oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. december 26. 06:48,  Magyarok karácsonya a világ körül 200 komment

2013. december 26. 06:48 Határátkelő

Magyarok karácsonya a világ körül

Két napja azt kértem tőletek (itt és a Facebookon), hogy küldjetek képeket arról, miként telik az ünnepetek. Gondoltam, érkezik majd pár fotó, és ezekből, ha minden jól megy, sikerül majd összehozni egy kis képgalériát. Nos, végül több mint 50 kép érkezett 26 országból, ami egészen elképesztő. Úgyhogy ma, hála nektek, beutazzuk a fél világot, Szudántól Új-Zélandon és az Egyesült Államokon át Japánig és természetesen Nagy-Britanniáig, hogy végül Magyarországon kössünk ki. Lássuk!

UPDATE: Közben folyamatosan jönnek a képek, én pedig frissítem a posztot, amikor tudom. Időközben jöttek még fotók Malajziából, Indonéziából és Norvégiából is... Szóval immár 29 országnál járunk. :)

UPDATE 2: Jöttek még képek, például Finnországból is - szóval átléptük a 30 országot. Aztán bejelentkezett Réunion is, ami Franciaország egyik megyéje ugyan, de az Indiai-óceánon található. Közben persze jöttek még képek Németországból, Görögországból is.

UPDATE 3: És nem áll le a képek áradata, még 27. reggelre is érkeztek Máltáról, Brazíliából és Szaúd-Arábiából. Úgyhogy 33 ország lett a vége - legalábbis eddig. :)

cím Nagy-Britannia, Anglia.jpg

Azt hiszem, miután több mint 50 képről van szó, rövid használati utasítást nem árt mellékelnem. A képek többségét a blog Facebook-oldalára töltöttétek fel, ám akadt, amelyik üzenetben vagy e-mailben érkezett. Ezért neveket nem írtam a képek mellé, természetesen, ha valaki szeretné, utólag jelzem valahogy a szövegben.

A másik fontos tudnivaló, hogy azon országok esetében, ahonnan több kép is érkezett, ott (a jobb átláthatóság érdekében) képgalériába töltöttem fel a fotókat, tehát érdemes figyelni arra is, hogy bizonyos képeknél érdemes végigkattintgatni a galériát. Kellemes nézelődést és még egyszer köszönöm!

Új-Zéland

Új-Zéland.jpg

Új-Zéland, Hamilton.jpgEz is Új-Zéland, Hamilton

Ausztrália

- az érkező Mikulás, a queenslandi Surfers' Paradise, Perth és Adelaide kétszer

Brazília

 Panama

Panama 1.jpg

Panama 2.jpg

Egyesült Államok

Egyesült Államok, Florida.jpgFlorida

Egyesült Államok, Kalifornia, Santa Monica.jpgKalifornia, Santa Monica

 És még két kép Santa Monicából... :)

Kanada

- Ottawa és két montreali kép

Kanada, St. Catherines

Kanada, St. Catharines 1.jpg

Kanada, St. Catharines 2.jpg

Thaiföld

Thaiföld.jpg

Malajzia

Malajzia.JPG

Indonézia

Indonézia, Bali.jpg

Japán

Japán.jpg

Abu Dhabi

- ahol nincs karácsony, de a turisták kedvéért a szállodákban csinálnak

Brunei

Szaúd-ArábiaBrunei.jpg

Szaúd-Arábia

 Közel-Kelet

- és a műfa felállításának nem egyszerű művelete

Közel-Kelet.jpg

Dél-Afrika

„A fát a vőlegényem anyukája díszítette fel. A fa természetesen mű, a család pedig búr farmer, birkákkal, pickupokkal, stb. Helyszín: Kroonstad, Free State, Dél-Afrika. A karácsonyi ebéd füstölt csülök, majonézes krumplisaláta, édesburgonya-püré, céklasaláta, butternut saláta, valami mustáros szószos croutonos mizé, és a kísérletező nővérnek köszönhetően narancsos sült kacsa volt.

Édességnek malva puding, ami amúgy egy sütemény és fruit cake volt, ami meg inkább egy sült kakaós masszára hasonlít, benne mazsolával és egyéb szárított vagy kandírozott gyümölcsökkel. A kacsát leszámítva azt mondják, ez itt egy szokásos karácsonyi ebéd. Az ételekről kép sajnos nincs, elfelejtettem..." (Kroonstad, Free State)

Dél-Afrika, Kroonstad, Free State.jpg

Szudán

Szudán.jpg

Málta

Málta.jpg

Ciprus

Ciprus.jpg

Ciprus 2.jpg

Görögország

Görögország, Pireusz.jpegPireusz

Görögország, Athén.jpegAthén

Spanyolország

Spanyolország.jpg

Spanyolország, Lanzarote.jpgLanzarote

Olaszország

Olaszország, Bologna 2.jpg

Olaszország, Bologna.jpgBologna

Franciaország

Franciaország, Alsace.jpgAlsace

Réunion.jpgRéunion szigete

Anglia

Ez mind London

Anglia

 Torquay, Nottingham és Oxfordshire

Skócia

Skócia.jpg

Írország

Írország.jpg

Írország, Galway.jpgGalway

Svédország

Svédország_1.jpg

Finnország

Finnország.jpg

Finnország 2_1.jpg

Norvégia

Oslo

Dánia

Dánia, Herning.jpgHerning

Hollandia

Hollandia_1.jpg

Luxembourg

Luxembourg.jpg

Németország

Németország, Ludwigsburg.jpgLudwigsburg

Németország

 Berlin

Magyarország

Szentendre

Magyarország, Szeged.jpgSzeged

Magyarország, Kecskemét.jpgKecskemét

Magyarország, Komárom.jpgKomárom

Birca 1.jpg

Birca 2.jpgUtóbbi két kép Birca karácsonyfája és egy hagyományos bolgár étel

Végezetül hadd idézzek egy levélből, mert azt hiszem, ideillik:

„Szeretem a karácsonyi zenét, szeretem a fahéj illatát, szeretem a gyertyát, a hangulatvilágításokat a házak ablakin, szeretem a hűvös mégis forró napokat, szeretem a nagy sütés - főzéseket, a mézeskalács házikót, az ajándékokat, a meglepetés erejét, a mosolyt az arcokon, azt, hogy jót kívánnak egymásnak akár idegenek is.

Szeretem, mert még vagyunk páran, akik értékeljük az ünnepek meghitt hangulatát. Lehet, én vagyok túl érzelgős, de bízom benne, sőt tudom nem vagyok egyedül.

Éljünk a mának, éljünk a pillanatnak, mert olyan gyorsan elillan és még gyorsabban feledésbe merül, ha nincsenek igaz kapcsolataink. Igaz barátaink és olyan kapcsolatunk, amiben van tisztelet, szeretet, megbecsülés, békesség, harmónia. Ezek számítanak, ezek és semmi egyéb.

Szeretnék az összes Határátkelőnek Békességben, Szeretetben, Boldogságban gazdag Karácsonyt kívánni, bárhol legyenek a bolygón! Sok vidám pillanatot az elkövetkezendő napokban és esztendőben.

Legyetek jók, Határátkelők!"

Magyarország_szöveggel.jpg

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: fotó karácsony Ausztrália Magyarország Anglia Kanada Nagy-Britannia Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr835709038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quercus a favágó 2013.12.26. 18:28:49

@puhacica:

Pedig nincs annál jobb.
Én mindig arra vágytam, hogy kint éljek az erdőben, egy erdészházban. Amikor kezdtem a szakmát, lett volna lehetőségem. Csak hát a feleségem tiltakozott. Persze igaza volt. Akkor még nem volt mobil, de még vezetékes telefon sem nagyon. Kis gyerekekkel húzós lett volna.

De azért nem mondtam le a dologról teljesen.

2013.12.26. 18:42:17

@shakti_rom: Az rendben van hogy neki jó. De az ő jólétének ott mi köze van ahhoz hogy mi megy itt? Vagy arra kell gondoljak hogy itt kudarcot vallott és kell az önigazolás.

A te képedet könnyü volt kiszúrni az albumból.... :)

puhacica 2013.12.26. 18:54:01

@QUERCUS: sokszor gondolok ra en is, hogy olyan helyen lenne jo elni, ahol nincs ember es a termeszet az ur, de aztan mindig rajovok, hogy en ehhez tul beszari vagyok. mikozben pontosan tudom, hogy valojaban nincs mitol felnem. ez valami gyari hiba lehet. :) remelem, neked azert teljesul a kivansagod!

2013.12.26. 19:11:33

Itt a szegénység és hontalanság érdekes jelenség. A legnagyobb probléma a pénz (segély) beosztása, nem az, hogy nincs miből élni. Nehezen értik meg, hogy miért ne a lapostévét vegyék meg előbb, ahelyett, hogy a gyereknek vennének valamit. Vagy hogy talán nem nekik kellene IPhone-nal szaladgálni, sőt mobilra meg pc-re, HD csomagos kábeltévére se lenne szükség (amikor más pénzéből élsz). Vagy hogy jóval olcsóbb bevásárolni és főzni, mint beugrani a McDonaldsba (és egészségesebb is). Arról nem is beszélve, hogy alkoholra, drogra nem szól a segély.

A hontalanok túlnyomó része nálunk súlyos mentálhigiéniás betegségekkel küzd. Évekkel ezelőtt bezárták a bentlakásos pszichiátriai intézményeket és most a legsúlyosabb betegek az utcán vannak. Hiába kapnak segélyt, hiába tudnának jelentkezni "supported housing"-ba, ha nem szedik a gyógyszert, nem ismerik fel saját érdekeiket. Mehetnének legalább este szállóra de sokan paranoiásak, nem birják az ilyen környezetet, vagy esetleg kidobják őket, mert épp ott jött rájuk egy idegroham. Nagy szükség lenne az intézmény rendszer visszaállitására, ahol orvosi ellátás és esetenként kényszer gyógyszerezés is van.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.26. 19:30:59

@shakti_rom:
A mi Nikikénk kicsit olyan, mintha az ellenoldala lenne a kivándorlásnak: mindenhol sz@r, ami nem Lajosmizse...
Neki lehet, de ne magyarázza már meg minden áldott poszt alkalmával, hogy ugyan van 132 útlevele, élt már 275 országban (olyanban is, ami még létre sem jött), de végül - természetesen - Lajosmizsén között ki, mert az epertemesztés az élet netovábbja.

Én pl. beteg lennék, ha farmon kellene élnem és farmermunkából megélnem, hiába lehet vele jól keresni.
Egy ház, az erdő közepén persze más, de ott nem kell kapálni vagy kapáltatni.

@puhacica:
Pedig az ember az egyetlen állat, amitől félni kell. Az ember az egyetlen, amelyiknek hátsó szándéka van, ami ki akar rabolni, meg akar ölni, ami nem fél tőled, amit nem tudsz elkerdegni...

Egy ember előbb fog átverni, kihasználni és megkárosítani, mint egy medve megtámadni, ha szemtől szemben állsz vele (ismerősöm futott már össze medvével Észak-Svédországban és még él).

Persze te tudod, hogy mitől szeretnél félni ;)

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.26. 19:36:23

@puhacica: nekem nem otthon, de nem bánnám, egy szól csak ellene, kevés ott a víz.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.26. 19:37:23

@QUERCUS: amíg élünk, remélünk. nem sok esély van rá, de én is készen állok lelkileg, ha az emberem meggondolná magát:)

nyuszigonosz 2013.12.26. 19:46:27

@Kövérmadár: Szerintem meg ha annyira végtelenül jó lenne a farm élet, akkor ugye a Nikikének sem kellene a 132 más útlevél és az sem, hogy Kanadába szaladgáljon azért egy kis pénzt keresni, ebböl a jobbkormányos csotrogányokat venni és eladni ezeket a Balkánon. Na.

puhacica 2013.12.26. 19:56:03

@Kövérmadár: igazad van. tegnap, mikor errol beszelgettunk, mondtam is, hogy leginkabb attol felnek, hogy valami elmebeteg kovalyogna a haz korul. mennyi ilyet hallani, hogy leszurtak meg a kutban talaltak meg... par hete felvettunk egy stoppost, ment fel a srac a pilisbe, mondta, hogy keres valami barlangot, ott alszik, aztan masnap majd hazamegy. hat, minden tiszteletem az ilyen embereke.
@Babette_: marmint ontozeshez, gazdalkodashoz?

Quercus a favágó 2013.12.26. 19:56:50

@Babette_:

Egyszer nekünk is lehet szerencsénk.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.12.26. 20:03:12

@puhacica: Te cica, még a végén kiderül, hogy tesók vagyunk!!!! Nem tom merre járkált a faterom anno........Pont ugyanígy gondolom én is, nagyon fosós vagyok, a saját árnyékomtól is képes vagyok megugrani.....:-D Borzasztó tud lenni néha! :-P

micsoda? 2013.12.26. 20:04:01

Egyik kép jobb, mint a másik. Megható, vagy éppen mosolyogni való. Nekem a thaiföldi mikulás "virágcsodák" tetszenek a legjobban. Köszönöm!
BUÉK! /ha még ismerős a kint élőknek:-)

33621 2013.12.26. 20:04:39

@diggerdriver: Kopasz! Én már 86 augusztusában leszereltem, igaz egy pár nappal idősebb is vagyok nálad, mennyivel is? Talán 3-4 nap. Én 8-adikai vagyok és te?

Quercus a favágó 2013.12.26. 20:09:04

@Kövérmadár:

Ha ma megkérdezed egy magyar faluban, kik a leggazdagabb emberek, a gazdák egészen biztosan közöttük vannak.
Anno a gengszterváltáskor az emberek kiröhögték, akik kárpótlási jegyet vettek, azért, hogy földhöz jussanak. Ma már irigylik őket.
Amióta beléptünk az EU-ba, a mezőgazdaság egyre jobb buli.
Persze itt is érvényes a "ki korán kelt..." mondás.
Akik idejében kezdték, kitartóak voltak, és beletanultak a dolgokba, azok ma tényleg nagyon jól megélnek belőle.
Az erdő volt a legjobb üzlet. A termőföldben a gyep. A gyümölcstermesztésben van a legtöbb rizikó.
Az állattenyésztéshez megszállottság kell. A jószágon nincs kapcsoló. Ott helyt kell állni minden nap.
Összességében azonban egy biztos megélhetés.

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.12.26. 20:14:43

@zöldeketbeszélek: emlékszem erre a télre!!! Olyan nagy volt a hó, hogy semmilyen közlekedés nem volt, apuék a szomszéd utcába mentek kiásni a házakat, mert azt teljesen befújta a szél hóval. Több, mint egy hétig nem volt suli!! Nekem hiányzik az igazi, havas karácsony!

puhacica 2013.12.26. 20:17:26

@sodalisO: nem kizart, amilyen apam nekem is volt... tenyleg nagyon rossz neha, amikor kihalt, sotet utcan jarok, enekelni szoktam, az segit kicsit. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.26. 20:18:10

@QUERCUS:
Ezt nem vonom kétségbe, de ahogyan orvos sem szeretnék lenni, úgy gazda sem.
Millió más módon is meg lehet élni tisztességesen, még külföldön is (nem számítva az ultimate csúcsot, a mosogatást).

Ha neki ez bejön, akkor tegye... de ne magyarázza meg, hogy máshol szörnyű az élet, mert ez nem igaz.
Szegények, szerencsétlenek és hülyék mindenhol vannak. Kanadában is, Svédországban is és Lajosmizsén is.

@puhacica:
Képzeld el, hogy van egy házad az erdő közepen és egy vadászpuskád... az életben nem találják meg az ólálkodókat ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.26. 20:20:33

@sodalisO:
Ahhoz képest elég nagy a szád... most már legalább tudjuk, hogy csak kompenzálsz ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.26. 20:21:59

@micsoda?:
Nem ismerem a Buék-at... Tóthékat viszont igen ;)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.12.26. 20:22:53

@puhacica: Tudom, elhiheted millió verziót kipróbáltam, fütyülni is szoktam, de néha nem merek nagyon hangosan, hogy meghalljam a lépteket ha esetleg követne valaki, de tul.képp majdnem mindegy, mert ha jön valaki akkor is félek , ha meg üres az utca akkor meg az a bajom, mert pl. ha jön valaki, mi van ha épp ő egy gyilkos ? Akkor meg ugye nem nagyon kell örvendezni, hogy juj, de jó, leszakimajdmegvéd.....:-DDD

Quercus a favágó 2013.12.26. 20:23:53

@puhacica:

Attól függ milyen hangod van. Én pl, ha elkezdek énekelni az erdőn, az őzek tömeges öngyilkosságot követnek el.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.26. 20:28:54

@puhacica: nem csak. körülöttem víznek kell lennie.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.26. 20:30:46

@QUERCUS: hát ez az. nekem egyszer már volt.
:)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.12.26. 20:34:30

@QUERCUS: Az lehet......meg szerintem az is aki csak 55 kg és nem képvisel valami hatalmasan fölényes túlerőt+nőből van , és nem verekedős alapból......well example >>>>me!!!!
@Kövérmadár: mihez képest ??? :-D........de csak nézz körül, mindenki kompenzál, folyamatosan, egy életen át!!!! Ki ezt, ki azt! :-P

puhacica 2013.12.26. 20:40:42

@Kövérmadár: inkabb valamifele panikszobaban latom a megoldast. :)
@sodalisO: :D :D ugy-ugy!
@QUERCUS: elegge bot. de ezt nem is ugy kell elkepzelni, hogy teli torokbol kornyikalok. :)
egyebkent mind bunosok vagyunk...
@Babette_: ez olyasmi lehet akkor, mint az en tengerhez vagyodasom.

Quercus a favágó 2013.12.26. 20:48:22

@sodalisO:

Egyet se félj hercegnőm, amíg engem látsz!

Ja hogy nem látsz. Akkor viszont minden okod meg van, hogy beszinezd a bugyit!!!!

@puhacica:

Most, hogy mondod, az jutott eszembe, ebből is meg tudnék élni.
Elkezdenék énekelni, előbb-utóbb lenne valaki, aki fizetne hogy abbahagyjam.

Latcho Rom 2013.12.26. 20:53:04

@cougarcat: meg nem keso hogy felrakj valami szepet te is :)

masik dologban teljesen igazad van, bizonyos dolgokat vissza kene allitani, azzal a felkialtassal szortak ki a lelkibetegegeket az utcara, mindenhol a vilagon, hogy az uj pszihotikus gyogyszerekkel nem kell korhazi ellatas, s igy krealtak a homeless problema nagyjat.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.12.26. 20:53:25

@QUERCUS: Könnyű neked, mert van puskád! Lőhetsz is akár, legfeljebb azt mondod, azt hitted, hogy őz vagy vaddisznó vagy medve...:-)

Latcho Rom 2013.12.26. 20:54:05

@sodalisO: jee egy szodaviz, boldog karacsont neked is :)

puhacica 2013.12.26. 20:57:04

@QUERCUS: igen, en is azon morfondiroztam, hogy a trillaim akar meg hasznosak is lehetnek, mondjuk onvedelemre. :)

Quercus a favágó 2013.12.26. 21:00:20

@sodalisO:

Nekem már takarékosan kell bánni a lőszerrel. Nem lövöldözöm csak úgy vaktában.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.12.26. 21:07:16

@shakti_rom: Kösziii, és igen, neked hasonlóan szépet és jót! :-)
@QUERCUS: Ez egy jó válasz!!! :-))

blackhairlady 2013.12.26. 21:16:21

@sodalisO: Nekem tetszik a Karacsonyfad, mert nagyon izlesesen valasztottad ki a megfelelo diszeket hozza. Boldog Karacsonymasnapjat!:)

Shanarey 2013.12.26. 21:19:41

@Babette_:

Nem mondtam, írtam.
Ezt a csodás kifejezést, "nem mondod" ezt inkább hagyd meg a BK sorozatnak, én ott hallottam először, és már akkor sem tetszett.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.26. 21:20:29

@puhacica: pont ugyanaz. de beérem a folyóval a házunk előtt
:)

puhacica 2013.12.26. 21:20:53

most, hogy ujra atlapoztam az albumot, meg kell allapitanom, hogy az ausztral karacsony a legszimpibb.

blackhairlady 2013.12.26. 21:21:31

Houstonban hidegre sikeredett a Karacsony, raadasul Mexiko felol jott valami voros homok vihar ami beteritette a kint parkolo autokat, es a kinti dekoraciot is:(
Makos, dios bejgli, zserbo, tiramisu, roast beef slow cookerben 8 oran keresztul parolva, lazac fuszeres vajban sutve, krumlipure, fokhagymas parolt zoldbab volt a menu szenteste illetve Karacsony napjan. Ma pedig a maradekok elpusztitasa folyik:)

Latcho Rom 2013.12.26. 21:26:08

@blackhair-lady: leydee black, nem akarok a kakan csomot,,de hogy lesz az a beef a slow kukkerben roast?,:))

Shanarey 2013.12.26. 21:26:54

@sodalisO:

Hajajj, a volt feleségem ilyen. Volt is néhány sikoltása amely a frászt hozta rám, pedig semmi komoly ok nem volt, a visításra.
:-)))

Hacsak nem nevezzük komoly oknak az egeret, a békát, a kuvikot, a nyestet, stb, amiért meg mertek jelenni az asszony közelében (5-10 méter) Netán súlyosbítva azzal hogy sötétben követték el eme borzasztó tettüket.

Ugyandehogy (törölt) 2013.12.26. 21:27:29

@Shanarey: hát pedig ezt eredetileg a Némo nyomában c. rajzfilmben mondta a feledékeny Szenilla.
békákat nem nézek.

blackhairlady 2013.12.26. 21:28:42

Vegig neztem az osszes kepet, es tenyleg gyonyoru a karacsony minden orszagban. A karacsonyfak kivetel nelkul mind szepek, en nem szeretnek szavazni roluk.

blackhairlady 2013.12.26. 21:30:58

@shakti_rom: En is pont azt akartam irni, hogy a spanyol fiu szegyelje magat de nagyon :))))))))))

blackhairlady 2013.12.26. 21:34:28

@shakti_rom: Hat ugy, hogy en annak neveztem el:DDD
Amugy mielott beletette a lassu fozo edenyembe, forro zsiradekon, jol atfuszerezve, egy kerget piritottam ra, igy nem olyan parolt hus, hanem igazi roast ize es allaga lett. Na es a szaftjarol meg nem is ejtettem szot. Sutottem a sutoben friss kenyeret, es meg forron ezt a fincsi suru szaftot tunkoltuk. azt hiszem, hogy az volt az est fenypontja:) Es ma is sutottem friss kenyeret, szaft is van, szoval szep az elet na:)))))

Shanarey 2013.12.26. 21:34:54

@Babette_:
A BK-ban előbb hangzott el, az tuti.
Na a Némó nyomában, ez a mondat,még rosszabb, mert a kölykök eltanulják, és ettől még csúfabbul beszélnek.
:-((

Én sem nézek bk-t sem, de az ügyfeleim és az anyám igen.
Sajnos az én szakmám egyik hátránya hogy unatkozó emberek Tévézési szokásait is tanulmányozhattam amikor a riasztórendszert ellenőriztem, vagy javítottam a lakásukban.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.12.26. 21:36:35

@blackhair-lady: Köszi szépen!
@Shanarey: Gondolom akkor nem lepődsz meg, ha azt mondom nekem ugyanezek a fő ellenségeim! Természetesen a sikítás alap kellék, szükséges rossz, de ijesztésnek néha nem rossz. Főleg a pókok hátrálnak meg!!!!!

Latcho Rom 2013.12.26. 21:42:03

@blackhair-lady: megyek is maradekot enni, felizgattal total! :)))

blackhairlady 2013.12.26. 21:42:35

A mufat mi is pont igy raktuk ossze, nem egyszeru na:))
A tevegelo Mikulas es az ausztral, csonakon erkezo is nagyon jo, es igen, irigy vagyok, de nagyon:)))))) Pfujjj, sosem mennek meleg helyre karacsonyozni:))))))))

Latcho Rom 2013.12.26. 21:42:54

@blackhair-lady: mediumon vagy lowra tetted a slow bettit?

blackhairlady 2013.12.26. 21:44:07

@shakti_rom: :)))) magamat is felizgattam, nekem is kellett kicsit nasiznom, mert csoppent a nyalam a klaviaturara ahogy ecseteltem a kaja szepseget:))

blackhairlady 2013.12.26. 21:45:51

Lowra, pont 8 orat foztem. De legkozelebb megcsinalom elozo nap, mert sokkal de sokkal finomabb a hus es a szaft is ahogy allt a hutoben egy ejszakat.

Latcho Rom 2013.12.26. 21:48:27

na majd megprobalom, ribst szoktam benne

na egyunk akko :)))

Shanarey 2013.12.26. 21:50:31

@sodalisO:

Értem én, de akkor magyarázd meg, miért is az ellenségeid, amikor eszükben sincs támadni, csak éppen közlekednek A pontból a B pontba.

Egyszer volt hol nem volt volt egyszer egy lakótelepi lakás, amelyben élt Shanarey és a családja. Shanarey rossz szokásához híven a számítógép előtt üldögélt, amikor erős sikoltás hallatszott a nappali felől. Shanarey egy igen nyugis fickó volt, így megkérdezte:
-Mi van már megint?

A feleség válaszolt:
-Berepült az az ablakon valami nagy, fekete, szárnya van és összevissza repül és ronda.

Shanarey blazírt pofával reagált
- És a rendszáma?

Hogy én ezért mit kaptam, amiért nem éreztem át a helyzet komolyságát.
:-)))

2013.12.26. 21:53:42

Rendkivul felenk voltam sokaig, de miota leszereltem ( 38 eve) csak az Istentol es a nőktől felek:) Legjobbakat allomasokon, temetokben es hullahazakban aludtam:) Aludtam sirkovon is, kofarago muhelyben, Dunafoldvaron, de ott nem egyedul es nem csak aludtam. Masnap mindenki a baratnom feneket nezte a strandon Toserdon, "Feltamadunk" volt ranyomtatva:) ( na, nem egeszen, mert elmozdult szerencsetlen, de egy evszam szabalyszeruen kiolvashato volt, arra biztosan emlekszem)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.12.26. 22:08:51

@Shanarey:Na, ellenséggé és veszélyessé válhatnak, ha keresztezed az útjukat, nyilván, tudom, állatok és csak adott esetben védekeznek.....dehát elég, ha rámugrik egy nagy dög kaszáspók és megmérgez én meg jól meghalok vagy leüszkösödik a lábam vagy valamim.:-))
Amúgy jó a sztori, el tudom képzelni a szitut.:-DDD

Shanarey 2013.12.26. 22:15:11

@sodalisO:

A pókok nem azok az ugrálós fajta lények, és főleg nem emberre, persze a logika száműzetésben van ha egy nő fél.

Tudod mi volt a legjobb az egészben, az hogy a feleségem elröhögte magát a kérdésem hallatán, így aztán én lettem a hibás.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.12.26. 22:21:53

@Shanarey: Na jó ok, de azért az Animal Planet-on láttam én már furcsa dolgokat,én ugyan nem bízom bennük. Ha le akarnak teríteni mint áldozatot, vagy mint veszélyt jelentő egyedet, nekik is ugyanúgy meghatványozódnak a képességeik, mint nekünk embereknek vészhelyzetben......persze kivétel én, mert nálam, lefagyás, mozdulatlanná merevedés, szívdobogásroham és ofc sikítás ami a csövön kifér.... nálam ez jön ki vész esetén..:-)
....és hát ki lehetett volna még hibás, ha nem te ? Naná! Csakis te! .-DDD
@Cascabel: Gondolom most már mindig van nálad egy kóbor kispárna! :-)

Shanarey 2013.12.26. 22:30:26

@sodalisO:
Igen, mindig én vagyok a hibás.
Sebaj nagy vállaim vannak elbírják.
:-)

Nat Geo-t nézni, és elhinni mindent, na az is egy olyan dolog hogy......
No comment.
Részemről, én az állatokkal, rovarokkal jóban vagyok, és tudom mit lehet és mit nem.

Alapesetben pedig sose szoríts senkit sarokba, így nem lesz rákényszerítve a támadásra, és inkább menekül.

Shanarey 2013.12.26. 22:31:51

@Shanarey:

Bocs Animal Planet, bár egykutya.
Mindkettő a szenzációra megy rá, nem az objektívitásra

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.12.26. 22:39:47

@Shanarey: Jóvanna, de a kutyáscicás megmentős műsorokon olyan jókat lehet sírni!!! :-DD

én már a fény gyermeke vagyok 2013.12.26. 22:51:34

Mitől bolgár nemzeti étel a kenyér tojássárgával és mikulás csokival? Nekem is ez a kedvencem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.12.26. 22:51:55

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131226/2010-12-29_201926_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Köszönjük Ha-nak a mai remek posztot.
Látom nem hagyja szétszéledni a nyájat, gondoskodik rólunk mint jó apa a hülye fiáról.
Jól csinálja, ez a legnormálisabb fórum az egész interneten.
Karácsony elmúlt Boldog Új Évet Határátkelő.

Shanarey 2013.12.26. 22:52:41

@sodalisO:

Na én amit a youtube-on láttam, attól a falra másztam.
A kutyát meg szelidítik, és utána fojtó nyakörves megoldással fogják meg a szerencsétlent. Barbár megoldás, főleg az olyan kutyákkal szemben akiket kézzel gond nélkül meglehet fogni. Már csak azért is mert az állatok, és főleg a kutyák a szivem csücske kategória.

Shanarey 2013.12.26. 22:59:55

@diggerdriver:

Még nincs vége, de nem sok hiányzik hozzá.
:-))
A hülye fiú rám stimmel, beszéltem anyámmal 24-én és 25-én is és mit kértem tőle hogy küldje utánam?

A szabályozható fűtéssel rendelkező forrasztópákámat, mert szerelhetnékem van. Persze van is mit a barátom barátnőjének a tabletjének a tápcsatlakozóját ki kell cserélni, mert ócska dzsunka gyártmány. Persze mit lehet egy olyan embertől várni aki nem a Túró Rudit, és a Halászlét hiányolja, hanem a nagy 18 kilós szerszámosládáját, a benne lévő egyébbel együtt.

33621 2013.12.26. 23:24:49

@Shanarey: Csak nem egy Veller pákára gondolsz!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.26. 23:26:07

@én már a fény gyermeke vagyok:
Na most megkívántam a tojáskrémet... :)

@Shanarey:
Teljesen érthető a kívánságod! Mikor kijöttünk, volt hely a szerszámosládának a kocsiban :D

2013.12.26. 23:57:38

A mai poszt "ihletet" adott, beszkeneltem nehany regi kepet,van par karacsonyi is kozte 1998-bol:

www.dropbox.com/sh/emrkpha1bq84s56/JdDs4UG628

montroyal ( CAN qc) 2013.12.27. 00:10:17

akkor most leirom hogy nyoma legyen ;soha tobbet boxing day sikerult viszont vennunk egy olaj nelkuli fryt t-fal es jo aron csak 40$-al tobb mint karacsony elott... de mar kineztuk , megvettuk , a parkoloba behajtas kihajtas 2 orat vett igenybe..

a jo hir kaptunk 2 jegyet (ingyen)a Diotoro-re es mivel soha nem lattam , karacsonykor gondosan eltekertem a Tv-t mindig , most itt az alkalom hogy adjak a kulturanak..

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.12.27. 00:33:48

@zöldeketbeszélek: pont ugy , mint dioval, www.nosalty.hu/recept/dios-makos-bejgli-3-bejgli-6 itt az alaprecept, csak dio helyett sozatlan pisztaciat hasznaltunk.

neoteny · http://word.blog.hu 2013.12.27. 00:35:06

A finn néni már láthatóan bevette a karácsonyi akvavit-dózisát.

2013.12.27. 00:40:42

@tildy:):
Regebben en is toltottem palacsintat daralt, cukrozott pisztaciaval es mogyoroval. Embertelen finom volt:)

pappito · http://pappito.com 2013.12.27. 05:02:01

a karácsonyfa ugyanolyan mindenütt. azért elvagyunk hó nélkül is, nekünk ilyesmi a karácsony:

lh6.googleusercontent.com/-qnAL4fmFpSs/Uq1MS9ckhEI/AAAAAAAALwo/mHUnAynMLjc/w800-h600-no/IMG_20131215_121457.jpg

pihenjetek sokat és zabáljatok amennyi belétek fér, legyen mit lemozogni jövőre!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.12.27. 05:46:10

@blackhair-lady: "Pfujjj, sosem mennek meleg helyre karacsonyozni:)))))))) "

Haha, a kisebbik lanyom nalunk is "panaszkodott", hogy micsoda dolog, hogy karacsonykor 25c meleg van:) Nalunk most jott a szokasos dec. vegi- jan. elejei meleghullam, igy lehet, hogy meg a kovetkezo heti E-kaliforniai "telelesunk" idejen sem lesz ho. Tavaly szerencsenk volt, jo felmeteres havat lapatoltunk a haz elol (igaz, 2500 m-n van a nyaralonk), de most ugy nez ki, max. 3000 m felett, a sipalyakon van ho. A szokottnal is enyhebb, szarazabb telunk van.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.27. 08:45:31

@Cascabel:
Jók a képek, köszönjük!

@Zsuzsi65:
Mondtam már, hogy irigyellek ám?! :D

@pappito:
Téged is! :D

Nagy Eszti 2013.12.27. 09:03:27

ÁÁÁ de irigyellek titeket ott a melegben. Na jó nem, örülök, hogy ilyen szép helyen vagytok és mi is tervezzük a kimenetelt és utólag mindenkinek Kellemes Ünnepeket! Remélem jövőre én is egy ilyen helyekről küldök fényképeket! :D

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.12.27. 09:43:16

olyan szép idő van, teljesen oda meg vissza vagyok, régebben máshol lakott a család, itt besüt a nap egész délelőtt, azt mondja anyukám, nyáron pár hétig szívás, amikor a nagy meleg van, de szeptembertől áprilisig ő is nagyon élvezi, hogy napfényben úszik a nappali :-) (ilyen otthon nincsen, ott valahogy mindig fentről süt a nap.)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.12.27. 09:44:57

@Chang Yai:
Majd megadóztatják azt is a választások után ;)

Örülök, hogy jól érzed magad!

ffüttyfürütty 2013.12.27. 09:50:28

@Cascabel: Neked aztán van mit fényképezned. :) Remélem máskor is raksz fel képeket!

2013.12.27. 11:17:44

@ffüttyfürütty:
Van fenn par kepem a neten:

indafoto.hu/zopilote
indafoto.hu/cascabel

De van ezen felul tobb ezer harddrivokon es dobozokban, csak nincs idom oket rendszerezni es uploadolni:( Plusz van tobb ora HD videom is, azokra meg tobb ido kellene:(

2013.12.27. 11:25:35

@Chang Yai:
En is orulok, hogy jol erzed magad otthon:) Van azert ott is sok szep es sok jo dolog, csak pozitiv szemuveget kell feltenni. Az ember feltoltodik egy - egy hazalatogataskor.

puhacica 2013.12.27. 12:01:54

@Cascabel: de jo kis valogatas ez! minden szavadra raerositenek! :) azt csak mellekesen jegyzem meg, hogy mindig egy tagbaszakadt, 2 meteres figuranak kepzeltelek. fogalmam sincs, miert. :)

ffüttyfürütty 2013.12.27. 13:47:14

@Cascabel: Pár kép? :D Mármár dokumentarista mennyiség, de jöhet. Tetszettek a képek a kanadai nagy büdös semmiről (hegyek), pláne a havas hegyeken a felhők árnyéka, meg a mexikóiak közt is vannak hangulatosak (de mi köze Puerto Vallarta-nak Siófokhoz??? :) ), a kajás képekre pedig összefut az ember szájában a nyál.

ffüttyfürütty 2013.12.27. 13:54:22

@ffüttyfürütty: A Cascabel-albumban pedig még rengeteg a hely. :)

ffüttyfürütty 2013.12.27. 14:07:50

@ffüttyfürütty: Ja és a kanadai lovasrendőr járt az állampolgársághoz? :)

Muscari 2013.12.27. 14:22:33

@Chang Yai: szia, orulok, hogy vegul is tetszik otthon.

Ha van lehetoseged, feltetlen menjel egy romkocsmaba. Gyerekkorunk berendezesi targyai koszonnek vissza, tiszta nosztalgia, nekem nagyon bejott. En egy jo kis gyogyfordot is beiktatnek, meg erdemes megnezni a Fovarosi Allatkertet is, rengeteg fejlesztes hajtottak vegre az elmult evekben,

En minden Mo-ra latogato itteni ismerosnek ajanlom ezeket a helyeket, eddig meg senki sem csalodott.
Szoval, ha lesz egy kis idod a rokonlatogatas mellett, erdemes ilyen programokat is beiktatni :-)

blackhairlady 2013.12.27. 16:30:40

@Zsuzsi65: Zsuzsi, az en lanyaimnak is hianyzik a ho Karacsony korul, de ahogy olvasom, otthon sem lett volna benne reszuk.
Nekem nem hianyzik, en mindig is utaltam a telet. Gyerekkoromban azert mert gyalog kellett menni az oviba, suliba 5 km-t mert nem jart a kisvonat, a fiuk allandoan megmosdattak a hoval, fejbedobaltak a jeges hogolyoval. A taknyom a szamba folyt a hidegtol, orrom, kezem, labujjaim lafagytak, kesobb felnott koromban pedig minden honapban kisebb szivinfarktust kaptam amikor megjott a futesszamla. szoval nekem nem hianyzik a tel, a ho.
Szerencse, hogy a batyam szereti a havat, hideget, igy o mindig elvitte a gyerekeket csuszkalni, szankozni. Sielni pedig az iskolaval jartak.
Es igen, en el tudom magam kepzelni a tengerparton Karacsonykor. Lehet, hogy van is meg egy szabad napozoagy a spanyol fiu mellett:)))))

blackhairlady 2013.12.27. 16:35:11

@Chang Yai: Orulok, hogy eddig jol erzed magad! Jo hely Magyarorszag a turistaknak, hidd el:)))
Az allatkertet en is javaslom megnezni, mert nagyon nagyon szep.
Amugy van terved, hogy hova szeretnel ellatogatni, vagy csak ami eppen eszedbe jut? Meddig maradsz?

Sándor Siket 2013.12.27. 18:08:23

Dél amerikai képeket hiányolom :-(

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.27. 18:09:38

@petrasp: Gyanítom, hogy ez sokáig már csak vágy marad. Majd lesz márciusban hó :))!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.27. 18:13:12

@tildy:): Köszi! Én bejglit mindig Horváth Ilona receptje alapján sütök, nagymamám titkos kiegészítő adalékaival, de a tölteléket akkor Húsvétra megpróbálom e szerint, csak pisztáciával!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.12.27. 18:17:08

@Muscari: Én még a szentendrei Skanzent szoktam ajánlgatni azoknak, akiket érdekel a folklór, hihetetlen fejlődésen ment át az elmúlt években!

zuzzer 2013.12.28. 15:18:16

@Turchi: Köszi, jól éreztem magam :)

2013.12.28. 16:33:24

@zuzzer: Szóval te vagy a spanyol képen! :-)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása