oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. január 28. 06:47,  Lengyelnek néztek minket is 652 komment

2014. január 28. 06:47 Határátkelő

Lengyelnek néztek minket is

Aligha véletlen, hogy Angliában a közép-európai határátkelőket előszeretettel lengyelezik le, függetlenül attól, hogy éppen melyik országból is érkezett az illető. Erre is példa Tibor mai története, ami persze nem csak emiatt érdekes, hanem azért is, mert másodszori nekifutásra járt sikerrel.

raktár 2.jpg

„A csapból is Anglia folyik, de „sajnos" nekem is egy angliai történetem van. 19 éves voltam az első utamnál, ami nem volt egy kifejezett sikersztori, viszont sok mindent megtanultam belőle és az azóta eltelt idő alatt!

Most 25 éves vagyok, körülbelül egy éve élek kint, és úgy érzem, maradni akarok! Ahogy írtam, 19 évesen már megpróbálkoztam, de sajnos akkor nem voltam elég óvatos, naiv fejjel mindent* hátrahagyva (*mindent, ami lehet egy 19 éves srácnak) kijöttem egy vidéki kis városba teljesen idegen emberekhez totál idegen helyre.

Úgy döntöttem, inkább hazajövök

Volt egy ismerősféleségem, aki még mielőtt kijöttem biztatott, hogy jöjjek nyugodtan Ő mindenben fog nekem segíteni. Ez a segítség annyiban kimerült, hogy intézett nekem transzportot a reptérről és egy szobát.

Amikor ez tudatosult bennem összetörtem, kétségbe estem, és a honvágyam lángolt. A szálláson csak magyarok voltak, mindenki rendes volt többnyire, mindenki többet akart vagy segített is, mint az illető, aki megígérte, de a csalódottság miatt én úgy döntöttem, hogy inkább hazajövök, nem vagyok én még erre kész. Borzasztó rossz érzés volt, de túltettem magam rajta.

Egyébként egy szegény családból származom, tehát ez a kis nyaralásom igen megterhelő volt mindenkinek a családban, még akkor is, ha 80% a saját pénzem volt.

Vidéki fiúként mindig is Pestre vágytam, és körülbelül a visszatérésem után két évvel már Pesten próbáltam szerencsét. Munkát találtam, de a számításaimat, azt nem. Sok barátom lett. Az egyikkel egyszer úgy döntöttünk, megpróbáljuk Angliát, mert kevés, amit Pest nekünk adni tud.

Kisváros vagy London?

Két lehetőségünk volt. Az egyik az én gyerekkori legjobb barátomhoz megyünk ki Londonba, itt szállást tudtak volna nekünk garantálni, valamint vendéglátásban 4 órás pincér vagy egyéb melót, viszont minimum 800 font kezdőpénz kellett az induláshoz.

A másik lehetőség egy kisváros, ahol leginkább csak warehouse munka van, és ha sikerül bedolgozni magunkat, akkor heti 40 óra 6.19-ért. Itt a kezdőpénz kérdése már egy fokkal bonyolultabb, legyen elég annyi, hogy itt csak nekem kellene fizetni a szállásért 35 fontot hetente.

Még amikor csak a tervezési fázisban volt a dolog, mindketten számolgattunk kinek mennyi pénze lesz. Úgy gondoltuk, London jobb lenne, mert mégis csak világváros, nyüzsgés stb.

A repülőjegyet már az elején megvettük, hogy legyen egy biztos pont a tervben, mivel minden más igen labilis volt akkor még. Szóval közeledett a nagy nap, de még nem döntöttük el, hogy hova megyünk, viszont egyikünknek se úgy állt a tárcája, mint kellett volna.

Választási lehetőség kezdett halványodni, és egyre inkább erősödött, hogy mi a lehetőségünk ennyi pénzből. Természetesen a vidék lett belőle, de nem bántam meg.

"Sorry, I'm not Polish..."

Az első másfél hónapban nekem nem sikerült elhelyezkednem, itt pont holtidő volt, amikor megjöttünk, a barátom is csak 1 hónap után talált munkát. Végül sikerült nekem is, ugyanoda, ahol a barátom volt.

De nem tetszett warehouse picking. A munka ez volt, de nem kifejezetten a munkával volt a bajom, mert jelen pillanatban is ezt csinálom, csak egy másik warehouseban, hanem a kollégák és a főnökök.

Hetven százalékuk lengyel volt, ráadásul az ügynökségek által küldöttek javarésze is lengyel volt (ezért is volt nekünk nehéz munkát vállalni ennél a cégnél). Oda akarok ezzel kilyukadni, hogy az ott dolgozó emberek minimum fele nem beszélt angolul, semmilyen szinten.

Hab a tortán, hogy lengyelnek néztek minket is, és mindent lengyelül kezdtek el tolni, oktatás megbeszélés mindent, ilyenkor szólni kellett, hogy „Sorry,I'm not Polish..."

Eleinte volt, hogy heti 4-8 órát dolgoztam, aztán amikor már látták, hogy jól dolgozok, már megvolt a heti 5 nap. Ez engem frusztrált, az angolom nem volt jó, éppen csak meg-megszólaltam, márpedig én szeretnék megtanulni rendesen angolul, de egy olyan helyen, ahol mindenki lengyelül beszél, ez aligha menne, ezért váltottam.

A mostani melóhelyen is vannak lengyelek természetesen, viszont itt mindenki beszél angolul, és ki is lett jelentve, hogy a munkahelyen mindenki hivatalos nyelve az angol.

Nem álommeló, de egyelőre megfelel

Most úgy érzem, boldog vagyok, van egy jól fizető munkahelyem, ahol az angol is ragad rám, már nem szobát bérelek, hanem lakást. Tervben van a lakás berendezése után egy autóvásárlás, mert sajnos 40 perc sétára van a munkahelyem, ami nem lenne sok, ha nem 12 órát sétálgatnék fel-le a warehouse-ban.

És persze utazás, egyik nagy álmom volt, hogy bejárjam a Földünket, persze kis lépésekben, éppen ahogy a zsebem engedi. A munkát illetően nem álommeló és nem is tervezem, hogy innen megyek nyugdíjba, de amíg az angolom nem elég erős, ahhoz, hogy egy olyan munkát találjak, amit még szeretek is, addig maradok. Szeretnék kint tanulni is valamit, még mit, azt nem tudom pontosan, de már körvonalakban megvan.

Én csak bátorítani tudok mindenkit, aki kiszeretne jönni, bár nem elhanyagolható tény, hogy egyre telítettebb a munkaerőpiac, de nem lehetetlen elhelyezkedni.

Viszont mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy kitartásból több legyen, mint induló pénzből, mert nagy pofonokat lehet kapni, DE FEL KELL ÁLLNI! Legyenek céljaid és meg tudod csinálni!"

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr985785622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 07:04:39

"Viszont mindenkinek csak azt tudom tanácsolni, hogy kitartásból több legyen, mint induló pénzből, mert nagy pofonokat lehet kapni, DE FEL KELL ÁLLNI! Legyenek céljaid és meg tudod csinálni!"

Ezen nagyon nincs is mit tovabb ragozni, koszonjuk a posztot!
Tovabbi sok sikert es kitartast!

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 07:34:02

A kérdés: megéri-e az egész? Elmenni valahová, egy gazdagabb országba és ott segédmunkát végezni minimálbérért - nem hiszem, hogy ez kiút lenne.

2014.01.28. 07:36:58

Jó volt, tetszett.

2014.01.28. 07:38:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: A magyar minimálbér kiút bármiből is? A kettő között nem a pénzbeli különbség a lényeg, hanem hogy ott esetleg kitudsz törni.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 07:48:05

@Philosoraptor:

Tapasztalatom azt mutatja: a nagy többség nem tud kitörni.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.01.28. 08:01:25

Szuper!
Nem lesz gond, csak előre.
:)
@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: feltétlen szükséges mindenkinek elnök-vezérigazgatónak lenni?
Miért nem lehet boldog valaki, ha "csak" segédmunkás?

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 08:09:07

@tilmir (ch):

Ez egyéni döntés kérdése, de a legtöbb kitántorgó nem ezzel a hozzáállással megy el.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.01.28. 08:12:11

Nem akarok kotoszkodni, komolyan kerdezem. Ha csak 40 perc setara van a melo, akkor auto helyett nem jobb lenne egy bringa? Sok szempontbol olcsobb es egyszerubb! :)

Persze ha az auto az alom/a cel, azt is maximalisan megertem. :)

2014.01.28. 08:25:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Nyilvan attol fugg, milyen munkat vegzett az illeto Magyarorszagon. Ha ott is raktaros volt, akkor mindenkeppen jobban megeri neki Nyugat-Europaban raktarosnak lenni mint Magyarorszagon. Es raktarosokra, gyari munkasokra stb. is szukseg van egy tarsadalomban, ugyanugy mint 'vezerigazgatokra'. Abban viszont teljesen igazad van, hogy sokan nem fognak tudni kitorni az alacsonyan fizetett fizikai munkabol, tehat ha ez a cel, akkor nagyot csalodhat az illeto. En is sokszor kerdezem magamtol, mikor irjak / mondjak emberek hogy az elejen gyari munkas stb. de most ez is jo - hogy oke, de mi lesz kesobb? A legtobben husz-harminc ev mulva is gyari munkasok lesznek. Van akinek megfelel ez, van akinek nem.

rezsoatya (törölt) 2014.01.28. 08:27:15

@diggerdriver: szerintem, ha egy kicsit odalepnel a markolo gep gazpedaljara, falakat tudnal torni! :-))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.28. 08:28:50

Birca nagyon negatív vagy mostanság, kemény sötét tél jár éppen arrafele, vagy csak beborultál?

adg 2014.01.28. 08:52:33

A tanulás lehet a kulcs a kitöréshez. Azt írja Tibor, hogy most elbóklászik a raktárban, de később szeretne tanulni, és világot látni. A raktárosi munka a világlátáshoz kevés, max google earth, viszont lehet melette tanulni, és ha sikerül valami hasznos tudományra szert tenni, akkor nagyobb eséllyel jön a világlátás is, de legalábbis valami érdekesebb munka. Szerintem nem rossz terv ez. Lehet, jobb lett volna 19 évesen az első körben, de ez van. Viszont lassan befigyelhet valami család is, az megint csak nem segíti a világlátó terveket.
Paradoxon, de ahogy javulnak az anyagi lehetőségeink, hogy megvalósítsuk álmainkat, úgy csökken a rájuk fordítható idő, vagy múlik el a fontosságuk.
Hajrá

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 08:54:50

@Philosoraptor:
Megint csak egyeterteni tudok!

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Meg szerencse, hogy Magyarorszagon, a magyar minimalberbol annyian kitornek...

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.28. 08:55:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: nem mindegy, hogy kitörtni, vagy törni-zúzni :-)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.01.28. 09:04:41

Szerintem teljesen felesleges skatulyázni.
Ha valaki otthon is törtető, akkor külföldön is.
Otthon is lehet tanulni, és külföldön is.
Akarat kérdése.
Volt itt már pár írás, amikor valaki külföldön tanult új szakmát, vagy fejlesztette a régit.

Quercus a favágó 2014.01.28. 09:07:07

Ahogyan már korábban írtam. A győztesek azok a vesztesek, akik fölálltak a padlóról, és újra kezdték.

Mr Long 2014.01.28. 09:15:35

@diggerdriver: de azzal a geppel nagyjabol barhonnan kitorhetsz :)

**mimi** 2014.01.28. 09:24:12

@Kövérmadár [swe]:

pont ez ragadt meg bennem is :)))

taulságos történet...

megmondaná valaki mit takar a warehouse munka??

**mimi** 2014.01.28. 09:26:38

már választ is kaptam a kommentekből...raktáros

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2014.01.28. 09:30:40

@Philosoraptor:

+1
Csatlakozom. Szerintem sem mindegy, hogy egy hasonló munka itt vagy ott mennyi lehetőséget rejt magában - ha csak a nyelvtanulást nézem önmagában, már akkor is.

mrsmihaly 2014.01.28. 09:32:42

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: valahol el kell kezdeni. Nyelvtudas nelkul nem lehet igazgato röktön. Kitartas es szorgalom meghozza a gyumölcset.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.01.28. 09:42:32

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Te magad mondtad hogy nem mindenki talalja meg a munkajaban az onmegvalositast. Emlekeim szerint te is azt mondtad hogy szamodra a munka csak nyug, amin jobb minel hamarabb tullenni mert utana, a szabadidodben vegre foglalkozhatsz azokkal/azzal, amivel szeretnel.

Nincs ezzel semmi baj, de mi van ha o is igy gondolja? Lehet valakinek teszem azt, az online jatekok a hobbija, a mindene. Ehhez eleg osszerakni egy jo gepet relative olcson es az illetonek le van tudva a hobbira koltott penze akar evekig (szerintem napjainkban ez amugy is egy egyre dinamikusabban novekvo "hobbi agazat"). Ehhez meg Angliaban boven eleg egy raktaros melo is.

Persze a vilag korbeutazasahoz mar nem, de tekintve hogy tervez meg tanulast hosunk, ezert szerintem nem kell felteni. Ha akar es tesz is erte, akkor jonni fog az. Hajra!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 09:45:15

@**mimi**:
Talán németböl vették át a magyarok a komissiózó szót.
Azt jelenti hogy egy áruház logisztikai raktàrában valaki összeállítja azt a csomagot amit egy kamion elvisz valamelyik áruházba.

Link elek 2014.01.28. 09:51:41

@tilmir (ch):
ketfajta kitores van:
1. specialis szaktudas (pl: agysebesz), ehhez rengeteget kell tanulni/gyakorolni mire jol megfizetnek.
2. managment, ehhez az embereket kell hamar,jol megismerni, szakertoket megerteni es sikeresen managelni a felmerulo problemakat, _valamint_ kell olyan hely, ahol rendszeresen urulnek ilyen poziciok.
Ezt a magyar stagnalas rendkivuli modon megneheziti.
Fejlodo es/vagy vibraloan mukodo hely kell sok-sok ceggel, ahol rendszeresen alakulnak uj cegek, vagy nonek nagyra mar mukodoek.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.01.28. 09:52:14

@Kövérmadár [swe]: itthon is lehet vinni valamire. Nem is értem, az ilyen mentalitású emberek, mint a postoló is (fel kell állni a pofonok után) itthon miért nem tudnak felállni? Tudom, itthon nehezebb, de attól még lehet.

peterthefirst 2014.01.28. 09:53:06

Amikor kijottem segedmunkaskent min. bert kerestem (£180/het), nem sokkal utana £500/het, mostanaban pedig £1200/het.
Ennyit errol hogy megeri-e minimalberert dolgozni, vannak lehetosegek csak legyel jo abban amit csinalsz es itt megbecsulnek.

Szpidi67 (swe) · http://gszentes.blogspot.com/ 2014.01.28. 09:53:13

Valahol es valahogyan mindenkinek el kell kezdenie. Hat csak igy tovabb :)

2014.01.28. 10:01:16

@titusvespa: Nem akarok kotozkodni, de azert az 1200 font / het (netto?) nem atlagos jovedelem Angliaban sem. Ha te ennyit keresel, jo neked, de nem lehet abbol kiindulni hogy sokan el fogjak erni ezt. Sokan (britek is) orulnek ha havonta keresnek ennyit.

Kheopsz · http://giza.eg 2014.01.28. 10:02:17

@Don Kartasch:
Ez így van, a bicikli tökéletesen megfelel. 40 perc séta, az kb 3-5km lehet, persze függ a tempótól.
Én 3km-t szoktam letekerni, kényelmes 20percben. Ha loholok akkor lejön 12 percre.
A bicikli tartása ingyen van, egy jó használt biciklit 50ért kapsz, de sok nagy áruházban már 60-80ért új is akad.

Egyébként meg ki lehet törni. Ha nem szórod el a pénzt, akkor havonta vagy félre tudsz tenni, vagy pedig képzésre, nyelvre költöd. Ha jó vagy, lehetsz később kisfőnök ott, jobb fizetéssel.A jobb fizetés még több képzést/tartalékot jelent, stb.
Pont ugyanaz, mint otthon. Semmi különbség nincs, otthon is alulról kell kezdeni, ha nincs ismerősöd. Persze otthon lehet, hogy helyetted a nagyfőnök unokaöccsét ültetik be a kisfőnöki helyre.

A gyerek fiatal még, sőt elég jó fizetése van, ha egy lakást fenn tud tartani. Ha akarja, lehet még több dolog is.
Egyébként ha meg találkozik egy csajjal, összeköltöznek, az maga a "kánaán" :) Az egyik fizetéséből megélnek, a másikéból utaznak, tartalékolnak, suliba járnak, stb.
Otthon ezt hol lehetne megcsinálni?

Kheopsz · http://giza.eg 2014.01.28. 10:03:32

@Mirjam2:
El lehet érni az 1200at simán. A minimálbér most kb havi 940 nettó, mások a gyárban 1100at visznek haza, szintén fizikaiak.

2014.01.28. 10:05:50

@Kheopsz: Azt irta hogy HETENTE keres 1200-at!

M. Péter 2014.01.28. 10:07:08

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: De legalább magasabb életszínvonalon nyomorog.

**mimi** 2014.01.28. 10:13:08

Többször elhangzott ma a minibálbér, ez ma Mo-on netto 76470 FT. A lakásrezsi télen kb. 50 000 ft ( 2 szobás lakásban élek, ami saját tulajdon,bérleti díjat nem fizetek).
Kérdem én a maradék 26470 Ft mire elég?????
Én csak szeretnék normálisan élni,havonta könyvet venni (amit jó ideje nem tudok megtenni), elmenni fodrászhoz, kozmetikába (ez szintén a nem tudok megtenni kategóriába tartozik ) esetleg, egy mozi, vagy szinház, barátokkal beülni néha valahova, ezek nagyon nagy igények???
Az évi nyaralásokról nem is beszélek.
Ti , akik kitántorogtatok, hogy vagytok ezzel???
Hozzáteszem még, hogy én nemminimálbérből élek, az átlagot súrolom a havi 120000 nettommal

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 10:13:17

@Don Kartasch:

Így igaz. De aki Mo-ról a kevés pénz miatt megy el, az nem ilyen típus,

Kheopsz · http://giza.eg 2014.01.28. 10:17:21

@Mirjam2:
Ja, elnézést.

@titusvespa:
Mit csinálsz, ha megkérdezhetem?

peterthefirst 2014.01.28. 10:17:37

@Mirjam2: Az epitoiparban egy self employer kb. £150-ot szamlaz/keres naponta, ebbol persze lejon 20% ado de a koltsegeid levonasa utan nem sok adot kell fizetni. A £150 hat munkanappal szamolva £900, mivel en olyan helyen dolgozom ahol nincs konkurencia ezert magasabb arakat tudok elerni. Persze ezert nagyon jol es gyorsan kell dolgozni, nem esik csak ugy az ember olebe.

Kheopsz · http://giza.eg 2014.01.28. 10:20:22

@**mimi**:
Hát ez relatív, hogy ki hogy van ezzel...
Én mondjuk szobát bérlek minimálon, vannak állataim, ők havi egy 50-80fontot megesznek, van egy összeg, amit havonta félreteszek, meg van egy másik, amit havonta plusz dolgokra (pl könyvre, egyéb eszközökre) használok fel...
Ha két minimálbéres összeáll, azok már jól meg tudnak lenni, persze ha nem londoniak, mert ott horror az ingatlan, én ahol lakom ott kicsivel több mint egy minimálbérért tudnál egy egész házat bérelni és rezsit fizetni.

2014.01.28. 10:24:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Ez ember, pontosabban hozzáállás kérdése a dolgokhoz, szerintem. Tételezzük fel, hogy te pék vagy, imádod a szakmádat, de szarul keresel, nem hagyják, hogy kibontakozzál (aka használd a fantáziádat, és újíts), látod, hogy nem jutsz sehova, de kint ugyanebből a munkakörből "sokkal" jobban megtudsz élni, akkor miért is hezitálna bárki is. Az nem vegetálás, hogy itthon xy vagy, és kint is ugyanabban a munkakörben helyezkedsz el. A vegetálás az, amikor nem jutsz egyről a kettőre, hiába dolgozol.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 10:24:36

@**mimi**:
47.000 Ft allitolag mindenre eleg. Akkor 26e kicsit tobb, mint minden felere. A minden fele sem keves ;)

Mire vagy kivancsi? Mit hogy latunk?

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
En a keves penz miatt is jottem el es mukodik. Szerencsevel, ez teny, de azert tanultam, hogy egyszer "szerencsem" legyen.

@Zka:
Ha nehezebb es mashol konnyebb, akkor miert ne mashol tegye?
Van, aki azt kerdezi: "Miert akarsz elmenni?" En azt kerdezem: "Miert ne mennel el?"
Masik szemszogbol nezzuk csak a dolgokat.

2014.01.28. 10:32:48

@titusvespa: 'Persze ezert nagyon jol es gyorsan kell dolgozni, nem esik csak ugy az ember olebe.'

Ez az. Ha arra szamit valaki hogy megjelenik Angliaban kepzettseg, nyelvtudas nelkul, es par ev mulva garantaltan ezer fontot fog keresni hetente, az valoszinuleg csalodni fog. Nyilvan vannak olyan emberek mint te, de ez inkabb a kivetel mint az altalanos. Egyebkent gratulalok, szep teljesitmeny. Ugy tunik neked megerte a hataratkeles.

**mimi** 2014.01.28. 10:33:51

@Kövérmadár [swe]:

Arra, hogy kint a minibálból, illetve annál kicsit több,átlagbérből mire futja :))

Bár, már egy ideje olvasgatva a kommenteket van némi fogalmam, mindenképpen többre, mint itt nekem

2014.01.28. 10:35:06

@Zka: Lehet, csak a jól fizetett állások szakmai oldalról nézve behatárolhatóak az IT/pénzügy/mérnöki vonalon. Kérlek, ne mondd, hogy vállalkozni kell akkor vízszerelőként, hiszen ha legálisan csinálod, akkor szinte mindent benyel a magyar állam, ha meg nem, akkor meg retteghetsz, hogy mikor keresnek meg az illetékesek... Egy normális gazdaságban "mindenkire" szükség van, itthon ez eltolódott a fentebb említett szektorokra. Eltudsz más szakmával is helyezkedni, csak éhbért keresel. Azt már csak halkan súgom meg, hogy milyen ország az olyan, ahol azt mondja az állam, hogy ne adjunk nagyobb fizetést az embereknek, mert az bérfeszültséget okozna. Most nem tudom, hogy ez Audi vagy Mercedes volt, de megtörtént eset.

Lehet itt felépíteni itt is egy egzisztenciát, csak nem tudhatod, hogy mikor lesz államosítva vagy megvédve (magánnyugdíj).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 10:35:39

@M. Péter:
Lehet csak felreertem a dolgot, de a nyomorgas es a magasabb eletszinvonal nem zarja ki egymast?

A nyomorgas az, amikor nem vagy csak eppen jon ki valaki a fizetesebol, nem (minimal eletszinvonalon).
Ha meg tud valaki takaritani, az mar semmikepp sem nyomorgas. Lehet, hogy nem el ugy, mint Warren Buffet, de nem is kell nelkuloznie.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 10:41:58

@**mimi**:
Errol nem tudok informaciot adni. :(
Akiket ismerek es dolgoznak, mind a szakmajuknak megfeleloen kapnak fizetest. Hogy ez mire eleg? Arra, amire elkoltik. 50kr folott (1700Ft) egy doboz cigi, igy aki arra is kolt, annak nem sokra. Alkohol hasonlo kategoria.
Aki nem iszik, nem dohanyzik, annak ez sokmindenre eleg lehet.

Minimalbertol nem tudok itt, ugy tudom nincs, de ha megis, szerintem nem jellemzo.

M. Péter 2014.01.28. 10:46:57

@Kheopsz: A 60-80 fontos kerékpár nem fogja bírni a gyakori használatot. Meg kellene kellene kérdeznie, hogy van-e a munkahelyén Cycle to Work scheme. Ha van, akkor jövedelemadó- és áfamentesen vehet egy kerékpárt és tartozékokat. A hátulütője az, hogy jogilag csak lízingeli a munkáltatójától, ha bármilyen okból megszűnik a munkaviszonya, a további részletekre már nem kap adókedvezményt.

Norina07 2014.01.28. 10:59:29

Tetszett a történeted! :) Gratula, hogy kijöttél még egyszer. Sok sikert a továbbiakban.

tableno 2014.01.28. 11:02:40

@Zka: otthon ez kicsit más: "tudod az első pofon a legnagyobb, aztán a többit lassan megszokod..." ;-)

Kheopsz · http://giza.eg 2014.01.28. 11:11:16

@M. Péter:
Tudom, ezért sem vettem én sem olcsó biciklit.
Az enyém egy 40fontos használt bicikli, lassan másfél éve nyúzom, napi 7kmen, egy két dolgot kicseréltem rajta, de eddig koppkopp..
100ért már elég jó használtat kap, ha meg kocsin gondolkodik, 3-400ért már egy jó új is leesik, vagy egy kitűnő használt, márkás cucc.
A C2W-t én is néztem, de nem tetszett, mert végül is csak bérli, ha úgy vesszük, a szerződés végén meg megveheti. Ez persze a szórólapokon nincs rajta, csak a neten, ha alaposan átnézed.

Kheopsz · http://giza.eg 2014.01.28. 11:12:56

@Kheopsz:
"100ért már elég jó használtat kap, ha meg kocsin gondolkodik, 3-400ért már egy jó új is leesik, vagy egy kitűnő használt, márkás cucc."
Mármint 100ért jó használt bicó, s ha meg a kocsikat nézegeti, akkor biztos van 3-400 fontja is, ami kocsihoz nem az igazi, de biciklihez már elég jó pénz.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.28. 11:13:04

Kérem szépen, világ körüli út elnevezés helyett szorítkozzunk a Föld körbeutazására... :D Nem hinném, hogy bárki is el tudna utazni akár csak a Holdra.Pedig a vicc szerint a Hold közelebb van, mint Amerika... (értelemszerűen, nem Amerikából nézve...)
:D

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.28. 11:23:55

@Link elek: szerintem az is simán kitörés, ha valaki mondjuk a borsodi zsákfalu vályogházából, budi a kert végén, könyvet generációk óta nem láttak, eljut odáig, hogy szakmát tanul, mondjuk fodrász vagy ápolónő lesz egy kisvárosban.
a nagymamám mindig meséli, hogy az ő apja (tanya, paraszti lét) milyen kubikosmunkákat vállalt el, csak hogy a gyerekeit kereskedelmi iskolába küldhesse, hogy ő hajnali fél ötkor kelt, hogy nyolcra beérjen a kisvárosi iskolába. aztán ez a könyvelő nagymamám mit gürizett, hogy a gyerekeit egyetemre küldhesse. szerintem ezek nagyon is fontos kitörések. ok, nem a határátkelés kontextusában feltétlen, de simán vannak olyan történetek, ahol pont a határátkelés tudja meghozni ezt a generációs ugrást, egy nagy lépést felfele.
pont ez a baj, hogy csak azt ismeri el manapság a magyar társadalom, aki menedzser meg agysebész.
mintha a menedzser asszisztense, aki szervezi, hogy minden simán fusson, meg a műtőt takarító "kis senki" az tényleg ennyit érdemelne, hogy kussoljon, és épphogycsak meg tudjon élni, örüljön, hogy luk van a seggén.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 11:28:53

@**mimi**:
A könyvek itt nagyon olcsók.
Egy vastag Beatles albumot láttam 10fontért. Otthon minimum 10ezer forint.

SzZoole 2014.01.28. 11:32:02

@Mirjam2: lehet keresni £1200 egy heten,egy privat driver egy nagyon jo autoval atlag £600-700/het,de az£1200/het sem ritka es tisztan.Tapasztalat.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.28. 11:37:52

hátizáé

1. kiment
2. visszajött
3. ittsevoltjó
4. megintkiment
5. mostegyelőrejó

ennyi.

nemszar, de nem is jó
bocs:)

Mr Long 2014.01.28. 11:39:24

@Kheopsz: "3-400ért már egy jó új is leesik, vagy egy kitűnő használt, márkás cucc." Max, ha ennyit kolt a havi reszletre.
Azert a £3-400 kategoria nem nevezheto kituno vetelnek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 11:39:29

@geegee:
Az virag koruli ut, te... mert nincs penz masra, csak a kertben korbemenni a muskatli korul ;)

@Kheopsz:
Az nem opcio, hogy nem akar biciklizni? :)

Mr Long 2014.01.28. 11:40:59

@**mimi**: Ha nem para az angolul olvasas, akkor javaslom a www.bookdepository.co.uk/ oldalt. Ingyen szallitanak mindenhova (na jo lehet Szomalia es Eszak Korea kivetelek, de nem ott laksz)

Mr Long 2014.01.28. 11:42:18

@Kheopsz: Bocs, utana olvastam a javitasod! :)

Kheopsz · http://giza.eg 2014.01.28. 11:59:59

@Kövérmadár [swe]:
Az nem opció :)
Fejleszti a jellemet, edzi a lábát. :)
Volt olyan idő, hogy ha nem volt vonat, akkor én 20km-t tekertem odavissza 8 vagy 12 órás műszak mellett.
Most napi 8 óra sétálós műszak+7km bicaj.

SzZoole 2014.01.28. 12:06:05

@Mr Long: eddig azt hittem hogy azt kezzel csinaljak,de ha gepiesitik akkor nem lesz rank szukseg es mehetunk(tantoroghatunk)egy masik orszagba:)))

Mr Long 2014.01.28. 12:08:02

@Zoole[uk]: Majd Mo-n csak jok leszunk valamire :) Mondjuk en a te kocsiddal tantorognek akkor vissza a Karpat - medencebe! :DDD

SzZoole 2014.01.28. 12:11:17

@Mr Long: semmi gond,megbeszelhetjuk,az ar megegyezes kerdese,de most szolok,hogy nem vagyok olcso(az arban az ingyen wifi hasznalat is benne van)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.28. 12:17:34

Kitörés:
alapvető tévedésben vagytok.
a magyar emberek nagytöbbségének a kitörés azt jelenti, hogy hónap elején nem sakkozni a csekkekkel, és hónap végén is telik parizerre meg paprikára tízóraiba.

Mr Long 2014.01.28. 12:17:50

@Zoole[uk]: Majd a Gyere haza alapitvany-nek kuld a szamlat :D

Mr Long 2014.01.28. 12:21:08

BTW most neztem meg a Gyerehaza.org honlapjat. Eleg nagy a pangas. Az utolso forum hozzaszolas 6 hetes es egy allashirdetes.
A feltetelek kozt persze mi szerepel:
"Tárgyalási szintű angol nyelvtudás (fordítások, tárgyalások önálló lebonyolítása), (Minimum középfokú C típusú nyelvvizsga, de felsőfokú nyelvvizsga illetve a külföldi munkatapasztalat előny)"
Tehat nincs egy emberuk, aki levizsgaztatna a jelentkezot? Vgay minek a nyelvvizsga?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 12:37:09

@Kheopsz:
Van egy kollegam, aki evente 1-2 alkalommal futva jon dolgozni. 30km-rol.
Nehezen tudom elkepzelni, hogy erre hajlando legyek (a fizikai keptelensegrol nem is szolvan).

Eljarok uszni, powerwalkingolni (az 7,1km), igyekszem nem csak szemetet enni, de ennyi. A maradek idoben csak azt csinalom, ami oromet okoz (a sport pont nem ilyen, bar nezni neha szeretem ;) ).

@Babette_:
En is pont ezt mondtam.
A tobbsegnek sajnos mar az eredmeny, hogy megvan a majas 31-en is. Olyasmi, hogy a legkisebb testver a Wall Streeten lesz hotdogarus, csak egy masik dimenzioban letezik.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 12:40:24

@Mr Long:
"Versenykepes jovedelem (175e netto) + juttatasi csomag (2,5e ft bozsikartya es alljuk a buszberlet 25%-at)"

Hagyok is csapot, papot es rohanok haza ehberert dolgozni!

Kheopsz · http://giza.eg 2014.01.28. 12:57:02

@Kövérmadár [swe]:
Hát azért, hogy futva járjak dolgozni, azért azt köszi, de nem :)
Nekem elég sport a meló + a napi bicikli :)

tableno 2014.01.28. 13:06:58

@Kövérmadár [swe]: számoljunk. Juttatásokkal együtt az mondjuk 190 ezer nettó. Kicsit több mint 600 euró, a kinti minimálbér FELE. Mindezt szellemi munkáért, nyelvtudással és külföldi tapasztalattal. Engedtessék már meg, hogy körberöhögjem őket...

Kheopsz · http://giza.eg 2014.01.28. 13:10:51

@tableno:
Igen, ez picit gáz, uk minimálbér havi 930 font nettó, ez kb 320ezer...

Latcho Rom 2014.01.28. 13:11:16

@Babette_: kb igy. Engem zavart a koltemeny eleje ahol megsertodik azon hogy "csak" szobat keres neki a baratja.

gergius 2014.01.28. 13:11:46

Az a legjobb amikor megkerdezi a brit hogy milyen az ido otthon Lengyelorszagban? "Fingom nincs ugyanis meg soha nem voltam ott"

tableno 2014.01.28. 13:12:41

@tableno: ja, és a lakhatástól eltekintve nyugaton sem annyival drágább az élet. Ha egy pár költözik ki és mindketten minimálbéres melót nyomnak, kb az otthoni (maradék) középosztály színvonalán tudnak élni. És onnan még jócskán vezet felfelé az út.

Latcho Rom 2014.01.28. 13:13:18

@Zoole[uk]: milyen privat, limodriver?

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.28. 13:38:36

@tableno: á, ezt úgyse fogja elhinni senki, illetve, minden nap lesz valaki megint, aki megjelenik és megkérdőjelezi ezt. kicsit bosszantó. rosszabb napokon idegesítő.

tableno 2014.01.28. 13:43:47

@Chang Yai: miért lenne bosszantó? Az ő baja, ha ragaszkodik hozzá, hogy a Föld banán alakú...

puhacica 2014.01.28. 13:49:33

@shakti_rom: na igen, bár nekem intézne valaki szobát meg transzfert! :)

egyébként, ha már erről is szó esett: mi nagyon jól elvagyunk itthon a fizetésünkből, jut wellnessre, nyaralásra, étteremre, könyvre, mozira, cipőőőőre, tankolásra, cicatápra, de! én többet szeretnék. ahogy a posztoló írta, körbeutazni a földet. vagy úgy éni a mindennapokat, hogy ne egy diliházban érezzem magam. ehhez viszont "ki kell törni", amivel együtt jár, hogy eleinte ennyi sincs, mint ami most van. de amíg itthon mindig is ennyi marad, vagy ki tudja, talán még ennyi se, addig a ti példáitokból azt látom, hogy bőven lehet több. nekem meg épp ez a több kell. :)
(és persze benne van a pakliban, hogy egyszer majd hozzáér a s.ggem a hideg falhoz és jól felébredek, rájövök, hogy nekem ennyi jutott, ezt kell beosztani, de remélem, nem így lesz.)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.28. 13:49:46

@tableno: jó lenne értelmes dolgokat olvasni úgy nagy többségében, nem ilyen droidokat, akik szerint Mo-n kívül nincs élet, sőt, még minden sokkal rosszabb.
mert nyilván mindenki önsorsront. naná.
de tényleg velem van a baj,mert miért idegesít. :-) általában idegesít az emberi hülyeség, na :-(

bpetya75 2014.01.28. 13:55:33

@Chang Yai:

Hasonlóan fárasztó ám feszt azt olvasni (nem tőled, csak most erre reagálok), hogy Magyarországon belül nincs élet, csak zombulás és siralom és még az akol is hideg :-P

tableno 2014.01.28. 13:56:32

@Chang Yai: itt nagy többségében értelmes dolgokat olvashatsz. Droid csak egy-kettő akad per poszt, őket meg szórakoztató kiosztani... ;-)

Latcho Rom 2014.01.28. 14:03:01

@bpetya75: Ahogy jobb dolgok tortennek otthon, jobbak lesznek a hirek, fogsz majd jokat is olvasni..
De addig meg sok viktor s ferenc fog leuszni a dunan.

tableno 2014.01.28. 14:03:13

@bpetya75: ez is igaz. A szélsőséges vélemények mindig a legfeltűnőbbek.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.28. 14:06:12

@bpetya75: igazad van, viszont szerintem árnyalat az, hogy a "nincs élet" szubjektívabb, de az, hogy mire lehet jutni minimálbérrel, az kicsit kevésbé az. tényekkel vitatkozni, na ez nekem kicsit olyan, mintha valaki a falba verné a fejét, csakazértis.

@tableno: alighanem napi 8 és fél óra iskola után egyszerűen túl alacsony az ingerküszöböm.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.28. 14:15:00

@tableno: Mi van? Tehát csak a szemem káprázik amikor 3 eurt kell fizetni egy korsó sörért? Tényleg árnyalatnyi a különbség, csupán háromszorannyi....nagyon erős sarkítás ez a nyugaton csak az albi drágább jelentősen dolog...te is tudod..mindenki tudja..azt is hogy jobb a megélhetés. de attól még nem kell kiröhögni a hazánkat. meg a 150 ezres bért. én már holnap otthon lennék ha otthon annyit kereshetnék egy viszonylag egyszerűbb melóval. ti meg nem lennétek mert micsoda dolog az hogy csak havonta pár tízezret tudnátok spórolni a havi pár százezer helyett.

@Kövérmadár [swe]: miért lenne már a 175 ezer éhbér? azért éhbér mert te havonta többet takarítasz meg a kánaán földjén?Fogadok hogy még most is forintban számolsz mint múltkor amikor írtad hog 700 800 ezreket keresek átlagban..csak éppen nem forintban meg nem Magyarországon....

milyen jól hangzik. meg milyen kár hogy ugyanúgy sose lesz egszerű melósként szép nagy palotád mint otthon. Mert akárhogy próbáljátok csavarni ott is a megélhetésért dolgoztok. Ami tény hogy jobb, de kicsit erősnek érzem már hogy 170 ezres béreket leéhbéreztek csak azért mert egy teljesen más helyen többet kerestek jóval.

erről beszéltem múltkor. hogy mindent csak a pénzben mértek. Nem az az életszínvonal hogy mennyi pénzed marad a hó végén...hanem hogy marad e és hogy jól érzed e magad a bőrödben...tablenot se értem, elvileg közgazdász és ő is szívfájdalom nélkül hasonlít élből össze béreket mindenféle mellékes dolog nélkül. a vásárlőerőparitás is javarészt parasztvakítás..nem hogy csak fizetéseket összehasonlítani...

ezen az éhbér dolgon nem tudom túl tenni magam. igen, a 65 ezer tényleg éhbér mert nem tudom hog lehet belőle megélni otthon (többek között ezért gyártok itt sajtburgereket) de hogy a háromszorosára is ezt írjátok az nálam most kivágta a biztosítékot...

bpetya75 2014.01.28. 14:15:19

@shakti_rom:

Miért lennének jobbak a hírek? A média, főleg az online média piszkosul elbulvárosodott . Ami jó, annak nincs hírértéke.

A második felét majd meglátjuk. Én nem szeretném azt, ami Ukrajnában van...

@Chang Yai:

Jogos, ez vitathatatlan.

@tableno:

Feltűnőbbek és mélyebb nyomokat hagynak. Ha hagyja az ember ;-)

tableno 2014.01.28. 14:26:20

@házelőtthinta: az a 3 eurós sör, az a szupermarketben 50 cent. Azt kifelejtettem, hogy a szolgáltatások is drágábbak, hiszen magasabbak a munkabérek. De kaja, ruházat, műszaki cikk, rezsi, telefon internet, autó nem sokkal drágább (van amikor olcsóbb). Ez tény, akárhogy is forgatjuk.

Latcho Rom 2014.01.28. 14:31:13

@bpetya75: Azt senki se szeretné... kepzeld ha maxi magyar terroristakrol irna, s orban lenne a demokratikus tobbseg.

Hoppá, ove a demokratikus tobbseg.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 14:33:38

@tableno: ez elegge nagy csusztatas.kicsit pontositani kellene hogy
"nyugaton seholsem dragabb az elet", mert ez igy ebben a formaban nem igaz..

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 14:35:41

@házelőtthinta:
Csúsztatsz mint mindig.
Háromszor annyiba kerül a sör? Igen.
Söt a cigaretta is.
Viszont a kenyér ugyanannyi a tej meg olcsóbb mint otthon.
Ezen azért gondolkozz el egy kicsit.

rumitom 2014.01.28. 14:37:29

@puhacica: a dilihazon van a lényeg. jól élni mindenhol lehet, hisz épp egyéni preferencia kérdése mi számít jónak, jobbnak. de nyugodtan, az aktuális szervektől békén hagyva hogy csak az életre kelljen koncentrálni es ne a megellhetesre vagy az újabb, az életemet mikro szinten megszabni akaró törvények kijatszasra kelljen energiát fordítani, na nekem ez a nem mindegy es ezért nincs mo benne a pakliban

nosuti 2014.01.28. 14:38:31

@bpetya75: most elképzeltem ahogy Koko az ellenzéki tüntetések egyik vezéralakja...bizarr

tableno 2014.01.28. 14:40:26

@Sexual Harassment Panda: nem ezt mondtam. Hanem azt, hogy nem ANNYIVAL drágább (mint a fizetésbeli különbség).

bpetya75 2014.01.28. 14:40:46

@shakti_rom:

Who the fuck is maxi?

Tényleg nem tudom, kire gondolsz ;-)

SzZoole 2014.01.28. 14:41:04

@shakti_rom: nem limo driver,hanem sajat autoval,van ra igeny szerencsere:)))

bpetya75 2014.01.28. 14:41:58

@nosuti:

Madár közelebb áll súlycsoportban, úgy már nem is annyira bizarr ;-)

nosuti 2014.01.28. 14:44:46

@bpetya75: de ő meg egy mosolygós srác, semmi erőszak a boxon kívül
először őt is írtam, de kitöröltem...még kevésbé tudom elképzelni
max, ha ott van mellette Koko, aki irányítja
csak bizarr dolog jön ebből ki :)

Latcho Rom 2014.01.28. 14:45:04

@bpetya75: a bulgar versenyzo, birca

Latcho Rom 2014.01.28. 14:45:42

@Zoole[uk]: under the table? ( feketén?)

SzZoole 2014.01.28. 14:47:18

@shakti_rom: dehogy,hivatalosan.Eleg volt a csibesz eletbol:)))

2014.01.28. 14:49:43

@házelőtthinta: nem csak Nyugaton, Keleten is. Probalj meg ebbol a Madar altal emlegetett 175ezerbol Taiwanon, Shanghaiban vagy Hong Kongban megelni

Latcho Rom 2014.01.28. 14:53:07

Ha mar penzrol van szo, Thailandrol jelentem..30 dollarbol hajvagas, manikur-pedikur, masszazs(with happy ending) s meg egy jo lunch is kijon.

SzZoole 2014.01.28. 14:54:24

@nosuti:
@bpetya75: En nem becsulnem le Kokot a helyetekben,ha nem a ringben boxol hanem az utcan szabalyok nelkul egy ketszer akkora embert is ki ut ,mint o.Pl.En ismerem Diggert szemelyesen is meg Kokoval is talalkoztam mar,Digge ketszer akkora mint Koko mindenfele tekintetben,sulyban es magasagban is,de en nem adnek Diggernek egy percet sem,mert Koko kimozogna es kiutne egy pecen belul.

montroyal ( CAN qc) 2014.01.28. 14:55:52

@Link elek: @Mirjam2: @Don Kartasch:
csak azt szeretnem mondani ,nem csak az a lehetoseg van ,hogy segedmunkaskent vegetalunk, vagy egyetemre megyunk orvos , IT, menager stb leszunk hogy sikeresek legyunk es jol eljunk vilagot lassunk... .. mintha a fizikai munka sikertelenseget jelentene .. egy vizszerelo ,komuves kertesz ,. vagy mint én karosszerias is fizikai munka, nem kell hozza egyetem , es eleg jol meg lehet élni belole .. csak kitartonak kell lenni gyakorlat biztos szaktudas kell es ami szerintem nagyon fontos el kell érni hogy magad ura legyel ne masoknak dolgozz es csinald a penzt, hanem INDITSD EL SAJAT VALLALKOZASODAT...

Latcho Rom 2014.01.28. 14:58:00

@Zoole[uk]: Jezusmaria, hat mar mindenben a digger lesz az ertekmero itt? :-))))

nosuti 2014.01.28. 14:59:12

@Zoole[uk]: ez látod lehetséges
de a két Kicsko azért hatásosabb egy tüntetésen, mint a pattogó, kimozgó Koko

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 15:05:52

@montroyal: igazad van.a kepzett szakmunka ugyanolyan fontos mint az orvos/mernok.
ez csak magyarorszagon van hogy aki nem diplomas az kulimunkas.
nem igy van.a jol kepzett szakmunkas ugyanolyan fontos, es soxor jobban keresnek mint a diplomasok.

puhacica 2014.01.28. 15:17:01

@bpetya75: ami jó, annak valóban nincs hírértéke. mégpedig azért, mert ha valami rendben működik, az nem hír. az adott valaminek az a dolga, hogy jó legyen, hogy működjön, azt meg minek megírni? falra megyek, mikor a híreket azzal a mondattal zárják, hogy a rendőrség nyomoz. az a dolga, nem?
kivételek természetesen vannak, de ezek annyira kiemelkedő példák, egyértelmű, hogy hírértékük van:
index.hu/kulfold/2013/11/12/elorehozott_karacsony_a_haldoklo_kisfiunak/
www.life.hu/anyaskodj/20131116-bunozoket-uldozott-az-5-eves-rakos-kisfiu.html
bocsánat a kirohanásért, és értem, amit mondani akarsz, csak én meg picit szakmai szemmel is látom, ezért a másik nézőpont. :)

@rumitom: pontosan.

SzZoole 2014.01.28. 15:18:24

@nosuti: igen,azert aKlicsko fiverek eleg hatasosak tudnanak lenni,ha ok ott Kijevben beindulnanak csibeszboxban,csak takaritani lehetne utannuk,csak a golyo allitana meg oket,de remeljuk erre nem kerul sor,mert Kijev egy gyonyoru varos,egyszer volt alkalmam eltolteni ott ketto napot.

Mr Long 2014.01.28. 15:18:34

@Kövérmadár [swe]: Van angol nyelvvizsgad? Metr anelkul nem is tudsz ;)

Ha esetleg ha a power wikinget lecserelned futasra, akkor kuldok linket edzestervhez, nekem bejott, hasznaltam.

SzZoole 2014.01.28. 15:19:27

@shakti_rom: ot ismerem szemelyesen csak,egyenlore:)))

bpetya75 2014.01.28. 15:21:52

@shakti_rom:

Ja, hogy ő!

@diggerdriver:

Nem szép dolog kiröhögni a kisebbet és tájékozatlanabbat! :-P

@nosuti:

Madárról (Erdeiről, nem Kövérről :-P) bennem is az a kép alakult ki, hogy egy nagyon békés csóka.

@Zoole[uk]:

Én is jóval nagyobb vagyok nála, de eszembe sem jutna kiállni vele. ;-)

**mimi** 2014.01.28. 15:22:23

@Mr Long:
köszi, de sajnos nem megy még az angolul olvasás...:)
de nagyon igyekszem :)

Latcho Rom 2014.01.28. 15:25:48

@bpetya75: Aha..

Muzsikas koncert a Dunan, csuhajja.

bpetya75 2014.01.28. 15:27:01

@puhacica:

Évek óta olvasgatom az origót, és úgy látom, hogy szinte kizárólag tényközlés vagy negatív sztorik leadása folyik. Egyetlen pozitív hír ragadt meg bennem valamikor tavasz őszről, amikor arról írtak, hogy egy olasz focicsapat drukkere csak az ellenfél B-középjének szektorába kapott jegyet. Annak rendje-módja szerint végigszurkolta a meccset, a végén pedig a szurkológárda meghívta egy vacsorára.

Minden szerencsétlenségről szinte azonnal értesülünk, de efféle hírek alig jönnek. Pedig szerintem legalább olyan gyakran megesik ilyesmi is, mint ahány földcsuszamlás, bányakatasztrófa vagy árvíz történik a bolygón.

SzZoole 2014.01.28. 15:27:04

@bpetya75: Diggevel vagy Kokoval?:)))))

montroyal ( CAN qc) 2014.01.28. 15:27:04

@Kövérmadár [swe]: amire elkoltik. 50kr folott (1700Ft) egy doboz cigi, igy aki arra is kolt, annak nem sokra. Alkohol hasonlo kategoria.
ezt talaltam hogy ki mire kolt

www.facebook.com/photo.php?fbid=578880425531075&set=a.190108214408300.49673.100002273698741&type=1&theater

Mr Long 2014.01.28. 15:27:33

@puhacica: "cipőőőőre" ezt gondolom tobbeszamban akartad irni ;)

bpetya75 2014.01.28. 15:29:10

@bpetya75:

Akarom mondani tavaly ősztől...

@Zoole[uk]:

Kokóval biztos nem, de szerintem Diggerrel sem. A tisztelet mián. Meg mert ciki lenne, ha lenyomna .-D

bpetya75 2014.01.28. 15:31:07

Babette! Magas labda!

montroyal ( CAN qc) 2014.01.28. 15:31:54

@Sexual Harassment Panda:

erre van az atortenet amikor az ugyved felhaborodik a vizszerelo szamlajan
- Maga nekem 200$ szamol orankent .. ennyit meg en se szamlazok mint ugyved
- ja kerem amig ugyved voltam én se szamlaztam ennyit ..

Mr Long 2014.01.28. 15:35:02

@Chang Yai: En azon csodalkozom, amikor talalkoztam meg koltozes elott ertelmes, diplomas, felelos beosztasu emberrel es egybol ez a beszelgetes jatszodott le:
- 1-2 evre mentek?
- Nem tudjuk.
- Ugyis hazajottok addigra.
- Nem feltetlenul tervezzuk.
- Ahh, ugyis hazajottok, azt nem lehet megszokni.
- Majd meglatjuk.
- Ugyis hazajottok.

Arrl nem is beszelvbe, hogy nekunk a haza ott van, ahol lakunk, az nem orszagnevhez kotott, de ez is felfoghatatlan sokak szamara.

puhacica 2014.01.28. 15:35:52

@bpetya75: pontosan erről van szó, amit te is írsz, hogy nagyon-nagyon jó, kiemelkedő dolognak kell történnie ahhoz, hogy hírt adjanak róla. a "földcsuszamlás, bányakatasztrófa vagy árvíz" nem mindennapos dolog, még ha egyre többször hallunk is ilyen eseményekről. bár az is igaz, hogy ezekből kb. ugyanennyi volt régen is, csak amíg postakocsival vitték a híreket, meg a felfedezők/kalandorok mesélték el, mit láttak, addig nem jutottak el az információk a világ minden pontjára 24 óra leforgása alatt.

@Mr Long: hátöööö... :D

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 15:36:35

@montroyal: az a vicc hogy ez nem vicc.az apamnak van egy muanyagfeldolgozo uzeme.es sokat jarunk szerszamkeszitohoz, aki
17.ooo Ft-os oraberert dolgozik.
szoval a "szakkepzett" munkaerore ugyanolyan szukseg van.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.28. 15:37:09

@diggerdriver: Semmiféle csúsztatás nem történt a részemről. te kevered a kettőt egymással. mi köze van a kocsmának ahhoz hogy mennyi egy kg kenyér a lidlben? ami amúgy lehetne étterem vagy bármi más.

@tableno: téged se értelek hogy miér hozod ide hogy a boltban mennyiért tudom megvenni. az a 50 amúgy inkább 1 eur, feltéve ha sört akarsz inni valóban.

viszont a legerősebb nekem az hogy mondtad hogy két minimálbéres úgy él kint mint otthon két közéosztálybeli. hatalmas sarkítás! ha úgy akarsz élni nyugaton mint otthon két középosztálybeli akkor kibérelsz egy fullos lakást de inkább családi házat amire az egyikőtök fizetése rá is megy, a maradékból meg éltek. illetve élnétek de inkább el is fogy. mert a középosztálybeli mindenhová kocsival jár, sőt, több kocsija is van, étterembe eszik heti rendszerességgel és sorolhatnám. otthon nem éppen így él egy középosztálybeli, hogy feléli minden hónap végére a fizetését....

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 15:37:51

@Mr Long: ebben is igazad van.es attol hogy kulfoldon elsz, maradhatsz ugyanolyan magyar mint otthon.

Mr Long 2014.01.28. 15:39:51

@házelőtthinta: Hany sort iszol altalaban egy honapban, hogy ennyire zavar a 3 euro?
Itt altalaban £2.80 - £4.50 egy korso, de a draga az specko helyi ale-t takar, amit neha megkostolunk (bar a £4.50 kiemelkedoen draga akkor is).

montroyal ( CAN qc) 2014.01.28. 15:40:00

@gergius: amikor megkerdezi a brit hogy milyen az ido otthon Lengyelorszagban? "Fingom nincs ugyanis meg soha nem voltam ott"

ennél jobb amikor tolem megkerdezik - ja magyar vagy .. es hogy szereted a havat ? ugye nalatok nincs ...

Mr Long 2014.01.28. 15:42:03

@**mimi**: Szerintem a legjobb modja a szokincs fejlesztesnek. Bar erdemes nem csak fantasyt olvasni, mert a kulonfele var "elemek" es fegyverek ritkan kepzik a mindennapi beszelgetes alapjat :)

@Sexual Harassment Panda: En tudom, csak mas nem es ne mis akarjak megerteni az a baj.

tableno 2014.01.28. 15:45:28

@házelőtthinta: fura elképzeléseid vannak az otthoni középosztály életszínvonaláról.

**mimi** 2014.01.28. 15:47:05

@tableno:
+1
Na én ezért tettem fel a kérdést, miről is beszélünk? Úgymond kitántorognak és minimálbérből kint nyomorognak???
Itt nem nyomorogsz minimálbérből, egész egyszerűen éhen halsz!

Latcho Rom 2014.01.28. 15:49:15

@tableno: plane azokrol a kozeposztalybeliekrol akiknek nyugdijban mar a csibeaprolekra se jut.

**mimi** 2014.01.28. 15:50:34

@Mr Long:
Anno úgy igyekeztem szinten tartani az angolomat, hogy érettségi után ( angol tagozatra jártam ) Agatha Christieket olvastam angolul, nagyon szeretem a regényeit. Aztán ez sajnos elmaradt. Ki se merem mondani, hogy ez mikor volt :))))

**mimi** 2014.01.28. 15:53:00

@puhacica:

Nem akarsz egy kicsit sokat???? :))))))))))

Ez lenne a teljesen normális,számomra is!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 15:53:12

@bpetya75:
Haggyadmá, én azt hittem a Foxi Maxi-ról van szó.
:)))))))))

2014.01.28. 15:56:26

@tableno: Hogy mondhatsz ilyet? A rothadó nyugat példát fog venni Mo.-ról, bemondták a tévében is!

puhacica 2014.01.28. 15:58:25

@**mimi**: nem, nagyon sokat akarok! :D

bpetya75 2014.01.28. 16:10:37

@Mr Long:

Elhagytad az irónia-mérődet? ;-P

@diggerdriver:

Akkor egyek vagyunk a tudatlanságban :-D

Mr Long 2014.01.28. 16:12:12

@bpetya75: Azzal kapcslatban fejeztem ki magam, hogy remelem nem hulyitik a nepet ennyire a medenceben. Kulonben siman kinezem a megrendelt hiradokbol ezt.

bpetya75 2014.01.28. 16:16:18

@Mr Long:

Na, ma már másodszor van itt aha-élményben részem ;-)

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2014.01.28. 16:16:34

Kicsit off: Magyarországon vagyok két hétig, és várom a fordított kultursokkot, meg a visszamenekulo érzést. Még nincs meg, pedig ügyet is intéztem már, OTP-ben, majdnem három órán keresztül. Arra próbáltam gondolni, hogy most azt kellene éreznem, hogy bezzeg ez Uk - ban nincs így, de inkább arra gondoltam, hogy ez a szegény ugyintezo mindent megtesz hogy kitalalja, miért kell fizetnem,mert nem volt logikus. Jó, nem volt olyan kedves, mint a kinti bankomban az ugyintezo, de értékeltem a fáradozásat. Szóval valahol szemlélet és hozzaallas kérdése az egész. Még csak négy nap telt el, kíváncsian várom a folytatást...

Eleon 2014.01.28. 16:21:26

@Chang Yai:
Valamelyik nap kerdezted, hogy hogyan anyakonyvezik a kulfondon szuletett magyar gyerek nevet.
A fiam Becsben szuletett, az elso keresztnevet az osztrak anyakonyven ekezet nelkul irtuk (legyen David), a masodik keresztnevet pedig ekezettel(legyen Csanád). A magyar anyakonyve pont igy vezettek at, szuletes helyekent pedig Wien/Ausztria szerepel. Szoval szerintem teljesen korrekt, (mondjuk a harmadik keresztnev lemaradt, mert a magyar anyakonyvbe csak kettonek 'van hely').

bpetya75 2014.01.28. 16:33:23

@petrasp:

Ha az egyik fél nem frusztrált, akkor sokkal nagyobb az esélye a békés megoldásnak. Meg aztán a hozzáállásod is sokat számíthat ,-)

Latcho Rom 2014.01.28. 16:34:21

@Eleon: Melyik orszagban el most a Csanád?

rezsoatya (törölt) 2014.01.28. 16:45:35

@shakti_rom: igen! Egy kilodigger=szaz naszoval! Valahogy igy...

Mr Long 2014.01.28. 16:46:43

@shakti_rom: Az ex-jobbikos? "Haza" ment...

rezsoatya (törölt) 2014.01.28. 16:59:23

Itt a varosban (UK, de nem London) is rengeteg lengyel van. Engem haromszor kerdeztek, hogy francia vagyok-e? Erdekes egy akcentusom lehet...! :-)
Igaz volt egy, aki toroknek nezett, egy pedig del-amerikainak.

Mr Long 2014.01.28. 17:01:59

@rezsoatya(eng): Nalam csak dan es spanyol volt.
Bar legutobb svajcban angolnak neztek a helyiek :)

rezsoatya (törölt) 2014.01.28. 17:08:39

@Mr Long: ma voltam valakinel es epp ez ment a tv-ben (felfigyeltem, mert erdekelnek a vasutak, barmifele...)

2014.01.28. 17:12:11

@Mr Long: Orbán nyilatkozta pár hete talán, hogy Európa rólunk fog példát venni. A TV2, ha jól tudom, már fidesz érdekeltség alatt van, szóval akár be is mondhatták a pártvezér demagóg faszságát.

Mr Long 2014.01.28. 17:12:55

@shakti_rom: lehet a kabatom es a kalapom... :)
Nem vagyok teljesen emocio mentes, meg higgadnom kell a megfelelo vermerseklethez.

Mr Long 2014.01.28. 17:17:14

@rezsoatya(eng): kajalni mentel a magyar holgyhoz, aki neha foz neked? ;)

Mr Long 2014.01.28. 17:18:38

@Philosoraptor: 180 percben vagy mi a neve amusornak mar evek ota pofazik... Vegul is mar csak kis yakorlas e s menni fog a 5-8 oras monologok. Meg szerencse, hogy nem egy sziget vagyunk, mint Kuba...

rezsoatya (törölt) 2014.01.28. 17:22:17

@Mr Long: nem. Ez egy ugyfel volt (es ffi). De az etiop grafikusno hazinenim is szokott nekem kajat kesziteni, szoval el vagyok kenyeztetve...! :-)

blackhairlady 2014.01.28. 17:27:07

Minket mindenki orosznak nez itt Houstonban. Nincs olyan het, hogy meg ne kerdeznek (termeszetesen amikor hallajka a beszelgetesunket), hogy Oroszorszagbol jottunk-e? Gyerekek, felnottek egyarant. Nem tudunk rajonni, hogy miert.
Aztan amikor mondjuk, hogy Magyarorszag, akkor meglepoen sokan mondjak, hogy mar jartak Budapesten, es mennyire imadtak. En pedig minden alkalommal agyon dicserem kis orszagunkat:)
Multkor a CVS-ben viszont egy lengyel srac szolitott meg bennunket, es o felismerte a magyar nyelvet, nagyon jol esett:) Pedig mar nagyon regen eljott otthonrol amit az angolja is bizonyitott, szinte akcentus nelkuli volt.

UK2011 2014.01.28. 17:40:10

Udv mindenkinek ! Kezdettol olvasom a blogot, de nem nagyon szoktam hozzaszolni. Most megis a segitsegeteket szeretnem kerni. Lezeres szemmutet gondolataval kacerkodom Bp-en. Ket kulonbozo szemuveget kell viselnem, s mar unom. Tudnatok javasolni/ellenjavallni bp-i szemeszetet ? Orvosok a blogon mi a velemenyetek ? Online szeretnek idopontot foglalni a kovetkezo szabimra otthon, de hova ?
Elore is koszi.
A poszthoz : hajra ! Gratulalok a valtashoz, lesz ez meg jobb is.
Csak igy tovabb.... na, nem a "Lenini uton" .
Ps
Elbenaztam, mert elsore a tegnapi poszthoz kuldtem a kommentet. :)

Latcho Rom 2014.01.28. 17:40:17

@Mr Long: 1 evad dowton abbey, s megy majd neked.

Latcho Rom 2014.01.28. 17:45:43

@shakti_rom: bar tegnap elment a kedvem toluk - kicsit politizaltak, Lloyd George epp csinalgatta a modern angol welfare statet, vett el az arisztokrataktol, s bar harcos libsi vagyok, eszembe jutott hogy tolunk mit vett el a mocsok Clemencauval Trianonban.

tanato 2014.01.28. 17:47:53

@UK2011: Én először azt javasolom,hogy próbálj kontaktlencsét hordani és ha nem megy csak akkor műttesd magad.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 17:48:54

@házelőtthinta:
Réges rég nem számolok Forintban. Egyetlen dolog érdekel: bevétel - kiadások - utazás - megtakarítás - szórakoás > 0.
Ha ez teljesül, akkor boldogság van.

De leszarom, hogy mit gondolsz, ha azt hiszed, hogy nyomorgunk, akkor legyen neked jó, nyomorgunk.

175e Ft pedig bárhonnan is nézem, nem elég arra, hogy jelen életszínvonalunkat fenntartsuk belőle. De ha ketten keresnénk ennyit is kevés lenne.

Mivel úgyis jobban tudod, hogy milyen a mi életünk, nem látom értelmét annak, hogy győzködjelek. Nem érsz te annyit, olyan kis szerencsétlen vagy ;)

@Mr Long:
Van :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2014.01.28. 17:51:44

@házelőtthinta: "ha úgy akarsz élni nyugaton mint otthon két középosztálybeli akkor kibérelsz egy fullos lakást de inkább családi házat amire az egyikőtök fizetése rá is megy, a maradékból meg éltek. illetve élnétek de inkább el is fogy. mert a középosztálybeli mindenhová kocsival jár, sőt, több kocsija is van, étterembe eszik heti rendszerességgel és sorolhatnám. otthon nem éppen így él egy középosztálybeli, hogy feléli minden hónap végére a fizetését...."

Tudom, ez egy nagyon tag es eleg szubjektiv fogalom, de amugy ez egy picit tul mutat (az en szememben) a kozeposztaly fogalman. Ez mar picit olyan kozep-felso osztaly inkabb. Hangsulyozom, nekem...

2014.01.28. 17:53:50

@Mr Long: Hamarosan odajutunk, ha ez így megy tovább.

Pernilla 2014.01.28. 18:03:12

@tanato: engem is érdekel a lézeres szemműtét téma, esetleg kifejtenéd hogy miért nem ajánlod? Én 10 éve hordok kontaktlencsét és finoman szólva tele a hócipőm vele, ezért kacérkodom a műtét gondolatával...

♔bаtyu♔ 2014.01.28. 18:06:17

Nem sok értelme van ennek az otthon minden rossz, külföldön minden jó vitának, mert alkat, sőt szerencse kérdése. Én pld. 3 merciért, nagy házért, víkendházért, nagy fizuért sem mennék északi országba, mert utálom a hideget és a sötétséget.

Van azért akinek itthon is bejön, nem gazdag, de jól megél, ide tartozom én is. Mo. ráadásul most már nem csak olcsó, de nagyon jó is, most már talán túl jó is, mert egyre több a külföldi. (A Földalattin, vagy az utcákon most januárban már alig hallok magyar beszédet, pedig tele van a kocsi).

Ha valahová külföldre mennék dolgozni, mert rákényszerülnék az a Kanári szigetek. Szerintem az életminőség nagyon lényeges, nem mindegy, hogy szerényebben élsz, nincs meg a legújabb kütyüd, de állandó napfény vesz körül, vagy szürkeségben nyomogatod a legújabb Iphone-od.

Mr Long 2014.01.28. 18:07:15

@shakti_rom: Ma fejezzuk be az elsot asszonykammal. A "my pleasure" mar megy :)

Mr Long 2014.01.28. 18:08:07

@Kövérmadár [swe]: Akkor nem kell zsiros allas neked?

Mr Long 2014.01.28. 18:09:02

@Philosoraptor: Marmint korbeasatja a kozmunkasokkal az orszagot es sziget lesz? :)

Mr Long 2014.01.28. 18:10:31

@♔bаtyu♔: Utaljuk a sos vizet es a strandon hevereszest. Jo lesz a mostani orszag :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.28. 18:13:08

@Eleon: köszi, ezekszerint nem állnak neki Bécset magyarítani.... ez is valami :-)
akkor mostmár csak ezek a Moszkva-szerű (eredetileg nem latin betűs) nevek a kérdésesek számomra.
hogy boldogulnak el a nevével az osztrákok? vagy annyira megszokták már a mindenféle furcsa neveket, hogy szemük se rebben?

Latcho Rom 2014.01.28. 18:15:54

@Mr Long: Carlson, Daisy, a konyhasarkany mami - hatalmas szineszek. Most igy a negyedik evead utan talan Carlson(fokomornyik) a leg.

Latcho Rom 2014.01.28. 18:16:46

Max mester, nagyon el vagy bujva :-)

Gyoztek a "terroristak" ugy tunik.

2014.01.28. 18:25:40

@házelőtthinta: UKban London es vonzaskore, a lakhatas kerul 3* annyiba, mint Budapesten. Szerintem.
Tetelezzuk fel, hogy az etel ugyanannyi (kozertben vett, mert az etterem UKban joval dragabb), rezsi es ruha hasonlo arban van. Akkor meg mindig csak a havi kiadas egy resze, lakhatas, ami lenyegesen dragabb. A kerdes az, hogy ezt ellensulyozza -e a kereseted.

Quercus a favágó 2014.01.28. 18:27:11

Ha a magyar bérskálát nézzük,és az alapján határozzuk meg a középosztályt,bizony szomorú eredményt kapunk. A magyar bérskála közepén szereplő jövedelmek ugyan is megegyeznek a nyugat-európai bérskála alsó 10-20%-ával. Ez azt jelenti, hogy a magyar középosztály jövedelme gyakorlatilag a nyugat-európai alsó osztályokénak felel meg.

Aki arra vár, hogy Magyarországon valamilyen fordulat bekövetkezzen, annak azt tudom mondani, előbb fog a művirág koszorú elhervadni a sírján. A Fidesz magasan nyerni fog a választásokon, és azt kell hogy mondjam, meg is érdemlik. A választók világos, egyértelmű üzenetet küldtek 2010-ben.
Csak a baj az, hogy ezt egyedül a Fidesz érti. A "baloldali összefogás" meg úgy gondolja, ha egy rakás szarnak a tetejére tejszínhabot fújnak, az már torta.
Majd rájönnek.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 18:31:49

@QUERCUS:

Pont most akarok cikket írni a magyar ballibaizmus bukásáról. Már megvan 5 alapelv, még 7 kell, hogy elég hosszú legyen.Amit írsz, az nagyon fontos elem.

UK2011 2014.01.28. 18:36:19

@tanato: koszonom... mar probaltam, de olyan heves reakciot valtott ki, hogy a fal adta a masikat. Irritalt, s el is tanacsoltak emiatt ettol. Egy mas dolog kapcsan meg a sebeszeti "cerna" is oriasi gondot okozott. Sajna van 1-2 allergiam ami nemsegit.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.28. 18:36:25

@Kövérmadár [swe]: egy szóval nem írtam hogy nyomorogtok. nem tudom, szerintem beképzeled. az nem tetszett hogy lenéztétek a 175 ezres fizetést holott az egy nagyon is jó fizetés otthon. és normálisan meg lehet belőle élni. éhbér. persze. a vicces az hogy szerintem semmivel nem élsz jobban mint egy olyan ember aki otthon keres pl 175 ezret. és beállítod hogy de. ne azt nézd hogy otthon mit tudnál csinálni a koronatízezreiddel hanem azt hogy ott mit tudsz csinálni belőle mivel ott élsz...

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 18:37:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
te ennyire biztos vagy abban hogy bukni fognak, es marad a fideszkdnp??

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 18:39:28

@tableno:

Ez igaz, de abszurdum a lakhatástól eltekinteni.

Lehet, hogy bennem a hiba, de nekem az összes - oké, nem az összes, "csak" a 95 % - bolgár és magyar ismerősöm, aki kitántorgott nyugatra, mind ROSSZABB lakáskörülmények között él, mint otthon.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 18:41:17

@Sexual Harassment Panda:

Most nem is konkrétan aválasztásokra gindolok, hanem a "ballib" eszmeiségre. De a Fidesz nyerni fog, csoda kell, hogy nyerjen.

Latcho Rom 2014.01.28. 18:42:17

@QUERCUS: En inkabb ugy fogalmaznam hogy meg is erdemlitek, ha igy lesz.
Most nagyon alul repul a fidesz media, vilag csufjara idiota szobrokat allit, barom leveleket irkal a meg hivatalba sem lepett amerikai nagykovetnek..hosszu a sor.

hogy a kulfoldre tavozok hova fognak szavazni, az egyertelmu, hogy az otmilla letminimum alatt elo megeszi, jol tud lakni viktor ketkulacsos pavatancaval, na ez a nagy kerdes.

Nagy tobbseg semmikeppen nem lesz, ket honap mulva megbeszeljuk a torpeneseket, ok?

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 18:42:18

@shakti_rom:

Ismerem a híreket. Azok nem erősítenek meg téged.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 18:43:16

@♔bаtyu♔: mi van jobbikoskam?
jottel agitalni?
milyen nevetseges volt a partvezered, komplett hulyet csinalt magabol.
100.000 magyar el Londonban, ebbol kemeny 150 ment el..
mi van azokjal akik pont a jobbik miatt nem mennek haza?

Latcho Rom 2014.01.28. 18:44:02

valaki forditsa le a hireket maxnak, i give up...

Pernilla 2014.01.28. 18:44:21

@házelőtthinta: Hát elég szomorú, hogy a 175 ezres fizetés jónak számít otthon. Ha egyedül élsz, lehet hogy normálisan ki lehet jönni belőle, na de ha már egy családot kell eltartani...

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 18:44:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: csoda kell hogy nyerjen??
azt akartad irni, csoda kell hogy NE nyerjen ugye?
lmp?bejut?

Latcho Rom 2014.01.28. 18:45:54

@Sexual Harassment Panda: ruszkiparti, ortodox bulgar csaladba nosult be.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 18:49:35

@Babette_:

BG-ban az, akinek nincs közüzemi tartozása, minden számlát befizet időben és - ha van - hiteltörlesztését időben fizeti, az már középosztálynak számít. Amikor ezt elmondtam angol haveromnak, nagyot röhögött.

Latcho Rom 2014.01.28. 18:52:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: paksba bele tudnak bukni, boven, ne igyal elore a bajszos bulgar medve borere.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 18:53:18

@shakti_rom:

Feleségem szülei betegesen oroszellenesek. BG-ban az oroszokhoz való viszony azegyik alapvető ismérv, kb. mint Mo-n a zsidókhoz való viszony.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 18:53:33

@shakti_rom: nem hiszem.paks meg nagyon messze van.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 18:55:54

@shakti_rom:

Nem, ez is a ballib oldal ellen hat.

Nekem ax egész nem örömhír. Most is a kisebbik rossznak tartom a ballibeket, bár szavazni nem fogok rájuk.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 18:58:55

@shakti_rom:

A bolgárok 95 %-a ortodox, még az ateisták is annak vallják magukat. Ennek oka történelmi, nehéz ezt magyar aggyal megérteni.

Latcho Rom 2014.01.28. 19:00:12

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Ballib oldal egy fidesz demonizalo, rejtett antiszemita szovirag.
kaosz van a baloldalon, bar most valahogy megvannak, ferencestol, bajnaistol. Elkurhatjak a valasztasokig? Ja.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.28. 19:01:19

@házelőtthinta: ööö, nem én vagyok a magyar hangja Madárnak, de kérdezd meg tőle esetleg, hogy merre járt nyaralni mostanság, mert szokott erről mesélni a nyilvánosban, és hogy az otthoni fizetésből kijött-e neki ugyanaz.

egyébként meg nem értem, már megint velem van a baj, normális ember kimenne, maradna, és még beszélgetne is róla vidáman, jókedvvel, mindennap, ha tényleg nyomorogna, ahelyett, hogy szépen nagyon kussban hazasunnyog? - nyilván van ilyen is, nem is kevés, de nehogy már mindenki hazudik és élvezi, hogy nyilvánosan szenved, és még hazudik is róla.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 19:01:52

@Sexual Harassment Panda:

Mo. biztosan nem fog. Az UK talán, de inkább ők sem.

Viszont van egy jóslatom: a Fidesz két évenbelül ki fog lépni a Néppártból és átlép a kisebbik európai pártszövetségbe, ahol a brit toryk is vannak.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 19:03:14

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
csak ironia volt.
Mi biztosan nem (99%)
a britek sem.
az lmp meg bejut sztem
a jobbiknak fele annyi kepviseloje lesz mint most.

puhacica 2014.01.28. 19:03:15

@UK2011: @Pernilla: orvos ugyan nem vagyok, de 2012-ben atestem egy ilyen muteten. a Maria utcai szemklinikan csinaltak, PRK (olcsobb) eljarassal, itt csak ez van. 164e ft-ot fizettem osszesen, 2 szemre. az a Nagy Zoltan Zsolt mutott, aki egyes maganklinikakon is dolgozik. hatulutoje a Maria utcanak, hogy hiaba adnak idopontot, mivel sztk, tobb orat is varni kell egy-egy vizsgalatra, kontrollra. ha mar kacerkodtok a gondolattal, biztos tudjatok, mi a kulonbseg a kulonbozo eljarasok kozott. na most en meg egyszer tuti nem futnek neki ezzel a modszerrel. annyira fajt az elso 4-5 napban, foleg az elso ejszakan, hogy majd' becsokiztam. igaz, en nagyon rosszul turom a fajdalmat. es bar 2 het utan, amikor eloszor lattam ugy igazan elesen, az nagyon kiraly volt, de most azt mondom, gyujtogetnek meg a dragabbik mutetre. amit tanacsolni tudok, hogy semmikepp se nyaron muttessetek meg magatokat. volt egy srac, ugyanakkor mutottek mint engem. mondta, hogy kapott egy spanyol hajos utazast 2hetre ra es o biztos nem fogja kihagyni. hat, nemtom hogy sikerult az utja, mert en napszemcsivel es kendovel az arcomon alig birtam megmaradni a besotetitett szobaban. :)

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 19:04:45

@shakti_rom: szerintem a baloldal nem fog nyerni most, de eros ellenzek lesz, erosebb mint a jobbik.

Latcho Rom 2014.01.28. 19:06:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

libsi, ballib, karvalytoke, idegenszivu. Same shit.

montroyal ( CAN qc) 2014.01.28. 19:07:21

@Don Kartasch: tényleg milyen criterek vannak az kolombozo osztalyok retegekbe tartozashoz.. nekem nem fogy el a penzem de nem is koltekezek feleslegesen mert mindig osszehasonlitom mennyit kell dolgoznom erte es igy az megeri v nem ugy szoktam mondani annyi pénzem van amennyit csak akarok

ha akarok 1000$ akkor van
ha akarok 10000$ akkor van
ha akarok 100000$ akkor .akkor ... azt nem akarom ..

Mr Long 2014.01.28. 19:07:38

@Chang Yai: inkabb azt kerdezze meg, hogy hova megy nyaralni 4 nap mulva. nem a gyulai furdobe...

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 19:07:53

@shakti_rom:

Ismerni kell a hosszú ideig török uralom alatt élt balkáni népeket. Aki nem ortodox, az törökgyanús vagy a legjobb esetben idegen, pl. zsidó vagy örmény. Még a legvadabb komcsik sem mertek nyíltan az ortodoxia ellen beszélni emiatt.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.28. 19:09:27

bár mondjuk azóta semmin nem csodálkozok, mióta valaki simán egyenesben lehazugozott itt, talán pont a hintán elszédült tag, mikor azt mertem mondani, hogy Balira szoktam járni nyaralni. biztos ilyeneket találok ki.
juteszembe, felmondtam, és elmegyek egy évre utazgatni, még öt hét és két nap van hátra az iskolaévből, ha jól számolok. :-)

otthon esetleg futotta volna egy atlaszra az antikváriumból.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 19:09:30

@shakti_rom:
fityiszkdnp 50%
osszefogas 30
jobbik 15
lmp 5

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 19:11:04

@shakti_rom:

Nem, a lib liberálist jelent. A ballib meg szocit + szoclibet. Mo-n a klasszikus jobboldali liberalizmus gyakorlatilag nem létezik.

Ha meg a jobbikos terminológiára utalsz, nekik a Fidesz sem magyar párt.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.28. 19:11:12

@Mr Long: ő is képzelődik, meg én is, na. biztos túl sok volt a füves cigi. :-)

Latcho Rom 2014.01.28. 19:12:47

@Sexual Harassment Panda:

fityesz :45
osszefosas: 35
lmp 10
jobbik 10

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 19:12:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
micsoda??
a jobbik a kurucon nagyon kemenyen utalja a fideszt, ugyanugy mint az mszp-t!

Pernilla 2014.01.28. 19:13:49

@puhacica: Köszi a beszámolót, ha már egyszer rászánom magam a műtétre, biztos hogy nem az ár alapján fogok dönteni :)
Ami engem baromira visszatart, hogy több helyen hallottam, hogy sokaknak visszaromlik utána a látása. Neked azóta ugyanolyan jó?

2014.01.28. 19:13:54

@**mimi**: Itt nem kitántorgók, hanem ki-bevándorlók vagyunk. Nagy különbség. ;)

@puhacica: Nagyon jól megfogalmaztad. Egy ilyen nagy döntés kockázattal is járhat, ezt sajnos vállalni kell. Részemről nem gyötrődöm azon, hogy "mi lett volna ha". Döntöttem, és vállalok mindent ami ezzel jár. Nincs kristálygömböm hogy az alternativ realitást megkukkoljam, és nem is érdekel, ahogy a dal mondja, "nem nem és nem, nem bánok semmit sem". :)
(Annak azért örülök hogy nálatok nincs anyagi kényszer, ez azért mégis nagyon jó dolog.)

@montroyal: Nagyon igazad van! Bár személy szerint nem vagyok vállalkozó szellem, de nagyon tudom értékelni, és nemrég olvastam is valahol hogy a Kanadában élő bevándorlók nagy része vállalkozásból épitett magának egzisztenciát. Nagyon becsülendő dolog, és igazad van a fizikai munkával kapcsolatban is, bár ez inkább férfiaknak járható út (legalábbis ami a normálisan fizetett fizikai szakmákat illeti).

Latcho Rom 2014.01.28. 19:14:59

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

tudom hogy mux, vannak szerb es roman barataim. Barmi disznosagot csinal az egyik orszaga, talalnak exkjuzt egymasnak, s hanyjak az ortodox keresztet.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 19:15:00

@shakti_rom: az lmp-nek drukkolok.
sztem a jobbik jol pofaraesett londonban.kiment nagy arcal a vona, es a 100.000 magyarbol 150-en mentek el..
pedig szerintuk mindenki jobbikos.
Digger biztos ott volt!(vicceltem)

Latcho Rom 2014.01.28. 19:16:56

@Sexual Harassment Panda: Mert egy segg a Vona, minek ment oda.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 19:17:44

@Pernilla:

Feleség csinált ilyen műtétet, 6-os szemüvege volt előtte. A műtét 1998-ban volt. 2008-ig nem kellett szemüveg. Most ismét szemüveges, de 3-as.

Azaz a műtét segít, de nem örökös hatású.

puhacica 2014.01.28. 19:19:22

@házelőtthinta: "nagyon is jo fizetes"? tobb oldalrol nezd meg a dolgokat, mielott kijelentesz valamit. anyukamnak a del-alfoldon, aki 67ezret keres, biztos nagyon jo lenne. nekunk, akik tobb mint a ketszereset keressuk ketten, mar kevesbe. arra jo, hogy kenyelmesen eljunk, mostmar gyujtogetek is, mielott valakinek megint szurna a szemet a "tekozlo" eletmodunk. de eszembe nem jut hitelt felvenni, almodni sem merek olyan utazasokrol, amikrol itt tobben irnak, pedig ez minden vagyam. szoval nagyon relativ ez a 175e ft.

Simon Hasonmasa (TW) 2014.01.28. 19:20:32

A posztolonak sok sikert es boldogulast. Barmi sikerulhet, megtortenhet barhol. Itt is, mashol is.

A magam reszerol meg nem igazan lattam senkit nagyon melyrol itt a UK-ben felkapaszkodni. Sot, azt latom, hogy a kitantorgok tobbsege... persze kiveve, ha nincs valamilyen jol eladhato versenykepes tudasa, leragad oda ahova kerult es vegzi azt a gyotrelmes munkat amit megtalalt.
Az elso idoszak meg euforikus. Tele remennyel, bizakodassal. Masok vagyunk, mindenkinel mas lehet ez az idotartam. Nekem tobb mint negy ev volt.
Az itteni minimalber (benne a nevben), azert annyi, mert ennyi kell a minimalis letfentartashoz. Persze, lehet belole jelentosen sporolni, pl ugy ha veszel egy evben 365 db babkonzervet es egy szobaban meghuzod magad. Esetleg ketten vagytok, sokkal jobb lesz az eredmeny:)
Ha otthon kerestel 80-100k-t, ide kijossz es itt csak a minimalbert kapod azt gondolod mennyire szerencses vagy.
Hogy, mi mennyi nehez osszehasonlitan. Nem mindennek van ara.

Matula néne 2014.01.28. 19:20:32

@házelőtthinta: akkor elmondok neked egy konkrét példát a saját baráti körömből. A srác buszsofőr, a csaj bolti pénztáros - nem egy középosztály igaz? Először kimentek az USÁ-ba takarítani 0 nyelvtudással, lehúztak pár évet, utána hazajöttek pár hétre, csak rendezni a dolgaikat, majd mentek tovább Írországba. Ma mindketten a saját szakmájukban dolgoznak kint (buszsofőr, bolti pénztáros), vettek egy családi házat, gyönyörűen berendezték, a havi törlesztő részletük nem nagyobb, mint amennyit bérletre kifizetnének. 2 autójuk van, nyaranta pár hetet itthon töltenek, plusz máshová is mennek még nyaralni. Azóta van két gyönyörű gyermekük és szerintem pontosan "itthoni" középosztálybeli életet élnek kint a nem középosztálybeli szakmájukkal. És BOLDOGOK!!! Egyébkén itthon olyan mint középosztály lassan megszűnik létezni.

2014.01.28. 19:20:39

@Pernilla: Igen, visszaromlik, ahogy idősödsz. Attól is függ hogy most milyen rossz a szemed. Én -6 dioptria körül indultam és mütét után szinte tökéletes volt a látásom, de 7 év után, és már 50-et betöltve, vezetéshez szemüveg kell. Lézermütétet olyannak ajánlják akinek nincs szüksége olyan nagy korrigációra és aki nem a számitógép mellett tölti a fél életét. Tájékozódj az esetleges negativ mellékhatásokról is, mert elég sok van, némelyik súlyos, és végül is a látásodról van szó. Ezért sztem Tanato nagyon jó tanácsot adott neked. Nekem felajánlotta az orvos, hogy csináljunk újabb korrigációt - nem vállalom, nem éri meg a kockázat.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 19:21:08

@shakti_rom: a hulye fas eloadta magat hogy minden kulfoldon elot a fideszmszp uldoztek el, es majd o hazahivja oket.
az ellentuntetok tobben voltak.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 19:23:23

@cougarcat:

Mi hasonló korosztály vagyunk és ugyanez a tapasztalatunk.

Latcho Rom 2014.01.28. 19:23:57

@Sexual Harassment Panda: mehettek volna tobben is, baseball ...illtve krikett utokkel hazakudeni a náci mocskot.

Latcho Rom 2014.01.28. 19:25:38

@cougarcat: Nekem lezereztek floatereket, harom hetig hott beteg voltam utana, outta work. Masoknak bakfitty...

Latcho Rom 2014.01.28. 19:26:23

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Felfujta oket, s megint fel fogja, csak figyeld majd a retorikat.

Latcho Rom 2014.01.28. 19:27:40

@KukorIca: Sok ilyen van, jo a peldad.

2014.01.28. 19:28:19

A posztból annyit vettem ki hogy adva van egy fiatal srác, akinek bizonyos céljai vannak és ezen dolgozik. Hogy miért pont ez a célja, szerintem firtatni nem érdemes - vagyis a válasz az, hogy " mert csak". :) Vannak emberek, akik nyughatatlanok, még akkor is ha nem égeti őket a tatár, megvizsgálnak más lehetőségeket, felforditanak minden követ, vállalnak kockázatot, nyiltan szembenéznek a kihivásokkal. Ennek a srácnak van egy álma, és még akkor is, ha most kicsit nehezebb neki, ÉL, és élvezi hogy maga alakitja a sorsát. Nem tudni, hogyan végődik a történet, de én drukkolok neki. A továbbképzés nagyon jó ötlet, főleg ilyen fiatal korban.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 19:29:30

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: ugye?
amikor ismeroseim fidesz/jobbik koaliciot emlegetnek en azt szoktam mondani hogy ez lehetetlen, teljesen mas a program, orbi tobbszor elmondta hogykizart, es valojaban a fidesz megfojtja a jobbikot.alattomosan, lassan.
mindent megvalosit amit lehet, nem hagy semmi mast mint a zsidozas/ciganyozas, halalbuntetes, eukilepes.

Mr Long 2014.01.28. 19:31:01

@Pernilla: nagyapamnak anno pecsen csinaltak meg mindket szemet a 90es evekben. utana nem kellett neki szemuveg kb 10 evig. majd meghalt igy hosszabb tavon nincs tapaszalat. de szerintem ezt szervezete valogatja.

2014.01.28. 19:31:33

@shakti_rom: Nekem nagyon sok problémám volt, de szerencsére egyik sem a legsúlyosabb. Az éjszakai vezetést kerülöm, mert a mütét óta a szemem nagyon érzékeny a szembejövő reflektor fényre. Nagyon száraz is a szemem, ezt folyamatosan kezelni kell.

montroyal ( CAN qc) 2014.01.28. 19:33:16

@Chang Yai: @házelőtthinta:

nekem is ez jutott eszembe csak Madar nyaralasait nezve .. meg azt hogy mit jelent jol megelni Mo-on ... mert hetvegere a nagy boltok mint az Auchan megtelnek es telekosarral vasaroljak a zabalni valot , tudnak(?) kocsival , jarni van, lakasuk is (ha a csalad segitett valahogy).. ennyi ... tuléles inkabb mint jol megélni...azt hiszem Madarnak es sokunknak konnyebb es jobb az élet ..

Latcho Rom 2014.01.28. 19:33:51

@Sexual Harassment Panda: Nem ertem mi a difi, amikor Semlyen lovon viszi erdelybe a nyilasbarat Nyiro hamvait, miert lenne mas a fidesz uzenet - ha burkoltabban is - mint a jobbiké?

A szobordolog is, arra apellal hogy a magyarok tobbsege ugy szeretne latni a nyilas verengzest, a deportalasokat amiben mi nem voltunk ludasok, hanem a szornyeteg naci sas.

S ez tovabbra is mergezni fogja az egeszet..nem lesz megnyugvas soha..
:(

2014.01.28. 19:37:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Nagyon sok fórumot végigolvastam a témában és azt szürtem le hogy hasonló szituációban nem tartós a korrigáció. Még mindig másfeles szemüvegnél tartok de ha jó filmet nézek akkor már a tévéhez is felveszem a szemüvegem. Amúgy meg hozzászoktam hogy jártamban keltemben, nem látok olyan jól. Pl. az irodában nem érdekel, ha nem látom, ki integet a folyosó végén - vakon visszaintegetek, ebből nem származhat baj. :)

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 19:37:34

@shakti_rom: sztem a fityisz nem antiszemita.
mindent megtesznek hogy jo kapcsolatokat apoljanak a zsidosaggal, ciganysaggal.
holokauszt emlekmuvek, emlekev, romA felzarkoztatasi programok, stb.
Schiffer mondta jol, Orbant sok mindenert le kell valtani, de nem antiszemita.

Pernilla 2014.01.28. 19:37:45

@cougarcat: Köszi, meg Maxnak is.
Nekem is -6 dioptria van (az egyik szemen, másik kicsivel jobb).
Ha csak idősebb korban romlana vissza, nem lenne baj, mert még elég zsenge korú vagyok :)
Sőt, ha pár éven belül csak 0,5-1 dioptriát romlana, nekem még talán úgy is megérné. Csak nem bírom azt az állapotot, hogy szemüveg/kontaktlencse nélkül szinte vak vagyok.
Amit írsz, abból sajnos úgy tűnik, hogy nem ajánlott nekem a műtét, mert majd egész nap a számítógép előtt ülök... De sajnos ez kontaktlencsével is elég rossz.
Utána fogok rendesen olvasni a témának, amit egyébként évekkel ezelőtt már megtettem, csak akkor még az álom kategória volt, hogy én ezt az elkövetkező évtizedben ki tudom majd fizetni, és elfelejtettem a pro-kontra érveket. (Azóta határátkeltem - hogy ne legyen annyira OFF :D)

puhacica 2014.01.28. 19:38:36

@Pernilla: az arat azert irtam, mert nagyon nagy a kulonbseg a 164ezer es a 480ezer kozott. ha egy percre is felmerult volna bennem, hogy az eredmenyt ez befolyasolhatja, en se emellett dontok. :) a romlasrol: amikor eloszor kitisztult, kb 2 het utan, az nagyon durvan hd volt, ha szabad igy fogalmaznom. :) aztan "visszaromlott" 100%-ra, vagyis teljesen jol latok. de meg 2 ev se telt el, szoval remelem, nem jarok ugy mint birca felesege. bar nekem 2-es volt mindketto, epphogy alkalmas voltam a mutetre.

@cougarcat: azert nagy a felelosseg, mert az uram nem annyira akar menni, en vagyok csak besozva, o elvan itthon a kenyelmes kis eletunkben. es ha ezt feladjuk aztan nem jon be, akkor az eleg eros szopoag. bar mindig azt mondom, hogy nem vagyunk se hulyek, se benak, eddig is mindent megteremtettunk magunknak hatszel nelkul, miert pont ez ne sikerulne? :)

2014.01.28. 19:39:27

@házelőtthinta: te tisztaban vagy a mostani arakkal otthon? Komolyan kerdezem

Latcho Rom 2014.01.28. 19:40:56

@Sexual Harassment Panda: Mennek az árral, s az ár, a nép ezeket akarja hallani. Viktor hintapolitikus. Schiffer is ezt mondta..

Amit a fidesz csinal zsidougyben az tipikus pavatanc, enszben bocsanatkeres, otthon szobor, viktor tovabbra is hangsulyozza a karvalytoket, az osszeeskuvest.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 19:42:34

@shakti_rom: igen, de minden orszag ezt teszi.pavatanc, kulomben rogton naci vagy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 19:43:59

@Sexual Harassment Panda:
Ott voltam.
Megkínáltak valami antiszemita süteménnyel... várjál mindjárt eszembe jut a neve.
Jaaa igen flódni.
Flódni a neve. Jó vót.

Latcho Rom 2014.01.28. 19:44:23

@Sexual Harassment Panda: Minden orszag pavatancol? Itt nem, tehat nem lehet minden orszag. Ilyen dogokban itt nincs tanci.

2014.01.28. 19:45:21

@KukorIca: egy buszsofor es egy bolti elado szakmaval, UKban sem jellemzo a sajat haz, evenkenti hosszabb nyaralassal. UKban persze eleg specialis a lakas piac es attol fugg melyik reszen. Egy kicsi faluban mondjuk Yorkshireben lehetseges.

Off
Nassaui kollegamtol megkerdeztem, hogy aki a Bahamakon lakik, megis hova jar nyaralni????

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 19:46:14

@shakti_rom: igen, az ossszes auropai orszag pavatancol.
minden nap el kell mo dani hogy micsoda rettenet a holokauszt.
a szobornak ehhez mi koze?
el lett mondva hogy az osszez aldozatnak emleket allit.miert lenne antiszemita?

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 19:47:06

@diggerdriver: marha!:)
remelem vicceltel es nem vagy jobbikos!

wuaaa 2014.01.28. 19:48:15

Hányok már attól, hogy minden nap végére a fidesz-gyurcsány-jobbik a kommentek témája.

Latcho Rom 2014.01.28. 19:48:18

@shakti_rom: Nem is tudom hogy van-e kanadaban holocaust emlekmuzeum..talan montrealban? Pedig itt is lenne ok a megbantodasra ..tudniilik kanada se fogadott nagy szamokban zsidokat, ahogy az usa sem, kuldtek vissza menekult hajokat a naciknak.

Nu, teljesen offok vagyunk - tegnap volt az emleknap.

Bubee82 2014.01.28. 19:48:44

@házelőtthinta:

Eddig meg tudtam állni, hogy ne szóljak hozzá, de...

Én kutatóként nettó 171e forintot kerestem. Menyasszonyom durván kerekítve 110e-t, recepciósként.

Egyre lejjebb kerültünk, sehova sem mentünk, semmit nem csináltunk. Nem szórakoztunk, nem éltünk semmilyen hobbinak. Mindenért kölcsön kellett kérni. Ez megélés? Ne haragudj, de szerintem nem. Maximum túlélés. Diplomával, nyelvtudással és 3 év külföldi gyakorlattal. Okosabb vagyok ennél? Többet érek én ennél. Határozottan igen. Anno a külföldi munkát csak azért szakítottam meg, hogy elkezdjem az egyetemet. Mert diplomával majd sokra viszem. Én is úgy vettem észre.

Magyarország? Szó szerint állatként kezelték a menyasszonyom, amikor elveszítettük az 5 hónapos még meg sem született babánkat. De szerintem még az állatokkal is barátságosabban bánnak a vágóhídon. Azt sem voltak hajlandóak megmondani, hogy mi történt. El lett tusolva. Valaki hibázott. Mi meg menjünk a francba, mert ez nem nagy cucc.

Szóval köszönök mindent, de tovább nem kérek belőle. Sok évet elpazaroltam ott, többet nem fogok. És egy új generációt sem adok az országnak a részemről. Egy ilyen helyre? Minek?

Most közel nettó 500e-t keresek és még nem tartok ott, amit kitűztem magam elé. Mert lesz ez több is.

Teszkóban 55p a tartós TELJES tej, helyi, kiváló minőség. Import? Azmiaz?

Két hónap munka után vettem autót. Kemény 200e-ért. Nem szart.

Maradjunk annyiban, hogy nekem itt jó.

2014.01.28. 19:49:05

@Pernilla: Ha fiatal vagy, akkor legalább a száraz szem dolog nem fog érinteni - ez leginkább a középkorú hölgyek problémája. Ha adhatok egy tanácsot, ne hagyd hogy "aluljavitsák" az egyik szemed, hogy majd 50 valahány éves korodban szemüveg nélkül is olvasni tudjál. Én belementem ebbe a hülyeségbe és ezzel is leröviditettem a mütét hatékonyságát. Igaz nem kell olvasószemüveg, de az engem kevésbé zavarna, mint a másik fajta szemüveg. Minél élesebb a szemed mütét után, annál jobb. Még egy tanács. :) A számitógépezéshez használhatsz egy feles olvasószemüveget - ez segit lelassitani azt a folyamatot, amikor bizonyos szemizmok túlhasználata miatt megváltozik a szemgolyó alakja. Gyakran nézz a távolba, az lazitja az izmokat.

Latcho Rom 2014.01.28. 19:49:26

@Sexual Harassment Panda: Tortenelmet hamisit, azert - nem antiszemia per say.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 19:50:32

@shakti_rom: az a jo hogy mindenki azt magyaraz bele amit akar.

puhacica 2014.01.28. 19:50:40

@Pernilla: en is monitor elott ulok egesz nap, itthon meg a telefonon vagy a tableten olvasok sokat. azt mondtak, ez nem problema, elvegre azert van a szemunk, hogy hasznaljuk, csak pihentessem idonkent. amit cougarcat irt, ram is ervenyes, mukonnyeznem kell mert nagyon szaraz a szemem. de gondolj csak arra a sok szupi napszemcsire! :D

2014.01.28. 19:52:50

@montroyal: Elnezest ha felreertheto voltam, egyaltalan nem nezem le a fizikai munkat semmilyen szempontbol, en is csinaltam, de mindenkinek jobb hogy mar nem mivel nagyon lassu es ketbalkezes vagyok :). Nagy kulonbseg van akozott amit te csinalsz - sajat vallalkozasod van, szakember vagy, szereted a munkadat - es betanitott, szalag melletti gyari munka kozott peldaul. En az utobbit csinaltam amikor fiatal voltam, es mondhatom hogy senki sem szerette, mindenki aki ott dolgozott kenyszerbol csinalta mivel nem volt mas lehetosege hogy fenntartsa magat. Ez egy ideig oke lehet, de ha valaki azzal az ambicioval ment kulfoldre hogy majd karriert epit - barmilyen teruleten, akar autoszereles, epitoipar, barmi - es meg husz ev mulva is a gyarban van a szalag mellett, az szerintem eleg kiabrandito lehet. Ettol fuggetlenul talan meg igy is megerte az illetonek, anyagilag vagy mas szempontbol.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 19:55:02

@Mirjam2: nem is rad celoztam(tunk), magyarorszagon gondoljak ezt.

2014.01.28. 19:55:44

@puhacica: Hát igen, ilyen szempontból könnyebb annak, aki egyedül megy és csak saját magának tartozik felelősséggel. Az se jó ha egy kapcsolat megromlik mert nincs konszenzus. Még jó hogy a cicát nem kell megkérdezni. :)

2014.01.28. 19:58:46

@Sexual Harassment Panda: Magyarorszagon ez a zsidougy messze tul van dimenzionalva. UKban nem tema. Guernseyn sem hiszem hogy napi tema lett volna.
Ez az egyetlen dolog, ami miatt, ha otthon vagyok, van egy kis keseru iz a szamban, amugy alapvetoen szeretek Magyarorszagra latogatni.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 20:01:15

@charlieharper (UK, de nem London!): persze hogy tul van dimenzionalva el van tulozva.valasztas lesz.

Latcho Rom 2014.01.28. 20:01:54

@charlieharper (UK, de nem London!): Messze bizony.

De ne feledd hogy az UKbol nem deportaltak felmillio embert, az angolok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 20:01:56

@Sexual Harassment Panda:
Odamentem Vona nemzettestvér beszédére.
Láttam hogy nincs mire állni a Jövő Emberének a hordószónokok között, hát odaugrottam négykézlábra ereszkedtem és felajánlottam a hátamat.
Volt bennem egy kis félsz hogy félreérti de nem.
A hátamon állva mondta el az Új Korszak Nyitányát.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 20:01:58

@charlieharper (UK, de nem London!): semmivel nem nagyobb az antiszemitizmus mint mashol.(europa)

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 20:03:03

@diggerdriver: ::)))
szerinted nem csinalt magabol komplett barmot??
ott voltak max.200_an

puhacica 2014.01.28. 20:03:17

@cougarcat: aha, szoval kozepkoru! es tenyleg, csak olyan fura. ha kozepkoruakrol beszelek, valahogy en magam sose sorolom ebbe a csoportba :D
a masik: ha latnam a veszelyet annak, hogy ramegyunk, sose indulnek el. annyit nem er. :) es a cicat, ha meg nem is kerdezzuk, de olyan helyre nem megyunk, ahol hosszu ideig karantenba kenyszerulne. :) idos koromra en leszek a bolond macskas no. :)

2014.01.28. 20:03:37

@házelőtthinta: Arra gondoltal hogy az etterem, meg a pubban a sor, azert dragabb Nyugat-Europaban mint Mo.on, mert normalisan megfizetik az ott dolgozokat? Inkabb fizetek tobbet annak a tudataban hogy nem megalazoan alacsony bereket fizetnek a szemelyzetnek. Szamomra nem hatrany hogy Londonban dragabb az etterem mint Budapesten, orulok neki hogy az ott dolgozok nem ehbert kapnak.

2014.01.28. 20:05:22

@Sexual Harassment Panda: akkor elmondom neked, hogy az egyetlen orszag, ahol beszoltak a lanyomnak a vallasa miatt tomegkozlekedesen (van egy a nagyanyjatol kapott nyaklanca zsido motivummal), az Magyarorszag. Nem egyszer.
Mondom ezt ugy, hogy gyerekkorom egy joreszet, egy arab orszagban eltel le.
Osszehasonlitva a UKvel, erezheto.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 20:07:06

@shakti_rom: nem errol van szo.magyarorszag nyakig benne volt, nemetorszag szovetsegese.a holokauszt iszonyu lehetett, es mindent meg kell tenni hogy ilyen ne tortenhessen +.
de a jelenlegi fidesz miert hibas abban ami 70 eve volt?
magyarorszag elismerte hogy hibasak voltunk, es bocsanatot kertunk a holokausztwrt, lesz holokausztemlekev, bolokausztszobor, stb.voot zsidokongresszus, orban elmondta hogy ok isten ajandekai , es de jo hogy itt vannak.
mi kell meg?

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 20:09:06

@charlieharper (UK, de nem London!): azt elhiszem hogy budos bunko magyarok vannak, mivel nalunk a fekete/ muszlim ujdonsag, londonban nem az.
de hogy kormanyzati szinten nem sertegetik a kusebbsefejet az biztos.(kiveve jobbik)

2014.01.28. 20:09:10

@puhacica: Ó, bocsi, nem rád gondoltam! Én téged mindig fiatalnak képzeltelek, nálam meg is maradsz annak! Arra utaltam hogy olyan 45 körül sok a hormon ingadozás, aztán később változás, szóval ezért problémásabb a száraz szem. Egyébként meg "50 is the new 30"! :)

Latcho Rom 2014.01.28. 20:10:44

@charlieharper (UK, de nem London!): Ugyanez velem is - mar talan irtam, az 56-os emlekmu elott, a martirok utjan. Ennek semmi koze orbanhoz, ferenchez - meg a szocik voltak a hatalmon.

Nagyanyam mogere volt a nyakamba, a masik nagyanyan keresztje mellett, mint mindig.

2014.01.28. 20:11:49

@Sexual Harassment Panda: ez igy van, mar amennyire kovetem a magyar politikat. A kisember (egyszerubb es van amikor meglepoen nem egyszeru) szintjen viszont van. Tegnap eloszor kerdezett ugyfel Magyarorszagrol. Kerdezte, hog mi volt ez a magyar hiszti Londonban a hetvegen.

montroyal ( CAN qc) 2014.01.28. 20:12:34

@Mirjam2: nem Neked csak altalanossagkent irtam

ha valaki husz év mulva is a szalag mellett van hat... ott mar valami nem kerek.. es azt hogy valaki talalja meg azt a munkat, amit szeret v jol fizet v vallakozzon csak rajta mulik, csak egy peldakent mondom nem baj ha fuvet vagsz, dolgozol valakinek szar penzert , de szerezz tapasztalatot es par ev mulva dolgozz magadnak es sajat clienseidnek vagd a fuvet..
egy fiuval egyszerre jottunk canadaba semmihez nem ertett mivel 19 eves volt , festonel kezdett el dolgozni .. a mai napig is ezt csinalja de sajat vallakozasaban .. a nyaron latogattam meg most 40 evesen arulja a 1.5 millios hazat amit o epttetet,es a felesegevel délre koltoznek befejezve a munkat..

______________ (törölt) 2014.01.28. 20:13:22

@Kövérmadár [swe]: tudtad, hogy buffet 1957 óta ugyanabban a - milliomosokhoz mérten igencsak - szerény házban él? :)

puhacica 2014.01.28. 20:14:37

@cougarcat: jaj, ne hulyeskedj, csak vicceltem! 32 vagyok, de mar kozel a kozepkor. :))) tok furcsa, de a mai napig 18-20-nak erzem magam. fog ez valaha valtozni???

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 20:14:38

Na szóval...

kepkezelo.com/images/ka03g5u5t6alxwqffs.jpg

Emberek!!!
Feleim!!!
Latiatok szümtükkel amit én???
Posztot írt egy agyhalott zombi.
Sőt azt írja hogy boldog. Halad előre.
Egy raktári melós.
Elképesztő.
Az írás egyébként nem rossz. Kicsit rövid kicsit összecsapott, de nekem tetszett.
Jó volt na.

(A posztírónak írom hogy nehogy magára vegye az agyatlan zombit csak volt itt egy nagyarcú parasztivadék aki szintén raktárban dolgozott és szerinte mindenki aki raktárban dolgozik az agyhalott zombi.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 20:15:01

@charlieharper (UK, de nem London!): igen hiszem hogy vannak agyhalott idegenellenes barmok.
ezert kellene mindenk8nek kulfoldon dolgozni par evet!
mentalitast, toleranciat hazvinni.
allitolag diggernek vonagabor poszterek diszitik a szobajat, minden nap azt csokolgatja!(wicc)

Pernilla 2014.01.28. 20:15:46

@cougarcat: Köszi, ezek nagyon hasznos infók voltak, aluljavításba biztosan nem fogok belemenni, még soká leszek 50. :)
Még mindig várom tanato, vagy más orvosok ellenjavallatait, de szívesen várok még pozitív kritikát is a szemműtétről (bár csak az lenne...)

Latcho Rom 2014.01.28. 20:16:00

@Sexual Harassment Panda: Hasznalja, s megjobban megosztja a nepet. Ebbu lesz a ketharmad.

Az emlekmuvek csak kirakatok a nyugat felé - illetve ez a mostani szobor buksisimi a magyaroknak. A nyugat DOES NOT GIVES A FLYING FUCK. Orbanek tulertekelik ezt allandoan...

tableno 2014.01.28. 20:18:23

@Sexual Harassment Panda: az hogy egyes fideszes meg kdnp-s politikusok meg publicisták ne zsidózzanak eközben (leggtöbbször ugyan kódolják, de így is mindenki érti). Mert hát így egy kicsit hiteltelen az egész emlékévezés...

2014.01.28. 20:18:23

@Sexual Harassment Panda: ha most a 20as eveimben jarnek, egyedulallo, a Tavol-Keletre mennek, esetleg Del-Amerikaba, csak oda spanyol/portugal kell. Nem Europat valasztanam

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 20:18:54

@shakti_rom: jelenleg guernsey, tavasz/nyar Nemetorszag(regi vagyam volt)

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 20:20:17

@charlieharper (UK, de nem London!): ja, kerem!
en is azsia/ del amerika, de nem tudom hogyan lehetne oda kivandorolni?
hol vannak allashirdetesek?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 20:20:47

@Sexual Harassment Panda:
Nem az a lényeg hogy hányan voltak.
Az a lényeg hogy HOL tartott beszédet.
A hordószónokok sarkán.
Oda magára valamit adó ember csak röhögni megy.
Hatalmas sóműsor az egész.
A legnagyobb közröhely hogy HOL beszélt.
Jellemző a magyar médiára hogy azt írta hogy a Hyde park északkeleti sarkán tartott beszédet.
Ja az a hülyék sarka.

Latcho Rom 2014.01.28. 20:20:58

@Sexual Harassment Panda: Most nezem..gyonyoru hely! Beaches! Felmelegszik a viz, lehet ott strandolni?

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 20:21:14

@tableno: pontosan mikor zsidoznak?
szerintem nem hallasz ilyet.(kiveve jobbik, es bayerzsolti)

Latcho Rom 2014.01.28. 20:22:09

@tableno: Kicsit nagyon.

Mi a szakteruleted doki?

tableno 2014.01.28. 20:22:36

@charlieharper (UK, de nem London!): viszont oda nem utazhatsz csak úgy, vízum meg munkavállalási engedély nékül, minimális alaptőkével, stb.

2014.01.28. 20:22:45

@puhacica: Tudom hogy vicceltél, átjött az irónia, de azért én is "beleléptem" egy kicsit! :) Te bizony még nagyon is fiatal vagy, jól sejtettem! Jó hir: nem, nem fog változni, megmaradsz lélekben fiatalnak! A "bolond macskás nő" dolgot viszont nem értem. Nálam ez teljesen természetes dolog, sőt nagyra értékelt. :)

2014.01.28. 20:23:20

@Sexual Harassment Panda: hat, Azsiat azt komkretan tudom, mert eleg sokat intezek az embereimnek, akik Taiwan/Hong Kong vagy Sing-be kerik at magukat egy-ket evre es aztan valaki marad. Bar eselyes, hkgy lar ev utan ott zombiva valik egy hard core europai.
Ha olyan ajanlatod van, hogy havi Sing$ 8ezeret keresel, akkor a munkavallalasi nagyon egyszeru es gyors. A jo ottan, hogy a bruttot megkapod kezbe, aztan egyosszegben befizeted az adot, de addig meg tudod forgatni a penzed.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 20:23:29

@diggerdriver: akkor a helyen is volt.
erted a lenyeget?
azert ment oda , mert londonban 100.000 magyar van, akiketaz elozo kormanyok eluldoztek, de mind jobbikos.
aztan elmentek 150-en a 100.000bol, es egy parkban sutyorogtak..

2014.01.28. 20:24:21

@Mr Long: A nyugdíjasok és közmunkások országa lesz. Amíg van miből osztogatni az adófizetők pénzét.

2014.01.28. 20:24:57

@tableno: sokkal egyszerubb es gyorsabb, mint USA

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 20:25:35

@charlieharper (UK, de nem London!): ertem, de en nem tudom hol lehetne szakacs/cukrasz allasokat talalni pl japanban, vagy delamerikaban.
arabokhoz meg nem akarok, irakba meg dubai a hivtak.

2014.01.28. 20:26:14

@QUERCUS: Tehát akkor robogunk tovább a totális katasztrófa felé.

Latcho Rom 2014.01.28. 20:27:21

@Sexual Harassment Panda: Mexico - irj a Bencenek, a srac aki egy kivalo posztot irt mexikorol..ismeri a terepet jol.

2014.01.28. 20:28:27

@shakti_rom: A sok birka lehet, hogy megérdemli, én nem.

2014.01.28. 20:29:15

@Sexual Harassment Panda: meg esetleg megprobaljatod az argentinas csaj posztjat, es felvenni vele a kapcsolatot.
AZsiarol meg majd irok

tableno 2014.01.28. 20:30:29

@shakti_rom: pénzügy. A doki az tanato :)

Latcho Rom 2014.01.28. 20:31:11

@Philosoraptor: Kinek nem szavazata ne huzza magara a bircát.

2014.01.28. 20:31:19

@házelőtthinta: Mire elég az a fizetés, ha mondjuk 70-80 ezer forint elmegy albira + rezsire?Nem azt mondom, hogy nyomorogsz, de abszolút nem tudsz belőle nagy lábon élni. Szerintem kb. 200 ezer lenne a minimum egy embernek, hogy a kiadások mellett legyen pénze szórakozni és/vagy félrerakni.

Latcho Rom 2014.01.28. 20:32:36

@Sexual Harassment Panda: Kuldom a cimet - pill.

Ha van facebookod az a legegyszerubb vele.

2014.01.28. 20:33:12

@Philosoraptor: Erről volt egy cikk tegnap az indexen. Egyes előrejelzések szerint a fe-ki nyugdijrendszer 2040 után már nem birja, minden aktiv dolgozóra két nyugdijas jut majd. A mostani aktivakkal duplán kitolnak, most, amikor fiatalok vagytok és majd megint akkor, ha nyugdijba mennétek. :(

tableno 2014.01.28. 20:33:20

@charlieharper (UK, de nem London!): de jóvan nehezebb, mint az EU-n belül, és csak nagyon magas képzettséggel éri meg. Gondolom nem sokan mennének raktárosnak Ázsiába vagy Dél-Amerikába...

2014.01.28. 20:34:41

@Chang Yai: "otthon esetleg futotta volna egy atlaszra az antikváriumból."

Ez hatalmas. :DDD És egyben elszomorító is. :(

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 20:35:51

@shakti_rom: sajna nincs faszom, de majd irok neki.

2014.01.28. 20:36:11

@Pernilla: "Ami engem baromira visszatart, hogy több helyen hallottam, hogy sokaknak visszaromlik utána a látása."

Én úgy tudom, hogy 3-5 év elképzelhető, hogy visszaromlik. Azt nem tudom, hogy olvastam-e vagy pedig hallottam-e valakitől.

2014.01.28. 20:36:12

@Sexual Harassment Panda: szoljal meg ram, mert nem tudom mist megktedezni, holnap lazas munka lesz, az utolso nap, hogy munkat lehet vegezni. Csutortokon kiran zarnak, mert pentek Chinese New Year, egy hetre minden leall
@tableno: hat nem, az teny, de Pandanak szakmaja van

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 20:39:30

@tableno: igaz, de focukrasznak/szakacsnak egy luxusszallodaba a canchoon beachen mexikoban, vagy braziliaban nem lehet rossz.

Rotoxis 2014.01.28. 20:41:25

A minap állapítottuk meg egy kollégával (szintén magyar), hogy olyan olcsón nem lehet nálunk vásárolni, mint Magyarországon. Viszont olyan vacakot sem. Nincs 500 Ft-os virsli és a hires magyar téliszalámi itt az olcsóbb felvágottak közé tartozik. Nincs Trapistának nevezett gumisajt, van viszont holland, svájci, francia, osztrák, olasz, meg mindenféle más. A drága kaja miatt jelentősen eltérőek a fogyasztási szokásaink. Ha a színvonalas magyarországi üzletek "normális" kínálatát veszed alapul, a különbség már mindjárt nem olyan eget rengető.

Az étterem viszonylagosan drágább, de ha az otthoni színvonalasabb (és nem a hiperdivatos, ételmintát felszolgáló sz@rokra gonodolok) éttermek árait nézem, szintén nem nagy a különbség. Otthon a kedvenc éttermünkben ketten 10 ezerből szoktunk megvacsorázni, itt azonos színvonalon 40 €-ból ússzuk meg.

Az iparcikkek jelentős része, természetesen az azonos minőségűeket tekintve szintén nem sokkal drágább, mint otthon. Amin kiakadtam, az a ruházat. A rendszer úgy működik, hogy szezonvégi kiárusításban felére árazzák le a göncöket (ekkor szoktunk vásárolni). Ami megmarad, azt a következő szezonban Magyarországon dobják piacra, mint ÚJ árut, természetesen drágábban, mint amennyiért itt a leárazásban megveheted. Ezért van az, hogy Magyarországon egyetlen márkás üzletben sem találsz teljes méretválasztékot egy-egy ruhából. Ami meg megmarad Magyarországon, az megy tovább keletre.

A lényeg, kénytelen vagy jobban élni, mert nincs turi, nincs kínai piac, nincs Tesco, csak a normális minőségű árut tudod megvenni, kicsit-nagyon drágábban. Azért a háromszoros fizetésből telik rá.

Latcho Rom 2014.01.28. 20:41:53

@Sexual Harassment Panda: Cancunban ugy dolgoznak a kis mayak mint a rabszolgak...a reszortokba

De ha egy jo europai cukrasz vagy, akarmi is lehet beloled ott

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 20:41:58

Szó volt itt reggel a kitörés lehetőségéről és szükségességéről.
Miért követelmény ez és mit jelent valójában?
Az eleve értelmiség kivándorlóktól is elvárják a kitörést?
Aki a szakmájában helyezkedik el és imádja azt annak is ki kell törni?
Miért nem elfogadott egy tisztes kispolgári lét?
Miért kell haláláig tiporni küzdeni nyomulni egy embernek?
Aki szereti tegye de miért ELVÁRÁS ez?
Én azt csinálom mint amikor idejöttem és valószínűleg azt fogom csinálni amíg a kezem fel tudom emelni.
Semmit nem léptem előre.
Nem akarok most belemenni olyan baromságokba amik itt ma is elhangzottak hogy ugyanígy élnék otthon is de zongorázni lehet a különbséget.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 20:43:01

@házelőtthinta:
Nem tudom, hogy mire elég 175e Ft Magyarországon. Abban megállapodhatunk, hogy nincsen értelme átszámolgatni, így megpróbálom "tárgyiasítani" azt, amire itt költünk és így talán jobban (reálisabban) összehasonlítható.

Lakbér egy 6000 fős városban, 2 szoba (64nm), internet, rezsi.
Egy VW Beetle 2.0 fenntartási költségei (adó, biztosítás) + kb. 1,5 tank üzemanyag (olyan 75 liter).
Enivaló 2 főre, nem válogatunk, amire vágyunk, azt megvesszük.
Szórakozás (mozi, étterem, amikor vágyunk rá).
Utazás, amit már nehezebb körülírni, de ha a hétvégi utat is beleveszem, akkor 2* 1 hetes Karib-tengeri hajóút + pár napos városnézés, egyszer Miami-ban, egyszer San Juan-ben (Puerto Rico). Ezen kívül egy hajóút Finnországba (elhanyagolható költség) és egy El Camino nyáron (Barcelona 2 nap, El Camino 5 nap, Gran Canaria 3 nap).

Ha ez mind kijön havi 175e-ből, akkor beismerem, hogy tévedtem...

**mimi** 2014.01.28. 20:43:38

@cougarcat:
azért használtam ezt a kifejezést,mert az előtte lévő kommentekben szerepelt, és pont nem értek vele egyet, mármint azzal, hogy többség csak kitántorgott, és nyomorog a kinti minimálbéren!

Sajnálom ha félre érthető voltam! :)

blackhairlady 2014.01.28. 20:44:11

@Mr Long: Ot meg nem, neki nagyon szep akcentus mentes angol kiejtese van, egyaltalan nem texasi, hala az iskolainak. A gyerekeimre es magamra gondoltam termeszetesen:))

holl gold 2014.01.28. 20:45:09

@♔bаtyu♔:
Ha valahová külföldre mennék dolgozni, mert rákényszerülnék az a Kanári szigetek. Szerintem az életminőség nagyon lényeges, nem mindegy, hogy szerényebben élsz, nincs meg a legújabb kütyüd, de állandó napfény vesz körül, vagy szürkeségben nyomogatod a legújabb Iphone-od.

Erdekes dolgokat feszegetsz. En mar többször voltam a kanari szigeteken es majdnem minden alkalommal összefutottam kulönbözö ott dolgozo kulföldiekkel akiknek tele volt a gatyaja a mindennapsutanap meg az allandoanjoidövan, sohanemesikazesö, nincsentel, mindigmeleg..... En is elgondolkoztam ezeken de belegondolva ha valaki mar ott melozik 5-10 eve lehet hogy igy erzi...Innen europabol kicsit furcsan hangzik de talan igaz lehet...(en nagyon szeretem a meleg, jo idöt es nem tudom hogy mit valtana ki belölem a több eves tartos, allando jo idö...)

2014.01.28. 20:46:48

@cougarcat: Nem fogok itt maradni, megelőzőm a "bajt".

Mr Long 2014.01.28. 20:48:17

@charlieharper (UK, de nem London!): Te kereskedelmi, vagy befektetesi bankban melozol?

tanato 2014.01.28. 20:50:33

@Pernilla: Én nem vagyok híve semmilyen műtéti megoldásnak,mert mindig lehetnek szövődményei,valamint ha ezt műtétet elvégzik utána meg közelre nem fogsz tudni jól látni valószínűleg.Ameddig bírod húzd ki a lencsével,esetleg tudnám javasolni a naponta eldobható lencsét az a legjobb.Magam is kontaktlencsés vagyok és én soha nem mennék bele egy ilyen műtétbe.Én akár sport közben akár strandon kiválóan elvagyok vele.rajtam kívül más orvost most nem látok a kommentelők között,nem tudom Madame Anita de Briós merre van,ő nemrég még postot is írt ide,az ő férje pont szemészorvos Franciaországban,igazán ő tudna érdemben hozzászólni.Meg kellene kérdezni,szerintem írjál neki privát levelet."brioche" a nickneve.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 20:51:09

@tableno: erdekes, az hogy bulgariaban, hollandiaban, svedorszagban, finnorszagban szelsojobbos koalicio van/volt az senkit sem zavar..

2014.01.28. 20:51:14

@**mimi**: Akkor egyetértünk :)

tableno 2014.01.28. 20:54:14

@Sexual Harassment Panda: dehogynem. Azzal együtt, hogy a nyugati szélsőjobb Kelet-Európai viszonylatban mérsékelt jobbosnak számítana.

**mimi** 2014.01.28. 20:54:43

@cougarcat:
ezt én is olvastam tegnap,jó kilátásaink vannak!

holl gold 2014.01.28. 20:56:36

@Sexual Harassment Panda:

Tegyuk fel, ha a Szarhaziek meg a többi bukott balos nyerne akkor hanyan szaladnanak vissza az orszagba (hiszen jönnek a jobb idök, legalabb is igergetesekben nincsen hiany, program sincsen meg...ebben sincsen egyetertes).

2014.01.28. 20:57:23

@Philosoraptor: Hol tart ez a terv most, már kezd kirajzolódni? (bocs ha kiváncsiskodok)

tanato 2014.01.28. 20:58:13

@UK2011: Neked is szintén ezt tanácsolom,én magam is ellen voltam a kontaktlencsének,nagyon féltem tőle,20 évig szemüveges voltam,amíg egy szemész kolléganő rá nem beszélt ma lencsére.Nem volt könnyű megszokni.,sokat kínlódtam az elején,beleszakadt a szemembe meg nem tudtam berakni-kiszedni,meg mart,égetett,de azután belejöttem a használatába és már mindig hordom.A műtétnek személy szerint nem vagyok híve.
De neked is mondom,írjál a Brioche nicknevű hölgynek akinek a férje szemész a Loire vidékén.Ő/mármint a férj/tud erről nyilván többet mondani.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 20:58:17

@diggerdriver:
"Nem akarok most belemenni olyan baromságokba amik itt ma is elhangzottak hogy ugyanígy élnék otthon is de zongorázni lehet a különbséget. "

Pont ez a lényege az egésznek!

"Posztot írt egy agyhalott zombi."

Sejtettem, hogy az volt a múltkori nézeteltérés oka, hogy félreértetted a dolgot.
Az agyhalott zombi nem a raktáros szinonímája és azt akkor az a posztoló sem úgy gondolta.
Az agyhalott zombinak az a jellegzetessége, hogy 20-ad magával lakik egy lakásban, legfőbb tápláléka az alkohol és/vagy drog, fillérekért dolgozik és még igénye sincs a továbblépésre. És még a nyelvet sem tanulja meg.

@charlieharper (UK, de nem London!):
Mert a lányod tehet a magyarok nyomoráról! :D

@sorsolo:
Tudtam :)

@wuaaa:
Valld be, hogy a hüvelygombás rész érdekel! ;)

@shakti_rom:
Milyen az a "flying fuck"?

Quercus a favágó 2014.01.28. 20:58:37

@Philosoraptor:

A dolgok jelenlegi állása szerint a Fidesz egy ideig bebetonozza magát a hatalomba. Ez egyrészről saját okos politikájának köszönhető, másrészről a másik oldal balfaszságának. Szándékosan nem írok baloldalt, mert Magyarországon olyan gyakorlatilag nincs. Az egyetlen párt, ami talán baloldalinak nevezhető az az LMP. Őket viszont leszeletelték. Közös erővel.

Lehet persze a magyar embereket birkának nevezni, csak ez nem igaz. 2010-ben a választók egyértelműen elmagyarázták a politikának, hogy nem kérnek a liberális bagázsból. Erre most mi van. Jön a liberális bagázs,és közli, itt vagyunk, szavazz ránk. Egy lófaszt. Kétszer nem megyek el az állatkertbe ugyan azokat a majmokat megnézni.

A választók azt is jelezték, hogy fogékonyak a parlamenten kívüli erőkre. 2010-ben kb.egymillió ember szavazott rájuk.
Most a láthatáron sincs komoly csapat.

Mi marad, mint alternatíva. Válaszd a kisebbik rosszat. Az meg az emberek túlnyomó többségének a szemébe a Fidesz.

**mimi** 2014.01.28. 20:58:56

@Kövérmadár [swe]:

Hogy hova a fenébe nem tántorogtál már el:))))))))))))))))

2014.01.28. 21:01:03

@**mimi**: Én ezért is csalódtam a fideszben (bár nem érint, igaz), mert nem merték meglépni az ezzel kapcsolatos reformokat. Sztem nagyon sokan azért szavaztak rájuk, hogy ezt megtegyék.

Latcho Rom 2014.01.28. 21:01:10

@holl gold: Ha a kovetkezo garnitura kevesebbet mutyizna maganak, s visszacsalnak a $ az orszagba, uzleteket - meglehet hogy tobb ember maradhatna otthon...
ha
ha

hahaha.

tanato 2014.01.28. 21:01:48

@Kövérmadár [swe]: Vidéki Magyarországon a 175 nem rossz pénz,főleg egy fiatalnak akinek nincs családja és esetleg a szüleivel lakik.Ha már önálló és lakhatási költségei is vannak nem olyan jó,ha meg gyerekek is végképp nem kielégítő.

Pernilla 2014.01.28. 21:01:53

@tanato: Köszönöm a választ. Nekem a kontaktlencse miatt is elég sok "bajom" van, sokszor vörös és szúr a szemem, ha egész nap rajtam van a lencse és a nyáron volt egy rettenetes kötőhártya-gyulladásom. Ezek miatt sem voltam meggyőződve arról, hogy nem pont a kontaktlencse miatt lesznek-e később komolyabb szemproblémáim...
Lehet hogy megkeresem brioche-t, köszi a tippet. Egy fél éven belül még biztosan nem aktuális a dolog, addig még gyűjtöm az információkat.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 21:04:37

@holl gold: felreertesz!szerinten sem a kormanyok uldozik el az embereket, a jobbik allitja ezt.

Latcho Rom 2014.01.28. 21:05:38

@QUERCUS: otmillio nyomorgo magyarral miert a fidesz a kissebb rossz? De ne mutogass hatra, eleg ideje volt a fidesznek gatyaba razni az orszagot. Nekem ugy tunik hogy kiraztak az embereket a gatyajukbol, mar semmit nem tudnak kifacsarni beloluk.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 21:06:25

@QUERCUS: miert gondolod hogy a fidesz nyer?
ennyire lefutott a valasztas??

**mimi** 2014.01.28. 21:07:09

@cougarcat:

én csalódtam mindegyikben...

Diggernek volt igaza amikor azt mondta, hogy Mo kapott egy nagy esélyt 24 éve, de nem tudott élni vele.

tableno 2014.01.28. 21:08:17

@shakti_rom: nézd, a népnek kenyér kell és cirkusz. A jelenlegi állás szerint kenyeret egyik oldal sem tud adni, cirkuszban viszont a Fidesz sokkal jobb.

**mimi** 2014.01.28. 21:08:40

@shakti_rom:

"Nekem ugy tunik hogy kiraztak az embereket a gatyajukbol, mar semmit nem tudnak kifacsarni beloluk."

én is így érzem...:(

egyik kutya másik eb

2014.01.28. 21:10:20

@**mimi**: Igen, ez is hozzátartozik, a többi párt sem kaphat felmentést....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 21:11:21

@**mimi**:
Még nagyon nagyon sok helyen nem jártunk... eddig összesen 32 országban jártam (ebben benne van Magyarország és Svédország valamint két, már nem létező ország is: Csehszlovákia vagy Kelet Németország).

Tehát van még hová eltántorogni :)

Ha nem jön közbe semmi, akkor további 6-tal bővül a lista jövőhéten.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 21:12:00

@diggerdriver: nem tudom , teged eluldoztek?
persze hogy jobb az eletszinvonal europa egyik leggazdagabb orszagaban, nem?

2014.01.28. 21:12:30

@diggerdriver: az ertelmisegi az olyan kaszt, aki nem a Lidlben veszi a zsemlet? Nem ertem ezeket a kasztokat.
Az autoszerelom tobb szamitogepet hasznal, mint egy kisebb ceg. Akkor o most ertelmisegi?

@Mr Long: mondjuk ugy, hogy befektetesi resznel. Nem igazan ertek a retail-hez

Latcho Rom 2014.01.28. 21:14:32

@tableno: van egy pont ahol borul a bili, romania, ukrajna most, amikor a cirkusz keves. Hami nelkul mar nem lehet olyan jokat bekemenetelni, joizuen ciganyozni, zsidozni, amerikat szidni.

az a jo cirkusz hogy becsokolunk az orosznak?

wuaaa 2014.01.28. 21:15:32

@Kövérmadár [swe]:
" Valld be, hogy a hüvelygombás rész érdekel! ;) "

Azaz ! :) Btw.... sorra került már a Nokas a házi moziesten?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 21:16:49

@tanato:
A szülőkkel lakás szerintem nem önálló élet, de tudom, hogy sokaknak nem sok lehetősége van másra.

Az egész onnan indult, hogy a gyerehaza.org-os hirdetést "beáraztam" 175e+apróra, majd mondtam, hogy ez alamizsna és ennyiért nem mennék vissza. Tehát 2 fő, 1 nyúl ;), 1 autó, sok utazás, saját albérlet vidéken kell kijöjjön ebből, hogy ne nevezzem éhbérnek.
Az, hogy ennél nagyon sokan kevesebből élnek egy végtelenül sajnálatos dolog :(

33621 2014.01.28. 21:17:56

@tanato: Nem tudom hogy ezt te, vagy valaki már belinkelte e de érdekes eszmefuttatás. Saját lakás vagy bérelt?

index.hu/gazdasag/2014/01/28/kevesebb_embernek_sajat_lakast/

Latcho Rom 2014.01.28. 21:18:12

@sorsolo: Igen, ok igen. Ez volt a masik allatbaromsag ezzel a szoborral, odabaszni a kezre aki ad neked, rokonszenvezik veled.
Mint a viki tankos dumaja....
:(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 21:18:25

@wuaaa:
Még nem, de már landolt a gépen :)
Utazás előtt már nemhiszem, hogy belefér, de utána mindenképp sor fog rá kerülni, mert át kell vészelni a télből hátralévő 4,5 hónapot :D

**mimi** 2014.01.28. 21:19:22

@Kövérmadár [swe]:

Helyes!!! :)))

Így kell ezt csinálni!

Jó utat nektek, de ezt majd még kívánjuk egypárszor :))

tableno 2014.01.28. 21:20:44

@shakti_rom: egyetértek, de ez még a jövő zenéje. A választásokig még lesz rezsicsökkentés, esetleg más közérzetjavító intézkedés. A számla persze be lesz nyújtva egy, maximum két éven belül, de ahhoz kell némi alap közgazdasági tájékozottság, hogy ezt felfogja valaki. Amit nehéz elvárni egy olyan lakosságtól, akik anno elhitték, hogy svájcifrank hitelre lapostévét venni jó ötlet. Ez van, minden kormány hozott anyagból dolgozik, a népet nem lehet leváltani, stb...

2014.01.28. 21:22:03

@Kövérmadár [swe]: Különben is, egy bizonyos korú nyuszigyerekkel már nem javasolt a környezet váltás, vagy legalábbis figyelembe kell venni, mit makog. :) (egy kis önirónia a múltkori vitára utalva) :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 21:22:29

@Kövérmadár [swe]:

" úgy hangzott, mint valami ördögűzés. Raktári zombi Az előtte levő két éjszakát ... („warehouse operative" vagyis raktári vagy gyári zombi-proli melók: Argos, Morrisons, Wiseman ... másnap, de emiatt áttettek a barátságtalan zombik nagy hodályából a barátságos ... "

2014.01.28. 21:23:47

@Kövérmadár [swe]: Micsoda, utazás? Rats! :) Vagyis jó utat, érezzétek jól magatokat! :)

A Tyne folyó déli partja 2014.01.28. 21:25:06

@rezsoatya(eng): tőlem mindig azt kérdik, hogy francia vagyok-e, valaki azt mondta azért, mert a franciában és a magyarban egy csomó hasonló hang van, ezért hasonló az akcentus.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 21:25:15

@Sexual Harassment Panda:
Egy országot a törvényhozó regnáló kormányok tesznek élhetővé vagy teremtenek olyan helyzetet hogy egyre nagyobb tömegek vándorolnak ki.
Ha neked holnaptól nem adnak enni akkor elüldöznek vagy nem?

Latcho Rom 2014.01.28. 21:25:38

@tableno: Ungvari mondta tegnap hogy boven polgarhaborus erzesek tombolnak otthon. Remelem igazad lesz, s nagyon tavoli a balhe. En tovabbra se fektetnem a penzem forintba.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 21:27:19

@charlieharper (UK, de nem London!):
Állítólag a diplomások az értelmiség.
Nekem még érettségim sincs úgyhogy rám nem illik.

Mr Long 2014.01.28. 21:29:32

@diggerdriver: jo, de te egy buszke proli vagy :D

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 21:30:00

@diggerdriver: igen, igazad van, sajnos.
ha otthon keresnel pl 300 nettot, hazamennel?

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 21:34:06

@shakti_rom: nemetorszag rokonszenvezik velunk??
a magyar gdp 50%-at nemet cegek adjak, a legfontosabb partnerunk, a magyar gazdasag gyakorlatilag beleolvadt a del nemetbe.
nem hiszem hogy ezt barki megkerdojelezne, meg a vadbarom jobbik is szorgalmazza az egyuttmukodest.
a gazdasagi kapcsolatok erosebbek annal minthogy orbanviki csak ugy le tudja rombolni.

tableno 2014.01.28. 21:34:40

@shakti_rom: olvasd el ezt a cikket, szerintem nagyon jó elemzés:

444.hu/2014/01/28/miert-all-nyeresre-a-fidesz/

tableno 2014.01.28. 21:37:08

@Sexual Harassment Panda: szerintem aki már kint megalapozta az egzisztenciáját, mint digger, az 300 ezerért sem menne haza, viszont ilyen fizetési szint mellett eleve sokkal kevesebben mennének el otthonról.

morsels (törölt) 2014.01.28. 21:37:12

@diggerdriver:
Azt hiszem hogy az a 'kispolgari elet' mar nemigen letezik
Ne erts felre, most Londonban nagyon megy az epitkezes, dehat ez volt Spanyolorszagban is, meg USA-ban is. Ha az nincs, akkor azert neked sem lenne ilyen konnyu (nem, nem azt mondom, hogy lehetetlen, csak mas az, amikor erted versenyeznek akik a munkat adjak, vagy neked kell versenyezned masokkal, akik munkat vallalnak).

Az USA-ban is van, amit ugy hivtak, hogy 'in-crowd', meg a tobbiek. A corporate culture jo megelhetest biztosit, ha resze vagy. Viszont abban a pillanatban, hogy kikerulsz onnan, komoly problemak merulhetnek fel.

Persze ez igy elegge le es tul van egyszerusitve, de nem akarok dolgozatot irni belole :-).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 21:37:21

@Sexual Harassment Panda:
Nem, de ha kerestem volna 250et nem jöttem volna el.

Latcho Rom 2014.01.28. 21:37:43

@Sexual Harassment Panda: Igen, kulonosen miota pufajkas horn megnyitotta nekik a hatarainkat.

Meg mindig nem erted miert hotcikima a szobor mindenkinek?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.28. 21:39:04

@diggerdriver:
Igazad van, ez így általánosabb és nem korrekt megfogalmazás.

@cougarcat: @shakti_rom: @**mimi**:
Köszönjük! :)

@cougarcat:
Természetesen, kikérjük a tanácsát és ha ellenzi, akkor maradunk! :)

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 21:39:09

@shakti_rom: ahogy mondtam, magyarorszagon mindenki tisztaban van azzal, hogy a friccek nelkul lehuzhatnank a rolot!

Latcho Rom 2014.01.28. 21:42:59

@morsels: nagyon igazad van, de annyi a bevandorlas, az emelkedes angliaban hogy az elkovetkezo 15 evben lesz munkaja a diggnek.
Ha besokall a brit, kiugrik az eu-bol, az mar egy masik tortenet, de nem valoszinu.

rezsoatya (törölt) 2014.01.28. 21:43:26

@A Tyne folyó déli partja: koszi, akkor mar ertem. En meg azt hittem mar, ugy beszelek, mint a felugyelo a Rozsaszin Parducban:
"van möszjõ Lüpennek ûszõmedanszéja?" :D

Eleon 2014.01.28. 21:43:49

@Chang Yai: Az elso keresztnevet hasznaljuk (David), nem a masodikat (Csanád). Egyebkent Becsben semmilyen nev nem meglepo, a lakossag kb. 23 %-a kulfoldon szuletett, es valami 38% a kulfoldi gyokeruek szama.

(A tobb keresztnevvel kapcsolatban meg erdekes, hogy itt csak az elsot hasznaljak hivatalos helyeken is - pl a betegbiztositasi kartyan -, igy nem kell mindig leirni a gyerek 3 keresztnevet.)

Gratulalok az egy ev szabadsaghoz, biztos klassz lesz!

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 21:44:41

@shakti_rom: ha kilepnek , go dolod hogy a mar ott dolgozokat hazakuldik?

Latcho Rom 2014.01.28. 21:45:16

@tableno: a gyerekrol mar nem is beszelve...

Quercus a favágó 2014.01.28. 21:45:46

@Sexual Harassment Panda:

2010-ben úgy nyert a Fidesz, hogy gyakorlatilag nem volt világos gazdasági, és társadalmi programja. Mert az egykulcsos adó(amivel a szimpatizánsainak többsége sem értett egyet), az 1 millió munkahely nem nevezhető annak. Mégis 2/3-dal nyertek. Miért? Mert a választók radikálisan mást akartak látni mint az elmúlt 8 évben. 20 év kellett ahhoz, hogy az emberek végre megértsék,piszkosul meg lettek vezetve az úgynevezett gengszterváltással.
Erre most megint előbújtak ugyan azok a faszkalapok, és nekünk most el kellene élvezni a gyönyörtől. 4 év ellenzékiségben,és ennyire telt tőlük. Kitolták a közutálatnak örvendő bábukat a panoptikumból. Ha meg nem szavazunk rájuk, akkor hülye birkák vagyunk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 21:46:25

@morsels:
Igazad van teljesen.
Bízom benne hogy mikor lecseng akkor már versenyképes nyelvtudással tudok ringbe szállni.

Latcho Rom 2014.01.28. 21:46:39

@Sexual Harassment Panda: nem kuldes kerdese, van melo vagy nincs. mennyien vagytok osszesen angliaban, otmillio?

tableno 2014.01.28. 21:48:41

@Sexual Harassment Panda: nagy hülyeség lenne a részükről. Úgy fejreállna a gazdaságuk, hogy ahhoz képest a 2008-as pénzügyi összeomlás könnyű nyáresti szellő lenne...

tanato 2014.01.28. 21:49:16

@Kövérmadár [swe]: Bizony nettó 175 az több mint bruttó 300,az pedig vidéken kifejezetten jó fizetésnek számít.Persze túl magas színvonal azért nem jár vele,sőt.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 21:49:43

@shakti_rom: nem ertem.ha anglia kilepne eubol akkor a mar ott elo eu-s allampolgarokat, akik dolgoznak, hazakuldenek szerinted?

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 21:50:35

@tableno: ez kepzeld el velunk mi lenne?
becsodolne az orszag.

tanato 2014.01.28. 21:50:47

@33621: Jó cikk,nyilván Mo-on a kérdés csak elvi,mivel nincs élő bérlakáspiac.

tableno 2014.01.28. 21:52:06

@QUERCUS: Szerintem a legtöbben nem vitatják, hogy az úgynevezett "baloldali összefogás" egy rossz vicc. Csak hát újabb négy év Fidesz sem lesz túl vicces... Én sem tudom, kire tudnék tiszta lelkiismerettel szavazni.

tanato 2014.01.28. 21:52:24

@Pernilla: Nem tökéletes persze a kontaktlencse sem,de a szemüvegnél azért többet ér,úgy látásélességi mint praktikus szempontból./fizikai munka,sport/

2014.01.28. 21:53:15

Ma nincs M.Peti?

tableno 2014.01.28. 21:55:03

@Sexual Harassment Panda: szóval a válaszom - kevés esélyt látok arra, hogy a britek kilépjenek az EU-ból. Nulla esélyt látok arra, hogy a már ott letelepedetteket kitoloncolják. Komoly esélyt látok arra, hogy valamiképpen nehezíteni fogják az újonnan jöttek dolgát - akár EU-n belül is.

Pernilla 2014.01.28. 21:57:39

@tanato: Persze, a tartós szemüvegviselés már semmiképp nem opció nálam (az általad felsoroltak mellett - nőként természetesen - hiúsági szempontból is :))

2014.01.28. 21:59:15

@diggerdriver: errol van egyebkent egy elmeletem, de ez a paradigma mar reg nem el

Latcho Rom 2014.01.28. 21:59:47

@Sexual Harassment Panda: nem hiszem. De azt sem hogy ekkora lesz anglia novekedese a jovoben is. Tudod, egyszer nagyon megy a szeker, meg fog majd pihenni..

Quercus a favágó 2014.01.28. 22:01:23

@tableno:

Tudod az a röhej, hogy az általad berakott 444-es írásban, együgyű újságírók világosan látják a lényeget. A választók is látják. Mégsem akad ma Magyarországon egyetlen egy olyan politikai formáció sem, aki a balfasz "összefogás",meg a sekkfej Fidesszel szemben alternatívát mutatna. Nem fecsérli erre már senki az idejét. Inkább azon gondolkodik, merre húzzon el.

2014.01.28. 22:02:46

@shakti_rom: eddig pihent, a utobbi evekben kezdett el menni, service sector predominantly.
Allitolag visszahozzak a gyartast Kinabol (too little too late) es akkor vegre tomegeket lehet foglalkoztatni benefiten valo vegetalas helyett. Ezt szajkozzak. Ha Labour nyer, akkor csak adot emel es marad a benefit rendszer, nyerni fog 2015-ben.

tanato 2014.01.28. 22:03:47

@Pernilla: Persze nőknek azért az is fontos szempont.

tableno 2014.01.28. 22:04:37

@QUERCUS: nyilván, hogy a legtöbben a könnyebb ellenállás irányába mennek. Ukrajnában azért vállalják a tüntetők az életveszélyt is, mert nincs vesztenivalójuk. Onnan nem olyan könnyű elhúzni.

Mr Long 2014.01.28. 22:07:06

Valaki ir egy jo personal statementet? 15%-ot kap az elso havi fizubol!

Latcho Rom 2014.01.28. 22:07:30

@charlieharper (UK, de nem London!): Egymast szervizelik a bevandorlok :)
A kinai dolog huzos lesz/lenne.
Mi a fasz van mar a tozsdevel, mult heten jo nagyot ment fel,a portfoliom, aztan hetfon zutty le..

morsels (törölt) 2014.01.28. 22:08:04

@shakti_rom:
Semmi sem tart orokke. Maximum abban lehet bizni, hogy ha kovetkezo nagy hullam jon, akkor nem kerul az ember teljesen a viz ala.

tableno 2014.01.28. 22:11:35

@Sexual Harassment Panda: na ez egy jó kérdés. Szerintem hivatalosan nem fogunk kilépni, mert onnan jön a zsozsó. Viszont, ha így folytatjuk, teljesen el fogunk szigetelődni, és egyre kevesebb előnyünk lesz a tagságból. Nem lesz ez olyan látványos, a legtöbben nem is fogják érzékelni, de az ország lecsúszása folytatódni és gyorsulni fog. Hamarosan Romániával és Bulgáriával leszünk egy kategóriában, aztán meg ki tudja...

2014.01.28. 22:12:09

@shakti_rom: mid van, Dow index koveto? Kinai manufacturing adat sz.r volt, csutortokon jott ki. Sell off volt az emerging markets-en, meghozza baromi nagy

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 22:12:52

@tableno: mit jelent az hogy :"hivatalosan nem"..
igen/nem?

morsels (törölt) 2014.01.28. 22:13:36

@diggerdriver:
Tudod, lehet hogy ez hulye otlet, de Europaban a lendulet nagyreszt a jelenlegi nepvandorlas miatt van meg. Ugy ertem, hogy sokan koltoznek a vilag minden tajarol a gazdag nyugat-europai orszagoba, igy egyfajta keresletet is novelve kulonbozo teruleteken. Konstrukcio, szolgaltatasok, ilyesmi. Persze ez a jelenlegi szocialis halora is nagy nyomast ad es meg nem talaltak ki, hogy hogyan egyensulyozzak ezt.

De mint irtam, nem szemelyesen rad gondoltam, hisz te valoszinuleg akkor is meg fogsz tudni elni, ha az epitkezes ugy behal Londonban, mint Spanyolorszagban (meg jopar mas orszagban) tortent. Szoval nem rolad van szo, hanem arrol a tobb 100ezer, vagy millio emberrol, aki hirtelen utban lesz.

nyuszigonosz 2014.01.28. 22:16:33

@charlieharper (UK, de nem London!):
Ö - M.Peti - a tényeket rakja rendbe/ helyre. Ma ezekszerint még nem volt mit. :-)

Más:
A mai poszt. Érdekes, és az írójának minden jót!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 22:17:49

@charlieharper (UK, de nem London!):
Így is emelik az adókat minden évben.
A 40%os sávot viszik mindig lejjebb.

UK2011 2014.01.28. 22:17:51

@puhacica: @tanato: koszonom a tanacsaitokat. Most, hogy egyre tobbet hallok,olvasok rola, egyre inkabb elbizonytalanodom. A cougarcat altal irottak miatt meginkabb tartok tole (kozepkoruan).

MagyarJoe 2014.01.28. 22:17:51

@sorsolo: a youtube-on van egy 60 perces BBC dok film Buffetrol. Olvasva az eletrajzat is.... nem sok oromet lelt a vagyonabol.

Mr Long 2014.01.28. 22:18:32

@morsels: Itt a spanyolok folyamatosan azt varjak mikor kezdenek szarnyalni, mert huznanak vissza a felszigetukre :) Nem lesznek utban.
Ellenben durvan igazolniuk kell mindent, ha visszakoltoznek. Hol eltek (lakcimflytonossag), mit dolgoztak, mennyit kerestek, mennyi adot fizettek, mennyi nyugdijjarulekot, kozuzemi szamlakat, alberleti szerzodeseket, stb. Csodalkozva neztek ma ram, hogy nekem csak az utlevelem kell, ha vissza akarnek koltozni. Meg azt is csodaltak, hogy nem tervezem, hogy visszakoltozok a HAZAMba. Ezt ok mondtak nagybetuvel!

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 22:19:05

@Sexual Harassment Panda:

Hivatalosan BG-ban nincs, bár tény, hogy a szélsőjobb segíti a parlamentben a kormányt.

A bolgár helyzet magyarra fordítva: az MSZP és a főleg cigányokból álló SZDSZ van kormányon, a Fidesz ellenzékben, s a Jobbik kívülről támogatja a kormányt. Azaz a bolgár Jobbik a balközép-liberális koalíciót támogatja.

tableno 2014.01.28. 22:20:27

@Sexual Harassment Panda: Nem. Viszont a "tagság" tartalma megváltozhat. Ez persze nem csak rajtunk múlik.

morsels (törölt) 2014.01.28. 22:23:06

@QUERCUS:
Ha tudsz angolul, akkor olvasd el azt a linket, amit bircanak tettem fel.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 22:23:17

@shakti_rom:

Az is magyar betegség, hogy a nagytőkeellenesség automatikusan antiszemitizmusnak számít.

______________ (törölt) 2014.01.28. 22:27:01

én a "külföldi" fizetésem duplájáért se mennék vissza orbanisztánba. elsősorban az emberek miatt, akik ilyen vezetést akarnak, választottak és választanának ma is. egyszerűen nem érzek sorsközösséget a magyar választópolgárokkal. fontos az anyanyelvem, talán semmi bajom a magyarokkal (az egyénekkel), de amit politikailag művelnek (a nép, a választó), az nálam jóval túlmegy az elfogadható, tűrhető határon. egyszerűen úgy érzem, hogy sehogy máshogy nem tudom kifejezni a tiltakozásom az ellen az értékrend ellen, ami otthon dívik, minthogy a lábammal szavazok. még dühös vagyok és szomorú, de teljesen reményvesztett atekintetben, hogy bármi érdemi változás lehet a következő 1-2 évtizedben. :(

engem nem különösebben zavarna, hogy 50-100 ezer Ft-ból kell megélni. emiatt nem hinném, hogy külföldre távoznék. amúgy a gazdasági hanyatlásért is a "nép" a felelős, akikből nem telik többre, mint olyan politikusokra, amilyenek az ország elmúlt évtizedeit eltékozolták, ellopták, ellopják.

nyuszigonosz 2014.01.28. 22:34:00

@diggerdriver: Szerintem ez úgy van, hogy: valamikor ugye voltak a tanult népek - tanítók, papok, orvosok, ügyvédek és hasonlók, és a többiek.
A "tanult népek" voltak az értelmiségiek.
Föleg faluhelyen csak nekik volt elvégzett iskolájuk, ök vettek és olvastak könyveket, mások még ujságot sem.
Ebböl indulhatott ki az, hogy az értelmiségi az ugye a tanult, mert felsöfokú végzettségü, hát ö a müvelt, ami föleg Magyarországon odáig ment, hogy csak az egyetemi diplomával rendelkezö lehet értelmiségi.

Pedig már régen nem így van ez. Nagyon sok a nem diplomás müvelt, olvasott, sok tudással rendelkezö ember.
Meg a szakmunkák: manapság specifikus tudás kell hozzájuk, de nem kimondottan egyetemi végzettség.
Mégis egy szakmunkás a maga szaktudásával okosabb, sokesetben jóval müveltebb, mert érdeklödö, mint egy mai diplomával rendelkezö bárki. Ezzel nem azt értem, hogy akinek diplomája van, az nem müvelt.
Szóval müveltnek lenni nem egyenlö azzal, hogy egy vagy több diplomát tudjon felmutatni az ember.
A a müveltség: ez szerintem megint egy nagyon személyfüggö dolog.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 22:38:19

@nyuszigonosz/D/:
A műveltség más téma ok.
Na de hol a határ az értelmiség és a munkás között?

2014.01.28. 22:39:12

@nyuszigonosz/D/: akkor irok, hatha jon. Mi lesz a kriterium arra, hogy majd valaki skot legyen, ha lesz fuggetlen Skocia?

morsels (törölt) 2014.01.28. 22:40:15

@Mr Long:
Na es szerinted milyen esely van arra, hogy a spanyolok (meg a gorogok, meg az olaszok, meg a ciprusiak, meg az irek, meg meg mit tudom en kik) elkezdenek szarnyalni.

Szerintem egeszen masrol van szo. Az EU mestersegesen (es tenyleg jo szandekbol) osztogatta a penzt, ami ugyanolyan buborekot hozott letre, mint ami a dotcom volt annak idejen, vagy kesobb a real estate.
Azoknak az orszagoknak nincs igazan mire 'visszamenni'.

Es ha Londonban kifut a mostani orulet (pontosabban a lufi kidurran), akkor azoknak, akik az europai orszagokbol odagyultek, nem lesz hova visszamenni. Es ott sem fognak tudni maradni igazan.

A nemeteknek is volt hasonlo problemajuk regebben (eloszor a torok bevandorlok, aztan NDK), szoval egyreszt volt mar tapasztalatuk, masreszt (talan pont ezert) mas a megkozelitesuk ehhez. Meg a lehetoseguk is, legalabbis ami a gazdasagialapokat illeti. Es hat valoszinuleg pont ezert.
Az angolok meg mar tudjak, hogy valamit kell csinalni, csak azt senki nem tudja, hogy mit kene. Mi lenne a jo.
Innentol kezdve jonnek a popularista retorikak, dehat azok nem megoldasok, ugye.

33621 2014.01.28. 22:41:45

@diggerdriver: Jó videó! Már ma megnéztem egyszer, de megint érdekes volt újra látni, hogy mit tudunk mi ,,suszterek''!

2014.01.28. 22:42:17

@diggerdriver: naszoval, szerintem ez mostansag kelet-europaban azert van, mert az utobbi ideig ingyenes volt egy generacionak a felsooktatas. Namarmost, ha ingyenes, akkor miert ne mennel?! Szerintem ez az egyik oka.

Egyebkent, az ertelmisegire azt hittem, hogy olyan valaszt adsz, hogy gondolkodik a munkahelyen, nem egy betanitott muveletsort hajt vegre.

Mr Long 2014.01.28. 22:43:09

@diggerdriver: A 40%-os savot akarjak 50%-ra felvinni. Vagyis 50p fizetsz (mondjuk te nem) minden £1-bol.

Sexual Harassment Panda 2014.01.28. 22:43:36

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: jajj, vicc volt!lyobbikos humor:)

na, menek aludni.
jo ejt mindenkinek, viszlat holnap.

2014.01.28. 22:44:31

@diggerdriver: a Labour vissza akarja hozni az 50%-os adot 150k felett

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.28. 22:45:07

@sorsolo:

Engem sosem érdekelt a kormány sehol. Pl. elmennék adott esetben Kubába is élni akár. S Mo-n nem azért nem élek, mert ott x vagy y kormány van. Ha nem szimpatikus egy adott kormány, nem vállalok munkát korményszervnél, ennyi az egész.

Mr Long 2014.01.28. 22:46:47

@morsels: Jo, hat en sem felek attol, hogy le kell cserelnem angliat spanyolorszagra (nem is tennem), hogy meglegyen a 365 babkonzervem egy evben.
De itt varjak, mint a messiast. Ezt elso kezbol tudom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 22:46:51

@charlieharper (UK, de nem London!):
Én leragadtam annál hogy az értelmiség a diplomás.
A többi a proli.

2014.01.28. 22:49:10

@diggerdriver: nem, most 150 felett 45

nyuszigonosz 2014.01.28. 22:49:36

@diggerdriver: Mondjam azt, hogy a statisztikai kimutatásban az a csík a két kocka között, aminél fent az egyik oszlopnál az van, hogy értelmiségi a másiknál meg az , hogy munkás? :-)))

Latcho Rom 2014.01.28. 22:49:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

epp a kisgero beszel a fridin, majd megprobalom idelinkelni, minden amirol ma beszeltunk ++

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 22:52:08

@nyuszigonosz/D/:
Végül is korrekt:)))))))))))))))
Ilyen alapon mondhatom azt hogy a munkás az aki munkát végez?

nyuszigonosz 2014.01.28. 22:52:42

@diggerdriver: Na akkor szerezz be ragasztó oldót, mert a diplomás ember is munkát végez. Na akkor ugye ö is munkás.

Szerintem a szaktudást kívánó munkák végzésénél értelem is kell.
Na akkor aki szak-tud az értelmiségi.

nyuszigonosz 2014.01.28. 22:53:28

@diggerdriver: Majdnem a még le nem írt kérdesedre válaszoltam az elöbb.
:-)))))

Latcho Rom 2014.01.28. 22:55:38

@morsels: helyunk van boven itt, megoldott ez a kontinens hasonlo problemakat a mult szazadban, anelkul hogy uj europai haboruk tortek volna ki. Az albertai lufi meg megy vagy 100 evig, hacsak Neil Young meg nem torpedozza.
Hogy a kinaiak mit csinalnanak ha valoban visszaternenek a melok a demokraciakba..arrol fingom sincs, annyi ember nem mehet vissza rizst termelni.

morsels (törölt) 2014.01.28. 22:55:48

@QUERCUS:
Hat, megprobalhatom leforditani, de nem olyan konnyu nekem sem :-)

A lenyeg az, hogy egy Andrey Kurkov nevu iro leirta a BBC-nek, hogy o mit gondol arrol, ami Ukrajnaban tortenik.
(es csak azert gondoltam, hogy teged erdekelne, mert sok parhuzam van)

www.bbc.co.uk/news/world-europe-25927006
Altalam kiemelt reszek kovetkeznek:

"What is the source of this radicalism? It has sprung from an underlying and increasingly bitter realisation in many Ukrainians that none of the political parties represent their interests. Analysis of the 184 parties registered at the justice ministry would be a thankless task. It is enough to understand that some of the small parties can be bought reasonably cheaply and that in Ukraine, politics is about power and using that power to get rich."

Hogy mi az alapja a radikalizmusnak? Leginkabb abbol az alapveto es egyre keserubb eszrevetelbol, hogy a legtobb ukrajnai rajott, hogy nincs olyan part, ami az o erdekeit kepviselne. A 184 part analizisa remenytelen, de a legtobbet viszonylag olcson meg lehet venni es Ukrajnaban a politika a hatalomrol szol, amit arra lehet hasznalni, hogy hogyan legyenek gazdagok."

Aztan ir arrol, hogy miert felnek atadni a hatalmat:

"Mr Yanukovych will still not allow that since he fears he will be arrested and given the same treatment he gave former Prime Minister Yulia Tymoshenko. If a "reboot" were to take place, however, Tymoshenko would be released from prison and the three current opposition leaders would be eclipsed. Yulia Tymoshenko would become the only leader."

Nem engedheti meg, mert attol fel, hogy letartoztatjak es ugyanugy jar, mint ahogy o tette Yulia Tymoshenkoval. Ha egy 'reboot' tortenne, akkor viszont Tymoshenko kiszabadulna es a jelenlegi harom ellenzeki vezeto befolyasa csokkenne. Yulia Tyomshenko lenne az egyetlen vezeto."

"Those currently serving Mr Yanukovych would be arrested and put on trial. The judges would make decisions according to the desires of those in power. In other words, we would have more of the same, only it would look a great deal more elegant and would be sanctioned by half of the population. Ukrainians have never known the rule of law but an increasing number of people understand what it could be, and know it to be desirable."

Akik most Yanukovychnak dolgoznak, valoszinuleg le lesznek tartoztatva es birosag ele allitva. A birok az alapjan fogjak meghozni a dontest, hogy ki van hatalmon. Ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag semmi nem fog valtozni, csak elegansabb lesz es az orszag fele egyetert vele. Az ukrajnaiak soha nem ismertek a torvenyt, a torveny lenyeget, de egyre novekvo szamban ertik azt, hogy mi lehetne es tudjak, hogy mi lenne a jo.

Aztan van meg jopar erdekes resz, de en nem vagyok jo fordito :-)
De sok mindenben hasonlit a magyar helyzetre.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.28. 22:56:06

@nyuszigonosz/D/:
Nem találsz olyan embert aki egy szakmunkást az értelmiség közé sorolna.

Latcho Rom 2014.01.28. 22:58:27

@charlieharper (UK, de nem London!): ja, azt nezem neha, de huje vagyok hozza, nemigen ertem :))

Quercus a favágó 2014.01.28. 23:00:21

@diggerdriver:

Az értelmiségi az, aki megérti a következőt:

Ha nekem van egy almám, meg neked is van egy almád, és elcseréljük, akkor semmit nem értünk el, mert mind a kettőnknek csak egy almája van. De ha nekem van egy ötletem, meg neked is van egy ötleted, és elcseréljük,az már valami, mert mind a kettőnknek két ötlete van.
Vágod?

Jóccakát.

morsels (törölt) 2014.01.28. 23:01:11

@Mr Long:
Hat mert szeretnenek visszamenni az orszagukba. Ami ertheto. Csak szerintem attol, hogy a London lufi kipukkad (persze ez csak az en feltetelezesem, nem mondom azt, hogy ez fog tortenni) nem lesz semmivel sem jobb Spanyolorszagban sem.
:-)

morsels (törölt) 2014.01.28. 23:03:35

@charlieharper (UK, de nem London!):
Amit meg mindig lehet optimalizalni :-)
Bar nem tudom, hogy itt a HA-n mennyi embert erdekel :-)

2014.01.28. 23:04:38

@morsels: a spanyol/olaszok jellemzoen nem szeretnek hosszabb idieg tavol lenni. Elmennek dolgozni egy-par evre Londonba vagy Zurichbe, de egy ido uatan hazamennek.
Eszak-Amerikaban mondta a fejvadasz, hkgy nagyon nehez embert talalni abbol a regiobol, aki atkoltozne Eszak-Amerikaba. Most ez valtozott, de majd mennek vissza

morsels (törölt) 2014.01.28. 23:04:52

@shakti_rom:
Nem is Kanadarol irtam, ugye.
Meghat Kanadaba nem is aramlanak az europai bevandorlok. Az europai orszagok kozotti szabad munkavallas egyelore rank meg nem vonatkozik.

2014.01.28. 23:05:45

@morsels: ja, lehet. De a Labour alapveto politikaja, hogy tax the rich. Eszak-amerikai olvasoknak ismeros ez a politika

Latcho Rom 2014.01.28. 23:08:55

@morsels:
Volt ide hatalmas kivandorlas, amikor az egesz europai lufi kifujt, s ahogy elnezem mi tortenik odaat, meg lesz is - csak ennyi.

Latcho Rom 2014.01.28. 23:10:52

@charlieharper (UK, de nem London!): csak szavak charlie, duma, meg obama se nyult a gazdagokhoz. Ki van ez itt talalva.

Quercus a favágó 2014.01.28. 23:11:08

@morsels:

Na igen. Ez Magyarországra is igaz. Azzal a különbséggel, hogy itt a gengszterváltó pártok összezárnak. Mindent tudnak egymásról. Arra viszont kínosan ügyelnek, hogy más ne ismerhesse meg ezeket a titkokat. A kormányváltáskor megy a duma az elszámoltatásról, de az soha nem történik meg. Én nem piszkállak téged, te nem piszkálsz engem.

Ennike (DK) 2014.01.28. 23:11:31

@Chang Yai: ha Daniaba jossz, nalam megszallhatsz :)

morsels (törölt) 2014.01.28. 23:16:01

@charlieharper (UK, de nem London!):
Ezt nem is vitatom, nade ha egy gazdasag leul, akkor mire menne vissza? Hova? Mit csinalna?
Az egyik szektor leulese hozza magaval a tobbit is, mint egy domino. Az emberek beallnak az alapszuksegletekre, minimalizaljak a kiadasaikat, ami eleve nem kedvez egy gazdasagi fellendulesnek, ugye.

En csak azt mondom, hogy ha ez igy marad es a londoni 'overheated market' lelassul, akkor annak lesznek kovetkezmenyei. Mint egy domino, a lassulas nagyon nem jo a kapitalista gazdasagi rendszerben, marpedig ez az utem valoszinutlen, hogy sokaig fenntarthato.
Szerintem egyelore a bevandorlok novekedese az, ami az alapjat adja, de az meg tarsadalmi feszultseget okoz.

morsels (törölt) 2014.01.28. 23:20:11

@shakti_rom:
Ilyen meretu nepvandorla Eszak-Amerikaba a masodik vilaghaboru ota nem volt. Nalunk is szabalyozva van... Europan belul meg nincs. Ez oriasi kulonbseg.

Persze, idovel megoldodik a dolog valahogy, csak ahhoz evek kellenek. Es hat addig a kulonbozo partok vagy popularis demamogiaba kezdenek, vagy a masik part vitorlajabol probaljak meg kifogni a szelet... dehat ilyen jellegu valtozasnak senki nem tud ellenallni, nem tudja megvaltoztatni.. ez tortenik.
Es lesznek benne huppanok, godrok, sullyesztok, meg lazadasok. Mint Svedorszagban, Parizsban, Londonban volt nem is oly reg.

morsels (törölt) 2014.01.28. 23:30:08

@QUERCUS:
En csak kiragadtam reszeket, az egeszet le kene forditani, de ja, en is raismertem arra, amit (vagy legalabbis ahogy en latom innen) a Magyarorszagi politikarol el lehet mondani. Kiveve az egymas bezarasat. De meg eljuthatnak odaig :-).

Latcho Rom 2014.01.28. 23:36:17

@morsels: Igaz, de en nem hiszem hogy ez a problema europan belul maradhat, vagy megoldhato lenne.

A mi szabalyaink tagulnak, gazsulalnak kulfoldi diakokert, nincsenek truck driverek, es az olaj, es korosodunk is rendesen.

Most nem azt mondom hogy egy madar, vagy hasonlo joleti europai tarsadalomban elo magyar szivesen jonne ide, vagy amerikaba, hiszen jobal kemenyebb itt, de sokan fognak jonni ide is. Ukranok..nezd meg hany,szerb/horvat/bosnyak jott ide a haboruk elol...nem alakult ki nekik odaat.

morsels (törölt) 2014.01.28. 23:37:22

@charlieharper (UK, de nem London!):
Erre irtam azt, hogy jonnek a popularis retorikak.
A partok erre alapoznak. A regiek a hagyomanyaik szerint (tax the rich, vagy let them die), az ujak meg bevandorlo, zsido, egyeb ellenesek.

Egyebkent az, hogy 'tax the rich' onmagaban persze nem megoldas, nade mivel ilyen kibaszottul globalizaltak vagyunk, meg hat a vilag fejlett, nyugati orszagaiban a demokracia alapfeltetele (ami nem jar szuksegszeruen kez a kezben a gazdasagi alapok hatekonysaganak erositesevel) a szocialis halo kiepitese egyfajta hagyomanyt is jelent. Es az igazsag az, hogy a gazdasagi hatalom tenyleg viszonylag szuk korben, keves kezben oszpontosul, ami egyertelmuen politikai hatalmat is ad. Vagy legalabbis meg lehet vasarolni vele.

Es az mar azert erosen magat a demokraciat assa ala.

Latcho Rom 2014.01.28. 23:38:24

@morsels: Boven eljuthatnak, a retorika kemenyedik mind a ket oldalon. 2 napja azon tepik egymast hogy kotelre helyeselt-e a mesterhazy. Erre viki is beindult...

mommmmo 2014.01.28. 23:41:28

@petrasp: nekem sincs forditott kultursokkom mar egy eve, vagy legalabbis nem az ugyintezoktol.

Kapcsold be a TV-t, lehetoleg valamelyik kozszolgalatit, akkor megkapod a hanyingerszeru erzest amire varsz:)

Amugy en azt vettem meg eszre, nem tudom barki masnak is van-e ilyen halvany feelingje, hogy amig peldaul mas orszagokban (itt emlithetnek fejlett nyugati demokraciat, de akar egy delazsiai orszagot is) az emberek arcan, beszedjen kifejezodo ertelem es a tarsadalmi pozicio tobbe kevesbe azert korrelal, addig nalunk (es szerintem a posztkom blokkban joszerivel) olyan arufeltoltokkel is talalkozok, hogy a megjelenesuk alapjan akar Steve Jobsok is lehetnenek, azt meg inkabb nem is jellemzem, hogy az orszag "elitjeben" tobbek kozott milyen figurak vonulnak fel.

Amugy meg Abu Dhabiban is tapasztaltam, hogy az ottani expatok kozul epp a kulkepviseletunk egyik jeles tagja volt az egyetlen, aki nagy tarsasagban, szeles es szamara ismeretlen hallgatosag elott rasszista kijelenteseket tett az arabokra.

morsels (törölt) 2014.01.28. 23:45:06

@shakti_rom:
A problema Europan belul fog maradni.

En nem mondtam azt, hogy nekunk nem kellenek emberek, hiszen nalunk is kapitalizmus van, a novekedes alapveto feltetele egyreszt a gazdasagi erosodesnek, masreszt az egesz szocialis halo egyfajta piramis jatek. Szoval persze, fogunk mi embereket idehozni, de a sajat torvenyeink szerint. Amit lehet valtoztatni persze, nade Europaban szelesre tartak az ajtokat. Es hat az egy mas dolog.
Szerintem.
(nem, nem azt mondom, hogy jo vagy rossz, egyszeruen csak nem keszultek fel a kovetkezmenyekre; merthat szerintem nem is lehetett)

Persze ettol meg erdekelve vagyunk, hisz a vilagon nincs olyan szamottevo orszag, amelyik teljesen elszigetelt a vilag gazdasagi rendszeretol. De tomeges bevandorlastol szerintem nem kell felnunk.

2014.01.28. 23:49:56

@shakti_rom: Kina xarakodik, lelassultak,...

Apropó gazdaság, remélem BC-ben beindul a palagáz kitermelés Fort St.John-nál mihamarabb. Ha jól játsszák, óriási pénzt hoz majd, rengeteg jól fizető állás lesz, a Peace River régiótól a Nyugati Partig.

@morsels: Aki itt született az már hozzászokott ehhez, "easy come, easy go"...

@sorsolo: +1

Latcho Rom 2014.01.28. 23:51:10

@morsels: Mibol gondolod hogy ott marad?

Ahogy no a xenofobia odaat, nekem azt mutatja hogy igen. Mindenhol no, alig maradt toleracia, lets face it...csak kicsi hely maradt annyi vandorlo emberrel sakkozni, s meg az afrikai, arab menekultokrol nem is beszeltunk, akiket senki sem akar.

morsels (törölt) 2014.01.28. 23:52:20

@shakti_rom:
Az igazsag az, hogy te is szeretsz kemenykedni. Ja, van a Jobbik, nadehat a legtobb Europai orszagnak megvan a megfeleloje, soknak a parlamentben is. Szerintem semmivel sem tragikusabb a Jobbik, mint az osztrak, angol, francia, holland, vagy mas orszagok partja.

Az meg, hogy kemenyedik a retorika, az abbol adodik, amit irtam. A vilag eddigi 'berendezkedese' valtozik, valami masfele megyunk, amirol senki nem tudja szerintem megmondani, hogy milyen lesz.

Mas lesz, az biztos.

Latcho Rom 2014.01.28. 23:53:11

@cougarcat: Neil a palagaz miatt is sir, ugye?

morsels (törölt) 2014.01.28. 23:55:00

@shakti_rom:
Hat, ez a mostani nepvandorlas egyertelmuen az egyseges Europa letrehozasa miatt van, igy ertelemszeruen ez Europaban is marad.

A hatasa persze kihathat Europan kivulre, de nem ugy, hogy ujra tomegek vandorolnak Eszak-Amerikaba. Marmint lehet, hogy vandorolnanak, de mi meg nem vagyunk Europa tagja.

morsels (törölt) 2014.01.28. 23:56:59

@cougarcat:
Hat en nem szulettem itt, meg azert lattam olyat is, amikor nem eltek jobban, mint mondjuk Magyarorszagon lehet 175ezer forintbol.

Ezzel nyilvanvaloan nem masok, plane nem az ideirok erdemeit szandekozom kicsinyiteni, csak mondom, hogy van masik oldal is :-)

Latcho Rom 2014.01.28. 23:57:13

@morsels: Igen, ha valaki gennyeskedik velem.

Majdnem 5 hozzaszolasra voltal kepes szemelyeskedes nelkul, ez egy record nalad.

vallvonas

Latcho Rom 2014.01.28. 23:58:28

@morsels: Ez nem logikus, de majd maskor megbeszeljuk - vagy nem.

morsels (törölt) 2014.01.29. 00:08:29

@shakti_rom:
Mi az, ami nem logikus?

EU-n belul barki barhova mehet es vallalhat munkat. Mindenfele allami engedely nelul.

Egyelore meg nem tudok olyanrol, hogy Kanada belepett volna az EU-ba. Innentol kezdve a nepvandorlast tudjak szabalyozni ugy, ahogy azt jonak latjak.

Es azt is jelenti, hogy ez EU-n belul lesz valahogy megoldva. Vagy ugy, hogy idovel csak gyomoregest okoz es elmulik, vagy szetesik az EU, vagy az egesz vilaggazdasag osszedol, merthat azert a Kinaiak sem allnak olyan stabil labon, az USA kezdi (ha meg nem vesztette el) az iranyito szerepet, innentol pedig barmi lehet.
A tobbiek alapvetoen az USA es reszben Europa gazdasagara epultek. Ha ezek bedolnek, akkor Szingapurnak, Del-Koreanak is annyi.

2014.01.29. 00:08:43

@shakti_rom: Ha sir, majd küldök neki papirzsepit... :)

@morsels: Persze, előfordul, hogy rosszabbul élnek, csak arra utaltam,hogy ők nem feltétlenül tekintik ezt tragédiának. Magáncsődöt jelentenek, elvesztik a házukat, vállalkozásukat, keresnek akármi melót, vagy ideiglenesen segélyen vészelik át, aztán az élet megy tovább egy más szinvonalon. Persze most nem arra a rétegre gondolok aki mindig is szegény volt, szegény maradt vagy támogatásokon él, hanem a szélesebb értelembe vet középosztályra.

______________ (törölt) 2014.01.29. 00:10:43

@nyuszigonosz/D/: én se gondolom, hogy az értelmiségi azonos lenne a diplomással. messze nem az.
mindkét irányba igaz a dolog: attól, hogy valaki diplomás, még egyáltalán nem lett értelmiségi. manapság szinte bárki el tud végezni egy egyetemet / főiskolát. ehhez átlagos IQ bőven elegendő. tehát egyrészt a diplomások jóval kevésbé szelektált, "elit" képzést kapott kör, mint akár csak a szüleink, nagyszüleink idejében.

másrészt az is igaz, hogy nem is feltétele a diploma annak, hogy valaki "értelmiségi" legyen. pl. egy művész szerintem sokkal nagyobb eséllyel az, mint egy programozó. s előbbi igen gyakran nem diplomás.

az értelmiségi lét szerintem egyrészt felelősségvállalást jelent a társadalomért (aminek nyilván feltétele a közügyek iránti érdeklődés). része tehát az ezekről való gondolkodás, az egyéni, közvetlen környezetünkön túlmenő dolgok iránti érdeklődés. némi "humánkultúráltságot", olvasottságot is bele szoktak érteni a fogalomba (ezért aztán a diplomások nagy része élből ki is esik :) ). ugyanakkor jellemzően az értelmiségi inkább "agyal", nem cselekszik.

______________ (törölt) 2014.01.29. 00:10:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
az első fidesz kormányt se szerettem, de az nagyon messze volt a mostanitól. akkoriban simán belefért az ízlés dolgába, hogy valaki jobboldali vagy baloldali. ha inkább baloldali és vagy liberális, akkor nyilván nem fog tapsolni a jobbos rezsimnek, na de nem is fog pánikszerűen emigrálni.

ebben a ciklusban szerintem markánsan antidemokratikus, autoriter folyamatok indultak meg. szisztematikusan bontják le a demokratikus alapintézményeket. gond nélkül államosították a magánnyugdíjpénztári vagyont. mo-on nem éreztem (jog)biztonságban magam. nincsenek garanciák, az alkotmánybíróságtól a médiáig, az iskoláktól a trafikokig mindent annektáltak, mintha nem lennének értékeik, csak a koncot látnák mindenben.

úgy éreztem és érzem, otthon bármikor bármi megtörténhet. lezárhatják a határokat, bevonhatják az útleveleket, bebörtönözhetik az ápolónőket, bevezethetik az iskolában, hogy holnaptól egy hoffman-rózsa kaliberű félnótás lázálmait tanítják. és senki még csak szólni se fog érte. mert mindenki birka...

dühös voltam, hogy a hallgatásommal, a jelenlétemmel legitimálom azt, ami ott folyik. nyíltan. miközben üvölteni kellene, legalább úgy, ahogy hétről-hétre partinagy teszi az és hasábjaiban. így cselekszik egy értelmiségi:
www.es.hu/kereses/szerzo/%28partinagy%29

Latcho Rom 2014.01.29. 00:12:51

@cougarcat: profi siro. Imadom mint zeneszt, farm aid dolog is koser, de nem szeretem az econo kamusagait.
O maga elismeri hogy fogalma sincs a dolgokrol.

Latcho Rom 2014.01.29. 00:16:22

@sorsolo: Lejart az es elofizetesem, jobb lesz megujitani :)

morsels (törölt) 2014.01.29. 00:17:20

@cougarcat:
Ez igaz.
Csak itt ketfele allaspont utkozik allandoan, arra utaltam :-)
Az egyik az, hogy Nyugat-Europan (vagy Ausztraliaban, vagy Kanadaban es igy tovabb) sokkal jobb, mint Magyarorszagon, a masik meg az, hogy kulfoldon is csak kuzdodnek, semmifel sem elnek jobban, mint Magyarorszagon tennek.

Eshat mindkettonek igaza van. Mondjuk en nem is jarok annyit nyaralni, mint Kovermadar (mondjuk szabadsagom sem lenne annyi, hogy megtegyem), masreszt van olyan baratom Magyarorszagon, akinek nagyobb, jobb haza van, mint nekem itt. Mondjuk nem is tartom magam gazdagnak, meg mint irtam, tudom, meg lattam is, hogy milyen 'elveszteni mindent'.

A kozeposztaly meg... te mit ertesz alatta? :-)

Latcho Rom 2014.01.29. 00:17:22

@Zoole[uk]: :) kesz a rizseshus, gyere kajazni.

2014.01.29. 00:18:28

@shakti_rom: Van nekik hazai palagáz fracking is, kritizálja azt. :) Nekünk ezt a gázt ki kell termelni és el kell adni Ázsiába. Csak félek ettől a premier tyúktól, hogy elbaltázza a hipokrata PC populista baromságaival. :(

mommmmo 2014.01.29. 00:19:44

@morsels: boccs, hogy beleszolok, de a vilag jelenlegi berendezkedesenek a valtozasarol a velemenyem:
Szerintem osztalytarsadalom fele megyunk, egyreszt a fejlett vilagban is beszukulnek a tarsadalmi mobilitast novelo, vagy az egyenlotlensegeket csokkento intezmenyek.
Masreszt ugye itt van a globalizacio, gyakorlatilag megallithatatlan folyamat, India, Afrikameg miegyebek nyomorult analfabeta tomegeibol is egyre tobben jutnak majd at a fejlett vilagba. Ezt megakadalyozni kabe olyan, mintha a nyomaskiegyenlitodes ellen harcolnank, ideig oraig meg fentarthato, de nem ez az egyensulyi allapot.
Szoval ez van, a ma szuleto fiatalokbol vagy cseledek lesznek, vagy cseledek hada veszi oket korbe. (Emlekezzetek e joslatomra ugy 30 ev mulva:))

SzZoole 2014.01.29. 00:20:07

@shakti_rom: en is azt foztem ma,fokhagymas csirkecombot kukoricas rizsel:)))

Latcho Rom 2014.01.29. 00:20:39

@cougarcat: kettos polgar ha jol tudom...s ott is csinalja a feszkot..

joccak

Latcho Rom 2014.01.29. 00:22:38

@mommmmo: hol leszunk mi mar akkor :))

nem hiszem hogy Orwell kopogtat, de egy ideig "barmi" is lehet, sajnos.

2014.01.29. 00:22:56

@shakti_rom: Akkor "hazaáruló" !! :)) Jóccakát!

Sexual Harassment Panda 2014.01.29. 00:23:50

@sorsolo: atyaisten, mekkora baromsagokat irsz.
lebontjak a jogallamot.persze.
retenetes a diktatura.idiota
lezarjak a hatarokat, bebortonzik az apolonoket..LOL!!!
mivel bontjak le a jogallamot??
te hivatasos rettego vagy ugye?

morsels (törölt) 2014.01.29. 00:26:05

@mommmmo:
Ez igy van (szerintem), a fejlett vilagban is csokkent a mobilitas lehetosege, erre ideiglenes megoldas a jelenlegi nepvandorlas, de ettol maga a jelenseg nem fog megszunni.

A tarsadalmi hierarchia mar kialakuloban van, mar csak a globalizaciobol adodo valtozas ad egyfajta atmenetet, de a kasztrendszeren mar nem fog sokminden valtozni.

blackhairlady 2014.01.29. 00:32:01

@diggerdriver: A diplomas es a proli (ertsd:szakmunkas) kozt meg ott vannak a kozepfoku vegzettseguek, erettsegizettek. Akkor ok mik?

2014.01.29. 00:34:08

@morsels: Nálam a középosztály mindenki aki nem szegény, nem felső középosztály és nem elit. Tehát a fizikai melós aki viszonylag normálisan keres az középosztály. Viszont a három diplomás új bevándorló aki motelt takarit és a szegénységi küszöb alatt él, nem (de van aki nem értene egyet velem).

Nekem is van ismerősöm Mo-n aki nagyon jól él. Mondjuk ők már gyerekkorukban is nagyon jól éltek, sokan kiváltságosok voltak, diplomata gyerekek, vezérigazgató gyerekek, stb. Hát én a közelükbe se értem soha, de engem igy is inspiráltak.

Madárral nem hasonlitom össze magam, sztem más tészta. Én másra költöm el a pénzt, mást tudok felmutatni és persze ki tudja hogy Madárnak mi lesz a prioritása majd az én koromban.

blackhairlady 2014.01.29. 00:46:02

Amugy szerintem az ertelmiseg mindenkeppen a tanult reteg, akinek sokkal nagyobb a human, tortenelmi, szociologiai kepzettsege, kepes meglatni az osszefuggeseket, kepes helyes kovetkezteteseket levonni.

morsels (törölt) 2014.01.29. 00:53:14

@cougarcat:
Jo, dehat mi neked a normalisan kereso? :-)

www.statcan.gc.ca/tables-tableaux/sum-som/l01/cst01/famil21a-eng.htm

Ez az atlagjovedelem (ami egy ideje nemigen valtozik, viszont a kiadasok mentek fel. Szoval szerinted az atlagjovedelem a kozeposztaly?

2014.01.29. 01:05:48

@morsels: Fogalmam nincs hogy most mi a poverty line. Aki a fölött keres az sztem nem "szegény", még akkor is ha viszonylag kevés a pénze, vagy kevesebb mint az átlagjövedelem. De pl. a fizikai melós aki 30-40 dolláros órabérért dolgozik - az tuti normálisan kereső. Na én voltam itt a poverty line alatt - visszakaptam az összes levont adót meg GST credit-et, leirhattam az adóból az összes medical-t stb. Szóval a középosztályba beletartozok egy csomó viszonylag szerényen kereső ember is, de mégsem élnek a szegénységi küszöb alatt. A probléma az ha túl sokat tartoznak az alsó százalékokba (pedig igy van) - gondolom ezért figyelik a median keresetet az átlag helyett...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.29. 01:07:04

engedje meg, hogy asztakurv@... :-o

index.hu/tech/2014/01/28/meghosszabbitottak_a_szetvagott_hajot/

Mit szólna ehhez a magyar közlekedésfelügyelet? :D

2014.01.29. 01:10:08

@cougarcat: Na és persze akik közel vannak a legalsó százalékokhoz a középosztályban, azoknál nagy a veszélye az elszegényedésnek - szóval ez tényleg probléma és ezért is mondogatják hogy ideje lenne a gazdagokat megcsapolni egy kicsit.

morsels (törölt) 2014.01.29. 01:11:41

@cougarcat:
Hat aki 30-40 dollaros oraberert dolgozik, az biztos hogy a poverty line felett van :-).

►In 2009, the low income cut-offs (LICOs) – also known as the poverty line – for after tax incomes were as follows:
1 person: $18,421
2 persons: $22,420
3 persons: $27,918
4 persons: $34,829

Szoval szerinted, aki e folott van, az mar kozeposztaly? Sajat haz/lakas, autok, evi tobb utazas egzotikus orszagokba, mellette persze nyaralas a kornyeken?

Mert nekem sokszor van olyan benyomasom, hogy akik Magyarorszagon elnek, azok valahol itt huzzak meg a kozeposztalynak megfelelo szintet.

Latcho Rom 2014.01.29. 01:13:18

@Zoole[uk]: @ Mi nem logikus, kerdi itt egy beketlen lelek, hat elmondom neked zotyika,

Az hogy Vona es a jobbik nem roszabb mint azok a nyugati partok akik elvannak egy jol bejaratott, mukodo demokraciaban, porazon ahogy kell.

Ma a fityesz allomosit, cegeket, nyugdijjat, muveszeteket, gondolatokat, az elet alja jon fel, probalja atvenni a szerepeket, rettenetes eredmenyekkel, hazafias, gore gaboros gicsekkel, rossz kulpolitikaval, gazdasagi kudarcokkal.

Hatalmas mellenyel.

Nem ketseges hogy europa is jobbra huz, de nem betonoznak be, nem irnak at konstituciokat, nem avatnak szobrokat petainnek, franconak, a ducenek.

50 ezer magyar jott ide 56-ban, vietnamiak tomege, balkaniak, anelkul hogy eu tagok lettek volna, mert nem volt mashova menniuk..En nem felek egy tomeges bevandorlastol, tudom hogy sok mindent lehet szabalyozni, a nepvandorlasokat ugyanugy nem lehet mint a tsunamit. Jonnek hullamokban.

Ha mas orszagok is a magyarhoz hasonlo nemzetallamot akarnak kialakitani, az sok embert ki fog vetni magabol, ahogy eddig is tortent a tortenelemben. Ugy tunik hogy ide tart europa.

morsels (törölt) 2014.01.29. 01:18:42

@shakti_rom:
Te, en az europan beluli nepvandorlasrol beszeltem.

Persze ha szerinted megint olyan politikai helyzet lesz Magyarorszagon, hogy politikai menekulteket fogadnak itt, az mas, nade azt nem is erintettem es az a te teruleted. Ahhoz en nem fogok hozzaszolni.

2014.01.29. 01:23:19

@morsels: Mondom, ez az én meghatározásom, csak nekem számit, másnak nem. A saját ház, lakás, több évi utazás sztem nem jó meghatározó, az alsó középosztályra nem mindig jellemző. De lehet hogy Európában őket nevezik szegényeknek, nem tudom. :)

Latcho Rom 2014.01.29. 01:23:47

A kifele mutogatas, nezd nekik is van nacijuk, ok is ok is - osi viktori taktika. Kicsik vagyunk, ha mutogatunk kasfele a uzlet elmegy, kirohognek bennunket, udvariasan egyenlore...
Jobbik is hasznalja.

Latcho Rom 2014.01.29. 01:26:21

@cougarcat: tenger kanadait ismerek akik soha nem hagytak el az orszagot, talan egyszer egy kis karibi utra - magasan evi 80ezer felett per family.

Colombo-Rom

morsels (törölt) 2014.01.29. 01:28:00

@cougarcat:
Mondom, csak azert kerdezem, mert ezen megy itt a vita a hataratlepok es az otthonmaradottak kozott :-).

Amibe beleszoltal :-).

2014.01.29. 01:39:42

@morsels: Nem, én nem a vitába szóltam bele, hanem a te hozzászólásodra reagáltam, ami ezen a fórumon eléggé elfogadott dolog. Én csak annyit mondtam hogy itt az emberek hozzá vannak szokva a boom and bust körforgásához, ez csak egy megjegyzés volt, nem álláspont a vitátokban pro vagy kontra. Erre te kikérdezel hogy nekem ki a középosztály, stb. De itt be is fejezem, túl van tárgyalva. ;)

morsels (törölt) 2014.01.29. 01:46:23

@cougarcat:
Igaz.
Persze ehhez hozzatartozik, hogy kinek mit jelent a boom.
Es nem kotozkodni akartam, bevallom oszinten, hogy en sokszor csak csodalkozok, hogy Europaban milyen jol elnek. Meg en nem tartozom a kozeposztalyba.

2014.01.29. 01:48:17

@shakti_rom: Ez igy van, de persze a prioritások is mások lehetnek, vagyis szerintem nem szegénységből nem mennek, hanem egyszerüen másra költik a pénzüket.

2014.01.29. 01:51:16

@morsels: Ott nem, de itt igen, legalábbis sztem. :)

Latcho Rom 2014.01.29. 01:51:39

@cougarcat: not even, nem tudom mit muvelnek...regular lifes, mehetnenek, de nincs indittatas, azt hiszem
Cottages, boats inkabb...

utolso resz Downton, eppen...

2014.01.29. 02:01:56

@shakti_rom: Rengeteg embert ismerek aki szivesebben golfozik, vagy RV-val nyaral a kempingekben, vagy pecázni szeret inkább. Eszébe se jut,hogy utazzon, hacsak nem Sask-ba mennek rokont látogatni. Ez van amikor nincs "státusz szimbólum", a kutyát se érdekli, hogy hol laksz, hol nyaralsz, mit vezetsz, hogyan öltözöl. :)

Latcho Rom 2014.01.29. 02:09:04

@cougarcat: a mi szintunkon nincs szimbolika, de azert hidd el hogy Westmounton, vagy TO Rosedalen jatszanak a szimbolumok, erosen :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.29. 02:59:24

@Világpolgár2012: mindenfele :-) még nincs semmi nagyon konkrét, csak kósza tervek.

montroyal ( CAN qc) 2014.01.29. 03:27:24

@cougarcat: Madárral nem hasonlitom össze magam..
én sem de le szeretnem korozni ezzel ;

www.croisierenet.com/costa-croisieres/costa-deliziosa/id/3767095--fr/fiche.html

mert en meg csak 23 orszagba voltam (nem szamolva hogy nemelyikben 5-6x nyaralgatni) de ezzel az uttal hozzateszek nehany orszagot ... kedv elhatarozas megvan mar csak apro reszletek hianyoznak ($$$...)

2014.01.29. 04:25:40

@shakti_rom: Elhiszem, akkor a Nyugati Part lazább lehet, de legalábbis a Sziget. :) Persze felétek tömörülnek az igazán gazdag emberek is, szóval biztos más.

@montroyal: Emmán döfi, nem két fillér, az is biztos. :) Azért ne szerénykedj, nem Kubában jártál mostanában véletlenül és most szép napbarnitottan javitod a verdákat? :)

Versenyezni mással nem tudok - csak saját magammal. Mindig azzal mérem össze, hol voltam, és hova jutottam. Persze mindig reménykedek, hogy lefelé már nem fogok menni.:)

GERI87 2014.01.29. 04:27:23

@Bubee82:

"Egyre lejjebb kerültünk, sehova sem mentünk, semmit nem csináltunk. Nem szórakoztunk, nem éltünk semmilyen hobbinak. Mindenért kölcsön kellett kérni. Ez megélés? Ne haragudj, de szerintem nem. Maximum túlélés."

Hát én nem tudom mi a frászt csináltál, vagy hol, hogyan éltél, mennyiért béreltetek lakást...tökömtudja...de 170 ezerből MO-on is összehozol egy 200ezres kocsit...nem mondom hogy "nem szart" mert ennyiből mit vársz...
A "nyomorgás" meg vicc.
170+110: tudod mi jön ki ebből MO-on?
rezsi, kaja, szórakozás, külföldi nyaralás, kocsi....no hitel...hobbi stb.
nem mondom hogy ez a csúcs és ennyi elég, de azért nem a levegőbe értetlenkedem.

______________ (törölt) 2014.01.29. 04:27:44

@shakti_rom: nem árt. de parti nagyhoz szerencsére még az se kell, bárki szabadon olvashatja a megadott linken.
az egyik kedvencem, most hallgattam a szerző felolvasásában (a minapi szobortervek kapcsán eszembe is jutott, hogy merre halad - külpolitikailag is - az ország):

Egyszer volt, hol nem volt, az lessz, hogy még a levelek le se hullnak, mikó Magyarország baltát fog ajándékozni Azerbajdzsánnak, de ennek íziknyi köze nem lössz Safarov hadnagy nyárvégi kiadatásáhó rutineljárásba. Akkó az történt, hogy I. Fülkefort többedsző megkereste kérésivel a régtül való azeri komája, és ű gondos mérlegelés után engedett néki. Idehallgass Viktorham, bülbülérozott Ilhan Alijev, ül a tömlöcbe tikteknél az a katonatiszt, ki magyar baltával(!), magyar ágyba kinyuvasztott eggy örmény katona­tisztet. Néktek állampapír-jegyzés köll, meg keleti szél gáz képibe, nékünk a mi hősünk. Adjátok ki, hejszen ha van kiadás, van bevétel es, monta, oszt őszintén csippentett a szemivel, posztszovjetmód. Lehet, csak ne kölljön a törvénesség talajárúl lelépni, felelte nagy ravaszul a kerál, mer onnét ű lelépni sohse fog. Nem es köll, Viktorham, monta Ilhan, te kiadod, én különgépet menesztek érette, oszt kalap. Mer a kalap azeriül es kalap vót. Na de mit tész véle, kért garanciját a kerál. Há mit tennék! Előléptetem, lakást adok néki s a nyóc évnyi megszógált füzetésit. Höjdemán, remélem a börtönfüzetésire gondúsz, komám, tárgyalt kutyakeményen a kerál, hejába vonkotta Szijjártó különmegbízott a palástját. Pont arra gondul, mosolyintott az azeri elnök, avval meg es vót a „gentleman léprement”. Minekutánna történt, ami történt, megen kard nyúlt a magyar fele barlangjába. Örményország epp hadat nem izent, a művelt világ rászta a pöcsike öklit, de mivel Selmeczi Gabriella szerént ez moszkovita álbotrány vót, hamar elcsihatt a dolog. Naná, hogy a szeptemberbe fontosabb vót az öszves magyar pulya keráli iskolaköppenye, s hogy Hoffmann Rózsa bordásfalnak őtözve fogja ellenőrözni a mindennapi tornaórát. Na, mán epp föl vóna lélegezve a nemzet, mikó gyön majd az újabb megkeresés Azerbűl. Hogyhát, a jegyzéshő még hibádzik valami. Ha mán I. Fülkefor így bétartott vót az ünneplő azeri népnek, jegyzékvel meg hasonlókval, hozza el a baltát különvonaton, épül nékije a múzeum. Na, a kerál majd hímöl-hámol, hogy nem errűl vót szó. Dehonnem, feleli a jeles azerokrata szárazon, hanem ha az ű komája ekép gondulkodik hárommilliárd dollárrú, úgy es jó. Avval lerakja a telefont. Nem lössz mit tenni, azon mód fő köll fűttőztetni különmozdonyt, látványszerelvényt, és irány Baku a véres baltával. Az azeri állomáson a két kurátor nyugott és tárgyilagos beszédet fog mondani, mibe reményüköt fejezik ki az örmény-magyar-azeri megbékélés eránt. Ezt az elnök három vicces seggberúgásval honorálja, oszt hazakűdi Szijjártót és Navracsicsot, kik mán a vonaton sajtótájékoztatót tartanak az azeri-magyar műtárgycsere-program fontosságárúl. Annak utána penig Mária országa veres orcával várja a gázt meg a jegyzést, de hejába, Közép-Európa motorgyának, csak a belső égés marad, amég kerál a kerál, s még azon es túl.

Mr Long 2014.01.29. 07:28:46

@charlieharper (UK, de nem London!): Kenyszerbol vannak mindenhol, ami nem otthon. Nagyon eros (szerintem tulzottan) a csaladi kotelek, 30+ eves emberek napi egy (!) orat beszelgetnek a szulokkel skypeon ugy, hogy egesz nap online kapcsolatban vannak ezen kivul pl Whatsapp-on keresztul. Nekem felfoghatatlan.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.29. 07:29:46

@diggerdriver:
Biztos, hogy az ertelmisegi/munkas dolgot a munka milyensege hatarozza meg?
Nem lehet, hogy kozrejatszanak egyeb tenyezok is, mint az intelligencia, muveltseg, a dolgok/folyamatok megismeresenek igenye es az arra valo torekves?

@morsels:
Jellemzoen igazad van.
Az osszehasonlitashoz annyit tennek, hogy vajon hany ember van Mo-n, akinek "nagyobb haza van (vagy lehetne)", mint neked? Es hany ember van Svedorszagban, aki annyit utazhat(na), mint en?

Mindenhol van jol / kenyelmesen elo ember, kerdes az, hogy ez a lakossag mekkora reszenek elerheto?

Van meg egy tenyezo, amirol sokan nem beszelnek: a kornyezet, illetve a kornyezetvaltozas. Magyarorszagon eltem 27 evet es meguntam. Ha elutazunk egy europai varosba, sok ujat nem nyujt mar. De Miamit tatott szajjal neztem. Nem azert, mert huuu Amerika, hanem mert annyira mas. De ugyanigy tatott szajjal neztem Thaifoldet is.

Most eppen ott elek, ahol, kenyelmes (tulsagosan is). Ha egyszer vege lesz, nem kizart, hogy Europan kivul probalkozunk. HA megtehetjuk...

2014.01.29. 08:06:58

@Mr Long: ezt mire irtad? Nem latom telefonrol

tanato 2014.01.29. 08:44:28

@mommmmo: Talán a posztkommunista országokban ez nem lesz,bár ha kihal az utolsó még kommunista érában szocializálódó ember is,lehetséges.

**mimi** 2014.01.29. 09:10:31

@sorsolo:

+1 :)

maximálisan egyetértek!

Mr Long 2014.01.29. 10:03:56

@charlieharper (UK, de nem London!): "a spanyol/olaszok jellemzoen nem szeretnek hosszabb idieg tavol lenni. Elmennek dolgozni egy-par evre Londonba vagy Zurichbe, de egy ido uatan hazamennek.
Eszak-Amerikaban mondta a fejvadasz, hkgy nagyon nehez embert talalni abbol a regiobol, aki atkoltozne Eszak-Amerikaba. Most ez valtozott, de majd mennek vissza"

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.29. 10:35:49

@shakti_rom: tessék? usába népvándorlás megint mert Európa romokban? ezt gondold át azért. jelenleg az USA sokkal inkább van bajban. Hamisítanak mindent, munkanélküliségi statisztika egy kamu, a felnőtt lakosság kevesebb mint felének van full time jobja, kamupénzzel lövik a gazdaságot, romokban van az egész csak még nem realizálta az átlagember. látszik hogy azért viseled keményen a rózsaszín ködöt árasztó szemüveget.

Latcho Rom 2014.01.29. 10:59:13

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Joreggelt max, mindjart olvasom az uj bolgar sagat, ime a tegnapi gero" elemzes a viklerajrol, ragyogo, okos.

www.atv.hu/videok/video-20140129-friderikusz-1-resz-2014-01-28

Persze a droidok vagy tarsutas trollok csipobol lezsidozzak gerot, az apjara utalnak, de a tenyeken ez nem valtoztat.

Latcho Rom 2014.01.29. 11:13:19

@cougarcat: Sok regi vagyon van errefele. Utcan nem latod meg oket..nincs az a villogas, kenyszer megmutatas ami kelet europaban megy, foleg a taho ujgazdagoknal.

Latcho Rom 2014.01.29. 11:17:35

@Babette_: Igen, jo dolgozat. Szo sincs megelhetesi rettegesrol.

Utananeztem, a megelhetesi rettego fogalom 45 elott is hasznalatos volt. Valahogy eltuntek az akkori "rettegok".

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.29. 11:25:05

@shakti_rom:

Megnéztem kb. a 85 %-át, jó volt. Egy másik blogban leírtam pár napja: Orbán valójában Kádár javított verziója, ezért népszerű. Megadja azt a "jót", amit Kádár adott, de nem adja azt a rosszat, amit eközben Kádár csinált.

Nagytőkellenesség, gazdagellenes szöveg, antikapitalizmus, mint Kádár, de nincs beleavatkozás a magánéletbe, nincs cenzúra, utazási tilalmak, mint Kádár alatt, s van szabad magyarkodás állami szinten.

Hozzáteszem: azt, hogy ez lehetővé vált a ballibek évtizedes ámokfutása tette lehetővé. Ennek felismerését hiányolom.

Latcho Rom 2014.01.29. 11:38:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Szerintem pedig a magyar emberek, valasztok teszik/tettek ezt lehetove. Nem csengett a vilagsajto az amokfutasrol, erted?

Erdemes a tobbi fridit is nezni, nagy koponyakat hoz be, termeszetesen balrol, hiszen a taho jobbnak csak bayer zsoltjai vannak.

Latcho Rom 2014.01.29. 11:40:32

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: nincs cenzura?

Neztem a szoborellenes peticiot a minap - alairtam en is - majd egyotode, hetede az aliiroknak elrejtette a nevet a peticion.

Latcho Rom 2014.01.29. 12:07:32

@házelőtthinta: omlik ossze aaamerika, foldet ra :))

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.29. 12:17:45

@shakti_rom:

A magyar választók nem az égből hullottak alá, hanem választásuk valami miatt történt.

Latcho Rom 2014.01.29. 12:23:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: feljott az alja - hogy gerot idezzem, az urnaknal is. Ahogy a weimari koztarsasagban is.

Latcho Rom 2014.01.29. 12:25:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Mindketto a zsidokra haritotta a feleloseget, ahogy orban is.

Latcho Rom 2014.01.29. 12:27:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: hogy az emberek felnek a nevuket is adni?

Nem baratom, ez diktatura a bolcsodeben..

Latcho Rom 2014.01.29. 12:32:04

Panda, kerded mi baj azzal a borzaszto szoborral:

ŽIDOVSKÁ NÁBOŽENSKÁ OBEC
J E W I S H C O M M U N I T Y
ÉRSEKÚJVÁRI ZSIDÓ HITKÖZSÉG

Česká bašta 5

SK-940 01 N O V É Z Á M K Y / SLOVAKIA

.

N Y I L A T K O Z A T

Nyugtalansággal, mély megrendüléssel és megbotránkozással vesszük tudomásul, hogy az akkori magyarországi zsidóság deportációjának 70.-ik évfordulója – a méltó megemlékezés éve, a megbékélés és tényfeltárás, a tanulságok levonása és azok tanítása helyett – Magyarországon mindinkább a napi politika tárgyává sekélyesül. Az utóbbi napok – részünkről elfogadhatatlan – állásfoglalásai és történései számunkra kérdésessé teszik a Civil Alap nyújtotta támogatási szándék őszinteségét.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Magyarországon szobor állhasson Szálasi Ferencnek, melynek felavatásán díszőrséget áll a már akkor betiltott Magyar Gárda. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Magyarországon szobor állhasson Horthy Miklósnak, aki teljes mértékben felelős a magyarországi zsidóság pusztulásáért. Annak a Horthy Miklósnak, aki a Sztójay-kormány első ülésén közölte: [A] „zsidókérdés megoldásában szabad kezet adok a kormánynak és annak intézkedéseibe nem óhajtok beleszólni.” Nem más, mint Edmund Veesenmayer tanúsította a Jaros–Endre–Baky perben: Horthy Miklósnak megvolt minden lehetősége és hatalma, hogy a deportációkat meggátolja. Ha képes volt meghiúsítani a csendőr-puccsot és letiltani a budapesti zsidók elhurcolását, akkor ebben nincs okunk kételkedni.

Elfogadhatatlannak tartjuk a „mi – a magyarok, ők – a zsidók” szóbeszédet, még ha úgy is hangzik el, hogy „mi, magyarok, megvédjük a kisebbségeinket”. Elfogadhatatlannak tartjuk a holokauszt áldozatait kizárólag mint a zsidó közösség veszteségét számon tartani. A Magyarországi holokauszt közel hatszázezer áldozata olyan tudatos népirtó politika és magas szinten megszervezett, még a nácikat is bámulatba ejtő szofisztikált cselekvés következménye, amelyet az akkori magyar kormány és közigazgatás teljes szervezete vitt végbe.

Elfogadhatatlannak és a történelem tudatos hamisításának tartjuk a céltudatos felelősség-áthárítás minden formáját, az áldozatok és bűnösök összemosását, a német megszállásra és a „szuverenitás elvesztésére” való hivatkozást. Ezt nem teszi igazzá semmilyen történelemhamisító ál-emlékmű. Nem feledjük: már a náci megszállásig is legalább 60 ezer áldozata volt a Magyarországi zsidógyűlöletnek, közöttük az „idegenrendészeti eljárás” 18 ezer áldozata is. Elie Wiesel szavaira hivatkozva: „…nem azért, mert valamit tettek vagy esetleg nem tettek volna, hanem kizárólag azért, mert zsidó anyától születtek. Engem gyűlöltek, még mielőtt megszülettem volna.”

Gyermeteg magyarázkodásnak tartjuk azt az állítást, hogy az akkori kormány vétsége lenne, hogy „nem védte meg zsidó polgárait és anyagi eszközöket bocsájtott rendelkezésre az üldözésükhöz”. A magyar állam, a regnáló kormányok évek, évtizedek alatt tudatosan készítették elő a genocídiumot, az ország zsidóktól való megtisztításának soha nem látott bűnét, ezért a zsidó polgárokat kizárólag saját maga ellen kellett volna megvédenie. Ehelyett ellenük mozgósította a kétszázezres államapparátus minden bevethető közegét.

Ezekben a kérdésekben sajnálatunkra nem történt határozott állásfoglalás a 2014. január 27-i Holokauszt Emléknapon elhangzott legmagasabb szintű miniszterelnöki üzenetben sem. Ezen nem változtat a tény, hogy Navracsics Tibor helyettes miniszterelnök Úr, vagy Rétváry Bence államtitkár Úr nemzetközi rendezvényeken magyar felelősségről beszél. A valós történések iránya ezt nem követi.

Mindez őszintetlenné teszi a Magyar Kormány hozzáállását a Megemlékezés Éve szervezésében és anyagi támogatásában. Szabadjon Konrád György szavait idézni: „…az nem a százezernyi hetven évvel ezelőtt meggyilkolt zsidó gyerekről, hanem a mai magyar kormányról szól”. Hozzá szeretnénk tenni: annak választási kampányáról. Az áldozatok emléke nem lehet a napi politika és politikai harc, az ország imázsának a külföld felé szóló szebb bemutatása érdekében a propaganda eszköze.

Nem adhatjuk nevünket sem a történelemhamisítás, sem a Horthy-rendszer szerecsenmosdatásának szolgálatához. Meggyilkolt szüleink, nagyszüleink, testvéreink emlékének kegyelete számunkra mindennél előbbre való, ezért ebben a folyamatban nem kívánunk részt venni.

Mindezek miatt a Nové Zámky / Érsekújvári Zsidó Hitközség vezetősége egyhangúan úgy döntött, hogy a Magyar Kormány Civil Alapja adta, a megemlékezési rendezvényeket támogató pénzügyi támogatást nem fogadja el, és a már megítélt 1,5 millió Ft hozzájárulásra szerződést nem köt.

A Nové Zámky / Érsekújvári Zsidó Hitközség elöljárósága.

Az Elöljáróság nevében és megbízásából Lang Tamás elnök, s.k.

Kelt Nové Zámky / Érsekújvár, 2014. január 28.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.29. 12:34:48

@shakti_rom:

Orbán nem. Ez is egy hatalmas tévút: Orbánt antiszemitának nevezni. Csak neki segít!

Mr Long 2014.01.29. 12:59:40

@házelőtthinta: Nem akarsz egy konyvet irni a duledezo vilaggazdasagrol?

Az jutott eszembe, hogy a kicsi napoleont nem lehetne kolcsonadni mas orsagoknak, hogy megmentse a gazdasagukat? Az altala eloidezett gdp novekedesenek mondjuk 10 szazalekaert?

Latcho Rom 2014.01.29. 13:11:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: megneztem geroeket megegyszer, emliti az elozo rezsim felelosseget abban hogy a fityesz kepes volt ezt a szornyet krealni.

Egy dologban nem ertek veluk egyet, Friedman Bandi nem kizarolag a horthyek miatt ment el, hanem azert mert mar motozott benne a Capa, s ehhez nem volt tere.

Annak a trollnak, aki ezekben a gondolatokban "/sertodotteseget", a hatalom fazekatol elkerulest lat velni..uzenem hogy jol vannak, kulfoldi egyetemeken tanitanak, think-tankekben dolgoznak, ahol megbecsulik oket.

Eljen a magyar koztarsasag! :))

Latcho Rom 2014.01.29. 13:15:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: hasznalja a metaforakat, teljesen mindegy hogy'szereti-e a zsidokat vagy sem. ha latta a gerot valszeg most epp nem,s lila a feje :))

blackhairlady 2014.01.29. 14:34:47

@cougarcat: Azt hiszem te egy nagyon bolcs noi szemely vagy:)

blackhairlady 2014.01.29. 14:46:24

@Mr Long: Ez is azon dolgok egyike amit nem kell megerteni, csak elfogadni. Bar csak en is meg naponta beszelhetnek a szuleimmel. Sajnos mindkettot elveszitettem miutan kikoltoztunk. Edesapamat fizikailag is (meghalt), edesanyam meg mar csak vegetal. Vannak olyan csaladok ahol szoros kotodes van, es naponta van mirol beszelniuk, foleg ha unokak is vannak.

Világpolgár2012 2014.01.29. 15:41:14

@Chang Yai:
Remélem, majd beszámolsz róla itt a blogon is, hogy merre jársz! Vagy akár saját blogon :)

Mr Long 2014.01.29. 15:47:49

@Világpolgár2012: Multkor irtam az itteniek mobilitasarol es visszakerdeztel. Akor csak felsoroltam kulonboso gondolatokat, nem feltetlenul kapcsolodnak ossze, vagyis nem feltetlenul utaznak orszagrol orszagra az itt lakok sem. Plusz ahogy en latom itt is szeretnek "roghozkotodni". Egyik kollegam addig keresett allast, mig vissza nem tudott koltozoni a szulovarosaba (mondjuk jo allast is kapott), mert ott szeretne elni. Plusz itt is a nagy slager a fiatalok koreben a fovaros kb annyira, mint Mo-n Budapest. Szeretnenek ott dolgozni, mert ott sok egyebb lehetoseg van.

tanato 2014.01.29. 16:27:37

@Világpolgár2012: Chang kiváló fotóművész,gyönyörű felvételei vannak a blogján azokról a helyekről ahol járt.

2014.01.29. 16:31:12

@blackhair-lady: Köszi, bár inkább csak tapasztalt, mert egy idő után rájöttem, hogy ha mindig azokkal hasonlitom össze magam, akiknek nálam több van, akkor mindig elégedetlen leszek saját magammal, mert ez egy véget nem érő spirál. Ugyanigy nincs értelme azt nézni, hogy mennyivel van több nekem mint másnak, mert senki sem szereti ha ennek alapján értékelnék - én sem.

@shakti_rom: Igen, ez lehet a különbség. Most el munkába...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.29. 17:16:21

@montroyal:
113 nap??? Hű a mindenit! :)
Potom 13.500 euro...

Nem a osta táraság hajója süllyedt el a Földközi-tengeren? Biztos ezt akarod? ;)

Hármas kihívás az embernek egy ilyen út: összeszedni rá a pénzt, ami 2 fő esetén gondolom a duplája (nem tudok franciául); utána lenyomni a főnök torkán, hogy 4 hónapot távol leszel; legyen a 4 hónapra tartalék is, bár egy ilyen hajón sokat nem kell költeni, de azért csak ott a kaszinó, parti programok, stb.

Szerintem nekünk is tetszene... Nóri tudn dolgozni a hajóról, nekem már neccesebb lenne. Te vállalhatnád a hajó"karosszéria" karbantartását (és a jófej főnöködet sem kell meggyőzni ;) ).

Latcho Rom 2014.01.29. 17:35:04

@Kövérmadár [swe]: ove a biznic, csak a kliensek a fonokei :)

Mikor mentek mar, mar elbucsuztunk toled sirba :))

2014.01.29. 17:46:13

@holl gold: Nem jönnének vissza tömegesen, tisztában vannak vele, hogy semmivel sem jobbak ők sem.

2014.01.29. 17:47:53

@cougarcat: Tanulom a nyelvet, elvileg egy pár hónapos holland melóval tudnám majd megalapozni a kimenetelt angolokhoz. Sajnos nagyon képlékeny a dolog, és nyelvből sokkal magasabb szinten kellene lennem.

2014.01.29. 17:50:30

@QUERCUS: Mindegy, hogy ki van kormányon, egyik kutya, másik eb.... Annyit biztosan tudok, hogy még többen fognak elmenni Mo.-ról.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.29. 17:53:48

@tanato: köszi szépen, de tényleg csak egy lelkes kocafotós vagyok. és nem is rendes blog az, csak egy online biztonsági tárhely, amire válogatás nélkül mindent felnyomtam. (éppen ezért nem is adom ki a címet bárkinek.)
tervezem, hogy lesz blog. jelenleg csak arra van energiám, hogy a facebookon feldobok az elmúlt 10 évből minden nap 1-6 képet félmondatos kommentárral.

valamelyik kábelcsatornán van egy Cruise Diaries című sorozat, be kell vallanom, egyáltalán nem vonz a dolog, mennék én mindenhova, meg hajózni is szeretek (ha nincs vihar), de az egész package ahogy kijön, pont mindkettőnek az értelme megy el ezzel a koncepcióval számomra :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.29. 18:11:31

@shakti_rom:
Tudom, hogy ove a muhely ;)
Te is hozza jarsz?

Pentek este indulunk, nem tudom miert bucsuztatok el korabban (na jo, sejtem ;) ).

@Philosoraptor:
Nezel angolul tv-t, netet, radiot (utobbit hallgathatod is :) )? Ahogy en tapasztaltam, a legjobb fejleszto az, ha folyton szol valami angolul. Nem baj, ha nem erted, elesben nem lesz akkora sokk.

2014.01.29. 18:28:23

@Kövérmadár [swe]: Szoktam vinni magammal mp3 lejátszón podcast-et. Filmeket/sorozatokat meg feliratosan nézem.

tanato 2014.01.29. 18:29:59

@Chang Yai: Szépek azok a képek nagyon.

Latcho Rom 2014.01.29. 19:14:31

@Kövérmadár [swe]: messzi van az nekunk, s azt hiszem hogy csak karosszeriat csinal.

blackhairlady 2014.01.29. 19:36:39

@cougarcat: Nem csak arra a valaszodra gondoltam, hanem ugy osszessegeben a vilagrol alkotott keped, velemenyed nagyon bolcs(nek tunik:)))

DieNanny CH 2014.01.29. 20:17:32

@Chang Yai:

Hű, de irigyellek! Vigyázz magadra, oltasd be magad minden ellen, és írj minden helyedről!
Minden jót!

DieNanny CH 2014.01.29. 20:26:53

@Pernilla:

Csak most kezdtem ezt a posztot, meg a kommenteket olvasni, most jutottam a kérdésedhez, talán már más is írt.
Én '99-ben egy Bécsi úti szemklinikán műttettem a szemeimet. Mindkettő -3 volt. Szemenként 40 mp-ig tartott, 150 ezer forintba került.
3 napon keresztül jeges borogatásokat raktam rá (ruhazsebkendőt bevizezve fagyasztóba, kb óránként vagy gyakrabban cseréltem.) Szinte egyáltalán nem fájt a szemem. Olyan napszemüveget vettem, ami halánték felé is takart, ezt 2 hétig lakásban is viseltem, utána csak utcán, de borult időben is.
Problémám nem volt, ráadásul abban az évben volt a napfogyatkozás is, azt is megnéztem.
Addig mindig volt évente párszor szemgyulladásom, árpám, azóta soha!!!
érdekesség, hogy mivel a szemgolyó felületét "csiszolják" a lézerrel (a szaruhártyát), égett haj-szagot éreztem...
Semmilyen látásromlást nem tapasztaltam, én meg voltam és vagyok elégedve velük.
Itt a honlapjuk:
sasszemklinika.hu/

DieNanny CH 2014.01.29. 20:28:14

@UK2011:

Az előző neked is szól!!!

Világpolgár2012 2014.01.29. 23:06:22

@Mr Long:
Biztos én kérdeztem ezt? Bocs, ha nem emlékszem! Mi legutóbb, azt hiszem, az acélvázas építkezésekről beszéltünk :)

Világpolgár2012 2014.01.29. 23:08:35

@tanato:
Majd bemutatsz akkor Changnak, hogy én is megnézhessem a képeket :)

Világpolgár2012 2014.01.30. 00:27:26

@tanato:
Ezt úgy félig írtam komolyan, de tényleg köszi!

2014.01.30. 01:54:41

@Philosoraptor: Ha most képlékeny is, majd összeáll az, meglátod, lépésről lépésre. :)

@blackhair-lady: Az elmélet jól megy, hát ha még a gyakorlatba is át tudnám ültetni a "bölcsességeimet". Work in progress! :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.30. 02:36:08

@DieNanny [SZ,CH]: már mindenre be vagyok oltva rég, aminek van értelme errefele :-) sajnos dengue és giardia ellen nincsen oltás. az előbbi a nagy para, az utóbbi meg már volt és nagyon nem tetszett, hónapokra lenullázott.

Mr Long 2014.01.30. 07:26:01

@Világpolgár2012: Ellenben megneztem az emlitett epitkezest multkor, irtam is kommentet a hazas posztba rola.

Világpolgár2012 2014.01.30. 09:15:01

@Mr Long:
Ott hagytuk abba talán, hogy valamelyik hétvégén megnézed, hogy mit is tettek az acélvázak közé az egyik épületben a közeletekben. Ha arról írtál, akkor azt nem láttam még.

Mr Long 2014.01.30. 10:04:14

@Világpolgár2012: Megneztem mult hetvegen. A "belso fal" es akulso tegla koze aluminium foliaval boritott uveggyapot (?) tablat tettek. bar nem teljesen toltu ki az ureget es mintha fa tavtartok tartanak el a teglatol es nyomnak neki a belso falnak.

Világpolgár2012 2014.01.30. 10:36:24

@Mr Long:
Amit írsz az hagyományosan a cavity wall construction: belső fal általában beton blokktégla, utána jön a szigetelés, mint pl. ez www.travisperkins.co.uk/p/celotex-insulation-board-ga4050-50-x-2400-x-1200mm/778040/3893459, majd a "cavity", ami az üreg a szigetelés és a külső tégla fal között, vegül a külső dekoratív tégla. A "távtartók" azok a wall ties, mint pl ez: www.travisperkins.co.uk/p/ancon-double-triangle-wall-tie-250mm-box-of-250/252285/3893441 és ez is kell hozzá: www.travisperkins.co.uk/p/ancon-staifix-insulation-retaining-clips-bag-of-20/252303/3893441, hogy a szigetelést a helyén tartsa.

Acélvázba nem szoktak nagyon cavity wall-t rakni, mert az acélváz is és a cavity wall belső fala is teherviselő, külön-külön is. Cavity wall-t általában max. 3 emeletig használnak, a felett inkább acélszerkezet valamilyen más fal konstrukcióval, de lehet, hogy itt cavity wall-t akartak valami oknál fogva.

Mr Long 2014.01.30. 11:49:24

@Világpolgár2012: ha jol remlik, akkor a belso nem rendes fal volt, hanem valami bakelit tabla szeru, az a vastagabb sotetbarna (ugy remlik). Gondolom oda meg jon a gipszkarton fal a szoba felol. Szerintem itt az acelvaz a teherviselo (nem lattam mast, ami tudna hasonlo funkciot), de az epulet nem magas eddig kb 3 emelet van acelvazilag kesz es var az eladasra :) A falak burkolasa kb az elso, helyenkent a masodik emeletig van kesz.

Világpolgár2012 2014.01.30. 17:25:53

@Mr Long:
Mindenképpen érdekes, hogy az acélváz mellé miért ezt választották. Lakóépület lesz egyébként vagy commercial? Ha lakóépület, akkor talán azért mert a cavity wall még mindig a legnépszerűbb lakóépületeknél, az acélváz meg vagy a gyorsaság vagy az alapozás miatt lett az. Mivel az acélváz kiváltja a teherbírást a belső falról, így az lehet bármi végülis, a szigetelést meg láttad, szóval az is megvan oldva. És igen, belülről a gipszkarton a menő :)

Pernilla 2014.01.30. 17:47:44

@DieNanny [SZ,CH]: Köszönöm a részletest választ Nanny, pont azokat a dolgokat írtad le amire rákérdeztem volna :)
Babette is ezt a klinikát ajánlotta, eddig nagyon szimpatikusak. De még egy fél évet biztosan "ráalszom" a döntésre (na megy gyűjtöm az eurócskákat rá :)

Mr Long 2014.01.30. 21:29:04

@Világpolgár2012: Szerintem azert, mert a kulso teglafal beleillik a kornyezetbe. Szerintem lakoepulet lesz.

Taxomükke (UK) 2014.01.31. 09:19:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: "Orbán valójában Kádár javított verziója, ezért népszerű. Megadja azt a "jót", amit Kádár adott, de nem adja azt a rosszat, amit eközben Kádár csinált...."

Hátbazmeg. Kádár annyival mindenképp jobb volt, hogy nem lopott. Orbán és bandája tízmilliárdokat (vagy még többet) sikkaszt és sikkasztott el.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.31. 09:51:18

@Taxomükke:

Kádár sokkal többet lopott. Az, hogy nem magánzsebbe, nem jelentős szempont. Orbánt abszolút hiba lopással magyarázni, Orbán tipikusan az az embertípus, aki nem pénzéhes politikus.

Taxomükke (UK) 2014.01.31. 10:09:08

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Te nem beszélsz komolyan. Orbán rendkívül pénz- és hataloméhes. Szerintem nem is egészen normális.

Taxomükke (UK) 2014.01.31. 11:54:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Ha nem pénzéhes, akkor minek sikkasztott vagyonokat?
Hagyjuk, nem tudsz meggyőzni, látom, én sem téged.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.31. 12:06:27

@Taxomükke:

Alapvetően kétféle politikus van:
- aki pénzért csinálja az egészet, azaz azért akar hatalmat, hogy lopni tudjon,
- aki a hatalomért csinálja az egészet, mert be akar kerülni a történelemkönyvbekbe.

Az első eset világos, nincs rajta mit magyarázni.

A második eset lehet tisztességes is akár. De ha nem az, azaz lop, akkor csakis azért teszi, hogy finanszírozhassa majd a következő kampányt. Na, Orbán pont ez a típus.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.31. 12:12:12

@Taxomükke:

Szóval abszolút tévút Orbán személyiségét pénzzel magyarázni. Ez az ellenzék egyik alapvetően hibás elemzése.

Taxomükke (UK) 2014.02.01. 21:27:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Nem magyaráztam pénzéhséggel a személyiségét, de ő ettől még irdatlan pénzeket sikkaszt és sikkasztott.
Külön szerencse, ha nem pénzéhes, akkor még többet lopna.

Orbán és bandája egy rendkívül kártékony, gerinctelen, bűnöző társaság.

Lehet, hogy én látom rosszul, de hála Istennek nincsenek rám közvetlen hatással a dolgai, csak bosszantanak. Egyáltalán nincs szó arról, hogy visszaköltöznénk Magyarországra, de amíg ők vannak hatalmon, addig aztán teljességgel ki van zárva.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása