oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. május 02. 06:51,  A határátkelők felvirágoztatják Southamptont? 864 komment

2014. május 02. 06:51 Határátkelő

A határátkelők felvirágoztatják Southamptont?

Tegnap volt tíz éve annak, hogy Magyarország – egyebek mellett Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szlovénia, a balti államok, valamint Málta és Ciprus mellett – csatlakozott az Európai Unióhoz. Tíz év alatt sok minden történt, például korábban elképzelhetetlen módon pörgött fel Magyarországról is a migráció, melynek egy igen jelentős része Nagy-Britanniába irányult, ahová persze nem csak a magyarok mentek, hanem a lengyelek is. Néhány városban ennek kifejezetten érdekes következményei lettek.

Anglia, Southampton.jpg

Ott van például Southampton a maga közel negyedmilliónyi lakosával, melynek immár egy tizede (25 ezer ember) lengyel. A dél-angliai kikötőváros számára ez persze nem jelent újdonságot, hiszen már a II. világháborút követően is sok lengyel telepedett le ott.

Az utóbbi években a gyümölcsfarmok vonzották ide a lengyeleket (is), olyannyira, hogy ma már kis túlzással a lengyel a második nyelv. Ott van például az egyik külváros, Shirley, ahol rengeteg lengyel él, ennek megfelelően lépten nyomon lengyel szó hallatszik az utcán és rengeteg a lengyel kisbolt is – írja a migrációval kapcsolatban pozitív elfogultsággal nemigen vállalható Daily Mail riportere, Barbara Davies.

A zöldségesek megmentői

A lengyelek beözönlésének érdekes következményei vannak a város életében. Ott van például a zöldséges házaspár, Andy és Pam Phillips, akik 50 éve árulják a friss árut, és akik komoly gazdasági fellendülést köszönhetnek a Közép-Európából érkezetteknek.

„Ha nem lennének a lengyelek, már évekkel ezelőtt lehúzhattam volna a rolót. Sokkal egészségesebben, régimódibban étkeznek, mint a britek. Rengeteg zöldséget és gyümölcsöt esznek” – mondta Andy Phillips.

„Miközben sok brit a szupermarketekben vásárol, addig a lengyelek és a kelet-európaiak nálunk. Mi hasonlítunk a legjobban arra, amit maguk mögött hagytak otthon. Új életet hoztak a környékre, amikor rengeteg bolt kénytelen volt bezárni” – fogalmazott a zöldséges, hozzátéve: „Ez egy multikulturális város, a világ minden részéről érkezett emberek vásárolnak nálunk. Minket nem érdekel senki nemzetisége”.

Eközben tavaly például egy 22 éves lengyel, Tomasz Dyl nyerte meg a Déli-part Fiatal Üzletembere címet, azaz a kelet-európaiak munkát is teremtenek (speciel Tomasz Dylnek marketingügynöksége van), nem csak betöltenek munkahelyeket.

A lengyel anyukák ijesztő csoportjai

A bevándorlásnak ugyanakkor árnyoldalai is vannak, és ezt kár lenne letagadni. A 23 éves Lacy Flahavan például azt nyilatkozta, hogy őt néha megrémíti a rengeteg lengyel anyuka a kisfia bölcsődéjében.

„Lassan lengyel várossá válunk. A lengyel anyukák összetartanak, és ez őszintén szólva kissé ijesztő. Úgy érzem, nem tudok velük beszélgetni, mert elég félelmetes csoport. Vannak barátaim, akiknek komoly nehézséget okozott az elhelyezkedés, annyi ember van ebben a régióban” – mondta.

Hasonló véleményen van a 72 éves Ruth Peters is, aki szerint egyszerűen az a helyzet, hogy nincs minden bevándorlónak hely. Kevés az ingatlan, és a migráció a munkahelyekre is hatással van: „Eközben persze tisztában vagyok azzal is, hogy a fiatal lengyelek nagyon jól állnak a munkához, de egyszerűen nincs már annyi hely”.

Mi történik az iskolákban?

Hivatalos statisztikai adatok szerint ma a lengyel a legnagyobb nem-brit nemzetiségű csoport a szigetországban a maga 700 ezer bevándorlójával (bár egyes becslések inkább egymillió körülire teszik a számukat).

Az olyan migrációs központokban, mint mondjuk Southampton ez az oktatás és egyéb közszolgáltatások számára is plusz nyomást jelent. A St Mark’s Általános Iskolába például 42 különböző nemzetiségű gyerek jár, egyharmaduknak lengyel az anyanyelve, és csak minden negyedik tanuló fehér brit.

A helyi önkormányzat munkáspárti képviselőcsoportjának vezetője szerint ugyanakkor a lengyelek „friss levegőt” hoztak a városba: „Együttműködőek, gazdaságilag igazán aktívak. Southampton hozzászokott már a migrációs hullámokhoz. Nemzetközi kikötőváros vagyunk, megszoktuk, hogy befogadjuk az embereket, és építünk arra, amivel hozzá tudnak járulni a város keverékéhez”.

Simon Letts lánya is egy olyan iskolába jár, ahol sok a lengyel gyerek. „Az iskola eredményei fokozatosan romlottak, ám mostanra utolértük az országos átlagot. Úgy gondolom, ez részben köszönhető a határátkelők kemény munkájának” – mondta a politikus.

Több a haszna, mint a kára

A hirtelen megnövekedett számú lakosság persze okoz problémákat is a közellátásban, ugyanakkor többen is fizetnek adót, hangsúlyozta a munkáspárti politikus, ráadásul mivel az érkezők jelentős része fiatal, 40 alatti, gazdaságilag több hozzáadott értéket termelnek, mint amekkora összeggel például a helyi egészségügyi ellátórendszert megterhelik.

Az a több mint 20 ezer ember, aki elsősorban Lengyelországból az elmúlt évtizedben Southamptonba érkezett, felpezsdítette a város életét, aminek azért a jelek szerint több az előnye, mint a hátránya, legalábbis nekem ez jött le a cikkből. Persze ismerem a Daily Mail migrációhoz való viszonyát, éppen ezért volt érdekes egy ilyen cikket olvasni a lapban.

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia Southampton

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr56102501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsöatya 2014.05.02. 07:09:34

A lengyel anyukak, mint ijeszto csoport...!
:-))))))

Amugy "rendes", europai feherrepat eddig csak lengyel boltokban lattam, vettem. Legalabb probalok a magyarhoz hasonlo izt a levesben...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 07:14:39

A lengyel boltok a legjobbak.
Füstölt áru, hal rengetegféle, koviubi, pacsinta, túró, sör, sütemény.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 07:17:00

Tény hogy a német nyelvnél csak a szláv nyelveket rosszabb hallgatni de már megszoktam.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 07:28:33

"Minket nem érdekel senki nemzetisége."

Erre mondjak, hogy van az a penz?
Ha lenne egy lengyel konkurencia, alacsonyabb arakkal, akkor is ezt monana? :)

Mr Long 2014.05.02. 08:01:21

A masodik bekezdesben a riporter szerintem nem vadolhato elfogultsaggal, ellentetben a cikkben szereplo vallalhatosaggal.

@diggerdriver: Nekem tetszik a nemet nyelv hangzasa, de ezt nem merem hangoztatni, mert multkor furcsan neztek ram az irodaban erte :D

Mr Long 2014.05.02. 08:04:00

@diggerdriver: Asszony amikor lengyelekkel lakott volt egy par, akik csak lengyel boltban vasaroltak. Mindent ott vettek, a liszttol kezdve a mosoporig. Meg a budipapirjuk is lengyel feliratos volt...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 08:05:54

@Mr Long:
Nincs azzal baj van akinek az orosz is tetszik.
Nem vagyunk egyformák.

Mr Long 2014.05.02. 08:07:03

@rezsöatya: Ha ugyanazokat a zoldsegeket teszed a levesben, mint Mon, akkor ne b@sz fel, hogy mas ize lesz! Vagy nem tudsz itt belefozni sziriuszi szivcsakrakat?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 08:09:05

@Mr Long:
Füstölt és pácolt halakból hihetetlen kínálat van náluk.
Az almával vagy túróval töltött palacsintájuk is kiváló.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 08:12:55

@Mr Long:
Vigyázz nagyon nem mindegy hogy axt a zöldséget magyar, lengyel, vagy angol nyúl hugyozta le.
:))))))))))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 08:21:49

Tombol a brit fasizmus. Szerencsére van egy kisebbség, aki másképp gondolkozik. Ez Nyugat-Európa esélye: a kiüresedett sivár világukat feltölteni a kelet-európai bevándorlók által hozott rég elfeledett értékekkel.

Feminizmus helyett a nők tisztelete. A homokosok ájult éljenzése helyett kereszténység. Liberális véleményterror helyett szólásszabadság. S sok más egyéb apróság.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 08:25:48

@maxval a gondolkodó birca:
Köszönjük a NapiBircát! :D

@Mr Long:
Na hallod?! Én képtelen vagyok a mai napig reprodukálni anyám sztrapacskáját... de erre Magyarországo is képtelen voltam :)

nyuszigonosz 2014.05.02. 08:37:44

@Mr Long: Szerintem az nem baj, ha tetszik a német. Tényleg szép nyelv. Igaz, vannak szörnyü nyelvjárások azért a németben is. Pl. a Keletnémet szász, az valami szörnyü.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.02. 08:38:42

@Mr Long: De, baromira más íze lesz. Sajnos :-(

rezsöatya 2014.05.02. 08:39:36

@maxval a gondolkodó birca: es mi a velemenyed a legginsrol?
:-)))

Egylabu Esernyomadar 2014.05.02. 08:39:39

@rezsöatya: Találkoztál már velük? Hááát....

Egylabu Esernyomadar 2014.05.02. 08:41:13

@Mr Long: Hallgattad már napi 4-6 órában, emelt hangerővel, heti hét nap? Brrr.
Mondjuk akkor már semmi sem szép....

klappol 2014.05.02. 08:42:13

Jó reggelt:)

Azért a lengyeleket nem nagyon szeretik az angolok. A lengyel bűnözésről miért nem ír?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 08:42:19

@rezsöatya:

A leggings egy jelkép, az antifeminizmus jelképe.

2014.05.02. 08:42:58

@Mr Long: A hoch-deutsché vagy valamelyik nyelvjárásé? A múltkor a parkolóban egy néni megkért, hogy figyeljem már, hogyan tudna biztonságosan kiállni a kocsijával. Hát olyan svábul beszélt, hogy alig értettem meg, mit szeretne ;).
Különben én nagyon hiányolom a lengyel boltokat innen, főleg a koviubi és a füstölt áruk miatt.

klappol 2014.05.02. 08:43:45

Elnéztem nap mint nap. hogy nagyon, mondom nagyon kevés ember üdvözli az ittenieket, oka?????????????????????

nyuszigonosz 2014.05.02. 08:50:13

@Pink Petsch: Hacsak a zwo lenne. :-) Az egész hangejtés a szavak a minden. Képtelenül hangzik.

nyuszigonosz 2014.05.02. 08:51:33

@Pink Petsch: Itt ehelyett az orosz boltok vannak és bennük ott a lengyel áru. Mert ide az oroszok jöttek milliós tömegekben.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 08:52:14

@klappol:
Nem tudom :)
Minden reggelt azzal kezdeni, hogy "Napsütéses jóreggel minden komának!" azért elég erős lenne ;)

De majd bevezetjük... tehát...

Jaúúúúúúúúregggggelt Vietnám! (és Thaiföld és Új-Zéland és Ausztrália és Japán és Laosz és India és Oroszország és Kenya és Olaszország és Magyarország és Málta és Svédország és Németország és Norvégia és Egyesült Királyság és Spanyolország és Franciaország és Írország és Hollandia és Dánia és Kamerun.

Továbbá...

Jaúúúúúúúúéjjelt Kanada, Egyesült Államok, Mexikó, Panama, Kuba, Chile, Brazília, Argentína és Uruguay.

De minden reggel ezt leírni... :)

2014.05.02. 08:56:35

@nyuszigonosz(D): Jaja, igaz, csak nekem ez volt az első meghatározó élményem a szásszal ;) Mikor Drezdában leszálltam a vonatról, és a hangosbemondó bahnsteig zwo-zott .... na, mondom, megérkeztem Szásziába ;)))))

Hűűűű, te tényleg! Herr Géza ajánlott a múltkor egy orosz boltot valahol Zuffenhausenben ... csak már elfelejtettem hol s pontosan? Meg a nevét is ... :((( Na, ha erre jár, rákérdezek.

2014.05.02. 08:57:38

@Kövérmadár [swe]: Ja, hogy erre gondolt klappol? Nem értettem, mit akart azzal az üdvözléssel ...

nyuszigonosz 2014.05.02. 08:58:31

@Pink Petsch: Különbözö neveik lehetnek, gyakori a Mirx-Markt, Monolith vagy Bengartz... nézd meg a gugliban.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 09:01:18

Nahat, magahoz kepest megprobalt egeszen objektiv lenni valamilyen temaban a Daily Mail... erosen aggodom a foszerkesztoert? Lazas vagy netan mar korhazban van?

Amugy meg en abszolut megertem, hogy nem mindegyik brit nezi mosolyogva, hogy mennyi lengyel es egyeb kelet-europai nemzetisegu erkezik. Ertheto szerintem.
De vigasztalasul uzenem, hogy gondoljanak arra, hogy milyen jo lesz a jovoben, amikor fel Europa nyugdij problemakkal fog kuzdeni az eloregedes miatt, naluk meg egeszen sok fiatal lesz a tomegesen szulo es erkezo fiatal lengyel anyukaknak koszonhetoen. ;)

Meg aztan lehetne rosszabb is. Peldaul UK-ben aranyaiban meg mindig nincsenek annyian a lengyelek, mint Mo.-n a ciganyok. Es azert legyunk oszintek, joval kisebb a kulturalis kulonbseg a britek es a lengyelek kozott, mint a magyarok es a ciganyok kozott. Arrol nem is beszelve ki tud jobban integralodni. Szoval tessek orulni neki, hogy legalabb lengyelbol jott ennyi es nem valami masbol. :D

2014.05.02. 09:01:20

@nyuszigonosz(D): Az első lesz, a Mirx-Markt, no ráguglizok. Köszi :)

Mr Long 2014.05.02. 09:02:26

@Pink Petsch: Annyira nem vagyok otthon a kulonfele nyelvjarasokban, de multkor nemet tv csatornat neztem az kellemes volt a fulemnek. Bar multkor tetszett a svajci is. Foleg ahogy mondogattak, hogy Jaaa-Jaaa.

2014.05.02. 09:04:12

@Mr Long: Akkor az az irodalmi volt ... hacsak nem valami tájjellegű riport ment éppen ;)

2014.05.02. 09:04:48

@diggerdriver: Khm, maradjunk annyiban, hogy leginkább cigány ...

Din Serpahis 2014.05.02. 09:06:49

Hat szamomra a szlav nyelvek kozul is pont a lengyel a legborzalmasabb. Ha valahol meghallom, legszivesebben kifutnek a vilagbol.

radirpok123 2014.05.02. 09:06:49

@rezsöatya: Aki meg nem tapasztalt lengyeleket csoportban, az nem is tudja elkepzelni, hogy TENYLEG mennyire ijesztoek (es foleg a nok). Hangosak, kozonsegesek, meg az angolokon is tultesznek - leszamitva a reszeg focihuliganokat.

Teljesen mellekesen ket het mulva koltozunk, megvalunk szeretett _lengyel_ lakotarsnonktol, akinek a hangjatol mostanra feltetlen reflexkent kapunk sikongato labrazast (minden este, mert minden este orakat telefonal orditva a szobajaban).
Meg lesz addig egy erdekes beszelgetesunk a rezsi elosztasarol is, mert azt is tudni kell, hogy a skotok, de meg a svajciak is a lengyelektol tanultak a garas - mindenki masnak - fogahoz vereset...

KaMon 2014.05.02. 09:08:23

@Kövérmadár [swe]: Kihagytad Finnországot és Svájcot és Ausztriát és Lengyelországot és Csehországot és Szlovákiát és Szlovéniát és Görögországot és Horvátországot ... (és még be sem fejeztem mi maradt ki Európából) Mi lesz velünk szomorú kisebbséggel (vagy többséggel) akiket nem üdvözöltél? :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.02. 09:09:41

no, hát csak annyi történt, hogy Svédország, Írország meg UK a csatlakozás(unk)kor nem kérte a munkavállalókra vonatkozó derogációt, valószínűleg a célból, hogy a "minőségi" szakember esőként hozzájuk menjen.
így aztán nyilván többen vannak náluk, mint más eu-s országban.
a munkavállalói piac meg úgyis kidolgozza magából idővel a selejtet, csak ki kell várni.
(a munkanélküliek támogatási rendszere nyilván torzít a dinamikán, de ez normális)

(mai sámános hozzászólásomat láthattuk)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 09:11:13

@diggerdriver: "Nincs azzal baj van akinek az orosz is tetszik.
Nem vagyunk egyformák."

Coming out-olok akkor. Nagyon-nagyon tetszik az orosz nyelv. :)
A mentalitasuktol rogton hiperventillalni kezdek ezert isten ments, hogy oda koltozzek, ebbol adodoan pedig tok folosleges lenne megtanulni. De a hangzasa az nekem nagyon "begyere". :)

rezsöatya 2014.05.02. 09:15:53

@Kövérmadár [swe]: eloszor is kimaradt Kenya... aztan meg: nem tanultal az "alamfotol" copy-paste-ot? Meg ott vannak az idozonak, igy kiegeszitesre szorul a good afternoon, добрый вечер-rel...
szoval ezert....

Mr Long 2014.05.02. 09:16:31

@radirpok123: " Hangosak, kozonsegesek, meg az angolokon is tultesznek - leszamitva a reszeg focihuliganokat."
Eleg konnyu ilyet talalni koztuk! Multkor belefutottam egy csoportban, hat hogy is mondjam... Maradjunk abban, hogy az angol alja csajok is altalaban urinok hozzajuk kepest...

rezsöatya 2014.05.02. 09:17:36

@rezsöatya: javitok: ott van Kenya.
(Koran keltem... :-( )

Mr Long 2014.05.02. 09:23:23

HA!
Nem frissited az oldal aljan talalhato listat? Igy reggelente Madarnak csak onna be kellene masolni az udvozlest es igy nem maradna ki egy orszag sem! :D

rezsöatya 2014.05.02. 09:24:04

@radirpok123: en nem altalanositok (dehogynem! :-))) )
Skociaban volt egy lengyel kolleganom, o tok normalis, rendes volt.

Amugy nekem egy svab ember mondta meg Mo-on, hogy "azokbol lettek a svabok, akiket a skotok kiutaltak maguk kozul a sohersaguk miatt!" :DDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 09:26:20

@KaMon:
Szégyellem is magam most rendesen! :(
Holnap titeket foglak üdvözölni elsőként! :)

rezsöatya 2014.05.02. 09:26:51

@Mr Long: sot, meg lehetne csinalni, hogy az oldal felismerje az adott orszagot es mindjart azon a nyelven udvozolne a latogatot... (pl. Angliaban lengyelul! :-))))) )

Annyi itt a szamitastechnikus, ugye, Digger? :-P

2014.05.02. 09:28:05

@Babette_: az kulon vicces, hogy a nyugati nok sminktelenseget hangoztatja a Maxval, amikor a vitorlas forumokon az amerikai es a brit nok legnagyobb gondja az, hogy amikor elindulnak vitorlasozni kontinentalis/vilagjaro utra, hogy a vitorlason majd nem tudnak sminkelni.
Valamelyik nap veigineztem egy rakas bolgart SA (Sofia Airport) szatyorral, jottek be Londonba a repterrol, jelentem a nokon nem volt smink.

Mr Long 2014.05.02. 09:29:12

@Kövérmadár [swe]: Magyarorszag kimaradt!
@rezsöatya: :D Ahogy lengyel kollegamnak szoktam mondani "Elnezest kerek, a lengyelem nem tul jo."

rezsöatya 2014.05.02. 09:30:33

@Mr Long: akik nem Hataratkelok, azoknak nem jar! :-)))))

Mr Long 2014.05.02. 09:30:47

@charlieharper [home, sweet home]: " Valamelyik nap veigineztem egy rakas bolgart SA (Sofia Airport) szatyorral, jottek be Londonba a repterrol, jelentem a nokon nem volt smink."
Tobbet kene dolgoznod, mert ezek szerint marhara unatkozol. :D

2014.05.02. 09:33:06

Tudjátok mi az elképesztő? Hogy már csak a bolgárok és románok vannak mögöttünk, de ha így megy tovább Mo, rombolása, hamarosan ők is beelőznek.

2014.05.02. 09:38:08

@Mr Long: a lanyom megkerdezte a minap, hogy mikortol kezdhet el sminkelni. Mondtam neki, hogy when you are 30. Lecsuggedt. Utana mondtam neki, hogy or when i am dead, whichever happens first

klappol 2014.05.02. 09:38:25

@Kövérmadár [swe]: Klassz fej vagy:))))))))), sok humorral :))))))))

Egylabu Esernyomadar 2014.05.02. 09:39:41

@charlieharper [home, sweet home]: Erre meg felvidámodott, hogy így már megoldható a probléma? ;-)))

Mr Long 2014.05.02. 09:40:13

@maxval a gondolkodó birca: Mindenre van magyarazatod?

@charlieharper [home, sweet home]: :DEs keszulsz mar arra az idoszakra, mikor elkezd majd randizni?

La Pantera 2014.05.02. 09:41:54

@Pink Petsch: szerintem területtől függetlenül pl. telefonban is gyakran mondanak zwei helyett zwo-t, mert a torzított hang miatt esetleg drei-nak lehetne érteni.

Muscari 2014.05.02. 09:42:09

@rezsöatya: a romanban is van, szerintem az meg jobban hasonlit a magyarra, mint a lengyel. A kenyeruk is jobb, es mifelenk kurtos kalacsot is arulnak, olcso az asvanyviz es a kola. Husos csontot is egyedul naluk vettem, bar gondolom azt akarmelyik hentes elteszi, ha kerik. En speciel szeretek oda jarni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 09:42:19

@Mr Long:

Mindenre nincs.

Egyébként BG-ban is vannak elhanyagolt külsejű nők.

Mr Long 2014.05.02. 09:43:47

@charlieharper [home, sweet home]: Jaj, a het legaranyosabb kerdese volt szerdan. Akkor nagy meleg volt (14°C) es asszony nadragban ment dolgozni. Egy kislany kb 7 eves az osztalybol odament hozza es megkerdezte "Ilyen meleg napon miert nem szoknyat viselsz?"

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 09:46:47

@charlieharper [home, sweet home]: "az kulon vicces, hogy a nyugati nok sminktelenseget hangoztatja a Maxval, amikor a vitorlas forumokon az amerikai es a brit nok legnagyobb gondja az, hogy amikor elindulnak vitorlasozni kontinentalis/vilagjaro utra, hogy a vitorlason majd nem tudnak sminkelni."

Abszolut. A brit es norveg lanyokhoz kepest (ezt eltem meg szemelyesen) a magyar csajok alig sminkelnek.
Egy atlagos brit 20 eves csajon annyi a smink, hogy vagy 30 masodpercig nyomathatnam az arcaba a dizsnoporzsolot, kutya baja nem lenne olyan vastag reteg van az arcan.
Arrol nem beszelve hogy a szemetet sem viszik le muszempilla nelkul. :)
Norveg csajok meg ugy imadjak a voros es egyeb elenk szinu ruzsokat, hogy Marilyn Monroe ha elne, slamposnak erezne magat koztuk...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 09:48:31

@diggerdriver:

Ajánlom a belarusz nyelvet, az kicsit olyan, mitha oroszok beszélnének lengyelül. www.youtube.com/watch?v=uTbfh-U9DcU

Sütemény1975 2014.05.02. 09:49:45

@charlieharper [home, sweet home]: mennyi idős? az enyém nem kérdezett semmit, 16 éves kora óta sminkel :))

Sütemény1975 2014.05.02. 09:51:25

@rezsöatya: atyám, merre is van ez a pékség? benéznék majd, ha arra járok, meg ha beférek :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 09:52:12

@rezsöatya:
Atyagatya! 8)

A svábok a svéd arabokat jelenti, csak idővel összenőtt a két szó :)

@Babette_:
Keretalkotó igazságnak tűnik ez a hozzászólás.
Itt szerintem nagyon jól megoldották a szabályozást, bár nem az első perctől volt szigor, de ma már nem egyszerű bevándorolni Svédországba.

Nekem, még 2008-ban úgy adtak személyi számot, hogy besétáltam az adóhivatalba és mondtam nekik, hogy megjöttem. 2 hét és meg is volt a teljes értekű szám.

Ma már munkaszerződés kell a legtöbb esetbe, feltéve, hogy nincs már egy itt dolgozó közeli családtag.
Ha egy Mókus Aladár érkezik az esti fapadossal, akkor vele addig nem áll szóba egyetlen hivatal sem, amíg nincs munkaszerződése. 6 hónapos próbaidőre vagy rövid, határozott idejű szerződésre csak átmeneti számot adnak, kb. egy év ittlét után adnak rendeset.
Szám nélkül viszont nagyot kell virítani, hogy bármilyen munkaadó is szóba álljon az emberrel.
Ördögi kör, de így jóformán azok jutnak csak be, akik tudnak is valamit.

Kiskapu nyilván van, de a nehézségek miatt az UK talán könnyebb zsákmány.

Mrs. Clayton 2014.05.02. 09:52:31

Mint mar tegnap egszer leirtam a bevandorlas egyre nehezebb az orszagba. Mar NI szamot sem adnak lakcimigazolas nelkul. Lakcimigazolasnak csak kozuzemi szamlat, bankszamlakivonatot, lakasberleti szerzodest ingatlanugynoksegtol valot fogadnak el. Szoval olyan mar nem letezik h valaki idejon bekecozik 9.nek a pakisztaniakhoz aztan majd lesz valami. Tekintettel arra h NI nelkul lehet dolgozni, de a jelentkezesrol szolo kerelem nelkul mar nem. Szoval nem lesz munkaltato aki felvegye a csak ugy kitantorgokat.

rezsöatya 2014.05.02. 09:52:58

@charlieharper [home, sweet home]: @Muscari: ahogy tavolodom a varosoktol (jelenleg egy kis angol faluban lakom, ahol meg lengyel anyak sem laknak!), ugy tavolodnak a keleti boltok is... egy repaert meg mar nem autozom a varosba... roman boltot meg meg nem lattam, pedig sokfele eltem/laktam...!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 09:53:28

@klappol:
Jobb "klassz fejnek lenni sok humorral", mint "f@szfejnek, sok tumorral" ;)

Mr Long 2014.05.02. 09:54:48

@Kövérmadár [swe]: " Kiskapu nyilván van, de a nehézségek miatt az UK talán könnyebb zsákmány."
Plusz itt nem kell beszelni a nyelvet, mig gondolom nalatok igen.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.02. 09:55:28

@Jess G: Mondjuk erre 145 font a kiskapu, azt hiszem annyi a TV licence. A TV előfizetést tudtommal elfogadják proof of addressnek, akkor már mehet interjúra stb.

Mr Long 2014.05.02. 09:56:40

@Jess G: Ez miota van? Tavaly meg eleg volt az altaluk kikuldott interju megerosito level. Nekem az kellett csak, meg az utlevelem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 09:57:27

@Jess G:
Akkor ott is szigorodott rendesen... örülök neki, munkanélküli van elég, nem kell még több koldus.

@Philosoraptor:
Milyen szempontból?

@Mr Long: @rezsöatya:
Nem maradt ki :)

rezsöatya 2014.05.02. 09:57:51

@Sütemény1975: kamionnal nem igazan... :-))))
RG8 7LR reggel negytol otig vagyok, amig csomagolom a vinnivalokat, meg amikor visszaerek (privi megy!)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 10:01:05

@Mr Long:
Jó kérdés.
Rendes munkahely esetén valóban kell tudni svédül. Ha nagyon-nagyon kellesz a munkahelynek (mint anno én, hogy nélkülem állt volna a gép és sok volt a megrendelés), akkor az angol is elég, átmenetileg.
De pl. onnantól, hogy ellőttem az első svéd "összetett" mondatot, nem beszéltek velem angolul... azok voltak ám az érdekes idők :)

Réka vagy bandirepublik szerintem többet tud mondani a stockholmi helyzetről, ott azért vannak olyan gettók, ahol szerintem fehérember sem jár. Oda nem kell a svéd és lehet, hogy valami feketemunka is akad. De ezt nem nevezném letelepedésnek / életnek (átmenetileg még OK, de ebből kitörni később nem lehet egyszerű).

2014.05.02. 10:04:08

@radirpok123:
" Aki meg nem tapasztalt lengyeleket csoportban, az nem is tudja elkepzelni, hogy TENYLEG mennyire ijesztoek (es foleg a nok). Hangosak, kozonsegesek, meg az angolokon is tultesznek - leszamitva a reszeg focihuliganokat. "
Nem csak Angliaban, Kanadaban is ilyenek. Ket nepet nem kedvelek: a polakot es a pakit.
A posztban hivatkozott Daily Mail cikkben a hozzaszolasok a legjobbak:)
Kanada par napja felfuggesztette a vendegmunkasok behozatalat a "gyorsettermekbe":
www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/temporary-foreign-worker-program-for-fast-food-sector-suspended-by-ottawa-1.2621385
www.cbc.ca/news/canada/mcdonald-s-canada-ceo-calls-foreign-worker-controversy-bullshit-1.2621151
(ezekben is erdemes nehany hozzaszolast elolvasni)

rezsöatya 2014.05.02. 10:16:28

@Kövérmadár [swe]: az! A swindoni korforgalomban mar voltam. Meg "kitantorgasom" elott felfedeztem a gmaps-en es amint lehetett elmentem!
Elmeny! :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 10:18:20

@Kövérmadár [swe]: "Eszméletlen...
mekk-elek.blog.hu/2014/05/01/uton-utfelen_667"

Nagyon komoly lista, imadom az ilyeneket! :)
Ebbe amugy meg beleferne a budaorsi kivezeto, ugyanis tudtommal egesz Kelet-Europaban ott van az egyetlen feluljaro-korforgalom (vagy nem tudomi mi a hivatalos utepito elnevezese). :)

klappol 2014.05.02. 10:19:44

@Kövérmadár [swe]: :D:D:D még a rím is stimmel :)))))))))))))))

Hari Seldon 2 2014.05.02. 10:21:27

"Lassan lengyel várossá válunk. A lengyel anyukák összetartanak, és ez őszintén szólva kissé ijesztő. Úgy érzem, nem tudok velük beszélgetni, mert elég félelmetes csoport."

Ekkora barom. Persze, az hogy a fél város "paki", az nem rémíti meg...
Megrémíti. ?Mit csinálnak? Esetleg lengyelül beszélnek, és azt hallja?!?

Hari Seldon 2 2014.05.02. 10:24:00

@rezsöatya:
Ne kérdezd, mert még kifejti. - Vagy ír róla egy esszét.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 10:24:41

@klappol:
Mert jó vagyok rohadalomból... izé, irodalomból ;)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Én is szeretem az ilyeneket.
Mérnöknek kellett volna lennem, de lusta, figyelmetlen és lusta voltam (ha nem mondtam volna, akkor egy kicsit még lusta is).

Szórakozottságom nem éppen erre a területre való, egy épület tervezésénél, miután már elkezdték az építést, simán kiderülhetne, hogy csak a fémvázat felejtettem ki :)

2014.05.02. 10:25:31

@Babette_: Azt hiszem, régi információk álltak a rendelkezésemre. :O

klappol 2014.05.02. 10:26:57

@Kövérmadár [swe]: A mekkelek blog amit betettél, Ász.

Mr Long 2014.05.02. 10:29:10

@rezsöatya: En is hasznaltam, igaz utaskent. Google mapson jobban nez ki, mint eloben :(

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 10:30:17

@Philosoraptor:

Nem, Mo. nem a 26. helyen van, hanem a 24. helyen. Mo. mögött van még Lettország és Litvánia is.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.02. 10:30:19

@Kövérmadár [swe]:
a guoliang a kakukktojás. ostobák.
egyrészt miaszarnak mentek be a hegyek mögé.
Másrészt hogyan jutottak be az idegen férfiak a nőkhöz, hogy ne legyen belterjesség.
jahogy sehogy, ezért tiszta debilek. ezt az is alátátmasztja, hogy nem, NEM kiköltöznek, hanem MEGFÚRJÁK A HEGYET, csezmeg.
igaz, hogy rámegy minden vagyonuk, fele ott döglik meg, de ők fúrnak.

szerintem magyarok lehetnek.

Hari Seldon 2 2014.05.02. 10:30:27

@nyuszigonosz(D):
Baden-Württemberg környékén nagyon sok a Kazahsztáni német származású. Vígan igazolták, hogy ők még Nagy Katalin idejében mentek Oroszországba. Mostanra már persze egy szót sem beszéltek németül, de hát ha volt lehetősége, hát majd hülye lesz kihagyni.

Evain 2014.05.02. 10:30:28

@Cascabel: Nos, nálunk a faluban illetve a környéken is elég nagy a lengyel közösség (sokan dolgoznak a virágföldeken), a közértben péntek esti bevásárláskor arról ismerszenek meg, hogy a kosárban az áru nagy része sör. :D

Na, lengyel anyukákról majd mesélek, ha elkezd a fiam suliba járni. Egyelőre több bajom van azzal a kutyatartóval, aki rendszeresen a kertünkbe szaratja a nem kis méretű kutyáját. Esedékes a kültéri 24/7 kamera felszerelése már. Ha egyszer lebukik, 1 egész hetet rá fogok szánni a környék összes kutyaszarjának összegyűjtésére, és a házának kidekorálására.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.02. 10:31:22

@Kövérmadár [swe]:
elegem van.
nem érdekel, mit gondol, de ne tolja NAP MINT NAP képembe.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 10:31:36

@Kövérmadár [swe]:

Ez csak azt jelenti, lelkileg érzed ösztönösen a téma fontosságát, de igyekszel nem venni tudomást róla, mert nem tudsz rá megoldást. Ez egyfajta természetes menekülési reakció.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 10:32:15

@Babette_:

Neked is ugyanazt tudom mondani: lelkileg érzed ösztönösen a téma fontosságát, de igyekszel nem venni tudomást róla, mert nem tudsz rá megoldást. Ez egyfajta természetes menekülési reakció.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 10:33:50

@Babette_:

Ez az ütemet jelzi, nem a tényleges szintet. Más ügy.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 10:34:59

@Hari Seldon 2:

A pakik ellen nem szabad beszélni, ez ugyanis csúnya rasszizmus. Az idegen fehérek ellen meg nem rasszizmus.

Ilyen a liberális kettős mérce.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 10:37:19

@Cascabel:

Igen, ez már a fasizmus egyre erősebb felbukkanása.

klappol 2014.05.02. 10:40:05

Max birca :D:D jó, hogy van itt valami értelmesség is, aki lazán veszi a dolgokat, de jó a piszológiája is :DDDD Csak nem kellene fitogtatni. Tudjuk, hogy sokat tucc :DDDDD

Mrs. Clayton 2014.05.02. 10:41:41

@Egylabu Esernyomadar: nem tudom h ha a 8fos paki hazban van tv elofizetes akkor lehet oda kotni megegyet? Minden esetre nem dobjak mar utanad az NI szamot sem, gondolom a jogsit is emiatt nem lehet kicserelni 6 honapon belul

Sütemény1975 2014.05.02. 10:42:44

@rezsöatya: kicsit összehúzom magam, elférek :))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 10:46:15

@Kövérmadár [swe]: Mondom madar, sosem keso! ;)

Nehogy azt hidd, nalam keves szetszortabb ember van a Foldon. :) Asszony szerint ha annyi penzunk lenne, ahanyszor hallja tolem azt a mondatot naponta, hogy "uuu, basszus, elfelejtettem...", mar helikopterrel jarnek dolgozni. :)

Az a jo ezekben a mernoki projektekben hogy altalaban annyira komplexek, hogy eleg lassan tortenik minden ahhoz, hogy eszedbe jusson, ha valamit elfelejtettel. :)

Nalunk egy gozturbina rendszer projekthez igazaitasa kb. 1 ev, utana 1 ev epites es meg jo fel ev uzembehelyezes, teszteles. Semmi gaz ha az elejen elfelejtettel valamit mert ha csak egy evvel kesobb jut eszedbe, meg akkor is idoben vagy. :D

Meg azert ugysem vezetoi szinten kezdesz az elejen, a munkad atfut jopar gyakorlott figura kezen. En is feltem eleinte, hogy mi van ha elszamoltam mondjuk a tomeget valahol az Excelben egy nullaval es 10X annyi acelt berendelnek, mint amennyi kene. :) De aztan rajottem hogy a vezetoi szinten ulo gyakorlott rokaknak olyan rutinjuk van, hogy szamolas nelkul is "erzik" egy adatrol, hogy ha az kilog a megszokott intervallumbol es rogton szolnak hogy itt valami nem OK. :)

Mr Long 2014.05.02. 10:46:21

@Jess G: Ez a jogsi dolog a masik. Mindenhol azt javasoljak, hogy az elso dolog a jogsi becserelese legyen. De most toltottem ki a nyomtatvanyt, azon rajta van, hogy 185 (vagy mennyi) napja itt kell elni hozza. Akkor most csak megreckitozzak a korabban becserelok? Mert £1000 a bunti, ha hamis adatot kozol valaki.

Mr Long 2014.05.02. 10:48:20

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Plusz az elejen ugyis a szopas melok vannak altalaban :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 10:52:43

@Babette_: "úrinő off
bazdmeg
úrinő on"

OFF
A nemesi csaladhoz udvarlo erkezik. A szulok elutaznak piknikezni, csak a leany fogadja az udvarlot.
Este hazaernek a szulok es anyu faggatja a lanyt, hogy ment a teadelutannal egybekotott randevu:
- Es lanyom, odafigyeltel teazas kozben a megfelelo keztartasra?
- Persze, edesanyam.
- Remelem a legjobb modorod vetted elo. Megkinaltad az udvarlod is teaval?
- Persze, edesanyam.
- Es teasutemenennyel?
- Persze, edesanyam.
- Es ketszersultel?
- Nem, haromszor.
ON

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 10:53:35

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Akkor ott jól működik a rendszer. Itt is hasonló helyzet áll elő, amikor új munkakört kapok (eddig ugye 2*). Mindig aggódtam, hogy nem tudok önállóan, 100%-ot nyújtani már a 2. héten, mindenre gondolva. A svédek meg csak röhögnek, hogy mi bajom van, miért nem tudok aludni napokig és amikor valamit elszúrtam és vissza kellett mennem a délutános műszakohoz, hogy kijavítsam a programot, akkor nem bélyegeztem be, mondván az én saram, minek fizesse a cég a dupla órabéremet... erre a válasz az volt, hogy lecsesztek, amiért nem bélyegeztem be és ők módosították a sémámat...

Ellenben, az utolsó magyar cégnél, ahol dolgoztam, azt monták, hogy igaz, hogy pályakezdő vagyok, igaz, hogy semmi tapasztalatom, de az, hogy nem tudok levezényelni (részben önállóan) egy spec. ISO autidot, elfogadhatatlan, ezért köszönik, ennyi volt. Ez ilyen, ezért félek a reszelésnél komolyabb felelősséggel bíró munkát/képzest elvállalni/elkezdeni :)

2014.05.02. 10:54:52

@Jess G: igen, egy alberletnel az elvi szablay, hogy minden keszulekre, kulon szobaknal kell elofizetes. Nem szoktak betartani.
Lenyeg, hogy van kiskapu.
Mar lattam roman kisebbseget szaudi burkaban egy sikatorban, ahol nincs cctv, vettek le a burkat. A fo utcan vannak a boltok, onnan kijottek burkaban, majd a sikatorban levettek es a burka alol kerultek elo a portekak a boltokbol.

Mrs. Clayton 2014.05.02. 10:55:26

@Mr Long: sztem ha invalid datumot irsz be abbol lehet gond egyszer ha meg nincs meg a 6 honap sztem nem cserlik mar ki csak kesobb

Mr Long 2014.05.02. 10:58:11

@Jess G: Aha, ok. Regebben olvastam errol, hogy javasolt egybol kicserelni, mert lakcim igazolas is, meg sofori munkaknal jobb az angol jogsi.

Mrs. Clayton 2014.05.02. 10:58:36

@charlieharper [home, sweet home]: nem azt mondom h nem lehet megoldani, csak azt h eddig odamentel bemondtad h hol laksz es kaptal szamot, kifizetni 145 fontot egy roman vagy magyar kocsimosonak azert nem keves, meg ha havi 15 fonttal is ki lehet a licencet fizetni, ugy h nincs is munkaja csorikamnak

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 10:58:50

@rezsöatya:
Te figyu.
Ha Magyarországon se tudtál magyar ízeket fözni akkor miért erölködsz itt???:)))))))))))))))

Hari Seldon 2 2014.05.02. 11:00:16

@maxval a gondolkodó birca:
Igen, valószínű, hogy ez van a háttérben.
Kicsit hasonló ahhoz, ahogy a magyar média viselkedett a 90-es évek végétől.
A maffia ellen nem nem mertek igazi híreket lehozni, és hogy "oknyomozói bátorságukat" bizonyítsák, rendszeresen belerúgtak a töketlenebb pártba. (mondjuk azokra is ráfért időnként)

nigara 2014.05.02. 11:01:02

Egy további tényt tennék hozzá.
Ugyan nem emlékszem, hogy milyen területre vonatkozik az adat, de ha egész UK, akkor is elég érdekes:
5 olyan iskola van, ahol egyetlen egy diák sem angol anyanyelvű.
Rengeteg iskolában tanítják már az angolt, mint idegen nyelv...

Mrs. Clayton 2014.05.02. 11:01:16

@Mr Long: sofornek fel se vesznek angol jogsi es itteni 2 ev tapasztalat nelkul, nekem van ismerosom, akit konkretan a postanal meg vizsgaztattak is, majd 2 ora vezets utan kozolte a faszikam h meg csak gyakoroljon es jojjon vissza jovore

2014.05.02. 11:01:25

@diggerdriver: Mna, így pontosabb ;)

Mr Long 2014.05.02. 11:02:00

@Jess G: Havi harminc az az elso fel evben.
Fel ev alatt beszedik az egesz evet, utana kvazi fel evre elore fizeted a havi dijat.

Mr Long 2014.05.02. 11:03:33

@nigara: Multkor neztunk egy sulit, ahol a tanulok 80 szazalekanak volt az angol a masodik nyelve. Azert az sem rossz.

2014.05.02. 11:03:47

@La Pantera: Igen, néha előfordul, de érted, hangosbemondóban az állomáson, vagy a köznapi beszédben csak Szásziában hallottam ;)))

Mrs. Clayton 2014.05.02. 11:05:20

@Mr Long: a, ravaszak :-) de igy meg plane gaz annak aki csak kijon es arra var h majd csak lesz munkaja, vagy hoz rengeteg penzt v baromira ert vmihez v ne is jojjon mert ramegy a gatyaja is

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.02. 11:07:30

@Kövérmadár [swe]: érdekes lehet, hogy mennyi idő alatt kopnak ezek a beégett hazai (fölösleges) stresszek...

2014.05.02. 11:10:28

@Hari Seldon 2: Baden Baden konkrétan orosz város ;). És ez csak félig vicc ...
Különben, anno, nagyanyám testvére is (az mim nekem rokonságilag?) úgy telepedhetett le Drezdában, hogy igazolta a szász származást. Ez még a '70-es években volt.

adg 2014.05.02. 11:10:41

@maxval a gondolkodó birca: "Egyébként BG-ban is vannak elhanyagolt külsejű nők." Fuu, meg ott is? Vilag omlott ossze bennem.

rezsöatya 2014.05.02. 11:10:57

@Pink Petsch: "...vonát érkezik az á vágányra... á, mint álámér...!"

**mimi** 2014.05.02. 11:11:07

@rezsöatya:
nekem még a 2 sávos körforgalom is okoz néha gondot, nem ám egy ilyen mint a swindoni:))))
Beleőszülnék, vagy sikítva kiszállnék a kocsiból :))))))

**mimi** 2014.05.02. 11:12:22

A poszt érdekes, nekem egyre szimpatikusabbak a kis városok Londonnál.
Az orosz pedig nekem is nagyon-nagyon tetszik :) 11 évig tanultam oroszul...te jó ég! :))))))))))))

2014.05.02. 11:13:32

@maxval a gondolkodó birca: Szerintem meg csak simán halálra untatod :DDDD

klappol 2014.05.02. 11:14:09

@**mimi**: товарищ volt értelme???? :DDDDD nekem nem.

Hari Seldon 2 2014.05.02. 11:14:42

@nigara:
Ez kicsit furcsa. Itt nálunk is van bőven muzulmán bevándorló, de őket totálisan beillesztik az oktatásba.
Például: Óvodában a gyerekek csinálják a húsvéti nyuszit kartonból, kifestik, stb... A muzulmánok is részt vesznek benne, fel sem merül a "vallási különbség" simán rájuk "erőltetik" a francia civilizációt. (legalábbis itt ebben a korban ezt látom)
Vagy másik: karácsonyi ünnepségnél minden gyerek készül a mikulásra, díszíti a fát, stb... Úgy érzem, nagyon erősen be akarják tagolni őket.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 11:15:07

@Babette_:
Valóban.

Van egy kollégám, 34 éve vannak itt (lassan nyugdíjba megy). Ő a mai napig lelkiismereti kérdést csinál a munkából, igaz nem olyan stresszes módon, mint én, de azért...

Egy másik magyar kolléga "csak" kb. fele ennyi ideje él itt és lazábbra veszi a figurát, mint néhány svéd (ami azért teljesítmény, úgy vettem észre).

Apósom is az a nemalvós fajta, 6 éve van itt.

Mesélte egy svéd kollégám, hogy felmondott a felesége, mert úgy érezte, hogy nem tudja 100%-osan ellátni a feladatát és inkább elmegy tanulni valamit, amit tud majd utána csinálni. Csak pislogtam, hogy egy határozatlan idejű munkaszerződést fel tudott mondani... erről Réka is tudna mesélni (már mesélt is, ha jól emlékszem), gyakorlatilag közel kirúghatatlan, még akkor is, ha nem termelékeny. Aranytojást tojó dolog és csak úgy eldobta.
Ezt egy Magyarországon szocializálódott ember szerintem fel sem tudja fogni, nemhogy alkalmazni majd 5-10 év múlva.

Vannak különbségek a fejekben, nah :)

(szerinted máris szűrjem Bircát? Félek attól, amit erre reagálni fog majd :) )

Muscari 2014.05.02. 11:16:32

@charlieharper [home, sweet home]: az enyem olyan 16 evesen kezdett el sminkelni, de csak kihuzza a szemet, semmi durva. Nem kell megijedni :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 11:16:32

@charlieharper [home, sweet home]:
Hejjj Charli az ám a kemény mikor reggel a szobaajtajában meglátod a fiúcipöt.

rezsöatya 2014.05.02. 11:16:51

@**mimi**:
Altalanos felsotagozat 4 ev, gimi 4 ev, egyetem elso 2 ev... nekem ennyi volt...

Vagy annyira tetszett, hogy meg kulonorakat is vettel?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 11:16:57

@**mimi**:
Valószínű én is és inkább kitolnám az autót, műszaki hibát színlelve 8)

**mimi** 2014.05.02. 11:19:08

@klappol: nem is tudom...elég sok minden eszembe jut még mindig :)

rezsöatya 2014.05.02. 11:20:03

@klappol: en ugy voltam vele, hogy ha mar muszaj, megtanulom... egy leningradi muvesztelepen en voltam a tolmacs... :-) (volt olyan evfolyamtarsam ott, aki 10 ev tanulas utan a betuket sem ismerte! :-))))) )

**mimi** 2014.05.02. 11:21:47

@rezsöatya:
általános 4 év, gimi 4 év, fősuli 3 év (erre emlékszem, de lehet hogy tényleg csak 2 volt ) és fősuli végén szigorlat oroszból (de lehet hogy akkor a 2. év végén:)...túl régen volt már :)

Mr Long 2014.05.02. 11:22:30

@diggerdriver: @charlieharper [home, sweet home]: Ahogy egy fius anyuka ismerosom mondta a lanyos anyukanak: "Nekem csak egy futyire kell vigyaznom, mig neked az osszesre!" :DDDDDDDD

**mimi** 2014.05.02. 11:22:39

@Kövérmadár [swe]:
bakker kitolni...én OTT hagynám :)))))))

Egylabu Esernyomadar 2014.05.02. 11:25:39

@Jess G: A TV előfizetés személyre szól, viheted magaddal, ha költözöl. Így szerintem egy házban több embernek is lehet.

klappol 2014.05.02. 11:25:40

@rezsöatya: Azal én is úgy voltam, tehát megtanultam, csak az a baj, hogy a sok nemhasználás miatt újból kellene nekifutnom. Szerintem most könnyű lenne visszarázódni, ha teccene :D:D:D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 11:31:06

@**mimi**:
Mert nincs érzelmi kötődésed az autód iránt :)

@rezsöatya:
Igen 8)

@Mr Long:
Bruhaha 8)
Mondjuk egyszerűbb az első zsebpénzekből letiltani abortuszra :) Esetleg apukának meglengetni a sarlót a bemutatáskor.

2014.05.02. 11:34:45

@nigara: a cikk
www.telegraph.co.uk/education/10611050/Revealed-The-one-in-nine-schools-where-English-is-not-first-language.html

Megnezed az iskola felsorolasokat, ahol a gyerekek nagyresze nem beszel angolul, az a tradicionalis indiai/pakisztani negyedek; Luton, B'ham, Bradford es nehany londoni negyed.
Ezek most meg felhigultak K-europaival, de a K-Europa tomeg elott sem voltak ezek "angol" varosokreszek. Bradfordot mar joideje ugy hivjak, hogy the islamic republic of bradford.

rezsöatya 2014.05.02. 11:35:22

@Kövérmadár [swe]: "Mondjuk egyszerűbb az első zsebpénzekből letiltani abortuszra."

Ket lanyom van, veluk nem volt gondom soha, ellenben a kutyam "egyejszakas" kalandja 34 ezer Forintomba kerult...! :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 11:35:56

@diggerdriver: "Hejjj Charli az ám a kemény mikor reggel a szobaajtajában meglátod a fiúcipöt."

OFF
Amikor a fiatal Kohn eloszor viszi haza a parjat, hogy bemutassa apjanak.
- Apam, o itt a jovendobelim, akivel szeretnem az eletem osszekotni. A neve Bela.
- Bela? Haaat... nem egy tipikus zsido nev... :DDDDD
ON

(Bocs, ma ilyen vicces napom van.)

**mimi** 2014.05.02. 11:41:04

@Kövérmadár [swe]:
az tényleg nincs:)
tárgyakhoz nem kötődöm:))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 11:41:30

@diggerdriver: "Londonban van több is."

Angliaban mindenhol nagyon sok van belole. Ezert is emeltem ki, hogy Kelet-Europaban szamit ez a megoldas kuriozumnak.

Mrs. Clayton 2014.05.02. 11:48:26

@Egylabu Esernyomadar: en ezt rudom de azt mondom h alberlet buszberlet csillamponi esernyo es meg meloja sincs csorikamnak akkor szegenyek ne jojjenek mert bukta

La Pantera 2014.05.02. 11:49:58

@Hari Seldon 2: Nálunk az oviban (Némo.) pl. csak csirke és pulykahúst adnak a gyerekeknek, pont a muzulmán, stb. gyerekek miatt, nehogy valaki tiltakozzon. Ezt konkrétan így mondta a vezetőnő a szülőin.

rezsöatya 2014.05.02. 11:50:27

@**mimi**: esetleg meg gyakorolhatsz Parizsban a Diadalivnel...
(volt egy lokott film, talan valameyik Folytassa..., abban az angolok egy allo napig tekeregtek a korforgalomban, legbelul, vegul estere elult a forgalom es ki tudtak jonni... de nem talalom...!)

m.youtube.com/watch?v=BgsEg2CfRZU

Hari Seldon 2 2014.05.02. 11:55:30

@Pink Petsch:
Ezeket a rokoni fokokat nem nagyon ismerem már.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 11:56:20

@Kövérmadár [swe]:
Én mind a két variációt ismerem.
A lányom 30 a fiam 27 éves.
Nem eccerü

La Pantera 2014.05.02. 11:59:46

@charlieharper [home, sweet home]: azért meg tudom érteni, ha ez ijesztő egy angol szülőnek. Nemrég egy német anyukával beszéltem, akinek szeptemberben megy a lánya iskolába. Elment a szülő lelkiismeretesen a tájékoztató napra és teljesen megdöbbent a kendősök, barna bőrű anyukák tömegétől, akik alig pár szót tudtak németül. Itt kötelező a körzeti iskolába adni a gyereket (hacsak nem választasz magánsulit vagy trükközöl a lakcímmel). Teljesen kiakadt. Totál megértem, mert ha már elsőben lemarad a gyerek az osztálytársak miatt, mivel a nyelvi összetétel miatt tuti lassabban fognak haladni mint egy tiszta német suliban, akkor hogy megy tovább majd? Egy másik német ismerősöm inkább pluszmunkát vállalt, hogy abból a plusz 200 euróból magánsuliba tudja adni a fiát, ne kelljen a körzetibe járnia.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 12:02:09

@rezsöatya: Nem az Europai Vakaciora gondolsz? Az egy amerikai csalad volt es azt hiszem pont valami tobbsavos angol korforgalombol nem tudtak kijonni egy napon at. :)

Hari Seldon 2 2014.05.02. 12:05:32

@La Pantera:
Nálunk ilyen nincs. Aki kantinba megy, (mint a mi gyerekeink is), mindenki ugyanazt eszi. Nincs variálás.
Fura, mert itt az állam hivatalosan "laïcité", és meg is követeli mindenkitől. Nem érdelki őket a muzulmánságuk. Otthon azok amik akarnak lenni, de közintézményekben kvázi ateisták. (mondanom sem kell, nekem ez nagyon tetszik)
Példa: a muzulmán gondozó lány, megy az utcában fejkendőben, beér Johanna bölcsődéjének kertjébe azonnal veszi le a fejkendőt.
További furcsaság, hogy a laïcité ellenére elég sok a vallási ünnep. Ilyenkor viszont már gyerekkorban államilag elkezdik kulturálisan "asszimilálni" a más vallásúakat. Ahogy írtam, mikulás ünnepség, húsvéti nyuszi az alap óvodai fogalakozás. Nem pátyolgatják őket, hogy ő majd kis Mohamedet fest a barlangba, stb (tudom, elvileg nem ábrázolhat ilyet, csak a szemléltetés kedvéért mondtam).

Mr Long 2014.05.02. 12:05:46

@La Pantera: Siman ertheto, hisz a gyerek, ha nem tud valamit kit kerdezzen meg otthon, mikor a szulo lehet nem is fogja erteni, hogy mit tanulnak (marmint jobb esetben csak a nyelv hianya miatt).

adg 2014.05.02. 12:06:00

Asszony jar angolorara, hat ott mindenfele erdekes figurak vannak. Sokan nemhogy Magyarorszagot, de meg europat sem tudjak. Van olyan lany, aki nem tud irni olvasni, mert valami kozepafrikai varrogepgyujtohelyrol kerult ide. Neki biztos nem jutott varrogep, nem tudott felemelkedni. Naszoval, parom bezik bezelgetest kezdemenyezett a frissen erkezett befuggonyozott lannyal. Elso kerdes lanyos zavaraban, mi a KERESZTneved. Ez eleg sulyos hiba volt, angolul amugy sem teljesen helyenvalo christianname szo. Mindenesetre szegeny verig sertett lany a kendo alol annyit tudott sziszegni, hogy o nem kereszteny, es az ora tovabbi reszeben standby allapotba helyezte magat, azota pedig mashol ul.
Kulturak talalkozasa... :-)

Mr Long 2014.05.02. 12:06:22

@diggerdriver: Es milyen volt? Stresszes?

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2014.05.02. 12:07:21

@Babette_: Na már fel se kell hogy lépjek, van aki képviseli a munkahelyteremtés / modernizációs nézőpont szempontot!

Mr Long 2014.05.02. 12:07:22

@adg [Au, Darwin]: "mert valami kozepafrikai varrogepgyujtohelyrol kerult ide" Hogy kerul csak ugy valaki oda? En meg szophatnek a vizummal...

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2014.05.02. 12:07:22

Nekünk megküldték az óvodai felvétellel a csoport névsorát, címmel (!). Elég vegyes a társaság, távol keleties hangzástól, az indiain át, a németig megy a sor. Szláv is van köztük talán. Ilyen nevek, hogy Amman, Neziri, Shala, Vlasi... Ezek vezetéknevek. Egy 16ezres svájci városban. Legalább sok nyelvet megtanul a gyerek. :)

Hari Seldon 2 2014.05.02. 12:09:07

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Az egy nagy jelentet volt.

Reggeltől estig mentek. Este már a ez volt:
- "Itt a Buckingham palota, itt a..."
"- Tudjuk apu, itt a Buckingham palota, ez meg a..."

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 12:10:13

@diggerdriver:
És mindkettőjük szobája előtt találtál már azonos nemű cipőt vagy mifene? Biztos eltévedtek :)

Hari Seldon 2 2014.05.02. 12:10:31

@adg [Au, Darwin]:
"mert valami kozepafrikai varrogepgyujtohelyrol kerult ide. Neki biztos nem jutott varrogep, nem tudott felemelkedni. "

Bakker kellett nekem háttámla nélküli széket venni, leestem róla..
:-)

2014.05.02. 12:10:35

@Hari Seldon 2: Franciaorszag teljesen mas. Eleve, oda elsosorban maghrebiek mentek. Nem ranagszkodnak ok kezzel-labbal a vallashoz. Mindigis kozelebb alltak Europahoz, mint India/Pakisztan. Franciaorszag teljesen mashogy kezeli az egesz kerdest, mint a UK. Emlekszem 2-3 evvel ezelotti botranyra, amikor az egyik lap kihozta, hogy a Parizst ellato meszaroshely (ahol allatot vagnak) nagytobbsege halal. Oriasi botrany, felulvizsgalas, bocsanat keres, stb.
Nalunk ebbol semmi botrany nem lenne. Csak abbol, hogy roman/lengyel lohus van a tescos hamburgerben.

2014.05.02. 12:11:40

@Hari Seldon 2: Én se nagyon, gondolom valami nagy-nagybácsi ...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 12:13:09

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Clark Grisvald (vagy valami hasonló) :)
Jó film volt, volt még egy Vegasi vakáció is és még egy, de arra már nem emlékszem.

@Egylabu Esernyomadar:
Gyors vagyok, mint a kagyló! Tekintetem, mint a vakondé, de legalább a bátorságomat a nyulaktól örököltem.
De az is lehet, hogy tekintetem, mint a kagylóé és őszóképességem származik a vakontól? Fene sem emlékszik, de túlélésre programoztak :)

Egylabu Esernyomadar 2014.05.02. 12:18:21

@Jess G: Igen, ez egy befektetés. Mármint mi élni jöttünk ide, nem csak pénzt keresni, így a saját jövőmbe fektetek be. Nem kis pénzt egyelőre. Ez van, és örülök neki.

Ismerősök jöttek ki "csak" pénzt keresni: tömegszállás + kulimunka. Nem is maradtak 1 évnél tovább, s nem is volt túl nagy a nyereségük. Most ugyanúgy élnek otthon, mint annak előtte.

Szóval nem tudok, és nem is szeretnék, annak a problémájához hozzászólni, aki nem tud albérletet fizetni, bérletet és - ha muszáj - TV előfizetést venni. Ez a beugró ide (mint a mozijegy a multiplexbe: 2D, 3D, 4D - egyre drágább).

Szóval csak annyit írtam, hogy TV előfizetéssel a proof of address kérdésköre gyorsan megoldható.

La Pantera 2014.05.02. 12:19:37

@Hari Seldon 2: Itt nagyon figyelnek rá, nehogy megsértsenek valakit "idegenségében". Bár a múltkor volt egy kisebbfajta botrány itt a bajoroknál, az iskolában az egyik lánynak le kellett vennie az arcot takaró leplet, mondván, hogy ha viseli, akkor nem teljes a kommunikáció (ugye a tanár nem látja az arcot, mimika, szájmozgás, stb.) A lány perelt, vesztett.

Hari Seldon 2 2014.05.02. 12:20:20

@Kövérmadár [swe]:
Öt perc alatt kétszer esetem le a székről...
Még két ilyen beszólás, és mehetek a traumatológiára.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 12:22:55

@La Pantera:
Helyes!
Esetleg szólni kellene neki, hogy ez itt Európa és nem a Megye, ahol a "Zsákosok" élnek. ;)

2014.05.02. 12:25:56

@La Pantera: Hm, éppen tegnap magyaráztam annak a Tortának vagy Süteménynek, hogy szinte kizárt, hogy a németek megsértették volna a kelet-európaiságában (mert nagyjából mindegy nekik, hogy magyar, lengyel, szlovák vagy román), ugyanis kurvára figyelnek erre, nehogy elkezdődjön a nácizás. Szerinte meg nem. Szerintem meg, valamit nagyon félreértett, és jött a "magyar virtus" ;)))

Hari Seldon 2 2014.05.02. 12:27:01

@Kövérmadár [swe]:
Ti terveztétek ott északon. IKEÁ-ban vettem.
Jó kis 3.99-es akciós szék.

Mondjuk így vettem az új számítógépet is. - Akciósan.
(Aztán vihetem vissza, nem vált be az áramtalanítás sem)

SzZoole 2014.05.02. 12:27:39

@charlieharper [home, sweet home]: nem Bradford volt az a varos ahol a muszlimok a sajat torvenyeik szerint akartak elni?
Cameron meg megmondta nekik,hogy ha a sajat torvenyeik szerint akarnak elni,akkor vissza lehet menni oda ahonnan jottek.
Masik.
Tegnap olvastam.
A Subway kozel 200 uzletebol szamuzi a bacont es a ham termekeket a muszlim vasarlok kedveert,mert a muszlimok demostraltak,tobbek kozt Milton Keynes,Cambridge.
Kerdem en,ha en egy muszlim orszagban elnek keresztenykent es nem tetszesemet nyilvanitanam ki,hogy az ettermekben nem ehetek serteshusbol keszult eteleket akkor mi tortenne?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 12:27:48

@Hari Seldon 2: @Egylabu Esernyomadar:
Úgy vagyok ezzel a dologgal, mint a Beatles volt 1967-ben:
"I am the egg man, they are the egg men,
I am the warlus..."

;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 12:28:36

@Hari Seldon 2:
Azt hittem háttámla nélkül volt a gép is... meg is ijedtem egy pillanatra :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.02. 12:29:58

@Philosoraptor: Igen? És a balkán? Nagyon szép ahogy otthonról mindig megállapítod hogy a Nyugat fénylik Mo meg rohad. Jól telebeszélték már a fejed. A csillogó Nyugaton ugyanúgy a megélhetésért dolgoznak az emberek.

Mr Long 2014.05.02. 12:30:02

@La Pantera: Eleve nem ertem, hogy az europai nok nem mehetnek az orszagukba forro naciba es koldokvillantos topban, akkor ok miert johetnek ide becsomagolva. Legyen igazsagos, europaban lassuk, hogy mit veszunk, keleten meg maradhat a zsakbamacskazas.

Mr Long 2014.05.02. 12:32:26

@házelőtthinta: A vilag 99.99 %-a jobban all es teljesit, mint a valami miniallam az isten hata mogott. Az azt jelenti, hogy a 99.99 % felteheti a labat az asztalra, hogy "Akkor jok vagyunk fiuk, lazithatunk!"???

Mr Long 2014.05.02. 12:33:33

Tegnap megmutattam a kollegaimnak a felcsuti stadion kepeit. Nagyon tetszik neki, csak nem ertik miert egy olyan faluban van, ahol alig laknak emberek...

adg 2014.05.02. 12:34:33

@Mr Long: igen, feherember szopik, meg fizet. De ha megfelelo helyrol szarmazol, akkor johetsz menekultkent.
En azert inkabb szivok es fizetek...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 12:34:50

@Mr Long:

Ez egy hatalmas félreértés, ami sokszor elhangzik. Hogy lám "mi" alkalmazkodni vagyunk kénytelenek amikor elmegyünk egy muszlim államba, "ők" meg bezzeg nem alkalmazkodnak, amikor hozzánk jönnek.

Ez teljes tévedés. Valójában ők is alkalmazkodnak! Ugyanis mi a nyugati értékrend? Az, hogy NINCS értékrend, nincsenek hagyományok, nem szabad büszkének lenni a múltra, nihilistának kell lenni. Nos, ehhez alkalmazkodnak a muszlim bevándorlók. A nyuigat azt mondja: az európai értékek hülyeségek, multikulti van. Nos, ebbe teljes mértékben belefér a muszlim öltözék.

2014.05.02. 12:35:37

@Zoole[uk]: nem tudom, ketlem, hogy Cameron valaha ilyet mondott volna. Azonnal mindenki lefasiztazna.

2014.05.02. 12:37:27

@házelőtthinta: Csehország, Románia, Bulgária, Szlovákia mióta számít a rohadó nyugatnak? o.O

2014.05.02. 12:38:10

@Zoole[uk]: A Subway nem az a gyorsétterem, ahol te állítod össze magadnak a szendvicsed? Nem értem, mi a problémájuk?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 12:41:07

@adg [Au, Darwin]:

Ez még Mo-n is megvan. Még a kommunizmus alatt is.

Emlékszem, valami szociális szolgálat felmérést végzett. Az egyik kérdés azt tudakolta, volt-e a családban Karácsonykor karácsonyfa a lakásban. Egyik gyerek mondta csak: náluk nem volt. Ebből aztán a nagyokosok levonták a következtetést: ez a gyerek sanyarú helyzetben él. Pedig csak hithű zsidó család volt (az egyik haverom volt). Az nem jutott eszébe a nagyokosoknak, hogy a karácsonyfa hiánya nem feltétlenül a sanyarú szociális helyzet jele.

Mr Long 2014.05.02. 12:41:15

@maxval a gondolkodó birca: "Ez egy hatalmas félreértés, ami sokszor elhangzik. Hogy lám "mi" alkalmazkodni vagyunk kénytelenek amikor elmegyünk egy muszlim államba, "ők" meg bezzeg nem alkalmazkodnak, amikor hozzánk jönnek."
Mi megyunk oda, alkalmazkodunk. Ok jonnek ide alkalmazkodjanak!

La Pantera 2014.05.02. 12:41:45

@Mr Long: Engem nem nagyon érdekel a kendője, hordja nyugodtan, nyáron is hosszú szoknya,hosszú ujjú pulcsi, kabát, kendő, tuti kényelmes:) Az viszont már zavar, amikor az európainak kell leadni a kultúrájából az ő kedvéért. Pl. télen volt, hogy a hagyományosan Christkindlmarkt-nak nevezett karácsonyi vásárt akarták átnevezni Wintermarkt-ra, mondván, hogy itt nem mindenki keresztény.

2014.05.02. 12:42:31

@Pink Petsch: pedig a subway tudtommal "halal meat"-es is raadasul. Errol a balherol nem hallottam.

Mr Long 2014.05.02. 12:43:01

@Pink Petsch: Biztos egymas mellet van a csirkemell es a bacon. Plusz nem valtanak kesztyut es ugyan azzal fogjak meg mindkettot.

2014.05.02. 12:43:51

@Pink Petsch: De, olyan étterem. Van x feltét (zöldségek, húsok, öntetek, stb.), meg pár választható kenyér, és te mondod, hogy mi kerüljön bele. Az a problémájuk, hogy mindenkinek alkalmazkodnia kell hozzájuk (?).

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 12:44:14

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Mint Russel Peters vicce.

- Mit mondanak az indiai szülők, amikor megtudják, hogy a kisfiúk homokos?
- Szerezni kell neki egy rendes fiút, jó családból.

2014.05.02. 12:46:16

@Whave: @Mr Long: Na, elmennek a francba, de leginkább vissza a földrészükre. Aztán tobzódjanak ott. Mecseteket ne építsünk nekik?????
Különben, sok muszlim képes beilleszkedni az európai kultúrába, de vannak ezek a fanatikus marhák, akiket egyrészt a többi muszlim is utál, másrészt meg olyan mérvű visszatetszést generálnak maguk körül, hogy ihaj!!!

SzZoole 2014.05.02. 12:46:29

@charlieharper [home, sweet home]: pedig meg tortent 2010 vagy11-ben,meg ujsag cikk is volt belole.

La Pantera 2014.05.02. 12:46:42

@maxval a gondolkodó birca: szívesen megkérdezném egy muszlimtól, hogy ő hogy éli meg a németországi helyzetet. Az igazán vonalasak szerintem magukkal csesznek ki, ha Európába jönnek, mert itt mindig tüntetően idegenek fognak maradni, komolyan érdekel, hogy ez neki milyen érzés. Az anyagi biztonságtól eltekintve olyan partra vetett hal, nem?

2014.05.02. 12:49:14

@Philosoraptor: Jaja, én is annak ismertem, de ki tudja, UK-ben hogy van ;)))). Mna, hát menjenek a saját éttermeikben. A Subway meg egy dióta, ha ezt meglépi Angliában. Hogy Szaudiban így jelennek meg, az oké. Alkalmazkodnak a helyi viszonyokhoz. No de, Angliában? Ha én ott élnék kurvára bojkottálnám őket, éljenek meg a leplesekből.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 12:50:00

@Hari Seldon 2:

Végülis normál emberi reakcióba: a legkönnyebb úgy bátornak lenni, hogy tudod, az áldozat nem fog visszaütni.

Putyin mondta a három buta libával kapcsolatban, akik megszentségtelenítettek egy keresztény templomot Moszkvában (Pussy Riot): "zsinagógába vagy mecsetbe nem mertek volna menni". A zsingagógai fellépés után antiszemitának minősültek volna, s egyetlen nyugati zenész sem állt volna ki mellettük. A mecseti fellépés után meg eleve nem is maradtak volna élve. Így keresztény templomba mentek hőzöngeni, ezzel lehet a legnagyobb hasznot elérni a legkisebb kockázattal.

2014.05.02. 12:52:20

@Zoole[uk]: Dögöljenek meg ... a fanatikus muszlimok is, meg az a fasz Subway is. Ezennel ünnepélyesen elkerülöm az összes üzletüket mindenhol a világon.

Lex D'Arquebus · http://ugrassvajcba.blog.hu/ 2014.05.02. 12:52:56

@Pink Petsch: Szerintem, amennyi leples ott van, simán megélnek belőlük. :)

2014.05.02. 12:53:21

@maxval a gondolkodó birca: Számára az, és ezt tiszteletben kellene tartanod, úriemberhez méltóan.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 12:54:04

@Zoole[uk]:

"en egy muszlim orszagban elnek keresztenykent es nem tetszesemet nyilvanitanam ki,hogy az ettermekben nem ehetek serteshusbol keszult eteleket akkor mi tortenne?"

Elküldenének a fenébe. Egyéb olyan muszlim országokban, ahol van jelentős keresztény lakosság, igenis vannak keresztény boltok, ahol van disznóhús.

2014.05.02. 12:54:07

@Lex D'Arquebus: Hajrá, én a lábam be nem teszem többé egyetlen üzletükbe sem.

2014.05.02. 12:55:02

@maxval a gondolkodó birca: De ez egy nemzetközi lánc, ráadásul Európában ... Érted ugye a különbséget ....

SzZoole 2014.05.02. 12:55:35

@Mr Long: a kesztyurul jut eszembe azt tudtad,hogy a Mc.Donalds ettermekben nem kotelezo kesztyut hasznalni a dolgozoknak?
Itt a UK-ban egy jopar kendos dolgozik a mekiben es azt tudjuk,hogy milyenek a wc hasznalati szokasaik,hogy nem papirt hasznalnak szaras utan,a tobbit a fantaziadra bizom.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 12:56:03

@Zoole[uk]:

Cameron egyébként egy kétarcú emberszabású. Amikor a homokos "házasságot" erőszakolta ki, miért nem jutott eszébe a kereszténység? Szóval Cameron csak egy demagóg majom, nem kell komolyan venni egy szavát se.

2014.05.02. 12:57:22

@Lex D'Arquebus: Én párszor, igen, utazások alkalmával mindig a Subwaynél vásároltam kaját az útra, mert nem drágább, mint az egyéb úti-szendvicsek, de én állíthattam össze. No, ezek után nem fogom.

SzZoole 2014.05.02. 12:57:42

@Pink Petsch: nem az osszesben csak egy par uzletben valtoztatnak.
Ne keruld el a subway az egyik legjobb gyors etterem:)

2014.05.02. 12:59:06

@Zoole[uk]: Ó, dehogynem, ez nálam elvi kérdés. Nem vásárolok olyan láncnál, amelyik Európában lefekszik a muszlimoknak.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 12:59:24

@Mr Long:

Ők alkalmazkodnak. Alkalmazkodnak a nyugati nihiista multikultihoz. Ha Anglia keresztény állam lenne, akkor ahhoz alkalmazkodnának, dehát Anglia ateista állam. Miért alkalmazkodn bárki is a keresztény értékekhez egy nem-keresztény államban?

Ha te Kuvaitba költözöl. alkalmazkodsz a zsidó értékekhez?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 13:00:07

@La Pantera:

Az Ateista Vásár lenne a legtalálóbb név szerintem.

Mr Long 2014.05.02. 13:00:47

@maxval a gondolkodó birca: Jut eszembe errol a hazassagrol.
Nem ugy van, hogy a foldi let a keresztenyeknel csak egy probatetel, hogy hova jussanak a halal utan (menyorszag vs. pokol). Akkor mit aggodsz a melegek miatt? Ugyis a pokolba jutnak a kereszteny felfoggas szerint, igy te nem fogsz veluk talalkozni amikor elnyered jutalmad es kilepsz a foldi porhuvelyedbol.
Problem is solved.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 13:01:27

@Pink Petsch:

Nem vagyok hajlandó öncenzúrára. Akit nem érdekel, az nem olvassa amit írok.

SzZoole 2014.05.02. 13:02:17

@maxval a gondolkodó birca: elkuldenek a fenebe?
Akkor itt miert nem kuldik oket a fenebe?
Mert ezeknek a retkeknek itt jogaik vannak,dolgozni egyik sem szeret,csak a benefiteket szedik fel.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 13:02:31

@Pink Petsch:

A nemzetközi láncok alkalmazkodnak a helyi igényekhez, ha azok tömegesek. Hol a gond?

SzZoole 2014.05.02. 13:04:34

@maxval a gondolkodó birca: engem nem erdekel Cameron sem a politika,dolgozunk,fizetjuk az adot es beken hagynak,nekem ez a lenyeg.

2014.05.02. 13:04:40

@maxval a gondolkodó birca: Az gond, hogy ez Európa, és kétlem, hogy csak a muszlimokból megélnének, ha egyetlen fehér ember sem teszi be oda a lábát többé, mert a szendvics nem éppen a hagyományos konyhájuk szerves része. De csak próbálkozzanak ....

mayree 2014.05.02. 13:06:08

@Zoole[uk]:
Viszont csak a bal kezükkel töröl... izé mosnak. Arra koncentrálj :)

SzZoole 2014.05.02. 13:07:53

@maxval a gondolkodó birca: anglia miota ateista allam?
Az angol lakosság túlnyomó része keresztény vallású, ezen belül anglikán, római katolikus, presbiteriánus és metodista. Rajtuk kívül jelentős kisebbséget alkotnak a muszlimok, zsidók és hinduk – ők többnyire bevándorlók és azok leszármazottai. Érdekesség, hogy a népesség 15%-a egyik valláshoz sem sorolja magát.

mayree 2014.05.02. 13:09:16

@maxval a gondolkodó birca:
Csak jó volt valamire az inkvizíció :)

SzZoole 2014.05.02. 13:10:46

@mayree: de a szendvics kesziteshez mindket kezuket hasznaljak nem?
Akkor megyek en leggkozelebb a Mc.Donalds-ba,hogy ha az olajbol kezzel szedik ki a sult krumplit.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 13:11:24

@házelőtthinta:
Már meg szerettem volna kérdezni tőled, mint minden igazságok tudójától, hogy létezik olyan hely a Földön, ahol nem a megélhetésért dolgoznak?
Feltehetem úgy is a kérdést, hogy van olyan ország, ahol az átlagembernek nem kell dolgoznia a megélhetéséért?

@mayree:
Irak is és Olvasak is, természetesen!

SzZoole 2014.05.02. 13:13:42

Na megyek mert var a business.
Muszaly vagyok dolgozni,hogy fizesek egy kis adot,hogy a szegeny muszlimoknak juson egy kis segily.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 13:15:07

@házelőtthinta: "A csillogó Nyugaton ugyanúgy a megélhetésért dolgoznak az emberek."

Keresni kell egy munkat, amit szeretsz csinalni. Nem szeretsz, imadsz! Nah, onnantol barhol is vagy a Foldon, egy percet nem kell "dolgoznod" tobbe. A hobbidnak elsz es meg fizetnek is erte. ;)

mayree 2014.05.02. 13:17:09

@Zoole[uk]:
Hát én már '92 óta élek arab országokban. Amikor először feltűnt hogy megy a legény a homokdomb mögé egy üveg ásványvízzel, gondoltam el akar vonulni, imádkozik, vagy mi. Amikor sokadszorra tűnt el hol egyik hol másik, akkor már rákérdeztem. Meg arra is hogy minek a víz :)
Ja, a cigit meg úgy kínálják hgy megfogja a füstszűrőnél, kihúzza és odanyújtja. De mondom, ilyesmire, evésre csak a jobb kéz való :)
(Nem cigizek :))

Mr Long 2014.05.02. 13:18:01

@Zoole[uk]: Akartam mar kerdezni, hogy te ilyen (nem kell beragni egybol) "taxis rendszerben" dolgozol, vagy kikolcsonoznek x napra? Van olyan is, hogy el kell utaznod valakivel 2-3 napra videkre es ott kell fuvaroznni?

mayree 2014.05.02. 13:18:20

@Zoole[uk]:
Én is az elébb jöttem meg az ibituba birtokról :D

adg 2014.05.02. 13:18:36

@Zoole[uk]: "Itt a UK-ban egy jopar kendos dolgozik a mekiben es azt tudjuk,hogy milyenek a wc hasznalati szokasaik,hogy nem papirt hasznalnak szaras utan,a tobbit a fantaziadra bizom. "
Mit használnak? A kesztyűt?

--- kicsit öreg, de idevág---

Az étteremben lepottyan az asztalról a vendég kanala. A pincér odaugrik, és a zsebéből elővéve átnyújt egy kanalat. A vendég csodálkozik:
- Mondja, maguk mindig ilyen figyelmesek?
- Igen, uram. Nemrég felvettünk egy statisztikust, aki kiszámította, hogy időnk 14%-át arra fordítjuk, hogy kicseréljük a leesett dolgokat. Ezért mindenki a zsebében hordja a tartalékot.
- Ez kiváló.
Később a vendég megfigyeli, a pincérek sliccénél kilóg egy madzag.
- És mondja, miért lóg egy madzag a sliccénél?
- Tudja, a statisztikusunk azt is kitalálta, hogy amikor elmegyünk WC-re, ne kelljen kézzel hozzáérnünk a műszerünkhöz, mert akkor utána kezet kell mosni, ami időveszteség. Így csak ezt a madzagot megrántjuk és mindjárt kint van minden.
- Á, nagyszerű, remek.
Evés közben viszont nem hagyja a gondolat nyugodni, a leves után megint megkérdi a pincért.
- És mondja, hogyan teszik vissza?
- Nem tudom, a többiek hogy csinálják, én speciel a kanalat használom.

Mr Long 2014.05.02. 13:18:45

@mayree: "(Nem cigizek :))" Azota :DDDDDD

mayree 2014.05.02. 13:19:09

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Igen, ez régi mondás: csináld azt ami a hobbid és sosem kell dolgoznod. Én szerencsés vagyok... :)

2014.05.02. 13:20:59

@Kövérmadár [swe]: Csak szokásosan hülye és izgatni próbál. Ahol megjelenik a Mo. vs. más ország, ott rendre megjelenik és benyög valami f@szságot. Most pl. ezt. Szegény nem tudja felfogni vagy elfogadni, hogy mára mi lettünk a sereghajtók. Igaz, talán még Ukrajna szarabb helyzetben van, mint mi...

mayree 2014.05.02. 13:21:07

@Mr Long:
Ááá, 8 évesen hagytam abba, kb :D
(viszont a szart nem tudom mivel mossa le a kezéről, a köröm alól, mert szappant nem visznek magukkal... talán a jobb kezével? Kardinális kérdés :))

2014.05.02. 13:23:29

@maxval a gondolkodó birca: Cameronrol a velemenyeddel teljesen egyetertek.
A masik hozzaszolasod, eleve nem Anglia, hanem a UK. Ha ateista, akkor szolnal a House of Lordsnak, hogy pateroljak ki az egyhazat onnan? En mar irtam az MP-mnek, hogy valtoztatni kellene a szabalyokon a House of Lords-ban.

Zoli, Maxval ugy ertette, hogy a UKban a lakossag 10% templomba jaro. Mert mi pl hiaba vagyink zsidok, nem jarunk zsinagogaba pentekente. Kiveve nagy unnepeken es a gyerek bat mitzvajan.

Mr Long 2014.05.02. 13:23:50

@mayree: B+, a homoksivatag kozepen csak van valami, amivel ledorzsoli :D Mondjuk par kobmeter homok. :DDDDDDDD

Mr Long 2014.05.02. 13:24:55

@charlieharper [home, sweet home]: "Mert mi pl hiaba vagyink zsidok" Feleseged is az?

Sütemény1975 2014.05.02. 13:25:46

@**mimi**: 300 m múlva körforgalom, kanyarodj ki a hetedik kijáraton! :))))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 13:25:49

@Mr Long:

Természetesen mindenki maga dönt, de kötelesség a helyes elvek terjesztése.

2014.05.02. 13:26:06

@Mr Long: igen. kulonben hogy lenne a lanyom az???

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 13:26:19

@Zoole[uk]:

"Akkor itt miert nem kuldik oket a fenebe?"

Miért kellene? Beilleszkedtek.

Evain 2014.05.02. 13:26:40

@La Pantera: ennél tudok "jobbat". Ahová a gyerekeim jártak, a szülői munkaközösség nyomására, valami félreértelmezett egészséges étkezésre hivatkozva heti egyszer hús helyett tofu volt az ebéd. :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 13:28:36

@Zoole[uk]:

2011-es népszámlálás: 32,8 % vallástalan.

Sütemény1975 2014.05.02. 13:28:40

@Zoole[uk]: mikor Bradfordon megyek keresztül, van hogy percekig nem látok fehér embert ;)

Sütemény1975 2014.05.02. 13:30:00

@Kövérmadár [swe]: állitólag valamelyik kis gazdag arab országban a férfiaknak alanyi jogon jár vmi lóvé :)

mayree 2014.05.02. 13:30:24

@Mr Long:
Végülis... abban lehet fürdeni is :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 13:30:29

@Pink Petsch:

Az öncenzúrának mi köze az úriemberséghez?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 13:32:57

@charlieharper [home, sweet home]:

Tegyünk azért különbséget!

Nem ugyanaz nem gyakorolni a vallást és annak alapértékeivel szemben fellépni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 13:34:44

@charlieharper [home, sweet home]:

Ez azért nem nyilvánvaló. A lányod akár be is térhetett. De persze aki figyelmesen olvasta kommentjeidet, az tudhatja, hogy a feleséged zsidó, hiszen többször írtad..

Evain 2014.05.02. 13:35:40

@Kövérmadár [swe]: akkor csak nagyon halkan megjegyzem, hogy én spec nyugodtan otthon maradhatnék, simán megélnénk a férjem fizetéséből. Azért dolgozom, mert szeretem amit csinálok, és igényem van az ebből származó sikerélményre a családon túl is.
Oh, és mázlis is vagyok, ezt a fajta hobbit még meg is fizetik. ^^

Jah, szerdán beüzemeltem a zsírúj elektromos robogómat. Hát tuti pár emberre a frászt fogom vele hozni, alig van hangja :s

La Pantera 2014.05.02. 13:35:41

@Evain: akkor mi jobban jártunk, heti 2x hús (csirke v. pulyka), 2 x vega, 1 x hal (nyilván az örök panírozott halrudacska).
Egyébként a gyerek nem eszik sokat, mikor hazajön kopog a szeme :(

2014.05.02. 13:36:12

@maxval a gondolkodó birca: akkor dontsd el. UK ateista allam? Mert szerintem nem. A keresztenyseg tobbsegben van es a House of Lordsban jelen van, beleszol. Mirol beszelunk akkor?

klappol 2014.05.02. 13:37:13

Ezt nem is tudom kinek címezzem, de megfontolandó.

Az elfogultságnak egy másik és egyben legveszélyesebb formája, amiben minden ember szenved, hogy azt hisszük, mi kevésbé vagyunk hajlamosak elhamarkodott döntéseket hozni vagy elhamarkodott kijelentéseket tenni, mint a többiek. Ez az “én nem, csak mindenki más” felfogás az elfogultság úgynevezett “vakfoltja”, amelynek “segítségével” könnyedén észrevesszük a hibákat mások döntéseiben, viszont képtelenek vagyunk ugyanezeket a hibákat felfedezni a sajátjainkban. Ez a “mások szemében a szálkát is” jelenség tudományos magyarázata.

Mr Long 2014.05.02. 13:37:28

@charlieharper [home, sweet home]: Nem emlekeztem ra, hogy mondtad volna.

@maxval a gondolkodó birca: Figyelmesen.olvasom oket, nem emlekeztem ra, hogy mondta volna.

Shanarey 2014.05.02. 13:39:20

Hmmm.

Nos a Lengyelek lengyelül beszélnek ez nem újdonság, angolul kevésbé, ez sem.
Nem is akarnak megtanulni, de ezt a hivatalos szervek nem akarják észrevenni.

Saját tapasztalat, a munkához való hozzáállásuk is érdekes.
A mennyiségre mennek, nem a minőségre.
A nyelvük, számomra csúnyán hangzik, de ez az én magán véleményem.

Nos akkor itt egy videó, amelyben 17 Jean Valjean énekel egymás után a világ minden tájáról. Lengyel (Magyar is van) is van benne hallgassátok meg.

www.youtube.com/watch?v=gpDbvlAI_A0

2014.05.02. 13:40:07

@maxval a gondolkodó birca: Ha az öncenzúrád hiánya zavaró, vagy terhes mások számára, és te ezt nem vagy hajlandó tudomásul venni, mint egy udvarias, úremberhez méltó, akkor nem vagy az ...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 13:43:12

@charlieharper [home, sweet home]:

Te is tudod, ma már jelképes ez a részvétel a felsőházban.

Jelenleg a kb. 800 felsőházi tagból 30 körüli az anglikán főpap.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 13:43:48

@Mr Long:

Mondta többször, hogy felesége dél-afrikai zsidó.

Evain 2014.05.02. 13:43:59

@La Pantera: nekem a vegával semmi bajom, én csak azt nem bírom, amikor valaki beszűkülten csak azt tudja elképzelni, hogy vega=tofu. Holott.
:)
A halrudacskát ne firtassuk, abban túl sok minden van a halon kívül. :s Nálam a mekis csirkefalat kategóriába esik.
Hálistennek a gyerekeim nem túl válogatósak. Tegnap lazac steak volt tengeri hínársalátával és kókusztejes krumplipürével. Hát nagy csönd volt evés közben (tele volt a szájuk). :D
Mondjuk ha létezik a nyelvtannáci fogalom, akkor én kajanáci vagyok, csak nem érzem életem küldetésének másokat megtéríteni. :D

Egylabu Esernyomadar 2014.05.02. 13:44:02

Kinek újdonság, hogy max szűrve jó?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 13:44:24

@Sütemény1975: "állitólag valamelyik kis gazdag arab országban a férfiaknak alanyi jogon jár vmi lóvé :)"

A szuletett dubai ferfi vagy, akkor kapsz az emirtol minden honapban $3000-t zsebpenznek.
Plusz va valami egyeni keresed van, akkor mehetsz hozza audienciara kilincselni plusz penzert. Pl.: fiamat szeretnem Europaba kuldeni tanittatni, meg tudnal dobni meg $50,000-el? Ezt az emir altalaban teljes egeszeben vagy reszben teljesiteni szokta (mar ha valami racionalis indokkal kersz penzt).

De meglepodnek ha Katarban nem lenne valami alanyi jogon jaro havi jovedelem.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 13:45:26

@Pink Petsch:

Elmegyek az újságoshoz és tiltakozom, hogy nekem nem tetsző újságot is árulnak. Az árus meg nyilván nem úriember, amikor nem hagyja abba a nekem nem tetsző lapok értékesítését.

Egylabu Esernyomadar 2014.05.02. 13:46:48

@Evain: Nagyon egyetértek.
Hmmm, ez a vacsora... :-)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 13:47:25

@Egylabu Esernyomadar:

Én is szűröm magamat. Felháborító, hogy néha szabadon kifejtem a véleményemet, ez botrányos számomra is.

2014.05.02. 13:47:29

@maxval a gondolkodó birca: Ugye, nem kell elmagyaráznom neked, hogy hány sebből vérzik a példád? Vagy te annyira okos, hogy rájössz magadtól is ...

2014.05.02. 13:50:27

Ha legkozelebb latok egy bolgart, meg fogom tole kerdezni, hogy Maxval a bolgar interneten is fogalomma valt -e vagy csak a blog.hu-n?
Gondolom a bolgar interneten meg, mint az a "bizonyos magyar" ismert

La Pantera 2014.05.02. 13:53:17

@Evain: ez nagyon szép vacsora, nálunk pórias lángos volt, sok tejföllel, reszelt sajttal:)
Egyébként a fiam az óvoda óta válogat, gondolom kaja közben egymást hülyítik a többi gyerekkel, játszadoznak, szórakoznak evésnél, nem figyelnek rájuk. Előtte mindenevő volt.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 13:54:17

@charlieharper [home, sweet home]: Elkepzelem, ahogy ezt megkerded toluk, ok meg igy osszeneznek: "Nebassz mar, az az idegesito magyar nalunk van, Bulgariaban? Becsszo, nem tudtuk! Bocsanat! Emberek, kaszakat a kezbe, keressuk meg de azonnal!" :DDD

Mr Long 2014.05.02. 13:55:12

@maxval a gondolkodó birca: Mennyi legyen? 600?
Charlie feleseget meg hagyjuk. En csak azt tudtam, hogy SA beli.

2014.05.02. 13:58:01

@Pink Petsch: sajnos nem az, ha szobakerul a vallas meg a mindenfele mondvacsinalt "ertekrendek" :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 13:59:31

@Sütemény1975:
Nem tudom, hogy pontosan hány ország van a Földön, de ha csak egyetlen ilyen van, akkor azért nem nevezném általánosnak :)

@Evain:
De a férjednek dolgoznia kell ehhez, nem? Az egy dolog, hogy nagyon jól keres és el tudna tartani... de ő is pénzért (megélhetésért) dolgozik, nem?

@Philosoraptor:
Ez teljesen világos.
Azt nem érti meg (nem csak ő), hogy egy dolog az, hogy a dolgozó mindenhol dolgozó, más dolog viszont, hogy mit kap a munkájáért cserébe.
Lehet példálózni, hogy mindenhol vannak szegények, ez igaz, senki sem vitatja.
De az is tény, hogy aki tanult, dolgozott, szorgalmas, annak egészen más életszínvonala lehet a sokat szidott nyugaton, mint a Balkánon (vagy Afrikában vagy DK-Ázsiában). És ez nem mindegy.

Mondják páran, hogy hanyatlás, vér-vér-halál-pusztulás-matekfuzet van nyugaton. Legyen. De kérdem én, egy Magyarországon dolgozó CNC-s megteheti-e, hogy 3 év alatt elutazzon az USA-ba 3*, bejárja a Karib-térség egy részét, Thaiföldön nyaraljon, stb?

Számomra, de szerintem az emberek jelentős részének az élet értelme az álmok megvalósítása. Bármilyené.
Esetemben ez jobban kötődik az anyagi erőforrásokhoz, amit Magyarország nem tud megadni. Magyarország egyszerűen nem pálya (minden rosszindulat vagy köpködés nélkül).

Ennyi a történet, de ezt sokan nem nagyon tudják felfogni.

Mr Long 2014.05.02. 13:59:52

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Olvasva it a cikkeket a cegetekrol furcsa, hogy mindenhol csak a franci dolgozokat emlitik (nem a franci kormany, hanem a media reszerol), pedig azert mashol is vagytok.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 13:59:59

@charlieharper [home, sweet home]: @Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Ez egy ősrégi amerikai cikk, ajánlom, akkori tevékenységem mértékét jelzi, hogy első helyen vagyok megemlítve: www.cs.cmu.edu/afs/cs/usr/scotts/bulgarians/title/title.html

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 14:00:57

@Kövérmadár [swe]:

"Nem tudom, hogy pontosan hány ország van a Földön"

Akarsz erről vitát indítani? :-)

Szerintem 202,

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 14:01:10

@házelőtthinta: Ellenben ha ket percig alla vonat, ott a nyugaton mar tobbnyire bemondjak, itthon meg 1 ora volt nekem szerdan a ferihegy 1 vasutallomas- nyugati ut, az 50 perc eltelt iutan kaptunk infot, miert allunk es varunka nyugati elott.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 14:02:39

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Van egy palesztín ismerősünk, aki dolgozott Dubai-ban. Átszámítva kb. 40.000 koronát keresett (nettó, ott nincs szja, ha jól tudom).
Viszont az élet, albérlet, drága... nagyon drága.
Az a $3000 átszámítva ennek kb. a fele. Szép-szép, de dőzsölni nem lehet belőle. Már ha stimmelnek a számok, igaz a született dubai valószínű rendelkezik saját ingatlannal.

Evain 2014.05.02. 14:04:00

@Kövérmadár [swe]: ize, ha úgy nézzük, igen, kettőnk közül valamelyikünk fizetésére szükség lenne, hogy megéljünk. De nálunk az a faramuci helyzet, hogy ő is szereti a munkáját, azaz simán otthon maradhatna, mivel az én fizumból is megélnénk.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 14:05:04

@maxval a gondolkodó birca:
Semmi esetre sem! :)
Találtam egy listát, ott 249 volt, de gyanúsan külön "egységként" kezelték az apró szigeteket, amik lakottak, de másik országhoz tartoznak.

Ha 202, akkor az említett országok esetén 2:200 az arány. Nem túl sok ahhoz, hogy ki lehessen jelenteni általánosságban: nem kell dolgozni a megélhetésért.

2014.05.02. 14:06:30

@Whave: Inkább az életforma .. a vallás csak a szósz ...

Evain 2014.05.02. 14:08:05

@La Pantera: Egen, van némmi előnye, hogy tengerparti országba költöztünk, heti egyszer igyekszem halat csinálni vacsorára. Nem lehet minden nap vörösboros kolbászos tésztát enni. :D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 14:12:45

Btw a legnagyobb bevandorlo csoport nem a lengyel UK-ben. Most ne szamoljuk azt, hogy 6 ev utan allampolgarsagot kaphat valaki, attol max az utlevel valik brite, az ember maga nem lesz tole british origin.

A life in the UK tesztbol nekem ugy remlik, hogy a legnagyobb csoport talan az indiai-pakisztani.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 14:14:23

@Evain:
Azt hiszem elvesztettem a fonalat :)
Megélhetésért dolgozni annyi, mint munkát végezni pénzért, amiből utána megél a család. Hogy ezt egy vagy két ember teszi-e a családban, esetleg, hogy a nő vagy a férfi, teljesen mindegy.

Tételezzük fel, hogy egyikőtök sem dolgozik, mindketten otthon vagytok. Mi fedezné akkor a megélhetéseteket?
Ha semmi, akkor a megélhetésért dolgoztok, nem?

Nagyon kevés olyan ember van, akik nem dolgoznak a megélhetésükért. Igazából csak azok, akik örökölték a családi vagyont, ami akkora, hogy a kamataiból (hozamából), mindennemű beavatkozás nélkül meg tudnak élni.

Még egy Bill Gates is megdolgozott azért (tekintsünk el a vádaskodásoktól, btw ellopni egy ötletet is munkavégzés), hogy ma már ne kelljen dolgoznia, ha nem akar. De ez nem volt így 40 évvel ezelőtt.

Tehát akkor nyugaton dolgozni kell a megélhetésért... rettenetes! Máshol talán nem? Mi ezzel a probléma? Már a lustaságon kívül...

2014.05.02. 14:15:21

@tildy[UK]: Ennek az egykori brit gyarmatokhoz lehet köze ...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.02. 14:15:47

@Kövérmadár [swe]:

Én sokat foglalkoztam ezzel a problémával.

Hosszú évek kutatásainak az eredménye:

- független ország: 202 (ebből nemzetközileg elismert: 194, nem elismert: 8),
- alkotmányosan külbirtok: 33 (brit: 16, amerikai: 13, norvég: 1, új-zélandi: 3),
- vitatott státusz: 3.

Összesen: 238.

Egyes források - tévesen - felsorolnak még 32 külbirtokot. Azaz 238 + 32 = 270. De aláhúzom ez téves szám.

Ha ország alatt független államot értünk, akkor 202 a helyes szám, ill. maximum 205, ha belevesszük a 3 vitatott esetet is.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 14:16:22

@Mr Long: "Olvasva it a cikkeket a cegetekrol furcsa, hogy mindenhol csak a franci dolgozokat emlitik (nem a franci kormany, hanem a media reszerol), pedig azert mashol is vagytok."

Es te ezen meg meg vagy lepodve? Franciak... szerintem ha nem lennenek a mindenfele diplomaciai protokollok, akkor a franciak csak sajat magukat ismernek el. Esetleg meg a franciaul beszelo gyarmataikat. :D
Nyilvan nem fognak masik orszagrol beszelni mert onnantol, hogy a ceget eladjak mar nem az az o erdekeltseguk es magasrol leszarjak hogy mi tortenik. :)

De amugy jol latod a helyzetet, a ceg alkalmazottainak kb. 19%-a van Franciaorszagban.

@Kövérmadár [swe]: Ahhoz kepest, hogy ezert egy szalmaszalat sem kell keresztbetenned, szerintem eleg szep summa.

2014.05.02. 14:16:45

@tildy[UK]: de ok azt szamoljak. :) Meg az EU bevandorlast is kulon temakent szoktak kezelni, azon megy a hiszti, nem a commonwealth dolgokon :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 14:17:51

@maxval a gondolkodó birca:
Mondom, hogy hol sántít a példa: az újságosnál vannak olyan vásárlók, akik vevők a neked nem tetsző újságra.

De vajon elmondható-e, hogy van itt valaki (bárki), aki vevő a meleg-leggings-nyugat teóriádra? ;)

klappol 2014.05.02. 14:18:04

@maxval a gondolkodó birca: Aha, ez is a tied :CVM BIRCA CONATVR COGITARE

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 14:20:29

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ha forintosítod / fontosítod (ez furcsa szó :) ), akkor szép. De ha kiderül, hogy ez azért nem elég arra, hogy világot láss belőle, akkor én kevésnek tartanám és inkább dolgoznék mellé.

Mr Long 2014.05.02. 14:22:57

@maxval a gondolkodó birca: A blogos cikkedben nem emlitettek, hogy UK mekkora resze van Europaban (Gibraltar) :)

nyuszigonosz 2014.05.02. 14:25:05

@Hari Seldon 2: Mindenhol, nem csak ott. 1988-töl jöttek csak onnan minden évben 200.000 -en plusz a nem német származású családtagjaik.

Evain 2014.05.02. 14:29:22

@Kövérmadár [swe]: egyetértek, semmi gond azzal, ha meg kell dolgozni a megélhetésért. Nálunk csak az a plusz helyzet van, hogy akkor is dolgoznánk, ha nem lenne szükségünk az anyagi ellentételezésre. Ha nem pont ezeknél a cégeknél, de mindenképpen csinálnánk valamit. Én mindannyiszor meglepődöm azon, hogy másokat mennyire kiborít, amikor elmesélem egy-egy napunkat. :)

2014.05.02. 14:40:41

@tildy[UK]: Mért nem mentetek metróval, meg busszal? Az némileg kiszámíthatóbb ...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 14:41:15

@Kövérmadár [swe]: "Ha forintosítod / fontosítod (ez furcsa szó :) ), akkor szép. De ha kiderül, hogy ez azért nem elég arra, hogy világot láss belőle, akkor én kevésnek tartanám és inkább dolgoznék mellé."

Ahh, ne felj, ok is dolgoznak mellette. Rogton valaszthatsz is a ket elerheto dubai eletpalya-modellbol. Mi akarsz lenni, ingatlanfejleszto vagy penzugyi befekteto? :D

@Mr Long: "Tiszta Mo! :DD"

Jah! Whatever. En amugy orulok ennek a GE dolognak. Nekik ugyanis van Oil & Gas diviziojuk es tobb helyen is van branch-uk Norvegiaban. :) Egyelore meg senki nem tud semmit a migraciorol, de meg az is lehet, hogy a jovoben megoldhato lesz, hogy cegen belul valtsak orszagot es iparagat, ami eleg kenyelmes lenne. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 14:42:08

@Evain:
Látod, mégis drámát csinálnak belőle páran :)

Másik kedvencem a "rabszolgák vagytok" frázis. Erőteljes csúsztatás van ebben is, dehát a lényeg, hogy "nekünk" rossz, jajj-jajj-jajj...

mayree 2014.05.02. 14:44:39

@Evain:
Ezért nem tudom szegény öreganyám mit kezd magával a menyországban... sosem bírta a láblógatást, nyugdíjasként is visszament dolgozni. Nem irodába: az erdészethez, terepre :)

Mr Long 2014.05.02. 14:45:16

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Hajra!
De ehhez akkor hetvegen tanulj es ne itt szorakozz!!!

nyuszigonosz 2014.05.02. 14:53:22

@Shanarey(SCO): Ez egy nagyon szép felvétel.

Nekem a szláv nyelvek közül az egyik legnemtetszöbb a lengyel.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 14:53:48

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
8)
Vicces egy legény vagy te...

Szerinted milyen fokú élvezet lehet abban, hogy "Menüben mehet?" Persze kereshet olyan állást, ami ennél többet is képes adni az ember fiának, de ott sem fog messzebb jutni annál, mint "Grillezve kéred?"

A te párhuzamos univerzumodban szükség van szorgalomra, tanulásra, lelkesedésre... ezekből pedig nem mindenkinek jutott.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 14:58:45

@diggerdriver: Hat, szerintem itt is akad 1-2 figura. :)

@Kövérmadár [swe]: Naiv idealista vagyok, nem vitatom. :)

@Mr Long: Hetvegere ez a terv. Most meg raerek, meloban vagyok. :) Mostanaban rengeteg FE-t futtatok es ezzel parhuzamosan sok az uresjaratom is, hogy itt logjak. :)

Azert annyira nem vagyok pofatlan, hogy munkaidoben tanuljak. :D

2014.05.02. 14:59:01

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: A franciák fura egy nép. Nekem nagyon nem szimpatikusak, de ez ugye, egyéni szocproblem. Meg mondjuk, én nagyon nem szeretem a nacionalizmust. Ők meg nagyon túlzásba viszik. Amikor Párizsban voltam, a turistanegyed kellős közepén volt megsértődve a boltos meg a pincér, hogy nem franciául beszélek, hanem angolul. Nos, Párizs tényleg szép, de háromszor voltam ott, először, utoljára és soha többet.

Mr Long 2014.05.02. 15:04:04

@Kövérmadár [swe]: Subway, mert ott az egyeni izleshez szabjak/szabtak a szenyat :)

Shanarey 2014.05.02. 15:05:21

@nyuszigonosz(D):

Az a vicces ebben a felvételben, hogy a németül éneklő fickó is Lengyel, legalábbis a neve alapján.

nyuszigonosz 2014.05.02. 15:09:43

@Shanarey(SCO): Igen, feltünt.:-)
Jerzy valami a neve.:-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 15:10:31

@Pink Petsch:
"Párizs tényleg szép, de háromszor voltam ott, először, utoljára és soha többet. "

Magácska nagyon hülye tetszik lenni! :D

@Mr Long:
Arra gondoltam a "grillezve kéred?" alatt ;)

@diggerdriver:
Az más tészta, akkor leggingsre fel! :)

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Ugyan, ugyan! Mindössze élsz a kínálkozó lehetőségekkel. Nem idealista... nem naív... LÉLEKTELEN ROBOT!!! 8)

Evain 2014.05.02. 15:15:55

@mayree: Aha, ismerős. Kollégáim szénné röhögték magukat tavaly augusztusban, mikor mondtam, hogy mit csinálunk az 1 hét szabi alatt. A hátsó udvarba raktunk sk floating decket. :D

@Kövérmadár [swe]: aham, szoktam is magam sajnálni emiatt, annyira rossz nekem. :) Na jó, nem mondom, hogy mindenünk megvan, azért még egy Teslát elfogadnék :D

@Pink Petsch: hát én Normandiában kérdem franciául két kávét, és az se volt jó nekik. :D

mayree 2014.05.02. 15:21:23

@Evain:
Itt ugye hat héten át munka van, én minden napot szerdának hívok emiatt. Aztán pl. január 1. az szűnnap, merugye csak koccint az ember (karácsony az nem), és akkor csk nézünk mint a vett malac... furcsa...
Aztán amikor hazamegyek, akkor meg minden nap vasárnap lesz, bár az igazi vasárnapokat nem szeretem :)

2014.05.02. 15:21:37

@Kövérmadár [swe]: Az lehet, de pénzemért, turistaként elvárom, hogy ne húzzák a szájukat, ha nem franciául, hanem angolul szólalok meg. Mert belőlem, meg a hozzám hasonlókból élnek. Pláne, a turista kerületekben, ahol amúgy is felül van árazva minden. Én már csak ilyen "hülye" vagyok, kiszolgálást várok a pénzemért, nem a francia "felsőbbrendűség" éreztetését, meg azét, hogy ő tesz nekem szívességet azzal, hogy hajlandó megérteni az angolt ... De ha neked ez bejön, akkor ajánlom otthon a Váci utcát, a mentalitás ugyanaz ...

@Evain: Szar volt az akcentusod, valszeg ... ;)))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 15:21:43

@Evain:
Tesla... Tesla... ízlelgetem... nem tudom tenni a szót... Tesla... hm... MEGVAN! A teslonserpenyőre gondolsz? Nekünk van olyanunk, kiválóan lehet benne sütni! :)

2014.05.02. 15:25:05

@Babette_: Hm, gondoltam, hátha ... Ha már annyira oda van a hagyományos nemi szerepekért, akkor az úriemberség simán bele kell férjen. Úgy látszik, a mi Maxunk is, csak azt veszi át, ami neki kényelmes. Bort iszik a lelkem, miközben a víz ömlik belőle, prédikáció szinten ;)))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 15:25:18

@Pink Petsch:
Nem jön be, bár vagyok olyan szerencsés, hogy beszélek magyarul (csak kicsit), így a Váci utcában nem lenne gond :)

nyuszigonosz 2014.05.02. 15:25:38

@Pink Petsch: Párizsban nem voltam, így csak az Evain akcentusára válaszolok: igazad lehet, mert én mindenhol franciául rendeltem a kávét Franciaország területén és mindenhol azt is hoztak. :-))
Söt, kedvesen.

Mr Long 2014.05.02. 15:25:38

@Pink Petsch: "De ha neked ez bejön, akkor ajánlom otthon a Váci utcát, a mentalitás ugyanaz ..."
En ott pont a forditotjaval talalkoztam. Ha magyarul valaszolok az angol beinvitalasra mar huznak is el tolem, mnit a vadlibak.

2014.05.02. 15:27:52

@Kövérmadár [swe]: Akkor meg mi a frásznak hülyéztél le, he? :PPPP

2014.05.02. 15:29:07

@Evain: ha a franciat a la hollandul beszeled, akkor ne csodalkozz.
Vagy csak idegesitette a pincert, hogy dolgoztatod. Eppen elvezte volna a napsutest.

2014.05.02. 15:29:48

@nyuszigonosz(D): Én meg csak Párizsban. ráadásul a 4-5-6 kerületekben mozogtam ... szóval nah ...Franciául nem tudok, és nem s akarok tudni, nem szimpi, sem a nyelv, sem a náció.

nyuszigonosz 2014.05.02. 15:32:29

@Pink Petsch: A nyelv nagyon szép!
Beszélj legközelebb németül az angol helyett. Nos, lehethogy ugyanúgy nem fog tetszeni, de nekem azzal sem volt problémám ott.
Vagy esetleg látják rajtad, hogy: "nem szimpi, sem a nyelv, sem a náció" ? :-))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 15:32:48

@Pink Petsch: Mert a vonat 20-25 perc alatt ott van ferihegyrol a nyugatiban. Mig onnet a kokiig meg 10-15 perc busszal az ut, metroval meg meg 30 tovabb kb.

2014.05.02. 15:34:20

@Mr Long: Jajaja ... mert nem rád szakosodtak ;)))) Én egyszer nagyon röhögtem a Bazilikánál az egyik ilyen kiülős helynél. A pincér eleve németül szólított meg (honnan vette, hogy német vagyok????), hát németül válaszoltam. Kértem egy korsó sört, valami, 1,80 volt euróban (a lapon rajta voltak az eurós árak is). Nah mindegy, megkaptam a sörömet, és kapott 2 eurót. Ha magyarul beszél velem, és forintban számolt volna, több borravalót kap. Így járt :PPPPP

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 15:36:11

@nyuszigonosz(D): Parizst egyszer latni kell ( es a magam reszerol soha tobbet) .

2014.05.02. 15:37:14

@nyuszigonosz(D): Nem, nem láthatták, ugyanis minden előítélet nélkül mentem oda, de amikor az "x"-dik helyen is láttam a kelletlenséget a pincér, pultos kiszolgáló arcán, akkor megfogadtam, hogy ide soha többé.

2014.05.02. 15:38:23

@tildy[UK]: De az biztos, hogy nem késik 1 órát. Már a busz meg a metró ;))))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 15:38:58

@Pink Petsch: Valahogy pontosan igy. Nemzetkozi vonatallomas "bkv" penztaraban nem beszel angolul a jegyelado, de ez a ksiebbik gond. A nagybbik, hogy volt velunk ket fiatal srac, kozepfoku franciatudassal es arrais huztak a szajukat, es tettetek a hulyet. Ronda , mocskos, az emberek is nagykepuek, pofadba vagjak az ajtot, kiszallnal es beloknek, soha tobbet nem akarom latni varos.

Mr Long 2014.05.02. 15:39:58

@Pink Petsch: Ennek orulok, hogy nem ram szakosodtak, igy lerazom oket. Faterom mondta, hogy Parizsban nyaklancarus srac meg a turista buszra is felment vele, annyira uzletelni akart.

2014.05.02. 15:41:41

@Pink Petsch: en nagyon szeretk odajarni. De teny, hogy evrol evre egyre tobb a koldus es a kosz. Rothado Nyugat.

Mr Long 2014.05.02. 15:42:23

@tildy[UK]: " Nemzetkozi vonatallomas "bkv" penztaraban nem beszel angolul a jegyelado"
Mondtam Kartacsnak is, hogy tiszta Mo.

nyuszigonosz 2014.05.02. 15:42:27

@tildy[UK]: Majd egyszer megnézem, egyelöre láttam egy rész Elszászt, Lyont, Dél-Franciaországot.
Jó lenne látni még Normandiát is, meg úgy sok -sok mindent még ott.

@Pink Petsch: Hát akkor azok unott és kelletlen pincérek voltak.
Attól még Párizs biztosan csodaszép.

2014.05.02. 15:43:21

@tildy[UK]: Mna, ehhez képest a real BKV valóságosan nemzetköz, mert sokszor hallottam, hogy a pénztáros tört angolsággal meg kézzel-lábbal, de magyaráz ...

2014.05.02. 15:45:03

@Mr Long: Én is ... ;)
Hm, nem arab volt véletlenül? ;)

2014.05.02. 15:45:58

@charlieharper [home, sweet home]: Egyszer nekem elég volt belőle, inkább megyek az olaszokhoz ...

SzZoole 2014.05.02. 15:46:55

@mayree: hat nem egyszeru veluk az biztos.

2014.05.02. 15:47:04

@Pink Petsch: na latod, en majd oda akkor, ha a halantekomhoz fegyvert tartanak

mayree 2014.05.02. 15:47:46

@tildy[UK]:
Letudtuk, megvolt a pezsegő a tejfeltorony tetején. Nagyon romantikus :)

Nem is tudom nekem melyik város tetszik a világban... De ha választani lehet, akkor a sivatag :)

2014.05.02. 15:48:38

@nyuszigonosz(D): A tipikusan turistakerületekben???? Az ilyen, miért nem lótrágyát lapátol inkább? Ott nem találkozna emberekkel. Ettől függetlenül egyszer látni kell Párizst, tényleg. De visszajárni oda .. no nem ... Pedig alig másfél órányira van, de akkor sem ....

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 15:49:33

@nyuszigonosz(D): Videki Franciaorszagra kivancsiak vagyunk, Parizsra viszont soha tobbet. Szazszor inkabb Lisszabon, vagy Stockholm.

nyuszigonosz 2014.05.02. 15:50:05

@Pink Petsch: Mert a lótrágyától nem kapnának borravalót. :-)

2014.05.02. 15:52:33

@charlieharper [home, sweet home]: Rómát, Nápolyt, Velencét, Firenzét, Udinét is kell egyszer látni ... felejthetetlen élmények. Nem élnék ott, mna, azt nem! De turistaként nagyon fasza. És az olaszokat bírom, meg valamennyire értem is... No nem, egészen, de ott érdekes módon nincs problémájuk azzal, ha valaki turistaként angolul beszél ....

nyuszigonosz 2014.05.02. 15:53:00

@tildy[UK]: Nekem tetszik Franciaország, szerintem érdemes megnézni.

2014.05.02. 15:53:27

@nyuszigonosz(D): jut eszembe, hogy van az lengyelul, hogy aludt tej es arulnak a lengyelek olyat?
Nem sikerult a sajat.

2014.05.02. 15:53:57

@nyuszigonosz(D): Na, megsúgom, tőlem sem kaptak. Centre számoltam le az ilyeneknél a számlát.

2014.05.02. 15:54:45

@Pink Petsch: majd ha az olaszokat kiuritik onnan, odamegyek
Lattam mar azokat gyerekkorban tobbszoris. Mindig at kellet vezetni Algeriahoz. Trauma, azota sem hevertem ki azt a nepet

Mr Long 2014.05.02. 15:57:25

@Pink Petsch: Egy neger srac. Elmondasa alapjan ok uzleteltek mindenhol, ahol turistak voltak.

2014.05.02. 15:58:18

@Mr Long: Oh, a jó öreg turista-maffia ;))))

nyuszigonosz 2014.05.02. 15:59:42

@charlieharper [home, sweet home]: Aludt tejet mint olyat, nos azt nemtudom, de a kwasna šmietana lesz a legközelebbi, talán.
A smietana a tejszín, a kwasna smietana tejföl.

Mr Long 2014.05.02. 16:01:53

@Pink Petsch: Jah, itt is az van a belvarosban. Buborekfujo pisztoly, valami muanyag rudakbol allo gomb (osszemegy es kitagul , ha feldobod), meg telefonra valo gumi vedotok, esernyo es szurkoloi sal maffia eddig csak fekete sracokbol allt.. De ket honapja higul a szakma es megjelentek a kinaiak par hetre, majd most roman-olasz feju foleg nok kezdtek arusitani a belvarosban.

blackhairlady 2014.05.02. 16:02:04

@charlieharper [home, sweet home]: Sminkeles es sminkeles kozt kulonbseg van. Az orosz nok kikenik-fenik magukat, az ameriki nok tobbsege szepen kisminkeli magat. Es meg mielott, tudom, hogy vannak kivetelek mindket csoportban, de a nagy altalanossagban ez a helyzet.
Sajnos a smink szo hallattan mindenki az eros, alkalmi sminkre gondol, pedig a hetkoznapi smink az igazi kihivas.
En mindennap sminkelek, de eszre sem lehet venni, viszont a borhibaimat szepen takarja.

2014.05.02. 16:02:09

@nyuszigonosz(D): Mondom, gúgli fordító;) Már románra sem jól fordította, úgyhogy ennyike ... :DDDD

Mr Long 2014.05.02. 16:03:00

@charlieharper [home, sweet home]: Ha keddi nem kapsz valaszt, akkor megkerdem kollegam, csak most elutazott.

Mr Long 2014.05.02. 16:04:07

@blackhair-lady: Szoval az arab csajok azert csinaljak inkabb a kifestest a hetkoznapi sminkelessel szemben, mert egyszerubb?

2014.05.02. 16:04:32

@Mr Long: Muti már egy képet a szerinted román.olasz típusú nőkről, mert baszott kíváncsi lettem. :DDD

2014.05.02. 16:06:53

@Mr Long: Nem, mert egyedül a szemük látszik az arcukból, így azt hangsúlyozzák, hogy mégis különbözzenek valamennyire az egyforma lepel alatt ...
Különben, tényleg a hétköznapi, ún. "no-smink" hatás a legnagyobb kihívás, nem a "füstös szemhéjak".

mayree 2014.05.02. 16:09:04

@blackhair-lady:
Párom kozmetikus, egy éve használ air brush make up-ot, USA-ból kell alapozót rendelni mert az európai piacon nincs. (A fináncok meg is sarcolták, ö.m.a.f. :)))
Az hihetetlenül szépen dolgozik.

Mr Long 2014.05.02. 16:09:27

Ugy tunik a kinai tudosok sem akarnak lemaradni a Nyugattol...
www.bbc.co.uk/news/science-environment-27228416

2014.05.02. 16:11:07

@tildy[UK]: Hát jah ... eléggé sz.r a gúgli ilyen téren ... románul az aludt tej szerinte lapte covășit, holott ezt a kifejezést az aludt tejre a büdös életben nem hallottam. Lapte bătut, ez az aludt tej megfelelője, bár tükörfordításban inkább vert tej.

Mr Long 2014.05.02. 16:14:09

@Pink Petsch: Itt nem csak teljesen becsavartak vannak. Sokuk csak a ugy csavarja be a fejet, hogy a haja legyen befedve es a nyakan korol megcsavarva, szoval total kilatszik az arcuk, alluk.

Az arus csajok barna boruek es olyan macskas fejformajuk van, nem magasak.

Evain 2014.05.02. 16:16:22

@Pink Petsch: na az tuti, ha valamit elismerek az az, hogy borzalmasan beszélem azt a pár szót, amit tudok fransziául :D
Én azt várom, ha hazamegyünk kis családdal nyaralni. Vendéglátósok fognak nézni, milyen család ez? Szülők angolul, gyerekek+apuka hollandul, anyuka egyszer csak megszólal magyarul. :D

@Kövérmadár [swe]: dehogy teflon, le lettem sznobozva, hol élsz te? Nekem kizárólag kerámiabevonatú serpenyő van a szekrényben (lies, de jól hangzik, lol). Meg duplafenekű fémnyelű, mer' azt be bírom vágni a sütőbe is. :)

@charlieharper [home, sweet home]: hát sok víz le fog még folyni az Amstel folyón, mire én bármilyen nyelvet holland akcentussal fogok tudni beszélni :D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 16:18:00

@blackhair-lady: Szinte sosem sminkelek. Pepecs munka,mint majdnem minden noi "aprosag".

Evain 2014.05.02. 16:18:09

@charlieharper [home, sweet home]: hát a hollandoknál speciel karnemelk néven fut valami nagyon hasonló. Bár ez rajtad gondolom nem segít. :) Anno volt kefírgombám, azzal brutálfinom kefírt csináltam, de hanyag módon nem gondoztam, és most nem van.

Mr Long 2014.05.02. 16:19:10

@Evain: Nekem van keramiabevonatos serpenyom, de szenvedek vele mint allat palacsinta suteskor... :(

2014.05.02. 16:20:24

@Mr Long: Jaja, ilyenek itt is vannak, de mind túlsminkeli magát (már ha egyáltalán sminkel, de aki, igen, az túlzásba viszi). Ezen szoktam röhögni :DDDD
Keress már a neten egy random képet erről a típusról, és akkor meg tudom mondani neked, hogy a tipikusan román arcforma-e.

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.02. 16:21:56

@Kövérmadár [swe]: nekem 194-195 ot tanitottak. attol fugg,higyan definialjuk az orszag szot.

2014.05.02. 16:22:21

@Evain: :DDDDD
Ilyen élményem, kicsiben nekem is volt, amikor az ex-emmel voltunk Budapesten. Beültünk egy helyre, a pincér egyből angolul. Oké, angolul rendeltünk. Egymás között néha angolul, néha németül beszéltünk, aztán én a pincérrel magyarul .. szegény, eléggé meg volt kavarodva a végére ;)))))

Mr Long 2014.05.02. 16:26:44

@Pink Petsch: OK, most az irodaban nem turkalok noket a neten, majd otthon.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.02. 16:27:12

@Kövérmadár [swe]: Abban mi az élvezet hogy fémeket fúrni faragni? Te se a munkádat élvezed hanem a pénzt amit kapsz érte.Vagy esetleg csinálnád csont minimálbérért is?Ha erre nem a válaszod, akkor nem a munkádat szereted.Én pl szerettem magát a melót is. Jó volt a meki konyháján tüsténkedni,forgatni a húsokat, pirítani a zseméket és odafigyelve ízlésesen csinálni a burgereket. Persze ez számotokra gondolom semmit se jelent, mert nem vagyok zsírosan megfizetve.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.02. 16:27:13

@Pink Petsch: Magyarok nem ülnek be 1,8 eurós söráras helyekre sörözni Pesten. Azért szólt németül mert gondolom a legtöbb német akikkel dolga van pincérként. 1,8 eur sörért Pesten nagyon drága. Bár azon se csodálkoznék hogy egyesek szerint Pesten se olcsóbb szórakozni mint Nyugaton :D Mert itt már páran meg akarták magyarázni hogy Magyarországon se lehet olcsóbban enni pl étteremben mint Nyugaton.

2014.05.02. 16:28:01

@Mr Long: Oké, várom ... :)

Mr Long 2014.05.02. 16:33:27

@házelőtthinta: Ebbe most beleugatok, bar nem nekem cimezted. Abban mi lehet az elvezet, hogy csinalsz egy szendvicset? Tehetnem fel a kerdest.
De nem teszem.
Ezekben a munkakban van elvezet, amennyiben szeretsz letrehozni valami. Az nagyon is jol nez ki, mikor egy aceltombbol kialakul egy forma, egy eszkoz. Aki dolgozott ilyen helyen, az tudja milyen elmeny ezt megelni, esetleg letrehozott olyat, amit utana onmaga is hasznal.

Mr Long 2014.05.02. 16:35:49

@házelőtthinta: 1.8 euro nem olyan sok, egy belvarosi helyen, kb atlagos egy buzasorert peldaul foleg, ha etteremben iszod.

Evain 2014.05.02. 16:37:10

@Mr Long: nekem csak egy van, de palacsintát még pont nem sütöttem benne. :(

Mr Long 2014.05.02. 16:40:09

@Pink Petsch: Rajottem, hogy van telefonom :)
m.cdn.blog.hu/be/betonpanda/image/catherinemcneal.jpg
Ilyesmi arcformaval, csak "olcsobb" kivitelben. + sok szeplo, barna bor.

Mr Long 2014.05.02. 16:41:38

@Evain: A zabkasam dobozan van egy jo recept, amerikai palacsintas, azt szoktam mostanaban sutogetni hetvegente. Van alma es zabpehely is a tesztajaban. Plusz tojashab, amitol laza lesz.

2014.05.02. 16:42:41

@házelőtthinta: Pedig szép lehet az a munka is, biztosan az. Jó, nekem nem, de nem vagyunk egyformák.
És te, figyelj, ha annyira szereted a konyhát, és nem csak kényszer a meki, akkor miért nem iratkozol be egy szakács suliba? Ha van fantáziád, szeretsz alkotni, főzni és sütni, akkor indulj neki. Fasza lesz!

2014.05.02. 16:44:56

@Mr Long: nehogy valami sleeping milk-et mondjal majd

2014.05.02. 16:45:05

@Mr Long: Ahham, belső-Románia, leginkább oltyán ;))) A szeplő, gondolom opcionális ;)

2014.05.02. 16:47:41

@házelőtthinta: 1,8 eurós sörár az olyan 600 forint egy korsóért. Az szerintem Pesten a Bazilikánál nagyon nem drága. A 3 euró lenne drága. Szóval oda hót nyugodtan járhatnának magyarok is. És nem értem, a pincér miért pont németül szólított meg? Miért nem angolul, ha már turistának nézett?

nyuszigonosz 2014.05.02. 16:49:14

@Pink Petsch: Mert németül tudott. A másik pincér tudott angolul.

2014.05.02. 16:50:37

@Pink Petsch:Felismert a nemetorszagi munkahelyedrol, azt hitte nemet vagy.

2014.05.02. 16:50:51

@nyuszigonosz(D): Ne idegesíts már, szerintem egyik pincér sem tud semmilyen idegen nyelven, úgy rendesen, azt a pár mondatot meg mindkét nyelven leginkább betanulják.

Mr Long 2014.05.02. 16:51:11

@Pink Petsch: Na, ma is okosabb lettem :)

Quercus a favágó 2014.05.02. 16:54:15

@charlieharper [home, sweet home]:

"Ha legkozelebb latok egy bolgart, meg fogom tole kerdezni, hogy Maxval a bolgar interneten is fogalomma valt -e vagy csak a blog.hu-n?"

Azért, mert Max nincs név szerint megemlítve a Bibliában, attól Ő még Isten ajándéka.
Csak szólok.

2014.05.02. 16:56:35

@Mr Long: Van ez a tipikusan román (nálam, másnál lehet, olasz) arcforma, ami leginkább az oltyánokra jellemző, az olajosabb bőrrel együtt, és a sötétebb színekkel. Nem a "cigány"-színek, de nem könnyű megkülönböztetni, az igaz ...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 16:58:54

OFF

Azert mar a multban is voltak nagyravagyo tervek. Mestersegesen kiszaritani a Foldkozi-tengert. WOW!

falanszter.blog.hu/2013/08/09/atlantropa_a_nemetek_mesterseges_kontinense#more5453074

ON

2014.05.02. 16:58:59

@QUERCUS(a favágó): ne haragudj, de rosszul tudod. O a hadserege, nem az ajandeka.

Chamroe 2014.05.02. 17:01:38

@házelőtthinta: Szeretem, hogy szinte süt a kommentjeidből a pozitív életérzés ;-)

"Nagyon figyelj, mert a világot
teszed is azzá, aminek látod."

Mr Long 2014.05.02. 17:03:38

@charlieharper [home, sweet home]: Attol fugg melyik oldalon allsz! Nem elonyos, ha sminktelen-leggingstagado-leszbi vagy.

SzZoole 2014.05.02. 17:04:31

@Mr Long: mindent,ha megfizetik,akar a kontinensre is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.05.02. 17:06:43

@házelőtthinta:
Pénzt keresni szeretek. Hogy azt mivel keresem meg, teljesen mindegy, csak minél több legyen :)
Ebből adódóan nincs olyan munka, amit utálnék csinálni. Ha azt mondja valaki, hogy holnaptól WC pucolásért többet kapok, mint a fúrás-faragásért (azonosan stabil munkahely mellett), akkor gondolkodás nélkül váltanék).

Számomra a hobby nem ott kezdődik, hogy felülök a repülőre, hanem ott, hogy megkeresem rá a pénzt. Fúrok, faragok és látom a $-okat :)

Muscari 2014.05.02. 17:07:53

@rezsöatya: uristen, te ismered ezt a viccet? Csak nem vászprémi vagy? ;-) En ugyanis ott hallottam mar tobb, mint husz eve, zsenge lyanykorombam. Á, mint Álámér :-))))

2014.05.02. 17:15:10

@Muscari: Hm, ez székely vicc ... (is)

Quercus a favágó 2014.05.02. 17:15:12

@maxval a gondolkodó birca:

" Így keresztény templomba mentek hőzöngeni, ezzel lehet a legnagyobb hasznot elérni a legkisebb kockázattal."

Ez így igaz. Ma a keresztényekbe lehet büntetlenül belerúgni.

2014.05.02. 17:20:11

@QUERCUS(a favágó): Módosítanék, a keresztény fehérekbe ... Kisebbség leszünk lassan, a saját földrészünkön.
Néha kedvem lenne beiratkozni a ku klux klán helyi tagozatába. Lassan tényleg ránk fér, annyira próbáltunk elfogadóak, befogadóak, toleránsak lenni a tőlünk 500-1000 évvel elmaradott kultúrák iránt, hogy szép csendben lerántanak a saját szintjükre ... :(((

rezsöatya 2014.05.02. 17:31:10

@Muscari: nem, en "pesti" vagyok, de ismerek valakit, aki latott mar veszpremit! :-))))
Ha te 20+ evvel ezelott zsenge lanykoru voltal, akkor nagyon gyerek vagy meg...! :D

Quercus a favágó 2014.05.02. 17:32:24

@Pink Petsch:

Az itt kommentelő fiatalabb generáció nagy valószínűséggel meg fogja élni, hogy ismét lesz Európában vasfüggöny. Csak most nem a szocialista, és a kapitalista országokat fogja elválasztani, hanem a muszlim európát, a keresztény európától. Remélem ez a határ Magyarország nyugati határán fog húzódni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 17:41:00

@Kövérmadár [swe]: "Ebből adódóan nincs olyan munka, amit utálnék csinálni. Ha azt mondja valaki, hogy holnaptól WC pucolásért többet kapok, mint a fúrás-faragásért (azonosan stabil munkahely mellett), akkor gondolkodás nélkül váltanék)."

Ehh. Na en nagyon nemilyen vagyok. Annak idejen helpdeskeskent mar tobbet kaptam, mint utana gyakornok fejlesztokent. Nem vitas, hogy fejlesztonek mentme megis.

SzZoole 2014.05.02. 17:44:07

@maxval a gondolkodó birca: mirol beszelsz Max?
Egy kis reszuk igen,de a nagy reszuk nem igazan.
Ha egyszer Londonban jarsz elviszlek egy a muszlimok altal surun lakot reszre es akkor mond ezt.

SzZoole 2014.05.02. 17:47:23

@Sütemény1975: Bradford-tol vannak durvabb reszek is.

2014.05.02. 17:53:54

@QUERCUS(a favágó): Már épül ... Igaz, mire teljesen felépül, én már csupa por és hamu vogymuk állapotban leszek, de az alapok már itt vannak.
Valamiért a neander-völgyi és cro-magnoni embertípus találkozása jut eszembe. A neander-völgyiek génjeit, csak mi európaiak (és a más földrészeken leszármazottak) visszük tovább, még ha átlag 2-3%-ban is. Nos, ez 4-5 ezer év múlva, már nagyon nem lesz jellemző. És akkor nagyon optimista voltam ...

Shanarey 2014.05.02. 17:54:25

@Pink Petsch:

Ő ilyet nem tesz, mert neki diplomája van.
Na meg az "rabszolga munka" hiszen képzés kell hozzá, ő neki pedig jó a mezei betanított kategória is.

Shanarey 2014.05.02. 17:58:29

@Zoole[uk]:

Ne komolytalankodj, ő el sem menne veled, hiszen ő nem "tudni" akar a dolgokról, hanem csak beszélni. Lásd, ő,ül 2 órát a Holland repülőtéren és ebből megállapítja az ország működését és állapotát.

2014.05.02. 18:01:49

@Kövérmadár [swe]:
"Pénzt keresni szeretek. Hogy azt mivel keresem meg, teljesen mindegy, csak minél több legyen :) "
Milyen kulonbozoek vagyunk. En peldaul kimondottan utalok penzt keresni. Sot, a penzszereto embereket sem kedvelem, ok kepesek mindenre:) A penz volt az utolso szempont a munkaimnal, a legfontosabb az, hogy elvezzem vagy legalabb is ne utaljam, amit eppen csinalok.
@Pink Petsch:
" Néha kedvem lenne beiratkozni a ku klux klán helyi tagozatába. "
A KKK kimondottan katolikus ellenes szervezet, de a bevandorlokat sem szereti.
Nem ertem ezt a nagy muzulman ellenesseget, igaz nem is latok evek ota muszlimokat. Ha vannak is, nincs rajuk irva a vallasuk. Ugy tudom,az egyik legtoleransabb vallas. Az Nyugatnak mindig kellett valami ellensegkep, most epp a muzulman a soros:)

2014.05.02. 18:04:34

@QUERCUS(a favágó): en azt josolom, hogy az eddigi Blair-fele liberalis maszlaggal kezd nagyon telelenni az atlag embernek a hocipoje. En mindig csodalkozom, hogy a svedeknel meg nem borult ki a bili. Szerintem eloszor ott fog vagy a UKben ez bekovetkezni.
UK vegre arra raszanta magat, hogy a kettos allampolgaroktol, aki most onszantukbol Sziriaban katonaskodnak, megvonja a brit allampolgarsagot. Lesz meg tobb is, foleg, ha a UKIP bejut a kovetkezo valasztason a parlamentbe es ha a Conservativeokkal raver a Labour-re (akik a tulliberalisokat kepviselik).
Nemsokara europai valasztas lesz, kivancsi vagyok a UKIP hogy fog szerepelni.

2014.05.02. 18:07:16

@Shanarey(SCO): Hinta, úgy egyébként, nem annyira hülye, mint amilyennek eladja itt magát.
Bár azt tényleg nem értem, hogy itt miért játszik szellemi fogyatékost?

Shanarey 2014.05.02. 18:09:45

@Cascabel:

Örülj neki hogy nem tudod miről van szó.
:-)

Toleráns vallás, de akik átjöttek ide azok nem így gondolják.

Itt északon nyugi van mert alig van belőlük, de ez Londonra nem mondható el.

Globetrotter2014 2014.05.02. 18:10:22

@Pink Petsch: Próbáld meg Normandiát vagy Bratgne-ot. Előbbiben az egész tengerpart amerikai zászlókat lenget.

A Mekiben meg akkor is angolul válaszoltak ha franciául köszöntem...

Ami vicces az inkább a sok bretonkodás, nyelv, sőt saját kóla, palacsinta (crépe).

Egyébbként Párizsban is től lehet élni angollal. Inkább az fura hogy a bennszülött fehérnép nem vlaszolt. Egy idő után már módszeresen kerestem a szolizott arcokat, pl a BKV jegypénztárban.

Shanarey 2014.05.02. 18:10:22

@Pink Petsch:

Mert a való életben nem lehet így működni.

2014.05.02. 18:10:29

@Cascabel: Tudod m volt a kulcs félmondat a hozzászólásodban?
"..., igaz nem is latok evek ota muszlimokat.". Mna, ez pont olyan, amikor valaki a Rózsadombról áll ki a nyóckeres gettó mellett ....

2014.05.02. 18:14:00

@ZF2: De érted, ha én turistának megyek oda, ráadásul abban a 3, tipikusan turistanegyedben mozgok, akkor ne túlélnem kelljen már a pénzemért. Mert, ha erre vágynék, akkor jelentkeznék a Survivorba ...

2014.05.02. 18:14:42

@Shanarey(SCO): Ő sem így működik, csak így kompenzál, valszeg ...

Shanarey 2014.05.02. 18:17:17

@Pink Petsch:

Talán mesélhetnél neki arról hogy ott a te általad igazgatott hölgyeknél, hogyan is kompenzálnak.
:-)

2014.05.02. 18:20:52

@Cascabel: a GTA-ben Brampton vagy Bramaley. De az sem ugyanaz, mint mondjuk Bradford UK- ben, ahol a szomszed bevag egy teglat az ablakodon, ha mas hitre akarsz atterni vagy, ahol a nem muszlim gyerekek iskolabuszat megdobaljak kovel. Igen, ez is UK.

2014.05.02. 18:22:42

@Pink Petsch:
Biztosan vannak, dolgoztam par sziriai, iraki, boszniai muzulmannal, jo emberek. Amikor kerdeztem toluk, hogy siitak vagy szunnitak, nem tudtak megmondani:) Legtobbje szerette a sort es a noket:) En jo muszlim lennek, nem iszom alkoholt:)

2014.05.02. 18:24:09

@Shanarey(SCO): Áh, arra neki nincs pénze ;)))

2014.05.02. 18:29:16

@Cascabel: Írtam már korábban, hogy nagyon sok muszlim beilleszkedik teljesen, vagy részben az európai kultúrába, Velük egy cseppnyi bajom sincs. Mindegyik big welcome, ha dolgozik, adót fizet, és betartja nagyjából az európai normákat. Leszarom a bőrszínt, az engem tényleg nagyon nem érdekel. Az basz fel, amikor a saját, európai mércével mért középkori stílusukat akarják mindenek felett Európában is meghonosítani. Hát lófaszt, mama! Ilyenkor igenis, takarodjanak haza, semmi keresnivalójuk nincs itt!

2014.05.02. 18:30:52

@charlieharper [home, sweet home]:
Itt azert annyira nem lathatoak, bar par napja egy lampanal varakozva elcsodalkoztam, mert a mellettem levo iskolabuszra ra volt irva, hogy a muszlim iskolae. Normalis fiuk, lanyok vigyorogtak ki belole. Ami feltuno, azok a fekete hajlektalanok, alkoholistak. Legtobbje szomaliai. Ilyen regen nem volt itt.

Shanarey 2014.05.02. 18:34:13

@Pink Petsch:

Akkor neki marad a verbal sex
:-)))

2014.05.02. 18:37:33

@Shanarey(SCO): Hm, az emelt díjas szokott lenni .... ;)))))

Shanarey 2014.05.02. 18:43:48

@Pink Petsch:

Nem pont erre gondoltam, de ez is egy lehetőség a számára.

2014.05.02. 18:44:25

@Pink Petsch:
" Az basz fel, amikor a saját, európai mércével mért középkori stílusukat akarják mindenek felett Európában is meghonosítani "
Ez kolcsonos: oket meg az bassza fel, hogy odamennek a hazajukba es eroszakkal probaljak terjeszteni a Nyugati kulturat, demokraciat.

Quercus a favágó 2014.05.02. 18:46:10

@charlieharper [home, sweet home]:

Nem lesz egyszerű a megoldás. Amíg a fejlett országokban a liberális politika a meghatározó, addig nyíltan senki nem fog lépni.
Minden társadalomnak kell hogy legyenek írott, és íratlan szabályai. Azt mindenkinek be kell tartania. A házigazdának, és a vendégnek is. A liberalizmus szabályzata világos. Nincsenek szabályok. Csak az ego, és a pénz van. De az istenként tisztelve. Mindent szabad, ami nem tilos. Abban maxnak igaza, a muszlimok betartják ezt a szabályt. A megoldás: új szabály kell.

2014.05.02. 18:48:33

@Cascabel: Mondjuk, nem tudom, mikor szállta meg legutóbb az USA Törökországot? He????
Jahoooogy, neked csak az iraki meg az iráni a muszlim ... ahham :PPP
Különben meg, akkor mehetnének pont az USAba terjeszteni az igaz hitüket, és hagynának minket itt, Európában béken, a francba .. de nem. Te meg pofázol a biztos távolságodból. Mondom, Rózsadomb meg a cigányok .... :PPPP

Shanarey 2014.05.02. 18:51:44

@Pink Petsch:

Az USA ban lelőnék őket ha sokat ugrálnak ezért nem mennek annyian oda. Ez igaz Kanadára is, az ottani népek is másképp vannak szokva, nem úgy mint itt Európában.

blackhairlady 2014.05.02. 18:52:37

@La Pantera: Nalunk meg Subway szendvics:) (Pedig nem is olvastam, akkor meg, hogy a S-rol van szo a blogban:)

2014.05.02. 18:53:49

@QUERCUS(a favágó): amit irsz a liberalizmusrol, az nem igaz. Tudom, hogy van aki ezt gondolja rola, de nem ez az igazi liberalizmus.

2014.05.02. 18:58:41

@Shanarey(SCO): Mna, azt szívesen végignézném ...
De mi itt, Európában túl toleránsak vagyunk, sajnos ... :(

2014.05.02. 18:59:06

@QUERCUS(a favágó):
Kedves Kollega!:) Ne keverjuk mar a gazdasagi es politikai liberalizmust. A kettonek nincs koze egymashoz.

Shanarey 2014.05.02. 19:01:22

@Pink Petsch:

A baj ezzel az hogy majd akkor kapnak észbe az okosok, amikor már pár ember belehalt az emiatt keletkezett problémába.

2014.05.02. 19:03:33

@Pink Petsch:
" De mi itt, Európában túl toleránsak vagyunk, sajnos ... :( "
Nem mindig volt tolerans Europa:) Csak nem azokat az idoket sirod vissza? :)

nyuszigonosz 2014.05.02. 19:06:42

@Pink Petsch: Ez van és sajnos mind idetódulnak. Persze, mert az USA és Kanada be sem engedi öket.
Aztán meg ülnek itt az azilkérelmükkel és demonstrációakat szerveznek, hogy nekik nem csak lakhatás meg teljes ellátás + zsebpénz kell, hanem pluszban még jó sok pénz is, míg az azilkérelmüket nem intézik el.
Ültek itt is pár napig a fötéren emiatt. Mert nem tetszik nekik, hogy a lakóhelyük a rendörséggel szomszédos. :-))

Nem értek el semmit és aztán alkullogtak.

2014.05.02. 19:07:49

@Shanarey(SCO): Ha észbe kapnak, egyáltalán .. :(
@Cascabel: De. Pont azokat. Mert úgy 1-2 évtizedig kurvára használna a földrésznek.

nyuszigonosz 2014.05.02. 19:09:40

@Cascabel: Bizonyára nem azokat sírja vissza, hiszen azokat sem ö, sem én nem értük meg.
Csak már sok ez a mindenféle magát menekültnek mondó ember, akik csak a szociális hálóban akarnak hintázni és közben az itteni kultúra meg sem felel nekik.

2014.05.02. 19:10:30

@nyuszigonosz(D): Ha rajtam múlna, muszlim az EU-ba be nem tehetné a lábát, hacsak nincs munkahelyi gazolása arról, hogy van miből eltartania magát, meg az üregi nyúl asszonyát, és a kölkeit.

2014.05.02. 19:11:30

@Pink Petsch:
" Jahoooogy, neked csak az iraki meg az iráni a muszlim ... ahham :PPP "
A muszlim egy vallas es nem orszag.Egy ossztarto ero. Az egy vallasuak osszetartanak es felhaboritja oket, ha hittestveruket serelem eri. Volt mar ra pelda a tortenelemben. (es meg lesz is)

nyuszigonosz 2014.05.02. 19:12:12

@Pink Petsch: Sajnos ehelyett még álöampénzböl épülnek a mosék. Igaz, a legtöbb Észak-Rajna-Vesztfáliában, Köln és környékén van, na ott sem élnék.

2014.05.02. 19:13:06

@diggerdriver: enni
@nyuszigonosz(D): a mik? Nyuszi, mi van a billentyuzeteddel?

2014.05.02. 19:16:10

@Cascabel: Mondom, pofázol itt a megértésről meg a vallásról a biztos távolból, mivel az országod baszottul nem engedi be őket. Hát , légy szíves, ne okíts, hogy mennyire szeressen Juszufot, amikor te csak Alival találkozol. azt is a mesekönyvben, a 40 rabló kapcsán. Kussolj, és örülj, de kioktatni, baszottul ne akarj!

2014.05.02. 19:16:17

@Pink Petsch:
" De. Pont azokat. Mert úgy 1-2 évtizedig kurvára használna a földrésznek. "
Ilyen erovel Causecuanak is igaza volt, nem volt tolerans a magyarokkal peldaul:)

Muscari 2014.05.02. 19:17:23

@Pink Petsch: ez tok erdekes. Vettem egy roman palacsinta-por feleseget, a neve clatite pufoase. Olyan jol nez ki a kepen, Dr. Oetker-es, meg minden, goldoltam, majd leforditom es elkeszitem. (Csinaltam mar cseh langost is). Na ebbe is az a Lapte bătut kell, de a gugli nekem angolra buttermik-kent forditotta, az meg ugye iro. Akkor most mit hasznaljak?

2014.05.02. 19:17:29

@nyuszigonosz(D): Huhh, Vesztfália az egy nagyon-nagyon-nagyon fura környék ... Ezt aláírom ...

2014.05.02. 19:18:18

@Cascabel: Na, elmész te a faszomba , te majom! Ne is szólj hozzám ezentúl, te idióta!

Shanarey 2014.05.02. 19:20:19

@Cascabel:

Na ez marhaság, de sebaj.

A Magyarok, nem oda menekültek, hanem ott éltek, a kettő nem ugyanaz.

2014.05.02. 19:20:39

@Pink Petsch:
Korrekt valasz, ezt vartam:)

Shanarey 2014.05.02. 19:21:36

@Pink Petsch:

Tán ezt nem így kellene.
:-(

nyuszigonosz 2014.05.02. 19:22:51

@Cascabel: Te most tényleg nem tudod miket írsz.

Azok a Magyarok, akik késöbb már nem Magyarország területén éltek, azok nem mentek- menekültek - költöztek oda.

Ök ott éltek, ott születtek a felmenöik is ott éltek, a határok változtak meg!

Ezt nem tudni!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 19:23:02

@házelőtthinta:

Körülbelül ilyen mikor a Madár fúrja faragja a vasat.

www.keptelenseg.hu/art/arc-keszites-cnc-vel-34804

Tartozol nekem egy válasszal.

Quercus a favágó 2014.05.02. 19:23:09

@Cascabel:

Kolléga. Politikai liberalizmus nélkül nincs gazdasági liberalizmus. Sőt. Politikai liberalizmus nélkül kulturális liberalizmus sincs. Egyszerűen azért,mert a politika alkotja meg a szabályzórendszert.
Vagyis csak addig lehet nyújtózkodni, ameddig a takaró ér. És ha a takaró nem liberális.......

2014.05.02. 19:24:42

@Cascabel: Aki olyan hülye, mint te, másra nem s számíthat ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.02. 19:27:53

@Kövérmadár [swe]: Feltalálták már a kopipásztét...csaxólok... :D
Bocs, ha írták már, most tartok itt...

2014.05.02. 19:30:52

@Shanarey(SCO): De, ezt pont így kell. Aki annyira idióta, hogy képes párhuzamot vonni Ceaușsecu célzott etnikai tisztogatásai és az Európába önként betelepülő muszlimok között, az mást nem érdemel. Tudod te hány magyar és német falu és város szűnt meg Romániában a több mint 40 év alatt? Hány tiszta magyar, szász és sváb faluból és városból lett jó esetben kétnyelvű, rosszabb esetben majdnem teljesen román? Nem, ezt te sem tudod. És az az idióta sem, aki ezzel viccelődik, mintha egy szmájli enyhíthetne ezen. Hát nem, baszod! Nem!!!!!!!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 19:34:00

@Cascabel:
A muszlim kúrva messze van a toleráns vallástól.
A szikh, az toleráns vallás.

2014.05.02. 19:39:59

@nyuszigonosz(D):
Toleranciarol volt szo. Van, aki szeretne megszuntetni a toleranciat 1-2 evtizedre. Erre volt az a bizonyos valaszom.

2014.05.02. 19:45:28

@Cascabel: Tolerancia? Te beszélsz toleranciáról, aki az etnikai tisztogatást összekeveri az önkéntes országváltással? Milyen tolerancia, te majom? Ismered egyáltalán a szó jelentését? Dobta-e szét 600 kilométerekre a családod egy országon belül a rendszer? Hát, kurvára ne viccelődj, és jópofizz!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 19:46:09

@charlieharper [home, sweet home]:
Akkor keresd a román SANA-t.
Műanyag palackokban van fehér sűrű aludttejnél sokkal finomabb de hozzá hasonló tejtermék.
Nálunk a török boltban van.
A kupakok különböző színe a zsírtartalmat jelöli.

kepkezelo.com/images/jsuejyltxv3us2w5mvfi.jpg

nyuszigonosz 2014.05.02. 19:46:10

@Cascabel: Hogy élnek muszlimok az USA-ban és Kanadában, annyit tudtam. De látod, pl. Kanadában, arra az óriási nagy országra összesen kicsivel 1 millió felett.
Nos, itt meg csak egy egy országban többen, mint Kanadában együttesen. És jönnek a továbbiak.

A toleranciával meg: sajnos már lassan túl lönek Európa országai a túlzott toleranciával egy egészséges szinten.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.02. 19:48:58

@Evain: " 1 egész hetet rá fogok szánni a környék összes kutyaszarjának összegyűjtésére, és a házának kidekorálására."

Helyes, helyes, szivasd meg jól.Utána meg vedd fel rejtett kamerával a reakcióját és irány vele a TeCső! :D

Komolyra: a faxom kivan nekem is ezekkel a pararasztokkal, nálunk még odahaza apámék kapuját hugyoztatják állandóan le a kutyások.Az meg felmarja a festéket és rozsdásodni kezd.Lehet évente festeni, pénz, idő, energia, 70 felettieknek.Hurrá.Rohadjon meg az összes ilyen bugris, a bugrijával együtt...Nincs szmájli.Akinek nem inge, ne vegye magára, akinek viszont igen, az kurva gyorsan öltözködjön...

2014.05.02. 19:58:22

@Muscari: Jah, a buttermilch (vagy milk) az író. Nem mindegy ;).

SzZoole 2014.05.02. 20:00:46

@Shanarey(SCO): ismerem a sztorijat,mikor az amszterdami repteren varta a csatlakozast,de latod csupa elmelet keves,vagy semmi,gyakorlat,ha elvinnem Leyton a Blackhorse Road kornyekere ejszaka,na,azoknak magyarazhatna az elmeleteit:))))

2014.05.02. 20:14:47

@diggerdriver: Oh, gyerekkorom emlékei .. a kovásznai tejgyár termékei ;)))) Sana puliszkával ... huhh! :))))

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.02. 20:23:29

@Shanarey(SCO): diplomája? :DD te kiről beszélsz? Valószínűleg én vagyok ezen a blogon a legképzettlenebb.De jó is nekem így.

SzZoole 2014.05.02. 20:27:24

@házelőtthinta: tevedsz hinta,nekem csak 6 osztalyom van,2 elso es negy masodik:)

Quercus a favágó 2014.05.02. 20:28:45

@házelőtthinta:

"De jó is nekem így. "

Ez a beszéd hinta! Vannak dolgok, amibe bele kell nyugodni. Én is így vagyok ezzel. Belenyugodtam abba, hogy én nem fogom semmire vinni. Azért nem, mert nem csinálok semmit. Semmit, de semmit. Régebben még piszkáltam az orrom, de ma már azt sem.
Ez van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 20:30:33

@Pink Petsch:
A SANA nagyon finom. Komolyan függő lesz az ember tőle ráadásul egészséges is.

Én Nagyváradon ittam először és meglepetésemre bár sok helyen kerestem itt a sarkon a töröknél van.
Te Kovásznai vagy? Épp egy Kovásznai mérnökkel dolgozok.

2014.05.02. 20:33:02

@diggerdriver: Az nagyon, imádom :DDDD
Hm, mondhatni úgy is, a megyében születtem, de nem ott nőttem fel, viszont éltem 3 évet Sepsiszentgyörgyön ;)
Ettől függetlenül a Napolact terméket is szeretem. Az a kolozsvári tejgyár ;)))

Shanarey 2014.05.02. 20:35:26

@Cascabel:

Beengedi, de ott senki sem akar nagy pofával a Saria bevezetése mellett ágálni, mert beledöglene pár napon belül.

Londonban bezzeg megpróbálták nem is egyszer, és ennek lesz hamarosan rossz vége.

blackhairlady 2014.05.02. 20:36:39

@Pink Petsch: "sem a nyelv, sem a náció."
A multkor meg ez miatt voltal kiakadva valakire, hogy a ferje 50 evesen miert nem tanult meg nemetul:)

Shanarey 2014.05.02. 20:39:16

@házelőtthinta:

Ja hogy neked még az sincs, na akkor miért is érdekelne téged a munka szépsége, öröme, amikor a te világodban a csúcs a Meki?

klappol 2014.05.02. 20:39:30

@diggerdriver: Először SUNA- t olvastam, mondjuk arra is igaz:D:D:D

2014.05.02. 20:40:58

@blackhair-lady: Ahham, de nem látom a kapcsolatot ... egy szimpla turistáskodás vs. egy életre, vagy legalábbis hosszú évekre szóló döntés. Nálam ez valahogy nem egyenértékű. És ők is milyen faszán megoldották végül. Választottak egy országot, ahol egyikük sem érzi jól magát. Igazi, lost-lost szitu, az elbaltázott párkapcsolat és a kommunikációhiány diadala ... Tök fasza ... ;))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 20:45:04

@Cascabel: "Ugy tudom,az egyik legtoleransabb vallas."

LOL! Az iszlam, mint tolerans vallas? Azt akartad irni, hogy a legkevesbe tolerans, ugye?

blackhairlady 2014.05.02. 20:45:52

@tildy[UK]: @Mr Long: Szerintetek van olyan orszag ahol tobb nyelven beszel a bkv penztaros? Szerintem sehol sem keresik hulyere magukat, es aki mar beszel egy idegen nyelvet az eleve egy jobban fizeto allast keres. Bar lehet, hogy tevedek.

blackhairlady 2014.05.02. 20:48:35

@mayree: Parizs gyonyoru, en barmikor visszamennek, de hat en ilyen romantikazos noi szemely vagyok:) Praga is szep, Becs is, Genf is (egy picit), meg meg sok sok sok szep varos van, csak meg kell latni:)
Amugy a sivatag is elvarazsolt, persze en csak a turistas diszletet lattam, de akkor is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 20:49:24

@klappol:
Tökugyanaz:))))))))))))))))))))))))))))
Perverz disznóóó

blackhairlady 2014.05.02. 20:50:44

@charlieharper [home, sweet home]: Nekem sem sikerult az aludtejem, pedig raktam bele natur gorog joghurtot is egy kanallal, es a tej is a magas zsirszazalekos volt:(

blackhairlady 2014.05.02. 20:53:02

@Mr Long: Fogalmam sincs miert ugy sminkelnek az arabok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 20:53:26

@blackhair-lady: Szerintem elvarhato, hogy egy nemzetkozi palyaudvar toveben levo metromegallonal olyan penztaros legyen, aki igen, tud angolul. Nem kell tobb nyelven beszelnie, angolul eleg.

Eleg szomoru, hogy meg a reptereken is van olyan elado, aki nem tud angolul -> MAdrid, mar mindent probaltam, sparkling watertol, soda-n, at, a carbonated water vagy water with bubbleson, mindent... A csaj nem ertette.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 20:55:36

@blackhair-lady: En nem vettem eszre, hogy romantikazos hely lenne, semmi romantikus nincs semmi a bunko pincerben, sem a bunko emberekben. Aztan lehet csak mi fogtuk ki igy.

blackhairlady 2014.05.02. 20:58:38

@mayree: En most mar 2 eve Revlon Photo ready alapozot es pudert hasznalok, esetleg ajanlom a parodnak kiprobalasra, hihetetlenul szepen fed es szinte lathatatlan.

mayree 2014.05.02. 20:58:39

@blackhair-lady:
Nem azt mondtam hogy nem tetszik (sajnos a Montmartre már nem fért bele az időbe), csak azt nem tudom eldönteni hogy melyik város a kedvencem. :)
A sivatagban pedig az a szép, amikor egyedül vagy este, nincs semmi hang, de abszolút semmi, a szél is elül és közben megy le a nap... :)

SzZoole 2014.05.02. 20:59:25

@tildy[UK]: mert nem probaltad ugy,hogy fizzy water?

mayree 2014.05.02. 21:00:36

@blackhair-lady:
Ő csak bio termékekkel hajlandó foglalkozni asszem Dr. Spiegel vagy mi az ördög az a márka.
Nemrég kezdtük magyarországon az argánolaj forgalmazását is - épp ilyen szempontból :)

off:
arganolaj.eu
ha valaki szeretne többet tudni erről az olajról

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 21:00:49

@Zoole[uk]: Azert mert a felsorolasbol kimaradt meg nem jelenti , hogy ugy nem probaltam..... Fizzy is volt probalva, termeszetesen.

mayree 2014.05.02. 21:01:35

@Zoole[uk]:
Kanadaiak meg pop-polnak :D

2014.05.02. 21:01:44

@mayree: "A sivatagban pedig az a szép, amikor egyedül vagy este, nincs semmi hang, de abszolút semmi, a szél is elül és közben megy le a nap... :) "
megy le a nap, az áram, az internet, én is ezt szeretem DDD. Abszolút semmi nem marad időnként :-)

mayree 2014.05.02. 21:02:57

@Turchi:
Akkor már csak a sok zajongó izét kell fellőni a Holdba és bárhol lehet sivatag :D

blackhairlady 2014.05.02. 21:05:31

@tildy[UK]: Csak addig pepecs munka amig nem tanulod meg, mint minden mas. Nekem 25 perc a reggeli keszulodes, ebben benne van a zuhany, arc es fogmosas, sminkeles, fesulkodes es oltozkodes. Szerintem tovabb tart a fogamat megmosni mint kisminkelni magam. Mindezt ugy, hogy szinte alig latom az arcom, mert eros szemuvegem van, nelkule csak egy nagy folt az arcom. es a szemem korul is hibatlanul kihuzom. Csak gyakorlat kerdese:)
Sajnos nekem van egy eleg csunya borhibam, igy smink nelkul ki sem dugnam az orrom a hazbol, a gyerekek megallnanak a novesben az iskolaban ha meglatnanak kifestetlenul:)))))))))))

SzZoole 2014.05.02. 21:05:55

@tildy[UK]: ah,meg valaszoltad a kovetkezo kommentem,Te tenyleg inteligens vagy:)

blackhairlady 2014.05.02. 21:07:00

@Mr Long: Palacsintasutesre nem hasznald a keramiasat (bar mar rajottel:)), arra nem valo. Vegyel otthon legkozelebb rendes hagyomanyosat.

SzZoole 2014.05.02. 21:07:12

@mayree: Aaa,Ok azt gondoljak neha,hogy Ok fedeztek fel Europat:)

SzZoole 2014.05.02. 21:10:21

@blackhair-lady: "Nekem 25 perc a reggeli keszulodes, ebben benne van a zuhany, arc es fogmosas, sminkeles, fesulkodes es oltozkodes."
Te biztos,hogy holgy vagy?

mayree 2014.05.02. 21:11:09

@Zoole[uk]:
Én csak vigyorgok mindenkin :)
Itt most főleg kanadaiak vannak, emellet brit, skót, ausztrál, román, libanoni, amerikai, kolumbiai, trinidadi (jaaj, az a rum... nem exportálják a fene a mocskos pofájukat :)), meg filippino.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 21:14:45

@blackhair-lady: ez hulyeseg, ismerek ilyen embert, de hulyeseg, hogy smink nelkul "szorny lenne".

Amugy nekem minden ilyen pepecs, ami kb 2 percnel tovabb tart. Utalom a borotvalast is, meg sorolhatnam.

Meg ugy erzem, egyszer-egyszer elmegy, de full sminkkben en nem en vagyok. Oke lehet szep, de mindennap pepecs. A legtobb noi munka pepecs. Ezert veszek tobbnyire pl olyan ruhakat is , amit nem kell vasalni. A vasalas is pepecs. A mosogatas, a takaritas is. Pepecs es rendszeres.

Hosszu hajamat fel perc megfesulni, a vikingem meg rendszeresen 10 percekig fesuli a hajat.

klappol 2014.05.02. 21:15:17

@mayree: Na és Te, te is ott vagy, vagy nem?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 21:16:13

@Zoole[uk]: Ez nalam kb 10-15 perc, zuhany (2-3 perc) , fogmosas(2-3 perc), oltozes (ez is megvan 3 percen belul) , fesulkodes ez kb fel perc. Mindig az uramra kell varni.

mayree 2014.05.02. 21:17:55

@klappol:
Hát igen :)
És lobbizok hogy legyem még kint legalább egy rajtam kívül :)

mayree 2014.05.02. 21:18:41

@Zoole[uk]:
Borotválkozik is... egyre gyanúsabb :)

SzZoole 2014.05.02. 21:18:49

@tildy[UK]: Te aztan nem vacakolsz:)))
Latom a parodon rajta maradt a viking nick:)))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 21:19:45

@blackhair-lady: Amugy nem gondolkodtal meg lezeres szemmuteten? Csak mert nekem is szodasuveg szemuvegem volt, es eletem legjobb dontese volt megmutetni.

klappol 2014.05.02. 21:19:47

@mayree: Na látod, akkor van 1 Magyar is :D

Te valami samuráj harcos vagy? :))))))))))) (avatárod)

SzZoole 2014.05.02. 21:20:21

@mayree: hat mar en sem tudom,hogy mit gondoljak:)

mayree 2014.05.02. 21:21:44

@klappol:
Az, selyemhernyótalpas, sivatagi lopakodó! (Mint a teve papucsban, tudod :)))

nyuszigonosz 2014.05.02. 21:25:05

@Zoole[uk]: Biztosan hölgy, nekem sem tart tovább. :-)
Söt, ha sietni kell még ennyi ideig sem.

SzZoole 2014.05.02. 21:30:22

@nyuszigonosz(D): persze,tudom,hogy az:)))
A nejem egyatalan nem sminkeli magat,neki is ugy kezdodik a reggel,hogy agybol ki furdobe be,pizsamabol ki,ruhaba be,lakasbol ki,autoba be es igy tovabb:)))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 21:31:30

@nyuszigonosz(D): magyarkent spanyol repteren atutazuban ne nekem kelljen mar spanyolul tudnom, szerintem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 21:32:45

@nyuszigonosz(D): De koszonom, egy eletre megjegyeztem. :)

Quercus a favágó 2014.05.02. 21:33:53

Nekem minimum 1 óra hossza a reggeli készülődés. Életemben nem volt sürgős dolgom.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.02. 21:35:12

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Engedje meg, hogy asztakurva... :-O Ennyire széngazdag nem lehet valaki...

mayree 2014.05.02. 21:37:08

@tildy[UK]:
Az nem ment hogy:
- Azt! Ott! Vázze! :)

nyuszigonosz 2014.05.02. 21:42:25

@mayree: Müködni kellene ennek, szerintem.:-)
Szoktam igy, ha nem beszéltem valahol a nyelvet.:-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 21:44:22

@mayree: Sajnos csak bubimentesuk volt, azt meg nem szeretem :(

mayree 2014.05.02. 21:46:25

@tildy[UK]:
Ez mindent megmagyaráz! :)

Muscari 2014.05.02. 21:46:46

@blackhair-lady: azt hogy csinalod? Nekem a kave-oltozkodes-fogmosas 25 perc, mondjuk ebbol vagy tiz a kave maga. En eleg bena vagyok a sminkeleshez, csak alkalmankent szoktam, szerintem kell hozza egyfajta kezugyesseg.

Az arabok nem csak erosen sminkelnek, de egy egesz parfumeriat kepesek magukra locsolni :-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.02. 21:46:58

@mayree: marmint szem elott az volt, ezert kerdeztem volna, van-e olyan, amibe szorult egy kis szendioxid.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.02. 21:48:28

@maxval a gondolkodó birca: Na most jól lebuktál, innen kiolvasható a neved...Magyarországon is ezt használtad?Vagy ez is csak álnév/nick?

mayree 2014.05.02. 21:48:38

@tildy[UK]:
Tudom, hiszen az előbb is ezt mondtad, csak más szavakkal :)

NorthPier 2014.05.02. 21:52:25

@blackhair-lady: Legközelebb ne joghurtot tegyél bele, hanem egy kanál tejfelt, vagy jó zsíros, sűrű tejszínt.
Lefedted az edényt, amiben altattad a tejet?

NorthPier 2014.05.02. 21:55:31

@mayree: Gyönyörű fényessé teszi a hajat. És nagyon szeretem az illatát, bár nem tart ki két napnál tovább.
(Eléggé költséges, majd méteres hajra, hetente kétszer... )

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.02. 22:00:01

@diggerdriver: Mire kéne válaszolnom? Bocs, már elfelejtettem + sokszor nem engedik ki a kommentjeimet...bár már kértem prémiumot de valamiért nem kapok úgy néz ki...

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.02. 22:00:01

@Shanarey(SCO): Nem értelek. Miért ne érdekelhetne a munka szépsége viszonylag egyszerű emberként? Nem arról van szó hogy a meki a csúcs, hanem arról hogy nekem megfelel.Jól éreztem magam ott, és hiszem hogy igenis teremtettem belőle virtust a szó nietzsche-i értelmében.

kaxy 2014.05.02. 22:00:01

@Pink Petsch: Mar csak volt Kolozsvari.A termeles jelentos reszet Vasarhelyre hoztak.

mayree 2014.05.02. 22:02:51

@NorthPier:
Bizony, de csak az igazi!

Sajnos -épp az ára miatt- sokan hamisiítják, és nem csak kiskereskedők. Láttam francia csomagolásban olyan 100%-osnak hirdetett olaat, aminek már a színe is rossz volt...
Nemrég hívott fel bennünket valaki, hogy a miénk használt, aztán vett máshonnan és kiütései lettek.
Kiütések a Föld egyik legcsodálatosabb anyagától???

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.02. 22:05:52

@Kövérmadár [swe]: Tesla az egy ősrégi cseszlovák lemezjátszó-márka... :D

SzZoole 2014.05.02. 22:08:53

@házelőtthinta: en sem ertelek,ilyen nevu varos nincs ausztriaban.
Linz-ben van egy ilyen nevu utca,de ott nincs meki.
Szoval hinta,kit akarsz bepalintazni?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.02. 22:09:22

Ja, úkás ítések, a brit doménnevek mindegyike tartalmazza a co.-t?Mi ez a co? Company?Coproduction? :D

kisfaxom.co.uk...miért nem elég a kisfaxom.uk?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.02. 22:10:47

@Mr Long: Vegyél egy olyan pólót, amin az van, hogy Magyar vagyok, nem turista. :D

2014.05.02. 22:11:58

@kaxy: Tényleg? Ezt nem is tudtam ... Igaz, jó 5 éve ettem utoljára Napolact terméket. És? Maradt a minőség?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 22:12:25

@házelőtthinta:
Megvádoltál hogy mint gépkezelő többre tartom magam másoknál például egy hamburgersütőnél.
Kértem hogy egy példát hozzál fel ahol bárkit is lenéznék a szakmája miatt.
Még nem kaptam választ.

SzZoole 2014.05.02. 22:13:55

@házelőtthinta: elnezesedet kell kernem hinta,figyelmetlen voltam a nietzsche-i értelmében,nietzsche-i etteremeben olvastam.
tudod korabban mar irtam,hogy csak 6 osztalyom van,remelem nincs harag

33621 2014.05.02. 22:14:15

@tanato: Tegnap én már linkeltem ide de senki sem reagált rá akkor!

2014.05.02. 22:14:49

@blackhair-lady: Ha tej nem alvad meg magától, akkor mindegy ... nem lesz igazi aludttejed, vagy még inkább Sanád, picike vajdarabokkal ... Nyammm!!!!
Hány százalékos volt az a tej?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 22:16:50

@Pink Petsch:
Na ha legközelebb veszek megnézem hol gyártják.
Még mindig finom.
Hidegen egy literest le szoktam dönteni.

Muscari 2014.05.02. 22:16:59

@geegee: igy van, nekunk is volt. Ez csak azert vicces, mert Tesla maga horvat volt.

2014.05.02. 22:17:16

@házelőtthinta: Mert játszod következetesen a hülyét, azért nem kapsz "prémiumot". Trollkodsz, pedig nem vagy troll. A saját hülyeséged miatt nem tudsz valós időben kommentelni. Próbálj meg olyan normális lenn itt is, mint velem vagy, amikor beszélgetünk ...

33621 2014.05.02. 22:19:59

@**mimi**: Bocsi de akkor mást is linkeltem, és nem tudtam konkrétan hogy te melyikre válaszoltál!

2014.05.02. 22:20:06

@diggerdriver: Huhh, te, egy meleg nyári nap egy lityó hideg Sana kenterbe ver mindent, hűsítésileg ... és még valamennyire jól is laksz vele ;) Nasi helyett mindenesetre kiváló! :DDD

Muscari 2014.05.02. 22:21:47

Hol vannak mostanaban a kanadaiak? Nem a tudjukkire gondolok, hanem a tobbiekre. Egyedul Cascabel jelentkezik rendszeresen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 22:22:36

@Muscari:
Hasonló de sokkal jobb annál.
Valahogy sűrűbb testesebb.

2014.05.02. 22:22:48

@diggerdriver: Egy "vastagabb", pici vajdarabokkal dúsított vert tej, vagy aludt tej. Ha gondolod, kikeresem neked a román élelmiszerpari pontos Hapcííí leírását, de nagyjából ez ;))))

Mr Long 2014.05.02. 22:22:57

@geegee: Nem, de olyanom van, hogy "Mernok vagyok, nem turista". Meg ilyet kaptam tesomtol: ecx.images-amazon.com/images/I/41Kw3xuRaSL._SX342_.jpg

2014.05.02. 22:23:45

@Pink Petsch: Szerintem sem volt igaza Cascabelnek, de ahogy beszéltél vele, azzal te sem érdemelnéd ki a "prémium" fokozatot, ha már hintának ezt mondtad.

2014.05.02. 22:24:00

@Muscari: Nem, a kefírnél kb. 3-szor sűrűbb, és vannak benne mini vajdarabok. Egy savanykás tejipari termék ...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 22:24:53

@Pink Petsch:
Bizony. Most jó reklámot csináltunk neki.
Ha valaki látja bátran vegye meg.

mayree 2014.05.02. 22:26:31

@Zoole[uk]:
6 osztáááály??? Apáááám!!!
Te vagy a főnök :)

NorthPier 2014.05.02. 22:26:40

@geegee: Country. Hogy miért nem elég az 'uk', azt nem tudom.

2014.05.02. 22:27:00

@Turchi: Igazad van, nem vagyok rá büszke. De van, akinek bunkó kell, hogy megértse a "finom célzást": bizonyos dolgokkal nem viccelünk ...
Tudod, tudjátok, hogy alapból nem vagyok ilyen, csak ha bunkósbottal kell megadni a nyomatékot. Néha, sajnos, muszáj ...
Nem élvezem különösképpen ...

2014.05.02. 22:28:48

@diggerdriver: És nem mellesleg, küldjön nekem is belőle, korlátlan mennyiségben! :DDDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 22:29:15

@Muscari:
Morzels meg szokott jelenni késő este.
Sajnos Cougarcat igazi vesztesége a blognak, rendkívül sajnálom hogy nem kommentel de szerintem sokan vagyunk így.
Tudjukkinek "köszönhetjük".

**mimi** 2014.05.02. 22:30:07

@Pink Petsch:
én is csak pislogtam....
de gondolom, ez neked nagyon is húsba vágó volt...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 22:30:53

@Pink Petsch:
Köszi elég ennyi. Akkor a vaj miatt testesebb. Nem olyan sovány mint az aludttej.

blackhairlady 2014.05.02. 22:31:29

@tildy[UK]: Elvarhato lenne, de szerintem nem talalnak ilyen embert, eroszakkal meg csak nem ultethetnek be valakit a kabinba:)

SzZoole 2014.05.02. 22:32:19

@diggerdriver: a macska no miert tunt el megint?
Nem vagyok kepben,akkor epp otthon voltunk.

mayree 2014.05.02. 22:32:46

No, én nézem tovább a The Thin Red Line-t, jóccakát :)

blackhairlady 2014.05.02. 22:33:06

@tildy[UK]: Nekem csak jo emlekeim vannak, szinte minden orszagbol ahol jartam. Svajcban csak az araktol lettem kicsit ideges:) Szerintem az is szamitott, hogy a ferjemmel voltam akivel barhol jol tudom erezni magam.

33621 2014.05.02. 22:33:08

@Pink Petsch: Nyugodj meg, ez az előbb nagyon Vájmis volt!
Tudsz te jobb is lenni!

2014.05.02. 22:34:01

@**mimi**: Igen, az ... Vannak dolgok, amire ugrok ;) Olyan dolgok, amelyekkel nem viccel, aki valamennyire is magyarnak érzi magát. Hát nem vagyok tökéletes, basszus! Gondoltad volna??? :DDDD

blackhairlady 2014.05.02. 22:35:09

@mayree: Ilyen naplementet mi is neztunk Tuneziaban, bar szerintem ott meg a nap is a turistaknak volt megepitve, es csak akkor ment le amikor mar mindenki odaert:))))))))

2014.05.02. 22:35:29

@33621: Oh, már teljesen nyugodt vagyok. De vannak határok. És aki azokat átlépi, az pórul tud járni. Nagyon ....

Muscari 2014.05.02. 22:36:23

@Pink Petsch: igen, most spec igazad van, Cascabel eleg nagy hulyeseget irt. Szerintem nem gondolta vegig, hogy mit is ir es remelem, azert visszajon, mert most hirtelen eltunt.

Szerintem tulzas volt igy reagalni.
Neha ilyesztoen durva vagy :-(

blackhairlady 2014.05.02. 22:37:21

@mayree: Meg sosem hallottam errol az olajrol, el fogom olvasni.

2014.05.02. 22:37:34

@diggerdriver: Igen, nagyjából a természetes vajdarabkák miatt "testesebb" ... és most meg tudnék inni belőle egyből 2 litert is! Huuhhhh, te, miért kellett eszembe juttatnod, he???? ;)))))

SzZoole 2014.05.02. 22:37:34

@mayree: igen 6,de csak 2elso es 4 masodik:)

blackhairlady 2014.05.02. 22:38:28

@Turchi: Ez mar egyfajta vallas, eljutsz a teljes uressegig, csak a nagy semmi a sivatagban:DDD

2014.05.02. 22:39:45

Megint nem volt naszoval?

blackhairlady 2014.05.02. 22:40:22

@Zoole[uk]: Igen, egy olyan holgy aki szeret aludni, es inkabb megtanult gyorsan elkeszulni +10 perc alvasert cserebe:D

2014.05.02. 22:40:43

@Muscari: Nem volt túlzás, mert az életem fele egy olyan rendszerben telt el, amely az etnikai tisztogatást 5 éves tervekként irányozta elő, menetrendszerűen. És ez a marha ezen viccelődik ...
Ha visszajön, visszajön, ha nem, nem .. mindenesetre szeretném, hogy engem hanyagoljon akármilyen témában. Ennyire tuskó, érzéketlen nickkel, valahogy nincs kedvem ....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 22:40:45

@Zoole[uk]:
Ahogy itt valaki találóan megjegyezte kiváló teremtés csak sajnos túlérzékeny.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 22:42:26

@Pink Petsch:
Charli érdeklődött az aludttejről én meg ezt ajánlottam neki.

2014.05.02. 22:44:05

@diggerdriver: Igen, ez egy jó alternatíva rá ... Az aludttej kissé soványabb, de ha Sanát vesz, akkor egyenesen "szerelmes" lesz belé, tuti! :)))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 22:44:29

@charlieharper [home, sweet home]:
Nem, ma nem volt.
Pedig írhattam volna.
A lengyelekről, a bűnözőkről, az apáról mikor meglátja a fiú cipőket a lánya szobája előtt...

blackhairlady 2014.05.02. 22:46:53

@tildy[UK]: Hat nem vagyunk egyformak:) Nekem fontos, hogy noiesen nezzek ki, meg itthon is (nekem nincs nyulott szakadt melegitom, polom), ezert en megtanultam mar nagyon regen ezeket a noies dolgokat. Nem azert, hogy szep legyek, mert nem vagyok az, hanem mert en meg igy erzem jol magam. De megbeszeltuk mar, hogy ez igy van jol, es en igy is kedvellek teged:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 22:47:27

@Pink Petsch:
Tudom, én egyszer voltam Romániában és ez mindenképp az egyik legnagyobb nyereség volt.
Az meg hogy Magyarországon nem kapni itt meg kimegyek a sarokra a törökhöz és garmadával...
Hagyatló nyugat:)))))))))))))))))))))))))))))))

**mimi** 2014.05.02. 22:48:02

@Pink Petsch:
Sunáról már hallottam...de Sanáról még nem...:)

SzZoole 2014.05.02. 22:50:50

@diggerdriver: igen azt tudom rola,hogy erzekeny,de ki bantotta meg?

morsels (törölt) 2014.05.02. 22:51:09

Az mar volt, hogy charli megkerdezte, hogy volt naszoval?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 22:51:12

@**mimi**:
Egyik jobb mint a másik
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

blackhairlady 2014.05.02. 22:52:35

@tildy[UK]: Nem gondolkodtam, mert nem birom a fajdalmat, es olvastam, hogy nagyon faj a mutet utan. Pedig jo lenne, mert nem tudok napszemuveget hordani. Ami ugye nem a sotetedes miatt lenne jo, amit a mostani szemuvegem is tud, hanem ram jellemzoen, a formaja miatt, mert jol all:)))))

2014.05.02. 22:53:22

@diggerdriver: No meg a mititei, ne feledd a mititei-t... avagy miccset ;)))

SzZoole 2014.05.02. 22:53:28

@diggerdriver: mondom,hogy otthon voltam akkor a posztokat elolvastam,de a kommenteket nem,szoval?

2014.05.02. 22:54:11

@**mimi**: Khm, mondanám, hogy kóstold meg mindkettőt, aztán majd eldöntöd .. na de, ugye, nem mondom ;)))))

33621 2014.05.02. 22:55:06

@diggerdriver: Egy közös Nagyváradi kirándulást jó lenne összehozni! Egy Erdélyit meg még inkább!

morsels (törölt) 2014.05.02. 22:55:14

@Pink Petsch:
Csak egy reszt olvastam el a Cascabellel valo 'vitadbol'.
De azt hiszem, hogy neked is problemad van a kulonbozo kategoriakkal. Ugymint bevandorlo, menekult, vagy EU-n belul munkavallalo.

Az EU orszagokon belul a munkavallalokat nem az allam szuri, hanem a munkaado. A bevandorlokat az allam szuri, a menekult meg egy egeszen mas kategoria.
Amire te ki vagy akadva, az a menekult kategoria.

SzZoole 2014.05.02. 22:55:49

@Pink Petsch: ha leggkozelebb augusztusban megyunk haza es beugrunk hozzad,csinalsz nekem miccset?:)))

blackhairlady 2014.05.02. 22:57:04

@Muscari: Kialakult az evek soran. es azert is, mert ritkan kell gondolkodnom, hogy mit vegyek fel, elozo este ezt mar eldontom.
A kavet mar este bekeszitem, es amig a gyereket felrazom addigra le is fol, es csak egy horpintes:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 22:57:16

@Pink Petsch:
Igen azt is ott ettem először.
Utána otthon csináltam néhányszor.
Nagyon finom.

Ennike (DK) 2014.05.02. 22:58:11

@Pink Petsch: Dobbenet, mennyire aktualisan elnek benned izek, erzesek, fogalmak, egy olyan vilagrol, ami 32 evig volt az enyem is...de en tudatosan bekapcsoltam a reset gombot, mert csak igy tudtam "tulelni", annyira eletszeruen irsz, mintha csak a tegnap lett volna... van egy stilusod, ami a tied, de az eszed, logikad, nyelved nagyon ott van. Erdekes lenne, ha ismernelek, en Unirea `87, es te?
Apam rendszeresen ket lada szanat vasarolt uvegben, nalunk az napi eledel volt.

SzZoole 2014.05.02. 22:58:14

@diggerdriver: ok,majd megbeszeljuk valamikor,nem jarsz erre mostanaban?

**mimi** 2014.05.02. 22:59:03

@Pink Petsch:
még jó hogy nem mondod...mi lenne ha mondanád :)))))))))))))))

blackhairlady 2014.05.02. 23:00:04

@NorthPier: Ok, koszi a segitseget. Itt olvastam a multkor, hogy azt kell bele rakni, direkt azert vettem. Igen, lefedtem egy kis fedovel. Nem kellett volna? Erdekes, hogy csak egy kicsit besurusodott de nem is budos mint a romlott tej, viszont biztosan nem fejlodott att aludttejje:) 3. napja all a konyhapulton. Vagy hutobe kellett volna raknom?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 23:00:41

@33621:
Egyre messzebb vagyunk tőle.
Nekem a Nagyváradi meghívás és körülményei életre szóló élmény volt.

blackhairlady 2014.05.02. 23:01:09

@NorthPier: Meteres hajad van? Hu de gyonyoru lehet!:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 23:02:58

@Zoole[uk]:
Nem tudom. Holnap megyek valami vidéki faluba de az Stansted felé van.

2014.05.02. 23:03:08

@morsels: Amre én ki voltam akadva, az Cascabel, cinikus érzéketlensége. De a leszarom tablettáim, ezzel-is-csak-többen-vagyunk-pöcsfej felirattal, már kéznél vannak, ha ő kerülne szóba.
Nem, nekem azon más, nem európai kultúrákat képviselő, itt élő, és az összes lehetséges szociális juttatást kihasználó csoportokkal van bajom, akik nemhogy nem dolgoznak, nemhogy adód nem fizetnek, nemhogy az őket befogadó társadalmon élősködnek, de még azt is elvárják, hogy minden úgy legyen, mint náluk otthon. Ezek most éppen a muszlimok itt, mert ahogy elnézem Európának olyan fokú problémát jelentenek lassan, mint Magyarországnak a cigányok ...
És ez független a hivatalos státuszuktól.
Csak persze, ezt nem szokták hangosan kimondani vagy leírni (itt is finomkodik a népség), merthogy rasszista, meg hasonlók ... Pedig lófaszt! Én leszarom a bőrszínüket, de ez Európa. Ha nem tetszik, lehet visszaköltözni a francba!

morsels (törölt) 2014.05.02. 23:09:39

@Pink Petsch:
Csak nezopont kerdese.
De tenyleg.
Cas nezopontja is ervenyes valahol, meg a tied is.

Regebben irtam azt, hogy mnden orszagnak megvan a limitje, hogy mire kepes. Nem szuksegszeruen anyagilag, hanem hogy az adott tarsadalom mit tud elviselni. Sot, ez utobbi a komolyabb.

De megprobalom egy hasonlattal. A menekultek elvileg tenyleg olyan helyekrol jonnek, ami egyfajta menhelynek nevezheto. Ket orszag hatara kozott az ENSZ elelmezi oket, azon aggodnak, hogy ne torjon ki jarvany, meg ilyesmi. Vagy haborus ovezetbol a civilek. Szoval egyfajta menhelyt adnak nekik, amikor nem az a kerdes, hogy az adott menekult mire jo, hanem egyszeruen azt mondjak, hogy ezt vallaljuk, segitunk.

Egyfajt menhely. A problema itt jon be ugye, hogy ha egy oregasszony 12 kutyat es 23 macskat hoz ki a menhelyrol, akkor az nem jo senkinek.
Tudom, hulye hasonlat, de valami ilyesmirol van szo.

2014.05.02. 23:11:30

@Zoole[uk]: Ha hozol bárányhúst, bármikor! :)

@diggerdriver: Ugyehogy ... ? ;)))

@Ennike (DK): Én nem, én nem tudom kikapcsolni. Ott vannak a gyökereim, az a föld az, amihez kötődhetek az Antarktiszról is.
Persze, tudom, mindenki más ;).
Unirea Brassó? Mert akkor esélyes, hogy a nagyim volt a titkárnő a suliban ;).
Én '94, Nagykároly, sima Elméleti lici ;)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 23:11:57

@Pink Petsch:
Nézd, a muzulmán és a keresztény világ mindig is harcban állt egymással és hol az egyik hol a másik terjeszkedett a másik kárára.
Most jelenleg az olajnak köszönhetően a muzulmánok állnak nyerésre. Nem kicsit, nagyon.
A kérdés az hogy mire kiváltják az olajat vagy mire elfogy, márpedig az többszáz év, mennyire sikerül tért hódítania.
Miért terjeszkedik Európában?
Azért mert az összes olajország a többi arab országgal együtt nem munka alapú társadalom.
Amijük van nem az ország lakosságának munkája teremtette.
Ha nem lesz olaj vissza fognak süllyedni oda ahol voltak az Emirátusok városait visszafoglalja a homok.
Ezt pontosan tudják ezért Európa felé orientálódnak. A többit a fantáziádra bízom...

2014.05.02. 23:13:18

@**mimi**: Na ládd ....!!! :DDDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 23:13:32

@Zoole[uk]:
Nem, egyik haver vett egy szekrényt ebayen és az én kombimba fér be.

2014.05.02. 23:14:55

@blackhair-lady: Huhh, annak pedig simán meg kellene, ha nem öltek ki belőle mindent ... mert nemcsak a zsírtartalom számít. De itt a 3,8%-os tej megalvad egy olyan jó fél nap alatt.

Ennike (DK) 2014.05.02. 23:16:45

@Pink Petsch: Akkor megse, mert az szinte 2 generacio, es jo tavol. Igen mindenki mas ;) ...

2014.05.02. 23:16:52

@morsels: Állítólag az a fasz is magyar ... Mna, ettől a ponttól nincs több mondanivalóm, sem számára, sem vele kapcsolatban. Zárjuk le, mert fáraszt.

2014.05.02. 23:21:02

@diggerdriver: Tudod, bármennyire is kivagyok rájuk, azért látom, hogy nagyon sok muszlim képes többé-kevésbé beilleszkedni az európai normák közé, megőrizve ugyanakkor a hagyományaikat is. Nos, ezzel nincs is bajom. Tényleg. A gond azokkal a fanatikus barmokkal van, akiket a többi muszlim is szívből gyűlöl, nem mellesleg. Igaz, hogy ők a kisebbség, a csendesebben beilleszkedő többség mellett, de kurva nagy a pofájuk, és nem ártana befogniuk, ha itt akarnak élni.

morsels (törölt) 2014.05.02. 23:23:47

@diggerdriver:
Az, hogy a muzulman es kerezteny vallasok egyfajta haboruban vannak, az igaz, de az azert nem allja meg igazabol a helyet, hogy az olaj miatt nyeresre allnak.
Az olaj eseteben a fuggoseg ketoldalu. Az arab orszagoknak nincs mas, mint az olaj, a fejlett es fejlodo vilagnak meg energia kell, aminek egy resze az arab olaj.
Innentol kezdve puszta uzleti kerdes, semmi koze a vallashoz. A politikai hozzaallas is ehhez igazodik.

Persze lehet zsarolni adott terseget, ha egy kozosseg tenyleg fuggetlen az energiatol, amire szuksege van, de ez eleg ritka, igy mindig lesznek erdeklodok, akikkel lehet valamifele szovetseget kotni.

2014.05.02. 23:23:48

@Ennike (DK): '87-ben hatodikos voltam az általános suliban ... ;). Igen, mások vagyunk, pláne, hogy engem, az én korosztályomat telibe kapta a változás, pont a kamaszkora teljében .. te/ti meg már akkora nagyjából kiforrtatok, hiszen az UTC-t is megjártátok ;)))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 23:24:06

@Pink Petsch:
Én majdnem egy éve dolgozok együtt minden nap két albánnal.
Nemrég tudtam meg hogy muzulmánok.
Amúgy szőke kék szeműek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 23:27:05

@morsels:
Az összarab terrorizmus mögött szerinted hány százalék olajpénz áll?
Az arab háborúk pénzügyi finanszírozása mennyire függ az olajtól?

morsels (törölt) 2014.05.02. 23:28:40

@Pink Petsch:
Nekem vegulis mindegy.
Tolem azt szidsz, akit akarsz :-)

Kozben eszembe jutott a liberalizmussal kapcsolatos felvetes, amibol szinten csak par hozzaszolast olvastam el (ja, csak atfutottam dolgokon) es hat az is egy olyan tema, ami legalabb akkora balhet tud okozni, mint regen egy Upest-Fradi rangado :-)

rezsöatya 2014.05.02. 23:30:13

...az mar volt, hogy morsels rakerdezett, hogy az volt-e, hogy charlie erdeklodott-e, hogy volt-e naszoval...?

Sütemény1975 2014.05.02. 23:31:31

@Pink Petsch: egyidosek vagyunk :)
latom megint felhuztak, de nem olvastam vissza. ujabb varrogep szallitmany indult kenyaba? :))

2014.05.02. 23:31:56

@morsels: Te ezt cicaharcnak véled? Ne baxd fel az agyam, légyszí. Tudom, ti már annyira nem vagytok Európában, hogy a Google Earthetek is nehezen talál ide, de akkor talán hallgatni kellene, és nem hülyeségeket pofázni, meg legyintgetni, ha már beleszóltál ... kérés nélkül ...

Sütemény1975 2014.05.02. 23:32:35

@rezsöatya: vegul is kuldtel nekem privit? mert nem jott...

2014.05.02. 23:33:25

@Sütemény1975: Te, az évszámból rájöttem .. nah, mit szólsz??? :DDD
Fel, baszod, felhúztak, de már múlik ... Megyek keresek pár kósza varrógépet ...

morsels (törölt) 2014.05.02. 23:34:54

@diggerdriver:
Ohh... nagy valoszinuseggel az osszes penz onnan jon, az arab olajbol :-)
Nezd, en nem probalok ugy tenni, mintha ertenem, hogy mi tortenik a vilagban, konspiracios teorikat meg egyreszt ismerem, masreszt mnden ilyesmit maximum erdekesnek tartok.

Azt hiszem egyikunk sem fogja soha tudni, hogy mik tortennek a szinfalak mogott. Allamok es allamfok (miniszterelnokok, elnokok) megegyeznek, mert muszaj valamifele megoldast talalniuk arra, hogy az egymassal valo kereskedes, egyuttmukodes kolcsonosen kifizetodo legyen. Ehhez bevetnek a hatterben barmit, amire kepesek.

Namost ezt lehet vallasi, ideologiai szempontokbol kritizalni, de a sajat szempontjukbol mindig igazuk lesz. A masik fel kijatszasa, a sajat pozicio erositese a cel. Es hat ha belegondolsz, ez a kapitalizmus lenyege is, csak egy masik keretrendszerben.

morsels (törölt) 2014.05.02. 23:35:39

@Pink Petsch:
Ahhh... sorry.
Most meg az jutott eszembe, amikor te rohogtel rajtam, meg HA, hogy ovodas az, amit csinaltam.

rezsöatya 2014.05.02. 23:36:37

@Sütemény1975: igen a blog.hu-n keresztul. Ott keresd...

2014.05.02. 23:36:55

@morsels: Miért, mit csináltál?

Sütemény1975 2014.05.02. 23:37:17

@Pink Petsch: nekem volt felismeres, mert en nem tudtam eddig, hogy mennyi idos vagy.

2014.05.02. 23:38:22

@Sütemény1975: Örvendek, hogy hozzájárulhattam a megvilágosodásodhoz! :)))))

2014.05.02. 23:39:19

@morsels: Hát, "never", ha nem tudom, miről van szó ...

Sütemény1975 2014.05.02. 23:42:01

@rezsöatya: mobilrol nem biztos, hogy meg tudom nezni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.02. 23:43:11

@morsels:
Ez teljesen így van.
Ezért a legutolsó senkiházi szemétnek elmondott államfő is csak a kötelességét teljesíti mikor mások pozícióját gyengíti és a sajátját erősíti.

morsels (törölt) 2014.05.02. 23:44:43

@diggerdriver:
A vita mindig azon van, hogy a sajat poziciojat erositi, vagy az orszaget :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.02. 23:45:26

@charlieharper [home, sweet home]: Charlie! Häzi (farmer) tejet vegyél, amit neked kell fölforralnod, és abbol tuti lesz az aludtej! ;-)
@Hari Seldon 2: És a karäcsonyi vakäciobeli "Gyerekek szarvas!" megvan? .-))))
@La Pantera: Ha ezt klappol posztja alatt irtad volna, akkor tuti lettek volna olyan hozzäszoläsok is, hogy läm läm, mär az oviban elkezdik a koplaltatäst...
@blackhair-lady: Az a baj, hogy sokak azt sem tudjäk, hogy mi äll jol nekik... az itteni länyok a pandaszemet eröltetik...
Amugy meg, szerintem a legtöbb tini ätesik az idösebbnek akarok kinézni, mint amennyi vagyok korszakon. :-)
@tildy[UK]: Erre jo a sminktetoväläs. ;-)
@mayree: air brush make up? Kiväncsivä tettél! :-)
@Muscari: Szegeden is ismert volt anno ez a vicc. :-)

2014.05.02. 23:50:18

@Sütemény1975: Öröm-bódóttság' !!!! :DDD

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.05.02. 23:57:32

@geegee: "Engedje meg, hogy asztakurva... :-O Ennyire széngazdag nem lehet valaki..."

Ennyire nem lehet gazdag? Kollega, vessen egy pillantast egy kommersz kis katari rendorsegi felvonulasra:

www.youtube.com/watch?v=7kjsDZS0Mno

Ez nem dubajos flancolas, hogy veszunk 1-2 draga sportautot mutogatni a turistaknak.
Francokat, naluk a flottaban csak Land Cruiserek, Range Roverek meg Porschek allnak. Utobbibol leginkabb Cayenne es Panamera.
Mondjuk eleve Katar kezeben van a Porsche kb. 15%-a, szoval ez sem meglepo. :D

morsels (törölt) 2014.05.02. 23:58:43

@diggerdriver:
Hat... ezt nehez lenne vitatni, bar lenne par megjegyzeseben ezzel kapcsolatban :-)

Szoval persze, ha az allamfo is jol jar azzal, hogy az orszagnak jobb, akkor az eg vilagon senki nem fog reklamalni (mondjuk ez nem igaz, mindig fog valaki reklamalni, de azert a tobbseg elfogadja).
Azt hiszem, hogy kulonbozo kategoriak vannak, amit aztan a demokracia kulonbozo fokozataival jelolnek egeszen a diktaturaig.
Tehat egyreszt van az, amikor az allamfo az iranyitas megszerszesere es annak megtartasara koncentral, mert annak elonyei vannak az o szamara, semmi jelentoseg nincs annak, hogy az orszag (mint olyan, mondjuk atlagember) hogy erzi magat. Meg az is mas, amikor az orszag eleve mukodik es neki van egy elkepzelese, hogy hogyan lehet ezt fenntartani, esetleg jobba tenni.

A ket kategoria kozott eleg nagy a kulonbseg.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.03. 00:02:36

@morsels:
Én most speciel arra gondoltam hogy lehet vádolni Putyint mohósággal de végül is csak megragadott egy kínálkozó alkalmat.
Lehet szidni aztán majd az utókor megköszöni neki.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.05.03. 00:08:29

@blackhair-lady: csak az egyik tipusna (prk)l faj, az intralasiknel nem. Nekem prk volt, 1-3 nap nem fajt, 4. nap majd lekapartam a falat, 5. nap nem fajt.

2014.05.03. 00:10:53

@diggerdriver: Hali, próbálok elszakadni a blogtól és a való életemre koncentrálni. :) Egy-két embert követek és érdekelt a mai vita, aztán látom hogy rólam is szó van. :))

@Pink Petsch: Nos, elolvastam a vitátokat. Cascabel rossz érveket hozott fel, nem csoda hogy sértőnek érezted . De legalább most már nem én vagyok az egyetlen érzékeny ember a blogon. :)))

Cascabel álláspontját úgy lehet megérteni, hogy ismered, "honnan jön". Ő szeret kiállni a minoritások, illetve a társadalom szélére rekesztett emberek mellett. Mind a kettőtök mondókájában van igazság, csak nem ugyanarról a jelenségről beszéltek - itt kimazsolázzák a bevándorlókat, beleértve az ide érkező muszlimokat, mig Európába a legszegényebb rétegek bejutnak. Cascabel álláspontja érvényes itt Kanadában, a tiéd meg Európában.

2014.05.03. 00:11:32

@Pink Petsch: Rosszabb választ vártam, meg sem akartam nézni, nehogy megzavarja az álmom DD, de akkor most pozitívan csalódtam benned. Nálam jobban kevesen utálják az afrikai viszonyokat de engem nem tud felhergelni annyira az ha valaki a muszlim vallást toleránsnak tartja, mert tudom hogy nem az. Miután itt felnőtt emberek mondják el a véleményüket, minimális esély van hogy bárki ezen változtasson, bár most veled kapcsolatban változott a véleményem, pozitívan, igaz nem felejtem el a varrógépes sztorit sem DD, amihez kapcsolódva csak ezt a képet küldeném neked jó éjszakát kívánva, meg a net is mindjárt búcsúzik a q*rva mindenit annak aki csinálta az áram hálózatot, na mindegy, ez más téma: szóval a kép: kepkezelo.com/images/dwvtz8wy3bksn640ekvh.jpg

morsels (törölt) 2014.05.03. 00:15:49

@diggerdriver:
En is igy latom. Putyin azt teszi, amit szerinte tehet.

Amin en igazan ki vagyok akadva az az, hogy vannak, akik komplett haborut akarnak az oroszokkal. Hogy az USA lepjen ra a tokere, meg ilyenek. Na, ok nem ertenek ahhoz, hogy a vilag hogyan mukodik. Ok a liberalistak :)

2014.05.03. 00:17:04

Meanwhile in Canada...

Egy borzasztó tragédia történt a városunkban. Az egyik helyi fürészüzemben egy volt dolgozó lövöldözni kezdett - két ember meghalt. Tegnap beszéltem az egyik szomszédommal, aki ebben az üzemben dolgozik. Ismerte az áldozatokat és a gyanúsitottat is. Az illető, amikor leépitették, nem irt alá valami papirt, és emiatt amikor újra felvétel volt, nem vették fel munkába. A felesége elhagyta, anyagilag és idegileg összeomlott. Azért hihetetlen hogy a saját hülyesége miatt igy próbálta kezelni a frusztrációját. :(

www.vancouversun.com/news/Suspect+charged+shooting+that+killed+Western+Forest+Products+mill+Nanaimo+with+video/9791260/story.html

2014.05.03. 00:22:10

@Turchi: :)))) Jó éjt!
Azért egyszer majd meséld el ;).

2014.05.03. 00:23:01

@cougarcat: Állítólag magyar .. nos, innentől kezdve nincs több kérdésem, de szavam se rá. Ez menthetetlen ...

Shanarey 2014.05.03. 00:29:28

@cougarcat:

Hölgyem, ismét nagy igazságod vagyon.
:-)

@Turchi:

Ha kell egy jó villanyszerelő, csak szólj, bár nem az a kedvenc környékem, de van az a pénz amiért akár oda is elmennék dolgozni. Bár gondolom van ott rengeteg "szakember" így a külföldiek ezen a téren nem rúgnak labdába.
:-))

@morsels:

Putyin egy olyan idióta akinek lehetősége van megtenni azt amit akar, és hogy mit akar, egy új Szovjetuniót szeretne létrehozni, a saját szájíze szerint. A háború tényleg hülyeség, de az USA is dönthet, hol vívja meg ezt, és mikor. Ha Putyin nem áll meg időben, akkor ennek rossz vége lesz.

2014.05.03. 00:31:04

@diggerdriver: Kösz.
Gondolom mély aggodalommal tölt el, mint közismert bundás kisállatrajóngonak, ha közlöm veled hogy az egyik macskám beteg és valszeg mütétre is szükség lesz. :)))) Illetve :(((

@Pink Petsch: Rosszul jött ki az egész. :(

2014.05.03. 00:33:57

@cougarcat: Magyarként nem lehet azzal viccelődni, milyen tréfás ember is volt Ceau bácsi .. semmilyen összefüggésben ... Nem egy 20-on éves nyikhaj, lehetne annyi esze, hogy pont nekem nem romániai példát ír. Tito is megtette volna párhuzamnak, de ő direkt írta ezt. És ez a legaljasabb a húzásában ... Ettől igazán senkiházi.

2014.05.03. 00:34:34

@Shanarey(SCO): Megértem Cascabelt is (kivéve azt a romániai példát) mert amikor elkezdtem a blogra járni, én se értettem, hogy mire fel a muszlim ellenes hangulat Európában. De itt tényleg mások ezzel kapcsolatban a körülmények, szóval az ember megpróbálja beleélni magát a másik szituációjába.

2014.05.03. 00:39:58

@Pink Petsch: Mi nem éltünk ott, el sem tudjuk képzelni, hogy valóban mit jelentett a magyaroknak és más nemzetiségüeknek Ceau... A 80-as évek végén Bp-n egy szerkesztőségben dolgoztam és az egyik olvasó a keresztrejtvény megfejtéssel együtt küldött nekem egy saját maga készitett fotót Tőkés Lászlóról, aki egy templom előtt egy csoport magyarnak beszélt. Egy darab történelem az már, a képet ma is őrzöm. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.03. 00:43:34

@Muscari: Lehet, nem vitatkozom, én csak azt tudtam, hogy valami szláv.Akkor viszont dinkák voltak a cseszlovákok is...lehet, valami Masaryknak kellett volna hívni. :-)

Shanarey 2014.05.03. 00:51:10

@cougarcat:

Én is megértem miért az az ő véleménye, ami, de ő nem érti meg hogy Nyugat Európáról neki alig van fogalma mert nem jár errefelé, Akinek viszont tapasztalata van ez ügyben azoknak nem hisz. Ahogy Pink is mondja, vannak normális Muzulmánok is akik beilleszkednek, és a vallásukat is megtartják, ezzel nincs is probléma, ám vannak akik nem akarják ezt. De ahogy Kövérmadár is leírta már mit művelnek az ő környékén a szomáliai "menekültek", ahogy Charle is Zolee is leírta a saját tapasztalatait Londont illetően, abból az derül ki hogy Kanada és az USA, ebből a szempontból nagyon másképp működik, mint Európa. Találkoztam én itt Marokkói Muzulmán srácokkal aki teljesen normálisan üzemel, és vallásos is de nem annyira hogy emiatt konfliktusba keveredne valakivel.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.03. 00:51:52

@NorthPier: Hmm, érdekes, köszi.Ki nem találtam volna.És vannak skót, északír, stb domének is, amik elvileg úká alá tartoznának?Vagy külön vannak.Azt tudom, hogy ie van külön, de ugye az már nem úká.Fura dolgok ezek.Itt a svédeknél van sok .nu végződés, azt is nem tudom, honnan szedték, ill. miért ilyen népszerű.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.03. 00:52:42

@mayree: Az oldal ugye nemrég készült? :-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.03. 00:57:31

@Pink Petsch: És ez a cucc nem hízlal, mint az állat? :D
Asszem, nekem sikerülne egy decitől is 3 kilót hízni.Szerencsére nem szeretem se az alvadt tejet, se az írót, olvasót, se semmi ilyet...nincs vele gondom.

2014.05.03. 01:02:01

@Shanarey(SCO): Nem mernek meg Kanadaval kapcsolatban sem altalanossagban beszelni. En egy videki varosban elek ahol mar eleve nagyon keves muszlim van es fogalmam nincs hogy napi szinten mi a helyzet Toronto-ban, Vancouver-ben - csak azt tudom, hogy nem sokat hallani errol a problemarol. Kiveve persze amikor felmerul hogy XY muszlim terrorista kanadai allampolgar, vagy hogy a bostoni muszlim merenylok csecsen rokonai Kanadaban kaptak menedekjogot, stb. :) Es ilyenkor itt is beindul a muszlim ellenes duma, csak olvasni kell a hozzaszolasokat az online ujsagokban.

blackhairlady 2014.05.03. 01:03:45

@Naschkatze (Mostindien / CH): Hat bizony azon mindenki atesik, en is neztem ki valszonuleg bohocnak, csak senki nem akart szolni:)
Nekem volt sminktetovalasom a szemem korul es szajkontur is. A szememnel mar felszivta, a szamnal meg meg sem fogta:))) Amugy abbol is vannak tulzasba vittek, foleg a jo sotet szajkonturok.

blackhairlady 2014.05.03. 01:05:53

@tildy[UK]: Majd lehet, hogy megis csak utana nezek, aztan meglatjuk mi gyoz, a batorsagom vagy a hiusagom:DDD

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.03. 01:07:41

@tildy[UK]: Én imädok vasalni. Alaposan takaritani akkor szoktam magamtol, amikor ideges vagy dühös vagyok. Igy vezetem le a feszültséget. :-)
Amit utälok az a hajmosäs + emberi frizura készitése...
Nälunk ugy van, hogy én tusolok villäm gyorsan, viszont a ma mit vegyek föl kérdést nem tudom gyorsan lezärni. A férj meg pont forditva. Ezért kb ugyanakkorra készülünk el. :-)
@nyuszigonosz(D): Erröl eszembe jutott, amikor Izraelben az egyik munkatärsunk a szénsavas vizet water with gas-ként kérte... :-(

2014.05.03. 01:09:24

@cougarcat: Ehhez kapcsolodoan egyszer vkinek irtam hogy nem biztos hogy mi itt olyan qrva toleransak vagyunk, de mivel masok a korulmenyek, szerencsere nincs ok arra hogy szamottevo elegedetlenseg, frusztracio torjon a felszinre.

Papagály (törölt) 2014.05.03. 01:10:06

@Naschkatze (Mostindien / CH): "a legtöbb tini ätesik az idösebbnek akarok kinézni, mint amennyi vagyok korszakon. "

ők legalább pár év alatt kinövik. a "felnőtteknek" sokkal tovább tart kinőni, hogy kevesebbnek akarjanak kinézni, mint amennyi idősek. különösen az egyik nem képviselőinek... :)
talán úgy hetvenéves korukra növik ki, vagy akkor se.

2014.05.03. 01:10:52

@blackhair-lady: Szia, most mar nem kell sokaig varni az Amazing Race grand finale-ig! Szinte mindegyik csapatot kedvelem, ez is ritka. :)

blackhairlady 2014.05.03. 01:16:21

@cougarcat: O, igen, mi is igy vagyunk a lanyommal. Bar a zoldek mar kieshette volna:)) Remenykedunk, hogy a 3 fiu csapat jut be, aztan hogy ki neyeri az mar szinte mindegy (nekunk, nekik nem:D)
Milyen gyonyoru volt Svajc a mult reszben, lattad? Bar utalom a hideget, de azok a havas hegyek...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.03. 01:19:00

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Jó, tudom, vannak ezek a promóciós Porkák, Ferkák, Lambók.De most őszintén, ennyit a Viktátorék is meg tudnák venni, ha nagyon akarnák.Csak a debreceni, meg a Fracska-stadion árából is kijönne 100-150.Na és?

De az, hogy évente 3000 S, azt valahogy komolyabbnak gondolom.Igaz, lehet, hogy szűk ezen jogosultak köre...

2014.05.03. 01:24:50

@blackhair-lady: Rachel nekem se kedvencem, de ertekelem hogy sokkal kevesbe idegbeteg mint a multkor. :) Afghanimals es Cowboys - abszolut favoritok. :) Apa-fia szimpi, es meg a Boob Team is, sokkal jobbak mint amit a dekoltazsuk alapjan gondoltam volna. :)

Svajc tenyleg gyonyoru, ha nem lenne olyan draga mennek is turistanak, de igy marad a hasonloan szep Ausztria. A hideg meg jo urugy arra hogy az ember mindenfele szinu pufi dzsekit vehessen maganak. :) A mostaniak a varosban is divatosak...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.03. 01:29:44

@cougarcat: Ez a "rész" ez télleg olyan "amazing"? :D
Nem kötözködésből kérdem, egyszer-kétszer láttam belőle részleteket, mindenki rohan, mint az állat valamiélrt, a kamerás ember is, ezáltal totál nézhetetlen az egész...Számomra.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.03. 01:30:25

@blackhair-lady: Bolti tejböl nem lesz aludttej, csak romlott. :-(
A sminkelésröl:
Mindenkinek voltak botläsai... :-) A korosztäly / baräti kör is elég huzos a stilus kialakitäsäban. Aztän hogy mi marad meg belöle az szerintem egyén kérdése, bär a környezet itt is valamilyen szintü hatässal van. És ez független attol, hogy az ember länyänak anyja mennyire volt "igényes" önmagäval szemben. :-)
Otthon pl az uccso munkahelyemen elvärt volt a nöi dolgozoknak a szines /fedö körömlakk is, mert az äpoltsäg benyomäsät keltette, mivel a kezünkkel dolgoztunk, ezért a vendég azt "lätta" meg elöször. (és soxor kb mäst sem:-) ) Mivel senkinek nem volt kedve naponta lakkozni, ezért kb mindenkinek mükörme volt, amire lakkozva kitartott 1hétig a körömlakk. ;-) Itt meg, räszoltak a länyokra (räm nem mertek. :-) ), hogy vagy ätlätszo, vagy francia körmök lehetnek csak... piros (és ärnyalatai) az mär nem decens... mindezt ugy, hogy az összes öregläny piros vagy rozsaszin lakkozott körmökkel nyomul... (a fiatalok meg gusztustalan, letört/ lenött mükörmökkel... :-(

2014.05.03. 01:31:35

Nem tuntem el- mas dolgom volt - nem vagyok sertodekeny:)Engem mar kessel sem lehet megserteni. Lehet, hogy rossz peldat hoztam fel, esetleg rosszul.
Ez volt az az ominozus "parbeszed":

PP - De mi itt, Európában túl toleránsak vagyunk, sajnos ... :(
cas- Nem mindig volt tolerans Europa:) Csak nem azokat az idoket sirod vissza? :)
PP - De. Pont azokat. Mert úgy 1-2 évtizedig kurvára használna a földrésznek.
cas -Ilyen erovel Causecuanak is igaza volt, nem volt tolerans a magyarokkal peldaul:)

Europa egy resze a hitleri fasizmus es a kommunista diktaturak idejen nem volt tolerans.
Aki ezt sirja vissza, az Causescut sirja vissza, meg hitlert, meg Sztalint. Pont o, akinek kemenyen kijutott abbol a vilagbol.
Ezert irtam, amit irtam. Nem tudom, erthetobb lettem e ezzel igy. Legtobben akik olvassuk ezt a blogot, a tolerancianak koszonhetjuk, hogy mas orszagokban elhetunk. Aki ezt a toleranciat megkerdojelezi, onmaga helyzetet kerdojelezi meg.

2014.05.03. 01:35:16

@geegee: Vicces hogy valamikor en is ugyanezt gondoltam! :))) Oltari nagy hulyesegnek tartottam, aztan megismerkedtem a ferjemmel, aki nezte es most mar fuggo vagyok. :) Szerintem nagyon jo, de vegig kell nezni az egeszet ahhoz hogy osszealljon a kep. De ertem mit mondasz, neha egy nagy rakas kaosznak tunik az egesz....

2014.05.03. 01:40:54

@Shanarey(SCO): Itt villanyszerelő?? DD Annak hívják magukat igen, de lövésük sincs semmiről. Pénz kevés. Ha már mérnök Úrnak hívják, aki kb. annyit ért hozzá mit a villanyszerelő, azaz semmit, ő viszont többszörösét kapja fizetésnek. Még szerencse hogy a férjemnek villamosmérnöki végzettsége is van, úgyhogy lassan ő lesz itt a villanyszerelő, persze ingyen. Mi is úgy vagyunk itt hogy van az a pénz amiért elviseljük egy ideig. Egyénként meg nem elvetélt ötlet itt dolgozni csak nagyon elő kell készíteni. Itt főleg a külföldiek fizetnek bármennyit azért hogy rendben menjenek a dolgok. Meg a helyiek is ha látják hogy az övéik nem értenek semmihez DD

2014.05.03. 01:45:56

@Naschkatze (Mostindien / CH):
" Erröl eszembe jutott, amikor Izraelben az egyik munkatärsunk a szénsavas vizet water with gas-ként kérte... :-( "
Lehet, hogy spanyol nyelven helyes az aqua con gas, de egy angol nyelvu nem szivesen hasznalja a gas szot:) En aqua carbonatada - t hasznalnek, angolul pedig carbonated water-t (esetleg club soda-t)

2014.05.03. 01:54:22

@blackhair-lady: Igen, ezt is érzem, a nagy semmit DD, meg néha a mérgemet.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.03. 01:56:47

@cougarcat: :-))))

Asszem itt a travel csanelen adták, de jelenleg nincs nekünk.Pedig nagyon szerettem magát az adót, jóféle utazásos műsorok voltak.Meg ilyen mindenféle tücsköt-bogarat-evősök is.Azokat is kevésbé szerettem... :-))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.03. 01:57:52

@Papagály: Persze, mert a tinikor gyorsan elszäll... de a fölnött kor? :-)))))
Nem tudom, hogy melyik nem képviselöire céloztäl, de itt mindkét nemböl vannak szép példä(nyo)k...
Apropo!
Szerinted, ha valakinek jo alakja, nagyon jo läbai vannak (nem én vagyok :-))) ), akkor 40en tul fölvehet térd fölött érö / mini szoknyät, vagy sem?
Ha valakinek szép formäju mellei vannak / szép dekoltäzsa van, fölvehet szük, nem csöcskidobos fölsöt?
40 fölött lehet egy nönek vällnäl toväbb érö haja?
Stb.
Mert van akinek a välasza: NEM
:-)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.03. 01:59:08

@cougarcat: Meg a Lost óta óvatosabb vagyok a sorozatokkal.Azt néztem, szinte függően, aztán meg jól mexívatták a rendezők a végével a fanatikusokat.Dögöljenek meg...
Azóta inkább csak olyasmit nézek sorozatot, amik külön-külön is megállja a helyét.

2014.05.03. 02:01:28

@cougarcat:
Felhoztam a tegnap tortent tragediat itt is. 2 hete Calgaryban kattan be valaki, most meg Nanaimoban. Valami nagyon nincs rendben. Remelem, egy ideig nem tortenik hasonlo dolog.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.03. 02:04:34

@Naschkatze (Mostindien / CH): Tudom, nem engem kérdeztél...
Bárki fölvehet bármit, 80 éves dédnagymama is bikinizhet.Legfeljebb nem tartják ízlésesnek.De hát az meg az egyén szempontjából kit érdekel, nem? :D A külső szemlélő meg majd néz máshova, vagy becsukja a szemét... :-))

2014.05.03. 02:05:54

@geegee: :)))

A Lost utan komoly elvonasi tunetek leptek fel nalam, depresszioval vegyes haraggal egyutt mert szerintem is bena volt a vege. Honapokig olvastam a kulonbozo "ertelmezeseket" forumokon, pedig csak bena volt a befejezes, ennyi. :)

Na megyek vacsorat gyartani...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.03. 02:06:24

@Cascabel: Ott is kezd elharapózni a szabad fegyvertartás?Vagy nem kezd, de "megoldják"?

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.03. 02:08:17

@cougarcat: Még az is értelmesebb befejezés lett volna, hogy valakit mutatnak a végén, ahogy felébred és csak álmodta az egészet...Na mindegy.

Jó étv.
Én meg megyek aludni.Itt már lassan hajnal van.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.03. 02:10:31

@cougarcat: Még annyit, hogy szét kéne vágni az egész nem tudom hány évadot és rendesen sorrendben összerakni, majd úgy megnézni.Arra beneveznék.És pont ugyanígy a Ponyvaregényt is... :-)))

2014.05.03. 02:18:58

@geegee:
Itt igen szigoru torvenyek vannak a fegyvertartasra. De azert vadaszfegyvere soknak van. A verengzes Calgaryban kessel tortent.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.03. 02:21:30

@Cascabel: Itt arra szerettem volna célozni, hogy: az orszägban a szintelen (?) szagtalan (?) dolog ilyennemü emlitése jobb izlésü embereknél nem igazän passzol össze...

2014.05.03. 02:25:19

@Naschkatze (Mostindien / CH):
Erre nem is gondoltam, most mar ertem:(
Angol nyelvu a gas szonal masra asszocial:)

Shanarey 2014.05.03. 02:30:15

@Turchi:

Nos én jó vagyok a szakmámban de nem tudom hogyan lehetne ott (jó pénzért persze), dolgozni, hogy lehet oda keveredni, mit szólnak a Magyar bizonyítványhoz.
:-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.03. 02:39:44

@geegee: Tudom, 80éves nagyik monokiniznek is (csinältatott cicikkel :-))) )
Amugy meg nem tök mind1, hogy bikini vagy 1berészes van rajta? 1ikben sem néz ki jo, és erröl nem ö tehet, hanem a kora.
Erre szokta azt mondani a férjem, hogy a pénzzel sokmindent meg tudsz venni, csak egyet nem: izlést.
Szerintem meg a 20-30-50 évvel ezelötti "besoroläsok" elavultak. 40hez közelitve nem érzem magam öregnek, holott nagymamämnak ekkor mär voltam én és a hugom is, mint unoka. :-)
Gyerekként meg 30fölött mär kb temettük az illetöt, most meg a 40eseket is fiatal csävoként / csajként emlegetjük. :-)
Van aki szerint egy 40 fölötti nö ne hordjon farmert, mert az a fiatalok divatja.
Ezeket amugy azért kérdeztem, mert ugy veszem észre a környezetemben, hogy mindenki kukkolja, hogy mit vesz föl a mäsik. Sokszor megy a häta mögött valo rosszalläs, és / vagy kiröhögés is. De az, hogy megmondjuk öszintén, hogy Bocs, de ezt nem kéne!, na az mär nem megy, mert az nem PC... meg akkor megharagszik a mäsik. A legjobb az, amikor az üzletben probäljäk tukmälni, hogy de mennyire jol äll! :-(
Persze Amerikäban meg kb tök mindegy, hogy mit huzol magadra (aka egyéniség kifejezése), kb senkit nem érdekel.
Nyilvän én sem fogok odamenni egy vadidegenhez, hogy hogy nézel ki, de a környezetemben mär volt nem egyszer, hogy egy hön ähitott darabra azt modtam, hogy inkäbb ne, és meg is indokoltam, hogy miért. Volt, hogy volt szäjcsempités, de hallgattak räm. :-)

Sütemény1975 2014.05.03. 03:10:24

@cougarcat: nem csak a vege volt bena, hanem kb az egesz :)

2014.05.03. 03:29:16

@Cascabel: Az itteni esetrol az jutott eszembe, hogy milyen onzoek tudnak lenni az emberek - valami rosszul megy es ezen nem tudnak tullepni, megoldast keresni, nem kepesek feldolgozni az oket ert serelmeket olyannyira, hogy artatlan embereken toltik ki a frusztraciojukat. De hat persze minden ilyen tragedia hasonlo - ertelmetlen...

@geegee: Azert meg egyszer vegig fogom nezni, csak nem probalom majd megoldani a "rejtelyeket". Elkepzelem inkabb hogy a sorozat irok milyen jokat rohogtek magukban amikor osszebonyolitottak a dolgokat. :) Mert ugye ok se tudtak hogy hogy s mint. :) Jo ejt - vagy jo reggelt. Itt meg vilagos van...

2014.05.03. 03:30:40

@Sütemény1975: Neked ezek szerint igen :)

blackhairlady 2014.05.03. 04:16:44

@cougarcat: En a cOWBOYOKNAK (MINO MEGLEPO) SZURKOLok (bocs a capslockert), de vegul is mindegy:)
Mi motorral jartunk Svajcban (es az osszes Alpok orszagban) a ferjemmel, feledhetetlen.

Sütemény1975 2014.05.03. 04:17:08

@cougarcat: egymasra dobalt rejtelyektol nem lesz egy sorozat jo. Az alkotoknak fogalmuk sem volt, hogy hova fognak kilyukadni. Huztak, mint retesteszrat, mert jott belole a love.

blackhairlady 2014.05.03. 04:23:54

@Naschkatze (Mostindien / CH): Egyet ertek veled sminkeles es korom ugyben is. Egyebkent ez is valtozik nem csak eletkorral, de a korokkal is. mas volt a 70-es, nyolcvanas, kilencvenes evekben a divat. 8.-as koromban (79/80-ban) leegetett gyufaszallal huztuk ki a szemunk korul a baratnommel, es cipoboxszal es fogkefevel a szempillankat:D
En biztos nem anyukamtol tanultam el ezeket a dolgokat, mert orajta eleteben nem volt semmilyen smink, semmilyen kolni vagy parfum, de a terden es a konyoken felul meg nap sem erte, sosem volt rajta eleteben furdoruha sem. O az az igazi regimodi idos neni:)

blackhairlady 2014.05.03. 04:25:59

@cougarcat: De az a kaosz a legjobb a z egeszben. mert nem tudod mi kovetkezik a kovetkezo pillanatban.

blackhairlady 2014.05.03. 04:30:48

@Naschkatze (Mostindien / CH): Az en hajam csak a krematoriumban fog megrovidulni vall ala:)))))) (vagy ha rakos leszek)

blackhairlady 2014.05.03. 04:32:16

@Naschkatze (Mostindien / CH): Ja, skinny jeanst lehet hordani 40 folott? de csak oszinte valaszt varok!:DDDD

blackhairlady 2014.05.03. 04:34:10

@geegee: A vegso szezont pont nem lattam a Lostbol. Felvettem az osszes reszt, hogy egyben reklam nelkul visszanezem, es mire rakerult volna a sor, tonkre ment a belteri, rajta az osszes felvett sorozattl:(((

Ugyandehogy (törölt) 2014.05.03. 04:39:45

@cougarcat: jo lenne, ha nem szakadnal el teljesen, hianyzol.

blackhairlady 2014.05.03. 04:42:32

@Naschkatze (Mostindien / CH): Na, most olvasom, hogy 40 felett no farmer?:)
Itt Amerikaban is szerintem csak bizonyos helyeken vehetsz fel azt amit akrsz. Itt felem nem nagyon divatolnak, legtobbszor farmer valami felsovel, meg az idosek is. Most ugy vettem eszre, hogy a hosszu, foldig ero ruha a divat, rengeteg non latom. En alacsony vagyok, nekem nem all jol, pedig tetszik.

adg 2014.05.03. 06:30:43

@33621: Én majd akkor, ha lesz elég pénzem hozzá. Ez csak egy terv, és ha megnézed, marha hosszú időre szól. A nyugdijszámládhoz meg 62 évesen hozzáférhetsz. Azon így másfél év után jóval több pénz van, mint ami az otthon töltött 11 év alatt gyűlt. Nem aggódom a nyugdíj miatt.
Amúgy az én elvem az, hogy nem számítok semmiféle nyugdíjra, hanem megpróbálom megtakarítani magamnak a szükséges pénzt, így ha nem lesz nyugdíj, mert elviszi a kenguru, vagy igazságosabb célra fordítják, akkor is jó, ha meg lesz nyugdíj, akkor még jobb.
Ídősebb kollégákat nézve, az én szakmámban az a divat, hogy nem mennek el csak úgy nyugdíjba, hanem fokozatosan egyre kevesebbet dolgoznak. Helyette mennek nyaralgatni. Annyit dolgozik, amennyihez kedve van, ha nincs kedve, akkor nem. Ez hintának lehet, hogy furcsa, de akkor is így csinálják. 1 hónap fülöpszigetek, 1 hónap brazília, kis európa, hajózunk egyet, átugrunk a zátonyra a kiwikhez, stb.
Aztán visszajön, elvállal egy-két munkát, és megy újra.

2014.05.03. 06:41:31

@blackhair-lady: OK csak a zöldek ne nyerjenek már... :)

@Sütemény1975: Tényleg gőzük sem volt, nem is lehetett, ahhoz túl hosszú volt a sorozat...

@Babette_: Köszi, bár tényleg el kellett gondolkodnom azon hogy mi a fenének vagyok a gépnél olyan sokat, amikor annyi minden mást is lehetne, kellene csinálni a kertben, vagy kint a természetben, amig jó idő van. :)

tanato 2014.05.03. 08:22:56

@33621: Nem tudtam,mostanában nincs időm végigolvasni a ménkű sok kommentet.Nem reagálnak persze,az itt kommentelők döntő többségének MO. már a ködös múlt.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.03. 08:24:44

@geegee:

Sosem tilkoltam személyazonosságomat, szóval nem buktam le.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.03. 08:27:18

@charlieharper [home, sweet home]:

"az eddigi Blair-fele liberalis maszlaggal kezd nagyon telelenni az atlag embernek a hocipoje"

A gond az, hogy az antiliberalizmus nem a konzervatív értékeket hozza majd meg, hanem a fasiszta értékeket.

Volt már egyszer ez így, akkor a kommunizmus lett a válasz a liberalizmust nem kedvelők körében.

Ez zsákutca.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.03. 08:29:36

@QUERCUS(a favágó):

"Politikai liberalizmus nélkül nincs gazdasági liberalizmus."

Van. S számtalan példa van rá. Pl. Kína, Szingapúr, Pinochet Chiléje, stb.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.03. 08:32:24

@Shanarey(SCO):

Semmi ilyesmit nem akar Putyin, ez nyugati propaganda.

2014.05.03. 08:40:55

@cougarcat: azert sem igaz, amit Cas irt, mert az utobbi idoben tobb muszlim robbanto jott kanadai utlevellel, pl a bolgar robbantas az izraeil buszon, stb. A kanadai utlevelet mar az USA sem hiszi biztonsagosnak. Az hogy Kanadaban nincsenek fanatikusok, ez egesz egyszeruen nem igaz.
Plussz:
www.pbs.org/wgbh/pages/frontline/shows/trail/etc/canada.html

2014.05.03. 08:41:51

@maxval a gondolkodó birca: UKban jelenleg a Conservativeok nem igazi konzervativok.

2014.05.03. 08:53:37

@Shanarey(SCO): Szerintem itt nem érdekel senkit semmilyen bizonyítvány DD, az meg hogy milyen nyelven az meg pláne. Egyébként fogalmam sincs hogy jönnek ide dolgozni, mi kiküldetésben vagyunk tehát a dolgainkat intézi a cég. De majd érdeklődöm!

2014.05.03. 09:15:47

@mayree: Szép a profilod! Pár nap alatt már így átváltoztál?? DDD

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.03. 09:30:49

@charlieharper [home, sweet home]:

Sőt, manapság már a legtöbb jól szervezet muszlim fegyveres szervezet csakis nyugati állampolgárokat alkalmaz a kiemelten fontos feladatokra. Sőt előtérbe került a rasszproflizáció is, azaz európai kinézetű embereket alkalmaznak sokszor.

A várnai robbantót is leginkább cseh vagy lengyel turistának lehetett gondolni kinézet alapján.

mayree 2014.05.03. 09:42:20

@Naschkatze (Mostindien / CH):
Valamikor 2012 telén, vagy 2013 januárjában, már nem emlékszem. Egyszer fel is törték, hogy miért, fene tudja :)

mayree 2014.05.03. 09:43:56

@maxval a gondolkodó birca:
Tegnap olvastam valahol egy ukrán posztot (leferdítettem a cirilt :)) amiben arról írnak, hogy Putyin terroista akciókat tervez Ukrajnában.
Persze írni bármit lehet...

mayree 2014.05.03. 09:45:17

@Naschkatze (Mostindien / CH):
Nagyon elterjedt és mégis kevesen ismerik. Keress rá a neten, sokmindent találsz :)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.03. 09:49:17

@mayree:

Atombombát már nem is tervez bevetni Putyin???

szuperkrumpli 2014.05.03. 09:54:47

Csak ezek a semmirekellő afrikaiak ne lennének! Lusták, mint a tetű, de minden fogadóiroda előtt ott gengszterkednek, mint a heringek! Az UKIP a PR-juk, miatt nem szidhatja őket csak az EU arcokat!

Papagály (törölt) 2014.05.03. 10:33:30

@Cascabel: üdítő olvasni, hogy tudsz normális stílusban vitázni, és kár, hogy a moderálás nem terjed ki az egymást sértegetők, ócsárolók figyelmeztetésére.

tartalmilag is veled értek egyet, s egyben megdöbbent, hogy még itt a blogon, ahol egyébként viszonylag értelmes emberek írogatnak, mennyire intoleránsak. de csak megerősít benne, hogy megérdemli európa, ha végre oda kerül, ahová úton van.
mert ugye mindenki tudja, mi lenne európából bevándorlók nélkül? öregek otthona, küszöbrágással.

magyarország különösen gyorsan fogja elérni ezt a ragyogó jövőt. de ahogy svájcban, uk-ban mennek a dolgok, ahogy európa újra fasizálódik, nő az idegengyűlölet, csökken a tolerancia, hát, a disztópia beteljesedésére itt se kell majd sokáig várni.

képzeljétek, mi lehet a "világban", ha még a viszonylag képzett, világra reflektáló, nyitott, helyzetükből (bevándorló) fakadóan a bevándorlók iránt maximális empátiával rendelkezők is úgy beszélnek, ahogy ma többektől hallhattuk!

Kaksi Kapitány 2014.05.03. 10:33:30

Valoszunuleg megkesve a mar megszokott resztvevok OT-zasaba csoppenek bele, de szerintem ez a tendencia mindenutt jelen van a szigeten.

Az elzarkozo lengyel kozossegrol talan annyit, hogy nem kellett volna (kopkodni a foldre, nem kellett volna baby...) egy evtizeden at "polish bastard"-ozni meg "took our job"-ozni es akkor talan azok az anyukak nem csak egymassal beszelgetnenek az oviban hanem vegyulnenek a helyiekkel.

A Daily Mail-es ujsagironak javaslom hogy ugy egy generacio mulva terjen vissza a temara, amikor a britek az addig aljanepnek tartott bevandorloknak fognak kulizni...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.03. 10:43:10

@cougarcat: Kevés ember akkora rajongója a kis bundásoknak mint én:)))))))))))))))))))))))))

De vicc nélkül én nagy állatbarát vagyok bár tudom hol a helyük.
Nyolc évig volt csincsillám.
Macska- kutya is mindig volt bár csak haszonállatként.
Mi van a macskával?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.05.03. 10:48:26

@geegee:
Különböző zsírtartalmúakat lehet kapni, a kupak színe jelzi mint a tejnél.
De a legzsírosabb sem több mint egy sima tej.

Quercus a favágó 2014.05.03. 10:54:01

@maxval a gondolkodó birca:

Lehetne erről vitázni, de úgy vagyok ezzel, mint cougar. Túl sok időt töltök itt. Változtatni kell.

Ami a zopolite kolléga tegnapi leugatását illeti. Digger. Elhamarkodottan nyilatkoztál arról, hogy vaj mi előnyére változott. Nem.

Határátkelő 2014.05.03. 10:58:38

@Pink Petsch: @Cascabel: Próbáltam utólagosan lekövetni a vitátokat, hogy hogyan fajult el a trágár személyeskedésig, azt is olvastam, hogy a végére enyhült a stílus, és nem akarom ezt újra gerjeszteni, de próbáljunk meg egymással emberi hangnemben beszélve vitatkozni, és Pinket kérném, hogy fejezze be a muszlimozást.

Muscari 2014.05.03. 12:24:12

@maxval a gondolkodó birca: mi volt Varnaban es mikor? Nem remlik.

SzZoole 2014.05.03. 12:31:15

@Határátkelő: HA nem Pinky kezdte,hanem en,sajnos a szemelyes tapasztalat hozta ki belolem,az iskola ahova a gyerekeim jarnak/jartak tobb mint 70%-ban muszlim gyerekek jarnak,folyamatosan zaklatjak es bantjak a feher kereszteny gyerekeket.A fiamat ev kozben vettuk ki es valtottunk iskolat,pedig most ebben az evben kezdi meg az eretsegit.Ahova most jar(Hemel Hempstead)tobb mint 80%-ban feher es nagy reszt angol gyerekek jarnak.A kulombseg oriasi!!!
A lanyom meg! abba az iskolaba jar 6th form(egyetemi elokeszito)A level,emelt szinten tanulja az angolt,psychologiat es vallas tortenelmet,hagy ne irjam le,hogy egy vallas tortenelem eloadason mit muvelnek ezek a kedves emberek es,hogy mi a velemenyuk mas vallasokrol amit nyiltan hangoztatnak is es az persze nem diszkriminativ,csak az,ha O roluk alkotnak velemenyt masok.A tanarok nem tudnak eloadast tartani,ezert a lanyomnak es mag egy-ket tarsanak iskola utan tartanak eloadast.A noi tanarokat es a diak lanyokat semmibe veszik es ugy is probalnak banni veluk,de csak probalnak.A serelmeiket iskolan kivul,gang-ben oldjak meg.
Ezek a dolgok miatt a lanyom iskola valtasa is folyamatban van,remelem minel hamarabb.
Szoval ne Pinkyt hibaztadsd a muszlim tema miatt,mert nem o hozta fel.

Quercus a favágó 2014.05.03. 12:41:34

@Zoole[uk]:

Csak, hogy erről nem illik beszélni. Ezért kell tematizálni a közbeszédet. Mert úgy gondolják nagyon sokan, hogy ha valamiről nem beszélnek, ha egy problémával nem foglalkoznak, akkor az nem is létezik.
Na ezért is vetem meg a liberális szemléletet. Nyugat-Európa nagyon nagy árat fog ezért fizetni, de maximálisan megérdemli.

**mimi** 2014.05.03. 12:45:58

@Zoole[uk]:
azt hiszem már Pinki és bánta, de télleg félre érthető volt amit Cascabel írt, és Pinki meg nagyon ugrott rá.
Remélem Pinki is olvassa amit Cascabel fentebb írt, és megmagyarázza hogy értette azt amit mondott, és miért írta azt amit írt.

Quercus a favágó 2014.05.03. 12:51:21

@**mimi**:

Tudod, már egy párszor leírtam.Az értelmes emberek vitáznak. A vita érvek ütköztetése. Lehetőleg észérvek. A vitatkozás nem vita. A vitatkozás arról szól, ki tudja leordítani, lehetőleg minél ordenárébb módon a másik fejét.
Na ezeknek az embereknek egy mondat.
Az észt hanggal nem lehet pótolni.

SzZoole 2014.05.03. 13:21:42

@QUERCUS(a favágó): nem illik beszelni rola?
Ez itt minden napos problema,sokat is beszelnek rola,magasabb szinten is,de tudod itt meg az allatoknak is jogaik vannak,csak a kotelezetseguket nem tudjak

DieNanny CH 2014.05.03. 13:21:51

@házelőtthinta:

Érdekes, ha valaki külföldön él, és úgy mondja, hogy Mo rothad, nyugat meg jó, akkor ugyanúgy elküldöd a fenébe, mint azt, aki Mo-on él, és ugyanezt állítja.
Tudod, szerintem mi a problémád? Te, Mo-on élve hittél valaki(k)nek, akik azt állították, külföldre menve az ember 1 éven belül milliomos lesz. Kipróbáltad, alig élsz jobban, mint Mo-on, emiatti elkeseredésedben harcolsz itt velünk, akik megtaláltuk a számításunkat.
Kérdezd meg szüleidet: hogy érzik magukat? Vajon anyukád óvónőként - feltételezem, diplomás, merthogy törvényileg már ez kötelező - mit mond a mostani helyzetéről? És apukád? Mit dolgozott Mo-on, és most mit Au-ban? Őket is beetette valaki?

Igaz is: keresel már munkát? Milyen kilátásaid vannak?

SzZoole 2014.05.03. 13:23:07

@**mimi**: szerintem nem lesz ebbol problema,mindketten nagyon ertelmes emberek.

DieNanny CH 2014.05.03. 13:29:41

@Evain:

Keresztlányom bölcsijében annyira hagyományörzők, hogy szinte minden nap van hagyma. Vagy a reggeli zsíroskenyérhez, vagy a délutáni vajaskenyérhez... Mo-on. Nekem tetszik! Ha egy büdös, legyen az összes az! :-)

Muscari 2014.05.03. 14:04:12

@Zoole[uk]: Jezusom, Zoli, ez szornyu! A lanyom katolikus iskolaba jar, most latom csak, hogy milyen hatalmas szerencsenk van vele!

Azert ide vettek fel, mert amiket kivalasztottunk es kozelebb is voltak, ott nem volt hely. Mondjuk nem bantam, mert nem ugy kell elkepzelni, mint egy magyar egyhazi iskolat, nincs kotelezo mise, meg ilyesmi. Van egy-ket muszlim tanulo is erdekes modon, nem tudom, ok hogy keveredtek ide, meg nagyon sok a lengyel. Jo suli, csak ajanlani tudom. Finchley-ben van, de gondolom az nektek messze van.

SzZoole 2014.05.03. 14:28:28

@Muscari: meg 2010-ben ez nem volt problema,csak az utobbi 1-1 1/2 eve van jelen ez a gond es egyre rosszabb es egyre keveseb a feher diak az iskolaban a szulok sorba viszik el a gyerekeiket.
Az iskola keresesel nincs gond itt,az egyik szomszed iskola igazgato helyetes a szembe szomszed meg tanar,2 hazal lejebb lakik egy idos zsido neni,neki komoly kapcsolatai es befolyasa van sok fele es mindegyikel jo viszonyt apolunk a idos nenivel meg nagyon jot,at jarunk egymashoz teazni,beszelgetni,ha nagy bevasarlat csinal mindig attelefonal,hogy segitsunk neki be vinni a nehez taskakat,a nejem a peksegbol szokot neki hozni pek arut es sutiket,szoval nagyon jo nekunk itt:)))

Muscari 2014.05.03. 15:06:31

@Zoole[uk]: akkor jo, biztosan talaltok neki masik sulit. A szomszedokert meg irigyellek, azt hiszem, ti teljesen beilleszkedtetek Itt sajnos a mellettunk lakot meg nem is lattam a ket honap alatt :-( De mi emeletes hazban lakunk, legkozelebb, ha majd elkoltozunk, en is szeretnek sorhazban lakni, lehetoleg egy kis kerttel.

Egy ismeros Harrow-ba koltozott, ott viszonylag sok az indiai. Kepzeld el, az egyik szomszed egy tal sutivel koszontotte oket, mint az amerikai filmekben.

A heten nem ertem ra elmenni Lunacicahoz, mert vegig delelott dolgoztam, de remelem a jovo heten lesz idom.

DieNanny CH 2014.05.03. 15:27:31

@házelőtthinta:

Bár nekem sem címezted, azért hadd válaszoljak én is.
Próbáld meg elképzelni, hogy van olyan ember, aki szereti azt csinálni, amit te nem szeretsz csinálni.
Pl egy családomnál volt egy szerb takarítónő - 60 éves - hát őt nagyon jólesett nézni munka közben. És most viccen kívül, ő élvezte, amit csinált. Gyönyörűen dolgozott, seperc alatt készen volt.
Én vasalni szeretek, még ha le is szakad a karom és a hátam tőle.
Meg gyerekekkel lenni, amikor makacskodnak, majdnem vigyorgok rájuk, hogy milyen csalafintán gondolkodnak.
Egyszer egy csőszerelőt is megfigyeltem, még Mo-on. Csak kéziszerszámokkal rakta le a wc-csövet, de milliméter pontosan mért-illesztett-vágott-illesztett-reszelt-stb. Jó volt nézni.

Ha te szereted azt, amit csinálsz, miért olyan elképzelhetetlen, hogy más ember is szeretheti azt, amit csinál?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.03. 15:30:05

@Zoole[uk]:

Ez gyakorlatilag ugyanaz, mint Mo-n egyes helyeken a magyar diákok zaklatása a cigány diákok által.

S bizony megesik úgy is, hogy a magyar diákok zaklatják a külföldi diákokat.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.03. 15:31:10

@DieNanny [SZ,CH]: Senkit nem etettek be. Csak az emberek túlszínezik szerintem a Nyugatot. Jól érzik magukat anyámék...elvannak..Én se gondoltam ilyeneket.Én jöttem, mert muszáj volt...de már párszor elmeséltem... Nem akartam külföldre menni, de abban a helyzetben döntenem kellett : vagy nővéredékhez mész vagy el a háztól. Nyilván nem ilyen meredek volt a helyzet, de tényleg muszáj volt. Az első lehetőség jobbnak tűnt. Én jobban élek mint otthon, mivel otthon nem is éltem csak ittam mint a gödény.Apám kamionozott otthon,de már eléggé utálta.. most meg mosogat. Ugyanúgy utálja szerintem.De mindegy. Egyébként elköltöztem nővéremhez, kitörtem a mamahotelből:DDD De tényleg ez van szerintem...túlszínezés van. Mint múltkor pinki : leszólt hogy süt belőlem hogy nem tudnék zsebből kirázni 2ezer eurt utazásra.Ok, ő meg igen? Komolyan ki hiszi el hogy itt ilyen emberek vannak?

Munkát meg nem keresek, majd a mekibe visszamegyek valamikor. 1-2 hónapig még nem hiszem.Nem érzem még teljesen jól magam.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.03. 15:36:00

@QUERCUS(a favágó):

Tegyük hozzá: valójában a "liberális" címszó alatt futó észmenéshez semmi köze a liberalizmushoz, annak eredeti értelmében.

Mit mond az eredeti liberalizmus?
- legyen jogegyenlőség,
- legyen mindenkinek joga tulajdonra,
- a tulajdon legyen sérthetetlen,
- az állam legyen ideológiailag semleges, ne üldözze a többségi álláspont el nem fogadókat,
- az állam tisztviselőit a nép válassza meg,
- legyen jogállamiság.

Azt pl. sehol sem mondta, hogy tiltsuk saját hagyományainkat, de legalábbis szégyelljük őket, s közben ájult tisztelettel tapsoljunk idegenek bármilyen hagyományainak. Ez nem liberalizmus valójában, hanem nihilizmus.

SzZoole 2014.05.03. 16:04:11

@maxval a gondolkodó birca: nem Max nem ugyanaz,van otthoni tapasztalat is a lanyom 7.-es a fiam 5.-es volt mikor ki jottek.Otthon ha valaki bantotta a gyermekeimet azt iskolan kivul lerendeztem,de itt ez nem mukodik,itt se a tanarok se a helyi kepviselok nem tudnak mit csinalni,neha a rendorok szetcsapnak koztuk,de az is csak egy ideig tart.
A megoldas az volt,hogy fekventaltabb helyre koltoztunk,ebben a kisvarosban 82% a Brit lakosok szama,van egy par muszlim de azok beilleszkedtek.

SzZoole 2014.05.03. 16:07:45

@Muscari: kerdezd meg diggit,hogy milyen helyen lakunk.
Az indiai emberekel nincs baj,Ok rendesek.
Uzenj ha mesz es ha raerek en is beugrom:)

Quercus a favágó 2014.05.03. 16:31:23

@maxval a gondolkodó birca:

Na igen. A fő ellenségük a hit, az állam, és a család. Helyette van a másság, a piac, és az egyén. Ma az kell szégyellni, ha nem vagy "más". Ha a hagyományos értékrend szerint élsz, neveled a gyerekeidet. Az az etalon, ha a gyerekeid példaképe egy detoxikáló szökevény, drogambulanciás, nikotinfüggő, köcsög celeb. Aki nem tud két értelmes egyszerű mondatot elmondani, aki úgy néz ki, hogy a majmok is csak egy kamion banánért fogadnák be maguk közé, és akibe 25 éves korára több fasz volt, mint kilométerkő Záhony és Hegyeshalom között. Függetlenül attól, hogy fiú, vagy lány.
Ezt nyomják reggeltől estig a tv-ben, a neten. Nincs magánélet,mert mindent ki kell pofázni az FB-n. Abba bele se gondol a sok szerencsétlen, hogy ebből majd mit használnak föl ellene alkalomadtán.
A piac határoz meg mindet. Meg a londoni elemzők. Ők áraznak be. Ha kiesel a kegyeikből, véged.
Idióta világ.

2014.05.03. 17:05:14

@Zoole[uk]: Hogy tudtad otthon lerendezni iskolán kívül? Ma már az sem megy. Otthon is kezd ugyanaz lenni mint amit kintre írsz, otthon sem avatkozik bele senki. A megoldás csak amit írsz, jobb környék, jobb iskola, vagy eleve magániskola, ami egy vagyon.

Muscari 2014.05.03. 17:41:02

@Zoole[uk]: oksi. Tudom, egyebkent, hogy az indiaiakkal van a legkevesebb baj, ok mar nagyon reg itt vannak es teljesen beepultek a tarsadalomba. Vannak vegyes hazassagok is szep szammal. Egy percig se gondolkodnek, ha a szomszedukba kene koltozni.

2014.05.03. 17:45:36

@Muscari: Kairóban az első szomszédunk indiai volt, az első napon megjelentek a kertkapunál családostul, gyerekestül, frissen főzött kajával, hogy jöttek bemutatkozni. Mi meg éppen veszekedtünk. DD Pofámról sült le a bőr. Csöndesek, rendesek voltak mindig, a gyerekek is. Második szomszédunk helyi volt, inkább nem írok semmit. És persze nem általánosítok.

Mbraun 2014.05.03. 17:50:55

Mindig sirnak a britek. SE-Londonban, Peckham es Bermondsey kornyeken a sok council flates, eletukben soha nem dolgozo feka, es paki, indiai odaszuletett "brit" nem szurja a szemuket. Roluk soha nem szolnak, mert az mar rasszizmus es akkor megint zavargasok tornenek ki.
Az mar igen hogy Kelet-Europabol elszakadt tomegek, elmennek minimlalberert dolgozni, olyan melokat, amelyet egy helyi "feher" soha nem fog. Kettos mercet alkalmaznak.A Kanaan ott a gazdasagi valsag elott volt, 2007/08 elott. Addig minden okes volt mig felfele futott a szeker.

Muscari 2014.05.03. 17:54:34

@Turchi: az iskola, ahova gyerekkoromban jartam, mara reljesen atalakult. Akkor 5-6 osztaly volt egy evfolyamon, most ketto.

Egy kivarosrol van szo, ami egy kicsit nagyobb varos kozvetlen szomszedsagaban van. Mara mar aki teheti, a nagyobb varos valamelyik iskolajaba hordja a gyereket, a helyi iskola teljesen elgettosodott. Mondjuk zaklatas meg ilyenek nincsenek,( a lanyom oda jart egy fel evet, mielott kijott utanunk, igy van infom), de az oktatas szinvonala a beka segge alatt van. Ez mar egy ongerjeszto folyamat sajnos.

Ami meg itt Londonban megoldas, az az egyhazi iskola, mint mondtam mar, katolikus, vagy reformatus. Oriasi kulonbseg van, en semmi olyasmit nem tapasztaltam, amirol Zoli irt, a tanarok szigorubbak, sokkal nagyobb a fegyelem is.

Muscari 2014.05.03. 18:01:18

@Turchi: Na, az ciki lehetett... En meg itt nem tudom, hogy hogyan baratkozzak a szomszedokkal. Egy ketgyermekes brazil anyukaval egyszer mar bemutatkoztunk egymasnak, de azota sem talalkoztunk. Pedig en olyan szivesen szomszedolnek!

2014.05.03. 18:01:37

@Muscari: Én már csak kapdosom a fejem, mindenhol más, hely, iskola, most ott tartok itt Szudánban hogy lassan már magántanuló lesz az enyém mert csak szarokba járt mostanában. Az egyik angol, a másik amerikai, egykutyafasz rossz mindkettő viszont baromi drága cserébe. Otthonival is van tapasztalatom, tanár voltam egy lepukkant panel lakótelepen. 15 éve még ott is jó volt. Most már nem mennék vissza. Nekem eddig a kanadai iskolarendszer tetszett Kairóban.

2014.05.03. 18:11:10

@Muscari: Nekünk is volt olyan szomszédunk, idősebb egyiptomi házaspár hogy mikor köszönni akartunk, mindig seggel fordultak nekünk. Soha egy szót nem váltottunk 5 év alatt csak egyszer, mikor kivágtak egy fát és beesett a kertünkbe, na akkor az ember átjött elnézést kérni és utána sem köszönt soha. Pedig fontos a szomszéd, pláne ha jó. Nekem mindig rossz szomszédaim voltak otthon, egyszer egy szamurájkardos drogos, aztán meg csak egy sima alkoholista DD. Most meg nincs szomszédunk. Ez a legjobb.

Muscari 2014.05.03. 18:35:12

@Turchi: Hogyhogy nincs szomszedotok? Tanyan laktok?

Tudod, a jo szomszed azert jo, mert atveszi a csomagot, ha nem vagy otthon, lehet kolcsonkerni tojast, vagy mittudomen. Nekem utoljara akkor voltak ilyen szomszedaim, mikor egy megyeszekhely kulvarosaban laktunk. Az egesz utca ismerte egymast, tok jo volt.

2014.05.03. 19:02:09

@charlieharper [home, sweet home]: Igen, valóban vannak nálunk muszlim fanatikusok, sőt terroristák. De könnyü erről megfeledkezni, amikor egyéni szinten ismersz normális muszlimokat vagy amikor napi szinten nem ütközöl velük kapcsolatban semmilyen problémába. A muszlim fanatikus terrorista az olyan mint a lövöldöző ámokfutó - extrém probléma, de mégsem általánosan jellemző.

A magunkról alkotott népszerü kép az hogy "toleránsak" vagyunk - ezért általában úgy gondoljuk hogy itt jobban be tudnak illeszkedni a kisebbségek. Viszont azt nem tudjuk, hogy hogyan reagálnánk a Nyugat Európára jellemző különböző nemzetiségi, vallási kisebbségek cunámijára. Az itt is egészen biztosan feszültségeket okozna, ami aztán könnyen elutasitásban nyilvánulna meg.

Amikor a torontói csecsen nagynéni nyilvánosan kiállt a bostoni terrorista unakaöcsik mellett és a Nyugatot összeesküvéssel vádolta, az eléggé kiverte a biztositékot az emberekben. "Menjetek haza", és "minek engedjük be az ilyet" , "felül kell vizsgálni a menekültprogramot" téma körül forogtak a kommentek.

@diggerdriver: Aki még a hüllőkre és rovarokra is szeretettel tud nézni, az hogy a túróba ne szeretné a bundásokat? :) A szemével van problémája a macseknak, az egyik könnymirigy kifordult a sarkából - most megyünk majd a szemorvoshoz.

Apropó hüllők - amikor még nyomozásokat végeztem, egy párszor találkoztam állatkinzási esetekkel kigyókkal kapcsolatban. Divatba jött a nagyméretü kigyók tartása, de sajnos olyanok is csinálták akiknek se megfelelő anyagi háttere, se szakértelme nem volt ehhez. Nem egyszer jelentettünk be az SPCA-nél szük terráriumban tartott pithont és más nagymérerü kigyókat. Szörnyü volt látni ahogy a szerencsétlen állat csak összetekeredve ült az üvegben és meg sem tudott moccanni. Az ilyeneket az SPCA elkobozza a tulajtól...

SzZoole 2014.05.03. 19:10:19

@Turchi: oh,nagyon egyszeruen,jo kapcsolataim voltak:)
A jo kornyek jo iskola mar megvan,most juniusban lesz egy eve,hogy koltoztunk.

2014.05.03. 19:20:05

@Muscari: DD, nem tanyán, ez egy épülő kompand, (nem így kell írni) és mindkét oldali ház még üres. A harmadik házban és szemben már laknak. Ide még csomagot se hoznak. Eltévednének útközben mint ma az edző. :-)

2014.05.03. 19:22:14

@Zoole[uk]: Okos DD, nekem a volt tanítványaim közül ígérték meg hogyha gondom lenne, csak szóljak. Van köztük pár rémisztő alak :-)

SzZoole 2014.05.03. 19:30:58

@Turchi: nekem a munkam volt olyan,hogy sok lekotelezettem volt,nem csak a diakokat a tanarokat is jobb belatasra tudtam birni,jo kapcsolatot apoltam az onkormanyzatnal a human politikai osztalyvezetovel:)

2014.05.03. 19:33:55

@Zoole[uk]: Nekem eddig a saját hangerőm is megtette a magáét de ugye öregszünk, rekedünk DD, fel kell készülni

SzZoole 2014.05.03. 20:10:48

@Turchi: mi hangunk felemelesevel nem sokat ertunk el a tanaroknal,mivel en csak sofor a felesegem cukrasz es ugye diplomaval egyikunk sem rendelkezik igy tanarok eleg lekezeloek tudtak lenni ,ilyenkor jottek a kapcsolatok az sokkal hatasosabb volt,de midegy ez mar a mult,itt a UK-ban szerencsere a tanarokal nincs ilyen gond,sot semilyen nincs:)

2014.05.03. 20:21:58

@Zoole[uk]: DD, éppenséggel tanár voltam, de ez már a múlt. Persze ki melyik oldalon van, mást lát. Én azt láttam hogy mindenki aki többet keresett mint egy tanár, azt meg ugye nem nehéz, lenézte a tanárokat. Hogy a tanár lenézte a nem diplomásokat, ezt nem tapasztaltam. A fordítottját igen. Ma a tanár egy senki. Legalábbis sokan ezt tartják. Nem néz le már senkit, legfeljebb saját magát hogy miért is van még a pályán. Nekünk éppen az angol származású tanárokkal gyűlt meg a bajunk de nagyon. El is kellett vinnem a gyereket tőlük, pedig a renddel, felszereléssel nem volt gond. De persze mondom, mindenki mást lát országtól, várostól, iskolától függően.

SzZoole 2014.05.03. 21:05:38

@Turchi: tudom hogy tanar voltal:)
Oo,hadjuk azokat a felkapaszkodott ujj gazdag parasztokat,azoknak,ha egy kicsit jobban ment mint masoknak azt sem tudtak,hogy,hogy razzak a rongyot:(
Mint irtam itt a videki Angliaban nincs gond a tanarokal.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.05.04. 00:44:52

@Cascabel: Jajó, az mondjuk más...

@Naschkatze (Mostindien / CH): A férjednek igaza van, én is kb ezt vallom.
És igen, ezt a kort megélni dolgot más volt máson látni 25 éve és más saját erőből tapasztalni... :D

@cougarcat: Igen, biztos jókat szórakoztak rajtunk a nézőkön.Meg a sok lostpedia-jellegű honlapokon, ahol magyarázzák, minek mi a jelentése...

@blackhair-lady: Ojjaj.Ha valami modern, háttértáras beltéri, akkor lehet, hogy egy számtekes meg tudja nézni, és simán lementhető róla.Vagy biztos, hogy kint van a neten, a kulcs neve torrent...Ha kell segítség, írj bátran privátot. :-) De Cascabel linkje is nagyon jó.

@maxval a gondolkodó birca:

Ok, én is inkább csak viccnek szántam... :-)

@diggerdriver: Kösz, na majd hátha meg tudom kóstolni ősszel...

@Zoole[uk]: Aztamorva... itt még talán nem ennyire durva a helyzet svédben, vagy talán nem mindenhol.Meg az én lányom még csak 3 és fél, messze van a vallástörténettől még.De asszem jobb lesz felkészülni előre ebből a témából.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2014.05.04. 02:08:35

@blackhair-lady: Bocsi, most vettelek észre. :-) (vagy csak aludtam 1et az öszinte välaszra. :-) )
Tudod mit mond a kéményseprö, ha belenéz a tükörbe?
- Hmmmm. Koromnäl fogva jol nézek ki...
Skinny Jeans: Szerintem igen, abbol is van többféle, mindenki välassza ki a szämära legelönyösebbet. (pont Amerikäban lättam egy szerintem 50+ - os nöt - hätulrol nem nézett ki annyinak- skinny jeans-ben. Ami nem tetszett, de ez fiatalnäl sem tetszik, hogy csipöfazonu volt atombugyival...és amikor leguggolt a nacibol kilätszott kb az egész hätsoja. :-( )
Hosszu ruha: Nekem sem äll jol (szerintem), pedig én magas vagyok. :-)
@mayree: Azért kérdeztem csak, mert 2termék van, amiböl az egyik nem rendelhetö... (és ha szabad megjegyeznem: terhességi csik és nem terhességi ränc. :-) )
Elhiszem, hogy nagyon jo. A neten meg sok minden van rola (is).
Minden földrésznek / orszägnak megvan a maga "csodaszere". Amik tényleg jok. Aztän vannak amiket fölkapnak, trendi lesz, majd pär év mulva elfelejtik öket, mäs lesz a trend.

blackhairlady 2014.05.04. 04:43:44

@geegee: Koszi, kedves vagy, hogy segitesz, de az a belteri mar szerintem elrohadt a szemettelepen:)(a bakelit el tud rohadni?:D) Ez meg otthon volt 4 eve, elvittem megnezetni, de allitolag gyogyithatatlan volt, igy kuka lett.

blackhairlady 2014.05.04. 04:46:40

@Naschkatze (Mostindien / CH): Koszi az oszinte es kimeletes valaszt, csak kicsit fajt:) (nincs atom bugyim:DDDD)

mayree 2014.05.04. 06:30:39

@Naschkatze (Mostindien / CH):
Ááá, értem! Azért nem rendelhető a kozmetikai, mert épp most fogyott el és a következő friss szállítmány júliusra várható :)

Köszi a kiigazítást, nekem nem tűnt fel :)

Ezt a berber nők évszázadok óta használják és bizonyít. Aki az ilyen dolgokat trendinek, majd egy idő után nem trendinek tartja, az szerintem egyszerűen hülye :)

Papagály (törölt) 2014.05.04. 09:47:40

@házelőtthinta: szerintem te nem vagy tisztában az ausztriai viszonyokkal sem (a mcdonaldsot kivéve).
épp a napokban jelent meg egy friss kutatás eredménye: a frissen végzett osztrák egyetemista átlag 38.400 euróra számíthat munkábaállása első évében.
www.karriere.at/blog/einstiegsgehaelter-absolventen.html
már ekkora fizetésből is félre lehet tenni havi 1600 eurót, ha valaki takarékoskodni akar (de nem nélkülözni).

s a jó hír, hogy hamburgeresként se kell éhenhalni. persze, abból nyilván nem fogsz olyan anyagi szinten élni, mint egy programozó vagy egy jó szakmunkás. ha neked tetszik a hamburgerezés, csináld bátran, büszkén és örömmel. a jelek szerint szükség van erre a munkára is.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.05.04. 11:32:23

@Papagály: Igen. Egy mekis semmivel sincs tisztában. Tudod én is fogtam már a kezembe kleine zeitungot, meg a böngészőmben is futott már párszor az amspunktat.Persze nem tudok én semmit, az átlagos osztrák frissen végzett büfészakos meg nem tudja hová tenni az euróezreket. Komolyan, miért kel lilyenekkel hülyíteni a népet?

Papagály (törölt) 2014.05.04. 13:24:20

@házelőtthinta: nem világos számomra, mit tartasz "hülyítésnek". nem hiszed el a felmérések, statisztikák eredményét? vagy nem hiszed el, hogy ennyi pénzből lehet megtakarítani?
természetesen bármennyi pénzt egyszerűen el lehet tapsolni, tehát ha valaki képtelen takarékoskodni, akkor annak havi 30.000 euróból se fog maradni.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása