oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. november 17. 06:42,  Egy kis esővel és széllel megúsztuk 310 komment

2013. november 17. 06:42 Határátkelő

Egy kis esővel és széllel megúsztuk

Az elmúlt napokban a fülöp-szigeteki tájfun okozta emberi tragédiáktól volt hangos a világ, és tényleg borzasztó látni, micsoda szenvedést és nyomorúságot okozott a természet. Ma egy picit ellátogatunk hát a Fülöp-szigetekre, aztán találkozunk egy viperával Afrikában, végül programot ajánlunk azoknak, akik Londonba látogatnának.

Haiyan tájfun, Fülöp szigetek.jpg(forrás: BBC)

Megrázónál megrázóbb felvételekkel volt és van tele a világsajtó azután, hogy a Yolanda (illetve ahogyan a világsajtóban, így Magyarországon is nevezik: Haiyan) tájfun végigsöpört a Fülöp-szigeteken.

Az első döbbenet után felvettem a 90 millió fülöpke blog szerzőjével, Marcival a kapcsolatot, legfőképp azért, hogy megtudjam, minden rendben van-e vele, másrészt azért, hogy esetleg nem írna-e pár sort arról, milyen is most a helyzet az országban. Nos, a posztot nem vállalta (amit abszolút megértek), de örömmel láttam, hogy a blogjára kikerült egy rövid beszámoló, úgyhogy ma ebből idézek.

„A szél erőssége elérte, sőt meghaladta a 300 km/h-t, a széllökések ereje pedig 380 km/h körül volt. Ilyenkor már fák repkednek a levegőben, meg autók és háztetők. Ha ez nem lenne elég, még jön a több emelet magas hullám is, amit a szél korbácsolt fel.

Bár a tájfun átmérője 600 km volt - ami kishazánkat kétszeresen is beterítené - minket Manilában hála Isten nem érintett nagyon. Egy kis esővel és széllel megúsztuk, de semmi komoly.

Körülbelül fél éve voltam Taclobanban, Leyte sziget fővárosában. Barátnőm rokonai élnek ott. Yolanda valahol Taclobannál ért partot és ott okozta a legnagyobb pusztítást. A hírek szerint csak itt több mint 10.000 halott van.

A helikopterről nem lehetett látni olyan épületet a parttól 1 km-es sávon belül, ami állva maradt volna. Sajnos olyan is volt, hogy pont az evakuációs központban haltak meg az emberek az ár miatt.

Ráadásul a fosztogatások is megkezdődtek, betörtek az élelmiszer boltokba és vitték, amit tudtak, ami „érthető", de ezen kívül már viszik a tévéket, hűtőket és fosztják az ATM-eket is. Mindeközben mindenhol holtestek, romok és összetört életek."

Ha valakit videók is érdekelnek, kattintson Marci blogjára, ott négyet is megnézhet!

Eközben Afrikában...

...kiderült, hogy boszorkányok márpedig léteznek. Legalábbis Kátya szerint, akiknél kígyóhelyzet alakult ki Dél-Afrikában.

„Volt itt inspekciózni a kertet egy rém unszimpatikus nő, aki befenyegetett, hogy mennyi itt a kígyó, mi meg nevettünk magunkban, hogy haha, fél év alatt egyet sem láttunk. Na, ezek után elszabadult a pokol!!! (...)

vipera kicsi.jpgÉpp kint ebédeltünk a kertben, mikor arra lettünk figyelmesek, hogy egy VIPERA akar becsúszni a lakásba a nyitott ajtón át!!! Szerencsére még épp észrevettük, Béla elterelgette, miközben a kígyó mérgesen puffogott. Én hős módjára nem sikítoztam, és nem is szaladtam (túl) messze, de azért ezek a kígyók nem lopták magukat a szívembe.

Ez a szerencsétlen kígyó persze nyilván nem tehetett az egészről, éjszakai fajról van szó, aki alapvetően épp aludt volna, mikor valószínűleg Béla - tudtán kívül - kiöntözte a vackáról, és ezért próbált új helyre menni.

Viszont az ártatlansága se nagyon vigasztalt volna, ha sikerül beszöknie a házba, és mondjuk két nap múlva találom meg a ruhásszekrényben, miközben épp ijedtében belém mar."

Ez persze szerencsére nem történt meg, ha viszont érdekel titeket, milyen óvintézkedéssel próbálják Kátyáék megelőzni a kígyóveszélyt, akkor olvassátok el az Eközben Afrikában blogon a posztot ide kattintva!

Sherlock Holmes irodája és a London Eye

Végül jóval békésebb vizekre evezünk, fel a Temzén egészen Londonig, ahol Diggerdriver most kifejezetten azoknak írt egy ajánlót, akik azt tervezik, meglátogatják a világ egyik legizgalmasabb és leghangulatosabb fővárosát (ez az én magánvéleményem :) ).

„A teljesség igénye nélkül ajánlok néhány helyet, amit érdemes meglátogatni. Én sem voltam mindenhol, van, ami tervbe van véve és van, amire bármekkora turistalátványosság is, nem vagyok kíváncsi.

Nem érdekel például Madame Tussauds múzeuma, és nem vagyok kíváncsi Sherlock Holmes irodájára sem. Miért kéne látnom egy sosem volt ember sosem volt irodáját és személyes tárgyait? (...)

Nem voltam még az Óriáskeréken és mellette az Aquariumban sem, ezeket viszont mindenképp pótolni akarom. (...)

London Eye.JPG

Nagy kedvenceim a Car Boot-ok. Ezek a használtcikk piacok ahol tényleg fillérekért lehet hozzájutni mindenhez. Általában szombat-vasárnap vannak a városban nyitva jellemzően iskolaudvarokban.

Van, ahol ingyenes a belépés és van, ahol fizetni kell érte. A legnagyobb a denhami piac, ami Uxbridge mellett van, de autó kell a meglátogatásához. Sajnos novembertől márciusig zárva tart. (...)

A legnagyobb csalódás számomra az Állatkert meglátogatása volt. Először is nagyon drága mivel gyerekkedvezmény meg családi jegy nincs. Egy háromfős családnak 66 font. Önmagában ez nem lenne baj, ha a látnivaló arányban állna a fizetett összeggel.

Ebben az állatkertben gyakorlatilag nincsen állat. Sétálsz egy félórát, aztán egy hatalmas kifutóban jó messze látsz egy állathoz hasonló valamit. Az épületek a legnagyobb csalódás. Rendben van, hogy mi hozzá vagyunk szokva a Budapesti Állatkert csodálatos műemlék épületeihez, de Londonban az álcázni sem próbált meztelen beton épületek láthatók."

Töredelmesen bevallom, hogy az én tendenciózus válogatásomnak köszönhetően érezhetitek esetleg úgy, hogy Digger elsősorban azokról a dolgokról ír, amik nem tetszenek neki, a poszt ennél természetesen sokkal hosszabb és tele van ajánlóval, úgyhogy akinek sikerült felkelteni az érdeklődését, az ne habozzon és itt olvassa el a teljes írást!

Ha tudsz olyan blogról, amire én még nem találtam rá, ne habozz és emailben jelezd, ajánld, mert szívesen válogatok minél több helyről!

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló London Anglia Fülöp-szigetek Nagy-Britannia Dél-Afrika

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr35638435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NIKI LAURA 2013.11.17. 07:10:25

Nahhh...jo reggelt,itt total kod van:)

Del afrikaban marta meg a vilaghires Dr Risko Zolibacsi testveret,az Mtv1-nel dolgozo Risko Geza kezet egy vipera.
Le is kellett vagni az ujjait,hogy eletbe maradjon.Nem jatek.
OFF
Diggernek ajanlom:ne csak markolozzon,,hanem kereskedjen is,dupla penz!
Ugyanis angliaban,de legfokepp skociaban igen olcsok a hasznalt munkagepek(kezdve a kis bobcat,hitachi,Jcb,stb)es a szallitast figelembe veve is millios haszon van otthon eladva...Ra tud kerdezni a munkateruleten,mit hol selejteznek...

A T.Ha szerkesztonek uzenem,nezzen be a kanadakalauz.hu forumba,ujra felbukkant egy Calgaryban elo magyar holgy,aki mar a sokadik cegeben probalja lehuzni a munkara ehes magyar melosokat...ez is megerne egy psztot!
ON

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.11.17. 07:46:22

Itt Thaiföldön is volt egy kis para a tájfun miatt, de végül megúsztuk.

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.11.17. 09:26:35

Bocsánat, hogy valami olyat írok ami nem tartozik a poszthoz, de ez is egyfajta "határátkeléses" történet. Tegnap esett meg velem, és még mindig foglalkoztat.

Szóval tegnap a biztonsági őrünk elkapott egy kisfiút, aki éppen lopni szeretett volna, vagyis el is lopott egy pulóvert. Az irodából jöttem ki amikor betuszkolta a fiút a személyzeti folyosóra. A kissrác nagyon meg volt ijedve, mondjuk nem sírt, az őr kiment hogy összeszedje a többieket, a kolleganőm meg értesítette a rendőrséget.

Aztán az őr visszajött -a többiek elszaladtak-, és elkezdte kikérdezni a fiút. Kiderült, hogy Romániából jött kb egy éve a családjával, hatodmagával szokott járni "lopni", mindannyian romániaiak, 11 és 14 év között, kettő lány a többi fiú.

Kérdezgette az őr a családjáról is, a fiú nem tudott semmit, hogy a szülei dolgoznak-e, nem volt nála mobil, vagy esetleg egy telefonszám ha bármi történne...persze pénz sem volt nála. Semmi! A lakcímét sem tudta pontosan.

Míg vártuk a rendőröket, az őr kifejtette a véleményét azzal kapcsolatban, hogy nemsokára a bolgár-, és román munkavállalók elözönlik Angliát, és hogy ez mennyire nem jó, az emberek nem akarják, mert attól tartanak, mind lopni jön vagy segélyeken élni.

Megjöttek a rendőrök, kikérdezték a fiút, kiderítették hol lakik valójában, lekérdezték az őrsön hogy volt-e már előállítva. Majd megkérdezték, mennyi idős az apukája (nem tudta), mert ezen a néven, de más születési adattal van már nyilvántartva valaki. Aztán megkérdeztem hogy van-e testvére, kiderült hogy nyolc bátyja van és hat nővére, mind itt élnek, együtt egy hat szobás lakásban. Rendőr meglepődött, majd elég kedvesen és teljesen normálisan, érthetően elmagyarázta a kisfiúnak, hogy mi fog történni vele most (hazaviszik és a szülők előtt kikérdezik), és mi fog vele történni később, ha tovább folytatja ezt az életformát.

Eleinte nagyon haragudtam a srácra (utálom az összes lopóst), mert az én leltáreredményemet rombolja, de aztán megsajnáltam, mert olyan.....olyan ijedt volt, meg olyan kicsi a felnőtt világ dolgaihoz képest, és nem tudom, miért tette, vagy hogy mi lesz vele a továbbiakban. Kíváncsi lennék, de a mi boltunkból ki van tiltva.

Vajon a szülők tudják? Vajon odafigyelnek a gyerekre? Egyáltalán nem valószínű, hogy dolgoznak, legalább is a fiú azt mondta, hogy általában otthon vannak, de azt nem tudja, hogy mit csinálnak.

Szomorú, több szempontból is. Egyrészt mert minden gyerek jobb sorsra érdemes. Másrészt, ahogyan a rendőrök és az őr is kifejtette, a kelet európaiak szerintük mind ilyenek. Az őr sztorikat mesélt elfogott románokról.

Még egyszer elnézést, hogy nem egy a poszthoz szervesen kapcsolódó sztorit osztottam meg.
Ha bárkinek véleménye, vagy hozzáfűzni valója van, ne fogja vissza magát. Köszönöm, hogy meghallgattatok.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 09:45:55

"Míg vártuk a rendőröket, az őr kifejtette a véleményét azzal kapcsolatban, hogy nemsokára a bolgár-, és román munkavállalók elözönlik Angliát, és hogy ez mennyire nem jó, az emberek nem akarják, mert attól tartanak, mind lopni jön vagy segélyeken élni."

De az igazi baj csak akkor lesz, ha megjönnek a kegyetlen Szíriusz-lakók is, akik fel fogják legelni mindenhol a zöld pázsitot!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.17. 09:55:09

Diggi!
Allatkertnek nekem a Chester Zoo-t javasoltak. Igaz messze van toletek, de hatha egyszer arra jartok.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.17. 09:55:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: A zold pazsit allitolag mar igy sem lesz olyan, mint regen a klimavaltozas miatt,

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 10:02:04

@Mr. Long [wannabe wannabe]:

Igen, mert a gonosz multik ki akarják irtani a pandákat és a bálnákat.

2013.11.17. 10:26:18

Mégis mit gondoltak az urak, az unió bővítésekor. Majd úgy fog működni a dolog, hogy a mérnökök, orvosok, szakmunkások fognak csak vándorolni, akikre nekik szükségük van? Az alja meg otthon marad?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.17. 10:49:02

A petrasp leirt... nekem nagyon alacsony az EQ-m tehat nem vagyok mervado de valahogy nem tudom es nem tudtam soha sajnalni a "korulmenyek aldozatait".

Ha rajtam mulna, en minden orszagban bevezetnem hogy aki tudatosan kovet el buncselekmenyt (tehat lopas, eroszak, stb. nem a veletlen balesetekre gondoltam, mint hogy neadjisten autoval veletlenul elut valakit) targyalas nelkul utasitanam ki az adott orszagbol csaladostul ugy hogy meg nyaralni sem johetnek vissza!!!

Minden orszagnak megvan a maga baja es mindenhol epp eleg a helyi bunozesi ratan dolgozni, szerintem sehol nem hianyzik senkinek vagy valami kulfoldi meg pluszban csinalja a balhet...

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.11.17. 11:12:09

@Don Kartasch: általában véve én sem sajnálom őket, sőt kifejezetten utálom és bosszantanak is, hiszen rengeteg pluszmunkát jelentenek személy szerint nekem, és egyéb más módon is negatívan befolyásolják a munkám. És nem csak a külföldi, de a hazai elkövetőket sem szívlelem, sem itt, sem Magyarországon. Volt otthon konfliktusom velük elég.

De itt ez most valahogy más volt. Talán mert itt egy gyerek volt az elkövető, és ahogy szegényt elnéztem, nem tudtam volna 100%-ban őt okolni a történtekért. Egy gyerek, aki csak 11 éves, és egy éve lakik ebben az idegen országban, és nem hogy pénz nem volt nála, de még csak egy telefonkártya sem, meg telefonszám sem..na mindegy, lehet én vagyok kicsit túl emocionális.

Azzal, hogy a gyerek ezt tette, látókörbe került a család, nem tudni mi lesz a végkifejlet.

tanato 2013.11.17. 11:30:48

@petrasp: Bizonyos elkövetői körnél,természetes hogy a gyermekkorúakat küldik lopni,de azt hiszem ezzel nem mondok senkinek sem újat.

tanato 2013.11.17. 11:32:39

@Don Kartasch: Vigyázz a véletlen balesettel.,Itthon az ír gázolót már keresztre feszítenék ha lehetne.,pedig nem gyilkos volt hanem egyszerűen csak hülyén vezetett.

tanato 2013.11.17. 11:33:15

@az igazi Trebitsch: Ezzel abszolút egyetértek,lájkolom.

tanato 2013.11.17. 11:39:23

@petrasp: Éppen tegnapelőtt voltam a helyi cigánytelepen egy betegnél,rámköszönt egy 16 éves gyerek akit már kölyökkora óta ismerek,egész értelmes gyerek volt,nem is tanult rosszul.Kérdeztem hol tanulsz:SEhol,akkor mit csinálsz dolgozol valahol:semmit nem csinálok.Terveid:azok nincsenek.
Én is azt éreztem amit most Te leírtál.Értelmes gyerekből a környezete visszahúzó hatására,előbb utóbb börtöntöltelék lesz.

Muscari 2013.11.17. 11:45:48

@petrasp: biztos vagyok benne, hogy a szulok kuldtek lopni a gyereket. Ki tanitotta meg, hogy hogyan kell?

Termeszetesen o is aldozat, de mar nem hiszem, hogy meg lehet menteni, akkor sem, ha elveszik a szuleitol. Tul keso. Nagyon sajnalom ot is es a leendo aldozatait is, akiket majd elete soran meg fog karositani.

Azert az orszagbol en is kiutasitanam oket, csak sajnos mindig jonnek ujjabbak.

A kornyeken, ahol dolgozom, nagyon sok a lopas a kavezokban. Telefon, laptop, taskak.
A rendorok eleve ugy figyelmeztetnek minket, hogy romanok az elkovetok...

Ilyenkor mindig nagyon orulok, hogy en magyar vagyok.

nyuszigonosz 2013.11.17. 11:46:23

@petrasp: Kérded: vajon a szülök tudják? Igen, tudják, söt küldik a kiskorú gyerekeiket lopni.
Az ilyen gyerekek valójában nagyon is jól tudják, kik a szüleik, hol laknak meg ilyesmiket, viszont azt is, mit kell a rendörségnél inkább elhallgatni.

nyuszigonosz 2013.11.17. 11:49:20

@petrasp: Természetesen nem volt nála sehol semmi, se telefon se kártya se semmi: hogy ne legyen azonnal beazonosítható.
Mindez dolgai a család további tagjainál voltak, akik valahol a lopás színhelyétöl nem messze várják öt, átveszik a lopott cuccot és a kissrác megy egy további üzletbe mást lopni.

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.11.17. 11:57:03

@nyuszigonosz: hát nem tudom, mert a CCTV felvételen látszott, hogy egy csapat gyerek volt, és ez nem az első eset volt hogy az osztályon dolgozó kollégák felfigyeltek rájuk. Szóval lehet hogy maguknak loptak a gyerekek. De lehet igazad van. Mindegyik gyerek román volt, mind 14 év alatti.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.17. 11:58:05

@petrasp:
Bezzeg ha ott helyben lecsapták volna kezét... többet tuti nem lopna :D

@tanato:
Börtöntöltelék, amit MI fizetünk... ha nem megy börtönbe, akkor TŐLÜNK lop majd.
Szükség van ezekre? Most komolyan?!

@Don Kartasch:
Egyetértek! EQ? :) Az micsoda? Nekem biztosan nincsen... :D

nyuszigonosz 2013.11.17. 11:58:44

@petrasp: Mert öket küldték lopni. Ezért is voltak a csapat gyerek mind 14 évnél fiatalabb.

2013.11.17. 12:00:14

@tanato:

Lehet köpdösni a Kádár rendszert. Meg is teszik folyamatosan. Itt a blogon is. Egy dolgot meg kellene érteni. Sem az előtt, sem azóta senki nem volt képes elindítani a cigányság integrációját.
Nem azért, mert Kádárék olyan okosak lettek volna, hanem azért, mert a cigánynak is dolgozni kellett. A többségi társadalomba csak így lehet beilleszkedni. Ha nem adunk valakinek munkát, ha nem biztosítjuk számára a lehetőséget a kitörésre, milyen jogon ítélkezünk fölötte?
Természetesen vannak olyanok, akik eleve bűnözésből akarnak élni. De nem csak a cigányok között.
Amíg egy országban nem lehet leírni azt a szót, hogy cigány, addig ez a probléma nem fog megoldódni.

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.11.17. 12:01:39

@Muscari: sajnálatos, hogy ilyen dolgok előfordulnak. Engem ez azért érintett meg (hiszen nem ez az első lopási eset), mert gyerek volt, és mert kelet-európai. A rendőrnek nagyjából mindegy, hogy melyik ország, ha az Kelet-Európában van, furcsa volt hallgatni, hogy mindannyian egy kalap alatt vagyunk.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.11.17. 12:02:29

Tudjátok én egyenesen szánalmasnak tartom azt a nagy PC-séget, ami itt Nyugat-Európában megy. Igenis a legtöbb embernek jobb lenne, ha a tanulatlan, alacsonyabb rendű népeket (román, bolgár, török, ukránok, albánok, feketék stb.) az ország határain kívül tartanák, amennyiben ez az országnak nem érdeke (nincs szükség olcsó, betanított munkaerőre).

Nekem ne mondja senki, hogy olyan jó Londonban a fekete negyedben egyedüli fehérként járkálni vagy amelyik városban én lakom, villamoson/metrón elviselni a csadoros 5-10 gyermekes, törökül beszélő, németül egy kukkot nem értő, 10+ éve ott élő, nem dolgozó, Unterschichtből származó "embereket" vagy a kis román tolvajokat elviselni, segélyeket, szociális lakást utalni nekik, hogy még szaporodjanak.

Persze ilyenkor jönnek a hangok, hogy szegény, segítsünk neki... Ha annyira akarna a nyugati világ segíteni a világon, akkor rögtön a vagyona felét Afrikába és Ázsiába adhatná önként, hiszen ott is mennyi szegény van, naponta milliók halnak éhen!

Amit mondani akarok: én inkább hiszek a mesterséges szegregációban, mint a szabad határokban és a társadalmi szolidaritásban.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.17. 12:02:42

@tanato: Most mit vartal? Mo.-n hozzavetoleg annyi a xenofob mint a hobbi-alkoholista...
Teny hogy az osztrak "high as fuck" hummeres frankon megagyazott ennek az esetnek, de azert legyunk mar annyi ertelmesek hogy el tudunk vonatkoztatni ilyesmitol...

Latcho Rom 2013.11.17. 12:40:41

@az igazi Trebitsch: Nem "kellett", hanem mert tudott. Roma is, magyar is. Ipar volt, mas vilag volt.

BTBTBT 2013.11.17. 13:00:50

@Tökfőzelék1:
Figyelj már, Töki. Téged mikor szegregálnak már ki?

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.11.17. 13:01:50

@tanato: igen, azt hiszem ha egy gyerekről van szó, az ember máshogy érez, én legalább is. Tudom hogy butaság, de sajnáltam és szerettem volna segíteni rajta. Nem felejtem el a szemét, minden esetre nagyon rossz, felkavaró érzés maradt bennem az eset után.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.17. 13:05:04

@tanato:
Az ír gázoló nem csinált semmi különlegeset... gondatlanságból elkövetett emberölés a bűne, amiért börtön jár, ez nem kérdéses. De nem csinált semmi különlegeset, amiért fel kellene akasztani. Ilyesmi megtörténik...

@az igazi Trebitsch:
Leírtam a bologmban, hogy mennyire nem értek egyet ezzel a PC dologgal. Kaptam is érte, és nem is csak azért... de nem nagyon érdekel :)

@Tökfőzelék1:
Nugyehogyugye? :)
Szeretnék egy felsőkategóriás autót, egy téglából épült házat egy tó partján, lehetőleg körülvéve erdővel. Szeretnék fele ennyi adót fizetni és jó lenne, ha minden szolgáltatásra kapnék 50% kedvezményt. És örülnék, ha a segélyen élő menekülteket hazaküldenék.
De a társadalom teljességgel közönyös attól, hogy én mit szeretnék...

Akkor miért kellene nekem bármiféle empátiát is mutatnom mások problémái felé?

Latcho Rom 2013.11.17. 13:05:51

@Barátusz: Raferne. alaposan :) thanks god, nem szaporodik...kopp kopp kopp.

2013.11.17. 13:22:43

@Tökfőzelék1:

Ezek az "alacsonyabb rendű népek" teremtették meg a 60-as 70-es években a nyugati jóléti társadalmat. Akkor érdekes módon senkit nem zavartak.
Aztán a multik, és a nem multik úgy döntöttek, hogy azokat a munkahelyeket, ahol ezek az első generációs "alja népek" dolgoztak megszüntetik. Elvitték a termelést Kelet-Európába, majd onnan is tovább álltak. Az "alja nép" meg ott maradt. Már több generációs ként. Aztán kezdődött velük a gond.
Ez a madár által is leírt PC hozadéka. Ha az elején világos szabályozó rendszert állítanak föl az "alja nép" számára, kisebb lenne a gond. Persze ettől még nem lenne munkájuk.
A segélyezésükre fordított pénzt viszont nem az adófizetők befizetéseiből kellene előteremteni, hanem azokra a cégekre kivetett adókból, akik egy adott országból az unión kívülre viszik a termelést, meg az ahhoz kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat.
Na ettől a gondolattól szoktak a liberálisok magukhoz nyúlni.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 13:23:00

@az igazi Trebitsch:

Igen, abszolút álságos a nyugati hozzáállás.

Kb. ez az üzenet: a büdös cigányt tessék otthon integrálni, mert ha nem, akkor rasszisták vagytok, s különben is ne nekünk büdösítsen itt, találjatok ki valamit, hogy ne is léphesse át a határt, viszont a frissen végzett diplomást meg küldjétek a lehető leggyorsabban!

nyuszigonosz 2013.11.17. 13:28:42

Olyan sok mindenki van itt Londonból: remélem kiegészítitek még a látnivalók leírását ott.
Digger leírta, ami neki tetszik, vagy akár nem. És a többiek?

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 13:31:15

@az igazi Trebitsch:

Egy kommunista rendszerben könnyen teremt az állam munkát, hiszen gyakorlatilag - kevés kivétellel - az állam az egyetlen munkaadó. Ellenben a kapitalizmusban a kereslet-kínálat érvényesül a munkaerőpiacon. Hiába vagyok nyelvész és nagyon okos ember, ha ilyenekre semmi szükség a piacon.

Bulgáriában a helyzet rosszabb: a legtöbb cigánynak még szakmája nincs, azaz eleve esélytelen. A kommumnizmusban meg minden cigánynak volt szakmája a hadsereg révén, ugyanis a kommunista Bulgáriában a "gyanús" kisebbségeket nem fegyveres szolgálatra sorozták be, hanem munkaszolgálatra, s ott a szakképzetleneknek szakmát adtak. Egy rakás cigány úgy lett később építőipari vállalkozó, hogy a hadseregben szerzett szakmára épített. Mivel a jellemző szakmák ezek voltak: tetőfedő, burkoló, kőműves, villanyszerelő.

Aztán a kommunizmus bukásával megszűnt a munkaszolgálat, s egyenlőség lett. Így már a cigányok és egyéb "gyanús" kisebbségek is fegyveres szolgálatra mentek, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy nem csináltak semmi 2 éven keresztül. Aztán pedig eleve meg is szűnt a hadkötelezettség.

BTBTBT 2013.11.17. 13:36:35

@nyuszigonosz:
Lehetünk annyira jók, mint egy útikönyv? :)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 13:38:06

@tanato: @Kövérmadár [jävla invandrare]:

Az ír gázoló ügyéből a közhangulat csinált ügyet. A meghalt gyerekek szülei és rokonai ettől mindig tartózkodtak, ezt meg kell mindenképpen mondani.

Egyébként az egész ügyben a magyar bíróság volt a hülye, nem az ír. Az ír tulajdonképpen csak kihasználta a magyar bíróság dilettantizmusát.

nyuszigonosz 2013.11.17. 13:41:19

@Barátusz: Egy útikönyvet is remélhetöleg olyan ír, aki már legalább egyszer járt arra, amiröl ír, ti meg sokan ott éltek. Úgyhogy az természetes, hogy legalább annyira jók. Vagy még jobbak? :-)

BTBTBT 2013.11.17. 13:46:19

@shakti_rom:
Gondolod, hogy bekerül a német "elit"-be, ha megdobják egy állampolgársággal? :)

@nyuszigonosz:
Az, hogy mit ajánlunk, szubjektív. Az, hogy mit akarsz megnézni, szintén. Az sem elhanyagolandó, hogy mennyi időd és pénzed van a városnézésre. :)

DieNanny CH 2013.11.17. 13:46:58

@Tökfőzelék1:

Én biztos vagyok abban, hogy minden ország vezető emberei pontosan ezt akarják. Csak azok a fránya törvények/országok közötti megállapodások - azok nem engedik ezt.
Hiszen pl Svájc is nagyon szigorú volt mindig, és meg is tehette, nem volt az Eu-ban. Viszont politikai és gazdasági okokból kénytelen olyan szerződéseket kötni, amik ha egy picit is, de megkönnyítik a naplopó elemek beköltözését. Bár elismerem, ide még mindig sokkal nehezebb bejönni.

Vegyük Angliát. Igaz, ő a saját lusta állampolgárait is meg akarja regulázni, de mégis a szigorításra készülnek. Milyen nagy lett a felháborodás, nem?
Mo-on, mikor külön cigány osztályokat akartak létrehozni, sajnos csak a hülyék voltak elég hangosak, akik tiltakoztak. De megszüntették a kisegítő osztályokat is. Pedig, ha 3 gyerek egy betűt 1 hónap alatt tanul meg, egy átlagos meg 1 hét alatt, akkor 20 gyerek szív az osztályban; vagy, ez a 3 már egy hónap múlva elkezd iskolát kerülni, mert a társaik már 4 betűt tudnak, ők meg még egyet sem.

2013.11.17. 13:48:09

@Kövérmadár [jävla invandrare]:

Na igen. A PC idiótizmus eléggé egyoldalú. Csak oda működik. Vissza már nem. Lásd Kertész Ákos esete.

nyuszigonosz 2013.11.17. 13:50:22

@Barátusz: Mivel nem készülök belátható idön belül Londonba, így egy szubjektív ajánló leírás tökéltesen megfelel. :-)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 13:52:07

@DieNanny:

Ez az eset, amikor az ideológiai köd súlyosbítja a problémákat.

Elvileg persze oké, hogy nem jó a szegregáció, de bizony van eset, amikor egy iskolában ez a valódi megoldás.

Ha tiltják állami szinten a megoldást ideológiai okokból, akkor az emberek megcsinálják maguktól.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.17. 14:10:53

@petrasp:
Jó a marketingese... a bűnöző az bűnöző. Teljesen mindegy, hogy gyerek, férfi, nő, néger, cigány vagy ázsiai. Kárt okoz másnak, ráadásul szándékosan. Erre nem létezik felmentés...

BTBTBT 2013.11.17. 14:19:48

@nyuszigonosz:
- Kew Gardens (napok kérdése körbejárni azt a rengeteg növényt),
- London Eye (ha nem szédülsz),
- St. Paul's Cathedral és Westminster Abbey (ha a Whispering Gallery-re és eszméletlenül részletgazdag szobrászatra vágysz),
- Natural History Museum (ha beléptedkor szemben akarod találni magad egy Diplodocus 26 méteres csontvázával),
- London Zoo (és az állatok nem bújnak el előled),
- Oxford Street egy bevásárlóút keretében,
- Covent Garden piac (a kézműves részleg és a mutatványosok is),
- Madame Tussauds (a legtöbb szobor jól sikerült),
- Borough Market (kenguru és zebraburger vétele kötelező!),
- Greenwich Observatory és körülötte a park (hogy lásd, hol mérik a világon a 0 órát),
- őrségváltás a Buckingham Palota előtt (pazar, egyszerűen pazar),
- Battersea Park (lélegzetelállító a tavaszi virágzáskor) és St James's Park (itt még februárban is színes a virágkavalkád),
- tetszés és kedv szerint: börtönök és múzeumok.

Muscari 2013.11.17. 14:47:03

@nyuszigonosz: Baratusz felsorolasa nagyon jo.
Hozza tennem meg a muzeum kedvelok szamara
-National Gallery
-Tate Britain (brit muveszek munkai, nagyon sok Turner es Constable)
-Tate Modern (ez kortars muveszeti muzeum)
-Science Museum (tudomanyos? muzeum)
-Maritime Museum (tengereszeti muzeum)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 14:55:53

off

van egy BBC World nevű tévécsatornánk, tegnap este volt rajta Alan Carr show, amiben Tom Hiddleston szerepelt.
nem tudjátok véletlenül, hol lehet a neten megnézni? nem igazodok ki a bbc oldalon.

morsels (törölt) 2013.11.17. 14:58:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Ez azert igy elegge elnagyolt.
Minden tarsadalmi szervezodesnek gazdasagi ES ideologiai alapjai vannak. A ketto szorosan osszefugg. Ha a gazdasagi alap valtozik, a tarsadalmi rendszer tarthatatlanna valik es atformalodik. Ideologiai alapon.

Namost tudom, hogy te zsigerbol utalod a kommunizmust, nem is azt akarom vedeni, de szerinted a kommunista block nelkul kialakoltak volna joleti allamok? A mostani liberalisok gyakorlatilag szalon kommunistak. Mondjuk a gazdasagi alapok megvannak hozza, de az ideologia nelkul meg mindig olyan szinten tartanak az atlag melost, mint Marx idejeben.
Es Marx alapvetoen kozdazgasz volt, nem felejtsd el.

Minden tarsadalomban (a mostani, joleti/nyugati demokraciaban is) jelen van egyfajta felosztas, ami meghatarozza az egyen a tarsadalomban elfoglalt szerepet. Szegregaciorol gyakorlatilag akkor beszelhetunk, ha az adott tarsadalomban adott 'kasztba' szuletettnek eselye sincs magasabb kasztba kerulni.
Marpedig ha jol megnezzuk, akkor mostanra a nyugati/demokratikus allamok is elertek egyfajta saturation pontot, ahol mar nehez ez a fajta mozgas tarsadalmi kategoriak kozott. Ez nyilvanvalo modon tarsadalmi feszultseget okoz.

Az elkulonulesre meg mar eddig is jo peldak voltak; tobbnyire varosokon belul. A jomoduak kikoltoznek a suburbe, sokszor vedett communityba. De mostanra ez mar egyre nagyobb mereteket olt. Peldaul szinte egesz Kelet-Magyarorszag 'elgettosodik', meg a munkaero vandorlas a volt keleti block orszagaibol a joleti nyugateuropa is ezt erositi.

Nyilvanvalo modon ez termeszetes folyamat (kinyitottak pandora szelencejet), viszont ez komoly tarsadalmi feszultsegeket is okoz, aminek altalaban az az eredmenye, hogy olyanik, mint Toki, szegregalt akar lenni.

Az is elegge nyilvanvalo, hogy a jelenlegi gazdasagi rendszer (a mostani kapitalista onszabalyozas) elegge torekeny, persze nem veletlenul akarjak akar mesterseges lelegtezessel is fenntartani, mert nincs igazan alternativa. Nade ettol meg rendkivul serulekeny, nem kell sok egy kovetkezo valsaghoz. Minel szervezettebb egy rendszer, annal konnyebben hullik szet ha az osszetarto 'ero' gyengul, vagy megszunik.

Thermodinamica 101 :-)

morsels (törölt) 2013.11.17. 15:01:00

@Kövérmadár [jävla invandrare]:
Hat kerlek szepen Kertesz Akos egy magyar iro, aki azt irta az amerikai nepszavaban, hogy a magyar genetikusan alattvalo.

Ebbol oltari botrany lett, Kertesz Akos uldozott zsidova valt es a napokban kapta meg a kanadai allamtol a menekult statuszt.

Latcho Rom 2013.11.17. 15:01:00

@az igazi Trebitsch: Orbant jellemzi a kertesz ugy, s az egesz szakadt, alaptorvenyes, horthyzos bagazst. Csuda hogy megkapta, de jo hogy nyugodtan elheti le azt a par evet, remelem nem irigyled tole.

Latcho Rom 2013.11.17. 15:02:41

@morsels: Utobb magat, es a magyar zsidokat is az allatvalo cimkevel latta el.

Muscari 2013.11.17. 15:04:15

@nyuszigonosz: Egyszer mar leirtam, de elszallt:

Szep idoben nagyon jo kis program vegigsetalni a Regents Canal mellett Camden Locktol (ajanlom kulonben az itteni piacot is) Little Venice-ig. Vegig kiepitett gyalogut van, nehol alagutban kell menni, vagy fel kell menni az utra, aztan vissza.
Meg lehet csodalni a lakohajokat es vannak szep szammal madarak is

Latcho Rom 2013.11.17. 15:05:24

Nem szerettem ot igazan, makrat sem, egy sip volt o is aczel seggeben. Nem hiszem hogy ujra fogom olvasni.

nyuszigonosz 2013.11.17. 15:05:53

@Muscari: Köszönöm neked is az ajánlót.

morsels (törölt) 2013.11.17. 15:06:14

@shakti_rom:
En inkabb nem mennek bele a mondat elemzesebe :-)
Egyszeruen azert, mert nem erdekel. Valami igaza van, nadehat parazsra olajat pisilni plane 70 evesen nem egy kifejezetten okos dolog. Aztan ebbol megint kokardas lufit fujni, amitol o zsido menekult lesz... na az mar nekem sok.

2013.11.17. 15:07:06

„A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.”

– Kertész Ákos. Nepszava.com, 2011. augusztus 29.

Latcho Rom 2013.11.17. 15:11:34

@morsels: 80+

A menedjogrol magaral, nem tudom, most hogy quebecben verik le a kipkat a zsido fejekrol, nemcsak kepletesen, nem tudom mit ert ha teszemzat a Bronfman csalad szolt az erdekeben.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 15:13:42

@morsels:

"Namost tudom, hogy te zsigerbol utalod a kommunizmust, nem is azt akarom vedeni, de szerinted a kommunista block nelkul kialakoltak volna joleti allamok?"

Nem, én nem utálok semmit zsigerből. Még a kommunizmusról is elmondtam többször: bizonyos feltételek esetén jó megoldás lehet, az már más kérdés, hogy ezeket a feltételeket senki épeszű ember nem akarja elfogadni, mert olyan rosszak, hogy jobb akkor megoldatlanul hagyni a problémát. (Amikor a gyógymód miatt meghal a beteg esete.)

Amit felvetsz, érdekes téma egyébként.

Egy részről tény, hogy a munkások védelme Marx ELŐTT megkezdődött. Azaz ebből lehet arra következtetni, hogy nem a marxizmus miatt lett jóléti állam.

Alapvető tény, hogy a munkésjogok fejlesztése a kapitalizmus önérdeke is volt, Hiszen ha nincs az embereknek jövedelme, akkor nincs eladás, s haszon sincs.

A fejlett világ ezt a gyarmatosítással oldotta meg. Azaz a saját munkásosztályból alsó középosztály lett, míg a szegénység maradt a gyarmatokon. Így 2 légy lett egy csapásra: úgy növekedtek drasztikusan a munkajövedelmek, hogy közben ez nem csökkentette a vállalkozók hasznát.

Más részről persze butaság lenne tagadni azt, hogy a hidegháború alatt nyugaton is volt ideológiai harc, s ennek bizony része volt a jóléleti állam túlzásba vitele is,

A mai válság alapja ez: le kell építeni a túlzásba vitt jóléti államot, viszont ez politikailag nem megoldható. S gyarmatosítani sem lehet már, a volt gyarmatok már nem akarnak másodrendű szerepet. A globalizáció már a fejlődő világot segíti, nem a fejlett világot! Azaz nincs honnan finanszírozni az egész rendszert jelenlegi alakjában.

morsels (törölt) 2013.11.17. 15:17:20

@shakti_rom:
Mondom, nem fogok ebbe belemenni. Jo?
Eleve aki az amerikai magyar nepszavaba ir cikket, az ugyanolyan karrierista lofasz, mint a kokardas politikusok.

A magyar zsidouldozes semmivel sem rosszabb, mint europa legtobb orszagaban. Egyszeruen arrol van szo, amit az elobb irtam Maxwallnek. A tarsadalmi feszultsegek erosodnek, kulonbozo okokbol kifolyolag.
Es persze tudom en, hogy a kipa-leveres mindig cimlap, de a problema annal joval nagyobb.
Szoval inkabb nem vinnem el ebbe az iranyba Kero.

BTBTBT 2013.11.17. 15:20:28

Hallgassatok kicsit! :)

www.youtube.com/watch?v=fbNBuVQQJVo

@nyuszigonosz:
Nincs mit.

@Muscari:
Köszi.
A felsorolásodból a másodikban és a negyedikben még sosem voltam. Az elsőt egyszer két napig tartott végignézni. A derékfájás elkerülhetetlen.
A harmadikba rendszeresen járok. Jó sok szar is van ott "modern művészet" címén.
A legutolsó is szuper.

A Little Venice is volt eszemben. Jó időben érdemes befizetni a hajókázásra is, ha az ember nem akarja lejárni a lábát a Paddigton-tól a Regent's Parkig.
Persze valakinek a Tower jön be (érdemes, mert érdemes, na), másnak egy séta a Hay's Gallery-nél, netán kávézni egyet a Canary Wharf-nál.
A Shard-ba úgyis csak elővétellel lehet bejutni.

A golders green-i cukrászdákba tervezek egy utat nemsokára. Pedig nem is vagyok édesszájú.

Ezt ismered?
www.buzzfeed.com/lukelewis/photos-of-londons-past-blended-with-its-present

morsels (törölt) 2013.11.17. 15:21:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
A leepitessel tobb problema van. Alapvetoen tomegek fognak nyugoskodni. Mint ahogy az lathato mar tobb orszagban.
Ami pedig ujfent odavezet, hogy valami tortenni fog.
Ha addig ossze nem omlik a gazdasagi rendszer.
Pont ennek az egyensulyat probaljak tartani, de egyre nehezebb.

2013.11.17. 15:21:44

@Babette_:
" addig jó neked, míg nem tudod "
En tudom, hogy ki Kertesz Akos es megis jo nekem:) Sot, fiatalabb koromban kedvenc iroim egyike volt, a Makra c. konyvet meg ide is kihoztam. Amit a magyarokrol irt es felhaborodott rajta a fel orszag, szerintem tokeletes jellemzes a nepunkrol. Mondom en, aki soha sem tagadta meg magyarsagat es mai napig vallom azt, hogy orulok es kivaltsagnak erzem, hogy magyarnak szulettem!

2013.11.17. 15:23:22

@az igazi Trebitsch:
Pontosan igy van, ahogy Ketesz Akos leirta! Mondd meg az igazad es beverik a fejed:)

2013.11.17. 15:26:08

@Don Kartasch:
Es meg rad mondtak, hogy " ballibsi " vagy?!:) Ne ma'! :(
( bar lehet, hogy tevesztelek valakivel, akkor bocs)

morsels (törölt) 2013.11.17. 15:29:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Ja a suffragette mozgalom is korabban volt, mint a mai feminizmus... nadehat pont ez a lenyeg. Munkasszallon valo lazadasok, ilyesmik meg nem okoztak volna kulonosebb problemat.

Nezd meg, hogy ma, jelen pillanatban hogyan kezelik a munkasokat az afrikai gyemant es arany banyakban. Persze ritkan kerulnek ki informaciok, de meg rosszabb, mint mondjuk az Emiratusokbol.
A rabszolga fogalma keplekeny, mi modern, demokratikus es felvilagosult emberek szeretjuk az eufemizmusokat :-)

Latcho Rom 2013.11.17. 15:30:49

@morsels: Dehogy ugyamolyan. s honnan veszed a batorsagot hogy megmerj egy parat vagy masokat akik odairnak, he?

bartus karrierista, meglhetesi, na azt alairom. hasznaljak, s ennyi ,erted parser?

morsels (törölt) 2013.11.17. 15:31:34

@Cascabel:
Ugyanmar. Valami miatt duzzogott, aztan gondolta, jol megmondja.
Es most menekult, Kanadaban.
Bezzeg a ciganyt visszakuldik, mert o nem fenyegetett :-)
(ne erts felre, nekem aztan tok mindegy, nade ez nevetseges. szerintem)

Latcho Rom 2013.11.17. 15:32:27

@Cascabel: irigyellek, bar bevallom hogy a makrat en is kihoztam..

Juhasz Jacint jatszotta, emlekszel?

morsels (törölt) 2013.11.17. 15:33:35

@shakti_rom:
Ohh, hat en mar csak ugy vagyok, hogy elolvasom, aztan eldontom, hogy mit gondolok rola.
Hivhatod megmeresnek is, de egyszeruen kb. annyira erdekelnek ok engem, mint a kuruc :-)

Remelem ez nem problema. Marmint hogy en mit gondolok.

Muscari 2013.11.17. 15:34:02

@Barátusz: nagyon jok ezek a fotok! Erdekes együtt latni a regit es az ujat, az evizedekkel ezelott elt emberekeket a maiakkal.

Mas. En nagyon szeretem Banksy-t. Tudod esetleg, hogy hol lathato meg valamelyik muve? A neten rendre csak azokat talalom meg, amiket mar megsemmisitettek.

Latcho Rom 2013.11.17. 15:34:13

A karrieristan mergelodok itt, mekoora faszok egyszek, ezek az ujsagirok halnak ehen rendesen. karrier, az am hazam.
:)

tanato 2013.11.17. 15:34:37

@Kövérmadár [jävla invandrare]: Na, halálos gázolásért nem mindig adnak letöltendő büntetést, az írnél viszont szinte már lincshangulat alakult ki.

morsels (törölt) 2013.11.17. 15:35:37

@shakti_rom:
Welcome to capitalism.
Ha ehenhal, akkor biztos azert, mert nem tamogatod oket elegge :-)

Latcho Rom 2013.11.17. 15:35:39

@morsels: not at all. mepszavarol kitiltott a bartus, ,ert beszoltam neki,,s neha megnezem a kurucot is. Nem baj ugye?

2013.11.17. 15:35:46

@Tökfőzelék1:
Szamoltam 10 - ig, mielott megirtam a valaszomat:) PC nelkul akartalak elkuldeni a jo .... - ba!:)
" villamoson/metrón elviselni "
Nem is tudtam, hogy az "elit" public transpotation - t hasznal:)
" Amit mondani akarok: én inkább hiszek a mesterséges szegregációban, mint a szabad határokban és a társadalmi szolidaritásban. "
Akkor szegregald magad! Forever!

tanato 2013.11.17. 15:37:02

@petrasp: Így van,egy gyerekből akármi i lehet ha megfelelő környezetben nevelkedik,ezért sajnálatos a cigánygyerekek sorsa mert én is ismerek közülük sok olyat aki többre lett volna hivatott annál ahová a környezete lehúzta.

Latcho Rom 2013.11.17. 15:38:15

@morsels: es-re be vagyok fizetve, ennyi tamogatast tudok felmutatni, del amerikai,,afrikai vencsoroket is neha :)

Latcho Rom 2013.11.17. 15:39:11

@morsels: kapitalizmus, viktornal, haggyad mar.

tanato 2013.11.17. 15:40:15

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Igen érdeke ez az ír gázoló ügye,főleg annak fényében hogy a MOL vezér kiadatását a horvátoknak nyélből elutasítottuk.Várom a fejleményeket.

2013.11.17. 15:40:27

@shakti_rom:
A filmet nem lattam sajnos, ellenben a konyvet jo sokszor elolvastam. Nalamnal joval fiatalabb kinnelo magyar baratnoimnek is tetszett, amikor kolcsonadtam nekik, elotte nem is hallottak rola:)

Latcho Rom 2013.11.17. 15:41:14

na jo, az avar nem szedi fel magat...

nyitva van ma az orosz-magyar deli?

Latcho Rom 2013.11.17. 15:42:06

@Cascabel: a Mocorgot o irta vagy Fejes?

Latcho Rom 2013.11.17. 15:43:49

@tanato: Smennyire en tudom otthon fogja leulni, ebbe belement MO is. Egy ismeros ket unokaoccset gazolta halalra.

morsels (törölt) 2013.11.17. 15:46:11

@shakti_rom:
Nadehat nem is Viktor a szomszedod, ugye.
Viktor egyebkent (velemenyem szerint) ugyanazt epiti ki, mint amit Kadar csinalt.
Amit persze lehet vitatni, de a kozmunka, centralizalas, allami felugyelet erosodese mindenhol erre hajaz.
Ami persze innen vicces, nadehat azert Magyarorszagot sem lehet elszigetelten, onmagaban nezni, amikor a lehetosegekrol van szo. A popularizmus meg nem csak magyar sajatossag ugye. Eleg megnezni mas europai, vagy akar eszak-amerikai allamokat.

Maga a rendszer, a globalis rendszer recseg es ropog. Persze, ez volt a fejlodes utja, de a keret mar tulnott onmagan. A valaszok, megoldasok mar nem talalhatoak meg itt, valami mas lesz. Es hat mint minden valtozas, ez sem lesz szep.
(persze valoszinuleg csak pesszimista vagyok)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 15:46:17

@morsels:

Ott a dolgok lassan javulnak, S minél jobban javul a rendszer ott, annál rosszabb lesz a fejlett világban.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 15:48:06

@shakti_rom:

Akit Bartus nem tilt ki, annak alapos önvizsgálatot kell azonnal tartania: hol hibázott, mit csinál rosszul.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 15:48:58

@tanato:

A MOL vezér nem volt kiadható. Mint ahogy az ír gázoló sem adható ki.

Latcho Rom 2013.11.17. 15:49:32

@morsels: csusztatsz, otthon elo magyar ujsagirokrol beszeltunk, oket nevezted karrieristanak, cuzammen.
Erre en: marhasag.

tobbire majd talan este.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.17. 15:51:57

@Cascabel: Mekkora fajdalomat erezhet minden alkalommal, amikor meglatja az utlevelet es rajon, hogy o is magyar. Csak egy "koszos" k-europai az arja nemetek kozt...

tanato 2013.11.17. 15:52:38

@shakti_rom: @maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Nem értek a joghoz,de azt tudom hogy nem szívesen ad ki egy állam sem saját állampolgárt más országnak, börtönbe vonulás céljából.

morsels (törölt) 2013.11.17. 15:54:15

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Nade szerinted miert nem ugy kezdtek az ott dolgozokkal, ahogy mondjuk az europai munkast kezelik? Na, vajon miert?

Egyszeruen nyugat eruopaban feltek a szovjet fele kommunizmustol, amiket a ket vilaghaboru kozott mar probaltak valamilyen modon kezelni (nem igazan komolyan, hisz nem volt komoly nyomas, a gazdasagi alap es a tarsadalmi rendszer atszervezodese mas prioritasokat erdemenyezett), majd a masodik vilaghaboru utan ez is a verseny resze lett.
Egyszeruen azert, mert feltek attol, hogy a tomegeknek a szovjet fele tarsadalmi berendezkedes egyfajta alternativat ad. Ezt nem engedhettek meg.

2013.11.17. 15:56:15

@morsels:
" Bezzeg a ciganyt visszakuldik, mert o nem fenyegetett :-) "
Felolem johetnek a ciganyok is Kanadaba es a politikailag uldozott ertelmiseg is, toluk nem feltem a munkamat! :) Az olyanok kozul egyik sem akar az epitkezeseken dolgozni:) Jobban tartok a kelet - europai arja fiataloktol es a del - amerikaiaktol, ok minden munkat kepesek elvallalni, " o'cson ", meg az enyemet is:) Szerencsemre kell vagy 10 ev gyakorlatot szerezni nekik, hogy minosegben utolerjenek:) Addigra meg ugyis vege lesz a construction boom - nak Kanadaban, remelem:) Mert ez sem egy normalis dolog, az biztos, ami itt van: a proli mondja meg, hogy mennyit er, mennyiert dolgozik. A kapitalista meg fizet, nincs mas valasztasa:)

morsels (törölt) 2013.11.17. 15:57:54

@shakti_rom:
Az amerikai magyar nepszavaval kapcsolatban irtam ezt.
Nem pedig zuzamenn.
Egyebkent meg az is igaz, hogy a magyar ujsagiras egyszeruen elfajult. Mindket oldalon. Ez is valahol torvenyszeru, nem is vitatom.
Mindket oldal egyre inkabb sarokba szorul, gyakorlatilag csak demamog popularizmus az, amit komoly irasnak szannak. Ritka a kivetel.
De most csak az amerikai magyar nepszavaval kapcsolatban irtam ezt. Bartussal az elen.

2013.11.17. 15:58:56

@shakti_rom:
Nem is hallottam a Morcogorol:( Szerinted erdemes elolvasni? Ha igen, beszerzem:)

morsels (törölt) 2013.11.17. 16:00:13

@Cascabel:
Vicc volt :-).
Persze az erdekes, hogy egy uldozott zsido kap menekult statuszt Magyarorszagrol, egy cigany meg nem.
Ne erts felre, semmi bajom ezzel, csak erdekes.
A ciganyok is mehetnenek NWT-ra :-).

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 16:02:45

@Muscari: ó, igen!!
ezerszer köszönöm.

hát nézd meg, hogy' táncol!
nekem többnyire nem tetszenek az egyszálbélűek, de ez nagyon szexi:)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 16:02:47

@tanato:

EU-n belül a kiadás kötelező, kivéve pár esetet. Az ír és a MOL-vezér esete pont ilyen kivétel.

Az ír azért nem adható ki, mert a bűmcselekménye elkövetése idején Írországban még nem volt hatályos a kiadatási egyezmény, s nem lehet a most már ott is hatályos szabályt visszamenőlegesen alkalmazni.

A MOL-vezér meg azért nem adható ki, mert az adott ügyben már született döntés Mo-n, így kettős igazságszolgáltatás lenne (ami tilos), ha ugyanazért máshol is elbírálnák az ügyet.

BTBTBT 2013.11.17. 16:03:15

@Muscari:
A régi-új képek közül számomra az nagyon érdekes, hogy a Royal Exchange előtti lovasszobor máshová került, mint 1940-ben volt. A többin nem tűnik fel ilyesmi.

Az idén áprilisi keltezésű cikk szerint ezek jó része még ott van:

www.kentishtowner.co.uk/2013/04/24/top-5-banksy-locations-in-north-london/4/

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 16:04:01

@morsels:

Nem zsidóként kapott menedéket, hanem politikai aktivistaként.

tanato 2013.11.17. 16:05:38

@morsels: Ez így van, a nekünk diktatúra szovjet elnyomás a nyugati munkásnak pont az általad említett hasznot hozta meg.Mindenképpen jóval magasabb demokráciát és életszínvonalat kellett biztosítani,hogy oda kívánkozzon a fizikai és szellemi dolgozó réteg,ne fordítva.

tanato 2013.11.17. 16:07:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Ennek ellenére ha véletlenül valamelyikük vagy mindkettő áttévedne valamely szomszédos országba,azok már transzferálnák őket a sittre.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 16:08:53

@Cascabel: azt gondol és mond rólunk,a mit akar, engem nem érdekel.
de az a helyzet, hogy hányok tőle: ugyanis nem is akart Mao-ra jönni.
ennek fényében menekültjogot kérni elég gyomorforgató.

morsels (törölt) 2013.11.17. 16:09:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Ezt ertem, csak probald meg ezt ciganykent :-)
Mert probaltak. Nem jott ossze nekik.

Az meg megint egy erdekes kerdes ugye, hogy nem az allam uldozte. Szo sem volt arrol, hogy esetleg bortonbe kerulne a nezetei miatt.

2013.11.17. 16:09:53

@Mr. Long [wannabe wannabe]:
Keverni teccik a ket Kerteszt:) Az Imre el Nemetorszagban, az Akos kapott Kanadaban menedekjogot. ( bar a Ketesz Imre a legfrissebb informacioim szerint Magyarorszagon kezelteti magat egy korhazban) Hozzatennem, tole nem olvastam meg semmit, valahogy nem jon be a stilusa. Ugy mint az " Albi bacsie ". Tole sem tudtam elolvasni egy muvet sem, az elso ket oldal utan " szellemi hanyinger " fogott el:) ( az ex - anyos hivta Albi bacsinak, ugyanis rendszeres vendeg volt a csaladjukban, egy menekulttaborban eltek Nemetorszagban evekig a II. vh. utan es Argentinaban es Calgaryban is meglatogatta oket ) Ilyen csaladba nosultem megrogzott ballibsi letemre, en hulye! :) Ebbol is lehet latni, a szerelem vak:)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 16:10:15

@tanato: de nem a gázolás miatt. hanem hogy lelépett.

tanato 2013.11.17. 16:10:35

Eloffoltuk a cikket,viszont viszatérve rá Kátyának Afrikából volt már itt cikke a HÁ-n.?A másik két szerzőnek volt persze azt tudom.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 16:12:58

@shakti_rom: rossebeket, most kért 2 hét gondolkodási időt. kérdezd meg zopot, mindent el fog mondani.

tanato 2013.11.17. 16:13:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Emlékezem a magyar vállalkozóra akit rögtön Nickelsdorfnál kaptak le és vitték Itáliába a sittre egy több éves ügy miatt,amit már szinte el is felejtett.nagy médiavisszhangja volt,anno.Több évet "vendégeskedett" a taljánoknál.

2013.11.17. 16:15:16

@Babette_:
Te is teveszted a ket Kerteszt. A Kertesz Akos mindig is Magyarorszagon elt, evekig gyari munkaskent dolgozott. O volt az, aki azt az ominozus jellemzest irta a magyarokrol.

montroyal ( CAN qc) 2013.11.17. 16:15:25

GSP still champion .... de nagyon nehez volt sokat izgultunk tegnap este ...Gratulalok GSP-nek.Sikerult vilagbajnoknak maradnia.Celine Dion utan a masodik leghiresebb canadai Francia

www.mmamania.com/2013/11/17/5113378/georges-st-pierre-vs-johny-hendricks-full-fight-video-highlights-from-ufc-167

amugy magyarkodunk .. megyunk hurka kolbasz teszta sutemeny vasarba a magyar templomba ... ha mar tegnap annyit beszeltunk a kajarol... szep napot mindenkinek

morsels (törölt) 2013.11.17. 16:15:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Egyebkent gondolj bele ebbe.
Magyarorszag lakossaganak szama gyakorlatilag azonos egy nagyobb USA varosaval. Ha belegondolsz, akkor nem is orszag, hanem egy nagyobb teruleten levo varos, a populacio nem annyira suru, bar ebben nem vagyok biztos.

Szoval kialakulnak a varosra jellemzo vonasok. Gettok a keleti reszen, suburb, Manhattan, egyetemi varosreszek. Plusz kap penzt a kozponti koltsegvetesbol is (eu alapok).
:-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 16:16:22

@Cascabel: ő bajuk, miért van egyforma nevük...

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 16:16:47

@tanato:

Óvatosnak kell lenni, ez a lényeg.

Ellenem is van jogerős ítélet. Így óvatos vagyok, bár nem olyan ügy, amiért az embert az egész világon keresik. De azért ügyelek arra, hogy az ítéletben szereplő nevemmel ne mutassak be okmányt hivatalos helyen, mert sosem lehet tudni...

tanato 2013.11.17. 16:18:08

@Babette_: Le bizony és nem igen óhajt egy magyar börtönben vendégeskedni.Nem lenne könnyű élete nálunk,abban sem vagyok biztos hogy túlélné.Simán "öngyilkos" lenne a cellában úgy hogy 3 másik meg mellette alszik,ahogyan az már megtörtént néhányszor és le is zárták hivatalosan a vizsgálatot,hogy nem történt különösebb.Egyszer viszont a lezárt vizsgálat után több hónappal egyik cellatárs a lelkiismeretfurdalása miatt kipakolt a gyilkosság részleteiről.Ez Tökölön történt néhány éve.

morsels (törölt) 2013.11.17. 16:19:37

@Babette_:
Hat az egyik Akos, a masik meg Imre.
De teny, mindketto Kertesz :-)

tanato 2013.11.17. 16:20:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Emlékezem egy másik esetre,ahol szintén Nickelsdorfnál csaptak le az éber osztrák zsaruk egy magyar fiatalra egy ROMániában sok éve történt nem túl súlyos ügy miatt.SChwehat ban föl is rakták az első bukaresti gépre és már másnap román börtönlakó lett.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 16:24:36

@tanato:

A legjobb, amikor az embert a névrokona miatt tartóztatják le.

2013.11.17. 16:24:56

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
" Nem zsidóként kapott menedéket, hanem politikai aktivistaként. "
Azt sem tudtam rola, hogy zsido. Az ilyen dolgok sohasem erdekeltek. Feher ember es jol ir " oszt " kesz:) Ellenben ha turbanos paki lenne vagy rizsa szemu, azt eszrevennem. Ezert xar a visible minority - nek:)

Latcho Rom 2013.11.17. 16:25:47

@Babette_: Par honapja beszeltunk a facebookon, amikor morvai hiszti interpellalt az ugyben(sikeresen).

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 16:26:39

@morsels:

Így igaz, csak pár szót tudott. S persze sosem hívták Kertésznek, az eredeti neve Schwartz Bernárd volt.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 16:27:46

@Cascabel:

Pedig annak idején meg is rótták őt más zsidók, hogy "zsidóként ilyet nem szabad leírni".

Latcho Rom 2013.11.17. 16:28:25

@Cascabel: Megneztem, Fejes - akitol mindent erdemes elolvasni.

Van egy magyar filmes site, elvesztettem a cimet, ott van makra is es Mocorgo is(madaras joska). Majd megkeresem neked.

tanato 2013.11.17. 16:29:01

@Cascabel: vannak úgynevezett látható kisebbségek akik általában többet szenvednek mint a többi kisebbség.Ezt egy magyarországi cigány vezető fejtette ki egy TV műsorban még régebben.

morsels (törölt) 2013.11.17. 16:29:13

@Cascabel:
Egyreszt nem politikai aktivista, masreszt Kanada alapvetoen nem ad politikai menedekjogot europai orszag polgarainak.
Persze kiveteles esetek lehetnek, nadehat Kertesz Akost nem fenyegette az, hogy a politikai nezetei miatt bortonbe fog kerulni, vagy hogy az allam barmilyen modon uldozne.

De mondom, a lenyeg az, hogy a faszi nem is politikai aktivista. Irt egy cikket az amerikai magyar nepszavara, mert valamivel tele lett a hocipoje, aztan ez lett belole. Az egesznek nagyobb a fustje, mint a langja.
Szerintem.

Latcho Rom 2013.11.17. 16:30:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Barminek is hivtak a Tonit a dohany utcai zsinagogat gyonyoruen rendberakatta.

tanato 2013.11.17. 16:30:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Ilyenekre én is emlékezem,nem szerencsés ha valakit Tóth Jóskának vagy KOvács Pistának hívnak.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 16:32:32

@morsels:

Nem kell, hogy üldözze az állam. Nyilván ilyen veszély nem állt fent. Elég az is, ha bizonytalan a helyzete, mert a közhangulat ellenséges és az állam nem védi meg.

Kertész azt mondta: akkor döntött, hogy elmegy, amikor egy reggel az uszodába menet valaki felismerte őt az utcán és az arcába köpött.

morsels (törölt) 2013.11.17. 16:32:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Hat mert ennyi erovel a cigany is genetikailag tolvaj, meg az arja genetikailag felsobbrendu.

Meg ahogy toki irta, eleg ranezni valakire, aztan tudod, hogy kinek kell a 'hataron' kivul lennie.
Tisztara mint egy sci-fi.
Szoval mondom, a faszi egyszeruen hulye volt, az amerikas nepszavasok adtak neki parazsat, o meg olajat pisilt ra. Aztan politikai menedekjogot kap Kanadaban.

2013.11.17. 16:34:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Nekem egy volt angol miniszterelnok a nevrokonom:) Kar, hogy akkoriban nem latogattam el Nagy Britanniaba:)

Latcho Rom 2013.11.17. 16:34:47

@morsels:

Maradjunk annyiban hogy az allam nem is vedte meg.

Azert meg nem jarna kanadai menedekjog ha az allam (tarlos taho) visszavonta a diszpolgari cimet. Mondhatod erre persze hogy minek pisilt, s nem lehet minden nagypofaju zsido melle egy rendort allitani, vagy usztatva a Lukacsban..mondhatnad, de minek.

En majd elolvasom a Maclean cikket vele 25-en - te nem fogod, mert nem erdekel ;-)) Nem a lofasz nem.

Igy kerek ez.

morsels (törölt) 2013.11.17. 16:35:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Es ettol politikai aktivista lett, meg politikai uldozott?

Ugyanmar. Megkapta, mert zsido. A haverom nagyanyja is mondhatna, hogy ellopjak az uborkajat, nem kapna menedekjogot, ez biztos :-)

Tudom, hogy ez a zsido dolog kenyes kerdes, de ha meg beszelni sem lehet rola, akkor miert csodalkoznak azon, hogy az antiszemitizmus egyre erosodik Europaban?

2013.11.17. 16:38:51

Tisztelettel fölhívnám a figyelmet egy pár dologra.

Kertész Úr a fenti szösszenetében egyetlen egy mondatot sem kezdett úgy: Kivéve.......
Ez azt jelenti, hogy a magyarságról alkotott véleménye mindenkire érvényes. Határon innen, és túl.

Kíváncsi lennék, vajon ha egy svájci, német, angol,svéd, stb. állampolgár egy külföldön megjelenő újságban hasonló véleményt formál meg honfitársairól, mi történik.

Szerény magánvéleményem szerint jövünk eggyel Kanadának.
Ezen túlmenően. Tudják Kanadában mit írt Kertész Ákos? Ha nem, mitől politikai üldözött? Ha igen, egyet értenek vele? Ha nem miért adtak neki menedékjogot?

morsels (törölt) 2013.11.17. 16:38:58

@shakti_rom:
Na ne viccelj. Ahogy Hofi mondta, nem lehet minden pofon melle rendort allitani.
Nade ami tenyleg erdekes az az, hogy szerinted hogyan kellett volna megvedenie?
Az mar eleg a politikai menekultseghez, hogy visszavontak valaki diszpolgarsagat?

Te is erzed, hogy vicc az egesz es hogy a Bronfmanek melle alltak, az pont azt erositi, amit irtam. Ugye.

Latcho Rom 2013.11.17. 16:44:03

@morsels: Zsidozas, antiszemitizmus akkor erosodik - nem azert mert nem lehet rola beszlni - hanem amikor keserves gazdasagi gondok vannak, s ki akarjak oket rabolni. Pogromokkal, kemencevel, amivel amikor akarod. Igen, vannak kik szembe pisilnek a szornyeteg gondolatokkal, s menniuk kell.

Nincsenek egy kategoriaban a romaval, aki lopta a haverod uborkajat. Mas teszta.

Ez igy volt, igy van igy lesz egykomam.

montroyal ( CAN qc) 2013.11.17. 16:44:44

igaz nem fogadjak december ota az europai menekulteket(elhet mas europai orszagban is) de mindig kell lenni kivetelnek amire hivatkozhatnak hogy nincs disciminacio... amugy ha zsidozunk minden rossz szandek nelkul a birok ugyvedek ugyeszek tulnyomo tobbsege az emigracios birosagnal is zsido... semmivel nem jobb amikor buzi uldozesre hivatkozva adtak meg nem regen a menedekjogot az ismeroseimnek ... ok is bele estek a kivetelbe ..

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 16:44:53

@morsels:

Alapvetően amit leírt, az nem volt hazugság és nem mondta Kertész rosszindulatúan. De az egész ki lett véve a szövegkörnyezetből és botrány lett belőle. S mivel Kertész nem politikus, így lehetetlenné vált az élete.

Ez olyan mint a "libás" Bajnai vagy a "köteles" Kövér - valójában az egész nem is úgy volt, de már elterjedt és az emberek 99 %-a nem is akarja tudni az eredeti igazságot, csak ismételgeti papagájként. De ők politikusok és szarnak az egészre, míg Kertész nem teheti meg ugyanezt.

Engem is sokan "pedofilnek" meg "nőverőnek" meg "nemi erőszakolónak" neveznek meg több blogban, meg más hasonló módon egyes szövegeim miat, de engem sem érdekel, csak röhögök rajta. Megtehetem, hogy csak röhögjek rajta, mivel gyakorlatilag képtelenség komolyan ártani nekem. Az meg, hogy fenyegetnek emailben időnként maximum csak vicces. Eddig összesen egy ember akart beperelni, ő is lemondott róla, rájött, hogy reménytelen. Acélból van a pajzsom és a sátánisták nem tudják áttörni, mert az igaz ügy ragyog, a gonosz ügy meg sötét.

Latcho Rom 2013.11.17. 16:45:03

@morsels: Nem tudom a Bronfamekat, csak a hasamra csaptam.

Tema itt lezarva.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 16:50:15

@Cascabel:

Nekem meg bolgár karmester az egyik névrokonom, de mások is vannak. A keresztnevem a 3. leggyakoribb BG-ban, a vezetéknevem meg kb. a 15. helyen van.

Régebben a HVG egyik főszerkesztőhelyettese is a névrokonom volt.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 16:52:01

@morsels:

Én ezért nem tartom be ezt a tabut. Nekem a zsidó az zsidó és kész. Az értelmes zsidók megértik, hogy nem vagyok antiszemita, a buta zsidók meg nem érdekelnek.

morsels (törölt) 2013.11.17. 16:52:14

@shakti_rom:
Nade Kero, a faszi nem Viktorrol irt kritikat, hanem ugy cuzammen (ahogy te hasznaltad a szot) irt egy igen keserves velemenyt. Mondhatnam azt is, hogy elkeseredett, nade ha ezutan valaki ezt szamon keri rajta, akkor miert van meglepodve?

Probald meg a franciaknak mondani, hogy menjenek a picsaba. A nemletezo kipadat is leverik a fejedrol, aztan elmelkedhetsz azon, hogy hol kerj menedekjogot.

Egyszeruen arrol van szo, hogy a faszi kapott menedekjogot itt, mert zsido. A vicces az, hogy azzal bizonyitottad ezt, hogy a Bronfmanek alltak melle :-).

Nade ami aztan tenyleg piszkalni fogja az ultraliberalis egodat, hogy szerinted tenyleg az a megoldas, hogy egy orszagot a nagy kebelre oleles kozben alattvalova kell tenni? :-)
Merthat vegulis errol van szo.

Es igen, gazdasagi problemak marpedig vannak. Europa tobb orszagaban is. Deahat te is rogton progromot, meg kemencet latsz csak azert, mert egy zsido irot lekoptek es ezert politikai menekult statusz jar neki.
Dehat irtam, hogy ciganyt is fenyegettek, meg uborkat is loptak. Ja, hogy az nem ugyanaz.

Latcho Rom 2013.11.17. 16:55:00

@morsels: Mit latok en? Egy hete Radnotit egettek mo-n, s jossz ezzel a mismasolo, avetos vakerral az uborkarol.

Ne eroltessuk a parbeszedet, en azt gondolom.

morsels (törölt) 2013.11.17. 16:59:51

@shakti_rom:
Hat akkor haver, mentsuk ki az osszes zsidot Magyarorszagrol.

morsels (törölt) 2013.11.17. 17:07:52

@shakti_rom:
Vagy szegregaljuk a fradi b kozepet. Ne is engedjuk ki oket a stadionbol, majd epitenek masik stadiont a focihoz, ahova az izralei valogatottat lehet meghivni baratsagos meccsre (kinek az otlete volt ez?)

Aztan bezarhatjuk a Radnotit egetoket is, mert miert ne.
Neha annyira egyszeru vagy haver, hogy meglepsz meg engem is.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.17. 17:09:02

@Cascabel: En a nemet elitunkre gondoltam :)
En sem olvastam Kerteszeket, gazadag az irodalom, miert vesztegessem az idom.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.17. 18:01:54

@Cascabel: "Es meg rad mondtak, hogy " ballibsi " vagy?!:) Ne ma'! :(
( bar lehet, hogy tevesztelek valakivel, akkor bocs)"

Jol emlekszel! :) Mr. Long allapitotta meg rolam tegnap amiert nem eszem kulfoldon magyar kajakat. :)

Igazabol egyik oldalhoz sem tartozom politikailag. Mind a ket oldalbol vannak ideologiak amik tetszenek es vannak eszmek es torekvesek, amikkel nem tudok azonosulni. De ugyanigy vannak elemei az anarchizmusnak is peldaul amit hasznosnak tartok illetve mas "izmusok"-bol is.

Igazsag szerint nem talaltak meg ki azt az iranyzatot, ami az en gondolkodasomat leginkabb lefedne. De szerintem nem is lesz ilyen, mert az valamifele anti-humanizmus lenne, amit a mai modern tarsadalom gyomra nem venne be...

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 18:15:08

@Don Kartasch:

Én keresztény konzervatív-liberális vagyok. Gazdaságpolitikailag radikálisan liberális, társadalompolitikailag meg őskonzervatív. Példaképem Ronald Reagan, Margaret Thatcher és Pál apostol.

Emellett abszolút toleráns vagyok más nézetek iránt. Ez már a családomban is jelentkezik.

A nagyobbik fiam kőkemény ateista liberális. A kisebbik fiam keresztény militarista nacionalista.

A feleségem meg keresztény kommunista, kedvenc politikusa Sztálin, szerinte Sztálin halálával ért véget az emberiség aranykora. Amikor valami szar dolog történik, mindig azt mondja nekem "na, ilyen a te kapitalizmusod!".

M. Péter 2013.11.17. 18:20:00

@az igazi Trebitsch: "Kíváncsi lennék, vajon ha egy svájci, német, angol,svéd, stb. állampolgár egy külföldön megjelenő újságban hasonló véleményt formál meg honfitársairól, mi történik."
Semmi. Egyrészt csak egy elenyésző kisebbség olvas külföldön megjelenő újságokat, másrészt kibírják, ha valakinek kritizálja az országukat.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.17. 18:23:04

Kulonben nem azt allapitottak meg a kanadaiak, hogy magyarorszag nem veszelyes, igy nem lehet menedekjogot kapni az onnan erkezoknek? Innentol kezdve meg budos a sztori...

Maskulonben meg minden orszagban megkapna a magaet az az "iro", aki a sajat neperol ilyeneket ir.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 18:25:22

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131117/vaillantpigeondecombat2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A tegnapi poszthoz nem tudtam érdemben hozzászólni de elolvastam az összes kommentet.
Csalódtam. Pozitívan csalódtam.
Élvezet volt végigolvasni a hozzászólásokat. az elején megijedtem hogy elmegy rossz irányba. A "haottvásárolszszarteszel" irányba.
Szerencsére nem ez történt. Rengeteg "rejtőzködő olvasó nyilvánított véleményt és végig kultúrált a tárgyhoz tartozó társalgás folyt. Lehet hogy azért mert nem voltam jelen?:)))))))))))))))
Ne szokjátok ezt meg, egy kis szalonbuzizás azért kötelező gyakorlat manapság:)))))))))))))))

Viszont.
Hogy a sárga irigység megegye férfitársaimat, jelentem hogy én meg együtt voltam Mirx-el éjjel fél háromig.
Csaxólok.
Azárt a sárm az sárm.
Harminc év a kocsmában nem hazudik:)))))))))
Most nem akarok itt a személyes varázsról értekezést írni de azért látjátok...:)))))))))))))))))
Húúúúúú
Mikor Mirx átvette az irányítást és az egérmutatójával végigcikázott a platformomon....
Mit mondjak?
Szóhoz sem jutottam
Mikor megjavított minden megjavítanivalót akkor már szóltam hogy térjünk nyugovóra mert ebben a korban már megviseli ez a tempó a magamfajta öregurat.
Professzionalitását látva arra a következtetésre jutottam hogy webkamerámat kikapcsolt állapotban is letakarom ezentúl itt a szobában, mert kinézem belőle hogy rácsatlakozik és erősen imázsromboló lesz amit lát:))))))))))))))))))
Nagy nagy köszönet Mirx-nek a rám fordított időért és megígérem ha elromlik a markolója innen a távolból is megjavítom. Tudjátok, úgy mint a távgyógyító csinálta a gerincműtétet a tv-ben:)))))))))))))))))))))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.17. 18:42:45

@Mr. Long [wannabe wannabe]: Kar mentegetozni, nehogy azt hidd hogy en ezeket felveszem. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.17. 18:46:07

@Babette_: @maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: @morsels:
Elolvastam, hogy kiféle, miféle.
Valami biztosan birizgálta a csőrét, hogy ilyeneket leírt. Én is írtam már hasonlókat, most akkor kérjek menedékjogot valahol? Persze nem vagyok híres ember :)

A genetikailag alattvaló típusban az a szép, hogy nagyvonalakban még igaz is. Amennyit annak a népnek a nyakán ület és amilyen hosszan az birka módon eltűrte, másra nem nagyon tudok gondolni. De ilyen népből biztosan nagyon sok van.

@Don Kartasch:
Eddig is bírtalak, és mégis... egyre szimpatikusabb vagy :D

Latcho Rom 2013.11.17. 18:49:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: :))

kerdezd az ukranokrol a nejed, jossip bacsival kapcsolatban, vajon mit gondol rulla :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.17. 18:49:33

@Don Kartasch: Inkabb melyen kussolok, mert ket hete erospistat eszem. Azt hiszem a kultursokk kovetkezo szintjere leptem :D

2013.11.17. 18:51:19

@Don Kartasch:

Okos ember egyik oldalon sem áll. Csak a sajátján.

Furos 2013.11.17. 19:09:13

@diggerdriver: Ezek szerint mer jo a geped! :)

hokispók 2013.11.17. 19:12:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: És a kisebbik fiad bolgár vagy magyar nacionalista?

DieNanny CH 2013.11.17. 19:12:41

@diggerdriver:

Húúú...! Mirx zombivá tette a géped??? Egyszer már láttam ilyet. Egy családomnál csinálta egy szakember. Félelmetes látvány. Úgy értem, engem bizserget a sci-fi ilyetén megnyilvánulása...

DieNanny CH 2013.11.17. 19:13:58

@DieNanny:

Ja, merthogy olyan élmény, mint amikor rádióvezérelt faliórában elemet cserélsz. A mutatók meg maguktól kezdenek körözni... Huhuhúúú...

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 19:16:24

@shakti_rom:

Az ukránokról én is beszélhetek. A mai ukrán nacionalista holodomor-mítosz egy komolytalan hazugság. Mert gondolom erre gondolsz.

Egy kommunista szerint pedig Lenin és Sztálin áldozatai eltörpülnek a kapitalizmus áldozataihoz képes, azaz ez eleve nem érv egy kommunistával szemben. S ezekre az áldozatokra is azt fogja mondani egy komcsi, hogy ezek a kapitalizmus aknamunkája miatt voltak, hiszen a szovjet állam kénytelen volt megvédenie magát a külső és belső ellenségtől.

Én mindig csakis eszmei alapon érvelek ezért a kommunizmus ellen, arra valóban nem tudnak a kommunizmus hívei ellenérvet mondani.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 19:19:15

@Brother Hate:

Alapvetően ez mindegy, azt vallja, hogy minden népnek joga van nacionalizmusra és ez az igazi megoldás.

Ő azért most már elég mérsékelt nacionalista, már elmúlt a radikalizmusa, mely 14 éves korában volt rá jellemző. Most 17 éves.

Egy időben voltak náci haverjai, most már - hála Istennek - nincsenek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 19:19:58

@Furos: Micsoda?
Hasít mint állat:))))))))))))))
Pontosabban hasítana ha a net is fel tudna nőni a feladathoz.
Tudod, említettem már Tibort aki a Landlordnak a mindenese és őneki köszönhetjük ezt a lakást meg mindenben végtelenül segítőkész.
Az Ildi említette neki hogy elég szar a net.
Tegnap hozott valami jelerősítőt. Be is szereltük az Ildi laptopjához.
Úgy néz ki talán beválik. Érdekes hogy hatalmas a sebességingadozás a hálózatban. Egyik percben 14ezer mgb-t mérünk másik percben ezret.
Mindegy, még teszteljük és ha tényleg jó akkor veszek egyet a gépemhez is.
A Tibor hihetetlen jóindulatú és segítőkész ember.
Megnézném én hogy hol költenének akár egy penny-t is arra hogy a lakónak jobb net-e legyen.

Latcho Rom 2013.11.17. 19:21:36

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Reszleteket nem tudok sokat, 2-3 milla ukrant olt meg sztalin, eheztetett halalra, ezt irjak a konyvek. Nem igy volt?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 19:27:22

@DieNanny:
Érdekes az biztos.
Amikor olyan helyekre megy amiknek a létezéséről sem tudtam hogy olyan van a gépben.

skye8 2013.11.17. 19:40:27

eppen mult heten jart a kolozsvari irodankban egy angol ugyfel, ebedszunetben a cigany problema kapcsan panaszkodott mennyi lopast kovetnek el londonban sotetboru honfitarsaink. egyik kollegam erre azt felelte, hogy par eve az unio meg ujjal mutogatott rank hogy nem vagyunk kepesek megoldani a ciganyok helyzetet. jelenleg viszont csak orulni tudunk,hogy a hatarok megnyitasaval sokuktol megszabadultunk. termeszetesen azt is varjuk, hogy az unio a sok konstruktiv kritika utan valami okos nyugat europai modszerrel beintegralja oket a munkapiacba is ;)

Latcho Rom 2013.11.17. 19:43:19

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Akkor nem ertelek..

ez mit jelent? "A mai ukrán nacionalista holodomor-mítosz egy komolytalan hazugság".

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 19:44:16

@skye8:

BG-ban pont ugyanez az általános vélemény. Sok ember hozzáteszi: bárcsak minden cigány Angliába költözbe januártól.

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 19:45:11

@shakti_rom:

Azt, hogy a modern ukrán nacionalizmus szerint Sztálin direkt az ukránokat irtotta céltudatosan. Ez az ami nem igaz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 19:50:07

A kígyók fantasztikus érdekes állatcsoportja a természetnek.
Valamikor gyerekkoromban olvastam egy életrajzi könyvet Vital Brasil-ról a Sao Paolo-i Butantanintézet megalapítójáról és a nagyüzemi ellenszérum gyártásról.
ajánlom mindenkinek.

kepfeltoltes.hu/131117/2011-07-28_210809_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/131117/2013-09-20_201756_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/131117/2011-11-22_203357_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 19:51:55

@Don Kartasch: mit szólsz a szociáldarwinizmushoz?

rumitom 2013.11.17. 19:54:43

@Mr. Long [wannabe wannabe]: nem tudom hol lehet nemetorszagban, de akik kozott en eltem, nyelbol elutasitjak az ilyen fennsobrendusegi magatartast. tipikusan a nemet also kozeposztaly az aki "rasszista" szerintem. az "elit" abszolut felvilagosult, megkockaztatom jobban mint a magyar ertelmiseg.

Latcho Rom 2013.11.17. 19:55:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Es nem mindegy hogy hulyesegbol vagy direkt irtott ki annyit?

rumitom 2013.11.17. 19:56:44

@Cascabel: nyugat eu-ban is ez van a hianyszakmakban. a ber targyalas a legsarkalatosabb pont. es eleg kemenyen lehet alkudni

blackhairlady 2013.11.17. 19:59:46

Mi a lanyommal 3 es fel nap alatt megszamlalhatatlan (na jo, ha akarnam meg tudnam szamolni:)) latvanyossagot neztunk meg Londonban. Ez volt a 18. szulinapi ajandeka. Azota is visszavagyunk, illetve a gyerekem eltokelt szandeka, hogy ott fog elni, nem szeretne itt maradni Amerikaban. Tenyleg, nem szeretne valaki ott Londonban orokbe fogadni?:DDD
Digger, mi voltunk a Sherlock muzeumban, mert kedvenc konyvei es filmjei koze tartozik a lanyomnak. Szerintem erdekes , foleg, hogy Watson ott ul a nappaliban, es meg magyarul is beszel:)) Es a Wax muzeumban kezdtuk a delutant, mindjart miutan megerkeztunk:DD
Viszont ha valaki segitene kideriteni az olasz etterem nevet ahol az egyik nap ebedeltunk, azt megkoszonnem. gyalog mentunk a Trafalgarrol jobb oldalt eszaknak, egy szuk kis utca volt. Amikor beleptunk, egy kis etteremnek tunt, aztan ahogy a host vezetett bennunket hatrabb, lattuk, hogy milyen nagy, sot meg utana amikor a toalaettre mentem, meg az mogott is voltak termek. Olaszok voltak a pincerek is, szerintem csaladi vallakozas lehet. Eletemben olyan finom rizottot nem ettem, ahogy most irok rola, szinte a szamban erzem az izt. Gondolom nem egyszeru igy beazonositani, de hatha valaki jart mar ott:)

blackhairlady 2013.11.17. 20:01:38

A kigyos sztorirol jutott eszembe, hogy a houstoni allatkertben (ami nagyon szep gazdag), pont akkor vedlett egy kicsi kis kigyo amikor ott voltunk. Fel is vettuk videora. Igen erdekes latvany volt ahogy kibujt a borebol:)

maxval, a gondolkodni igyekvő bircа · http://maxval.co.nr 2013.11.17. 20:06:57

@shakti_rom:

Gazdasági és politikai ok is volt.

Nem volt elég gabona a rossz gazdasági viszonyok miatt, s valuta kellett az országnak, így eladta az összes gabonát az USÁ-nak. Ukrajna, Kazahsztán és Oroszország egyes körzeteiben. Szabályosan nem maradt semmi, még vetőmagnak sem.

Ezen kívül a kulákság elleni politikai akció is volt ez.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.17. 20:09:03

@rumitom: Ezt leirnad tudodkinek is? :) Aztan lehet melyen megveti a nemeteket is, hogy nem utasitjak el azokat, akiket o! :D

blackhairlady 2013.11.17. 20:09:13

@diggerdriver: En is kedvelem a kigyokat. es a pokokat is:))
Amugy fantasztikus kepek, jol elkapta a pillanatot a keszitojuk.

Latcho Rom 2013.11.17. 20:12:50

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: Igy tudom en is, yazdasagi okokbol irtotta ezt az etnikumot. Nem csodalom az ukran jobbereket hogy ezt tuztek a zaszlajukra, az etnikumot alahuzva. Mindig a penz az alapveto motivator ahogy ezt korabban irtam

vala :)

digg!!! mi van mar avatarilag, igy halunk meg szuzen?? :)))

DieNanny CH 2013.11.17. 20:15:57

@blackhair-lady:
"gyalog mentunk a Trafalgarrol jobb oldalt eszaknak,"

Ez nem a válasz, bocs! :-)

Csak erről jutott eszembe: hogyhogy amerikai filmekben is a tájékozódást égtájhoz kötik? Életetekben először voltatok Londonban, és mégis tudtad, merre van észak. Nekem még ismerős helyen is kicsit gondolkodnom kell, ha nem süt a nap. Beavatsz a titokba? :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.17. 20:16:29

@Babette_: A szocialdarwinizmusban is van amivel tudok azonosulni, de nem 100%-ig igaz ram minden.

David Attenborough mondta par honapja a BBC-nek hogy az a problema a merhetetlenul hatalmas szocialis haloval es a lassan mar tulfejlett egeszsegugyunkkel hogy az emberi fajban gyakorlatilag megallitjuk vele az evoluciot. Mar nincs tobbe termeszetes szelekcio, mindenkit eletben akarunk tartani, ha kell akkor akar mesterseges uton is (mint a koma) ami szerintem teljesen abszurd. Es ezzel az iranyvonallal maximalisan egyetertek.
Az ember egyelore nem latja a kovetkezmenyeit annak hogy istent jatszik sajat es maj fajokkal szemben (genmanipulacio, klonozas, stb.).

Ugyanakkor a szocialdarwinizmus masszivan rasszista. :) En pedig csakis a ciganyokkal szemben vagyok az. Egyik masik rasszal vagy nemzettel sincs problemam.
Sot, tudjuk hogy a legjobb genallomany ket erosen eltero genetikaju szulo keveredesebol alakul ki (a korcs kutyak is ugyebar marha szivosak), szoval igenis szukseg van a kulonfele borszinu nepek keveredesere. Ami meg erosen ellentmond ugye a rasszizmusnak. :)

Szoval a szocialdarwinizmusbol is van amit a magamenak erzek, de nem mindent. :)

BTBTBT 2013.11.17. 20:19:45

@diggerdriver:
"14ezer mgb-t mérünk"
Ez akkor pontosan mennyire gyors?

@blackhair-lady:
Akkor 3.5 nap alatt lejárhattátok a lábatokat. :)
A St. Martin's Lane volt az a kis utca a Trafalgartól jobbra északnak?
Prezzo? Garfunkels?

Latcho Rom 2013.11.17. 20:20:19

@Don Kartasch: S mi lenne ha kiderulne hogy van benned cigany ver? Dobnal egy hatast meg egy Csanadot?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.17. 20:31:58

@shakti_rom: Jo esellyel van bennem, ugyanugy ahogy benned is. Par szaz eve mar egyutt elunk Mo.-n (ezert is szegyen hogy nem tudtak meg beilleszkedni), nyilvan regota keverednek a genallomanyok.

A hangsulyos inkabb az hogy hogyan viselkedunk es gondolkodunk. En speciel nem ugy mint a ciganyok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 20:42:56

@shakti_rom:
Megígérem neked hogy holnap felrakok egy extrém erotikus képet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 20:44:51

@shakti_rom:
Azt azért tudod hogy komoly ellentábor van és folyamatos aknamunkát végeznek az esztétikai élményre vágyó férfi, mondom FÉRFI emberek ellen:))))))))))))))))

Latcho Rom 2013.11.17. 20:45:04

@Don Kartasch: Skkor te lennel(vagy en) az elo pelda hogy kepesek asszimilalodni, ergo az elmeleted meg is dolt.

Ossz egy masik kort..:)

Latcho Rom 2013.11.17. 20:46:28

@diggerdriver: Ha sokat latnak puncit, hatha megternek az elcseszett lelkek :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 20:47:44

@Barátusz:
14 giga? Tudja a franc. De nagy a különbség két mérés között.

Latcho Rom 2013.11.17. 20:47:51

@shakti_rom: oximoront akartam irni, de mire pakoljam magam :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 20:53:19

@shakti_rom:
Miért dőlne meg az elmélete?
Néhány ezreléknyi genetikai állomány nem domináns.
Valamikor majdnem kiirtották az Észak amerikai bölényeket csak egy kisebb csorda maradt a sokmilliós állományból.
Európai bölényekkel próbálták a beltenyésztést kiküszöbölni.
Jelenleg egyetlen amerikai bölényen sem látsz európai bölény jegyeket bár genetikailag kimutatható hogy néhány százalék európai bölény vér van bennük.

Latcho Rom 2013.11.17. 21:04:02

@diggerdriver: Aszondod hogy a cigany viselkedesi forma nem tarsadalmi hanem genetikai eredet? De melyik, pontositsunk

parizer kollega ugorkas romaja, vagy a hoborgos pofanvagottja?
esetleg a danko utca ingyenkonyhas romaja aki a krisnasokat is segiti
akiket eladtak rabszolganak kanadaban, romakmak
chaplin
django
rosenberg trio
akiknek nem jut kapanyel szabolcsban, vas baz megyeben

melyik?

morsels (törölt) 2013.11.17. 21:07:45

@shakti_rom:
Mar megint erosen csusztatsz Kero, csak szolok :-)

blackhairlady 2013.11.17. 21:08:14

@DieNanny: Ez itt alakult ki bennem Amerikaban, az autopalyakon kulonben eltevedek:))) Ott, akkor meg nem tudatosult bennem, hogy eszakra tartottunk:DDDD

Latcho Rom 2013.11.17. 21:10:18

@morsels: @diggerdriver: nem ezrelekre gondoltam, de egy Csanadnyi adag romara.

blackhairlady 2013.11.17. 21:10:37

@DieNanny: Amugy a titok: mostanaban sokat kell utaznunk, ezaltal a terkepet nezeget, sokat, es valahogy kialakult bennem az egtaj segitsegevel valo tajekozodas. Hu de furcsara sikerult ez a mondat:DDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 21:14:13

@shakti_rom:
Meggyőződésem hogy van néhány genetikai tulajdonság ami csak a cigányságra jellemző.
Például nyáron minden cigány meg van győződve róla hogy a következő tél elmarad. Simán elmegy az mellett a kiszáradt ág mellett amiért télen megverekszik a szomszédjával.
A cigány porták rendkívül tiszták tavasszal mert a ragaljától kezdve a ceruzavastagságú idei bodzáig mindent eltüzelnek.
Ha a cigány házáról leesik egy cserép oda bármi visszakerülhet de cserép nem.
Lemez, pala akármi de cserép nem.
Melyik fehér embernek jutna eszébe a lakásban lévő ajtók feltüzelése és az ajtófélfák szétfaragása gyújtósnak?
A 21. században utcák vannak Magyarországon ahol egyetlen WC sincs. Semmilyen.

blackhairlady 2013.11.17. 21:16:10

@Barátusz: Igen, lejartuk a labunkat, nyitastol zarasig a varosban logtunk:) Amugy direkt metrot hasznaltunk, hogy minel tobb helyre eljussunk. Es hazafele a legkesobbi repulojaratot valasztottam, hogy meg aznap delelott is legyen idonk egy kis nezelodesre. 4 eve volt, de minden pillanatara emlkszunk, annyira jol sikerult.
Majd megnezem a terkepen ezeket az ettermeket, sajnos nem emlekszunk egyaltalan a nevere. A nyaron ha haza megyunk, mindenkeppen elmegyunk Lononba (es Becsbe, a a masik szerelem:), es vissza akarunk menni ebbe az olasz etterembe, azert probalom kideriteni a nevet es a pontos cimet.

2013.11.17. 21:16:10

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
" Én keresztény konzervatív-liberális vagyok. Gazdaságpolitikailag radikálisan liberális, társadalompolitikailag meg őskonzervatív. Példaképem Ronald Reagan, Margaret Thatcher és Pál apostol. "
Aki gazdasagpolitikailag radikalisan liberalis az szerintem egyszeruen gazdasagpolitikai anarchista:) Nekem keves peldakepem van, de azt tudom, hogy a mult szazad politikusai kozul hitlernel, reagennel es thachernel jobban embert nem gyulolok!!! Esetleg meg rakosit es andics erzsebetet, de cask azert, hogy legyen koztuk magyar is. Bar nekik azert volt erdemuk is, meg ha csak 1 % -nyi is:)
Off- most jottem meg a helyi katolikus templombol, miserol. Csodalatos erzes volt ennyi magyart egyutt latni, fiatalt, oreget, tobb ezer kilometernyire az Anyaorszagtol. A magyarsagunk es katolikus vallasunk az osszekoto kapocs. Raadasul puspoki mise is volt, nem tudtam, nem szeretem a hiaerchiat, a felhajtast. El is jottem korabban, mert elerzekenyultem es bavallom, a konnyeimmel kuzkodtem a hatso sorban es nem szerettem volna, ha latjak, hogy egy kemeny, a foldi poklot tobbszor megjart meglett ferfiember elerzekenyul:(
@diggerdriver:
A sebessegingadozas attol is lehet - tobbek kozott - hogy valaki hulye torrent kliens programot hasznal, VIP - set vagy turbosat. Nagyon le tudja lassitani a wireless netet, periodikusan. En megoldottam, ne kerdezd, hogyan:)
Amugy a kozelmultban en is taltossa tettem a laptopomat: kicsereltem a harddrivot SSD - re, 5 mp a Windows 7 - es bootolasi ideje. Elotte percek kellettek hozza. Plusz ujratelepitettem a Windows-t. Tettem bele extra 4G extra DDR 3 memoryt is, just in case:) Az egesz nem tartott tovabb 1 oranal. Emlekszem, 20 eve a 256 kB memoryt duplaztam meg 512 kB -ra, win 3.1 - op rendszerhez es 20 Mb harddrive- val:)
Kigyok, hullok, pokok: en valahogy nem rajongok ertuk. Van egy HD videom, amin nagy elvezettel nyirunk ki egy cascabel viborat, az az csorgokigyot. A csorgoreszt nyakekkent evekig hordtam:) Amikor cukornadultetvenyen kellett vegig gyalogolnom a lefektetett kabelt ellenorizve, mindig rettegtem a coral kigyotol: annak a marasa ellen nincs szerum. Egy kanadai kollegam olyankor negy emberrel korulfogva mert csak kozlekedni, akiknel machete volt, hogy lenyisszantsak, ha latnak egyet. Legtobb veszelyt azonban a mehek okoztak, csipesuktol evente 3-4 geologus halt meg Mexikoban az utobbi 15 evben. Masik veszelyforras a regi banyakba valo bekukkantas: a deneverek altal lerakott guano pora rendkivul veszelyes belelegezve a tudore. Szigoruan meg volt tiltva, hogy vedofelszereles nelkul menjunk be regi banya aknakba.
Az idojarasrol: csodalatosan sut a Nap, -20C volt, amikor mentem a templomba, kesztyu sem kellet. Most -10C van, lattam poloban embereket az utcan:)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.17. 21:16:31

@shakti_rom: Aha, csakhogy en annyira vagyok cigany amennyire mondjuk jo esellyel torok (lehet hogy a genallomanyomban vannak nyomai, de valojaban nem vagyok az a viselkedesi mintaim alapjan).

En speciel nem szivesen viszem el ilyen iranyba a blogot. De elarulom hogy Miskolcon nottem fel egy szep nagy putri toszomszedsagaban, szoval nem a levegobe beszelek. Koztuk nottem fel... sajnos.

En nem azt mondom hogy egyaltalan nem kepesek asszimilalodni hanem azt mondom hogy borzasztoan rossz aranyban kepesek erre (circa 5-10%). Minden nemzet es nepcsoport mogott allnak a beilleszkedes kepessegeben. Tehat azt a par szazalekot kvazi el is hanyagolhatjuk es beszelhetunk a maradek 90% mentalitasarol es viselkedeserol.

A te elmeletedet kovetve: lattam termeszetfilmet egy oroszlanrol aki emberek kozott nott fel. Sosem bantotta az embert, kesobb sem. Meg akkor sem amikor mar szabadon engedtek ot es idorol idore meglatogattak.
Na mar most, akkor mondhatjuk erre hogy az oroszlan alapvetoen egy baratsagos allat, akitol az embernek semmilyen korulmeny kozott sem kell tartania? Nem.

Lattam mar N-szer tiz peldat arra hogy inditottak valamilyen programokat az asszimilaciojukra/integralasukra es lattam ebbol megbukni N-szer tiz esetet. Egy esetre sem emlekszem ahol ez maradektalanul sikerult volna.

Van egy-ket cigany, aki neha ki akar torni es valoban beilleszkedik, de erdekes modon ok mar onnantol nem is tartjak ciganynak magukat. Ennyit errol.

Es kerlek csak akkor ird le a (szerinted kivalo) ellenerveidet amennyiben hosszu evekig eltel veluk szomszedsagban.
Ha Budapest valamelyik fancy keruleteben nottel fel (ahol ciganyt max. a Janos pinceben latni, de az is hegedul), majd onnan emmigraltal kulfoldre akkor nem vagyok kivancsi a PC velemenyedre mert halvany lila fingod sincs az egeszrol... en sem mondok velemenyt a kapri bogyorol mert soha nem kostoltam meg, ugye?

Tudod erdekes modon Budan mindig mindenki kurva megerto a ciganysaggal szemben. Menj egyszer vegig Miskolcon es Ozdon es kerdezd vegig az embereket akik napi szinten erintkeznek veluk hogy ok mit gondolnak a ciganysag integraciojarol. Szerintem te is sejted a valaszt. :)

morsels (törölt) 2013.11.17. 21:17:11

@diggerdriver:
Namost ezen is hangosan felnevettem :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 21:19:57

@morsels:
Köztük nőttem fel.
Ki vagyok művelve cigányilag:))))))))))

Latcho Rom 2013.11.17. 21:20:44

@diggerdriver: Akkor sok kanadai roma szarmazek, mert sokat viccelunk ezzel, nyar vegen, amikor olyan jo...hogy nem lesz tel.
Sok oreg nincstelen feher is eltuzel mindent manapsag hogy eletbe maradjon telen.

Sok tiszta cigany portam jartam Bazban a hetvenes evekben, buszkek voltak ra, volt munka. Volt ciganysor is viskokkal, probaltak kikerulni onnan. Nem igaz hogy igenytelenek, nem hiszem el hogy harminc ev azza tette oket.

Latcho Rom 2013.11.17. 21:21:37

@diggerdriver: lehet hogy jartam nalad is? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 21:22:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа:
Reagen-ben és Teacher-ben egyetértünk Pál apostolt nem ismerem.
Nekem még kedvencem Churchill.

Latcho Rom 2013.11.17. 21:22:58

@Don Kartasch: Koztuk is eltem, majd ket evig.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.17. 21:28:18

@shakti_rom: '70-es eveket irsz. Most amugy 2013 van am, csak ugy szolok...
Te tenyleg komolyan gondolod hogy van relevans tapasztalatod a temaban??? Latszik hogy nem nagyon tudod mirol beszelsz, szerintem ne egesd magad tovabb es lapozzunk errol a temarol...

Ne vedd zokon, de en innentol fogva a ciganysaggal kapcsolatos velemenyedet annyira tudom komolyan venni, mintha egy hawaii szorfos beszelne a problemarol.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.17. 21:32:02

@diggerdriver: De mostmár a gyerek kezét tényleg kösd rá a hátára! És neked is csak módjával a szörfözéssel!
Mirxnek külön köszönet, ismeretlenül is szeretjük! Megmentette a főmarkolónkat, ugyanis nem tudunk élni nélküle! :-))
Amúgy meg, te egy akkora de akkora .......vagy!!! Már azt hittem elkezdtél itt HÁ-s csajokat begyűjteni!!!!!! Jól átvertél a bevezetéssel! :-DDDDD <3

Latcho Rom 2013.11.17. 21:32:28

Semmi gond, nem ertek hozza, te nyertel.

tableno 2013.11.17. 21:34:32

@Cascabel: "Amikor cukornadultetvenyen kellett vegig gyalogolnom a lefektetett kabelt ellenorizve, mindig rettegtem a coral kigyotol: annak a marasa ellen nincs szerum. Egy kanadai kollegam olyankor negy emberrel korulfogva mert csak kozlekedni, akiknel machete volt, hogy lenyisszantsak, ha latnak egyet." - amennyire tudom, a korallkígyó csak potenciálisan nagyon veszélyes, a gyakorlatban nem annyira. Ez azért van, mert ugyan a mérge tényleg halálos, de alapvetően szelíd, nem agresszív kígyófajta, nagyon ritkán mar meg embert, inkább elmenekül az útjából. Ráadásul nagyon élénk színű, könnyű időben észrevenni és kikerülni.

M. Péter 2013.11.17. 21:34:59

@Kövérmadár [jävla invandrare]: Ha gyerekkorodban téged is lopni tanítottak volna a szüleid, akkor szerintem te is loptál volna.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 21:36:25

Az építőiparban dolgoztam 30évet rengeteg cigánnyal együtt. Soha semmi problémám nem volt velük.
Pedig Mátészalkáról, Fehérgyarmatról és egyéb hasonló helyekről származtak.
Viszont mikor a munka végén hazamentem fatornyos kisfalumba akkor őrtornyok felállítása a telek négy sarkára homokzsákok felpakolása géppuskafészkek kialakítása volt az elsődleges feladat.

2013.11.17. 21:39:36

@shakti_rom:
En is roma szarmazek vagyok ezek szerint, hiaba hogy a felmenoim fele svab, fele tot:) Soha sem erdekelt az, mit hoz a holnap:) Orok nyar az eletem, ezert is talaltam magam sokszor az utcan, anyagilag lenullazva:) Bankban penzt nem tartok, befekteteseim, ingatlanaim nincsenek, nem is voltak es ha elerek egy bizonyos osszeget, akkor abbahagyom a melot es pihenes, ameddig a megtakaritott penz tart. Tiszta cigany eletmod:) Szombat - vasarnap meg dupla fizetesert sem vagyok hajlando dolgozni. De ha szepen megkernek, akkor ingyen is:) Genetikailag felresikerultem, ez van, elvezem is raadasul:)

DieNanny CH 2013.11.17. 21:40:00

@Babette_:

Már megint lekávéztad a billentyűzetedet? :-)

tableno 2013.11.17. 21:40:33

@morsels: ha utánanéznél, tudhatnád, hogy francia, angol, német, amerikai, stb. értelmiségiek is írtak/mondtak már nagyon csúnyákat a saját országukról és népükről. Általában az égvilágon semmi bajuk nem lett belőle, esetleg keményen vitatkoztak velük, de soha senkinek nem jutott eszébe, hogy leköpje, lehazaárulózza, halálosan megfenyegesse őket. Ez utóbbi inkább olyan helyekre jellemző, mint Irán, Pakisztán, Oroszország, és hát sajnos Magyarország...

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 21:40:41

@Don Kartasch:
jo napot, cigánypecsenye van?
van. De akkor zene nincs.

morsels (törölt) 2013.11.17. 21:42:34

@diggerdriver:
Ritkan szoktam hangosan felnevetni, de ezen most hangosan nevettem. PC ide, vagy oda :-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 21:43:27

@DieNanny: nem, csak telefonon baszakszanak a kommentek

Latcho Rom 2013.11.17. 21:44:56

@Cascabel:
ha meg nem lattad nezd meg a Csak a szel cimu filmet, a ciganygyilkossagokrol szol, rettenetesen szep film.

2013.11.17. 21:49:43

@tableno:
Ilyen a csorgokigyo is, jelez hangosan, csorog, hogy vigyazz, jovok. veszelyes vagyok. Bar nem halalos, ha van ellenszerum. Nalam mindig volt valamilyen gyogyszer, ugy kaptam, skorpio es kigyomarasra. Azt hiszem, egyszeru atropine tabletta volt csak, idegmereg ellen. A skorpio ellenben sunyi, megbujik, de az sem tamad addig, amig nem piszkaljak.

skye8 2013.11.17. 21:49:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő bircа: sajnos nem hinnem h. vegleg angliaban is maradnak, mivel az osszelopkodott penzekbol mar megepitettek a palotakat idehaza.
adozni nem adoznak, mert nincs bejelentett munkahelyuk,a szocialis segelyt/gyerekpenzt bezsebelik (ha nem kapnanak, diszkriminalnank oket az unio szerint), a korhazak szuleszeti osztalyain tobb purde szuletik mint feher gyerek,az allami korhazban az orvosnak muszaj ellatni oket, ellenkezo esetben bortonbe kerul - es itt szappant honapok ota nem latott 'paciensekrol' beszelunk...
franciaorszagbol repulovel kuldtek haza oket es meg utikoltseget is a kezukbe nyomtak, utana bukarestben a leszallaskor rohogve deklaraltak, hogy ahogy fogytan a penz, mennek vissza...igeretuket be is tartottak, sot tulteljesitettek, aminek mi a szerencsetlen adofizetok orulunk a legjobban :P
.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 21:51:12

@shakti_rom: nekem hasonló a Delta c Mundruczó film...

Latcho Rom 2013.11.17. 21:54:35

@Babette_: nem lattam.

Cascadel: nem egy ballibsi site, de itt van Mocorgo, talan a Makra is. Talan a szel biztos nincs.

www.magyarvagyok.com/videok/magyar-listak/filmek/

morsels (törölt) 2013.11.17. 21:54:57

@tableno:
Magyarorszagon lassan mar az is politikai kerdes lesz, hogy percenkent hanyszor veszel levegot. Es ebben mindenki egyforman ludas, legyen az jobb, vagy baloldali. Mondjuk attol meg messze nem Iran, meg Pakisztan, vagy akarcsak Oroszorszag. Raadasul ezek a tendenciak elegger erosodnek egesz Europaban, nem csak Magyarorszagra jellemzo.
Namost ebbe a hisztibe kellett neki genetikailag alattvalozni, raadasul zsido letere, csak hogy meg pikansabb legyen a dolog.

Latcho Rom 2013.11.17. 21:57:55

@Babette_: nem vagyok egy nagy Monori Lily fan...

Latcho Rom 2013.11.17. 22:03:51

@Don Kartasch: Mennyi ideje elsz kulfoldon?

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 22:05:02

@shakti_rom: nem ő a főszereplő.. Hanem a Lajkó Félix.. Meg néha a lány.

2013.11.17. 22:05:38

@shakti_rom:
Lehet, hogy filmen szep, de a valosag osszeskuves elmeletre hajaz nalam. Nem ugy sult el, ahogy elterveztek.
Ha mar osszeskuves elmeleteknel tartunk, tegnap talaltam egy erdekes blogot, meg a mai poszttal is osszefugg, a fulop - szigeteki tajfunnal:
weatherpeace.blogspot.ca/2013/11/typhoon-haiyan-weather-warfare-against.html
Nagyon kemeny temat boncolgat, nem olvastam el teljesen, de van benne valami. Peldaul a 90 - es evekben dolgoztam egy vilagvegen levo helyen, ahol elottunk tobb honapig laktak amerikai katonai kutatok, az eszaki fenyt vizsgaltak. ( Kanadaban!!) Mostanra kezd osszeallni a kep, hogy miert. De volt mas is: egy alkalommal nem tudtunk merni napokig, akkora tellurikus aramok keringtek a foldben. Altalaban microvolt nagysaguak, a mi jelunk elnyomja oket. De akkor V nagysagrendban mertuk oket, a mi adonk jelet siman elnyomtak. Mit hallunk a hirekben: hatalmas foldrenges Kaliforniaban! Mi feluton voltunk Alaszka es Kalifornia kozott. Lehet, hogy csak veletlenek egybeesese volt, de akkor is:)

Latcho Rom 2013.11.17. 22:06:03

@Babette_: lajko johet, citeran is. van a filmhez linked letolteni?

Latcho Rom 2013.11.17. 22:09:19

@Cascabel: embereket mutat, nem romakat, nem magyarokat. Minden pc nelkul, bar a jobboldal, s orbanek tiltakoztak, a barmok kulfoldon is-mint a sved videonal, hogy a film "rossz fenyt vet az orszagra".

montroyal ( CAN qc) 2013.11.17. 22:09:50

@Don Kartasch: Van egy-ket cigany, aki neha ki akar torni es valoban beilleszkedik, de erdekes modon ok mar onnantol nem is tartjak ciganynak magukat

mé én ma nem vagyok cigany csak apam anyam vot az ...

Latcho Rom 2013.11.17. 22:10:41

@Cascabel: Huhh..ez kiserteties haver ;)

2013.11.17. 22:13:30

@shakti_rom:
Thanks. A Makrat biztosan megnezem. Kivancsi vagyok a filmvaltozatra. Amugy a Duna World- on is vannak neha erdekes regi filmek. Miota real timeban tudom nezni, sokat fel is veszek. Valaki emlitette tegnap a Paprika TV nevu fozocsatornat. Na az nem jon be, mindig zavaros. Biztosan sokan nezik:( A Duna TV ellenben rendkivul jo minosegben jon, neha a HD csatornan is. Igaz, jo gyors internetem van, fiberoptic.

Latcho Rom 2013.11.17. 22:16:31

Itt is sokat megy, tul sokat is. M a reggel pld az edes Csuros Karolarol, a madachrol. Uristen milyen feher a Huszti. Igaz en is :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.17. 22:19:18

@shakti_rom: nincs, nem én vagyok a letöltés felelős itthon

Latcho Rom 2013.11.17. 22:25:52

@Babette_: nemtom huszti mennyi, en 59

mennyi az ilyen? :))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.17. 22:28:16

@montroyal:
Volt már nekem is olyan érzésem, hogy cigánynak lenni nem származás, hanem életforma kérdése. Számomra elképzelhetetlen, pedig biztosan sokkal kényelmesebb. Gondolj bele: fürdeni sem kell, dolgozni sem kell. Ha valamire szükségem van, azt elveszem. Csomó idő marad Maunikasó-ra és hasonló nyalánkságokra...

@Babette_:
:) :D :) :D

@M. Péter:
Lehet, de nem tették. Ahhoz pedig nem kell szerintem túl sok intelligencia, hogy tudjam: attól, hogy erre tanítottak, még nem biztos, hogy helyes.
Apám pl. folyamatosan csalta anyámat, amitől anyám alkoholista lett. Namost, sem inni nem vagyok hajlandó, sem megcsalni a menyasszonyomat.
Más kérdés, hogy kénylemesebb belesüppedni a környezet által teremtett posványba, mint kitörni onnan.
Aki akar, az tud változtatni. Szar dolog, hogy ezt gyerekként kellene megtennie, de attól még ez van.

@Don Kartasch:
Christian? :) Nemrég olvastam a könyvet róla. :)

@Cascabel:
Örök nyár az életed??? Kanadában??? Te mit ittál? :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.17. 22:29:15

@tableno:
A korallkígyó rendkívül színes kígyó aki ellentétben a csörgőkígyóval ami a hangjával, a korallkígyó a színeivel hívja fel a figyelmet hogy vigyázz mérges vagyok. Ugyanis nem céljuk konfliktusba kerülni náluk nagyobb élőlénnyel.
A kígyóméreg drága, legdrágább a tulajdonosának akinek az élete függ tőle hogy a megfelelő zsákmány marásközelbe jutásakor elegendő méreg álljon rendelkezésére. Miért lenne érdeke a kígyónak mindenfelé szórni a mérgét mint bolond a lisztet?
Enni akar nem pedig Gipsz Jakabot elpusztítani.
@Cascabel: Általános szérum minden kígyófajtára nincs.
Többféle kígyóméregre együtt viszont van.
Általában azoknak a kígyófajtáknak készítenek kombinált szérumot amik azonos területen élnek.
Sokszor a megmart ember nem tudja megmondani a kígyó fajtáját.
Akkor adnak neki kombinált szérumot ami azon a területen honos mérgeskígyók mérge ellen hat.
Értelmetlen lenne Észak Amerikában mondjuk csörgőkígyó-kobra kombinált szérumot csinálni.
Sokféle variáció létezik.
Vannak első és hátsó méregfogas kígyók. Vannak amelyikek csöves méregfogúak vannak amelyikeknek árok van a fogukon és vannak amelyikeknek semmi csak a fogon folyik végig a méreg.
Az ilyen és az árkos méregfogú kígyóknál van esély hogy a ruha szövete valamennyi, vagy akár a méreg többségét letörli és nem jut a sebbe.
A méreg hatása ha lehet még sokfélébb.
Eleve a méreg egy előemésztő folyadék ami már megkezdi a szövetek lebontását még az áldozat életében.
Az emberi nyál is ilyen hiszen a cukrot-sót képes feloldani.
Vannak mérgek amik a vért besűrítik vannak amik felhigítják.
Vannak idegmérgek.
Mindegyik hatását felhasználják a humán gyógyászatban.
Elsődleges szempont a kígyónak hogy gyorsan hasson mert nem akar kilométereket csúszni az egér után.
Sok kígyó hőtérképpel tájékozódik.
Ez alapján pontosan tudják mekkora zsákmány milyen messze van tőlük.

2013.11.17. 22:45:55

@Kövérmadár [jävla invandrare]:
Nem ittam semmit, esetleg kavet:) Azt azonban literszamra. Mogyorotejjel. Csak ugy tudom meginni:) Nagyon raszoktam. Egy cigi, egy korty kave. Az orok nyarat arra ertettem, hogy nem gondolok a telre, a holnapra:) Ez be szokott neha bacni nalam:)
Tucsok eletmod:) ( de azert a szorgos hangya is bennem van, ha dolgozom, becsulettel, pontosan, elvezettel csinalom, csak nem sokaig birom, a kutya is "jodogaba" veszik meg:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.17. 22:50:00

@Cascabel:
:)
Értettem, hogy mire értetted :)

Ez a mogyorótejes kávé érdekesen hangzik. Miféle dolog az a mogyorótej? Hátha lehet kapni itt is vagy speciális kanadi dolog?

M. Péter 2013.11.17. 22:50:05

@Kövérmadár [jävla invandrare]: "genetikusan alattvalót" írt, nem "genetikailag alattvalót", ami mást jelent, bár gondolhatta volna, hogy ezt félre fogják érteni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.17. 22:51:03

@diggerdriver:
A látvány ismerős, ha nem is teljesen. Szar érzés lehet! :(

2013.11.17. 22:55:55

@diggerdriver:
Az atropin nem ellenszerum, csak csokkenti az idegmergek hatasat, segit tulelni addig, amig korhazba, orvoshoz nem kerul a megmart ember. Mexikoban a legkisebb faluban is van a kornyeken elofordulo kigyo, skorpio elleni szerum. Erdekes, a tarantulat szeretik a mexikoiak:) Nem a pokra gondolnak, amikor emlitik:) En is szerettem, amikor fiatalabb voltam:) Chicheron con pello. Ez is tarantulla, szlengben. Magyarul panocha, az az edes pudding:) Nektek nem volt kiadva a seregben atropine injekcio? Amit csak ugy ruhan at kellett volna benyomni a combba, ideggaz tamadas eseten.

montroyal ( CAN qc) 2013.11.17. 22:57:55

@Kövérmadár [jävla invandrare]: en sem vagyok cigany de nehany cigany betegseg rajtam is kiut neha .. ha kisut a nap nem akarok dolgozni ..

rumitom 2013.11.17. 22:58:12

@Kövérmadár [jävla invandrare]: az hogy a te szuleid milyen peldaval alltak elotted, tarsadalmilag (egyelore meg) nem elfogadot, igy nem harult rad csoport nyomas hogy kovesd a peldajukat, mi tobb, ellentetes hatast valtott ki, se nem iszol se nem lepsz felre. ez eleg termeszetes jelenseg.

a ciganysag szubkulturajaban az altalunk elitelt viselkedesi minta azonban egeszen termeszetes, helyenkent elvart. igy szamukra a kerdes, ahogy valaki mar irta, cigany, vagy magyar/szlovak/bolgar/roman akar lenni az illeto. nekik a viselkedesi forma identitasi kerdes is.
bar en nem eltem se koztuk se a szomszedjukkent, inkabb csak erdekes temanak tartom

montroyal ( CAN qc) 2013.11.17. 23:02:07

@Kövérmadár [jävla invandrare]: sem inni nem vagyok hajlandó, sem megcsalni a menyasszonyomat.

én is igy vagyok nem iszok nem dohanyzok nem kavézok ... és nem nozok.... az utobbit a legkonnyebb megallnom ... én akarom de a nok nem ...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.17. 23:11:45

@shakti_rom: "Mennyi ideje elsz kulfoldon?"

Ez a 2. session-om. Olyan 3/4 eve jottem el otthonrol.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.17. 23:24:47

@Kövérmadár [jävla invandrare]: "Christian? :) Nemrég olvastam a könyvet róla. :)"

Parancsolsz? :)

2013.11.17. 23:28:49

@diggerdriver:
Nevadaban is van sok csorgokigyo, es hallottam egy helyitol, hogy egyszer csatangolt a sivatagban a lovaval, es hazaerkezte utan vette eszre, hogy csorgokigyo van a csizmajaba kapaszkodva a fogaival:) Azt hiszem, holnap felteszem a csorgokigyo vadaszatrol szolo kis videomat. Csak talaljam meg. At kell konvertalnom m2ts formatumrol a nepszerubb mp4 -re. De van sivatagi teknosbeka versenyrol szolo is, igaz, nagyon rovid. Van fenykepem is, amikor a munkasaink feldolgozzak a terepen a talalt teknost:( Termeszetvedelem alatt all, nagyon buntetik. Azt mondjak, rendkivul finom a combja. A vere sok mindenre jo. fokozza a cexualis vagyat is tobbek kozott:) Ha frissiben isszak, be lehet tole allni:) A csorgokigyot kiszaritjak majd porra torik, ami kivalo gyogyszer asztma rohamra. Ha mar a nepies gyogyszereknel tartunk, egyszer a vesekovemre cholla kaktusz gyokeret astak ki, teanak. El is mulasztotta a gorcsoket hamar. Amugy a cholla az egyik legkellemetlenebb kaktuszfajta. olyan, mint a bogancs, beleakad mindenbe, szinte repul:
www.youtube.com/watch?v=gfjV4BbXfZU
kellemetlen elmenyeim voltak vele:(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.17. 23:39:35

@Don Kartasch:
Az oroszlanos dokumentumfilm. Bar lehet csak rahibaztal, de tenyleg volt ilyen story es abban hivtak az oroszlant Christiannak. :)

@montroyal:
Azert akinek olyan hire van, mint neked... hozzad csak az megy felesegul, aki mar eleve valni akar :)
(Nem tudtam kihagyni, ne haragudj, ha megbantottalak! ;) )

@Cascabel:
Ez istenien nez ki! Ha Nestle, akkor talan itt is van. 9 honapig elall felbontas nelkul, lehet van ide is shipping.

@rumitom:
Ez tiszta sor. De felfogni akkor sem tudom, hogy hogyan nem veszik eszre, hogy nem jol csinaljak. Azert egy minimalis igenynek kellene lennie arra, hogy asszimilalodjanak.
Nekem pl. furcsa volt, hogy itt nem fognak kezet az emberek. Aztan belejottem. Milyen hulyen venne ki magat, ha reggelente korbemennek es mindenkit vegigfogdosnek, nem?

Arra is kivancsi lennek, hogy mit mond az apa, mikor megkerdezi a kisgyerek, hogy miert utalja ot mindenki? Mert a feher ember gonosz es nem hagy ervenyesulni? Vagy mit?

2013.11.17. 23:39:49

@Cascabel:
A tequila keszitesehez hasznalt agave kaktusz is kellemetlen, kulonosen ha egy agave ultetvenyen kell keresztul menni, pl. ott vannak a merendo vonalak. Kemeny, mint az acel a " levele", a vege pedig tuszeru, mint a kard hegye. Rendkivul fajdalmas, ha veletlenul a ruhan at megszurja az embert:(
www.google.ca/search?q=blue+agave&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=CEWJUoeFJIjH2QWGwYCYDg&sqi=2&ved=0CKoBEIke&biw=1280&bih=618

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.17. 23:42:59

@Cascabel:
Majd szolj, hogy melyik a teknosos, mert azt kihagynam... :) a tobbi erdekel!
Azt a ferfit, akinek ajzoszer kell jobb, ha lelovik... az olyan, mint a szarnyaszegett madar vagy a viziszonyos hal. :)

2013.11.17. 23:43:18

@Kövérmadár [jävla invandrare]:
Nem csak istenien nez ki, hanem az ize is az. Fel literes kiszerelesben is aruljak elelmiszer boltok. Kaloriaszegeny es nagyon finom, en imadom!!!

rumitom 2013.11.17. 23:45:00

@Cascabel: Alabamaban is rengeteg a csorgokigyo. Arizonaban/Texasban is eleg elterjedt.
AL deli resze mondjuk tiszta mini ausztralia. az edesvizben rengeteg aligator es vizikigyo, a tengerben capa, brutal mennyisegben. kigyok es pokok tomkelege az erdokben. utobbiak fel tenyernyiek, persze a veszelyesek a kicsik

2013.11.17. 23:47:07

@Kövérmadár [jävla invandrare]:
OK:) Majd az lesz a file neve, hogy "tortuga_1_no kovermadar.jpg" :)
En a megserult kezfejedet nem mertem megnezni:(

rumitom 2013.11.17. 23:51:17

@Kövérmadár [jävla invandrare]: a kezfogasos peldadnal maradva. kepzeld el hogy egy magyar faluban laksz svedorszagban, ahol mindenki kezet fog. amig munkaba nem allsz 20 eves korodban (tudom, ez a pelda gyenge pontya), csak elvetve talalkozol sveddel, es ok amugy sem akarnak veled kezet fogni, mert magyar vagy (gondolod te). a munkahelyeden eroltetni fogod a kezszokast, hisz nem valtottal konyezetet, orszagot, hogy barkinek is a szokasait fel kelljen vegyed, te egesz eletedben a 30km-s korzetben eltel. miert valtoznal most hiertelen?
erted a problemat?

a masik meg. ki mondja meg mi a jo? alapvetoen a csaladod, a kozvetlen kornyezetednek kell megfelelned, a falubelieknek. ok mondjak meg mi a helyes viselkedes. ezt koveted kamaszkorodig

rumitom 2013.11.17. 23:54:26

@Cascabel: ebbol keszul a tequila? ezt valamiert nem tudtam, pedig szoktak erdekelni az ilyen eljarasok. no majd utana olvasok

2013.11.17. 23:55:20

@rumitom:
Arizonat, Kaliforniat es Nevadat ismerem csak csorgokigyo ugyben. Volt egy erdekes storym kigyoval kapcsolatban, meg az elejen, amikor elkezdtem dolgozni a szeizmikus kutatasban Kanadaban, telen. A regi, tapasztaltabb melos sracok amikor uj zoldfulu kerult a csportba es nagy hoban kellett menni, narancssarga szalagokat kotottek a hocsizmak szarara, hogy elriasszak a " snowsnake-ket " amik rendkivul veszelyesek, hatalmas fogaik vannak es a ho alatt elnek, tamadnak:) De tudtak rettegni az uj sracok, kulonosen a varosiak:).

2013.11.18. 00:05:52

@rumitom:
Igen, a blue agave kaktuszbol. Minimum 5 evesnek kell lennie. A nagy gumot regiokent mas mas modszerrel dolgozzak fel. A mezcalhoz pl. nagy godrokbe teszik, kovekkel fedik be es hatalmas tuzet egetnek felettuk napokig. Utana osszetorik malomko szeruvel, amit lo mozgat korbr- korbr. Utana erjesztik es deszitllalo szerkezeten lefozik. Oaxacaban hivjak mezcalnak. Az erdeti tequila Jalisco allamban keszul, Guadalajara kornyeken, a Tequila nevu kisvarosban. Eszak Mexikoban a vadon termo agavet hasznaljak, ott bacanora a neve. Ez uj, alig 15-20 eve csinaljak ott illetve kezdtek ujra csinalni.
A mescal kesziteserol nehany kep Oaxaca allamban, Mitla varoskabol:
indafoto.hu/zopilote/image/17741265-18316e34/538317
indafoto.hu/zopilote/image/17741267-2d5a28e0/538317

BTBTBT 2013.11.18. 00:17:38

@Cascabel:
Puerto Vallartában mit keres az a "Siofok Hungria"-felirat a csempék között?

2013.11.18. 00:18:48

@Barátusz:
Nem tudom:) Ott lattam. Biztosan jart ott valaki a keszitok kozul:)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.18. 00:19:17

@Kövérmadár [jävla invandrare]: jaaaa, regebben lattam mar a filmet es rettenetes a nevmemoriam. :)

BTBTBT 2013.11.18. 00:22:27

@Cascabel:
Nem semmi.
És az a fém Don Quijote Zacatecasban? Kinek volt olyanja?

2013.11.18. 00:30:11

@Barátusz:
A baratom es munkatarsam, Renenek a sogora keszitette, hegeszto muvesz Zacatecas varosaban. A Rene is besegitett. 1000 dollarert adtak el egy amerikai turistanak. En is megvettem volna, de felreertes volt, 10 ezret mondtak. Azt hittem, hogy dollart, kozben pesot gondoltak:) Ami akkoriban 1000 US dollart ert:) De hova tettem volna? :)

BTBTBT 2013.11.18. 00:38:46

@Cascabel:
Nagyon jól néz ki. Még ágyúja is van. :)
Ilyen fémművesek vannak Londonban is, több arts & crafts piacon is árulnak - természetesen használati és dísztárgyakat, nem ilyen életnagysághoz közelítő DQ-kat.
Az a szivarozó kubai nő is eszméletlen!

Latcho Rom 2013.11.18. 00:45:29

feher lovat hurcolasztak a bartok bela uton ma, esz - fa* megall.

ATV bocsanatot ker kertesz papatol, nem alavalot hanem alattvalot irt, en pedig azzal toltom a vasarnapot hogy a hataratkelt munkasosztaly ciganyozasat olvasom, sot..vitatkozom veluk.
Most meg a jovialis Betlen nyekegeset nezem, de sebaj..Kuba var, nem baszik ki velem, mint en magammal :)

BTBTBT 2013.11.18. 00:47:57

@shakti_rom:
Legalább az avar összeszedte magát, amíg itt blogoltál? :)

Latcho Rom 2013.11.18. 00:52:18

@Barátusz: nagy resze. Azert unokaztam, foztem 6 emberre, be is vasaroltam jovo hetre. Mst meg ehetnekem van :)

Latcho Rom 2013.11.18. 00:55:17

@Barátusz: Te egy ilyen ejszakai madar vagy, mi? hanykor kelsz dolgozohoz?

2013.11.18. 01:05:58

@Barátusz:
Itt is van par kepem, leinkabb Kubarol es par Calgaryrol, 2 hete, amikor bejott a tel:
indafoto.hu/cascabel

BTBTBT 2013.11.18. 01:12:24

@shakti_rom:
Akkor nem unatkoztál. :)
Igen, bagoly vagyok, de elég reggel 8-kor kelnem. Bőven ráérek beérni 9-re. :)

Jó étvágyat!

@Cascabel:
A hómennyiséget tekintve ezek a téli képek olyanok, mint egy átlagos magyar havas időszak.
Ma a Szent Erzsébet-templomban voltál?

Latcho Rom 2013.11.18. 01:21:07

@Barátusz: felora az ut? kb nekem is.

A trianon muzeum verte ki a biztosetekot, kikapcs duna tv. Kell az nagyon, minek hajlektalanoknak szallast, lakast. Azt nem, leirtak oket, mint a nyomorgo 3 milliot is.

joejt

BTBTBT 2013.11.18. 01:24:18

@shakti_rom:
Nem félóra az út. Fél perc. Komolyan.
Még mindig röhögök az "éjszakai madár" kifejezéseden. :)
Jó éjt!

2013.11.18. 03:29:50

@Barátusz:
Igen, A Szent Erzsebet templomban. Benn van a belvarosban, az utcajaban laktam 1 evig, 4 blokkra tole, amikor kijottem 83 - ban. Ma tobb, mint 100 - an voltak, senkit sem ismertem. Szerencsere:)
A teli kepek esetleg annyiban kulonboznek a hazaitol, hogy oktober vegen keszultek:) Olyankor nincs meg tel Magyarorszagon. Itt kicsit keson koszontott most be:) Van ill. volt olyan, hogy augusztusban is havazott. Maskulonben ekkora ho szokott lenni, nagyon ritkan tobb a ho, mint 25 cm es max 1 heten belul elolvad, ritkan tartos, meg telen is. Keleten az 1 - 2 m - es ho nem ritkasag, ami sokszor hetekig megmarad.
(kozben ledoltem egy kicsit, 7 - kor ebredtem fel. Holnap irany a gyapotfoldek, a mokuskerek)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.18. 10:50:26

@rumitom:
Azért szerintem minimális intelligenciával rá lehet jönni, hogy ami a BTK jelentős részét kiadja, az valószínűleg mégiscsak rossz.

Még egy példa: anyám gyűlölte a zsidókat. Bármikor, amikor szóba kerültek (TV, újság, akármi), akkor jöttek a megjegyzések. Nem értettem, így rákérdeztem. Jó alaposan körüljárta a témát, hogy nagyapámat 56 után feljelentette a zsidó szomszédja.
Na de ettől nekem is utálnom kellene őket? Ráadásul mindet?
Aztán divat volt az általáos iskolában is utálni őket (90-es évek első fele). Ott sem ment a dolog.
Inkább utánajártam a dolognak és megállapítottam, hogy az ég-világon senkinek sem ártottak soha. Amiért utálják őket, az egy szánalmas irigységből adódik.

Szóval szerintem akinek egy minimális igénye van a dolgok, a világ megismerésére, az megy és megismeri. Majd, amikor meglátta, hogy hibás információkat kapott a szüleitől, akkor onnantól más értékrendet követ. A már említett, kitört cigányok, akik megtagadják saját cigányságukat is megtették ezt, tehát a dolog működik.

Én pl. sosem fogadtam el a szüleim gondolatait egyezményes igazságnak. Nem is alakult ki olyan kapcsolat közöttünk, amilyen egy klasszikus szülő-gyerek kapcsolat. De nem bántam, mert tudom, hogy a sok értelmes dolog mellett sok butaságban is hittek.

@Cascabel:
Mindenképpen! :)
A kezem egy dolog, de az állatok leölését, szenvedését nem tudom végignézni.
(igen digger, eszem húst)

Evain 2013.11.18. 11:58:16

@Kövérmadár [jävla invandrare]: te nekem gyanús vagy! Már korábban is feltűnt, hogy sok mindenben hasonlóan gondolkodunk. :D

Evain 2013.11.18. 15:38:18

@Kövérmadár [jävla invandrare]: nem mersz velem eszmeközösséget vállalni? :P Skandallum! :)
Pedig a teszt is megmondta, hogy gondoskodó típus vagyok. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.18. 17:10:32

@Evain:
A teszttel semmiképpen szeretnék kekeckedni, elfogatom az eszmeközösségi ajánlatot! :D

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása