oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. március 19. 06:47,  Valami új kezdődik 592 komment

2014. március 19. 06:47 Határátkelő

Valami új kezdődik

Mindenki életében eljön (egyszer vagy többször) egy olyan idő, amikor érzi, hogy váltani kell – munkahelyet, országot, életformát. Andrea története ilyen váltásokról szól: először Magyarországról Sheffieldbe, aztán azon belül is egyik munkahelyről a másikra.

cím 140319.jpg

Így kezdődött

Hosszú idő után egyszer csak eljön a változás ideje. Ezt érzi az ember, csak sokszor nem akar, nem mer lépni. El lehet sodródni az árral a kényelmes, megszokott életben, megragadni egy helyen, de hiába húzzuk az időt és keresünk kifogásokat, egyszer pontot kell tenni az i-re.

Igen, sokat gondolkoztam én is, menjek vagy maradjak, megéri-e majd vagy sem. Itt hagyni mindent, kockáztatni. Mi lesz, ha nem sikerül? Átrágtam magam százszor a sok felmerülő kérdésen, és végül döntöttem. Megyek. Megpróbálom. Hiszen csak úgy tudom meg, hogy milyen, hogy mit vesztek, mit nyerek.

Mielőtt megvettem a repülőjegyet, még pár nehéz beszélgetés várt rám. Először is fel kellett mondanom a munkahelyen. Bevallom őszintén, nehéz volt felállni. Megismertem pár értékes embert, akikkel azóta is kapcsolatban vagyok. Sokat tanultam, és a mögöttem lévő majdnem 4 év nagy részében elmondhatom, hogy szívesen jártam be dolgozni. Azt hiszem, a leaving interview nevű kérdőívet még a kirúgásokon edződött legkeményebb HR-es kolléga is megkönnyezte.

Mit mondjak, nem tették a kollégák túl egyszerűvé a felmondást. Érdekes, hogy mindig akkor derül ki, mennyire szeretik az embert, mikor elmegy. A szürke hétköznapokban valahogy elfelejtjük kimutatni, hogyan is érzünk, még ha csak kollegiális szinten kedveljük egymást, nem beszélve arról, hogy ha ez a viszony barátsággá alakul.

De nem volt visszaút.

Vegyes érzések dúltak bennem

Ezután már mehettem megvenni a repülőjegyet, csak egy útra, Manchesterbe. Fura érzés volt. Mindent, ami fontos, magam mögött fogok hagyni két héten belül.

Még igyekeztem a hozzám legközelebb álló emberekkel a lehető legtöbb időt eltölteni, de vészesen közeledett augusztus 12-e. Vegyes érzések voltak bennem: jól döntöttem? Most már nem gondolhatom meg magam.

Egyre csak az járt a fejemben, hogy pár nap múlva már nem a saját ágyamban fogok ébredni, az otthonomban, hanem kilométerekkel távolabb, egy új országban, új városban, egy idegen ágyban.

Mihez fogok ott kezdeni? Nem fog-e hiányozni az otthonom, a család, a barátok, az ismerősök, a megszokott környezet, a „hazai pálya”? Vajon ugyanolyan magabiztos leszek ott is?

Így találtam munkát

Szerencsésnek mondhatom magam, mert körülbelül 3 hét alatt találtam munkát. Nem is akármilyet! Sheffield legjobb ügyvédi cégénél, az Irwin Mitchell Solicitorsnál sikerült elhelyezkednem, mint purchase ledger assistant (a cég számláinak kifizetésével foglalkozik).

Rengeteg helyre beadtam a pályázatom, mire itt elkezdhettem dolgozni. Voltam pár interjún is, nagyon izgultam mindig, hiszen angolul kellett meggyőzni az interjúztatókat, hogy miért engem vegyenek fel.

A T K Maxx nevű üzletben ez jól sikerült, fel is vettek eladónak. Ez egy márkás ruhákat értékesítő nagy bolt, itt kezdhettem volna az angliai pályafutásomat, ha lett volna National Insurance kártyám (TB-kártya). De nem volt.

Hiába próbáltam meggyőzni őket, hogy előbb adjanak szerződést, amivel én utána jelentkezhetek az NI interjúra, sajnos ők másképp tudták a dolgok menetét.

Pedig még el is küldtem nekik a leírást, sőt a Jobcentre (az otthoni munkaügyi központ megfelelője) számát is megadtam, hogy érdeklődjenek ott is. Nagyon csalódott voltam, hogy lett volna állásom, de az NI kártya hiányában mégsem kaptam meg a munkát.

Így hát tovább kellett keresgélnem.

Nem is bánom, hiszen így kerültem az Irwin Mitchellhez. Itt még az interjú napján visszahívtak délután, hogy be tudnék-e menni másnap egy második interjúra, ami számítógépes képességeket tesztelne. Boldogan mondtam igent.

Másnap sikeresen megcsináltam a tesztet. A végén bejött a részlegvezető is. Valahol sejtettem, hogy ez jót jelent. Végül a csoportvezető, Jackie közölte, hogy enyém az állás!

Jó munka egy neves cégnél

Ami a legjobb volt benne, azt mondta, hogy már a teszt előtt tudták ezt, csak az előírás szerint meg kellett csinálnom. El sem mondhatom mennyire örültem! Kaptam munkát! Három héttel a megérkezésem után! Egy, az egész városban elismert, nagyon jó nevű cégnél!

Ez pénteken volt, hétfőn már kezdhettem is. Igen ám, csakhogy én nem számítottam arra, hogy rögtön irodai munkát kapok, így nem is volt nálam csinos ruha.

Gondoltam, hogy takarítani, meg mosogatni nem fogok, azt nem is vállaltam volna. De ezt, hogy egy ilyen szép irodaházban dolgozom majd, álmodni sem mertem volna. Így hát hétvégén elmentem a városba ruhákat vásárolni. A Primarkba mentem, ami nagyon olcsó, hiszen a kihozott pénzem fogytán volt.

Kellett vennem például ágyneműt, mindenféle apróságot, buszjegyet, ennivalót, egyéb apróságokra költöttem, szóval a pénz egyre kevesebb lett. Vettem pár csinos nadrágot, felsőt, amivel gondoltam, az első fizetésig kihúzom, és akkor majd tudok venni jobb minőségű ruhákat is, mint a Primark-os.

1_29.jpg

Az első munkanap

Szeptember 17., az első napom a munkahelyemen. Izgultam nagyon reggel. Nem tudtam, hogyan fogadnak, hogyan állnak majd ahhoz a tényhez, hogy lesz egy külföldi kolléga a csapatban.

Tudtam, hogy az új munkahellyel járó első nehézségek mellett itt duplán helyt kell állnom, nem elég mindent megtanulni, hanem a nyelvtudásom is próbára lesz téve.

Szerencsére a kollégák befogadtak, a csapat nagy része fiatal, rajtam kívül 4 lány, meg két negyvenes nő, és a csoportvezető. Amerikai stílusú, nyitott terű iroda, sok ember együtt, 4-5 fős boxokban.

Én az ablak mellett kaptam egy íróasztalt, ennek örültem nagyon, hiszen unalmas pillanatokban sokat nézegettem kifelé.

A betanulás időszaka

Nem könnyű. A yorkshire-i akcentust nehezen értem. Sokszor vissza kell kérdezni, hogy mit is akarnak mondani. A munka nagy része adatbevitel a rendszerbe. Sajnos ez hamar elveszti az újdonság varázsát.

Telnek-múlnak a napok, reggel 9-kor kezdődik a munkaidő, 5-kor van vége. Az elején egyből kiütköztek a munkakulturális különbségek. Hiába, a rugalmas munkaidő elkényelmesíti az embert.

Sokszor nem értem be 9-re, és adódott egy másik problémám is, az emailezés. Itt nagyon szigorú szabályok vannak a munkahelyeken. Az internetet nem lehet használni, csak ebédidőben, emailezni privát ügyekben szintén tilos.

Tudtam ezt jól, de úgy gondoltam, nem számít az a pár email, amit küldök az otthoniaknak. De számított. A reggeli késések és az emailek nem maradtak szó nélkül. Egyik reggel alig hogy megérkeztem, az első utam a kis tárgyalóba vezetett a csoportvezetővel. Nagyon szigorú nőt kell elképzelni, akinek a munka az első.

Nem erre számítottam

Szerencsére a rosszalkodásaimnak nem lett következménye, megígértem, hogy egy korábbi busszal fogok járni és nem küldök emaileket csak ebédszünetben. Viszont kicsit lelombozott, be kell vallanom.

A munka terén sem erre számítottam, hogy csak adatbevitel, oldalszámra, semmi változatosság. Pár hét után kaptam új feladatokat, amit szerettem is, de ezeket nem napi szinten csináltam, hanem amikor a hét adott napján rám került a sor.

A kollégák ugyan befogadtak, mégsem voltunk egy hullámhosszon. Sokkal fiatalabbak voltak nálam, és nem volt egy az érdeklődési körünk. Ráadásul az első pár hónapban nyelvi akadályokkal is szembe kellett nézni, ez pedig nem más volt, mint a helyi akcentus, amit érthetetlennek tartottam.

Ahogy teltek a hetek, úgy éreztem, meg kell próbálnom egy másik munkahelyet keresni. Hadd említsem meg, hogy bár kezdésnek ez nagyszerű lehetőség volt, a fizetés sem volt lenyűgöző összeg, a minimálbér felett kicsivel.

Nagy kő esett le a szívemről, amikor a postás meghozta a Home Office-os igazolványt és az NI-kártyámat. Végre elintéztem mindent, megvannak a szükséges dokumentumok, kezdtem kiismerni a várost, az itteni szokásokat, körülményeket, megszoktam már az új otthonomat is.

Ismét munkakeresőben

Mivel a munkahelyet nem tudtam megszeretni pár hónap után sem, úgy döntöttem, elkezdek keresgélni valami mást. Olyat szerettem volna, amit otthon csináltam, ezért felkerestem a Sewell Moorhouse állásközvetítőt. Túlzott reményeim nem voltak, de gondoltam, egy próbát megér. Azt kell hogy mondjam, hogy kellemesen csalódtam bennük!

Hamar behívtak egy személyes találkozásra, ahol megbeszéltük, én mit szeretnék, átrágtuk magunkat az életrajzomon, felvázolták a lehetőségeket, és azzal váltunk el, hogy majd hívnak, ha lesz konkrét állásajánlatuk.

Egy-két hét múlva így is történt! Két interjút is megszerveztek nekem egy napra, hogy ne kelljen sok szabadságot elhasználnom. Október végén mentem interjúra a P&H Snacksdirecthez és egy elegáns irodaházban lévő ügyvédi céghez.

A P&H-nél talán az egyik legjobban sikerült interjúm volt eddigi pályafutásom során. Lazán, oldottan, magabiztosan beszéltem, jól ment az angol is! Pár nappal később hívott Sue, a közvetítő irodától, hogy jó híre van, megkaptam az állást a P&H-nél!

Több fizetés, szimpatikus hely

Hihetetlenül örültem, hogy felajánlották az állást. A fizetés sokkal több, mint az IM-nél, az a munkakör, amit eddig is csináltam, szimpatikus volt a hely, mi kell még? Ráadásul miután kicsit hezitáltam az elfogadással, Sue, hogy meggyőzzön kialkudott nekem évi plusz 500 fontot is. Erre már nem mondtam nemet.

Másnap reggel fel is mondtam az ügyvédi cégnél. Nem örült a főnököm, de elfogadta a döntésem, 3 hét felmondási idővel. Számoltam vissza a napokat, közben megjött postán az új szerződésem, és egyéb papírok, amiket ki kellett töltenem.

Elérkezett az utolsó munkanapom a Mitchellnél. Örültem neki, mert tudtam, hogy valami új vár rám, ami sokkal jobb lesz, ugyanakkor kicsit szomorú is voltam, hiszen ha kicsit emocionálisan közelítem meg a dolgot, ez a munkahely indította el angliai új életem.

Váratlan búcsúztató

Valahol a kollégák is szentimentális hangulatban lehettek, mert 3 órakor hirtelen egy kis búcsúztató ünnepség kerekedett az asztalom körül. Egy korábbi beszélgetésből emlékezvén kaptam tőlük egy üveg gold Tequilát, desszertet, és egy képeslapot, amire mindenki jókívánságokat írt.

Jackie, a csoportvezető még beszédet is mondott, sok sikert kívánt, megjegyezte, hogy jó volt velem dolgozni, és ha úgy alakul, várnak vissza. Jól estek a kedves szavak, viszonzásul megleptem őket egy doboz Ferrero Rocher-rel.

Ezen a pénteki napon összepakoltam az asztalomon, sok holmim nem volt, rövidtávra rendezkedtem csak be. Eljött az 5 óra, még egy utolsó búcsúzás, és vége.

Hétfőn valami új kezdődik, ismét!”

A kommentelési szabályokról itt olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia Sheffield

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr35860971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.19. 08:04:09

Hát, na. Fiatalka még nagyon a posztoló.
:)
Tanács: a szabályokat illik betartani. A saját érdekedben. Ha ezért le...nak, akkor nem kell furcsának találni. Szóltak előre? Szóltak.
Ennyi.

VHB 2014.03.19. 08:05:37

takarítani, meg mosogatni nem fogok
vs.
csakhogy én nem számítottam arra, hogy rögtön irodai munkát kapok, így nem is volt nálam csinos ruha

munka terén sem erre számítottam, hogy csak adatbevitel, oldalszámra, semmi változatosság
vs.
A yorkshire-i akcentust nehezen értem;
ez pedig nem más volt, mint a helyi akcentus, amit érthetetlennek tartottam

Sajnos ez hamar elveszti az újdonság varázsát.
vs.
A fizetés sokkal több, mint az IM-nél, az a munkakör, amit eddig is csináltam,

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 08:09:33

@VHB: Nem mindig racionális, következetes az ember lánya :). Néha csak úszik az árral, aztán lesz, ahogy lesz. Ennek ellenére Andrea nem elveszett ember, ha ilyen gyorsan el tud helyezkedni egy vadidegen országban az érthetetlen dialektus ellenére is.

nyuszigonosz 2014.03.19. 08:10:20

@VHB: Látom, neked is feltünt. :-)

VHB 2014.03.19. 08:13:22

@zöldeketbeszélek: Nem elveszett ember az biztos. A garnírung lett, amolyan finoman fogalmazva, facebookos.

Pernilla 2014.03.19. 08:13:43

@svájci sapka (ch): mennyire fiatal? "A kollégák ugyan befogadtak, mégsem voltunk egy hullámhosszon. Sokkal fiatalabbak voltak nálam, és nem volt egy az érdeklődési körünk."

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.19. 08:16:10

@Pernilla: Ja, na ezen átsiklottam. Talán - mivel nem agysebészet a munka -, elég hozzá középiskola, és talán a többiek 18 év körüliek.
De, ez csak feltételezés.
:)

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.19. 08:16:41

Van egy titkos receptem, melyet nem szívesen árulok el, de mivel nagyon kedves kislánynak tűnsz, most mégis megsúgok neked: korábbra kell beállítani az ébresztőórát, s aztán csoda történik: be tudsz érni 9-re!

Próbáld ki! Meglátod, a csoda nálad sem marad el.

Pernilla 2014.03.19. 08:18:22

@svájci sapka (ch): Ebből a csapongó stílusból amiben ír, én is egy huszonpár-éves nőre asszociáltam. De ez a mondat elbizonytalanított :)

Énbagoly 2014.03.19. 08:19:14

Hát...
Mostanában inkább csak olvasok itt, de ez az egész sztori nekem kicsit fura.

2014.03.19. 08:20:25

@VHB: Gondolom, eladónak pozicionálta be magát első blikkre, és nem vitte az irodai-szettet magával. Azért is pályázott olyan állásra.
Viszont érdekes az a 'petit' sértettség, ami még hónapok múltán s érződik, mert lecseszték, amiért nem tartotta be a munkahelyi szabályokat. Ilyenkor mindig csodálkozni szoktam, hogy édesanya-mégis-mi-másra-számítottál?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.19. 08:20:38

Egyébként, nálunk már az iskolában kezdik hozzászoktatni a kölyköket, hogy amit nem szabad, azt nem szabad. Nem kísérletezünk, hogy ez még belefér vagy sem.
Nálunk nem szabad mobilozni a suliban. A múltkor a gyerek nem tudott egy szót, és elővette, hogy lefordítja. Úgy megbüntették, mint a huzat.
Ha késel óráról, fizetsz. Ennyi. Idővel megtanulják.
:)
Otthon ez mintha hiányozna.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.19. 08:21:13

@VHB:

Mint a bonyolult szláv lélek.

Ül a szláv az erdőben egy fa alatt és azon elmélkedik: mi lenne, ha most nem ott ülne, ahol ül, hanem a szomszéd fa alatt. De ráeszmél: ha ott ülne, akkor pont ugyanezt gondolná. A szláv rádöbben: a probléma megoldhatatlan, így ráeszmél: egyetlen megoldás a halál, így felköti magát a fára.

Evain 2014.03.19. 08:24:57

@Pink Petsch: Egen, ezen én is cseppet ráncoltam a szemöldökömet. Ráadásul a 9 az nem is korai. Bakker, én 7:50-kor már az irodában ülök. :P

Szintén fiatalnak gondolom, egy harmincas nő nem fogja külön megemlíteni a negyvenes korosztályt. :D

La Pantera 2014.03.19. 08:30:08

Mi a posztoló szakmája egyébként? Könyvelő?
Szerintem olyan 25-30 között lehet.
Miért pont Manchester?

VHB 2014.03.19. 08:30:09

@maxval a gondolkodó birca: Ez nagyon jó! :))))

Azt hiszem arabuséknál van hasonló levezetés:
jobb ülni, mint állni
jobb feküdni, mint ülni
jobb meghalni, mint élni

2014.03.19. 08:31:41

@Evain: De azért bátor, lássuk be! ;). Én a nagy pofám ellenére, nem igazán merném megkockáztatni egy idegen országban, ahol a jövő havi megélhetésem a tét, hogy magasról leszarjam a munkahelyi szabályokat. És még én legyek megsértve, amikor figyelmeztetnek.
Bár az is lehet, hogy csak vak ;).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 08:32:03

@svájci sapka (ch): Azért ez nem ilyen fekete-fehér. Én dolgoztam olyan helyen is, ahol 3/4 5-kor (hajnalban) kezdtünk, ha elkéstél, nem tudtad beengedni a boltba a szállítókat és nem tudtál 5-kor nyitni. Gondolhatod, hogy mindenki pontos volt. Dolgoztam olyan helyen is, ahol a cégnél a fizikai dolgozóknak 6,30-kor már munkába kellett állni, az irodai dolgozók meg kb. úgy jártak be, ahogy akartak, csak azt nem értettem soha, hogy a túróba hozzák össze a heti 40 órát. Én a kettő között voltam, a saját érdekemben minél korábbra kellett beérnem, de akkor sem volt tragédia, ha én is csak 9-re értem be. Akkor legfeljebb tovább maradtam.

A posztoló a magyar cégénél rugalmas munkarendben dolgozott, ez tényleg elkényelmesítheti az embert, főleg, ha ez volt az első munkahelye.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.19. 08:32:32

@svájci sapka (ch):

Azt úgy kell csinálni, hogy próbaidőben minden megcsinálunk, folyton köszönünk a főnöknek és bólogatunk, ebédszünetben is a cég éves jelentését nézegetjük a számítógépen, legfeljebb időnként kikapcsolódásként megnézzük a cég tavalyi tímbildingjének a fényképeit, a kollégáknak kizárólag a cég munkájával kapcsolatos kérdéseket teszünk fel, s amikor a főnök arról kérdez mik a terveid. azt válaszolod "szeretnék minden idegszállammal segíteni, hogy cégünk jobban teljesítsen a konkurrencia ellenében, erre szeretném feltenni gyarló életemet".

Aztán amikor lejárt a próbaidő, drasztikusan váltunk. Letöltjük kedvenc játékunkat a hivatali gépre, sokat fórumozunk, fényképeket nézegetünk, blogot szerkesztünk, sokat olvasunk, bármit aminek semmi köze a cég tevékenységégez. Amikor meg néha mégis dolgozunk, akkor meg közben minden kollégának panaszkodunk, hogy a rohadék cég rabszolgákként kezel minket.

VHB 2014.03.19. 08:32:43

@La Pantera: Mcr csak a reptér. Sheffield a melóhely. Régi az írás, egy jó ideje nincs már WRS regisztráció, ezért feltételezem, hogy akkor még a Jet2 nem repülte Leeds/Bradfordot BUD-ról. Az egy kicsit közelebb esett volna.

Pernilla 2014.03.19. 08:33:51

@Evain: Ha 9-re mész dolgozni, ennek megfelelően később fekszel le, és ugyanolyan nehéz felkelni, mintha 7-re járnál. ;)

Herr Géza 2014.03.19. 08:34:43

Szép indulás ez egy idegen környezetben. De:

"Az internetet nem lehet használni, csak ebédidőben, emailezni privát ügyekben szintén tilos. Tudtam ezt jól, de úgy gondoltam, nem számít az a pár email.."

De bizony számít. És ez gyorsan ki is derült. Szerencséjére még jól megúszta. Nem biztos, hogy máshol kijött volna belöle egy figyelmeztetés nélkül, az meg nagyon nem néz ki jól a személyi aktában, rögtön a kezdés után.

"....és nem volt egy az érdeklődési körünk."

Igen, ha az lett volna, akkor azt nem munkahelynek, hanem klubnak hívták volna...

"Nagyon szigorú nőt kell elképzelni, akinek a munka az első."

Mégis minek kellene elsönek lenni egy munkahelyen ??

Azért nem akarom nagyon bántani a poszterinát, mert a kezdést ügyesen megoldotta. Csak igyekezzen minél hamarabb megszokni az elvárásokat és megfeleleni azoknak. Úgymond felvenni a ritmust. (És szándékosan nem tempót írtam... :DD)

VHB 2014.03.19. 08:38:52

@VHB: 2011-ben szüntették meg, az írás ez előtt keletkezett, illetve a sztori játszódik korábban.

" a postás meghozta a Home Office-os igazolványt " -> ez nincs 2011 óta.

www.articlesbase.com/immigration-articles/worker-registration-scheme-to-be-abolished-as-of-1st-may-2011-4228448.html

Evain 2014.03.19. 08:40:42

@Pernilla: Biztos? Én 12-nél előbb nem fekszem le, bár nekem ugye van két gyerek is. Vagy kötelező hajnali 2-ig fennmaradni minden nap? :) Ja, és én is 5-ig dolgozom. ^^

Evain 2014.03.19. 08:42:01

@Pink Petsch: Én ugyanígy vagyok, de ugye nem vagyunk egyformák, mint a mellékelt ábra is mutatja :)

La Pantera 2014.03.19. 08:43:05

@VHB: aha, értem. Érdekelne, miért pont ezt a várost választotta ki. Reméljük, megjelenik a posztoló.

Evain 2014.03.19. 08:44:34

@Evain: Na jó, ez csak kötözködés volt, a huszas éveimben én se szerettem/bírtam korán kelni. :D

2014.03.19. 08:45:33

@VHB: Üres a postaláda ;). Már a bloggazdáé ..

@Evain: Hát, nem, azóta valszeg belerázódott a dolgokba a posztoló. Vagy újra otthon van. ;)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.19. 08:47:40

@zöldeketbeszélek: Hát nem tudom. Egy új munkahelyen, nehogy már a friss felvételis ossza a lapokat. A másik: ilyenkor nem árt megkérdezni a többieket, hogy mi a módi. Szerintem.
@maxval a gondolkodó birca: Igen, ebben van valami. De általában ehhez már pozícióban kell lenni. :)

Evain 2014.03.19. 08:48:26

Ja, folytatásra én is kíváncsi vagyok, ha ez egy régebbi sztori. :)

Bebbi 2014.03.19. 08:49:46

@Herr Géza: Tenyleg, feletek is Temponak hivjak a papirzsepit?

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.19. 08:52:42

@Evain: @Pernilla:

Eddigi legrosszabb munkám: este 20-ra kellett menni és reggel 6-ig volt a munka. heti 4 nap.

S a legjobb: 14-re kellett bemenni és 23-ig tartott, heti 5 nap.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.19. 08:57:44

Nem hiszem hogy felbukkan itt a poszterina, de ha megis akkor en erdeklodnek hogy otthon mi volt a munkaja (pusztan kivancsisagbol)?

VHB 2014.03.19. 09:01:32

OFF
digger elsősorban ezt neked:
index.hu/tech/2014/03/14/bill_gates_a_szoftverek_elveszik_a_munkat/

"A szoftveres helyettesítés (software substitution) halad előre, függetlenül attól, hogy sofőröket, pincéreket vagy nővéreket érint"

Tudod, ami ellen olyan hevesen tiltakoztál.

Evain 2014.03.19. 09:03:50

@maxval a gondolkodó birca: Nekem volt délutános (esti?) műszakos munkám, még diákként, az egyetemi nyomdában (uramisten, lehettem vagy 13 éves). Na az tartott 1-től este 10-ig. Nekem annyira nem jött be.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 09:03:55

@svájci sapka (ch): Nem mondtam egy szóval sem, hogy a friss felvételisnek kellene osztania a lapokat, félreértesz. Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy itthon sem olyan a helyzet mindenhol, hogy lazán úgy dolgozol, ahogy úri kedved tartja. Van ilyen is, olyan is. Ha a posztoló első munkahelye egy laza, rugalmas multi volt, könnyen lehet, hogy a megszokás rabjaként az amerikai stílusú nyitott irodát látva azt gondolta, itt is működik majd ez a dolog. Tévedett és ha elég okos, a második angliai helyén már nem játssza el ugyanezt.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 09:04:44

@Evain: 13 évesen törvényesen dolgozhattál az esti órákban? Na ne, talán még nappal sem...(?)

Evain 2014.03.19. 09:08:08

@zöldeketbeszélek: mondtam én, hogy törvényesen? :D Amúgy diákmeló kereteiben, egy ismerősöm igazolványával jutottam be. :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.19. 09:10:06

@zöldeketbeszélek: :) Ok, értem én.
:)
Ezért kell kérdezni.
A lányom is elméletileg "rugalmas" rend szerint dolgozik (9-ig kell beérni), de a gyakorlatban mindenki 7-re jár. A múltkor szabin volt, 7.03 - kor csengett a teló, hogy hol van (a főnöke elfelejtette, hogy aznap nem lesz).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 09:11:36

@Evain: Így már érthetőbb, csak az a furcsa, hogy a szüleid ezt engedték, 13 évesen. Vagy pizsamapartit hazudtál az ősöknek :)?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 09:14:20

@svájci sapka (ch): És mi a helyzet a túlórákkal? Itthon sokaktól hallom, hogy a túlórázás amolyan hallgatólagosan elvárt plusz (persze senki nem fizeti). Nem órákat kell ezen persze érteni, de a napi fél óra, negyven perc plusz is sokra megy a végén.

Evain 2014.03.19. 09:17:07

@zöldeketbeszélek: Igen, engedték. Mondom, diákmeló volt. Nyilván úgy gondolták, jót tesz, ha megismerkedem a nagy büdös élettel. :) Sőt, apukám jött is értem este.
Hát arra valóban jó volt, hogy megfogadtam, hogy én futószalagos munkát azt nem szeretnék hosszútávon csinálni. :D

Pernilla 2014.03.19. 09:17:15

@Evain: Ha 9-re jarnal, valoszinüleg meg tovabb fent lennel. Tekintve hogy akkor minimum 6-ig dolgoznal. De lehet, hogy ez csak az en elmeletem :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 09:18:13

Nem sikerul beerni 9-re? Pfff...
Netezunk minkaidoben, szolnak erte es ez rosszul esik? Meg nagyobb pfff...

@maxval a gondolkodó birca:
+1

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 09:19:34

"úgy gondoltam, nem számít az a pár email, amit küldök "

ez mennyire tipikus...

Latcho Rom 2014.03.19. 09:21:41

@maxval a gondolkodó birca: :))

Adjon valaki egy bilagitot, beb@szott az esti hurkazabálás.

Herr Géza 2014.03.19. 09:23:04

Azért érdekes, hogy már otthon is multinál dolgozva, a poszterina így rácsodálkozik a munkahelyi alap-játékszabályokra. Igaz a m.o.-i multiknál is max. a CEO külföldi, de jól látszik, hogy a szocialista/balkáni munkamorál még mindig a génjeinkben leledzik, pedig a hölgy nyilvánvalóan már a rendszerváltás után született ill. kezdett el dolgozni.
Ifjú koromban (80-as évek vége) én is belefutottam a német munkahelyen abba, hogy (azt hittük legalábbis) minden gond nélkül tudtuk a céges telefonról külföldöt hívni. A pénzbedobálós telefonfülkéhez képest (ráadásul 1 DM/perc tarifa mellett) király volt csak úgy hazatelefonálni a munkahelyröl. Na meg otthon is megadtuk a számot boldog-boldogtalannak. Aztán a hónap végén csendben letettek az asztalra egy kinyomtatott listát a készülékröl bonyolított összes bejövö (!) és kimenö hívásról, ahol a +36-al kezdödö számok sárga sorkiemelövel meg voltak jelölve, a lista végén kézzel: "??? Infót kérek. Aláírás: Nagyfönök" Mentünk megilletödve, de karakánul nagy mellénnyel, hogy természetesen kifizetjük a kimenö hívások árát, de a legtöbbjük bejövö volt és mégis azokkal mi a gond. Mire a fönök nagy barátságosan elmagyarázta, hogy ez csak természetes, azokat a költségeket úgyis levonja (!) a fizuból, azonban elsösorban azt szeretné jelezni, hogy ez egy munkahely, így a privát ügyeinkkel méltóztassunk a szabadidönkben foglalkozni és ezt a minket hívóknak is tudomásukra juttatni... Égtünk, mint Zsana. Aztán egy kicsit tudatosan figyelve bizony észre kellett vennünk, hogy a kb. 15 fös irodában ca. 2-3 naponta hallunk privát beszélgetést telefonon, az is max. annyiból áll, hogy "a kisebbik gyerek beteg lett, orvoshoz kell vinnem, légy szíves te hozd el a suliból a nagyobbat". Pont. Ca. 20 másodperc. Soha egyetlen beszélgetést nem hallottam, ami receptekröl, hétvégi buliról, focimeccsröl, vagy arról szól, hogy "képzeld, az Icukát a Béla répázza újabban"... És ebböl nem az következik, mint sok magyar gondolja, miszerint a németek karót nyelt irodai robotok. Nem, ök is letárgyalják ugyanezeket, csak nem a munkahelyröl.
Ezzel szemben otthon a postán, a hivatalban, a szolgáltatónál, az üzletben csöng a mobil ezerrel, fel is veszik, én meg egyik lábamról a másikra állva, egyre idegbajosabban hallgathatom Icuka és Béla nemi életét, rádásul az én idöm terhére...

Evain 2014.03.19. 09:24:39

@Pernilla: De, tényleg így van, anno pl marha sokat olvastam éjjelente, és simán 2-3-ig fenn huhogtam. De akkor még fiatalabb voltam ugye. Meg gyerek se volt.
Gyerek mellett valahogy eltörpülnek az olyan problémák, mint koránkelés. :D:D:D

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.19. 09:25:36

@zöldeketbeszélek: A svájci gyakorlat szerint nem szeretik kifizetni. Illetve, előbb inkább csúsztasd le, és ha annyi van, hogy ez nem megoldható, akkor egy részét kifizetik. :( Ez általában benne van a munkaszerződésben/kollektív szerződésben.

Mi kifizetjük, mert nem lehetséges a lecsúsztatás.

Evain 2014.03.19. 09:27:42

@Herr Géza: a hívásrészletezés nem csak német módi. Dolgoztam magyarországi multinál, ahol szintén ez volt a rendszer, mert hajlamosak voltak elszállni a kollégák a költségekkel. Azért a 90-es évek második felében 100k-s számlát összetelefonálni nem melóügyben elég cinkes volt. :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.19. 09:32:41

@Herr Géza: Hú, erre van egy sztorim. Otthon dolgoztam javában, a központból megkaptuk a számlát. Az egyik kollegina órákat beszélt egy mobillal, ami azért nem ócsó. (Tiz éve 50 ezres számla).
Magamban, bakker kit hív ez naponta, és órákig? Megnéztem a számot. A vezetékneve egyezett az ő férjes nevével. Gondolkodom tovább: mi a szart beszél ez a férjével , tizen x év házasság után naponta, órákig?
Kiderült, hogy ő Jánosné, és a Józsefet hívta.
Megfejtés?
Naná, a sógora répázta egy ideje...
:D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 09:33:09

@Herr Géza: Ez a mentalitás sajnos a szolgáltatóknál is általános, pedig ott közvetlenül az ügyfél idejével szórakoznak.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.19. 09:34:11

@Herr Géza:

Mások a kulturális hagyományok. Nyugaton belül is mások az egyes országok.

Hülyeség az egyiket jónak, a másikat meg rossznak mondani. A japán munkaerkölcshöz képest a német is felháborítóan laza.

Herr Géza 2014.03.19. 09:35:16

@Bebbi: Mi az hogy...! A Tempo német termék, a márkanevet 1929.-ben jegyezték be és kb. az 50-es/60-as évek óta konkrétan a papírzsebkendö szinonímája (mint otthon pl. a flex meg a hilti)... :DD

Evain 2014.03.19. 09:36:20

@zöldeketbeszélek: Meg, azóta nagy értéke van a szememben ennek a melónak, mély tiszteletem az iránt, aki ezt egy életen át csinálja :/

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 09:39:23

@zöldeketbeszélek: mármint nem telefonálgatva, hanem személyesen trécselgetve.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.19. 09:40:14

@zöldeketbeszélek: "És mi a helyzet a túlórákkal? Itthon sokaktól hallom, hogy a túlórázás amolyan hallgatólagosan elvárt plusz (persze senki nem fizeti). Nem órákat kell ezen persze érteni, de a napi fél óra, negyven perc plusz is sokra megy a végén."

Van Mo.-n olyan baratom aki folyamatmernokkent dolgozik es volt mar olyan honapja hogy majdnem 60 oranyi tulora osszejott. ELMELETILEG le lehet csusztatni, de gyakorlatilag annyi a munka es olyan kevesen vannak ra, hogy nem tud mikor otthon maradni... a kifizetes persze nem opcio...

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 09:41:55

@Herr Géza: akkor te okos voltál. nekem egy csomó beosztottam volt, akivel képtelenség volt megértetni, hogy nem.
az érdekes az, hogy amikor eléjük tettem a tracking listet, és a fizetésükből levonandó összeget, utána is próbálkoztak.
néha nem értettem az embereket.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.19. 09:42:20

@svájci sapka (ch):

A kommunizmusban Mo-n teljesen természetes volt, hogy az embereknek bizonyos dolgok egyszerűen járnak. Ez nem számított lopásnak, amolyan hallgatólagos dolog volt.

Budapesten gyerekként két közeli haverom volt. Az egyiknek az apja nyomdász volt, a másiknak meg valamilyen élelmiszer nagykernél dolgozott.

Marhára irigyeltem őket. Az egyik gyerek mindig tele volt ingyenes folyóiratokkal, könyvekkel, a másiknak meg folyton volt libamája, sok téliszalámija.

Az én apám meg egyszerű bankár volt. Nekem így csak színes gémkapcsok, fűzőgépek, meg papírtömbök jutottak.

Evain 2014.03.19. 09:42:41

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Nekem is hasonló a tapasztalatom. Magyarországi multinál a rugalmas munkaidő az általában látástól mikulásig jelentett, a mostani cégemnél meg nem szeretik. Ha van túlóra, akkor vagy nem jól osztod be az idődet, vagy ha igazolod, hogy márpedig de, akkor vesznek fel még embert.

MagyarJoe 2014.03.19. 09:42:58

Sok sikert a poszterinanak :) habar ez egy regi poszt ami rajta van a HA blogg ajanlo oldalan.
Jo lenne tudni hogy sikerult azota tovabb fejleszteni a karrierjet?
Az ilyen ledger assistant munkak tenyleg hamar elveszitik a varazsukat :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 09:43:02

@Evain: Dolgoztam én is szalag mellett - még alkoholgyárban is - de a mély tisztelet valahogy nem alakult ki :)...

Len.Mag 2014.03.19. 09:45:01

Az egész írás valahogy szentimentálisra sikeredett, bár az örvendetes, hogy a nagyobb pofonok elkerülték a posztert és mindenhol jó légkör vette körül, gondolom megvan a képessége, hogy ezt meg is teremtse maga körül.

"Gondoltam, hogy takarítani, meg mosogatni nem fogok, azt nem is vállaltam volna."
Nekem itt vált unszimpatikussá. Mi volt a B terv?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.19. 09:46:13

@maxval a gondolkodó birca: Tudom, apám az anyaggazdálkodás góréja volt egy cégnél.
Ha valakinek valami kellett, akkor aláírta az engedélyezést, általában 2 db-ra.
:D

tableno 2014.03.19. 09:49:35

@Len.Mag: "Gondoltam, hogy takarítani, meg mosogatni nem fogok, azt nem is vállaltam volna." Nekem itt vált unszimpatikussá." - miért? Mindenkinek joga van eldönteni, mit vállal be és mit nem. Vagy akkor az is unszimpatikus, aki mondjuk nem menne el kurvának?

Bebbi 2014.03.19. 09:50:03

@Herr Géza: Miket meg nem tud az ember, marmint ebben az esetben az 1929-es info volt uj.

Egyebkent ezzel kapcsolatos vicces story:

Egyik volt kollegam kinai felesege meg ismerkedett a nemet nyelvvel, amikor is egyszer vonaton utazva elkezdett folyni az orra es szuksege lett volne egy papirzsepire. Szemben ult vele ket idosebb holgy es illedelmesen megkerdezte toluk, hogy:
"Haben Sie vielleicht Tampo für mich?" vagy valami hasonlot.

Erre osszenezett a ket idosebb holgy es szemlesutve csak annyit valaszoltak: "Wir benutzen das seit einiger Zeit nicht mehr." :-)))

Egyebkent szinten vele esett meg, hogy bement egy henteshez es megkerdezte, hogy "Haben Sie Huhnfleisch?" Mivel eleg kemeny akcentusa van es emiatt elegge felreertheto volt (meg persze nyelvtanilag helytelen is), igy a hentes kisse mergesen jegyezte meg, hogy "Wir essen keine Hunde in der Schweiz." :-)

Herr Géza 2014.03.19. 09:53:31

@Evain: Apropó költségek. Ugye a sváboknál élek (ami itt a skótok megfelelöje). Az ominózus listán volt olyan is késöbb besárgítva, ami az egyik legnagyobb beszállítónk telefonszáma volt (ráadásul jellegzetesen egyszerü szám, amit nyilvánvalóan a fönök is ismer). Megyek hozzá, hogy akkor most mi a gond? Azt mondja: nézd meg csak jól, majd 40 percet beszéltél velük. Amit max. 15 perc alatt nem tudsz lebeszélni, azt skicceld le (müszaki cég voltunk ugye), írd rá a kérdésedet és küldd át faxon. Skicc 5 perc, fax 1 perc, a válasz meg már nem a mi költségünk. Le is petéztem rögtön ettöl az eszmefuttatástól. Csak aztán beláttam, hogy valószínüleg ezért is (!) tartanak ott, ahol....

LyukasBogrács 2014.03.19. 09:53:41

"egyszer pontot kell tenni az i-re."

Azt a mondat végére kell tenni. Pontot az teszi az i-re, amikor már egyetlen dolog hiányzik valaminek a befejezéséhez.

LyukasBogrács 2014.03.19. 09:53:41

@maxval a gondolkodó birca:
"így felköti magát a fára."

Melyikre?

radirpok123 2014.03.19. 09:53:41

Miért pont Manchester, illetve Sheffield? Volt ismerős, akinél lehetett lakni az elején?

Amúgy jó döntés volt, nem reprezentatív mintám alapján mosogatói állást Londonban könnyebb kapni, de egyszerűbb irodai munkára és/vagy szakmunkára viszont itt északon simán felvesznek bárkit, aki egy kicsit is értelmes, és alapszinten beszél angolul. A megélhetési költségek pedig kisebbek, mint Londonban.

Az akcentussal nekem nincs bajom, de az is előnyére válhat az ideköltözőknek, hogy az itteniek tudják, hogy az északi akcentus kihívást jelent akár az országon belül máshonnan idetelepülőknek is, szóval nem várják el a tökéletes beszédértést, ellentétben mondjuk London izgalmasabb kerületeivel, ahol szerintem sokkal kevésbé lehet érteni, mit mondanak, de az nem számít, mert az London. Itt a nigériai ismerősünk vakkantásszerű, tőszavakban előadott mondókáját is türelemmel hallgatják.

(Azért a "Tikimax", mint márkás ruhákat értékesítő nagy bolt... maradjunk annyiban, hogy a lengyelek kedvence, rögtön a Primark után...)

Din Serpahis 2014.03.19. 09:53:41

"Az internetet nem lehet használni, csak ebédidőben, emailezni privát ügyekben szintén tilos. Tudtam ezt jól, de úgy gondoltam, nem számít az a pár email"

Na hat ilyen korlatozasok is csak az igazan suttyo cegeknel vannak, ahol allandoan ellenorizni akarjak a munkatarsakat. Fel nem foghatom mire jo ez... Ahol eddig en dolgoztam, mindenhol az volt, hogy a fonokseg kb leszarta mit csinalsz, netezel, jatszol, filmet nezel bent az irodaban, csak az a lenyeg, hogy a taskok meglegyenek idore. Es ez furcsamod mindig igy is volt...

Egylabu Esernyomadar 2014.03.19. 09:53:41

@La Pantera: Talán látta az Alul semmi-t (The Full Monty), és annyira megfogta a város szívmelengető hangulata és a fantasztikus munkalehetőségek... :-DDDDDDDDDD

Tudom, tudom, az utóbbi években a környékbeli nagyvárosokat igyekeznek gatyába rázni ;-), de lássuk be, ez kisebb-nagyobb részkivételekkel még nem igazán sikerült.

mernok-ur 2014.03.19. 09:53:41

Köszönöm kedves szerző, hogy segítettél Sheffield-ben az egyik legjobb ügyvédi cégnél eltöltött időd alatt megerősíteni a helyiekben, a kelet-európai munkaerőről kialakult rossz képet!

Herr Géza 2014.03.19. 09:58:17

@maxval a gondolkodó birca: :DD Az utolsó mondatodba engedelmeddel belejavítanék, valahogy így:
"Az én apám meg becsületes bankár volt. Nekem így csak színes gémkapcsok, fűzőgépek, meg papírtömbök jutottak."
:DDD

Mrs. Clayton 2014.03.19. 09:58:25

@maxval a gondolkodó birca: ez hülyeség, milyen egy kizsákmányoló, embertelen cég az, ahol a dolgozónak meghatározott időben meg kell jelennie, főleg hajnali 9 órakor, ilyen helyen ember nem dolgozik
egy kivétel van, ha új ügyfél egyeztet időpontot az ember lányával, akkor 5 perccel előbb ott vagyok
a munkahelyre meg vagy beérek vagy nem, azt majd én eldöntöm

Herr Géza 2014.03.19. 10:00:23

@Bebbi: :DDD Gondolom ismered a standard-viccet az egyszeri magyarról külföldön:
- Sir, Tea or Coffee ?
- Or, please...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 10:00:40

@Len.Mag: Én sem vállalnék takarítást. Csináltam, mondhatom, hogy teheneket vagy disznókat ganézni sokszor kevésbé gusztustalan munka. (ganéztam is, bár nem tehenet, mielőtt még...)

Herr Géza 2014.03.19. 10:05:41

@Babette_:
"..akkor te okos voltál." Húha, kösz. Ezt kiteszem a falra ! :))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 10:08:35

@Pernilla: @Evain:
A munkaidom 7-16-ig tart.
Az esetek 90%-aban 5:45-kor kelek es 00:00 korul fekszem. Neha kicsit elobb, neha kesobb. Volt idoszak, amikor 01:00 korul.

Nincs ezen mit cifrazni, ha nagyobb az alvasigeny, korabban kell lefekudni es nem kesobb beerni a munkahelyre.

Herr Géza 2014.03.19. 10:09:40

@Jess G: Szmájlit nem láttam ??!

"..a munkahelyre meg vagy beérek vagy nem, azt majd én eldöntöm.."
A cég meg pl. majd eldönti, hogy ad-e neked fizetést, vagy nem. És mennyit. :)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 10:14:41

@Babette_:
Ugye?
Az ostobasag :)

@LyukasBogrács:
Hagyjad!
Neki a pont az i-re, akkor kerul, amikor beirja: www.freemail.hu :>

@Len.Mag:

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 10:17:11

@Din Serpahis: Tudod, az a gond, hogy sokan nem tudják magukat korlátozni, inkább visszaélnek mint élnek a munkáltató engedékenységével. Nem egy ilyet ismerek. Ennek ellenére én is azt gondolom, hogy ha a munka készen van, senkit sem rövidít meg a dolgozó pár levéllel, telefonbeszélgetéssel, viszont bizonyos munkaköröknél kifejezett bunkóságnak tartom a munkahelyi cseverészést, időhúzást.

Bebbi 2014.03.19. 10:20:53

@Herr Géza: Meg nem hallottam, de jot nevettem rajta. :-)

La Pantera 2014.03.19. 10:23:54

@Egylabu Esernyomadar: ja, hát ezért érdeklődöm, miért pont oda. Olyan sok szép hely van Angliában, ha nem lenne semmi fix munkalehetőség, ismerős, stb, csak úgy menni kéne, tuti nem valami iparvárosban próbálnék szerencsét. Devon, Cornwall sokkal jobban bejön. Bár lehet, hogy úgy gondolkodott, hogy arrafelé biztos van munka, nyilván ez a legfontosabb, nem az esztétikai szempontok.
Érdekelne, hogy előtte tájékozódott-e a neten, hogy milyen munkák vannak, amire esélye lenne, stb.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 10:24:06

@zöldeketbeszélek:
Rajottem, hogy minel tobb az anarchista, beilleszkedni, megfelelni nem akaro idiota, annal tobbet erek en a munkaeropiacon ;)

Ezt meg a svedek sem ertik. Multkor beszelgettem az egyik kollegaval es mondja, hogy nem vagyok koteles programokat irni, ha nincs benne a munkakori leirasomban.
En meg mondtam neki, hogy a ceg fizet nekem 8 oranyi munkaert. Ez alatt a 8 ora alatt rendelkeznek az idommel es eroforrasaimmal. Ha azt akarjak, hogy fejenalljak, akkor fejen fogok allni.

Es nem ertik :) "De nem vagy koteles!"

Nem... de nekem akkor is meglesz a munkahelyem, amikor o mar reg munkat keres. Valamit ugyis csinalnom kell itt, teljesen mindegy, hogy mi az.

Pernilla 2014.03.19. 10:24:43

@Kövérmadár [swe]: Na igen, ez a titka. Irigyellek, nekem minimum 7 orat kell aludnom, hogy ne legyek teljesen hulla a munkaban, de 8 ora lenne az optimalis.

pamut 2014.03.19. 10:28:30

"A munka nagy része adatbevitel a rendszerbe."

Ez egész konkrétan mit takar? Excelbe számok, vagy mi?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 10:29:52

@Kövérmadár [swe]: Én is mindig úgy voltam, hogy ha nem volt határozott feladatom, hát csináltam magamnak. Amikor már az sem volt, igazi kínlódás volt kitölteni a nyolc órát, net ide vagy oda. Teljesen haszontalannak éreztem magam. Inkább a megszakadás, mint a láblógatás :).

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.03.19. 10:30:31

@Herr Géza:

Mivel igyekeztem valamivel visszavágni a haveroknak, így egyszer megkértem apámat, hogy a Karácsonyra ajándékba kapott ezer forintot váltsa fel nekem a bankban huszasokra, vadonatúj, friss huszasokra. Meg is tette, másnap hozott egy szép köteget. Aztán mutogattam a haveroknak, hogy a bankban a dolgozók időnként elhozogatnak ilyen kötegeket. El is hitték... :-)

Hónapokig őriztem az 50 darab huszast, nem költöttem belőle.

pamut 2014.03.19. 10:30:36

@VHB: egyik sem ellentmondás.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 10:30:42

@Pernilla:
Meg nem teszteltem, hogy mennyi a minimum. Rovid tavon (2-3 ejszaka) a napi 4 ora eleg. Utana erzem, hogy kezdek lemerulni es nem olyan lelkesen megyek uszni/setalni. A napi 6 kenyelmesen tarthato nagyjabol barmeddig.

Hozza tartozik, hogy hetvegen azert tudok 9 orat is aludni.

Egylabu Esernyomadar 2014.03.19. 10:32:54

@MagyarJoe: "Sok sikert a poszterinanak :) habar ez egy regi poszt ami rajta van a HA blogg ajanlo oldalan."

Akkor előfordulhat, hogy ez most azért került be, hogy holnap megtudhassuk, mi történt azóta a szerzővel. Ugye ez itt kívánság volt többször a régebben átkeltekkel kapcsolatban.
Szerintem is érdekes valakinek a három hónapos, a három éves és a 10-30 éves tapasztalatait is olvasgatni, összehasonlítani. Különösen, ha a szerző maga is megjelenik és hozzászól.

wkdsogkr 2014.03.19. 10:32:58

Jó, hogy mindenki azt kifogásolja, hogy netezni szeretett volna munkaidőben, erre a posztok nagy része ehhez a cikkhez is munkaidőben érkezik :) Persze értem én, nekem ugranak mindjárt, hogy "de én szabadságon vagyok", "de én este dolgozok", meg hasonlók, de kicsit képmutatónak tartom :)

Pernilla 2014.03.19. 10:39:08

@wkdsogkr: Ok, lehet hogy kicsit kepmutato, de itt alapvetöen arrol beszelünk, hogy volt egy szabaly (eseteben a nem-netezes), amiröl tudott, es megsem tartotta be. Nalunk ez nincs tiltva, igy munkaidöben ide irogatok ;)

pamut 2014.03.19. 10:39:39

Engem is bosszant az állandó kákán is csomót keresés. Annyira magyar tulajdonság :(
Pár emil nem a világ, az okostelefonok világában meg se lehet akadályozni, ha valaki nagyon vár egy levelet akkor kimegy a vécére és ott megnézni a postafiókját. Ha a melóját megcsinálja rendesen akkor 5 perc belefér, nem rabszolgák az emberek.

És azt hiszem 10-ből legalább 5 magyar nagyon boldog lenne ha így indulna a külföldi élete, munkavállalása. Statisztikám nincs, de nagyon erősen azt gondolom, hogy 10-ből 5 magyarnak soha nem lesz iroda melója, már csak a nyelvtudás hiánya miatt sem, főleg nem elsőre.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 10:44:36

@Kövérmadár [swe]: Ha nem Madár lennél, azt mondanám, hogy élvezd az arany életet és a nyugodt éjszakákat, mert valószínűleg minden meg fog változni...:))

Én kb 4 éve folyamatos alváshiánnyal küzdök, az esti mese alatt simán elalszom a gyerekkel együtt :). Ha belegondolok, hogy nem olyan régen egy jó könyvvel is fennmaradtam hajnali 3-ig, vagy dr. House maratont tartottunk hajnali 4-ig...ah, a régi szép idők :))!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 10:45:58

@wkdsogkr: Én rugalmas munkaidőben dolgozó professzionális háztartásvezető, szakács, bébiszitter vagyok, úgyhogy akkor netezek, amikor akarok :))!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 10:46:54

@pamut: "..azt hiszem 10-ből legalább 5 magyar nagyon boldog lenne ha így indulna a külföldi élete, munkavállalása. Statisztikám nincs, de nagyon erősen azt gondolom, hogy 10-ből 5 magyarnak soha nem lesz iroda melója, már csak a nyelvtudás hiánya miatt sem, főleg nem elsőre."

Igazad van!

Herr Géza 2014.03.19. 10:48:16

@maxval a gondolkodó birca: Így van. Ki-ki úgy vírít az apukájával, ahogy tud (beee, az én apukám......). Hát a bankár fia pl. így. :))))

Mrs. Clayton 2014.03.19. 10:48:41

@Herr Géza: nem volt szmájli mert komolyan írtam, a cég meg amikor szerződést kötöttünk már eldöntötte, hogy mennyit ad meg azt is, hogy akkor dolgozom, amikor nekem tetszik és annyit amennyit nekem tetszik, a fizumat akkor is megkapom
gyakorlatilag az eredmény számít
ha az ügyfeleink elégedettek és én ezt el tudom intézni 3 telefonnal meg 4 emaillel, akkor jó
mindenki happy
a munkahely arra való, hogy legyen valaki, aki az embernek utal némi pénzmagot, amit utána idiótaságokra elkölthet
az nem átnevelő tábor, meg börtön, meg rabszolga telep
ha az embernek férje van, akkor a munkahely akár el is hagyható, tök fölösleges, a férj majd utal pénzt a hülyeségekre

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.19. 10:49:29

@wkdsogkr: Amit szabad jupiternek.... :)
Sok esetben el kell ide jutni. Akik itt írunk, már eljutottunk.
Én a saját fiamnak sem engedem meg, hogy telefonálgasson munkaidőben, nincs kivétel. Majd ha az én székemben ül...
:)
@pamut: A pár emilből lesz 5-10, sok. Telefonálok, csak egyet, á nem vette észre senki, akkor többet és így tovább.
Nagyon kevés ember képes tartani a mértéket. Erről írtunk korábban is, ha visszaolvasol.

Evain 2014.03.19. 10:51:00

@Herr Géza: Haha, ilyen levezetéssel én is találkoztam már. :)
Sokszor úgy vagyok vele, hogy ha az én cégem lenne, én is megkövetelném. ^^ Ugye a nézőpont sokat számít ilyenkor. :)

@wkdsogkr: naja, én egy szót sem szóltam a mailezésre, csak a 9 órás késésbe kötöttem bele :D

@Egylabu Esernyomadar: tényleg, pont a napokban volt szó arról, hogy megkeresik a posztereket 2011-ről, és megkérik, hogy írjanak posztot. Szal légyszi ne kedvetlenítsétek el, én marha kíváncsi vagyok, most mi van vele :)

Latcho Rom 2014.03.19. 11:00:53

@zöldeketbeszélek: szikviz :) azt hiszem nem viszek maradék hurkát dolgozóba...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 11:03:11

@Jess G: Hát akkor te szerencsés vagy. Nagyon sokféle munka és munkahely van, nem csak olyan, mint amilyenben dolgozol. Nekem ez kb olyan általánosításnak tűnik, mint amikor a magazinokban a kismamák munkába visszatérését csak úgy tudják elképzelni, hogy irodába megy vissza a hölgyemény. Olyan, hogy tanítani megy vissza, vagy szalámit szeletelni, vagy muskátlit palántázni, na ez már kiesik az átlag újságíró látóköréből.

Mr Long 2014.03.19. 11:03:26

@tableno: En is ugy voltam vele, hogy pincernek, stb nem megyek, azt a szintet Mon is meg tudom teremteni mernokkent. Ha nem kaptam volna munkat otthonrol, most is a budai irodaban ulnek (az asztalom azota ures, barmikor visszamehetek :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 11:03:50

@shakti_rom: Kevered a fazont a szezonnal, így nem lesz jobb a gyomrod :)!

Len.Mag 2014.03.19. 11:06:01

@tableno: @zöldeketbeszélek: Természetesen, el lehet dönteni, hogy mit vállalunk el és mit nem, de egyrészt senki nem tudja, mi lesz 1-5-10 év múlva, szóval soha ne mondjuk, hogy soha.
Másrészt lehet, hogy félreértettem, és a posztoló ettől függetlenül nem nézi le azokat, akik vele ellentétben elvállalják a takarítást mondjuk.
Nekem abszolút "jó dolgom" van szintén irodai munkásként, nem sok fizetéssel, cserébe nem is sok felelősséggel. Imádom, hogy nem kell vécét pucolnom, de jóban vagyok azokkal is, akik nálunk ezt csinálják. A családi, ismerősi körben is van, aki hosszabb-rövidebb ideig elválallta, vagy azért, mert már idősebb és nem kapnak utána a munkaerőpiacon (márpedig én sem lehetek biztos benne, hol leszek 50 évesen), vagy azért, mert pályakezdőként eleinte nem vették fel. Őt duplán tisztelem, semmilyen munka nem volt neki büdös, hogy a lakbért fizetni tudja, de nem ragadt meg itt és továbblépett.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.19. 11:06:50

@Jess G: Amennyiben egyedül dolgozol, tökéletes álláspont.
De!
Hogyan működne ez egy gyárban, szalag mellett, vagy ahol egy csapat dolgozik és egymásra vagy utalva.
Szerintem, a te szakmád és lehetőségeid a ritkábbak, nem abból kell kiindulni. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 11:06:52

@zöldeketbeszélek:
Mondom en, hogy tudatos a gyerektelensegem :)
Hianyzik a radai rossebnek es a rezfulu bagolynak az ilyen jellegu valtozas ;)

Addig szekalsz, mig letepem es kidobom a kukaba a hancurlecet ;)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 11:11:09

@Kövérmadár [swe]: Te figyu, azért vannak sokkal kevésbé drasztikus módszerek is :)))! Ha ez még új neked, keress fel egy orvost, vagy patikust ;))))!

Hidd el, sokszorosan kárpótolva vagyok ám a kényelmetlenségekért!

Latcho Rom 2014.03.19. 11:12:51

@zöldeketbeszélek: már majdnem keresztülment rajtam, i will keep you posted! :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 11:15:42

@Len.Mag: Lehet, hogy tévedek, de nem éreztem lenézést a poszter soraiban. Talán csak tisztában volt azzal, hogy a nyelvtudásával és nem utolsó sorban a külföldön is keresett végzettségével vagy tapasztalatával nem kell ráfanyalodnia arra, hogy takarítást vagy mosogatást vállaljon.

Ami érdekes, hogy tudtommal cégnél már nem is lehetne itthon végzettség nélkül takarító melót vállalni.

alfakepzo.hu/Tiszt%C3%ADt%C3%A1s-technol%C3%B3giai+szakmunk%C3%A1s+(Takar%C3%ADt%C3%B3)+tanfolyam-t318

Pernilla 2014.03.19. 11:19:20

@zöldeketbeszélek: Hat ez eleg durva... cleaning manager-kepzö?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 11:24:22

@Pernilla: Igazából ha belegondolsz, hogy manapság hányféle profi tisztító vegyszer van, veszélyes anyagok, érzékeny felületek, takarítógépek stb. egyáltalán nem tartom hülyeségnek, hogy ezeket megtanítják és számon is kérik a tudnivalókat.

VHB 2014.03.19. 11:26:21

@pamut: nem is állítottam.

pamut 2014.03.19. 11:29:14

@VHB: akkor mit akartál azokkal mondani?

@svájci sapka (ch): én nem keverném a gyerekeket a felnőttekkel.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 11:29:34

Léptem is, mert szólít a cleaning manager munkaköröm és a főnököm elég rigorózus, még telefonálni sem enged padlófényezés közben :).

Pernilla 2014.03.19. 11:29:41

@zöldeketbeszélek: vegülis van benne valami, igaz, föleg ha egy nagy cegnel, komolyabb tisztitasi munkakat kell vegezni.
Csak az elsö reakciom az volt: Te jo eg, mar takaritonö se lehet "siploma" nelkül az ember?
Azert kivancsi lennek, mennyibe kerül ez a tanfolyam.

Pernilla 2014.03.19. 11:30:21

@Pernilla: diploma akart az lenni :)

wkdsogkr 2014.03.19. 11:34:09

@Pernilla: Ezzel egyetértek. Ha ez a szabály, akkor igyekezzen betartani az ember, bár ahogy a poszter is tette, ha nem tetszik, lehet új munkahelyet keresni. Csak kicsit erősnek tartottam néhány egyén hozzászólását, hogy "kelet európai munkamorál", meg hasonlók.

@zöldeketbeszélek: Természetesen nem azzal van a problémám, hogy valaki "munkaidőben" posztol, én is ezt teszem. Csak azt nehezményeztem, hogy valaki ezt teszi, de másnak viszont szóvá teszi, mi több, már-már úgy állítja be, hogy az illető lejáratja az egész magyarságot ezzel.

radirpok123 2014.03.19. 11:34:09

@Kövérmadár [swe]: en mindig gyanakodva hallgatom azokat, akik azzal dicsekednek, milyen keves alvassal beerik. Nem vagy te veletlenul tulsulyos? Csak mert a keves alvas osszezavarja a hormonhaztartasodat. Ha keveset alszol, tobbet eszel, mert tobbet vagy ehes. Az egyeb mellekhatasokrol nem is beszelve.

Moira C. 2014.03.19. 11:34:09

@VHB: Leeds/Bradford sokkal messzebb van Manchesternel. Ezt mint Sheffieldben elo diaklany tudom. :)

Alapszabalyom az eletben, magyart kulfoldi munkahelyre nem ajanlunk...Csak a baj van vele mindig.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 11:36:31

@Pernilla: Ha regisztrált álláskereső vagy, 5% kedvezményt kapsz a 180 ezer forintos tanfolyami díjból. Nekem tehát 171000 forintba kerülne. De kedvezményt kaphatsz kismamaként, törzsvásárlóként, kisosz tagként, egyösszegű befizetésnél stb., maximum 45%-ot.

SzZoole 2014.03.19. 11:43:02

Annyi hozzafuzni valom lenne,hogy az NI interjuhoz nem kell munkaszerzodes,ha valaki megkeri az NI interjura az idopontot altalaban mar a telefonban elmondja az ugyintezo az idopontot es a Jobcenter cimet ahova mennie kell az embernek es egy heten belul ezt levelben is ki kuldik a meg adott cimre ami egy referencia szamot is tartalmaz es ha munkat keres valaki akkor azt levelet a Jobcentertol be lehet mutatni,hogy folyamatban van az ugy es a munka adok ezt el is fogadjak,he netalantan fel is veszik a munkara,akkor lehetoseget adnak,hogy az interjura elmenjen es kesobb az NI szamot potolja a munka ado fele.
A Home Office,mint ahogy VHB feljebb emlitette 2011 maj.1-el megszunt,de azt is a munka ado a munkaba valo allas utan 3 honapon belul keri,hogy csinalja meg a munkavalalo.Nekem meg a felesegemnek is van ilyen Home Office certificate,azt hiszem fejenkent £100 koruli osszeget kellet fizetni meg 2010-ben.
De ha valaki jobban tudja akkor javitson vagy egeszitsen ki,koszonom..

Mr Long 2014.03.19. 11:45:06

@Moira C.: Pont mult heten mondtam egy volt kollegamnak, ha munkat keresne Angliaban adjon meg referencianak. Megis csak jobban mutat egy kint praktizalo :)

pamut 2014.03.19. 11:46:14

@svájci sapka (ch): ha nem maradt vissza a fejlődésben, akkor nem...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 11:51:12

@radirpok123:
De igen.
Nem sulyosan, eppen ledolgozas alatt all, de 173cm/81kg vagyok.

Korabban voltam mar 105kg is ;)

Mindenki az alvas fontossagat emeli ki, de annyira idopocsekolasnak erzem :(

Szerinted mi a minimalis, de meg egeszseges mennyiseg? 8 oratol hallani sem akarok (akkor delutan 9 korul kellene fekudnom, az lehetetlen)

VHB 2014.03.19. 11:51:15

@pamut: kiemelések tőlem. Címkét mindenki maga ragaszt rá. HÁ jó terep arra, hogy ami egyeseknek rendben van, az mások számára elfogadhatatlan. Meg a millió átmenet a kettő között.

Latcho Rom 2014.03.19. 11:59:21

@zöldeketbeszélek: Mit ferditett? :-)

Azt irtam hogy majd tudatom veled az emésztésem tovabbi mukodeset :-))

VHB 2014.03.19. 12:01:57

@Moira C.: 1 mérfölddel van közelebb LBA, mint MAN. (Sheffield városközpont) Ha a hegyen túrják az utat vagy időjárás miatt esetleg le vannak zárva a hágók, akkor körbe kell menni. Az +30 mérföld kb.

Mit tanulsz?

SzZoole 2014.03.19. 12:05:01

@Evain: igen tanato hozta fel ezt temat,hogy a regebben irt poszt irokat ,meg kene szolaltatni,hogy mi tortent azota.
Nem akarlak elkeseriteni,de nagy reszuk nem fognak ujabb posztot irni.a felesegem is irt kb.2 eve egyet amiben nagyon sok volt a pozitiv komment,de a keves negativ, olyan nyomot hagytak benne,hogy nem tudom minek kene tortenie,hogy "tollat"ragadjon ujra,pedig rengeteg dolog tortent azota minden teren,szerencsere pozitiv iranyba:)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 12:09:46

@shakti_rom: Ezt: 'Azt fogja neked írt!' meg hogy 'felfüggesztett'.

Egylabu Esernyomadar 2014.03.19. 12:10:09

@Evain: Ó, szerintem senki nem igyekszik elkedvetleníteni, ez csak a szokásos "húzzuk-vonjuk" - hónapok óta olvasgatom a hasonlókat. Ezt szerintem a poszterina is tudja (aki ide ír, talán el is várja). Harmadrészt, ha ez a régi poszt most megjelent, akkor szerintem már HA-nál várakozik a folytatás. (Remélem, igazam lesz! :-D)

Egylabu Esernyomadar 2014.03.19. 12:10:09

@svájci sapka (ch): :-DDD

Más. Tegnap nosuti kérdezett az erkölcsi bizonyítványról, credit check-ről meg egyéb igazolásokról, hogy hogyan vannak Svájcban.
Tényleg elfogadják a lefordított magyar igazolást? Nem a helyiek járnak utána? Mit tudsz ezekről, hogy van egy frissen érkező munkavállaló esetén?

radirpok123 2014.03.19. 12:10:09

@Kövérmadár [swe]: szerintem 8 ora, de arrol hallani sem akarsz :-)
Most hirtelen ezt talaltam, mint rovid osszefoglalot:
www.nhlbi.nih.gov/health/health-topics/topics/sdd/why.html

Latcho Rom 2014.03.19. 12:15:35

@zöldeketbeszélek: :-) I'll let you know, probald ezt..

nosuti 2014.03.19. 12:18:39

@Egylabu Esernyomadar: az én esetemben is is. Sőt még egy harmadik céggel is vegeztetnek egy "screening-et"

Mr Long 2014.03.19. 12:19:49

@Egylabu Esernyomadar: Angliaban kertek leforditott overseas police checket. Meg kertek a DBS-t is. Ami az ellenorzesen tul evi £13-ert szabadon hozzaferheto "barki" szamara. Alapbol csak az latja, aki kerte (mondjuk a ceg, ahol dolgozol), de igy mas cegek is leellenorizhetnek.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.03.19. 12:21:32

@Egylabu Esernyomadar: Semmit sem tudok róla. Még soha, sehol nem kértek ilyet.

pamut 2014.03.19. 12:28:17

@VHB: bocs de nincs kedvem dekódolni a rébuszaid.

pamut 2014.03.19. 12:38:05

@Zoole[uk]: nem jó hogy pár hülye miatt nem ír folytatást :(
a legtöbb poszt valóban csak a megérkezés utáni időt írja le, jó lenne látni pár hosszabb távút is. ha már posztot nem írtok, legalább pár kulcsszót felsorolnál, tényleg csak távirati stílusban, hogy mi lett veletek?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 12:42:19

@radirpok123:
Koszonom! :)

Kozben utanaolvastam, azt talaltam, hogy felnott ember eseten atlag 7 ora. Problemat a 6-nal kevesebb okoz. A 6-7 meg egy jo kompromisszumos megoldas lehet. Az 5,5-nel biztosan jobb :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 12:54:47

@zöldeketbeszélek:
Elhiszem neked.
De ami teged karpotol, lehet nekem nem jelent semmit. Ha igazam van, akkor a gyerekvallalassal 3 ember eletet teszem pokolla (erzelmileg es anyagilag a padlora kuldve).
Ha tevedek, akkor csak lemaradok valamirol, amirol nem tudom, hogy jo.

@svájci sapka (ch):
Majd kitoltetek vele egy kerdoivet :)

Evain 2014.03.19. 12:55:54

@Egylabu Esernyomadar: Ja, a logika alapján én is ebben reménykedem. :)

@Zoole[uk]: Ez nagyon sajnálatos. Mármint hogy nincs kedve újra írni pár lehúzó vélemény miatt. Ilyenkor szoktam azt mondtani, hogy 20 éves szakmai tapasztaltom megtanított egy marha fontos dologra. Olyan nincs, hogy amit szervezel, az mindenkinek jó legyen, fanyalgók úgyis mindig lesznek. :)

Latcho Rom 2014.03.19. 12:59:23

@Kövérmadár [swe]: Jo kis irás. nem is értem hogy miért vacakol veled, loosah :P

Latcho Rom 2014.03.19. 12:59:57

@shakti_rom: zotyinak, nem a muffinkának :-)

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.03.19. 13:00:29

@Herr Géza: szívemből szóltál! Bár a 9 órás kezdést is bele vettem volna!

Egylabu Esernyomadar 2014.03.19. 13:01:10

@Mr Long; nosuti:
Uhh, akkor nem adok nekik ötleteket, a fordítósdiból bőven elég volt a diploma.

Long, neked mennyi ideig tartott az egész procedúra?
Tőlem kétnaponta más papírokat kérnek, a postán már ismerősként köszönnek. Néha már hallom, ahogy őszülök... ;-)))

SzZoole 2014.03.19. 13:01:22

@Evain: fentebb belinkeltem a posztjat olvasd el,ha erdekel.
Majd megprobalom ra beszelni:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 13:03:01

@wkdsogkr: én itthon dolgozom, és úgy osztom be az időmet, ahogy én akarom. de amikor szénát hordok a kecskéknek, én sem netezek közben:P

SzZoole 2014.03.19. 13:05:18

@shakti_rom: ezt nem ertem,muszaj neked mindig kodolva kommentelni?Vagy enyire nyom a hurka Te Gyurka:)))))))))

bpetya75 2014.03.19. 13:07:54

@Zoole[uk]:

Köszi! Aranyos kis poszt volt. Tényleg érdekes lenne a folytatás. Ígért is ilyet a kommentekben asszonykád. Márpedig ígéret szép szó! :-P

Mr Long 2014.03.19. 13:09:27

@Egylabu Esernyomadar: lakcimigazolas 2db, bankszamlaszamrol igazolas, ha jol emlekszem. Asszony intezte, mert neki kellett. Ezeket oda adta az ugynoksegnek, kifizette az eljarasi dijat, azok meg adtak neki egy weboldalt felhasznaloi nevvel, jelszoval (szerintem itt lepasszoltak az adatbevitelt neki) es ki kellett toltenie par kerdoivet.
Kb 4 het mulva jott az igazolas.
A magyar erkolcsit az ugynokseg kerte. A forditas, postazas megvolt 4e forintbol + az erkolcsi dija.

bpetya75 2014.03.19. 13:11:09

@Zoole[uk]:

Mondd meg neki, hogy többek (minimum fél tucat) nevében üzenem, hogy nagyon illene ide egy az előzőhöz hasonló, kedvesen pozitív írás.

Herr Géza 2014.03.19. 13:11:29

@Jess G: Valahol elszállt a válaszom... Szóval bocs, ez így naná más. Ennyire nem voltam képben, de nem véletlenül kerestem a szmájlit, mert egy "hagyományos" munkahelynél azért elég gáz hozzáállás lett volna... SORRY!

Latcho Rom 2014.03.19. 13:15:50

@Zoole[uk]: a loosah= loser
loser (ˈluːzə) —n: 1. a person or thing that loses: 2. a person or thing that seems destined to be taken advantage of, fail, etc: a born loser
:-)

Te csak ne torodj az en hurkammal!

Latcho Rom 2014.03.19. 13:16:27

@bpetya75: Csatlakozom a szavazáshoz :-)

SzZoole 2014.03.19. 13:21:02

@bpetya75: a kommenteket is olvastad? Egy par kommentelo most is itt van pl.tilmir akarom mondani svajci sapka tanato,tilosa,meg meg egy joparan.
Persze az igeret,majd megprobalok rautalo magatartast tanusitani a nejemel szembe,ugy hatha megirja:)))))))

Latcho Rom 2014.03.19. 13:25:41

@Babette_: ezért kellene a tablet! :-)

Herr Géza 2014.03.19. 13:26:35

@wkdsogkr: @pamut: @Pernilla: Itt is elszállt egy hsz.-em, idöközben már más is reagált rá. Szóval: pontosan erröl van szó: adva volt egy konkrét szabály, amit ismert, mégis megsértett. Innentöl kezdve felesleges azon rugózni, hogy "csak pár email" volt. Többek között azért is, mert kinek mi a "pár": pl. a fönöknek egy-kettö, nekem meg mondjuk 123. :) Nem az a lényeg, hogy netezik-e vagy sem munkaidöben, az ehhez való hozzáállást nyilván cége válogatja. De ha egyszer tiltják, akkor nincs "de csak egy párat" elmélet. Pont. Jogos a felelösségrevonás és nyilvánvalóan fair volt még a cég hozzáállása is, hiszen érzékelve a "pár" mailt, rugalmasak voltak és nem nyesték ki azonnali hatállyal pl.

SzZoole 2014.03.19. 13:28:04

@shakti_rom: nem a szot nem ertem,hanem azt a 2 kommented amit 12:59:57-kor es a 13:00:48-kor irtal.
Egyebkent is,miert lennek en luser?

Latcho Rom 2014.03.19. 13:31:53

@Zoole[uk]: ugorgyunk, hogy ne porosodjon a farkunk :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.19. 13:32:49

@Zoole[uk]: Pont ezert javasoltam mar millioszor hogy a poszt iroja kerhesse azt a Hataratkelotol hogy az aznapi poszt ne legyen kommentelheto.

Persze tudom, ez itt sok embernek nem tetszik mert ok azt mondjak hogy aki ir az vallalja is a "kovetkezmenyeket". Csakhogy a baj pont az hogy emiatt sokan nem irnak... en meg ugy vagyok vele hogy szivesen elolvasnam ezeket a torteneteket anelkul hogy meg akarnam mondani a posztolonak hogyan kene elnie...

Az is kifogas volt hogy majd kovetkezo napi poszt alatt fogjak akkor kivesezni. Amivel szerintem semmi baj nincs mert:
1. Akkor mar lesz uj poszt. A tarsasag tobbsege ugyis arrol fog beszelni.
2. Nagyon sokan irnak ide szerintem ugy hogy amugy nem olvassak ezt a blogot. Ergo sosem tudnak meg miket vagtak egyesek a fejukhoz. Amirol meg nem tudunk az nem faj. :)

SzZoole 2014.03.19. 13:35:37

@Herr Géza: szerintem igazad van nem beszelve arrol,hogy a poszterina bizalmi allast toltott be es szerintem titoktartasi nyilatkozatot is iratnak ala vele,mert gondolj bele egy ugyvedi iroda szamlazasat kezelte,rogzitette,tehat volt ralatasa a penz ugyi forgalomra es az iroda felhetett attol,hogy informaciot adnak ki egy masik felnek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 13:36:44

@Zoole[uk]:
En is kaptam negativ kommenteket, nem is keveset az elso posztomra. Egy evvel kesobb ujbol irtam.
Abban a legnagyobb hiba az volt, hogy nem elek 30 eve itt es ezert nincs jogom szeretni :)

Ezert 27 ev mulva is irni fogok egyet! ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 13:38:59

@Zoole[uk]:
Nem te vagy az egyetlen, aki nem erti shaktit :) es a kommentjei 75%-at nem ertem :)

Latcho Rom 2014.03.19. 13:43:18

@Kövérmadár [swe]: egy jobaratom ebben a percben kapott munkat pesten, ne baszd el a jokedvem nyulas kiscsávo :-))

Ahh, de jo volt hallani :-)

SzZoole 2014.03.19. 13:45:02

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: a felesegemet az utotte sziven leginkabb,hogy lezsidoberenceztek azert mert egy zsido peksegben dolgozik olyanok akik azt hiszik,hogy vilag bajarol a zsidok tehetnek,mindezt ugy,hogy egy zsidot sem ismernek.Mi a zsidoknak tobbet koszonhetunk az elmult 4 evben,mint a magyaroknak az elotte levo 36 evben.

SzZoole 2014.03.19. 13:47:11

@shakti_rom: Shakti,neked vannak barataid?csak,hogy ne legyen olyan jo kedved:)))))

Latcho Rom 2014.03.19. 13:49:14

@Kövérmadár [swe]:

Megette a fene ha 27 ev mulva is itt mereszted majd, ahelyett hogy asszimilalnal abba a szuper svéd tarsadalomba :-)

Herr Géza 2014.03.19. 13:56:46

@Zoole[uk]: Mondjuk erre nem is gondoltam. Bár ahhoz már jelentös mértékben hülyének kell lenni, hogy valaki a lopott infókat még a céges netröl is küldje el....Bár biztos van ilyen is. :DDDD

SzZoole 2014.03.19. 13:56:56

@Kövérmadár [swe]: nem kell ahoz posztot irni.hogy negativ kommentet kapj eleg csak kommentelni
Tegnap Shaktival beszelgettunk Andy Vajnarol es csodaszep felesegerol,szerintem tul sok a 38 ev kor kulombseg koztuk es az en velemenyem az volt rola,hogy gusztustalan,erre jott a sorsolo,hogy en csak irigy vagyok rajuk meg rosszindulatu,kerdem en mire?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 13:57:03

@Zoole[uk]:
Persze! A hegedu a baratja! ;)

@shakti_rom:
Mit ertesz asszimilacio alatt?
Betartom az irott es iratlan szabalyaikat, megtanulom a nyelvuket es a tortenelmuket.
Ennyi.

Egyebkent egesz jol csinalom, a munkahelyen elek tarsasagi eletet (igen, svedekkel), de a szabadidomet nem fogom felaldozni erre.

Mr Long 2014.03.19. 13:57:41

@shakti_rom: Marmint szomaliai tarsadalomba.

VHB 2014.03.19. 13:58:50

@Herr Géza: "nem nyesték ki azonnali hatállyal"
Ezt csak próbaidő alatt tehetik meg illetve ha súlyos vétséget követsz el. Nézőpont kérdése (szevasz pamut :), hogy ez jó vagy rossz az angol rendszerben, de alapvetően szeretik a fokozatosságot:

- szóbeli figyelmeztetés (opcionális)
- írásbeli figyelmeztetés (1x, 2x, n)
- felfüggesztés (opcionális)
- munkaügyi bíróság (opcionális)
- tényleges kirúgás

és csak legeslegvégül a kirúgás. A folyamat bármely szakában tolhatod Jimmy (nem Fülig, hanem Zámbó) örökzöldjét "egyszer megjavulok én", újabb meeting, újabb jegyzőkönyv és ez így megy sokáig. A haladók közben felőrlődnek a stressz alatt és megakasztják a folyamatot, orvosi igazolások, újabb meetingek stb.

A fentieket az ex kisfőnököm játszotta végig, végül a munkaügyi bíróság már kitűzte a tárgyalás idejét, amikor peren kívül megegyeztek.

Evain 2014.03.19. 14:00:19

@Zoole[uk]: Köszi, elolvastam. :) Ez egy marha vidám írás volt :)
Nekem egy nagyon mosolygós lány képe ugrott be róla. Nincs rákattanva a Great British Bakeoff sorozatra? :D
Egyébként meg tökéltes poszt nincs. Ha mégis, akkor jön eddie, és beleköt a helyesírásba. :D:D:D

bpetya75 2014.03.19. 14:01:34

@shakti_rom:

Akkor máris vagyunk vagy 12-en :-P

@Zoole[uk]:

Olvastam. Tomfree meg Levin szólt be neki, illetve ugye tébolyka kerül seggbe rúgásra, gondolom ő jót dühönghetett. Levin szerintem nincs itt, Tom meg a végére megszelidült. Szóval jöjjön csak bátran.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 14:01:58

@Zoole[uk]:
Andy Vajna szakallara ;)

Nekem mindegy a kapcsolatuk, azt sem tudom ki a neje (nem is erdekel). A korkulonbseget a kapcsolat resztvevoinek kell "lenyelni", a tobbiek velemenye nem fontos. Belulrol nezve semmikeppen sem.

Sorsolo engem is megkostolt, de ugyancsak "kit erdekel?" kategoria...

A boldogsaghoz sem A.V., se sorsolo nem kell, nem igaz?

tanato 2014.03.19. 14:03:08

@Zoole[uk]: Igen várom a 2011-es posztolók újabb írásait a jelenlegi helyzetükről.Azután meg majd a 2012-eket.Majd írnom kell egy mallt a bloggazdának hogy kikre vagyok kíváncsi és megpróbálja utolérni őket.

Mrs. Clayton 2014.03.19. 14:04:15

@svájci sapka (ch): egy gyar nekem kb bortonnel, kenyszermunkataborral egyenlo, az nem munkahely, foleg azert sem, mert amit ott fizetnek kb alamizsna, es kiszakmanyolas
vegyenek robotokat, aztan csereljek le szegeny ott dolgozokat, hadd menjenek haza tv-zni, embernek nam valok gyari korulmenyek

eddie1977 2014.03.19. 14:05:43

Nem olvastam vissza a kommenteket, tehát lehet, hogy korábban valaki már megemlítette. Én csak a felmondási időhöz szólnék hozzá.
Sosem értettem, hogy erre miért van szükség akkor, ha a munkavállaló mond fel.
Ha el akar menni, nyilván oka van rá. Nem érzi jól magát.
Ha nem érzi jól magát, akkor nem fog ugyanazon a szinten teljesíteni, mint korábban, tehát amit a munkáltató elvárna.
Én is voltam "főnök", voltak alkalmazottaim. Ez még régen történt, Budapesten. Volt egy lány, aki szólt, hogy talált más melót, ami jobban passzol a végzettségéhez.
Egy percig sem tartóztattam, pedig a kieső ember helyére kellett egy másik. Jobb híján én ültem be a lány helyére addig, amíg nem találtam valakit.
Tudom, hogy egy nagy cégnél ezt nem lehet minden esetben megoldani, ezért inkább csak elvi oldalról közelítettem meg a kérdést.

SzZoole 2014.03.19. 14:05:58

@Kövérmadár [swe]: tudod mi az erdekes,en sem tudtam,hogy ki a bige,Shakti kuldott egy linket abbol tudtam meg,ha nem tudtam volna meg valoszinu hulyen haltam volna meg,bar mar egyszer meghaltam,lehet csak ezert jottem vona vissza???ketlem:)))

bpetya75 2014.03.19. 14:07:39

@Zoole[uk]:

Megfejtsem neked? ;-)

shakti_rom 2014.03.19. 12:59:57
@shakti_rom: zotyinak, nem a muffinkának :-)

Ez annyit tesz, hogy véletlenül Madárnak válaszolt, pedig neked szánta.

shakti_rom 2014.03.19. 13:00:48
@Zoole[uk]: ide ni :-)

Ezzel próbálta helyrehozni a bakit, az itt hivatkozott hozzászólásodra reagált, amúgy shaktisan. Megdicsérte asszonykád posztját, téged meg félfinoman megmogyorózott.

Mrs. Clayton 2014.03.19. 14:08:13

@Herr Géza: az enyem hagyomanyos munkahely, nekem is van fonokom, akit jo, ha heti egyszer latok, leginkabb hallok a vonal vegen :-)

bpetya75 2014.03.19. 14:09:54

@Kövérmadár [swe]:

"A boldogsaghoz sem A.V., se sorsolo nem kell, nem igaz? "

A tiédhez nem. De azért csak van néhány ember e sártekén, akiéhez meg de :-P

SzZoole 2014.03.19. 14:10:34

@bpetya75: koszi,en is rajottem,csak olyan jo huzni a Shakti agyat:)))

DieNanny CH 2014.03.19. 14:12:26

@Babette_:

Talán az hatott volna - oké, drasztikus vagyok - összeadni a beszélt perceket - a hívott és fogadottat is - és azt átszámolva órákra, annyival kevesebb fizetést kapott volna (a hívásdíj levonásával együtt, persze.)

bpetya75 2014.03.19. 14:15:25

@tanato:

Dottore! Így felvitte Isten a jódolgodat? Vagy pöttyös labdát kaptál Dévényi Tibi bácsitól, hogy kívánságműsort csinálhatsz? ;-P

DieNanny CH 2014.03.19. 14:15:30

@svájci sapka (ch):

Az számít, hogy apukám erőműben volt mérnök, és mi kicsit olcsóbban kaptuk az áramot?
Meg én az oviból, ha maradt kaja, mindig hazavittem. 3 felé osztottuk a kollégákkal.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 14:19:19

@Kövérmadár [swe]: Az az elképesztő méretű szeretet kárpótol, amit a lányomtól kapunk és amit mi érzünk iránta. Ezt veszítheted, ha nem dolgozod fel a félelmeidet.

bpetya75 2014.03.19. 14:20:11

@VHB:

"A haladók közben felőrlődnek a stressz alatt és megakasztják a folyamatot,"

Gyönyörű megfogalmazás! Gratula :-)

Andouillette 2014.03.19. 14:21:41

@tanato: kivancsi leszek, Tanato, hanyan vallaljak majd ismet a posztolast..... ;)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.19. 14:22:26

@DieNanny [SZ,CH]: "Az számít, hogy apukám erőműben volt mérnök, és mi kicsit olcsóbban kaptuk az áramot?"

Ez amugy a mai napig igy van. A magyar eromuvekben dolgozo mernokok egy eleg jelentos kedvezmenyt kapnak az energiaszolgaltatotol.

/Ennel a pontnal a szornyu es rettenetes rezsidemon halkan felsir a pince melyen/

bpetya75 2014.03.19. 14:23:30

@zöldeketbeszélek:

Ne csináld Zöldi! Ez nem fog működni. Ha valaha is változni fog a hozzáállása, az csak belülről jövő hatás lehet. Hiába "fenyegeted" azzal, hogy elveszít valamit, ami nem fontos neki. Lezárja a témát, oszt csók.

SzZoole 2014.03.19. 14:25:54

@Evain: szokot nezni valami ilyesmit,egyszer nevezett egy cake showra a best of British kategoriaba a 3.helyezest hozta el a tortaval amit csinalt,azert nem rossz egy kitantorgotol,nem?

Latcho Rom 2014.03.19. 14:25:55

@bpetya75: Ertette o, csak jopofizni akart.

En irtam kicsit viccesen a zolinak tegnap hogy Vajna ugyben a jo magyar irigyseget olvasom ki a soraibol, sorsolo csak rabolintott.
Illetve...nem is annyira magyar dolog ez, a jonep mindenhol szeret csamcsogni a celebek maganeleten..

morgo1229 2014.03.19. 14:30:19

@Zoole[uk]: en is ugy beszolnek neki, na nem ugy, mint Te kedvesen.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 14:31:02

@Zoole[uk]: Elolvastam, nagyon tetszik, pláne mert a cukrászattal én is szemeztem, szeretek sütni. De nem értem, hogy van az, hogy az a pár elmeroggyant kommentje többet nyom a latban, mint a sok pozitív? Hülyék mindenhol vannak, egy blogon meg aztán szépen összeverődik jó, rossz, mindenféle.

SzZoole 2014.03.19. 14:31:58

@shakti_rom: elhiszed,hogy semmi irigyseg nem volt bennem?ram sok mindent lehet mondani,de azt nem,hogy irigy vagyok,en mindig orulok a masok sikerenek:)))

Evain 2014.03.19. 14:33:32

@Zoole[uk]: ugyan, ennek köze nincs a származásához. Normális versenyen azt nézik, tud-e sütni. Hát a harmadik helyezés szerint valamit tudhat :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 14:33:46

@bpetya75: Jaj, dehogy akarom én fenyegetni! Egy kérdésére válaszoltam csak. Nem hiszem azt, hogy csak a család (gyerek) az, ami a teljes boldogságot adhatja. A szerelem is elég lehet, az meg ugye már helyben van :).

bpetya75 2014.03.19. 14:34:52

@**mimi**:

nm :-)

@shakti_rom:

"Illetve...nem is annyira magyar dolog ez, a jonep mindenhol szeret csamcsogni a celebek maganeleten.. "

Na igen. A twitter sem magyar találmány, ha jól tudom ;-)

**mimi** 2014.03.19. 14:35:44

@Zoole[uk]:
nagyon jó írás:))
Jó érzés ha valaki ilyen pozitívan áll hozzá adolgokhoz, és jól érzi magát a bőrében!
és most már a múltkori flódnis dolgot is értem:)))

SzZoole 2014.03.19. 14:36:37

@morgo1229 féreglyuk ellenes: nekem nincs vele semmi bajom,mondhatnam,hogy kedvelem,de nem mondom,mert igy is nagy arca van(egyszer csak arcon vagja valaki es akkor vissza vesz belole)

Latcho Rom 2014.03.19. 14:36:45

@bpetya75: twitter ide is belopozott, s bunos vagyok benne :P

morgo1229 2014.03.19. 14:36:55

@Zoole[uk]: Elolvastam a posztot tenyleg nagyon jo volt olvasni. Nem talaltam a kb helyet a peksegnek. Elolvastam a kommenteket is. En is voltam par zsido peksegben St John's Woodban meg Golders Greenben. Ez is arra van ?
A beigle az valami fenomenalis. Persze ez jo regen volt.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 14:37:39

@shakti_rom: Szerintem is gusztustalan, bár tudom, van az a pénz...akkor most én is irigy vagyok :)?

bpetya75 2014.03.19. 14:38:32

@zöldeketbeszélek:

Nem véletlenül raktam idézőjelbe a szót ;-)

Egyébként szerintem a korral azért változik, hogy mi teszi boldoggá az embert. Felnőttkorom kezdetén egy éjszakába nyúló számítógépes játékparti simán boldoggá tett. Ma már nem.

SzZoole 2014.03.19. 14:40:23

@morgo1229 féreglyuk ellenes: igen az egyik pekseguk ott van Golders Greenben azonkivul meg van harom.

Latcho Rom 2014.03.19. 14:45:03

@zöldeketbeszélek: O dolguk teljesen.

Yupp, irigy kutya vagy, vau vau :-)

Latcho Rom 2014.03.19. 14:46:14

@zöldeketbeszélek: Neked azert mas, nem irigyled Andi papitol a fiatal puncit, do you?? :DD

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.19. 14:46:16

@Mr Long: Majdnem eromuvi mernok lettem az angyalfoldi eromuben. Az az eromu a francia EDF kezeben van (akarcsak pl. a kelenfoldi). Akkor azt mondta nekem a HR-es az allasinterjun hogy minden dolgozo aki a Budapest Eromu Zrt.-nel dolgozik kap kedvezmenyt (havi X kWh ingyen van egeszen pontosan). Eleg izmos szakszerveztuk volt ahogy meselt rola a no...

SzZoole 2014.03.19. 14:46:29

@zöldeketbeszélek: nem Shakti szerint vagyok irigy O csak gunybol irta
Tegnap ezt irta nekem a sorsolo anelkul,hogy ismerte volna az elozmenyeket.
sorsolo 2014.03.18. 23:45:22
@Zoole[uk]: a lényegben igaza van shaktinak. irigy vagy, az a problémád. mi közöd hozzá, ha viagrával meg kokainnal hozza hangulatba magát a legnagyobb magyar filmminiszter? és mi közöd hozzá, ha a felesége vajna millióira izgul, és cserébe vállal olyasmit, amit te esetleg még egy kategóriával jobb autóért se vállalnál?
szerintem hagyni kell őket, hadd kapják meg, amit akarnak, amíg másnak nem ártanak vele. (megjegyzem, szerintem megérdemlik egymást, összeillenek.)
max. az irigy bulvárhírolvasó vércukrát lövik az egekbe. ezt még nem nevezném társadalomra káros viselkedésnek.
nekem inkább a sok fanyalgó a gusztustalan, aki úgy véli, hogy bármi köze van hozzá, hogy ki, kivel, miért, mikor, hányszor és mit. mindaddig, amíg nem a te kocsidban csinálják: anything goes. oder?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 14:47:22

@shakti_rom: Hát ha úton-útfélen a képembe nyomják, akkor biza nem az ő dolguk teljesen. Ha ők is úgy gondolnák, akkor a hálószobájuk magányában gyakorolnák a magánéletüket, nem a címlapokon...;)

Latcho Rom 2014.03.19. 14:47:52

@zöldeketbeszélek:

off
hajnalban irtam neked a fb-re, megvan?
on

Latcho Rom 2014.03.19. 14:50:02

@zöldeketbeszélek: Kotelezo odaklikk ezekre a hirekre? nem
megvenni a blikket? nem

Amugy igazad van, a celebek ebbol IS elnek, bar a vajna csaladnak nem hiszem hogy ebbol bevetele lenne..

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 14:51:09

@shakti_rom: Én esetleg Andy papi pénzét és befolyását irigyelhetném a pipitől...de nincs annyi Daedalon a világon...:)

Latcho Rom 2014.03.19. 14:53:00

@zöldeketbeszélek: Zolee lazan elfelejtette belinkelni ahol azon "humorizal" hogy hogyan allitja fel a farkat a Vajna. coke-viagra..
Arra reagaltam en is, a sorsolo is, ott a "meat" (lényeg)

Tema reszemrol lezarva :-).

Latcho Rom 2014.03.19. 14:54:15

@zöldeketbeszélek: nemtom mennyi $ van neki, van egy szalloda lanca is, jol tudom?

Latcho Rom 2014.03.19. 14:55:08

@zöldeketbeszélek: piszok lassu itt az fb, csak otthon latom mit irtal...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 14:55:32

@shakti_rom: Én nem veszem a Blikket, de sajnos itthon még kereskedelmi adókon (ezért aztán azokat is ritkán nézem) a hírek közé is beszivárognak ezek a celebek, egyszerűen kikerülhetetlenek. Na de tényleg mindegy, csak kicsit élcelődni akartam ezen a magyar irigységen :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 14:56:47

@shakti_rom: Halál komolyan fogalmam sincs és nem is érdekel, egészségére, remélem szép helyen vannak, ahol hét ágra süt a nap :).

Herr Géza 2014.03.19. 14:57:17

@VHB: na ez itt egy kicsit másképp megy:

- szóbeli figyelmeztetés (ki nem sz..ja le)
- írásbeli max. kétszer
- felmondás/kirúgás
- utána esetleg rögtön munkaügyi bíróság a dolgozó részéröl, ha úgy érzi, hogy ö dehogy volt olyan mocsok, stb. A bíróság gyorsított eljárásban (néhány napon belül) összeül, meghallgatja a feleket, és úgy érzi, hogy a polgárnak lehet valami igaza, vagy a cég valami hibát vétett az elöírt protokollban akkor hatályon kívül helyezi/felfüggeszti a felmondást/kirúgást a végleges tárgyalásig.
- aztán vagy igaza lesz a cégnek és mehet a polgár a sunyiba, vagy nem, ekkor visszahelyezhetik eredeti státuszába, vagy némi (?) baksis ellenében mégis lelép immár önszántából
Persze "súlyos" fegyelemsértés esetében van azonnali hatályú kirúgás is, azt, hogy mi a súlyos, a szerzödés vagy a cég dönti el, ekkor ugyanúgy elindulhat az elözö körös procedúra a bírósággal. Mivel itt ugye nincs precedensjog, elég lutri az is, hogy az adott bíróság adott bírója éppen mit ítél. Szóval hacsak nem lötted le a fönöködet, akkor irány a munkaügyi bíróság...
Mondanom sem kell, nagy számban vannak, akik tökéletesen kihasználják a rendszer gyenge pontjait.
A személyes tapasztalat csúcsa: a régi cégemnél volt egy bácskai magyar, aki a 60-as években dobbantott ide az ex-Jugoszláviából. Müszaki rajzolónak vették fel, de az a tipikus gyökkettö eszü, összeférhetetlen, tanulni képtelen, de én elmagyarázom mindenkinek hogy müködik a világ, mert láttam a TV-ben típusú ember volt. Állandó balhék voltak körülötte, senki nem volt hajlandó vele és a közelében dolgozni.Minden jó érzésü cégtöl rég elzavarták volna, de a cég akkori magyar származású vezetöje sajnálta is a fószert, mindig azt mondta, ha én kirúgom akkor ez a f@sz éhenhal. Így a zavarosban elkúszott-mászott a nyugdíjig (a megfelelö bérezéssel) és már mindenki várta, hogy végre nyugdíjba menjen. Elérte a kort, meg is kapta a cégtöl a felmondást olyan szöveggel, "hogy a nyugdíjkorhatár elérésére való tekintettel" felmondjuk a munkaviszonyát. Mit csinált ez a nyúleszü ? Eldöngetett a munkaügyi bíróságra, beperelte a céget, mondván, hogy neki esze ágában sincs még nyugdíjba menni. A bíróság neki adott igazat, mert pusztán a "nyugdíjkorhatár elérése" nem lehet a felmondás jogalapja, ha a szerzödésében ez definitív nem szerepel. Így visszahelyezték az állásába és még három évig szívta a neki több, mint 40 éven át kegyelemkenyeret adó gazda vérét...:DDD

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 14:58:35

@Zoole[uk]: Szerintem egyik sem érdemli, hogy ennyit foglalkozzunk velük, nem igaz ;)?

blackhairlady 2014.03.19. 14:59:45

@svájci sapka (ch): Irta, hogy otthon rugalmas munkaidoben dolgozott, tehat megengedett volt. Azt is irta, hogy tudomasul vette amikor szoltak neki, es nem fordult tobbszor elo. En nem ereztem ki sertettseget, csupan csak leirta, mert ez is hozzatartozott a tortenetehez.

blackhairlady 2014.03.19. 15:01:18

@Pink Petsch: Hol olvastad, hogy meg volt sertodve?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 15:04:56

@shakti_rom: Miért, téged ennyire foglalkoztatnak? Nem is tudtam, hogy huszonéves plázacica vagy, nem pedig egy meglett férfiember ;).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 15:07:40

@Herr Géza: Ráadásul a nagyeszű még magával is kiszúrt, rég horgászgathatott volna, míg így tovább 'húzta az igát'...

bpetya75 2014.03.19. 15:08:17

@shakti_rom:

Hagyjuk már! Ma még a hurkából semmi jó nem sült ki. Szóval: Mi va'? Oo

Latcho Rom 2014.03.19. 15:08:22

@zöldeketbeszélek: Hintárol akartam elterelni a figyelmet tegnap, sikerrel asszem.

Vajna foglalkoztat, nem a maganelete, hanem hogy hova viszi a magyar filmipart(muveszetet).

Cicanak cica vagyok, meglett kandurka :-)

Latcho Rom 2014.03.19. 15:09:31

@bpetya75: Mi va miva..az is kivan, s holnap mi lesz? Oo

**mimi** 2014.03.19. 15:10:42

egészségükre...:)
mármint mr és mrs Vajnának...
én igenis irigykedem...na nem Vajnát irigylem Palácsik Tímeától, (akit anno Damu Roland vert, és Mr Vajna abban az időben támogatta lelkileg Timeát ))hanem a sok-sok lóvét...:))))))))

**mimi** 2014.03.19. 15:11:15

@shakti_rom:
még jobban ki lesz??:)))

bpetya75 2014.03.19. 15:11:27

@Zoole[uk]:

Szerintem igazán megmutathatnád a kedves feleségednek a mai komment termést a posztjával kapcsolatban, hátha hamarabb megjön a kedve. Csak ezt a shakti nevű vaddisznót szűrd ki előbb, nehogy elijessze szegényt ;-P

Latcho Rom 2014.03.19. 15:13:49

@**mimi**: mindig csak igérgetsz mimi :D

Latcho Rom 2014.03.19. 15:14:47

@Babette_: lehet jo rucskos kotont ratenni..

bpetya75 2014.03.19. 15:18:36

@shakti_rom:

Titokzatoskodunk? Titokzatoskodunk? :-P

eddie1977 2014.03.19. 15:20:05

@Evain: Ezt csak most olvastam.
Nem is szoktam belekötni a helyesírásba, mindössze meg szoktam jegyezni, hogy szerintem mélységes szégyen, ha egy magyar ember nem tud magyarul helyesen írni. :)

bpetya75 2014.03.19. 15:20:19

@shakti_rom:

Eszembe jutott erről egy klasszikus: "Laci volt! Laci van! Laci lesz! Én nem vagyok Laci! Most mi lesz?"

**mimi** 2014.03.19. 15:20:40

@shakti_rom:

mert azt nagyon könnyű :)))

blackhairlady 2014.03.19. 15:21:24

@pamut: En is veled ertek egyet, nagyon sokan orulnenek ha igy indulna a kulfoldi eletuk. Szerintem semmi sertettseg nem volt az iroban, tudomasul vette a dolgokat es lepett. Amikor pedig mar nem tetszett neki a munka, tovabb lepett.
A multkor a villamosmernoknek irtak, hogy miert akar villanyszerelo lenni, it tmeg megszoljak amikor azt irja, hogy mosogatni, takaritani nem szeretett volna.

DieNanny CH 2014.03.19. 15:22:10

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]:

Pedig mással nem tudok "bibííízni". :-)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 15:22:42

@DieNanny [SZ,CH]: talán igen. de nem lett volna jogszerű...
nagyon sokat gondolkodtam rajta.
de bizonyos emberekre semmi sincs hatással.
tilos volt például játszani a gépen (a beépített játékokkal is), ezt rendszeresen ellenőriznem kellett. nagyon találékonyak voltak.
aztán csak néztek, amikor .doc-ban is megtaláltam a kis aknakeresőket meg ilyesmiket (már ugye ami méretileg átment mailen, mert kívülről minden telepítés le volt tiltva)

(magyarázat: igen, olyan helyen dolgoztam, ahol ilyen szigorú volt a policy, és okkal)

Latcho Rom 2014.03.19. 15:27:09

@bpetya75: na ezt nem ismertem, poszt 1981?

Evain 2014.03.19. 15:27:14

@eddie1977: Ez nem változtat a tényen, hogy a legtöbb rendszeres hozzászóló elhíresül valamiről. Ahogy töki lett a sznobizmus mércéje, digger a rendszeresség ellenességé, hinta a kanapélázadó kommunistáé. Maxval a nyelvművelő leggingsrajongó, és még sorolhatnám.
Neked pont a nyelvtannáciság jutott. Ez van :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 15:27:43

@shakti_rom: én is akarok fb-ozni a zöldivel!!

Evain 2014.03.19. 15:29:58

@eddie1977: erre még egy viccet had írjak, hogy megértsd, ezen miért nem tudsz változtatni. :D

An old man walks into a pub in Scottland, his feet shuffling, his back bent. He drags himself onto a stool and orders a beer. Placing the full glass in front of him, the bartender inquires upon his sad face.
The man answers with a smoky and trembling voice and a Scottish accent:
Ah, tell ya man! This pub, this very pub we're just sitting in. I built it, with me own hands! But do they call me the Pubmaker? Naa! See the wall over there, that protects our town? I built it, with me own hands! But do they call me the Wallmaker? And the bridge, you know, that crosses our river, I built it, with me own hands! But do they call me the Bridgemaker?
But I tell ya, man! YOU FUCK ONE GOAT!

SzZoole 2014.03.19. 15:29:58

@shakti_rom: amit tegnap irtam nem irigysegbol irtam,inkabb szanalombol,de mindegy is...

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 15:30:18

@eddie1977: ennél még nagyobb szégyen, ha egy önjelölt nyelvtannáci leírja azt a szót, hogy "ledegradálni":P

Latcho Rom 2014.03.19. 15:30:56

@Babette_: feloraja nyilik az uzenete, hogy verje bele a kecske a farkat ebbe a netbe itt :/

Latcho Rom 2014.03.19. 15:31:57

@Zoole[uk]: even better.

mondom koma, passz.

Mr Long 2014.03.19. 15:32:22

@DieNanny [SZ,CH]: Egy ismerosomnek ingyen vasuti berlete volt (orszagos), mert az apja a vasutnak dolgozott. Bar ez nem okosban volt, hanem alapbol jart a csaladnak.

SzZoole 2014.03.19. 15:34:04

@zöldeketbeszélek: nem fogod elhinni,de a napig napig azt sem tudtam,hogy ki az a Timea,sot azt sem hogy az Andy megnosult es igazad van,szora sem erdemesek.

blackhairlady 2014.03.19. 15:35:38

@Kövérmadár [swe]: Nekem 12 ora lenne az idealis alvas igenyem, amit hetvegen eloszeretettel gyakorolok is:) Hetkozben reggel 6-kor kelek, de este 9-kor le kell fekudnom, hogy ne a 4. csorgesre kaszalodjak ki az agybol.

Evain 2014.03.19. 15:37:44

@blackhair-lady: Nekem a maximum alvásigényem: csak még 5 perc!

Latcho Rom 2014.03.19. 15:40:24

@Babette_: Hogy mondjuk ezt helyesen magyarul? lealázni? hmm?

blackhairlady 2014.03.19. 15:41:13

@Mr Long: Most errol eszembe jutott amikor egyszer az autokrol vagy talan a benzin koltsegrol beszelgettunk, es te kesobb kapcsolodtal be, es megkerdezted, hogy priuszom van? Meg szerencse, hogy akkor nem tudtam irni csak olvasni, mert megakartam kerdezni, hogy miert erdekel teged a background checkem?:))))))))) Aztan szerencsere mire nethez jutottam, leesett, hogy az autom amrkaja erdekelt:DDD

bpetya75 2014.03.19. 15:42:39

@shakti_rom:

Írta: Laár András verse.

SzZoole 2014.03.19. 15:43:47

@bpetya75: nem kell megmutatnom neki,minden nap olvasa,de ennyi pozitiv keresek hatasara szerintem meg fogja tenni,sok ujjat nem fog tudni mondani,hiszen en mar sok mindent csepegtettem ide a bolgba a gyerekekrol is meg a posztban emlitett "nagy bajrol"is marmint a balesetemrol.Az o elore lepeset meg majd o leirja,de az sok fanyalgonal kiverne a bisztositekot,mert tudod itt Angliaban mindenki csak mosogat:)))

bpetya75 2014.03.19. 15:45:21

@shakti_rom:

A degradál azt jelenti, hogy lealacsonyít lenéz. Az, hogy lelenéz, nem igazán értelmes.

2014.03.19. 15:46:10

@blackhair-lady: Hm, hát nagyjából itt:
"Tudtam ezt jól, de úgy gondoltam, nem számít az a pár email, amit küldök az otthoniaknak. De számított. A reggeli késések és az emailek nem maradtak szó nélkül. Egyik reggel alig hogy megérkeztem, az első utam a kis tárgyalóba vezetett a csoportvezetővel. Nagyon szigorú nőt kell elképzelni, akinek a munka az első."
Tisztán, értelmesen (bár a posztoló ugye nem értette a tájszólást, hülye angolok, még angolul sem tudnak, mi?) meg lett mondva, mikor kezdődik a munkaidő, és mi a megengedett, mi nem. De nem, mert hát otthon másképp volt. Tudod, a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy otthon ...
Különben én is megszívtam már ezt az "otthont", Egyszer benyaltam Regensburgban egy 35 eurós büntetést tömegközlekedésen, mert nem érvényesítettem a jegyemet. Ugyanis "otthon", Stuttgartban nem kell érvényesíteni az egy útra szóló vonaljegyeket. Én meg ahhoz szoktam, így meg sem néztem, mi áll a regensburgi jegyen. Persze, ellenőrzés jött, és az ellenőrt nagyon nem érdekelte, hogy máshol mi a módi. Ez van. Igaza volt. Az ember az ilyesmit tudomásul veszi, nem rugózik rajta. Ha mégis, akkor valszeg sértettségből, hogy-ezt-most-így-hogy-meg-miért-mikor-én-csak .... és a többi.

bpetya75 2014.03.19. 15:48:16

@Babette_:

Nem baj! Pepe okos, és most megmutatta! :-D

Latcho Rom 2014.03.19. 15:48:32

@bpetya75: akkor a LEdegradal a problemas?
A degradal is jovevenyszo, nem?

Amennyire en emlekszem a LEalazas szot nemigen hasznaltuk, igaz maga a tevekenyseg se volt annyira divatos mint ma..

DieNanny CH 2014.03.19. 15:50:58

@Babette_:

Ó, engem nem zavar a rend és fegyelem. Pláne, ha olyan helyen vagyok, ahol ez kivétel nélkül mindenkire vonatkozik.

Latcho Rom 2014.03.19. 15:51:00

@bpetya75: Igen jo arc, de eppen jottunk el amikor a KFT nepszeru lett...

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 15:51:20

@shakti_rom:
vagy mégis?:D:P

igen, ez egy új forma. az igekötő befejezettséget ad az igének, és ettől az nyomatékosabbá válik.

blackhairlady 2014.03.19. 15:51:44

@Jess G: Hu Jess, ez olyan Tokfozelekes volt:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 15:52:39

@DieNanny [SZ,CH]:
fiatalkoromban voltam Svájcban nyaralni, akkor engem még zavart. ma már tudom az értelmét.:D

bpetya75 2014.03.19. 15:54:32

@blackhair-lady:

Babette csípőből le is tökizte ;-)

@shakti_rom:

Élő nyelvben ez így műxik. ;-)

Bírom a fazon humorát. Jobban bejön, mint Galláé.

Latcho Rom 2014.03.19. 15:54:44

@Babette_: mégis Mi??

keretik nem shaktisan kifejezni magad, az az en szabadalmam :P

bpetya75 2014.03.19. 15:56:03

@DieNanny [SZ,CH]:

"Ó, engem nem zavar a rend és fegyelem. Pláne, ha olyan helyen vagyok, ahol ez kivétel nélkül mindenkire vonatkozik."

Így bizony! Én is azt szeretem, ha mindenki egyenlő és nincsenek egyenlőbbek.

bpetya75 2014.03.19. 15:56:47

@shakti_rom:

hahh! Mikor a hóhért akasztják! :-P

Latcho Rom 2014.03.19. 15:57:42

@VHB: Koszi, harom napig fonok nelkul vagyunk :-)

blackhairlady 2014.03.19. 16:04:00

@zöldeketbeszélek: A celebek nagyon kis resze el ebbol, az ujsagironak csufolt firkaszok elnek beloluk. Nem is kell nyilatkozniuk, kitalaljak majd ok, hogy a celebek mit es kivel csinaltak.

Latcho Rom 2014.03.19. 16:05:35

@bpetya75: rákurtam mint feri..:/

baszik egy oltest is szerinted a tegnapi beszéde(ha hallottad)

blackhairlady 2014.03.19. 16:11:59

@Mr Long: Az ingyen berlet, 1. osztalyon csak 18 eves korig jart a gyerekeknek, utana valami kedvezmenyes ha jol emlekszem., A hazastarsnak jart elete vegeig. Apu is a vasuton dolgozott, onnan tudom.

blackhairlady 2014.03.19. 16:12:39

@Evain: Ez jo! es milyen igaz:)))

blackhairlady 2014.03.19. 16:15:48

@Pink Petsch: De ez nem sertettseg volt, ez egy kis felelotlenseg, amit, aztan tudomasul vett, hogy tenyleg nem lehet. a sertettsegre meg csak utalast sem latok itt. Nem mondta, hogy hulye angolok, meg hulye p@csa no, meg hasonlok. Egyszeru tenyleiras volt ez szerintem.

Mrs. Clayton 2014.03.19. 16:15:53

@blackhair-lady: ja direkt, de attól még ez az igazság
valójában nem vok ám annyira nagyképű :-)

Mr Long 2014.03.19. 16:16:40

@blackhair-lady: Huszon valennyi, vagy a tanulmanyok befejezte. Az egyetemen is azt hasznalta jogszeruen.

blackhairlady 2014.03.19. 16:18:01

@bpetya75: Nem lehet Toki, hisz o nemetorszagban van, Jess pedig Anglia, es o foldink:)

blackhairlady 2014.03.19. 16:21:19

@Mr Long: Igen, tenyleg, a tanulmanyok befejezeseig, igy a pontos. En 18 evesen erettsegiztem, igy csak addig jart. Bar nem sokat hasznaltuk, mert nem mentunk sehova:(

2014.03.19. 16:22:40

@blackhair-lady: Nem, áperté, nem írta, de aki a saját balfaszságát ilyen hosszan képes leírni egy rövid posztban, nem éppen pozitívnak szánt jellemrajzzal, abból nem a tényszerűség beszél. A tényszerű az, amit én írtam le, hogy hogyan jártam. Jelzős szószerkezetek nélkül.
Hm, és ez nem kis felelőtlenség volt, hanem konkrétan belesz.rás az egészbe. És jófejek voltak vele, mert simán kaphatott volna egy írásbeli figyelmeztetést is, miután több alkalommal is magasról tett a munkahelyi szabályokra.

Latcho Rom 2014.03.19. 16:32:28

@VHB: Hinnye.

"Ha a pleonazmust hiponimikus"

Egylabu Esernyomadar 2014.03.19. 16:40:46

@Mr Long: Köszi! Akkor türelem, tornaterem.

Moira C. 2014.03.19. 16:40:51

@VHB: Hahah, Hat nem foldrajzot! :D Igazad van. Valoszinuleg igy is kenyelmesebb Manchester azert mindenki onnan repul.

Ujsagiras es orosz szakos vagyok, harmadeves.

Moira C. 2014.03.19. 16:40:57

@Mr Long: Kivanom, hogy csak jo elmenyeid legyenek ezzel kapcsolatban. :) Olyan is van.

VHB 2014.03.19. 16:41:30

@shakti_rom: Ne nyígjál! Zárójelben ott van minden magyarázat. Csak szereted sajnáltatni magad, már megint. :)

Mr Long 2014.03.19. 16:48:08

@Moira C.: Mondjuk csak nehany exkollegam van, akit nyugodtan beajanlanek. Mar csinaltam ezt Mon is, akkor sem bantam meg.

Latcho Rom 2014.03.19. 16:57:43

Maxim! Kitort a vilaghaboru!

US freezes Putin Netflix account.

Lunch a kepernyomon :DDDD muhahahahahhaha
:DDDDDDDDDDDDDDDDD

tanato 2014.03.19. 16:59:05

@bpetya75: Igen választhatok,gondolom HÁ nem akar azért annyi időt fordítani az újbóli kapcsolatfelvételekre,ezért nem akarja átnyálazni az egész 2011 "termést",ebben próbálok segíteni neki,persze nekem is jópár órámba fog telni amíg kihámozom a sok post közül melyikre érdemes újból"rálépni".

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 17:01:35

@Zoole[uk]:
Látod, látod? Megérte maradni, nem? Most már ezt is tudod! :)

Olvastam a nejed posztját, nagyon tetszett! Az a két segglyuk meg, aki beszólt... ez csak a posz értékét növeli ;)

@blackhair-lady:
Vannak, akik még szeretnek is aludni. Én inkább kényszernek érzem (mármint ha lehetne létezni néküle, akkor biztosan nem ezzel szúrnám el az időmet).

Képzeld el, ha csak napi 30 perccel aludnál kevesebbet... az évi 182,5 óra (több, mint egy teljes hét). 10 év alatt 1825 óra. Ennyi idő alatt hány nyelvet lehetne megtanulni? Vagy egyet milyen szintre lehetne fejleszteni?
Lustábbaknak vagy filmkedvelőknek ez évi 91 film, amit megnézhetnek.
Vagy csak napi fél órát lehetsz tovább együtt a kedveseddel (tevőlegesen is).

Miért alszom 5-6 órát? Mert a 2 túl kevésnek bizonyult :)

@DieNanny [SZ,CH]:
Ott a pont!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 17:01:41

@Evain: Én fotelforradalmárnak ismerem, de a kanapélázadó sem rossz :)!

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 17:01:59

@morsels: azt hiszem azt kell neki, mondani, hogy lelép az ember a HÁ-ról, de kapcsolatban akar maradni vele.
legalábbis shakti mestertől ezt tanultam:PD

tanato 2014.03.19. 17:02:26

@Andouillette: Na ez meg egy másik kérdés,remélem lesz azért bátor/újbóli/jelentkező hogy beszámoljon az elmúlt 3 év történéseiről esetleges újbóli országváltásáról vagy családi életében történt változásról/gyerek,esküvő, válás stb./netán hazatéréséről.

Latcho Rom 2014.03.19. 17:08:17

@Babette_:

morcika nem nyomul az fb-n szivem, s azt hiszem csunya dolog a maganeletunket kiteregetni ide, mik vagyunk mi..celebek? :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 17:17:59

@zöldeketbeszélek: már megtaláltalak, csak nem akartam ajtóstul rontani a házba;)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 17:18:36

@shakti_rom: ha lehet vele pénzt keresni, miért ne?:D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 17:19:37

@Zoole[uk]: Azt írta a posztban, hogy nem akart a szakmájában dolgozni először, mégis elvállalta. Mi tartotta volna vissza? Nehezen bírta az álldogálást?

blackhairlady 2014.03.19. 17:20:31

@Pink Petsch: Azert irta ilyen hosszan, mert ez egy poszt. Ha felsorolast irt volna akkor meg az a baj, miert nem erdekes posztot irt. Szerintem csak egyszeruen belemagyarazod, hogy megsertodott, a nyoma sincs neki. Mint ahogy mar fenetebb irtak, sokan orulnenek ha igy kezdhetnenek dolgozni kulfoldon. Szerintem emg egy jofej csaj, aki feltalalja magat, es ha valami nem tetszik akkor nem nyavalyog hanem valt.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 17:20:51

@Babette_: Csak koppants egyet, mert a csengőnk nagyon hangos és rendszerint a szívbajt hozza rám :))!

Latcho Rom 2014.03.19. 17:23:14

@Babette_: Megkérdem az HA-t hogy fizet az fb-n elhangzott infokert, lehet hogy meg fogunk gazdagodni :-)

blackhairlady 2014.03.19. 17:24:06

@Kövérmadár [swe]: En sem azert alszom (aludnek?) sokat, mert szeretem, hanem mert elajulok ha nem alhatom ki magam. Na nem a szo szoros ertelmeben, de egyszeruen hasznalhatatlan vagyok, kell a toltes mint az elemnek:)
A multkor olvastam valahol: Nem azert alszom annyit mert almos vagyk, hanem mert annyi almom van:) Vagy valami ilyesmi:D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 17:25:01

@blackhair-lady: Ebben azóta nem vagyok biztos, amióta láttam egy rahedli fotót egy elméletileg privát szülinapi partiról, melyen a díszes celeb-művész társaság színe-java részt vett. És ha azt is hozzátesszük, hogy szinte mindig ugyanazok az arcok jelennek meg a vetélkedőkön, játékokon, valóságsókon stb., azt kell hinnem, hogy lételemük a látni és látszani vágyás (tisztára, mint a kresz...).

eddie1977 2014.03.19. 17:27:40

Tehát... :)
A degradál szó jelentése [mondjuk] lenéz.
Tehát az általam használt ledegradál kifejezés helytelen.
Hibáztam, beismerem.
Igyekszem tanulni a hibáimból.

De ettől még mindig nem értem, hogy némely munkáltató miért ragaszkodik görcsösen a felmondási időhöz akkor, ha a munkavállaló mond fel.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 17:30:13

@shakti_rom: Te, ha el mered árulni, hogy én...hogy én...akkor véged!!! :)

Latcho Rom 2014.03.19. 17:31:21

@zöldeketbeszélek: Riszteljuk a penzt, akkor sem?? :DD

blackhairlady 2014.03.19. 17:32:59

@zöldeketbeszélek: Persze, ilyen is van, de sokszor bizony az is elofordul, hogy a becses ujsagiro megfenyegeti a delikvenst, hogy ha nem mond valamit akkor kitalacio lesz a cikkben.
A masik oldalon meg ott van az, hogy ha nem beszelnek rolam, nem lesz bevetelem. Aztan mar mindegy, hogy mit, csak irjanak, hogy a nevem kozszajon forogjon (meg jo ha csak az), es akkor hivnak a showkba, mert azert fizetnek, es valamibol elni is kell. Annyi hakni nincs, hogy el tudjon tartani.
Jol ki van ez talalva, egymasra vannak utalva az ujsagokkal, az az igazsag.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 17:34:33

@shakti_rom: Nem bírnám elviselni a szégyent és nem lenne más választásom, mint...nem is tudom...:))

Latcho Rom 2014.03.19. 17:35:20

@eddie1977: Degrade, latin alapbol, s amennyire az en megkopott magyar tudasom megengedi, sosem jelent lenézést - magyarul sem a "degradál", de javitsatok ki ha nem jol gondolom.:

v. de·grad·ed, de·grad·ing, de·grades
v.tr.
1. To reduce in grade, rank, or status; demote.
2. To lower in dignity; dishonor or disgrace: a scandal that degraded the participants.
3. To lower in moral or intellectual character; debase.
4. To reduce in worth or value: degrade a currency.
5. To impair in physical structure or function.
6. Geology To lower or wear by erosion or weathering.
7. To cause (an organic compound) to undergo degradation.
v.intr.
1. To fall below a normal state; deteriorate.
2. To undergo degradation; decompose: a chemical that degrades rapidly.

Latcho Rom 2014.03.19. 17:36:47

@zöldeketbeszélek: Nekem azt mondtad hogy.....áhhh nem szabad a nokben bizni :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 17:41:22

@Zoole[uk]: Bocsánat, félreolvastam! Azt olvastam, hogy habár nem nagyon akartam a szakmámban munkát találni, ahelyett, hogy habár nagyon akartam...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 17:45:04

@shakti_rom: lealacsonyít, leminősít, lenéz, lefokoz, rangjától megfoszt.

Egyébként logikus, a grad- gradus fokot jelent, a de pedig fosztóképző vagy mifene.

2014.03.19. 17:49:40

@blackhair-lady: Ez egy kifejezetten rövid poszt volt, amiben hosszan fejteget valamit, amit elbalfaszkodott. Na, ezt kellett volna csak úgy megemlítenie, felsorolásszerűen. Nem kész jellemrajzzal rugózni rajta ...
Különben, a posztoló típusát tiszta szívemből tudom rühelleni. Elmondják neki, mi, merre, hány méter, de juszt sem úgy csinálja, aztán meg megy a csodálkozás. Pláne akkor kurva idegesítő az ilyen, ha a hülyesége miatt mások is szívnak.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 17:50:53

@Zoole[uk]: Ettől függetlenül érdekelne, hogy a minőség mennyire fontos ott...itthon gyakorlatilag alig lehet normális péksüteményt kapni, mindenhol a nagyipari módszerekkel előállított, fagyasztott vackok vannak, néhány pékséget kivéve. Nekem Írországban pld. nagyon tetszettek azok a pékségek, amelyeknél az üzlet két szinten volt, alul a pékáruk, fent pedig egy kis galérián egyszerű harapnivalókat lehetett a kis asztaloknál fogyasztani. A helyben készült péksütiket a ház levesével, kávét, teát.

eddie1977 2014.03.19. 17:51:47

@shakti_rom: A "lenéz" a "szerző" szabad fordítása volt.
De most kinyitottam Országh László Angol-Magyar szótárát, miszerint...
degrade: 1. lefokoz; 2. lealacsonyít

Most már csak azt áruld el kérlek [ha tudod], hogy némely munkáltató miért ragaszkodik görcsösen a felmondási időhöz akkor, ha a munkavállaló mond fel.

Bár úgy tűnik, hogy ez rajtam kívül senkit nem érdekel. :)

morsels (törölt) 2014.03.19. 18:02:25

@zöldeketbeszélek:
Fogadni mernek, hogy az ideirok kozul neki van a legtobb ide posztolo 'ismerose'. Facebook, email...
:-)

Latcho Rom 2014.03.19. 18:02:43

@zöldeketbeszélek: Nem annyira funny ez, na majd kesobb..

Latcho Rom 2014.03.19. 18:03:32

@morsels: Ne kezd a gennyeskedest megint, stay the fuck away from me.

Tnx :-)

blackhairlady 2014.03.19. 18:03:40

@Pink Petsch: Inkabb kioroltem amit irni akartam.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 18:04:05

@blackhair-lady: Nekem is szimpatikus a poszter, remélem tényleg ott lapul már Határátkelő íróasztalfiókjában a folytatás :)!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 18:05:14

@morsels: Nincs ezzel semmi gond, ha valakivel sokat beszélgetsz, jó dolog egy valódi arcot kapcsolni hozzá.

SzZoole 2014.03.19. 18:05:29

@zöldeketbeszélek: ahol a felesegem dolgozik mindent ott keszitenek kezzel,frissen a pekarutol kezdve az aprosutikig mindent a tortakat elozo nap elokesziti a megrendeles napjara frissen befejezi,mar tobb hiresegnek is keszitett tortat:)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 18:06:01

@shakti_rom: Elfelejtettem, hogy ti nagyon 'szeretitek' egymást...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 18:09:17

@Zoole[uk]: Jelenleg Budapesten és környékén egy hasonló céget tudok, igaz, ott torták nincsenek. Most ránéztem a honlapjukra, hát, ők is egyre 'nagyobbak', Tapasztalatom szerint ez mindig a minőség rovására megy. Ne legyen igazam...

montroyal ( CAN qc) 2014.03.19. 18:10:27

nem számítottam arra, hogy rögtön irodai munkát kapok, így nem is volt nálam csinos ruha.

ja meztelenul ment el az iterjura.. biztos siker ...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 18:12:31

@morsels:
Bár nem dolgoztam éjszakai műszakban soha, de ha a folyamatos 5-6 órák akár csak 10%-ot is leépítettek, akkor elég jól el lehettem eresztve :)

@zöldeketbeszélek:
Mindketten külföldön élő magyarok. Találkoztak is. Még szép, hogy gyűlölik egymást :D

@Zoole[uk]:
Az aprósütik olyanok, mint az aprószentek?

SzZoole 2014.03.19. 18:15:01

@morsels: az is lehet,de Ti ratok mindketto igaz.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.19. 18:19:27

Mádór, nálatok is visszakettő-padlógázzal ömlik a hó?Ez egy állatkert ez az időjárás...most kap észbe, hogy nem volt tél?Másfél nap alatt van vagy 10 centi hó...

morsels (törölt) 2014.03.19. 18:22:42

@zöldeketbeszélek:
Egyebkent csak arra utaltam, hogy te, kovermadar, Zoole, meg ujabban Pink is kapcsolatban alltok vele, ugye?
Ki fc-on, ki emailen keresztul. Ez csak az utolso hozzaszolok listaja.

En csak azt irtam, hogy fogadni mernek ra, hogy nincs olyan rendszeresen ide iro, akinek tobb ismerose lenne, mint neki.

Ennyi.
Azt mondjuk nem ertem, hogy ez miert sertes...

SzZoole 2014.03.19. 18:34:10

@morsels: en ezt nem is tagadtam soha,ha mar megemlitettel,de Shaktin kivul meg Charlieval es Diggevel is szoktunk beszelgetni,sot Diggevel telefonon es szemelyesen is beszelgetunk,de ez miert gond?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.19. 18:35:20

off
más téma.
hogy mitől hányok én itthon, ha híreket olvasok?
a pofátlanságtól....
index.hu/belfold/2014/03/19/kilenc_afrikai_szamlat_talaltak_simon_bankjaban/

SzZoole 2014.03.19. 18:40:22

@morsels: igaz,azt nem irtad,de ha mar errol van szo,Te hany emberel tartod a kapcsolatot de oszinten

morsels (törölt) 2014.03.19. 18:42:24

@Zoole[uk]:
Osszesen 4 emberrel valtottam emailt.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 18:43:22

@morsels: Mindkettőtöket bírlak, szóval inkább nem mennék bele a további cincálásba :).

mrZ (törölt) 2014.03.19. 18:43:29

A poszter szuper. Amikor új helyre érkezik nem hagyja hogy lenyomják, alakítja a saját környezetét. Ezt az angolok nagyon értékelik. Nem robotnak hanem munkatársnak vették fel.
Sajnos sok a balfasz aki mindent úgy csinál ahogy mondják neki, aztán meg kesereg ha nem tud teljesíteni.

Csak így tovább!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 18:44:44

@Kövérmadár [swe]: Akkor azt hiszem, nem szervezek magyar-magyar HÁ találkozót :)! Nem szeretnék megutálni 4-5 embert ;).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.19. 18:47:14

@Babette_: Hát az érdekes, hogy egy nevet kiszivárogtatnak, a többiről meg tippelgessen a nagyérdemű.

morsels (törölt) 2014.03.19. 18:49:13

@zöldeketbeszélek:
Ok.
Csak hirtelen itt mindenki nekem esett :-)

MagyarJoe 2014.03.19. 18:55:16

@blackhair-lady:
@Pink Petsch:
Ne morgolodjatok... inkabb olvassatok el a poszterina kituno irasat arrol hogy hogyan sikerult felszalni a repulore valamikor nemreg ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 19:01:35

@Zoole[uk]:
Sehogy sem, csak tetszett az aprósüti megnevezés és különben is szívesen látogtnék meg egy pékséget, egy olyan igazit, mindenféle földi jóval :)

@geegee:
Ma esett csak napközben, de most az eső szakad, így otromba latyak van mindenhol :(
Hiába no, visszajött az ősz :)

@morsels:
Abból egy én vagyok és fogadni merek, hogy a másik shakti :)

MagyarJoe 2014.03.19. 19:02:13

@eddie1977: praktikus oka van, at kell adni a munkad masnak es uj embert kell talalni a helyedre... kivetel a gardening leave ahol neha percek alatt tavoznod kell az epuletbol es dolgaidat haza kuldik postan :)

VHB 2014.03.19. 19:02:39

@MagyarJoe: Bocs! Telefon megvágta: link pls?

MagyarJoe 2014.03.19. 19:06:44

@VHB: telefonrol irok... de a link ott van a poszterina blogjan a HA blog ajanlojaban... par hete arra tevedtem... erdemes elolvasni :)

2014.03.19. 19:10:14

@MagyarJoe: Á, nem morgok, illetve nem a lady-re, de az ilyen, juszt-sem-úgy-csinálom-ahogy-mondták alakokból már nagyon elegem van. Kéthetente tuti kijut egy belőlük. Ha nem hetente :(.
Ja, repülőgép, ja. Fogadjunk akkor sem értette, mért nem viheti fel a bontott üveg kóláját a fedélzetre :P

2014.03.19. 19:14:01

@MagyarJoe: Ez a jus murmurandi, a morgás joga - ahogy Böhm bácsi mondta, anno ;)

Quercus a favágó 2014.03.19. 19:20:13

@tanato:

Úgy látom zajlik az élet a kamara háza táján. Gyula nagyon rá van kattanva.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 19:21:56

@Pink Petsch:
Ezt speciel én sem értem :)
A sheggemben bármikor fel tudok vinni egy rúd (ok, fél rúd :) ) dinamitot, de a bontott kóla az aztán mérhetetlenül veszélyes dolog :)

tanato 2014.03.19. 19:23:45

@QUERCUS(a favágó): Persze az ilyenre harap nagyon.

2014.03.19. 19:24:39

@Kövérmadár [swe]: Ment már kóla a szemedbe? Na ugye ... ;)
Oh, ne szerénykedj, ha egy rúd, hát egy rúd! :D

2014.03.19. 19:29:19

@shakti_rom: Na most, így ebbe nem akarok úgy igazán belegondolni, ha nem baj ...

Latcho Rom 2014.03.19. 19:30:54

@Pink Petsch: Gondoljon bele a kis muffin cnn :P

blackhairlady 2014.03.19. 19:31:59

@Pink Petsch: En sem morgok, csak probalnek ravilagitani, hogy a poszterina sem morgolidik, csak tenyt kozol. kcsit hosszabban ugyan, de nem megsertodve:))) (ott vannak a smileik is a vegen)

VHB 2014.03.19. 19:38:01

@MagyarJoe: Erre a blogajánlóra gondolsz?
kepfeltoltes.hu/view/140319/blog_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Mert ezek közül egyik sem angliai, diggert leszámítva.

micsoda? 2014.03.19. 19:40:19

Érdekes jellem a posztíró. Örül, hogy van munkája mégis elkésik, imailezik. Úgy olvasom, hogy nem igazán tetszik a jó nevű irodai munkahely, mégis van búcsúztató. Szerintem ha valahol nem jól érzed magad, az visszahat. Biztos vagyok benne, hogy jó karriert fog befutni, de hogy boldog lesz- e? Kívánom, hogy az legyen.

SzZoole 2014.03.19. 19:40:27

@Kövérmadár [swe]: mar egyszer felajanlottam,hogy gyertek:)))

Latcho Rom 2014.03.19. 19:42:35

Another day, another dollar, 3 ora alvassal nem rossz.

buh-bye

2014.03.19. 19:43:51

@blackhair-lady: Nekem, kissé sértettnek tűnt, hogy hát rászóltak. Bár, nem is maga a posztoló a lényeg, a típusától megyek a falnak, átkozottul kiborítóan idegesítőek bírnak lenni. De nagyon :(

DieNanny CH 2014.03.19. 19:50:28

@Babette_:

Hogy ti milyen szemfülesek vagytok! Nyomozónak nem lennék jó, mert én még nem találtam meg senkit. Igaz, nem is kerestem...
Hosszú idő óta most néztem rá fb-re, alig ismertem rá, megint változtattak valamit.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 19:50:30

@Zoole[uk]:
Idő kérdése a dolog :)

@Pink Petsch:
Nálatok sem emailezhetnek a dolgozók munkaidőben? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 19:51:40

@Babette_:
Te hogy találsz rá emberekre? :)
Mondjuk engem nem volt nehéz megtalálni, shakti pedig maga ajánlkozott fel nekem :D

2014.03.19. 19:54:39

@Kövérmadár [swe]: Munkaidőben vagy munka közben? ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 19:56:34

@Pink Petsch:
Ha munka közben is tudnak netezni, akkor nagyon unalmas lehet egy-két vevő :)

2014.03.19. 20:01:09

@Kövérmadár [swe]: Na ez az, amit nem tudhatok ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 20:04:00

@Pink Petsch:
Ne mondd már, hogy nincs bekamerázva minden szoba! Hát akkor hogyan lehet borravalót kérni egy-egy híresebb pácienstől?

MagyarJoe 2014.03.19. 20:17:16

@VHB: most jut eszembe talan a HA FB oldalarol tevedhettem oda...

Mr Long 2014.03.19. 20:20:11

@Kövérmadár [swe]: "Képzeld el, ha csak napi 30 perccel aludnál kevesebbet... az évi 182,5 óra (több, mint egy teljes hét). 10 év alatt 1825 óra. Ennyi idő alatt hány nyelvet lehetne megtanulni? Vagy egyet milyen szintre lehetne fejleszteni?"

Errol ez jutott az eszembe:
-te dohányzol?
-igen dohányzok.
-hány dobozzal szívsz el egy nap?
-napi 2 doboz
-mennyibe kerül 1 doboz?
-kb 1000 forint.
-akkor napi 2000 forintot költesz kb cigire?
-igen
-akkor egy évben 730.000 ft amit cigire költesz?
-igen
-akkor 15 év alatt 10.950.000 forintot költöttél cigire?
-hát igen.igazad van.
-de gondolj bele,ha nem dohányoztál volna és a cigire költött pénzt félretetted volna a bankba akkor most vehetnél magadnak egy Ferrarit!
-hmm.ezen nem is gondolkodtam még.de figyelj csak,te dohányzol?
-nem.én még soha sem szívtam el egy cigit sem.
-akkor mutasd már meg hol a kurva anyádba van a Ferrarid???

Van benne parhuzam :)

Mr Long 2014.03.19. 20:23:31

@zöldeketbeszélek: erre mondta az egyik humorista, hogy Magyarorszag az az orszag, ahol egy celebre 1.5 vetelkedo jut. Es milyen igaza van! :DDDD

Mr Long 2014.03.19. 20:25:15

@Zoole[uk]: Mint peldaul Andy Vajna? :DDDDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 20:27:29

@Mr Long:
Nem értek teljesen egyet, bár a párhuzam valóban megvan.

Pl. elég sok filmet nézünk, majdnem minden este egyet. Ha ebben az időben aludtam volna, akkor most ennyivel "szegényebb" lennék.

Ráadásul 15m-ért Ferrarit? Az biztos átépített Citroen :D

SzZoole 2014.03.19. 20:30:22

@Mr Long: mar Te is kezded colos baratom,en hires embereklol beszeltem:)))

Quercus a favágó 2014.03.19. 20:32:14

@Kövérmadár [swe]:

"Pl. elég sok filmet nézünk, majdnem minden este egyet. Ha ebben az időben aludtam volna, akkor most ennyivel "szegényebb" lennék."

Na vaze!! Oszt még én hülye csodálkozom, hogy szegény vagyok.
Az elmúlt 20 évben egyetlen filmet sem láttam.

33621 2014.03.19. 20:35:09

@eddie1977: Mert kell neki idő hogy a helyére kerítsen valaki mást, aki át veszi a helyét!

Quercus a favágó 2014.03.19. 20:36:38

@Zoole[uk]:

Te Zoli, figyu, áruld már el, mi bajod neked ezzel a Vajna gyerekkel? :DDD.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.19. 20:41:58

@Babette_: "off
más téma.
hogy mitől hányok én itthon, ha híreket olvasok?
a pofátlanságtól....
index.hu/belfold/2014/03/19/kilenc_afrikai_szamlat_talaltak_simon_bankjaban/"

Pofatlansag? Azt hiszem kapizsgalom...

index.hu/belfold/2014/03/19/floridaban_is_villaja_van_a_gyermekrakos_baloghnak/

Mr Long 2014.03.19. 20:42:50

Ha mar tema a kinek kivel van kapcsolata. Miert az Andyre feltekeny mindenki, rajuk miert nem?
weknowmemes.com/2014/03/some-serious-wtf-brought-to-you-by-the-learning-channel-15-pics/

(Vannak koztuk egyeb giffek is!)

Mr Long 2014.03.19. 20:43:30

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: Multkor mondtal valami kepet az idosek vs modern technika temaban!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 20:43:54

@QUERCUS(a favágó):
:D
Ez gusztus dolga.
Lehet olvasni is vagy amit akarsz. Vagy aludni, nyilván :)

SzZoole 2014.03.19. 20:48:06

@QUERCUS(a favágó): az egvilagon semmi sok jo filmnek all a hata mogott.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.19. 20:50:58

Errol a "mit lehet a ceges gepeken megnezni es mit nem" dologrol jut eszembe, engem az zavar hogy nalunk szerintem ugy allitottak be a szurot az IT-sok, hogy minden honlap, aminek a neveben van barmilyen szexualis utalas is, az le van tiltva.

Amit egy kicsit banok mert egyik kedvenc site-om a cabinporn.com, aminek semmi kozze a szexhez, de a neve miatt tiltva van. Pedig amig futnak a hatterban az analizisek es van ures 5 percem, szivesen raneznek neha... :P

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.19. 20:58:55

@Mr Long: "Multkor mondtal valami kepet az idosek vs modern technika temaban!"

Eszem mint a szita...

kepfeltoltes.hu/140319/IMG_2163_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Halali pofa volt a nagyi a Macbook Air-el. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.03.19. 21:00:00

@Mr Long: Nezd meg a honlapot es erteni fogod.

www.cabinporn.com

A latvany a lenyeg, 3.5"-en ez nem igazan elvezheto...

Mr Long 2014.03.19. 21:00:21

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: "Eszem mint a szita..."
Ez mernokbetegseg. Egy kollegam erre mindig azt mondta "Kinek nincsen esze legyen notesze."

Durva az oreglany!

eddie1977 2014.03.19. 21:08:25

A felmondási idő praktikus részét természetesen értem.

Valószínűleg saját magamból indulok ki.
Én is mondtam már fel úgy, hogy a tököm tele volt a céggel. Engem mint munkavállalót rohadtul nem érdekelt, hogy a cég, amelyik korábban leszarta a fejemet, hogyan oldja meg az utánpótlást.
Marasztaltak még két hétig.
Én egyrészt örültem, mert addig is fizettek, másrészt nem értettem a dolgot, mert gyakorlatilag csak bejártam a melóhelyemre, de hatékony munkát nem végeztem.
Ha valaki megkérdezte, hogy miért ilyen a hozzáállásom, én csak megvontam a vállam...
Miért? Mi lesz, ha nem dolgozom jól? Kirúgnak? :)

Szóval ezért kérdeztem.
Persze tudom, hogy a legtöbb szolgalelkű ember "lojális" a céghez, csak nekem ez a szó már elég régóta nem jelent semmit.

Quercus a favágó 2014.03.19. 21:10:29

@Zoole[uk]:

OK. elfogadom. De azt azért megsúghatnád, ki a tököm ez a Vajna?

______________ (törölt) 2014.03.19. 21:10:58

@Zoole[uk]: nem is csodálom. én jó eséllyel az elsőt is megspórolom. rengetegen veszik maguknak a bátorságot, hogy konkrétan lehülyézzék a szerzőket, ami szerintem "nem oké".
szerintem meg kellene mindenkinek alapból köszönni, hogy a nagyközönség elé tárja a történetét. nem arról van szó, hogy ne lehetne udvariasan kritizálni, de nekem nem szimpatikus az a hozzáállás, amivel sokan nekirontanak az író személyének. mintha nem hálával tartoznánk neki, hanem tőle várnánk, hogy örüljön a "napi konc" szerepének.

skylla 2014.03.19. 21:15:05

@eddie1977: te tenyleg nem tudod elkepzelni, hogy van olyan munkakör, amit nem lehet 1 perc alatt helyettesiteni?

eddie1977 2014.03.19. 21:22:45

@skylla: Nem a képzelőerőmmel van baj, csak én egy kicsit másképp tekintek a munkáltató-munkavállaló viszonyra, mint a legtöbb szolgalelkű ember.
A munkáltatók többségét – ha nem mindegyikét – teljesen hidegen hagyja a munkavállaló sorsa. Nem emberként, pusztán használati tárgyként tekintenek az emberekre, vagy ha úgy tetszik, haszonállatokként.
Igaz ez a mosogatóra és az ügyvédi irodát képviselő [kávéfőző, földhivatalba rohangáló] bojtárra egyaránt.
A kivétel annyira ritka, hogy említést sem érdemel.
A fiatalok még lelkesek. Ők elhiszik, hogy hasznos tagai a rendszernek.
Én már túl öreg vagyok bohócnak.
Szóval velem van a baj. Ideje felakasztanom magam, hogy teret engedjek az önálló gondolkodást háttérbe szorító ifjúságnak.

SzZoole 2014.03.19. 21:28:00

@QUERCUS(a favágó): a Vajna az Ali babanak az egyik rabloja ugyanis az Ali baba forint milliardokat bizott ra,hogy fel lenditse a magyar filmipart,azt nem tudom,hogy sikerult e neki,de a nagy filmgyartas kozepette egy 28 eves nagyon hires modelt is leakasztott vagy megakasztott mar nem is tudom,de az is lehet,hogy az mar csak gratisz volt a millardok melle Ali babatol:)))
(Ali baba azaz leanykori neven Orsos Gyozo baro cigany primas)
Hu,hogy mit fogok en ezert kapni....

______________ (törölt) 2014.03.19. 21:39:31

@Zoole[uk]:
nem kell ahoz posztot irni.hogy negativ kommentet kapj eleg csak kommentelni
Tegnap Shaktival beszelgettunk Andy Vajnarol es csodaszep felesegerol,szerintem tul sok a 38 ev kor kulombseg koztuk es az en velemenyem az volt rola,hogy gusztustalan,erre jott a sorsolo,hogy en csak irigy vagyok rajuk meg rosszindulatu,kerdem en mire?

elnézést kérek, nem akartalak megbántani!
szerintem abszolút oké, hogy véleményt formálsz róla, de tényleg az irigységet érzem átütni, amikor az említett témán csámcsog a bulvársajtó és az azt fogyasztó közönség. mire irigyek? a gazdag öreg manusok pénzére, meg az ezáltal általuk megkapott fiatal nőkre.
és persze az egészet úgy adják elő, mintha ők lennének az erkölcs és a jó ízlés csőszei, akik igazán tudják, mi fogadható el jó társaságban.

nem téged akartalak támadni, hanem ezt az attitűdöt (ami lehet, hogy nem is jellemző rád).
szerintem a vitákban a másik véleményét lehet támadni, a személye viszont tabu. ha átléptem volna ezt a határt, még egyszer elnézést!

blackhairlady 2014.03.19. 21:41:31

@QUERCUS(a favágó): Vajna egy nagyon jo uzletember. Bizony sok sok $illioja van, mert tudta hova fektesse be, mi csinal meg tobb penzt neki, pl. filek producere volt.
Igaza van, hogy ennyi penzzel ha teheti, akkor mar egy csinos fiatal lanyt valaszt maganak. A csinos fiatal lany is gondolom eltoprengett eloszor, hogy a joletert vallaja-e a korkulonbseggel jaro problemakat, marha egyaltalan vannak. Mert ugye azt nem tudhatjuk. Tehat tulajdonkeppen kotottek egy mindkettojuk szamara elonyos uzletet, aminek elonyeit, hatranyait csakis ketten elvezik vagy szenvedik meg. Ennyi a tortenet szerintem. A kinezet pedig masodlagos, fiatalabb kiadasban vannak igen ronda ferfiak akik azert csak elkeltek a halpiacon, meg ugy is, hogy joval szegenyebbek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.03.19. 21:46:12

Na szóval, a mai naszóval elmarad mert most dobtam ki az ablakon 530fontot.
Nem, NEM akarok róla beszélni.
SENKINEK.
Köszönöm.

tucano 2014.03.19. 21:51:18

bocs, hogy nem olvasom végig a kommenteket, de kapcsolódó történet. Pillanatnyi pénzzavaromban(bölcsőtől a ravatalozóig) beugrottam 1 hétre helyettesíteni egy céghez. Új, frissen ideköltözött cég, csak portugál és spanyol arcok, meg vmi ritka bunkó angol főnök, gondolom előtte raktáros volt. Vagy 50 ember egy légtérben, csattognak a billentyűk. Sosem látott még, azt se tudta ki vagyok a boss. Megáll mögöttem a szerencsétlen és elereszti meccsen edződött nagy hangját:
- Első munkanap és máris Facebookozik? Mit csinál maga itt?
-Social Media manager :D :D

SzZoole 2014.03.19. 21:54:29

@sorsolo: don't worry:)
A tegnapi napig azt sem tudtam hogy ki az a model lany,ra azert nem tudok irigy lenni mert az ilyen tipusu csontkollekciok az en szememben nem nok,semmi noieseg nincs bennuk az Andyre szinten nem tudok irigy lenni,mert azt vagyont amit elert kemeny uzletek aran erte el,meg dolgozott erte,hat elvezze.
Az en ertekrendembe csak az nem fer bele,hogy egy 28 eves no mi a fenet akar egy 70 eves nagyapa koru ferfitol?szerelem,en kotve hiszem....

tucano 2014.03.19. 21:57:19

@Zoole[uk]: nyereségvágyból elkövetett gerontofília :)

SzZoole 2014.03.19. 22:03:37

@tucano: hat en perverzionak hivnam inkabb,hogy a fenebe lehet 28 evesen egy 70 eveshez vonzodni szexualisan...

______________ (törölt) 2014.03.19. 22:07:15

@Zoole[uk]: ha nagyon píszí akarok lenni, akkor azt mondom: én sem vagyok teljes mértékben meggyőződve, hogy ez egy tiszta szerelem. de lehet, hogy a szerelmek többsége nem is tiszta. persze, nem mindig ilyen nyilvánvaló a motívum. faludy fannit mi mozgatta? nyilván nem a pénz. hogy valójában mi, azt kívülről nem tudjuk megitélni.

én amúgy nem gondolom, hogy a testi vonzalom erkölcsileg sokkal magasabbrendű, mint az anyagi jólét iránti vonzalom.

arról nem is beszélve, hogy néhány év után rendszerint szőrén-szálán eltűnik a szerelem. mégse kérjük számon mari nénin, hogy együtt marad pista bácsival öt éven túl is, amikor ha van még szerelem, akkor annak alanya már biztos egy új célszemély, de semmiképp se pista bácsi...
pedig kamaszos idealizmussal lehet, hogy ezt kéne tennünk, mert micsoda dolog együttélni valakivel, akibe nem vagyunk szerelmesek???! korrupt, nem? ;)

persze, tudom, utána jön a tisztelet, meg a szeretet, ami egybentartja a párt. azért a válási statisztikákat tanulmányozva engedtessék meg, hogy kételyeimet fogalmazzam meg. :)

______________ (törölt) 2014.03.19. 22:09:31

@Zoole[uk]: a fordítottja miért okébb? ;))
pedig, ha megérjük, valószínűleg kilencvenévesen mi sem a száztízévesek klubjából választjuk majd rajongásunk tárgyát. vagy rosszul gondolom?

SzZoole 2014.03.19. 22:22:48

@sorsolo: annyi idosem mar nem a vonzalmak miatt keresik egymas tarsasagat az idosek inkabb az egyedul letol felnek,szerintem.

Latcho Rom 2014.03.19. 22:30:11

@sorsolo: zoleenak halovany goze sincs az erkolcsi fertorol floridaban a nyugdijjasok kozott :)

ez is olyan tipikus magyar faszsag hogy az elet es szexualitas megall 65 folott, s egy gusztustalan valami..

nwayz, folytassatok csak..:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 22:33:46

@diggerdriver:
Pedig nyilvánvaló, hogy de, különben nem mondtad volna ;)

De ha nem, akkor nem...

Mi kerül 530 fontba?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.19. 22:36:16

@skylla: @eddie1977:
Pedig valahol igaza van eddie-nek...

@shakti_rom:
Eddig a "hazaáruló" volt a szitokszó, mostantól az "erkölcstelen" lesz? :)

SzZoole 2014.03.19. 22:41:17

@shakti_rom: "ez is olyan tipikus magyar faszsag hogy az elet es szexualitas megall 65 folott, s egy gusztustalan valami.."
Sehol nem irtam es allitottam ilyet.

______________ (törölt) 2014.03.19. 22:44:10

@shakti_rom: pedig mint tudjuk: "Pista bácsi 68 éves, és még hetenként coitál". pedig az még a múlt század 10-es éveiben volt. :)
mek.oszk.hu/00600/00633/00633.htm

Latcho Rom 2014.03.19. 22:47:25

@Kövérmadár [swe]: Meglehet :-)

Sors ur azt is elvarta volna tolem hogy a favagonak kiseloadast tartsak Jancsorol, s most jon ezekkel a piszi marhasagokkal.

Az igazsag az edes fiam Muffin hogy vannak enberek akik barhova mehetnek a vilagban, de huzzak a kapát maguk után. Nem novik ki vazze..

S vannak akik szomiznak, ugyebár :-)

Latcho Rom 2014.03.19. 22:48:50

@sorsolo: All the power to Pifta bacsi es Vajna Andi(na neki nem annyit)
:-)

______________ (törölt) 2014.03.19. 22:49:15

@DieNanny [SZ,CH]: nem drasztikus, szerintem a minimum ez lenne. ebben még zéró büntetés sincs. az esetleg efelett jöhetne...

Latcho Rom 2014.03.19. 22:56:05

@shakti_rom: árokásó, nem favágó :)

______________ (törölt) 2014.03.19. 23:01:48

@Kövérmadár [swe]: nem is tudtam, hogy ilyen érzékeny lelked van, hogy az egyet-nem-értést "megóstolásként" éled meg. mondd, hogy csak túloztál, különben még öt és fél órát se fogok tudni ma éjjel aludni. ;)

SzZoole 2014.03.19. 23:02:25

Csak azert mert az embereknek kulombozik a velemenyuk meg nem kell leparasztozni a masikat es aki burkoltan erre utal masoknak az vigyazzon,mert a kapanyel vissza fele is elsulhet es ez nem fenyegetes,hanem igeret!!!

Latcho Rom 2014.03.19. 23:03:37

@sorsolo: Ezt láttad? :)

Kis Magyar Kalef

hátul LMP, balra jobbik, jobbra a romák kalapoznak..:)

kepfeltoltes.hu/140319/633042601image_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

______________ (törölt) 2014.03.19. 23:07:51

@Zoole[uk]: abszolút egyetértek (bár ritkán teszek ilyesmit ;) )

______________ (törölt) 2014.03.19. 23:11:08

@shakti_rom: szerintem szívmelengető. bár a hétköznapi magyarországon is ilyen békés egymás mellett élés lenne lehetséges! bár ne érezné mindenki, hogy azzal igazolhatja, hogy ő maga (rendes) ember, ha a másikról be tudja bizonyítani, hogy az nem-ember.

SzZoole 2014.03.19. 23:11:31

@sorsolo: ez nem neked irtam,annak akinek szantam az melyen halgat.

______________ (törölt) 2014.03.19. 23:13:51

@shakti_rom: egész pontosan: született áruló.
ti meg barmok vagytok diggerrel, mindketten. nagybetűsek. de legalábbis egymással összeférhetetlenek.
nyugi, sokan így is szeretünk benneteket. főleg, ha nem szóltok egymáshoz és ezzel nem provokáljátok egymást... ;)

Latcho Rom 2014.03.19. 23:15:21

@sorsolo: ember az csak ne gusztustalankodjon egy bizonyos kor felett :)

de komolyan is, napközben kérdeztem a petyát hogy mit gondol a tegnapi Feri beszédről? Ha hallottad, gondolod hogy lesz valami foganatja?

______________ (törölt) 2014.03.19. 23:15:59

@Zoole[uk]: tudom én, shaktinak írtad. én is azzal értettem egyet, hogy neki nem kéne provokálnia, sértegetnie diggert.

Mr Long 2014.03.19. 23:16:16

@diggerdriver: Osszetortel 2.65 olyan multkor belinkelt agyagcsovet? Vagy a gyerek csinalt mar megint valamit?

______________ (törölt) 2014.03.19. 23:16:57

@shakti_rom: nem hallottam. (de "hallatlanul" is biztos vagyok benne, hogy semmi foganatja nem lesz. :) )

Latcho Rom 2014.03.19. 23:19:01

@sorsolo: Ja, mondj valamit amit én nem tudok :)

Én is csipem a giccsbazár hüje fejit, de most ő konspirál a morcival :D Mondhatnán frakcióznak :))

______________ (törölt) 2014.03.19. 23:19:03

@shakti_rom: viccországban minek lehetne foganatja??? most egész komolyan kérdezem! én tényleg SEMMIT nem tudok elképzelni, aminek foganatja lehetne. olyan rossz véleményem alakult ki az ott élő választópolgárokról, hogy aligha lehetne mélyebben a barométerem.

Latcho Rom 2014.03.19. 23:21:54

@sorsolo: Uhum, ok. Majd a petya vagy a quercus elmondja hogy mit gondolnak errű.

jóccaka

SzZoole 2014.03.19. 23:23:41

@sorsolo: nem a digger janirol van szo,hanem a madarnak irt kommentjeben burkoltan rolam beszelt
"Az igazsag az edes fiam Muffin hogy vannak enberek akik barhova mehetnek a vilagban, de huzzak a kapát maguk után. Nem novik ki vazze.."
Es ez ma nem az elso eset volt.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.03.19. 23:24:54

@maxval a gondolkodó birca: Süsd meg, miért nem kértél tőle ingyen mexerezhető bankjegyeket? Hát most puff, ha csak ilyet tud hozni egy bankból, akkor ilyet... :D (Bocs, ha már más ellőtte, most tartok itt a kommenteknél...)

Latcho Rom 2014.03.19. 23:27:30

@shakti_rom: Nekem az itteni(blog) polgárokkal sokkal jobban tele a tököm, frecsegnek, acsarnak, viktoroznak, a rokonaik, ingatlanjaik otthon szivnak, de LUSTÁK elmenni szavazni.

Lófaszt elvek, morál, csak lusták..tisztelet azoknak akik fognak, időt, pénzt nem sajnálva.
Félmillió emberből ha 50 ezer fog a jogával élni. If.

Mr Long 2014.03.19. 23:32:34

@shakti_rom: Akkor sem fogok elmenni szavazni.

SzZoole 2014.03.19. 23:32:36

@sorsolo: ebben a megnyilvanulasaban is rolam beszelt
"Én is csipem a giccsbazár hüje fejit, de most ő konspirál a morcival :D Mondhatnán frakcióznak :))"
A giccsbazar az Digge a morci az en lennek.
Nem tudja,hogy tobbet tudok rola mint gondolna.

______________ (törölt) 2014.03.19. 23:35:03

@zöldeketbeszélek: @Kövérmadár [swe]:
pl. ebben a kérdésben is gombóc artúrral értek egyet. ugyan más okból gondolom azt, amit ő (no children, please).

szerintem ez a világ egyre rosszabb hely lesz, s helyes dolog megkímélni a még-meg-sem-született utódainkat attól a szennytől, amit magunk után hagyunk.

vagy van olyan hurráoptimista ember itt a blogon, aki még mindig azt hiszi, hogy erősebb akarással, több szorgalommal, nagyobb kreativitással majd jól leküzdjük a problémáinkat és felépül a gyönyörű, szép, új világ??
ebben a tekintetben azt hiszem quercus és a néhány témában furcsa véleményt megfogalmazó hinta véleményével tudok a leginkább azonosulni.

nem csak európának kampó (1-2 generációs távlatban), hanem jó eséllyel az ember számára élhető, élvezhető Földnek is.
én ma biztosan nem szeretnék megszületni.
pedig egyáltalán nem vagyok depressziós. kiegyensúlyozott vagyok, és próbálom a helyzetből a legjobbat kihozni. de illúzióim már rég nincsenek.

szerintem ma önzés gyereket vállalni. nincs kételyem, hogy rengeteg örömöt ad. viszont milyen sorsuk lesz nekik?

Latcho Rom 2014.03.19. 23:36:51

@sorsolo:
Azt te látod, érzed, minden nem jön át a médiákon, még a hazai telefonhivásokon sem, ott kell élni...Mi csak találgatunk, néha jól, mert a messzeség ráteszi azt az érzelemszűrőt amit otthon képtelenség viselni...akkora a gyülölet és kakofónia.

Latcho Rom 2014.03.19. 23:38:20

morci - morsels. Menj aludd ki magad, kezdesz paranoid lenni.

______________ (törölt) 2014.03.19. 23:40:14

@Zoole[uk]: ha igazad van (bizonyára jobban tudod, ha rólad beszélnek), akkor azt valóban félreértettem, mert azt hittem diggerről beszél. és hogy a morci a morsels.

de akárkiről is szól a megjegyzés, a magam részéről nagyon helytelenítem. mi a fenének kell bárkinek a személyét minősíteni? hová vezet ez? milyen pozitív hozadéka lehet?
ez számomra a kulturált vita alapjainak nyílt és durva megsértése. :(

______________ (törölt) 2014.03.19. 23:46:18

@shakti_rom: én bő éve egy jó darabig otthon voltam, így sajnos elég pontosan tudom, mi van, pontosabban, hogy akkoriban mi volt otthon. most inkább tudatosan távoltartom magamtól.

Latcho Rom 2014.03.19. 23:49:01

@sorsolo: elnézést, keveset aludtam - de én megrögződött, vaskalapos, bunkó dolgokat nem tartok "véleménynek", ahogy te sem, még kipihent állapotban sem.

ciao

Latcho Rom 2014.03.19. 23:51:14

@sorsolo: Próbálom én is, láthatod hogy sokkal kevesebbet politizálok mint régebben.
Mert minek?

SzZoole 2014.03.19. 23:57:57

Igazi uriember,meg le is bunkozott.

______________ (törölt) 2014.03.19. 23:58:50

@shakti_rom:
"Nekem az itteni(blog) polgárokkal sokkal jobban tele a tököm, frecsegnek, acsarnak, viktoroznak, a rokonaik, ingatlanjaik otthon szivnak, de LUSTÁK elmenni szavazni.

Lófaszt elvek, morál, csak lusták..tisztelet azoknak akik fognak, időt, pénzt nem sajnálva.
Félmillió emberből ha 50 ezer fog a jogával élni. If. "

én nem gondolom, hogy lenne "tuti" arra vonatkozóan, hogy kell-e vagy sem otthon szavazni. volt itt nemrégiben erről egy kiadós vita, ahol nagyon sokan leírták, miért igen, vagy miért nem akarnak szavazni. szinte minden véleménnyel tudtam azonosulni, mindben volt valami igazság.
a legkevésbé hiszem, hogy lustaságról van szó. abszolút megértem azt, aki nem akar sokszáz km-t utazni ezért (főleg akkor, ha 1. nem is érzi már odatartozónak magát, 2. nem is érzi erkölcsösnek, hogy másnak a pálya széléről bekiabálva mondja meg a tutit).
vajon hány magyarországi magyar utazna százkilométereket a szavazásért??

ez az a kérdés, amiben végképp senkit nem tudok elítélni.

én mentem volna (akkorra terveztem a hazautazást), mert még mindig elsősorban odatartozónak érzem magam. de a cég úgy döntött, hogy azon a hétvégén adjuk át a rendszert, így esetemben orbánék (azzal, hogy a levélben szavazást számomra elérhetetlenné tették) sikeresen érték el, hogy ne tudjak szavazni. nagyon nem is bánom, mert borítékolható a fidesz győzelem - akár megyek szavazni, akár nem. és kicsit keserűen azt mondom, amit a víg misi a cikkben: egyék meg, amit főznek! :(
persze, én is sajnálom a szüleimet, meg még néhány embert, aki kisebbségben marad a szavazatával. de sajnos ez a demokrácia, a kisebbség együtt sír a többséggel - azok hülyesége miatt.
ahogy a közmondás is mondja: ki a duna vizét issza, saját levét issza vissza.

Latcho Rom 2014.03.20. 00:05:18

@sorsolo: ez van, meg fogják enni :(

______________ (törölt) 2014.03.20. 00:11:17

@shakti_rom:
'megrögződött, vaskalapos, bunkó dolgokat nem tartok "véleménynek" '

pedig a vaskalapos, bunkó vélemény is vélemény.
amivel persze nem kell egyetérteni.

és igen, van olyan, amikor valakinek a véleménye tökéletesen elfogadhatatlan számomra. ilyenkor szerintem a leghelyesebb a vitát a magunk részéről felfüggeszteni. a másik személy támadása, minősítése mindenesetre a lehető legrosszabb választás.

ha a vitapartner a véleményével olyan mélyre süllyedt a szememben, hogy nem tudok felé a továbbiakban tisztelettel fordulni és így vitatkozni, akkor különösen ajánlott felfüggeszteni a vitát, hiszen semmi jó ki nem sülhet a továbbiakban belőle. ekkor már hiányzik az értelmes párbeszédhez szükséges minimum, s a szócsépléssel csak az egónkat ápolgatjuk nyilvánosan, ami aligha nevezhető kívánatos tevékenységnek.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.03.20. 00:12:35

@Kövérmadár [swe]: hat nekem is nehezen menne a 9-re beeres. Mar akkor is kicist morgolodtam mikor 10 helyett fel 10re valtoztattak.

Evekig 10-re jartam, ehez vagyok szokva.

SzZoole 2014.03.20. 00:21:31

@sorsolo: azt gondolja,hogy mindenkit tud manipulalni,pedig nem.

Latcho Rom 2014.03.20. 00:45:25

@sorsolo: Legközelebb szólok neked ha te szállsz el valami orbitális tahóságon(véleményen) jólvan? :))

eddie1977 2014.03.20. 02:07:13

@sorsolo: Kérlek, hogy nézd meg ezt a videót!
youtu.be/zrtkq-_G6M8

eddie1977 2014.03.20. 02:20:56

@sorsolo: És ha van még plusz tíz perced, akkor esetleg ezt is.
youtu.be/hA1ULE2Ocbo

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.20. 05:24:38

@DieNanny [SZ,CH]: hat kell egy nyom,egy közös ismeros pl. Ugy konnyu. Teged én se talalnalak meg.
de ha akarod, sivesen osszefutok veled is fb-n.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.20. 05:26:55

@Kövérmadár [swe]: sehogy:) zoldivel kozos ismerős vol a sbamti,ot csak ugy. Amugy bena vagyok nyomozásban :D

Muscari 2014.03.20. 06:01:46

@Don Kartasch [Warwickshire, UK]: az eromuves aramkedvezmeny meg a szocialista idok maradvanya. Regen korlatlan volt, ma mar csak evi bizonyos KWh fogyasztasig jar. A nyugdijasoknak is.
Gondolhatjatok, minden eromuvi dolgozonak valamifele villanyfutese volt, sokat lehetett vele sporolni.

A kedvezmenyt meg megtartottak a rendszervaltas es privatizacio utan is, korlatozasokkal, ekkora benefitet nem lehet csak ugy elvenni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.20. 06:19:09

@tildy[UK]:
En ahhoz szoktam, hogy 5:30-ra jarok. Ehhez kepest a 7:00 egy feludules :)

Munka (es iskola) teren a koran menni, koran hazaerni fekszik a legjobban. Ha 10-re jarnek akkor 19-ig kellene maradni es ezzel az egesz napom pocsekba menne. 7-16 eseten +3 ora a napbol.

Tegnap sikerult 11-kor lefekudni ;)

2014.03.20. 06:21:31

@sorsolo:
" szerintem ma önzés gyereket vállalni. nincs kételyem, hogy rengeteg örömöt ad. viszont milyen sorsuk lesz nekik?"
Ha a szuleim is igy gondolkoztak volna az 50-es evek elejen, akkor most nem lennek itt:) Raadasul nem sok oromet szereztem nekik es a sorsom is lehetett volna jobb. Bar meg vagyok vele elegedve, de nem igy kepzeltem el. Ma hallottam a haveromtol egy mondast:
" Sok szepet megeltem, de boldog sosem voltam " :)

A poszttal kapcsolatban: a szabalyok azert vannak, hogy megszegjuk oket!!! Ettol fuggetlenul meg nem kestem munkabol 5 percnel tobbet, de szo nelkul felmondok, kilepek, ha valami nem tetszik. Azt a szot, hogy lojalitas, 35 eve nem ismerem. Csak egy "asset" vagyok a cegnek, oruljenek, hogy oket valasztottam:) Most is egy olyan cegnek dolgozom, ahonnan mar 2x leptem ki, mert nem akartak szabadsagra engedni. Meg nem dolgozom egy honapja, de mar bejelentettem, hogy apr. 1.-en megyek le Mexikoba 1 hetre. Szivtak a fogukat, de mit tudnak csinalni? Van egy srac, aki fizetes utan egy hetig nem jon dolgozni, addig eleg a penze. 6 eve dolgozik itt es meg nem rugtak ki, mert jobbat ugysem talalnanak. Erdekes a vilag, megerett a pusztulasra!!!! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.03.20. 07:17:05

@Cascabel:
"Ha a szuleim is igy gondolkoztak volna az 50-es evek elejen, akkor most nem lennek itt:)"

Ha a szuleim is igy gondolkoztak volna a 80-as evek elejen, akkor en sem lennek itt. Es akkor mi van? Kicsi es jelentektelen porszem vagyok, a vilag ugyanilyen lenne, ugyanigy menne tovabb. Eszre sem lehetne venni a hianyomat.

Quercus a favágó 2014.03.20. 07:33:28

@shakti_rom:

Én sem politizálok, nem jogászkodom, nem nyilvánítok vélemény közgazdasági témában egy ideje(én csak egy favágó vagyok). Nem azért, mert nincs véleményem, hanem azért, mert nem kedvelem, ha valaki "benéz" ide, aztán, lehülyéz, és hintával egy polcra helyez. Függetlenül attól, hogy semmi bajom hintával. Engem nem igazán lehet megsérteni. Kifejezetten szeretem, ha mások véleménye eltér az enyémtől. Mert ugye tanulni abból lehet. Azt viszont nem kedvelem, ha azért vagyok hülye, mert csak. Lehetek hülye, de a miértet kéretik észérvekkel alátámasztani.
Nem tudom mennyire magyar szokás a mások véleményének sárba taposása, nem olvasok külföldi blogokat. De ha ezen a szintem sem tudunk normális hangnemben vitázni, mit várhatunk a politikától?

Most megyek dolgozni.
Ja, a hurkát evés előtt meg kell sütni. Nyersen megüli a gyomrod.

Sütemény1975 2014.03.20. 07:47:20

@svájci sapka (ch): na az a masik veglet :) egy rendorallamban nem csodalkozom ezen. van kulon feljelentgetes ora is? :))

DieNanny CH 2014.03.20. 08:49:55

@sorsolo:

Ugyanilyen véleménnyel vagyok én is. Sajnos... :-(((

DieNanny CH 2014.03.20. 08:58:04

@Babette_:

Én csak Hagymával vagyok ismerős. Igaz, nem mentem rá az ő ismerőseire... Annyira nem rajongok a fb-ért...

DieNanny CH 2014.03.20. 09:07:33

@Babette_: @DieNanny [SZ,CH]:

Hát, most megnéztem H. ismerőseit. Megtaláltam Tildyt, Madárt, meg Montroyalt.
Ha gondolod, keress meg. Csak írj üzenetet is, hogy ki vagy.

DieNanny CH 2014.03.20. 09:14:08

@Muscari:

Mi nem tudtuk igazán kihasználni, lakótelepi lakásban lakott szinte az összes dolgozó, ahol távfűtés volt, főzéshez meg gáz...

**mimi** 2014.03.20. 09:21:14

@sorsolo: @shakti_rom:

le fogok fogyni....:(
nem akarom megenni...

DieNanny CH 2014.03.20. 09:22:51

@Sütemény1975:

Ez nem rendőrállam. Képzeld el, pl, itt én vagyok a bölcsi-nyitó. 6:45 -kor nyit a bölcsi, már 2 gyerek vár akkor, mert a szüleik a szomszéd gyárba mennek 7-re. Na, én beesek 6:55-re. Már 5 gyerek vár. A két gyárban dolgozó már tuti elkésett, ezáltal én 2 embernek már tönkretettem a napját, plusz, ha a főnök is a fejét csóválta bent, vagy emiatt más munkatársukat fejetlenség fogadta - és lehetne tovább sorolni. És ez csak 10 perc késés a részemről!!!
Nálunk középiskolában volt 5 db bármennyi késés 1 igazolatlan óra. A több igazolatlan óra meg összegyűlt igazolatlan nappá, és így tovább.
Nagyon is jó, hogy ezt már a gyerekek is tanulják.

(Te melyik országban vagy amúgy?)

Latcho Rom 2014.03.20. 09:30:50

@Cascabel: rádfér mehiko tavaris, túl sok szomorú kanadai történelemmel legyezted a téli depidet...hova mész helyileg?

Latcho Rom 2014.03.20. 09:53:40

@QUERCUS(a favágó): Ne rongálj engemet légyszives...

Ha bornirt előitéletek akarok olvasni, akkor megyek bayert olvasni, vagy egy jobber fórumra.
Jobbuljon azoktól kinek két anyja van s az egyiket Hoffman Rózsának hivják.
Ugyanez Sors pedagógiai nyögéseire..:)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.03.20. 10:24:47

@sorsolo: "szerintem ez a világ egyre rosszabb hely lesz"

Én kb. 20-25 évesen gondoltam így. De ha végigtekintesz az elmúlt 2000 év történelmén az emberi jogok érvényesítésének terén, aztán az elmúlt 200 éven, ami az ipar fejlődését illeti, azért látszik a pozitív változás. Mondjuk úgy, hogy legalább Európában. Én nagyon-nagyon remélem, hogy egyre többen mondanak majd arra is nemet, hogy a mi jólétünk és tiszta utcáink, tiszta természeti környezetünk érdekében a védtelen fejlődő országok fizessenek meg.

Különben ismered a mondást: Ki gyermeket szül, prédát készít a halálnak...? Csak, hogy magamnek mondjak ellent :).

Sütemény1975 2014.03.20. 10:26:35

@DieNanny [SZ,CH]: mindenhol vagyok egy kicsit. fokepp angolban. kamionozok. nekem rosszak a tapasztalataim svajccal. igaz a nemetekkel is.

EXO 2014.03.20. 11:35:32

Kedves kommentelők!

jelenleg már két és fél hónapja keresek állást Magyarországon és kezdem megunni. A kérdésem az lenne felétek, hogy jelenleg Angliában milyen nehéz állást találni(bármilyet)?

Köszi:EXO

EXO 2014.03.20. 11:35:57

Kedves kommentelők!

Angliában jelenleg milyen nehéz munkát találni(bármilyet)?

Üdv:EXO

2014.03.20. 12:34:05

@shakti_rom:
Huatulco, Oaxaca. Haverokat meglatogatni, edes semmit tenni, kokusz ugyben szetnezni. Ez a terv. Jegy meg nincs, szokas szerint:)

Quercus a favágó 2014.03.20. 17:53:24

@shakti_rom:

Ez most konkrétan arról szólt, hogy te is megjegyezted, nem politizálsz, mert minek. Na én is így vagyok ezzel.

Latcho Rom 2014.03.20. 18:08:20

@QUERCUS(a favágó): Milyen a tavaszi erdo, arrol meselj inkabb, illatok, neszek, mit latni most?

Itt szurkeseg, latyak, mindenki kesz a tavaszra..

Quercus a favágó 2014.03.20. 19:02:26

@shakti_rom:

Tavasz? olyan már egy pár éve nincs. Van tél, aztán egy hét alatt nyár. Ma Miskolcon volt legalább 22 fok. A természet sem nagyon érti, nem még én.

______________ (törölt) 2014.03.20. 20:20:10

@Cascabel:
'Ha a szuleim is igy gondolkoztak volna az 50-es evek elejen, akkor most nem lennek itt:) Raadasul nem sok oromet szereztem nekik es a sorsom is lehetett volna jobb. Bar meg vagyok vele elegedve, de nem igy kepzeltem el. Ma hallottam a haveromtol egy mondast:
" Sok szepet megeltem, de boldog sosem voltam " :)'

és mi lenne, ha nem lennénk itt? kinek hiányoznánk? nekem nem hiányozna. "ismeretlen örömöket nem nélkülöz az ember"

és kerouac:
"Bár megszabadulnék
e güriző hús-keréktől
s lennék az égben megóvott halott"

("I wish I was free
Of that slaving meat wheel
And safe in heaven dead")

***
'Erdekes a vilag, megerett a pusztulasra!!!! :) '
nem. csak a kultúránkra igaz ez az állítás.

______________ (törölt) 2014.03.20. 20:25:37

@QUERCUS(a favágó): nem igaz. virágzik a som, illatozik a medvehagyma, virágba borult a sajmeggy, kezd a fagyal is lassan, nemsokára vége a tavaszi aszpektusnak, kezdenek rügyezni a fák. szerintem szenzációs, én ebédidőben gyakran kimegyek, néha másfél órára is, és kisebb túrákat teszek bringával. lehet, hogy többet látok az erdőből, mint a terepjárós erdész csoporttársaim. :)
kékcsőrű récéket meg egy kisasszony réce párt lehet mostanában látni a folyón, és ma már vöcskök is voltak megint. sőt, tegnap vízirigó repült a patak felett! a természet csoda, csak az emberek vesztegetik hülyeségekre az idejüket. @shakti_rom:

______________ (törölt) 2014.03.20. 20:37:29

@zöldeketbeszélek:

'@sorsolo: "szerintem ez a világ egyre rosszabb hely lesz"
Én kb. 20-25 évesen gondoltam így. De ha végigtekintesz az elmúlt 2000 év történelmén az emberi jogok érvényesítésének '

akkor kezet foghatunk, mert én is így gondoltam húszévesen is. :))
nem vitatom, hogy vannak pozitív tendenciák. sőt, az is lehet, hogy csak a sajátos perspektívánk (pár évtizedünk van, aztán ismét alulról szagoljuk az ibolyát) miatt vagyunk "türelmetlenek". néha valóban óriási változásokra képes a kultúra.

de nekem van egy alternatív parabolám is. az emberiség (helytelen megfogalmazás; helyesen: a kultúránk) elmúlt tízezer éves története szerintem a tizedik emeletről zuhanó ember történetéhez hasonlít, aki minden emeletnél elhaladva azt mondogatja magának: minden rendben, nagyszerűen érzem magam, csodásan repülök, ráadásul egyre gyorsabban haladunk. szerintem most az első emelet környékén, vagy még lejjebb járhatunk... :)

______________ (törölt) 2014.03.20. 20:47:02

@shakti_rom: egyvalamit nem értesz, úgy látom. :)
hogy azzal se a saját életminőségedet, se másét nem javítod, ha "igenis, megmondod" a véleményed - tűzön-vízen át.
nem kell az embernek mindenkivel vitatkoznia. ha egy minimális közös alap hiányzik, mindenkinek jobb, ha nincs vita (sőt, semmi kommunikáció) a két fél között.

______________ (törölt) 2014.03.20. 20:50:15

@Kövérmadár [swe]: nekem ma sikerült fél 10-től fél 5-ig dolgozni - bő egy órás ebédidővel. mert megérdemlem. ;))
ha reggel vásárolgatok, akkor ehhez legkésőbb negyed 9-kor fel kell kelni.

______________ (törölt) 2014.03.20. 20:52:53

@eddie1977: eddigi megnyilatkozásaid alapján nem igazán számítottam rá, hogy tudsz olyat mondani, amivel egyetértek! ;)

morsels (törölt) 2014.03.20. 20:53:02

@sorsolo:
Te shaktit akarod jobba tenni?
Divide by zero...

______________ (törölt) 2014.03.20. 20:56:33

@morsels: nem, ilyen illúzióim nincsenek, ehhez már én is túl öreg vagyok. csak a blogot szeretném kicsit kellemesebb hellyé varázsolni. sokszor kellemetlenek a személyesekedések - és egészen biztosan nem csak nekem.

morsels (törölt) 2014.03.20. 21:10:58

@sorsolo:
Good luck.
(amig shakti itt lesz, addig a 'kellemes' meghatarozasa csak rajta mulik; nem rajtad)

Latcho Rom 2014.03.20. 22:10:24

@sorsolo: Nagyon otthon vagy ebben, én ezt a pár kanadai ludat is kavarom - bár már látnám őket reggel össze vissza szarni a Parkwayt :)

Latcho Rom 2014.03.20. 22:13:52

@sorsolo: Jobban szeretném ha kivül hagynál a morsels gizda próbálkozásaiból...megteszed?

Köszönöm :)

Latcho Rom 2014.03.20. 22:16:44

@sorsolo: Szerintem üljünk le, szívjunk el egy cigit, vagy amit akarsz, s feledjük el ezt az egészet? Sounds okey to you? :)

Latcho Rom 2014.03.20. 22:23:21

@QUERCUS(a favágó):

Tiszta kanada, nekünk egy nap a tavasz.
Viszont teletek nem sok volt..

______________ (törölt) 2014.03.20. 22:38:02

@shakti_rom: persze, already forgotten.
ahogy a ludat említetted, eszembe jutott, hogy egy apácalúd meg két szürke lúd egész télen velünk volt, most is itt vannak. a nemüket nem tudom, de jópofa szerelmi háromszöget alkotnak. a legjobb, hogy a bringaút mellett valamelyik nap rámsziszegett az egyik. pont úgy, mint gyerekkoromban. de most nem futottam el. :)
(igaz, tovább tekertem, így lehet, hogy növeltem az önbizalmukat. :) )

az jutott eszembe, hogy vajon magyarországon ezzel az attitűddel meddig élnének (és mikor vinné őket valaki haza, hogy megsüsse...)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.03.21. 00:55:19

@EXO: Milyen angoltudassal, az is kerdes.

Ha szakmaban akar az ember, keves nyelvtudassal, akkor nem egyszeru. Mosogatasbol meg nem lehet sokaig kihuzni....

EXO 2014.03.21. 10:08:41

@tildy[UK]:
Nekem most csak néhány hónapra kéne meló.
Mosogatással miért nem lehet kihúzni? Túl magasak a bérleti díjak?

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.21. 19:55:41

@DieNanny [SZ,CH]: elvileg üzeneteknél egyéb mappában találsz tőlem üzenetet.
ha nem, akkor feladom:)

DieNanny CH 2014.03.21. 20:10:03

@Babette_:

Ne add még fel, küldd el újra!

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.21. 20:13:37

@DieNanny [SZ,CH]: ha ez se hozzád érkezett, akkor minek?:)
végiglapoztam, hog ki lakik svájcban, egyesével képtelen vagyok megnyitni mindenkit. ha nincs kiírva, akkor sose foglak megtalálni, nincs türelmem a nyomozáshoz.

DieNanny CH 2014.03.21. 21:51:50

@Babette_:

Írtam privit!
(Ja, és bocs, nem mondtam, de lakcímnek a Mo-i van beírva...)

holl gold 2014.03.22. 17:36:46

@Kövérmadár [swe]:
Hozza tartozik, hogy hetvegen azert tudok 9 orat is aludni.

Siman lehuzok 12-14 orat akar reggel, delben vagy este (sok even keresztul napi 3-4 ora volt az adagom). Van a joistennel egy könyv amiben nekem több tizezer ora alvastartozasom van, ezt a restanciat törlesztem az utobbi idöben...

holl gold 2014.03.22. 18:02:26

@geegee:

Az hogy esett a ho egy dolog de sokan mar lecsereltek nyarira a gumikat es masnap törtek is rendesen a kasznik, nalam a szezon oktober 1-töl aprilis 15-ig tart es kopjon a teli gumi (azert van), a miljöpart meg csak ugasson de ne az en biztonsagom rovasara.

holl gold 2014.03.22. 18:23:26

@Kövérmadár [swe]
A sheggemben bármikor fel tudok vinni egy rúd (ok, fél rúd :) ) dinamitot, de a bontott kóla az aztán mérhetetlenül veszélyes dolog

Nem is arrol szol a dolog hanem a sok köcsög lobbizasrol mert ez jo a legitarsasagoknak a bevetel miatt, biztonsagi kapu elött elveszik es mögötte sokszoros aron aruljak. Ha a repulön veszed akkor meg dragabb. Vannak mar muszerek amelyek kimutatjak mi van a flaskaban de ezeket b@sznak hasznalni mert nem erdekuk.Olyan ez mint a mobilhasznalat a repulön...

holl gold 2014.03.22. 18:41:40

Vajna a nagy filmgyartas kozepette egy 28 eves nagyon hires modelt is leakasztott ...

Damu Roland (most eppen a kaptarban ul eröszakert) volt felesege, Palacsik Timea (ezt a csajt kalapalta el) nem szamit hires modelnek, söt egyaltalan nem...De azert Vajna felesegul vette...

holl gold 2014.03.22. 19:29:00

@sorsolo:
nem csak európának kampó (1-2 generációs távlatban),

Sajnos ez köszönhetö az egesz Europat regen behalozo liberalizmusnak, tolerancianak, megalkuvasnak (sok peldat lehetne emliteni erre de csak egy peldat mondanek es akik Svedorszagban laknak azok tudjak miröl beszelek). Ujsagcikkek tömkelege ir arrol hogy roman koldusok hada arasztotta el az orszagot, ez egy dolog de a közvelemeny hozzaallasa az egy masik fenomen es az emberek hamis illuziokat sugallnak felejuk (gyertek csak, mi segitunk megoldani a problematokat, idönkent kaptok ingyen repulö-vagy buszjegyet haza azutan ujra jöhettek es folytathatjatok......Nemigen hallottam hogy dolgozni jönnenek (amugy is keves a munkalehetöseg az ittlakoknak is). Az olaszok es spanyolok mar sokat kihajtottak az orszagukbol es többen itt folytatjak közuluk...Itt volt valami roman fejes aki nyilatkozott a medianak es elmondta feheren-feketen az igazi enjuket, beallitottsagukat, persze ezt az ujsagok nem közöltek nagybetuvel hanem csak egy apro hir volt ami felett sok ember figyelme elsiklott. Folytathatnam a sort a kriminalitettel meg a nap mint nap törtenö esemenyekkel Malmöben, Göteborgban...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása