oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2013. március 16. 06:53,  Egy anya levele fiához 435 komment

2013. március 16. 06:53 Határátkelő

Egy anya levele fiához

Aligha lehet nehezebb dolog annál egy anyának, mint amikor látja messzire költözni a gyermekét. Ennél már csak az lehet a nehezebb, hogy belássa: a gyerek jó döntést hozott, mert új életében kiteljesedhet és olyan lehetőségek nyílnak előtte, amilyenekhez Magyarországon nem jutott hozzá. Ildikó levele következik.

repülőgép_1.jpg

„Több mint hét éve átrepülted az óceánt, hogy megkapd a helyed a nagyvilágban. A sorsod az, hogy még nem tudtál haza térni szülőföldedre, objektív és szubjektív okok miatt. Apáddal együtt aggódtunk ottléted miatt, de megadatott az a lehetőség, hogy elrepüljünk mi tehozzád, és megtapasztaljuk az ottani életed.

Megváltoztál fiam, nagyon megváltoztál. Itthon tele voltál feszültséggel, hiába sikerült versenyvizsgával a szülővárosodban maradni úszóedzőként. Száraz edzéseket kellett tartanod a gyermekeknek. És amikor kihallgatásra mentél a polgármester úrhoz, ő megmagyarázta miért nincs víz a medencében a városi uszodánkban.

A havi tanári kereseted arra volt elég, hogy kifizesd a mesterképzésedet, mert mi arra tanítottunk, hogy mindig képezd magad, ha jó szakember akarsz lenni. Itthon éltél velünk, és kezdő tanáremberként még a közös költségbe meg a kosztpénzbe se tudtál beszállni.

Milyen jó, hogy mi szülők ezt megértettük és melléd álltunk. Akkor is, amikor eldöntötted, hogy elmész VILÁGGÁ. Mi rábólintottunk. Elmész egy-két évre, kicsit összeszeded magad, hogy itthon ne legyenek anyagi gondjaid, nyelvet tanulj, megismerj más kultúrát, mentalitást, talán az itthoninál egészségesebbet, és aztán hazatérj teli tarsollyal.

Nem tértél haza, és már tudom, miért nem. Nem tértél haza, mert OTT, a tengeren túl megbecsülnek. Van víz az úszómedencében, és van lehetőséged, hogy továbbképezd magad és szakmát váltsál. Megtanultál TIR-kocsit vezetni, és ez nagy tudomány ott, ahol jól megfizetik.

Neked erre volt szükséged, hogy a magad ura legyél. Azóta már találkoztunk, láttam, mekkora felelősséggel végzed a munkádat. A sofőr fogalma átalakult gondolataimban, és hálát adok az Úristennek, hogy szereted, amit csinálsz.

Kiegyensúlyozott, derűs ember lettél, magabiztos, és most te tanítasz meg bennünket, hogyan fogadjunk el más mentalitást, ahol vannak törvények, amelyeket betartanak, vannak segítőkész, jóindulatú embertársak, akik tolnak, és nem lefele rúgnak, ha szeretnél valami kreatív dolgot megvalósítani. Minden kapu megnyílik előtted, gördülékeny életed van.

Édesanya létemre, sajnos itt, ahol megszültelek, nem tudom ezt biztosítani. Tehetetlenül szemlélem, hogyan szállnak el fiataljaink, és szomorúság önti el lelkem, hogy egy fecske nem csinál nyarat, inkább elszáll.

Mit vétettünk, mi, anyák?

Ne vedd zokon, de a mi generációnk valamit nagyon elrontott, hogy nektek más földjén kell boldogulnotok. Bocsáss meg nekem, fiam!"

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr815137231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyi9 2013.03.16. 07:16:51

Eleg tragikomikus iras. Vannak benne valosag elemek, de ahogy mindent az olvaso szajaba rag, olyan mintha idiotaknak irt propaganda-szoveg lenne. Persze ez csak az en maganvelemenyem... :D

NIKI LAURA 2013.03.16. 07:46:44

Micsoda gondok.
Ehez képest eltörpül,hogy második nap alszanak az M1-en.

Chamroe 2013.03.16. 08:09:01

@NIKI LAURA: Ha tényleg csak az indult volna el ebben az időben, akinek halaszthatatlanul fontos dolga volt, akkor a töredéküknek sem kellett volna ott éjszakázni... Persze mindenki megindult, mintha muszáj lett volna, holott napokkal előre bemondták, hogy nagyon rossz idő várható, csak az menjen, akinek tényleg életbevágó.

cristallo 2013.03.16. 08:15:17

@Chamroe: ezt nyilván azért tudod, mert ott voltál és mindenkit megkérdeztél, hogy halaszthatatlan dolga van-e, ugye?

Chamroe 2013.03.16. 08:22:49

@cristallo: Csak a férjem kollégái közül több mint 5 indult el a szülőkhöz az ünnepi rántotthusiért, és az én ismerőseim közül is jó páran.
A halaszthatatlan az nálam azt jelenti, hogy ha valaki például orvosi ellátásra szorul, szülni megy, vagy valami nagy gáz történt a családon belül.
Ezért mondjuk én elindulnék otthonról, minden más esetben kinéznék az ablakon, lekönyvelném, hogy ma sem megyek sehová, és szépen ellennék a kölykökkel otthon.

cristallo 2013.03.16. 08:34:05

Igen, ha ott laksz és ki tudsz nézni az ablakon. Viszont tök mindegy, mert a rengeteg kamion teljesen elállta az utat és ami a legszomorúbb, hogy még tegnap reggel 5-kor is felengedték az autósokat a pályára, holott már régen le kellett volna zárni, amíg sikerül szabaddá tenni, nem pedig még jó sok autót ráküldeni. A hozzá nem értés és tehetetlenség újabb ékes példája volt ez az egész. És azt gondolom, hogy teljesen mindegy, hogy hány autós volt ott, akkor is csak reggel hatra tudták megnyitni az m1-es pályát.

Chamroe 2013.03.16. 08:39:40

@cristallo: Igen, ezt mi sem értettük a férjemmel. Abban a pillanatban kellett volna lezárni az utat, és visszafordítani a forgalmat, amint látják, hogy nem boldogulnak az utak takarításával. Eléggé későn reagáltak.
Félre ne érts, én nagyon sajnálom azokat, akik így jártak, és jól esett látni, hogy mennyi civil fogott össze a mentő személyzettel, hogy mindenkit épségben kijuttassanak.

cristallo 2013.03.16. 08:47:29

Teljesen igazad van, a civil összefogás nélkül nem tudom mi lett volna. Nekem rokonom ült tegnap reggel 5 óra óta a sorban, külföldről ment hazafelé, gyakorlatilag a több mint 24 óra alatt egyetlen hivatalos intézkedő szervet nem látott és ami a legfelháborítóbb az az, hogy a kormány által leadott önfényező közleményeknek közük nem volt a valósághoz, az egész csak parasztvakítás volt ismét, hogy mennyire urai a helyzetnek. Teljesen mindegy, hogy az ok amiért az ember elhagyja az országot az az, hogy nincs víz a medencében, vagy mert vész esetén tehetetlenek a hatóságok, ezek azok a dolgok, amik meghatározzák a mindennapjainkat, az életminőséget.

pamut 2013.03.16. 08:55:52

@NIKI LAURA: Letudtad a napi beszólás-igényedet?

pamut 2013.03.16. 09:03:52

@Chamroe: Ez sajnos nem igaz, én figyeltem a híreket: "napokkal előre bemondták". Ami azt illeti ilyen súlyosnak már csak az utolsó pillanatban jelezték, előtte csak annyi volt hogy visszatér pár napra a tél, ami ebben az országban kevés embert ijeszt meg, télen is szoktak a népek közlekedni.
Másrészt pl. ismerősöm egy heti római útja után repült haza és ült be a Pesten parkoló kocsijába és indult haza. Rómában nem a magyar híreket nézte, hanem a kint élő lányával és unokájával foglalkozott, neki elég nagy dolog ha élőben láthatja őket. A telefonja meg nem okos, azaz fogalma sem volt róla hogy milyen a helyzet, márciusban nem szokott az ilyenhez. Másik akiről tudok az meg egy szakmunkásember, akit lefoglaltak a hosszú hétvégére egy komoly és pénzes melóra, nem volt mese menni kellett, egyébként is, meg a pénz miatt is.

Nem tudod te kik és miért és milyen infók birtokában indultak el, ne ítélkezz te olyan könnyen.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.16. 09:06:55

ez a stílus már a múltkor se jött be
ez meg még annál is rosszabb
sőt, borzalmas.
modoros

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.16. 09:09:42

@Chamroe:
1. több ismerősöm van, aki tájékozódott indulás előtt, kurvára nem lehetett erre számítani a figyelmeztetések alapján sem
2. egy AUTÓPÁLYÁN eszedbe sem jutna, hogy nem takarítanak hajnal óta. mindig az az első, ami tiszta.
3. eszedbe sem jutna, hogy egy szál rendőr nincs ott, aki elirányítaná a forgalmat, amikor amúgy egy sima balesetnél, már hihetetlen szervezetten terelnek

Chamroe 2013.03.16. 09:10:05

@pamut: Oké :) Eggyezzünk meg abban, hogy Te tudsz mondani példát erre, én meg az ellenkezőjére.
Azért azt kizárnám, hogy az utakon csak az országon áthaladó kamionosok, külföldről hazaérkező emberek lettek volna.
Bőven volt ott olyan is, aki otthon a melegben is maradhatott volna.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.16. 09:10:59

Röhejes írás, de ma nincs sajnos időm megírni rá a választ, pedig ez az ökörség hasonszőrű válaszra vár...

DieNanny CH 2013.03.16. 09:14:05

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:
Pont most akartam írni, hogy vajon te mikor írod rá a választ...
Már csak az a kérdés, válaszolni a fiú fog, vagy a polgármester...???
:-)

Off:
Firefoxban nem lehet hozzászólni! Csak nálam?

cristallo 2013.03.16. 09:15:03

A legszebb az volt, amikor Pintér azt mondta, hogy elégedetlen az emberek fegyelmezettségével.... Erre már nem is nagyon lehet mit mondani.

Chamroe 2013.03.16. 09:16:42

@DieNanny: Nekem firefox van és működik a komment.

Kövérmadár [swe] · http://fettfagel.blogspot.se/ 2013.03.16. 09:21:49

Ha nincs uj cikk, akkor miert kell ilyeneket generalni? Emelne a szinvonalat, ha ma pihenonapot tartottunk volna ;)

mommmmo 2013.03.16. 09:32:09

@cristallo: tenyleg azt mondta???
Azt hiszem tobb magyar mediat kellene neznem, hogy igazan elvezhessem orszagunk egzotikumat.

pamut 2013.03.16. 09:39:33

@Chamroe: Hm, szóval "bőven volt". Forrás? Statisztika? Vagy csak a forrás a hasadra ütés? Megmondom én kinek kellett volna észnél lenni: annak, akiknek ez a dolga, akiket ezért fizetünk. Nem akkor sms-t küldeni, hogy nyugi maradj a kocsidban, hanem 24, de legalább 12 órával előtte, hogy el se indulj. És akkor az se ül kocsiba, akinek nincs internetes telefonja, és fogalma sincs milyen a helyzet. Meg mondjuk le lehetett volna zárni az utakat, na? A botrányban kiderült, hogy pont ez a kormány hatalmazta fel önmagát még 2011-ben az útlezárásra, pont az ilyen helyzetekre.
Ha nincs a civil összefogás, még nagyobb baj lehetett volna. Most olvastam, 2012-ben: "a közel ezer főállású polgári védelmisből mintegy 900-at kirúgtak." Hm, lehet hogy most jól jöttek volna...

Meg ez is a Lánglovagok.hu-tól:
"Helyszíni beszámoló az M1-esről: az OKF-ről lement egy busz egy rakat katasztrófavédővel. Kb. egy használható ember volt közülük. A katasztrófavédelem csak okoskodott néhányszor a helyszínen, és az egész mentésre a teljes fejetlenség a jellemző. Az önkéntes tűzoltóknak volt köszönhető, hogy tudták vágni a szalagkorlátokat. A TEK jelenléte pedig csak PR volt. Az, hogy egyáltalán volt valami mentés, a tűzoltóknak és a polgárőröknek volt köszönhető."

cristallo 2013.03.16. 09:40:05

@mommmmo: tényleg! A miniszterelnök meg tegnap este 10 körül azt nyilatkozta - idézem -: "az utolsó embert is kihoztuk az utolsó hóakadály mögül is, tehát nincs olyan magyar ma este, aki ne kapna enni, inni és ne lenne biztonságban." Ehhez képest reggel hatkor még be volt állva az M1-es, éhes, szomjas, fázó, fáradt emberekkel...
Jól fogalmaztál, egzotikus az országunk:)

goAus 2013.03.16. 09:54:53

Én rendszerint csak dicsérem az írásokat, ezt nem lehet.:)
Na megyek is, mert megtetszett a szomszéd új bmw-je, beleülök már úgysincs benzinem.:)))

Chamroe 2013.03.16. 09:56:22

@pamut: "Hm, szóval "bőven volt". Forrás? Statisztika?"
Neked az ellenkezőjére? :)
De jó oké, legyen Neked igazad.
Mindenkinek megvolt az oka rá, hogy ott legyen.

A hozzászólásod többi részével maximálisan egyetértek, a problémát nem így kellett volna kezelni.

Tökfőzelék (törölt) 2013.03.16. 10:06:22

Már megint itt járt MODOR TIBI.

mommmmo 2013.03.16. 10:07:15

Azert a tegnapi helyzet is mutatja, mennyire nem igaz, hogy ilyen meg olyan sz@r emberek a magyarok.
Csak az allamunk sz@r, de az nagyon. Persze annal fusztralobb, hogy a sok ertekes embert igy ledegradaljak a hivatalos vezetoik.

BTW; nyugaton probalna meg egy vezeto a sajat feleloseget a nepre haritani, na kabe addig lenne vezeto ilyen szanalmas szoveggel.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2013.03.16. 10:07:52

Hát ezt a levéltípust levél a

- fönökömnek
- kutyámnak
- volt kocsmai haveroknak

már egyszer szétszedte a határátkelő törzspublikuma. Kár erőltetni. Életszerűtlen, giccses.

pamut 2013.03.16. 10:15:34

@Chamroe: Nekem nincs statisztikám, én ezért nem is írtam arányokat. De írtad hogy bőven, gondoltam van mire alapoznod...
Egyébként ez egy tízmilliós ország. Ha jól tudom valami 3 millió autó van ebben az országban. Hosszú hétvége van, ami ebben az országban népvándorlást szokott jelenteni. Szóval az a pár ezer autós aki elakadt, az szerintem nagyon kevés az ország méreteihez képest.
Sokan jöhettek külföldről, vagy épp mentek melózni. És azt se kéne elfelejteni, hogy nem mindenki néz tévét meg netet, vagy mert nem érdekli, vagy mert nincs rá ideje akár napokig, velem is volt már így. Vagy épp csak emiljét csekkolja, mert az fontos neki. Sok-sok egyedi eset lehet. Tízmillióból pár ezer fő miközben a Dunántúl felső fele lényegében beállt, ez szerintem nagyon kicsi szám.

interpreter 2013.03.16. 10:19:14

NIKI LAURA benyögése már az elején megváltoztatta a blog tartalmát,már senkit sem érdekel az eredeti tartalom.
Csak tud valamit ez a csaj!:)

mommmmo 2013.03.16. 10:23:02

@interpreter: legalabb van mirol beszelnunk. Amugy Niki egy no?
Nem akarok szexista lenni de tipikusan a ferfiak szoktak annyira rasszistak lenni mint o.

tanato 2013.03.16. 10:33:11

@mommmmo: Én is így gondolom,bár kettő db. női néven írogat,Laura meg Nikoletta,Valószínű hogy élt Dél-Afrikában öt évet,de hogy most hol élhet?Lehet hogy itthon?

2013.03.16. 10:34:31

@Babette_: Ez Magyarország, mit vársz? :)

morsels (törölt) 2013.03.16. 10:34:44

@pamut: Vilagos, voltak olyanok, akiknek dolguk volt, meg ugye a sok kamion... de most olvastam egy olvasoi levelet az index folapjan, abbol idezek:
"Nyilvánvaló volt, hogy sok autó fog útnak indulni, mert a hosszú hétvége az utolsó igazi síelős lehetőség"

Ertelemszeruen ez sem reprezentativ minta, nade az is teny, hogy magyar semmibe veszi a figyelmeztetest, aztan kesobb meg komolyan allitja is, hogy nem is volt figyelmeztetes :-)

A masik meg persze tenyleg az, hogy a matricat le tudjak olvasni az auto szelvedojerol, ami 150 km-es sebesseggel robog, azt viszont nem veszik eszre, hogy dugo alakult ki es talan nem kene tobb autot felengedni az autopalyara.

Az osszes tobbi mar olyan, amit utolag konnyu 'tanacsolni'. Hogy elobb kellett volna kivezenyelni a hadsereg osszes, vagyis 5 tankjat, hogy egy ilyen szituacioban az informacio a legfontosabb, amit egy sms-sel oldott meg a belugyminiszter, meg hogy az osztrakoknak van homarojuk is, hal istennek, csak ok is el voltak foglalva :-)

tanato 2013.03.16. 10:37:24

@morsels: A posztra:Lehet hogy igaz,lehet hogy kamu,de igazán nincs mit hozzáfűzni,A néni egyik szeme sír,hogy elment a gyerek messzire,a másik szeme meg örül hogy a fiú azért jó helyre került és jól érzi magát ott ahol van.Gyakorlatilag a több-százezer magyar kivándorló fiatal anyukája írhatta volna.

morsels (törölt) 2013.03.16. 10:40:27

@morsels: Ja, az olvasoi levelbol vett idezetbol az tetszett igazan, mintha azt venne rossz neven a hoba dugult, hogy hat nyilvanvaloan az utolso sielosi lehetoseg, egy igazi allamferfi megallitja a hovihart a sipalyaig. Mert az rendben van, hogy a meterologiai intezet mar regota jelezte, hogy maradjak otthon, nadehat erre nem szamitottam, aztan milyen balfaszsag, hogy nem csak egy orat neztem a fuvet noni, vagyis a hav hordast nezni, hanem sokkal tobbet.

:-)

morsels (törölt) 2013.03.16. 10:43:38

@tanato: Nekem hatasvadasz.

Ne erts felre, nem azt mondom, hogy ilyen nem lehet, de az ilyesmi rajuk tartozik.
Egy anya mar attol fraszt kap, hogy eloszor a fia harom utcaval odebb koltozik a feszekbol, aztan hogy milyen novel jon ossze... igy belegondolva allandoan csak aggodnak.
Talan egy 'Anya aggodasai' blog lenne helyenvalo, nem pedig az osszes blogot teleaggodni :-)

morsels (törölt) 2013.03.16. 10:45:29

@tanato: Anyosom ezen orul-sir mar tobb, mint 20 eve.
Talan jobban meg tudtam volna irni ezt a levelet, ha akarnam :-)

VHB 2013.03.16. 11:00:40

Nos ha a kolléga nem medencéket szállít, akkor távolabb került a víztől, mint otthon valaha is volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.16. 11:02:49

oh banyek:)
viccnek is gyenge

VíziLó 2013.03.16. 11:02:57

Ne haragudjatok, de ez az "poszt" még szombat reggelre is gagyi. Megyek is inkább teázni egyet.

tanato 2013.03.16. 11:03:49

@morsels: Ez is biztos,egy fiús anya ha a fia összejön egy lánnyal azonnal féltékeny lesz,mintha nem is a fia hanem a szerelmi partnere lenne.Meg az elköltözés is igaz,ha másik településre költözik akkor is úgy érzi mintha a szerelmi partnere hagyná faképnél.Ez az anya fiú kapcsolat tényleg érdekes ,szinte irracionális nagyon sokszor.Egyszer nem is olyan régen egy híres színésznőnktől/most nem ugrik be melyik volt az/ kérdezte a riporter,mennyire szereti a gyermekeit.Azt mondta a lányomat nagyon imádom,a kisfiamba meg szerelmes vagyok.

2013.03.16. 11:12:29

Akkor ma nem lesz poszt? Inkabb elolvasom a tegnapit.

pamut 2013.03.16. 11:17:10

Na akkor egy pár szót a poszthoz is... Igen, könnyű támadni, igen, patetikus, igen, lerí róla hogy nem gyakorlott tollforgató írta.
Ezzel együtt szerintem simán feltételezhető, hogy a mesterkéltre sikerült sorok mögött igazi őszinte érzések vannak. Csak egy kis jóindulat kéne semmi több. Nem pedig zsigerből gagyizni.
Tudjátok, nem mindenki olyan kurva jó fej mint ti.. :)

spangola 2013.03.16. 11:17:47

@DieNanny:

Nálam már régóta Explorerben sem lehet hozzászólni a kommentekhez, úgyhogy én egy ideje már Google Chrome-mal jövök fel ide.

spangola 2013.03.16. 11:22:11

@mommmmo:

Én azt hiszem nő, bár úgy ír, mint egy paraszt férfi.

De én sosem tudom, ki nő, ki férfi.

Amúgy ma azon gondolkodtam, hogy tök jó lenne, ha a nők nickjei mondjuk lilák, a férfiaké meg szürkék lennének, a melegek lehetnének rózsaszínűek.

Nekem legalábbis nem mindegy, hogy ugyanazt a mondatot egy férfi vagy egy nő írja, mert teljesen más megvilágításba helyezi a dolgokat.

spangola 2013.03.16. 11:25:05

@tanato:

Niki Laura két poszttal ezelőtt azt írta, hogy egy alföldi tanyán várja a tavaszt!

Már elég öreg lehet, mert elég sok helyen élt elég sokáig.

Biztos visszajött nyugdíjaskodni.

spangola 2013.03.16. 11:37:15

@tanato:

Na, én vagyok az a nő, aki tudna arról mesélni, hogy milyen egy egészségtelen anya-fiú kapcsolat, ez pedig felturbózva egy egészségtelen apa-fiú kapcsolattal is.

Anyósomék a házassági évfordulójukra is 3 ágyas szobát béreltek Miskolctapolcán, és vitték a férjem (akkor még nem volt a férjem, csak a barátom) gyertyatartónak, aki akkor kb. 28 éves volt. Majdnem lehidaltam. Sőt, igazsgágszerint lehidaltam rendesen.

Nem csak anyósom, de apósom is a végletekig féltékeny volt rám, mindent, de mindent megtettek, hogy a férjem, az akkori barátom, elhagyjon, hazudoztak, álhíreket terjesztettek, álmunkákkal tartották tőlem távol, amikor csak tudták, a férjem háta mögött megfenyegettek, hogy tűnjek el az életükből, költözzek el minimum 50 km-rel odébb, szóval volt ott minden, egy dél-amerikai szappanopera szinte összes eleme be volt vetve ellenem.

Nagyon szerelmes voltam, és Kos vagyok, mondtam, hogy egyhez értek, a harchoz. És harcoltam.

És én nyertem! Teljesen magamra szoktattam a férjem, kb. 1 évembe került, rengeteget sírtam, de úgy lett, ahogy az egészséges, én állok az első helyen, törvényesen is én vagyok a legközelebbi hozzátartozója, és vallásilag is, nem pedig a szülők.

Az Utálom az anyósom fórum lelkes olvasója voltam egy időben egyébként.

A férjemet pedig, mikor még a vőlegényem volt, elhoztam anyucitól 100 km-re, hehe. Úgyhogy már ha akarna sem tudna belekotnyeleskedni az életünkbe.

Csúnya mondás, de igaz: Az anyós úgy jó, ha porhanyós.

Tisztelet a kivételnek, nekem volt már isteni anyósom és isteni apósom is, akiket nagyon szerettem.

spangola 2013.03.16. 11:42:47

A poszthoz:

Volt pedagógusként teljesen átérzem a szárazon való úszástanítás problémáját, sőt, tragédiáját.

Röhej, ami ma itt megy.

Örülök, hogy elment innen, s bár nem úszást tanít, de azt írja a mama, hogy szereti a fia amit csinál. Ez a lényeg, szereti a szakmáját, és megbecsülik.
Tök mindegy milyen a stílus, a lényege az, amiért én is szeretnék kimenni, hogy a fia megváltozott, nyugodt, kiegyensúlyozott lett. Ezért akarok én is kimenni a férjemmel, hogy ilyenek legyünk.

Nekem is több szakmám van, mindegyiket szeretem.

Ma például egész éjjel tanítottam álmomban. Pedig már évek óta nem tanítok.

zopilote 2013.03.16. 11:45:34

2011. maj.1. Hovihar E - Amerikaban. Kanadaban Regina utan le volt zarva a Transz Cana-
da. Delre mentem a 83 - as uton. Nem volt lezarva. A 90 - esig kellett lemennem, hogy
kelet fele fordulhassak. A kepek Bismarck elott keszultek:
indafoto.hu/zopilote/north_dakota_2011_maj_1
Erdekes, a marc 15.- i hoviharnal nem lattam egy motoros szant sem. Egy interjuban
buszkelkedett a belugyminiszter, hogy a rendorok kilometereket gyalogoltak a ho -
ban, hogy ellenorizzek az elakadt jarmuvek utasait. Nincs egy kibacott motorosszan-
juk az Autopalya igazgatosagoknak ilyen esetekre? Komolyan kerdem.

Mrs. Clayton 2013.03.16. 11:47:07

baszki, az kemény, kamionsofőr úszóedző, meg a TIR kamion az operencián meg egy kicsit még azon is túl
nincs vki akinek rokona napnál fűtő, v eszkimóknak árul hűtőt, megírhatná a rokon iránt táplált érzéseit...

morsels (törölt) 2013.03.16. 11:47:45

@pamut: A kerdes meg akkor is fennmarad, hogy kit erdekel az, hogy anyad mennyire hianyol teged?

Tudod, nem az a hir, hogy a kutya megharapta a postast, hanem a postas megharapta a kutyat.
Namost ebbol adodoan ha elszaporodik a postasok altal megharapott kutyak szama, akkor idovel az sem lesz hir.

morsels (törölt) 2013.03.16. 11:49:24

@tanato: Az anyosokkal mindig baj van, legyen barmelyik oldalrol.
:-))

morsels (törölt) 2013.03.16. 11:51:58

@spangola: Csak a nevet nem vetted fel.
:-)

(egyebkent meg ha ez egy post lett volna, akkor nem a tegnapi vihar lenne a kozponti tema, az biztos :-)))

zopilote 2013.03.16. 11:59:09

A poszthoz:
" Van víz az úszómedencében, és van lehetőséged, hogy továbbképezd magad és
szakmát váltsál. Megtanultál TIR-kocsit vezetni, és ez nagy tudomány ott, ahol jól
megfizetik."
Uszo mesteredzobol kamionsofor. Tovabbkepezte magat a nagy tudomanyra:)
Ez am a feljodes:) Nem nezem le a soforkodest, egy jol fizeto szakma. De ember-
tipus kell hozza. Magyarorszagon felneznek egy kamionsoforre, az USA - ban
hmm:) Nem irigyelem oket, az biztos. Egy szakma a sok kozul. De nem tudomany

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:01:05

@zopilote: Azert Magyarorszagon ilyen hoviharok (plane marciusban) nem altalanosak.

Najo, en is oreg vagyok mar, emlekszem meteres havakra gyerekkorombol, meg hogy az iskola udvaron korcsolyaztunk... de fiatal koromtol kezdve a telek nagyon enyhek voltak.

A fiam nem is tudott szankozni, vagy hoembert epiteni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.16. 12:01:45

@zopilote: tobb, mint szakma
eletmod
amugy nem hiszem, hogy otthon is felneznenek egy kamiosoforre

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.16. 12:02:39

perze ha fent ul a gepesen, akkor igen

NIKI LAURA 2013.03.16. 12:02:51

@spangola: Na pontosan EZ a rasszizmus,mikor attól teszed függővé véleményedet,hogy milyen nemű írja.

Hogy kártékonyaknak hiszem a Dél-Afrikai feketéket?..nem a szomszédtól hallottam,de nem is a Wikin olvastam róla...velük éltem.

Hogy utálom a cigányokat?..10-évesen,mikor leszálltam a buszról iskolából jövet folyton kiraboltak.
Volt itthoni telephelyünkre folyamatosan betörtek,elvittek minden vasat,fémet.
Kanadában láttam,hogy szedik ki a csekkeket a postaládából,és ugyanazt csinálták mint a miskolci avason.Loptak,csalnak,bűnöztek ott is.

A közel keleten-csak turistaként-láttam,hogy minden szarrá vált,ahová arab betette a lábát,ha nem lenne olaj a picsájuk alatt,rég éhen haltak volna.

Üssetek!

spangola 2013.03.16. 12:03:17

@morsels:

Rátapintottál a lényegre. A 3. ok, hogy nem vettem fel a férjem nevét, az volt, hogy nem akartam az apja nevét viselni, aki érthetetlen okból annyira gyűlölt, hogy rákos szenvedései végén nem megkérte, hanem megparancsolta a fiának, hogy hagyjon el, .és maradjon az öreganyjával. Nem is akarták, hogy megnősüljön, hogy gyerekei legyenek, sőt semmilyen kapcsolatot nem akartak a fiúknak, csak azt, hogy ott legyen velük, és mindent házi- és egyéb munkát elvégezzen.

Mikor a férjem sírva fakadt és mondta, hogy nem hagy el, akkor meg ott az ágyban fekve kitagadta az apja a családból!!!!!!!!!!!!!!

A férjem sírva jött hozzám, nem tudtam vele kommunikálni, szegénnyel.

Persze, mikor látták, hogy ez a halálos betegen fekszem és kitagadom a fiam taktika sem válik be, akkor visszaszívták a kitagadást.

Taxomükke (UK) 2013.03.16. 12:06:22

@NIKI LAURA: "...második nap alszanak az M1-en. "
A TIR-esek...

spangola 2013.03.16. 12:07:59

@NIKI LAURA:

Neked az a rasszizmus, hogy nekem jobb tudni, hogy egy bizonyos mondatot férfi vagy nő írt.

Tegnap is volt egy mondat a megerőszakolásról, amire azt hittem nő írta, erre kiderült férfi.

Ha te nő vagy, amit kétlek, akkor tudnod kéne, hogy ha egy bizonyos mondatot egy nő ír le, akkor arra mondjuk reagálok, de egy férfi, akkor csak mondjuk legyintek egyet, és kész. Férfiak ugyanígy fordítva.

Ez nem rasszizmus.

Én alapvetően nem vagyok rasszista beállítottságú, de tudom magamról, hogy bizonyos szitukban azzá váltam, ahogy teltek az évek.

Amíg nincs viszont rossz tapasztalatom folyamatosan színesbőrűekkel, addig nem fogok róluk negatív véleményt írni.

Én nem utálom a melegeket sőt, de...
Néha látok olyan ellenszeves buzit, szándékosan írok buzit, hogy felmegy az agyvizem. Meleg és buzi közt is van különbség.

zopilote 2013.03.16. 12:08:07

@morsels: az USA - ban es Kanadaban sem mindennapos egy hovihar majus 1-en! De nem am! Kulonosen a Prerin.

tableno 2013.03.16. 12:09:56

@NIKI LAURA: nézd, szerintem 90%-a kamu annak, amit magadról összeírkálsz...

Taxomükke (UK) 2013.03.16. 12:10:06

@cristallo: Hátbazmeg az orbánnak (sic) én évek óta már azt sem hiszem el, amit kérdez... Van még, aki hisz neki, ráadásul ezen a blogon???

2013.03.16. 12:11:28

@tanato: Niki ennek a blognak a legegyedibb kommenteloje.
Elt par evet Kanadaban, SA-ban es Mo-n. Most eppen az Alfoldon van es tul jol ismeri a magyar hireket, tehat szerintem tenyel ott van.

Repulessel foglalkozik, ami mas hozzaszolasaibol (nem a HA-n) is kiderul. 3 allampolgarsaga van, szinten volt valamelyik hozzaszolasaban. Tippem az allampolgarsagairol: kanadai, magyar, ex-jugo. Az utobbira a stilusa miatt gondolom.

zopilote 2013.03.16. 12:11:56

@NIKI LAURA:
" Kanadában láttam,hogy szedik ki a csekkeket a postaládából "
Vancouverben a 90 -es evek elejen kinai bandak voltak erre specializava:)
A ciganyok csak eltanultak toluk:) A rezveztekeket pedig indianok " gyujtik "
Ok a magyar ciganyoktol tanultak:)

spangola 2013.03.16. 12:13:11

@Taxomükke:

Most nem azért, de orbánka mennyit hízott, mióta nyertek? Az ország fele éhen hal, ennek meg van pofája hízni.

El van hízva a jóléttől. Mindig ideges leszek, mikor látom a zsíros fejét a tévében.

Gyurcsány legalább nem idegesített fel azzal, hogy még meg is hízott, végig tartotta a súlyát, pedig azt is utáltam.

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:13:53

@spangola: Most nem azert, de tobb magaslabda van itt, tiszta karacsony 'feeling' a hoval, meg mindennel egyutt :-)

De a tortenet jo egy popsztnak is, legfeljebb nem ennek a blognak a profilja.
Hogyan szabadit ki egy feminista egy anyam katonajat, avagy a ferfiak idomitasa :-).

Persze lehet egy masik megkozelites is, de csak hulyeskedek :-)

mommmmo 2013.03.16. 12:15:11

@NIKI LAURA:
Ebbol a hozzaszolasoddal is alatamasztod azt a tegnap is megfogalmazott velemenyt, hogy te ki se tetted a labad Mucsarol, es onnan frocsogsz, ugyanolyan korlatolt szinten ahogy egy mucsai paraszt tenne.

Ha pl jartal volna az obolallamokban, akkor tudnad, ugy vannak menedzselve, hogy a legtobb europai orszag megirigyelhetne. Sok europait ismertem kint, es mind tisztelte es elismerte a sejkeket, mert lehetett.

Es meg sorolhatnank a baromsagaidat, amibol latszik, hogy gozod sincs, de minek.

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:16:04

@zopilote: Marcius 14 volt, nem majus 1.

Es azert mifelenk 26 centi ho nem szokatlan marciusban. Affenebe :-)

2013.03.16. 12:16:12

@Taxomükke: mikor meg eljottem Mo-rol, ez az Orban gyerek fiatal volt es demokrata. Hogy megvaltozott.
Kulon poen, hogy a kozelunkben volt az Orbanhegy, gyakorlatilag egy kopesre.

zopilote 2013.03.16. 12:16:21

Ismertem magyar sracot, itt tanulta ki a SAIT - en a repulogep szerelo szakmat.
Nem kapott munkat, atment Europaba es a Swissairnel sikerult elhelyezkednie,
rokoni osszekottetessel. Ra par honapra tonkrement a ceg. Ilyenkor arra gon-
dolok, hogy o ir Niki Laura neven. :)

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:17:21

@charlieharper: Lehet valakinek harom allampolgarsaga?

Dragonlady (Bp, Hun) 2013.03.16. 12:17:55

@DieNanny:hetek óta nem tudok firefoxszal bejelentkezni és ezért kommentet írni. csak chrome-mal.

zopilote 2013.03.16. 12:18:18

@hagyma:
" amugy nem hiszem, hogy otthon is felneznenek egy kamiosoforre "
Pedig elhiheted. Kerdezz meg egy otthon elot.

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:19:18

@NIKI LAURA: Csekket postaladabol. Es mit csinaltak veluk?

2013.03.16. 12:19:46

@zopilote: nem biztos, hogy az US of A-ben TIR-kedik a fohos. Lehet, hogy Mexikoban vagy Braziliaban. De meg Oz is lehet, akkor meg ha a parton lakik naponta uszhat az oceanban :) Ott csak a bush fire-tol felhet, nem a hovihartol.

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:20:36

@charlieharper: En is igy voltam.
A rendszervaltas idejen nekem o volt szimpatikus, aztan belole is az lett, ami ellen harcolt. Carrier forradalmar :-)

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:23:43

@morsels: career.. karrier....
(elnezest)

2013.03.16. 12:24:27

@morsels: igen, lehet 3 allampolgarsag.
Csekk-postaladas kombot en is ismerem. Engem is riogattak vele T.O.-ban, hogy csinaljak, bar akkor nem tudtam, hogy kik. Mivel mi kivul laktunk, csak dolgozni jartam be, igy ez nem erintett.
Csekket cash in, aztan lelepnek a penzzel. Hat, ezt.
Europaban messze nincs annyi csekk a forgalomban, mint USA/Kanadaban a mindennapi eletben.

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:28:38

@charlieharper: Azt hittem, hogy a ket allampolgarsag a maximum.

Elhiszem az ijesztgetest, csak nem ertem, hogy mit kezdenek a csekkel? Az nevre van kiallitva... raadasul regebben a szamlakat fizettek igy. Tehat a telefont, aramot, vizet, ilyesmit. Mit kezd valaki egy olyan csekkel, ami mondjuk NY varosanak van kiallitva?

zopilote 2013.03.16. 12:28:41

@charlieharper:
Ausztraliaban kemeny lehet a kamionkodas.
Remlik egy poszt, amiben irt valaki arrol, hogy kiment az USA -ba, uszo edzo volt otthon. Azert gondoltam, a mostani posztolo az edesanyja.

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:32:32

@charlieharper: Europa banki rendszere mas, ezt en is tapasztaltam. A csekket egyaltalan nem hasznaltak, mig Eszak-Amerikaban az volt az elterjedt... sot, mai napig hasznalt, bar mar legtobbszor mint fennmaradt lehetoseg, vagy vannak specialis esetek.

Az jutott eszembe, amikor a magyar posta japan level szortirozo gepet vett, aztan eloszor a bal felso sarokba kellett ragasztani a belyeget, aztan a jobb felso sarokba (vagy valami ilyesmi), nincs atmenet :-)

2013.03.16. 12:32:58

@NIKI LAURA: Fontos temakat feszegetsz, amikrol beszelni kell, de nem ezen a blogon es nem igy.
Amikrol beszelsz SA-val kapcsolatban, azok csak tunetek Del-Afrikaban, az okait viszont meg kell erteni.

Kozel-Keleten mely orszagokat ertesz?

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:34:09

@zopilote: Definiald a 'kemeny' jelzot.
Mitol kemenyebb az ausztral kamionkodas, mint az europai, vagy amerikai? :-)

zopilote 2013.03.16. 12:34:23

@morsels:
A munkanelkulit, a szocialis segelyt csekken kuldik ki, boritekban. Altalaban a ho meghatarozott napjan jon, renszeresen. Olyankor indulnak a bandak:) Azt hogy mikent es hol valtjak be keszpenzre, nem tudom. Ja, itt a csekk a keszpenz helyett van, mas az ertelme, mint otthon, Nem befizetes, hanem kifizetes.

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:35:22

@charlieharper: Olvasd el a tegnapi blogot, a commentekkel. Onnan jon a DA cucc.

tanato 2013.03.16. 12:36:05

@spangola: Na,egy alföldi tanyán?Akkor lehet hogy személyesen is ismerem?Én is az alföldi tanyavilág közepén lakom,igaz egy kisvárosban.

zopilote 2013.03.16. 12:36:31

@morsels:
a marhaszallito kamionokra gondoltam Ausztralia eseteben. Megallas nelkul ezer kilometerek, sivatagon at, es nincs aszfalt. Az a kemeny benne. De lehet, hogy tevedtem.

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:37:56

@zopilote: Magyarorszagon gyakorlatilag nincs csekk hasznalat.

Nade a segely is nevre szol. Ha mondjuk te beviszel egy csekket a bankba, ami az en nevemre szol (valoszinuleg a sajat bankodba, ahol tudjak a neved), ott szerinted mit csinalnak?

Ne erts felre, nem azt mondom, hogy ilyen nem lehet, csak nem ertem, hogy hogyan mukodik. Addig meg inkabb ilyen urban legend kategoriaba sorolom.

2013.03.16. 12:38:21

@zopilote: azokat hivjak ugy, hogy road trains, igaz?

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:39:40

@zopilote: Nem kotozkodni akarok veled, csak kerdeztem :-)
Hogy az ausztral miert kemeny?
Hat ha tobb ezer kilometer aszfalt nelkul ugy, hogy marhakat szallitanak, akkor az tenyleg kemeny.

Mondjuk kisse hihetetlen is, de kemeny :-)

2013.03.16. 12:39:42

@morsels: a tegnapinal csak a posztot olvastam. a kommenteket nem voltam hajlando. A felesegem del-afriakai es nagyon felhuztam volna magam a kommenteken.
Tudom, hogy van per ember ezen a blogon, aki ott vagy arrafele el/elt; interpreter, Niki.

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:42:45

@charlieharper: A road train aszfaltos uton megy. Meg hat azert a marhakat meg a sivatagban is meg kell itatni, szoval biztos kemeny a dolog, de eros tulzas szerintem.

spangola 2013.03.16. 12:45:00

@morsels:

Te férfi vagy, ha jól emlékszem, meg az autóról is gondolom.

A fura, hogy igazából tényleg anyám és apám asszony katonája volt, de az én katonám nem lett. Nem is bírom a papucsokat.

Nagyon konok, állandóan veszekszünk, mert ha nem akar valamit, akkor évekig kell, hogy hajtsam, mire beleegyezik. Ilyen volt a felköltözés is Budapestre, 2 évig tartott, mire belement, de azzal is fenyegetett, ha még egyszer szóba hozom, szakít velem. Akkor kb. 2 hónapig nem említettem a témát, majd újrakezdtem.

Dettó ez van a kitelepüléssel is. Már töményen nyomom neki kb. másfél vagy 2 éve.
Szóval nem papucsot akartam, csak azt, hogy egészséges férfi legyen, akinek a felesége az első.

svájci sapka (ch) · http://svajcisapka.blogspot.ch/ 2013.03.16. 12:45:49

Ez az írás volt már, nem?
Vagy valami hasonlóra emlékszem...
Hááát...
Az indíttatást nem értem.
No, mindegy.

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:46:54

@zopilote: Szoval tenyleg ne erts felre.
Tudom en is, hogy Ausztraliaban vannak sivatagok, sokszor tobb ezer kilometeren at..

Azt is elhiszem, hogy ut vezet a sivatagon keresztul, ahol mondjuk sokaig nincs semmi, csak a sivatag.
De azt nem hiszem, hogy Ausztraliaban a sivatagi homokon keresztul kuldik a marhakat egy kamionban.
Egyszeruen azert, mert nem hulyek. Vagy kurvara draga a marhahus. Mert ha a sofornek ilyen kemeny, akkor szerinted mennyi marha eli tul az utat?

Szoval szerintem valaki kicsit tulzott, amitol persze meg nem vonom ketsegbe azt, hogy kemeny a munkaja.

mommmmo 2013.03.16. 12:47:01

@charlieharper: hat ez az, milyen orszagokat ismer a kozel keletrol?
2 fajta orszag van nagyvonalakban a kozel keleten, az egyik ahol zurzavar van, azoknal altalaban nincs szamottevo olaj, vagy ha van, akkor sem huzta ki oket a sz@rbok (las Libia)
Es amelyek jol vannak menedzselve, pl az obol allamok, na ott van olaj is, de azert nem becsulnem le a menedzsmentet, mert sorolhatnank az olajgazdag orszagokat a foldon, ahol hatalmas a zurzavar.
Szoval az, hogy arab beteszi a labat minden rohad szet csak az menti meg oket hogy olaj van a segguk alatt, eleve egy tok ertelmetlen mondas, gyakorlatilag egyetlen orszagra sem vonatkozhat.

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:48:10

@spangola: Szoval olyat akartal, aki ugy nez ki mint egy ferfi, de azt csinalja, amit te mondasz neki :-)

(tenyleg csak viccelek... nagyreszt... es igen, ferfi vagyok)

zopilote 2013.03.16. 12:51:14

OFF: 5: 37 reggel van itt, csorgott az ebresztom. Mennem kell melozni:( Szombaton.
Megkertek tegnap, hogy volna e kedvem ma bemenni. Kedvem az nincs, de beme-
gyek. 8 honapja nem dolgoztam, kell mar egy kis penzbevetel, majdnem lenullaztam
magam. Penteken lesz az elso fizetes, rendbe is jovok. A kovetkezobol mar le tudok
menni 1 hetre Mexikoba:) (ha engednek) Azert Magyarorszagon egy egyszeru melos-
nak nem lehet ilyen hamar talpraallni. Ez a jo itt Kanadaban peldaul. De ez sem volt
igy mindig, ide is kell ismeretseg, tapasztalat.

2013.03.16. 12:52:02

@morsels: csak van automata itato egy road trainben, ha a marhakat abban kuldik a sivatagon keresztul. Nem vagyok a tema szakertoje!

interpreter 2013.03.16. 12:52:52

@mommmmo: No,azért ez nem így van.

Ahol olaj van,ott MINDEN van.
Ahol nincs olaj,ott SEMMI sincs,és nem is lesz.

zopilote 2013.03.16. 12:53:38

@morsels:
regen lattam egy filmet ezzel kapcsolatban, csak azert emlitettem. gyorsan kell menni, hogy az allatok tuleljek.

DieNanny CH 2013.03.16. 12:54:06

@pamut:
Én is kaptam sms-t, 14:48-kor...

2013.03.16. 12:54:13

@interpreter: akkor Nigeriat hova sorolod?Ok, nem Kozel-Kelet, de ha mar olajos temanal vagyunk.

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:55:38

@charlieharper: Szerinted mennyi viz kell egy marhanak? Es mennyi marha van egy kamionban, ami mar a vizet is viszi?

Occams's razor... ne bonyolitsuk tul :-)

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:57:04

@zopilote: Ok, legyen 1200 km. Milyen gyorsan tudsz menni a sivatagban, aszfaltos ut nelkul?
Mert azt irtad, hogy aszfalt sincs. Tiszta dakar rally, csak meg marhakat is viszel.

Szerintem volt aszfaltos ut :-).

morsels (törölt) 2013.03.16. 12:58:00

@zopilote: Errol az a vicc jutott eszembe, hogy a sivatagban a legkondi az, amikor a teve gyorsan uget :-)

zopilote 2013.03.16. 12:58:34

@charlieharper: igen, ugy emlekszem, road trains a neve, kb 3-4 utanfuto van akasztva a vontato moge. regen volt, amikor lattam azt a filmet, jo 20 eve

DieNanny CH 2013.03.16. 13:01:05

@spangola:
Én explorerben csupán a felső, kontinensekből lenyíló országokat nem tudom megnyitni. Ja, meg nem jelenik meg a szűrés gomb. Azért tértem át Ff-ra... Úgyhogy most Ff-n kikeresem amit olvasni akarok, IE-be bemásolom, ha hozzászólni is akarok...

zopilote 2013.03.16. 13:02:24

@morsels:
nem urban legend, sokat cikkeztek errol a csekklopasi hullamrol az ujsagok annak idejen. a bevaltast penzre en sem ertem, bar vannak kocsmak, ahol bevaltanak csekkeket keszpenzre igazolvany nelkul.

DieNanny CH 2013.03.16. 13:03:03

@spangola:
Jé, akkor én hasonlót választottam... :-) Sötétkékes-lila... Gondolod, minden meleg szereti a rózsaszínt?

morsels (törölt) 2013.03.16. 13:03:20

@zopilote: Az ice road truckers musort lattad?
Na, az kemeny :-)

zopilote 2013.03.16. 13:04:44

@DieNanny: Internet Explorer 10 -et hasznalok, semmi problema. regebben en is cask Firefox-al tudtam kommentelni

morsels (törölt) 2013.03.16. 13:05:24

@zopilote: En elhiszem, mindent elhiszek.
Csak nem ertem, hogy hogyan csinaltak belole penzt. Ami nem jelenti azt, hogy nem lehet, merthat en ilyen buta vagyok... ettol fuggetlenul a csekken penz kuldes a mai napig elfogadott, szoval olyan nagy problemat nem okozhatott a bandak tevekenysege.

De akkor ezt lezartuk, nem tudjuk, hogy hogyan lehet penzt csinalni egy postaladabol kiszedett csekkel. Csak azt, hogy lehet :-)

mommmmo 2013.03.16. 13:05:29

@interpreter: ezt mibol gondolod? Libiaban is volt olaj, es megis sz@rban van. Pedig ott meg tulnepesedes sincs.

Az obol allamokban is kialakulhatott volna hasonlo helyzet konnyen, mindenki mondja hogy huuu, olaj, de azert ugy, hogy egyik oldalrol ott Iran, masik oldalon Szaud Arabia, gyumolcsozo uzleti kapcsolatokat fenntartani a nyugattal ugy, hogy a sajat nep is jol jarjon, plusz atvezetni oket 500 evnyi tarsadalmi valtozason 50 ev alatt, es kozben meg langokban sem alljon az orszag, szerintem teljesitmeny.
Van jopar hely ahol nem jott ossze, hiaba volt olaj. Azon a kornyeken azert jott ossze minden miniallamnak, mert egymastol vettek at a jo mintat, gyakorlatilag egyforman mukodnek, pici arnyalatnyi kulonbsegekkel. Ott van pl Oman, ahol nincs sok olaj, annyi a GDP-je mint Csehorszagnak, de az is ugyanarra a semara mukodik mint a tobbi obolallam, es ok is rengeteget fejlodtek az utobbi evtizedekben.

Szoval Niki vagy tenyleg Mucsarol ir, de ez kedvezobb ra nezve, mert ha tenyleg kidugta az orrat, es meg azutan is ilyen hulye maradt, hogy csak a dogig ismetelt rasszista sztereotipiakat tudja minden helyrol ismetelgetni,ahol "jart" az meg rosszabb.

zopilote 2013.03.16. 13:05:54

@charlieharper:
es biztosan utbaejtenek 500 km - kent farmokat, ahol tudnak itatni

morsels (törölt) 2013.03.16. 13:10:04

@zopilote: Nadehat meg ut sincs.... erted :-)
Csak ugy mennek a sivatagban, uttalan utakon es hat van egy farm. A sivatagban, ahol vannak marhak es viz.

Tisztara mint egy nagyvarosi kozlekedes :-).

zopilote 2013.03.16. 13:10:14

@morsels:
par reszt lattam, nem nezek TV- t. de volt ismerosom, aki csinalta az iceroadot, Edmontonbol Yelloknifera, o meselt. en is mentem at icebridgen seismic vibratorral (60 tonna) a tel vegen, az utanam jovo beszakadt:( szerencsere csak a gep hatso resze. talan van rola fenykepem is a raktarozo helyemen

morsels (törölt) 2013.03.16. 13:14:54

Na, az kemeny.
Persze specialis, meg nehez is osszehasonlitani, de europaban kamionozni mas kihivasokat jelent. Mint ahogy Ausztraliaban is.
Gondolom en, mert nem kamionoztam sehol.

zopilote 2013.03.16. 13:18:58

@morsels:
azt hiszem, itt a sivatag szot ertjuk felre, mi magyarok. angolban a sivatag tagabb fogalom. mi homoksivatagra gondolunk, pedig lehet ko sivatag is, sot az is sivatag, ahol nincs novenyzet. dolgoztam Nevadaban es Mexikoban olyan helyen, amit sivatagnak hivtak, csodalkoztam is. ( ott lehetett csak igazan gyorsan vezetni, nyilegyenes terepen) :)

lato88 2013.03.16. 13:22:58

"Ne vedd zokon, de a mi generációnk valamit nagyon elrontott, hogy nektek más földjén kell boldogulnotok. Bocsáss meg nekem, fiam!"

Bizony, el. Hagytátok, hogy hitelre zabáltassanak veletek háromhatvanas kenyeret, amikor meg felszabadult a láger, hagytátok, hogy az összes akkori pártot ellepjék a börtönőreitek. És rájuk szavaztatok 90-ben, 94-ben, 98-ban, 2002-ben, 2006-ban, és most, 2010-ben is.

zopilote 2013.03.16. 13:23:18

mentem melozni, tovabbi jo kommenteleseket;)

2013.03.16. 13:26:36

@mommmmo: nekem Libia nem a KK. Libiat mindig Maghrebkent kezeltem, ami ha jol tudom Nyugatot jelent (nem tudok arabul).

2013.03.16. 13:28:11

@morsels: de akkor hogy kerul a marha egyik helyrol a masikra Oz-ban?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.16. 13:33:02

@morsels: en sem ertem
mi is csekken fizetunk szinte mindent
nem is a postaladaban van hanem mellette, es elviszi a posta, de hogy Kolompar Bela mit tud kezdeni a telefontarsasag cimere kiallitott 160 dollaros csekkel?

mommmmo 2013.03.16. 13:34:28

@charlieharper: ez igaz, Libia nem Kozel Kelet, boccs.
De arab zona, es most epp roluk alkottunk sommas velemenyt szoval ide tartozik.

Taxomükke (UK) 2013.03.16. 13:37:36

@charlieharper: "Geopolitikai értelemben a Magreb térséghez Marokkót, Nyugat-Szaharát, Algériát, Tunéziát és a régiót az Arab Kelettől (Masrik) elválasztó, sivatagos Líbiát szokták sorolni. (Néha Mauritániát is, de ezt az utóbbi országot máskor inkább Nyugat-Afrikához sorolják.) A középkorban az Ibériai-félsziget arab államai is a magrebi kultúrkörbe tartoztak. Más megfogalmazásban a Magreb térséghez az Arab Magreb Unió országai tartoznak Nyugat-Szaharával kiegészítve.

Az al-Magrib elnevezés arabul egyúttal Marokkót is jelöli, bár Marokkó hivatalos neve al-Mamlaka al-Magribíja (Nyugati Királyság). Korábban Marokkó neve al-Magrib al-Akszá volt, azaz „Távol-Nyugat”."

morsels (törölt) 2013.03.16. 13:53:14

Azert meg a tegnapi nappal kapcsolatban irnek valamit.

Szoval az emberek segitettek egymasnak. Adtak szallast az elakadoknak, melegedot, vittek etelt, forro teat az autopalyara a kozelben lakok..
Szoval bpetyanak igaza van, az emberek segitenek egymason, ha baj van. Es azt hiszem a tegnapi tortenesek, az apro dolgok joval tobbet szamitanak, mint barmilyen Marcius 15 unnepseg. Mert tegnap pont nem retorika volt, nem partpolitika, nem mutagatas, hibaztatas, magyarazas es felelos kereses az elmult evekre (ami nezoponttol fuggoen hol 4 ev, hogy 8, hol 20, hol 60, hol 300), hanem az emberek egyszeruen segitettek egymasnak.
Hogy pont Marcius 15-en? Lehet, hogy veletlen, de szerintem tobbet jelentett ez, mint barmilyen politikai bullshit.

Szoval szerintem akik Magyarorszagon elnek, nezzek igy. Hibak mindenhol vannak, Magyarorszagon is lesznek. De amig ilyen emberek elnek ott, addig az emberekkel semmi baj.
Az igazi baj akkor kezdodik, amikor a politika beteszi a labat.

morsels (törölt) 2013.03.16. 13:55:56

@charlieharper: Gondolom road trainen viszik oket.
Csak epp nem valami utnelkuli sivatagon keresztul. Ut van, kulonben a road train min kozlekedne?

Najo, nem biztos, hogy aszfaltoztak (bar szerintem ritka, hogy nem), de akkor is van ut. A road train is not an all terrain vehicle.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.16. 13:59:34

@morsels: az alaszkai kamionosok valoban dongetik a jegen rendesen
dehat ott olyan az ido
azt mondjuk nem ertem miert kellenne marhakat szallitani ausztralia egyik felebol a masikba...

morsels (törölt) 2013.03.16. 14:01:52

@hagyma: Hat mert gondolom ott terem a marha, amit aztan mashol is szivesen megennenek.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.16. 14:05:04

@morsels: eddig ugy tudtam a marhat tenyesztik
felenk ez mukodik a keleti es a nyugati parton is, sot kozepen is
de ha megsem, akkor magat a hust viszik nem az elo allatot

spangola 2013.03.16. 14:06:14

@morsels:
ez bonyolult. Nagyon akaratos vagyok, de számomra azok az igazi férfiak, akik látszólag engedékenyek, de még nálam is keményebbek, a papucsokat nem bírom. Viszont legyen kedves, udvarias, tisztelettudó a férfi.

Egy terület van az életben, ahol teljesen alávetem magam a férfinak, és azt szeretem, ha mindenben ő irányít engem. De ez másik téma.

morsels (törölt) 2013.03.16. 14:08:15

@hagyma: Arrol nem beszelve, hogy te sok mindent nem ertesz, mert Ashville, NC-ben elsz, ott meg minden megterem, csak ki kell lepni es kihuzni a foldbol, letepni a farol, kifogni az oceanbol/tobol, esetleg levadaszni a kisse munkasabb eledelt.

Nade nem elhet ott mindenki, kulonben egy honapon belul neked sem lenne mit kihuzni a foldbol egyreszt, masreszt mashol is lehet hasonlokat csinalni, legfeljebb nem olyan Paradicsomi a kornyezet :-)

morsels (törölt) 2013.03.16. 14:11:02

@hagyma: Gondolom a sivatagon keresztul olcsobb az elo allatot szallitani, mint a farmernal kialakitani allamilag regulalt meszarszeket, aztan legkondicionalt truckokban vinni a hust.

De nem tudom. Regebben labon hajtottak a marhakat Texasbol fel San Fransiscoig. Aztan ott valtozott, meg nalatok is, dehat te ha nem is a Paradicsomban elsz, de nagyon kozel hozza.

Mary felveszi az Eva nevet es minden tokeletes. Neked :-)

spangola 2013.03.16. 14:13:40

@zopilote:

Nyugi, tegnap március 15-én egész délelőtt hívott a volt főnököm (eddig 3 munkahelyem volt, márc. 1-től kettőnél felmondtam, és a harmadikból csináltam egy 8 órásat),
hogy S.O.S. helyzet van, a Dunántúlon ragadt a hóban, és senki nincs Budapesten, aki meg tudja csinálni a melót, ami határnapos volt, tegnap volt az utolsó határidő.
Tudni kell, hogy nálam a hétvége és ünnepnap szent dolog, soha nem megyek be, ezt tudják is.

Ha nem megyek be, presztizs- és anyagi veszteség az irodának.
7 ezret kértem óránként, elfogadta, bementem. Úgyhogy én is dolgoztam egy pár órát tegnap.

spangola 2013.03.16. 14:15:22

@DieNanny: Chrome-mal felnyílnak az országok, tudsz szűrni és kommentelni is, én így csinálom.

Az irodában meg van olyan program, amit csak a Chrome-mal tudok végezni, semmi mással nem.

morsels (törölt) 2013.03.16. 14:15:48

@morsels: Ezt ugy ertettem, hogy minden no azt mondja magarol, hogy bonyolult... vagy legalabbis a helyzete az. Es azt is tudom, hogy szeretik, ha azt mondjak nekik, hogy bonyolultak.

A noket ezert nem lehet 'kiismerni'. Mert ha megismered, akkor csak azert is valami mast fog csinalni. Mert o bonyolult. Aztan egy eletet toltenek el magazinokban, meg feminista siteokon, hogy miert nem ertik meg oket a ferfiak.

De biztos ugy van, ahogy irtad, tenyleg csak jeleztem, hogy egy csomo magaslabda, ha kotozkodni akarnek, akkor csak a te rovid hozzaszolasodbol tobb vitat(ertsd kulonbozo temakor) tudnek generalni, mint maxwell a homoszexualisokkal kapcsolatban :-)

spangola 2013.03.16. 14:16:41

@DieNanny:

Azért rózsaszínt írtam, mert úgy tudom, az a melegek egyezményes színe, saját zászlajuk meg a szivárvány színű zászló.

Igen, a te képed jó! De pl. Niki képe abszolút pasis, ilyen képet nő nem választ.

spangola 2013.03.16. 14:17:32

@zopilote:

Már te sem tudod a csak szót leírni? Hagymát utánzod? :)

morsels (törölt) 2013.03.16. 14:17:50

@spangola: Nalatod en meg ugy vagyok vele, hogy ha a cegnek presztizs veszteseg, akkor a cegnek idovel annyi, az en munkam is megszunik; es bemegyek, mert egy kollegat kell kisegiteni.

Az mas, ha a ceg balfasz, akkor kell keresni masik ceget.

spangola 2013.03.16. 14:21:40

@morsels:

oké, generálj:)

Egyébként én nem tartom magam bonyolultnak, csak bizonyos szempontból. Abból a szempontból, hogy látszólag sok bennem az ellentét. Biztos ezekből a látszólagos ellentétekből tudnál vitát generálni, de ha kifejteném, kiderülne, hogy ezek nem is olyan ellentétek, amik kizárják egymást.

És hidd el, bármit mondanál, tudnék rá mit mondani, sokan mondták, hogy ügyvédnek vagy ügyésznek kellett volna mennem, mert mindent meg tudok magyarázni.

morsels (törölt) 2013.03.16. 14:25:16

Vilagos.

Namost ha azt mondom, hogy egyszeru vagy, akkor arra mit mondasz?

spangola 2013.03.16. 14:26:22

@morsels:

Nem balfasz az iroda, a hóval ők sem számoltak.

Nálunk dupla bér jár a hétvégi melóért, de én inkább túlórázom hétköznap hivatalosan elszámolt és bérszámfejtett 50%-os túlórapótlékkal, minthogy bemenjek hétvégén dupla pénzért.

Amúgy most írtam, hogy 3 munkámból csináltam egyet, tehát kettőtől eljöttem.

És a volt munkáltatóm hívott, hogy segítsek, már nem is dolgozom ott, jó, hogy nem megyek be ingyen, főleg nem ünnepnapon. Megmondtam, hogy én 3.500 Ft/óráért vállalok maszekokat, mivel ünnepnap van, ezért duplát kérek, ennyi.

Ingyen nem dolgozom, bár nem vagyok anyagias.
Ha anyagias lennék, nem ragaszkodnék a hétvégékhez annyira.

spangola 2013.03.16. 14:28:27

@morsels:

Semmit. Egyszerű vagyok.
Sőt, nem egyszerű vagyok mint nő, hanem elviselhetetlen, hidd el.
Egy méregzsák, egy sárkány. Ez az igazság. Néha meg lenyugszom, akkor meg macska.

Nagyon rossz a természetem. Sajnos. A férjem is megmondja, meg a volt főnököm is.

nincs1itt 2013.03.16. 14:29:03

@zopilote: Na, ezért utállak, titeket "magyarok", mert anyádat megcsinálod egy guruló húszfilléresért, de a másikat lefikázod. Sötét, irigy és rosszindulatú vagy!! Tudod, mit jelent 18 méter hosszú, 2,45 méter széles és 36-40 tonna! össztömegű járművet vezetni??? Nem, nem tudod... De azért leszólod, mert te a mindent jobban tudás egyetemére jártál, esténként a moslékért...

spangola 2013.03.16. 14:29:30

@Tökfőzelék:

Már évek óta jogi asszisztens vagyok, közjegyző és ügyvédi irodákban.

spangola 2013.03.16. 14:32:35

@morsels:

A rossz természetem azzal kompenzálom, hogy jó háziasszony vagyok, állandóan takarítok, és komolyan nagyon jól főzök.

Mást nem tehetek.

Tökfőzelék (törölt) 2013.03.16. 14:33:51

@spangola: Az jól fizet.
Ne hagyd magad, hogy kihasználjon az aljas főnök!

morsels (törölt) 2013.03.16. 14:39:24

@spangola: :-))
(most tenyleg, vihetnem barmilyen iranyba a beszelgetest, de kozben csak azt bizonyitod, amit korabban irtam... minden no 'bonyolult')

DieNanny CH 2013.03.16. 14:43:05

@morsels:
Pontosan ezek jutottak nekem is eszembe! Csak te jobban megfogalmaztad. Eddig minden márc. 15 a pártokról szólt. A tegnapi végre a magyar emberekről.
És ez a lényeg! Ezt szeretném, ha mindenki megértené! Amikor kritizálunk valamit Mo-ról, akkor csupán a vezetőinket, azt a kb 500 embert kritizáljuk!

(Még az is eszembe jutott, ha nem lett volna ez az időjárás, lettek volna helyette verekedések, nagy szavak meg tüntetések.
Hát emiatt akarok majd egyszer hazamenni. Az emberek miatt!)

morsels (törölt) 2013.03.16. 14:44:47

@Taxomükke: Hat nem akarok a stereotipia csapdajaba esni, de ha tippelnem kene, akkor azt mondanam, hogy kamionos.

Ezert kerdeztem ra. Mert nem szeretek sablonokbol itelkezni :-)

DieNanny CH 2013.03.16. 14:47:00

@spangola:
Hát ezen akkorát röhögtem!!!
:-DDDDDD

spangola 2013.03.16. 14:47:36

@Tökfőzelék:

Az én három munkahelyem közül, ahol 4 főnököm volt, egyik sem volt aljas, mindet imádom.

Ahol nem szerettem a főnökeim, akármilyen jól kerestem, felmondtam.

Csak maszeknál kérek 3.500-at egy órára hétköznap, hétvégén ennek dupláját, de hétvégén nem megyek.
Szoktak hívni más irodák, akik ismernek, az alkalmi munka, az más helyzet. És ez ritka.

Ahol állandó munkám van, tehát állományban vagyok, ott nyilván sokkal kevesebb az órabérem.

morsels (törölt) 2013.03.16. 14:48:04

@hagyma: Ez izgalmas kerdes egy Rejto karaktertol :-)

spangola 2013.03.16. 14:50:34

@morsels:

na, most mi van?

a nők bonyolultak vagy egyszerűek?

A férfiak meg olyan egyszerűek, mint a pofon. Amúgy.

montroyal ( CAN qc) 2013.03.16. 14:52:14

@morsels: nagyon kivancsi vagy.. ellopnad a ciganyok okassagat?DDD

zobod 2013.03.16. 14:52:16

Nyálas, szentimentális bullshit. Arról beszéljen inkább a kedves anyuka, hogy nem sül-e le a bőr a képéről, hogy míg gyermekét ösztönzi a kivándorlásra, a nyugdíját az itthon maradt aktívak fogják állni, az ő gyermeke pedig nem? Mert hogy szegényke kicsi fia frusztrált volt, mert nem volt a medencében víz...

morsels (törölt) 2013.03.16. 14:53:45

@spangola: Igen, mi egyszeruek vagyunk.
Ti meg csak addig, amig az nektek ugy jo, utana rogton bonyolultak lesztek.

Persze szerintem csak azert, mert belegabalyodtok sajat magatokba, ami kivulrol nezve nem bonyolult, de nektek biztos az. Ami viszont tenyleg erdekes az az, hogy aztan az osszegubancolodott 'ize' mar mindenki hibaja. Sot, ha hol csinaljatok, akkor mar barkie, csak a tieteke nem :-)

DieNanny CH 2013.03.16. 14:56:30

@spangola:
Hogy fennakadtál a 'cask'-on... Vissza kellett keresnem, mert nekem fel sem tűnt.
Ja, és most átváltottam Chrome-ra, majd kipróbálom az IE10-et is.

morsels (törölt) 2013.03.16. 14:57:19

@montroyal: En urban legendnek tartom... nem ertem, hogy mit kezd azzal a csekkel, amit peldaul neked kuldenek. Ha ilyen egyszeru lenne ezt csinalni, mar regen nem hasznalnak a csekket errefele.

Persze ezzel nem azt mondom, hogy a ciganyok nem lehetnek talalekonyabbak mas nepekkel osszehasonlitva, csak ezt a tortenetet nehezen hiszem el.
Pedig en barmit elhiszek. Tenyleg.

DieNanny CH 2013.03.16. 14:59:20

@zobod:
Ha a fia munkanélküli, az ő segélyét is az itthon dolgozók fizetik. Vagyis inkább örülj, hogy nem kell eltartanod még egy ingyenélőt.

montroyal ( CAN qc) 2013.03.16. 15:00:26

@spangola: alávetem magam a férfinak,
van rola kep hol nezhetjuk meg?

DieNanny CH 2013.03.16. 15:03:47

@morsels:
Igen, nekem is bonyolult, talán túl tisztességesek vagyunk.
Tehát van egy csekk, rá van írva, hogy John Smith ha ezzel bemegy a bankba, kap érte 300 dollárt.
Cigány kilopja, beviszi a kocsmába, csapos ad érte 250-et (mint itthon a kajajegy)
Viszont most jön az, amit nem értek: csapos hogy sétál be a bankba, milyen mesével, hogy miért van nála mondjuk 10 db más-más névre szóló csekk? Kifizethetnek neki a bankban?

mommmmo 2013.03.16. 15:04:51

@morsels: tenyleg szep gondolat Morsels.
En is mindig ugy gondoltam, hogy nem a magyarokkal baj van, hanem csak azzal nincs demokratikus hagyomany, ezert normalis vezetes sem, es ez utobbi meghatarozza a kozhangulatot. Ebben a spiralban elunk.
Ha valahogy le lehetne selejtezni a jelenlegi allamot, es egy ujat tudnank letrehozni az egyuttmukodes jegyeben, minden jol mukodne egy csapasra.

Sajnos jelenleg allam is van (de bazi nagy), ahogy a pelda mutatja egyuttmukodes is van, mar csak az kellene, hogy az emberek fejeben ossze alljon valahogy ez a ketto.

spangola 2013.03.16. 15:05:35

@montroyal:

Te állandóan képeket akarsz tőlem.

Te valami képfetisiszta vagy?

Birca, megmondanád mint a téma szakértője, hogy van-e ilyen, illetve, hogy mi a latin neve?

Egyébként van erről is képem, mint a legutóbbiról is, amit kérdeztél.

De ezek szigorúan titkosak.

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:05:57

@montroyal: Idezojel nelkul maskepp olvashato amit irtal.

Szoval kepet akarsz latni a ferfirol, aki ala vetned magad?
Vagy kivancsi vagy spangolara, hogy mire fel ekkora a feminista duzzanata :-)

spangola 2013.03.16. 15:07:40

@morsels:

" Idezojel nelkul maskepp olvashato amit irtal.

Szoval kepet akarsz latni a ferfirol, aki ala vetned magad?
Vagy kivancsi vagy spangolara, hogy mire fel ekkora a feminista duzzanata :-)"

:D Ezen jót röhögtem.

Miért, én feminista vagyok? Ezt nem tudtam.

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:07:46

@spangola: Ha valaki, akkor birca hatarozottan fetisiszta szakerto :-)
(ezzel nem azt mondtam, hogy birca fetisiszta.. csak elore szolok, nem akarok kesobb ezzel kapcsolatban magyarazkodni)

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:08:28

@spangola: Ahh, csak vicc volt.

De most mar tudod :-)

spangola 2013.03.16. 15:09:39

@morsels:

Jaj, hát tudom, azért őt kérdezem, nem emlékszel a múltkori fetisiszta kommentekre?

Pedig az jó volt!

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:11:54

@mommmmo: En csak arra gondoltam, hogy ez a marcius 15 pont arrol szolt, hogy az emberek, vagy nagybetuvel az Emberek Magyarorszagon sem jobbak, vagy rosszabbak, mint a vilag mas tajain. Masok, igen, mert masok vagyunk.
Nade Marcius 15 elvileg az emberekrol kellene, hogy szoljon. Nem pedig partokrol, propagandarol.

Es ahogy en latom innen messzirol, ez a Marcius 15 az egyik legjobb bizonyiteka az embereknek ott, Magyarorszagon.

Amit nem ertek, hogy ok ezt nem latjak.

River_Of_No_Return 2013.03.16. 15:12:09

@DieNanny:
Akinek a nevére szól a csekk, az a csekk hátulján átírhatja más személy nevére, és akkor a bankban ennek a személynek fizetik ki.

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:12:58

@spangola: En mindenre emlekszem.
Amire nem, azt letagadom.

:-)

montroyal ( CAN qc) 2013.03.16. 15:14:40

@morsels: egy variacio de megkerdezem egy ismerosomtol akivel a bankba voltam mert leallitottak a kartyajat .. kiderult hogy a fia (nevuk egyezik) 2800$ ccekket tett a sajat szamlajara es eladta a krtyajat par szaz $ ert mielott hazatoloncoltak .. tehat nema csel lett bevaltva a palimadar aki fizetett a kartyaert ha beteszed a gepbe a az osszesitod mutatja az osszeget 1-2 napig amig ra nem jonnek bent a bankba es leirjak ezt az osszeget .. de majd pontosan megkerdezem vegul kiderult az ismerosom artatlan mert a szuletesi ev nem egyezett ... mas hir hazatoloncolasnal eppen ezek a csalasok miatt az emigracio leallitja a bank szamlat is ..

spangola 2013.03.16. 15:15:20

@morsels:

amúgy egy feminista nő biztos nem végez annyi házimunkát és nem főz annyit, mint én, mindezt idáig napi 10-14 óra munka után este, éjjel.

Volt, hogy éjjel fél 1-kor vacsoráztunk, akkora főztem meg hétköznap, másnap meg 6.20-kor csörgött az óra.

De ha egy nő, aki sokat dolgozik, az feminista, akkor legyek az.

Nem dolgoznék, ha nem kéne a pénz, lennék én hagyományos ház

spangola 2013.03.16. 15:15:59

@spangola:

lennék én hagyományos háziasszony, ha megtehetnénk anyagilag, azzal is elmegy ám a napi 8 óra simán.

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:17:55

@kalandortexasi: Ez csak reszben igaz...
Vagyis gyakorlatilag nem hasznalhato csekklopasi ugyben.

Mert persze at lehet irni, csak ahhoz is kell bizonyitek (driver licence), hogy a csekk neked szol. A nevnek meg kell egyeznie, meg igy tovabb. Szoval most sem azt mondom, hogy lehetetlen, de hogy nem egyszeru, az biztos. Plane ugy, hogy ertelemszeruen barkinek kiallitott csekket elvileg lehet atiranyitani.

Marpedig ha mondjuk a telefonszamlat fizeted, akkor hogy irod ala a csekk hatuljat?

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:19:25

@montroyal: A nev egyezik, a lakcim egyezik.. a jogositvanyon ugyanaz, amit bizonyiteknak kernek.

Nade egy postaladabol kihalaszott csekk az mas.

DieNanny CH 2013.03.16. 15:19:56

@kalandortexasi:
De ha ellopták tőle, nem fogja átírni.

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:20:21

@spangola: Te vagy almaim feminista asszonya :-)

montroyal ( CAN qc) 2013.03.16. 15:20:24

@spangola: csak bizonyitekot szeretnek annyi mindent ossze irnak itt egyebkent az alavetesi folyamat erdekelne de csak atvitt ertelembe
na jo ha titkos majd elkepzelem...

montroyal ( CAN qc) 2013.03.16. 15:23:14

@morsels: szerintem sem lehetseges meg a sajat csekjeimre is kell neha varnom 3-5 napot mig atutaljak...

mzgldr 2013.03.16. 15:25:29

Szerintem Niki Laura nem kamu. Férfi (Niki Lauda is az) és gondolom pilóta volt, vagy valami hasonló. Én bírom a hozzászólásait, még ha nem is mindenben értek egyet. Sarkosan fogalmaz, de én nem is vagyok kíváncsi a PC mázzal bevont egyenhozzászólásokra.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.16. 15:26:02

@spangola:

Van pornófetisiszta, aki jobban szeret önkielégíteni képek alapján, mint párosan szexelni.

Illetve van a light változat, aki pornó nézése közben akar szexet.

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:26:51

@morsels: Najo, ezt megirom ujra, mert zavaros lett :-)

Szoval persze, aki kapta a csekket, az atirhatja masra, ami egy masik banki tranzakcio.
Viszont ahhoz, hogy ezt megtehesd, ahhoz igazolnod kell, hogy a csekk neked szolt. Amit a legegyszrubb annal a bankfiokal elintezni, ahol rendszeresen intezed a dolgaidat.. ha egy masik bankfiokhoz mesz (ugyanaz a bank), akkor mar kicsit nehezebb, mert ok ugye nem ismernek.

Es itt jon szamomra a bokkeno... hogy a kihalaszott csekkel mit csinalnak, ha valaki mas nevere szol? Mert nem mehetsz be csak ugy egy bankba, hogy te at akarsz iranyitani egy csekket, ahol meg szamlad sincs.
Ha meg van, ott ismernek.

NIKI LAURA 2013.03.16. 15:27:38

@charlieharper: Nem tiltja senki a többes,akár 4-es állampolgárságot.Illetve igen,egyes országok.
Több barátom volt,pl Új Zelandi+Austrál+Német útlevelük is volt.

Én Mo születtem,tehát magyar.
Az egyik szülő Zsidó(lehet ütni érte)igy Alijával Israeli.
Volt párom Zuid Africaans,igy lett DA útlevél is.
Munkám révén PR statusz Kanadában,3 év után lehetne menni állampolgársági vizsgára.de minek?
Bár meggondolandó,mert most már 5 év után megint meg kell/lehet hosszabítani a PR statuszt,de általában addig mindenki kéri a Kanadai útlevelet!

Azt vallom,hogy a papir nem lényeg,a magyar útlevél is tökéletes mindenhol.
Korábban megjegyzést tettem Hagymára,mikor "frankozta"magát folyamatosan hogy amerikai lesz,aztán megértettem,hogy ez tényleg fontos neki,nem is ba....tom azóta.

Nekem az a bajom,hogy bár világpolgárnak tartom magam,mindig másra vágyom.Ha itthon vagyok,akkor külföldre,ha ott,akkor meg ide.

bpetya75 2013.03.16. 15:30:05

@morsels:

A kettővel ezelőtti posztnál köszöntem meg a segítséget, ott is megemlítettem, tényleg így van, ahogy írod. Valóban segítették egymást az emberek, és ez megerősít abban, hogy ez az ország nem egy zombik lakta szemétdomb.

Mondjuk nagyon nagy szükség is volt a segítő szándékra. Jól meg akartam dicsérni asszonypajtást, hogy miért nem maradtak a seggükön Fehérváron, amíg megtisztítják a 7-est, mi szükség volt arra 4 órás kitérőre Pincehely felé. De kiderült, hogy mi szükség volt rá. A város határában felvettek egy embert, aki elindult gyalog haza, mert a felesége és ő is Fehérváron ragadtak, a 8 és 12 éves gyerekeik meg egyedül voltak otthon. Lesz ami lesz alapon nekiindult a 40 km-nek (Sárbogárdon túlig vitték), közben stoppolt. A negyedik autó felvette. Sok hasonló helyzet lehetett még...

nincs1itt 2013.03.16. 15:31:18

@morsels: Miért kéne, hogy kamionos legyek? Elismerem, hogy nem egyszerű akkora járművet vezetni és tisztelem azokat akik csinálják. De a mérnököt, orvost is legalább annyira, mint a lakatost. Az a munkája, hivatása, azt szereti, amit csinál. Miért fájna nekem, ha neki, bárkinek JÓ ÚGY, AHOGY ÉL??? Csak ennyit akartam kifejteni, az örökös fikázóknak, mindent mindig jobban tudóknak. Annak is tudok örülni, ha valakinek JÓ, megtalálta a helyét, boldogságát.

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:34:27

@montroyal: A bank nem kockaztat... mindig megvarja, amig a penz tenyleg odaer :-)

Erre kivetel az, amikor elektronikus atutalas van, vagy rendszeres atutalas, nagyobb cegtol, vagy allami atutalas.

A te esetedben is a varakozasi ido 2-3 tenyezobol tevodik ossze, ami az ido soran rovidult 2-3 napra (ha most kezdenel nullarol, tobb idot kene varnod az atfutasra)
1. Te mennyire megbizhato ugyfel vagy.
2. Milyen a folyoszamla atlaga
3. Ebbol adodoan a betet mennyire ter el a szokasostol.

Ez utobbit ugy ertem, hogy mondjuk rendszeres a 3000 dollaros betet, aztan hirtelen van egy 50,000 dollaros betet, amire mondjuk nem volt pelda az elmult 10 evben, akkor arra azert megvarjak, mig tenylegesen megjon a penz. De az sem tobb at hiszem, mint 2 het.

NIKI LAURA 2013.03.16. 15:34:57

@morsels: Volt itt egy olvtárs,Tom bobb,akinek az oldalán pontosan le van irva a csekklopás-beváltás menete.

agymosott.blog.hu/2010/12/02/hogyan_huzzunk_le_egy_orszagot_harmadik_resz

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:37:04

@NIKI LAURA: Te israeli vagy, aki delafrika miatt lett rasszista?
Nem semmi... de latom, feldolgoztad, szoval minden popec :-)

2013.03.16. 15:38:03

Összefoglalná valaki a hozzászólások tartalmát röviden és tömören valaki? Köszönöm. :)

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:38:25

@NIKI LAURA: Mi az a PR statusz, amire kanadai utlevelet kapsz?

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:40:14

@bpetya75: Na ezek az apro dolgok, amikrol probaltam irni. De az apro dolgokrol a legnehezebb. Es kozben nagyon sokat szamitanak.

spangola 2013.03.16. 15:40:26

@montroyal:

"csak bizonyitekot szeretnek annyi mindent ossze irnak itt egyebkent az alavetesi folyamat erdekelne de csak atvitt ertelembe
na jo ha titkos majd elkepzelem..."

Na, most nem is tudom, hogy lehet ezt átvitt értelemben leírni.

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:42:21

@nincs_itt: Mert ha nem vagy kamionos, akkor nem ertem a felhaborodasodat.

Innentol az marad, hogy valakibe bele akartal akadni, mint egy Fradi drukker majus elsejen barhol. Barkibe, akinek virsli van a kezeben.

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:43:48

@NIKI LAURA: En nem vagyok gyorsolvaso...
Majd holnap, holnaputan valaszolok, jo :-)

spangola 2013.03.16. 15:47:29

@maxval, a gondolkodni próbáló birca:

Köszi, tudtam, hogy tudsz rá választ.

Na, én ezt a két változatot egy férfin belül találtam meg anno. Pornómánia a köbön. Pornószínésznőként csoportosította a gépén a filmeket külön mappákban.

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:47:30

@NIKI LAURA: Ne csigazz... bankkartyat loptak, vagy postaladabol csekket?

Az mondjuk egy mas dolog, hogy persze egy blogon is meg lehet irni az igazat, nade a 'reliable source' kategoriaba nem fer bele, ugye.

montroyal ( CAN qc) 2013.03.16. 15:47:53

@spangola: jo.. ugy is jo lesz ha felulvetesbe kapok kepeket alavetes oldalvetes 69 meg ilyenek..

most mit irjak a post erdektelen.. ok figyelmeztetek MO-on ne ugorjatok fejest a medencebe.. mert olyan erzes lesz mintha befagyott volna..

spangola 2013.03.16. 15:48:39

@morsels:

Az ördög a részletekben rejlik.

spangola 2013.03.16. 15:50:19

@mzgldr:

De akkor miért mondja, hogy nő?

morsels (törölt) 2013.03.16. 15:50:29

@spangola: Abban hat :-)
Epp ezert logikus kovetkeztetesaz, hogy a nok az ordog teremtmenyei :-))

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2013.03.16. 15:50:35

A postaládából kihalászott csekkek királya egy francia férfi volt a 70-es években. Százmilliónyi akkori frankot lopott el, mai pénzben 40-50 millió eurót.

A módszer. Alapított egy reklámügynökséget, Trésor Publicité SA néven (kb. Hirdetés Kincs Kft). Nyitott 4 bankban számlát a cég nevére..

Franciországban - legalábbis akkoriban - az volt a szokás, hogy a cégek és a polgárok az adójukat csekkben fizetik ki. sokan elviszik a levelet, benne a bevallással és a csekkel az adóhovatal legközelebbi kirendeltségéhez és ott bedobják az erre szolháló ládákba.

Nos, a csaló ezeket a postaládákat fosztogatta 1-2 hónapon keresztül. A csekkek mind a francia államkincstár nevére voltak kiállítva, azaz Trésor Public - az emberke hozzáírta, hogy "ité SA", s a saját számlájára helyezte a pénzt. A túl kis és túl nagy összegű csekkeket egyszerűen visszavitte az adóhivatalba, mindig csak pár tízezer értélűeket hamisította csak meg.

Összesen 4-5 ezer csekket helyezett el a saját számláján.

Aztán elment mind a 4 bankfiókba, jelezte, hogy szüksége van a pénz egy részére, mindenhonnak kikérte az egyenlege 85-90 %-át és sosem látta őt azóta senki.

Akkor kezdett kiderülni amikor az adóhivatal ,jelezte 4-5 ezer embernek, hogy nem adta be a bevallását és nem fizette ki az adóját.

Nyomoztak sokáig, de nem találtak az emberről semmi nyomot.

spangola 2013.03.16. 15:50:51

@morsels:

Mi lesz egyre jobb? Világosíts fel!

énis 2013.03.16. 15:52:48

A poszthoz: először is: :-))) másodszor: menj fiam, menj, legyél úszóedző külföldön! Ja, ott sem kellesz a szakmádban, akkor legyél kamionos.
Elárulom, itthon a kamionos is többet keres, mint sok más szaki. :-))) Remélem az ellátásodra azért hazajön a hatalmas külföldi karrierjéből... :-D
Ez vicc b+!

spangola 2013.03.16. 15:53:09

@montroyal:

Ja, te ilyen konkrét (direkt nem írok egyszerűt) értelemben gondolkodsz... Nem pózokról beszéltem.
Pedig átvitt értelemben kérted a választ. Na, most hogy is van ez?

Na, morsels, montroyalon sem lehet kiigazodni.

zopilote 2013.03.16. 15:55:00

@nincs_itt:
Ezt kar volt irnod es ilyen hangnemben:(
Ha ez neked fikazas, akkor tevedsz:
"Uszo mesteredzobol kamionsofor. Tovabbkepezte magat a nagy tudomanyra:)
Ez am a feljodes:) Nem nezem le a soforkodest, egy jol fizeto szakma. De ember-
tipus kell hozza. Magyarorszagon felneznek egy kamionsoforre, az USA - ban
hmm:) Nem irigyelem oket, az biztos. Egy szakma a sok kozul. De nem tudomany "
Vezettem 60 tonnas gepet, terepan, hegyekben, iceroadon. Nem gyerekjatek, tudom. De nem is tudomany.
Az, hogy 20 fillerert dolgozom, tevedes. Nem ismersz, ilyet ne allits :)
Ui.: szerencsere nem tudtam dolgozni, hazajottem, ejszaka elment a futes, nem szaradtak meg a tegnapi falak:)

mzgldr 2013.03.16. 15:55:25

@spangola: szerintem nem mondta, de lehet hogy benéztem.

spangola 2013.03.16. 15:56:14

@mzgldr:

Nekem rémlik, hogy mondta, nem tegnap volt erről szó?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.03.16. 15:57:18

ez valami kamu levél, kamu poszt?!

zopilote 2013.03.16. 16:00:01

Ha a Youtube keresojebe betesszuk, hogy " austral cattle road trains " jon fel
par video, olyan is, ahol nem csak aszfaltozott uton megy a szallitas

spangola 2013.03.16. 16:02:15

@zopilote:

Valamelyik csatornán egy időben volt egy sorozat, ahol olyan kamionosok életét, munkáját mutatták, akik nem úton vezetnek, hanem a befagyott tengeren vezettek km-eken keresztül.

Iszonyat veszélyes volt, rengeteg fizetéssel persze.

christophe 2013.03.16. 16:05:21

@DieNanny: ''A tegnapi végre a magyar emberekről.''
Meg az osztràkokrol,akik nèhàny ora alatt eltakaritottàk az autopàlyàt,csakugy,embersègbol....

morsels (törölt) 2013.03.16. 16:06:15

@spangola: Mondtam, hogy csak vicceltem. Mar a legelejen irtam, hog viccelek.
De kozben egyre inkabb huzod fel magad. Ne tedd.

morsels (törölt) 2013.03.16. 16:07:45

@spangola: az ice road truckers.

Mintha irtam volna mar korabban.

spangola 2013.03.16. 16:08:48

@morsels:

na, ezt benézted, én nem húztam fel magam semmin, egyik hozzászólásomban sem,
hanem csak incselkedtem.

Nem jött át?

Jókat kuncogok itt magamban.

morsels (törölt) 2013.03.16. 16:09:18

@christophe: Azert te is erdekes figura vagy.
DieNanny az en hozzaszolasomra valaszolt, amiben ezt emelte ki.
Viszont a hozzaszolasomban lathatod, hogy irtam az osztrak homarokrol.

Persze ha valami celod van ezzel a megjegyzessel, akkor en kerek elnezest.

zopilote 2013.03.16. 16:11:07

@kalandortexasi:
igy van, en is adtam ismerosok fizetesi csekkjeert keszpenzt hetvegen, amikor nem tudta volna bevaltani. alairta, en meg betettem a bankomba. (van, aki 10 % kezelesi koltseget felszamitott a megszorultnak, az szemetseg szerintem) igaz, rendszert nem csinaltam belole

spangola 2013.03.16. 16:12:52

@morsels:

Amúgy meg közben babfőzeléket főzök füstölt, érlelt sonkával, akkora a sonka, mint egy festmény.

Tegnap veszekedtem, rossz voltam, ezért tegnap este óta csak folyamatosan főzök.

A férfiakat tényleg le lehet venni a finom ételekkel a lábukról, szerencsémre.

spangola 2013.03.16. 16:14:15

@morsels:

Mi hát persze?

Nem veszem én olyan komolyan az életet, ahogy te gondolod!

És nem vagyok sértődékeny! Viszont imádok vitatkozni.

zopilote 2013.03.16. 16:20:04

@énis: pont ezert irtam, hogy otthon a kamionosra felneznek, amit hagyma ketkedve fogadott. itt egy szakma, a sok kozul, raadasul nehez, nem mindenki birja
(kar volt engem cikizned, olvass vissza neha azert)

spangola 2013.03.16. 16:22:38

@zopilote:

Nem értem, miért és ki nézné le a kamionosokat, ráadásul tök jól keresnek.

tanato 2013.03.16. 16:34:38

@spangola: Nagyon tetszik a párbeszédetek Morsels-el.Ugyan inkább egy párkapcsolati blogra való,de azért nagyon jópofa és élvezem.

Diffeomorfizmus 2013.03.16. 16:46:16

@morsels:
Nézd, a kormány megkapta, amit érdemelt : ezt (azt) a népet. A nép meg megkapta a jól megérdemelt kormányát.

Mondjuk például Hollandában is megesik, hogy ( a pár centis ) hó miatt a dedikált pályán, dedikált szerelvényekkel üzemelö ICE elakad a mezön, és ott áll másfél óráig, lekapcsolt világítással ( a Fyra Rotterdam és amszterdam közott ). Meg Koppenhágában is benézték pár hete a sószórók a hóvihart, és nem szórtak alá / takarították el idöben. Tehát a téli káosz más országokban ( ahol csak pár cm esik ) sem ismeretlen : p.l. Hollandiában 2004. feb 26-án ( amikor pár centi hó esett csak le ) kb 800 km-es dugó volt.

Deviszont nem kellene olyanokat nyilatkozgatni, hogy "a kormány elégetlen az emberek fegyelmezetlenségével". Merthogy a "kormánynak" meg nem kellett volna a kamionokat felengedni ( páne nem nyári gumival ), meg elöbb át kellett voolna vágni a szalagkorlátot, a MÁV-nak kellett volna vészforgatókönyv menetrend, etc.

És igen : a hóvihart elöre lehetett látni. az Index 14-én, reggen indította a cikket ( kövesse élöben a hidegfront-betörést), szóval jóelöre ismert volt a dolog. Normális ember csak akkor vezet hóban, ha nagyon muszáj. Nyilván a hosszú 7vége nem tartozik ebbe a kategóriába.

zopilote 2013.03.16. 16:50:09

@NIKI LAURA:
agymosott.blog.hu/2010/12/02/hogyan_huzzunk_le_egy_orszagot_harmadik_resz
Jo cikk, reszben el is magyarazza, hogy lehet lopott csekket keszpenzze tenni.
De: altalanositas. Talakoztam Kanadaban ha nem is becsuletes, de dolgozo ciga-
nyokkal. Es talkoztam 56 -os simlisekkel is, akik meg eletukben nem dolgoztak,
sot a 40 - 30 - 20 eve disszidalt " szintiszta " magyarok kozott is volt nagyon sok
csalo, ugyeskedo, allamot, honfitarsat levevo " dorzsolt " Nem is keves!
Megjegyzem, hogy a kinai, vietnami bandak ipari modszerekkel loptak csekkeket
postaladakbol,az az minden csekkhez csinaltak hamis jogositvany, hivatalos papirt.

mommmmo 2013.03.16. 16:59:11

@tanato:
Mar a cicaruhanal gondoltam, hogy Spangola itt valakit "fel fog szedni". vagyis tobbeket is.

zobod 2013.03.16. 17:03:20

@DieNanny: nem munkanélküli volt, hanem frusztrálta ezt a szegény embert, hogy nincsen a medencében víz. Még a polgihoz is bement, miféle dolog már ez, hogy nincsen a medencében víz. Mert ugye a testnevelés óra feszített víztükrű medence hiányában megtarthatatlan, másfajta testmozgás nem is létezik.

Egyetértek az Anyával, valamit nagyon elrontott...

bpetya75 2013.03.16. 17:05:15

@pamut: @Babette_:

Beszéltünk asszonykámmal, hogy ha eddig nem tudták volna (erősen kétlem), akkor az illetékes elvtársnők, elvtársak, izé hölgyek, urak most pontosan megismerhették az átfúvás szempontjából kritikus szakaszok, szélcsatornák helyét. El lehet kezdeni a hófogó erdősávok újratelepítését, meg a hófogórácsok szélesebb körű kihelyezését. Olcsóbb és hatékonyabb lenne, mint többszáz komolyabb hómaró beszerzése.

bpetya75 2013.03.16. 17:09:08

@Diffeomorfizmus:

Nem a hóban vezetés volt a gáz, hanem a szél. Ahhoz meg egész egyszerűen nem szoktunk hozzá, hogy a széllel foglalkozzunk. Most szépen megtanultuk, hogy hó+szél=eltakaríthatatlan hótorlasz.

Tartok tőle, hogy a hosszabb távú tervezést igénylő, de olcsóbb és hatékonyabb megoldás el fog maradni...

spangola 2013.03.16. 17:16:09

@tanato:

Ó, köszi.

De nem te vagy az új-zélandi, aki állítólag szűr engem?
Csak kérdem.

spangola 2013.03.16. 17:20:52

@mommmmo:

"Mar a cicaruhanal gondoltam, hogy Spangola itt valakit "fel fog szedni". vagyis tobbeket is."

:D

Még csak hagymának sikerült engem így megnevettetni:)

DieNanny CH 2013.03.16. 17:30:17

@christophe:
Ezt nem is tudtam! Nemhiába szerettem ott lenni 11 éven keresztül!

PannonBoy 2013.03.16. 17:30:54

Ebben a posztban semmi konkrétum nincs, bárkire ráilleszthető lenne.

tanato 2013.03.16. 17:33:25

@spangola: Szó sincs róla,én itthon vagyok.

DieNanny CH 2013.03.16. 17:36:27

@zobod:
Nem testnevelés óra, úszóedzés. Tudod: úszás=víz.
Igaz, volt olyan szakközepes osztálytársam, aki műkorcsolyás csapatban volt, de nyáron csak balettoztak, meg tornateremben edzettek. Na de úszóedzés egy tornateremben???

spangola 2013.03.16. 17:40:49

@tanato:

Ja, bocs, én meg eddig direkt nem írtam neked semmit, mert azt hittem, hogy te vagy az a hülye új-zélandi, akivel még régen összevitatkoztam. És még le is szűrt a szemét!

Bocsi.

spangola 2013.03.16. 17:41:56

@bpetya75:

Kösz az infót. Hogy tudjátok ezt így fejben tartani, hogy ki hol van, és kit hogy hívnak?

Kezdetektől olvasom a blogot, majd sokkal később regisztráltam is, de még mindig el vagyok tévedve.

spangola 2013.03.16. 17:42:58

@tanato:

nő vagy vagy férfi? Férfi, nem?

spangola 2013.03.16. 17:46:25

@DieNanny:

Ja! Miről beszél ez a zobod?
Nem azt írta anyuka, hogy tesióra!

Amúgy felhomályosítom zobodkát, hogy a testneveléstanár nem tart úszásoktatást, hanem azt az uszodában úszómester tartja.
Bizonyos városokban benn van a tanrendben az úszás, van, ahol nincs.
Nálunk benne volt.

Hogy lehet úszást tanítani víz nélküli medencében?

Amúgy a szinkronúszók sem csak a vízben edzenek, nekik is van szárazon edzés, méghozzá balett.

spangola 2013.03.16. 17:59:08

@tanato:

te vagy az a srác, aki kiment svájcba tanulni, de nem tetszett neki annyira, és hamar hazajött?

mommmmo 2013.03.16. 17:59:43

@spangola: Orulok, hogy jol szorakozol:)

DieNanny CH 2013.03.16. 18:01:49

@spangola:
Szerintem ő az orvos, aki volt 3 hónapig Fr.o-ban tanulmányi úton.

tanato 2013.03.16. 18:02:27

@spangola: Nem, nem én vagyok,én egy 53 éves kétgyermekes férfi vagyok aki itthon él.

Stacey 2013.03.16. 18:06:04

Tipikus baby boom generációs (Ratkó korszak vagy előtti) felfogás jellemzi a posztírót. A fiataloknak már kinyílt a világ - ezáltal kiderül, hogy a világ kicsi. Nyelvtudással, a komfortzónából való kilépéssel, nyitottsággal és folyamatos tanulni akarással bárki bárhol igazán jól érezheti magát - bár sokan megragadtak az "itt élni halni kell"-nél. Tehát ha jól érzi magát a posztíró gyermeke, örüljön neki. És ne a haza miatt ostorozza magát, hanem inkább legyen büszke arra, hogy egy olyan embert nevelt, aki meg tudja állni a helyét bárhol.
Felhívnám a figyelmet az idézetetre, mely szerint az otthon bármely négy fal, mely körbezárja a megfelelő személyt "Home is any four walls that enclose the right person" (Helen Rowland).

cristallo 2013.03.16. 18:11:37

@Taxomükke: dehogy hiszek az orbánnak, sosem hittem, csak gondoltam csemegének leközlöm legújabb okosságát:)

moTmeN 2013.03.16. 18:24:17

@zopilote: "The largest seismic vibration truck in the world, known as 'TRex', weighs 29 tonnes" / en.wikipedia.org/wiki/Seismic_vibrator /

bpetya75 2013.03.16. 18:27:01

@moTmeN:

Gondolom rakománnyal együtt értette.

christophe 2013.03.16. 18:33:47

@morsels: Azt nem,làttam sorry,csak annyit szerettem volna kiemelni,hogy az osztràkokat nagy koszonet illeti,amièrt a magyar kozutellàto vàllalat feladatàt ,ingyen ,ès hatèkonyan elvègeztèk.

spangola 2013.03.16. 18:50:28

@DieNanny:

Honnan tudtad, hogy ő az?

spangola 2013.03.16. 18:54:01

@christophe:

Ja, most hallottam a híradóban, hogy az osztrákok adtak kölcsön hókotrókat.

Orbán meg hazudozik, hogy tegnapra mindenkit kimentettek, pedig ez nem igaz, most mondták a hírekben az emberek, akik ott ültek a hóban!

Röhej ez az ország.

Muscari 2013.03.16. 18:59:21

@bpetya75: Akkor ezek szerint rendben asszonyka hazaert, ugye?
En is olvastam az indexen meg mashol is sok beszamolot arrol, hogyan segitettek egymasnak az emberek, olyan jo volt ezeket olvasni, remelem, igazak.

Muscari 2013.03.16. 19:00:22

@spangola: Ne viccelj, o sosem hazudik, megmondta.

2013.03.16. 19:01:58

@morsels: a kanadai PR status a permanent resident, 5 evre adjak es utana hosszabbitod, ez a zold kartya kanadai megfeleloje

montroyal ( CAN qc) 2013.03.16. 19:02:44

@DieNanny: Tudod: úszás=víz.

hat uszni?? azt en nagyon jol tudok csak még vizbe nem probaltam..

Muscari 2013.03.16. 19:08:27

@spangola: Tanato a Hataratkelo haziorvosa, nekem mar tobbszor adott tanacsot is, amikor bizonytalan voltam, hogy mit csinaljak, hova forduljak :-)
De te mikor vesztel ossze Pappitoval? Nem is emlekszem, es ez azert is erdekes, mert en ot is jo fejnek tartom, bar neha beszolongat bizonyos embereknek, de hat senki sem tokeletes.

A cicaruha egyebkent nem hozta annyira lazba a ferjemet, mutattam neki kepeket rola. De lehet, hogy megerne egy probat...

spangola 2013.03.16. 19:15:08

@Muscari:

Egy új-zélandival vesztem össze, aki megmondta, hogy onnantól kezdve le is szűr.

Egyik éjjel volt, olyan éjjel 2-3 óra felé. Kb. november.

Muscari 2013.03.16. 19:17:21

@Muscari: Affene, azt hittem, ,az elozo eltunt valahol...

spangola 2013.03.16. 19:20:43

@Muscari:

Hidd el, megér egy próbát, csak a megfelelő fazont kell kiválasztani.

Nem szakad, viszont nyúlik, max. 170 cm-ig jó, és azt hiszem 70 kg-ig. Egyféle méret van csak, próbálni nem lehet.

Féltem, hogy nagy lesz, mert pici vagyok, 158 cm és 47 kg, de jó volt, bár, ha kicsit magasabb lennék, talán még szebben állna.

Én is csak 1 hónapja fedeztem fel, addig még nem is hallottam róla, azt se tudtam, hogy van ilyen.

Igazából fűzőt kerestem, de nem találtam sehol kis méretben (Intimissiben volt tök szép huszonvalahányezerét, de nem volt a méretemben), és a neten folytattam a keresést, így akadtam a cicaruhára.

Ezt viszont csak szexboltban lehet kapni, úgyhogy elmentem, rengeteg változat volt, egyik szebb, mint a másik.

Muscari 2013.03.16. 19:29:20

@spangola: lattam, hogy lehet rendelni is online, 7 ezer forintert. Ez ugyanolyan magas vagyok, mint te, sajnos egy par kiloval tobb, de azert nem veszes. csak nem tudom, hogy allna...

Latszik, milyen erdekfeszito a poszt, hozza kapcsolodo komment alig volt. De tok jo, most olvasom kulonben a tegnapi termest is, engem is felcsigazott az a film a maszaj harcosrol. Regebben oda voltam a fekete pasikert, de aztan megismertem a hofeher ferjemet, ugyhogy mar nem igazan erdekelnek.

DieNanny CH 2013.03.16. 19:39:47

@spangola:
Óvónéniként még ma is emlékszem néhány 13 évvel ezelőtti "gyerekem" jelére és születési dátumára... Ez valahogy így alakult.

spangola 2013.03.16. 19:41:03

@Muscari:

Nincs szexshop a közeledben? Ott jobban szét tudsz nézni.
A boltban 3.500,- Ft-ért voltak az egyszerűbb darabok, a márkás darabok meg 6.250,- Ft körül. Ennél drágább nem nagyon volt, ha jól emlékszem. És még volt a kettő közt is egy árkategória.
Ezek úgy vannak megcsinálva, hogy nem kell vékonynak lenned, akkor is szexi vagy benne. Van olyan, ami olyan, mintha combfixet és fűzőt viselnél, van, ami egyberuha, van, ami egyberuha, de két oldalt deréknál nyitott, van, ami a mellnél is nyitott, és persze mind nyitott intim résznél, a legtöbbje meg fenéknél is.
Én legszívesebben még munkába is hordanám a ruha alatt, csak a harisnyarész látszana.
Amúgy is télen-nyáron ruhában,szoknyában járok.

Ha felveszed, és szexisnek érzed magad benne, a férjednek is tetszeni fog.

Érdekes, mert mást is kérdeztem, és más férje is idegenkedett tőle.

Viszont van egy férfitípus, akiknek ez iszonyatosan bejön.

A maszáj harcos nagyon jól néz ki, a film gyönyörű, nézd meg online.
A női főszereplő nekem nem tetszik, a magyar hangja sem a legjobb.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.16. 19:42:09

"Aligha lehet nehezebb dolog annál egy anyának, mint amikor látja messzire költözni a gyermekét. Ennél már csak az lehet a nehezebb, hogy belássa: a gyerek jó döntést hozott, mert új életében kiteljesedhet és olyan lehetőségek nyílnak előtte, amilyenekhez Magyarországon nem jutott hozzá."

és bocs, de ez meg úgy hülyeség, ahogy van.
szerintem egy anya örül a gyereke boldogságának. tökmindegy, hogy azt a gyerek milyen módon éri el.

Behajtó70 2013.03.16. 19:47:12

7 éve elment és nem keres annyit, hogy 300 dollárt megspóroljon a repülőjegyre...

Értem.

Akkor kamu ez a förmedvény, hogy csak úgy rikít!

De azért annak, aki könnyes szemmel olvasta, ide írom a véleményem, mintha tényleg létezne ilyen tanó, beteg család:

----------------
Kiváló lehet a családi kapcsolat, jó nevelés, minden szülő ilyenre vágyik.

Mindemellett tanár...

Hát tudod mit? Imádkozom Istenhez, nehogy ilyen lelkületű oktató nevelje a gyerekeimet, mert az ilyentől a legfontosabbat sosem lehet megtanulni: a "hogyan legyünk ember" kezdetű dolgot.

Igen, direkt írtam nevelőt. Mert a tanár az más. Attól emberséget, tiszteletet, gerincet lehet tanulni. Azt tisztelni lehet.

Kamionos lett. Tán annak jó. Emberek közé nem menjen, ez a lényeg. Mert aki 7 éve nem kíváncsi a családra, annak nem is való.

Örülök, hogy elment...remélem nem jön vissza soha! És örömmel látom, hogy egyre több ilyen hazátlan lelkületű tahó megy el, végre tisztul az ország, talán van remény újat épiteni az ilyen ballasztok nélkül!

spangola 2013.03.16. 19:51:25

@DieNanny:

Hát, én már nem emlékszem a volt tanítványaim nevére... sem.

Amúgy meg nagyon jó a memóriám, de csak bizonyos területen.

Példa:
Van egy kérdés, ami érdekel.
Ezt a férjemnek felteszem kb. másfél évente. Kíváncsi vagyok, hogy ugyanazt válaszolja-e, vagy mindig mást.
Persze neki nem rémlik, hogy ezt már kérdeztem, és meg is válaszolta.

Persze, hol ezt mondja, hol azt. Szóval következetlenül hazudik.

Mindent tárolok, mint egy számítógép, aztán újra szelíd arccal előhozom a témát. Másnál is. Nem csak nála.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.16. 19:54:31

@bpetya75: rendszeresen járok a Pápa-Sárvár alsóbbrendű és Pápa-Kerta még alsórendűbb utakon, folyamatosan irtják az útszéli fákat, nem értem, miért.
a múltkori hófúvásban mégsem volt gond, még a nehezebb szakaszokon sem, teli volt traktorokkal, hivatalos hótolókkal, hómarókkal, nem haladtunk túl gyorsan, de végig haladtunk, mert a kritikus szakaszokon állandóan oda-vissza ingáztak,
teljesen elégedett voltam.
pl ezért is nem értem, hogy egy pályán ezt miért nem tudták megcsinálni...

spangola 2013.03.16. 19:56:05

@Behajtó70:

Hazátlan lelkű tahó??? Hazátlan lelkű, aki innen elmegy?

Hát, akkor rossz helyre írtál, mert itt mindenki vagy elment, vagy épp elmenni készül. Én is hazátlan lelkű tahó vagyok, de lesz..rom, hogy annak tartasz vagy sem.
Van egy Föld nevű bolygó, miért kéne egy helyben lenni?
Világpolgár fogalomról hallottál már?

Amúgy meg a nicked is mindent elárul.

Mi vagy te végrehajtó, vagy simán verőember behajtó?

Aki jogi területen van, tudja, hogy a végrehajtók kikből tevődnek össze itthon. Maffia az egész. Szó szerint. Tisztelet egy-két kivételnek, akik becsületesek, és talán még véletlen végeztek jogot is, ami nem ártana ebben a szakmában.

Minek írogatsz ide, menjél oszt lájkoljad Orbánt a Facebookon.
Na, cső!

montroyal ( CAN qc) 2013.03.16. 19:59:33

@Babette_: anyam azt mondta hova mesz fiam, mi mindenutt szegenyek leszunk, akkor legalabb a sajat hazankba legyunk szegenyek
kesobb amikor meglatogatott(iskolank idelyere az allam fizetet a gyerek vigyazasra neki ,nekunk ) azt mondta hat fiam itt meg szegenynek is sokkal jobb lenni

spangola 2013.03.16. 19:59:54

@Babette_:

Gyerekek! Én kaptam ma a Belügyminisztériumtól egy sms-t.

Idézem:

"Segítünk! Ne hagyja el a gépjárművét!Ha elfogy az üzemanyaga, üljön át másik gépjárműbe! Belügyminisztérium"

Nincs is autóm. A férjem nevén van, de ő nem kapott sms-t.

morsels (törölt) 2013.03.16. 20:19:44

@mommmmo: spangola annyira egyszeru, hogy mar bonyolult :-)

DieNanny CH 2013.03.16. 20:20:48

@Behajtó70:
"Mert aki 7 éve nem kíváncsi a családra, annak nem is való."

Olvasd el még egyszer. Mert Anyuka ezt is írja:
"de megadatott az a lehetőség, hogy elrepüljünk mi tehozzád, és megtapasztaljuk az ottani életed."

spangola 2013.03.16. 20:24:01

@morsels:
Na, döntsd már el, hogy akkor egyszerű, bonyolult, vagy mindkettő vagyok egyszerre.

Ez már nekem tényleg bonyolult.

DieNanny CH 2013.03.16. 20:24:44

@spangola:
Én ezt márc. 15-én kaptam 14:48-kor. Hozzád csak ma ért el?
Nekem sincs autóm, otthon sem vagyok. Ha a HÁ-t nem olvasnám, nem is tudnék a hóról... Bocs, de tényleg nem olvasok hazai híreket.

ingenium rusticus 2 / reloaded 2013.03.16. 20:31:14

LOL!
Modor Tibiék hekkelik az oldalt! :)

spangola 2013.03.16. 20:31:35

@DieNanny:

Ja, ma kaptam meg.
Te hol élsz most?

tohotom01 2013.03.16. 20:35:03

@zopilote: Mar a multkori hozzaszolasodban is furcsa volt egy ket mondat. Eloszor is hogy lehet osszehasonlitani egy magyar taxist egy amerikai kamionossal ?? Koztudottan otthon egy taxis az egy szitok szo, akik csalnak lopnak, atvagnak. Tudod te egyaltalan milyen kamionozni az USA-ban ?? Mirol beszelsz ember ?? Itt meg a te csoves fajtadat sem nezik le aki 100 evesen tepel meg plaszterel. Ha itt nem nezik le az embert ami koztudott, miert is neznek le a kamionosokat ?? Ja es hogy a magyar kamionosokra felneznek ??? Mar ki ?? Esetleg te ?? Akik leszoritanak az utrol MERT AZ ATLAG MAGYAR EMBER ILYEN. Fogalomzavarban szenvedsz ember.

morsels (törölt) 2013.03.16. 20:39:48

@Behajtó70: A tengeren tulrol nem 300 dollar a repulojegy.

spangola 2013.03.16. 20:47:04

Na, mesélj te kis lélekbúvár!

spangola 2013.03.16. 20:53:05

@morsels:

Már százszor leírtam, Budapesten. Még.

spangola 2013.03.16. 20:53:45

Nekem ma egész nap állandóan leáll ez az oldal.

NIKI LAURA 2013.03.16. 20:53:47

@spangola: Büszke lehet a férjed rád,jó munkásasszonyka lehetsz.
Ezeket a dolgokat családon belül szokás megosztani,te meg itt nyíltan flörtölsz.
Szegény apa dolgozik reggeltől este,anyóca meg netezik a fétis göncökről.(ami jó is lehet,csak nem itt..)

tohotom01 2013.03.16. 20:55:08

@nincs_itt: Most irtam valaszt ennek a verebnek, amint lathato feljebb. Mit akarsz egy sotet paraszttol, aki szaz eve el Canadaban es segedmunkat csinal ?? Ha valakit erdekel en kamionozok, keresetek, kamionos elet, stb, stb. valaszolok amit tudok.

morsels (törölt) 2013.03.16. 21:00:14

@tohotom01: Szerintem felreertettetek ot, dehat ilyeneknek is lenni kell, mint te vagy. Marmint tahonak :-).

spangola 2013.03.16. 21:03:38

@NIKI LAURA:

Neked a cicaruha fétis??
Szerintem meg nem, csak egy szexis ruhadarab. Leírom még egyszer a szót, hogy emészd: SZEX.
Emlékszel még rá onnan az alföldi tanyáról?

Ne legyél már prűd!
Egyértelmű, hogy férfi vagy!

Amúgy meg bocs, de a férjem nem dolgozik reggeltől estig, én dolgozom többet, én dolgozom reggeltől estig.

Illetve eddig éjszakáig, és miatta vettem vissza a tempóból.

És ha flörtölök? Akkor mi van? Az még nem megcsalás.
Nem tett itt még nekem senki ajánlatot, én se senkinek.

Fiatal vagyok, dolgozom, egyszer élünk. 10-20 év múlva nem biztos, hogy lesz esélyem "flörtölni".
Amúgy a férjem nem zavarja, hogy utánam szólnak az utcán, vagy megdicsérnek a kollegáim, és mindig mindent elmesélek neki itthon. Nem féltékeny típus, van ilyen is.

Bár még egyszer: nekem a flört nem itt kezdődik, te fatökű vénkecske.

2013.03.16. 21:08:26

@NIKI LAURA: ok. na, de az aliyaztal es ola chadasha voltal, akkor ugyan kaptal utlevelet izraelbol, de az meg nem a vegleges utlevel. Ahhoz par evig ott is kellett elni. Legalabbis a 90-es evekbeli (90es evek eleje) aliyazok ezt mondtak es mutogattak a narancs utleveluket.

morsels (törölt) 2013.03.16. 21:09:25

Szoval elolvastam a cikket a postaladabol kihalaszott csekkeket illetoen.

Ennyi erovel egy kitoltott csekket is eladhatott volna a hazautazo, nem kellett volna hozza postaladakbol kihalaszni es meg a bankkartyajara sem lett volna szukseg.
Arrol nem is beszelve, hogy mennyi levelet kell kihalaszni, mig talal egy olyat, amiben csekk van? Mi tortenik a tobbi levellel?

Szoval meg mindig nem hiszem el ezt a tortenetet, bar azt elhiszem, hogy szivesen terjesztenek az emberek barmit, mert jol hangzik :-)

zopilote 2013.03.16. 21:11:35

@tohotom01:
Te vagy a masodik, aki felrertelmezi, amit irtam. Hol neztem le a hozzaszolasomban a kamionosokat? Azt irtam, az is egy szakma. Idezd, amit leszolasnak irtam. Azt hogy dolgozom neha, es fizikai munkat is, nem szegyellem:) Sot!! :) Mindenkinek mas az eletfelfogasa. Es igen, Magyarorszagon atlag feletti kamionosnak lenni, otthoniaktol hallottam. En nem nezek le senkit, de nem is nezek fel senkire. Elfogadom meg a hajlektalant is. (esetleg a nagykepu es telhetetlen emberi tulajdonsagot nem ertem) :)
Ui: ok, lehet hogy nem volt 60 tonna a szeizmikus vibrator, amit regen vezettem, de ugy emlitettek, " a 60 tonnas " De ha csak 30 tonna volt, azt sem egyszeru vezetni, uttalan utakon. Megkeresem holnap a kepeimet rola, amikor besullyedt, beszakadt a mocsar alattam pl. Es javitottam kereket is rajta, - 30C fokban terepen (csak az atmeroje 2 m volt, azt levenni nem volt egyszeru)

tohotom01 2013.03.16. 21:13:09

@morsels: Elobb gondolkodj, vagy kivagtak a negyedikbol?? Tahokam, te vagy a masik taplo aki bivalybasznadrol ir ?? Egy elozo cikkben mar mantrazta a kamionosokat, de mi a francnak beszelek egy tahoval ??

2013.03.16. 21:13:45

@morsels: "Standard practice
The deposits were made at Vancity automated bank machines. Vancity told CBC News it is standard practice for Canadian banks and credit unions not to verify or even look at payee names, signatures or endorsements on cheques deposited through ABMs."

www.cbc.ca/news/canada/british-columbia/story/2011/05/02/bc-abmfraud.html

Na, ez igy mar segit? Ez csak egy pelda but you get the gist of it

DieNanny CH 2013.03.16. 21:13:56

@spangola:
Svájcban. És itt csüt. hajnalban volt 2 cm hó, délre elolvadt, tegnap meg ma ragyogott a nap... Igaz, a hegycsúcsok hófehérek innen az ablakomból...

tohotom01 2013.03.16. 21:15:10

@zopilote: Megkeressem azt a hozzaszolasodat, amiben a magyar taxisokra asszocialtad az amerikai kamionosokat ??

zopilote 2013.03.16. 21:17:16

@morsels:
az allami segely csekkeknek (munkanelkuli vagy szocialis) jellegzetes szine van:) egy postaladat kifeszitve berhazban 50 lako kozul 10 biztosan kap valamilyet, kulonosen ha a nyugdij csekkeket is hozzavesszuk. az 10 ezer dollar, 5 perc alatt.

DieNanny CH 2013.03.16. 21:17:42

@zopilote:
Te szegény; én is direkt visszakerestem mindent, mert semmi ilyesmire nem emlékeztem, de gondoltam, talán 2 ember nem tévedheti ugyanazt...
Aztán rájöttem: de igen, tévedheti.

tohotom01 2013.03.16. 21:18:51

@tohotom01: Ja, meg hogy alja munka az, aki kamionozik ??

morsels (törölt) 2013.03.16. 21:20:49

@charlieharper: Azert ez annyiban kulonbozo, hogy a bankoknal felepitesz egyfajta credit ratinget az elso helyen.
Aztan ez a credit union nem igazi bank, viszont elfogadta a chekkeket, mert egy kozosseg neveben tortentek a tranzakciok. Szoval ez nem ugyanaz, mint ha te bemennel az altalalam NY Hydronak irt csekkel egy bankba es probalod kivenni a penzt.

Ennel a credit unionnal sem mukodne, ahhoz mar regota ugyfelnek kene lenni... stb.

morsels (törölt) 2013.03.16. 21:22:25

@tohotom01: Haver, biztos lehetsz benne, hogy rajtad kivul mindenki Bivalybasznadrol ir, nem ert semmihez es raadasul meg van pofaja velemenyt is irni.

Mikor te, mint kamionos vagy az egyetlen jogosult arra, hogy barmirol velemenye legyen.

Igy jo? :-)

macamuca [IHUN] 2013.03.16. 21:22:45

A poszt modoros, szenvelgő. Egy anya írta, aki fullosan tapadt a fiára. Egyetlen sor van, ami lényeges:
"Neked erre volt szükséged, hogy a magad ura legyél."
És tényleg: erre volt szüksége a kicsi fiúnak ahhoz, hogy felnőtt férfi lehessen. És ezt anyuci mellett nem kapta volna meg, függetlenül attól, hogy van-e víz a medencében, mennyit keres, megbecsülik-e, stb.
Elment, önálló lett, megbecsülik, nyugodtan él. Ha anyucinak tényleg fontos lenne a gyereke, pontosabban tényleg az lenne a fontosabb, hogy a gyereknek mi a jó, akkor nem azon rinyálna, hogy nem mellette él a kicsifia, hanem örülne annak, hogy jól és elégedetten él a fia. Igaz, ő nem így tervezte, node ha a fiának így a jó, akkor legyen.
Ez a szöveg színtiszta érzelmi zsarolás.

--------------------------------------------------------------------------

Hó: igen, volt, aki felelőtlenül vágott neki az útnak (nyári gumi esete), a többiek (akár munka miatt, akár hosszú hétvégés program miatt) joggal gondolták azt, hogy ok, lesz hó, meg lesz szél is, node volt ilyen a télen is = miért kellett volna katasztrófára készülni?? Vagy egész télen így kellett volna közlekedni?
Mert a riasztást pénteken reggel adták ki... akkorra már méteres hófalak álltak, járhatatlan utak, elzárt települések, behavazott álló kocsisorok az utakon, és minden egyéb... ekkorra már elfogadták az osztrákok által kínált segítséget. Csütörtökön még nem kellett.... Akkor még az volt a lényeg, hogy ovi Brüsszelben, pintér díjátadón, tömjénzsóti lóháton = mindenki el volt foglalva sokkal fontosabb dóóógokkal. Péntek reggel riasztás, péntek este meg közlemény: minden okés, minden rendben. Én meg nemrég is hallgattam az M1-ről leterelt és a városon áthaladó járgányok zaját. Ma, szombaton. Holott állítólag tegnapra normalizálódott a helyzet. .....

morsels (törölt) 2013.03.16. 21:25:14

@charlieharper: Najo, elolvastam (en nem vagyok gyorsolvaso), igazatok van.

2013.03.16. 21:26:00

@morsels: mi altalaban csak automataba raktunk be csekket, ugyhogy ez nem volt soha gond (persze sajatot).
A cheque clearing ideje egyebkent nem igazan fugg a szemelyes credit score-odtol. Mar nem emlekszem pontosan, hogy E-Amerikaban mitol fugg, de ott, ha pl TD bankos chequet kaptal es a te szamlad is a TD, akkor gyorsabban ment a clearing, mintha a CIBC-nel lett volna a szamlad mert bankon belul egyszerubb a folyamat.
UK-ban gyorsabb az egesz folyamat es mar messze nem hasznalnak annyi chequet, mint E-Amerikaban.

Egyebkent tobbszor hallottam mar, hogy nem nezik a nevet a chequen (nem csak credit union, hanem tobb nagy kanadai bank is) es valoszinuleg ezert tudta hasznalni ezeket mas.

tohotom01 2013.03.16. 21:27:24

@morsels: Ki a tokom kotott bele kibe ?? Nekem volt egy velemenyem valakirol, te meg jossz szantani engem es meg nem is volt igazad........... igy jo ;^) ??

2013.03.16. 21:28:28

@zopilote: hogy miert szalltak ma rad???

2013.03.16. 21:31:03

@morsels: meg valami. A credit score-t, nem a sajat bankodnal epited, persze gyakorlatilag ott, de tenylegesen nem. A credit score-od a penzintezetek altal elerheto informaciod, nem a te bankod tulajdona. Ha tobb bankkartyad kulonbozo bankokban, az mind osszefut egy helyen es beleszamit a credit score-odba. Ha az egyikkel overdraftba mesz a masik hitelkartyan meg lehuztad a limitet, habar kulonbozo bankokban, akkoris lehet latni ezeket kozpontilag.

2013.03.16. 21:31:56

@charlieharper: jujj, de magyartalanra sikerult :(

morsels (törölt) 2013.03.16. 21:33:58

@charlieharper: De, fugg attol is. Persze attol is fugg, hogy mekkora osszeg van a csekken.
Vilagos, az is befolyasolja, hogy milyen banktol jott, meg par dolog.

Az nem is lep meg, hogy nem nezik a nevet, mert miert tennek? Ha valaki csal, akkor az ugyis kiderul, viszont tobb szazezer kliensnek gyorsabb ugyintezest biztositanak.

Igy maximum par ezer dollarig lehet csalni, azt is egyszer, aztan uj bankszamla kell, ami megint mas elbiralas ala esik. A condos pelda annyiban kulonbozik, hogy ott egy corporate szamlat hasznaltak, ami azert nem ugyanaz, mint a sima fraud.

De tenyleg nem gondoltam volna, hogy ebbol valaki megelhetest fabrikal. Az ilyesmi egyszeri lehetoseg, nem hiszem, hogy ugy altalaban sokaig elt az a bankszamla, amire lopott csekkeket tettek.

morsels (törölt) 2013.03.16. 21:36:57

@tohotom01:
Irtam, hogy szerintem felreertettetek ot, de valoszinuleg mivel a mostani hetvegen nem jatszik a fradi, potlasnak ez a blog is jo :-).

Nezd, kerdezni is lehet, persze hobologhetsz is. Csak ahogy en olvastam, eddig nem zopilot volt a taho.

zopilote 2013.03.16. 21:39:56

@tohotom01:
lehet, hogy taho csoves paraszt vagyok, elfogadom. De masra meg soha sem mondtam ezt itt. (legfeljebb celoztam ra, ebbol az is lejohet, hogy jellemtelen is vagyok szerinted) :) Es hidd el, megertelek, mindenkinel maskepp jon ki a mindennapok frusztualtsaga:) Szoval nem haragszom.
Peace, brother! :)

2013.03.16. 21:42:10

@morsels: en sem hiszem, hogy ez tartos megelhetes lett volna. Gondolom olyanok csinaltak, akik ellen mar a deportalas folyamatban volt es volt 1-2 honapuk mindenkit lehuzni, pl cheques balhe, Best Buynal gyorsan mindent felvasarolni hitelre.
Volt valami egyezmeny, hogy CDN 99K tartozasig nem mennek a kanadai hatosagok kulfoldre az ember utan (lehet, hogy kicsivel kevesebb, mint 99K, de volt egy fix hatar).
Sok kart is okoztak ezek a lehuzasok Kanadanak.

zopilote 2013.03.16. 21:43:10

@charlieharper:
Mert szerintuk lenezem a kamionosokat:) de ha felneznek rajuk, az lenne a baj. nyuszisapka szindroma:)

morsels (törölt) 2013.03.16. 21:45:11

@charlieharper: Ezt tudom, nade a credit score-t azert altalaban egy, esetleg ket bankon keresztul epited fel...amit aztan vihetsz tovabb...
Szoval igen, pont erre gondoltam, hogy egy darabig lehet azzal jatszani, hogy egy credit kartyaval kivaltod a masikat, nade idovel kifutsz mindkettobol, aztan mar nem lehet ezt csinalni.

Egyebkent meg a credit alatt nem is a hitelkartya megiteleset ertettem, hanem hogy az altalad nyitott bankszamlat hogy 'figyeli' a bankod. Marpedig ott sokat szamit az, hogy milyen regi a szamla, mi a cash flow, mik a szokasos tranzakciok meg ilyenek.

A credit rating az egy kicsit mas... ott is figyelembe veszik a mindennapi banki 'tortenetedet', de jobban erdekli oket a hitelkockazat veled szemben. Mert elvileg a bank kolcsont ad neked, amikor a credit kartyat hasznalod, a kamatot meg az fizeti ki, aki elfogadja a kartyadat. Szoval ott mas szamit elsosorban, mint ahol a szemelyes banki tranzakciokat vegzed.

nincs1itt 2013.03.16. 21:47:58

@tohotom01: Ismerem a fajtáját, ő már tolatott teherűrhajóval is a Cassiopeia mellett... Amúgy, meg reggelente becsavarja a kőmíjes-aktimelt és elballag szépen kamiont rakodni... Ami nem is lenne baj, ha nem ő lenne, aki vadul ért mindenhez... Mert az is munka, sőt!
@zopilote: Nem lenne baj, ha érteni is próbálnál, nem csak megmondani a tutit, ugyanis szerintem baromira nem fogtad, hogy miről is akarna szólni az írás... Azt már nem is várom, hogy azt megértsd amit én írtam.

morsels (törölt) 2013.03.16. 21:48:41

@charlieharper: Ezt el tudom kepzelni, de ilyet hallottam 30 evvel ezelottrol is, nem kifejezetten uj jelenseg.

A bankok sok mindent 'lenyelnek', ritkan reklamozzak, mert nem akarnak otleteket adni :-). Viszont gondolom ugy vannak vele, hogy amig a kliensek majd 100%-a 'happy' a szolgaltatassal, gyorsasaggal, addig az a millio dollar - ami a cikkben volt - egy evre, nem tetel. Belefer.

MInt a bolti lopasok.

zopilote 2013.03.16. 21:49:11

@morsels:
amikor bevaltom a fizetesi csekkemet a ceg bankjanal, szigoruan kernek ket fenykepes igazolvanyt, amit azonnal le is fenymasolnak. raadasul felhivjak a ceget, es megkerdik, adtak e ilyen es ilyen nevre ki ilyen osszegu csekket. ezert szeretik a csekktolvajok az allami csekkeket: nyugdij, szocialis vagy munkanelkuli. azok mogott biztos fedezet van:)

morsels (törölt) 2013.03.16. 21:50:12

@zopilote: Te jo fej vagy, kisse erdes, rucskos itt-ott, de kedvelheto :-)
Lehet hogy a masik kettovel is lehetne szot erteni, csak most kisse felfujtak magukat :-)

morsels (törölt) 2013.03.16. 21:53:59

@zopilote: Hat ezt latod nem ertem...
Milyen banknal valtod be a ceged altal kiadott csekket? :-)

Mondjuk en mar regota nem kapok csekket semmilyen cegtol, az elso amit kernek tolem munkaba allas utan a bank informacio (a SIN kartya utan), szoval nem ertem a problemat.

Egyebkent pont ezt irtam, hogy ilyen banki huzast nem lehet huzamosabb ideig csinalni, valoszinuleg 'one shot deal'... nyilvanvaloan van, a cbc oldalt elfogadom, az agyhalott blog azert nem eri el nalam ezt a kategoriat :-)

2013.03.16. 22:00:09

@morsels: egy masik a CIBC website-rol (Kanada egyik legnagyobb bankja):
"Cheque fraud is one of the fastest growing financial crimes today. Projections indicate that cheque fraud will grow by 25% each year. It's estimated that commercial fraud, including cheque fraud, costs North American business in excess of $20 billion CAD annually.

Cheques remain the dominant form of payments in North America despite technological advances. Cheque defrauders are hardworking and creative. They constantly try new techniques to beat the banking system and steal money from depositors.

There are three main types of cheque fraud:

Counterfeit - cheques not written or authorized by legitimate account holder.
Forged - Stolen cheque not signed by account holder.
Altered - an item that has been properly issued by the account holder but has been intercepted and the payee and/or the amount of the item have been altered."

morsels (törölt) 2013.03.16. 22:00:57

@zopilote: Ugy ertem, hogy amikor en beteszek egy csekket a bankomba, akkor nem kernek semmit, raadasul hisznek is nekem, elvileg kivehetem azt az osszeget azonnal. Egy bizonyos hatarig :-)

Szoval azt nem csinalhatom meg, hogy mondjuk 50ezer USA dollaros betetet eszkozlok es rogton ki akarok venni 45ezret. Ahhoz kell atfutas (attol fuggoen, hogy a bankomnak milyen kozvetlen kapcsolata van a csekket kibocsato bankkal), de ha mondjuk par ezer dollarrol van szo, akkor azert nem szorakoznak velem. Regota ott vagyok, alacsony kockazattal nyilvanvalo modon :-)

morsels (törölt) 2013.03.16. 22:05:46

@charlieharper:
Szoval
1. Gyakorlatilag olyan csekk, ami mogott nincs szamla
2. Lopott csekk, ami nincs kitoltve (erre irtam azt, hogy ez egyszerubb lenne mint kitoltott csekket kilopni a postaladabol)
3. Amit birca irt, megvaltoztatjak, hogy kinek kell kifizetnie.

A masik erdekes dolog, hogy a $20 billion CAD biztos nem a postaladakbol jott ossze... ahhoz nagyobb leptekek kellenek, valoszinuleg penzmosas all ossze, nem pedig deportalt ciganyok.

Gondolom en :-)

2013.03.16. 22:13:36

@morsels: ez nem a ciganyok monopoliuma.

Itt UK-ban az egyik nagy lehuzas volt, hogy az autotrader-en feladott autodra jott egy email, hogy megvenne az illeto az autodat, ad egy csekket, de a vevo kulfoldon van es ezert kulfoldrol jon a csekk.
Jon egy fuvarozo ceg es elviszi az autodat. Mivel a csekket nigeriai/benini bankok allitottak ki, tobb het lehet az atfutasi ido. Kb 1 honap es a bank kozli veled, hogy a csekken nincs fedezet, de addigra mar az autodnak annyi.

2013.03.16. 22:19:35

@morsels: a CAD 20bn-ben benne van a ceges csekk csalas is. Nyilvan nem csak lakossagi. E-Amerikaban a nagy cegeknel is meg hasznaljak a csekket, mig a szuper fejlett UK-ban, ez mar leginkabb a mult :)

zopilote 2013.03.16. 22:20:04

@morsels:
en is beteszem a fizetesi csekkemet altalaban a bankomba, kulonosen ha van benn penzem. de amikor a fizetesi csekkert keszpenzt szeretnek, elmegyek a ceg bankjanak a branchebe, ahol accountjuk van es keszpenzt kerek erte. ilyenkor kerik az igazolvanyokat. es levonnak a csekkbol 5 $ -t, kezelesi koltsegket :( itt nem szokas bank referencet kerni a munkavallalotol, az epitoiparban.
tavaly dolgoztam Mexikoban egy vancouveri cegnek. visszajottem, egyben kaptam meg a csekket a fonokomtol plusz a kiadasamat egy kulon csekken fizette, raadasul US dollarban. kenytelen voltam nyitni egy bankszamlat a cegem bankjanal, hogy legalabb a fizetesem felet keszpenzben kapjam meg, nem akartam az atfutasi idore varni, ami 2 het is lehet, ha nem azonos tartomanyban van a ceg bankja es az en bankom. igy csak fel oraba kerult, hogy kapjak keszpenzt a fizetesi csekkemert.

morsels (törölt) 2013.03.16. 22:22:04

@charlieharper: Nade ezzel nem a bankot verik at, hanem teged.
Itt meg arrol volt szo, hogy a bankokat verik at.

Szoval persze, csekkekkel jatszottak mar azota, hogy eloszor kibocsatottak, ebben biztos vagyok :-)
Akkor kezdek igazan ertetlenkedni, amikor ugy allitanak be valamit, hogy ez bevett gyakorlat, ebbol elnek.

Nem, nem lehet annyira bevett gyakorlat, mert egy (vagy az osszes) bankra sok mindent lehet mondani, azt ritkan, hogy hulye. Es azert, mert ha az volt, akkor mar nincs.

morsels (törölt) 2013.03.16. 22:24:43

@charlieharper: Europaban sosem hasznaltak olyan szinten a csekkeket, mint Eszak-Amerikaban.
Ezt egy magyar bankos mondta nekem, bar valoszinuleg Magyarorszag csatlakozasa az europai penzforrasba mar akkor tortent, amikor a kartyak is hasznalatosak voltak.

morsels (törölt) 2013.03.16. 22:25:36

@charlieharper: Egyebkent en sem emlekszem, hogy mikor kaptam, vagy irtam utoljara csekket....

zopilote 2013.03.16. 22:26:40

@nincs_itt:
ha urhajoval nem is tolattam, de vezettem repulogepet is fiatal koromban, az MHSZ - nel. ugyanis helicopter pilota szerettem volna lenni erettsegi utan, orvosim megvolt, kellet 30 ora motoros repulesi gyakorlat a foiskola elott. vegul is nem vettek fel, aminek ma mar orulok, de akkor xar erzes volt.

morsels (törölt) 2013.03.16. 22:27:08

@zopilote: Ja, hogy te rogton a casht akarod :-)

Az azert mas kategoria, ugye. Mehetnel a Western Unionba is, ott nem hivnak fel a cegedet, csak fizethetnel 10%-ot, hogy keszpenzhez juss :-)

Szoval kezdjuk megerteni egymast... tudtam en :-)

2013.03.16. 22:30:13

@morsels: en meg mar arra nem emlekszem, hogy mikor hordtam magamnal tobb, mint £100 kp-ban. A £100 is nagyon ritka egyebkent.

morsels (törölt) 2013.03.16. 22:31:20

@morsels: Ja, eszembe jutott, hulye vagyok.
A cegektol fugg, hogy hogyan intezik az alkalmazottak fizeteset. A kisebb cegek egyszeruen csekket irnak a mai napig, mint zopilot eseteben is.
Ott nincs payroll department, szoval azert elegge hasznalt a mai napig, csak mar egyre kevesebben hasznaljak a csekket a szamlaik kifizetesere. 20 eve az volt a normalis, mostanra azert mar itt sem sokan fizethetik ugy :-)

zopilote 2013.03.16. 22:31:51

@morsels: errol van szo!:) szeretem a casht:) az a biztos :)
itt a Money Mart csak 3 % - ot vesz le, nem 10 -et. de az is tobb, mint egy karton cigi csekkenkent, ezert szeretek a ceg bankjaba menni cashelni:) de majdnem minden construction worker ilyen. van olyan, ha masnap akar cashelni az ember, a cegnek addigra elfogy a penze, komolyan:) sokszor versenyfutas volt a banka a melosok kozott, az utolsonak mar nem jutott keszpenz:)

morsels (törölt) 2013.03.16. 22:33:00

@charlieharper: En a mai napig hordok magamnal keszpenzt. Attol fuggetlenul, hogy a debit/credit kartyat is hasznalhatom.
Sokszor csak nem szeretek/akarok kartyat hasznalni par dollarert.

Szokas kerdese gondolom :-)

morsels (törölt) 2013.03.16. 22:35:03

@zopilote: Gondoltam, hogy azert mesz a ceg bankjaba :-)
Szoval ertem en, csak ez nem vonatkozik egy ovonore mondjuk :-)

spangola 2013.03.16. 22:40:43

Az afrikai szeretők valamiért sajnos akad.

zopilote 2013.03.16. 22:40:50

a fizetesi csekk keszpenzre valtasanak okai kulonfelek lehetnek: ex nem tudja letiltani a bankszamlat, az allam a keszpenzt nem tudja elvenni, stb. sokunknal a keszpenz biztosabb, mint a credit history felepitese. sot, en nem szeretek kartyaval sem fizetni, csak kp - val. nem akarom, hogy tudjak, mit mikor veszek. meg kocsit is kp - re veszek. meg azt sem szeretem, hogy tudjak, hol lakom, altalaban haveroknal vagyok bejelentkezve, es havonta atmegyek a leveleimert:)

montroyal ( CAN qc) 2013.03.16. 22:43:21

@charlieharper: talan azert mert dolgozo ember lett..

mommmmo 2013.03.16. 22:43:58

@spangola: Erdekes mozi, most nezem epizodonkent... kivancsi vagyok a valosag tenyleg igy volt-e, tenyleg szerette-e a pasi, vagy leginkabb csak a fejostehenet latta benne az egesz torzzsel egyutt.. persze nem akarok unnepronto lenni.

morsels (törölt) 2013.03.16. 22:45:35

@zopilote: Nade ha valami tartalekot akarsz (marpedig van neked, kulonben nem lennel munka nelkul honapokig), akkor azt talan csak nem a matracban tartod :-)

zopilote 2013.03.16. 22:47:53

@montroyal: igen, biztosan azert:) szerda ota dolgozok!!!! :)
8 honap piheno utan. raadasul jo ceg, horvatok. lazak is nagyon, egy haverom hivott oda, van 3 honapos melojuk, addig jo vagyok
ma is bementem melozni, de nem szaradt meg a tegnapi kenes, igy hazajottem, hogy hulye kommentjeimmel boldogitsam a T. olvasokat es hogy kapjam a pofonokat is:)

bpetya75 2013.03.16. 22:47:55

@Babette_:

Szerintem az autópálya üzemeltetője qrva nagyokat hibázott. Nem voltak kint időben a gépek, nem korlátozták a sebességet, nem terelték le időben a forgalmat a pályáról, és sajnos baromi rossz volt az információáramlás is.

Remélem nem marad ott senki...

@spangola:

Minden 30-as számra küldtek. Jobb, inkább a rádiókba mondatták volna be, hogy melyik településen hol vannak a melegedők, hogy adnak ételt, szállást. De ilyesmiről tegnap este 9-fél10 fele nem volt infójuk az embereknek. Legalábbis a feleségemék nem tudtak semmi ilyesmiről.

@Muscari:

Akkor egy olyat, amit biztosan elhiszel. Balázs péntek hajnali kettőkor felhívták a Tűzoltóságtól, hogy Szendpusztánál három elakadt autó van. Csináljon valamit, mert ők még egy jó darabig nem tudnak odaérni. Szólt az egyik szerződéses hókotrónak, beült az önkormányzati terepjáróba és kimentek megnézni, hogy mi a helyzet. Miután kiásták az elakadt hókotrót, kihívott két másik fószert homlokrakodókkal. Azok bontották el a torlaszt és szabadították ki az autósokat. Rengeteg helyen az volt. A helyiek oldották meg a problémákat saját gépekkel, vagy kézi erővel. Volt olyan is, hogy kamionnal vittek hólapátokat, és az autósok kezdték el kiásni magukat.

montroyal ( CAN qc) 2013.03.16. 22:48:29

@zopilote: amiota az ado lehuzott 100K val mert minden szamlamat kartyamat visszanezte.. csak kezpenzt fogadok el es fizetek csak amikor leallitottak a szamlamat 2000$ ba kerult a csekkek meg a koltsegek amik nem mentek at .. most vizsgalhatjak a feher lapokat oszthatnak szorozhatnak... persze vigyazok egyenlegbe legyenek a beveteleim es kiadasaim mert valoban regen nem igy volt ....

zopilote 2013.03.16. 22:51:33

@morsels: tudod mit? ha nem is a matracban, de langyos:) es felek is, hogy pl leeg a haz, betornek, stb. de van eldugva azert mashol is penzem, neha el is feledkezem rola, komolyan. januarban igy talaltam 2 ezer US dollart egy dobozomban a storage - ban ( ami a keresztfiam neven van) meg is hosszabbitottam a szabadsagot 2 honappal:)

spangola 2013.03.16. 22:52:27

@mommmmo:

S.O.S. hogy érted, hogy epizódonként?

A 3 könyvből nem csak az afrikai szeretőket nézed?

Én csak azt láttam!

zopilote 2013.03.16. 22:53:11

@montroyal: errol van szo, keszpenz mindenert! :) az allam kezd agressziv lenni itt is:)

spangola 2013.03.16. 22:53:24

@bpetya75:

De nekem sem autóm nincs, sem 30-as számom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A férjemnek van, és ő sem 30-as.

mommmmo 2013.03.16. 22:55:57

@spangola: a youtube-on kabe 15 perces epizodonkent vant fenn, ugy nezem.

spangola 2013.03.16. 22:59:04

@mommmmo:

de melyiket a trilógiából?

bpetya75 2013.03.16. 23:01:12

@spangola:

Az autó nem számít. Mindenkit kimentenek, no! ;-)

Akikről eddig tudom, hogy kaptak, azok mind 30-asok voltak. Mondjuk az én 30-asom igazából már vodás, csak hordozott szám. Neked nem olyanod van?

mommmmo 2013.03.16. 23:01:51

@spangola: Hat gondolom az elsot, mert epp most hazasodnak ossze.. (eleg rohelyes ott a torzs kozepen a feher menyasszonyi ruhaban amugy)

zopilote 2013.03.16. 23:02:22

@bpetya75:
azert olyat oktathatnanak otthon pl gepjarmuvezeto tanfolyamon, hogy 1-2 pled, takaro mindig legyen a kocsiban es gyertyak is. jaro motornal melegedni nem egy eletbiztositas. de az elakadas jelzo haromszoget tudja ellenorizni a rendor, ami semmit sem er egy hofuvasnal:) es a gyengem, a motoros szan. legalabb 2 kellene hogy legyen egy Autopalya Uzemmernoksegnel.

spangola 2013.03.16. 23:03:05

@bpetya75:

nem, én vodás vagyok, nagyon régóta, a kezdetektől szinte

bpetya75 2013.03.16. 23:03:56

@zopilote:

Csak óvatosan a pénzdugdosással. Egyik öreg kollégám mesélt pár sztorit. Mikor a dunsztosüvegbe dugott pénzt megtámadták a patkányok, és a szétrágott bankókon buktak 3K-t. ;-)

spangola 2013.03.16. 23:05:00

@mommmmo:

ja!
Amúgy fenn van a neten online is egyben.

Amikor először láttam, még nem akadt.
Lehet tegnap óta mindenki rákattant erre a maszáj srácra!

A film végére kiderül, hogy szerette-e, látszik majd a szemében.

bpetya75 2013.03.16. 23:09:35

@zopilote:

Asszony mesélte, hogy a rádióban hívták fel az emberek figyelmét arra, hogy szélirányba kéne fordulni az autókkal, nehogy betömje a szél hóval a kipuffogót, mert az szívás. Voltak is füstmérgezések.

Na igen. Meleg ruha, takaró jól jött húgoméknak a héten. Egy előző kisteher törte be a vezető oldali ablakukat. Ha sógor nem ragaszkodik ahhoz, hogy legyen pluszban meleg holmi a kocsiban, akkor csúnyán megfáztak volna, mire Vótáról hazaértek.

@spangola:

Akkor ez csak a mátrix hibája lehet ;-)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.03.16. 23:10:11

Lehet nem a legjobb hely, ahol sozlok, de erdemes tudni, atalakitottak az ideiglenes kulfoldon tartozkodast. Eddig sajnos csak egy kormanyzati portalon talaltam rola infot, most probalok utanajarni:

www.mfa.gov.hu/kulkepviselet/PL/hu/Konzuliinfo/ideiglenes_tartozkodas.htm

spangola 2013.03.16. 23:13:12

@bpetya75:

Kész röhej, ami itt megy ezzel a hóval sem tudnak mit kezdeni, de a belügyminiszter szerint jól végezte a munkáját.

Hát persze, nem mondaná, hogy elcsesztem.

A kisembert meg olyanért kirúgják, amiért nem is lehetne.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.03.16. 23:15:08

@charlieharper: ma bekopogtak comic reliefes kissracok, na nekunk annyira nincs apro se a penztarcaban, hogy ugy kellett osszekotorni 5-10p-bol valamennyit, hogy nekik tudjam adni.

Altalaban meg 5 font sincs nalam, nincs ra szuksegem, kartyaval intezek mindent szinte.

zopilote 2013.03.16. 23:19:31

@bpetya75:
jo ismerosom meselte, hogy Winnipegrol lementek New Yorkba haverokhoz bulizni. osszejottek egy regebbi magyarral, festo volt. bealltak hozza dolgozni, jol osszehaverkoztak. de ugy, hogy az oreg buszkesegbol megmondta, hogy hol tartja a kp -t:) lenyultak es elmentek belole egy vilagkoruli csavargasra:) most erre mi mondjak? :)

zopilote 2013.03.16. 23:23:35

@spangola:
neztem egy Pinter riportot az ATV - n, 20 perces volt, tomjenezte magat a hapsi, es nem adott egyenes valaszt konkret kerdesekre

mommmmo 2013.03.16. 23:23:35

@spangola: Jo jo, a filmben biztos szerette, de a valosagban vajon hogy volt, na erre lennek kivancsi!

spangola 2013.03.16. 23:26:47

@mommmmo:

Szerintem a valóságban is szerette, hisz a maszáj keményen áthágta a szabályokat egy idegen európai nő kedvéért.

És még másik felesége sem volt.

Sőt, szeretkezni is megtanult.

spangola 2013.03.16. 23:27:22

@spangola:

bocs nem a szabályokat, hanem a törzsi szokásokat, hagyományokat.

zopilote 2013.03.16. 23:28:03

@zopilote: amikor kijottem, egy regi kanadastol hallottam, legbiztosabb hely a penznek a hutoszekreny fagyaszto resze, mert az pl nem eg el egy tuznel. jo otletnek tartottam, en is tartottam ott kp -t. egyszer feljon a csaj hozzam, kocsmaban jottunk ossze, meg pias koromban. mi volt neki az elso? megnezni, van e valami a hutoben. le is nyult par szaz dollaromat:)

spangola 2013.03.16. 23:28:27

@zopilote:

a konkrét válasz az volt, hogy ők mindent megtettek, és mindent jól csináltak. És mindenkit kimenekítettek, minden a legnagyobb rendben ment.

2013.03.16. 23:29:28

@tildy:): nalam valami apro azert van vagy az autoban, hogy a parkolo automatat konnyen kifizessem. Nem mindegyik lehet meg kartyaval fizetni.

2013.03.16. 23:31:36

@tildy:): na, elolvastam, de mit kell most tenni? Es maxvalt idezve, nem az a legjobb, ha nem teszek semmit?

2013.03.16. 23:32:17

@montroyal: ki lett a dolgozo ember? Nem ertem. Melyik kommentre volt ez a valasz?

mommmmo 2013.03.16. 23:33:27

@spangola: igen, ez igy van a filmen. de lehet, hogy a torzs tobbe kevesbe szemet hunyt az egesz felett a valosagban, mert azert jol jott a zse...vegul is az o szamukra a svajci no vagyona valami elkepzelhetetlenul sok, most kepzeld el, hogyha te egy flugos milliardost vinnel a csaladba, mit szolnanak. Csovalgatnak a fejuket, de azert nem tagadnanak ki, akkor sem, ha az illeto fura dolgokat muvel.
persze meg nem ertem a vegere, baba mellett ez a 15 perces nezegetes nem rossz.

2013.03.16. 23:34:23

@zopilote: akkor udvozollek a vilagunkban.

bpetya75 2013.03.16. 23:36:19

@zopilote:

Akkor azért pár ezer dodóra levettek már életedben ;-)

2013.03.16. 23:36:24

@zopilote: ki az a barom aki egy idegennek elmondja, hogy hol tartja a penzet? Miert nem adta oda a bankkartyajat a PINnel egyutt?

spangola 2013.03.16. 23:36:48

@mommmmo:

Ja, a pénzt azt szerették.

Majd az utolsó pár másodperc mindent elárul, kíváncsi vagyok, egy véleményen leszünk-e.

Bár bennem fel sem merült az egész film alatt, hogy ne szeretné a férfi is úgy, mint a nő őt.

Számomra egyértelműen érződött, hogy ez szerelem mindkét fél részéről.

Na, és milyen a maszáj harcos talpig díszben? :)

mommmmo 2013.03.16. 23:47:53

@spangola: nezd a filmben biztos hogy szereti, mert ez a no konyve alapjan keszult, es a no nyilvan igy szeretne hinni\beallitani. O biztos el is hiszi, hogy igy volt.
Csak kerdes, hogyha a valosagot latjuk es nem a filmet, akkor vajon mi lett volna a velemenyunk..
Amugy nem rossz pasi, es a diszei sem rosszak.. de en azt hiszem lattam mar fekete ferfit aki jobban tetszett.

zopilote 2013.03.16. 23:48:44

@charlieharper:
ha hiszed, ha nem, vannak ilyenek is. a haverom buszkelkedett nekem is, hogy mennyi kapeja van eldugva (40 ezret mutatott, sajat szemmel lattam, nala laktam Torontoban) Meg csak meg sem fordult a fejemben, hogy elvennek belole. Szetvaltak utjaink, par ev utan talalkoztam vele, mondta, hogy a felesege megtalalta, el is szokott tole egybol a ket gyerekkel:(

zopilote 2013.03.16. 23:51:14

@bpetya75:
nem panaszkodhatom:) de tanultam belole, ezert nem iszom tobbek kozott. nok nem tudnak elvenni tolem penzt pl. meg az exem se tudott:)

zopilote 2013.03.16. 23:54:33

@zopilote: sot, amikor kirugott, mergemben kivettem egy csomo penzt a kozos szamlankrol. harmadnapra ra elszegyelltem magam es visszatettem. legyen az ove:(

2013.03.16. 23:55:43

@zopilote: nekunk kozos szamlank van, tehat, ha asszony le akarna lepni, siman megtehetne. De forditva is igaz.
Az elonye, ami egyben hatranya is, hogy latom, hogy pl elkolt £200-at fodrasznal egy hajvagasra es festesre!!

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.03.16. 23:58:20

@charlieharper: azt csinalsz amit akarsz, ha jogkoveto akarsz lenni, akkor szepen a vegleges letelepedest bejelented a kovetsegen.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.03.17. 00:00:09

@charlieharper: Nekem SOHA nem lesz kozos szamlam. Max a rezsire, de amit nem en kerestem, afelett nem en rendelkezem. Pont.
200-at hajfestesre? Au.

spangola 2013.03.17. 00:04:24

@charlieharper:

Nálunk is közös a számla, ez nálunk egyértelmű. Amúgy én csak társkártyatulajdonos vagyok, tehát inkább az övé, de odamegy az összes fizum.

2013.03.17. 00:07:00

@tildy:): ez meg nem is durva. A kollegam felesege taskara koltott 1500 korul, talan LV fele volt. Nem tudom, de allitolag csak egy "entry level" darab. Ugyhogy a 200-as fodrasznak orulok. 6 hetente egyszer van ilyen es nem mindig 200, ez volt eddig a legdragabb, mert valami extrat csinaltak, hajmaszk vagy mi.

zopilote 2013.03.17. 00:09:15

@tildy:): az en statuszom otthon: veglegesen kulfoldre tavozott
vagyis ezt mondtak, de magyar utlevelet azert adtak minden tovabbi nelkul. kocsit vettem otthon, de a nevemen nem lehetett, mivel nem volt lakhelyem, anyamhoz meg vmi oknal fogva nem engedtek ideiglenesen bejelentkezni az onkormanyzatnal

mommmmo 2013.03.17. 00:09:48

@spangola: Sot, nezetem szerint a no sem igazan szerette a ferfit, csak be volt ra indulva + valoszinuleg volt valami baja az elozo svajci eletevel, es ki akart onnan torni... hogy lehetne valakibe szerelmesnek lenni, akivel egy szal kozos pont nincs es azt sem tudod hogyan viszonyuljal hozza.
De legalabb volt egy ket forro ejszakaja, meg az anyagi befektetes is visszajott a konyv utjan:)

zopilote 2013.03.17. 00:14:03

@charlieharper: szerencses vagy:) az exem mindenre sajnalta a penzt, meg magara is. sokszor en vettem neki ruhat, mert magatol nem vett volna:) fodrasz? felejtsd el:( protestans, puritan csaladban nott fel. a batyja, az ex sogorom meg azt is elkoltotte volna, ami nem volt:) pont a neveltetese miatt:)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.03.17. 00:23:53

@zopilote: nem en voltam az a no! Becsszo! PEdig total illik ram a leiras.

@charlieharper: En egeszen tavalyig nem festettem a hajamat, viszont kezd elol egyre tobb osz hajszalam lenni ,ami zavar, igy most bevorosodtem :) Ez masfel havonta kb 50 font, de elotte volt, hogy 4-5 evig sem latott fodrasz, hajveget hugom, anyum levagta, es ennyi. Nalam azon kell inkabb visszafogni magam, hogy ne koltsem az osszes penzem a pasira! :D

spangola 2013.03.17. 00:25:18

@mommmmo:

Na, most én is németül nézem angol felirattal. A képi minőség elég szar.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.03.17. 00:32:59

@morsels: allast keres, cisco vizsgara keszul, takarit, vacsorat, ebedet foz, leviszi a szemetet, porszivoz, ilyesmi.

Abszolut kisigenyu, velem van a baj. Ha tudom, hogy szereti pl a barackos boci csokit, nem tudom megallni, hogy ne hozzak neki, mert tudom, hogy orul neki. Es akkor ugyanez nemely hardvernel , vagy jateknal is.

Elozo kapcsolatban is ilyen voltam. Joval kevesebbet kerestem , mint az ex, de megis mindenbol ugyanugy kivettem a reszem anyagilag + mindig megleptem valamivel.

spangola 2013.03.17. 00:37:09

@mommmmo:

Már megnézted?

Szerintem érdekes, mert ha nem marad ott, ha nem olyan spontán és bátor, akkor egész életében bánta volna. Hozzáment volna a svájci barátjához, aztán a maszájról álmodozott volna.

Kevés ember mer ilyen bátor és spontán lenni, kockáztatni, ott maradt az ismeretlenben, és megkereste a maszájt egy idegen kultúrában, ahol két hetet töltött. Mindezt Svájc után.

A hibát ott követte el, hogy nem ismerte fel, hogy mikor kellett volna feladnia a kapcsolatot, és nem harcolni tovább, hanem elengedni ezt az egész kapcsolatot.

Az agresszió, a féltékenység, a hazudozás után lépnie kellett volna azonnal.

Azt, hogy ott maradt, és szakított a vőlegényével megértem, de hogy miért maradt olyan sokáig, azt nem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.17. 05:29:13

el nem tudnam kepzelni, hogy a felesegemmel ne kozos legyen a bankszamlank

montroyal ( CAN qc) 2013.03.17. 06:13:23

@charlieharper: zopilote ..buszkek lehetunk ra .. dolgozik mint masok.
@zopilote: keszpenz .. olyannal megszivattak amikor a hazkolcsonomet kifizettem azokra a napokra nem vettem ki penzt az uzleti szamlamrol nem fizetet senki tehat, fekete penz ... mondtam 30 eve dolgozok es van keszpenz a zsebembe ... az ado montta olyan nincs, nem fogadtak el...( persze sok mast sem es a birosagon is vesztetem ..

montroyal ( CAN qc) 2013.03.17. 06:15:04

@hagyma: nem hogy a bankszamla nem kozos de még a penz sem ... en mar megegettem magam..

montroyal ( CAN qc) 2013.03.17. 06:17:40

ja es most jottem haza.. GSP meg mindig champion(UFC) lattuk jo mecs volt es a canadien montreal is gyozott .. sportbarba neztuk.. super este volt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2013.03.17. 07:06:20

@montroyal: en meg nem
es most sem fogom
ismerem a felesegem

M. Péter 2013.03.17. 07:19:30

@DieNanny: Az USA-beli és kanadai csekkek forgathatók (angolul negotiable), a hátulján egy aláírással a tulajdonosa átruházhatja a jogait másnak. A tolvaj hamisít egy aláírást a csekkre, és elkölti valahol, ahol nem ellenőrzik a személyazonosságát, vagy befizeti egy bankszámlára, felveszi az összeget készpénzben, és eltűnik, mielőtt kiderül, hogy a csekk lopott.

DieNanny CH 2013.03.17. 09:44:24

@tildy:):
Köszi, akkor én ezt úgy értelmezem, hogy "a bejelentés LEHETŐSÉGE szűnik meg" Én be vagyok már jelentve 1 éve, tehát ezen nem kell változtatnom, igaz?
A másik "kukacoskodásom":
"egy állandó lakcímmel rendelkezhet az EU területén."
Ami azt jelenti, hogy mivel Svájc nem EU tag/terület, ezért nekem megmaradhat mindkettő, nem?
(Tudom, te Svájchoz nem nagyon értesz, de valahova írni akartam)

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.03.17. 10:02:17

@DieNanny: En is, itt meg ugye allando lakcim nem letezik....

2013.03.17. 10:24:38

@tildy:): akkor uj fotot kell felrakni voros hajjal!
Szerinted mi a hatranya, ha kijelentkezel es ha van otthon ingatlanod?

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2013.03.17. 10:28:23

Ha hiltelre, akkor szivas lehet, leven tobbnyire a szerzodesben benne szokott lenni az allando lakohely Magyaorszagon , es ha ez feltetelkent van, akkor akar a bank fel is monhatja a szerzodest es egy osszegben kovetelheti.

Meg gondolom minden ugyintezes nehezebbe valik.

2013.03.17. 10:31:44

@DieNanny: Nanny, tudod, hogy mit jelent a nicked angolul?

tohotom01 2013.03.17. 14:00:55

Havi $ 20 egy szef egy bankban keszpenz tartasara. $ 100-200 egy otthoni szef ami betonozhato, csavarozhato, tuzallo, vizallo. Ha az adott haz biztositva van, $ 10.000.00 - $ 20.000.00-ig bemondasos alapon kifizeti a biztosito bizonyitek nelkul a keszpenz elveszteset.

montroyal ( CAN qc) 2013.03.17. 14:04:37

@hagyma: és kulomben is neked azt gondolom veszteni valod sincs egyenloen mentetek bele kb a hazassagba nalunk mas nalunk nekem lakas kocsi muhely ( nem akarmilyen) es $$sporolasom a nyugdijas idokre ... neki a fiatalsaga haziassaga es hogy majd tolni fogja a toloszekemet...

ablakkktalan (törölt) 2013.03.17. 18:55:55

@charlieharper: Már alapból az, hogy otthon van ingatlanod hátrány, 100%, hogy előbb-utóbb megsarcolnak valahogy ezen keresztül. A legjobb, ha minden szálat elvágsz magyarországtól.

ablakkktalan (törölt) 2013.03.17. 18:57:42

@tildy:): +1
Fejlődőképes vagy, nemrég még úgytűnt simán pénzelnéd a pasid élete végéig.

Bolond az, aki az érzelmekre bízza a baromi nehezen megkeresett fontjait, forintjait, az érzelmek elmúlnak, és akkor már hiába állsz ott üres zsebbel, sosem kapod vissza amit megkerestél.

Globetrotter2014 2013.03.18. 10:48:48

Ez a poszt gáz, és marhaság.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása