oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. november 12. 06:42,  Mindent beleadtam, hogy sikerüljön 590 komment

2013. november 12. 06:42 Határátkelő

Mindent beleadtam, hogy sikerüljön

Egy egészen érdekes történetet kaptam a minap, hiszen szerzője, Szabi tulajdonképpen nagyon érintőlegesen szereplője volt a legutóbbi angliai posztnak is. Úgy érezte, szívesen megosztaná történetét veletek, így született meg a mai poszt.

Edinburgh 2.jpg

„Az én történetem 2010 decemberében kezdődött Debrecenben, mikor is egy menő amerikai céget hagytam ott azért, hogy Skóciába költözzek, és új életet kezdjek. Gépipari számítástechnikai technikus és CNC-fémforgácsoló képesítésem is van, amivel állítólag Magyarországon is jól lehet keresni. Állítólag...

Mint minden külföldre vágyó fiatal története, az enyém is úgy kezdődött, hogy már volt kint ismerős és addig csábítgatott, hogy jó lesz, meg minden, hogy belementem a dologba. Több mint tíz évig tanultam angolul, szóval legalább nem a nulláról kellett azt is kezdenem.

Mindösszesen 600 font volt a zsebemben, amikor felszálltunk a Debrecen – Pest - Pozsony járatra és onnan repülővel Edinburgh-ba, ami gyönyörű hely. Ha Nagy-Britanniában él valaki és még nem járt a skót fővárosban, akkor nagyon gyorsan pótolja! Egyszerűen magával ragadó a hely, és bár nem jártam sok helyen, mégis megkockáztatom, hogy a világ fővárosainak is az egyik legszebbike!

Edinburgh

A skóciai élet nem indult valami zökkenőmentesen, mivel full time-os munkára egy helyre sem vettek fel és kénytelen voltam én is ügynökséges (agency-s) melók után nézni! Az első helyemen alig kaptam egy pár órát hetente itt-ott, így nagyon a nyakukra kellett, hogy járjak meló ügyben, hogy legyen valami bevételem.

Azok figyelmébe ajánlom, akik most akarnak Angliába menni, illetve már ott vannak és ügynökségesek: járjanak be nap mint nap az agency-be, és verjenek az asztalra munkaügyben! Ha látják, hogy akar az ember és tényleg keményen akar dolgozni, akkor megjegyzik az arcát és ő lesz az első, aki eszükbe jut, ha munka adódik. Én is ezt tettem és kaptam is munkát, igaz, egy másik, kisebb városban.

A híres-nevezetes MacSweens Haggis gyárban kaptam full time-os melót heti 4 nap, napi 10 órában! Reggel 4 órakor kellett kelnem, mert 6 órakor kezdtem a közel 4-5 fokos csomagolóüzemben és délután 5-kor végeztem! Körülbelül 7-fél 8 felé értem haza este, így a fürdésen és a vacsorázáson kívül már nem sok mindenre maradt időm, hiszen korán le kellett feküdnöm, hogy hajnali 4-kor fel tudjak kelni.

Ez ment jó pár hónapig, de legalább örültem, mert a heti kb. 200 font azért ott figyelt a számlámon, és szépen lassan gyűjteni is tudtam. Aztán beütött a krach! Jött valami új mánáger, és minden agency-s mehetett másik meló után.

Ismét járkálhattam az ügynökséghez és verhettem az asztalt új munka miatt! Ismét bejött és a lakásunkhoz közeli Royal Mail-nél kaptam melót szintén teljes munkaidőben.

Éjszakás műszak volt, de nagyon szerettem, mert könnyű volt és éjszakás pótlékot is kaptunk. Sajnos pár hét után apasztottam a létszámot, mert haza kellett utaznom, bizonyos okok miatt, amikkel most nem untatnék senkit. A lényeg, hogy ha próbálkozik az ember, és addig üti a vasat, amíg meleg, akkor biztos, hogy össze tud itt kint is szedni valami melót, még ha nem is a legjobb, legkényelmesebb!

Debrecen

Közel egy évet töltöttem ismét otthon, melóval... 80.000 ft-ért! Végig az motoszkált a fejemben hogy ez így nem jó, és ha valaha újra adódik egy lehetőség, akkor élni fogok vele és ismét kimegyek szerencsét próbálni.

Ha már valaki belekóstolt az itteni levegőbe, légkörbe, akkor nagyon nehezen mond le róla. Nehezen mond le a helyről, a pénzről, és arról, hogy itt kint megnyílik előtte a világ, ráadásul szó szerint. Pár száz fontért több hétre elmehet az ember nyaralni oda, ahova csak akar, mert egy fél fizetés elég hozzá. És ekkor még csak a minimálbérről beszélek! Magyarországon meg örülünk, ha nyáron egy pár napra lenézhetünk a Balcsira! Vicces, nem?!

Szóval csak vártam a megfelelő alkalomra, hogy ismét léphessek Magyarországról. Emlékszem, pont dolgoztam, amikor kaptam egy hívást attól a barátomtól, akinél Skóciában laktam, és aki idő közben leköltözött Dél-Angliába, Portsmouth-ba, hogy megüresedett egy állás a munkahelyén és hogy nincs-e kedvem kimenni dolgozni.

Elég, ha annyit írok, hogy rá egy hétre már a repülőn ültem! 2012 augusztus, Debrecen - London(Luton), Wizzair! De jó is, hogy van közvetlen járat!

Portsmouth

Egy csütörtöki napon érkeztem meg és szombaton már dolgoztam is! A hely, ahol azóta (lassan másfél éve) melózom, a helyi „gazdag" negyedben van, egyből a tengerpart mellett, és az egyik legnevesebb angol étteremlánc egyike.

Hogy minek vettek fel? Konyhai kisegítőnek azaz kitchen porter-nek, KP-nek - mosogatok, zöldséget hámozok, stb. Az egyik posztban, amit ezen az oldalon olvastam, azt írták, hogy ez a csicska munka... Szóval csicskás vagyok.

Portsmouth.jpg

Mivel szombaton, ami a hét legnehezebb napja, egyből a mélyvízben kezdtem, nem volt megállás, 4 órától este 10-11-ig keményen súroltam a vasedényeket, evőeszközöket, tányérokat! Ez volt a belépőm.

Zöldfülűként kétszer olyan nehezemre esett csinálni mindent, mint most! Mára már kitanultam, mit hogyan csináljak, hogy ne fárasszam le magam és minél hatékonyabb legyek! Annyira bizonyítani akartam a rátermettségem, hogy a nagy sikálásba a körmöm belekopott és vágni sem kellett egy jó ideig!

A szállásunk a munkahelytől 12km-re volt a város másik végén és 5 hónapon át minden munkanap kerékpároznom kellett oda-vissza 24 km-t esőben, szélben, hóban, fagyban!

Egy hónap után szétment a pedál, rá egy hónapra széttört alattam a hátsó tengely, nem beszélve arról, hogy az ülés minden alkalommal úgy törte a hátsóm, hogy leírni nem tudom. De mindegy, NYOMTAM, mert kellett, és amiért bennem volt a bizonyítani akarás vágya.

Decemberben sikerült elköltöznünk egy sokkal közelebbi és nagyobb lakásba, mert időközben kijött a barátom után a párja és a babájuk, így váltanunk kellett. Ez a lakás már csak 4 km-re van a munkahelytől, így most már gyalogszerrel járhattam melózni, hóban, szélben, esőben, fagyban. DE NYOMTAM, MERT KELLETT, mert bizonyítani akartam!

Hála Istennek, meg is lett az eredménye, két hónap után átvettek az étterem bárjába is, szóval most felváltva nyomom a konyhai és báros munkát és négy hónap gyaloglás után megvettem életem első kocsiját!

Az elmúlt másfél évben, mióta itt élek és dolgozom Portsmouth-ban, kaptam hideget-meleget, dolgoztam úgy, hogy már-már majdnem feladtam és sokszor a sírás kerülgetett, de tudtam, hogy úgyis elnyerem a jutalmam, csak át kell vészelni pár nehéz időszakot. Sikerült!!

Másfél év alatt szinte a semmiből kezdve mára visszafizettem az otthoni hiteleimet, visszaadtam édesapámnak azt az összeget, amit kölcsönkértem tőle, hogy kijöhessek megint, vettem egy fullos nyugati kocsit készpénzre, kétszer cseréltem már le a laptopom, és mind a kétszer nem olcsó gamer laptopot vettem, fullos teló, fullos minden, stb... és évente kétszer hazajárok és nem kevés pénzt szórok el a saját szórakoztatásomra!

Mindezt úgy, hogy én csak egy csicska vagyok! Egy csicska, aki bőven hatszámjegyű összeget keres havonta forintban! A lényeg hogy itt kint Angliában, vagy bárhol külföldön SINCS kolbászból a kerítés. Keményen meg kell küzdeni itt is a pénzért.

Lényegtelen, hogy mit csinálsz, ha azért jössz ki, mert otthon nem találod a helyed és menekülni akarsz, akkor elvállalsz mindent. Ha nem akarsz befürödni és hazamenni, akkor nyomod keményen! Sok ember van, aki úgy van vele, hogy kijön és lesz ami lesz, de ilyen hozzáállással inkább maradj otthon, azt tanácsolom, mert bele fogsz bukni!

Lenni kell valamilyen motivációnak, amire gondolva átvészelhetjük a nehéz időket! Ha nincs?! Maradj otthon! De még egyszer leírom: "a kemény munka meghozza a gyümölcsét!" :)"

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr855628345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.12. 06:51:01

Így elsőre annyit mondanék, hogy ez igen; hajrá tovább...! :-)

ffüttyfürütty 2013.11.12. 07:14:27

A szakmádban nem keresgélsz azóta?

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2013.11.12. 07:18:19

@ffüttyfürütty: Nekem is az jutott kapásból eszembe hogy ilyen szakmával miért mosogatni megy valaki.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.11.12. 07:39:59

""a kemény munka meghozza a gyümölcsét!"

Ez bizony nagy igazság.

Csatlakozva az előttem szólókhoz, érdemes lenne ismét a szakmában elhelyezkedni.

kutya vacsorája 2013.11.12. 07:51:34

így tovább stb. aki pedig csikáz, csinálja utánad.
csak zárójelben: biztos, hogy a "gyümölcs" = kocsi, laptop, telefon, szórakozás? perszehogy mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, poszter is, de nem fogom megérteni, hogy valaki ilyesmiért véresre sikálja a körmét.
biztos én tudom rosszul.

bpetya75 2013.11.12. 08:08:22

@kutya vacsorája:

Ezen a "gyümölcs"-ön én is fennakadtam. Gondolom húszonnemsok a srác. Majd rájön, hogy ezeknél értelmesebb dolgokért érdemes "becsicskulni".

rezsoatya (törölt) 2013.11.12. 08:15:02

Tovabbi ilyen erot, kitartast, Szabi!

Olvasva arra gondoltam, hogy na, a tegnapi fanyalgók talan erre a tortenetre nem... dehat semmi sem jo, csak lehessen kotozkodni...!

@kutya vacsorája: en zarojelben sem jegyeznem meg...! Ugyanis a kemeny melo utan igen, kellenek ezek a dolgok, amire regota vagyott! Ahogy az irasbol kiderult, nemreg ota van kint es nyilvan lesz majd tobb is, hiszen maris feljebb lepett.

eagles 2013.11.12. 08:21:57

@rezsoatya:

A blogot olvasók között szerintem a "Szabik" vannak többségben.
Ugyan akkor nem hogy posztot írni, de kommentelni sem mernek.
Szerintem úgy érzik, szégyellniük kell azt, amit csinálnak.

Majd a mai kommentekből kiderül igazuk van-é.

Szabi gratulálok. Tarts ki!

Pernilla 2013.11.12. 08:22:20

Az írás stílusa hagy némi kivetnivalót maga után, de megpróbálom nem azt kritizálni. Hajrá, csak így tovább, a kitartás az láthatóan meg van benned, és a boldogulásnak ez a kulcsa.
Aztán reméljük jönnek a hosszabb távú és értelmesebb célok, amiért gyűjthetsz (nem csak a fullos teló meg a gémer laptop...)

2013.11.12. 08:23:27

Mi az a "fullos nyugati auto"?
Keleti autok nekem sem tetszenek, kiveve Infiniti. Nem erdekel, hogy Digger meg nem cserelt olajat a Nissanban 60,000 merfold utan sem.
Szerencsere nem "deli" autot irt, igy valami olasz marka kizarva.

rezsoatya (törölt) 2013.11.12. 08:32:39

@charlieharper: itt (UK) eleg sok Skodat latni, Dacia is van, nem tudnanak nekem annyit fizetni, hogy ilyenbe uljek! :D
Nyilvan valami komolyabb autot vett Szabi (majd esetleg megirja), nem Nissan Micrat, vagy Ford Ka-t (ezekbol is sok fut), erre celzott.

rezsoatya (törölt) 2013.11.12. 08:39:21

@Quercus58: igen, a gondolkodast kell megvaltoztatni es azt a legnehezebb. Miert ne csinalhatna Szabi azt, amit csinal? Miert ne mehetne Diggerdriver muzeumba? (ezt anno egy hozzaszolo felrotta neki!). Miert kellene valakinek ugy "viselkednie", ahogy egy masik ember gondolja? Az irasbol az jon le, Szabi elegedett az eddig elertekkel. Fiatal. Ha majd ir, mondjuk 10 ev mulva, na az lesz majd az erdekes!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 08:40:29

A sztorihoz gratulalok, a stilust inkabb hagyjuk!

bpetya75 2013.11.12. 08:41:16

@rezsoatya:

Szerintem jogos az észrevétel. Persze, kell a szórakozásra is, node 1 éven belül két gémer laptop? Miráknak?

Az mondjuk korrekt, hogy a hitelek lerendezve, családi tartozás kifizetve. Meg az is igaz, hogy közünk nincs, mire költi a pénzét. De véleményezni lehet ;-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 08:42:07

végre egy őszinte poszt.

(na ne értsétek félre.)

bpetya75 2013.11.12. 08:43:02

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

Tényleg hagyjuk a stílust, mert nagyon is kell az ilyen is. Nem lehet mindenki tehetséges posztíró. Osszák csak meg a sztorijaikat akár tőmondatokba szedve. Hadd szóljon!

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 08:43:21

@Pernilla: én a stílust annak tudom be, hogy kikéri magának a csicskát. ami teljesen érthető.

nem a munka teszi az embert, hanem az ember a munkát.

2013.11.12. 08:43:38

@rezsoatya: pedig a Skoda nem rossz - szerintem. A Daciara nem emlekszem, hogy UK-ben annyi maszkalna. Sot konkretan egy se jut eszembe, de meg a kinezete sem.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 08:46:07

kulonben miert nem forgacsol itt is? elvileg a cnc szarnyal a szigeten es talan izgalmasabb, mint suvickolni, meg poharakat egyensulyozni. jatszani meg asztali gep kell, vagy konzol!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 08:48:36

@bpetya75: nem a tomondatokkal volt bajom. a hangulata olyan volt, mint a ladara szerelt sportkipufogo nyelgazon...

puhacica 2013.11.12. 08:49:32

én is csicska leszek, ha kimegyek, pedig nekem itthon már megvan az, amiért te kimentél, értsd jó meló jó fizetéssel, kocsi, laptop, telefon... de te sem maradsz életed végéig csicska, és én sem leszek mindig az. :)
apropó autó. tudom, volt már róla szó, de nem emlékszem pontosan: mennyi ideig lehet UK-ben magyar rendszámmal furikázni? köszi!

2013.11.12. 08:51:30

@bpetya75:@Quercus58: ha nincs gyerek es ez ot boldogga teszi, akkor miert ne?
Amikor egyedul kijossz eloszor, az, hogy mindenkitol tavol vagy, egy uj helyen, idegorlo. Olyankor bizony az online jatekok fele fordul sok fiatal felnott. Potcselekvesnek is hivhatod.
A fenti Quercus kommenthez, joval tobb "Szabis" poszt van, mint a tegnapi.

rezsoatya (törölt) 2013.11.12. 08:56:12

@charlieharper: Daciabol a Dustert nyomjak a reklamokban, onnan tudom, hogy nez ki es veszik is, mert tobbet lattam mar az utakon is. A Skodara mondjak masok is, hogy jo, de nekem akkor sem kene.
A Dacia ujonnan £ 8900, egy Toyota Auris 12 000, szoval nem nagy a kulonbseg, minosegre meg ossze sem hasonlithato.

rezsoatya (törölt) 2013.11.12. 09:01:41

@puhacica: fel evig. Hivatalosan. Alapbol. Vannak egyeb szempontok is, pl. ha valaki itt tanul, az addig hasznalhatja, stb.

bpetya75 2013.11.12. 09:11:39

@Quercus58:

Érdekes beszélgetés. Egy részt nem értettem benne: "Belső béke akkor jöhet létre, ha félelem nélkül élünk, vagy tudjuk, hogy félhetünk" A második fele nem tiszta. Úgy értheti, hogy félhetünk, mert van, akivel megoszthatjuk a félelmünket, aki megvédhet? Vagy?

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

Érzékletes hasonlat, van benne valami.

@charlieharper:

Tökéletesen el tudom fogadni. Csak benne ne ragadjon. De ez már az ő felelőssége, kv meg én szóltunk ;-)

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2013.11.12. 09:19:54

Hajrá csak így tovább kitartást, de kíváncsi lennék mennyit takarít meg arra az esetre ha beüt a sz.. meg hogy hitelkártyával hogy áll. Nem jó tovább nyújtózni mint a mesebeli takaró ér.

dezi72 2013.11.12. 09:19:54

@Pernilla:
Gratulálok,sikerült levonni az abszolút helyénvaló következtetést!
Ostoba!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 09:26:31

Ez nem is rossz írás, bár érzek benne egy kis hollywoodi elemet.

Evain 2013.11.12. 09:26:46

@rezsoatya: mi a gond a Skodával? Mi anno a VW passat után ültünk át egy Skoda Octavia business editionba, és bár érezhető volt a gyártók közötti eltérés, nem csalódtam nagyon. Múlt héten egy hétre szervízbe vittük a skodát, és helyette egy zsírúj (komolyan, 800 km volt benne össz) VW golfot kaptunk cserébe, hát mit ne mondjak, visszasírtam a Skodát. :D

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 09:28:42

definiáljuk már ezt a csicskát, jó?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 09:29:48

@Evain: na jo, de egy golfban ez ertheto! :) en is ultem mar olyan kocsiban, amiben visszasirtam a C1 -em

Evain 2013.11.12. 09:30:33

Most mi a bajotok a gamer laptoppal! Nekünk két gyerek mellett is kétévente van új gép, minimum 1200 eurért, mert nekünk igényünk van rá. :)

Evain 2013.11.12. 09:38:20

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: nagy golfban? A plus-ra gondoltam, majdnem akkora, mint az octavia. :)

dradix [freibürger] 2013.11.12. 09:40:22

Gratulálok a szerzőnek. A kitartásáért, az eddigi eredményeiért, és hogy bevállalta "magát", ahogy írja, a csicska szerepet.
Szerintem aki dolgozik (tök mindegy mit) mindenképp becsülendő. Főleg az ilyen aki akar, törekszik, bizonyít. És mint látjuk, nem hiába, előre is lép.
Az egy elég gáz magyar mentalitásbeli jelenség, hogy aki nem 5 diplomás az suttyó. A kamu diplomák (büfé-ruhatár szak stb.) helyett egy rendes szakma és annak művelője sokkal több lehet az életben. De ez kis hazánkban már csak így alakult.
Pozitívum, hogy letudta a hiteleit, és visszafizette a családnak amivel megtámogatták. Sokan ez utóbbit természetesnek veszik és megy a feledés homályába, de ez így korrekt.
Ami nem tetszett, és nem értem azt már mások is megjegyezték előttem: @kutya vacsorája: @bpetya75: .
Értem én, hogy legyen látszata a kemény munkának, meg egyebek, de így? Ha körbe nézek itthon, pont ezt látom. (ra bemegy az ipse a munkaügyi központba, érdeklődik mikor jön a segély, onnan ki, be a plázába és megveszi 120-ért a legújabb 5G-6G mobcsit, ami lassan ping-pong ütőnél nagyobb, mert a látszatra adni kell. Érdekelne ezzel a témával kapcsolatosan szociológus-társadalomkutató (vagy Maxval :D) véleménye.
Tehetősebb emberek általában kevésbé hivalkodóak, akiknek pedig nincs, vagy hirtelen lesz, azok rögtön beruháznak a legnagyobba, legújabba, legfényesebbe...
Igazából értem a hátterét, de (és biztosan velem van a baj) én ha ott vagyok és megtehetem, akkor igyekszem függetlenedni a családdal élő baráttól, önállósodni, lehetőleg külön költözni. Megteremteni egy eljövendő családos élet alapjait...

DE!!! A posztoló nyilván fiatal, nem kívánhatjuk tőle, hogy idősebb fejjel gondolkozzon és egyébként is, milyen jogon kérjük számon. Fiatal, hagy tombolja ki magát, vegye amire vágyik, végülis megdolgozott érte. (csak ez a "Mindebből fullosat vettem!" valahogy akkor is szemet szúr, és nem az irigység miatt...)

tableno 2013.11.12. 09:42:17

@Evain: Hajjaj, évek óta vagyom egy jatékkonzolra. Most épp a PS4-re csorgatom a nyalam. De nem engedhetem meg magamnak. Na nem anyagilag, meg sem érezném, na de a gyerekek mellett semmi időm nem lenne jatszani! Aruljatok mar el: ti hogyan csinaljatok???

rezsoatya (törölt) 2013.11.12. 09:43:30

@Evain: semmi. Hasznalja, aki akarja. Annyit irtam, nekem nem kell. Lehet barmilyen "fullos", van egy neve. Na, az a bajom. :D

Nem vagyok autobolond, nalam a sima muszaki parameterek csak egy bizonyos szintig jatszanak. A design, meg hogy milyen bene ulni es vezetni, szoval az erzelmi osszetevok nekem fontosabbak.

Nem vagyunk egyformak... :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 09:44:52

@Evain: nem golfban :) arra becsereltem volna, a "picire" is! azt meg nem irtad, hogy nagyot kaptatok!

Evain 2013.11.12. 09:45:49

Szerintem ez a "mindenből fullosat vettem" sokkal prózaibb ennél. Otthon szerintem simán nem engedhette meg magának, hitelből meg nem akart venni, itt viszont arra büszke, hogy még ezt is simán kifizetheti, mert belefér. Ennyi. :)

tableno 2013.11.12. 09:45:51

@dradix [wannabe bee]: sima pszichologia. Akinek nincs, mert nem lehet, aztan hirtelen megis, hajlamos eloszor tulzasokba esni. Mint az ehezo, aki vegre kajat kap. Aztan ha mar beleszokott a joba, altalaban "kijozanodik". Vagy nem.

dradix [freibürger] 2013.11.12. 09:46:06

@rezsoatya: Vegyél Volvot atyám! Abban olyan az ülés, hogy ki se akarsz szállni, és a biztonságérzet is megvan. S60 vs. XC 60. ? :)

dradix [freibürger] 2013.11.12. 09:48:51

@tableno: Szerintem ez elég hosszú idő alkalmasint, és sok a példa rá, hogy nem is sikerül.

Evain 2013.11.12. 09:49:27

@tableno: úgy, hogy mindkét gyerek este legkésőbb 8-kor már alszik, és azt csinálunk az esténkkel, amit akarunk. :D

@rezsoatya: látod én is hasonlóan gondolkodtam a skodáról, ráadásul (most ez elég viccesen hangzik), szidtam a férjem mint a bokrot, hogy 1,2-es motorral kérte azt a nagy kocsit. Hogy miért nem legalább 1,6-ossal. :D Nekem spec alapból a passatnál kezdődik egy autó, de ahogy te is mondtad, nem vagyunk egyformák. :)

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: jogos, akkor most a félreértések elkerülése végett: VW golf plus tdi volt a csereautó. :D

smile750 2013.11.12. 09:53:52

Erdekes nezopont kulonbsegek. Az egyik ismerosom, aki Anglia utan jelenleg Eszak-Irorszagban el, egy sokciai kiruccanasa utan, ugy jellemeze a helyet, hogy Nagy-Britannia segglyuka, es semmi penzert nem koltozne oda.

tableno 2013.11.12. 09:55:13

@dradix [wannabe bee]: En amugy kocsi, muszaki cikk, ruhazat vonalon sokkal kevesebbel megelegszem, mint amit anyagilag megengedhetnek magamnak. Nem adok sokat a kulsosegekre, azt veszem meg ami kell, es nem tobbet. Nem sohersagbol, hanem mert nem vagyom Mercire, ha a Renault is jó. Viszont reszben hobbibol, reszben elorelatasbol befektetem a folos penzemet mindenfelebe, amiben latok fantaziat. Aztan majd 50 evesen visszavonulok a Karib-tengerhez... :)

rezsoatya (törölt) 2013.11.12. 09:58:29

@dradix [wannabe bee]: Aaah! Olyan gyakran nem cserelem az autoimat! Ket hete vettem egy "fullos nyugatit" (nem Skoda! :DDD), meg hasznalom egy kicsit... :D

dradix [freibürger] 2013.11.12. 09:58:54

@tableno: Előrelátó, taktikus... okos döntés. :D
Egyébként eddigi tapasztalatom éppen ez a "nyugati" emberekkel kapcsolatban. Ott él a "Nem a ruha teszi az embert." elv.
De azért a susugós-patentos melegítő + lakkcipő kombot elkerülném, az már túl igénytelen lenne... :D

bpetya75 2013.11.12. 10:00:01

@tableno:

Én is éjszakánként szoktam játszódni, mint @Evain:-ék. Persze olyankor mást is lehet csinálni, pl aludni ;-)

dradix [freibürger] 2013.11.12. 10:00:33

@rezsoatya: Legközelebb jussanak eszedbe szavaim. Jó lesz az még 3 év múlva is (a nyugati fogyasztói társadalomban ennyi a "fullos" autók átlagos kihordási ideje :DDD).

tableno 2013.11.12. 10:02:13

@dradix [wannabe bee]: nincs egyikkel sem semmi gond, csak nem együtt kell felvenni őket! :)

bpetya75 2013.11.12. 10:03:08

@dradix [wannabe bee]:

Szerintem ez nem így van. Pár hete volt szó róla, hogy pl az USA-ban menő orvosként olyan helyre kellett költöznie a tagnak és olyan autót kell használnia, amire amúgy nem lenne igénye, de az elvárások megkövetelik. Meg van ez ott is, nem tippikuss magyar dolog ez sem.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 10:05:55

hehe en le sem irom, hogy fullos nyakkendot vettem az elso fizumbol! :D

viszint a reggel poenja a csaj "titulusa" a bbc-b, akinek a neve alatt a "breastfeeding expert" allt...
gondolom mar megetetett 10-12 gyereket...

Evain 2013.11.12. 10:07:18

@tableno: miértis annyira irígylésre méltó egy 2 meg egy 3 éves gyerek nevelgetése meló mellett? :D Az este az szent és a miénk! Éjjel rendszeresen ébred az egyik, de legalább 12-ig csend van. :D

tableno 2013.11.12. 10:08:21

@bpetya75: USA nemegyenlo Nyugat-Europa. De az igaz, hogy a tarsadalmi statuszhoz nem mindegy, hol lakik az ember. Mar csak azert sem, hogy kik a szomszedai. Lakasra en is joval tobbet koltok, mint ami szigoruan veve szukseges lenne, de az megeri.

smile750 2013.11.12. 10:09:27

Egy dolgot nem ertek csak. Szep, es becsulendo a kitartas, elszantantsag, es bizonyitani akaras, de ha egyszer annyit kuzdottel a boldogulasert, akkor mi a francnak kell elszorni azt, amit ilyen keserves uton kerestel?
Nem akarok beleszolni senki eletvitelebe, de ez egy annyira tipikus helyzet azoknal akiknek sikerul egy kicsit is "felkapaszkodnI' Ez a tipikus peldtaja annak, hogy hiaba keresel jobban nem nottel fel fel hozza, hogy nagyobb osszeggel is tudj gazdalkodni.
Mi a francnak kell gamer laptop, sot hamar tobb is, es egy csomo penzt elszorni szorakozasra, amikor meg mindig csak a "csicska" szinten tartasz?
A kerdeseim: Mennyit tettel felre a jovodre, lakasra, ongondoskodasra, stb?
Nem gondoltal esetleg arra, hogy ennek az osszegnek csak a felet szord el (nem annyira fullos auto, kisebb laptop, esetleg kicsit kevesebb penz szorakozasra) es beleinvesztald a maradekot mondjuk tanulasba, hogy nem csicska munkabol kelljen megelned eleted vegeig? Hogy esetleg fele ennyire nehez meloval ketszer ennyit kereshess.
Szerintem akkor jonne el az ideje annak az onjutalamzasnak, aminek annyira szukseget erzitek egybol az elso "hatszamjegyu" fizetes utan. Amugy 100.00 Ft is hatszamjegyu, ami nem olyan sok. :)

tableno 2013.11.12. 10:09:35

@Evain: Azért mert legalabb ti mar at tudjatok aludni az ejszakakat! Nekunk ez meg a jovo zeneje... :S

LyukasBogrács 2013.11.12. 10:11:00

@charlieharper:
Mi az a "fullos nyugati auto"?

Ami nem a faterja Zsigulijara emlekezteti.

bpetya75 2013.11.12. 10:13:03

@tableno:

Persze, nem ugyanaz, de azt kétlem, hogy Ny-Európa mentes lenne az erőn felüli rongyrázástól.

Az mondjuk biztos, hogy sokkal szánalmasabb amikor olyan veri magát például ilyen legyezőnyi telókkal, aki a gyerekétől vonja meg miatta a falatot, és ez errefelé tuti, hogy gyakoribb.

2013.11.12. 10:17:34

@bpetya75: persze, hogy van. Valamelyik alkalommal, varoteremben a mellettem ulon 2 Rolex volt, egy a bal es egy a jobb csuklojan. Biztos azert, mert olyan sz.r minoseget gyart a Rolex, hogy nem bizik meg egyben.

dradix [freibürger] 2013.11.12. 10:20:08

@bpetya75: OK. De az USA az más világ. Európa sokkal konzervatívabb e téren. Amerikának úgy kompletten megvan ez a feltűnési viszketegsége, így az ott élőkre is gyakran átragad. Hány olyan film van, ahol a turistákat megtámadják, elrabolják, kirabolják, akármi és az amcsi ipse elkezd hőzöngeni: "Hogy képzelik, én amerikai állampolgár vagyok?!".
Ilyenkor általában kap egy tockost és lepihen, nem szoktak visszakérdezni, hogy "Ki nem sz@arja le?!".
Ott valóban megy ez a státusznak megfelelő lakóövezet, autó, étterem stb. Ha nem így van, akkor nem nézek több holywood-i produkciót, mert csak azokra tudok hivatkozni. Még sosem jártam ott és nem is fogok. Az egyetlen USA állam ami érdekelne az Alaszka. Kanada szimpatikusabb, ha már É-A.

smile750 2013.11.12. 10:20:22

@Evain: A skoda elegge feltornazta magat a felso kategoriaba az utobbi evekben. Erdekes modon, peldaul delegacokban Mercedes, Audi, Skoda a 3 legnepszerubb, mig mondju BMW vagy Volvo nem igazan kedvelt ilyen teren, pedig azok is felsokategoriasok.
Szerintem ha hazamegyek akkor en is Skodat veszek, bar nem nagyon lattam otthon benzines automatat. Szinte az osszes dizel. :(

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 10:21:54

@charlieharper: Azert itt is a legtobben a kirakatokban a rolexeket bamuljak. Vegulis az arany szij megy a bordzseki + melegito + magasszaru sportcipo kombohoz...

tableno 2013.11.12. 10:26:52

@charlieharper: "Biztos azert, mert olyan sz.r minoseget gyart a Rolex, hogy nem bizik meg egyben" - vagy mert a kínai hamisító által gyártott minőségben nem bízik...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 10:27:59

@smile750: Magyarorszagon azert nem nepszeru, mert azt tartjak rola, hogy szervizigenyes es draga az alkatresz bele. Igy nem is csoda, hogy nem invesztalnak bele. Aki meg megtehetne az meg altalaban vesz egy a "sajat kategoriajanal" nagyobb bombit, vagy audit. Plusz nyugdijas kocsinak tartjak. Ellenben haver s40-se siman volt olyan kenyelmes es fasza utazni, mint a clk.

TWerkzeug (törölt) 2013.11.12. 10:28:40

CNC-s mosogatós és csomagoló... érdekes.
A munkamorál tekintetében pedig megemelem kalapom, a végre pedig: "A stílus maga az ember."

KisChiry 2013.11.12. 10:30:38

Én is voltam Portsmouthban fél évig, ameddig kinn tanultam ösztöndíjjal. Imádtam a várost :) :) De jó volt egy kicsit (még, ha érintőlegesen is) a városról olvasni, na meg persze a Spinnakert látni. Gratulálok a kitartásodhoz!

M. Péter 2013.11.12. 10:33:52

@rezsoatya: Erről jut eszembe, néhány napja láttam egy brit rendszámú Trabantot az utcán.

Shanarey 2013.11.12. 10:34:01

Hihi. Ez is egy brigádnapló, de de legalább az is örül ennek aki írja.
:-)
Sok sikert.
:-)))
A stílus, sebaj, ez így szól jól.

Mire költi a pénzét? Amire kell, és amire akarja.
Kinek mi az élet? ki mit tehet meg?
Ezek nem kőbe vésett dolgok, és egy mai huszonéves, így is működhet. Majd húsz év múlva kineveti saját magát azért ahogy most él, de ha ez neki jó hát legyen így.

Én sem voltam anno tökéletes ez ügyben, emlékszem mire költöttem el az első pár hónapban, (jó pár) a fizetésemet. Ma már én is másképp csinálnám.

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
Na ezért már megérte benézni ide ilyen korán.
:-))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 10:34:21

@dradix [wannabe bee]:

Minél szegényebb valaki, annál jobban vonzódik a tágyakhoz, ez teljesen természetes.

A gazdag ember már megengedheti magának, hogy csak azt használja, amire valóban szüksége van, s ne divatból használjon dolgokat.

Persze kivételek mindig vannak.

Az én kedvenc esetem az emberke, aki megveszi hitelre a félmilliós fényképezőgépet, majd beállítja automatára és úgy használja. Magyarul: úgy használja, mintha egy tízezres gép lenne.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 10:35:24

Szabi, nekem az a javaslatom hogy most mar eleg angol munkatapasztalatot gyujtottel. Legalabb 2 ev mogotted van mar.
Bebizonyitottad hogy tudsz es birsz is hajtani, szoval azt mondom nyugodtan lepj feljebb.

Tudom hogy neha 8-10 ora melo utan mar nem konnyu leulni tanulni, de most vagy fiatal, most probalj meg kitorni mert ilyenkor meg joval konnyebb.

En azt mondanam hogy estenkent ulj le kicsit porold le a CNC programozo tudasod. Kozben nezz utan hogy a nagy angol gepgyarto cegek (Land Rover, Rolls Royce, Alstom, stb.) milyen NC vezerlo szoftvereket hasznalnak. Valassz ki 1-2 gyakran hasznalt nyelvezetet es kezd el megtanulni. Igy az elso 1-2 probamunkat siman le tudod majd nyomni es ha bekerulsz, akkor meg mar konnyen megtanulod a hely-specifikus fogasokat mert fiatal vagy es lathatoan gyorsan alkalmazkodsz.

Tudom hogy a mostani eletedbol is mosolyogva meg tudsz elni, de eleg kitartonak tunsz ahhoz hogy ennel tobbre vidd.

A tobbieknek meg uzenem hogy utaztam mar Laurin&Klement-es Skoda Suberb-ben, ami a Skoda non-plus-ultra-ja. Hat, maradjunk annyiban hogy az itt jelen levok 99%-a a ket kezet osszetenne ha olyan kocsija lenne (koztuk en is). :D
Arrol bizony senki meg nem mondana hogy egy Skoda, belul siman hozza egy A6-os szintjet. :)

rezsoatya (törölt) 2013.11.12. 10:36:07

@dradix [wannabe bee]: jo. Majd eszembe fognak jutni. De ez nem az a kategoria... :-P

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 10:36:17

@Evain:

Az én mlm-paródiámban a sikerembernek fúleksztrás tengerparti partszakasza van. hurramilliomosleszek.co.nr/

bpetya75 2013.11.12. 10:40:28

@dradix [wannabe bee]:

"Az egyetlen USA állam ami érdekelne az Alaszka. Kanada szimpatikusabb, ha már É-A." Dettó

nyuszigonosz 2013.11.12. 10:41:45

Ez egy érdekes poszt.

És hogy mire költi a poszt írója a pénzét? Legyen már az ö dolga.
Le se írom, mire költöttem én az elsö fizetéseimet. :-))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 10:42:28

@Shanarey: majd kikoptem a zabkasamat amikor meglattam a kiirast...

Mit tudsz az angol villanyszereloi letrol? Milyen vizsgak kellenek hozza?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 10:44:15

@dradix [wannabe bee]:

Mielőtt nyugdíjba ment volna, apám szolgálati kocsija egy Saab 9-5 3000 köbcentis verzió volt. Egyszer apám rosszul lett a munkahelyén, taxival jött haza, s elmentem én hazahozni a kocsit. Hát, az egy élmény volt.

Aztán amikor apám már szegény nyugdíjas lett, kénytelen volt Volvo 40-est venni. Az is oké. de MÁS kategória, NAGYON más.

nyuszigonosz 2013.11.12. 10:45:51

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: :-))))
Nem, nem ittam el. :-))

Stereo kazettás magnó kellett, nagyon, és dehogy volt rá elég az elsö fizetés, mert ugye a legdrágább kellett volna... na aztán valamikorra meg is lett.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 10:47:25

@charlieharper:

Amikor még hordtam órát, Tag típusú órám volt, olyan 500 eurós kategória. Nagyon jó volt az is. De 10 éve leszoktam az óraviselésről, mert rájöttem: rossz szokás.

2013.11.12. 10:47:57

@tableno: lehet. Nem volt nalam nagyito, hogy megnezzem az orai sorozatszamat.
Svajci kollegaim szerint, mar a Rolexet is a kinai nepkoztarsasagban csinaljak :)

Evain 2013.11.12. 10:48:02

@tableno: Pont most írtam, hoyg nem tudjuk, mert a kisebbik rendszeresen kel éjjel, legalább 2x. :)

Shanarey 2013.11.12. 10:48:59

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

17. edition, CSCS, és van még egy marék rövidítés ez ügyben amelyek szintén kellenek, de ez a két lényeges. Na meg bizonyos hirdetéseknél megemlítik a City / guild tagságot is. Na ezt még én sem néztem meg pontosan mi is ez.

puhacica 2013.11.12. 10:50:13

@tableno: de mi a helyzet azzal, aki azért vesz drága motyót, mert jó minőséget szeretne szépen dizájnolva, mindenféle villogni vágyás nélkül?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 10:53:25

@smile750: "Erdekes nezopont kulonbsegek. Az egyik ismerosom, aki Anglia utan jelenleg Eszak-Irorszagban el, egy sokciai kiruccanasa utan, ugy jellemeze a helyet, hogy Nagy-Britannia segglyuka, es semmi penzert nem koltozne oda."

Ez tenyleg erdekes mert Skocia azert az olajnak es offshore renewable energiaknak koszonhetoen boven atesett mar az "eltartott" statuszbol az "eltartoba".
Ha elszakadnak es lesz annyi eszuk hogy a sok penzt ne (csak) single malt leparlokba oljek, akkor ugy fog elhuzni Anglia mellett mint tette azt Norvegia Svedorszaggal par evtizede. :)

Az mas kerdes hogy vannak furcsa dolgaik... deep fried Mars bar... brrrrr. :DDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 10:53:25

@nyuszigonosz: Zsir! :D En vettem egy repjegyet aznap reggel (szerdan) pentek delutanra hetfo esti visszaerkezessel, hogy meglatogassam a baratnomet. Persze vittem neki haza lovet is, mert egyedul maradt a lakasunkba es tanarkent nem vicces a rezsit kifizetni, meg enni is. Lazan £600-ba fajt :D Ez volt a gyumolcs! :D (Mondjuk a havi fizum majdnem ketszereset kaptam a cegtol, maig nem tudom miert, mert csak egy honapot es egy hetet dolgoztam akkor)

nyuszigonosz 2013.11.12. 10:54:30

@charlieharper: Nagyon sokan a Thaiföldröl behozott másolatokat villogtatnak.

Rolexröl jut eszembe: Karl-Heinz Rummenige - Bayern München Boss és többszörös milliomos, most pont két Rolex miatt lett büntett elöéletü...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 10:54:31

@Don Kartasch: "deep fried Mars bar" Ugye most csak szivatsz minket!!!!!!!!!!

Evain 2013.11.12. 10:56:06

@smile750: Tudod miben éreztem az eltérést a passáthoz képest? A kasznin. Nem úgy csukódnak az ajtók. Ugyanazzal a mozdulattal csuktam be a skodát is, és bizony volt, hogy utána kellett csukni. Már a hangja is más. Jobban be kell vágni. Ez így az egész autóra igaz. Apróságokon érzed. Pl fordulatszám, sokkal több kellett ennek, mint a passatnak, szólni kellett a szervízben, hogy 2k fordulatszám alatt a fingban több erő van, állítsák már át, mert amint 2k fölé ment a fordulat, úgy megugrott, mint akit seggberugtak. :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 10:57:51

@charlieharper: Ami termeszetesen csak egy rossz vicc volt. :)
A Rolex kb. addig marad Svajcban amig letezik a marka... vagy Svajc. :) Soha nem fogjak kiszervezni a gyartasat. Azzal rogton megolnek a markat.

Teny hogy eleg nagy negativ hype-ot kap mar evtizedek ota, de aki orakkal foglalkozik, annak a szemeben a Rolex meg mindig Rolex. Nagyon kevesen tudjak hozni azt a szintet, amit a Rolex stabilon hoz mar evtizedek ota.

Azt hiszem eleg ha annyit elmondok rola hogy egy hivatalos forrasbol szerzett Rolex-nek konkretan nincs ertekvesztese. :)

tableno 2013.11.12. 10:58:17

@puhacica: azzal semmi baj nincsen. Viszont az okos ember azért vesz minőséget, hogy ne kelljen félévente cserélni...

tableno 2013.11.12. 10:59:05

@Evain: Csak kétszer? Mondom, hogy jó nektek! :P

smile750 2013.11.12. 10:59:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Erdekes modon pont azet ment csodbe a Saab mert megbizhato, tartos autot gyartott, amire hosszu eveking nem kellet kolteni, ellenben az alkatresz-utanpotlasbol megelo jelenlegi autogyartokkal.

Zizifull 2013.11.12. 11:00:12

"Mint minden külföldre vágyó fiatal története, az enyém is úgy kezdődött, hogy már volt kint ismerős és addig csábítgatott, hogy jó lesz, meg minden, hogy belementem a dologba." Ez azert szerintem messze nem igy van. Max a posztolo ismeretsegi koreben.

Evain 2013.11.12. 11:00:19

@tableno: már csak kétszer. :D Mi is végigcsináltuk, egymás után kettővel, nektek is menni fog, kitartás!!! :D:D:D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 11:00:59

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: ""deep fried Mars bar" Ugye most csak szivatsz minket!!!!!!!!!! "

Ugye most csak szivatsz hogy itt elsz UK-ben es meg nem hallottal a skotok legendas nemzeti eledelerol a rantott Mars csokirol?
Durva a cucc! Sok helyen csokiontettel es vanilia fagyival talaljak. Szolid 1200 kalorias kis desszert. :D
Inyenceknek allitolag van Snickers-bol is. :D

Mondjuk nem lep meg, skotok mindent deep fry-ba csomagolnak. Meg a krumplipuret is!!! Kollegam meselte hogy probalta. :D Rantott krumplipure, nah az a kemeny, nem a kad szele. :D

M. Péter 2013.11.12. 11:03:43

@dradix [wannabe bee]: Ízlések és pofonok. Itt egy rövid lista olyan helyekről az USA-ban, amelyeket szerintem érdemes meglátogatni: Grand Canyon, Yellowstone, Arches National Park, Mesa Verde, Joshua Tree, Death Valley, úgy általában a délnyugati sivatagos rész, Sziklás-hegység, San Francisco, a nyugati part SF-tól északra, Új-Anglia, New York, Philadelphia, Chicago, New Orleans, Savannah, Charleston, Hawaii.

cristallo 2013.11.12. 11:06:36

Jó poszt, de miért kell folyton kiabálni? Túl sok a felkiáltójel.
Mindenesetre respect a kitartásért.

rezsoatya (törölt) 2013.11.12. 11:08:36

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: a zabkasat en is kikoptem volna... miket eszel te??!!

Mar egy rendes reggeli kaviarra sem telik? :D

M. Péter 2013.11.12. 11:08:42

@Don Kartasch: Ne feledkezz el az adófizetők pénzéből megmentett skót bankokról. Skócia még tartozik vagy 180 milliárd fonttal az UK többi részének.

dradix [freibürger] 2013.11.12. 11:09:04

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A mai Volvo és mai Saab között már nincs ekkora szakadék!
Bár a 9-5-öt az S40-el összehasonlítani olyan, mint Ford Fiestát a Mondeoval, kb.
A 9-5 versenytársa az S80, és akkor már nem érzed azt a nagy különbséget. ;)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 11:09:38

@Don Kartasch: "Ugye most csak szivatsz hogy itt elsz UK-ben" :D Kollegak szerint England-ben lakom :DDD "Welsh" es Skocia /Eszak - Irorszagrol nem is beszelve/ kiesik a terkeprol, vagyis Wals nem annyira, azt csak nem tekintik Angliatol igazan kulonallonak :)

Nem hallottam meg rola, de egy rantott krumplipuret kiprobalnek, igaz en a higabb menzas allagut jobban szerretem. Bar a hercegno burgonya se semmi, vagy a roszti. Hasonlo kategoriak a deep fry-hoz.
Jo, hogy csinalnak Snickersbol is, mert a Mars-ot nem szeretem. :D

Evain 2013.11.12. 11:10:15

@Don Kartasch: ez tényleg így van, ez tipikusan skót dolog. Szarrá röhögtem magam Denny Buoy (just eszembe, mi a standup comedian magyarul?) egyik számán, amin pont ezt figurázta ki. :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 11:10:39

@rezsoatya: En szeretem Papa! Keszulok arra az idore, amikor olyan oreg leszek, mint te es diggi es mar csak ilyeneket tudok majd enni. :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 11:12:45

@M. Péter: Pff, Izlandot leszamitva ki nem tartozik kinek ebben a vilagban? Mindenki korbetartozik mindenkinek globalis szinten, ami szemelyes velemenyem szerint egy nagy bullshit, de ez meg masik kerdes...
Nyilvan Angliat nem a banki tartozas zavarna (elsosorban) hanem a befolyo sok millionyi hordonyi olaj. Es ezert szerintem nem is fogjak engedni elszakadni Skociat. En csak felteteles modban irtom az elobb. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 11:15:14

@Don Kartasch: "Ha elszakadnak es lesz annyi eszuk hogy a sok penzt ne (csak) single malt leparlokba oljek" Tuti, hogy alkoholizmusban kihalnanak az elszakadas es az olaj eladasa utan! :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 11:19:03

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Hat figyelj, neked nincs messze Skocia, egy kis utazast siman meger egy ilyen gasztronomiai csoda, nem igaz? :D

De ha arra jarsz, akkor mar desszertnek kerd egy deep fried haggis utan! :D Csak elotte koss valami fasza eletbiztositast mert siman infarktust kaphatsz tole ha nem vagy hozzaszokva az ilyen 4000 kalorias ebedekhez. :D (Ha bevered mindkettot, akkor azt hiszem lesz utana nemi csendes piheno :D)

@Evain: Ahh, Danny Bhoy a kedvencem! :) Sajnos mar lattam az osszes showjat. :(

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 11:20:58

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: ""Ha elszakadnak es lesz annyi eszuk hogy a sok penzt ne (csak) single malt leparlokba oljek" Tuti, hogy alkoholizmusban kihalnanak az elszakadas es az olaj eladasa utan! :D"

Igen, azert is irtam ezt bele mert eros a gyanum hogy nem tudnak okosan megforgatni a penzt hanem szethordanak mint az orosz oligarchak meg a kozel-keleti sejkek. :) Csak ok alkoholba fektetnenek mindent, nem sportautoba. :D

csello70 2013.11.12. 11:23:05

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: De 10 éve leszoktam az óraviselésről, mert rájöttem: rossz szokás.

Hehe, en kb 5 eve tettem le.
Eloszor azert mert megallt es elemet kellett volna venni bele, eleinte naponta tobbszor megneztem az ures karom, kesobb rajottem nincs is nekem szuksegem orara.
Azota se hordok. A telefon mutatja az idot.

Mai napi korkerdes : ki milyen orat hord, ha hord ? :)

Evain 2013.11.12. 11:23:10

@Don Kartasch: Jah, őt én is csipázom. Van még pár nagy kedvenc, akik pl a Live at the Apollo-ban szoktak fellépni. :) Valahogy nekem az európai humoristák jobban bejönnek mint az amcsik. Néztem pár hónapja a comedy centralon a just for laughs maratont, és nekem az amcsi humor túl egyszerű. Még a kanadai is jobban bejön. Tisztelet a kivételnek persze. :)

csello70 2013.11.12. 11:24:32

@Don Kartasch: +1

Szep comment, 10:35:24
Ajanlom Szabi figyelmebe !

Len.Mag 2013.11.12. 11:27:28

Jó ez a poszt!

De ez a csicskázás!...
Kíváncsi vagyok, hogy aki ezt mondja, az mit tenne, ha vmi miatt (egészségügyi gondok, akármi) megtörik a karrierje. Vagy csak fordul a világ kereke. Összeroppan, mert jaj, most az általa oly lenézett csoport tagja lett?
Ahelyett, hogy becsülné, aki (nem is akárhogyan!) dolgozik.
A dolgok mindig kicsiben kezdődnek. Aki egy egyszerű munkát nem becsül, az egy vezetői állást sem tud normálisan ellátni szerintem.
Nézzük csak példának okáért Magyarotszágot... :)

Na jól kipuffogtam magam :)

tableno 2013.11.12. 11:28:32

@csello70: az óra ugyan mutatja az időt, de elsősorban ékszernek való (az egyetlen igazi férfiékszer). Persze ehhez olyan óra is kell. Ha majd nagy leszek, Breitling-et veszek...

bpetya75 2013.11.12. 11:28:38

@Evain:

Nem tudok róla, hogy lenne elfogadott magyar megfelelője. Standupos vagy dumaszínházas. Így hallottam hivatkozni őket.

Evain 2013.11.12. 11:29:25

@csello70: nekem sincs karórám. Vagy ott a szgépen az óra, vagy a telefonon. Ha egyik sincs kéznél, akkor valszeg nem is fontos, hogy mennyi az üdő. :D

bpetya75 2013.11.12. 11:31:02

@csello70:

Mióta van mobilom, nem hordok karórát. Sosem szerettem. Egyetlen ékszerem van.

Shanarey 2013.11.12. 11:32:38

@Len.Mag:

A vicces az ha a "csicska" nem mosogat, a vendég nem eszik, mert nincs tiszta tányér.

Németországban a hetvenes évek végén egyszer a "csicskák" (Török bevándorlók) sztrájkolni kezdtek, emiatt. és ott ahol ez ment a városokat ellepte a szemét, és szinte semmi nem működött a munkaerő kiesés miatt. Na meg azért mert olyan munkát az átlag német nem vállalt volna el.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 11:33:14

@Evain: Hmm, osszessegebn igazad van. Kevesebb az amerikai akin tenyleg sirva lehet rohogni, de mondjuk Jeff Dunham szuper tud lenni amikor nem babozik. Nagyon jo hasbeszelo, de nekem a stand-up-jai meg jobban bejonnek. :)
Mostanaban Al Murray-t szoktam nezni. Eroszakolom magamra a cockney-t. :D Meg tetszenek ezek a xenofob gegjei. :)

tsabus UAE 2013.11.12. 11:38:59

@dradix [wannabe bee]: Nem értem mi a bajod a nagy telefonokkal. Nem feltétlenül a hivalkodás motiválja azt, aki olyat vesz. Nekem speciel azért van tepsimobilom, mert az öreg szemeimmel, szemüveg nélkül is jól látom. Ezen felül, a lapát kezeimben nem látszik nagyobbnak, mint máséban az almás.
A többivel egyetértek. Akinek kilóg a hátsója a nadrágból, az ne "trendi" marhaságokat vásároljon elsőként, hanem tegye rendbe az életét. Azonban, a posztolónak egyáltalán nem rovom fel, hogy telefont, laptopokat, miegymást vett. Gondolom, ő is először a tartozásait egyenlítette ki, kifizette az albérletet és végiggondolta, meg tud-e élni a maradékból. Ezzel nem okozott semmilyen hátrányt magának. Ha majd csajozik, megnősül, gyereke lesz, úgyis mások lesznek a prioritások... :-)

dradix [freibürger] 2013.11.12. 11:46:54

@tsabus: "fullos autó" pipa. A csajozásnak nincs akadálya. :D

De viccet félre téve. Eddigi igyekezete és munkamorálja mellé kívánom neki, hogy felnőjön a helyzethez!

tsabus UAE 2013.11.12. 11:48:45

@smile750: Egy bizonyos szemszögből nézve igazad van. DE...
Szerintem a srác megtapasztalta azt az érzést, hogy bárhol a világban megállja a helyét, vagy ahogy mondani szokták, a jég hátán is megél. Ilyenkor elhomályosodik az emberben a jövőért való aggódás - egy időre. Van akinek hetekre, van akinek évekre. Fiatalkoromban én is átestem ezen és most csak megértően mosolygok. Meg visszagondolok arra az időszakomra... :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 11:48:47

@smile750:
Lófaszt.
Azért ment csődbe mert megvette a GM és az utóbbi években a lemez alatt minden Opel volt benne.
Ha Ooelt akarok venni akkor Opelt veszek nem Saab karosszériás Opelt min 5 millával többért.

Len.Mag 2013.11.12. 11:49:44

@Shanarey: Pont erről a témáról vitáztam a minap egy jóbarátommal. Hogy pl. ha az emberek nem vállalnák el az egyszerű, különösebb képesítést nem igénylő munkákat méltatlan fizetésért (nyilván egzisztencilis félelemtől hajtva), leszorítva ezzel a béreket, akkor nem kerülnének kényszerhelyzetbe, hogy elfogadják a méltatlan bért (megint csak egzisztenciális félelemtől hajtva), az "árverseny" miatt. Szerinte ez kvázi utópia, mert ugye mindig lesznek olyanok, akik olcsóbbért is megcsinálják. (Most elsősorban Mo.-ra gondolok, tehát nem veszem bele a "modellbe", hogy az indiai bevándorló családja otthon hogy él abból az alacsony fizetésből pl.)
Namost szerintem a fizetés és a megbecsültség valahol összefügg, szóval akkor Németo.-ban már meg is valósult az "utópia".
Szerintem igenis kell húzni egy határt, aki munkavállalóként kicsinálja magát, az ne nyafogjon, hogy a szemét munkáltató még ezt is megteheti...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 11:59:00

@diggerdriver: Bar csodot jelentettek, de a marka nem halt meg. Kinai befektetok ujra telepumpaltak penzzel. Mostansag megint bontogatja a szarnyait. Lassan kezdi ujrainditani a gyartosorokat az uj tulajdonos. :) Bar eleinte csak a regi modellek faceliftes valtozatait fogjak piacra dobni, de a hosszu tavu terv az elektromos auto naluk is.

Mindenesetre remelem a megvett know-how-ban benne voltak a concept car-ok is mert kozvetlenul a csod elott volt egy par fantasztikus koncepcio autoja a Saab-nak, kar lenne oket veszni hagyni.

smile750 2013.11.12. 12:00:35

@diggerdriver:
- Maga a tanctanar?
- Lofaszt, en az illemtanar vagyok!

:D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 12:02:18

@diggerdriver: Kulonben finom kaja, mint mar egyszer kiveseztuk. Raadasul taplalo reggeli!

smile750 2013.11.12. 12:02:18

@Don Kartasch: Hat, ha a GM fuzio minosegcsokenest okozott, akkor nem tudom mit varhat az ember egy kinai SAAB-tol. Szerintem semmi jot.

2013.11.12. 12:03:27

@Don Kartasch: szamomra a Rolex, a Digger korosztalyat jelkepezi. Vagy beteszem a safe-be es nezegetem, mint egy jo befektetest. De van meg 15 evem, amig nem ereznem magam hulyen egy Rolexet viselve.
Egyebkent tobb ismerosom fektet orakba (Omega, Rolex, Rado,...) bent van a safe-ben vagy a bankban berelt deposit boxban. En nem igazan ertek hozza.

cpapp 2013.11.12. 12:03:37

A stílus normális. Informatív, egyenes. Én élveztem. Laptopot elég tízévente venni. Telefont akkor, amikor a régi megadja magát. Az, hogy csak négy km-re van a melóhely, nem jelenti, hogy gyalog kell járni. Mert gyalog az annyi, mint bicajjal 16. 4km-ért nem érdemes felülni? Lehet venni új bicajt is olcsón (90 font kiszállítással, Sports Direct - /a reklám helye/), használtan meg 25 fonttól. Az otthoni adósság nem lehetett sok, ha ilyen könnyen ki tudta fizetni. Érdemes lenne olyan munkát találni, ahol nemcsak a minimálbért fizetik. Van olyan. Sok sikert!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 12:04:40

@Don Kartasch:
Amúgymeg a Saab sosem volt a megbízhatósági listák éllovasa.
Egyedi autókat gyártott élen járt a turbómotorok fejlesztésében.
Aztán Opellé változott.
A Kinaiak meg...
Lesz belőle egy újabb Rowe?

smartcar 2013.11.12. 12:06:00

Öcsém én nem tudok gratulálni mert mindenki ezt csinálja ,csinálta előtted és utánad azzal a különbséggel hogy Te egy örök csicska maradsz!! csak a full fullos cuccok egyszer elfogynak de te akkor is az maradsz aki vagy!!

dradix [freibürger] 2013.11.12. 12:06:05

@smile750: A Volvo esetében is nagy rettegés előzte meg, de hálistennek nem lett még akkora gáz belőle. Kínaiak kilopják (legálisan immár) a technológiát, de a fejlesztésre való zsugát biztosítják, így a Volvo még ma is vállalható, sőt.... Sok tekintetben mindenki őket lesi, másolja. Az intelligens autó fejlesztésében élen járnak, egyéb biztonságtechnikai megoldásokban is vezetők szerintem. De én csak sokat olvasom a totalcart, nem vagyok szakértő, csak műkedvelő. :D

Evain 2013.11.12. 12:15:54

@Don Kartasch: Azért írtam, hogy tisztelet a kivételnek. Jeff Dunham maga a király. Az egyetlen hasbeszélő, akinek valaha élveztem az előadását. Sőt, azon kevés komikusok egyike, akik képesek hangos röhögést kiváltani belőlem. :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 12:16:27

@smile750: @diggerdriver: Kina csak penzt ad hozza. A fejlesztes-gyartas tovabbra is Trollhatten-ben maradt. Sved mernokok dolgoznak rajta. Nem hiszem hogy komoly baj lenne abbol hogy a penz Kinabol jon. Volvo is Kinai kezen van, megis duborog. Range Rover meg Indiai, de ezek szerencsere csak anyagiak, a fejlesztesbe nem szolnak bele.

Amugy az utobbi 10 evben semmi baj nem volt a Saabok megbizhatosagaval. Jo, lehet nem hozza egy Porsche tartossagat, de nem rosszabb mint mondjuk egy VW.

Amugy a 9-3-as epult Vectra alapokra (attol meg nem lesz Opel hogy a motor es az alvaz ugyanaz). Az utolso generacios 9-5 nagyreszt mar sajat alkatreszekbol allt (nem Opel volt). Nem is birta kifizetni a Spyker a fejlesztes koltsegeit... kar hogy mar nem volt idejuk felfuttatni az utolso 9-5-ost. Minden szakujsagiro elismerte hogy ezzel az utoval beleptek a premium szegmensbe. Szerintem a mai napig a legjobb limuzin karosszerias auto. Ha 40-es 50-es eveimben jarnak, tuti azt vennek. :)

dradix [freibürger] 2013.11.12. 12:19:02

@Don Kartasch: Köszönöm a megerősítést... Akkor már ketten tudjuk rosszul, vagy én sem tévedtem. :D

2013.11.12. 12:22:39

Ha majd jon Szabi, akkor kerem valaszoljon arra, hogy mi az a fullos nyugati auto. Kinai-szomaliai Volvo/Saab, esetleg egy indiai RR, vagy valami mas?
Majd este visszanezek, hatha valaszt kapunk addigra.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 12:28:34

@charlieharper: Mielott lelepsz! Mi az a boutique agency, ami nem mass email modszert hasznal?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 12:41:20

@charlieharper: "Ha majd jon Szabi, akkor kerem valaszoljon arra, hogy mi az a fullos nyugati auto. Kinai-szomaliai Volvo/Saab, esetleg egy indiai RR, vagy valami mas?
Majd este visszanezek, hatha valaszt kapunk addigra."

Ezt te kerdezed amugy vagy csak Hagyma uzent hogy kerdezd meg? :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 12:41:45

@csello70:

Én is lemondtam pár ilyen dologról, mely állítólag kell. Pl. mp3-lejátszóm sosem volt, nem értem minek. De a Twitter-számlámat is bezártam, mert képtelen voltam rájönni minek kell nekem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 12:43:25

@tableno:

Én éppen gondolkodom egy ezüstlánc beszerzésében, hatalmas kereszttel. Csak még azt nem tudom, hogy Istennek tetsző dolog-e ez, nehogy amolyan hivalkodásnak tűnjön.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 12:48:03

@charlieharper:

Fullos: olyan Mercedes S kategória és annak megfelelői más gyártóknál.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 12:53:04

@charlieharper:
Igen elegánsan levénfaszoztál gratulálok:)))))))))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 13:05:30

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nekem egy land rover freelander 2 is fullos lenne es meg a nem alap felszereltseggel is az s merci aranak fele lenne [de beernem egy s40 volvoval is].

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 13:06:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem, bármilyen nyugati autó lehet aminek fullextrás a felszereltsége.
Akár egy 30 éves Renault 5 is megfelel ennek a kitételnek.

Len.Mag 2013.11.12. 13:11:29

Lehet ám, hogy azért hangsúlyozta a "fullos" cuccokat annyira, hogy megelőzze a "kimentél rabszolgának huszadmagaddal együtt nyomorogni, ennyi erővel itthon is maradhattál volna" jelegű kommenteket, amit - valljuk be - láttunk már párat itt a blogon. Érdekes, hogy azon senki nincs fennakadva, hogy kinyílt számára a világ és utazgathat.
Amúgy meg van, akinek az a "hobbija", hogy folyton a legújabb kütyüket tesztelgeti és ha kijön az új, akkor cseréli a régit. Ez miért rosszabb, mint az ejtőernyőzés vagy a fotózás (minden hobbi költséges)?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 13:19:43

@Don Kartasch: Fentartasaim vannak a "videki Anglia" kifejezessel. Itt azert nem minden videk, ami nem a fovaros...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 13:26:05

@diggerdriver:

Nézőpont kérdése. Nekem semmilyen autóm nincs 5 éve. S így jobban érzem magamat,

dradix [freibürger] 2013.11.12. 13:31:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Igen. Olvastuk, hogy a magyar autópályán rollereztél. Élvezed a szabadságot! :D

Muscari 2013.11.12. 13:31:27

Vegre egy igazi hamisitatlan angliai mosogatos poszt! De tenyleg, orulok neki, hogy valaki megtalalja a szamitasat. Azt azert en is remelem, hogy ez nem a vegallomas, es egyszer majd a szakmajaban fog Szabi dolgozni.

Az meg, hogy szamitogepet meg autot vesz, ennyi idosen szerintem siman belefer.

Joey31 2013.11.12. 13:35:10

@Len.Mag: TELJESEN EGYETÉRTEK, MERT UGYAN ÍGY LÁTOM
4 ÉV SKÓCIA ÉS 2 ÉV ANGLIA UTÁN!!!

És még annyit hozzáteszek, hogy lassan 32 éves családos vagyok és én is évente kétszer cserélek "GÉMER" laptopot, mert ez a hobbim ezek a kütyük tesztelgetése és a játék, mint kikapcsolódás család és munka mellett!!! Viszont nem költök se cigire, se alkoholra! Tudok kényelmesen, szórakozásra, hobbira család és munka mellett, azért mert családom van, minek ássam el magam, vagy legyek más, mint amikor még 25 éves "Szabi" voltam?
Valaki valahol belül ugyanaz marad, történjen bármi vagy kerüljön esetleg anyagilag jobb pozícióba, mint például Szabi! Személyesen is ismerem a fiút, és egy nagyon rendes, becsületes, egyszerű kölyök, aki mellesleg súlyt emel ez után a meló után, mert neki még bemelegítésre se eléggé fárasztó:)!
Csinálja valaki jobban 25 évesen egyedülállóként és önfenntartóként idegenben!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 13:39:47

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

Egy gonddal kevesebb. S elmegyek gyalog oda, ahová egyébként kocsival mennék. Én az a típus voltam, aki újságot venni a sarokra is autóval ment.

Muscari 2013.11.12. 13:42:02

@csello70: ami az orat illeti, en kis elegans ezust szinu Vectort hordok. Svajci ez is, bar csak olyan 15 ezer Ft volt, ha jol emlekszem, de mar majdnem 10 eves. Elsosorban ekszer es csak masodlagos a funkcioja. Nincsenek is szamok rajta, ugyhogy a perceket csak nagyjabol tudom megallapitani.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 13:45:31

@Joey31: Nyugi, paran onfentartok vagyunk/voltunk 25 evesen

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 13:49:09

@dradix [wannabe bee]:

Igyekszem nem venni olyat, ami nem kell. Ez sok szabadságot ad.

Most veszek pl. új tévét a régi helyett, s azt is csak azért, mert beláttam: túl régi a 20-éves készülékem, s a feleség nem látja rendesen a feliratokat a régin.

S persze az összes felesleges extra nélkül lesz az új tévé. Pl. nem kell rá wi-fi kapcsolat, mi a fenének kellene?

Viszont ami kell, ott megfizetem a minőséget, mert megéri. Most szereztem be egy olyan fejhallgatót, mely a magyar havi nettó átlagbér környékén van árban. Egyszerűen nem bírtam elviselni, hogy utazás közben nem jön át rendesen a zene, a hangok valahogy tompulnak, elvesznek és "nem jön át" a hangverseny élménye. S vizsgálódásaim alapján oda jutottam: ezt a minőséget nem képes biztosítani egyszerű olcsó vagy közepes árú fejhallgató, csak a legdrágább kategória képes erre. Na, ez most olyan, hogy tényleg csúcsminőség.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 13:52:11

@diggerdriver: de a range kategoriara meg varnom kell :D £71k az alap modell.

dradix [freibürger] 2013.11.12. 13:53:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ki miben keresi a minőséget...
Mikor a közepén tartottam azt hittem a SETI-nél dolgozol, azért kell ennyire penge füles neked. :D Aztán megnyugodtam. Ha a klasszikus zenét szereted, rossz ember nem lehetsz. A bérgyilkosok zöme is Szimfóniát hallgat amíg "hangol". :)

bpetya75 2013.11.12. 14:00:35

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

A két nagy rövid ideig járt waldorf oviba, ahol nem ettek húst, ellenben sok kását. Semmi baj nem volt az erőnlétükkel. Tényleg tápláló.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 14:02:28

@bpetya75: Belső béke akkor jöhet létre, ha egy páva feldúlja a faludat, kiirtja a fél családodat és egy lúd nevel fel, de te mindezeken felül tudsz emekedni...:)))

bpetya75 2013.11.12. 14:07:28

@zöldeketbeszélek:

Megártott az ebéd, Zöldi? Miféle horrort vázoltál itten két sorban?

Ennike (DK) 2013.11.12. 14:09:23

Én azt gondolom, hogy csak arról tudunk lemondani, amit már birtokoltunk. Ami nincs, nem volt, nem ismerem, hogyan tudnék lemondani róla.
A posztoló korából adódóan, szeretné kipróbálni, milyen is birtokolni olyan dolgokat, amiről eddig csak álmodott. Dolgok megszerzése az első lépcső, aztán eljön az idő, amikor le is kell tudni mondani.
Régi bölcsesség, hogy a tudás az hatalom, de tudást, tapasztalatot szerezni kemény meló.
Bárhonnan el lehet kezdeni, az a fontos, hogy hová tartunk, hogy ne rekedjünk el a kezdeteknél.
Új vagyok, és nőnemű, teljesen "szűz" itt a blogok, kommentek világában. Rég olvaslak benneteket, egész családias.
Üdvözöllek, ezennel..:-)

Joey31 2013.11.12. 14:09:24

Sőt én is egy "fullos" japán kombi verdával járok, pedig az én melóm is "csicska" meló elvileg, de én azt mondom szeretem, mert főleg az én koromban már jó ez a kötelező napi "physical impact" legalább!

Kosza 2013.11.12. 14:09:34

Na itt vagyok! Sziasztok! :)
Először is köszönöm szépen a buzdító, lelkesítő kommenteket.
Most megpróbálok választ adni a kérdéseitekre és hozzászólni egy-két témához.
Szóval! :D
Nem kötöm senki orrára hogy mennyi pénzt gyűjtöttem eddig de ahogy leírtam, van! Nincs félnivalóm a holnaptól...! Igazság szerint én élni jöttem ide ki az UK-ba és hála istennek a legjobb barátommal a párjával és a közös babájukkal (aki a keresztlányom) lakom együtt egy szép lakásban, jó környéken.Még meg sem fordult a fejemben hogy elmenjek mert családias hangulatban lakunk és ez egy felől még biztonságot is nyújt!
Azt sem fogom az orrotokra kötni hogy milyen kocsit vettem!
Nem akarom hogy az legyen,hogy hőőőő hát az nem is fullos meg az már öreg meg stb. stb..! A legjobb kocsi a családomban mióta élek egy 17éves "A" Vectra volt szal nekem már pl. egy premium kategóriás 4-es Golf is fullos nyugatni kocsinak számítana! Igen, most csak 4km-re lakom a munkahelytől és szoktam gyalogszerrel is menni, minden héten legalább 1x. De azért írjuk alá h senki nem szeret eső,hidegbe gyalogolni vagy kerózni! Jó ha van kocsi! :) A 90Font-os sportsdirect-es kerón nevettem mert pont egy olyan szakadt össze alattam! :D :D Mikor elvittem a szerelőhöz azt mondtak h a gyártótól kérjek új tengelyt mert ami már kicsit normálisabb minőségű az árban majdnem annyi mint az egész bicikli!
Laptopok... Én informatikai és gépész beállítottságú vagyok.
A kondizáson kívül jelenleg nincs más hobbim csak az hogy gépeket buherálok,tunyingolok,játszok stb.. Aki ilyen beállítottságú mint én az tudja h miről beszélek... :) Ha már valami nem megy röccenő mentesen High grafikán akkor azt gyorsan orvosolni kell! :) Nekem nem tart ki egy gép 3-4-5 sok évig! Én nem csak netre és filmnézésre használom a gépeket!
Nem cigizek,nem drogozom,nem iszok ( azért nem vetem meg az alkoholt :P Pár havonta becsúszik egy-két jó buli ) akkor mire költsek ha nem a saját szórakoztatásomra??? :D Nekem ez a mindenem..
CNC! Mindenféleképpen dobbantani akarom majd erről a munkahelyről mert nem akarok egész életemben konyhán és bárban dolgozni. Jelenleg még nem érzem azt hogy bele mernék vágni valami másba! Az biztos hogy kétszer jobban keresnék mint most de még nincs itt az ideje.
Fizetés! A bőven 6 számjegyű nettó bevételem nem 100.000 Ft :) Azt írtam h bőven! Szóval elég jó! :)
A lényeg az hogy 26 éves fejjel nincs másra gondom, most mindenem megvan ami kell. Majd ha eljön az idő h barátnőm lesz és a közös jövőnket kell tervezgetni akkor nem veszek majd évente laptopot és természetesen kevesebbet költök majd! Majd...!
Egyéb kérdés? :)

Kosza 2013.11.12. 14:09:34

@cristallo: Sok, mert az oldalon megjelenő egyik sztorira akartam volna reagálni az én történetemmel. Hirtelen felindulásból írtam és így jött le..

2013.11.12. 14:10:02

O.o........... MacSween's haggis, boeeeee! Kerjuk a sztorikat, hanyszor esett bele a kormod, hajszalad, visszarakjak-e a foldrol leesett mocsingot, mekkora a mocsok ahol keszul es hasonlok... Ne allj meg itt, kerlek, ezt nem lehet egy mondattal elintezni :D

Evain 2013.11.12. 14:11:13

@bpetya75: ej ej ej, hát a kungfu pandát! :D

bpetya75 2013.11.12. 14:11:38

@zöldeketbeszélek:

Nekiálltam leírni, hogy náluk még elég kicsi a baba, de aztán rájöttem, ha bölcsibe jár a tied, akkor ő is kicsike még. Szóval nem alussza át az éjszakát? Nálunk a kicsi (3,5) még átjön általában hajnalban. Hallom hogy trappol, mikor odaér az ágy mellé beemelem közénk és már horpasztunk is tovább ;-)

bpetya75 2013.11.12. 14:12:39

@Evain:

Basszus, tényleg! Köszi a felvilágot :-D

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 14:13:10

@dradix [wannabe bee]:

Én kizárólag klasszikus zene hallgatása közben állítom össze a hónap végéig meggyilkolandók listáját... :-)

Evain 2013.11.12. 14:14:02

@mojyo: méééér' a magyar disznósajt mennyive jobb? :D:D:D

Evain 2013.11.12. 14:15:30

@bpetya75: nálatok a kicsi 3,5? Nálunk a nagyobb most volt 3. :D

bpetya75 2013.11.12. 14:17:40

@Kosza:

Többen leírták már, hogy van annak némi veszélye, ha túl sok időt töltesz szakmán kívül. Nem belepofa, de az itt olvasottak alapján érdemes lenne ráfeküdnöd az eredeti szakmádra, vagy amerre tovább akarsz menni, mert nem biztos, hogy 2 év múlva nem lesz sokkal nehezebb lépni, mint mostanában.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 14:18:16

@Kosza: Inkabb a kocsidat mondjad! Itt mindenkinek mas a fullos, van aki a kora miatt meg emlekszik a Ford T modell bemutato show-jara is!

bpetya75 2013.11.12. 14:19:46

@Ennike:

Ez kedves belépő volt. Üdv a fedélzeten!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 14:20:24

@bpetya75: @Kosza: Itt a cegnel konkretan azt mondjak, hogy szakmailag az olyan, mintha munkanelkulikent otthon lettel volna. Szoval csak ovatosan!!!

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 14:20:34

@bpetya75: aki éjszaka játszik, az nappal nem fárad el eléggé :P)

2013.11.12. 14:21:52

@Evain: Oooo azt nem tudom.... fogalmam sincs mi az a disznosajt.... :D A haggisszal (igy kell irni?) nincsen bajom egyebkent, ha rendes helyen keszul en mindent megeszek, ki tudja meg azt a disznosajtot is vagy mit? :D De de az a macsweens az nem ilyen szupermarketes felkesz massza? Raadasul a haggis termeszetebol adodik hogy barmi/ki kerul bele, nem derul ki sose :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 14:22:43

@bpetya75: En nem! Tenyleg! A blog bikajaval nem huznek ujjat! :)

bpetya75 2013.11.12. 14:23:57

@Evain:

Ez a felhozatal: 10; 8; 3,5

A 3; 2 elég durva lehet. Mi nem mertük annyira szűken bevállalni őket ;-)

@Babette_:

Amikor terepen vagyok, akkor tovább vagyok gép előtt. Irodai időszakban nem vágyom már rá annyira este.

Muscari 2013.11.12. 14:25:11

@Kosza: szeretnem kerdezni, hogy Skociaban hol laktal? Szobat bereltel? Okozott-e gondot, hogy csak ugynokseges melod volt?

Kosza 2013.11.12. 14:25:36

Gyűlöltem a "hurkagyár" -ban melózni mert a nagyfőnök egy senkiházi,xar ember és amikor ott járkált akkor mindenki vigyázzállásban volt..! A gépek olyan szarok hogy többet voltak javítás alatt mint normális üzemben. Szóval amíg álltak addig kézzel kellett a húsdarabokat pakolni iszonyat hidegben! XD
Fehér kötény, fehér gumicsizma fehér hajháló adott volt és még a borostás arcom miatt is fel kellett vennem ilyen hálót h ne menjen bele semmi a cuccba :D Vicces! A gyár munkásainak 70% nem viccelek 70% -a lengyel volt! Többet tanultam tőlük angolul mint a skótoktól! Kajaidőbe persze csak a zsövörözsö ment... :) Az a nyelv! Én a csomagoló részlegen voltam szóval nem tudom h a földre esett mócsingokat visszatették e a hajszálakkal, körömdarabokkal együtt a témába... :D

Kosza 2013.11.12. 14:26:47

@mojyo: Írtam! :) Olvasd lentebb!

dradix [freibürger] 2013.11.12. 14:28:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Tudom, kommentgyilkos vagy. Sok blogban belefutok a hozzászólásaidba, két-három hegyomlás-szerű érvelésed után meg is deglik a további eszmecsere... :D Mindenki összébb húzza magát :D

rezsoatya (törölt) 2013.11.12. 14:28:34

@csello70: Wilon karóra. Volt vagy 5 GBP... :-)))))

kepfeltoltes.hu/131112/Wilon_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

De szép és szeretem szép tárgyakat. Nekem is van a mobilon óra (:-P) de a karóra az más. Azt pl. nem kell elővenni, vagy bekapcsolni a PC-t, hogy megnézzem az időt... :DDD

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 14:30:05

@bpetya75: :)))

Eszembe jutott a Kung Fu Panda 2. Ott, Shi Fu mester próbálja megmutatni Po-nak, a pandának, hogy hogyan érheti el a belső békét. Ha még nem láttad, nézzétek meg a gyerekekkel, szerintem nagyon mókás!

dradix [freibürger] 2013.11.12. 14:30:56

@mojyo: A haggisz (gy.k. Huggies) nem pelenka? Mert ha az, akkor elég rágós lehet, de te írtad, hogy a gyomrod sok mindent elbír. le a kalappal :D

Evain 2013.11.12. 14:31:18

@bpetya75: há' mi se így terveztük eredetileg, de a kiscsaj jönni akart, és hát aki ennyire jönni akar, azt engedni kell. :)

2013.11.12. 14:31:32

@Kosza: Huh, kiraly, koszonom szepen, ez megfeleloen bulvarosan gusztustalanra sikerult, a mai borzongas igenyem ki lett elegitve :D De legalabb a borostara is halo kellett, meg a csomagolo reszlegen is, ez azert valamelyest megnyugtato.

Kosza 2013.11.12. 14:32:19

@Muscari: Edinburgh-ban éltem a Forrester Park-ban! Az a belvárostól kicsit kintebb esik de olcsók a szállások. Legalábbis olcsóbbak mint bentebb. Nem lenne gond az ügynökséges melóval mert elég sok agency van és lehet válogatni. Csak egyszerre több céghez ne legyél regisztrálva mert akkor már más adókulcsba kerülsz és többet vonnak majd le mint amennyit kellene normálisan!

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 14:32:33

@Ennike: Vérfrissítés ;)!

Persze hogy családias, időnként egyik-másik családtag szépen, szeretettel átharapja a másik torkát...:)

Kosza 2013.11.12. 14:34:09

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Mondom akkor! Golf MK4 Premium felszereltségű!

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 14:36:35

@Kosza: ezek után már csak annyi, hogy a mondatvégi pontot ismered-e ? ;))))))

2013.11.12. 14:36:42

@dradix [wannabe bee]: ooooo.... Pelenkat tudtommal meg nem ettem, bar igazabol, a fene se tudja mi minden kerul ezekbe a mai etelekbe :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 14:37:30

@Kosza: Szia! Ehhez kapcsolódóan lenne hozzád egy kérdésem: "CNC! Mindenféleképpen dobbantani akarom majd erről a munkahelyről mert nem akarok egész életemben konyhán és bárban dolgozni. Jelenleg még nem érzem azt hogy bele mernék vágni valami másba! Az biztos hogy kétszer jobban keresnék mint most de még nincs itt az ideje."

És a posztodban írtad, hogy egy nagyon jó amcsi cégnél dolgoztál itthon, azt adtad fel az első kiugrásod előtt, plusz 10 évet tanultál már angolul. Ennél az amcsi cégnél a szakmádban dolgoztál? Ha igen, miért nem mert szakmai gyakorlattal a hátad mögött - és úgy, hogy a hobbid miatt folyamatosan fejleszted a számítástechnikai tudásod - kvalifikáltabb melót keresni? Vagy csak a végzettséged van meg, de nem tudtál még a szakmában dolgozni?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 14:37:58

@dradix [wannabe bee]:

Ez nyilvánvaló. Az amatőrök vitázgatnak, s megjön a profi aki KINYILVÁNÍTJA az igazságot - hát érdemes ilyenkor többet vitázni???

Ezért erős a házasságom, mert feleség PONT UGYANILYEN. Még amikor nem volt a feleségem, az egyetemen szemináriumon a végén mindig őt kérdezték utoljára, mert különben lelőtte a "poént" túl korán.

Tehetségünk van megragadni a probléma lényegét, azt kielemezni, s megadni a lehetséges válaszokat, miközben a többiek még a probléma lényegtelen, külső elemeit vizsgálják.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 14:39:49

@bpetya75: Holnap lesz a harmadik születésnapja. Egyébként velünk alszik, nem tudtuk még kipaterolni a saját ágyába, a saját szobájába. De ezt is szeretjük :).

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 14:40:33

@Kosza: Koszi! Rakerestem autotrader-en. Ebbol csak sportuleses van? :)
A legjobb hirdetes cime ez volt:
Volkswagen Golf 3.2 V6 R32 4MOTION 5dr RETIRED BANK MANAGER OWNER FSH

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 14:41:59

@bpetya75: Úgy látszik én rossz belépőt adtam le a HA recepcióján :)))!

dradix [freibürger] 2013.11.12. 14:43:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Gyönyörű zárszó. Akkor én le is húzom a rolót. :D
Jelentős problémába botlottam munka közben, aminek a megoldása komolyabb odafigyelést igényel... Este tudok visszanézni. :

bpetya75 2013.11.12. 14:44:03

@dradix [wannabe bee]:

Itt nincs ilyen hatása Maxnak.

@zöldeketbeszélek:

Közben Evian felvilágosított. Régen láttuk, a csajoknak nem jött be annyira, hogy többször is megnézzük, pedig tényleg mókás mese.

@Evain:

Így igaz. Egyébként nem mondtam igazat. Bevállaltuk volna a kisebb korkülönbséget, de az első kettő között elvesztettünk egy magzatot. Utána olvastuk, hogy ez nagyon gyakran megesik, ha nem várjuk annyira és nem csinál asszony olyan gyorsan egy tesztet, akkor nem is tudunk róla. De így van egy fiútesójuk odafönt, és ha valaha jönne még egy fiú hozzánk, akkor kell majd keressünk egy másik nevet a Gergő helyett, mert az már ezé az angyalkáé.

Kosza 2013.11.12. 14:44:29

@Babette_: Jóvanna.......... :D persze hogy ismerem a pontot!! :)
Csak valamiért annyira megszoktam már hogy felkiáltó jelet teszek hogy csont nélkül azt teszem a mondat végére. Nem direkt van. Bocsi!

dradix [freibürger] 2013.11.12. 14:48:40

@zöldeketbeszélek: @bpetya75: Bennetek bízom! Tartsátok a frontot, amíg befejezem ezt a munkát. Utána úszni viszem a nagyobbik Öcsit, aztán este megnézem mi lett a végkifejlet. :P

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 14:49:22

@dradix [wannabe bee]:

Szerintem tedd közzé a problémát a blogban. Biztosan 15 perc alatt lesz megoldás, tudván, hogy tele a blog okos kommentelővel.

:-)

Kosza 2013.11.12. 14:50:02

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Miért ragadtál meg ennyire a kocsinál? Nem ez a lényege a sztorimnak!

bpetya75 2013.11.12. 14:50:07

@zöldeketbeszélek:

Boldog szülinapot neki :-)

Az elsőnél még könnyen ment nálunk. Mivel asszony minden kis rezdülésére felébredt, a harmadik héten meggyőztem, hogy tegyünk egy próbát a külön szobával. Bejött. 3 hónaposan már stabilan átaludta az éjszakákat. Több ismerős is mondta, hogy "Na majd a másodiknál megtudjátok, mi az a gyerek!" Igazából a harmadiknál tudtuk meg ;-)

dradix [freibürger] 2013.11.12. 14:51:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Akkor erre egy utolsó blog-téma ajánló! "Travelers desease" megjelenése, mint a határátkelés egyik veszélye. Melyek a legfosatósabb országok? országfelelősök jelentkezését is (el)várom! :DDD

bpetya75 2013.11.12. 14:51:24

@zöldeketbeszélek:

És tényleg! Megkövetem Evaint!

bpetya75 2013.11.12. 14:53:38

@dradix [wannabe bee]:

Nem sokára én is tiplizem. Nagy nap a mai. Megtudjuk, hogy a csontkovács hatékonyabb-e a gerinctorna+fizio kombónál.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 14:54:22

"Mint minden külföldre vágyó fiatal története, az enyém is úgy kezdődött, hogy már volt kint ismerős és addig csábítgatott, hogy jó lesz, meg minden, hogy belementem a dologba. "

Ezt már mástól is olvastam, hallottam és nem értem. Mire fel csábítgat az ismerős, hogy mindent hátrahagyva dobbants a nagy ismeretlenbe? Talán kész munkajánlatokkal, kivett szobával vár? Azt könnyű mondani, hogy gyere haver, talpraesett gyerek vagy te, találsz valamit gyorsan...

Meg azért fura, hogy ha van az embernek egy piacképes szakmája, miért nem úgy keres helyet, hogy azt nézi, ebben a szakmában hol tud elhelyezkedni? Én nem kinéznék egy random, valami lényegtelen ok miatt tetsző (szép épületek, sok szórakozóhely, szép lányok/helyes fiúk) várost és ott próbálkoznék, hogy aztán napi 13 órában csomagoljak egy üzemben. Pont fordítva kellene csinálni. (?)

edina. 2013.11.12. 14:55:15

Inspiralo kis tortenet, szimpatikus, amikor valaki ilyen elszant. Sok sikert neki a tovabbiakban is.

Viszont, kedves Hataratkelo, en nagyon szivesen olvasnek valami diplomas sikertortenetet. No nem olyat, ahol az uberhianyszakmaban (mernok, informatikus, orvos) helyezkedik el itt kint valaki 2 het alatt vagy kivezenylik es rogvest bele is csucsul egy kenyelmes poziba, hanem egy atlagos vegzettseggel, rovidebb-hosszabb ido utan elhelyezkedik a szakmajaban. Tudom persze, hogy volt mar ilyen, de olyan reg! Koszi.

Ennike (DK) 2013.11.12. 14:55:15

@diggerdriver: :-DDD tudtam, hogy nem fogod kihagyni, de ezennel már el is vetted, itt vagyok új, évszámilag meg már nem fiatal...De köszi.
Sajna, mennem kell dolgozni, majd csak éjfélkor foglak olvasni, addig is, jó kommentelést!

Nyuszipók 2013.11.12. 14:55:15

Jó poszt, és mivel ismerem Szabit a stílusa is ilyen.
Lakott már olyan velünk aki feladta a "csicska" melót mert lusta volt és inkább hazament, feladta, kimagyarázta, hogy többre vágyik stb.

bpetya75 2013.11.12. 14:55:34

@bpetya75:

De hülyén néz ki ez a tiplizem. Asszem inkább tiplizek lesz az.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 14:55:57

@bpetya75:

Szar ügy.

Nekem a kisebbik fiam megette a testvérét. Nem viccelek. Ez gyakran megesik ikreknél. A 3. hónapban ikreket láttunk még a feleség hasában, egy nagyobbat és egy kisebbet. Az orvos is látta, szóval ez nem csak az én "szakvéleményem". Aztán a 6. hónapban már csak egyedül volt!

Orvos mondta: megesik, hogy egyszerűen nincs elég hely 2 gyereknek, így a kisebbik visszafejlődik, meghal, s a nagyobbik magába szívja. Megesik aztán, hogy aztán az élve maradt gyereknek valamiből többje van, pl. 3 veséje. Az én fiamnál nem tudom van-e ilyen, eddig nem találtunk ilyesmit.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 14:56:35

@bpetya75: A miénket SIDS miatt 8 hónapos koráig napi négyszer gyógyszereztem. Kb. percenként ellenőriztem, minden oké-e. Valószínűleg még mindig nem tettem magam túl ezen az időszakon, talán ezért nem erőltetjük a saját ágyban alvást. Persze muszáj lesz, az ő érdekében.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 14:58:18

@edina.: Milyen átlagos diplomás végzettségre gondolsz?

BTBTBT 2013.11.12. 14:58:38

@Shanarey:
Sikerult megerdeklodnom az idosebb ismeroseimtol, hogy Angliaban hasznaltak-e haromvillas dugaszokat az 1934-es elso uj szabvany elott.

@Kosza:
Szia!
Meg nem olvastam vegig a kommenteket, ugyhogy lehet, hogy van olyasmi, amire mar valaszoltal.

CNC-s tapasztalat is volt, vagy csak a vegzettseg?
Miert menekultel?

Semmi baj nincsen az ugynoksegi munkakkal - amennyiben sikerul viszonylag folyamatos, idoszakos foglalkoztatasra szert tenni.
Az ugynokseg nyakara jaras segit, az asztal verese csunya magyar szokas. Az angolok/skotok nem szeretik.

A heti negyszer, napi 10 oraban, csomagolas kozben minimalberert fagyoskodni nem semmi. Le a kalappal.
Azert is, mert a csicska-melot is bevallalod, es nem szegyelled.

Miert nem vettel uj/hasznalt biciklit, ha kesobb meg szereztel autot?

Az eleted konnyitese nem volt cel? Az egesz olyan onszopatasnak tunik, hiszen tudnal jobbat, megsem mozdulsz.

Mi ez a "fullos" baromsag? Laptopot ilyen surun cserelgetni? Minek?
A tul sok felkialtojel mit hivatott jelkepezni? Merges vagy a vilagra? Vagy vilagga kurtolod, hogy megerte kuzdeni?

Kosza 2013.11.12. 14:59:02

@zöldeketbeszélek: Mindössze vagy 8 hónapot voltam CNC-s munkakörben még 2008-ban de minimálbérért! Utána mentem az amcsi céghez a National Instrument-hez ami szintén Debrecenben van. Ott 2évig voltam gépkezelő. Nyomtatott áramkörökre ültettünk alkatrészeket, mint pl alaplapok,vezérlő kártyák stb.. Sajnos 3 műszak mellett sem sikerült többet keresnem mint 90-100 ezer forint! Ez az egyik oka annak h léptem... Még fejlesztem egy kicsit az angolom aztan majd nézek valami más melót a szakmámban.

bpetya75 2013.11.12. 14:59:32

@zöldeketbeszélek:

Azt ne felejtsd el, hogy fiatal, egyedülálló, magabiztos, kalandvágyó és többet akar az élettől, mint amit itt kinézőnek látott.

Öcsém is így indult el Göttingenbe, aztán egész szép pályát futott be. Igaz, a szerencse fia volt mindig is.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 14:59:39

@bpetya75:

Pedig ez fordítva szokott lenni.

Van erről egy kismama vicc.

- Mint csinál a kisgyerekes anya, ha a parkban leesik a gyerek cumija?
- Első gyereknél: hazaviszi a cumit, sterilizálja, majd visszaadja a gyereknek. Második gyereknél: odaviszi a cumit a legközelebbi csaphoz, lemossa, majd visszaadja a gyereknek. Harmadik gyereknél: szól a kutyának, hogy adja oda a cumit a gyereknek.

Muscari 2013.11.12. 14:59:45

@Kosza: azt hiszem, nem jol tettem fel a kerdest. Arra akartam kilyukadni, hogy a landlordok azt a lakot szeretik, akinek full time-os szerzodeses munkaja van, az agency-s meg nem ilyen. Ebbol nem volt gond?

bpetya75 2013.11.12. 15:04:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Erről én is olvastam már. Valamiért vágytam arra, hogy ikreink legyenek, bár most már kicsit tartok tőle. Egy ismerős házaspár három fiú után vállalt egy negyediket, hátha lány lesz, iker fiúkat kaptak... Ez a vágy egyébként elég régi bennem. Tavaly volt általános iskolás osztálytalálkozónk, ahová az ofő elhozta egy nyolcadikas fogalmazásunkat, aminek az volt a címe, hogy "10 év múlva". Már abban azt írtam, hogy iker gyerekeim lesznek. No, nem csak ebben tévedtem ;-)

London2009 2013.11.12. 15:05:01

@smile750: Rettenetes egy hely. Edinburghben pedig nem sok szép van. Rengeteg viccnek is alapja. Például a Prince George-dzsal is viccelődtek, hogy mivel Erzsébet ki nem állja a Middleton pereputtyot még a végén Skóciát adományozza a gyereknek stb stb.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 15:06:31

@Kosza: Akkor hát hajrá! Egyébként meg a csicska melót se sajnáld, minden munkának megvan a maga helye, minden összefügg mindennel. Valaki írta, hogy ha a csicska nem mosogat, a vendég nem eszik. (Még régebbi szólás, ha a paraszt nem szarik, az úr nem eszik :))

Egy kicsit azért irigylem a fiatal srácokat, mert fizikailag többet bírnak, mint egy nő, ezért ha minden kötél szakad, többféle meló között tudnak válogatni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 15:06:45

@Kosza:
Mi van?
Kb 100agencinél vagyok regisztrálva.

Evain 2013.11.12. 15:08:57

@bpetya75: Mi detto így jártunk a legelsővel. Túl hamar csináltuk a tesztet. Nem könnyű ezt átélni.

Egyébként az Evain az angol Yvaine név kevésbé használt írott változata. A Stardust óta jött megind divatba. Ejtsd Ivéjn. :)

Muscari 2013.11.12. 15:09:45

@edina.: Hataratkelo a bekuldott torteneteket posztolja ki. Abbol tud gazdalkodni, amit masok bekuldenek neki. En pl. nagyon szeretnek tobb olyan tortenetet olvasni, mikor valaki sales-es pozicioban lett sikeres idekint, de eddig ha jol emlekszem, egy ilyen volt. Mert egyszeruen nem kuldenek be tobbet.

Egyebkent konkretan milyen diplomas sikertortenetre gondolsz? Volt mar itt tanar es penzugyes sztori is, hogy hirtelen mondjak valamit.

bpetya75 2013.11.12. 15:11:24

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

:-) Ismerem a poént, nem erről van szó. A kicsi piszok keményen teper a figyelemért. Simán nekimegy a nővéreinek, sokkal hisztisebb, mint a nagyok, stb. Egy igazi kis báránybőrbe bújt farkas. Szerencse, hogy nem vagyunk kezdők, mert olyan szempillarebegtetős kis vakarcs, hogy könnyen ujj köré tekerés esete forogna fenn.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 15:15:08

@Ennike:
Szeretem ha valaki veszi a lapot.
Üdv a klubban.

London2009 2013.11.12. 15:15:09

@edina.: neked mi az insipiralo ebben a tortenetben? Nekem nem sok : )
A kommented masodik felevel egyetertek. Alig van mosogatos sztoribol kivetel...

Muscari 2013.11.12. 15:16:38

@zöldeketbeszélek: hat, nem akarlak elkeseriteni, de ha mar harom eves, es meg mindig veletek alszik, ez mar szinte lehetetlen.
Illetve meg kell varni, mig tinedzser lesz. Sajat tapasztalat!
Persze lehet, hogy mi probaltuk rosszul, de nem vezetett eredmenyre semmi.

A sajat agyaban ugy volt hajlando elaludni, ha odafekudtem melle, aztan mikor ejszaka felebredt, atjott hozzank. Ha visszavittem, akkor meg kezdodott az egesz elolrol.

A kisebbiknel mar nagyon vigyaztam, hogy ne kovessem el ezt a hibat.

Kosza 2013.11.12. 15:16:52

@Barátusz: Mindösszesen 8 hónapnyi gyakorlatom volt a CNC-s szakmában. Bárhol melóztam otthon bármilyen szakmában a minimálbéres 80ezer forintál nem tudtam többet keresni sehol sem! Emlékszem egyszer kaptam 107.000 ft-ot azt is ugy hogy 3műszakban melóztam és az adott hónapban minden héten 6 napot nyomtam! Vicc... elegem lett! Az asztalra verést csak szimbolikusan értettem. A lényeg hogy a nyakukra kell járni! Önszopatás is volt az elején sajnos, de elsőnek is minél hamarabb vissza akartam fizetni a kölcsön lóvét így a szállásomon és a kaján kivül másra nem akartam költeni. A laptopcserélgetés a hobbim miatt van, már irtam is róla, csak gondolom még a kommentekbe nem jutottál el odáig. A sok felkiáltójel a történetben pedig azért van mert hirtelen felindulásból irtam meg a sztorim az egyik barátom "határátkelős" cikkére ami kicsit felháborított...
Tényleg elnézést a sok felkiáltójelért!

bpetya75 2013.11.12. 15:18:15

@Evain:

Elsőnél pláne. Szerencsére pont karácsonyi vásároztunk asszony festett üvegeivel, így volt ami elterelje a figyelmet. Meg persze ott volt már a 16-17 hónapos "nagy".

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 15:18:25

@Kosza:
Este majd lesz néhány keresetlen szavam a poszthoz.

London2009 2013.11.12. 15:19:04

@Muscari: Hónapok óta kérlelem a barátnőmet, hogy írja meg a sztoriját…egy pub fölött lakott, megtanult rendesen angolul, beiratkozott a Metropolitan Universityre, elvégzett egy HR Master képzést, elhelyezkedett és jelenleg Head of HR egy cégnél a Cityben. Mindezt 4 év alatt és 25 évesen…

Muscari 2013.11.12. 15:22:36

@diggerdriver: te vallalkozo vagy, o meg nem, az ugynokseg vonja az adot ilyenkor.
De csak az elso tudja ervenyesiteni az allowance-t, a tobbiek nem. Tudod, ez az, amikor 9440 fontig nem kell adot fizetned. Ez mindig igy van, ha valakinek ket, vagy tobb allasa van.
Persze a kulonbozetet az adoev lezarultaval megkapod.

Kosza 2013.11.12. 15:23:32

@diggerdriver: Nekem volt olyan h csak 2!!!!!!! agency-nél voltam beregisztrálva de már a payslip-en egy másik adókulcsban voltam feltüntetve. Furcsa volt hogy nem kapok elég lóvét... Aztán kiderült h azért mert ugye másoknak is dolgozom.. így valami dupla annyit vontak le mint normális esetben. Amikor kiléptem azoktól akik nem adtak elég munkát egyből visszatettek normális adókulcsba és már jól kaptam.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 15:28:21

@London2009: több ismerősöm van, akinek a története érdekelne benneteket, de egyik se akar mesélni:(

2013.11.12. 15:29:36

@Kosza: versenyben vagytok, ki tud jobb posztot irni? Egyikotok sincs Samani-magassagokban kommentszam alapjan.

Muscari 2013.11.12. 15:30:00

@zöldeketbeszélek: uristen, most neztem csak meg, hogy mi az a SIDS. En sem csinaltam volna maskent, biztosan nem tudtam volna aludni. Borzaszto lehetett :-(

Ehhez kepest a sajat agyban alvas problema messze eltorpul. Azt szoktak mondani, hogy nem kell aggodni, mert a naszejszakajan meg egy gyerek sem ment a szulei agyaba.

Evain 2013.11.12. 15:30:56

@Muscari: Az én sztorim se mosogatós volt. Végzettségemnek megfelelő melót végeztem otthon, kijöttem, 2 hónap után végzettségemnek megfelelő melót végeztem itt. :) Nem is volt hozzá sok komment. :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 15:33:46

@Kosza: Most lehet bunko leszek, de nekem csak ez volt erdekes.
Mert annyit tudtunk meg, hogy van kocsid, laptopjaid, meg telod. Meg dolgozol, mint sokan masok, teljesen atlagos tortenet szamomra, mint kivulallonak. /Na jo, nekem is kellene egy kocsi./
Laptopot nem vennek jatszani, mert kb a legdragabb. Asztali, aztan cserelgetheted az alkatreszeket a laposhoz kepest fillerekert. Meg miota have nalam tartotta ket honapig az xboxot nem is vennek mar gepet jatekra, bar arra a kattintgatos jatekok nem tudom mennyire vannak.
Gondolom a telod valami uj iphone, vagy samsung s4/note. A nokia mobilokat nem szoktak fullosnak nevezni, meg nem elterjedtek.
Skociarol nem irtal, az erdekelt volna, mert csak turistakent jutok el oda, dolgozni nem fogok tudni ott.
Del-Angliarol sem irtal, bar azt remelem meg tudom nezni, ha lesz hajo. :D [Charlie nem kuldtel arlistat!!!]
Nem latszik semmi motivacio abban, hogy CNC iranyba akarnal menni. Az, hogy meg fejlesztem az angolom semmit nem jelent, mert egy probat, vagy kettot siman megerne. Muszakirajzot csak tudsz olvasni (kellene), a szoveget meg elmagyarazzak. Gondolom egy kozepfoku tudas csak ragadt rad 10 ev alatt (ram is,pedig legedasan nem tudok angolt tanulni). Annyi meg eleg a kezdeshez, majd javul.
Visszaterve a kocsihoz! Ezeket nem hajtottak szet a lakotelepi hulyegyerekek? Vagy ez draga volt nekik? Ezert fosok a sportosabb autoktol, ki tudja hogy bantak veluk.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 15:35:43

@Kosza: Elvileg csak a masodiktol vonnak nem nagyobb, csak normalis adokulccsal. Es ha megis sokat vonnanak, vagyis az elsotol nem lesz meg a £9440 (vagy mennyi), akkor a kulonbozetet visszakapod.

edina. 2013.11.12. 15:42:41

@Muscari: a tanarosra nem emlekszem. Kozgazdasz, marketinges, kommunikacios, rendezvenyszervezo, akarmi. Nyilvan en ebben a cipoben jarok es azert erdekel, hogy masok hogyan jutnak elore, mi a taktikajuk.

DeadBodiesEverywhere 2013.11.12. 15:42:41

Pont ezt mondom mindig, itthon a melós ha nem csal és az kevés embernek adatik meg, akkor szart sem keres
Míg nyugaton tök jól is meg tud élni belőle
és bár a pénz nem boldogít, de mégis vmennyire alapvetőség és ha vki megdolgozik érte akkor menjen is el belőle nyaralni, könnyen vegyen kocsit és ne nyomorogjon és éhbérért szopassák egész nap...
:-(

Sajnos a sok ügyeskedő miatt a becsületes munkás nem mindig jut egyről a kettőre. És csak IT/bankos melóval lehet itthon olyan pénzt keresni amit nyugaton akár Szabolcs is megkap a csicska melóval.

Shanarey 2013.11.12. 15:43:19

@Kosza:

Ez a más adókulcs marhaság, de sebaj.

edina. 2013.11.12. 15:44:41

@London2009: ez erdekesnek hangzik! A mester dijat hogyan oldotta meg? Mert h arra nincs diakhitel. Azert kerdezem, mert en is gondolkozom mesterben, de rettento draga es nem tudom milyen reszben lehet scholarshipeket nyerni. // Kedves @Hataratkelo, betennel a torzskommentelok taboraba? Thanks.

bpetya75 2013.11.12. 15:44:48

@zöldeketbeszélek:

Az tényleg kemény lehetett. Bennünket megkímélt az ilyesmiktől a Jóisten. Némi izgalomról azért gondoskodnak a gyerekek maguktól is. Legutóbb a kicsi próbálta ki, hogy milyen poén belenyúlni a konnektorba. Aznap este nem erőltettem, hogy ne aludjon köztünk (az ágyunkon alszik el, aztán viszem át az sajátjába).

Shanarey 2013.11.12. 15:44:55

@Kosza:

Na ez így már érthető.

Bár adóév végén a túlfizetés mindenképpen vissza jön.

Shanarey 2013.11.12. 15:46:42

@charlieharper:

Hé, a "tudjukkit" nem nevzzük nevén, mert még a végén előkerül.
:-)))))))))))

vazzup 2013.11.12. 15:47:06

Sziasztok,

Csak a szokásos OFF-olásra futja most, azoknak, akiket érdekel, kiértem, meg minden, motel, meg minden, kevés szabadidő, meg minden, de legalább érdekes, meg új hely, meg minden bazinagy.
Első napjaim az USA-ban fíling megvan, teljesen. Majd visszaolvasok, meg kommentelgetek hétvégén. Vagy amint kicsit lenyugodtak az állapotok.

Csókpuszipá!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 15:48:27

@charlieharper: Koszi! Vegulis egy 25 ft hajo megvan eves szinten £3.5k kozul. / Azert sok, de ez van:D /

Kosza 2013.11.12. 15:54:04

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
Azért vagyok laptop párti mert kicsi,kompakt és tudom hurcolászni könnyedén. Az egyik legnagyobb előnye hogy 10-ed nem viccelek, 10-ed annyit eszik wattban mint egy gamer pc! azoknak csak a táp 750wattos! nem beszélve a prociról meg az újabb nagy böhöm videókártyákról amik ha kell igencsak megpörgetik a villanyórát. Mi igy spórolunk :P Amúgy ezeket az uj laposokat már bővíteni is lehet , cserélgetni bennük a cuccokat mint egy pc-ben! :) és hidd el h egy némelyik gamer lapos veri az asztalikat jócskán. Telóm csak egy Galaxy S2-es van! S3-S4 nem érdekel mert annyival többet nem tudtak mint az S2 viszont kurva drágák! Egyszer volt egy sima 3as ájfonom de megbántam és el is adtam! Sohat többet apple! A továbblépésről meg csak annyit hogy jelen pillanatban még nem érzem azt h lépnem kéne, biztos eljön az ideje és akkor majd keresek más jobb melót de még most nem filózok rajta.

Evain 2013.11.12. 16:02:53

@Kosza: no, vessük össze mink van. Ha a te gamer laptopod veri a mi asztalinkat, megeszem a kalapom! :D
Amúgy meg játszon laptop képernyőn akinek hat anyja van. :D
Intel i7-4770K CPU 3,5 GHz, 16GB RAM, MSI R7870 series on Pitcairn GPU, 24" flat screen (ha a tévére kötjük, akkor 80"). Na itt kezdődik a gamer gép. :D

Na jó, csak cikizlek, halálosan laptop ellenes vagyok. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.12. 16:06:21

Joreggelt! ;)

Barki barmit mond, jo kis poszt volt.
En is hasonlo dolgokra koltok, eszem megall, amikor masok ezt kritizaljak. Megis mire fel?

Gratulalok a posztolonak, mert sokakkal ellentet ugy eli az eletet, hogyan szeretne es nem az elvart 2 gyerek, 3 szoba sablont koveti!

Neha eszem megall rajtatok! :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 16:07:34

@Evain: Asszony kapott egy lapost, most azt hasznalja. De kozolte, hogy szeretne majd egy rendes asztali gepet, mert a laptop nem jo dolgozni (szovegszerkesztes es neha, nagyon ritkan ppt) :D

Pitykeőrmester 2013.11.12. 16:09:49

Tetszik a poszt és teljesen át tudom érezni. Nálunk is ez a helyzet. Mentünk már haza, hogy "na, most biztos jó lesz otthon", de vissza kellett jönni és elölről kellett kezdeni. De én is azt mondom, hogy kemény munkával, alázatosan megéri és halad előre az ember.

Viszont ami nem tetszett az az, amire költi a pénzét a posztíró. Persze az embernek vannak igényei és kell is laptop telefon, akár még kocsi is.... de nem azért, hogy legyen. Mi rájöttünk, hogy sokkal hamarabb kellett volna elkezdeni a gyűjtést és befektetni. Idekint fektetni be, nem otthon. Sok lemondással jár, de muszáj odafigyelni.

33621 2013.11.12. 16:10:26

@Muscari: És ha előbb született a gyerek mint ahogyan a házasság kötődött, akkor a gyerek a hivatalos nászéjszakán már tudja zavarni a szülőket!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 16:10:38

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: "Gratulalok a posztolonak, mert sokakkal ellentet ugy eli az eletet, hogyan szeretne es nem az elvart 2 gyerek, 3 szoba sablont koveti" Nem harmincx eves, igy senki sem kerte ezt rajta szamon! :D

Kosza 2013.11.12. 16:11:08

@Evain: Én is az voltam....De változnak az idők! :)
Most nem kezdem el leírni hogy mim van, de elég közel áll a tiedhez :) Csak az enyém 2kiló és bármikor felkapom magammal viszem meg csúcsterhelés mellett nem eszik többet mint 150watt! A tied meg mint egy erőmű! :D Sebaj legalább télen nem kell fűteni.. :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 16:12:53

@Kosza: Azert az asztali gep nem allandoan eszik 750W-ot, csak ha csucsra jar. Kocsival meg barmi szallithato, ha belefer :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.12. 16:13:56

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
Es ha 3x eves lenne?
Szamit, hogy nincs sajat haza vagy kolke? Szerintem semmit...

Az elso par komment arrol szolt, hogy mire kolti a penzet... es nem ertem miert...

Kosza 2013.11.12. 16:14:12

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Ha nem szerver háza van az embernek :D Akkor igen...! :)

33621 2013.11.12. 16:16:47

@edina.: Egy kérdés hozzád! Véletlenül nem Debrecenből vagy kint és esetleg nem most szombaton lesz az esküvőd?

Evain 2013.11.12. 16:17:26

Laptop amúgy tök hasznos, de bizonyos dolgokra nem jó. DTP-re pl. Nekem az van, mivel utaznom kell néha, de irodában is dokkolón használom. Meghalnék, ha laptop képernyőn kéne excel táblákat buzerálni, vagy bannert meg kiadványt szerkeszteni... :s

montroyal ( CAN qc) 2013.11.12. 16:19:06

valahogy ezt jobban ertekelem mint a tegnapi szappanoperas holgy kultursokkjait....
lesz ez meg jobb is ..kitartas.. en se feherembernek valo munkaval kezdtem, marvanycsiszolassal...

Evain 2013.11.12. 16:21:56

@Kosza: Látod ez a difi, nekem fölös hordozni. Van kettő gamer desktop otthon, Ipad, hozzá két céges laptop, meg egy tartalék laptop a nálunk vendégeskedőknek a vendégszobába. Szerinted érdekel minket, hogy mennyi a fogyasztása? :D:D:D

Csak ugye én már vén vagyok, és már akkor játszottam, amikor te még suliba jártál. :D De leszel még te is öreg! :D

Kosza 2013.11.12. 16:22:09

Igen én is meg vagyok lepődve azon hogy mindenki a pénzem meg a kocsim miatt van megakadva és alig egy páran értették meg hogy mi is a lényegi mondanivalója a dolognak! A "fiúból férfi lettem külföldön" cimü sztorira irtam meg ezt, mivel személyesen ismerem a cikk íróját és tudom h ő khm.. kakált bele a melókba pedig full-time-os melót szereztünk neki meg szállást is 5percnyire a melóhelytől és mégis ott hagyta mert büzlött neki! Erre írtam én a cikkem h ha nem képzeled komolyan akkor inkább maradj otthon!
Ez a lényeg! Megjegyzem h a srác jó fej meg normális én csipázom de a munkához való hozzáállása az kicsit....hát igen!

Shanarey 2013.11.12. 16:22:09

@Kosza:

Laptop fogyasztása ügyben, igazad van, de az asztali gépek olcsóbbak, és az sem gond ha az ember fia 4 terabyte HDD-t akar belehajítani.

BTBTBT 2013.11.12. 16:22:13

@zöldeketbeszélek:
Tudom, mit jelent a "full" angulul, csak nem vagtam, hogy a szerzo mit ert alatta pontosan.

@Kosza:
A CNC-s tapasztalattal kapcsolatos kerdesem arra is vonatkozott, hogy miert nem probaltal ilyen jellegu allast talalni Angliaban/Skociaban. Biztosan tobbet kereshettel volna a minimalbernek. Meg jobban meg is lettel volna becsulve.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 16:23:14

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Egy problema volt (remelem masokat is ez zavart), hogy kise tul sokat hasznalta a fullos jelzot, mindenre. Kicsit olyan szaga volt, mikor a gyerek megkapja az elso zsebpenz es elszalad cukorkat venni, majd mindenki orra ala dorgoli, hogy milyen jo neki. Tudjuk milyen jo dolog ez a "barmit megvehetsz" dolog. En is egybol vettem lapos TV-t (igaz csak 32"-os), meg bringat asszonynak meg nekem (igaz decathlonbol) meg fullos telot asszonynak (wahaha Blackberry 9320 marha aranyos telefon). De nem dorgoltem senki orra ala, hogy milyen jo nekem. Na jo, haver felhivtam, hogy epp egy £15-os szivart fustolok, de az meg meg nem a csucskategoria, csak magasabb szint, mint amihez szoktam.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 16:23:52

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Ja vettem egy lapost is, irodai es filmezos celra, kb a kovetkezo 3-4 evre (£300).

Kosza 2013.11.12. 16:26:48

@Evain: Figy, ha van miből költeni számlákra és már nem hajtasz annyira a spórolásra akkor olyat veszel amilyet akarsz! :) Én nem akadok fent ilyeneken. :) Jó persze mindennek vannak előnyei és hátrányai is.

Pitykeőrmester 2013.11.12. 16:28:42

@montroyal:

Nnnna...hát a tegnapi poszttól nem is tudom, talán icipici hányingerem lett. Nem írom le miért. Hála égnek ma rendes posztot kaptunk.

Evain 2013.11.12. 16:28:44

@Kosza: Nekem mondod? Család ki is akadt hogy mi a fenének költünk ennyit egy asztali számítógépre. Dehát ha nekünk ez fontos? :D

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 16:28:59

@vazzup: azért mesélj, ha csak kicsire futja is!

Joey31 2013.11.12. 16:29:53

@Evain: nekem a 13 collos 2 kilós laptopomban van a 4700mq mobilváltozata a te asztalidnak, ami teljesítményben alig marad el, pedig csak 47 watt TDP-vel dolgozik, ami a tiédnek a töredéke! Egy év alatt annyi áramot spórol vele az ember, mint a te full konfigod ára majdcsak:)! Asztalinak nincs ára, ezek a laptopok, amikről mi beszélünk 3-4 kilónál kezdődnek, viszont sokkal értéktartóbbak bármilyen asztalinál! Laptopra nem lehet kötni egér+billentyű+monitor triót? Laptop ellenes vagy, mert neked nincs 4 kilód egy tisztességes laposra, nekem meg nincs kedvem egy 10-20 kilós gépet a rém sok kábelével cipelni, volt benne részem 16 éve eleget...

Evain 2013.11.12. 16:31:01

De most jó holland feleségként hazamegyek a munkából, megnézem a férjemet, aki otthon van a gyerekekkel. :D

edina. 2013.11.12. 16:31:27

@33621: nem :) bp-rol erkeztem.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 16:31:43

@Muscari: Olvastad Jo Frost (a szuperdada) könyveit? Neki van erre bevált módszere - több is, a gyerek jellemétől függően - lehet, hogy bevetem valamelyiket.

tableno 2013.11.12. 16:32:04

@Kosza: szerintem senki sem sajnálja tőled a cuccaidat. Ha téged most ez tesz boldoggá, hát csak hajrá! Legfeljebb néhányan az öregebbek közül megjegyeztük, hogy később érdemesebb megfogni a pénzt, és a jövőre gondolni (ugyanez vonatkozik az állásra és a továbbképzésre). Meg egészen szép eszmecsere alakult ki arról, hogy kinek milyen kocsi, kütyü, óra tetszik. Úgyhogy nyugi, itt senki sem akar téged bántani!

nyuszigonosz 2013.11.12. 16:32:14

@Pitykeőrmester: Ne már, hogy mindenki a más pénzét szeretné okosabban elkölteni. :-))))

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.12. 16:32:29

@dradix [wannabe bee]: Bróhaha, én is ezt akartam kérdezni.Hiába, kicsi még a kölök, ez a központi téma... :D

Evain 2013.11.12. 16:32:48

@Joey31: Olvass vissza. Van két desktop, három laptop meg egy ipad. Mi kell még? :D

nyuszigonosz 2013.11.12. 16:34:40

@Evain: Nézd én csupa szöveget csinálok a laptopon, meg táblazatok is meg minden ilyet. Semmi bajom vele.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 16:35:21

@Joey31: "Laptop ellenes vagy, mert neked nincs 4 kilód egy tisztességes laposra" Kb mintha max ervelni... Hova viszi az ember magaval a gepet? Max, ha dolgozni megy, masnak minek cipelne 3-4 kilot? Dolgozni meg nem kell gamer gep. Nyaralasra? Utazgatni agy 3-4 kilos geppel? A laposomat arra hasznalom, hogy az etkezo asztalon potyogok vele, meg a tv melle teszem es medialejatszokent funkcional.

Pitykeőrmester 2013.11.12. 16:38:24

@nyuszigonosz:

Ja.... neeeeeeem! Én a sajátomat költöm okosan, csak egy tanács volt, hogy figyeljen oda a lehetőségekre. Talán egyszer megvalósítható lesz egy passzív jövedelem, amiért most sokat kell tenni, de később lehet nem kell megszakadni. Mert az oké, hogy most megszakadunk a munkában, még most bírjuk, de nem biztos, hogy 10-15 év múlva is fogjuk tudni csinálni. Vagy akarjuk csinálni... És, ha most mindent elb_szunk, akkor később lehet bánni fogjuk. Én így gondolom, de nem vagyunk egyformák. Valaki most akar élni, valaki próbál a jövőre gondolni.

Kosza 2013.11.12. 16:38:32

Na a felkiáltó jeles mizéria után jön a full-os téma! Elnézést hogy a szavam járása..komolyan! :) Nem azért írtam le h mim van hogy aztán mindenki ezen csámcsogjon meg nem villogni akarok ezekkel. Kit érdekel h kinek milyen cucca van?! Engem nem... Csak azt mondom h ennyi mindent is el lehet érni másfél év alatt ha nyomja az ember. Nem úgy mint az előző cikk írója h büdös volt neki h tányérokat kellett mosogatnia és inkább hazament :D
Felesleges volt kijönnie! Minek jött ki egyáltalán? Azt hitte h egyből taxisofőr lesz, hogy ő lesz a cápa, a numero uno? :D

Evain 2013.11.12. 16:39:48

@Joey31: "Laptop ellenes vagy, mert neked nincs 4 kilód egy tisztességes laposra"
Drága vagy, remélem sejted, hogy én nem mosogatásból élek? :) Nem tudom ezt honnan vetted. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 16:41:17

@Evain: "Drága vagy, remélem sejted, hogy én nem mosogatásból élek?" Ez utott! :DDDDDDDD

BTBTBT 2013.11.12. 16:46:42

@London2009:
"Hónapok óta kérlelem a barátnőmet, hogy írja meg a sztoriját…"
4 evig mibol elt a baratnod, ha meg az MA-t is elvegezte?

@Shanarey:
"Ez a más adókulcs marhaság, de sebaj."
Nem feltetlenul. Nagyban fugg attol, hogy a berszamfejtok mennyire vegzik rendesen a munkajukat vagy mennyire szarnak bele az egeszbe.

@vazzup:
Majd toljal valami elmenybeszamolot, ha lesz idod. :)

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
"a laptop nem jo dolgozni (szovegszerkesztes es neha, nagyon ritkan ppt"
Embere valogatja. Csuklofajdalom nelkul eszmeletlen sokat lehet gepeni egy laptop klaviaturajan. Nemcsak sajat tapasztalat.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 16:49:01

@Barátusz: Csak arra gondoltam, hogy ez a 'fullos' tipikusan a mai huszonéves generáció egyik kedvenc töltelékszava.

Egyébként egy kommentben leírta, hogy nem fogja megmondani milyen autót vett, mert nem szeretné, ha lefikáznánk. Tud valamit ;)!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 16:53:04

@Barátusz: Itt a praktikumrol van szo. Az asztalon egy pc-vel kenyelmesebb dolgozni. Tapasztalat. Parszor terveztem otthon laposon, szar volt, egy ora utan vettem a kabatom, beultem a kocsiba es bementem az irodamba inkabb hetvegen.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 16:53:41

@London2009: Nem vagy elég meggyőző :)! Ígérd meg neki, hogy aki itt beszól a posztjára és nem pozitív a komment, azt virtuálisan kiheréled/kitekered a nyakát.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 16:56:42

@bpetya75: Na, hatékonyabb volt? Egy jó csontkovács csodákra képes, egy rossz is, de annak nem örül az ember...

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 17:00:01

@Kosza: Lemaradtam valamiről (?). Milyen előző poszt? a Peter the Great-osra gondolsz?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 17:01:52

@London2009: @Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
"Hónapok óta kérlelem a barátnőmet, hogy írja meg a sztoriját…egy pub fölött lakott, megtanult rendesen angolul, beiratkozott a Metropolitan Universityre, elvégzett egy HR Master képzést, elhelyezkedett és jelenleg Head of HR egy cégnél a Cityben. Mindezt 4 év alatt és 25 évesen…"

En is ismerek egy format. Legalulrol kezdte Angliaban, aztan ugy gondolta elmegy ipari alpinistanak. Szepen osszesporolta a let es megcsinalta az elso certificate-jet, majd elkezdett vele melozni, de kozben gyujtotte az osszes tobbi certificate-t meg a tapasztalatot.

Most a vilag egyik legelitebb blade technician csapataban van es szelturbina lapatokat szerelnek vilagszerte. Ja, es rotational munkabeosztasban dolgozik! Par het melot ugyannyi het szabadsag kovet. :)

Nem akar ide irni mert felbassza az agyat a sok megmondoember. Valahol ot is megertem. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 17:02:13

@Kosza: Aha, az előző kérdésem hozzád sztornó, máris megtaláltam a válaszod!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 17:04:07

@Don Kartasch: Hulyeskedsz! Soha! Ipari alpin nagyon bejon! Gondolkoztam is annak idejen rajta (meg amikor epitettem), hogy kellene tanulni, csak rajottem ebben az iparagban nem hasznalhato.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 17:06:55

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Ne is mondd.
Egy hajszalon mulott hogy nem wind turbine commissioning engineer lettem. :D

A mostani melom ajanlatat es a wind turbine-osat egyszerre kaptam. Koztuk kellett valasztani. Nagyon sokat hezitaltam. :)

Vegso soron nem bantam meg hogy ahelyett ezt valasztottam, de a szabad levegon logas (szo szerint! :D) azert hianyzik. :)

Pitykeőrmester 2013.11.12. 17:08:58

@Don Kartasch:

Na ez volt az ütős.
Én a kétkezi munkásokat lenéző húdevalakiktől tudnék darabosat böfögni. És ők olyan jókat szoktak kuncogni magukon és az a baj, hogy másokon is. Pedig igazából ők a nevetségesek.

Külföldön a legtöbb ember nem a szakmájában dolgozik. Van néhány szerencsés kivétel és vannak sikersztorik is. Persze, hogy vannak, de hogy lenézzek valakit azért, mert próbál talpon maradni.... azt elképzelni nem tudnám. És megértem a barátodat. Hidd el sokan ezért nem írnak sem ide, sem máshova. Én olvasni szeretem a történeteket, ritkán szólok hozzá, viszont vannak itt rendszeres megmondóemberek. :)

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 17:10:58

@montroyal: Azt én még kőfaragó tanonc koromban csináltam :).

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 17:12:07

@Don Kartasch: Nekem is ez a bajom, hogy be vagyok zarva egy iroasztal moge (esoben elonyos mondjuk!!!). Meg itt azeret nagyobb love van, mint egy site engineer poziban, folotte meg az is egy iroda (max nagy kocsi, hogy kijarjak neha korulnezni).

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 17:12:19

@Evain: Környezettudatosságról hallottál már? ;)

London2009 2013.11.12. 17:12:53

@Barátusz: pubban dolgozott de ezt irtam. Fel evig volt nalunk az irodaban gyakornok. Napkozben itt dolgozott az irodaban utana rohant a pubba 6-tol ejfelig vagy a suliba estenkent. Egy szabad hetvegeje sem volt evekig mert kellett a penz.

Kosza 2013.11.12. 17:19:22

@zöldeketbeszélek: Naugye!!!! Erre akartam célozni a cikkemmel is. És az emberek megakadnak annál h milyen kocsim van meg miért cserélgetem a laptopjaimat meg miért nem CNC-zek meg ilyenek. Vazze ha elolvastad volna rendesen az egész cikket és értelmezted volna akkor a 350 kommentből nem lenne vagy csak 100 de azok értelmesek lennének...

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 17:20:36

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: érdekes, sose szerettem az asztali gépeket, akármilyen táblázat vagy doksi volt a munka. maximum egy egeret dugtam rá, ha olyan volt a táblázat.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 17:22:22

@Kosza: ne vedd magadra (de:)), mindössze annyiról van szó, mint amikor anyád vagy apád tanácsokat ad. nem feledtük el, milyenek voltunk huszonéves korunkban, meg azt is, hogy süket fülekre találnak a tanácsok. de benned hátha megragad... ;) mindenki csak jót akar neked, hidd el.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 17:28:47

@Kosza: Ahogy @Babette_: is írta, ezek nem rosszindulatú tanácsok. Amikor azt olvassuk, hogy egy huszonéves srác az első igazán nagy pénzéből (oké, az adósságok visszafizetése után) egyből a költséges kedvteléseinek kezd hódolni, akkor nem azért jönnek az okosságok, mert annyira szeretünk más pénztárcájában turkálni, meg irigykedünk, hanem mert idősebbek lévén már tudjuk, hogy mennyi előre nem látható negatív dolog történhet az emberrel...
Nem véd meg a fiatalság sem egy balesettől, sem a tartós (néhány hónapos) munkanélküliségtől, sem egy inkorrekt lakástulajdonostól és még sorolhatnám.

Valahol talán egy védelmező ösztön is munkál az idősebbekben, hogy a fiatal, tapasztalatlan embertársat előre is megpróbálja a kellemetlenségektől megóvni. Természetesen ez nem sikerülhet, miért is hallgatna bárki bár jószándékú, de vadidegen emberekre, a saját szüleinkre is ritkán hallgatunk ;).

Kosza 2013.11.12. 17:38:19

Isten látja lelkem megpróbálom megfogadni a tanácsokat és mindig a legjobb döntést hozni! Köszönöm az építő jellegű kritikákat is meg úgy egyáltalán..! Egyedül annyi nem tetszett itt a nagy kommentelések közepette hogy rengetegszer eltértünk a tárgytól olyan irányba hogy csak lestem. Én azt hittem h a cikk lényegi mondanivalójáról lesz majd a téma! Mind1, így is jó! :)

Evain 2013.11.12. 17:39:06

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Oké, írhattam volna minimálbért is, mert ez volt csak a lényeg. :)

Evain 2013.11.12. 17:41:52

@zöldeketbeszélek: valami rémlik, még a solar panelek felszerelésekor mintha szóba került volna. :D Sőt, a robogóm is elektromos. Jó vagyok? :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 17:42:27

@Kosza: Ez egy kulturkocsma. Megbeszeljuk a napi hireket (poszt), valaszolunk a kerdesekre, ha valaki kerdez ezzel kapcsolatban, meg a nagyvilag esemenyeirol dumalgatunk.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.11.12. 17:43:21

@Kosza: Ha elolvasol egy-két posztot meg a hozzá kapcsolódó kommentfolyamot, láthatod, hogy mint egy többszereplős beszélgetésben szó van a központi témáról, de aztán erről a mondatról ez jut valaki eszébe, egy másik mondatról másnak meg az, végül már mindenféléről szó van, esetleg arról is, aminek aztán a fő témához már semmi köze.

Képzeld el ezt úgy, hogy (mint ahogy ezt már ketten is leírtuk) egy kocsmában összejön egy baráti társaság. Sanyi éppen most jött vissza Kínából. Mesélj, Sanyikám, kérik, Sanyi mesél, aztán arról, hogy milyen jó a rizstészta, valakinek eszébe jut a kínai parasztok sanyarú sorsa, másvalakinek meg hogy itthon milyen gagyi kínai szószokat lehet kapni, a harmadik meg megkérdezi, hogy miért ilyen drága kajákat eszel...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.12. 17:43:44

@Kosza:
Azert mi itt az offolas bajnokai is vagyunk... :)

nyuszigonosz 2013.11.12. 17:53:10

@Kosza: Hát a cikk lényegi mondanivalója: az itt nem mindig a fötéma szokott lenni/ maradni. :-))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 18:07:46

@zöldeketbeszélek:

Mint a viccben.

Bejön a vásárló tamponért, majd tamponon kívül csónakmotort is vesz. A főnök látja ezt és hivatja az alkalmazottat:
- Nagyszerű teljesítmény, de hogyan sikerült eladnod egy csónakmotort a tamponért bejövő vevőnek?
- A tamponból arra következtettem, hogy a feleségének éppen havivérzáse van, így nem lesz a hétvégén szex. Unatkozni fog az ember. Megkérdeztem mit fog csinálni, mondta elmegy horgászni. Aztán kiderült nincs csónakmotora, mire meggyőztem, sokkal jobb, ha a csónakon van motor is.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.12. 18:10:18

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Én úgy tudtam kitiltás jár, ha az ember a cikkhez szól hozzá...

:-)

BTBTBT 2013.11.12. 18:11:17

@zöldeketbeszélek:
Engem igazabol nem erdekel, hogy ki mire kolti a penzet, mert lehet, hogy amire o, azt en hulyesegnek/foloslegesnek tartom - es viszont is.
A fullosrol meg mindig a "legjobb"-ra asszocialok.

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
De gepelesrol beszeltel, nem tervezesrol.
Gepelni piszok sokat lehet egy laptopon is. Persze akinek kenyelmesebb az asztali billentyuzete, annak nem ez lesz a velemenye.
Tervezni meg biztosan jobb egy 13 colosnal nagyobb kepernyon.

@London2009:
Azert kerdeztem, mert azt hittem, hogy nappalin tolta az MA-t. De igy erthetobb.
Vannak ilyen idoszakok az igyekvok eleteben, akar evekig tartok is. Legtobbszor meghozzak a gyumolcsuket.

Nyuszipók 2013.11.12. 18:11:19

Nem igazán értem miért kell egymás pénztárcájában túrkálni?.
Neki ezek kellettek, ezek voltak a fontos dolgok.Kinek a laptop kinek asztali gép a favorit.Ez a poszt arról szól, hogy aki rendesen, becsületesen dolgozik és nem lejmolja el a feladatait annak bejönnek a számításai, és nem fogja feladni és nem fog más szájából segget csinálni, ha már munkát és szállást szerzett neki 2x (és itt nem Szabiról beszélek).
És nem tudom, hogy az előző kommentem megjelent-e, azért írtam megint kb. ugyanazt.

Joey31 2013.11.12. 18:11:27

@Evain: azt gondolom te is sejted, hogy nem ezt csináltam mindig, ugye? Egy indokból csinálom ezt: a kislányom itt kinn született másfél éve és rohadt sok pénz támogatást kapunk az államtól, mivel én csak egy "szegény" 30 órás állásban dolgozó rászoruló vagyok. Ha többet dolgoznék más pozícióban, akkor sokkal kevesebbet kapnék, meg nem lenne ingyen orvosi ellátás, lakás támogatás stb...Nekem jobb az angolom az átlag külföldinél, kapnék bármikor melót a saját elektroműszerész vagy informatikus szakmában, de akkor minimum 40 órát kellene oda lennem, ehelyett szinte minden időmet a családommal tudom tölteni! Már annyit elértem, hogy a pénz nem érdekel és már a határokat feszegetem, hogy hogyan lehet minél kevesebb időt tölteni munkával és jól élni! Itt kinn dolgoztam kertészként, konyhai kisegítőként, raktárosként, teherautó sofőrként, rendezvény szervezőként, pincérként, előtte, elektro-műszerészként, vírusírtó cégnek ügyintéző és probléma megoldóként, hardveres szakemberként, kőműves- segédmunkásként (kezdetben suli után 19 évesen, kellett a pénz egyből), szóval nem vagyok tejfeles szájú, és nem az a lényeg, hanem az, hogy én bárhova megyek, bármihez nyúlok, az pénzzé változik a hozzáállásom miatt! Nem szakmámban dolgozom és akkor mi van? Annál több tapasztalatot szedtem össze az évek során, különböző szitukban, különböző emberekkel ismerkedtem meg stb.
Anno egy svéd srác volt a legjobb cimborám és két éven át együtt béreltünk lakást Edinboróban, akivel szintén pincérként ismerkedtem meg munkahelyen, és nem műszerészként! Abban hiszek, hogy mindennek úgy kellett lennie bármilyen indokból kifolyólag, ahogy lett. Nem lehet elítélni senkit, mert mindenkinek más az útja. Nekem most ez, hogy kicsit stagnálok látszólag az alján, de ez is csak ideiglenes. Ne nézz le mert most "mosogatok" (megjegyzem sokkal több mindent kell csinálni mint csak mosogatni, előkészíteni, raktározni, meg amire persze megkérnek, ja meg csapos vagyok néha hétvégente kinn a bárban), mert ez csak időleges! Meg legalább nem Londonban kezdtem és csak 415 fontból váltottam meg az életemet, ezt csinálja meg valaki utánam! Ennyi, lehet én is írok egy cikket:)!

Joey31 2013.11.12. 18:11:50

@Shanarey: Ezekbe a gémer laposokba 3 vinyó is belemegy 15 collon is... és igazad van olcsóbbak az asztaliak, viszont egy év múlva is elenyészőt esett ezen laposok ára, mert ritkák... Ez kb. olyan, mint aki drága ritka autóba fektet, na az nem sokat fog bukni rajta! Vagy lehet venni Suzukit, azt később töredékért éri, meg kell a francnak kategória! Akinek ez nem hobbija, az úgyse fogja megérteni, a lelki világát egy gémer laposnak! Ja meg ki vagyok akadva, hogy mindenki azon akad meg, hogy kicsi a kijelző... 24" ledes monitorra van az dugva vazzeee...:)!

Joey31 2013.11.12. 18:11:50

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

a 3-4 kilót az árára értem! három-négyszáz ezer forint! gémer laptopok, csak 2-3 kilósak tömegre:)!

Mbraun 2013.11.12. 18:11:50

Nekem olyan nepmesei motivumokkal tuzdelt tortenet volt. Ha mosogatas es a pincerkedes ennyire jol fizeto lenne, akkor sokan ragaszkodnanak a vendeglatashoz . Mosogatas utan, konyhan belulrol altalaban szakacs-segednek szoktak avanzsalni az emberek.

Nyuszipók 2013.11.12. 18:11:50

Szerintem mindenki arra költ amire akar, ami NEKI fontos.Szabi ezeket akarta nagyon, meg is vette, mert megteheti.Más cigire költ több százat, meg piára és bulikba járkál.ÉS?Szíve joga mire ad ki több pénzt és mire nem fog soha mert baromságnak tartja.Kár ezen vitázni és tanácsolgatni, hogy mit meg hogyan kellene csináljon.Szemléltetés és pici szarkazmus egy előző poszt írónak is szólhatna, akinek melót, lakhatást szereztek, azt mégis hazament azzal a szöveggel, hogy ő most tanulni fog és sokkal jobb melója lesz és majd dől a lóvé....ahelyett, hogy mondjuk meló mellett még tanult volna valamit itt, mondjuk ingyen és az angolját is fejleszthette volna még jobbra.

Joey31 2013.11.12. 18:11:53

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:

ismétlem önmagam, a gémer laptopot nem szokás magában használni, hanem asztalon figyel billentyű+egér+monitor kombóval, a lényege a különlegesség, meg a kompaktság. Ezt egy nem kompetens nem fogja soha megérteni vagy átérezni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.12. 18:21:16

másokkal, veletek, mennyire szaladt el a ló, amikor a sok spórolás vagy a még otthoni esetleg nyomorgás, tanulás stb miatt garasok számolgatása után először egyenesbe jöttek a dolgok, és elkezdett "dőlni a pénz" ?
én féltem először, hogy mi lesz velem, de nagyon nem szaladt el semmi (se ájfón, se autó, rendszeres kisebb "kilengések" pl cukrászda meg busz helyett taxi....), de a nyaralás tekintetében bármi önmegtartóztatásra gondolni elég nehéz.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 18:24:42

@Barátusz: Asszony gepel csak, de nem szereti, mert papirokkal korbebastyazza magat. Nekem viszont neha keves a 2x19" is :DDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 18:26:34

Na megvolt a tovabbkepzes az angoloknak az UTE vs Fradi harcokrol, igy hazamehetek :D Thanks youtube!

blackhairlady 2013.11.12. 18:39:07

@vazzup: Ha lesz egy kis idod akkor meselj az elso benyomasokrol. Milyennek latod Amerikat igy frissen megerkezve? Mi az ami elsore nagyon mas mint otthon? Jol emlekszem, SF-ban vagy?

BTBTBT 2013.11.12. 18:56:34

@Chang Yai:
Nem szaladt el a lo, de bizonyos kreativ hobbikra eleg sok elment.
Bar nem mindegyik hozta meg a kivant eredmenyt, egy pillanatig nem banom, hogy nem masra koltottem.
A dol a penz meg relativ. Inakbb ugy mondanam, hogy bealltam egy normalis szintre. Nekem normalisra. Az masnak sok vagy keves lehet.

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
Nekem eleg az 1x25" filmeket nezni. :)
A 13"-os laptop kepernyo utan viszont iszonyu rossz volt megszokni ezt a nagyot netezesre meg szovegszerkesztesre. Eleinte sokszor azt hittem, hogy kifolyik tole a szemem. Aztan persze hozzaszoktam.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 18:57:57

@Kosza: így szoktuk:)

meg is halnék, ha 500 komment a posztról szólna:D

dradix [freibürger] 2013.11.12. 19:01:58

@Joey31: Egyetemistaként a CounterStrike-ot toltuk ezerrel. LAN partykra könnyebb volt laptopot vinni mint a nagy mosógépet. Bill+egér viszont kellett, de az meg elfért a hátizsákban. Én megértem.
De mint rendes játékos, inkább bővítettem 2 havonta a házat, alaplap, proci, videokártya, mem cserebere, zalmann hűtő stb. ergo tuning ahogy illik, minthogy a laptopon szakadozzon vmi és ezért beletoljak többszázezret. De aki megteheti... tegye :D

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 19:03:32

@Nyuszipók: kattanjatok már az "előző poszt írója" szövegről, uncsi.

dradix [freibürger] 2013.11.12. 19:04:43

@Babette_: Sérelmezem, hogy a maxnak leadott vitaindito felvetésemre 0 azaz nulla hozzászólás érkezett.
Pedig tényleg érdekelne, tudományos alapon. Lehet, hogy cikket írok belőle. :)
@dradix [wannabe bee]:

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 19:05:58

@Chang Yai: velem nem szalad el a ló, ha van pénzem sem, de az sokszor előfordul, hogy valami apróságot csakazértis veszek meg, mert gyerekkoromban sosem kaptam, mert szegények voltunk.

Nyuszipók 2013.11.12. 19:20:39

@Babette_: Bocs de nem fogok, akinek tetszik tetszik akinek nem, az így járt.

Nyuszipók 2013.11.12. 19:20:41

Azért a "kis" mosogatós melóból is el lehet menni 2x egy évben nyaralni, úgy, hogy az egyik 1 hónapos otthon lét. :)

2013.11.12. 19:26:08

@dradix [wannabe bee]: india

@Nyuszipók: hat ez a non-stop hiszti a masik posztrol, rajtad kivul itt nem sokat erdekel

tableno 2013.11.12. 19:32:37

@Nyuszipók: mondjuk feltételezem, hogy az otthonlét alatt se szállásra, se kajára nem költesz (sokat).

montroyal ( CAN qc) 2013.11.12. 19:33:28

@zöldeketbeszélek: marvany csiszolas az nem semmi 2.4x1.2 lapok egy 60 cm fali konzolos geppel, de azt is ki lehet birni ( persze kellett hozza hogy 10 evet sportoltam gyurtam stb elotte)

montroyal ( CAN qc) 2013.11.12. 19:38:08

@Kosza: ezert szeretjuk ezt a blogot.. hogy menne el kulomben a munkaidonk...
en csak azzal peldalodzok Neked en is nehez munkaval kezdtem es most mar ... szinten nehez munka de magamnak csinalom $$$...

ffüttyfürütty 2013.11.12. 19:38:16

@Don Kartasch: Én nagyon szívesen olvasnám ha írna egy posztot, mert marha érdekesen hangzik.

nyuszigonosz 2013.11.12. 19:43:25

@Nyuszipók: Az az egy hónapos otthonlét, az nem nyaralás.

2013.11.12. 19:44:09

@montroyal: nekem meg inkabb a tegnapi, mint egy nezdhogy,egdolgozomesfullosgemert veszek poszt. A mai poszt pozitivuma, tanultam egy uj magyar szot; fullos.

BTBTBT 2013.11.12. 19:49:30

@nyuszigonosz:
Valakinek az otthonlet is nyaralas. Nem vagyunk egyformak. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 19:52:11

@Nyuszipók: ha normalis melod van, akkor a szabid alatt mesz el nyaralni (persze vallakozok, contractorok kivetelek) es akkor a szabid alatt is penzt keresel. az "otthonlet" nekem meg nem nyaralas.

puhacica 2013.11.12. 19:54:20

@edina.: @Muscari: en is szivesen olvasnek posztot valakitol, aki a mediaban, tv-s szakmaban tevekenykedik. Irjunk kivansaglistat, hatha karacsonyra tojik valami erdekeset HA jesszuskaja! :)
@Babette_: a legtobbszor igen. persze vannak kivetelek. nem igy tapasztalod?
@tableno: egyetertek, ezert is.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 19:55:04

olvastam egy jo viccet, de csak holnap mondom el, mert ma sertodes lenne belole! ha elfelejtenem reggel szoljatok lecci!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 19:55:35

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131112/2013-04-22_204008_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ezt a posztot kétszer olvastam el. Nem azért mert kerestem valamit hanem mert annyira tetszett.
Az utóbbi hónapok legjobb posztja.
Megvan a hármas tagolás jó a stílus markáns az üzenet.
Hibátlan. Én egy kis humort vittem volna bele de így is tökéletes.
Érdekes volt a hozzászólások menete. Először jöttek a dicsérő kommentek. Csak így tovább stb...
Aztán jöttek a varjak.
Megtakarítani, spórolni, kuporgatni, félretenni, jövőre gondolni, fogához verni.
Ezeket a hangokat a józanabbak hamar leoltották.
Utána következett hogy hátminemisúgy, csakajószándék, mermégfiatalvagy, miidősebbek, mertmilesszha.
17 éves voltam mikor az első fizetésem megkaptam. Már előre kinéztem egy pár oldalcsomagtartót az MZ-re.
Apám nem engedte megvenni. A mai napig bennem van amit akkor éreztem. MERTHISZENMEGDOLGOZTAMÉRTE.
Akkor megfogadtam hogy soha senkinek nem fogom megengedni hogy beleszóljon abba mit tegyek.
Ha vettem egy hangya nagyságú madárpókot tízezerért akkor azt vettem.
Egyszer hallottam egy nagyon jó hasonlatot az ember életére.
Olyan mint a bor útja a szőlővesszőtől az óborig.
Jó talajba kell ültetni gondosan metszeni az indáknak meghatározni merre fejlődjenek. Ez a gyerekkor. Aztán jön a kamaszkor és a fiatalkor. Ez a szüret utáni állapot mikor a must forr. Egy zavaros forrongó lötty az egész. Ez kb 15-25 éves korig tart. Akkor letisztul és innen kezdve minél nagyobb kort ér meg úgy lesz egyre tisztább egyre nemesebb egyre finomabb óbor.
Ez egy nagyon szemléletes hasonlat, de nem mondom meg ki mondta mert levadásztok.
Ezúton is nagyon gratulálok a poszthoz, remek írás volt és kívánom hogy mindig élvezd munkád gyümölcsét.
A varjak meg had károgjanak.

montroyal ( CAN qc) 2013.11.12. 19:57:53

@charlieharper: ezt a fullos nekem is furcsan hangzott mert itt valahogy senki sem kerdezi meg azt sem milyen kocsid van hat még hogy fullos v se... meg a golf az egy golf es nem mondanak hozza szamokat betuket typust evjaratot ... pedig a szakmaba vagyok.. ...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 20:01:21

Még annyit hogy régóta ugatom hogy itt a minimálbérből is lehet jutni egyről kettőre.
A posztoló kajára közlekedésre nem költ. Fizet egy szobát egy telefont oszt annyi.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 20:01:26

@diggerdriver: " Ez egy nagyon szemléletes hasonlat, de nem mondom meg ki mondta mert levadásztok." saman, vagy max? :)

BTBTBT 2013.11.12. 20:01:53

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
Abbol lesz sertodes, ha nem ma mondod el. Na, rajta! Gyorsan! Irgumburgum. :D

2013.11.12. 20:07:19

@diggerdriver: szerintem meg az egyik leggyengebb volt

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 20:09:46

@Barátusz: kinek van a legzsirosabb allasa?
hat a mosogatonak!

lehet nem utos, de pont ma olvastam es igy osszepasszolt a "hangulattal"

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 20:12:00

A Saabról.
A Saab mindig is egy túlmisztifikált autó volt. A formája a berendezése a minősége mindig fölé emelte az átlagnak.
Első pillantásra látszott rajta a Söjneböngen Öjnemöjnen stílus.
A megbízhatósága viszont vagy átlagos vagy átlag alatti volt csak ezt jótékony homály fedi.
Voltak nehéz időszakok a cég életében. Összeálltak Fiattal és közös padlólemezen gyártották a Saab 9000 és Fiat Croma modelleket.
Aztán a GM megvette a cég 50%-át majd később az egészet.
Hogy miért lett végük?
Egyszer olvastam hogy azok az autógyárak amlyikek nem képesek évi 2milliónál több autót gyártani nem tudnak túlélni egy válságot.
Jobban belegondolva lehet benne valami. Hiszen nincs jobb reklám mint az utakon lévő jelenlét.
Meglátjuk mi lesz velük a kínai éra alatt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 20:14:08

@charlieharper:
Akkor most nem értünk egyet. Nevezd meg a segédeidet:))))))))))))))))))))

puhacica 2013.11.12. 20:15:24

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: amikor kirakta HA az irasomat, en is megkaptam tobbektol, hogy ha annyit keresunk, miert nem sporolunk, meg hogy milyen felelotlenek es butak vagyunk, en meg vegul rajuk hagytam, mert mi ilyen butak vagyunk. de hala az egnek, legalabb mar tudjuk, kiknel van a bolcsek kove, ha netan szuksegunk lenne ra. :)

Kosza 2013.11.12. 20:21:19

@montroyal: A fullost a cikkembe azert hasznaltam, megjegyzem nem tudom miert csak ugy jött, mert a legtöbb magyar embernek aki azert jott ki h jobb elete legyen gondolom otthon nem 4es golf-al meg bmw-vel mercikkel szaladgalt! A mi "A" vectra -nk utan ez a kocsi nekem fullos! Az otthoni gagyi minőségű telefonokhoz kepest az S2 fullos meg a Nike Airmax amit hordok fullos meg a 250ezres laptop is fullos! Irhattam volna mas szoval is de a lenyegen nem valtoztat! Hajts bazdmeg es megkapod amit akarsz!! Nem? Ha valakinek meg budos akkor hazamegy...

Evain 2013.11.12. 20:22:58

@Joey31: Miből gondolod, hogy lenézem a mosogatást? :) A mosogatásnak itt pont annyi volt a lényege, hogy referenciapont a fizetéshez. Egy mosogató keres x összeget, aki meg a szakmájának megfelelően munkát végez, az keres n+x összeget. Aki ebbe többet akar belelátni, az valszeg maga szégyenli amit csinál, nem kellek én ahhoz. :) Ahonnan én jöttem, ott sem volt sok pénz, sőt. Nem az alacsonyabb fizetés kell ahhoz, hogy én egy szakmát lenézzek. Egyébként meg jónak magyarázod a családdal töltött időt, a férjemmel mindketten saját választásból csak négy napot dolgozunk, szóval lehet velem vitatkozni, csak erről pont nincs értelme. :)

BTBTBT 2013.11.12. 20:23:31

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
Ez gyenge volt. De nagyon. :)
A legzsirosabb allasa talan a bollernek, a hentesnek vagy a csatornahalozat es/vagy reservoir-tisztitonak lehet. Abbol viszont nem sok hataratkelo akad.

montroyal ( CAN qc) 2013.11.12. 20:26:54

@Kosza: na semmi baj ezzel es hogy igy fullos az életed gratula , mar jobb mintha Mo-on ulnel a langyos vizbe panaszkodva ...

komolyan a clienseim neha azt sem tudjak meg mondani milyen év az autojuk..

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 20:28:24

@montroyal: en is onnan tudom mikori a kocsim, mert az elso szeriabol valo, az meg 2006...

BTBTBT 2013.11.12. 20:29:30

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
Inkabb tartozz a kedveloim koze. :)
Egyebkent tenyleg ugy harangoztad be, hogy valami nagy viccre szamitottam.

2013.11.12. 20:31:58

@Kosza: itt azert van szo allandoan az autokrol, mert az itteni hozzaszolok onjelolt autoszakertok. Digger a japan ocskav... Ooo, akarom mondani a japan es a koreai autokat szereti. En a nemet csillagosorrut kedvelem, nyuszigonosz meg a franciat. En azert szeretem az amerikai muscle autokat is, Mustang kedvelo vagyok.
Amiben Diggerrel egyetertunk, mindketten utaljuk a FiatAlfaLanciat.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 20:37:50

@Nyuszipók: akkor nem csodálom, hogy ott hagyott benneteket.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 20:39:17

@puhacica: mondjuk úgy, árnyalnék ezen a kijelentésen:)

Nyuszipók 2013.11.12. 20:43:37

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Ez nyilvánvaló és fizu is van nyugi.Az meg, hogy kinek nyaralás és kinek nem, szubjektív :)

Nyuszipók 2013.11.12. 20:43:38

@charlieharper: Felőlem....mondjuk nekem meg az b...sza a szemem, hogy kb. 300 hsz-en keresztül osztjátok az eszet, hogy hogy s mint kellene élnie a poszt írónak.

Nyuszipók 2013.11.12. 20:43:38

@tableno: Dehogynem, saját lakás révén rezsi, és ebből következik, hogy én főzök, mosok, takarítok otthon is.19 évesen szószerint kirepültem a családi fészekből :)

Nyuszipók 2013.11.12. 20:43:38

@nyuszigonosz: Nekem az, 11 hónap anglia után.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.12. 20:45:59

Hölgyek, Urak, bocs, hogy offolok, de itt biztos akad olyan, aki járogat haza.Érdeklődnék, hogy Ferkóhegyről bejutni valahova Pestre, metóhoz, vagy a Hungáriára, hogy a legjobb/legecerűbb költséghatékonyan?Nézem ezt a 200-as buszt, meg an Airport Shuttle minibusz is, de egyiket se próbáltam még.Főleg a visszaút lenne kritikus, révén, hogy szombat hajnalban indul a gép.Ha van vkinek tapasztalata, ne tartsa vissza.Korrekt ez a szolgáltatás, megbízható, vagy célszerűbb a jó alaposan megdrágult taxi?Vonat még mindig nincsen?Köszi előre is, és bocs az offért.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.12. 20:50:18

Nalunk is jonne ki valaki a kozvetlen kornyezetembol, evekig villanyszerelo volt, villmenokit is elvegezte ( hiradasipari) ( sajnos nyelvvizsga hianya miatt csak abszolvalt, de diplomat meg nem kapta meg), most kezdek neki nezelodni a szakmajaban valo munkaleheosegekkel kapcsolatban.

Az a baj, hogy azon a teren nagyon nem vagyok jaratos, igy olyan nekem, mint sotetben tapogatozni.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.12. 20:50:56

@geegee: Vnat van ferihegy 1-ig. onnet buszozni kell.

Kosza 2013.11.12. 20:50:59

@charlieharper: Na ez egy jo pont nektek! Imadom a kocsikat! Impreza mánias vagyok! :) ha meg nem az akkor csak is német! VW!! :)

montroyal ( CAN qc) 2013.11.12. 20:52:22

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: sokszor nekem kell megnezni az ajton milyen év.. meg amikor azt mondjak 95 ..... nem ? jjjaa..2005?

meg amikor megkerdezed mennyit fogyaszt ?
- hat ?... jol... nem rossz.... 20$ egy héten !!

emlekszem a zsigaban a napellenzo felet mindenkinek ott volt a reszletes jegyzet a fogyasztasrol...

eagles 2013.11.12. 20:53:47

Ha valaki francia, vagy olasz autót vesz, arról elmondható, szelektíven gyűjti a hulladékot.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 20:54:40

@geegee:
A Ferihegyi közlekedés a városba az vetekedik Szváziföld hasonló kvalitásaival.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 20:54:44

@geegee: ha egyedul vagy es nincs sok cuccod, akkor a busz + metrot javallom. azert nezz menetrendet, mert nem tudom mit jelent neked a hajnal, de dekutani erkezesnel siman jo.

puhacica 2013.11.12. 20:57:23

@Babette_: en csak a sajat tapasztalatomon alapulo velemenyem irtam, nem kinyilatkoztatast, es nyilvan elofordult mar velem is, hogy kellemesen csalodtam, mikor occoert vettem jot. :) de ez a ritkabb.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 20:58:14

@charlieharper:
Ha lenne pénzem európai autót venni akkor Merci Volvo BMW jöhetne szóba.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 20:58:25

@montroyal: a megtett km-t en is mindig irtam a blokkra. mert kivancsi voltam ra. mondjuk elment 5 literrel uj kuplunggal, olaj csere es szurok csereje utan. igaz palyan nem hajtottam 110 fole nagyon, d

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 20:59:41

@Kosza:
Na na. Az Impreza rendben van de a Fosvágen azért durva:)))))))))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 21:02:07

@tildy:): nalam is jelentkeztek, csak tanacsot kerni. villamosmernok, de szerelokent is eldolgozna. energetikas. Csak a Cé!

dradix [freibürger] 2013.11.12. 21:02:09

@diggerdriver: 17 voltam, amikor megkaptam a nyári munka után életem első fizetését. Egy évre lekötöttem, és érettségi után megvettem belőle az első éves egyetemi tankönyveim. Nem volt olcsó, de ez kellett hozzá, hogy jól képzett varjúvá válhassak. :)
Köszönöm a józanabbaknak, hogy hamar leoltottak, mert így elgondolkodhattam, és észrevettem, hogy ahány ember annyi vélemény.
Nem biztos, hogy jó szemlélet az, hogy: "Mindenki hülye, csak én vagyok villanyoszlop..."

A kommentben az emberek a véleményüket írják le, ki hogy lát, hogy gondol egy élethelyzetet. Baj ez így? Én másképp gondolkodom, ez betegség lenne?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 21:02:56

@Quercus58:
A Lancia még gyárt autókat? Nem látok belőlük.

Joey31 2013.11.12. 21:03:19

@Evain: Dehogy szégyellem, amit csinálok, imádom a hasamat, azt annyit eszek jó kaját, amennyit akarok ingyen, meg fizikailag napi szinten jó kondiban tart, sokszor laza a meló, nincsenek kötöttségek, szabályok és felelősség! Mindig ez volt a bajom Magyarországon, hogy túl sok felelősséget róttak rám, sokkal kevesebb pénzért, hiába volt szerintem jó szakember. Itt ez a dolog legalább nincs meg, VISZONT éreztem azt, hogy szarkasztikus és lenéző volt azon megnyilvánulásod, amikor azt írtad, hogy valószínűleg én már levághattam, te nem mosogató pénzből élsz! És ha én igen? Mellette nem hivatalosan nem lehet mellékesen ügyeskedni? Lehet nekem több bejön havonta, mint a legtöbb "bárhol elismert" mérnöknek, nem lehet tudni! Nem kell elsőre ítélkezni, mert mindenki csak a sajátját járta végig, nemtől és kortól függetlenül! És ha Szabi érdekeltsége az MK4-es GOLF meg a gémer laptop, akkor annyi! Megdolgozik érte, meg tesz félre, okosan csinálja.Jut is, marad is! Ámen.

Nyuszipók 2013.11.12. 21:03:19

@Babette_: Nem is vártam, de szerintem és hál' istennek nem ismersz személyesen se engem, sem azt akiről írtam , úgyhogy maradjunk ennyiben.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 21:05:22

@dradix [wannabe bee]:
Nem baj. Baj ha a véleményről is mondunk véleményt?:))))))))

2013.11.12. 21:07:48

@diggerdriver: nem ertem miert szereti mindenki itt a volvot? 60 eves korhatar alatt ciki azt vezetni

nyuszigonosz 2013.11.12. 21:08:17

@Quercus58: Ezt most nem hallottam, jó?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 21:11:10

@charlieharper:
Pedig hogyha van márka amelyiknek meghatározott jórészt idősebb tábora van az pont a Merci.
Ez régóta gond a Mercinek de eddig még nem tudtak fiatalos autót csinálni.

dradix [freibürger] 2013.11.12. 21:11:13

@diggerdriver: Azzal semmi baj. Sőt. A véleményeknek/ellenvéleményeknek formáló hatása van.
De ez utóbbi monológod kicsit "Megmondóemberesre" sikeredett, ezért reagáltam a varjak részéről. ;P
És lebuktál, mert vágysz a Volvora. Mégse félsz a kínaitól? :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 21:11:21

@Joey31: kulonben szerintem egy szigeten elek veled.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.12. 21:11:23

@geegee: már nem élek ott, nincs új infóm, de én mindig a reptéri minibusszal jártam, és most is azzal mennék

tableno 2013.11.12. 21:12:00

@charlieharper: én a multkor nagyon szemeztem egy Porsche Panameraval. Aztán mégsem vettem meg...

nyuszigonosz 2013.11.12. 21:12:46

@Nyuszipók: Jóvanno. Neked az. Nekem meg nem.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 21:13:43

@diggerdriver: ez a hegyesebb orr szerintem fiatalosan agressziv. de a regiekrol a kover, aranylancos, ket rolexes oregek jutottak sokak eszebe.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 21:14:22

@charlieharper:
Egyébként érdekes hogy a Mercit az idősebb korosztály a BMW-t a fiatalabb korosztály autójának tartják de a BMW motorkerékpárokat meg az idősebb motorosok motorjának tartják.
A motorosok között van is egy mondás hogy "szexelsz még vagy már BMW-d van?"

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 21:15:31

@dradix [wannabe bee]:
Amilyen Volvót én meg tudnék venni az még bőven nem Kínai.

dradix [freibürger] 2013.11.12. 21:16:30

Én most kivárok, tovább zuhan a Tesla árfolyama, meg lehet majd venni olcsón a Model S-t. Bevásárló kocsinak nem lenne rossz. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 21:16:36

@dradix [wannabe bee]:
Az esti "Na szóval..." az mindig megmondóemberes.

2013.11.12. 21:19:40

@geegee: a legjobb, ha rokon vagy ismeros kijon erted egy kenyelmes autoval

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 21:20:12

@charlieharper: ahhh, csak veszelyesen szeret elni. mondjuk kivancsi lennekvamerikaban hogy befolyasolja az eletbiztositasod a tesla kocsi :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 21:20:14

@Quercus58:
Szép. A Lancia általában szép autókat gyártott. Kár hogy Olasz.

eagles 2013.11.12. 21:21:40

@diggerdriver:

Egy fostalicska.
Olaszoktól csak pizzát szabad venni.

2013.11.12. 21:21:59

@tableno: oh, en mar tul vagyok a mid-life crisis-on :)
Nomeg, ugyis nemsokara koltozunk tovabb, inkabb az a gond, hogyan tudjuk eladni az autokat es melyiket. Az egyik jon majd velunk tovabb.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.12. 21:24:13

@puhacica:
Emlekszem ra :)

Az a baj a bolcsek kovevel, hogy mar belepte a spanyolviasz :)

Muscari 2013.11.12. 21:25:08

@geegee: A 200-as busz jo a KOKI-ig, ott mar metrora tudsz szallni. A shuttle buszt mi regen rendszeresen hasznaltuk , kenyelmes es olcsobb, mint a taxi. Termeszetesen a busznal dragabb.
Szerintem attol fuggoen donts, hogy mennyi cuccod van. Ha tobb, vagy nehez a borondod, mindenkepp a shuttle buszt ajanlanam, azok tisztessegesek, nem fognak atverni. Elofordulhat, hogy egy fel orat varnod kell azonban, mire indul egy a megfelelo iranyba.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.12. 21:26:26

@diggerdriver:
En fiatal vagyok, de MBre vagyom :) biztos, mert van izlesem es stilusom :)

A golf nem egy sport??? ;)

montroyal ( CAN qc) 2013.11.12. 21:28:03

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: nalunk a fogyasztasnal csak arra kell figyelni mikor tankolsz a hét v 2 hét bizonyos napjan felmegy kb 10 centet egy ugrasra majd lassan naponta egy kicsit lemegy , tehat ki kell fogni azt a napot amikor a legalacsonyabb.. ez nehez mert valtogatjak de egyesek valahonnan tudhatjak mert ha nagyon sokan vannak este a kutnal akkor menni kell mert ejfelkor egy nagyot emelkedik ...

2013.11.12. 21:31:46

Elszallt a kommentem.

@montroyal: nalunk szerdankent volt a legolcsobb a Petro Canadanal. Emlekszel az 50 cent alatti arakra?

Muscari 2013.11.12. 21:34:51

@Quercus58: s mi ujsag a Ferrarival? Az is sz@r? ;-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.12. 21:36:13

@Muscari:
Hat nem er a Koenigsegg nyomaba, az is biztos :)

puhacica 2013.11.12. 21:50:39

@charlieharper: en valahogy nem ereznem cikinek, ha ebben lebegtetne a menetszel a hajam. :D
srv1.betterparts.org/images/volvo-v40-10.jpg

montroyal ( CAN qc) 2013.11.12. 21:51:10

@charlieharper: persze emlekszem 20-30 ra is de most probaljak keverni mert birosagi per lett karterites belole hogy osszebeszelve emelik az arakat ( concurencia, coullusion) es most keverik a napokat neha a hetet is

eagles 2013.11.12. 21:51:54

@Muscari:

"s mi ujsag a Ferrarival? Az is sz@r?"

Sok más mellett azt imádom benned GYöngyike, hogy rendkívül árnyaltan tudsz fogalmazni.
Szar. Nem kicsit, nagyon. Állandó javításra szorul.
Mi volt erre a rajongók válasza. Ez a Ferrari "karakterjegye" .

Anyósomé meg az, hogy levegőben után lehet tölteni.

montroyal ( CAN qc) 2013.11.12. 21:54:32

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: tenyleg egyeseknek mennyire nem fontos tudja hogy vw.. de milyen ? megnezi a kocsija hatuljat .. oda van irva .. (OK vannak koztuk szokek..)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.12. 22:01:01

@dradix [wannabe bee]: en 18 voltam, anyum jol le is oltott, mi a francert koltom az egészet számítógépre, miért nem stafírungra gyüjtök,vennék inkább szekrényt belőle. Nem vettem, jól tettem.

tsabus UAE 2013.11.12. 22:01:44

@dradix [wannabe bee]: Dél-Kína. Azóta nem eszek Ázsiában helyi kaját. Brutál volt...

puhacica 2013.11.12. 22:01:59

a mi kocsink gazuzemu. nagy elonye amellett, hogy kornyezetkimelobb a benzinnel, hogy a gaz kb. 250 ft/l, ha szlovakiaban tankolunk, akkor 210. DE! tesomeknal spanyolorszagban nem ismerik ezt a rendszert. europa tobbi reszen mukodik ez?

Evain 2013.11.12. 22:05:06

@Joey31: No, akkor most még egyszer nekifutok, aztán megyek, mert még dolgom van. :)

1. A posztert én pont nem piszkáltam, hanem még én mondtam, hogy azért költ, mert végre megengedheti magának, és tegye, mert ez jó. Nem kell velem szemben megvédened.

2. Azért valld be őszintén, hogy gamer laptopokról vitatkozni egy 38 éves, kétgyerekes családanyával elég paradox, én speciel a humort látom benne (EZÉRT hoztam fel a saját dekstop konfigot). :P Számomra a téma lezárva annyival, hogy nekem elég a desktop, mivel a játékélmény a fontos, amihez nem szükséges a 4k értékű laptopot megvennem, függetlenül attól, hogy megengedhetném magamnak. Nem nagyon tudnék sok olyan dolgot felsorolni a mostani életemben, ami a státuszról szólna. Ha neked fontos, hogy a perifériát nem desktopba, hanem laptopba dugdosod, akkor by all means, vedd meg, mert mert NEKED fontos.

3. Ezek után térjünk vissza a mosogatók lenézésére. Ezt te valamiért bele akarod látni egy egysoros kommentembe, függetlenül attól, hogy semmit nem tudsz rólam. Ismét csak azt tudom mondani, hogy téged ez valamiért zavar, de ez nem az én hibám. Először azt feltételezed, hogy x dolgot nem tudok megfizetni, amikor meg utalok arra, hogy nem minimálbérből élek, akkor magadra veszed. Most estem volna én is neked, mert azt feltételezted, hogy csóró vagyok? Marhaság.

4. Személy szerint lapátoltam már szart 20 ló után istállóban hónapokig ingyér, és szerettem csinálni, tehát ne hidd azt, hogy egy kényelmes irodaszékből könnyedén osztom az észt, pontosan tudom, hogy mi az a kemény meló.

No, ennyi. A vicces az egészben az, hogy egy csomó dologban még egyet is értek veled. :)

Muscari 2013.11.12. 22:05:39

@Quercus58: :-)))))))

En sem vennek olasz autot egyebkent. Nekunk utoljara Renault volt, azt szerettem benne, hogy fantasztikusan kenyelmes. Most sajnos nincsen meg egy Trabantunk sem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 22:10:39

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Esetleg az hogy koravén vagy nem játszik?:))))))))))))))))

nyuszigonosz 2013.11.12. 22:11:20

@puhacica: Mert különbözö gázrendszerek vannak. Lényegében a tankoláshoz kettö, de beszerezhetö egy Adapter, amivel tankolhatsz mindkét rendszerrel.
Spanyolországban eltérö a pl. Magyarországon, Szlovákiában használatosnál.
Nem drága dolog az, és aki jár arrafelé, annak jó, ha van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 22:12:14

@Muscari:
Az a legszarabb. Több gyullad ki belőle mint a TESLA-ból.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 22:14:47

@Muscari: Volt peugeot partnerem (oreg ceges) allandoan szerelohoz jartam vele. Volt renault cliom (nem olyan oreg ceges) allandoan szervizbe jarhattam volna vele, csak elmentem a cegtol, kollega, aki megorokolte jart vele szervizbe. Van/volt sajat citroen na ezt nem kellett allandoan szervizelni, csak kuplungcsere, de meg fiatal 7 eves, majd hugomek jarnak vele szervizbe.
Flanciaolszag kiporgetve, most keresek masik nemzetet! :DDDD

nyuszigonosz 2013.11.12. 22:18:21

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: :-))))
Nekem még az sem kellene. Én régimódi benzint tankolok most.
( gyáva vagyok én a gázos dolgokhoz)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.12. 22:19:26

@diggerdriver:
De lehet... és büszke vagyok rá :)
Mondhatjuk azt is, hogy én fordítva csinálom: mostanában mindent elfelejtek... később ez elmúlik, cserébe majd besz-behu... :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.12. 22:19:27

Hát kedves Szabi, én gratulálok neked, még több sikert, remek egészséget még sokáig!
Minden elismerésem a tied, remek pacák vagy, kivágod a rezet , úgy ahogy kell, kellőképpen fafejű is vagy, biztos vagyok benne, hogy" EMBER lesz belőled, akárki meglássa"!!!!
Tetszett a történeted, kerek egész story, könnyen olvasható, jól követhető. Nekem nem elvárás sosem, hogy irodalmárszociológusmittomén mi legyen aki ide ír!
Momentán ez tetszett, valószínűleg azért, mert te magad is tetszettél. Tökös kis pacák vagy, csak így tovább, amit meg magadra költessz haver, az a tied, megérdemled, ne foglalkozz senkivel, bárki , bármit mond. Nyilván majd 70 éves korodban már nem gamer laptopokat fogsz venni. :-)))))
Üdv neked, csak így tovább!!!

Muscari 2013.11.12. 22:19:56

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: @diggerdriver: tudtam, hogy leszoljatok majd, de mi akkor is szerettuk :-)

Akkor mit vegyunk legkozelebb, hogy ne kelljen sokat szervizbe jarni? Toyotat? Azok meg eleg kicsik, mi imadjuk a kombikat (na jo, kellett a hely pakolni, az az igazsag)
Szerintem legkozelebb is kombit veszunk. Mit ajanlanatok?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 22:20:45

@nyuszigonosz: Ladakat, vagy miket (valami regi traktorokat) szoktak igy atalakitani. Volt csoporttarsam apja is olyannal jart, ott lattam eloszor.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 22:23:31

@sodalisO:
Teeeeeeeeeeeee
Ne vidd túlzásba.
Az egy dolog hogy jobban írsz mint én de az már felháborító hogy ugyanazt:))))))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2013.11.12. 22:23:54

@charlieharper:
Ja.. miert nem esznek kalacsot :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 22:25:40

@Muscari:
Yaris verso
Corolla verso
Avensis verso

Honda Accord kombi

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.12. 22:27:26

@diggerdriver: Teeeeeeeeee
Arra varrjál gombot, hogy elolvastam a posztot, gyorsan írtam rá kommentet és most kezdtem el visszaolvasni a mai kommenteket éssssssssss látomám, hogy bakker mit írtál!!!! Szerinted mekkorát röhögtem?!
Sosem olvasok kommentet előre....először a poszt, aztán jön a véleményem és utána olvasok vissza fel.....de azért ez most a mai durva volt mackótestvér!!!!!! Puszillak! :-DDDD

Muscari 2013.11.12. 22:28:36

@diggerdriver: te tenyleg japan auto manias vagy :-)))))))))))
Az Avensis nekem is tetszik egyebkent. De majd ugyis a penztarcank donti el.

puhacica 2013.11.12. 22:32:25

@nyuszigonosz: nekunk olyan cuccunk van hozza kb. mint egy tolcser, aminek menetes a vege. ezek szerint van tobbfele "tolcser". hm.
@diggerdriver: teeeenyleg, most, hogy irod, egyszer lattam, ahogy Ed varial vele a Wheeler Dealersben!

nyuszigonosz 2013.11.12. 22:39:49

@puhacica: Kétféle van.
Ezzel, ami nektek van Közép-Európában mindenhol tudtok is tankolni, Spanyolroszág meg azthiszem Portugália, ahová más kell. Elvileg az ottani autógázos kutaknál kellene, hogy rendelkezésre álljon egy Adapter, de ebben nem bíznék annyira.
Meg ha gyakrabban mentek arrafelé, jobb, ha van saját.

nyuszigonosz 2013.11.12. 22:41:04

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Hallottam ilyenröl, szerencsére látni élöben nem láttam, mert azthiszem messzire szaladtam volna. :-))

puhacica 2013.11.12. 22:43:47

@nyuszigonosz: @Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: baromi nagy tevedesben vagytok. a mai rendszer mar nem "pb gazpalack a ladaban". :D olyan patikan megcsinaljak, nincs gazszag, esztetikus, modern, a mienk pl. a potkerek helyere van besullyesztve, nem is latod, ha nem akarod. parkolhatsz vele melygarazsban is, semmivel nem veszelyesebb mint a benzines verzio. de nyugi, a zemberek tobbsege meg azt a rendszert ismeri, amit ti is. mi meg 7000-bol telitankoljuk juhocskat es kb. 430 km-t elmegyunk ennyibol. :P

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 22:44:32

@Muscari:
Nem.
Megbízhatóautó mániás.
Nem tehetek róla hogy most pont a rizsaszeműek gyártanak megbízható autót.

puhacica 2013.11.12. 22:47:00

@nyuszigonosz: oda repulovel szoktunk menni, kocsival meg nem probaltuk. csak fura volt, hogy valtig allitottak, hogy naluk nincs, ezert gondoltam, korkerdezek. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 22:47:10

@puhacica:
Manapság már teljesen rendben van a gáz.
Én dízelmániás vagyok.

nyuszigonosz 2013.11.12. 22:48:04

@puhacica: Nem, nem vagyok tévedésben, mint irtam, én ezt az új rendszert ismerem, a másikat a régit csak hallomásból.
Tudom, hogy az új hogyan és hová és miként... meg hogy biztonságos meg tiszta meg minden.
Söt, odaparkolom a kocsimat nyugodtan a tiéd mellé és nem szaladok el. :-)

Csak nekem még azért nem kellene ilyen. Ennyi.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.12. 22:48:15

@Evain: Na ez most nálam azért kiütötte a biztosítékot aranyom! Most dicsekszel vagy panaszkodsz ??????????

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.12. 22:49:27

@tildy:): Igen, ez jó nagy szopacs, hogy mire elérték, hogy megálljon a vonat Ferkóhegy 1-en, addigra be is zárt a reptér...
:-| De ha jár a kettő közt valami, akkor ez már haladás.

@diggerdriver: :D Nem tudom, Szváziföldét még ennyire se ismerem...

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: egyedül leszek egy kézitáskával, befelé jó a békávé, de szombaton hajnali 4-re kell kint legyek Óbudáról (ellenkező vége a városnak...) de majd ügyeskedek.

@Babette_: Lehet játszani fog.Ki kéne próbálni.

@charlieharper: Eddig mondjuk én is eljutottam, csak mi van, ha épp senki sem ér rá?

@Muscari: Jó hír, hogy vannak még tisztességes cégek.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 22:49:53

@Muscari:
Nézd, én a 2,2-es dízel Nissan Primera kombit 113ezer mérfölddel 1600fontért vettem 10évesen.
Csak beülünk és megyünk.

nyuszigonosz 2013.11.12. 22:50:05

@puhacica: De van ott is.

Amúgy meg: saját kocsival Spanyolországba menni, az egy érdekes és szép út!
Csodálatos!

puhacica 2013.11.12. 22:56:29

@diggerdriver: ha majd juh egyszer nyugdijba vonul, mi is dizelt veszunk. legfobb szempont a futheto kormany. :)
@nyuszigonosz: ertem. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:04:29

@geegee: szerintem ne tokolj akkor visszafele. taxi, nem tudom mennyi, szerintem otezerbol megvan (valami normalis taxitarsasagot hivj).

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 23:12:23

@charlieharper: "nem ertem miert szereti mindenki itt a volvot? 60 eves korhatar alatt ciki azt vezetni."

LOL! Te aludtad az elmult 5 evet charlie? :DD
Regen elmultak mar regen az idok amikor a Volvo csak nagy csaladi kombikat csinalt. :)

Azt vagod hogy jelenleg ilyen autok vannak a modelpalettan? :)
Hat ezek marhara nem az 50 feletti korosztalyt celozzak meg.

www.netcarshow.com/volvo/2013-v40_r-design/

www.netcarshow.com/volvo/2014-s60_r-design/1280x960/wallpaper_01.htm

www.netcarshow.com/volvo/2014-v60_plug-in_hybrid/1280x960/wallpaper_01.htm

Amugy azert szeretik sokan a Volvo-t is meg a Saab-ot is mert ezeknek az autoknak az az uzenete, hogy adok a minosegre es hajlando vagyok tobbet aldozni a megbizhatosagert es biztonsagert de egyaltalan nem kivanom reklamozni a penztarcam vastagsagat egy BMW-Audi-Mercedes vagy barmilyen egyeb show-off modellel. Az Infinity-Lexus meg "tulsagosan japan" sok ember izlesenek.

Meg a BMW-Audi-Mercedes-Lexus-Infinity-t jellemzoen olyanok veszik akiknek fontosak a kulsosegek, addig a Volvo-Saab tulajoknak ez nem annyira fontos.

Hogy sarkitsak egg nagyot.
New-money, posh (Brokernetes): BMW, Audi, Mercedes stb.
Old money (mernok apu es jogasz anyu befutott magan praxisos orvos csemeteje): Volvo, Saab, stb.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:14:40

@geegee: mondjuk most neztem, ha ejszakai tarifanak minosul, akkor 6900 huf a becsi ut belsejerol amfiteatrum kornyeke a repter... mondjuk 24 perc. ezek szerint eltoroltek a fix tarifakat, mert minden tarsasag ugyan azt a kalkulatort adja be, gondolom az egyseges arak miatt.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:16:32

@Don Kartasch: A nyolcban laktam pesten es ott a kinai arusok nagy resze is volvoval maszkalt :D nalunk a panelban is volt par!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:19:17

@Don Kartasch: Mondjuk a konektoros Volvo viccnek is rossz! Arra nem egy ferfi jelet kell tenni, hanem egy noit. Ellenben ahogy volvos haver felesege megjegyezte, ez az igazi penisznagyobbito azzal a nagy jellel az elejen :DDDDDDDDDDDDDDDD

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 23:29:42

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: "A nyolcban laktam pesten es ott a kinai arusok nagy resze is volvoval maszkalt :D nalunk a panelban is volt par!"

Es ha azt mondom hogy zoldseges-dinnyes kocsi, akkor mi ugrik be elsore? Csak nem a regi merci? :DDD

Nyilvan en arra gondoltam hogy a szalonbol milyen figurak milyen autokat hoznak ki.

@sodalisO: Jo kerdes. Nehez eldonteni, mert a regi XJ-k egyertelmuen old money-s kocsik, de peldaul az uj F-type a jelenleg piacon levo legbitangabb-betyarosabb roadster. :DDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:32:07

@diggerdriver: Mi van ott?
Rover 75 nekem nagyon tetszik, csak azert azzal felnek elmenni Magyarorszagra, meg vissza. Bar ha karban van tartva?
Itt az erkely alatt parkol egy MG az is vadul nez ki. Olyan kocsi formaju, de egy jaguar x-type az az autok csucs formaja nekem! Beleulni a kis kord, vagy tweed zakomban, felvenni a bor vezeto kesztyut es kalandozni! Nagyon allat lenne! Mondhatnam ugy is, hogy "fullos"! :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:34:40

@Don Kartasch: Ezek full ujak voltak oreg! Meg VW terepjaro, a masfelszobas panel parkolojaban.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 23:46:38

@dradix [wannabe bee]: @charlieharper: @diggerdriver:

No, mivel en vagyok az egyeduli fanatikus Tesla-hivo (mar keszul a California fele forditott Elon Musk hajtincsebol keszitett hazi oltarom), kotelessegemnek erzem megvedeni. :D

Teljesen evidens hogy a tuzesetekrol azert szamol be folyamatosan a sajto mert most meg nagyon uj ez az elektromos autozas es mivel eddig nem siekrult fogast talalni a tobbi konszernek a Tesla-n ezert nyilvan probaljak agyba-fobe reklamozni a tuzeseteket, hogy minel jobban felhajtsak a negativ hype-ot korulotte.

Latni kell hogy ezek nem maguktol langra kapo autok. Alvazba beekelodo femdarab, fanak hajtas es hasonlo dolgok okoztak a tuzeseteket. Plusz a legutobbi eset tulaja elmondta hogy mindezek ellenere szerinte a legjobb auto ugyhogy mar megy is rendeli is a kovetkezot. :)

Teljesen termeszetes hogy a benzines-dizel autokbol is ugyanugy folyamatosan gyulladnak ki a balesetek utan. Csak az USA-ban 33 kigyullado autot jelentenek ORANKENT! Csak ezeknek nincs hirerteke, nem szerepelnek sehol. Ezert az emberek azt hiszik a robbanomotor nem gyullad ki, pedig ott a neveben hogy robbanomotor. :DDD

Nekem senki ne mondja hogy egy baleset utan biztonsagosabb a 100 fokos motorterbe spriccelo benzin mint egy kis kifolyo gyulekony akkumulatorsav.

A Tesla-t meg muszaj ott lejaratni, ahol csak lehet mert alig talalni fogast rajta.. az megvan amugy hogy pl. amerikai toresteszten a Tesla tartja a rekordot? Jelenleg a kaphato legbiztonsagosabb szemelyauto. A teto behorpasztasat vegzo/mero munkahenger elszallt, anelkul hogy a teto meghajlott volna... nagyobb presbe kellett tenni a vasat. :)

Szoval lehet ocsarolni, de Elon bacsi jo utan jar hogy megrefolmalja az egesz autozast. :) Nyilvan ez nem 1-2 ev alatt tortenik, de teljesen biztos vagyok benne hogy 5-7 ev multan teljesen termeszetes modon a varoskep resze lesz a szamtalan hangtalanul suhano Tesla meg a benzinkutak melletti toltok.

puhacica 2013.11.12. 23:47:47

@morsels: a' biza! (telen mindig rafagy a kezem a kormanyra, kesztyuben meg nem tudok vezetni.)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 23:47:48

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Akkor jol mehet a ruha-biznisz. :D Lehet azert kell a VW terepjaro mert anyu a csemetevel a panelben lakik, apu meg az autoban. :D

Herr Géza 2013.11.12. 23:48:35

@Don Kartasch: Úgz igazán konkrétan: a certifikáltan originál Rolex értéke évi szinten jónéhány százalékkal nő, azaz klasszikus befektetési tárgy.....

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:49:42

@Don Kartasch: itt mcr-ben van is par parkolo, ahol toltheted a dodzsemed. dedikaltan ki van irva, hogy csak dodzsemeknek :)

Herr Géza 2013.11.12. 23:52:17

@Don Kartasch: Ne aggódj, nem Te vagy az egyetlen fanatikus Tesla-hívő!! Üdv a klubban...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:53:21

@Don Kartasch: egy kopesre van/volt (?) onnan a jozsefvarosi piac, igy valoszinu az ottani vallalkozok laktak a kornyekunkon. egyszer belefutottam egy lagziba is, epp lanykikeres, vagy valami hasonlo volt. hat az egesz kornyek odament megnezni a kocsikat, mert ilyeneket meg a helyi vajda sem latott :) annyi testorrel jott a nasznep, hogy tobben voltak, mint a rokonok. mondjuk tavol is kellett tartani a "bameszkodokat", mielott eltunik a radios magno!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:54:47

@Herr Géza: tehat vegyek egyet, tegyem be eredeti csomagolasban a szelrenybe es adjam el 20 ev mulva es megvan a gyerek egyetemi tandija?

morsels (törölt) 2013.11.12. 23:59:54

@puhacica:
Aztan szegeny posztolot lebasztak, mert fullos cuccokat vett :-)

Na es neked mi a hideg?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.13. 01:03:55

@geegee: videkrol jarok fela repterre, nekem nem nagyon van mas opcio. Imadtam amugy ferihegyet, jo volt a kozlekedes, baratsagos a repter. Erre....

Joey31 2013.11.13. 01:31:55

@Evain: Igazad van, nincs min vitatkoznunk, ugyanazon az oldalon állunk:)! Bár néhányan tényleg megtarthatnák a véleményüket, hogy ki mire költi el a pénzét! Vicces amúgy, mert egy szóval nem mondtam, hogy minimál bérért "mosogatok", bár most úgy van, de anno 2009-ben Edinboróban 8.48 fontos órabérért mosogattam, ami még most is álom órabérnek számít Londonon kívül! Bár ott meg baromi drága lakni, Edinben meg 3 szobás kéglit béreltünk 475-ért:)!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.13. 02:13:19

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Haha, azt az árszintet felejtsd el, a reptéri transzfer, mint olyan, megszűnt.Egyszerűen a 300 ft/km van, felszorozva a távolsággal.Tőlünk kb 10 ezer ft...bakker az oda vissza repjegy olcsóbb.De persze nem fogok tökölni, ha nincs más akkor taxi.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.13. 02:16:02

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: ja, most látom, te is írod.igen, eltörölték.Mondjuk a te összeged nem tudom honnan jön, kb 30 km-re leszek a reptértől a guglimapsz szerint.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.13. 02:22:33

@tildy:): Ja-ja..Mondjuk ez a vonat vagy metró + 200E busz nem rossz, ha nem 7vg-n, hajnalban megy az ember gépe... :-)

2013.11.13. 03:19:17

@puhacica:
" legfobb szempont a futheto kormany. :) "
Nalam egy kocsinal 2 szempont van: jo futes es kavetarto:) Tegnap reggel 70 km - t vezettem munkaba, -18C volt, nem fagyott le a kezem kesztyu nelkul sem. Igaz, delutanra +12C - re melegedett fel. Nem erdekel a kocsi markaja, fogyasztasa, gyorsulasa, semmi, csak jo futese legyen es min. 2 kavetarto. Az sem zavar, ha nincs benne motor sem, a futes es a kavetarto a lenyeg!! :) (esetleg meg egy FM radio)

vazzup 2013.11.13. 03:42:48

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
@Babette_:
@Barátusz:
@zöldeketbeszélek:
@blackhair-lady:
Először is, köszönöm a jókívánságokat! Rajta vagyok az ügyön! :)
Az van, hogy momentán még hivatalosan üzleti úton vagyok, ami annyit jelent, hogy még Mo-n kapok fizetést, csak kiküldetéses bigyókat is.
Életemben először vagyok az Államokban.
Mountain View, illetve az Öböl déli része olyan, mintha mondjuk Budaörsöt megnövelnénk olyan Pest megye méretűre, álmos kisváros, semmi egetrengetően izgalmas nem történik.
Rögtön az elején béreltek nekem egy SUV-ot, csak, hogy szokjam a törődést. :D A bálna méretű gép is simán elfér az itteni utakon.
Amire a Google Maps azt írja, hogy extrém lassú útvonal, nem lassabb, mint a Thököly vagy a Hungária krt reggeli csúcsban. :)
Sőt!
Hétvégén azt tervezem, hogy meglátogatom a környékbeli múzeumokat, kezdve a Computer museummal.

Amúgy mint első két nap, itt minden nagy. Nagyobb, mint Európában, a lakások, az autók, az utak, a telkek, minden nagy. Nem baj, mert nekem tetszik, de itt van hely. Nincsenek az emberek annyira egymás szájában.
Az olasz Velence lakossága szerintem itt kifejezetten tériszonyos lenne, mert mindenhez van hely, és nem lát be a szembeszomszéd, miközben éppen az asszonyt khm szórakoztatod akármilyen pozícióban.
Meglátjuk, hogy a három hónap alatt megcsömörlök-e ettől, egyelőre imádom a helyet, csak a jetlag-et kéne már letenni, vhogy nem tudok aludni hajnali háromtól... :D
Januárig már minden hétvégére terveztem valamit. Remélem februárban csak családlátogatásra és maradék cucc-összepakolásra megyek haza, aztán jövök ide vissza permanentre is. :)

vazzup 2013.11.13. 03:43:58

Ja, és azt el is felejtettem mondani, hogy ma 21°C volt napközben, szikrázó napsütéssel! :) S ez majd' egész télen így is marad.

blackhairlady 2013.11.13. 04:47:50

@vazzup: Orulok, hogy jok az elso benyomasaid.
A jetlag egy undorito joszag, neha kell 1 het is mire elmulik.
Az idojarast en is szeretem itt, utaltam a hosszu teleket otthon.
Azert majd irjal meg ha lesz idod, az elso racsodalkozasok mindig erdekesek, akarhova megy is az ember.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.13. 05:05:26

@vazzup: Anyosomek Mountain View mellett, Cupertino-ban laknak, 2-3 havonta megyunk hozzajuk latogatoba. En is szeretem azt a kornyeket:) Bar anyosom panaszkodik, hogy a regi kedves szomszedai, akikkel osszejart, mind elkoltoztek, es a mostaniakkal (foleg indiaiak) mar nem tud olyan jo kapcsolatot kialakitani, teljesen mas kultura...Hat, teny, hogy a Silicon Valley-t elleptek az indiaiak ill. egyeb azsiaiak:)
Az idojaras tenyleg kellemes, en is imadom, hogy telente nem kell fagyoskodnom, es E-Kaliforniaban, az obol kornyeken a nyar sem annyira forro, mint mondjuk itt delen. (LA kornyeken lakom)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.13. 07:26:33

@vazzup: hát valami eszeveszettül irigyellek.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.13. 07:36:53

@Zsuzsi65: (tudom, hogy LA naaagy, de) véletlenül nem ismered Cs. Mónikát? ha jól tudom, most Sherman Oaksban lakik.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.13. 07:58:13

@geegee: "a becsi ut belsejerol amfiteatrum kornyeke"

bpetya75 2013.11.13. 08:00:56

@zöldeketbeszélek:

Igen. Olcsón megúsztuk...

Csontkovács nem segített. Azt mondta, ez nem gerincprobléma, hanem ülőideg gyulladás. Azt javasolta, hogy kérjen valami erős gyulladáscsökkentőt, aztán ha már nem fáj annyira, akkor rendszeres mozgás. Nem bírja asszonypajtás az ülőmunkát.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.13. 08:02:41

@vazzup: "itt minden nagy. Nagyobb, mint Európában" Kolleganom nagy USA manias. O jegyezte meg, hogy a bevasarlo kocsi new yorki boltokban akkora mint egy auto Europaban :DDDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.13. 08:03:38

@vazzup: Es gartula! Majd tolj egy posztot az elso het utan! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

nyuszigonosz 2013.11.13. 08:19:47

@vazzup: Na hat most irigykedek.:-)
Majd írj, hogy alakul majd minden.

Evain 2013.11.13. 08:27:47

@Joey31: Jólvan, sejtettem hogy nincs itt komoly harag. :) Egyébként meg speciel fogalmam sem volt arról, hogy te éppen miből élsz. :D

Nekem most eszembe jutott, mire költöttem az első fizetésemet 14 éves koromban, amit az állami nyomdával kerestem diákmelóval. mechanikus fényképezőgépre! :D Az összes 7 ezer forintot! Ami a 80-as évek végén még marha sok pénz volt. :) Az volt a család első fényképezőgépe...

@sodalisO: Egészen konkrétan melyik részén akadtál ki. Arra, hogy két évente, arra, hogy két gyerek mellett, arra, hogy mennyit fizetünk érte, vagy arra, hogy le mertem írni? :)

Evain 2013.11.13. 08:29:22

@vazzup: csaltakozom, én is szívesen olvasnék egy beszámolót. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.13. 09:18:43

@geegee: amikor meg jart a ferihegy 1-rol, teljesen jo volt vonattal. Azota nem. Volt egy ejszakai busz, de okos modon nem kobanyatol inditottak, nem tudom valtozott-e.

DieNanny CH 2013.11.13. 09:43:17

@vazzup:

Tegnap gondoltam rád! Én várom a bővebb beszámolódat. Minden jót!

puhacica 2013.11.13. 10:08:15

@morsels: nézd, a posztolónak sgs2 "fullos" telefonja van, ezért is kapott szegény. én le se írom, milyen cuccaink vannak, mert kb. keresztre feszítenének. :) és nyilván nem a fűthető kormány az elsődleges szempont egy autóban, de ha majd egyszer a jelenlegit lecseréljük, törekedni fogok rá, hogy ez az extrák között legyen.

nekem mi a hideg? azt celsius fokban nem lehet pontosan megállapítani, inkább mondok egy példát. rosszul vagyok attól, mikor mondom, hogy "hú, de fázok" és az rá a válasz, hogy "dehát 24 fok van". ki nem szarja le, hány fok van, ha fázok? az ideális hőmérséklet - számomra - valahol 28 fok körül kezdődik. :)

@Cascabel: :D "Az sem zavar, ha nincs benne motor sem..." - a fűtés nagyon fontos. pl. nem érdekel, ha nincs benne klíma, de fűtés az legyen. -18? fagyhalááááál!

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.13. 10:48:47

@puhacica: én meg tudom pontosan határozni. hideg: 25 fok alatt.

bpetya75 2013.11.13. 11:01:11

@Babette_:

Én pont fordítva. Meleg: 25 fok felett. Hőség: 30 fok felett.

A hideg meg hangulat- és szélerősségfüggő. Alap esetben olyan -10 környékén kezdődik.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.13. 11:03:34

@bpetya75: hideg: 25 alatt
jó: 25-30
meleg: 30-36
hőség: 36 felett (ez sajnos ritkán adatik meg nekem:)

Herr Géza 2013.11.13. 13:59:15

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Így igaz. A német minikamatok mellett/helyett javasolt befektetéseknél olvastam, hogy a Rolex értéknövekedése az itteni órabörzén (mert bizony ilyen is van) az elmúlt 10 évben átlag évente 10-19% között mozgott. Kb. a Krügerrand érme hozott még ennyit. (Érdekességként: aki 10 éve 10.000.-€-ért vett Apple részvényt, annak a csomagja mai áron 406.750.-€ lett volna. És azért az Apple már akkor sem egy no-name cég volt...) Persze tudjuk, hogy mindez nem kötelezö érvényü igazság a következö tíz évre !

smile750 2013.11.13. 14:36:54

@Kosza: "Nem kötöm senki orrára hogy mennyi pénzt gyűjtöttem eddig de ahogy leírtam, van!"

Ez azért elég szerénytelenül hangzott. :)
Gondolom, hogy nem százezer Ft-ot keresel, már csak azért sem mert Nyugat-Európában az átlag minimálbér 300-400 ezer Ft-nak megfelelő összeg, így az alatt csak feketén és/vagy részmunkaidőben lehet keresni, aljamunkával.
Olyan kurva sokat azért nem hiszem, hogy félre tudtál tenni, ha egyszer "csicska munkát" végzel (a saját szavaidat is idézve), valamint adósságot is törlesztettél, és még nagy lábon is élsz.
Bár nem szeretek anyagiakról beszélni, de összehasonlításként megemlíteném, hogy én 3 év alatt, hét számjegyű fizetésből, fizetett szállás + teljes ellátás mellett sem tudtam közel sem annyit félretenni mint elterveztem. Pedig nem szórtam a pénzt, igaz nem is éltem úgy, mint egy remete. Megvettem mindent, amire itt szükségem volt, akár személyes, akár munkával kapcsoaltos célra, új laptop( igaz, csak 1 db a 3 év alatt. Szégyellem is), már csak a családdal való kapcsolattartásra is, mp3 edzéshez, komplett ruha és cipőtár, családdal nyaralás(ok), otthonra kocsi (nem új, nem fullos, "nyugati"), stb... Belefért bőven, de azért nem merném ilyen határozottan kijelenteni, hogy VAN.

A "nyugati" autódat meg ne szégyelld, akkor sem ha nem olyan fullos, vagy nem olyan fiatal. Ha neked megfelel akkor jó az. Ez inkább csak a fellengzős "fullos nyugati kocsim" kifejezés miatt lett szerintem céltábla. Ha azt írtad volna, hogy "van egy fasza kis kocsim" mindenki beletörődött volna.

2013.11.13. 15:34:24

@Don Kartasch: akkor majd gyer le London City illetve a Wharf reszre februar-marciusban, bankszakma bonus time. Meglatod, hogy hirtelen mennyi Nagy B betus es Maserati es tableno-san fele Porsce jarkal.
Nem a traderek autoja a Merc! Az ovek a flash the cash tipusu auto.

2013.11.13. 15:35:24

@vazzup: gratulalok. Sok szerencset CAban!

blackhairlady 2013.11.13. 15:36:12

@Babette_: Akkor nekunk hasonlo a hoerzetunk:)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.13. 15:50:55

@Babette_: (tudom, hogy LA naaagy, de) véletlenül nem ismered Cs. Mónikát? ha jól tudom, most Sherman Oaksban lakik. "

hat tenyleg nagy, igy sajnos nem ismerem Monikat sem. kerdezd meg, fent van-e FB-on a MON (Magyarok az Egyesult Allamokban) csoportban? Ott - meg ha nem is szemelyesen, bar tobben mar talalkoztunk, sokan ismerjuk egymast.

bpetya75 2013.11.13. 16:03:25

@zöldeketbeszélek:

Ma reggel bement gerinctornára, de előtte felkerese a rehabon egy régi ismerősünket. Elmesélte neki mint mondott a csontkovács. Az volt a reakció. hogy akkor se a torna, se a fizo nem javasolt, gyorsan leszervezett neki valami jeges masszázst. Mikor már egy ideje jegelték a derekát, a masszőr megkérdezte asszonyt, hogy fáj-e neki, amit csinál, mert ha nem, akkor tényleg gyulladás lesz. Nem érzett semmit.

Szóval reumatológus dokinő benézte, csontkovács nem. Mindegy, a lényeg, hogy mihamarabb rendbe jöjjön, mert kb úgy mozog szegényem, mint a saját öreganyja.

Kosza 2013.11.13. 16:14:35

@smile750: Nem élek nagy lábon, azokon kívül amiket megvettem magamnak szinte semmire nem költök. Jó a kaját és a szállást kivéve. Nem járok bulizni, nem cigizek, nem drogozok, nem iszok! Nincs mire költenem... Az a pénz megy a perselybe. Ja igen, van valami! Havi 18font a kondibérlet :) Én nem Londonban élek ez egy "kis"város itt töredékéből meg lehet élni annak a pénznek amit pl. Londonban költenék... Tudod mire ment az első pár hónap? Arra hogy törlesszem otthon az adóságaimat! Mindenből a TESCO gazdaságosat vettem és ha valami 4-5 fontnál drágább volt kétszer meggondoltam h megvegyem e. Én sem tudtam félretenni még annyit amennyit szerettem volna, de van! Van pénz a számlámon tehát nem minuszba vagyok azok ellenére amiket eddig megengedhettem magamnak. Amúgy meg nem nagyképűen írtam hogy van, egyszerűen csak kijelentettem, mert firtatták a témát és kérdezősködtek. Máshogy hogy írjam le? :) A fullosról meg csak annyit hogy amiért itt az ember megszenvedett keményen és amire otthon sosem lett volna pénze és itt végül meg tudta venni/szerezni az mind fullos :) Bárkinek bármilye legyen!
Mától én vagyok Fullos Szabi! :)

Kosza 2013.11.13. 16:17:55

@sodalisO: Na ezzel megmondtad a tutit!!! :D :D
Nagyon szépen köszönöm!! :))

bpetya75 2013.11.13. 16:24:17

@Kosza:

A poszt alapján bennem is felmerült a gondolat, hogy itten arcoskodás van, de a kommentjeid meggyőztek róla, hogy ez nem az, hanem őszinteség.

A poszt alapján is azt mondom, hogy jól nyomod, a kommentjeid alapján meg még inkább. Csak a váltást ne halogasd sokáig ;-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.13. 17:33:21

@Zsuzsi65: megnézem, de sajnos név szerint semmilyen formában nem találom ott se.

puhacica 2013.11.13. 21:04:38

@Babette_: egyetértek, egy kitétellel: a te meleg kategóriád nálam a jó. :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.13. 22:07:39

@Evain: Hát, őszintén , először a stílusodon, azután meg amiket írtál, azon durrant el az agyam!
Bocsi!
De nekem nem jön be az a személység ami a soraid között láthatóvá válik számomra! Nagyképű vagy, dicsekvő, sznob, pöffeszkedő. Nekem ez jön le az írásaidból. Ha szeretnéd, hogy jobb benyomásom legyen rólad, akkor változtass a stílusodon és a tartalmon , és akkor majd átgyúrom a rólad alkotott "gombócomat".
Bocs, az őszinteségemért, de én nem vagyok egy puncsos Maca, nem fogok jópofizni senkinek, itt sem és máshol sem. Ha már eddig nem tettem sosem, ezután sem fogom.
Van ez így, tudom, hogy engem sem szeretnek soka, és ez teljesen jól is van, rendesen rosszul érezném magam, ha mindenki imádna. Akkor ott már nagyon nagy baj lenne velem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.13. 23:45:57

@Joey31: Edinburghban ugye?

Egyebkent oke , hogy e a rendszer engedi, hogy kevesebbet dolgozva benefitekkel egyutt tobbet kapj, mintha 40 oraban dolgoznal, de es ez szvsz nem egy jo dolog, vissza fog ez utni. Igy is sokan "kihasznaljak" mar a benefiteket, sajnos valahol ertem is miert, mert ha hagyja a rendszer....

Ettol en meg nem ertek egyet vele.

@Evain: hat nalunk parom elegge gemer konfigot rakott tavaly ossze. Iden vett egy lapost, ami khm, hat veri.

Joey31 2013.11.15. 02:06:55

@tildy:):

4 évig keményen dolgoztam és a párom is Edinboróban(Edinburgh/Edinbrah) amíg állapotos nem lett, és ezáltal csak egy fizetésből kellett megélnünk, ami 3 emberre nagyon karcsú, hacsak nem dolgozok legalább heti 50-60 órát, hogy különálló lakást tartsak fel, a gyerek megkapjon mindenből a legjobbat, közben nekünk is megvannak az igényeink stb.
Ha egyet értesz, vagy nem, a párom nem fog rákényszerülni elmenni dolgozni, hanem szépen otthon neveli a kislányunkat, köszönhetően ennek a humánus és családbarát rendszernek, ami lehetővé teszi, hogy kevés munkával is jól élhetünk, nem úgy mint az otthoni rendszer, ami csak a mocskos kisebbségnek ad élhető támogatást! Én legalább becsületesen dolgozom, és minden szabályt betartok, ahhoz hogy megtartsam a támogatásokat! Nem az én hibám, hogy a munkáltatóm nem biztosít nekem 30-nál több óraszámot és nem emeli a fizetést! Akkor jobb lett volna ha belebukunk, vagy keresek ténylegesen olyan munkát, ahol 60 órai melóval tudom biztosítani a családomnak a kényelmes megélhetést, viszont soha nem vagyok otthon és tönkremegy a magánéletem, meg én is egy idegroncs lennék? Utánanéztem, járt ez, meg az. Hónapokba telt, de megérte. Van hátul ütője a dolognak, ha egyszer sokkal többet fogok keresni, akkor több adót fognak vonni tőlem, ennyi. Valamit valamiért, én ezt elfogadom.
"Igy is sokan "kihasznaljak" mar a benefiteket, sajnos valahol ertem is miert, mert ha hagyja a rendszer.... " Ez nem kihasználás, tudod milyen nehéz volt egyiket-másikat elintézni hivatalos úton? Nem putris angol vagyok, aki segélyeken él, mert nem megy el dolgozni! Ezek támogatások az alacsony fizetés mellé. Nem segély! A segélyt csak hátrányos helyzetűek kaphatják bizonyos szituációkban. Egyszerűen ez JÁR alanyi jogon mindenkinek akinek alacsony óraszámú állandó munkája van és családos! Ha a kislányom nem 18 hónapos volna, a párom biztos elmenne munkát keresni, mint ahogy előtte se volt munkanélküli! Csak hát valakinek kéne nevelni meg otthon maradni a gyerekkel, nem? Amíg a támogatások járnak, és betartjuk a szabályokat, addig nem igazán izgat, hogy egyetértesz e vele vagy sem! Majd az állam eldönti jogosultak vagyunk-e, vagy sem. Ezt a legkönnyebb, ítélkezni ismeretlenül.

Evain 2013.11.15. 10:56:19

@sodalisO: Most mondd, miért kérsz bocsánatot? Mert van egy negatív véleményed rólam? :o
Akkor mi van? Tök gáz lenne, ha itt mindenki mindenkit kedvelne. Ilyen a világon nincs. Véleménykülönbségek is vannak, azért lehet ilyen jókat vitázni.

Ennek megfelelően nem célom, hogy egy ismeretlennek megpróbáljak megfelelni, hiszen semmit nem tudsz rólam. De hogy idegesítselek kicsit, még szimpatikus is az, hogy le mered írni, amit gondolsz. :)

Na, akkor nem leszünk öribarik, de legyen ez a legnagyobb gondunk az életben. :D

smile750 2013.11.18. 05:23:30

@Joey31: "putris angolok". Ez tetszett. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.18. 07:32:15

@Joey31: "Meg legalább nem Londonban kezdtem" Ezt miert kellene magasztalni?

Joey31 2013.11.18. 13:54:03

@Mr. Long [akit nem diszkriminalnak]: mert a külföldön élő magyarok kb. 80%-a Londonba megy először, én pedig a nehezebb utat választottam magamnak, a részletekbe nem akarok belemenni, de előljáróban annyit, hogy angol tudás, meló nélkül,kölcsön 415 fonttal vágtam bele, és nem buktam bele, pedig a lakbért is fizetni kellett! 1 héten belül dolgoztam skótokon keresztül, egy hónap múlva már egy kanadai sráccal laktam, és hónapokig magyart se tudtam magam körül, mégsem adtam fel.

Alikam 2013.11.20. 16:37:29

Az ilyen életképeket még mindig csak egy illúziónak tartom.

Kimegy, és tényleg a csicska melót végzi szarásig, többedmagukkal nyomorognak egy külvárosi szuterénben, még a zsebkendőt is itthonról viszik ki, mert kint x forinttal drágább, annyit dolgoznak, hogy a tökük leszakad, az egyetlen előny, hogy ott a reálbérek valamivel magasabbak.

Ha ekkora küzdőszellem lett volna a srácban Magyarországon, akkor biztos itthon is tudott volna egy nettó 140.000-es állást kinézni és ha kajára meg albérletre összesen kell költenie 60.000-et, akkor marad neki havi 80.000 amiből két hónap után tud venni egy IPhone-t, vagy 5 hónap után ugyan nem egy fullos nyugati, hanem egy szerényebb használt távolkeleti autót.

Nem azt fírtatom, hogy kint ugyanaz a szar meló nem ér többet reálértéken a fizetést tekintve, de ezzel a hozzáállással Magyarországon is van keresnivalója az embernek, csak ahogy kivettem sok írásból, mintha sok úgy érzékelnék, hogy kint a szar az nem olyan büdös mint itt, pedig ugyanolyan büdös.

ozinanny.blogspot.com.au 2013.11.30. 08:27:14

Csak így tovább! Jó érzés elérni a céljainkat! Hajrá!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása