oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. április 05. 06:42,  Tíz dolog, amit sose vallanál be 527 komment

2014. április 05. 06:42 Határátkelő

Tíz dolog, amit sose vallanál be

Az aligha lehet kérdés, hogy a határátkelés saját magunk megismerése szempontjából is fontos és érdekes dolgokat hozhat. Egy amerikai expat összeszedte, számára mi volt az a tíz dolog, amit nem gondolt volna korábban, vagy amit soha nem vallana be. Most bevallja, én pedig vitaindítóként közreadom, hogy aztán jöhessetek ti!

napló.jpg

A tíz pontot egy igencsak tapasztalt határátkelő, Tom Frost szedte össze, aki élt már Indiában, Japánban, Mexikóban, Argentínában, és Uruguayban a családjával.

Mint írja, a határátkelői létnek több állomása is van, és mindegyik során rengeteg dolgot tanulhatunk magunkról. Természetesen akadnak közte pozitív és negatív dolgok egyaránt, de mindegyik megvilágosító erejű, véli Tom Frost, ami persze nem is meglepő, ha arra gondolunk, hogy külföldre költözni önmagában is egy állandó tanulási folyamat.

Most pedig jöjjön a (többé-kevésbé komoly) tízes lista, természetesen nem fontossági sorrendben!

1. Az az előzetes elképzelésed, hogy 3 hónap alatt folyékonyan beszéled majd a nyelvet, finoman szólva is túlzottan optimistának bizonyult.

2. Bár meghívod a barátaid és családtagjaid látogatóba, téged is meglep, mennyire megkönnyebbülsz, amikor senki sem jön el.

3. Többet gondolsz a kedvenc otthoni ételedre, mint az édesanyádra.

4. Megnyugtató érzés, jórészt mennyire nem érdekel, mi folyik körülötted.

5. Külföldön pénzt keresni sokkal nehezebb, mint gondoltad volna, ugyanakkor könnyebb kevesebből kijönni, mint feltételezted.

6. Több hozzászólás érkezik a Facebook-faladra, amikor szomorúnak tűnsz, mint amikor vidámnak.

7. A szülőhazádról érkező hírek érdektelennek és túllihegettnek tűnnek.

8. Több a közös benned az új helyen szerzett barátaiddal, mint az otthon maradottakkal.

9. Néha megrémít, egy-egy adott héten milyen sokat iszol, noha abban a pillanatban nem tűnik túlzásnak, ráadásul mindig új barátok és frissen megtanult szavak a dolog vége.

10. Sokkal nehezebb rendszeresen blogolni, mint gondoltad volna. :)

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Itt a hétvége, amikor a legtöbben otthon főzünk. Arra gondoltam, osszuk meg egymással kedvenc ételeink receptjét - írjátok meg, mi a kedvencetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel a hataratkeloKUKAChotmail.com címre.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Japán India Uruguay

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr515921773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eddie1977 2014.04.05. 06:53:38

Jó reggelt!
Úgy érzem, hogy az általánosítás nevű versenyben jócskán Tom Frost mögött kullogok.

adg 2014.04.05. 07:00:54

Jó estét!

1, 2, 3, 5, 6, 7, 8, 9 és a 10-es marhaság. A 4-es részben. A többi jó.

2014.04.05. 07:32:08

Mekkora baromság ez a lista. :D

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 07:33:27

"Az az előzetes elképzelésed, hogy 3 hónap alatt folyékonyan beszéled majd a nyelvet"

Aki ilyet tűz ki magának, az szerintem elmebeteg.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 07:34:51

"Külföldön pénzt keresni sokkal nehezebb, mint gondoltad volna, ugyanakkor könnyebb kevesebből kijönni, mint feltételezted."

Mert a legtöbb kitántorgó eleve csökkenti saját igényeit. Az ismert példa: otthon ragaszkodik a saját lakáshoz, külföldön meg semmi gond 12 emberrel együtt lakni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 07:35:28

"Bár meghívod a barátaid és családtagjaid látogatóba, téged is meglep, mennyire megkönnyebbülsz, amikor senki sem jön el."

Ez otthon is érvényes.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 07:38:06

"Több hozzászólás érkezik a Facebook-faladra, amikor szomorúnak tűnsz, mint amikor vidámnak."

Ez a valós életben is így van.

Nagyon könnyű együttérezni mással, ha azt valami rossz éri. S nagyon nehéz, ha jó dolog történik vele.

Aki nem hiszi, gondolja végig, kivel érez jobban együtt:
- a rokonnal, akinek amputálták a lábát,
vagy,
- a rokonnal, akinek telitalálata volt a lottón?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.05. 07:43:53

Posztnak kicsit keves, erdekes ugyan (ha masert nem, azert, hogy megiggondoljuk a sajat "eletunket"). De inkabb egy komment Saman tollabol.

Nezzuk:
1) ehhez ego kell, nekem nincs olyanom. Tudtam, hogy kemeny lesz. 6 honap utan tudtam a kommunikacio keghalovanyabb jelet mutatni. 3 ev utan meg mindig nem tudok idegenul, de a hetkoznapi megertes/megertetes nem okoz gondot.

2) nem hiszem. Ha igen, akkor ez all a hazai meghivasokra is.

3) igy van.

4) reszben igaz.

5) - 6) egyaltalan nem.

7) - 8) igen.

9) - 10) nem.

@eddie1977:
De azért ott vagy a dobogón. ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.05. 07:48:10

@maxval a gondolkodó birca:
A pelda kisse eroltetettnek tunik. Angliaban lehet, hogy ez altalanos, de itt a menekultek is 2-3-4-en laknak egy tobb szobas lakasban, maximum 2 ember / szoba.
Az atlagember, mint mi, nem koltozik ossze idegenekkel.

Sajat lakas Mo-n sem kellett (rovid tavon semmikepp sem terveztunk, de kulonmenni a szuloktol mindenkeppen akartunk - marad az alberlet).

A tobbi peldaval egyetertek.

2014.04.05. 08:42:38

A 4-es az nagyon betalált :). Bár az ember nem tesz nagy ívben rá, mi zajlik, például a politikában, de még annyira sem, hogy például ottani fórumokon vitassa meg. Otthon, valszeg, megtenné.
Az 1. pont eléggé nettó hülyeségnek tűnik, a többi meg egyénfüggő, ugye. Nem mindenki blogol, nem mindenkinek van facebook oldala, sajna, nem mindenkinek élnek a szülei és a többi ...

beflower 2014.04.05. 09:02:38

Van néhány telitalálat!Az otthon történtek már csak harsány röhögést váltanak ki a sajnálkozás helyett.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 09:47:24

@Pink Petsch:

Mert nem érzed sajátodnak a helyi politikát.

Az igazi beilleszkedés egy helyen, ha elkezdesz ott politizálni.

2014.04.05. 10:03:56

@maxval a gondolkodó birca: Igen, ez igaz. Idővel biztosan elkezdek majd érdeklődni a szűkebben vett helyi politika iránt is. Egyelőre politika és közélet csömöröm van, amit még otthonról, illetve otthon-otthonról sikerült idáig "cipelnem". Jó, azért a választásokon nagyon drukkoltam, hogy ismét Merkel pártja nyerjen ;).

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 10:18:51

@Pink Petsch:

Mondjuk az én helyzetem eleve speciális, én itt nem vagyok eleve igazi külföldi, de számomra annyira fontos az itteni politika, mint a magyar, így pl. akkor is szavaztam az itteni választásokon, amikor Mo-n éltem.

2014.04.05. 10:19:57

A poszt elején írja hogy többé-kevésbé komoly lista, tehát nem kell véresem komolyan venni minden szavát. A 9. és 10. pont kivételével stimmel nálam. A pontokat ha 1-2 mondattal kiegészítette volna, még jobb lenne, de ezt majd megteszik a posztolók, normális és ordenáré stílusban, ahogy szokták. Kedvem támadt nekem is ilyen listát írni! DD

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 10:30:46

OFF

Azon cikkek margojara szanom, ahol a magyar hirlapok panaszkodnak hogy Nagy-Britannia milyen szinten szeretne korlatozni a bevandorlokat es ez mennyire ejnye-bejnye, meg nem EU-kompatibilis, meg Magyarorszag ilyet persze soha... ohhh, hova gondolunk...

444.hu/2014/04/04/vendegmunkasok-kordaban-tartasarol-beszelt-morahalom-fideszes-polgarmestere/

ON

Elizabeth72 2014.04.05. 10:31:30

En csak az 5-os ponttal ertek egyet. Az 1-es ponttal kicsit vitaznek, mert ugye attol fugg milyen helyre jon ki az ember dolgozni, es kik veszik korul. Ugyanez a nyelvtanulasi tema a 9-es pontnal is elojon, ami azert igaz bar en reszegen meg sosem tanultam uj szot. Mondjuk en amugy is batran szamolhatom egy kezemen hanyszor voltam reszeg az elmult 2 evben. De azert ivas nelkul is lehet baatokat szerezni es uj szavakat tanulni....
A tobbi ponttal egyaltalan nem ertek egyet.

firg_firg 2014.04.05. 10:31:30

2 - meghivod barataidat, csaladodat latogatoba, mindenki tok lelkes, fogadkoznak hogy jonnek (ingyen szallas, kulfold, stb) aztan nem jon senki vagy csak a toredekuk. Aki eljon egyszer az se jon tobbszor. Aztan ha te otthon vagy akkor mindenki elvarja hogy hazhoz menj es a legutolso senkit is felkeresd (lofaszt) kulonben sertodes (leszarom). Ha meg el is jon valaki az jo erzes de uatna meg jobb mikor elmennek. Nem kell oket kerulgetni meg a vendeg csak harom napig vendeg.

7 - A szulohazadrol nem erkeznek hirek vagy csak alig es az is lecsupaszitva. Mikor az otthoniak megkerdezik hogy "na es mit szolnak nalatok az emberek ahoz hogy magyarorszagon <tetszoleges politikai gazdasagi esemeny>" akkor ki kell abranditsam oket hogy nem tudnak a magyar dolgokrol semmit, nem is erdekli oket, mert nem olyan fontos Mo mint otthonrol az gondolnak. Engem azert kiver a viz attol ami otthon tortenik, mert minden kitantorgo jobban jarna ha Mo fejlodo halado orszag lenne ahova nyugodtan vissza lehet terni.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.05. 10:33:10

@maxval a gondolkodó birca: A kitántorgók 95 %-a egyetlen dolgot érez sajátjának az új hazájában : az euróját,frankját,fontját stb. A legtöbb ember képtelen integrálódni. Persze sokan ámítják magukat hogy ők integrálódtak mert a munkahelyükön néha beszélgetnek az ebédszünetben az angol kollégákkal.

2014.04.05. 10:36:53

@maxval a gondolkodó birca: Mna igen, úgy valóban más a helyzet. Én valszeg nem igazán fogok szavazni itt, mivel, hacsak nem lesz majd valami kényszerítő körülmény, nem szeretnék lemondani a román állampolgárságomról. Persze, tudom, az, hogy szavazok-e vagy sem, nem kizáró oka annak, hogy érdeklődjek a közügyek iránt. De a csömör egyelőre még kitart ;).

tanato 2014.04.05. 10:49:21

@házelőtthinta: Ne aggódj Hinta,a kint született vagy 14-18 év alatt kivitt gyermekek tökéletesen integrálódni fognak a befogadó országhoz,hiába mindkét szülő magyar.Abban igazad van egy pl. 40-45 körül kiköltöző sosem fog.A 20-40 köztieknek jó esélyük lesz rá ha már több időt élnek kint mint otthon.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.05. 10:51:35

@Pink Petsch: Miért nem szeretnél lemondani róla?

tanato 2014.04.05. 10:55:26

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Köszi a cikket,tökéletesen így van,felénk is órási mennyiségben érkeznek romániai/90%-ban cigány/mezőgazdasági idénymunkások,akik jelentős része néhány év múlva már télen sem megy haza, itt marad végleg.A helyi piacon és vásárban egyre gyakoribb a román szövegelés.Mórahalomra is lassan ki lehet majd tenni a kétnyelvű feliratokat.Az említett kisvárostól én kb. 150 km-re lakok.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 10:58:38

@házelőtthinta:

Ez szinte mindenkire igaz, országtól függetlenül.

Amerikai kubaiaktól jól ismerem ezt a jelenséget. Sokszor még a második nemzedék - aki az USA-ban született már - is úgy érzi, külföldön él.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 11:00:40

@Pink Petsch:

Persze, ez oké, de ha nem szavazhatsz, akkor nem vagy igazi résztvevője a dolgoknak, akkor csak egy érdeklődő külföldi vagy.

tanato 2014.04.05. 11:01:01

@maxval a gondolkodó birca: Vigyázz,az USA kubaiak tömbben élnek akár egy kis Havanna,sokan angolul is nehezen beszélnek.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 11:01:13

@házelőtthinta: Hinta, kapsz ma tolem egy hazifeladatot.
Ma pozitiv napot kell tartanod. Kapcsold ki szepen a geped, nem kellenek a folyamatosan a mediabol omlo negativ hirek.

Kapd fel a kabatod meg egy zacsko mogyorot a helyi boltbol (mosolyogva koszonni a penztarosnak, elvegre pozitiv nap van :)) es menj ki a parkba setalni es mokusokat etetni.

Ha egy kedves nagyi epp megszolit, akkor ne razd le azonnal. Beszelgess vele egy kicsit.

Delutan meg tolts le par reszt a kedvenc vigjatek sorozatodbol es nezd meg azokat. Vegyel hozza egy palackkal a kedvenc uditodbol/piadbol.

Ne emeszd magad allandoan a negativ hirekkel es azokkal a forgatokonyvekkel hogy fog a jelenlegi kis vilagunk bedolni. Ha jon az apokalipszis, akkor ugysem tudunk elleni tenni mar semmit. Addig meg elvezd az eletet mert allitolag a gyomorfekely marha fajdalmas tud lenni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 11:02:19

@tanato:

Ez az. Inkább csináltak maguknak egy helyi Kubát, mintsem hogy integrálódjanak.

tanato 2014.04.05. 11:03:39

@tanato: Ez azért pl a hollandiai magyarokra nem érvényes.Így egy Hollandiában született Tóth Jóska hamarabb integrálódik mint a Floridában kubai városrészben született kis Juan Lopez

2014.04.05. 11:06:50

@maxval a gondolkodó birca: Igaz, de ahhoz állampolgárnak kellene lennem, és mint mondtam, nem szeretnék. Hacsak nem muszáj ...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 11:06:57

@tanato: De mondjuk azert ezen a mondaton majdnem lefordultam a szekrol:

"Most lehet itt persze személyi szabadság korlátozásáról szót ejteni, de ezzel a fajta liberális megközelítéssel nem foglalkozunk."

Egy valoban demokratikus, es nem annak mondott, orszagban egy ilyen mondat utan az a minimum hogy az illetonek van 24 oraja beadni a lemondasat es vegleg visszavonulni a politikatol, a partja meg also hangon bukja a szavazobazisa 5-10%-at. Mo.-n? Abban sem vagyok biztos hogy eljut az esti hiradoig... de hogy otthon nem lesz kovetkezmenye az hot ziher.

Az egyetlen "kovetkezmeny" megint az lesz hogy a mocskos cionista karvalytokes zsidoberenc nyugati hirlapokban majd megjelenik egy-ket mocskos es gusztustalan ocsarolo cikk hogy Mo.-n szegregacio van. Holott mindenki tudja hogy ez aljas hazugsag. Orszagimazs at its best.

tanato 2014.04.05. 11:09:30

@maxval a gondolkodó birca: Az én valamikori első szerelmem miután engem faképnél hagyott/még 78-ban/, egy itt tanuló kubai fiúhoz ment férjhez,először Kubában kezdtek,ahonnan néhány év múlva hazamenekültek,mert nem igen volt kapható semmi,sem kaja se szappan,mert jegyrendszer volt.Jó pár év múlva meg a fiú /csónakon az USA-ba lógott/ rokonságához költöztek Floridába egy ottani kubai közösséghez.A szülők is /tanárok/meg a gyerekek is jól beszélik mindhárom nyelvet/magyar,angol,spanyol/de egymás közt is a spanyol megy legtöbbet.

tanato 2014.04.05. 11:14:24

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Totálisan igazad van,nem igazán bevándorló barát ország vagyunk.Azért a romániai cigányok kijátsszák ezt/meg a kínaiak is/.A románok a magyar-igazolvánnyal meg a kettős állampolgársággal,a kínaiak meg a kihasználják a korrupciós lehetőségeket az idegenrendészetben.

tanato 2014.04.05. 11:15:56

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: És ez az idegenellenes hozzáállás nem túl elegáns egy évszázadok óta sok emigránst nyugatra eresztő állam tisztviselőitől.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 11:25:23

@tanato: De en meg azt is megertem hogy nem akarnak ennyi emigranst mert a helyieknek nem jut munka. Abszolut jogos erv. De akkor ezt valahogy mar a hataron kordaban kene tartani. Valahogy semmifelekeppen nem erzem egeszseges megoldasnak hogy nepcsoportokat epuletekbe zarva tartanak kulonfele rendeszeti szervekkel felugyelve... ez annyira '40-es evek.

tanato 2014.04.05. 11:27:35

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: A helyiek annyi pénzért nem vállalnák el azt a munkát,a hatóságok viszont a tűzhöz közeli nagygazdáknak kedveznek kéz kezet mos alapon.

2014.04.05. 11:45:10

@tanato: Úgy gondolod, hogy a magyar igazolvány bármire is jogosít? Mert nem, az évi 4, értsd négy 90%-os kedvezménnyel igénybe vehető MÁV utat, meg a múzeum belépéseket leszámítva.Gondolod, hogy a román cigányok tömegesen vonulnak a Szépművészetibe? A kettős állampolgárság már többet biztosít, de tekintettel arra, hogy Románia is EU tag, sok értéke, már anyagiakra konvertálható nincs.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.04.05. 12:05:45

@Pink Petsch: Az a negy ut valojaban 8, ugyanis menetterti kedvezmeny.

2014.04.05. 12:11:59

@tildy[UK]: Ó, igaz, ezt a pimasz lehúzást! Ezért döglődik a MÁV. De mielőtt elkapná a pánik a népességet, elárulom, a magyar igazolványt főként idősebb emberek váltották ki, leginkább nosztalgiából, mint az én nagyapám, aki sajnos már elhunyt azóta, és amíg élt, egyszer vette igénybe. Tudom, az is nagyon megterhelő lehetett a magyar államnak.

nyuszigonosz 2014.04.05. 12:20:39

@Pink Petsch: Hát használják és kihasználják a magyar igazolvány vasúti menettérti kedvezményét a Romániában élö etnikaiak (cigányok).
Mégpedig 4x egy évben, végig Magyrországon oda vissza, a furgon aztán Ausztriától hozza-viszi öket tovább pl. Németországba.

2014.04.05. 12:31:16

@nyuszigonosz(D): És tényleg, ez a legnagyobb probléma jelenleg otthon? Komolyan? A piszok románok miatt megy csődbe a magyar gazdaság? Képesek évente 8 alkalommal használni a MÁV-ot kedvezményesen? A Magyar Állam Vasutat? Érted.. a Magyart, a románok! Pfúj!
Hát, basszus, ez undorító. Már, ahogyan gondolkodtok.

2014.04.05. 12:40:30

@maxval a gondolkodó birca: kinek mi a beilleszkedes. Valakit egyatalan nem erdekel semmilyen politika.

morsels (törölt) 2014.04.05. 12:42:48

@charlieharper [seoul, south korea]:
Naigen.
Van, akit csak az adooptimalizalas erdekel :-)

DieNanny CH 2014.04.05. 12:45:09

1: Egy pillanatig nem gondoltam, hogy 3 hónap alatt megtanulom a nyelvet. Még a 3 évben sem bíztam...

2: Nem hívtam meg senkit a családomból, mert a vendéglátó családomat nem tartottam méltónak rá... 3. családomnál tettem kivételt, húgom jött egy hosszú hétvégére, és bejártuk Bécset. Nagyon jó volt!

3: Rám nem volt igaz.

4: Ha a körülöttem lévő dolgok a politikát jelenti, akkor ez igaz, bár Mo-on sem érdekelt a politika.

5: Rám is isgaz.

6: Nem teregetem ki fb-re az érzéseimet.

7: Rám is igaz.

8: Nem igaz, az otthoniakkal sokkal közelebb érzem magam.

9: Ez egyáltalán nem jellemző rám.

10: Nem írok blogot, viszont elejétől kezdve naplót írtam, és nagyon sok levelet szülőknek, tesóknak, barátoknak.

Most pedig elolvasom a kommenteket.

nyuszigonosz 2014.04.05. 12:46:16

@Pink Petsch: Ezt írtam volna?
Nem ezt írtam, úgyhogy húzd vissza karmaidat. :-)))

2014.04.05. 12:47:58

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: De durva, pontrol pontra teljesen ugyanaz mint amit az azsiai 'vendegmunkasokkal' csinalnak a Kozel-Keleten. Nem gondoltam volna hogy Europaban (konkretan: Magyarorszagon) elofordul ilyen.

2014.04.05. 12:48:39

@morsels: igen, en ilyen selfish allat vagyok. Ezek szerint, nem integralodom, na, nem, mintha akarnek.

DieNanny CH 2014.04.05. 12:49:47

@maxval a gondolkodó birca:

Én Mo-on sem politizáltam, mert nem érdekelt. Ezek szerint nem éreztem sajátomnak a magyar politikát??? Hülyeség.
Ez nem hely kérdése, hanem érdeklődésé. Azért, mert egy autóversenypálya mellett lakom, még nem fog érdekelni az autóversenyzés.

morsels (törölt) 2014.04.05. 12:50:11

@DieNanny [SZ,CH]:
Slzerintem nem kene ilyen komolyan venni ezt a tiz pontot.
Nekem inkabb onironianak tunik.

2014.04.05. 12:52:24

@nyuszigonosz(D): Áh, csak felkúrtam az agyam, bocs. Basszus, össz-vissz nem egészen 350 ezer magyar igazolványt állítottak ki a rommagyarok számára, szóval, még a negyedünk sem igényelte (és k tudja, hány tulajdonos hunyt el azóta). Erre jönnek a hülye kommentek, hogy a románok, így meg úgy kihasználják Magyarországot. Hát persze, mint szegény megboldogult nagyapám. Ő is olyan kihasználós fajta volt ...

2014.04.05. 12:52:38

Erdemes elolvasni a tegnapi 600 feletti kommenthalmazt? Csak az elejet kovettem tegnap

morsels (törölt) 2014.04.05. 12:54:42

@charlieharper [home, sweet home]:
Csak vicceltem :-)
Egyebkent tenyleg erdekes, hogy milyen kulonbsegek vannak a 'hataratkelok' kozott es erre te jo pelda vagy.

Ugy ertem, hogy sokaknak okoz gondot a 'beilleszkedes', jelentsen ez barmit. Mondjuk hogy megtaaljak a helyuket.
Te viszont mar regota nem foglalkozol ilyesmivel, neked a vilag csak egy hely, ahol vannak eheto, ehetetlen, meg jo kajak :-)

Az osszes tobbi csak dontes kerdese. Marmint neked :-)
De a legtobb ember nem igy el.

nyuszigonosz 2014.04.05. 12:59:22

Hogy a poszthoz is: hát én egyik állításban sem ismertem magamra.

2014.04.05. 12:59:27

@morsels: szeretek jokat enni, nem tagadom. Es a tegnapi temat illetoen, elmenyt nyujt nekem, ha az a kaja jol is nez ki.

Nem jarsz egyebkent messze az igazsagtol; jo kaja, zold terulet, vitorlasozhato.

DieNanny CH 2014.04.05. 13:00:32

@nyuszigonosz(D):

Én úgy tudom, 100 km-en belül 1 napig érvényes a menettérti, a messzebbre szóló 3 napig. Ha pénteken elmegy Szegedről Hegyeshalomig, utána meg Németországba, vasárnap nem jön vissza...
Persze, tudom, akkor is, de olyan nagyon szerintem nincsen kihasználva.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.05. 13:06:36

@Pink Petsch:
"évi 4, értsd négy 90%-os kedvezménnyel igénybe vehető MÁV utat"

nekem egy se jár, pedig magyar vagyok, és itt élek születésem óta.

nyuszigonosz 2014.04.05. 13:06:54

@DieNanny [SZ,CH]: Nanny, akik saját elmondásaiból én tudok erröl, azok használják és a lehetöséget használják ki, hogy ilyen létezik.
Hogy hogyan lehet oda-vissza használni akkor, ez már a spekuláció területe lenne, és nekem mindegy is.

Morgo1229 2014.04.05. 13:08:47

@charlieharper [home, sweet home]: a 600+ post....lenginkabb a poszt kepei lettek fikazva. Az volt a major topic.
Otthon? Magyarorszagon vagy?

2014.04.05. 13:12:50

@Babette_: Beszéld meg a kormányoddal meg a politikusaiddal.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.05. 13:13:35

hvg.hu/kkv/20140405_alkalmazottak_leszunk_pedig_cegvezetok_is

Fiatalok, vállalkozzatok! Gyűjtsetek pénzt külföldön aztán irány Magyarországra vállalkozni!

2014.04.05. 13:18:52

@Morgo1229: nem. Csak a sajat hazamban, Cambridgeshire. Nagyon orulok neki a koreai hotel utan. Sajat agy!

morsels (törölt) 2014.04.05. 13:23:19

@charlieharper [home, sweet home]:
Aztan New York... uj haz, uj agy, uj otthon :-)

Morgo1229 2014.04.05. 13:29:41

@házelőtthinta: en haza akarok menni de meg felek, hogy megbanom es nincs visszaut. Mar 40 felett vagyok, hova ugraljak ?

adg 2014.04.05. 13:32:55

A tegnapi cikkrol elmond valamit az is, hogy eddig 17 likot kapott. Kapott már ilyen keveset valaha is írás ezen a blogon?

Én pl nem ismertem fel, hogy mi van a nyitóképen. Azt hittem, valami süti. :D

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2014.04.05. 13:39:10

Érdekes felsorolás :-)
Figyelembe veszem, hogy többé-kevésbé komoly, de még így is sok megállapítás igaz lehet sokunkra.

2014.04.05. 13:41:51

@házelőtthinta: Bezzeg, ha itthon maradtak volna... Büszkén nyomoroghatnának, és még kapnának egy buksisimogatást is tőled. :D

2014.04.05. 13:47:23

@házelőtthinta: Pénzügyi öngyilkosság ma Mo.-n legálisan vállalkozni. A kibaszott sok adón kívül még van egy fontos tényező, ez pedig az, hogy ha nem csalsz, akkor hátrányba kerülsz a riválisokkal szemben. Mellékesen hozzáteszem, hogy amíg a NAV szemet huny a multik adócsalásán, addig nincs is miről beszélni. Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek, ugye... :)))

Jah amúgy vállalkozzon a faszom ma Mo.-n, egyik buzi politikusnak és a holdudvarának sem fogok egy fillérrel sem többet fizetni, mint amit muszáj (adók).

2014.04.05. 13:49:16

@Morgo1229: Nincsen értelme visszajönni.

Shanarey 2014.04.05. 14:08:30

@házelőtthinta:

Próbáld ki, szerinted úgyis jól működik Magyarországon minden.

S majd mesélj hogy sikerült.
:-)))

Mrs. Clayton 2014.04.05. 14:11:40

@DieNanny [SZ,CH]: nem-e? tudod te milyen hangzavar van ott? te lennél az első, aki még kampányolna is annak a pártnak, amelyik betiltaná a pályát :-P
ma bosszúból megsütöm a túrós pitét, de nem publikálom :-D

2014.04.05. 14:13:30

@Shanarey(SCO): Néha azt hiszem, hogy hinta valamelyik tagnak a másodregje. Ennyire nem lehet buta egy ember.

Mrs. Clayton 2014.04.05. 14:15:26

@Philosoraptor: ha engem kérdezel akkor sorsolóé, de lehet tévedek, csak ugye ez az, amit nem szoktam

2014.04.05. 14:16:20

@Jess G: szerintem a sorsolo a baratusz

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.05. 14:28:52

@Shanarey(SCO): Én jól elvagyok itt. Van egy viszonylag elfogadható életem (bár ahogy nézzük), nem az én dolgom kreatívkodni, vállalkozni, munkahelyeket teremteni otthon. Én csak egy buta mekis alkalmazott vagyok, akinek az az életszínvonal hogy bedobja meló (ja már meló sincs) után a sört, aztán vacsorázik a szüleivel. Másnak meg lehet a nyomor lenne ez.

@Philosoraptor: Nyugaton pedig senki nem csal, nincsenek adók, a vállalkozók élete pedig csupa móka és kacagás. Ott még a bérek is kitermelődnek forgalom nélkül a friss nyugati fűtől.

Otthon meg lehet nyomorogni. Megint ugyanaz a mese. A magyarországi "nyomort" felnagyítjuk és ugyanezt tesszük a nyugati életszínvonallal is. Nálunk semmi se működik, nyugatra meg semmi sem tud nem működni.

Persze. Nincs értelme visszamenni. Mindenkit költöztessünk a leggazdagabb országokba. Remek gondolatmenet.

Meg persze ennyire buta nem lehet egy ember. Miért az nem kevésbé buta aki azt mondja hogy költöztessünk mindenkit Nyugatra? Mégis hogy? Fogadjátok el hogy nem nyugati országba születtetek. A magyarságnak sose lesz nyugati életformája. Viszont a jelenlegi nyugati életforma se fog már sokáig tartani. Úgyhogy azért annyira ne forduljunk be ettől.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.05. 14:29:49

@maxval a gondolkodó birca:
Igy van.

Bar en sem erzem mar igazan az integralodasi vagyat (szeretnem ismerni a tortenelmet es kulturat, de a munkaidon kivul nem szeretnek emberek kozott lenni).

A magyar "gettoktol", magyar haztol, nemzeti kulturalis esemenyektol viszont a legtavolabb akarom magam tartani.

Dolgozni akarok, "sok" penzt keresni es a penzbol evente egy honapot eltolteni az isten hata mogott, ahol senki sincs. Integralodni akarok egy oserdobe vagy a vilagur uressegebe.

@Philosoraptor:
Valoszinu egy hithu gardista a lelkem. Ez mar onmagaban valasz arra, hogy miert "ennyire buta".

macamuca [IHUN] 2014.04.05. 14:30:22

@házelőtthinta:
"Fiatalok, vállalkozzatok! Gyűjtsetek pénzt külföldön aztán irány Magyarországra vállalkozni!"

Mondd, te érted is azt, amit leírtál, vagy megelégedtél annak hazaffyas felhangjával??

Fiatalok, mivel Mo.-on alig van esélyetek elhelyezkedni (=tapasztalatot szerezni) és a kapott bérből megélni (=pénzt gyűjteni akármire, pld vállalkozásindításhoz pedig abszolút esélytelen), ezért menjetek külföldre dolgozni (=akármit is, a megélhetés miatt, vagy szakmátokon belül, megélehtés+szakmai tapasztalatszerzés okán), majd az így összegyűjtött pénzt hozzátok haza és költsétek el, vállalkozásindításra.
Amikor majd elfogy (=bebukik a vállalkozásotok, 1-2 éven belül), akkor irány ismét külföld, azzal a 2, saját, személyes tapasztalattal, hogy
1: Mo.-on tényleg alig lehet megélni, mármint tisztességes munkával, vállalkozóként (a különféle "okosságok" alkalmazását ne tekintsük alapvetőnek, mármint általánosságban, mert Mo.-on az: simlizés nélkül lehetetlen jövedelmezően működtetni egy vállalkozást /egyéni vállalkozókra gondolok elsősorban, aki önfoglalkoztatás keretein belül biztosítja -szeretné biztosítani...- a tisztes (!!) megélhetését/)
2: külföldön ez lehetséges, vállalkozói létforma nélkül is (elvégre ott gyűjtötte össze a példabeli fiatal azt az összeget, amit utóbb Mo.-on bebukik vállalkozóként).

Gondolod, hogy nagyon sok (=számottevő létszámú) fiatal fogja úgy gondolni, hogy miután összespórolt egy takaros summát, és kialakított egy életformát kint, akkor hazajön és mondjuk fodrászműhelyet nyit? (azért írtam ezt a konkrét szakmát, mert lányom ezt tanulja, és a külföldi lehetőségekről ezzel kapcsolatban sodalis tud infót adni. De említhetjük diggert is: igaz, nem mai kakas, de pont azért ment ki, mert itthon nem tudott megélni a tudásából, holott próbálta 30 évig, kint meg vállalkozóként köszöni, klasszul elvan. Gondolod, hogy ha mondjuk 15 évvel fiatalabb lenne és beleférne a "fiatalok"-csoportba, akkor a megtakarításait zsebrevágva hazajönne, hogy itthon legyen vállalkozó??)

Gondold át, hinta, hogy mit is jelentenek a leírt szavaid...

Mrs. Clayton 2014.04.05. 14:35:44

@charlieharper [home, sweet home]: nem tévedhetünk nagyot, ha többünknél ugyanaz merül fel velük kapcsolatban

Sütemény1975 2014.04.05. 14:43:17

A poszthoz nem tudok erdemben hozzaszolni, mert nem eltem kulfoldon. Viszont itt frankfurtnal esik az eso :( remelem holnap belgaba nem fog.

macamuca [IHUN] 2014.04.05. 14:44:44

@házelőtthinta:
"Én jól elvagyok itt. Van egy viszonylag elfogadható életem (bár ahogy nézzük), nem az én dolgom kreatívkodni, vállalkozni, munkahelyeket teremteni otthon."

Miért gondolod akkor azt, hogy más fiatal (főleg számottevő létszámban = nem évi 5-10-20 fő) számára cél lehet az, hogy a számára elfogadható kinti életét (olymindegy, ez kinek mit jelent pontosan = az egyénnek jó, ez bőven elég) feladja, és visszamenjen oda, ahonnan pont a munkanélküliség és a lehetetlen anyagi helyzete miatt jött el??

Olyat már sokaktól hallottam, hogy kimenni külföldre, ott összegyűjteni annyi pénzt, amiből aztán itthon házat/lakást vehet, berendezéssel, netán egy autóra is teljen. Aztán ez is arányaiban kevés embernél vált valóra, mert rájöttek, hogy a megvett lakást fent is kellene tartani (rezsi), meg enni-stb is kellene, ehhez meg munkahely+megfelelő bér is kellene, és az továbbra sincs.
De olyat még nem hallottam, hogy itthoni vállalkozásindításra gyűjtés szándékával indult volna el valaki ...
(Öcsém pld átmenetinek szánta a kinti munkáját, pénzgyűjtésnek. Megtörtént, összegyűjtötte, hazajött, keresett munkát, talált min.bérest, kb 2 év alatt elfogyott a kint összegyűjtött pénz, aztán megint kiment... Szerinted rá lehetne venni valahogyan, hogy itthon vállalkozni akarjon a kinti megtakarításából??? Szerintem esélytelen, de ha van egy tipped, mondd...)

Muscari 2014.04.05. 14:46:14

@házelőtthinta: vallalkozni Magyarorszagon???? Megorultel?

Soha tobbet!!!

Egyreszt szeretek nyugodtan aludni. Masreszt en vegigeltem, amint ket vallalkozasunk is csuszott lefele a lejton, megallithatatlanul, rajtunk kivul allo okok miatt. Eloszor az egyik, majd amikor masba kezdtunk, par ev utan a masik is. Mielott vegleg padlot fogtuk volna, eljottunk.

Most itt is vallalkozunk mar, igaz, meg piciben, de a kulonbseget zongorazni lehetne. Teljesen mas a az adohatosag hozzaallasa, hagynak elni, nem neznek azonnal bunozonek. Ugyanakkor nincsenek teljesithetetlen kovetelmenyek eled allitva, magyarul nem is kell adot csalnod.

All in all, gyertek vallalkozni Angliaba

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.05. 14:47:59

@charlieharper [home, sweet home]:
Baratusznak nem volt itt osszecsapasa szerintem. Minek lenne masik nickje?

Ezt ugy altalaban sem ertem. En tudok kedves is es primitiv is lenni ezzel az egy nickemmel. Megint en vagyok az, aki tul egyszeruen gondolkodik?

DieNanny CH 2014.04.05. 14:51:15

@házelőtthinta:

Jól emlékszem, azt mondtad, anyukáddal laksz? Meg hogy anyukád óvónő volt Mo-on. Miért jött el onnan? És most mit dolgozik Ausztriában?

morsels (törölt) 2014.04.05. 14:52:07

@Kövérmadár [swe]:
"egy honapot eltolteni az isten hata mogott"

Peldaul New York :-)

DieNanny CH 2014.04.05. 14:52:07

@házelőtthinta:

Ja, meg még azt akartam kérdezni, te mész holnap szavazni?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.05. 14:58:21

@morsels:
Ha hiszed, ha nem, NYC-ben sokkal inkabb lehet egyedul valaki, mint Stockholmban.

De igazad van. Vannak dolgok, amiket latni szeretnek es nem szamit a tomeg. Aztan majd eljon az ido, amikor mas lesz a cel.
Svedorszag ebbol a szempontbol hasonlit Kanadara. Oriasi, lakatlan teruletek vannak eszakabbra.

Ki tudja?!

Muscari 2014.04.05. 15:09:34

@charlieharper [home, sweet home]: igazad lehet, a stilusa teljesen olyan. Magarol meg nem arul el semmit, ahogyan Baratusz sem nagyon tette.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.05. 15:12:19

@tanato: igaz viszont hollandiaban nem jellemzo hogy beszelnenek magyarul , viszont floridaban majdnem egal a spanyol aranya , kiirasokban, hivatalokban, utcan stb ... a tapasztalatom hogy amikor halljak enyhenszolva furcsa accentemet angolul ,automatikusan spanyolra valtanak ...

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.05. 15:12:47

@DieNanny [SZ,CH]: Nem anyámmal, hanem a szüleimmel. Miért pattantak ki? Fogalmam sincs igazából. Unták amiben éltek. Drasztikus okai nem voltak. Nekem megmosolyogtató az amikor úgy állítják be hogy minden kitántorgó menekült az országból a kilátástalanság elől...

Nem szavazok, külföldön élek, nem szólok bele abba ami otthon megy.

@macamuca [IHUN]: Miért mit írjak? Felejtsétek el Magyarországot? A többség ott is elvan, nincs tömeges kivándorlás. Mit írjunk?

Nem tudom. Nekem nem tetszik a hangulatkeltés hogy otthon minden szar, itt meg minden jó, ennyi az egész.

tanato 2014.04.05. 15:13:02

@Pink Petsch: Hát azt nem tudom mire jogosít a magyar igazolvány meg a kettős polgárság,de hogy egyre több romániai cigány érkezik az Alföldre idénymunkára az biztos, és egyre többen itt is maradnak tartósan letelepedve.Megkapják rendesen a magyar TAJ kártyájukat és lakcímkártyájukat is.

tanato 2014.04.05. 15:15:19

@montroyal ( CAN qc): Jól mondod,ezért is nem integrálódnak még be normálisan a második harmadik generációs kubaiak sem Floridában.

tanato 2014.04.05. 15:16:10

@Muscari: Meg gyanús hogy eltűnt Barátusz hirtelen.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 15:20:18

@Philosoraptor: Amugy pusztan kivancsisagbol, te merrefele elsz? Lehet csak az en figyelmem kerulte el, de veled kapcsolatban nem emlekszem semmilyen informaciora hogy merrefele elsz vagy mit csinalsz (csak ha nem vagyok tul indiszkret). :)

@házelőtthinta: Ahhh, nem csinaltad meg a hazit latom. Pedig neha szerintem jot tenne a lelkivilagodnak a negativ hirek helyett egy kis mokus etetes a parkban.

tanato 2014.04.05. 15:21:33

@Mirjam2: Mo. nem bevándorlóbarát ország,az idegenellenesség nagyon sok helyen alacsony szinten is tetten érhető. Pl. ír gázoló óriási sajtónyilvánossága/és a cikkekhez tartozó gyűlölködő kommentáradat/ és büntetése/ami persze jogos/.De:A gyakran előforduló halálos gázolások jó részében egyáltalán nem kerül börtönbe az illető vétkes sofőr és messze nincs ekkora médiafelhajtás sem.

DieNanny CH 2014.04.05. 15:25:59

@házelőtthinta:

Köszi a választ! Mo-on maradtak rokonaid?
(És hogy meglegyen az adok-kapok: nekem szüleim, egyik tesóm, rokonaim 90%-a Mo-on él.)
Szüleid mit dolgoznak Ausztriában?

M. Péter 2014.04.05. 15:28:42

@Babette_: Valamikor minden nem magyar EGT állampolgárnak járt a kedvezmény. Szlovákia és Szlovénia uniós csatlakozása után valaki azt mondta, hogyha bizonyos uniós állampolgároknak jár a kedvezmény, akkor mindekinek meg kell adni, de aztán a Fidesz-kormány mégis eltörölte. Ezt a kedvezményt viszont annyira nem reklámozták, hogy én is csak akkor hallottam róla, amikor eltörölték. A lényeg az, hogy az EU csak azt tiltja, hogy egy tagország az ott uniós jogokat gyakorló külföldiekkel a helyieknél rosszabbul bánjon, előnyben részesíteni őket szabad.

M. Péter 2014.04.05. 15:35:49

@DieNanny [SZ,CH]: A menettérti 2 hétig érvényes.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.05. 15:37:06

@Muscari: ő londonban volt csirkeszárnysütő a kentuckyban, nem?

2014.04.05. 15:38:37

@tanato: Ez attól van, mert Románia EU tag. Ja, zárjuk ki Romániát az EU-ból, mi? Aztán majd Magyarországot is, mert a magyar cigányok meg Ausztriában koldulnak meg lopnak, aztán meg még kit?

morsels (törölt) 2014.04.05. 15:41:46

@Kövérmadár [swe]:
Vegulis, ha az ember rejtozkodni akar, akkor egy nagyvaros a legjobb hely :-)

adg 2014.04.05. 15:42:08

@tanato: Szerintem itt nem erről volt szó. Nem azért kapott nyílvánosságot az ír gázoló, mert ír volt, hanem mert meglépett, és írország nem adta ki sok-sok évig, mégcsak felelősségre vonni sem volt hajlandó. Pedig a halálos gázolás írországban sem buli. (A kérdést akár meg is fordíthatjuk. Nem azért nem adták-e ki esetleg a gázolót az írek, mert "csak egy magyart" ütött el? Ez szerintem legalább annyira jól hangzik és legalább annyira fals is, minthogy azért rugózott rajta a sajtó, mert külföldi. Szerintem...)

Shanarey 2014.04.05. 15:45:38

@házelőtthinta:

Na akkor ugorj neki a nagy feladatnak és érdeklődj itt a határátkelőn, külföldön, mennyi is a vállalkozókra nehezedő adóteher.

Magyarországon az egy szem vállalkozónak 50000 Ft körüli az az összeg, amit havonta be kell tolni az államkasszába akkor is ha abban a hónapban nem volt bevétele.S ha netán még alkalmazottja is van akkor még több a fizetnivaló. Veled
ellentétben én voltam vállalkozó is, vagyis én tudom miről beszélek.

@Philosoraptor:

Ez sincs kizárva, de az is igaz hogy neki is jogában áll szellemi sötétségben létezni.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 15:50:56

@M. Péter: "A menettérti 2 hétig érvényes."

Csak egy bizonyos km folott. Azt hiszem talan 60km vagy 80km-nel hosszabb jegyek eseten. Az alatt emlekeim szerint csak 2 napig ervenyes.

Shanarey 2014.04.05. 15:51:14

@házelőtthinta:

S ha a szüleidnek nem volt "igazi indok" a kiköltözésre, akkor te miért is vagy ott?

Kissé hiteltelen, amit állítasz, sebaj, volt már ilyen és lesz is.

Muscari 2014.04.05. 15:56:13

@Babette_: nem, az Saman. Baratusznak valami oltonyos munkaja volt, egyszer emlitette, hogy interjuztatott embereket. De konkretumot sosem arult el.
Valamint hosszu evek ota el Londonban es szingli. Ennyire emlekszem.
Aztan egyik naprol a masikra eltunt.

Ahogy Amarante is, emlekezek ra? Neki azt hiszem, a hazassagaval voltak gondok.

2014.04.05. 15:59:27

@Muscari: Babette szerint Saman = Baratusz.
Szerintem a ket nicknek nagyon hasonlo oktatasi hattere lehet. Annyi kulonbseggel, hogy Samannak szimplan kommonikacio ingere van.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.05. 16:00:41

@Shanarey(SCO):
Joga van hozza, de ahhoz nincs, hogy folyamayosan szekalja itt az embereket. A neki valo hely a kurucinfo lenne.
Annyi ertelme van itt lennie, mint nekem lenne egy szaudi muzulman forumon.
Csak en vagyok annyira ertelmes, hogy nem megyek oda sem provokalni, sem hirdetni az ateizmusomat.

macamuca [IHUN] 2014.04.05. 16:02:04

@házelőtthinta:
"Miért mit írjak? Felejtsétek el Magyarországot? A többség ott is elvan, nincs tömeges kivándorlás. Mit írjunk?"

1: Semmit. Bízd rá a kitántorgóra (akármi volt is az oka annak, hogy külföldön próbálkozik), hogy milyen módon költi el a pénzét, no és hogy hol.
2: Saját személyes tapasztalatod alapján írd le, hogy te hogyan-miként csináltad (ez nem azonos azzal, hogy milyen elképzelésed-terved van!), bebizonyítva, hogy X dolog lehetséges, hisz te megcsináltad = tapasztalat-megosztás, netán útmutatás (konkrétumokkal).
3: Saját terveidet-elképzeléseidet írd le, mit és hogyan tervezel (hogy mikor valósul meg, vagy megvalósul-e, az mindegy a tervezés szempontjából), és hogy miért gondolod azt, hogy eme terveket reálisnak=megvalósíthatónak tartod (=álmodozás-kategória nem ide tartozik).

Node olyasmire biztatni másokat, amit te magad sem akarsz megpróbálni: ez nekem nem túl pozitív dolog (olymindegy, hogy mivel kapcsolatos, tehát nem csak lakhelyre, anyagiakra vonatkozik, hanem mindenre).

És nem kell elfelejteni Mo.-ot, a hangulatkeltést én sem szeretem. De leginkább azt nem szeretem, hogy a hangulatkeltésre "vevő" nagyon sok ember = lehetséges hangulatot kelteni, mert gondolkozás helyett szólamokra hallgat a többség (ez éppúgy igaz a politikára, mint mondjuk a divatra).
Gondolkozni, kalkulálni, az egyéni lehetőségeket+tulajdonságokat alapul venni egy tervezéshez = na, ez az, ami sokaknak nagyon nem megy. Inkább hallgatnak másokra, utóbb meg másokat hibáztatnak-okolnak, ha gebasz van (akkor is, ha nem váltja be a szépeket ígérő politikus az ígéreteit, akkor is, ha a divatosnak mondott, de az egyén számára nagyon előnytelen ruhadarabot felvéve mások kiröhögik, vagyis olymindegy, miről van szó: mindig más a hibás, nem az egyén. Mert hazug disznó a politikus, rosszindulatú a divatos rucira rábeszélő ismerős, stb).

Tömeges kivándorlás: a kormány szerint (=nem valamelyik ellenzéki párt akár rosszindulatú túlzásának nevezhetően) kb félmillióan mentek külföldre az elmúlt kb 3 évben.
Ez mi, ha nem tömeges kivándorlás? Pláne, ha hozzávesszük, hogy a magyar nem kimondottan mobilis = nehezen mozdul még országon belül is, nemhogy nagyobb távolságba, határon túlra. Nem véletlen, hogy uniós csatlakozás ide vagy oda, Mo.-ról nem indult meg nagyszámú ember külföldre munkát vállalni. Más kellett ehhez, hogy mégis mozduljanak = ez más az elmúlt 3 évben "előállt".
A kényszer.
Ez most is jelen (vagyis az, ami a kényszert szülte, a munkanélküliség, az ellehetetlenüklés), tehát nem valószínű, hogy nagy arányban visszatérnének oda, ahonnan emiatt mentek el...

Muscari 2014.04.05. 16:06:38

@charlieharper [home, sweet home]: szerintem nem ugyanaz a ket ember. A hatteruk lehet, hogy hasonlo, de a stilus nem. Persze ez lehetett tudatos, egy jol felepitett karakter, hatterrel, stilussal, stb.

BTW, Max is itt van mas nickkel is, egyszer elarulta, de en nem jottem ra, melyik az.

Mondjuk nem ertem, ez mire jo. Pusztan szorakozasnak? Ennyire unatkoznak egyesek?

Muscari 2014.04.05. 16:10:01

@Kövérmadár [swe]: Te kis hamis, rolad nem is gondoltam volna ;-)

DieNanny CH 2014.04.05. 16:10:04

@Shanarey(SCO):

Ezen én is el kezdtem gondolkodni, mikor pár napja írta valaki, hogy ismerőse fűnyírásból megél.
Vegyük a Mo-i városomat, ahol emberi közelségben (busszal elérhető!) nem találtam óvónői állást. Mondjuk, találok családokat, ahol gyerekekre vigyázhatok (kicsi az esély, mert ugye kinek van rá pénze?)
Hogy megéljek kell 100ezer Ft, plusz 50ezer adó, tehát 150 ezret havonta be kell szereznem.
Mondjuk hétvégét is vállalok, heti 60, havi 240 óra. 625-öt kérek óránként.
És ez mind csak álom, mert ennyi fizetőképes gyerekes család nincs a környékemen...
A többi pénzt, amit az államnak kell adnom, még bele sem számoltam, merthogy fogalmam sincs.

2014.04.05. 16:10:55

@Muscari: bevallom neked, de csak neked, hogy bennem mar megfordult, hogy Maxval a Hinta.
Mindketto szepen ir magyarul, Hinta nem egy tanulatlan bunko. Es egy szepen felepitett "antiszocialis karakter". Ez Maxvalra is igaz. Hogy miert? Unalombol....

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 16:11:00

@charlieharper [home, sweet home]: Szerintem amugy nem. Baratusz nagyon arrogans es kioktato tudott lenni nagyon gyakran szinte mindenkivel szemben. Ez nem jellemzo sorsolo-ra sem, Saman-ra meg aztan vegkepp nem.

Szerintem Baratusz csak siman eltolta a bringajat innen.

@Kövérmadár [swe]: "Egyebkent van nekem is masodnickem. Kitalalod, hogy melyik?"

Ha most benyogod hogy maxval, akkor maris kezdem fenni a baltat es ulok fel az elso SAS repcsire! :D

Shanarey 2014.04.05. 16:11:40

@Kövérmadár [swe]:

Basszus, nekem meg csak egy van, akkor én most nem vagyok "trendi" ?

:-))))))))))))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 16:12:08

@charlieharper [home, sweet home]: "bevallom neked, de csak neked, hogy bennem mar megfordult, hogy Maxval a Hinta."

Erre viszont mar en is gyanakodtam neha.

2014.04.05. 16:12:58

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: szerintem sem ugyanaz a ketto, marmint Baratusz es Saman. baratusz az elo faba is belekot, mig Samannak szimplan szofosasa van.

2014.04.05. 16:14:13

@lexrex: errol Dr Andaluzkutyaval kellene beszelgetned. Ez az o asztala.

Shanarey 2014.04.05. 16:15:09

@charlieharper [home, sweet home]:

Sámánnak az a baja, hogy tovább fejlesztette azt a bizonyos "Gondolkodom, tehát vagyok" meghatározást, és ez lett belőle.

:-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 16:17:45

@Muscari: "BTW, Max is itt van mas nickkel is, egyszer elarulta, de en nem jottem ra, melyik az."

Mondjuk max 2. nickjenek siman beleillene Nikki Laura, kb. ugyanazt a vonalat kepviselik es az egyik nick csak toredekannyit van jelen.

Max. homofob sminkes leggingses vonalaba amugyis beleillene hogy egy erosen korosodo, vilaglatott, sikeres nonek adja ki magat. :D

2014.04.05. 16:20:14

@Shanarey(SCO): az o bajan egy allando baratno vagy "Vaj mi -kura" segitene

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Niki mar bevallotta, hogy ferfi es talalkozott eloben zopolite/cascabellel. Egyebkent, en nagyon birom Nikit, "my guilty pleasure"

Muscari 2014.04.05. 16:23:13

@charlieharper [home, sweet home]: bevallom, nekem is megfordult mar a fejemben. Max profi az ilyesmiben, irt mar egy csomo kamu posztot is,

Tokfozi sem igazi, de a penzugyi dolgokrol sokat tud, ugyhogy o nem lehet a Birca. Csak az biztos, hogy ferfi.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Niki eleg sokat tud a repulesrol es Zopilot talalkozott is mar vele Kanadaban :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.05. 16:27:12

@lexrex:
Te is?
Egy par honapja en is teljesen...

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
8)

Azt nem mondtam, hogy itt valaha is hasznaltam volna. De meg azt sem, hogy miota ide jarok, hasznaltam-e... :)

(Volt egy ezereves indexes nickem, meg a svedorszagi forumon hasznaltam eleinte. Aztan valtottam mert egyreszt ide is kellett egy normalis, masreszt nehezen viseltek ott, hogy kiosztottam azokat, akik szerint minden sz@r So-ban es megis itt elnek.)

@Shanarey(SCO):
Dehogynem!
De bizonyitek hianyaban akar te is lehetsz maxval ;)

skye8 2014.04.05. 16:28:30

egyetlen allitassal ertek egyet, az 5-el.
a tobbi viccnek jo, de az egesz lista feluletes.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 16:33:31

@charlieharper [home, sweet home]: @Muscari:
"Niki mar bevallotta, hogy ferfi es talalkozott eloben zopolite/cascabellel."

Ezt nem tudtam.

"Egyebkent, en nagyon birom Nikit, "my guilty pleasure""

Egy picit tenyleg "quilty" szerintem :D. Dehat, tobb is veszett mar Mohacsnal. :)

M. Péter 2014.04.05. 16:34:49

@adg [Au, Darwin]: Az volt a baj, a magyar hatóságok megengedték, hogy visszamenjen Írországba egy esküvőre, és így mivel engedéllyel hagyta egy Magyarországot, nem számított szökevénynek, és az akkor érvényes ír törvények és szerződés alapján nem lehetett kiadni.

puhacica 2014.04.05. 16:39:08

gyerekek, nem akarom elkiabalni, de asszem atjutottunk a holtponton! ha minden terv szerint alakul, jovo ilyenkor mi is hataratkelok leszunk. :) ehhez persze kellett egy olyan e-mail a fonokunktol, ami az en halalnyugodt uramnak is meredek volt.

DieNanny CH 2014.04.05. 16:41:03

@puhacica:

Minden jót kívánok, vészeljétek át minden gond nélkül ezt az egy évet!
(Mi volt az emilben?)

2014.04.05. 16:42:08

@Muscari:

Trebitsch is cenzúrázva van?
HA, miért félsz annyira tőlem?

DieNanny CH 2014.04.05. 16:42:10

@puhacica:

Ugye te vagy aki vág/szerkeszt, valami filmes-dolgos, nem? :-)

adg 2014.04.05. 16:42:43

@puhacica: Node hová? Kezdjem nézegetni a vágó állásokat a helyi tv-nél? :)

Muscari 2014.04.05. 16:44:20

@puhacica: De jo!
Vagyis annyira megsem, el sem merem kepzelni, mi volt az emailben.
Akkor viszont lehet tevezgetni, nyelvet tanulni, hajra. Biztos vagyok benne, hogy ti el tudtok majd helyezkedni a szakmatokban :-)

2014.04.05. 16:46:56

@puhacica: Hűha, hát mit bírt írni az a jóember?

adg 2014.04.05. 16:47:37

@M. Péter: Ez az engedély rész már kiesett nekem, de mostmár emlékszem. Még inkább azt támasztja alá, hogy nem volt semmilyen xenofobia az ügyben.
Az a baj, hogy sokszor belelátunk a dolgokba olyan háttértöltetet, ami nincs is ott. Mint itt is.

nyuszigonosz 2014.04.05. 16:52:42

@Kövérmadár [swe]: Minek van másodnicked??

Le vagyok maradva akkor, mert nincs másod-, harmad-, többednickem. :-)))

tanato 2014.04.05. 16:52:57

@Pink Petsch: Nem, nem,szabad a költözés a romániai cigányoknak is.Költöznek is rendesen mindenhová. Mo.-n legalább dolgoznak is idénymunkásként.

puhacica 2014.04.05. 16:59:34

@DieNanny [SZ,CH]: koszi! :) igen, mi vagyunk a vago "hazaspar". az e-mailben pedig lenyegeben megrugdostak azt a lovat, amelyik legjobban huz, azert, mert szovatette, hogy ha a tobbi is huzna azt a kordet, tan gyorsabban haladnanak.

@adg [Au, Darwin]: :D Ausztralia orult nagy alom, de egyelore megelegednenk Angliaval.

@Muscari: a profeta beszeljen beloled! eleinte szakman kivuli munkaval is beernem, mert az angolra nem hiszem, hogy rengeteg idonk maradna a 12-14 ora melo mellett. de igyekszunk! :)

@Pink Petsch: a Nannynek irt valaszban nagyvonalakban ott van.

amugy meg szerintem is Max Hinta is egyben. csak a masodkarakter kicsit jobban sikerult, mert amig Maxot sikerul figyelmen kivul hagynom (nagyjabol), addig Hintara idonkent "muszaj" reagalni! :)

Latcho Rom 2014.04.05. 16:59:36

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Sorsoló 40-55 közötti arc, kukkolt a facsen, onnan tudta a szülinapom, s ezen bebukott.

Barátusz max 35, egész más stílus, édeklődêsi kör, az egyetlen azonosság a két nikk között hogy ugyanúgy takarták az inkognitójukat.

Shanarey 2014.04.05. 16:59:48

@puhacica:

Hajrá, és sok sikert.

Aztán mi volt abban a mail-ban ha nem vagyok indiszkrét?

Csak hogy Hinta is felfogja miért mennek az emberek el onnan ahová ő visszamenne. (Na meg én is kíváncsi vagyok)

tanato 2014.04.05. 17:01:57

@adg [Au, Darwin]: Sok bűnöző meglép a büntetés elől,de nem kap ekkora médianyilvánosságot és nem foglalkoznak vele a felsőbb körökben sem annyira mint amennyire itthon foglalkoztak vele még kormányszinten is.Azt viszont nem tudom Írországban mennyit foglalkozott vele az ottani sajtó.De a lényeg az hogy a halálos gázolások jó részében nem kerül börtönbe a vétkes sofőr,kimossák egy jó ügyvéd által és max. egyszer szerepel egy helyi újságban.,néha a TV Híradóban.De így hogy egy idegen ütött el két magyar gyereket és ráadásul még nem is volt kedve börtönbe menni ja azért így megint más.Ebből azért lehet egy jó kis idegengyűlöletet táplálni ami amúgy is megvan.

2014.04.05. 17:02:17

@puhacica: Mna, hát majd szétrohad az út mentén az a kordé, ha elvadítják a pacikat ...

Shanarey 2014.04.05. 17:02:19

@Kövérmadár [swe]:

Köszönöm a gyanúsítást, de pont ő lennék? Előbb leszek én sorozat gyilkos mint olyan ............. legyek.

S ha még egy ilyet írsz, burkoltan anyázni fogok
:-)

2014.04.05. 17:03:42

@puhacica: sok simert cica. Azert, hadd kerdezzem meg. Ilyenkor miert nem szimplan egy uj munkahelyet keresel? Miert rogton kifele kacsingatsz?

2014.04.05. 17:06:41

@tanato: Azt magyarázd el nekem, hogy az isten örömébe sikerült a magyar igazolványt kiváltókkal összeborolnálnod az Alföldön dolgozó román cigányokat? Különben, addig örülj, amíg dolgoznak.
Mi köze a kettőnek egymáshoz? Mert hogy az igazolvány nem teszi lehetővé a letelepedést, lakcímkártyát, munkát meg hasonlókat Magyarországon, az tuti. A kettős állampolgárság már tenné, de a magyar állam ezzel is elkésett, mivel Románia ugye 7.-ik éve EU tag ...

tanato 2014.04.05. 17:06:42

@M. Péter: Neked is mondom,ha magyar lett volna a gázoló egy két cikk erejéig tudtunk volna csak a dologról,de az ítélet már biztosan nem lett volna publikus mint ahogy az lenni szokott.És a politika sem akaszkodott volna rá hogy az emberek igazságérzetére és xenofóbiájára ráépítsen abból hasznot húzzon.

2014.04.05. 17:09:13

@lexrex: nem szemely szerint teged cenzuraz. Ha felul elolvasod a kommentelesi szabalyokat es vallalod, hogy elfogadod, meg irsz neki, akkor leszed a persona non grata listarol.
Regebben volt itt 1-2 troll, azota minden uj kommentelo csak kisdobos eskuvel lephet be a cenzurazatlanok koze.

tanato 2014.04.05. 17:11:01

@Pink Petsch: Azért mert mutogatták nekem a magyar igazolványokat is, a kettős állampolgárságot azt már csak később emlegették.De jönnek rendesen idénymunkára is meg véglegesre is.Sokszor a helyi cigányokkal is összetűznek.Elkülönülnek tőlük.

puhacica 2014.04.05. 17:13:05

@Shanarey(SCO): koszonjuk! kicsit fentebb irtam, hogy mi volt a bibi. Hintanak meg ugyis mindegy.

@Pink Petsch: nem az en kordem...

@charlieharper [home, sweet home]: koszi! nekem regi vagyam teljesulne, ha kikoltoznenk. masreszt, nagyon nehez itthon munkat talalni a mi szakmankban, annak ellenere, hogy kevesen csinaljuk igazan jol. plusz a mi munkahelyunk jonak szamit meg igy is, egyszoval itthon nem biztos, hogy erdemes ugralni. ha lepunk, lepjunk nagyot! :)

Latcho Rom 2014.04.05. 17:15:10

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: annyit tudok még róla hogy visszatért londonba, miután kugár mama felnyomta a bikinis képét elkezdett levelezni vele, de az arcát, inkognitóját neki se fedte fel.
Kiváncsi fazon volt.

2014.04.05. 17:17:05

@tanato: Azt értem, különben nem tudnál róla, hogy van olyanjuk. Azt nem értem, azt honnan szedted, hogy a magyar igazolványuk bármiféle előnyt vagy jogot biztosít számukra a magyarországi munkára vagy letelepedésre? Mert nem. Azért kaptak munkát meg telepedhetnek le, mert EU tagállam polgárai. Ilyen értelemben nincs is szükségük a magyar állampolgárságra, bár lehet, ezt ők nem tudják.

puhacica 2014.04.05. 17:17:35

@shakti_rom: koszi, remeljuk, mellenk szegul! :)

2014.04.05. 17:18:16

@puhacica: De a te pacid ;) Bár most ezek szerint kissé megbokrosodott ;)

Latcho Rom 2014.04.05. 17:18:42

@puhacica: kontinens váltás is lehetséges?

tanato 2014.04.05. 17:25:00

@Pink Petsch: Na látod azt tényleg nem tudom,viszont azért telepednek le itt,mert majd 100%ig erdélyiek és vagy magyar anyanyelvűek,vagy ha nem azért megértik magukat amennyire kell.Egy biztos ,bőven Románia Schengeni csatlakozása előtt is már rengeteg voltak az alföldi mezőgazdasági vidékeken.Nyugatra meg ugye azért tudnak menni mert tudnak románul így spanyol,olasz,franciahonban is elboldogulnak valahogy,amire egy magyarországi cigány képtelen.

puhacica 2014.04.05. 17:28:55

@Pink Petsch: jaj, o meg megbokrosodva is olyan nyugodt, hogy megorulsz tole! :D

@shakti_rom: egyelore nem. egyreszt az uramnal mar ez is eredmeny, hogy beszelgetunk egy datumrol es egy orszagrol, masreszt meg a puhacica miatt is jobb Europan belul. (a mondat masodik reszet hagyja figyelmen kivul, aki errol maskepp gondolkodik! mi igy latjuk jonak es ez nem vitatema, hanem egy megszuletett dontes a reszunkrol.)

2014.04.05. 17:31:00

@tanato: Én ezt is értem, de mi a fene köze van ennek a magyar igazolványukhoz. Az csak arra jó nekik, gyakorlatilag és előnyökre váltva, hogy évente négyszer kedvezményesen tudnak utazni a MÁV-val. Lehet, ezt a magyar állam hatalmas kihasználásának gondolni (bár a kedvezményt az állam adta), meg fújni, hogy bezzeg-magyarországi-létemre-nekem-miért-nem, de ez nevetséges egyrészt. Másrészt meg kurvára felbasz, mert általánosít. Mint említettem, a rommagyarok negyede sem váltotta ki.

Latcho Rom 2014.04.05. 17:32:19

@puhacica: nagyszerű :)
Ha neadjisten történik valami jó holnap akkor is teszitek a lelketeket a kufferba?

2014.04.05. 17:33:24

@puhacica: Azért ügyelj, nehogy el találja felejteni ;)

tanato 2014.04.05. 17:38:52

@Pink Petsch: Hogy a magyar igazolványoknak milyen gazdasági szerepe van azt én persze nem tudom,de most már tényleg kevés jelentősége lehet.Egy időben sokat szidták különböző fórumokon.

puhacica 2014.04.05. 17:41:46

@shakti_rom: en mar tul vagyok ezen. megtort bennem valami mostanaban, szoval nincs az a jo, ami miatt maskepp gondolkodnek. ettol meg nem biztos, hogy sikerul, de ugy erzem, egy lepessel elorebb vagyunk.

@Pink Petsch: csak nem! :)

SzZoole 2014.04.05. 17:42:30

@tanato: @Pink Petsch:
Ide peldaul azert kellet nekik a magyar igazolvany es utlevel,hogy munkavalalokent el tudjanak helyezkedni es ne keljen vallalkozoi igazolvanyt kivaltaniuk,az NI szam kivaltasanal is ott tettek nekik keresztbe ahol tudtak,mig nekunk meg volt 2heten belul,nekik heteket kellet varniuk ra,de ez mar megszunt jan,1-el.

2014.04.05. 17:43:32

@tanato: Mert pont annyit tudtak róla, mint te most. Akkor tisztázzuk. Két gyakorlati haszna van: múzeumlátogatás és évenkénti 4 retúr út kedvezményesen a MÁV-val. Ennyi. Pont. Semmi másra nem jogosít.

Latcho Rom 2014.04.05. 17:44:26

@puhacica: Ha menni kell menni kell. Voltam ott én is, s majd mindenki itt.

puhacica 2014.04.05. 17:45:32

@shakti_rom: bzdmeeeeeeg! ebbol minden szobaba rendelek egyet. meg jo, hogy csak 2 van. :D

Latcho Rom 2014.04.05. 17:45:58

@Pink Petsch: Ha mégegyszer leirod ugyanezt hozom a szőrös maxot! :)

2014.04.05. 17:46:12

@Zoole[uk]: Nem, nem, nem. A magyar igazolványt, amiből kb 10 éve állították ki az utolsót, erre nem tudták használni. Nem magyar személyi igazolvány. Amiről te beszélsz, az a személyi. A magyar igazolvány nem személyi igazolvány, hanem fából vaskarika.

Latcho Rom 2014.04.05. 17:46:47

@puhacica: rakom fel avatarnak a percen :)

2014.04.05. 17:47:26

@shakti_rom: Hádee, látod, hogy még mindig nem értik. Azt hiszik, olyan mint a magyarországi személyi.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 17:47:52

@puhacica: Mit illik ilyenkor mondani? Welcome aboard! :)

SzZoole 2014.04.05. 17:49:29

@Pink Petsch: igen,magyar szemelyi igazolvanyra gondoltam,lakcimkartyaval egyut olyan mint amilyen nekem is van.

SzZoole 2014.04.05. 17:51:19

@shakti_rom: ez valami vicc,vagy komoly?

2014.04.05. 17:52:56

@Zoole[uk]: Azt gondoltam. De a magyar igazolvány, nem az. Azt a határon túl magyarok igényelhették -persze, biztos még most is lehetne-, és legfeljebb a lelkük kenegetésére volt jó. Mondjuk, ez látszott is azon, hogy a legtöbb igénylés a két székely megyéből volt.

2014.04.05. 17:54:53

@Zoole[uk]: Én láttam Putyinos butt plugot :DDD

Mr Long 2014.04.05. 17:55:17

@Muscari: Baratuszunk talan valami allamigazgatasi, vagy onkormanyzati munkat vegzett, ha jol emlekszem.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.04.05. 17:57:27

@DieNanny [SZ,CH]: Mosogatnak, főznek, ilyesmi kaliber. Elvagyunk.

@Shanarey(SCO): Dolgozom? Most éppen nem. Én az a fajta klasszikus szerencsétlen vagyok aki tényleg jobban él külföldön mint ahogyan otthon élne. Legalábbis én a legaljáról indultam : sötét borsod, alkoholizmus, 21 évesen munkaszerződést se láttam még soha életemben. Onnan csak felfelé volt út. Sose felejtem el viszont hogy abban az időszakban szinte mindenki ellenem volt. Jellemző az emberekre hogy amikor elindulsz a lejtőn lefelé, elfordulnak.

@macamuca [IHUN]: Pozitív üzenetnek szántam, nem harci felszólításnak. Ha betéved ide egy fiatal emberpalánta és véletlenül beleolvas a kommentekbe, mi a szerencsésebb? A pozitív felhangok vagy a dekadens gondolatok a hazáról? Nem tudom mit kéne bizonygatnom, az otthon élők bizonyítják hogy otthon is lehet boldogulni nem? Elképzelések? Tervek? Leginkább részegen elnyúlni egy mézescsibe forró ölelésében. Mi másra vágyhat egy férfiállat? Nem tervezgetek. Minek? Lehet hol nem vagyok, lehet 1 év múlva nem. Hova tervezzek?
A nettó kivándorlók száma jóval kevesebb. Ki hiszi azt el hogy a körülbelül 4 millió fős magyar munkaerőpiacról eltűnt pár év alatt fél millió ember? Áramlanak azért vissza is emberek, szó sincs tömeges kivándorlásról. A románoknál már felvetődhet a dolog. A tömeges kivándorlás az olyan mint mikor végigsétálsz Ózd utcáin és szinte nem is látsz 20-30 éveseket. Na majd ha Pesten is ilyen lesz a közeg akkor beszélhetünk tömeges kivándorlásról.

Ha pl nekem nem sikerült munkát most találnom, akkor szerintem én is egy visszatántorgó leszek a sok közül és megpróbálom Nyugat-Magyarországot.

SzZoole 2014.04.05. 17:57:27

@Pink Petsch: nem is en vitatkoztam veled arrol,en csak azt mondtam,hogy ismerek egy par roman sracot akiknek magyar szemelyi igazolvanyuk es utleveluk van a konyebb munkavallalas miatt.

2014.04.05. 17:59:36

@Zoole[uk]: Ja, csak mondtam, hogy a kettő nem ugyanaz. Különben én is ismerek, full románt is. Neki az USAba kellettek a magyar iratok, hogy ne szopjon a vízummal.

SzZoole 2014.04.05. 17:59:54

@Pink Petsch: nekem meg van kozos kepem Putyinal:)))
Ez nem vicc.

2014.04.05. 18:01:46

@shakti_rom: Hát, ha ismered a címét, akkor tuti! :D

2014.04.05. 18:02:41

@Zoole[uk]: Melléálltál a panoptikumban?

Latcho Rom 2014.04.05. 18:03:00

@Zoole[uk]: virits nyiregyszatir, ne kimélj minket! :)

ha felteszed, felrakom egy képem ahol hondurasban szambázok a tengerparton!

SzZoole 2014.04.05. 18:03:04

@Pink Petsch: igen az en ismeroseimnek is az az almuk az usa-ba valo kijutas,csak elobb itt gyujtenek egy kis lovet es utanna dobbantani akarnak tovabb.
Kerdeztem oket a szavazasrol,rohogtek egy jot:)))

SzZoole 2014.04.05. 18:06:08

@Pink Petsch: ja igen a panoptikumban keszitette a fotot a nejem:)))

SzZoole 2014.04.05. 18:08:00

@shakti_rom: panoptikumos kep:)))
Tengerparti kepem az nekem is van egy jopar.

2014.04.05. 18:11:03

@házelőtthinta: "Nyugaton pedig senki nem csal, nincsenek adók, a vállalkozók élete pedig csupa móka és kacagás. Ott még a bérek is kitermelődnek forgalom nélkül a friss nyugati fűtől."

Írtam én ilyet? :))) Nyugodtan hasonlítsd össze a hazai és a nyugati világ közötti hozzáállást, már ami a vállalkozásokat illeti. Mo.-n hiányzik a stabil gazdasági és jogi háttér ahhoz, hogy bátran vállalkozzon az ember. Tőke és tudás nélkül pedig nincsen vállalkozás.

Tudást még talán lehet szerezni könyvekből, de tőkét nem fogsz csinálni magyar átlagfizetésből. És még valami, ami hiányzik Magyarországon. A fizetőképes kereslet.

"Otthon meg lehet nyomorogni. Megint ugyanaz a mese. A magyarországi "nyomort" felnagyítjuk és ugyanezt tesszük a nyugati életszínvonallal is. Nálunk semmi se működik, nyugatra meg semmi sem tud nem működni."

Nem érted, mit írtam, sebaj. Azt írtad, hogy mindenki maradjon a seggén, mert az a te világképedbe tökéletes életforma mindenkinek.

"Persze. Nincs értelme visszamenni. Mindenkit költöztessünk a leggazdagabb országokba. Remek gondolatmenet.

Meg persze ennyire buta nem lehet egy ember. Miért az nem kevésbé buta aki azt mondja hogy költöztessünk mindenkit Nyugatra? Mégis hogy? Fogadjátok el hogy nem nyugati országba születtetek. A magyarságnak sose lesz nyugati életformája. Viszont a jelenlegi nyugati életforma se fog már sokáig tartani. Úgyhogy azért annyira ne forduljunk be ettől."

Nem kell senkit sem költöztetni. Csak értelme visszaköltözni az elkövetkező 20-30 évben nem sok értelme lesz. Majd ha kihal pár generáció, lehet, hogy elindul valami, habár ismerve a magyar mentalitást, kétlem. Tudom, hogy a nyugat rohad, ezt már szajkózták a szocializmus idején is. Ezért kell mindenkinek a seggén maradni, nehogy jobb életet teremtsen magának és a gyerekeinek.

2014.04.05. 18:14:19

@Muscari: Ne keress kifogásokat, neked kutya kötelességed otthon vállalkozni, az se baj, ha a híd alá kerülsz. ;)

2014.04.05. 18:15:33

@tanato: Igen, ez számomra is feltűnt már egy ideje.

Latcho Rom 2014.04.05. 18:15:42

@Zoole[uk]: emai ha ide nem akarod, ugyse lattam meg az ergye fejedet :))

2014.04.05. 18:17:28

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Sajnos még Mo.-n. Remélhetőleg ez változni fog jövőre. Bolti eladó vagyok, de szeretnék más szakmát kitanulni, kint.

SzZoole 2014.04.05. 18:22:07

@shakti_rom: nem tudom,hogy kell ide feltenni
De van meg kozos kepem Spielberg,Swarchenegger,Beyonce,Lady Gaga,meg egy csomo mindenkivel:)))

Latcho Rom 2014.04.05. 18:23:54

@Zoole[uk]: kepfeltoltes.hu

aztan copy-paste ide a legalso linket. gaga jobb mint a vladimir :)

2014.04.05. 18:24:10

@házelőtthinta: "Ha betéved ide egy fiatal emberpalánta és véletlenül beleolvas a kommentekbe, mi a szerencsésebb? A pozitív felhangok vagy a dekadens gondolatok a hazáról?"

Hazudni minden áron, és becsapni. Véletlenül se az igazságot.

2014.04.05. 18:24:30

@Zoole[uk]: Mutiiiiiiiiiiiiiiiiiii :D

nyuszigonosz 2014.04.05. 18:25:07

@Pink Petsch: A letelepedés az EU tagállamok állampolgárainak az EU bármelyik tagállamában megengedett és szabad választás szerint van.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 18:28:43

@tanato:

A kínaiak 99 %-a eleve nem akar magyar állampolgárságot, ugyanis akínai szabályok szerint ez a kínai elvesztéséhez vezet, ami anyagilag is káros.

A cél: a letelepedési engedély Mo-n, de ez sincs meg a legtöbbnek. A magyar hatóságok kifejezetten szemétül bánnak a kínaiakkal.

nyuszigonosz 2014.04.05. 18:30:15

@Pink Petsch: Most erre megint írnom kell. :-))
Arról van szó, hogy pl. itt is sok általános ellenörzésnél csakis ezt mutatták fel. Állítva, hogy nekik csak ez van és ök magyarok. Na.
Érted?
Aztán jön a "szakértö" és kiderül a turpisság.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 18:32:43

@Muscari:

Nem, nincs másik nickem. Minek lenne? Azért írtam egyszer más nickem, mert éppen az volt a téma hogyan lehet nicket hamisítani. Egyébként már nem lehet, a blog.hu betömte a lyukat.

nyuszigonosz 2014.04.05. 18:32:49

@házelőtthinta: Nahát! Még a nehéz gyerekkorodat sem felejtetted ki. :-))
Miért nem adod el a sztoridat Hollywoodnak?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 18:33:57

@charlieharper [home, sweet home]:

Pedig ha megnézed, meglátod más Hinta stílusa és a dolgok kb. egyharmadában más a véleménye.

2014.04.05. 18:35:17

@nyuszigonosz(D): Az igazolvány a csatlakozás előtti időkre datálódik vissza. Mára már más a helyzet, nyilvánvalóan.
Azon baxtam fel magam még a reggel, hogy tanato leírt egy olyan marhaságot, hogy a románok a magyar igazolvánnyal (nem személyi!!!!) meg a kettős állampolgársággal, mennyire kihasználják Magyarországot. Ami nettó hülyeség. A magyar igazolvánnyal legfeljebb azt a 4 retúr utat használhatták ki, múzeumokba nem hiszem, hogy sokat jártak volna. Ennyi volt az előnyük, ez volt az a hatalmas kihasználás!. A kettős állampolgárság meg tárgytalan, mert Románia is EU-tag. Már kihasználás szempontjából tárgytalan.

Latcho Rom 2014.04.05. 18:36:57

@maxval a gondolkodó birca: ugrat a karel, don't fret about it..
unatkozik.

nyuszigonosz 2014.04.05. 18:38:13

@puhacica: Sok sikert és sok szerencsét!

SzZoole 2014.04.05. 18:40:05

@shakti_rom: me ez az avatar,onarckep?:)))

2014.04.05. 18:40:20

@nyuszigonosz(D): Ja, az lehet, hogy simliskedtek, de ez mitől Magyarország kihasználása? Milyen anyagi kár érte ezzel az országot? Az illetőket érte, mikor a rendőr bácsi bekísérte őket, és szteppelhettek, amíg lekérdezték az adataikat.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 18:40:22

@Muscari:

Egy dolog kamuposztot írni, ez paródia, más dolog kitaláni egy új identitást és folyamatosan használni is.

Én alapból nem vagyok anoním. Fent vannak a fényképeim. A FB-on ott a valódi nevem, de többen az itteni hozzászólók közül már a Linkedinen is bejelöltek.

Amiben titkolózom: nem adok meg valódi munkahelyet a Linkedinen, mindig az egyel korábbi munkahelyet írom be. Ennek az oka csak az, hogy volt már esetem korábban, amikor egy vitapartnerem írt a munkadómnak! Ez nem vicc. S persze nem teszem fel lakóhelyem fényképét sem sehová és sehol nincs fent a valós címem se. Ennek egyszerűen az az oka, hogy feleség megkért erre.

SzZoole 2014.04.05. 18:41:26

@Pink Petsch: nem mutiba keszult,de varjal kudok:)))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 18:42:27

@puhacica:

Hinta erősen fideszes, én meg pártfüggetlen vagyok, bár én is "jobboldali".

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.05. 18:42:59

@Pink Petsch: az eun belül szabad munkavállalás van...

Latcho Rom 2014.04.05. 18:44:12

@Zoole[uk]: I wish :)

nyuszigonosz 2014.04.05. 18:44:12

@Pink Petsch: Nem, ez nem Magyarország kihasználása volt, nem is így irtam. Simliskedtek vele.
Egy népcsoport volt ez megint: az etnikaiak.

Latcho Rom 2014.04.05. 18:45:36

@maxval a gondolkodó birca: LMP szavazattal "jobboldali"? érdekesh :)

2014.04.05. 18:47:18

@Babette_: Nem mondod! Tényleg ennyire rövid az emlékezet? Az igazolvány még a csatlakozás előttre datálódik.
Basszus, tényleg, ennyire nem érteni, mit írok?

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.05. 18:48:44

@Pink Petsch: közben rájöttem, hogy a magyarigazolványról beszélsz, nem pedig a magyar igazolványról.
fránya helyesírás;P

2014.04.05. 18:49:55

@Babette_: A magyar igazolvánnyal szavazás?????? Jézusom, nem tudom eldönteni, hogy te most komolyan beszélsz, vagy csak szívatsz? Remélem, csak szívatsz ...

2014.04.05. 18:50:43

@Babette_: Há' mondom, hogy nem személyi, nah!

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.05. 18:51:35

@Pink Petsch: akkor írd egybe....különben félreértjük
több szót nem is érdemel

Muscari 2014.04.05. 18:52:52

@Zoole[uk]: nekem is van, bibibiii. Kezet razunk egy orosz zaszlo elott. Szerintem hasonlo korulmenyek kozott keszult, mint a tied. A ferjem Leninnel van lefotozva, de Marxot is lattam :-)

2014.04.05. 18:55:06

@Babette_: Mindig külön írtam, hivatalosan is így írják. De mertem remélni, hogy a banda tud értelmezni, tekintettel arra, hogy reggel óta erről pofázunk ...

2014.04.05. 18:56:42

@Zoole[uk]: Várok .. még mindig várok .. ;)

Muscari 2014.04.05. 18:56:44

@Zoole[uk]: akkor tevedtem, a mi kozos fotonk Moszvaban keszult. Szoval en nyertem, mert az enyem "elo"

Tobb Putyin, Lenin es Marx hasonmas leledzik a Voros ter kornyeken, van egy car atyuska is. Jo penzert lehet veluk fotozkodni.
Azt hittem, te is ott jartal.

SzZoole 2014.04.05. 18:58:43

@Muscari: nem,en a panoptikumban fenykepeszkedtem:)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 18:58:46

@shakti_rom:

Orosz humoristák jobban parodizálják Putyint.

Muscari 2014.04.05. 19:00:10

@maxval a gondolkodó birca: ertem. De valld be, jol esik, hogy ilyet kinezunk beloled.

Latcho Rom 2014.04.05. 19:02:39

@maxval a gondolkodó birca: nem érted...kár :)
s nem is a jimmy az attrakció itt, hanem Sári.

tanato 2014.04.05. 19:04:53

@maxval a gondolkodó birca: A magyar hatóságok nem bevándorláspártiak,így szemétül bánnak a külföldiekkel.De a korrupció az csodafegyver a kínaiak kezében.Jönnek is szép számmal,minden kisvárosban vannak már szépen.,nemcsak a nagyokban.

macamuca [IHUN] 2014.04.05. 19:07:58

@házelőtthinta:
"Ha betéved ide egy fiatal emberpalánta és véletlenül beleolvas a kommentekbe, mi a szerencsésebb?"

A Há egy tematikus blog. Témája: a határátkelés (ideiglenesen vagy végleg) és az ezzel kapcsolatos dolgok.
Az idetévedő fiatal vagy idősebb látogató sacc/kb azért kattint a blogra, amit a címe ígér, és a kommentek közül is feltehetőleg ezek lesznek számára az érdekesek. Ha tetszik, amit olvas (posztok+kommentek, bármiről is), akkor visszatérő látogtó lesz, netán regel és ő is hozzászól.
Ez nem azt jelenti, hogy csakis a határátkeléssel kapcsolatosan lehet/szoktunk/fogunk kommentelni, sőt: napi szokás az offolás (és ez személy szerint nekem tetszik is), ugyanakkor azt hinni, hogy véletlenül betoppanó fiatal emberke szívét öröm tölti el az efféle tipp (gyűjts pénzt külföldön, majd gyere haza és bukd el itthon vállalkozóként): ez naivitásból is sok(k).
Mondom, ha úgy írod le, hogy te így cselekedtél, akkor tapasztalatátadásról van szó, és hasznos is lehet = ilyen formában tipp. De úgy, ahogyan te tetted, vagyis hogy te magad semmiképpen nem vágnál bele, nos így finoman szólva is hiteltelen a szöveg. És ez egy most idetévedő számára is nyilvánvaló, hisz a saját magad leírtad, hogy te aztán sose, node másnak klassz éca.
Önellentmondás az egész, plusz hiteltelen (+felesleges: új látogató nemigen efféle tippekért kezd el olvasni határátkeléssel kapcsolatos blogot...).
Ha így sem érted, sorry.

Más: mire jó a magyarigazolvány? (oldal közepe tájától)
Nem csak utazási kedvezmény+múzeumlátogatás, hanem:
itthon.transindex.ro/?cikk=570&nyomtat=1

Pontosabb és részletesebb tájékoztatás, mint a magyar oldalakon...

www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/ungvar/hu/Konzuliinfo/magyar_igazolvany.htm

www.mav-start.hu/utazas/magyar_igazolvany.php

Más: HÁ, komment küldése után, vagy sima F5 után 10 esetből 8-szor (=soxor) nincs kommentablakom, nem tudok kommentelni bár a válasz erre gomb látható, de az utólsó komment után semmi (még belépés vagy regisztráció gomb sem= nem dob ki az oldal, "csak" valamiért nem enged kommentet írni).

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 19:08:59

@tanato:

Jönnek, látogatóként, majd igyekeznek valahogy maradni.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.05. 19:12:29

@shakti_rom:

Nem szívesen kritizálom a Sárit. Iszonyú ostobaságokat szokott mondani, de egy ilyen csodaszép nőnél még ez is amolyan női csacskaságnak tűnik. A világ legszebb politikusának megvan bocsátva, hogy szeret ökörségeket mondani.

tanato 2014.04.05. 19:17:35

@macamuca [IHUN]: Köszi,akkor mégsem vagyok annyira hülye.Jogosult a magyar igazolvány tulajdonosa naptári évenként három hónapot dolgozni a munkaerőpiaci helyzet előzetes vizsgálata nélkül,mint ahogy belinkelted.Így már én is jobban értem az erdélyi cigány idénymunkások 2006 utáni itt dolgozását.

montroyal ( CAN qc) 2014.04.05. 19:27:03

@Muscari: Teljesen mas a az adohatosag hozzaallasa, hagynak elni, nem neznek azonnal bunozonek.

azt tennem hozza hogy itt is kell az ado fizetni az allami dolgozok hatalmas fizeteset (varosunkba az egesz oriasi budget 52 szazaleka megy el a lehutok fizetesere, es nem beszelve a hatalmas nyugdijakrol)

szoval csak az hogy hagynak elni terjeszkedj gyarapodj vegyel hazat stb .. es aztan 5-7 ev mulva jonnek mert tudjak akkorra van mit elvenni ..en igy jartam 7 ev utan ra is ment a hazam , de masoknak is ez a tapasztalatuk ..

Latcho Rom 2014.04.05. 19:28:44

@maxval a gondolkodó birca: Ja, de valóban megjósolta hogy putin elfoglalja Krimeát, évre..pontosan. Jól néz ki még mindig.

Latcho Rom 2014.04.05. 19:30:26

@maxval a gondolkodó birca: Mutass egyet, de olyat akit még nem küldött el egy malenkij szibirbe.

macamuca [IHUN] 2014.04.05. 19:35:54

@tanato:
Igen.
Tehát volt valós anyagi előnye/haszna. Természetesen ennek az uniós tagság előtt volt jelentősége.
Ahogyan a különböző támogatások, ösztöndíja, ellátási költségtérítések, stbstb terén is: ezek szintén azonos módon járnak az uniós tagországok állampolgárainak.
A vitatott utazási kedvezmény pld azért vert fel nagy port anno, mert az azt finanszírozó (=adófizetők) magyar állampolgárok ilyenben nem részesültek. Nem az volt a kérdés, hogy hányan vették-veszik igénybe, hanem az elv: ki kap, ki nem, és ki fizeti meg. Plusz ma is érzékeny téma, hisz a magyarigazolvány és vele együtt ez a kedvezmény ma is él = ma is igénybe veszik.
Most meséljem el, amikor egyik barátomhoz utaztam vonattal, és előttem vett jegyet egy hölgy, kezében egy marék magyarigazolvány: a szitut elnézve (több 40 körüli férfi+nő, több gyerek = 3-4 család együtt utazott Mo.-ra, nyaralni /ahogyan a beszélgetésükből kiderült/) bizony bennem is felmerült, hogy én teljesárú jegyet veszek, ők meg idelátogatva tizedannyiért utaznak (a 90 %-os kedvezménnyel).
Demagógia? Vállalom....

2014.04.05. 19:41:30

@macamuca [IHUN]: Nem, ez csak a jó öreg irigység... Ha neki lehet, akkor nekem, miért nem?
Gondolom, így vagy az EU-polgárok, már az idősek (70 év felett, vagy hogy?), ingyenes tömegközlekedés használatával is ...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 19:41:54

@házelőtthinta:

...Aztán önként és dalolva adjátok át a bevételetek 80%-át a költségvetésnek.
Hajrá.

Latcho Rom 2014.04.05. 19:43:54

@maxval a gondolkodó birca: Ja, tűrt és támogatott.
De tud röhögni a vlad, azt aláírom :)

2014.04.05. 19:44:41

@diggerdriver: És mennyire igaz ... ;) De persze, egyszerűbb egy kedvezmény élvezőit basztatni, mint a helyzeten változtatni vagy legalábbis megpróbálni, ha már akkora nagy a közfelháborodás.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.05. 19:44:53

@macamuca [IHUN]: Én pedig pont azért indulnék. De Te és Muscari nagyon dolgoztok rajta, hogy elvegyétek tőle a kedvemet ;)! - mármint a vállalkozástól Mo-n...

2014.04.05. 19:47:27

@tanato: Hm, csak egy észrevétel. Ha az alföldi gazdák találtak volna a melóra helyben magyart vagy cigányt, akkor bajlódtak volna a román cigányokkal? És, ne, nem mondd, hogy annyival olcsóbban vállalták, hogy megérte a gazdáknak még úgy is, hogy elszállásolták őket, sőt esetenként kaját is adtak.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.05. 19:55:56

@Pink Petsch: nem.pont ezen panaszkodtak,hogy a magyar nem megy el paprikát szedni,kénytelenek romant felvenni.

DieNanny CH 2014.04.05. 19:57:53

@Zoole[uk]:

Nekem a Pápával van közös képem. II. János Pállal. Az igazival. Mert a kórusom 18 éve a Szent Péter Bazilikában énekelt...

2014.04.05. 19:59:09

@charlieharper [home, sweet home]:

Eben tévedsz. Már kétszer közöltem, hogy elfogadom a feltételeket. Ez nálam példátlan. Senki felé nem gyakoroltam eddig ilyen gesztust. Mint mondottam, nem tűröm a cenzúrázást. Főleg, hogy azért vagyok tiltó listán, mert helyre raktam sakter barátodat. Aki ahogyan láttam, téged is megtalált.
Lehet persze, hogy troll vagyok. A rossz. Sakter is troll, de ezek szerint ő meg a jó. De ki a csúf?

kovacs55 2014.04.05. 19:59:09

@Kövérmadár [swe]:
A magyar "gettoktol", magyar haztol, nemzeti kulturalis esemenyektol viszont a legtavolabb akarom magam tartani.

...Te tudod... de honnan ez a merhetetlen gyulölet, ha megkerdezhetnem es ha nem titok ???

klappol 2014.04.05. 19:59:09

Hali a Népnek -:)

Elolvastam és, hát, naja.......
"Egy amerikai expat összeszedte, számára mi volt az a tíz dolog, amit nem gondolt volna korábban, vagy amit soha nem vallana be."

Szerintem az ő számára, csak.

DieNanny CH 2014.04.05. 20:05:37

@macamuca [IHUN]:

"Más: HÁ, komment küldése után, ..."
Ez nekem is gyakran van, én ekkor addig frissítem az oldalt, míg megint jön az alja.

nyuszigonosz 2014.04.05. 20:09:23

@macamuca [IHUN]: Van amikor csak egyszerü oldalfrissités után sincs komment-ablak.

tucano 2014.04.05. 20:17:51

Ilyenkor azért örülök, hogy nem vagyok jenki expat. A lista nagyrésze nem általános külföldre költöző tapasztalat, hanem baromság.
1. többé-kevésbé
2. mindig nagyon örülök, ha eljön a családom és a barátaim, ráadásul képesek rá és tényleg meglátogatnak.
3. ez egy érzelmi hulladék. Nekem igenis hiányzik édesanyám.
4. hülyeség
5. igaz
6. hülyeség
7. otthonról inkább rémisztő hírek érkeznek.
8. barát az barát, tök mindegy, hogy éppen melyik földrészen van
9. Szinte sosem iszom, viszont ha hazaérkezem, attól félek, hogy meghalok, annyit kell szosölinni.
10. írásból élek, szóval rám ez sem igaz.

2014.04.05. 20:19:34

@lexrex: jaaa, megvan. Shakti. Nem tudom mit csinal, mar hetek ota szurom, miota cougarcatet kiutalta innen es inkabb lelepett.
Nincsenek elvi problemaim, mint a Diggernek. Szures gomb reggel es olvasom, kibannalve es olvasom a tobbi kommentet (mar, amelyiket).

tucano 2014.04.05. 20:21:48

@házelőtthinta: sztem ez érdeklődés kérdése. Bárhol lakunk nagyon gyorsan ekeresek vmi érdekes elfoglaltságot, ahol általában helyiekkel (de nem feltétlenül) ismerkedek. Meg függ attól is, hogy hová költözik az ember. Brazíliában 10 perc alatt brazil leszel, minél jobban harcolsz ellene, annál gyorsabban.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.05. 20:22:36

@tucano: Hát nagy volt az inger, hogy a hármas pontnál én is írjak valamit, csak egy kicsit keményebben...

klappol 2014.04.05. 20:24:15

@tucano: Hasonlóval akartam előrukkolni, új létemre, örülök, hogy más viszont megtette. Mondjuk vártam is.

klappol 2014.04.05. 20:24:20

@lexrex: Nincs szólásszabadság??

na bakker..

klappol 2014.04.05. 20:24:24

@Babette_: Ez lehet így van, de mi az oka?

Latcho Rom 2014.04.05. 20:25:32

@charlieharper [home, sweet home]:

Szűrsz ám a rabok faszát karel :)

Ismerek olyanokat akik valóban szűrnek itt buta nőket, fiúkat..egy szó nélkül, csendesen. Minden nap kapaszkodsz a dolgokba amiket megkezdek, ne hápogj :)

Határátkelő 2014.04.05. 20:27:06

@lexrex: Rendben, legközelebb felveszlek a listára.

2014.04.05. 20:28:27

@lexrex: mar tobbszor meggyanusitottak, hogy en lennek a HA, de ezt most tenyleg nem en inteztem el neked .....

Határátkelő 2014.04.05. 20:30:17

@shakti_rom: Nézd, egyszer már levettelek, aztán visszaengedtelek azzal, hogy elegem van a személyes vitákból, ez a blog nem ennek (kellene, hogy) a színhelye legyen. Úgy látom, nem sikerült ezt tartani, úgyhogy most megint leveszlek, mert unom már az állandó veszekedéseket, mindig másokkal.

Természetesen ami normális kommented lesz a jövőben, azt beengedem.

Üdv

Határátkelő

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 20:31:54

@charlieharper [home, sweet home]:
Az elvi problémák távol állnak tőlem.
Én inkább kiváncsi vagyok.
Mindenkire.

2014.04.05. 20:34:05

@diggerdriver: latod, ez nagy kulonbseg. En nem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 20:34:16

@Philosoraptor:
Dehogy baj. Aki ellensége a pénzének annak nem baj.

Hol tartasz? Tanulsz angolul?
Tudod hogy drukkolok neked.

Határátkelő 2014.04.05. 20:34:29

@klappol: Szólásszabadság van, de a blog létezését is fenyegette már az őrületes mennyiségű troll. Ezért döntöttem tavaly úgy. hogy lesz egy olyan lista, amint azok lesznek rajta, akik szabadon kommentelhetnek, a többieket pedig én engedem be, előzetes szűrés után. A listára fel is lehet kerülni és le is lehet kerülni róla (mint ez az előbb ki is derült).

Felkerülni két módon lehet: a, a korábbi kommentek alapján úgy ítélem meg, hogy a kommentelő nem azért jön, hogy széttrollkodja az oldalt b, ha valaki még soha nem kommentelt a blog.hu egyetlen blogján sem (azaz nincs "története"), akkor bizonyos idő és mennyiségű komment után lehet bekerülni.

Latcho Rom 2014.04.05. 20:35:05

Tilts le, áldásom rá.

Szevasztok.

2014.04.05. 20:35:10

@Határátkelő:

Elfogadom. Előző kommentem visszavonva.

klappol 2014.04.05. 20:35:22

@Határátkelő: A valós időt kapcsold be nekem is LÉGYSZI :)

klappol 2014.04.05. 20:35:26

Egy jó poszt akkor jó, ha szar. A jó bloggal nem lehet vitázni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 20:37:39

@charlieharper [home, sweet home]:
Charli, nincs ezzel baj. Nem vagyunk egyformák.
Vége az adóévnek holnap megyek a könyvelőhöz.

klappol 2014.04.05. 20:38:50

@Határátkelő: Oksa köszi, nem vagyok troll -:) nem az a fajta vagyok :)

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.04.05. 20:39:06

@Philosoraptor: hol dolgozol most?? Mit szeretnél csinálni kint?? Kereskedelemben itt is el tudsz helyezkedni ( Anglia) ha van valamilyen multis múltad! Sok sikert!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 20:39:07

@klappol:
Új vagy itt. Honnan beszélsz?
Mit csinálsz?
Van akváriumod?
:))))))))))))))))))))

puhacica 2014.04.05. 20:41:52

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: koszi, de majd egy ev mulva jobban illik! ha sikerul. :)

@nyuszigonosz(D): koszonjuk! :)

@maxval a gondolkodó birca: kivetelt teszek, remelem, nem banom meg. namarmost: a masodnick "szemelyisege" kulonbozik az elsodlegestol, kulonben nem lenne ra szukseg. magyarul nem erv az, hogy "en ilyen vagyok o meg olyan". merthogy pont ez a lenyeg. (ettol fuggetlenul hiheto, hogy nincs masik nicked, csak otletelgettunk kicsit.)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 20:45:00

@puhacica:
Figyelj.
Drukkolok nektek is.
Nagyon kívánom hogy minden tervetek sikerüljön.

Chamroe 2014.04.05. 20:45:28

@diggerdriver: Ne akváriumozz, mert mindjárt jön Maxval, és megint homokozunk... :-D

puhacica 2014.04.05. 20:49:45

@diggerdriver: figyelek. koszi szepen! majd a Raptorral jol kezenfogjuk magunkat azt' kitantorgunk utanatok. :)

2014.04.05. 20:58:51

@Határátkelő:

Akkor megegyeztünk, vagy nem.

2014.04.05. 20:58:52

@charlieharper [home, sweet home]:

Minden esetre gyanús vagy. Meglátásom mégis az, addig jó, amíg nem tudjuk, ki a HA. Másrészről olyan poszt sok van, ahol valaki ránéz a saját anyjára, majd elkezdi az enyémet szidni. Erre nem vagyok vevő.

klappol 2014.04.05. 20:58:58

@diggerdriver: Igen új,
MO- vagyok, most jöttem vissza,
Munkát keresek.
volt akváriumom.

:))))))))))

klappol 2014.04.05. 20:58:58

@diggerdriver: Látom nagy nehéz gépekel dolgozol, átsuhantam a képes posztodat. Klasszak a képek is :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.05. 21:00:49

@klappol: Honnan 'tántorogtál' vissza? Hogy látod, milyen esélyeid vannak most itthon?

**mimi** 2014.04.05. 21:05:58

@lexrex:
megegyeztetek, azt mondta betesz...

**mimi** 2014.04.05. 21:06:48

@klappol:
hol voltál?
és miért vissza, ha szabad kérdezni ?

klappol 2014.04.05. 21:08:00

@zöldeketbeszélek: A nagy kapitalista németből, a bajorok földjéről.
Esélyt még nem látok, ad 1: 55 évesek már idehaza se kellenek. Gondolom katasztrófális lesz még a nyugdíjamig.

ad 2: már sokan beszélnek több nyelven és fiatalok.

ad 3: a keleti régióban élek.

elég fostalicska a helyzetem, de optimista vagyok :)

DieNanny CH 2014.04.05. 21:08:17

@diggerdriver:

... És főleg: mennyit keresel????
:-)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.05. 21:09:01

@charlieharper [home, sweet home]:
Micsoda?
Cougar lelépett??? Miért???

@tucano:
Ez érdekesen hangzik! :)
Kellene tanulnom portugálul?

@kovacs55:
Jó kérdés, de nem tudom, hogy mennyire nevezhető gyűlöletnek. Legalábbis ha valamit gyűlölök, akkor rosszat akarok neki. A többi magyarnak és a felsorolt dolgoknak nem akarok rosszat, mindössze biztonságosabbnak érzem a 2 lépés távolságot.

Volt persze sok jó tapasztalatom is, 4 magyar kollégám van, mindegyiküket nagyon kedvelem és segítünk egymásnak. Nyaralások alkalmával is találkoztunk már végtelenül szimpatikus magyarokkal (legutóbb pl. egy hajón dolgozó pincérlánnyal).

De ezek 1-2 üdítő kivételt jelképeznek, sajnos voltak rossz tapasztalataim is.

Másrészt nem tisztán gazdasági okai voltak a kitelepülésnek, hanem bizonyos alapvető szemléletbeliek is (ami szintén túlzó általánosítás, ezt beismerem). Ezekkel a dolgokkal nem szeretném körbevenni magamat itt is.

Mondok egy buta példát: "Ezek a svédek olyan felszínesek, az időjárás is pocsék, itt is minden sz@r!"
Nekem ez nem jön be, hiába nem esik jól 4. hónapja is a -15 fok. De nem erre gondolok, hanem egyrészt hálás vagyok, hogy itt lehetek. Másrészt örülök annak a pár órának, amikor télen ragyog a nap. Nem azt nézem, hogy -20 fok van, hanem azt, hogy milyen isteni hajnalban a kandallók füstjének az illata.
Sokan csak elégedetlenek, én pedig túlságosan is örülök annak, hogy itt lehetek. Egyszerűen nem passzolunk.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.05. 21:14:30

@klappol: Nagyon nyomós okod lehetett a hazatérésre...

klappol 2014.04.05. 21:16:52

@Kövérmadár [swe]: Megtisztelve érzem magam. Köszi :)

klappol 2014.04.05. 21:16:55

@**mimi**: a válaszom már látod, de kösz a kérdést, vagy az érdeklődést.

Kezdem magam jól érezni itt :)

**mimi** 2014.04.05. 21:20:08

@klappol:

én is új vagyok még, de jó itt :))))

**mimi** 2014.04.05. 21:20:48

@Kövérmadár [swe]:

látod, ezért a szemléletért kedvellek...többek között :))))

33621 2014.04.05. 21:21:38

@klappol: Le lehet szűkíteni azt a keleti részt esetleg? Az én keleti részemben ma volt nagygyűlés ahol részt vett OV és KL! Még a piros mobilos is küldött sms-t hogy menjünk oda .
Akkor kommentelő társaim holnap szavazunk vagy savazunk?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.05. 21:22:23

@puhacica: Én is drukkolok nektek, de kérdezem, miért kell 1 év az induláshoz? (Ha nem értettem félre valamit.)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.05. 21:24:38

@Kövérmadár [swe]: Hát nagyon remélem, hogy csak szünetet tart és szépen visszajön, mert egy kedves nő (szerintem).

**mimi** 2014.04.05. 21:27:19

@zöldeketbeszélek:
de miért ment el??????
szerintem is nagyon kedves, normális nő

2014.04.05. 21:28:20

@33621:

Holnap ketté fog szakadni az ország.

2014.04.05. 21:30:47

@lexrex: mindenkinek jo, hogy nem en vagyok a HA :)
Ha lenne blogom, az vitorlazasrol szolna vagy etnikai kajarol, esetleg az eszak-afrikai eletrol.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.05. 21:31:04

@**mimi**: Erre én nem tudok válaszolni. Van, aki szerint egy megosztó személyiségnek sikerült őt elüldözni, de tényleg fogalmam sincs, ez mennyire igaz. Mindenesetre remélem olvas minket és látja, hogy visszavárjuk.

puhacica 2014.04.05. 21:31:27

@zöldeketbeszélek: neked is koszonjuk! 1 ev mindenkepp kell, mert augusztusig minden honapra "elkoltottuk" a fizetesunket, vagyis csak osztol tudunk sporolni. illetve azert ez most egy igen kicsi, am annal jelentosebb lepes az uram reszerol, de meg nem a nagy attores. viszont ugy latom, hogy puhul mar. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.05. 21:31:51

@lexrex: Ugyan már, rég kettészakadt, holnap csak jól láthatóan kirajzolódik majd a határ.

tucano 2014.04.05. 21:34:30

@puhacica: milyen programokon dolgozol?

@charlieharper [home, sweet home]: magánügyben már nagyon régen nem, van a tucano.blog.hu de nem frissítem, meg elég sokat írtam lemilre, átlátszóra, stb. Ahol kiélem magam az a Magyarok Brazíliában fácse oldal, ugyanott a Gozo Expat Chronicles, de ezek inkább fotó blogok. Most szerződünk az egyik legnagyobb expat bloggal, ott szinte hetente lesznek posztjaim (szokásos letelepedés külföldön pénzért témában), de ahogy a legújabb munkaadómat ismerem, több néven, mint ami Ságvárinak volt :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.05. 21:34:54

@puhacica: Jaj, nekem az jött le, hogy már szívvel-lélekkel ő is a bőröndpakolás mellett van :(! Hát akkor azért is drukkolok, hogy egy lélekkel döntsetek, bármi is lesz végül.

Nálunk meg egy rövid fellángolást követően (menj szívem, megoldjuk, a lényeg, hogy legyen munkád) ott tartunk, hogy az egész család egyöntetűen kijelentette, hogy nem megyek én sehová, kezeltessem magam és milyen anya vagyok én. Ja, és ne számítsak segítségre.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 21:36:33

@lexrex:
Az ország akkor szakadt ketté mikor az emberek azt kezdték nézni hogy kin van kokárda és kin nincs.
Az az ország kettészakadásának dátuma.

2014.04.05. 21:37:12

@tucano: elkuldod privatban a cimet, ha nem akarod kitenni?
Rajottem, hogy mi buztosan ismerjuk egymast, no nem csak azert, mert egy kornyek/korcsoport. Uttorovasut kornyeke (vizzel toltott lufi csatak)

klappol 2014.04.05. 21:37:55

@zöldeketbeszélek: Lejárt a szerződésem. A betanítással végeztem.

klappol 2014.04.05. 21:37:55

@**mimi**: Akkor üdv nekünk a klubban :D

klappol 2014.04.05. 21:37:55

@33621: Igen ott lakom én is. Megyek szavazni is, de savazni nem............az fájhatna.

klappol 2014.04.05. 21:37:55

@lexrex: Ez attól függ, hogy hogy érted a kettészakadást?

2014.04.05. 21:38:26

Hm, úgy látom, holnap jobb ha hanyagolom a blogot, mert tombolni fog a választási homokvihar ;)

tanato 2014.04.05. 21:38:59

@Pink Petsch: Szerintem nem fizetnek utánuk járulékot vagy nem annyit mint egy helyi dolgozó esetén.De az is benne van hogy nem találnak rá helyben embert mert azok inkább segélyen élnek,minthogy elmennének dolgozni.

puhacica 2014.04.05. 21:42:28

@tucano: jelenleg ediussal, most van tervben az avid.

@zöldeketbeszélek: hat, azert ez nekem nagyon nagy dolog, de teny, hogy meg csomagolunk. :)
hallod, azert neked se egyszeru. nem is ertem, hogy mondhatnak ilyet, hogy nem segitenek. :(

2014.04.05. 21:44:04

@tanato: Valszeg, az utóbbi ... Csak arra szerettem volna rámutatni, hogy a román cigányok képbe se kerültek volna, ha helyben is lett volna munkaerő.
A járulékok nem tudom, hogyan vannak otthon, de idénymunkások esetében valószínűleg tartom, hogy más, mint teljes idejű alkalmazottaknál. Aki fizetné a magyar után, az fizeti a külföldi után is (kevesebbet biztos nem), aki meg egyébként is elsummákolná, az mindenképpen megteszi. Tökmindegy kiket alkalmaz.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.04.05. 21:47:29

@házelőtthinta: "A legtöbb ember képtelen integrálódni. Persze sokan ámítják magukat hogy ők integrálódtak mert a munkahelyükön néha beszélgetnek az ebédszünetben az angol kollégákkal. "
Bár tudom, hogy kivándorlás esetén sokakban rögtön Anglia ugrik be, de azért ne felejtsük el, hogy máshol is élnek magyarok:) és nagyszerűen beilleszkedtek. Nem tudom, ez miért tűnik annyira lehetetlen feladatnak? :)

2014.04.05. 21:48:10

@diggerdriver: @klappol:

Mint ha olvastam volna már itt valakitől, hogy a holnapi választás a közvélemény kutatók fekete napja lesz. Szerintem is. A jobbik, a Dunától keletre tarolni fog. A kérdés az, országos szinten mire lesz ez elég. A főváros, és a Dunántúl Fidesz, MSZP párharc LMP beütésekkel.
Amire komoly tétekkel lehet fogadni: Magyarország vesztes lesz.

2014.04.05. 21:50:51

@lexrex: Úriember biztosra nem fogad ;)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2014.04.05. 21:55:52

@tanato: "Vigyázz,az USA kubaiak tömbben élnek akár egy kis Havanna,sokan angolul is nehezen beszélnek. "
igy van, ott marad meg az elszigetelődés, és nehezebb az integráció, ahol egy tömbben élnek az adott náció tagjai. Nemrég pont a koreai diákjaim emlitették, hogy amikor megérkeztek ide (Los Angeles Koreatown nevű negyedébe), úgy érezték, visszacsöppentek a 8oas évek Koreájába. Az akkoriban ideemigráltak azt az életformát, és környezetet teremtették meg itt, amiben akkor éltek. Azóta is mindenhol koreai feliratok, üzletek, az ott lakók nagy része azon a nyelven beszél. A diákjaim pl. azt mondták, szeretnének minél előbb elköltözni onnan, mert igy nem fognak rendesen megtanulni angolul:) Szerintem a magyarok esetén azért nem áll fent ez a veszély (legalábbis itt), mert kevés olyan hely van (kivétel talán New Brunswick környéke, ahova az első jelentős magyar hullám érkezett), ahol sok magyar él együtt.

tucano 2014.04.05. 21:56:38

@klappol: rukkolj nyugodtan, mindig örömmel olvasok minden véleményt :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.04.05. 21:57:22

@puhacica: Csak azt szeretnék, ha nem mennék el. Még 4-5 hónapra sem (ennyit terveztem).

klappol 2014.04.05. 21:58:59

@tucano: Igaz már elköszöntem, de lesz még alkalom rá. Betartom :)

klappol 2014.04.05. 21:59:00

Én most elköszönök, mindenkinek jó éjt.

A remény hal meg utoljára, ergo velünk együtt :)))))))

tanato 2014.04.05. 21:59:12

@Pink Petsch: Jó részüket biztosan nem jelentik be.Meg tényleg nagyon keveset adnak nekik,biztosan jobban járnak mint ha ugyanazon munkáért teljes állásban hivatalosan felvennének embereket/akár külföldieket is/.

wuaaa 2014.04.05. 21:59:16

Sziasztok HA és a többiek !
Gondolom nem csak nekem tetszett a karácsonyi fotós poszt, ezért lenne 2 hasonló ötletem (jól jöhet a bloggazdának majd az uborkaszezonban).
- graffiti - ha láttok valamit a környezetetekben, amit érdemes lenne megosztani
- munkahelyi pillanatkép - sokfélét csinálunk, érdekes lehet. Munkahelyi "művészfotókra" egy lehetőség, pl. naplemente a mekiben / meki a naplementében, stb...

Na? Vélemények?

klappol 2014.04.05. 21:59:21

@lexrex: Az igaz, hogy fekete lesz, de reméljük nem annyira fekete mint most. A derűs napokra vágyom. Elég volt ez a sanyargatás.

Az viszont holtziher, hogy egy jó ideig még érezni fogjuk a keserű ízt.

tucano 2014.04.05. 21:59:40

@puhacica: tanuld meg sztem és hajrá. Nagyon sok vágót keresnek mindig mindenhol, biztosan tudtok válogatni az ajánlatok közül. Sőt, már online is láttam outsourcingolt melót vágóknak. Ezt nem is értettem, mert ha nem ülök ott a vágó mellett, akkor nagyon hülyén érezném magam szerkesztőként, de fene tudja, biztosan változik a világ.

Határátkelő 2014.04.05. 22:00:49

@wuaaa [nor]: Kösz az ötleteket! Én is gondolkodtam már újabb fotós posztokon (részben a gasztroposztok ilyenek szeretnének lenni), a munkahelyivel kapcsolatban csak annyi a gond, hogy szerintem a munkáltatók nem feltétlenül lelkesednének érte...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 22:02:36

@lexrex:
Szerintem is.
Én a fidesz bukását borítékolom.
A szavazófülke magányában bízok.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 22:05:09

@charlieharper [home, sweet home]: "mindenkinek jo, hogy nem en vagyok a HA :) Ha lenne blogom, az vitorlazasrol szolna vagy etnikai kajarol, esetleg az eszak-afrikai eletrol."

Ami igy leirva, mondjuk meg oszinten, szerintem eleg izgalmas teaser-nek tunik. :) Lehetne kicsit olyan Rejto Jenos beutese, vitorlas menekulesek a torok kalozok elol, francia idegen legios sztorik Algeriabol mikozben fellosz 1-2 Madras es Jalfrezi receptet? Hmmm, sikits ha indul a blogod! :D

Amugy en vegig biztosra vettem hogy nem te leszel a HA-t mert akkor nem lett volna hetekig Sara citromsarga gumicsizmaja se, meg a "hogy adjunk megfelelo identitas a gyermeknek" kerdeskor is kimaradt volna. :D

@klappol: Udv a fedelzeten, kapitany. En is akkor talaltam ra erre a blogra miutan az elso "kitantorgas" utan hazatertem. :) Most mar a masodik koromet taposom. :) Igaz nekem konnyu a helyzetem mert a fiad lehetnek. :)

@puhacica: @Philosoraptor:
Akkor mindkettotoknek sok sikert a szervezeshez es a kalandokhoz mar elore is! ;)

@Kövérmadár [swe]: "Micsoda?
Cougar lelépett??? Miért???"

Say whaaaaaat? Errol en is lemaradtam. Mikor es miert?

2014.04.05. 22:06:46

@tanato: Igen, szerintem is nagyjából ez lehet a helyzet. Legfeljebb, ha szürkén dolgoznak, de leginkább feketén..

2014.04.05. 22:07:40

@Határátkelő: Háááát, az én főnököm tuti nem :DDDD

tucano 2014.04.05. 22:08:08

@Kövérmadár [swe]: persze! Brazijúban portugál nélkül nem lehet meglenni. Szerencse viszont, hogy brazilok között nagyon gyorsan megtanul az ember portugálul. Egyszerűen nem hagyják az embert csöndben lenni. Kíváncsiak mindenre és imádnak csacsogni.
Mint minden rendes déli forma.

SzZoole 2014.04.05. 22:09:07

@diggerdriver: "Én a fidesz bukását borítékolom"
Hat a profete beszeljen beloled:)))
De,ha buknak nem fogjak olyan konnyen adni a hatalmat,rosszabb lesz mint 2006 oktobere ujra elojonnek a "focihulliganok",meg rendelesre:(

tanato 2014.04.05. 22:10:35

@Pink Petsch: Mindenesetre megy a buli egyre jobban,azután majd meglátjuk mire jutnak.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 22:11:11

@tucano: Olvastam a 2010-es cikked a rioi kulonleges egysegekrol akik tisztogatjak a favelakat. Mostansag hallottam sajnos megint aktualis a tema, ahogy probaljak kicsit helyre razni a kornyeket a brazil VB-re.

Javasoltam is HA-nak hogy tegye bele a vasarnapi blog-mustraba. Bar nem egy happy moment, dehat ez is a resze a vilagnak...

Ilyen es ehhez hasonlo informativ cikkeket szivesen olvasnek en is amugy. :)

Chamroe 2014.04.05. 22:15:59

@diggerdriver: A próféta szóljon belőled! Én szűkebb család/baráti körben mindenkit buzdítottam, hogy jöjjön szavazni, mert most van az ideje a vélemény nyilvánításnak.
Az biztos, ha OV marad, és olyan panaszkodik, aki nem vette a fáradtságot arra, hogy szavazzon, azt tuti nyakonvágom :-D

2014.04.05. 22:16:43

@Határátkelő: igen, jo. Peldaul vaj mi munkahelyerol

Chamroe 2014.04.05. 22:18:19

@wuaaa [nor]: szerintem klassz ötlet, bár a munkahelyen én ezt nem tehetem meg, mert kb 5 év kötél járna érte :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 22:18:31

@Pink Petsch:
Pedig a te képedre lennénk a legjobban kiváncsiak
:))))))))))))))))))))))))))

wuaaa 2014.04.05. 22:22:07

@Határátkelő:
:). Hát nem tudom, rajtam kívül tényleg mindenki nemzetbiztonsági irodákban dolgozik? Végülis csak egy ötlet volt...

tucano 2014.04.05. 22:23:06

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: ezer évek óta ígérgetem, hogy folytatom azt a posztot, a favelák bandáinak bemutatásával, meg úgy a háttérrel. De közben annyi haveromat ölték meg, hogy bár megírtam, nem visz rá a lélek arra sem, hogy átolvassam, meg elküldjem a folytatást. Volt ott egy poszt lemilen Brindisi maffiájáról is, ott miután megírtam, pár hét múlva felrobbantották a gyerekeim iskoláját és meghalt egy kislány. Fene tudja elegem van az erőszakból, kerülöm már nagyon.

SzZoole 2014.04.05. 22:23:15

@Pink Petsch: miert irja mindenki,hogy a Te kepedre kivancsi,kielegitened a kivancsisagom vagy nagyon szemelyeset kerdezek?:)))))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 22:25:09

@Határátkelő: En szivesen lonek kepeket az uzemrol, ahogy a 15 tonnas turbinahaz ontvenyeket marjak, de felek maximum Kovermadarat es diggert kotnem le vele. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.05. 22:27:12

@tucano: Ezt is meg tudom erteni. Azt nem tudtam hogy ennyire kozelrol es szemelyesen erint teged ez a tema.

2014.04.05. 22:28:48

@tucano: egyszer a repulon ragadtam egy brazil csalad (illetve csak anyuka es a fia) mellett orakig a kifuton, amikor nem engedtek felszallni a gepet, mert Londonban ledoglott a radar rendszer. A lenyeg, hogy a 3 ora alatt beszelgettunk. Elmondtak, hogy mennyire szeretnek Europaban lenni, meg milyen furcsa, hogy Europaban az utcan lehet setalni anelkul, hlgy attol felnenek, hogy elrabolnak oket es nincsenek a hazak korul elektromos keritesek. Amiket meseltek Braziliarol, tiszta Del-Afrika volt.

2014.04.05. 22:31:06

@tanato: A gazdaságot nézve, tuti semmi pozitív, egyéni szinten meg elboldogulgatnak. Már szerintem, ugye ....

2014.04.05. 22:31:52

@Zoole[uk]: Hm, azt én honnan tudhatnám?

tucano 2014.04.05. 22:33:46

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Egyszerűen őrület, hogy mi folyik Brazíliában és ha vége a vb-nek, akkor még az álrend is megy a szemétbe, megint előbújnak a bandák, meg a rendőrök, sok különbség egyébként nincsen. Ha van face-d, akkor ez a karikatúra mindent elárul. Az a szövege, hogy: "A katonai rendőrség elfoglalja a favelákat, hogy a szövetségi erők bevonulhassanak. -Emberek működjenek velünk együtt! Csak amíg a vb tart...."
www.facebook.com/TenhoVergonha/photos/a.200137020111236.23632.198855266906078/317063661751904/?type=1&theater

SzZoole 2014.04.05. 22:34:00

@Pink Petsch: tudod Te,ne legyel sunyi:)))))))

tanato 2014.04.05. 22:34:04

@Pink Petsch: Demográfiailag lesz változás,mert sokan itt maradnak véglegesen,egyrészt nőni foga cigányok száma másrészt meg a román anyanyelvűeké is.

wuaaa 2014.04.05. 22:35:55

@diggerdriver:
Na igen, valami ilyesmire gondoltam. Nem hiszem el, hogy kevesen voltak olyan helyzetben, amikor azt mondták volna : Ez megér egy fotót...
:)

33621 2014.04.05. 22:36:10

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Na na én is kíváncsi lennék rá mint minden technikai különlegességre!

2014.04.05. 22:44:09

@Zoole[uk]: Ugyan máááár..... asse tudom, hogy kell :D

Shanarey 2014.04.05. 22:44:49

@wuaaa [nor]:

Vannak itt olyanok is, de ők nem kommentelnek, csak jegyzetelnek.

puhacica 2014.04.05. 22:45:58

@zöldeketbeszélek: mondjuk, ez ertheto.

@tucano: pontosabban merre van az a mindenhol? :) ooo, a szerkeszto nelkuli vagasban oriasi rutinom van, hidd el, nem mindenki gondolkodik ugy, hogy a tartalomgyartas csapatjatek.

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: koszi megint! :)

mindannyian nagyon cukipokok vagytok, hogy ilyen pozitivan reagaltatok, jol esett. es koszi a sok jokivansagot!

2014.04.05. 22:47:27

@tanato: Jahogy. Én a gazdasági vetületére gondoltam a dolgoknak. De persze, a cigány népesség körében nagyobb a szaporulat, és ez demográfiailag tényező lesz már a következő 50 év során. Hm, az meg, hogy valamennyivel megnövekszik a román anyanyelvűek száma, nem lesz nagy befolyással, szerintem. Nagyon meglepődnék, ha ez az össznépességben elérné a 0,5% százalékot.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.05. 22:49:27

@wuaaa [nor]:
Nekem nem engedik a munkahelyen fényképezést. :(

@tucano:
Érdekesen hangzik.
Ha őszinték és jóindulatúak, akkor baj nem lehet.
2004-ben még valóban nem nagyon beszélt senki sem angolul :(

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:
Passz, ma hallottam erről először :(

2014.04.05. 22:49:34

@puhacica: Cukipók? Cukiiiiiipóóóóók????? Huhh! :DDDD

tucano 2014.04.05. 22:54:48

@puhacica: első rákeresésre 2000-et találtam amiknál. De gyakorlatilag mindenhol. Egyre több a vágnivaló, mióta az online portálok is folyamatosan bejátszókatt gyártanak. Rákeresel a kedvenc országodra és ott is lesz bőven pozíció.

@charlieharper [home, sweet home]: Pont ugyanolyan. A különbség talán annyi, hogy Dél-Afrikában adja magát a helyzet, Brazíliában meg olyan helyeken jön a baj, hogy sosem gondolná az ember. És szerintem egyre rosszabb. Legalább 2 teljes generációt dobtak ki a brazilok és most meg pénzzel veszik meg az embereket. Pl. pénzt kapsz, ha crackes vagy. Nem kórházat, pszichomókust vagy papot, hanem pénzt. Na, ez aztán tényleg arra inspirál, hogy ne crackre költsön az ember mindent.

Muscari 2014.04.05. 22:58:59

@zöldeketbeszélek: bocsi. De sajnos eleg sok rossz tapasztalatunk van, mi a ferjemmel hosszu evekig vallalkoztunk.

Viszont a mezogazdasag mas teszta, ott vannak tamogatasok lehetsz ostermelo is, de en ehhez nem ertek, hogy mik a feltetelek stb.
Babette biztosan sokkal tajekozottabb.

tucano 2014.04.05. 23:02:17

@Kövérmadár [swe]: most sem. Klasszikus példa, hogy braziloknak az "egész világ" kifejezés, csak és kizárólag Brazíliára vonatkozik. Nincs is azon kívül semmi, esetleg egy-két bevásárló hely.

tanato 2014.04.05. 23:03:43

@Pink Petsch: Gazdaságilag biztosan megéri mindkét félnek.

2014.04.05. 23:06:29

@tanato: Mna, igen. Az egyén szintjén ....

nyuszigonosz 2014.04.05. 23:13:00

@Shanarey(SCO): Jé! Jaj de jó! Ez az. :-))))

SzZoole 2014.04.05. 23:14:37

@Muscari: elmondjam mi kell egy jo pajazat megnyeresehez?
A megfelelo helyen egy megfelelo ember,mondjuk egy palyazatos referents,aki meg irja a megfelelo palyazatott es O maga biralja el azt a palyazatott amit a nevedben megirt,ja es egy csomo penz a referensnek,de a megnyert palyazattal sokkal tobb jon vissza.
Na igy megy ez.

Muscari 2014.04.05. 23:20:45

@Zoole[uk]: Nem csodalkozom. En is emlitettem mar a visszassagokat. Aztan jott egy emberke es jol leoltott, hogy en semmit sem tudok, mert o mar egy csomo palyazatot irt es nyert is tisztessegesen. Biztosan elofordul ilyen is, trafikot is nyert egy par fuggetlen emberke, akinek szerencseje volt.

2014.04.05. 23:22:39

@puhacica: Én is csatlakozom a jókivánságokat küldőkhöz, már csak azért is hogy utólag is cukipók lehessek. :) De azért remélem a valódi puha cicával lebeszéltétek a dolgot, mert mint tudjuk cicológiailag ajánlott a "gyerek" véleményét kikérni. :)

Muscari 2014.04.05. 23:24:19

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: engem is erdekelne, zsenge ifju koromban eromuben dolgoztam, lenyugozott az egesz rendszer.
Emlekszem, foliaba csomagolt krumplit sutottunk a turbinan:-)

Na, ezt ma mar biztos nem lehetne megcsinalni, akkor meg allami vallalat volt.

Muscari 2014.04.05. 23:25:04

@cougarcat: szia, de jo, hogy itt vagy!

2014.04.05. 23:25:33

@wuaaa [nor]: Nagyon jó az ötleted de sajnos én se tudok fényképeket hozni pedig nagyon érdekes lenne, mert legalábbis a családlátogatásokkal kapcsolatban bemutatná hogy hogyan élnek itt az egyszerübb emberek, családok, meg persze azok akik mindenféle problémákkal küszködnek. De hát ez szigorúan tilos....

2014.04.05. 23:27:50

@Muscari: Köszi, előbújtam a barlangomból, még csak körbe szimatolok... :)

2014.04.05. 23:29:06

@diggerdriver: Tanulok. Köszönöm. :D

SzZoole 2014.04.05. 23:29:21

@Muscari: tudod mit szoktam en erre mondani?
Hely ha egyszer kinyitom en a szamat?:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 23:30:39

@cougarcat:
:)))))))))))))))))))))))))))
Üdv a fedélzeten.

SzZoole 2014.04.05. 23:30:49

@cougarcat: udv ujra koztunk,hogy vagy?

2014.04.05. 23:31:28

@petrasp: Nagykerben dolgozom, pár évet már lehúztam tesco és auchan vonalon. Igazából már nagyon unom a kereskedelmet, szívesebben tanulnék ki valami új szakmát. Cukrász v. szakács vonal lesz a dologból, még képlékeny.

2014.04.05. 23:32:46

@puhacica: Kitántorgó hazaárulók leszünk mi is. De nem baj, majd digger megvigasztal. :)

SzZoole 2014.04.05. 23:33:58

@diggerdriver: mi van veled Digge?elmaradt a na szoval:)))
Igy elfaradtal a nagybevasarlasal meg cukraszda latogatasban?:)))

2014.04.05. 23:34:39

@33621: Lófaszt rajzolok holnap a papírra.

2014.04.05. 23:35:25

@lexrex: Hahahaha. Az már régen megtörtént.

2014.04.05. 23:37:03

@diggerdriver: De azért, mert te belül nem lehetsz magyar, csak akkor, ha hordasz kokárdát, és árpád sávos zászlóval takarózol éjszakánként.

SzZoole 2014.04.05. 23:37:26

@Philosoraptor: ha Angliaba keszulsz akkor felejsd el a cukrasz,szakacs szakmat.
Azt nem tudtad,hogy mi akik itt vagyunk egy joparan mind csak mosogatunk:)))))))))

2014.04.05. 23:37:54

@diggerdriver: @Zoole[uk]: Kösz, itt minden rendben, remélem ott is. :)

Shanarey 2014.04.05. 23:38:39

@Philosoraptor:

Aztán szép(nagy) legyen
:-))

2014.04.05. 23:38:49

@zöldeketbeszélek: Ez csak önzőség részükről, semmi több.

2014.04.05. 23:40:02

@wuaaa [nor]: Hintát kell megkérni, ő itt a mekis.

2014.04.05. 23:40:17

@Kövérmadár [swe]: @Shanarey(SCO):

Da Cougar is in the house. 'Nuff said. :))

Madár remélem senki nem bántotta a nyuszikát amig nem voltam. Muffin továbbra is a védelmem alatt áll. :))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.05. 23:40:45

@puhacica: Télleg, ha szeretnék ismerkedni a vágással, Windows alatt melyik programot ajánlod?Egyelőre csak háztartási kategóriára gondolok.Ami úgy felhasználóbarát, van hozzá rendes help, stb...Köszi, ha válaszolsz.

SzZoole 2014.04.05. 23:40:49

@cougarcat: itt minden rendben,jol elmosogatjuk az idot:))))

2014.04.05. 23:43:08

@Philosoraptor: Te is indulófélben vagy már?

2014.04.05. 23:44:03

@charlieharper [home, sweet home]: Kösz, na de arra válaszolj, hogy most átviszitek a hajót, vagy eladjátok?

2014.04.05. 23:45:26

@Zoole[uk]: Én még azt sem. :) Amióta van ez a váll sérülésem (frozen shoulder), a férjem mosogat! :))

2014.04.05. 23:45:52

@Muscari: A holdudvarhoz tartózók meg nyertek fejenként 500 darabot. Fair play. :D

2014.04.05. 23:47:11

@Zoole[uk]: Elnézést kérek, identitászavarom támadt egy pillanatra. Mosogató leszek kint és maradok életem végéig. :)

2014.04.05. 23:48:10

@cougarcat: aaaah, ne is hozd elo a temat. Nevetseges arak vannak arrafele, annyit nem fizetek erte. Eladni kellene vagy letenni egy yardra, amig vissza nem jovunk. Enni vegulis nem ker.
Az egesz koltozes mar most egy logisztikai huzavona.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 23:50:55

@Zoole[uk]:
Szombat-vasárnap nem szoktam írni.
Amúgy valóban később mentünk bevásárolni mert MOT-ra vittem az autót.
Azért egy ilyen szösszenetet betoltam arcba a Monchiez-ben.

kepkezelo.com/images/arif9zcd7k075whm06.jpg

Dupla adag máj (véresen) 2 bacon gomba és krümplipüré gravy szószal.
Mindez 6font.
Meg vagyok békélve a világ dolgaival.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.05. 23:51:25

@tucano: Úgy tudom a vébé után 1-2 év múlva lesz ott valami olimpia, vagy hasonló, nem?Ez is mekkora döbbenet, hogy egy ország ilyen rövid időn belül elnyerejen két ilyen rendezést...biztos nem korrupció...mint a katari focivébé...Na mindegy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 23:52:24

@Philosoraptor:
Az a kívánságod már az előző választásnál teljesült-
:))))))))))))))))))))))

SzZoole 2014.04.05. 23:52:49

@Philosoraptor: itt mindenki az,meg Charlie is pedig O az egyik leggregebben itt elo ember O azota is mosogat,de az egyik legjobb,ha jol emlekszem mar 11eve csinalja,de kerdezd meg Ot:))))))))

SzZoole 2014.04.05. 23:55:42

@diggerdriver: szep adag,suti nem ment le utanna?:)))

Shanarey 2014.04.05. 23:57:04

@Zoole[uk]:

Na igen, de az sem mindegy, ki milyen szinten mosogat.
:-)

Charlie egy főmosogató, én meg nem.

SzZoole 2014.04.05. 23:58:15

@cougarcat: nem olyan rossz dolog az en mar 4 ev 5 honapja csinalom es meg mindig elvezem a mosogatast:)))
Jobbulast a valadra,pihenj sokat:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.05. 23:58:25

@Zoole[uk]: Az a vicc hogy jobbnál jobb sütemények kelletik magukat és mindig elhatározzuk hogy eszünk de egy ilyen adag után képtelenség.
Pedig te aztán tudod hogy a csipegetés nem az én műfajom.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.04.05. 23:59:04

@Philosoraptor: Értem, akkor csak tanuld az angolt tovább és figyelemmel kisérjük a fejleményeket. :)

@charlieharper [home, sweet home]: Nekem is volt egy ilyen benyomásom az információk alapján...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.04.06. 00:01:26

@Zoole[uk]:
Nekem sincs ellenemre.
Mikor egyedül maradtam a két gyerekkel azt vettem észre hogy egyre gyűlik a mosatlan és senki nem akar mosogatni.
Na akkor bevezettem hogy mindenki maga után mosogat és azonnal ahogy evett.
Bevált.
Itt az Ildi mosogat.

SzZoole 2014.04.06. 00:01:59

@diggerdriver: van cukrasz ismerosom,szolj ha kell az elerhetosege:)))
Igen a Te evesi szokasodrol egy a maihoz hasonlo hosszu posztot lehetne irni,ha nem hosszabat:))))

2014.04.06. 00:02:02

@Zoole[uk]: A férjem januárban, 56 évesen nyugdijba ment, igy most tulajdonképpen én vagyok a fő pénzkereső. Ezért szerintem teljesen igazságos hogy több házimunkát végezzen. :)
Sajnos itthon döglődöm már régóta de előbb-utóbb meg fog gyógyulni. Legalább most tudom hogy müködik a long term disability....

SzZoole 2014.04.06. 00:03:34

@Shanarey(SCO): nem irigykedni!!!Utanna csinalni:))))))

2014.04.06. 00:04:34

@diggerdriver: Ha nem kéne dolgoznom és itthon maradhatnék szivesen elvégezném az összes házimunkát (persze ha nem vagyok beteg). Szivesen átváltoznék háziasszonnyá de ez a szerep még várat magára.

Shanarey 2014.04.06. 00:07:07

@Zoole[uk]:

Eszemben sincs, nem akarok én az USA ba költözni.
:-)

montroyal ( CAN qc) 2014.04.06. 00:09:35

@cougarcat: 56 evesen? ... na azert irigykedem ..allami dolgozo volt? mert masnak 9 evvel tobbet kell dolgoznia ...

Herr Géza 2014.04.06. 00:10:20

@cougarcat: Welcome back!!!

@klappol: Willkommen! Mégis, mi kergetett vissza M.o.-ra a bajor "ígéretek földjéröl" ?? - kérdezi egy kollega nagyon hasonló paraméterekkel ( BW, 52 J.)

2014.04.06. 00:14:38

@montroyal ( CAN qc): Nem kell ahhoz állami dolgozónak lenni hogy valaki akár 50 évesen is nyugdijba vonuljon. Ez azon is múlik hogy mennyit keresel amig aktiv vagy és mennyi a megtakaritásod. Az ilyesmit pl. jólmenő vállalkozók is megtehetik. Állami nyugdijat a férjem se kap 65-ig...

SzZoole 2014.04.06. 00:17:37

@Shanarey(SCO): pedig latod,hogy milyen sokra vitte,sok szorgalomal:))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.04.06. 00:21:24

@Muscari: A mostani EHS szabvanyok ertelmeben minden feluletet, ami 50 celsius foknal forrobb, le kell hogy szigeteljunk (max. 50 fokos lehet minden felulet, ahol a kezelok hozza tudnak erni a rendszerhez).

50 fokon meg szerintem egy teljes muszak alatt sem sulne meg a krumplid rendesen. :)

@cougarcat: Welcome aboard again! :)

Shanarey 2014.04.06. 00:21:38

@Zoole[uk]:

Ja: kell a fenének, nekem ez a sziget bőven elég, s ha majd később mégis lépek akkor az valami mediterrán kategória lesz, de Európa, vagy legalábbis nem az USA

SzZoole 2014.04.06. 00:27:58

@Shanarey(SCO): hat azon nem csodalkozom,hogy hova vagysz a jovot illetoen,azert ott a skot fefoldon a sok hegylako kozt nem egy kellemes dolog mosogatni,gondolom az ujjaid rendesen kivannak mar az evek hosszu munkaja alatt.

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 00:28:10

@Pink Petsch:
"Gondolom, így vagy az EU-polgárok, már az idősek (70 év felett, vagy hogy?), ingyenes tömegközlekedés használatával is ... "
Nem, nem vagyok így vele, sem pedig a többi, minden eu-s állampolgárra minden eu-s országban egyformán vonatkozó kedvezmény kapcsán nincs bennem irigység: ezek ugyanis a kölcsönösség elvén alapulnak. Én itthon finanszírozom (az adómmal) azt, hogy pld az angol, német, stb 70 év feletti ingyenesen utazhasson, mert ők meg azt finanszírozzák az adójukkal, hogy náluk meg a magyar nyugger utazhat ingyenesen.
Kölcsönösség elve.
Amúgy a "ha neki lehet, akkor nekem miért nem?"-kérdésnél azért (minden rosszindulat nélkül) visszakérdeznék, hogy "és neki miért lehet/miért jár olyasmi, ami nekem nem?" Ez lenne az alapkérdés, utána jön az, hogy "és nekem miért nem?".
Igazságtalan.
És ez nem irigység kérdése. Hülye hasonlattal: ha az évente egyszer látott unokatesónak vesz fagyit a szülő, a saját gyerekének meg nem, akkor simán irigy az erre rákérdező gyerek? Vagy valami egészen más érzés munkálkodik benne?....
(amúgy Apám idén lett 70 éves = sehova nem utazik, ül otthon, mint eddig... pedig tőle /sem../ sajnálnám, hogy ingyen mehetne. Csak valahogy nem akaródzik neki a menés...)

@zöldeketbeszélek:
"Én pedig pont azért indulnék. De Te és Muscari nagyon dolgoztok rajta, hogy elvegyétek tőle a kedvemet ;)! - mármint a vállalkozástól Mo-n... "
Ezer bocs+1 anyamedve, semmi ilyen célom nem volt :)
(a tényekkel viszont nem tudok mit kezdeni...)

@DieNanny [SZ,CH]:
Nah, most picit besárgultam... pedig sem hívő nem vagyok, de még csak katolikus sem (viszont 4 évig énekeltem kórusban... ott dalolni és neki.... nagyon sárgulok, na...)
:)))

@lexrex:
Én.
(bár.....)
:DDD

@klappol:
"nem az a fajta vagyok :)"
De még lehetsz! :))))))
Üdv a fedélzeten! :)

montroyal ( CAN qc) 2014.04.06. 00:30:11

@cougarcat: persze erre en is gondoltam .. csak kotozkodok ... en is elhataroztam 55 evesen nyugdijba megyek ... de az exem maskepp hatarozott ...kulomben mindegy hogyan ... elismerem az okosak hagyjak had dolgozzanak a butak vagy akik raszorulnak vagy akik szeretnek dolgozni ..

2014.04.06. 00:31:23

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Köszi :)

-----------------------------------------

A poszthoz:

Amit nem gondoltam volna mielőtt idejöttem:

Kanada más mint az USA.

Amit nem szivesen vallok be:

Még 20+ év után is rejtélyesek maradtak számomra a kanadai nők közötti társasági és barátkozási rituálék. :) Aki ismer kanadai csajokat az tudja miről beszélek.

Shanarey 2014.04.06. 00:33:42

@Zoole[uk]:

Na igen, pedig nem akarok McShanarey lenni.
:-)))))

2014.04.06. 00:35:21

@montroyal ( CAN qc): Azon sok múlott hogy a férjem exe a vagyonelosztásnál nem kért részesedést a munkahelyi nyugdijából. Az is vagyonnak számit, de ez nem volt része a megegyezésnek.

Ne búsulj, én úgy képzelem neked nem sok stressz van a melóban - saját magad ura vagy, stb. A kormánynak dolgozni az esetek többségében idegölő dolog - a sok hülyeséget, látni, hallani, elviselni, és még csinálni is...

2014.04.06. 00:36:07

@macamuca [IHUN]: Khm, elárulok egy titkot. Nem utazhatsz ingyenesen, mert nincs ingyenes utazás. Ugyanolyan nyugdíjas jegyet vagy bérletet vehetsz, mint az ottaniak. A kölcsönösség elve alapján nyugdíjasként nem kell teljes árú jegyet vagy bérletet venned. De ingyen utazás nincs. Mna, most erre mit lépsz? ;).
Babettenek is javasoltam már. A kormányoddal és az általad választott politikusokkal beszéld meg azt a nekem.mért-nem témát. De nem, te inkább az unokatesódra haragszol, nem anyádra. Okooooos :P

2014.04.06. 00:40:16

@morsels: Tx!

Kitavaszodott már végre nálatok is?

morsels (törölt) 2014.04.06. 00:45:23

@cougarcat:
Hat... meg nem, de mar alakul.
Ma reggel mar leszarta egy madar a kocsim szelvedojet :-))

wuaaa 2014.04.06. 00:53:37

@Philosoraptor: Mi tagadás, rá gondoltam én is amikor azt írtam. De az csak példa volt, iróniával a sorok között....

2014.04.06. 00:55:00

@morsels: Vagy egyiket, vagy másikat szivesen csinálom de nekem mindig nehezemre esett a dolgozó nő meg a háziasszony szerepének egyszerre megfelelni. Most legalább nem kell egy darabig vitatkozni. :)

Ja, hát ha már nincs befagyva a madaraknak sem, az már jó jel!

montroyal ( CAN qc) 2014.04.06. 00:55:56

@cougarcat: azert nekem is vannak problemak a munkahelyemen pl most az hogy fogom eltolteni ezt a 2 honapot amig megyek feletek es onnan hajozgatni Alaskaba ...DDD

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 00:57:48

@wuaaa [nor]:
Én pld multinál, ahol tilos a kép- és hangfelvétel készítése, a bejáratnál ki is van plakatírozva, plusz a szerződésben is szerepel (=tilos bevinni a telót, bent egy vezetékes pénzbedobós készülék van, ha valaki mindenképpen telefonálni akar, privátban, egyebekben x szinttől felfele céges teló).
Így részemről lehetetlen bármilyen képet készíteni bent.
Igaz, van 1-2, ami kint a parkolóban készült.... hmmmm.... ez még beleférne, azt hiszem... Kérdés, hogy efféle kép érdekes-e?
Mert egyébként tetszik mindkét ötleted :)

@Shanarey(SCO):
:DDD

@cougarcat:
Üdv :)
Jó, hogy itt vagy :)

blackhairlady 2014.04.06. 00:58:51

@puhacica: A te ferjed Vago Istvan?:)))

morsels (törölt) 2014.04.06. 00:59:30

@cougarcat:
Pontosan :-)
Most mar lassan felmegyunk ket szamjegyure a plusz oldalon, szoval ja, meg par het es meg a ho is el fog olvadni :-)

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 01:12:54

@Pink Petsch:
"De ingyen utazás nincs. Mna, most erre mit lépsz? ;)."
Igazad van, pontosítok: minden országban van valamilyen szabályozás, és ez egyformán érvényes adott ország állampolgárára és a többi uniós ország állampolgárára. Vagyis Mo.-on minden 70. éve feletti személy ingyen utazhat, akár magyar, akár más, uniós ország állampolgára. Más uniós országban más szabályozás/előírás simán lehet, de ott is ugyanez az elv: ami az ottani állampolgárnak "jár", az jár ugyanúgy a többi uniós ország állampolgárának is. Ha ott fizetni kell nyugdíjasként/70 éve felettiként x összeget, akkor fizetni kell. Mindenkinek.
Nincs különbség saját állampolgár és más, uniós ország állampolgára között.

A példát sikerült félreértened: nem az unokatesóra haragszom, és nem is irigylem tőle a példabeli fagyit, még csak nem is a szülőre haragszom. Hanem simán csak keserűség tölt el, a szülő viselkedése miatt. Fáj a megkülönböztetés. Mert valahogy az ötlik fel bennem, hogy a ritkán látott rokon kedvesebb neki, mint én, az édesgyermeke. És ez fáj.
Nem irigység, nem harag.
Fájdalom.
Még ha patetikusan hangzik is.

Amúgy a kormány nem az enyém, abban az értelemben, hogy én bezony nem rájuk szavaztam, ugyanakkor azon túl, hogy elmegyek voksolni (mindig elmentem, fontosnak tartom), mégis, hogyan tudnám "megbeszélni" vele?
Akár tetszik, akár nem egy választás eredménye, illetve a hatalomra kerülő párt/kormány 1-1 döntése (törvények), nem megbeszélés tárgya = nem szeretni kell a törvényeket, hanem tudomásul venni és betartani.
Ha meg bármiért is, de nem tetszik adott ország, akkor változtatni. Ha a kormány/törvény nem változtatható (márpedig egyik sem fog a kedvemért megváltozni...), akkor olyanon kell változtatnom, amin tudok-lehet.
Pld a lakhelyemen.
Nem muszáj nekem Mo.-on élni.....

2014.04.06. 01:20:33

@macamuca [IHUN]: Ahham. És azt nem érzed aránytalannak, hogy ők Magyarországon ingyen, te meg annyiért ott, hogy abból otthon a teljes árú jegy vagy bérlet is kijönne? Vagy, ha kapsz egy gombóc fagyit, akkor már oké?
Különben meg beszélj anyuval, hogy neked is vegyen fagyit, vagy öregkorára bezsuppolod egy otthonba, és ottfelejted. Már ha érted, hogy mondom. De unokatesónak megjegyezni, hogy neki miért van fagyija ... minden csak nem értelmes dolog, és sehová sem vezet

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 02:01:00

@Pink Petsch:
Adott ország jegyárait (maradva a konkrét esetnél) össze lehet hasonlítani egy-az-egyben, mármint ponots összeget pontos összeggel is, meg arányaiban is (pld min.bérhez viszonyítva, vagy átlagjövedelemhez, stb). Azt hiszem, hogy mennyire sok vagy kevés 1-1 árcédula, azt pontosabban elárulja a viszonyszám, mint az egy-az-egyben történő hasonlítás.
Nomeg össze lehet hasonlítani azt, hogy a magyar 70 éves Németországban mennyiért utazik, azzal, hogy a német 70 éves ingyen utazik Mo.-on.
De ez hogyan jön ahhoz, hogy a Mo.-gal határos országokban élő, magukat magyarnak valló, ezért magyarigazolvánnyal rendelkező külföldi állampolgárok Mo.-on olyan utazási (és egyéb...) kedvezményben részesülnek, melyre sem más uniós országok állampolgárai nem jogosultak, sem a magyarországi magyar állampolgárok?? És hol van itt a kölcsönösség elve (konkrét összegtől-mértéktől függetlenül)??
Az egész dolog olyan, a magyarigazolvánnyal rendelkezők számára pozitív eredményű diszkrimináció, amit csak hasonló dologgal lehetne-érdemes összehasonlítani. Efféléről viszont nem tudok (sem Mo., sem más ország esetében).
Lehet azzal "érvelni", hogy azért jár, mert a törvény lehetővé teszi. Ami igaz, hisz a törvény valóban lehetővé teszi. De ettől még nem tudom jogos járandóságnak tekinteni, olyasminek, ami egy (valóban nem túl nagy=a kedvezményt valóban igénybevevők valós száma) csoportnak jár.

Másik dolog, ami szintén efféle (nem magyarigazolványhoz kötött): a beiskolázási támogatás.
Ha a határmenti országokban a szülő magyar tannyelvű iskolába íratja a gyereket, akkor tanévenként 70 euró összegű tanévkezdési támogatást kap.
Nem az iskola (mondjuk, eszközvásárlásra, fenntartásra, könyvtárkészlet-bővítésre, akármire), hogy legyen magyar tannyelvű suli, hanem a szülő. Pontosan tudom, hogy nem emiatt az összeg miatt íratják ilyen suliba a gyerekeket a szülők, ugyanakkor azt is tudom, hogy itthon ilyesmi nincs (a 3, vagy többgyermekesek gyerekei ingyen kapják a tankönyvet, ennyi), van helyette horribilis tankönyvár (nomeg államosított tankönyvellátás, annak minden lehetetlenségével...).

És úgy látom, még mindig nem értetted meg a példát: nem jegyeztem meg a példabeli unokatesónak semmit. Nem szóltam, mert miért tettem volna??
Mint mondtam, nem irigylem tőle, és nem is haragszom rá, akkor miért tettem volna szóvá??
De ettől még belül azt éreztem, amit.
Úgy tűnik, hogy hiába nem vagyok irigy, nem haragszom, sőt, szóvá sem tettem, de a példabeli unokatesó bőszen bizonygatja, hogy márpedig neki jár ama fagyi, és nem az ő dolga/gondja lerendezni a szülővel, ha én is szeretnék (néha..) fagyit kapni. Holott nem az unokatesó felelőssége/döntése az, hogy ő kapott, és ha szereti, akkor nyugodtan fogyassza is el, egészségére. Mint mondtam, nem sajnálom tőle, másról van szó...
És eme példabeli szülővel nem lehetséges megbeszélni, azt is leírtam, miért, de úgy tűnik, ez az allegória sem ment át...
Sajnálom.

Jóéjt.

2014.04.06. 02:11:41

@macamuca [IHUN]: Tanulmányozd majd kissé Románia és Moldávia viszonyát e kérdésben, illetve a moldáviai románoknak nyújtott romániai kedvezményeket. És Moldávia még csak nem is EU tag. Nyíghatnék én is, hogy nekik-miért-nekem-miért nem? De ez kicsinyes, és őszintén, nem bánt és nem fáj, hogy a moldáviai románok élveznek kedvezményeket Romániában.
Nem mondod hangosan? Persze, mert nem mered, de benned van, és így érzel. "Neki mért????" Mint egy hisztis kölyök. Próbálok nem általánosítani, de ez a fajta kicsinyes gondolkodás, ami a kommentedből is kiviláglik, azért eléggé jellemző a magyarországi magyarokra. És ez nagyon taszító, ez a hörcsög-gondolkodás.

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 02:25:36

@Pink Petsch:
Ok, jár neked/nekik, rendben.
És ok, gyáva vagyok és kicsinyes.

Úgy tűnik, nem sikerült megértetnem, hogy tőled-tőlük sajnálom, nem őket okolom-hibáztatom (ezért nem mondtam ki, de ezt te kedvedre teljesen másként értelmezted).
No és természetesen a "nekem ez akkor is jár, nem az én gondom, ha neked nem!"-felfogásnak semmi köze az említett hörcsög-gondolkodáshoz..... Ez kimondottan szimpátia-keltő felfogás....

Mindegy.

macamuca [IHUN] 2014.04.06. 02:27:08

@macamuca [IHUN]:
Jav:
..... NEM tőled-tőlük sajnálom, nem őket okolom-hibáztatom.....

2014.04.06. 02:33:06

@macamuca [IHUN]: Soha semmit nem kértem a magyar államtól, és nem is fogok. Ezt azért tisztázzuk.
A magyar állam biztosított lehetőséget arra, hogy bizonyos kedvezményeket, bizonyos feltételek mellett igénybe vehessenek nem magyar állampolgárok is. Nem jár. Az Magyarországon szokott mantra lenni. Igénybe vehető. Nagyon sokan nem éltek vele.
És már bocs, de tényleg nem az gondom. Az én "gondom" az lenne, hogy a román állam a moldáviai románoknak biztosít sokkal jelentősebb kedvezményeket, mint a magyar a határon túli magyaroknak. Csak számomra ez nem gond, mert számomra természetes, ha egy anyaország kedvezni akar a határain túl élőknek. Számodra, és még sokatok számára nem. Igen, kicsinyesség.

M. Péter 2014.04.06. 02:38:39

@macamuca [IHUN]: Meg lehetne oldani, hogy a nyugdíjas külföldi turisták ne utazzanak ingyen. Pl. az Egyesült Királyságban a tanácsok adják ki a nyugdíjasbérletet a helyi lakosoknak állampolgárságtól függetlenül, a turista viszont nem kap nyugdíjaskedvezményt. Magyarországon is meg lehetne tenni, hogy csak az a nyugdíjas utazzon ingyen, akinek Mo.-n bejelentett lakhelye van.

M. Péter 2014.04.06. 02:51:20

@macamuca [IHUN]: Nincs kölcsönösség. A magyar nyugdíjas Angliában nem utazik ingyen, az angol nyugdíjas Magyarországon viszont igen.

2014.04.06. 03:04:33

@macamuca [IHUN]: Köszi, téged ezer éve nem láttalak,remélem minden rendben van. :)

@blackhair-lady: Nálatok már biztos klassz meleg van...

2014.04.06. 03:26:46

@montroyal ( CAN qc): Akkor most én irigykedek. Idén nem utazom sehova, csak talán a közelben elmegyünk ide-oda. :)

blackhairlady 2014.04.06. 03:51:23

@cougarcat: Udv ujra itt:) Igen, egesz jo ido van, bar az iden itt is hidegebb es hosszabb a tel mint az itt elvart lenne. Persze nem canadai vagy svedorszagi telre kell gondolni, de eleg sokszor volt 0 fok korul. Az elmult 3 napban csak hallomasbol ismerem az idojarast, mert elkapott az influenza, az agyat nyomon:(((

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.06. 03:57:39

@DieNanny [SZ,CH]: ilyenem nekem is van :-) mi is voltunk nála látogatóban, a nyári rezidencián. nem kórus, nem is tudom, mi voltunk, nyári tábor, aminek a vezetőjével "haverok" voltak.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.04.06. 04:44:58

egyébként meg marha nehéz követni, miről van szó, ha az ember tényleg elkezd szűrni. mert attól még mások reagálnak rá..... mint mikor az ember egy telefonbeszélgetés felét hallja csak. szóval ez sem működik.

2014.04.06. 06:14:03

@blackhair-lady: Gyógyulj meg minél előbb! :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 06:36:29

@Philosoraptor: azt tudtad, hogy amit jelllsz,azt kapod négy évig?

2014.04.06. 07:19:48

@Babette_: Nincsen igazán jelentősége, hogy mit húzol. :)

DieNanny CH 2014.04.06. 07:49:43

@wuaaa [nor]:

Nekem tetszik! De hogy itt hol találok graffitit... :-)))

DieNanny CH 2014.04.06. 07:55:15

@wuaaa [nor]:

Ilyesmi is megteszi? Éppen sétáltam a gyerekekkel, mikor mellettünk a legelőn landolt egy ejtőernyős...

kepfeltoltes.hu/140406/17042013079_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

DieNanny CH 2014.04.06. 07:56:40

@wuaaa [nor]:

Ja, és most nézem, még egy meki is van a háttérben... :-))))

DieNanny CH 2014.04.06. 08:04:28

@diggerdriver:

Hú, ennek olyan a hangulata, mint: "Milyen lesz a Föld 100 év múlva, miután tönkretettük?"

Nagyon jó kép!

DieNanny CH 2014.04.06. 08:07:20

@Pink Petsch:
Hát ez az! Ki a fene kíváncsi egy lánynevelő intézetre???
:-)))

DieNanny CH 2014.04.06. 08:25:39

@33621:

Hasonló velünk is történt. Apukám beállt az udvarunkba, kicsit később nézek ki az ablakon, kérdem: Hogyhogy ilyen közel álltál a sövényhez?
Erre kiderült, hogy 10 méterrel arrébb hagyta az autót. Kb 1%-os a lejtés, meg füves az udvar - de úgy látszik, ha egy autó menni akar, akkor menni akar... Még csak karcolás sem volt rajta.

puhacica 2014.04.06. 08:37:50

@Pink Petsch: :D

@tucano: ahammm, igy mar keresgeltem. sot, meg ediusos melot is lattam valami sport tv-nel Londonban. :)

@cougarcat: te eddig is cukipok voltal! koszi a jokivansagot es nagyon orulok, hogy ujra itt vagy! :)
puhacicat meg nem kerdeztuk, oruljon, hogy nem all szandekunkban Ausztraliaig reptetni a kis valagat. :)

@Philosoraptor: amen. :)

@geegee: nezd, en az ediust ismerem, batran merem ajanlani. konnyu kezelni, viszont ha belejossz, egesz komoly dolgokat lehet vele csinalni. csomo tutorial van hozza youtube-on. ha gondolod, elkuldom neked az "ingyenes" verziot. arrol, hogy milyen vele vagni: a legegyszerubbnek mondott premierrel vagott egy uj kollegam, aki kb. 2 het utan mondta, hogy nem is erti, miert azzal kinlodott eddig, mikor az edius olyan egyszeru mint a pofon. :)

@blackhair-lady: haaaaaat, majdnem. :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 08:45:05

@Philosoraptor: de ha lófaszt írsz, biztosan azt is kapsz:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.04.06. 08:47:17

@cougarcat:
Koszonom!
Biztos ezert aludtam ma nyugodtabban :)

Void Bunkoid 2014.04.06. 09:51:52

@firg_firg: "nem tudnak a magyar dolgokrol semmit, nem is erdekli oket, mert nem olyan fontos Mo mint otthonrol az gondolnak."

Ez nagyon telitalálat. Amúgy hülyén hangzik, de MINDEN magyarnak jót tenne egy fél éves kiküldetés, hogy megtapasztalhassa, hogy a nagyon lelkes patriotizmus, ami az amerikaiaknál működik, az ránk nem igaz. Az usáról a világ minden szegletében tudják, hogy mi az, és hol van, rólunk bármennyire is elkeserítő, de már Európán belül is sok országban halvány lila fingja nincs az embereknek, annyira jelentéktelenek vagyunk.

tanato 2014.04.06. 10:48:49

@Babette_: @Pink Petsch: A probléma nem ott van hogy az anyaország kedvez a határon túliaknak hanem az hogy ezt nem önzetlenségből teszi hanem mögöttes szándékkal/lásd éppen a mai napot mint eklatáns példát/.Ezáltal viszont feszültséget gerjeszt ugyanazon nyelvet beszélő nép tagjai között.
De ezzel persze nem vagyunk egyedül úgy tudom Románia is kedvez a moldovaiaknak.Németország is kedvezett a kelet európai sváboknak anno stb.

2014.04.06. 14:00:57

@Babette_: Anélkül is. Nem vagy te buta, ne játszd meg akkor a hülyét.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.06. 14:29:39

@Philosoraptor:
nagy valószínűséggel igen. de így legalább van esély. nem sok, de van.
nem kell mondanod, hogy naiv vagyok.

adg 2014.04.06. 15:35:18

@puhacica: " Ausztralia orult nagy alom, de egyelore megelegednenk Angliaval."
És akkor mi lesz a nagy "alommal", ha most megelégszel valami kisebb álommal. Most kell nekimenni az álomnak, később nehezebb lesz, még a végén találtok valami jó helyet meg munkát Angliában.
Emlékszel erre? "(az uramnak) akinek 3 mondatban összefoglaltam a várost, miszerint: van helyi tv, meleg van, fishingelni "kell", úgyhogy jött is a gyors válasz: hú bzmg, ez a mi helyünk! :D "
Gyertek csak ide, Anglia megvár. :D

www.venturenorth.com.au/assets/images/fishing/2.6+4%20Cobourg%20Fishing%20charters.jpg

2014.04.06. 17:40:54

@Babette_: Nincsen esély, mert ismét a fidesz fog nyerni. Maximum nem kétharmados többséggel.

2014.04.06. 18:03:11

@puhacica: A "cukipók" kifejezést szabadalmaztatni lehetne - ékes példája a kommunikáció szakosok szakértelmének! :)

@adg [Au, Darwin]: Ez klassz, jó fogás ... :)

puhacica 2014.04.06. 20:51:58

@adg [Au, Darwin]: huh, hat azert most kicsit ugy erzem magam, mint akit pofon vagtak. de ki az, aki az "Ausztraliaban elek" almot valasztja a tarsa helyett? mert azt tudni kell, hogy ez egyedul az en nagy almom.

@cougarcat: hogy minek az ekes peldaja, azt nem tudom, de hogy te vegig itt voltal, akkor is, amikor nem, arra a nyakam merem tenni. :)

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.04.07. 06:34:08

@puhacica: Szia, köszi a választ, örömmel fogadom, ha tudsz küldeni infókat.De azért én is elkezdem túrni a netet.

thx +1x
üdv

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása