oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. október 20. 07:00,  A trehány svájciak és egy földrengés 428 komment

2013. október 20. 07:00 Határátkelő

A trehány svájciak és egy földrengés

Három posztot ajánlok ma, remélem, mindhárom érdekes lesz majd, ha más-más miatt is. Az elsőben ellátogatunk a pacifikus tűzgyűrűre, és végigélünk egy igazi, jófajta földrengést. A másodikból kiderül, hogy a svájciak is tudnak trehányak lenni, végül pedig harmadikként hasznos mobilappokat ajánlunk, nem csak a külföldi élethez.

cím_70.jpg

Európában élve azért viszonylag ritka a komoly földrengés (legutóbb ugye Olaszországban volt talán komoly károkat okozó, de lehet, hogy megcsal az emlékezetem), a világnak azonban vannak olyan – ilyen szempontból - kevésbé szerencsés részei, ahol a természeti katasztrófák jóval gyakrabban fordulnak elő.

Amerikában élő ismerőseim például már-mát természetesnek veszik a tornádókat, az embertelen hóviharokat, és az egyéb nyalánkságokat. Nem sokkal jobb a helyzet (sőt...) a Fülöp-szigeteken sem, ahol Marci a napokban élt át egy 7,2-es erősségű földrengést. Miután ilyen még sosem volt a Határátkelőn, nem tudtam megállni, hogy ne szemlézzek belőle, természetesen erősen ajánlva a továbbolvasást! De nézzük, mi is történt!

„Reggeli után visszamentem a szobámba összepakolni a cuccom, hogy nekivágjak a hazafele vezető rögös útnak, mikor úgy éreztem, mintha hullámozna alattam a talaj.

Gondoltam is, hogy francba még mindig érzem a tenger hullámzását - előző nap kint voltam a vízen, ami elég haragos volt, és ha sok időt töltesz el a hullámok között, akkor utána a parton is azt érzed mintha még ott lennél a vízen, a hullámzásban. Aztán láttam, hogy nem csak én érzem a hullámzást, hanem a tárgyak is mozognak a szobában.

Fejemben elkezdtem végigpörgetni a tanultakat az általános iskola első osztályától. Majdnem eljutottam a másodikig is mire bevillant, hogy ez bizony földrengés. Hoppácska, kiszaladtam gyorsan, nehogy felettem dőljön össze az épület. Szerencsére egy perc alatt vége lett a rengéseknek és nem lett semmilyen kár.

(...)

A második felvonás délután volt, mikor már a reptéren voltam és becsekkoltam mindent. Ültem a váróban és mint akinek japán vér csörgedezik az ereiben, észre sem vettem, hogy földrengés van, amíg el nem kezdtek sikongatni a nők. Akkor kezdtem el érezni, hogy bakker, megint inog a talaj a lábunk alatt, csak itt most közel sem vagyok olyan jó helyzetben, mint reggel, mert nem tudok csak úgy kiszaladni az épületből. Meg a tömeg is kezdett pánikolni, aztán hiába csak 1.5 méter magasak az emberek, ha 10-en átfutnak rajtad, akkor azt már megérzed."

A történet legkevésbé sem vicces vége, hogy a földrengésben egyébként több tucat ember életét veszítette, épületek dőltek össze. Minden mást, pár képet is elolvashattok és megnézhettek a 90milliófülöpke blogon!

A trehány svájciak

A svájciakról mindenkinek él egy kép a fejében, ezen a derék ország derék polgárai elképesztően precízek, mindenre odafigyelnek, és általában eléggé unalmasak. Az unalmasságot nem tudom megítélni, de Tilmir minapi posztjából az mindenesetre kiderült, hogy a precizitással azért akadnak problémák.

„Az iskolának van egy uszodája (!) is. Ott is volt még némi feladat. A helyiséget épp takarították, amikor a takarítónő kinyitotta az ablakot...

Tilmir ablaka.jpg

Ami ennél érdekesebb, hogy szóltak a Hausmeister-nek (nálunk gondnok), aki szemrebbenés nélkül visszarakta az ablakot a helyére, és ennyiben maradt a probléma megoldása.

Itt csak halkan, csendben megkérdezem, ha egy kisiskolás nyitja ki az ablakot, aki valószínűleg sem lélekjelenléttel, sem erővel nem rendelkezik az ablak megtartásához, akkor mi lesz?"

Ha elolvassátok a teljes posztot, abból még két dolog mindenképpen kiderül: az egyik, hogy mi volt a baja az ablaknak, a másik, hogy miként oldják meg Svájcban azt a helyzetet, amikor egy postaláda helyett kettő kellene, de nincs hely...

Hasznos applikációk mobiltelefonra és tabletre

Végezetül egy közszolgálati jellegű írás a Nők külföldön oldalról, ahol a „kütyümániás" Petra összeszedte a szerinte a külföldi léthez leghasznosabb applikációkat.

Természetesen van közöttük olyan, ami magától értetődik (mondjuk a Skype és társai), ám akad olyan is, amit én speciel eddig nem ismertem, mondjuk az offline várostérképeket kínáló Citymapstogo.

Ha ez nem lenne elég, az Androidos telefonokhoz használatos alkalmazásokat (lesz majd iPhone, illetve iOs poszt is az ígéret szerint) igen akkurátusan kategorizálta is a szerző, úgyhogy ha valakit érdekel, viszonylag könnyen megtalálja itt.

A lista nyilván nem teljes, és biztos a kommentek között is számtalan kiegészítés feltűnik majd, de szerintem ez csak jó, hiszen mindig akad valaki, akinek újdonság az, ami másnak természetes.

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Svájc Fülöp-szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr355588636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

33621 2013.10.20. 08:06:41

Jó Reggelt mindenkinek aki ide fog ma látogatni! A reggeli kávé mellé egy kis ajánló! Érdemes elolvasni a hozzászólásokat is.
www.origo.hu/gazdasag/20131019-utaljak-a-kulfoldi-munkavallalokat-a-nagy-eu-tagallamok.html?sec-2

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 09:14:23

A fulopkes blog jofele! ;)

@33621:
Ez is jofele!
Itt karamelles brownie lesz a kave melle :)

DieNanny CH 2013.10.20. 09:35:49

@33621:

Na, akkor hadd kérdezzem meg: mi ez a bab reggelire? Pontosabban, le tudnád írni, hogy miből áll ez a hagyományos angol reggeli? Tehát milyen babból van, hogy kell elkészíteni, milyen szalonna van hozzá, azt hogy kell elkészíteni... stb.
Jövő héten szívesen kipróbálnám, milyen az élvezeti értéke.
Köszi! Ja, meg innivalók mik passzolnak.
(Bárki más is válaszolhat!)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 09:36:40

Amikor Peruban éltem, ott havonta volt földrengés, Megszoktuk.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 09:48:02

Ami az alkalmazásokat illeti, ugyanez - sőt több - verzió van WP-ra. A cikkben felsoroltak közül én az XE-t és a Google Drive-ot használom.

A fel nem soroltak közül használom:
- TuneIn - netes rádió, egy rakás magyar állomás is van,
- Indulged - a Flickr-en tárolt fényképekhez nagyszerű alkalmazás,
- NewsPapers - főbb nyomtatott médiák hírei,
- CNN - ez az, amit mutat a nevem,
- BBC World - ez is,
- SkyDrive - mint a GoogleDrive, de a Microsoft verziója,
- WeatherView - időjárás,
- OrthodoxCalendar - minden nap mutatja milyen egyházi ünnep van, említi van-e böjt és a vonatkozó bibliai részt.

Persze használok még helyi alkalmazásokat is, pl. hírekre. Az egyiket - bár biztosan nem érdekel senkit - megmondom, mert érdekes, ez a СофСпирка nevű alkalmazás. A lényege, hogy ha az ember aktiválja bárhol Szófiában, megmutatja az összes közeli megállót, s hogy mikor jön és melyik járat (busz, villamos, stb.).

Muscari 2013.10.20. 09:58:13

@DieNanny: szia, talaltam egy videot rola. Igaz, hogy hallasserulteknek keszult, de jol ertheto szerintem
m.youtube.com/watch?v=CGm3vZgJnNA&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DCGm3vZgJnNA
(Remelem, mukodik a link, en mobilrol vagyok)

Mondjuk azt nem tudom, hogy ilyen tipikus angol kolbaszt hol kapsz Svajcban, de szerintem helyettesitheted ottanival is. A babkonzervrol el tudom kepzelni, hogy kaphato, a hazi eloallitasarol fogalmam sincs, nem hiszem, hogy csinalnak. En imadom az angll reggelit egyebkent, csak mindig rosszul vagyok utana, mert eleg nehez.

Jo etvagyat mindenkinek!

Muscari 2013.10.20. 10:00:11

@DieNanny: termeszetesen tea illik hozza, de en mindig tejeskavet iszom.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.20. 10:09:06

@DieNanny: baconbol itt kb. 200 fele van, szoval mindenki olyanbol csinalja, amilyenbol szereti. En peldaul vastag husosbol szoktam.

A babot konzerv formaban veszi mindenki, tehat nem tudom hogy pontosan mennyi ideig kell fozni. Alapvetoen vorosbab megfozve paradicsomos szoszban. De vannak belole mas izesitesuek is. Curry-s (magasan a legjobb!!!), sajtos, fuszeres, BBQ-s szoszban, stb.

A tojas leginkabb csak siman tukortojas, de hogy angol kolbaszt lehet-e kapni Svajcban azt nem tudom. Kulsore ezek ugy neznek ki mint a kisebb feher bajor kolbaszok, nagyon vilagos a szinuk. Nem olyan mint az otthoni hogy a fogad koze ragad a malac fule. Itt csak hus van benne, az viszont pepesre daralva, es ezt toltik bele. Ettol joval puhabb, mint az otthoni kolbasz es az ize is nagyon finom, husos. Ebbol is van mar annyi fele izesitesu mint egen a csillag. Almas, szaritott paradicsomos, stb.

Hat kb. igy. :) Amugy enni kell hozza sok zoldseget es akkor nem olyan nehez. Amugy nem veletlenul hivjak "all day breakfast"-nek! :)

Hardcore arcok meg tolhatnak meg hozza egy kisebb jacket potato-t. :D (hejaban sult krumpli sok vajjal)

Votisky Petra · http://nokkulfoldon.hu 2013.10.20. 11:40:22

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Jaj, de jó. Akkor írok majd Windows-os összefoglalót is. Van kedved segíteni, hogy még miket lehet használni WP-on? Mármint, amit lehet, hogy aktuálisan nem használsz, de tudod, hogy van ilyen.

DieNanny CH 2013.10.20. 11:41:39

@Muscari: @Don Kartasch:

Köszönöm szépen mindkettőtöknek!
Asszem itt a Spárban már láttam vörösbab-konzervet paradicsomszószban...
Majd jövő héten megírom, milyen volt.

(Csütörtökön vagyok szabadnapos, meg be is kell vásárolnom...)

mirx 2013.10.20. 11:54:50

@Muscari: Lehet venni a zürichi főpályaudvaron a szerdai specialitás-piacon, meg van pl a British Cheese Shopban is (igen, az angolok képesek voltak "angol sajtboltot" nyitni Svájcban).

Számomra felfoghatatlan, hogy valaki felkelés után röviddel képes belapátolni egy 900 kalóriás reggelit babbal, kolbásszal, sült vérrel meg szalonnával meg ilyesmi, de mondjuk láttam már magyar embert is egy hegynyi "parasztreggelit" (krumplis-lecsós-szalonnás rántotta) betolni az arcába egy vekni kenyérrel, szóval miért is ne.

DieNanny CH 2013.10.20. 12:11:17

@mirx:

Én is olyan típus vagyok... Az 55 kilómon meg sem látszik, de még ha pl 4-kor kell is kelnem, akkor is képes vagyok megenni 3 karéj kenyeret felvágott-sajt-paprika feltéttel...
Egyszer kipróbáltam, hogy milyen lenne a "modern" reggeli. Müzli tejjel. Hát, reggeli után fél órával szédelegtem az éhségtől... :-)

Muscari 2013.10.20. 12:24:47

@DieNanny: en nem tudok reggel nehezet vagy sokat enni, mert hanyingerem lesz. Igy angol reggelit is szivesebben eszem delben, a legtobb helyen egesz nap lehet kapni. En amugy is csak keveset szoktam enni, nem vagyok olyan szerencses, mint te, azonnal jonnek a kilok, ha tobbet eszem :-(

A gabonapehely vagy muzli meg tenyleg hamar lemegy, nem tudom, hogy birjak ki vele ebedig

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 12:28:21

@mirx:
1: fizikai igénybevételnél bizony kell a kalória...
2: ha gyors az anyagcseréje valakinek (mint pld DieNannynak is, az általa leírtak alapján: kis súly+nagy étvágy, tehát nem diétával-stb "állítja elő" a kis súlyt), akkor is "kéri" a szervezet a kalóriát
3: megszokás: tartalmas, kiadós = kalóriadús reggelit evett a szülő is, mert ő is ezt látta az ő szüleitől, akik zömmel fizikailag megterhelő munkát végeztek, így aztán ezt a szokást örökíti tovább a gyerekre is (kiegészítve a "a fejlődő szervezetnek kell az erő!"-szlogennel, ezért szülő+nagyszülő kórusban sopánkodik a "gebe" gyereken, aki nem akar enni, válogat, stbstb, vagy elfogadja, és eszik, mert azt mondta anyu/nagyi =kialakul a szokás). És ha nincs elhasználva a bevitt kalória, kezdenek felrakódni a plusz kilók...
A túlsúly, mint eü.-i probléma nem véletlen: a pár évtizeddel ezelőttig még helytálló étkezési szokások az életmódváltással nem változtak együtt (a többségnél), így továbbra is kiadósak az étkezések, miközben a kalóriafelhasználás kisebb lett.
Kövér gyerek és felnőtt nem ritka látvány, a vérnyomás-, ízületi-, emésztési-, és egyéb problémák pedig általánosak. Ahogyan az ezekhez kapcsolódó ilyen-olyan szerek reklámja is egyre mindennaposabb...

Muscari 2013.10.20. 12:28:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Irhatnal rola egy kicsit, hogy hogy nez ki egy tipikus bolgar reggeli, mit esznek szivesen az emberek

mirx 2013.10.20. 12:32:40

@Muscari: kávé-pálesz-cigi? :)))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 13:06:02

@Muscari:

A tipikus bolgár reggeli a kávé és a cigaretta. Ez nem vicc, Jelenleg az emberek 80 %-a így "reggelizik". Nem tudok európai országot, ahol ennyi sokan dohányoznának, mint itt. S a nők között még több a dohányos, mint a férfiak között.

Persze korábbi időkben voltak más reggelizési szokások. Ezek egy része megmaradt máig, de ma már nem reggelire eszik, hanem tízóraira, uzsonnára, stb. Pl. a rétesek sokféle verziója. A legkedveltebb a sajtos, azaz inkább a sós, mint az édes lángos van divatban. Szintén van tökkel töltött is. Aztán lekváros fánk. Még a lángos is (igen, BG azon kevés ország egyike Mo-n kívül, ahol van lángos), de a magyar szokástól eltérően a lángos legkedveltebb verziója a porcukorral meghintett és a lekváros. A magyar fokhagymás lángos ismeretlen.

Muscari 2013.10.20. 13:06:14

@mirx: jaja, legalabbis az elso stimmel. Mar teljesen atszoktam egyebkent az itteni higabb kavekra, illetve lattet szoktam inni. Kimeletesebb a gyomornak. Arrol nem beszelve, hogy mennyivel finomabb kavekat lehet itt kapni. Az anyukam altal favorizalt Tschibo family es tarsait csak nagyon erosen felhigitva tudom meginni.

Nemreg jartam azonban Olaszorszagban, ott cappuccinot ittam mindenhol, egy kivetellel mind jo volt.

Ti milyen kavet szoktatok inni?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 13:08:02

@Muscari:

Még a bundás kenyér is eléggé hagyományos. Magyar ízlésnek furcsán hangzik, hogy az emberek a bundás kenyérre lekvárt kennek és sajtot szórnak rá.

DieNanny CH 2013.10.20. 13:08:29

@mirx:

Hm, nagyon guszta! Még jó, hogy éppen ebédelek!

DieNanny CH 2013.10.20. 13:12:23

@macamuca:

Nálam valószínűleg agyi éhség ez. Úgy értem, ha külföldön vagyok, másik nyelvet használok, az agyam 200%-on dolgozik. De ha pl otthon vagyok, reggelire elég 1 kenyér, délben is feleannyi, mint a család többi tagja. Anyukám sopánkodik is mindig, hogy alig eszem! (És meggyanúsít, hogy itt kint is, ezért vagyok ilyen sovány. pedig nagyon szeretek enni!)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 13:12:44

@Muscari:

Én 30 éves koromban lettem keresztény. Előtte pár évig egy szekta tagja voltam, s e szekta egyik parancsolata a kávé tiltása volt. Akkor megszoktam, hogy nem iszom kávét. S bár már 15-20 éve nem vagyok a szekta tagja, valahogy nem kívánom sosem a kávét. Idén pl. még egyszer sem ittam, de talán tavaly sem, szóval nagyon-nagyon ritkán iszom kávét. Feleség viszont iszik minden reggel, én szoktam neki csinálni. 1 evőkanálnyi kávé + 5 evőkanálnyi cukor + forró víz. Olyan gyorskávé, amit fel kell oldalni csak. Általában Nestlé, tudod: a nestnek a leve.

mirx 2013.10.20. 13:15:19

@Muscari: nekem kapszulás gépem van, a ristretto a kedvencem, az ilyen 20 ml-es, erős és sűrű kávét csinál

(Persze a legjobb szerintem az éttermekben meg kávézókban kapható profi gépekkel készített kávé,mert azokban van a megfelelő vízgőzös-lúgozó technológia - nem véletlenül kóstálnak milliókat az ilyen masinák. A kávé pont azon kevés dolgok egyike, amiből szerintem az éttermi sokkal jobb tud lenni, mint az otthoni.)

mirx 2013.10.20. 13:16:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: mondjuk nekem meg gyerekkoromban okozott megdöbbenést, hogy van, ahol spenótot meg sajtot raknak a palacsintába! :)

DieNanny CH 2013.10.20. 13:17:08

@Muscari:

Én először a Denneres pirosat ittam, aztán egyszer a kéket vettem és az is ízlett. Abból kis, kotyogósban szoktam főzni reggel és délben. Anyukáméknak meg mindig viszem a pirosat. Egyszer itt nálam azt ivott, és nagyon ízlett neki. Ezért mindig viszek.
Ittam már Nespresszót - mindenféle ízűt -, és lehet, belemagyarázás, de nekem a kotyogós ízlik a legjobban!

DieNanny CH 2013.10.20. 13:18:52

@Muscari:

Ja, és mikor 2008-ban a Legolandban voltam, rájöttem, hogy Ném.országban nem lehet jó kávét kapni! Mire egy eszpresszót árulóra rátaláltam!

DieNanny CH 2013.10.20. 13:20:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Ne tudd meg, itt Svájcban fahéjas porcukrot szórnak rá, és almaszószba mártogatják... Brr!

mirx 2013.10.20. 13:21:47

@DieNanny: A kotyogós sokkal jobb, mert az is rendes vízgőzzel oldja ki a kávéból, amit ki kell. Az instant kávé az a nyomába sem ér a rendesnek.

A németek őrjítőek a förtelmes barna löttyükkel :) Annál többet csak Amerikában vadásztam eszpresszóra... ebben a két országban nem szabad "kávét" kérni, hanem nyomatékosan eszpresszót kell mondani. Amire aztán közlik, hogy olyan nincs. (Amerikában az esetek 5%-ában visszakérdeznek, hogy az mi.)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 13:33:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
En sajt nelkul, de lekvarral eszem a bundaskenyeret :)

Tiltja a szekta a kavet?! Es nem rohogtek ki oket? ;)
Hogy jon barki ahhoz, hogy ilyesmit tiltson?

@DieNanny:
Pedig finomnak tunik! Kiprobalnam...

Muscari 2013.10.20. 13:39:49

@DieNanny: en is viszek haza anyukamnak innen kavet, nagyon rakapott mar.
Nekem nagy almom volt egy nagynyomasu gep otthonra, vegul egy senseo lett. Eredetileg egy parnacska menne bele, de mi talaltunk ilyen kis muanyag bigyot, amibe barmilyen orolt kavet bele lehet tenni. Nagyon praktikus.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: a csehek is ismerik a langost, langose-nak hivjak. Hogy mivel eszik, azt nem tudom, de van egy cseh kolleganom, majd megkerdezem.

Egyebkent az angolok is ismerik a bundas kenyeret lekvarral, itt french toastnak hivjak, es vajjal sutik, nem olajban. Sokkal finomabb lesz.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 13:45:47

@DieNanny:

Én szoktam úgy csinálni, hogy a tojásba belekeverek fahéjt is!

eagles 2013.10.20. 13:47:28

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Ha Isten annyi mindent mondott volna, mint amit az elmúlt évezredekben a szájába adtak, nem lett volna ideje a teremtésre.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 13:48:04

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Aham...
Nekem mult kedden azt mondta, hogy szivjunk el egy jointot, de mivel hetkoznap nem szivok, vissza kellett utasitanom. :(

Viszont az egyik kollega szombatonkent egyutt golfozik vele, igy szombat estere elfarad es akkor meg neki nincs kedve.

Nem kedvelem istent... tudja a lottoszamokat, de nem mondja meg. :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 13:49:39

@Quercus58:
Isten beszeli az osszes nyelvet? Ha igen, tarsadalmi munka keretein belul mehetne tolmacsolni az ENSZ-be...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 13:51:12

@Muscari:

A csehek mindenhez főtt virslit esznek, szóval biztosan a lángoshoz is.

Évekkel ezelőtt az egyik nemzetközi reggelikészítő cég vezetője mesélte, hogy Prágában is nyitottak üzletet. S csodálkoztak: a finom, friss, illatos péksüteményeket senki sem vette. Gyorsan konzultáltak is egy helyi emberrel, aki rögtön megadta a választ. persze hogy nem veszik, hiszen nincs bennük virsli! Így aztán a különféle péksüteményekbe virslit tettek, pl. almás pite virslivel, fahéjas-virslis-mustáros kifli, stb. Rögtön megugrott a forgalom. A csúcstermék a virslis-savanyúkáposztás rétes volt.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 13:52:44

@diggerdriver:

Végülis jó az. A sós és az édes keveredik. Bár én a fetasajtosat szeretem, lekvár nélkül. De bundáskenyérben szeretem a lekvárosat sajttal.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 13:53:46

@Quercus58:

Igen, többek között ezért is lettem keresztény.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 13:55:15

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Isten nyilván mindent tud, de miért mondana meg olyasmit, ami a szabad akaratodat tönkretenné?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 13:55:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem azert, de ezek szuperul hangzanak!
Meg Mo-n, egy peksegben ettem eloszor mustaros-virslis kelttesztas dolgot. Nagyon finom volt!

Ennek mar valami ilyet. Itt nincs tul nagy valasztek, eleg unalmad a sved "konyha". :(

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 13:57:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mert attol nekem jo lesz... :)

Mit szol isten a melegekhez? Nem ellenzi?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 13:58:31

@Don Kartasch:

Az angol kolbász az általában szójafasírt szójapor szójanővérkénekhogybefostam című történet.
Én régóta keresem az igazi angol kolbászt de még nem találtam meg.
Múltkor vettem egy extratradícionális kúrvadrága naezmostmáraztánigaziangol kolbászt.
Olyan íze volt mint mikor otthon disznóvágáskor nem mossák ki jól a belet.
Minden szombaton Edmontonban a Munchiez-ban a nejem angol reggelit eszik.
Kolbászt nem kér hozzá be extra bacont igen. Meg van hozzá sült krumpli is.
A paradicsomos bab sült krumplival egyébként nagyon finom.
A babot szerintem sehol nem főzik hanem készen megveszik.
Négy darab 40dekás HEINZ paradicsomos bab az egyfontosban, meglepő módon egy font.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 14:01:30

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Isten ellenez mindent, ami elcsúfítja a tökéletes emberi testet. Ellenzi a cukorbetegséget, rákot, homoszexualizmust, pedofiliát, influenzát, stb.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 14:03:51

@diggerdriver:

BG-ban a tengerparton a svédasztalos reggelizőhelyeken az angol turisták jellemző kérdése: "hol van a bab?".

Ez nem vicc, tényleg ez volt az angol turisták legnagyobb panasza, olvastam egy bolgár idegenforgalmi honlapon.

mirx 2013.10.20. 14:07:04

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Számomra ez teljességgel érthetetlen. Mi az, hogy "ellenezni a cukorbetegséget"? Kis táblákkal felvonul az arkangyalok előtt, vagy mi? Ha ő a főcsávó, akkor miért van egyáltalán cukorbetegség, akadályozza meg. Ha meg nincs ilyen hatalma, akkor mitől isten?

2013.10.20. 14:12:01

Nagy kaveivokent en a kubai kavera eskuszom. A legfinomabb kavet ott ittam eddig ( espresso ) Ugy hallottam toluk, hogy nem exportaljak nagy mennyisegben, nem egy kave nagyhatalom. Mexiko Cityben a piacon talaltam egy szakuzletet, ahol tudtam venni. Elosszor egy mexikoi csaladnal ittam, annyira izlett, hogy megkerdeztem, milyen kave ez. Mondtak, hogy kubai es direkt a fovarosbol hozatjak, csak ott lehet kapni. Kanadaban a kolumbiait kedvelem. Amikor megyek haza, mindig viszek a csaladnak, haveroknak hawaii - i. sumatrai, costa ricai, kenyai, stb. kavekulonlegssegeket. Erdekes, braziliai kavet itt meg nem talaltam, a kolumbiait favorizalom. Imadom a kavezokat, amikor egy kave mellett cigizve olvasom a friss ujsagokat vagy csak nezem az embereket, a teraszon ulve. Csendes reggeleken a tropusokon, a tengerparton ilyenkor a paradicsomban erzem magam:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 14:13:00

@mirx:

Tényleg akarod, hogy elmagyarázzam részletesen?

Én szívesen. Minden betegség annak eredménye, hogy az ember letért a helyes útról. Sőt a legnagyobb betegség a HALÁL. Isten az embert halhatatlannak teremtett, valójában a halál is csak egy betegség, egy természetellenes állapot.

Miért nem akadályozza meg Isten? Mert nem akarja elvenni az emberek szabad akaratát.

mirx 2013.10.20. 14:16:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A cukorbetegség szabad akaratból lesz? Szerinted ezt választják a betegek?

De nekem ez akkoris logikátlan. Mit csinál akkor isten? Ül a felhőkön és mulat az egészen? Mert beleszólni ezek szerint nem akar. Egyáltalán miért fontos neki, hogy az embereknek szabad akaratuk legyen?

vazzup 2013.10.20. 14:19:41

@Muscari: @maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Pesten van egy kávézó, ahol decens reggelit lehet venni (mindenfélét, beleértve a franciát és az angolt is) volt egy külön menüpont, az Író-reggeli. Ez abból állt, amíg még lehetett, hogy dupla kávé, napilap és két szál cigaretta. :D

A kávékérdésre, én itthon, Mo-n Segafredo-t vagy Lavazza-t veszek, mindig szemeskávét és itthon darálom közvetlenül felhasználás előtt és persze kotyogóban főzöm. Dupla-presszó a reggelim. :)
Imádom a kávét!

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: szerintem akkor különösen mogorva hangulatban lehetett, amikor megteremtette a bürokrata-nyelvezetet. Akármelyik nyelven.

2013.10.20. 13:57:26 :D :D :D

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 14:20:46

@mirx:

A rossz útra való térés szabad akarat következménye volt.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 14:21:41

@mirx:

Isten az embert magához hasonlatosnak teremtette. Ennek kulcseleme a szabad akarat. Ellenkező esetben állatokat, robotokat csinált volna.

eagles 2013.10.20. 14:25:40

@mirx:

Ha nem lenne az embernek szabad akarata, a földi lét olyan lenne, mint egy sakkjátszma. Nem a bábuk mondják meg, hová akarnak lépni, hanem az őket irányító kéz.

Ha az Isten minden problémáját meg akarta volna oldani az embernek, akkor nem a földet teremti meg, csak a mennyországot.

mirx 2013.10.20. 14:32:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Miért csinált egyáltalán bármit? Tehát minek az egész teremtés? A többi logikát eddig értem.
Amúgy miért lett volna akkora baj, ha állatokat, robotokat csinál, vagy olyan az egész, mint egy "sakkjátszma"? Bár akkor is ugyanaz a kérdés, hogy mi célja volt ezzel az egésszel?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 14:41:20

@diggerdriver:
Nem :)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Erre igy nem gondoltam, de van benne valami.

Istennek tobb baja van a sajat munkajaval, mint nekem a szarmazasommal :D
Nem mondja meg a lottoszamokat, mert szabad akarat; viszont ellenzi a homoszexualitast, mert... es hol a szabad akarat?

Isten nem gondolkodik konzekvensen. Raadasul demokraciabol sem eros...
OK, legutobb 2013 eve szexelt egy jot (felteve, hogy nem vedekezett).

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 14:41:34

@mirx:

Ezt nem tudjuk. Nyilván nem volt szükséges teremtésre. Egyszerűen akarta, s teremtett. Megcsinálta a világot. A valódi okot nem ismerjük.

vazzup 2013.10.20. 14:44:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ha feltételezzük, hogy a saját képére teremtett, akkor az

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 14:48:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Van fonoke istennek?
Mert az nem lenne jo, ha semmi kontroll sem lenne folotte...

A halal miert termeszetellenes? Minden meghal egyszer. Meg az elettelen dolgok is lebomlanak (ld. felezesi ido).

Te felsz a halaltol, ugye?

@mirx:
Unatkozott es kellett neki egy hangyavar. ;)

mirx 2013.10.20. 14:49:18

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: jó, tehát isten lett valahonnan, gondolt egyet, hogy teremt a maga képére (?) egy komplett világot, megcsinálta, és... és azóta micsinál? színes üvegcserepekkel vakargatja? :)

bocsi, nekem ez olyan, mintha a jamie és a csodalámpában kéne hinnem, de persze kinek a pap, kinek a papné

mirx 2013.10.20. 14:50:39

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Ezt még el is hinném, hogy unatkozott. Ez elfogadható érv. (Bár anyám szerint intelligens ember sosem unatkozik.)

vazzup 2013.10.20. 14:52:33

@mirx: @Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: @maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Amikor előkerül ez a maga képére teremtett dolog, mindig jókat vigyorgok magamban, hogy ha tényleg így lenne, milyen fokú skizofréniának kellene ahhoz lenni egyetlen tudatban. :)

Bár lehet, hogy csak nincs pénze pszichiáterre.

vazzup 2013.10.20. 14:53:26

@mirx: úúúúú, Jamie és a csodalámpa. Az mekkora. Betépve különösen vicces (már felnőttként volt). :D

mirx 2013.10.20. 14:53:50

@vazzup: Hát ha van isten, tuti nem százas. Elég körülnézni.
:)

eagles 2013.10.20. 14:55:08

@mirx:

".. és azóta micsinál? színes üvegcserepekkel vakargatja? :) "

Nem egészen. 100 évente teremt egy olyan tökéletes nőt, mint a feleségem, majd leküldi a földre.

De mért pont nekem, uram, miért?

mirx 2013.10.20. 15:00:35

@Quercus58: Miért pont 100 évente? Meg mi az, hogy "leküldi", hol van a fent? A Szíriuszon? :)
Ezek a kijelentések tisztára összezavarnak.
Asszem ez a "vallási logika" nem nekem való. :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 15:06:20

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Itt a paradicsomos bab nemzeti étel.
Hozzátenném hogy rengeteg fajtát lehet kapni és valóban finom.
Például otthon a paradicsomos ételektől mindig égett a gyomrom itt meg nem.
Lehet kapni néhány pennyért olyan paradicsomos babkonzervet amiben virsli van. Nem feldarabolt hanem olyan kis rövidke virslik.
Finom.

morsels (törölt) 2013.10.20. 15:07:21

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
A kave is drug. Egyfajta stimulalo.

Nem nezel Big Bang Theory-t? :-)

eagles 2013.10.20. 15:10:39

@mirx:

Azért 100 évente, mert nem akar percenként kicseszni a férfiakkal.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 15:10:58

@mirx:
Es istent ki teremtette? Csak ugy lett?

@morsels:
Nemigazan ;)

Csak siman tejfollel vagy lekvaros tejfollel? Elobbi is jonak tunik.

2013.10.20. 15:11:08

Szarra aztam, artol volt szo, hogy ma joido lesz!

@mirx: jo zsido lenne beloled az allando kerdezgetessel. A legnagyobb gondod, hogy te ter-ido sikban fondolkodsz. Azok teremtve lettek. G-d nem ter-ido sikban mozog, tehat olyan kerdes, hogy o mit csinal most vagy 2000 eve vagy majd 5000-ben, ertelmetlen.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 15:13:49

@Cascabel:
Én rendkívül kedvelek minden keserű italt. Kivéve a kávét.
Mivel alacsony a vérnyomásom brutál töménységű kávér iszok amit itthon csinálok Nescaféból és a munkahelyen megiszom.
Egy húzásra, minél hamarabb leérjen.
Amúgy a kávánál csak a cukrozott kávé a szarabb.

A jó kávé titka hogy frissen pörkölt szemekből főzzék.
A probléma az hogy a frissen pörkölt kávéból főzött kávénak öt percenként feleződik az aromája.
Nálam távlati tervek között szerepel egy kávépörkölő beszerzése.

morsels (törölt) 2013.10.20. 15:15:04

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Akkor kezdd el nezni. Komolyan :-)

Csak siman tejfollel. Ugy szeretem :-)
Van itt is, ugy hivjak hogy french toast, de az porcukros, meg leontik maple syruppal. Azt nem kedvelem annyira.

A piritott bagelt szeretem vajasan es lekvarosan, a bundaskenyer nekem tejfolos :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 15:16:14

@vazzup:
A kotyogó csinálja a legjobb kávét.
Ez tény.
A házi főzők közül még a Szarvasi ami jó kávét csinál.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 15:19:27

@morsels:
Regen neztem, de ellaposodott kicsit. Szerintem.

2013.10.20. 15:19:54

@diggerdriver: mi az a kotyogo? A french press?

morsels (törölt) 2013.10.20. 15:22:41

@charlieharper:
Nem, az teljesen mas.
A kotyogot az olasz boltban lehet venni.

morsels (törölt) 2013.10.20. 15:23:50

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Hat, mar 7 eve megy... de meg mindig vannak benne jo poenok :-)

2013.10.20. 15:26:19

@morsels: megneztem, az a becai kavehoz valo. Anyukam issza ezt a fajtat.

eagles 2013.10.20. 15:28:48

Van fönn valaki Dél-Amerikából?
Digger kávépörkölőt akar venni. Nézzetek már szét. De nem valami lepukkadt üzemet, jó.

Még mondja valaki, hogy Angliában rosszul fizetik a melóst.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 15:30:52

@Quercus58:

Házi kisméretűt teeeee. Személyes használatra.:)))))))))

morsels (törölt) 2013.10.20. 15:32:39

@diggerdriver:
A french press az olyan, mintha teat csinalnal.
Tehat a durva kavet (nem finomra daralt, mint az eszpresszohoz) osszekeverik forro vizzel, hagyjak 'foni' (mint a tea leveleket), aztan egy dugattyu szeru filterrel kezdik lenyomni az egeszet, a kavet az edeny aljara preselve. Szoval teljesen mas technologia, mint a kotyogos eszpresszo. Nem gozolik a kavet, hanem 'lugozzak'.

morsels (törölt) 2013.10.20. 15:39:17

@charlieharper:
Hat, Becsben is eszpresszot isznak :-)

Egyebkent USA-ban is van eszpresszo; igaz, leginkabb a nyugati parton, masfele nemigen lehet vele talalkozni.
San Franciscoban az utca sarkan arultak :-).

2013.10.20. 15:39:36

@diggerdriver:
Egyszer Oaxacaban ( Mexiko ) egy kis hegyi faluban vettem kavet egy kistermelotol: elottem porkolte a zold, szaritott szemeket egy kettevagott vashordo tetejen. Vett belole mintat es gyorsan fozott belole egy kis adagot. Na, az aztan fenseges volt! 7$ - ert adott 2 kg - ot ( 6 eve ) Tegnap volt egy kis bucsuest: magyar - kanada - mexikoi haverjaink mennek vissza jovo heten Oaxacaba es kaptam toluk a kaveultetvenyukon ( 5 ha ) termelt kavebol. Sajnos presszofozore van daralva ( tul finomra) es nekem csak " american style " kavefozom van ( espresso tul eros lenne literszamra inni ) amibe durvabb daralas valo. Hamarosan lejon az elso fozet:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 15:43:57

@morsels:
Jaa tudom már. Láttam itt olyanokat. Üvegből van és egy dugattyú-szűrő van menne.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 15:46:47

@Cascabel: Frissen pörkölt kávé espressón lefőzve cukor nélkül.
Na az a királyság.

morsels (törölt) 2013.10.20. 15:48:36

@Cascabel:
A kubai kave tenyleg finom. Itt lehet kapni egy boltban, de aranyaron merik. Plane ahhoz kepest, amennyiert Kubaban vettem :-)

Errol meg az jut meg eszembe, hogy kinai munkatarsak kinalnak teaval. Marmint amit onnan kapnak. Van olyan, akinek a 'falujabol' (azert tettem idezojelbe, mert o igy hivta, aztan kiderult, hogy vagy 200ezres lakosu varos) van. Mikor gyerek volt, meg o is szedte a leveleket.
Van koztuk fantasztikusan jo.

2013.10.20. 15:49:02

@morsels: pont a napokban vettem espresso fozot, i.e. kotyogot itthonra.

morsels (törölt) 2013.10.20. 15:49:44

@diggerdriver:
En mindig teszek bele egy barnacukor kockacukrot.

Egyebkent olaszokat lattam ugy inni az eszpresszot, hogy a nyelvukre tettek a kockacukrot es ittak ra a kavet. Ezt meg nem probaltam :-)

morsels (törölt) 2013.10.20. 15:50:27

@charlieharper:
Akkor mit ertetlenkedsz?
Vagy csak vicces, hogy itt osztjuk neked az eszt :-)

mirx 2013.10.20. 15:50:37

@charlieharper: Nyilván abban nézem, mivel abban élek. Nincs kifogásom az absztrakt elméletek ellen, de nyilván, ha lefekteted axiómaként, hogy minden teremtve lett (pl a tér-idő is), akkor onnan már nem túl izgalmas az egész, ebből mident le lehet vezetni. Én viszont nem fogadom el vakon ezt a teremtéssztorit, így a dolog más szeletei másképp tűnnek logikátlannak, innen a sok kérdés.

A zsidósággal az a baj, hogy nem lehet szalonnát enni, márpedig az az életem nagyon fontos eleme :))

Most az jutott eszembe, milyen kényelmes az ateisták élete, cigizhetnek, drogozhatnak meg rokkendroll kedvükre, semmi spirituális restrikció. Viszont a szcientológusok rájöhettek erre, mert inkább csak a pszichiátriát meg a homoszexualitást ellenzik, azt nem mondják, hogy ne igyálmá sört meg ne nyúld le a haverod nőjét...

BTBTBT 2013.10.20. 15:51:23

Bocs, hogy beleVAU

@Muscari:
De a youtube videó a címében foglalt "English full breakfast" elnevezés ellenére is erősen hiányos. :)

@mirx:
Még mindig nem a kötözkédés jegyében, de a belinkelt kép SEM tartalmazza a teljes angol reggelit. :)

@DieNanny:
Ha ezt betolod kora reggel, le a kalappal előtted! :) Nem bírnék ennyit enni ebédre sem.
Ez a "full English breakfast", mert a korábban taglalt összetevők mellett black pudding (tulajdonképpen a magyar véres hurkának felel meg) és hash brown (krumplifalatka, időnént rízzsel keverve) is hozzá van csapva -

www.google.co.uk/search?q=full+english+breakfast&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=eN5jUo_0HYql0QWpsICYDA&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=954&dpr=1#facrc=_&imgdii=mdR3FJP0inr2TM%3A%3Bf-GHcNb3Mh4deM%3BmdR3FJP0inr2TM%3A&imgrc=mdR3FJP0inr2TM%3A%3BT3OnEMqhJrUFdM%3Bhttp%253A%252F%252Fupload.wikimedia.org%252Fwikipedia%252Fcommons%252F2%252F20%252FFull_English_Breakfast.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fcommons.wikimedia.org%252Fwiki%252FFile%253AFull_English_Breakfast.JPG%3B2560%3B1920

2013.10.20. 15:52:01

@morsels: a nevet nem ismertem, kotyogo. Espressofozobek vagy becsi kavefozonek hivtuk.

2013.10.20. 15:52:32

@mirx:
" Hát ha van isten, tuti nem százas. Elég körülnézni.
:) "
Ezt mondja a gnostic vallas is. A Teremto Isten bosszubol, unalmaban teremtette az embert, lelket a test bortonebe zarta. Anyja, Sophia probalja a teremto hibait kiigazitani. Az Elet a Jo es a Rossz, a Sotetseg es a Feny harca. A halal szabaditja ki a testbol a lelket, akkor lesz az ember szabad es orokeletu:)
( a fentiek a pontossag es teljesseg igenye nelkul lettek irva, sokkal bonyolultabb ez az egesz annal, hogy egy halando megertse) :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 15:54:26

@charlieharper:
Egyébként jól mondod az espressó főző és a kotyogó ugyanazon az elven működik.

2013.10.20. 15:54:53

@mirx: oriasi tevedesben vagy a ssidosagot illetoen. Szabad akaratod van es rajtad mulik, hogy mennyi es melyik mitzvat (kotelesseg/eloirasnak fordithato) tarod be. Tarthatsz te szombatot is, mas mitzvat meg nem tartasz be. A mitzvak azert vannak (allitolag), hogy segitsen elerni egy spiritualis szintet.

morsels (törölt) 2013.10.20. 15:55:20

@charlieharper:
Ja... az mas.
A kotyogo az a magyar nev.
Milyen magyar vagy te???
:-)

mirx 2013.10.20. 15:56:48

@Barátusz: Megkövetlek, lemaradt a véres hurka!

Ami szerintem a legjobb az egész kajában :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 15:57:45

Szerintetek hová lett birca?
Mindig eltűnik, amikor kezd érdekes lenni a beszélgetés... :(

@mirx:
Jah, sem a muszlimok, sem a zsidók nem ehetnek egy jó tepertőkrémes kenyeret. Innentől komolytlan az egész. :)

Muscari 2013.10.20. 15:59:25

@charlieharper: a kotyogo az a cafetiere. Erre akkor jottem ra, mikor az olasz kollegam konkretan lerajzolta es elmagyarazta a mukodesi elvet. Mondtam neki, hogy ilyen nalunk is van.
Mondjuk nekunk regen az a "csoros" kavefozonk volt, aminek a csore ala mindig egy zomancozott bogret tettunk, abba folyt bele a kave. Na annak a hivatalos neverol fogalmam sincs, mi csak egyszeruen kavefozonek hivtuk.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 16:00:17

@charlieharper:
Na várj... akkor mik a feltételei a zsidóvá válásnak? És mit a kötelességei egy zsidónak?

Teszem azt, lehetek én zsidó akkor, ha nem vagyok (és nem is leszek) körülmetélve és disznót is eszem? És még szombaton is dolgozom?

Kezd tetszeni az a vallás :)

Mit mond Mózes a melegekről? Mert ez kulcs kérdés...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.20. 16:01:49

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Csak akkor lehetsz zsido, ha edesanyad is zsido volt.
Nem nagyon van mas lehetoseg "bekerulni".

morsels (törölt) 2013.10.20. 16:01:51

@Cascabel:
Ez a gnoszticizmus mostanaban erosodott fel ujra, valoszinuleg a buddhizmus nyugati terhoditasaval kaptak ujra erore.
Egy new age iranyzat, fuggetlenul attol, hogy mennyire regi. Van meg par ilyen vallasi iranyzat, ami leginkabb az egzotikuma miatt valt 'nepszeruve'; jellemzo modon bolcsesz korokben :-)
(ez utobbi vicc volt.. azt hiszem)

mirx 2013.10.20. 16:01:54

@charlieharper: De igazából nem tökmindegy, mert valójában csak az anyai ágon való öröklést ismerik el? Tudtommal.

BTBTBT 2013.10.20. 16:04:06

@charlieharper:
Itt egy ötperces zuhét követően, amelynek során szarrá áztam, amíg a főbejárattól a két méterre lévő kukáig elvittem a szemetet.
Azóta viszont ilyen az idő -

kepfeltoltes.hu/view/131020/Vas_rnap_reggel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

@vazzup:
Ma reggel lőttem neked belső spalettát az ángliusoknál -

kepfeltoltes.hu/131020/_nglius_spaletta_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

@mirx:
Angol reggeli ide vagy oda, a véres hurka sosem volt a kedvencem. A májas annál inkább. Meg a sült vér hagymával disznóvágáskor.

morsels (törölt) 2013.10.20. 16:04:26

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Hat latod, muszlim az lehetsz, csak el kell fogadnod azt, hogy Allah az egyetlen.
Viszont zsido nem lehetsz ha nem szuletsz annak, tok mindegy hanyszor metelnek :-)

morsels (törölt) 2013.10.20. 16:04:56

@morsels:
Vagyishat muzlim.. na.
Persze lehetsz muszlim is, nekem mindegy :-)

2013.10.20. 16:06:11

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: a beteresre a valaszt nem vallalom, nagyvonalakban tudom. Talan Maxval?

Egy szuletett zsidonak vannak kotelezetsegei, amiket vagy betart vagy nem. Viszont a Torah szerint, ezek alapjan lesz megitelve (Maimoedes ir a 613 mitzvotrol). Mig egy nem zsidora sokkal "light"-abb torvenyek vonatkoznak.

2013.10.20. 16:06:56

@Don Kartasch: hogyne. Lehet beterni is.

mirx 2013.10.20. 16:07:14

@Barátusz: Nekem mind jöhet, csak ártson.

Nagyon szépek annak a fának a levelei. Nálunk is hasonlóak most a fák, jól néz ki a város meg a táj is.

mirx 2013.10.20. 16:08:45

@morsels: a muszlim a jó.. muzlim helytelen, a muszliN meg egy ilyen szinte gézszerű selyemfajta :)

2013.10.20. 16:09:19

@Barátusz: @mirx: nalunk az utobbi 1 oraban 5 percenkent valtogatja egymast a 4 evszak.

morsels (törölt) 2013.10.20. 16:10:14

@mirx:
Hat most mar teljesen ossze vagyok zavarodva :-)

2013.10.20. 16:10:55

@mirx: te a szuletesrol beszelsz. A Halacha szerint csak anyai agon szulethetsz zsidonak. Ezert p, Maxval felesege nem zsido. De, beterni barki beterhet es onnantol ugyanugy zsido torvenyek vonatkoznak ra, lehet zsido temetobe temetni, stb.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.20. 16:11:43

@charlieharper: Gondolom naluk is vannak lazabban arcok, meg kemeny vagasuak is. Tudtommal az ortdox zsidok csak azt ismerik el igazi zsidonak, aki annak szuletik. De reszleteiben nem ismerem annyira a dolgot szal lehet neked lesz igazad.

Muscari 2013.10.20. 16:12:45

@Barátusz: koszonjuk a kiegeszitest, tenyleg igy fullos egy english breakfast. Nekem meg a lebutotott valtozat is sok, azonban lehet, hogy Die Nanny meg tudja enni :-)

2013.10.20. 16:17:36

@Don Kartasch: nem, ez igy nem igaz. Termeszetesen minden betert zsido, zsido. Persze a helyi pletykafeszkek mindig hozzateszik majd, hogy nem szuletett.
@morsels: igen. Vizsont par eve orakat vitatkoztam az egyik rabbival az emberi klonozasnak a kovetkezmenyeirol, hogy a "letrehozott embernek" lesz e majd lelke es, ha zsidorol klonozzak, vajon zsido lesz -e.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 16:20:34

@Don Kartasch:
Akkor az ortodoxok a hardcore zsidók? Ők növesztenek seggig érő pajeszt is vagy az opcionális mindenkinél?

@charlieharper:
Ez jó.
Abból a 613 mitzvo az akkor 613 iránymutatás és mondjuk ha 600-t betartok, akkor már egész jó zsidónak számítok?

Miért van olyan érzésem, hogy a vallás csak azért kellett, hogy az embereket egfélemlítsék vele és így azok betartsák a törvényeket? Aztán sokan úgymaradtak...

mirx 2013.10.20. 16:21:36

@charlieharper: De az hallottam, hogy szűk közösségben az ilyen megtért báránykákat nem annyira ismerik el.. bár "kicsit zsidónak lenni" biztos olyan, mint kicsit terhesnek :D

Amúgy az egyik kedvenc olvasmányom az utóbbi időből Chaim Potok: A nevem Asher Lev című könyve. Hihetetlen szépen megírt történet egy fiúról, akinek a festői ambíciói összeütköznek a zsidó vallási tanulmányaival. Nem lövöm le a poént - remek regény, szívből ajánlom.

tableno 2013.10.20. 16:22:17

@charlieharper: Érdekes téma. Őszintén szólva néha elgondolkoztam azon, hogy a szabad akarat elve szerint az embereknek legalább annyi jogalapja van Isten tevékenységét megítélni, mint fordítva (a zsidóknak meg aztán különösen, azok után amiket el kellett szenvedniük). Mert különben az egész az "erősebb kutya b..." szintjére redukálódik, amiben nem sok szentséget látok. Amit pedig maxval próbált magyarázkodni, hogy csak azért vagy beteg (vagy buzi), mert nem igyekszel eléggé, na arra az egyetlen méltó válasz egy jól megsuhintott péklapát.

mirx 2013.10.20. 16:23:30

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: olyanokat tudsz mondani, "egész jó zsidónak számítok", köszi, ezen röhögök egy perce

2013.10.20. 16:23:54

@morsels:
Azert ma is vannak elfogadott, a gnostikhoz kozelallo vallasok, pl a kopt. A honfoglalo magyarok vallasa is a gnostic egyik aga volt, a manikenizmus, feltetelezesek szerint. Ebbol szarmazik a maniakus = orult, megszallott szavunk. A keresztenyseg tuzzel - vassal harcolt ellenuk, meg evszazadok multan is: bogumilok, abigelistak, stb. Egyesek meg a Templomosokat is kozejuk soroljak.
En nem ertek azert ehhez, szerencsere. Maxval talan - sot biztos - tobbet tud roluk.

Muscari 2013.10.20. 16:25:15

@charlieharper: van egy film Melanie Griffith-szel a foszerepben, A Stranger Among Us. Egy rendornot jatszik, aki egy ortodox zsido kozossegben tortent buncselekmeny utan nyomoz. Ebben a filmben is szerepel egy megtert lany, meg van egy majdnem szerelmi szal is, mert M. G. gyakorlatilag beleszeret az egyik zsido ferfiba. Erdekes film, nekem elsosorban azert tetszett, mert egy kis bepillantast engedett egy elegge zart vilagba. Persze nem tudom, mennyire hiteles, hisz ez csak egy krimi.

Egyebkent az egyik ferfi szereplo a rebe. Ez valamifele rabbi, vagy milyen rang pontosan?

2013.10.20. 16:25:16

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: a 613-bol van egy resze, ami tiltas (pl ne olj), egy resze, ami meg kotelesseg.
Nyilvan mas, aki minden nap ezekben el, nekem nem megy, de mi nem vagyunk vallasosak, es nem is koltoznek oda, ahol Digger lakik.

Igen, orthodoxek a hardcore-ok, akik Jeruzsalemben megdobaljak kovel a felesegemet, ha nincs rajta vallat takaro ruha. Zsidok nagyresze ki nem allhatja oket. Jo, hogy vannak, csak ne a kozelembe legyenek.

@Muscari: nalunk nem igazan ez volt a cafetiere, de lehet, hogy ez megint csak algeriai specialitas.

mirx 2013.10.20. 16:25:55

@Barátusz: Hű, de szépek, az utolsó képet nagyon eltaláltad, versenyeken látni ilyen képeket. Ügyes vagy.

2013.10.20. 16:26:08

@mirx: ne is mond, akit megvernek mert a nagybacsi rahagyja a festmenyeket. Es a brooklyni kozosseg nemfogadja el.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 16:32:56

@mirx:
Nagyon szívesen! :)
Életem értelme, hogy havona 1-2 alkalommal mondjak egy okosat és bölcset :)

@charlieharper:
Cserebe a feleséged rángassa meg a szakállukat és akkor kvittek lesznek :)

mirx 2013.10.20. 16:33:30

@charlieharper: Azaz! Nagyon tetszett az írásmódja és az, ahogy bemutatta ezt a világot. Tehetséges író volt.

2013.10.20. 16:35:33

@tableno: hat zsidoknal ez a "miert szuletett valaki leukemiaval", stb kemeny kerdesekre, nem ad senki se (caveat: egy normalis rabbi) ilyen leegyszerusitett valaszt, mint Maxval.

Az a minimum egy Talmud oran, hogy a kolykok a rabbinak esnek, hogy miert engedte I-ten a shoaht.

Szabadakaratoddal kell is elned, azert van. A Talmud orak nagy resze arrol szol, hogy kritizalod, kerdojelezed az esemenyeket.
Majd, gondolom nyugdijas koromra, ha megelem, eloveszem ujra a temat es jot filozofalgatok rajta.

mirx 2013.10.20. 16:36:31

@DieNanny: Miért vannak hatalmas Selina nevű kartonteknősbékák a háztetőn?

DieNanny CH 2013.10.20. 16:37:02

@Barátusz:

A "disznóságokról":
Én se szerettem sose a véres hurkát, inkább a sült kolbászt. Meg ahogy te, a sült hagymás-vért.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.20. 16:37:14

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
"Akkor az ortodoxok a hardcore zsidók? Ők növesztenek seggig érő pajeszt is vagy az opcionális mindenkinél?"

Ugy-ugy! :)

Nem tudom, szerintem ha egy zsido kozossegbe megprobalsz beilleszkedni sved CNC-skent akkor kicsit szkeptikusak lesznek az elejen, de add ki magad belga gyemant kereskedonek es rogton elfogadoak lesznek az elso pillanattol! :D :D :D (csak vicc volt, senki ne vegye sertesnek, nincs bajom a zsidokkal)

BTBTBT 2013.10.20. 16:38:40

@mirx:
Köszi. Egyszerű géppel készítettem ezeket (is). Nem vagyok profi fotós. Ideje lenne elkezdeni? :)

A 4. képnél csak arra kellett várnom, hogy a szellő megrázza az faágakat, és lehulljanak az esőcseppek, bele a pocsolyába.

Egyébként egy darab Photoshop nincs a képekben. Nem szeretek a javítással szarakodni, inkább a legjobb témákat, színeket és fényviszonyokat keresem.

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Köszi. Látom, szereted azt a látványt, amikor már az egész fán sárgák a levelek, de még nem hullottak le.

2013.10.20. 16:38:42

@DieNanny: mar megint gyoztel a fotoddal.

Muscari 2013.10.20. 16:39:16

@charlieharper: Meg valami, lehet, hogy mar volt szo rola, nem emlekszem. Vannak zsidok, akik ilyen nagy malomkerek-szeru sapkat hordanak, ok lennenek a hasidok?

Egyebkent en nem lakom messze Diggertol, ezen a kornyeken is sok a zsido. Ennek en nagyon orulok, mert ennek folyomanyakent van nehany remek pekseg. Imadom a kalacsukat, olyan, mint az otthoni.

Neha beterunk egy-egy koser etterembe is. A legnagyobb meglepetes ott ert: chicken soup-ot rendeltem. Ahogy lette a pincer elem a tanyert, megerztem az illatat es mintha a mennyorszagba kerultem volna: hamisitatlan husleves volt!

2013.10.20. 16:45:13

@Muscari: ha egyre gonolunk, akkor, igen, ok a haszidok, az orthodoxok egyik aga.
A zsido konyha Europaban, gyakorlatilag a magyarkonyhabn teljesen megtalalhato izeket tartalmaz. Nekem unalmas, bar neha nagyon vagyok ra.
Majd oktober vegen feltoltom az idei solett adagomat, flodnival, esetleg turogomboccal

DieNanny CH 2013.10.20. 16:47:25

@mirx:

Mert itt az a szokás, hogy ha egy baba születik, a rokonok, ismerősök ilyen nagy táblákat ajándékoznak a családnak a kicsi nevével és születési adataival. Zürichben nincs ilyen?
Mondjuk itt se minden család csinálja. De azért érdekes végignézni erkélyeken, szinte minden hónapban látok valahol egy újat. Kb fél évig marad kinn.

BTBTBT 2013.10.20. 16:48:41

@Don Kartasch:
"ha egy zsido kozossegbe megprobalsz beilleszkedni sved CNC-skent akkor kicsit szkeptikusak lesznek az elejen"
:DDDD

@Muscari:
Azt a filmet 20 éve láttam. Elég érdekes volt, de már nem sokra emlékszem belőle.

@mirx:
És mi a helyzet Malamud "A segéd" című regényével?

@DieNanny:
A sült vér mellett még a disznónyelvet is, illetve a húslevesbe belefőzőtt vért is komálom.
Persze a főtt vér (nem a disznóé) egy szimpla háznál levágott csirkéből készített levesbe főzve is fenséges. :)

Nem verseny, de vess(etek) egy pillantást a mai reggeli felhőszakadás után tisztuló égre -

kepfeltoltes.hu/131020/Reggel_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

kepfeltoltes.hu/131020/Reggel_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2013.10.20. 16:50:49

@Barátusz: ebben a versenyben mindin Nanny fog nyerni. Behozhatatlan elony, hogy a hatter az Alpok.

DieNanny CH 2013.10.20. 16:52:24

@mirx:

Ezek nem kartonból, hanem fából vannak, hogy bírják az időjárást. És a teknősbéka fejéből - mert a másik egy kukac - indul egy szivárvány.

vazzup 2013.10.20. 16:52:32

@Barátusz: cool :)

@charlieharper: jaja, a zsidó vallás nagyrésze a megértésről és utána az elfogadásról szól, a keresztény nagy része meg a feltétel nélküli elfogadásról. A fejlődés során rájöttek, hogy az értelem nélküli ember jobban irányítható, ezért van az, hogy a keresztény és a muszlim vallásban is túlnyomó többségében nem tanácsot kérni megy a hívő a vallási elöljáróhoz, hanem útmutatást.

BTBTBT 2013.10.20. 16:53:29

@charlieharper:
De ki mondta, hogy verseny?
Nanny-nek ebben a szép képében az Alpok igencsak háttérbe szorul, és a szürke ég alatt napfénytől sárguló falakon akad meg a szem.

DieNanny CH 2013.10.20. 16:55:14

@charlieharper:

Kiretusáljam a hegyeket? Vagy majd megpróbálok egyszer ellenkező irányba fotózni. :-)

BTBTBT 2013.10.20. 16:57:39

@DieNanny:
A tiédben az a sárga szín eszméletelenül jó! :)
A legtöbbször az a baj a felhős éggel készített képeknél, hogy "ott kell lenni" ha ezt mondjuk megpillantod a másodikról, mert mire előkapod a fényképezőt, és lerongyolsz, már nem ezt az eredményt kapod.

2013.10.20. 17:00:34

@Barátusz: nekem a sememet mindig a hegy vonza oda

BTBTBT 2013.10.20. 17:03:37

@charlieharper:
Oké. Nem vagyunk egyformák.
Nekem meg az élénk színeken és a furcsa alak(zat)okon akad meg először a szemem.

2013.10.20. 17:06:27

@mirx: furcsa egy nep a svajci. Ha nem derekszogban parkolsz a hazelott feljelent a szomszed, de a szines orias teknos a tarsashaz tetejen, na az kosher.

mirx 2013.10.20. 17:07:56

@DieNanny: Ööö, de biztos, gondolom, csak nem vettem észre. Meg itt a háztetők 90%-án valamilyen okból partihelyszín van, lócákkal meg színes lampionokkal, ott grilleznek meg sütögetnek sokszor.

vazzup 2013.10.20. 17:08:50

@DieNanny: melyik irányban nincs ott hegy? :D Amúgy az a sárga kép tényleg nagyon jó lett! Lájkolom én is.

mirx 2013.10.20. 17:10:13

@Barátusz: Azt nem olvastam, de akkor majd azt kérem karácsonyra :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 17:12:07

@Barátusz:
Ez így van! :)

Van egy olyan hangulata, mint amikor az ember tudja, hogy valami elkerülhetetlen jön, már-már kézzel fogható közelségben van, de még ott a halovány remény... :)

És most már legalább biztosan tudom, hogy Angliában élsz... azokat a téglaházakat ezer közül is megismerem :D

Itt táboroztunk nyáron (lehet volt már):
kepfeltoltes.hu/131020/IMG_1849_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez Svédország 2. legnagyobb tava 2010 decemberében (-30 fok volt :) ):
kepfeltoltes.hu/131020/11.28._-_Vattern_05_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Södertälje, 2008 őszén:
kepfeltoltes.hu/131020/DSCF1256_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ugyan ott, csak most sziklákkal:
kepfeltoltes.hu/131020/DSCF1257_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

mirx 2013.10.20. 17:12:24

@charlieharper: A háztető az, ahol kitombolják a felgyülemlett feszültséget :D
csak szépen fent a tetején, hogy ne legyen zavaró.

("Segítség! - suttogta Micimackó, de csak halkan és finoman, hogy ne zavarjon senkit.")

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 17:15:02

Szeretnék knédlit csinálni itthon... vajon megoldható? :)

@charlieharper:
Jajj, a sólet!!!
Múltkor csináltam, elég jó lett...

mirx 2013.10.20. 17:15:06

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: ezek is tök jók, és az első képen milyen hihetetlen nyugodt a víztükör.

vagy be van fagyva? :)

BTBTBT 2013.10.20. 17:22:55

@mirx:
Vagy ha karácsonyra nem kapod meg, akkor szülinapra. :)
Nekem egyébként az "Új élet" című regénye jobban tetszett. Vajon honnan tud egy iró olyan sokat az alkoholizmusból való kigyógyulásról? Lehet, hogy saját tapasztalat?

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Ja, hogy eddig azt hitted, csak kamuzok, ha Angliáról beszélek? :)))

Vannak arrafelé szép tájak...
A tábozorós képen nem lehetett valami meleg. Brrr. :)

Hogyhogy vannak szirmok azon a bordós színű virágon mínusz 30 fokban?

Azt hiszem, ideje lenne ellátogatnom az angol nemzeti parkok némelyikábe.
Fotókiállításon már elaléltam attól, amilyen eredménnyel profi fotósok visszatértek onnan.

Muscari 2013.10.20. 17:25:34

@charlieharper: koszi. A husleves nekem is unalmas volt otthon, de itt neha nagyon megkivanom.

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: szepek a kepek, de hogy te hogy birod ki a minusz 30 fokt, azt nem tudom. En szetfagynek.
Akkor ezek szerint Svedorszagban is sok to van, nem csak Finnorszagban. Vannak magasabb hegyek is?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 17:29:18

@mirx:
Nem, nincsen :) Nyár közepe volt...
Tudod, Svédországban annyira nyugodt minden, hogy még a víztükör sem mozog, ha nem muszáj :)

Még egy utolsó "sorozat":

Egy nyárközepi, délutános műszak vége, azt hiszem :) (22:30 körül):
kepfeltoltes.hu/131020/IMG_0100_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Karácsonyi meglepi a kollégáknak (forgácsember):
kepfeltoltes.hu/131020/IMG_0142_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Kórházi koszt a baleset után:
kepfeltoltes.hu/131020/IMG_0222_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

BTBTBT 2013.10.20. 17:29:45

@vazzup:
Ez kimaradt: a képen látható ház egy jó környéken van, és még az eredeti, alsó felénél feltolható fa ablakok sincsenek kicserélve arra a gusztustalan műanyagkeretesre, ami csóróbbéknál divat.
Ami külön széppé teszi a szememben az ilyen házakat, hogy nincs bevakolva a homlokzat, és a téglák látványa szépen kiemeli az épületet a környezetéből.

Nem szívfájdító, hanem egy kis csemege neked:

www.youtube.com/watch?v=GPv6NdKp1ks

Ma az eredetivel tesztelem a falakat meg a szomszéok türelmét. Eddig még nem volt semmi gond. :)

2013.10.20. 17:31:59

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: nahat, az Ikeai cafebol rendelnek a sved korhazakba ebedet?

vazzup 2013.10.20. 17:35:53

@Barátusz: argh, úgyis lesz rendes hangosításom és akkor a szomszédok is végre jó zenét fognak hallgatni! :)

www.youtube.com/watch?v=pRNter-V-TE

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 17:43:22

@charlieharper:

Az utóbbi időben vallási ügyekben az egyszerűség híve vagyok: egyszerű kérdésre egyszerű választ! Aztán úgyis visszakérdeznek, ha valami nem világos.

Ugyanis az ellenkező tapasztalatom rossz: a hosszú választ senki sem olvassa végig.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 17:49:11

@charlieharper:
Na látod ezt nem tudtam.
Csak azt látom hogy egy vallás ami elképesztő módon rátelepedik az ember mindennapjaira.
Az akkor semmiféle hátránnyal nem jár ha nem tartod be az előírásokat?

mirx 2013.10.20. 17:50:40

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: nagyon fain a tányér, amiben kaptad! de a kaja is normálisnak tűnik.

Azt akartam kérdezni, hogy amúgy a svédek vásárolnak az ikeában? :)

holl gold 2013.10.20. 17:51:04

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Itt nincs tul nagy valasztek, eleg unalmad a sved "konyha"

nagy valasztek nincs, vagy biff (nem fuszerezett, natur) vagy hal (allergias vagyok ra) vagy köttbullar (elb@szott fasirozott), pesze itt-ott van elvetve mas is de nem jellemzö, ezek sem jeleskednek a konyhaval ugyanugy mint az angolok. Maradok inkabb a magyaros kajanal meg a kinainal, azsiainal, azok legalabb fuszeresek.....

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 17:52:02

@Muscari:
Abból volt olyan is ami elektromos volt és vasalózsinórral működött.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 17:52:12

@Cascabel:

"Azert ma is vannak elfogadott, a gnostikhoz kozelallo vallasok, pl a kopt."

Ne idegesíts! Az egész kopt vallás a gnoszticizmus kategórikus elutasítása. Mondd egy kopt hívőnek, hoy közel áll a gnoszticizmushoz, lekever neked egy pofont, hogy sértegeted a hitét, ha látja, hogy ezt komolyan gondolod.

Eleve ez a "kopt vallás" szöveg már önmagában nem kóser, mert ilyen vallás nincs. Van kopt egyház, mely egy részegyház, vezetője az alexandriai pápa (pontosabban a 3 alexandriai pápa közül az egyik, mert történelmi okokból ma már 3 külön kopt egyház van).

A kopt egyház a 4 apostoli keresztény irányzat egyikéhez tartozik. (A 4 fő szakadás az eredeti Egyházban 431, 451 és 1054, innen a 4 "irányzat".) Az irányzat neve a magyar forrásokban: miafizita vagy ókeleti vagy nem-khalkedóni ortodox, Ők magukat szimplán ortodoxnak nevezik.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 17:54:33

@Don Kartasch:

"Tudtommal az ortdox zsidok csak azt ismerik el igazi zsidonak, aki annak szuletik."

Nem, ez nem igaz. Természetesen a betérteket is elfogadják, ha azok ortodox rabbinál tértek be, s nem konzervatív vagy reform rabbinál.

2013.10.20. 17:59:39

@diggerdriver: de, spiritualis hatrannyal jar, ha nem tartod be.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 18:06:47

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Alapvetően a zsidó vallás sajátossága az, hogy nemigen folytat missziós tevékenységet. Bár ez is megesett a történelem során (pl. karaiták, kazárok), kivételes volt. Ennek oka az, hogy a zsidók szerint az is eljuthat Istenhez, aki nem zsidó. Így "nincs értelme" feltétlenül zsidóvá válni. Ezért aztán ha valaki zsidó akar lenni, akkor a szabványos válasz az, hogy "nem". Nagyon komoly érdeklődést és elkötelezettséget kell mutatni ahhoz, hogy a válasz "igen" legyen. Kivételt ez alól akkor szoktak tenni, ha van valami családi ok is: pl. zsidó apa vagy zsidó házastárs. Persze ha valaki családi ok nélkül akar zsidó lenni és tényleg nagyon akarja, akkor végül eléri a célját. S onnantól zsidó lesz, csak apró korlátozások vannak, melyek a gyerekeire már nem vonatkoznak. A legnagyobb korlátozás: betért nő nem mehet feleségül a kohanita törzs tagjához. Egyébként a betértet diszkriminálni súlyos bűnnek számít.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 18:09:47

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

"Mit mond Mózes a melegekről?"

Ezt: "Ne hálj férfival, úgy, ahogy asszonnyal szokás hálni, ez gyalázatos dolog. Ne hálj együtt semmiféle állattal, attól tisztátalanná válsz. Az asszony se adja oda magát állatnak, hogy vele háljon. Ez undok dolog.".

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 18:14:26

@Cascabel:

Annak idején Kubában 3-féle kávé volt:
- igazi kávé, 100 %-ban kávét tartalmaz: csak a valutás boltokban dollárért.
- KGST-kávé: 50 % kávé, 50 % cikória, diplomataüzletben kapható szocialista kiküldötteknek és kivitelre KGST-országokba,
- normál kávé: cikória, nyomokban tartalmaz csak kávét, átlag kubai polgároknak kubai pesóért.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 18:17:28

@charlieharper:

Valójában a kvantumfizika is így gondolkozik: azaz nincs múlt és jövő, csak jelen van, de ez a jelen sok változatban van jelen, számtalan dimenzióban. Csak még nincs bizonyítása ennek (elég nehéz is ez), de ez komolynak számító elmélet.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 18:21:36

@charlieharper:

Ez mondjuk kereszténynél is így van. Manapság a legtöbb keresztény akarata ellenére lesz az, magyarul: szülei megkeresztelik gyerekkorában és kész. (Az én esetem, hogy felnőttként ritka.) S aztán attól, hogy esetleg ateista és nem érdekli semmi, még keresztény marad. Nem lehet sosem "kilépni".

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 18:23:33

Írtam egy szösszenetet a blogomban a zsidókhoz való hozzáállásomról.
Most tart 184 hozzászólásnál.
Volt ott minden:))))))))))))))))))))))
Néhányszor engem is lezsidóztak:))))))))))))))))))))))))))))))Belenyúltam a tutiba:)))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 18:25:29

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mintha emlékeznék valami fekete zsidó közösségre akiket kimenekítettek Afrikából Izraelbe.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 18:26:17

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Az ortodox judaizmus sem egységes, ott is vannak részek. Még kifejezetten vad részek is léteznek, pl. vannak "anticionista" ortodox zsidók, akiknek kedvenc hobbijuk Izrael ellen beszélni. Ők szoktak pl. holokausztrevizionista konferenciákon részt venni, Iránba utazni, belépni palesztín szervezetekbe, iszlám fanatikusokkal közös nyilatkozatot kiadni, stb.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 18:27:27

@Barátusz:
Dehogy hittem azt, csak ha nem írom oda, akkor nem hangzik olyan jól az angol téglás dolog :)

@Muscari:
A -30 fok nem gyakori.
Az elmúlt 2 évben -18 vagy -20 fok volt, az nem vészes :)
Nem kibírhatatlanok a telek, csak eléggé hosszúan és a végére már nagyon elege van az embernek.

Tó nagyon sok van. Csak a fleni kommunben 183, ha jól emlékszem. Finneknél lehet, hogy tobb van, nem tudom.
A képen lévő tó a Vättern, 1900m^2 a felszíne (a Balaton 600, a mértékek végett).

Olyan tó, aminek a felszíne minimum 1 hektár összesen 95 795 darab van.

Hegyek is vannak (északon), bár nem sok. Inkább Norvégiára jellemző. A sarkkörtől délre a legnagyobb a Helags, 1797m magas. A legmagasabb pedig a Kabnekaise 2106m.

@charlieharper:
Meglehet :)
Sóletről nincsen kép sajnos :(

@mirx:
Állítólag nem :) Utálják.
De attól még kizárt, hogy ne ott vásároljanak :)

@holl gold:
Van azért 1-2 ennivaló, amit szeretek, de valóban kb. annyi, amit leírtál :)
Nekem nagyon ízlik a potatisgratäng, illetve a kallops, ami gyakorlatilag disznópörkölt.

tableno 2013.10.20. 18:32:29

@charlieharper: szerintem majd minden vallás ott cseszi el, hogy Istennek emberi dimenziójú gondolkodást tulajdonítanak (ami következik abból, hogy "az embert a saját képére teremtette"). Holott szerintem logikusabb úgy elképzelni, mint az embert - a saját agysejtjeinek a nézőpontjából. Egyetlen agysejt ugyan tudhat nagyon korlátozottan "gondolkodni" - de fel sem foghatja, hogy a őáltala is alkotott személyiség mennyire bonyolult. Az ember pedig (az agysejtek "istene") ugyan összességében jót akar a sejtjeinek, de egyenként nem nagyon törődik velük, sőt, egy szombat esti dorbézolás alkalmával több ezret is elpusztít belőlük - szórakozásból. Amire az agysejt-papok nyilván azt mondják, hogy azok biztosan "rossz" agysejtek voltak, meg hogy "az ember útjai kifürkészhetetlenek".

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 18:38:15

@diggerdriver:

Persze, a fekete zsidók. Ők egy ókori közösség. Egy időben saját államuk is volt, ezt még a zsidók sem szokták tudni, hogy az ókori Izrael és a modern Izrael között létezett egy zsidó állam pár századon keresztül Afrikában. Ma már 99 %-uk Izraelbe vándorolt ki. Mivel a legtöbb frissen fekete zsidónak nagyon alacsony a képzettsége, így Izraelben a legtöbb rendőrnek és katonának megy. Így azt mesélik, ma már nagyon sok a néger rendőr és hivatásos katona. Tavaly talán hír volt, hogy ki lett nevezve az első fekete izraeli tábornok. Mindjárt megkeresem a hírt. Na, nem találom. De közben feljött az idei izraeli szépségkirálynő: globalbeauties.com/blog/wp-content/uploads/2013/03/isr.jpg

Muscari 2013.10.20. 18:44:22

@tanato: de jo, koszonjuk szepen, ma ugyis ez az egyik tema (termeszetesen off, mi mas). Nem is tudtam, hogy meg Indiaban is vannak zsidok, mindig tanul az ember valamit.

@diggerdriver: mindjart megyek es elolvasom

mirx 2013.10.20. 18:50:34

@Muscari: Ehhez a poszthoz nehéz on kommentet írni.
Vagy várj:

Legutoljára, mikor földrengés volt Svájcban, a meteoschweiz appomat használtam, hogy megnézzem az erősségét.

(És a mondat igaz.:) )

tableno 2013.10.20. 18:53:46

@Muscari: sőt, még Kínában is. Van is erről egy vicc: Kohn üzleti úton Shanghaiban jár, és mivel a szombatot is ott tölti, betér a helyi zsinagógába. Ott bemutatkozik a rabbinak, aki pedig bemutatja őt a közösségnek: "Ez itt Kohn Sámuel a messzi Budapestről. Látjátok, göndör a haja, nagy az orra, nincs ferde szeme, mégis ugyanolyan zsidó, mint mi!"

BTBTBT 2013.10.20. 18:57:36

@vazzup:
Majdnem a 6. percig azt hittem, hogy ebben a klipben Hetfield az öltözöben piál, merthogy addig egyszer sem mutatták. :)

Egyébként végigolvastam a kommenteket linkelt Orion TTN-feltételnél. Ott van a magyarázat a táska filmbeli jelentőségére. Cliff Burton-nek volt ilyenje.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ismerős a cikória. Nagyapám ivott azt időnként a 60-as években. Nem tudom, honnan szedte és miért. Volt otthon normál kávéjuk is.

2013.10.20. 18:58:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: hat ezek, atlag izraeli nokhoz kepest laposak elol.

@Muscari: igen, 2008-ban a Mumbai zsingogat tamadtak meg, egy nagyobb osszehangolt tamadas kereteben. Akkor tette magat az indiai fegyvereserok nevetsegesse.

mirx 2013.10.20. 19:02:58

@charlieharper: Én is azt hallottam, hogy az izraeli lányok nagyon szépek, és nagyon el vannak eresztve "elöl-hátul". :)

eagles 2013.10.20. 19:04:28

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Az EtIópiában élt, élő falassákra gondolsz? Ők valamikor a Tana-tó mellett éltek. A legenda szerint Salamon király, és Sába királynőjének, Makedának a találkozásából született gyermek, akit Meneliknek hívtak, az etióp zsidók őse.

vazzup 2013.10.20. 19:07:00

@Barátusz: oh, ezt nem tudtam, mármint, hogy ilyen táskája volt, de végülis logikus, meg érthető.

A cikóriáról: abból készült a Macikávé is, amiből gyerekeknek lehetett reggeli "tejeskávét" csinálni.

2013.10.20. 19:07:45

@mirx: az elol a geneika. A hatul azert, mert az allando zabalastol, amit a katonasag alatti unalomban csinalnak "junk in the trunk"(szinten genetika!), a feleseg szerint.

eagles 2013.10.20. 19:11:22

@mirx:

Erről egy az jut eszembe, mikor az öreg szomszéd ballagott le a boltba. Jött vele szembe egy fiatal menyecske. Ráköszönt.
-Jó napot János bátyám. Hogy akarja?
Mire a szomszéd:
-Kedves kislányom, nekem teljesen mindegy, akár elölről, akár hátulról.

mirx 2013.10.20. 19:16:07

@Quercus58: Hát én hülye vagyok, de már a kérdést sem értem. Mi az, hogy "Hogy akarja"? : s

mirx 2013.10.20. 19:18:58

@tableno: ja, oké... miért nem hogy a lába? :D

vazzup 2013.10.20. 19:19:18

@Quercus58: te is olyan viccmesélő vagy, aki úgy kérdi, hogy azt a viccet ismered, aminek a poénja az, hogy ...? :D

vazzup 2013.10.20. 19:20:31

@Babette_: jajj már, minden tiniben dolgoznak a mormonok, tudod... :)

eagles 2013.10.20. 19:21:00

@mirx:

Itt a faluban így kérdezik, hová mész, mit akarsz csinálni.

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 19:24:03

@diggerdriver:
érthetetlen, hogy egy békés poszt ennyi és ilyen kommentet generál...
:)))))))

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.20. 19:25:29

@Muscari: úgy érted, rendes kávéval főzöl senseoban??

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 19:25:32

@tableno:
Milyen dolog az, hogy nincs allitmany a mondatban? ;)

mirx 2013.10.20. 19:25:39

@Quercus58: Tényleg? Még sose hallottam. (Mondjuk sose tartózkodtam sokáig egy faluban sem.)

Viszont van ilyen bácsis-menyecskés vicc székelyből is: menyecske stoppol az út szélén, megáll neki a szekérrel az öreg székely. Kérdezi a menyecske, oszt mit adna egy jó pin***ért, öregapám? Azért semmit, lányom, de egy jó f**.ért odadnám a szekeret lovastul...

mirx 2013.10.20. 19:26:14

(elnézést az obszcenitásért, de ezt így kell elmesélni)

vazzup 2013.10.20. 19:29:55

@mirx: nekem akkor is az a székyelbácsis vicc tetszik a legjobban, hogy:
Székely bácsi mondja a feleségének:
- Te anyjuk, ha valamelyikünk meghal, akkor én biza' beköltözök a városba!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 19:32:26

@macamuca:
Igaz.
Végülis az a cime hogy "Békében..."

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 19:33:39

Mai 2 fő téma a vallás és a kávé, néhány fotóval tuningolva.

Andalúzkutya meg sehol.....

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 19:34:54

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
dehogynincsen!
Megállt Jánosbá', nem??
Na, ő volt az állítmány.

puhacica 2013.10.20. 19:35:21

@Barátusz: vártam a képeket, örülök nekik! a 3. a legjobb szerintem, tetszik a látásmód, nem mindennapi. :)

@DieNanny: @Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: csak ismételni tudom magam: ti is jó környéken laktok! :)

mi megint kirándultunk egy kicsit, hoztam nektek pár képet. mivel a képfeltöltésre csak pici fotók mennek fel és nem volt kedvem konvertálgatni, ezért inkább debütálok. az "úton" fül alatt találjátok a friss képeket. természetesen ps van bennük, hol több, hol kevesebb. tehát, szeretettel: kovacsercsa.wix.com/galeria

mirx 2013.10.20. 19:36:03

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Nem vagyok, de az alpáriságot csak óvatosan adagolva kedvelem, a megfelelő helyen és időben, különben elveszik a mondanivaló és erősödik a prolisággal való asszociáció, azt meg nem szeretem. Például váj mí szerintem sokszor már kicsit sok volt.

tableno 2013.10.20. 19:36:48

@diggerdriver: kifogástalan az izlésed.

mirx 2013.10.20. 19:37:24

@vazzup: :D :D

meg amikor ülnek a tűznél este. Hogy van idesápamnak másik nadrágja? van hát. jó, akkor ez hadd égjen...
:)

vazzup 2013.10.20. 19:37:53

Jajj, ha már viccek, az aktuális kedvencem:

Az első nő a Holdon:
- Houston, van egy kis gond!
- Mi az?
- Á, semmi, hagyjuk.
- Mi történt?
- Semmi…
- De mondd el.
- Á, tényleg hagyjuk, nem érdekes...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 19:38:51

@mirx:
Nagyon fel vagyok háborodva hogy ilyen közönségesen írsz.
Ennek itt nincs helye.
A trágár alpári szóhasználatot és a szexualitást hagyjuk meg a hanyatló nyugat mákonyának.
Az altesti humor és a genitáliák köznyelvi elnevezése nem illik az oldal rangjához.
Igenis tiszteljük meg a másik kommentelőt hogy a szép magyar beszéd hagyományainak megfelelő szóhasználatot alkalmazunk.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

eagles 2013.10.20. 19:39:01

@diggerdriver:

Az öreg szomszédnak meg van adva a válasz. Hátulról.
Egyébként úgy kettőt ér.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.20. 19:39:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ismertem egy házaspárt, akik szintén betértek pár évre. de aztán a férj nem bírta a szexmegvonást.
és hát a koffeinmentes kávé se nagyon ízlett nekik.

montroyal ( CAN qc) 2013.10.20. 19:40:16

@DieNanny: @macamuca: csülök és köröm pörkölt.... tegnap ezt ettuk a magyar etterembe es hoztunk is el igy ez az en konnyu reggelim...

mirx 2013.10.20. 19:40:23

@diggerdriver: Öregapám, mit szólna egy jó kis vulvához, így gondoltad?

puhacica 2013.10.20. 19:40:27

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: vettünk az ikeában egy "sötsak kakaoboll" nevű édességet, meg egy másik félét is, az asszem gesztenyés ízű. nagyon finomak, de iszonyú édesek. felétek minden süti ilyen cukorbomba?

mirx 2013.10.20. 19:41:06

@Babette_: Mi van? A mormonoknál nincs szex? Akkor hogy lesz gyerek?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 19:42:11

@Babette_:

Házasságon belül lehet szexelni, csak szombat déltől vasárnap délig tilos.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.20. 19:42:47

@mirx: csak gyereknemzés céljából.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 19:42:50

@mirx:

Pontosan, Ott ha valakinek csak 3 gyereke van, az kis családnak számít.

eagles 2013.10.20. 19:43:05

@Babette_:

Hát a koffeinmentes kávét én se sokáig bírnám.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 19:43:46

@Babette_:

Nem. Védekezni nem szabad. De ez sok más vallásban is így van, pl. a katolikusoknál is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 19:45:09

@puhacica:
Hubazmeg. Ezeket te csináltad?
Nagykirályvagy.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 19:47:45

@mirx:
:)))))))))))))))))))))))))
Például:)))))))))))))))

Muscari 2013.10.20. 19:49:25

@Babette_: igen, rendes orolt kavet teszek bele egy kis muanyag dobozkaban, ami beillik a parna helyere. Asszem a Media Marktban vettem annak idejen, de mar reg volt, talan igaz se volt...

puhacica 2013.10.20. 19:50:39

@diggerdriver: köszönöm! :))) ezek jó minőségű amatőr képek. de tény, van bennem némi exhibicionizmus, jó néha megmutatni, hogy mit tudok. :)

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 19:50:43

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ok, de kérdés, hogy szankcionálja-e a vallási vezető/egyház, ha mégis védekezik.
Katolikus sem pártolja az óvszert (finoman szólva...), de ha nincs gyerek/1-2 gyerek van, akkor nincs szankció, és nem azért, mert feltételezi, hogy akkor önmegtartóztatott a pár...
Tehát adott egyház hivatalos álláspontja X témában adott, a lényegesebb az, hogy a hívek mindennapjaiban ez az álláspont hogyan valósul meg (előírások, tiltások), illetve van-e szankció és milyen súlyos, ha vét valaki valamiben.

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 19:52:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Egyébként miért tilos szombat déltől vasárnap délig?
Miért pont akkor?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 19:53:00

@mirx:
Székely a fiával lefekvés után.
Mit csinálsz fiam?
Maszturbálok édesapám.
Aztán jutottál már valamire?
Nem édesapám.
Akkor talán próbáld meg a sajátoddal.
:)))))))))))))))))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 19:56:05

@Babette_:

Furcsa. Mert én ismertem nagyon sok mormont, köztük született mormonokat is és ilyet sosem hallottam. Sőt inkább az ellenkezője az igaz: a sok szex a jellemző a házasságban.

mirx 2013.10.20. 19:56:42

@Babette_: hát ráfogod, hogy gyermeket akarsz nemzeni, nem? az arabusok is az asztal alatt isznak, ott allah nem látja.

vagy a mormonoknál mindenki egytől egyig teljesen elkötelezett, és nincs semmi csítelés?

vazzup 2013.10.20. 19:58:56

A székely bácsi összeveszik az asszonnyal. Dühösen kimegy a házból és becsapja az ajtót. 17 év múlva visszamegy. Kérdi az asszony:
- Hol voltál?
Mire a székely:
- Kinn!

Meg mégegy:

Két székely beszélget:
- Te! A fiam belepisilte a nevét a hóba!
- És?
- De a te lányod kézírásával!

puhacica 2013.10.20. 19:59:12

@diggerdriver: canon 1100d/550d + 18-55, 55-250 kitobi, egy fix 50-es és egy 8mm-es nagylátó. a mai képek az 55-250-essel készültek.

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 19:59:17

@diggerdriver:
Hiába, az atyai jótanács....
:))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 19:59:22

@mirx:
Én a krisnásokról hallottam hogy csak gyerekcsinálás alkalmával szexelhetnek.
Basszák meg a vallásukat:))))))))))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 20:00:50

@macamuca:

Ez a hívő lelkiismeretén múlik. Normál keresztény felekezetben nem avatkozik bele senki a hívő magánéletébe, senki sem ellenőrzi, hogy mit tart be valaki és mit nem, ugyanis ez alapvetően ez az egyén és Isten dolga, s Istennek úgysem tud hazudni senki.

Katolikusoknál minden fogamzásgátlás tilos, kivéve a megszakított közösülést és naptármódszert.

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 20:00:58

@vazzup:
A grafológia is ősi magyar tudás!!!!
:))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 20:01:26

@puhacica:
Ajánlj egy jó kezdő gépet a feleségemnek.
Karácsonyra akarok venni neki.
Nagyon kezdő kell.

montroyal ( CAN qc) 2013.10.20. 20:01:31

@macamuca: koszi mert ugye felkeles utan reggeli.... de en délbe keltem akkor hogy is van ...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 20:01:42

@puhacica:
Természetesen... mit gondolsz, mitől nőnek meg ekkorára a svéd nők? :)

A másik, amit itt imádnak: lakrisz. Én meg a szagától is menekülőre fogom :)

Vagy egy finom smörgostarta... :) na olyat vegyél az IKEA-ban :)

eagles 2013.10.20. 20:02:09

@diggerdriver:

Viszont a mormonoknál, még ha nem hivatalosan is, de napjainkban is dívik a poligámia. Na...

tableno 2013.10.20. 20:02:46

@macamuca: különösen rovásírással!

DieNanny CH 2013.10.20. 20:03:09

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

"A képen lévő tó a Vättern, 1900m^2 a felszíne (a Balaton 600, a mértékek végett)."

Gondolom, félreírtad. km2-t akartál, merthogy a Balaton közel 600 négyzetkilométer. Vagy most mekkora az a svéd tó?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 20:03:21

@macamuca:

Bocs, ez csak a hónap első vasárnapjára igaz. Már felejtem a dolgokat.

Az ok: a hónap első vasárnapja előtt böjt van, két étkezést ki kell hagyni (szombat esti vacsora, vasárnap reggeli) és az így megspórolt pénzt be kell fizetni az egyházi kasszába. S ugye miféle böjt az, ha az ember szexel közben...

puhacica 2013.10.20. 20:06:01

@diggerdriver: de tükörreflexes vagy valami kompakt? és mit akar elsősorban fotózni? család, természet, stb
@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: azok mik?

mirx 2013.10.20. 20:06:11

@diggerdriver: van egy pajtás fényképezőgépem, jó lesz? :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 20:06:57

@Quercus58:
Kösz olyanom van. Eredeti barna bőrtokban.

tanato 2013.10.20. 20:07:27

@Muscari: Én sem tudtam,most olvastam először az indiai zsidó közösségről.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 20:08:38

@puhacica:
Tükrös vagy Bridge.
Makrótól a mikróig család és természet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 20:10:31

@puhacica:
Béke poraira.
Madár megette:)))))))))))))))))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.20. 20:10:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: @mirx:
hát elég rafináltak. az elderek a párt meggyőzték, hogy azért lesik az ufókat, mert istent keresik, így hát betértek.

eagles 2013.10.20. 20:11:03

@diggerdriver:

Te figyelj, segíccsé má. Nem tudom eldönteni, hogy a szomszédasszony mormon, vagy keresztény.
Nem iszik kávét, viszont soha nem védekezik, ha meg akarom dugni.
Szerinted?

tanato 2013.10.20. 20:13:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: @Quercus58: Még az origós HÁ időben már beszéltünk a fekete zsidókról,anno 30 éve majd lehidaltam amikor erről a témáról beszéltek nekem az etióp évfolyam és kollégiumi társaim,akik akkoriban nagyszámban voltak jelen a magyar felsőoktatásban mert a Kádár rendszer és a Mengisztu féle kommunista etióp rendszer bratyizott.Néger zsidó ?Nekem is hihetetlennek tűnt,de elmagyarázták Sába királynő és Salamon király fiúgyermekét aki minden etiópok első császáraként vonult be a történelembe Menelik néven.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 20:14:01

@Quercus58:
Hottentotta.
Utálja a kávét és szereti a faszt:))))))))))))))))))))))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 20:14:16

@diggerdriver:

Erről jut eszembe.

A székely fiú bejelenti otthon: megházasodik. Kis gond: román lányt vesz el. A szülei mérgesek először, de aztán beletörődnek. Az apa az esküvő előtt kioktatja a fiát:
- Aztán esküvő után kapd fel a feleségedet és vidd át a küszöbön. Hadd lássa a román lány, hogy mi magyarok büszke és erős emberek vagyunk.
- Rendben, apám.
- S amikor beérsz a hálószobába vele, dobd az ágyra. Hadd lássa a román lány, hogy mi magyarok büszke és határozott emberek vagyunk. A többit meg tudod magadtól is!
- Rendben, apám.
Esküvő utáni napon a fiú meséli apjának:
- Mindent úgy csináltam, ahogy mondtad, apám. Esküvő után felkaptam az asszonyt és átvittem a küszöbön. Aztán beértem a hálószobába vele és rádobtam az ágyra. Aztán pedig lehúztam a gatyámat és maszturbáltam előtte,
- Dehát ezt nem mondtam, ezért miért csináltad???
- Hogy hadd lássa a román lány, hogy mi magyarok büszke és autonóm emberek vagyunk.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 20:16:00

@Quercus58:

A fundamentalista mormonoknál csak. A többi mormon felekezetben vagy betiltották 100 éve vagy sosem volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 20:16:01

@Quercus58:
Azt azért tudod hogy a pinának hány íze van?
Ha nyalod akkor sós
Ha baszod akkor édes.
A gyerektartás meg keserű.
:))))))))))))))))))))

tanato 2013.10.20. 20:17:20

@tanato: Erről a szerelmi történetről készült egy nagyon szép olasz történelmi kalandfilm is,a magyar TV is sugározta néhány éve.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 20:19:13

@Babette_:

Nagyon sok a trükk. Valójában az egész egy üres izé csak. A fő jelszó: csinálj amit akarsz, csak ne tudódjon ki. Persze nem hivatalosan, de a gyakorlatban.

De JS azért szimpatikus alak volt. Olyan művészi szinten volt szélhámos, hogy már öröm nézni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 20:19:20

@tanato:
Azt láttam én is.
A Piedone Afrikában.
:)))))))))))))))))))

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.20. 20:20:24

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: mint bármilyen szektában. Smith csak a bevált receptet követte (vagy találta ki:))

BTBTBT 2013.10.20. 20:20:32

@vazzup:
Most, hogy mondod: Macikávé. Emlékszem a karamell vagy valami hasonló árnyalatú, hengeres dobozára, amin ott volt a macifej is.
Nem szerettem. A kakaó jobban ment. Leginkább az instant Nesquik, meg a Bedeco.

Én sem tudtam erről a Burton-táska viszonyról. Nyilván azért ugrott be egyből a ponyvaregényes tárka és annak megfejtetlen rejtélye.

Nem igaz: már szarrá hallgattam az "Orion"-t. :DDD

@mirx:
Ebben a kis szösszenetben ***-ok nélkül sem veszett volna el a "mondanivaló". Vájmi azért nem ilyen enyhe szinten tolta, mint most te. Bár ő inkább káromkodott mint a kocsis.
Nem értem a hasonlatot.

@puhacica:
"vártam a képeket"
Akkor még jó, hogy tényleg kimentem a zápor után, ami szétáztatott. Meg azx is, hogy aztán nagyon jó idő lett.

Őőőő, a 3. képen egyéni látásmód? Ott csak azt akartam megmutatni, hogy MENNYIRE zöld a fű.
Biztos, hogy a harmadikra gondoltál? :))

A tieid közül a kedvencem az "úton" sorozat 10. és 12. képe. Miféle rozsdás csövek vagy mik azok a tízesen?

A természetben készülteket hol szoktad lőni?

Tényleg meg kéne már látogatnom valami nemzeti parkot. Ott eszméletlen dolgokat lehet lőni.

tanato 2013.10.20. 20:20:36

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Be is bukott néhány éve egy poligám mormon csoport,többen börtönbe is kerültek,mert egyáltalán nem tetszett néhány 18-20 éves lánynak hogy feleségül kényszerítették 50+ éves vallási vezetőkhöz sokadik nejnek.

puhacica 2013.10.20. 20:21:15

@diggerdriver: a bridge gépek között nem annyira vagyok otthon. egy 550d jó kezdés lehet, belépőszintű váz, de hamar sikerélményeket ad, ha nem nyúlkálsz bele nagyon, akkor is. mivel mindenfélét fotózna, egy 18-135-ös objektívet ajánlanék hozzá, plusz ha komolyan akar makrózni, akkor ahhoz külön kell egy jó makróobi. aztán meg lehet bővítgetni. a fix 50-eseknek is szép rajzuk van, nem is drágák, de mivel nem lehet velük zoomolni, sokan nem szeretik. a nikonnál a d3100 azt hiszem kb ez a kategória, de nem igazán ismerem azokat a gépeket. viszont ne csak rám hallgass, nem vagyok nagy szakértő, érdemes meginterjúvolni egy eladót is valami fotósboltban. meg teszteket érdemes olvasni, pl itt: pixinfo.com/cikkek/canon_eos-550d

tanato 2013.10.20. 20:21:58

@diggerdriver: A Piedone is jó film volt tényleg,de a Sába királynője azért jobban tetszett.

BTBTBT 2013.10.20. 20:23:20

@DieNanny:
A fenébe, hogy nincsen velem kismillió kép, amiket a természetben lőttem az elmúlt 6-7 évben! :(((

A labirintusos kedvenc! :)

eagles 2013.10.20. 20:27:43

@tanato:

Mengisztu idejében, a 80-as évek közepén menekültek a fekete zsidók tömegesen Szudánba az éhínség elől. Ha jól emlékszem, ekkor mentette ki őket Izrael légi úton. Így kerültek az ígéret földjére.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 20:28:02

@Babette_:

Ő egy zseni volt, ezt most is így látom. Olyan dolgokra volt képes, amire kevés más szektaalapító. Van egy könyv róla, a legjobb JS-életrajz - www.amazon.com/No-Man-Knows-My-History/dp/0679730540/ -, persze a megírása után ki is zárták a szerzőt a szektából.

mirx 2013.10.20. 20:29:22

@Babette_: ma nagyon csekélyértelmű medvebocs vagyok, de mit jelent az, hogy az "elderek a párt meggyőzték"? milyen párt?

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.20. 20:30:11

@mirx: a házaspárt, akiket említettem.

Sandor Akarki 2013.10.20. 20:31:20

"pacifikus tűzgyűrűre"
Neeeeeeeee.
Angolul: Pacific Ring of Fire.
Magyarul: Csendes-óceáni tűzgyűrű.

Pacifikus tűzgyűrű.... Pacifier movie-ből van-e?

blackhairlady 2013.10.20. 20:31:21

@morsels: A Starbucksban van espresso szerintem minden reszen az USA-nak, nem csak nyugaton.

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 20:31:54

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
A megspórolt pénz befizetése, mint bevételi lehetőség: ezt értem. Ne egyél, a köz javára (a kaja ára ment a közösbe).
Node a szex ingyen van... ahogyan pld a gondolatok is, meg érzések, vagy pld egy otthon végzett bármilyen tevékenység (apu nekiáll szombat du. füvet nyírni vagy gereblyézni, anyu meg port töröl, pld.). Ilyen alapon nem csak a szexet, de pld a portörlést, vagy a madáretető-feltöltést is megtilthatta volna...
Mindenesetre fura egy logika...

Autonóm, ja... :)))))))))))

2013.10.20. 20:31:54

@mirx: igy ertem: the elders of the church/sect) convinced the couple. Na, igy?

Határátkelő 2013.10.20. 20:34:07

@Sandor Akarki: Hát lehetne Cirkumpacifikus öv is, de az nagyon hülyén hangzik. :)))

"Tűzgyűrű (más elnevezéssel Cirkumpacifikus öv, angolul: Ring of Fire) a népszerű neve annak a Csendes-óceán partjain végigfutó széles, sávszerű földrajzi régiónak, amely mentén különösen sok, működő és szunnyadó vulkán helyezkedik el, és kiemelten sok, különböző fészekmélységű földrengés pattan ki."

hu.wikipedia.org/wiki/T%C5%B1zgy%C5%B1r%C5%B1

Vagy:

www.origo.hu/tudomany/20100427-pacifikus-tuzgyuru-san-miguel-chinameca-el-tigre-usultan-vulkan-el.html

"A Csendes-óceán partvidékén az alábukó kőzetlemezek miatt sok helyen zajlik vulkáni tevékenység. Az aktív tűzhányók alkotják a Pacifikus-tűzgyűrűt."

puhacica 2013.10.20. 20:37:38

@Barátusz: ha a 3. a zöld füvön sárga levelek, akkor arra gondoltam. szeretem az ilyen minimál képeket, amik "minimálságuk" ellenére sokat mutatnak. és igen, örülök, hogy kimentél!

a vasoszlopok a volt felvonulási téren (ma 56-osok terén) vannak, egy 56-os emlékmű: www.google.hu/search?q=56-os+eml%C3%A9km%C5%B1+d%C3%B3zsa+gy%C3%B6rgy+%C3%BAt&espv=210&es_sm=122&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=OiFkUpiDD8jTtQbH8oCwCQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1366&bih=655&dpr=1#facrc=_&imgdii=_&imgrc=zBwBfEjjeRn9mM%3A%3Bq3CDtZ0ML0ybhM%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.owl.hu%252Fowl%252F3gallery%252Fgownpic2009%252F2009_31_02q2.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.owl.hu%252Fowl%252F3gallery%252Fgownpic2009%252F2009_31_02q2.htm%3B1200%3B835

a képeket pedig leginkább itthon lőttem, a pilisben, az alföldön, van egy kis balaton, egy kis szalajkavölgy, meg ki tudja még, mi, amerre éppen járunk. és horvátország, a "számkivetett" pl. orebictől nem messze készült.

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 20:38:37

@Sandor Akarki:
jogos, ugyanakkor már rég a vallás+kávé a téma, fotókkal tuningolva, bár most eléggé feljött a viccmesélés is, és feljövőben a szex is (micsoda meglepetés.... :D )

mirx 2013.10.20. 20:41:06

@Babette_: @charlieharper: ja értem, mindenáron valami pártban gondolkodtam (facepalm), hasztalan kerestem a politikai kapcsolatot, közben pedig a házaspárról van szó, értem én, hogy gőzgép, de mi hajcsa? :))

viszont az ufós része is érdekes, ezt sem tudtam. mármint hogy lesik au ufókat. fura egy bagázs! (bocs, birca)

tanato 2013.10.20. 20:42:10

@Quercus58: Pontosan,főleg az eritreai kontra etióp amhara gyilkos polgárháború miatt kerültek szorult helyzetbe,amikor jött a légihíd.

mirx 2013.10.20. 20:43:28

@macamuca: Jajj ne oltsad már szegényt, végre egyvalaki a poszthoz szól hozzá, vigyázni kell rá, mint a kincsre :)

puhacica 2013.10.20. 20:44:22

@DieNanny: szép helyeken jártál nagyon!

eagles 2013.10.20. 20:46:14

@macamuca:

Óhajod parancs.

A fiatal zsidó házasodna, de nagy dilemmába van. Felkeresi a bölcs rabbit:
- Rabbi! Házasodni akarok, de mondd, mit tegyek? Vegyek el egy bomba jó nőt, aki egész életemben megcsal fűvel-fával, vagy pedig egy rusnyát, ez esetben tudom, hogy csak az enyém lesz örökre.
Mire a rabbi:
- Hát dönts fiam, mi jobb. Megosztani egy tortát a barátaiddal, vagy megenni egy kalap szart egyedül?

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 20:46:36

@mirx:
dehogy oltom, isten ments!
:))

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.20. 20:47:09

@mirx: upsz, ezt most még jobban félreértetted, mondd, jól vagy? iszol te eleget?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 20:48:15

@DieNanny:
Igen, persze :)
Köszönöm!

@puhacica:
Ott volt a rendes verzió is... ilyen sós, rákos torta citromdarabokkal.
A svédek imádják, nálunk a cégnél negyedévente, a nagymeetingen mindig van.
Még sosem próbáltam megenni, diszkrétebb visszautasítani, mint végigrókázni a helyet :D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.20. 20:49:44

A örök fanyalgo kommentelőknek lassan már Svájc lesz a következő lerágott csontja Anglia. :-P
@diggerdriver: @Quercus58: Jól el vagytok! Mi van nem kaptatok a héten a hegyére ???!!!

2013.10.20. 20:51:18

@Babette_: akkor nalam is lesz facepalm.

mirx 2013.10.20. 20:53:22

@Babette_: izé, volt egy házaspár, akit meggyőztek, hogy legyenek ők is mormonok, azzal, hogy azért nézik az ufókat, mert keresik istent, a pár is akarta keresni istent, betértek, de aztán nem volt szex, és kitértek.

vagy nem?

p.s. ja, és nem volt rendes kávé. ez esetleg fontos lehet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 20:53:43

@puhacica:
Nincs még egy olyan zseniálisan kigondolt és megtervezett emlékmű mint az 56-os.
Nagyon kevesen tudják értelmezni pedig nagyon egyértelmű a mondanivalója.
Fantasztikus művészi munka.

BTBTBT 2013.10.20. 20:55:10

@macamuca:
"feljövőben a szex is"
Csak pislogsz, mi? :)))

@puhacica:
Ja, hogy te a másik oldalról fényképezted? Onnan még nem láttam képet az emlékműről. Illetve mire elkészült, már nem jártam Pesten.
De anno töltöttem homokot az időkerékbe.

Igen, a füvesre gondoltam. Az igazat megvallva nekem nem is tetszik, éppen azért, amiért neked meg igen. Egy szimpla és lapos felvételnek tartom.
De mivel múlthéten megemlítődött, hogy "de hát Angliában milyen zöld a fű", gondoltam, azt is rögzítem.

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 20:55:49

@Quercus58:
Sőt, 3 in 1....
Nem kötekedésképpen, de a kávé kimaradt...
Szóval, valaki esetleg?
:))))))))

@sodalisO:
minekahegyéremitnemkaptak???? arra? azt? vagycsaknekemvankéső???
:))))))))

puhacica 2013.10.20. 20:57:02

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: szerintem megkóstolnám. számomra ehetőbbnek tűnik, mint a lekváros-sajtos bundáskenyér. :D

@sodalisO: ezt a héten találtam, eszembe jutottál róla: www.diyphotography.net/milky-pin-ups-are-traditional-40s-pinup-photos-made-high-speed-milk-nsfw

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.20. 20:57:33

@mirx: volt egy házaspár, akik sokat lesték a z ufókat.
jöttek a mormonok (a térítőket hívják eldereknek), és meggyőzték a házaspárt, hogy igazából az ufókeresésük isten keresése.

szóval nem a mormonoklesik az ufókat.

BTBTBT 2013.10.20. 20:57:53

@Quercus58:
Ezt szimplán zsidó nélkül, házasodni akaró fiatalemberrel ismerem.

@sodalisO:
A gyémánthegyűre gondolsz, M.? :))

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 20:58:33

@Barátusz:
olyannyira, hogy @sodalisO: kommentjénél is csak tippelek :)))))))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 20:59:51

@macamuca:

Miközben spórolsz nemes célra, azon kell elmélkedni, hogy milyen jó, hogy egy ilyen emberbarát szektának vagy a tagja és hálát kell adnod az isteneknek, hogy ilyen nagyszerű vezetői vannak egyetlen igaz egyházuknak. S ha ilyen magasztos gondolatokkal vagy eltelve, miért akarnál szexelni?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.20. 21:00:01

@macamuca: Hát nézd meg miket írnak, milyen stílusban !! Mint a kiéhezett hímfalka, szexuális szájkarate a HÁ-n. :-DDDDD Igen, gondolom , a semminél az is jobb ha elméletben játszák le így -úgy! :-))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 21:02:22

@diggerdriver:
Vagy csak elfogyott a rozsdamentes anyag és a végére nem maradt más, csak a sima vas :)

De mesélj, mert semmit sem tudok róla :)

puhacica 2013.10.20. 21:02:23

@diggerdriver: pedig ezt is hányan fikázták! ami viszont nagyon elszomorító: olyan szinten van teleszarva az oszlopok között, hogy az valami elképesztő. mint egy nyilvános retyó, komolyan.

@Barátusz: "csak az a szép zöld gyep" :)

eagles 2013.10.20. 21:02:45

@sodalisO:

Na hallod. A mInap meg akartam kóstolni az asszonyt. Az mondja:
-mi van neked apukám?
-mi lenne?
gyíkod. micsoda a gyík?
-micsoda?
-hüllő. mit csinál a hüllő?
-mit?
-téli álmot alszik. próbálkozz tavasszal.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.20. 21:03:34

@puhacica: De cuki vagy ! Nagyon klasszak! De én igaziból az archív, 1940 körüli képeket szeretem, ezeket a modern technikával, photóshoppal készült képeket nem csipázom nagyon. Ezek nekem nagyon nyálasan szépek már.
Viszont ! Ma vettem egy olyan állat kis cuki pin-up-os ridikült, hogy majdnem o........... volt.:-))))))))))))))))))))))))) Gyönyörűséges!!!!!!
@Barátusz: Nagyjából pont !!! :-)))))

mirx 2013.10.20. 21:03:41

@Babette_: Pedig pont rávezettél a "Mormon Cosmology" című wikipédiás szócikkre, mi szerint

"Mormon cosmology teaches that the Earth is not unique, but just one of many inhabited planets, each planet created for the purpose of bringing about the immortality and "eternal life" (i.e., the highest degree of salvation) of humanity. These worlds were, according to doctrine, created by Jesus."

És lejjebb azt írja, hogy az alienek nagyon hasonlítanak az emberre, és lenni barát, nem bánt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 21:07:53

@sodalisO:
Mókuska, ha már berúgtad a kocsmaajtót ideje hogy rácsavarodj a rúdra:))))))))))))))

vazzup 2013.10.20. 21:08:24

@sodalisO: origami, ortogonális vagy organizmus? :)

puhacica 2013.10.20. 21:08:31

@sodalisO: :D hát igen, ez valóban más kategória. viszont nagyon kreatív és profi munka. a régieknek viszont HANGULATA van. :) megnézném azt a szerzeményt!

BTBTBT 2013.10.20. 21:08:48

@macamuca:
Vágod te, miről van szó. :)))

@puhacica:
Na most képzeld el, ha kapaszkodó nélkül kéne szarniuk. :)))
De komolyan: gány, hogy egy közterületen ilyesmi előfordult.
Ez persze nem jelenti azt, hogy csak Mo.-on vagy Pesten fordul elő ilyesmi.

Az egyik korábbi munkahelyemnél volt egy céges parkoló az épület mögött. Nem egyszer, de nem is kétszer kellett a gondnoknak slagolnia a betont reggelente, mert egyesek nem találtak vécét a közelben.

Ugye Poldi bácsi? :)))

@sodalisO:
Csak a gyémánthegyű végét hadd érinthessék már oda egy kicsit, ugye? :)))

@mirx:
Száz szónak is egy a vége: nem volt kufirc, amikor betértek, aztán kitértek.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 21:09:23

@Babette_:

"a térítőket hívják eldereknek"

Ez így pontatlan.

Eleve vannak lány térítők is, s ők nem elderek. S elméletileg lehetne a fiú térítő is más, nem elder. Pár a gyakorlatban szinte minden fiú térítő elder.

Valójában az elder az egy papi rang.

A mormonoknál a papságot minden aktív férfi egyháztag megkapja (1978 óta a négerek is, azelőtt számukra ez tiltott volt). Kétféle papsági rend van: egy alacsonyabb és egy magasabb. Az alacsonyabb papsági rend első három fokozatát (diakónus, tanító, pap) a gyakorlatban minden aktív férfi egyháztag megkapja 12, 14, ill. 16 éves korában. A magasabb papsági rend első fokozata az „elder”, ezt a gyakorlatban az aktív tagok 17 éves koruk körül kapják meg.

A misszionáriusok kozött vannak idősebbek is, ezek szinte mindig házaspárok. Ebben az esetben a férfitag jellemzően több, mint elder.

Viszont szokás mindenkit eldernek szólítani, akinek megvan a magasabb papsági rendje, kivéve a vezetői funkciót betöltőket, őket elnöknek szokás szólítani (helyi szinten is).

A mormon egyházi struktúra a végletekig centralizált és hierarchikus. Minden szint a felsőbb szint hatalma alatt áll, minden szempontból.

A legkisebb szint a gyülekezet, ennek vezetője a püspök, amennyiben elegendő számú (400-500 fő) tagsággal rendelkezik a gyülekezet, kisebb létszám esetében a gyülekezet vezetője nem püspök, hanem „gyülekezeti elnök”.

Jelenleg kb. 30 ezer mormon gyülekezet van a világban.

A gyülekezet a következő területi egység alatt áll, ez vagy a misszió (olyan területeken, ahol még nincs elég egyháztag) vagy az úgynevezett stake (magyar mormon terminológiával „cövek”) alatt áll.

A cövekek is nagyobb egységekbe tömörülnek. A legmagasabb területi egység a „terület”, ebből jelenleg 26 van a világon, a területek vezetői a egyház legmagasabb rangú vezetőiből kerülnek ki.

Felettük van a 15 apostol, közülük 12 a Tizenkét Apostol Tanácsában, 3 pedig az Első Elnökségben van.

Az egyház elnöke egyben az Első Elnökség vezetője. Minden apostol profétának és látnoknak minősül.

Brigham Young kora óta az egyházelnök halála esetén minden alkalommal az éppen rangidős apostol lett megválasztva új egyházelnöknek.

Ez a nagy mormon felekezetre igaz, a kisebbiknél nem teljesen így van.

Magyarországon – bár a mormonok missziós tevékenysége már a XIX. század végén megkezdődött – a aktív mormon tevékenység csak a XX. sz. 80-as évei végén indult meg. Jelenleg kb. 5000 mormon egyháztag van Magyarországon és a szám stagnál: folyton lépnek ki az emberek, s az új emberek csak a kilépőket számát kompenzálják.

Az újraalapított mormonok - a második mormon felekezet, taglátszám alapján - is jelen vannak Magyarországon, 100 körüli tagsággal.

BTBTBT 2013.10.20. 21:11:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Eleve vannak lány térítők is"
És legalább szépek? Csak mert úgy nagyobb a valószínűsége, hogy betér egy eltéved kos.

2013.10.20. 21:14:44

@Babette_: jaaah, azt hittem, hogy hunglishul beszeltel es az elderek, mint idosebbek, jottek meggyozni a part.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 21:15:01

@mirx:

A Book of Mormon című mjúzikelt ajánlom. Szerintem még annak is nagyon vicces, aki nem ismeri a mormonokat. De aki ismeri őket, annak NAGYON-NAGYON az. A South Park rendezői írták a művet. S hozzáteszem: mindez úgy, hogy a mű abszolút nem sértő. vimeo.com/71586579

vazzup 2013.10.20. 21:15:15

@Barátusz: nekem az volt a kedvencem, amikor Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok részegen oldalbahugyozta a rendőrpalotát...

2013.10.20. 21:11:39
De akkor ők a kostérítők?

eagles 2013.10.20. 21:15:22

@mirx:

Te kicsilány, de most tényleg. Arról van szó, hogy apáca akarsz lenni, csak előtte benézel a hormonokhoz, hátha ott bocsánatos bűn, ha néha megtévedsz?

puhacica 2013.10.20. 21:15:42

@Barátusz: én se tudom, mit vagyok úgy felháborodva. egyszer a belvárosban araszolgattunk a dugóban, aztán látom ám, hogy két parkoló autó között világlik ki a telihold, alatta nő a kupac, mindez fényes nappal, a legnagyobb csúcsban. azt hittem, lerakom a hajam. meg egyszer vártam az uramat békásmegyeren, akkor tanult vezetni. tél volt, 6 körül, már sötét. ücsörgök a kocsiban, nézegetem a forgalmat, mikor jön egy tag a parkolóval szemben a járdán, síruhában. odaért egy bokorhoz, megállt, dehát csóró kopasz cserje semmit nem takart egyik oldalról se. mire kibontotta a brét a siruhából, meg mire visszarakta, halálra röhögtem magam. utólag jutott eszembe, kár hogy nem kapcsoltam rá a refit.:D

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 21:16:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ok, csak én racionális(nak tűnő) érveket próbáltam keresni, hisz a böjtölés ezen formája (az étel árát be kell fizetni a közösbe) eléggé ésszerű, mármint a szervezet szempontjából = tuti bevétel, heti rendszerességgel (függetlenül attól, hogy gondolom, másféle fix bevételeik is vannak, ha úgy tetszik, ezt egyfajta adónak tekinti egy felekezeten kívüli, a neve/oka mindegy, lényeg, hogy fix legyen) (remélem, ovi nem olvassa ezt a posztot-kommentet.....).
Az, hogy elmélkedni kell a szervezet és vezetői nagyszerűségéről, ez máshol is jelen van, ami meglepett, hogy ezt előírt időpontban kimondottan szex helyett kell tenni...
Kár volt összekeverni, mondom ezt kívülállóként: ha a szex-tiltást és a helyette előírt elmélkedést tele hassal élheti át a hívő, vagy az üres has+elmélkedik duett után szexelhet egyet (ha kedve tartja), netán pld szombaton tilos a szex, helyette elmélkedni kell, vasárnap viszont böjtölni kell, az étel ára meg megy a közösbe, akkor nem lenne ennyire zavaros az indoklás. Mármint számomra.
Mindenesetre kösz a választ és magyarázatot (a zavarosság nem a válaszodra, hanem az előírások értelmetlenségére vonatkozott) :)

@sodalisO:
Nehogy azt mondd, hogy kezdesz elpirulni, mert azt úgysem hiszem el! :)))
A részletesen taglalt bundáskenyér-fogyasztási szokásokról is lehetne érdekes következtetéseket levonni...
Mint fentebb írtam, andalúzkutya meg ilyenkor sehol sincsen...
:))))))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.20. 21:17:22

@diggerdriver: Ezt bízd rám, elég nagylány vagyok már, én boldogulok !!!! :-)))))))))))))))
@vazzup: Hát, hagylak ezzel kicsit elmolyolni, oksa ??? :-DDDD
@puhacica: majd lefényképezem, és elküldöm mailben, ok? :-)))
@Barátusz: Hm??? Hát gondolom, erre gyúrnak, vagy izmoznak most kicsit, de talán majd ma este, elvégre vasárnap van !!! :-DDD

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.20. 21:17:33

@mirx: nem értek hozzá. csak annyit tudok, amit tőlük hallottam.
de azt soha nem felejtem:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 21:18:24

@Barátusz:

A mormon lányok legendásan csúnyák. Persze van kivétel azért.

Az amerikai vicc szerint: "They have that far-away look. The farther away they get, the better they look."

vazzup 2013.10.20. 21:20:27

@sodalisO: az én koromban már csak orr-gáz-must kap az ember, tudod, hogy van ez...

BTBTBT 2013.10.20. 21:24:31

@vazzup:
Nem kell ahhoz nyugalmazottnak, de még dandártábornoknak sem lenni. Elég csak jól beállítva lenni. :)

Mi a baj a kossal?

@macamuca:
"andalúzkutya meg ilyenkor sehol sincsen..."
Csak azért, mert nem kommentel, még figyel. :)))

@puhacica:
A kedvencem, amikor a házfalon lévő CCTV előtt állva kapják elő a kígyót, és állnak neki űríteni. De előtte szétnéznek mindkét irányba - csak nem fölfelé -, hogy jár-e arra valaki, aki megláthatja őket. :)))

@sodalisO:
Férfiak mondják, ha dugni akarnak: "CSak hadd érintsem hozzá a hegyét."...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 21:25:02

@macamuca:

Mondok egy tipikus mormon hozzászólást neked így rögtönözve. Ez hangzik ez 1000-szer a gyűléseken:

Nagyon örülök, hogy ma összegyűltünk. Imádkozzunk testvéreinkért, akik ma nem tudtak eljönni, imádkozzunk, hogy legközelebb ők is el tudjanak jönni. Érezzük Húsvét/Karácsony/bármi közeledő hangulatát. Kinyilvánítom, hogy Isten igaz, s JS tanúbizonysága igaz, s a Mormon Könyve igaz. S köszönöm Istennek, hogy prófétát adott nekünk. s hogy ma is próféta áll az egyetlen igaz egyház élén, köszönjük Istennek XY (egyházelnök neve) elnököt. S mindezt mondom Jézus Krisztus nevében, ámen!

mirx 2013.10.20. 21:25:40

@Quercus58: Az én teológiai ismereteimmel és szexdrogokrákendrollhoz való hozzáállásommal bizonyára remek apáca lennék :))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 21:26:28

@sodalisO: Tudod hogy van a mondäs? Éhes diszno (a) makk(omm)al älmodik. :-)

BTBTBT 2013.10.20. 21:28:12

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Vagy úgy is, hogy: éhes makkal disznókat álmodik. :)))

Köszi a kravos tanácsot a korábbi blogban.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ez vicces. Már a mondás, nem a legendás csúnyaság.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 21:28:53

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
@puhacica:
Azért fikázták mert tudatlan hozzánemértő faszok.
Mivel három nap múlva emlékezünk rá elmondom mi az üzenete.

Mit jelképeznek a vasoszlopok?
Minden vasoszlop egy-egy a kommunizmus önkényuralmának az embereket ért sérelme.
Az egyik vasoszlop például az államosítás a másik az erőszakos TSZesítés a harmadik a padlássöprések időszaka.
Vasoszlop jelképezi az AVÓ-t a besúgóhálózatot a személyi kultuszt az áruhiányt.
Minden oszlop sérelem.
Először kicsik és ritkák az oszlopok aztán ahogy a rendszer egyre durvult úgy nőnek és sűrűsödnek.
A rozsdának is jelentősége van. A felejtést jelképezi.
Az emberek először tűrtek. Éveken keresztül. Felejtsük el, majd jobb lesz.
Nem így lett.
Az oszlopok, a sérelmek egyre nagyobbak egyre sűrűbbek lettek, már nincs rozsda már nincs felejtés csak az ékké összeállt kockaköveket feltúró él van. A kockakő a barikádépítés jelképe nem véletlenül szerepel a kompozícióban.
Elképesztően zseniális munka.

A történethez hozzátartozik még egy epizód.
Mikor az emlékművet avatták akkor voltak a budapesti utcai randalírozások. Az összes politikus gyáván elbújt, egyedül a 90 éves Kosáry Domokos mert kiállni az emberek elé és a goj motorosok minden igyekezete ellenére csodálatos beszédet mondott.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 21:30:34

@puhacica: @Barátusz: Csak a gyémánthegyű végét hadd érinthessék már oda egy kicsit, ugye? :)))
How you please, when you tease? :-)

vazzup 2013.10.20. 21:31:41

@Barátusz: semmi baj a kossal, ez csak egy úgynevezett szóvicc volt, tudod. Azt írtad, hogy leány _térítők_ betévedt _kosoknak_. Szóval kostérítők. :)

@mirx: csak kolostor helyett kódostorba vonulsz? :)

mirx 2013.10.20. 21:31:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ööö mondjuk a mulatós, a rap, a rockopera és a country után pont a musical az, amitől zeneileg viszketést kapok, de azért megpróbálom.
Bár nehezen tudom elképzelni, hogy a South Park készítői olyasmivel álljanak elő, ami nem sért senkit. Ezért is bírom őket annyira. :))

mirx 2013.10.20. 21:35:22

@vazzup: te ma nagyon pihent vagy, hallod (:

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 21:43:11

@puhacica: Nem te lettél volna a cimzett, hanem SodalisO...csak vhogy rädkattintodott. :-)

BTBTBT 2013.10.20. 21:43:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nehéz elhinni, hogy Trey Parker ne lépne senkinek a tyúkszemére.
Londonban nagyon zabálják az előadást.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Nem ismerem. Hááááát... ez olyan nagyon lájtos nekem. Pedig jól indult. De ajánlom majd a nagy metálrajongó haveromnak. Na, ő aztán eléggé elvetemült cuccokat hallgat. Rudy Ratzinger ismerős?

"How you please, when you tease? :-)"
Ezt milyen kontextusban, ha szabad kérdezni?

@vazzup:
Oké. Azt hittem, már rosszul emlékeztem a kos elnevezésre. :)))
(O)kos-térítők.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 21:45:41

@mirx: Akkor ezt ne nézd meg :-) www.imdb.com/title/tt1707386/
Mi véletlenül letöltöttük...elöször nem volt hang...aztän meg sajnos igen. :-(

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 21:48:31

@Barátusz: Läjtos? :-)
Na akkor elö a farbäval! Mit szeretsz?
A mondatot a burleque-ben szoktäk hasznälni... a gyémänthegyüre érintgetésére értettem. :-)

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 21:49:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem bántásként, de az agymosás tipikus szövege (témától-területtől függetlenül, hisz nem csak a vallással kapcsolatban van jelen a sulykolás, a folyamatos ismétlés, a kinyilvánítás...).
Én alkalmatlan vagyok arra, hogy bármilyen felekezetnek tagja legyek (úgy értem, aktívan hívő tagja, tehát nem csak formális tag). Mindnek van ilyen.olyan szabályrendszere és eszmerendszere. Nomost ha én valamit nem értek, nem világos, akkor kérdezek. Mert érteni akarom (ez már eleve "rossz" pont hit tekintetében), mert érdekel. Node ez zömmel nem pozitívum, hanem negatívum. A kételkedést látja a kérdezésben a legtöbb egyház, márpedig ha kételkedik az illető, akkor hogyan lehetne jó hívő? Sehogy.
Ráadásul minél több a szabály (netán minél sarkalatosabbak, részletekbe menőek, minél súlyosabban szankcionáltak, akár apróságnak tűnő dologgal kapcsolatban is büntet), annál több /esetemben/ a kérdés-lehetőség...
Így hát nem vagyok jó "alapanyag" egyik felekezetnek sem...
Maga a hit és a vallás témakör érdekel, őszintén szólva "középen állok": nem utasítom el Isten létének lehetőségét, ugyanakkor képtelen vagyok a feltétel nélküli hitre (azok a fránya kérdések...).
Emiatt aztán a "fogadd el és kész"-jellegű dolgokat agymosásnak (vagy szándékának..) tekintem.
Kösz a válaszokat :)

puhacica 2013.10.20. 21:50:34

@Quercus58: na arról biztos. :D még azt nem döntöttem el, hogy ennek örülnöm kéne, vagy inkább szomorú legyek?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 21:51:02

@diggerdriver:
Ezek szerint az utóbbi pár évben kerültek bele új vasoszlopok... :)

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 21:54:29

@Barátusz:
"Csak azért, mert nem kommentel, még figyel. :)))"

Oszt közben meg mi itt romlunk, állapotilag.
Hát milyen doki az ilyen, aki ezt tétlenül végignézi???
Anno volt valami eskü is, az most smafu???

:)))

mirx 2013.10.20. 21:55:13

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Hidd el, önszántamból sose nézek musical-t.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 21:56:41

@mirx: @Barátusz:

Pedig ez tényleg csak humoros, de messze nem sértő.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 21:58:36

@macamuca:

Ez bonyolult kérdés, de érdekes. Holnap válaszolok, most mennem kell.

puhacica 2013.10.20. 22:00:31

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): nem láttam, nehezen viselem mike myerst. gyémánthegyű aranyszerszám? :)

BTBTBT 2013.10.20. 22:01:24

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
"véletlenül letöltöttük"
Mer' csak össze-vissza kattinggatsz, mi?. :)

Na, akkor most megint *hülyén néz*. :)
Mi az a burleque? Vagy börleszk? Ehhez hogy jön a gyémánthegyű?

A "lájtos"-t úgy értettem, hogy ezoterikus zenének indult, ami oké, aztán rockos beütése lett (ami önmagában, már a rock, is okés), de a kettő keveréke nekem nem jön be.

Rengeteg zenét hallgatok.
NIN, Zeppelin, Rammstein, Thievery Corporation, régi Metala, DM, Oldfield, William Orbit, régi Coldplay, R.E.M., Portishead, Sting, Dead Can Dance. Meg még egy csomó más.

Ez a dupla X kromoszóma akar lenni az új nick-edben? Azért cseréltél, mert már leálltál a "leszarom"-gyógyszerről?

Az elején lépd át a hülye reklámot -
www.youtube.com/watch?v=kSoBORS3KZE

@macamuca:
Most az adatgyűjtési fázisban van. Aztán felállítja... a kórismét. És aztán jön a kezel... kényszerzubbony. :)))

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Majd egyszer megnézem. de egyenlőre sokallok 90 fontot egy jegyért. Meg musical esetén jobb lenne előbb olvasni a szövegkönyvet, mert nem biztos, hogy egyből megértem, mit énekelnek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 22:04:01

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Nem ugyanaz a helyzet.
Amit az emlékműről leírtam az az akkori helyzetet tükrözi a mostani helyzetet meg a tegnapi naszóvalban írtam le.
Tudod amikor a kobrát trenírozzák...

BTBTBT 2013.10.20. 22:10:39

"kattinggatsz" Bakker! :(
A helyesírásom rendben, igazából csak gépelni nem tudok rendesen. :)))

eagles 2013.10.20. 22:13:54

@sodalisO:

van aki mástól él át o.........ust.

"Inkább járkálok egy nejlonszatyorral, amiben ötezer euro van, mint egy Louis Vuitton/Gucci/Prada táskával, amelyikben csak egy százas."

(C. Joybell C.)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 22:23:37

@Barátusz: Igen, csak össze-vissza kattintgatunk, mint digger.... :-)
Burlesque akart lenni, de valamikor olyan gyorsan gépelek, hogy a klaviatura nem birja. :-)))
Trip hop a neve ennek az iränyzatnak. Hangulat kell hozzä, az igaz. Nekem a kedvenc szämaim az Everyone is Everyone, és a Just Hang On, Beautyful One. Onnan jött, hogy a Continuum cimü sorozatot néztük, és ott volt a zene. A föszereplöje a sorozatnak tök ugy néz ki, mint Dobo Kata. :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 22:24:17

@Barátusz: Vigyäzz, mert jön Töki, oszt neked is jol beszol! :-)))))

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 22:26:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
ok, jóccakát.

@Barátusz:
vagy zubbonyvarró-tanfolyamokat keresgél... a kedvünkért megvarrja nekünk, egyénre szabottan....
:)))

Jóccakát, megyek, megnézem, kezd-e tavaszodni a hálóban....

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 22:28:56

@macamuca: Jóccakát, megyek, megnézem, kezd-e tavaszodni a hálóban....
Keresed az abszolut tavaszt? :-))))
Yo8!

BTBTBT 2013.10.20. 22:32:54

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ez az Au4 trip hop? Mióta?
Ha Massive Attack-ot, Morcheebá-t (mindkettőtől szeretek több albumot is) vagy a Chemical Brothers-t említed, akkor még értem is.

Ja, Kruder + Dorfmeister is nagyon megy. Meg egy-egy zenekar/énekes bizonyos albuma vagy időszaka. 90-es évekbeli Bowie (a többi nem érdekel), Best of Muddy Waters, A P. Floyd-tól két album, ilyesmik. Illetve klasszikusokat is.

Most azon filózok, hogy beszerzek valami Yonderboi-t az eBay-ről 5 fontért. Otthon valami 4-5 ezer forint, és nem szállítanak Európába.

Akkor jól gondoltam a csajszi kromoszómát.

Nem vagyok magát kitartató nő, úgyhogy Tökitől nem kell félnem. :)))

@macamuca:
Kezd bizony tavaszodni! :DDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.20. 22:40:38

@Quercus58: :-DDDDD
@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Neked olyanod is van ?:-)))
@vazzup: Mért, ugyan már, annyira nem lehetsz öreg! Bár 90 felett már elfogadom a kifogásokat! :-D
@Barátusz: Dugni.......hm, annyira utálom ezt a szót......:-DD de tényleg, most komolyan.!!! Mit dugni? papír 500-ast? vagy csöncsöngyűrűt? azt szoktak dugni, meg dugót az üvegbe. :-P

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 22:44:00

@diggerdriver:
A kobra trenírozása (azaz az emberek méregfogának kihúzása) és a cölöpállítás (azaz újabb gonoszságok elkövetése) nem ugyan az szerintem.

Annyiban talán mégis, hogy a méregfog meg nem létének egyenes következmés az új cölöp (pl. most az energiacégek visszaállímosításának rémképe).

Esetleg külföldön élő wannabe vendégmunkások ( :) ) állíthatnának jelképes +1 cölöpöt... :) Kormányváltáskor pedig mehetnél és lebowlingozhatnád az egész emlékművet (tekintsünk el attól, hogy kár lenne érte, mert nyilván...) :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 22:51:09

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Nézd, a jelképes cölöpök most is megvannak persze, de soha nem fognak összeállni ékké.
Ez a nagy különbség.

BTBTBT 2013.10.20. 22:51:29

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Not for the squeamish -

www.youtube.com/watch?v=vU3eY5N9T8A

@sodalisO:
De nem is arról volt szó, hogy neked tetszik-e, hanem hogy a pasik mit mondanak. Amúgy meg neked magyarázzam, hogy mit dugnának és hová? :)))

"csön csön gyűrű" :DDD De régen hallottam utoljára ezt a szót. Nagyjából gyerekkoromban.

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
"külföldön élő wannabe vendégmunkások"
És ha nem tekintem magamat vendégmunkásnak, akkor is kitalálják majd, hogy megadóztatnak?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 22:53:35

@Barátusz: Azota, hogy ha beirod a tecsöbe, akkor kijön. :-) Mondjuk én is csodälkoztam rajta, de a Chemical Brothers-szel és a Massive Attack-kel együtt jött ki... A Morcheebätol csak egy albumot ismerem, de az nagyon bejött.
@Quercus58: Néhanapjän azt is.... :-)
@sodalisO: "csöncsöngyűrű" der rég hallottam mär ezt a szot! :-)

blackhairlady 2013.10.20. 22:59:00

@diggerdriver: "Nagyon kevesen tudják értelmezni
Fantasztikus művészi munka"
Ha nagyon kevesen tudjak ertelmezni akkor ott valami felre csuszott. Ugy mint Saman posztjainal, hozzaszolasainal.

BTBTBT 2013.10.20. 23:00:25

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Morcheeba - The big calm. Alap.
A Massive-tól meg a Mezzanine.

Mi a fene az a tecsö? Szótárat is mellékelnél? :)))

Az egyik kedvenc DCD-koncertfelvétel. A képminőség nem a legjobb, de a zene! :)

www.youtube.com/watch?v=itwL5y0He-k

eagles 2013.10.20. 23:03:29

@sodalisO:

Dugni. Csúnya szó. Mennyivel szebben hangzik ez:

Gőggel kisértetbe csak egyszer is vinnél,
Nyoszolya-virágnak még csak egyszer hinnél,
Adnám új vágyamat vágyakozó vádnak
S adakozó számat ragadozó szádnak.

Mindent fölfrissitnék, mindent megajánlnék.
Havasan hullanék Reád az ajándék
És mindent megadva és mindent ellesve
Feledéssel búgna ránk a legszebb Este.

Ady Endre

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 23:10:26

@diggerdriver:
Hát... a 98-02-es kormány (és ellenzék) sikeresen éket vert nálunk a családba...

@Barátusz:
Azt hittem, hogy ennél okosabb vagy... :(
Az a vendégmunkás, akire Magyarország törvényesen megválasztott Miniszterelnöke, ő felsége, élet és halál retteget ura, a magyar football mecénása, I. Nagy, Bölcs és Igazságos Orbán Viktor azt rámondja.
Nem érdekes, hogy mit hiszel vagy gondolsz.

Ha Őszentsége azt mondja, akkor 350 millió amerikai fogja befizetni az adót, mert az úgy van, a úristen földi helytartójának senki sem mer ellent mondani. Nevét félik tengeren innen és túl is.

Most, hogy ezt tisztáztuk, beszélhetünk a hüvelygombáról...

BTBTBT 2013.10.20. 23:18:18

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Még egy elektronikus előadó, akit ismerhetsz: Deadmau5

Egy brutál -
www.youtube.com/watch?v=hKqprJwWH4M

És egy lájtos -
www.youtube.com/watch?v=_esYONwdKuw

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Vágom én, hogy őkelme mit szeretne, de nekem az valahogy nem smakkol.
Kíváncsi leszek, hogy jövőre is protest-szavazás lesz-e otthon a 2/3-ad ellen, mint 2010-ben volt a balosok ellen.

Nálad a labda: mondj valamit a hüvelygombáról. :)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 23:23:57

@Barátusz: Ejjj, lätszik, hogy régota élsz az ängilusoknäl. :-)
Youtube

BTBTBT 2013.10.20. 23:26:24

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Miért? Nálatok levédi a tartalmat a GEMA, vagy mi?
Netán a zenekarok, amiket linkeltem?

BTBTBT 2013.10.20. 23:26:59

@Barátusz:
Ja, hogy a tecsö? Még mindig nem értem. :)))

BTBTBT 2013.10.20. 23:27:48

@Barátusz:
Azt értem, hogy a youtube-ra értetted, de hogy lesz abból tecsö?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 23:29:58

@Barátusz: Nagyon pihentnek kell lenned, hogy értsed. :-)
You= te tube=csö
Nälunk csak az IT-s védi le a gépet, ugyhogy majd csak otthon nézem meg. :-)

BTBTBT 2013.10.20. 23:37:06

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Eszembe nem jutna így fordítani, vagy úgy általában lefordítani. Meg hosszú "ő"-vel hamarabb le is esett volna. (Tudom, nincs hosszú ő-d.) :)))
Egyébként tényleg fáradok. Menek is. Jóccakát!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 23:48:01

@Barátusz: Nekem sem, de Mo-on szoktäk igy hasznälni, ugyhogy ne lepödj meg! :-)
Yo8 neked is!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.21. 06:23:15

@Barátusz:
Nem tudok, meg sosem volt huvelygombam, de ki tudja mit hoz a holnap :)

Ilyen is ritkan van, hogy ejfel utan nincs komment.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.21. 08:25:25

@macamuca:

A hit emberi szükséglet. A kérdés csak az, hogy az ember hogyan elégíti ki. Manapság Európában a fő módszer már nem a vallás, hanem valamiféle furcsa miszticizmus, ufológia, hasonlók.

Az meg, hogy milyenek a szabályok, nem számít. Az ember úgyis maga dönt, hogy akar-e valamit vagy sem.

S még a szekták is tudnak hasznosak lenni. Én ismerek dühöngő közveszélyes elmebeteget, akiből egy szekta csinált normális embert.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.21. 17:51:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Miért lenne szükséglet?

Én remekül megvagyok vallás, horoszkóp, sors, karma, ezoterika, stb... nélkül is.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása