oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. október 31. 06:57,  Rumos szemgolyók és véres spagetti 361 komment

2013. október 31. 06:57 Határátkelő

Rumos szemgolyók és véres spagetti

A mai poszt némileg rendhagyó lesz, mert konkrétan dátumhoz kötődik és nem a hagyományos értelemben vett történet, hanem egy interjú. Ed már több mint öt éve az Egyesült Államokban él és dolgozik, így van már tapasztalata arról, milyen is egy igazi amerikai Halloween. Arról beszélgettem vele, hogy miként jelenik meg ez az ünnep a munkahelyeken és a családok mindennapjaiban. Az ilyenkor szokásos tökfaragás, és részben a dekoráció már beszivárgott Magyarországra is, de ez sehol sincs ahhoz a felhajtáshoz képest, ami Amerikában van október 31.-e körül.

20131016_162420.jpg

Az emberek sok milliárd dollárt költenek el jelmezekre, a házak feldíszítésére, a trick or treatre, a Halloweenkor szokásos édességekre. Valamint komoly bulik vannak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Mekkora az őrület?

Mivel idén Halloween csütörtökre esik a partik már az előző hétvégén elkezdődtek. A fiatalok, egyetemisták közül a lányok leginkább falatnyi ruhákban, minél kihívóbban öltöznek fel ezen alkalmakra, a fiúk pedig minél őrültebb kosztümöket választanak. A bárokban, pubokban „Drakula-italokat" lehet például kapni, amik tulajdonképpen meggyízű sörök. A cél pedig nem kisebb, mint berúgni ezen alkalomból.

A felnőttek a gyerekek számára rendezett partikra öltöznek be. El lehet képzelni, mekkora buli lehet szülőnek lenni ott, ahol van nagyjából tizenöt felfokozott hangulatban lévő gyerek és a rájuk vigyázó két pár. Ezek a bulik általában ottalvósok, mert a gyerekek szeretnek minél többször beöltözni.

A Halloween nagyjából a mi farsangunknak felel meg, itt is népszerű jelmez a kalóz, a tündér, stb., egyéb rajzfilmfigurák, és persze a különböző boszorkány-, csontváz- és egyéb Halloweenhez köthető, rémisztő jelmezek.

A felnőttek azonban sokkal inkább résztvevői a bulinak, mint Magyarországon szokás, beöltöznek mindenféle figurának akár a Szezám utcából ismert Nagy Madárnak, Grunak, brokkolinak.

Aztán ott vannak az „all adult" vagyis csak felnőtteknek szóló partik. Persze nem kell semmilyen túlfűtött dologra gondolni, ilyet rendezett például a főnököm is tavaly. Az egyik meghívott és felesége annyira szó szerint vette a Flinstone jelmezt, hogy büszkén jelentették: az ősember ruha alatt nincs semmi más, ami a szükséges információnál csak egy hangyányival volt több.

A munkahelyen is előfordul a jelmezes beöltözés Halloween napján, ez mindkét eddig munkahelyemen szokás volt, és ennek van csapatépítő jelentősége is.

Elvárják, hogy beöltözzön az ember?

Igen, a többiek részéről elvárás, és ha valaki nem öltözik be, akkor annak a többiek egész nap szívják a vérét. Nekem nem kell főznöm, de ilyenkor közös ebéd szokott lenni, a kolléganők készítenek „Earth and Worm"-ot. Ez egy csokis, krémes dolog, amiből gumicukor giliszták állnak ki. Csinálnak rumos szemgolyókat, „véres spagettit", meg mindenféle egyéb félelmetes kinézetű és nevű ételeket.

20131011_165633.jpg

20131011_170414.jpg

Mennyire volt nehéz belehelyezkedni ebbe a hangulatba?

Mint már mondtam, ez olyasmi, mint Magyarországon a farsang. Már hetekkel előtte elkezdenek arról beszélni, hogy ki minek öltözik és elég erős is a nyomás mindenkire, hogy részt kell venni. A boltokban már szeptember elejétől láthatók ezek a díszítések, jelmezek, dekorációk, úgyhogy nem nagyon lehet kikerülni.

A főnököm például fél napra szabadságot vesz ki, mert viszi az unokáit trick or treatelni, édességet gyűjteni a szomszédságba. Ez legalább egy három órás program, megvárják, amíg besötétedik, aztán indul az édességvadászat. A szülők kísérik házról házra a gyerekeket. Két-három szülő jut 15-20 gyerekre, ők a háztól távolabb megállnak, és onnan követik az eseményeket.

Nekem alapvetően nem nagyon lett volna kedvem hozzá, de egyszerűen nem lehet megúszni, akkora a csoportnyomás. Folyamatosan kérdezgetik az embert, minek öltözik be, a napokban például az egyik kolléganőm csak azért nem ment ebédelni, hogy átvigyen engem az egyik közeli turkálóba, ahol 5 dollárért vettem egy használt csizmát, meg egy használt nadrágot, egyik büdösebb, mint a másik, de hát a kalózjelmezhez ez elengedhetetlen. 

Ráadásul egész nap a jelmezben kell lenni, én például így leszek kénytelen átmenni egy megbeszélésre is - kalózként...

20131011_145717_2.jpg"Figyelmeztetés minden lakónak! A társasház nem engedélyezi az épületben a "Trick or Treat" járást. Lehetséges helyek az édességvadászatra:..."

20131011_165037.jpg

Mindenki szívesen nyit ajtót a gyerekeknek?

Általában igen, aki nem, az vagy elmegy otthonról estére moziba vagy vacsorázni, vagy például, akik vallási okokból nem ünneplik a Halloweent, azok leoltanak minden fényt, ezzel is jelezve, hogy nem kívánják fogadni a trick or treatelőket. Ahol ég a ház előtti lámpa, vagy ki van díszítve a kert és az épület, ott számíthatnak a gyerekek fogásra.

Az elhíresült mérgezéses esetek miatt ma már csak csomagolt édességet szabad adni a gyerekeknek, nem ad senki házilag készített ennivalót. A kísérő szülők többször átnézik a gyerekek csomagjait, a gyerekek nem mehetnek be a házakba, csak szigorúan kint zajlik a játék. A gyerekek jobb esetben hónapokig eszik az így gyűjtött édességet.

Itt Minnesotában az szokott a fő probléma lenni, hogy ilyenkorra annyira hideg van, hogy a gyerekeket overallba öltöztetik a kéregetős játékhoz, így gyakran nem is nagyon látni a jelmezt, amiben vannak. Itt megdolgozni sem kell az édességért, mint nekünk otthon a húsvéti tojásért, a gyerekek csak annyit mondanak, hogy „trick or treat" vagyis „megviccelünk vagy édességet kapunk".

Egyes vallási felekezetek elvileg nem ünneplik a Halloweent, ugyanakkor nem szeretnének csalódást okozni a gyerekeknek, így aztán ilyenkor templomi programok is vannak az ő számukra.

20131011_162211.jpg

20131011_165013.jpg

20131011_165207.jpg

Mennyit költenek az emberek a Halloweenra?

Hát a felnőtt kosztümök 30 dollár körül kezdődnek, de simán elérhetik a 100 dollárt is, és a gyerekjelmezek is nagyjából hasonló árban vannak. Egy nagy zsák édesség körülbelül 8 dollár, amiből veszel vagy tízet, így egy kétgyerekes családnak ez az ünnep akár több száz dollárba is kerülhet, és akkor még nem beszéltünk a dekorációról.

A múlt héten mondták az ABC-n, hogy az emberek összesen majdnem 7 milliárd dollárt költenek a jelmezekre, édességre, dekorációra. Ebből csak a háziállatok beöltöztetésére 330 millió dollár megy el, 106 millió pedig a tökvásárlásra. Ami még elég elképesztő, hogy 4000 tonna csokoládé fogy el az ünnep kapcsán.

A faragás eredetileg Írországból indult, bár akkor még nem tököt faragtak. Jack O'Lantern volt a kifaragott tök, a belehelyezett gyertya pedig a rossz szellemeket volt hivatva elűzni.

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Halloween Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr255607120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ffüttyfürütty 2013.10.31. 08:15:30

Megnéztem volna egy csoportképet a beöltözött munkahelyi kollektíváról. :) Mi történne ha valaki azt mondaná, hogy a csínyt választja a trick or treat-ből?

Chamroe 2013.10.31. 08:18:29

Digger imádni fogja :-D

Bebbi 2013.10.31. 08:20:38

Mindjart kezdem olvasni, csak elotte egy kerdes: Ti mikor tudtatok elerni az oldalt? En meg 10 perccel ezelott sem tudtam (mindig frissitettem kozben), ennek ellenere fent 6:57 a megadott ido. Megint a "blogmotor" benazik?

Chamroe 2013.10.31. 08:24:57

@Bebbi: 7:40-kor még nem láttam

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2013.10.31. 08:29:17

Nagyon nyomasztó lehet az a fajta nyomás amit érzel ilyenkor. Nekem nem tetszene. Felnőttek bohóckodnak jelmezekben a kölykök meg gyűjtik a cukros bogyókat mintha kötelező lenne.

Nagyon örülök neki hogy mi sehol sem vagyunk ehhez,avagy hogy költsünk el baromságokra több száz dollárt / család. Persze lehet mondani hogy ez milyen közösségépítő meg stb, de engem a kapitalista alapzatra épült brancsok (ugyebár ő írta hogy kinéznek ha nem veszel fel semmit, ergo ha nem költekezel te vagy a kitaszított) sohasem vonzottak.

Szóval nincs ez elbaszva, csak máshogy működik. Verset nem kell tanulni, de legalább van menő 200 dolláros ruhád. Te pedig rettegj ha nem vásároltál be elég édességet nehogy trick legyen a vége... Rémálomszerű...

Persze lehet csak mi európai kisemberek nem értjük azt hogy ez milyen jó buli. Nekem annyi csapódik le belőle hogy költsünk el rá sok pénzt oszt jó lesz. Semmi ideológia, semmi mélyebb tartalom.

ffüttyfürütty 2013.10.31. 08:32:28

@Bebbi: Most jöttem kábé negyed órája, nálam nem volt gond.

Chamroe 2013.10.31. 08:38:04

Idén mi faragtunk egy tököt a gyerek miatt, mert kíváncsi volt arra, hogy milyen. Egész pofás lett :-) A többi része (jelmez, cukorka, horror cuccok) számunkra érdektelen. Lesz majd jó kis farsangi buli az oviban februárban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 08:39:14

Én személyesen utálom ezt az ünnepet, nem is ünneplem, de akinek tetszik, csinálja bátran. Nyilván az, aki olyan országban lakik, ahol ez népszokás, az nem tudja magát kivonni alóla. Nekem szerencsém van e tekintetben. Összesen 4 országban éltem eddig tartósan, s egyikben sem volt általános népszokás.

rezsoatya (törölt) 2013.10.31. 08:39:58

@házelőtthinta: csak a kelet-europai gondolkodasunknak szokatlan ez. Egy indiainak, arabnak milyen pl. a karacsony? Ugyanez! Feher ember kivagja a karacsonyfat, minden szar giccset raaggat es osszevasarol szinten minden szart - a szeretet unnepe jegyeben. Aztan egesz evben gyulolkodik. Na? Ez milyen? Csak ugye ebben nottunk fel, ezt szoktuk meg.

VHB 2013.10.31. 08:41:04

@házelőtthinta: Hmm locsolkodás, versike, ünneplő ruha, de pénzt adjál, ne tojást. Nincs nagy különbség. Az pedig, hogy a közösséggel "kell" tartanod, az jópont, és ha azt mondta volna Ed, hogy vallási megfontolásból, de nem kíván részt venni, nem lett volna gond. 200 dodó vs turkáló 5 dolcsi benne van a szövegben.

VHB 2013.10.31. 08:44:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nincs valami jóféle ortodox ünnep, ami meg nekünk furcsa?

rezsoatya (törölt) 2013.10.31. 08:46:13

Amugy nekem kimondottan tetszik, hogy pl. tegnap bemegyek fizetni a tankolast es a penztarnal ott ul egy tokeletesre sminkelt boszorkany, zold arccal, csucsos kalapban! :D

Felnott ember pedig! :-)

DieNanny CH 2013.10.31. 08:46:42

@rezsoatya:

Ez nagyon jó!!! :-DDD

Poszthoz:
Ezt nem értem: "Mivel idén Halloween csütörtökre esik a partik már az előző hétvégén elkezdődtek."

Mikorra kell esnie H-nek, hogy ne előző héten kezdjék a partikat? Vagyis mi az értelme ennek a mondatnak?
Amúgy ilyen kényszer-beöltözést én sem szeretek. Ha ilyen helyen élnék, én aznapra szabit kérnék és bezárkóznék a lakásomba. Vagy elmennék túrázni.
De ettől függetlenül jópofa dolog - nézni. Engem is leginkább az idegesítene benne, hogy rettentő pénzszórás.

Köszi Ed a posztot! Érdekes!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 08:50:07

@VHB:

A Halloween eleve nem vallási ünnep, így ez rossz hasonlat.

Ugyanis a katolikus Mindszentek napja NEM a Halloween, bár sokan keverik. Eleve az előbbi holnap van, Halloween meg ma.

Az ortodox Mindszentek napja meg tavasszal van, április-máus-június tájékán. (Mozgó dátumú ünnep.)

DieNanny CH 2013.10.31. 08:50:45

Menjetek rá a google főoldalára! Tök poén!

rezsoatya (törölt) 2013.10.31. 08:52:57

@DieNanny: van aki szerencses! Nekem pl. nem kell beoltoznom, mert olyan ronda vagyok! :DDDD
Egesz evben Halloween!!! :-)))))
(just joking!)

cristallo 2013.10.31. 08:56:53

@házelőtthinta: tudod mit? Nekem százszor inkább egy Halloween kéregető, beöltözött gyerekekkel és felnőttekkel, mint egy Húsvét idétlen versikéket dadogó részeg férfiakkal....

cristallo 2013.10.31. 08:58:56

@rezsoatya: egyetértek. Tavaly az én kollégáim egy része is beöltözött, jó volt, lazábbá tette a napot és egyébként is olyan kevés alkalom van az évben egy kicsit bohóckodni, kibújni a bőrödből. Idén mi is beöltözünk a gyerekkel és tartunk egy jó kis boszi estét...:))

VHB 2013.10.31. 09:03:09

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: megfogtad a lényeget Max. :-) Arra utaltam, hogy nyilván errefelé is akadnak onnan nézve furcsa szokások. Vallási tartalom ide vagy oda.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 09:11:24

@cristallo:
Akkor en nyertem, mert nekem egyik sem :)

Csinalja aki akarja, de en sosem tartok akaratom ellenere a kozosseggel. Az a szabad akarat sarbatiprasa lenne, amire nem vagyok hajlando.

---

Ugyanakkor pl. a Halaadas tetszik, bar nem vagyok vallasos es azt sem tudom az mennyiben vallasos unnep, de van benne valami szimpatikus. Azt unneplem, hogy mennyivel jobb nekem (mennyivel boldogabb vagyok), mint egy evvel ezelott.
Es meg gyerekek sem zaklatnak ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 09:14:18

@DieNanny:
Olyan lehet mint a svedeknel. Ha az unnep hetfore esik vagy az azt koveto 4 napra, akkor mar a megelozo hetvegen isznak es megismetlik a kovetkezo hetvegen is. Minden mas esetben szinten igy csinalnak :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.31. 09:26:04

Itt a videki Angliaban inkabb csak azok oltoznek be Halloween-re, akik sok ugyfellel talalkoznak. Penztarosok, fodraszok, stb.
Ok viszont mar egy hete igy meloznak. A varosban a legtobb bolt is fel van diszitve, nagyon hangulatos az egesz.

Nekem speciel nagyon bejon. Sokkal jobban elvezem mint a halottak napjat.

Minden esetre azert itt irodai melokra nem szoktak az emberek beoltozni. Bar most van nalunk egy kozepkoru expat figura, aki semmit nem tud a szokasokrol es a brit meg skot kollegak probaltak beetetni hogy itt is mindenki fel fog oltozni az irodaban. :D Mar ugy tunt bevette, amikor az egyik kollega kiesett a szerepbol es leesett a szekrol a nevetostol. :D

Pedig en meg fizettem is volna hogy a kopcos kopaszodo figura megerkezzen a denever jelmezeben es meglassa hogy mindenki mas siman ing+farmer komboban ul az asztalnal... :DDDD

cristallo 2013.10.31. 09:27:03

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: nem biztos, hogy nyertél, mert kimaradsz egy jó kis buliból:)) Akaratod ellenére nem is tudnál együtt tartani senkivel, csak ha visznek. De szerintem itt szó sincs ilyesmiről. Persze nem kötelező, de szerintem jó buli. És csak olyan mértékben kell részt venni benne, amennyire neked kényelmes.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.31. 09:28:38

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: "Ugyanakkor pl. a Halaadas tetszik, bar nem vagyok vallasos es azt sem tudom az mennyiben vallasos unnep, de van benne valami szimpatikus. Azt unneplem, hogy mennyivel jobb nekem (mennyivel boldogabb vagyok), mint egy evvel ezelott."

A halat istennek adjak, de alapvetoen mezogazdasagi unnep. Az aratas eredmenyeit koszonik meg. :)

rezsoatya (törölt) 2013.10.31. 09:34:02

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: valld be, hogy a toltott pulyka miatt... elvegre az is egy kover madar... :D

rezsoatya (törölt) 2013.10.31. 09:36:55

@Don Kartasch: azzal egyutt, hogy megszoktam ekezet nelkul, vicces volt, hogy miert adnak halat istennek... de rajottem, hogy hálát! :D

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.31. 09:40:46

@rezsoatya: Hatha a halat is borra tudja valtoztatni mint a fia a vizet, nem? Nem rossz a hering, de egy jo testes merlot formajaban megiscsak konnyebben csuszik. :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"A Halloween eleve nem vallási ünnep, így ez rossz hasonlat."

Hat akkor mi? :DDD Szerinted mitol vallasi egy unnep? Mert szerintem attol hogy a hagyomanyok valamilyen vallason alapulnak. A Halloween meg a kelta es romai politesita vallas osszemosodasabol jott letre. Akkor?

rumitom 2013.10.31. 09:52:06

@rezsoatya: megkoszonjuk, hogy anno o adott, meg 5 zsemlet is :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 09:53:05

@rezsoatya:
Sosem tagadtam! ;)

@Don Kartasch:
Igen, ennyit tudok rola en is. :)
A jol megerdemelt telezabalas unnepe! ;)

Az vallasi unnep, amire birca azt mondja. Ennyi. Meg mindig nem ertitek? A nap akkor kel fel, amikor birca azt akarja. Telihold is csak maxval engedelyevel lehetseges.
Chuck Norrisnak is birca volt a jele az ovodaban...

@cristallo:
Akkor este Halloween party lesz! Beoltozok nudistanak otthon! ;)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 09:58:58

Én úgy trükközöm, hogy ilyenkor átlagos szürke irodai aktatologatónak öltözöm be, így mindenki csodálkozik elmés jelmezemen...

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.10.31. 10:14:28

minden ilyesmivel az a baj, amikor átesnek vele a ló túlsó oldalára (kötelező, hatalmas költekezés, aki akarja se tudja kikerülni, stb).
kár érte.
(én boszorkány vagyok, de hát egy tanárnál természetes, hogy ezen a napon söprűnyélen közlekedik. a menedzsment szigorú az egyenruha ügyében, a gyerekek nem öltözhetnek be, elvileg én se, de engem nem fog senki hazaküldeni.)

2013.10.31. 10:16:00

Ed, kosz a postot, jo volt. Minnesotaert nem irigykedem.
Epp irni akartam a HAnak, hogy jo lenne AmerKanadabol egy Halloweenos poszt, mert Europaban Azsiaban es Afrikaban elok nem tudjak, hogy az milyen.
A volt szomszedunk haza ilyenkor lekorozte barmelyi Hollywoodi Drakula kastelyt. Karacsonykor meg ugy ki volt vilagitva a haza hoemberekkel es renszarvasokkal, hogy a Solyom Airways letehetne ott az Airbusat.

Madarsson, tudtad, hogy Minnesotaban van a legtobb sved/skandinav? Otthon erezned magad.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.31. 10:16:54

En nem szeretem a Karacsonyt, mert nekem nem jelent semmit, nem vagyok vallasos, csak halal unalmas pofavizit. Meg jo, hogy nincsenek az en csaladomban rokonok :D, marad asszonykame... A csaladomat meg szeretem enelkul is.

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: En meg szatirnak es a nagykabatomban settenkedek majd asszony nyomaba. :DDDDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.31. 10:18:26

@charlieharper: Egyaltalan felszalltek mar a Szoliom repulok?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.31. 10:19:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Hat nezd, ezek alapjan mar a Karacsony sem az. Az emberek tobbsege mar nem jar ejfeli misere. Karacsonyfa van, csaladi egyuttlet meg ajandekok. Ennyi.
Az emberek mar nem beszelnek Jezus szuleteserol meg 3 kiralyokrol es hasonlokrol.

De errol orakig tarto parttalan vitakat lehet folytatni. :D

2013.10.31. 10:21:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: az a 4 orszag regen volt. A 80-as evekben otthon nem unnepeltek Valentine Dayt. Par eve Februarban meg minden budapesti boltban szivecskes zoknit arultak. Terjed ez. Lehet, hogy mar Peru is nagyban tokot farag.
Egyik budapesti ismerosom (soha nem elt a viz masik oldalan), halloweeni partyt csinal a hetvegen.

33621 2013.10.31. 10:25:49

@DieNanny: Én rámentem a google.hu-ra de semmi!

2013.10.31. 10:27:28

@Mr. Long [wannabe Briton]: nem tudom. Ha jon Niki majd kifaggatjuk a belso pletykakrol

cristallo 2013.10.31. 10:36:26

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: basszus, értem én, hogy Halloween, de azért az ijesztgetésnek is van ám határa!:)))

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.10.31. 10:38:48

Thaiföldön is simán van Halloween dekoráció, a tök marha drága, én mindig dinnyét faragtam. de hát az ázsiaiak mindenféle ürügyet szeretnek ünneplésre, bulizni, beöltözni, idétlenül viselkedni :-) nem kell hozzá vallás meg semmi.
itt még nincs, de persze a gyerekek tévéből, könyvekből stb képben vannak, legalábbis a mieink. illetve találtam tökmintás ceruzákat a sokféle között, azt kaptak ma a gyerekek.
kicsi gyerekekkel én azt szerettem, hogy az egész héten lehet témázni - félelmek, ezek legyőzése, másvalakivé átlényegülés, ezen keresztül mások érzéseinek megélése, ezek az óvodásoknál egyáltalán nem apró dolgok. nem a trick or treat a lényeg. habár volt abban is valami bájos, amikor az egyik legnyámnyilább középsős ugrált az igazgató kanapéján szellemnek beöltözve és valami fénykarddal hadonászva, hogy trick or treat :-D (előre hagytunk ott mindenkinél cukrot stb, hogy azt adják a kölyköknek.) most a nagyokkal meg meg lehet olyanokat beszélni, hogy kinek a kultúrája mit kezd a szellemekkel (el akarják ijeszteni vs megvendégelik őket), babonák, hogy mi hoz szerencsét, mi nem, és egyéb kis borzongások :-) a buddhistáknak nagyon jól fejlett szellemkultuszuk van, simán köthető ide az egész, az emberek nagy része hisz a szellemekben. mindenképpen érdekes. nem kell mindig mindent agyatlanul.

BTBTBT 2013.10.31. 10:41:39

@Chang Yai:
Boszorkány? Hmmm... :)

@Don Kartasch:
"tt a videki Angliaban inkabb csak azok oltoznek be Halloween-re, akik sok ugyfellel talalkoznak. Penztarosok, fodraszok, stb."

Akkor lehet, hogy ma Sodalis ilyen cuccban feszít az üzletben? :)))

Ha ilyen helyen dolgoznék, nekem nem jönne be, hogy ilyen sapkát/jelmezt viseljek. Kávézókban, gyorséttermekben is nagy divat Londonban az ilyen maskara, de minimum a sapka.

@charlieharper:
Már bő 10 éve is jártunk Halloween partira Mo.-on, igaz, akkor még csak a fiatalság, és nem a lakosság köreiben volt ennyire elterjedt.
A Valentin napot meg legalább 97 óta tartják Mo.-on. Akkor még érdekelt, mert új volt.

@33621: @DieNanny:
Vagy a google.co.uk-ra. Ott is megy a szmötyifőzés! :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.10.31. 10:48:48

az ilyen google izéket le lehet tölteni valahogy? nem ment ma az intranet, de telefonról látom, megmutatnám a kölyköknek holnap :-(

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.31. 10:49:41

@Mr. Long [wannabe Briton]: "Egyaltalan felszalltek mar a Szoliom repulok?"

Az-az! :D Mar csodeljaras alatt vannak. Nem erkezett meg a titokzatos arab befektetotol a sok milliardos tamogatas. A fonok meg rogton agyverzest kapott. Szegeny csorikam, ezek szerintem tenyleg komolyan gondoltak...

2013.10.31. 11:02:58

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Kepzeljuk el a Solyom Airline - t szlav kiadasban: Sokol Air. A sokol a szlavok turul madara:)
Mi prolik egesz evben heti 5 napon unnepeljuk a Halloweent: reggel beoltozunk jelmezunkbe: muanyag kemenykalap, feher, zold, fekete, stb munkaruha, vasbetetes csizma, bakancs. Mindenki izlese es penztarcaja alapjan allitja ossze jelmezet, annak szinet, markajat. Igaz, nem cukorkat kapunk jutalmul, hanem peanuts - ot(!!!!), hetente vagy kethetente, penteki napokon:) Kanadaban a Halloweennel jobban csak a Karacsonyt gyulolom, katolikuskent:) A Husvetot ellenben imadtam kisgyerekkent es felnottkent ( bar sohasem voltam az ) is: nagy evesek, finom sutemenyek, hatalmas berugasok, mi mas kell egy matyarnak?? :)

mirx 2013.10.31. 11:03:39

@Chang Yai: Doodle-nak hívják őket, és többnyire nem kell letölteni, mert van belőlük archív.

A doodle-ok saját oldala a www.google.com/doodles. Itt van kereső, például keresés Halloween-re:
www.google.com/doodles/search?query=halloween

a mai még nincs ott, de gondolom, pár nap múlva archiválják.

2013.10.31. 11:08:19

@Cascabel:
Ja elszornyedve es rohogve neztem az utobbi napokban az uzletekben, amikor turbanos apak, csadoros anyak, szomaliai csaladok vasaroltak a sok hulye jelmezt a veluk levo gyerekhadaknak:) A multikulturalizmus koszoni jol van, el es viragzik!!!

Len.Mag 2013.10.31. 11:11:06

@házelőtthinta: "Nekem annyi csapódik le belőle hogy költsünk el rá sok pénzt oszt jó lesz. Semmi ideológia, semmi mélyebb tartalom."

Ez régen is így volt a hagyományos ünnepeken, csak akkor nem pénzt költöttek, hanem pl. leölték a disznót stb. Szerintem semmivel sem értelmetlenebb akármilyen jelmezbe öltözni, mint busóként kendert húzogatni, vagy nem rosszabb trick or treatelni, mint kiszét égetni. Mindig is megvoltak az élet menetéhez, az évszakok stb. változásaihoz kötődő ünnepek, még ha változnak is.

Persze nem kéne kényszernek érezni vagy azzá tenni, de hát a posztban is le van írva, hogy aki nem szeretne részt venni, azért megoldja valahogy. Mi is minden évben kirándulni szökünk a húsvéti locsolók elől :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.31. 11:21:32

@Cascabel: Ilyen jelenet itt is volt. :D

Ket napja amikor meg rohamoztak a boltokat a jelmezekhez a belvarosi plazaban akkora sor allt a boltok elott, mint az apple storoknal uj termek elso napjan... Egy kijon - egy bemegy elven engedtek be az embereket es mindenkit elado kisert. Gondolom minimalizalni akartak a rejtelyes eltuneseket.

érthetetlen chris 2013.10.31. 11:30:30

@33621: Minmeghalunk.......
.
.
.
más

Egyébként nekem nincs bajom Halloween-el.
Akkor, ha nem pörögnék túl odaát akkor még tetszene is.

Egyszer voltam életemben Halloween party-n véletlenül, mert még az egyetemen egy esti kocsmatúra után szükségét éreztük, hogy betérjünk az első táncos helyre amit meglátunk.
Csak bent vettük észre, hogy kb 10-ből 8 ember külföldi és jelmezbe van, ekkor derült ki, hogy egy az elsősorban külföldi diákoknak rendezett Halloween témájú bulin vagyunk.
Rólunk gondolom azt hitték, hogy csövesnek, vagy holdkórós/zombinak öltöztünk be azért juthattunk be :)

A buli hevében aztán a kínai/koreai dákok egy általam ismeretlen népszokásuk okán elkezdték széttördelni a kezük ügyébe került poharakat üvegeket. Miután csak nem hagyták abba mindenki kedvesen haza lett küldve a helyet meg gondolom kiadták jó pénzért a helyi fakíroknak. :)

Na az a buli/Halloween tetszett. :)

2013.10.31. 11:53:55

Off:
Tegnap volt az elso munkanapom, miota visszajottem Magyarorszagrol. Ket het piheno nem sok, tavaly 6 honapig nem dolgoztam, miutan visszajottem. Kicsit tartottam tole, hiszen uj ceg, uj munkahely. 70 km -t kell vezetnem munkaba ill. munkabol - szerencsere vegig autopalya, igy fel oraval korabban indulok a szokasosnal. De hamarabb itthon vagyok, mert csak a reggeli kaveszunetet tartjuk meg, az ebedidot es a du - I kaveszunete kihagyjuk, atdolgozzuk, igy 3/4 oraval hamarabb er veget munkaido. Minden nap egy oraval tobbet fizetnek a hosszu vezetes miatt. Egy kocsival megyunk a haverommal,igy a benzin is olcsobb, megfelezodik. Bar nincs jelentosege, hiszen csak 8 litert fogyaszt a kocsim, a benzin 1.14 $/l. Munkahelyen lehet cigizni, nem szolnak, orulnek, hogy ott vagyunk es dolgozunk: az arviz nagyon tonkrevagta a varoskat, megy az ujjaepites ezerrel, penz nem szamit. Ugy nez ki, kibirom par honapig, raadasul a fizetesem is tobb 5 $ - ral orankent, mint az elozo cegnel. Itthon jobban elfaradok az egesz napos ulesben, mint ott a munkaban:) Lassan ebresztem az vekkert, menni kell a Halloweenra, a gyapotfoldek varnak:(

vazzup 2013.10.31. 12:00:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: én inkább úgy fogalmaznék, hogy nem keresztény ünnep, de vallási. Nem a kereszténység a kizárólagos vallás. Ahogy a karácsony se kizárólag keresztény ünnep, s ráadásul már az is nagyrészt elveszítette a vallási tartalmát.
De ugyanez igaz a húsvétra is.

Én amúgy, ha olyan helyen élnék, ahol van Halloween, lehet, hogy részt is vennék benne. Semmivel sem rosszabb, mint egy farsang.
Igaz én inkább kézzel készített göncöt tennék magamra, nem pedig boltban vásárolt kész jelmezt, azokat sosem szerettem.

--
BTW, most, hogy megint kint töltöttem Londonban pár napot, egyre inkább úgy gondolom, hogy jó hely. Ráadásul busszal közlekedtünk kint is, itthon is. A kontraszt nagyon durva volt. :(
Ha valaki mégegyszer letorkol valakit, hogy ha hazalátogatva azt írja, hogy másik bolygó, flémelni fogok. Mert egyszerűen igaz.
A közhangulat, a séta, közlekedés a városban, teljesen más világ, az egyik folyton mosolygós, kedves, segítőkész emberekkel, a másik megkeseredett, csöves, lepusztult, bunkókkal. Lehet találgatni, melyik-melyik.

Nigro notanda lapillo 2013.10.31. 12:07:01

@VHB: így van, ràadàsul a vallàsi ünnepek/szokàsok gyökere is legtöbbször pogàny eredetű,

2013.10.31. 12:11:14

@diggerdriver: degeszre zabaltam magam. Nagyon jo volt, bar a metro budosebb, mint ahogy emlekeztem.
Most ertettem meg mi az a Magyarorszag jobban teljesit ize, amit itt szoktatok hajtogatni.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.10.31. 12:36:24

@mirx: köszi, sajnos a smatboard nem megy a telefonról, ezért akartam letölteni, de egyszer valamikor majdcsak rendbehozzák már azt, hogy a táblán is lehessen netezni megint, hát mi van, ha közben már karácsony lesz :-)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 12:46:51

@Don Kartasch:

Ez kétségtelen. Ma már van szekuláris-ateista Karácsony is, sőt a fejlett világban ez a gyakoribb az eredeti, keresztény Karácsony helyett.

De kérdezem: van valaki aki nem szekuláris-ateista ünnepként üli meg a Halloweent? Én csak pár újpogány, összesen pár ezres tagságú felekezetről tudok, mely ezt teszi.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 12:48:07

@charlieharper:

Nyilván változnak az idők, ünnepek mennek és jönnek.

Én hála Istennek nem vagyok rákényszerülve Halloween ünneplésre.

Shanarey 2013.10.31. 12:56:14

A poszt jó volt, az amcsik marhák, mert túllőnek a célon.

Nekem ez jobban tetszik, mint a húsvét, ahol a nőnemű versenyzők bujkálnak vagy csak szeretnének elbújni a büdös pacsuli, (a tizedik után már mind az) elől, na meg mindig akad egy marha aki vödör vízzel, szódás szinfonnal akar működni, azon a bizonyos napon.(a szódás szifonnal egyszer én is elkövettem ezt kb 25 éve) nekem bejön az hogy az ASDA pár dolgozója, azok akik a kasszáknál a rövidebb sort mutatják egy kis táblával, beöltöznek boszinak csontváznak, a pénztáros katonának, ennél nagyobb bajom sose legyen semelyik ünneppel. De sajna mindig van.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 12:57:29

@vazzup:

Van valaki aki nem szekuláris-ateista ünnepként üli meg a Halloweent? Mondjuk 1 ezreléknél több?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.31. 13:05:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Lehetseges az, hogy minden vallasi hatso szandek nelkul csak buliznak egy jot az emberek beoltozve?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 13:07:59

@Nigro notanda lapillo:

Nem feltétlenül.

A keresztény ünnepek legnagyobb része teljesen saját fejlemény, más részük meg zsidó ünnepek átkeresztényesített verziója.

Az tény, hogy a Karácsony direkt a korabeli fő pogány ünnep, a téli napforduló elhomályosítására lett kitalálva. Pl. az I. században a keresztényeknek eszükbe se jutott Karácsonyt ünnepelni. Csak a IV. században lett általános, hogy december 25-én Karácsony van, ill. a Római Birodalmon kívül január 6. volt a dátum (az Örmény Egyház ma is január 6-án ünnepli). Mielőtt félreértés lenne: az összes ortodox december 25-én ünnepli, de egyesek esetén ez január 7-re esik a világi naptár szerint, viszont ennek SEMMI köze az előbb említett január 6-i dátumhoz,

eagles 2013.10.31. 13:11:03

Ez a hellovines buli nem rossz. Jelmez? Király! Ha szakmát váltok, és bankrabló leszek, okvetlen olyan országba költözök, ahol ez ünnep.

Egyébként ez az egész hellovines, jelmezes baromság a fasomba sincs a magyar mindenszentekhez képest. Itt matyóföldön már legalább egy hete tart a járási sírburkoló verseny. Na ez valami!
Hellovín, jelmez, sütőtök! Hagyjuk már!

TilosazA (UK) 2013.10.31. 13:14:01

Nem tudom, én bírom a Halloweent. Addig amíg nem kell ennem ezekből az undorítónak kinéző kajákból.
Nem értem, miért olyan drágák a kosztümök, mi 10 fontért vettünk a lányomnak teljesen jó boszis tüll jelmezt az ASDÁban. Gondolom használtan úgy vágják utánad, szóval nem kell költségekbe verni magad. A mi nagyon komoly díszítésünk pedig egy 2 fontos tök (nem a súlya, hanem annyiba került), amit kifaragtam, így tudják az utcánkban hogy ide is lehet jönni trick-or-treatezni.
A lányom ovijában mindenki beöltözik, és a gyerekek nagyon élvezik az egész felhajtást. Hetekkel előre elkezdtek az óvónők mindenféle díszítést készíteni, papírból, szövetből, ilyesmi. A nagyobb gyerekek élvezik az ilyen kézzel készítős mókát.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 13:15:53

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Miért lenne baj? Ki mondta, hogy egy ünnep csak vallási lehet?

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.10.31. 13:23:56

instagram.com/p/gGgTxJmlvx/
Az iden keszitettem Halloween mezest. Amerikaban talaltam hozza a kiszurokat, van pulyka is, de azt tul nehez volt irokazni :) nekem tetszett amugy a sok kidiszitett udvar, töklampas miegymas.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 13:25:40

@TilosazA (wannabe mafla zsiráf):

Nálunk is volt ilyen a kádárizmus alatt. Hetekig gyakoroltunk, tanultunk verseket, énekeket, aztán április 4-én piros nyakkendőt kötöttünk és előadtuk.

:-)

TilosazA (UK) 2013.10.31. 13:29:03

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: És rossz volt? Nem. Csak az ideológia volt rossz ami mögötte volt.
Emögött viszont nincs semmi rossz, régi hagyomány, szeretik is, miért ne.

TilosazA (UK) 2013.10.31. 13:31:45

@Réka ‎: Tök jó. Mivel szoktál írókázni? Én karácsonykor mézeskalácsozok, de mindig csak nejlonzacskóval, eddig ez vált be a legjobban. A "hivatalos" habzsák ami erre való az nem jött be mert túl széles a szája a végének.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2013.10.31. 13:40:53

@TilosazA (wannabe mafla zsiráf): köszi :)
jelenleg én is nejlonzacskóval nyomom (no pun intended), de egy idő után kinyúlik a pici lyuk, amit vágok bele, és vastag lesz a vonal. Állítólag van fém előtét is habzsákoz, amely ilyen vékonyat tud jrni. 0-ás a neve, angol vagy magyar nevét sajnos nem tudom az alkatrésznek (tegnapig a svédet se tudtam).
Moha blogján szoktam nézegetni a mintákat.
www.mohakonyha.hu/search/label/m%C3%A9zeskal%C3%A1cs

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 13:41:42

@TilosazA (wannabe mafla zsiráf):

Szar volt. Egyszer még integettem is Kádár elvtársnak a tribün felé virágos sapkában.

rezsoatya (törölt) 2013.10.31. 13:51:52

@Quercus58: "járási sírburkoló verseny..." :DDDDDDDD

ez kesz!!!! :-)))))

rezsoatya (törölt) 2013.10.31. 13:53:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: en is, en is, en is! :-)))))

Mi élõkép voltunk! :D

vazzup 2013.10.31. 14:01:20

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: nem az a lényeg, szerintem.

Az én olvasatomban a "vallási ünnep" sem nem degradáló, se nem felemelő. Csak egy állapot. Annyit jelent, hogy valamely valláshoz kötődik az ünnep. Se többet, se kevesebbet.
A karácsony is vallási ünnep ilyen szempontból, pedig nem ülöm akként. Húsvétot meg eleve nem tartok, se a keresztény (méghogy böjtöljek, meg ne egyek húst hosszú ideig, lol, találjanak ki jobbat ennél, az élelemszűke sok éve elmúlt már), se a pogány eredetit (nem locsolkodom se vízzel, se büdös kölnivel).

DieNanny CH 2013.10.31. 14:17:46

@vazzup:

Azért azt ugye tudod, hogy a böjtnek az élelemszűkéhez semmi köze? Ugyanis tényleg jót tesz az egészségnek tavasszal egy böjt, tisztítókúra, stb. Több száz éve ösztönösen tudták azt, amit manapság cikornyás, száraz előadás-sorozatokban szónokolnak...

eagles 2013.10.31. 14:28:36

@rezsoatya:

Te még ilyet nem láttál, mint ami itt folyik. Van olyan sír, amin 12 db cserepes krizantémot, meg 16 szemetes kuka nagyságú mécsest számoltam. És ez nem egyedi eset. A vágott virággal kibélelt vázákról már nem is beszélve.
Agyrém.

Shanarey 2013.10.31. 14:33:04

@Quercus58:

Na igen ez az én halálom is, a rongyrázás ki tud több nagyobb díszesebb vackot tenni a sírokra. Az ilyen helyeken, nem is veszik emberszámba azt aki nem egy nagy táskányi mécsessel, és egyéb fittyfenével vonul be a temetőbe :-(

rumitom 2013.10.31. 14:34:15

@DieNanny: arrol nem beszelve mennyire erositi az ember akaratejet es segit osztonlenybol tudatosan viselkedo, onkontrollal rendelkezo emberre valni

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 14:39:30

@charlieharper:
Nem tudtam, de megneztem az allamot es a foldrajza nem nyugozott le :)
Inkabb a sziklas hegyseg, ami vonzanak, ha ott elhetnek.

@vazzup:
Esetleg locsolkodj huslevessel es ne furodj meg ?40? napig... :)

@DieNanny:
Ez az egeszsegnek jot tesz, de nem egy kellemes dolog olyan a szamomra, mintha azt mondanak, hogy valasszak:
1) elhetek 120 evet boldogtalanul;
2) elhetek 70-et boldogan.
Nem vitas, hogy melyiket valasztom... kell a fenenek a tavaszi (vagy barmilyen) bojt. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.31. 14:40:13

@Quercus58: De lattam neha Halottak napjan a temetoben. Kb ideigles mauzoleumt epitenek a viragokbol, mecsesekbol.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 14:42:05

@rumitom:
Akkor tartsunk kethonapos szexmentes idoszakot is... :)

Kerdes, hogy mi a fenenek az egesz, ha nem elvezzuk?

eagles 2013.10.31. 14:42:23

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

A legjobb tisztítókúra: tejfőlős bableves 3 napig a napon érlelve, majd jóízűen elfogyasztva. Az még az orrod is tisztíccsa.

eagles 2013.10.31. 14:46:42

@Shanarey: @Mr. Long [wannabe Briton]:

A legbosszantóbb az egészbe, hogy pl. amíg a férje élt, naponta százszor elmondta neki: dögölnél már meg.
Amikor meg meghallgatásra került a kérés, kamiontételbe hordja rá a virágot.
Arról már nem is beszélve, hogy ezek a sírburkolások mennyibe kerülnek. Én nem merem összeszámolni, az asszony mennyit költ erre, mert ha egyszer megteszem neki is dukál egy pár mécses.

Shanarey 2013.10.31. 14:47:21

@Quercus58:
Egy tál két tál..........Hánytál?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.31. 14:48:43

@Quercus58: Egy kamionnyi viragot radboritanak te sem kelnel fel. Lehet csak biztosra akar menni! ;)

2013.10.31. 14:52:03

rumos szemgolyokat akarooooook...... meg az a veres spagetti is jol hangzik. huuuh de imadom a halloweent. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.31. 14:55:13

@rezsoatya:
Ja. Az imperializmus szelleme:))))))))))))

eagles 2013.10.31. 14:56:12

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Pont erről van szó. Na meg, ha minden nap kimegy, meggyőződhet róla, hogy még nem vette ki a föld.
Tudod kik félnek legjobban a föltámadástól?
Az özvegyasszonyok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.31. 15:02:16

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Az alföldön a fröccsöntött müanyag virág a divat.
Tudok olyan falut ahol a virágboltban nem tartanak vágottvirágot csak müanyagot.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.31. 15:04:45

@charlieharper:
Ésakkormost mi van otthon?
Kánaán elérkezett már?
Csomagoljak?:))))))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.31. 15:06:41

@diggerdriver: hat lehet akciosan beszerezte anno az arukeszlettet a kovetkezo 20-30 evre :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.31. 15:09:53

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Mikyen szép is az, mikor a nap már jól kifakította.

Eröl jut eszembe tudod mi az a remeteszex?
Esö veri nap szíjja.
:))))))))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 15:17:05

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Bevallom, én akkor se szerettem már Kádárt, amikor még szinte mindenki odavolt érte.

montroyal ( CAN qc) 2013.10.31. 15:20:40

@DieNanny: gyakorlatilag egesz oct vannak felnott partyk es azt hetvegere teszik termeszetesen... szeretem ezeket a partykat mert eszmeletlen sexisen oltoznek a lanyok egy szallodaban rendezik pl . az osszes szobaban a resztvevok tehat party a bal terembe es a szobakban is folyoson is ...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 15:23:26

@Barátusz:

Aztán a középére gyertyát teszel és meggyújtod, gondolom...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 15:24:26

@Quercus58:

Lehet, bár kétlem, hogy ismert engem. Mondjuk, a másodunokatestvérem a Pártközpontban dolgozott...

eagles 2013.10.31. 15:24:53

@diggerdriver:

Az alföldön már régóta divat a művirág.
Jó 40 éve, mikor Egerben tanultam, megkérdeztem egy alföldi leányzót, nem lehetne-é meg-e nem. Mire nemes egyszerűséggel ezt válaszolta:
- majd akkor fogok veled lefeküdni,mikor anyád sírján elhervadt a művirág koszorú.

Okos ember kevésből is ért. Nem próbálkoztam többet.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 15:25:34

@Barátusz:

Elsietted a felvágást! Azt éjfélkor kellett volna, miután feláldoztál egy szüzet.

:-)

montroyal ( CAN qc) 2013.10.31. 15:28:10

@Cascabel: OFF koszi a magyar TV linkeket mukodik nezegetem is unalmamban ... ennyi vadaskodast corrupciot birosag rendorseg csalas lopas stb csak ebbol allnak a musorok hirek ..

BTBTBT 2013.10.31. 15:32:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
A szűzzel már sietve végeztem, mert nem bírtam éjfélig várni, hogy megkóstoljam a kenyeret. Úgyhogy most tele a hűtőm. :)))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 15:34:15

@Quercus58:

Az igazi úriember a művirágot is megdicséri, amikor hölgynél látja, s megjegyzi, hogy mennyei az illata.

eagles 2013.10.31. 15:34:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

A Nógrád megyei pártbizottságra én is bejáratos voltam. Csak az ottani büfében lehetett ugyan is banánt,meg téliszalámit kapni.

Shanarey 2013.10.31. 15:35:07

@Barátusz:
Csezd meg.
Most éhes lettem.
:-)))

Shanarey 2013.10.31. 15:35:50

@Barátusz:

Saját gyártmány, vagy vetted?

BTBTBT 2013.10.31. 15:37:39

@Quercus58:
Ilyen könnyen feladni? Az ilyen szöveg megér legalább még egy próbálkozást.

@Shanarey:
Kimaradt az ebéd?

Egyébként nagyon finom. Csak úgy magában ettem meg a kisebbik részt. Valószínűleg tök is van benne, azért olyan sárgás a színe.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.31. 15:38:13

@Quercus58: "A legjobb tisztítókúra: tejfőlős bableves 3 napig a napon érlelve, majd jóízűen elfogyasztva. Az még az orrod is tisztíccsa. "

Meh, egyetemista koromban meg repetat is kertem az ilyenekbol!
Amikor a krumplipureben ugy a 6. nap elteltevel elkezded felfedezni a foldieper aromakat... nah, akkor a legfinomabb!

BTBTBT 2013.10.31. 15:38:53

@Shanarey:
A Tesco-ban vettem. Pedig csak egy citromért ugrottam be a lazachoz.
Gondoltam is, hogy milyen furcsán nézek majd ki a pénztárnál sorakozva - egy citrommal a kezemben. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.31. 15:40:53

@Barátusz: Ezt Te sutotted? Vagy ha nem, akkor hol vetted?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.31. 15:42:55

@Barátusz: Kozben megjelent a valasz, koszi!

Szerintem ramegyek egyre en is. :)

Shanarey 2013.10.31. 15:45:59

@Barátusz:
Tesco nekem messze van, odáig nem megyek most el.
Az ASDA közelebb van, ott ma még megnézem.

Shanarey 2013.10.31. 15:48:19

@Barátusz:

Nem a megszokott napi 3 étkezés az amivel én élek.

Napi egy két étkezés nekem elég, és az időpont sem állandó, amikor kedvem, és időm van rá akkor eszek.

eagles 2013.10.31. 15:49:21

@Barátusz:

Úgy ismersz engem, hogy ilyen könnyen föladom?
30 éve a feleségem.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 15:49:43

@Quercus58:

Na, nekem apám hazahozott 2 kiló libamájat hasonló módon, Valamikor 1978 körül volt, emlékszem. Beengedték a külker minisztériumi belső üzletbe. Akkoriban libamáj csak egyes éttermekben volt, emlékszem, volt egy étterem Rákosszentmihályon, ahol mindig volt rántott libamáj. De boltban kapni szinte sosem lehetett. Persze akinek volt kapcsolata libatenyésztőkkel, az gond nélkül beszerezte.

Még ma is emlékszem a 2 kiló libamájra. Anyám megsütötte, s hidegen ettem. Három hétig kitartott. Hozzáteszem: szüleim keveset ettek belőle, hogy maradjon nekem.

BTBTBT 2013.10.31. 15:53:58

@Don Kartasch:
Jó étvágyat!

@Shanarey:
Napi 1-2 étkezéstől felfordulnék. Kell a 3.

Akkor te már eleve éhes voltál, csak a kenyér képe beindította a pavlovi reflexet. :)

@Quercus58:
Igazából nem ismerlek.
Ezek szerint bő 10 évig próbálkoztál nála?

blackhairlady 2013.10.31. 16:03:46

@charlieharper: A mi szomszedunk is olyan dekoracioval rendelkezik (minden unnepkor), hogy filmet lehetne forgatni a kertjeben.

Egyebkent a Party City nevu uzletben fantasztikus jelmezeket lehet kapni, kiegeszitokkel, muverrel, leragott zombi kezzel es egyeb nyalanksaggal. Tavaly a nagylanyom beoltozott Marilyn Monroenak, 30$ volt a komplett jelmez, parokastol, szoknyastol, cipostol. Ennyit otthon is koltottem a farsangi jelmezekre a gyerekeknek.
A munkahelyi beoltozesrol nem hallottam, a rokonsagomban nincs ilyen, de szerintem jo otlet. Mi a lanyaimmal itthon is beoltozunk es ugy osztogatjuk a cukorkat a gyerekeknek. Ok pedig annyira edesek, es mindig megdicserik a jelmezunket:))
Amugy meg a dekoraciot csak egyszer kell megvenni egy evben, es azt hasznalni eveken keresztul, pont ugy mint a karacsonyi dekort.
Amugy itt Houstonban hajnal ota szakad az eso, ugyhogy nem szamitunk tul nagy tomegre az iden.
De legalabb szobaton mehetunk offroadozni, jo nagy sar lesz az erdoben, orom lesz kirangatni a Jeepet a mocsarakbol:DDD

micsoda? 2013.10.31. 16:14:19

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ez nálunk is igy volt, azzal a különbséggel, hogy volt libánk. Persze a májat akkor sem végtelenül ehettük, mert a szüleim eladták. A finom falatokat nekünk gyerekeknek adták. Aztán amikor a szülők megöregedtek, megfordult a dolog. Ők kapták a finom falatokat.

Most lehet kapnia libamájat nem csak bennfenteseknek, csak ép nincs rá pénzünk. Akkor mi a különbség a múlt, és a jelen között?

nyuszigonosz 2013.10.31. 16:15:47

@Quercus58: Na az valami szörnyü, hogy ilyenkor mindenki telerakja a sírokat mindenfélével, föleg nagyobb és drágább legyen mi másoké.
Én nem megyek sehová mécsest gyújtani.

nyuszigonosz 2013.10.31. 16:20:08

@Barátusz: Jé! Hát jól jönne most.
Még jó, hogy vettem most az elöbb hazafelé friss kenyeret is. Igaz, nem ilyet. :-(

BTBTBT 2013.10.31. 16:25:44

@nyuszigonosz:
Nekem is csak véletlenül sikerült.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.31. 16:27:09

@Barátusz: "Ezek szerint bő 10 évig próbálkoztál nála?" Bizott benne, hogy elfelejti mit mondott neki :D

Latcho Rom 2013.10.31. 16:29:31

@házelőtthinta: Nincs nyomas, se itt, se amerikaban. Nyomas otthon van a fejekben, akik inkabb a gyaszt, melankoliat, depit szeretik - joguk van ra - mint a halal kirohogeset.

Ma lattam meloban: 1 tehenet togyekkel, harom boszorkat, 2 macskat, es egy nagyon szexi kinky apolonot :-) Kertem hogy merje meg a lazam, eddig nem jelentkezett.

rumitom 2013.10.31. 16:29:39

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: az ember neha tesz olyat, gyengesegbol, amit nem kellett volna es kesobb nagyobb a rossz hatasa mint az elvezeti erteke volt. pl bezabalsz sutemenybol gyerekkent mert meg nincs onkontrollod, aztan faj a hasad, extrem esetben hanytatni kell a gyereket. nyilvan normalis esetben a szulo gyakorolja a gyerek helyett az "on"kontrollt.

de tudok felnott peldat is mondani :)

eagles 2013.10.31. 16:29:45

@Barátusz:

Egy frászt. Egy hét múlva odajött, hogy beszéljük meg.
10 évig gondolkodtam, hogy elvegyem-é.
Szerintem elkapkodtam a döntést.

eagles 2013.10.31. 16:35:56

@nyuszigonosz:

Egy szál virág, egy mécses ugyan azt a tiszteletet, szeretetet jelképezi,mint egy kazal.
Az embereknek az életükben kellene tisztelni a másikat, a halálában meg békén hagyni.
Ez ami itt matyóföldön folyik, a tipikus kifelé élés. Mit mondanak mások.

BTBTBT 2013.10.31. 16:38:05

@Mr. Long [wannabe Briton]:
A nőknek (is) jó memóriája van. :)

@shakti_rom:
Miért nem te hőmérőzted inkább a nővérkét? :)

@Quercus58:
Egy hét múlva odajött? Second best?

Hallod-e? Te aztán tudod csűrni-csavarni a szót. :)

BTBTBT 2013.10.31. 16:41:22

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Miért? Mit ígértél már megint az asszonynak - amit aztán el is felejtettél? :)
Csak nem előrébb akarja hozni az esküvő időpontját?

eagles 2013.10.31. 16:42:46

@Barátusz:

Ezt szerettem meg benne. Az egyetlen nő volt, aki egy hétig ellent tudott nekem állni....
Boccs, de mintha repedezne a plafon. Most menekülök...

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.10.31. 16:48:20

juteszembe, érdemes ráguglizni a "dia de los muertos" kifejezésre, a mexikói interpretációt szemügyre venni.
pedig ők aztán elég rendesen katolikus népek.

libamáááááj áááá de jó lenne, nagyon rég nem ettem, itt nincs, ahogyan pulyka is csak egészben, az meg nekem nem pálya. :-(

egyébként most azon gondolkozom, hogyan tudnám rávenni a kisfőnököt, hogy a szakkörösökkel csinálhassunk dekorációt Diwalira (szombat vagy vasárnap, ehh pedig munkaszüneti nap lenne). nagyon szépek a színes rizsből kirakott hatalmas képek. de ami egyértelműen vallási ünnep, azt nem szeretik megpiszkálni a főnökök.
mondtam már, hogy hiányoznak a thai ünnepek? :-( vagy bárcsak lenne akármi más helyette :-(
(pedig otthon én voltam a legcinikusabb stb az összes ünneppel kapcsolatban, vajon miért?)

nyuszigonosz 2013.10.31. 16:49:31

@Quercus58: A mécsest meg a virágszálat, na az megvolt a nyáron.
Olyankor, amikor csak én voltam ott és nem a kiöltözött tömegnyomor: akik csak ilyenkor mennek ki, föleg mindenkit kibeszélni, elcsámcsogni mások sírjai árán... na meg krokodílkönnyet sírdogálni, közben meg hangosan : "Na, ti is ittvagyotk?"-at kiáltani más ugyanilyeneknek.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.31. 16:50:30

@Barátusz: Ezt csak ugy altalanosan jegyeztem meg. Fingom sincs, hogy mit felejtek el :DDDDDDD Nem emlekszem ra :D

2013.10.31. 16:50:56

@shakti_rom: a tehen togyekkel es a kinky apolono egy es ugyanaz a szemely volt?

BTBTBT 2013.10.31. 16:53:01

@Quercus58:
Ha leszakad a plafon, majd mondhatod, hogy földrengés volt, és amiatt.

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Fejleszd a memóriádat, mert a végén majd olyasmit is kér tőled, amit nemhogy nem is ígértél neki, de még csak nem is hoztad szóba. :D

eagles 2013.10.31. 16:53:55

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Nősülni akarsz? Helyes. Nehogy mán jobb legyen neked, mint nekünk.

nyuszigonosz 2013.10.31. 16:54:09

@Barátusz:
Majd ha megint kenyér kell, körülnézek valami ilyen után.
Ma a König Ludwig kenyér lett a nyerö.

2013.10.31. 16:54:34

@diggerdriver: rosszat kerdezel. Nem szoktam magam rosszul erezni Budapesten (kiveve a budos metroban).
A mignonnak bem ugyanaz az ize, mint regen. A solet jo volt. Benyomtam egy dobost is es ittam kosher szilvat.

Latcho Rom 2013.10.31. 16:55:43

@charlieharper: Te csak edd a solettet a dob utcaban kis humorista :-)

Csinaltam par kepet, este majd teszek ide.

eagles 2013.10.31. 16:56:15

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Egyébként a memória fejlesztésére a legjobb módszer: adj pénzt kölcsön másoknak.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.31. 16:57:50

@Quercus58: Meg van addig kb 2 evem (ebben remenykedek).

2013.10.31. 16:59:37

@Mr. Long [wannabe Briton]: ezt hogy szamoltad ki? Reverse engineering az life expectancybol?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 17:01:07

@Barátusz:
Elég jól fest, gratulálok! :)

@rumitom:
Dehát ezek nem olyan vészes dolgok, nem?
Az önkontroll hiánya alatt én inkább a nemierőszakot elkövetőkre gondolok és nem a "jajj, nem tudom megállni, hogy egyek még egy tányér sztrapacskát; aztán rosszul leszek, de üsső kő, így is megérte" - megtörtént eset.

Szóval azt gondolom, hogy ami nem jár azzal, hogy másoknak gondot okoz (erőszak, rablás, gyilkosság és hasonlók) vagy nem okoz az embernek jelentős maradandó károsodást (mondjuk szándékos öncsonkítás), annál kár az önkontroll.
De én már csak ilyen liberális disznó vagyok :)

rumitom 2013.10.31. 17:03:18

@charlieharper: en is most jartam hunban, eltekintve a pofamba tolt kormany plakatoktol, ugy ereztem, lattam az arcokon a kozhangulat mintha javult volna, az emberek mar kb leszarjak a korulottuk levo politikai bohockodast.
a varos el es nyuzsog, az emberek meglepoen kedvesek. kint voltunk a Lazar tanyan godollon. meg koszeg kornyeken kabriozni az oszbe. bukfurdon wellnesselni. teljesen korrekt. es most eloszor talaltam magyarorszagot nem draganak a szolgaltatas minosegenek aranyaban. persze meg mindig sok helyen szivesegget tesznek azzal hogy kiszolgalnak es nem kell megkoszonnom hogy fizethetek. de valahogy nem annyira durvan mint akar csak tavaly is.
bar nem lettem kerdezve, de ennyit az otthonletemrol :) ja es meseszep 25 fokos ido volt.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.31. 17:06:38

@charlieharper: Ezt igy nekem nem kellett kitalalni. El lett mondva, mikor eskudom...

2013.10.31. 17:07:06

@blackhair-lady: ha digger felveszi, veszek neki egyet!
@rumitom: ugye, hogy teljesen korrekt? Ugy ulnek emberek a kavezokban/kocsmakban, mintha semmi problemajuk nem lenne az eletben. Sot, meg a felesegem is boldogult az utcan a lanyom szerint a Hunglissshal.

eagles 2013.10.31. 17:09:49

@Mr. Long [wannabe Briton]:

A házasságban az a jó, hogy meg lehet osztani azokat a gondokat, amik a házasság nélkül nem is léteznének.

rumitom 2013.10.31. 17:09:55

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: az onkontroll hianyanak egy extrem esete a megkivan egy not, az nem akarja => megeroszakolja. bar pszichologusok szerint a nemi eroszak valami 90%-ban nem az elkoveto nemi vagyainak kiszolgalasara szolgal. de lehet rosszul emlekszem, nem vagyok a tema szakertoje.

de ha mar tema. van teszem azt egy holgy ismerosod regrol, akit igen kedvelsz, de nyilvanvalo szamotokra hogy sosem lesztek ferj es feleseg, egy szep napon azonban egymas mellett ebredtek. az eset akar a baratsagotok rovasara is mehet. a kerdes: megerte az a kellemes par ora (par perc) egy barat elveszteset? nem lett volna jobb "erosebbnek" lenni. nyilvan minden pelda santit, es nem kell hogy az ominuz esetnek ilyen kovetkezmenyei legyenek, csak probalok ravilagitani mire tud jo lenni az onkontroll. valakinek alapbol egesz nagy, valakinek meg fejlesztenie kell. a bojt egy hatasos modszer a fejlesztesere.

Latcho Rom 2013.10.31. 17:11:58

@charlieharper: Nem lehet hogy azert mas az élet kulkerekben, lepukkant videken mint a 7kerben, s ahol rumitom erezte magát?

rumitom 2013.10.31. 17:13:49

@charlieharper: ja, en mondjuk megkaptam, hogy hallatszik a magyaromon, hogy kulfoldon elek/eltem. de mikor pironkodva elnezest kertem, csak mosolyogtak es nagyon erdeklodoek voltak, ugy korbe rajongtak budapesten a magyarok mint UAE-ben a szoke kek szemu europait.

eagles 2013.10.31. 17:16:23

@charlieharper:

Hát ha még meglátja a család az új országimázs plakátot.

micsoda? 2013.10.31. 17:20:52

Ha annyi energiát fordítana a média farsangi ünnepűnkre, mint az október 23-ra, november 4-re, nem kellene az amerikai minta. Annak idején a jelmezbálok díjazással, vidám szórakozással , nép ünnepély volt. A magyarság tudatot e téren is erősíteni lehetne, nem másokat majmolni.

2013.10.31. 17:21:28

@shakti_rom: persze. Scarboroughban vagy Bramptonban is mas, mint pl Oakvilleben (bocs, csak T.O-t ismerem), Quebecet nem.
Majakovszkij utca teljesen ok volt es jo kajakat lehet benyomni a kornyeken,

2013.10.31. 17:22:33

@Quercus58: nem lattam meg. Mi van rajta?

Latcho Rom 2013.10.31. 17:24:26

@charlieharper: kaja mindig okes, s ez marad is ha kikialtjak csaszarnak a felcsuti maradonnat, akko is.

Otletes bar eleg borzongato jelmezt lattam epp: monkey on my back, csavonak majom csontvaza a hatara kotve.
Brrrrrrrr...

eagles 2013.10.31. 17:25:19

@charlieharper:

Egy hatalmas Orbán Viktor kép, alatta egy Viktor Hugó idézet:

"Aki fejjel magasodik százada fölé és minden ízében maga a haladás, azt már nem bírálják: gyűlölik."

rezsoatya (törölt) 2013.10.31. 17:25:38

@Quercus58: De! Azt hiszem láttam! Kijövetelem előtt egy kis faluban éltem néhány évig, az volt, amit leírtál. Mert ha nem így, akkor a faluban megszólják...
Egész kazlakat vittek az öreglányok a temetőbe. Én azt "játszottam", nem ismervén senkit, rokonom sem volt ott, hogy arra a sírra tettem mécsest, ahová senki más, amelyik a legelhagyatottabb volt (és máig nem tudom, kié volt a sír...)

Latcho Rom 2013.10.31. 17:25:49

@charlieharper: Ki az a Majakovszkij tarloskam? :-))

Ontario itt, nem quebec.

Montroyal: Celine tamogatja a Charter.

nyuszigonosz 2013.10.31. 17:26:07

@Barátusz: Igen, ilyen. Nagyon finom. És mint mindenböl,persze ebböl is van több féle, pékségenként változik egy kicsit az íz.

Amúgy itt mindig van tökmagos kenyér is, abból is különbözö féle, meg olyan amiben napraforgómagok vannak, vagy tök és napraforgó magok.
De olyan, amit te vettél olyan sárgás belsejü, tökmaggal, na olyat még nem láttam.

Latcho Rom 2013.10.31. 17:27:51

@Quercus58: Ott rohadjon meg cipoben.

Elnezest HA.

2013.10.31. 17:29:27

@shakti_rom: nahat, akkor
te es morsels: ON,
montroyal es que-beka (regen nem jart erre): independent province of Quebec
Cougarcat: BC
Zopolite: AB
Van itt valaki newfie?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 17:31:59

@rumitom:
Akkor mondom az ultimate megoldást: böjtöltessük a börtönben ülő rabokat. Mondjuk nem kapnak enni 40 napig. :) Aki túléli, tuti képes lesz az önkonrtollra és soha többé nem bűnözni :D

@micsoda?:
Nekem jól fejlett magyarságtudatom van. Pl. a múltkor volt egy nézeteltérésem egy kollégával (igaza volt) és ezt mondtam neki (svédül): "Én kicsi vagyok és jelentéktelen, de te nagy vagy és erős. Ezért neked van igazad :)"
Hozzátartozik, hogy tényleg baromi nagy darab svéd srác, én meg tényleg picike vagyok itt (meg máshol is :) ). Nálam csak a nyúl alacsonyabb a családban.

Viszont a magyarságtudatom a helyén van (kicsi és jelentéktelen) )

eagles 2013.10.31. 17:32:24

@rezsoatya:

"van aki szerencses! Nekem pl. nem kell beoltoznom, mert olyan ronda vagyok! "

Nekem hetente szokták mondani, hogy vegyem már le Frankenstein álarcot, mert már vége a farsangnak. De hogy miért?

Latcho Rom 2013.10.31. 17:33:42

@charlieharper: Cascadel alberta, azt hiszem

NF-be ritkan megyunk magyarok, par szorvany 56-os ott maradt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 17:34:24

@rumitom:
Szerintem teljesen mindegy, hogy mire szolgál. Az erőszak attól erőszak, mert a másik nem akarja.
Ha 10 csecsemő élete múlna rajta, az erőszak akkor is erszak lenne és elítélendő. Tök mindegy az oka...

Latcho Rom 2013.10.31. 17:37:29

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Oh.

csarli! szinhaz, koncertek..beindulasok, miket csinaltal?

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.31. 17:41:35

@Quercus58: "Egy hatalmas Orbán Viktor kép, alatta egy Viktor Hugó idézet:

"Aki fejjel magasodik százada fölé és minden ízében maga a haladás, azt már nem bírálják: gyűlölik." "

Ez most csak vicc volt ugye? Kerlek, konyorgom, mondd hogy csak vicc es nem gondolnak komolyan ilyesmiket...

rumitom 2013.10.31. 17:45:41

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: az en ertek rendemben sincs mentseg a nemi eroszakra.
a bojtolesnek a lenyege, hogy onkentes, en hiaba mondok le folyamatosan a ferrarimrol, ha nincs lehetosegem ferrarit venni.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.31. 17:45:54

@Quercus58: az a szerencsém, hogy én ezt nem láttam. kerüljön bármibe, leköpném.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.31. 17:47:56

off
ért itt valaki a WP-hez? egy kis segítségre lenne szükségem.

rumitom 2013.10.31. 17:47:57

@Don Kartasch: bar en nem lattam, de ha igaz, szerintem politikailag ismet zsenialis huzas. az egesz ellenzeki sajto tomeny gyulolettel beszel rola, az egyszeri neppel elhitetni hogy ez valojaban zsenijenek meg nem ertettsege, szerintem fantasztikus.

blackhairlady 2013.10.31. 17:54:09

@charlieharper: Nekem Maxval jutott eszembe, o szereti a leopard mintat es a feszulos cuccot :) (Bocs Max, csak vicceltem am..:DDD)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.31. 18:00:08

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: milyen jol is nezne ki egy ferfin ez a jelmez... ahogy a szunyoghalon kikandikal a testszorzet...

blackhairlady 2013.10.31. 18:02:59

@rezsoatya: Jaj de aranyos a Digger! Valyon mit kapott a kis vodrocskejebe? Csak ovatosan a cukros bacikkal (nenikkel!)

mirx 2013.10.31. 18:04:48

Számomra a Halloweenben egy jó dolog van: hatszázötvenkettedszer is megnézni a Nightmare before Christmas (Karácsonyi lidércnyomás) nevű fantasztikus stop-motion zenés rajzfilmet, gyerekekkel vagy nélkülük.
Tim Burton-rajongóknak kötelező.
:)

DieNanny CH 2013.10.31. 18:06:18

@rezsoatya:

(Nem akarok ünneprontó lenni, de ez a kisfiú nem mozgássérült? Mondjuk ebben az esetben teljes elismerésem az ötlet kitalálójának, hogy hátrányból előnyt barkácsolt...)

nyuszigonosz 2013.10.31. 18:12:53

Az elsö kisgyerek- sereg már volt az elöbb: mit kisgyerekek, boszorkány, varázsló meg vámpír meg olyan zöldmaszkos szörnyeteg. Örültek az édességnek. :-))

eagles 2013.10.31. 18:19:26

@Don Kartasch:

Hát szoktam én viccelni?

mirx 2013.10.31. 18:20:05

@Babette_: mi az a WP?
(ebből mindjárt ki is derül, hogy nem értek hozzá)

nyuszigonosz 2013.10.31. 18:29:01

@mirx: Na ezt akartam én is kérdezni :-) aztán meg meg vártam, hátha valaki mégis tudja mi az.

rumitom 2013.10.31. 18:30:24

@rezsoatya: ez egy picit eros volt, pedig ovatosan szoktam kattingatni

eagles 2013.10.31. 18:31:00

@shakti_rom:

Pista bácsi, meg Mari néni a gyémántlakodalmukat tartják. Ebből az alkalomból riportot készít velük a helyi tv.
A riporter megkérdezi Pista bácsit:
- Pista bátyám, maga tapasztalt ember. Meg tudná mondani,mi a különbség a baj, meg a katasztrófa között?
- Hát kedves gyerekem-válaszolja az öreg- a baj az , ha ennyi év után elhagy az asszony. De az nem katasztrófa.
- És mi a katasztrófa?- kérdezi a riporter.
- A katasztrófa az fiam, ha szeretett miniszterelnökünkkel, Orbán Viktorral leesik a repülő. Az viszont nem baj.

vazzup 2013.10.31. 18:34:48

@DieNanny: én úgy tudom, hogy a böjt azért alakult ki, mert a tél végére elfogyott a felhalmozott élelem, így rákényszerültek az emberek, hogy a tavasz elején hosszabb kevesebbet eszünk, mint rendesen dologra, amire aztán ráakasztották a vallásos-spirituális mázt.
De persze, előfordulhat, hogy tévedek.
Kár, hogy az ilyen méregtelenítő maszlagban nem nagyon hiszek. Sem a meditációs hókusz-pókuszban. Szóval ez az önsanyargatás általi megtisztulás nem annyira játszik az én nézőpontomban.
Ugyanúgy, ahogy a nem-eszünk-sertéshúst, meg a külön-tároljuk-a-húst-a-tejtől sivatagi szokás sem önsanyargató, meg extra kiadásba verő, önmagukért való szokás, hanem nagyon is kézzelfogható, logikus oka van, úgy ennek is. Szerintem.

@rumitom: az erőszaknak kevés köze van az önuralomhoz. Az inkább beteges hatalommánia. Bár ha onnan nézzük, az is lehet egyfajta önkontroll-hiány.
Én jobbnak tartom, s egyben egészségesebbnek is, ha önkontroll-fejlesztés valami értelmes tevékenységgel fejlődik. Sport, tánc, művészet, stb. Az ilyen önmagáért való test-sanyargatás eléggé ódivatú marhaság azokból az időkből, amikor az emberélet még eléggé keveset számított.
Régen meghaladtuk azt a kort, szerintem ideje továbblépni.

vazzup 2013.10.31. 18:36:10

@mirx: @Babette_: vagy windows phone vagy wordpress... :)

Babette, kivele, hátha tudunk segíteni! :)

vazzup 2013.10.31. 18:44:19

Amúgy nekem speciel most ez a kedvenc haloween-es prank-em: gawker.com/this-terrifying-halloween-prank-is-fabulous-1456005535 :D

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.31. 18:56:26

@vazzup: hát nagyon komoly és súlyos problémám van: a fb-ban nem látom a csoportokat. sehol.
mivel gyakorlatilag csak csoportokba írok, a probléma megoldása életfontosságú.
az appot nem én tettem rá, eredeti.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.31. 18:58:27

@vazzup: továbbá nem tudok bejelentkezni ide vele. pedig a jelszó jó.

montroyal ( CAN qc) 2013.10.31. 19:06:42

na itt szakad az eso ..szegeny gyerekek borig aznak azert a par kilo cukorert..

vazzup 2013.10.31. 19:08:16

@Babette_: láttad őket valaha ezen keresztül?
Itt nézed? cdn.marketplaceimages.windowsphone.com/v8/images/f978a255-25fc-4e0b-be8f-2daca2103416?imageType=ws_screenshot_large&rotation=0
(balról-jobbra söpréssel tudod előhozni a listát, ha minden igaz)

Ha igen és igen, akkor azt tudom csak javasolni, hogy update vagy leszed és újratelepít.
www.windowsphone.com/en-us/store/app/facebook-beta/93da5d29-daf0-4783-9ed5-a87b33247ec6

Azt nem tudom, hogy működik-e az Indapass-Facebook összekapcsolás mobilon, még sosem próbáltam. Ez irányban szerintem próbálj meg írni az Indapass supportnak, hátha ők tudnak okosat mondani.
De lehet, hogy az update vagy az újratelepítés megoldja azt is.

(Valójában nekem nincs WP-m, szóval nem vagyok benne biztos, hogy működni fog, Androidos vagyok, csak a barátnőmnek van WP-je, de ő most nincs itt, hogy ki tudjam próbálni, amit mondok)

nyuszigonosz 2013.10.31. 19:12:34

@montroyal: Na itt szerencséjük van, mert napközben csodálatos napsütés volt a ködös hideg reggel után. Igaz, ök most járkálnak, de csillagos ég van a hideg estéhez.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.31. 19:15:14

@vazzup: nincs ilyen képernyőm.
kapcsolat menüben van: mind, újdonságok, legutóbbi, együtt
ha a saját képemre kattintok, akkor: megosztás (ezen belül üzenet küldése, bejelentkezés, csevegési állapot), értesítések, újdonságok.
ennyi. kissé fura még nekem, nem látom összefüggéseiben

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.31. 19:15:59

@vazzup: nem akarom az indát összekapcsolni fb-kal, ide akarok belépni babette-tel.

rezsoatya (törölt) 2013.10.31. 19:18:59

@DieNanny: De! Szerintem is kerekesszékből van kialakítva.

Ez újabb téma lehetne. Itt teljesen természetes, hogy nem külön "felzárkóztató" osztályokat indítanak. Mellettem van egy iskola, reggelente látom, hogy hoznak ilyen gyerekeket is a szülők. És így együtt nőnek fel közösségben, s az egészségesek megtanulják elfogadni őket. Nincs is olyan kirekesztés, mint pl. legutóbb Bodajkon történt.

rezsoatya (törölt) 2013.10.31. 19:20:07

@Quercus58: még a második képtől hagyján! De az első!!! Szörnyű! :D

vazzup 2013.10.31. 19:20:14

@Babette_: szerintem akkor még régi FB van telepítve, próbáld meg frissíteni.

Akkor nem értem, miben szeretnél bejelentkezni ide? A böngészőben? Cookie-k engedélyezve, meg minden ilyen okosság? Átirányítás működik? Mi a pontos jelenség, beírod az emailt, a jelszót, rácsapsz a gombra, mi történik?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 19:22:31

@Babette_:

Nekem az van, de nem biztos, hogy értek hozzá, mert csak 3 hete van.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.10.31. 19:26:36

ez az Orbán-poszter komoly??
és még el sem kezdődött elvileg a kampányidőszak. mi lesz még ott???!
erre szoktam mondani, hogy megvannak az előnyei annak, ha az ember nem beszéli jól a nyelvet. meg nem is olvassa jól. ki lehet kapcsolni. nyilván Thaksin Shinawatra még Orbánnál is .....bb (nem jut eszembe megfelelő melléknév), viszont thaiul akkor értek csak meg valamit, ha lelassítok, tudatosan ráfigyelek, ott vagyok, magyarul meg akkor is elolvasom vagy meghallom önkéntelenül, ha éppen az élet értelmén filozofálok közben és szembejön egy ilyen hányás.
lelki nyugalomhoz az kell, hogy az ember csak azt értse, amit meg akar érteni, amiért megközd egy kicsit, a többi meg áldott tudatlanság :-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.31. 19:26:58

@vazzup: háttö, nem fb-nak hívja, hanem kapcsolatok-nak.

böngészőben, ide. beírom az emailt, meg a jelszót, és nem fogadja el. ...
...
közben most ismét megpróbáltam, az admin oldalon, és sikerült. délelőtt próbáltam a HA oldalon belépni, és ott nem ment. igaz, LTE-n voltam, most meg az itthoni wifin. ami elvileg nem lehet ok, de a franc tudja.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 19:29:25

@rezsoatya:

Erről jut eszembe, feleségnek van halloweenes leggingsje, én vettem, de egész évbe hordja, Most nem tudok képet prezentálni, de ehhez www.worldofleggings.com/Textured_Skull_Leggings_p/leg5901-2001925.htm hasonló, bár ennél szolídabb, az övén nem vigyorognak a halálfejek.

micsoda? 2013.10.31. 19:31:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Remélem nem komolyan gondoltad:)
Végül is azoknak akiknek pénze van, vagy pártkatona, biztosan. /tapasztalat/

rumitom 2013.10.31. 19:31:47

@vazzup: meg veletlenul sem vagyok az onsanyargatas szoszoloja, csupan a bojt mint nem teljesen elvetemult, pusztan mazochista mivoltara probaltam ravilagitani.

szemely szerint en is jobban preferalom a lemondas helyett a pozitiv tevest. vagyis hogy x idoben megteszek valamit amivel masnak oromet okozom mig nekem mondjuk teher, ahelyett,hogy esetleg nem teszek meg valamit amit amugy megtennek.

ugyanakkor viszont teny, hogy szeretek enni, sokat is mozgok igy nincs gondom a sulyommal, de egyszer kiprobaltam szorfos sracokkal hogy egy hetig nem ettunk csak ittunk vmilyen turmixot, igazabol inkabb brahibol hogy ki tudja vegig csinalni. kozben persze ugyanugy sportoltunk, jartam dolgozni stb. piszok kemeny volt nem is az ehseg, az harmadik nap elmult, de grillezos estere elmenni, hogy se sor se sult oldalas... a vegen viszont a testem mintha ujja szuletett volna. azota minden evben megcsinalom ezt a kurat. es nekem szemely szerint jot tesz. fizikailag.

vazzup 2013.10.31. 19:32:51

@Babette_: szerintem te a kontakt listát böngészed, nem? Gondolom integrálva vannak a FB-kapcsolatok is a telefonkönyvvel, meg ilyenekkel.
Ott valszeg' nem is lesznek FB groupok. Telepítsd a FB-alkalmazást, esélyes, hogy FB-groupokat csak onnan fogod tudni használni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 19:33:30

@Quercus58:

Ilyet utoljára Rudolf Hesstől hallottam, amikor halála előtt 1 évvel interjút adott a börtönből: "büszke vagyok, hogy a valaha a nap alatt élt legnagyobb embernek lehettem a közvetlen beosztottja és az ő hatalmas ügyét szolgálhattam". Hitlerre utalt ezzel.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.31. 19:36:06

@vazzup: integrálva van minden mindennel, kibogozhatatlan.
de ha nem fb alkalmazás, akkor hogyan látom, hogy ki mit ír oda, meg hogyan tudok írni?

na mindegy, valószínűleg igazad van, nézek egy appot.
mielőtt teljesen lemaradnék erről a mai világról.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 19:37:34

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Én eddig már kétszer végigcsináltam a nagyböjtöt, az összes szabály betartásával. S az majdnem 2 hónap. Növeli az akaratot, de hízlal. Ugyanis a böjt alatt engedett ételek jellemzően hízlalnak.

vazzup 2013.10.31. 19:40:47

@Babette_: FB Groupba csak FB-app-on keresztül, fent linkeltem, ott tudod telepíteni is.
A kontakt listában csak a kontaktjaid vannak, akiket bejelöltél FB-n. Azokat lehet szűrni is, hogy csak azokat lásd, akikhez van telefonszám rendelve pl.
Hasznos eszköz. :D Nekem az Androidos is be van syncelve FB-vel, kényelmes. Haragszom is kicsit azokra, akik nem írják be a telefonszámukat az FB-be, hogy le tudjam syncelni, kézzel kell beírogatni, meg összekapcsolgatni néhányukat.

@rumitom: én is szeretek enni (sajnos), de nem tudok eleget ,
mozogni, hogy ne legyen túl sok a testsúlyom. Ez van. Ha csak ránézek a kajára hízok egy kilót, edzek két hónapot, fogyok felet, szóval nem vagyok éppen szerencsés ilyen szempontból.
Ettől függetlenül nem eszem hányásig tele magam, de nem is vagyok hajlandó éhezni, akkor és annyit eszem, amennyi jólesik.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 19:43:01

@Babette_:

Amikor a Nokiánál dolgoztam és jött valami kérdés, amire senki sem tudta a választ, a 3 varázsválasz módszerét alkalmaztuk:
1. Állítsa vissza a gyári beállításokat!
2. Ha nem, akkor: Frissítse a szoftvert!
3. Ha ez sem: Fáradjon el a legközelebbi Nokia mintaboltba!

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.31. 19:45:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
1. gyári beállításokkal kaptam
2. frissítettem
3. a helyi nokia boltot ignorálom, mióta nem adtak a múltkori készülékhez ingyen autós szettet, amit megígértek a klubban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.31. 19:46:30

@vazzup: eddig értem.
hogyan lehet kiszűrni azokat, akiknek nincs telefonszámuk?

rezsoatya (törölt) 2013.10.31. 19:46:59

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

A komolyan néző semmik... hmm. Ez akár filmcím is lehetne...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 19:48:36

@Babette_:

Menj fel a Nokia Magyarország FB oldalára és ott kérdezd meg. De csak munkaidőben fogsz választ kapni.

A nagyobbik fiam ott dolgozik egyébként, ő az egyik, aki beírja a válaszokat.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.31. 19:56:00

@DieNanny: a weknowmeme oldalon neztem tegnapbjelmezes kepeket. na ott aztan volt minden...
volt egy kerekes szekes kisfiu is darth vadernek oltozve es a kocsija kerekeire volt rakva ket hatszogletu szarny, mint az urhajora.

vazzup 2013.10.31. 19:59:32

@Babette_: úgy tűnik, mégse lehet, bocs, az Androidból indultam ki, nálam lehet telefonszámra szűrni. Azt írják, hogy érdemes groupot létrehozni a gyakran használt contactoknak, azokat ki lehet tenni a főképernyőre, azonnal elérhetőek. Például beleteheted a gyakran hívott, telefonszámmal rendelkezőket.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.31. 20:00:58

@rezsoatya: itt is a primarkba egyutt jarnak vasarolni a kerekesszekes csajok a barinoikkel.

nyuszigonosz 2013.10.31. 20:10:45

@Shanarey: :-)))
Szegény kisgyerek, örül. hogy világít, aztán meg tényleg rémisztö. :-)

BTBTBT 2013.10.31. 20:13:21

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
"Elég jól fest, gratulálok! :)"
Jó az íze is. :)

@Mr. Long [wannabe Briton]:
"El lett mondva, mikor eskudom"
Papucs? :)

@nyuszigonosz:
"ebböl is van több féle, pékségenként változik egy kicsit az íz. "
Ja, hogy ezt nem is valami szupermarketben, hanem pékségben vetted?
Ez a Paul Rhodes Bakery csinál eszméletlen jó péksütiket és kenyereket, Greenwich-ben is. Nézd meg a kínálatukat -

www.google.co.uk/search?q=paul+rhodes+bakery+greenwich+london&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=qKpyUqbWOejC0QWIuYC4Bw&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=954

@mirx:
Neked a TNBC újranézéséhez Halloween kell? Nekem bármikor jöhet! :)

nyuszigonosz 2013.10.31. 20:21:28

@Barátusz: Jól néz ki a kínálat.

Lehet finom kenyereket szupermarketban is venni, föleg, hogy most már ott helyben sütik ki öket, meg a zsemlyéket- bagettokat is, így ha bármelyikbe bemész, finom frisskenyér illat van.

ÉS a pékségek természetesen drágábbak, de a König Ludwigot azt csak azoknál lehet venni, nem is mindegyiknél. Söt, ami itt nekem a legközelebb van, ott csak kedden meg csütörtökön, és még el kell kapni ( túl korán mész, nincs még, túl késön, akkorra meg már elfgyott)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.31. 20:28:02

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131031/2011-06-15_213323_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Igazából nincs bajom a Halloweennel.
Sőt a mai kommentek alapján ha tényleg az a célja hogy kinevessük a halált hogy a gyerekek ne féljenek mindenféle rémségektől mert megtanulják hogy az csak műanyag és bármikor ők is lehetnek olyanok akkor felülvizsgálom az álláspontomat és hajlandó vagyok támogatni.
Engem ezek a kellékek nem taszítanak csak nem érdekelnek.
Ami engem taszít az az erőszak és szenvedés filmbéli ábrázolása mert abba beleélem magam.
Már az olyan filmeket sem nézem meg mint a Bárányok hallgatnak vagy a Schindler listája.
Ugye valamikor a horror kitalálója Hitchkok, lefektette a műfaj alapjait.
Igenám, csakhogy neki tehetsége volt hozzá.
A feszültségkeltés nagymestere volt, de követőivel ellentétben ő dramaturgiai eszközökkel érte el a célját nem pedig a kiontott belek és levágott fejek számával.
Emlékezzünk, hogy a filmtörténet egyik leghíresebb jelenetében mikor Bates leszúrja a zuhanyozó nőt, akkor magát a szúrást nem látjuk csak a lefolyóban eltűnő vért.
Ahogy aztán az idő haladt előre és a technika fejlődött úgy egyre inkább a maszkmesterek csinálták a filmeket.
A horror ebbe az irányba ment el az akciófilmek meg a szünet nélküli robbanások, az egész képernyőt betöltő tűzgömbök felé.
"Kedvencem" mikor a szakadékba zuhanó autó már a levegőben felrobban. Azokat a filmeket már nem a rendező hanem a pirotechnikusok csinálják.
A horror is ilyen lett

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 20:31:23

@Quercus58:
Megkönnyeztem, annyira jó! :D

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mik vannak olyankor megengedve?

Van a muszlimoknak is ilyen, a ramadán. Ők semmit sem esznek nap közben, csak este. Kissé furán viselkednek ilyenkor, de nem csoda. Én is hülye lennék tőle :)

52%? Abból hogyan lett 2/3-ad? Töredékszavazatokkal?

micsoda? 2013.10.31. 20:42:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Tapasztalatom sem az, akkor semmi sem. Adófizető robotok vagyunk, nem több. A törvényhozók nagyon- nagyon messze vannak a vidéki kis embertől.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 20:43:00

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

A keresztény böjtben nincs kihagyás, egész nap tart, 7 héten keresztül + 1 előkészítő hét. Viszont nincs koplalás.

Az előkészítő héten minden ehető, húst kivéve.

A 7 normál böjti hét alatt pedig nem ehető sem hús, sem hal, sem állati termék. Viszont nem számít állatnak a tengeri állat, ha nem hal, azaz lehet enni rákot, kagylót, polipot, stb.

A szerzetesek jellemzően szigorítják, azaz nem esznek tengeri állatot sem, sőt egyesek édes ételt sem. A szerzetesek jellemzően olajat sem használnak, azaz főznek mindent, nem sütnek.

Az eredmény: sok gyümölcs, krumpli, kenyér. S hát a krumpli + kenyér kombináció nem fogyókúra.

Természetesen a alkohol is tilos.

Viszont mivel a bötbe mindig beleesik az Angyali üdvözlet napja és Virágvasárnap, e két napon lazulás van, azaz lehet halat enni és bort inni, mert hát ünnepelni kell, az meg hogyan menne bor nélkül?

Persze vannak helyi szokások is, de nagyjából ez van.

A Nagy héten viszont szigorúság van: hétfőn és szerdán és pénteken a szerzetesek semmit nem esznek, azaz totális böjt van, ez a civileknek is ajánlott, legalább pénteken a miséig.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 20:44:44

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

"52%? Abból hogyan lett 2/3-ad? Töredékszavazatokkal?"

Az eddigi választási rendszerben eleve volt 176 egyéni mandátum, s ezek közül a Fidesz megnyert 174-et. Már csak emiatt is van aránytalanság. S ezt csak részben kompenzálják a töredékszavazatok.

eagles 2013.10.31. 20:45:21

@diggerdriver:

Könnyen vagytok, csak fölveszi az elsőáldozós ruháját.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 20:47:02

@diggerdriver:
Kevered a ZS-kategóriás akciófilmeket és a horrorokat... a kettő nem ugyan az!
Egy horrorban a legritkább esetben robban fel az autó a levegőben és még kevésbé valószínű, hogy tűzgömb kerül a képbe.

Az igaz, hogy vannak trancsírozós filmek, de mint minden műfajnak, ennek is vannak mesterei. Egy jó horror az jó, nagyon jó. Azt végig lehet izgulni (OK, inkább a thrillerre jellemző).
Nekem pl. az egyik kedvenc műfajom a thriller (a horror sem rossz, de nehezen találok neked kedveset).

Szóval kivételesen nincsen teljesen igazad :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.31. 20:55:40

Azoknak pedig akik mindenféle maskarába akarnak öltöztetni azoknak beöltöztem:))))))))))))))))))

kepfeltoltes.hu/131031/2013-10-31_195409_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

eagles 2013.10.31. 20:56:31

@charlieharper:

A morbid sokkal jobb. Még a viccben is. Pl.:

A nők olyanok mint a pizza. A húsos sokkal jobb mint a gombás.

Bocsi csajok.

2013.10.31. 21:00:14

tiltakozom.... nem a maszkmesterek csinaljak a horrort... vagyis van olyan is, meg rosszabbfele gore meg minden de egyreszt ilyen az 50es evekben is volt (francia horror asszem amiben az orult doki leveszi a meggyilkolt nok arcat), masreszt nemcsak fizikai terror letezik hanem spiritualis, foleg a tavol-keleten, abban pl nincs egy gramm muver de megis legalabb olyan felelmetes.... ezek a filmek pontosan ugyanaz a celja mint a halloween meg az egyeb babonasagok... megbirkozzunk a felelmeinkkel, fajdalmainkkal, frusztracioinkkal es elfogadjuk az olyan elkerulhetetlen dolgokat mint pl. a halalt... persze ha nem tetszik nem kell nezni, en megertem, hogy nem mindenkinek valo :D de ne beszeljunk felre errol a nagyszeru es sokszinu mufajrol hakerhetemszepen :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.31. 21:00:49

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Nebassz fel Madár.
Én PÁRHUZAMOT vontam a Zs kategóriás akciófilmek és a ZS kategóriás horrorfilmek között.
Nem keverem mert ismerem a műfajokat.
Azt mondom hogy a horror PÁRHUZAMOSAN az akciófilmekkel egyre inkább a maszkmesterek (horror) vagy pirotechnikusok (akció) művei.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 21:01:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Akkor bajban lennék, mert nem eszem meg semmit sem, ami vízben él(t) :)
Sajt és tojás is kiesik, igaz?

Nem vagyok képben a választási rendszert illetően... annyit tudok, hogy mintha valamit változtattak volna rajta most, de nem vagyok benne biztos.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 21:03:03

@diggerdriver:
Isten ments, hogy "felbasszalak", még a végén nem tudsz aludni a méregtől :)

Azért a Saw jó volt, nem? Vagy a Mártírok? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.31. 21:04:20

@charlieharper:

:))))))))))))))))))))

Ne kívánd hogy feltegyek egy igazi horrorképet:))))))))))))))))))

BTBTBT 2013.10.31. 21:05:15

@nyuszigonosz:
Nekem az a bajom az itteni szupermarketes péksütikkel, hogy jó részük fagyasztott volt, és csak bevágták a sütőbe. Látszik a tésztájukon.
A kenyerekre ez nem igaz. A bagettekre sem. Azon közül - ízlés kérdése - az őrölt borssal hintett jön be nagyon.

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
A horror egy gyűjtőfogalom. Vannak véresebb és kevésbé véresebb fajtái.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.31. 21:06:31

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Az nagyon tetszet igen.
Különösen az a rész mikor az óvónő elfűrészeli a gallyat az erdőben... :))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 21:12:04

@mojyo:
Ne is mondd. A családi-filmekkel vagyok így, egyszerűen képtelen vagyok végignézni őket.
Minden Karácsonykor nyomják a kutyás-macskás-árvakisfiús filmeket, amiktől először kiütésim lesznek, aztán hasmenésem :)

Ilyenkor előkerül a "... of the Dead" sorozat és filmezek egy jót :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.31. 21:15:57

@diggerdriver: @Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Nah, a metal mellett a horror a masik mufaj, amivel nehez megfogni. :)

Alapvetoen igaz amit irsz digger es ez reszben problema, mert minket, horror-rajongokat (bar magam inkabb csak amolyan mukedvelo vagyok) is zavar hogy ha a brutalitas es szenvedes abrazolasa celtalan, ugyanakkor vannak filmek, amiben igenis nagyon fontos szerepe van ennek mert alapvetoen erre epul a film uzenete (Saw, Martyrs, stb.)

De jo hir az hogy ha a feszultseget kedveled, a klasszikus veres-beles horror nelkul, akkor meg mindig vannak nezheto filmek boven. Blair Witch-tol kezdve a Paranormal Activity-ig (bar ez nekem egyaltalan nem jott at, egy pillanatig nem feltem rajta, de sokan rajonganak erte, szoval en leszek a selejtes). Valamint az utobbi idok egyik kiugroan jol eltalalt darabja, a The Conjuring! :)

Ugyanakkor egyet ertek abban hogy a regi horror filmeknek van egy olyan megfoghatatlan atmoszferaja es varazsa, amit ma mar nem tudnak megcsinalni. A Shining, Halloween, Hellraiser, Dawn of the Deads, stb.

Probalkoztak paran feltamasztani amolyan retro hullamkent (foleg Tarantino), de nem sikerult. Valoszinuleg mar nem is fog soha. :(

A fiad nagyon zsirlezernindzsa! :)

2013.10.31. 21:21:33

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

igy van ez egy jo megoldas... en nem is vagyok kepben mas mufajokkal, nalunk csak a horror megy, a foci, animek meg a hirado. :D

BTBTBT 2013.10.31. 21:22:01

@Don Kartasch:
És a "Scream"-ben nem fontos a meghökkentést okozó brutalitás?

Az első "Paranormal"-lal csak az volt a gond, hogy a (férfi) színész amatőr volt. Amikor a csaj ott áll órákig az ágy mellett, a barátja oldalán, és csak bámulja, bámulja, na az garantáltan emlékezetesre sikeredett!

A "Conjuring" nem is érdekel, mert ugyanattól a rendezőtől irtó szar volt az "Insidious".

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 21:26:00

Nekem nagyon tetszett egy nemrég látott angol horror. Valamilyen tó volt benne, oda ment táborozni a pár, aztán összeakadtak a helyi legényekkel és pórul jártak
Nagyon-nagyon jó volt!

Utánanézek ennek a Conjuringnak, hátha :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.31. 21:27:59

Juj, ez klassz kis poszt volt. :-)
Őszintén? A magam részéről nekem tetszik, függetlenül attól, hogy én nem öltözöm be és csak külső szemlélőként élvezem az egészet.
Engem alapból nem érdekel, honnan származik, milyen eredetű hagyomány, mi a múltja, érvek-ellenérvek hidegen hagynak, mint sok minden más esetében is. Nem vagyok hajlandó rágni a szar végét csak azért ,mert másoktól ered, és szerte a világban egyre többen ünneplik. és ez nekünk magyaroknak már olyan " nasty"....
Ha csak 10 percre jó kedvre derít és megnevettet, akkor nekem eleve bejön. Ennyi!
Egyébként is imádom, amikor lehetősége van bárkinek is kicsit megőrülni, baromkodni, , akár túlzásokba esni is.....és a Halloweenbe ez símán belefér !
Szóval én imádom! :-))))

33621 2013.10.31. 21:29:17

@diggerdriver: Mondták már hogy jól nézel ki így 50 felé! -:)

BTBTBT 2013.10.31. 21:31:51

@sodalisO:
És persze erre a napra stílusos avatart is választottál. :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.31. 21:34:57

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Lényegileg ugyanaz maradt: vegyes rendszer, aránytalansággal. Csak a mandátumok száma csökkent.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 21:35:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Kevesebb "éhes" száj... ez mindenképpen pozitív változás.
Jelen rendszerben elegendő lenne egyetlen hely is, a Viktoré... úgyis ő dönt mindeben.

nyuszigonosz 2013.10.31. 21:36:29

@diggerdriver: A Hitchcock filmek a mai napig felülmúlhatatlanok.
Természetesen láttam már jó filmet, amit nem ö rendezett, de manapság kevés az ilyen, de azért el lehet csípni párat Hitchcock után is.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.31. 21:36:49

@Barátusz: ...és lätom van vizforralod is... :-)))
@nyuszigonosz: Tavasszal spenotos kenyeret vettem...nagyon finom volt!
@diggerdriver: Ez nem az Ice-T felesége? :-)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.31. 21:37:11

@Barátusz: Pedig hidd el, nem tudod mit hagysz ki.
A The Conjuring az utobbi jo 5 ev legjobb horror-ja. Teny hogy sokat dob a hangulaton hogy megtortent eset, de ettol fuggetlenul is szuper! En adnek neki egy eselyt a helyedben. ;)

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Amugy meg mindkettotoknek kotelezo alapmu a Cabin in the woods. Mondjuk remelem nem tolem hallotok rola eloszor. Ha megis, akkor nehogy utananezzetek mirol szol!!! Csak kezdjetek el nezni. Annyit mondok rola: barmire is szamitasz... nem az lesz a filmben! :DDD
Szerintem frenetikus darab. :)

nyuszigonosz 2013.10.31. 21:39:54

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Hát spenótos kenyeret még nem ettem.
Csak nehogy egész Svájcig kelljen menni érte... :-))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.31. 21:40:48

@Barátusz: Igen , :-))) Szerintem nagyon cukker! :-))

2013.10.31. 21:40:52

@Don Kartasch:

jajjj cabin in the woooods azt enis tokre szerettem. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 21:41:35

@nyuszigonosz:
Jók a Hitchkok filmek, de nekem túl lassúak.

A legjobban a Madarak tetszett.

@Don Kartasch:
Már töltöm, jó volt az ajánlása :)
Nem tudom miről szól, majd úgy nézem, hogy előtte nem is olvasom el a story-t.

blackhairlady 2013.10.31. 21:43:33

@diggerdriver: Na ez a horror nem amirol te beszelsz:)))))

BTBTBT 2013.10.31. 21:46:05

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
A vízforraló alap egy angol konyhában. :)

@sodalisO:
Különösen, hogy harisnyakötős. :)

@Don Kartasch:
A TCITW akkor lett volna óriási, ha nem derül ki olyan korán, hogy megrendezett az egész, és fogadnak rájuk. Persze a Richard Jenkins így is király volt benne.

A legelső "Saw" kivételével nem csinált ez a James Wan semmi jót, úgyhogy kihagyom a "Conjuring"-et.
Engem a "Gravity" érdekel. Majd 1 hét múlva, mert hozzánk késve érkezik a film.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.31. 21:46:27

@sodalisO:
Szerintem is cukker ha egy nő nyélen lovagol:)))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.31. 21:48:57

@Furos: @33621: @blackhair-lady: @charlieharper:
Na. Sikerem van, csak megkedvelem a Halloweent:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.31. 21:50:38

@Barátusz: Pssszzztttt! Dagimadar mar tolti, ne lodd le a poent. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.31. 21:50:42

@nyuszigonosz:
Így van. Hitchkok lerakta a műfaj alapjait és senki nem építette fel a művet.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 21:51:26

@diggerdriver:
Jegestea... Angliában élsz és pont ezt nem tudod?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 21:52:15

@Don Kartasch:
Már mindegy... :(
Azért érdemes így is megnézni? :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.31. 21:52:27

@nyuszigonosz: Tuti, hogy van nälatok is olyan pékség, amelyik szeret kisérletezni... :-)
Apropo! Farsangkor nälatok is dekoriert van, vagy az csak itt megy? :-)
@Barátusz: És nälunk is, miutän az inventarkävégép bedöglött.

BTBTBT 2013.10.31. 21:56:26

@Don Kartasch:
Jaj, már késő. Nem gondoltam, hogy a TCITW-t szedi le.

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Bocs. Azt hittem, hogy a "Conjuring" kamerás változatát töltöd. :(

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Őőőő, nem vagyok kávés. Ráadásul a vízforraló nem is az enyém. Már itt volt a konyhapulton, amikor Halloween-kor beköltöztem. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.31. 21:59:19

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Persze hogy erdemes! :)
Szerintem meg mindezek utan sem tudnad kitalalni hogy mirol fog szolni! :)

nyuszigonosz 2013.10.31. 22:01:14

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Halloween- Dekoration überall. :-))
Meg errefelé nagyon sok amerikai él - hosszabb rövidebb idötartamig családostól, igy itt a Halloween amerikai változata megy.

2013.10.31. 22:01:25

Minden csokit elvittek

Off
Ettem turorudit meg valami uj termeket toluk. Guru vagy goru, valami ilyesmi.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 22:02:08

@Barátusz:
Leszedtem a Conjuringot is, de DVDRip, nem kamerás... vagy nem tudom mire gondolsz :)

@Don Kartasch:
Jól van, akkor ez lesz az egyik hétvégi program. Lehet eldurrantok hozzá egy jointot, mert a horror akkor a jó, ha közben látom a bogarakat mászni a falon :)

@diggerdriver:
Ha tea, akkor máktea ;)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.31. 22:02:49

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Volt egy képem, mär nem tudom, hogy honnan mentettem le. Szokäsos üditös-szlötyigép. Cola-Fanta-Sprite, és az Ice tee helyett Ice-T képe volt berakva...:-)
@Barátusz: Aha...én is ezt mondanäm... :-)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 22:04:03

@nyuszigonosz:
Én eddig a legtöbb amerikait Miamiban láttam... nem is értettem, hogy mit keresnek Mexikóban :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.31. 22:06:35

@nyuszigonosz: Nem arra gondoltam...
Akkor elärulom. :-)
Itt farsangkor a bärokban / pubokban az ablakba ki van irva, hogy dekoriert. És anno kis naivként azt hittem, amit te is. :-)
Aztän fölvilägositottak, hogy ez azt jelenti, hogy félmeztelen fiatal länykäk szolgälnak föl. Àltaläban Németorszägbol, és Ausztriäbol jönnek a diäklänyok erre az egy honapra.
@diggerdriver: Hät ezt nem tudhatom. :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.31. 22:08:33

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Le lettem szavazva hajosutilag. :-(
Igy Florida tura lett / lesz belöle...

nyuszigonosz 2013.10.31. 22:09:50

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Hát ilyenröl nem tudok.
Meg én nem vagyok az a bárokba-pubokba járó valaki....
Nahát, ez a prüd és régimódian lassú Svájc!

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.10.31. 22:11:02

Na, a -9 ora miatt csak most jutok hozza, hogy nekiuljek elolvasni a kommenteket. Egyebkent epp a munkahelyi Halloween party utan vagyunk:) Itt nem mindenki oltozott be, aki vallalta, azok reszt vehettek a jelmez versenyen:) En inkabb az otletes, kreativ dolgokat szeretem, nem az ijeszto, horrorisztikus jelmezeket. Volt egy par jopofa...
Hogy a trick or treat-rol is irjak: reggel hallottam a radioban, hogy egy nagyon eltokelt holgyemeny (Michelle Obama health -programjanak lelkes hive) a gyerekeknek nem edesseget akar adni hanem a koros elhizasrol szolo iromanyt...Na, ez is Amerika...:)) termeszetesen sokan rogton velemenyuknek adtak hangot, hogy egy idegen ne akarja "megnevelni" az o gyerekuket, es egyebkent is elvenne toluk a "fun" reszet az egesz unnepnek...nypost.com/2013/10/30/woman-gives-warning-letter-to-moderately-obese-trick-or-treaters/

nyuszigonosz 2013.10.31. 22:11:18

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Nem voltam soha az USA-ban így nemtudom mennyien maradtak még ott, de errefelé sokan vannak. :-))

BTBTBT 2013.10.31. 22:12:04

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:
Igen, arra gondoltam, csak azt hittem, hogy mivel nemrég volt moziban még nincs kint a DVDRip-változat.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Hiszed vagy nem, néhány éve tényleg október 30-31-én cuccoltam ebbe a lakásba. Mivel nem érdekel a Halloween, most is csak a mai téma miatt jutott eszembe. :)

És a "dekoriert"-ből hol van az, hogy félmeztelen?
Illetve hány biztonsági őrt szerződtetnek erre az időszakra, hogy a "kedves" (vagyis: kanos) és talán még ittas vendégek ne álljanak neki csöcsörészni?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.31. 22:15:31

@nyuszigonosz: És annak is az Ostschweiz része, ami köztudottan maradiabb, mint a többi rész...:-)
És is csak onnan tudom, mert lépten-nyomon belebotlottam. Még az elözö faluban is volt 2 ilyen kocsma.
Gondoltam szolok, még mielött farsangkor errefelé tévednél...

nyuszigonosz 2013.10.31. 22:17:11

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Kösz, hogy szólsz.
Igaz, mostanában nem készülök Svájcba. :-))

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.10.31. 22:18:47

@charlieharper: "A 80-as evekben otthon nem unnepeltek Valentine Dayt. Par eve Februarban meg minden budapesti boltban szivecskes zoknit arultak. Terjed ez. "

Igen, tenyleg egyre tobbet vesznek at, termeszetesen uzleti megfontolasbol, hiszen - akarcsak itt is - ez oriasi uzlet. Emlekszem, a 90s evek kozepe tajan otthon meg nagyon ujdonsagnak szamitott Halloween. A lanyom talan 4.v. 5. osztalyos lehetett, es par osztalytarsaval elhataroztak, mennek "trick or treat-elni (akkor tanultak rola angol oran). Na, az utcaban lako szomszedok nem igazan tudtak mit kezdeni a dologgal, amikor meglattak a lepedobe oltozott "szellemeket", akik cukorkat kertek toluk:))) aztan 1-2 ev alatt megtanultak, mirol is van szo. Szoval mi elmondhatjuk, hogy a lakohelyunkon (legalabbis egy reszen) mi teremtettunk hagyomanyt :)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.31. 22:18:48

@Barátusz: Most költöztél?
Hät nem tudom, hogy a dekoltäzs szobol, vagy pedig a dekoräcio szobol eredeztethetö... :-)
Azt sem tudom, hogy van-e (szerintem igen) biztonsägi ör, és hogy meddig mehetnek el a "kedves" vendégek. (Illetve, hogy kitöl kapjäk az elsö pofont)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.31. 22:20:20

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Uhh... bolond a te urad :)
Mi volt a kifogás?

@nyuszigonosz:
Néhány év és Floridát Mexikóhoz csatolják vagy Spanyolországhoz.
Még mindig nem tudok túllépni azon, hogy a Mekiben az eladó nem beszélt angolul és folyamatosan azzal próbálkozott, hogy spanyolul tudunk-e.

tanato 2013.10.31. 23:19:59

redfly.us/watch.php?vid=983040111

Zakkant hallowen cmű vgjáték,nézzétek meg,aktuális

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.31. 23:20:22

@Barátusz: Én meg nem tudok olvasni! :-) (be kéne mär festeni a hajam...szökülök. :-) )
@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Kifogäs: és mi van, ha unatkozom? :-) Valahogy tart töle, hogyha nem tetszik neki, akkor nincs belöle kiszälläs. :-) Én meg elolvastam a bejegyzésedet, és hät...az elsö napotok...na attol tartok én is. :-)

tanato 2013.10.31. 23:28:56

@tanato: Magyarul beszélő USA vígjáték,nagyon aranyos.

TilosazA (UK) 2013.11.01. 00:31:23

@tildy:): Hehe. :D
A második képtől teljesen lesápadtam... egy fillér nem maradt a zsebemben.

blackhairlady 2013.11.01. 01:46:11

@charlieharper: nalunk is elfogyott szinte az osszes.. Mi kiultunk, a haz ele, mert kozben jo ido lett, es mar untuk 10 masodpercenkent nyitogatni az ajtot. Annyi aranyos, otletes jelmez volt, es a szulok is szinte mind beoltoztek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.11.01. 07:00:15

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ti tudjatok.
Ha van gyogyszer (kerni kell es adnak ingyen), akkor semmi gond nincsen.

Mi februar elejen indulunk a kovetkezore ;) csak a repulout ne lenne olyan szornyen hosszu!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.01. 08:22:54

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

Igen. Nem a zuhanyzóban ül, hanem a fürdőszoba közepén. A kép címe: "Tigris a panelben".

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.01. 08:23:53

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]:

"Néhány év és Floridát Mexikóhoz csatolják vagy Spanyolországhoz."

Nem. Az egész USA fog latin országgá válni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.01. 08:28:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Tigris?
Tanulmányozzad még egy kicsit a nagymacskaféléket.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.01. 08:36:04

@diggerdriver:

Oké, a tigris a nagymacskák összefoglaló neveként értendő.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.11.01. 08:50:35

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Értem.
Akkor minden madár amelyiknek kampós csöre van az sas.
:)))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.11.01. 08:54:35

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: az állati termékben benne van minden tojás, vaj, stb (vegán?), vagy akkor nem értem a kenyeret?
az én nagyszüleim az év összes péntekén is tartják a böjtöt, nem tudom, mennyire általános, + nekem az is általános szabálynak tűnt, hogy csak napi 2 rendes étkezés, nem szabad pukkadásig jóllakni.
gondolom, sokféleképpen interpretálódik ez az egész is.

megtürt személy 2013.11.01. 08:59:16

OFF

A bölcsek köve, amivel Londonban többet keresel, mint Budapesten. :)))

minuszot.tumblr.com/image/65221696862

------------------------------------------------------------------------------------------------
Ez egy visszatartott, cenzúrázott (aka ellenőrzött) hozzászólás, íródott 2013.11.01 03:18
Magyarország

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.11.01. 09:12:53

@Chang Yai:

Az ortodox hagyományban minden péntek és szerda böjti nap, pár kivétellel.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.11.01. 09:41:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Attol fugg melyik idoszakra erted a bojtot. Mert van a rendszeres penteki bojt is, amikor hust nem eszik az ember, meg amit itt mar leirtak.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.11.01. 13:08:28

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: Tölünk csak kb 10ora (tiszta repülöut). Az szerintem nem sok.
2éve amikor az USA-ba repültünk, akkor Atlantäban a 3,5ora värakozäs 7ora lett, mert valami gubasz volt San Franciscoban, és nem fogadott gépeket... senki nem tudta, hogy mennyit kell värni. Na az a gäz, nem a 10oräs repülöut. :-) Hogy visszafelé se legyen akkora az örömünk, a biztonsägisok szarakodäsa miatt Vegasban lekéstük a gépet, pedig mär be voltunk csekkolva. Sima Las Vegas-Atlanta-Stuttgart helyett talältak nekünk nagy nehezen egy Las Vegas-Detroit-Amsterdam-Stuttgart utvonalat....és itt meg kellett ällapitanom, hogy nem Lisztferihegyen vannak a legparasztabb biztonsägisok. :-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.11.01. 18:18:51

@vazzup: okés.

nagyon köszönöm a segítséget!

M. Péter 2013.11.02. 00:05:39

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: 200 éve még spanyol volt Florida, aztán a spanyolok eladták.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása