oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. július 25. 06:30,  Csütörtöki Klubsarok 457 komment

2013. július 25. 06:30 Határátkelő

Csütörtöki Klubsarok

Új nap, újabb Klubsarok, melyben ma is a három megjelenő archív poszt jelenti az alapot, persze ez nem azt jelenti, hogy másról ne lehetne beszélgetni. Ugyanakkor szerintem a mai három történet (Tilmir első svájci jelentkezése, egy Japánból érkezett poszt, valamint egy írás arról, hogyan nem szabad elindulni és hogyan használhatnak ki minket, ha nem figyelünk) is kellő muníciót adhat egy jó kis beszélgetéshez.

Hajrá! :)

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Klubsarok

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr115425395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 06:41:31

Ajajj, már nem is emlékszem mi volt az...
:)
Ha kérdés lesz, dél körül tudok válaszolni, most mennem kell dolgozni.

csakszeg 2013.07.25. 07:51:23

Több mint egy éve, minden nap az első dolog, amit a neten elolvastam, a Határátkelő volt. Az utóbbi pár hónapban már kezdtem úgy érezni, hogy a HÁ túljutott a csúcson és a kifulladás határozott jeleit mutatja. A megszokás viszont nagy úr, így továbbra is naponta és elsőnek elolvastam. Ez a mostani, túrkálunk a múltban, még akkor is, ha archívnak hívjuk, azt hiszem, hogy a kegyelemdöfés volt. Számomra itt a vége, fuss el véle!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 08:24:09

@csakszeg:
Nem tudom a egész heti fanyalgàs okát.
A bloggazdát is megilleti a pihenés lehetösége.
Világosan le van írva hogy addig van ez mig szabadságon van.
Mi a probléma?
Ha két hétre bezárna teljesen az jobb lenne?
Mindig mindenben a negatívumot látjátok.
Inkább örüljünk hogy van lehetőség beszélgetni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 08:28:40

@tilmir:
Én szívesen élnék Svájcban neken tetszik az ország.
Érdekes amit a beltenyészetröl mondasz.
Ezt látom én is itt a zsidó negyedben.
Sehol annyi Dawn kóros és egyéb mentálisan sérült embert nen láttan mint közöttük.
Igaz, példásan gondoskodnak róluk ahogy gondolomSvájcban is.

Bonjour 2013.07.25. 08:48:03

Jaj, imádtam Tilmirnek ezt a posztját, pont nemrég dicsèrtem neki, hogy ez az egyik, ami lécnek tekinthető minőségben.

tanato 2013.07.25. 09:03:09

@csakszeg: Kezd kifulladni,de mivel a témája egyre aktuálisabb minden magyar családban,valszeg elhunyni sosem fog.

Bonjour 2013.07.25. 09:23:30

@diggerdriver: igen, ezt én se értem ezt a fanyalgast.

Na megyünk Balatonra, aztán olasz nyaralás, aztán lelépünk, de azert őszintén, nyáron nagyon frankó kis hely ez a Mo, bár egyáltalán nem olcsó!

Voltam a terdemmel fizetős rendelésen, hát az is szuper, igaz az térd mri-vel egyutt 45.000 Ft volt, de minden szép volt (maga az állami kórház is, mert oda is bekukkintottam, aminek keretében működik ez a maganrendelős izé). Viszont rokonom egy másik kórházból egészen Angliáig menekült (orvos), de nem nevezem meg azt a kórházat. Remelem rendbehozzák egyszer.

Balaton: mi vendégségbe megyünk ugyan, de néztem, hogy átlagban szerintem megüti a provence-i árakat. Kíváncsiságból néztem meg a bookingot. Viszont fejlődik a hely.

Állítólag Tiszafüred nagyon nagy meglepetés, allítlólag nagyon hangulatos és vannak jó szállások, idén valami új nagy kalandpark is nyílt ott.

Ja és nem a Magyar Turizmus Zrt. beépített ügynöke vagyok :). (Bár magyarul se tudó félfrancia rokonom gyakornoskodott nekik régen :D, sajnos azóta sincs velük kapcsolat, bár jár arra a tgv., egy centnyit nem segítettek soha, de ez nem is volt elvárás soha)

De tenyleg, ha tudtok, es elmult mar a viszolygas, gyertek, szeressétek a múltat, nem tehet ez a szegény Mo. arról, ami történik vele mar úgy ezer éve :).

Üdv mindenkinek, indulás elott dolgoznom kell kicsit, ma nem leszek jelen.

Charlie,
rájöttem, hogy csak simán identitásról beszéltél, nem magyar identitásról. Dehát neked aztán nagyon erős identitásodnak kell lennie! Légy büszke rá, nekem a magyar barataim jelentős resze zsidó, én amolyan befogadott vagyok koztuk, de nem kellett kulon imakat mondanom :))) (egyik baratnom a rabbiképzot vegezte, es mivel anyai ágon nem volt zsidó, ezert plusz imái meg feladatai voltak)
bar egyik zsidó baratom volt kedves megjegyezni viccesen egyszer, hogy én szellemi hajléktalan vagyok :)))), mert nem voltam hajlandó egy valami mellett lehorgonyozni, szerinte kellett volna, de az már regen volt.
szoval bar nekem lenne ilyen egyszerű a családfám, mint neked

Na üdv mindenkinek

csakszeg 2013.07.25. 10:07:07

@tanato: Én a kifulladás jeleit nem a határátkelés témakörére értettem, hanem a Határátkelőre! Annak idején, parázsló viták mentek itt és tényleg nagyon érdekes volt. Volt egy extrém agyament banda, de velük nem foglakoztam, néztem, olvastam a normális emberek, normális megnyilatkozásait. Jött egy konszolidálódási időszak, viszonylag kevés baromsággal és meglehetősen sok normális dologgal. Én ezt nevezném a boldog HÁ időszakának. A való életben a határátkelés problémaköre egyre több embernek, egyre fontosabb dolog lesz, a téma egyre inkább felértékelődik (sajnos ). DE: a HÁ mostanában a szememben sokat veszített a jelentőségéből. Kellene valami, ami kimozdítaná ebből a "napi rutinná" laposodott dologból! Valahogy fel kellene villanyozni, még mielőtt teljesen elszürkül. Nem pocskondiázni, nem fanyalogni akarok. Nem szándékom senkit sem sérteni, bántani. Kellene valami friss fuvallat!

csakszeg 2013.07.25. 10:23:57

@diggerdriver: Más érezni egy ( vélt vagy valós ) problémát és más dolog, hogy képes vagyok-e rajta változtatni. Attól félek, hogy nincs meg hozzá a szükséges képességem. Indítsunk el egy folyamatot közösen ( nem kettőnkre gondolok, hanem mindenkire ), abban a reményben, hogy együtt többre mehetnénk.

fhdgy 2013.07.25. 10:39:27

Bocs! Az előbb egy régi, ma már nem nagyon használt nevemmel léptem be! Csákszeg helyett a továbbiakban az fhdgy-ét használom inkább!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 10:41:36

@csakszeg:
Mindenben benne vagyok csak konkrétan mond meg mire gondolsz.

Kacorlakk 2013.07.25. 10:41:56

@csakszeg: @fhdgy: (még a végén te vagy mommmo is :) )
Teljesen egyetértek veled. Én ugyan csak itthon "ülök", nincs is lehetőségem és szándékom külföldön dolgozni, de nagyon szerettem ezt a blogot. Tényleg laposodik, de az is lehet, csak megszoktuk.
@diggerdriver: Bocs, ha az este megbántottalak, mert megragadtam egy lehetőséget az erősebb fogalmazásra. Ma úgy mondanám, nagyon tiszteltem mindig a véleményedet, s a jövőben is ezt szeretném, mostanában csak ritkán sikerül.

nezzazegfele [Hu ] · http://www.nezzazegfele.blog.hu 2013.07.25. 10:43:18

@tilmir Most jöttem rá, hogy a blogodat tavaly decemberig rendszeresen olvastam. (Míg össze nem omlott a Firefox és vitte magával a megnyitott összes lapomat. :D)
Amiket a svájci vállalkozói szokásokról írtál, igen érdekes volt számomra.
Most megyek és elolvasom a többit is. :)

Taxomükke (UK) 2013.07.25. 10:45:19

@csakszeg: Kellene, így van. Rajtad is múlik. :)
Nagyrészt a törzskommentelők kommentelnek, ők pedig ritkán bújnak ki a bőrükből, talán ezért is érzed azt, amit.
És bizonyos értelemben (mindenféle bántás nélkül) egy kaptafára készülnek az írások, hiszen a téma adott. Ráadásul sokan inkább nem írnak posztot/nem szólnak hozzá, mert a rutinos beszólogatók lealázzák őket.
Szóval te is fuvallhatsz ide, you are most welcome. :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.25. 10:53:22

@fhdgy: dehogynem tudnál tenni. jó kis történeted van neked is.

fhdgy 2013.07.25. 10:55:03

@Kacorlakk: Mommo nem vagyok! ( én még emlékszem, amikor csak három "m"-mel szerepelt és nem néggyel )

Hogy mire gondolok? Kettő példa: egyik nap volt egy írás, hogy valaki hosszú, kemény munkával Mo.-on vezető lett egy multinál, de felmondott, mert nem becsülték meg a munkáját. A másik: többen írták, hogy Londonban, mosogatnak, takarítanak és végre megbecsülik a munkájukat.

E körül a megbecsülik, nem becsülik meg a munkám, nagyon sok írás volt itt, de nem írja le senki, hogy ez konkrétan mit jelent, miben nyílvánul meg! Írunk egy hosszú bejegyzést, szövegelünk, szövegelünk, de nem mondunk semmi konkrétumot. Nem várok cég nevet, személyi számot stb. , de a semmit mondásnál valamivel több kellene.

Szerintem el kellene vinni a HÁ-t abba az irányba, hogy ne csak szövegelés legyen! Ha valaki szégyenlős, ne írjon semmit. Ha írni akar, akkor nem kell leleplezni magát, sem a céget, de nem ártana valamit mondani is!

fhdgy 2013.07.25. 11:01:02

@Babette_: Nem lehetett olyan nagyon jó az a történetem, ha az utolsó rész után, amit elküldtem Neked, nem reagáltál semmit!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 11:02:51

@diggerdriver: Igen, ez így van. Ahol régebben laktunk, szemben volt egy fogyatékos intézet. A sérültség fokától függően volt aki csak napközben volt ott, és volt aki állandóan. Akiknek enyhe fokú volt a sérülésük, dolgoztak, amiért természetesen fizetést kaptak.
Az intézmény egy szállodához hasonlított inkább (tudom, ez pénzkérdés).
@csakszeg: Szerintem, ha adsz ötletet HÁ-nek, biztosan örülni fog neki.
@nezzazegfele: Pedig azóta "szófosásom" van. :)

fhdgy 2013.07.25. 11:03:53

@Taxomükke: Igen, röviden leírtad, hogy mi a problémám: mostanában olyan egy kaptafára mennek a dolgok!

fhdgy 2013.07.25. 11:09:47

@tilmir: véleményem szerint nem a HÁ-nak kellene ötletet adni, hanem a meglévő keretek között stílust váltani. Pl. ne csak sztereotípiákat írjunk, hanem ( az inkognitót megőrizve ) konkrétabban fogalmazni, és szókimondóbbnak lenni. Nem vulgárisan, nem pocskondiázva, de sokkal jobban néven nevezve a dolgokat!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 11:15:15

@fhdgy: Tudod, ez azért nehéz, mert mindenki mást gondol megosztani. Néha tényleg nagyon felületesek az írások, kevés konkrétumot tartalmaznak. Ez van.

fannie · http://elet-uton.blog.hu/ 2013.07.25. 11:28:11

Igen, szerintem is kellene valami új. Kicsit megszokássá kezd válni ez az egész. És sokszor a beszélgetések is csak kirakatnak vannak, mindenki mondja a saját kis mondókáját, de valahogy nem jutunk egyről a kettőre. Azt már nem tudom, hányszor megbeszéltük, hogy "külföldre csak takaritani jó a magyar" versus "magas végzettségűek is elmennek", vagy "kilora eladjuk magunkat" versus "más is lehet a hajtóerő"... Persze az álláspontok nem közelednek, új szempont nem merül fel. Csak mindenki mondja a magáét, mint valami betanult verset.
Én sem sértegetni akarok, de tényleg kellene valami friss fuvallat, ahogy @csakszeg: mondta. HÁ szerintem keresi is, pl. ezekkel a sorozatfélékkel a megoldást, csak még nem találja.
Lehet, hogy az is a "gond", hogy ahhoz képest, hányan olvassák a posztokat, nagyon kevesen kommentálnak. Meg kellene mozgatni több embert, ami új nézőpontokat jelentene, friss vért. :)
Mi a véleményetek?

fhdgy 2013.07.25. 11:33:19

@fannie: És persze mindenkinek: Valami ilyet kell csinálni.

Egy "apróságról": ha felpezsdülne itt a dolog, az mágnesként vonzaná a trollokat, akikre pedig semmi szükségünk. Van itt egy régi, jól kipróbált törzsközönség, össze kellene tartani: trollokra abszolút nem reagálni! Egy-két nap után elkullognának!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 11:41:13

@Kacorlakk:
Semmi probléma a poén adott volt.
A héten nem írok esténként hosszan mert itt a lányom látogatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 11:43:14

@Taxomükke:
Ezeket a rutinos beszólogatókat próbálom finomítgatni.
Kevés sikerrel:)))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 11:45:37

@fhdgy:
Figyelj, a megbecsülésröl fogok írni egy hosszabb szösszenetet jövő héten. Ha elfelejteném emlékeztess.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 11:49:24

@tilmir:
Egy biztos.
Egy nép kultùráját nagyon jól mutatja az hogy hogy bánik a fogyatékosokkal.
Hihetetlen hogy például a Dawn kórosokból mit hoznak ki itt.

tanato 2013.07.25. 11:50:29

@csakszeg: Minden blog kifullad egy kis időre azutrán újúlt erővel fog pezsegni ne aggódj.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 11:51:29

@fannie:
Nekem nincs problémám.
Szerintem jó az oldal jó itt lenni.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 11:55:00

Én 4évig napi hozzászóló voltam egy specifikus fórumon.
A rosszindulat olyan szintű lett hogy leléptem onnan.
Most itt jól érzem magam.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 12:00:04

@diggerdriver: A házunkban lakott egy pár, mindketten az intézetben dolgoztak, a fiú és a lány is skizofrén volt. Ellenben kezeléssel, tünetmentesek voltak, ezért kvázi normális életet élhettek. Annyi szabály volt, hogy minden reggel házhoz jött egy ápoló, aki ellenőrizte, hogy beveszik-e a gyógyszerüket, és gondolom megnézte, hogy minden rendben van-e.

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 12:22:33

@fhdgy: nekem kicsit fura, hogy hirtelen előjössz a semmiből, majd közlöd, hogy a bloggazdának és nekünk jobban kéne csinálnunk az egészet. Mint a Moldova féle ésszerűsítő brigád...

azt el kell fogadni, hogy a blog gazdája nem ir, hanem mi irunk sokan, mind másfélék vagyunk, máshova mentünk máshogy. Ezek a mi sztorijaink, hol jobban, hol rosszabbul megírva. Majd ha a szerzők úgy érzik, hogy a továbbiakban nem óhajtanak itt megjelenni, akkor nem irnak és a blog elcsendesül. Azért általában adott a többszáz komment naponta.

Szerintem a nyaralós is jó ötlet volt, de gondolom senki se ér rá órákat beletenni egyből egy ilyenbe, kapsz egy felkérést, hogy ha van kedved írjál a témában. Elkészül amikor elkészül.

Irj posztot, ha nem irsz, akkor légyszi ne kérd számon, hogy más hogyan éli meg a határátkelését.

Don Kartasch [Warwickshire, UK] 2013.07.25. 12:29:51

A verfrissitessel kapcsolatban.

Nekem mar regota van egy tervem. Veszek egy olyan nullas szemuveget, aminek a kereteben van egy beepitett kamera. Ezt a szemuveget odaadom mindenfele erdekes es kevesbe erdekes foglalkozasu embernek (gyorsettermi kiszolgalotol, business manuso at a magas daru kezeloig) es megkerem hogy vegyek fel vele 1-2 napjukat. Reggeltol estig. (Igen, az akksi kerdest meg meg kell oldanom :) ). Amit aztan en megvagok egy par perces videova es ezeket egy nyilt honlapon fogom gyujteni, ahol barki megnezheti.

Hogy miert? Mert szerintem az emberek kb. 70% az alapjan valaszt munkat/szakmat/hivatast hogy mit mondanak rola masok es nem pedig az alapjan hogy mit kell csinalni es az neki mennyire fekudne. Szerintem sok szakmanak fals a megitelese otthon. Ugyebar ha megkerdezzuk 50-es aput/anyut hogy minek tanuljunk, akkor mit fog mondani? Legyel ugyved vagy orvos mert az jol keres! Az mas kerdes hogy ez azert ma mar nagyon nem allja meg a helyet. De nem az lenne a fontos hogy adott szakmaban mivel kell eltoltened a munkaidodet?

Es akkor majd szepen megnezhetik a kis mokuskak hogy 1-1 pozicioban hogy telik egy atlagos napja a kedves delikvensnek es akkor az hatha ad otleteket a jovo fiataljainak...

Es miert irtam mindezt le? Mert ebbol csinalhatnank egy orszagos valtozatot is akar. Ahol nem a szakma lenne a lenyeg hanem hogy az adott orszagban vagy akar adott varosban hogy nez ki egy atlagos nap. Milyenek az emberek az utcan, mekkora a forgalom, a taj, az idojaras, az ejszakai elet, stb. Olyan embert kell erre megkerni aki eleg sokat log az utcan, pl. biciklifutar-t.

Es akkor az emberek egy par perces videoban atelhetnek azt is hogy milyen egy nap Rio-ban vagy Londonban vagy Wellingtonban vagy Bangladesben, stb.

OK, Nem egy 50 perces atfogo Discovery musor. De a HA-nek nem is az a celja. Hanem hogy egy par percnyi kikapcsolodast adjon... szerintem...

Mostansag elegge el vagyok havazva, de ez mar regi tervem. Ha Karacsony korul vegre lesz tobb idom akkor lehet lassan elkezdem ezt a kis beepitett kamerat felkeresni... :)

fhdgy 2013.07.25. 12:32:14

@pappito: Mit kértem én számon, kin kértem én számon vala mit is?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 12:34:07

@Don Kartasch:
"Mert szerintem az emberek kb. 70% az alapjan valaszt munkat/szakmat/hivatast hogy mit mondanak rola masok es nem pedig az alapjan hogy mit kell csinalni es az neki mennyire fekudne. "

Nálunk már az iskola is így működik. Továbbtanulás előtt el kell menni egy munkahelyre, és a kiválasztott szakmában el kell tölteni pár napot.

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 13:07:06

@fhdgy: "Pl. ne csak sztereotípiákat írjunk, hanem ( az inkognitót megőrizve ) konkrétabban fogalmazni, és szókimondóbbnak lenni"

"Kellene valami, ami kimozdítaná ebből a "napi rutinná" laposodott dologból! Valahogy fel kellene villanyozni, még mielőtt teljesen elszürkül. "

"mostanában olyan egy kaptafára mennek a dolgok!"

Mikor jelenik meg a te sztorid?

fhdgy 2013.07.25. 13:10:30

@pappito: Hol van ezekben számonkérés?
Egyébként, ha jól követem a dolgokat, nekem pont 10-szer ( tízszer ) annyi sztorim jelent meg itt, mint Neked! Jól számolok?

DieNanny CH 2013.07.25. 13:12:45

@pappito:

Főhadnagy nem a semmiből jött, kb 2 éve már az előd-oldalon is volt.

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 13:13:28

@fhdgy: mittudomén, azt se tudom nekem mennyi jelent meg

ez itt már egy viszonylag összeszokott brigád. ha nincsenek másik nickjeid csak ez a kettő amivel itt vigéckedtél, akkor nem nagyon láttalak az elmúlt hónapokban, most viszont közölted, hogy a blog lapos, szürke és unalmas. Ha ez a véleményed, hát ez.

Maradsz vagy mész?

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 13:14:46

@DieNanny: tudom h volt. régen. azon kevesek közé tartozik akikre emlékszem.

csak nem szeretem amikor valaki berúgja az ajtót, mindent leszaroz, majd elkezdi mondani, hogy másoknak mit kéne jobban csinálni :)

fhdgy 2013.07.25. 13:20:28

@pappito: Ha megszoroznád a Te sztoriaid számát ( ami szerintem nulla ) tízzel, akkor pontosan nullát kapnál! Nekem ugyanis eddig 0 sztorim jelent meg itt! Azt viszont nem értem, hogy hogyan nem tudsz emlékezni arra, hogy eddig egy sztorit sem írtál ide?

Vagy téved a profilod?

Hogy emlékezz, ide másolom: pappito 0 bejegyzést írt és 2199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Igazak ezek az adatok vagy sem? Kérlek erre válaszolj!

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 13:24:58

@fhdgy: izé, most azért vettem egy nagy levegőt :)

Figyi, itt mindenkinek a sztorija a HÁ neve alatt jelenik meg, akinke nincs blog.hu-s saját blogja, legalább egy poszttal, annak nulla lesz a posztok száma mellett :)

Én írtam kb. 900 posztot a saját blogomba (amit én tartok fenn a saját domainnevemen és nem a blog.hu üzemelteti), ezekből elkért kettőt vagy hármat a HÁ és még kétszer megkért azóta, hogy írjak tematikus posztot is. Szóval ha már lemegyünk szellemileg roggyantba, akkor te egyet se írtál én meg négyet. Vagy ötöt, de mindjárt megnézem pontosan.

Nem baj, ha nem érted amit látsz, ér kérdezni.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 13:26:49

@fhdgy: Nem akarok beleavatkozni a vitátokba, de ezzel most nagyon mellélőttél.
Senki nem itt írja a bejegyzéseit, hanem elküldi azt HÁ-nek, mittomén pl. pdf file-ban.
Én is írtam már vagy 6-8 cikket, és a nevem mellett nulla van, nem mérvadó a profil.

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 13:30:15

megnéztem, a HÁ indulása óta öt írásom jelent meg. (postr+bloghu együtt)

Shanarey 2013.07.25. 13:34:44

Miért csinál valaki magának több nick-et?

Csak nem látens troll az illető?

Avagy skizofrén, és így tud saját magával is beszélgetni?

fhdgy 2013.07.25. 13:35:46

@pappito: Olvasd vissza, hogy mit kérdeztem: ezt, hogy ide hány sztorit írtál! Akkor ne azzal gyere, hogy máshova 900-at!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 13:36:04

@Don Kartasch:
Vállalok egy napot.
Egyébként is szemüveges vagyok.

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 13:38:57

@fhdgy: nem érdekel mit kérdeztél, értelmezd amit írtam, ha nem megy, arról nem tehetek.

na még egy

fhdgy 2013.07.25. 13:39:43

@tilmir: Én nem hiszem, hogy berugtam volna valami féle ajtót is. Erre pappito nekem támadt, nem tudom, hogy miért! Az, hogy nulla van a neve mellett, nem az én hibám! Egyébként megnéztem, nekem is nulla van, pedig a blog.hu-ra nem nullának kellene lenni, max. csak a határátkelőre!

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 13:39:58

@Shanarey: nem tudom miért csinál valaki több nicket.

Na jó tökit értem, ő kicsit belekavarodott a szerepekbe, gondolom máshol más néven trollozik, aztán nem könnyű fejben tartani :)

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 13:42:13

@fhdgy: nem támadtam, hanem jeleztem, hogy nem írtál ide (tehát a tartalomhoz nem tettél hozzá semmit, ellentétben többszáz emberrel, aki igen)
az elmúlt hónapokban nem láttalak kommentelni se

majd megjelentél és közölted, hogy a blog szar, lapos, szürke. És mi csináljunk közösséget és változtassunk ezt meg azt. Ha nem tetszik amit látsz, szíved joga ezt elmondani, majd elhúzni máshova.

fhdgy 2013.07.25. 13:49:46

Egyébként, még délelőtt volt egy javaslatom, hogy aki trollkodik, azzal ne foglalkozzunk! Innétől egy valakire máris alkalmazni fogom!

Ahogy, még délelőtt hangsúlyoztam, nem akarok senkit bántani, sérteni, ennek ellenére azt kell mondanom, hogy igaznak tartom a magam részéről erről a blogról a véleményemet. A hozzászólásokból azt látom, hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel!

Ha kritikát is fogalmaztam meg, azt hiszem, hogy a stílusa nem volt sértő!

A csakszeg<->fhdgy-ért elnézést kérek. Az előzőt még nagyon régen használtam, megvan a nyomós okom, hogy miért mellőzöm mostanában. Az utóbbi kb. kettő évben először ma véletlenül azzal jelentkeztem be. Amint észrevettem, rögtön korrigáltam és mindenki számára nyíltan vállaltam is, aki ezek után azzal vádol, hogy ezekkel visszaélnék, az nem tudja, hogy mi az, ha valaki nem sunnyog és bejelnti, hogy mit csinált!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 13:53:14

Szerintem, lapozzatok!
Képes oldal következik.
:)

nyuszigonosz 2013.07.25. 13:54:49

@Shanarey: Ez a több nick dolog, ez nekem is érthetelen.

Átnézve és visszaolvasva a pár utóbbi napot, úgy látszik, sokaknak van másod, - harmad , - ötöd- nick is.

Mire jó? Nem jövök rá,

Vagy tényleg skizofrének, vagy csak így érzik magukat színesebbnek, érdekesebbnek.

DieNanny CH 2013.07.25. 13:57:35

Ha tényleg változást szeretnénk, ha tényleg új kommentelőket akarunk látni - mert a régieknek lassan már a szexuális életét is ismerjük -, ha változatosabb posztokat szeretnénk, akkor nekünk, régieknek illene visszafogni magunkat, az új kommentelőknek nem a fejéhez vágni, hogy csak úgy előtűnnek a semmiből, az új posztolóknak pedig, hogy kamuznak, és nem jól fogalmaznak.
Szerintem.

tableno 2013.07.25. 14:00:24

@DieNanny: Ebben van sok igazság. :(

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 14:03:38

@DieNanny: de hát nem új kommentelő, járt ide régebben :)

Egyébként az új posztokkal kapcsolatban igazad van.

DieNanny CH 2013.07.25. 14:03:48

Én csak Mmj Drtmnj-ről tudom, hogy ő vöribaba. Egy 50 körüli nő - egyszer véletlenül rátaláltam fb-n, aztán rá nem sokkal megszüntette a profilját. Brüsszel volt megjelölve lakóhelynek, a fényképek alapján pedig egyszer biztosan volt a távol-keleten.

Akiket pedig trollnak nevezünk: amíg valaki nem megy át személyeskedésbe, és nem lesz vulgáris, addig a homlokegyenest más vélemény pont hogy friss szellőt hoz a kommentek közé.
Szerintem.

tableno 2013.07.25. 14:05:18

@DieNanny: igaz, de pl. vöribabát nehéz másnak nevezni, mint trollnak...

Mrs. Clayton 2013.07.25. 14:09:56

@DieNanny: hú, de gáz már, ha vki 50 évesen még vöribabának nevezi magát :-D
és hogyan sikerült ráakadnod? így van fent fészen? az se lehet semmi

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.07.25. 14:13:38

A több nicket én sem értem, én már így is kezdek beleőrülni a kismillió felhasználónév/jelszóba amit egy mai embernek meg kell jegyezni..... !!!!

És pappito igenis írt több cikket ide.

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 14:14:17

@tableno: hagyma is az ám, 700 posztból 700-nál amerika+mary+ottnemélnék, mindig ugyanaz. De mindegy, ott a szűrés funkció.
Ha úgy érek ide, hogy már 100+ van, akkor van kb. öt alak akiket kiszűrök és tudom olvasni a többiek jobbára értelmes hsz-eit :)
Ezekből több van, mint felesleges marhaságokból, szóval olvasok. Ha megfordul az arány, akkor majd nem olvasom a HÁ-t. (és nem kezdem el mondani, hogy hogy kéne megváltozzatok :)

zopilote 2013.07.25. 14:20:53

@Don Kartasch:
Otlet a szemuvegbe epitett kamerahoz: van pl tollba epitett kamera is, 4 - 16 Gb beepitett memoryval:) Nekem volt, lenn hagytam Mexikoban a haveromnal. Van egy masik, igaz nem szemuvegbe epitett, de fejen, karon viselheto, vagy kerekparra, kocsira konnyen rogzitheto, Go Pro a markaneve.
" Mert szerintem az emberek kb. 70% az alapjan valaszt munkat/szakmat/hivatast hogy mit mondanak rola masok es nem pedig az alapjan hogy mit kell csinalni es az neki mennyire fekudne. "
Az en idomben ugy valasztottunk szakmat, hogy mi tetszik, mire vagyunk kepesek. Hogy masok mit mondanak rola, nem volt szempont. Kesobb az elet soran valtozhatott, mas fontossagi sorrend - pl. penz, kenyelem, stb - lett a mervado. En pl. ket ellentetes szakmaban parhuzamosabb huztam le tobb, mint 25 evet, mindkettot eleg jol szinten muvelem. Raadasul egyiket sem tanultam, veletlenszeruen kerultem bele. Tanult szakmaimat - 2 is van - alig muveltem:) (amugy egesz eletemben underachiever voltam, soha sem torekedtem pozicioba)
Most pedig irany a " gyapotfoldek" :) Tegnap beszoltunk a haverommal a cegnel, hogy felejtsek el a tulorakat, hetvegi munkakat. Ha meg egy ilyen keres lesz, kilepunk:) Nem tudnak szakembert szerezni :( Meg dupla fizetesert sem dolgozunk heti 40 oranal tobbet! ( lazad a proli)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.25. 14:26:59

@Shanarey:

A több nicknek nagyon sok oka lehet.

A legfurcsább eset én vagyok, ez a 30. nickem nagyjából itt, de mindegyiknek majdnem ugyanaz a neve és egyik se anoním.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.25. 14:30:52

@fhdgy:

"Hogy emlékezz, ide másolom: pappito 0 bejegyzést írt és 2199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban."

Vannak blogok, ahol a különböző szerzők rendelkeznek egyben - legalábbis korlátozottan - rendszergazdai jogosultsággal is, így az egyes cikkeik az ő nevük alatt jelenik meg. Míg más blogokon csak egy rendszergazda van, s minden az ő neve alatt meg. Ez a blog az utóbbi kategória.

Mrs. Clayton 2013.07.25. 14:32:01

@tilmir: ja emlékszem mintha mondta volna vkinek h 2 dolog közti különbséget, mint mondjuk diffúzió és asszimiláció még az 5 éves gyereke is tudta
haha

fhdgy 2013.07.25. 14:34:30

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Köszönöm, amikor felhívták a figyelmemet, megnéztem és rájöttem, hogy így van, ahogy írod! Sőt, utána ránéztem a saját profilomra is, és ott is nulla van a blog.hu-ra vonatkoztatva, holott nyílvánvalóan hamis! Ebből is látszik, hogy az ámítástechnikusoknak sem szabad mindent elhinni!

nyuszigonosz 2013.07.25. 14:37:09

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
A te nickjeidben csak pár szó változik, és ugyanaz maradsz.
Néha észre sem veszem, hogy változtattál rajta.

Ezek a több nickkel "egymással" beszélö népek, vagy teljesen ellentétes dolgokat állítanak, aztán belekeverednek és igazat adnak "egymásnak"... ezeknek szerintem valami más bajuk van.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.25. 14:40:59

@fhdgy: @pappito: ja, hogy pappito minősíthet más posztolókat, de fhdgy nem minősítheti a blogot, adhat tanácsokat a jobbításhoz, megújuláshoz

ez szánalmas

tableno 2013.07.25. 14:41:12

@pappito: szerintem hagyma nem meríti ki a troll általam értelmezett definícióját, mivel nem rosszindulatú, nem támad másokat személyeskedve és nem azért van itt, hogy szétcsessze mások beszélgetését. Az hogy eléggé egykaptafára kommentel és túl sokat, az más kérdés, de az utóbbi időben mintha már moderálná magát.

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.25. 14:42:25

@Tökfőzelék1: összecseréltem a szavakat

"ja, hogy pappito minősíthet más kommentelőket, de fhdgy nem minősítheti a blogot, adhat tanácsokat a jobbításhoz, megújuláshoz

ez szánalmas"

tableno 2013.07.25. 14:43:44

@nyuszigonosz: mondjatok már példát ilyen "egymással beszélő" skizofrén nickekre, mert én még eggyel sem találkoztam (legalábbis nem vettem észre)! Na jó, magamon kívül, hisz köztudomású, hogy én (is) mommmo vagyok...

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.25. 14:44:49

Én sem tudtam ide az eredeti nickemen bejelentkezni, mert az már foglalt volt, így tettem a név után egy számot, de alapvetően felismerhető.
Ha valaki teljesen más néven nyit különböző nickeket, azt nem igazán értem.
Na meg azt sem, hogy miért kell azon vitatkozni, hogy ki hány írást írt ide :-)

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.25. 14:51:04

Ja! És ki az a vöribaba? Nem emlékszem rá...

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 14:53:51

@tableno: mondok en neked viktoria sl domiozelle
Charlieharper - mommo

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 14:55:51

@Jess G: igen a 3 eves lanyom tudta,amit tilmir nem:))
Nevesul,hogy a szanto es a legelo egyarant termofold:))
Tilmir szerint a legelo nem termofold:))

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.25. 14:56:22

@Shanarey: én azért csináltam több nicket, mert elfelejtettem a jelszót és az e-mail címet is, amit megadtam

@pappito: ha már személyeskedünk: pappitó neked át kellene tenned az életedet a valóságba, csak neked olyan fontos, hogy ki, hogyan és mit, meg hányszor posztolt és hová

tudod szerintem nem kellene annyira büszkének lenned magadra és a 900 posztodra a blogodon, amit nagyon fontos, hogy te tartasz fenn a saját domainneveden és nem a blog.hu üzemelteti, mivel azt az időt, amit arra és az ismeretlenekre szántál, akik írtak neked és kérdeztek tőled, fordíthattad volna a családodra és az ottani barátaidra is

szerintem ez kifejezetten szánalmas, hogy még most is éjjel 00:14 perckor totál ismeretlen nickeknek írogatsz, vitatkozol és büszkélkedsz, hogy te mit értél el a virtuális térben
hidd el, nagyjából mindenki leszarja azt, ami itt történik, ugyanis az emberek többségének van normális életük és nem itt élik azt

tudom, te kivétel vagy, de ezzel a hozzászólásommal szeretném felhívni a figyelmedet, hogy van egy másik valóság is, ami az interneten és a blogokon kívüli

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 14:57:35

@Jess G: ki 50eves? Te talan?:))
A nevet egy pasi hasznalja ,nem en talaltam ki:)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 14:59:22

@vöribaba: Mint mondtam már, gratulálok a gyerekhez.
Ne ferdíts, okoska! Nem erről volt szó.
Egyébként honnan tudod te, illetve a három éves gyereked, hogy itt Svájcban mi számít termőföldnek?
Szólj már a gyereknek, hogy küldje át a svájci földtörvényt.
Kösz.

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 14:59:24

@Bonjour: ja kozvetlenul magyarorszagrol Svajcba kikerult libuska posztja
Erezni a cikken,hogy nulla vilaglatasa van,mindentol kelloen el van ajulva:))

Tökfőzelék1 (törölt) 2013.07.25. 14:59:51

na már érzem is, hogy teljesen felesleges volt elpazarolnom ezt a kis időt is egy idiótára

most pedig megyek tovább jó pénzért gályázni

tableno 2013.07.25. 15:02:36

@vöribaba: tegnap még azt mondtad, én vagyok mommmo! :)

Mrs. Clayton 2013.07.25. 15:03:00

@vöribaba: de tegnap még tableno is momo volt, nem zavarodtál kicsit össze?
a szántó legelőhöz meg nem tudok mit hozzáfűzni, sztem fölösleges

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 15:04:28

@vöribaba: Ha már itt tartunk. Miért ciki az, hogy valaki "közvetlenül" kerül ki külföldre? Ja, hogy te egyből az 5. hellyel kezdted. Na, erre is születni kell...
:D
Másrészről - veled ellentétben-, nekem volt gyerekszobám, és véletlenül sem beszélnék valakiről ilyen stílusban, de mindez téged minősít.

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 15:06:49

@DieNanny: apad fasza 50 eves hulye picsa
Szeretnel te ugy kinezni ahogy en
Hulye dubaji kurva
Te vagy charlieharper es mommo neveken fenn

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 15:08:02

@tilmir: ciki a nulla vilaglatottsag miatt
Hallottad mar a mondast,hogy olyan az adjon isten,amilyen a fogadj isten?

DieNanny CH 2013.07.25. 15:09:25

@Jess G:

Pár hete velem is szócsatát vívott, még Mnj... néven. Megnéztem a profilján keresztül az aktivitását, hogy mindenkivel ilyen lekezelő, vagy csak engem tüntet ki vele. Ott egy másik blog posztjához fb-n keresztül szólt hozzá, azon is Mnj.. néven futott. Hát, így.

Mrs. Clayton 2013.07.25. 15:09:27

jézus ereje, mi lesz még ma itt, asszem ink főzök

Balu kapitany 2013.07.25. 15:11:51

érdeklődnék, hogy mikortól jön vissza a szabiról a főnök és állunk vissza normál üzemmódba?

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 15:14:36

@Jess G: jaj de humoros vagy

Mommo,charlieharper es die nanny ugyanaz a szemely

Ebbol a klubsarokbol latszik vilagosan

Nem kotom senki orrara hol elek,de egy este mommo neven irogat nekem ,hogy megtalalt es most ugyanazt leirja die nanny neven

A koromra meg radobott cirka 20 evet,mert o ugy gondolja ez alkalamas arra,hogy valakit lejarasson,nevetseges:)
Ez is nagyon magyarosh:)
Ha 50 lennek sem ereznem magam kevesebbnek,de nem vagyok,nem tudom magyarorszagon mennyire tipikus,hogy 50 eves nok szoptatnak:)) de biztos az,sokat valtoztak akkor a dolgok
Ahogy olvasom ezt a blogot,nagyon boldog vagyok,hogy mar nem elek magyarorszagon es egeszen biztos,hogy nem szeretnek kozottetek elni soha
Ennyi hazug,undorito emberrel reg nem talalkoztam

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.25. 15:14:47

@vöribaba: Na akkor ki a mommo? Kicsit összekeveredtél itt az országokkal, de nem baj :-)
A stílusod viszont számomra felháborító, de ez meg az én bajom!

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 15:15:38

@tilmir: jaj draga ez svajc specifikus

Ezt hivjak termeszettudomanynak vagy altalanos műveltsegnek:))
Ha lenne neked olyanod,akkor tudnad

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 15:19:09

Tilmir
Nem minden svajc specifikus dolog:))
Tudom,nagy elmeny neked,hogy meg ott lehetsz,de a termeszettudomanyos muveltseg svajctol fuggetlenul van vagy nincs az ember lanyanak
Neked nincs:))
Termofold a termelesre alkalmas terulet :)))))
Te hany eves vagy?:))))
A harom eves gyerekemnek ez azert eleg egyertelmu:))
Talalos kerdes: mikor nyilvanitanak legelove egy termofoldet?
Kivancsi vagyok a valaszra:))))

DieNanny CH 2013.07.25. 15:20:25

Kedves énségeim!
(Charlie, mommo, tilmir, tableno... Kihagytam valamelyikemet?)

Tegnap valaki megemlítette a tejfölös lángost egy kommentben. Hát én (mi!) úgy megkívántam, hogy ma sütöttem magamnak - bocs: magunknak!
Tejföl helyet Creme Frache, de kicsire nem adunk, a nagy meg nem számít!

Most eszem a másodikat, mindannyiunknak jó étvágyat!
:-DDD

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 15:20:42

@tilmir: kerdezd inkabb ugy tilmir miert ciki a vilaglatottsag hianya vagy az alatalanos muveltseg hianya?:))
Az tuti,hogy a lanyom mar 3 evesen szllemileg igeretesebb perspektivat mutat nalad:))

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.25. 15:20:46

@zebralany: Most éppen szórakoztat...:-) Bár kicsit bosszant is a stílusa, de a butaságán jókat kacagok.

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 15:23:26

Die nanny en veled meg mommo neven es charlieharper neven beszeltem
Hany nicked van?

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 15:23:33

@vöribaba: Ez kevés. Ugyanazt a három mondatot ismételgeted, egyre rosszabb helyesírással.
Ideges vagy?
:D

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 15:26:45

@tilmir:
Svajctol elajulva azok vannak,akik kozvetlenul magyarorszagrol kerultek ki

Akinek mar van egy kis vilaglatottsaga,altalanos muveltsege,nem biztos,hogy pontosan ugy lat mindent,ahogyan te

Erted ugye?

Vilaglatas tagitja a latokort, a tied szuk maradt
Ennyi:))

Mrs. Clayton 2013.07.25. 15:27:27

@vöribaba: hú baszki, kösz az infót, hasznos

Mrs. Clayton 2013.07.25. 15:29:02

@DieNanny: egs, én moroccan meatballst csináltam, de a vendégem ideges lesz sztem, mert utálja a couscoust
ő baja, én imádom :-)

DieNanny CH 2013.07.25. 15:29:18

Ja, és ha már a svájci födnél vagyunk:
A tegnapi újságban volt, hogy az építési telek átlagos ára itt közép-Sv-ban 2000 frank/m2!

Úgyhogy nagyon mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki üres telket akar.
A másik meg, egy tavasszal megjelent könyvben volt, hogy tanyát (Bauernhof) csak az vehet, akinek vagy ilyen képzettsége van, vagy ott nőtt fel, de még ekkor is alá kell írnia valamit, hogy mindent megtesz az állatok és a környezet védelméért.
Tehát nem úgy van, mint Olaszo-ban, hogy az ember vesz egy birtokot egy házzal, azt kész.

Ja, és még egy bulvár az újságból: Ausztráliában a rendőrök megállítottak egy autóst, akinek nem volt kormánykereke! Egy csőkulcs (mint a vízszerelőknél) volt ráerősítve a kormány tengelyére. Itt a fénykép az újságban, alig tértem magamhoz...

Ja, nagyon laktató ez a lángos, együk már meg végre!

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 15:30:41

@vöribaba: A lényeg, hogy te mindent tudsz és látsz, nem beszélve a három éves gyerekedről...
Okos vagy, ülj előre.
Innentől szűrtelek, ezen a szinten nem folytatom.
:D

Kacorlakk 2013.07.25. 15:31:23

@DieNanny: "ha változatosabb posztokat szeretnénk, akkor nekünk, régieknek illene visszafogni magunkat, az új kommentelőknek nem a fejéhez vágni, hogy csak úgy előtűnnek a semmiből, az új posztolóknak pedig, hogy kamuznak, és nem jól fogalmaznak."

@pappito: "Ha megfordul az arány, akkor majd nem olvasom a HÁ-t. (és nem kezdem el mondani, hogy hogy kéne megváltozzatok :)"

@fhdgy: "Én nem hiszem, hogy berugtam volna valami féle ajtót is."

Mindhármatokkal egyetértek. Szerintem fhdgy jó szándékkal szólt, én a blogért való aggódását vettem ki a szavaiból. Csatlakoztam is hozzá, hogy néha nem érdemes végigolvasni, felesleges időtöltés. Kár, hogy Pappitoval összerúgták a port, két értékes ember, aztán elmentek egymás mellett. Pappitonak abban igaza van, ha nem tetszik, mi újak ne reklamáljunk, olvassunk mást.
Szerintem nagyon sokan nem vagyunk újak, legfeljebb a kommentelésben. Olvasod hónapok óta, egyszer csak regisztrálsz, de még nem mersz hozzászólni. Aztán mikor a te speciális "betegséged" ingerküszöbét meghaladja egy komment, szólsz. Csend. Idegen a cowboyok között. Ha hülye voltál (nem troll), lehet, szétszednek, ha nem is voltál annyira hülye, hallgatnak. Ha gyengébb posztot írtál, szétszednek, ha hibátlant, kapsz 50-100 elismerést, s csevegnek valami 123-ik témáról.

Dehát ilyen a világ, így működünk, ti is, én is. (Murphy: A bizottság az atomerőmű építését 5 perc alatt megszavazta, de a hozzá tartozó kerékpártárolóról még éjfélig folyt a vita.")

Amit nem szabad megkérdőjelezni, ha az ember nem troll, akkor az ilyen falsra sikeredett jobbító szándékú hozzászólás nem bántó szándékú, hisz valami olyanért szólunk, ami alapjában véve tetszik nekünk, s ezt a posztolóknak és a törzskommentelőknek köszönhetjük.

DieNanny CH 2013.07.25. 15:31:25

@Jess G:

Te is én vagy? Kicsit elvesztettem a fonalat...

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 15:31:30

@tilmir: en pl nem szeretnek egyszeru parasztemberek kozott elni

Nekem mar nehez lenne olyan helyen elni,ahol egy oran belul nem kozelitheto meg a tenger:)

Nem szeretnek olyan helyen sem elni,ahol a1-2 oran belul nem tudok beutazni valamelyik metropolisba (london,parizs) repülo hasznalata nelkul

Tetszett nekem is svajc,de csak elsore, nagyon fiatalon)) ott elni nekem mar keves lenne

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 15:33:15

@DieNanny: Igen, nem egységesek ezek a dolgok. Egyébként, mivel kevés a föld, elkezdenek felfele építkezni. Dietikonban lesz jövőre egy 60 m-es házikó.

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 15:33:15

@tilmir: jo lenne
De tartok tole,hogy nincs ilyen szerencsem
A rosszindulatod tuti megtalal meg mas nickeken:))

2013.07.25. 15:35:07

@Jess G: megnezted a kremet, amit irtam tegnap? Barna doboz, a nem Nivea? Mert meg mindig nem ertem, hogy mi kerult azon ennyibe!

Kacorlakk 2013.07.25. 15:35:42

Látom, megérkezett a nap színfoltja! :)

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 15:35:46

@tilmir: picit ciki,hogy belesultel ebbe a termofold dologba is,mutatvan alapmuveltseged teljes hianyat

De a lenyeg ,hogy a fellengzos ,sertegeto stilusoddal megprobalsz ebbol is gyoztesek magabiztossagaval kikecmeregni:))kar,hogy nem jott ossze:)) deazertmegprobaltad?

Na libuci a legelo terrmofold svajcban? Hahaha

DieNanny CH 2013.07.25. 15:36:01

@Gilda66:

Fogjunk össze! Legyünk egymás énjei!

Mrs. Clayton 2013.07.25. 15:37:21

@charlieharper: ugyanaz mint a kocsidon a körbe zárt csillag ;-)
megnéztem nem hallottam soha, úgy gondolom kb erno laszlo kategória kb árban is, lehúzás
de a csomija szép :-)

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 15:38:10

@Jess G: kit erdekel a szoveged? :)
Nem nagyon vezsed eszre magad ugye?

tableno 2013.07.25. 15:38:32

@DieNanny: kitaláltad a gondolataimat! Mondjuk úgy nem nagy kunszt, hogy te én vagy(ok).

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 15:39:33

@DieNanny: @Gilda66: Én is beszállok a lángosba.
Jó ötlet, holnap én is azt csinálok.
:)

tableno 2013.07.25. 15:39:52

@Kacorlakk: A belterjesség sajnos előbb-utóbb minden blog rákfenéje lesz. Sajnos még nem találták ki az ellenszerét.

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 15:42:31

@DieNanny: elmehaborodott vagy
Te jo eg ezt mindig eloadod
Na jol megbeszelted magaddal a dolgokat?

2013.07.25. 15:42:39

@tableno:
Rolad jut eszembe, mondja ma a japan kollegam, hogy milyen rossz volt elozo het Koreaban, senki nem beszelt a munkahelyen angolul :))) Probaltam egyenes arccal nem reagalni erre... Nem akartam megserteni, hogy Tokyoban egy etteremben vert izzadok.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.25. 15:43:20

@DieNanny: Hát van itt már egy okos ember, aki el tudja dönteni, hogy ki kicsoda :-)

Kacorlakk 2013.07.25. 15:43:57

@tableno: pedig itt is megy az állandó "vírustámadás", az ellene való védekezés komoly összefogásokat produkál.

fhdgy 2013.07.25. 15:45:47

@Kacorlakk: Volt idő, amikor elég sokat kommenteltem, de kb. egy éve takarékra helyeztem magam! Miért? Mert, ha van egy-két troll, akkor azt elviselem, nem foglalkozom velük. Ellenben, ha az igénytelenség az etalon. akkor azzal nem tudok mit kezdeni!

Most lett volna egy lehetőség, hogy személyeskedés nélkül elmondjam, hogy szerintem az elmúlt időben esett a szint. Szerintem határhoz ért a HÁ. Vagy olyan primitív hozzászólások lesznek, mint sok, ma délután, akkor nem lesz kis idő múlva miről beszélni, vagy lesz valami megújulás!

Ma nem konkrét sztorihoz szóltam hozzá, így nem bánthattam közvetlenül senkit. Aki pedig védi pl. a ma délutáni nívót, és engem vádol azzal, hogy berugtam az ajtót, annak csak annyit tudok mondani, hogy nem rugom be, csak becsukom, magam mögött, távozás után!

Rövidesen eldől, hogy becsukom-e vagy sem.

2013.07.25. 15:46:37

@Jess G: azert a csillagert nemet mernoki munkat, durzsolo motort kapok, amivel barmikor leverlek Silverstone-on.

2013.07.25. 15:47:55

@fhdgy: bevallom, hogy sokszor el sem olvasom a posztot. Egybol csak a kommenteket

Mrs. Clayton 2013.07.25. 15:50:48

@fhdgy: ne haragudj, de ez eléggé hülyén jön ki sztem, ha nem tetszik ne olvasd, ha ezt feltétlenül a tudtunkra is szeretnéd hozni, rendben, mondd el, aztán ha vki emiatt beszól, akkor menj, de miért kell ezt itt folyamatosan kommunikálni?
várod, h valaki majd melléd áll v mi és könyörög h ó fhdngy ne hagyj itt bennünket
nem fog senki, most mondom, és nem azért mert ellenszenves vagy, hanem mert ez itt nem ilyen barátom vagy játék

fhdgy 2013.07.25. 15:52:01

@charlieharper: Én, az elmúlt kb. egy évben is, amikor nem kommenteltem, mindig akkurátusan elolvastam a posztot is és a hozzászólásokat is. ( talán 5-6 poszt volt, amit viszont kompletten, a hozzászólásokkal együtt is kihagytam)

Aztán úgy döntöttem minden nap, hogy nem reagálok, mert nem láttam érdemesnek.

Mrs. Clayton 2013.07.25. 15:53:41

@charlieharper: imádom az elkötelezettségedet, de elárulod, mitől is lett kerékcsapágyas a kocsid? a németek gány munkát csináltak v te nem tudsz vezetni?
bocs ez magas labda volt
egyébként az ilyen drága krémek dobozát neves, v legalábbis szintén drága tervezők tervezik, nívós boltokban árulják, drága kampánnyal népszerűsítik
és biztosan jó alapanyagokból is csinálják
ettől függetlenül mind a kettő parasztvakítás, a német precizitás is meg 100 dolláros krém is

tableno 2013.07.25. 15:55:49

@fhdgy: "személyeskedés nélkül elmondjam, hogy szerintem az elmúlt időben esett a szint. Szerintem határhoz ért a HÁ. Vagy olyan primitív hozzászólások lesznek, mint sok, ma délután, akkor nem lesz kis idő múlva miről beszélni, vagy lesz valami megújulás!" - hm. Azért, ha végiggondolod, gyakorlatilag leprimitívezted a kommentelők jelentős részét. Ez azért elég közel áll a személyeskedéshez, és nem fog túl sok szövetségest szerezni neked...

fhdgy 2013.07.25. 15:55:59

@Jess G: Van egy jól bejáratott, ismert felület. Ez az egyik oldal.

Van a való élet, ahol sok ember akarata ellenére is érintett a témában. Tehát van igény, lenne igény egy igényes blogra.

Miért kell elrontani? Miért nézel hülyének, ha azt szeretném, hogy valami nívósabb legyen és ne induljon el a lejtőn?

2013.07.25. 15:56:06

@fhdgy: pedig minden hozzaszolo ad valamit. Es mindegyik erdekes, rengeteg sors, pl zopolite vagy cougarcat vagy ctboy, mindegyik erdekes eletut. Es kifejezetten jol jon a verfrissites a hozzaszolok kozott, marmint, aki nem troll.
Maxvalt csak olyankor ignoralom, amikor rakezd a pedo-homo szolamara.

tableno 2013.07.25. 15:58:10

@charlieharper: azért ez már a haladás jele! Legalább nem arról panaszkodott, hogy nem tudnak japánul a (volt) gyarmaton! :)

Kacorlakk 2013.07.25. 15:58:32

@fhdgy: Igazad van, szerintem sem bántottál senkit. A szint szerintem is esik, néha kétségbeejtő, dehát az aranyások is megdolgoznak azért a néhány rögért. Volt életemnek egy időszaka, mikor sokat jártam konferenciákra, ott lőttem be azt a mércét, ha napi egy jó kiselőadást hallok, megérte a többi tízet feleslegesen végigülni.
Na hello, az időszakos kihagyás jó ötlet, most például hív a kötelesség.
Este megnézem, mi lett mára elrendelve.

Mrs. Clayton 2013.07.25. 15:58:38

@fhdgy: mert sztem nevetséges, ettől mondjuk nem hülyének, csak naivnak tartalak, ha magas röptű vitára van igényed, azt itt nem fogod megkapni
indíts saját blogot aztán szűrd a felhasználókat és törekedj arra, h ne kapjon nagy nyilvánosságot, v járj tematikus klubba

fhdgy 2013.07.25. 15:59:15

@tableno: Kérlek, olvasd végig a hozzászólásokat! Ha egy jó részét ( nem az összeset !!! ), megfelelően igényesnek találod, akkor szólj, beszélünk róla!

2013.07.25. 15:59:16

@Jess G: felesegem hitte azt, hogy csapagyas. Nem az. O szokta vezetni, mivel o viszi mindkettot reggelente. Termeszetesen semmi baja nincs az autonak.

tableno 2013.07.25. 16:02:04

@fhdgy: Végigolvastam. Vöritrolltól eltekintve nem találtam benne semmi vészeset. Persze nem túl érdekes nap ez a mai, hiszen nincs is poszt...

Mrs. Clayton 2013.07.25. 16:02:13

@charlieharper: óóóóóóóóó :-)
azt tudtad, h itt messze tőlem van egy AMG gyár/tesztpálya/akármi? épp a múltkor láttam

2013.07.25. 16:03:57

@Jess G: valld mar be, hogy terszik az autom

Mrs. Clayton 2013.07.25. 16:08:40

@charlieharper: hát nem mondtad meg a pontos típusát, de kétségtelen h van pár jó formatervű modell az adott gyártmányból és nem tagadom h egy V6, V8, V12 mittomén milyen szokták szerelni, nem szól rosszul, de azért nem pisilek be az izgalomtól
mondtam már sztem a merci váltók túl lassúak és a felhasznált bőr minősége sztem nem eléggé magas ahhoz képest mennyit kérnek érte, és nem tetszik az semmi, h mekkora a fenntartási költsége
ha veszel nekem egyet és finanszírozod utána, akkor nagyon büszkén ülnék a volán mögé természetesen
ha nekem kell vennem, tudod mit vennék, mert már mondtam

tableno 2013.07.25. 16:08:54

@tableno: Ok, Merci, de melyík típus?

fhdgy 2013.07.25. 16:10:54

@tableno: Igen, de ott jól "elszórakoztatok" egymással és volt egy-két csatlakozó is. Nem lehettek rá büszkék!

tableno 2013.07.25. 16:15:54

@fhdgy: te most miről beszélsz?

2013.07.25. 16:16:34

@tableno: ml63. Jess telen azt igerte, hogy jon donughtozni a hoban aztan beijedt a rozsaszin hondaval.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 16:18:30

Jó reggelt!
Látom ma is agymenés a program... mindenhol kánikula van? Itt szégyen szemre ma 31 fokot mondott az autó, ami szerintem simán rekord (ilyen meleg az elmúlt 2 nyáron sem volt).

@vöribaba:
Ha nem tudsz kulturáltan viselkedni, akkor inkább ne tisztelj meg minket a jelenléteddel, OK?

@charlieharper:
Milyen autód van, ha-már? :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 16:19:07

@charlieharper:
Közben megkaptam a választ...
Szegíny embör vízzel főz? :)

Mrs. Clayton 2013.07.25. 16:19:42

@charlieharper: én nem ijedtem meg, de csak szimplán hívtál és nem egyeztettél időpontot
egyébként havi 1x járok silverstonnál szóval bármikor, de arról volt szó, h beülök melléd és megmutatod, szó nem volt h a 60 lovas hondámmal erőlködnöm kell? eleve a színe mindent visz ;-)

tableno 2013.07.25. 16:21:05

@charlieharper: ezzel a böhöm állattal akarsz te donutozni? Akkor már inkább a rózsaszín honda, különösen, ha NSX... :)

Mrs. Clayton 2013.07.25. 16:24:30

@tableno: arra nem emlékszem h az nsx hátsókerekes-e, kb a derekamig ér az biztos, de az s2000 biztosan hátsós, és azzal már átéltem 1x az élményt, nem direkt, esőben autópályán, nem kívánom senkinek

2013.07.25. 16:26:08

@tableno: nana. A V8 kivaloan donughtozik! Melletenni egy rozsaszi Hondat 10 meteres tavolsagon belul, inzultus.
Egyebkent a felesegem szokta vezetni. En a konszolidaltan szereny autoval jarok a vonathoz. Nehany hetvegere jut nekem a hobby auto

2013.07.25. 16:27:11

@Jess G: ha iden lesz ho, megyunk.

2013.07.25. 16:28:48

@Kovermadar: nem engedhetm meg a bugattit. Tul sokba kerulne az alkatresz :)

Mrs. Clayton 2013.07.25. 16:29:58

@charlieharper: ok, és a Hondám nevében kikérem, h így emlegesd :-)
remélem addigra lecserélem egy Priusra, az Insight egy fos, ahhoz képest, sajnos

Mrs. Clayton 2013.07.25. 16:32:28

@charlieharper: én akkor szerelmesedtem ki az aston martinból, amikor láttam, h a "gyárban" a meos, egymás után hányszor fújat bele a festésbe, mondván szar
maradok a lexusnál

tableno 2013.07.25. 16:32:35

@charlieharper: én le se merem írni milyen autóm van, mert Töki leköp... Hiába, kocsira mindig sajnáltam a pénzt, ezt is csak az asszony kedvéért vettük. :)

2013.07.25. 16:34:58

@tableno: jajj! Mi lehet rosszabb egy olasz autonal?? Alfad van????

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 16:35:16

@charlieharper:
Nekem jelenleg az SL500-as tetszik, de nagyon. 90-94-es évjárat, két ülés és 320LE. Ideális munkábajárós autó lenne belőle :)
Nem tudom mennyi bele az alkatrész, de az autó maga nem drága...

tableno 2013.07.25. 16:38:19

@tilmir: Kösz. Renault-m van... :(

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.07.25. 16:38:27

@charlieharper: Nekem volt Alfám és imádtam! És nem, 5 év alatt egyszer sem romlott el....!

2013.07.25. 16:39:27

@zebralany: de vezetted az a sz..., akarom mindani autot?

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.07.25. 16:44:57

Na de ettől szép az élet, mindenki mást szeret! ;)

Mrs. Clayton 2013.07.25. 16:47:02

@zebralany: és nem volt semmi baja? minden működött rajta? biztos alfa volt? én még olyan olasz autót nem láttam, ami hibátlan lett volna, v nem volt benne semmi elektromos, akkor elhiszem

2013.07.25. 16:47:59

@Jess G: 5 evig garazsban allt.

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 16:49:08

kommentek szintjét olvasva jó volt rádöbbenni kiket hagytam Magyarországon:D

köszönöm nektek:D

a gondviselés kegye,hogy ott vagytok,én meg itt,nem kell találkoznunk soha:D

a blog hatására megért bennem a gondolat,hogy legközelebb,ha bármelyiktek a segítségem kéri itt,meg fogom várni ,amíg kinyökögitek franciául,angolul vagy éppen hollandul
azt hallgatni,amúgy is jó poén szokott lenni:D

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.07.25. 16:49:44

@Jess G: Egyszer kifogyott belőle a légkondigáz, de mivel az állandóan ment ezen nem csodálkoztam. A baj akkor volt mikor 5 év után összetörtem és javítani kellett. 4 hónapig próbálkoztak, rossz alaktrészt küldtek, nem volt...stb. Aztán pont lejárt a lízing és többet nem láttam.

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.07.25. 16:52:55

@vöribaba: eddig hány ember kérte innen a segítségedet?

Mrs. Clayton 2013.07.25. 16:55:26

@zebralany: miért, mi lett vele? eltűnt? ellopták? elvileg a gáz zárt rendszerben van, így csak úgy nem szokott kifogyni, hacsak nem lyukas a rendszer, de nem ilyen hibáik szoktak lenni, sokkal inkább nem megy az el.ablak, elektromos ülés, rádió, klíma egyéb kapcsolók, de egy ismerősömnek egyszer csak kikönyökölt menet közben a hajtókar, örült neki
egyszer volt egy Fiat Parkettánk, nem tudom mi a rendes neve, na azt csak úgy lehetett eladni, h talán egy lovat is meg a hozzátartozó szekeret is el kellett fogadni part exchangebe

tableno 2013.07.25. 16:57:38

@zebralany: Én egyszer megkértem, hogy szerezzen nekem mosogató állást Londonban! De már nem emlékszem melyik nickemen. Lehet, hogy éppen dubajoztam, de az is, hogy nyujorkban voltam investmentbenker. Nehéz ennyi hasadt személyiséget fejben tartani...

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.07.25. 16:59:09

@Jess G: Az enyém volt a kivétel, tényleg ment. Tudom hogy másoknak nem ez a tapasztalata, de ezek szerinte szerencsés csillagzat alatt születtem :) Amúgy céges kocsi volt, nem aggódtam azon hogy mi lenne ha elromlana...

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.07.25. 17:00:16

@tableno: akkor légszíves legközeleb arabul kérjed! ;)

2013.07.25. 17:00:58

@tableno: afrikaanst elfogadja a holland helyett? A felesegem szerint a holland az afrikaans paraszt dialektusa (foldmuvelo paraszt, nem mint melleknev)

Bonjour 2013.07.25. 17:03:53

@charlieharper: szia, emlékszem erre a krémes sztorira, de barna dobozos krém nevére nem. Leírod nekem? Tudom, h nem engem kérdeztél... :)(Kicsit értek ehhez, azt most hagyjuk, hogy miért is, me nem vág a szakmámba).

Amúgy az első ötven hozzászólás között van egy a mai napi egyetlen kommentem, nemi javítaskeppen a tegnapira.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 17:04:41

@vöribaba:
Mély fájdalom lehet, hogy egyikünk sem él Magyarországon :)

A segítséged pedig... legjobb esetben is a hehehehe kategória :D

2013.07.25. 17:05:36

@Bonjour: varj, kinyitom a safe-et. Tegnapi vita es GSTrefund cetli megnezese utan beraktam, ha mar ennyit er!

tableno 2013.07.25. 17:05:49

@charlieharper: ezt inkább tőle kérdezd meg... lletve várjál csak, hiszen te is én vagyok! A jó édes anyánkkal szórakozzál!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 17:05:52

@charlieharper:
Jól tudja a feleséged... nem mintha meglepő lenne :)

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 17:07:44

@zebralany: az elmúlt héten három magyar

2013.07.25. 17:07:47

@Bonjour: Adore. Aranyozott beukkel, barna dobozon. Es van a dobozon instruction. Megis hanyfelekepen lehet egy zsiros izet elkenni?

2013.07.25. 17:09:44

@tableno: Maxvalnak kellen megirnia latinul es ogoroul

Bonjour 2013.07.25. 17:10:04

Amúgy látom jó volt ma a buli, bár csak belepörgetni volt időm, ment a harc rendesen. Vöribaba (mar a név is sokkoló), tartom, hogy Tilmir posztja nagyon jó, magas színvonalú. Mutass te is egyet, nem a látatlanból fikázni.

Balu kapitanynak: jövő hét végéig tart ez az állapot a HA-n kb. a HA szolgálati közleménye szerint.

Na mentem, ez a lángos szöget ütött a fejembe, balatoni kaja :).

Jó mulatást :)

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 17:11:10

egy magyarral több van mától,aki majd elhúzza a száját,amikor meghallja a Hunglishotokat:D
akit jót röhög,amikor töritek az idegen nyelvet
,aki továbbpasszol másnak,ha segítséget magyarul kértek
,aki nem segít,ha állás és szállás kéne itt:D

Bonjour 2013.07.25. 17:12:50

@charlieharper: @Bonjour: amit ide írtam, így van fent egy kommentem neked (első ötvenen), azt nem írtam oda, hogy a vége neked szól a tegnapira.

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 17:13:12

@Bonjour: mondd a srácnak,aki így hívott:D

2013.07.25. 17:16:11

@Bonjour: ok, keresem. Majd holnap valaszolok, itt mar keso van.
Mielott lepsz, a kremekre ez kidibott penz volt vagy er is valamit (ugysem latom majd a kulonbseget. Igy is ugyis szep arca van a felesegemnek. Ha egy szakerto mondja, hogy er is valamit, legalabb elhiszem)

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.07.25. 17:20:41

@tableno: Nekem is volt. Beton kerekű. Többet álltam vele tréleren, mint mentem az úton.
:D

nyuszigonosz 2013.07.25. 17:24:10

@tilmir: N azé!! :-))))
Mert az enyém a világ legszebb meg legjobb autója! :-))))

Bonjour 2013.07.25. 17:27:46

@charlieharper: amit találtam a neten, az nem írja az összetevőket, vagy inci számokat, de a leírás alapján arany van benne. Az aranymaszk (1 db.) ára kb 30.000 Ft, a krémeké több.

De röviden osszefoglalva: átb@szás. A kozmetikumoknál az aránynál mindig villogó on a piros tábla.

De nem szeretném, ha házasságod miattam romokban heverne. Meg kell érteni, hogy a nőknek ez onkenyeztetés, önbizalom növelés, hogy ilyen drága krémet kenhetnek magukra, Estée Lauder fogalmazta ezt meg jól. Ne haragudj az asszonyra, hanem vidd el egy elegáns vacsorára, vagy valami nem tudom. Önti bele egy kis önbizalmat, hogy imádod, nincs szüksége ilyenre.

Na mentem.

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.07.25. 17:28:11

valaki légyszi küldjön nekem is lángost. illetve nekünk. juteszembe, ha én épp lázas vagyok, akkor Mirjam és Tanato is, jólnevelt alteregók módjára?

Mrs. Clayton 2013.07.25. 17:28:38

@vöribaba: de miből gondolod, h itt bárkinek segítségre van szüksége? sztem a legtöbben megoldjuk magunk a problémáinkat, legalábbis max olyan kérdések merülnek fel, h thaiföldön hol lehet venni francia kenyeret 1 dolláros áron, v a marrow tök jó-e főzeléknek, ezek azért nem súlyos gondok sztem, igaz van egy pszichiáterünk, aki lehet tudna neked segíteni, de nem biztos h szeretne

Bonjour 2013.07.25. 17:29:31

VILLOGJON...
ONTS

hülye prediktív szovegbevitel, utólag javít

Mrs. Clayton 2013.07.25. 17:30:17

@Bonjour: és az estee lauder az nem drága és jó krém, az ár/érték arányos

Shanarey 2013.07.25. 17:41:42

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

Te vagy az egyetlen aki rögtön vállalja is, na meg felismerhető a hivatkozásról, és a stílusról is.

Bár sokszor vitázunk, de sose szűrtelek, és trollnak sem tartalak.

Bonjour 2013.07.25. 17:43:54

@Jess G: nem azt mondtam, hogy drága (bár nem olcsó, vaskos a profit rajta, hidd el), hanem Lauder Eszter, á la Estée Lauder asszonyság egyszer érzékeltette zseniális diplomatikusságot, hogy általánosságban a nők lelkének kell az, hogy drága valamit kenhessenek magukra. Olyan mint az ékszer, meg a jó/drága, minőségi ruha.

Nincs baj az Estée Lauder termékekkel amúgy. Profit van rajta bőséggel, de nem 600 dolláros krémek azok, és a luxus érzést is megadják :).

Mar szaglik a langosom.

Shanarey 2013.07.25. 17:45:58

@zebralany:

Nem kell beleőrülni, csinálj egy txt file-t amiben az összes hivatkozást, és a hozzátartozó jelszavakat eltárolhatod.

Ami a lényeg, a file neve, ne jelszó, és ne password legyen, hanem valamely egyéb elnevezésre törekedj, amely csak számodra bír értelmes jelentéssel.

Bonjour 2013.07.25. 17:46:37

Diplomatikusságot=diplomatikussággal

Hogy lehet az iPad-en kikapcsolni a prediktivet, csak nyelvet tudok váltani, de a magyar nem müxik (M. Úr szerint, mert nem használom eleget ezen a nyelven... Hat nem tudom.) van ötlet?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 17:48:12

@Bonjour:
Settings > General > Keyboard > Autocorrect > OFF

2013.07.25. 17:48:43

@Bonjour: setting/general/keyboard:
Auto-correction: off
Check spelling: off

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 17:51:35

@zebralany:
Mérhetetenül egyszerű könnyen megjegyezhető, 8-10 karakteres (betű-szám-jel) jelszavakat csinálni, minden oldalhoz mást és mégis emlékezni tudsz mindenre...
Nekem kb. 10 ilyen jelszó van a fejemben, változóan 8-10-12 és 16 karakteresek (szám,betű,írásjel tartalommal).

Találj ki egy saját algoritmust és alkalmazd mindenhol szisztematikusan.

Mrs. Clayton 2013.07.25. 17:52:58

@Bonjour: ezt mondtam én is, h nem 100 dollár, már 8e ft-ért lehet venni egy tégely krémet, és tényleg jó, persze senki sem gondolja sztem, h egy krém kb 5 ft-nál többe kerülne a gyártónak, s így mindnek szép haszna van is rajtuk, de pl én nem szeretem a nehéz, zsíros krémeket és az övék nem ilyenek
tudtommal nincs az a krém, ami bőr mélyebb rétegeibe bemasszírozható, így max felületi kezelést ér, az meg se ráncot, se egyebet nem szüntet meg ugye

Bonjour 2013.07.25. 17:55:30

@charlieharper: annyit még megnyugtatásul, hogy a bekerülési ára ezeknek a krémeknek drága, van, hogy csak a tégely 50 euró. Meg annyit, hogy a níveánal azert sokkal jobbak, minőségi olajokat használnak, bár az összetevőket nem találtam meg.

Bonjour 2013.07.25. 17:58:46

@Jess G: kb egyetértek, bar azert néha több mint ötezer, attól is függ, ki hogyan fér hozzá az alapanyagokhoz. Itt most a minőségi krémekről beszélek.

purple ragdoll 2013.07.25. 17:58:57

@Kacorlakk:

"Szerintem nagyon sokan nem vagyunk újak, legfeljebb a kommentelésben." Egyetértek azzal, amit ebben a bekezdésben írsz.

Én mindig szívesen olvasok mások életútjáról, a választott országukról, hogy ott mit tapasztaltak meg. Örülök a hasznos tanácsoknak, de a "csak" szórakoztató, kevésbé informatív posztokat is tudom értékelni. Mindig a posztokat olvasom el először, utána a kommenteket. Csak akkor szólok hozzá, ha azzal egy újabb nézőpontot tudok megjeleníteni vagy segíteni tudok valakit egy-egy információval.
Viszont mostanában elég nehéz úgy végigolvasni a 100+, 200+ kommentáradatot, hogy ne érezzem úgy, hogy masszívan lehúz néhány ember hozzáállása. Persze, mondhatjuk, hogy ha nem tetszik, ne olvassam. Lehet, így lesz. Viszont a végén arra fog kifutni az egész, hogy 5-6 ember osztja majd az észt - pedig nem hinném, hogy ez a blog egy exkluzív homokozónak indult.
És igen, újként elég nehéz hozzászólni vagy posztot írni, mert nem tudod, milyen fogadtatásra számíts.

Végezetül: HÁ, a legközelebbi hasonló szituációra lehet, megéri elnémítani az egész blogot addig, amíg visszaérsz. Nem sokan értékelik az archív posztokat, és gondolom, a moderálás sem megy ilyenkor könnyedén. A szabadságolást megérdemled, mert jó gazdája vagy a blognak, de bizonyos "hívószavakkal" itt nem lenne szabad megjelennie hsz.-eknek (igen, 4-letter words).

2013.07.25. 17:59:37

@Bonjour: amiket vett: Golden touch, magnetic facial mask. Magnessel kell lehuzni, tehat Antarctican nem hasznalja majd. Ha arany van benne, akkor legyenek szivesek az araban reflektalni, hogy most lejjebb van az arany piaci ara.
Valami advanced eye ize, refined wrinkler filler es firming eye.

Bonjour 2013.07.25. 18:01:11

Átállítottam, hogy én ezt miért nem talaltam meg, biztos ideges voltam, amikor kerestem... Nem kicsit ideges :).

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.07.25. 18:01:21

@Jess G: Thaiföldön franciakenyér témában, BigC. Chiang Maiban a Rimpingnek van jó péksége ;-)
viszont Yangonban még mindig nem találtam normális kenyeret, esetleg valamelyik házitroll útbaigazítana?

Bonjour 2013.07.25. 18:04:33

@charlieharper: az arany világpiaci árán jót mulattam. Szerintem az eves termelésukhoz sem használnak el par dkg aranynál tobbet :). De lehet, hogy grammokban mérhető. Ez amolyan "vivőként" es katalizátorként (atp folyamatokat gyorsítandó), de tudományosan jelen ismereteim szerint nem bizonyított.

tableno 2013.07.25. 18:05:37

@charlieharper: na az vicces, hogy az aranyat "hatóanyagként" próbálják eladni. Ugye épp az az arany lényege, hogy nemesfém, és nem lép reakcióba semmivel - tehát az arcbőrrel sem, így a hatása pontosan 0.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 18:05:43

@Bonjour:
Ne okold magad... az iBármi engem is nagyon fel tud húzni sokszor :)

Mrs. Clayton 2013.07.25. 18:06:22

@Bonjour: egyébként pár éve volt egy felmérés, nem emlékszem melyik újság csinálta, de brit volt, a kb 5 fontos krémtől egészen a 200 fontos krémekig szerepeltek a tesztben, az estee lauder kb 30-40 font körül van, szóval simán alsó középkategória árban
a tesztelő nők nem tudták melyik krém melyik, 10-ból 10 v 9 nő az estee-t hozta ki a legjobbnak
én csak azért használok niveat, mert az van minden boltban, plázába lusta vok bemenni, meg macerás is, és 4-5 font
én nem érzem a 25-30 font különbséget a kettő között, minőségi összetevő ide v oda

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.25. 18:07:47

@Shanarey:

A magyar blogokban a troll fogalmát rosszul használják:

A troll NEM:
- agresszív hozzászóló,
- sokat hozzászóló,
- káromkodó alak.

A troll öncélúan vitázó ember, aki csak azért mond ellent, hogy vita legyen, jellemzően apró, irreleváns részletekbe belekapva. Pl. a blog háttérszínét szidja, s hozzá sem szól a témához. Vagy elkezd valakit szidni, miközben nem foglalkozik az illető véleményével.

A magyar blogokban egyébként van sok ilyen alak. A legtöbb politkai alapon csinálja. Azaz MINDEN témához benyög valami hülyeséget. A fideszes és az ellenzéki verzió kb,. azonos arányban található meg.

Mrs. Clayton 2013.07.25. 18:09:16

@Chang Yai: asszem vöröske lelépett, de ő megmondta, h akkor se segít, ha éhen halsz, kénytelen leszel magad megtalálni, v sütni
tényleg lisztet mármint búzalisztet lehet venni arra?
egyébként nem véletlen ám, h az ázsiaiak nem folynak szét,mint az állat, a búzaliszt hizlal mint a dög, szóval egyél rizslisztes kenyeret
egyszer véletlenül sütöttem, nem volt rossz, de olyan sápadt volt, mint egy halott:-)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.25. 18:09:28

@charlieharper:

Mi egy 50 grammos ezüstláncot tartunk a kutya vízesedényében, Felesége olvasta, hogy az ezüstöz víz jó hatással van a kutya szervezetére.

Shanarey 2013.07.25. 18:13:38

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

1997 óta netezek, tudom hogy ki a troll.

A lényeg az öncélúság és a verbál szex.

Mrs. Clayton 2013.07.25. 18:14:39

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: állítólag baktérium- és gombaölő hatása van, én egy időben megszállottan vettem az ezüstkolloidot, ha beteg voltam és a gyerekeknek is azt adtam, soha nem lettek betegek még akkor sem, ha már az egész iskola kidőlt, de pár éve nem vettem, azután kipróbáltam és már nem működött
akkor elgondolkodtam, h lehet csak placebo hatás volt?

Shanarey 2013.07.25. 18:14:50

@Shanarey:

A politika pedig a gumicsont, amelyet bármikor előlehet szedni.

DieNanny CH 2013.07.25. 18:17:13

@tableno:

Csak megsúgom, éppen akkor svájci paraszt voltál. De lehet, svájci nélkül...

DieNanny CH 2013.07.25. 18:19:42

@Bonjour:

És én ráadásul nem a Balatonon ettem utoljára! Hanem Domboriban. Két éve!... :-(

Bonjour 2013.07.25. 18:22:15

@tableno: fején talaltad a szoget. Azt próbaljak meg eladni, hogy nano formában a szervezet/bőr észleli és mint a pofonra :), reagál rá a bőr. Es hogy az jó.

A egyébkent nem teljesen igaz, hogy a bőrbe ne szívódna fel mélyebben hatóanyag, mivel adnak így be gyógyszert, tudományosan, klinikákon. Az más kérdés, hogy mi haszna adott anyagból a bőrnek.

Szerintem kell hámlasztás (citrom is jó egy erős dorzskesztyűvel), nemes olajok (argán, shea, csipkebogyómag, stb) sport es sok nyers kaja (zoldség). Ezt még lehet megfejelni nehany bőrazonos hatóanyaggal, mint hyaluronsav, kollagén. De azert ez utóbbiak nelkul is lehet szépnek lenni.

Na meg a kisugárzása a leleknek ugye.

DieNanny CH 2013.07.25. 18:22:22

@Chang Yai:

Akkor én küldök virtuális lángost. Gyógyulj meg!
(te most nem éppen nyaralsz? Mert aközben betegnek lenni, szívás...)

Bonjour 2013.07.25. 18:23:43

@tableno: nem ismertem, de nagyon jó!

Bonjour 2013.07.25. 18:25:13

@DieNanny: szomorkásnak hangzol... :(

tableno 2013.07.25. 18:25:14

@Bonjour: Megvan mivel fogok betörni a luxuspiacra! Pofon! 1000 dollárért bárkit felpofozok, azonnali hatás, egészséges bőrpír!

Shanarey 2013.07.25. 18:27:47

@tableno:

Jó magyar szokás szerint, alád ígérek.
:-)))

100 dollár+ költségtérítés.

DieNanny CH 2013.07.25. 18:30:47

@Jess G:

Próbálj meg egy pépesre főzött répát belekeverni.
Fogalmam sincs, milyen lesz a kenyér színe, csak most jött az ötlet.

tableno 2013.07.25. 18:31:44

@Shanarey: hibás a marketingstratégiád. A luxuspiacon épp azzal lehetsz sikeres, ha minél drágább a terméked (nehogy már a plebs is megengedhesse magának!). A kutyának sem fog kelleni a 100 dolláros pofonod, amikor 1000-ért is van! :)

DieNanny CH 2013.07.25. 18:34:17

@Bonjour:

Annyira nem! És most faltam be a 3. darabot!

És már csak hatot kell aludni, és vonatozok haza!

Mrs. Clayton 2013.07.25. 18:41:28

@DieNanny: nem hülyeség, egyébként egy hagymás rozmaringos vkakukkfüves kenyér volt, én meg ott néztem értetlenül h hogy néz ki, kb fél év múlva jöttem rá, h rizslisztből sütöttem

Shanarey 2013.07.25. 18:44:26

@tableno:

A költségtérítés akármennyi is lehet :-)))

Simán több a végösszeg mint ezer dollár.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 18:48:47

@tableno:
Minőségibb az $1000-os pofon, mint a $100-os?
Tovább tart? Nagyobb?
Lehet több féle színt is választani a végén?

Esetleg valami extra?

tableno 2013.07.25. 19:04:37

@Kovermadar: megfelelő felárért elintézem, hogy maga Mike Tyson vágjon pofon!

tableno 2013.07.25. 19:10:59

@tableno: aranyozott boxkesztyűben!

Bonjour 2013.07.25. 19:24:58

@DieNanny: de jó.
mennyi idő alat lehet Svájcból hazavonatozni és mennyiért? van átszállás? Melyik részről is jossz?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 19:25:36

Sajnálom @Shanarey ,de @tableno ajánlta meggyőzőbb... :)

Bonjour 2013.07.25. 19:27:52

@tableno: @Shanarey: @Kovermadar: Ki ne hagyjatok a biznicből...
egyébként stimulációnak kell ám hívni a nyaklevest. de többért eladható, ha egy jó kis házi használatú kütyüt is adunk hozzá

Bonjour 2013.07.25. 19:31:10

@DieNanny: jó, tudom, hogy internetről kinyerhető infokat kérdezek, csak gondoltam, csuklóból vágod ezeket

csak előre excusálom magam itt a hülye kérdéseimért :)

DieNanny CH 2013.07.25. 19:38:01

@Bonjour:

Schwyz kanton.
A vonat Zürichből indul 22:40-kor, és a Keletiben van 10:50-kor. Átszállás nincs.

DieNanny CH 2013.07.25. 19:40:34

@Bonjour:

Ja, vonatjegy mindenfélétől függ, nekem van 50%-os kedvezményem Sv-ban, és 25 a környező országokba. (Ha egy jegyben használom.)
Ülős részre az éjszakaira kb 180 sFr. oda-vissza.

tanato 2013.07.25. 19:44:50

@Chang Yai: Én is jobbulást kívánok.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 19:51:01

@Bonjour:
Azt mondod, hogy megtarthatja a kesztyűt a kedves vevő? Nem is rossz ötlet.
Az elsősegélyt mi álljuk, az esetleges sebek összevarrását vállalom, így egy életre szóló emléket szerezhet a kuncsaft.

ffüttyfürütty 2013.07.25. 20:26:13

Aranyat az arckrémbe. pfff
Mikor már kiderült, hogy a vizelet az igazi csodaszer és persze ingyen is van, kitermeled magadnak :D
Bear Grylls is húzóra issza. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 20:37:22

@ffüttyfürütty:
A tyúkszarnak valami alkotórészét is arckrémbe teszik és akkor még nem beszéltem a parfűmök alapanyagáról a különböző állati végbélmirigyek váladékáról.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 20:38:30

@ffüttyfürütty:
Ha a vizelet lenne az új csodaszer, az emberek akkor is fizetnének a mások húgyáért :)

A szomszéd húgya mindig sárgább!

ffüttyfürütty 2013.07.25. 20:39:05

@diggerdriver: naugye! mi is az az urea a krémekben...
az epres joghurt meg a tetűtől az igazi :)

Nemozoli 2013.07.25. 20:40:56

Én Klicskóra gondoltam pofonilag, most még meg is beszélhetném vele... de hat nap múlva megyek haza, utána nehezebb lesz elintézni.
Az 1000 dollárostól az eget is nagybőgőnek nézed, az elérhető színek a piros, kék, lila és zöld különböző árnyalataiban kérhetőek, esetleg mindezek egyszerre.

ffüttyfürütty 2013.07.25. 20:44:09

@Kovermadar: nyilván erre is lehet piacot építeni!

pl: Új csodaszerünk az eldugott Oanoa szigeteki különleges őslakosok vizeletéből telihold fényénél kinyert szérum, amit csak évente háromszor lehet kinyerni, mivel az őslakosok akkor esznek a szintén a szigeten őshonos különleges Oanoatriceratopsz - kankalin virágporából, amitől a vizelet (lásd még életelixír) elnyeri különleges gyógy- és teljes sejtmegújító hatását. Limitált hozzáférhetőség miatt saaajnos a milliók befizetése után tudjuk kisorsolni a szerencsést aki magárakenheti. :)

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.07.25. 20:45:37

@DieNanny: @tanato: köszi a jókívánságokat, nem vagyok beteg, csak lázas éppen.
a nyaralás az egy visa run + hosszú hétvége volt, bár ezek mindig nagyon-nagyon fárasztóak, és kb két hét kipihenni egy ilyet alapesetben is.
@Jess G: nem tudom, mi van a kenyérben, de elég normális íze van. az a szeletelt pirítósba való, már amelyiket nem édesítik. brrrrr. de elvagyok a rotival (fagyasztott), süssön akinek két anyja van, részemről. csak olykor beszabadulok egy rendes pékségbe (ami csak ott van, ahol elég sok hozzá a külföldi vevő, akik ízlésének NEM a cukrozott kenyér kell....), akkor kiélem magam. alighanem itt Yangonban is lenne, mert vannak pl nagyon flancos szállodák és éttermek, de nem utazok át érte a fél városon.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 20:56:26

@ffüttyfürütty:
A tetűt nem tudom de azt igen hogy az eperaromát azt egy ausztrál fa fűrészporából nyerik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 20:57:46

Kopi Luwak kávét ivott már valaki?

DieNanny CH 2013.07.25. 21:02:51

@ffüttyfürütty:

Hasonlót már forgalmaznak, a Pálmasodró által kikakilt bogyókat pörkölik, és adják el a világ legdrágább kávéjaként.
Úgyhogy a hülyeséget már előttünk feltalálták...
hu.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6z%C3%B6ns%C3%A9ges_p%C3%A1lmasodr%C3%B3

ffüttyfürütty 2013.07.25. 21:03:22

@diggerdriver: a színét állítólag porított bíbortetű (?) adja
A kávé az az ami először bemegy egy cibetmacskába aztán miután kijött utána meg a kávédarálóba? :)

ffüttyfürütty 2013.07.25. 21:04:43

@DieNanny: Annyira feltalálták, hogy a beduin asszonyok állítólag tényleg tevevizelettel mosnak arcot.

DieNanny CH 2013.07.25. 21:04:56

@diggerdriver:

Egy rugóra jár az agyunk... Lehet, hogy te is én vagy?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 21:06:23

A mai hozzászólásokra reagálva:

Itt szeretném megköszönni a HA-nak az eddigi munkáját és biztosíthatom hogy kiváló az oldal szivesen járok ide és jól van ez így ahogy van.

Azért írtam ezt le mert egyrészt komolyan gondolom másrészt az ellenkezőjét gyakrabban olvasom. Miért? Dicsérni nehéz?
Miért kell mindig mindent fikázni? Észrevette már valaki a pozitívumokat is? Hogy mennyi kellemes órát töltöttünk itt?
Kúrva nehéz azt mondani hogy köszönöm?
Az mennyivel könnyebb hogy "hát változtatni kéne" meg "esik a színvonal" meg "nem jövök többet"
Bazmeg ne gyere.
Tuléljük.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 21:08:17

@ffüttyfürütty:
Azaz... Olaszországban már úgy csinálják, hogy megetetik a macskát a kávébabbal, aztán a jóllakott állatot darálják bele a kávéspitébe.

Így megmarad az a jellegzetes zamat és a szertartásos kisemlősfogyasztás is.

Nem is értem, hogyan mehetett gallyra a gazdaságuk :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 21:09:08

@DieNanny:
Ja sőt mi vagyunk Hagyma is:)))))))))))))))

ffüttyfürütty 2013.07.25. 21:12:59

@Kovermadar: ez vajon honnan jöhet igazából, hogy az olaszok macskát esznek? :)
A gazdaságuk azért ment gallyra mert a kínaiak vagy japánok orvul megkaparintották a macskáikat, hogy azokból orvul macskabefőttet / bonsaimacskát avagy nyávogó tamagocsit csináljanak. :)

Nemozoli 2013.07.25. 21:25:20

Holnap elvileg megjelenik, amit összekörmöltem, akkor lesz mit olvasgatni...

ffüttyfürütty 2013.07.25. 21:31:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Ó, a híres Gyémánt B.! Megtisztelő, hogy részt vehetnék az mlm-edben, feltéve ha te előbb beszállsz az én világmegváltó Oanoa-életelixír és életmódmegváltóprogram mlm-embe. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 21:35:04

@ffüttyfürütty:
Én egyszer azt hallottam hogy a háború utáni éhínségben fanyalodtak rá a macskákra. Vagy igaz vagy nem.

ffüttyfürütty 2013.07.25. 21:39:58

@diggerdriver: ezt a verziót én is hallottam, de ha így van elég csúnyán rajtuk ragadt

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 21:54:15

@Nemozoli:
Szuper!
De miről? :)

@ffüttyfürütty:
Ez az mlm valami pókeres dolog? Kisvak-nagyvak, MLM a tétet?

Nemozoli 2013.07.25. 21:55:30

@Kovermadar: Ukrajna lesz terítéken, az még úgysem volt eddig.

ffüttyfürütty 2013.07.25. 21:56:46

@Kovermadar: ez a piramisjáték, nem a póker.
Egyébként volt Ukrajna, Zebralány írt róla.

Nemozoli 2013.07.25. 22:01:43

@Kovermadar: MLM: Multi Level Marketing, magyarul emvéj, pilótajáték stb. :-)

Nemozoli 2013.07.25. 22:03:27

@ffüttyfürütty: Mikor volt? Azt nem is olvastam... vagy mégis? Nincs az országok között sem a legördülő menüben.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 22:08:03

@diggerdriver: @ffüttyfürütty:
en.wikipedia.org/wiki/Cat_meat

Ha mi megesszük a marhát, ami az indiaiak szent állata vagy a disznót, amit semelyik közelkeleti nép nem eszi, akkor nincs semmi sem a macskaevésben.

Előbb ennék macskát, mint pl. osztrigát vagy polipot... de ha lehet egyiket sem :)

zebralany · http://zebralany.blog.hu 2013.07.25. 22:10:41

@Nemozoli: Több ország hiányzik a menüből, de tényleg írtam róla nemrég. De ha valóban Zoli vagy akkor pasiszemmel tuti másképp láttad ;)

Bonjour 2013.07.25. 22:21:18

@Kovermadar: ez így van. A humet ebből gazdagodott meg, magyar talalmany, de csak az oroszoknal tortek fel, ha jól tudom.

A vizelet igen magas urea tartalommal rendelkezik, ami nagyon jó bőrlágyító. Ráadásul a saját vizelet fertőtlenít. A regi népgyógyászat a saját vizeletet mondja a bőrbetegségekre (kínai).

Nagyapam anno megitta a vizeletet, amikor tudogyulladasa lett, meggyógyult, ma már van rá tudományos magyarázat, azert az antibiotikum gondolom jobb.

Amúgy meg: brrrr.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 22:26:24

@Bonjour:
29 évig életben maradtam a közvetlen vizeletfogyasztás nélkül is, úgyhogy erre a maradék 87 évre már nem fogom kipróbálni :D

blackhairlady 2013.07.25. 22:29:35

@Jess G: " lecserélem egy Priusra, az Insight egy fos"
Vezettel mar Insight-ot? Nekem lassan 4 eve megvan, a kotelezokon kivul nem kellett szervizbe vinni, es nagyon kellemesen vezetheto, megbizhato auto.

Bonjour 2013.07.25. 22:31:08

@diggerdriver: az avatarod a nyugalmam megzavarására alkalmas :)

De más, ugye nem bántódsz meg, csak egy kérdés, elgondolkodtál mar azon, mi lenne, ha ez a lányod feneke lenne? Miszlikekbe aprítanád a fotóst, meg a terjesztőt.

Mindig arra gondolok, hogy ezeket az indexen is elérhető kurvákat (több blog oldalt) akik ezer dolcsiért szétterpesztett lábakkal hagyják magukat fotózni, és még konnyu penzkeresetnek is tartjak, azert azokat is anya szulte, meg van apjuk. Eeket ki veri el otthon, hogy ne tegyék tobbet? Vagy mindnek nehez gyerekkora volt?

Csak elfilózgattam...

Bonjour 2013.07.25. 22:31:42

@Kovermadar: remelem, hogy en se kenyszerulok ra sose :D

Bonjour 2013.07.25. 22:33:02

@Bonjour: ja itt kerdojel: vagyis Miszlikekbe aprítanad őket, Digger?

Bonjour 2013.07.25. 22:33:59

@Bonjour: ... A maradék 87 evben :). En is optimista vagyok, ha már így alakult az este.

Bonjour 2013.07.25. 22:36:13

@diggerdriver: ja es felre ne erts, ízlésesnek talalom, szép.

Nemozoli 2013.07.25. 22:39:00

@zebralany: Mi a címe? Elolvasnám szívesen!

A férfiszemmel látható dolgokról is írtam... :-)

Vadalmaaaaa 2013.07.25. 22:41:34

@Jess G: micsoda butasagot irsz mar megint
Sok magyar kert tolem segitseget itt,ahol elek. errol beszelek. latom neked nem sikerult felfogni meg ezt sem:))
mostantol mashogyan lesz.
Orom volt olvasni ezt a sok bunko hazank fiat,orulok,hogy ti magyarorsagon maradtatok:))
Amennyiben turistakent ide vetodnetek,ugy foglak kezelni benneteket,ahogyan megerdemlitek,.Kezdve azon,hogy jot rohogok a Hunglishon,amivel probalkozni szoktatok vagy a meg szanalmasabb francian,hollandon vag akar nemeten.:))
Viclappba illo a nyökögeseteket hallgatni idegen nyelveken,jo kis magyaros kiejtessel :))

Mrs. Clayton 2013.07.25. 22:44:11

@blackhair-lady: nem az a baja, hanem a hibrid technológia benne nem egy túl hogy is mondjam, a toyotáé jobb, na, sokkal, nem hiába a lexussal közös ugye
mondjuk a toyota meg h néz ki, bár az insight se egy szépségdíjas, de talán kicsivel jobb

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 22:45:02

@Bonjour:
Ez nem opimizmus... ez ténykérdés! Látnom kell még 2100-t! :)

@vöribaba:
Ezt már mondtad egyszer és akkor sem érdekelt senkit :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 22:46:33

@blackhair-lady:
Hány mp alatt éri el a 100-at?
Van rendes, öblös hangja előzéskor?

Mrs. Clayton 2013.07.25. 22:47:11

@vöribaba: miért van a HÁ-n voip szolgáltatás is, v honnan veszed ki hogyan beszél angol, német, francia, olaszul?
mondjuk gondolom te hibátlanul, mert mind anyanyelved, bocs h ezen elméláztam egy percet, félre ne értsd

Mrs. Clayton 2013.07.25. 22:49:34

@Kovermadar: nincs, épp az a jó benne, h mintha villamossal gyorsulnál, fékezéskor is, ha meg csak villanymotorral mész a gyalogosok előtted úgy megijednek, h öröm nézni őket, mert semmi hangja nincs

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 22:52:03

@Tökfőzelék1: tudom, hogy dühös vagy, de nem miattam buktál le, hanem szimplán eltoltad/összekeverted a fake identitásokat. előfordul, csak ilyenkor illik elsunnyogni, csinálni másik nicket és nem égetni magad tovább :)

Mrs. Clayton 2013.07.25. 22:59:55

@Jess G: pontosabban itt ütközik ki a toyota és a honda közti különbség,mert míg a lexus/toyota megy kizárólag csak villannyal addig a hondánál a villany csak rádolgozik a benzinmotorra sőt a toyotánál fékezés esetén az energia az akkuba megy, az egy baromi klassz rendszer, én pl a munkába járó 10 km-t meg tudtam tenni csak akkuval, igaz a végén már csak 30-cal ment a kocsi, de ment, egyébként olyan 40-50-ig el lehetett gyorsítani csak a villanymotorról

mommmmo 2013.07.25. 23:15:59

Azert szerintem Vorike a legszorakoztatobb trollunk itt, mar a szemelyiseghasadasos elmeletevel is kenterbe verte a regieket, de most ezzel a "nem fogok segiteni nektek"~kel meg onmagat is lekorozte.

Azert egy blog minoseget a trollok szintje is meghatarozza, es ilyen szinten hatarozottn van fejlodes, Furgediak, Niki, meg az idonkent feltuno hazafias mocskolodok mindig ugyanazt a lemezt nyomtak, de vorike minden nap meglep minket valamivel.
En azt hiszem, miatta latogatok ide megint gyakrabban, kivancsi vagyok az aznapi aktualis orultsegere, ami sohasem okoz csalodast, aztan itt ragadok:)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 23:26:27

@Kovermadar:
Figyelj, teljesen igazat adok. Iszonyú nagy primitívség leszólni bárki nemzeti konyháját.
Semmi bajom se a macska se a kutyaevéssel.
Eszembe sem jutna bírálni ezért őket.

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 23:26:47

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: az ezüsten, a rézhez hasonlóan van baktériumölő hatása, mármint a fém felületén. Ez ezüstláncál korlátozottan működik, mert a lánc nem tiszta ezüst, hanem vmi ötvözet, ráadásul víz alatt is van, szóval mérhető változást nem hiszem, hogy okozna. a vörösréz tál jobb ötlet lenne, ha baciülés a cél, de gyanítom, hogy egyszerűen gyorsabban elfogy a víz a tálkából, minthogy bacitelepek belakják. És lehet, hogy a vörösrézből nem inna szívesen a kutya.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 23:33:06

@mommmmo:
De ma csak ugyan azt mondta, nem volt szorakoztato. :(

@pappito:
Nekem kenegettek valami ezustos cuccal a sebeket a kezemen a baleset utan. Megkemenyedett rajta es elokt minden gonoszsagot rola. Heti 1* csinaltak.

tableno 2013.07.25. 23:35:41

@mommmmo: vörike for prezident! (of dö trollz)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 23:35:57

@Bonjour:
Biztosíthatlak róla hogy ezek a képek az én nyugalmamat is megzavarják:))))))))))))
Lehet hogy más indíttatásból de ami tény az tény.
Tudod ez a te lányod duma mindig eszembe juttatja hogy milyen furcsa az élet.
Fiatal koromban olyan dolgokat tettem más lányával ami ott és akkor kurva jó volt ugyanakkor ha belegondolok hogy most az én lányommal lehet hogy ugyanazt teszi valaki akkor ölni tudnék.
Sőt ezeken a dolgokon lehet a szüleink is átestek.
Most akkor mi legyen?
Itt van a lányom.
Megpofozzam?

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 23:38:28

@diggerdriver: "Bazmeg ne gyere.
Tuléljük."

ezt mondtam én is, csak udvariasan :)

tableno 2013.07.25. 23:39:13

@Kovermadar: az ezüst az OK mert oxidálódik, de az arany az teljesen hatástalan, akár csak a platina. nem véletlen hogy az utóbbiból mindenféle protéziseket készítenek, ugyanis teljesen semlegesen viselkedik, és nem lökődik ki.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 23:40:14

@diggerdriver:
Adjal neki gumit + mondd el oszinten, mit szeretnek a pasik. Ha fozni is tud, akkor ugy fogja ujjai kore csavarni a pasikat, hogy azok azt hiszik majd, hogy ezt ok akartak :)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 23:41:29

@tableno:
Van platinam, igaz mar csak 1, de az mar marad orokre :)
A repteren sem csipog :(

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 23:43:45

@pappito:
Na. Az egyikből csak értenek:)))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 23:45:05

@Kovermadar:
Figyelj, 29éves. Szerinted most kéne felvilágosítanom?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.25. 23:46:18

@Jess G:
Olvastam a Tesla autorol, de... draga is es nem egyszeru a toltese. 8 ev garancia van az akksijara, annyi ido alatt nekem ugy 180e kr-t (18e font) sporolna a benzinen. Az auto meg kb. 570e kr.

Szep is, jo is, de nem tudom pl. mit csinalna a -30 fokos hidegben (az akksik jellemzoen nem ezt szeretik).

Mrs. Clayton 2013.07.25. 23:51:52

@diggerdriver: hát vagy 18 évig ebből éltem ;-)
@Kovermadar: passz, de kizárt h ott ne futkosnának Lexuok, Toyoták
egyébként az akksi folyamat tölt és merül, már nem emlékszem de asszem az RX 400h-ban összesen 300LE volt, persze a benzin motor ennek töredéke volt,a többit a két villanymotor adta
síboxxal autópályán sem evett többet 10-nél
ja és az első szerviz a reálszisztémánál 13e ft volt 2008-ban,mondjuk ez a munkadíj volt mert a szűrőket vittem, de azok is kb ennyiben voltak
na aki ennyiből leszervizel egy mergát, bömöst szakszervizben, annak a köv szervizt én állom

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.25. 23:58:40

@Jess G:
Akkor majd beszélgetünk az autókról.

pappito · http://pappito.com 2013.07.25. 23:59:05

@Kovermadar: de az nem ilyen ezüstlánc ötvözet-izé volt, hanem valószínűleg négykilences tisztaságú fém :)

Mrs. Clayton 2013.07.26. 00:01:20

@diggerdriver: ok :-)
olvastad a bőröndbe tett megölt magyar lányt? durva...

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 00:01:24

@Jess G: a tapasztalat:))
Talan a kivalo magyar oktatas tehet rola:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.07.26. 00:02:03

@Kovermadar:
Tudod ilyen beszélgetések kezdetekor szoktak visszakérdezni
"mit akarsz tudni fater?"
:))))))))))))))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.26. 00:02:36

@Jess G:
Ennyibol nehezen :) Bar kerdes, hogy mit csinaltak. Ha csak olajcsere, akkor azert itt kifizetek 7-800kr-t.

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 00:04:49

@mommmmo: te egy klinikai eset vagy:))
Jol szorakozol,amikor a nickeiddel megbeszeled a dolgaid ?:))
Voltal mar orvosnal ezzel a kenyszereddel:)??
Ugye a műsorszamod ma sem marad el,amint gyokodod magad arrol,hogy nem agy egy szemely:))
Sikerult mar egy a. F.szt kifogni vagy hiaba erolkodtel?:))

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.26. 00:06:19

@diggerdriver:
:D

@pappito:
Lehet, nem tudom milyen volt. Kis uvegcse, abban egy fultisztitopalcaszeru cucc, aminek a fejerol jott le az ezust. Utana megkemenyedett es szepel lelohasztotta a huskitulemkedeseket. (Ez utobbi azt hiszem a kelletenel tobb info volt :) )

Mrs. Clayton 2013.07.26. 00:08:29

@Kovermadar: hát 15e-nél nem szokás nagyon semmit se csinálni, de felteszik padra, fék-lengéscsillapító, folyadékokat megnézik, csavarokat áthúzgálják, h minden ok-e, meg h legyen mit kiszámlázni
de vidéken kommersz autóra nálunk magasabb volt az óradíj, mint pesten vagyis budán a lexus márkaszervizben
kicsit elpirultam, amikor megláttam,ja és a legtöbb alkatrész, ami mondjuk nem kell, de ha mégis toyota kompatibilis, mittom én patentek, csavarok, ilyenek
de egyébként érdemes utána nézni a Hondának van egy robotja, már nem tudom hanyadik generációs, lassan teljesen utánozza az emberi mozgást, úgy értem h jár
na majd ha a németek tudnak ilyet, akkor veszek tőlük kocsit

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.26. 00:08:54

Vicces ez a hörivöri. De a lemez mar kisse... lehart ;)

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 00:09:20

@Kovermadar: akkor te is egy senki vagy:))

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 00:11:22

@Jess G: az biztos:))
De neked nem fog menni soha:)) meg kozelitoleg sem:)))
Jot fogok rohogni a hunglishodon

Mrs. Clayton 2013.07.26. 00:11:43

@diggerdriver: nem? ma írtak róla a magyar újságok, Londonban esett meg, vmi horror csávó megölte és betette egy bőröndbe majd otthagyta vhol az utcán, hogy fel is darabolta-e az számomra nem világos
de félek szmöre is lassan hasonlóra ragadtatja magát, ha tovább húzzuk

Mrs. Clayton 2013.07.26. 00:13:21

@vöribaba: esetleg ismerjük egymást, v találkoztunk már, netán rólam képzelődsz, v ezt most hogy?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.26. 00:13:43

@Jess G:
A japanok nagyon tudnak, azt nem vitatom.

Nehez jol donteni auto ugyben es nekem raadasul meg a kulso is fontos :) abban viszont verhetetlen a szamomra a 90-es evek Mercedese.
Autoban a tankot szeretem, minek kevesbe aramvonalasat. :) Gyerekkent imadtam a szigletes lampas Ladat :)

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 00:17:13

@nyuszigonosz: itt rengeteg mentalisan serult ir,talan a tudathasadasos allapot indukalja a tobb nicket

A szomoru az ,hogy a posztok valosagtartalma is erosen megkerdojelezheto

A legtobb poszt pedig valoszinuleg egy nyaralas elmenyanyaga,mert olyan keveske az orszagismeret- tartalma

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 00:18:39

@Kovermadar: ah teged késsel sem lehetne megserteni,mert nem értenéd:)
Csak egy humoros valasz volt reszemrol az arrogans bveîrasodra,de meg ezt sem ertetted:)))

Mrs. Clayton 2013.07.26. 00:20:02

@Kovermadar: ez érdekes mert ha megnézed az rx400h nem a legszebb, de a jazzem se szép, inkább érdekes, és amit most szeretnék prius se egy szépségdíjas, szóval nekem m1 jó legyen, ne fogyasszon sokat, tartsa az árát, és olcsó legyen egyébként fenntartani
ide azért akarok priust, mert a roadtax engem idegesít, már hogy fizetni kell ha jól emlékszem az 1,4-es kocsimra, ami valójában csak 1,3-as 130 font évente, de a hibridre csak 10-20 font
és én nem olyan nő vok, aki telirakja ilyen plüss izével, meg illatosítóval, meg műszempillával a kocsit, és nem is takarítom állandóan, én használni akarom, így a külső 1000-ed rangú

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 00:21:57

@Jess G: tapasztalat
Tanitottam nyelvet ,ismerem a magyaros nyelvi keszsegeket
Normalis kiejtessel megszolalo magyar ember kb a feher hollo ritkasagaval irhato le leginkabb:))
A te beirasaid alapjan megelolegezem neked a 8 altalanost es a magyar nyelv kozepes szintu ismeretet DDDDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.26. 00:26:00

@Jess G:
Itt is van ilyen. A 2000-es VW Beetle-re (menyasszonyom autoja, nekem most nincs sajat) fizetunk 1900kr-t (190 font) evente.

Majd meglatjuk mit hoz a jovo, nem zarkozom el egy 3 literestol :)

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 00:27:37

@Kovermadar: te egy nehez felfogasu egyen venyomasat kelted vagy csak reszeg?
Ki monta,hogy innen te szerencsetlen?

Mrs. Clayton 2013.07.26. 00:30:32

@vöribaba: az jó, de akkor sem értem h mikor és hogyan fogsz engem kiröhögni, v most otthon rám gondolsz, és röhögsz? megjegyzem magyarul beszélek épp, vagyis írok és az akcentus nélküli, meg többé kevésbé helyes is, szóval nem igazán értem mi a gondod vele, hacsak nem az h nem értem azt sem, mit szeretnél,mert kb délután óta itt szitkozódsz, röhögsz rajtunk, meg fenyegetsz h itt hagysz, most akkor inkább mégse?
de mit szeretnél mondani?

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 00:30:45

@nyuszigonosz: vagy meg akarjak tamogatni velt igazukat,de inkabb skizo itt a legtobb:))

Egyetertek veled aban,hogy ot vagy tobb nick is van egyesek kezen

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 00:31:57

@Jess G: ah ugyse ertened,szerintem hagyjuk
Ne strapald magad

pappito · http://pappito.com 2013.07.26. 00:33:20

visszavonom hogy hagyma troll lenne, bocsánatot kérek (az aranyhallal keresztezeett papagájt tartom :)

Mrs. Clayton 2013.07.26. 00:34:40

@vöribaba: hátha mégis, próbáld meg, de ha azzal jössz h hülye degenerált vagyok, akkor nem kell elmondanod, mert mégis értem mit akarsz mondani

Mrs. Clayton 2013.07.26. 00:35:24

@pappito: és ez miről jutott pont most eszedbe?

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 00:35:41

@Gilda66: olyan a stilusom,amilyet erdemel a kotozkodo
Teljesen jogos a felhaborito stilusra felhaborito stilusban valaszolni

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 00:37:30

@Jess G: nem szoktad venni a lapot,ez sokat elarul rolad
Ne szomorkodj,sok ilyen van itt meg ,mint te es veluk kivaloan el is tudsz kvaterkazni

pappito · http://pappito.com 2013.07.26. 00:39:16

@Jess G: "és én nem olyan nő vok, aki telirakja ilyen plüss izével, meg illatosítóval, meg műszempillával a kocsit,"

szóval nem vagy huszonéves ázsiai lány? :) itt nagy divat az ilyesmi az ázsok által sűrűbben lakott vidékeken. Jókat szoktunk kacagni amikor apus-szan viszi el a kocsit a pékig, kiszáll és a dash meg a hátsó ablak vastagon be van borítva moncsicsivel meg fasztudja milyen plüssállatok hadával :)

Mrs. Clayton 2013.07.26. 00:43:43

@pappito: az már nagyon durva lenne ha az eleve rózsaszín kocsira még ilyen biszbaszokat kitennék :-)
egyébként a csere oka is az, h a fiam ha jön vissza akkor a practical testet abszolválván használná a kocsit, de ugye rózsaszín, viszont a lányom meg odavan, h neki meg pont jó lenne, de a learner driver insurance vmi horror, szóval erősen gondolkodom, h hány kocsit is szeretnék fenntartani

pappito · http://pappito.com 2013.07.26. 00:44:22

@Jess G: valaki írta még tegnap, hogy szerinte nem troll hagyma, mert nem rosszindulatú meg mittomén, csak ugyanazt hajtogatja és szimplán igazat adtam neki. nyilván vöribaba hozta ki belőlem a hunglisával :)

Mrs. Clayton 2013.07.26. 00:47:07

@vöribaba: úgy érted te is ilyen lennél, mert egy ideje mindenki lefeküdt és veled kvaterkázom
egyébként melyik lapodat nem vettem, h kiröhögsz a kiejtésem miatt? mondtam h ok, csak nem tudom pontosan min fogsz nevetni mert még nem is hallottad
de általában amilyen szavakat kreálok, azon jobbakat röhögnek a kollégáim, ha esetleg ezt te is majd figyelembe vennéd amikor röhögsz, köszi

2013.07.26. 00:48:39

Tilmir ezen posztját most olvastam először. Tetszik a stilusa mert láthatóan nem az érzelmeire, hanem a tényekre próbálja alapozni észrevételeit. Svájc egy szimpatikus ország, elhiszem hogy jól bevált nekik és érdeklődéssel olvastam a részleteket.

Ez különösen tetszett:

"Mielőtt valaki azzal vádolna, hogy megint jön egy posztoló, aki szidja Magyarországot, azzal már most vitába szállok. Csupán tényeket gyűjtök össze arról, milyen az élet itt. Hogy ez más, és vállalom, de nagyságrendekkel jobb, mint otthon, az szintén tény...Ha ez megfekszi valakinek a gyomrát, hát elnézést."

Ezt nagyon jól megfogalmazta Tilmir, bravó!!

A trollokkal kapcsolatban: számomra a troll management-ben van valami perverz élvezet.... Érdekes őket megfigyelni, követni és kifundálni hogy mi a motivációjuk és a propagandájuk. Egy profi troll nem egy-kétszer beszól, hanem beássa magát a közösségbe. Többnyire az oszd meg és uralkodj elvén alapulva, egy védőhálót létesit maga köré, ami normalizálja a státuszát és innen már kényelmesen kötözködhet vagy hirdetheti az "igét" (képletesen értve). Ettől függetlenül még igy sem garantált az örök troll élet, a bukás többnyire akkor következik be amikor a troll túlságosan felbátorodik és a védőhálónak már túl kinos a troll fedezése. A többi amatőr troll jön-megy, nem is érdemes törődni vele. :)

Mrs. Clayton 2013.07.26. 00:49:47

@pappito: mondjuk szte németül, meg hollandul is hunglisch-t nyomnak a magyarok, de lehet csak így értette, ahogy írtam
mondjuk nem tudom hol lakhat mert du azt írta h ő már csak olyan helyen tud élni ahol 1 órára van tenger és london párizs is ugyanennyire kocsival
sztem ilyen hely nincs

Mrs. Clayton 2013.07.26. 00:53:07

@cougarcat: sztem egyébként- ők barátkozni szeretnének, csak nagyon bénák, pl sztem niki, töki sokat finomodik néha, csak ugye az eredeti imidzset fent kell tartaniuk, így újra beszólnak vmi nagy hülyeséget
sztem szöre is ilyen, beszélgetni szeretne, és így tudja leghamarabb felhívni magára a figyelmet
de lehet tévedek

pappito · http://pappito.com 2013.07.26. 00:57:44

@Jess G: én önmagában - hogy írjam udvariasan...- furcsállom a jelenséget, hogy itt mi mind magyarul írunk, és ebből ő tudja, hogy kinek milyen hunglish a kiejtése. Az, hogy az írott szóból levágja ezt, az csodálatra méltó, de az, hogy ezt németül és hollandul is tudja, az már félelmetes :)

Nemozoli 2013.07.26. 01:03:07

Nekem bizonyosan az orosz kiejtésem is hunglish... az már valami, nem?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.26. 01:03:34

@Jess G:
Ugy mar az is egy szint, amikor latatlan ezen turaztatja magat valaki...

Az en kiejtesem is szornyu, de pont nem erdekel. Ha szegenykemnek ennyi jutott, ha nem banom :)

Arra rajottel mar, hogy vajon kit erdekel, hogy min es hogyan rohog? Vagy miert hiszi, hogy barkit is erdekelne?

pappito · http://pappito.com 2013.07.26. 01:07:54

@Nemozoli: megtanulhattál volna rendesen annyi év alatt, nem ezt a hunglish makogást, amit rossz hallgatni. főleg írásban!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.26. 01:10:25

@Nemozoli:
Ne is mondd! En mindig megkapom a svedektol, hogy orosz akcentusom van :)
Nincs mit tenni, az a 45 ev, mig ott voltak es az az 5, amig en is az uralmuk alatt eltem. De usse ko! :)

@pappito:
Szerinted fog majd orjongeni, ha senki sem ereti meg? Korabbi trollok oly' szepen lemorzsolidtak igy.
Mondjuk a rantotthusos trollok hianyoznak, veluk jo jatszani.

2013.07.26. 01:11:42

@Bonjour: Haha, jól fogalmaztál! Az átb.....sról nem akarunk hallani amikor egy vagyont elköltünk valamire, az majd akkor ülepedik le, amikor a havi hitelkártya számlát kifizeted! Szerencsére saját magam intézem az ilyen afféreket, nem szeretném ha a férjemnek bármi belátása lenne! Ha minden jól megy a csomag (mert nagy online vásárló vagyok) reggel érkezik házhoz, miután férj már munkába ment, de én még nem. Gyorsan kibont, kipakol, doboz, nejlon zacskók szortirozva a recycling-be. :) Ha jön a kérdés: "Is this new? a válasz "No, havent you noticed it before? De ehhez kellő pókerarc kell...

Mondjuk a férfiaknak is megvan a maga önkényeztetési ritusa, mert nálunk pl. újabb és újabb sifelszerelések bukkannak fel (pedig hát egyszerre csak eggyel sielhetsz). Aztán jön a duma, hogy ez technikailag felsőbbrendü, ilyen meg olyan hóviszonyokhoz, legvégső esetben hogy a barátjának is ez van.... Szánalmas! :)))))

2013.07.26. 01:14:35

@Jess G: Nikit, tökit és vörit nem is tartom igazán trollnak. Sőt, be kell valljam az előbbi kettőt szivesen olvasom ha éppen nem másokkal udvariatlankodnak....

2013.07.26. 01:31:30

@pappito: itt Sing-ben Singlisht beszelnek, de ez gyakorlatilag egy dialektusnak szamit.

2013.07.26. 01:32:28

@cougarcat: Niki nem troll. Egyebkent reg volt mar. Hol lehet? Szamoca szuret van?

2013.07.26. 01:41:36

@charlieharper: Egyetértek, nem troll. Szamóca szüretnek talán már vége. Szabad mint a madár, akárhol lehet....

2013.07.26. 01:47:38

@Jess G: Brusszel, a Eurostarral London es Parizs ennyi idoben.

pappito · http://pappito.com 2013.07.26. 02:19:11

@charlieharper: biztos a singlisht is hunglishül beszélik!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.07.26. 04:19:18

@pappito: Ta meg egy nagykepu fasz vagy a vilagvegerol, ott talaltal valami melot, a blog megmondoembere, a tevedhetetlen, mondjuk eleg szep nagy holdudvarral, amiben lubickolsz, mert valoszinuleg a civil eletben le sem szar senk
arrol nem beszelek, hogy fobiad van, allandoan ugyanazt makgogod rolam, meg hogy szursz
mi az itstenert foglalkozol velem ha szursz es ki a faszt erdekli,, hogy szursz
de azert ird le holnap is

@Jess G: itt 3 evig ingyen van a szerviz ingyen olajcserevel
mar ahol en vettem a mitsubishit
nem darabolta fel, behajtogatta egy borondbe
magyar volt a gyilkos is
feltekenyseg

pappito · http://pappito.com 2013.07.26. 04:42:32

@hagyma: ne hisztizz hagymácska, nem áll jól ahogy toppantgatsz a lábikóddal :)

(Megtisztelő, hogy tévedhetetlennek gondolsz, igaz, ami igaz általában igazam van, de azért nem mindig. )

2013.07.26. 06:03:24

Meanwhile in Canada......

o.canada.com/2013/07/24/swimming-cougar-vancouver-island/

Puma úszik a pecások felé az óceánban (videó) Nootka Sound, Tahsis falu közelében (Vancouver Island). Tahsis a sporthalászat egyik központja. Többek között ez az egyik oka miért jönnek ide élni emberek..... outdoor lifestyle.....

zopilote 2013.07.26. 08:21:04

@cougarcat:
Kb. 10 eve jartam Tahsisben, Gold Rivertol gravel road vezet oda, tel volt, a havon meg is csusztunk parszor. Akkoriban zartak be BC - ben a furesztelepek, rendkivul olcson lehetett ott hazat vennni (kb. 10 ezer dollarert) Egy magyar lany is oda koltozott a baratjaval, oket mentunk meglatogatni. Tahsis gyonyoru hely, a Nootka Sound egy hosszu inlet ( fjord ) meg Captain Cook is meglatogatta, a helyi indianok foglyul ejtettek egy idore.

2013.07.26. 08:46:06

@zopilote: Igen emlékszem a Gold River sztorira. Az volt a hir hogy németek vásárolták fel az olcsó házakat, de vajon mire mentek vele? Ettől függetlenül gyönyörü vidék, az biztos. Állitólag most Gold Riverben is a sporthalászat megy. Igaz, a krach után nemigen jönnek az amcsik hozzánk. Még 13-14 éve nyáron tele voltak az utak bazi nagy motorcsónakokat vontató bazi nagy pick-up-okkal. Volt egy ismerősöm aki Kaliforniából vezetett idáig hogy pecázni mehessen....

Férj egyszer bejárta Nootkán a Hesquiat félszigetet - itt van a "hires" Cougar Annie kertje. :) Az ilyen Crazy Canuck féle többnapos hipernehéz túrák nem az én müfajom de tisztelni tudom érte őket...

Azért a Nuu-Chah-Nulth mégis jó volt Cook-hoz, csak fogvatartották, mig a Hawaiiak simán kinyirták! :) Nemrég tudtam meg a véres történetet amikor a Big Islandon jártam.

Sajnos vége ennek a napnak, cakát....

DieNanny CH 2013.07.26. 09:06:57

@Jess G:

Az jó, ennyire érteni hozzá!

Akkor az én büszkeségem most igencsak összezsugorodott... :-(
Történt ugyanis hajdanában-danában, 19 éves voltam, februári hideg nap, anyukámmal, húgaimmal voltam úton a 2100-as Ladánkkal. Defekt! A 6-os úton. valahol Ercsi és Adony között.
Na, én azt a kereket olyan pik-pak kicseréltem, hogy anyukám azóta is könnyek között meséli...
Mást nem is tudna mesélni. Autóhoz abszolút nem értek!

DieNanny CH 2013.07.26. 09:10:42

@Kovermadar:

Ha már hozzáértők:
Nekem valahogy a Nissan Micra a rögeszmém. Mármint, majd egyszer, ha pénzem lesz, ilyen autóm lesz. Mi a véleményed/véleményetek róla? De őszintén! Minden negatívumot szívesen meghallgatok!

Mrs. Clayton 2013.07.26. 09:33:46

@charlieharper: @cougarcat: azt mondta elmegy mallorcára
már sztem sem az, de eleinte a beszólásai erősen a trollság határát súrolták
@hagyma: itt is vannak efféle lehetőségek, Mo-n meg jól kiröhögték, ha vki tájékozatlan volt annyira, h azt gondolja a garancia ideje alatti kötelező szerviz majd ingyenes lesz

DieNanny CH 2013.07.26. 09:47:12

@Jess G:

Akkor tulajdonképpen mit takar a garancia fogalma?

pappito · http://pappito.com 2013.07.26. 10:14:22

@DieNanny: jópofa kisautó az, szeretni fogod. a kategóriájában a hölgyvezetők ezt a sorrendet állították fel :

- honda jazz
- toyota vitz (yaris)
- micra

én egy micratulajt ismertem az imádta a kocsiját

Mrs. Clayton 2013.07.26. 10:19:22

@DieNanny: hát azt h ha elromlik akkor azt ingyen kicserélik, de ehhez az kell, h a megadott időn v kilométerfutáson belül megjelenj a kocsival vmelyik márkaszervizben, mert ha nem és elromlik akkor neked kell fizetned a javítás költségét

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 10:20:44

Jess
Minek puderozni a semmit
Mi a francot erolkodsz itt

Idegen nyelvet Helyes kiejtessel beszelo magyar ember kb olyan gyakori,mint feher hollo a tavaszi vetesben

Ha ilyen mertekben telepultok londonba, kerjetek a hunglish allamnyevve nyilvanitasat:))

Mrs. Clayton 2013.07.26. 10:21:25

@pappito: nem mondod, h arra a yaris vicc :-)

tableno 2013.07.26. 10:46:17

@Jess G: De bizonym hogy vicc! Sőt, igazából a Vitz az eredeti név, csak Európában változtatták meg Yaris-ra, hogy el tudják adni a német piacon (ugye a vicc az németül is Witz).

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.26. 10:46:37

@vöribaba: Ha jól sejtem nő vagy...
A szememben a béka feneke alatt vannak azok a nők, akik ilyen stílusban nyilvánulnak meg. Hozzáteszem a többiek ezt nem tették, így szerintem nem jogos a felháborodásod!
Nem szoktam sokat foglalkozni a helyesírással sem, de el sem tudom képzelni, hogy hogyan taníthattál te nyelveket, ha magyarul sem tudsz normálisan írni.
"Tanitottam nyelvet "
Az ékezetek hiánya rendben van, de magyarország az Magyarország és még sorolhatnám. Megtisztelhetnél bennünket azzal, hogy erre odafigyelsz! :-)

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 10:57:01

Miert gondolod,hogy erdekel a velemenyed?DDD
Nem magyart tanitottam :))
Nem fogok nagybetuket hasznalni

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 10:59:50

@vöribaba: ha a gep automatizmusa kiteszi a nagybetut,akkor persze igen,de plussz egy billentyut tuti nem fogok lenyomni nektek

Mrs. Clayton 2013.07.26. 11:03:40

@tableno: ezt nem tudtam, vicces :-)

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 11:04:57

@Gilda66: ez is olyan tipikus magyaros dolog,hogy megprobalod a tobbiek egeszet a sajat hatad mogott feltuntetni:)))
Nem erzed nevetsegesnek ezt az ocska trukkot?
Csak azert ,mert vannak itt olyanok,akik ot nicken is visszajove,hozzad hasonloan szemelyeskedo,a masikat megalazo stilusban nyilvanitanak velemenyt,azt kepzeled ez mar a tobbiek
???
Nevetsegesen egyszeru vagy,ha tenyleg ezt kepzeled.

Ismetlem,nem erdekel a velemenyed.

tableno 2013.07.26. 11:05:04

@vöribaba: :))))))))) Ez volt az év trollkodása, gratulálok!

"plussz egy billentyut tuti nem fogok lenyomni nektek" - ezt megjegyeztem! :))

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 11:08:08

A hataratkelo blog jonak tunt eleinte,de mostanra latszik igazan,hogy a legtobb megirt poszt csupan egy nyaralaselmeny lenyomata es szo sincs az adott orszag alapos ismereterol.

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 11:09:37

@tableno: neked minden trollkodas

Tetszik ez a szo nagyon?

Neked nincs inhuvelygyulladasod soha? Vagy mar az is trollkodas ,ha van?

tableno 2013.07.26. 11:10:09

@vöribaba: Hát rajta, írjál te egyet! Taníts minket, mester!

tableno 2013.07.26. 11:11:59

@vöribaba: Hát nem tudom, de ha nekem ínhüvelygyulladásom lenne, nem trollkodnék itt egyész nap... :)

Mrs. Clayton 2013.07.26. 11:13:57

@tableno: már kifejezetten érdekel, h ez a vöröske hova akar kilyukadni? szted? mert ha egyetértünk, v ráhagyjuk amit mond az se jó, ha ellentmondunk az se
ha szépen szólunk az se, ha csúnyán, az meg pláne
sztem elfelejtette már rég, h miért is jött ide
viszont a hunglish, meg a nyaralásélmény nagyon bevésődtek nála, kivi vok mi lesz a 3. szó amire rákattan

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 11:15:10

@tableno: dejo ,hogy meg ebbol is tudsz vitat csinalni
Trollkodsz itt:))

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 11:16:35

@tableno: een nem nyaralok
En tenyleg nem elek ott veletek magyarorszagon
Szerintem jo,hogy ti ott maradtatok,en meg itt lehetek:)

tableno 2013.07.26. 11:17:10

@Jess G: Sehová. A trollkodás lényege pont az, hogy öncélúan veszekszik mindenkivel. Feszültséglevezetés, gondolom...

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 11:18:15

@tableno: na jo elismerem, a tisztelet hianya is iranyotokban:))
De foleg izuleteim kimelete

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 11:19:06

@Gilda66: melyik reszet nem ertetted annak a mondatnak,hogy nem erdekel a velemenyed?:))))))

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 11:20:37

@tableno: akkor magadra ismerhettel:))

Olvasd inkabb a gyuruk urat eredetiben,tobbre megy,bar nem hiszem,hogy kepes lennel ra

Mrs. Clayton 2013.07.26. 11:23:27

@tableno: és gondolod, h ez segít neki, mert erősen úgy tűnik, h egyre gázabb lesz, még agyvérzést kap :-)

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 11:24:34

Ezek szerint mindenki troll
Mert a magyar ember masrol sem hires,csak az oncelu vitarol
Amiota ezeket az ostobabbnal ostobabb kommenteket olvasom,mast se latok,csak
- oncelu vitat
-sardobalast
- a tuzszunet jegyeben,meg nemi bargyu jopofizast

Orulok,hogy minden magyar troll

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 11:28:06

Mar majdnem volt olyan eszement otletem,hogy Bali helyett magyarorszagra repulok es a kolteseimmel a magyar gazdasagot elenkitem
Tul hosszu ideje elek kulfoldon,megszepultek az emlekek,jo,hogy emlekeztetot adtatok,hogy milyen is a magyar ember

Mi a francnak repuljek kellemetlen emberek koze,ha repulhetek kellemesek koze is

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.26. 11:28:54

@vöribaba: Engem a megnyilvánulásaid szórakoztatnak, így olvasom. Egyébként pedig akkor szólok hozzá, amikor akarok.
Gyakorlatilag engem sem érdekel, hogy téged érdekel-e amit írok :-)

Mrs. Clayton 2013.07.26. 11:40:50

@Gilda66: azt hittejm majd alszik egyet, aztán lehiggad, de nem, basszus fölkelt és ugyanott folytatta, sztem még álmában is csak mondta, mondta
most ugye az lett a mániája, h itt mindenki Mo-n van, s ezért miattunk, érted 10 ember miatt nem megy oda
előtte meg mindenki momo volt
közben meg szte mindenki hunglishül beszél
fura egy nő, az biztos

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.26. 11:50:39

@Jess G: Sajnos nem jutnak el az agyáig a szavak, illetve ha mégis, akkor nem tudja értelmezni.
Tőlem még jövő vasárnapig mehet Magyarországra, mert mi csak akkor érünk oda vakációzni :-) Addig tiszta a terep...

Mrs. Clayton 2013.07.26. 11:52:08

@Gilda66: most épp átment szétcseszni a pénteki posztot,mert itt nem talált már partnert
pedig az egy jó kis poszt lenne
na én is megyek a dolgomra
majd este megnézem mi lett szmörével

DieNanny CH 2013.07.26. 12:08:24

@Gilda66:

Érdekes, hogy azt gyalázza, aki több nicknéven volt - bevallottan!
Ő meg nem bevallottan, de korábban ilyen néven futott:
blog.hu/user/780015/tab/data

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.07.26. 12:14:42

@DieNanny: Gyaláz ő mindenkit...
Talán az a baja, hogy ukránnak nézik (ezt írta a mai posztnál) :-)
Hol élhet, ahol oroszul illetve ukránul akarnak vele beszélgetni?

2013.07.26. 12:40:03

@Jess G: Mallorcan is van internet. Miutan rakvorosre napota magat es nem tud tobbet kimenni, johet majd vissza irogatni

Mrs. Clayton 2013.07.26. 14:31:41

@charlieharper: én nem mondtam h nincs, de a parton valahogy engem sem szokott izgatni a dolog
egyébként a magallufi strand egyik öblében van egy fasza kis teraszos Mcdonalds a helyi meno arcok a túlpartról oda járnak át jetskivel, imádtam ott lenni

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.07.26. 14:48:45

@DieNanny:
Nem vagyok hozzáértő, de nekem az autó 4.5 méteres hossznál kezdődik, a belseje bőr-fa és esetleg króm. A lehetőségekhez mérten minimális műanyag.
A motorja 2.5 (már megy is, ha kell; de még nem eszik sokat), de ha 4.6-osra sikerült, hát üsse kő :)

A Nissan Micra lehet ettől jó autó, de nekem nem kellene.

2013.07.26. 14:55:54

@Jess G: azt a reszt nem ismerem. A pollencai es a porto cristoi reszen hajoztunk arra. A jetskiseket a vitorlazisok nem szeretik. Direkt elenkvagnak.
Cafe del mart ismered egy szigettrl arrebb?

Mrs. Clayton 2013.07.26. 15:07:35

@charlieharper: nem, de a sziget körbehajózva nagyon szép, vannak irtó klassz eldugott helyek, és persze vki szerencsésnek mindig ott áll a háza

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 15:10:54

@Gilda66:
na vajon hol?
szerinted ukranok,oroszok csak ukrajnában élnek libuci??:D

Vadalmaaaaa 2013.07.26. 15:13:03

@Gilda66:
nem tudom,hogy lehet világosabban fogalmazni annál,hogy nem érdekel a véleményed?:D

előbújt a 6 éves gyerek értelmi szintje belőled:"akkor szólok hozzá,amikor akarok"

hány éves fejjel sikerült ezt a szintet hoznod? 66?:D

Mrs. Clayton 2013.07.26. 15:14:48

@charlieharper: egyébként bent Palman már csak azokat a hajókat néztem meg, amin fent volt egy heli, kiálltak a tatból a Minivel és mentek szórakozni
remélem neked is ilyen vízi járműved van, mert akkor rallyzhatunk azzal is egy kört ;-)

tableno 2013.07.26. 15:18:53

@charlieharper: te Charlie, szerintem fogd most már vissza magad! AMG Merci, Vitorlás... Ha így folytatod, felkutat Töki és megerőszakol!

Mrs. Clayton 2013.07.26. 15:23:01

@tableno: fene tudja, a háza hitelre van, meg ott a 2 gyerek is,lehet ez zavarná tökit

2013.07.26. 15:28:30

@Jess G: @tableno: konszolidalt 23 ft vitorlas. Semmi extra, meg csak sokat sem er.
A felesegemrol tudni kell, hogy amikor megismertem a kovetkezoket hordta a retikuljeben: hajlakk es ongyujto. Nem dohanyzik es nem sprayzi a hajat. A fantaziadra bizom, de segitek, hogy egy del-afrikai baratnojetol tanulta ezeknek a cikkeknek a hasznossagat

DieNanny CH 2013.07.26. 15:35:25

@charlieharper:

Erről van egy poénos sztorim.
Kalapácsot akartam venni, de nem voltam hajlandó 20 frankot kifizetni egy újért, ezért a régiségboltban (ahol nem csak régiségek, hanem csupán használt holmik is vannak) vettem egyet 4 frankért. Utána tesómékhoz mentem, ő meg valamit keresett a táskámban, és kihúzza a kalapácsot. Majd ilyet szól:
- Tudod... Izé... Manapság az emberek Svájcban gázspray-t használnak...

Mrs. Clayton 2013.07.26. 15:39:59

@charlieharper: én ezzel a módszerrel a bogarakat, pókokat szoktam irtani, még szerencsére soha nem támadott meg senki, h le kellett volna lángszóróznom, de tartok tőle, h esélye sem lenne, mert kb 3x megkéselnék mire begyújtaná a flakon hajtógázát

tableno 2013.07.26. 15:50:33

@DieNanny: Én Latin-Amerikában láttam olyat, hogy a fiatal, huszonéves csaj az elegáns retiküljében egy 357-es Magnumot tartott. Mondjuk kiderült, hogy rendőr volt, de akkor is...

Mrs. Clayton 2013.07.26. 15:54:47

@charlieharper: miért, van mortgage nélküli pecód is? ne menőzz, ez már kicsit sok!

2013.07.26. 16:05:45

@Jess G: mintha neked nem lenne, pl Mo-n.

Mrs. Clayton 2013.07.26. 16:23:04

@charlieharper: de nekem, se hajóm, sem mergám, ellenben van pár értékesebb "cukrászgépem"
nem tudom, arra buknak az ukrán fényes öltönyös palik?

2013.07.26. 16:27:46

@Jess G: megegyszer, a hajo nem egy megengedhetetlen valami. Teljesen elerheto aron van. Nem egy yacht. Sima vitorlas(ka).

2013.07.26. 16:28:29

@Jess G: nem tudom a cukraszgepre a valaszt, de akkor Sorosnal miert akarod lejjebb adni?

tableno 2013.07.26. 16:29:11

@charlieharper: és a fenntartása kb mennyibe fáj? Komolyan érdekel.

tableno 2013.07.26. 16:35:02

@Jess G: Ronda, viszont öreg. Így már lehet hogy megéri.

Mrs. Clayton 2013.07.26. 16:35:41

@charlieharper: egy repülőgép is személyautó árban van, azt is vehet bárki, de 600 ft-os repülőbenzinnel tankolni, illetve az egyéb kiadásokat fedezni némileg többe kerül hosszútávon
de azért ne akard már magadat szegénynek beállítani, meg átlagosnak se
engem nem zavar mondjuk se ez, se annak ellenkezője, ugyanis nagyon jól tudom érezni magamat olyan valakivel akit felvet a pénz, persze anélkül is

Mrs. Clayton 2013.07.26. 16:37:06

@tableno: gondolkodom, de azért azt az esküvőt illik elhálni, én viszont félő, h az első alkalommal kábítószer túladagolásban meghalnék, tiszta fejjel nem hiszem h tudna olyan szexi lenni az öreg, h ráizguljak ;-)

2013.07.26. 16:42:12

@Jess G: beauty is in the eye of the beholder
(Remelem Hunglishul mondod ki hangosan)

@tableno: nem fogod szeretni a valaszt, de klasszikus "attol fugg". evente festetni kell, az olcso vagy magadnak csinalod. 3 evente inspection. insurance, de ezt nem mindenki veszi. A legdragabb a mooring. Ez attol fugg, hogy hol tartod. Europaban nyilvan a Med a legdragabb, azonbelul az Islas Baleares es az olaszok. Erre egy teljes iparag van raalva. Az olaszok pl inkabb Gorogorszagnal tartjak a sajat hajokat, mert ott sokkal olcsobb. Marokko elkezdte a nagy mobile mooring-okat kiepiteni. Meden jobb helyen egy mooring tobb szazezer euro. Magasabb aron van, mint egy haz es tartja az arat.
Az enyem evkozben egy ship yardon van UKban, kb £800 egy evre, orzott CCTVs helyen, daruval vizre emelik, amikor kell.

2013.07.26. 16:44:59

@Jess G: egy vitorlasnak UKban tartva nincs nagy koltsege. Szegeny-gazdag relativ fogalmak. Voltal Indiaban, gondolom lattad a slumpot, ahhoz kepest barmelyik atlag magyar gazdag.

tableno 2013.07.26. 16:52:13

@charlieharper: És Angliából hogy viszed le a hajót a Földközi-tengerhez?

Mrs. Clayton 2013.07.26. 16:52:24

@charlieharper: ezt hallgasd? na elég hunglish volt, áll szmöre hallja
ugye ott van ez a tesla autós gyerek, de ő is gusztustalanul válik el a feleségétől, ő is kiejtve, abramovich se játszik a csaja miatt, meg ő se tetszik, mit csináljak
azt hiszem szeretőkben fogok gondolkodni, az sztem célravezetőbb, igaz csak rövid távon

2013.07.26. 16:57:12

@tableno: hetvegen sehogy, mert jol hajozhatok az angol partok jo idoben. Amilyen pechem van, miota tombol a nyar Angliaban Singben vagyok es maradok is meg egy ideig Azsiaban, bar nem vegig Sing.
Rengeteg h
Vitorlas club van. Leviszik neked a hajot es mire lemesz az 1-2 hetes turadra a kikotoben var. ez sem draga. Franciaoban pl vannak kikotok ahol par euro (5 korul) ki tudsz kotni egy napra a 23 ft-tel.
A vitorlazas alapvetoen low key, ha nem luxus yacht-od van.

@Jess G: Sorosnal Hunlishabb volt?

Mrs. Clayton 2013.07.26. 17:04:37

@charlieharper: tuti, a főnököm szt 10cm-re kell tartania a telefonkagylót, amikor beszélünk, annyira dallam nélkül mondom, h fáj a füle
bár újabban átvett tőlem egy két kiejtési módot, ezek szt kicsit azért tetszik neki

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása