélek: nekünk is volt ez az olajkalyha,rém veszélyes volt szerintem,ijeszto hangokat adott ki

Fekete Pestis 2014.05.18. 21:45:44

@Peter8888:

Hi,

ha az emberi kapcsolatok (stb) fontosak, akkor azt tanácsolom, hogy menj vissza M.o-ra.

ha azonban
1. szereted a szakmádat, fejlödni akarsz, új ötleteket szerezni
2. vagy/és fontos a biztonság
3. vagy/és nem szereted, ha rendszerszinten van a lefele taposás felfelé nyalás
4. és/vagy fontosnak tartod az anyagiakat
5. és/vagy mentalitásban inkább hasonlítasz a Ny-Eu-aiakra, mint honfitársaidra és végül
6. karriert akarsz csinálni (bármi legyen is az)

akkor azt tanácsolom, hogy csak minden másnap (i.e., karácsony másnap és húsvét másnap) tedd be a lábad az Ígéretek Földjére.

Másodrangú állampolgár NyEu-ban is lehetsz, ha jó vagy nyitva állnak elötted a 100+, 200+ os állások, otthon ugyanúgy szarba se vesznek, mint NyEu-ban [söt: M.o-n az elitbe bekerülni MAGYARKÉNT nehezebb, mint NyEu-ban IDEGENKÉNT].

Még valami: ha idöszerü lesz, ne felejtsd el kiváltani az angol útlevelet ;)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása