oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. október 21. 06:45,  Nincs mese, el kellett jönni 351 komment

2013. október 21. 06:45 Határátkelő

Nincs mese, el kellett jönni

Magyarországról nagyon sokan ingáznak Ausztriába idénymunkára, azaz kint töltenek pár hónapot, végigdolgozva az időszakot, majd pár hétre hazatérnek. Majd kezdik újra az egészet. Nem egyszerű élet ez, sok buktatóval, nehézséggel jár, miként azt a mai poszt szerzője, Nóri is tanúsíthatja.

Bludenz.jpg

„Pénteken este elbúcsúztam Szekszárdtól egy szuper kis koncerttel, ahonnan hajnali 4 felé keveredtem haza. Meg kell hagyni, méltó utolsó este volt. Viszont az a fejfájás, amit ébredés után észleltem, nem hiányzott a napomból. De nem volt mese, reggel 8-kor meg már kelés volt. Hiszen szombaton már javában készülődtem Budapestre.

A vonatom a Keleti pályaudvarról indult. Anyu, apu, öcsi és a barátnője, meg én mentünk fel. Nehéz volt otthagyni az otthonom, főleg mert megkaptam Öcsitől a pályaudvaron a karácsonyi ajándékomat, és amikor ezzel előállt akkor kezdtem el sírni. Csak úgy zokogtam, mert annyira fognak hiányozni. De nincs mese, el kellett jönni. Persze az utazás alatt voltak félelmeim, meg kétségeim.

Azt meg kell mondanom, hogy annyi cuccal amennyi nekem volt, nem a vonat a legpraktikusabb megoldás. Elég nehézkesen lehet elférni, ha tele van, az éjszaki utazás meg különösen fárasztó. Szerencsére két magyar is utazott mellettem, egy lány és egy srác. Velük elbeszélgettük az egész éjszakát.

A megérkezés

A vonat pontos volt. Bludenzbe is percre pontosan beért. Ott voltam csak igazán komoly bajban. Két utazó, egy szatyor, egy válltáska és mindez kb. 30 kg. Hát nem volt egyszerű a kijutásom az állomásról, szerencsére volt lift, nem kellett lépcsőzzek. A vasútállomásra pedig kocsival jöttek értem.

Kicsit várnom kellett, de az nem volt gond. Már 6 felé a hotelban voltam. Megmutatták a szobám. Úgy volt, hogy egyedül leszek, de aztán átraktak egy másik, nagyobb szobába, ahol ketten vagyunk és fürdőnk is van a szobához meg WC is. Ez így sokkal jobb. A net jelerősség elég gyenge, de legalább van.

Legnagyobb szívfájdalmam, hogy nincs igazi forró víz, inkább csak langyosnak nevezném. Az étel nem rossz, általában a reggeli zsemle, szalámi, vaj, lekvár, tea, kávé, kinek mi. Az első ebéd pörkölt akart lenni rizzsel. :D Kicsit nekem ízetlen volt, de azért finom.

A vasárnapom kicsit pihenős és kipakolós volt. Körbevezettek. Megmutogattak mindent. Hétfőn már dolgoztam. Az első hetem még egész jó volt, nem kellett hajnalban kelnem és a délutánom is szabad volt, mert csak 3-ig dolgoztunk és közben volt egy félórás ebédszünet is.

Kicsit fura a sok német, sokan Németországból jöttek, a közvetlen főnők szlovák, a nagy főnők pedig gondolom osztrák.

Ez nem élet

Az első Szenteste munkával telt, aminek nyilván nem örülök. Hogy milyen itt az élet? Hogy is fogalmazzak, hogy ne bántsak meg senkit? Szerintem ez nem élet. Ingázni, megállás nélkül dolgozni, csupa külföldivel körülvéve nem jó. Mármint arra célzok, hogy kinn van az ember 4 hónapot, haza megy 3 hétre, visszajön 4-5 hónapra - ez a körforgás taszít engem. Mégpedig azért, mert így nem lehet rendes életet felépíteni.

Az más, ha valakinek éves állása van, itt van a családja, itt érzi otthon magát. De aki nem így van, hanem csak szezonálisan dolgozik itt, annak szerintem sosem lesz Ausztria az otthona. Ahogy nekem sem.

Nem mondom, hogy rossz kinn. Hiszen az emberek többnyire rendesek. A keletnémetek nagyon aranyosak, mindig poénkodnak, vidámak. Az osztrákokkal sincs baj. Csak ha már más nemzet is belép pl. bosnyák, szlovák, stb., stb., akkor már nem az igazi.

Sajna itt is vannak irigyek és itt is vannak furkálók. Főleg az előbb említett népek. Velük nem egy leányálom együtt dolgozni. Nekem óriási mázlim volt, mert egy szlovákon kívül mindenki német, pontosabban egy magyar lány van még velem. Így azt mondhatom, jó a társaság.

Elég gyorsan beszélnek, és eléggé rövidítenek, de azért meg lehet érteni mindent, csak fülelni kell. Mondjuk nekem még van mit tanulni, de azért elboldogulok.

Jófej magyarok

Sokat segít a magyar lány, akivel egy szobában vagyunk, nagyon aranyos, kedvelem. Jó, hogy vagyunk egymásnak és tudunk beszélgetni, így azért könnyebb.

A szomszéd faluban is vannak magyarok. Megismertünk egy srácot, aki szintén nagyon kedves volt velünk, neki is az első szezonja van most. Szóval ezen a téren nincs okom panaszra. Én eddig csak jófej magyarokkal találkoztam kinn, a csoportomba is csupa rendes, segítőkész ember lépett be. Idegenek vagyunk egymásnak, mégis jót beszélgetünk.. :)

Nincs aranykerítés

Az biztos, hogy sehol nincs aranyból kerítés. Én pedig már tudom, hogy ezt nem akarom hosszú távon csinálni. Becsülök mindenkit, akinek ez megy, mert nagyon nehéz karácsonykor a család nélkül dolgozni, főleg azoknak akiknek már gyerekeik is vannak.

Én egyedül vagyok és ezért jobb helyzetben, ettől függetlenül fájdalmas a szeretet ünnepét idegenben tölteni. Viszont a főnököm, aki nagyon fiatal, mindössze 22 éves, idén kapta meg az üzletet az apukájától, aki azért még segít neki, de már csak a háttérből.

Marco olyan rendes volt, hogy vett mindenkinek ajándékot, én egy Playboy-csomagot kaptam tőle. Nem számítottam rá, ez valóban kedves gesztus volt. A szállodában élek, a szobánkhoz van külön zuhanyzó és WC, és még tv-t is kaptunk, a netért sem kell fizetni. Reggeli, ebéd és vacsi van, sőt a fizu is jó, talán a legjobb ezen a környéken, plusz jatt és 13. havit is adnak itt.

Ha valaki pénzt akar keresni, annak javaslom, hogy jöjjön ki dolgozni. De tényleg csak annak, aki nem olyan érzékeny lélek, mint én és kevésbé családcentrikus.

Az biztos, hogy fizikailag bírni kell. Kemény munka, megterhelő a hátnak, gerincnek, kezeknek, csuklónak - és a sok pozitív dologért cserébe kevés a szabadidő. A közvetlen főnök pedig kegyetlen. Szó szerint érzéketlen, undok, egy igazi banya.

Tettem azért, hogy itt legyek

Visszatérve kicsit az elejére, szerintem fontos, hogy én akartam mozdulni, elkezdtem tervezgetni, valóban akarni és megvalósítani. Már régen kacérkodtam a külföld gondolatával, egész fiatalon, 2009-ben bele is vágtam, de akkor nagyon nem tudtam, mit is szeretnék, és az nem is volt az igazi.

Mint már írtam, borzasztóan nehéz elindulni, mindenkit a hátunk mögött hagyva, de muszáj. Ha nincs más választása az embernek, és nekem nem volt... Nem csak a pénz vezérel (persze nyilván az is), hanem hogy kipróbáljam magam több mindenben, feszegessem a határaim és megtaláljam önmagam.

Tudom, hogy amit a fejembe veszek, azt végig is csinálom. Ahogy most is lett, pedig sokan nem hittek nekem, sokan nem hittek bennem, sőt egy magát nevesnek mondó közvetítő le akart beszélni a kijövetelről.

Nem is volt hajlandó foglalkozni velem, mondjuk szerintem nem én jártam rosszul, hiszen nélküle is sikerült, mert az ő negatív hozzáállása ellenére sem adtam fel. Ha a fejembe veszek valamit, akkor véghez is viszem, kerestem és kerestem megállás nélkül, míg végül beadtam a derekam egy közvetítőnek.

Ő nagyon kedves és szimpatikus, egyszeri díjat kellett előre fizetni, de bevállaltam, és ennek köszönhetem, hogy itt vagyok Ausztriában, két nappal a pénz kifizetése után lett munkám szerződéssel. Soha nem fogom tudni meghálálni ezt a remek lehetőséget."

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: vendéglátás Ausztria

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr305590001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.10.21. 19:53:56

Harom kerdesem van:

1., Az 'aranykerites' a 'kolbaszbol valo kerites' szeles korben elterjedt szinonimaja, vagy Nori egyeni szohasznalata?

2., Kiderult hogy mi az a Playboy set?

3., Ki az a Marco?

Halas lennek ha megvalaszolna ezeket valaki, hogy nyugodtabban tudjak aludni, kosz.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.21. 19:57:41

@Mirjam2:
2. egyéves előfizetés Hefner papától és egy rózsaszín plüss bilincs.

rezsoatya (törölt) 2013.10.21. 20:02:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ugyancsak aranyhal, rendőr... hármat kívánhat...

rendőr arca felcsillan: "jogosítványt, személyit, forgalmit!"

nyuszigonosz 2013.10.21. 20:02:53

@Mirjam2: Csak a Playboy set-et gondolom tudni: mert pár napja egy áruházban reklámáron akartak rámsózni ilyet: 3 kozmetikum ( parfüm, tusfürdö és krém) olyan plüssnyuszi rózsaszín volt az egész - ez a hökgyeknek volt, férfiaknak szintén három együttcsomagolt kozmetikum kék -fekete színben - az árat nemtudom, mert nem érdekelt az egész.
Talán ez az.

Az aranykerítést nem tudom, nekem olyan nincs. :-)
( kolbászból lévö sincs)

Marcót nem ismerem. :-)

rezsoatya (törölt) 2013.10.21. 20:09:40

@Mirjam2: az aranykerítés, amikor az antikvárius az összes művével körbebástyázza magát...

A P. set-re délelőtt kínomban rákerestem, de a súlyzótól, az üvegpohárig minden bejött, úgyhogy passz.

a Marco az, aki egy szál Poloban mindenfelé vitorlázott.

Aludj, jól! :D

macamuca [IHUN] 2013.10.21. 20:12:09

Picit off: tegnap késő este láttam egy filmet a tv-ben, címe: Felperzselt föld.
Még ma is a hatása alatt voltam, pedig nem vagyok túlérzékeny típus....
(ha már tegnap hit, ma keresztény-muzulmán téma feljött...)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.21. 20:13:39

@rezsoatya:

Van az új orosz vicc is erről. ("Új orosz" = újgazdag orosz.)

Ül az új orosz a parton és horgászik. Telefonál a szeretője:
- Láttam egy új bundát 10 ezer dollárért. Megvegyem?
- Persze, vedd meg, miért ne vennéd meg? Mondtam már, hogy ilyen filléres kiadások ügyében nem kell megkérdezned,
5 perccel később ismét telefon, a fia az:
- Apa, akarok venni egy új autót, 200 ezer dollár. Megvehetem?
- Adtam zsebpénzt a hónap elején, elég rá, vedd meg. Miért zaklatsz ilyen ügyekben, mikor tudod, hogy horgászom?
5 perccel később ismét telefon, a felesége az:
- Itt volt az ingatlanügynök, egy új kis nyaralót ajánlott 1 millió dollárért, nekem tetszik,
- Hát akkor miért nem veszed meg? Nem hiszem el, hogy pont horgászás közben kell engem zavarni ilyen hétköznapi kiadások megbeszélésével!
5 perccel később kifogja az aranyhalacskát. Leveszi a horogról és visszadobja. Ekkor a hal megszólal emberi hangon:
- Na és mi lesz kívánsággal?
- Figyelj, te hal, mondd gyorsan a kívánságodat, de gyorsan, mert most már kezdek ideges lenne: szeretnék nyugodtan horgászni a parton!

BTBTBT 2013.10.21. 20:14:41

Ehhez a poszthoz mar nem tudok hozzafuzni semmit, ugyanis elmondtatok rola mindent.
Leginkabb zopilote reggeli hozzaszolasaval ertek egyet.

@Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine]:
"prehensile tailed"
Ma is tanultam egy uj szot. :)

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
"Nälunk kitavaszodott. :-)"
Szoval akkor kigyot melengettel a kebleden. :)))

macamuca [IHUN] 2013.10.21. 20:29:01

@Nóri Novotni:
" Sok minden nem jön le ebből az írásból, van folytatása."

Magam részéről őszinte érdeklődéssel várom és remélem, leközli HÁ :)

Norina07 2013.10.21. 20:31:57

@macamuca: Köszi szépen, nem tudom, mi lesz vele majd eldönti a HÁ. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.21. 20:46:19

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131021/2013-09-06_210037_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A posztolvasása után az a humor jutott eszembe amit mindjárt belinkelek. Mintha annak a paródiája vagy annak a stílusában íródott volna.
A másik gondolatom a naivitás volt.
Mint a naiv népi festők alkotása ahol nem stimmelnek az arányok, a mozdulatok, a képnek mégis van valami tiszta bája.
Ez as írás is valahogy nagyon tiszta nagyon ártatlan olyan rácsodálkozó a világra.
Rengeteg lényeges információ hiányzott belőle és rengeteg lényegtelen dolog benne volt.
Ez persze alkalmat adott mindenféle találgatásra amit a kommentelők ki is használtak.
Nem volt itt baj se a poszttal se a kommentekkel.
Aztán megjelent a poszt írója és valami elképesztően megváltozott, sokkal érettebb stílusban válaszolt mindenkinek.
Éppen a még elfogadható mértékű éllel talán egy icipici sértettséggel.
Talán sokkal jobb írást tudott volna idehozni ha a mai gondolkodásmódjával átírja az egészet.
Nekem mégis ez a gyermeki lélekkel megírt poszt tetszett.
Ide lőjetek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.21. 20:50:31

Az utolsó magyar naplója.

Ma érdekes látványosságban volt részem. A városunkba költözött egy muzulmán házaspár, a gyerekeikkel. 18-an vannak. Nagyon kedves, szerény emberek, libasorban közlekednek az utcán.

2012 01 01

B.U.É.K. Jó pofa emberek ezek az arabok. 6 család van a városban, és mindenkire mosolyognak. egyszer volt csak balhé, amikor bécsi szeletet szerettek volna flamózni az étteremben, és csak a végén derült ki hogy nem borjú, hanem disznó húsból készült. Rég láttam ilyen csoportosan elkövetett sugárban hányást.....

2015 03 15

A szomszéd házat megvette egy család. Ahmed Ibd'n Al Mahmud-nak hívják. Vicces ember, mindhárom feleségére zsákot húzott, és azok csak úgy mászkálhatnak az utcán. Vajon mit hordanak a zsák alatt?Még egy zsákot? Tele vannak ezek pénzzel. Pedig nem is dolgoznak. Valami szövetségük van, és egymásnak adnak pénzt. Később meg ők segítik ki az új bevándorlókat..... Tetszik ez a szolidaritás...

2018 10 28

A másik szomszédunk is muzulmán lett. Ők régi magyar család, de valamiért áttértek. Mondjuk Gizi néni elég hülyén néz ki csadorban. Ebbe az is belejátszhat, hogy a rózsamintás sötétítő függönyt öltötte magára. Minap mentem a meccsre, szépen kiöltözve, megborotválkozva. Erre egy csapat hálóinges szakállas suttyó rámhuhogott, hogy simapofájú hitetlen kutya vagyok. milyen dolog ez már he?

2020 03 31

A muzulmán közösség megvette a régi mozit. Ledózerolták, és építettek egy kacifántos épületet a helyére. csillagvizsgáló lehet, mert baromi magas, vékony tornya van. Kicsit féltünk tőle, de megnyugodtunk, mert egy hazai hegységről, ‘'mecsek''-nek keresztelték el. Üröm az örömben, hogy amióta felépült, a csillagász (ők mű enzimnek nevezik) minden reggel 5-kor már ordibál. ....talán mérges hogy már nem látszanak a csillagok?

2022 05 16

A mi házunkban is laknak már muzulmánok. Az asszony átment hozzájuk, hogy elkérje a narancsos baklava receptjét, de nem adták. Azt mondták: azért mert látták hogy a nejem az udvaron verte aszőnyeget.... Hiába mondtuk hogy ezt mi így szoktuk, és hogy a szőnyeg csak azért van hogy ne fázzon a talpunk, nem hittek nekünk.

2024 01 08

Felszedtük a padlószőnyeget is, engem még egyszer ne köpködjenek le miatta... egyre szarabbul élünk. Betiltották a HBO-t, már csak az Al Jazira 1, és az Al Jazira 2 fogható. A fiam egy osztálytársnőjénekudvarol már 8 hónapja. Igaz, az arcát még nem látta.... viszont a lába az k*rva szőrös...( a lánynak) már előre félek....

2025 08 02

A fővárosi állatkertben megdöglött ‘'Mazsola'' a házi sertés. Ez azért is szomorú, mert Európában ő volt az utolsó...Titokban szereztem egy posztert egy csontos rövidkarajról. Kiderült hogy a ‘'müzli'' az valami pap, és azért ordít a Mecsekből, hogy mindenki imádkozzon. Na de minden utcába minek egy? Nem túlzás ez egy kicsit????

2027 09 02

Kiengedtek a sittről. 4 hónapot ültem, mert lebuktam a karajos poszterrel. Csak azért nem vágták le a kezemet, megígértem hogy áttérek a hitükre családostul. A fiam már nem, ő az nászéjszaka utánChilébe szökött. Állítólag ott még élnek emberek.... Beiratkoztam egy ECDL müezzin képzésre, de mivel tériszonyom van, nem kaptam meg a papírt. ...mehetek vissza a teveszar minősítő üzembe.

2027 11 05

Sopronban is megkezdődött a ramadán!! Már nagyon vártuk. A lányom idén férjhez ment. Egy csomó pénzem elment a hozomány-kecskékre. Xsak 23-at tudtam csak szerezni. Ezért még csak 3.osztályú feleség, de ha jól szopik előre léphet. Ravasz voltam, és kihúzattam a metsző fogait..... Talpraesettnek kell lenni, ezt diktálja a magyar virtus!

2028 06 02

Választási év volt, önkormányzati, és örömmel mondhatom: mi győztünk. Mármint a mi jelöltünk. Wasszer B'al Fasszer lett az új kádi Sopronban. Rendes ember, megengedte a Magyar Kisebbségi Önkormányzat megalakulását. ....Tagja vagyok!!! Könnyítésül nekünk csak naponta négyszer kell a mecsetben imádkozni, és leopárdmintás strand törülközőt is használhatunk hozzá.

Folyt. Köv.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.21. 20:51:10

2030 02 14

Eladtuk az ezüst étkészletet. Muszáj volt mert az asszonynak már nem volt egy tisztességes csadorja, amit felvehetett volna. Mivel a törvény szerint a családom nő tagjai is áruba bocsáthatóak, én először az anyóst vittem ki az aukcióra, de kiröhögtek. Maradt az ezüst. Én már régóta, a nagymama hálóingjeiben járkálok, fejemen frottír törülközővel. Kényelmes viselet, bár a kutyák még megugatnak rendszeresen.

2031 11 29

Chile elesett!! A fiamról nem sokat tudunk. A Vörösfélhold szerint jól van, de én ettől még jobban aggódom. A világ más részeiről nem nagyon van hír, Az újságokban írás helyett matyó hímzés van, és aztmi nem tudjuk elolvasni. Jó hír viszont, hogy hazánk mind a 3200 településén van már mecset. Néhol nem is egy!!

2034 12 01

Gecimici ajatollah lett az új államfő. Ő legalább szociálisan érzékeny. A következő ramadánig kaptunk időt, hogy beköltözzünk a rezervátumba. Addig is ingyen kapjuk a barnító krémet, és a koránverseit sem kell kívülről megtanulni. Elég ha dúdolni tudjuk.... Az államforma is megváltozott, Mától az Euarábiai Sejkség ‘'Mah'giar'' tartománya néven létezünk tovább.

2036 02 08

Óriás kivetítőn megnézhettük a kába kövét. Zarándok útra nem mehetünk, mert megbízhatatlanok vagyunk, és hátha kinn maradunk. A rezervátumban szépen berendezkedett mind a 2700 megmaradt magyar, bár kezdünk lassan mi is asszimilálódni. Két unokám van, Fatima 8, a kis Ibrahim 5 éves. Kicsit tudnak magyarul is. A Schneller Pityu barátom fia lett a müezzin. Ordít is mint a fába szorult féreg.

2039 09 01

100 éve tört ki a II. világháború. Óh boldog békeidők.... Szerveződik az ellenállás. Megtaláltuk a kiszáradt Barátság II kőolajvezetéket, és azon keresztül tartjuk a kapcsolatot a külvilággal. Az Alpokban vannak elszigetelt ellenállási csoportok. A tevék nem bírják a havat, és 4500 méter felett megdöglenek. Talán eza kulcs...? Be álltam a nemrég megalakult Matuska Szilveszter III. arabvadász szekcióba. Már 12 burnuszom van.

2042 03 22

A lázadást leverték, pár százam maradtunk. Írni már csak én tudok, a többieknek levágták a kezét. A régi trükkel úsztam meg: Tevének öltözve visszaszöktem a táborba. szerencsére az asszonyokat és agyerekeket a csövön át kimenekítettük Szibériába. Oda nem mennek. Ezek utálják a hideget.

2050 4. holdhónap.

Már 4 éve csak kuszkuszt kapunk enni. k*rva szar, és ráadásul én etetem a többieket is. Igaz hogy már csak 70-en vagyunk. Gecimici ajatollah meghalt, helyét demokratikusan átvette legidősebb fia,Apr'o Fallosz. A szunniták most boldogok lesznek, mert ő gyűlöli a siíta-kat. ..mondjuk mi is, de mivelünk már nem foglalkoznak.

2052 ramadán hónap.

Rájöttünk, hogy lehet parlagfűből pálinkát főzni. Ekkora marhákat..... ezek még sosem ittak szeszt? 1kg lekváros baklaváért adunk nekik fél deci lőrét. Esnek-kelnek tőle. Utána meg össze-vissza lövöldöznek. Hál'istennek azt már otthon....Zavargásokról is hallottunk, de innen nem látunk semmit. A müezzint muszáj volt már agyonverni. Szegény Béla bácsi.......

2061 8. holdhónap.

Állítólag komoly gondok vannak Euarábiában. Sok a bevándorló, és egyre több jogot követelnek. Kik lehetnek ezek? Hasszán, (Ő hordja nekünk a kaját) mostanában gyakran késik. Azt mondja, a sejkekelmenekültek, az idegenek pedig szisztematikusan átalakítják a társadalom összetételét. Talán kiszabadulunk innen... már csak 5-en vagyunk.

2066 13. holdhónap.

Nagy a csönd. Napok óta nem láttam muszlimokat. jövő héten leszek 100 éves. Nem hittem volna hogy megérem még a szabadulás napját. Allah segítsen hozzá... Már csak én vagyok életben, és tudtommalmáshol sem él már egy magyar sem.

2066 13. holdhónap (a születésnapom)

Kicsi sárga emberek jöttek hamis Nike cipőben és hoztak egy lavór főtt rizst. Azt mondják át kell térnem a Buddhizmusra, ha jót akarok. ....ja, és új nevet adtak nekem: Vén-Hun-Cut. ...a francba, ezek kínaiak........

2067 január.

Ma kezdődik a Majom éve! ez jó hír, de nem nekem. Engem reggel kivégeznek, mert 24 centis a farkam, és ez nem illik bele a kínai átlagba. Rápacsáltam, végeeeeeeeeeee! Buddha kísérjen utamon...... ........

2013.10.21. 21:19:18

@diggerdriver:
" Az utolsó magyar naplója. "
Azert ezt megsem kellett volna:( Plane ide a HA - re.
Gusztustalan, ocsmany egy iras, nagyon beteg lelku ember lehet a szerzoje. Csak azt nem ertem, honnan jon ez az islamo - es chinophobia? Egyaltalan, ez az egesz phobiabetegseg. Ennyire lealjasult az emberi nem mara? Kovetkezo fokozat a selfphobia vagy humanophobia lesz? Edes jo Istenem, hova jutottunk?!

33621 2013.10.21. 21:27:16

@Cascabel: Nem vagy humor fogadó hangulatba!

2013.10.21. 21:30:21

@33621:
Ez nem humor!! Ez a legutolso bunkosag!!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.21. 21:37:06

@diggerdriver: csak mem foshol, hogy koltozhetsz a magyar negyedbe? :D

2013.10.21. 21:40:25

@Babette_: @nyuszigonosz: @rezsoatya: Koszi. Marcorol fogok almodni rozsaszin plussbilincsben.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.21. 21:55:16

@Cascabel:
Szerintem meg egy szuper írás.
végigröhögtem az egészet:))))))))))))))))))))))))))))))

Norina07 2013.10.21. 22:00:47

@diggerdriver: Váó! Gyermeki lélek.. :) Ez a dicséret esett a legjobban, szeretek gyerek lenni. Remélem valahol mindig az maradok. Köszönöm a véleményeket. Mindenkinek joga volt leírni amit gondolt. Elismerek egy-egy kritikát, lehet átírnám, ha lehetne. De ezt, akkor, így írtam meg. Ebben a formában élethű. Vannak olyan hozzáoszlások, amiket nem tudok és nem is akarok véleményezni.. de a többsége teljesen korrektnek mondható.

2013.10.21. 22:15:15

@diggerdriver:
Vegig rohogted volna akkor is, ha valami mas vallasrol irtak volna? Vagy az lett volna a cime, hogy " Az utolsó angol naplója " ? Arabok vagy kinaiak helyett kelet - europai hordaktol rettegve?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.21. 22:21:13

@Cascabel:
Minden esetben végigröhögtem volna.
Mert ez humor.
Lazujjámá bazmeg.
Mi van itt ma mindenki citromba harapott?
Szép az élet.
Jönnek az arabok?
Szép az élet.
Jönnek a kínaiak?
Szép az élet.
Miért nem lehet baszni mindenre és egy jót röhögni?
EMBEREK!!!
MI VAN ITT???

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.21. 22:29:22

@Cascabel: Most vettem New Yorkba jegyet jov szeptemberre 360 fontert, oda-vissza, 20 kgos csomaggal. Mitol ilyen draga neked?

2013.10.21. 22:34:27

@tildy:): talan azert, mert nagyobb a kozonsege a Heathrow-JFK-Heathrow utvonalnak, mint a Calgary-Budapest-Calgarynak. Raadasul szpetemberre vetted, nem az iskola nyari szunetere es kb 1 evre elore. Na, ezert.

montroyal ( CAN qc) 2013.10.21. 22:38:35

@Nóri Novotni: veletlenul kinyitottam az FB .. wow ... elismeresem egy ilyen csinos holgy kimegy es kemenyen dolgozik,takarit....

2013.10.21. 22:42:32

@tildy:):
" Mitol ilyen draga neked? "
Egy hettel az utazas elott vettem a jegyet, Calgary-London-Budaperst, return.( British Airways ) Kevesebb London-Bp-London jarat van a MALEV megszuntevel. Menetrendszerinti jaratokon egy 50 lbs - os csomag jar a jeggyel, a masodikert 100 $ korul kell fizetni ( economy class ) Tavaly augusztusban mentem a Condor - ral ( Lufthansa ) 900 dollart fizettem, Calgary - Frankfurt-Bp ( return ) A jegyet szinten 1 hettel az utazas elott vettem. Majusban szinten mentem tavaly, British Airways, 1200$ volt a jegy. ( szinten return ) Tavalyelott Toronto- Velence one way utert 250 $ - t fizettem, vissza Munchen - Calgary, 350 $. Ide is kevesebb kozvetlen jarat van most, hatalmas epitkezesek a repteren. Ez van, mit lehet csinalni? Repulni kell! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.21. 22:44:11

@diggerdriver: @charlieharper:

OK. Értem má'.
Jóvanna
Má' én is kezdek meghülyülni:)))))))))))))

rezsoatya (törölt) 2013.10.21. 22:46:26

@montroyal: ez hogy fugg ossze? Igen, vannak, akik csinosak es kemenyen dolgoznak!
(nem vagyok FB-os, ugyhogy nem az befolyasol, ki hogy nez ki, mert nem tudom)

2013.10.21. 22:46:58

@Cascabel:
Sajat geppel sem lenne olcsobb:)

2013.10.21. 22:47:23

@diggerdriver: volt regen azt hiszem egy Hofi klasszikus a horol. Valahogy igy kezdodott, hogy "Vegre leesett az elso ho.." Es aztan atmegy a vegere a "a k.rva ho, csak esik, mintha fizetnenek erte, felesegem elkoltozott, futes nincs...". Ha ismered, hol tudnam ezt megtalalni? Es egyatalan Hofi vagy csak Hofikent remlik?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.21. 22:51:39

@charlieharper:
Fogalmam sincs.
Valami rémlik mélyről mintha az ősidőkben láttam volna de passz.

2013.10.21. 22:52:57

@Cascabel:
1989 oszen mentem masodszor, Calgary- Amsterdam, return, 199 dollart fizettem. A vonat Amsterdambol dragabb volt Budapestre, mint a repulojegy:) Es vissza is kellett vonatoznom:) Ismeros magyar holgy sept. 10 - en repult, szinten Calgarybol, szinten BA - sel, 1200 - t fizetett, de o 6 honappal elotte megvette a jegyet.

montroyal ( CAN qc) 2013.10.21. 22:54:56

@rezsoatya: igaz.. meg vannak csinosak akik esetleg mas lehetoseget keresnenek ..plane ha van egy Marco..

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.21. 22:55:40

@charlieharper: augusztusra is volt, de meg most novemberre is.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.21. 22:57:17

@Cascabel: lehetne SI-ben? A vilag eleg keves reszen ahsznalnak mas mertekegyseget. ( Megha itt van is font mertekegysegkent, de fingom nincs az amerikai font ugyanannyit jelent-e e, mint az itteni)

BTBTBT 2013.10.21. 23:01:30

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Nem tudtam kihagyni, mert tegnap valaki neked szegezte ezt a kérdést. :)))

@tildy:):
Szorozd meg a dollárokat kb. 0,6-tal. Akkor SI sem kell hozzá.

2013.10.21. 23:03:26

@Cascabel:
Az az amsterdami ut tiszta rafizetes volt: azon a nyaron mentem haza elosszor ( 1989 ) osszejottem egy regi baratnommel. Behulyultem, ra ket honapra megint mentem, a no miatt termeszetesen. Nem otthon volt a ferje egesz ido alatt!!! ( kamionsofor ) Akkor megfogadtam, ferjes nokkel soha!!!!!!! Ra 8-9 evre elfelejtettem a fogadalmamat, 2 fogamba kerult:( Korabban jott haza a ferj az ejszakai muszakbol:( (ez Kanadaban tortent )

2013.10.21. 23:06:57

@tildy:):
cca 23 kg = 50 lbs ( a font megegyezik mindenhol, 0,453 kg ) A US gallon 3,8 l, az imperial 4,5 l.

2013.10.21. 23:09:16

@Cascabel: ez a no lett kesobb a feleseged?

BTBTBT 2013.10.21. 23:10:11

@Cascabel:
Azt hittem, ez a font-dolog mindenkinek nyilvánvaló. (Bocs, tildy.)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.21. 23:14:50

@Barátusz: Szerencsére én nem vagyok sértödös. :-)
Amugy meg tegnap sem én kezdtem... :-)
PS: Most néztem meg egy atom-/hidrogén-/nukleärbombäkrol szolo dokumentumfilmet...fene esne bele az emberi kiväncsisägba... :-(

morsels (törölt) 2013.10.21. 23:20:11

@tildy:):
Kisebb repuloterekrol joval tobbe kerul az utazas.
Peldaul nem mindegy, hogy Torontobol, vagy Ottawabol indulsz. Calgary meg olyan 3-4 ora repulo ut Torontoba, szoval rendesen ratesz az arra.

London-New York eleg forgalmas, sok legitarsasag is van, egymassal vetekednek, igy amikor nincs eladva a kapacitas, akkor olcson lehet jegyet venni. A gep mindenkepp repulni fog, szoval ha tobben vesznek jegyet olcsobban, meg mindig jobb, mintha harmadaban ulnenek csak utasok.

2013.10.21. 23:20:43

@morsels: nem, nem erre gondoltam. De azert koszonom.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.21. 23:22:09

@Cascabel: Merfoldben is van kulonbseg, emlekeim szerint. Meg az unciaban is.

@Barátusz: amennyit azok odaat kevernek az imperial mertekegysegekkel, en abszolut nem voltam biztos benne. Bocs. Es baromira nem ertekeltem a "humorodat".

2013.10.21. 23:23:19

@charlieharper:
" ez a no lett kesobb a feleseged? "
Szerencsere nem:) A felesegem kanadai szuletesu magyar lany volt, 1998 - ban vettem el, 2 honapi ismeretseg utan. En hulye!!!!!!
( Eppen 2 napja almodtam vele, elhajtott csunyan ) :)))

morsels (törölt) 2013.10.21. 23:23:44

@charlieharper:
Akkor azt a Hofisat nem ismerem.
Ami kivancsiva tett :-)

2013.10.21. 23:27:01

@tildy:):
Merfoldben a tengeri es szarazfoldiben van kulonbseg, ugy tudom. Unciaban van a troy once, ami csak 28 something gramm, a rendes once az 31 gramm koruli. Amugy Kanadaban metrikus a mertekegyseg ( hivatalosan ) de pl. az epitkezeseken inch, foot, stb megy meg mindig.

2013.10.21. 23:27:20

@morsels: nem biztos, hogy Hofi. Par eve atkuldte egy ismeros es konnyesre rohogtem magam rajta. Allitolag regi klasszikus, a stilusrol Hofira tippeltem.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.21. 23:30:04

@Cascabel: en az urmertekre gondoltam:

1 US uncia (oz, OZA)= 29,5735296 ml
1 GB (birodalmi) uncia (OZI) = 28,414 ml,

BTBTBT 2013.10.21. 23:32:57

@tildy:):
Miféle humort? Nem volt ott semmilyen humor, tehát nem véletlen, hogy nincs mit értékelni. Viszont még elnézést is kértem, nem?
Te is feszült vagy ma, vagy mi?

Mondjuk nagyon sokáig tart utána nézni a google-on ezeknek a mértékegységeknek.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ja, a Q betűs kérdezte tőled.
Ha nincs otthon tavasz, akkor mazochistát játszol, hogy ilyeneket nézel? :)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.21. 23:39:46

@Barátusz: Tavasz itthon van...vele mazoztam. :-)
Ma amugy ezek szerint mindenki feszült...kezd télbe fordulni az idö... :-)
@diggerdriver: Megnéztem, aztän megmutattam a férjemnek és a brazil vendégünknek...jot röhögtek rajta. Ök legaläbb értették a szöveget is. :-)

2013.10.21. 23:41:09

@morsels:
Igy van. Vancouverbol is olcsobb repulni barhova, mint innen Calgarybol, Torontorol nem is beszelve. Tavaly repultem Bp-Frankfurt-Dominika-Panama-Guadalajara vonalon ( Condorral ),
900 $ - t fizetett a cegem erte. Egy hettel az indulas elott vettem a jegyet. Most neztem egy Calgary-Frankfurt return jegyet, 1 het mulva 970 $, charterrel. Ugyan ez a datum BA - sel 1180 $, de Budapestig es vissza, szinten Calgarybol,Londonon at 1 het mulva!!!!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.21. 23:44:28

@Barátusz: pardon, magyarok vagyunk nem? SI-ben mindannyian ertjuk, viszont az osszes tobbiben valtani, keresgetni kell. Es akkor meg realizalni, hogy na akkor most melyikben is ertheti az ember.

Pluszmunka. Nem egyszerubb eleve konnyebben erthetoen leirni?

Igen, lehet google-t hasznalni, de ennyivel talan megtisztelheto minden magyar nyelven olvaso. ( En pl. sokszor a fontot, mint penznemet is ki szoktam irni forintban, nem mindenki tudja, mikor mennyi a valtoszam) .
Egyebkent igen, poppet az.

2013.10.21. 23:47:41

Du. fel 4 van, +17C. Szinte nyar, lehet, hogy elugrok furdeni Ainsworth Hot Springsre ( British Columbia ) egy par napra ( 600 km ) Raerek, miota visszajottem illegalitasban elek ( telefon kikapcsolva, nehogy hivjanak dolgozni )

BTBTBT 2013.10.21. 23:49:06

@tildy:):
De hát Angliában élsz/élünk, nem? A font ott is ugyanannyi. Vagy az csak számomra nyilvánvaló, hogy értelmes emberek tudnak ilyesmiket?
Ez pont olyan, mint hogy te mindent kiírsz forintban, akkor más is írja ki?
Akkor még egyszer bocs.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
TMI, mondom: TMI. :)))
Az atombombás filmre céloztam, mint mazochizmus.

Télbe fordulni az idő? Mindegy az, ha nálad tavasz van, nem? :)))

BTBTBT 2013.10.21. 23:50:55

@Barátusz:
"Télbe fordulni az idő"
Én beszélni kicsi magyar? :)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.21. 23:51:46

@diggerdriver: Mina? :-)
Egyébként ismeri valaki? Tök véletlenül vettem kb 15éve 1CD-t, amin Gälvölgyinek volt egy parodiäja. Akkoriban volt menö a telefonos tävgyogyitäs, és azt parodizälta ki. Csak valami ilyenre emlékszem, hogy elhangzott: Na...mi van mä! Hät na! Ne aludjon mä 150Ft+AF-ért! Mi van? Megcsipte a cecelégy?

BTBTBT 2013.10.21. 23:53:41

@Cascabel:
És amikor valaki egy hét ismeretség után kéri meg a nő kezét?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.21. 23:53:59

@Barátusz: Mivel igen sok imperialis mertekegyseg nem felelt meg a nagy vizen tuliaknak, es valtoztattak rajta, oszinte leszek, en nem tudtam. Es felesleges lexikalis tudas, haszontalan, csak bonyodalmat okoz maga a kulonbozo mertekegyseg, mar nem egyszer volt hiba, elszamolas belole. ( lasd Hubble)

Szerencsere itt a UK-ben sok esetben kotelesek az SI-t feltuntetni.

Es igen, itt elek, de itt Celsiust hasznalnak, es a mertekegysegeknel is ott van mellette ( tobbnyire) az SI-s meroszam is. Boltban pl. kotelesek SI-ben is megadni a tomeget.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.21. 23:55:59

@Barátusz: Az nem volt mazo, nagyon érdekes volt. És szomoru, hogy pl hogy tönkreb*täk pl a Bikini Atollt... :-(

morsels (törölt) 2013.10.21. 23:59:04

@Cascabel:
Ja, Ottawa-Frankfurt-Budapest $1200 dollar.
Persze lehet olcsobban, de akkor jobb esetben ket atszallas, de inkabb harom, csomagokat felvenni, majd ujra becsekkolni... meg ugye az olcso jaratok mar a 23 kg-os csomagot sem engedik fel, szoval penzben, idoben, faradtsagban nem jar sokkal jobban az ember.
Torontobol ez vagy 400 dollarral olcsobb, nade oda is el kell jutni valahogy, penzben szinte semmit nem sporol az ember.

BTBTBT 2013.10.22. 00:01:27

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
A BIKINI atollt? TönkreBASZTÁK? :DDD

Szadizott, hogy "mazózhass"? :))) (Bocs, de ez nagyon magas labda volt.)

Too Much Information...

2013.10.22. 00:17:01

@tildy:):
" csak bonyodalmat okoz maga a kulonbozo mertekegyseg, mar nem egyszer volt hiba, elszamolas belole. ( lasd Hubble) "
Kanadaban a 80 - as evek elejen alltak at az imperialrol a metrikusra. Hiba is lett majdnem: repulonek egy autouton kellett landolnia, literben mutatta az uzemanyagot, nem gallonban a muszer. ( lehet, hogy csak urban legend, nem tudom )

montroyal ( CAN qc) 2013.10.22. 00:25:07

@Barátusz: az mar nagyon kanos... igaz Oprahnak en is megkernem a kezet meg hamarabb is..

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.22. 00:26:22

Bocs, nekem ez ma nem tetszett.Bocs Nóri! :-(((

BTBTBT 2013.10.22. 00:29:10

Hú, ezek közül néhányhoz most nagyon kedvet kaptam. :)

www.nature-pictures.info/the-33-most-beautiful-abandoned-places-in-the-world/

@montroyal:
Dehogy kanos. Szerelmes! Őrülten.
És a nő is, mert azonnal igent mond.

Nekem az Oprah nem jó évjárat - akármennyi pénze is van. :)

Herr Géza 2013.10.22. 00:36:44

@Mr. Long [wannabe Briton]: Egy csöppet offline voltam. Na, ha már így összeszerveztük a dolgot, akkor csak időpontot kéne egyeztetnünk. Aztán majd szólunk @tilmir-nek, hogy mikor jöhet értünk. Vagy kérdezzük meg őt? Végül is ő hívott meg!?
Szinte látom szegény @tilmir arcát, ahogy ül otthon a gép előtt és peregnek a filmkockák neki holmi két lökött magyarról,akik horgászbotokkal felszerelkezve betörnek a békés családi életébe, "remegős" rántottát esznek, és zsíros kezüket időnként a szatén ágyneműbe törlik. - "Un-vor-stell-bar!!" - motyogja maga elé és snitt....

montroyal ( CAN qc) 2013.10.22. 00:37:38

@Barátusz: a kepek jok... a tobbit amit irtal egy szot sem ertek

amugy Opranak nalam sincs eselye .. nos vagyok..

BTBTBT 2013.10.22. 00:46:49

@montroyal:
Az egy hét után házasodni akaró pasi nem kanos, hanem szerelmes.

Az a "gond" (mert nem maradna meg az elhagyatott szépségük, ha turistalátványossággá alakítanák őket), hogy jó részük nem látogatható.
Még a Maunsell-re sem lehet fölmenni, csak kivisznek oda hajóval. Ahhoz, hogy feljuss, nem kis utánjárás szükséges. Van róla valahol egy blog.

M. Péter 2013.10.22. 01:07:54

@Cascabel: Megtörtént: en.wikipedia.org/wiki/Gimli_glider
Elszámolták a mértékegységek átváltását, és a szükséges üzemanyag kb. felét töltötték be, az üzemanyagszintjelző meg nem működött.

montroyal ( CAN qc) 2013.10.22. 01:17:14

@Barátusz: hiaba magyaraztad meg ,még mindig nem ertem.. valoszinuleg olyan szo van benne ami az én szotaramba nincs...
vagy szepen korbe irtad az érdekegyeztetés fogalmat?

na azert nem kell megkovezni ..csak meg kell élni egyes dolgokat ami kinyitja a szemet

2013.10.22. 01:18:04

@M. Péter:
thx:) Akkor jol emlekeztem, lattam is egy doc filmet ezzel kapcsolatban, jo 20 eve.

BTBTBT 2013.10.22. 01:50:50

@montroyal:
No, akkor még egyszer:
A pasi meg a nő annyira szerelmesek voltak egymásba, hogy egy hét után össze akartak házasodni.
Mire te felhoztad, hogy ehhez már nagyon kanosnak kell lenni. Mire én: nem, csak nagyon szerelmesnek.

Semmi érdekegyeztetés nem volt a dologban. Érdek meg annyi, hogy mindkettő túlságosan ráakaszkodott a másikra, az adott pillanatban őt legerősebben szeretőre.

montroyal ( CAN qc) 2013.10.22. 01:54:20

@Barátusz: jaja ertem hogy Te hogy gondoltad csak valami furcsa szo van benne amit én nem ertek nincs a szotaramba

BTBTBT 2013.10.22. 01:56:52

@montroyal:
Melyik szó furcsa neked?

montroyal ( CAN qc) 2013.10.22. 02:03:48

@Barátusz: sz.e.r.e.l.m.e.s na ezt nem talaltam a szotaromba de azert ertettem elsore mire kell gondolni ...

BTBTBT 2013.10.22. 02:07:37

@montroyal:
:DDDDD amikor elolvastam a kommented első felét,
de :(((( ha belegondolok, hogy ez a szó hiányzik a szótáradból.

montroyal ( CAN qc) 2013.10.22. 02:08:24

@montroyal:

ja en is lattam filmeket , meg regenyeket olvastam, sot dalokat is mar hallottam errol , de azokat mind azert irtak hogy penzt keressenek vele ... ja es azok szineszek .. a forgatas utan szepen haza mennek... a gazsijukkal a zsebukbe ...

montroyal ( CAN qc) 2013.10.22. 02:12:46

OK jo éjt ...szerencsere a noi tarsasag nagy resze alszik mar... @Barátusz:

puhacica 2013.10.22. 07:45:50

@Barátusz: hat ez valami lelegzetelallitoan gyonyoru valogatas!

BTBTBT 2013.10.22. 09:28:04

@montroyal:
A ritka, de valós érzés a lényeg.
Persze ez a fajta szerelem tényleg ritka az össznépességhez viszonyítva.

@puhacica:
Pedig nem is én fotóztam. :)))
Egyébként gondoltam, hogy neked is tetszeni fog.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.22. 09:42:40

@Herr Géza: ",akik horgászbotokkal felszerelkezve betörnek a békés családi életébe"
Arrol nem volt szo, hogy azt is vinni kell!!!!! Azt nem ad kolcson, ha mar meghivott?

Herr Géza 2013.10.22. 12:57:24

@Mr. Long [wannabe Briton]: Igazad van! Hát akkor az elöszobában szerelkezünk fel.. :DDD

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.22. 14:38:03

@Herr Géza: kalap kabat, cipo meg par napi ruha, csak tudunk mosatni is ott!

agiagiagiagi 2013.10.22. 17:19:29

Kedves Nóri,

Elküldenéd nekem a fejvadászod címét, aki a melót szerezte az emailemre? És hogy mennyibe került? Email: a_pogany@yahoo.com
Előre is köszönöm!
agi

Mbraun 2013.10.22. 20:42:37

Valaki irta hogy nem ingazas hogy kint dolgozik valaki par honapot es hazajon. Miert nem az? Kint vagy 3-4-5 honapot utana megint itthon 2-3 honapot, utana vissza. Nalam ez ingazas. Olyan mokuskerek amelyet egyszer meg kell szakitani.
Vorarlberg fasza hely es en jobbnak tartom mint Tirolt, munka es penz szmepontjabol is.Sajat tapasztalat.
Aki pedig allast keres,ket internetes oldal itt van kezdesnek : Hogastjob.com es Rollingpin.at

wuaaa 2013.10.23. 01:03:59

@Nóri Novotni:
A gyermeki lélek sajnos át fog alakulni még egy-két átdolgozott szeretet ünnepe után, mikor majd a csomagban otthonról küldött bejglit szentestén könnyes szemmel, egyedül fogod enni... ..meg annyi idő alatt úgyis kap az ember ezt-azt az élettől, ha akarja, ha nem, karácsonyon kivül is.

@ többiek
Egyébként meg nem számit ki, mit és hogyan ir ide (de ez majdnem az összes magyar, viszonylag nagylátogatottságú blogra érvényes), mindig lesznek akik mindent jobban tudnak (a fotelfizikusok meg a fotelhatárátkelők) és akik csakazértis belekötnek.
Ha nem volt eléggé összeszedett amit irtál, akkor azért.
Ha túl magabiztos vagy, akkor "jáccodazeszed" azért.
Ha drágán vetted a repjegyet, akkor "ja persze ezt le kellett irni de mi került azon annyiba?".
Ha olcsón, akkor "ezért gürizel a messzi távolban hogy csak fapadosra telik".
Ha leirod hogy kurva vagy akkor azért.
Ha melós, akkor "te csinálod a piszkos munkát a főnököd meg arab" azért.
Ne adj Isten ha vitted valamire, megpaskoljuk a vállad egy hamis mosoly kiséretében, de mivel többre vitted, az sem jó, nem vagy haver.
Leirod mennyit keresel? Akkor jön hogy "húúecsém, a svájci lidliben a takaritó többet kap".
Ha nem irod le mennyit keresel az is gáz, mert biztos elvállaltad azt annyiért, amit amennyiért a román nem vállalt.

Ez megvan még? : www.youtube.com/watch?v=86mcFm2-rxE

Érdekes jelenség amit itt tapasztalok. Sokan hagyják hátra szülőföldjüket többek között talán mert hazájukban nem érezték jól magukat ilyen vagy olyan oknál fogva a társadalomban, a környezetükben, az életükben. Aztán a világ különböző pontjairól bejelentkeznek ide, hogy egy virtuális térben kialakitsák ugyanazt a világot kicsiben, amit terveik szerint otthon hagytak. Mint anno az akvárium a Duna TV-n mikor éjjel elfogyott az adás. Olyan volt mint a tenger, csak kicsiben és nem három dé. Ez itt kábé ugyanaz. Kismagyarország kettő dében, beszólogatás, zéró tolerancia, savanyúcukros pofa. És közben persze mindenki jobb a másiknál.
Tiszteletem a kivételeknek!

Nagy kincsnek tartom hogy tudok magyarul. Nem ismerek még egy ehhez hasonlóan kifejező és gazdag nyelvet ( www.szepi.hu/irodalom/kedvenc/kc_107.html ), annak ellenére, hogy két kezem ujjaira lenne szükségem hogy összeszámoljam amelyeket irok és beszélek. És magyarnak tartom magam, bár ezt soha semmilyen okmány nem erősitette meg. De néha elgondolkodom, mit is jelent ez? Miért is jó ez nekem? Mit ad ez nekem? Mire lehetek büszke? Meddig lehet még a múlt nagyjaival érvelni? A Rubik-kocka halhatatlansága a magyarság egyik örök pillére? Milyen a jelen? És a jövő?

mide 2013.10.23. 22:07:51

Emberek ez az ingázás ? Ez a poszt, szerintem nem az ingázásról szól ! Nagyon sokan ingáznak, de ők nap mint nap járnak munkába otthonról,ki az osztrák munkahelyre és vissza .
Erről sokat tudnék mesélni! Ötven hónapig napi 300km oda vissza,egyik héten 4,másikon 5nap .
Mbraun szerint, a 2-5 hó kinti munka és a 2-3 havi itthon lét ingázás.
Én nagyon sok magyarral megismerkedtem kint, és Ők ezt úgy élték meg, mint azok, akik idehaza 200-300 km-re tudtak csak elhelyezkedni, és a munkakörülmények függvényéven tudtak csak haza jutni .
Végezetül : aki kint akar huzamosabb ideig dolgozni, az szánjon rá időt, megismerni a kinti környezetet, keressen ott egy két magyart, aki már kint dolgozik (mert mi mindenütt ott vagyunk) és az így szerzett ismeretek birtokába kopogtasson be a leendő munkahelyére .
De lehet úgy is, fejest a mély vízbe. majd csak lesz valahogy! Ha elfogadom a körülöttem zajló világot, tudok alkalmazkodni, a kényelmetlenségeket, az idegen szokásokat, csak átlépendő akadályoknak tekintem, akkor az idegenben töltött egy két ünnep kilométerkő, a hazafelé vezető úton.
De ezek az emberek tudják, hogy ezt meddig lehet csinálni.
Olyan munkahelyen dolgoznak, ahol ha mást nem is, a jövő anyagi biztonságát próbálják megteremteni .
Persze vannak akik a nyelv tovább fejlesztése, akik a szakmai tovább képzés és akik az itthoni mellőzöttség miatt válasszák a
kinti munkát .
A kinti alkalmazottnak, pláne ha vendéglátás területén dolgozik
, számolni kell azzal, hogy az ünnepek hozzák a tulajnak a jó forgalmat. ez mindenütt így van ! És azt sem szabad elfelejteni, hogy a magyar és oszták (de ide behelyettesíthető bár mely nemzet) ünnepek nem mindig fedik egymást .
A munkán kívüli életet pedig annak aki tudja,hogy mit akar és elszánt, meg kell szervezni tudni, igaz nem megy egyik napról a másikra, de egy két hónap után már ez sem probléma.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása