oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 26. 06:43,  Azok a különös angolok 637 komment

2014. március 26. 06:43 Határátkelő

Azok a különös angolok

Akár az is lehetne a mai poszt címe, hogy Anglia két arca, hiszen Andrea (akinek előző írását ide kattintva olvashatjátok el) hét, ott töltött év után tulajdonképpen a szigetország és lakosai kettős portréját írta meg. Az egyik oldalon ott a csodálatos vidék, a biztos megélhetés, a másik oldalon a különc angolok a maguk sajátos gasztronómiájával (rántott csoki!, sör és áfonyaszörp együtt!), és még sajátosabb öltözködésével. A mai posztban bemutatott Anglia tehát összetett és (szerintem legalábbis) izgalmas.

cím 140326.jpg

„Augusztus 12. Emlékezetes nap ez, az a bizonyos nagy nap, amikor nagyot változott az életem. Elköltöztem. Nem saját lakásba, nem másik városba, hanem egy idegen országba.

A szigetre, amiről sok magyarnak a jobb élet, pénzgyűjtés, lehetőségek tömkelege jut eszébe. Oda, ahol mindig esik az eső, a másik oldalon vezetnek, királyi család van, és fura szokások.

Hogy miért jöttem?

Ki kell ábrándítsak mindenkit, a szokásos unalmas választ tudom adni a kérdésre: kaland, kíváncsiság, megtanulni az angolt, világot látni, más kultúrát, megismerni… Úgy gondoltam, itt leszek pár évet, összegyűjtök egy kis pénzt, aztán otthon veszek egy autót, esetleg hazatérve pár hónapot láblógatással töltök.

Nem voltak különösebb terveim, amikor ideérkeztem. Találtam munkát három hét alatt, egy jó nevű ügyvédi cégnél. Aztán lett a mostani munkahelyem. Majd teltek-múltak az évek. A tervezett pár évből aztán sok év lett. Valahogy itt ragadtam. Megismertem a várost, az országot, a szokásokat.

A kezdeti lelkesedés, hogy itt minden milyen szuper, a felfedezés varázsa szép lassan elmúlt. Beleolvadtam a környezetbe. Persze „igazi” angol sosem leszek, még ennyi idő után is sokszor furcsán figyelem ezt az emberfajtát, akinek a szociális életet a pub jelenti; akinek a mosogatóban műanyag lavór van, és abban mosogat; akinek „fel kell kapcsolni” a konnektort, miután bedugta a csatlakozót; aki a teát tejjel issza, és akinek a csipszes szendvics ebédre maga a mennyország.

Furcsa, de jó hely ez a sziget

Az időjárás ugyan pocsék, a nyár borzasztó, átlag havi két napsütéses, meleg nap van. Viszont vannak nagyon szép helyek, látnivalók! Sok magyar azt gondolja, hogy Anglia = London. El kell oszlassam ezt a tévhitet, ez nagyon nem így van!

Vannak más, szép, szebb városok, falvak, és a vidék csodálatos! Volt szerencsém bejárni a szigetet az évek alatt, és rájöttem, hogy mi, magyarok mennyire nem ismerjük ezt az országot, mennyire London-centrikusak vagyunk.

Ezeket a sorokat kettős céllal írom, egyrészt azért, hogy mi, magyarok nyissuk ki a szemünket, és ne legyünk túl London-mániásak, másrészt pedig, hogy dicsekedjek egy kicsit, mennyi szép helyen jártam. :)

Cleethorpes, Lincoln, York, Nottingham, Manchester, Bakewell, Leeds, Cardiff, Swansea, Skegness, Birmingham, London, Liverpool, Edinburgh, Dublin (Írország), Newcastle, Newquay, Castleton, Buxton, Matlock, és persze Derbyshire, Nottinghamshire kirándulóhelyei…

Ezek az angolok!

Ha felidézem tinédzserkorom spanyolországi nyaralásait, eszembe jut a hotel vendégeinek egy kirívó csoportja. Rákvörösre égett emberek, focimezt viselő férfiak, hangoskodás, egész nap a bárpult támasztása (használjuk ki az all inclusive korlátlan italfogyasztást, ha már enni az állandó másnaposság miatt nem tudunk), a súlyfelesleg itt-ott kilógó diszkrét bája – mindez nem is lehet más nép jellemzője, mint az angolé!

Emlékszem, vacsoraidő táján a vendégek nagy része rettegve várta eme különös szerzetek megjelenését, és kíváncsian várták, vajon aznap este mit fognak ordítani, illetve ki esik bele a medencébe részegen.

Nekem tizenévesként ezek az emberek roppant üdítő látványt nyújtottak, kifejezetten tetszett, amikor más turisták engem is angolnak néztek, na, nem a fentebb említett jelzők, csupán a fehér bőröm miatt. :)

Minden másképp van

Akkoriban álmomban sem gondoltam, hogy egyszer az angolokat ennél közelebbről is megismerhetem, és ezeken kívül még egyéb furcsaságokat is megtapasztalhatok.

Mert valljuk be, az angolok furcsák! Különcök! Mindent másképp csinálnak, mint a normális emberek a kontinensen! Talán ez abból is adódik, hogy szigeten élnek, és a génjeikben van, hogy mások legyenek. Az út másik oldalán vezetnek. Köszönik szépen, nem kérnek az euróból.

Ám vannak ezeknél sokkal érdekesebb dolgaik is.

Gasztronómiai remekek

Nem szeretik az ázsiaiakat, de a kedvenc éttermük az indiai, illetve a mulatozásból hazafelé kebabot esznek, hogy a másnaposságot elkerüljék.

Hallott már valaki a chips buttyról? Másik nevén a sültkrumpli szendvicsről? Hát én nem! Esetleg a crisps sandwichről? Nem! Ha valaki nem tudja, ez chips szendvics! Én nagyon elcsodálkoztam, amikor ezeket a gasztronómiai remekműveket megláttam! Legvadabb almomban sem gondoltam volna, hogy ilyenek léteznek!

Fishcake? Hm? Nos, ez nagyon nem is hal, nem is sütemény, hanem pici hal sok krumpli között jó vastag olajos panírban.

A vasárnapi ebédet sem hagyhatom ki. Míg otthon egy lakótelepen sétálva rántott hús, vagy pörkölt illata árad minden nyitott ablakból, itt nagy illatélmény nem éri az embert. Ez pedig a natúr sült pulyka- / sertés- / marhahúsnak, párolt íztelen zöldségeknek, krumplipürének köszönhető.

Rántott Mars-csoki? A skótok kedvence! Köszönöm szépen, inkább nem.

Lager black? Ötlet? Sör és áfonyaszörp! Hogy ezt ki találta ki, fogalmam sincs, de eszement ötlet!

Divat angol módra

Ha már az angolok furcsaságairól írok, nem tudom kihagyni a divat iránti abszolút zéró érzéküket. Talán ez is a különcségükből ered, de felvesznek minden egymáshoz nem illő ruhadarabot, és össze nem passzoló színeket kombinálnak, olyan tehetséggel, hogy már megfordult a fejemben, hogy ezt direkt csinálják, ennyire nem lehetnek ízlés nélkül.

Ha már az öltözködésnél tartunk, a kedvencem, amikor télen a legnagyobb hidegben is a lányok miniruhában, 15 centis magassarkúban mennek szórakozni. Az hagyján, hogy bírják a hideget, hiszen az alkohol melegít, de a tükrök itt a „mondd meg nekem, ki a legszebb e vidéken” kérdésre igen nagyot hazudnak!

Vagy valami mágikus tükröt használhatnak itt, amiben Kate Moss mosolyog vissza a túlsúlyos lányokra. Nyilván a sok gyorsétterem megteszi a hatását, de akkor ne vegyenek fel olyan ruhát, ami a legkisebb hurkát sem takarja!

A magassarkú… na, igen, az általában jó esetben kézben végzi az este végére, mivel ilyen sarkakon józanul is kihívás sétálgatni, nemhogy enyhén becsiccsentve.

Erről jut eszembe, hogy annyi részeg lányt és nőt még életemben nem láttam, mint itt. Amíg otthon a negyvenes nők színházba járnak, vagy étterembe, vagy leginkább sehova, addig itt tucatszor láttam ezt a korosztályt szombat este közönségesen viselkedni pár ital után.

Jó pár évet ebben az országban eltöltve, már értem, miért voltak azok a bizonyos sztereotípiák a többi turistában az angolok iránt a spanyolországi szállodákban, ahol volt szerencsém nyaralni. Furcsaságok ide vagy oda, lehet, hogy pont ezek miatt szeretjük mi az angolokat.

A nap és az árnyék

Visszatérve magamhoz, háromszor költöztem, egy kis lakásból egy nagyobb lakásba, majd a mostani házba. Vettem autót is, 10 évre szóló hitel nélkül. Elértem, hogy kényelmes életet élek, megengedhetem magamnak, hogy utazzak, hogy a hétvégéket ne itthon, hanem spa-ban, B&B-ben, campingben stb. töltsem, vásároljak anélkül, hogy azon kellene aggódnom, vajon a hónap végén mit eszem.

Azonban lássuk be, az itteni életnek nemcsak napos oldala van. Sőt! Nagyon árnyékos is tud lenni! Nem szeretem azokat az embereket, akik otthonról kiabálnak, hogy „én megyek külföldre, aztán haza se megyek soha többet abba a sz@rba”!

Igen, amelyik kutya ugat, az nem harap… Jöjjön ki külföldre, lássa meg, hogy itt sem olyan egyszerű. Tapasztalja meg a honvágyat, hogy sokszor mennyire hiányzik a család, a sokéves barátságok, a megszokott környezet! Élje át, hogy milyen újnak, külföldinek lenni, amikor az angolok nevetnek az akcentusán, és nehezen talál nemhogy barátokat, de ismerősöket is!

Ezeket a dolgokat otthonról sajnos nem lehet látni, a sok pozitívum mellett azonban ezeket is megtapasztalhattam itt, es sokszor úgy voltam, elég volt, miért csinálom ezt, otthon van a családom, a sok „régi esőkabát” barátom, akik ugyanúgy várnak, ugyanúgy ott vannak, mint amikor otthagytam őket.

Összességében megérte

Magyarország lehet, hogy szegény, és nehezebbek a körülmények, de amikor a hazafelé úton meglátom a Dunát, és az épületeket, még most is nagyot dobban a szívem, és a szülővárosom akármennyire is kicsi, és unalmas és régen „falu” volt, igenis szép és barátságos, és a himnusz is szépen szól, annak ellenére, hogy az egyik leglehangolóbb.

Igen, voltak, vannak nehéz napjaim, de ilyenkor a jó élményekre gondolok, és így összességében már megérte ez a sok év. Tanultam, tapasztaltam, érettebb, kitartóbb, és talán általánosságban kicsit más ember lettem, mint azelőtt voltam.

Régen el nem tudtam képzelni, hogy órákon át gyalogoljak hegyen-völgyön, hogy sátorban aludjak, most meg alig várom a hétvégét, hogy lehessen kirándulni menni.

Sokkal magabiztosabb lettem azáltal, hogy itt igazán csak magamra számíthatok, ugyanakkor érzékenyebb, néha önbizalom-hiányos is. Mert akármit elérhetsz itt, akárhány évet eltölthetsz, „igazi” angol sosem leszel.

Sosem fogod a teát tejjel inni, a fish and chips nem lesz a kedvenced, a leves akkor is átlátszó és vizes lesz, és nem a konzervből fogod enni, a sörbe nem fogsz áfonyaszörpöt önteni, és a w-t is mindig v-nek fogod ejteni.

Aki nem hiszi, járjon utána!”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Együnk valami finomat! Arra gondoltam, megkérlek titeket, írjátok meg, mi a kedvenc ételetek ott, ahol éltek, hogyan készítitek el, illetve hogyan készítitek el a kedvenc magyar fogásaitokat – hogyan pótoljátok az alapanyagokat, fűszereket, mit változtattok, ha kell. Ha mindehhez fényképe(ke)t is küldtök, akkor ez az egész nagyon hasznos és (nem utolsósorban) jó móka lesz. Várom tehát a recepteket, fényképeket, kis történettel a hataratkeloKUKAChotmail.com címre. Már az első nap után több is érkezett, úgyhogy hajrá!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr765879005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SzZoole 2014.03.26. 21:12:27

@diggerdriver: Te Digge,talalkoztal a madaral es egyut teptetek vagy mit szivtal fel,hogy mar most filozofus is vagy:)))

2014.03.26. 21:13:00

@shakti_rom: Jahoogy .. No de, ortodox keresztényként másba nem is lehet.
Hacsak meg nem gyónja ... :P

Latcho Rom 2014.03.26. 21:24:15

@Pink Petsch: ehhh, nem bírok ma veled! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.26. 21:27:12

@charlieharper:
Maid?
Üsd be a keresőbe hogy "maid tubes"
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.03.26. 21:27:21

@shakti_rom: Most miért? Nem értelek .. és még azt mondják, a nőket nem lehet kiismerni, vagy valami hasonló ...
Mindegy, kiviszem a szemetet, és elmegyek cigiért. Addig van időd :P

Latcho Rom 2014.03.26. 21:30:58

@Pink Petsch: Vidd ki'az enyém is...s dobd el a bagót, én is megtettem, megint..megkarmolom magam a percen, vagy téged :)

2014.03.26. 21:32:43

@diggerdriver: mikor cserelsz mar avatart?

Latcho Rom 2014.03.26. 21:33:09

@Pink Petsch: vagy megharapom digzsi napi seggét, direkt basztat engem a gázsi :)

Taxomükke (UK) 2014.03.26. 21:36:09

@Zoole[uk]: Hali, elküldenéd nekem is azt a webcímet?

2014.03.26. 21:38:19

@Zoole[uk]: @diggerdriver: kerdes. Emlekeztek reggen a Majus 1 unnepeken a parkokban, volt valami felszurt allat nyarson nyilt tuz felett. Az ugye barany volt? Beugrott ma az illata (nem tudom miert). Az izre nem emlekszem. Hol lehet Londonban olyan izt talalani?

Sütemény1975 2014.03.26. 21:39:02

@Pink Petsch: ebbol is latszik, hogy fogalmad sincs az egeszrol, csak szajalsz.

Latcho Rom 2014.03.26. 21:43:21

@Pink Petsch: Jó szerencsét hoztál, most hívott a zenekarvezetőm..2 fizetős gig májusban, 1 juliusban az ottawa jazzfeszten..az ingyé. Nem nagy píz de tudok venni egy új erősitőt belőle :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.26. 21:44:00

Szasztok!
Hát 547 kommentet nem fogok elolvasni, de nem ám!!! Pedig néha jó lenne nekem is itt gubbasztani és trollibuszkodni meg offolgatni lazulásképpen....de sajnos.....
Viszont ezt elolvastam , a mait, mert hogy Anglia. Nekem tetszett, úgy ahogy van. Nekem lenne ugyan pár sajátos kiegészítésem......de az én szemüvegem elég "sarkos"...!! :-)))

2014.03.26. 21:44:06

@diggerdriver: akkor, legyszives. Most megyek uszni. Utana megnezem

Sütemény1975 2014.03.26. 21:44:23

@Pink Petsch: kepzeletbeli? majd rajossz....

herion 2014.03.26. 21:45:33

Kedves Poster, ebbol elvenni nem, csak hozza tudni tennek. Szivembol szoltal, koszonet erte.

morsels (törölt) 2014.03.26. 21:45:46

@charlieharper:
En csak virslire emlekszem, nyarsra nem szurtak fel semmit mifelenk Majus 1.-en :-)

De ha barany, akkor keress gorog, esetleg torok ettermet, ok szoktak ilyesmiket csinalni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.26. 21:45:59

@charlieharper:
Én ökörre emlékszek de azt nehéz összetéveszteni báránnyal.

Sütemény1975 2014.03.26. 21:51:39

@Kövérmadár [swe]: pont o lenne beszukult? Szerintem pont forditva. Minden bantas nelkul, de a rossz csaladi hattered teljesen ranyomta a belyeget a gondolkodasodra.

Latcho Rom 2014.03.26. 21:51:43

@sodalisO [eng]: nicsak bicsak :) hellóka, mizu?

Latcho Rom 2014.03.26. 21:53:54

@Evain: Itt nézz körül, kincsesbánya :)

SzZoole 2014.03.26. 21:56:25

@diggerdriver: huha,ma megint a dinnyefoldon dolgoztal:)))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.26. 21:56:46

@shakti_rom: Semmi különös! Angliára felkaptam a fejem! Mellesleg most -kapaszkodj-3 azaz 3 nap offom lesz!!!!!! Ilyen még nem is volt mióta itt vagyok, gőzöm nincs mit fogok csinálni ennyi tengernyi szabadidővel! :-))))

2014.03.26. 21:58:27

@shakti_rom: Mna, vissza. És nem dobom, már a cigit. A szemetet már igen ...
Engem meg sütike talált be. Hogy a sok ateista közül itt, miért pont engem? Ja, a melóm miatt ... Álszent fasz :D

Jesus.Green 2014.03.26. 21:59:33

@Mr Long: Jaja, a beapritos :D

Fene a hosszu munkanapba es callokba, hogy csak ilyentajt tudok kommenteket olvasni, amikor mar lenyegeben minden el lett mondva.

2014.03.26. 22:00:29

@Sütemény1975: Te, nektek azt tanítják hittanórán, hogy fenyegetni kell a hitetleneket, nem rávezet az igaz útra?
Mert kurvára nem keresztényi módon nyilvánulsz meg, csaxólok ... :P

Latcho Rom 2014.03.26. 22:02:03

@sodalisO [eng]: elmész valami szép helyre, van ott bőven..spa?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.26. 22:03:02

@sodalisO [eng]:
Itt leszel...
...és ez nem kérés.
:))))))))))))))))))))))))))

Latcho Rom 2014.03.26. 22:03:12

@Pink Petsch: jahogy a süti! kabbé visszavonva :)

SilentDreams 2014.03.26. 22:04:31

@Pink Petsch: Most ismertem csak fel az avatarod... nagyon ki van karmolva :)))))))))

Én még ott tartottam, hogy eltűntél, látom le vagyok maradva cseppet :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.26. 22:09:09

@Sütemény1975:
Még ez is meglehet, igen.
Mindenesetre nem nekem okoz lelkibetegséget a melegek házassága vagy az abortusz.

SzZoole 2014.03.26. 22:09:11

@Taxomükke: nincs mit,jo nezelodest:)

2014.03.26. 22:13:33

@shakti_rom: Néztem is, de gondoltam, okos fiú vagy te ... :P

@SilentDreams: Hát tudod, az idő vasfoga ... ;)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2014.03.26. 22:14:43

@diggerdriver: Hát egy biztos, hogy holnap 10-ig ki sem mászok az ágyból, az bizonyos.
@shakti_rom: Spanak jó lesz az ágyam is! :-) Néha nagyon spa! :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.26. 22:16:22

@Sütemény1975:
Ez egy soha véget nem érő "vita".
Vannak, akik meg vannak győződve isten létezéséről és vannak akik ennek ellenkezőjéről.

Azt már korábban megállapítottuk, hogy a hit nem tanulható dolog, hanem vagy képes rá az ember, vagy nem. Én nem vagyok és nem is akarok az lenni, mert tudom, hogy csak hátráltatna. Arra pedig semmi szükségem nincsen.

Sütemény1975 2014.03.26. 22:17:33

@Pink Petsch: nem volt vilagmeretu osszeeskuves, egyszeruen csak tonkre akartak tenni az orszagot. sikerult is.

PannonBoy 2014.03.26. 22:20:09

Azt hiszem, nem fogok most 500 kommentet végigolvasni, főleg ha a nagyrésze off topic.

Viszont: "Sokkal magabiztosabb lettem azáltal, hogy itt igazán csak magamra számíthatok, ugyanakkor érzékenyebb, néha önbizalom-hiányos is. Mert akármit elérhetsz itt, akárhány évet eltölthetsz, „igazi” angol sosem leszel.
Sosem fogod a teát tejjel inni, a fish and chips nem lesz a kedvenced, a leves akkor is átlátszó és vizes lesz, és nem a konzervből fogod enni, a sörbe nem fogsz áfonyaszörpöt önteni, és a w-t is mindig v-nek fogod ejteni."

Nekem senki nem fogja megmondani, hogy hogyan fogok élni, mi leszek, mit mivel fogok inni és hogyan ejtem ki a szavakat. Legyen az jelenleg Angliában vagy Magyarországon élő személy.
SENKI!!!

2014.03.26. 22:24:20

@Sütemény1975: Áh, a tönkretétel csak mellékhatás volt. Kiderült, hogy Magyarország, már a szűken vett Magyarország önállóan nem életképes.Ez van ...

Sütemény1975 2014.03.26. 22:25:41

@Pink Petsch: mutasd mar meg, hogy hol fenyegettelek meg.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.26. 22:26:35

@Pink Petsch:
Na most képzeld el, ha nem darabolják fel az országot, akkor most mennyivel több stadiont kellene építeni? Kinek lenne arra pénze? Lehetne stadionhitelt is felvenni az oroszoktól... :D

Sütemény1975 2014.03.26. 22:27:06

@Kövérmadár [swe]: lelki betegseget nekem sem. csak nem ertek egyet vele. ennyi.

2014.03.26. 22:28:04

@Sütemény1975: A sokat sejtető "majd rájössz ..." félmondat a frászt hozta rám. Igazán nem szép tőled .... Hüpp! Hát így kell bánni szegény, hitetlenekkel? Ez a keresztényi szeretet, he?

SilentDreams 2014.03.26. 22:29:27

@PannonBoy: Hja, kicsit "túlszaladt" a poszterina a másokra való kivetítéssel, jobb lett volna, ha mindezt magára vonatkoztatja csak...

Sütemény1975 2014.03.26. 22:30:40

@Pink Petsch: ebben azert en nem vagyok annyira biztos. De kar azon agyalni, hogy mi lett volna...

2014.03.26. 22:31:12

@Kövérmadár [swe]: Á, az még az EU-s pénzekből megy. Vitya majd Putyinnak fog dicsekedni a "szemét Nyugat" pénzéből épített cuccokkal, amikor meghívja őt valamelyik adóparadicsomban vett házába, amit ugyancsak az EU-s pénzekből lopott el.
Tudod, az országot már kifosztotta, a nyugdíj-alapok voltak az utolsók. Már csak az EU-tól tud lopni az a majom:P

______________ (törölt) 2014.03.26. 22:31:27

@maxval a gondolkodó birca:
"Szakadék alakul ki a jólét és lélek között. Az egyénnek nincsenek napi gondjai, de mégis kiüresedik. Innen jön a kábítószer, az ivás, az extrém sport, a flashmob, s más hasonlók."

ahelyett, hogy reggeli áhítatra, vecsernyére járnának, vagy a bibliát tanulmányoznák feszt! ezek a gazdag liberálisok! el kéne költözni, még a végén szakadék alakul ki a jótét lelkem között...

Sütemény1975 2014.03.26. 22:32:24

@Pink Petsch: ne vedd se bantasnak, se tamadasnak. Veled ellentetben en nem gunyolodom.

2014.03.26. 22:32:28

@Sütemény1975: Azon kár, mert már láttuk, mi lett ...

2014.03.26. 22:33:33

@Sütemény1975: Én sem, csak ironizálok ...

Latcho Rom 2014.03.26. 22:39:11

@Pink Petsch: s azt is tudod,nemcsak az okosságom hogy ingyé semmiféle bekapiról nem beszélhetünk ;)

Sütemény1975 2014.03.26. 22:39:54

@Pink Petsch: En arra gondoltam, hogy mi lett volna, ha megmarad a nagy magyarorszag. Vagy egy osztrak-magyar monarchia. Szinte biztos, hogy most nem itt tartanank.

Sütemény1975 2014.03.26. 22:41:16

@Pink Petsch: szerintem ez inkabb szarkazmus, de kiegyezhetunk a ketto kozott feluton :)

Latcho Rom 2014.03.26. 22:43:55

@Pink Petsch: Kell nekik a kis piacunk, ez az egy mákja, de putinra keményen rábaszhat az ország, különösen ha kárpátaljára hegyel a Vitya, nem tanult a történelemből...

Latcho Rom 2014.03.26. 22:44:58

@Sütemény1975: Nagymutterodnak voltak kerekei?

2014.03.26. 22:50:53

@Sütemény1975: Á, az tarthatatlan volt, még ha nem is csípte volna a monarchia a többi európai hatalom szemét. A belső ellentétek, az elcseszett belpolitika ... nem, nem maradhatott volna fenn.

Hm, oké, kiegyezhetünk ;)

Sütemény1975 2014.03.26. 22:52:02

@shakti_rom: ezert is irtam, hogy a "mi lett volna ha...." nem erdekes

2014.03.26. 22:52:17

@shakti_rom: Mondd már, mikor tanult valaha is a magyar politikai vezetés a történelemből? Na ugye ...

Sütemény1975 2014.03.26. 22:57:33

Tengeri beteg leszek, pedig a viz vagy 500 meterre van. Ugy mozgatja a szel a kamiont, mintha hullamok lennenek alattam :)

2014.03.26. 22:58:30

@Sütemény1975: Zárd le a kocsit, és vegyél ki egy szobát a motelban ;)

Latcho Rom 2014.03.26. 23:00:55

@Pink Petsch: Mit vágnak majd le, Sopront, Balcsit? ehh

dope, rádfér egy kis gálya, nem sirok miattad..:

www.kiskegyed.hu/sztarok/magyar-sztarok/dopeman-elmegy-kulfold-128406

Almandin 2014.03.26. 23:03:13

Tej a teába: kifejezetten finom. Egyszer apám beszélt rá, próbáljam ki (ő épp Angliában volt előtte). Kipróbáltam és finom. Egy teázóban rendszeresen így kérem.
A teát amúgy szeretem citrommal is (de csak a fekete teát). Earl Grey vagy gyümölcsös teába sose teszek citromot, csak cukrot.
Vörösborral is finom a tea.
Éljen a változatosság!
(U.i.: Jómagam még nem voltam Angliában, anglomán se vagyok).

Sütemény1975 2014.03.26. 23:03:17

@Pink Petsch: kivancsi lennek a fonokom arcara, mikor eletolom a a motel szamlat :)

Latcho Rom 2014.03.26. 23:04:42

@Sütemény1975: Hány évet éltél MO-n? Minden ilyen szólás bejön ha romániában ismeretlen volt? (nagymutter kerékkel, etc..)

2014.03.26. 23:07:12

@shakti_rom: Ebből már semmit, de szívatni azért még lehet ...

@Sütemény1975: Hááát, egy próbát megér ;). Persze, bekamuzhatod, hogy megment a fűtés .... ;)

Latcho Rom 2014.03.26. 23:15:00

@Pink Petsch: Gondolod? remélem igazad lesz.

2014.03.26. 23:16:02

@shakti_rom: Miből gondolod, hogy az volt? Nem rezervátum, baszod! :P

Latcho Rom 2014.03.26. 23:16:24

@Pink Petsch: namakkor megnézem min agyal bolond bartus..

Latcho Rom 2014.03.26. 23:20:01

@Pink Petsch: Jártam én ott, brassóban is, mások a kiszólások, meg ne sértôdj ezen...szóval hány év MO?

2014.03.26. 23:25:55

@shakti_rom: Persze, mások is vannak, de a határ mentén (is) éltünk pár évet. Szigorúan véve, 4.

Latcho Rom 2014.03.26. 23:28:23

@Pink Petsch: uhum

semmi nincs a népszaván, jóccaka*

______________ (törölt) 2014.03.26. 23:37:30

@Mr Long:
"Akkor most menjek holnap este az angol kollegakkal ettrembe, vagy nem. Nem akarok azert ott lenni, hogy a gunyolodasuk celtablaja legyek... :( "

szerintem menj melegítőben, akkor jól belesimulsz a társaságba, s nem fog senki gúnyolódni rajtad. ;)

Shanarey 2014.03.26. 23:50:57

@Hari Seldon 2:

Rejtő Jenő, szórakoztatni akart, nem pedig dokumentum regényre vágyott. Na meg az akkori viszonyok közepette az átlag Magyar olvasónak ez rohadtul mindegy volt, hiszen sose juthatott el oda.

@Sütemény1975:

Én Elginben dekkolok, már amikor ráérek erre, a munka mellett.
Nem nagy távolság :-))

Na meg ha még vágytok egy kis Angol alias Londoni dologra....
hvg.hu/vilag/20121019_El_lehet_menni_brixton

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.27. 00:51:41

@Zoole[uk]: ránézek majd az oldalra, de nem gondolnám, hogy ekkora szállítás mellett is megérné.De egy próbát megérhet.Itt nekem egy 15 collos gumiszett cseréje 1600 korona volt, ami olyan 150 font.(nekem is külön felnin van a téli meg a nyári, de ha elkopik, muszály cseréltetni gumisnál...)Plusz a gumik darabja, kb 6-800 korona, az úgy 2400-3200 korona/ 4db, vagyis, 220-300 font.És ez csak 15ös kerék.A 16-os már duplája a 15-ösnek, 18-asra gondolni se merek. :-)) Meg ez egy családi autó, nem egy nagy teljesítményű csodagép.Meg amúgy is utálom a vonatkerekeket.Kurvanagy felniken gumihártya... :D Meg a pénzt se fáról szüreteljük, hogy ilyen f@szságokra költsük.
De köszi mégeccer, megvizslatom a honlapot.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.27. 01:27:03

@VHB: Asztaqrva, Angliában ennyire olcsók a kocsik? :-o
Egy ilyen Bömbike itt nálunk kb másfélszer-kétszer ennyibe kerül... :-( Ebből asszem nem akarnék kiszállni már.Bár a tankolásakor nem lenne őszinte a mosolyom. :D

Asszem a következő autónk Angliából lesz hozva.A jobbkormányosság meg nem érdekel,előzni a nagy forgalomban balkormányossal se lehet; ha meg elhagyom a várost, alig van forgalom.
Hihetetlen... :-o

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.27. 01:31:58

@Zoole[uk]: hahh, svédekhez nem szállítanak, besz*pódtam... :-))

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.27. 06:28:31

@QUERCUS(a favágó): vigyazat, az ezerev.hu olvasgatasa jogi egyetemhez vezethet:)

SzZoole 2014.03.27. 08:14:52

@geegee: honnan tudod?
Mikor en rendeltem,opciokent fel hozta,hogy hova kerem a szallitast,mint mas orszag,szerintem irj nekik egy emailt,amiben megkerdezed,hogy svedorszag.-ba mennyi lenne a szalitasi koltseg.Nem veszitesz vele semmit,egy probat mager:)))

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.27. 08:21:31

@______________:

Ez egyéni kérdés. Valójában lehet vallás nélkül is normális életet élni (bár nehezebb).

SzZoole 2014.03.27. 08:32:06

@geegee: az en autom is csaladi auto,feleseg(bar neki van egy sajat autoja)2 gyerek,napi rendszeresegel hasznalom.Gyarilag 17-18"-es kerekekel jon ki a szalon bol,de 20-21"-es felnik sem ritkak,de azok mar inkabb az erosebb AMG valtozatokra jellemzok.A ra szant penzert mi is meg dolgozunk es nem kertben terem nalunk sem:)))

DieNanny CH 2014.03.27. 11:45:59

@eddie1977:

"az elmúlt 50 hónap alatt egyszer sem éreztem az írek viselkedésén a kirekesztésnek még csak a szikráját sem, azt viszont igen, hogy bizonyos körökben baromira nem vagyok kívánatos személy, magyarul: nem árt tudni, hol a helyem."

De ha te baromira nem vagy kívánatos személy, akkor téged tulajdonképpen kirekesztenek, nem?

eddie1977 2014.03.27. 14:10:56

@DieNanny [SZ,CH]: Mit is írtam néhány poszttal ezelőtt?
Írek = mérhetetlen képmutatás
Most már világos, hogy mire utaltam?

Szóval mielőtt valaki beszopná az írek arcán látható széles mosolyt, érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon mit gondolnak rólunk valójában.
Jobb esetben leszarnak, rosszabb esetben elkezdenek olyan akcentussal beszélni, amit holt biztos, hogy nem értünk meg, ezzel is az értésünkre adva, hogy kívül tágasabb.

Ha valaki nem hiszi, menjen el bármelyik FastFit gumiszervizbe.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.29. 00:10:29

@Zoole[uk]: Jó, hát ki mit hogy nevez.Ha jól tudom, valami csocsi-baba-ragya Mergád van, a mienk csak egy fűnyírómotoros, tízéves bevándorlóautó... :D És nem 18-21 collos kereken gördül, hanem csak 15-ösökön.És hogy ennek én hogy örülök gumivásárláskor... :-)) A kanyarsebesség meg le van szarva, a gyerek úgyis összehányna mindent, én meg utálok takarítani.Szóval jól van ez így. :D

Lehet, hogy kipróbálom majd az oldalt, bár most vagy 2-3 évig biztos nem kell gumit venni.Addig meg hátha bejönnek a svédekhez.Kösz.

SzZoole 2014.03.29. 00:19:12

@geegee: igen jol tudod egy 4 eves S 320 CDI-m van egy igazi skrizofen auto:)
Nincs mit orulok hogy segithettem:)))

Hamasan 2014.04.12. 10:25:51

Nagyon is jo az angol konyha!!!!

Jacket potato, fish pie, cottage pie, short bread, English breakfast... csak nehany igy hirtelen, ami isteni finom, es nem tudnek meglenni nelkuluk.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása