oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. október 19. 06:56,  Miért váltottam hazát? 265 komment

2013. október 19. 06:56 Határátkelő

Miért váltottam hazát?

Tanulságos összeállításra bukkantam a BBC oldalán, melyben húsz ember meséli el, miért váltott állampolgárságot, és ezzel együtt tulajdonképpen hazát is. Az okok sokszínűek, kedve attól, hogy valaki nem akart sorkatona lenni, azon keresztül, hogy túl sok adót kellett volna külföldön élőként fizetnie egészen addig, hogy szellemi börtönben érezte magát akkori hazájában. Mindezt azért tartom fontosnak megmutatni, hogy lássuk: a határátkelésnek (és annak itt azért minősített eseteiről van szó, hiszen a megszólalók állampolgárságukat is feladták) számtalan oka lehet, és nem csak magyar sajátosságról van szó. Nézzük tehát a legérdekesebb eseteket (aki mindre kíváncsi, az itt elolvashatja)!

útlevelek.JPG

1. Tinédzserként mondtam le az orosz állampolgárságról. Honosított cseh lettem, ami lehetővé teszi, hogy 160 országba és területre utazhassak vízum nélkül. Jelenleg Kínában élek, ahol a japánokon kívül mindenkinek kell vízum. A japán útlevél a legértékesebb (nem az Európai Uniós vagy az amerikai). - I Konig, Guangdong tartomány, Kína

2. Tizenöt éves koromban két okból lettem osztrákból brit állampolgár – a, két évet kellett volna szolgálnom az osztrák seregben és b, brit állampolgárságra volt szükségem ahhoz, hogy beléphessek a Királyi Légierőbe. - Guenter Ruckhofer, Brighton, Anglia

3. Kettős, török és brit állampolgár voltam, de pár hónapja elmentem a londoni török konzulátusra és kitöltöttem a török állampolgárságról való lemondáshoz szükséges papírokat. Mindezt azért, mert a török kormány minden külföldön született, vagy ott élő állampolgártól 6000 font (2,1 millió forint) adót kér, ha az meg szeretné úszni a sorkötelezettséget. Én 38 éves, nős férfi vagyok, 13 éve élek az Egyesült Királyságban. Nem akarok bevonulni a török hadseregbe, viszont nem engedhetem meg magamnak a 6000 fontot sem. Így aztán a jövőben nem leszek török állampolgár, leszek viszont brit. - Atakan Kaya, Bucks, Egyesült Királyság

4. Szellemi börtönnek éreztem 1975-ben Nagy-Britanniát. Dióhéjban összefoglalva: egy állandóan hátrafelé néző, merev társadalom, függőviszonyban a saját történelmétől, amely a régi hagyományokban keresi identitását.(Hú, ez elég ismerős... – Határátkelő)

Európai állampolgárságot szerettem volna, ám végül megelégedtem a franciával. Emellett németnek, olasznak és Benelux-államokbelinek is érzem magam, amikor megkérdezik, azt felelem: európai vagyok. Nagyon izgalmas, hogy még mindig alakul az egész. Minél többször térek vissza az Egyesült Királyságba, annál többször érzem, hogy jól döntöttem. Úgy gondolom, Nagy-Britannia elszalasztotta a szellemi modernizáció hatalmas esélyét és egy virtuális senki földjén ragadt az elpusztult Birodalom és az Egyesült Államok között.

Egyre több ember bánja meg az európai csatlakozást és egyre több barátom véli úgy, hogy az országnak ki kellene lépnie az Európai Unióból. A britek nem csak intellektuálisan utasítják el Európát mindenféle statisztikákat mutogatva arról, milyen rossz lenn csatlakozni az euróhoz, stb., de nagy többségüknek mintha allergiás rohamot okozna az, hogy több nyelven kell dolgozniuk, és kompromisszumot kötniük egy közös jó érdekében. Ezenkívül mintha vonakodnának elengedni az elmúlt idők dicsőségét. - Tony Lark, Neung sur Beuvron, Franciaország

5. A feleségem akkor adta fel a német állampolgárságát, amikor összeházasodtunk az Egyesült Királyságban. Most Németországban élünk, de a feleségem képtelen visszaszerezni a német papírjait. A hatóságok arra hivatkoznak, hogy önként adta fel nemzetiségét, ezért nem kaphatja vissza. - Jim Wood, Oer Erkenschwick, Németország

6. Idén adtam vissza a szlovák útlevelem, miután megkaptam az ausztrált, mert egy 2010-ben elfogadott törvény tiltja a kettős állampolgárságot. Noha ez a szlovák jogszabály a Szlovákiában élő, magyar állampolgárságért folyamodó magyarokat célozta, a külföldön élő szlovákokat is érinti. Minden különösebb gond nélkül mondtam le az állampolgárságomról, hiszen az ausztrál útlevelemmel is vízummentesen utazhatok Szlovákiába / Európába, és jelenleg eszem ágában sincs visszaköltözni, ami szerencsétlen dolog, lévén szüleim szlovákok, és én Európában nőttem fel. - Boris Stanislav, Katmandu, Nepál

7. Tizenhét évesen mondtam le a belga állampolgárságról, amikor nyilvánvaló lett, hogy be kell vonulnom. Nem nagyon beszéltem a nyelvet, és semmi kedvem sem volt két évet eltölteni a seregben, annak az állandó lehetőségével, hogy a Belga-Kongóba küldenek. A megoldás az lett, hogy lemondtam a belga állampolgárságról és megtartottam a britet. Szerintem manapság az állampolgárság nem akkora ügy. Huszonkét évet éltem Spanyolországban, négy éve pedig Brazíliában lakom. A világ kisebb lett. Az érzelmeim és a gyökereim száz százalékosan britek, de én magam világpolgár vagyok. - Alan C. Dens, Araguaina, Tocantins, Brazília

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Brazília Anglia Kína Franciaország Nagy-Britannia BBC

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr585585212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

www.aonang.hu (TH) · http://cooperbudapest.typepad.com 2013.10.19. 07:25:48

Azért én a magyar állampolgárságot nem adnám fel a thaiért - egyelőre! :-D

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.19. 07:32:24

Pálinkás jó reggelt!
Valóban érdekesek a példák.
A magam részéről át tudtam "venni" az ideológiát, kivéve az 1, a 10 esetben.
Az egyesnél a sz@rból sz@rba ?
A tizesnél a Norvégot nem cseréltem volna le egy GB-re.
Kinek a pap, kinek a papnő... vagy papné.
:D
Az utolsó meg csak érdekes, hogy a srác megemlíti a "magyar hisztit", ami miatt nincs Szlovák útlevele. De nekem az is passzol.

2013.10.19. 07:33:35

"Tanulságos összeállításra bukkantam a BBC oldalán, melyben húsz ember meséli el, miért váltott állampolgárságot, és ezzel együtt tulajdonképpen hazát is."

Biztos, hogy aki lemond az állampolgárságáról, az lemond a hazájáról is? Attól még, hogy nem akarok magyar állampolgárságot xy ok miatt, még tekinthetem Mo.-t a hazámnak.

rezsoatya (törölt) 2013.10.19. 07:58:26

@Philosoraptor: nálam biztos! Nekem a hazám ott van, ahol munkám van, ahol megbecsülnek, ahol emberként élhetek! Nem játszik, hogy éppen hol születtem! Az így alakult és kész. Sokkal többet adtam Mo-nak, mint amenniyre megbecsültek. Így jártak.

2013.10.19. 09:11:36

Felrevezetonek, vagy legalabbis felreerthetonek erzem a bevezeto szoveget. Eloszor is a peldakban szereplo emberek valoban feladtak egy vagy tobb allampolgarsagot, nemcsak felvettek egy masikat. Meg lehetett volna emliteni hogy a legtobb magyar allampolgar eseteben nincs szukseg erre a drasztikus lepesre ha az illeto masik allam polgarava (is) akar valni, mivel Magyarorszag engedelyezi a kettos allampolgarsagot, nincs kotelezo sorkatonai szolgalat stb. Masreszt a peldakban sokan olyan orszag allampolgarsagat adtak fel - praktikus okokbol - ahol soha nem eltek, csak szarmazasuk miatt voltak jogosultak az utlevelre. Ez biztosan nem jelenti azt hogy 'hazat valtottak'. Hazat valtani - erzelmileg - lehet, velem is megtortent pl., de ez egy hosszu folyamat aminek nem feltetlenul van koze a papirokhoz, utlevelekhez.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.19. 09:23:48

@rezsoatya:
Néha azért mondasz okosakat is na.
Olvastad valahol?:))))))))))))))))))))

szuperkrumpli 2013.10.19. 09:28:40

Majd 10 év múlva rólunk fogják írni, hogy lemondtunk az állampolgárságról miután a felcsúti parlamentben megszavazzák a minden magyar állampolgárra érvényes nemzeti labdarúgó adót!

rezsoatya (törölt) 2013.10.19. 09:38:04

@diggerdriver: igen, te nem? Benne van a takolmanyban, a ner-ben es ezt tanitjak erkolcsanoran is... :-)))))

2013.10.19. 09:43:36

Nem hazat valtottak, hanem utlevelet.

2013.10.19. 09:44:36

@Mirjam2: most olvastam a tiedet. Pontosan.

László Tenke 2013.10.19. 09:49:16

Anya,Apa,HAZA csak egy van,az nem lehet váltogatni,el lehet menni egy jobb lét reményében,de legtöbbször a probléma ott marad anyakunkba !

aberdon 2013.10.19. 09:49:16

azért a 2-es sem semmi. Osztrákból Brit csak a Royal Air Force miatt. :)

Vajon_minek 2013.10.19. 09:49:16

TROLL: On

Én a Földi vagyok, a többiek meg rajzolgassák csak a vonalakat a homokba. XD

TROLL: Off

2013.10.19. 09:51:01

@rezsoatya: A "haza" mint fogalom, szerintem megfoghatatlan, és nem feltétlen az okmányon található állampolgárságod határozza meg azt. Globalizmus van már elég régen, az ember lehet világpolgár, ezt a hülye turbómagyarokon kívül mindenki feltudja fogni.

emiGrant 2013.10.19. 09:59:22

Nekem két útlevelem van, de ha egyszer valaki kimondja, hogy csak egy lehet, tuti biztos, hogy nem a magyart tartanám meg. És ennek abszolute semmi köze nincs ahhoz, hogy hol van a hazám és, hogy mennyire érzem magamat magyarnak. A homokban való vonalhúzogatás az csak az elmúlt kb. 200 évben jött divatba. A “nemzeti állam” az a kapitalizmus egyik fejlõdési fokának a jellemzõje és manapság már total reakciós, a világ fejlõdését gátló tényezõ. Az útlevél arra jó, hogy azzal utazhasson az ember. Abszolute logikus, hogy azt tartja meg az ember amelyikkel több helyre lehet vízum nélkül utazni és nagyobb a remény a segítségre ha bajba kerülsz. Bárki aki bármilyen más alapon dönt annak fura elképzelései lehetnek a hazafiasságról és a nemzeti hovatartozásról. Szerintem. De azért ne üssetek agyon ezért! :-)

tucano 2013.10.19. 10:03:41

Szerintem kb. a választások után fél évvel vezetik be a vendégmunkás adót. Viszont a magyar állampolgárságról tudtommal nem is lehet lemondani, ha akarsz sem. Egyébként múlt héttől már Antigua és Barbuda is árul állampolgárságot, hamár :)

nyuszigonosz 2013.10.19. 10:09:24

Félrevezetö a cím, mert egy útlevél váltás az pontosan csakis egy útlevél váltása, esetleg egy további útlevél megszerzése.

BoGyesz 2013.10.19. 10:14:24

@emiGrant: Ezzel én is így vagyok. Ha ma választanom kellene a magyar és az ausztrál között, akkor az utóbbit tartanám meg.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.19. 10:18:30

Az ötössel egyetértek. Én sem adnám vissza.

Mhunor 2013.10.19. 10:46:06

Nekem 3 utlevelem van de azert az Otthon az Magyarorszag

01001100au (törölt) · http://ittmindenilyen.blogspot.co.uk/ 2013.10.19. 10:46:06

Én is tervezem megszerezni a Brit útlevelet (eddig tényleg csak tervezem), főleg a jó ha van alapon, ismerőseimnek is mindig ezt mondom, amikor kérdezik miért.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 10:48:48

A (3)-as pont az, amiért le akarok mondani a magyar állampolgárságomról. Ha nem is teljesen. De simán ki tudom nézni OVi-ból, hogy megdóztat minket valami módon. Nekem meg az nem kell.

@rezsoatya:
Ez így igaz. Minek kötődnék bárhová, hol sem munkám, sem jóformán családom, sem semmim sincsen? Akkor akár Ghánához is fűzhetnének nemzeti érzelmek vagy az Északi-Sarkhoz, nem?

Hol születtem? Ha annak idején Jürgen vagy Laci bácsi keze megremeg, akkor ma szlovák, ukrán, osztrák, lengyel, akármi állampolgár lennék. Kit érdekel?

@Vajon_minek:
+1
Teljesen igazad van, én is így érzem!

@emiGrant:
Isten ments, hogy értelmes gondolatokért bárkit is agyonüssünk :)

Abban biztos vagyok, hogy a svéd államtól minőségibb segítséget kapnéh, ha bajba kerülnék. Ez nem vitás, szerintem.
A vízum nélküli utazás kérdésében nem vagyok biztos, hogy a magyar vagy a svéd útlevél-e a jobb.

QXI 2013.10.19. 10:55:12

Érdekes volt elolvasni ezeket a történeteket. Szerintem egy idő után már nem lesz értelme az EU-n belül azt mondani, hogy én magyar vagy német vagy lengyel állampolgár vagyok. Elkéne érni azt a fokozatot, hogy mindenki azt mondhatja, hogy én Európai vagyok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.19. 10:56:42

@tucano: rosszul tudod, le lehet.
A kozlonyben is megjelenitik, az allamfo irja ala. Legalabbis meg 1-2 éve így volt.
www.mfa.gov.hu/NR/rdonlyres/AC080751-C7A6-483E-8B00-120FA6795A04/0/1993_evi_LVtv.pdf

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.19. 11:01:31

Ennyi kitalalt made-up bullshitet meg baromsagot. Persze Royal Air Force meg szellemi borton. Hagyjuk mar!
Szerintem mindenki latja hogy ezek a vendegmunkasok is csak mosogatnak es tomegszallason laknak pakisztaniakkal es indiaiakkal... mas forgatokonyvet egyszeruen nem tudok elkepzelni, ezert nem is letezhet! NOT! :D

Amugy az mennyire durva mar hogy torokok megadoztatjak a kulfoldon elo allampolgart, aki nem akar sorkatona lenni. Ez szerintem naluk marha sok embert erint. :)
Varom mar amugy hogy a magyar kormany mikor jelent be valami hasonlot kulonadot a kulfoldon elo allampolgaroknak... bar valoszinu hogy akkor a magyar allampolgarok szama is hirtelen csokkenne par szazezerrel. :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.19. 11:02:04

Na most csak ennyit találtam:

A magyar állampolgárság megszűnése

Lemondás

8. § (1)40 A magyar állampolgár - a köztársasági elnökhöz címzett nyilatkozatában - lemondhat a magyar állampolgárságáról, ha
a) külföldi állampolgársággal is rendelkezik vagy annak megszerzését valószínűsíteni tudja, és
b) a személyiadat- és lakcímnyilvántartásban nem szerepel, vagy Magyarország területét külföldön történő letelepedés szándékával elhagyta vagy külföldön élő magyar állampolgárként nincs bejelentett, érvényes tartózkodási helye Magyarországon.
(2)41 Ha az (1) bekezdésben megállapított feltételek fennállnak, az állampolgársági ügyekben eljáró szerv javaslatára a miniszter előterjesztést tesz a köztársasági elnöknek a lemondás elfogadására. A magyar állampolgárság lemondással való megszűnéséről a köztársasági elnök okiratot ad ki. A magyar állampolgárság az okirat kiállítása napján szűnik meg.
(3)42 Az állampolgársági ügyekben eljáró szerv határozatban állapítja meg, ha a lemondás elfogadásának feltételei hiányoznak. A határozat felülvizsgálata a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróságtól kérhető.
(4)43 A lemondás elfogadásától számított három éven belül kérheti a köztársasági elnöktől magyar állampolgárságának visszaállítását az, aki nem szerzett külföldi állampolgárságot.

Ami miatt még páran leadhatják, bármi is van, ha kettős állampolgár valaki, akkor ha abban a két orszégban tartózkodik, mindig a helzi hatóságok , stb. az irányadók.

Pl. ha egy brit-magyar állampolgárral valami történik Magyarországon, akkor UK kb nem fog beleszólni. (PErsze elnagyoltan írom most ezt)

2013.10.19. 11:04:39

@Don Kartasch: gyorsan szolok az indiai lakotarsamnak, hogy rakja fel a curryt. Ebedre kesz legyen!

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.19. 11:08:58

@emiGrant: szerintem ez a logika teljesen érthető.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.19. 11:10:52

@László Tenke:

"...HAZA csak egy van,az nem lehet váltogatni,el lehet menni egy jobb lét reményében,de legtöbbször a probléma ott marad anyakunkba !"

Es mi van azokkal akik ugy nottek fel hogy mondjuk 20 eves korukig 4 kulonbozo orszagban eltek (mert mondjuk ilyen a meloja a szuloknek) mindenhol kb. 5 evet toltve? Akkor annak az illetonek hol van a hazaja? Feldob egy ermet es ugy donti el hogy melyik a hazaja?

Mondom mashogy. En speciel borzasztoan rajongok a citromos joghurtert. Imadom! Kepes vagyok hetente kettot is megenni a 400 grammosbol. Ha ebbol azt feltetelezem hogy mindenki mas is igy viszonyul hozza, akkor igazam van? Valoszinuleg nem.
De nem izgat mert kb. 15 eves koromra felnottem arra a szintre hogy felfogtam minden ember mas. Teljesen mas ertekrendszerrel, vilagkeppel es gondolkodasmoddal. Innentol nem zavar ha valaki mashogy gondolkodik. Meghallgatom, de nem probalom meggyozni a sajat igazamrol mert neki az o sajat vilagkepere van szuksege, nem az enyemre.

Neked fontos a hazad es ezzel nincs is semmi baj, de miert gondolod hogy minden embernek igy kell errol gondolkodnia?

"Anya,Apa... csak egy van..."
Es akit egy leszbikus par nevelt fel? Ott ket anya van es nulla apa, nem? Vagy ok is sorsot huznak? :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 11:11:10

@tucano:
Dehogynem lehet lemondani :)
Már utánajártam a dolognak alaposan :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.19. 11:12:33

@charlieharper: Jol is teszed, legalabb valami hasznat is vedd!

Megyek en is ordibalok egy joizut az irani szobatarsammal hogy ki fog a hetvegen WC-t pucolni. :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 11:15:07

@Don Kartasch:
Úgysem tudod meggyőzni...

Azt még nem hallottad, hogy mindenki magyarnak születik? A kis Ling Whon is Kínában!
De csak mi, 10 millió szerencsés élvezhetjük azt a megtiszteltetést, hogy magyar állampolgárok is vagyunk és olyan nagyszerű vezetőink voltak a történelem során, mint az oroszok, törökök, osztrákok és a legfőbb vezér, Orbán Viktor...

Ő tudja jól! ;)

vazzup 2013.10.19. 11:22:46

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: ez nem ilyen egyszerű, és nem mindenki. Meg kell nézni a fenekét, ha van rajta pötty, akkor magyar, ha nem, akkor nem! Még hogy mindenki... csak a pöttyösek!

2013.10.19. 11:22:47

@emiGrant: Teljesen egyetertunk.

2013.10.19. 11:27:11

@charlieharper: 'gyorsan szolok az indiai lakotarsamnak, hogy rakja fel a curryt. Ebedre kesz legyen!'

En mar annyira elvesztettem a nemzeti identitas-tudatomat hogy magamnak fozom a curry-t, minden kulso kenyszerito korulmeny nelkul. Es meg Turo Rudi sem lesz utana! :)

tucano 2013.10.19. 11:54:17

@László Tenke: pl. az én gyerekeim magyar-brazil állampolgárok, mindkét szülő megapatrióta, akkor melyiket válasszák? A világ sztem kicsit túlhaladta az elveidet....

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 12:21:01

@vazzup:
Mert a pirospottyos az igazi? ;)

@charlieharper:
Mi volt vicc? Hogy del-afrikai a feleseged vagy hogy pakisztani? ;)

@Mirjam2:
Hosszu tavon, egy no eseten a turorudihiany hiszteriahoz vezet. Ezt annak idejen vibratorral kezeltek.

A megfozott etel az alapja a nemzeti identitasnak? Akkor ide nekem az olasz, kinai, amerikai es izraeli utlevelet! :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 12:30:13

@tucano: @charlieharper:
Most kivancsi lettem.

Tehat beballagok Antiguara, leteszem a $250,000-t es kapok egy utlevelet.
Hogyan tovabb? Mit nyerhet ezzel egy atlagember?
Illetve, a 10%-os ado nyilvan nem jatszik az itt megkeresett berem eseten, igaz?
Vagy mondjuk egyeni vallalkozokent, esetleg egy ottani cegen keresztul dolgozhatnek es akkor menne egy kort a fizetesem, majd tobb landol nalam (adokulonbozet)?

Ha lenne ertelme, inkabb ebbe tennek penzt, mint egy ingatlanba.

A befizetett 250kval mi lesz? Elveszik vagy haz valami osztalekot/hozamot?

2013.10.19. 12:59:29

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: :) Mellesleg regen akartam mar kerdezni, mi az a Ditrigonális Ikozidodeka ami lenni akarsz?

tableno 2013.10.19. 14:04:31

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: én sem igazán értem mire jó ez annak, aki nem milliomos...

Fekete Pestis 2013.10.19. 14:05:34

@Mirjam2:

"mivel Magyarorszag engedelyezi a kettos allampolgarsagot"

viszont a naturalizáló állam nem biztos.
Illetve ( paradox módon ) vannak olyan esetek amikor teljesen jogosan vissza lehet venni a magyart, de ehhez elöszór le kell adni.

Pl. NLD nem engedélyezte nekem a magyar állampolgárság megtartását, DE vissza lehet venni, HA p.l. magyar állampolgárral kötök házasságot vagy együttélési szerzódést.

De ehhez elöször le kell adni.

GERI87 2013.10.19. 14:05:35

Az egyik vízum nélküliséget akart, de egy vízumköteles államban él...

A másik nem akar a saját országa seregében szolgálni, de belép egy másikba...

a harmadik érthető, de pusztán anyagi oka van,
a legnagyobb sznob nyomi viszont a negyedik....Tony-kám nem vagy te európai, mert olyan nincs.

Az 5-ös német nő egy igazi felelőtlen lúzer.
megérdemli a sorsát.

A hetedik meg a saját szűk világképe alapján von le következtetéseket....

Hát, egyikkel sem tudok szimpatizálni. de mindegy is, mert ritka esetek ezek.

2013.10.19. 14:18:35

@Fekete Pestis: 'Pl. NLD nem engedélyezte nekem a magyar állampolgárság megtartását, DE vissza lehet venni, HA p.l. magyar állampolgárral kötök házasságot vagy együttélési szerzódést.'

Nem semmi.

2013.10.19. 14:24:43

OFF

Lattatok ezt? www.hir24.hu/kultura/2013/10/18/dokumentumfilmen-a-londoni-magyarok/

'Közösségi finanszírozásból készül a Menjek/Maradjak stábjának második filmje, ami most a legnépesebb külföldi magyar város, London magyarjainak életét mutatja be. Az alkotók első filmje New Yorkban készült, két ottani magyar életét mutatta be, akik teljesen különböző utat jártak be. (...)' Ezt az utobbi, fel oras filmet megnezhetitek a fenti linken.

ON

2013.10.19. 14:34:47

Tovabbi OFF - Menjek/Maradjak tamogatoi buli Londonban csutortokon (okt. 24)! www.menjekmaradjak.hu/esemenyek/

es

www.facebook.com/events/396115517177975

Anima Sound System, filmvetites stb.

Semmi kozom a szervezokhoz, de erdekes kezdemenyezesnek tunik.

ON

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 15:54:29

@eddie1977:
Tetszett a poszt! :)
Nem reális, de attól még nagyon hasonlóan gondoljuk.
Nekem még 2,5 év a svéd állampolgárság, utána lemondok a magyarról. régi papirokat rituális keretek között el kell égetnem és el kell küldjem a hamvakat a jobbegyenes.blog.hu-ra vagy valami hasonlóra... :)

Boboboss93 2013.10.19. 16:36:28

@Don Kartasch: Mondjuk fél Németországot simán megadóztathatják akkor :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 16:48:47

@tucano:
Ezt a vendégmunkás adót mire alapozod egyébként?

2013.10.19. 17:10:56

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
" utána lemondok a magyarról. régi papirokat rituális keretek között el kell égetnem és el kell küldjem a hamvakat a jobbegyenes.blog.hu-ra vagy valami hasonlóra... :) "
Es utana? Boldogabb leszel? A bosszu, a revenge rossz tanacsado, nem lehet egy cel. Sot, a gondolatat is ki kell az embernek vernie a fejebol. Es azt hiszed, hogy majd peldaul a jobbegyenes a papirjaid hamvaitol kardjaba fog dolni? Legfeljebb kirohog:) Remelem, de biztosan tudom is, par ev es el fog mulni ez a magyargyuloleted. Ki fogod noni. ( ismerem, en is atmentem ezen, tobb szaz disszidenssel egyutt )

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 17:16:59

USA-ban élőktől kérdezném, hogy ha legközelebb arra járunk és még tart az NFL szezon, akkor van arra esély, hogy bejussunk egy meccsre?

San Francisco, L.A., Las Vegas, New York, Washington környéke jöhet szóba.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 17:18:33

@Cascabel:
Te bölcs vagy és hiszek neked...

A papirokat odaígértem nekik, mert állítólag nem vagyok rájuk méltó, hiszen hazaáruló, liberális zsidónak születtem... :)

2013.10.19. 17:24:03

@Cascabel: Lehet, hogy nem a magyarokat gyűlöli, hanem a magyar mentalitást, meg a magyar állapotokat. A kettő között azért van egy kis különbség.

2013.10.19. 17:26:25

@Don Kartasch:
" Varom mar amugy hogy a magyar kormany mikor jelent be valami hasonlot kulonadot a kulfoldon elo allampolgaroknak... "
En is nagyon varom ezt az adot:) Meg fogjak talalni a modjat, biztosan tudom. A sok vendegmunkas okozta adokieses duhito tud lenni egy penzehes kormanynak. Emlekszem, a Causescu alatti idokben addig nem mehettek vissza meg csak latogatoba sem a Romaniabol disszidaltak, amig ki nem fizettek az oktatasi koltsegeiket, ami 5000 $ volt altalaban fejenkent, Egyszeruen nem kaptak vizumot.

2013.10.19. 17:26:57

@Mirjam2: Még nem, de szeretem az ilyen témájú dolgokat, meglesem. :)

2013.10.19. 17:29:20

@Philosoraptor:
Mi koze van a magyar allampolgarsagnak a magyar mentalitashoz, a magyar allapotokhoz?

2013.10.19. 17:31:22

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
" Te bölcs vagy és hiszek neked..."
Nem vagyok bolcs es ne higgyel nekem:) De azt tudom, az ido sok mindent megold az ember eleteben es sokszor helyere tesz dolgokat a fejekben.

2013.10.19. 17:38:57

@Mirjam2:
Az indexen nem tudtam ezt a filmet megnezni, tegnap szova is tettem itt a HA - n:) Ezert thx a masik linkert, ahol megnezhettem. " Erdekes " es ismeros volt a tema, egy deja vu erzes fogott el a nezese kozben:) Minden kockaja, masodperce ellentmondasokkal, onigazolasokkal volt tele. De nem akarok kotozkodni, hiszen ez velejaroja egy orszag elhagyasanak:) A nagy tobbseg atmegy ezen:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 17:39:36

@Philosoraptor:
Így valahogy, jól gondolod.
Az, hogy valaki magyar nem jelenti azt, hogy utálom.

Amit utálok, az az, amikor nem látjuk a szemünktől a valóságot. Amikor csak szajkózzuk, hogy milyen nagyszerű dolog magyarnak lenni és közben szétrohad az ország. Az ostobaságot, a folyamatos hátrafelé nézést, a másik lehúzását, a végnélküli irigységet gyűlölöm.

Az állampolgárság leadásának egészen addig nincs jelentősége, míg ki nem talál valami okosságot a magyar kormány. Addig maximum érzelmi "értéke" lenne, hogy megszabadultam valamitől...

Mindegy :)

Ez itt csütrötökön reggel, 6:30-kor készült:
kepfeltoltes.hu/131019/photo_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ez meg ma délelőtt:
kepfeltoltes.hu/131019/photo_1_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2013.10.19. 17:50:55

@Philosoraptor:
Meg annyit, hogy ilyen erovel peldaul a nemetek nagy tobbsege is lemondhatott volna az allampolgarsagarol a II. vh utan. Nem tettek, vallaltak onmagukat, multjukat es megprobaltak tanulni belole.

2013.10.19. 18:00:05

@Cascabel: Semmi, csak nem szeretem, amikor interneten teljes elemzést végeznek vadidegen emberekről...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 18:01:31

@Cascabel:
Nem is tudom, hogy hogyan sikerült feldolgozniuk azt, hogy ők voltak az emberiség szégyene akkoriban...
Egy barom hülyeségéhez a teljes lakosság asszisztált (különben elkergették volna).

2013.10.19. 18:02:30

@Cascabel: Tartanak is valahol, nem úgy mint Mo. Ahol csak siránkozni tud a többség, meg MÁST hibáztatni a saját döntéseiért.

2013.10.19. 18:06:33

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Én csak fogom a fejemet, hogy kikkel élek együtt egy országban. Mondhatnánk, hogy ne foglalkozzak velük, csak eléggé lehangoló tud lenni ez, amikor nap mint nap szembesül vele az ember. Olyan ez, mint valami köpeny, amit nem tudok levenni magamról. A másik pedig, ami elszomorít, hogy nem igazán van itthon jövő ilyen társadalmi értelmi színvonal mellett...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.19. 18:07:11

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

"régi papirokat rituális keretek között el kell égetnem és el kell küldjem a hamvakat"

Ha csak a papírjaid semmisíted meg, az nem lemondás...

tucano 2013.10.19. 18:10:59

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Az átlagember semmit nem nyerhet:) Sok olyan ország van, ahol azért érdemes második útlevelet venni, mert:
-nincs vagy nagyon alacsony adó
-nem adnak ki
-lehet nevet változtatni, ezzel 2. identitást teremteni.

Ha valaki nem akar adót fizetni, akkor érdemes ilyen országban letelepedni, mert sokkal olcsóbb, lásd Kajmán, Monaco, stb, mint 2. útlevelet venni.
A "nem adnak ki verziót hagyjuk, csak nem vagy bűnöző
A 2. identitás akkor fontos (ha nem vagy bűnöző), mert titokban tudod tartani a vagyonodat.

De a Bahamák, Bermuda, Antigua térségben a lényeg az, hogy piszok nehéz ott letelepedni és sokan akarnak a paradicsomban élni (Antigua szerintem tökéletesen megfelel ennek), eddig nem tehették, most meg igen.
Majd rákeresek milyen a befektetés hozama, még túl friss a hír :) Ki is kéne mennem interjúzni egy kicsit :D :D

A "vendégmunkás" adó igazából sok helyen alakulgat. Ugyanis egyre többen maradnak otthon, de teszik az adózási helyszínüket külföldre (ez lett a korábbi offshore-ból) és sztem ezt akarják ellenőrizni, mert Európában lényegtelen, viszont egyre több a harmadik országban bejelentett üzletember cégestül. Na, ezek adózásilag megpattantak, viszont továbbra is otthon tevékenykednek, szerintem ez nem tetszik a hivataloknak. Hú, erről sokat tudnék írni, szoktam is :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 18:11:57

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Te ilyenkor azt hiszed, hogy teljesen hülye vagyok? :D Azt aláírom, hogy 1, esetleg 2 kerék hiányzik, na de nem mind a 4... :)

Miután megtörténik a lemondás és aláírja a köztársasági elnök, utána biztosan fogok kapni róla egy igazolást. A másik, hogy pl. megvannak a régi útleveleim is, talán valahol a kilyuggatott személyim is. Ezek mind "ritualizálhatóak" lennének...

2013.10.19. 18:19:50

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: mennyi idos a nyul? Es atlagban hany evet elnek?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.19. 18:20:41

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Lehet, semmi gond. Ha ez segít neked, csináld. De ezt azt jelzi: valami nagyon mély lelki problémád ez.

Én egyetlen dokumentumomat semmisítettem meg: a katonakönyvemet. Azért mert bele volt írva, hogy megsemmisítése bűncselekmény.

Csodabogár 2013.10.19. 18:23:24

A hatvanas évek végén Svédországban addig nem adtak svéd állampolgárságot, míg le nem mondtam a magyarról. Ezt aztán rendszerváltáskor visszakértem. Közben férjhez mentem egy másik europai országba, ahol szintén állampolgár lettem. Nyugdíjazáskor haza költöztem, mert nekem Pesten van az otthon, megszakításokkal ott élek valamint az USA-ban. Pendlizek. Elvben 3 utlevelem és egy zöldkártyám van, de gyakorlatban az utlevelekre már nemigen van szükség, mert mindenhova személyi igazolvánnyal utazhatom. Ahova nem, ott már jártam és már nem fogok többet menni.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.19. 18:25:27

@tucano:

Ez csak a leggazdagabb réteget érinti. Másnak egyszerűen nem éri meg vállalni ennek költségeit. Ugyanis hiába nincs adó, egy rakás más dolog viszont marha drága. Lásd Monacót, ahol az ingatlanárak 500-1000 %-kal a környező francia árak felett vannak. Ha valaki csak szimpéán gazdag, mondjuk a vagyona 4-5 millió euró, nem fogja teljes vagyona negyedét egy monacói 100 nm-es lakásra költeni, mikor ezért a pénzért 5 km-rel messzebb tengerparti kertes házat vehetne,

tableno 2013.10.19. 18:37:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: igen, és ez a karibi szigetekre is igaz. Rohadt sok pénz kell ahhoz, hogy ott éljen valaki.

tableno 2013.10.19. 18:39:07

@tableno: persze ott is vannak olcsóbb helyek, pl Hispaniola, vagy Jamaika, de ott meg nem annyira egyszerű az élet...

2013.10.19. 18:51:42

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Persze, mert a britek amit leműveltek a búrokkal, vagy az amerikaik a japánokkal, az smafu. Ezzel nem kisebbítem a németek szégyenét, csak ne csináljunk már úgy, mintha ők lettek volna a gonoszok, mindenki más pedig a szent és sérthetetlen. De még említhető az oroszok által diétára fogott ukránok esete is például, vagy a Vatikán meg a nácik kapcsolata. :)

eagles 2013.10.19. 18:51:56

Ha nekem lenne olyan dilemmám, hogy megszerezvén egy másik ország állampolgárságát, lemondjak-é a magyarról, a válasz egyértelműen nem lenne.
Azért nem, mert nekem nem Magyarországgal, nem a honfitársaimmal van bajon, hanem azokkal az államilag finanszírozott gazember politikusokkal, akik ezt az országot élhetetlenné tették. Ha valakinek le kellene mondani az állampolgárságról, akkor azok ők. Nem mondanék le továbbá azért sem, mert ezzel ezeknek a gazembereknek tennék szívességet.

Ami a határátkelőkre kivetett adót illeti, azt nem hiszem, hogy a közeljövőben bevezetik. Amit szerintem meg fognak lépni, az a külföldön élők, és dolgozók regisztrálása. Már csak azért is, mert arra különös gondot fognak fordítani, hogy az itthon maradott családtagok semmilyen + juttatást ne kapjanak. Pl. segély, oktatási támogatást, stb.

Ha valaki mégis le akar mondani az állampolgárságról, a nyomtatványt innen letöltheti:

ugyintezes.magyarorszag.hu/dokumentumok/magyar_allampolgarsagrol_lemondas.rtf

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.19. 18:55:47

@Boboboss93: "Mondjuk fél Németországot simán megadóztathatják akkor :D"

Igen, pont igy gondoltam.

A heten hallottam vagy olvastam, mar nem is tudom hol, hogy a legutolso torok parlamenti ulest rekordido alatt lezartak... mindenkinek vissza kellett mennie Nemetorszagba dolgozni... :D

tucano 2013.10.19. 18:59:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: venni? mért kéne venni? na, mennem kell, aztán majd írok!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.19. 19:13:38

@tableno:

Attól függ. Ha nem adóparadicsom karibi szigetre mész, akkor van olcsóbb is.

montroyal ( CAN qc) 2013.10.19. 19:36:49

@László Tenke: na hat ez nalam nem igaz az atkosbol jottem el mert eluldoztek es 25 ev utan egyaltalan nem erzem hogy MO-lenne a hazam hiszen minden megvaltozott es semmi nem erint ami ott tortenik ( szuleim rokonaim mar nincsenek baratok ismerosok mar nem tartoznak hozzam)
viszont canada nem a hazam csak itt lakom ide tartozok itt elem az eletem es nem is rosszul , tehat nem is vagyok mashova elni...

valszeg visszakapnam a magyar allampolgarsagot de nincs szuksegem ra nagyon jo a canadai utlevel..

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.19. 19:52:48

@rezsoatya:
Nem hallottam még azt a szót hogy erkölcs.
Azmiaz?:))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 19:53:29

@Cascabel:
Ha nem vagy bolcs, akkor szepnek kell lenned ;)

@charlieharper:
Most 4,5 eves es 6-10 ev. Volt mar 12 eves peldany is.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem tagadom, hogy mely es lelki problemam. Sosem tagadtam. Nem valoszinu, hogy teljesen realis, de volt ido, amikor "orjongtem" azon, hogy egy ilyen elbaszott helyre szulettem, mikor annyi jobb hely van. :)
Ezen ma mar csak nevetek, de attol meg megmaradt ez a fajta "a sors buntetese, hogy magyarnak szulettem". Ez van. Dr. Kutty biztos most elvezkedik ;)

@Philosoraptor:
Hirosima haboru volt. Nem kell nekimenni a masiknak.
De csinaltak a svedek is disznosagokat. Allitolag ennek az eredmenye a mai vegtelen turelmuk es elfogadasuk.

montroyal ( CAN qc) 2013.10.19. 20:00:13

@Cascabel: es vajon az adotartozasokat nem veszik elo ha visszakernem a magyar allampolgarsagot .. amikor beindult a maszekvilag fuvaroztam Mo-on 2 teherrel soha nem fizettem semmilyen adot mert addigra kijottem es amikor 3 eve orokoltem rogton eladtam a pesti hazat es soha nem dekralaltam...
ha turistakent megyek soha nem foglalkoznak vele de vajon magyar allampolgarkent eloszedik..

Muscari 2013.10.19. 20:18:05

Mi van, ma, hogy ilyen keves a komment?
En vegig gondoltam, es szerintem en nem fogom leadni a magyar allampolgarsagomat, ha meglesz majd a brit. (Ez elore lathatolag meg harom es fel ev, ha az egiek is ugy akarjak.)
Valahogy ugy erzem, hogy az hozzam tartozik, lehet, hogy ez csak szentimentalis hulyeseg, de magyar vagyok es ezt remelem, sosem kell majd megtagadnom.

Ugyanakkor kb. ugyanolyan jo erzes tolt el, amikor a gep leszall velem Ferihegyen (otthon vagyok), mint amikor Lutonban vagy Stansedben (itthon vagyok). Szoval bennem nincs harag Mo. irant.

Az egyetlen kivetel, persze, ha valamilyen adot vetnenek ki, akkor en is lemondanek, mert a sajat penztarcam ellensege nem vagyok, de erre ugysem fog sor kerulni

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.19. 20:21:10

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Azért valami nagyobb ketrecet is vehetnél annak a szerencsétlen jószágnak
Nekem 8évig volt egy csincsillám.

Muscari 2013.10.19. 20:22:36

@montroyal: miert kene visszakapnod az allampolgarsagot? Megvan az meg attol, hogy lejart az utleveled, hidd el. Birca irta a multkor, hogy csak nagyon kulonleges esetekben fosztanak meg valakit tole.

Az adotartozas miatt meg ne aggodj, ennyi ido alatt biztosan elevult mar.

2013.10.19. 20:24:51

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Nem az atombombáról beszélek, hanem az amerikai "koncentrációs" táborokról.

Muscari 2013.10.19. 20:31:06

@diggerdriver: szia Digger, jarsz meg mostanaban kirakodo vasarokra? A multkor a ferjem elment Uxbridge-be, amirol te azt irtad, hogy milyen hatalmas, de csak a nagy semmit talalta ott. Te honnan tudod, hogy mikor van? Csak mert a neten csupa egymasnak ellentmondo informacio van.

montroyal ( CAN qc) 2013.10.19. 20:39:13

@Muscari: valoszinuleg csak administracios utat kellene megjarnom , en meg megkaptam hogy nem tertem vissza jogellenesen kulfoldon tartozkodom es vagyon elkobzas , szemelyi szamom torolve lett amikor orokoltem azt kulfold iallampolgarkent inteztek ...
valoszinuleg nem fogom megfejteni mert nem jarok utana.. de ha a nejemnek meg kell ujitania az utlevelet Ottawaba majd rakerdezek..

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.10.19. 20:41:26

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: megnézném mondjuk, hogy hogyan tudnak megadóztatni a messzeségből.
illetve, egyetlen dolgot tudok elképzelni, ha új útlevelet szeretnék, annak a díján keresztül. perpill másképp nem tudnak megfogni. és akkor sarokba leszek szorítva :-(
egyébként meg nem értem, hogy lehet a hazát az állampolgársággal keverni? ugyanmár. az utóbbi az egy csomó esetben a praktikumról szól.
én perpill bármi útlevelet bevállalnék, ha lenne hozzá külön sor minden reptéren, mert elegem van az órákig sorbanállásból.
(greetings from KL airport)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.19. 20:43:13

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131019/4837451968_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A mai posztról nincs mit mondanom.
Viszont egyetértek azokkal akik azt mondják hogy a választások után a fiúk kitalálják a módját hogy megsarcoljanak bennünket.
Meg annak a módját is hogy a kapukat becsukják a kimenni akarók előtt. Ne becsüljétek alá őket.
Persze akinek nincs ott semmije az lemondhat az állampolgárságról na és akinek vannak ott javai?

@Philosoraptor:
Nézd, minden népnek vannak sötét foltjai a múltjában.
Recsk az mi volt? Pedig az már a háború után volt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.19. 20:47:33

@Muscari:
Igen volt egy hétvége mikor nem volt.
Ezt a honlapot nézzétek minden héten rajta van hogy azon a szombaton tartanak e vásárt.
Csak szombatonként van.
Elvileg májustól októberig de mintha most azt írná hogy soha sincs zárva. Lehet hogy már folyamatos lesz.

www.giantcarboot.co.uk/denham.html

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.19. 20:48:20

@diggerdriver: Én is vmi ilyentöl félek. :-( Mert eddig ugye lehetett külföldi ällampolgärnak meg magyarnak is tulajdona ugy, hogy nem kellett ott laknia.
Nekünk az egyik szerb haverunk fizetett lovét, mert nem akart "otthon" katonäskodni...ugyhogy ez nem csak a törököknél van.

eagles 2013.10.19. 20:52:09

@montroyal:

Ahhoz az évhez, amikor Magyarországon utoljára adószámmal rendelkeztél adj hozzá 7 évet. Alapesetben ezután elévült az adótartozásod.
Az ingatlan értékesítés egy másik dolog. Ha külföldi állampolgárként kezeltek a hagyatéki eljárásban, akkor a canadai adójogszabályok szerint kell adóznod.
Van egyezmény a két ország között.
1995. évi XVI. törvény.

TilosazA (UK) 2013.10.19. 20:53:25

@diggerdriver: Ez pontosan így van, sosem szabad alábecsülni őket. Én már az előző választásokkor is csomó mindent megmondtam, hogy át fogják írni az alkotmányt, a szavazások rendjét, akkor a családom kinevetett... Aztán igazam lett. És folyamatosan mondogattam, hogy utálom hogy igazam van... Eddig egyetlen dolog nem jött be: hogy nem fognak engedni külföldre menni, illetve valami módon haza fogják a kitelepülteket zsarolni. Remélem hogy most nem lesz igazam. :(

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.19. 21:01:48

@Chang Yai: Egyik barätnöm mondta, hogy Kinäban a magyar utlevél jobb volt, mint az amerikai. Öt és a tesojät pikk-pakk ätengedték, mig a tesoja férjét szopattäk jobbra-balra.

wotan 2013.10.19. 21:02:02

@rezsoatya: ó kedves rezsóatya áruld el, kit/mit vesztettünk személyedben, már mint, mit tettél ex-hazádért. Addig mig meg nem tudjuk, próbáljuk hiányodat bátran elviselni.

eagles 2013.10.19. 21:03:02

@TilosazA:

Egyenlőre jó Üzlet vagytok nekik. Ha itthon volt munkahelyetek, akkor az megüresedett. A betöltéskor a sor végén valószínűleg egy munkanélküli áll. A hazautalásaitokkal javítjátok az ország fizetési mérlegét.
Nem vagytok itthon, ergo nem itthon hőbörögtök.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.19. 21:03:30

@Muscari: Nem kezdödött el még az offoläs. :-)

Muscari 2013.10.19. 21:09:21

@diggerdriver: koszi szepen, ez honlap jonak tunik.

Muscari 2013.10.19. 21:12:44

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): ja, bocs, mar nyolc ora van pedig, ugyhogy azt hittem ;-)

eagles 2013.10.19. 21:15:19

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

Akkor kezdjük.

@diggerdriver:

A kép király. Egy női mell, amit egy másik nő mogyoróz. A buzikat nem kedvelem, de a leszbiket órákig eltudom nézni, amint bíbelődönek egymással.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 21:17:18

@diggerdriver:
Ketszer ekkora a ketrec es csak aludni megy be ejjel (es enni). Nappal a lakast jarja :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 21:20:26

@Chang Yai:
Nem a keveresrol van szo, hanem arrol, hogy nem kell semmi ami arra emlekeztet, hogy ott is eltem.
Lesz masik, utazhatok azzal. Engem nem tudnak ezzel sarokba szoritani...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.19. 21:23:19

@Quercus58:
Ugyehogyugye?
Erkölcs mi?
Picsába az erkölcsökkel.
Ami igazán jólesik az vagy hízlal vagy erkölcstelen.

Muscari 2013.10.19. 21:23:28

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): mondjuk vannak orszagok, ahova tenyleg jobb a magyar, plane ha valakinek mondjuk amerikai van es a Kozel-Keletre szeretne utazni. Akkor jobban jar a magyarral.
Vagy ha mondjuk menne Izraelbe es utana egy kozel-keleti arab orszagba, ajanlatos ket kulon utlevelet hasznalni.

De lehet praktikus oldala is a ket utlevelnek: ismeros magyar-orosz allampolgar. Annak idejen, husz eve Oroszorszagban a belfoldi vonat es repulojegyek dragabbak voltak a kulfoldieknek, nem tudom ez igy van-e ma meg, a muzeumi belepoknel bizos ez volt a helyzet egy par eve, sajat tapasztalat. Szoval az ismeros elhagyta Mo-t a magyar utlevelevel de Oroszo-ba mar az orosszal erkezett meg, mert az volt az elonyosebb.

Azt hiszem, Niki is orakat tudna ilyesmirol meselni, ha jol emlekszem, neki harom utlevele is van.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.19. 21:24:43

@Quercus58: Pär napja kaptam whatsupp-on a szerb haverunktol:
4 Gründe warum E.T. sympathischer ist als ein Albaner:
1. ER kam alleine
2. ER hatte sein eigenes Fahrrad
3. ER lernte UNSERE SPRACHE
4. ER WOLLTE WIEDER NACH HAUSE

4ok, hogy miért szimpatikusabb E.T. egy albännäl:
1. Egyedül jött
2. Volt sajät kerékpärja
3. Megtanulta a nyelvünket
4. Haza akart menni
Te jössz. :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.19. 21:27:15

@Muscari: Jo hir: Izraelbe beutazäskor mär nem pöcsételnek. Férj volt mäjusban, és csak egy kis kärtyät kapott, ami kb ugy nézett ki, mint egy beszällokärtya. Ezen rajta voltak az utlevele adatai a fényképe, és asszem még egy scankod is.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 21:29:56

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Bruhaha!!! :))))))

@diggerdriver:
Nem, WCje is a ketrecben van.
Az egyetlen dolog vele, hogy neha meg akarja enni a szonyeget :)

tucano 2013.10.19. 21:37:06

@tableno: nem, dehogy, szép lassan egálba kerül a világ, illetve mindenhol vannak drágább és olcsóbb helyek is.

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: 1500 euróért már Monacoban is lehet elég jó kecót bérelni, persze drága, de mihez képest? Tiszta matek, nincs adó, akkor mindjárt változnak a számok.

Szóval az van az állampolgárság vétellel, hogy az egy extra szolgáltatás. Nem érhető el mindenkinek, de ugye pont az a céljuk, hogy jó anyagi körülmények között élő polgárokat szerezzenek, akik előreviszik az országot. Pl. a karibi és latin-amerikai térségben, ugye Antigua 250k USD, Dominika is és kb. Panama is ennyi. Ennyibe kerül egy polgári lakás mondjuk Milánóban vagy Londonban vagy akármelyik felkapottabb városban (jó, nagy a szórás, de körülbelül). Szóval minden viszonyítás kérdése. De, ha valakinek nem útlevél kell, hanem adókedvezmény, akkor azt szinte mindenhol olcsóbban megkapja letelepedéssel. Ugye a magyar államkötvény 250k eur (miközben pár évvel ezelőtt 200k forintért mérték az ügyvédek a bevándorláson a magyar személyit). De a lényeg az, hogy az üzleti vagy befektetési állampolgársági programok célja a módos emberek becsábítása, tehát direkt úgy vannak megcsinálva, hogy ne akárki férhessen hozzá, de arról sincs szó, hogy csak dúsgazdag emberek számára elérhető. Illetve de, egy ilyen van, a osztrák "titkos" állampolgársági program, na az bitang drága.

eagles 2013.10.19. 21:38:29

@diggerdriver:

Ha már van nekünk szipológusunk:

"Még mindig nem sikerült válaszolnom a nagy kérdésre, melyre előttem sem válaszolt még senki: Mit akar a nő?"

Sigmund Freud

2013.10.19. 21:38:59

@Cascabel: 'Remelem, de biztosan tudom is, par ev es el fog mulni ez a magyargyuloleted. Ki fogod noni.'

Velem is pont ez tortent. Tulleptem rajta, ma mar nem is ertem mi a csudarol szolt az egesz. Tobb mint tiz evig semmit nem olvastam magyarul (meg hireket sem, semmit), most meg naponta itt logok, es mar teljesen visszajott a magyar szokincsem. A harag meg elmult.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.19. 21:41:34

Poszthoz>> Én maradok magyar. Magyar, aki nem tud otthon olyan életet élni amilyet elképzelt kicsi lányként. Persze, mondhatjátok.....álomvilág.....lehet , én mindig mertem álmodni, kicsiket, nagyobbakat. Most ezért vagyok épp Angliában.
Én nem haragszom senkire, nem vagyok, dühös, egyszerűen tudomásul veszem, hogy magyarnak születtem Magyarországon. Rosszkor rossz helyre ? Rosszkor de jó helyre ? Vagy jókor de rossz helyre mégis ? Ki tudja ?! Bárhova születhettem volna, igaz, de az már nem én lennék. .......
Magamban hordom mindazokat a jó vagy rossz kódolt nemzeti jegyeket amiket megkaptam. Bárhova megyek , én mindenhol egy magyar nő leszek. Hogy befogadnak-e vagy nem ? Nem érdekel.
Én szeretem kimondani azt, hogy magyar vagyok.
Pedig a hazámmal kapcsolatban már nagyon régóta nincsenek illúzióim.

Muscari 2013.10.19. 21:42:22

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Tudod, valami nagyon mely keseruseget erzek aradni az irasaidbol. Nagyon mely sebeket kaphattal.
A legjobban akkor sajnaltalak, mikor egy hetvegi poszt kapcsan gyerekkorunk kedvenc mesei volt a tema, mindenki orommel emlegette fel regi kedvenc rajzfilmjeit es olvasmanyait, kiveve teged.

Engedd el a multat, magadban legbelul zard be egy fiokba es ne nyisd ki ujra. Ha kell, tenyleg egesd el a papirjaidat ritualisan, ha ugy erzed, ez segit.

Muscari 2013.10.19. 21:51:13

@Mirjam2: Ne vedd tolakodasnak a kerdesem, de neked nincsenek rokonaid Magyarorszagon? Szuleid? Az jon le az irasaidbol, hogy semmilyen kapcsolatod nem volt Mo-val, de valahogy tul fiatal vagy es nem ertem a dolgot.
Ha nem akarsz rola beszelni, akkor egyszeruen ne valaszolj, nem fogok megsertodni :-)

2013.10.19. 21:51:41

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: 'A papirokat odaígértem nekik, mert állítólag nem vagyok rájuk méltó, hiszen hazaáruló, liberális zsidónak születtem... :)'

Errol egy haszid mondas jut eszembe. 'Az ember altalaban nem melto arra, amilye van.'

eagles 2013.10.19. 21:55:24

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

Orbán Viktor látogatást tesz az USA-ban. Az elnök végigkalauzolja a Fehér Házon. Egyszer Orbán felkiált:
-az ott egy magyar szobor!
-nem miniszterelnök úr, az egy amerikai szobrász alkotása.
Mennek tovább.
-jé, az ott egy magyar festmény- mondja Orbán.
Nem, azt egy mexikói festő festette- válaszol mosolyogva az elnök.
Beérnek a szalonba.
-de az ott egy magyar cigány!- kiállt föl diadalmasan Orbán.
Nem miniszterelnök úr, az egy velencei tükör.

2013.10.19. 21:58:48

@Muscari: Nem veszem tolakodasnak - valoban nincsenek kozeli rokonaim (pl. szulok), annak ellenere hogy valoban meg 'fiatal' vagyok. Igy alakult. Feltetelezem hogy ennek megfeleloen maskepp eltem meg az egesz kivandorlas-dolgot mint azok akiknek a szulei pl. Magyarorszagon maradtak. Azt hiszem Madar is hozzam hasonlo helyzetben van, igy mindkettonknek konnyu volt hatat forditani a 'hazanak' :).

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.19. 21:59:43

@Quercus58: Ezt ismertem mär, de jo! :-)
Utolsó mondatok:
- Jajj, de aranyos ez a vaddisznó!
- Lehetetlen, hogy ez a drót a fázis...
- Dobd már ide légyszíves a fejszét...
- Kamikaze oktatáson: - Figyeljetek, mert csak egyszer mutatom meg!
- Hé emberek! Valaki elhagyta a kézigránátját!
- Nem úgy van az Sztálin elvtárs!

2013.10.19. 22:03:56

@tucano: csak gyors javitas, hogy $250-ert nem kapsz polgari lakast Londonban. Monaco meg iszonyat tomott, nem jo az eletkorulmeny. Az adozasi rezidens fogalma mas, mint a rezidens.

2013.10.19. 22:07:33

@Muscari: en sem ertem hogy mire jo leadni/feladni egy allampolgarsagot. Foleg egy sved/szomaliert.

tucano 2013.10.19. 22:08:50

@charlieharper: jaja, azért írtam, hogy kb, mert óriási összegnek tűnik 250, de kinek (nekem), meg mihez képest, ráadásul 250k dollár ugye nem is euró.

"Az adozasi rezidens fogalma mas, mint a rezidens."
Különféle megoldások vannak, de ugye az alap az, hogy ha rezidens vagy vhol, akkor oda adózol. Akkor lehetsz rezidens, ha ott laksz legalább 6hónap+1 napot. Ez az általános szabály, szinte az egész világon. Mert ahol nem ez van, akkor a másik tagállam nem fogadja el a rezidenciádat. Pl. hiába van mondjuk vmi jobbfajta afrikai rezidens papírod, ha közben Magyarországon dolgozol, akkor Magyarország nem fogadja el az afro rezidenciádat és adóztat.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 22:09:35

@tanato:
Ezt nalunk mar megleptek.
Nekunk, mint EU allampolgaroknak sokkal kevesebb tamogatas jar. Persze nem is gond, mert mi dolgozni jottunk, nem kell segely :)

Munkavallalas sem egyszeru manapsag (korabban azert konnyebb volt).

holl gold 2013.10.19. 22:10:23

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

...lemondok a magyarról. régi papirokat rituális keretek között el kell égetnem ...

En azert atgondolnam es feltennem a kerdest magamnak hogy mi hatranyom van abbol ha a magyar is megmarad???...
Akarmi is törtent, a szulöhazat nem szabad ennyire gyulölni. Ha majd eltöltesz az "uj" hazadban 20-30 evet (ott es akkor is KULFÖLDI, BEVANDORLO maradsz) talan atertekeled ujra, addig is elfer az allampolgarsag a fiokban.

Fekete Pestis 2013.10.19. 22:10:23

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: @Cascabel:

Igaza van az olvtársnak, kövérmadár.
M.o-n nöttél fel, így tuti hogy egy csomó dolgot világ'letetedben úgy fogsz lereagálni, ahogy az M.o-i neveltetésedböl adódik.
Nem kell nagy dolgokra gondolni, p.l. ha valakivel gyanakvóbb vagy, kevésbée vagy naív mint a derék skandinávok, az p.l. a magyar neveltetésednek köszönhetö.

Satöbbi.

Szóval ne is nagyon küzdj ellene, ugyanis ez szélmalomharc.

[Mondom mindezt úgy hogy bennem tényleg sok sváb ill. holland tulajdonság van, a zsugoriságtól az elöre tervezésen és a brutális öszinteségen át egészen az arroganciáig és a hangosságig. De a fenti dolgokat magamon is észrevettem.És bölcs ember nem folytat szélmalomharcot. Mert azt nem nyerheti meg.]

Fekete Pestis 2013.10.19. 22:10:40

@Quercus58:
"Amit szerintem meg fognak lépni, az a külföldön élők, és dolgozók regisztrálása. Már csak azért is, mert arra különös gondot fognak fordítani, hogy az itthon maradott családtagok semmilyen + juttatást ne kapjanak. Pl. segély, oktatási támogatást, stb. "

ami nyilvánvalóan EU-s kötelességszegés lenne, ha a külföldön élö, dolgozó mindezt az EU-ban teszi.

És én lennék az elsö, aki az EU-nál feljelentené öket, hogy az eljárás megindulhasson. [Mint ahogy a dánokat és a hollandokat iss feljelentettem már, hasonló okok miatt.]

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.19. 22:12:11

@Quercus58:
Azt hiszem Karinthy mondta hogy a nő és a férfi soha nem fogja megérteni egymást mert mindegyik mást akar.
A nő a férfit, a férfi a nőt.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.19. 22:12:25

@Quercus58: Erre a kérdésedre én csak emigyen tudok välaszoni:
Lehet-e barátság férfi és nő között, és ha igen, miért nem? (Karinthy Frigyes)

2013.10.19. 22:12:59

@tucano: ezt nagyn konnyu athidalni egy ceg felallitassal barmely kellemesebb adozasi helyen, ahonnan szamlaol ki, cagy ami neven folytatod a befekteteseidet. Lehet az Delaware vagy CI vagy a BVI.

tucano 2013.10.19. 22:13:45

@charlieharper: Egyik volt szomszédunk Oroszországban született, de volt magyar állampolgársága is és bp-en lakott. 17 évesen megkapta az orosz behívót, 3 év Tadzsikisztán, aztán hazaért, diploma és gyorsan még egyre behívták volna, de azonnal disszidált. Szóval az ő estében érthető lett volna. Másik szintén "szovjet" állampolgár (kisebbségi magyar) 17 évesen átjött magyar rokonokhoz leadta az állampolgárságot. Most viszont úgy hozta a sora, hogy vissza kellett költöznie és iszonyatosan szív, mert évente kell Magyarországra járnia vmi Szibéria közeli helyről és nem szívesen hosszabbítanak neki. Egyébk. szerintem minél több papír van, annál jobb.

2013.10.19. 22:16:38

@tucano: ja, persze, en is lemondanek a Szaudirol adott esetben, ha azom lenne. De, miert jo lemondani Madarssonnak a magyarrol, feltetelezve, hogy Szomal..., akarom mondani, Svedorszag engedi a kettoset?

2013.10.19. 22:16:39

@diggerdriver: Itt nem erről van szó, hanem hogy a németek maga a GONOSZ megtestesítői, mindenki más meg szent és nem eshet folt a becsületén, közben ugyanolyan disznóságokat csináltak, csak ezek sosem kerülnek rivaldafénybe, s ha nem olvas utána az ember, nem is tud róla.

2013.10.19. 22:18:53

@Quercus58: Ez csak addig tart, amíg az érdekeiket "szolgálják" a kint élők.

tucano 2013.10.19. 22:21:53

@charlieharper: hmmm, így VOLT. Mostmár a népeknek is mozognia kell, nem elég a céget vinni. Pl. a Cayman belépett az EU Megtakarítási Kamatadó Direktívába és belép az EU automatikus adóinformáció-csere rendszerbe is, Delaware szintén, BVI meg addig húzza, amíg az angolok engedik, de ez se tart sokáig. Ha azt meg tudja oldani vki, hogy a pénze és a tevékenysége is elválasztható attól, hogy ő hol van, akkor működhet a sztori, de ez nagyon ritkán van így hosszú távon vagy parázni kell. Mindent meg lehet oldani, de egyre bonyolultabbak a céges struktúrák, a bürokrácia, nem mindig jön ki a matek/kockázat. Az 80-as évektől működő offshore megoldások helyett nagyot kell ma már változtatni, azaz el kell menni személyesen is. Legalábbis ez a módi, ha teljes biztonságra vágyik az ember. Nekifutásból tudok legalább 50 megoldást, de ha nekem lenne annyi pénzem, hogy megérné offshore mozgatni, akkor húznék utána vagy legalábbis a közelébe :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.19. 22:24:27

@Philosoraptor:
Én viszont most azt látom hogy mióta egypólusú lett a világ azóta divat az USA-t a gonosz megtestesítőjének tartani.

2013.10.19. 22:26:38

@tanato: Meg sem lepődöm a hatásvadász címen, és hogy semmi köze a cikkben leírtakhoz.

2013.10.19. 22:27:35

@tucano: rengeteg a kiskapu, nem feltetlenul kell a penz utan menni. Es meg nem is beszeltunk penz korbeutalasarol. Megoldhato ez meg boven utazas nelkul.

Muscari 2013.10.19. 22:29:42

@charlieharper: ennek erzelmi okai vannak, Kovermadar a rossz gyerekkori emlekeitol szeretne ilyen modon megszabadulni. Persze ez csak az en velemenyem, de kar, hogy Andaluzkutya nincs most itt.

2013.10.19. 22:33:32

@Cascabel: 'Emlekszem, a Causescu alatti idokben addig nem mehettek vissza meg csak latogatoba sem a Romaniabol disszidaltak, amig ki nem fizettek az oktatasi koltsegeiket, ami 5000$ volt altalaban fejenkent'

Ez komoly? Durva.

2013.10.19. 22:37:13

@diggerdriver: Mit gondolsz, alaptalan ez a feltételezés?

2013.10.19. 22:37:29

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: "Egy barom hülyeségéhez a teljes lakosság asszisztált (különben elkergették volna)."

Most ugyanez történik, csak nem Németországban, hanem................................................

Poszthoz: még alig fél évem van az itteni állampolgársághoz, és én is lemondok. Kb. a 3-as pontban leirt adó várható bevezetése miatt, és a 4-es pontban leírt érzések miatt.

M. Péter 2013.10.19. 22:38:38

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Magyarországon is volt annak idején valami honvédelmi járulék (a pontos nevére nem emlékszem), amit azoknak kellett fizetni, akiket nem hívtak be katonának.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 22:42:40

@Muscari:
Szerintem tudja o mar ezt :)
Majd hetfon megkerdezzuk :)

eagles 2013.10.19. 22:45:20

@diggerdriver: @cicalany76 (die Schnäpplijägerin):

Ezt a minap találtam.Tanulságos.

"Mindenki egy zseni. De ha egy halat az alapján ítélsz meg, hogy milyenek a képességei a fára mászáshoz, abban a hitben élheti le az egész életét, hogy hülye."

Albert Einstein

tucano 2013.10.19. 22:50:18

@charlieharper: még igen :) És persze, ha vmi angolul beszélő területről pöcörögsz, akkor még nagyon sokáig. De ha a magyar, német, skandináv vagy francia környékről, akkor sokkal komolyabb köröket kell leírni. Amíg van adóverseny, addig megoldás is. És ameddig van adó, addig adóverseny is :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.19. 23:05:32

@charlieharper:
Igértem neked egy írást a korkedvezményes nyugdíjakról.

Akkor beszéljük meg ezt a korkedvezményes nyugdíj dolgot a rendőröknél és a tűzoltóknál.
Abban talán egyetértünk hogy a rendőri szakma nem termelő ágazat, vagyis az ő bérüket a társadalom többi tagjának kell megtermelni.
A rendőrök speciális munkakört töltenek be. Sokkal több követelménynek kell megfelelniük mint például egy asztalosnak.
A rendőrnek adott esetben az életét is kockáztatnia kell. Mindig minden esetben elérhetőnek kell lennie minden utazását még országon belül is be kell jelentenie.
Nem viselhetnek különböző társadalmi tisztségeket például nem lehetnek párttagok.
Az életvitelének is a szakmai tekintélyéhez kell igazodni.
Míg Gipsz Jakab kőművesnek senki sem rója fel ha este a kocsmából négykézláb megy haza azért ez egy rendőrnél nem megengedett.
A rendőr és az állam között mintegy szerződés jön létre hogy annyit keresel mint egy asztalos de te ezt nyújtod pluszba a munkakörödön belül és kívül cserébe én azt nyújtom hogy elmehetsz jóval korábban nyugdíjba.
A nyugdíjadat majd megtermeli két asztalos meg három kőműves.
Az állam mondhatná azt is hogy ne menj el korábban nyugdíjba de dupla fizetést kapsz.
Azt is a két asztalos és a három kőműves termelné meg.
Kinek lenne jó ha 60éves rendőrök futnának a bűnözők után vagy tűzoltóként másznának a létrára?
Az viszont nem jó üzlet hogy felemelik a nyugdíjkorhatárt nekik a fizetésük marad de a plusz kötelezettségeket továbbra is elvárják.
A tűzoltók is ugyanígy vannak. Náluk sem a tüzesetek az igazi megpróbáltatások de nekik kell kiszedni a vízből a háromhetes vizihullát kivágni az összeroncsolódott autóból a széttrancsírozott családot és leimádkozni a hülyegyereket a Szabadsághíd tetejéről
Érthető hogy mind a rendőrök mind a tűzoltók korán elhasználódnak.
Azon már lehet vitatkozni hogy vajon Kávéfőző Piroskának az alezredes úr mellett miért jár ugyanaz a kedvezmény. Bár mostmár van valami szorzó ami miatt az irodisták később mennek nyugdíjba azt hiszem.
A BKV-nál a buszsofőröknek is jár korkedvezményes nyugdíj. Minden öt tengelyen töltött év után egy évvel korábban mehetnek nyugdíjba.
Lényeges a tengelyen töltött fogalom mert ha az öt évből fél évet a műhelyben töltött akkor azt a fél évet kiveszik az évei közül.
A bányászok 5000 leszállt műszak után mehetnek nyugdíjba. Azt jelenti hogy 5000 műszakot kell a föld alatt töltenie. Ez kedvező esetben 40éves korra összejöhet. Én dogoztam 43éves nyugdíjas bányásszal.
Nem irígylem tőlük sem a nyugdíjat sem az 5000 műszakot.
Orbánék zseniális módon, pontosan a magyar ember irígységét kihasználva fordították a közhangulatot a rendőrök és a tűzoltók ellen végig csak a korai nyugdíjazást kommunikálva és hallgatva a plusz kötelezettségekről.
Szóval nem olyan egyszerű ez.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.19. 23:07:03

Tucano, tableno, charlie és a többiek! Kell Jamaikäba vizum, ha csak 1napra megyünk? Mert hallottam, hogy ugyan az van, mint a Bahamäkon, hogyha hajoval megy az ember, és csak 1napra, akkor nem kell, de ezt ugye még senki nem probälta ki.:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.19. 23:09:02

@Philosoraptor:
Igen.
Az élet nem habostorta. Az USA megtesz mindent amit megtehet a saját érdekei érdekében.
Miért baj ez?
Mert más országok nem tehetik meg?
Jaa kérem tetszenének olyan erősek lenni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.19. 23:11:39

@Quercus58:
Na látod velem pontosan ezt tették egész gyerekkoromban a tanáraim.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.19. 23:16:11

@Quercus58: Ez jo! Elraktärozom!
@diggerdriver: Nagyon jol leirtad!
Én soha nem értettem meg, hogy miért kell sajnälni a rendöröktöl és a tüzoltoktol, akik terepen vannak a korai nyugdijazäst. Mivel az egyik öcsém rendör, hallok töle dolgokat...azok, akik még mindig ott vannak, azok csak a munka szeretetéért vannak ott, és nagyon becsülöm öket!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 23:17:42

@diggerdriver:
Pedig ez pofon egyszeru.
Szar penzert emberfelettit teljesitenek (felesleges azt nezni, hogy vannak paran korruptak, a tobbseg biztosan nem olyan).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 23:30:58

@diggerdriver:
Velem is... es 30 eves koromra kiderult, hogy igazuk volt ;)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.19. 23:32:40

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): @Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Nagyon jó hogy ezt említettétek.
Minden szakmában vannak oda nem illő emberek.
Viszont a törvényeket nem személyre szabják.
Ezt kevesen értik meg.
Nem lehet azt mondani hogy Korrupt Béla körzeti megbízottra aki együtt iszik a kocsmában Kolompár Kevinnel arra nem vonatkozik míg Tökös Ödön becsületes, tisztességes rendőrre igen.

2013.10.19. 23:36:03

@Quercus58: '"Még mindig nem sikerült válaszolnom a nagy kérdésre, melyre előttem sem válaszolt még senki: Mit akar a nő?"

Sigmund Freud'

Hat en azt nem ertettem soha, hogy Freud mit akart. Mondjuk mar targytalan a tema, nem erdekel zavart osztrak faszik lelkivilaga...

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.19. 23:40:11

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: És ennek hol lehet utänanézni? :-) Mert én is ezt hallottam, de nem szeretnék egy valag pénz kiperkäläsa utän Miamiban maradni. :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.19. 23:49:54

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
:)
Iden februarban voltunk ott hajoval ;)
Egyedul az USAba kell (Mexiko, Honduras, Jamaica es Cayman szigetek vizummentes).

Egyebkent a nagykovetsegnek irhatsz.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 00:13:31

@diggerdriver: Csak az a baj, hogy az emberek ältalänositanak...:-(
Fejétöl büzlik ott is a hal. Az a baj, hogy ott is, mint mindenütt mäshol le kéne cserélni a vezetöséget, rengeteg mindent meg kéne vältoztatni ahhoz, hogy müködöképes / jol müködö legyen. De legföképpen a fejekben kéne rendet tenni, és "visszaadni" a megbecsülésüket.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 00:27:00

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Ha magyar utlevellel utaztok, akkor a magyarorszagi jamaicai nagykovetsegnek. Pl.
Azt hiszem az letezik is. A 4-bol az egyik nem volt Mo-n, ott a nemeteknek irtam.
Nyilvan ott kell erdeklidni, amelyik utlevelet hasznaljatok :)

De holnap megnezem, hogy megvannak-e a levelek es elkuldom, ha szeretned...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 00:34:46

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Megneztem, sajnos nincsenek mar meg :(

Vegulis hova mentek (tarsasag / hajo / ut)? ;)

A legbiztosabb ha megkerdezes, mi is irunk majd hamarosan a kov. ut miatt.

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 00:37:37

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Irtam anno amikor kérdezted. :-) Bär a férj mär megint huzodozik kicsit... :-)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.20. 00:41:55

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Ez nekem azért nem volt 1értelmü, mert ha Sväjcban lakok, akkor egy vizumért pl mijafaxnak menjek Mo-ra? Meg ugye egyszerübb itt fölhivni öket / irni nekik, és nem 2különbözö orszägban érdeklödni. Märmint nekem ez a logikus...de tudom, logikät ne keressek...

2013.10.20. 01:24:43

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin): Vizumkerelmedet az allampolgarsagod alapjan biraljak el, nem annak alapjan hogy hol laksz. Ez mindig igy van (egyebkent teljesen logikusan es egyertelmuen). Tehat ha Jamaikaba akarsz belepni es magyar utleveled van, akkor Jamaika Mo.on levo nagykovetsegen a legcelszerubb erdeklodni, hogy kell-e neked vizum (ahogy ezt Madar is leirta). Ha esetleg igen (nem valoszinu), akkor erdemes megkerdezni a Svajcban levo jamaikai nagykovetsegen hogy tudnak-e neked vizumot adni mint magyar allampolgarnak - ha nincsenek erre felhatalmazva, akkor nem fognak tudni, hiaba lenne neked kenyelmesebb. Ha megerkezel Jamaikaba, ott azt fogjak nezni hogy milyen utleveled van es van-e annak megfelelo vizumod; nem fogja oket erdekelni hogy hol laksz.

M. Péter 2013.10.20. 01:46:03

@diggerdriver: Utánanéztem, a hivatalos neve honvédelmi hozzájárulás volt.

M. Péter 2013.10.20. 01:58:49

@Don Kartasch: Már kitalálták, hogy a külföldön élők fizessenek egészségügyi szolgáltatási járulékot. A kormány pechére az EU-ban élő magyarokra nehéz lenne olyan különadót kivetni, hogy azt az EU ne tekintse a szabad mozgás korlátozásának.

morsels (törölt) 2013.10.20. 02:56:30

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Nem ertelek, de tenyleg. Vagy osszekeversz valamit, vagy tenyleg ennyire gyulolod a magyarsagodat; de akkor meg miert latogatod ezt a forumot?

Nekem 20 eve van kanadai utlevelem. De nem mondanam azt, hogy elegetem a magyart. Akkor sem, ha mar lejart.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 09:02:28

@cicalany76 (die Schnäpplijägerin):
Aranyhalnyi a memoriam :)

@morsels:
Azert jarok ide, mert ez egy jo hely es jo a tarsasag. De ez egy kis csoport, nem egyenlo a magyarsaggal, sem Magyarorszaggal.
A hataratkeles miatt pedig mar legalabb egy kozos pont van.

DieNanny CH 2013.10.20. 09:30:17

@morsels:
"Nem ertelek, de tenyleg."

Pedig pofonegyszerű. Ha egy pár sok gyűlölködés után elválik, van olyan fél, aki az exe minden ottmaradt tárgyát (fogkefe, zokni stb.) rituálisan elégeti. Érte őt ezáltal valamilyen anyagi haszon? Nem. Jót tett a lelkének? De még mennyire!
Hát, akkor miért ne???

2013.10.20. 09:54:23

@diggerdriver: Mindent a kőolaj érdekében, így akartad mondani, ugye? :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 10:12:51

@Philosoraptor:
Nem nem, nem a kőolaj érdekében. A saját érdekünkben, mert szeretjük a kőolajat :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 10:24:55

@Philosoraptor:
Általában két vélemény forog a köztudatban.
Az egyik hogy gonosz amcsik mert háborúkat provokálnak hogy a kőolajra rátegyék a kezüket.
A másik hogy gonosz amcsik mert háborúkat provokálnak mert így pörgetik fel a fegyveriparukat.
Ugyan mindezt tételesen lehet cáfolni de tegyük fel hogy így van.
Ésakkor?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 10:32:09

@diggerdriver:
Sokan biztos annak örülnének, ha az USA helyett mondjuk Kína vagy Szaúd-Arábia lenne a szuperhatalom... akkor lenne csak jó világ :)

2013.10.20. 11:05:07

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: A világon ők az egyik ország a sok közül, ahol a legtöbbet felhasználják. Természetesen az egész világ a jelenlegi berendezkedésben a kőolajtól függ.

2013.10.20. 11:05:58

@diggerdriver: Tételesen cáfold akkor, kíváncsivá tettél. :p

2013.10.20. 11:09:49

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Nektek az nem furcsa, hogy a demokrácia országa igáz le más országokat?

eagles 2013.10.20. 11:36:09

@diggerdriver:

Az USA gyakorlatilag teljesen önellátóvá vált földgázból, ill.kőolajból. Sőt úgy néz ki, hogy ezekből az ásványkincsekből rövidesen nem vásárló, hanem eladó lesz.
Az igazán érdekes kérdés az, hogyan fogy ezek után viszonyulni az árakhoz. Mert így már nem az lesz az érdeke, hogy lefelé szorítsa, hanem az, hogy fölfelé emelje.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 11:38:28

@Philosoraptor:
Nem igáz le más országokat...

Ha megnézed az utóbbi évek háborúit, akkor mindig olyan ország volt megtámadva, ahol valami baj van.

Természetesen lehet mondani, hogy nem volt joguk hozzá és különben is ki kérte, de biztos vagyok benne, hogy a népszerű összeesküvés-elméletek mellett van egy olyan "rejtett igazság" is, amiről az átlag ember nem tud (és nem is tudhat).

Mindig lesz egy legerősebb ország, mindig lesz egy "világ csendőre". Hálás vagyok azért, hogy ez ma az Egyesült Államok, még ha nem is értek egyet minden céljával vagy adott esetben belügyével. Lehetne ennél sokkal-sokkal rosszabb is, nem?

Demokrácia... mi az? Szabad választások? Mindenki azt csinál, amit akar és nem szólnak bele? A képviselőt valóban képviselnek vagy csak a párt bábjai?
Az demokrácia, ahol ha egy képviselőt megválasztanak, 4 évig el sem lehet mozdítani? Vagy az, ahol nincs is képviselő csak egy sejk és az van, amit ő akar? Demokrácia-e az, ha ez a sejk a nép érdekében, a népet támogatva ügyködik?
Demokrácia az, ahol 18 évesen nem ihatok meg egy nyomorult sört? Vagy ahol nem szexelhet egy 17 éves egy 19 évessel?
Ezek beleférnek egy demokráciába?

A Koreia Népi Demokratikus Köztársaság biztosan demokrácia, hiszen benne van a nevében is...

eagles 2013.10.20. 11:48:31

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Hát....

Ha valahol baj van, akkor a fent említett Koreában az van. Ott miért nem "segít"? Mert ott jelenleg nincs semmi olyan, amiért érdemes lenne "segíteni"

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 11:50:34

@Philosoraptor:
Csak néhány kérdés.
Afganisztán mekkora olajnagyhatalom? Ha már az olajért akkor miért nem a ott ahol VALÓBAN sok olaj van?
Miért nem Szaúd Arábia?
Ha nekem van fegyverem amit el akarok puffogtatni akkor annyi eszem talán lenne hogy ne a saját népemet küldjem a vágóhídra hanem inkább összeugrasztanék két országot aztán mindkettő ölje egymást az én fegyvereimmel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 11:52:45

@Quercus58: Igen igazad van.
Szerintem több van neki mint az egész Közel Keleten.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 11:54:43

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Ahogy a jó öreg Winston mondta a demokrácia a létező rendszerek legrosszabbika de még nem találtak ki jobbat.

eagles 2013.10.20. 11:56:58

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Az USA-ban 21 éves kor fölött ihatsz meg egy üveg sört.
Diktatúra!

@diggerdriver:

Afganisztánban olaj per pillanat nem sok van. De van más.

hvg.hu/gazdasag/20100614_afganisztan_asvanykicsek

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 11:59:00

@diggerdriver:
Mi más... a demokrácia bölcsője :)

@Quercus58:
Baj sok helyen van... Észak-Koreának csak a szája jár, bár tény, hogy a néppen nem bánnak éppen kesztyűs kézzel.

De azt sem tudhatjuk, hogy vajon Kína mit szólna hozzá, ha odamenne Amerika rendet csinálni. Elképzelhető, hogy nem örülne, mégiscsak a sógorokról van szó.

Mehettek volna Magyarországra is 56-ban, mégsem mentek... pedig egyértelmű volt, hogy nem éppen kedvére való Magyarországnak a szovjet jelenlét (@Philosoraptor: az is megszállás volt, nem?).

Mehetnének Afrikába is rendet csinálni a sok hadúr háza táján, mégsem...

Nyilvánvalóan oda mennek, ahová az érdekeik vezetik őket. Te máshogy tennél? Szerintem nem... annyi 0-ról van szó, amennyit egy számológép már kezelni sem tud.

Menjenek helyettük a kínaiak? Vagy az oroszok? Ők már egyszer jöttek, húdejóvolt nekünk...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 11:59:25

@Quercus58:
Miért, megtámadott valakit Észak Korea?
Elvan magában néha hőbörög egy kicsit akkor adnak neki néhány ezer tonna búzát aztán megint csönd van.

Csak mellékesen jegyzem meg hogy nem az USA támadta meg Kuvaitot.
Az már egy másik kérdés hogy az idősebbik Bushnak volt annyi esze hogy meghagyta a helyén Szaddamot.
A fia mondvacsinált indokokkal kinyírta és most káosz van.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 12:06:12

@Quercus58:
OK.
Csak egy kérdés.
Az afrikai olaj és nyersanyaglelőhelyek szinte teljesen kínai érdekeltségbe tartoznak. Kína onnan szerzi be a gazdasági növekedéséhez szükséges nyersanyagot. Kilóra megvette a banánköztársaságokat a koncessziós jogokért.
Miért nem Kína a gonosz?
Ugyanazért az USA az ördög.

morsels (törölt) 2013.10.20. 12:07:47

@DieNanny:
Nezd, az hogy valakinek tele van a bugyra azzal, ami Magyarorszagon tortenik, az egy dolog. Az is, ha valaki lemond az allampolgarsagarol, mert mondjuk adoznia kene. Az erzelmi es a racionalis indokok is efogadhatoak szamomra.

Nade kovermadar egyszeruen gyuloli azt, hogy o magyar. Letagadja, ahogy o irta. Meg ez is rendben van. Nade itt akkor is egy olyan kozosseg resze, ami magyarokbol all. Ez akkor is igy van, ha a kozos pont az, hogy itt majd mindenki hataratkelo.

Ha en ennyire utalnam azt, hogy magyar vagyok, ha le is tagadnam azt, hogy az vagyok, akkor eleg valoszinutlen, hogy egy magyarok altal latogatott oldalt latogassak es emlekeztessem magam, hogy milyen fasza, hogy mar nem vagyok magyar. Vagy valami ilyesmi :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 12:08:52

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Ezt próbálom elmagyarázni régóta.
Azt teszik amit a saját érdekeik megkívánnak.
Mint ahogy minden ország megtenné ha megtehetné.
Mivel nem tehetik meg így köpködnek rájuk.

2013.10.20. 12:15:54

@Quercus58: Észak-Korea mögött ott áll Kína, ezért nem mernek hozzájuk nyúlni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 12:17:30

@morsels:
Én értem Madarat.
Bennem ugyanolyan indulatok vannak.
Csak azt értsétek meg hogy nem veletek, velünk van baja.
Meg nem a magyar emberekkel .
Van aki külön tudja választani ezeket a dolgokat van aki nem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 12:19:27

@Philosoraptor: Ez nem olyan egyszerű
Milyen indokkal menne oda?
Kuba mögött már nem áll a Nagy Testvér mégsem mentek oda.

morsels (törölt) 2013.10.20. 12:24:58

@diggerdriver:
Nadehat pont ezt probalom mondani, hogy valamit szerintem nagyon osszekevert.
Magyarul irja a blogjat, ide is magyarul ir; de ha kulfoldre megy (marmint Svedorszagbol mondjuk Miamiba), akkor azt is letagadja, hogy o magyar. Na ezt nem ertem.
Es nem azert, mert piros-feher-zold sziv dobog a keblemben es nincs csikoboros kulacs, meg karikas ostor a falon. Egyszeruen magyar vagyok. Szulethettem volna masnak is, de nem masnak szulettem.

Persze az is egy dolog, amikor valakinek a szulei a vilag ket kulonbozo sarkabol vannak es harom-negy orszagban eltek mar, igy a gyerek elvileg barminek vallhatja magat. Szoval erted, nem az a gondom, hogy vilagpolgarnak vallja magat, vagy ilyesmi. Tolem lehet ugandai is. De nala mintha egy univerzum altal okozott igazsagtalansag lenne, hogy o pont magyarnak szuletett. Nem ertem, hogy ez miert baj.

Azt ertem, hogy nem erezte ott jol magat, hogy a csalad, meg a tanarok, meg fonokok, meg politikusok, meg nincs munka. Nade mintha neki az is problemat okozna, hogy magyar. Miert?
Egyszeru teny. Sem jobb, sem rosszabb, nem kell sirnia a himnusz alatt, vagy szurkolni magyar sportoloknak az olimpian, erted. Csak tenykent kezelni, hogy magyar. De nala ez az elkepezto merteku utalat a sajat magyarsagaval szemben... kozben meg mint emlitettem, ha mashol nem is, itt keresi mas magyarok tarsasagat es magyarul ir blogot.

De majd Dr. Kutya megmondja :-)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 12:25:37

@diggerdriver:
Ezért utálják annyian a zsidókat is, nemigaz? Ártottak ők valakinek? Szerintem soha, senkinek sem...

Lehet mondani, hogy pénzéhesek, ravaszak, becsapják az embereket, de ha így is lenne, becsapni csak azt lehet, aki hagyja magát, nem?

@morsels:
A másik, amit annyira utálok, az az erőszakosság... "Magyar vagy!" "Ez a hazád!" "Itt élned, halnod kell!" "Nincsen számodra hely!" "Neveld magyarnak a gyerekeidet!"...

Mivan? Miért? És ha nem akarom? Miért kell ezeket a dolgokat erőltetni? Miért lenne bármi is "kötelező"? Ott születtem... ez igaz. És akkor mi van? Más meg máshol, ettől rosszabb?

Olyan fajta vagyok, hogy ha valami kötelező, akkor nem csinálom. Ha nem lenne az, akkor lehet örömmel csinálnám, de erőszakkal akkor sem, ha rosszabbul járok miatta.

Fizetem az adót és nem bántok másokat. Legyen ennyi elég és ne akarják előírni, hogy mire és hogyan kell gondolnom.

Azért is járok ide, mert nem érzem ezt a kényszerítést... ezt az erőszakosságot.

2013.10.20. 12:26:12

@diggerdriver: Oké, ő nem az. Szept. 11-én ledöntötték a két tornyot állítólag a terroristák, azóta viselnek ott háborút. Furcsa, hogy amikor az érdekeiket szolgálta, akkor fegyvert adtak el Bin Ladennek, amikor meg már nem, akkor levadászták.

"Ha nekem van fegyverem amit el akarok puffogtatni akkor annyi eszem talán lenne hogy ne a saját népemet küldjem a vágóhídra hanem inkább összeugrasztanék két országot aztán mindkettő ölje egymást az én fegyvereimmel."

Így van, és pontosan ezt is csinálják, habár nemcsak az USA, hanem még jó pár fegyvergyártó multi a nyugati országokból. Az emberi élet a háborúban semmit sem ér, erre Sztálin már rámutatott anno.

eagles 2013.10.20. 12:26:21

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: @diggerdriver:

Niná,hogy mindenki érdekből háborúzik, nem csak az USA. Az angolok sem azért mentek Indiába, mert a helyszínen akarták tanulmányozni a hinduizmust. A "majd én segítek helyreállítani a demokráciát", meg a szokásos fal duma.

2013.10.20. 12:28:07

@diggerdriver: Elviszik a demokráciát mindenhova, tudom.

morsels (törölt) 2013.10.20. 12:28:27

@diggerdriver:
Nem egeszen igy volt :-)

"It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried."

M. Péter 2013.10.20. 12:30:14

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Észak-Korea elsüllyesztett már több dél-koreai hajót, legutóbb 2010-ben. Észak-koreai katonák többször behatoltak Dél-Koreába a demilitarizált zónán át, és megöltek dél-koreaiakat és amerikaikat.

morsels (törölt) 2013.10.20. 12:34:29

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Mondom, hogy osszekersz dolgokat.
Az, hogy magyar vagy, annak szulettel, az teny kerdese. Aztan az osszes tobbi (hogy hol kell elned meg halnod, meg ki a magyar) mar egy egeszen mas dolog. Arra lehet haragudni, lehet kifigurazni, lehet viccelodni, lehet kritizalni.

Nem kell enekelni a magyar himnuszt szilveszterkor, nem kell megkonnyezni egy magyar sportolo aranyermet az olimpian, nem kell kokardat tuzni Marcius 15.-en, meg sok mindent nem kell. Mivel mar majd 3 eve Svedorszagban elsz, nem ertem, hogy miert ennyire eros benned ez a fajta tiltakozas azzal a tennyel szemben, hogy magyar vagy.

2013.10.20. 12:38:19

@diggerdriver: Diktatúra van, sárba tiporják az emberi jogokat, stb. Nem tudni, hogy tényleges fenyegetést jelentenek-e a világra, vagy csak szeretnek nagyzolni.

morsels (törölt) 2013.10.20. 12:38:20

@Philosoraptor:
Az igazsag az, hogy az atlag amerikai tenyleg ugy gondolja, hogy a demokraciat viszik el es az jo.
Nadehat milyen jo lett volna '56-ban, ha hozzank hoztak volna el :-).

Egyebkent nem csak az amerikaiak, hanem sokan masok is ugy gondoljak, hogy egy-egy orszag jobb lenne a lakosai szamara, ha demokracia lenne. Vagy legalabbis elegge elmaradottnak itelik meg oket a tarsadalmi fejlodes evolucios letrajanak a legmagasabb fokan allva :-)

Az egy mas kerdes, hogy ez az elkepzeles jobb esetben naiv, rosszabb esetben demagog.

morsels (törölt) 2013.10.20. 12:42:05

@Philosoraptor:
Szerintem pontosan tudjak, hogy mekkora fenyegetest jelentenek a vilagra :-).

Egyebkent mar reg nem lenne ez gond, ha a kinaiak engednek. Meg az oroszok :-)
Mert azt nem gondolhatod komolyan, hogy Eszak-Korea katonai veszelye miatt aggodnak.

morsels (törölt) 2013.10.20. 12:52:13

@Philosoraptor:
Te tenyleg azt hiszed, hogy ha az USA ulne a seggen es csak a sajat problemaival foglalkozna, akkor a vilag jobb lenne? Bekesen egymas mellett elo orszagok, mindenki mosolyogna, meg minden?
Merthogy ok csinaljak ezt az egeszet csak azert, mert szeretnek olyan lenni, mint a Fradi B-kozep?

eagles 2013.10.20. 12:53:30

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Megértelek. A Te életed, a Te múltad, és nem vagy köteles elszámolni vele másoknak. Nekünk sem. Mi annyit tehetünk, hogy ha tudunk, segítünk Neked. De csak ha kéred. Egyébként meg szerintem jó hogy itt vagy.

eagles 2013.10.20. 13:03:35

@morsels:

Amióta világ a világ, mindig voltak a Föld nevű bolygónak csendőrei. Most az USA az. Később, lehet, hogy más lesz.
Az egy arany igazság, hogy mindig az erősebb kutya b...ik.

Ezért nem értem az Orbáni politikát. Miért gondolja valaki azt, hogy az hosszú távon működik, hogy bemegyek a kocsmába, lebaszok mindenkinek egy nagy pofont, majd közlöm, na most akkor fizethettek egy sört.
El fog telni a döbbenettől egy kis idő, na de ami utána jön...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 13:07:00

@Philosoraptor:
Ezt csinálják?
Pontosan nem ezt csinálják.
A saját embereiket küldik a vágóhídra.
Akkor?

Latcho Rom 2013.10.20. 13:07:22

@Quercus58: na most jol beszelsz.

a madar dologhoz csak annyit, evidens hogy kintlet elso par eveben kell az embernek, nem mindenkinek...hogy erzelmileg elszakadjon az otthoni enjetol, s ha biztonsagban erzi magat az uj boreben visszaengedi a regit. S ennyi..ezen kekecelni folosleges, en ugy erzem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 13:12:09

@morsels:
Igaz.
Egy fundamentalista iszlám állam nem tud mit kezdeni a demokrácia fogalmával.
De atombombára fáj a foga mindnek.

eagles 2013.10.20. 13:13:39

@shakti_rom:

Huh... mivel érdemeltem ezt ki. Egyébként részemről nincs harag.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 13:14:06

@Philosoraptor:
A világban szerintem több a nem demokratikus berendezkedésű állam mint a demokratikus.
Lehet hogy mi tévedünk?:)))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 13:16:15

@Quercus58:
Ez a beszéd.
Egyetértek.
Madár nélkül kevesebbek lennénk.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.20. 13:18:22

@Quercus58:
Te tudsz valamit...
Tudtam én hogy az erdészek fasza gyerekek nem véletlenül akartam én is az lenni:)))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 13:25:10

@morsels:
En sem... majd dr. Kutty megmondja :)

@Quercus58:
Koszonom!

@diggerdriver:
Biztos igy csokkentik a munkanelkuliseget...;)

2013.10.20. 13:52:33

@Mirjam2:
Sok Romaniabol disszidalt ismerosom volt es amikor kerdeztem oket, hogy miert nem mennek haza az allampolgarsag megszerzese utan, majd mindig azt a valaszt kaptam, hogy csak akkor kapnak vizumot, ha kifizetik a rajuk eso tanulmanyi koltsegeket. Ez egy egyetemet vegzett eseteben 5000 $ korul volt ( 80' - as evek) Azt meg kell hagyni, rendkivul nagy tudassal ( elmeleti ) rendelkeztek az ott vegzettek. Termeszetesen nagyon keves hanyad perkazta le azt az osszeget. Hozzatennem, ok mondtak, torvenyeket, stb. nem ismerek ebbol az idobol. Abbol a szempontbol hiheto ez, hogy " fejpenzt " kaptak az onnan NSZK - ba vagy Izraelbe kivandorlo allampolgaraik utan a befogado orszagoktol, " oktatasi koltsegekre " hivatkozva.

vazzup 2013.10.20. 13:55:41

@Philosoraptor: mindegyik fegyvergyártó ország ezt csinálja, oszt' akkor mi van?
BTW, megjegyezném, hogy az Al Kaida esetében ez nem egyszerűen az érdekek megszűnését jelentette, hanem konkrétan az USA-t saját területén támadta meg.
Vagy szerinted fel kellett volna hívni, gratulálni neki és önként felajánlani neki a fél polgári repülés ellenőrzését az Államokban, vagymi? Hihetetlenül logikátlan dolgokat írogatsz most egymás mellé.

@morsels: fú, ezt a tudathasadást minden alkalommal meg lehet figyelni, amikor vki előjön ezzel az USA-a-megtestesült-gonosz dumával.

A másik kedvencem, amikor azzal példálóznak, hogy miért is nem lehet annyira patrióta a magyar, mint az államokban, amikor meg az államokban patrióta a nép, akkor meg megy a sírás, hogy fúj, de hát azok gonoszak, meg mennyire meg vannak vezetve, hogy birkaként elviselik, hogy háborúznak a nevükben.
Most akkor vattafakk?

vazzup 2013.10.20. 14:01:38

@Philosoraptor: közvetlen fenyegetést nem jelent. A KNDK kurva jó a nép elnyomásában, mert a népe otthon éhezik, fázik és azt is előírják neki, hogy milyen frizurát hordhat.
Egyebekben világszinten kábé a legvégén kullog. Ezen túlmenően a nagyfokú elnyomás miatt több koreai kém él abban az országban, mint hivatalnok. Szerintem a nyugati hatalmak azt is tudják, hogy a Nagy Megtekintő mikor méltóztatik wc-re menni.

Emellett megtámadni totálisan nem éri meg, mivel szárazföldön elfoglalni ÉKoreát nagyon nagy veszteségekkel lehetséges csak (nézd meg a terepet és vesd össze, hogy mekkora emberanyaggal rendelkezik, hány katonája van).
Ráadásul mi van, ha végül elfoglalják? Semmi.
Azt sem lehet igazán tudni, hogy Kína hogyan reagálna egy újabb, a határa mentén beállomásozó amerikai kontingensre, ráadásul nem is kicsire, mert megtartani ÉKoreát szintén csak igen sok katonával lehet.

Szóval akkor most minek is menjenek oda?

2013.10.20. 14:07:16

@morsels: Nem, az ember ugyanilyen kapzsi maradna akkor is, lenne más csendőre a világnak, folyna a vér ugyanúgy, mint jelenleg.

2013.10.20. 14:10:07

@diggerdriver: Mit számít azoknak, akik a vágóhídra küldik őket, hogy hányan halnak meg? Csak a profit számít.

Az egyén halála tragédia, milliók halála statisztika.

2013.10.20. 14:13:17

@diggerdriver: Tehát akkor mindenhova el kell vinni a demokráciát, akár "erőszakkal" is. Ez az USA vs. többi állam háború téma nekem mindig olyan, mint Izrael vs. többi állam. Teljesen lényegtelen, hogy ki kezdte el, találni kellene már valami közös nevezőt.

2013.10.20. 14:17:50

@vazzup: Oh, az USA maga a megtestesült szent és sérthetetlen ország. Én csak azt furcsállom, hogy senkinek sem tűnik fel, hogy bábokat ültetnek/ültettek államok élére vagy éppen buktatnak/buktattak meg rendszereket érdekből. Ez egy kicsit képmutató magatartás részetekről, mert ti úgy gondoljátok, hogy hát ez tök természetes, hiszen ő megteheti, s csodálkoztok, hogy ennyien utálják őket. Biztos irigységből, hát persze.

2013.10.20. 14:22:54

@morsels: Abból háború lett volna, nekünk sem lett volna jó, a világnak meg még inkább nem. Nem a rossz oldalra kellett volna állni a történelem során annyiszor, és akkor nem mi kerültünk volna mindig a fasz rosszabbik végére. Gesztus jellege volt 56-ban az amerikai támogatottságnak, megértem, hogy nem léptek meg komolyabb dolgokat, nem ők a hibásak, hogy nálunk ennyi ideig megtelepedtek a szovjetek.

vazzup 2013.10.20. 14:24:15

@Philosoraptor: senki sem mondta az itt jelenlevők közül, hogy szent és sérthetetlen, részemről azt gondolsz róla amúgy, amit akarsz, csak logikátlan, álszent és álnaiv marhaságokkal támasztod alá a nagy USA-utálatodat. Csak ezt bátorkodtam megjegyezni. :)

Engem aztán rohadtul nem érdekel, kit és mit utálsz. Inkább a valódi mozgatórugó érdekelne, de úgy látom hogy az "azértmertcsak"-on kívül te sem tudsz épkézláb indokot felhozni, azon kívül, hogy az érdekei szerint cselekszik. Mint minden más ország a földön, ki-ki éppen aktuális ereje szerint.

2013.10.20. 14:30:02

@vazzup: Az amerikai külpolitikával nem értek egyet, meg a képmutatással, amit a világ felé olyan nyugodtan sugároznak, közben mindannyian tudjuk, hogy mi van a máz alatt.

A valódi mozgatórugóm, hogy fizetnek érte, hogy gyűlöletet keltsek az USA ellen. Nem lehetsz ennyire sötét. "Valódi mozgatórugó", ez kész.

vazzup 2013.10.20. 14:33:46

@Philosoraptor: bocs, hibáztam, amikor azt feltételeztem, hogy intelligensebb, tájékozottabb vagy azoknál a tömegeknél, akik beszopják ezt az egyik-ország-becsületesebb-mint-a-másik maszlagot és az alapján alakítják ki a véleményüket. Komolyan.
Ez így bullshit, minden ország a saját érdekei és aktuális lehetőségei szerint van jelen a globális politikában.

Nincs szendeszűz ország, ha lenne, már nem lenne.

2013.10.20. 14:47:52

@vazzup: Sajnálom, hogy csalódást okoztam. Sehol sem írtam, hogy egyik ország jobb v. becsületesebb a másiknál. (?)

vazzup 2013.10.20. 14:49:26

@Philosoraptor: mégis az USA-t emelted ki, mint a Nagy Sötét Gonosz Hatalom. Tehát voltaképpen mindegy, hogy ki van ott, a legerőssebbet utálni kell ezek szerint?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 15:06:09

@Philosoraptor:
Nem az.
De jobb lenne, ha mondjuk muzulmanok lennenek a csendorok? Aztan a lanyod/feleseged/baratnod/anyukat azert lenne megkovezve, mert szoknyat mertek felvenni?

Vagy ha kommunistak vezetnek a vilagot? Mint Eszak Korea vagy a sztalini Szovjetunio?

Esetleg afrikai torzsi vezetok, akik azzal kezdenek, hogy levagjak a kislanyod csiklojat, mert az bunos dolog?

Az Egyesult Allamok legnagyobb disznosaga is eltorpul a lehetseges tobbi rossz mellett... de ettol utalhatod oket; maximum nem ertunk egyet.

2013.10.20. 16:07:27

@vazzup: Ez butaság, ilyet én nem írtam. Azt írtam, hogy nem értek egyet az amerikai külpolitikával, mert erőszak csak erőszakot szül, megoldást biztosan nem hoz.

2013.10.20. 16:15:16

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Írtam én olyat, hogy utálom őket? Láthatóan itt is túlérzékenyek az emberek, olyat is beleképzelnek a másik írásába, amit ott sincsen. Nem tudok véleményt fogalmazni, hogy utálom vagy szeretem őket, lévén nem ismerek egyetlenegy amerikait sem, de ha ismernék, az sem jelentene semmit, mert egy emberről alkotott véleményed nem húzható rá az egész népre, másrészt ezeket a háborús döntéseket a politikusok meg a mögötte álló lobbi hozza meg, nem a nép. Az megint más kérdés, hogy a népnek lenne ereje tenni a helyzet ellen, ha akarna.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 16:33:56

@Philosoraptor:
Már hogyne ismernél?
Itt van pl. hagyma... ízig, vérig amerikai és még ismered is...

vazzup 2013.10.20. 16:46:03

@Philosoraptor:
"Nektek az nem furcsa, hogy a demokrácia országa igáz le más országokat?"
"csodálkoztok, hogy ennyien utálják őket. Biztos irigységből, hát persze."
"közben mindannyian tudjuk, hogy mi van a máz alatt"

Hát, igazából, ha emellé odateszem azt, hogy egyetlen érvet sem hoztál amellett, hogy miért is rosszabb az USA _bármelyik_ másk országnál, beleértve Magyarországot, Iránt, vagy akár Oroszországot, sajnos nekem az jön le, hogy neked valamilyen megfoghatatlan, zsigeri okból a bögyödben van az az ország.
Ennyi.

A túlérzékeny a fene, egyszerűen csak szeretnék már valami kézzelfoghatót ebben a mostanában népszerűnek látszó amerika-ellenes gyűlöletben, valami épkézláb érvet, ami elfogadható a formális logika határain belül.

2013.10.20. 17:54:04

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Na, őt inkább ne emlegessük. Ő annyira amerikai, amennyire én örmény.

2013.10.20. 18:11:49

@vazzup: Nem írtam olyat, hogy ők a megtestesült gonosz, mindenki más pedig ma született ártatlan kisbárány, csak azt, hogy ha már a demokráciát tekintik az egyik alapkövüknek, akkor lehet, hogy nem mindent erőszakkal kellene orvosolni.

vazzup 2013.10.20. 18:43:19

@Philosoraptor: azért azt megmagyarázhatnád, mi köze a demokráciának az erőszakhoz és miképpen váltak ezek nálad ellentétpároknak, vagy legalábbis egymást kizáró tényezőknek?
Azt értem, hogy nem tetszik, hogy háborúznak, csak még mindig nem értem, miért olyan fontos ezen rugózni, miközben egy rakás másik állam is ugyanezt teszi. 100%-ban, sőt, vannak rosszabbak is, ha már az erőszakról van szó.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.20. 19:32:12

@Philosoraptor:
Látod, ezt nem is tudtam rólad ;)

"... ma született járvány..." :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.20. 21:22:17

@morsels: Senki nem valaszthatja meg, hova fogja szulni ot az anyja.

redsea 2013.10.22. 08:18:39

@Kövérmadár [wannabe Flying Kiwi]: ha pl. netes, nem helyhez kötött munkád van, praktikus tud lenni egy ilyen, helyi lakosként bejelentkezve, bár ehhez pont elég a tartózkodási engedély is, nem kell az útlevél. Tehát ez nekünk nem pálya, viszont a kínaiaknak, oroszoknak jó, hiszen nekik sok olyan helyre is kell vízum, ahová a antiguaiaknak nem.

mokkaczuka 2013.11.03. 19:56:19

Ezt a török ügyet nem értem. Ha nem mond le az állampolgárságáról és nem is fizet, akkor miért nem szarhatja le nagy ívben azt az államot, ami ilyen köcsög törvényeket hoz? Elrabolják Angliából és besorozzák, vagy mi van?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása