oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. április 26. 06:55,  Iszonyatos akaraterő és kitartás kell 390 komment

2013. április 26. 06:55 Határátkelő

Iszonyatos akaraterő és kitartás kell

Kicsit rendhagyónak nevezhető a múlt szerdán lezajlott Fogadó, mert a résztvevők egymással is elkezdtek beszélgetni, nem csak a vendégnek tették fel kérdéseiket. Valamint talán az is kicsit más volt, mint máskor, hogy Sámánt, aki már több posztot is írt a blogon, közkívánatra kértük fel arra, hogy vegyen részt egy ilyen beszélgetésben, annyian akarták vele felvenni a kapcsolatot, kérdezni tőle, bár nem országfelelős. Úgyhogy Angliáról szólt a Fogadó. (Rendhagyó módon tehát nem is minden válasz Sámáné, hiszen többen is megosztották tapasztalataikat. Sámán válaszait dőlt betűvel szedtem.)

Brighton 2, Anglia.jpg

Engem rögtön az elején az érdekelne, hogy az írásaidból kiderült, Magyarországon elég aktív voltál sok téren, ehhez képest az angliai KFC milyen tapasztalat volt? Esetleg úgy indultál neki, hogy csak átmeneti állapot és ebből is lehet okulni, a személyiségedet fejleszteni és persze pénzt keresni?

Itt Angliában még nem civilkedem. Viszont rengeteget melózok. Ha bekerülök egy új közegbe általában nagyon élvezem, amíg van mit tanulni. Ha ez a varázs elmúlik, akkor elkezdem unni. Az írásaimból is kiderül, hogy én tényleg élvezem a fizikai munkát. Semmi bajom nincs a kollégáimmal vagy a társadalmi státusszal. Ha fizikai kihívás teljesíteni, akkor érdekel csak a meló. Egyszer valaki szerezett nekem egy biztonsági őr posztot, de mondtam neki abba én 3 nap alatt belehalnék. Mármint az unalomba.

Én ezt az évet arra szánom, hogy átváltsak végre szociális munkás állásba. A múlt héten kikértem a diplomámat a főiskoláról. Kb. májusra leszek regisztrálva az angol rendszerbe, és onnan mehet az állásvadászat. Az is benne van a tervben, hogy elindítok itt egy egyesületet vagy vállalkozást.

Arra lennék kíváncsi, hogy angolnak, vagy magyarnak tartod magad? Az írásaidban említetted, hogy angol vagy. Ezt hogyan érted? Másik kérdésem, mivel az írásaid elég megosztók, hogy nem gondoltál arra, hogy esetleg eltedd ezeket egy kis időre, majd amikor leülepedett, újra átnézve egyszerűbben, érthetőbben megfogalmazva újra írd?

Amikor a cikkeimben angol cyber díva identitást veszek fel, akkor természetesen ez vicc. Ellenpontozom ezzel azt a magyarkodó identitás divatot, amit meg szeretnék szólítani. Legutóbb azt hiszem, elvetettem a sulykot, egyesek reggel nyolctól este nyolcig szorgalmasan ekéztek a poszton! Hasizomlázat kaptam a röhögéstől mennyire változatos címkéket bírtak rám akasztani, de összességében elég durva.

Mennyi kezdőtőke szükséges 2 főre, ha a kiérkezés után néhány héttel már munkába tudunk állni (barátnővel, mindketten B2 szinten beszélünk angolul, kb. 3-400 ezer Ft lesz rá jó esetben)?

Kezdőtőke ügyben azt szoktam javasolni, hogy mindenképpen tanuljunk meg táblázatban cash flowt csinálni, és ott dekázzuk ki a realista és pesszimista verziókat. Úgy gondolom, hogy 1200 £ csak akkor elég, ha van ismerős, akinél lehet lakni, és ha konkrét melóra jön ki az ember.

Mi 1 milliót hoztunk ki, de úgy jöttünk, hogy nem volt meg a munkánk, csak a szállás, az is ügynökségnél. Ha biztosan tudod, hogy pár héten belül munkád lesz, akkor sem javaslom, hogy ketten ennyivel gyertek ki. Gondolj bele, Londonban csak egy szoba 500 font vagy afelett van, és akkor még enni és utazni is kell, a kaucióról nem is beszélve. Hipp-hopp ott vagytok, hogy nem ettetek , de már alig van pénzetek...

Van, akinek 1200 font is kevés, van, aki 500-zal megcsinálja a szerencséjét, nem lehet általánosítani. Feleségem 2 nap alatt talált munkát, mikor utánam jött

Munkakeresésnél tapasztaltatok-e valami hátrányt abban, hogy diplomával kerestek fizikai munkát? Nem mondják, hogy túlképzettek vagytok ahhoz a munkához? (Épp kertészetet tanulok építész diploma mellé és kertész/kertészeti/kertépítő munkát szeretnék majd keresni.)

Diplomával szerintem nem hátrány fizikai munkát vállalni, mert bevándorlóként ez normális. Egy pesti ismerősöm is mesélte, hogy a sofőrjüknek közgazdász diplomája volt, de ő Romániában végzett. Ilyenkor inkább az a baj, hogy sokszor kulturálisan is lehúzzuk a rolót.

Szerintem, ne írd bele a diplomád a fizikai munkakeresésbe.

Esetleg megbízható angliai (londoni) ügynökséget, internet címet ahová érdemes regisztrálni és tudakozódni, tudtok ajánlani? A magyar munkaerő közvetítőket illetően, milyen tapasztalataitok vannak?

Én az általam pátyolgatott kitelepülőknek azt szoktam mondani, hogy NE kezdjenek ügynökségekkel. Én most ügynökséggel dolgozom és ez a tapasztalat is megerősített abban, hogy nem szabad. Csak max. a kezdeti első pár héten! Azzal a céllal, hogy likvidtőkéhez jusson az ember.

Ez egy ilyen műfaj. Iszonyat akaraterő kell hozzá és kitartás. Menni kell és keresni a munkát, az nem fog magától megtalálni. Sokkal többen keresnek ugyanis, mint amennyi ügynökség van. Még ha be is regisztrálsz, és felhívnak 3 hét múlva, ha valamiért nem tudsz másnap kezdeni, nem hívnak többet, mert van ezer másik ember a rendszerükben.

Közvetlenül kell megtalálni a munkát. Boltokba bemenni, hirdetéseket bújni, napi sok pozícióra önéletrajzokat küldeni (különböző pozíciókra különbözően szűrt CV-t).

Én azt szoktam mondani, hogy az internet max. a maradék időben! Melókeresésben én azt szoktam kérni, hogy a kijövetel előtt 3 héttel kezdjék el lődözni a CV-t a neten. Ez jó arra, hogy szokják a piacot. Pl. info arról, hogy naponta hány releváns ajánlat bukik fel a neten. Itt kint meg tiltom a netet. Nem szabad csak arra hagyatkozni! Az kiegészítésnek jó.Ki kell menni az utcára és 5-7 napon belül van meló!

Bizony, meglepő, de működik a dolog. Bemész a számodra szimpatikus helyre, kérsz egy managert vagy supervisort, ha mákod van, szó nélkül szólnak neki, ha nem, akkor megkérdezik mi a baj. Megmondod, hogy munka ügyben, szólni fognak neki, ott vagy, rögtön látnak, a legrosszabb esetben elhajtanak. Kevésbé rossz esetben behajítják a cv-det egy kupac tetejére, és ha mákod van, akkor a tiédet húzzák ki, ha új ember kell majd. De mégis többet tettél a semminél, veszíteni meg max. 5 percet, meg max. 2 A4-es lapot. Egyébiránt a Jobcenterek is használhatók. Bemész, érintőképernyőn böngészel melók közt, ami szimpatikus, ingyen kinyomtatod, és vonalas telefont ott a helyszínen ingyen hívhatsz. Az ott megjelenő állások is valósak.

A magyar munkaügynökségek általában kevésbé megbízhatóak. Nem egy kér pénzt olyanért is, amiért amúgy tilos. NE próbálkozz magyar közvetítőn keresztül, ha nem feltétlen muszáj!

Nagy-Britanniában mennyire elfogadott az egészségügyben a külföldről jött és ott elhelyezkedett nővérek, asszisztensek munkája? A munkahelyek illetve a helyi lakosok felé?

Az egészségügyben is, mint máshol is max. 10% angol van itt Londonban. A többi bevándorló nem fog neked esni, hogy Jézus itt egy külföldi! Egyszerűen pályázz meg állásokat, és kezdj el dolgozni. A nővérek munkája kemény meló. Anyám ápolónő. Tudom, mit teljesítenek. Nem nehéz elhelyezkedni gyakorlattal a hátad mögött!

Mi épp meló után rohangálunk a nejemmel, de eddig semmi. Millió helyre regisztráltunk és adtuk le a CV-ket...Nekem 18 év tapasztalatom van raktározásban, ugyanennyi tudásom targoncavezetésben, és még így is nehéz. Nem tudom, mit csinálunk rosszul, de valami nem stimmel! Az angolunk jó! Valakinek ötlete esetleg!? Van tapasztalat akár kertészetben is.

Épp a minap láttam magyar nyelvű kertész hirdetést. Vagy a gumtree-n, vagy az iwiw-en (Londonba legyél regisztrálva, csak akkor látod a helyi aprókat).

Biztos van mindenkinek mindenféle tapasztalata. Nekem is egy hónap volt míg egy kávézóban elkezdtem dolgozni.

3 hónapig nem igazan volt munkám. Se catering, se más. Igaz én nem voltam képes hazudni magamról. 2 hónap után találtam takarítást, majd utána recepciós munkát, de egyiket otthagytam, másikból kitettek elég hamar. Szerencsére, azóta a szakmámban dolgozom. PHP fejlesztő vagyok. (programozok). Villamosmérnöki és infós végzettségem van.

A fiam múlt ősszel 3 nap alatt talált munkát: kitchen porter (éttermi mosogató), és úgy találta, hogy ment végig az utcán az cv-kkel, és bement oda, ahol embert kerestek. Nem egy csúcs meló, de kifizették a minimálbért rendesen

Melyik városban van az embernek több lehetősége? Én azt hallottam London nagyon telített, és manapság nagyon nehéz találni állást, mert "mindenki" odamegy!

Igaz, hogy mindenki Londonba megy. Ha több is a munkahely, sokkal több a jelentkezők száma. Mi Leicesterben vagyunk, nem túl nagy város, és a harmadik héten dolgoztunk mikor kijöttünk, persze hónaptól is függ mennyi a munkalehetőség.

2009 novemberében jöttünk. Azt hittük, lesz majd nagy hajrá karácsony előtt. Hát, nem volt. Novembert nagyon nem ajánlom kijövetelre, se decembert. Ismerősi körben a február- június közti időszak jött be igazán.

Mi Brightonban lakunk. Mindenki azt mondja ez is telitett, de azért ez nem teljesen igaz.

Londontól messzebb is nehéz albérletet kivenni újonnan érkezőknek? Kell referencia?

Ez abszolút városfüggő. Szerencsés esetben a privát háziúr vagy néni nem kér referenciát.

Itt is kérnek papírokat (úgy értem Londonon kívül), ügynökségfüggő miket, egy hónap kaució mindenképp kell, meg az ügynökségnek a díja. Privát háznál rugalmasabbak, tőlünk munkaszerződést és bankszámlát kértek, viszont nehezebb találni ilyet.

Vidéken is le kell tenni kauciót (nekünk másfél havi volt), csak amíg Londonban havi £500-ot fizetsz egy szobáért, azért felénk Dél-Angliában már egy stúdiólakást bérelhetsz, £650-től pedig már 1 szobást, £700-tól 2 szobást. Szerintem, aki teheti, próbálkozzon vidéki kisebb-nagyobb városokban, térkép és www.indeed.co.uk elő és mehet a keresés.

Például Brighton drága lakás szempontból. Viszont most kezdődik a szezon.

Tettél valamit az angolod fejlesztéséért?

Én két évig nem tudtam, hogy tök egyszerű elmenni nyelvtanfolyamra. Az is egy dimenzió, hogy ki milyen autodidakta módszerekkel próbálkozik.

A nyelvtanfolyamokról: elég sok college tart, van, akinek ingyenes, érdemes szétnézni. Nekem az online learn direct nem jött be, ezért 1.5 év után elmentem college-ba. 540 fontot fizettem érte, de aki kap valamilyen hozzájárulást, vagy adójóváírást, azoknak akár ingyen is lehet. Szét kell nézni!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia Fogadó a Határon

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr385247489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NIKI LAURA 2013.04.26. 07:25:21

Heti 500 font egy szobàert ?
..akkor csak a lakhatás 2000 font havonta,azaz 700.000 Ft.
Egy kisebb faluban családi hazát lehet venni ennyiért.

orange85 2013.04.26. 07:33:21

@NIKI LAURA: nem havi 500 font?nem hiszem hogy heti bontásban számolják a lakbért.

Din Serpahis 2013.04.26. 07:41:22

Hát ez megint olyan izé... Szerintem rohadtul nincs értelme kimenni sehova úgy, hogy munkám nincs, de van x ezer fontom, aztán amíg tart, majd csak lesz valami.

Oltári bukták szoktak ebből kinézni. Tényleg csak akkor, ha itthon már adják el fejünk fölül a házat.. (na de akkor meg, honnan lesz az x ezer font...)

Ugyandehogy (törölt) 2013.04.26. 07:46:03

de jó, hogy ma nem leszek....

2013.04.26. 08:05:23

@NIKI LAURA: jo reg voltal itt.
£500/ho, nem het.

NIKI LAURA 2013.04.26. 08:17:14

@charlieharper: Ja,Ja,muskatlit ültettem,akácost kapàltam,28 fok van.
Azt írja,500 font egy hétre.

Kanadába ennyiért Holiday Inn-ben elnöki lakosztalyt kapsz:)

váj mí 2013.04.26. 08:18:50

@orange85: De abban számolják, egyrészt. Másrészt, tényleg heti 500 font szerepel, ami nonszensz egy szobáért Londonban is. Lakótárssal még a havi 500 font sem életszerű (ugye, szoba, nem önálló lakás), talán az 1-es zónában.... De majd, akik jelenleg is Londonban élnek, részletesen megírják.
Harmadrészt meg, hm... szép hosszú poszt, hogy valami pozitívumot is írjak.

telkoe 2013.04.26. 08:35:28

Diplomával szerintem nem hátrány fizikai munkát vállalni, mert bevándorlóként ez normális.

Diplomaval es hasznalhato nyelv- es szakmai tudassal lehet diplomas szakmai munkat keresni es kapni (es ez normalis). Ezek hijan segedmunkaert folosleges a diplomat villogtatni.

xylon 2013.04.26. 08:56:15

Gyorsan leirom meg mielott 600 komment lesz a post alatt hogy kell kijelentkezni veglegesen meg mi a helyzet a gyerekekkel.

Nekem mindharom gyermekem az UKban szuletett, magyar utleveluk van es van magyar anyakonyvi kivonatuk is. A gyamugyi hivatalban azt mondtak ha a gyereknek nincs magyar lakcimkartyaja es nem kertunk utana csaladi potlekot es nem jart magyar oktatasi intezmenybe akkor nekik nincs semmi dolguk ezzel. Az orrom elott ellenorizte valami Belugyminiszteriumi adatbazisban hogy a magyar anyakonyv ellenere a hivatalok szamara a gyerek nem letezik. Ugyhogy errol ennyit.

En a magam es a felesegem szamara megkerdeztem a NAVot es az OEPet, az elso helyen csak annyit mondtak ha a NAV nem keres rajtam semmit akkor max annyi veluk a dolgom hogy leadjam az adoszamot igazolo kartyamat. Az OEPnel pedig annyit mondtak hogy ha a kijelentkezem az onkormanyzatnal akkor felejuk tobbet nem lesz fizetesi kotelezettsegunk.

Az onkormanyzatnal nem a lakcimkartyaval kapcsolatos helyre kell menni hanem a nepessegnyilvantartoba (13keruletben ez ugyanott volt (Lehet teri piac), de en spec nem is ott lakom tehat akarmelyik onkormanyzati hivatal jo). Kerik a szemelyit es a lakcimkartyat, alairsz egy nyilatkozatot amiben kijelented hogy veglegesen kulfoldre koltoztel es egy atveteli elismervenyt a papirjaidrol. Es ennyi.

Remelem segit valakinek.

DieNanny CH 2013.04.26. 09:00:56

@xylon:

Tehát akkor leadtad a személyit+lakcímkártyát, és útlevéllel jársz-kelsz? Mennyi ideig érvényes még az útleveled, és azt mindenhol elfogadják?

(Nem tervezek Angliába menni, csak érdekel)

Mrs. Clayton 2013.04.26. 09:07:16

Az volt mar h hianypotlo a poszt? Egyebkent csak szolok h orvost, tanart, kozgazdat, de meg bolti eladot sem az utcarol beesve vesznek fel, es alegtobb munkat neten hirdetik. Ennyit arrol, h ne interneten keressen az ember.

NIKI LAURA 2013.04.26. 09:08:02

@NIKI LAURA: kis ügyes,most javította a "hetet"hónapra a HA.

tanato 2013.04.26. 09:10:00

@xylon: Köszi,nemrégen éppen erről polemizáltunk éppen a Somogy megyei Hírlap cikke kapcsán itt a HÁ-n,hogy mikor kell leadni a magyar személyit valakinek.Na meg írod hogy kint születtek a gyermekeid,erről is vitatkoztunk nem olyan régen,hogy mennyi magyar gyerek születhet kint,senki nem tudja.Arról írnak itthon mennyire csökkent a szülési kedv MO.-n,de sokak szerint/szerintem is/nem csak erről van szó hanem arról is hogy megszületnek azok a magyar gyerekek csak nem itthon..éppen ezért nincsenek benne a magyar kórházi statisztikában,ezért virtuálisan úgy tűnik csökken a magyarok szülési hajlandósága.

dennisthemenace 2013.04.26. 09:22:02

@orange85: Hetiben számoljak szobara, de az 500 font egy szobáért valószínuleg enyhe túlzás. Még akkor is, ha London nagyon drága. Northamptonban 80 font/hét korul már rendes szobát lehet kivenni, internettel.

_Jeff_ 2013.04.26. 09:22:45

@Jess G: ez az osszefoglalo jellemzoen nem annak a retegnek szolt. ha nem tunt volna fel

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 09:32:57

@NIKI LAURA: ne haragudjatok, en nem latoka cikkben sehol heti 500 fontot.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 09:35:03

@dennisthemenace: nem hetiben szamoljak sok helyen.Nekunk volt ahol hetiben szamoltak, volt ahol haviban. Ha erre utaltok: "Gondolj bele, Londonban csak egy szoba 500 font vagy afelett van, és akkor még enni és utazni is kell, a kaucióról nem is beszélve." akkor itt havira ertendo.

Mrs. Clayton 2013.04.26. 09:43:28

@G Boogie: mint mondtam a normális konyhai kisegítői, szobalány, takarító, warehouse worker melókat is neten hirdetik, persze van esély beesve az utcáról is, de minek gyalogolni, ha elég elküldeni neten h hello m8 I lookin 4 kitchenporter job
aztán majd hívnak
ezért fölösleges nyomtatni 100 önéletrajzot, amiből 99 úgyis az B jelű iktatóba fog kerülni

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 09:49:02

@DieNanny: az utlevel sokkal magasabb rendu, mint a szemelyi... Magyarorszagon belul pontosan annyit er, mint a szemelyi; kulfoldon ugy vettem eszre, hogy jobban szeretik az utlevelet (ezert mondtam ra, hogy magasabb rendu).

pappito · http://pappito.com 2013.04.26. 09:50:21

"Itt kint meg tiltom a netet."

dejó, remélem a jövő héten is lesz valami sámántól, annyira hatalmas segitség mindenkinek

kár, hogy csak őt ismerjük a kfc-ből!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 09:52:31

@xylon: en nem adtam le az adokartyamat, de irtam a NAV-nak, hogy kulfondre tavoztam, bejelentettem, innentol semmi kozunk egymashoz, palyafutasomat lezartnak tekintem.

Utana meg kuldtek valami adovisszateritesrol papirt, de ott hagytam nekik, ennyit nem ert az utazgatas erte.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 09:54:10

@pappito: mi a helyzet szigetlako? Mennenk mar nagyon meglatogatni + kiwit simogatni :)

dennisthemenace 2013.04.26. 09:57:15

@Jess G: Azért, mert sokkal tobb eselye van annak, hogy esetleg az egyik helyen azt mondják; "-Remek, akar kezdeni holnap?" Gondolod, hogy az emaileket nem torlik ki csak úgy, ha eppen tele a tokuk az olvasassal?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 09:57:35

@váj mí: Saman eleg keveset reagalt a fogadoban ...

Mrs. Clayton 2013.04.26. 09:57:52

@tildy:): amikor először kijött a poszt, akkor áll heti 500 volt kint, aztán lett kijavítva
mondjuk ha serviced apartmanról van szó, akkor ok lenne talán, de az sem egy szoba hanem min 3, de egy sima szobárét 500 bárhol havinak számít, igaz nekem a 2 szobás en suitos is ennyi+ rezsi persze
szóval Londonba menjen az akinek két anyja van és egyik se mostoha

pappito · http://pappito.com 2013.04.26. 09:58:25

@Kovermadar: nincs semmi különös helyzet, péntek este van, megyek sörözni :)
Az állatkertben nagyon klassz lett az új kiwiszállás, érdemes megnézni.
Meg kát hét és megyek az erdőbe ahol van igazi kiwi, fütyürészik éccaka nagyokat.

NIKI LAURA 2013.04.26. 09:58:42

@tildy:): lsd az előző hozzászólásom.
Azóta javította a HA.

2013.04.26. 10:00:55

@pappito: mi a francert fut itt ennyire saman? Nem hiszem, hogy kozkivanatra

NIKI LAURA 2013.04.26. 10:01:09

@Jess G: Ez a Londoni munka "őrület"hasonlatos,mint anno a határnyitás után mindenki a "Mariahilferre "ment videot,meg Commodoret ,Gorenjet venni...

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 10:01:12

@Jess G: oke, az altalam emlitett resz ( amiben nincs leirva, hogy heti vagy havi) amugy tolem van, es havi 500 , de akkor ti a masikra gondoltok:)

@NIKI LAURA: Oke, oke.

2013.04.26. 10:02:10

@NIKI LAURA: te is a gyerehaza.org-on keresztul telepultel az alfoldi tanyara?

pappito · http://pappito.com 2013.04.26. 10:03:41

@charlieharper: értetlenül állok a jelenség előtt

Mrs. Clayton 2013.04.26. 10:04:12

@dennisthemenace: ezt az emailre is megírják, gyere holnap reggel fél 9-re hozz egy fekete nadrágot meg fekete cipőt, v safety bootsot v mittom én mi kell

de azért érdekes, ha vki külföldön pl bölcsész diplomával v bármivel mosogató akkor loser, ugyanakkor sztetek ha frissen érkezett, akkor járja az utcát, h tutira max egy fekete mosogató állást kaphasson
sztem az átlag nem mosogató experiencevel jön el Mo-ról, szóval én nem javaslom az utcán bóklászást kinyomtatott cv-vel a kézben

Thor vagyok 2013.04.26. 10:07:32

Sámán a liebling. Ha valahol megszólal, a morzsákat is összesöpörjük és kitesszük még egyszer ide. Remélem, egyszer megtudjuk, hogy miért.

Mrs. Clayton 2013.04.26. 10:07:38

@pappito: hát ha a HA korrekt lett volna, akkor kiírja azt is, h össznépileg el lett hajtva sámán úr a baromságával, ehelyett rághatjuk a gumicsontot ismét,
asszem bemegyek inkább az irodába minthogy ezt csócsáljam
egyébként valszeg a kattintásszám a helyes válasz, amiért erőltetik fenti úr művészetét

váj mí 2013.04.26. 10:08:54

@DieNanny: Ha terveznél, akkor inkább az útleveled használd. Én anno a személyimet adtam át ellenőrzésre az országba való belépéskor. Hiba volt, mert jó 15 perc tökölés után is még az érkező oldalon álltam, és néztem hogyan forog körbe-körbe a csomagom magányosan a szalagon. Aztán megkérdeztem a vámtisztviselőt, hogy mi a gond. Mondta, régi típusú, nem chip-es a személyim. Előkotortam az útlevelem, és 1 perc múlva már a csomagomat cibáltam le.

váj mí 2013.04.26. 10:10:09

@tildy:): Biztosan, csak nem értem, hogy ez-hogy-ide.

váj mí 2013.04.26. 10:11:54

@pappito: Miért, kíváncsi vagy az egész csipet-csapatra?

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.04.26. 10:12:35

Hát ma nem fogja az időmet rabolni a HÁ!
Aki erre kíváncsi volt, az ott volt a Fogadóban...gondolom én.
Nem nagyon látom értelmét ide is kitenni, hiszen a FB-on is újraolvashatja, aki akarja.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 10:13:03

@váj mí: Saman valaszaibol nem jott volna ki egy fogados cikk.

Mr Long [unatkozik, munkalkodik...] 2013.04.26. 10:15:36

hat ismet tartalmas volt a post. bar erdekelne, hogy ha saman tiltja az ugynokseg hasznalatat, akkor miert ugynoksegen keresztul dolgozik. kicsit santa a dolog.
mas: diplomaval diplomas munkat kell keresni, nem dobozpakolot. nem anyanyelvi szinten kell beszelni az angolt hozza. egy eros kozepfok siman eleg. nekem is annyi az angol tudasom es munkaidoben irogatok ide az angol irodambol, kedvesek, javitjak, ha valami van. a ceges oneletrajzomat is a fonokom javitotta, mert nem jol fogalmaztam es nem volt flusztralt tole.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 10:17:56

@pappito: most irigyellek am, de nagyon!

Draga a szallas arrafele?
Idojaras szempontjabol mikor erdemes menni?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 10:20:45

Porgessuk fel a posztot!

Nalatok eppen milyen ido van?

Svedorszag (Sörmland, Flen): mar elolvadt az osszes ho es jeg, borus ido, 6 fok

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.04.26. 10:23:16

Akkor vitaindítónak szánnám...
Mi számít alantas munkának?
A bérezés alapján a társadalmi elfogadottsága alapján vagy egyéb szempont alapján alantas egy munka?

váj mí 2013.04.26. 10:23:54

@tildy:): Ja, lehet, de én szót sem ejtettem Sámánról.
Mindenesetre, ez a cikk kissé, hogy is mondjam, értelmetlen. Most őszintén, ahhoz hogy a KFC.ben, vagy mekiben, vagy Burgerben, vagy hasonló helyen dolgozz bőven elég 1200 font indulásnak, mert max. két héten belül ilyen melót már kapsz. Igen, még akkor is elég, ha nincs albérleted kezdettől, mert hostelben lakva is kifutja a pénzből.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.04.26. 10:24:08

@Kovermadar: Genf: a tegnapi napsütés után megérkezett az eső.
A kedvedért megnéztem az erkélyen 16 fok :-)

pappito · http://pappito.com 2013.04.26. 10:24:08

@Kovermadar: hát amikor érdemes jönni, akkor drága :)
Szállástól, igényektől függ, az egész ország bejárható campervannal is (szállás-utazás egyben letudva) meg busszal is meg sokan idejönnek, vesznek egy kocsit, csavarognak egy hónapot és szép helyeket látnak.

Egyébként dec közepétől márc elejéig van nyár, kb, akkor. persze a december az a karácsony-újév miatt horror repjegyárakkal érhető el. De jan eleje már okés.

váj mí 2013.04.26. 10:25:57

@Kovermadar: Meg lehet dögleni a melegtől. Ha lenne, a tökömről is folyna a víz.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 10:28:58

@váj mí: Akinek az a cél... Bár az is inkább hónap, mint 1-2 hét, de kinél mennyi, ugye.

váj mí 2013.04.26. 10:37:08

@tildy:): Ha már szóba került Sámán, aki a KFC-ben nyomja, erre fel írtam.
Részben személyes tapasztalat következik. Amikor Londonban éltem, kijött az egyik lány unokatesója, kb. 500 fonttal, és kellene-valami-munka hozzáállással. Kitchen porter lett végül is a 'valami munka', a második héten már dolgozott. Egy hétig keresett melót.
Amikor meg én telepedtem meg hosszabb időre Bécsben, valamivel több mint 700 euróval érkeztem. Hostelben laktam, de az első héten én is találtam melót. Felszolgálóit.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 10:37:41

@diggerdriver: szerintem nincs alantas munka. Mindent el kell vegezni valakinek.

Mas kerdes, hogy van, amit nem szeretnek csinalni (pl. gyerekekkel foglalkozni), de ettol meg az nem lesz alantas, ahogy mas sem.

Szamomra a berezes a mervado minden tekintetben, mert a buszkesegert / megbecsultsegert nem adnak kenyeret a boltban.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 10:38:51

Sziasztok!

A 4. cikkem arról szólt, hogy milyen módszerekkel segítettem annak a 27 embernek a munkakeresését.

Van olyan ismerősöm, aki mindenképp diplomás munkát akart. Másfél millió Ft-ot repkedett el állás interjúkra.

Ennek a 27 embernek azt tanítom, hogy egy hét alatt hogyan helyezkedjenek el.

Akik nem hallgatnak rám és csak a neten küldözgetnek CV-t, azoknak ez nem szokott sikerülni. Rendre áttolódik az elhelyezkedés náluk a költségvetési határokon túlra.

Ezért szoktam abban segíteni, hogy álljanak rá arra, hogy max 1-2 órát neteznek és a többi időben személyesen tolják bele magukat állásinterjú helyzetekbe.

Ebben a műfajban az állásinterjú a "goal" "góól"! Ezt a meccset erre játszák.

Az ismerőseim majd mindegyike annyi pénzt hoz ki, hogy el is kell helyezkedni 6-10 nap alatt, különben bedől a költségvetés!

Az otthoni társadalmi háttér miatt értem, hogy miért nem tudunk rendesen felkészülni anyagi tartalékokkal.

Én úgy jöttem ki, hogy 15.000 Ft volt a belépési küszöb költségvetése. Repjeggyel együtt.

Ha sikerül otthonról melóba kijönni, akkor lehet ilyen szerencséje az embernek!

A "rajongóimat" tsókoltatom! Aranyosak voltak a multkor, hogy egész nap ezt a "monnyon le" dumát nyomták! Sajnálom hogy a politikai tiltakozási akciójuk nem talált a szerkesztőségénél megértésre!
Előre megígérem, hogy annyit fogok reagálni a köpködésükre mint a multkor. A nap végén ha van kedvem összeszámolom, hogy hány órában hányszor ekéztek, bár mivel ezt a poént már elsütöttem, asszem ezt most kihagyom.

Akik beszélgetni vagy tájékozódni jöttek, azokkal szivesen beszélgetek továbbra is.

chocco channel 2013.04.26. 10:42:30

"itt kint tiltom a netet".

Az allasaim 99%-at interneten szereztem. Mindossz egy munka volt amit ugy kaptam meg, h besetaltam egy UGYNOKSEGHEZ (nahat, ilyen is van:-)) mondjuk ennek 6 eve es ugyan egy deka tapasztalatom nem volt mint pincerno, de szo szerint bekonyorogtem magam (iszonyuan fontos volt a melo es elsosorban nem az anyagiak miatt, hanem el akartam koltozni egy masik varosbol azonnal:-)) es megkaptam.

Nyilvan egyenfuggo, de a multkor egy peksegben alltam a sorban es az elottem levo srac "benyujtotta a CV-jet". A valasz az volt h neten jelentkezzen, es ahogy elhagyta a boltot a ket elado kirohogte es a CV landolt a kukaban. Nagyon sajnaltam a fiut, de ez manapsag igy mukodik.

Irodai munkara pedig tenyleg nem ajanlom az utcarol valo "beesest".Szoval mindez egyenfuggo. Nekem osszvissz egyszer kellett fzikai munkat vegeznem, 3 honapig amig nem beszeltem angolu es nagyon kemney volt, de hihetetlen buszke vagyok azota is magamra:-)))

Arrol viszont fogalmam sincs h mennyi penzzel kell kijonni es 6 eve ezt £300 fontbol megoldottam, de en iszonyu szerencses voltam es az egy nem mindannapi tortenet volt.

Egyebkent magyar ugynokseget en sem ajalnlok, se munkara, de kivandorlasra.

Egyebkent nem ertem, h miert Saman velemenye az iranyado, rengetegen adtak sokkal hasznosabb es informativabb valaszokat.

LyukasBogrács 2013.04.26. 10:53:14

@Kovermadar:
"kiwit simogatni"
Ezt egy sarki zöldségesnél is meg tudod tenni.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.04.26. 10:57:42

@chocco channel: Sámánnak eredendőaen jó a PR-ja. Nagy szavak, felcsigázó jelzők, amiket használsz. Talán írhatnál egy posztot. Megneveznéd mi volt az a fizikai munka, amit 3 hónapig kellett végezned, bassza meg, hogy senki nem érzi szükségét a konkrétumoknak, baromira elég ebből írd le ha már emlegeted itt köszönöm és mindenki köszöni? :P
@LyukasBogrács: :DDD

2013.04.26. 10:58:13

aki ennyi penzzel es ennyi meloval otthon nem boldogul az hülye. csak hogy otthon meg a szomszed varsba sem hajlandoak elmenni. alberletet fizetni .rokont befogadni . diplomaskent fizikai munkat
na az vegkep nem

2013.04.26. 11:01:41

@Jess G: ezt igy kategorikusan kijelenteni azert kicsit tulzas. Nem egy embert ismerek, aki osszevissza keresett mindent a neten (raktaros, kitchen porter, eladoi, idosgondozoi melokat), es vegul mind kilincselve (pl Sports Directbe bebattyogva) talalt melot.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 11:02:55

@Frengi: Hulyeseget beszelsz rolam.

"aki ennyi penzzel es ennyi meloval otthon nem boldogul az hülye." Boldogultam, de valami hianyzott. Mondjuk a biztonsag, meg kiszamithatosag. Gyujtottem ra, hogy elindulhassak, biztosra akartam menni.

"Csak hogy otthon meg a szomszed varosba sem hajlandoak elmenni."
Gondolom nem kell bemutatni, hogy egy videki kis falu != Budapesttel. De, hajlando elmenni mashova.

"diplomaskent fizikai munkat"
Van amikor muszaj.

petrasp · http://kulfordementemmajdjovok.blog.hu/ 2013.04.26. 11:03:01

@tildy:): hát igen, és az sem volt érdemi.....köszönet a segítségnyújtásért!! :D

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.04.26. 11:04:21

Alantas munka nincs szerintem sem.
Az embernek végig kell gondolni, hogy mit hajlandó megcsinálni, minek a fejében...
Nekem egyik munkával sincs bajom, az embereket sem az alapján ítélem meg, hogy most éppen milyen munkát végeznek.

orange85 2013.04.26. 11:05:13

@Frengi: fizikai munkásként nem mindegy hogy havi 70 vagy havi 1200 font.az a hülye aki az előbbit választja mert nem mer belevágni.
aki megteheti (pl. nincs akkora családi és baráti kötődés) miért ne menne ki?

goAUS 2013.04.26. 11:05:40

Neten állást keresgélve melyik álláskereső oldalt ajánlanátok, ahonnan szokott visszajelzés jönni? (anglia)

Jesus.Green 2013.04.26. 11:06:19

@Thor vagyok: nekem kezd gyanussa valni, hogy Saman = HA :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.04.26. 11:07:13

@Kovermadar:
Én egyetértek veled csak sokszor elhangzik az alantas munka kifejezés.
Az én munkámat is nevezték már alantasnak.
Én meg imádom.
Ha a társadalmi elnem fogadottsága alapján nézzük akkor a magyar politikusnál nincs alantasabb munka.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 11:07:23

@goAUS: Milyen munkaval kapcsolatban?
IT eseten:
cwjobs, londonjobs, itjobboard nekem bevalt. Neha monsteren is erdemes szetnezni , illetve linkedinen, vagy stackoverflow allasajanlatok reszenel.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.04.26. 11:09:45

@goAUS:
Visszajelzés nem jön de a Directgov-on keress.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.04.26. 11:11:03

@Frengi: Hú!
Miért leesik a karikagyűrű az ujjáról a diplomásnak?
Én otthon voltam konyhai kisegítő is a tanári munkám mellett, mert a fizetésem nem volt elég az albérletre, megélhetésre.
Sőt takarítottam is mások lakását hétvégente, dolgoztam földeken is.
Ha hiszed, ha nem nem lettem tőle beteg :-)

goAUS 2013.04.26. 11:15:54

Engem a welder rész érdekelne.:) Két napja keresgélek, a reed-től hívtak is már, utána írtak h továbbítottak a megbízójuknak. Nem türelmetlenkedésből írom, tudom nem egy hét melót találni, csak hátha van hasznos tanács. Én eddig a jobsearch gov-ra, a reed-re meg a CV libraryra regisztráltam, de hátha tud valaki hasznosat ajánlani.
És ha valakit érdekel az én minimális tapasztalatom: itt Bournemouthban az első nap ajánlottak pizzafutár állást (minimálbér), az egyik irodában pedig mondták, hogy weldert nem tudnak, mást viszont azonnal. Mivel nem kapkodok, és a szakmámban szeretnék dolgozni, egyelőre ezeket nem kértem még, de szóval erre van még lehetőség, de az is igaz, érezni kissé elegük van a külföldiekből. A másik: 1000 font alatt én neki nem vágnék, de van nekem is ismerősöm aki megcsinálta. Igaz, 6 éve.:)

goAUS 2013.04.26. 11:16:44

@diggerdriver: Köszi szépen! Épp ma regisztráltam oda reggel.:)

2013.04.26. 11:18:47

@goAUS: jobsite.co.uk -n van par welderes dolog, esetleg a manpowert erdemes meg megprobalnod.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 11:23:09

@diggerdriver: ott is erdemes:)
Fizikai munkaknal akar Gumtree is bejohet.
Multkor talan mirjam2 irt meg egy jo oldalt, de kiselefant vagyok, elfelejtettem a cimet:(

goAUS 2013.04.26. 11:24:30

@Whave: Köszi! A jobsite is megvolt tegnap, most nézem.:) Welder állás hirdetve van bőven, minősítésem meg referenciám is van, angolul is tudok, ha nem is felsőfokon, bízom benne lesz majd valami. Érdekes amúgy, mielőtt jöttünk ki, mondom egy-két hétig ismerkedek a kiejtéssel, várossal, turistáskodok, most meg 2 napja nem hívtak még próbamunkára, és már tűkön ülök.:))

xylon 2013.04.26. 11:29:47

@DieNanny: leadtam, de igazabol eddig is a szekrenyben volt, Angliaban abszolut semmit nem tudnak vele kezdeni, ellenben a margyar utlevelet mindenhol gond nelkul elfogadjak (rajta van minden adat angol megnevezese is ugyanis).

@tanato: Nekem jo sok ismerosom van akinek itt szulettek a gyerekei de hogy ez statisztikailag szignifikans azt nem tudom (egy kicsit biztos az).

@Kovermadar: evek ota nem elek otthon, ha akartak is valamit az mar reg elevult :)

Ja a masik amit meg elfelejtettem. Hogyha mar ott voltam a gyamugynel megkerdeztem (reszben a HAra gondolva) ha esetleg megis be lennenek jelentve akkor milyen papirok kellenek a kijelentkezeshez: hiteles forditas a munkaszerzodesrol, hiteles forditas a lakhatasi szerzodesrol, es hiteles forditas az iskolatol hogy oda jar a gyerek. Gyanitom a munkaszerzodes helyett eleg csak valami igazolas a cegtol mert durva lenne 20-30 oldalt lefordittatni. Lakasszerzodes detto. Na mindegy hala ezzel nekem nem kell foglalkoznom.

tanato 2013.04.26. 11:32:08

@xylon: Egyre inkább szignifikáns lesz.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 11:35:20

@LyukasBogrács: :D
Szep talalat volt, bar nem kis tamadasi feluletet hagytam :)

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 11:36:08

Használok a blogomban egy politikai szocializációs modellt.

Külön választom, hogy mikor beszélünk magasabb szintű csoport identitás nevében. /Az is mi vagyunk, max tüntetéseken vagy népdaléneklés közben élünk meg olyat, hogy én beszélek, de tök ugyan azt mondom, mint, aki mellettem áll. /A szabadon megfogalmazott beszédben is előfordul azonban, hogy átváltunk valamilyen "mi" síkra.

Különválasztom, hogy az individuum síkja után, van amikor a

- családi életstratégia nevében
- a vonatkoztatási csoport nevében
- a politikai marketing stratégia nevében
- a modernizációs irányvonal nevében öltjük magunkra valamelyik csoport identitást.

Az írásaimban is látványosan vetem le vagy veszem fel ezeket az ingeket - jelmezeket. Sőt, olykor rátok próbálom ezeket az állarcokat, ami ellenérzést válthat ki!

Leírtam, az első cikkemben hogy a szociális szakma a NGO-k derékba törése ellehetetlenítette a családi életstratégiámat. Ezt a kérdést alaposan megpiszkálom abból a szemszögből is, hogy érinti-e az ilyesmi szakmákat az országunk által építgetett modernizációs irány?

Ilyen típusú kockázat elemzést egyébként ritkán végez magánember. Mint bankár a cégektől folyton azt kérdeztük, hogy mennyire belátható a vállalkozás piaca. Biztonságosan kalkulálható-e a jövő? Erről általában az a szakma pénzügyi terveket is szeret látni.

Na pl. ezt a módszert én bele szoktam tenni abba a szociális esetmunkába, amit a kivándorlás támogatáshoz módszertani eszköztárként használok.

Leíratom a kitelepülőkkel, hogy akkor most bevállalhatunk olyat, hogy másfél hónap mulva jön az első fizetés vagy nem. Mennyi ez, mennyi az. Ugye ha olyan munka akad, ami havonta fizet és nem hetente, akkor eleve ez a felállás.

A life coaching tréningeken is oktatjuk: 1. Legyenek írott céljaid! 2. Világosan fogalmazd meg, hogy mit akarsz és akkor fogod tudni értékelni, hogy akkor most elérted, vagy még nem!

A cikkeimben nagyon erőteljesen megjenik az is, hogy az ország makro mozgásai vagy akár a kultúra összehasonlító vizsgálatok tükre mit mutat. A gyakorlati segítő munkában és a saját életem formálásdánál én tényleg használom ezeket a nézőpontokat.

Küzdök azzal ha kudarckerülőnek látom magam, ha individualistának látom magam, ha a magánéletet a munka elé sorolom, ha sodródok, ha nem vagyok asszertiv, etc. Másoknak is igyekszem segíteni a belső vívódásaiknál.

Néhol a belső mű néhol a kultúra madártávlatából indok ki.

Elnézést, ha ez a sok sík, a hirtelen váltások olyan ugrások, ahol könnyen elveszítik sokan a fonalat.

Azt gondolom, hogy mindenik fontos.

Az egyéni nézőpontunk is. A szakmánk "sorsa". Az élhető Magyarország! A lelkünk, a piacunkon belátható árbevétel alakulása, a pártok által elcseszett dolgok, a szakmák által napirendre nem tűzött dolgok. Ezek összefüggései, konfliktusai.

Tudom, hogy egy átlagember nem köti egymáshoz ezeket a síkokat. Sokakban így tudatosul hogy a politikánk, a történelmünk, a kultúránk hogyan rúg gyomorszájon bennünket.

Terjedelmi korlátok miatt és az én írói tehetségtelenségem miatt azonban gyakorta ezek csak képszerű utalások. Nem mindenkinél okoz ez Heuréka élményt. Bocs!

Elnézést azoktól, akik számára ez csak süketelés! Remélem ők találnak kellemesebb időtöltést!

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 11:37:46

@diggerdriver: az csak irigyseg, nem el nem fogadottsag (szerintem).
Mindenki utalja oket, mert ok megtehetik... forditott esetben a tarsadalom 99%-a ugyan ezt csinalna.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 11:38:15

@Jesus.Green: nekem kezd gyanussa valni, hogy Saman = HA :)

Ezt rövidre zárhatjuk.

kacsa

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 11:44:12

@Saman: ne haragudj, de halvany lila (legyen inkabb zold) gozom sincs arrol, hogy mirol beszelsz :)

Nem okoz szamomra gondot a fizika, matematika, kozgazdasagtan, de az amirol Te beszelsz olyan, mintha kinai lenne... azzal a kulonbseggel, hogy arrol legalabb tudom, hogy kinai :)

zopilote 2013.04.26. 11:49:49

@NIKI LAURA:
" Kanadába ennyiért Holiday Inn-ben elnöki lakosztalyt kapsz:) "
Az a vilag sajnos mar megszunt. Tavaly osszel jottem vissza, nem volt lakasom, 2 hetig
hotelben laktam, legolcsobb, szakadt 90 $/ nap.
@Kovermadar:
" Szamomra a berezes a mervado minden tekintetben, mert a buszkesegert / megbecsult-
segert nem adnak kenyeret a boltban. "
Nalam a legfontosabb az, hogy ne undorral menjek dolgozni reggelente. Elozo munkahe-
lyemen tobb volt az oraberem, tulorat fizettek, megsem dolgoztam tobbet napi 8 oranal.
Most kevesebb orabert kapok, de jo a tarsasag: nics hajtas, orankent 15 perc cigiszunet,
megkoszonik a munkamat. Tegnap mar 11 orat is hajlando voltam dolgozni, eszre sem
vettem, ugy elszallt az ido. Holnaptol 12 - 14 orat fogok melozni, szombat, vasarnap is,
pedig tulorat sem fizetnek. Ettol figgetlenul, ha csak a penzt neznem, legszivesebben ken -
dert termesztenek, abban van a legjobb penz:)
Munkakeresenel en " regimodi " vagyok: bemenni a ceghez, ez vagyok, ezt tudom, kellek-
e? Ha nem, csokolom:) Legtobbszor bejott. Egy ilyen " beesesbol " 20 ev lett, egyedul
engem tartott meg a tulaj, legalabb 50 - en kihulltak az evek soran.
Az epitkezes mas dolog, abban vagy " daru iranyt " megyek, de leginkabb kapcsolat utjan
szerzek munkat: vagy en hivok fel ismerost vagy engem hivnak. CV - vel, rezumeval, mun-
kakozvetitokkel nem bajlodom, nem az en vilagom:)

váj mí 2013.04.26. 11:50:27

@Kovermadar: Én egyetlen alantas élethelyzetet tudok elképzelni, amikor valaki szabályosan kitartatja magát, a családjával vagy az állammal. Eten kívül, semmi sem alantas.

DieNanny CH 2013.04.26. 11:51:48

@váj mí:
Három éve lejárt az útlevelem... Érdemes költenem egy újra? Nem tervezek tengeren túli utat...

váj mí 2013.04.26. 11:52:35

@zopilote: Miért nem hostelben szálltál meg? Ha egész nap melózol, akkor teljesen megfelelő. Aludni pont jó, és olcsó.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 11:53:37

@Kovermadar:

A multkor Babette_t szembesítettem azzal, hogy mit írt az első cikkemhez kommentnek. Meglepődött.

Szerintem olvass bele abba a cikkbe és utána szerintem érteni fogod.

hataratkelo.blog.hu/2013/02/01/a_fonix_hamvaiban_520

spangolo 2013.04.26. 11:58:22

Miért panaszkodik mindenki az angliai ingatlanárakra?
1 fontért már házat lehet venni. 35 fontért már egy egész falut.

galeria.index.hu/kulfold/2013/04/24/egyfontos_hazakat_arulnak_angliaban/?utm_source=index&utm_medium=kep&utm_content=2013_04_26&utm_campaign=medialepedo

váj mí 2013.04.26. 11:58:46

@DieNanny: Hm, szerintem nem, ha az EU országain belül maradsz, akkor a személyi tökéletesen megfelel.

zopilote 2013.04.26. 11:58:49

@váj mí:
Legalantasabb az, amikor az embert megalazzak. Amikor az allam " tartott el ", nagyon tudtam elvezni, de egy ido utan meguntam azt is:)

NIKI LAURA 2013.04.26. 12:00:27

@charlieharper: fenét,ennél prózaibb.

Egy szencsetlen eladósodott,kínáltam a 10 hektarert,meg két tanyàert 3 milliót,belement.

Rájöttem,hogy a kinti pénzből itt 10x jobban elek,mert Mo-n jó élni!!!

Szeptemberben visszamegyek Kanadába az állampolgárságot megcsinálni,legyen meg a 4. Útlevél is:))

LyukasBogrács 2013.04.26. 12:01:30

@Saman:

Kacsa!

Én ebből egy kukkot nem értek. Megyek, vissza is adom a diplomámat.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 12:02:01

@Kovermadar: kozgazdasagtan

Jelentős mértékű negatív externáliákról írok.

zopilote 2013.04.26. 12:03:12

@váj mí:
Ez volt a tervem, de itt helyi lakos nem mehet hostelbe:( ( Keson jutott eszembe, hogy van magyar utlevelem is) Amikor idejottem Calgaryba, harom hetig hostelben laktam, de akkor mas cimem volt a jogositvanyomban - vancouveri)

váj mí 2013.04.26. 12:04:40

@zopilote: Ha valahol megaláznak, akkor sarkon kell fordulni, és elmenni. Persze, miután kiosztottad azt a vadbarmot.
Az állam csöcsén élni, viszont nekem a nem-gyere-be kategória. Mint a múltkor, ha még emlkészel arra a libára, aki elment Bajorországba szülni, rápolipozódott a német szociális hálóra, aztán köpködött össze-vissza. Utolsó ribanc az ilyen.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 12:05:10

@LyukasBogrács: a kacsa jelentése:

hülyeség, rémhír, állinformáció, csúsztatás, üres vádaskodás, alap nélküli címkézés, félrevezető szándékú pletyka, valótlan, kamu, hamu, sárdobálás, manipuláció, keverés-kavarás

NIKI LAURA 2013.04.26. 12:05:25

@zopilote: vazeg,egyrészt ott volt a smile,másreszt jól becsaptak.
ennyiért a niagaranal is aludhatsz,van 20 can dollárért is hostel.

Ki lehet bírni,laktam vagy félévet ilyen helyen,a Meki volt a másik fala.

váj mí 2013.04.26. 12:06:59

@zopilote: Hm, ez nagyon fura.
És miután eszedbe jutott a magyar útleveled, nem volt egy másik elérhető hostel? Napi 90 dodó kissé húzós hetekre.

NIKI LAURA 2013.04.26. 12:09:31

@váj mí: azt nem érti meg a sok okos kezdő,hogy KÖTELEZŐ a szopas az első két évben,utána jöhet a growing.

NIKI LAURA 2013.04.26. 12:10:23

@váj mí: ezt nem Zopilote-ér értettem persze..

Jesus.Green 2013.04.26. 12:10:24

@Saman: If it looks like a duck, walks like a duck... :D

orange85 2013.04.26. 12:12:35

@Saman: minden tiszteletem a tied, de:a közgazdaságtani szakkifejezéseket talán hagyd a saját területén.a tudományos és nagy tudást feltételező kifejezések és szókincsek csak akkor hatásosak ha a megfelelő helyen használják.
nem véletlen hogy sokan csak az okoskodót látják benned.
ha hétköznapi értelemben fogalmaznál talán több rajongód lenne.

zopilote 2013.04.26. 12:13:48

@NIKI LAURA:
" Egy szencsetlen eladósodott,kínáltam a 10 hektarert,meg két tanyàert 3 milliót,belement "
Az kibacott jo deal volt!!!! Ha en otthon kerteszkedessel meg tudom csinalni a havi 2 - 300 ezret, hazakoltozom. 5 milliot raszanok foliara, kis gepekre, stb. Bar most Mexiko jobban izgat, ott kevesebbert meg tudom csinalni ugyan ezt. Es az ido is jobb, +32C van, ahova keszulok. Itt mar " nyar " van, +14C volt tegnap. 4 napja - 10C:( Majus elejere +3C az elorejelzes:( Es hoeses.

váj mí 2013.04.26. 12:15:12

@NIKI LAURA: Hm, hát nagyjából.. de az első év tuti nem olyan lesz, mint otthon anyunál.

zopilote 2013.04.26. 12:15:48

@váj mí:
Csak 2 hostel van itt Calgaryban:(

2013.04.26. 12:18:57

@NIKI LAURA: marha jo ar. Jol tetted. Foleg, ha boldog vagy ott!

Meg anno ugy volt, hogy az 5-bol 3 evet le kellett huzni Ca-ban az apolgarsagert. Nekunk csak 2 evunk volt, mert vissza kellett jonnunk az oreg kontinensre 2003-ban, amikor anyukam rosszul lett.
Meg nincs elvetve, hogy visszamennenk. Nekunk nagyon jo volt az eletvitelunkhez. Horgasz es vadasz paradicsom, super hajozas, Muskoka, stb. Nincs kizarva semmi sem!

2013.04.26. 12:20:18

@zopilote: rovidtavra ott az airbnb.com , kozossegi szobakiadas, altalaban jobban ki lehet jonni, mint hostelben, en eme modon nyomtam le egy csaladnal az elso honapomat, amig sajat albit kerestem. Persze hosszabb tavra nem okvetlenul jo megoldas, sokan nem is hajlandoak egy lakot bevallalni 1-2 hetnel tovabb.

zopilote 2013.04.26. 12:22:43

@NIKI LAURA:
Laktam en mar a Silver Dollarban is Torontoban:) Es a Sally - nel is, ahol meg nekem fizettek, napi 2.50 $ -t, plusz kaja is ingyen volt (Sally=Salvation Army) :)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 12:24:20

Amugy valaki hostellel oldja meg, valaki nem. Nekunk kettonkre mar dragabb lett volna a hostel, mint ugynoksegen keresztul az alberlet.
Napi 30 fontnal olcsobban nem lattam szallast.

MágnásMiska 2013.04.26. 12:26:54

Mindenki más és más élményeken, tapasztalatokon ment át. Nyílt titok, hogy nem az életrevalók hagyják el országaikat. Migrálni a Németektől kezdve az Angolokig mindenki migrál a nagyvilágban.
Társadalomtudósok egybehangzó véleménye az, hogy egy populációban nem a sikeres, elégedett egyének teszik mindezt.
Odahaza is zajlik az élet és amennyit beleölnek sokan a munkakeresés és az álmodozás hosszú idejébe ezzel egyetemben otthon is megfoghatnák az ásót.
Sokan olyan munkát képesek külföldön végezni, amit odahaza nem tenne meg.

Odahaza vajon miért lenéző elfekvőben szarospelenkákat cserélni és szagolni, itt meg sokan egyből nursing, vagy care home-ban kötnek ki sokan "szaros karriert" csinálni amivel odahaza sokan nem kérkednek a barátikörben.

Odahaza, nem mennek el a Mercedes-hez, ládát pakolni, mert ledegradáló fizikai meló és mégis 2diplomával többet érdemelnek, ezért elmennek UK Subwyekbe aljamunkára.
Nagyon fontosak a negatív példák, mert azok megmutatják, hogy nem biztos, hogy egy vágyakozás, álmodozás a külföldi kalandos életről, amivel majd gyorsan meggazdagszik és házat vesz az ember az a követendő. Engem az alábbi egyszerű és követhető erős elszántságú emberek motiválnak. Remélem hamarosan én is hazakerülök végleg ebből a nem éppen kreatív miljőből és nem egy külföldi leszek a sok közül....

atv.hu/belfold/20110207_szeretne_gazdag_lenni_megszolalt_a_20_gyerekes_milliardos

negyvenfelettiek.hu/index.php/2011/03/lukacs-erno-a-20-gyerekes-milliardos-a-tel2010-december-24-jes-tortenet/

www.nol.hu/archivum/archiv-388439

15éves cikk róluk: epa.oszk.hu/00800/00804/00043/3344.html

váj mí 2013.04.26. 12:29:17

@zopilote: Ja, akkor ok.

@tildy:): Hm, ha sikerül olcsübban albit szerezni még otthonról, akkor perszehogy.
Hm, tavaly nyáron 22 font volt egy ágy/éjszaka egy kelet-londoni hostelben. Igaz, 6 ágyas koedukált szoba. Nem leányálom, de pár hétre, amíg sikerül normális albit szerezni, megteszi.

zopilote 2013.04.26. 12:30:18

@Whave:
En imadom a hosteleket, jo nemzetkozi tarsasag szokott ott osszejonni: Mexico City, Tucson, LA, San Fransisco, stb. Sokat hallgattam erte a fonokomtol, hogy miert egetem a ceget ilyen olcso szallasokkal, miert nem adok magamra, napi 200 $ - ig a ceg kifizette volna:) Sokszor az olcso repulojegyekert is kaptam lebacast:) Fonokom meg 10 centert is kert szamlat, en 20 - 30 $ - al nem is foglalkoztam, hogy kifiztessem a ceggel.

2013.04.26. 12:30:45

@tildy:): neked is mondom, airbnb, en kedvezmenyes havidijjal napi 16 fontra jottem ki (listaar asszem 25 volt), ebben bennevolt a reggeli is, kave, ilyesmi, egy nagyonjofej csaladnal. Es barmilyen utazashoz hasznalhato ez az oldal, eleg sok orszagban eleg sokan hirdetnek rajta.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 12:32:08

@váj mí: az ket emberre 44 font, egy hetre ~300 font, egy honapra 1200. Es akkor meg laknak masok is a szobaban. Ezzel szemben 540 volt az elso albink egy honapra.

váj mí 2013.04.26. 12:35:59

@zopilote: Én is élveztem Bécsben a hostelezést. Kb. másfél hónapig laktam ott, és tényleg jópofa volt. Kajailag is megfelelt, ugyanis a reggeli benne volt az árban, sok érdekes emberrel lehetett összefutni. Néha, még egy-egy buli is beesett.

Mrs. Clayton 2013.04.26. 12:39:00

@Whave: ez amolyan couchsurfing? kell hozzá referencia már aktív tagoktól? v csak regelek és jelentkezek?

váj mí 2013.04.26. 12:39:17

@tildy:): Persze, nem olyan, mint egy saját albi, és persze ideiglenes jelleggel gondoltam, én is. Na és, ez a megoldás leginkább egyedülállóknak felel meg, pároknak kevésbé. De kezdetnek megteszi, amíg valóban egy jó albit talál magának az ember, lakótárssal vagy anélkül.

zopilote 2013.04.26. 12:41:00

@charlieharper:
Most ugy tudom, hogy az utolso negy evbol 3 evet (1095 napot)kell Kanadaban eltolteni az allampolgarsaghoz.

2013.04.26. 12:41:53

@Jess G: olyasmi, csak fizetosben. Gondolom van ahol kernek refit, plane ha egesz hazakat veszel ki (a lehetosegekrol: rakeresel hogy Fiji Island, es lam, borsos aron + utazas koltsegei, de kiberelhetsz egy egesz szigetet is :D ), de ez nem okvetlenul feltetel.

En csak regisztraltam frissiben, es a masodik helyre elfogadtak a foglalasom, ahova irtam. Olyanokat neznek egy frissen regisztraltnal, hogy van-e sms-ben megerositett telefonszama, linkelt facebook profilja, stb.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 12:45:00

@Whave: koszi, hala egnek most mar nincs ra szukseg:) Amikor mi jottunk sem a wimdu, sem az airbnb nem votl elterjedt. :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2013.04.26. 12:45:43

ti egyébként mikor dolgoztok?

bármikor feljövök olvasgatni ide, mindig ugyanazok a nickek kommentálnak mindig, éjjel nappal.

váj mí 2013.04.26. 12:48:09

@házelőtthinta: Én speciel most is dolgozom, de net mellett. Ilyen ez a snóbiznic ;).

Mrs. Clayton 2013.04.26. 12:48:45

@tildy:): egyébként miért mondod fészen h nem jó kijönni október-novemberben? ha vki egyszerű kétkezi melót akar, arra sztem pont jó, mert karácsonyra mindig van csomagoló munka, raktárházi, árufeltöltő stb, inkább az év eleje a gázos, akkor tuti semmi nincs

Mrs. Clayton 2013.04.26. 12:51:17

@Whave: akkor ennek utánanézek, mert nyaralni életemben először nem hotelben tervezek
sztem baromi jó ötlet ez, ha a házigazdám szívesen kalauzol, elvisz olyan helyekre, amit a helyiek látogatnak, elmeséli h szte milyen a hely, környék,
tök jó, na

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 12:52:27

@Jess G: Mert akkor jottunk ki, tenyleg mindenfele munkat neztunk mar az elejen is, es igen, azt hittuk "karácsonyra mindig van csomagoló munka, raktárházi, árufeltöltő stb, " , aztan nem volt semmi.

Lehangolo volt.

Mrs. Clayton 2013.04.26. 12:53:26

@házelőtthinta: én mára befejeztem mára, fél 10kor bementem az irodába, meg az egyik szervizeld apartman houseba, aztán 1,5 óra alatt végeztem, baszki péntek van
de kösz h szólsz, főzök vmi ebédet

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2013.04.26. 12:53:40

@váj mí: édes lány lehetsz. édes informatikus. kellesz. bár az ilyeneknek biztos fejlesztőmérnök faszijuk van. LOSS.

2013.04.26. 12:55:04

@Jess G: pontosan ez a legfobb erv mellette, en is nagyonjokat dumaltam a hazigazdaimmal (egy 50-es hazaspar volt), meg aztan ez volt az egyetlen lehetosegem a lakhatasra, amikor megjottem frissiben :)

Es ugye a hazigazdakrol is van referencia, valamint az oldal uzemeltetoi figyelnek olyanokra, hogy csak akkor kapjak meg az illetekesek a penzuket ha minden rendben volt, nem erkezett panasz, stb, biztositva van a befizetett osszeg, szoval eleg korrekt modellnek tunik.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2013.04.26. 12:56:04

@házelőtthinta:én például egy 25tonnás markolóban ülök onnan írok.

váj mí 2013.04.26. 12:56:10

@házelőtthinta: Á, nem, én az informatikához hülye vagyok. A "faszim" meg nem informatikus ;).

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2013.04.26. 12:57:47

@váj mí: akkor áruld már el a nyugati álommelód amit úgy lehet csinálni hogy mellette ide írogatsz. már tényleg érdekel. a faszid pedig szerencsés! ha más nem is.

váj mí 2013.04.26. 13:03:35

@házelőtthinta: Nem titok, recizek lányok mellett. Nem éppen álommeló, de jól fizet. Most is éppen telefonálok kommentírás közben.
A "faszim" meg remélem, hogy tisztában van a szerencséjével ... ;)

2013.04.26. 13:03:44

@házelőtthinta: en spec otthon isiasszal, plussz a lanyom mumszos. Mellette megy a munka. A hatranya, hogy az utobbi par nap az ejszakat is vegighuztam, mert nem tudtam bemenni es most mar toronyban all a munka, pedig elvileg betegen nem kene semmit sem csinalnom.
Jovohettol viszont megint csak a vonatrol leszek.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2013.04.26. 13:15:59

@váj mí: nem gondolod hogy le kellene cserélned a faszidat? nem akarok neveket mondani, pl rám?

Mrs. Clayton 2013.04.26. 13:17:42

@váj mí: avass be mit rendelt a t. kuncsaft?

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 13:18:55

@zopilote: nekem szerencsem van, mert szeretem a munkamat, nagyon jo a tarsasag is es a fonokeim is rendesek (ugy gondolom kedvelnek).
A fizetesemmel is elegedett vagyok (letezik ilyen? :) ). Minden szuper, csak a betegallomany ne lenne ilyen hosszuuuu... :(

2013.04.26. 13:19:23

@Jess G: ha kuld vajmi egy arlistat, a Samannak szivesen befizetek, ha cserebe nem ir ide tobbet

Jesus.Green 2013.04.26. 13:24:47

@charlieharper: beszallok en is a koltsegekbe

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 13:26:28

@Saman: basszus! En meg azt hittem, hogy egy madar... kezdek hulyulni itt, videken :(

váj mí 2013.04.26. 13:26:33

@házelőtthinta: Mna, belém szerelmesedtél? :)

@Jess G: Normál+fisting. De a plusz 30 eurót sokallta.

@Kovermadar: Hm, hát elvetetni magad egy szerencsétlennel, aki kitart, elég kemény munka lehet.

2013.04.26. 13:31:30

@váj mí: lattad az ajanlatunkat jesus.green-nel!

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2013.04.26. 13:35:16

@váj mí: igen, add ki magad. minden érdekel. mindent akarok ami van.

váj mí 2013.04.26. 13:35:52

@charlieharper: Ahham, 50-80-100-130. Ez az alap-szerviz 15-30-45-60 percre. Az utazási költségeit is álljátok?

Balu kapitany 2013.04.26. 13:38:57

Sziasztok!
Vadiúj vagyok itt, nagy élvezettel olvastam az utóbbi hetekben a blogot, főleg a kommenteket.:)
Drukkolok hogy Sámán rehabja minél zökkenőmentesebben lemenjen Vajmi-nál..:)

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 13:41:54

@váj mí: haat...

Egy ferfit ket dologgal lehet megfogni. Az egyik tanulhato, a masik szuletesetektol adott.
Az meg csak beleeles kerdese, hogy mennyire lesz munka vagy szorakozas...

váj mí 2013.04.26. 13:43:18

@charlieharper: Válogathattok ;). Stuttgart-Regensburg-Frankfurt.

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2013.04.26. 13:44:31

@váj mí: hogy hívnak boci? megközelíthető vagy? vagy ha közel megyek hozzád elszaladsz mint a macskák? fel lehet e borzolni a szőröd?

váj mí 2013.04.26. 13:45:18

@Kovermadar: Amíg megszerzi addig az kemény meló szokott lenni.
Különben, csak a szexxel lehet megfogni egy pasit. Megtartani, az már más. Az a meló másik része.

váj mí 2013.04.26. 13:47:04

@házelőtthinta: Irénékének :p Te, ha sikerül egyszer szőrt növesztenem, akkor valszeg fel lehet majd borzolni. De csak szőrmentén .. :D

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 13:47:31

@váj mí: ki beszel itt a szexrol? Fozes es loverseny! Ez minden titok kulcsa... ;)

váj mí 2013.04.26. 13:49:20

@Kovermadar: Hm, a főzésre nem gondoltam ... ;) Lovi meg nem mindenhol van....

SilentDreams 2013.04.26. 13:51:03

@váj mí: 15 perc 50 Euro?

Örület :))))

Ki az az örült, aki ennyit leperkál? Ráadásul minden extráert felár is van, ahhh :)

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2013.04.26. 13:51:32

@váj mí: engem biztos nem, mivel impotens vagyok.

szóval lovagolni szeretnél irénke? ezt is megtudtuk...végülis..mindenkit más hajt..én mondjuk szeretnék egy ölelést tőled hogy végre ne görcsöljön a gyomrom tovább.

bobsys 2013.04.26. 13:54:09

@Kovermadar: 72 fahrenheit, reggel nyolc ora es delutan 82 lesz a max. Munka utan a szokasos, 1 merfold seta le a tengerpartra, uszkalas a vizben majd hazasetalas.

SilentDreams 2013.04.26. 13:55:27

@váj mí: Frankfurtban hol? Régen volt ott városnézésen, pedig nem messze lakom :))))

SilentDreams 2013.04.26. 13:56:26

@SilentDreams: volt + AM

Kezdem elhagyni a ragokat, ez már a vég kezdete :)

váj mí 2013.04.26. 13:56:40

@SilentDreams: Hm, az utcán megkapod 30-ért is. Bár ott mást is kaphatsz mellé, ha a körtülmények nem is zavarnának ...
Különben, ez nem drága. Sokat estek az árak az utóbbi években. Nem is olyan rég még a fél óra volt 120-130.

@házelőtthinta: Én nem, a lovi nem az én ötletem volt.
Sokat kellene utaznod azért az ölelésért, biztos találsz mást a közelben ....

Tiptoe 2013.04.26. 13:59:42

@Thor vagyok:

Hmmmmm, én sem értem, hogy hogyan lehet ilyen ostobaságot művelni, hogy saman úgymond "tiltja a netezést" a kint próbálkozóknak. UK-ben irgalmatlan mennyiségű állást hirdetnek a neten, minden szinten, minden szektorban. Az a minimum, hogy párhuzamosan keressen valaki: ha van hozzá orcája tőlem csinálja a személyes CV szórást is, ha ehhez nem érzi elég rámenősnek magát, naná, hogy interneten. Egyáltalá: a takarításon és a vendéglátós munkákon kívül van még valami, amihez ne kellene legalább alapszinten kezelni a számítógépet?

Én ott kezdtem kételkedni, amikor saman azt mondta, hogy ő angol, mert nemtudom hány éve Angliában él. Angol, miközben magyarul, magyar honfitársakat okít arra, hogy hogyan kell talpra esni egy idegen országban. Nem tudtam, hogy sírjak, vagy nevessek. Ahogy a szülőanyát sem lehet lecserélni, még ha adott esetben nem is volt jó anya, a szülőhazát, főleg ha annak nyelve az anyanyelved, hogyan is lehet levetni? Minden pátosztól mentesen gondolom, hogy teljesen agyament törekvés és diskurzus ez a ki a magyarabb és angolabb, vagy franciább...., az erre a témára pazarolt lelki és fizikai energiákat valóban a munkakeresésre kellene és lehetne használni.

váj mí 2013.04.26. 13:59:53

@SilentDreams: Sachsenhausen kerület volt legutóbb, de most költözött az egész hóbelevanc. Nekem kb. úgy két hét múlva kell Frankfurtba mennem. Az új címet még nem tudom.

Balu kapitany 2013.04.26. 14:00:52

korban passzoltok egymáshoz? az idősebbek bejönnek?

SilentDreams 2013.04.26. 14:00:54

@váj mí: Kicsit belegondolva tényleg nem drága. Ettöl itt egy nem túl jól keresö sem fog eladósodni. Már csak azt szeretném tudni, hogy a 15 percben benne van-e a beszélgetés is, és ki méri az idöt? Megjelent elöttem egy stopperes ember, akinek ez a feladata és eleinte 5 percenként, késöbb már percenként szól, hogy mennyi van még hátra :))))

váj mí 2013.04.26. 14:00:56

@házelőtthinta: Pusztán egy ölelésért mindenképp sok lenne az utazás ;).

Balu kapitany 2013.04.26. 14:01:45

mármint hazelott és vajmi

házelőtthinta · http://hamisgulyas.wordpress.com 2013.04.26. 14:08:17

@váj mí: lehet nekem nem. másra se vágyom csak egy őszinte női ölelésre.

váj mí 2013.04.26. 14:08:36

@SilentDreams: Szerinted 15 percbe mégis mi fér bele? ;). Különben óra van minden szobában, ha elhúzódna, a plusz 5.-ik percnél az én dolgom -többek között. bekopogni.

@Balu kapitany: Mittomén?

SilentDreams 2013.04.26. 14:08:37

@váj mí: Nahát, pont Sachsenhausent ismerem legjobban Frankfurtból, itt a déli "parton" :))

De mire megkérdeztem, el is költöztetek, ejjj.... :))

2013.04.26. 14:11:20

@váj mí: egyiranyu jegy (nehogy visszajojjon), 60 perc normal. Pro bono.
Ennyit meger es meg a good deed is megvolt.

Thor vagyok 2013.04.26. 14:13:54

@Jesus.Green: Ez sokmindent megmagyarázna. Bár én eddig csak arra tippeltem, hogy a pasija.

Kedves Határátkelő! Sokunk egybehangzó kívánságára elárulnád, miért sztárolod ezt a sötét hülyét? És miért teszed ezt sokunk egybehangzó kívánsága ellenére?

Ez most kérdés volt neked címezve, és nem retorika. Légy szíves, ne tegyél úgy, mintha nem olvasnád a saját blogodat.

orange85 2013.04.26. 14:20:55

@Thor vagyok: a HA a blog teremtője és istene,azt hív ide akit akar.van akinek tényleg segít a fiú,vannak rajongói. jobban teszed ha megbékélsz vele vagy nem olvasod el mit ír.nyugi, ez nem akkora probléma.

2013.04.26. 14:25:08

Ki kell szurni, es kesz, en mar megtettem. Nagyon kedves ez a Saman meg minden, meg tokjo hogy segit embereken, semmi bajom vele, de ezt az eroltetett pszeudo-intellektualis sztajlt nem birom olvasni egyszeruen, akkor mar inkabb 100 Coelho-idezet a facebookon... :)

Thor vagyok 2013.04.26. 14:25:15

@orange85: Nem rontja meg a napomat, de határozottan azok közé a dolgok közé tartozik, amelyek többen vannak az égen és a földön, mintsem bölcselmem felfogná, és érteni szeretném. Nem kétséges, hogy azt hív ide akit akar, de ezt miért akarja?

Nem beszélve arról, hogy a blog istene régebben azért leereszkedett néha válaszolni marginálisabb kérdésekben is, csak azóta hallgat dacosan, mióta Sámánról kérdezgetjük. Szóval valóban azonos lehet.

De egy dologgal nem értek egyet: nem láttam itt senkit, aki azt írta volna, neki segített, vagy neki mondott valami újat/értelmeset.

SilentDreams 2013.04.26. 14:31:49

@váj mí: Engem idegesítene, hogy siettetnek, de a lehetö legolcsóbban meg akarnám úszni. Ez a konfliktus azt hiszem nem oldható fel :))))

@Thor vagyok: Semmi hasonlót nem láttam kettejük stilusában, engem meglepene, ha azonosak lennének. Persze lehet több stílusban is írni, de mégis...

Jesus.Green 2013.04.26. 14:34:51

@váj mí: Hat persze, hazhoz visszuk a loszerszamert.

orange85 2013.04.26. 14:35:26

@Thor vagyok: hát a fogadóban kérdezgettek tőle, szóval van akit érdekel az értekezése.

Jesus.Green 2013.04.26. 14:35:45

@Thor vagyok: Mentsegemre mondva csak vicceltem az azonossaggal, de most mar tenyleg kivancsi lennek a bloggazda valaszara en is :)

pappito · http://pappito.com 2013.04.26. 14:45:35

@Thor vagyok: "De egy dologgal nem értek egyet: nem láttam itt senkit, aki azt írta volna, neki segített, vagy neki mondott valami újat/értelmeset."

mi a frászt segített volna? megtiltja a netet? (tiltja, baszki ez is milyen) Másrészt meg hol a frászban van az a huszonhét akit a hős kisegített UK-ba? A kfc-ből.

hagyjuk már

Thor vagyok 2013.04.26. 14:53:37

@pappito: Látom, rendesen megtámadta az emésztésedet :) na majd a kiwi
Most igazából fel se bírom rendesen húzni magam rajta, mert itt is kisütött a nap és majdnem 20 fok van. De lehet Sámán szervezte meg társadalmi összefogásban valamelyik miniszterrel.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 15:14:58

@zopilote:
Londonban +23 fok volt. Jobb az ido mint Mehicoban.

@NIKI LAURA:
Hol vetted ? Kb.... Mi van rajta? Szantofold? Erdo? Gyumolcsos?
Van meg elado?
Hol erdemes ilyeneket keresni? Hirdetest...Eladot....
Milyen utleveled van?
Van allando income-od hogy elhetsz Magyarorszagon is?
Kosz

@diggerdriver: Ezek a markolok mar minden joval fel vannak szerelve. Szelessavu virgin internet bekotve. Hihetetlen ez a vilag.
Regen a markolosok meg irni sem tudtak, manapsag mar ket nyelven beszel mindegyik es szamitogepet programoznak munka kozben. (-:

@házelőtthinta: Shared house-shared nick
Tudod nem telik sajat hazra Uk-ben sem Svajcban es mar annyira megszoktuk hogy mindent megosztunk hogy mar a nickeneveket is kozosen hasznaljuk a szobatarsakkal.

váj mí 2013.04.26. 15:25:16

@SilentDreams: Hm, pech, az új hely viszont a Hbf. környékén van, szóval ... mondjuk én nem siratom annyira a Tucholszky strassét.

@Jesus.Green: Azt csak akkor kap, ha hoz magával. De akkor is feláras ;).

@charlieharper: Ha eldöntitek a várost, majd szóljatok ;).

@házelőtthinta: Őszinte és női egy mondatban? Hm ....

@dirtyfreebird: Ha megadod a címed, küldök két zsák cementet.

SilentDreams 2013.04.26. 15:34:58

@váj mí: Südbahnhof => Hbf A fejlödés biztosítva :)
Kiváncsi vagyok, hogy végül Frankfurtot választják-e a 3 közül :)))

telkoe 2013.04.26. 15:36:29

@Saman: Ez a tomeny bolcsesseg kicsit magas nekem, valszeg ezert sem ervenyesulok a mosogato / pizzafutar vonalon.

Weboldalbol a jobserve.com ajanlanam - meg magyar munkak is vannak.

váj mí 2013.04.26. 15:37:35

@SilentDreams: Ööööhm, mindhárom városban vannak helyeik, ezért rotálódom én is.

Mrs. Clayton 2013.04.26. 15:44:15

@váj mí: így visszatérve a postáról meg kell kérdeznem, h és mi van, ha az ember még a menetben van, mikor bekopogsz?
ki lehet kiabálni, h dobj be még 15 percnyi zsetont? és hamár toporog a köv vendég, ilyenkor ücsörögnek mint a fodrásznál?
esetleg kapnak ajándék bemelegítést?

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 15:47:52

@váj mí: Mire célzol te megélhetési Nemet? Hmm?
Na ki vele.... (-:

mzgldr 2013.04.26. 15:49:11

@zopilote: azért óvatosan a számokkal 5 millió befektetéssel nettó 2-3 millió azért sehol nem jön össze hirtelen.

Szaktudás, kereslet felmérése, vagyonvédelem, jó környék, plusz legyen még annyid, hogy ha az első két évben csak nullára jössz ki, akkor ne kelljen eladni az egészet nyomott áron Niki Laurának, haha!

váj mí 2013.04.26. 15:55:00

@Jess G: Általában a lányoknál nem szokott gond lenni az időzítés. Én a kopogással csak azt jelzem, hogy az előre kifizetett idő lejárt. Akkor vagy összekapja magát, vagy fizeti a plusz időt.
Nem igazán szoktak sorok kialakulni, arra tartanak engem többek között, hogy ezt megszervezzem, és ne legyenek. Az előfordul, hogy egy lányhoz hamarabb érkezik pár perccel egy vendég, miközben ő még foglalt. Ilyenkor én szórakoztatom a kedves vendéget ... nananana, csak kávé-víz-üdítő-beszélgetés jöhet szóba.

@dirtyfreebird: Arra, te nagyon értelmes, hogy legközelebb abba a két zsák cementbe köss bele combig, ne belém.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 15:59:18

Eskuszom az anyam eletere nem en vagyok a HA szerkesztoje.

A miert sztarolod ez a sotet hulyet kerdesre a multkor osszeallitottam egy csokrot az elso cikkem kommentjeibol:

Néhány visszacsatolás az első cikk kommentjeiből:

"Tetszenek az összeszedett gondolatok!
De félek, sokan ezeket is "hazaköpködésnek" fogják tartani. Tehát, készülj fel!
Ez egy egészséges kritika a "szeretett hazáról", amit fáj ennyire lerongyolódva látni.

Azért arról is írsz kicsit, hogy hogyan tudtál szakácsnak "felfejlődni"? Köszi!"

"Kiváncsi leszek a kommentekre.
Most fog igazán kiderülni, hogy melyik 'törzslátogató' elméjében lakozik világosság.
Vagy ki maradt meg a papucsállatkák szintjén.

Messze a legjobb írás ezen a blogon, de félek, hogy nem sokan fogják érteni..."

"En már olvastam több, ennél sokkal jobban tetszö írást is a blogon, de ebben is sok minden megfogott.

Nagyon jó lépésnek tartom, hogy a szerzö felismerte, hogy kiégett, nem megy tovább az az út, amin eddig haladt és tudott váltani valami teljesen új felé.
Jó esetben ez visszahozhatja a lelkesedését és a jövöbe vetett hitét. Sok szerencsét kivánnok neki és merjen nagyon álmodni, megéri!"

"Nahát.
Nagyon értelmes írás... nem csoda, ha a papucsállatka-népek nagyzoló kisgyerekekké válnak a kommentjeikben. Persze, akármennyire is így van, a poszt némely tételmondatát nem lehet megkerülni mindenféle elhárító mechanizmussal.
A "kapcsolati tőke" kérdése különösen megmosolyogtató.
A mai nettó hazugságokra épülő társadalmi kapcsolatrendszerekben nincs olyan, hogy valódi kapcsolat. Annak pedig nincsen tőkéje. Olyan van, hogy "ha elhiszed, amit hazudok, én is elhiszem, amit hazudsz", és ezzel össze lehet kacsintani kölcsönös előnyök nyerése mentén. De ne áltassuk már magunkat azzal, hogy ezek értékes kapcsolatok, mint ahogy azzal sem, hogy a pénz értéket mér. Tényleg vannak olyanok, akik végül az alapján hoznak felelős döntést, hogy ki küldött karácsonyi sms-t? Gratulálok."

babette: "ez tetszik. őszinte. és meg is tudja fogalmazni."

"Gratulálok,nekem is nagyon tetszett az írás,végre egy kicsit más.Sok mindenben egyetértek.
Szívesen olvasnám a folytatást is!"

"En erre csak annyit tudok mondani, hogy Samannal egy uj erdekes egyeniseg erkezett a korunkbe..mivel meg mindig kisse komas vagyok a szules utan, nem teljesen tudom kovetni a gondolatait (tul megerolteto lenne, es minek tornaztassam most ezen az agyam) de azert tetszik."

Annyira cuki ez a tuntetes, de nem Ti vagytok ez egyetelenek, akik velemenyformalok itt a blogon.

A szerkesztes abban hasonlit a politikahoz, hogy nap mint nap meg kell nyomni a gombot.

Irjatok erdekesebb temakat!

Rajta!

2013.04.26. 16:01:42

Még mielőtt elolvasnám, jelezném, hogy Brighton nagyon drága a többi városhoz viszonyítva, akárcsak London.

Most pedig jöhet a poszt. :)

SilentDreams 2013.04.26. 16:06:32

@váj mí: Igen, ezt értettem. Arra gondoltam, hogy a Samannak szervezödö ajándék melyik városra fog szólni a 3 közül :))

"Igazi" rotáció vagy Frankfurtban/Regensburgban csak néha kisegítesz kicsit?

2013.04.26. 16:08:13

@diggerdriver: Magyarországon az számít alantas munkának, amit nem fizetnek meg és/vagy társadalmilag nem elfogadott. :)

váj mí 2013.04.26. 16:12:07

@SilentDreams: Jahoooogy ... hm, hát azt majd egyeztetnünk kell ;).
Hát leginkább Stuttgartban vagyok, de azért 4-5 hetente befigyel 1-1 hét a másik két városban is.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 16:12:13

@váj mí:
Ki kotot beled te nagyon okos?
Kerdeztem egy dolgot...
Nehez ra valaszolni?
Svajc nem az Europai unio tagja tehat kell az utlevel.
Europaban is kell az utlevel.
Ugyhogy nem kell sajnalni a nyugati kerested mellett azt a 8-10 ezer forintot egy 10 evig ervenyes utlevelre.
Egyebkent ha uri kedvem ugy kivanja abba kotok bele akibe akarok.

Eloszor azt hittem hazepiteshez ajanlkozol segitsegnek.
Talicskazni pnt jo lennel.
Sportolni ugysem sportolsz semmit.

váj mí 2013.04.26. 16:15:07

@Saman: Szegény fejed, komoly önértékelési zavarokkal küzködhetsz, ha képes vagy kigyűjteni a pozitív kommenteket, hogy igazold önmagad előtt magad. Neked ez adja meg az igazolást? Ettől vagy valaki, hogy egy blogon "véleményformálónak" képzeled magad?

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 16:18:22

@mzgldr:
Hu, de jokepu valaki.
Mindent annyiert lehet eladni amennyit er.
Ha a delikvens nem tudta eladni 3 millióért tobbert az azt jelenti hogy nem ert annal tobbet.
Ha jo idoben vettel megfelelo reszveny vagy befektetesi alapot akkor siman összejön 5 milliora 2-3 millio.
Persze bukni is lehet.
@Philosoraptor:
Es sok a buzi.
Bar valakinek ez elony is.
Nekem azt hiszem semleges.Amig nem kell elhanynom magam tőlük.

váj mí 2013.04.26. 16:21:01

@dirtyfreebird: Szakadj le rólam, jó? Mással trollkodj.

tanato 2013.04.26. 16:22:37

@Jesus.Green: Bennem is felmerült,kétségtelen.De régebben is sok kommentelő kérdezte a szerkesztőtől,hogy kicsoda.kiféle,lány-e vagy fiú-e a bloggazda.Szerencsére nem válaszolt,ami így helyes.Ez egy anonym blog,ez ennek a bukéja.Ha ismernénk a gazda személyét oda volna varázs,részemről mindenképpen.Isten őrizz hogy megtudjam a szerkesztő esetleg a szomszéd utcában lakó Kovács Pista,vagy Kis Juliska.Nem is olvasnám többé a blogot.Úgyhogy kolleginák és kollégák,ne feszegessük a szerkesztő kilétét,esetleg ha fény derülne rá ,lehet még a blogját is bezárná.

SilentDreams 2013.04.26. 16:26:09

@tanato: Azért engem pl. érdekelne egy határátlépös történet töle is. Volt már ilyesmi...?

Vagy azt sem tudjuk, hogy átlépte-e már? :)

váj mí 2013.04.26. 16:27:08

@Saman: Ne tedd, egyszerű észrevétel volt.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 16:27:58

@váj mí:
Idegbeteg vagy?
Szedjél szeduxent.

Mrs. Clayton 2013.04.26. 16:28:35

@váj mí: hát ilyen Jézus komplexusa van, és ha vki azt írja neki, h mondj bármit én követlek, akkor máris van értelme a kinyilatkoztatásoknak
csakhogy amíg az első posztnál voltak akik nem látták a fától az erdőt, mert ez az Amway ügynök vagyok duma sokakat képes lehengerelni, addig a folyamatos posztolás következtében egyre inkább nyilvánvalóvá vált, h baszki a királyon nincs is ruha
sztem a mai posztban 1 pozitív komment sincs, sztem mentse le a 3 gratulációt, amit korábban kapott, aztán lefekvés előtt olvasgassa

egyébként félhangosan megkérdezem, h ha az ember ennyire jó karrier-szakértő, meg lélekbúvár-közgazdász, akkor miért is egy gyorsbüfében süti a hamburgert és nem Hestonnál stázsol?
mert mintha hadovált volna pozitív hozzáállásról, meg fejlődésről, de neki 5 év alatt heti annyi jött össze h heti 3x elküldi fish&chipset sütni az ügynöke és angolul sem képes megfelelő szinten kommunikálni

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 16:35:33

@váj mí:
Ideggyenge.
Az olyan emberek szűrnek akik nem birjak a kritikat.
Szánalmas vagy.
Haho mindenki. vaj mi egy szanalmas no. Erdemes erte Nemetorszagba utazni egy kosza numeraert?
Szerintem nem............

SilentDreams 2013.04.26. 16:36:16

Na, akkor valamit a poszt témájához is :))

Samant illetöen magamat a követök és az ellentüntetök közé pozicionálom. Nem gondolom problémának, hogy az ö véleménye is megjelenik itt. Aki nem ért vele egyet valamiben, az majd úgy is megírja. Az, hogy több irománya jelent meg eddig itt (több is mint 2), az szerintem csak azt mutatja, hogy HA hasznosnak tartja az írásait. Lehet, hogy sokan nem így gondolják, ök ilyen napokon tarthatnak pl. hataratkelö-blog szünnapot :)

tanato 2013.04.26. 16:38:41

@SilentDreams: Tényleg nem tudunk róla semmit,de személy szerint én nem is szeretném megtudni,kicsoda is valójában.Nekem ő így mindig a nagy HÁ legyen,ne a szomszéd Kovács Pista.

váj mí 2013.04.26. 16:39:07

@Jess G: Hm, én tényleg nem akartam nagyon geci lenni vele, de könnyesre röhögtem magam a mai performansza alatt. Nemcsak a fogadósra gondolok, hanem a kommentjeire is.
KFC-ben sütögeti a csirkét, miközben hatalmas karriertanácsadó, sőt guru! Ahham. Viccnek kitűnő :D
Szóval, az arca megvan a karrierhez, csak éppen tudása nincs. Miért nem maradt otthon kormányszóvivőnek? Abba a bagázsba tökéletesen illene pedig.

2013.04.26. 16:41:22

@Saman: melyik repterhez laksz a legkozelebb?

skylla 2013.04.26. 16:46:35

alantas munkaja pl. egy veröembernek van. vagy az nem munka? ;)

Jesus.Green 2013.04.26. 16:49:30

@Saman: Saman pajtas, nem akar senki sem bantani, legalabb is en biztos, hogy nem. A problema mindossze abbol fakad, hogy irasaid majdnem kovethetetlenek, es nem feltetlenul az idegen szavak es a szakzsargon miatt (ezeket gondolom egy atlag altalanos muveltseggel rendelkezo ember megerti), hanem a csapongo gondolataid es logikai bakugrasaid miatt. Feltetelezem a kommentelok zome nem szociologiai es ideologiai szakszovegeket jonnek ide olvasni, hanem egyesek informaciot gyujteni, masok virtualisan racsodalkozni a vilag egzotikusabb szegleteire vagy szimplan csak kiengedni a gozt es egy jot flamelni. Nekem szemelyesen a munkam ad eleg agytornat, nem akarok meg itt is energiat fektetni a gondolataid kibogozasara. Ha ugy gondolod, hogy ertekes tudast, tapasztalatot, uj meglatast tudnal nekunk nyujtani am tedd, de azt egy kisse jobban emesztheto formaban ha kerhetnem szepen.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 16:51:32

@charlieharper: east Londonban lakom.

DLR-al el tudok menni könnyen a városban lévő reptérre. 20 perc.

Jesus.Green 2013.04.26. 16:54:06

@tanato: Jajj na, hat mondtam, hogy csak vicceltem, amikor osszekotottem Samant es HA-t, dehogy firtatom en HA kiletet. De miert hallgat ahanyszor valaki szova teszi Saman posztjainak letjogosultsagat a blogon, nem lenne egyszerubb Zeuszkent ledorogni a mennyekbol, hogy azert, mert csak?

tanato 2013.04.26. 16:55:30

@Jesus.Green: Lehet hogy most nincs gépközelben.

Jesus.Green 2013.04.26. 16:55:53

@SilentDreams: Ezt en mar megkerdeztem par poszttal elebb, meg be is ideztem a nyitoposztjabol azt a reszt, ahol arrol volt szo, hogy vendegposztokkal parhuzamosan maga is dokumentalja hataratkelesenek tortenetet, aztan azota se kep, se hang :)

Mrs. Clayton 2013.04.26. 16:57:06

@váj mí: ó, dehogy illik, láttál te már kormányszóvivőt, amelyik a sarki gyorsétteremből kapaszkodott fel, max a mucsaröcsögei Fidesz/Jobbik kampány-managere lehetne

Jesus.Green 2013.04.26. 16:57:24

@tanato: Azaz most SINCS? Saman minden posztja alatt felbukkan tobb tucatszor a 'mitkeresezazirasitt', 'kiezazelszalltidiota' 'mierttoljaHA'.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 17:02:05

@Jesus.Green:
Erre mondtam én legutóbb:

A rossz idő bennünk van.

Kellemes Zérókomponista (törölt) 2013.04.26. 17:06:31

@váj mí: szerintem akkor is szeretünk, ha nem írsz ennyit.:*
@Jesus.Green: nem gondolom, hogy lentebb kellene vinni a színvonalat, csak mert az emberek agyilag lefáradnak a munkában. Ennyi erővel ne kelljen semmihez gondolkodni, vegyen körbe bennünket az intellektuális nihil, végül idomuljunk ahhoz, butuljunk tehát el. Értem amit írsz, de ő így adja elő, szerintem ennek bele kéne férnie. Van benne pár árnyalat sajátosságos mód. Miért akarunk mindent és mindenkit megváltoztatni? Végül uncsi lenne!

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 17:07:32

@Saman: Melyik repterre?
Mert legalabb ketto van....

@charlieharper:
Ez a vaj mi tenyleg kurvaknal dolgozik?
Vagy csak hulyeskedett.
Ilyen felszopo az eloterben.
Te jo isten....
Es meg buszke is ra.

váj mí 2013.04.26. 17:14:55

@Jess G: Hm, igaz, gyakorlati esélye nem sok lenne, de a szellem megvan benne. Valszeg ez is jelenti az ő személyes tragédiáját. Nemcsak a hülyeség szorgalommal párosulva veszélyes, de a félműveltség a pökhendiséggel is.

@charlieharper: Ok, kb. két hét múlva leszek Frankfurtban, addig megszervezhetitek.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 17:16:38

@orange85:

Az előző cikkben két olalról szerepelt egy matematikai modell.

Egyrészt direktben egy az egyben beleszőttem a játékelmélet képlet szerű leírását, majd vettem a fáradtságot és lerajzoltam ezt a kérdést a rántottcsirke felszeletelésének képzserű ábrázolásával!

Én sosem voltam újságíró, bár túl vagyok az 1000 cikken, nem tartom meg annak a szakmának a szabályait, így simán belerajzolok matematikai modellt egy cikkbe- legfeljebb lesznek, akik nem fogják érteni. Bocs, hogy a negatív extenáriák matematikai idecitálásótól eltekintettem.

Jelzem, hogy itt az a téma lett exponálva, hogy értelmes ország stratégia-é-e, hogy a fizetések felére csökkennek? Vajh ez az út vezet é-e az Kánaánbe?

Az meg a személyes síkot meg a családi életstartégia síkot birizgálná, hogy esetleg másokat is motivál-é-e az elindulásban, hogy odahaza a fizetés már nem elég a család napi ellátására se!

Akik legszivesebben ezeket a témákat soha nem látnák itt a blogon felvetve, azok érvelnének amellett, hogy ugyan mi okunk lenne a tudat alattink igyre bugyrába elrejteni ezeket az ügyeket !

Élnek odahaza rokonaim, barátaim. Miattuk érintettnek érzem magam.

Let's start a barinstorming!

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 17:18:00

@dirtyfreebird: Melyik repterre?

Nem tök mindegy?

ez miért érdekes?

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 17:19:41

@Saman:
Miert nehez ra valaszolni?
Mire leirtad a harom mondatot leirhattad volna egy szoban hogy melyik repterre.
Mert kivancsi vagyok hogy melyik repterre vissza a DLR.

Jesus.Green 2013.04.26. 17:22:54

@Kellemes Zérókomponista: Felolem viragozzek az osszes virag, irjon Saman amennyi posztot csak akar, legfeljebb atugrom. De a sajat erdekeben mondom: ha azt akarja, hogy az emberek olvassak, irjon erthetobben. Ne arra menjen el az energiam, hogy kihamozzam az erdemi mondanivalot a szovegebol, hanem arra, hogy vele gondolkozzam, esetleg tovabbgondoljam az otleteit. Ha irodalmi puzzlet akarok, arra ott van Tristan Tzara vagy barmelyik random avant-garde iro.

Tiheli 2013.04.26. 17:27:26

@dirtyfreebird: Svájc valóban nem EU tag, viszont ettöl még nem kell útlevél a beutazáshoz, elég a személyi (EU polgárokról beszélek).

ABL CA 2013.04.26. 17:29:44

@xylon: "Gyorsan leirom meg mielott 600 komment lesz a post alatt hogy kell kijelentkezni veglegesen meg mi a helyzet a gyerekekkel.
..."
Igen, sokat segitettel, koszi szepen! Remelem ugy is mukodik, hogy postan elkuldom az okmanyokat egy maghatalmazassal egy rokonomnak, mert en ugyan haza nem megyek innen csak ezert!

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 17:30:08

@Saman:
Miert nehez ra valaszolni?
Mire leirtad a harom mondatot leirhattad volna egy szoban hogy melyik repterre.
Mert kivancsi vagyok hogy melyik repterre vissza a DLR.

Egy pillanatig sem érdekel, hogy egy DLR melyik reptérre megy.

Ezt az információt nagyon könnyen meg lehet tudni. ki kell nyitni egy London tube map-et. Ennyi.

Nem kell minden áron mindenkinek Jézus Krisztust játszani!

Megkérsz, hogy nézzem meg neked a tube map-en?!

Én meg nem nézem meg.

Nem gondolom, hogy ez az én dolgom lenne!

ABL CA 2013.04.26. 17:41:18

@Kovermadar: " en nem adtam le az adokartyamat, de irtam a NAV-nak, hogy kulfondre tavoztam, bejelentettem, innentol semmi kozunk egymashoz, palyafutasomat lezartnak tekintem. "

Szia, es ez eleg volt nekik? Csak siman annyit irtal nekik, hogy kulfoldre koltoztel es nem kekeckedtek?
Esetleg megirhatnad privatban. Koszi szepen

Mrs. Clayton 2013.04.26. 17:47:09

@váj mí: most nem fogom ide beidézgetni, de az előbb szavanként átrágtam amit a blogján írt, mert mazohista vagyok

zagyvált vmit a csirke felszeletelésről, majd megállípítja ha nem úgyvan elosztva mint ahogy, akkor ott vmi nem jó és szte ez a játszmaelmélet
hát nem vok matematikus, de mintha nem erről lenne szó
aztán hoz egy táblázatot, amiben van 4 sorban 4 x, ahol x=-1 y meg 1 ez is a játszmaelmélet
majd megtudjuk h van zéro összegű játszma, meg olyan ahol mindenki hagyja lerohadni a dolgokat, hogy mely dolgokat az nem derül ki, és a 3. típus a nyertes-nyertes játszma, ami kidekázza, spec képességek révén, h mennyi legyen a legelő tejhozama
aztán mert csak egységnyi csirkénk van, ezért el is felejthetjük a másik két féle játszmát, mert az 1 csirke a 0 végösszegű játszma bizonyítéka, mert a csirke olyan mint a költségvetés,az is előre meghatározott, biztos kölcsönről még nem hallott Sámán közgazda
viszont azt is megtudjuk, h az élet olyan mint a csirke, van akinek far jut van akinek mell
én mondjuk csak a szárnyat eszem meg, de Sámánt ez nyilván nem zavarja, mert ő meg a mellet, de csak far jut neki
de minderről a KSH tehet, mert az áfát is számolva 80%-os Mo-n az elvonás, ezért evett sámán farhátat, és ez így igazságtalan, mert mások meg zabálják a mellet,
nem is mondom neki, h a CBA-ban már Wagyu marhát is lehet venni, mert még kitér a hitéből, h bezzeg vannak akik szaftos húst, nem kiszárított fűrészport esznek
szóval fel kell számolni ezt a rendszert mondja, mert ez tarthatatlan, és csak úgy mellékesen beszúr némi életrajzi tölteléket Neumannról meg a Nobel-díjról, gondolom ők tehetnek róla, h nem szereti Sámán a farhátat, és megtudjuk, h amiről eddig hadovált az elméleti matematika, ha vki nem tudná, merthogy a csirkében 79 csont van, amit el lehet osztani 3-mal, tehát világos h ez matek
majd rátér arra, h valaha a magyarok ne ám a tescoban vettek csirkét, hanem nomád módon csak úgy volt nekik, mert szimbiózis volt még akkor a természet meg ember közt, gondolom ennél a résznél, mér farhát se volt otthon, vagy büdös volt a KFC-s csirke és undora lett, mert ez mint vmi idill van jelen
ez után kiderül h van élő ember, aki a magyar konyhát elemzi egy doktori dolgozatban, ja én meg most jöttem a 6.20-sal,mert ez az illető szintén egy gyorsétteremben sütögeti a csirkét, gondolom ez vmi terepgyakszi
itt már kezd világosodni, h miről is akar írni a szerző, mert a hajdúk is kérem pénzért dolgoztak, mi következik ebből, h Sámánt is tessék megfizetni, h tudjon venni csirkét, ez mondjuk a gyengébbek kedvéért közgazdaságtan, csak szólok, mert ha költjük a fizut a boltban az makroökonómia, ha nem akkor mikro
végül kiderül, h az átkosban minden jobb volt, éljen Kádár, mindenkinek jutott csirke, lakás, meló és minden happy volt
mert csak nem az a cél, h legyen pár dollár milliomos és rengeteg szegény, Sámán ezt nem hiszi
de én most szólok, h de és kedves Sámán neked csak annyi a bajod, h te nem vagy és nem is leszel dollármilliomos és sütheted az idők végéig a KFC büdös csirkéjét, v mehetsz É-Koreába, mert ott nem tobzódik az a sok hülye milliomos, és nem kell nézned, h hányan esznek csmellet, mert mindenki éhezik

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 18:04:10

@Jess G: "Az élet olyan mint a csirke"

Látom fiam megértettél!

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 18:05:43

"@Jess G: Az élet olyan mint a csirke"

Látom fiam megértettél!

tanato 2013.04.26. 18:06:20

@Jesus.Green: Hát,lehetséges hogy van kapcsolat köztük.lehet ismerik egymást a civil életből.

Gilda66 · http://azeletgenfbenmagyarkent.blogspot.hu/ 2013.04.26. 18:23:33

@Jess G: Szerintem te egy hős vagy! :-)
Én nem voltam erre képes...

váj mí 2013.04.26. 18:31:49

@Jess G: Jézusom, te tényleg mazochista vagy!
Veszélyes dolog lehet azért KFC-ben dolgozni, látod, ezt a szerencsétlent is utolérte a baromfivész. És még csak nem is dollármilliomos ...

telkoe 2013.04.26. 18:41:30

@Jess G: Ez olyan ertelmisegi ize dolog, egyetemi hallgatoknak reszeg nohulyitesre jol hasznalhato az ilyen eszmefutattas.

orange85 2013.04.26. 18:43:49

@Saman: ha engem többen támadnak mint aki mellém áll akkor azon elgondolkodom.persze én csak arra kivántam célozni hogy minél egyszerűbben fogalmazol vmit azt annál többen értik.a más területekről átvett szakszavak egyrészt teljesen fölöslegesek másrészt bonyolítanak.

de hátha segíthetek hogy ne légy ennyire makacs.előző cikkedben a csirkével ez szerepelt :"A játékelmélet matematikai modell, de inkább a csoportdinamikáról ír le pontosan dolgokat".
van egy kis rálátásom a matematikára ezért:
1.a játékelmélet nem matematikai modell,azonban léteznek játékelméleti modellek.egy mat.modell arra jó, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén bizonyos kimeneteket megjósoljon.egy már ismert rendszert hasonlítok egy ismeretlen rendszerhez.a játékelmélet a matematika egyik ága,amely bizonyos problémákkal foglalkozik.
2.olyan nincs hogy "de inkább".a játékelméletet színtiszta teória mint a matematikában minden és ez alkalmas a világ leírására. a csoportdinamikában ezeket az elméleteket használják fel, ergo gyakorlati haszonná válik.

ezek nem csak egyszerű bakik, ezek az általad felhalmozott ismeretekkel való dobálózás.

de van itt egy nagyon fontos:"simán belerajzolok matematikai modellt egy cikkbe".
ahhoz hogy te erre képes legyél ahhoz vért kell hányni, hugyozni.nem elég hogy "csak hasonlít az az izé egy modellre", elég egy észre sem vett apróság és egész mást eredményt kapsz.ezért van az, hogy a csirkés írásban valami követhető és még tán logikus is, míg a többi egy büdös nagy katyvasz aminek nincs értelme.

én csak meg szeretném érteni amit írsz,semmi több.befejeztem.

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.04.26. 18:56:03

@ABL CA: "Remelem ugy is mukodik, hogy postan elkuldom az okmanyokat egy maghatalmazassal egy rokonomnak, mert en ugyan haza nem megyek innen csak ezert!"

nekem mukodott, en is igy csinaltam. meghatalmaztam a szuloket, es minden problema nelkul le tudtak adni a szemelyi okmanyainkat. En sem akartam csak ezert hazamenni, en is CA-ban lakom:)

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 19:05:32

@morsels:
Recepciozik egy háznál ahol kurvakat futtatnak.
Ez am a karrier.
De lehet hogy a blow job-ot hivja igy.
Vagy a fogaval recizik....

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 19:07:18

@Zsuzsi65:
Mar csak azt nem ertem minek leadni a szemelyi okmanyokat...
En soha az eletben nem fogom leadni, minek?
Ki kell jelentkezni a TB-tol meg a Nav-tl kulfoldi munkavegzes cimszoval es ennyi.

váj mí 2013.04.26. 19:10:08

@morsels: Recepciózást jelent. Bocs, az újmagyarért.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 19:19:23

@ABL CA:
Leirom neked azt amit a legjobb ismereteimet tukrozi.
Regen , a szabaly, torveny, vagy rendelet szerint be kellett jelenteni az okmanyirodaban hogy te ideiglenesen kulfoldon dolgozol. Vagy hogy veglegesen kulfoldon letelepedsz.(ez utobbit en nem javaslom)
Most annyi valtozott hogy mar NEM kell bejelenteni hogy ideiglenesen dolgozol, de bejelentheted ha akarod.
Ezt a lakcimkartyadban fogjak jelezni.

Aztan, mivel otthon senki nem fogja fizetni utanad a TB(ertem ez alatt a munkaltatott) igy ket lehetoseg all elotted.
Kersz csekkeket a TB-tol es havonta fizetsz 6 ezer forintot igy biztositott leszel a magyar egeszsegugyben. (ezt egyebkent nem lehetne mert kulfoldon biztositott vagy de gyakorlatilag megteheted)
Vagy bejelented mind a NAV (adohivatal) mind a tarsadalom biztositasnak hogy te kulfoldon dolgozol es ott vagy biztositva.
Ha szerencsed van ezt megertik, es nem fognak a kesobbiekben zaklatni hogy ugyan fizesd mar a 6 ezer forintokat.
Ha nem jelentkezel ki, akkor egy ido utan keresni fogjak rajtad az elmaradt TB-t.
Ha visszamenoleg igazolod hogy te biztositva voltal akkor elvileg ezt majd nem kell befizetni visszamenoleg. De regen lehetoseguk volt megbirsagolni ha nem jelentetted be idoben a kulfoldi munkat.De azt hiszem nem tettek.

Az isten szerelmere, ugyan le ne ad a szemelyidet, lakcimkartyadat, utleveledet.
Minek?
Enni nem ker es egyszer meg jol johet.

Taxomükke (UK) 2013.04.26. 19:21:25

@váj mí: Na, megint csak egyet kell értsek veled. :))

morsels (törölt) 2013.04.26. 19:26:13

@váj mí:
Ohh... nem talaltam volni ki soha azt hiszem :-).
Koszi.

MagnasMiska 2013.04.26. 19:30:44

@dirtyfreebird: Nálad a pont!!!! :))))))))))))))))

Drága volt budapesti pöcevállalat szupermarkolósán én is nagyokat nevetek.
Annyi mozigépész jön ide ki, hogy az már valami csuda! Legalább tisztul az ország odahaza és a cuciális ellátó rendszert sem szipolyozzák.
Jó lenne a return jegyet is elfelejtenék mert a Darwini mondással élve: "It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is the most adaptable to change"

A társadalomtudósok szerint sem azon egyedek migrálódnak a nagyvilágban, akik odahaza adoptálódva a szülőföldjükön lévő körülményekhez és sikeresek, hanem azok, akik valamiért nem tudnak azok lenni.

A pénz nem minden!

A gugliban rá lehet keresni a 'standard of living' és a 'quality of life' kifejezésekre! Megdöbbentő kép tárul egy mozigyáros Vadnyugat-Európa istenítők felé!!! :))))))))

Angliánál a jóval kevesebb átlagkeresettel és az egyik legmagasabb EU-s munkanélküliséggel bíró Spanyoloknál is magasabb az életminőség, meglehet az életszínvonal Angolkóros földön jobb...

morsels (törölt) 2013.04.26. 19:30:53

@orange85:
Mondjuk a csirkes hasonlat is marhasag volt. Marmint az az asszociacios iv, hogy a csirke darabolasi modja valamifele tukre egy tarsadalmi berendezkedes 'igazsagossaganak'.

Azsiaban leginkabb azert daraboljak aprora a csirket, mert tobbnyire nem hasznalnak kest meg villat. Vagy kezzel esznek, vagy palcikaval es ahhoz a bite size a legjobb.

A KFC meg azert vagja a farhatat a combhoz, meg a mellhez, mert kulonben ki kene dobnia. Igy meg nagyobbnak tunik a darab.

A faszi egyszeruen el van telve magatol. Neki a blogolas meg cikkezes olyan, mint aki allandoan tukorben nezi magat.

váj mí 2013.04.26. 19:37:40

@Taxomükke: Huhh, ez már félelmetes ... ! :) Hm, mozgalmat alakítok én is, mint Saman kartács ;)

@morsels: Még Pesten tanultam. Le kellene szoknom róla.

DieNanny CH 2013.04.26. 19:41:30

@Jess G:
Már a felénél elfogott a röhögőgörcs... :-DDD

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.04.26. 19:45:31

@ABL CA: Haha, szoval akkor most mar tudom, ki vagy:))
visszaolvasva a kommentjeidet, most mar osszeallt a kep:) Jo dolog, hogy ilyen kozel lakunk egymashoz:)

Zsuzsi65 · http://susiehun.blogspot.com 2013.04.26. 19:51:54

@dirtyfreebird: "Mar csak azt nem ertem minek leadni a szemelyi okmanyokat...
En soha az eletben nem fogom leadni, minek?"
hat, en mar csak ilyen torvenytisztelo allampolgar vagyok:))
Egyebkent en utlevellel el tudtam intezni eddig mindent, amire szuksegem volt. Ugy latom, hogy akik EU-ban laknak, azok szamara fontosabb a magyar okmanyok megtartasa (?) "ki tudja, mikor kell" alapon.

BTBTBT 2013.04.26. 19:52:34

@NIKI LAURA:
"Ez a Londoni munka "őrület"hasonlatos,mint anno a határnyitás után mindenki a "Mariahilferre "ment videot,meg Commodoret ,Gorenjet venni... "

Ébresztő! Lehet, hogy neked még nem tűnt fel, de ez az "őrület" megy már vagy 6-7 éve, és arról szól, hogy a lehetőségek nélküli Magyarország után az emberek megpróbálják külföldön megalapozni a jövőjüket. Több-kevesebb sikerrel. Netán rengeteg kudarccal.

A Mariahilfer Strasse-re költeni mentek az emberek, és az nagyon hamar - és régen - lement, mert bejöttek a multik.

BTBTBT 2013.04.26. 19:56:10

"A Sámán szól..."
Előzménynek: menekülés előre, aztán diplomás mélyrepülés külhonban, a tetejébe meg észosztás. Érdemes végigolvasni?

És ki ez az alak, hogy ennyire futtatják itt?

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 19:56:37

Egy kicsit ledőltem. Nemsokára megyek melózni.

Jól vaqytok?

Mindenki kellemesen tölötötte a napját?

BTBTBT 2013.04.26. 20:09:30

@váj mí:
"mi a gond. Mondta, régi típusú, nem chip-es a személyim"

A régi tipusú személyivel én is szívtam, amikor bankszámlát nyitottam anno, mert 2 azonosítót kértek. A másik az útlevél volt.
Az ügyintéző, aki egyébként megértő volt, előhozott az irodából valami nagy aktatartókat, és végignyálazta a Mo.-ról elfogadható okmányok fénymásolatait, mert nem látott még olyat, mint az enyém.

BTBTBT 2013.04.26. 20:13:07

@diggerdriver:
"Mi számít alantas munkának?"

Amit személy szerint utálnál/utálsz csinálni. Az, hogy más mit gondol egy olyan munkáról, amit szeretsz, nem számít. Mosolyogj, ha ezért hülyének néznek.

M. Péter 2013.04.26. 20:18:18

@Saman: Elmagyaráznád, hogy az a "A játékelmélet maga" alatti táblázat mi akar lenni?

Mrs. Clayton 2013.04.26. 20:21:57

@M. Péter: ne, ezt ne csináld, mert most egy 20.000 karakteres esszében kifejti
azt jelenti, h Sámánnak nincs pénze, de jó lenne, ha a csirkesütés fizetne havi 2500 fontot, mert akkor félre tudna rakni annyit, h haza menjem Mo-ra elmagyarázni a többieknek, h hogyan kell Mo-t a közgazdasági földkörüli pályára állítani

BTBTBT 2013.04.26. 20:31:29

@Tiptoe:

"Vakok között félszemű a király." - Szerinted ez pontosan leírja Sámánt és a szavain Londonban csüggőket?

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 20:35:07

@váj mí:
Ha valaki ribancnak nézz ki az ribanc is.....

Csak megtetszettek az angolul irt,tanult posztolok által irt változatok.

BTBTBT 2013.04.26. 20:44:25

@Saman:
"east Londonban lakom. DLR-al el tudok menni könnyen a városban lévő reptérre. 20 perc. "

A gond csak az, hogy a KFC-s fizetésedből nem fussa hazarepülni a London City-ről. :)

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 20:44:40

@MagnasMiska:
Szia.
Ize-mize.
Ugy ertem felreertes van.....

En csak humorizáltam diggerdriverrel.
En kedvelem ott. Komolyan.
Ertelmes, dolgos ember, eléggé két labon all a foldon.
Nekem sincs nagy vegzetsegem , de azert boldugolok a magam módján,
Neha jobban mint nemely diplomas.
Eppen ezert szeretem az olyan embereket(is) akik ugyan nem tanultak, de az intelligenciájuk es az eszuk azert megvan.
Neha tobb a diplomásoknál.
Szüleim is kétkezi munkások, en becsülöm a dolgos embereket, mégha az elet útvesztőjében nem is "viszik " annyira mint a tájékozottabbak.
A diplomasokkal sincs semmi bajom, ha nem hiszek azt hogy ok különbek. Nyilván vannak kvalitásaik, kétségkívül.

En csak a számomra idiótának tűnő embereket nem bírom.......

BTBTBT 2013.04.26. 20:46:22

@charlieharper:
"@Saman: melyik repterhez laksz a legkozelebb? "

Nehogy már egy drága (Lufthansa) jegyet vegyetek neki a London City-re, amikor kibuszozhat a Stansted-re is. :)

aleb19 2013.04.26. 20:54:15

@morsels: saman jellemzese telitalalat

M. Péter 2013.04.26. 20:54:39

@Jess G: Messze nincs minden az interneten. Kis cégek gyakran nem reklámozzák nagyon még a komolyabb, diplomát vagy egyéb szakképesítést igénylő állásokat sem, mert nincs személyzeti osztály, amely elolvasna 500 jelentkezést, sokkal jobb nekik, ha kapnak 10-et. Ha találsz egy ilyen hirdetést, akkor mindjárt sokkal nagyobb az esélye az embernek, hogy meg is kapja az állást. Ezenkívül. ha személyesen bemész valahova, és sikerül beszélni a főnökkel, ez alkalom arra, hogy jó benyomást tegyél rá.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 20:55:35

@M. Péter: Persze szivesen.

De kell hozzá valami fogodzó.

Mi az, ami megragadott a leírtakból? Meddig érthető a dolog és honnan nem?

Mondjuk a csirke sztorival össze tudod kötni?

2013.04.26. 21:02:32

@tildy:): @goAUS: Nem a reklam helye, de en mindenkinek ajanlom a www.careerjet.co.uk/ oldalt (osszegyujti az allashirdeteseket mas oldalakrol, csak be kell irni a megfelelo keresoszot es a varost / orszagot).

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 21:02:32

@DieNanny:
Persze.
Termeszetesen tudom(nagyjabol) hogy Svajc milyen viszonyban van az EU-val.
Igen elvileg nem kell utlevel, megis jobb ha az embernek van. Uk-be is egyszerubb azzal belepni es Svajcba is szerintem.

En inkabb utlevelezek.
Barmilyen ugyintezeskor jol johet.

Ugy fogalmaznam meg hogy azt hiszem hogy szeretnek mert meg sosem voltam Svajcban.
De yudom hogy jok az oraberek.
En ugy gondolom ott tobbet kek az eg.
Nehez kerdes ez, mert azt hiszem meg kihuzom itt addig amig meg nem kapom itt az allampolgarsagot.
Ha mar ennyi idott itt toltottem.
Igy mindig lenne ide visszaut, barmi is tortenik.
Bar mostanaban mar egy bizonyos vallakozason torom a fejem , amihez kell csinalnom egy tanfolyamot mert nem akarok fizetni masnak akinek ez megvan.
Szoval erosen gondolkodok rajta.
A masik hogy nem beszelek nemetul.
Bar az en munkakoromben igazabol angolul is lehet boldogulni ha valaki beszel az irodaban ugy hogy telefonon tudunk ertekezni.
Lehet hogy szabadsag alatt el kellene menjek egyszer.
Te felajanlhatod a segitseged..... (-:
Penzed nem kell, tanacs ilyesmi viszont johet minden tovabbi nelkul.

@Barátusz:
@charlieharper:
En is errol beszelek.
De egyszer arrol beszel hogy DLR-el megy a repterre, utanna meg nem tudja megmondani hogy melyik repterre vissz a DLR pedig East Londonban lakik.
Egyszeru ember meg nem megy a Cityrol csak bankarok.
Bocs Saman.....

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 21:05:09

@dirtyfreebird: Busszal járok Stanstedbe. A legutóbbi transfer 11 font volt oda vissza. Határozottan azt kérdezte itt walaki, hogy melyik van legközelebb. Én meg jólnevelt kommentelőként válaszoltam. /félig/

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 21:08:40

Erdekes temat feszeget migracioval kapcsolatban az alabbi iras ( +tanulmany is)

meltanyossag.hu/node/3331

Saman , akkor nem vagy messze tolunk:)

BTBTBT 2013.04.26. 21:08:40

@dirtyfreebird:
Sámán nem tudta, hogy miért kérdezed tőle a DLR-t meg a repteret.
charlieharper aon poénkodott itt valakivel (vagy netán komolyan gondolta?), hogy össze akarnak dobni neki egy jegyre valót, hogy Mo.-on ossza az eszet.

Nem tudom, kit értesz "egyszerű ember" alatt, de hogy nemcsak bankárok repülnek a City-ről. Utaztam arrafelé a DLR-ral.
És nem, nem én vagyok S. :DDD

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 21:10:04

@váj mí: en is most jutottam el a szureseig. Ennyire korlatolt es rosszindulatu embert mar regen lattam...

Beke poraira :)

2013.04.26. 21:10:14

Szobaarakkal kapcsolatban: parnak szerintem nem lehet havi 500 font alatt szobat talalni Londonban (plusz kaucio), egy embernek sem sokkal olcsobb. Mindig csodalkozom mikor ertetlenkednek az emberek hog hogy lehet ilyen draga stb.; ez van, London valoszinuleg a legdragabb varos Europaban es az egyik legdragabb a vilagon, pont ezert nem ertem minek mindenkinek Londonba jonni aztan itt csodalkozni hogy miert ilyen draga. Londonban akkor erdemes elni ha olyan munkaja van az embernek amit itt erdemes csinalni, pl. nagy nemzetkozi vallalat kozpontja, kutatas, penzugy, IT stb. Minimalberert nagyon nem eri meg itt dolgozni. Ha valaki nem hisz nekem, meg lehet nezni az alberlet-arakat: www.gumtree.com/london

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 21:10:34

@dirtyfreebird: Azert neha vannak onnet is jo/olcso utak, Amszterdamba , Brusszelbe, stb.
Egyik kedvenc repterem. :)

Mrs. Clayton 2013.04.26. 21:10:38

@M. Péter: ez így igaz, csakhogy, meglátom a Jack and Phil Plumbing, Heating szervizes kocsiját majd bemegyek az irodájukba és közlik bocs de most nincs felvétel, de elrakják a cvmet, akkor gyalogolhatok megint egy csomót, h ugyanezt közöljék, én meg lusta vok, így ha látom a kocsijukat a webcímmel már nyomtam is nekik egy cv-t, sőt a neten legyűjthetem az összes elérhető hasonló vállalkozást, míg gyalog, busszal, kocsival beletelik egy kis időbe míg odaérek

a legjobb, ha vki szól, h van felvétel, add be, szólok a főnöknek
de én ezt a verziót utálom a legjobban, mert nem szeretek lekötelezve lenni senkinek, és főleg nem dolgozok haver/barát/ismerőssel egy helyen

és légyszi Sámán csirkéjét meg a játékelméletet vmi piros v kék madzaggal kösd össze, bár tartok tőle, h megtudjuk, mit jelent a táblázat, mondjuk számomra magyarázat nélkül is tök világos, h semmit

BTBTBT 2013.04.26. 21:14:14

@tildy:):

Tán végigolvasom, de mit tehet hozzá ehhez a témához egy magyarországi politikai elemző cég? Szkepticizmusom a politikai szóra fókuszál.

Mirjam-ot is érdekelheti ez az írás.

Ennyit erre a hétre. Léptem.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 21:16:25

@45eskoltozik: arbetsskada... :)

Tavaly januarban nem figyeltem (OK, hulye voltam) es osszezuzattam a bal kezfejemet a geppel, amivel dolgozom. Hetfon volt a 7. mutetem (remelem az utolso is).
Ugy nez ki, hogy megusztam egy kisujj + hozza tartozo kezkozepcsont ampotacioval, megszamlalhatatlan oltessel, kvazi mozgaskeptelen huvelykujjal es nemi bortranszplanttal a combomrol.
A blogomon van errol reszletes osszefoglalo + kepek, ha nagyon erdekel :)

váj mí 2013.04.26. 21:18:04

@Kovermadar: Hm, eddig engem nem piszkált, de azt láttam, hogy szinte mindenkivel trollkodott, akihez hozzászólt. Úgy látszik, most következtem én a listáján. Pechére nem vagyok rá kíváncsi.
Azt láttam, hogy valamit válaszolt, de érdekes nem lehet.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.26. 21:19:51

@tildy:): A stanstedi buszhoz 4 perc alatt kitolom a bőröndömet.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 21:20:24

@ABL CA: bizom benne. Mar nem volt cimem es nem volt, aki atvegye a leveleimet sem. Ha kerestek, sem talaltak.

Elotte azert megkerestem oket es akkor azt mondtak, hogy igy rendben lesz.

TB ugyan ez.

Szemelyim azota sem hianyzott soha, nem kell az semmire (nekem).

Mrs. Clayton 2013.04.26. 21:21:33

@Mirjam2: ehhez csak annyit, h 650-ért bérlek 1-től 3 háló, kert, garázs, mosogatógép, amerikai hűtő stb 1 éves házat, a szomszédom Londonban dolgozik vonattal jár be, kb 1 óra az út, a vasútállomás bicajjal kb 15 perc, hülyeség ott lakni
tudom te szeretsz, akkor nem éri meg :-)

THEHUNGARIANMINGLE · WWW.THEHUNGARIANMINGLE.COM 2013.04.26. 21:24:01

FÖRLAT--JAG SKULLE SKRIVA ...VEM :))) JAG VET VEM DU AR

váj mí 2013.04.26. 21:33:53

@Mirjam2: Párnak nem is, mert az ugye 2 darab ember. És egy szoba heti díja 60-80 font között van per kopf, elfogadható környéken.
Egy embernek viszont a havi 500 egy szobáért kissé húzós. Persze, vannak olyan albérletek is.

DieNanny CH 2013.04.26. 21:37:32

@dirtyfreebird:

Mennyi időd van az angol állampolgárság megkapásáig? Mert szerintem érdemes kivárnod, úgy ugyanis sokkal jobbak az esélyeid Svájcban engedélyt kapni.
Addig meg tanuld szorgalmasan a németet - már ha német részre mész -, mert keleten a franciának, délen az olasznak van előnye. Irodában tényleg nem hiszem, hogy kell angolon kívűl más, de én azt vettem észre, hogy az átlagember itt Közép-Svájcban nem nagyon beszél angolt.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 21:38:40

@váj mí: igazan engem sem, de nem latom ertelmet, hogy elkezdjuk a sarat dobalni a tavozokra vagy az ott maradokra.

Nem ezert jarok ide...

DieNanny CH 2013.04.26. 21:40:05

@Barátusz:
A jeggyel nem Mo volt a cél, hanem @váj mi egyik munkahelye, ahol kiereszthette volna a gőzt.

2013.04.26. 21:40:48

@váj mí: ' egy szoba heti díja 60-80 font között van per kopf, elfogadható környéken.'

Ez nagyon regen volt annyi. Nezd meg a Gumtree-t, nem kell nekem elhinni. 500 font egy embernek nem is szamit draganak, sokan fizetnek 600-700 fontot (szamlakkal egyutt) egy szobaert. Nagyon felmentek az arak az elmult 2-3 evben.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 21:42:23

@tildy:): Mindenki kedvence lenne.
Ki a fenenek van kedve igazából buszozni Stanstadre, Gatwickre,Lutonra ha lehetne menni a Citybol....
Nem tudtam hogy vannak olcsobb jegyek is onnan igazabol fel sem merult bennem.
En meg csak kicsi gepeket lattam ott.
Nagyot nem.

2013.04.26. 21:44:32

@Jess G: Mindenkinek mas szempontjai vannak, en nem arrol beszelek hogy nekem szemely szerint hol eri meg lakni, hanem hogy nem tudom miert csodalkoznak emberek hogy Londonban draga a lakasberles. Mi ismeroson keresztul berlunk, kevesebbert mint a piaci ar, es olyan munkank van amit Londonban erdemes csinalni. Viszont ha valakinek nincsenek itt ismerosei es minimalberes munkakra palyazik, akkor tenyleg nem ertem minek Londonba koltozni, aztan csodalkozni hogy mennyire draga.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 21:45:13

@DieNanny:
2014. szeptemberében lesz 5 ev hogy bejelentett munkám van.
Nemetet meg mindig egyszerűbb mint olaszt vagy Spanyolt tanulni az en meglátásom szerint.
Meglátjuk.....

váj mí 2013.04.26. 21:45:20

@Kovermadar: Hát, nyugodjék békében ...

@Mirjam2: Akkor szerencsém lehetett tavaly. Heti 65 fontot fizettem a szobáért (ez csak a bérleti díj volt) egy 3 szobás lakásban. Igaz, Kelet-Londonban volt a lakás, és nem volt túlzottan elersztve berendezésileg, gyakorlatilag csak a minimális cuccok voltak a szobákban is, meg a konyha-fürdőszobában is. Net az volt, és az volt a lényeg nekem ;).

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 21:47:36

@Jess G: ezen hosszan es kitartoan rohogtem! Koszonom!

2013.04.26. 21:51:18

Direkt megneztem mit lehet berelni Londonban heti 60-80 font kozott. Szinte minden eredmeny ami kijott 'room share', azaz ket vagy harom (!) ember lakik egy szobaban es fejenkent fizetnek ennyit. Az a nehany amin nem kell osztozni olyan kornyekeken van ahol a legtobb ember nem szivesen lakna, pl. East Ham, Ilford.

www.gumtree.com/search?property_room_type=&property_type=&seller_type=&min_price=60&max_price=80&q=&search_location=London&category=flatshare-offered&search_scope=title

2013.04.26. 21:53:53

@váj mí: Tenyleg szerencsed volt, persze Kelet-London mindig a legolcsobb. Meg nekem az is a tapasztalatom, hogy ha jo megjelenesu, fiatal feher no vagy aki beszel angolul, sokkal jobb eselyed van olcso szobat kifogni mint masoknak. Lehet hogy ez nem fair, de gyakorlatban azt hiszem igy van.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 21:54:32

@váj mí:
@Kovermadar:
Ket hulye egy par.
Egyik kurváknak dolgozik és meg büszke is rá a másik meg olyan hülye hogy egy présgép alá rakja a kezet.
Alszol, vagy mit csinálsz?

Ki a halál a korlátolt meg rosszindulatú?
A halál sem ismer titeket nem csak en.
Mit érdekel engem mit gondol a két mimóza.
Eddig is megvoltam bárki nélkül innen ezután is megleszek.

Nyalifalizalak itt benneteket vagy mi?
Az hogy semmifele humort nem vesztek az a ti bajotok.
Szurjetek , ket idiota.
Kritikat nem birjatok egy hulye internetes forumon.....
Szanalmasak vagytok.
Engem ugyan nem érdekel a velemenyetek.
De bosszus lettem.
Kotchogok.........

váj mí 2013.04.26. 22:00:18

@Mirjam2: Hát, majdnem a Dokkoknál volt, bár a környék nem volt annyira szörnyű, mint az útikönyvekben A másik két szobát egy pár bérelte, és hát khm igen, mindhárman fehérek voltunk. A tulaj mondta is, hogy színeseknek nem adja ki a lakást.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 22:01:26

@Barátusz:
A beszélgetés azon része elkerülte a figyelmemet.
akkor nem oda illő volt amit írtam.
Hat, nem az első hogy tévedtem, nem is az utolsó.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 22:06:32

@váj mí: Huzos? Londonban atlagos.

Kelet London meg nem egyseges, ha megnezed pl. az excelnel ( cable car)levo hazakat, nagyon mas mint east ham. En is Kelet -Londonban , a dokkoktol nem messze lakok, de jo helyen:)

Mrs. Clayton 2013.04.26. 22:08:37

@Kovermadar: hát egs, majd egyszer megírom az X=+2, hogy a +miért kell jelölni még nem tudom,de még gondolkodom Y=-1 a képlet pedig Y+Y+y+Y X+X+x+X matematikai levezetését, de aki megmondja, h mennyi y és x az nyer 10.000.000 eruoighut

megfejtést levélben az alábbi címre kérem eljuttatni

lkqewsámánbpfvhga kaptybekaphattyacbjlkdndcla
lakcfbhdskpclé
élkdsjfh
7459

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 22:10:33

@dirtyfreebird: Mivel itt van tolunk 5-10 percre, en mindenfelet latok, leven itt huznak el. :)

KLM peldaul juniusban 96 fontert visz returban Amszterdamba. (48 iranyonkent)

Mrs. Clayton 2013.04.26. 22:13:24

@tildy:): most húsvétkor konkrétan a BA olcsóbb volt mint a wizz és egy kicsit volt több mint a ryan, elmehetnek a fenébe, én ha így marad akkor többet fapadossal nem utazom sehova

2013.04.26. 22:13:34

@Jess G: Mit nyer a sikeres megfejto??

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 22:14:55

@váj mí: Amugy ez mar 2009-ben sem igazan volt ervenyes Londonra. 60-80/hetert max tomegszallason kaptal Londonban szobat...

Mrs. Clayton 2013.04.26. 22:16:15

@Mirjam2: 10.000.000 eruoighut
aki tudja a helyes választ az pontosan tudja, h mit ér ennyi eruoighut

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.04.26. 22:16:58

@Jess G: a megadott cim Szomaliaban van... oda valosi a szomszed, onnan tudom :)

2013.04.26. 22:17:03

@váj mí: 'A tulaj mondta is, hogy színeseknek nem adja ki a lakást.'

Legalabb oszinte volt... Nem politikailag korrekt, de en is ugy vettem eszre hogy fiatal feher nokent mindig olcsobban es konnyebben kaptam lakast mint mas nemu / mas borszinu stb. ismeroseim.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 22:17:29

@Jess G: Husvet az ilyen, de a wizzairnel neha kaphato 2-6 ezer forintos jegyeit nem tudjak uberelni. ( wizz exclusive tagsagom van + wizz debit otthon)
A legviccesebb par eve volt, aprilis elejen vettem karacsonyra 2 jegyet: 18 ezer forint volt kettonknek, oda-vissza.

2013.04.26. 22:17:58

@Jess G: :o(((((((((((((((((( B*ki, ezzel kifogtal rajtam!

Mrs. Clayton 2013.04.26. 22:19:48

@tildy:): én még egyszer se vettem tagságot, pedig egyszer már majdnem, de visszatart a poggyász regulációjuk, így ink elmegyek a fényévekre lévő stantedbe mióta az írek nem repülnek bgh-ből

spangola 2013.04.26. 22:21:56

@Balu kapitany:
Szia!

Nem találkoztunk mi Tiszakécskén szemtelenül fiatalon? Kb. 15 éve.
Utána hazatértünk saját városainkba, és egy darabig leveleket írtál nekem.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 22:22:40

@Mirjam2:
Hat , tetszik tudni a rasszizmus tapasztalaton alapszik.....

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 22:23:50

@spangola:
Ha-ha-ha........
Levelet Balu kapitany?

Te, a spangolo nevunek mi koze hozzad?

Mrs. Clayton 2013.04.26. 22:24:07

@Kovermadar: és mi a gond azzal? pénzt nem kell küldeni, az eueruoighutokat én postázom, de tudod mit, küdd portósan ;-)

@Mirjam2: hát bocs ez OTDK versenyen lesz kérdés jövőre, szóval így állj a feladathoz ;-) ellenben a nyertes valszeg örökös jogú tagja lesz a londoni Neumann-Harsányi klubbnak is

spangola 2013.04.26. 22:25:45

@dirtyfreebird:

Ezt már más is kérdezte.
Én nem tudom, ki az a spangolo, őt kéne megkérdezni.

Én spangola vagyok, aztán egyik nap lett egy spangolo.
De nem ismerem.

váj mí 2013.04.26. 22:25:59

@tildy:): Mirjamnak már írtam, heti 65 fontot fizettem tavaly a szobáért a Dokkok közelében. Valszeg nagy szerencsém volt. Nem ügynökségen keresztül találtam, hanem a munkaadóm ismerősének rokona volt a tulaj. Lehet, ezért is volt olcsóbb, az árakat meg tőle tudom, szerinte ezen a környéken kb. ennyiért lehet szobát bérelni. Gondoltam, ő már csak tudja.

@Mirjam2: Említett némi korábbi rossz tapasztalatokat, amikor a kaució sem igazán fedezte a hátrahagyottakat.

Mrs. Clayton 2013.04.26. 22:27:30

@spangola: az hagyján van egy Jessus Green vki ki, mindig azt hiszem h én komiztam álmomban

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 22:31:44

@váj mí:
Kosz hogy ki tudod fejezni magad.
Milyen szoba volt?
Double? Single?
Mennyi negyzetmeteres volt valojaban?
Including or excluding bills?

Mennyi volt a vegszamla?
Futes volt?
Ah, egysejtűt hiába kérdezek

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 22:33:26

@váj mí: Ezen a kornyeken lakunk, de 400 alatt csak lepukkant szobakat talalsz vagy olyan helyen, ahol sokan laknak. Persze London relative olcsobb kerulete Newham, Dockland, stb, de a 65/het nagyon nagyon barati ar lehetett meg igy is.

spangola 2013.04.26. 22:38:23

@Jess G:
Hirtelen nem tudtam, mi az, hogy "komiztam".
Mostanában olyan szőke nős vagyok.
Pedig gesztenyebarna vagyok.

spangola 2013.04.26. 22:40:20

@dirtyfreebird:

szerintem neked tetszik vájmi.
tudod, mint az oviban, annak a kislánynak húzod a haját, akibe szerelemes vagy:)

2013.04.26. 22:44:50

Konyorgok, ne vallassatok mar Vaj Mi-t! Ismeroson keresztul talalta a szobat, Kelet-Londonban, szerencseje volt stb. Mindig ki lehet fogni olcsobb szobakat szerencsevel / ismeroson keresztul, de nyilvan erre nem lehet alapozni mikor eloszor koltozik valaki ide es meg nincs munkaja. Azok jobb ha a 'worst case scenario'-val szamolnak es atgondoljak hogy megeri-e nekik.

váj mí 2013.04.26. 22:46:50

@tildy:): Biztos az volt, igaz, a szoba sem volt éppen tüchtig: ágy szekrény, asztal. Szék nem is volt, ha jól emlékszem, viszont frissen volt festve. A lakás sem volt az a teljesen felszerelt, például mosógép, az nem volt, a konyha is minimálisan. Szóval, nem volt egy olyan-mint-otthon fílingje. Nekem megfelelt arra az időre. Az árakat a környéken meg a tulaj mondta, én nem bogarásztam utána a neten, hogy ellenőrizzem.

spangola 2013.04.26. 22:48:51

@dirtyfreebird:

dirtyke!

eddig is ez volt az avatarod?
Mikor árulod már el a korodat?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 22:49:14

@Mirjam2: jo, hat nalunk is volt, aki ingyen lakott, de erre nem kell alapozni.

2013.04.26. 22:49:21

@Barátusz: 'Mirjam-ot is érdekelheti ez az írás.'

Honnan tudtad? :) Mar elmentettem hogy majd a hetvegen elolvasom :)))

Mrs. Clayton 2013.04.26. 22:50:51

@spangola: én meg szőke, de a gyerektől tanultam

2013.04.26. 22:50:54

@tildy:): Igy van; kivetelek elofordulnak, de akinek nincs ismerose, jobb ha min. 400 fonttal szamol havonta (egy emberre) + kaucio.

2013.04.26. 22:54:48

@váj mí: Ha nincs mosogep, akkor sokkal olcsobb. En egyszer laktam olyan hazban ahol nem volt, mert penzt akartam sporolni; csak par hetig birtam. Hiaba volt mosoda a kozelben, egyszeruen nem nekem valo. De ha meg tudja szokni valaki, mindenkeppen lehet sporolni a berleti dijon.

Mrs. Clayton 2013.04.26. 22:59:33

@Mirjam2: 200 font egy mosógép de használtan sztem 50-ért is lehet venni, de akár találni is egyet az utcán, a health and safetyre meg tojni

ABL CA 2013.04.26. 23:02:13

@Kovermadar: Koszonom, hogy valaszoltal! Nekem sem lesz ra szuksegem.

váj mí 2013.04.26. 23:02:21

@Mirjam2: Nekem most sincs mosógépem. Hetente rendezek mosás-szárítást. Igaz, ez elvisz vagy jó 2 órát a szabadidőmből, de arra az időre tervezem az egyéb elintéznivalókat, pl. bevásárlás, posta, ilyesmik.

2013.04.26. 23:02:27

@Jess G: Ahol en laktam, a tulaj nem engedte hogy mosogep legyen, a vizszamla miatt :(. Mas ismeroseim is laktak olyan hazban ahol nem volt mosogep es ennek megfeleloen joval olcsobb volt a berleti dij. En sem ertem mivel valoban lehet par szaz fontert mosogepet kapni.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 23:02:46

@spangola: O, kicsi gesztenye, hétvégén felmegyünk a hegyekbe.
Hogy tetszene?
Azt sem tudom ki fia borja.
De inkabb birka.
Ahhoz hogy tetszen valaki az kellene hogy lássak egy képet róla es törődjön velem. Meg legyen esze.(legalább egy pici)
Ezek egyike sem igaz erre a vajlingra vagy hogy hívják.
Sznob ize.... Hogy tetszene mar? Butasag.
En egy személyautóban laktam 3 hétig.
Hat ja, spórolni tudni kell.

Nem volt avatarom....

2013.04.26. 23:04:17

@váj mí: Igen, ez egyeni dolog, tudom hogy sokan hasznalnak mosodat es nem zavarja oket. En nem tudtam hozzaszokni.

ABL CA 2013.04.26. 23:06:08

@dirtyfreebird: Koszi az infokat! csak annyit, hogy ugysem fogom oket hasznalni, Fizetni meg nem akarok meg utolag sem, az utlevelet viszont eszem agaban sincs leadni, valoszinuleg nem is ugy ertetted :D

váj mí 2013.04.26. 23:10:33

@Mirjam2: Ja, az zavar, hogy többen használjátok a mosógépet, szárítót? Meg, hogy a kimosott cuccokkal kell szambázni a nyílt színen? Sőt, ha a program lejárta után esel be, a mosodában meg várnak szabad gépekre, akkor kiveszik a cuccaid a mosógépből, szárítóból?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.26. 23:10:56

@Mirjam2: En egyszer neztem olyan albit, 16. emelet, es oda nem is lehetett mosogepet vini, el ne duguljon a lefolyo/el ne aztassa az alatta lakokat. En sem ertem.
Mosogep nelkul lenni nekem halal, kettonkre heti 4 adag mosas megy minimum....

Mrs. Clayton 2013.04.26. 23:11:54

@Mirjam2: és gondolom kiírta a házirendbe h fürödni kizárólag hétfő szerda péntek este 7 és 7.15 között lehetséges, mind a 7 lakóra értve, amennyiben bárki szabályt szeg annak automatikusan köv hónaptól 10%-kal magasabb a bérleti díj
aki képes ilyeneken szarrágóskodni mint mosógép, képzelem mit csinálhat kiköltözéskor

na nem, ilyenekkel szóba sem állok, most ismét mákom volt, mert egy privát ügynököt fogtam ki, neki nem kell fizetnem semmit és a depositom is megy vissza a DPS-be, nem húz le félévente újabb és újabb díjakkal, rugalmasan kezeli h mikor költözök, mikor fizetek, és elég volt neki, h én megcsináltam neten a credit checkemet

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.26. 23:14:28

@ABL CA:
A te dontesed.
En ennyit tudtam a tamarol mondani.
Itt irta valaki hoy ha vegleges kijelentkezesnek annyi elonye van hogy akkor mar tenyleg nem keresik az embert ugymond.
Persze ha van tulajdonod itt akkor meg azzokal az ugyekben kapcsolatban ugyis keresnek.
Ha nagyon nem akarsz a kovetkezo 20-30 evben visszamenni akkor akar ki is jelentkezhetsz.

En szemely szerint jobban erzem magam ha megvannak a magyar papirjaim.
en nem akarok ugy jarni hogy orr alljak mint valami kirekesztett azert mert egyszer leadtam a pairokat.
Egyeni dontes.
Azt el tudod intezni amit irtam.
De azt mindenkeppen ha elmesz kulfoldre.
Vagy nem nem tudom hol vagy.

think different 2013.04.26. 23:16:32

Francia haverom double room-ért fizetett £300-at havonta Temple Fortune-ben és naponta egyszer be kellett vásárolnia a land lady-nek:)

(Értelemszerűen a hölgy fizette...)

telkoe 2013.04.26. 23:49:26

@dirtyfreebird: Szemelyit, utlevelet, lakcimkartyat jogosult vagy kapni amig magyar allampolgar vagy (ezt a szul anyakonyvi kivonat igazolja), tehat meg ha le is adod ki kell adniuk az ujat. Magyar allampolgarkent hazateresi jogod is van, tehat nem kuldhetnek el a hataron ha pl lejart az utleveled.

M. Péter 2013.04.27. 00:11:06

@Jess G: Nem erről van szó, hanem arról, hogy az ember végigmegy a város vagy kerület központján, vagy elmegy egy ipari parkba, és minden helyen érdeklődik. Így olyan helyeket is fog találni, amelyek nem hírdetnek az interneten. Neked nem tetszik, de másnak már bejött.

M. Péter 2013.04.27. 00:20:09

@Saman: Azt szeretném megérteni, hogy milyen helyzetre alkalmazod a játékelméletet, mi annak a kifizetési mátrixa, mik a Nash-egyensúlyok, és ezek mit jelentenek a gyakorlatban? És az a táblázat az x-ekkel és y-okkal mi akar lenni?

2013.04.27. 00:44:23

@váj mí: Igen, az ilyenek zavarnak, meg Tildy-ekhez hasonloan mi is hetente tobbszor mosunk. Engem pl. olyan dolgok is zavarnak hogy idegenek latjak a kimosott fehernemumet :)

2013.04.27. 00:50:18

@Jess G: Pontosan ilyen landlord volt, de megtanultam a lecket, soha tobbet. Foleg a vizhasznalat volt a maniaja, ne toltsuk tele a kadat, ne fozzunk sokat, ne mosogassunk sokat stb. Az volt az egy szerencse hogy nem kert kauciot (ismerosnek az ismerose volt). A vegen ugy jottem el, hogy osszepakoltam, odarendeltem egy nagydarab ferfiismerosomet a haz ele kocsival, es bejelentes nelkul kikoltoztem (lakber ki volt fizetve de nem adtam nekik felmondasi idot; nem volt kedvem veluk targyalni).

spangola 2013.04.27. 00:54:47

@dirtyfreebird:

"kicsi gesztenye, hétvégén felmegyünk a hegyekbe"

dirtyke, te olyan egyedieket tudsz írni, az összes kommented egy összefüggéstelen gondolatmotoszka.

gesztenyétől a személyautóig kb. 6 mondaton belül... csak te tudsz így kommentelni. Hol voltál eddig?
Azt hiszem 3 hete vagy itt, ugye? Korod amúgy?

2013.04.27. 00:56:22

@think different: Igen, ilyeneket ki lehet fogni ha szerencses vagy, en pl. nagyon alkalmi delutani gyerekfelugyeletert cserebe laktam olcson egy szep hazban evekig, mielott osszekoltoztunk a baratommal. Vannak olyan ugynoksegek, akik idos emberek hazaba keresnek fiatalokat akik segitenek a hazimunkaban, bevasarlasban, olcso szobaert cserebe. De ezeket a lehetosegeket csak akkor lehet megtalalni / igenybe venni ha mar beilleszkedett valaki, van allasa, tud angolul stb. Nem hiszem hogy ez megoldas lenne valakinek aki ujonnan erkezett es munkat keres.

tucano 2013.04.27. 00:59:54

@Mirjam2: Képzeld pont most pattant meg a magyar szomszéd, csak nem tisztességesen, ahogy te csináltad. Tök szimpi pár, online melóval. Csak nem fizették ki őket 2 hónapig. Kölcsönkértek pár száz eurót a háztulajtól, aki a világ legkedvesebb/legnaivabb embere, ő meg persze adott. Hitegették, hitegették, aztán most hétfőn eltűntek. Ráadásul úgy, hogy otthagytak egy csomó ruhát. Kérdezte tőlem, hogy szerintem mit csináljon? Mondtam, hogy azonnal rendőrség, mert vagy vmi bajuk történt vagy meglopták.
Mit ne mondjak, nagyon ég az arcom, pedig közöm sincs hozzájuk, de mégiscsak magyarok, mint én. Persze nem leszünk egy kalap alatt, de akkor is vérciki szerintem.

2013.04.27. 01:35:24

@tucano: Ez nagyon gaz, nem fizettek lakbert es meg kolcson is kertek a haztulajtol? Barcsak itt Londonban lennenek ilyen tulajok akik penzt adnak kolcson a lakoknak! Mindig tudtam hogy Braziliaba kellett volna koltoznom.

Online melo - remelem nem a Lionbridge-nek dolgoztak? Egy kozeli ismeros nemreg kezdett el nekik dolgozni es figyelmeztetni szeretnem ha nem fizetnek.

P.s.: en nem akartam atverni az akkori haztulajomat, de tenyleg nem birtam tovabb mosogep nelkul es folyton panaszkodtak a vizhasznalat miatt, meg belancoltak az ajtot belulrol ha este 9 utan mentem haza, nem latogathattak a barataim stb. Fiatal voltam, ma maskepp oldanam meg a helyzetet, de akkor a menekules latszott a legjobb megoldasnak.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.04.27. 03:07:17

hetente tobbszor mosni????
hat max ket hetente
persze akinek van 14 boxeralsoja a parjanak 14 bugyija es mindkettojuknek osszesen legalabb 28 poloja es zoknija es par farmerja es 2 garnitura agynemuje annak eleg kethetente
akinek 3 bugyija van londonban az kenytelen ez nem vitas
mosogatni mosogatunk max ketszer hetente nem mosunk

hetente tobbszor mosni???
eszem megall
mosonok vagytok?
meg sokgyerekes csaladnal meg is ertem, mert ott gyulik de pl. tilduek ketten vannak, mi a loszart mos 3 naponta?

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.27. 05:55:37

@M. Péter:

Van három sík.

Az alsó a felső és egy egységet alkot a középső 3. Ez utóbbi a 0 összegű játszmák világa. Az alsó a win-win a felső meg a vesztes vesztes.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2013.04.27. 05:59:03

A csirkés cikkben a KSH reálbér kérdés kapcsán vetettem fel, hogy mi van ha a hazai reálbér úgy erősödik, hogy mondjuk a 2 fölső decilis jövedelme exponenciálisan emelkedik, míg az egyszerű emberek jövedelme meg megfeleződött.

Én úgy látom, hogy emiatt váltak élhetetlenné a hazai keretek. nincsenek olyan elérhető fizetések, amelyek élhető életet kínálnának.

orange85 2013.04.27. 06:32:23

@Saman: igen,kell egy kis jelmagyarázat.
tegyük fel hogy nem értek a játékelmélethez.ezeket tehetem fel jogosan, mert nem magyaráztad el a táblázat kapcsán:
1.miért pont 4 változó szerepel (gondolom mert 4 fősre redukáltad,de lehetne akár 800 is, de így egész számokkal dolgozhatsz)
2.X,x,Y,y.mik az értékei az x,y-nak mert csak a X,Y értéke szerepel?elgépelted?vagy tetszőleges?ez sincs feltüntetve.
3.mit akarnak jelenteni a sorok összegei?gondolom ez a lényeg...

DieNanny CH 2013.04.27. 07:02:25

@hagyma:

Én is egyedül vagyok, ma fogok mosni, és szerintem 3 adagot biztos. (Nagyon sötét, világos, fehér 40°) Egy adag persze nem 5, csak kb 1,5 kg, de nem lenne kedvem 2 hétig a szennyest kerülgetni.

ABL CA 2013.04.27. 07:02:30

@dirtyfreebird: nincsen tulajdonom, sot, meg az oroksegemrol is lemondtam mar a gyerekeim javara :)
California

váj mí 2013.04.27. 07:58:26

@Mirjam2: Megértem. Volt egyszer egy lakótársam, aki úgy kéthetente hazavitte a szennyest a szüleihez kimosni. A szülők másik városban laktak, ha nem is túl messze. Én furcsáltam kissé.. Bár azért néha megkért, hogy a nagyobb darabokat -ágynemű meg ilyesmik- vigyem el nekii kimosni. Őt is ezek a dolgok zavarták.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.27. 09:50:58

@hagyma: hetente tobbszor mosni igen, naponta valtom az osszes ruham. De van , amikor hazajovok , es akkor is. Ez legalabb heti 7 bugyi, 7 melltarto, 7 nadrag, 7 top/polo, 7 pulcsi fejenkent.Es akkor meg se torulkozo, se mas nem volt mosva.

Lehet neked hulyen hangzik, de en nem akarom meg egyszer megkapni azt, hogy budos vagyok.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.04.27. 09:54:30

@tildy:): Ja es a poen, hogy nem 3 db van beloluk, nem azert kell mosni, hanem joval tobb. De egyszeruen ez kb 3 adag mosas , hente , minimum.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.04.27. 11:28:56

ismét köszi, hogy ezt ide is "átettétek".

tucano 2013.04.27. 11:49:41

@Mirjam2: ez most éppen Máltán van, Brazíliában simán kicsinálták volna őket, 500 ft-os adósságért akár az egész családot.
Vmi ismerősnek dolgozott a srác már évek óta, eddig semmi baj sem volt, legalábbis ezt mondta.

M. Péter 2013.04.27. 18:33:18

@Saman: Hát ezt nem értem. x és y mit jelent? Inkább magyarázd meg precíz matematikai nyelven. Egyébként a 0 összegű játékokon kívül nem csak nyer-nyer, meg vesztes-vesztes típusú játékok vannak, hanem sok egyéb is. Oda tartozik az összes olyan játék, amelyben legalább egy lehetséges kimenetelben az egyik játékos nyeresége nem a másik nyereségének a negatívja.

dirtyfreebird (törölt) 2013.04.27. 20:58:42

@ABL CA:
Sunny California?
Nem rossz. Nem rossz.
@spangola:
Ugyan el tudnam mondani hogyan jutottam el A-bol B-be a T-n keresztül de akkor lelepleznem agyam zseniális működését.
Einstein távoli rokon,,,,

BTBTBT 2013.04.28. 21:27:02

@Mirjam2:
"'Mirjam-ot is érdekelheti ez az írás.'
Honnan tudtad? :) "

Most ki akarsz esni a politikai kutató szerepkörödből? :)
Egyébként érdekes cikk néhány nagyon jó meglátással és ordító hiányosságokkal. Akár meg is vitathatnánk veled meg tildy-vel.

BTBTBT 2013.04.28. 21:29:41

@DieNanny:
"A jeggyel nem Mo volt a cél, hanem @váj mi egyik munkahelye, ahol kiereszthette volna a gőzt. "

Bocs, egy komment olvasása kimaradt, és aztán félreértelmeztem az egészet. Sámánnak van felesége, nem?

De ugye a Standstedről olcsóbb a jegy a váj mi által említett három németországi város bármelyikébe, mint a London Cityr-ről?

DieNanny CH 2013.04.29. 20:24:20

@Barátusz:
Angliában és Ném.o-ban nem ismerem ki magam.

A feleségről meg: nem tudom, de szerintem a többiek arra gondoltak, hogy Sámánnak valami más kell...

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása