oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. november 12. 06:42,  Mindent beleadtam, hogy sikerüljön 590 komment

2013. november 12. 06:42 Határátkelő

Mindent beleadtam, hogy sikerüljön

Egy egészen érdekes történetet kaptam a minap, hiszen szerzője, Szabi tulajdonképpen nagyon érintőlegesen szereplője volt a legutóbbi angliai posztnak is. Úgy érezte, szívesen megosztaná történetét veletek, így született meg a mai poszt.

Edinburgh 2.jpg

„Az én történetem 2010 decemberében kezdődött Debrecenben, mikor is egy menő amerikai céget hagytam ott azért, hogy Skóciába költözzek, és új életet kezdjek. Gépipari számítástechnikai technikus és CNC-fémforgácsoló képesítésem is van, amivel állítólag Magyarországon is jól lehet keresni. Állítólag...

Mint minden külföldre vágyó fiatal története, az enyém is úgy kezdődött, hogy már volt kint ismerős és addig csábítgatott, hogy jó lesz, meg minden, hogy belementem a dologba. Több mint tíz évig tanultam angolul, szóval legalább nem a nulláról kellett azt is kezdenem.

Mindösszesen 600 font volt a zsebemben, amikor felszálltunk a Debrecen – Pest - Pozsony járatra és onnan repülővel Edinburgh-ba, ami gyönyörű hely. Ha Nagy-Britanniában él valaki és még nem járt a skót fővárosban, akkor nagyon gyorsan pótolja! Egyszerűen magával ragadó a hely, és bár nem jártam sok helyen, mégis megkockáztatom, hogy a világ fővárosainak is az egyik legszebbike!

Edinburgh

A skóciai élet nem indult valami zökkenőmentesen, mivel full time-os munkára egy helyre sem vettek fel és kénytelen voltam én is ügynökséges (agency-s) melók után nézni! Az első helyemen alig kaptam egy pár órát hetente itt-ott, így nagyon a nyakukra kellett, hogy járjak meló ügyben, hogy legyen valami bevételem.

Azok figyelmébe ajánlom, akik most akarnak Angliába menni, illetve már ott vannak és ügynökségesek: járjanak be nap mint nap az agency-be, és verjenek az asztalra munkaügyben! Ha látják, hogy akar az ember és tényleg keményen akar dolgozni, akkor megjegyzik az arcát és ő lesz az első, aki eszükbe jut, ha munka adódik. Én is ezt tettem és kaptam is munkát, igaz, egy másik, kisebb városban.

A híres-nevezetes MacSweens Haggis gyárban kaptam full time-os melót heti 4 nap, napi 10 órában! Reggel 4 órakor kellett kelnem, mert 6 órakor kezdtem a közel 4-5 fokos csomagolóüzemben és délután 5-kor végeztem! Körülbelül 7-fél 8 felé értem haza este, így a fürdésen és a vacsorázáson kívül már nem sok mindenre maradt időm, hiszen korán le kellett feküdnöm, hogy hajnali 4-kor fel tudjak kelni.

Ez ment jó pár hónapig, de legalább örültem, mert a heti kb. 200 font azért ott figyelt a számlámon, és szépen lassan gyűjteni is tudtam. Aztán beütött a krach! Jött valami új mánáger, és minden agency-s mehetett másik meló után.

Ismét járkálhattam az ügynökséghez és verhettem az asztalt új munka miatt! Ismét bejött és a lakásunkhoz közeli Royal Mail-nél kaptam melót szintén teljes munkaidőben.

Éjszakás műszak volt, de nagyon szerettem, mert könnyű volt és éjszakás pótlékot is kaptunk. Sajnos pár hét után apasztottam a létszámot, mert haza kellett utaznom, bizonyos okok miatt, amikkel most nem untatnék senkit. A lényeg, hogy ha próbálkozik az ember, és addig üti a vasat, amíg meleg, akkor biztos, hogy össze tud itt kint is szedni valami melót, még ha nem is a legjobb, legkényelmesebb!

Debrecen

Közel egy évet töltöttem ismét otthon, melóval... 80.000 ft-ért! Végig az motoszkált a fejemben hogy ez így nem jó, és ha valaha újra adódik egy lehetőség, akkor élni fogok vele és ismét kimegyek szerencsét próbálni.

Ha már valaki belekóstolt az itteni levegőbe, légkörbe, akkor nagyon nehezen mond le róla. Nehezen mond le a helyről, a pénzről, és arról, hogy itt kint megnyílik előtte a világ, ráadásul szó szerint. Pár száz fontért több hétre elmehet az ember nyaralni oda, ahova csak akar, mert egy fél fizetés elég hozzá. És ekkor még csak a minimálbérről beszélek! Magyarországon meg örülünk, ha nyáron egy pár napra lenézhetünk a Balcsira! Vicces, nem?!

Szóval csak vártam a megfelelő alkalomra, hogy ismét léphessek Magyarországról. Emlékszem, pont dolgoztam, amikor kaptam egy hívást attól a barátomtól, akinél Skóciában laktam, és aki idő közben leköltözött Dél-Angliába, Portsmouth-ba, hogy megüresedett egy állás a munkahelyén és hogy nincs-e kedvem kimenni dolgozni.

Elég, ha annyit írok, hogy rá egy hétre már a repülőn ültem! 2012 augusztus, Debrecen - London(Luton), Wizzair! De jó is, hogy van közvetlen járat!

Portsmouth

Egy csütörtöki napon érkeztem meg és szombaton már dolgoztam is! A hely, ahol azóta (lassan másfél éve) melózom, a helyi „gazdag" negyedben van, egyből a tengerpart mellett, és az egyik legnevesebb angol étteremlánc egyike.

Hogy minek vettek fel? Konyhai kisegítőnek azaz kitchen porter-nek, KP-nek - mosogatok, zöldséget hámozok, stb. Az egyik posztban, amit ezen az oldalon olvastam, azt írták, hogy ez a csicska munka... Szóval csicskás vagyok.

Portsmouth.jpg

Mivel szombaton, ami a hét legnehezebb napja, egyből a mélyvízben kezdtem, nem volt megállás, 4 órától este 10-11-ig keményen súroltam a vasedényeket, evőeszközöket, tányérokat! Ez volt a belépőm.

Zöldfülűként kétszer olyan nehezemre esett csinálni mindent, mint most! Mára már kitanultam, mit hogyan csináljak, hogy ne fárasszam le magam és minél hatékonyabb legyek! Annyira bizonyítani akartam a rátermettségem, hogy a nagy sikálásba a körmöm belekopott és vágni sem kellett egy jó ideig!

A szállásunk a munkahelytől 12km-re volt a város másik végén és 5 hónapon át minden munkanap kerékpároznom kellett oda-vissza 24 km-t esőben, szélben, hóban, fagyban!

Egy hónap után szétment a pedál, rá egy hónapra széttört alattam a hátsó tengely, nem beszélve arról, hogy az ülés minden alkalommal úgy törte a hátsóm, hogy leírni nem tudom. De mindegy, NYOMTAM, mert kellett, és amiért bennem volt a bizonyítani akarás vágya.

Decemberben sikerült elköltöznünk egy sokkal közelebbi és nagyobb lakásba, mert időközben kijött a barátom után a párja és a babájuk, így váltanunk kellett. Ez a lakás már csak 4 km-re van a munkahelytől, így most már gyalogszerrel járhattam melózni, hóban, szélben, esőben, fagyban. DE NYOMTAM, MERT KELLETT, mert bizonyítani akartam!

Hála Istennek, meg is lett az eredménye, két hónap után átvettek az étterem bárjába is, szóval most felváltva nyomom a konyhai és báros munkát és négy hónap gyaloglás után megvettem életem első kocsiját!

Az elmúlt másfél évben, mióta itt élek és dolgozom Portsmouth-ban, kaptam hideget-meleget, dolgoztam úgy, hogy már-már majdnem feladtam és sokszor a sírás kerülgetett, de tudtam, hogy úgyis elnyerem a jutalmam, csak át kell vészelni pár nehéz időszakot. Sikerült!!

Másfél év alatt szinte a semmiből kezdve mára visszafizettem az otthoni hiteleimet, visszaadtam édesapámnak azt az összeget, amit kölcsönkértem tőle, hogy kijöhessek megint, vettem egy fullos nyugati kocsit készpénzre, kétszer cseréltem már le a laptopom, és mind a kétszer nem olcsó gamer laptopot vettem, fullos teló, fullos minden, stb... és évente kétszer hazajárok és nem kevés pénzt szórok el a saját szórakoztatásomra!

Mindezt úgy, hogy én csak egy csicska vagyok! Egy csicska, aki bőven hatszámjegyű összeget keres havonta forintban! A lényeg hogy itt kint Angliában, vagy bárhol külföldön SINCS kolbászból a kerítés. Keményen meg kell küzdeni itt is a pénzért.

Lényegtelen, hogy mit csinálsz, ha azért jössz ki, mert otthon nem találod a helyed és menekülni akarsz, akkor elvállalsz mindent. Ha nem akarsz befürödni és hazamenni, akkor nyomod keményen! Sok ember van, aki úgy van vele, hogy kijön és lesz ami lesz, de ilyen hozzáállással inkább maradj otthon, azt tanácsolom, mert bele fogsz bukni!

Lenni kell valamilyen motivációnak, amire gondolva átvészelhetjük a nehéz időket! Ha nincs?! Maradj otthon! De még egyszer leírom: "a kemény munka meghozza a gyümölcsét!" :)"

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr545628345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 22:10:39

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Esetleg az hogy koravén vagy nem játszik?:))))))))))))))))

nyuszigonosz 2013.11.12. 22:11:20

@puhacica: Mert különbözö gázrendszerek vannak. Lényegében a tankoláshoz kettö, de beszerezhetö egy Adapter, amivel tankolhatsz mindkét rendszerrel.
Spanyolországban eltérö a pl. Magyarországon, Szlovákiában használatosnál.
Nem drága dolog az, és aki jár arrafelé, annak jó, ha van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 22:12:14

@Muscari:
Az a legszarabb. Több gyullad ki belőle mint a TESLA-ból.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 22:14:47

@Muscari: Volt peugeot partnerem (oreg ceges) allandoan szerelohoz jartam vele. Volt renault cliom (nem olyan oreg ceges) allandoan szervizbe jarhattam volna vele, csak elmentem a cegtol, kollega, aki megorokolte jart vele szervizbe. Van/volt sajat citroen na ezt nem kellett allandoan szervizelni, csak kuplungcsere, de meg fiatal 7 eves, majd hugomek jarnak vele szervizbe.
Flanciaolszag kiporgetve, most keresek masik nemzetet! :DDDD

nyuszigonosz 2013.11.12. 22:18:21

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: :-))))
Nekem még az sem kellene. Én régimódi benzint tankolok most.
( gyáva vagyok én a gázos dolgokhoz)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.12. 22:19:26

@diggerdriver:
De lehet... és büszke vagyok rá :)
Mondhatjuk azt is, hogy én fordítva csinálom: mostanában mindent elfelejtek... később ez elmúlik, cserébe majd besz-behu... :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.12. 22:19:27

Hát kedves Szabi, én gratulálok neked, még több sikert, remek egészséget még sokáig!
Minden elismerésem a tied, remek pacák vagy, kivágod a rezet , úgy ahogy kell, kellőképpen fafejű is vagy, biztos vagyok benne, hogy" EMBER lesz belőled, akárki meglássa"!!!!
Tetszett a történeted, kerek egész story, könnyen olvasható, jól követhető. Nekem nem elvárás sosem, hogy irodalmárszociológusmittomén mi legyen aki ide ír!
Momentán ez tetszett, valószínűleg azért, mert te magad is tetszettél. Tökös kis pacák vagy, csak így tovább, amit meg magadra költessz haver, az a tied, megérdemled, ne foglalkozz senkivel, bárki , bármit mond. Nyilván majd 70 éves korodban már nem gamer laptopokat fogsz venni. :-)))))
Üdv neked, csak így tovább!!!

Muscari 2013.11.12. 22:19:56

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: @diggerdriver: tudtam, hogy leszoljatok majd, de mi akkor is szerettuk :-)

Akkor mit vegyunk legkozelebb, hogy ne kelljen sokat szervizbe jarni? Toyotat? Azok meg eleg kicsik, mi imadjuk a kombikat (na jo, kellett a hely pakolni, az az igazsag)
Szerintem legkozelebb is kombit veszunk. Mit ajanlanatok?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 22:20:45

@nyuszigonosz: Ladakat, vagy miket (valami regi traktorokat) szoktak igy atalakitani. Volt csoporttarsam apja is olyannal jart, ott lattam eloszor.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 22:23:31

@sodalisO:
Teeeeeeeeeeeee
Ne vidd túlzásba.
Az egy dolog hogy jobban írsz mint én de az már felháborító hogy ugyanazt:))))))))))))))))))))))

morsels (törölt) 2013.11.12. 22:23:54

@charlieharper:
Ja.. miert nem esznek kalacsot :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 22:25:40

@Muscari:
Yaris verso
Corolla verso
Avensis verso

Honda Accord kombi

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.12. 22:27:26

@diggerdriver: Teeeeeeeeee
Arra varrjál gombot, hogy elolvastam a posztot, gyorsan írtam rá kommentet és most kezdtem el visszaolvasni a mai kommenteket éssssssssss látomám, hogy bakker mit írtál!!!! Szerinted mekkorát röhögtem?!
Sosem olvasok kommentet előre....először a poszt, aztán jön a véleményem és utána olvasok vissza fel.....de azért ez most a mai durva volt mackótestvér!!!!!! Puszillak! :-DDDD

Muscari 2013.11.12. 22:28:36

@diggerdriver: te tenyleg japan auto manias vagy :-)))))))))))
Az Avensis nekem is tetszik egyebkent. De majd ugyis a penztarcank donti el.

puhacica 2013.11.12. 22:32:25

@nyuszigonosz: nekunk olyan cuccunk van hozza kb. mint egy tolcser, aminek menetes a vege. ezek szerint van tobbfele "tolcser". hm.
@diggerdriver: teeeenyleg, most, hogy irod, egyszer lattam, ahogy Ed varial vele a Wheeler Dealersben!

nyuszigonosz 2013.11.12. 22:39:49

@puhacica: Kétféle van.
Ezzel, ami nektek van Közép-Európában mindenhol tudtok is tankolni, Spanyolroszág meg azthiszem Portugália, ahová más kell. Elvileg az ottani autógázos kutaknál kellene, hogy rendelkezésre álljon egy Adapter, de ebben nem bíznék annyira.
Meg ha gyakrabban mentek arrafelé, jobb, ha van saját.

nyuszigonosz 2013.11.12. 22:41:04

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Hallottam ilyenröl, szerencsére látni élöben nem láttam, mert azthiszem messzire szaladtam volna. :-))

puhacica 2013.11.12. 22:43:47

@nyuszigonosz: @Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: baromi nagy tevedesben vagytok. a mai rendszer mar nem "pb gazpalack a ladaban". :D olyan patikan megcsinaljak, nincs gazszag, esztetikus, modern, a mienk pl. a potkerek helyere van besullyesztve, nem is latod, ha nem akarod. parkolhatsz vele melygarazsban is, semmivel nem veszelyesebb mint a benzines verzio. de nyugi, a zemberek tobbsege meg azt a rendszert ismeri, amit ti is. mi meg 7000-bol telitankoljuk juhocskat es kb. 430 km-t elmegyunk ennyibol. :P

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 22:44:32

@Muscari:
Nem.
Megbízhatóautó mániás.
Nem tehetek róla hogy most pont a rizsaszeműek gyártanak megbízható autót.

puhacica 2013.11.12. 22:47:00

@nyuszigonosz: oda repulovel szoktunk menni, kocsival meg nem probaltuk. csak fura volt, hogy valtig allitottak, hogy naluk nincs, ezert gondoltam, korkerdezek. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 22:47:10

@puhacica:
Manapság már teljesen rendben van a gáz.
Én dízelmániás vagyok.

nyuszigonosz 2013.11.12. 22:48:04

@puhacica: Nem, nem vagyok tévedésben, mint irtam, én ezt az új rendszert ismerem, a másikat a régit csak hallomásból.
Tudom, hogy az új hogyan és hová és miként... meg hogy biztonságos meg tiszta meg minden.
Söt, odaparkolom a kocsimat nyugodtan a tiéd mellé és nem szaladok el. :-)

Csak nekem még azért nem kellene ilyen. Ennyi.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.12. 22:48:15

@Evain: Na ez most nálam azért kiütötte a biztosítékot aranyom! Most dicsekszel vagy panaszkodsz ??????????

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.12. 22:49:27

@tildy:): Igen, ez jó nagy szopacs, hogy mire elérték, hogy megálljon a vonat Ferkóhegy 1-en, addigra be is zárt a reptér...
:-| De ha jár a kettő közt valami, akkor ez már haladás.

@diggerdriver: :D Nem tudom, Szváziföldét még ennyire se ismerem...

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: egyedül leszek egy kézitáskával, befelé jó a békávé, de szombaton hajnali 4-re kell kint legyek Óbudáról (ellenkező vége a városnak...) de majd ügyeskedek.

@Babette_: Lehet játszani fog.Ki kéne próbálni.

@charlieharper: Eddig mondjuk én is eljutottam, csak mi van, ha épp senki sem ér rá?

@Muscari: Jó hír, hogy vannak még tisztességes cégek.

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.12. 22:49:53

@Muscari:
Nézd, én a 2,2-es dízel Nissan Primera kombit 113ezer mérfölddel 1600fontért vettem 10évesen.
Csak beülünk és megyünk.

nyuszigonosz 2013.11.12. 22:50:05

@puhacica: De van ott is.

Amúgy meg: saját kocsival Spanyolországba menni, az egy érdekes és szép út!
Csodálatos!

puhacica 2013.11.12. 22:56:29

@diggerdriver: ha majd juh egyszer nyugdijba vonul, mi is dizelt veszunk. legfobb szempont a futheto kormany. :)
@nyuszigonosz: ertem. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:04:29

@geegee: szerintem ne tokolj akkor visszafele. taxi, nem tudom mennyi, szerintem otezerbol megvan (valami normalis taxitarsasagot hivj).

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 23:12:23

@charlieharper: "nem ertem miert szereti mindenki itt a volvot? 60 eves korhatar alatt ciki azt vezetni."

LOL! Te aludtad az elmult 5 evet charlie? :DD
Regen elmultak mar regen az idok amikor a Volvo csak nagy csaladi kombikat csinalt. :)

Azt vagod hogy jelenleg ilyen autok vannak a modelpalettan? :)
Hat ezek marhara nem az 50 feletti korosztalyt celozzak meg.

www.netcarshow.com/volvo/2013-v40_r-design/

www.netcarshow.com/volvo/2014-s60_r-design/1280x960/wallpaper_01.htm

www.netcarshow.com/volvo/2014-v60_plug-in_hybrid/1280x960/wallpaper_01.htm

Amugy azert szeretik sokan a Volvo-t is meg a Saab-ot is mert ezeknek az autoknak az az uzenete, hogy adok a minosegre es hajlando vagyok tobbet aldozni a megbizhatosagert es biztonsagert de egyaltalan nem kivanom reklamozni a penztarcam vastagsagat egy BMW-Audi-Mercedes vagy barmilyen egyeb show-off modellel. Az Infinity-Lexus meg "tulsagosan japan" sok ember izlesenek.

Meg a BMW-Audi-Mercedes-Lexus-Infinity-t jellemzoen olyanok veszik akiknek fontosak a kulsosegek, addig a Volvo-Saab tulajoknak ez nem annyira fontos.

Hogy sarkitsak egg nagyot.
New-money, posh (Brokernetes): BMW, Audi, Mercedes stb.
Old money (mernok apu es jogasz anyu befutott magan praxisos orvos csemeteje): Volvo, Saab, stb.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:14:40

@geegee: mondjuk most neztem, ha ejszakai tarifanak minosul, akkor 6900 huf a becsi ut belsejerol amfiteatrum kornyeke a repter... mondjuk 24 perc. ezek szerint eltoroltek a fix tarifakat, mert minden tarsasag ugyan azt a kalkulatort adja be, gondolom az egyseges arak miatt.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:16:32

@Don Kartasch: A nyolcban laktam pesten es ott a kinai arusok nagy resze is volvoval maszkalt :D nalunk a panelban is volt par!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:19:17

@Don Kartasch: Mondjuk a konektoros Volvo viccnek is rossz! Arra nem egy ferfi jelet kell tenni, hanem egy noit. Ellenben ahogy volvos haver felesege megjegyezte, ez az igazi penisznagyobbito azzal a nagy jellel az elejen :DDDDDDDDDDDDDDDD

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 23:29:42

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: "A nyolcban laktam pesten es ott a kinai arusok nagy resze is volvoval maszkalt :D nalunk a panelban is volt par!"

Es ha azt mondom hogy zoldseges-dinnyes kocsi, akkor mi ugrik be elsore? Csak nem a regi merci? :DDD

Nyilvan en arra gondoltam hogy a szalonbol milyen figurak milyen autokat hoznak ki.

@sodalisO: Jo kerdes. Nehez eldonteni, mert a regi XJ-k egyertelmuen old money-s kocsik, de peldaul az uj F-type a jelenleg piacon levo legbitangabb-betyarosabb roadster. :DDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:32:07

@diggerdriver: Mi van ott?
Rover 75 nekem nagyon tetszik, csak azert azzal felnek elmenni Magyarorszagra, meg vissza. Bar ha karban van tartva?
Itt az erkely alatt parkol egy MG az is vadul nez ki. Olyan kocsi formaju, de egy jaguar x-type az az autok csucs formaja nekem! Beleulni a kis kord, vagy tweed zakomban, felvenni a bor vezeto kesztyut es kalandozni! Nagyon allat lenne! Mondhatnam ugy is, hogy "fullos"! :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:34:40

@Don Kartasch: Ezek full ujak voltak oreg! Meg VW terepjaro, a masfelszobas panel parkolojaban.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 23:46:38

@dradix [wannabe bee]: @charlieharper: @diggerdriver:

No, mivel en vagyok az egyeduli fanatikus Tesla-hivo (mar keszul a California fele forditott Elon Musk hajtincsebol keszitett hazi oltarom), kotelessegemnek erzem megvedeni. :D

Teljesen evidens hogy a tuzesetekrol azert szamol be folyamatosan a sajto mert most meg nagyon uj ez az elektromos autozas es mivel eddig nem siekrult fogast talalni a tobbi konszernek a Tesla-n ezert nyilvan probaljak agyba-fobe reklamozni a tuzeseteket, hogy minel jobban felhajtsak a negativ hype-ot korulotte.

Latni kell hogy ezek nem maguktol langra kapo autok. Alvazba beekelodo femdarab, fanak hajtas es hasonlo dolgok okoztak a tuzeseteket. Plusz a legutobbi eset tulaja elmondta hogy mindezek ellenere szerinte a legjobb auto ugyhogy mar megy is rendeli is a kovetkezot. :)

Teljesen termeszetes hogy a benzines-dizel autokbol is ugyanugy folyamatosan gyulladnak ki a balesetek utan. Csak az USA-ban 33 kigyullado autot jelentenek ORANKENT! Csak ezeknek nincs hirerteke, nem szerepelnek sehol. Ezert az emberek azt hiszik a robbanomotor nem gyullad ki, pedig ott a neveben hogy robbanomotor. :DDD

Nekem senki ne mondja hogy egy baleset utan biztonsagosabb a 100 fokos motorterbe spriccelo benzin mint egy kis kifolyo gyulekony akkumulatorsav.

A Tesla-t meg muszaj ott lejaratni, ahol csak lehet mert alig talalni fogast rajta.. az megvan amugy hogy pl. amerikai toresteszten a Tesla tartja a rekordot? Jelenleg a kaphato legbiztonsagosabb szemelyauto. A teto behorpasztasat vegzo/mero munkahenger elszallt, anelkul hogy a teto meghajlott volna... nagyobb presbe kellett tenni a vasat. :)

Szoval lehet ocsarolni, de Elon bacsi jo utan jar hogy megrefolmalja az egesz autozast. :) Nyilvan ez nem 1-2 ev alatt tortenik, de teljesen biztos vagyok benne hogy 5-7 ev multan teljesen termeszetes modon a varoskep resze lesz a szamtalan hangtalanul suhano Tesla meg a benzinkutak melletti toltok.

puhacica 2013.11.12. 23:47:47

@morsels: a' biza! (telen mindig rafagy a kezem a kormanyra, kesztyuben meg nem tudok vezetni.)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.11.12. 23:47:48

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Akkor jol mehet a ruha-biznisz. :D Lehet azert kell a VW terepjaro mert anyu a csemetevel a panelben lakik, apu meg az autoban. :D

Herr Géza 2013.11.12. 23:48:35

@Don Kartasch: Úgz igazán konkrétan: a certifikáltan originál Rolex értéke évi szinten jónéhány százalékkal nő, azaz klasszikus befektetési tárgy.....

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:49:42

@Don Kartasch: itt mcr-ben van is par parkolo, ahol toltheted a dodzsemed. dedikaltan ki van irva, hogy csak dodzsemeknek :)

Herr Géza 2013.11.12. 23:52:17

@Don Kartasch: Ne aggódj, nem Te vagy az egyetlen fanatikus Tesla-hívő!! Üdv a klubban...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:53:21

@Don Kartasch: egy kopesre van/volt (?) onnan a jozsefvarosi piac, igy valoszinu az ottani vallalkozok laktak a kornyekunkon. egyszer belefutottam egy lagziba is, epp lanykikeres, vagy valami hasonlo volt. hat az egesz kornyek odament megnezni a kocsikat, mert ilyeneket meg a helyi vajda sem latott :) annyi testorrel jott a nasznep, hogy tobben voltak, mint a rokonok. mondjuk tavol is kellett tartani a "bameszkodokat", mielott eltunik a radios magno!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.12. 23:54:47

@Herr Géza: tehat vegyek egyet, tegyem be eredeti csomagolasban a szelrenybe es adjam el 20 ev mulva es megvan a gyerek egyetemi tandija?

morsels (törölt) 2013.11.12. 23:59:54

@puhacica:
Aztan szegeny posztolot lebasztak, mert fullos cuccokat vett :-)

Na es neked mi a hideg?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.13. 01:03:55

@geegee: videkrol jarok fela repterre, nekem nem nagyon van mas opcio. Imadtam amugy ferihegyet, jo volt a kozlekedes, baratsagos a repter. Erre....

Joey31 2013.11.13. 01:31:55

@Evain: Igazad van, nincs min vitatkoznunk, ugyanazon az oldalon állunk:)! Bár néhányan tényleg megtarthatnák a véleményüket, hogy ki mire költi el a pénzét! Vicces amúgy, mert egy szóval nem mondtam, hogy minimál bérért "mosogatok", bár most úgy van, de anno 2009-ben Edinboróban 8.48 fontos órabérért mosogattam, ami még most is álom órabérnek számít Londonon kívül! Bár ott meg baromi drága lakni, Edinben meg 3 szobás kéglit béreltünk 475-ért:)!

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.13. 02:13:19

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Haha, azt az árszintet felejtsd el, a reptéri transzfer, mint olyan, megszűnt.Egyszerűen a 300 ft/km van, felszorozva a távolsággal.Tőlünk kb 10 ezer ft...bakker az oda vissza repjegy olcsóbb.De persze nem fogok tökölni, ha nincs más akkor taxi.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.13. 02:16:02

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: ja, most látom, te is írod.igen, eltörölték.Mondjuk a te összeged nem tudom honnan jön, kb 30 km-re leszek a reptértől a guglimapsz szerint.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2013.11.13. 02:22:33

@tildy:): Ja-ja..Mondjuk ez a vonat vagy metró + 200E busz nem rossz, ha nem 7vg-n, hajnalban megy az ember gépe... :-)

2013.11.13. 03:19:17

@puhacica:
" legfobb szempont a futheto kormany. :) "
Nalam egy kocsinal 2 szempont van: jo futes es kavetarto:) Tegnap reggel 70 km - t vezettem munkaba, -18C volt, nem fagyott le a kezem kesztyu nelkul sem. Igaz, delutanra +12C - re melegedett fel. Nem erdekel a kocsi markaja, fogyasztasa, gyorsulasa, semmi, csak jo futese legyen es min. 2 kavetarto. Az sem zavar, ha nincs benne motor sem, a futes es a kavetarto a lenyeg!! :) (esetleg meg egy FM radio)

vazzup 2013.11.13. 03:42:48

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]:
@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
@Babette_:
@Barátusz:
@zöldeketbeszélek:
@blackhair-lady:
Először is, köszönöm a jókívánságokat! Rajta vagyok az ügyön! :)
Az van, hogy momentán még hivatalosan üzleti úton vagyok, ami annyit jelent, hogy még Mo-n kapok fizetést, csak kiküldetéses bigyókat is.
Életemben először vagyok az Államokban.
Mountain View, illetve az Öböl déli része olyan, mintha mondjuk Budaörsöt megnövelnénk olyan Pest megye méretűre, álmos kisváros, semmi egetrengetően izgalmas nem történik.
Rögtön az elején béreltek nekem egy SUV-ot, csak, hogy szokjam a törődést. :D A bálna méretű gép is simán elfér az itteni utakon.
Amire a Google Maps azt írja, hogy extrém lassú útvonal, nem lassabb, mint a Thököly vagy a Hungária krt reggeli csúcsban. :)
Sőt!
Hétvégén azt tervezem, hogy meglátogatom a környékbeli múzeumokat, kezdve a Computer museummal.

Amúgy mint első két nap, itt minden nagy. Nagyobb, mint Európában, a lakások, az autók, az utak, a telkek, minden nagy. Nem baj, mert nekem tetszik, de itt van hely. Nincsenek az emberek annyira egymás szájában.
Az olasz Velence lakossága szerintem itt kifejezetten tériszonyos lenne, mert mindenhez van hely, és nem lát be a szembeszomszéd, miközben éppen az asszonyt khm szórakoztatod akármilyen pozícióban.
Meglátjuk, hogy a három hónap alatt megcsömörlök-e ettől, egyelőre imádom a helyet, csak a jetlag-et kéne már letenni, vhogy nem tudok aludni hajnali háromtól... :D
Januárig már minden hétvégére terveztem valamit. Remélem februárban csak családlátogatásra és maradék cucc-összepakolásra megyek haza, aztán jövök ide vissza permanentre is. :)

vazzup 2013.11.13. 03:43:58

Ja, és azt el is felejtettem mondani, hogy ma 21°C volt napközben, szikrázó napsütéssel! :) S ez majd' egész télen így is marad.

blackhairlady 2013.11.13. 04:47:50

@vazzup: Orulok, hogy jok az elso benyomasaid.
A jetlag egy undorito joszag, neha kell 1 het is mire elmulik.
Az idojarast en is szeretem itt, utaltam a hosszu teleket otthon.
Azert majd irjal meg ha lesz idod, az elso racsodalkozasok mindig erdekesek, akarhova megy is az ember.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.13. 05:05:26

@vazzup: Anyosomek Mountain View mellett, Cupertino-ban laknak, 2-3 havonta megyunk hozzajuk latogatoba. En is szeretem azt a kornyeket:) Bar anyosom panaszkodik, hogy a regi kedves szomszedai, akikkel osszejart, mind elkoltoztek, es a mostaniakkal (foleg indiaiak) mar nem tud olyan jo kapcsolatot kialakitani, teljesen mas kultura...Hat, teny, hogy a Silicon Valley-t elleptek az indiaiak ill. egyeb azsiaiak:)
Az idojaras tenyleg kellemes, en is imadom, hogy telente nem kell fagyoskodnom, es E-Kaliforniaban, az obol kornyeken a nyar sem annyira forro, mint mondjuk itt delen. (LA kornyeken lakom)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.13. 07:26:33

@vazzup: hát valami eszeveszettül irigyellek.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.13. 07:36:53

@Zsuzsi65: (tudom, hogy LA naaagy, de) véletlenül nem ismered Cs. Mónikát? ha jól tudom, most Sherman Oaksban lakik.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.13. 07:58:13

@geegee: "a becsi ut belsejerol amfiteatrum kornyeke"

bpetya75 2013.11.13. 08:00:56

@zöldeketbeszélek:

Igen. Olcsón megúsztuk...

Csontkovács nem segített. Azt mondta, ez nem gerincprobléma, hanem ülőideg gyulladás. Azt javasolta, hogy kérjen valami erős gyulladáscsökkentőt, aztán ha már nem fáj annyira, akkor rendszeres mozgás. Nem bírja asszonypajtás az ülőmunkát.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.13. 08:02:41

@vazzup: "itt minden nagy. Nagyobb, mint Európában" Kolleganom nagy USA manias. O jegyezte meg, hogy a bevasarlo kocsi new yorki boltokban akkora mint egy auto Europaban :DDDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.13. 08:03:38

@vazzup: Es gartula! Majd tolj egy posztot az elso het utan! :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

nyuszigonosz 2013.11.13. 08:19:47

@vazzup: Na hat most irigykedek.:-)
Majd írj, hogy alakul majd minden.

Evain 2013.11.13. 08:27:47

@Joey31: Jólvan, sejtettem hogy nincs itt komoly harag. :) Egyébként meg speciel fogalmam sem volt arról, hogy te éppen miből élsz. :D

Nekem most eszembe jutott, mire költöttem az első fizetésemet 14 éves koromban, amit az állami nyomdával kerestem diákmelóval. mechanikus fényképezőgépre! :D Az összes 7 ezer forintot! Ami a 80-as évek végén még marha sok pénz volt. :) Az volt a család első fényképezőgépe...

@sodalisO: Egészen konkrétan melyik részén akadtál ki. Arra, hogy két évente, arra, hogy két gyerek mellett, arra, hogy mennyit fizetünk érte, vagy arra, hogy le mertem írni? :)

Evain 2013.11.13. 08:29:22

@vazzup: csaltakozom, én is szívesen olvasnék egy beszámolót. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.13. 09:18:43

@geegee: amikor meg jart a ferihegy 1-rol, teljesen jo volt vonattal. Azota nem. Volt egy ejszakai busz, de okos modon nem kobanyatol inditottak, nem tudom valtozott-e.

DieNanny CH 2013.11.13. 09:43:17

@vazzup:

Tegnap gondoltam rád! Én várom a bővebb beszámolódat. Minden jót!

puhacica 2013.11.13. 10:08:15

@morsels: nézd, a posztolónak sgs2 "fullos" telefonja van, ezért is kapott szegény. én le se írom, milyen cuccaink vannak, mert kb. keresztre feszítenének. :) és nyilván nem a fűthető kormány az elsődleges szempont egy autóban, de ha majd egyszer a jelenlegit lecseréljük, törekedni fogok rá, hogy ez az extrák között legyen.

nekem mi a hideg? azt celsius fokban nem lehet pontosan megállapítani, inkább mondok egy példát. rosszul vagyok attól, mikor mondom, hogy "hú, de fázok" és az rá a válasz, hogy "dehát 24 fok van". ki nem szarja le, hány fok van, ha fázok? az ideális hőmérséklet - számomra - valahol 28 fok körül kezdődik. :)

@Cascabel: :D "Az sem zavar, ha nincs benne motor sem..." - a fűtés nagyon fontos. pl. nem érdekel, ha nincs benne klíma, de fűtés az legyen. -18? fagyhalááááál!

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.13. 10:48:47

@puhacica: én meg tudom pontosan határozni. hideg: 25 fok alatt.

bpetya75 2013.11.13. 11:01:11

@Babette_:

Én pont fordítva. Meleg: 25 fok felett. Hőség: 30 fok felett.

A hideg meg hangulat- és szélerősségfüggő. Alap esetben olyan -10 környékén kezdődik.

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.13. 11:03:34

@bpetya75: hideg: 25 alatt
jó: 25-30
meleg: 30-36
hőség: 36 felett (ez sajnos ritkán adatik meg nekem:)

Herr Géza 2013.11.13. 13:59:15

@Mr. Long [Svedorszagban is elismert mernok]: Így igaz. A német minikamatok mellett/helyett javasolt befektetéseknél olvastam, hogy a Rolex értéknövekedése az itteni órabörzén (mert bizony ilyen is van) az elmúlt 10 évben átlag évente 10-19% között mozgott. Kb. a Krügerrand érme hozott még ennyit. (Érdekességként: aki 10 éve 10.000.-€-ért vett Apple részvényt, annak a csomagja mai áron 406.750.-€ lett volna. És azért az Apple már akkor sem egy no-name cég volt...) Persze tudjuk, hogy mindez nem kötelezö érvényü igazság a következö tíz évre !

smile750 2013.11.13. 14:36:54

@Kosza: "Nem kötöm senki orrára hogy mennyi pénzt gyűjtöttem eddig de ahogy leírtam, van!"

Ez azért elég szerénytelenül hangzott. :)
Gondolom, hogy nem százezer Ft-ot keresel, már csak azért sem mert Nyugat-Európában az átlag minimálbér 300-400 ezer Ft-nak megfelelő összeg, így az alatt csak feketén és/vagy részmunkaidőben lehet keresni, aljamunkával.
Olyan kurva sokat azért nem hiszem, hogy félre tudtál tenni, ha egyszer "csicska munkát" végzel (a saját szavaidat is idézve), valamint adósságot is törlesztettél, és még nagy lábon is élsz.
Bár nem szeretek anyagiakról beszélni, de összehasonlításként megemlíteném, hogy én 3 év alatt, hét számjegyű fizetésből, fizetett szállás + teljes ellátás mellett sem tudtam közel sem annyit félretenni mint elterveztem. Pedig nem szórtam a pénzt, igaz nem is éltem úgy, mint egy remete. Megvettem mindent, amire itt szükségem volt, akár személyes, akár munkával kapcsoaltos célra, új laptop( igaz, csak 1 db a 3 év alatt. Szégyellem is), már csak a családdal való kapcsolattartásra is, mp3 edzéshez, komplett ruha és cipőtár, családdal nyaralás(ok), otthonra kocsi (nem új, nem fullos, "nyugati"), stb... Belefért bőven, de azért nem merném ilyen határozottan kijelenteni, hogy VAN.

A "nyugati" autódat meg ne szégyelld, akkor sem ha nem olyan fullos, vagy nem olyan fiatal. Ha neked megfelel akkor jó az. Ez inkább csak a fellengzős "fullos nyugati kocsim" kifejezés miatt lett szerintem céltábla. Ha azt írtad volna, hogy "van egy fasza kis kocsim" mindenki beletörődött volna.

2013.11.13. 15:34:24

@Don Kartasch: akkor majd gyer le London City illetve a Wharf reszre februar-marciusban, bankszakma bonus time. Meglatod, hogy hirtelen mennyi Nagy B betus es Maserati es tableno-san fele Porsce jarkal.
Nem a traderek autoja a Merc! Az ovek a flash the cash tipusu auto.

2013.11.13. 15:35:24

@vazzup: gratulalok. Sok szerencset CAban!

blackhairlady 2013.11.13. 15:36:12

@Babette_: Akkor nekunk hasonlo a hoerzetunk:)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.11.13. 15:50:55

@Babette_: (tudom, hogy LA naaagy, de) véletlenül nem ismered Cs. Mónikát? ha jól tudom, most Sherman Oaksban lakik. "

hat tenyleg nagy, igy sajnos nem ismerem Monikat sem. kerdezd meg, fent van-e FB-on a MON (Magyarok az Egyesult Allamokban) csoportban? Ott - meg ha nem is szemelyesen, bar tobben mar talalkoztunk, sokan ismerjuk egymast.

bpetya75 2013.11.13. 16:03:25

@zöldeketbeszélek:

Ma reggel bement gerinctornára, de előtte felkerese a rehabon egy régi ismerősünket. Elmesélte neki mint mondott a csontkovács. Az volt a reakció. hogy akkor se a torna, se a fizo nem javasolt, gyorsan leszervezett neki valami jeges masszázst. Mikor már egy ideje jegelték a derekát, a masszőr megkérdezte asszonyt, hogy fáj-e neki, amit csinál, mert ha nem, akkor tényleg gyulladás lesz. Nem érzett semmit.

Szóval reumatológus dokinő benézte, csontkovács nem. Mindegy, a lényeg, hogy mihamarabb rendbe jöjjön, mert kb úgy mozog szegényem, mint a saját öreganyja.

Kosza 2013.11.13. 16:14:35

@smile750: Nem élek nagy lábon, azokon kívül amiket megvettem magamnak szinte semmire nem költök. Jó a kaját és a szállást kivéve. Nem járok bulizni, nem cigizek, nem drogozok, nem iszok! Nincs mire költenem... Az a pénz megy a perselybe. Ja igen, van valami! Havi 18font a kondibérlet :) Én nem Londonban élek ez egy "kis"város itt töredékéből meg lehet élni annak a pénznek amit pl. Londonban költenék... Tudod mire ment az első pár hónap? Arra hogy törlesszem otthon az adóságaimat! Mindenből a TESCO gazdaságosat vettem és ha valami 4-5 fontnál drágább volt kétszer meggondoltam h megvegyem e. Én sem tudtam félretenni még annyit amennyit szerettem volna, de van! Van pénz a számlámon tehát nem minuszba vagyok azok ellenére amiket eddig megengedhettem magamnak. Amúgy meg nem nagyképűen írtam hogy van, egyszerűen csak kijelentettem, mert firtatták a témát és kérdezősködtek. Máshogy hogy írjam le? :) A fullosról meg csak annyit hogy amiért itt az ember megszenvedett keményen és amire otthon sosem lett volna pénze és itt végül meg tudta venni/szerezni az mind fullos :) Bárkinek bármilye legyen!
Mától én vagyok Fullos Szabi! :)

Kosza 2013.11.13. 16:17:55

@sodalisO: Na ezzel megmondtad a tutit!!! :D :D
Nagyon szépen köszönöm!! :))

bpetya75 2013.11.13. 16:24:17

@Kosza:

A poszt alapján bennem is felmerült a gondolat, hogy itten arcoskodás van, de a kommentjeid meggyőztek róla, hogy ez nem az, hanem őszinteség.

A poszt alapján is azt mondom, hogy jól nyomod, a kommentjeid alapján meg még inkább. Csak a váltást ne halogasd sokáig ;-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.13. 17:33:21

@Zsuzsi65: megnézem, de sajnos név szerint semmilyen formában nem találom ott se.

puhacica 2013.11.13. 21:04:38

@Babette_: egyetértek, egy kitétellel: a te meleg kategóriád nálam a jó. :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.11.13. 22:07:39

@Evain: Hát, őszintén , először a stílusodon, azután meg amiket írtál, azon durrant el az agyam!
Bocsi!
De nekem nem jön be az a személység ami a soraid között láthatóvá válik számomra! Nagyképű vagy, dicsekvő, sznob, pöffeszkedő. Nekem ez jön le az írásaidból. Ha szeretnéd, hogy jobb benyomásom legyen rólad, akkor változtass a stílusodon és a tartalmon , és akkor majd átgyúrom a rólad alkotott "gombócomat".
Bocs, az őszinteségemért, de én nem vagyok egy puncsos Maca, nem fogok jópofizni senkinek, itt sem és máshol sem. Ha már eddig nem tettem sosem, ezután sem fogom.
Van ez így, tudom, hogy engem sem szeretnek soka, és ez teljesen jól is van, rendesen rosszul érezném magam, ha mindenki imádna. Akkor ott már nagyon nagy baj lenne velem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.13. 23:45:57

@Joey31: Edinburghban ugye?

Egyebkent oke , hogy e a rendszer engedi, hogy kevesebbet dolgozva benefitekkel egyutt tobbet kapj, mintha 40 oraban dolgoznal, de es ez szvsz nem egy jo dolog, vissza fog ez utni. Igy is sokan "kihasznaljak" mar a benefiteket, sajnos valahol ertem is miert, mert ha hagyja a rendszer....

Ettol en meg nem ertek egyet vele.

@Evain: hat nalunk parom elegge gemer konfigot rakott tavaly ossze. Iden vett egy lapost, ami khm, hat veri.

Joey31 2013.11.15. 02:06:55

@tildy:):

4 évig keményen dolgoztam és a párom is Edinboróban(Edinburgh/Edinbrah) amíg állapotos nem lett, és ezáltal csak egy fizetésből kellett megélnünk, ami 3 emberre nagyon karcsú, hacsak nem dolgozok legalább heti 50-60 órát, hogy különálló lakást tartsak fel, a gyerek megkapjon mindenből a legjobbat, közben nekünk is megvannak az igényeink stb.
Ha egyet értesz, vagy nem, a párom nem fog rákényszerülni elmenni dolgozni, hanem szépen otthon neveli a kislányunkat, köszönhetően ennek a humánus és családbarát rendszernek, ami lehetővé teszi, hogy kevés munkával is jól élhetünk, nem úgy mint az otthoni rendszer, ami csak a mocskos kisebbségnek ad élhető támogatást! Én legalább becsületesen dolgozom, és minden szabályt betartok, ahhoz hogy megtartsam a támogatásokat! Nem az én hibám, hogy a munkáltatóm nem biztosít nekem 30-nál több óraszámot és nem emeli a fizetést! Akkor jobb lett volna ha belebukunk, vagy keresek ténylegesen olyan munkát, ahol 60 órai melóval tudom biztosítani a családomnak a kényelmes megélhetést, viszont soha nem vagyok otthon és tönkremegy a magánéletem, meg én is egy idegroncs lennék? Utánanéztem, járt ez, meg az. Hónapokba telt, de megérte. Van hátul ütője a dolognak, ha egyszer sokkal többet fogok keresni, akkor több adót fognak vonni tőlem, ennyi. Valamit valamiért, én ezt elfogadom.
"Igy is sokan "kihasznaljak" mar a benefiteket, sajnos valahol ertem is miert, mert ha hagyja a rendszer.... " Ez nem kihasználás, tudod milyen nehéz volt egyiket-másikat elintézni hivatalos úton? Nem putris angol vagyok, aki segélyeken él, mert nem megy el dolgozni! Ezek támogatások az alacsony fizetés mellé. Nem segély! A segélyt csak hátrányos helyzetűek kaphatják bizonyos szituációkban. Egyszerűen ez JÁR alanyi jogon mindenkinek akinek alacsony óraszámú állandó munkája van és családos! Ha a kislányom nem 18 hónapos volna, a párom biztos elmenne munkát keresni, mint ahogy előtte se volt munkanélküli! Csak hát valakinek kéne nevelni meg otthon maradni a gyerekkel, nem? Amíg a támogatások járnak, és betartjuk a szabályokat, addig nem igazán izgat, hogy egyetértesz e vele vagy sem! Majd az állam eldönti jogosultak vagyunk-e, vagy sem. Ezt a legkönnyebb, ítélkezni ismeretlenül.

Evain 2013.11.15. 10:56:19

@sodalisO: Most mondd, miért kérsz bocsánatot? Mert van egy negatív véleményed rólam? :o
Akkor mi van? Tök gáz lenne, ha itt mindenki mindenkit kedvelne. Ilyen a világon nincs. Véleménykülönbségek is vannak, azért lehet ilyen jókat vitázni.

Ennek megfelelően nem célom, hogy egy ismeretlennek megpróbáljak megfelelni, hiszen semmit nem tudsz rólam. De hogy idegesítselek kicsit, még szimpatikus is az, hogy le mered írni, amit gondolsz. :)

Na, akkor nem leszünk öribarik, de legyen ez a legnagyobb gondunk az életben. :D

smile750 2013.11.18. 05:23:30

@Joey31: "putris angolok". Ez tetszett. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.11.18. 07:32:15

@Joey31: "Meg legalább nem Londonban kezdtem" Ezt miert kellene magasztalni?

Joey31 2013.11.18. 13:54:03

@Mr. Long [akit nem diszkriminalnak]: mert a külföldön élő magyarok kb. 80%-a Londonba megy először, én pedig a nehezebb utat választottam magamnak, a részletekbe nem akarok belemenni, de előljáróban annyit, hogy angol tudás, meló nélkül,kölcsön 415 fonttal vágtam bele, és nem buktam bele, pedig a lakbért is fizetni kellett! 1 héten belül dolgoztam skótokon keresztül, egy hónap múlva már egy kanadai sráccal laktam, és hónapokig magyart se tudtam magam körül, mégsem adtam fel.

Alikam 2013.11.20. 16:37:29

Az ilyen életképeket még mindig csak egy illúziónak tartom.

Kimegy, és tényleg a csicska melót végzi szarásig, többedmagukkal nyomorognak egy külvárosi szuterénben, még a zsebkendőt is itthonról viszik ki, mert kint x forinttal drágább, annyit dolgoznak, hogy a tökük leszakad, az egyetlen előny, hogy ott a reálbérek valamivel magasabbak.

Ha ekkora küzdőszellem lett volna a srácban Magyarországon, akkor biztos itthon is tudott volna egy nettó 140.000-es állást kinézni és ha kajára meg albérletre összesen kell költenie 60.000-et, akkor marad neki havi 80.000 amiből két hónap után tud venni egy IPhone-t, vagy 5 hónap után ugyan nem egy fullos nyugati, hanem egy szerényebb használt távolkeleti autót.

Nem azt fírtatom, hogy kint ugyanaz a szar meló nem ér többet reálértéken a fizetést tekintve, de ezzel a hozzáállással Magyarországon is van keresnivalója az embernek, csak ahogy kivettem sok írásból, mintha sok úgy érzékelnék, hogy kint a szar az nem olyan büdös mint itt, pedig ugyanolyan büdös.

ozinanny.blogspot.com.au 2013.11.30. 08:27:14

Csak így tovább! Jó érzés elérni a céljainkat! Hajrá!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása