oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. április 17. 06:47,  Mi mindent tanultam Afrikától? 418 komment

2014. április 17. 06:47 Határátkelő

Mi mindent tanultam Afrikától?

Ha létezik olyan, hogy impresszionista poszt, akkor a mai minden bizonnyal az. Zsolt már jó néhány országot megjárt Ázsiában és Afrikában. Ez az írása a Vörös-tenger partján fekvő Dzsibutiból érkezett. Nekem bejött a sajátos, kissé csapongó stílusa, remélem, nektek is tetszeni fog!

Dzsibuti.jpg

„Először is a közlekedést. Megtanultam az afrikai vezetést, amelyben gyakorlatilag semmilyen irányjelzőre nincs szükség. Az egyedüli lényeges eszköz bármilyen mozgó járműben a duda. Ha duda van, akkor már közlekedhetsz.

Az irányjelző teljesen felesleges, mert:

- simán lehet balra indexelni és jobbra kanyarodni
- külső sávból balra kanyarodni
- belső sávból jobbra kanyarodni

Záróvonal eleve sehol sincs felfestve, más jelzésről már nem is beszélve. Körforgalomba bármely irányból behajthatsz, és ugyanez érvényes a sávokra is. Tök mindegy, merre mész, ha van a fent említett duda, akkor csak nyomnod kell.

Elsőbbségadás máshogy kötelező

Az elsőbbségadás akkor érvényes, ha gyorsabban mész, mint a másik jármű, és nagyobb a kocsid. Ha nincs világítás a kocsin, semmi gáz, de ha van, akkor éjszaka kizárólag fényszórót használj, mert a sötétben nehéz észrevenni a bekhatózott helyieket, akik szintén vastagon tojnak arra, hogy ez most út, vagy mondjuk alvóhely.

Ami a fényszórót illeti: mivel mindenki fényszóróval megy, senki nem lát semmit. Este igen szórakoztató vezetni, mert egyrészt a helyi erők ugye nem nagyon világítanak a sötétben, tehát úgy 5 méter, mire észreveszed, hogy az úton mászkál.

Ugyanez igaz az állatvilágra. Tegnapelőtt az alábbiakat ütöttem majdnem el, mindezt kb. fél órán belül, szóval kis kezem még másfél óráig remegett, miközben fogtam a kormányt: focizó helyi kissrác, egy teljes kecskecsalád, egy kutya, és két teve, akik a körforgalomban pihentek le.

Se biztonsági öv, se vezetőülés

Megtanultam továbbá, hogy egy autóban nem feltétlenül kell vezetőülésnek lenni, egy vastag doboz tökéletesen megfelel erre a célra. Ugyanennyire szükségtelen a biztonsági öv, mivel a helyi autópark olyan állapotban van, hogy ha koccansz, akkor jobb, ha nem éled túl, hiszen ki szeretne kripliként élni.

Megtanultam simulékony mosollyal tudomásul venni, hogy miután leparkoltam, és elmondtam a helyi srácnak, hogy nem kell lemosni a kocsit, mert épp egy órája mostam le, mégis végigmossa az autót azzal a vízzel, amivel két hete folyamatosan kocsit mos, így aztán azonnal rá tudom írni a monogramomat.

Persze a szélvédőt is sikerült lemosnia, és letörölnie, sajnos valószínűleg utóbbi művelethez drótkefét használt, mert miután beszállok a kocsiba, látom, hogy valószínűleg esedékes lesz egy szélvédőcsere. Természetesen mindezt potom pénzért…

Ha esetleg taxit használsz, utastársaid a következők lehetnek:
- helyi erő
- anyós, vagy valamely rokon, aki ismeretlen nyelven magyaráz neked, és lehetőleg az unokáját próbálja hozzád adni
- halak
- kecske
- kutya
- macska
- több hete rothadó zöldségszállítmány

Megtanultam tovább értékelni az apró dolgokat, mint például a légkondi (ha van – egyébként már igen jól alszom 32 fokban is), viszonylag jól elvagyok internet nélkül is, kinek kell az.

Ügyintézés a javából

Ha már itt tartunk: mivel a legtöbb fontos szolgáltató (internet, mobil, stb.) monopolhelyzetben van (éljen a piacgazdaság!), és mondjuk egy vezető réteg tulajdonában, ezért gyakorlatilag mindegyik azt csinál, amit akar.

A villanyt hiába fizeted, ha a mukit kiküldöd, ő bizony kikapcsolja, még akkor is, ha tévedés volt. Viszont egy óra múlva, miután gyengéd hangon közlöm a telefonos hölggyel (aki elvileg angolul beszél, mert ugye azt a gombot nyomtam, de gyakorlatilag a yes-en kívül semmit nem ért, szóval hiába mondom neki simulékony hangon), hogy mit tennék a jó édes anyukájával, mosolyogva megköszöni a hívást franciául, majd lerakja a telefont.

Természetesen a muki egy óra múlva már jön is vissza, terribliszorri, csak félreértés volt, de azért csöngessek neki és visszakapcsolja az áramot.

Azért vannak jó dolgok is

Jó dolog egyedüli magyarnak lenni ebben az országban, már néha magamhoz beszélek magyarul.

Ha éppen nincs nyár és 47 fok, akkor viszonylag elfogadható a hőmérséklet egy fél évig. Az óceán nincs messze, és ha elhagyod a várost, még tiszta helyet is találsz, szép élővilággal.

Szeretek ücsörögni a mólómon, miközben fúj a szél, néha merülni, és csak úgy bambulni a sziklákon, miközben vihar közeleg.

A kaja is jó, ha néha bevállalod, hogy a kenoreklámot elfütyülöd a fenekeddel, akkor nagy gond nincsen.

Néha idegesítő, néha bók, ha megbámulnak a helyiek, néha előfordul, hogy megtapogatnak. Egy muki odajött hozzám a múltkor és kérte, adjak neki tesztoszteront meg proteint. Mi van??? Mert ugye addig jut el, hogy nagydarab vagyok, ő is szeretne az lenni és majd ő beszedi. Honnan a rákból adjak tesztoszteront? Neki nincs a szervezetében?

Csaponganak a gondolataim, néha vannak jó, néha rosszabb napok…”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Osszuk meg egymással kedvenc ételeink receptjét - írjátok meg, mi a kedvencetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel a hataratkeloKUKAChotmail.com címre.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: közlekedés Dzsibuti

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr716044809

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.17. 21:53:31

@Kövérmadár [swe]:

Nem arról beszéltem, hogy jó-e az EU leggazdagabb országaiban élvezni a túlméretezett béreket, Nyilván jó, Hanem arról, hogy az EU növeli.e a szintet az EU szegényebb térségeiben.

2014.04.17. 21:55:07

@maxval a gondolkodó birca: Benne van a top5 témádban, szóval eléggé foglalkoztat ....

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.17. 21:57:08

@Pink Petsch:

Sok minden foglalkoztat. Azonban attól még nem életem központja.

**mimi** 2014.04.17. 21:57:46

köszi a válaszokat :))))))))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.17. 21:58:10

@Pink Petsch:

Valószínűleg galíciai fasiszta provokáció. Csak nekik érdekük ez.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.17. 21:58:33

@morsels: "Azt hittem, hogy van itt villamosmernok"

Van is csak o most rantott sajtot majszol valahol a Balaton partjan, amit aztan turo rudival es egy mersekelten huvos kobanyaival fog lefojtani gondolom. :)

2014.04.17. 22:00:21

@maxval a gondolkodó birca: Amennyit vele foglalkozol, azt már annak szokták nevezni ;)

Nem tudom, nem olvastam, csak átadtam.

morsels (törölt) 2014.04.17. 22:01:21

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
A Balatonon balatoni vilagos volt, nem kobanyai :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.17. 22:03:41

@Kövérmadár [swe]: Gyors kerdes. Muffin-nak is szoktatok tartani ilyen wellness-es, spa-s "beauty day"-t? :D

www.youtube.com/watch?v=3_J0AMPPD34

morsels (törölt) 2014.04.17. 22:04:30

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Egyebkent meg... rantott sajt? Csoro egyetemistanal meg rendben van, nadehat egy Angliaban elo mernok eseteben azert mar probalkozhatna massal is :-)

Papagály (törölt) 2014.04.17. 22:08:36

@Pink Petsch: @svájci sapka (ch): engem az döbbentett meg, hogy Ausztriában a Húsvét előtti péntek ("Nagypéntek") bizonyos valláshoz tartozók számára fizetett ünnep, a többiek meg gebedjenek:

"Gemäß § 7 (3) Arbeitsruhegesetz ist der Karfreitag, 18.4.2014 für Angehörige der evangelischen Kirche A.B. und H.B., der Altkatholischen Kirche und der Methodistenkirche ein Feiertag!"

nem vicces?

morsels (törölt) 2014.04.17. 22:09:04

@Pink Petsch:
Na es akkor innentol te leszel a 'szovivoje'?
Csak hogy tudjam, hogy mire szamitsak :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.17. 22:10:28

@morsels: "A Balatonon balatoni vilagos volt, nem kobanyai :-)"

Igazabol nem tudom Long mit szeret. En mint miskolci persze a Borsodira eskuszom. :) De ennek ellenere elismerem hogy nem a legjobb lager sor a vilagon. Es akkor nagyon visszafogottan fogalmaztam. :D

"Egyebkent meg... rantott sajt? Csoro egyetemistanal meg rendben van, nadehat egy Angliaban elo mernok eseteben azert mar probalkozhatna massal is :-)"

Nem tudom, a koradelutani menusora alapjan arra tippelek hogy megprobal minden magyarosat kiloni egy het alatt ezert mondtam valami ilyen kommersz magyaros balatoni kajat. :)

Nem tudom, en amugy szeretem a rantott sajtot. De peldaul a rantott Camamber afonyamartassal mar kimondottan az egyik kedvencem. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.17. 22:10:54

@Kövérmadár [swe]:
Ezt mondtam én is.
Csodálatos szép.
Makovecz nekem nagy kedvenc.
Az egész egy ékszerdoboz.
Az Orbán háza is szép.
Csak ez olyan mint mikor valaki magának állít szobrot.
Mások verejtéke árán.

2014.04.17. 22:11:40

@morsels: Naaa, kimentek szépen a hóra, oszt lejátsszátok ... :PPP

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.17. 22:15:57

@blackhair-lady:
A túróba reszelj citromhéjat.
Én sok mazsolával szeretem a sült túrós palacsintát.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.17. 22:19:12

@maxval a gondolkodó birca:
Max meg tudnád mondani hogy egy bér miért túlméretezett?
Mi a mérce amihez viszonyítod?
Ha egy terméknek anyag- bér-adóköltség ellenére piaca van az miért túlméretezett?
A piac majd eldönti hogy túlméretezett vagy nem.
Ha igen akkor a polcokon marad.
Ilyen egyszerűen működik a hanyatló nyugat.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.17. 22:24:58

@diggerdriver:

A piac eldönti, így igaz. De ma már nyugaton nem a piac dönt, hanem a politika.

blackhairlady 2014.04.17. 22:36:01

@cougarcat: En vettem tegnap rendes magyar fustolt sonkat a nemzetkozi boltban, 8.99$ poundja. Mar lemeoztam, finom:)) Vetetm zoldhagymat, retket, uborkat, paprikat, csabai kolbaszt, szoval johet a nyul! raadasul 80 fokot josolnak, minden adott a jo kis Husvetolashoz:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.17. 22:37:40

@maxval a gondolkodó birca:
Figyelj Max a politika sem tudna rábeszélni ha sok pénzem lenne akkor sem hogy vegyek egy túlárazott semmire sem jó Tesla autót.
A politika senkinek nem fogja meg a kezét hogy azt a terméket emeld le a polcról.

blackhairlady 2014.04.17. 22:39:00

@morsels: red snaperbol foztem mar itt halaszlet, finom lett. bar volt benne magyar halaszlekocka is, de belepaszirozott hal is egy jo csomo.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.17. 22:41:13

@diggerdriver: "egy túlárazott semmire sem jó Tesla autót."

Most direkt hergelsz mi? :D
Nem baj, nem ugrom ra, annyiszor lebeszeltuk mar ezt a kerdeskort. De azert ezt a mondatot ird fel a naptaradba magadnak es nezz majd ra 5 ev mulva meg 10 ev mulva. ;)

blackhairlady 2014.04.17. 22:43:58

@morsels: Az a baj, hogy nalunk a massza kezobb jon, annyi amennyit megrendeltunk, olkyan margarinos dobozba. Vagy pl. multkor a jegkremtorta. szoval eloszor megrendeles, penz leperkalasa, aztan amennyi osszejott annyit kuldenek X napon. A ferjem raadasul fonok, sokszor az az erzese volt, hogy nem mernek nemet mondani a beosztottai.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.17. 22:44:02

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
:))))))))))))))))))))))))))
Ok.
10év múlva is egy fostalicska lesz meg most is az:)))))))))))))))))))))))))))))))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.17. 22:44:56

@diggerdriver:

Nem erről van szó.

Hanem arról, hogy a nyugati fizetések korábbi politikai alkuk eredményei és már nem tükrözik a valós helyzetet.

Pont erről szól a jelenlegi harc: a nyugati politika igyekszik ezeket a pénzeket valahonnan beszedni, de egyre kevésbé tudja.

Ez áll részben Ukrajna nyugat általi letámasásának hátterében is.

blackhairlady 2014.04.17. 22:46:12

@cougarcat: Igen emlekszem:) Most mondjam azt, hogy az is az egyik kedvenc sorozatom volt? En vagyok a sorozatos - lady:))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.17. 22:46:29

@maxval a gondolkodó birca:
Részletezd.
Milyen alku mikor kötötték ki kötötte...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.17. 22:47:52

@diggerdriver: Mondanam hogy fogadjunk, de uriember biztosra nem fogad. Nekem meg nincs szivem elnyerni toled 10 ev mulva azt a JCB-t, amid addigra vegre megvehetsz magadnak hogy szabaduszo legyel. :D

blackhairlady 2014.04.17. 22:47:55

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Rantott sajtot a Balaton partjan? Talan hekket akartal irni, nem?:)))))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.17. 22:50:19

@diggerdriver:

Minimálbérek, kollektív szerződések, szakszervezetek. Nem lehet a fizetéseket csökkenteni, mert megállapodások vannak. Azaz nem a piac diktál már.

blackhairlady 2014.04.17. 22:51:26

@diggerdriver: Termeszetesen reszelek:) A mazsola kimarad, mert a lanyom nem szereti, megundorodott amikor egyszer 3 csomaggal megeett egy ulto helyeben, es persze viszont latta. azota a nevet sem szabad kiejteni:)) (ugeyanez a sztori a virslivel)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.17. 22:51:28

@blackhair-lady: Lehet akar hekk is, de szerintem a rantott sajt is ilyen tipikus vizparti-strandolos kaja. Legalabbis bennem igy maradt meg. :)

blackhairlady 2014.04.17. 22:55:31

Nekem a hekk es a langos, ja es a palacsinta a Balatonos kaja. Rantott sjatot a plaza kajaudvaraba szoktunk enni:))
De jo kis Balatoni Hekk nelkul nem telhet el szezon:))

morsels (törölt) 2014.04.17. 23:02:41

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Az igazsag az, hogy az osszes ugyanazon recept alapjan keszult, legalabbis azt hiszem.
Az egyeduli kulonbseg abban volt, hogy milyen vizbol csinaltak.

Igy ertelemszeruen a pecsi Szalon sort volt a legjobb :-)

morsels (törölt) 2014.04.17. 23:06:01

@blackhair-lady:
Halaszlet???
Red snapper rantva a legjobb a tapasztalatom szerint, de BBQ-n is.
Fuszeres vaj, fokhagyma, ilyesmik, foliaba csomagolva.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.17. 23:11:39

@maxval a gondolkodó birca:
Max, a szabadversenyes kapitalizmust pont az választja el napjainktól hogy szabályozott a piac.
Vagyis ha garantált a fizetés akkor garantált a fizetőképes kereslet is.
Ez tartja fenn az egyensúlyt.
Ha a fizetések csökkennek akkor a kereslet is csökken.
Ha garantáljuk a fizetéseknek egy szerény de normális élethez való magasságát akkor a piacot is védjük.
Ha ezt nem tennék akkor önmagát rombolná le a rendszer.
A kapitalizmusnak bármekkora hullámvölgyei, bármekkora válságai voltak is mégis MINDIG talpra állt és kialakult egy önszabályozó rendszer.
Amikor a politika beleszól a gazdasági folyamatokba, mint most Magyarországon akkor ott már nagy baj van, az az igazi hanyatlás.
Viszont ahol a politika kijelölt egy mozgásteret és ezen belül nem szól bele mint a skandináv vagy akár a nyugati államokban ott működik a gazdaság.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.17. 23:14:27

@blackhair-lady:
Ez a szerencsétlen mazsola már szitokszóvá kezd válni.
Több embert ismerek aki nem szereti mint aki szereti.
Én rajongok az aszalt gyümölcsökért.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.17. 23:18:52

@diggerdriver: "egy túlárazott semmire sem jó Tesla autót."

Hat rovidtavon:
-A Tesla allt elo az elso valoban hasznalhato teljes erteku elektromos autoval, ami az emberek 80%-nak az igenyeit ki tudja szolgalni.
- Torestesztek alapjan jelenelg a vilag legbiztonsagosabb autoja.
- Ev autoja versenyen a 3. helyet kapta. (2. helyezett az ugyansak elektromos BMW i3 lett).
- A kocsi kidolgozasanak minosegetol es a vezetesi elmenyetol az autos ujsagirok 90%-a hasraesik. Sokan beismerik a tesztek soran hogy vezetesi elmenyben es kenyelemben ez bizony kenterbe veri a legtobb robbanomotoros autot.
- Ahol megvan a megfelelo kiepitett toltokut-halozat es az allam moge teszi a kedvezmenycsomagot (kedvezo reg. ado, ingyen parkolas, stb.) ott konkretan a vilag osszes elerheto automodellje kozul ebbol adnak el a legtobbet (Norvegia).

Hosszu tavon: szerintem meg te is meg fogod elni azt a napot hogy atfordul a kocka es tobb elektromos auto lesz Europaban es Eszak-Amerikaban az utakon, mint robbanomotoros. Es tekintve hogy ebben a szerepben eroteljesen uttoro szerepet kapott a Tesla, valoszinuleg megmarad vegig egy dominans szereplonek az elektromos autok piacan.

morsels (törölt) 2014.04.17. 23:20:09

@diggerdriver:
Az, hogy a piac mennyire szabalyozott, az azert nem egyseges.
A szakszervezetek 'lobbija' sem egyseges; van, ahol erosebb, van ahol gyengebb.
De altalaban azt celozzak be, hogy ha egy ceg nyereseges, akkor azt a nyereseget valamilyen rendszer szerint osszak el. Ez nyilvanvalo modon erdeke a ceg tulajdonosainak is (nagy cegek eseteben a reszvenyek tulajdonosairol van szo ugye), ezert egyezkednek a szakszervezettel.
Masreszt a tomegnek van politikai erdekkepviselete is polgari partokon keresztul, akik tudnak nyomast gyakorolni az adott politikai donteshozokra (vagy ok a donteshozok).

Persze ettol meg problemak vannak, mint peldaul a 2008-as valsag, ami felboritja a megegyezeseket. Es hat ezek azok a dolgok, amikor az egesz nullazodik.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.17. 23:24:12

@morsels: Egyik jobaratom anno volt gyarlatogatason a pesti Drehernel. Kerdeztek a turavezetot hogy az alagsorban miert ragad a padlo. Mondta a csoka hogy a tartalyokat eloiras szerint idokozonkent tisztitjak, csak par honapja a zsenialis tisztitocsapat egy nem teljesen ures tartalyt nyitott ki (tobb ezer literes tartalyokrol van szo)... az alagsor nehany termeben bokaig allt a sor...

Tudni kell hogy ez kimondottan egy gepeszmernokoknek szolo vezetett tura volt. Ezutan a sztori utan kozos megegyezes alapjan tartottak egy 1 perces nema csendet, amit tobben paras szemmel, szipogva alltak vegig. :DDD

morsels (törölt) 2014.04.17. 23:24:20

@diggerdriver:
En szeretem a mazsolat a turos palacsintaban is, a fiam viszont ki nem allhatja. :-)

morsels (törölt) 2014.04.17. 23:26:10

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
En csak gepesz technikus voltam, de a pecsi sorgyarban en is voltam gyarlatogatason :-).

A szipogast meg tokeletesen meg tudom erteni :-)

morsels (törölt) 2014.04.17. 23:27:46

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Meg ma is van az, amikor az ures sorosuveget fejjel lefele forditva kicsavarod? :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.17. 23:37:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Azt állítani hogy az emberek 80%-ának az igényeit kielégíti az légből kapott dolog.
Nem mérhető.
A biciklire is mondhatom ugyanezt.

Autóvásárlásnál a biztonság általában minimum ötödik szempont.

Az év autója verseny az egy közröhej.
Felsorolhatnék év autója nyerteseket amiből alig adtak el néhányat.

Az autós újságírókat hadd ne minősítsem.
Kilóra megvehetők ezt mindketten tudjuk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.17. 23:41:30

@morsels:
Persze hogy nem egységes de pont azért van az EU hogy egységessé tegye. Ha 100év múlva akkor akkor.
Én sem állítom hogy tökéletes a rendszer de azt állítani hogy halálra van ítélve a kelet meg virágzásra az nagyon morbid.

2014.04.17. 23:46:39

@Babette_: Ahham, akkor ha holnap nem leszel, az azt jelenti, hogy az éjszaka nálad jártak TEKes fijjjúúúúg ;)))

2014.04.17. 23:50:18

@Babette_: Ahham, tiszteletet a Vitya iránt ;))))

blackhairlady 2014.04.18. 00:13:02

@morsels: A halszelet az harcsa volt (catfish?). A red snappert foztem az alaplebe es pasziroztam. Kiprobalom ezt az egyben dolgot is, koszi:)

blackhairlady 2014.04.18. 00:14:30

@diggerdriver: En szeretem a mazsolat, de tekintettel vagyok a gyerekemre, nalunk o a fonok:))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 00:22:20

@diggerdriver:
Azt csinálja, amihez ért :)

Makovecz szerintem is nagyon jó. A veresegyházi "új iskolában" is benne volt a keze:
epiteszforum.hu/mezesvolgyi-altalanos-iskola-tornaterem-es-uszoda-veresegyhaz

Szerettem oda járni úszni...

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
A hanyatt fekvő nyúl kb. sokkos állapotban van. Kizártnak tartom, hogy ezt élvezné, de a videó valódiságáról sem vagyok meggyőződve :)

Elektromos autó:
Ha úgy viselkedik az akksija, mint egy normál akksi, akkor Skandináviában esélytelen a térhódítása. Képzeld csak el, amikor -35 fokban az emberek fele nem megy dolgozni, mert a gokartját kell melegíteni/tölteni.

Az is kérdés, hogy mi kerül többe? Előállítani az áramot és elszállítani az autóig vagy a mai, modern benzines autókat tankolni?
Ha a nép fele gokartozik, akkor az áram sem annyiba fog kerülni, mint most (szerintem).

@33621:
Nem láttam még, de ha az kidurran, akkor lesz bánat a gazdi részéről.

morsels (törölt) 2014.04.18. 00:44:01

@diggerdriver:
Az igazsag az, hogy a felcsuti stadion nekem is tetszik.
Mint epulet.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 01:52:06

@Mr Long: Ez a kurva banda ezt már mind megette? :D Nem válogatósak, az anyjuk szentségit... :-))

Hanem ezt a rejtjelzést "Coci pori nokival pipa" majd oldd fel alkalomadtán... :D
Ez olyasmi mint a sertés pöri, koviubival, parisalival? :D
Olyan depi vagyon, hogy mindjárt öngyi leszek? Jáááájjj... :-)))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.18. 01:54:40

@Pink Petsch: Igen, köszi, így fogok tenni.Nem is kell megdobni, csak úgy feléje a sörétest.Kurva libája... :D

Latcho Rom 2014.04.18. 06:32:21

Hogy a sok nemzetieskedő építészet után legyen más is a nap végeztével. Hova tüntél Kós Károly...

nepszava.hu/cikk/1016984-tuzzomanc-emlekeim

Latcho Rom 2014.04.18. 06:33:06

@maxval a gondolkodó birca:

Kamu a cikk, az irója elnézést kért a facebookon hogy felült ennek a kacsának.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 08:21:29

@diggerdriver:

Amit írsz, az igaz, de nem mond ellent annak amit én írtam.

A nyugat hanyatlása NEM a kapitalizmus hanyatlása, pont ellenkezőleg!

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.18. 08:22:53

@shakti_rom:

Na ugye?! Látatlanban biztos voltam ebben. Eleve ott kezdődik, hogy az oroszországi zsidóság túlnyomó többsége Putyin-párti, beleértve pár zsidó milliárdost is.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.18. 08:34:28

@Pink Petsch: nesze, varrógép
tampi.blog.hu/2014/04/17/szocialis_122

(az író egy szociális munkás egy átmeneti otthonban)

Void Bunkoid 2014.04.18. 08:38:43

Nem rossz ez a cikk, de legalább ez is elárulja, hogy mitől olyan marha elmaradottak az elmaradott országok. Leginkább a népesség méretéhez képest óriási szervezetlenség, fejetlenség miatt. Ennyi.

micsoda? 2014.04.18. 08:38:43

Tetszett nagyon a poszt. Irigylésre méltó vidámsággal, életkedvvel. Köszi!

2014.04.18. 09:05:54

@Babette_: Jaja, a varrógépet kellett volna bevinne, varrja meg magának az a büdös kölyök! :PPPP

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.18. 09:30:48

@morsels:
Szaladok nyomtatni a nyilvanos egyetertes jegyeben! ;)

Punxsutawney Mormota 2014.04.18. 10:02:08

Pár hete láttam Tanzániában, ahogy egy türelmetlen SUV-os belökött egy forgalmas útkereszteződésbe egy bringást, mert megítélese szerint nem igyekezett elég gyorsan elmenni előle. A legszebb az volt, hogy ezen a biciklis sem lepődött meg. Méltatlankodva visszaintegetett, de ennyi. A világ számos helyén béreltem már autót, de látván a helyi közlekedési morált inkább a taxi mellett döntöttem.

min 2014.04.18. 11:41:00

Az egy hónapos marokkói tartózkodásom alatt nekem is az volt a legnagyobb gondom a közlekedéssel, hogy lepkefing erősségű volt a dudám :-) Az elsőbség adás kérdése egyszerű volt. Mindig a nagyobbnak volt elsőbbsége.

kutya vacsorája 2014.04.18. 19:36:25

ez dejó írás:) utoljára a nagyimtól hallottam azt a szót, hogy muki. de tényleg tetszik, kéne még.

2014.04.18. 19:44:26

@seepheerd: Még mindig remeg a gyomrom ha csak rágondolok a kairói autókázásokra. Még taxi se kell hozzá, ha mi vezettünk, akkor is rémálom volt.

mayree 2014.04.18. 21:36:36

@Turchi: Ugye hogy nagy élmény? :))))))))

2014.04.18. 21:48:02

@mayree: Még mindig a hatása alatt vagyok DD Főleg ha itt is kimegyek az utcára, bár itt nem annyira vészes, kisebb a forgalom, út meg alig

seepheerd 2014.04.18. 22:17:47

@Babette_: Ja hát annak az uhh uhh-nak történettye van.
Igaz, már én sem emlékszem már rá igazán, csak annyi maradt meg bennem hogy amikor elkezdtem leírogatni dolgokat, akkor épp Egyitomban evett a fene és ugye nevet kellett adni a blognak. A majré az megvolt, az uh-uh pedig valamiféle mitológiai izé... ööö, ja az nem lehetett mert az ugye görög... hm, szóval, valami... onnan... na. :)
Aki nem hiszi, járjon utána!
De aztán elmondja ám nekem is! :))

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.19. 05:54:18

@seepheerd: ok,csa beazonositadilag kdrdetem,hogy nemcsak nevazonossag-e,hanem te vagy:D

Stacey 2014.04.19. 06:06:00

Zsolt, irasod stilusa udito es szorakoztato szamomra, vezetsz esetleg blogot ahol tudok tobb irasod is olvasni?

mayree 2014.04.19. 11:17:57

@Babette_: Igen, mayree=seepheerd :)

2014.04.19. 11:19:35

@mayree: Ja, az örökös személyiség keveredés DD

2014.04.19. 11:29:54

@Mirjam2: Mintha némi rosszallást éreznék a megjegyzésedben hogy miért írja le a posztoló Afrikát ilyen viccesen. 7 éve vagyok itt és ha nem tudnám viccesen felfogni akkor már megőrültem volna. Nyilván nem a nyomornegyed kellős közepén jutott eszébe viccelődni de igenis viccesek az emberek, egyben idegesítőek is. Az éhezők nem nagyon vicceskednek, de velük kevesebbet találkozik az ember mert az igazi szegénység a kis eldugott falvakban van ahova külföldi nem nagyon mászkál. Aki meg éppen azért dolgozik mert különben éhen hal napokon belül, ők nincsenek vicces kedvükben. A taxisok nem ez a kategória. Szegények, de még van esélyük a felszínen maradásra. Tudom hogy te is ismered a helyzetet mert olyan helyen vagy, de ezzel együtt...

2014.04.19. 11:30:37

Zsolt meg jöjjön ide D

seepheerd 2014.04.19. 11:31:45

@Turchi: belegabalyodik néha az ember abba a sokmindenbe, amelyen keresztül kell vergődnie :)

Latcho Rom 2014.04.19. 14:08:39

@Pink Petsch: Most nézem a BBC híreket, mégsem kacsa, igaz a hír.

enciburnye 2014.04.23. 12:00:48

@charlieharper [home, sweet home]: Nem ugyanaz, eddig csak barataimnak irogattam a facebookon..:D

enciburnye 2014.04.23. 12:00:48

@svájci sapka (ch): Sajna nincs magyar.. legalabbis tudtommal nincs Djiboutiban.. megkerdeztem a tiszteletbeli konzult, aki egy 160 magas helyi ero, teljesen veletlenul futottam vele ossze, o mondta, hogy regebben az idegenlegioban volt meg magyar, de tudtommal en vagyok az egyetlen kinn.. pontosabban meg 2 honap, es lesz masik magyar, bar en sajna juniusban befejeztem a kintletet

enciburnye 2014.04.23. 12:00:48

@tableno: Az EU nak van egy regionalis misszioja Djiboutiban, HR eskent dolgozom, nem vagyok legios.. sztm erosen nem birnam azt az eletet..

McZozo 2014.05.06. 17:55:04

@Papagály:
Elmondom neked ez USA ba is igy volt. Laktam egy mas vallasu csaladnal es az o vallasuk unnepein nem mentek melozni fizetett unnep volt nekik mig en mentem suliba. Mondom ok erre jot az en vallasom unnepe ok ekkor se mentek dolgozni. erre kerdem en hogy hogy is van ez te se ekkro se akkor erre csak vigyorgott

McZozo 2014.05.06. 17:55:19

Minden tiszteletem az elektromos autoke, de meg mindig azt gondolom hogy egeszen addig mig a hatotav es a gyors ujratoltes nem megoldott nem konkurensei egyszeruen a robbanomotoros autoknak.
Szerintem rossz az irany mert mig az elektromos auto elemrol megy sose lesz vetelytars akkor mar elobb szavazok a hidrogenes autokra mert azokat fel lehet tolteni hamar.
Mert az barki barmit mond nem apcio hogy 3-8 ora alatt fel lehet tolteni valami 50-300 kilometeres tavolsagra mikozbe egy robbanomotoros tankolas 10 perc es 600-1000km re szol

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása