oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. október 15. 06:46,  Milyen identitást adjak a gyerekemnek? 814 komment

2013. október 15. 06:46 Határátkelő

Milyen identitást adjak a gyerekemnek?

Kalifornia, azon belül is Los Angeles Európából nézve az álmok világa. Közelebbről azonban már egészen más a kép, legalábbis a mai poszt szerzője számára, aki több mint 3 évnyi budapesti élet után nemrégiben költözött vissza a családjával az Egyesült Államokba. A kérdések, melyeket írásában felvet, nagyon elgondolkodtatóak és talán a válaszok sem egyszerűek, de hátha együtt sikerül.

amerikai iskolabusz.jpg

„Los Angelesben élünk, két hónapja költöztünk vissza Budapestről, ahol 3,5 évet töltöttünk, abból kifolyólag, hogy én otthon kaptam állást egy Los Angeles-i cégen keresztül.

Mielőtt Magyarországra vetette kis családunkat a sors, 13 évig éltem Amerikában, férjem amerikai, lányunk is kinn született, és 3,5 éves volt, amikor Budapesten telepedtünk le.

Nagyon megszerettük az otthoni életet, a férjemet is beleértve, és nyilván az én jól fizető állásom ehhez sokban hozzájárult. De nemcsak emiatt... Új barátságokat kötöttünk, néhánnyal az én gyerekkori barátaim közül újra felfedeztük egymást, a kislányom megtapasztalhatta, milyen is a nagyszülők közelében lenni, utazgattunk az országban, és nem utolsósorban imádtuk a programokat, amiket Budapest kínált.

A családi és a kizárólag felnőtt programokat is imádtuk. Nagy cirkuszrajongókká váltunk, és férjemmel szerettünk koncertekre járni, legyen az klasszikus, vagy modern zene. Arról pedig ne is beszéljünk, hányfajta kiállítás, színdarab közül lehet válogatni az év bármely napján.

Nem olyan jó, mint régen

Az idei év első felében véget ért a munkám, és pár hónappal később úgy döntöttünk, hogy mivel még mindig megvan az ingatlanunk itt, Los Angelesben, visszajövünk, hogy lányunk itt kezdje el az általános iskolát 7 évesen.

Két hónapja már, hogy újra itt élünk, és legnagyobb meglepetésemre nem élvezem annyira, mint régen. Tudom, hogy megváltoztak az igényeim, és nyilván ha újra dolgoznék, akkor kevesebb időm lenne, hogy gondolkodjak azon, milyen is újra itt lenni.

Úgy érzem, bennem most kezdenek feltörni a hazával kapcsolatos meghatározó kérdések, és mint szülő nagyon nagy nyomást érzek magamon azon a téren, hogy hol lenne jobb a gyerekemnek.

Nem tetszik az oktatási rendszer

Nyilván abba a korba lépett, amikor meghatározó barátságokat fog kötni és le kell táboroznunk valahol, ahol befejezheti az iskolai tanulmányait. Én pedig nem vagyok biztos, hogy szeretném, ha ez a hely itt lenne, Amerikában.

Engem az iskolakezdés eléggé „megrázott", gondolom azért, mert elkezdődött egy teljesen új életszakasz, már nem kisgyerek a lányom és nagyobb a felelősségünk (jól tanulni, házi feladat megírása, új döntések meghozatala, válasszon valami hobbit, ami érdekli), hogy felkészítsük a felnőtt életre és többnyire elégedett, boldog ember váljon belőle.

Férjem és én sem vagyunk megelégedve az itteni oktatási rendszerrel, egy jónak tartott public schoolba jár a kislányunk. Azt tudni kell, hogy Kalifornia állam pénzhiány miatt megvonta a művészeti oktatás (rajz, ének) támogatását, vagy legalábbis csökkentettek a minőségen.

A dalok, amiket esetleg tanulnak, mind Amerika dicsőítéséről szólnak, de én ezzel egyáltalán nem azonosulok. Két hónap után már keresi a kislány a szavakat magyarul, pici akcentusa is kezd lenni, mert én egyedül kevés vagyok arra, hogy megfelelő szinten tudjam tartani a magyar nyelvet nála.

Azonosulások

Van itt egy magyar anyuka-csoport, szoktam velük konzultálni, de nincs idő nagyon összejárni. Tudom, hogy másoknál is, ahol kétnyelvű szülők vannak, hasonló jelenséggel szembesülnek, a különbség abban van, hogy mindezt ki hogyan kezeli. Én speckó rosszul.

Engem zavar, hogy valószínűleg karácsonyra még ennyit sem fog Zoé hozzám magyarul beszélni, és ennek egyik természetes oka, hogy nem akar kilógni a sorból, ő azonosulni szeretne a környezetével, én pedig nem. :)

Egy szó, mint száz, engem nagyon el kezdett foglalkoztatni az a kérdés, hogy milyen identitást szeretnék adni a gyerekemnek, egyáltalán az, amit én szeretnék, rákényszeríthető-e a gyerekemre?

Azt gondolom, ebben a korban (illetve egészen 18 éves koráig) még igenis a szülő dönt, főleg ilyen nagy kérdésekben. A férjem nyitott lenne arra, hogy felszámoljunk itt mindent és visszaköltözzünk Magyarországra, ami nagyon nagy előny.

Nem tudjuk kihasználni a lehetőségeket

És akkor visszatérek oda, hogy vajon hol lenne jobb a gyereknek felnőni. Ez önmagában is egy hatalmas döntés, de amikor az ember hallja a sok negatív hírt otthonról, emberek panaszkodását, akkor természetesen megingok.

Ugyanakkor itt, Amerikában sem rózsás a helyzet, sőt! Én semmiképp sem szeretném Los Angelesben leélni életem hátralévő részét, noha klassz város, ha az ember fiatal és tele van álmokkal, vagy ha csak látogatóba jön ide.

Nekem az elmúlt 3 év Budapesten azt mutatta meg, mennyi csodás élményben lehet az embernek része ott is, nem kell ahhoz külföldre utazni. Ha belegondolok, ha az embernek van egy jó keresete, és megvan a lelki nyugalma, akkor mindegy, hol van.

Mi most abban a helyzetben vagyunk, hogy egyáltalán nem tudjuk kihasználni a Los Angeles kínálta lehetőségeket, mert anyagilag nem engedhetjük meg. Olyan állásajánlatokat kapok, ahol a fizetésem kevesebb lenne, mint Magyarországon. Ez szintén elgondolkodtató.

Sok a kiadás, kevés a bevétel

Mi itt nem vagyunk „anyagi biztonságban". Egészen egyszerűen azért, mert sem én, sem a férjem nem rendelkezünk olyan végzettséggel, ami óriási pénzeket hozna be.

Ehhez képest a kiadás rengeteg, Kaliforniában a legmagasabb az áfa, a rezsi, és ott a benzin, hiszen a városon belül is mindenhova autózni kell és nem is keveset. Az életszínvonalunk itt jelentősen csökkent ahhoz képest, amilyen a gyerekvállalás előtt volt.

Óriás dióhéjban ennyit szerettem volna megosztani, kíváncsian várom a tanácsokat!"

A kommentelési szabályokról ide kattintva olvashatsz.

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: oktatás kultúra identitás Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr675568931

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.15. 07:02:08

Hm... ezer kérdés merült fel bennem.
- Ha otthon annyira jó volt, akkor minek visszamenni Amerikába?
- A gyerekkel miért nem beszélsz magyarul otthon?
- Miből gondolod, hogy a magyar oktatási rendszer jobb? (Összehasonlítási alapod nincs.)

Megjegyzem, ha otthon akarod, hogy a gyereked valami pluszt kapjon, azt nem az alapoktatásban fogod megkapni. hanem fizetős formában (kivéve a néhány művészeti iskolát).

"A dalok, amiket esetleg tanulnak, mind Amerika dicsőítéséről szólnak" - ezzel mi a baj? Mit kellene énekelni egy amerikai iskolában?

Szerintem az egész írás mottója: "Ha belegondolok, ha az embernek van egy jó keresete, és megvan a lelki nyugalma, akkor mindegy, hol van".

Ha most Magyarországon lennél munka nélkül, akkor is így írtad volna meg ezt a cikket?

nemetgabor 2013.10.15. 07:06:38

Nekem úgy tűnik baromira nem szereti, nem akar ott élni, nem akar a poszt írója beilleszkedni. Jönne haza.
Az apa mennyire beszél magyarul. Kapna itt munkát?

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.15. 07:13:29

"Olyan állásajánlatokat kapok, ahol a fizetésem kevesebb lenne, mint Magyarországon"

sajnálom, de ezt egyszerűen nem hiszem el.

tableno 2013.10.15. 07:28:49

@Babette_: Miért ne? Magyarországon expat fizetést kapott, ami általában több, mint amit otthon fizetnek hasonló munkáért. Nem véletlen ám, hogy a munka lejárta után nem maradtak Pesten, helyi munkavállalóként az addigi töredékét kapták volna.

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2013.10.15. 07:41:23

Összeségében nekem ez a poszt egy nyavajgás, amolyan "jaj én szegény Amerikában kell élnem és ez milyen rossz nekem". Azt hiszem boritékolható hogy a poszt író kap majd hideget-meleget rendesen. Tudom hihetetlen de jó fizetés nélkül Magyarországon csak még rosszabb lesz. Ha másból nem is de az utóbbi években tapasztalható fokozott elvándorlásból ez sejthető. Persze jó fizetéssel fent van rendesen a rózsaszin szemüveg és csak a napos oldalát látták, de anélkül hamar bepillantást nyernének a valóságba is.
Ha annyira nem jó LA akkor miért nem adják el az ingatlant és költöznek egy kevésbé drága városba?

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 07:49:04

@ChristineK: nekem is ez merult fel: Budapest es L.A.-en kivul nincs mas varos a vilagon?
Amugy azt sem ertem, hogy most nincs munkaja, de nincs ideje sem elmenni a baba-mama szakkorre?

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 07:52:53

"Az életszínvonalunk itt jelentősen csökkent ahhoz képest, amilyen a gyerekvállalás előtt volt."

Az biza ilyen! A gyerekvallalas aldozatokkal jar!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 07:53:57

@ChristineK:
Mar harmadszor sirom el magam a reggel folyaman, mikor belegondolok, hogy milyen szornyu lenne LAben elni...

A dragasagrol pedig: Miami pl. egy filleres varos Svedorszaghoz kepest. Olyan olcson, annyi mindent meg sosem ettunk/vettunk.

2013.10.15. 07:55:36

Az egyik legjobb poszt

2013.10.15. 07:58:16

@ChristineK: 1) nyilvan koti az ingatlan. Ha 7-8 eve vette, lehet, hogy csak minuszban tud kiszallni. Te megtenned?
2) amig nem talanak mindketten mashol allast, nehez mashova koltozni gyerekkel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 07:59:58

Hú de nehéz az élet.
Micsoda dilemma.
Csak azt kívánom szegény gyereknek hogy ne tudja meg milyen a magyar oktatási rendszer.
Nagy igazság ha della van mindenhol jó.
Simán el tudom képzelni hogy arányaiban ott kevesebbet keres.
Oszt ha visszamennek fog annyit keresni mint elötte?

ChristineK · http://christine-jartamban-keltemben.blogspot.com/ 2013.10.15. 08:01:01

@charlieharper: Nem, akkor kiadnám és igy keresnék olcsóbb életteret.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 08:03:16

@charlieharper:
Tény hogy ebből az aspektusból még senki sem vetette fel a problémát.
Kuriózum a poszt.

Liping 2013.10.15. 08:04:45

Sajnos nekem is egy nagy adag nyavajgásnak tűnik a poszt. A kedves levélíró expatként kapott egy halom lóvét, amiből Budapesten mindenre futotta, most meg Kaliforniában nincs munkája, s így nem élhet ugyanúgy. A gyerekkel kapcsolatos eszmefuttatás inkább csak falból került bele, hogy legyen mivel takarózni.
Ha nincs olyan végzettsége, amivel Kánaánt teremt maga körül, akkor képezze át magát. Addig is inkább keressen munkát, ahol ha nem is kap annyit, mint amikor kiküldetésben volt, legalább elfoglalja magát.

2013.10.15. 08:05:40

@charlieharper: ertelmes nonek tunik. Gondolom mar megfordult a fejeben, pl Budapestre visszamenni.
LA nekem nem tetszik, de ugye ez izles kerdese. Nekem inkabb SF vagy New England, ami bejon (nyilvan, valakinek meg forditva). Ott sem olcso az elet es ott sem jaratnam allami iskolaba a gyerekemet.

eagles 2013.10.15. 08:06:01

Azalatt az idő alatt, míg itt éltetek, meg kellett volna kérdezni egy pár embert, nekik mennyi a fizetésük. Aztán összehasonlítani a Tiéddel. Aztán végiggondolni, abból lehetne-é cirkuszba, koncertekre, stb. járni. Aztán összehasonlítani, hogy milyen életszínvonalat lehet biztosítani a családnak az echte magyar fizetésből, és milyet, az amcsi fizetésből.
Aztán eldönteni, hol akarsz élni.

Ami az iskolarendszert illeti, nincs összehasonlítási alapom. Az Én lányaim falusi iskolában végezték az általánost, egy kisvárosban a gimit, mégis tudtak diplomát szerezni.

Az USA-t sem tudom összehasonlítani Magyarországgal, mert soha nem jártam ott. Az igaz, talán az egyetlen ország a fejlett világban, ahová akkor sem költöznék, ha fizetnének érte.

Amúgy ez az ország, Magyarország, nem lenne rossz hely, ha az idióta politikusok nem tennék azzá. Persze a mi segítségünkkel.

2013.10.15. 08:09:41

@ChristineK: bics, az elozo neked ment

@diggerdriver: es nem volt benne a lanyanak a gumicsizije!
Aki elt mar USAban, tudja, hogy nem olyan konnyu az, mint latszik. Foleg az utobbi idoben. USA blogok tele vannak nyavalygassal, hogy nem tudnak megelni a fizetesbol. Na, kinek ismeros a szituacio?

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 08:09:48

@ChristineK: ott a pont!

Nem tudom mennyi Kaliforniaban az AFA, tobb lenne, mint Mo-on? A benzinrol nem is beszelve.

A gyereknek az iskolaban nem fognak magyar identitast adni (azt a szulonek kell), de a (z uj) magyar oktatasi rendzerben sem (vagy majd az erkolcstan oran?!)!

2013.10.15. 08:16:47

@rezsoatya: tul van ez lihegve ez az erkolcstan. Az ideirok nagy resze cuclizmusban nott fel, megis a legtobbnek van jozan esze. Azt ndm egy erkolcsora (akarmi is legyen az) fogja elvenni.
Az inkabb gond, ha az iskola gyermek megorzo oktatas nelkul ( gyengevoktatassal, UKban nagyon sok iskola vagy USban szinten)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 08:23:16

@charlieharper:
Miert nem tudnak megelni?
Azert, mert a bevetel - lakber - kaja negativ vagy azert, mert a bevetel - hiteltorlesztes - kaja - lakber negativ?

Nem mindegy...

2013.10.15. 08:26:16

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: nem dolgozom az IRSnel, nem tudom.
Azert tetszik a poszt, mert nagyon valos problemarol ir. Mas szemszogbol + egy kis noi nyafi.

redsea 2013.10.15. 08:30:48

Pesten jó fizetéssel nem rossz ellébecolni. Ha valakit expatként küldenek Pestre, az megfogja az Isten lábát. Valószínü itt is ez történt.
A visszatérés minden más variációban viszont kellemetlen lesz. Magyarországot előkelő idegenként a legjobb megélni: svájci vagy amcsi fizetésből, hétvégékre-hetekre hazalátogatva, nem értve az otthon gürizők problémáit és nem belefolyva a politikába.

Énbagoly 2013.10.15. 08:30:48

Innen nézve a dolgot, ez a poszt tényleg nyavalygásnak tűnik. Neki ott valószínűleg nem.
Azért lehet álmodozni, meg vágyni vissza, de jó lenne racionálisan gondolkozni, főleg, ha valakinek már gyereke van.
A gyerekeknek mindig sokkal fontosabb a biztonság. Az, hogy ne rángassák össze-vissza. De itt szerintem nem ő a legfőbb gond a posztolónak, hanem saját maga.
Először azzal kellene tisztába jönnie, hogy ő mit akar. És mindenképpen el kellene kezdenie dolgozni, azt, ami van, annyiért, amennyit adnak. Mellette persze lehet keresni jobb melót, de nincs értelme otthon ülni, és sírni, hogy nincs pénz.
Szerintem el kellene fogadnia, hogy most ez van, és alkalmazkodni a pillanatnyi állapotokhoz.

Az magyar oktatáshoz pedig annyit, hogy itt sajnos minden szinten nagyon nagy a fejetlenség.
Annak a kislánynak pedig ott van az édesapja is, aki amerikai. Nem ördögtől való, ha a gyerek az apja országában élve, ottani identitást is szerez.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 08:34:36

@charlieharper:
Azért van egy lényeges különbség.
Az usákoknál a hullámvölgyekböl mindig felfelé vezetett az út.
Magyarországon meg mindig csak lefelé.
Egy amerikai tudja hogy valamikor fellendülés lesz. Van neki miben reménykedni tapasztalati alapon.
Ott max 8 év egy ember ámokfutásának felső határa, míg Magyarországon lélegeztető gépre kapcsolva is irànyíthatja az országot.
Lényeg a lényeg a különbség a jövöbe vetett hitben van.

NIKI LAURA 2013.10.15. 08:42:12

Jo reggelt,mndenki menekul az Usabol,tessenek eszrevenni!

Most neztem a Tv 2 ton,valami homofob divatguru,jovo heten megy Los Angelesbe,mert itthon szegeny nem tudja eladni az altala krealt ruhakat,es ott bomba uzlet,mert 17 millio vevo van..mondja o..aham,kispajtas,majd rajossz!:)

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.10.15. 08:46:44

@charlieharper: "Az ideirok nagy resze cuclizmusban nott fel, megis a legtobbnek van jozan esze."

Ja, ide nagyrészt értelmes embere írnak, de látnád az átlagembert itthon. Gazdaságból kb annyit értenek hogy gonoszmultik köcsögbankok. Set sail for fail.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 08:49:32

Ha visszakuldenenek dolgozni Mo-ra kikuldetesben elnek, mint Marci hevesen az angol fizumbol. Itt azert kicsit mas a helyzet belole. Gondolom neki is hasonlo volt a helyzet. Ez miert volt kerdes a poszterinanak? Egy mondjuk 60k$ evi fizu milla felettit jelent Mo-n havonta. Persze, hogy vigan lehet elni belole...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 08:51:31

@NIKI LAURA:
Milyen az homofób divatguru?
Mint a müanyagüveg vagy a vaskapufa esetleg betontalpfa?:)))))))))))

eagles 2013.10.15. 08:56:44

@diggerdriver:

Milyen az homofób divatguru?

Aki kisfiú létére nem úgy tervez a kislányoknak cuccot,hogy közben a kisfiúkat szereti.

andaluzkutya 2013.10.15. 08:59:43

"Egy szó, mint száz, engem nagyon el kezdett foglalkoztatni az a kérdés, hogy milyen identitást szeretnék adni a gyerekemnek, egyáltalán az, amit én szeretnék, rákényszeríthető-e a gyerekemre?"

Az, hogy hol élsz és ezáltal a gyereked hol él, nyilván te döntöd el. Ezt "rákényszerítheted". Az, hogy a gyereked ezáltal milyen lesz, azt nyilván nem kényszerítheted rá. Ha a gyerek épeszű, akkor gyerekkorában mindenképpen igyekszim alkalmazkodni a környezetéhez. Ha a szülő ez ellen kűzd ott helyben az se nagy baj, mert akkor legalább biztosítva van, hogy 20 év mulva se legyek munka nélkül...

2013.10.15. 09:14:20

@andaluzkutya: neked ez a blog egy aranybanya

eagles 2013.10.15. 09:22:13

@diggerdriver:

Ez a műanyag üveg hasonlat nem rossz. Kínában bevált.

http://fogyás.net/mergezo-kinai-ruhak.html

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 09:22:32

@charlieharper:
Ne legyenek kétségeid a Te dossziéd is vastagszik:)))))))))))

2013.10.15. 09:29:31

@diggerdriver: Maxvalenal biztosan vekonyabb
@andaluzkutya: amikor kiadod a kutato doktoridat a HA blogoloibol, remelem beleteszel minket a Koszonet nyilvanitas (vagy mi) resznel

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 09:30:50

@andaluzkutya:
Olyat nem lehet, hogy irsz mindenkitol itt egy 1-2 oldalas elemzest, nev nelkul; HA lekozli, mi pedig megprobaljuk kitalalni kirol van szo?

Amolyan alternativ Sari csizmacskaja posztok lennenek.

berliner12 2013.10.15. 09:32:41

ha Jucinak honvágya van, haza akar menni és a férje hajlandó is rá, akkor menjenek. DE: azzal kurvára ne áltassa magát, hogy a gyereknek bármiben is jobb lenne otthon.

1. Budapest remek hely, ha jól élsz és autóval jársz mindenhova. Azért a hazaköltözés előtt én tennék egy két kört azokon a vonalakon és időpontokban, ahol a csemete 10 év múlva valószínűleg közlekedne a haverjaival buliba, suliba, stb... Persze LA sem feltétlenül biztonságos, de ezek a problémák könnyebben megoldhatóak egy középosztálybeli számára.

2. A magyar oktatás már az érettségiig sem jobb, mint az amerikai. Lehet, hogy több lexikai tudást kér számon, de gyakorlatilag nulla készségfejlesztés történik, kevesebb az extra foglalkozási lehetőség és kevésbé veszik emberszámba a gyereket. (Ált. iskolás nem, de gimnazista voltam mindkét országban.)

3. A gyerek teljes életet fog élni akkor is, ha akcentussal beszéli a magyart. Amíg az anyjával csak magyarul beszél, addig nem fogja elfelejteni a nyelvet.

eagles 2013.10.15. 09:34:25

@charlieharper:

Andalúzkutya agyturkász? Én azt hittem aneszteziológus. Vagy ez csak álca? Elaltat bennünket, hogy aztán jól kikutasson?
Bocs, telefon.

-Tessék, kettes ideg!

2013.10.15. 09:37:59

@Quercus58: pszichiater. Szerinted miert van a blogon???

VHB 2013.10.15. 09:40:49

Én csak annyit fűznék hozzá, hogy:
"üldözik a néger zongoristát..."

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 09:43:18

@charlieharper:
Max is ír?
Nem tudtam.
Na de miröl?
Helyesen használom e a vesszöket?

eagles 2013.10.15. 09:44:27

@charlieharper:

Várjá má, leteszem a telefont. Valami hülye a főorvos urat kereste. Mondtam neki, hogy ma Én rendelek. Mire azt mondta-idézem- hülye. Na hallod, mondom neki, másképp mi a tökömnek lennék itt.
Namanamanám...

Tessék kettes ideg!

eagles 2013.10.15. 09:45:48

@diggerdriver:

"Helyesen használom e a vesszöket?"

A vessződet, kicsi huszár. Nem ugyan az.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 09:47:04

Az identitás kialakul, nehéz azt csak úgy odaadni.

Shebelle 2013.10.15. 09:47:20

Ha idáig magyarul beszélt a kislányához születésétől fogva, s továbbra is igy tesz, akkor nem hiszem hogy elfelejtene magyarul.(megjegyzem, nekem az a megérzésem,bár lehet tévedek, hogy a posztoló csak a magyarországi tartózkodástól kezdve beszélt a saját anyanyelvén a gyermekhez, s ezért nem stabil nála a magyar nyelv). Kitartónak kellene lenni. S nem értem, mit csinált eddig a posztoló, hisz tudta hogy mennyi ideig tart a munkája Magyarországon, tudta előbb vagy utóbb döntés elé kerülnek, s de még most sem tudja mit akar. Hihetetlen számomra hogy csak most jött rá mivel jár a gyermekvállalás, hisz eddig alig volt kötelezettség, nagyobb volt a szabadság, de most már nem lehet ide-oda ugrálni, akkor amikor szeretné. Mert iskola van, s lesz még jópár évig. Hisz eddig ott volt a nagyi, aki gondolom sokat segitett s vigyázott a lányra amig ők "szórakozni" jártak, ha nem vitték magukkal, s ez a visszaköltözéssel megszünt, hisz a bébisintér nem olcso mulatság ugyebár... S tényleg fura, hogy nincs munkája, de ideje sem. Szerintem ezek csak kifogások. Már nem csak magára kell gondolnia, hanem a lányára is, sőt az a legfontosabb, s sok szülőnél veszem észre, hogy nehezére esik előrébb helyezni a gyerekeik érdekeit a sajátjaiknál(természetesen nem szélsőséges keretekre gondolok), pl. nem dorbézolni este 11ig, mert a gyereket le kell fektetni időben...stb. Felnőtté kell válni végre!!!!
Ha valahol nem jó, nem érzi jól magát az ember az sosem szerencsés dolog, mert kihat a környezetére s ezért tényleg fontolóra kell venni a változtatást, de átgondoltan és szinte a minden lehetséges és lehetetlen eshetőségre felkészülni ha gyerekek is vannak a családban.Elgondolkozni azon mit tettem azért hogy jobb legyen, mert a nyavalygás nem old meg semmit.
Sok szerencsét kívánok a döntéshez!

Józsi01 2013.10.15. 09:52:00

Jó poszt!!!

Azért borítékolható volt, hogy liberális embereink habzó szájjal mennek neki a szerzőnek, csak azért, mert a "NAGY, SZÉP, JÓ" usa-áról valami mást mert írni.

Nekem is rokonaim azt mondják sokkal nehezebb az élet, mint eddig volt. Persze ez a mostani helyzet is jobb, mint a mai magyar valóság (minden csak viszonyítás kérdése).
Valaki írta, hogy szenvedne úgy az USA-ban, azért ott is lehet. Ha nem csak a propagandát nézed, akkor rájössz, hogy ott sincs rendben a gazdaság. A házak, az utak, az autók és még lehet sorolni egyre lepukkantabb. Persze vannak környékek ahol minden happy és sunshine.

arncht 2013.10.15. 09:52:00

Meg annyit, hogy hazajarni en is szeretek :) teljesen mas, nem agyalok azon, hogy mi mennyibe kerul, hogy elmehetunk e egy etterembe.

fancypants 2013.10.15. 09:52:00

@rezsoatya: az afa 9 %, ami magasnak szamit az USA-n belul. A benzin - bar mostanaban emelkedik folyamatosan - pedig meg mindig kb. feleannyiba kerul, mint Europaban (kb $4/gallon, lehet szamolgatni). De ez csak az erem egyik oldala (a masikrol lasd lejjebb).

Egyebkent en annyiban hasonlo cipoben jarok, mint a posztolo, hogy szinten amerikai hazastarssal (feleseg) koltoztunk ki LA kornyekere Budapest utan (bar en ezelott sosem eltem meg itt, o pedig idevalosi). Nem olyan regota vagyok meg itt, de azt mar latom, hogy az itteni atlagfizetesbol elok kozel sem dozsolnek; nagyon is szamolgatjak a penzt. Ez az egyik legdragabb allam. Ami itt nagyon koltseges: lakhatas, szolgaltatasok, kotelezo biztositas, gyerekneveles. Ha viszont van egy keresett szakmad egy jol fizeto allassal, akkor elvileg kenyelmesen meg lehet elni.

Grega 2013.10.15. 09:52:00

Facts of life:

- egy magyarországi középosztálybeli családnak jobb az élete (közérzet, hangulat, szabadidő, környezet), mint egy kaliforniai middle class családnak.
- egy közép-európai ember csak addig fetisizálja/idealizálja a kaliforniai életet, amíg ki nem megy, hogy átélje.
- rengeteg az amerikai expat, aki ideköltözik örökre. ők az értelmesebb réteg, akik már régóta nem nyelik be az "American dream"-maszlagot.

arncht 2013.10.15. 09:52:01

Magyarorszag elheto orszag, ha van penzed. Azonban itt megteremteni a biztos hatteret hozza? Hat az mas kerdes... Egyertelmuen amerika, ha csak nincsenek olyan forrasok, hogy a lanyotoknak kitartson egesz eletere :) vagy ide jaratni iskolaba, es visszakoltozni a kozepiskola utan. Kulonben nem lesz se szinhaz, se koncert, max cirkusz, csak otthon.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 09:52:15

Szerintem térjünk is át a skandináv nyelvek nyelvtanának megbeszélésére!

:-)

vazzup 2013.10.15. 09:52:22

@charlieharper: @andaluzkutya: áh, az ilyen tanulmányokban azt hiszem, hogy (az) "alany"-ként szokták hívni a magunkfajtákat. :D

A posztírónak annyit, hogy s ezt gyakorló apukaként írom, megszabhatod, hol él a gyerek, de, hogy milyen magatartás-formát szed magára, nos abban a szülőnek csak az első években van nagyobb ráhatása, utána már csak amolyan tanácsadó szerep juthat neki a legjobb esetben is, már ha el nem keféled az első években, mert akkor aztán sehogy sem hallgat rád mire tinédzser lesz.
Szerencsére én nem szúrtam el, szóval az enyém hallgat rám, de még így sem szabhatok meg neki semmit sem (más kérdés, hogy én már csak ilyen gyökér libsi vagyok, hogy nem is szeretném megszabni, inkább csak tanácsot adok, meg terelgetem, finoman).

Másrészről én nem síratnám a magyar oktatást, még az átlag amerikai közoktatással szemben sem. Nem fejlesztenek készségeket jóformán, semmit, a lexikális tudást meg te magad is megtaníthatod a gyereknek, ha nagyon hiányzik _neked_, mert a gyereknek nem fog, arra mérget vehetsz.
Klasszikus: nem horgászni tanítják a kölyköket, hanem, hogy milyen a hal. Betéve tudja, hogy hogy néz ki a hal bele, de kifogni azt nem fogja tudni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 10:00:12

@Grega: de hol van eselyed konnyebben megteremteni a middle class eletet? [javasolhatsz a ketto emlitetten kivul masikat is!]

nyuszigonosz 2013.10.15. 10:00:54

Szerintem a gyerek identitásán aggódás nem a valós probléma a poszt írója mostani életében.
A rendezett, megnyugtató anyagi háttér hiánya, hát ez a probléma.

mirx 2013.10.15. 10:05:19

Én abszolút megértem a posztolót, hogy nem élvezi Amerikát, nekem sem jött be, de szerintem A. kivetíti a gyereknevelés-problematikára, amit nem akar kimondani natúrban (azaz "utálok itt") B. tilmir mondja jól: az oktatás otthon ezerszer foscsibb, csak a poszterina még nem tudja.
Az amerikai kultúra egy európai számára igen taszító lehet, de a gyerek jövőképe százcsilliószor stabilabb egy los angelesi háttérrel, mint egy budapestivel. És hát igen, az a gyerekvállalás, amikor sok minden nem arról szól, hogy nekem mi tetszik, hanem hogy mi lesz a jó a büdöskölkének.

Azt meg, hogy Los Angelesben ne virágozna a színház, az alternatív színház, a komolyzene, a jazz, a populáris kultúra, a képzőművészet és bármilyen egyéb kreatív műfaj, azt egyszerűen nem hiszem el. New Yorkban minden tíz négyzetméteres lukban kiállításokba és show-kba lehetett botlani, egy csomó minden ingyen volt, ingyenszínház a Central Parkban, bemutató a "Planetáriumban" én totál csóró voltam, de annyi mindent láttam, amit otthon az egyetem alatt végig nem.
Get your shit together! :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 10:11:49

@mirx: ennyire kivancsi vagy digi gepere, vagy rosszra linkeltel? :) gondolom a middle class-os volt a cel.

négyzet 2013.10.15. 10:13:40

Valós probléma ez, és persze-persze, azok a külföldi ismerőseim, akik a nyugati fizetésükkel itt tengetnek el néhány hónapot, imádják Budapestet, olcsó nagyváros régi grandiózus épületekkel, és egy ideig még a hámló falú, hol meg eléggé posh bulinegyed is érdekes. Csak hát az alapvető kérdésre semmit nem fognak tudni az itt kommentelők választ adni, arra, hogy a kedves posztírónak és férjének milyen lehetőségei vannak a magyar álláspiacon. (Amúgy mi van az amcsi nagyszülőkkel?) Elég elképzelhetetlen, hogy valaki így kérjen tanácsot. Úgyhogy ezt a posztot finoman szólva sem érzem valódinak.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 10:16:05

@négyzethálós: vajon a gyakorikerdeseken is probalt tanacsot kerni?

@HA: a gyakorikerdeseket miert nem lehet lnkelni?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 10:19:11

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nincs nekik...

Kovetkezo tema? ;)

@mirx:
Az amerikai kultura miert taszito?
Nekem tetszett, amit lattam belole :)

mirx 2013.10.15. 10:21:01

@Mr. Long [wannabe Briton]: a gépre vagyok kíváncsi. tegnapelőtt nagyon nekifutottunk, de aztán félbeszakadt a dolog. a sok kattingatás után meg kiderült, hogy a hangszóró meg a mikrofon nem abban a dugaszba van csatlakoztatva, ahova kéne. azóta meg nem tudom, mi van.

mirx 2013.10.15. 10:26:41

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: nekem emiatt:
- öntömjénezés
- iszonyat konzumerizmus
- minden eldobható
- felszínesség
- szájbarágás ezerrel (szimbolikus és megerőltető gondolkodás/asszociáció kerülése a művészetekben és máshol)
- önzés, felsőbbrendűség

Ami viszont szimpatikus, mert az is van, meg kell hagyni:
- idegenekkel való kedvesség (ez nagy becs egy magyarnak szerintem, mert mi azt se tudjuk, mi fán terem)
- empátia, megértés
- otthonteremtési képesség/patriotizmus.

nekem ennyi, de ezek ilyen szubjektív dolgok persze

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 10:35:10

@mirx:
"- öntömjénezés
- iszonyat konzumerizmus
- minden eldobható
- felszínesség
- szájbarágás ezerrel (szimbolikus és megerőltető gondolkodás/asszociáció kerülése a művészetekben és máshol)
- önzés, felsőbbrendűség"
k, most tudjuk mi a bajob Magyaroszaggal, de mi a problema az USA-val? :D

mirx 2013.10.15. 10:41:39

@Mr. Long [wannabe Briton]: ezt kábé az európaihoz KÉPEST kell elképzelni.
:)

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.15. 10:43:50

@négyzethálós: a posh az a foscsi szalonképes változata?

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.15. 10:44:39

@mirx: azért én szívesen megnézném a saját szememmel...

Len.Mag 2013.10.15. 10:46:16

Szerintem magadban már tudod, mit szeretnél, le is írtad! Sok sikert hozzá és élvezzétek!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 10:49:52

@Grega:
Mit jelent számszerüsítve egy Magyarországi középosztálybeli család és mi az arányuk a népességen belül?

nosuti 2013.10.15. 10:54:56

@Babette_: vannak nagyon menő és elég drága szórakozóhelyek egymáshoz közel pesten, vagy ott van a hajógyáriféle szórakozónegyed.
meg hát a romkocsmák sem a legolcsóbb kocsmák a városban.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 10:57:42

@nosuti: mondjuk a romkocsmak nem is a legjobbak a varosban...

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.15. 10:58:17

Nekem picit az volt az erzesem hogy itt a gyerek jovoje csak egyfajta kibuvo, onigazolas, egy OK, amit ra lehet huzni szinte majdnem minden dontesre (maradok otthon mert a gyereknek fontos hogy a nagyszulok es csaladtagok kozeleben legyen vs. megyek kulfoldre mert ott a gyereknek tobb lehetosege lesz).

A poszterina tobbszor hangsulyozta a penz fontossagat. Na most, ez itt nem a PAX TV, nyugodtan lehet beszelni rola hogy szeretjuk a penzt. A penz jo. Megnyitja a szivcsakrakat.

Ha ezt tisztaztuk, akkor mar viszont egy picit egyszerubb a kep. Kulfoldi ceg Mo.-i kikuldeteseben dolgozni alapvetoen kenyelmes. Jol fizet. Ezt tudjuk. (Ezert szoktam hatalmasakat rohogni amikor keszul mondjuk egy PR film Budapestrol ahol egy amerikai start-up ceg alkalmazottja elmondja hogy mekkora kiralysag Pesten dolgozni... Neked, kispajtas, neked! De nem a tomegnek...).

Viszont a posztolo sajat elmondasa alapjan egyikojuknek sincs kulonosen keresett vegzettsege. Ugy meg aztan nehez lesz Mo.-n nagy lovet szakitani. Nem lehetetlen, de nem is konnyebb mint az USA-ban... sot... talan...

En azt is meg tudom erteni, hogy a pucukajuk tele van az angyalok varosaval, de en ugy tudtam azert jo az USA mert akkora hatalmas teruleten fekszik annyi sokszinu allammal hogy mindenki megtalalja a szamitasait benne. Unjatok a sok szines boru bevandorlot? Koltozzetek Montanaba (amugyis az a resz a legszebb USA-n belul). Elegetek van a nagyvarosi porgesbol? Csaladdal ez is ertheto. Akkor meg miert nem mentek egy kisvarosba mondjuk Iowa-ba vagy valami hasonlo helyre. Ahogy hallom azert USA-n belul nem lehetetlen mozogni... eleg sokan koltoznek egyik partrol a masikra.

De tudod mit? Eleged van az Allamokbol. Meg tudlak erteni. Ott van a szomszedban Kanada. Evek ota a vilag legelhetobb listajanak TOP5-jeben szerepel. Akkor valszeg nem lehet olyan szar hely egy kanadai kisvaros, nem? :)

Nem tetszik a hideg? Ott van Ausztralia...

Meg amugy van meg eleg sok orszag a Foldon. Angolul folyekonyan beszel az egesz csalad... alapvetoen mehettek barhova. En a helyetekbe biztosan nem Mo.-ra koltoznek, de a dontest nem nekem kell meghozni...

2013.10.15. 10:58:24

Ahogy masok is mondtak, ez a dilemma nem elsosorban 'identitasrol' (milyen magyaros problema! :)) hanem a penzrol szol, ami persze szinten fontos szempont; a posztolonak az lenne a legnagyobb segitseg ha ezt felismerne es racionalisan probalna donteni penzugyi szempontok alapjan. A legfontosabb szerintem az hogy tutira nem akarna magyar allami iskolaba kuldeni a gyereket, ahol meg angolul sem tanul meg. Ket honap utan akcentusa van magyarul? Ha magyar allami iskolaba jar evekig, akkor az elete hatralevo reszere idegen akcentusa lesz angolul, ezt pedig senki sem kivanhatja a felig amerikai gyerekenek. Tehat csak akkor eri meg nekik visszakoltozni Magyarorszagra = Budapestre, ha ki tudnak fizetni tandijat egy nemzetkozi iskolaban, plusz meg a megelhetesi koltsegeket. Amerikai apa barmikor tanithat angolt, elvegezhet egy CELTA-t Budapesten vagy mashol ha nincs meg tanitasi tapasztalata. Persze a fizetese alacsony lesz, tehat tenyleg csak akkor van ertelme a visszakoltozesnek ha az anya keresne annyit amibol meg tudnak elni + tandijat kifizetni. Iranyarak: www.nordanglia.com/budapest/admissions1/school-fees.html

A poszthoz meg annyit, hogy nekem nagyon visszatetszo ez hogy a posztolo ennyi ideig elt az USA-ban, amerikai ferfihoz ment felesegul stb., de kozben nem tekinti hazajanak, nem akar beilleszkedni ott, zavarja hogy a gyerekek hazafias dalokat enekelnek az iskolaban stb. Sok europainak nem jon be az USA, pl. szemely szerint nekem sem, de nem is elnek ott meg nem mennek hozza egy helyihez stb., ha pedig megis, akkor megprobalnek beilleszkedni es nem kritizalni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 10:59:17

@mirx:
A dugaszok már jók a zöldben a hangszóró a rózsaszínben a mikrofon.
A hangmenüben mikrofont nem érzékel de a felvételnél két mikrofon ikon van és az egyik zölddel kipipálva ha rákattintok azt ìrja megfelelően müködik.
Itt tartunk most.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.15. 10:59:47

@Babette_: "a posh az a foscsi szalonképes változata? "

Nem egeszen, a "trendi"-t szoktak igy mondani angolszasz kulturkorben. :)

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.15. 11:03:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Szerintem térjünk is át a skandináv nyelvek nyelvtanának megbeszélésére!

:-) "

Nem lehet minden nap Karacsony, tudod akkor elveszti az unnepnap a varazsat! :D Tartsunk 1-2 nap szunetet. :)

2013.10.15. 11:04:03

Erosen arra emlekeztet a poszt kulonben, mikor visszakoltoztem Londonba egy Indiaban toltott ev utan; nagy koppanas volt, nem azert mert London nem jo hely, hanem hirtelen megint egy atlagos jovedelmu atlagember voltam - raadasul bevandorlo! -, nem tudtam csak ugy taxikba beugrani, etterembe jarni, mindent megvenni stb. mint Indiaban, ahol en voltam a meno, gazdag kulfoldi (es ahol persze ennek megfeleloen mindenki nagyon kedves volt velem). De ezt perspektivaba kell tenni, en is rajottem pl. hogy egy atlag indiai nem egeszen ugy eli meg az indiai hetkoznapokat mint ahogy en megeltem, nyugati fizetessel.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 11:04:47

Mi a tokom az a nemzethez kotott identitas? Hogy melyik himuszra szokik konny a szemembe/all fel a pelo (tetszes szerinti alahuzando)?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 11:09:44

@Mirjam2: Indiaban dolgoztal azalatt az ev alatt, vagy csak nyaraltal? Azert kerdezem csak, mert ha dolgoztal, akkor ott is csak "bevandorlo" voltal. Minden negativ felhang nelkul jegyzem csak meg. :)

andaluzkutya 2013.10.15. 11:10:37

@vazzup: Az én tanulmányaimban "XXXXX számú kísérleti példány"-ként szerepeltek:)
Az igazság (a teljes és kendőzetlen) az, hogy még mielőtt határátléptem, meghipnotizáltam néhány politikust, hogy hozzanak mindenféle idióta törvényeket, ami arra késztetett sok embert, hogy határátkelésre adta a fejét és arra késztette HÁ-t, hogy blogot indítson erről. Innentől kezdve a kísérlet ment magától, már csak a kísérleti példányok reakcióit kell nyomon követni és dokumentálni. Néha hozzászólok, amikor arra vagyok kíváncsi, hogy egy adott "beleböfögés" milyen reakciót vált ki, vagy nem vált ki, természetesen ezt is alaposan dokumentálom.
Amikor az aktuális miniszterelnök azt mondta, hogy Mo.-n egy nagyszabású kísérlet zajlik, akkor tudtán kívül erre gondolt:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 11:11:15

@diggerdriver:
Van penzuk enni ES szamlat befizetni.

Aranyuk: 2 db... ;)

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.15. 11:18:58

@Don Kartasch: pedig néhány annika bengtzon rész után még hangulatom is lenne hozzá:)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.15. 11:25:41

@andaluzkutya: kísérleti példányok helyett első blikkre azt olvastam kísérleti patkányok... :D

andaluzkutya 2013.10.15. 11:28:02

@tilmir: (felírtam, hogy mit, hogyan értelmezel félre) :)

mirx 2013.10.15. 11:29:29

@diggerdriver: nem is annyira a mikrofon az érdekes, hanem hogy az audio-eszközöknél akkor továbbra sincs hangszóró?
mert gondolom, elsősorban a kimenet érdekel.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.15. 11:29:31

off
max, gibraltárba olyan simán lehet menni (akár dolgozni is), mint britanniába?

DieNanny CH 2013.10.15. 11:29:36

@Mirjam2:

Hú, de jó, hogy egy ilyen "CELTA"-ról írtál. Pont ilyenre gondoltam, mikor azt terveztem, hogy magyar óvodában fogok németet tanítani. Kerestem oldalt - még ha a 3. ötéves tervemben is szerepel... -, de ilyen tanfolyam-szerűség csak angolul van. Vagy nem jól kerestem?
Német nyelvből csak bölcsész-szakok vannak, tanfolyamokat nem találtam.
Valakinek van ötlete?

mirx 2013.10.15. 11:30:43

@Babette_: én is így voltam vele, nagyon lelkesen mentem, de aztán nem tetszett.. hát, kinek a pap, kinek a papné, én ilyen csökött vagyok, európában érzem jól magam

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 11:31:45

@Mr. Long [wannabe Briton]:
A nemzethez kotott identitas az, amikor himnusz hatasara konny szokik a peloba.

mirx 2013.10.15. 11:32:53

@Babette_: a posh az inkább a menő/elit/sznob között mozog valahol, amolyan csilivili, trendi, luxus-vonal

cristallo 2013.10.15. 11:37:03

Haaat, szerintem a posztolo valamifele rozsaszin alomvilagban el.
1., ha a gyerek ilyen gyorsan felejt magyarul, akkor nyilvan nem beszelnek vele otthon eleget magyarul.
2., a magyar iskolarendszerrol halvany lila fogalma sincs a posztolonak. Ha mar europai erteket szeretne adni a gyereknek, akkor van jo nehany europai orszag, ahol sokkal jobb es kiszamithatobb az oktatas, mint Mo-on. Es konnyebben hazajarhatna, ha annyira tetszik neki az orszag.
3., tenyleg azt hiszi, hogy Mo-on jobban elne mint az Allamokban??? Lehet, hogy panaszkodnak, de ez ossze sem hasonlithato a mo-i helyzettel.
Nem tetszik LA? Hat talan van meg nehany elheto orszag ezen a foldon. De ha mindenkepp kell a magyar identitas Mo-on, akkor hajra., sok sikert.

mirx 2013.10.15. 11:39:20

@diggerdriver: marad akkor az uccsó előtti próbálkozás, a realtek driver
ezt töltsd le:

www.realtek.com.tw/downloads/downloadsCheck.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false
(be kell pipázni az I acceptet, és Next)

Amúgy itt láthatod a kollégákat, akik hasonló módon küszködnek a driverekkel (asus fórum):

vip.asus.com/forum/view.aspx?id=20091122231405218&board_id=1&model=P5KC&page=1&SLanguage=en-us

mirx 2013.10.15. 11:40:57

@mirx: ja és válaszd a Site 1 oszlopban levő UK1-et, arra kattints

berliner12 2013.10.15. 11:42:23

@Józsi01: Ezt buktad, de azért trollkodásnak nem volt rossz komment.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.15. 11:45:05

Végigfutottam, szóval nincs itt.
:(
Igazából azt nem értem (doki figyelsz?), hogy ír valaki egy cikket és utána eltűnik, mint Petőfi a ködben. Mi itt próbáljuk dekódolni, hogy mit is akart írni, és közben lehet nem is jó a matek.
Miért nem lehet falamiféle párbeszéd?
Sokkal érdekesebb lenne...

eagles 2013.10.15. 11:46:31

@andaluzkutya:

Mennyire alapos jellemrajzot lehet készíteni rólunk úgy, hogy nem ismersz személyesen bennünket?

London2009 2013.10.15. 11:47:05

Nekem egyáltalán nem tűnik nyafogásnak ez a poszt. Valamint kis irigységet érzek a kommentekből kedves HA közönsége.
El kell rugaszkodni attól az elképzeléstől, hogy LA a kánaán és a poszterina csak jó dolgában nem tud mit csinálni.
Nagyon is valós a dilemma. Leírja, hogy Budapest, mint európai nagyváros mennyi kulturális programmal kényeztette el őket. Próbáld ezt meg LA-ban. Bár nekem szívem csücske Kalifornia, úgyhogy azt hiszem túlélném, ha nem tudnék koncertre járni. Helyette futnék a tengerparton, szörföznék a tengerben és élvezném a jó időt…azért a Budapesten Októbertől Áprilisig tartó hideg, majd a nyári kánikula nekem nem hiányzik. Na de visszatérve, valóban nagy váltás lehet hirtelen megint LA-ben 3 év Európa után. Persze itt találgathatjuk, hogy itthon mennyiből élhetett, meg ott mennyiből élhetnek stb. De nekem ebben a posztban nem ez a fő motívum. Nekem inkább az Európa vs. Amerika itt a nagy kérdés. Aggódik, hogy a lánya teljesen “amerikai” lesz. Be akar illeszkedni, énekli az Amerikát dicsőítő dalokat és elfelejti az édesanyja nyelvét szépen lassan…
A helyében én is aggódnék. Ha át tudják rendezni az életüket és anyagilag stabilizálódni tudnak, akkor vegyék Európa felé az útirányt. Legyen az Budapest, vagy másik nagyváros. Legalábbis én biztosan ezt tenném.

2013.10.15. 11:49:28

@Quercus58: egy profinak? Konnyu.
En Babette-et szeretnem latni Dr Kutyatol. El sem tudom kepzelni. Madarssonet a legkonnyebb meg Diggeret

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.10.15. 11:53:40

@andaluzkutya: A Side Effects cimu filmet lattad mar?

Mindenki nezze meg mert amugy zsenialisan jo krimi! Ilyen igazi old-school nyomozas, sok fordulattal. Mostanaban valahogy nem csinalnak ilyeneket. Ajanlom mindenkinek, de neked kulonosen mert rolatok, agykurkaszokrol szol, hogyan tudnak jatszani az egyszeri halando emberek agyaval. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 11:54:53

@mirx:
Köszi. Este azzal kezdem.
Az utolsó próbálkozás az íves javítás? :))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 11:56:02

@charlieharper:
Pedig ha tudnád mennyire félreismersz.
:))))))))))))))))))))))))))

nosuti 2013.10.15. 11:57:07

@London2009: de a férje is amerikai. az nem zavarja? hisz hozzáment és tudta hogy amerikai. így utólag nem értem miért zavarná, hogy a gyereke ott nő fel, erre előre fel kellett volna készülni.

BTBTBT 2013.10.15. 11:58:45

Good old school shootings, eh?

33621 2013.10.15. 12:00:27

Ez milyen jó kis cikk lenne Hagymának! Sokat lehetne vele vitázni a dolgokról.

QXI 2013.10.15. 12:01:01

Teljesen olyan érzésem volt mintha egy propaganda postot olvastam volna. Azt a helyet hasonlítja össze, amiről nagyon sokan állmadoztak régen (talán most is) Budapesttel. Gyakorlatilag mindenben szempontból Budapest a nyerő. Szerintem ez egy fake post.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 12:02:54

@33621:
Biztos lehetsz benne hogy itt van. Olvassa.
A gutaütés kerülgeti hogy nem szólhat bele.

HaHáromLábonGyábokorsz 2013.10.15. 12:03:14

ok. lehet hogy en vagyok a tanulatlan, de LA nem az egyetlen varos az USAban, nem? valamint California sem az egyetlen allam, vagy igen? ha ott annyira nem lehet boldogulni es mondjuk annak az allapotnak sem felel meg amiben ok vannak (lsd. kozepkoru par, kisgyermekkel) akkor miert nem keresnek az USAn belul valami elhetobb helyet?
oktatas.
edesanyam tanitono, pesthez kozeli kisvarosban. az o sulijukban az angol volt amit nyomtak. a gyerekek 14 eves korukra kozepfoku nyelvvizsgat tettek (legkesobb).
ezt a kormanyunk eltorolte, ezzel az evvel nem vihetik magasabb oraszamban az angolt de cserebe minden nap van tesi orajuk. YAY! csak egy kiragadott pelda abbol, hogy milyen modon fosztjak meg az iskolakat a versenykepesseguktol es mekkora utemben halad a nepbutitas otthon. nem vagyok meggyozodve arrol, hogy a gyermek tobbet kapna a magyar oktatastol, mint az ottanitol. emellett ha otthon van az anyuka akkor delutan lehet foglalkozni a gyerekkel. vagy akar beiratni egy zeneiskolaba.

persze ez meg tolem jon, aki meg sosem koltozne oda vissza. mast akarunk. ennyi az egesz.

Liping 2013.10.15. 12:05:30

@London2009: Semmi pénzért nem költöznék az USA-ba, úgyhogy minimálisan sem irigylem. Amúgy a hölgy, ahogy Mirjam is írta, már tizenx évet kinn élt, ennyi idő után elég fura, hogy zavarja a gyereke identitása.

Mindenesetre fenntartom, hogy a gyerekkérdés másodlagos, sima kifogás, pusztán az anyagiak miatt nyavajog.
Ez persze egy nagyon fontos kérdés, s érthető szempont. Ha tud szerezni újabb expat melót, akkor jöjjön vissza, arany élete lesz.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 12:09:32

@Chang Yai:
Azt nem tudom...

@charlieharper:
Azt mondod mink vagyunk diggerrel a kobunko egyszerusegu wannabe dodekoidok? ;)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 12:11:45

@mirx: ami kimenet az hasznalhato hasznalhato bemenetkent is! bar nem tudom mennyire igaz ez az informatikaban! :D

eagles 2013.10.15. 12:12:46

@charlieharper:

Babette- re Én is kíváncsi lennék. Bár külsőre el tudom képzelni.

eagles 2013.10.15. 12:14:12

@diggerdriver:

Biztos. Főleg, hogy egyre többen rühellik itt az USA-t. Persze rajtam kívül.

mirx 2013.10.15. 12:20:17

@DieNanny: Pazar írás. És nem off.

Én is mindig ezt mantrázom, ez a magyarok nagy baja, a CIVIL KURÁZSI teljes hiánya. Ez eszi meg a szívünket belülről.

BTBTBT 2013.10.15. 12:20:34

Szól ez a pénzről is (a jót könnyű megszokni), a gyerekről is (anyaként érthető, hogy aggódik miatta), a kényelmességről is (a szülőknek lehetett volna tanulni, új ismereteket szerezni) az amcsi köziskolák réméről (hozzáadva a kis lövöldözőket) meg persze a magyar iskolákkal kapcsolatos hiányos ismeretekről is.

Miért csak LA meg Budapest létezik, mint opció? Az angol tudásukkal (meg feltételezhetően a munkatapasztalatukkal is) sok helyre elmehetnének dolgozni.

@Mirjam2:
Többnyire egyetértek veled (mi van? telihold? :D ), de azért egy általános iskolában sehol a világon ne csak hazafias dalokat énekeljenek.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 12:20:55

@diggerdriver: Dzerintem ha egy kommentet egybol premium lenne a rangja. automatikusan kapna HA-tol. De elkepzelem, ahogy olvasa a kommenteket es egy doc fileba irogatja a velemenyet rola :D

33621 2013.10.15. 12:21:24

@diggerdriver: Beleszólhatna de hát a nagy Amerikai büszkesége nem engedi. Valamelyik nap Váj mi -nek is írtam és válaszolt is

Szia. Köszi, igazán kedves tőled. De most tényleg, nah.
A helyzet viszont az, hogy HA anno kitiltott a blogról, azt hiszem IP cím alapján. Persze, proxyn keresztül felmehetnék éppen, de ahol nem látnak szívesen, oda nem megyek. Álruhában sem.
Üdvözlöm az egész bandát odaát.

mirx 2013.10.15. 12:24:29

@diggerdriver: jahogy te most a markoló pilótafülkéjéből írogatsz a a telódón?
a munkavédelmi verseny győztesei című pps-t láttad? : )

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 12:24:52

@DieNanny:
Erdekes cikk volt.

De az is erdekes, hogy ezt mar 99-szer leirtak. OK, most mar tudjuk. Kovetkezo lepes? Az nincs, az sosincs.

London2009 2013.10.15. 12:25:54

@nosuti: Amerikai ferj...hmm...biztos meg volt az oka ra, hogy miert igy valasztott...: )

BTBTBT 2013.10.15. 12:27:15

@DieNanny:
@mirx:
A civil kurázsi hiánya jogos. Bár általánosságban kijelenteni ezt nem feltétlenül igazolja, hogy mindenki lapít.
Hol maradnak a tettek? Mert ebben a cikkben is csak a duma megy arról, hogy csak a duma megy arról, hogy milyen szar otthon.

Mindig jókat derülök mindenféle (nem feltétlenül indexes) politikai blogokban - ha szökőévben arra vetődök - a "most már valakinek ki méne menni az utcára" meg "ki fogja őket felakasztani a lámpavasra?"-szintű kommenteken.

mirx 2013.10.15. 12:27:44

@négyzethálós: securitate nem lesz? a románoknak bejött

andaluzkutya 2013.10.15. 12:28:05

@Quercus58: A szubjektív benyomásom az, hogy pl. birca-t elég jól el tudom már helyezni, de ez leginkább annak köszönhető, hogy elég sok infót oszt meg magáról, rengeteget kommentel és ráadásul viszonylag terjengősen. További segítség nála, hogy egyéb blogokon, egyéb témákban is aktívan hozzászól, így az ittenitől teljesen eltérő témákkal kapcsolatban is megismerhettem a gondolkodásmódját. De nem lennék nagyon csalódott, ha kiderülne, hogy élőben egészen más, mivel meggyőződésem, hogy bármelyik posztot, hozzászólást csak annyira szabad komolyan venni, amennyire az időm engedi:) És mivel van más dolgom is, így nem mélyedek el benne annyira, hogy biztosan tudhassak itt bármit. De azért nagy vonalakban felrajzoltam magamban a karaktereket. Ettől nem kell megijedni, szerintem mindenki ezt csinálja magában. De lehet, hogy nem:) Jójó, tudom, mindig gyanús, ha egy pszicháter gondolkodik...
ui.: Babette-ről elég homályos képem van, mivel röviden ír és nem olyan sokat...

@Don Kartasch: szerepel a megnézendők listáján...

London2009 2013.10.15. 12:28:12

@Liping: abban egyetertunk, hogy nem mennek Amerikaba elni, csak ha nagyon muszaj lenne...januarban majdnem nagyon muszaj lett...de hala a jo egnek megoldodott es maradtunk Londonban.

BTBTBT 2013.10.15. 12:30:20

@négyzethálós:
A reptéren jelenlévő Határőrségtől (vagy mi a fene manapság a neve) ilyen hülye cikkek nélkül is simán megkapják az utasok adatait.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 12:30:58

@London2009: Ezt miert velunk akarja kulonben megbeszelni? Nem en vagyok (tudtommal) a ferje, sem Digger, vagy mirx... Meg miert jar jobban Europaval, mint az Allamokkal?

Maskulonben milyen munka az, ahol fizetik a 3.5 fel ev expat letet es nem versenykepes? Melyik ceg fizetne ekkora idore amerikai fizetest egy alkalmazottnak egy lenyegesen alacsonyabb fizetesu orszagban, ha nem fontos neki a dolgozo?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 12:34:33

@Barátusz: nekem meg a cimemet is tudja az allam... igaz nem laktam meg ott sosem :D

mirx 2013.10.15. 12:35:02

@Barátusz: Én az elsődleges problémának azt a berendezkedést látom, ami nálunk van, konkrétan a civil kontroll hiányát. Tehát ha egy bíró önkényesen rossz döntéseket hoz, ha egy rendőr kettesben kiveri a fogad vagy hazudik és ellened tanúskodik, ha egy okmányirodás ilonka elb..a a papírjaidat, és utána még téged vádol, ha a vámos 10 000 euróra becsüli a béemvédet, és szerinte csempész vagy, ha a gyámügy szerint a gyereked sovány, mert éhezteted, akkor NEKED semmi szavad nincs, és sehova nem tudsz fellebezni, ezek az emberek a saját hatáskörükben a kőnigek, és a lakosság/polgárság (ez is milyen jól le lett járatva) ehhez van szokva, az elnyomáshoz, a birkasághoz, és ez már a törvénykezésben megjelenik, az Alkotmánybíróság már csak egy bunch of little girls, az emberek senyvednek vagy menekülnek, tőlem ne kérdezd, mi a megoldás, mert az a megoldás, hogy odamész, és bevered a képüket, az nem működik, mert kivezénylik a rendőrséget és kilövik a szemedet. Az, hogy négyévente szavazhatok ugyanannak a kínos, aljas, szemétláda gazdasági bűnöző brancsnak az egyik felére vagy a másikra, az nem civil ellenőrzésű demokrácia. Az, hogy Svájcban népszavazhatsz a nyomorult villamos színéről, az igen. Végül is te jársz vele.

négyzet 2013.10.15. 12:36:25

@Barátusz: ha eddig is minden ment, akkor nem kéne új tv-javaslat. De most megnéztem az eredetit, nem olyan para, mint amennyire elsőre furcsának hangzik. Főleg, hogy sok országban már amúgy is van ilyen rendszer.

andaluzkutya 2013.10.15. 12:37:33

@mirx: erről beszél sámán is mindig, csak nem értitek meg:)

mirx 2013.10.15. 12:37:34

@mirx: Szóval nálam nincs a bölcsek köve, én leléptem, kenyeret akarok, békét, meg mosolyt, nem kapát meg kaszát, de azért valahogy a nagy otthonmaradt hazafikon se látom, hogy a múzeum lépcsőjén szavalnának meg ráborítanák az asztalt, akire rá kéne.

macamuca [IHUN] 2013.10.15. 12:37:35

1: el kellene dönteni, hogy mi az elsődleges fontosságú probléma: a gyerek identitása/nyelv megőrzése/magyarságtudat kialakítása és annak első helyre emelése, az amerikaival szemben.
2: vagy az anyagiak.

Igen, a kettő szorosan összefügg, hatással van arra, hogy a másikkal kapcsolatban milyen lehetőségek nyílnak meg, vagy zárulnak be.
És nem lehetséges, hogy mindkettő maximálisan a posztoló vágyainak megfelelően alakuljon. Ez nem lemondást/elvetést jelent egyik vagy másik terület esetében, hanem azt, hogy nem a vágyott módon (helyszínen, időpontban, mértékben, stbstb) fog alakulni, hanem attól eltérően = megnyíló/bezáródó lehetőségek...

Én úgy érzem, hogy a posztoló számára az elsődleges fontosságú kérdés/probléma jelenleg az anyagiak, a posztban ezt a témát hangsúlyosabban taglalja, akkor is, amikor a gyerekkel kapcsolatos hatásait említi.
Ezért a gyerek-vele kapcsolatos jelenlegi és majdani kérdések felvetése, illetve az, hogy megpróbálja a gyerek-témakört elsődlegesnek beállítani, nos, ez számomra falssá teszi a posztot. Mintha a gyereket, az ő vélt vagy valós érdekeit/lehetőségeit próbálná magyarázatul hozni, amikor egy anyagiakkal kapcsolatos problémára keres megoldást.
Nyilván hatással lesz a gyerekre és minden, vele kapcsolatos dologra az, hogy anyagi megfontolásból hova költöznek, hol élnek, mennyiből és hogyan élnek, és még az is bőven belefér, hogy X ok miatt (amit a gyerek számára tartanak fontosnak) költözzenek máshova (USA-n belül, vagy Mo.-ra, vagy bárhova), de ebben az esetben már nem a pénz lesz az elsődleges, hanem a gyerek számára fontosnak (=elsődlegesnek) tartott ok.

Szóval, mindenekelőtt eldönteni:
gyerekkel vagy anyagi helyzettel kapcsolatos kérdés az, ami a legfontosabb (jelenleg, merthogy tuti tervet készíteni lehetetlen: a gyerek nő, változnak az igényei, a vágyai /azért ezt sem ártana bekalkulálni a vele kapcsolatos tervezgetésbe, akkor sem, ha a posztoló úgy gondolja, hogy a gyerek 18. éves koráig minden vele kapcsolatos döntést ő jogosult meghozni, mert ezekbe a döntésekbe egyre jobban megpróbál majd beleszólni, aztán vagy figyelembeveszi, vagy nem ezeket a kéréseket, beleszólásokat, és viselnie kell a következményét mindkét variánsnak.../, a munkahely-fizu-megélhetés trió is feszt változik, mindenütt, így aztán marad a jelenlegi helyzetből történő kiindulás, az ebből eredeztetett jövőbeli feltételezések. Bekalkulálva, hogy mi lesz/lehet akkor, ha most nem úgy saccol, ahogyan később lesz: "B"-terv. Meg "C", "D", .....)

mirx 2013.10.15. 12:41:51

@andaluzkutya: Én megértettem, de szerintem részigazságokat vegyít egy csomó hagymázas elképzeléssel, és az összkép annyira zűrzavaros lesz, hogy a végén nem hihető. Van egy csomó őrült összefügése, ami már szinte a pszichotikus szintet súrolja, legalábbis aki skizofrénnel én találkoztam, az gondolkodott így, és engem speciel ez vagy megrémiszt, vagy egyszerűen nevetségesnek találom.
De aztán lehet, hogy igaza van.
Már a hangok is megmondták! :)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 12:43:25

@négyzethálós:
Akkor ezentul a terroristak Becsbol jonnek autoval.
Kemeny fickok ezek ott a Karpat-medence nevu biliben!

Vegbelnyilas lenyomat es szimatminta nem lesz? :)

Katica2 2013.10.15. 12:44:54

@Babette_: én bőven elhiszem, mert számolj csak, mondjuk kap 1500 dollárt, ami ott nagyon jó fizu, az ugye cca. 300 ezer. ma egy jó állásban itthon tuti többet kap. nyilván nem az utcát söpri. egyébként tényleg kicsit nyavalygós.. na, de mindenkinek más a problémája.

iqfighter 2013.10.15. 12:44:54

Azert az USA-ban van egy-ket varos, ahol a posztolo jobban otthon erezne magat, nekem legalabbis ugy tunik. SF, Boston, Chicago North Side jutnak eloszor eszembe. Arrol nem beszelve, hogy rovidebb a repulout haza :)

Miii 2013.10.15. 12:44:54

Kedves Posztíró! A csaladommal mi is hasonlo helyzetben voltunk egy par honapja, egy eves a kisfiunk. Irorszagban laktunk, s nagyon szerettunk volna a Magyarorszagon elo csaladhoz kozelebb koltozni, hogy a kisfiunk a nagyszulokkel lehessen tobbet, valamint mas okok miatt is ez tunt jobb dontesnek. Sokaig vivodtunk mire elszantuk magunkat a koltozesre, s tudom, hogyha folyamatosan az okokat keressuk, h miert nem szeretnenk mar egy helyen maradni, akkor ideje valtani, termeszetesen ha van megfelelo alternativa. Kivanom, hogy talaljatok meg a megfelelo helyet, s a korulottem elok es magunk sorsanak alakulasabol is tudom, hogy sohasem keso valtani. Szivesen hallanek arrol, hogy dontotok. Sok sikert!

skaven 2013.10.15. 12:44:55

Jaj de nagy a nyavajgas a kommentelok reszerol.
Igen, van olyan hogy valaki nem erzi jo magat az USAban. De meg olyan is van, hogy London szar, vagy akar Svedorszag. Az emberek kulonboznek.
Amugy lesz majd siras a angliaiak reszerol is meg, mikor rajonnek hogy a gyerek sulija lesz mondjuk 15k font evente 12 even keresztul, vagy jarhat a helyi szarba a segelyesek koze. Azt mar nehez lesz kifizetni a mosogatasbol.
A magyar oktatassal meg mindig ugy vagyok hogy van olyan szintu, hogy uberelje a normal alap oktatast egy atlag brit suliban vagy akar egy amerikaiban. Persze sok fugg attol hogy ezek a sulik hol vannak, ez teny. Ettol fuggetlenul en emiatt nem koltoznek vissza, inkabb elo kell teremteni a penz a jobb iskolara, ez van. Na meg ahogy az EUn belul is vandorolgatnak a fiatalok, USAn belul is meg lehetne azert ezt tenni.

Grega 2013.10.15. 12:44:55

@Mr. Long [wannabe Briton]: ha a nyolcvanas években járnánk, akkor egyértelműen USA lenne a válasz, illetve azon belül néhány jobb állam.
Az elmúlt 25 évben annyit romlott az ottani middle class életszínvonala és közhangulata, és olyan szépen felemelkedett a magyar (és cseh, szlovén stb.) középosztály, hogy mindent összevetve Bp-n ma már könnyebb felemelkednie egy ambíciózus fiatal házaspárnak.

Ráadásul izgibb, színesebb életük is lesz Bp-n, mint mondjuk LA-ben. A budapesti kulturális és éjszakai életnek híre van Európában.

LyukasBogrács 2013.10.15. 12:44:55

Megertem a posztolot. Los Angeles Amerika honalja.

2013.10.15. 12:44:55

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Mi az hogy " middle class " ? Es hol? Szerintem amig egy magyar ugy otthon, mint kulfoldon felhaborodik azon, hogy sokan munka nelkul, szocialis segelyen elnek, az nem tartozik a kozeposztalyhoz, meg akkor sem, ha havi 10 ezer dollart keres vagy kifizetett haza van:)

Herr Géza 2013.10.15. 12:44:55

@vazzup: Ez a hal meg a horgászat példa nagyon jóóó!!! (Vagy csak újszülött vagyok ?)

2013.10.15. 12:44:55

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
" Az amerikai kultura miert taszito?
Nekem tetszett, amit lattam belole :) "
Azert tetszett, mert nem lattal moge. Ugy voltal vele, mint peldaul egy amerikai Budapesttel:)

Nigro notanda lapillo 2013.10.15. 12:44:55

ez valami gyerehaza.org propaganda?

Dr. Panasz Muki 2013.10.15. 12:44:55

Miért baj az, ha valaki leírja a kétségeit? Ez a nő tipródik, segítséget, ötleteket kér. Miért kell ezt nyavalygásnak titulálni?

Sokan vagyunk hasonló helyzetben (én is), ő most leírta helyettünk is.
Budapest, illetve Magyarország klassz hely, ha van lóvéd. Ha nincs, nem jó hely. Turistaként vagy nyugati nyugdíjasként létezni otthon: szintén klassz. Színes, izgalmas, nyitottak az emberek, sokat lehet röhögni, árad a kultúra. :)
Én is visszavágyok.
Amíg a svájci (angol, amerikai) megtakarításaimból éldegéltem otthon, az klassz volt. Amikor elkezdtem munkát keresni és magyar fizetést ajánlottak, magyar munkakörülményekért, az lesújtó volt.
Úgyhogy amíg nincs a kedves posztolónak expat fizetése, addig sajnos el kell felejteni Budapestet. Most én mindenképpen kivárnék, nehéz idők jönnek otthon.
Bárhol van az ember, mindenütt kompromisszumok között kell választania.

Európai célpontokon gondolkodtatok? Pl. Svájcban meg lehet élni a fizetésből, és jó sok angolszász él itt, sokan leadták az amerikai állampolgárságot a Swiss Pass-ért. :)
Esetleg Anglia?

csilla123 2013.10.15. 12:44:55

Kedves Posztolo
Gratulalok az irasodhoz, sokmindenben egyetertek az amerikai oktatasi rendszerrel kapcsolatban. Amerikaban elni teljesen mas gyerekekkel mint gyerekek nelkul. Es most nem arra celzok, amik a szokasos dolgok, mert nyilvanvaloan mas az ember elete gyerekek nelkul, hanem olyan mas oldalat ismered meg Amerikanak amivel en sem voltam tulsagosan megelegedve. Az ember kijon ide gyerekek nelkul es akkor tenyleg nagyon sok pozitiv dolog billenti a merleget az amerikai elet fele, de amikor eljonnek a gyerekek es meglatod az ovodai/iskolai oktatas minoseget/hianyat akkor szembesulsz a valodi problemakkal.

A kovetkezoket azoknak a hozzaszoloknak szanom akik rogton elkezdtek "mosni" a cikkirot hogy "nyavalyog".
Nagyon szomorunak tartom hogy par ember "nyavalygasnak" nevezi azt amikor valaki oszinten kitarja a gondolatait. Akkor mire valo ez a forum ha ertelmes emberek akiket Amerikanak nemcsak az anyagi oldala erdekel, hanem kitarjak legbensobb gondolataikat Amerika masik oldalarol is, negativ visszajelzest kapnak hogy "nyavalyog". Raadasul ezt olyan mondja aki SOHA ELETEBEN NEM ELT GYEREKKEL AMERIKABAN es ebbol kifolyolag semmi alapja nem lenne hogy erdemben hozzaszoljon a temahoz.

Gabika911 2013.10.15. 12:44:55

Azt, hogy a gyerkőc egyre kevesebbet beszél otthon magyarul, azt pontosan megértem. Mi is hasonló cipőben járunk Indiában. Azt azért figyelembe kell venni, hogy a gyerkőcök napi több mint 8 órát angol környezetben vannak, és ott tanulják meg az olyan új kifejezések jelentését mint pl körző, vonalzó, szorzás, ige... stb. Az ilyen "iskolaspecifikus" kifejezéseket a legritkábban használjuk otthon a hétköznapokban, így ezeket hamarabb tanulják meg angolul mint magyarul.
Nekem is nagyon fontos, hogy a gyerekek (lány 9, fiú 7) akcentus nélkül beszéljenek magyarul. Én azt a módszert kezdem el használni, hogy ha valamit angolul mondanak, akkor arra mindig az a válaszom, h nem értem. :) Ezután megismétlik magyarul is, h mit mondtak. Sokszor morcik érte, de pl a nagyszülők közül is csak egy beszél angolul, az otthoni barátokról nem is beszélve.
Szerintem próbáld ki ezt a módszert. Nekünk bevált.

WookieGangLogan 2013.10.15. 12:45:39

Azért az érdekes, hogy a törzskommentelők minden poszt alatt azzal kezdenek: na, ezért kapni fogsz hideget, meleget. De ha valaki azt írja, jól érezte magát Magyarországon, és szeretne inkább esetleg ott élni...egyből lekapják a tíz körméről, miszerint ő egy álomvilágban él, az a hely már nem is olyan, amilyennek képzeli....Tudom, hogy egy részünk azért ment el, mert már nem tudott azonosulni a légkörrel, sz.r a gazdaság, de ha valakit megérint Magyarország, és úgy látja, ott boldogabbak lennének, ne beszéljük már le róla. Az ő életük, és feltételezem a lehetőségeiket is jobban átlátják, mint mi itt együttvéve

Skywalker_Lajos 2013.10.15. 12:45:39

Bakker!

De irigylem a problémáit, bár számos helyen ellentmondásba keveredik önmagával.
Jelenleg nincs munkája de arra sincs ideje hogy összejárjon a magyar anyukákkal?
Az életszínvonala jelentősen csökkent a gyerekvállalás előtti állapothoz képest? Hát sajnos a gyerekvállalás lemondásokkal jár.

Arról ír milyen jó volt Budapesten élni, s hogy mennyit jártak szórakozni. Nos ezt amerikai fizetésből nem nehéz megtenni.
Viszont, ahogy a poszt-toló írta is nincs valami magas iskolai végzettségük, így még Amerikába se kapnak valami jól fizető munkát.
Ugyanakkor szerintem kicsit el van tájolva a fizetéseket és az árakat illetően (lsd. autóval kell járni mindenhova, s az milyen drága)
Nos el kell hogy keserítselek: Magyarországon egy utcaseprő, vagy takarítónő vagy egy tesco-s árúfeltöltő nem keres azért többet mert folyékonyan, anyanyelvi szinten beszéli az angolt.
Diplomás emberek, orvosok menekülnek az országból a magasabb fizetés miatt. Ahogy a szaviból kivettem ők a férjével mindezekkel nem rendelkeznek (diploma). Persze így is meg lehet próbálni ide költözni.Kiadni albérletbe a los angelesi házat, vagy esetleg eladni, s annak az árából itt venni valalmit, vagy bérelni. Viszont ha kapnak is rövid időn belül munkát az arra lesz elég hogy éhen ne halljanak. Akkor már nem az le a kérdés hogy hétvégén hova menjenek koncertre meg milyen különórára járjon a gyerek, hanem az hogy mit esznek esetleg ebédre hónap végén.
Ha pedig a gyerek a legfontosabb akkor leparkoltatnám a nagyszülőknél, s legalább az általános iskolába itt Magyarországon járatnám. Angolt tanulni, s világot látni ráér az után is. Addig meg apa és anya eldöntheti hogy hol akarják tovább élni a mindennapjaikat.
De egy szónak is száz a vége: Amerikai fizetésből én is biztos boldogabban éldegélnék Budapesten, mint a magyarból.
Ez a pénz boldogít tipikus esete. Megnézném hogy havi nettó 150 ezerből mire menne (ami ugye magyar viszonylatban már egész jó fizetésnek számít) mikor egy liter benzin 400-420 HUF.

Kicsit úgy érzem, hogy a poszt-toló mindent készen kapott az életben soha semmiért nem kellett igazán küzdenie, s most a teljes tanácstalanság lett úrrá rajta. Az ilyen embereket viszont valahogy nem tudom sajnálni...

2013.10.15. 12:45:39

@vazzup:
Masik klasszikus:
Varosban elo kisgyereknek konyvekbol, filmekbol tanitjak az allatokat a szulok. Mar mindet felismeri, tudja habitusukat, mindent. Jon a foproba az allatkertben, megkerdik tole a zsiraf kifutoja elott, hogy ez akkor milyen allat? Hosszas gondolkozas utan ravagja a gyerek, hogy pipimadar:)

Grega 2013.10.15. 12:45:39

@mirx: "a gyerek jövőképe százcsilliószor stabilabb egy los angelesi háttérrel, mint egy budapestivel."

Ezt az ujjadból szoptad, vagy a nyolcvanas években élsz? A világ nagyot változott azóta, és persze nem csak a válság miatt.
Mondjuk ki: egy budapesti gyerek jövőképe ma már ugyanannyira stabil, mint egy kaliforniai gyereké.
Feltéve, hogy minimum (alsó) középosztályról beszélünk.

2013.10.15. 12:45:39

A poszthoz:
" Ehhez képest a kiadás rengeteg, Kaliforniában a legmagasabb az áfa, a rezsi, és ott a benzin, hiszen a városon belül is mindenhova autózni kell és nem is keveset. "
A sales tax nem Kaliforniaban a legmagasabb, de benne van az elso 6 - ban. Az feltuno egy magyarnak, hogy az AFA nincs feltuntetve az arcedulan pl. Otthon be van epitve az arba, annyit fizet az ember, ami ki van irva. A benzin ara fele az otthoninak, de a kocsik is tobbet fogyasztanak, nagyobbak a naponta megteendo tavolsagok is. A biztositasrol meg ne is beszeljunk. Sehol sem konnyu:)
" Mi itt nem vagyunk „anyagi biztonságban". Egészen egyszerűen azért, mert sem én, sem a férjem nem rendelkezünk olyan végzettséggel, ami óriási pénzeket hozna be. "
Mi az, hogy oriasi penz? Olyat csak celebek, elsportolok, ugyvedek, muveszek es politikusok, orvosok csinalnak. Az nem kotodik vegzettseghez:) Ellenben vallalkozo lehet az ember, vegzettseg nelkul is es csinalhat sok penzt ( de nem oriasit ) :)
Gyerek es a magyar nyelv: mint mar irtam regebben is, exem 6 eves koraig nem tudott angolul, pedig Kanadaban szuletett. Ellenben O es a sogorom kitunoen irtak, olvastak, beszeltek magyarul. De 18 eves koruk ota a szulokkel is - mindketto magyar - csak angolul beszelnek ( kiveve a nagymamat, vele csak magyarul, mivel alig tudott angolul, 50 ev itt eles utan ) Az exnel jobban ember nem gyuloli a magyarsagat, a nevelesebol kifolyolag. ( en is tettem ra egy lapattal azert, becsuletemre legyen mondva) :)

uluk4i 2013.10.15. 12:45:39

2004 óta élünk külföldön és 2008-ban született kislányunk. Az identitáskérdést megkönnyíti, hogy párom is magyar, viszont a leányzó angol-francia iskolába jár és nem is akartuk, hogy magyar nyelven tanuljon (legalább ennyit nyerjen abból, hogy nem "otthon" van). Őszintén szóval a magyar oktatási rendszer színvonalán és az itt rendelkezésre álló magyar tanerők hozzáállásán is elborzadtunk - ahogyan sok más magyar szülő is, aki ezt az iskolát választotta. Másfél éves kora óta idegen nyelven tanul, kommunikál és még nem beszél akcentussal. Néha keresi a szavakat, de 5,5 évesen ki beszél tökéletesen?
Az identitásr kérdésre akartam egyébként írni, hogy szerintem az nem lehet "adni". A gyerek magának úgyis kialakítja, olyan nincs, hogy "18 éves koráig a szülő felőssége". A gyerek példának veszi a szüleit, hogy melyik hogy érzi magát a bőrében. Lubickolnak-e benne, mint amikor Bp-en él a család, vagy anyuka és apuka rosszul van és elutasítja, mint L.A.-ben. Keresik a lehetőségeket, hogy beilleszkedjenek, megtalálják a boldogságot, vagy inkább a menekülésen törik a fejüket? Aztán saját maga eldönti, hogy boldogul jobban az életben: beilleszkedik és elutasítja a szülői példát - vagy ő is "rosszul akarja érezni magát" és elutasítja a helyi kultúrát. Mi rengeted magyar meséléssel, rajzfilmmel, magyar barátokkal, programokkal értük-érjük el, hogy a gyereknek legyen kötődése Magyarországhoz, a magyarsághoz, de más most tudja, hogy ő "más", mert ő nem otthon született. És ez nem baj...a "magyar identitást" nekünk, szülőknek kell megőrizni, jó érzéssel, szeretettel, hogy ő ebből is merítve tudja kialakítani a sajátját.

BTBTBT 2013.10.15. 12:45:49

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Nekem is tudja a címemet, mert nem jelentkeztem ki. Sőt a személyimét és az útlevélszámomat is. Sose legyen nagyobb boldogságuk. :)

@mirx:
De hát éppen ezzel a felsorolással kapcsolatban beszéltem arról előzőleg, hogy nemcsak szavazgatni kéne elsétálni, meg dúlni-fúlni otthon, hogy milyen szar itt (Mo.-on) minden, hanem végre ráborítani az asztalt a mögötte ülőkre. Tettek, tettek - de csak a hiányuk látható.
A magyar - sajnos - ugyanolyan birka nép, mint az angol.

@négyzethálós:
Az utólagos szabályozás azért szokott kelleni, hogy aztán legalizálják azt, amit előzőleg már titokban - engedély nélkül - csináltak. Nem kell messzire menni, csak Angliába.

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.10.15. 12:46:09

Szerintem itt a nagy kérdés az, hogy a magasabb életszínvonal (~lifestyle) vagy a jobb életminőség (~quality of life) mellett döntsenek-e. Nyilván az USA-ban jobb esély van a magasabb életszínvolanra (több pénz, jobb iskola a gyereknek, stb.), viszont akárki akármit is mond, szerintem Magyarországon még mindig jobb az életminőség. Pl. közvetlenebbek, őszintébbek az emberi kapcsolatok, közelebb van a család, élhetőbb az élet. Nyilván, ha valakinek van munkája amiből meg tud élni...

Szerintem a gyereknek ugyanannyi esélye van jó oktatásra itthon is, ha jó iskolába íratják. Sőt. Lehet, hogy a nálunk szokásos kis létszámú osztályokban esetleg jól érzi magát és életre szóló barátságokat köt, míg egy amerikai high schoolban esetleg minden baja lenne ha nem kerülne be a menők közé. Szerintem az, hogy az ember mit tanul meg az iskolában tananyagként (főleg általánosban, de gimiben is...) a későbbiekben majdnem mindegy, most már a life long learning korában...

BTBTBT 2013.10.15. 12:50:24

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Ne adj nekik ötleteket, mert a végén még veled kezdik. :)

@Cascabel:
"pipimadar" :DDD

@andaluzkutya:
A Dr Panasz Muki a másik nicket? :)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.15. 12:51:49

@Kriszta D: " Lehet, hogy a nálunk szokásos kis létszámú osztályokban esetleg jól érzi magát.."

Ilyen hol van Magyarországon?
Én csak privát iskolákban találkoztam kis létszámmal.
Vagy a 37 annak számít?

mirx 2013.10.15. 12:52:06

@Grega:
"egy budapesti gyerek jövőképe ma már ugyanannyira stabil, mint egy kaliforniai gyereké."

ezt az ujjadból szoptad vagy a nyolcvanas években élsz?

Pontosan a budapesti oktatás eredménye az, aminek eklatáns példája vagy: ÉRVELNI például nem tanítanak meg, a gondolataidat elokvens módon prezentálni (már ha egyáltalán vannak), retorika, kultúra nincs.
Támadó kocsmai stílus, kijelentő mondatok felsőbbrendűségem tudatában való kinyilatkoztatása, na az megy.
Gratulálok.

mirx 2013.10.15. 12:53:07

@Barátusz: És ezt az asztalborítást hogy képzeled el?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 12:53:44

@skaven: Hat ha 15k lesz evente, akkor majd kifizetjuk... vagy tudsz jobbat?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 12:54:19

@Mirjam2:

Magyar iskola miatt akcentus? Miért lenne? Nekem voltak Budapesten amerikai ismerőseim, akiknek egyszerűen nem volt pénzük magániskolára, s normál magyar iskolába járatták a gyereket.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 12:54:50

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Figyelj aki hülye az hülye.
De hogy itt van arra mérget vennék.

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.10.15. 12:55:02

@tilmir: oh... hát én már rég nem jártam iskolába, de felénk vidéken 20-30 fő között vannak még most is az osztálylétszámok, amennyire én tudom... amikor gimiba jártam 33 volt a nagyon maximum de 30 fölé nem nagyon mentek az osztályok, mi 25-en érettségiztünk... akkor ezek szerint nagyot változott a világ!

De ez még mindig kevesebb, mint a több 100 fős amcsi évfolyamok!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 12:56:57

@Grega: Lehet, hogy hires, csak engem nem hat meg :) Mi csendes nyugodt par vagyunk, nem jarunk bulizni, neha szinhaz (csak van az usa-ban is), filmezes otthon, konyvolvasas, stb, mint a nyugdijasok. :) Vagy kirandulunk, de szerintem ez is megoldhato az Allamokban. Igy nem biztos, hogy nekem jobb lenne Budapest...

BTBTBT 2013.10.15. 12:57:06

@mirx:
Te említetted, hogy nem látod, hogy otthon az asztalt borogatnák a hazánkfiai. Arra reagáltam.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.15. 12:57:17

@Kriszta D: Ok, csak kérdés volt... :)
Mi állami iskolába jártunk 40 közeli létszámmal megyeszékhelyen.
A privátban 15-en voltak. Na, az jó volt...
:)

mirx 2013.10.15. 12:59:31

@Skywalker_Lajos: vicces a nikked : )

Lerövidítem: a posztoló nem tanult, nem tud semmi különlegeset, dolgozni nagyon nem szeret, viszont akarna egy láda pénzt.

Ebben az a sz.r, hogy ilyen emberből van még másik 4 milliárd.
Next.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 13:03:36

@Barátusz: A fake angol cimemet tudjak, mert leadtam a szemelyimet, de meg violt bankszamlam akkor, ahhoz meg kell a lakcimkartya ideiglenes cimmel, amihez meg kell angol cim. Igy bemontam egy angol szalloda cimet :)

mirx 2013.10.15. 13:07:34

@Barátusz: hát mert how?
Ha megfogod a kapát-kaszát, a csendőrséggel megy veled szembe a hatalom, ezt a feri megmutatta, és szerintem a vitya se nagyon habozna. Ők vannak a rizsesfazéknál, te meg lapítsál, menjél gürcölni, és fizessél sarcot.
Középkor van, mondom én, csak már nem hordanak rizsporos parókát az urak.

Máshol is lopnak a politikusok, csak ott annyit, hogy még a lapostévé meg a seat az maradhasson népnek. Hülyék ezek amúgy, mert az emberek általában tényleg beérik némi szórakoztatóelektronikával meg évi 2 héttel a horvát tengerparton, csak ennyit kéne adni nekik. Mindössze annyit kéne csinálni, hogy nem kéne MINDENT ellopni, csak hát az urambátyám világ maradványa ez, nem elég, hogy nagy a család, de még az unokahúg szomszédjának a férjét is üzlethez kell juttatni, meg a kutyának a kozmetikusát, mert muszáj szívességeket tenni, majd jól jön az, a Bélának is tudok egy kis közbeszerzést, valamire biztos, hogy jó lesz majd, ha lekötelezem, így megy ez, a kommunizmusban tanultuk, és nem akaródzik levetkőzni, a kórházba meg az épitési engedélyért is úgy megyünk, hogy előbb körbetelefonáltuk az ismeretséget, nem akaródzik ezt nekünk az istennek sem levetkőzni, pedig ronda egy hagyaték.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 13:09:19

@mirx:

Igen, ez igaz. Viszont az ellenkező véglet, a "gondolkodni tanító" modell még rosszabb: ott meg érvelés megy ismeretek nélkül.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 13:09:38

@Gabika911: Ez az akcentus nelkuli magyar beszed ilyen szuloi tulmozgas nem?

A tulzott magyarsagatadas a gyereknek az csak a szulo vagyainak kivetulese. Felnek, mi lesz, ha a gyerek mashogy viszonyul dolgokhoz, esetleg nem fog vele egyet erteni. [mint max oriasi problemaban lenne, ha a fia elkezdene melegekkel haverkodni, ne adj isten baratkozni! :D ]

BTBTBT 2013.10.15. 13:09:48

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Sose lehessen tudni aztatat.
Egyébként meg ha annyira ellenállsz, majd ők jönnek el érted. :)))

@mirx:
Lehet, hogy Égjáró már LA-i illetőségű?

Az kéne a civil ellenőrzésű demokráciához, hogy szavazhatsz a villamos színéről? Miközben nyugat-európai országokban katasztrofális állapotok uralkodnak a bevándárlási hivatalok környékén? Hát, nem is tudom...

@Mr. Long [wannabe Briton]:
És legalább a Ritz vagy a Four Seasons címét adtad meg nekik? :)

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.10.15. 13:12:04

Hát én várom Jucit! :-)
Azt gondolom, hogy a kétségei természetesek. Otthon dolgozott, most nem, közben a gyerek csökkenti a családi kasszát, ami persze természetes, de ha valakinek a pénz annyira fontos, akkor nehezebben viselheti, hogy kevesebb van.
Szeretett Budapesten élni, most kint nehezen találja fel magát, de még csak 2 hónapja élnek újra ott. Biztosan itt is vannak programok...
A kezdetekben ez szerintem természetes, nem kell őt ezért megkövezni.
Csak egy dolgot nem értek, miért nem beszél a gyerekkel magyarul, ha annyira fontos az identitása...
Ha meg tényleg fontos, hogy a tágabb család közelében legyenek, akkor át kell gondolni a visszaköltözés gondolatát, mivel számomra a posztból az derül ki, hogy ott jobban keresett Juci, ráadásul a férje is szeretett ott élni.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 13:13:40

@Gilda66: "Ha meg tényleg fontos, hogy a tágabb család közelében legyenek, akkor át kell gondolni a visszaköltözés gondolatát" a gyereknek nem csak magyar nagyszulei vanna, lehet az amcsi mama is hianyozna neki (bar az mindegy, mert csak a magyar lehet igazi)!

2013.10.15. 13:14:24

@mirx: alabecsulod a 4 milliarddal

vazzup 2013.10.15. 13:16:41

@WookieGangLogan: bocs, én még Budapesten élek, klasszikus középosztálybéliként. Ezzel együtt nem látom, hogy egy átlag-fizetéssel rendelkező - a posztban szereplő - család hogy élhetne jobban, mint számos nyugati városban, beleértve pár amerikait is.
Beleértve a szétbaszott magyar oktatást is.

Sehogy.

mirx 2013.10.15. 13:17:53

@Mr. Long [wannabe Briton]: Szerintem is így van, az apukám erőltette a húgomat (bajor leány a javából) ilyen magyar iskolába heti egyszer, ahol néptáncolni kellett meg körtemuzsikát fuvigálni, hát utálta a kiscsaj, mint a fenét, mondtam is apunak, te mit szólnál, ha heti egy délutánt néptáncolnod meg csángó népdalokat kellene énekelni, te is bőgnél :)))

BTBTBT 2013.10.15. 13:18:23

@mirx:
Vágom, amit itt leírsz, és hozzád hasonlóan még kismillióan a megélhetésért, megbecsülésért és nyugalomért távoztak. (Vannak, akik csak a legelsőért.)
Tudjuk/tudják, tapasztaljuk/tapasztalják, hogy külföldön is hasonló a helyzet, és sajnos Mo.-on is ilyen állapotok uralkodnak. De azért ez sem fog a végtelenségig menni.

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Miiii???? Képes voltál csupán a Cafe Royal-ét megadni nekik? :)))

tucano 2013.10.15. 13:20:09

@Babette_: igen, sőt ha van egy kis pénzed, akkor még egyszerűbben.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 13:21:34

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Az ENSZ-nél meg más hasonló szerveknél szoktak lenni ilyen állások, különösen ha valami humanitárius segélyezési terület.

Azt úgy kell elképzelni, hogy a szervezet éves költségvetése mondjuk 10 millió dollár, ebből kivesznek egy ötcsillagos irodát valahol Afrika közepén, a helyi egyetlen irodaházban, kiküldik az emberkéket személyenként havi 10-15 ezer dolláros fizetéssel, mindenki kap mellé egy méregdrága dzsipet, meg egy luxuslakást, plusz testőrt, titkárt, tolmácsot, takarítót, kertészt, kutyasétáltatót, gyerekre vigyázó asszistenst, stb. Így el is ment a költségvetésből 9,9 millió. A munka átlag napi fél óra, a többi időben a kiküldöttek sportolnak, neteznek, művelődnek. A költségvetésből megmaradó 100 ezret meg nagy ünnélyességgel szétosztják és mindenki meg van hatódva, hogy előre lett mozdítva a fejlődő világ fejlődése.

Apámnak volt egy haverja, aki ilyen körökben mozgott. Ő mesélte.

Ja, s leginkább skandinávokat neveznek ki ilyen állásokra, mert a skandináv kormányok adják a legtöbb pénzt "humanitárius" projektekre, így elvárják cserébe, hogy aztán az ő embereiket nevezze ki az ENSZ vagy más világszervezet.

mirx 2013.10.15. 13:25:53

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Hát ez lehet, hogy elsőre jól hangzik, de akkoris a sivatag közepén élsz toronyházban, bakker. Egy rakás undorító vírussal meg mindenféle ocsmány állattal körülvéve.

Kriszta D [wannabe prehensile tailed porcupine] 2013.10.15. 13:26:11

azt valaki meg tudja nekem mondani amugy, hogy mi ez a [wannabe ...] a nickek mogott?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 13:27:07

@mirx:

Engem elsősként teniszezni kényszerítettek a szüleim. Akkoriban (70-es évek első fele) ez nagy dolog volt, alig volt tenisziskola. Apámnak protekció kellett az elintézéshez.

Eleinte még felvettem a sportruhát, aztán már eleve utcai ruhában ültem le a pálya melletti padra. Kb. egyszer volt a kezemben teniszlabda, de akkor se ütöttem bele. 3 hónap után az edzők könyörögtek a szüleimnek, hogy többet ne hozzanak, mert az egész iskolát szabotálom. Ugyanis történeteket meséltem a pálya szélén, ami miatt végül szinte senki sem teniszezett már, hanem a hülyeségeimet hallgatta (pl. "amikor a hétvégén a Marson jártam" és hasonlók).

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 13:27:43

@mirx:
Ja tolom az angol GDP-t.
Láttam. Hatalmas:))))))))

BTBTBT 2013.10.15. 13:28:46

@Kriszta D:
Nemrég volt egy cikk (talán az indexen) a "wannabe emigránsokról". Onnan.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 13:29:58

@mirx:

Csak 3 évet kell kibírni, ennyi az átlag kiküldetés. Addig viszont nagyszerű a fizetés, s alig kell belőle költeni, mert el tudod számolni még a napi bevásárlást is "reprezentációs kiadás" formájában. Szóval 3 év után mehetsz haza tisztán 300-400 ezer dollár megtakarítással. Ez még Skandináviában is nagyon nagy pénz.

tucano 2013.10.15. 13:33:18

@Grega: akkor losziban is szörnyű. Mert ha egál, a budapesti kölökléttel, akkor most már nagyon sajnálom az amerikai purdékat is.

dutch 2013.10.15. 13:33:38

Sziasztok!
Többen írjátok itt, hogy semmi pénzért sem költöznétek az USA-ba. Miért? Komolyan kérdezem, nem trollkodás.
Én kétszer voltam eddig nyaralni (keleti és nyugati part), mindkétszer nagyon tetszett, úgy tűnt, az élet sokkal stresszmentesebb, az emberek közelebb vannak a természethez, és a mindennapi dolgok gördülékenyebben folynak. Én ezek alapján úgy gondolom, szívesen élnék ott.
Ebből persze nem lehet hosszú távú következtetéseket levonni, ezért is kérdezném a tapasztaltabbakat.
A patriotizmust, és a felszínességet láttam, tapasztaltam, ez kevésbé zavarna. Milyen "taszító" okok vannak még?

tucano 2013.10.15. 13:36:06

@Kriszta D: "Szerintem itt a nagy kérdés az, hogy a magasabb életszínvonal (~lifestyle) vagy a jobb életminőség (~quality of life) mellett döntsenek-e."
Ez nagyon érdekes. Egyébk Magyarországon az életminőség szinte értelmezhetetlen fogalom. Szerintem, ha valakinek sok, de nagyon sok pénze van, akkor sem tudja úgy élvezni az életét, mint egy nála kevesebbet kereső olasz vagy portugál, a spanyolokról ne is beszéljünk. Sajnos amerikai tapasztalatom nincsen, így nem tudom összehasonlítani az ottani életminőséget az otthonival.

vazzup 2013.10.15. 13:40:50

@mirx: most Ausztráliáról van szó vagy Afrikáról? :D

tucano 2013.10.15. 13:40:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: hmmm, azért voltam már néhány ENSZ-essel egy lövészárokban és mi csak beugrottunk oda:) Ráadásul az ENSZ igazi előnye az, hogy nem kell szem jövedelemadót fizetni. Mostanában simán felezik a fizetéseiket, ugye legfeljebb 1 évre kötnek szerződést. Akik a New Yorki központban vannak, azok nem keresnek annyit, hogy értelmezhető közelségben vegyenek ki lakást, stb. Sajnos már nem olyan jó az ENSZ, Európában inkább az EU intézményeket javasolnám, máshol nem tudom, lehet hogy Burmában jó ENSZ-esnek lenni.

andaluzkutya 2013.10.15. 13:41:02

@dutch: egy példa:
Orvos ismerősöm mesélte, hogy bár adott a munkaidő, elvárás sokszor, hogy az ember túlórázzon, ill. ő pl. sokszor hazaviszi a munkáját (pl. napi jelentéseket otthon ír meg, a szabadidejében).
Ez számomra elfogadhatatlan. A munkaidő nálam annyi, amennyi a szerződésben van, a túlóra legyen önkéntes, orvosként meg munkaidő után dolgozzon az ügyeletes. Ez Norvégiában abszolut működik. Még a főnököm is azt mondja, hogy a legfontosabb a család. Ha muszáj túlórázni, ami nagyon ritkán fordul elő, bőségesen kárpótolnak és elnézést kérnek.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 13:41:08

@Barátusz:
Sok pízért mennek, de csak forduloban. Sok piz meg mar reg nincs ott. Ha lesz es szivesen adjak, akkor elruccanok erte evente-ketevente eccer ;)

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Komolyan nem ertem ezt az identitas dolgot, kedves wannabe-m. Most akkor van a magyar es a tobbi szar? Vagy miert kell nyomatni ennyire egy mashol felnovobek? Hogy veletlen se erezze magat otthon? Hagy erezze, mas, mint a kis Dzsoni az oviban?
Ez egy akkora bullshit, hogy batarnagy!
Persze, tudjon magyarul, mert lehet penzt keresni vele (vagy nem). Legyen... de neveljuk obegato, turorudiszokevenynek mert a kedves szulo egyszer mar vegigszittyozta a dolgokat es a "jobol" ne hagyjuk ki a gyereket se?

Az ugy nem megy, hogy elheti a kolok az elete es majd alakul? Ha nem gyun be a halaszle, majd elmegy hambizni. Mulatos helyett country... miert kell a mas kulturat annyira nyomatni, hogy meg az unoka is aranyeret kap az erolkodestol?

Határátkelő 2013.10.15. 13:41:11

TÖBBEKNEK:

Eléggé elkeserítőnek tartom, hogy szerintetek ha bármilyen összehasonlításban Budapest (vagy Magyarország) jobban jön ki, akkor az vagy fake vagy propaganda.

Nem szívesen írok ilyet, de aki szerint ez így van, az semmivel sem jobb azoknál, akik minden kritikus hangra hazaárulóznak.

A posztban megfogalmazottak teljesen érvényes kérdések, és ha levennétek a hollywoodi rózsaszín szemüveget (vagy ne adj Isten, néha beleolvasnátok egy-két amerikai lapba), akkor pontosan tudnátok, hogy Amerikában is vannak problémák, nem is kicsik.

Nem a vita jogosságát kérdőjelezem meg, hanem a sematikus kijelentéseket - mindkét oldalról. Aki ilyenkor rögtön propagandát kiállt, az pontosan azt a sztereotip képet erősíti, amit azok akarnak a határátkelőkről festeni, akik szerint Magyarországon minden csodás.

Egyébként a szerzőt személyesen ismerem (bár amikor megírta a történetét, nem tudta, ki vesz részt a blog szerkesztésében), és nem fake, nem kamu és nem propaganda.

Csak egy édesanya próbál a kérdéseire választ találni.

mirx 2013.10.15. 13:42:17

Hűha. Szét lettünk ültetve!

Jójeszem :))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 13:42:40

@dutch:
Az, hogy nem tehetik meg :D

A legjobb dolog a felszinesseg, nem csesztetnek hetvegente, hogy bamuljuk egymas fejet, mikor nincs hozza kedvem :)

mirx 2013.10.15. 13:43:07

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: ja, kicsit olyan lehet, mint afganisztánban katonának lenni, 3 év alatt vagy gazdag leszel, vagy halott

vazzup 2013.10.15. 13:44:50

@diggerdriver: "Ja tolom az angol GDP-t."

Vigyázz, mert aki sokat markol ugye... :)

andaluzkutya 2013.10.15. 13:45:18

@dutch: még valami: ugyanez az orvos ismerősöm. Elég jól keres, amerikai viszonylatban is. Azt mondta, hogy arrafelé nem igazán elfogadott, ha pl. a lakhatáson, vagy akármin akarsz spórolni, mert a külsőségeknek tükröznie kell az anyagi helyzetedet. Megbecsült orvosként elit környékre kell költözni, ott már nem elfogadott, hogy magadnak nyírod a füvet, elvárás a kertész, a gyereknek a drága magániskola, megfelelő kategóriájú autó, stb.

Aztán az is lehet, hogy az ismerősöm kamuzott:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 13:49:39

@andaluzkutya:
Elvisz a rendor, ha en nyirom a fuvemet? Tan villanyosszekbe is ultetnek?

"Tarsadalmi elvarasokban" az a jo, hogy lehet rajuk tojni :)

Határátkelő 2013.10.15. 13:51:01

@mirx: Nem lettetek szétültetve :), csak egyszerűen az élet sokkal bonyolultabb annál, mint itt néhányan elképzelik. Azt pedig nem tudom értelmezni, hogy ha valaki jót mer írni Magyarországról, akkor az rögtön propaganda. Ez ugyanolyan hülyeség, mint a fordítottja.

andaluzkutya 2013.10.15. 13:53:17

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Ez így igaz, de előfordulhat, hogy ezért magadra maradsz. Az ideig, óráig jó móka, de azért az emberek többsége mégiscsak szociális lény, és rosszul kezeli, ha egy idegen országban folyamatosan úgy érzi, hogy nagyon különbözik másoktól és áthidalhatatlan akadályok vannak.

tucano 2013.10.15. 13:53:36

@Határátkelő: értem a probléma cizelláltságát, de a kölkeim éppen leszoktak róla, hogy a magyar iskolával álmodjanak rémeket. Persze kinek a pap, kinek a papné és én is írtam többször, hogy az USA-ból is elindult már a komoly kirajzás, de érdekes módon mégsem Magyarország irányába:) Ettől persze nem fake a poszt.

Azt egyébként (asszem írtam már ide) ismeritek, hogy Kohn kivándorol Magyarországról? Éppen érkezne vele a hajó Haifába, amikor meglátja, hogy jön velük szembe egy Izraelből kivándorlókat szállító másik hajó és a korlátnál ott áll régi barátja, Grün. Egyszerre kiáltanak fel:
- Te megőrültél?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 13:54:33

@Határátkelő:

Mennyit fizetett neked Orbán a cikkért??? :-))))))))))))

vazzup 2013.10.15. 13:55:52

@andaluzkutya: hátőőő, biztosan vannak olyan környékek, államok, ahol ez igaz, de mondjuk Florida és Kalifornia nagy része pont nem ilyen. Sőt, ott általában (a nagyobb városokban, ahol több ember van) az emberek nem kíváncsiak rá, hogy hol laksz, hogyan élsz. Ott nagy általánosságban inkább veled, az emberrel foglalkoznak.
Persze a kisebb települések ott is ugyanolyanok, mint itthon, még nem hagyod el a település-táblát, amikor már rólad beszél a fél város/falu/whatever.
Igaz, nem első kézből származó infó, csak tágabban vett családtag elbeszélése alapján. (56-os menekült, szóval nem a fiatal, vetítős típus már :D)

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: de legalább zakatolnak a lóerők!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 14:04:16

@tucano: Kollegina szerint azert az atlag spanyol sem el jol. Nem veletlenul van veluk tele az UK es ugyan azt csinaljak, mint az atlag magyar idejovo.

BTBTBT 2013.10.15. 14:06:00

Miért baj az, hogy egyesek sztereotípiákat puffogtatnak? Pörög a blog, nem?
Más poszt nem lett még lekamuzva? Á, hogy ismerős írta? Say no more.

Ja, egyébként eléggé fejlett a szociális érzékenységem, meg nem is tartozom a témához kiemelt módon szólókhoz . :)))

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Amíg van mit rabolni, sok pénz is van.

@andaluzkutya:
Dr Muki vagy nem Dr Muki?
Ez itt a kérdés. :)

2013.10.15. 14:06:35

@mirx: legalabb tiszta a jovokep

BTBTBT 2013.10.15. 14:07:06

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Ugyanazt, mint az ide jövő átlag magyar?
Spanyol beszelni kicsi angol? :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 14:11:15

@Barátusz: Meselte, hogy nem egy olyan spanyolt ismer, aki evek ota itt el es baszottul nem beszel angolul. Ugyan ugy klikkesednek a meloban es a tobbseg azt varja, hogy peldaul megtanulja a nyelvet a levegobol... Mi meg szarul erezzuk magunkat (marmint o, meg en), hogy vagyunk olyan hulyek,, hogy tanuljuk meg az angolt es nem csak ugy beszivjuk a levegobol...

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 14:15:12

@Grega: "...aki ideköltözik örökre. ők az értelmesebb réteg, akik már régóta nem nyelik be az "American dream"-maszlagot. "

akkor én sorolhatom magam ebbe a kategóriába?
örökre elköltöztem, mert nem veszem be a "Mo jobban teljesít" maszlagot! :-P

eagles 2013.10.15. 14:18:45

@mirx:

Magyarországon forradalmat csak Pesten lehet csinálni. A vidéki ember hátán ugyan is fát lehet vágni. Ezt Viktorék az előző regnálásuk alatt elfelejtették. Megkóstolták a pestieket. Bele is buktak.
Most már másképpen állnak hozzá. Nézd meg. Ha valaki(k) valamilyen megmozdulást szerveznek a fővárosba, a pestiember elhúz welneszelni, vagy síelni. A pestiembernek van munkája, válogathat a szolgáltatások között, a vidékhez képest kimagasló eü. ellátást kap. Akkor miért háborogjon?

VHB 2013.10.15. 14:19:00

@andaluzkutya: Nem kamu. Vannak ilyen elvárások, de ezek csak afféle iratlan szabályok. Ha nem tartod be, akkor sem történik semmi. A manchesteri magyar sztársebész elmondása alapján, őt is baszogatják, hogy vegyen már egy rendes autót, a jelenlegi 12 éves helyett.

@Határátkelő: ühüm. Mindenki egyetértett azzal, hogy ha van zseton Mo. egy kitűnő hely. Az hogy az élet mennyire bonyolult, az valószínűleg csak lustaság kérdése. Zopilote (mi az új neved?) majd mesél erről.

BTBTBT 2013.10.15. 14:20:10

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Nem értem, hogy ti, akiknek a munkájához kell ez a tudás, miért érzitek magatokat szarban?
Most hasonlítsam össze magamat a kukás Józsival London belvárosából, és szégyelljem el magamat, hogy nagyságrendekkel jobban tudok nála írni/olvasni/beszélni angolul? Csak azért, mert bennem volt törekvés, hogy eljussak valami ilyesmi szintre, és igyekezzek megjegyezni, és - amennyiben helyes - használni is minden új dolgot, amit hallok?
Ahogy a "Blade runner"-ben mondta a magyar származású, nyomozót alakító színész: Lófaszt. :)))

@rezsoatya:
Are you the King?

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.10.15. 14:20:49

@Mr. Long [wannabe Briton]: Jó! Azt hiszem én fogalmaztam meg rosszul, ha így félreértetted :-)
Éltek Magyarországon, ott jól érezték magukat (beleértve a családot és barátokat). Most kimentek, ugyan ismerték a kinti környezetet is, de most hiányérzetük van, pontosabban az írónak igen. Szokják az újat, ezért természetesek a kétségek, de csak ők tudják eldönteni, hogy hol lenne jobb tovább folytatni az életet.
Jó, ha erről is írnak itt, mert sokaknál felmerülnek ezekhez hasonló gondolatok. Szerintem :-)

BTBTBT 2013.10.15. 14:21:05

nem szarban, hanem szarul

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 14:22:21

@VHB: ja, en is irogatom miket kell vennem a karacsonyi otthonlet alatt...

BTBTBT 2013.10.15. 14:23:54

@Mr. Long [wannabe Briton]:
A szerepjáték-könyvet nehogy kifelejtsd a karácsonyi listáról. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 14:26:51

@Barátusz: Rosszul fogalmaztam. A munkankhoz eleg (feltetelezem, mert dolgozom) a tudasunk, de nem erezzuk eleg komfortosan magunkat, mert a munkahelyen, illetve azon kivul a szabad beszelgetsekben nem ertunk mindent. De ez a mi bajunk, vagy megoldjuk, vagy hozzaszokunk. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 14:27:50

@Barátusz: Az nem lesz, mert nincs kivel jatszanom. Ellenben egy doboz szivart felirtam mar. Olcsobb, ha importalom ide, mint ha itt vennem. :)

cristallo 2013.10.15. 14:28:59

@Határátkelő: számomra az egész poszt attól lett komolytalan, hogy elmentünk Mo-ra jó fizetésért, hawaii, dizsi, napfény, csillogtunk egy kicsit a gyerekkori barátok előtt, aztán megszűnt a meló, mégsem maradtunk ott átlagfizetésért kínlódni, hanem visszamentünk Ámerikába, illetve LA-ba, mert csak az az egy város van ott, ott keveset keresünk, a város sem tetszik, bezzeg Mo milyen klassz hely, mert lehet menni koncertre, na meg a gyerek identitása (lerágott csont). DE. Miért nem maradt egyáltalán Mo-on, ha annyira jó hely? Annyira senki sem lehet hülye, hogy ne vegye észre mekkora különbség van egy amerikai cégtől kapott és egy magyar átlagfizetés között. Vagy a barátok és exosztálytársak közül senki sem világosította fel őket, hogy nem mindenki él ilyen jó fizetésből?
Nem vagyok magyarország ellenes a legkevésbé sem. De ne akarja már nekem megmagyarázni, hogy annyira jó és élhető hely Mo, hogy simán lekörözi az Államokat. Akkor meg mit tipródik. Fel kell ülni az első repülőre, haza kell költözni, kapós szakma nélkül kiválóan fognak tudni angolul utcát söpörni. Kiváncsi leszek, hogy majd egy minimálbérből élve mennyire lesz fontos a gyerek identitása.
Ehh.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 14:30:41

@Gilda66: En azt nem ertem, hogy miert tolunk varja a megoldast. Nagyreszunk nem odamanekult, ahol van, hanem ott akart elni. Igy mi mashogy latjuk a "hazakoltozest".

BTW akit erdekel van egy bontatlan zacsko pirospaprika orlemenyem, meg egy csemege pirosarany (szinten bontatlan). Akit erdekel a postazasi dij megteritese elleneben elkuldom! :D Nem fozok olyat, amihez kellene!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 14:31:02

@Quercus58:

Eleve téves elképzelések vannak a forradalmakról. Egy átlag forradalom mindig kevesek ügye. Egy kis csoport zavart kelt, majd stabilizálja magát, s megszerzi legalább a többség semleges hozzáállását. Ez a siker titka.

Nekem 1956-ot mesélték olyanok, akik akkor felnőttek voltak, s az sem volt más. Az emberek 95 %-a Budapesten sem vett részt benne. Viszont volt egy többségi hallgatólagos támogatás, ill. nagyon kevesen voltak, akik ellenezték. Így sikeres lett.

A jelenlegi helyzethez ennek semmi köze. A jelenlegi helyzet kb. ez:
- 40 % támogatja Orbánt,
- 20 % ellenzi Orbánt,
- 40 %-nak meg ellenzi mind a két oldalt, de vagy Orbánt tarja a kisebb rossznak vagy nem érzi az ellenoldalt támogatásra méltónak.

A választások eredményére is tudnék előrejelzést tenni.

cristallo 2013.10.15. 14:31:24

@Gilda66: milyen újat szoknak? előtte is kint éltek..

Határátkelő 2013.10.15. 14:34:14

@Barátusz: Azt már megszoktam, hogy a mélymagyarok számára a világ fekete és fehér. De az hadd fájjon már jobban, amikor a világot kicsit talán jobban ismerő, nyelvet beszélő emberek számára az. :)))

London2009 2013.10.15. 14:36:50

@Mr. Long [wannabe Briton]: Engem a világból ki lehet kergetni egy igazi amerikai attitűddel. Nem tudnék ott élni. Vagyis nyilván tudnék, de nehéz lenne és nem vágyom.

Szerintem jól tette, hogy írt ide nekünk egy posztot. Nyilván a férjével is megbeszélte a problémát de szeretett volna sok más véleményis meghallgatni.

VHB 2013.10.15. 14:38:59

@Mr. Long [wannabe Briton]: Ha már koncert is szóba került:
youtu.be/oSleA4VfHBs

Most foglaltam jegyet, dec 1-én lépnek fel itt, Mcrben.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 14:39:33

@mirx:

Vannak erről a témáról jó elemzések. Az alap az, hogy ez a rendszer (a liberális jogállami demokrácia) idegen a magyar viszonyoktól. A magyar ember sem nem érti, sem nem akarja. Ez a rendszer akkor lett volt befogadva, ha drasztikus gazdagodást hozott volna az országnak. Ez esetben az emberek azt mondták volna "jé, de hisz ez a rendszer jó, nosza támogassuk hát!". De ez nem következett be, egy jelentős réteg most rossszul él, mint Kádárék utolsó éveiben, s csak egy vékony réteg lett nyertes. Így az általános hangulat "a kommunizmus jobb volt" vagy "nem történt igazi rendszerváltás". Az emberek számára így a liberalizmus jelentése "a gazdagok jól járnak" lett, a jogállam jelentése meg "jogászok halandzsáznak", a demokrácia jelentése meg "korrupt politikusok lopják a napot". Csak idő kérdése volt, hogy mikor lesz egy olyan ügyes politikus, akik ezekre az érzelmekre választ ad. Orbán profi politikus, s megadja azt, ami a többségnek kell. Ezért mondom: nem Orbán a probléma oka, ő csak tünet.

mirx 2013.10.15. 14:39:44

@Quercus58: ez a vízfej-szisztem tényleg borzasztó amúgy, és csak egyre rosszabb lesz

monduk azért a pesti egészségügyben nem vagyok biztos. nekem iszonyatos tapasztalataim voltak, a jános kórházban konkrétan halálfélelmünk volt a bánásmódtól meg a higiéniától, az orczyban a tömegtől és a hihetetlen káosztól, a péterfyt nem is mondom, mert az valami legalja. én nemtom, te hova jártál kórházba, de esküszöm, előbb megműtöm a saját vakbelemet, minthogy ezek karmai közé kerüljek. najó, nem, de tuti az összes félretett pénzemet tolnám valami magánklinikába, ha otthon lenne bajom.

Határátkelő 2013.10.15. 14:39:48

@cristallo: Szerintem nem írta, hogy Magyarország sokkal jobb hely, mint az USA, hanem felvázolt egy élethelyzetet. Nyilván ebben sok minden benne van, az is, hogy még csak pár hónapja mentek vissza és akár még honvágya is lehet. Mittudomén.

Egyébként azt írta, hogy azért mentek LA-be, mert ott van ingatlanuk, meg gondolom azt ismerik. De nem az én dolgom megvédeni, majd megvédi ő magát (gondolom, lassan már Amerikában is reggel van), és abban persze igazad van, hogy nyilván maradhattak volna, ha sikerül munkát találni. A részleteket nem ismerem.

vazzup 2013.10.15. 14:41:14

@Határátkelő: szerintem nem fake a poszt, csak éppen nem reális, vagy nagyon beszűkült probléma-látásmóddal rendelkezik a szerző. Nem képes különbséget tenni a "sok pénzzel élek Mo-n" és a "nincs jó képesítésünk, nem keresünk jól" közt. Persze ha olyan körülmény van, ami nincs benne a posztban (papa-mama segít itthon, etc), az más, de ugye az alapján, amit nem tudunk, nem tudunk kommentelni. :)

eagles 2013.10.15. 14:41:45

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

A forradalmat idézőjelben kéretik érteni. Akkor mondjuk úgy: változás.
56-ban a vidéken élő emberek jelentős része másképpen vélekedett a dolgokról, mint azok, akik Pesten éltek. Azon túl, hogy többségük szimpatizált a pestiekkel, abból vont le következtetést, hogy helyben kik voltak a "forradalmárok". És bizony sok esetben nem olyanok, akikre föl lehetett nézni.

A választási eredmény előrejelzésed nagy valószínűséggel egyezne az enyémmel.
A zemberek a kisebbik rosszat fogják választani. Orbánt.

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 14:41:57

@nosuti: még nem késő... elvégre csak hét éves a gyerek...

az megvan?
- Anyjuk! vetessük el a gyereket!
- nem lehet, már hét éves!
- de legalább a hegedűjét...!

Kocc 2013.10.15. 14:42:04

Szerintem az amics mentalitast szippancsa be ott a gyerkoc. A lehetosegek meglatasat, a pozitiv gondolkodast, stb. A nyelvtanulasban meg tartsd szinten. Nem baj, ha akcentusa lesz. Ha kesobb Magyarorszagra koltoztok ugyis 1-2 ev alatt eltunik, viszont a gondolkodasa kint szerintem teljesen mashogy alakulna mint itthon, es az egesz eleten keresztul elkiseri majd.

(Remelem valaki majd jol leolt, hogy a magyar mentalitas sokkal jobb, ezzel igazolva a gondolatmenetet (ezt csak flamenek szantam, ne reagaljatok ra :) ))

skaven 2013.10.15. 14:42:04

@Mr. Long [wannabe Briton]:
nem. :)
de ez az evi 15k-s osszeg csak egy gyors felmeres a kollagak kozott, lehet hogy mashol mast mondananak. az volt a velemeny, hogy ez alatt nem nagyon van jo, akkor mar folosleges fizetni erte. efolott meg hatar a csillagos eg persze.
na meg ez meg egy eloteremtheto osszeg, evi 30-at azert en mar nem vallalnek be.

Gabika911 2013.10.15. 14:42:04

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Miért lenne az!? Ha az ember beíratja a gyerekét angol tanfolyamra Magyarországon, akkor az normális és elvárt, hogy minél kisebb akcentussal tanítsák neki az (oxfordi) angolt. Ez csak abban más, hogy a szülő a tanár. Valamint rengeteg cikizéstől is megmenekülnek ha akcentus nélkül beszélik az anyanyelvüket. (És itt nyomatékosan csak a kiejtésre gondolok, és nem arra hogy bizonyos szavak hamarabb jutnak eszébe angolul.)
Mivel Indiában tanulták meg az angolt, így elég erős az indiai akcentusuk ezen a nyelven. A hindit is itt tanulják, amit ugye nem tudom leellenőrizni egyenlőre, de a barátaink azt mondják hogy van egy kicsi akcentusuk. Jövőre elkezdik a franciát vagy a spanyolt az iskolában. Na valószínű ezt is indiai akcentussal fogják beszélni. Azért szeretném ha legalább az anyanyelvüket akcentus nélkül beszélnék. :)

Hát én igen is elvárom, és ezáltal meg is tanítom a gyerekeimnek azt, hogy Ők honnan származnak. Nem annyira részletesen mint az iskolában, de az alapokat igen is tudniuk kell (történelem, himnusz, vallás...). És ebben szerencsére az iskola is nagyon sokat segít például olyan dolgokkal, hogy csináljanak a gyerekek egy-egy kiselőadást az aktuális témákban (közlekedés, érdekességek az országról, öltözködés, ünnepek, sport) Magyarországról. Ez itt nagyon kuriózumnak számít.
Egyébként nem félek, sőt örülök neki, hogy egy teljesen más kultúrát is megismernek, sőt naponta megélik ezeket. Nagyon különböző ez a kultúra az otthonitól, de ez egyben előny is, mert megtanítja őket a toleranciára minden téren. Mindez csak jobb emberré teszi Őket. Már most sokkal szélesebb a látókörük, mint sok otthoni felnőtté, de ehhez igen is hozzá tartozik a magyar gyökereinek ismerete is. Attól hogy nem Mo-n élünk, attól Ők még azok.

Ronnie_27 2013.10.15. 14:42:04

@Grega:

Hát igen, eltérőek a preferenciák.
Szeretek dolgozni, de nem szeretnék napi 2x1.5 órát kocsikázni a munkahelyre. Kaliforniában ez természetes, nekem viszont semennyi pénz mellett nem lenne pálya.

BTBTBT 2013.10.15. 14:43:12

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Akkor viszont nem értem a problémát. Bő 6 hónapja vagy Angliában, van normális munkád (bár az elmondásod szerint nem sokat dolgozol :D ), olvasol, gyakorlod a nyelvet, tehát nemcsak elméletileg, hanem gyakorlatilag is fejlődni fogsz, és ez a frusztráló "nem értek mindent"-érzés jelentősen csökken, aztán, mire brit leszel, el is múlik.

Ha kevesebbet kötögetnél az asszonnyal hétvégenként, és jobban kimozdulnátok, gyorsabban is menne. :)

@Határátkelő:
De hát mi/ők csak a poszt tartalmára reagálunk/nak, nem?
Ha ilyen "szélsőséges" véleményeket vált ki, akkor szerinted csak a kommentelőkben kell keresni/megtalálni a hibát? :)))

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.10.15. 14:43:24

@cristallo: Gondolom előtte dolgozott a poszterina, most nem. Úgy érzem, hogy az anyagiak fontos szerepet játszanak az életében, Mo-n jó fizetése volt, jobban éltek, itt kevesebb a pénz...
A társadalmi életük is átalakult, hiszen most messze vannak azok az ismerősök, akikkel 3,5 évig napi kapcsolatban voltak.
De ezt csak én gondolom, nem nagyon szeretnék Juci helyett ismeretlenül erről magyarázatot adni :-)
Talán jön...

cristallo 2013.10.15. 14:46:09

" Mindez csak jobb emberré teszi Őket."

Árulja már el nekem valaki, hogy miért kell a névmásokat nagy betűvel kezdeni???

mirx 2013.10.15. 14:46:17

@Határátkelő: Hát pedig az oktatás otthon többünk szerint foschcsi, és ezt olyanok is írják, akiknek gyerekük van, nemcsak én, aki szerencsétlen, béna módszerekkel tanított, hülyének nézett, pedig egyáltalán nem hülye gyerekeket próbált korrepetálni, akik meg voltak róla győződve, hogy az egyetlen céljuk a kettes lehet, aztán csak vége lesz ennek az iskola nevű borzalomnak egyszer.

Az, hogy a posztoló szerint elméletben mennyivel jobb lenne otthon iskolába járatni a gyerekét - empirikus tapasztala ugye nincsen - , és erre sokan azt mondják (lásd vicc fent), hogy "Te megőrültél?!", az nem fekete-fehér látásmód, hanem csak egy vélemény, de azt hittem, kommentelni meg pont ezért lehet. :)

Határátkelő 2013.10.15. 14:47:02

Aki a poszt íróját hiányolta az elmúlt órákban, annak nagyon halkan felhívnám a figyelmét a nem csekély időeltolódásra... :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.15. 14:47:24

@charlieharper: nagyon féloldalas lenne. szigorúan ügyelek rá, hogy a másik felét ne lássa az internet.

mirx 2013.10.15. 14:47:56

@cristallo: Mert az Emberek baromira szeretnek Modoroskodni, de marhára nem tudnak Helyesírni! :D

BTBTBT 2013.10.15. 14:48:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Orbán profi politikus"
Ha az lenne, akkor nem röhögnék ki Nyugat-Európában.
Ami igaz, hogy nem különösebben nehéz profi módon terelni egy kis országnyi birkanyájat.

cristallo 2013.10.15. 14:49:25

@Gilda66: Nem vitatom, hogy különbség van aközött ha valaki dolgozik, illetve ha nem. De ennek semmi köze ahhoz, hogy hol teszik vagy nem teszik. Ha dolgozol sok helyen jó, ha nem dolgozol, akkor sehol sem jó. És előtte sem dolgozott vajon kint? Ez olyan nem akari nem biri dolog.

És azok az ismerősök, akikkel előtte LA-ban kapcsolatban voltak?
Nekem az egész poszt érthetetlen.

cristallo 2013.10.15. 14:51:10

@Határátkelő: aki posztol, az ne aludjon:))) ugrásra készen áll egy csapat kiéhezett kommentelő, szeretnénk atomjaira bontani:))

cristallo 2013.10.15. 14:52:23

@Barátusz: pedig profi a lelkem.... Profizmus kell hozzá, hogy ennyi embert megvezethessen...:)))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 14:52:39

@Gabika911:

Magyarországon az angolt elsősorban magyar akcentussal tanítják.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 14:54:18

@andaluzkutya:
Ez latod lehet.
En ezert jarok ide :) tokeletesen kielegiti minden szocialis igenyemet, HA az en virtualis apukam, maxval a mindenttudo batyus, te meg a megerto anyuka. ;)

Ott vannak a haverok, digger a falu bolo... markolosa.

Most komolyan! Kellhet ennel tobb?

Ha nincs itthon Nori csak fozok valami finomat, leulok kozetek es megesszuk a tuz korul.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 14:56:55

@Barátusz:

Pedig Európa őt fogja követni, meglátod. A franciáknál már a Nemzeti Front vezeti a népszerűségi listákat, az angoloknál tör előre az UKIP. S egyelőre csak az aránytalan választási rendszer állítja meg őket. Ausztriában Orbánék helyi verziója a 2-3. legerősebb párt. Szóval lesz itt nagy változás rövid időn belül. Egyszerűen olyan a helyzet, hogy nem is lehetne másképp. Lásd a Guardian szombati cikkét a helyzetről www.theguardian.com/society/2013/oct/12/middle-class-young-people-future-worse-parents ez mindent elmond.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.15. 14:57:51

@Határátkelő: Ok, jogos. :) Bár vannak itt olyan mazochisták, akiket ez nem zavar,,,
:D

eagles 2013.10.15. 14:59:24

@Barátusz:

Nem tisztem megvédeni Orbánt. Védje meg Őt a nőtanács.
Ami tény. A kisujjában több ész van, mint a teljes magyar politikai garnitúra fejében. Pontosan ráérzett arra, amit birca írt.
Persze ehhez kell egy idióta, dilletáns ellenzék, aki úgy gondolja, elég előhozni a panoptikumból egy pár múmiát, elég elsütni 20 éves szlogeneket, és meg lehet nyerni a választást. Nem lehet. Majd rájönnek.

Hogy Európa kiröhögi Orbánt? Lehet. De Ő nem Európában akar uralkodni(egyenlőre), hanem itthon.

mirx 2013.10.15. 15:02:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ezt igen pontosan megfogalmaztad, nincs is mit hozzáfűzni.

mirx 2013.10.15. 15:03:22

@Quercus58: ne írd már nagy Ő-vel az őt, mert agyf...t kapok!!!
:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 15:04:41

@Quercus58:

Hát igen. S ez a Bajnai az, akit végképp nem kellett volna előhozni. Egy akkora balek, hogy már inkább sajnálom, mintsem mérges vagyok rá.

Nem értek egyet szinte semmiben TGM-mel, de abban igaza volt, amikor azt mondta, hogy az "antiorbánista vallás" kontraproduktív. Ki is lett gyorsan közösítve az ellenzék által e mondata miatt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 15:07:41

@Határátkelő:
A vilag szivarvanyszinu, csak megfelelo szer kell hozza ;)

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
En drukkolok nekik! :)
Egy kis mutyival, nemi felressnditassal es halovany manipulacioval siman osszejohet a hetharmad (igen 7/3). Aztan mar nem csak a sarkallatos, de meg a konyokletes torvenyek is menni fognak. Az lesz am a tejjel-mezzel (turorudival) folyo kanaan ;)

Mi a prognozisod egyebkent?

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.15. 15:07:43

@tucano: köszi.
azért még várok MAXVAL hosszabb válaszára:)

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.15. 15:08:54

@dutch: miért taszító a patriotizmus?

vazzup 2013.10.15. 15:10:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: mert a mostani ellenzéknek sincs más esélye, mint az antiorbánista maszlag. Tehát ez teljesen természetes, hogy ebbe az irányba mozdulnak. Más kérdés, hogy szerintem sem lesz elég semmire.

Viszont nem gondolnám, hogy Orbán annyira nagy zseni lenne. Populista pöts? Igen. Meglovagolja a magyarok cáratyuska-aki-mindent-megold-helyettük nosztalgiáját? Igen. Pont.
Az más kérdés, hogy közben minden eddiginél durvábban pumpálja ki magánzsebekbe az állami és európai pénzeket.

Ma Magyarországon rendes választási programmal gyomorfekélyt lehet nyerni, választást nem.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.15. 15:11:11

@Határátkelő: mint ahogy az a minap valaki nagyon jól megfogalmazta, nem azt mondjuk, hogy máshol nincsenek problémák, vagy nincsen politika a mindennapi életben,
hanem azt, hogy máshol van REMÉNY, van kilátás. gyakorlatilag bárki számára. itthon nincs.

eagles 2013.10.15. 15:11:33

@Babette_:

Magasság: 175 cm.
Testalkat: kellemesen kihívó
Súly: 60 kg.
Haj: barna, lófarokban összefogva.
Szem: zöld, igéző
Mell: nem akarok szemtelenkedni

Erős, határozott egyéniség. Művelt. Nem riad vissza a fizikai munkától. Kimért. Nehezen enged közel magához másokat, de ha elnyered a bizalmát, tűzön-vízen keresztül kiáll melletted.
Nem tűri az igazságtalanságot.
Imádja az állatokat.
Néha talán kicsit magányos.

Chamroe 2013.10.15. 15:14:50

@Határátkelő: ha már személyesen ismered a posztolót, nem tudnád elérni valahogy, mégis csak egyszerűbb lenne, ha reagálna is a kommentekre.
Így nem is lehet érdemben foglalkozni a problémájával, hiszen csak találgatunk a körülményeiről.
Pl.:
-Mi a szakmájuk?
-Milyen munkakörben dolgozott a posztoló?
-A férj ez idő alatt, dolgozott-e? Ha nem, miért nem próbálta meg itt átképezni magát, hogy piacképesebb legyen? (3,5 év alatt, sok lóvéból BP-n ez nem lehetetlen)
Stb...

TilosazA (UK) 2013.10.15. 15:16:29

Nem tudom, a posztoló tényleg kíváncsi-e a válaszokra a kérdéseire. Egy kívülálló soha nem fog tudni neki tanácsokat adni, mert nem fogjuk pontosan megérteni az indokait. Engem pl. érdekelne, hogy mi az, ami nem tetszett neki az amerikai oktatási rendszerben, és hogy ezzel szemben milyen emlékei maradtak neki a magyarországi oktatással kapcsolatban. És akkor a harmadik a jelenlegi helyzet, amilyen ma valójában az oktatás. És erről sem tudok első kézből semmit, mert nincs gyerekem aki Mo-n járna iskolába.
Így látatlanul (úgy, hogy sosem voltam még Amerikában), ha választani kellene, hogy a gyerekem identitása Mo-n alakuljon ki, vagy Amerikában, biztos utóbbit választanám. Egyszerűen inkább legyen túl sok önbizalma, mint túl kevés...

mirx 2013.10.15. 15:16:37

@Chamroe: Google: current time in Los Angeles

andaluzkutya 2013.10.15. 15:17:51

@Quercus58: "A kisujjában több ész van, mint a teljes magyar politikai garnitúra fejében."
Én nem tartom Viktort okosnak, bár ebből nem következik az, hogy a fenti állítás hamis lenne...
Amúgy szerintem Viktor tehetséges politikus, amennyiben a politika alatt azt értjük, hogy hogyan lehet az embereket magunk mellé állítani és a hatalmunkat megtartani.
Ha a politikába belevesszük azt is, hogy esetleg nem ártana egy élhető országot is építeni közben, vagy pl. a diplomáciát, akkor már egyértelműen nem tehetséges...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 15:18:47

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Fidesz - abszolút többség, de nem kétharmad. Mondjuk 60 %.

MSZP - 20 %.

Jobbik - 10 %. Visszaesnek 2010-hez képest.

Bajnai - 5 % alatt, nem jut be a parlamentbe.

Ez így 90 %. A maradék attól függ, hogy Gyurcsány és az LMP bejut-e. Ha nem, akkor ez felosztódik a többi 3 között. De nem kizárt, hogy ez a 2 párt bejut vagy az egyikük. Persze ezek 5-6 %-os pártok lesznek csak.

mirx 2013.10.15. 15:19:28

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ez a tézséem amúgyis túl becsületes politikusnak, maradna az igazi szakállas filozófusságnál, az az ő asztala.

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 15:22:11

@Barátusz: alattvaló vagyok (de minimum alávaló! :D )

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 15:25:23

@rezsoatya:
Nem rossz alul.
Kényelmes, keveset kell mozogni.
A TV-is látod.:)))))))))

Chamroe 2013.10.15. 15:27:41

@mirx: Ha én kérnék tanácsot a problémáimra, és történetesen Japánban élnék, ahol épp hajnali 3 van, akkor is venném a fáradtságot, hogy válaszoljak. Legalább annyit, hogy bocs srácok, később leszek. Amúgy meg nem dolgozik, ráér, nem? :)

eagles 2013.10.15. 15:28:05

@andaluzkutya:

"Amúgy szerintem Viktor tehetséges politikus, amennyiben a politika alatt azt értjük, hogy hogyan lehet az embereket magunk mellé állítani és a hatalmunkat megtartani."

Azt értem. Már csak azért is, mert minden magyar politikus erre törekszik.
Mondj a gengszterváltás óta eltelt időből olyan magyar politikust, akinek nem azért kellett a hatalom, hogy minél több pénz tudjon szerezni, magának, a rokonoknak, a haveroknak, a holdudvarnak.

Egyiket sem érdekelte, mi lesz a választóival, hogyan alakul azok sorsa. Csak a konc volt a lényeg.
Ez Viktornál is így működik. Csak hogy ő(mirx, kicsivel írtam), borzasztóan szeretne még valamit. Ha úgy hívná a nép, mint Kádárt. Apánknak.
Szerintem iszonyúan vágyik az elismerésre. De ebben Te vagy a szakember.

DieNanny CH 2013.10.15. 15:30:38

Íme a struccpolitika tipikus ismérvei (Gyenge idegzetűeknek olvasását orvos felügyelete mellett ajánlom!):

istengyermek.blog.hu/2013/10/15/ma_reggel_hatkor_megerkezett_az_aranykor_2013_10

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 15:30:58

@TilosazA: "Nem tudom, a posztoló tényleg kíváncsi-e a válaszokra a kérdéseire".

Ő írta: "Óriás dióhéjban ennyit szerettem volna megosztani, kíváncsian várom a tanácsokat!"

Akkor?

BTBTBT 2013.10.15. 15:32:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Tor elore az UKIP?"
Ne viccelj. A fasorban sincsenek a tory-khoz meg a Labour-hoz kepest. Evtizedeken belul nem is lesznek.
Addigra meg Orban sem lesz mar a szinen. Nem mindha az angol jobboldal kulonosebben szimpatizalna vele.

@cristallo:
Ahogy fentebb irtam: hogy ravegyelek, hogy azt tedd, amit akarok, onmagamban nem vagyok elegendo. A te hajlandosagod is kell hozza. Nem azert csinalja o ilyen jol, mert olyan okos vagy langesz lenne.

@Quercus58:
"A kisujjában több ész van, mint a teljes magyar politikai garnitúra fejében."
Ennyire ne tomjenezzuk mar. Onmagaban lehetne barmennyire okos, ha nincs hozza megfelelo "alapanyag" (a jocskan megszopatott es csak turo-turo magyar lakossag), akkor igencsak szorult helyzetben lenne.
Megneznem, hogy Nyugat-Europaban mennyire jutna az ilyen hozzaallasaval. Es hogy hany napig birna? :)

@rezsoatya:
De akkor ki a Kiralyno kiralya? Nincs neki? :)

vazzup 2013.10.15. 15:33:09

@Quercus58: most nem leszek népszerű, de van néhány olyan politikus, aki tényleg azt hitte, azért kell magát megválasztatni, hogy aztán ő dolgozzon az országért és nem fordítva.
Nem sok, de van. S persze nem a főnökök főnökei közt kell keresni.

Amúgy ilyen volt _szerintem_ (s ezzel lehet vitatkozni): Göncz Árpád, Sólyom László, Bokros Lajos, de ilyennek tartom Pokorni Zoltánt is. Nagy hirtelen, de ha több idő van gondolkodni, biztos eszembe jut még egy-kettő.

cristallo 2013.10.15. 15:34:49

@Barátusz: de azt el kell érnie valahogy, hogy hajlandó legyek. És sokaknál el is érte.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.10.15. 15:34:56

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: a túrórudiszökevény ütött :D A country viszont sokkal jobb, mint a mulatós, szellemi színvonala is jóval magasabb úgy nagy átlagban.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.10.15. 15:36:23

@DieNanny: hű ez nagyon kemény, orvosi eset lehet a poszter, vagy epikus troll. De inkább az előbbi.

cristallo 2013.10.15. 15:36:29

@Barátusz: ebben igazad van, Európa nyugatabbi felén labdába sem rúgna. Most. De egyszer volt errefelé hatalmon egy Hitler nevezetű emberke is...

mirx 2013.10.15. 15:36:47

@Chamroe: Nem tudom, hogy működik a szisztem, de ha mondjuk a Határátkelő tegnap este nyolckor küldött egy e-mailt a júzernek, hogy "figyi, holnap leközlöm, amit küldtél", akkor azért lehet, hogy csak ezért nem húzta fel reggel 4-re az órát.
:)

eagles 2013.10.15. 15:38:26

@vazzup:

Na igen. De Bokrost kivéve gyakorlatilag egyiknek sem volt lehetősége fajsúlyos döntéseket hozni. Még Sólyomnak sem.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2013.10.15. 15:41:30

@Határátkelő: bezzeg hagyma egész nap tudott trollkodni USAból is :)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.10.15. 15:46:37

Én is LA-ben élek, igy most reggel "éhgyomorra" olvastam a posztot...Azt hiszem, lesz pár kommentem később:) az biztos, hogy mo-n amerikai fizetéssel élni sokkal jobb érzés, mint itt egy "egyszerű" fizikai dolgozó béréből (nem tudom, mivel foglalkozik a posztoló ill. férje). A public school-ról pedig elhiszem, hogy nincs jó véleménnyel. De erről majd később, és kicsit megvillantva az érem másik oldalát is:)

mirx 2013.10.15. 15:46:49

@DieNanny:
"A napfény hatásainak kitett ivóvíz energiaszintje megnő. Ha ilyen vizet iszunk, szervezetünk energiaszintje is megemelkedik. A színterápiát alkalmazó gyógyítók nagyra becsülik az ilyen vizet. Azt javasolják, hogy a sima víz helyett színekkel feltöltött energiadús vizet kellene innunk.

De hogyan tudnánk színekkel energiát adni a víznek? Mi sem egyszerűbb. A megfelelő színű celofánnal becsavarjuk az üvegpoharat, feltöltjük vízzel és állni hagyjuk néhány órát a napfényben az ablakpárkányon"

Aztán megjelenik a Repülő Spagettiszörny.

cristallo 2013.10.15. 15:48:14

@DieNanny: csillag gyógyító, Pálos Özséb, árpádsávos zászló.... Mi van??? Ez valami hagymázas álom?? Mi a fene ez? És te hogy találtál rá?

Chamroe 2013.10.15. 15:48:16

@mirx: Oké, én sem gondoltam véresen komolyan ám, hogy ott áll vigyázzban a gép mellett :D

Csak már ott tartanék, hogy én is a kis posztomat írom kintről...
De szép lenne :)

cristallo 2013.10.15. 15:53:26

@Chamroe: még álmodozó fázisban vagy, vagy már tettél is konkrét lépéseket az ügyben?

Chamroe 2013.10.15. 15:55:41

@cristallo: Konkrét lépések is vannak, meg tervezés ezerrel. Később még leszek, de most úszni viszem az én kis leendő "csehlacikámat" :D

BTBTBT 2013.10.15. 16:01:03

@cristallo:
Ezert reflektaltam ma tobbszor is a birka nepre.

Oooo, Hitler sosem volt egyenlo Nyugat-Europaval, es a tortenelmi helyzet sem olyan. Meg azert H. elegge sotet folt Nyugat-Europa lelkiismereten.

@rezsoatya:
Te tettel kivancsiva azzal az "I have a Queen"-szoveggel a nick-ed mellett. :)))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 16:01:20

@VHB:

Pedig én is így írnám nagyjából.

Évekkel ezelőtt meg is csináltam. Próbaként. Nézve a különféle jósokat, hirdetést adtam fel, hogy levélben jósolok. Majd a válaszoló kb. 30 embernek elküldtem UGYANAZT az egyoldalas halandzsaszöveget. A röhej: kétharmaduk visszaírt, hogy milyen nagyszerű jós vagyok, mennyire pontosan írtam le állapotukat, s mennyire szeretnének velem személyesen is találkozni, mert nagy szükségük van egy "északkelet-tibeti bölcs" segítségére. Ezt az "északkelet-tibeti bölcs" szöveget én találtam ki, így írtam le magamat a hirdetésben. Ekkor befejeztem a kísérletet, mert keresztény vagyok, s nem tartottam etikusnak az egészet. De megállapítottam. sikeresen tudnék pénzt keresni ezen a területen működve,

Ki is találtam egy módszert a "kézrózsáról", melyen keresztül "aktiválni" lehet a "beszürkült aurát". Feleségnek csináltam egy szeánszot, a szeánsz lényeg, hogy simogatom a talpa közepét és közben össze-vissza beszélek fapofával - ő mondta, hogy abszolút hiteles, semmivel sem rosszabb a profiknál... :-)

DieNanny CH 2013.10.15. 16:01:22

@Zka:

Én is gondoltam rá, hogy benyomott valami újfajta drogot. Kíváncsiságból később ránézek az oldalra, hátha valamit fényképezett tényleg...

Na, ILYEN identitása ne legyen egyikünk gyerekének se!

DieNanny CH 2013.10.15. 16:02:58

@cristallo:

"És te hogy találtál rá?"

FB...

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 16:04:46

@Barátusz: az eddig is volt, csak magyarul... es szoktam mondani a Mo-on maradottaknak, "nektek viktorotok van, nekem kiralynom"
Teccikerteni? Az ellen nem ved!

cristallo 2013.10.15. 16:04:50

@mirx: "2011 júliusában Niko Alm osztrák polgárjogi aktivista elérte, hogy a rendőrség engedélyezze, hogy jogosítványán egy olyan fénykép legyen, amin fején egy tésztaszűrőt visel. Az osztrák hatóságok irányelve szerint a jogosítványképen nem viselhet fejfedőt a jogosítvány tulajdonosa, kivéve, ha a fejfedő viselése vallási előírás. Alm azt állította, hogy a Repülő Spagettiszörny követője, és a tésztaszűrő viselésének vallási oka van. A rendőrség szóvivője szerint végül azért járultak hozzá, hogy Alm a képen tésztaszűrőt viseljen, mert az arca így is jól látható és felismerhető. Az eljárás során Almot pszichológiai vizsgálatra kötelezték, amelynek során a szakértő úgy találta, hogy az aktivista alkalmas az autóvezetésre."
Ez a legjobb rész:))) Ebből is látni, hogy egy hülye képes sokakat térdre kényszeríteni:))

cristallo 2013.10.15. 16:05:47

@DieNanny: hát persze, hol máshol:))

cristallo 2013.10.15. 16:07:03

@Barátusz: de azért elég jól megszopatta egész Európát, nem? sőt...

rumitom 2013.10.15. 16:07:38

@Mr. Long [wannabe Briton]: keresett szakmaval egyedul elokent barhol a vilagon :)
csaladdal gyerekkel: nemetorszag es skandinavia, esetleg ausztralia, bar az europaikent lemondassal jar. illetve 100K koruli csaladi bevetelbol amerikaban is el lehet lenni, ha nem NYC, Cali es tarsaiban elsz.

cristallo 2013.10.15. 16:09:23

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Te már csak papucs orrán pamutbojt nem voltál:))) Vagy?

eagles 2013.10.15. 16:11:35

@rezsoatya:

Isten óvjon a királynőtől!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 16:11:45

@cristallo:

Aljas utánzó ez az osztrák! Amerikában már 20 éve megcsinálta ezt valaki, hogy egyházat alapított, melynek tanítása az volt, hogy az embert csak símaszkban lehet lefényképezni, majd követelte, hogy a jogosítványában lehessen símaszkos képpel.

mirx 2013.10.15. 16:16:23

@cristallo: milyen fejet vághat a rendőr, mikor elkéri
http://media0.faz.net/polopoly_fs/1.1568!/image/3068761359.jpg_gen/derivatives/width610x580/3068761359.jpg

:))

rumitom 2013.10.15. 16:16:48

@Zka: countriet hallgatok minden nap munkaba menet. nem azert mert rajongok erte, hanem mert "adja a feelinget a V8hoz" es mert a radioban a vallasos, fekete, ill classic rockon kivul csak countryt sugaroznak errefele.
3 fele country zene van:
1. a taj eltetese, ez jellemzoen az uton vagyok haza fele motivummal parosul. megfaradt csizmam stb. stb. alig varom mar hogy igyak egy sort a tanyan a sracokkal.

2. a farmer lanya legszebb evek. mikor a to parton orok szerelmet eskudtunk.

3. haverok, buli, sor kalapban csizmaban. jellemzoen multban jatszodo milyen jo volt regen berugni a topart fole kinyulo faagra a csillagot nezve kocsikrol es nokrol dumalni

szerintem teljesen illik a magyar mulatosba...

cristallo 2013.10.15. 16:22:00

@mirx: ahhoz képest, hogy ateista elég sokat küzdött ezért a képért:)))
És kibírta a képen röhögés nélkül. Ja persze, tudom, Ausztriában nem lehet mosolygós kép az igazolványokban. Ezért is küzdhetett volna....:))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 16:22:44

@rumitom:

- Hány country énekes kell egy kiégett villanykörte kicseréléséhez?
- Kettő. Az egyik beteszi az új égőt, a másik meg közben arról énekel, hogy milyen jó volt a régi.

mirx 2013.10.15. 16:37:01

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ahhoz képest, hogy azért bújtatják a nőket ezekbe a cuccokba, hogy ugye ne legyenek túlságosan nemileg kihívóak, az összes úgy néz ki szerintem, mint Woody Allen spermának öltözve a Minden, amit tudni akarsz a szexről című filmből.

cristallo 2013.10.15. 16:38:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: hát erről nekem az Amit tudni akartok a szexről... című Woody Allen film jutott eszembe:)))

dutch 2013.10.15. 16:54:17

@Babette_: Számomra nem az, csak többen megjelölték, hogy ez nem tetszik nekik az USA-ban. Szerintem minden országban szükség van rá egy egészséges szinten.

En123 2013.10.15. 16:54:17

hello, nekem is vannak orosz ismerőseim, akik Párizsban élnek. a gyerekük ott született, nem szeret oroszul beszélni, és amikor megkérdezik az 5-6 éves gyereket, akkor franciának vallja magát. nincs ezen mit csodálkozni, ha igazából az évi 1-2 látogatáson kivül semmi sem köti Oroszországhoz, még ha ez a szülőknek fáj is. mindig csodálattal figyeltema diplomata gyerekeket, akik folykényoan beszéltek 3-4 nyelven, de mindig tudták, hogy magyarok. szerintem ez bazi tudatos nevelés. a másik véglet volt, amit a húgom mesélt Londonban, miszerint egy spanyol nőcivel járt nyelvtanfolyamra, aki igazából nem tanitotta a gyerekeit otthon spanyolul....és ő maga angol nyelvtanfolyamra járt. hát el lehet képzelni ezeknek a gyerekeknek az angol tudását. se spanyolul se angolul.

Gabika911 2013.10.15. 16:54:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Szinte az összes nyelviskola tele van anyanyelvi tanárokkal, akik nem magyar akcentussal tanítanak.
Én nem az állami iskolákról beszéltem, mert az otthoni iskolákban oktatott nyelvoktatással sajnos nem lehet megtanulni idegen nyelvet.

En123 2013.10.15. 16:54:17

ami a megélhetést illeti. nyilván expatként bazi könnyü az élet, és az embernek kellemes emlékei vannak a könnyü életéről (tapasztalatból tudom), de a maradáshoz mindig reálisan kell nézni a dolgot. meg fogok tudni anélkül is, hgoy a cég fizetné a kocsimat, lakásomat, etc.
én elhiszem, hgoy Amerikában nem olyan fényes most már az élet. szerintem nehéz olyan helyet találni,ahol a határtalan Kánaán már nem csak illúzió. az oktatás is abba az irányba mozdul a legtöbb országban, hgoy ha nem fizetsz érte felárat magánsuliért, akkor örülj, hogy a gyerekedet megtanitják irni-olvasni, de versenyistálló képzést biztosan nem fogsz kapni.

En123 2013.10.15. 16:54:17

de azt is meg lehet játszani, hoyg a gyerekek Amerikában járnak suliba, és elküldi őket Mo-ra a CEU-ra, vagy IBS-re vagy iylesmire, hogy legyen valami menő papiorsuk. ekkor profitál mindkét életből.
anyanyelvi szinten beszélni angolul hát az egy akkora fort, ahhoz képest, hogy könyvekből, szótárból tanulni angolul, és egyébként bármikor kinyitod a szádat, mindig meg fognak nézni az akcentusod miatt.....

zozocam · http://termeszetfilm.blog.hu/ 2013.10.15. 16:54:17

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Hát vásárolni, enni egy dolog, de itt élni... mi Svédországból költözünk ide Miami mellé két évre és kábé olyan stílusban élünk mint odaát. Viszont majdnem kétszer annyiba került az élet, mint Svédországban közben az életminőség meg nyomába sem ér a skandinávnak, de szerintem a magyarnak sem. Hozzáteszem, persze két gyerekkel, ami nagyon sokat nyom a latban.

Ami a posztot illeti, teljesen megértem, semmi sem fekete-fehér, elég nehéz súlyozni a különböző dolgokat az életben. Egy idő múlva rájössz, hogy nincs tökéletes ország, valahol valami mindig hibádzik, a kérdés túl tudod-e tenni rajta magad és inkább értékelni azt, ami meg jó/jobb, de ez sokszor nehéz.

marczy 2013.10.15. 16:54:17

Naugye...
Kinti professzor (sajnos nem az én szakterületemen, már én is rég továbbálltam volna...) ismerősünk kerek perec megmondta, hogy egész Amerikában(!) nincs olyan gimnázium az ő számára (professzori fizetés!!!) elérhető áron, mint nálunk a Fazekas.

Európából szipkázzák el az embereket, az amerikainak meg, ha az apja nem pénzeszsák, esélye nincs jó egyetemre bejutnia (és nem az egyetemi tandíj miatt, hanem már jóval alacsonyabb szinten eldől a dolog!). Szóval nekem ne papoljanak egyenlő feltételekről mindaddig, amíg a harlemi néger gyereknek is ugyanolyan sansza nem lesz bejutni a Harvardra (feltéve, hogy időben kiszúrják, hogy tehetséges, és jó helyre irányítják), mint egy mai Rotschild Manónak.

Svájcot ajánlom oktatásilag. Melegen. Ott is vannak lukak, alig tanítanak történelmet a XX. század előttről, de egy jobb gimnázium arrafelé brutálisan erős, ha ez kell. De ha nem: szakképzésben is van választék bőven, presztízsük is van, nem úgy, mint nálunk, és a gyerekeket bevezetik a munkaerőpiacra még az iskola alatt!!!

2013.10.15. 16:54:17

@Kocc:
" Szerintem az amics mentalitast szippancsa be ott a gyerkoc. A lehetosegek meglatasat, a pozitiv gondolkodast, stb. "
Az amerikai pozitiv gondolkozasrol:
" Positive thinking is endemic to American culture -- from weight loss programs to cancer support groups -- and in the last two decades it put down deep roots in the corporate world as well. Everyone knows that you won't get a job paying more than $15 an hour unless you're a "positive person" -- doubt-free, uncritical, and smiling -- and no one becomes a CEO by issuing warnings of possible disaster. "
Kb. 5 eve olvastam azt az irast, amibol fentebb ideztem. Nagyon megfogott.

Juhasz Pal 2013.10.15. 16:54:18

Hát speciel azt tudom, hogy panorama cityben van magyar oktatási lehetőség illetve kicsit körbe kellene nézni a Washingtone ave és Normandy crossnál a magyar házban. Ott is sok kontakt kialakítható vannak magyar közösségek.
A nemzeti identitásból nem lehet jól lakni. Nem csak LA..hanem bármely nyugati világ folyamatosan arról szól - képezd magad, légy a legjobb, légy kreatív és versenyképes. Ha a gyerek érdekeit nézzük millió és egy lehetősége lehet ott - össze sem lehet hasonlítani kelet európával.
Nekem inkább az sejlik át... a blogger szenved honvágyban és ezt ötvözi a szülői felelősség tudattal. Be kell íratni a gyereket az UCLA-ra és valami kreatív szakot kell választani.
A tanulás azonban a szülőknek is áll. Sosem késő és max kifizetődő. Sajnos itthon ott tartunk bizony nem a tudás és munka alapú társadalmi szerepvállalás a mérce.
Konkrétan, volt ki nyugdíjasnak hazajött ilyen olyan ígéretekre alapozva. Majd a Malibui és Santa Monicás referenciái (a világon mindenhol, csak itt nem!!!) - nem jelentettek semmit..Ismerősei lefosztották sec perc alatt, és inkább úgy határozott visszamegy USA-ba. Minap kérdeztem tőle Skype-on: No és a honvágy??
Keserű nevetés volt a válasz és az..Azt bizony ki lehet ölni.
Magyarországnak nagyon sok idő kell még, hogy megszabaduljon kártevőitől és igazán élhető legyen, tervezhető jövőképpel.
Egy negyvenes, ötvenes egyén, másként rugalmas már, mint aki abban nő fel... Ezeket kellene átgondolni.

dutch 2013.10.15. 16:54:18

@andaluzkutya: Köszönöm a választ, érdekes dolgokat írtál. A munkaidő-probléma szerintem itthon is jellemző. A fűnyírós már kevésbé :)
Fura dolgok ezek, de az én kedvemet még mindig nem vennék el az országtól.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 16:54:24

@mirx: @cristallo:

Olvastam is már iszlám honlapon súlyos kritikát az olyan szemtelen muszlim nők ellen, akik formailag betartják az öltözködési szabályokat, viszont mégis szexisen kihívóak. S a példa az volt, hogy testüket betakarják, de valami feszes csillogó anyaggal, ami miatt aztán feltűnőbbek lesznek, mintha nem vettek volna fel semmit.

malawiummah.com/article/92678/leggings--hijab.html :-)))

mirx 2013.10.15. 17:01:24

@Juhasz Pal: Ezt nem értem, egy nyugdíjasnak miért kell referencia?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 17:08:08

@cristallo: nem, O (remelem jol irtam) a leggingsre izgul!

mirx 2013.10.15. 17:08:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: A logikát értem, hogy minek viselsz hijabot, ha alul meg cicanaci van, de ugye az izmoserős gyárban keményen dolgozó nadrágos asszonyos plakáton szocializált énem ezeket a nőket bebugyáláló, a lakásba záró, irányítgató, kecskéért eladó, mindenféle ártatlan dolgot (pl autóvezetést) megtiltó muszlim férfiakat én egyszerűen primitív, ostoba állatnak érzékeli, ez van.
Olyanok, mint valami feketeafrikai törzs az elmaradott és beteges rítusaikkal.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 17:12:10

@cristallo:

Az szóra nem... :-)

De tény: a legjobb női ruhának tartom. Csak nagyon kövér és nagyon magas nőknek nem áll jól.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 17:16:57

@Zka:
Induljunk ki abbol, hogy a mulatos NEM zene :)
En is szeretem a countryt!

@zozocam:
Elesrol nincs tapasztalatom.
Nalunk nincs gyerek, ugy latom ez minden esetben jelentos eletminosegjavulast jelent. Hat ez sem fokozza a gyerekvallalasi hajlandosagomat :)

cristallo 2013.10.15. 17:17:42

@mirx: én már azon kiakadok, amikor a szerencsétlenek a nyári hőségben is ballonkabátban sétafikálnak, a férfiak pedig egy szál ingben, nadrágban. Egyébként nem értem, hogy miért bugyolálják be az arab férfiak a nőket ennyire. Félnek, hogy valamelyik részük megfázik? Vagy arrafelé ennyire nem divat a barna bőr?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 17:18:19

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Én írtam annak idején cikket a leggingsről a magyar és a bolgár Wikipédiában. :-)

cristallo 2013.10.15. 17:18:53

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: azért az életminőségen konkrétan javít az a dolog, hogy valaki feltétlenül és érdek nélkül szeret. Legalábbis kicsi korban érdek nélküli a dolog:)))

BTBTBT 2013.10.15. 17:20:20

@cristallo:
"azért elég jól megszopatta egész Európát"
Eppen ezert nem fog ilyesmi ilyen modon elofordulni Europaban.

Angliaban sem lehet mosolygos kep a jogsin vagy az utlevelen. Igazolvany az nincs.

cristallo 2013.10.15. 17:20:51

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: neked is van leggingsed otthon? Valld be nyugodtan, hogy tele van vele a szekrényed...:))

rumitom 2013.10.15. 17:21:52

@Babette_: nem lenne az, ha az nem beszukult, mar-mar nacionalista felhangot ut. Egyebkent az usaban szerintem nem veszelyes a nacioanlizmus. a patriotizmusuk viszont hatalmas.

mirx 2013.10.15. 17:22:35

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Szerintem a leggings a legigénytelenebb ruhadarab, gyerekeken meg esetleg tinédzsereken még elmegy, felnőtt nőkön a nyúlós, ócska, olcsó pamut borzasztó, mintha takarítani készülnének, nem mondom, hogy kiskosztümben kell járni... de az ilyen rugalmas anyag bárkin és bárhol az bizony a melegítő-kategória. Férfi párja a suhogós dzsogging makkoscipővel és lehetőleg lukacsos asszonyverő trikóval, az orosz panelprolik kedvenc nyári viselete. :))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 17:23:16

@cristallo:

Minél fehérebb a nő, annál szebbnek számít. A kreolos arab nők kenegetik magukat, meg szednek szereket. A fehérebbek meg vigyáznak magukra ne süljenek el.

Én közelebbről csak keresztény arab nőket ismertem, muszlimokat sosem, s ők nyilván nem viseltek muszlim öltözéket, de pl. strandra nem jártak napközben sosem. A strand az esti szórakozás, legkorábban naplementekor. Náluk különösen, hiszen ők mint keresztények normál bikinit avgy egyrészes fürdőruhát viselnek a strandon, azaz őket meg is fogná jobban a fény.

Egyébként Latin-Amerika sok részén is úgy van, hogy érték a fehér bőr nőknél és a nők ezért védekeznek a nap ellen.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 17:24:43

@cristallo:

Nekem nincs, mert nem vagyok nő. De feleségnek van kb. 20 darab.

mirx 2013.10.15. 17:25:49

@cristallo: A női hölgy minden részét szexuálisan kihívónak tartják. Nem véletlenül a "legsötétebb" részeken a nőknek niqab-ot kell viselniük, na az az a brutál lepel, amiből a szempár látszik csak ki.
De még akkor is, ha szerintük kihívóan "néztél", simán beásnak és megkövezik a fejed vagy más módon kinyírnak "becsületből".
Állatok ezek, mondom.

cristallo 2013.10.15. 17:27:17

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: igen, de különbség van aközött, hogy védekezel a nap ellen és aközött, hogy egész nap tetőtől talpig fekete ruhában izzadsz.

cristallo 2013.10.15. 17:28:26

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: azért van a feleségednek annyi, mert erre izgulsz, vagy azért izgulsz ennyire rá, mert a nejed egész nap ilyenben flangál?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 17:30:01

@mirx:

Hát, ezzel nem értek egyet. Nyilván lehet igénytelenül is viselni, de ez más ruhadarabra is igaz. S bármilyen korosztálynak jó. Nem csak kamasz lányoknak vagy fiatal nőknek, hanem az idős korosztálynak is.

www.fabulousafter40.com/7-ways-to-tastefully-wear-leggings-or-skinny-pants-over-40/

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 17:31:48

@DieNanny:
Ez csucs!
Irtam neki, hogy latogasson meg egy orvost... ;)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 17:35:29

@cristallo:
Banomisen! Ezen ne vesszunk ossze (megint) :)

@mirx:
Ez nem kerdes! Azok! :(

eagles 2013.10.15. 17:35:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"Minél fehérebb a nő, annál szebbnek számít."

Ezzel most azt akarod mondani, hogy az araboknál a legszebb nő a halott nő?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 17:36:54

@cristallo:

Én vettem neki először 25 éve. Addig azt gondolta, ez csak énekesnőknek való, de belátta, hogy nem így van. Persze nyilván számít a kor. Most hogy már idős, csak egyszínűt hord, mert azt mondja, hogy a mintás meg csíkos nevetséges idősebb korban. Csillogó egyszínűt viszont felvesz simán.

Télen, csizmával munkába is felveszi. Csizma nélkül nem viseli munkában, mert azt mondja, úgy túl kihívó, s iskolában tanár, ahol bajok szoktak lenni ilyen témák miatt (= a tanárnők irigyek egymásra).

mirx 2013.10.15. 17:40:23

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

a skinny jeans rendben van, meg az egyéb ilyen szűk találmányok. csakhogy a leggings definíció szerint igénytelen, merthogy pont abból a fosch minőségű nyúlós, lycrával/nejlonnal szőtt pamutból van, amit normális ember egyébként három dolognak hord: melegítőnek, melegítőnek és melegítőnek.
szóval az ANYAG a gáz.

persze a people of walmart számára a melegítő teljesen normális utcai viselet. de nekem nem

az, hogy szexuálisan izgató a férfiaknak vagy bizonyos férfiaknak, az más tészta, nincs azzal semmi baj, de hogy ízléstelen szabászatilag és összképileg is, az ziher. nem járunk melegítőben, és pont. kivéve, ha 14 évesek vagyunk.

cristallo 2013.10.15. 17:40:35

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: nem emlékszem, hogy bármin is összevesztünk volna valaha is, ezen meg főleg nem fogunk, mert nem akarlak semmiről sem meggyőzni, ez a te döntésed. Csak arra reagáltam, hogy az életminőség nem csak a pénzen múlik.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 17:40:49

@Quercus58:

Nyilván nem. De ha megnézed az arab énekesnőket, bizony a többség fehér. Az egyik trükk a száraz sörélesztő evése, tisztítja a bőrt és belülről fehérít.

2013.10.15. 17:43:14

@Mr. Long [wannabe Briton]: 'Indiaban dolgoztal azalatt az ev alatt, vagy csak nyaraltal? Azert kerdezem csak, mert ha dolgoztal, akkor ott is csak "bevandorlo" voltal. Minden negativ felhang nelkul jegyzem csak meg. :)'

Dolgoztam, es persze bevandorlo voltam, de kb. annyi volt a kulonbseg mint Magyarorszagon egy multinak dolgozo amerikai expat kozepvezeto es egy ukran fizikai munkas helyzete kozott. Mind a ketto Magyarorszagon elo bevandorlo, de azert gondolom kicsit maskepp elik meg a bevandorlo-letet.

cristallo 2013.10.15. 17:43:58

érdeklődnék: a posztoló még mindig alszik?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 17:44:09

@mirx:

Sokféle anyagból lehet. A tiszta pamut nyilván 3 viselés után melegítőnadrágszerű valami lesz és nem szép. De ha van benne 5-10 % likra, akkor más. S persze van sokféle minőség.

Nyilván nekem sem tetszik a szar minőség.

A fényképalbumaimban van sok feleséges képem, s kb. a felükön leggings van rajta.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 17:44:39

@cristallo:
Viccoltem ;)

Velem nehez osszeveszni, ahhoz tul komolytalan vagyok :)

mirx 2013.10.15. 17:46:02

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: értem, de szerintem ez nálad fétis :) legalábbis nagyon remélem, hogy nem a szartoriális ízlésedet jelzi, mert akkor fogadok, hogy nyáron rövidgatyát hordasz fehér zoknival és buszvezetőszandállal.

de akkor viszont nincs miről beszélgetnünk :))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 17:46:41

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Te hogy számolod? Mettől meddig fiatal? Mikor középkor? Mikortól idős?

Szerintem: 0-13 gyerek, 14-17 kamasz, 18-29 fiatal, 30-45 középkor, 46-59 idős, 60-tól öreg.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 17:46:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem azert, hogy kotekedjek, de pont a likra nem kell tenni. Az ugy jo, ha szellozik ;)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 17:48:35

@mirx:

Kubában szocializálódtam, s ott a szandáll buzis viseletnek számít, így a legmelegebb nyárban is zárt cipőt hordok. Ha nagyon meleg van, akkor zokni nélkül.

2013.10.15. 17:50:54

@DieNanny: A CELTA kimondottan csak angol nyelv tanitasara van. Nem hiszem hogy letezik ennek megfeleloje mas nyelvteruleten. Es ahogy a nemetek mentalitasat ismerem, nem is vennenek nagyon komolyan egy 'nyelvtanart' aki egy honapos tanfolyamot vegzett. Szerintem ez csak a kevesbe papir- es vegzettseg-manias angolszasz kulturkorokben mukodik.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 17:52:06

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Nem szamolom sehogy.
Szerintem ez egyentol fugg, fizikai es szellemi tulajdonsagoktol.

Lattam mar fiatalos 50 evest es kifejezetten idosnek hato 20-onevest is. Persze ezek jellemzoen a belsonek szolnak.

Kategorikusan nem jelentenem ki, hogy ha valaki 48 eves, akkor mar idos.

mirx 2013.10.15. 17:52:41

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
a magyar férfiaknak amúgyis minden "buzis", ami nem sötét farmer, fehér T-póló (vagy még rövidujjú kockás ing) meg valami rettenetes barna pulóver, úgyhogy most nem leptél meg :)
belehalnak ha valami színeset vagy érdekeset fel kell venni. akkor az buzis
aminek az az eredménye, hogy többnyire egytől egyig mind úgy néz ki, mintha a a békávé könyvelési osztályán dolgozna mind mittomén alsegédfogalmazóként.

mirx 2013.10.15. 17:56:27

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Nem, a középkor inkább a menopauzás időszak,kb 42-55

0-10 gyerek
10-14 kiskamasz
15-18 kamasz
19-29 fiatal felnőtt
30-42/45 fiatal harmincas
45-60 középkorú
60- öreg
80 - idős

szóval a 35 éves, általában a karrierjüket éppen fullon izzító felnőttek marhára nem középkorúak. a középkorú az a bőven negyvenes, ötvenes, aktívan dolgozó korosztály.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 17:59:52

@mirx:

Oké, akkor a feleség csak középkorú, nem idős.

:-)

eagles 2013.10.15. 18:00:39

@mirx:

Tündérem. A kedvedért fölveszek egy citromsárga nadrágot, egy lila pólót, guszta rózsaszín mellénnyel. De mi lesz, ha elejtek egy tízezrest. Tudod ki hajol le érte.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 18:02:57

@mirx:

Nagyon kell erre vigyázni!

Egyszer vitáztam valakivel homokos témában, s az illető átnézte alaposan a neten a fényképeimet. Ott aztán kiszúrt egy képet, melyen feleség + nagyobbik gyerek volt 5 éves korban. S a gyereken rózsaszín póló volt.

Aztán mondogatta, hogy látens buzi vagyok, mert a fiamra rózsaszínt adtam.

cristallo 2013.10.15. 18:03:59

@Quercus58: nem ér annyit az a rongyos tizes, mi?:))))

macamuca [IHUN] 2013.10.15. 18:05:42

@DieNanny:
Egyáltalán nem off, sőt....

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 18:07:49

@mirx:

Én arról vagyok híres, hogy télen-nyáron ugyanazt hordom: farmer hosszúnadrágot + rövidujjú sötét pólót. Télen rajta pulóver. Van narancsárga pólóm is, de azt télen csak, mert nyáron buzis. Kockásat soha életben, csíkosat, pöttyöset se, az nőknek lehet csak meg homokosoknak. Az új szokásom, hogy sapkát viselek, olyat mint Lenin elvtárs, hideg télen meg fekete kötött sapkát.

mirx 2013.10.15. 18:08:10

@Babette_: jót mulattam, de nem bírnék ott élni...

viszont a vonóhoroghoz láncolt felnit és az alsó képen található forgalmi helyzetet egyáltalán nem tudtam értelezni

cristallo 2013.10.15. 18:09:22

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: hülye vagy? Rózsaszínű pólót adtál a fiadra? Ezzel vigyàzni kell, mert a rózsaszínű póló felülírja a genetikát... És a te hibád így, ha a fiad buzi lesz...

mirx 2013.10.15. 18:09:28

@Quercus58: a színes, divatos öltözködés nem azt jelenti, hogy úgy kell kinézni, mint a szecsődikarcsi :)

eagles 2013.10.15. 18:09:55

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Az asszony 52 éves. Legalább 20 éve ősz a haja, teltkarcsú(a telt nőket kedvelem)
A barátom 40 éves. 28 éves tündéri felesége van.
Azt mondja a feleségem nagyon jó nő.
Na ilyenkor mi van?

Egyébként 1980 októbere óta az érett nőket kedvelem.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 18:11:10

@rezsoatya: De a Kiralyno legalabb tudja, hogy csak kiralyno es nem kepzeli magat istennek...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 18:16:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Aztan ki nem tojja le, hogy valaki azt mondja rad, latens buzi vagy?

Engem mar zsidoztak, buziztak, komcsiztak, libsiztek, ... csak rohogok rajta :)

tucano 2013.10.15. 18:17:52

@Mr. Long [wannabe Briton]: persze, de az életminőség nem biztos, hogy megegyezik az anyagiakkal. Elég nehéz a jó időt például beleszámolni vagy a lányok mosolygási indexét:)

@Babette_: ha még nem válaszolt, akkor:
www.kulfoldibankszamla.info/hirek/gibraltar-letelepedes-es-munkavallalas
és
www.kulfoldibankszamla.info/masodik-utlevel/miert-erdemes-gibraltarba-koltozni

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 18:18:19

@mirx: Uuuuuuuu! Eletem masodik legszebb szemparjat pont egy ilyen non lattam mult heten! Valami csodalatos volt!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 18:19:17

@Quercus58:

Én mindig a saját korosztályomat kedveltem. Valahogy nevetségesnek tartanám, ha a nőm a fiam korosztályából lenne. Meg aztán ismerek sok pofáraesést is e téren.

Egyszerűen vannak korosztályfüggő dolgok. A 20-éves állandóan szexelni akar, ez természetes, de ugyanez nem jellemző 40-évesen. Na most, ha összejön 2 ilyen emberke, abból legtöbbször konfliktus lesz.

S nem csak a szex. Amikor megismerkedtünk 28 éve, hetente átlag 5-ször jártunk bárba és rendszeresen hajnalban feküdtünk le. Most, ha fizetnének, akkor se lennék hajlandó így élni.

Ismertem velem egyidős emberkét 25 éves nővel. Az elején marha büszke volt magára, aztán az öröm kezdett eltűnni. A végén már menekült otthonról mindenféle kitalált okkal, csak legyen békén hagyva. Még gitár tanfolyamra is beiratkozott, addig se kelljen otthon lenni.

DieNanny CH 2013.10.15. 18:19:42

@Mirjam2:

Amit olvastam CELTA-ról, hogy 160 órás, meg gyakorlatok vannak a saját nyelviskolájukban, meg ilyesmi - nekem nagyon is komolynak tűnik. Pont ilyet szeretnék német nyelvből.
Mert nehogy ám már négy féléves bölcsész szakot kelljen elvégeznem ahhoz, hogy nyelvtanár lehessek, mikor már van egy pedagógusi diplomám?! (Jó, nem tanári. De pedagógiát, módszertant, ilyeneket tanultam.)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 18:22:01

@Mirjam2: Na nem ezt akartam kihozni belole! Arra probaltam valszt keresni, ha bvalaki elmegy egy nem ny-europai orszagba dolgozni altalaban ott dolgozo kulfoldinek mondja magat, mig mondjuk Angliaban meg bevandorlonak.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 18:24:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: De hogy hordja? Mert az nem mindegy! nadragken egy csipoig ero felsovel es kint van a feneke, vagy egy hosszu pulcsival, ami meg eltakarja az ulogumoit? Mert a nagy valasztovonal a ketto kozt van! Nalam.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 18:25:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ez azert van, mert a ferfiak es a nok nem jonnek ki egymassal. Nem kompatibilisek. :)

jutzi75 2013.10.15. 18:26:59

Kedves Mindenki! (akibol negativ kritikat valtott ki egy masik szemely helyzete)
Biztos vagyok benne, hogy ha a csaladtagod vagy baratod erezne igy, maskepp reagalnal. Legalabbis szeretnem azt gondolni, megprobalnal segiteni. Vagy akkor is, ha egy szobaban beszelgetnenk ugyanerrol a temarol, szemtol szemben es latnatok a beszelgetotarsat. Nyilvan az internetes kommunikacio ebbol a szempontbol hatranyt ad. Viszont azert, hogy egyesek ugy dontenek banto es ironikus megjegyzesekkel illetnek, azert csakis azok az egyenek a felelosek. Mi a jo ebben? Tenyekre hagyatkozom, nalunk ez a helyzet. Ha csodalkozast valt ki, amit mondok, tedd fel az erdeklodo kerdest! Tisztelet a kivetelnek, mert olvastam olyan hozzaszolast is, amely nem negativ es megkoszonom. Tudtommal ennek a blognak az a lenyege, hogy egymast meghallgassuk, nem pedig kritizaljuk. Nem nyavajgok es nem kell engem sajnalni. Megosztottam a gondolataimat. Ennyi.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.10.15. 18:27:08

@Józsi01: "Nekem is rokonaim azt mondják sokkal nehezebb az élet, mint eddig volt. Persze ez a mostani helyzet is jobb, mint a mai magyar valóság (minden csak viszonyítás kérdése)."
Azt ne felejtsuk el, hogy sok amerikai azert "panaszkodik" most, mert a megszokott eletszinvonalabol le kellett kicsit adnia...ki ne panaszkodna? Azert, mert most mar nem engedheti meg maganak, hogy hetente 2-3 alkalommal etteremben egyen, megnezi, melyik benzinkutnal olcsobb a benzin, stb. stb. Teny az is, hogy tobben elvesztettek az allasukat, vagy a forclosures miatt a lakasukat, igy kenytelenek berelni, es nem sajatban lakni. De szerintem ez nem hasonlithato ossze a mo-i viszonyokkal.

2013.10.15. 18:27:40

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
" En is szeretem a countryt! "
Akkor hallgass sokat es biztos, hogy megunod:)
Ettol fuggetlenul millio es egy aga van es nehany elvezheto is, hangulattol, helytol fuggoen. De nem egesz nap! A country zenenel csak a " christian music " elviselhetetlenebb a szamomra.

Horiga 2013.10.15. 18:27:41

Az egészben csak az a legrosszabb, hogy Neked kell döntened. Bárhogyan is döntesz a Te felelősséged. A lányod már nem olyan kicsi, hogy felejteni tudja akár a Magyarországi, akár az Államokbeli élményeket. Az sem egy elhanyagolható szempont, hogy Magyarországon csak úgy tudsz "szellemileg" nyugodtan élni, ha teljesen kizárod az életedből a politikát. Ez meg lehetetlen, mert minden nap érezni fogod Te is és a Családod is a politikai intézkedések hatását. (gondolok most arra, hogy a jelenlegi hatalom fogja irányítani az országot. Erre meg van minden esély.)
Az sem elhanyagolható, hogy amikor 3,5 évig itthon éltetek, amerikai fizetésetek volt, és biztos munkahelyi háttered. Azt írod, hogy " nincs semmilyen olyan különleges képzettségetek" amit bárhol könnyen el tudnátok adni. Magyarországon két esetben van valakinek biztos állása. 1.- ha túl közel van a "tűzhöz" / de ez is csak addig érvényes míg nincs hatalomváltás/ 2.- ha olyasmit tudsz, - nem árt ha pappírod is van róla - amire minden itt letelepedett multinak szüksége van. Ugyanis csak a multik képesek Magyarországon viszonylag "rendes" fizetést adni.
Az sem árt, ha nem csak a magyart és az angolt beszéled.
Életvitel szerűen én soha nem éltem az Államokban, de rokoni kapcsolat folytán több esetben volt módomban beutazni a keleti partot. Nyugatabbra csak Las Vegasig jutottam. Nekem nagyon is tetszett az ottani életforma. /Például a lányom is ott végezte scholarship alapon az egyetemi éveinek utolsó évét. / Ő most jelenleg Hollandiában él. Nincs jogom tanácsokat osztogatni, de azért gondolkozz el ezen. Ha szülő vagy a legfontosabb feladatod, a gyermeked oktatásába invesztálni. Nézd meg, hogy ezt hol tudod neki a legjobban biztosítani. Az egyetlen dolog ami megtérül, - nem Neked, hanem a gyermekednek - az oktatásába invesztált pénz. Ha már túl lesz a tanulmányain, majd Ő eldönti mit akar. Te már most sem dönthetsz helyette. Minden döntésbe bele kell őt is vonni,- természetesen a saját szintjén - mert már az Ő élete és várható egzisztenciája a fontosabb. Minden más már csak másodlagos...

Juhasz Pal 2013.10.15. 18:27:41

@mirx: Mert ott elérte a nyugdíjat..kapja is havi 750 USD-ben és szeretett volna itthon másodállást. Elmondom nívós és preferált szakmával.. Magyarán high certify USA-ban itt pedig csak etették egy féléven át...

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 18:31:09

@DieNanny: Beszaras, de a pedagogiai diplomak nem atjarhatoak Mo-n. Egyik ismeros az ELTE Barczin vegzett es egy csomo altalanos pedagogiai targyat nem fogadtak el a Pazmany angol szakjan...

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.10.15. 18:32:14

@mirx: "Azt meg, hogy Los Angelesben ne virágozna a színház, az alternatív színház, a komolyzene, a jazz, a populáris kultúra, a képzőművészet és bármilyen egyéb kreatív műfaj, azt egyszerűen nem hiszem el. "
Tokeletesen egyetertek. Ha a posztolo itt koncertre, szinhazba akar menni, ugyanugy megteheti, es meg csak arra sem kell allandoan hivatkozni, hogy nagyon draga. Ok, vannak draga jegyek, $100-tol felfele:) de nem kell mindenhol az 1. sorban ulni, es nem kell a legdragabb szinhazba, koncertre jarni:) Nemreg Hollywood Bowl-ban lattunk fantasztikus Csajkovszkij koncertet, es ha jol emlekszem, kb. 20-25$ korul volt a jegy darabja (es nem az utolso sorban ultunk:) Jovo honapban Pasadena-ban Molnar Ferenc A Testor c. darabjat fogjuk megnezni (na jo, nem magyarul:)) Szoval van valasztek boven:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 18:34:16

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Inkább a második. Korábban, fiatalabb korban, az előbbi is, de sokkal ritkábban és csak bizonyos típusúakkal.

eagles 2013.10.15. 18:36:37

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

" A 20-éves állandóan szexelni akar, ez természetes, de ugyanez nem jellemző 40-évesen"

Hát...

1980 októberében a barátommal "kiugrottunk" Varsóba. Szállásunk nem volt. Az első nap a haver összejött egy 20 év körüli lengyel csajjal. OK, de mi lesz velem? A lány mondta, aludjunk náluk, majd bemutat az anyjának. Bemutatott. 40 év körüli bombázó. Nekem jutott. 3 éjszaka szex.
A baj az volt, hogy mivel október volt, a panelban már fűtöttek. A szobában a levegő száraz. Mikor kimentem vizet inni, az ajtó nyikorgott. Mire visszajöttem a csaj a nyikorgásra fölébredt. Megint szex. Szégyen, nem szégyen, a negyedik nap az akváriumból ittam a vizet.
Leléptünk. Mondtam a havernak, ha tenyészcsődör lennék, akkor a lipicai ménesben nyerítenék.

De azóta kedvelem az érett nőket.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 18:37:22

@Cascabel:
Latod, ez meglehet. Jellemzoen mindent megunasig hallgatok, aztan valtok.
A counrty, mint stilus tetszik. A rock, metal es bizony nehany mai dal is.
A klasszikus zenevel es jazz-blues-zal a vilagbol ki lehet kergetni :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 18:37:35

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Mert nekem nem a masodikkal van bajom, hanem az elsovel. Meg ami sajnos sok angol csajra jellemzo (bar amelyik jol nez ki egyetem utan hal istennek kinovi), hogy Harisnya vastagsagu leggings a koldok ala par centivel felhozva es oltan top, ami meg jo 10 centivel a koldok felett vegzodik...
Ja es akkora tevepata,hogy a futohomokon is szaladhatna vele...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 18:39:39

@Quercus58:

:-)

Hát igen, erre gondoltam.

Ami érdekes volt 18 évesen, az manapság másképp néz ki.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 18:44:00

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Kotve hiszem, hogy a szex iranti vagyam valaha is csokkenni tudna. Ha megis, akkor kell leloni, mert onnantol semmi ertelme az egesznek :)

eagles 2013.10.15. 18:44:16

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Hát érdekesnek most is érdekes lenne, na de csinálni...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 18:45:17

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Minden ruhát lehet rosszul is viselni, ez tény. Nekem sem tetszik minden leggingses nő, mert van aki rosszul kombinálja. A feneket nem takaró típus csak akkor jó, ha kifejezetten és nagyon nadrágszerű a leggings. Pl. ilyen maxval1967.files.wordpress.com/2013/06/wqe18.jpg típusnál lehet, mert ez szinte nadrág. De ilyen típusnál maxval1967.files.wordpress.com/2012/08/lgngs.jpg gázos, ha nem takarja a feneket.

mirx 2013.10.15. 18:48:26

@mirx: márhogy mert az állapotokat elnézve nem a zuhanytálcát takarította :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 18:49:12

@DieNanny: Mert erted tanitas modszertanban lehet kulonbseg (fogyi vs nemfogyi) de masban azert eleg hasonlo... (a cociologiat, stb-t meg sem emlitam, meg a konyv is ugyan az volt...)

eagles 2013.10.15. 18:50:07

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Ne kívánd a korai halált.
A vágy egy dolog. A teljesítő képesség meg egy másik dolog.

Persze az nagy igazság, hogy a házasságok addig működnek többé-kevésbé jól, amíg egy veszekedést le lehet zárni egy jó dugással.
Na de amikor már csak egy másik veszekedéssel lehet lezárni...

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 18:50:18

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Én egyszer, kb. 30 éves koromban hallottam erről érdekes véleményt. Egy unatkozó 65 éves bácsi leült mellém beszélgetni. S többek között azt mondta: "58 évesen lettem impotens, 2 hónapig zavart, de aztán rájöttem: mintha újjá születettem volna, nyugalomban élek azóta, előtte folyton valami zavart izgalmi állapotban voltam, már képes vagyok a nőket emberszámba is venni". Ezen erősen elgondolkoztam. A szexuális vágy bizony teher is, ha az ember jobban belegondol.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 18:54:09

@mirx:

Ez Mo-n készült kép kb. 8 éve, ha jól emlékszem. S akkoriban az ország egyik legkeményebb vízű részében éltünk. Gyakorlatilag minden vízköves lett. Azt a zuhanytálcát is a végén lecseréltük. De akonyhai mosdóban is ez lett, most nem tudok képet linkelni róla.

Szóval vagy vízkő vagy a tisztítás nyoma.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 18:55:21

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Asszonyod orul, hogy kozszemlere rakod nekunk? :) Rolad nincs kep ahogy egy leggings-ben allsz a zuhanytalcaban?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 18:58:47

@Quercus58:
Na igen.
Akkor a svédek (és montroyal) csinálják jól... 3-4 válás simán belefér :) Így ha már nem megy a szekér, mindenki keres másik szekeret és nem mérgezik egymást, mint az én szüleim...

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ez biztos...
Ezért mondom, hogy nem kompatibilis a két nem (jellemzően). Ha a másik fél is éjjel nappal azt akarná, mint az egyik (legyen az szex vagy shoppingolás, teljesen mindegy), akkor minden más lenne.

Ez szerintem a másik emberszámbavételéről szól. Ez igényekről szól. A nők igénye (csak hallomásból tudom) némi romantika, biztos háttér... a férfi igénye meg a szex. Egyik adja ezt, másik adja azt.

Apósom mindig ezt mondja: "Miért? Mi mást akarnék? Főzni én is tudok... takarítani is. Egyetlen dolog van csak, ami nem megy egyedül..."

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.15. 19:00:24

@Mr. Long [wannabe Briton]:

Minden nő exhibicionista kicsit. Csak az erotikus képeket tiltotta le, azt is csak a munkahely miatt.

Saját magamról eleve kevés a kép, hiszen én szoktam fényképezni jellemzően. Leggingses képem meg eleve nincs, mivel nincs ilyen ruhadarabom.

eagles 2013.10.15. 19:04:30

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Na igen. A fiúkkal már az általánosban meg kellene tanítani: a nő egy nagyon érzékeny hangszer, amin játszani csak odaadással, és gyengédséggel szabad. Mert ugye hegedülni dobverővel is lehet, na de az milyen?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 19:09:33

@Quercus58:
És a lányokkal is azt, hogy rendszeres gyakorlásra van szükség, különben a mester kiesik a gyakorlatból és csak a zúgolódás marad :)

eagles 2013.10.15. 19:12:07

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:

Ismeritek a viccet...

Két haver megy az utcán. Megszólal az egyik:
-Te nézd már, az a kutya nyalja a tökét. De szeretném csinálni én is.
Mire a másik:
-Megpróbálhatod, de szerintem meg fog harapni.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.10.15. 19:31:25

@Cascabel: "Everyone knows that you won't get a job paying more than $15 an hour unless you're a "positive person" -- doubt-free, uncritical, and smiling -- and no one becomes a CEO by issuing warnings of possible disaster. " "

Lehet, hogy a cikk irojanak ez a velemenye, en nem teljesen ertek egyet vele. High schooltol kezdve azt nyomatjak, hogy legyel "critical thinker"...az mas kerdes, hogy megtanulja-e valaki...en meg a rendszervaltas idejen jartam otthon egyetemre, tehat teljesen mas volt a legkor, de pl. itt teljesen elfogadott, sot elvart, hogy pl. egyetemen kifejtsd a sajat velemenyed, tudj kritikusan gondolkodni.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 19:37:11

@Zsuzsi65:
Hahaha!
Ha mi a főiskolán bármiben is véleményt formáltunk volna, annak minimum tárgyismétlés lett volna a vége :D

Magyarországon nincsen olyan, hogy "az én véleményem". Ott az erősebb (magasabb rangú) véleménye van és kész.

Furcsa világ az az Egyesült Államok, nem is értem hogyan maradhatott fenn vagy hogyan válhatott szuperhatalommá. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 19:40:57

@Zsuzsi65: Nekunk ezt magyar egyetemen tanitottak. Tobb tabarunk is azt vallotta, hogy mivel valoszinuleg donteshozok leszunk kell sajat velemennyel birnunk.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 19:47:41

Hol a poszttolo? Csak azert kerdem, mert itteni ido szerint delutan haromkor beszeltunk a bostoni irodankkal es javaban ebren voltak...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 19:49:27

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Odaát most van 10:50... már biztosan dolgozik. Majd este jön.

morsels (törölt) 2013.10.15. 19:55:05

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Boston es LA kozott van meg plusz harom ora.
Szoval neked du 3 az de. 10 Bostonban es reggel 7 LA-ben.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 20:03:52

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Lehet benézett és meglátta, amit szétszedjük... aztán már nem volt kedve visszajönni.

Viszont megoldottuk a feladatot, magyarok közé tuti nem megy többet :D

Muscari 2013.10.15. 20:07:04

Jutzi 75 itt volt 18 ora 17-kor, csak senki nem vette eszre :-(

BTBTBT 2013.10.15. 20:07:37

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Mar 18:17-nel megjelent. jutzi nick-re hallgat.
Latod, latod, mennyire belefeledkeztetek az offolasba? :)))

BTBTBT 2013.10.15. 20:08:20

@Muscari:
Egy rugora jar az agyunk! :D

Muscari 2013.10.15. 20:09:33

@mirx: ja, bocs,te igen.

Bar jobban jart volna, ha inkabb nekiall valszolni kerdesekre. Kar.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.15. 20:09:47

@Quercus58: jut eszembe, és hány éves vagyok?

2013.10.15. 20:18:50

Valaki osszefoglalna a szavazas veget? Maradjon a kis csalad LAben vagy cuccoljanak at Bpre?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 20:24:21

@charlieharper:
Arra jutott a Tanács, hogy cuccoljanak minél többet, függetlenül attól, hogy hol vannak.

mirx 2013.10.15. 20:26:32

@charlieharper: Hát, ha rám hallgatnak, azt csinálnak, amit akarnak.

2013.10.15. 20:26:44

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: koszonom. Volt mar Naszoval? Elore szolok, nem ertek vele egyet

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 20:29:00

@mirx:
Nem tudom letölteni a realteket.
Accept után next aztán Kiírja hogy objekt moving here és ha rákattintok visszaadja a kezdőoldalt

mirx 2013.10.15. 20:36:23

@mirx: és kapcsold be a hangszórót :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.15. 20:45:23

@mirx: nevezzuk mar magyarul neven azt a nyamvadt leggingset: CICANADRAG.

Ha a velemenyet kerdezitek, fogalmam sincs, mi visz ra noket arra, hogy hordjak. Fo ruhadarabkent, nem pedig harisnya helyett.

mirx 2013.10.15. 20:51:22

@diggerdriver: hát, 70 mb, dehát nem lehet mit csinálni, az ASUS nem adott ki drivert ehhez a laphoz már windows 7-re (mivel 7 éves az alaplap), és nem is fog már... esélyes, hogy vissza kell rakjátok az xp-t

utolsó lehetőség innen a Vista driver
www.asus.com/Motherboards/P5LD2_Deluxe/#support

2013.10.15. 20:51:36

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Ismeros a dolog, en is igy gondolkoztam fiatalabb koromban:) De amiota megszunt a vagy, szabad vagyok! Nem kot semmi es senki! Bar csak mindig igy lett volna!!!!! :)

2013.10.15. 20:51:36

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Dehogy nehez!!! En naponta lejatszok 20 - 30 ultipartit a gepemen az utobbi 15 evben.. Ez az egy jatek, amit szamitogepen jatszok. Eloben 35 eve nem ultiztam, nem is hianyzik.

2013.10.15. 20:51:36

@Quercus58:
A fiukkal inkabb Esther Vilar konyvet kellene elolvastatni kotelezoen es tobbszor. A cime: The Manipulated Man. Kevesebb alkoholista, hajlektalan, depresszios, elb..ott eletu ferfi lenne. (nem biztos, sokszor a vagy felulir mindent sajnos )

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 20:51:38

@tildy:):
Én szeretem, amikor digger felveszi... jól áll neki :)

eagles 2013.10.15. 20:52:04

@Babette_:

Szerintem az ember annyi idős, amennyinek érzi magát. Bár néha, ha egész héten nyomom a melót, a hétvégén1000 évesnek érzem magam.
Lehet, hogy át kéne vinnem a betegkártyám egy régészhez?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.10.15. 20:52:22

@tilmir: "Végigfutottam, szóval nincs itt. (poszterina)
:(" Haha, hogyan is lehetett volna szegeny poszterina itt 11h korul, az nalunk meg csak hajnali 2 ora:) (ha 11h mo-i idot jelent:))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 20:56:45

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/131015/2013-10-15_193258_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

A posztoló egy jól megírt jól megfogalmazott írást tett közzé.
Rossz helyen.
Gondoljunk bele, ezen a fórumon csak határátkelők vagy átkelni készülők írnak.
Most pedig tanácsot kér valaki aki vissza akar menni.
Mégis mit várt?
Menjél. Szuper ország kiváló oktatás nagy fizetések.
Ízekre lett szedve de szerintem olcsón megúszta.
Ez az egyik.
Másodszor.
Aki idejön posztolni az vegye a fáradtságot és olvasson el néhány napi adagot.
Márhogy tudja mire számíthat.
Én nem tettem annak idején de nem is írtam sértett választ mint ő. Fel kell venni a kesztyűt és visszabaszni.
Ez egy ilyen műfaj.
Ha pedig valódi tanácsot vár akkor itt kell lenni és folyamatban végigvinni a történetet.
Úgy hogy odadobom ebek harmincadjára aztán mikor kicsontozták akkor megjelenek sértett arccal és bevágom a durcát az kérem itt nem megy.
Ez egy kegyetlen világ.
Itt már embert is ettek. Hagymával.
Hangsúlyozom jó poszt volt de itt ebben a közegben ezt személyes jelenlét nélkül megjelentetni amatőrizmus.

2013.10.15. 20:58:19

@DieNanny: ez vicc? Mert annak szorakoztato meg igy is, hogy csak kb a felet ertem

eagles 2013.10.15. 21:00:27

@mirx:

Azért érdekesek ezek a népek, nem. Most az a kínja, hogy nincs hang a fostalicskán.
Ha meg ott lakna az anyósa, azért könyörögne, áruld már el neki, hogyan tudná kiszedni az öreglányból a hangkártyát.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 21:04:30

@mirx:
Akkor visszatesszük az XP-t.
Igazából nekem csak a Skype-hoz és a Voipcheap-hez kell a hang.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.10.15. 21:05:19

@csilla123: "kitarjak legbensobb gondolataikat Amerika masik oldalarol is, negativ visszajelzest kapnak hogy "nyavalyog". Raadasul ezt olyan mondja aki SOHA ELETEBEN NEM ELT GYEREKKEL AMERIKABAN es ebbol kifolyolag semmi alapja nem lenne hogy erdemben hozzaszoljon a temahoz. "

gondolom, ebben is elteroek a velemenyek:) en eltem otthon is, es itt is gyerekkel. Mind a kettonek megvannak az elonyei, hatranyai. Az iskolaval kapcsolatos tapasztalatok nagyban fuggenek attol, hol (milyen kornyek) es milyen iskolaba jaratja az ember a gyereket. A kulturalis hatter is lehet nagyon eltero (pro es con) mindket orszagban, attol fuggoen, hol elsz. De ez igaz Mo-ra is: nem mindegy, hogy egy nyirsegi kis faluban elsz, vagy egy nagyvarosban, ahol sokkal tobb lehetoseg adodik minden teren.

Ugyandehogy (törölt) 2013.10.15. 21:06:46

@Quercus58: hát azért jó lenne, ha a test is annyi lenne, mint a lélek...

mirx 2013.10.15. 21:06:54

@Quercus58: sajnos az anyósok másképp eseményvezéreltek, mint a számítógépek...

2013.10.15. 21:09:06

@diggerdriver: azt ki ne hagyd mar, hogy azok szajaltak a leghangosabban, akik nem eltek meg az USAban. Csak a fairseg kedveert

mirx 2013.10.15. 21:09:16

@diggerdriver: Azért még amit most töltesz, próbáljuk meg, a fórumokon azt írják, hogy a chip-hez elvileg jó.

Elő tudnád nekem varázsolni az Eszközkezelőt (Device Manager) a Vezérlőpultból? valahogy így kell:
idoc.vsb.cz/miranda2/export/sites-root/idoc/en/okruhy/cit/pc/sitova_pripojeni/spravce-zarizeni/images/001.png

megnézném, hogy abban milyen eszközök vannak, és min van sárga háromszög meg ilyenek.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.15. 21:10:18

Off: nézi valaki ezt a fantasztikus mérkőzést?
:D
Ez valami csoda...
:(

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 21:10:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: vagy egy vízlágyító beszerelése...

@Quercus58: ez tetszik! (a finom lelkemnek!)

@mirx: megaz is vaaaan, hogy kényelmes, főleg akinek nem modellalkata van, összeérnek a combjai, stb., felhúzza, oszt jól van

@diggerdriver: most szólj, pénteken jön ki a lányom, kell-e XP?
(+főzök megint rántott húst, gondold meg! :-))) )

mirx 2013.10.15. 21:14:23

@rezsoatya: amúgy tényleg kényelmes, pizsinek nekem is van pár

csak az utcára nem megyek benne, mint ahogy sportcipőben, házipapucsban, melegítőben, sífelszerelésben* és farsangi hóferkéjelmezben sem.
*oké, ilyenre már volt példa.

eagles 2013.10.15. 21:14:48

@tilmir:

A csodacsapatra gondolsz? Az asszony nézi. Nálunk ő a sportfelelős.
Jó meccs lehet. Kétpercenként hallom: Jézusom, ez nem igaz.

mirx 2013.10.15. 21:15:55

@tilmir: melyiket? én az angol-lengyelt sandítom félszemmel

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.15. 21:16:00

@Quercus58: Ó, már vezetünk... már csak 9 gól kell a pótselejtezőhöz...

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.15. 21:17:51

@mirx: Nem, a mi "drága" fiainkat nézem... de minek...szégyen...

andaluzkutya 2013.10.15. 21:18:58

@dutch: Én egyébként életemben egyszer voltam az USA-ban, még ifjúként egy hónapot (San Diego) és nagyon jól éreztem magam. Van több jó barátom is, aki ott él, és szintén nagyon jól érzi magát. Úgyhogy hajrá:) De én nem élnék ott, viszont szívesen elmennék pár hónapra utazgatni mindenfelé, bár ez ekkora családdal kicsit körülményes lenne...

eagles 2013.10.15. 21:20:05

@mirx:

Ezt most nem értem. A cicanadrág utcai viselet. Nemde?
Te pizsinek használod. Nem értem.

mirx 2013.10.15. 21:20:30

@diggerdriver: nincs is figyelmeztető jel a hangeszközön... ha nyomsz egy jobbgombot rajta és tulajdonságok, mit látsz?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 21:21:07

@rezsoatya:
Persze hogy kell.

Mellékesen jegyezném meg hogy Rezsőfater, Isten segedelmével kiválóan főz.
Párolt kelbimbó volt szombaton pirított zsemlemorzsába forgatva.
Még nem ettem olyat de nagyon finom volt.

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 21:21:18

@mirx: a múltkor olyat láttam...
Mo-on megszoktam, hogy öreglányok otthonkában leszaladnak a közeli boltba... De múlt hét szombat reggel, itt Londonban, a Tescoban, előttem a pénztárnál egy fiatal csaj pizsamában, valami balettcipőféleségben és egy szőrmés kabátban állt előttem a sorban... csak néztem...

A sífelszerelés ok, gondolom, nem a vásárláshoz vetted fel, csak az volt rajtad... én is szoktam biciklis dresszben belépni, ha éppen úgy hozza az Élet és bringával megyek vásárolni...

mirx 2013.10.15. 21:21:36

@Quercus58: az én világomban a cicanadrág nem utcai viselet 18 éves kor fölött.

andaluzkutya 2013.10.15. 21:24:45

@mirx: én nemrég szereztem be futáshoz egy cicanadrágot, pedig elmúltam 18...
Bár hozzáteszem, hogy ezzel rengetem örömet okozok a családomnak:)

mirx 2013.10.15. 21:25:12

@charlieharper:
"tudtad, hogy kaptok beavatásokat, aminek én nagyon örülök.
Mivel azonban mint írtam az irányítás Ilonától és Tőlem indult,
a kódokat mi tartjuk, nagy a felelősség, így egyeztetni kellett volna, hogy ne húzzuk szét az energiákat."

És ezek szavaznak.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.10.15. 21:26:19

@tilmir: "és azóta? vagy az idő csak itt múlik?" :))) ez igaz...talan most ebedel, vagy megy a kislanyaert az iskolaba:)) bar az utobbi meg viszonylag korai, alt. 2.45 korul van vege az iskolanak. Helyi ido most eppen 12.30:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 21:26:22

@mirx:
Mindkettőre azt írja az eszköz megfelelően működik.
Viszont a képernyőn alul a dátum mellett a hangszórón egy piros x van. Ha belépek azt írja a hangszóró nincs csatlakoztatva.
A hangszórón világít a zöld lámpa és fel van tekerve.

mirx 2013.10.15. 21:26:26

@andaluzkutya: az más, futni mindenki színes kötött sapkákban meg latex izékben szokott, azok se szebbek. a sportolás tök más téma, azt meg magassarkúban és zsabós blúzban nem lehet.

eagles 2013.10.15. 21:26:40

@tilmir:

Magyarország jobban teljesít!

@diggerdriver:

Azért a párolt mellbimbó pihe-puha paplanba forgatva?
Na......

mirx 2013.10.15. 21:27:45

@diggerdriver: azért kérdeztem a jobb gomb tulajdonságokat, mert valamelyik fülön szokott lenni lehetőség, hogy tesztlejátszás, ahol egy play gombot meg lehet nyomni

hány füle van az ablaknak, vagy tudnál arról is egy képet csinálni?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.15. 21:29:09

@Zsuzsi65: Mindegy... csak nekem furcsa. Ha én írok valamit, mindig itt szoktam lenni, Így nem sok értelmét látom. Vagy majd elolvassa magában a kommenteket és utólag elemez?

2013.10.15. 21:29:43

@mirx: az oldalt bookmarkoltam ezutan a resz itan:

"Az információkat azért kapjuk csoportban, ha egy kapura játszunk, amiért Ti is csatlakoztatok. Sajnálom, hogy így alakult, de kérlek tartsd be az Égi törvényeket és egyeztessünk a továbbiakban az éggel, hogy a hasonló helyzeteket kiküszöbölhessük."

andaluzkutya 2013.10.15. 21:31:14

@tilmir: én még nem írtam posztot, így nem tudom: egyeztet HÁ a megjelenés időpontjáról? Vagy egyszercsak kikerül, oszt jó napot?

mirx 2013.10.15. 21:31:56

@rezsoatya:

van egy weboldal, besírsz. "people of walmart" a címe

(hogy néznek ki emberek az amerikai walmart áruházban, aminek a vásárlóközönsége, hogy is mondjam, khm, nem az MTA éves közgyűlése)

www.peopleofwalmart.com/photos/

mindjárt az elején van faintos állatmintás legging! :)

eagles 2013.10.15. 21:32:24

@tilmir:

Benézett. Látta magát a boncasztalon, amint száz szike marcangolja.
Szerinted van kedve visszajönni?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 21:34:18

@mirx:

VAN HANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VAN HANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VAN HANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mirx 2013.10.15. 21:34:39

@mirx: a harmadik oldalon a fűnyírós frizkós fazont is érdemes megnézni :))

mirx 2013.10.15. 21:35:13

@diggerdriver:

Ön nyert egy hangszórót.

Grega 2013.10.15. 21:35:30

@mirx: csak neked, csak most, vegyük végig mégegyszer, aztán nézz is utána please:

Facts of life:

- egy magyarországi középosztálybeli családnak jobb az élete (közérzet, hangulat, szabadidő, környezet), mint egy kaliforniai middle class családnak.
- egy közép-európai ember csak addig fetisizálja/idealizálja a kaliforniai életet, amíg ki nem megy, hogy átélje.
- rengeteg az amerikai expat, aki ideköltözik örökre. ők az értelmesebb réteg, akik már régóta nem nyelik be az "American dream"-maszlagot.

Grega 2013.10.15. 21:35:30

Amúgy ilyen vitákban mindig eszembe jut többek közt az is, hogy az utolsó Habsburg-örökös nem csak Magyarországra nősült, de itt is telepedtek le a 90-es években, ráadásul vidéken. Pedig ők aztán mehettek volna Kanadától kezdve mindenfele, mert van della és kapcsolatrendszer is.

Aki szerint Magyarországon nincs stabil, tehetős (felső) középosztály, az még életében nem járt sem az agglomeráció legdurvább helyein (Telki, Budaliget, Budajenő, Nagykovácsi stb.), sem a Balaton-part villasorain, pl. Tihanyban.

eagles 2013.10.15. 21:36:21

@diggerdriver:

Befogadtatok valami kínait?

2013.10.15. 21:37:05

@mirx: es meg mindig van fokozni. Most mar konnyezem

"Fukusimánál üzemzavar volt tegnap (2013.10.14.-én), szerencsére nem ment el a végkifejletig. Áldással, hálával és SzerEtettel, köszönöm munkátokat.

Ilona

Azonnali segítséget kérek Fukusimának.

Bármit imádkozhattok, de előtte mondjátok ki hogy:

" Azért imádkoztok, hogy Fukusimánál a Földanya fájdalmát enyhítsétek."
Sajnos ismét történt ott valami az atomreaktor körül.
Ma éjfélig kérlek segítsetek! Bármikor becsatlakozhattok mostantól. Nagy baj van!
Reggel hatkor ismét imára hívlak Titeket egészen délig.
Három nap és három éjjel, amíg Földanya nagyon szenved, utána várható az enyhülés, melyben segítséget kér. Nagyon fontos hogy ez a három nap imaerővel adjon enyhülést fájdalmára .
Aki inkább úgy segítene hogy egy arany fényszálat indit a szívéből és összekapocslódik a hely szellemével, hogy Őt segítse,azzal hogy szeretetet küld Neki, akkor azt tegye. De legjobb lenne talán mindkettő. " - Ariel."

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.10.15. 21:37:23

@andaluzkutya: Mindig szól előtte 2 nappal. :)
@Quercus58: Ez benne van a pakliban. Engem is négyeltek már fel.. :) Ha ezt nem vállalja valaki, akkor minek ír?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 21:37:43

@mirx:
Figyelj ide Tündérbogár vagy.
Ott az tulajdonságoknál volt hogy illesztőprogram a gépen. F
Frissítettem és megszólalt.
KÖSZÖNÖM

mirx 2013.10.15. 21:39:09

@Grega: Ja értem, ezeket a tényeket a Scientific American és a HVG közölte le az előző számukban. Annyira köztudottak, hogy neked már csak hivatkozni kell rájuk, amúgy mindenki tudja, csak mirx nem.
Ja nem, bocs, hanem te vagy mindkét országban a Szociológiai és Módszertani Intézet vezetője, és hát így nyilván teljes magabiztossággal állíthatod, hogy ki érzi jobban magát.

Csak neked, még egyszer: szubjektív, egyszemélyes benyomásaidat tényként előadni NEM retorika.

mirx 2013.10.15. 21:40:23

@diggerdriver: Na tök jó! Üvöltetheted a IX.-et kedvedre, ha megszólalna anyós. :)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 21:42:55

@Grega:
Ez a felső középosztály szerinted a lakosság arányához hogy viszonyul?

Szerintem a középosztály az az aki a család összjövedelméből tud fizetni egy ház törlesztőrészleteit vagy albérletet aztán egy középkategóriás autó részleteit aztán évente két hetet nyaral valahol és a fizetés 20%-át meg tudja takarítani.Szóval milyen arányban vannak a lakossághoz képest?

2013.10.15. 21:43:23

@Mr. Long [wannabe Briton]: 'Arra probaltam valszt keresni, ha bvalaki elmegy egy nem ny-europai orszagba dolgozni altalaban ott dolgozo kulfoldinek mondja magat, mig mondjuk Angliaban meg bevandorlonak.'

Ez nem az illeto aki dolgozik, hanem a kornyezete, aki igy hivja. Angliaban tenyleg bevandorlonak (immigrant) hivjak az olyan embereket mint en, mig pl. Indiaban egy ott dolgozo nyugatit nem immigrant-nak hivnak, hanem expat-nak vagy siman kulfoldinek. Ez gondolom reszben azert van mert Indiaban a legtobb nyugati atmenetileg dolgozik ott, mig Angliaban feltetelezik hogy tartosan ott el az illeto, letelepedett.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 21:47:30

@Barátusz: neha kimaradtak reszek :S ferfi vagyok, nem megy a multitasking...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.15. 21:48:21

@mirx: mennyire? Egy farmer is van mar 5-10 fontert.

eagles 2013.10.15. 21:48:32

@mirx:

Azért Te(a nagybetűvel írt megszólítás a tisztelet jele) tudsz valamit.
Ha van férjed, vagy barátod, add át neki őszinte irigységemet.

mirx 2013.10.15. 21:49:03

@charlieharper:
számomra annyira furcsa, hogy valaki elhiszi, hogy a földanya az egy ilyen lény, meg hogy minden energiákból áll, amiket ő az agyával tud befolyásolni... az ilyenek vajon a Mosógépanyához is elmorzsolnak egy imát, mikor beteszik a szennyest? márminthogy működjön.

szerintem ez egyfajta pszichózis lehet amúgy, tehát ők tényleg azt hiszik, hogy látják az aranygömböket meg az angyalokat meg a mittoménmit. effektíve hallucinálnak.

mirx 2013.10.15. 21:50:23

@Quercus58: ezt az opciót most pont digger találta meg egyedül

igazából tartottam tőle, hogy egyáltalán nem lehet működésre bírni (van ilyen), de szerencsénk is volt. :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 21:50:54

@diggerdriver: de most komolyan!
ide nem kell hang, mert csak gepelunk. pornot meg ne nezz hanggal, mert a papir angol falakon keresztul a szomszedok (meg a gyereked) azt fogjak hinni, hogy mindig bantod anyut es radhivjak a rendoroket.

btw a mai forditasi feladat a " Sz@rjon sunt!" magyar karomkodas lesz!

muscari, neked is kosz az infot!

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 21:52:02

@mirx: hát ezért írtam, hogy nem mindegy, hogy ki hordja! Nem rég volt a kezemben egy ilyen:

images.asos-media.com/inv/y/23/151/1108202/image4xl.jpg

kicsit fényes a felülete, szerintem tök jól nézett ki! ;-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 21:52:15

@charlieharper:
Charli, Lényegtelen momentum ki hol élt vagy él.
Itt valaki valakiknek a döntését kérdőjelezte meg.
Van itt olyan aki Moszkvában él. Meg Burmában. Nem ez a lényeg.
Az hogy VISSZA akar menni oda ahonnan mi ELJÖTTÜNK.
Ha most bíztatjuk hogy figyelj igazad van Los Angelesnél még Budapest is jobb hely akkor saját magunkat köpjük szembe.
Ráadásul mindezt úgy hogy itt sincs csak úgy bedobja az írást aztán akkor úriember úriasszony módjára adjunk tanácsot.
Ez nem az a közösség.
Őtőzködjön fel aki idejön.

eagles 2013.10.15. 21:52:39

@charlieharper:

Hát ki lett baszva az országgal rendesen, mikor bezárták Lipótmezőt.

mirx 2013.10.15. 21:54:24

@tildy:): Angliát nem ismerem, de itt sokkal olcsóbbak a leggingek, mint a normális nadrágok.
Mondjuk itt felnőtt nők nem is igen hordják, mondjuk úgy 25 felett nem nagyon láttam. De a svájciak nem mennek pizsamában vásárolni meg melegítőben moziba, Angliából már láttam pár képet, hogy tényleg képesek pizsiben frankón elmenni a teszkóba meg ilyenek, alig hittem el, rendes mittomén nyulacskamintás izében meg szőrös mamuszban ott állt a család a kasszánál.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 21:55:09

@mirx: Na nélküled soha nem találtam volna meg.
Ha a Diggered hidraulikus rendszerében hiba áll fenn szóljál nyugodtan:)))))))))))

mirx 2013.10.15. 21:55:25

@rezsoatya: az állatmintáról külön megvan a véleményem :)))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 21:56:10

@charlieharper:
Az a baj, hogy képtelen vagyok feldolgozni azt, hogy ez komoly lenne... egszerűen nem tudom elhinni, hogy létezik a butaságnak ilyen mélysége :)

Vajon Dr. Kutty szerint ez nóóóómális? :)

@diggerdriver:
Van Hang? Te is nála mosatod a ruhádat? Ügyes, kis, kínai...

@mirx:
Nálunk svéd-német megy, épp most egyenlítettek a németek, 2:2.
Közben "A Híd" megy a háttérben (a foci nem köt le).

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 21:56:17

@rezsoatya: na! a rantott hus is olyan lesz, mint digger gepe? csak mert azt sutni kell :DDDDDDDDDDDDDDD

mirx 2013.10.15. 21:56:17

@diggerdriver: a legjobb haverom targoncás az ikeában, ő szokta a diggereimet megjavítani :o))

de köszönöm szépen! :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 21:57:01

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Mondtam már hogy csak a Skype meg a Voipcheap az amihez kell.

2013.10.15. 21:57:53

@rezsoatya: Ez egy trend hogy pizsamat hordanak pl. bevasarlashoz, meg neha tomegkozlekedesre is felszallnak benne, evek ota kezdodott. Lasd pl. news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/wales/8485559.stm ('Pyjama-wearing mother barred from shopping at Tesco') 'we was only popping in for a pack if fags' :)))

eagles 2013.10.15. 21:58:38

@mirx:

Még mindig jobb a pizsamás vásárlás,mint amikor a magyar bunkó nyáron, a harántcsíkos bermudájába, félmeztelenül nyerít a Tescoban. És szentül meg van győződve, hogy ő most ott vagány csávó.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 21:58:40

@andaluzkutya: cicanadragban futsz!!!!!!!!! na mit kapsz majd erte!

M. Péter 2013.10.15. 21:58:49

@tilmir: "A dalok, amiket esetleg tanulnak, mind Amerika dicsőítéséről szólnak" - ezzel mi a baj? Mit kellene énekelni egy amerikai iskolában?

Írtak másról is dalokat, alkalmasint jobbakat is.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.15. 21:59:37

@Quercus58: " Na igen. A fiúkkal már az általánosban meg kellene tanítani: a nő egy nagyon érzékeny hangszer, amin játszani csak odaadással, és gyengédséggel szabad. Mert ugye hegedülni dobverővel is lehet, na de az milyen?"

Hát ezzel beloptad magad a szívem helyére !!!! :-))))

2013.10.15. 22:03:38

@tilmir: Annyit tudok a focirol, hogy ma este valami meccs van a teveben ugyhogy a ferjem atment a haverokhoz, egyedul vagyok itthon, nem kellett vacsorat foznom, sot meg el sem mosogattam es most bekesen vesztegetem az idomet a neten piritos-eves kozben! :) Lesz meg sok ilyen meccs a kozeljovoben?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.15. 22:03:49

@tilmir:
Biztos vannak egyeb enekek is amit tanulhatnanak , nem?

En viszont meg mindig azon vagyok kiakadva, hogy magyarorszagi, ujonan egyhazi iranyitasba atvett iskolaban, olyan telepulesen , ahol nincs mas egyeb iskola, nem tiszteletben tartva a valasszabadsagot ateista vagy mas vallasu gyerekeknek is kotelezo a hittan, etika helyett.

eagles 2013.10.15. 22:04:10

@sodalisO:

"Hát ezzel beloptad magad a szívem helyére"

Ettől nagyobb ajándékot nem is kaphattam volna.

2013.10.15. 22:04:54

@Quercus58: azt hittem azert zartak be, mert hivatalosan nincs tobb bolond az orszagban

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 22:05:02

@diggerdriver: ok, digger örülök, hogy van hangod,
Akkor hétvégén nem kell bimbó... de ha akarod, feltesszük az XP-t és egy hétig megint nem unatkozik a csapat!

mirx 2013.10.15. 22:06:12

@Mirjam2: jókis trend, igazi chav-oknak való...

@Quercus58: A halálom az a fölsőruházat nélkül enni leülő férfi. Nyár van, bemegy az étterembe, kikér egy valamit, és akkor a cuki kis csöcsibimbók ott himbálóznak a halászlé/lángos/rántottsajt fölött, ha még kis göndörödő szőrök tarkítják az eseményt, az még gusztább, lehet szurkolni, hogy esetleg belepotyognak-e.

BROÁF!

2013.10.15. 22:07:43

@mirx: egyebkent semmilyen fo vallasi iranyzatot nem tudok egyertelmuen felismerni az irasban. Nem judaisztika, de szerintem a keresztenyeknel nincs aranyszal, meg foldanya. Talan christianorthodox? Birca? Vagy sajat vallast alapitott
De mi az az aranykor? Van mas femkor is?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 22:07:46

@mirx: multkor voltunk egy pubban, ahol konkretan ki volt irva, hogy TILOS melegitoben bejonni!
Multkor melegitoben mentem a tecsoba, mert bringaval voltam. Akkor most suttyo-e vagyok?

2013.10.15. 22:09:21

@Mr. Long [wannabe Briton]: a legotbb vitorlas kikotos falu pubjaba gumicsizma a minimum, amit a gumiruha melle felvesznek

eagles 2013.10.15. 22:09:30

@charlieharper:

Nem. Azért zárták be, mert máshol gyűjtötték össze őket. A parlamentbe.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 22:09:49

@M. Péter:
Igaz...

Nincs is jobb, mint a
"A nagy világon e kívül
nincsen számodra hely
áldjon vagy verjen sors keze
itt élned, halnod kell"

Másik kedvenc:
"Sehonnai bitang ember
ki most ha kell, halni nem mer
kinek drágább rongy élete
mint a haza becsülete"

Ezek mintha egy bullshit-generator-ból estek volna ki :)

andaluzkutya 2013.10.15. 22:09:53

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: nem az én tisztem eldönteni, hogy mi a normális és mi nem. Nekem az a dolgom, hogy aki nem érzi jól magát a bőrében, vagy aki bár jól érzi magát a bőrében, de ezzel különböző okokból veszélyessé válik a környezete számára, azzal kezdjek valamit.

@Mr. Long [wannabe Briton]: az itteni klímához a cicanadrág (aka futónadrág) passzol a legjobban. Lassan beszerzek egy kifejezetten téli darabot, mert ma kis híján lefagyott a micsodám, az meg közel sem annyira mulatságos, mint amennyire annak hangzik...

2013.10.15. 22:11:54

@diggerdriver: de o osszehasonlitotta es ugy ertekeli, hogy a sz.ros LAnal a 8.ker is jobb

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 22:12:54

@charlieharper:
Persze... bronzkor, vaskor... nem tanultad? :)

Nem lehetnek jehovások? Nekem anno egy jehovás magyarázott valamit valami szoborról, ami mindenféle fémekből volt, de nem nagyon figyeltem oda :)

2013.10.15. 22:13:14

@andaluzkutya: de maganvelemenyed azert van?

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 22:13:33

@andaluzkutya: vegre harman vagyunk, akik sportolas celjara tapados futo/bringas nadragot huznak!

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.15. 22:14:53

Nos, akkor mindenki legnagyobb megdöbbenésére én elmondom, hogy nekem rengeteg leggingszem van / cicanaci/ ezer féle színben, soha nem veszem fel önmagában , mindig valami combóval hordom, Hozzáteszem, a szerencsés genetikám miatt akár hordhatnám magában is, de szerény és érett nőként ízlésem is van, Ennek megfelelően építettem be a ruhatáramba és az öltözködési stílusomba ! :-P
Na jöhettek!!! :-DDDd

nyuszigonosz 2013.10.15. 22:15:43

@tilmir: Amit én nézek az jó!
Németország -Svédország

mirx 2013.10.15. 22:15:59

@charlieharper:
amikor tilmir először linkelte, azt hittem, valami történetek lesznek a nyugdíjasotthonból :)

amúgy megnéztem a csajé spanjának a blogját, abban már van Ferenc pápa meg minden:
www.merites.eoldal.hu/

dehogy a pápa mit szólna a hottentotta galaxishoz meg a az arvisurákhoz, azt nemtom...

mirx 2013.10.15. 22:18:13

@sodalisO: figyi én csak azt mondtam, hogy nekem nemgyerebe, de egy csomó embernek tetszik, különben nem hordanák annyian :)

tudod, egyél sz...t, tízmillió légy nem tévedhet! :D

(just kidding)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 22:18:27

@rezsoatya:
Kösz Fater mindig tudtam hogy faszagyerek vagy:)))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 22:19:15

@nyuszigonosz:
Az tényleg jó, de Svédország-Németországot adnak a 4-esen :) Te a múltkorit nézed ismétlésről?

3-5 :(

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Én is felvehetnék olyat, de:
1) az úszáshoz nem indokolt
2) olyan lennék benne, mint egy rücögős kötözöttsonka (azt hiszem erre mondják, hogy emberiség elleni bűntett)

2013.10.15. 22:19:27

@mirx: cicaharc tortent medium vilagban.

"10:00 Tájékoztatni szeretnélek Titeket egy kisebb konfliktus helyzetről amit nem baj ha megismerünk. A dobogókői táborban volt akit elkapott a fény és hirtelen médium lett, de most valamiért ugy tünik mintha máris utasításokat, parancsokat, programokat adna ki. És ad is ki, sőt ha nem úgy történik akkor képes keményebb hangot is adni. Van ilyen. Előfordul, csak ezzel nem is méri fel mennyi felelősséget vesz a nyakába arrol kevésbé szolva hogy mások munkájának árt vele. Ha hiteles lenne bánja kánya, vigye a batyut ő, de a dolgok nem így működnek (bekapcsolnak és mondom) ahogy ez a hölgy (Lörincz Éva) viszi. Ma Szelei Magdolna hosszabb levélbe és több kapcsolatfelvételbe már próbálta rendezni a zavarosodó helyzetet, de van ami nem megy könnyen. Ezért tájékoztatlak titeket is e dologról, egyben több kontrollt kérek mindenkitől. Évának sok gyakorlást kívánok, nekem kb. 7 év munka és kb. 800 éles helyzet volt hogy tiszta médium lehessek, szerintem a fele idő alatt talán lehet valamit elérni Neki is.. Magditól több fegyelmet kérek a munkaszervezés terén, Nektek pedig stabil belső lelki életet és éber észlelést kívánok. Szép Keddet Mindenkinek! "

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.15. 22:20:27

@sodalisO: oO. Na ezt nem gondoltam volna.
Nekem utoljara 6 eves koromban volt, nem is erzek ra ingerenciat. ( Egyebkent nem lattam meg not , akin jol allna)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 22:21:10

@mirx:
Egyetártek. Bár az igazsághoz hozzátartozik hogy én az ellenkező nemnél ugyanezért nem tiltakoznék:)))))))))))))))

nyuszigonosz 2013.10.15. 22:22:08

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Ez nem ismétlés! A múltkori Svédország .-Németország az 4:4 lett, de ez élöben van. Most.

2013.10.15. 22:22:16

@DieNanny: Szerintem is eleg az egy honap, de azt probalom magyarazni hogy szerintem nemet nyelvteruleten nem lenne eleg, a sajatos nemet stilusu gondolkodasmod miatt (lasd kb. tobbeves tanfolyam kell ahhoz hogy pl. felszolgalo vagy bolti elado legyel). A CELTA nem egy nemzetkozi dolog, hanem a Cambridge egyetemnek egy ilyen nyelvtanari gyorstalpalo programja; nem hiszem hogy letezik mas nyelveken az angolon kivul. Egyebkent a CELTA kimondottan felnottek oktatasara specializalodik, nem gyerekekre.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 22:23:41

@charlieharper:
Neked nincs olyan érzésed, mintha valami külföldi szöveg lenne géppel lefordítva?

Teljesen értelmetlen mondatok (millió hibával).

"800 éles helyzet..." - biztosan tűzoltó a lelkem :D

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 22:24:34

@charlieharper:
Egészségére váljon.
Na de ebben várt tőlünk megerősítést?

2013.10.15. 22:24:48

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: nalunk vasarnap egy idoben menetrendszeruen megjenetek koran reggel valami hitteritok. Ratamaszkodtak a csengore, kinyitom felalomba es egy mosolygo arc belekiabalt az arcomba, hogy Jesus loves you. En meg vissza, hogy Good on him es becsuktam az ajtot

mirx 2013.10.15. 22:25:26

@charlieharper:
Szerintem az ilyenek valami színes bibliai kiadványt olvashattak végig a pad alatt az áltisiben, így hát lemaradtak az elemi biológiai, fizikai és kémiai világismeretről, és akkor a magyar nyelvtant és helyesírást ne is említsük.

Andalúzkutya, te vagy a pszichomókus, ugye? Ugye, hogy valamennyire pszichésen terheltnek (vagy szélsőségesen ostobának) kell lenni, hogy ilyen zűrzavaros elméletekre fogékony legyen valaki? Lécci ne mondd, hogy belőlem is előjön egyszer, és aranygömböket fogok keresni a kert sarkában.

2013.10.15. 22:26:47

@mirx: de medium leszel es Diggereknek adsz majd utasitasokat

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 22:27:51

@sodalisO: Te ezt direkt csinalod velunk! Mi meg csak nyaladzunk... Gonosz! :P

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 22:28:17

@tildy:): hát ez úgy működik, ha valakinek jó alakja van, az akármit felvehet!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 22:28:59

@sodalisO:
Neked olyan szerencsés genetikád van hogy nem tudom eldönteni hogy a pedofil vagy a gerontofil énem szóljon hozzád:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

mirx 2013.10.15. 22:29:47

@tildy:): @diggerdriver: sztm a nagyon fiatal csajoknak jól áll, csak nekem mindig olyan otthonk/takarítónő-fílingem van tőle

mindig elképzelem, hogy tele van a táskájuk ablakpucolóval meg koszos rongyokkal, csak kiugrottak a bótba, mert elfogyott a sidol :)

mirx 2013.10.15. 22:32:05

@charlieharper: amúgy a Sólymos fotók sima indexes fotók

de ez is milyen.. ki a szösz tölt le egy rakás indexes fotót, hogy utána felpakolja a saját galériájába, miközben simán linkelhetné az eredeti galériát 1 mozdulattal... mibe, hogy egy félnapot eltökölt ezzel a szerencsétlen :D

BTBTBT 2013.10.15. 22:32:20

@Cascabel:
"A fiukkal inkabb Esther Vilar konyvet kellene elolvastatni kotelezoen es tobbszor."

De jó, hogy nem vagyok egyedül, aki olvasta már Vilar kis kötetét. Nekem magyarul volt meg: "Az idomított férfi" címmel.
Ajánlottam itt már valakinek hónapokkal ezelőtt.
Hatalmas! Sok hülye pasi meg szenved.

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Egy mérnöknek nem megy a multitasking? Ne szívass! :)))

@diggerdriver:
"Fel kell venni a kesztyűt és visszabaszni."
:DDD
Munkásököl, vasököl,
Oda csap, ahova köll.

@andaluzkutya:
"egyeztet HÁ a megjelenés időpontjáról?"
Egyszer azt írta, hogy nem egyezted. Ma meg azt, hogy ismeri a poszterinát. Akkor nem is értem az egészet.

mirx 2013.10.15. 22:32:59

@charlieharper: hú ez már megtörtént... megőrültem!

2013.10.15. 22:34:08

Uj kedvenc site-ot talatam, kosz mirx
Szerintem egesz ejjel ezt fogom bujni. Csak egy pici snippet, es csak ezutan jon a kifejtes

" Állítás: A magyar szent koronát használják fel arra, hogy fekete - azaz öncélú - mágiával minden magyar lelket kalodában tartsanak. Jelen pillanatban is. Becsapják és rabláncon tartják az összes magyar lelket, mindazokat akik hisznek, hittek valaha is a szent korona eszmében."

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 22:34:20

@Barátusz: nem, mert egesz nap itt logok, a munka meg nem halad... bar meg van vissza par ev a project vegeig :DDDDDDDD

misc · http://misc.blog.hu 2013.10.15. 22:34:56

költözzetek északra párszáz kilométert. Ki akarna Los Angelesben lakni ha San Francisco környékén is lehet.

mirx 2013.10.15. 22:35:07

@charlieharper: ez nem valami ilyen szabadkőműveses összeesküvéselméletes baromság?

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.15. 22:35:19

@mirx: :-DDDD :-P
@tildy:): Hát édesem, akkor most egy világ omolhatott össze benned! :-DD A régi cicanadrágok, azok kicsit más anyagból készültek ám, nekem is volt, pl olyat most fel nem vennék !
Abban azért biztos lehetsz, ha nem állna rajtam jól , én lennék az első aki nem venné fel. El vagyok látva önkritikával, rendesen!!!! :-))))
@Mr. Long [wannabe Briton]: Na , nem csigázok én senkit semmivel, csak a hócipőm tele van már ezzel az idióta leggings témával. Ezt rágjuk itt már lassan 2 hete , majdnem minden nap. :-DDD
@diggerdriver: Darling, it's up to you!!!! :-PPPP

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 22:37:07

@charlieharper: JAAAAAAAAAAAAAAAJ!!!!!! Ilyen koronas hulyeseget hallottam mar en is. Azert van a "hagyomanyos" koronatol eltero alakja, hogy az igaz magyar kiralyt ne tudjak kulso erok befolyasolni, mert learnyekolja a fejet. Fasza, mint az amcsi filmekben, amikor alufolia csakot tesznek a fejukre...

2013.10.15. 22:38:10

@mirx: nem. Az judaisztikan alapszik. Kabbalai elmelet szerint egy zsido, akit nem keszitettek Kabbalah tanulasra rossz kovetkezteseket vont le egy meditacio alatt --> freemasonary

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 22:38:12

@sodalisO: "Abban azért biztos lehetsz, ha nem állna rajtam jól , én lennék az első aki nem venné fel." Igy meg mi leszunk az elsok, akik le akarjak venni rolad! :)))))))))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 22:41:02

@charlieharper:
Hozzánk egyszer jöttek itt, Svédországban.
Nagyon kedvesen mondták a magukét, mire szóltam, hogy "Ácsi, nem vagyok hívő".
Ezt már párszor hallhatták, mert azzal vágtak vissza, hogy "De az élet értelme csak érdekel, arról is beszélgethetünk!"
Aztán jött a lefagyás, mikor bevallottam, hogy az élt értelme sem érdekel, vagyok és jónapot, nem kell nekem bele varázs.

Belátták, hogy nem fog menni és távoztak :)

Szent korona eszme az magyarul az "óda, a bukósisakhoz"?

Mesterlövész 2013.10.15. 22:41:04

Fel nem tudom fogni, hogy hogyan gondolkozhat valaki azon, hogy IDE visszajön. Ez az ország egészen egyszerűen nem működik, a biciklit kilopják alólad, barmok a parlamentben minden nap új ökörséget találnak ki, nehogy egy perc nyugtod is legyen, ezenkívül lehetetlen normálisan megélni. Mindenki elmegy innen, rohad az egész társadalom mind szerkezetileg, mind morálisan, iszonyatos mértékben. De végülis nem az én döntésem, belőlem csak a józan ész szólt.

Mesterlövész 2013.10.15. 22:41:04

@Józsi01: Nincs rendben, de az itteninél még úgy is nagyságrendekkel jobb. Amerika működik, ezen körülmények ellenére, még Mo. a konjunktúra idején is csak vegetál.

Mesterlövész 2013.10.15. 22:41:04

@Grega: Igen bazmeg, a trónörökös, nem a gyári munkás, vagy a piaci eladó. Csak nem a felső 1% alapján kell ám megítélni a többség helyzetét, mert nemá', nem lesz ugyanaz!

Grega 2013.10.15. 22:41:04

@mirx: ezért írtam, hogy nézz utána nyugodtan. Ugyanígy annak is utánanézhetsz, hogy melyik országban van pl. arányosan a legtöbb klinikai (major) depressziós eset: véletlenül az USÁ-ban. Nyilván véletlen, és nincsenek ennek szociális és tömeglélektani okai...

Te érzelmi szinten vagy antimagyar -- ezen a blogon te vagy többségben --, ennek ezeregy oka lehet. De ha nem lenne HU alapvetően jó hely, pl. én se jöttem volna haza Szingapúrból.

2013.10.15. 22:41:04

@diggerdriver:
" Igazából nekem csak a Skype-hoz és a Voipcheap-hez kell a hang "
Pedig hasznalhatnad masra is, pl. surround hang lejatszasara ( *.ac3, *.dts, *.m2ts vagy *.mkv ) Sok jo zene van ilyen formatumokban vagy DVD - n vagy onallo file - kent is ( tobb szaz letoltheto t....s site - okrol) Csak 5.1 hangfalakat kell beszerezni hozza, amik relative olcsoak ( 50$ korul ) es megfelelo lejatszo software - t (pl. vlc mediaplayer, ingyenes) A surround hangzas uj dimenziokat ad a stereohoz szokott zenekedvelonek. En egyszeru netbook - on is ilyen zenet szoktam hallgatni, external ( USB) hangkartyaval, amin van 5.1 vagy 7.1 kimenet. Pink Floyd vagy Alan Parson studiofelvetelek surround hangzasban csodalatosak! Erdemes kiprobalni nem csak neked, hanem masnak is.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 22:41:46

@mirx: Nem tudom kik akarjak az igaz magyar kiralyt befolyasolni, de minden lehetseges. Gyanitom a kis kereszt meg azert van rajta, mert ott tud komunkialni a sziriusziakkal...

De a legjobb cuccot ma olvastam GYIK-on (abba kellene hagynom...)! A magyar ostortenetrol azert nem lehet tudni semmit, mert az egesz magyar tortenelem hamisitvany es az igazirol csak nagyon keveset tudunk... Kerem valaki lojjon le!

2013.10.15. 22:43:30

@Mr. Long [wannabe Briton]: azonnal kuld a linket
Az ilyen oldalakrol miert nem hallottam eddig soha???!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 22:44:09

@nyuszigonosz:
Najah, nem hiába a világ legjobbja :)

Lesz majd letargia holnap, inkább nem most kérek fizetésemelést :D

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.15. 22:44:14

@rezsoatya: Egyetértek! :-P
@Mr. Long [wannabe Briton]: Asszony otthon ? Vegyél neki egyet , adjad rá, oszt aztán meg vedd le róla, gondolom "neki is hasonló van" mint nekem !!! :-P

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 22:45:09

@charlieharper: Sajnos ezt a zavarszuros cuccot regen olvastam.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 22:47:24

@sodalisO: Nem tudom, neki Tezenises van. De nincs itthon. Karacsonyig egyedul vagyok het kozben, azert erek ra ide irogatni. Bar ket hetig itthon lesz jovohettol.

BTBTBT 2013.10.15. 22:47:26

@sodalisO:
"nekem rengeteg leggingszem van"
Akkor ezért bámulnak annyira a fodrászatban, mi? :)))

"a nő egy nagyon érzékeny hangszer, amin játszani csak odaadással, és gyengédséggel szabad."
Nem a te idézedet volt, de... És a férfiakkal hogyan is kell (kéne) bánni?

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Ne aggódj, a projekt minden egyes eBay-es rendeléssel csúszik egy napot. :)))

mirx 2013.10.15. 22:49:19

@Grega: És hol nézzek utána, édesem?

Figyi, segítek, elmondom, mi veled a probléma.

Ideírom neked ezt így ni: Egy kaliforniai middle class családnak jobb az élete (közérzet, hangulat, szabadidő, környezet), mint egy magyarországi középosztálybeli családnak.

Erre te megkérdezed, hogy ezt a borzasztó szubjektív és nehezen bizonyítható állítást úgy mégis honnan a lópikulából akasztottam le, teljesen jogosan. És én mit bírok borzasztóan intelligensen válaszolni: NÉZZ UTÁNA.

Na remélem, már elő is vetted a Google-t meg a Minisztériumi statisztikákat, és beláttad, hogy igazam van.

Úgyhogy ezen a szinten én be is fejeztem, az engem való minősítgetésed meg antimagyarkodásod is alátámasztja a logikus gondolkodás és érvelés képességének teljes hiányát, márpedig én ezzel egyáltalán nem tudok mit kezdeni, az ilyen asztalcsapkodós "DE MONDOM HOGY VAN ISTEN, NÉZZ UTÁNA" típusú kocsmai szintű diszkussziókban se időm, se kedvem részt venni, mert baromira nem szórakoztatóak.

A sértettséged meg szerintem vidd máshova...

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 22:49:26

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Nekem ettől kezd lüktetni az ér a halántékomon :)
Ez az állandó "magyarok sz@rták a spanyol viaszt" dolog... és a durva, hogy ebben van, aki hinni tud.
Mennyire lehet elkeseredett és reménytelen?

eagles 2013.10.15. 22:49:29

@rezsoatya:

" hát ez úgy működik, ha valakinek jó alakja van, az akármit felvehet"

De csak kis időre. Aztán gyorsan vesse le.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.10.15. 22:49:41

@Cascabel:
Bocs de ha én este elfordítom a markoló kulcsát off állásba akkortól kezdve csönd legyen.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 22:50:33

@Barátusz: Most nagyobb bajok vannak a cegnel. A mellettunk levo team egy resze egesz egyszeruen elment egy masik ceghez itt MCR-ben. minden poziban kb 10-15k-val tobbet kapnak, ugy tudom. Persze az en szakteruletemhez orszagot kellene valtanom hozzajuk, azt meg nem akarok.

mirx 2013.10.15. 22:52:22

@mirx: Ja és amúgy, drága Gregi, a másik minősítgetése minden esetben annak a jele, hogy az illető kifogyott effektíve az érvekből (a te esetedben ez ugye el se kezdődött :D), még mielőtt levágsz itt megint valami elkeseredett cirádát arról, hogy ÉN micsoda lehetetlen, borzasztó alak vagyok - ahelyett, hogy VÉGRE bármi kézzelfogható, tényszerű alapot adnál a hangzatos, ám megalapozatlan kijelentéseidnek.

2013.10.15. 22:53:45

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: olvasoi level ugyanazon az oldalon
"az egészet a háttérkormány (mely minden ország kormányát irányítja) és a Vatikán közös erővel vezérli"

Remelem Szaudit es Izraelt is a minden orszagba sorolta az iro

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 22:53:51

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]: Ne aggodj, volt aki az 5000 (igen harom nulla) eves ostortenetunket akarta kutatni. Aztan megjelent egy birca, aki nekiallt okoskodni. Hogy mikortol beszelunk neprol, meg nemzetrol, meg stb. A szerencsetlen kerdezo ugyanis a magyar NEP ostortenetet karta megtudni... jah, de nep meg nemzet kb 50 es 150 evvel jott letre (nem emlekszem mikor melyik) az al birca szerint... Abba is maradt a beszelgetes!

BTBTBT 2013.10.15. 22:53:57

@Grega:
"ha nem lenne HU alapvetően jó hely, pl. én se jöttem volna haza"
Mo. élhetősége szempontjából hol releváns az, hogy te hazamentél Szingapúrból?

@tildy:):
B+! Hánynom kell ettől a rózsaszíntől. :)))

@Cascabel:
"Pink Floyd vagy Alan Parson studiofelvetelek surround hangzasban csodalatosak!"
Amennyiben surround-ra kevert audiót hallgatsz, akkor igen. De a 2.0-ás mix nem fog surroundban szólni.

mirx 2013.10.15. 22:56:09

@Mr. Long [wannabe Briton]: vaze ezzel fogok álmodni, őstörténettel meg szíriusszal banyek...

errről hallottál amúgy?
hu.wikipedia.org/wiki/Arvisur%C3%A1k
a fenti két blogot vezető két NASA-tudós (és egyben agysebész) hivatkoznak erre.
egy kohász által összefoglalt palóc regevilág
mik vannak!

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 22:59:28

@mirx: Nabameg! Akkor leforditjuk minden nyelvre ezt, mert mekkora csalas, hogy csak magyarok tudjak elolvasni. A tobbi alarendelt nep meg nem is tudja ki az igazi fonok...
(csak az elso ketsort olvastam ,az is sok volt!)

nyuszigonosz 2013.10.15. 22:59:58

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Pontosítok: Németország csak a 3. helyen van a világ legjobbjai között a fociban: Spanyolország és Argentína után.

A svédeknek meg még van esélyük a VB kvalifikációra.

BTBTBT 2013.10.15. 23:00:24

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Számodra ez nem lehet akkora baj. Főleg, ha nem is akarsz országot váltani.
Mert az asszony sem akar.

@mirx:
"ÉN micsoda lehetetlen, borzasztó alak vagyok"
Miért? Nem az vagy? :)))
(vicc, ha veszed)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 23:05:58

@Barátusz: Ez nekem nem baj, hogy lelepnek, mert nem erint. Jol elvagyok itt. BAr annyira megviselte a cegvezetest a lelepesi hullam, hogy meg az uk/europai igazgatonk (hivatalosan ez a neve) is ideutazott es probalta meggyozni oket, de sikertelenul.

mirx 2013.10.15. 23:07:15

banyek, ez a téma egy aranybánya

van pl 2500-ért forintért rezgésemelő élő közvetítés
www.mesterlet.hu/

hát a hülyének is megéri...

mirx 2013.10.15. 23:07:58

@Barátusz: de, de tudod, mit mondott Don Quijote :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 23:10:25

@mirx: Ez a Kryon a Star Trek-bol van, vagy Csillagkapus?

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.10.15. 23:11:54

@tilmir: "Ha én írok valamit, mindig itt szoktam lenni, Így nem sok értelmét látom. Vagy majd elolvassa magában a kommenteket és utólag elemez? "

Szerintem szegeny nem akar megszolalni, annyian kielemeztuk itt, hogy tobb Tableno kotetet kitenne :))) nyuszi-sapka esete lenne valoszinuleg, mert akarmit is mond, az valakinek nem tetszene:)

BTBTBT 2013.10.15. 23:12:23

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Az UK/európai igazgató szar menedzser. Ha annyira szuksége van azokra a távoz kollégákra, akkor mindnek ajánl 10-15 ezerrel többet.

@mirx:
Beletrafáltam?! :)))
Melyik bölcsességére gondolsz? Don Quijote sok mindent mondott.

A legutóbbi belinkelt weblappal kapcsolatban:
Ki az aki a "spirituális" után zárójelbe teszi, hogy "lelki, szellemi"?
Ráadásul óvakodom az olyan emberektől, akik sokszor írják-mondják, hogy "én".

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.15. 23:12:25

@Barátusz: :D:D:D
Hat van mas szinben is, de fel nem vennem. Mondom, utoljara gyerekkent volt valami hasonlo rajtam.

@Mr. Long [wannabe Briton]: valami ilyesmi volt nalunk is. Erdekes.

2013.10.15. 23:14:13

@Mr. Long [wannabe Briton]: Kryonra a valasz a site-rol,
"Már számtalanszor említettem, milyen céllal érkeztem a Földre…már beszéltem arról, hogy az utóbbi 50 év alatt előidézett változások ,melyek átformálták bolygótokat, tették szükségessé ismét jelenlétemet. Korrekciókat hajtok végre mágneses hálótok rendszerében, ..."

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 23:16:11

@Barátusz: Lehet, de nemismerem ayt a teamet, igaz nem tudom mi volt a hatterben. Meg lehet szamukra jobb az a ceg.

@tildy:): Egy helyen dolgoznank? :)

mirx 2013.10.15. 23:16:33

@Barátusz: összevissza beszélek, Cyrano-ra gondoltam, Don Quijote púpos volt, Cyrano-nak meg hatalmas orra volt :)

Mert magamat kigúnyolom, ha kell,
De hogy más mondja, azt nem tűröm el!

:o)

morsels (törölt) 2013.10.15. 23:18:10

@andaluzkutya:
Hat, ha jo penzt csinalnal egy olyan helyen, mint California, akkor szinte biztos, hogy szovesen elnel ott :-)
Persze a te szakmadban eleg nagy a konkurencia.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.15. 23:18:42

@Mr. Long [wannabe Briton]: Nem hinnem:) Meg itt nem EU-s fonok van. De mintha ugyanazt latnam pepitaban.

2013.10.15. 23:18:48

@morsels: de hatalmas a clientele

mirx 2013.10.15. 23:19:14

@Mr. Long [wannabe Briton]: Ez annak a Lee Carrolnak a találmánya (AGYMENÉSE - a szerk.), aki ezt az egész "indigó gyerek"-baromságot találta ki.

BTBTBT 2013.10.15. 23:19:52

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Az Han Solo lesz. :)))

@tildy:):
Jó lábú és seggű nőn eszméletlenül jól állnak ezek a tapadós cuccok, akár leggings is. Öröm nézni őket. :)))

@mirx:
Nagy orrod lenne? :)

Miért baj, ha más "gúnyol ki", főleg ha te is képes vagy rá magaddal kapcsolatban?

2013.10.15. 23:20:04

@Barátusz:
Akkor mar ketten vagyunk!!! :) En angolul olvastam, a valasom utani idokben, kb 10 eve. Az segitett atveszelni. Nem is tudtam, hogy megjelent mar magyarul. Nagy tervem volt a leforditasa, csak szokas szerint kozbejottek meg nagyobb es jobb tervek:) Igy nem valosul meg egyik sem:)

2013.10.15. 23:20:04

@Barátusz:
Mint irtam is, 5.1 vagy 7.1 keveresrol ( es hangkimenetrol, hangszorokrol - 6 vagy 8 db. ) van szo, studioban kevertrol, nem amatorok altal. Alan Parsont csak azert emlitettem, mert o hangmernok es a Projectnek vannak kituno szamaik.

Grega 2013.10.15. 23:20:04

@mirx: "A sértettséged meg szerintem vidd máshova..."

Most magadról beszélsz, ez elég egyértelmű. Ne csak "nézz utána", hanem "nézz magadba", de tényleg ne az én kedvemért.

Én mitől lennék sértett? A sokat emlegetett bpesti (felső) középosztályban nőttem fel, bejártam a fél világot, de mindig hazajöttem.

Grega 2013.10.15. 23:20:04

@Barátusz: "Mo. élhetősége szempontjából hol releváns az, hogy te hazamentél Szingapúrból?"

Minden lehetséges helyen releváns. :)

2013.10.15. 23:20:04

@diggerdriver:
OK, megertelek. Sokszor nalam is a csend a legfontosabb (azert elek egyedul) De a zene sokszor segit ( azert is elek egyedul ) :)))

2013.10.15. 23:20:10

Kedves HA!
Le tudnad venni a kesleltetest ill. moderaciot a hozzaszolasaimrol? Megkoszonnem:) Nagyon irritalo, hogy orakkal kesobb jelennek meg:( (amugy zopilote vagyok, csak elfelejtettem az indapassz jelszavamat, ezert hasznalom a regit, a csorgokigyosat)
THX

2013.10.15. 23:20:58

@mirx: ezt valahonban ismernem kene (indigo gyerek)?

2013.10.15. 23:21:09

@charlieharper:
Ez hasonlo a Fonograf egy szamabol valo sorhoz:
" Uj dimenziokba helyezem eletem algoritmusat "
Tobb, mint 35 eve hallottam elosszor ( FG4 ) nagyon bennem maradt. Ettol fuggetlenul egy jo album, sokszor hallgatom, a retro feeling miatt:) ( is ) Mint a retro cigaretta, a mezitlabas Symphonia.

2013.10.15. 23:22:59

@Grega: Sing szavatossagi ideje egy atlag europaink (kivetel mazochistak), 2 ev. Utana a zombie statuszt kapod

mirx 2013.10.15. 23:24:32

@Grega: És? Te hazamentél, millióan meg nem, mert ők nem érzik otthon jobban magukat. De te már állításokat és tényeket gyártasz abból, hogy TE mit élsz meg.

Ez az a fajta szűklátókörűség, mikor a városi gyerek végre elmegy falura, lát egy fekete birkát, és akkor azt hiszi, hogy minden birka fekete. Mert hogy hát ő olyat látott.

Egyszerű: semmilyen érvvel, statisztikával, hivatkozással nem tudod alátámasztani, amiket állítasz. (Segítek: a "nézz utána" nem érv - általános iskola 5. osztály).
Persze a te kis élettörténeted kivéve, ami speciel a kutyát nem érdekel, már bocs. :)

Határátkelő 2013.10.15. 23:26:21

@Cascabel: Feltettelek, de azért az "órákkal később" túlzás. :) Vagy rendszerhiba, mert én azt követően, hogy látom az adminban, elég gyorsan (max. félóra) be szoktam engedni. Na, mindegy, szóval bent vagy. :)

mirx 2013.10.15. 23:27:12

@Barátusz: Amúgy nem baj. Jelen esetben egy olyan ember próbálkozott, akiből szellemileg, bevallom, hát nem sokat nézek ki. Ami még önmagában nem baj. Az olyan egyszerű embereket is szeretem, akik jóindulatúak, vagy kedvesek, vagy legalább jószívűek.
Nade amikor kiáll hepciáskodni egy olyan, aki egyik sem, az rohadtul szokott idegesíteni :)

Apám mondta mindig, a legrosszabb, amikor az ostobaság végtelen kitartással párosul.

2013.10.15. 23:28:54

Hogy a poszthoz is hozzaszoljak:
Akinek nem tetszik a public oktatasi rendszer van lehetosege homeschooling or homeschool (also called home education or home based learning) oktatasra is. Amerikaban ( USA, Kanada ) nagyon nepszeru ez a forma.

mirx 2013.10.15. 23:29:24

@charlieharper: Jajj, így hívják az autista gyerekeket ezoterikus körökben, ma már ez a divat, ki se mondhatod, hogy "sérült" vagy autisztikus a gyerek, mert csúnyán néznek rád... nekik "indigó" gyerekük van

Érted, indigókék az aurájuk, vagy mi.

2013.10.15. 23:30:19

@Határátkelő:
Igertem, hogy megkoszonom. Tehat:
Thank you! :)
( tuloztam az orakkal, bar nekem annak tuntek ) :)

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 23:30:49

Na most segitek onlone asszonynak angol jelentkezest kitolteni. Kezdunk viitazni a megfelelo szohasznalatrol... Persze okeri, hgy mondjam mit irjon es kb a mondat eleji "I" volt az ami megfelelt neki...

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.15. 23:31:11

@tildy:): "Hat van mas szinben is, de fel nem vennem." Attól, hogy te fel nem vennéd, még nagyon sok nő felveszi!!!!!! Nem gondolom, hogy ők mind igénytelen , bunkók lennének. A baj az, hogy sok nőnek, nincs önkritikája!!!!!!! És ez nem leggings kérdése!!! Egy jó alakú nőnek a lábán , vagy deréktól lefelé , mindegy mit vesz fel, üvegnylon harisnya, neccharisnya, vékony vagy vastag harisnyanadrág........mindegy mi, bármiben csinos, de ha az ilyen felvesz egy cicagatyót bizony , hogy abban is dögös:::::!!! Evvan, :-P

morsels (törölt) 2013.10.15. 23:33:16

@mirx:
Es az amerikaiak 'nagykepusege' zavar teged.

mirx 2013.10.15. 23:34:13

@sodalisO: Viszont a dögös és az ízléses nem ugyanaz. Láttam én már jópár nőt az út szélén, akire tuti felállt a pasasoknak, de azért igen messze voltak attól, amilyen szerkóban egyáltalán a sarki trafikba én lemennék.

Nekem nem tetszik, amikor egy nő ruházkodásának a szexiség a fő üzenete, és nem az jó ízlés. Szerintem annak húspiacos/árus jellege van. Egy igazán jó nőt teljesen visszafogott ruhákban is megbámulnak. (Én már csak tudom :D)

mirx 2013.10.15. 23:35:02

@morsels: neked meg már megint mi a problémád? :)))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.15. 23:35:23

@mirx: Így van, egyetértek, én is tudom !! :-DDDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.15. 23:36:27

@mirx: Ja és a lényeg lemaradt, még sosem néztek kurvának! :-PP

mirx 2013.10.15. 23:37:23

@sodalisO: képzeld, engem már igen :d

BTBTBT 2013.10.15. 23:37:26

@Cascabel:
Remélem, hogy több, mint ketten vagyunk, mert ez igazán kijózanító olvasmány. Jóval válás előtt érdemes forgatni, mert sok baromságtól kímélheti meg magát az ember fia.
Idén nyáron magammal hoztam, hogy ismét elolvassam.
1990-ben jelent meg magyarul. Így néz ki -

kepfeltoltes.hu/131015/E.Vilar_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Azért jegyeztem meg a hangfelvételeket, mert ugyan volt szó 7,1-es és 5,1-es kimenetekről meg hangfalakról, de hangfelvételről nem.
Nem a Floysdra értem, de az a gondom, hogy sokszor elszúrják a keverést. A NIN-től a "With Teeth" sem volt nagy szám.

@mirx:
Nem az ő védelmében, de mondjuk azért te sem ismered őt, hogy ilyen határozottan kijelents ilyesmit néhány komment alapján.

Mit csináltál volna a vasárnapi alakkal, aki engem "alapvető emberi tulajdonságok nélküli"-nek titulált? (Lehet, hogy hallott valami Musil nevű alakról?)
Mosolyogtam rajta.

@Grega:
"Minden lehetséges helyen releváns. :) "
Tévedés. Egyedül számodra releváns. Az pedig nem mérvadó egy ország lakosságára vetítve. :)

morsels (törölt) 2013.10.15. 23:38:54

@charlieharper:
Ez egy new age, ezoterikus iranyzat, miszerint az emberisegnek egy olyan jellegu kapcsolatot kene teremtenie a foldanyaval, ami altal az osszes ember egy organikus szervezetet alkotna, ami csak jot tenne a sajat es a fold erdekeben.
Az indigo gyerekek a jovo tarsadalma, ok mar azok, akik automatikusan kapcsolodnak egy mas szintu tarsadalmi formalodashoz, ami egy elheto Foldet eredmenyez.

:-)

mirx 2013.10.15. 23:41:25

@Barátusz: Figyi, mikor megkérdőjeleztem az állításai valóságalapját, egyből a személyemet támadta meg.

Az ilyesmi egyszerre rosszindulatú és nem is vall túl fényes intelligenciára, sajnálom.

Érvek meg azóta sincsenek... mondjuk már nem is érdekelnek.

De banyek, legalább nyomokban valami humort tartalmazna a dolog, de azt se. Az idegenszívűség persze véresen komoly dolog, azt tudjuk.

morsels (törölt) 2013.10.15. 23:41:37

@mirx: En megmondtam neked, hogy en mit csinalok, te meg nem mondtad meg. Ugye :-)

Szoval mit csinalsz? Es nem vagyok adoellenor. Csak kivancsi vagyok, hogy mitol vagy ilyen magabiztos. Marmint azon kivul, hogy jol elsz es nincs problemad azzal, hogy hol neveld fel a gyereked (amennyiben van).

Es azert kerdezem, mert ha mar cikized peldaul a posztot irot, meg te sosem elnel amerikaban, akkor persze hogy kivancsi vagyok. Nem, nem kotozkodes, kivancsisag.

BTBTBT 2013.10.15. 23:42:05

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Egyszer próbáld ki, hogy nem segítesz neki. Hadd töltse ki a maga módján. Akkor még tanulhat is a hibáiból.

mirx 2013.10.15. 23:42:39

@Barátusz: Ja, amúgy azt az alapvető emberi tulajdonságok nélküli megjegyzést egyáltalán nem tudtam értelmezni. Fél veséd van vagy mi? :))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 23:43:16

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Ma csupa ígéretes információhoz jutok. Kár, hogy holnapra kialszom és elfelejtem :)

@charlieharper:
Micsoda? Ágyékkormány? Ágyékjoystickról már hallottam, de kormányról?!

@nyuszigonosz:
Ez teljesen téves információ.
Argentína Maradona óta a kézilabdával összevontan kapja a pontokat.
Spanyolország pedig a színészi teljesíményért is kap, azaz valahányszor "spanyol" kapja a legjobb színésznek járó Oskar-t, jóváírnak pontot a spanyol válogatottnak is.

Igazi footballt a németek, hollandok és az angolok játszanak (Rooney nélkül).

2013.10.15. 23:43:42

@mirx: figyelj, masik olvasoi level ugyanarrol a site-rol
"Nekem az Arvisuraolvasas ota mindig a beszelo borostyan ugrik be. Bar emlekeim szerint az a Sziriusziakkal segitett tarsalogni, nem a szellemvilaggal, de az is lehet, h a Sziriusziakon ment keresztul, a szellemekhez. "
Olvasonk email cime alapjan a Patyolatchemicals-nal dolgozik

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 23:46:09

lanyok, elnezest, hogy beleszolok, de @mirx: most akkor eliteled a szexis ruhat, te "jo izlessel" oltozol, megis teged mar neztek kurvanak? Hogyis van ez?

mirx 2013.10.15. 23:46:20

@morsels: De hiszen én nem cikiztem a posztírót, hol cikiztem? Csak leírtam, hogy megértem, mert nekem se jött be Amerika. Amiért le is cs..tek egy páran (pedig írtam, hogy tök szubjektív), úgyhogy ne kezdd te is.
(a telkó szektorban vagyok egyékbként, üzleti kommunikáció, job title: senior technical engineer. mérnöki munkát végzek.)

*még mindig azon gondolkodik, hol cikizte a posztolót*

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 23:46:41

@Barátusz: Jo is lenne! De akkor az lenne a baja... A fo problema az, hogy en sem tudom mit kellene irni, igy lovoldozok a levegobe. Felsoroltak kulonfele tulajdonsagokat a munkakori leirasban, amik szuksegesek es ezekbol kell parat kifejteni par mondatban miert fontos, hogy valositotta meg eddig... Na ilyet meg nem csinaltam es kicsit nehez. [Mernok vagyok, lerajzolom, nem elmondom. :) ] Foleg azz ilyenek a faszasak: "Understanding of child development and learning" Nekem csak a "Bloody Hell!" jutott az eszembe amikor olvastam.

2013.10.15. 23:48:07

@morsels: es mi/ki az a Sziriusz?

mirx 2013.10.15. 23:48:46

@rezsoatya: na ez az, hogy nem a külsőm alapján, ez a vicc! takarítómelót kerestem heti 2 délutánra, és egy pacák felhívta a hirdetést, és odamentem (farmer, póló, tornacipő), és egyből rátért a témára, hogy hát akkor ugye mi a mennyi meg mit vállalok be.

amúgy baromira megijedtem (kis 22 éves p..usz voltam idegen országban), de nem volt erőszakos, csak közölte, hogy ja hát ő nem gondolta, hogy valaki tényleg 10 dollárért takarítani akar, mikor egy óra alatt az ötszörösét is megkaphatná.
úgyhogy szépen elbúcsúztunk egymástól, de utána inkább a vendéglátásban kerestem melót.

mirx 2013.10.15. 23:49:59

@charlieharper:
:D

pont akartam mondani, hogy nem a gyógyszergyár amfetaminrészlegén áll ez a szalag mellett, vagy a varázsgombaválogató üzemben éjszakás? :))

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.15. 23:50:11

@sodalisO: Nem mind, de 90%-nak nincs onkritikaja, az ziher.

BTBTBT 2013.10.15. 23:50:20

@mirx:
Véletlenül nem veszik arcoskodásnak a magabiztosságodat?
Vagy csak szimplán nagy arcod van?
Ha az előbbi, akkor nagyon jól ismerem az érzést. :)

Szerintem az empátia hiányára célzott a sárgabuszos nickes.
Vese mint tulajdonság? :)))
Megvan mind a két vesém, jól is működnek, de - talán éppen ezért? - már gondolkodtam azon, hogy el kéne adni az egyiket. Talán Szingapúrban? Ki fizet többet?

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Egyszer kibírná az ara. Így meg nem fog önállósodni, mert még ilyesmiben is rád támaszkodik.
Mi a f@szért nem guglizza meg az asszonyod, hogy "examples of ..." (és behelyettesíti a kívánt részt)? Annyi mindent le lehet szedni a netről, hogy ihaj!
Szuper dolog a "personal statement". :)))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 23:51:06

@rezsoatya: A luxusprosti, azok [ugy tudom] izlesesen oltozkodnek. :))))

morsels (törölt) 2013.10.15. 23:54:00

@mirx:
Nem, te nem is olvastad el a posztot igazan...
Mert ugye arrol volt szo, hogy aki a posztot irta, az Californiaban elt jopar evet, aztan szuletett a gyerek, aztan mentek Magyarorszagra.

Te csak azt irtad, hogy voltal ott es nem szeretted. Ami persze fasza, nadehat tenyleg a hozzaszolasoknak arrol kell szolnia,hogy ki hol elne?
Mondjuk ez nem veled kezdodott, meg nem akarlak hagymahoz hasonlitani, nade mintha egy minta alakulna ki.

Valaki ir egy posztot, aztan mindenki azon versenyezne, hogy miert nem elne ott... vagy hogy miert hulye a posztolo.

Szoval te eltel ott, aztan nem tetszett. Meg a programozok nem tudtak angolul.
Szoval mit dolgozol? Mit csinalsz, hogy olyan faszan elsz, hogy csak ranezesre meg tudod mondani barkinek, hogy hol basztak el az eletuket?

Tenyleg kivancsi vagyok, nem beszolas, vagy kotozkodes :-)
Csak ha mar ilyen magabiztosan osztod az eszt, erted, akkor biztos van valami hatter.

mirx 2013.10.15. 23:54:23

@Barátusz: hát látod, hogy valaki annak veszi. de amúgy csak az interneten van ekkora szám, valójában egy kicsi, kedves nyuszika vagyok, aki lapít a fűben.
"Csak reszelgetem a körmeimet és hülyeségeket beszélek."
:o)

2013.10.15. 23:55:10

@mirx: 'A halálom az a fölsőruházat nélkül enni leülő férfi.'

Egyetertek, nagyon undorito.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.15. 23:55:22

@Barátusz: Ja onallosodik, most kb egy ora utan kert csak segitseget. Meg mar megirt egy csomot, csak elakadt. Ilyen hulyeseget egyszer kell csak megirni, a kovetkezo jelentkezeshez mar csak kopipeszt lesz :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.15. 23:55:32

@Barátusz: Nem szoktam nok segget nezegetni. Ferfiaket annal inkabb, de a nok segget nem.

2013.10.15. 23:55:57

@morsels: mirx meg fotot is kuldott zurichi ablakabol, fuggonye es mosogepe (esetleg meg szaritogepe is) van bent a lakasban!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.15. 23:56:05

@morsels:
OMFG :)

Ez a nagy, közös tudat is valami komunizmushoz hasonló égi tünemény, hogy csak dolgozni, fejlődni, tenni ne kelljen, hanem elegendő lógni a nagy közös csecsen?

rezsoatya (törölt) 2013.10.15. 23:56:39

@Mr. Long [wannabe Briton]: ezt nem mirxnek akartad irni?

@mirx: akkor most teljesen meg vagyok keveredve. Most akkor dicsekszel, vagy panaszkodsz? :-)
A ruhabol indultal ki es pont az ellenkezojet hoztad fel peldanak...

mirx 2013.10.15. 23:57:41

@morsels: Most te is kezded ezt a kommentrendőrködést, hogy szerinted miről kéne a hozzászólásoknak szólnia? Nem akarok beszólni, de te se a poszttal vagy elfogalva, hanem velem. (És a múltkor is ez volt.)
A posztolónak egy csomóan adtak csomóféle tanácsot, én nem, mert A. nincs gyerekem, B. azokkal értek egyet, akik úgy gondolták, hogy a posztolónak nem gyereknevelési, hanem anyagi problémája van.
És én senkinek nem mondtam, hogy hol b.ta el az életét. És kezd idegesíteni, hogy a számba adsz dolgokat, gondolom, mert a belekötéshez épp jól jönne, ha azt és úgy mondtam volna. De sajna nem úgy volt. Bocsi :)

2013.10.16. 00:00:08

@Barátusz:
" Azért jegyeztem meg a hangfelvételeket, mert ugyan volt szó 7,1-es és 5,1-es kimenetekről meg hangfalakról, de hangfelvételről nem. "
Irtam a surround hangfelvetelektol is: dts es ac3 kiterjesztesu file- ok pl. Igaz, ezekben is van 2 csatornara kevert, de az nem surround. Az minimum 4 csatorna, a regi quadrophonic mar idetartozik pl. Mindegy. A lenyeg az, hogy csodalatosak. Ha nem is IMEX hatas, de otthonra megteszi:) A Dolby TrueHD - t es a DTS HD Master Audio - t meg sem merem emliteni, pedig ezek is lejatszhatok otthon egy driggerdriver fele hangkartyaval. Bar nem tudom, hogy a DAC - nak milyen a resolutionja, 24/96 vagy 24/192.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.16. 00:00:08

@mirx: Amugy ezt en is osztom, az anyagi problemak siman ki tudnak utkozni nem anyagi dolgokon is. Egyszeruen "minden" gond tudni lenni olyankor, mindenen fel tudja az ember huzni magat, es TEREL.

Nalunk pl. azota beke es nyugalom van minden teren, miota parom is elkezdett munkahelyen dolgozni.

mirx 2013.10.16. 00:00:17

@rezsoatya: egyik se, csak akartam mondani sodalisO-nak, hogy "engem se", aztán beugrott, hogy de, engem igen :D mivel kérdezted, leírtam a sztorit.

az a fickó már előtte eldöntötte, hogy kurvának fogja nézni a "
leendő takarítónőt", mielőtt még látott volna, ki volt rakva egy valag pénz az asztalra, meg pezsgő.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.16. 00:00:30

@mirx: Na ennek a sztorinak , már bocs de semmi köze az öltözködéshez!!!! Gondolom ezt el akartad mesélni csak úgy .De ilyen sztorit kivétel nélkül azt hiszem minden nő tud mesélni, aki volt 20 éves és volt kerek segge, meg hegyes cicije, és összetalálkozott egy-két parlagi bunkóval!!!!

morsels (törölt) 2013.10.16. 00:01:56

@mirx:
Naszoval... USAban van az in, meg az out crowd.
Az in crowd egy cegnek dolgozik, ahol kap 401k-t, health benefitet, megy egy csomo mas dolgot. A tobbiek azok nem.
Aztan persze vannak a kisvallalkozok, meg vannak a capak, akik kurva nagy penzeket csinalnak.

Namost persze velemenyt mondhatsz a sajat tapasztalataid alapjan az USA-rol, de amit en olvasgtam, az elegge specialis, igy torzitott velemeny lenne.
Ugyanugy egy csomo hozzaszolo szereti az USA-t basztatni, ami mar engem zavar. Pedig en nem az USA-ban elek.

mirx 2013.10.16. 00:01:59

@tildy:): igen, de ezt a korai kommentekben jópáran megfogalmazták (kedves morsel: NEM ÉN), és mivel nem jelentkezett a poszterina, elment teljesen offba a téma.
nem értem, mi ezzel a gond

morsels (törölt) 2013.10.16. 00:02:52

@charlieharper:
Hat megcsinalta, o mar mondhat velemenyt barmirol.

mirx 2013.10.16. 00:03:55

@sodalisO: Ez ennyire általános lenne? Én nem voltam hozzászokva, hogy pénzt ajánljanak ilyesmiért. Szerintem azért a legtöbb férfi (most nem a melósokról beszélek az építkezésen, de mondjuk egy normális munkahelyen/közegben) nagyjából tud viselkedni. Nyilván kivéve ha effektív ribinek öltözöl, de hát akkor meg joggal gondolják azt, hogy áru vagy.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.16. 00:05:14

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Pontos diagnozis (foci vs rugby).
A foci elment a picsogad iranyaba, mindenfele hellokittys C Ronaldok meg vilag fajdalmaval kuzdo olasz focistak miatt.

Hol van mar az az ido, amikor Kahn nyutott labbal tslpalta mellkason az oda nem illo egyedeket (aztsn mindenki ment a dolgara)?

Kernem szepen az osszefoglalot ;)

morsels (törölt) 2013.10.16. 00:05:23

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
Nem, hanem inkabb egyfajta erzelmi kapcsolatot kialakitani a bolygoval, hisz a bolygo egy elo organizmus es mi csak resze vagyunk ennek.

Namost ez persze roviditett valtozata az egesznek, de azt hiszem sokat nem tevedek.

2013.10.16. 00:06:39

@morsels: ok, tehat ok csinaltak a Tesla S-t

morsels (törölt) 2013.10.16. 00:06:48

@mirx:
Nem, nem kezdem el, hisz en nem is vagyok torzskommentelo.
De vagytok paran, akik irritalnak.
Ez van.
Sorry.

mirx 2013.10.16. 00:06:49

@morsels: Figyi, én leírtam a véleményem azok után, hogy ott éltem (nem informatikusként dolgoztam ott, úgyhogy nem tudom, hogy jön ide az in meg out crowd), nyugodtan fejezd ki az egyet nem értésedet, azért van a kommentelés. Én leírtam a totálisan szubjektív benyomásaimat, nekem mondhatod, hogy de az nem úgy van (szerinted), de azt nem mondhatod "hogy de te ezt nem is így élted meg", mert azt viszont én tudom.
Peace :)

mirx 2013.10.16. 00:08:46

@morsels: Akkor azért megkérdezném, hogy saját, önálló véleményed van-e, mert valamiért csak mindig x kommentelőről van kritikád, de az annál inkább.

Szóval nyugodtan fejtsd ki a véleményed a posztról is, ha van.

2013.10.16. 00:10:07

@mirx: @morsels: cicaharc utani triage-t vallalok
De csak holnap reggel, megyek aludni

morsels (törölt) 2013.10.16. 00:10:25

@charlieharper:
Hat, lehet.
Te, en nem mondtam azt, hogy en elhiszem mindezt, hanem csak probaltalak felvilagositani.

Namost persze lehet, hogy az autista gyerekekre mondjak hogy indigo, de vegulis egy olyan 'racionalis' magyarazatot probalnak talalni egy antiszocialis viselkedesre, ami a tudomanyon kivul helyezkedik. A termeszet megertesek es tudomanyos magyarazatanak egy kapcsolasa, ami alapvetoen a new age, azon belol az ezoterika megjelenese es erosodese.

mirx 2013.10.16. 00:12:27

@charlieharper: oszt mennyi? :) 2 internetes petákot rászánok morselre.

morsels (törölt) 2013.10.16. 00:12:44

@mirx:
A posztolorol az a velemenyem, hogy USA-ban kezdte, aztan Magyarorszagon elt, aztan visszament USA-ba.

Egyebkent meg igen, van sajat velemenyem. Peldaul rolad is van. Meg masokrol.
Azt is tudom, hogy ennek nincs jelentosege, senkit nem erdekel.

BTBTBT 2013.10.16. 00:13:52

@mirx:
Kizárt dolog, hogy te a fűben lapítanál. :)))

@Mr. Long [wannabe Briton]:
"[ugy tudom]"
Te is a Soho felé veszed majd az irányt? :)))

Tévedés. Nemcsak egyszer kell leírni, mert a felvételi követelmények sosem ugyanazok, legfeljebb hasonlóak. A "tayloring" - talán mond valamit. Nem, nem a szabóságba kell vinni a CV-t. :)))
Mindig alakítgatni kell rajta egy kicsit.

@tildy:):
"Nem szoktam nok segget nezegetni."
Pedig jó is az - már nekünk, pasiknak.
A férfiseggek, amiket megnézel, leggingsben vannak? Mert farmerben nem mindegyik domborodik rendesen. :)))

@morsels:
Nem mirx védelmében - mert aztán nagy ívben leszarom, hogy ti mit szájkaratéztok itt -, de ha vagyunk páran, akiket nem komálsz - és tudom, hogy én is közéjük tartozom -, akkor szűrjél vagy görgess. :)))

@Cascabel:
Oké, nekem az, amit a surround felvételekről írtál, nem volt egyértelmű, vagy csak átfutottam rajta. Bocs.

A hétvégén - évek óta újra - voltam IMAX-ben. Majdnem szétszakadt az óriási terem a Metallicától. :)))

morsels (törölt) 2013.10.16. 00:14:03

@mirx:
Na latod?
Te alapvetoen lenezel barkit, aztan Baratusz meg haver, mert hasonszoru.

De persze miert ne.
:-)

2013.10.16. 00:16:59

@mirx:
" Szerintem azért a legtöbb férfi (most nem a melósokról beszélek az építkezésen "
Ezt azert nem kellett volna:) Vannak azert " uri prolik " is!
Pl. en:) Komolyan! Vagyunk egy paran itt, akik epitkezesen dolgozunk, es meg csak veletlenul sem vagyunk ilyenek. A neked penzt felajanlo ferfi pl. komuves volt? Csak kerdem:)

BTBTBT 2013.10.16. 00:17:11

@morsels:
Én haverja a mirx-nek?
Megpróbált már néhányszor leoltani. Csodálkozom is, hogy most ennyire tűrhetően megvagyunk itt.

Mindenkinek van mindenkiről véleménye. De kit érdekel?

@Mirjam2:
Akkor is undorító, ha görög félisten teste van? :)))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.16. 00:18:00

A mai forditas majdnem elmaradt!
Have a hegehog defecate!

mirx 2013.10.16. 00:18:01

@morsels: Nálad ez a "vélemény", hogy felsorolod a de facto dolgokat, amiket már tudunk a szövegből?

Szerintem mi nagyon elbeszélünk egymás mellett. Hagyjuk is.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.16. 00:18:55

A mai forditas majdnem elmaradt!
Az elobbi nem helyes, javitottam!
Have a hegehog defecated!

mirx 2013.10.16. 00:19:33

@Cascabel: Ööö bocsánat, én csak építkezésen találkoztam ezzel a nyíltszíni füttyögéssel meg beszólogatással, sehol máshol.

Aztán lehet, hogy a hajótervező irodákban meg a hulladékújrahasznosítóiparban is szokás, csak én még ott nem jártam sose :)))

Te még sose füttyögtél nő után? :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.16. 00:20:23

@Barátusz: Nem, nem leggingsben. Azt nem viselem ( balettot sem nezek) , ha egy ferfi leggingsben van.
Tudod , szerintem jobb, ha csak sejtetni engedi a format a ruha :D

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.16. 00:20:39

@Barátusz: Nem, holnap a havi csapatepites lesz egy pubban a ceg kontojara. Jovo honap gokart + ivas, December Csak ivas, meg osznepi karacsony+ivas.

BTBTBT 2013.10.16. 00:21:17

@charlieharper:
Mirx szobájában zongora is van azon a képen. Vagy legalábbis kottaállvány, ami zongorát feltételez. :)

@morsels:
Nem érzem, hogy az lennék.
De ha igen, akkor ez most fáj neked, vagy mi?

morsels (törölt) 2013.10.16. 00:21:27

@mirx:
Az igazsag az, hogy rolad van velemenyem, arrol a szemelyrol, aki a posztot irta, meg nem alakult ki igazan.
Mert valahol megertem, hogy nem tudja, mit tegyen, Es en nem latom ugy, hogy nyafogott volna, csak nem tud donteni.
Es persze nekunk, kivulalloknak marha egyszeru az, hogy el kell koltozni, nade az sem mindig egyszeru. Nem, nem lehetetlen, de nem is csak ugy tortenik.

Szoval en igy latom.
Valami miatt te azt akarod bizonyitani, hogy nekem nincs velemenyem. Pedig veled kapcsolatban egyre erosebb a velemenyem :-)

mirx 2013.10.16. 00:22:37

@tildy:): tökösnaci nemgyerebe? :)))

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.10.16. 00:22:53

@tildy:): pedig a legjobb, amikor a csavo elottem kezdett el nyujtani es baszottnagy boxer volt a futonadttrag alatt. ugy nezett ki a felgyurodes neki, mint aki beszart...

morsels (törölt) 2013.10.16. 00:23:04

@Barátusz:
Nem, nem faj, egyszeru megallapitas.
A csajnak velemenye van, amihez kell hatter.

mirx 2013.10.16. 00:24:40

@morsels: Nem ügy, de te hisztiztél, hogy miért nem a posztolóról szólnak a kommentek, hát tessék, azért, mert mindenáron a rést keresed, hogy bevihess nekem egy szúrást, pedig tök fölösleges, mert nagyon vastag a páncélom :D

Nem a posztolóról kell feltétlenül véleményt mondani (a mai szerző nem sokat fedett fel magából), hanem a menjek/maradjak kérdéskörről, ami sokaknak sikerült is.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.16. 00:26:15

@mirx: Igen, szerintem általános. Biztos vagyok benne, hogy majdnem minden nő, tud egy vagy több hasonló sztorit mesélni. Öltözettől függetlenül!! Megtörténhet ez bárkivel mackónadrágban, fürdőruhában, miniszoknyában, szolid vagy kihívó göncben!!! Attól függ kinek az útjába kerülsz.Kiabálhat ránk teherautó sofőr, de kaphatunk ajánlatot orvostól is receptpapírra írva. A leggingstől indultunk el, az meg azért messze van a tipikus ribanc öltözettől!!!!
Aki meg ribancnak öltözik az meg vessen magára így járt!!!!

2013.10.16. 00:27:07

@mirx:
Meg nem. Lealacsonyitonak tartom, ugy a no fele mint magam fele a futtyogest. Ellenben beszoltam az elso emeletrol az epitkezes elott setalgato prostinak, hogy " Viriccs babam! Show me your tities honey! " Es viritott, felhuzta a bluzat a holgy, mindannyiunk oromere ( es banatara ) :)

mirx 2013.10.16. 00:27:14

@Barátusz: nem igazi zongora, azzal kikergetném a szomszédokat a kerületből :) csak egy clavinova.

morsels (törölt) 2013.10.16. 00:29:04

@mirx:
Hol hisztiztem?

Egyszeruen azt irtam, hogy barki barmit ir, ti arra hasznaljatok, hogy onmagatokat igazoljatok.
Ez nem hiszti tunderke... egyszeru megfigyeles.

BTBTBT 2013.10.16. 00:30:35

@tildy:):
Hát egy nő fenekét ne csak sejtesse a ruha, hanem gömbölyödjön. Különösen ha nadrágról vagy hasonlóról van szó. :)

@Mr. Long [wannabe Briton]:
Ez inkább csapatrombolás. :)
Már egy ideje van egy olyan érzésem, hogy ezt a főnökök azért csinálják, hogy lássák a beosztottjaikat magukból kivetkőzve (nem hiányos öltözetben). Volt már alkalmam olyasmihez, hogy a főnököt részegen elküldték a picsába. Aztán másnap megtanultak repülni.

@morsels:
Ha nem is az USÁ-ban élsz, miért pörögsz a mai nemtetszést kiváltó amcsi poszton? (Nem, nem bennem váltott ki negatív hozzáállást.)

Továbbra sem mirx védelmében, de meséld már el, hogy neked miféle háttered volt ahhoz a nevetséges "véleményed"-hez, amikor a texasival - aki hozzád hasonlóan egyáltalán nem ismer - nekiálltatok valami hihetetlen baromságfolyamot írogatni rólam néhány hónapja? :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.10.16. 00:33:21

@mirx: De nem am! Ez van. Neha azon filozom, a felmenoim milyen kozervativok, aztan rajovok, en sem vagyok kulonb.

Mondjuk nem erdekel a masik mit vesz fel, amig tolem nem elvaras.

mirx 2013.10.16. 00:34:06

@morsels: Hát, ez van. Itt mindenki hülye, kevés a helikopter. :)

BTBTBT 2013.10.16. 00:34:56

@Cascabel:
Milyen építkezés az, ahol kurvák flangálnak?
Védőital helyett azt adják arrafelé? :)

@mirx:
Miért? A clavinován van hangtompító?
Most azt fogod mondani, hogy a tiéd, te tudjuk, hogy igazából már ott volt a bútorozott bérelt lakásban. :)

rezsoatya (törölt) 2013.10.16. 00:36:46

@Barátusz: a nadrag a fenektol gombolyodik. Legyen az leggings, farmer, stb. Szoval, akinek nincs jo segge, az legfeljebb abrandozhat az "epitomunkasokrol"... :-DDD

2013.10.16. 00:37:33

Be... ok ezen a szemelyeskedeseken:( We are here for a good time. Elojonnek azok a tulajdonsagaink, ami miatt - tobbek kozott - eljottunk otthonrol. Ez valahogy nem okes szerintem:(

morsels (törölt) 2013.10.16. 00:39:06

@Barátusz:
Milyen baromsagfolyan, ami par honapja?

Neked van egy stilusod, amit en nem szeretek. Es nem azert, mert olyan kurvara okos vagy, hanem azert, mert van egy eroszakos felhangja annak, amit es ahogy irsz.
Namost ez a blog kifejezetten olyan stilust probal kovetni, ahol elvileg intelligens erveles idovel egyfajta megegyezest eredmenyez.

De ez csak egy technika alkalmazasa, az eredmeny meg egyre nyilvanvalobb.
(gyakorlatilag meg lehet josolni azt, hogy mi lesz az erdemeny es eddig ez a blog sem lesz kivetel)

BTBTBT 2013.10.16. 00:40:35

@sodalisO:
"szerintem általános. Biztos vagyok benne, hogy majdnem minden nő, tud egy vagy több hasonló sztorit mesélni."
Ezt a "jónő" mondja? Mert a csúnyáknak biztosan beszóltak legalább egyszer, meg az általános, ugye? :)

@rezsoatya:
A női, deréktól lefelé cuccok egy tónusos vagy edzett vádlitól és/vagy combtól is domborodnak. Mondjuk ilyen esetben már a fenék is kerek. :)

morsels (törölt) 2013.10.16. 00:41:13

@mirx:
Meghajlok erverid elott... igazad van.

2013.10.16. 00:41:35

@Barátusz:
Kb 10 eve tortent, egy condominiumon (10 emeletes tarsashaz) dolgoztam eppen, a kurvak egyik utcaja mellett Calgaryban. Reggel 8 - ig setalgattak ott, utolso menetre varva, amikor beszoltam. (azota sem es elotte sem csinaltam ilyet)

Grega 2013.10.16. 00:44:26

@Mesterlövész: rosszindulat, keserűség, reményvesztettség, ezek jönnek át a te hsz-eidből is... Bizonyos szempontból aranybánya ez a blog.

BTBTBT 2013.10.16. 00:46:11

@morsels:
Július eleje? Szárítógép? Amishok? Rémlik, vagy tetteted, hogy ilyen nem is volt?
Nem feltétlenül itt a blogon, de azzal nem vagy egyedül, hogy akadnak, akik nem bírják a stílusomat. Itt ilyenkor lehet görgetni vagy szűrni. Az életben meg odébbállni. És a magabiztosságomat nagyképűségnek venni.

@Cascabel:
"So it goes" - ahogy Vonnegut mondta volt. Sajnos. :(
De olyan, aki nem ismer, ne akarjon leugatni.

Nem megrótalak azért, hogy beszóltál. :)

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.16. 00:47:37

@Barátusz: Milyen "jónő"? :-D Gondolom a jónők nem itt vannak , bár ki tudja?! Ha olyan" egy pasi, az akkor beszól jónőnek, rossznőnek. ! Az mindegy, mert ott a "vagány" beszólás a lényeg! Mert azt hiszi azzal ő a tökös, bátor gyerek. De ezzel már elkalandozunk új vizekre, és én holnap is kelek reggel fél 7-kor. :-DDD
Úgyhogy pá mindenkinek....Ja és reggel a leopárd mintás leggingsben megyek dolgozni meg a kis fekete ruhámban. Gondolom nem túl ribis ! :-))))

BTBTBT 2013.10.16. 00:50:28

Na, ezzel a szájkaratéval megtoltuk 800 felé.

@sodalisO:
Pasik nem szólnak be egy csúnya nőnek, mert annak nincs hegyes cicije meg kerek segge. Fact. :)
Nem túl ribis? Nem a fenét! Viszont holnap az extránál is extrább borravaló üti majd a markodat! :)))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.10.16. 00:54:21

@Barátusz: Nem ebben dolgozom, csak ebben megyek el a munkahelyemig ! Nem mindegy ! :-DD És ez nem ribis! Persze ha ráadjuk egy kurvára akkor mindjárt azzá válik, ez igaz! Rajtam meg csak szimplán csinos, ennyi! :-D
Csúnya nőnek is lehet szép cickója és kerek segge. Viszont feje nem, na arra kell a vödör ....azt mondják! :-D

morsels (törölt) 2013.10.16. 00:57:33

@Barátusz:
Es nekem mi kozom van a szaritogephez, vagy az amishokhoz?
Haver, en senkit nem akarok meggyozni, en csak olvasom, hogy ki milyen velemenyt ir.
Es neha errol van velemenyem.

Alapvetoen nem erdekel, izgat az, hogy peldaul neked, vagy masnak mi a velemenye mondjuk arrol az eletrol, amit en elek.
Viszont talan elnezed nekem, hogy nem fogadom el azt a velemenyt.
Ha zopilote, vagy mountroyal ir valamit, az mas, azzal sem mindig ertek egyet, de ok igy latjak. Es hat ez a szep ugye, hogy nekik is megvan az, ami az o vilaguk, meg nekem is.

Ha megfigyelted, en nem kritizaltam senki eletstilusat. Es nem azert, mert egyetertek, hanem azert, mert mindenkinek joga van a sajat vilagat elni. Aztan hogy ez meddig mukodk, az egy mas dolog.

BTBTBT 2013.10.16. 00:57:53

@sodalisO:
És azt most higgyem el, hogy átöltözöl a melóba? :)))
B+, ha szép cickója van meg kerek segge, akkor az már nem csúnya. :)))
A bányarém fejére kell vödör. A csúnya nem ugyanaz.

BTBTBT 2013.10.16. 01:05:56

@morsels:
"Csupán" annyi közöd van hozzá, hogy az előző napi poszt kommentjeiben csatlakoztál a texasihoz, és mindenféle valóságot nélkülöző marhaságokat írtatok arról, hogy mennyire maradi vagyok azért, mert boldogulok szárítógép nélkül. És ott is úgy kritizáltál egy USÁ-val kapcsolatos dolgot (sz.gép), hogy nem is ott élsz.
Többek között ez volt az, amin akkorákat röhögtünk a többiekkel másnap. :)

Az életstílusodat én sem kritizáltam, véleményem sincs róla (nem is volt), mert azon túl, hogy a negyvenes éveidben jársz (?), Kanadában vagy informatikus és (nem pejoratíve) autóbuzi, semmi mást nem tudok rólad.

2013.10.16. 01:07:36

@Barátusz:
Vonnegut! Egyszer olvastam tole egy irast, amiben az apjaval beszelgetnek a kapitaizmusrol es mondta az oreg, hogy egy nagy elonye van: mindig meg tud ujulni a kapitalizmus. Na, ezt keresem mar evek ota, ezt az irast. Nem ismeros veletlenul? Van vagy 10 konyvem tole, egyben sem talalom. ( vagy ossztevesztem valakivel? )
A szemelyeskedesrol: " azert van minden, mert nem latunk az emberekbe " ( Cseh Tamas utan szabadon - Szulettem Magyarorszagon )

BTBTBT 2013.10.16. 01:20:51

@Cascabel:
A "Galápagos" és a halála után megjelent esszékötetek kivételével mindent olvastam Vonneguttól - még életében, és mindent magyarul -, de ez nem rémlik.
Próbálj szétnézni ebben a kis gyűjteményben.

en.wikiquote.org/wiki/Kurt_Vonnegut

Vagy még itt lehet valami az apjáról -

www.vonnegutreview.com/2013/08/vonneguts-sermon-on-the-mount.html

A személyeskedéses kitétellel részben egyetértek.
Nemcsak az fontos, hogy mennyire ismerjük a másikat, hanem hogy magunkkal mennyire vagyunk tisztában, amikor reagálunk mások tetteire/szavaira.

2013.10.16. 01:29:10

@Barátusz:
Thx:) Ezek szerint el kell olvasnom azt a Galapagost, lehet, hogy abban lesz. Az biztos, a halala elott olvastam az emlitett irasat. Megegyszer kösz:)

BTBTBT 2013.10.16. 01:41:49

@Cascabel:
Nincs mit.
A halálakor éppen az "Isten hozott a majomházban!" című novellagyűjtemény volt soron. Erdetiben azt hiszem: "Welcome to the Monkey House".
A "Galápagos" viszont angolul van meg, ideje lenne már sort keríteni rá.
De előbb úgyis Bukowski jön. :)

andaluzkutya 2013.10.16. 06:16:30

@morsels: Viszont nem kell ahhoz Kaliforniáig menni, hogy jó pénzt csináljak a szakmámban;) És vannak helyek, ahol az általam említett dolgokra kevésbé adnak. Pl. itt.
Alighanem Kaliforniában többet kereshetnék, de a pénz nem minden. Egy bizonyos szint fölött:)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.10.16. 07:14:24

@sodalisO:

"A leggingstől indultunk el, az meg azért messze van a tipikus ribanc öltözettől!!!!"

Pontosan. A prostik ritkán vannak leggingsben.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.10.16. 07:15:27

@Cascabel:
Pedig cicanaci utan cicaharc. Nincs is ennel jobb :)
Pont jokor mentem aludni.

Mrs.Columbo 2013.10.16. 08:08:09

"Mi most abban a helyzetben vagyunk, hogy egyáltalán nem tudjuk kihasználni a Los Angeles kínálta lehetőségeket, mert anyagilag nem engedhetjük meg. Olyan állásajánlatokat kapok, ahol a fizetésem kevesebb lenne, mint Magyarországon. Ez szintén elgondolkodtató."

Ááá, már értem mi itt a fő gond! Magyarországon vígan, nagy lábon megéltetek annyi pénzből, amennyiből ott kb. a középosztály életszínvonala biztosítható.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.16. 08:56:30

@mirx: Lehet, hogy az autista szülők így könnyebben tudják elfogadni ezt az állapotot..Hogy minek nevezzük - autista, indigó - gondolom a fejlesztést nem zárja ki.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.16. 09:08:11

@Kövérmadár [wannabe Ditrigonális Ikozidodeka]:
"Nekem ettől kezd lüktetni az ér a halántékomon :)
Ez az állandó "magyarok sz@rták a spanyol viaszt" dolog... és a durva, hogy ebben van, aki hinni tud
Mennyire lehet elkeseredett és reménytelen? "

Az mennyivel jobb, aki átesik a ló túloldalára és külföldről köpköd vissza a szülőföldjére? Nem írom, hogy a hazájára...
Miért van az, hogy sem az angolokat, sem az amerikaiakat -más nagy nemzeteket nem is említve - senki sem tekinti múltba révedő, holdkóros hülyének, ha büszkén ápolják a hagyományaikat, míg nálunk csak kimondod azt a szót, hogy rovásírás és már be is raktak a mélymagyar címkés kis skatulyába, elénekeled a Himnuszt és már jön is a szokásos - pesszimista, túlhaladott, át kellene írni - szöveg.

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.16. 09:26:55

A poszthoz. Nem irigylem a poszterinát a problémáiért, de valahogy úgy érzem, nem a megfelelő kérdéseket teszi fel saját magának. Az írásából süt a honvágy, ami nem biztos, hogy jó tanácsadó a helyzetében. Úgy érzem, ez a gyerek-suli dilemma csak ürügy, az író okot keres arra, hogy lelkiismeretfurdalás nélkül otthagyja az USA-t és hazatelepüljenek az amerikai férjjel és a magyart akcentussal beszélő kisgyerekével együtt. Többen felvetették, hogy miért nem az USA élhetőbb, olcsóbb részén próbálnak inkább letelepedni. Gondolom, a férj van olyan rugalmas, hogy ez a megoldás is beleférjen az alternatívák közé. A legfőbb gond a pénz. Most van x jövedelmük, amiből nyilván nem élnek fényesen. Ha elvállalna a hölgy valamilyen, akár nem túl jól fizető munkát, lényegesen javulna a helyzetük? Ha visszajönnének Magyarországra, milyen jövedelemre számíthatnak a végzettségüket, tapasztalatukat figyelembe véve? Az mire lenne itt elég? Budapesten élnének, vagy vidéken? A költségeket és az elérhető munkalehetőségeket ez is befolyásolná. Nem tudnának esetleg valamilyen továbbképzésen részt venni, ami növelné a versenyképességüket?

A gyerekkel kapcsolatban. Általános iskolában a legritkább esetben köttetnek meghatározó barátságok. Persze, van ilyen, de jellemzőbb, hogy a középiskolai, egyetemi barátságok állják ki az idő próbáját, ezért ez az érv nem hiszem, hogy nagyon megállná a helyét.
Az iskola. A gyerek mutat valamiben kiemelkedő tehetséget vagy akár csak kedvet és kitartást valamilyen tevékenységhez, legyen az szellemi vagy fizikai? Ezt a lakóhelyeteken tudjátok neki biztosítani, az állami iskola alkalmas rá? Ha nem, ki tudjátok fizetni egy magániskola tandíját?
Tisztában vagytok vele, hogy az amerikai lakóhelyeteken és Magyarországon milyen iskolatípusok vannak és azoktól mi várható el? Magyarországon ki tudnátok fizetni a kalkulált jövedelmetekből egy nektek tetsző magániskola tandíját, amennyiben az állami iskola nem felelne meg az igényeiteknek?

Család. Férjednek már nem élnek a szülei, hogy a magyar nagyszülőket veszed csak számításba? A te szüleid ösztönzik a hazaköltözéseteket? Számíthatsz a segítségükre akár a gyerek mellett, akár kezdetben anyagi téren?

Evain 2013.10.16. 10:59:46

Aztamindenit. Vége az uborkaszezonnak? Mi ez a sok komment? Valaki összefoglalná? :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.16. 11:04:18

@Evain: A kommenteket? :) A poszter hülye, a dilemmái nem fontosak. A poszter nem tudja, hogy mit akar. A poszter tudja, hogy mit akar, csak nem akarja kimondani. Hol van már a poszter??? A cicanaci szexis. A cicanaci kurvás. A cicanaciban nagyon jól néz ki Sodalis és a pasik a nyálukat csorgatják utána. Driggerdriver gépén végre van hang. :)))

Evain 2013.10.16. 11:45:56

@zöldeketbeszélek: mindezt 800 kommenten keresztül? Aztamindenit! :D Nem is tudok ehhez mit hozzáfűzni. :P

Köszi a tömör összefoglalást! :D

zöldeketbeszélek · http://zoldeketbeszelek.blog.hu 2013.10.16. 12:17:48

@Evain: Nagyjából. A gond az volt, hogy a poszterina egyszer jelentkezett csak be, jól megsértődött és elment. Legtöbben észre sem vették, de amúgy is, mit lehet kezdeni valakivel, aki rögtön bevágja a durcit? Így hát jöhetett az offolás :).

BTBTBT 2013.10.16. 14:15:46

@Evain:
@zöldeketbeszélek:
Ez hatalmas! :)))
Kihagytad, hogy "minden not neztek mar legalabb egyszer kurvanak".

Evain 2013.10.16. 14:26:29

@zöldeketbeszélek: Na lol. Bezzeg én itt dekkoltam egész nap és kommenteltem ezerrel, mikor megjelent a posztom, és lett rá 250 komment összesen. :D Legközelebb csendben leszek, akkor lehet offolni. ^^

Mesterlövész 2013.10.16. 19:32:29

@Grega: Húbazdmeg, most aztán jól odamondtad a piros betűs igazságot, hogy be ne szarjak! Akkor mi a megoldás? Jöjjön vissza a fertőbe? Ha mondjuk olyan hülye, hogy magától megteszi, nem tartom vissza, sőt várom szeretettel akár a jövőre megüresedő helyemre, én ugyanis lelépek. Igen, ha hülyeségről van szó, valóban aranybánya ez a hely. Te vagy az élő példa, okoska.

morsels (törölt) 2013.10.16. 19:51:23

@Barátusz:
A szaritogepet a hagyma hozta fel, aztan a texasival volt vitad, de en biztos nem irtam olyat, hogy maradi vagy azert, mert nincs szaritogeped.

BTBTBT 2013.10.16. 21:57:15

@morsels:
Nem voltam rest előkeresni, csak mert annyira tagadod, hogy részt vettél volna abban a baromságfolyamban:

morsels 2013.07.10. 22:49:14
@Barátusz:
Most nem azert, de mennyi tanyert mosogatsz naponta?

Tudod, amit most csinalsz, az megint valamifele onigazolas. Egyfajta virtualis mellveres. Te mindenben jobb vagy, mint barki mas.
Mert el tudsz mosogatni egy tanyert, mert ki tudsz teregetni es vasalni egy inget, mert tudsz kajat kesziteni magadnak. Ami persze mind ertekelheto dolog.

Es hat azert elegge ott van az, hogy szerinted ezek mind olyan dolgok, amivel le lehet nezni egy amerikait.

Persze tudom,most jon az, hogy te nem ezt irtad, meg szovegertes.

morsels 2013.07.10. 22:57:03
@kalandortexasi:
Az igazsag az. hogy a faszi csak azt keresi, hogy mibe tud 'beleakadni', aztan azt addig logikazza, amig el nem elvez. Persze van olyan is, amikor igaza van, de abbol is a maximumot akarja kihozni; de a beszelgetes mindig ugy kezdodik a reszerol, hogy neki igaza van. Aminak a vege az, hogy elelvez.

Részemről ezzel be van fejezve a téma. Ha nem bírsz, görgess vagy szűrj. Nem érdekel. :)

Naschkatze (Mostindien / CH) 2013.10.16. 22:32:56

@Don Kartasch: Hétfön néztem meg (letöltöttük); és zseniälis! Barätusznak akartam is ajänlani. :-) Én mondjuk németül lättam, de angolul szerintem az akcentus(beli különbség) is tuti ott van...a szereposztäs is nagyon jo! (Jude Law-t amugy is nagyon jo szinésznek (és pasinak) tartom. :-) )

morsels (törölt) 2013.10.16. 22:51:15

@Barátusz:
Hat eloszor is a tanyermosogatasnak nem sok koze van a szaritogephez ugye...
A masik az, hogy ebben semmi Amish nincs. A harmadik az, hogy en azt neztem, hogy a texasival beszelgettel.
Szoval egy szo nincs benne arrol, hogy en azt irtam volna, hogy te maradi vagy, mert nincs szaritogeped.
A tobbit vallalom. Te mindig keresed azt, hogy mibe tudsz beleakadni. Mert buszke vagy arra, hogy szerinted te kurvara logikus vagy.

Szerintem annyira nem, de vegulis nincs ennek jeletosege.

BTBTBT 2013.10.16. 23:21:16

@morsels:
A tányérmosogatásnak tényleg nincs köze a szárítógéphez, hiszen az amcsiknak ezt megcsinálja a mosogatógép. Ez "nyilvánvaló".

Már elmondtam néhányszor: Mindig keresem, ami hiányos, hogy jobban megértsem. Ezért kérdezek. És ha nem kielégítő a válasz, tovább kérdezek.
De te ezt annak véled, aminek akarod. Nem érdekel.
Ki kell ábrándítsalak, de a büszkeség nem az én asztalom. A logika viszont nagyon is. De erről is azt gondolsz, amit akarsz. Az sem érdekel. :)

morsels (törölt) 2013.10.17. 00:58:02

@Barátusz:
Namost az lehet, hogy en nem ertek a logikahoz, de hogy abban, amit ideztel sem szaritogep, sem amish nincs, az biztos.
Marpedig szerinted ezekkel kapcsolatban beszeltem baromsagokat.

Ettol fuggetlenul biztos igazad van/

kék madár 2013.10.22. 06:01:48

igen naiv vagy. szerintem probalj meg havi 200-bol kijonni a ferjeddel es a gyerekkel Pesten es majd rajossz. (nekem megvolt) Tovabba told be a gyereket ott public schoolba (nekem megvolt) es vonyitva repulsz vissza az elso geppel Los Angelesbe.(nekem megvolt)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása