oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. szeptember 08. 06:51,  Végre itt a tavasz! 85 komment

2013. szeptember 08. 06:51 Határátkelő

Végre itt a tavasz!

Nem bolondultam meg, tudom, hogy az északi féltekén most éppen az ősz van soron, ám a mai blogválogatás során eljutunk Dél-Afrikába is (ezúton is szeretnék gratulálni Kátyának a Goldenblog-különdíjhoz, amit a legjobb külföldön élő magyar blogért kapott!!, Éljen, éljen!), ahol ugye éppen a tavasz közeledik. Emellett vonatozunk Hawaii-on, adót igénylünk vissza Ausztráliában és szelektíven hulladékot gyűjtünk Svédországban. Úgyhogy van dolgunk elég, vágjunk is bele!

Hawaii vonat.jpg

Mai első állomásunk legyen Hawaii, és ha már állomás, akkor persze vonat. A Legfrissebb Hawaii Hömbölgések (ami már nálam a címe miatt is csillagos ötös, és akkor a tartalomról még nem is beszéltem) blog gazdája, Janek ugyanis vonatozni ment és finoman szólva is érdekes élményekkel gazdagodott. Nézzük!

„Tudjátok... Én mindig is azt hittem, hogy a Balatonra járó másodosztály szintjénél lejjebb nincsen. És valóban. Ezek a vagonok régen a cukornádat szállították, így kb úgy vannak összeszerelve, hogy ne essenek szét. Remélhetőleg. Na. Turisztikai projekt néven beletettek egy sor fapadot, és már dől is a lé.

Maga a park hangulatos, kicsit az otthoni ex-szoci szoborparkokra emlékeztet, de az idő jó volt, és nagy elvárásokkal szálltunk fel a vonatra.

A vonat sípol, a bemondó belekezd a szövegbe, a feszültség az egekben, és ekkor... Elindulunk... hátrafelé.

HE?

Igen. Tolatunk.

Mivel már csak 1 vágány van, így a vonat nem tud megfordulni. Tehát a túránk első 45 percében tolattunk, megálltunk, és a 2. 45 percében előrefelé haladtunk."

Hogy mi történt ezután, azt megtudjátok, ha elolvassátok a posztot, melyben a sok jó kép mellett videón is megnézhettek egy hawaii-i vonatozást!

Hova tavaszodjon, ha nem is volt igazi tél?

Folytassuk Kátya blogjával, annál is inkább, mert miközben Európában éppen búcsúztatjuk a nyarat, Dél-Afrikában a tavasz közeleg. Nézzük, hogyan néz ez ki közelről!

„Pár napja hirtelen minden tele lett tavaszi kampányokkal itt Durbanben. Azt viszont őszintén be kell vallanom, hogy nem igazán van tavaszi hangulatom. Gondoltam, hogy majd érezni fogom azt az egyértelmű, javuló tendenciát az időjárás tekintetében, ami otthon nálunk a tavaszt jelenti.

Na de hova tavaszodjon valami, ami még télen se volt igazi tél, finoman szólva? Mert a május-augusztusi időszak szépen eltelt az átlagos 22 C-al, ami azt jelenti, hogy néha volt 16 is, de máskor meg 30. Na, ez volt itt a tél. Jelenleg talán annyi változást érzünk, hogy az éjszakák is egész kellemesek, már nincs az a kis csípős hideg, ami eddig volt.

fa Dél_Afrika.jpg

Hamarosan viszont beköszönt az esős évszak, na, azt már biztosan észre fogom venni. 4 hónapja (!), mióta itt vagyunk, cirka 3x esett említésre méltó csapadék, tehát egyértelmű, hogy ez most épp a száraz évszak. Ennek köszönhetően még itt, a szubtrópusi klímájú Durbanben is kezd inkább barna, mint zöld lenni a táj. A kertünkben a fák egy része kopasz, az egyik a házunk mellett pont most adta fel a vízhiányt, 1 hét alatt lehullatta az összes, bordóvá vált levelét."

További jobbnál jobb posztokat olvashattok még Kátya blogján, feltétlenül érdemes olvasgatni, kattintsatok!

Bejelentkeztem a könyvelőhöz

Az adózás minden ember életében neuralgikus pont, de azért nagyban megkönnyíti a bevallás gyötrelmét, ha azt kulturált, átlátható módon tehetjük meg (söralátét...).

Nézzük tehát, hogyan megy ez Ausztráliában, ahol Szandra küzdött meg vele.

„Az a helyzet, hogy egy csomó mindenre lehet visszaigényelni az adóból, például elég sok munkával kapcsolatos költségre. Ha például az ember mosógép szerelő, és munkahelye nem biztosít neki szerszámokat, és ezt saját költségén kell megvennie, akkor az összeget (többnyire) nyugta ellenében visszaigényelheti. Azért mondom, hogy többnyire, mert 300 dollárig azt hiszem nem nyugtaköteles a dolog.

Számomra a munkáltató mindent biztosított, így csak az egyenruhám mosásának költségét tudtam elszámolni. Vissza lehet igényelni az adományokra szánt pénz egy részét is azt hiszem, de 10 dollár felett az is nyugtaköteles. (...)

Szóval, bejelentkeztem a könyvelőhöz, vittem minden papíromat, ami kellhet: fizetési papírok, group certificate, banki kivonatok, satöbbi, satöbbi – ugye ismerős? (...)

A könyvelő persze rögtön tudta, hogy a több száz rubrikából melyik négyet kell kitölteni, és 5 percen belül kész is volt az igénylésem. Bosszantott is volna a $140-os díj nagyon, ha a segítségével nem majdnem a kocsim árát kaptam volna vissza." További részletekért kattintsatok Szandra blogjára!

Svédország, a szemétimportőr

A legtöbb országban állandó jelleggel harcolunk a szeméttel, otthon is, és országos szinten is, de azért van ellenpélda is. Például Svédország, ahol néha az az ember érzése, mintha túl jól is működne a rendszer. Barna legfrissebb blogbejegyzése is ezt a témát járja körül.

„Olyannyira jól működik a hulladékgazdálkodás, hogy egy tavaly októberi cikk szerint Svédország 800.000 tonna szemetet importál a környező országokból, hogy legyen mit elégetni az erőművekben.

Svédország 20%-ának fűtési energiáját nyerik ki ilyen módon a hulladékból (810.000 háztartás), a maradékból pedig negyedmillió háztartást látnak el árammal.

A cikk szerint Norvégia fizet azért, hogy a svédek elégessék a hulladékukat és az égetés után visszamaradt, mérgező anyagokat is tartalmazó hamut is visszakapja.

2009-ben Svédország lakosonként mindössze 7 kg szemetet "ásott el", míg pl. az Egyesül Királyság 260 kg-ot."

A poszt persze ennél jóval bővebb, remélem, sikerült felkelteni az érdeklődésetek, ha igen, akkor Barna blogján többet is olvashattok a témáról.

SZOLGÁLATI KÖZLEMÉNY! Megváltoztak a kommentelési szabályok, a részleteket ide kattintva olvashatod el, ahol az is kiderül, mi kell ahhoz, hogy a jövőben is ugyanúgy hozzászólhass a posztokhoz, ahogyan eddig. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Ausztrália Svédország Dél-Afrika Egyesült Államok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr15498159

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sax_Maschine (törölt) 2013.09.08. 09:28:24

most már tényleg sokadszorra kérdezem HA, hogy nincsen elég poszt, azért teszel ki ismétléseket?

Eddig ha jól tudom éppenhogy túl sok poszt volt és azért panaszkodtak, hogy nem teszed ki az övéket.

Határátkelő 2013.09.08. 09:51:57

@Sax_Maschine: Én meg már sokadszor mondom el, kedves SM (vagy hívjalak az egyszerűség kedvéért Tökfőzeléknek?), hogy az archív posztokat azért teszem ki, mert azok ezen az oldalon még nem jelentek meg, és sokan nem tudják, hogy hol érjék el a régi oldalt.

Egyébként talán nem tűnt fel, de pár hete az archív posztok mellett van szombaton is eredeti tartalom, ez esetben Vinnie Jones megjegyzésére lehet(ett) reagálni és arról beszélgetni.

A vasárnapi poszt pedig nem ismétlés, hanem válogatás a kedvenc blogjaim közül. Ez régi elképzelésem volt, most pedig megvalósítottam. Ha nem tetszik, ne olvasd.

Egyébként pedig minden arra érdemes írás kikerül, hogy mikor és milyen körülmények között, azt pedig hadd döntsem már én el.

Értem én, hogy jól szórakozol, de kezdem unni.

filia Bachi 2013.09.08. 10:13:53

Ezúton is nagyon köszönöm a gratulációt!:) (Kátya)
És örülök a svéd "szemét" témának, ez tényleg megérne egy hosszú bejegyzést is egyszer. Fél évvel ezelőttig Malmőben én is aktív részese voltam a szuperül működő szelektív hulladékgyűjtésnek. Bárcsak minden ország magáévá tenné ezt a hulladék-stratégiát!!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.08. 10:43:47

Az Angol adórendszerről én csak jókat tudok mondani.
A bevallás badásának napjától számítva a 9.napon megkaptam a visszatérítést.
A bruttó bevételemet alapul véve 20% volt az összes levonásom a nettó bevételhez képest 16%körüli.
Az adminisztráció egyszerű, nincsenek ezerféle címen sarcok járulékok első éjszaka joga stb...
Bevétel, költség, SZJA, TB. Ezek játszanak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.08. 10:46:28

@filia Bachi:
Mi mindig azon képedünk el hogy itt kb háromszor annyi szemetet termelünk mint otthon. Pillanatok alatt megtelik a kuka.
Itt is van szelektív hulladékgyűjtés de gyakorlatilag alig működik.
Elsősorban a lakók fegyelmezetlensége miatt.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.09.08. 11:11:38

Masik kerdes, csak en latom, hogy a vasarnapi "csokorban" szinte ugyanazokbol a blogokbol valogatsz, hetrol hetre?

SzZoole 2013.09.08. 11:52:56

@diggerdriver: erdekes modon itt a mi kisvarosunkban nagyon jol mukodik a szelektiv hulladek gyujtes,hat darab tarolo van minden haztartasban,a nagy feketeben kell gyujteni az alltalanos haztartasi szemetet,a nagy zoldben a zsakba osszeszedet lenyirt fuvet,kemeny kartonpapirt,kis feketeben,papirok,levelek,reklamujsagok,kis zoldben a muanyag palackok es egyebb muanyagokat illetve az ures dobozos udito(konzervkola)palackokat,a kis kosarban ures(soros)uvegek,es a leggkissebb taroloban a lemerult elemeket.A begyujtesnel ertelemszeruen ezeket kulon tarolokban ontik at,hogy utanna mi tortenik azt mar nem tudom,valoszinusitem hogy kulon taroljak is a szemetet.

pamut 2013.09.08. 12:04:02

Elismerésem a svédeknek a szemétkezelésükért, hogy egy nyűgös dologból még virágzó üzletet is tudtak csinálni, le a kalappal.
A kérdés adódik: mi magyarok miért vagyunk ebben is bénák? Oké tudom, csak nem mondom ki, ne rontsuk el ezt a szép vasárnapot. Ezzel együtt már csak ki sem kéne találni semmit, hanem ebben (is) leutánozni a svédeket.

pamut 2013.09.08. 12:05:58

@filia Bachi: Ha láttad közelről hogy csinálják, némi infót megoszthatnál velünk.

Muscari 2013.09.08. 12:59:01

@tildy:): Szia Tildy, nem tudod, miert van az, hogy a blogspot.hu oldalak nem jelennek meg rendesen telefonon? Az elso hawaiis blogot nem tudom elolvasni, mert egy ablak allandoan kitakarja a kozepet es nem tudok gorgetni sem.

Azt mar csak zarojelben jegyzem meg, hogy a kommenteket legtobbszor nem tolti be a blog.hu, mindig ra kell frissitenem, kozben meg "halabol" folyton kileptet ugyhogy jelentkezhetek be ujra.
Szoval ennyi a nyugom mara...

Egyebkent a kerdesedre valaszolva szerintem torvenyszeru, hogy ugyanaz a blog elokerul ujra, mert hisz nincs olyan sok temaba vago oldal. Kovermadar raadasul torzskommentelo is. Probalj irj te is egy friss posztot, hatha megtetszik HA-nak, es beajanlja.

En benezek idonkent hozzad is, de nem irsz tul surun :-)

Bonjour 2013.09.08. 14:55:38

@Határátkelő: ez komoly? O a Toki?
Nahat...

Bonjour 2013.09.08. 14:59:21

@Határátkelő: az mitol lehet, hogy modositottam tobbszor az email cimet, mert nem a sajat volt, es tobbszori modositas ellene se jegyzi meg a rendszer.

nyuszigonosz 2013.09.08. 15:03:53

@Bonjour: Szerintem nem ö a Töki.

Amúgy meg: nem is tudom mihez mit szóljak hozzá, :-((

zopilote 2013.09.08. 15:37:00

Ugy latom, nagy a " pangas " :( Itt ragadom az alkalmat, hogy egy " honfitarsunk " blogjara felhivjam a figyelmet, bar nem kertem beleegyezeset, hogy ide belinkeljem. Egy magyar hazasparnak elege lett a mokuskerekbol, es ugy dontott, hogy elindul " vilagot latni ". Egyenlore Calgarytol nyugatra, kesobb keletre, majd delre. Le egeszen Chileig. Errol az utrol fog szolni a blog (angolul van irva, nem tudom miert, biztosan van ra ok)
hobotrail.com/

Bonjour 2013.09.08. 15:48:17

@zopilote: ezert megerte benezni

"That was a big lesson from the chapter “Learn to let it go”. There were only THINGS. Things that we get attached to and they are pulling us down with their weight. We are drowning in our greed to have stuff. To Have, To Have , To Have….I bet even ordinary people have at least 80% extra things which are really not necessary for their everyday life. We buy ourselves to happiness, at least that’s what we are thinking."

Kanyadi Sandornak meg szamizdatban megjelent koteteben van pontosan errol egy nagyon jo, sallangmentes verse. Kifejezo, hiszen meg most is emlekszem ra.

El fogom olvasni az ajanlott blogot, koszi Zopilote.

zopilote 2013.09.08. 16:19:41

@Bonjour:
Szivesen:) Az altalad idezett resz nekem is tetszett. Amugy a blog irojaval - aki erdelyi szarmazasu es sokaig elt Magyarorszagon is mielott kivandorolt Kanadaba - egyszer talalkoztam, 2 percet, ha beszelgettunk. A munkatarsamnak a haverja, a munkatarsam hivta fel a figyelmemet a blogra. En is rendszeresn kovetem az utjukat, remeljuk, bejon nekik az ut. A fenykepek kulon kategoria, a srac nagy fotos.

nyuszigonosz 2013.09.08. 16:20:51

@zopilote: Miért kell olyan nyelven blogot írni, amelyiken nem értek? :-)

zopilote 2013.09.08. 16:58:38

@nyuszigonosz:
Azt en sem ertem:) Raadasul a blogiro anyanyelve magyar:(

DieNanny CH 2013.09.08. 17:36:19

@nyuszigonosz:

Szerintem sem ő a Töki. Megnéztem a korábbi hozzászólásait. Saxi udvariasabb...

DieNanny CH 2013.09.08. 17:39:10

A szemétről pont ma gondolkodtam, hogy itt, 10 db 17 literes szemeteszacskó ~3000 Ft. Vagyis 170 liter. Mo-on a 120 literes kuka ürítése majdnem ennyi...

Határátkelő 2013.09.08. 18:04:37

@tildy:): Csak azokból tudok válogatni, amelyek rendszeresen frissülnek. De természetesen várom a javaslatokat. :)

Határátkelő 2013.09.08. 18:06:18

@nyuszigonosz: @DieNanny: Azért az adminfelület (amit ugye ti nem láttok) elég árulkodó... ;)

Shanarey 2013.09.08. 18:26:21

Hűha, akkor én most ki vagyok?
:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.08. 18:32:58

@zopilote:
Nekem tetszett a legjobban. Minden szavával egyetértek. A nyelvezete meg egyenesen brilliáns:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.09.08. 18:46:47

mondjuk azért ír magyar anyanyelvű ember angolul blogot, hogy a világon mindenfele élő, mindenféle nyelvet beszélő barátai is értsék? vagy ez nem magától értetődő? :-(

nyuszigonosz 2013.09.08. 18:49:22

@Chang Yai: De, perszehogy érthetö. :-))
Csak pont az angol az, amit nagyjából elég sehogyan tudok. :-((

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.08. 18:58:50

Na szóval...

kepfeltoltes.hu/130908/2011-06-20_204905_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Ma délután találkoztunk Rezsőfaterral.
Nem mondom el milyen ember mert Ő is olvassa:)))))))))))))))))))))))
Beültünk egy olasz étterembe és kúrva hamar eltelt az idő.

DieNanny CH 2013.09.08. 19:55:21

@Határátkelő:

Igen, erre gondoltam én is, hogy te vagy itt a Nagy Nővér... :-)

DieNanny CH 2013.09.08. 19:58:00

@diggerdriver:

Már megint egy hátfájós néni?!?!

"kúrva hamar eltelt az idő."
Jöjjetek össze gyakrabban!

ffüttyfürütty 2013.09.08. 20:28:23

@Bonjour: Ennek a megoldására én is kíváncsi lennék, ugyanígy állok az üggyel.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.09.08. 20:30:28

@Muscari: nálam is ugyanez hónapokon át, telefonon nem tudom a blog.hu-s kommenteket olvasni, illetve esetleg 5-6 próbálkozás után nagy kegyesen betölti, írni még soha nem tudtam, mert nem enged bejelentkezni, de persze azt hittem, hogy ez csak a relatíve lassú (thai/indonéz) 3G. (itt esélyem sincs, a telefonom csak kínaiul tud, semmit nem tudok beállítgatni rajta :-) )

zopilote 2013.09.08. 20:39:42

Tegnap megint talalkoztam " igazi " hataratkelokkel: a magyar - kanadai - mexikoi Sandorral es Laszloval. Van veluk egy fiatal srac is, aki 12 eve koltozott le Nanaimobol Mexikoba a szuleivel, egy bar es billiard tulajdonosa. Ket hete jottek fel, de mar " honvagya " van, hianyzik neki Mexiko:)
Egy kis kedvcsinalo mexikoi lakhelyukrol, San Agusinillorol es kornyekerol:
www.youtube.com/watch?v=T9Zc31KorV0
Egy ujsagcikk Sandorrol:
embamex.sre.gob.mx/canada/images/testimoniales_turisticos/myfavourite19.pdf
Egyik szallodajuk (kozben egy uj emeletet is epitettek a regire)
www.tripadvisor.ca/Hotel_Review-g674764-d1137265-Reviews-Paraiso_Del_Pescador-San_Agustinillo_Southern_Mexico.html

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.08. 21:11:44

@Shanarey:
Fúrja az oldalad mi?
Világuralomra törünk. :)))))))))))))))))))

nyuszigonosz 2013.09.08. 21:19:55

@diggerdriver: Az én oldalamat is fúrja. :-)

Bonjour 2013.09.08. 22:10:04

@diggerdriver: na, akkor az azert lejott, hogy jo volt a talalkozo. Egy turelmes es humoros, idosodo Rezsoatya, meg a "nagypapi" tesztoszteronbomba remek stilusu Diggerunk. Nem is vartam mast.

Persze, ha megorvendeztetnel minket nehany pikans reszlettel... Mondjuk melyik vilaggal is kezdenetek a leigazast...akarom mondani uralomra torest?

Azert megvarjuk Rezso atyat, hogy aldasat adja erre.

Komolyan ne vegyel, orulok, hogy jo volt.

:)))))))))

nyuszigonosz 2013.09.08. 22:11:10

@Határátkelő: Jó, de nem mindig jelenti a megegyezö IP cím ugyanazt a kommentelöt.

nyuszigonosz 2013.09.08. 22:11:55

@tilmir: A kiváncsiság az oldalamat. :-)

2013.09.08. 22:44:42

@nyuszigonosz: gyanitom, hogy az email cim ugyanaz es nem IP alapjan nezi. IPnal nehez, ha valaki spoofingot hasznal

nyuszigonosz 2013.09.08. 22:47:40

@charlieharper: Hát ha valakinek ugyanarról az email címröl több nickje is van, az még ahhoz is buta, hogy másokat megtévesszen.
Akkor úgy kell neki.

2013.09.08. 22:49:20

@nyuszigonosz: marmint nem eleg "elit"?

Shanarey 2013.09.08. 23:30:11

@diggerdriver:

Nem fúrja, már kilyukadt.
_))))

Ha majd nagyon érdekel, leugrok Londonba és megoldom.
De az nem ma lesz.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.08. 23:35:26

@Bonjour: Idősödő???
Annyit azért elárulok hogy amennyi évvel idősebb nálam annyival néz ki fiatalabbnak tőlem:))))))))))

Tesztoszteron? Abból már csak esetleg egy teszt maradt. Az is vizelet:))))))))))))))
Már csak a derekam merevedik:)))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.08. 23:36:49

@Bonjour:
Viszont örömmel jelenthetem hogy ahogy öregszek egyre feljebb visz a szerszám.
Eddig a bokámat vizeltem le mostmár a térdemet:))))))))))))))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.08. 23:49:38

@diggerdriver: Az mind semmi!!! Még én is találkoztam vele, bibibíííííí!!! :-DD

Latcho Rom 2013.09.08. 23:50:38

@diggerdriver: lufi bacsi, lesz az meg igy se :)

Bonjour 2013.09.08. 23:53:41

@diggerdriver: ezeken remekul mulattam :))))))). Na jo, nem. Pontositok: felrohogtem.

Bonjour 2013.09.08. 23:55:05

@sodalisO: ez meg hogy? Csak ugy? :))) Rezso atya nepszeru.

Bonjour 2013.09.08. 23:56:58

@diggerdriver: bar azert biztos vagyok benne, hogy ez nem igy van :))), de jol adod elo.

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.09. 00:10:09

@Bonjour: Hát ... tudod, az úgy volt, hogy......Épp zártunk a fodrászatban, kiléptem az utcára és látom ám, hogy egy piros-fehér-zöld ruhás, igazi, nagyon is Rezsőatya jött pont arrafelé! Na, mondtam magamnak, ennek fele sem tréfa, Odakiáltottam neki:-" Tóró Rudi!? Hungary ? " Erre rámnézett és azt mondta: -"Határátkelő?! Akkor Sodalis !? Mondom _Ja, Sehr Gut ! :-) Hát ígyvót.....kis hibával....:-DDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.09. 00:11:17

@Bonjour: Jajjj, bocsiiiiiii, félrement, Diggernek akartam!! :-DDD

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.09. 00:13:23

@sodalisO: Na , nem megy ez nekem ma, össze -vissza küldöm a kommenteket, tele hibával...:-))) Bocs, de most lusta vagyok javítani, evvan.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.09. 00:31:12

@sodalisO:
Óvszer volt Nála?:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.09. 00:33:05

@sodalisO: Ez Jóóóóóóó
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.09. 00:34:09

@sodalisO:
Értem én:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.09. 01:07:36

@sodalisO: Én csak felvilágosítottam. Már amennyire tudtam mert tudod én született puritán értékrendű roppant erkölcsös életet élő minden világi hívságtól mentes mármár aszkéta életmódot folytató ember vagyok.:)))))))))))))))))))))))))))
Rezsőfater is tanusíthatja:))))))))))))))))))))))

rezsoatya (törölt) 2013.09.09. 01:12:11

@sodalisO: @diggerdriver: Ti itt kibeszeltek engem????!!!
Holnap delben allok munkaba, addig holidayen vagyok (tudjatok az egy hely, ott keletre!) :-)
Akkor majd lesz idom irni!

Ma délután találkoztunk Diggerdriverrel.  Nem mondom el milyen ember mert Ő is olvassa:))))))))))))))))))))))) Beültünk egy olasz étterembe és kúrva hamar eltelt az idő. (a szoveg smittelve!) :-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.09. 01:15:04

@rezsoatya:
De most még borzolják a hajadat ugye?:))))))))))))))))))))))
Jól van:)))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.09. 01:16:32

@rezsoatya:
Értékelem az őszinteséged.
Mostantól azt sem hiszem el amit kérdezel:)))))))))))))))))))))))))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.09. 01:19:11

@rezsoatya: Mért nem mentetek kínaiba? Ott sokkal viccesebb kaját rendelni! :-)))

SodalisO · http://hataronkivul.blog.hu/ 2013.09.09. 01:21:31

@diggerdriver: "" Én csak felvilágosítottam. Már amennyire tudtam mert tudod én született puritán értékrendű roppant erkölcsös életet élő minden világi hívságtól mentes mármár aszkéta életmódot folytató ember vagyok.:)))))))))))))))))))))))))))"" Hát.....az istennek nem tudom ehhez a leíráshoz hozzá illeszteni az avatarodat !! :-P

rezsoatya (törölt) 2013.09.09. 01:21:39

@diggerdriver: ja. Mint a ket ugyved, ugye?
Beszelgetnek. "Hogy vagy?" hazudja az egyik... :-P

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.09. 01:26:47

@sodalisO:
Mi a probléma vele? Azon is egy aszkéta látható:)))))))))))))))))

Shanarey 2013.09.09. 01:28:38

Én bezzeg csak a tengerpartot bambultam meg a cimborámmal ott fenn északon.

Miről maradtam le............

Bonjour 2013.09.09. 07:23:25

@sodalisO: pedig en kerdeztem, hogy vot... :)

Bonjour 2013.09.09. 07:30:34

@sodalisO: Rezsofatert szerintem valaki mar felvilagosithatta elottes, mert ugy tudom, van gyereke.

Bonjour 2013.09.09. 07:32:06

@diggerdriver: na az elozo neked ment volna, na en is kezdem az ossze-vissza kommentelest.

Bonjour 2013.09.09. 07:33:01

@diggerdriver: kikepzest kaptal Eszak-Karolinaban? Hianyzik hagyma, mi?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.09. 08:12:32

@Bonjour:olyan magas labdákat adtok fel hogy komolyan vidsza kell fogjam magam:))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.09. 08:13:48

@Bonjour:
Hagyma? Hiányzik az a szerencsétlen picsagyümölcs:)))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.09. 08:43:54

@Bonjour:
Mert tudod mi a válasz erre?
Nálad is járt Rezsöfater?
Jól bírja az Öreg:)))))))))))))))))))))))))))))))

Bonjour 2013.09.09. 09:36:11

@diggerdriver: ezek szerint akkor megis nonek vagyok itt latva... Vagy esetleg Rezsofater "bi..."?
:)))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.09.09. 09:42:21

@Bonjour:
A francba. Összekevertelek a kézimunkás csajjal.
Bocs Fater:)))))))))

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása