oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2014. január 14. 06:49,  Új élet Angliában 562 komment

2014. január 14. 06:49 Határátkelő

Új élet Angliában

Érdekes, hogy némi csend után mostanában ismét megszaporodtak az angliai történetek, ami egyáltalán nem baj. A mai főszereplője egy házaspár, Emily és Thomas, akik lassan hat éve élnek a szigetországban, történetük azonban nem időhöz kötött.

raktár.jpg(A kép illusztráció)

„Történetünk 2008 júniusában kezdődött. Akkor még nem volt gazdasági válság, akkor még 34-35 évesek voltunk. Átlagos kétkezi munkások voltunk, semmi felsőfokú képzettségünk nem volt.

A feleségem konyhán dolgozott, illetve néha a pultba is ki kellett mennie, persze ugyanannyi pénzért, ami 75 ezer forint / hó volt. Én egy raktárban voltam áruösszekészítő és visszaáru vételező, ezt havonta 80 ezer forintért.

A szüleim sajnos meghaltak, az örökölt pénz egy részét beletettük a lakásba (az ár másik részét hitelből pótoltuk), a többit félretettük tartaléknak.

Az elhatározás

Éldegéltünk kis lakásunkban, nem tudtunk sem félretenni, sem akár egy moziba vagy egy étterembe elmenni, de volt olyan is, hogy nem tudtuk, másnap mit fogunk enni. Szerencsére a feleségem tudott némi ételt hazahozni, de az sem tartott sokáig. Mindig le-lecsipegettünk a tartalék pénzből.

Egyszer csak úgy gondoltuk, ez így nem mehet tovább, mindenképpen tenni kell valamit, amitől ez a helyzet megváltozik.

Az első lépések

Először is elkezdtünk informálódni a lehetőségekről, közben angoltanárhoz is jártunk, hogy tanítsa meg az alapokat, ami nagyon szükséges: mi a nevem, honnan jöttem, számok, stb., tényleg csak a legszükségesebbeket.

Találtunk egy angliai munkavállalással foglalkozó, ismerősök szerint megbízható közvetítő céget. Azért a biztonság kedvéért leinformáltuk a céget, hogy valóban működik-e és minden rendben volt.

Így hát elmentünk egy személyes interjúra, kérdezték, mik a terveink, mit szeretnénk csinálni, majd egy rövid angol teszt után megmondták, mik a lehetőségeink a jelenlegi angol tudásunkkal.

Nekünk tulajdonképpen mindegy volt, mit csinálunk, csak el Magyarországról, és fizessék, becsüljék meg a munkánkat. Kaptunk egy munkaszerződést, utólag már nevetségesnek tűnik, hogy ezért fizettünk 300 fontot.

Utólag nem bánjuk azt az összeget, mert az indított el minket odáig, ahol most tartunk. Innentől kezdve felgyorsultak a dolgok, az angol oldal visszajelzett, hogy várnak minket. Mindketten felmondtunk a munkahelyünkön és készültünk az indulásra.

Az irodában elmondtuk, hogy saját gépjárművel szeretnénk kimenni, mondták, hogy semmi gond, sőt, lenne még egy srác, akit kéne magunkkal vinni, mert neki sajnos nem maradt hely az előző turnusból (kb. 20 év körüli volt, ezt azért írom, mert később fontos lesz).

Az indulás

Előző este bepakoltunk a kocsiba, nem volt sok cuccunk, és tele reménnyel, bizakodással beprogramoztuk a GPS-t. Indulás. A kifelé vezető út nem volt túl érdekes, csak fárasztó és hosszú, szerencsére mindkettőnknek volt jogosítványa és felváltva tudtunk vezetni.

A megérkezést úgy kellett időzíteni, hogy pénteken érkezzünk a szállásunkra, mert hétfőn már munkába kellett állni.

Az érkezés

Lincolnshire-be érkeztünk, ami egy nagy megye, azon belül pedig egy Boston nevű városba. Egy portugál családnál kaptunk egy dupla szobát heti 120 fontért és előre kértek egy hét kauciót.

Rendesek és segítőkészek voltak, nagyjából tiszták is, de ott csak hat hónapot töltöttünk, mert voltak némi problémák, például a sorbaállás a fürdő előtt, a mosásra várni, a melegvíz, fűtés hiánya... Sokszor előfordult, hogy hajszárítóval melegítettük az ágyat és a szobát, hogy ne fázzunk, de mi még a szerencsések közé tartoztunk, hogy hozzájuk kerültünk.

Hétfő reggel az agencyben (ügynökség) aláírtuk a papírokat azzal a sráccal együtt, akit kihoztunk. Neki már akkor nem tetszett semmi sem, főleg az nem, hogy nem egy házban helyeztek el minket.

A munkáról

Délben már várt minket a kisbusz a ház előtt, beszálltunk, és vittek minket a munkahelyre. Egy virággyárba vittek, furcsa volt, hogy a ház előtt, a járdán álltunk táskával a kezünkben és azt sem tudtuk, mi lesz a dolgunk.

A hely szörnyű volt, kiabáltak és csak annyit mondtak, hogy Hey, you – arra sem méltattak, hogy a nevünket megjegyezzék. Akkor még nem tudtuk, hogy vannak jobb helyek, ahol megbecsülik az embert, ezért csak hallgattunk és nyeltünk. Az angollal nem sokra mentünk, mert a vezetők és melósok vagy oroszok, vagy lengyelek voltak.

A munkába szállításért fejenként 3 fontot kellett fizetni, amit minden héten a fizetésből vontak le. Ha kellettünk, ide vittek, ha nem, akkor kapálni, szakadó esőben, bőrig ázva, de csináltuk, mert kellett a pénz.

Volt olyan is, hogy a földön kint kapáltuk a dinnyét, és ha megálltunk egy pillanatra pihenni, odakiabált a gazda egyik embere, hogy ha nem csináljuk, amit kell, nem kapunk fizetést. Hozzátenném, hogy ez reggel 7-tőúl este 7-ig tartott.

Voltunk máshol is, például kertészetben növényt ültetni, gyomlálni, vittek kutyakekszet csomagolni, stb. Itt ismerkedtünk meg egy magyar fiúval, akivel a mai napig tartjuk a kapcsolatot. Ez jó hely volt, ha jól dolgoztál, akkor megbecsültek, itt már hasznát vettük az angolnak, mert beszélni kellett.

A srác, akivel kijöttünk, itt pánikolt be, hogy milyen rossz munkahely, szívatnak, stb., és ő márpedig hazamegy. Nem tudtuk rábeszélni, hogy legalább addig maradjon, amíg a beleölt pénzt visszaadja a családjának. Az ő története itt véget is ért!

Ügynökségváltás

Decemberben egy megbízhatóbb irodára váltottunk, ami vitt is dolgozni, ami azért fontos, mert itt először csak temporary worker, azaz időszakos munkás vagy, tehát ha van munka, visznek, ha nincs, akkor ülsz otthon és várod az sms-t, hogy mikor visznek és hova.

Szerencsére elkerültünk egy gyümölcscsomagoló gyárba, ott már több volt az angol ember, és végre értékelték, hogy próbálunk angolul beszélni, így nagyon segítőkészek voltak.

Egy évet dolgoztunk agencysként, majd megkérdezte a teamleader, hogy szeretnénk-e itt dolgozni. A feleségemmel közölték először, és ő hirtelen nem tudott szóhoz jutni, majd utána nekem is szóltak. Nagy dolog Angliában, hogy átvesz egy angol cég.

Kaptunk egy jelentkezési lapot, hazavihettük kitölteni, majd részt vettünk egy angolul zajló állásinterjún, végül közölték, hogy örülnének, ha a teambe tartoznánk.

Az új életünk

Ettől kezdve minden megváltozott, lett havi fix fizetésünk, és fix beosztásunk fizetett szabadsággal, és minden jóval, ami ezzel jár. Időközben a magyar kocsit hazavittük, mert veszélyes volt balkormányossal vezetni és vettünk egy angolt, amit biztonságosan tudtunk használni.

Immár négy éve dolgozunk itt, a feleségem gyümölcsöt csomagol, ami szalagmunka ugyan, de nagyon megéri, én pedig elektromos békával hordom raktárba a készárut.

Egyéb juttatások is vannak, ingyenes angol tanfolyam, ami ha a szabadnapodra esik, akkor fizetik, és év végi voucher fejenként 20 font.

Már külön lakást bérelünk jó helyen, jut mindenre, nyaralásra, uszodára, masszázsra, ha kell. Olyan nyugodt, stresszmentes életünk van itt kint, amilyen szerintünk soha nem lenne Magyarországon.

Nem tervezünk magyarországi életet, hogy mi lesz később, az most nem lényeges. Ez egy minimálbéres fizetés, amiből így lehet élni, szóval... Aki csak teheti, jöjjön ki, itt már nem a magyarságról szól a dolog, hanem arról, hogy éhen halsz-e a saját hazádban, vagy lépsz egy jobb életért.

Merj lépni, ha van lehetőséged, és valamennyire beszélsz ANGOLUL! Itt is egyre nehezebb a munkavállalás a szigorítások miatt, ha teheted, autóval gyere ki, és NE EGYEDÜL, mert ketten könnyebb!

Sok sikert és kitartást mindenkinek!"

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr985755701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsoatya (törölt) 2014.01.14. 07:10:02

Aranyos, hogy Ti kivantok sok sikert...! Gratulalok a kitartasotokhoz, ha igy folytatjatok, meg jobb lesz!

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.14. 07:46:00

hát ez jó életszagúra sikerült, szeretem.

az nem derült ki, miért fontos, hogy a fiú 20 éves volt.

morgo1229 2014.01.14. 07:49:43

e@Babette_: ha mar 20, akkor mire lett elkoltve a 20 fontos voucher? Mao-i lakassal mi lett?

VHB 2014.01.14. 08:13:04

@morgo1229: Ez általában Tesco, M&S stb. vouchert jelent, szóval nem virágföldet kell venni rajta.

@Babette_: gondolom mert feladta, bezzeg plusz egy hét, és esélye lett volna visszatermelni a 300 fontot.

VHB 2014.01.14. 08:18:11

A balkormányos autó használata max. a pénztárcára lehet veszélyes, ha észreveszik, hogy több mint 6 hónapja használod.

Sokan csinálják, hogy vesznek kompjegyet és azt mutogatják, ha kell. A horror árú biztosítás a fő motiváció, ebben a műfajban.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 08:26:24

@VHB: De akkor gondolom nem cserelik be a jogsiukat sem uk-sra, mivel utana mar mutogathatja a kompjegyet, de nem hat meg senkit.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.01.14. 08:32:24

Gratula az írónak és párjának.
Nincs ebben semmi misztérium, aki jól dolgozik, azt megbecsülik.
Tök mindegy, hogy mit csinál.
:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.14. 08:43:18

Csak félmagadan jegyzem meg hogy ebben a posztban szó sincs agyhalott zombikról pedig nagyságrendekkel monotonabb szarabb melót kellett csinálniuk hajcsárok mellett.
Rendkívül pozitív írás majd este bövebben...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.14. 08:45:48

@tilmir (ch):
Te figyu erre amott miért nem jöttek rá még?
Nem egy bonyolult egyenlet.

Vegaaa 2014.01.14. 08:55:33

@Babette_: lehet hogy csak az akarta érzékeltetni, hogy ők ketten majdnem dupla annyi idősen kitartóbbak voltak. a nyámnyila meg hazament, gondolom nyámnyiláskodni.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 08:59:47

Pozitív. Nem volt elég a pénz, s kipróbáltak valami újat. Így kell csinálni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.14. 09:00:40

és még mielőtt valaki megkérdi, miért nem hoztak ilyen áldozatokat itthon, a válasz:
mert itthon az áldozathozatal a CÉL, ott pedig eszköz a cél eléréséhez.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.14. 09:01:24

@VHB: a feladáshoz nem kell 20 évesnek lenni

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.01.14. 09:01:38

@diggerdriver: Ezt a kérdést már én is feltettem párszor...
:)

rezsoatya (törölt) 2014.01.14. 09:17:07

@Babette_: te valamit tudsz nehany kommentelorol...! :D

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.14. 09:19:02

@rezsoatya(eng): mindent tudok mindenkiről. még azt is, amit ők maguk sem.

**mimi** 2014.01.14. 09:27:08

jó kis írás! Szóval lehet boldogulni, csak akarni kell :)

Először megrémültem, amikor az agencys munkákról írt a posztoló, sokat hallottam már erről, hideget, meleget vegyesen.

Kívánnék nekik sok sikert erőt és kitartást, de felesleges mert van nekik!:)))

2014.01.14. 09:29:42

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
" Nem volt elég a pénz "
Akinek nem eleg a penz, az telhetetlen:) Annak sohasem lesz eleg. Ev vegi voucher 20 font:) Ez ugye vicc?? Olyan, mint a honap dolgozojanak a ceges polo:)
Csak megjegyzem, egy hete hagytam ott a ceget szo nelkul, ahol a napi " voucher " volt 20 font. Raadasul most akartak fizetesemelest is adni. Besokalltam. A joletbe:) Nem elosszor. Legkozelebb csak fele fizetesert fogok hajlando dolgozni, mint amit eddig kaptam:) Abbol is ugyan ugy fogok elni, mint elotte. A haverjaim azt mondjak, nem vagyok normalis. Szoval aki nem greedy, az nem normalis? Furcsa egy vilag:(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 09:34:22

Nagyon jo iras volt, koszonjuk! Igy kell csinalni!

Reg drukkoltam ennyire egy hataratkelonek...

Gratulalok!

@Babette_:
Hat... ugyanezt a munkat csinaltak Mo-n, csak Angliaban jobban megfizetik oket. Nincs ebben aldozatvallalas. Aldozatot charlieharper vallalna, ha beallna csomagolni csak azert, hogy Kenyaban elhessen.

A posztolo szerintem elorefele lepett, meg a nyelvet is tanulja, ugy latom... kell ennel tobb? Tokeletes hataratkeles, ahogyan azt kell, meg ha nem is IT-s ;)

Viszont ezzel a kitartassal akar meg barmi is lehet a posztolo, ha bevallalja, hogy tanul.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.14. 09:45:22

@tilmir benzines svájci anomália.
"Valaki esetleg tud erre értelmes magyarázatot adni? Ha nem, feltételezem, hogy központilag verik át az embereket. Drága is, rossz is.
Szomorú."

senki nem veri át az embereket központilag. piacgazdaság van szinte mindenhol és a piac diktál. ilyen központi dolog max Kubában van, ahol meghatározzák valaminek így központilag az árát... Nem tudom hogy mennyit olvasgattál ilyenekről de szerintem nem túl sokat. a kormány( gondolom erre gondoltál központ alap) mégis hogy szólhatna bele ebbe mikor magáncégekről szól az egész?. mintha a benzinárulás valami állami monopólium lenne úgy beszélsz... a forintnak megvannak a maga árfolyamkockázatai. ez is lehet egy ok. földrajzi elhelyezkedés is lehet. sok minden közrejátszhat. egyébként nem hiszem érdekel valakit hogy Svájcban olcsóbb a benzin. Nem kell ennyire erőltetni ezt a itten minden olcsóbb szinte és milliókat keresünk favágással dolgot. Egyrészt unalmas, másrészt csak bezsongatja a jónépet. Igen, tudjuk hogy a nyugati országokban jobb a megélhetés. pont. többet ennél felesleges misztifikálni.

2014.01.14. 09:46:24

@Cascabel: nem mindenki engedheti ezt meg maganak. Gyerekkel te sem tenned

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.01.14. 09:49:13

@házelőtthinta: Nem tudom miért másolod ide a privát oldalamon feltett kérdést, semmi köze a HÁ-höz. Nem kell olvasni. Ilyen egyszerű. Egyébként nem a kormányra gondoltam...

VHB 2014.01.14. 09:51:04

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: persze, ez így van. Egyébiránt, alacsony bizt. kategóriájú autó, magasabb önrész, normális lakcím, számít a legtöbbet az angol biztosításnál. Ja és a magyar bónuszt is elfogadja néhány társaság.

2014.01.14. 09:53:25

@charlieharper (UK, de nem London!):
" Gyerekkel te sem tenned "
Ha lenne gyerekem, termeszetesen komolyan vennem az Eletet. Epp ezert nincs:) Vagyis nem tudok rola. Szerencsem volt, ennyi. Ezt dobta a Gep:)

csello70 2014.01.14. 09:56:30

Thomas tehát Tamás, de az Emily-nek mi a magyar megfelelője ? Előre is köszi

morgo1229 2014.01.14. 09:57:32

@Kövérmadár [swe]: Igen elorelepes, mert tanulnak angolul. Ez nagyon jo. Melo ugyanaz mondjuk nekem ez egy kicsit csupasz letfenntartas uszodaval.
Tudom, most meg Te sem akarsz gyereket (mi itt s blogon ugy is tudjuk, hogy egy ilyen figura, mint Te, kell, hogy szaporodjon) de valszeg a gyerek eltartasa mar nem biztos, hogy beleferne Thomas es Emily budzsejebe, max az uszi elhagyasaval. Akkor meg visszaertunk a letfenntartashoz. Kettecsken, idegen orszagban, ennyi. Ennyi az elet ?

morgo1229 2014.01.14. 09:58:08

@Cascabel: Na itt nekem is bevillant, hogy ez valami provokacio megint, marmint a poszt, hogy 20 fontos voucher miatt valtunk hazát. Ez olyan, mint tegnap valaki irta, hogy a csaj Londonbol whiskas macskaeledelt kuldott haza, meg a sparban is tobb a penztar azert jo a kulfold.

csello70 2014.01.14. 10:11:19

@peacefroggg: Köszi, sose hallottam. :O

2014.01.14. 10:14:12

@VHB:
" Egyébiránt, alacsony bizt. kategóriájú autó, magasabb önrész, normális lakcím, számít a legtöbbet az angol biztosításnál. "
Itt Kanadaban az szamit leginkabb, hogy hany eves az illeto es mennyi balesete, buntetese volt. Lakcimnek mi koze a biztositashoz?
BTW: kb 6 hete hatulrol csunyan belementek az automba:( Probaltam hivni a bizositojat az illetonek, alig tudtam elerni. De az adjustert, aki felertekeli a kart, meg nem tudtam elerni:( Igaz, csak egyszer probaltam. Ezert is ragtam be a Vilagra! Tegnap elmentem a szerszamaimert a 70 km - re levo volt munkahelyemre nagy hoviharban. Visszafele egy allat kijott a szelso savba, ahol epp eloztem, fekezni nem tudtam, mert mogottem is jottek, igy az arokban kotottem ki. Szerencsere nem tortent serules. De utalok vezetni!!:(

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 10:14:15

@morgo1229: Mo-n is ugyan igy eltek, akkor ez miert lenne rosszabb? Tok sokan nevelne kettecsken gyereket Mo-n is, szoval nem hinnem, hogy nagy a kulonbseg.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 10:16:46

@Cascabel: Lakcimnek annyi koz van hozza, hogy pl analunk a hazunk elott nagyobb esellyel feltorik, mintha kikoltoznek mondjuk Sale-be.

2014.01.14. 10:16:55

@csello70:
" Szeressétek Odor Emíliát! " :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.14. 10:28:14

@morgo1229: jol ertem, hogy keveselled, amiben most elnek? csezmeg, nem latod, hogy egy uton mennek??
nem latod, hogy ez maris tobb, mint amit itthon maradva elerhettek volna??

morgo1229 2014.01.14. 10:28:20

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Szerinted van gyerekuk ? Nekem ugy tunik, hogy nincsen. Vagy egy szot sem irtak volna rola ?
It is all my fault, ugyhogy lecci csinalj egy avatart. Johet a regi is miattam, csak ne buntess ezzel a feher negyzettel.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 10:32:12

@morgo1229: Gondolom nincs, a poszt alapjan legalabb is.
Arra reagaltam, hogy szerinted letfentartas szintjen mozognak. Hat igy eltek a leiras alapjan is Mo-n. Akkor mert lenne tartalmatlanabb az eletuk UK-ban?
A gyereket meg arra irtam, hogy ketten tartananak el egy gyereket kint. Valoszinuleg Mo-n is ketten tartanak el, igy nem valtozik semmi.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.14. 10:32:17

@tilmir (ch): 1. az oldalad nem privát, annyira nem, hogy a neved mellé ki van rakva a linkje. De egyébként is publikus. Ha nem akarod hogy betaláljanak ilyenekkel minek rakod ide? Azért másolom ide mert kicsit bicskanyitogató volt az a poszt. (néha szoktam olvasgatni, sőt, más blogjait is, mert sok a szabadidőm mint neked)
Kifejhetem hogy miért : minősége silány. ez is mi? az autópályákon 10 percente lefulladó kocsikat látok én is otthon a silány benzin miatt...nagyjából valami ilyesmit képzelnék ha kívülállóként olvasnám ezt és még sose jártam volna magyarországon magyar benzinnel. ami egyébként nem is magyar. csak úgy mellesleg. de nekünk biztos csúnya rossz benzin jár a fekete nemességnek(Svájc) meg minőségi. Nem veszed észre hogy rózsaszín szemüveget viselsz?

Én se szeretek sok dolgot a hazámban, de ilyeneket leírni hogy biztos azért drágább a benya mert viktor király azt is megmanipulálja az azért már nekem kicsit sok. Gondolom rendszeresen olvasol haza miközben ott élsz. Istenem nem értelek titeket. Idegenben éltek, de a saját hazátokban gondolkodtok, forintban írjátok le a fizetéseket meg a többi. A végén meg leírjátok hogy amúgy nem akartok visszamenni Magyarországra. De azért a forint marad meg a többi is.

Béke, nem bántás akar lenni, csak szerintem kicsit álomvilágban élsz.

morgo1229 2014.01.14. 10:41:49

@Babette_: Nem, ne haragudj nem latom nagysagrendekkel jobbnak. Bocs. Masok vagyunk.
De az angolul tanulas igazan pozitiv. Jo, ertem, mennek az uton valami fele. Kesz.

walleevagy 2014.01.14. 10:42:22

"Kaptunk egy jelentkezési lapot, hazavihettük kitölteni,"

Sosem dolgoztam ugynoksegen keresztul, de ha ennyire kell orulni annak, hogy egy urlapot enged hazavinni a jovobeni munkaltato, akkor durva dolgok lehetnek.

Mindenesetre sok sikert es remelem, hogy nem kovette el a bejegyzes szerzoje azt a hibat, hogy mindent felszamolt Magyarorszagon.

Sexual Harassment Panda 2014.01.14. 10:43:03

Off

Hogyan tudok tavasszal valasztani?
Hol kell regisztralni es hol kell szavazni?

Határátkelő 2014.01.14. 10:43:37

@házelőtthinta: Ezt a kommentet még beengedtem, de arra kérnélek, hogy valakinek a blogjáról ne itt értekezz, hanem ezt tedd meg a bloggazdával az adott oldalon, mert ennek nem itt van a hely.

2014.01.14. 10:44:05

@házelőtthinta: paraszt voltal, latom az is maradtal. Milyen erzelmek munkalkodnak benned, amikor ugy gondolod, erdemes egy tok masik blogbol ide idezni es itt reagalni, csak hogy jolmegmondhasd? Ugy hivjak, magyar mentalitas? :)

2014.01.14. 10:45:25

@Sexual Harassment Panda: EZ lenne az, amirol az indexnek, a hvg-nek, a hataratkelonek, es mindenkinek cikkezni kene a sok marhasag meg hiszti helyett. Tobbszazezer ember erintett, es meg mindig ugy nez ki, hogy ezek majd allhatnak sorba az orszagonkent 1 db konzulatus elott?

bpetya75 2014.01.14. 10:45:49

A poszt tetszett, a kitartás dicséretes. Remélem haladnak tovább, nem elégszenek meg ennyivel.

@Cascabel:

Akkor most duplán összetört a járgányod?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 10:48:06

@Cascabel: Milyen szelso savban eloztel? Csak nem kivulrol? Az nem szabalytalan?

Szilvana1[Bucks, UK] 2014.01.14. 10:50:08

@walleevagy: ha ügynökségen keresztül dolgozol a fizetésed egy részét ők kapják. Cégnél bejelentett lenni=fix és jobb fizu, szabi, betegszabadság, kiszámíthatóság.

2014.01.14. 10:50:30

@morgo1229: valoban nem nagysagrendekkel jobb ez. Jelenleg. Most. Aztan ha csak azt nezem, hogy az angliaban becsuletesen mosogato haverok, vagy az elado aki mindig beugrik ha szukseg van ra, vagy ez, vagy az... szoval szep lassan mindenki, aki rendesen dolgozik, halad a letbiztonsag fele, feljebb a hierarchiaban es a fizetesi letran, na itt van a kutya elasva.

Ez rohadtul nem ugyanaz, mint amikor valami magyar konyhan feketemosogatokent 70 rugoert alaznak meg, es orulhetsz, ha azt a melot meg tudod tartani, nemhogy eloleptetnek sefnek vagy ilyesmi, es emelnek is a fizudon...

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 10:51:08

@Sexual Harassment Panda:

Van belföldi címed:
- regisztráció a neten vagy a követségen,
- szavazás a követségen,
VAGY:
- hazautazás a választásokra, ez esetben nem kell regisztráció.

Nincs belföldi címed:
- regisztráció a neten vagy a követségen,
- szavazás levélben.

Figyelem: az előbbi esetben 2 szavazatod van, az utóbbi esetben csak 1.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.01.14. 10:51:44

@házelőtthinta: Ha valóban olvasnád, akkor tisztában lennél azzal, hogy butaságot állítasz. Nagyon sokszor teszek utalást arra, hogy mi az ami itt (Svájcban) nem működik jól.

Egyébként, amikkel érvelsz, egy szó sem hangzott el. Leírtam egy tényt, ami még ha neked nem is tetszik, tény.
Ennyi és nem több.

A blog privát, mert én írom. :)
Ha nem jön be, ne olvass kérlek!
@Határátkelő: Köszönöm.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 10:52:19

@Whave:

Mivel előre kell regisztrálni, így minden követség előre tudni fogja a választók számát, azaz fel fog tudni készülni. Pl. 1 urna helyett 10 urna, ha sokan jelentkeztek be.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.14. 10:56:28

@Sexual Harassment Panda: zanzibári követségen, ahol akkor leszel:DDDDDDDDD

2014.01.14. 10:57:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: koszi szepen, ez a regisztracio elorelathatolag mikor fog elindulni, van mar errol info?

Van belfoldi cimem, de hazautazni nem fogok. Anno azzal riogattak (es nemtom, hangulatkeltes volt-e), hogy ugyfelkapun keresztul ezt majd nem lehet intezni, ez azert csunya lenne, de te emlited, hogy neten is lehet.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 11:00:17

@bpetya75: Orszagos es korzeti (vagy mi a neve)
Ha letelepedes celjaval hagytad el az orszagot, akkor csak az orszagos listan szavazhatsz. Abban az esetben is, ha letelepedessel hagytad el, de van ideiglenes magyar cimed (pl magyar bankszamlahoz, stb)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 11:03:45

@bpetya75:

Van belföldi címed: szavazol 1 országos pártlistára + 1 egyéni képviselőjelöltre a lakcímed szerinti egyéni választókerületben.

Nincs belföldi címed: szavazol 1 országos pártlistára.

Mindjárt vázolom gyorsan az új dolgokat, mert idén a választási rendszer sokban más, mint az utóbbi 23 évben volt.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 11:04:43

@Whave:

Ezt nem tudom, Múltkor, ha jól emlékszem, 3 héttel a választások előtt zárult le a regisztráció.

Norina07 2014.01.14. 11:05:04

Nagyon jó ez a mai írás, nekem sokat segített. 1 hete jöttem ki Angliába élni, de még a munka keres apró-cseprő dolgaival bajlódom. Én is cégen keresztül próbálok munkát vállalni így első körben.. Lenne még egy-két kérdésem, esetleg kérdezhetek? Természetesen örülnék egy privát elérhetőségnek. Gratula a kitartásért. Üdv. Nóri

2014.01.14. 11:10:06

@bpetya75:
Nem tort ossze duplan, szerencsem volt:) Ki tudtam jonni sajat " labon ". Nem is tudom, fizetett volna erre a biztosito, ha masodszor megtorik. Igazsag szerint nem is vezethetnem:( De lusta vagyok masikat venni.
@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
3 egyiranyu sav volt az autopalyan, azert irtam szelsot. Termeszetesen az elozo savban, az az a belsoben eloztem. Szoktam a kulsoben is, amikor sokan beallnak oda es 90 - el cammognak a 110 helyett. Olyankor elhuzok mellettuk, azok meg csak neznek, de nem esik le nekik, hogy mi tortenik es miert.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 11:11:12

@Norina07: Itt is kerdezhetsz, ha nem annyira privat, segitunk. (Bar jobbat kell kerdezni, mint milyen telefonszamon kerjel idopontot NINo interjura, erre vannak magyar cegek, akik segitenek szivesen :)

BTBTBT 2014.01.14. 11:11:43

Londonban hasonló helyzetből indulóknak többnyire két választása van: építő- vagy vendéglátóipar. Az utóbbi elviselhetőbb télvíz idején.

A posztról -
Minden tiszteletem annak, aki 35 évesen végigcsinál ilyesmit, és elviseli, hogy ilyen sokáig tart, mire biztonságot adó eredménye lesz az erőfeszítésének.
És - lám-lám! - egy kib@szott szó nincs benne éjsötét droidokról. :)

Mondjuk két dolgot nem értek:
5 év után még mindig angol nyelvtanfolyamra járnak?
Ha Tamás és Emília, akkor miért Thomas és Emily?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 11:12:23

@Cascabel: Csak ez a szelso nekem a kulsot jelentette alapban. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 11:14:46

Szóval a főbb változások:

Eddig - most:
- Eddig 176 egyéni választókerólet - most 105 egyéni választókerület,
magyarul: nagyobbak lettek,

- Eddig az nyert, aki az első fordulóban megszerezte a szavazatok 50 %-át + 1 szavazatot. Ha senki sem szerezte meg, 2. forduló volt két hét múlva, melyen a két legtöbb szavazatot szerzett vett részt + mindneki aki szerzett legalább 15 %-ot,
- Most az nyer, aki az EGYETLEN fordulóban többséget szerez, mindegy milyen arányban,
magyarul: a vesztesek eddig tudtak a nyertes ellenn utűéag szövetkezni, most ez már nincs,

- Eddig: 20 területi lista + 1 országos lista,
- Most: 1 országos lista,
- Eddig: a szavazó szavazott az egyik területi listára (lakóhelye szerint), az országos listáról a töredékszavazatok alapján szerzett mandátumok lettek kiosztva,
- Most: az szavazó az országos listára szavaz, innen vannak kiosztva mind a listás mandátumok, mind a töredékszavazatok alapján szerzett mandátumok,

Eddig: töredékszavazatot az kapott, aki nem nyert egyéni választókerületben + az a lista, melynek "felesleges" szavazatai maradtak a teróületi listás mandátumok kiosztása után.
Most: listás töredékszavazat nincs, hiszen csak 1 lista van, viszont egyéni választókerületben a nyertes is megkapja a töredékszavazatokat, a "felesleges" szavazatai alapján.

**mimi** 2014.01.14. 11:16:25

@Norina07:
kérdezz itt, engem is érdekel :))))))

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 11:17:55

Plusz:

- Eddig 386 képviselő, most 199 képviselő + kedvezményes kisebbségi képviselők
azaz: nagyobb lett az egyéni képviselők súlya.

BTBTBT 2014.01.14. 11:19:57

@Határátkelő:
Csak nekem esik szét az oldal Firefox alatt?

BTBTBT 2014.01.14. 11:24:24

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Nekem is. IE alatt is. Csak megjavítják az ájtís urak-hölgyek hamarost. :)

2014.01.14. 11:24:27

valoban szethullik kicsit a szoveg tordelese chrome-ban, es igen, elbujtak az avatarok a szovegboxok moge :)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 11:26:20

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:

Szerintem az új rendszer jobb a réginél, csak a kisebbségi képviselőket tartom hülyeségnek. S én 99 egyéni körzetet csináltam volna 105 helyett.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.14. 11:29:56

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Ez is rohadt unalmas már..hogy mindig idejön egy középosztálybeli (vagy csak annak érzi magát a 2 ezer fontjával) és leírja hogy aki minimálbéres melókból él az csak létfenntart és totál felesleges neki ott tartózkodni, meg becsapja magát meg a többi. És ha létfenntart akkor mi van? Te mikor tartod fenn magad otthon minimálbérből egyedül? gondolom ha a hazaival hasonlítod össze akkor egyből egy 120 ezres bért írsz és megállapítod hogy bizony ugyanúgy élnek. ja, csak éppen nagyon sokan örülnek a 80 ezernek is. bérelj albit 40 ért és akkor jól jártál és élj meg 40 ezerből úgy hogy a boltban szinte nyugati árak vannak. vagy legyen lakásod mert úgyis posztszocialista országban élsz aminek a munkaerőpiaca úgy van kialakulva hogy az az alaptézis hogy a dolgozónak van lakása. mer a szociban vót. megmaradt. ha meg nem akkor egyen fát, csináljon amit akar. érezze magát jól hogy a fizetése rámegy az albérletre meg a bérletre de enni is kéne valamit. vagy lakon otthon és egyszer hátha talál egy párt, akivel akár el is tudnak költözni. nem tudom, én egyszerűen nem tudom megérteni azt akinek azzal baja van hogy emberek úgy élnek külföldön hogy nincsenek eurófontdollár tízezrei a zsebben. és ha nincsenek akkor mi van? akkor ők máris a két lábon járó szerencsétlenségek? mert szerintem nem.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.14. 11:30:38

Elnézést kérek mindenkitől, jogos, a helye tényleg nem itt van! Csak kissé begyulladtam, ott meg úgyse olvasta volna senki. Talán én vagyok túl érzékeny ezekre. Talán csak mások vagyunk és máshogy látjuk a világot. Én nehezen viselem amikor (szerintem) nem fair módon szidják a hazámat. Ennyi a történet. Valóban nem ide tartozik, a poszt alá, de néha elszabadulnak az érzelmek. Nektek is, nekem is. Most nem sikerült féken tartani.
Igyekszem a jövőben jó fiú lenni! Nem kérhetném hogy egyből megjelenhessenek a kommentjeim? Vagy már késő? Néha elég zavaró hogy 4 órákat kell várni rá, amit megértek, mert te se ülsz mindig itt,de szerintem nem az a célom hogy teletrollkodjam az oldalt. Köszönöm ha lehetséges megoldani!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 11:31:02

@tilmir (ch):
Ha ez ennyire egyszeru lenne. Nalam az a csucs, amikor a sajat blogomon hulyeznek le es kapok ki, mert igy vagy ugy gondolok valamit.
De akkor minek olvassak vajh? :)

@morgo1229:
Jogosnak tunik, de vajon a gyerek Mo-n jobban belefert volna abba a ~160e nettoba? Nem ismerem a gyes rendszert, nem tudom mennyit kapna a rendes nettojabol a lany.
Ott nem volt megtakaritasuk, ha UKban van, akkor annyival bekjebb vannak talan. Kerdes mit kapnak UKban gyes es csp cimen.

Ezt a regebben ott elok ki tudjak nekunk matekozni.

Ha mar itt tartunk, lehetne egy osszefoglalo arrol, hogy hol mivel jar a szules ;)

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Akkor aprilisban popcorn es cider anyoseknal a tv elott es orjongos drukkolas, mint egy focimeccsen :)
Voros Ordogok vs Narancsos Kacsak :>

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 11:35:10

@házelőtthinta: Remelem ezt nem nekem akartad irni, mert en pont azt mondtam, hogy nem szarabb nekik itt, nem csapjak be magukat. Masreszt nem kell utalni a kozeposztalyt, plusz nem lehetek resze, mert itt mar paran megmondtak, hogy ahhoz szeretnem kellene a szinhazat.

**mimi** 2014.01.14. 11:39:22

@házelőtthinta:
szerintem nem jó helyre címezted ezt, hiszen Mr Long pont azt írta, hogy nem szarabb nekik ott.
Különben meg van igazságod ...:)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2014.01.14. 11:43:21

@házelőtthinta: Az írás lényege, hogy pont felháborodtam a jelenségen, hogy téged (meg sok mást), mint otthon élőt átvernek a palánkon. Már ez is baj? Nem értelek... (erre csak az jöhet rá, aki rendszeresen igénybe veszi a szolgáltatást máshol is, kvázi van összehasonlítási alapja). Egyébként "mert ott úgyse olvassa senki se" - erre ne vegyél erős mérget.
:)
Nincs harag, de előbb kérdezz és utána tüzelj csípőből. Köszönöm.

@Kövérmadár [swe]:
Nekem össze vannak gyűjtve a jelzők. Egyszer lesz belőle egy írás. :D

négyzet 2014.01.14. 11:43:46

A magyarországi életükből nagyon hiányzott a biztonság valamilyen legalább relatív tudata, ezt nyerték az angliai élettel. Miután ez a viszonylagos stabilitás megvan, lehet továbbfejlődésen gondolkodni, már csak pszichológiai okok miatt is, szóval ez nem jelentéktelen lépés.

bpetya75 2014.01.14. 11:47:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

"viszont egyéni választókerületben a nyertes is megkapja a töredékszavazatokat, a "felesleges" szavazatai alapján. "

Ez azt jelenti, hogy a nyertes tönkrenyeri magát, mert a második legtöbb szavazatot kapó jelölt szavazatszáma+1 fölötti szavazatok szintén beszámítanak a töredékszavazat-számításba?

morgo1229 2014.01.14. 11:47:20

@Kövérmadár [swe]: es MINDENKI !
BREAKING: Kövérmadár szules koltsegekrol szeretne ertekezni !!!!!!!!!!

BTBTBT 2014.01.14. 11:48:46

@morgo1229:
Mondtam neki régebben, hogy a Nóri úgyis megpuhítja. :)

@Kövérmadár [swe]:

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 11:49:09

@Kövérmadár [swe]: " mert igy vagy ugy gondolok valamit" Ezt mindig megkapja az ember. A kedvencem, ha azt mondom valamire, hogy nekem igy jo, erre nem azt kerdezik, ha nem ert velem egyet, hogy miert, hanem csak a fejemhez vagja, hogy nekem akkor sem jo. Hat nem b@szd meg, mert te jobban aterzed!

négyzet 2014.01.14. 11:49:26

@házelőtthinta: ha már a benyáról volt szó, iphone megvan? nem mintha létszükséglet lenne egy ilyen, de jól mutatja az adótartalom szerepét az árakban.
hvg.hu/tudomany/20131216_tularazott_magyarorszagon_az_iphone

bpetya75 2014.01.14. 11:52:07

@házelőtthinta:

Mi abban a Haza szidása, hogy leírja egy tapasztalatát? Nem egy eset példázza, hogy akár ugyanaz a cég is rosszabb terméket/szolgáltatást biztosít mondjuk Kőszegen vagy Sopronban, mint pl Grazban.

négyzet 2014.01.14. 11:52:59

@Kövérmadár [swe]: Felhívnám a figyelmed, hogy régen, még a postr-ös oldalon volt egy svédes szülős poszt. Ott szüljetek, anyagilag biztos megéri :D

hataratkelo.postr.hu/szules-svedorszagban-14-ezer-forintert

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 11:55:09

@négyzethálós: Mondjuk mindenhol tularazott es nem az adotartalma miatt.

négyzet 2014.01.14. 11:59:13

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: persze, túlárazott, de itt ez most egyáltalán nem számít. a lényeg, hogy Svájcban olcsóbb, mert itt több az adótartalom (42 ezer vs 47 ezer), de az adó mértéke is viccesen magas ahhoz képest, hogy egy svájci mit kap az adója befizetése után az államtól, meg mit kap egy magyar.

BTBTBT 2014.01.14. 12:01:09

Most meg eltűntek az avatarok. Vicces nap ez a mai. :)

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
De Mo.-on Apple ide vagy oda, eleve drágábbak a műszaki cikkek, mint Nyugat-Európában.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.14. 12:25:06

@tilmir (ch): egyrészt nem élek otthon (a csóró Ausztriában élek),
nem tudom miből gondoltad ezt, csak nem tetszik mikor ilyeneket írnak hogy át van verve aki otthon él. Nincs átverve, megvannak az okai hogy ott miért gyengébb a gazdaság. Képzeld, Svájcból az 1800 as években menekültek, akkora szegénység volt. Nálunk meg viszonylagos jólét a második felében az évszázadnak.De a 20. században is roppant szegénynek számított nyugati mércével nagyon sokáig. Az hogy a nyugat miért más mint mondjuk mi, annak ezer oka van.Most éppen nekik jobb. Elsősorban azért gazdagabbak mert a költségeket kihelyezték (helyezik) a perifériákra, a hasznot meg centralizálják. Ismerős? Ez nem alagsori okoskodás, bármelyik nem fizetett NEM liberális közgazdász meg fogja erősíteni ha megkérdezed tőle hogy a nyugati jóléti államok hogyan alakultak ki. Annak köszönhetik a létrejöttüket hogy módszeresen fosztották ki a többi kevésbé szerencsésebb országot. De ez sem fog a végtelenségig tartani. Ami nagyjából virágzik 200-250 éve (az úgynevezett mai értelemben vett klasszikus Nyugat) áldozóban van lefelé. Az életszínvonal zuhan mert egyre kevésbé működik a kizsákmányolósdi. Ázsia fogja megint átvenni az uralmat. Ha érdekel a történelem meg a gazdasági vetületei, akkor nyugodtan utánanézhetsz hogy az elmúlt évezredekben mindig is ázsia volt a gazdaság központja! a világgazdaságé! évezredeken át. Kína, India meg a többi. Nem véletlenül. Genetikailag szorgosabb népek, ilyen egyszerű az egész. Meg régebbiek. Régebbi kultúrák. Ha úgy tetszik több tapasztalatuk van. Könnyű úgy a nagy kutyát féken tartani hogy láncra vered. Ez a lánc van most elszakadóban. Én pedig nem is bánom. Ázsia megérdemli hogy felemelkedjen. Nem véletlenül jött onnan annyi minden, a kínai filozófiától kezdve nagyon nagyon sok mindenig. Amikor mi a középkorban haldokultunk pestisben, Kínában nagyjából évszázadokkal előttünk jártunk orvostudományban. Ez ma is így lenne, ha nem lenne egy ideje módszeresen kifosztva Kína a globalizációval. De emelkednek felfelé és nem tudjuk már őket láncon tartani.

@**mimi**: morgóra gondoltam aki szerint nem élet amit művelnek. tény hogy félreérhető de nem longnak írtam, én is felfogtam hogy ő mit írt :D

Az összehasonlításokra egyszerűen nem tudok mit írni. Hatásvadász dolog kiemelni dolgokat a szénakazalból. Ha a lényerget nézed akkor meg úgyis kiderül az igazság : segédmunkásként sose lesz szép nagy házad, éljél te bárhol, nem fogsz naponta úgy élni mint egy dzsentri illetve nem fogsz szórakozni 2 ezer forintnak megfelelő eurfrankdollárból hétvégente. Ezzel csak annyit akarok érzékeltetni hogy a megélhetésésért dolgoznak mindenhol, a szolgáltatások (amiket ki kell termelni helyi bérrel) azok meg ugyaolyan arányban lesznek mint a mediánbérek(nem véletlenül nem minimálbéreket hasonlítok össze! ) Nyugaton jobb a megélhetés. De mint írtam ez nem a nyugat érdeme, hanem azért mert más termel helyettük. Aki ezt nnem képes látni az viselje tovább a rózsaszín szemüveget. Szép napot.

bpetya75 2014.01.14. 12:27:35

@Kövérmadár [swe]:

"Ha mar itt tartunk, lehetne egy osszefoglalo arrol, hogy hol mivel jar a szules ;)"

Te akartad! :-D

Azt tudom, hogy Magyarországon az odavezető út a nem megfelelő védekezés, vagy tudatos próbálkozás nevű akcióval (hétköznapi nevén szeretkezéssel) indul. Ha jön a kis pulya, akkor először is el kell dönteni, hogy mennyire szart be az ember fia és lánya az új élet érkezése kapcsán felmerülő felelősségvállalás gondolatától. Ha annyira nem, hogy megöljék a magzatot, akkor jön a terhesgondozás. Hormonális és ennek folyományaként testben és lélekben bekövetkező jelentős változások, amelyek kellemesek és kellemetlenek egyaránt lehetnek, ez nem tudható előre. Aztán van ilyen, hogy terhestorna, meg papa-mama torna, meg szülésfelkészítés. Fakultatív, szerintem elég az első kettő, ha jó emberhez kerül(nek) a delikvens(ek). Közben jönnek a rokonok, ismerősök, Nyuszi esetében üzletfelek a jó és rossz tanácsaikkal. Többségüket érdemes meghallgatni és elfelejteni. Kicsit nem árt készülni a gyermek érkezésére, de pl a gyerekszoba kifestése várhat a szülésig, 4D-s ultrahang ide vagy oda, még mindig vannak meglepetések.

A terminus előtt 1-2 héttel érdemes összepakolni anyuka kórházi cuccát, (hacsak nem otthoni szülés lesz, aminek jóval lassabban ugyan, mint pl Hollandiában, de azért kezdenek kialakulni a feltételei) hogy ne kelljen kapkodni, pláne apukának szerencsétlenkedni, hogy melyik köpeny, melyik melltartó, hol van a melltartóbetét, stb.

Aztán eljön a pillanat, amikor a kicsi úgy dönt, hogy kibújik. Ez általában fél, uszkve egy napos projekt szokott lenni, melynek során a férfi lehetőséget kap arra, hogy szolgálatot tegyen asszonyának. Lábtörlőként, homloktörölgetőként, légzéstechnikusként, massszőrként, stb. Ez az asszony személyisége, a körülmények elfogadhatósága és a vajúdás elhúzódása függvényében változik, illetve hullámzik. Az eseményt színesítheti egy fogadott szülészorvos és/vagy szülésznő is. Ez is opcionális.

A gyermek világra jötte és az első néhány fénykép elkészítése után következik a besárgulástól és egyéb nyavalyák fennforgásától függően 3-tól akár sok napig terjedhető kórházi tartózkodás. Ez idő alatt apuka nyugodtan kiheverheti az ünneplés fáradalmait, esetleg megkísérelheti a lehetetlent, hogy előre kialudja magát a következő 3-6-? hónapra. Közben persze rendszeres kórház-látogatás, ellátmány biztosítása, gyermek megnézegetése, végül közös hazamenetel. Ami ezután jön, ahhoz kinek-kinek van viszonyítási alapja. Ahogy, vagy ahogyan nem szeretné csinálni.

Dióhéjban. ;-)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 12:39:08

@bpetya75: Az kimaradt, hogy az apukanak a munkafegyelme a sokszorosara no, legalabbis az onkent vallalt tulorak alapjan ez is kovetkeztetheto! :D

bpetya75 2014.01.14. 12:42:18

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:

Ilyen esetben a túlóra a gyengék menedéke ;-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 12:43:00

@morgo1229:
Nem szeretne... :)
Mint tema erdekes lehet, hogy hol olcsobb, hol mit ad az allam, ilyenek.

De ezek menten lehetne egy osszefoglalo arrol is, hogy hol mennyire megturt / elerheto a marihuana ;)

@Barátusz [UKCaLCM]:
Meg mindig nem akar egyikunk sem gyereket.
Ez nem lehet puhitas kerdese, nem visszavigeto dolog, ha megunom.

Gondolj csak bele, most kezdtem sporolni egy 260.000 koronas autora (£24,500). Nincs sem ido, sem penz, sem kedv felesleges dolgokra ;)

Auto, haz, bejarni a vilagot, megegy auto, condo valami jo helyen (kiadarsa). Koltseges hobbijaink vannak es a nyugdijra is gondolni kell am! 8)

@négyzethálós:
Sejtem. Itt minden korhazi szolgaltatasert vizitdijat kell fizetni. Gondolom az akkori huf/sek arany es a dij merteke adja az osszeget.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 12:45:41

@Kövérmadár [swe]: Na mar hazat is akarsz venni! Ebbol a vegen lesz meg gyerek is! :DDDDDDDDDDDDDD

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.01.14. 12:47:07

@négyzethálós: Azért a helyi adottságok is meghatározzák a mozgásteret.

Mi például, ha akarnánk, se tudnánk eljátszani a szimpatikus semleges kisállam szerepét, akik a náciktól kezdve Ceausescun át a világ minden, magára valamit is adó diktátorának összekuporgatott kis pénzecskéjét megőrzik, no questions asked.

Ja, és csoki.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 12:51:02

@bpetya75:
Nem pont erre gondoltam :)

Inkabb a csp osszege a kulonbozo orszagokban; hol es milyen allampolgar lesz; oktatas "ingyenessege"; gyes; mennyire veszik vissza a not szules utan...

Mint egy tablazat, esetleg kiemelve a legjobb es legrosszabb kategoriakat.

Hol a legjobb befektetes egy gyerek? :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 12:54:36

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Kell egy garazs az autonak ;)

Olyan hazat szeretnek, ahol nincsenek szomszedok, van 3 autonyi garazs es nem kell fuvet nyirni :)

@Püspök utcai gombaszedő:
De legalabb jol csinaljak!

A hulye svedek nem adnak el fegyvert harcolo allamoknak. Igy atadjak a hasznot olyannak, aki viszont igen. Tiszta marhasag... :(
Lelkiismerettel nem lehet jollakni.

csello70 2014.01.14. 12:55:05

OFF
Szabad mozgás: útmutató a „szokásos tartózkodási hely” megállapításához
europa.eu/rapid/press-release_IP-14-13_hu.htm

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.01.14. 13:05:55

@Kövérmadár [swe]: Igen, ők nyilván kihozzák a maximumot abból, amijük van.

Mi meg nyilván nem.

De egyes kiragadott mutatók önkényes összehasonlítása nem ad túl használható képet, én is mondhatnám (mondom is :)), hogy jé, a Sainsbury'sben olcsóbb a magyar Pick snack-kolbász, mint odahaza bárhol, de messzemenő következtetést nem tudok levonni belőle.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 13:06:17

@Kövérmadár [swe]: Tehat veszel majd egy kiszuperalt repteret es a maradek fuves reszet is leontod betonnal?

La Pantera 2014.01.14. 13:08:34

@Kövérmadár [swe]: Németországról (bajor) tudok nyilatkozni, arról az egy kórházról, ahol én szültem.
A terhesgondozás ingyenes (biztosítással rendelkezőknek). Havonta egyszer kell a választott orvoshoz menni, az elbeszélget a várandós kismamával. A betegbiztosítás 3 ultrahangot fizet, ezen kívül ha az ember látni akarja jövendőbeli gyerekét, akkor 35 eurót le kell perkálnia. Ez nem nagy pénz, Magyarországon a magán nőgyógyász is elkér 10-15 ezer forintot alkalmanként.
A szülés is ingyen volt, a kórházi ellátás remek. 3 ágyas szobában voltam, az egyágyasért fizetni kell.
Mivel nem dolgoztam Németországban (mikor kijöttünk már terhes voltam), ezért a szülés utáni első 14 hónapra 350-400 euró körüli összeget kaptam havonta. Nyilván többet kaptak, akiknek a szülést megelőzően volt munkaviszonyuk, Ehhez jön a családi pótlék (Kindergeld) 184 euró gyerekenként havonta.

A poszthoz: gratulálok a párnak, nem semmi kitartásuk van.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.14. 13:11:14

Nahát, példamutató hozzáállás, grat a poszt-tolóéknak, sok sikert a továbbiakban!

Szolgálati közlemény: másoknál is össze van csúszva a kommenteknél a szövegmező és az avatar?Énnálam nem lehet hiba, semmi se változott a gépemen tegnap óta...Gugli Króm böngészőben...

bpetya75 2014.01.14. 13:12:57

@Kövérmadár [swe]:

Tudom, de nem volt egzakt a kérdésed ;-P

A csp, vagy a gyes összegét nem érdemes összehasonlítani, max a vásárlóértékét. Mondjuk benzin vagy kenyér egyenértékben. A szülés utáni visszatérés is sok tényezős kérdés. Az oktatás ingyenességét is inkább ár/érték arányban érdemes vizsgálni szerintem.

A gyerek épp úgy lehet jó befektetés Magyarországon, mint Angliában, meg rossz is. Azon is múlik, hogy az anyagiakon túl mennyit fektetnek bele a szülők.

bpetya75 2014.01.14. 13:14:55

@geegee:

Nálam is ez van. Kábé 1,5-2 órája kezdődött.

M. Péter 2014.01.14. 13:15:01

@VHB: A még nagyobb horror viszont akkor jön, ha egyszer balesetbe keveredik, és a rendőrség vagy a biztosító elkezd vizsgálódni, és kiderül, hogy nincs érvényes biztosítása.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 13:17:59

@bpetya75:

Pontosan így van. De mindjárt ki is számolom neked, hogy pontosan mennyivel jár jobban a nyertes. Szeretem az ilyesmit pontos számokkal igazolni.

VHB 2014.01.14. 13:22:52

@Cascabel: Az angol biztosítási rendszer nagyon genya. Külöösen ha a magyarhoz hasonlítod.

A coopnak van a legegyszerűbb kérdőíve:
motor.co-operativeinsurance.co.uk/gidirect.motor/start.do?lid=GetQ-car-GQ

A brutál az összehasonlító oldalakon van:
www.moneysupermarket.com/car-insurance/aboutthecar/index/92f368ff-b875-4fd2-b427-68f66ab8d341

Aztán kérdezted, hogy a lakóhely, hogyan kerül a képbe.
Itt egy cikk, arról, hogy a biztosítási árindex hogyan változott, néhány főbb paraméter tekintetében: nem, kor, lakhely stb.
www.confused.com/car-insurance/price-index

Vagy itt egy lista, az irányítószámok alapján mutatja, hogy melyik körzetnek van felára.
www.motorcarinsuranceuk.co.uk/post-code-ratings.php#M

VHB 2014.01.14. 13:26:01

@M. Péter: Persze a biztosítás nélküli vezetés, az kb, a helyszíni kivégzés kategória. De aki a magyar rendszámos kocsiját használja és fizet mondjuk egy évben 50 GBP-t, annak ez nem gond. A gond akkor van, ha megkapirgálják, hogy 6 hónapnál hosszabban van-e bent az országban.

christophe 2014.01.14. 13:38:05

@házelőtthinta: ''nem fair módon szidják a hazámat''
Az miota szidàs,ha az ember leirja hogy èl kint mennyi munkàval,mennyit keres.Vagy,hogy az oktatàsugy,egèszsègugy mennyivel jobb.Vagy hogy nem egyik naprol a màsikra èlsz,nem gorcsolsz mi lesz veled màsnap,hogy az aktuàl politika,hogy ràntja ki a làbad alol ez eddig biztosnak hitt vàllakozàsod(dohànyàruk,nyelviskola,èpitèszmèrnok,pènztàrgèp,havonta uj adok ,szabàlyozàsok)Mièrt baj megemliteni,hogy jobb a kozbiztonsàg,hogy senkit nem èrdekel,a vallàsod,nemi identitàsod,politikai nèzeteid.Mièrt baj az ha emberek tizezrei ,sokszor èvtizedes gyotrodès utàn, ugy gondoljàk,hogy az èletuk tobbet èr a magyarsàgtudatuknàl ès bizony kokemènyen àtlettek b@va a NAGY 1990-s rendszervàltàssal,semmi èrdemleges nem tortènt....

2014.01.14. 13:48:24

@Whave: +1

Nagyon jo lenne errol egy cikk a Hataratkelon, bar en nem vagyok erintett, de biztosan sokakat erdekelne hogyan lehet szavazni Magyarorszagon kivulrol.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 13:50:12

@bpetya75:

Szóval tegyük fel:
- szavaz 6 millió ember,
- mindenhol, minden egyéni választókeróletben a Fidesz nyer,
- a szavazati arány: 40 % Fidesz, 35 % MSZP+, 12 % Jobbik, 8 % LMP, 5 % küszöb alatti (elvesző) szavazat.

Mi a különbség az előző és az új szisztéma között:
- régi rendszer mellett: Fidesz 129 mandátum, MSZP+ 45 mandátum, Jobbik 15 mandátum, LMP 10 mandátum,
- új rendszer mellett: Fidesz 131 mandátum, MSZP+ 43 mandátum, Jobbik 15 mandátum, LMP 10 mandátum,

SilentDreams 2014.01.14. 13:51:54

@Mirjam2: Gyakorlatilag még csak az alapok vanank még, a részletekröl az ég világon semmi hír, azokat még most "dolgozzák ki".

Pl. Németországban Berlinben van nagykövetség, Münchenben konzulátus, s még 6 további arosban van tiszteletbeli konzulátus. Felmerül a kérdés, hogy HOL lehet majd ezek közül szavazni?
Tegnap irtam emailt erröl a müncheni konzulátusba, ahonnan azt az infot kaptam, hogy valoszinüleg csak a Berlini nagykövetségen és náluk a müncheni konzulatuson, de kövessem az oldaukat, mert még csak most "dolgozzák ki" a részleteket....

bpetya75 2014.01.14. 13:58:32

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Nem tudom hogyan számoltál, de ha ez reális, akkor elég nagy a baj. Ezek szerint ahhoz, hogy ismét esélye legyen a 2/3-nak, elég a szavazók negyven, meg még egynéhány százalékának a támogatása. Vagy annyi sem kell, ha a "baloldali kojalícijó" és a Jobbik közelebb lesznek egymáshoz. Uram Atyám!

SilentDreams 2014.01.14. 13:58:58

@SilentDreams: Ha áprilisban vagy májusban lesznek a választasok, akkor legalább egy "külföldön pontosan hol lehet majd?" és "mikor?" kérdésre jo lenne már most 2014 év elején tudni a választ, de az sokkal fontosabb kérdés most, hogy a Magyarországon lakóhellyel nem rendelkezö külföldi magyarok szavazását menedzseljék, s megkönnyítsék (ök levélben is szavazhatnak).

A lakohellyel rendelkezö, külföldön dolgozo magyarok valószinüleg kevésbé kormánybarátok, így öket elég elesz majd az utolsó pillanatban eleintézni, vagy legjobb, ha el is kedvetlenitik öket a szavazástól.Már akit el lehet... :)

Sanyi9 2014.01.14. 13:59:48

Az angol dinnye olyan, mint a magyar narancs?

tanato 2014.01.14. 14:00:48

@házelőtthinta: Kínában nincs nyugdíj,ha bevezetnék az általános nyugdíjrendszert,oda volna a nagymértékű gazdasági növekedés.

M. Péter 2014.01.14. 14:01:18

@VHB: Én arra gondoltam, hogy valaki Angliában él, de megtartja a magyar rendszámot, Mo.-n biztosítja az autóját, mintha továbbra is ott élne. Ez biztosítási csalás.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.14. 14:04:30

@VHB: "A balkormányos autó használata max. a pénztárcára lehet veszélyes, ha észreveszik, hogy több mint 6 hónapja használod."
Nem 6 honap az , sajnos. Ha eletvitelszeruen itt elsz - marpedig itt elsz, pl. ha regisztraltala voter registrationon - akkor azonnal be kell jelenteni es elkezdeni a regisztraciot ra. Egyik ismerosnel 1 honapja volt kinn az auto, nem akarta huzamosabb ideig hasznalni, egyszeruen igy jott ki a lepes. Ugy megbuntettea rendorseg, mint a huzat.

VHB 2014.01.14. 14:04:40

@M. Péter: Ugyanarról beszélünk. Az alapfelvetésben volt, hogy néhányan tartanak maguknál kompjegyet, hogy ha gebasz van, akkor az mutogatják.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 14:04:51

@bpetya75:

DIrekt így számoltam. Valószínűleg nem ez lesz, mert kizárt, hogy az MSZP ne nyerjen el 15-20 egyéni mandátumot is, szerencse eetében ez lehet 25-30 is. Még 2010-ben is nyertek 2-t, pedig akkor nagyon lent voltak.

Az MSZP elsősorban ott esélyes, ahol erős a Jobbik, ugyanis a Jobbik a Fideszt gyengíti.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.14. 14:07:51

@SilentDreams: eddig is a konzualtuson lehetett, valoszinuleg most sem valtozik.

www.valasztas.hu -n kinn van par info ezzel kapcsolatban

VHB 2014.01.14. 14:09:25

@tildy[UK]: mit szólnál egy "is"-hez? :)

7. Temporary imports
You can usually use a vehicle displaying non-UK number plates, and not have to tax or register it in the UK, if:

you’re visiting the UK and don’t plan to live here
you only use the vehicle up to 6 months in a 12-month period (1 single visit, or several shorter visits adding up to a 6-month period)
the vehicle is registered and taxed in its home country
If you become a resident in the UK, you must tax and register your vehicle in the UK straight away.

www.gov.uk/importing-vehicles-into-the-uk/temporary-imports

SilentDreams 2014.01.14. 14:10:51

@tildy[UK]: Aha, de nem mindegy, hogy melyiken lehet és melyiken nem? Németoban elvileg lehetne 8 varosban, ehhez kepest lehet, hogy csak 2-ben lehet....

UK-ben, ha csak Londonban van konzulátus es sehol máshol az országban, akkor persze nem kérdés. Csak Londonban van? Skociábol is londoni kirándulasra mehet, aki szavazna? :)))

2014.01.14. 14:12:53

@bpetya75: Teljesen mindegy, hogy ki nyer, mert nincsen értelmes alternatíva...

bpetya75 2014.01.14. 14:14:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Minden esetre kíváncsivá tettél. Nagyon remélem, hogy kiegyensúlyozottabbak lesznek az erőviszonyok és kénytelenek lesznek érdemibb munkát végezni kormány- és ellenzéki oldalon is.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.14. 14:15:45

@VHB: "If you become a resident in the UK, you must tax and register your vehicle in the UK straight away."

Ha itt elsz, itt dolgozol, akkor resident vagy. Nem permanent, de resident.
Nem keves az a buntetes. Lehet , ha nincs a voter registrationon, akkor nem buntetik meg, de jobb ettol felni. nem par szaz fontrol van szo ugyanis.

SilentDreams 2014.01.14. 14:17:18

@SilentDreams: Rakerestem, UK-ben:

Nagykövetség: London
Tiszteletbeli konzul: Liverpool, Belfast, Cardiff, Edinburgh, Torquay

Na, itt is lehetne elvileg több helyen szavazást tartani, de fog. sincs még, hogy csak Londonban lesz-e..... Végül is, ha a 400.000 UK-beli magyar 10%-a szavazna, akkor 40ezer embert simán fogadnak reggel 6 és 19 óra között a londoni nagykövetségen :)))

bpetya75 2014.01.14. 14:17:20

@Philosoraptor:

Az a fontos, hogy aki nyer, az ne vigyen mindent. Rá kell kényszerüljenek a pártközi egyeztetésekre. Muszáj megszüntetniük a másik oldal démonizálását, különben nem hogy az ország nem jut egyről a kettőre, de nekik sem marad meg a szemétdombjuk.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.14. 14:19:59

@SilentDreams:
"A magyarországi lakcímmel rendelkező, de a szavazás napján külföldön tartózkodó (pl. dolgozó, tanuló, turista) magyar választópolgárok szavazása
Milyen tennivalójuk van azoknak a választópolgároknak, akik rendelkeznek magyarországi lakcímmel, de Magyarországon kívül szeretnének szavazni?
● A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok automatikusan felkerülnek a központi névjegyzékbe, nekik nem kell regisztrálniuk.
● Aki a szavazás napján előreláthatólag külföldön szeretne élni a választójogával, annak a választás kitűzése után, legkésőbb a szavazást megelőző nyolcadik napon kell kérnie felvételét a külképviseleti névjegyzékbe a magyarországi lakóhelye szerinti jegyzőtől. A kérelem benyújtható személyesen, levélben, a www.valasztas.hu honlapon vagy – ügyfélkapus regisztráció esetén – a www.magyarorszag.hu honlapon.

A külföldön tartózkodó, de magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok levélben is szavazhatnak vagy csak a külképviseleteken?
● A külföldön szavazó, magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok kizárólag Magyarország külképviseletein szavazhatnak, levélben nem.
● Magyarország külképviseleteinek (nagykövetségeinek, főkonzulátusainak) elérhetőségei megtalálhatók a Külügyminisztérium honlapján."

forras: valasztas .hu www.valasztas.hu/hu/ovi/670/670_0.html#_Toc373834010

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.14. 14:20:53

@SilentDreams: 2010-ben kb 2000-en jelentkeztek fel a listara, hogy itt szavaznanak, ebbol kb 1500 jelent meg.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 14:22:09

@tildy[UK]: null

Nem tudom, olvastad-e ezt a doksit:

www.nav.gov.hu/data/cms280405/4._IF_Maganszemelyek_kulfoldrol_sz._jov._2013.04.15.pdf

Van annak módja, hogy ne kelljen adóznod Mo-n is, pláne, hogy a kettős adóztatás elkerüléséről szóló nemzetközi egyezmények is ezt a célt szolgálják.

(régebbi vitánkhoz, de sajnos nem találom azt a kommentedet)

2014.01.14. 14:24:33

@Sanyi9: krimpli lesz az nem dinnye. Aztan lehet, hogy Lincolnshire-nek micro klimaja van es costa ricai allapotok vannak.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.14. 14:25:44

@zöldeketbeszélek: Sejtem mire irod. Par projektet dolgoztam akkoriban haza, ami vegul nem lett kifizetve. Akkor, mikor 2010-ben szavazni mentem, meg ezt nem tudtam.

VHB 2014.01.14. 14:25:45

@tildy[UK]: Ez nem is volt vitás. Jópár ismerős maradt magyar rendszámmal. Egyiknek 2k GBP volt a "váltságdíj" illetve azonnali "angolosítás". A másik 4 éve használja, minden gond nélkül. Az ugye másik kérdés, hogy több mint 2k-t spórolt a biztosításon az első illető.

Az írek a legkeményebbek ilyen tekintetben: ha van ír tb számod, akkor nem lehet idegen rendszámú autód.

**mimi** 2014.01.14. 14:30:33

@geegee:
igen nálam is, és többeknél is ez van...össze vagyunk csúszva :)

SilentDreams 2014.01.14. 14:30:42

@tildy[UK]: Ez az 1500-2000 elég kevéske. Londoni adat?

Aztán lehet, hogy a 10%-kal is felülbecsültem a külföldön dolgozó magyarok választási hajlandóságát, na meg ezt erösen ronthatja az a tény, ha egy nagyobb országban csak 1 helyen lehet szavazniuk és csak személyesen....

négyzet 2014.01.14. 14:32:27

@Püspök utcai gombaszedő: hm? valószínűleg a cseheknél, románoknál, lengyeleknél, szlovákoknál is alacsonyabbak az adók. Svájc csak egy szélsőséges példa.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.14. 14:34:56

@házelőtthinta: azert ket embernel osszesen ket minber bevetel kicsit tobb, mint letfentartas itt, szerintem.
Tapasztalatbol beszelek, volt ilyen idoszakunk par evig.

Aranyaban kb otthoni fejenkent 120-150 ezer forintnyi bevetelnek felel meg ( osszesen tehat kb netto 240-300E ft).

Itt ket minberbol futotta nyaralasra, sajat alberletre - nem tomegszallas- es meg lehetne sorolni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 14:35:20

Tetszett a poszt. Összeszedett, pozitív hangvételű. Jól tették, hogy otthagyták a kilátástalanságot, nem ragadtak bele a nyomorba, hogy aztán majd hatvan évesen sírjanak, hogy változtathattak volna, de nem mertek...

Ez az egyik nagy probléma itthon, a fizikai munkásokat az ország a vegetálás szintjén tartja. Pont annyi mozgásteret hagynak, hogy dolgozni még tudj, de továbblépni ne, mert akkor ne adj isten, a felső ki tudja hány ezernek egy dél-ázsiai nyaralással kevesebb lesz egy évben és az autót sem tudják leváltani a legújabb modellre kétévente...Vagy ki tudja miért.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 14:36:29

@SilentDreams: Nekem konkretan £70 korul lenne a szavazas. Az anyukajukat! Mondjuk nem elek a szavazati jogommal, mivel nem elek ott es nem is tervezem, igy nem tartom jogosnak a belepofazast.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.14. 14:37:16

@SilentDreams: Igen, londoni adat.
"A külföldi választási szándékát bejelentő csaknem kilencezer magyar közül a legtöbben Londonban kívántak élni szavazati jogukkal. A londoni magyar nagykövetségen szavazni kívánó választópolgároknak csaknem a háromnegyede adta le voksát a vasárnap esti urnazárásig. A nagykövetség a szavazás befejezése után az MTI-t arról tájékoztatta, hogy a londoni voksolásra jelentkező 2043 magyar állampolgár közül 1527 jelent meg, vagyis a részvételi arány megközelítette a 75 százalékot."

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.01.14. 14:37:28

"év végi voucher fejenként 20 font."

Remélem azért, hogy itt lemaradt pár nulla.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 14:37:53

@tildy[UK]: Csak gondoltam, hátha segítek. Eredetileg ez egy érved volt a szavazás mellett, de mivel úgysem győzzük meg egymást, az érdemi részre koncentráltam :).

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.14. 14:39:07

@zöldeketbeszélek: Az ervem arra vonatkozott, ha mar haza adozok - es akkor ugy tudtam, otthon vonjak belole az adot - akkor hadd szolhassak mar ott bele, hogy es mint.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2014.01.14. 14:41:52

@geegee: el. Chrome alatt vagyok. De nem hiszem, hogy itt van a probléma.

SilentDreams 2014.01.14. 14:43:26

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: £70? Ez a Londonba eljutás költsége lenne?

Hát nincsenek meg már az 5-10-15 fontos Megabus jegyek, mint pár éve? A rekordom az Exeter-London út volt 5 fontért vonattal (Megabus-nál vettem) 50-100 fontos vonatjegyár helyett... :))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 14:45:30

@bpetya75:

Meg esetleg ez is segítene:

www.alon.hu/bana-tibor-vas-megyei-kepviselo-jobbik-felszolasa-parlamentben-kepviseloi-visszahivas-ugyeben

"Bana Tibor, a Jobbik szentgotthárdi képviselője parlamenti felszólalásában a visszahívhatóság intézményéről beszélt. Leszögezte: mindenképpen szükségesnek tartja a Jobbik a képviselők visszahívhatóságának alkotmányos rögzítését. A relatíve szabad mandátum elve alapján, pontosan szabályozott indokok szerint kell lefektetni a visszahívhatóságot, melynek módja lehet a népszavazás, illetve az aláírásgyűjtés is.

Véleménye szerint komoly társadalmi igény van arra, hogy megteremtődjön a képviselők visszahívhatóságának lehetősége."

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 14:48:27

@tildy[UK]: Tudom, hogy arra vonatkozott. Komolyan, nem megyek ebbe bele, mert akkor nyugodtan összehasonlíthatnám a befizetések arányát és a szavazás végeredményének hatását egyik és másik fél szempontjából is. Te élni szeretnél a jogoddal, tedd azt. A cikket azért küldtem, hogy hátha találsz benne olyan infót, ami segít abban, hogy ne kétfelé adózz, ha még van ilyen problémád. Ha nincs, akkor örülök.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 14:48:43

@SilentDreams: Nem tudom, hogy van e olyan, ez az in advance jegy, de akkor jo aron kaptam. Hal' Istennek ez mar retur ar. Multkor leutazni egy targyalasra £300 volt fejenkent es negyen mentunk...
Ha nem lennek akkora tokok es szombaton tartanak, akkor elmehet satirday traveller tickettel, amiben benne lenne a zone1-6 berlet is az undergroundra e scsak £39 lenne.

VHB 2014.01.14. 14:50:30

@tildy[UK]: A minimálbér nettóban (40 óra/héttel kalkulálva ) alulról karcolja az 1000 font/hó összeget.

Ez kb. elegendő a kiadásokra. (Vidéken ház: 400, víz, villany, gáz, net, mobil 200, c.tax 100, kocsi 100, kaja 200-400) Marad mondjuk havi 800-1000 font. Ebből lazán lehet nyaralni, félretenni és vásárolgatni.

@Zka: Nem hiszem. Szerintem a posztoló a gesztust értékelte.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 14:52:05

@SilentDreams: Megneztem es kijonne £20-bol is. Igaz utaznek aznap legalabb 9 orat. Nincs az az Isten, hogy menjek! :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 14:55:27

@Norina07: Próbáltam kommentelni a blogodra, de nem megy. Szóval akkor itt: menj orvoshoz, orbánc is lehet, ami nagyon súlyos betegség!

SilentDreams 2014.01.14. 14:58:46

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Hehe... :) Pedig csak 20 font oda-vissza! :)

Megnéztem én is, márciusra mostani foglallassal 1 fontért is vannak utak busszal, örület ez a cég....De hát ök tudják :)

bpetya75 2014.01.14. 15:00:01

@zöldeketbeszélek:

Korrekt!

Ezért nem hányok zsigerből, ha a Jobbikról van szó. Beállnak ők jó dolgok mögé is, csak sajnos nem az az általános.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 15:01:32

@SilentDreams: Inkabb luhuzom a wc-n a huszast es otthon atalszom azt a 9 orat. Kb ugyanannyi ertelme lenne :)
(Vagy veszek belole egy uveg piat, azt megiszom 2 ora alatt es utana alszom hetet :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 15:02:25

@bpetya75: Más szervezetek is erősen agitálnak e mellett, de szerintem az emberek annyira fásultak már, hogy nehéz lesz a társadalmi támogatást is megszerezni hozzá. Én tuti aláírnék egy ilyen népszavazási kezdeményezést.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 15:07:05

@VHB: :) multkor pont ez fordult meg a fejunkbe. MCR-London repcsivel es olcsobb lett volna meg az itteni taxipenzzel es a londoni tomegkozlekedessel is :)

2014.01.14. 15:08:15

@bpetya75: Érdemi munka? :) Ezeknek fogalma sincsen arról, hogy mi a munka. Beszélni tud mindegyik, ehhez értenek.

2014.01.14. 15:10:02

@bpetya75: "Muszáj megszüntetniük a másik oldal démonizálását, különben nem hogy az ország nem jut egyről a kettőre, de nekik sem marad meg a szemétdombjuk."

Őket teljesen hidegen hagyja, hogy az ország merre tart, amíg lehet lopni közpénzből és EU-s forrásokból.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 15:13:58

@Püspök utcai gombaszedő:
Persze, igy van.

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Latod, ez eddig a legjobb otlet haz ugyben! :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Ez alapjan olcsobba tettek a valasztast (1 kor 2 helyett). Ez mindenkeppen pozitiv.

tableno 2014.01.14. 15:17:56

@házelőtthinta: imádom, amikor botcsinálta közgazdászok osztják a végtelen eszüket olyasmikről, amiről legfeljebb a Blikkben olvastak. Kézrátétellel gyógyítani is tudsz? Hiszen bármelyik nem fizetett NEM liberális orvos meg fogja erősíteni ha megkérdezed tőle, hogy az oltások meg az antibiotikumok csak arra valók, hogy a gyógyszergyárak meggazdagodjanak a szegény emberek rovására, és a mágneses víz meg a kristályterápia sokkal jobban meggyógyít!

Ladislav 2014.01.14. 15:20:36

Jó poszt volt! Tetszett a pozitív hangvétel és, hogy a valóságtól nem elrugaszkodott, szerény álmokkal mentek ki, mint oly sokan: normális munkahely, anyagi és ERKÖLCSI megbecsülés. Ez utóbbi még a magyar szinten jól fizető magyarországi munkahelyeken is hiányzik.

BTBTBT 2014.01.14. 15:21:51

@Kövérmadár [swe]:
"Meg mindig nem akar egyikunk sem gyereket."
Ami kesik, nem mulik. :)

A multkoraban amellett kardoskodtal, hogy nem kell sajat haz, mert azzal annyi gond van. :)))

@bpetya75:
"először is el kell dönteni, hogy mennyire szart be az ember fia és lánya az új élet érkezése kapcsán felmerülő felelősségvállalás gondolatától."
Jo kis levezetes, de az idezet egy gyongyszem. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 15:24:02

@tableno: A magneses viz azert lehet veszelyes. Meg a vegen odarogzit egy korlathoz es nem mehetek sehova...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 15:24:51

@Barátusz [UKCaLCM]: Akkor masnak is feltunt Madar alal bejart iv :))))))))))))))))))
A fiu lesz legyen a neve Max!

2014.01.14. 15:27:39

@tableno: az utobbi napokban megtanultam, hogy magyarul a "liberalis" egy szitokszo. A hulye/barom/allat (vagy egyszoban) szinonimaja.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 15:31:17

@charlieharper (UK, de nem London!): No! Beiskolaztak? :) A hazaarulo kimaradt kulonben a felsorolasodbol (meg egy masik is, de az szembemegy a blog szabalyaval)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 15:41:37

@Barátusz [UKCaLCM]:
Tenyleg csak gond van vele. De azt is mondtam akkor, hogy a garazs miatt viszont kellene.
Az egesz lenyegi reszet hagytad ki ;)

Meg mindig nem szeretnek felujitani, asni, fuvetnyirni, stb... de a meleg auto gondolata, foleg igy telen, csabito :)

@charlieharper (UK, de nem London!):
Van meg mit bepotolnod ;)

bpetya75 2014.01.14. 15:41:42

@zöldeketbeszélek:

Én is. Örömmel!

@Philosoraptor:

Szeretném felhívni a figyelmedet arra, hogy pesszimista vagy, nem realista. Ebben a kérdésben nem nyitok vitát, mert még a végén igazat kell adjak neked, amit nem szeretnék ;-) (ez egy úgynevezett kínvigyor)

@Barátusz [UKCaLCM]:

Örülök, hogy tetszett :-D

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.14. 15:47:11

@zöldeketbeszélek: mar nincs.:) @VHB: meg Londonban , egy 1000 fontos ( albi+rezsi) is marad par szaz font.

tableno 2014.01.14. 15:54:03

@charlieharper (UK, de nem London!): Valóban, a szakértelem pedig bolsi trükk.

tableno 2014.01.14. 15:55:36

@charlieharper (UK, de nem London!): Ja, és a zsidó szinonímája is (ami bizonyos körökben szintén szítokszó).

2014.01.14. 15:57:50

@tableno: "hogy az oltások meg az antibiotikumok csak arra valók, hogy a gyógyszergyárak meggazdagodjanak"

Miért, ez nem így van? Az az iparág is ugyanannyira profitorientált, mint bármelyik másik. Mindig is furcsálltam, hogy a gyógyszerek nem gyógyítják meg az embert, csak tünetet kezelnek.

BTBTBT 2014.01.14. 15:59:21

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Ha fiu lesz, addigra az Ahmed is elterjedt nev lesz. (Bocs, Madar.)

@Kövérmadár [swe]:
Tudod, hogy nekem mindegy, hogy lesz-e hazad vagy gyereked - egeszen addig, amig nem tolem akarod oket. :)))

@bpetya75:
Sokakat ez tart vissza a gyerekvallalastol: megszoktak a kenyelmes kis eletuket, es nem akarnak valtoztatni rajta.

2014.01.14. 16:05:36

@Barátusz [UKCaLCM]: 'Minden tiszteletem annak, aki 35 évesen végigcsinál ilyesmit, és elviseli, hogy ilyen sokáig tart, mire biztonságot adó eredménye lesz az erőfeszítésének.
És - lám-lám! - egy kib@szott szó nincs benne éjsötét droidokról. :)'

Maximalisan egyetertek.

'Mondjuk két dolgot nem értek:
5 év után még mindig angol nyelvtanfolyamra járnak?'

Nullarol indultak, es teljes idoben dolgoztak vegig, tehat szerintem teljesen ertheto es becsulendo hogy 5 ev utan meg tanulnak. En is szinte nulla angollal jottem, es az elso 5 ev utan meg messze nem volt tokeletes az angolom (sot valamilyen szinten meg most is tanulok, nyilvan nem tanfolyamon, de mindig vannak uj dolgok).

tableno 2014.01.14. 16:06:33

@Philosoraptor: gratulálok, Ön nyert egy TV-s távgyógyítást a legközelebbi súlyosabb betegsége esetén. Amennyiben mégsem működik, kedvezményes szociális temetést is kap.

Egy kérdés, okoska: mi a jó fészkes fenétől nőtt meg a várható élettartam a XX század elejétől a végéig úgy 30-40 évvel?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 16:13:34

@Philosoraptor:
Profitorientaltak, mint minden vallalat. Viszont ossze lehet hasonlitani a mai varhato elettartamot es a kozepkorit.

Szoval aki azt mondja, hogy ezek felesleges vagy rossz dolgok, az eljen csak nelkuluk batran, de ne rohanjon a korhazba, amikor a gyereknek 40 fokos laza van vagy tudogyulladasa.

En sem keves gyogyszert kaptam a kezem miatt, koztuk morfint is hogy egyaltalan letezni tudjak a fajdalomtol. Orulok, hogy vannak ilyen profitorientalt, rettenetes vallalatok.

Ugyanaz a hiszti, mint a "bankok elveszik a penzunket" hulyeseg.

Ha a bunozes ellen tiltakoznanak ennyien vagy a korrupcio ellen, meg juthatna is valahova az orszag. De igy... arnyekra vetodik a nep...

2014.01.14. 16:18:20

@SilentDreams: 'még csak most "dolgozzák ki" a részleteket....'

Aha :) Kosz az infot... Ez egy jo mondat, idezni fogom ha barmikor barmit kerdeznek tolem a magyar hatosagok. Meg nem tudom, csak most dolgozom ki a reszleteket...

tableno 2014.01.14. 16:23:07

@Kövérmadár [swe]: igen, talán azért mert mi használjuk is... :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 16:27:13

@Kövérmadár [swe]: Tenyleg, milyen volt a morfium? Ellazitott durvan, vagy ezzel nem birtal foglalkozni?

2014.01.14. 16:27:16

@Kövérmadár [swe]: 'Profitorientaltak, mint minden vallalat. Viszont ossze lehet hasonlitani a mai varhato elettartamot es a kozepkorit.

Orulok, hogy vannak ilyen profitorientalt, rettenetes vallalatok.

Ugyanaz a hiszti, mint a "bankok elveszik a penzunket" hulyeseg.

Pontosan. Illetve nyilvan a gyogyszeripari cegeknek meg a bankoknak is vannak 'tulkapasaik', de altalanosan kijelenteni hogy ezek mind gonosz, profit-orientalt cegek, kicsit szuk latokorunek tunik nekem... En kimondottan szeretem ha egy vallalat vagy szektor profit-orientalt, mivel ha nem az, akkor mindenfele ideologiai megfontolasok orientaljak a profit helyett, azt meg nem szeretem (kiveve ha pl. jotekonysagi szervezetrol van szo).

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 16:47:42

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: mert? ha az igeretei ellen tesz, akkor hazudott es nem erdemli meg a bizalmat.

2014.01.14. 16:48:49

@tilmir (ch): Elgondolkoztatott ez a mai 'szovaltas' a blogon kozted meg Hazelottihinta kozott... Arra gondoltam, hogy mit lehet varni Magyarorszagon, mikor vannak olyan emberek akik szerint mindenki 'hazaarulo' aki barmit is kritizalni mer? Nem csoda hogy a politikusok ugy erzik, mindent megtehetnek. Mert tenyleg. Ez a legjobb utokartya ami csak lehet naluk, hogy ok mindent a nemzet erdekeben tesznek, mindenki aki kritizalni meri oket vagy barmit Magyarorszagon, az a nemzetet gyalazza, vagy mi. Ettol kezdve azt csinalnak amit akarnak.

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.01.14. 16:49:14

"Aki csak teheti, jöjjön ki, itt már nem a magyarságról szól a dolog, hanem arról, hogy éhen halsz-e a saját hazádban, vagy lépsz egy jobb életért."

Kösz, nem megyek ki szarabb életért, szarabb körülményekért, tizedannyi fizuért. De köszi. Tényleg.

tableno 2014.01.14. 16:53:37

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: ez nem ilyen egyszerű. Egyrészt olyan nincs, hogy egy politikus mindenkinek a kedvére tegyen, illetve minden választási ígéretét betartsa, ezért VALAKI biztosan hetente kezdeményezné a visszahívását. Gyakorlatilag egy permanens választási kampány lenne az élet, és pont a képviselő érdemi munkája lehetetlenülne el. Nem véletlen, hogy a választott képviselők a legtöbb demokráciában nem visszahívhatók.

tanato 2014.01.14. 16:54:21

@Philosoraptor: @tableno: Azért nőtt meg az élettartam mert gyógyszerekkel életben tartjuk az embereket,ha nem volnának pl. cukor vagy magasvérnyomás-ellenes gyógyszerek,vagy pl. koszorúsér tágítók,de mondhatnám bármely kategóriát,nagyon rövid volna az élettartam,mint több száz évvel ezelőtt.Mint mostanság az amazóniai vagy közép afrikai dzsungelekben élő törzseknél,ahol egy kutató visszament 20 év múlva és kereste az akkori ismerőseit/45-50 évesek lehettek volna/,mire az volt a válasz hogy olyan öreg emberek már nem élnek itt.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 16:56:22

@enpera: ez most mi?

@tableno: nyilvan igy egyenesben nem mukodik, de talan kidolgozhato egy megfelelo protokol hozza.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 16:56:26

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:

Visszahívhatóság = állandó választás.

Megválasztják májusban X párt jelöltjét. A vesztes pártok azonnak kezdeményezni fogják visszhívását. S így tovább. Évente 4-szer választás lesz a választókerületben.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 16:58:20

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:

Ki lehet dolgozni, erős korlátokkal. Akkor viszont soha senki nem lesz viszahívva. Azaz felesleges az egész.

Egy szocialista választónak a fideszes képviselő sosem lesz elfogadható, s mindig vissza fogja hívni. A fideszesnek meg a szocialista. Azaz az egész ötlet abszurd.

nosuti 2014.01.14. 16:58:25

@enpera: akkor menj ki jobb életért, jobb körülményekért és tízszeres fizetésért

nosuti 2014.01.14. 16:59:36

@enpera: meg attól függ, hova mész

most épp közép-afrika nem javasolt

tableno 2014.01.14. 16:59:58

@tanato: pontosan. És ezeket az életmentő gyógyszereket a csúnyagonosz profitorientált gyógyszeripar találja ki és gyártja. Bezzeg a régi szép időkben, amikor a beteg ember nem orvost, hanem papot hívatott...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 17:01:09

@Mirjam2: Arról nem is beszélve, hogy ha valaki a középiskola után már nem tanul tovább, hanem fizikai munkát végez, dolgozik látástól mikulásig, nagyon nehezen ül ismét vissza az 'iskolapadba', hát még idegen nyelvet tanulni 30+ évesen.

nosuti 2014.01.14. 17:02:16

@tableno: vagy a piócás embert :)

tableno 2014.01.14. 17:03:18

@zöldeketbeszélek: vagy hóhért, akinél akkoriban senkinek sem voltak jobbak az anatómiai ismeretei.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 17:04:42

@tableno: Akkor szépen össze is szedtük nosutivel :).

Pap, borbély, javasasszony, piócás ember, hóhér. Tetszőleges sorrendben :).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 17:05:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Na de nem a másik képviselőnek kell visszahívnia, hanem a saját választóinak...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 17:07:23

@zöldeketbeszélek: bordelyt? en sem akarok egyedul meghallni az agyban :)

tableno 2014.01.14. 17:07:36

@zöldeketbeszélek: nincs különbség. A vesztes képviselőjelölt mozgósítja a saját választóit, hogy kezdeményezzék a visszahívást.

tableno 2014.01.14. 17:08:46

@nosuti: a Sámánt jobb is, ha kihagyjuk, még megjelenik...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 17:09:02

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Látom, célzottan olvasod félre ;). Nem, sajnos borbélyt, aki eret vág rajtad, ha kell, ha nem. Szó sincs utolsó kívánságról :)))!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 17:12:29

@tableno: Már nem is tudom, melyik mozgalomnál, de azt olvastam, hogy számszerűen több embernek kellene kezdeményeznie a visszahívást, mint ahányan szavaztak a képviselőre. És ez még csak a kezdeményezés, a képviselő ki is állhatna a saját igaza mellett.

Én nem tudom, megoldaná-e a problémákat a visszahívás bevezetése, de az biztos, hogy kizárólag a politikusokat nem lehet számonkérni, hogy jól dolgoznak, avagy egyáltalán dolgoznak-e, pedig cirka 10 millió ember sorsa múlik a döntéseiken...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 17:18:28

Nektek is el van csúszva egy kicsit az oldal? A kommenteknél az avatárok becsúsztak a hsz mögé...

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Ezt nehéz megmondani :)
Kellemes ellazulásról szó sem volt soha :) Ahhoz nem morfin kell, hanem válium és az is csak akkor buli, ha nem fáj közben semmi (mondjuk műtét előtt).

A kodeines gyógyszerek, amiket kaptam és szedni kellett naponta 3*3-t még az "ütős" szint alatt volt, annyit segített, hogy nem éreztem, hogy szétdurran a kézfejem.

Szerintem megállapítható, hogy aki azért kap ilyesmit, mert fáj neki, annál fel sem merül az ellazulás vagy rákattanás veszélye. Ha azért vennék be most, egyszerre 6-ot, hogy kiüssön az már más kérdés, de ez eszembe sem jut.

@tableno:
Azt hiszem, ami igazán jót tenne az ügynek, ha nem létezne mentelmi jog. Az lenne a visszahívhatóság, mert bármit követ el és bukik, akkor megy a hűvösre. Persze ehhez kell egy valóban független bírói és ügyészi hivatal.

@Mirjam2:
Így igaz, én is hasonlóan gondolom. A profitban (és úgy általában a pénzben) az a jó, hogy ideológiamentes. Ahol ezek "megszűntek", mint az átkosban, ott mindig probléma volt.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 17:19:32

"A feleségem konyhán dolgozott, illetve néha a pultba is ki kellett mennie, persze ugyanannyi pénzért, ami 75 ezer forint / hó volt. Én egy raktárban voltam áruösszekészítő és visszaáru vételező, ezt havonta 80 ezer forintért....

A hely szörnyű volt, kiabáltak és csak annyit mondtak, hogy Hey, you – arra sem méltattak, hogy a nevünket megjegyezzék. ...Az angollal nem sokra mentünk, mert a vezetők és melósok vagy oroszok, vagy lengyelek voltak.

...Ha kellettünk, ide vittek, ha nem, akkor kapálni, szakadó esőben, bőrig ázva, de csináltuk, mert kellett a pénz.

Volt olyan is, hogy a földön kint kapáltuk a dinnyét, és ha megálltunk egy pillanatra pihenni, odakiabált a gazda egyik embere, hogy ha nem csináljuk, amit kell, nem kapunk fizetést. Hozzátenném, hogy ez reggel 7-tőúl este 7-ig tartott."

Minden elismerésem, hogy olyanok, akik még nem végeztek mezőgazdasági munkát rendszeresen, helyt tudtak állni ebben is. Eszembe jutottak régi 'szép' írországi emlékeim...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 17:20:55

@Kövérmadár [swe]: Delelott ota csak most tunt fel, hogy elbujt a madarad?

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 17:22:55

@zöldeketbeszélek:

A szavazás titkos. Nincs bizonyíték, hogy ki szavazott rá.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 17:28:00

@Kövérmadár [swe]: "Azt hiszem, ami igazán jót tenne az ügynek, ha nem létezne mentelmi jog. Az lenne a visszahívhatóság, mert bármit követ el és bukik, akkor megy a hűvösre. Persze ehhez kell egy valóban független bírói és ügyészi hivatal."

A mentelmi jog felfüggeszthető, de tényleg az lenne a legjobb, ha nem is lenne egyáltalán.

tableno 2014.01.14. 17:31:45

@tanato: á, nem kell rá hallgatni. Biztosan lefizették és/vagy liberális.

tableno 2014.01.14. 17:32:57

@zöldeketbeszélek: "A mentelmi jog felfüggeszthető, de tényleg az lenne a legjobb, ha nem is lenne egyáltalán." - ez esetben igen veszélyes foglalkozás lenne ellenzéki politikusnak lenni...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 17:37:56

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Na de az nem titkos, hogy az 5. választókerületben Szabó Szilárd jelölt 2354 szavazatot kapott! Nem név szerint kell tudni, ki volt az a 2354 ember, elég, ha a számot tudják. És mondjuk 2355 ember már kezdeményezhetné a visszahívást. Vagy +50 százalékkal több kezdeményezheti.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 17:38:31

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: A sajat valasztoit ugy kepzeld el, hogy a varosban lakik x ember es a faszi nyert y%-kal, akkor a lakossag mondjuk y%-anak kell a visszahivast tamogatni. Egyszeru ez, mint az 1x1.

Norina07 2014.01.14. 17:40:21

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Már kértem időpontot, csütörtökre kaptam is. :D ezen túl vagyok, a szállással kapcsolatos ami most érdekel. Észak vagy dél dilemma. Minden északon van, de délen ez a környék ahol vagyok biztonságosabbnak tűnik. De ilyen rövid idő alatt nem látom át. Ha itt élsz akkor mesélhetnél, mik a tapasztalatok. Mászkálhatok egyedül este? Munkából a szállásomra?

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 17:40:32

@tableno: Kormánypártinak is. Ha onnan indulna a dolog, hogy erkölcsileg feddhetetlen emberek lehetnének csak képviselők, nem lenne olyan veszély, hogy egymás kipöccintésére használnák a befolyásukat. Tudom, ez már utópia...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.14. 17:41:58

Na akkor három dologról hirtelen.
Orbánéknak lényegtelen hogy mekkora többséggel nyernek.
Minden lényeges kétharmados törvényt átszabtak már.
A következő ciklusban egyszerü többséggel is ugyanúgy fognak kormányozni mint most.

A képviselök visszahívása egy kormányozhatatlan országot hozna. Egy második weimari köztársaságot.

A mentelmi jog szükséges. Ha nem lenne akkor mondvacsinált ügyekkel küzdene minden lépviselö.

tableno 2014.01.14. 17:43:00

@zöldeketbeszélek: erkölcsileg feddhetetlen embert is le lehet csukatni koholt vádak alapján. Különösen, ha mint újabban Magyarországon, korlátlan ideig tarthat az előzetes letartóztatás.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 17:43:20

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:

Én is ezt mondom.

Fideszes nyer 40 %-kal. A többi 60 % meg visszahívja azonnal.

Mire jó ez?

BTBTBT 2014.01.14. 17:44:25

@Kövérmadár [swe]:
Hat, ha nagyon akarod, akkor majd megbeszelhetjuk. :)))
A hazat, nem a gyereket.

@Mirjam2:
Nem mondtam, hogy nem becsulom, hogy angolul tanulnak.
Meg kozepkoruak is (oke, harmincasok, mielott valaki belekot), meg sokat is dolgoztak, de azert nagyon sokat szamit, hogy milyen kornyezetben dolgozik valaki. Ha alig beszelnek angolul, vagy mindig csak ugyanazt a nehany "parancs"-ot, akkor 10 ev alatt sem lehet nagyon haladni.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 17:44:40

@zöldeketbeszélek:

S szerinted a vesztes pártok nem tudni összeszedni annyi aláírást, mint amennyivel a nyertes nyert?

Ritkán nyer valaki 50 % feletti eredménnyel.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 17:45:39

@Norina07: Londonban vagy? Annak egy reszet lattam, az tetszett es maszkalnek egyedul. De a mocskosul draga az nem kifejezes ra :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 17:53:24

@tableno: Nem vagyok otthon ezekben a dolgokban (sem), de hát csak úgy, ügyészségi felhatalmazás nélkül nem csukhatnak le senkit. Mondjuk én megvádolom X.Y. képviselőt, hogy ellopta a nagymamám falvédőjét, akkor először is nyomoznak az ügyben és ha elegendő bizonyítékot találnak, az ügyészség elrendeli a letartóztatást.

chocco channel 2014.01.14. 17:54:33

A kitartashoz hatalmas gratula, a jovohoz pedig sok sikert:-) Az egyetlen ami a posztban (pontosabban ebben a posztban is) idegesitett az az, h az emberek teljesen feleslegesen hasznalnak angol kifejezeseket amikor magyarul is lehet mondani.

En 7 eve elek itt de igyekszem a leheto legjobban magyarul beszelni ha a baratokkal, csaladdal beszelgetek:-))Joo neha becsusznak angol szavak, de egy kis odafigyelessel ezt ki lehet kuszobolni:-)))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 17:56:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Az egész nem arról szól, hogy csak úgy, rögtön visszahívható lenne a képviselő, akár 51, akár 60 százalékkal is. Kezdeményezhető a visszahívás, amit indokolni is kell, nyilván.

Szerinted, ha sem ez, sem a mentelmi jog eltörlése nem megoldás, akkor mégis hogyan lehet szankcionálni azt a képviselőt (vagyis a többséget), akik a választóik akaratával szembehelyezkedve nyomkodják a gombokat vagy éppen szarnak mindenre. Ha én ígérném meg a főnökömnek, hogy termesztek neki 200 tonna Golden almát, de Jonathant ültetnék, vagy éppen nem ültetnék neki semmit, akkor kirúghatna, sőt, még kártérítést is kérhetne.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.14. 17:58:57

@VHB: Na de várjunk, az, hogy a sofőr bent él 6 hónapnál régebb óta, nem jelenti azt egyenesen, hogy a kocsi is bent van olyan régen.Bármikor mondhatja, hogy csak tegnapelőtt hozta ki, nem igaz?

Sexual Harassment Panda 2014.01.14. 17:59:11

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:nem egeszen ertem az uj valasztasi rendszerben azt, hogy az esetleges koaliciorol a valasztas
Elott kell megallapodni, az egyfordulos rendszer miatt?

tableno 2014.01.14. 18:04:02

@zöldeketbeszélek: ha TE megvádolsz valakit, akkor valóban így működik a dolog. Ha viszont teszem azt az igazságügyminiszter vádolja meg ilyesmivel mondjuk az ellenzék frakcióvezetőjét, akkor csak teljesen független ügyészség esetén kerülhető el az azonnali letartóztatás. Ami feltétel per pillanat épp nálunk nem teljesül. A demokrácia lényege épp a "checks and balances" - hogy elvileg senki ne szerezhessen korlátlan és ellenőrizetlen hatalmat. A képviselői mentelmi jog ennek egy fontos eleme.

Norina07 2014.01.14. 18:04:03

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Igen Londonban vagyok. És elég drága, egy szobának az ára elég horribilis... majd akarok olcsóbbra váltani.. :S csak előbb azt kéne eldönteni merre is--

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 18:04:48

@diggerdriver: Egy-két hete újraolvastam az Amazonkirályfit. Érdekes rendszert alkotott benne az írónő. Thulén (a volt Grönland) nincsenek politikai pártok. Nincs kampány, ugyanis a leendő képviselők nem ígérhetnek semmit előzetesen. Az emberek felkérik vagy elfogadják a képviseletükre az arra érdemesnek gondoltat és aki elnyeri a tisztséget az az Asszonytanács (igen, nők lehetnek csak vezető tisztségviselők :))) tagja lesz. A választópolgárok ezután mondhatják el neki, mit várnak el tőle, miben képviselje őket. Tehát a jelölt személyisége dönt, nem az, hogy milyen jól hangzó ígérettekkel tudja szédíteni az embereket.

tableno 2014.01.14. 18:06:01

@zöldeketbeszélek: "akkor mégis hogyan lehet szankcionálni azt a képviselőt (vagyis a többséget), akik a választóik akaratával szembehelyezkedve nyomkodják a gombokat vagy éppen szarnak mindenre." - úgy, hogy a következő választáson nem szavazol rá. Ennyi.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 18:07:09

@tableno: Oké. Akkor viszont elvárható lenne, hogy alapos gyanú esetén ne várja meg a képviselő, hogy a parlament - szavazással - döntsön a mentelmi jog felfüggesztéséről, hanem önként mondjon le róla és vesse alá magát a vizsgálatnak.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 18:08:34

@tableno: Igen, igazad van. Csakhogy négy év az négy év, sok kárt lehet az alatt tenni...a cselekvés hiányával, tologatásával is.

rezsoatya (törölt) 2014.01.14. 18:09:12

@Kövérmadár [swe]: majd jön Digger és kirakja, amit ki kell... :D

tableno 2014.01.14. 18:11:55

@zöldeketbeszélek: ezért modják azt, hogy a demokrácia a létező legrosszabb rendszer - csak még nem találtak ki jobbat helyette...

tableno 2014.01.14. 18:14:16

@zöldeketbeszélek: ALAPOS gyanú esetén nyilván nem fog önként lemondani róla. Hiszen ha becsületes ember lenne, akkor nem lenne alapos a gyanú...

micsoda? 2014.01.14. 18:14:31

Szimpatikus a történet, és az irója is. Ők is úgy gondolták, egy életük van, és jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok:)

JohnHenry 2014.01.14. 18:14:36

@tilmir (ch): "aki jól dolgozik, azt megbecsülik."

tegyük hozzá, hogy magyarországon ez nem feltétlenül igaz :(

holinthewol 2014.01.14. 18:14:43

Végre egy normális leírás, egy olyan embertől aki nem nyafog, nem sír és nem bűnbakokat keresgél. Remélem még sok ilyen nyugodt évük lesz! :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.14. 18:14:55

@tableno: Nagyon optimista az életszemléleted, ezt irigylem de az egész csak arról szól hogy addig kell téged karban tartani amíg dolgozol...nem hiába így van kidolgozva a nyugdíjrendszer sem. amikor kitalálták a várható élettartamra rászámoltak egy picit, ez volt a beetetés. hogy te azért dolgozol egész életben hogy pár évig lógasd a lábad és nyaralgathass. most sincs ez másképp, ahogy emelkedik a várható élettartam éppen úgy emelkedik a nyugdíjkorhatár is.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.14. 18:15:21

@Mirjam2: túlkapásik? tessék? jól hallottam? mikor 2008-09 ben megzsarolták az usa kormányát (az úgynevezett hatos fogat, nem sorolom fel őket, a legnagyobb 6 jenki bank, ami kezeli a pénzeszközök 70 % át. a maradék pár ezerrre jut 30.) hogy ha nem kapnak azonnali 700 milliárdos mentőcsomagot (tájékoztatásképpen az körülbeül 6 éves magyar nemzeti össztermék(gdp), vagy 5 %a az usa gdpjének. hatalmas összeg!) akkor nem hiteleznek és romba dől az egész reálgazdaság a társadalommal együtt.De gondolom ez nem érdekel titeket mivel jól elvagytok a fonttal meg a többivel. Aztán majd ha beüt a derivatív válság (mert be fog ütni!) akkor meg csak nézeg mindenki.
egyáltalán nem túlkapásaik vannak hanem nemes egyszerűséggel gengszter az összes. minél feljebb van a létrán annál inkább mocskosak. a fentiek pedig érinthetetlenek. ez van.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.14. 18:15:53

@zöldeketbeszélek: Orbán-c? Arról is a Viktor tehet, ő a hibás... :D
Bocsánat, abbafejeztem.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.14. 18:20:06

@Kövérmadár [swe]: Figyi már, lehet ám csak simán, garazsat is venni, vagy bérelni, ház nélkül.Az úgy nem jó? :D

tableno 2014.01.14. 18:24:39

@házelőtthinta: Jó, ebben igazad van. Akkor mondjál légyszives egy olyan korszakot az emberiség történetében, amikor a többségnek nem kellett dolgoznia azért, hogy éhen ne haljon!

Ja, és nyugdíjredszer is csak nem régóta van, tehát a régi szép pre-kapitalista időkben ha már nem tudtál dolgozni/vadászni, és nem tartottak el a gyerekeid (általában nem tartottak el, mert nekik is épp csak annyi volt, hogy etessék magukat és a gyerekeiket), akkor kiraktak szépen az erdőbe meghalni.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 18:26:46

@tableno: Vagy faluhelyen kirakták az öreg szülőt a hátsó kamrába, ólba, ott még kihúzott egy-két évet.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.14. 18:27:27

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Nem visszahívhatóság kell ide, hanem vagyonelkobzás hetedíziglen, és főbelövés, esetleg 80 év kőfejtő.3-4 ilyen eset után senki nem ígérgetne, beszélne, tenne f@$7ságokat.

2014.01.14. 18:30:18

@házelőtthinta: Tenyleg, mennyivel jobb lenne egy olyan vilagban elni, ahol nem lennenek vallalkozasok, senki nem vehetne hitelre hazat stb., es mindenkinek annyi penze lenne amennyit a szuleitol orokolt mivel bankok nem adnanak hitelt. Mint a regi jo feudalizmus idejen. Vagy meg jobb lenne a cserekereskedelem, tudod mint a torzsi tarsadalmakban, meg a korrupt penzrendszer feltalalasa elott. A masik variacio a kommunizmus, ahol pl. mindenki 'ingyen az allamtol' kap lakast, nincsenek csunya kapitalista vallalatok, stb. Vonzobbnal vonzobb lehetosegek, csak az atkozott bankrendszer omlana mar ossze vegre...

2014.01.14. 18:38:56

@Barátusz [UKCaLCM]: Igy van, ha munka soran alig beszelnek angolul, akkor meg fontosabb hogy munka utan tanuljanak mint egyebkent.

2014.01.14. 18:42:44

@házelőtthinta: kicsit konkretabban, ha lehet. Pontositsuk milyen derivativ valsag? Es valami idotavot is legyszives

tableno 2014.01.14. 18:48:08

@charlieharper (UK, de nem London!): ne kínozd szegényt. Bogár László és Drábik János közgazdasági "munkáiból" tájékozódik...

2014.01.14. 18:48:08

Kedves Idegenbe Szakadt Polgartarsaim, A VEZER fontosnak tartja hogy tajekoztasson bennunket arrol, hogyan szavazhatunk. Egeszen pontosan 77,6 millio magyar forintot koltottek eddig erre a celra. 'December 17–18. között mintegy 278 000 határon túl élő címzettnek postázták a miniszterelnöki konzultációnak nevezett elsőbbségi levelet. A küldeményeket a világ 126 országába kellett szétküldeni. A külföldön élő magyarok karácsony előtt kapták kézhez Orbán Viktor miniszterelnök újabb levelét, amelyben a 2014-es választásokon való részvételre és az ehhez szükséges regisztrációra buzdította a kettős állampolgárokat.' Tovabbi reszletek: www.168ora.hu/itthon/77-milliobol-levelezett-orban-kulfoldon-elo-magyarokkal-122631.html

DieNanny CH 2014.01.14. 18:55:37

@zöldeketbeszélek:

Nagyon szeretem én is ezt a könyvet! Főleg az időjárás tetszik benne! :-)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 18:59:20

@DieNanny [SZ,CH]: Melyik időjárás? A világégés utáni, vagy a világégést követő 6. századi :)?

Emlékszel arra a részre, ahol a Badeni Birodalmat jellemzi? A magyarokat is leigázták a bádeniek, de sok baj van velük, mert lázonganak és rossz katonák - lusták :)).

Egyébként van folytatása is, még nem olvastam, de megszerzem:

moly.hu/konyvek/thea-beckman-pokoli-eden

2014.01.14. 19:03:35

@házelőtthinta: @tableno: ilyet en is tudok. Egyszer majd lesz egy equities valsag.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 19:04:44

@Norina07: Akkor en nem tudok segiteni sajnos, mert manchesteri vagyok, Londonban eddig osszesen 10 orat voltam :)
De javaslom keressed meg Baratuszt, Diggert kedves emberek es segitokesznek tunnek. Annyit tudok mondani, hogy esetleg probalkozz "videken" ott lenyegesen olcsobb a megelhetes, bar nem tudom milyenek a munkalehetosegek. Errol talan VHB es TilosazA (remelem jol irtam) tudnak segiteni, ok is manchesteriek.

2014.01.14. 19:06:42

@tableno: Én bizonyos gyógyszerekre gondoltam, nem az összesre. Orvos létedre meg amúgy biztos nem is vagy elfogult a témában, okoska. :)))

Amúgy azt pl. senki sem furcsállja, hogy a nagy jóságos gyógyszergyárak hogyan manipulálják az orvosokat, hogy mit írjanak fel a betegnek? Legalábbis Amerikában ez dívik. És ez nem kitaláció, volt pfizeres ügynök írt erről könyvet...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 19:07:11

@DieNanny [SZ,CH]: Na most meg is rendeltem a Bookline-on a második részt, 650 kemény magyar forintért :).

Quercus a favágó 2014.01.14. 19:07:31

@Kövérmadár [swe]:

Szerintem a HA megneszelte, hogy Digger milyen képet akar föltenni, és megelőzi a bajt!!!!!
Lehet, hogy rövidesen megjelenik a szöveg: Elmúltál 18 éves? Ha nem húzz át a Dörmögő Dömötör blogra!!!

2014.01.14. 19:07:53

@Kövérmadár [swe]: "Ugyanaz a hiszti, mint a "bankok elveszik a penzunket" hulyeseg.

Ha a bunozes ellen tiltakoznanak ennyien vagy a korrupcio ellen, meg juthatna is valahova az orszag. De igy... arnyekra vetodik a nep..."

Kérlek, kímélj meg ettől a süket dumától, és lehetőleg ne vegyél egy kalap alá az átlag magyar birkával, kösz.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 19:13:14

@charlieharper (UK, de nem London!): Most nagyobb valsag van itt kerem! Konkretan hiany! Elfogyott a tej es esni fog az eso. Ennyit az esti teaimrol :(

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 19:15:32

@Sexual Harassment Panda:

Ez eddig is így volt. Választási koalíciót csak a választás előtt lehett kötni. Abszurd lenne, ha lehetne Utólag.

VHB 2014.01.14. 19:16:11

@geegee: Mondani bármit mondhatsz. Attól függ, hogy a yard akar ügyet vagy sem. Mivel a nyilvántartásukból azonnal meg tudják nézni, hogy mikor jött be a kocsi, túl sok kérdés nem marad. Az általános tapasztalat az, hogy ha nem csinálsz bajt, csak a rendszám miatt nem állítanak meg.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 19:19:59

@zöldeketbeszélek@zöldeketbeszélek:

Van ország, ahol van visszahívás, pl. az USA, de olyan bonyolult szabályos vonatkoznak rá, hogy szinte sohasem alkalmazható. Akkor meg minek?

Taxomükke (UK) 2014.01.14. 19:25:13

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Angliában az outer lane/outside lane a magyar fogalmak szerinti belső sávot jelenti. Gondolom, ezexerint Kanadában is.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 19:25:15

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Talán már a lehetősége is számítana valamit. Meg hát nem kötelező az amcsi mintát másolni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 19:28:28

@Taxomükke: Lehet, meg nem ismerkedtem a highway code-dal. Ha nemcsak tervben, hanem a celegyenesben lesz a kocsibeszerzes, majd akkor :)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 19:28:54

@tableno:

Igen, minden populista a visszahívhatósággal és a mentelmi joggal kezdi. Aztán jön az, hogy a képviselő fizetése legyen azonos a mindenkori minimálbérrel.

Norina07 2014.01.14. 19:29:46

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Köszi szépen, majd igyekszem érdeklődni. Bár komolyan mondom belőlem lehetne mintázni a szerencsétlenséget... :D Kijövök dolgozni, munkát keresni.. (2011-ben voltam kórházban, azóta se nagyon) Ehhez képest itt sérülök le. Vagy nem is tudom... intő jelnek kellene vennem? Vagy épp egy olyan megoldandó problémának, aminek köszönhetően még jobban értékelem majd, hogy itt lehetek.. Amint megjavul a lábam, és tudok dolgozni és valaki fel is vesz, tervezem h megnézem Manchestert. Mindig is érdekelt... De jelenleg, annak is örülök, ha lábra tudok állni.. érdekesen indul az életem Angliában.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.14. 19:31:00

@tableno:
Csak szólok hogy Bogár egyetemi tanár és pont közgázt oktat. Egyáltalán nem eszelős csak megvan egy stílusa de rengetegen ugyanígy gondolnak nagyon sok mindent a szakmában. Jellemzően nem a járatott, liberó közgazdászok akik azt istenítik ami most megy : pénznyomda, unortodoxia felsőfokon, nemzeti vagyonok eltüntetése. szerintük ez normális és szükséges válságkezelés. arról már nem szólnak a rózsabimbók hogy az egészet ők okozták. jópofa. egyébként tudom ajánlani az economistdotcomot is, a világ első számú közgáz oldalát. egyébként kösz, nem belőlük tájékozódom hanem elsősorban könyvekből. Csak hogy azokban is ugyanaz van nyomatva amit nekünk is nyomatnak. ez a neoliberális borzalom. a derivatívákkal meg a többi. Meg ugye a derék közgáz hallgatókat is ezekkel hülyítik.De gondolom az értelmesebbje azért látja hogy egy baromság az egész. nem életszerű az egész piac, ennyi az egész. érted?

@Mirjam2: egyáltalán nem azt írtam hogy térjünk vissza az őskorba. csak hogy igenis vannak túlkapásaik és nagyon nem úgy működnek ahogy mi azt naívan elképzeljük. tényleg gengszter az összes.
A legélhetőbb világ minden valószínűséggel egy totális szocializmus (kommunizmus, nevezd ahogy akarod) lenne, csak ehhez még nem elég fejlettek az emberek. Nincs elég tudásuk, azt hiszik a bolygó kapacitása is végtelen. A piacgazdaság egy elvetélt dolog, mert abból indul ki hogy a növekedés a normális. Nem tudunk egy korlátokkal körülvett bolygón a végtelenségig növekedni. Kellenek fékek és szabályozások. Ezért lenne jobb pl egy szocialista berendezkedés, de még inkább egy totális kommunista, egyenlően elosztva a javakat... Tudom hogy ezzel nagyjából senki nem értene egyet jelenleg, mert nektek fontos a nagy kocsi, nagy ház, utazások, kényelem meg minden, de idővel úgyis erre fog sor kerülni. De annyi biztos hogy már régen ki vannak dolgozva sokkal egészségesebb és működtethetőbb pénzrendszerek mint a mostani. Csak nem érdekük váltani mert akkor nem lennének ilyen hatalmasak.

@charlieharper (UK, de nem London!):
Röviden és tömören : a reálgazdaság nagyon el van már szakadva a pénzgazdaságtól. Ennyi. Olyan mennyiségű pénzügyi eszközt kezelnek hogy félelmetes. egy hatalmas lufi az egész. Ha kidurran akkor jó eséllyel elsöpri az egész reálgazdaságot a társadalmommal együtt és jöhet a tabula rasa.

BTBTBT 2014.01.14. 19:37:05

@Mirjam2:
Kulfoldi cimre nem kaptam ilyesmit. Majd megkerdezem az osoket, hogy otthonra erkezett-e.

Nem a poszterrol jut eszembe, de amennyiben olyan munkaja van az embernek, ahol sokat kell beszelni (pl. ugyfellel), ott kenytelen fejlodni, illetve megjegyezni az elo nyelvben hasznalatos szofordulatokat, es mindezt sokkal hamarabb, mintha otthon, munka utan, faradtan probalna tanulni.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 19:37:40

@zöldeketbeszélek:

Semmit nem számítana. A magyar rendszer a német kabinetrendszer másolata, ahol a kormányfő uralja de facto a parlamentet. A képviselő csak egy bábu a frakció kezében. Mi értelme visszahívni XY képviselőt, mikor minden valójában a frakciójától függ. Ez esetleg az amerikai vagy a brit vagy a francia rendszerben lehet értelmes, ahol mindenki egyéni képviselő.

Quercus a favágó 2014.01.14. 19:38:56

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Akkor mi a teendő, ha a többség nincs megelégedve a képviselő/polgármester munkájával? Hogyan kérhető számon a tevékenységük? Várunk 4 évig? Vonuljunk az utcára?

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 19:40:14

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:

A Jobbik és az LMP nem az. Az SZDSZ és végső szakaszában az MDF sem volt az.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 19:42:28

@QUERCUS:

Tüntetés. S ha nincs elég támogatottsága a tüntetésnek, akkor várás a következő vlasztásig.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 19:44:04

@morsels:

Nem. Nem bízom meg benne annyira, hogy ilyesmit az orrára kössek...

Sexual Harassment Panda 2014.01.14. 19:45:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Nem ertem.
A valasztasokat utan "A" part nem donthet ugy hogy koaliciot kot " B"
Parttal?
Azt elore el kell donteni?

Sexual Harassment Panda 2014.01.14. 19:46:21

@diggerdriver: igy van!
En kormanykoaliciora gondoltam!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.14. 19:46:39

@Mirjam2:
Nekem nem írt.
Lenyelték a 77millát:))))))))))))))))))))

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.14. 19:49:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Sokkal jobb is lenne úgy, hogy az egyéni képviselők saját személyükkel felelnek a döntésekért. Tetszene.

Quercus a favágó 2014.01.14. 19:52:39

@diggerdriver:

De írt! Mindenkinek! Csak a hülye postások a nagy postaládába tették a levelet. Amelyik nem zárható. A piszok gyurcsányista-bajnaista-trapista máljenkij robot liberósok meg kilopták! Hogy a tűz égesse meg őket!

tableno 2014.01.14. 19:55:06

@házelőtthinta: csak szólok, az hogy Bogár egyetemen közgázt oktathat, az ország szégyene. Kb mintha Gyurcsók József tanítana távgyógyítást a SOTÉ-n...

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 19:55:23

@zöldeketbeszélek:

Ez működhetne, ha diktátort választanánk. Rómában így volt: amikor időnként diktátort választottak, az bármit megtehetett a mandátuma alatt, de aztán személyesen felelt mindeért.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.14. 19:57:13

@tableno:

Hát igen. Bogár marxista zagyvaságai elég viccesek.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 20:01:16

@tableno: A tavgyogyitasra az alkalmassagi ugy zajlik, hlogy tavoktatasos a kepzes?

2014.01.14. 20:04:30

@házelőtthinta: csak hogy biztosan ertselek, definiald kerlek a derivativakat. Mit ertesz alatta (investopedia link nelkul, sajat szavaiddal mit ertesz alatta). Mikor kovetkezik be a valsag, hol kezdodik es pontosan mely termekeknel ( asset classra lebontva?. Ha lehetne.

@tableno: A neoliberalis a liberalis fokozasa magyarul? Olyan, mint a bad/worse?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.14. 20:05:59

@QUERCUS:
Basszátok meg.
Már megint politizálunk hülyeségekről.
Már múltkor leírtam.
Vannak egyéni és országos érdekek.
A kettő néha ütközik.
A nép ellenez valamit aminek csak később jön meg az eredménye.
Ezért kell ciklusokra időt adni a politikusoknak.
Csak hogy agy közismert példát hozzak fel.
A világ legnagyobb üzlete Alaszka megvásárlása volt Oroszországtól 7,2milló dollárért.
Seward külügyminisztert mindennek elmondták érte.
Sewward jégszekrényének nevezték Alaszkát.
Azóta több milliószoros hasznot hozott mint a vételára.
Az országos érdek felülírta az egyéni érdekeket és úgy volt jó.

tableno 2014.01.14. 20:06:30

@házelőtthinta: egyébként Pol Pot megpróbálta bevezetni a totális kommunizmust Kambodzsában, az ismert eredménnyel. Pedig az elmélet biztos jó volt, csak azok a fránya emberek nem értették meg, ezért is kellett megölnie közülük kb 2 milliót. Sajnos nem volt elég, még 1 millát ki kellett volna nyírni, akkor biztosan sikerült volna!

Quercus a favágó 2014.01.14. 20:08:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Nem tüntetés a megoldás max, hanem a gerinc. Ami a magyar politikusnak nincs. Ha lenne,akkor lemondana, ha a választók többsége nincs megelégedve a munkájával. De Magyarországon akit a választók felhatalmaznak azzal,hogy képviselje érdekeiket,az úgy gondolja, hogy onnantól kezdve Isten, ember, és a törvények fölött áll. És megteheti,mert nincs aki számon kérje. A rendőrség a regnáló kormányt szolgálja. Az ügyészség elvileg független, de a jelenlegi legfőbb ügyész az első számú Orbán rajongó. És ez nemfog változni. Ugyan azokra a bérbuzikra lehet szavazni nemsokára, mint az elmúlt 25 évben. Pedig ezeknek, ahogy digger mondja egytől-egyig a kőbányában lenne a helyük.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.14. 20:12:46

@QUERCUS:
Mit mondtam én????????????
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

2014.01.14. 20:13:19

@tableno: turelmetlenul varom, hogy Hinta szerint mit kellene csinalnom az FXO-mal meg a bekovetkezo derivs crisis elott

DieNanny CH 2014.01.14. 20:25:54

@zöldeketbeszélek:

A 6. századi. Nem is tudtam a folytatásról. Lehet, hogy én is megrendelem.

tableno 2014.01.14. 20:37:07

@charlieharper (UK, de nem London!): önmagában az, hogy ismered a fenti szavak jelentését, bizonyítja hogy egy rohadt zs...neoliberális vagy. Pol pot már rég agyonlövetett volna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.14. 20:38:21

Na szóval....

kepkezelo.com/images/064zmsxcv1tup0fc2p.jpg

Egy rendkívül jó posztot olvashattunk ma.
Olyan emberekről akik nehéz utat jártak be és mégis pozitívan szemlélik a világot és hisznek a jövőben.
Bevallom én biztos nem tudtam volna csinálni azt a munkát amit ők.
Keket Európai kápók felügyelete alatt napi 12 órában...
Embertelen.
Ne legyenek kétségeink nem az oroszok és a lengyelek beszélnek így a melóssal, hanem a Kelet Európaiak.
A magyarok is ha helyzetbe kerülnek.
Nagyon érdekes volt olvasni hogy ahogy olyan helyre kerültek ahol angolok voltak mindjárt megváltozott a hangnem.
A munkához való ilyen hozzáállás a jövőbe vetett töretlen hit a tűzön-vízen keresztül csak előrenézünk mentalitás a posztot író pár jellemzői és ez az ami a pionír korszakban naggyá tette Amerikát.
Ilyen emberek rakták le a mostani jólét alapjait.
Nézzétek meg hogy a feleség szalagmunkát végez a férj raktári munkát és nyoma sincs a munka lenézésének.
Erről beszéltem múltkor mikor az az agyoniskolázott agyhalott zombiknak nevezte a hasonló munkát végző embereket.
Emberek végzik ezt is. Sőt olyanok akik annál a posztolónál klasszisokkal jobbat írnak.
Ugyanaz az életút nagyjából mint a mienk.
Folyamatos lassú lecsúszás otthon és nem megvárni míg már menekülésre sem telik.
Kijönni, keményen dolgozni, és annak itt, hangsúlyoznám ITT megvan az eredménye.
További sok sikert és gyarapodást kívánok nekik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.14. 20:40:09

Na szóval....

kepkezelo.com/images/064zmsxcv1tup0fc2p.jpg

Egy rendkívül jó posztot olvashattunk ma.
Olyan emberekről akik nehéz utat jártak be és mégis pozitívan szemlélik a világot és hisznek a jövőben.
Bevallom én biztos nem tudtam volna csinálni azt a munkát amit ők.
Keket Európai kápók felügyelete alatt napi 12 órában...
Embertelen.
Ne legyenek kétségeink nem az oroszok és a lengyelek beszélnek így a melóssal, hanem a Kelet Európaiak.
A magyarok is ha helyzetbe kerülnek.
Nagyon érdekes volt olvasni hogy ahogy olyan helyre kerültek ahol angolok voltak mindjárt megváltozott a hangnem.
A munkához való ilyen hozzáállás a jövőbe vetett töretlen hit a tűzön-vízen keresztül csak előrenézünk mentalitás a posztot író pár jellemzői és ez az ami a pionír korszakban naggyá tette Amerikát.
Ilyen emberek rakták le a mostani jólét alapjait.
Nézzétek meg hogy a feleség szalagmunkát végez a férj raktári munkát és nyoma sincs a munka lenézésének.
Erről beszéltem múltkor mikor az az agyoniskolázott agyhalott zombiknak nevezte a hasonló munkát végző embereket.
Emberek végzik ezt is. Sőt olyanok akik annál a posztolónál klasszisokkal jobbat írnak.
Ugyanaz az életút nagyjából mint a mienk.
Folyamatos lassú lecsúszás otthon és nem megvárni míg már menekülésre sem telik.
Kijönni, keményen dolgozni, és annak itt, hangsúlyoznám ITT megvan az eredménye.
További sok sikert és gyarapodást kívánok nekik.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 20:40:44

@diggerdriver: Nem azt hivjak a geologusok viznyelonek ami a kepeden van?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.14. 20:42:37

@diggerdriver:
De. Meg az a Bermuda háromszög.
Ahol minden eltűnik.
:)))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 20:48:47

@geegee:
A bérlés még OK lenne, de közel kell lennie :)
Annak nincs értelme, hogy 10 percet sétáljak az autómig.

A legjobb az lenne, ha bostadsrättet vennénk egy sorházban (normális szomszédokkal :) ). Abban áll is egy kis pénz, de mégsem kell legatyásodni, hogy kifizessük.

Nézegetem a házakat Flenben, mert ha megkapom a biztosításból a pénzt + sikerül eladni a veresi házat, akkor azért egy fél milkával csak kellene kezdeni valami értelmeset (már az autó után, persze ;) ).
Ha már Nórinak is megvan a fastjobb, akkor másként tekintünk majd a lehetőségekre, de addig óvatosan. Após is megjárta a dolgot sajnos :(

@charlieharper (UK, de nem London!):
Az nem dervis crisis, hanem bugris krízis... akik a takarékoskodás helyett inkább elverték azt a pénzt is, amit még mások sem kerestek meg.

Mit nekem CHF hitel, vegyünk fel 10m-t, azt még játszva kifizetjük! Hínnye, 20m lett belőle, de még visítva belefér... ahétszázát, már 30m, szépen fial no... a Maris meg elvesztette a munkáját, egyedül keresek 150e-t, ebből 360e a törlesztő... mocskosbankok!!!!
(idézet a Madaropédiából, bugriskrízis szócikk, 2014)

@Philosoraptor:
Isten ments, hogy egy kalap alá vegyelek...
Mindazonáltal akkor vagy az irónia nem jött át a gyógyszergyáras hozzászólásodból vagy nem tudom mi van...

Quercus a favágó 2014.01.14. 21:06:19

Akik majd lenyomják a kisnapoleont.

444.hu/2014/01/14/osszeallt-a-gyozelmi-szovetseg/

A libás, a hibás, a szépfiú,meg a kócos.

Isten óvja Magyarországot!

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2014.01.14. 21:12:01

@charlieharper (UK, de nem London!):

honnan tudjam mikor meg hol kezdődik? leírtam mik a derivatívák, sajnálom, nem tudom jobban megfogalmazni. kérdezz megy közgazdászt biztos jobban körülírja. írtam hogy a lényeg az hogy nem életszerűek a piacok. nézd már meg mi megy a fejlett országokon a tőzsdéken. akkora bika piac van most is hogy rettenet. csak nem tudom mire mikor gazdasági növekedés meg alig van.

**mimi** 2014.01.14. 21:14:55

@QUERCUS:

Úgy legyen!

Isten óvja!

M. Péter 2014.01.14. 21:18:40

@zöldeketbeszélek: Ha jól tudom, Magyarországon a képviselő nem mondhat le a mentelmi jogáról önként, hanem csak a mentelmi bizottság dönthet. (Egy diplomata sem mondhat le a mentességéről, hanem csak a küldő állam hagyhatja jóvá.)

2014.01.14. 21:20:16

@diggerdriver: @maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Lehet hogy megsertodott, mert ti sem irtok neki soha. Kuldjetek neki egy kepeslapot, biztosan valaszol. Foleg ha egy csekket is mellekeltek hozza.

M. Péter 2014.01.14. 21:22:58

@Cascabel: "Lakcimnek mi koze a biztositashoz?"
Mert pl. ha nagyvárosban laksz, nagyobb az esélye, hogy balesetet okozol, mint a préri közepén.

2014.01.14. 21:25:15

@charlieharper (UK, de nem London!): Te jobb ha meghuzod magad, ma leleplezodtel mint neoliberalis gengszter. En mar atlatok rajtad, felnyitottak a szememet.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 21:25:49

@Mirjam2:
Óh b+!
Ilyenkor örülök csak igazán, hogy kihúztam a micsodámat ennek a tirpáknak a kezéből, így már legalább az én micsodámmal nem veri a csalánt.
Idióta, istenkomplexusos barom! :(

2014.01.14. 21:27:27

@M. Péter:

Szabálysértési eljárásban lemondhat.

@QUERCUS:

2010-ben a választók eléggé egyértelműen elmondták,hogy nem kérnek belőlük.
Most megint egyértelműen el fogják mondani.

tableno 2014.01.14. 21:28:03

@házelőtthinta: charlieharper és én is közgazdászok vagyunk, ha ez eddig nem esett volna le. De persze leborulunk magasabbrendű tudásod előtt! :D

tanato 2014.01.14. 21:30:34

@Philosoraptor: Ez bizony igaz,minden gyógyszergyár igyekszik manipulálni az orvosokat az egész világon,meg egymást lejáratni a nagyobb profit érdekében.de itt a lényeg nem ez hanem az hogy vagy elfogadjuk a gyógyszerszedést mint élethosszabbító tevékenységet,vagy nem hiszünk benne és nem fogadjuk el.egyébiránt a manipuláció ott van hogy melyik cég gyógyszereit írjuk fel,de gyakorlatilag a hatóanyag ugyanaz csak más cégnév alatt.

2014.01.14. 21:33:58

@tableno: en nem vagyok kozgazdasz, csak a gengsztereknek dolgozom.

tableno 2014.01.14. 21:41:41

@Philosoraptor: összekeversz tanatoval, de látom ő már válaszolt neked.

2014.01.14. 21:44:15

Eszrevette valaki rajtam kivul Orban atomenergia-megallapodasat Putyinnal? Ilyenkor mi van? Ez normalis ugymenet, vagy az evszazad botranya? Komolyan nem tudom eldonteni.

tableno 2014.01.14. 21:46:47

@Mirjam2: szerintem ez Orbán értelmes és hasznos lépéseinek egyike.

2014.01.14. 21:54:09

@házelőtthinta: nem irtad le, hogy mi az a derivate termek. Irtal neoliberalizmusrol meg realgazdasagrol, de egy szot sem szoltal, hogy mi az a derivativa. Ha valaki latta volna, kerem szoljon.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 21:56:48

@charlieharper (UK, de nem London!): Vigyazz, mert teged meg berzsidonak tartanak akkor. Igen, letezik a fogalom, mar tobbszor hallottam. Ez azokat fedi le, akik nem bankarok, de nekik dolgoznak...

2014.01.14. 21:58:50

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: de en zsido vagyok, szuletes szerint. Es bert ad a munkamert a ceg --> berzsido

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 22:01:55

@charlieharper (UK, de nem London!): Na, akkor rab@sztal... Ezt mar le nem mosod magadrol. Bankban/nak dolgozol, igazi zsido vagy, tudod megg tetezni? :DDDDDDDDD

2014.01.14. 22:06:12

@Mirjam2:

Orbán kezdi helyre hozni az egyik legnagyobb hibáját(a sok közül).
A továris konyecre gondolok. Ez az idióta mondat hosszú évekre megpecsételte a magyar gazdaság sorsát.

Egyébként atomerőművet kétféle módon lehet építeni.
-Hitelből. Ez nem járható út.
-Aki felépíti, az üzemelteti. Nem járható,mert csak úgy építenek,ha garantálja az építtető ország,hogy megveszi az ott termelt áramot, és az általa megszabott áron.

Harmadik megoldás nem volt. Eddig.
Most már van.

2014.01.14. 22:07:52

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: igen, derivative-okkal asok/veszek hobbibol is.
@tableno: nem, az az M.Peti

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 22:08:45

@tableno: Az alap, mert az OSSZES zsido szabadkomuves.
Azt mar csak hallkan jegyzem meg, ha minden nep (ide ertve a sziriusziakat is) a magyaroktol/hunoktol ered, akkor a zsidok is. Ez meg fog problemakat okozni a jobb oldalon :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.14. 22:09:29

@lexrex:
Az nem Orbán hibája volt.
Nekem van olyan plakátom.
Az MDF plakátja és szlogenje volt.
A többi stimmel.

2014.01.14. 22:10:39

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: a csodaszarvas a sziriuszrol jott, vagy a sziriusz jott a csodaszarvastol? Mi volt elobb; szarvas vagy sziriusz?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 22:11:50

@charlieharper (UK, de nem London!): Most erre mondanek valamit, csak nem tudom mivel uzletelsz :)
Azt tanacsolom, hogy ezek utan ne hangoztassad, hogy nem szereted a Turorudit es mar voltal szebb helyen, mint a Karpat medence. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 22:13:23

@charlieharper (UK, de nem London!): Es ne humorizalj a magyar ostorteneten, neked NEM szabad. Nekem lehet, bar nem vagyok igazi magyar, csak keverek, de talan a nemet felmenoim kisebbitik a hazaarulasom :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 22:14:14

@charlieharper (UK, de nem London!): Ja es fogadni mernek, hogy a devizahitelek bedoleset is te okoztad, meg a pajtasaid!

2014.01.14. 22:17:41

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: de en szeretem a Turorudit! Sot most mar van valami uj is, Guru, azt is ettem mar. Az is jo volt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.14. 22:24:37

@Mirjam2: eszre.

"Történik valami, ami Magyarországon mindannyiunk számára figyelmeztető lecke. Anélkül, hogy külpolitikai kalandokba bocsátkoznék, szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy Magyarországon éppen puccs van. A magyar kormány puccsot hajt végre a magyar parlament ellen. A magyar kormány puccsot hajt végre a saját népe ellen. Tíz évre titkosított, hosszú távra szóló szerződést köt Oroszországgal a XXI. századot és a magyar nép, a teljes Kárpát-medencei életét döntően meghatározó kérdésben: az energia kérdésében. Úgyhogy arról mi semmit nem tudunk. Ez figyelmeztet bennünket arra, hogy miközben itt a gyakorlati együttműködés kérdéseinek feszegetésével töltjük majd az időnket, van még teendő; a rendszerváltás korából, az előző rendszerből itt maradt romok eltakarítása, kártékony, rossz politikai reflexek és mentalitások eltakarítása..."
2008, Orban V.

2014.01.14. 22:30:35

@tildy[UK]:

Ha a parlamentnek kellene megszavaznia, az sem lenne probléma.

A nagy kérdés. Elhangzott-e Putyin részéről a következő mondat:
Orbán elvtárs, egyszer majd kérni fogunk magától valamit.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.14. 22:30:41

btw, el van csuszva durvan a design a HA-n ....

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2014.01.14. 22:31:40

@lexrex: Nekem az a bajom, hogy bort iszik, vizet predikal. ha valami 6 eve puccsrol beszelt akkor ez most mi ?

Quercus a favágó 2014.01.14. 22:33:54

@tildy[UK]:

Digger önarcképet tett föl az avatarba. A HA horrornak minősítette. Ezért a takarás.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 22:35:36

@tildy[UK]: Ez az orszag nyugati karvajtokenek (es charlienak :) kiszolgaltatott helyzetenek megszuntetese.

Quercus a favágó 2014.01.14. 22:36:11

@tildy[UK]:

Politikus.Azoktól meg nem szoktunk használt autót venni.

blackhairlady 2014.01.14. 22:44:33

@Kövérmadár [swe]: "Voros Ordogok vs Narancsos Kacsak :>"

Magyar Super Bowl?:DDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 22:47:41

@Philosoraptor:
Te már a többedik összeesküvéselméletet adot itt elő...

Igen, manipulálják (pontosabban ösztönzik, a kettő nem ugyanaz) az orvosokat. De ez nem változtat azon, hogy gyógyszerek nélkül nem élnénk meg valószínű a 40-et, én pedig biztosan elpatkoltam volna a baleset után (ha nem a fájdalomtól, akkor a fertőzésektől).

Te miért haragszol a világra?

@tanato:
Így igaz... vannak, akik ragaszkodnak a névhez (fogyasztók) és nehezen állnak át, amikor azt mondja az orvos, hogy "ugyanaz van benne, csak a neve más". Kicsit utánolvas az ember a neten és láss csodát, tényleg ugyanaz.
Még fogamzásgátló esetén is, pedig ott nem jó variálni (ok, az nem hatóanyag ;) ).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 22:55:29

@charlieharper (UK, de nem London!):
És a szarvasnál mi volt előbb? A szar vagy a vas?

@blackhair-lady:
Az bizony... csak itt nem Tom Brady és Payton Manning van, hanem Orsós Vitya, aki elhúzza Fletó nótáját a Gordonkán...
Élőben közvetíti a TV, de nem nézik annyian, mint a Super Bowl-t

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 22:56:29

@lexrex:
Fognak?
Basszus! Hát 50 évig folyamatosan kértek... :D

2014.01.14. 23:05:56

Végigolvastam a cikket, ami sokak szerint pozitív hangvételű. Nekem egy kicsit inkább savanyú a szőlő érzésem támadt. Pont ugyanaz az érzés, mint amikor olvasom hazánk fiát, aki lement a családdal balatonra nyaralni, aztán felháborodott, hogy minden drága, harmadosztályú, piszkos, szar, meg szocreál. Ellenben derűsen újságolja a görögországi nyaralás élményeit, ami ugyan háromszor annyiba került mint a balatoni, de a szálláson legalább ugyanúgy rohangáltak a csótányok, háromcsillag helyett volt másfél, úton útfélen átbaszták, kintfelejtette az utazási iroda, stb. Végsősoron a lényeg, hogy nem magyar, és épp ezért volt jó, és pozitív. Természetesen mindenki a maga sikerének kovácsa, én nem érzem személyes támadásnak, sértőnek, ha valaki rájön, máshol jobb, mint magyarországon. Sajnos hazánk reménytelenül elátkozott hely, ami mostohán bánik az állampolgáraival, tényleg kibaszás ide születni, és az a szörnyű, hogy esély sincs, hogy megváltozzon. De a cikkiró itt azt írta le, hogy feladta a hazai reménytelenséget, és kiment angliába hogy ott is ugyanazt a hányódó reménytelen szolgalétet élje, ami csak azért tűnik szépnek mert Anglia, ott a „más” varázsa, nomeg még nem jött meg a honvágy. Én nem érzem lehengerlő sikersztorinak a történetet. Ezeket az angliai kitörési próbákat, nagyjából 25 évet be nem töltött szingliknek ajánlanám, akiknek nem probléma, ha minden nap más munkahelyen dolgozik, igénytelen albérletben csövezik 6 idegennel, ezzel is megpróbálva minimalizálni a kiadásokat, maximalizálni a bevételt. Az emberhez méltó körülményekhez, egzisztencia megteremtéséhez normális, biztos munka kell, ami 30 felett alapelvárás, bárhová is tévedjünk a bolygón, és ez még a ködös albionban sem garantált.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.14. 23:18:27

@VHB: Aham.Hát jó, gondolom, ott élsz, biztos jobban tudod, én meg csak ötletelek...
Azért az nem kicsit durva, ha bármilyen kocsiról tudják, mikor honnan jött be...létezik ez.Q nagy adatbázis lehet, ami állandóan változik, nem lehet egyszerű kezelni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 23:22:04

@geegee:
Azért a stockholmi dugódíjat számlázó kamerarendszer sem sámli, ami megmondja, hogy hányan ültek az autóban :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.14. 23:25:26

@geegee: Itt azert konnyebben tudjak rogziteni, hogy ki jott be az orszagba es mivel, hiszen itt nem setal at az ember az erdoben, mint az osztrakokhoz magyarbol.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.14. 23:27:50

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Sétáltál már át az osztrákokhoz, az erdőn át... AUTÓval? :D

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.14. 23:50:03

@Kövérmadár [swe]: Jaja, mondjuk a sorház az télleg egy józan választás, mi is gondolkodtunk rajta.Csak a célterületen nekünk nem nagyon volt/van ilyen.Viszont ami érdekes, hogy léteznek különálló házak (nem biztos, hogy mindenhol) amik szintén bostadsráttosak.És körbe kertje van, vagy pedig ikerház max és csak egy szomszéd van közvetlenül.
Persze, ha pont az a legnagyobb barom az egész környéken, akkor az szopacs... :D

Na, sok sikert a dologhoz.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.14. 23:58:12

@tableno: A szabadkőművesek azok az építőipari vállalkozók, akiknek van engedélyük arra, hogy felügyelet nélkül építsenek házakat. Nem? :-)

rezsoatya (törölt) 2014.01.15. 00:06:50

@Jankove: biztos, hogy erre a cikkre akartal reagalni? Azt irod, vegigolvastad a cikket. Akkor nyilvan azt is olvastad, hogy Mo-on sokszor eheztek, itt meg sajat lakast berelnek jo helyen, s jut mindenre, nyaralasra, uszodara, masszazsra, stb. stb. Miert lenne az eletuk hanyodo, remenytelen szolgalet???
Javaslom az ujboli olvasast...! :-P

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.15. 00:12:59

@Kövérmadár [swe]: Végül is télleg nem semmi az se.És megmondja valóban?
@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Oké, de akkor is q nagy adatmennyiség lehet...Bár még nem jártam arra, szóval csak vélekedek.A svéd rendszer töredéke lehet az angolnak.

blackhairlady 2014.01.15. 01:06:30

@Mirjam2: Mi is kaptunk a lanyommal levelte tole, szemelyesen az o neve volt a feladonal, a levelpapir pedig fenykeppel ellatott:))

M. Péter 2014.01.15. 01:13:05

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: Az ír-északír határon is minden ellenőrzés nélkül át lehet menni.

blackhairlady 2014.01.15. 01:35:31

@geegee: Nem. a Szabadkomuvesek azok a komuvesek es leszarmazottjaik akiket felszabaditottak az egyiptomi piramisok epitese utan, karacsonyi jutalomkent/bonuszkent.

2014.01.15. 02:19:16

@M. Péter:
Az USA-Mexio hataron is, Mexico fele, gyalogosan. Semmi papirt nem kernek a mexicoi oldalon, nincs is ellenorzes.
Off:
Tegnap nagy harcok tortek ki Michoacán allamban, Nueva Italia varoskaban, ahol 3 honapig dolgoztam 2012-ben. Szornyu latni, hogy kedvelt pizza es taco helyemen, a foteren milyen lovoldozesek vannak:(

www.youtube.com/watch?v=QVkIPbCwZ_o
www.youtube.com/watch?v=ZduwpMFKP-E

Nehany bekebeli kep a varoskarol (sajat):
www.dropbox.com/sh/3flemygm7rvuqfb/6M4gqiCXNI

2014.01.15. 02:34:08

@rezsoatya(eng): Elolvastam értelmeztem.

Itthon volt egy öröklakás (amin bár volt hitel, mégis saját tulajdon) és kétkezi meló. Kimentek, és soksok kűzdelemmel lett egy albérlet, és kétkezi meló. Ha nagyon sarkítok, elérték ugyanazt a szintet ott, amit itthon. Számszakilag többet keresnek, de ugyanennyivel drágább is az élet. De kár ezt ragozni, nem nekem kell megfelelni a körülményeknek, hanem nekik, ha jól érzik magukat, akkor ez egy sikertörténet. Én úgy gondolom, ha valaki hazát vált, akkor azt úgy érdemes megtenni, hogy szignifikáns legyen a különbség. Más kérdés, hogy embere is válogatja, én például nem vagyok mobilizálható ember, család, és a környezet számomra egy átléphetetlen dolog lesz.

Latcho Rom 2014.01.15. 03:58:32

@diggerdriver: raktak a fenet, a gyapotfoldeken raktak le te farok.

Latcho Rom 2014.01.15. 04:03:34

@Cascabel: A yucatan peninsulan nem lonek, jelentem. A tobbit majd....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.15. 06:24:05

Tegnap megneztuk a Captain Phillips-et. Eszmeletlenul jo volt! A szomaliait pedig mar felirat nelkul is ertem :D
Ami a vicc, hogy a szomik az eletben is pont ilyen agressziv idiotak... :(

@geegee:
Nekunk eddig eltalalta :)

adg 2014.01.15. 06:30:04

@Jankove: Igen-igen, az ehezes meg a a masszazs/uszoda kozt nincs szignifikans kulonbseg. Lett volna minimum a British Telecom fonoke, na akkor lenne. Ez igy smafu, nem?
Mert a ketkezi munka az ketkezi munka, tok mindegy mit csinal, hogyan es mennyiert, ameddig nem nyakkendoben feszit az uvegfal mogott, addig mit sem er. Igy gondolod, ugye? :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.15. 06:41:16

Eletemben eloszor, busszal megyek dolgozni... izgulok, mint szuzlany a naszejszaka elott! :)

@adg:
Szerintem igen :D

@shakti_rom:
Udv itthon!

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.15. 06:49:33

@lexrex:

"A továris konyecre gondolok. Ez az idióta mondat hosszú évekre megpecsételte a magyar gazdaság sorsát."

Népszerű tévhit, de nem igaz.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.15. 06:52:17

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:

"i. e. 55000 – Megérkeznek az első magyarok a Szíriuszról, űrhajójuk a Dobogókőn száll le. Más ember nem lakik a földön akkor, kivéve néhány tucat zsidót, akik nagyon gonoszak."

maxval1967.wordpress.com/2012/05/17/a-magyar-igazsag-napja/

2014.01.15. 06:52:30

@adg: 'Lett volna minimum a British Telecom fonoke, na akkor lenne.'

Kar hogy akkor mindenki azt mondana, kamu a poszt! Minden magyar emigrans mosogat Londonban. Ezek luzerek. Akik azt mondjak nem luzerek, azok kamuznak. Erted...

2014.01.15. 06:54:54

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Ezt elolvastam mar parszor, de mindig hangosan nevetnem kell mikor ujraolvasom :)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.15. 06:55:52

@charlieharper (UK, de nem London!):

Ez a zsidóbérenc szöveg egy magyar író és humorista verziójában a legjobb.

Sajnos elfelejtettem a nevét. De a lényeg: az illető NEM zsidó semmilyen szempontból.

A lényeg: 1944-ben megkérdezik tőle "mondja, maga nem zsidó véletlenül?", válasz: "nem, kérem, én csak egy egyszerű zsidóbérenc vagyok".

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.15. 06:57:18

@Mirjam2:

Én atompárti vagyok és az orosz-magyar kapcsolatok fejlesztésének híve, azaz az ügyben csak a titkosítást látom bajnak.

2014.01.15. 06:57:19

@blackhair-lady: Remelem bekereteztetek es valami prominens helyre van fuggesztve!

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.15. 07:03:57

@Mirjam2:

Egyébként én találkoztam 2-szer Orbánnal személyesem is.

Először 1988-ban, majd 2001-ben.

1988-ban éppen mentem szamizdatot venni Kőszeg Ferenchez (a később SZDSZ-képviselőhöz) és éppen vendégei voltak: Demszky és Orbán és egy nő, nem vagyok benne biztos ki volt. Azt mondtam nekik "jó napot", mire ők is ezt mondták nekem.

Aztán 2001-ben a Miniszterelnöki Hivatalban jártam Semjén titkárságán, éppem értekezünk, mikor beszólt az ajtón Orbán Semjénnek, majd nekünk meg azt mondta "jó napot".

Ha harmadszor is találkozunk, nem kizárt hogy ismét el fog hangzani a "jó napot" mondat... :-)))

2014.01.15. 07:18:35

@tildy[UK]: 'Orban V.'

Otodik?? Azt hittem az elso! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.15. 07:37:36

@QUERCUS:
''Takarás elvtársak takarás''
Emlékszel melyik filmben volt?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.15. 07:42:13

@Jankove:
Ok. Ha ez nem pozitív akkor neked mi az?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.15. 07:45:58

@Jankove: Ezt a haza valtas dolgot kicsit eltulod. Ha valaki a Nyirsegbol elmegy mondjuk Kaposvarra, akkor is csak akkor tegye, ha sokkal jobb lesz neki?

tanato 2014.01.15. 08:15:16

@Kövérmadár [swe]: Hatóanyagon belül viszont kíméletlen pozícióharc folyik a gyárak között,orvosok "meggyőzése"patikák "meggyőzése" hogy akkor is azt adják ki/adott hatóanygon belü l persze/ ami a cégé ,hiába van más felírva az orvos által,és legfőképpen a felelős magas rangú köztisztviselők "meggyőzése"akik minisztériumi szinten eldöntik hogy melyik gyógyszerek m ilyen állami támogatást kapjanak.

Quercus a favágó 2014.01.15. 08:24:12

@tanato:

Az emberek életét alapvetően a 30 éves jelzáloghitel hosszabbította meg. Az orvosság csak egy eszköz ehhez.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.15. 08:25:59

@blackhair-lady:
Nekem nem jutott :)
Biztosan azert, mert:
a) nem vagyok kettos allampolgar;
b) nem tudjak, hogy hol lakom;
c) olvassak a HA-t es tudjak, hogy nem vagyok szimpatizans ;)

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
En is atomparti vagyok. Az oroszok gazdasagilag jo dontes, de nekem erzelmileg nem fekszik az az irany. Ha mar torleszkednek, az Egyesult Allamokat valasztanam, ok szimpatikusabbak (jobb a marketingjuk :) ). Persze a dontest nem ez alapjan kell meghozni...

@tanato:
Ilyenkor elotor az onzo, mikrovilagban elo enem es azt mondom, hogy csak az erdekel, hogy meggyoguljak. Nem erdekel, hogy kinek fizetek erte. Arban jelentos kulonbseg szerintem nincsen (az versenyhatranyt jelentene).

A kimeletlen harc pont ezert jo: fejen tartja az arakat es garantalja a minoseget. Jobbara. Szerintem.
Mindenesetre jobb, mintha kartelleznek es 10e ft lenne egy doboz fajdalomcsillapito.

Székely Máté László · http://l4c1.blog.hu/ 2014.01.15. 08:27:17

Az elhivatott
.
.
.

Ha hívsz, mennem kell. Tudom,
mindig süppedős ösvényen járok.
Nem adtál térképet, melyik úton
gáncsolhat el egy váratlan árok.

Ha vonzol, maradok, de ha űzöl, mint vadat a tűz,
melegségedben soha nem maradhatok szűz.

Ha kérsz, megteszem, amit kell.
Nem érdekelnek a személyes károk.
Valójában már semmire nem várok,
de jól látom, amit hiszel.

Meghívtál, elindultam az úton.
Elkísérnek a bárányok és a portyázó ragadozó hadak.
Megyek utánad, ahogyan bírom,
nem számolom, hányat lépek, nem nézem, ami mögöttem marad.

2014.01.15.
.
.

2014.01.15. 08:49:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Nem max,nem tévhit. Nem konkrétan a továris konyec plakátról van szó.Ez egy politikai szlogen. A mögötte álló cselekedetek azok, amik súlyos károkat okoztak az országnak.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2014.01.15. 09:02:02

@lexrex:

Egyszerűen nem volt lehetséges a szovjet piac megtartása, ez az igazság. Tök mindegy volt, hogy a magyar politika mit lép.

bpetya75 2014.01.15. 09:14:40

@tanato:

Biztos igazad van a hatóanyag kérdésben, az viszont nagyon nem mindegy, hogy mennyire könnyen ír föl az orvos gyógyszert. A mi gyerekorvosunk nem az ész nélkül antibiotikumozó fajta, de bőven van olyan is. Nem olvastam végig a vitát, de mintha elsiklottatok volna afölött a nem mellékes tényező fölött, hogy mennyire indokolt a gyógyszer használata adott esetben. És most itt nyilván nem Madár kezére gondolok.

Magam is találkoztam olyan orvossal, aki szerint a gyógynövények használata a távgyógyításhoz mérhető baromság. Ha egy elvileg értelmes ember ezen az állásponton helyezkedik, arról mit is kéne gondolni? Biztos, hogy @Philosoraptor: összeesküvés-elmélet gyárt a gyógyszergyárakkal kapcsolatban? (Na jó, ezzel nem Te gyanúsítottad meg, hanem tableno meg Madár)

tanato 2014.01.15. 09:29:30

@Kövérmadár [swe]: Így van,ez lefelé viszi az árakat.Mint minden verseny./szabad persze/

tanato 2014.01.15. 09:41:18

@bpetya75: Az hogy mennyire tartja indokoltnak valaki bizonyos gyógyszerek felírását az már a személyes döntésen múlik. AntibiotIkumoknál nagy a szórás pl.,magas láz estén mindenképpen célszerű. Antidiabeticumoknál,vérnyomás gyógyszereknél,szívgyógyszereknél azért nincs ilyen dilemma,azokat szedni kell,méghozzá tartósan.Antidepresszánsoknál már megint lehet vitatkozni hogy kinek kell,rossz napja van e csak vagy tényleg depressiós,fájdalomcsillapítóknál meg az a lényeg a betegnek mennyi a fájdalomküszöbe.De lehetne sorolni tovább.
A gyógyszergyárak persze profitot szeretnének,nekik nem az fontos hogy sok gyógyszer fogyjon indokolatlanul,hanem az hogy az övék fogyjon szemben a másik cégével.Szerencsére ez nem összeesküvés hanem piaci verseny,akár az autógyáraknál.

tanato 2014.01.15. 09:47:31

@bpetya75: AQ gyógynövényekkel meg az a helyzet,hogy a gyógyszerek is abból készülnek,tehát a használatuk nem baromság,persze enyhe betegségekben,bizonyos szintig.A sarlatánság meg lehet távgyógyítás is meg lehet gyógynövény alapon is amikor egyszerű gazt árulnak gyógynövényként,ami azért elő szokott fordulni,szúrópróbaszerű ellenőrzések során találtak már állati ürüléket is gyógynövényes zacskóban pl.

bpetya75 2014.01.15. 10:12:24

@tanato:

Így igaz. Épp ezért tudok nagyon csodálkozni, amikor egy orvos hülyeségnek tekinti mondjuk a kamillateát.

A sarlatánsággal kapcsolatban is igazad van, viszont ebben a tekintetben is alapvető lenne a rugalmasabb megközelítés az orvostársadalom részéről. Amikor a feleségemnek piszkosul fájt a csípőtájéka, és a két hete tartó gerinctorna és fizioterápia sem segített, elmentünk egy csontkovácshoz. Megvizsgálta, közölte, hogy nem tud rajta segíteni, mert ez ülőideg-gyulladás. Másnap ismerőssel sikerült leszervezni egy jeges masszázst, ami megerősítette a diagnózist. Pedig a kezelésekre nem a háziorvos utalta be, hanem reumatológus. Igaz, nem szánt/szánhatott fél órát asszony problémájára, de a gyógyítás helyett jó két héttel meghosszabbította a szenvedését. Kíváncsi lennék, hova küldött volna el bennünket, ha előállunk nála a csontkovácsos sztorival...

tanato 2014.01.15. 10:30:30

@bpetya75: A reumatológiaI betegségek mindig nehezen kezelhetőek,akár orvos akár csontkovács foglakozik vele és sajnos nagyon gyakoriak még fiatalabb korban is.Aztán meg néha teljesen váratlanul panaszmentessé válik a beteg.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.15. 11:53:42

@tanato: @bpetya75:
Hehe, pont most szenvedek en is valami hasonloval :)
2 hetig folyamatosan fajt a gerincem kornyeken a derekam/csipom. Aztan par napra elmult, most viszont mintha megint jonne elo.

Franc az egeszbe! :(

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.15. 12:01:57

@Kövérmadár [swe]: Na de hol jelzi ezt ki, vagy hol látod?Nekünk jön a papír, hogy ekkor, meg ekkor, ennyi, meg ennyi a költsége.De hégy hányan ültek az autóban, arról semmi infó.Meg aztán miért is lenne, semmi fontossága nincs...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.15. 12:20:43

@geegee:
A lap hatuljan volt nekem.
Rendszam, idopont, utasok

En sem tudom mit szamit... ha legkozelebb kapok ilyet majd jobban megvizsgalom. Az is lehet, hogy beneztem valamit... :)

bpetya75 2014.01.15. 12:34:12

@tanato:

Ezt aláírom. Ezért is lenne fontos, hogy kölcsönösen elismerjék egymást a gyógyításra felesküdött szakemberek. A sarlatánságot is könnyebb lenne visszaszorítani, ha az arra érdemeseket az orvosok is elismernék, horribile dictu ajánlanák a pácienseknek (tudom, ellenérdekeltség van). Ehhez persze kicsit tágítani kell a látószögön...

@Kövérmadár [swe]:

Jobbulást! Ha olyasmi bajod van, mint asszonynak volt, nála sokat segített az, hogy esténként az érintett részen jégkockával "masszíroztam" pár percig.

tanato 2014.01.15. 13:09:48

@bpetya75: Nem lesz könnyű,de azért vannak már kölcsönös kezdeményezések.PL. nagyon sok hivatalos orvos is foglakozik mellékesen természetgyógyászattal.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.15. 13:25:33

@bpetya75:
Kiprobalom, hatha. Rosszabb biztos nem lesz :)
Koszi a tippet!

bpetya75 2014.01.15. 13:29:04

@Kövérmadár [swe]:

Szívesen! Arra kell csak figyelni, hogy rövid ideig jegeld és folyamatosan mozgatva az érintett területen, nehogy fagyás legyen a vége.

Latcho Rom 2014.01.15. 13:34:23

@Kövérmadár [swe]: takaritas, mosas :)

Rengeteg ruszki volt...dobbenet.

A legjobb fej egy sved csalad volt, 3 gyerek, papa, mama nagypapa, kolkok 1 evtol hatig, elveztek..semmi hiszti, nagyfater teljes munkaidoben a gyerekekkel...

stay tuned :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.15. 14:48:11

@shakti_rom:
Mindent elozonlenek az oroszok :) Thaifoldon is rengeteg volt (svedrol nem is beszelve ;) ).

Latcho Rom 2014.01.15. 15:04:45

@Kövérmadár [swe]: Voltak amerikas ruszkik is, angolt bele bele kavarva, de foleg "igazi" oroszok voltak.

Nos HA, itt is jartal :-)
kepfeltoltes.hu/140115/6248879832_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

blackhairlady 2014.01.15. 16:33:28

@Mirjam2: Hat persze, bekereteztem es az agyam fole akasztottam a kereszt melle:)))

Wopi 2014.01.15. 17:18:12

Nagyon jó írás! Jó olvasni a pozitív tapasztalatokat.

Tudtok esetleg olyan oldalt, ahol több ügynökség össze van szedve az alapján, melyik mennyire megbízható? Esetleg visszajelzésekkel együtt...?

Köszönöm!

2014.01.15. 17:57:46

@adg: Igen, ez valóban úgy megy, hogyha nem CEO vagy és Lamborghinivel jársz, a miniszterelnökkel barátkozol és heti 2 óra munkával teremtetted meg mindezt, akkor nem lehetsz sikeres vagy nem mondhatod azt, hogy beilleszkedtél. :) De ha mégis fel tudnád mindezt vagy ehhez hasonlót mutatni, akkor meg jön, hogy kapzsi vagy, üres az életed, egy olyan országban élsz, ami valójában már összeomlott, és az ott élő zombi hülyeemberek még annak sincsenek tudatában, hogy milyen rettenetesen boldogtalanok. :)

--------------------------------------------

Nagyon szép történet, büszkék lehettek magatokra, további sok sikert!

2014.01.15. 18:02:36

@shakti_rom: Szép képek, remélem sikerült egy jót pihenni, szórakozni!

Az oroszokat (vagy más kelet-európaiakat) egyből ki lehet szúrni a strandokon a speedo-juk alapján.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.15. 18:23:49

@lexrex: Igazad van de a plakátnak semmi köze Orbánhoz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.15. 18:25:09

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Max ez hülyeség.
Érdekes hogy Stadler tudott velük kereskedni.

bpetya75 2014.01.15. 18:36:15

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

A szovjet piac sosem volt a miénk, de jelen voltunk. Aztán egyszer csak eltűntünk, mert csak. Egyáltalán nem lett volna lehetetlen ott maradni. Ahogy @diggerdriver: írja, van akinek sikerült...

Latcho Rom 2014.01.15. 18:45:41

@cougarcat: Iszom a timmyt, banatosan pislogok kifele, bar most kisutott :-)

2014.01.15. 18:49:24

@shakti_rom: Igen, a trópusi nyaralásnak ez a hátulütője, visszajönni a hidegebb klimába - de engem azért mindig feldob az egész hetekig, sőt hónapokig, dolgozik a Vitamin D a szervezetben. Különben is most már hosszabbodnak a napok, ez is valami. :)

2014.01.15. 18:49:55

@Kövérmadár [swe]: "Te miért haragszol a világra?"

Te miért kérdezel hülyeségeket?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.15. 18:54:49

@cougarcat: Az kimaradt, hogy meg ekkor sem fogadnak be es csak egy gyokertelen senki leszel a szemukben, egy mocskos bevandorlo :)

Latcho Rom 2014.01.15. 19:01:24

@cougarcat: +2 van, nem panaszkodunk! :-)

De hianyoznak a teknoceim, iguanak, halaim...tekilák :-)

Bent voltunk fel napot Playa del Carmenben, 10 km hosszu bevasarlo utca, ettermek, mariachi, ekszerboltok tomkelege..a duma most ez, odaperdul a kis maya.." Do you remember me?? i', your waiter from the hotel, i work a day here, helping my grandpa, cooome to his store :-)))"
Ez 20 alkalommal kb :-) Ami a lenyeg hogy nej talalt gyonyoru lapis/ezust ekszereket maganak, en addig vedeltem s huzattam a zenet :-) Egy csuda ahogy tobbszolamban enekelnek.

Latcho Rom 2014.01.15. 19:11:31

@shakti_rom: ez a csavo meg tiszta Diggy volt profilbol, bar neki nincs ilyen hosszu farka...

kepfeltoltes.hu/140115/87129761510_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.15. 19:20:22

@Philosoraptor:
Hajt a kivancsisag... szeretnem tudni, hogy mi motivalja azokat az embereket, akik mindent utalnak (mindenkit hibaztatnak) es kozben nem latjak, hogy ha kezdenenek valamit az eletukkel, akkor senki sem akarna (tudna) bantani oket... csak ugye a dolgok megismeresenek igenye hianyzik. Onnan pedig mar egesz egyenes az ut... na, kitalalod, hogy merre?

De varj, kiprobalom en is: rohadtmocskosamerikaiaaaak!!! Tetveszsidooook!!!! Kizsakmanyolomultiiiiik!!!! Profitorientaltszemetetgyartocsakatuneteketelnyomogyogyszergyaraaaaaak!!!! Penzehesembereketkifosztodevizahitelescsalobankoooook!!!!

Igazad volt, menten megoldodott a vilag osszes baja, a toloszekes neni is futasnak eredt a lepcson felfele es mar az elefantokat sem meszaroljak le az agyaraikert... bevalt! Visitsunk egyutt, mint malacok a vagohidon! Gyerunk!

8)

2014.01.15. 19:20:39

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: :) És ezzel a kör már be is zárult! :)

@shakti_rom: Úgy nézem a képeken, hogy a strandon nincs nagy hullámverés - ezt tudnám értékelni, nem vagyok az a fajta aki képes a hullám alá bukni. Már volt egy-két kellemetlen esetem amikor elsodort egy erős hullám. A tekik a partra is kijöttek, vagy snorkeloztatok?

Latcho Rom 2014.01.15. 19:24:04

@cougarcat: Kijottek, ott szeretnek legelni, snorkle azert kell..volt hogy 5 percig usztam eggyel. Sting rayk is voltak szep szammal.
Akumal azt hiszem teknocot jelent, oda rakjak a tojasaikat, sajnos annyira telepitik be a partot hogy nem lesz nekik hely par evtizededen belul..:( Lattam fiatalt, de 10-20 eveset is..

2014.01.15. 19:25:49

@shakti_rom: Hü ez de jó kép! Milyen szép szines példány - én még csak szürkészöld szinüt láttam, nehéz is kibökni, teljesen beleolvad a környezetébe.

Latcho Rom 2014.01.15. 19:27:18

@cougarcat: Azt hiszem minden oscar varomanyos filmet lekaptam hirtelen zavaromban, csak a Nebraska hianyzik.

Megnezted vegre a Blue Jasmint?

Latcho Rom 2014.01.15. 19:29:24

@cougarcat: Fazonok :-)

A sting ray, eszmeletlen milyen okosak, koveted oket, lemennek a fenekre, felverik a port...s sutty, mar nem is talalod oket. Felelmetes darabok....nagy szemekkel.

2014.01.15. 19:36:58

@Kövérmadár [swe]: Én meg azt nem értem, hogy miért kell kiforgatni a másik mondókáját. Ha más a véleményem valamiről, akkor biztos lesz egy jól értesült, aki kötelességének érzi, hogy felvilágosítson, hiszen ő mindent jobban tud, grátiszban pedig megosztja hatalmas életbölcsességét is. Most éppen te voltál ez, meg a tanato+tableno páros.

Ugyanez volt, amikor írtam az USA-t, hogy a kormányzata hogyan tesz "tönkre" országokat vagy a CIA hogyan tesz el láb alól kevésbé amerikai barát politikusokat, és ültet helyükre bábokat. Akkor is az volt a normális, hogy inkább ők, mint az oroszok vagy a kínaiak. Szerintem ez defektes hozzáállás a dolgokhoz. Meg persze addig vagy te is semleges, amíg nem éri atrocitás a szeretteidet vagy a hazádat, és nem az a lényeg, hogy ki az agresszor.

2014.01.15. 19:40:50

@shakti_rom: Hát csodás lehetett, most akkor csak az elvonási tünetekkel kell megküzdeni. :) Én sajnos nem snorkelezek, nem teszem a fejem a viz alá, bár minden évben megigérem a férjemnek, hogy majd most, de aztán nem lesz belőle semmi. Igy csak olyan szines halakat látok amelyek kijönnek a sekélyebb vizekre és persze teknősöket, mert ezek kijönnek a partra vagy szabály szerüen melletted úsznak.

Még várom a 1080p változatot, majd akkor. :)

Prisoners - jó krimi, kanadai srác rendezte (Incendes és Politechnique rendezője)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.15. 19:41:19

@Kövérmadár [swe]: Szerintem, ha a tolokocsis nenit utnak inditod a lepcson lefele a szekevel, tuti, hogy megprobalna jarni :)

2014.01.15. 19:44:05

@Philosoraptor: Nem kicsit vagy elfogult. Lehet hogy nem szándékosan, és lehet hogy nem vagy tudatában, de fideszes, jobbikos, kurucos ideológiát nyomsz, ez pedig elferditi a mondókádat. Az igazság valahol középen van, nem a szélsőségekben.

Latcho Rom 2014.01.15. 19:56:20

@cougarcat: az itteni filmjeit jobban szerettem...

Latcho Rom 2014.01.15. 19:57:09

@cougarcat: Nejem se akarta evekig, de most profi, mint hal a vizben :-)

2014.01.15. 20:24:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:

Hosszabb sora van ennek barátom,mint hogy azt egy pár mondatban elmondani lehetne.
Az oroszok a gengszterváltás után is ettek,és ittak,megbetegedtek, amire gyógyszer kellet, utaztak,amihez pl.busz kellett, stb. Amijük nem volt, az a pénz. Bár tény,hogy Jelcin 92 után megnyitotta a piacot, de nekünk magyaroknak volt egy behozhatatlan előnyünk. 50 éven keresztül tőlünk vásároltak. Ismertek. Ha csak ezt kihasználjuk.....

Egyébként csak egy példa. A magyar mezőgazdaság teljes exportteljesítményét egy nagyobb orosz város és környéke képes fölvenni.

Summa summarum, hogy egy klasszikust idézzek: Elkúrtuk. Nem kicsit. Nagyon.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.15. 21:04:00

@shakti_rom:
Figyelj rám te galaxis obeliszkja.
Ha én teszek fel rólad képet az nagyobb pusztítást csinál mint az atom Hirosimában.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.15. 21:05:41

@Kövérmadár [swe]:
Tenagyonhülye...
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.15. 21:06:26

@lexrex: De te tenyleg meg akarod gyozni Maxot? Szeretheted a lehetetlen kuldeteseket :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.15. 21:14:59

@Philosoraptor:
Most, hogy mondod, nem is értem, hogy mi köze van tanatonak az orvosláshoz. Teljesen abszurd, hogy bármilyen véleménye legyen a gyógyszergyárakról... még szerencse, hogy az ALDI cipőosztályáról meghallgathattuk az igazságot! ;)

Ha a szeretteim terroristák lennének, nem sajnálnám a vesztüket. Ha a hazámban az lenne a sikk, hogy eltiporják az emberi jogokat, nem sajnálnám a vesztét.
Bár, most, hogy mondod... még haloványan emlékszem egy esetre, amikor 2976 ember, közöttük nők és gyerekek haltak meg... bár ők csak amerikaiak voltak, így az nem számít. Ráadásul, mint tudjuk, meg sem történt!

Ez az egész afganisztáni háború olyan furcsa nekem... azzal kezdődött, hogy NEM terroristák NEM támadták meg az Egyesült Államokat. NEM rombolták le az ikertornyokat és NEM halt meg majdnem 3000 ember. A Pentagon NEM megrongálásáról már NEM nem is beszélve. Ezt a meg NEM támadást NEM vállalta magára egy közismert NEM tálib NEM terrorista.
Erre válaszul az amerikaiak megtámadták afganisztánt, ahol NEM bújkáltak terroristák és amelynek a kormánya NEM is támogatta ezen szervezeteket. Az emberi jogokat NEM tiporták sárba.
Mindezt azért, hogy az Egyesült Államok rátehesse kezét az afgán olajkitermelésre, ami még csak a 40 legnagyobb kitermelő között sem szerepel. A napnál is világosabb, hogy micsoda elmebeteg agresszió volt az USA részéről lerohanni az arab világ segge lyukát...
(megjegyzem, a kábítószer-kereskedelem adja az ország GDPjének több, mint felét... lehet az kellett nekik... vagy a szőnyegek, mert csak olcsóbb azt fenntartani, mint a vadászrepülőket ;) )

Előre rettegek, hogy mikor támadják meg Norvégiát, mint egy Afganisztánnál sokkal jelentősebb kőolajkitermelő országot. Az indok a norvégmintás pulcsi lesz. Miután végeztek az összes norvéggal, elvontatják a sarki-fényt és Las Vegas fölött fogják "letenni". Végül viszik a fjordokat is, amikből Los Angeles mellett fognak síparadicsomot létrhozni.
Svédországot pedig a jávorszarvasok miatt fogják lerohanni...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.15. 21:22:33

@shakti_rom:
Már elfogyott ;)

@diggerdriver:
Ez bizony így van.

Megtiszteltetés a mestertől :)

Quercus a favágó 2014.01.15. 21:28:46

@Kövérmadár [swe]:

Te madár, neked még nem mondták, hogy gyógyszerre ne igyál?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.15. 21:37:16

@Kövérmadár [swe]:
Temégnagyobbhülye:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.15. 22:02:25

@QUERCUS:
Tudtam, hogy valahol hiba csúszott a számításba... most már legalább pontosan tudom mi lehetett a baj :)

@diggerdriver:
Aki még nálam is hülyébb, au már fél lábbal a paradicsomban van :)

@charlieharper (UK, de nem London!):
Mindent elkövetek! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.15. 22:17:56

@diggerdriver:
Nem azért a két fillérért, de a múltkor, amikor mondta, hogy a képen a baloldali fickó ő, te képes voltál a jobboldalit betenni avatárnak, tiszteleted jeléül.
Miből gondolod, hogy most sikerülne róla feltenni egy képet? :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2014.01.15. 22:25:37

@Kövérmadár [swe]:
Na most azért ne essünk tévedésbe.
A mai napig nem derült ki hogy a képen melyik ő.
A baloldali andivajnaszerű képződmény vagy a jobboldali toplafejű bajuszkirály.
Az hogy ő mit mond az nem lényeg.
Ha én tennék fel róla a gyűjteményemből az a személyiségét tükrözné.
Ami lássuk be elég torz:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.15. 22:27:32

@diggerdriver:
Én tudom, 100%-os bizonyossággal, hogy melyik volt shakti a képen :)

tableno 2014.01.15. 22:42:03

@Philosoraptor: a tanato+tableno páros olyan dolgokról próbál téged (meg Hintát, a másik polihisztort) felvilágosítani, amihez értenek. Mert az a szakmájuk. Diplomáztak belőle és évtizedek óta foglalkoznak vele minimum napi 8 órában. De persze amit te a zinterneten összeolvasol, meg a szomszéd Pista bácsitól hallasz, AZ az igazság. A szakértelem bolsevik trükk, ahogy egy híres magyar mondotta vala...

Fekete Pestis 2014.01.15. 23:35:59

@házelőtthinta:

1. "Nem véletlenül jött onnan annyi minden, a kínai filozófiától kezdve nagyon nagyon sok mindenig."

Nem igaz. A modern természettudomány Descartestöl Fourieren és Laplace-on át Schrödingerig, Einsteinig, Klomogoroffig és Poincaréig nyugati alapú.
Csakúgy mint a tudomány felhasználása ( Stevensontól Schockley-n át egészen Sergei Brin-ig ).

Nem is beszélve az orvstudományról, és a humán tudományokról [ bár ez utóbbi szubjektív - el tudom képzelni, hogy a kínaiak nem Josquin des Pres-ért meg Vivaldiért rajonganak, hanem valami Ming korabeli zenéert. ]

Nem is beszélve a gazdaságról - mert ugye ök is gyarmatsíthattak volna, amig volt mit, csak éppen nem tettek, mert el voltak maradva techn. a Nyugattól.

Az ókor után lemaradtak, mint a borravaló.

2. "Amikor mi a középkorban haldokultunk pestisben, Kínában nagyjából évszázadokkal előttünk jártunk orvostudományban."

Nem igaz. A XIV. századi pestisjárvány 1337-ben Kínában kezdösött, onnan terjedt át 1348-1350 ben Európába.
A pestis Európában a XVIII. z végére ( a moszkvai pestissel ) eltünt. Ezzel szemben Mandzsúriában a XIX. szban is volt, és a harmadik pandémia pont Kínából indult.

2014.01.16. 06:18:19

@cougarcat: Ha bármelyikkel is szimpatizálnék, akkor valószínűleg nem akarnék innen elhúzni, és inkább támogatnám szabadságharcos törekvéseiket...

2014.01.16. 06:27:28

@Kövérmadár [swe]: Volt hvg-n egy cikk, amiben volt vázolva, hogy milyen nyersanyag(ok) miatt támadták meg Afganisztánt. Persze ez nem így volt leírva, hanem "fejlesztésként".

Ajánlom, hogy olvasd el Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai-t, és akkor lehet, hogy kicsit másképp gondolkodnál ezekről a dolgokról. Amíg Husszein megfelelt az amcsik céljainak, addig maradhatott, amikor már nem bírtak vele, akkor megbuktatták. Ladennél ugyanez a helyzet.

2014.01.16. 06:29:36

@tableno: Még szerencse, hogy itt vagytok ti, akik világosságot hoznak az éjszakába.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.16. 07:06:42

@Philosoraptor:
"Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai" - ez ugy hangzik, mint egy Frei riport. Nem adnek tul sokat a valosagtartamanak.
Meg tul fiatal vagyok, de ha szeretned, majd 20 ev mulva irok egy konyvet arrol, hogy hogyan is csinaltuk meg a haverokkal a 2008-as valsagot. A hatterbol, egy elkepeszto osszeeskuves tortenetet fogom elmeselni. A tobbieket mar sajnos megolte a CIA, de nekem sikerult Myanmarba menekulni, majd tovabb E-Koreaba, ahol resztvettem a "kevesbekedves vezeto" hatalmanak megszilarditasaban is. ;)

A mult heten lattam az Alien vs Predator-t... eszmeletlen mik mennek a sarkkoron tul! Es ezt is elhallgatja az amerikai kormany!

Ami a tanato / tucano parost illeti... inkabb nem kommentalom...

2014.01.16. 10:08:43

@cougarcat: @adg: Nem gondolom, hogy vezérigazgatói bőrfotelnál, meg lambónál alább senki ne adja, mert anélkül nem élet az élet. De a kedves cikkíró tömören elmesélte, hogy feladta az itthoni életét, hogy valahol máshol, jó messze innen, éljen egy pont ugyanolyat. Én nem látom benne a rációt, sem az előrelépést, de nem vagyunk egyformán összerakva. Van aki önmagában azt a tényt is sikernek, és előrelépésnek éli meg, hogy angliában dolgozhat. Van aki összeköti a kellemeset a hasznossal, világot lát, miközben dolgozik, van aki tapasztalatszerzésként, nyelvtanulásként könyveli le az angliában töltött időt. De azért hazát cserélni, hogy kint ugyanúgy a lokális társadalmi ranglétra legalján állva nyomja az ipart, és kinti mércével mérve ugyanolyan nincstelen legyen mint itthon, nekem furcsa. Miután jópár ismerősöm próbálkozott szigetországi munkákkal, -kivétel nélkül legfeljebb 2 éven belül mind hazajött, de inkább hamarabb- rájöttem egy egyetemes igazságra: kint csak azok fogják megtalálni a számításokat, akiknek itthon sosem volt igényük komoly, biztos felelősségteljes munkára, urambocsá karrierre, és akik egyébként sem élnék meg traumaként hogy hazát cserélnek. Hidd el nem az irigység, rosszindulat beszél belőlem, én sem lambóval járok, hitelem is van, és nem un. értelmiségi családba születtem bele, ahol készen kap az ember mindent az élettől. Nem mondom hogy Magyarországon álom az élet, de azért biztosan nem égetnék föl minden hidat magam mögött, hogy elégedetten elmondhassam: Mostmár futja mozira, és masszázsszalonra.

tableno 2014.01.16. 10:32:52

@Jankove: Gratulálok, gyönyörűen összefoglaltad az összes hamis sztereotípiát, amit itt a blogon már kismilliószor megcáfoltunk. Akkor mégegyszer, szépen sorjában:

"De azért hazát cserélni, hogy kint ugyanúgy a lokális társadalmi ranglétra legalján állva nyomja az ipart, és kinti mércével mérve ugyanolyan nincstelen legyen mint itthon" - a kulcsszó a "kinti mérce". Ugyanis egy kinti mércével nincstelen él úgy, mint egy otthoni alsó-középosztálybeli. Futja mozira, és masszázsszalonra. Otthon meg kajára is alig futotta. Ez azért csak különbség, nem?

"rájöttem egy egyetemes igazságra: kint csak azok fogják megtalálni a számításokat, akiknek itthon sosem volt igényük komoly, biztos felelősségteljes munkára, urambocsá karrierre" - Aha. Egyetemes igazság. Kivéve, akire nem vonatkozik, mert otthon is volt komoly, felelősségteljes munkája és karrierje, meg kint is van. Vagyunk így egy páran, még itt a blogon is.

"nem un. értelmiségi családba születtem bele, ahol készen kap az ember mindent az élettől" - úgy látszik, nálad az "értelmiségi család" definíciója megegyezik a "milliárdossal". Nagyon meglepődnél, ha látnád hogy él egy magyar értelmiségi család. És a gyerekeik még az eszüket sem készen kapják az élettől, hanem kell, hozzá egy bizonyos tevékenységet végezniük, amit úgy hívnak: tanulás. Ami lehetőség nem-értelmiségi családba születettek számára is fennáll.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.16. 11:29:29

"rájöttem egy egyetemes igazságra: kint csak azok fogják megtalálni a számításokat, akiknek itthon sosem volt igényük komoly, biztos felelősségteljes munkára, urambocsá karrierre"

én ugyan nem Angliában vagyok, de:
amire igényem volt, az a komoly, biztos, felelősségteljes munka elismeréseként adott komoly, biztos és felelősségteljes erkölcsi, érzelmi és anyagi megbecsülés. hogy nincs lenézés, felfele nyal, lefele tapos légkör, állandó kizsigerelés, hogy értékes és értelmes emberként bánnak velem azok, akikkel együttműködve kell dolgoznom, ja és persze hogy az ember a lakbér, a számlák, kaja, utazás és egyéb alapok kifizetése után sincs legatyásodva.

hihetetlen, hogy hányszor, hány embernek, hány országból kell ezt elmondani, megerősíteni, és mégis, valahogy még mindig jönnek ezek a destruktív sztereotípiák :-(

2014.01.16. 11:48:11

@tableno: Én nem tudom, lehet rosszul látom, de nagyon fekete-fehérben látjátok a világot. Az angliai melóvállalással kapcsolatban, én többet nem tudok, és nem is akarok hozzátenni, ezt mindenkinek magának kell eldönteni, saját mércéje szerint, megéri-e belevágni, vagy nem. Én a saját ismerősi körömben csupa csalódott arcot láttam, pedig még volt egy üdítő kivétel is, akit kivételesen nem szalagmunkásként alkalmaztak kint, nem hirtelen ötlettől vezérelve ment ki, hanem gondos előkészületek után, számítástechnikában alkalmazták, de az így keresett pénz sem volt elég a tisztes életre, csak vegetálásra. (Nem, nem lambót akart venni az első fizujából) A srác a párjával biztos magyarországi munkahelyet hagyott ott, hogy kint szerencsét próbáljanak, aztán visszajöttek mert a tejjel mézzel folyó kánaán valahogy mégsem volt az. Szerencsére itthon ismét el tudtak helyezkedni.

„amit úgy hívnak: tanulás. Ami lehetőség nem-értelmiségi családba születettek számára is fennáll.”

Aha persze. Csak azt elfelejted, hogy amíg egy generálisan értelmiségi családban eleve minden feltétel adott a tanuláshoz, beleértve az egyetemen való sok éves szájtátást, miközben a szülők finanszírozzák a csemete életét, beleértve a felsőoktatás összes felmerülő költségét, addig egy átlag kétkezi melós 18 éves korától dolgozik, és ha nagyon kitartó, elég sokat keres hozzá, 30+ évesen napi 12 óra meló mellett talán lediplomázik. Más egy úgy kezdeni a pályafutást, hogy mindened adott egy jó állás megszerzéséhez, és megint más menetközben önerőből kínkeservesen felszedni a tudást, és a szükséges bizonyítványokat, hogy lehessen jó munkád. Csupán ennyi a különbség. Egyébként sehol nem állítottam, hogy az értelmiségi család, eleve gazdag, csak szokás szerint ki vannak forgatva a szavaim.

2014.01.16. 11:49:18

@Chang Yai (Burma/Thailand): "hihetetlen, hogy hányszor, hány embernek, hány országból kell ezt elmondani, megerősíteni, és mégis, valahogy még mindig jönnek ezek a destruktív sztereotípiák :-( "

A sztereotípiákban általában az a poén, hogy van bennük igazság. Én a saját ismerőseim történeteiből próbálom leszűrni az igazságot, sokan próbáltak mostanában szerencsét, németországban, skóciában, angliában, írországban, és csak elhanyagolható részüknek jöttek be a számítások. Mindazonáltal nem mondom, hogy nincs sikersztori. De maradjunk annyiban, hogy az a 20 évvel ezelőtti világ már megszünt, hogy kiutazol nyugatra, és királyként térsz haza. A válság kirobbanása óta mindenhol pontosan ugyanaz történik mint magyarországon, európa gazdaságilag fejlettebb országaiban is recsegnek ropognak a pillérek, minden cég igyekszik olcsóbban üzemelni, költséget csökkenteni, amit leghamarabb a munkavállalók éreznek meg.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.16. 12:00:24

@Jankove:
Ha te mondod... 8)

@Chang Yai (Burma/Thailand): @tableno:
Kar bele a szo!
Vegyetek tudomasul, mind mosogatunk, mind minimalbert kapunk! Ennyi...

tableno 2014.01.16. 12:39:12

@Jankove: "Én a saját ismerősi körömben csupa csalódott arcot láttam, pedig még volt egy üdítő kivétel is, akit kivételesen nem szalagmunkásként alkalmaztak kint, nem hirtelen ötlettől vezérelve ment ki, hanem gondos előkészületek után, számítástechnikában alkalmazták, de az így keresett pénz sem volt elég a tisztes életre, csak vegetálásra." - ok, elhiszem. De ha ez "egyetemes igazság" volna, akkor én például nem léteznék. Meg Digger sem, meg charlieharper sem, meg andaluzkutya sem, tilmir sem, meg Kövérmadár sem, és még sorolhatnám a neveket a blogról, akik a saját szakmájukban dolgozva nagyon kényelmesen megélnek külföldön. De persze lehet, hogy mi vagyunk az "elhanyagolható rész". Bár ahhoz kicsit sokan vagyunk, de sebaj, lényeg hogy neked legyen igazad.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.16. 12:56:31

@tableno:
Azt vettem eszre, hogy aki tul tud jutni a haza elvesztesenek jajjveszekelesen, beilleszkedik es a helyi irott es iratlan szabalyok szerint jatszik, annak sok gondja nem lesz.

Ehhez persze kell az elhatarozas es a valodi kimulfoldon elni akaras (ez sok esetben hianyzik).

tableno 2014.01.16. 13:40:58

@Kövérmadár [swe]: ez igaz, de ha jól értelmezem, @Jankove: azt állítja, hogy a nyugati fizetésekből nem lehet jobban megélni, mint a magyarországiakból, ami tényszerűen nem igaz. (persze ha az almát az almával hasonlítjuk össze, nem pedig egy magyar informatikust egy angol segédmunkással).

A pár akit bizonyítékként említett, hogy jó szakmával a kinti pénzből csak vegetáltak, háááát... azért kíváncsi lennék néhány részletre: pontosan milyen számítástechnikai munkáról volt szó? Mindketten dolgoztak, vagy csak az egyikük? Mit ért az alatt, hogy "az így keresett pénz sem volt elég a tisztes életre, csak vegetálásra" - mert ez annyira szembemegy gyakorlatilag mindenki más tapasztalatával itt a blogon, hogy valami biztosan nem kerek. Ha igaz, akkor meg jó lenne kifejteni, biztosan tanulságos lenne a történet.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.16. 13:56:36

@tableno:
Igaz, az ordog es a reszletek... anelkul semmit sem ernek a rossz peldak.

Tudok en is olyat, aki Magyarorszagon vallalkozo volt es nem fizetett adot, itt pedig alkalmazott (es fizet adot). O valoszinu rosszabbul el.

Aztan ismerek (bar mar nem tartjuk a kapcsolatot) Angliaban dolgozo szalagmunkast, aki ugyan nem vegetal, de utolso informacioim szerint a nyelvet nem nagyon beszeli.

Van olyan uzletmanager ismerosom, ha jol keres, de vissza akar menni Mo-ra, mert kotodik hozza.

Az itt elo csaladom ertelmesebbik vele remekul erzi magat (sajat haz 6 ev utan gondolom nem nyomorgas, meg ha hitelre is van). A nem ertelmes resznek meg ugyis mindegy ;)

Rolunk nem is beszelve...

Van ilyen is, olyan is, de kijelenteni, hogy mindenki
1) mosogat;
2) nyomorog.
Szerintem eleg meredek...

"- Na es milyen a kinti elet? Ugy hallom ott sem konnyu!
- Jol megvagyunk...
- Szoval mosogattok?
- Nem, a szakmankban dolgozunk.
- De biztosan csak alamizsnaert!
- Hat, mindketten a szakteruletnek es tapasztalatnak megfelelo orszagos atlagbert kapjuk.
- Nade onnan mar tuti nincs felhebbjutasi lehetoseg!
- Engem fel eve helyeztek at az irodaba a gep mellol...
- Na jo, de ott biztos hogy idegen maradsz orokre!
- Igazsag szerint tobb sved es nemzetkozi (pl. nepali) baratom van, mint magyar.
- ROHADT BALLIB ZSIDOBERENC HAZAARULO! DOGOLJ MEG! SOHA NEM LEHETSZ OTT BOLDOG! SOHA!!!"

Ismeros forgatokonyv? ;)

2014.01.16. 14:04:22

@tableno: @Kövérmadár [swe]: ma rengeteg a mosogatni valon, majd este megprobalok reagalni ra.
Elso korben, nem valtottam hazat. Meg mindig a Fold nevu bolygon lakom.

tableno 2014.01.16. 14:06:27

@Kövérmadár [swe]: Ismerős, mi az hogy! Szerencsére csak az internetes megmondóemberektől, a személyes ismerőseim között nincs ilyen. :)

Persze az dobja le igazán a gépszíjat, amikor jön az, hogy:
- Te ott kint csak csicskának kellesz! Sosem leszel egyenrangú a benszülöttekkel!
- Helyi beosztottaim vannak...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.16. 14:45:47

@charlieharper (UK, de nem London!):
Akkor ugyanonnan szarmazunk! En is ezt szoktam mondani (es komolyan is gondolom). Ember vagyok a Fold nevu bolygorol es nem magyar, Magyarorszagrol.
Tobbnek nem erzem magam egy nemetnel, lengyelnel vagy thainal. Kevesebbnek sem. Akkor nincs ertelme a nemzetek szerinti megkulonboztetesnek.

@tableno:
Igen, ilyenkor jon a tehetetlen duh es a minden szarnak elmondas. De azt, hogy teved, nem ismeri el.

"Csak azert vannak helyi beosztottaid, mert ezzel enyhited az orjito fajdalmat, amit a hazad elhagyasa okozott!" - ez meg nem volt? ;)

tableno 2014.01.16. 14:49:18

@Kövérmadár [swe]: nem, a jellemző reakció az, hogy hazudok. Mert olyan NINCS, hogy egy koszos bevándorló legyen a helyiek főnöke!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2014.01.16. 15:01:17

@Kövérmadár [swe]: Egy közeli hozzátartozómmal sokat vitatkoztam egy időben arról, hogy mi a baj itthon, miért mennek el a fiatalok, mi az a plusz, amit külföldön megkapnak, akkor is, ha alulról kell kezdeni. Nem lehetett meggyőzni. Aztán elgondolkodtam. Több, mint 60 évesen nagyon frusztráló lehet azt hallani, hogy a hazája, aminek a felemelkedésében 23 éve még joggal bízott, ma már azt a szintet sem éri el, mint amit akkor...Mit tehet? Védi a védhetetlent.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2014.01.16. 15:14:54

@Kövérmadár [swe]: Hát esküszöm, megnéztem az utolsó hármat.Valóban van rajta egy antal passager rubrika, ami nekem minden alkalommal 2.Én ezt úgy értelmezem, hogy utazások (fizetős határátlépések...stílszerűbben határátkelések, höhö... :D ) száma, vagyis hogy egy beutazás, meg egy ki.És tudom, hogy általában egymagam voltam azokban az időszakokban a kocsiban.
De persze tévedhetek is...mármint az antal passager értelmezésében.

tableno 2014.01.16. 15:29:51

@zöldeketbeszélek: Ez biztosan így van, és ezt meg is tudom érteni (bár az ismeretségi körömben nincs ilyen ember). De akkor mi, akik a saját bőrünkön tapasztaltuk hogy nincs igazuk, hogyan reagáljunk? Hagyjuk rá, és valljuk be töredelmesen, hogy valójában boldogtalan, hazátlan senkik vagyunk, és minden nap álomba sírjuk magunkat az elviselhetetlen honvágytól? Meg aztán hogy akarjuk, hogy otthon jó irányba változzanak a dolgok, ha meg sem hallgatjuk azokat, akik már láttak jól működő országot? Örök dilemmák ezek...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.16. 15:39:41

@tableno:
Ketsegtelen, hogy ritkabb es nehezebb elerni ugy altalanossagban. Nalunk (a cegnel) biztos, hogy nem nagyon van hova feljebblepnem. Folottem osszesen 3 ember all a hierarchiaban (mondjuk alattam senki :) ). De innen feljebb a termelesi vezeto, a "planering chef" es az ugyv. ig. all. Ha ki is kopnak, nagyon sok ev tapasztalat, kozel tokeletes nyelvtudas kell.
Mondjuk ha a ketto kozott megjarnam a Scaniat, Volvot vagy SAABot lehet mas lenne a helyzet.
Majd kiderul...

@zöldeketbeszélek:
Sokan erzik "fikazasnak", ha azt mondom, hogy ez es ez nem jo es itt pl. jobban csinaljak. Persze sokat ront a helyzeten a modorom ;)
Biztosan benne van az is, hogy ez a "mienk". Mint ahogy a szulok sem szeretik, ha beszolnak a gyerekukre, meg ha jogos is.
Pedig elorelepni csak pontos onismerettel lehet (es nem pl. ellensegkep krealassal).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.16. 15:47:07

@geegee:
Az is lehet!
Majd utanajarok tuzetesebben :)

@tableno:
Nem nagy dilemma. Aki intelligensen all a dolgokhoz, azzal lehet beszelgetni, akar meg egy otletmorzsa is elultetodhet a fejeben, amibol idovel kialakulhat valami jo dolog.
Aki pedig idiotan all a dologhoz, abbol 2 perc alatt hulyet lehet csinalni ;)

tableno 2014.01.16. 16:30:22

@Kövérmadár [swe]: A szakmai előmenetellel kapcsolatban a fő különbség a magyarországi és a nyugati helyzet között, hogy míg nálunk a kapcsolatok az elsődlegesek, kint a tudás. Na itt vérzik el a magyarok nagy többsége. A kint igényelt tudásszint (legalábbis gazdasági-pénzügyi területen, valamint magagereknél) nagyságrendekkel van a magyar színvonal fölött, és a jellege is más. Ezért van az, hogy az tud kint igazán feljebb lépni, aki ott is tanul, vagy legalábbis elvégez valamilyen kiegészítő iskolát/tanfolyamot (jó példa erre mommmo).

Ezt sok otthoni magyar nem tudja és nem is akarja megérteni. Egyrészt abból indul ki, hogy kint is főleg a kapcsolatrendszer a lényeg (ami egy bevándorlónak nyilván nehezebb ügy), másrészt bennük a szokásos "mi magyarok vagyunk a legokosabbak, majd mi megmutatjuk a hülye nyugatiaknak" mentalitás. Aztán ha ezzel a hozzáállással pofáraesnek, jön az önfelmentés, hogy "külföldiként úgy sem engednek érvényesülni".

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.16. 16:39:53

@tableno: "Vagyunk így egy páran, még itt a blogon is." Persze, hisz marha sokba lenne osszetorni 100 tanyert mosogatas kozben :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.16. 16:44:57

@Kövérmadár [swe]: "- Na es milyen a kinti elet? Ugy hallom ott sem konnyu!
- Jol megvagyunk...
- Szoval mosogattok?
- Nem, a szakmankban dolgozunk.
- De biztosan csak alamizsnaert!
- Hat, mindketten a szakteruletnek es tapasztalatnak megfelelo orszagos atlagbert kapjuk.
- Nade onnan mar tuti nincs felhebbjutasi lehetoseg!
- Engem fel eve helyeztek at az irodaba a gep mellol...
- Na jo, de ott biztos hogy idegen maradsz orokre!
- Igazsag szerint tobb sved es nemzetkozi (pl. nepali) baratom van, mint magyar.
- ROHADT BALLIB ZSIDOBERENC HAZAARULO! DOGOLJ MEG! SOHA NEM LEHETSZ OTT BOLDOG! SOHA!!!"
Te f@sz es meg engem HULYEZTEL le a bankaros oras emberert!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.16. 16:46:20

@tableno: Szoval "magasabb rangu" lehetsz, csak egyforma nem? :)

tableno 2014.01.16. 16:52:10

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: "Mi mind egyéniségek vagyunk!" - "Én nem!"

2014.01.16. 18:08:52

@Kövérmadár [swe]:

""Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai" - ez ugy hangzik, mint egy Frei riport. Nem adnek tul sokat a valosagtartamanak."

Sejtettem, hogy valami hasonló lesz a reakció, nem lepődtem meg túlságosan. Hagyjuk.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.16. 18:09:29

@tableno:
Azt mondod, hogy már az sem áll, hogy a magyar diploma a világon mindenhol keresett és elismert?
Most egy világ omlott össze bennem, ismét... :(

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]:
Na szép.. :D

2014.01.16. 18:15:52

@tableno: Jaj de magas ez a ló.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.16. 18:21:49

@Philosoraptor:
Még egyszer elmondom: abban hiszel, amiben csak akarsz. Azt utálsz, akit csak akarsz.
Cserébe én is azon nevetek, akin akarok.
Megállapodtunk? ;)

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.16. 18:24:32

Kövérmadár: Tudom, én vagyok a hülye, hogy ugrok dolgokra.
Például erre, hogy igénytelenség, na ezt durván kikérem magamnak.
Szerintem meg pont az a társadalom igénytelen, ami a létra aljára taszítja a tanárait és az orvosait, de azért elvárja tőlük az igényes munkát (lefogadom, hogy az efféle hozzászólók az elsők, akik aztán kritizálják a durván alulfizetett és agyondolgozott emberek munkáját meg a rendszert). És utána rebegteti a szempilláit avagy elkezd vagdalkozni, amikor az emberek ezrével beintenek, és elmennek külföldre, avagy forgatják a szemüket, hogy dehát itthon is elmehetnék callcenteresnek, ha igényesen meg akarok élni az igényes munkámból.
Mindezt amellett mondom, hogy én még csak nem is ilyesmik miatt léptem le eredetileg, hanem kalandvágyból, és személyes okokból, de a fentiek igen durván útjában állnak annak, hogy mégegyszer ott tudjam elképzelni a folytatást. A szegény fogkrém se tudja, milyen rossz dolga volt a tubusban, míg ki nem szabadul. És utána aztán visszarakni már nehéz.

tableno 2014.01.16. 18:25:57

@Kövérmadár [swe]: Ez több mindentől függ. Egyrészt az EU-n belül elvben (!) minden tagországnak el kell ismernie a többi diplomáit, másrészt nagyon nem mindegy, milyen szakmáról van szó. Én csak a közgazdászok világát ismerem, ott a következőképpen működik a dolog:

A magyar közgázdiploma értéke önmagában nulla. Bár hivatalosan elfogadják, de nem fognak felvenni az álomállásodba, ha csak az van. Más kérdés, hogy még egy no-name nyugati egyetem elvégzése esetén sem sokkal jobbak az esélyeid (közgázosból nem csak Dunát, de Temzét és Szajnát is lehet rekeszteni :). Ahhoz, hogy igazi esélyed legyen, kell némi plusz.

Ez több minden lehet:

- Releváns szakmai tapasztalat elismert multicégnél (ez Magyarországon is lehet)
- Nyelvtudás (nem csak az angol, ami alap, hanem még legalább egy-kettő pluszban, közte a helyi nyelv)
- MBA, CPA, vagy más neézetközileg elismert diploma egy jónevű egyetemről (magyar itt nem igazán játszik)

Ha mindez megvan, és felvesznek egy komolyabb céghez, akkor onnantól már semmit nem fog számítani, hogy honnan jöttél. Az előmeneteled kizárólag a teljesítményedtől fog függeni. Pár év helyi tapasztalat után pedig már ugyanúgy válthatsz céget, mint bármelyik benszülött, nem leszel hátrányban a kiválasztásnál.

Szóval nem azt mondom hogy könnyű, meg hogy az elején nem kell kétszer annyit teljesítened, mint egy helyinek, de a lehetőségek megvannak.

tableno 2014.01.16. 18:26:54

@Philosoraptor: Na ja, de én legalább nem fordítva ülök rajta... :)

2014.01.16. 19:04:19

@Kövérmadár [swe]: "Alien vs Predator"
Vegre egy olyan film, amit en is ismerek. A skandinav vagy a bollywoodi muvesz filmeket nem ismerem.
Nekem van ismerosom, aki 8-10 ev uan koltozott vissza Magyarorszagra egy kenyelmes UK elet utan. Most otthonrol remote home worker-kent dolgozik. O igy boldog

2014.01.16. 19:26:47

@Jankove: Nem hiszem hogy rosszindulatú vagy, de tévedésben vagy. Nagyon sokan közülünk a képzettségünk és ambiciónk ellenére nem tudtunk előre jutni Mo-n, külföldön meg igen. Én egy más időszakot képviselek, a 80-as évek végét. Ha te nem érted, hogy akkor mi volt, akkor ezen kár is vitatkozni. Én itt csináltam egzisztenciát, úgy hogy alulról indultam. Ez nem jelenti azt, hogy mindenkinek pont igy fog bejönni, de a lehetőség megvan (sokan itt sem élnek vele - ce la vie). Én pl. sohasem állitottam ezen a fórumon hogy egyik-percről a másikra jólétbe pottyansz - kanadai viszonylatban az újrakezdés nehéz és még a UK-ben sem mindig egyszerü. De mint a poszt irói, sokan megfelelnek ennek a kihivásnak. Nekik megérte, nekem megérte, sokunknak megérte. Van aki a gyerekeiért csinálja, és úgy gondolja, megéri. Szükségtelen ezt kétségbe vonni.

A másik ami nagyon fontos és magad is felvetetted - "érdemes-e hazát cserélni" csak azért hogy Angliában élj. Igen, érdemes. Ha egy társadalom beteg és nem müködik valahol, onnan elmennek az emberek egy olyan helyre, ahol müködik és nem azzal telik a rövid életük hogy valamit "épiteni" kell. Vannak emberek akiket érzelmileg és szakmailag lebénit a körülötte lévő állandó negativitás, káosz. Vannak emberek akik egyszerüen nyugalomban akarnak élni és ezért hajlandóak megküzdeni is. Szerintem ezt tették a posztirók.

Nem csodálkozom hogy ezt neked nehéz megérteni, tulajdonképpen nem is várom el tőled. Rád olyan kusza információ tömeg zúdul amiből ember legyen a talpán aki ki tudja bogozni az igazságot, méghozzá úgy, hogy saját magad a másik oldalt nem tapasztalod. És az is igaz hogy nincs mindenkinek oka elköltözni, vagy éppen úgy dönt, ott vállalja a kihivásokat - ez rendben is van. Nem gondolom hogy "hülye" az aki Mo-n marad - ő tudja jobban, miért csinálja. De az se hülye aki úgy dönt, hogy távozik - ő tudja jobban, miért választott igy.

2014.01.16. 19:33:16

@cougarcat: meg nem nott fel Magyaroszagon egy olyan generacio, akinek termeszetes lenne az orszag/kontinens valtas. Ez USAban/UKban ez termeszetes. Senki nem tekinti oket hazaarulonak. Vagy a nyugdijas finneket/nemeteket, akik a Balatonnal/Tenerifen toltik a nyugdijas eveiket

2014.01.16. 19:45:28

@Jankove: Szóval te arra hivatkozol, hogy az ismerősi körödben "csupa csalódott arcot láttál". És? Ez csak annyit jelent, hogy neked ilyen ismerőseid vannak. De ha most itt olvasol olyanoktól akik elégedettségüknek adnak hangot, akkor miért nem hiszed el? Sajnos nálad is az van, hogy van egy alap gondolatod, miszerint Nyugaton nem lehet jobban élni, és csak olyan információt fogadsz el, ami ezt a tévhitet bizonyitja. Egyáltalán nem is értem, miért foglalkozol ezzel a témával, ha egyszer tényleg olyan jól megy neked Mo-n. Hogy mi foglalkozunk vele, az természetes, hiszen először is mi élünk külföldön,másodszor, megbeszéljük, ki miért ment el, miért nem ment vissza, mi kellene neki ahhoz, hogy visszamenjen, stb.

@Chang Yai (Burma/Thailand): Hát igen, éhbért a tanároknak, aztán lúzer vagy ha veszed a sátorfádat és elhúzol. :) Mert gondolom mindenkinek IT-snek meg pénzügyi szakembernek kellene képeznie magát, hiszen a tanárok haszontalan tagjai a társadalomnak. :) Nagy a csodálkozás, amikor fent emlitett haszontalan elemek mégiscsak megtalálják a számitásukat külföldön. :) Igaz hogy nem hiszik el, de ettől még szép az élet.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.16. 19:46:57

@charlieharper (UK, de nem London!): pont most pár hete mesélték a nagyszüleim, hogy a családból annó ki ment ki Amerikába szerencsét próbálni, a családot is hátrahagyva, ki jött vissza, miért és hogyan, és ki nem. ki mikor és hogyan szökött át 56-ban, és ők miért nem mentek, pedig mehettek volna. érdekes ezeket a régi történeteket hallgatni. kár, hogy az amerikás déd/ükszüleim után nem maradt semmi napló, levél, fénykép, ilyesmi, vagy nem tud róla a családnak ez az ága. csak néhány kósza történet, egész életek és sorsok, és csak néhány szó marad, pedig száz év sem telt el.

Dragonlady (Bp, Hun) 2014.01.16. 19:51:12

@cougarcat: majd amikor az egészségügyi ellátás bedől, mert a nővérek és az orvosok már nem bírnak tényleg heti 80 órákat dolgozni, na az lesz "szép". ha az iskolák szétesnek, és végképp csak az megy már tanárnak, aki őrült, vagy annyira nem tud mást csinálni, küszködik majd mindenki a 40 fős osztályokban, agyament rendszerben, az simán fel se fog tűnni senkinek annyira, hogy az ingerküszöböt megüsse. avagy hogyan ássunk el egy egész országot az elkövetkezendő 2 generációra. ( de ettől csak ideges leszek, bocs.)

(valaki jöhetne elmosogatni nálam, már megint felgyűlt minden, utáááááálom.)

2014.01.16. 19:52:01

@charlieharper (UK, de nem London!): Ez igy van, jöhetsz, mehetsz, nem téma. Szabad ember vagy. Mo-n meg pont most erősödik fel ez a "haza, nemzet, kötelesség", stb. retorika, amikor a világon szinte már mindenütt szabadon áramlik a munkaerő. A problémám a retorikával azt, hogy megoszt minket, bünbakot keres és összeesküvés elméleteket gyárt.

tableno 2014.01.16. 19:55:46

@Chang Yai (Burma/Thailand): majd átküldünk hozzád valakit Londonból! :-)

2014.01.16. 20:02:22

@cougarcat: a HAt olvasni egy "educational experience". Van peldaul a liberalis sajto, ami a gonosz bankok/multikat elteti es minden mas. Ilyet meg mas orszag blogjain nem tapasztaltam. Van mas agyament hulyeseg a US blogokon vagy az algeriain, de pont ilyen nincs.
Minden nepnek megvan az sszeeskuves elmelete. UKben a Toryk hulyezik le a blogokon a Labourt es forditva.

Quercus a favágó 2014.01.16. 20:02:38

@Chang Yai (Burma/Thailand):

Nincs hapsid? Olyan házias típus, mint pl.én.

Quercus a favágó 2014.01.16. 20:09:09

@charlieharper (UK, de nem London!):

Magyarországon a gengszterváltás óta gyakorlatilag csak liberális politikát képviselő pártok voltak hatalmon. Az emberek túlnyomó többsége egy életre megutálta őket. Ezért tudott nyerni a Fidesz 2010-ben, és ezért fog nyerni most is. Ezért szitokszó itthon a liberális.

tableno 2014.01.16. 20:19:44

@QUERCUS: helyesen: magukat liberálisnak nevező posztkommunista pártok. Most lett helyette egy magát nemzeti-konzervatívnak nevező posztkommunista párt.

2014.01.16. 20:23:01

@Chang Yai (Burma/Thailand): Sajnos hozzászoknak az emberek a lassú és fokozatos leépüléshez, és akiket nem érint az nem is akarja észrevenni. Akiket érint azok közül is sokan belefásultak, a mindennapi gondjaikra koncentrálnak.

@charlieharper (UK, de nem London!): Én is itt tudtam meg, hogy "liberó" vagyok, pedig amúgy konzervativ a beállitottságom. :) Itt van egy bizonyos határ, melyet egyelőre egyetlen számottevő párt se lép át. A három nagy párt közül bármelyikre szavaznék - de persze tudni akarom, mi éppen a programjuk.

Quercus a favágó 2014.01.16. 20:25:39

@tableno:

Az SZDSZ nem volt posztkommunista. Az más kérdés, hogy ő volt a farok, ami csóválta a kutyát.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.16. 21:10:51

@Chang Yai (Burma/Thailand):
Teljesen megértelek, bár én nem ugrok erre :) De van már, amire igen :)

@tableno:
Egy dolog az elismerés és egy másik az "Óbudai Egyetem? Ez mi a szhar?" felkiáltással a kukában kikötő CV.
Svédországból hallottam olyan történetet, hogy hiába volt magyar BSc diplomája a delikvensnek, kellett egy svéd MSc mellé.
Megint elkezdtem nézegetni az itteni MSc vagy fél-MSc képzéseket (utóbbi csak 1 éves és 60 kredit). De lehet, hogy csak beiratkozom és meghallgatok néhány tárgyat, mert miért ne.

Mi az a CPA?

@charlieharper (UK, de nem London!):
Sosem zártam ki a lehetőségét annak, hogy valaki Magyarországon legyen boldog. Nyugati fizetéssel pedig végképp nem.
Számomra viszont kizárt dolog, de ennek nem anyagi okai is vannak.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.16. 21:34:49

@tableno: Na jo de ezt csak az nem "tudja", aki nem akarja elfogadni. Es itt visszatertunk, hogy ugyis csak mosogato leszel, miert lenne minimalbernel magasabb fizud es tarsadalmilag megbecsultebb munkad.
Azzal is tisztaba vagyok, hogy "biztosan" kisebb a fizum, mint a benszulott munkatarsaimnak. :)
Maskulonben ugy tudtam a diploma az elso (masodik) munkahelyen szamit. Utana max az elit helyeken.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.16. 21:43:17

@charlieharper (UK, de nem London!): Szerintem sok magyar meglepodne, amikor itt beszelgetek angol/ausztral/st kollegakkal. Nekik ez tok termeszetes. 2 ev Katarban? Menjunk, jon a csalad is. / Egy project Ausztraliaban? Lesz idom bejarni a szabim alatt es hetvegente az orszagot. / Meguntam, hogy minden delutant es a hetveget strandon toltok es unom a szorfolest? Angliaban lenne par kivalo lehetoseg. Kicsit mashogy gondolkodnak...
Arrol nem is beszelve, hogy kollegam baratnojenek a csaladja most koltozik Kanadaba, mert apu ott kapott jolfizeto allast (kamionsofor, remelem kuld kepeket :), ez azzal jar, hogy a csaj itt marad, a tobbiek koltoznek vegleg. Es senki sem mondta oket hazaarulonak, nem is ertik ezt a fogalmat ilyen kontexusban. Ja igen, mert a hazaarulas soran mondjuk titkokat arulsz el, stb, nem pedig megvaltoztatod a cimed....

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.16. 21:50:34

@Kövérmadár [swe]: Ilyenrol en is hallottam (haver haverja csinalja), amcsiknal dolgozott, de lehetosege adodott tavmunkazni hasonlo fizuert. Visszakoltozott mo-ra, nem kicsit kiraly az amcsi IT penzbol. Annyi problemaja van, hogy az idoeltolodas miatt kemnyelmetlen a telefon/video konferencia...

2014.01.16. 21:54:10

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: en hazaarulo modjan a nyugdijas eveimet, ha megerem vagy Spanyolorszagban vagy LATAMban kepzelem el. Kozben allamtitkokat arulok majd az ebay-en

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.16. 21:56:55

@charlieharper (UK, de nem London!): Mijaza LATAM?
Azt nem fejtem ki, hogy miert nem lehetsz hazaarulo Mo-n ;)

2014.01.16. 21:57:24

@Kövérmadár [swe]: Ha ettől érzed magad valakinek, akkor hajrá.

2014.01.16. 21:59:33

@Chang Yai (Burma/Thailand): "Szerintem meg pont az a társadalom igénytelen, ami a létra aljára taszítja a tanárait és az orvosait, de azért elvárja tőlük az igényes munkát (lefogadom, hogy az efféle hozzászólók az elsők, akik aztán kritizálják a durván alulfizetett és agyondolgozott emberek munkáját meg a rendszert). És utána rebegteti a szempilláit avagy elkezd vagdalkozni, amikor az emberek ezrével beintenek, és elmennek külföldre, avagy forgatják a szemüket, hogy dehát itthon is elmehetnék callcenteresnek, ha igényesen meg akarok élni az igényes munkámból."

Azért én jókat szoktam röhögni, amikor írják interneten, hogy de hát nekik van x hónap nyári szabadságuk! A kurvaanyjukat, más meg dolgozik! :))))

2014.01.16. 22:12:22

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: vitorlazas a napsutesben gondoltam inkabb. Tenyleg, hogy allsz a deep sea fishing temakorrel?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.16. 22:14:20

@charlieharper (UK, de nem London!): Egyszer lesz penzem kiprobalnam. Mielott kikoltoztem feedereztem, kicsit mas kategoria. :) Probalkoztal mar vele (barmelyikkel)?

2014.01.16. 22:17:59

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: na, majd, ha joidolesz, lerangatlak teged meg a Diggert a tengerpartra es kilmegyunk a vitorlassal ki a tengerre horgaszni. A gond az, hogy nem tudom mennyire vagytok pontosak. Az apaly/dagaly miatt nem keshet egyikotok sem, csak egy rovid idos "slot" van, amikor ki tudunk menni a kikotobol a tengerre

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.16. 22:20:12

@charlieharper (UK, de nem London!): Ha milyen helyen parkolsz... :DDDD
Kezet ra!
Edesvizi horgaszattal hogy allsz? Vagy csak tengeri halra palyazol?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.16. 22:21:36

@charlieharper (UK, de nem London!): es azt hozzateszem, hogy ilyenre nem kell rangatni, megyek magamtol :DDDDDDDDDDD

2014.01.16. 22:26:42

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: itt van a tide timetable. Nyarra megprobalom atrakni Portsmouthba a hajot. Egy b.tch lesz odaig levezetni, de jo a kikoto. Ott van az amerikai navy tamaszpont is. Erdekes hely. Atleghet vitorlazni Isle of Wight-ra.
www.visitisleofwight.co.uk
Csak a tide timetable-hoz kell igazodni, ha lekessuk, nics aznap vitorlazas.

www.bbc.co.uk/weather/coast_and_sea/tide_tables

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2014.01.16. 22:29:07

@charlieharper (UK, de nem London!): :) innen nekem lejutni lesz szivas, nem neked elautokalni a az MB-ben...

2014.01.16. 22:36:18

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: az M25-on mindegy, hogy miben allsz orakig.

2014.01.16. 22:46:22

@Mr Long [unatkozik, munkalkodik...]: amikor egyedul megyek a kikotobe, akkor a felesege a nagyauto....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.16. 22:47:06

@cougarcat:
"Vannak emberek akik egyszerüen nyugalomban akarnak élni és ezért hajlandóak megküzdeni is. "

Ebben óriási igazság van!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.16. 23:14:58

@Philosoraptor:
Nekem nincsen szükségem arra, hogy bárkinek is érezzem magam.
Tudod, van egy bizonyos pont, amin túl, ezek a dolgok már nem számítanak.
Talán.. egyszer... majd te is eljutsz odáig és már nem a mumust látod mindenben.

2014.01.17. 06:16:41

@Kövérmadár [swe]: Látom, neked ez a vesszőparipád, ha más véleménye nem illeszthető be a világképedbe.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.17. 07:05:19

@Philosoraptor:
Szorakoztato vagy, ocsisajt ;)
Imadom azokat az embereket, akik mindennemu szakismeret vagy erintettseg nelkul tudjak a frankot. Ld. az elozo, gyogyszergyaras esetet, amikor te, a bolti elado, tudod a frankot, mig az orvos es a kozgazdasz hulye es magas lovon ul.
De semmi baj, en elhiszem, hogy nalad a bolcsek kove... ezt mar szamtalanszor bizonyitottad.

/me megsimogatja Philosoraptor buksijat, egy megerto felmosoly kisereteben.

2014.01.17. 20:46:18

@Kövérmadár [swe]: Látom, le vagy teljesen akadva ezen a bolti eladói végzettségen. Hiszen te cnc gépkezelőként aztán lenézhetsz másokat, tényleg.

"De semmi baj, en elhiszem, hogy nalad a bolcsek kove... ezt mar szamtalanszor bizonyitottad."

Semmit sem bizonyítottam, és nem is akarok. Ez csak egy blog, nem fogok csak azért sírva fakadni, mert itt egyesek más véleményen vannak, vagy éppen kiforgatják a másik mondandóját, aztán meg jól felháborodva ismételgetik az általuk helyesnek vélt igazságot.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.18. 09:49:01

@Philosoraptor:
Nem a vegzettseged miatt nezlek le, hanem azert, mert annyi eszed van, mint egy marek lepkenek, mikozben boszen hangoztatod, hogy nalad a spanyol viasz (mert olvastad egy konyvben).
Ugyanakkor rettenetesen szorakoztato is vagy, nem tagadom. :)

Nem vagyok cnc gepkezelo... ha egy picit is figyelnel, tudhatnad. Arrol nem is beszelve, hogy a 25dkg felvagotton kivul mast is tettem le az asztalra... te vajon milyen szakmai vagy egyeb sikerrel buszkelkedhetsz?

2014.01.18. 13:49:40

@Kövérmadár [swe]: Istenem, most jön a pénisz összeméricskélés, inkább kiszállok.

tableno 2014.01.18. 13:59:38

@Philosoraptor: figyelj, ez most tényleg egy jószándékú tanács, nem veszekedni akarok. Nincs semmi baj azzal, hogy bolti eladó vagy, orvos, közgazdász, vagy atomfizikus. Ez is, az is szakma. Viszont, amikor a bolti eladó próbál okosabb lenni közgazdasági kérdésekben a közgazdásznál, vagy egészségügyi kérdésekben az orvosnál, az ugyanolyan nevetséges, mintha egy közgazdász akarna diagnosztizálni az orvos helyett, vagy az orvos próbálná kvantummechanikáról kioktatni az atomfizikust. Ennyi csak a gond.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.18. 14:32:28

@Philosoraptor:
Tableno az imént kifejtette, hogy mi a probléma... ha sikerül felfognod, akkor örülök, ha nem, akkor úgyis mindegy.

Komolytalan beszélgetőpartner vagy, de nem azért, mert mást gondolsz vagy mert más a szakmád.
Maxvallal is nagyon különbözőek vagyunk, mégis remekül lehet vele beszélgetni (és még nagyon-nagyon sokakkal).

Mindegy, nem fontos, teljesen mindegy, hogy mit hiszel, csak ne csodálkozz, ha néhányan kinevetnek vagy komolytalannak tartanak miatta.

@tableno:
Igen, pontosan ez a probléma... ő tudja az igazságot, bár szakmai ismeretei nincsenek (ez a kulcsa az egésznek). Minden értesülését hallomásból vagy bulvárból szerzi.

2014.01.18. 19:37:20

@Kövérmadár [swe]: Nem bántásképp, de ismeretlenek véleményére nem adok. Értsd ezt úgy, hogy személyesen nem ismerjük egymást, innentől kezdve meg nincsen miről beszélni. Azt hiszel amit akarsz, már leírtam, nem tud izgatni.

"Minden értesülését hallomásból vagy bulvárból szerzi."

Ne legyél idióta, kérlek. Hiszen itt ülsz mellettem a nap 24 órájában, te ezt is jobban tudod nálam.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2014.01.18. 22:46:13

@Philosoraptor:
"Ne legyél idióta, kérlek."

Ismered azt a "mondast", hogy ne alacsonyodj le az en szintemre, mert megverlek a rutinommal? Megtetted, nekem pedig mozdulni sem kellett, ugy alaztad meg magad ;)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása