oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. október 20. 07:00,  A trehány svájciak és egy földrengés 428 komment

2013. október 20. 07:00 Határátkelő

A trehány svájciak és egy földrengés

Három posztot ajánlok ma, remélem, mindhárom érdekes lesz majd, ha más-más miatt is. Az elsőben ellátogatunk a pacifikus tűzgyűrűre, és végigélünk egy igazi, jófajta földrengést. A másodikból kiderül, hogy a svájciak is tudnak trehányak lenni, végül pedig harmadikként hasznos mobilappokat ajánlunk, nem csak a külföldi élethez.

cím_70.jpg

Európában élve azért viszonylag ritka a komoly földrengés (legutóbb ugye Olaszországban volt talán komoly károkat okozó, de lehet, hogy megcsal az emlékezetem), a világnak azonban vannak olyan – ilyen szempontból - kevésbé szerencsés részei, ahol a természeti katasztrófák jóval gyakrabban fordulnak elő.

Amerikában élő ismerőseim például már-mát természetesnek veszik a tornádókat, az embertelen hóviharokat, és az egyéb nyalánkságokat. Nem sokkal jobb a helyzet (sőt...) a Fülöp-szigeteken sem, ahol Marci a napokban élt át egy 7,2-es erősségű földrengést. Miután ilyen még sosem volt a Határátkelőn, nem tudtam megállni, hogy ne szemlézzek belőle, természetesen erősen ajánlva a továbbolvasást! De nézzük, mi is történt!

„Reggeli után visszamentem a szobámba összepakolni a cuccom, hogy nekivágjak a hazafele vezető rögös útnak, mikor úgy éreztem, mintha hullámozna alattam a talaj.

Gondoltam is, hogy francba még mindig érzem a tenger hullámzását - előző nap kint voltam a vízen, ami elég haragos volt, és ha sok időt töltesz el a hullámok között, akkor utána a parton is azt érzed mintha még ott lennél a vízen, a hullámzásban. Aztán láttam, hogy nem csak én érzem a hullámzást, hanem a tárgyak is mozognak a szobában.

Fejemben elkezdtem végigpörgetni a tanultakat az általános iskola első osztályától. Majdnem eljutottam a másodikig is mire bevillant, hogy ez bizony földrengés. Hoppácska, kiszaladtam gyorsan, nehogy felettem dőljön össze az épület. Szerencsére egy perc alatt vége lett a rengéseknek és nem lett semmilyen kár.

(...)

A második felvonás délután volt, mikor már a reptéren voltam és becsekkoltam mindent. Ültem a váróban és mint akinek japán vér csörgedezik az ereiben, észre sem vettem, hogy földrengés van, amíg el nem kezdtek sikongatni a nők. Akkor kezdtem el érezni, hogy bakker, megint inog a talaj a lábunk alatt, csak itt most közel sem vagyok olyan jó helyzetben, mint reggel, mert nem tudok csak úgy kiszaladni az épületből. Meg a tömeg is kezdett pánikolni, aztán hiába csak 1.5 méter magasak az emberek, ha 10-en átfutnak rajtad, akkor azt már megérzed."

A történet legkevésbé sem vicces vége, hogy a földrengésben egyébként több tucat ember életét veszítette, épületek dőltek össze. Minden mást, pár képet is elolvashattok és megnézhettek a 90milliófülöpke blogon!

A trehány svájciak

A svájciakról mindenkinek él egy kép a fejében, ezen a derék ország derék polgárai elképesztően precízek, mindenre odafigyelnek, és általában eléggé unalmasak. Az unalmasságot nem tudom megítélni, de Tilmir minapi posztjából az mindenesetre kiderült, hogy a precizitással azért akadnak problémák.

„Az iskolának van egy uszodája (!) is. Ott is volt még némi feladat. A helyiséget épp takarították, amikor a takarítónő kinyitotta az ablakot...

Tilmir ablaka.jpg

Ami ennél érdekesebb, hogy szóltak a Hausmeister-nek (nálunk gondnok), aki szemrebbenés nélkül visszarakta az ablakot a helyére, és ennyiben maradt a probléma megoldása.

Itt csak halkan, csendben megkérdezem, ha egy kisiskolás nyitja ki az ablakot, aki valószínűleg sem lélekjelenléttel, sem erővel nem rendelkezik az ablak megtartásához, akkor mi lesz?"

Ha elolvassátok a teljes posztot, abból még két dolog mindenképpen kiderül: az egyik, hogy mi volt a baja az ablaknak, a másik, hogy miként oldják meg Svájcban azt a helyzetet, amikor egy postaláda helyett kettő kellene, de nincs hely...

Hasznos applikációk mobiltelefonra és tabletre

Végezetül egy közszolgálati jellegű írás a Nők külföldön oldalról, ahol a „kütyümániás" Petra összeszedte a szerinte a külföldi léthez leghasznosabb applikációkat.

Természetesen van közöttük olyan, ami magától értetődik (mondjuk a Skype és társai), ám akad olyan is, amit én speciel eddig nem ismertem, mondjuk az offline várostérképeket kínáló Citymapstogo.

Ha ez nem lenne elég, az Androidos telefonokhoz használatos alkalmazásokat (lesz majd iPhone, illetve iOs poszt is az ígéret szerint) igen akkurátusan kategorizálta is a szerző, úgyhogy ha valakit érdekel, viszonylag könnyen megtalálja itt.

A lista nyilván nem teljes, és biztos a kommentek között is számtalan kiegészítés feltűnik majd, de szerintem ez csak jó, hiszen mindig akad valaki, akinek újdonság az, ami másnak természetes.

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Svájc Fülöp-szigetek

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr295588636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eagles 2013.10.20. 20:46:14

@macamuca:

Óhajod parancs.

A fiatal zsidó házasodna, de nagy dilemmába van. Felkeresi a bölcs rabbit:
- Rabbi! Házasodni akarok, de mondd, mit tegyek? Vegyek el egy bomba jó nőt, aki egész életemben megcsal fűvel-fával, vagy pedig egy rusnyát, ez esetben tudom, hogy csak az enyém lesz örökre.
Mire a rabbi:
- Hát dönts fiam, mi jobb. Megosztani egy tortát a barátaiddal, vagy megenni egy kalap szart egyedül?

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 20:46:36

@mirx:
dehogy oltom, isten ments!
:))

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.20. 20:47:09

@mirx: upsz, ezt most még jobban félreértetted, mondd, jól vagy? iszol te eleget?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 20:48:15

@DieNanny:
Igen, persze :)
Köszönöm!

@puhacica:
Ott volt a rendes verzió is... ilyen sós, rákos torta citromdarabokkal.
A svédek imádják, nálunk a cégnél negyedévente, a nagymeetingen mindig van.
Még sosem próbáltam megenni, diszkrétebb visszautasítani, mint végigrókázni a helyet :D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.20. 20:49:44

A örök fanyalgo kommentelőknek lassan már Svájc lesz a következő lerágott csontja Anglia. :-P
@diggerdriver: @Quercus58: Jól el vagytok! Mi van nem kaptatok a héten a hegyére ???!!!

2013.10.20. 20:51:18

@Babette_: akkor nalam is lesz facepalm.

mirx 2013.10.20. 20:53:22

@Babette_: izé, volt egy házaspár, akit meggyőztek, hogy legyenek ők is mormonok, azzal, hogy azért nézik az ufókat, mert keresik istent, a pár is akarta keresni istent, betértek, de aztán nem volt szex, és kitértek.

vagy nem?

p.s. ja, és nem volt rendes kávé. ez esetleg fontos lehet.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 20:53:43

@puhacica:
Nincs még egy olyan zseniálisan kigondolt és megtervezett emlékmű mint az 56-os.
Nagyon kevesen tudják értelmezni pedig nagyon egyértelmű a mondanivalója.
Fantasztikus művészi munka.

BTBTBT 2013.10.20. 20:55:10

@macamuca:
"feljövőben a szex is"
Csak pislogsz, mi? :)))

@puhacica:
Ja, hogy te a másik oldalról fényképezted? Onnan még nem láttam képet az emlékműről. Illetve mire elkészült, már nem jártam Pesten.
De anno töltöttem homokot az időkerékbe.

Igen, a füvesre gondoltam. Az igazat megvallva nekem nem is tetszik, éppen azért, amiért neked meg igen. Egy szimpla és lapos felvételnek tartom.
De mivel múlthéten megemlítődött, hogy "de hát Angliában milyen zöld a fű", gondoltam, azt is rögzítem.

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 20:55:49

@Quercus58:
Sőt, 3 in 1....
Nem kötekedésképpen, de a kávé kimaradt...
Szóval, valaki esetleg?
:))))))))

@sodalisO:
minekahegyéremitnemkaptak???? arra? azt? vagycsaknekemvankéső???
:))))))))

puhacica 2013.10.20. 20:57:02

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: szerintem megkóstolnám. számomra ehetőbbnek tűnik, mint a lekváros-sajtos bundáskenyér. :D

@sodalisO: ezt a héten találtam, eszembe jutottál róla: www.diyphotography.net/milky-pin-ups-are-traditional-40s-pinup-photos-made-high-speed-milk-nsfw

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.20. 20:57:33

@mirx: volt egy házaspár, akik sokat lesték a z ufókat.
jöttek a mormonok (a térítőket hívják eldereknek), és meggyőzték a házaspárt, hogy igazából az ufókeresésük isten keresése.

szóval nem a mormonoklesik az ufókat.

BTBTBT 2013.10.20. 20:57:53

@Quercus58:
Ezt szimplán zsidó nélkül, házasodni akaró fiatalemberrel ismerem.

@sodalisO:
A gyémánthegyűre gondolsz, M.? :))

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 20:58:33

@Barátusz:
olyannyira, hogy @sodalisO: kommentjénél is csak tippelek :)))))))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 20:59:51

@macamuca:

Miközben spórolsz nemes célra, azon kell elmélkedni, hogy milyen jó, hogy egy ilyen emberbarát szektának vagy a tagja és hálát kell adnod az isteneknek, hogy ilyen nagyszerű vezetői vannak egyetlen igaz egyházuknak. S ha ilyen magasztos gondolatokkal vagy eltelve, miért akarnál szexelni?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.20. 21:00:01

@macamuca: Hát nézd meg miket írnak, milyen stílusban !! Mint a kiéhezett hímfalka, szexuális szájkarate a HÁ-n. :-DDDDD Igen, gondolom , a semminél az is jobb ha elméletben játszák le így -úgy! :-))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 21:02:22

@diggerdriver:
Vagy csak elfogyott a rozsdamentes anyag és a végére nem maradt más, csak a sima vas :)

De mesélj, mert semmit sem tudok róla :)

puhacica 2013.10.20. 21:02:23

@diggerdriver: pedig ezt is hányan fikázták! ami viszont nagyon elszomorító: olyan szinten van teleszarva az oszlopok között, hogy az valami elképesztő. mint egy nyilvános retyó, komolyan.

@Barátusz: "csak az a szép zöld gyep" :)

eagles 2013.10.20. 21:02:45

@sodalisO:

Na hallod. A mInap meg akartam kóstolni az asszonyt. Az mondja:
-mi van neked apukám?
-mi lenne?
gyíkod. micsoda a gyík?
-micsoda?
-hüllő. mit csinál a hüllő?
-mit?
-téli álmot alszik. próbálkozz tavasszal.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.20. 21:03:34

@puhacica: De cuki vagy ! Nagyon klasszak! De én igaziból az archív, 1940 körüli képeket szeretem, ezeket a modern technikával, photóshoppal készült képeket nem csipázom nagyon. Ezek nekem nagyon nyálasan szépek már.
Viszont ! Ma vettem egy olyan állat kis cuki pin-up-os ridikült, hogy majdnem o........... volt.:-))))))))))))))))))))))))) Gyönyörűséges!!!!!!
@Barátusz: Nagyjából pont !!! :-)))))

mirx 2013.10.20. 21:03:41

@Babette_: Pedig pont rávezettél a "Mormon Cosmology" című wikipédiás szócikkre, mi szerint

"Mormon cosmology teaches that the Earth is not unique, but just one of many inhabited planets, each planet created for the purpose of bringing about the immortality and "eternal life" (i.e., the highest degree of salvation) of humanity. These worlds were, according to doctrine, created by Jesus."

És lejjebb azt írja, hogy az alienek nagyon hasonlítanak az emberre, és lenni barát, nem bánt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 21:07:53

@sodalisO:
Mókuska, ha már berúgtad a kocsmaajtót ideje hogy rácsavarodj a rúdra:))))))))))))))

vazzup 2013.10.20. 21:08:24

@sodalisO: origami, ortogonális vagy organizmus? :)

puhacica 2013.10.20. 21:08:31

@sodalisO: :D hát igen, ez valóban más kategória. viszont nagyon kreatív és profi munka. a régieknek viszont HANGULATA van. :) megnézném azt a szerzeményt!

BTBTBT 2013.10.20. 21:08:48

@macamuca:
Vágod te, miről van szó. :)))

@puhacica:
Na most képzeld el, ha kapaszkodó nélkül kéne szarniuk. :)))
De komolyan: gány, hogy egy közterületen ilyesmi előfordult.
Ez persze nem jelenti azt, hogy csak Mo.-on vagy Pesten fordul elő ilyesmi.

Az egyik korábbi munkahelyemnél volt egy céges parkoló az épület mögött. Nem egyszer, de nem is kétszer kellett a gondnoknak slagolnia a betont reggelente, mert egyesek nem találtak vécét a közelben.

Ugye Poldi bácsi? :)))

@sodalisO:
Csak a gyémánthegyű végét hadd érinthessék már oda egy kicsit, ugye? :)))

@mirx:
Száz szónak is egy a vége: nem volt kufirc, amikor betértek, aztán kitértek.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 21:09:23

@Babette_:

"a térítőket hívják eldereknek"

Ez így pontatlan.

Eleve vannak lány térítők is, s ők nem elderek. S elméletileg lehetne a fiú térítő is más, nem elder. Pár a gyakorlatban szinte minden fiú térítő elder.

Valójában az elder az egy papi rang.

A mormonoknál a papságot minden aktív férfi egyháztag megkapja (1978 óta a négerek is, azelőtt számukra ez tiltott volt). Kétféle papsági rend van: egy alacsonyabb és egy magasabb. Az alacsonyabb papsági rend első három fokozatát (diakónus, tanító, pap) a gyakorlatban minden aktív férfi egyháztag megkapja 12, 14, ill. 16 éves korában. A magasabb papsági rend első fokozata az „elder”, ezt a gyakorlatban az aktív tagok 17 éves koruk körül kapják meg.

A misszionáriusok kozött vannak idősebbek is, ezek szinte mindig házaspárok. Ebben az esetben a férfitag jellemzően több, mint elder.

Viszont szokás mindenkit eldernek szólítani, akinek megvan a magasabb papsági rendje, kivéve a vezetői funkciót betöltőket, őket elnöknek szokás szólítani (helyi szinten is).

A mormon egyházi struktúra a végletekig centralizált és hierarchikus. Minden szint a felsőbb szint hatalma alatt áll, minden szempontból.

A legkisebb szint a gyülekezet, ennek vezetője a püspök, amennyiben elegendő számú (400-500 fő) tagsággal rendelkezik a gyülekezet, kisebb létszám esetében a gyülekezet vezetője nem püspök, hanem „gyülekezeti elnök”.

Jelenleg kb. 30 ezer mormon gyülekezet van a világban.

A gyülekezet a következő területi egység alatt áll, ez vagy a misszió (olyan területeken, ahol még nincs elég egyháztag) vagy az úgynevezett stake (magyar mormon terminológiával „cövek”) alatt áll.

A cövekek is nagyobb egységekbe tömörülnek. A legmagasabb területi egység a „terület”, ebből jelenleg 26 van a világon, a területek vezetői a egyház legmagasabb rangú vezetőiből kerülnek ki.

Felettük van a 15 apostol, közülük 12 a Tizenkét Apostol Tanácsában, 3 pedig az Első Elnökségben van.

Az egyház elnöke egyben az Első Elnökség vezetője. Minden apostol profétának és látnoknak minősül.

Brigham Young kora óta az egyházelnök halála esetén minden alkalommal az éppen rangidős apostol lett megválasztva új egyházelnöknek.

Ez a nagy mormon felekezetre igaz, a kisebbiknél nem teljesen így van.

Magyarországon – bár a mormonok missziós tevékenysége már a XIX. század végén megkezdődött – a aktív mormon tevékenység csak a XX. sz. 80-as évei végén indult meg. Jelenleg kb. 5000 mormon egyháztag van Magyarországon és a szám stagnál: folyton lépnek ki az emberek, s az új emberek csak a kilépőket számát kompenzálják.

Az újraalapított mormonok - a második mormon felekezet, taglátszám alapján - is jelen vannak Magyarországon, 100 körüli tagsággal.

BTBTBT 2013.10.20. 21:11:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Eleve vannak lány térítők is"
És legalább szépek? Csak mert úgy nagyobb a valószínűsége, hogy betér egy eltéved kos.

2013.10.20. 21:14:44

@Babette_: jaaah, azt hittem, hogy hunglishul beszeltel es az elderek, mint idosebbek, jottek meggyozni a part.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 21:15:01

@mirx:

A Book of Mormon című mjúzikelt ajánlom. Szerintem még annak is nagyon vicces, aki nem ismeri a mormonokat. De aki ismeri őket, annak NAGYON-NAGYON az. A South Park rendezői írták a művet. S hozzáteszem: mindez úgy, hogy a mű abszolút nem sértő. vimeo.com/71586579

vazzup 2013.10.20. 21:15:15

@Barátusz: nekem az volt a kedvencem, amikor Kiss Ernő nyugalmazott rendőr dandártábornok részegen oldalbahugyozta a rendőrpalotát...

2013.10.20. 21:11:39
De akkor ők a kostérítők?

eagles 2013.10.20. 21:15:22

@mirx:

Te kicsilány, de most tényleg. Arról van szó, hogy apáca akarsz lenni, csak előtte benézel a hormonokhoz, hátha ott bocsánatos bűn, ha néha megtévedsz?

puhacica 2013.10.20. 21:15:42

@Barátusz: én se tudom, mit vagyok úgy felháborodva. egyszer a belvárosban araszolgattunk a dugóban, aztán látom ám, hogy két parkoló autó között világlik ki a telihold, alatta nő a kupac, mindez fényes nappal, a legnagyobb csúcsban. azt hittem, lerakom a hajam. meg egyszer vártam az uramat békásmegyeren, akkor tanult vezetni. tél volt, 6 körül, már sötét. ücsörgök a kocsiban, nézegetem a forgalmat, mikor jön egy tag a parkolóval szemben a járdán, síruhában. odaért egy bokorhoz, megállt, dehát csóró kopasz cserje semmit nem takart egyik oldalról se. mire kibontotta a brét a siruhából, meg mire visszarakta, halálra röhögtem magam. utólag jutott eszembe, kár hogy nem kapcsoltam rá a refit.:D

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 21:16:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ok, csak én racionális(nak tűnő) érveket próbáltam keresni, hisz a böjtölés ezen formája (az étel árát be kell fizetni a közösbe) eléggé ésszerű, mármint a szervezet szempontjából = tuti bevétel, heti rendszerességgel (függetlenül attól, hogy gondolom, másféle fix bevételeik is vannak, ha úgy tetszik, ezt egyfajta adónak tekinti egy felekezeten kívüli, a neve/oka mindegy, lényeg, hogy fix legyen) (remélem, ovi nem olvassa ezt a posztot-kommentet.....).
Az, hogy elmélkedni kell a szervezet és vezetői nagyszerűségéről, ez máshol is jelen van, ami meglepett, hogy ezt előírt időpontban kimondottan szex helyett kell tenni...
Kár volt összekeverni, mondom ezt kívülállóként: ha a szex-tiltást és a helyette előírt elmélkedést tele hassal élheti át a hívő, vagy az üres has+elmélkedik duett után szexelhet egyet (ha kedve tartja), netán pld szombaton tilos a szex, helyette elmélkedni kell, vasárnap viszont böjtölni kell, az étel ára meg megy a közösbe, akkor nem lenne ennyire zavaros az indoklás. Mármint számomra.
Mindenesetre kösz a választ és magyarázatot (a zavarosság nem a válaszodra, hanem az előírások értelmetlenségére vonatkozott) :)

@sodalisO:
Nehogy azt mondd, hogy kezdesz elpirulni, mert azt úgysem hiszem el! :)))
A részletesen taglalt bundáskenyér-fogyasztási szokásokról is lehetne érdekes következtetéseket levonni...
Mint fentebb írtam, andalúzkutya meg ilyenkor sehol sincsen...
:))))))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.20. 21:17:22

@diggerdriver: Ezt bízd rám, elég nagylány vagyok már, én boldogulok !!!! :-)))))))))))))))
@vazzup: Hát, hagylak ezzel kicsit elmolyolni, oksa ??? :-DDDD
@puhacica: majd lefényképezem, és elküldöm mailben, ok? :-)))
@Barátusz: Hm??? Hát gondolom, erre gyúrnak, vagy izmoznak most kicsit, de talán majd ma este, elvégre vasárnap van !!! :-DDD

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.20. 21:17:33

@mirx: nem értek hozzá. csak annyit tudok, amit tőlük hallottam.
de azt soha nem felejtem:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 21:18:24

@Barátusz:

A mormon lányok legendásan csúnyák. Persze van kivétel azért.

Az amerikai vicc szerint: "They have that far-away look. The farther away they get, the better they look."

vazzup 2013.10.20. 21:20:27

@sodalisO: az én koromban már csak orr-gáz-must kap az ember, tudod, hogy van ez...

BTBTBT 2013.10.20. 21:24:31

@vazzup:
Nem kell ahhoz nyugalmazottnak, de még dandártábornoknak sem lenni. Elég csak jól beállítva lenni. :)

Mi a baj a kossal?

@macamuca:
"andalúzkutya meg ilyenkor sehol sincsen..."
Csak azért, mert nem kommentel, még figyel. :)))

@puhacica:
A kedvencem, amikor a házfalon lévő CCTV előtt állva kapják elő a kígyót, és állnak neki űríteni. De előtte szétnéznek mindkét irányba - csak nem fölfelé -, hogy jár-e arra valaki, aki megláthatja őket. :)))

@sodalisO:
Férfiak mondják, ha dugni akarnak: "CSak hadd érintsem hozzá a hegyét."...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 21:25:02

@macamuca:

Mondok egy tipikus mormon hozzászólást neked így rögtönözve. Ez hangzik ez 1000-szer a gyűléseken:

Nagyon örülök, hogy ma összegyűltünk. Imádkozzunk testvéreinkért, akik ma nem tudtak eljönni, imádkozzunk, hogy legközelebb ők is el tudjanak jönni. Érezzük Húsvét/Karácsony/bármi közeledő hangulatát. Kinyilvánítom, hogy Isten igaz, s JS tanúbizonysága igaz, s a Mormon Könyve igaz. S köszönöm Istennek, hogy prófétát adott nekünk. s hogy ma is próféta áll az egyetlen igaz egyház élén, köszönjük Istennek XY (egyházelnök neve) elnököt. S mindezt mondom Jézus Krisztus nevében, ámen!

mirx 2013.10.20. 21:25:40

@Quercus58: Az én teológiai ismereteimmel és szexdrogokrákendrollhoz való hozzáállásommal bizonyára remek apáca lennék :))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 21:26:28

@sodalisO: Tudod hogy van a mondäs? Éhes diszno (a) makk(omm)al älmodik. :-)

BTBTBT 2013.10.20. 21:28:12

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Vagy úgy is, hogy: éhes makkal disznókat álmodik. :)))

Köszi a kravos tanácsot a korábbi blogban.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ez vicces. Már a mondás, nem a legendás csúnyaság.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 21:28:53

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
@puhacica:
Azért fikázták mert tudatlan hozzánemértő faszok.
Mivel három nap múlva emlékezünk rá elmondom mi az üzenete.

Mit jelképeznek a vasoszlopok?
Minden vasoszlop egy-egy a kommunizmus önkényuralmának az embereket ért sérelme.
Az egyik vasoszlop például az államosítás a másik az erőszakos TSZesítés a harmadik a padlássöprések időszaka.
Vasoszlop jelképezi az AVÓ-t a besúgóhálózatot a személyi kultuszt az áruhiányt.
Minden oszlop sérelem.
Először kicsik és ritkák az oszlopok aztán ahogy a rendszer egyre durvult úgy nőnek és sűrűsödnek.
A rozsdának is jelentősége van. A felejtést jelképezi.
Az emberek először tűrtek. Éveken keresztül. Felejtsük el, majd jobb lesz.
Nem így lett.
Az oszlopok, a sérelmek egyre nagyobbak egyre sűrűbbek lettek, már nincs rozsda már nincs felejtés csak az ékké összeállt kockaköveket feltúró él van. A kockakő a barikádépítés jelképe nem véletlenül szerepel a kompozícióban.
Elképesztően zseniális munka.

A történethez hozzátartozik még egy epizód.
Mikor az emlékművet avatták akkor voltak a budapesti utcai randalírozások. Az összes politikus gyáván elbújt, egyedül a 90 éves Kosáry Domokos mert kiállni az emberek elé és a goj motorosok minden igyekezete ellenére csodálatos beszédet mondott.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 21:30:34

@puhacica: @Barátusz: Csak a gyémánthegyű végét hadd érinthessék már oda egy kicsit, ugye? :)))
How you please, when you tease? :-)

vazzup 2013.10.20. 21:31:41

@Barátusz: semmi baj a kossal, ez csak egy úgynevezett szóvicc volt, tudod. Azt írtad, hogy leány _térítők_ betévedt _kosoknak_. Szóval kostérítők. :)

@mirx: csak kolostor helyett kódostorba vonulsz? :)

mirx 2013.10.20. 21:31:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ööö mondjuk a mulatós, a rap, a rockopera és a country után pont a musical az, amitől zeneileg viszketést kapok, de azért megpróbálom.
Bár nehezen tudom elképzelni, hogy a South Park készítői olyasmivel álljanak elő, ami nem sért senkit. Ezért is bírom őket annyira. :))

mirx 2013.10.20. 21:35:22

@vazzup: te ma nagyon pihent vagy, hallod (:

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 21:43:11

@puhacica: Nem te lettél volna a cimzett, hanem SodalisO...csak vhogy rädkattintodott. :-)

BTBTBT 2013.10.20. 21:43:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nehéz elhinni, hogy Trey Parker ne lépne senkinek a tyúkszemére.
Londonban nagyon zabálják az előadást.

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Nem ismerem. Hááááát... ez olyan nagyon lájtos nekem. Pedig jól indult. De ajánlom majd a nagy metálrajongó haveromnak. Na, ő aztán eléggé elvetemült cuccokat hallgat. Rudy Ratzinger ismerős?

"How you please, when you tease? :-)"
Ezt milyen kontextusban, ha szabad kérdezni?

@vazzup:
Oké. Azt hittem, már rosszul emlékeztem a kos elnevezésre. :)))
(O)kos-térítők.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 21:45:41

@mirx: Akkor ezt ne nézd meg :-) www.imdb.com/title/tt1707386/
Mi véletlenül letöltöttük...elöször nem volt hang...aztän meg sajnos igen. :-(

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 21:48:31

@Barátusz: Läjtos? :-)
Na akkor elö a farbäval! Mit szeretsz?
A mondatot a burleque-ben szoktäk hasznälni... a gyémänthegyüre érintgetésére értettem. :-)

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 21:49:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem bántásként, de az agymosás tipikus szövege (témától-területtől függetlenül, hisz nem csak a vallással kapcsolatban van jelen a sulykolás, a folyamatos ismétlés, a kinyilvánítás...).
Én alkalmatlan vagyok arra, hogy bármilyen felekezetnek tagja legyek (úgy értem, aktívan hívő tagja, tehát nem csak formális tag). Mindnek van ilyen.olyan szabályrendszere és eszmerendszere. Nomost ha én valamit nem értek, nem világos, akkor kérdezek. Mert érteni akarom (ez már eleve "rossz" pont hit tekintetében), mert érdekel. Node ez zömmel nem pozitívum, hanem negatívum. A kételkedést látja a kérdezésben a legtöbb egyház, márpedig ha kételkedik az illető, akkor hogyan lehetne jó hívő? Sehogy.
Ráadásul minél több a szabály (netán minél sarkalatosabbak, részletekbe menőek, minél súlyosabban szankcionáltak, akár apróságnak tűnő dologgal kapcsolatban is büntet), annál több /esetemben/ a kérdés-lehetőség...
Így hát nem vagyok jó "alapanyag" egyik felekezetnek sem...
Maga a hit és a vallás témakör érdekel, őszintén szólva "középen állok": nem utasítom el Isten létének lehetőségét, ugyanakkor képtelen vagyok a feltétel nélküli hitre (azok a fránya kérdések...).
Emiatt aztán a "fogadd el és kész"-jellegű dolgokat agymosásnak (vagy szándékának..) tekintem.
Kösz a válaszokat :)

puhacica 2013.10.20. 21:50:34

@Quercus58: na arról biztos. :D még azt nem döntöttem el, hogy ennek örülnöm kéne, vagy inkább szomorú legyek?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 21:51:02

@diggerdriver:
Ezek szerint az utóbbi pár évben kerültek bele új vasoszlopok... :)

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 21:54:29

@Barátusz:
"Csak azért, mert nem kommentel, még figyel. :)))"

Oszt közben meg mi itt romlunk, állapotilag.
Hát milyen doki az ilyen, aki ezt tétlenül végignézi???
Anno volt valami eskü is, az most smafu???

:)))

mirx 2013.10.20. 21:55:13

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Hidd el, önszántamból sose nézek musical-t.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 21:56:41

@mirx: @Barátusz:

Pedig ez tényleg csak humoros, de messze nem sértő.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.20. 21:58:36

@macamuca:

Ez bonyolult kérdés, de érdekes. Holnap válaszolok, most mennem kell.

puhacica 2013.10.20. 22:00:31

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): nem láttam, nehezen viselem mike myerst. gyémánthegyű aranyszerszám? :)

BTBTBT 2013.10.20. 22:01:24

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
"véletlenül letöltöttük"
Mer' csak össze-vissza kattinggatsz, mi?. :)

Na, akkor most megint *hülyén néz*. :)
Mi az a burleque? Vagy börleszk? Ehhez hogy jön a gyémánthegyű?

A "lájtos"-t úgy értettem, hogy ezoterikus zenének indult, ami oké, aztán rockos beütése lett (ami önmagában, már a rock, is okés), de a kettő keveréke nekem nem jön be.

Rengeteg zenét hallgatok.
NIN, Zeppelin, Rammstein, Thievery Corporation, régi Metala, DM, Oldfield, William Orbit, régi Coldplay, R.E.M., Portishead, Sting, Dead Can Dance. Meg még egy csomó más.

Ez a dupla X kromoszóma akar lenni az új nick-edben? Azért cseréltél, mert már leálltál a "leszarom"-gyógyszerről?

Az elején lépd át a hülye reklámot -
www.youtube.com/watch?v=kSoBORS3KZE

@macamuca:
Most az adatgyűjtési fázisban van. Aztán felállítja... a kórismét. És aztán jön a kezel... kényszerzubbony. :)))

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Majd egyszer megnézem. de egyenlőre sokallok 90 fontot egy jegyért. Meg musical esetén jobb lenne előbb olvasni a szövegkönyvet, mert nem biztos, hogy egyből megértem, mit énekelnek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 22:04:01

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Nem ugyanaz a helyzet.
Amit az emlékműről leírtam az az akkori helyzetet tükrözi a mostani helyzetet meg a tegnapi naszóvalban írtam le.
Tudod amikor a kobrát trenírozzák...

BTBTBT 2013.10.20. 22:10:39

"kattinggatsz" Bakker! :(
A helyesírásom rendben, igazából csak gépelni nem tudok rendesen. :)))

eagles 2013.10.20. 22:13:54

@sodalisO:

van aki mástól él át o.........ust.

"Inkább járkálok egy nejlonszatyorral, amiben ötezer euro van, mint egy Louis Vuitton/Gucci/Prada táskával, amelyikben csak egy százas."

(C. Joybell C.)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 22:23:37

@Barátusz: Igen, csak össze-vissza kattintgatunk, mint digger.... :-)
Burlesque akart lenni, de valamikor olyan gyorsan gépelek, hogy a klaviatura nem birja. :-)))
Trip hop a neve ennek az iränyzatnak. Hangulat kell hozzä, az igaz. Nekem a kedvenc szämaim az Everyone is Everyone, és a Just Hang On, Beautyful One. Onnan jött, hogy a Continuum cimü sorozatot néztük, és ott volt a zene. A föszereplöje a sorozatnak tök ugy néz ki, mint Dobo Kata. :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 22:24:17

@Barátusz: Vigyäzz, mert jön Töki, oszt neked is jol beszol! :-)))))

macamuca [IHUN] 2013.10.20. 22:26:52

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
ok, jóccakát.

@Barátusz:
vagy zubbonyvarró-tanfolyamokat keresgél... a kedvünkért megvarrja nekünk, egyénre szabottan....
:)))

Jóccakát, megyek, megnézem, kezd-e tavaszodni a hálóban....

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 22:28:56

@macamuca: Jóccakát, megyek, megnézem, kezd-e tavaszodni a hálóban....
Keresed az abszolut tavaszt? :-))))
Yo8!

BTBTBT 2013.10.20. 22:32:54

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ez az Au4 trip hop? Mióta?
Ha Massive Attack-ot, Morcheebá-t (mindkettőtől szeretek több albumot is) vagy a Chemical Brothers-t említed, akkor még értem is.

Ja, Kruder + Dorfmeister is nagyon megy. Meg egy-egy zenekar/énekes bizonyos albuma vagy időszaka. 90-es évekbeli Bowie (a többi nem érdekel), Best of Muddy Waters, A P. Floyd-tól két album, ilyesmik. Illetve klasszikusokat is.

Most azon filózok, hogy beszerzek valami Yonderboi-t az eBay-ről 5 fontért. Otthon valami 4-5 ezer forint, és nem szállítanak Európába.

Akkor jól gondoltam a csajszi kromoszómát.

Nem vagyok magát kitartató nő, úgyhogy Tökitől nem kell félnem. :)))

@macamuca:
Kezd bizony tavaszodni! :DDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.20. 22:40:38

@Quercus58: :-DDDDD
@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Neked olyanod is van ?:-)))
@vazzup: Mért, ugyan már, annyira nem lehetsz öreg! Bár 90 felett már elfogadom a kifogásokat! :-D
@Barátusz: Dugni.......hm, annyira utálom ezt a szót......:-DD de tényleg, most komolyan.!!! Mit dugni? papír 500-ast? vagy csöncsöngyűrűt? azt szoktak dugni, meg dugót az üvegbe. :-P

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 22:44:00

@diggerdriver:
A kobra trenírozása (azaz az emberek méregfogának kihúzása) és a cölöpállítás (azaz újabb gonoszságok elkövetése) nem ugyan az szerintem.

Annyiban talán mégis, hogy a méregfog meg nem létének egyenes következmés az új cölöp (pl. most az energiacégek visszaállímosításának rémképe).

Esetleg külföldön élő wannabe vendégmunkások ( :) ) állíthatnának jelképes +1 cölöpöt... :) Kormányváltáskor pedig mehetnél és lebowlingozhatnád az egész emlékművet (tekintsünk el attól, hogy kár lenne érte, mert nyilván...) :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 22:51:09

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Nézd, a jelképes cölöpök most is megvannak persze, de soha nem fognak összeállni ékké.
Ez a nagy különbség.

BTBTBT 2013.10.20. 22:51:29

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Not for the squeamish -

www.youtube.com/watch?v=vU3eY5N9T8A

@sodalisO:
De nem is arról volt szó, hogy neked tetszik-e, hanem hogy a pasik mit mondanak. Amúgy meg neked magyarázzam, hogy mit dugnának és hová? :)))

"csön csön gyűrű" :DDD De régen hallottam utoljára ezt a szót. Nagyjából gyerekkoromban.

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
"külföldön élő wannabe vendégmunkások"
És ha nem tekintem magamat vendégmunkásnak, akkor is kitalálják majd, hogy megadóztatnak?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 22:53:35

@Barátusz: Azota, hogy ha beirod a tecsöbe, akkor kijön. :-) Mondjuk én is csodälkoztam rajta, de a Chemical Brothers-szel és a Massive Attack-kel együtt jött ki... A Morcheebätol csak egy albumot ismerem, de az nagyon bejött.
@Quercus58: Néhanapjän azt is.... :-)
@sodalisO: "csöncsöngyűrű" der rég hallottam mär ezt a szot! :-)

blackhairlady 2013.10.20. 22:59:00

@diggerdriver: "Nagyon kevesen tudják értelmezni
Fantasztikus művészi munka"
Ha nagyon kevesen tudjak ertelmezni akkor ott valami felre csuszott. Ugy mint Saman posztjainal, hozzaszolasainal.

BTBTBT 2013.10.20. 23:00:25

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Morcheeba - The big calm. Alap.
A Massive-tól meg a Mezzanine.

Mi a fene az a tecsö? Szótárat is mellékelnél? :)))

Az egyik kedvenc DCD-koncertfelvétel. A képminőség nem a legjobb, de a zene! :)

www.youtube.com/watch?v=itwL5y0He-k

eagles 2013.10.20. 23:03:29

@sodalisO:

Dugni. Csúnya szó. Mennyivel szebben hangzik ez:

Gőggel kisértetbe csak egyszer is vinnél,
Nyoszolya-virágnak még csak egyszer hinnél,
Adnám új vágyamat vágyakozó vádnak
S adakozó számat ragadozó szádnak.

Mindent fölfrissitnék, mindent megajánlnék.
Havasan hullanék Reád az ajándék
És mindent megadva és mindent ellesve
Feledéssel búgna ránk a legszebb Este.

Ady Endre

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 23:10:26

@diggerdriver:
Hát... a 98-02-es kormány (és ellenzék) sikeresen éket vert nálunk a családba...

@Barátusz:
Azt hittem, hogy ennél okosabb vagy... :(
Az a vendégmunkás, akire Magyarország törvényesen megválasztott Miniszterelnöke, ő felsége, élet és halál retteget ura, a magyar football mecénása, I. Nagy, Bölcs és Igazságos Orbán Viktor azt rámondja.
Nem érdekes, hogy mit hiszel vagy gondolsz.

Ha Őszentsége azt mondja, akkor 350 millió amerikai fogja befizetni az adót, mert az úgy van, a úristen földi helytartójának senki sem mer ellent mondani. Nevét félik tengeren innen és túl is.

Most, hogy ezt tisztáztuk, beszélhetünk a hüvelygombáról...

BTBTBT 2013.10.20. 23:18:18

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Még egy elektronikus előadó, akit ismerhetsz: Deadmau5

Egy brutál -
www.youtube.com/watch?v=hKqprJwWH4M

És egy lájtos -
www.youtube.com/watch?v=_esYONwdKuw

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Vágom én, hogy őkelme mit szeretne, de nekem az valahogy nem smakkol.
Kíváncsi leszek, hogy jövőre is protest-szavazás lesz-e otthon a 2/3-ad ellen, mint 2010-ben volt a balosok ellen.

Nálad a labda: mondj valamit a hüvelygombáról. :)))

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 23:23:57

@Barátusz: Ejjj, lätszik, hogy régota élsz az ängilusoknäl. :-)
Youtube

BTBTBT 2013.10.20. 23:26:24

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Miért? Nálatok levédi a tartalmat a GEMA, vagy mi?
Netán a zenekarok, amiket linkeltem?

BTBTBT 2013.10.20. 23:26:59

@Barátusz:
Ja, hogy a tecsö? Még mindig nem értem. :)))

BTBTBT 2013.10.20. 23:27:48

@Barátusz:
Azt értem, hogy a youtube-ra értetted, de hogy lesz abból tecsö?

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 23:29:58

@Barátusz: Nagyon pihentnek kell lenned, hogy értsed. :-)
You= te tube=csö
Nälunk csak az IT-s védi le a gépet, ugyhogy majd csak otthon nézem meg. :-)

BTBTBT 2013.10.20. 23:37:06

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Eszembe nem jutna így fordítani, vagy úgy általában lefordítani. Meg hosszú "ő"-vel hamarabb le is esett volna. (Tudom, nincs hosszú ő-d.) :)))
Egyébként tényleg fáradok. Menek is. Jóccakát!

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 23:48:01

@Barátusz: Nekem sem, de Mo-on szoktäk igy hasznälni, ugyhogy ne lepödj meg! :-)
Yo8 neked is!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.21. 06:23:15

@Barátusz:
Nem tudok, meg sosem volt huvelygombam, de ki tudja mit hoz a holnap :)

Ilyen is ritkan van, hogy ejfel utan nincs komment.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.21. 08:25:25

@macamuca:

A hit emberi szükséglet. A kérdés csak az, hogy az ember hogyan elégíti ki. Manapság Európában a fő módszer már nem a vallás, hanem valamiféle furcsa miszticizmus, ufológia, hasonlók.

Az meg, hogy milyenek a szabályok, nem számít. Az ember úgyis maga dönt, hogy akar-e valamit vagy sem.

S még a szekták is tudnak hasznosak lenni. Én ismerek dühöngő közveszélyes elmebeteget, akiből egy szekta csinált normális embert.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.21. 17:51:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Miért lenne szükséglet?

Én remekül megvagyok vallás, horoszkóp, sors, karma, ezoterika, stb... nélkül is.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása