oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. november 17. 06:42,  Egy kis esővel és széllel megúsztuk 310 komment

2013. november 17. 06:42 Határátkelő

Egy kis esővel és széllel megúsztuk

Az elmúlt napokban a fülöp-szigeteki tájfun okozta emberi tragédiáktól volt hangos a világ, és tényleg borzasztó látni, micsoda szenvedést és nyomorúságot okozott a természet. Ma egy picit ellátogatunk hát a Fülöp-szigetekre, aztán találkozunk egy viperával Afrikában, végül programot ajánlunk azoknak, akik Londonba látogatnának.

Haiyan tájfun, Fülöp szigetek.jpg(forrás: BBC)

Megrázónál megrázóbb felvételekkel volt és van tele a világsajtó azután, hogy a Yolanda (illetve ahogyan a világsajtóban, így Magyarországon is nevezik: Haiyan) tájfun végigsöpört a Fülöp-szigeteken.

Az első döbbenet után felvettem a 90 millió fülöpke blog szerzőjével, Marcival a kapcsolatot, legfőképp azért, hogy megtudjam, minden rendben van-e vele, másrészt azért, hogy esetleg nem írna-e pár sort arról, milyen is most a helyzet az országban. Nos, a posztot nem vállalta (amit abszolút megértek), de örömmel láttam, hogy a blogjára kikerült egy rövid beszámoló, úgyhogy ma ebből idézek.

„A szél erőssége elérte, sőt meghaladta a 300 km/h-t, a széllökések ereje pedig 380 km/h körül volt. Ilyenkor már fák repkednek a levegőben, meg autók és háztetők. Ha ez nem lenne elég, még jön a több emelet magas hullám is, amit a szél korbácsolt fel.

Bár a tájfun átmérője 600 km volt - ami kishazánkat kétszeresen is beterítené - minket Manilában hála Isten nem érintett nagyon. Egy kis esővel és széllel megúsztuk, de semmi komoly.

Körülbelül fél éve voltam Taclobanban, Leyte sziget fővárosában. Barátnőm rokonai élnek ott. Yolanda valahol Taclobannál ért partot és ott okozta a legnagyobb pusztítást. A hírek szerint csak itt több mint 10.000 halott van.

A helikopterről nem lehetett látni olyan épületet a parttól 1 km-es sávon belül, ami állva maradt volna. Sajnos olyan is volt, hogy pont az evakuációs központban haltak meg az emberek az ár miatt.

Ráadásul a fosztogatások is megkezdődtek, betörtek az élelmiszer boltokba és vitték, amit tudtak, ami „érthető", de ezen kívül már viszik a tévéket, hűtőket és fosztják az ATM-eket is. Mindeközben mindenhol holtestek, romok és összetört életek."

Ha valakit videók is érdekelnek, kattintson Marci blogjára, ott négyet is megnézhet!

Eközben Afrikában...

...kiderült, hogy boszorkányok márpedig léteznek. Legalábbis Kátya szerint, akiknél kígyóhelyzet alakult ki Dél-Afrikában.

„Volt itt inspekciózni a kertet egy rém unszimpatikus nő, aki befenyegetett, hogy mennyi itt a kígyó, mi meg nevettünk magunkban, hogy haha, fél év alatt egyet sem láttunk. Na, ezek után elszabadult a pokol!!! (...)

vipera kicsi.jpgÉpp kint ebédeltünk a kertben, mikor arra lettünk figyelmesek, hogy egy VIPERA akar becsúszni a lakásba a nyitott ajtón át!!! Szerencsére még épp észrevettük, Béla elterelgette, miközben a kígyó mérgesen puffogott. Én hős módjára nem sikítoztam, és nem is szaladtam (túl) messze, de azért ezek a kígyók nem lopták magukat a szívembe.

Ez a szerencsétlen kígyó persze nyilván nem tehetett az egészről, éjszakai fajról van szó, aki alapvetően épp aludt volna, mikor valószínűleg Béla - tudtán kívül - kiöntözte a vackáról, és ezért próbált új helyre menni.

Viszont az ártatlansága se nagyon vigasztalt volna, ha sikerül beszöknie a házba, és mondjuk két nap múlva találom meg a ruhásszekrényben, miközben épp ijedtében belém mar."

Ez persze szerencsére nem történt meg, ha viszont érdekel titeket, milyen óvintézkedéssel próbálják Kátyáék megelőzni a kígyóveszélyt, akkor olvassátok el az Eközben Afrikában blogon a posztot ide kattintva!

Sherlock Holmes irodája és a London Eye

Végül jóval békésebb vizekre evezünk, fel a Temzén egészen Londonig, ahol Diggerdriver most kifejezetten azoknak írt egy ajánlót, akik azt tervezik, meglátogatják a világ egyik legizgalmasabb és leghangulatosabb fővárosát (ez az én magánvéleményem :) ).

„A teljesség igénye nélkül ajánlok néhány helyet, amit érdemes meglátogatni. Én sem voltam mindenhol, van, ami tervbe van véve és van, amire bármekkora turistalátványosság is, nem vagyok kíváncsi.

Nem érdekel például Madame Tussauds múzeuma, és nem vagyok kíváncsi Sherlock Holmes irodájára sem. Miért kéne látnom egy sosem volt ember sosem volt irodáját és személyes tárgyait? (...)

Nem voltam még az Óriáskeréken és mellette az Aquariumban sem, ezeket viszont mindenképp pótolni akarom. (...)

London Eye.JPG

Nagy kedvenceim a Car Boot-ok. Ezek a használtcikk piacok ahol tényleg fillérekért lehet hozzájutni mindenhez. Általában szombat-vasárnap vannak a városban nyitva jellemzően iskolaudvarokban.

Van, ahol ingyenes a belépés és van, ahol fizetni kell érte. A legnagyobb a denhami piac, ami Uxbridge mellett van, de autó kell a meglátogatásához. Sajnos novembertől márciusig zárva tart. (...)

A legnagyobb csalódás számomra az Állatkert meglátogatása volt. Először is nagyon drága mivel gyerekkedvezmény meg családi jegy nincs. Egy háromfős családnak 66 font. Önmagában ez nem lenne baj, ha a látnivaló arányban állna a fizetett összeggel.

Ebben az állatkertben gyakorlatilag nincsen állat. Sétálsz egy félórát, aztán egy hatalmas kifutóban jó messze látsz egy állathoz hasonló valamit. Az épületek a legnagyobb csalódás. Rendben van, hogy mi hozzá vagyunk szokva a Budapesti Állatkert csodálatos műemlék épületeihez, de Londonban az álcázni sem próbált meztelen beton épületek láthatók."

Töredelmesen bevallom, hogy az én tendenciózus válogatásomnak köszönhetően érezhetitek esetleg úgy, hogy Digger elsősorban azokról a dolgokról ír, amik nem tetszenek neki, a poszt ennél természetesen sokkal hosszabb és tele van ajánlóval, úgyhogy akinek sikerült felkelteni az érdeklődését, az ne habozzon és itt olvassa el a teljes írást!

Ha tudsz olyan blogról, amire én még nem találtam rá, ne habozz és emailben jelezd, ajánld, mert szívesen válogatok minél több helyről!

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló London Anglia Fülöp-szigetek Nagy-Britannia Dél-Afrika

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr845638435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 20:53:19

@shakti_rom:
Miért dőlne meg az elmélete?
Néhány ezreléknyi genetikai állomány nem domináns.
Valamikor majdnem kiirtották az Észak amerikai bölényeket csak egy kisebb csorda maradt a sokmilliós állományból.
Európai bölényekkel próbálták a beltenyésztést kiküszöbölni.
Jelenleg egyetlen amerikai bölényen sem látsz európai bölény jegyeket bár genetikailag kimutatható hogy néhány százalék európai bölény vér van bennük.

Latcho Rom 2013.11.17. 21:04:02

@diggerdriver: Aszondod hogy a cigany viselkedesi forma nem tarsadalmi hanem genetikai eredet? De melyik, pontositsunk

parizer kollega ugorkas romaja, vagy a hoborgos pofanvagottja?
esetleg a danko utca ingyenkonyhas romaja aki a krisnasokat is segiti
akiket eladtak rabszolganak kanadaban, romakmak
chaplin
django
rosenberg trio
akiknek nem jut kapanyel szabolcsban, vas baz megyeben

melyik?

morsels (törölt) 2013.11.17. 21:07:45

@shakti_rom:
Mar megint erosen csusztatsz Kero, csak szolok :-)

blackhairlady 2013.11.17. 21:08:14

@DieNanny: Ez itt alakult ki bennem Amerikaban, az autopalyakon kulonben eltevedek:))) Ott, akkor meg nem tudatosult bennem, hogy eszakra tartottunk:DDDD

Latcho Rom 2013.11.17. 21:10:18

@morsels: @diggerdriver: nem ezrelekre gondoltam, de egy Csanadnyi adag romara.

blackhairlady 2013.11.17. 21:10:37

@DieNanny: Amugy a titok: mostanaban sokat kell utaznunk, ezaltal a terkepet nezeget, sokat, es valahogy kialakult bennem az egtaj segitsegevel valo tajekozodas. Hu de furcsara sikerult ez a mondat:DDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 21:14:13

@shakti_rom:
Meggyőződésem hogy van néhány genetikai tulajdonság ami csak a cigányságra jellemző.
Például nyáron minden cigány meg van győződve róla hogy a következő tél elmarad. Simán elmegy az mellett a kiszáradt ág mellett amiért télen megverekszik a szomszédjával.
A cigány porták rendkívül tiszták tavasszal mert a ragaljától kezdve a ceruzavastagságú idei bodzáig mindent eltüzelnek.
Ha a cigány házáról leesik egy cserép oda bármi visszakerülhet de cserép nem.
Lemez, pala akármi de cserép nem.
Melyik fehér embernek jutna eszébe a lakásban lévő ajtók feltüzelése és az ajtófélfák szétfaragása gyújtósnak?
A 21. században utcák vannak Magyarországon ahol egyetlen WC sincs. Semmilyen.

blackhairlady 2013.11.17. 21:16:10

@Barátusz: Igen, lejartuk a labunkat, nyitastol zarasig a varosban logtunk:) Amugy direkt metrot hasznaltunk, hogy minel tobb helyre eljussunk. Es hazafele a legkesobbi repulojaratot valasztottam, hogy meg aznap delelott is legyen idonk egy kis nezelodesre. 4 eve volt, de minden pillanatara emlkszunk, annyira jol sikerult.
Majd megnezem a terkepen ezeket az ettermeket, sajnos nem emlekszunk egyaltalan a nevere. A nyaron ha haza megyunk, mindenkeppen elmegyunk Lononba (es Becsbe, a a masik szerelem:), es vissza akarunk menni ebbe az olasz etterembe, azert probalom kideriteni a nevet es a pontos cimet.

2013.11.17. 21:16:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
" Én keresztény konzervatív-liberális vagyok. Gazdaságpolitikailag radikálisan liberális, társadalompolitikailag meg őskonzervatív. Példaképem Ronald Reagan, Margaret Thatcher és Pál apostol. "
Aki gazdasagpolitikailag radikalisan liberalis az szerintem egyszeruen gazdasagpolitikai anarchista:) Nekem keves peldakepem van, de azt tudom, hogy a mult szazad politikusai kozul hitlernel, reagennel es thachernel jobban embert nem gyulolok!!! Esetleg meg rakosit es andics erzsebetet, de cask azert, hogy legyen koztuk magyar is. Bar nekik azert volt erdemuk is, meg ha csak 1 % -nyi is:)
Off- most jottem meg a helyi katolikus templombol, miserol. Csodalatos erzes volt ennyi magyart egyutt latni, fiatalt, oreget, tobb ezer kilometernyire az Anyaorszagtol. A magyarsagunk es katolikus vallasunk az osszekoto kapocs. Raadasul puspoki mise is volt, nem tudtam, nem szeretem a hiaerchiat, a felhajtast. El is jottem korabban, mert elerzekenyultem es bavallom, a konnyeimmel kuzkodtem a hatso sorban es nem szerettem volna, ha latjak, hogy egy kemeny, a foldi poklot tobbszor megjart meglett ferfiember elerzekenyul:(
@diggerdriver:
A sebessegingadozas attol is lehet - tobbek kozott - hogy valaki hulye torrent kliens programot hasznal, VIP - set vagy turbosat. Nagyon le tudja lassitani a wireless netet, periodikusan. En megoldottam, ne kerdezd, hogyan:)
Amugy a kozelmultban en is taltossa tettem a laptopomat: kicsereltem a harddrivot SSD - re, 5 mp a Windows 7 - es bootolasi ideje. Elotte percek kellettek hozza. Plusz ujratelepitettem a Windows-t. Tettem bele extra 4G extra DDR 3 memoryt is, just in case:) Az egesz nem tartott tovabb 1 oranal. Emlekszem, 20 eve a 256 kB memoryt duplaztam meg 512 kB -ra, win 3.1 - op rendszerhez es 20 Mb harddrive- val:)
Kigyok, hullok, pokok: en valahogy nem rajongok ertuk. Van egy HD videom, amin nagy elvezettel nyirunk ki egy cascabel viborat, az az csorgokigyot. A csorgoreszt nyakekkent evekig hordtam:) Amikor cukornadultetvenyen kellett vegig gyalogolnom a lefektetett kabelt ellenorizve, mindig rettegtem a coral kigyotol: annak a marasa ellen nincs szerum. Egy kanadai kollegam olyankor negy emberrel korulfogva mert csak kozlekedni, akiknel machete volt, hogy lenyisszantsak, ha latnak egyet. Legtobb veszelyt azonban a mehek okoztak, csipesuktol evente 3-4 geologus halt meg Mexikoban az utobbi 15 evben. Masik veszelyforras a regi banyakba valo bekukkantas: a deneverek altal lerakott guano pora rendkivul veszelyes belelegezve a tudore. Szigoruan meg volt tiltva, hogy vedofelszereles nelkul menjunk be regi banya aknakba.
Az idojarasrol: csodalatosan sut a Nap, -20C volt, amikor mentem a templomba, kesztyu sem kellet. Most -10C van, lattam poloban embereket az utcan:)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.17. 21:16:31

@shakti_rom: Aha, csakhogy en annyira vagyok cigany amennyire mondjuk jo esellyel torok (lehet hogy a genallomanyomban vannak nyomai, de valojaban nem vagyok az a viselkedesi mintaim alapjan).

En speciel nem szivesen viszem el ilyen iranyba a blogot. De elarulom hogy Miskolcon nottem fel egy szep nagy putri toszomszedsagaban, szoval nem a levegobe beszelek. Koztuk nottem fel... sajnos.

En nem azt mondom hogy egyaltalan nem kepesek asszimilalodni hanem azt mondom hogy borzasztoan rossz aranyban kepesek erre (circa 5-10%). Minden nemzet es nepcsoport mogott allnak a beilleszkedes kepessegeben. Tehat azt a par szazalekot kvazi el is hanyagolhatjuk es beszelhetunk a maradek 90% mentalitasarol es viselkedeserol.

A te elmeletedet kovetve: lattam termeszetfilmet egy oroszlanrol aki emberek kozott nott fel. Sosem bantotta az embert, kesobb sem. Meg akkor sem amikor mar szabadon engedtek ot es idorol idore meglatogattak.
Na mar most, akkor mondhatjuk erre hogy az oroszlan alapvetoen egy baratsagos allat, akitol az embernek semmilyen korulmeny kozott sem kell tartania? Nem.

Lattam mar N-szer tiz peldat arra hogy inditottak valamilyen programokat az asszimilaciojukra/integralasukra es lattam ebbol megbukni N-szer tiz esetet. Egy esetre sem emlekszem ahol ez maradektalanul sikerult volna.

Van egy-ket cigany, aki neha ki akar torni es valoban beilleszkedik, de erdekes modon ok mar onnantol nem is tartjak ciganynak magukat. Ennyit errol.

Es kerlek csak akkor ird le a (szerinted kivalo) ellenerveidet amennyiben hosszu evekig eltel veluk szomszedsagban.
Ha Budapest valamelyik fancy keruleteben nottel fel (ahol ciganyt max. a Janos pinceben latni, de az is hegedul), majd onnan emmigraltal kulfoldre akkor nem vagyok kivancsi a PC velemenyedre mert halvany lila fingod sincs az egeszrol... en sem mondok velemenyt a kapri bogyorol mert soha nem kostoltam meg, ugye?

Tudod erdekes modon Budan mindig mindenki kurva megerto a ciganysaggal szemben. Menj egyszer vegig Miskolcon es Ozdon es kerdezd vegig az embereket akik napi szinten erintkeznek veluk hogy ok mit gondolnak a ciganysag integraciojarol. Szerintem te is sejted a valaszt. :)

morsels (törölt) 2013.11.17. 21:17:11

@diggerdriver:
Namost ezen is hangosan felnevettem :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 21:19:57

@morsels:
Köztük nőttem fel.
Ki vagyok művelve cigányilag:))))))))))

Latcho Rom 2013.11.17. 21:20:44

@diggerdriver: Akkor sok kanadai roma szarmazek, mert sokat viccelunk ezzel, nyar vegen, amikor olyan jo...hogy nem lesz tel.
Sok oreg nincstelen feher is eltuzel mindent manapsag hogy eletbe maradjon telen.

Sok tiszta cigany portam jartam Bazban a hetvenes evekben, buszkek voltak ra, volt munka. Volt ciganysor is viskokkal, probaltak kikerulni onnan. Nem igaz hogy igenytelenek, nem hiszem el hogy harminc ev azza tette oket.

Latcho Rom 2013.11.17. 21:21:37

@diggerdriver: lehet hogy jartam nalad is? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 21:22:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Reagen-ben és Teacher-ben egyetértünk Pál apostolt nem ismerem.
Nekem még kedvencem Churchill.

Latcho Rom 2013.11.17. 21:22:58

@Don Kartasch: Koztuk is eltem, majd ket evig.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.17. 21:28:18

@shakti_rom: '70-es eveket irsz. Most amugy 2013 van am, csak ugy szolok...
Te tenyleg komolyan gondolod hogy van relevans tapasztalatod a temaban??? Latszik hogy nem nagyon tudod mirol beszelsz, szerintem ne egesd magad tovabb es lapozzunk errol a temarol...

Ne vedd zokon, de en innentol fogva a ciganysaggal kapcsolatos velemenyedet annyira tudom komolyan venni, mintha egy hawaii szorfos beszelne a problemarol.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.17. 21:32:02

@diggerdriver: De mostmár a gyerek kezét tényleg kösd rá a hátára! És neked is csak módjával a szörfözéssel!
Mirxnek külön köszönet, ismeretlenül is szeretjük! Megmentette a főmarkolónkat, ugyanis nem tudunk élni nélküle! :-))
Amúgy meg, te egy akkora de akkora .......vagy!!! Már azt hittem elkezdtél itt HÁ-s csajokat begyűjteni!!!!!! Jól átvertél a bevezetéssel! :-DDDDD <3

Latcho Rom 2013.11.17. 21:32:28

Semmi gond, nem ertek hozza, te nyertel.

tableno 2013.11.17. 21:34:32

@Cascabel: "Amikor cukornadultetvenyen kellett vegig gyalogolnom a lefektetett kabelt ellenorizve, mindig rettegtem a coral kigyotol: annak a marasa ellen nincs szerum. Egy kanadai kollegam olyankor negy emberrel korulfogva mert csak kozlekedni, akiknel machete volt, hogy lenyisszantsak, ha latnak egyet." - amennyire tudom, a korallkígyó csak potenciálisan nagyon veszélyes, a gyakorlatban nem annyira. Ez azért van, mert ugyan a mérge tényleg halálos, de alapvetően szelíd, nem agresszív kígyófajta, nagyon ritkán mar meg embert, inkább elmenekül az útjából. Ráadásul nagyon élénk színű, könnyű időben észrevenni és kikerülni.

M. Péter 2013.11.17. 21:34:59

@Kövérmadár [jävla invandrare]: Ha gyerekkorodban téged is lopni tanítottak volna a szüleid, akkor szerintem te is loptál volna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 21:36:25

Az építőiparban dolgoztam 30évet rengeteg cigánnyal együtt. Soha semmi problémám nem volt velük.
Pedig Mátészalkáról, Fehérgyarmatról és egyéb hasonló helyekről származtak.
Viszont mikor a munka végén hazamentem fatornyos kisfalumba akkor őrtornyok felállítása a telek négy sarkára homokzsákok felpakolása géppuskafészkek kialakítása volt az elsődleges feladat.

2013.11.17. 21:39:36

@shakti_rom:
En is roma szarmazek vagyok ezek szerint, hiaba hogy a felmenoim fele svab, fele tot:) Soha sem erdekelt az, mit hoz a holnap:) Orok nyar az eletem, ezert is talaltam magam sokszor az utcan, anyagilag lenullazva:) Bankban penzt nem tartok, befekteteseim, ingatlanaim nincsenek, nem is voltak es ha elerek egy bizonyos osszeget, akkor abbahagyom a melot es pihenes, ameddig a megtakaritott penz tart. Tiszta cigany eletmod:) Szombat - vasarnap meg dupla fizetesert sem vagyok hajlando dolgozni. De ha szepen megkernek, akkor ingyen is:) Genetikailag felresikerultem, ez van, elvezem is raadasul:)

DieNanny CH 2013.11.17. 21:40:00

@Babette_:

Már megint lekávéztad a billentyűzetedet? :-)

tableno 2013.11.17. 21:40:33

@morsels: ha utánanéznél, tudhatnád, hogy francia, angol, német, amerikai, stb. értelmiségiek is írtak/mondtak már nagyon csúnyákat a saját országukról és népükről. Általában az égvilágon semmi bajuk nem lett belőle, esetleg keményen vitatkoztak velük, de soha senkinek nem jutott eszébe, hogy leköpje, lehazaárulózza, halálosan megfenyegesse őket. Ez utóbbi inkább olyan helyekre jellemző, mint Irán, Pakisztán, Oroszország, és hát sajnos Magyarország...

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 21:40:41

@Don Kartasch:
jo napot, cigánypecsenye van?
van. De akkor zene nincs.

morsels (törölt) 2013.11.17. 21:42:34

@diggerdriver:
Ritkan szoktam hangosan felnevetni, de ezen most hangosan nevettem. PC ide, vagy oda :-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 21:43:27

@DieNanny: nem, csak telefonon baszakszanak a kommentek

Latcho Rom 2013.11.17. 21:44:56

@Cascabel:
ha meg nem lattad nezd meg a Csak a szel cimu filmet, a ciganygyilkossagokrol szol, rettenetesen szep film.

2013.11.17. 21:49:43

@tableno:
Ilyen a csorgokigyo is, jelez hangosan, csorog, hogy vigyazz, jovok. veszelyes vagyok. Bar nem halalos, ha van ellenszerum. Nalam mindig volt valamilyen gyogyszer, ugy kaptam, skorpio es kigyomarasra. Azt hiszem, egyszeru atropine tabletta volt csak, idegmereg ellen. A skorpio ellenben sunyi, megbujik, de az sem tamad addig, amig nem piszkaljak.

skye8 2013.11.17. 21:49:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: sajnos nem hinnem h. vegleg angliaban is maradnak, mivel az osszelopkodott penzekbol mar megepitettek a palotakat idehaza.
adozni nem adoznak, mert nincs bejelentett munkahelyuk,a szocialis segelyt/gyerekpenzt bezsebelik (ha nem kapnanak, diszkriminalnank oket az unio szerint), a korhazak szuleszeti osztalyain tobb purde szuletik mint feher gyerek,az allami korhazban az orvosnak muszaj ellatni oket, ellenkezo esetben bortonbe kerul - es itt szappant honapok ota nem latott 'paciensekrol' beszelunk...
franciaorszagbol repulovel kuldtek haza oket es meg utikoltseget is a kezukbe nyomtak, utana bukarestben a leszallaskor rohogve deklaraltak, hogy ahogy fogytan a penz, mennek vissza...igeretuket be is tartottak, sot tulteljesitettek, aminek mi a szerencsetlen adofizetok orulunk a legjobban :P
.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 21:51:12

@shakti_rom: nekem hasonló a Delta c Mundruczó film...

Latcho Rom 2013.11.17. 21:54:35

@Babette_: nem lattam.

Cascadel: nem egy ballibsi site, de itt van Mocorgo, talan a Makra is. Talan a szel biztos nincs.

www.magyarvagyok.com/videok/magyar-listak/filmek/

morsels (törölt) 2013.11.17. 21:54:57

@tableno:
Magyarorszagon lassan mar az is politikai kerdes lesz, hogy percenkent hanyszor veszel levegot. Es ebben mindenki egyforman ludas, legyen az jobb, vagy baloldali. Mondjuk attol meg messze nem Iran, meg Pakisztan, vagy akarcsak Oroszorszag. Raadasul ezek a tendenciak elegger erosodnek egesz Europaban, nem csak Magyarorszagra jellemzo.
Namost ebbe a hisztibe kellett neki genetikailag alattvalozni, raadasul zsido letere, csak hogy meg pikansabb legyen a dolog.

Latcho Rom 2013.11.17. 21:57:55

@Babette_: nem vagyok egy nagy Monori Lily fan...

Latcho Rom 2013.11.17. 22:03:51

@Don Kartasch: Mennyi ideje elsz kulfoldon?

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 22:05:02

@shakti_rom: nem ő a főszereplő.. Hanem a Lajkó Félix.. Meg néha a lány.

2013.11.17. 22:05:38

@shakti_rom:
Lehet, hogy filmen szep, de a valosag osszeskuves elmeletre hajaz nalam. Nem ugy sult el, ahogy elterveztek.
Ha mar osszeskuves elmeleteknel tartunk, tegnap talaltam egy erdekes blogot, meg a mai poszttal is osszefugg, a fulop - szigeteki tajfunnal:
weatherpeace.blogspot.ca/2013/11/typhoon-haiyan-weather-warfare-against.html
Nagyon kemeny temat boncolgat, nem olvastam el teljesen, de van benne valami. Peldaul a 90 - es evekben dolgoztam egy vilagvegen levo helyen, ahol elottunk tobb honapig laktak amerikai katonai kutatok, az eszaki fenyt vizsgaltak. ( Kanadaban!!) Mostanra kezd osszeallni a kep, hogy miert. De volt mas is: egy alkalommal nem tudtunk merni napokig, akkora tellurikus aramok keringtek a foldben. Altalaban microvolt nagysaguak, a mi jelunk elnyomja oket. De akkor V nagysagrendban mertuk oket, a mi adonk jelet siman elnyomtak. Mit hallunk a hirekben: hatalmas foldrenges Kaliforniaban! Mi feluton voltunk Alaszka es Kalifornia kozott. Lehet, hogy csak veletlenek egybeesese volt, de akkor is:)

Latcho Rom 2013.11.17. 22:06:03

@Babette_: lajko johet, citeran is. van a filmhez linked letolteni?

Latcho Rom 2013.11.17. 22:09:19

@Cascabel: embereket mutat, nem romakat, nem magyarokat. Minden pc nelkul, bar a jobboldal, s orbanek tiltakoztak, a barmok kulfoldon is-mint a sved videonal, hogy a film "rossz fenyt vet az orszagra".

montroyal ( CAN qc) 2013.11.17. 22:09:50

@Don Kartasch: Van egy-ket cigany, aki neha ki akar torni es valoban beilleszkedik, de erdekes modon ok mar onnantol nem is tartjak ciganynak magukat

mé én ma nem vagyok cigany csak apam anyam vot az ...

Latcho Rom 2013.11.17. 22:10:41

@Cascabel: Huhh..ez kiserteties haver ;)

2013.11.17. 22:13:30

@shakti_rom:
Thanks. A Makrat biztosan megnezem. Kivancsi vagyok a filmvaltozatra. Amugy a Duna World- on is vannak neha erdekes regi filmek. Miota real timeban tudom nezni, sokat fel is veszek. Valaki emlitette tegnap a Paprika TV nevu fozocsatornat. Na az nem jon be, mindig zavaros. Biztosan sokan nezik:( A Duna TV ellenben rendkivul jo minosegben jon, neha a HD csatornan is. Igaz, jo gyors internetem van, fiberoptic.

Latcho Rom 2013.11.17. 22:16:31

Itt is sokat megy, tul sokat is. M a reggel pld az edes Csuros Karolarol, a madachrol. Uristen milyen feher a Huszti. Igaz en is :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 22:19:18

@shakti_rom: nincs, nem én vagyok a letöltés felelős itthon

Latcho Rom 2013.11.17. 22:25:52

@Babette_: nemtom huszti mennyi, en 59

mennyi az ilyen? :))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.17. 22:28:16

@montroyal:
Volt már nekem is olyan érzésem, hogy cigánynak lenni nem származás, hanem életforma kérdése. Számomra elképzelhetetlen, pedig biztosan sokkal kényelmesebb. Gondolj bele: fürdeni sem kell, dolgozni sem kell. Ha valamire szükségem van, azt elveszem. Csomó idő marad Maunikasó-ra és hasonló nyalánkságokra...

@Babette_:
:) :D :) :D

@M. Péter:
Lehet, de nem tették. Ahhoz pedig nem kell szerintem túl sok intelligencia, hogy tudjam: attól, hogy erre tanítottak, még nem biztos, hogy helyes.
Apám pl. folyamatosan csalta anyámat, amitől anyám alkoholista lett. Namost, sem inni nem vagyok hajlandó, sem megcsalni a menyasszonyomat.
Más kérdés, hogy kénylemesebb belesüppedni a környezet által teremtett posványba, mint kitörni onnan.
Aki akar, az tud változtatni. Szar dolog, hogy ezt gyerekként kellene megtennie, de attól még ez van.

@Don Kartasch:
Christian? :) Nemrég olvastam a könyvet róla. :)

@Cascabel:
Örök nyár az életed??? Kanadában??? Te mit ittál? :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 22:29:15

@tableno:
A korallkígyó rendkívül színes kígyó aki ellentétben a csörgőkígyóval ami a hangjával, a korallkígyó a színeivel hívja fel a figyelmet hogy vigyázz mérges vagyok. Ugyanis nem céljuk konfliktusba kerülni náluk nagyobb élőlénnyel.
A kígyóméreg drága, legdrágább a tulajdonosának akinek az élete függ tőle hogy a megfelelő zsákmány marásközelbe jutásakor elegendő méreg álljon rendelkezésére. Miért lenne érdeke a kígyónak mindenfelé szórni a mérgét mint bolond a lisztet?
Enni akar nem pedig Gipsz Jakabot elpusztítani.
@Cascabel: Általános szérum minden kígyófajtára nincs.
Többféle kígyóméregre együtt viszont van.
Általában azoknak a kígyófajtáknak készítenek kombinált szérumot amik azonos területen élnek.
Sokszor a megmart ember nem tudja megmondani a kígyó fajtáját.
Akkor adnak neki kombinált szérumot ami azon a területen honos mérgeskígyók mérge ellen hat.
Értelmetlen lenne Észak Amerikában mondjuk csörgőkígyó-kobra kombinált szérumot csinálni.
Sokféle variáció létezik.
Vannak első és hátsó méregfogas kígyók. Vannak amelyikek csöves méregfogúak vannak amelyikeknek árok van a fogukon és vannak amelyikeknek semmi csak a fogon folyik végig a méreg.
Az ilyen és az árkos méregfogú kígyóknál van esély hogy a ruha szövete valamennyi, vagy akár a méreg többségét letörli és nem jut a sebbe.
A méreg hatása ha lehet még sokfélébb.
Eleve a méreg egy előemésztő folyadék ami már megkezdi a szövetek lebontását még az áldozat életében.
Az emberi nyál is ilyen hiszen a cukrot-sót képes feloldani.
Vannak mérgek amik a vért besűrítik vannak amik felhigítják.
Vannak idegmérgek.
Mindegyik hatását felhasználják a humán gyógyászatban.
Elsődleges szempont a kígyónak hogy gyorsan hasson mert nem akar kilométereket csúszni az egér után.
Sok kígyó hőtérképpel tájékozódik.
Ez alapján pontosan tudják mekkora zsákmány milyen messze van tőlük.

2013.11.17. 22:45:55

@Kövérmadár [jävla invandrare]:
Nem ittam semmit, esetleg kavet:) Azt azonban literszamra. Mogyorotejjel. Csak ugy tudom meginni:) Nagyon raszoktam. Egy cigi, egy korty kave. Az orok nyarat arra ertettem, hogy nem gondolok a telre, a holnapra:) Ez be szokott neha bacni nalam:)
Tucsok eletmod:) ( de azert a szorgos hangya is bennem van, ha dolgozom, becsulettel, pontosan, elvezettel csinalom, csak nem sokaig birom, a kutya is "jodogaba" veszik meg:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.17. 22:50:00

@Cascabel:
:)
Értettem, hogy mire értetted :)

Ez a mogyorótejes kávé érdekesen hangzik. Miféle dolog az a mogyorótej? Hátha lehet kapni itt is vagy speciális kanadi dolog?

M. Péter 2013.11.17. 22:50:05

@Kövérmadár [jävla invandrare]: "genetikusan alattvalót" írt, nem "genetikailag alattvalót", ami mást jelent, bár gondolhatta volna, hogy ezt félre fogják érteni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.17. 22:51:03

@diggerdriver:
A látvány ismerős, ha nem is teljesen. Szar érzés lehet! :(

2013.11.17. 22:55:55

@diggerdriver:
Az atropin nem ellenszerum, csak csokkenti az idegmergek hatasat, segit tulelni addig, amig korhazba, orvoshoz nem kerul a megmart ember. Mexikoban a legkisebb faluban is van a kornyeken elofordulo kigyo, skorpio elleni szerum. Erdekes, a tarantulat szeretik a mexikoiak:) Nem a pokra gondolnak, amikor emlitik:) En is szerettem, amikor fiatalabb voltam:) Chicheron con pello. Ez is tarantulla, szlengben. Magyarul panocha, az az edes pudding:) Nektek nem volt kiadva a seregben atropine injekcio? Amit csak ugy ruhan at kellett volna benyomni a combba, ideggaz tamadas eseten.

montroyal ( CAN qc) 2013.11.17. 22:57:55

@Kövérmadár [jävla invandrare]: en sem vagyok cigany de nehany cigany betegseg rajtam is kiut neha .. ha kisut a nap nem akarok dolgozni ..

rumitom 2013.11.17. 22:58:12

@Kövérmadár [jävla invandrare]: az hogy a te szuleid milyen peldaval alltak elotted, tarsadalmilag (egyelore meg) nem elfogadot, igy nem harult rad csoport nyomas hogy kovesd a peldajukat, mi tobb, ellentetes hatast valtott ki, se nem iszol se nem lepsz felre. ez eleg termeszetes jelenseg.

a ciganysag szubkulturajaban az altalunk elitelt viselkedesi minta azonban egeszen termeszetes, helyenkent elvart. igy szamukra a kerdes, ahogy valaki mar irta, cigany, vagy magyar/szlovak/bolgar/roman akar lenni az illeto. nekik a viselkedesi forma identitasi kerdes is.
bar en nem eltem se koztuk se a szomszedjukkent, inkabb csak erdekes temanak tartom

montroyal ( CAN qc) 2013.11.17. 23:02:07

@Kövérmadár [jävla invandrare]: sem inni nem vagyok hajlandó, sem megcsalni a menyasszonyomat.

én is igy vagyok nem iszok nem dohanyzok nem kavézok ... és nem nozok.... az utobbit a legkonnyebb megallnom ... én akarom de a nok nem ...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.17. 23:11:45

@shakti_rom: "Mennyi ideje elsz kulfoldon?"

Ez a 2. session-om. Olyan 3/4 eve jottem el otthonrol.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.17. 23:24:47

@Kövérmadár [jävla invandrare]: "Christian? :) Nemrég olvastam a könyvet róla. :)"

Parancsolsz? :)

2013.11.17. 23:28:49

@diggerdriver:
Nevadaban is van sok csorgokigyo, es hallottam egy helyitol, hogy egyszer csatangolt a sivatagban a lovaval, es hazaerkezte utan vette eszre, hogy csorgokigyo van a csizmajaba kapaszkodva a fogaival:) Azt hiszem, holnap felteszem a csorgokigyo vadaszatrol szolo kis videomat. Csak talaljam meg. At kell konvertalnom m2ts formatumrol a nepszerubb mp4 -re. De van sivatagi teknosbeka versenyrol szolo is, igaz, nagyon rovid. Van fenykepem is, amikor a munkasaink feldolgozzak a terepen a talalt teknost:( Termeszetvedelem alatt all, nagyon buntetik. Azt mondjak, rendkivul finom a combja. A vere sok mindenre jo. fokozza a cexualis vagyat is tobbek kozott:) Ha frissiben isszak, be lehet tole allni:) A csorgokigyot kiszaritjak majd porra torik, ami kivalo gyogyszer asztma rohamra. Ha mar a nepies gyogyszereknel tartunk, egyszer a vesekovemre cholla kaktusz gyokeret astak ki, teanak. El is mulasztotta a gorcsoket hamar. Amugy a cholla az egyik legkellemetlenebb kaktuszfajta. olyan, mint a bogancs, beleakad mindenbe, szinte repul:
www.youtube.com/watch?v=gfjV4BbXfZU
kellemetlen elmenyeim voltak vele:(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.17. 23:39:35

@Don Kartasch:
Az oroszlanos dokumentumfilm. Bar lehet csak rahibaztal, de tenyleg volt ilyen story es abban hivtak az oroszlant Christiannak. :)

@montroyal:
Azert akinek olyan hire van, mint neked... hozzad csak az megy felesegul, aki mar eleve valni akar :)
(Nem tudtam kihagyni, ne haragudj, ha megbantottalak! ;) )

@Cascabel:
Ez istenien nez ki! Ha Nestle, akkor talan itt is van. 9 honapig elall felbontas nelkul, lehet van ide is shipping.

@rumitom:
Ez tiszta sor. De felfogni akkor sem tudom, hogy hogyan nem veszik eszre, hogy nem jol csinaljak. Azert egy minimalis igenynek kellene lennie arra, hogy asszimilalodjanak.
Nekem pl. furcsa volt, hogy itt nem fognak kezet az emberek. Aztan belejottem. Milyen hulyen venne ki magat, ha reggelente korbemennek es mindenkit vegigfogdosnek, nem?

Arra is kivancsi lennek, hogy mit mond az apa, mikor megkerdezi a kisgyerek, hogy miert utalja ot mindenki? Mert a feher ember gonosz es nem hagy ervenyesulni? Vagy mit?

2013.11.17. 23:39:49

@Cascabel:
A tequila keszitesehez hasznalt agave kaktusz is kellemetlen, kulonosen ha egy agave ultetvenyen kell keresztul menni, pl. ott vannak a merendo vonalak. Kemeny, mint az acel a " levele", a vege pedig tuszeru, mint a kard hegye. Rendkivul fajdalmas, ha veletlenul a ruhan at megszurja az embert:(
www.google.ca/search?q=blue+agave&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=CEWJUoeFJIjH2QWGwYCYDg&sqi=2&ved=0CKoBEIke&biw=1280&bih=618

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.17. 23:42:59

@Cascabel:
Majd szolj, hogy melyik a teknosos, mert azt kihagynam... :) a tobbi erdekel!
Azt a ferfit, akinek ajzoszer kell jobb, ha lelovik... az olyan, mint a szarnyaszegett madar vagy a viziszonyos hal. :)

2013.11.17. 23:43:18

@Kövérmadár [jävla invandrare]:
Nem csak istenien nez ki, hanem az ize is az. Fel literes kiszerelesben is aruljak elelmiszer boltok. Kaloriaszegeny es nagyon finom, en imadom!!!

rumitom 2013.11.17. 23:45:00

@Cascabel: Alabamaban is rengeteg a csorgokigyo. Arizonaban/Texasban is eleg elterjedt.
AL deli resze mondjuk tiszta mini ausztralia. az edesvizben rengeteg aligator es vizikigyo, a tengerben capa, brutal mennyisegben. kigyok es pokok tomkelege az erdokben. utobbiak fel tenyernyiek, persze a veszelyesek a kicsik

2013.11.17. 23:47:07

@Kövérmadár [jävla invandrare]:
OK:) Majd az lesz a file neve, hogy "tortuga_1_no kovermadar.jpg" :)
En a megserult kezfejedet nem mertem megnezni:(

rumitom 2013.11.17. 23:51:17

@Kövérmadár [jävla invandrare]: a kezfogasos peldadnal maradva. kepzeld el hogy egy magyar faluban laksz svedorszagban, ahol mindenki kezet fog. amig munkaba nem allsz 20 eves korodban (tudom, ez a pelda gyenge pontya), csak elvetve talalkozol sveddel, es ok amugy sem akarnak veled kezet fogni, mert magyar vagy (gondolod te). a munkahelyeden eroltetni fogod a kezszokast, hisz nem valtottal konyezetet, orszagot, hogy barkinek is a szokasait fel kelljen vegyed, te egesz eletedben a 30km-s korzetben eltel. miert valtoznal most hiertelen?
erted a problemat?

a masik meg. ki mondja meg mi a jo? alapvetoen a csaladod, a kozvetlen kornyezetednek kell megfelelned, a falubelieknek. ok mondjak meg mi a helyes viselkedes. ezt koveted kamaszkorodig

rumitom 2013.11.17. 23:54:26

@Cascabel: ebbol keszul a tequila? ezt valamiert nem tudtam, pedig szoktak erdekelni az ilyen eljarasok. no majd utana olvasok

2013.11.17. 23:55:20

@rumitom:
Arizonat, Kaliforniat es Nevadat ismerem csak csorgokigyo ugyben. Volt egy erdekes storym kigyoval kapcsolatban, meg az elejen, amikor elkezdtem dolgozni a szeizmikus kutatasban Kanadaban, telen. A regi, tapasztaltabb melos sracok amikor uj zoldfulu kerult a csportba es nagy hoban kellett menni, narancssarga szalagokat kotottek a hocsizmak szarara, hogy elriasszak a " snowsnake-ket " amik rendkivul veszelyesek, hatalmas fogaik vannak es a ho alatt elnek, tamadnak:) De tudtak rettegni az uj sracok, kulonosen a varosiak:).

2013.11.18. 00:05:52

@rumitom:
Igen, a blue agave kaktuszbol. Minimum 5 evesnek kell lennie. A nagy gumot regiokent mas mas modszerrel dolgozzak fel. A mezcalhoz pl. nagy godrokbe teszik, kovekkel fedik be es hatalmas tuzet egetnek felettuk napokig. Utana osszetorik malomko szeruvel, amit lo mozgat korbr- korbr. Utana erjesztik es deszitllalo szerkezeten lefozik. Oaxacaban hivjak mezcalnak. Az erdeti tequila Jalisco allamban keszul, Guadalajara kornyeken, a Tequila nevu kisvarosban. Eszak Mexikoban a vadon termo agavet hasznaljak, ott bacanora a neve. Ez uj, alig 15-20 eve csinaljak ott illetve kezdtek ujra csinalni.
A mescal kesziteserol nehany kep Oaxaca allamban, Mitla varoskabol:
indafoto.hu/zopilote/image/17741265-18316e34/538317
indafoto.hu/zopilote/image/17741267-2d5a28e0/538317

BTBTBT 2013.11.18. 00:17:38

@Cascabel:
Puerto Vallartában mit keres az a "Siofok Hungria"-felirat a csempék között?

2013.11.18. 00:18:48

@Barátusz:
Nem tudom:) Ott lattam. Biztosan jart ott valaki a keszitok kozul:)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.18. 00:19:17

@Kövérmadár [jävla invandrare]: jaaaa, regebben lattam mar a filmet es rettenetes a nevmemoriam. :)

BTBTBT 2013.11.18. 00:22:27

@Cascabel:
Nem semmi.
És az a fém Don Quijote Zacatecasban? Kinek volt olyanja?

2013.11.18. 00:30:11

@Barátusz:
A baratom es munkatarsam, Renenek a sogora keszitette, hegeszto muvesz Zacatecas varosaban. A Rene is besegitett. 1000 dollarert adtak el egy amerikai turistanak. En is megvettem volna, de felreertes volt, 10 ezret mondtak. Azt hittem, hogy dollart, kozben pesot gondoltak:) Ami akkoriban 1000 US dollart ert:) De hova tettem volna? :)

BTBTBT 2013.11.18. 00:38:46

@Cascabel:
Nagyon jól néz ki. Még ágyúja is van. :)
Ilyen fémművesek vannak Londonban is, több arts & crafts piacon is árulnak - természetesen használati és dísztárgyakat, nem ilyen életnagysághoz közelítő DQ-kat.
Az a szivarozó kubai nő is eszméletlen!

Latcho Rom 2013.11.18. 00:45:29

feher lovat hurcolasztak a bartok bela uton ma, esz - fa* megall.

ATV bocsanatot ker kertesz papatol, nem alavalot hanem alattvalot irt, en pedig azzal toltom a vasarnapot hogy a hataratkelt munkasosztaly ciganyozasat olvasom, sot..vitatkozom veluk.
Most meg a jovialis Betlen nyekegeset nezem, de sebaj..Kuba var, nem baszik ki velem, mint en magammal :)

BTBTBT 2013.11.18. 00:47:57

@shakti_rom:
Legalább az avar összeszedte magát, amíg itt blogoltál? :)

Latcho Rom 2013.11.18. 00:52:18

@Barátusz: nagy resze. Azert unokaztam, foztem 6 emberre, be is vasaroltam jovo hetre. Mst meg ehetnekem van :)

Latcho Rom 2013.11.18. 00:55:17

@Barátusz: Te egy ilyen ejszakai madar vagy, mi? hanykor kelsz dolgozohoz?

2013.11.18. 01:05:58

@Barátusz:
Itt is van par kepem, leinkabb Kubarol es par Calgaryrol, 2 hete, amikor bejott a tel:
indafoto.hu/cascabel

BTBTBT 2013.11.18. 01:12:24

@shakti_rom:
Akkor nem unatkoztál. :)
Igen, bagoly vagyok, de elég reggel 8-kor kelnem. Bőven ráérek beérni 9-re. :)

Jó étvágyat!

@Cascabel:
A hómennyiséget tekintve ezek a téli képek olyanok, mint egy átlagos magyar havas időszak.
Ma a Szent Erzsébet-templomban voltál?

Latcho Rom 2013.11.18. 01:21:07

@Barátusz: felora az ut? kb nekem is.

A trianon muzeum verte ki a biztosetekot, kikapcs duna tv. Kell az nagyon, minek hajlektalanoknak szallast, lakast. Azt nem, leirtak oket, mint a nyomorgo 3 milliot is.

joejt

BTBTBT 2013.11.18. 01:24:18

@shakti_rom:
Nem félóra az út. Fél perc. Komolyan.
Még mindig röhögök az "éjszakai madár" kifejezéseden. :)
Jó éjt!

2013.11.18. 03:29:50

@Barátusz:
Igen, A Szent Erzsebet templomban. Benn van a belvarosban, az utcajaban laktam 1 evig, 4 blokkra tole, amikor kijottem 83 - ban. Ma tobb, mint 100 - an voltak, senkit sem ismertem. Szerencsere:)
A teli kepek esetleg annyiban kulonboznek a hazaitol, hogy oktober vegen keszultek:) Olyankor nincs meg tel Magyarorszagon. Itt kicsit keson koszontott most be:) Van ill. volt olyan, hogy augusztusban is havazott. Maskulonben ekkora ho szokott lenni, nagyon ritkan tobb a ho, mint 25 cm es max 1 heten belul elolvad, ritkan tartos, meg telen is. Keleten az 1 - 2 m - es ho nem ritkasag, ami sokszor hetekig megmarad.
(kozben ledoltem egy kicsit, 7 - kor ebredtem fel. Holnap irany a gyapotfoldek, a mokuskerek)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.18. 10:50:26

@rumitom:
Azért szerintem minimális intelligenciával rá lehet jönni, hogy ami a BTK jelentős részét kiadja, az valószínűleg mégiscsak rossz.

Még egy példa: anyám gyűlölte a zsidókat. Bármikor, amikor szóba kerültek (TV, újság, akármi), akkor jöttek a megjegyzések. Nem értettem, így rákérdeztem. Jó alaposan körüljárta a témát, hogy nagyapámat 56 után feljelentette a zsidó szomszédja.
Na de ettől nekem is utálnom kellene őket? Ráadásul mindet?
Aztán divat volt az általáos iskolában is utálni őket (90-es évek első fele). Ott sem ment a dolog.
Inkább utánajártam a dolognak és megállapítottam, hogy az ég-világon senkinek sem ártottak soha. Amiért utálják őket, az egy szánalmas irigységből adódik.

Szóval szerintem akinek egy minimális igénye van a dolgok, a világ megismerésére, az megy és megismeri. Majd, amikor meglátta, hogy hibás információkat kapott a szüleitől, akkor onnantól más értékrendet követ. A már említett, kitört cigányok, akik megtagadják saját cigányságukat is megtették ezt, tehát a dolog működik.

Én pl. sosem fogadtam el a szüleim gondolatait egyezményes igazságnak. Nem is alakult ki olyan kapcsolat közöttünk, amilyen egy klasszikus szülő-gyerek kapcsolat. De nem bántam, mert tudom, hogy a sok értelmes dolog mellett sok butaságban is hittek.

@Cascabel:
Mindenképpen! :)
A kezem egy dolog, de az állatok leölését, szenvedését nem tudom végignézni.
(igen digger, eszem húst)

Evain 2013.11.18. 11:58:16

@Kövérmadár [jävla invandrare]: te nekem gyanús vagy! Már korábban is feltűnt, hogy sok mindenben hasonlóan gondolkodunk. :D

Evain 2013.11.18. 15:38:18

@Kövérmadár [jävla invandrare]: nem mersz velem eszmeközösséget vállalni? :P Skandallum! :)
Pedig a teszt is megmondta, hogy gondoskodó típus vagyok. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.18. 17:10:32

@Evain:
A teszttel semmiképpen szeretnék kekeckedni, elfogatom az eszmeközösségi ajánlatot! :D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása