oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. október 25. 07:01,  Ezért kellett eljönnünk Magyarországról 873 komment

2012. október 25. 07:01 Határátkelő

Ezért kellett eljönnünk Magyarországról

Nehéz mit mondani egy olyan poszt előtt, aminek szinte minden szavával egyetért az ember, így nem is nagyon tehetek mást, mint hogy őszinte szívvel ajánlom mindenkinek: olvassa végig és (bár nem vagyok naiv, de nem adom fel) próbáljunk meg értelmes beszélgetést folytatni Z. írásáról.

magyar útlevél_2.jpg

„Ez a poszt nem arról fog szólni, hogyan jöttünk el, és nem is arról, hogy a megcsúszott lakás hitel részletek fölött keseregjek (hál' istennek nem vagyok abban a helyzetben, hogy ilyesmi miatt kéne búsulnom). A hely nem is fontos, Európa nyugati felébe jöttünk, ennyi elég.

Az ok, amiért elindultunk nem annyira gazdasági, bár egy kicsit az, majd kiderül mennyire. Az „Utópia csapdája" bejegyzés motivált engem, hogy összeszedjem, miért KELLETT eljönnünk Magyarországról.

„Beteg, agresszív ország"

Én ezt inkább úgy mondanám, dühös, frusztrált. Mindenki frusztrált, van, aki azért, mert ilyen a természete, mások meg azért, mert az előző típus idegesíti. A kilátástalan helyzetek, vagy akár csak nehezen belátható következményekkel járó dolgok fölszaporodása az életünkben frusztrációt okoz.

Az elmúlt néhány tíz évben többszörösen fölborult értékrend egy süppedős mocsárrá változtatta a legtöbb magyar ember erkölcsi viszonyítási pontjait. Én is bajban vagyok, mikor a „jó magyar ember" fogalmát akarom meghatározni, pláne, ha ennek megfelelően akarok élni.

Ha nem akarok, vagy nem tudok erkölcsi „véleményvezérré", mintává válni (mert mondjuk, nem vagyok elég erős hozzá, vagy csak túl aggályoskodó vagyok ahhoz, hogy elhiggyem, a szittya nyereg alatt puhított sámándob ereje adhat nekem erkölcsi támaszt a mindennapi döntéseimhez), keresnem kell egy viszonyítási rendszert, amiben akarok és tudok élni.

Én az európai, liberális értékrendben hiszek (és bár az írásban sokat hivatkozom az erkölcsre, nem vagyok vallásos), és mivel nem vállaltam föl a napi konfliktusokat, nem akartam „hittérítőként" mindenáron a saját értékrendbeli válságuk miatt dühös és frusztrált a környezetemet a képemre formálni – el kellett jönnöm. Ez közös kudarcunk az országgal, a gyengeségemnek része van benne, elismerem.

Politikai, társadalmi zűrzavar felé

Magyarország az elmúlt 10 évben egy a hiteltelen, erkölcsileg és egyéb módokon is retardált vezetőivel a politikai, társadalmi zűrzavar felé zakatoló gyorsvonat. A politika alakulása és az inkompetens vezetők újra és újra történő megválasztása egyszerre oka és következménye a bajoknak.

Az irányt vesztett, összezavarodott emberek könnyen befolyásolhatóak, így megválasztanak mindenkit, aki vagy valamilyen új „rendet" ígér, vagy valamilyen régi, jól bevált, nosztalgikus rendet képvisel.

Az ígért rendet aztán - sajnos vagy szerencsére – nem valósítják meg, amivel még inkább összezavarják a választóikat. Akik megint megválasztanak valakit, aki „rendet" ígér. A frusztráció garantált és a politikai mókuskerékben nem nagyon marad meg más, mint a jól ígérő, karizmatikus ám szakmailag gyenge és erkölcsileg flexibilis vezetők hordái.

Ez még egy közös kudarcom az országgal – én nem szeretek agitálni, a politikai nézeteimről győzködni másokat, képviselni nagy embertömegeket, Magyarország lakossága meg magától szemlátomást nem tudja kitermelni, megválasztani a szakmailag és erkölcsileg is elfogadható vezetőit. Ezt én nem tudtam, nem akartam megváltoztatni, de együtt élni vele sem tudtam, el kellett jönnöm.

A korrupció

Egyre növekvő, egyre intézményesebb szintet elérő korrupció. Nem vagyok idealista, tudom, hogy korrupció mindig volt és lesz is. De a tendencia nagyon rossz. Az első két pontból adódóan lazulnak az erkölcsi gátak.

Erkölcsi tartás már nincs, mert nincs stabil értékrend, amihez mérhetem magam, a vezetők meg pláne rossz példával járnak elő, és még csak nem is szégyellik, rejtegetik nagyon, hát akkor én miért ne?

Ha valakit már nem zavar, hogy üzletet, orvosi ellátást, pozíciót, jobb kaját, gyorsabb kiszolgálást csak mutyiban, egy kis kenegetéssel lehet gyorsan elintézni, akkor persze ez egy jól működő rendszer is lehet. Magyarországon engem is nap mint nap megkísértett a korrupció, hívjuk hálapénznek vagy marketing ajándéknak.

Volt mikor legyőztem, volt mikor engedtem a csábításnak, és éltem az eszközeivel, de nem tudta megszokni a gyomrom. Nem voltam elég erős küzdeni ellene, így hát el kellett jönnöm. Egy újabb közös kudarc, és hány lesz még?

Jövőtlenség

Talán a fenti okokra visszavezethetően, vagy tán csak, mint magyar sajátosság, az ország rohamléptekben zabálja föl a saját és az állampolgárai jövőjét.

Elköltjük a következő nemzedék nyugdíját, hogy a mai nyugdíjasok kaphassanak, elvonjuk a jövő iparának alapjául szolgálni hivatott befektetéseket és mondjuk egy középtávon kihalásra ítélt iparág (konkrétan a MOL-ra gondolok) részvényeit vesszük meg belőle.

Megvágjuk, sőt, szinte megvonjuk az oktatás (különösen a legtermelékenyebb erőforrásokat produkáló felsőoktatás) támogatását a spórolásra hivatkozva, gátoljuk a bankok tevékenységét, akiknek a gazdasági fejlődéshez szükséges tőkét kéne akkumulálniuk és továbbadniuk.

Olyan ez, mint a teli gázpalackot kihajítani a túlsúlyos hőlégballonból. Nem bírtam nézni, hogy az emberek egy része állva tapsol az én és a saját gyermekeik, unokáik jövőjének lerombolásához, de erőm nem volt tenni ellene, el kellett jönnöm.

Más hibája, más felelőssége

Az egyik legzavaróbb dolog Magyarországon, hogy a felelősséget mindenki úgy igyekszik letúrni magáról, mint egy leprástól kölcsönkapott alsógatyát. És ebben komoly támogatást kapunk a politikusainktól is, példa és iránymutatás formájában.

Ha valaki azt mondja, nem a te hibád, hogy szarul élsz, rosszul érzed magad – lehet, hogy részben igaz, de az esetek legnagyobb részében csúsztatás. Ha azt állítja valaki, hogy nem a te hibád, ha nem tudod fizetni a hiteledet, lehet, hogy igaz. De akkor is a te felelősséged! (Különösen torz és káros dolog ezt a felelősséget áthárítani a bankra és rajta keresztül a betétesekre, vagy a részvényesekre.)

Ha valaki azt mondja, hogy a gyereked nem miattad maradt hülye, hanem mert gyengén fizetettek a tanárok a suliban, ahova jár, rossz az oktatási rendszer, lehet, hogy részben igaz, de mit tettél te, hogy jobb legyen?

Egyszerű azt mondani, hogy a tanárok, nyugdíjasok, nagytőkések, bankok, zsidók & cigányok, politikusok az okai mindennek. Már meg is könnyebbültem, ahogy leírtam. Ahhoz, hogy ne nézzen mindenki komplett hülyének, amikor valamire azt mondom: az én hibám, az én felelősségem, én fizetem a számlát – el kellett jönnöm.

Rasszizmus, nacionalizmus

Az én fejemben a hazaszeretet nem egyenlő a nacionalizmussal. Nem hiszem, hogy a magyar jobb, okosabb, vagy bármi módon érdemesebb, mint más népek. A nemzetek viszonyításában szerintem nincs értelme a „jobb-rosszabb" típusú összehasonlításoknak, mint ahogy nincs értelme összehasonlítani egy elefántot egy réti poszátával.

Más hatások érték őket a fejlődésük során, máshova jutottak, más kihívásokra más válaszokat adnak, de nem jobbak vagy rosszabbak a másiknál – hacsak nem egy-egy specifikus tulajdonságukról beszélünk.

Ha a rasszizmusról van szó, mi magyarok a rosszak közé tartozunk. Az elmúlt években egyre többször találkoztam a rasszizmus nyílt, vagy burkolt formáival. Beszivárgott a közvetlen környezetembe is, általam kedvesnek, szerethetőnek tartott emberek kezdtek el nyílt, vagy „szalon" rasszista kifejezésekkel illetni általuk alig ismert népeket, csoportokat, embereket.

Hányingerem lett a félig kimondott megjegyzések, utalások utáni cinkos összekacsintásokból és abból, hogy ne halljam meg ezeket, ne kezdjek el vitatkozni velük azonnal – amit még megtettem volna 10 évvel ezelőtt, ám most már úgy érzem, túl sok konfliktusom származna belőle, átbillent a rasszizmus index egy különösen káros és veszélyes kategóriába.

Mélyebb történelmi ismeretek nélkül, főleg a családom történetére hagyatkozva feltételezem: mindannyian alkotói és végeredményei vagyunk a kárpát-medencei génturmixnak (asszem ezt is itt olvastam valahol), így nem csak erkölcsileg, logikailag is égbekiáltó baromság a rasszizmus bármilyen formája hazánkban.

Ám sajnos nem csak a szembetűnően csökött barmoktól hallottam nap mint nap a cigányozást, zsidózást, hanem ezek elcsattantak abban a közegben, ahol én és a családom éltünk, a rasszizmus már részévé vált a gyermekeim mindennapjainak is, már nem csak undort és frusztrációt generálva, hanem félelmet is keltve bennem. Nem tudtam ellene tenni, el kellett jönnünk. A sokadik kudarc immár.

Anyagiak

Ahogy már írtam, nem csak, illetve főleg nem az anyagiak vezéreltek külföldre. Azon kevesek egyike vagyok, akik az elmúlt években viszonylag sikeres gazdasági tevékenységet folytattak Magyarországon. Nőtt a cégem, és ebből tisztességesen megéltem.

Természetesen ez nem csak az én érdemem, nagyon sok tőkét kaptam mind direkt, mind átvitt értelemben a szüleimtől, támogatást a családomtól, sok tehetséges munkatársam és partnerem is közreműködött a sikereinkben, köszönet érte.

Ugyanakkor gyakran kellett szembesülnöm azzal, hogy fele annyit sem érek el a magyar piacon, a magyar viszonyok között, mint a velem összemérhető tehetségű, munkabírású emberek „nyugaton".

Éreztem, hogy húz le, húz vissza a magyar posvány, keresztbe fekszenek a fent leírt okok miatt már megkeseredett, esetleg kevésbé szerencsés honfitársaim, naponta átalakulásra késztetik a vállalkozásaimat a kelekótya politikusaink kísérletezgetései, és belőlem is fogy a kreativitás és a cselekvőkésség.

Látnom kellett, hogyan húz el mellettem a világ, hasznosítják az új gondolatokat, ötleteket, amik bár bennem esetleg előbb felötlöttek, de a destruktív közegben elakadtak, elhaltak, belassultak.

Irigykedni kezdtem, hogy mások – külföldön – sokkal kevesebb erőfeszítéssel érik el céljaikat, sokkal több támogatást (de legalább kevesebb gátlást) kapnak a honfitársaiktól.

Nem volt elég erőm, hogy megváltoztassam ezt a közeget magam körül, és féltem, hogy lemaradok, kevesebb leszek, mint ami lehetnék, kevesebbet érek el, mint amit elérhetnék, ha Magyarországon maradok. El kellett jönnöm.

Nem számoltam le végleg

Van még ok persze számtalan, gondolom mindenkinek meg van a listája, aki már eljött, vagy jönni készül. Én nem bátorítok senkit, csak megosztom a saját véleményemet, szempontjaimat – amiket vagy elfogadtok, vagy kinyomtatjátok puha papírra, hogy a munkásságom elfoglalhassa méltó helyét a sloziban.

Hogy a mélymagyar kesergés mellett valami pozitívummal zárjam a témát: én nem számoltam le teljesen Magyarországgal. Belátom, hogy a problémák elől menekülve, saját gyengeségem miatt is kellett eljönnöm, ezt nem lehet az ország nyakába varrni.

Túlságosan érzékenyen érintettek a nekem nem tetsző dolgok, ugyanakkor nyúlbéla voltam, vagyok ahhoz, hogy fölvegyem a kesztyűt és próbáljak változtatni az engem irritáló dolgokon.

Akkor miben reménykedem? Több dologban is. Magyarország még megváltozhat, akár csöndesen (bár ebben kevésé hiszek), akár valamilyen kataklizmában, társadalmi földindulásban. Összedől vagy megváltozik minden, ami nem működik a mai Magyarországon, mert különben Magyarország tűnik el hamarosan.

Ha marad otthon (vagy hazamegy) pár ember, aki nem futamodik meg a változtatás kényelmetlen feladata elől, nem úgy, mint azt mi is tettük itt oly sokan, akkor megváltozhatnak a dolgok, ha nem, akkor Magyarországnak hamarosan vége. Kínai gyarmat lesz, vagy német lerakat, talán önálló országhívó kóddal.

A másik reményem a gyermekeim. Jelentős részben az ő jövőjük miatt jöttem el. Ha beválik a terv és egy biztonságosabb, barátságosabb közegben tudom őket felnevelni, akkor ők elég erősek lehetnek ahhoz, hogy részt vegyenek Magyarország életében, jobbításában.

A harmadik reményem pedig én magam vagyok. Igyekszem tanulni a hibáimból, begyógyítani azokat a sérüléseket, amiket a magyar közegben szereztem és gyűjtöm az erőt, hogy visszatérjek.

Lesz még olyan időszaka az életemnek, amikor kevesebb lesz a vesztenivalóm, és több a testi, lelki tartalékom, mint most és akkor igyekszem majd helyrehozni azokat a hibákat, amiket elkövettünk – Magyarország és én."

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: vitaindító Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr394868575

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyarország, menjország 2012.10.26. 16:03:27

Az elmúlt hónapban egy érdekes fejlemény vezető politikusainkat is felkavarhatta (ami az Index október 11-i cikkének köszönhető). Orbán Viktor tőle szokatlan módon nem állta meg nyilatkozni arról, hogy (szerinte) „ha 2014-ben újra nyer a Fidesz, hazajö...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.25. 07:16:21

azt hiszem, igazad van. de még elolvasom mégegyszer.

flash.gordon · http://kulhonban.blogspot.co.at 2012.10.25. 07:40:24

Nekem olvasás közben olyan érzésem volt mintha egy keretes verset olvastam volna. Így rendszeresen visszatér "az el kellett jönnöm" gondolat és előtte önigazolásként olyan érvek, amit már sokszor olvashattunk itt. Ez persze adódik a blog tematikájából is. Lehet, hogy ez mér jelzés számomra, hogy túl régóta olvasom ezt az oldalt.

Vitát egyébként nem tudom milyet vár a HÁ. Ha a szerző úgy érzi rasszizmus van kár meggyőzni az ellenkezőjéről. Ha ő nem tartja jó üzletnek a Mol részvények megvételét hát nem tartja annak.

De hogy konkrétumot is említsek: Nekem mindig furcsa volt, hogy aki "sikeres gazdasági tevékenységet folytat" az elmegy. Itt kiépült egzisztenciája van és működő kapcsolati tőkéje, míg kint nem várja semmi. A biztosat feladni a bizonytalanra? Hát nem is tudom...

Nekem mondjuk az ütötte meg a fülemet, hogy mialatt felsorolja a vélt és valós problémáit csendben beismeri, hogy a rendszer őt is bedarálta és a kenőpénzt bizony elrakta. Nagy sóhajtozásoki meg felfordult gyomor mellett ugyan de elrakta.

freelander1 2012.10.25. 08:08:21

@flash.gordon: "Itt kiépült egzisztenciája van és működő kapcsolati tőkéje, míg kint nem várja semmi. A biztosat feladni a bizonytalanra? Hát nem is tudom..."
Erről is beszél, nevezetesen, hogy kint még úgy is gyorsabban meghaladja a hazai szintet, ha elölről kezd mindent. Mert nem kell folyton széllel szemben... Nem kell havonta-évente új jogszabályi környezethez alakítani a már meglévőt üzletet, hogy tovább működhessen.
Mellesleg a "nyüzüge-risszrossz-nyuszimuszi vagyok, hogy nem csináltam forradalmat" jellegű műnyafogós refrének engem is eléggé zavarnak.

csortu 2012.10.25. 08:17:25

"Én az európai, liberális értékrendben hiszek (és bár az írásban sokat hivatkozom az erkölcsre, nem vagyok vallásos), és mivel nem vállaltam föl a napi konfliktusokat, nem akartam „hittérítőként" mindenáron a saját értékrendbeli válságuk miatt dühös és frusztrált a környezetemet a képemre formálni – el kellett jönnöm."

Érdekes dolog ez. Én a konzervatív-keresztény értékrendben hiszek, szóval nem kis túlzás azt mondani, hogy a világnézeti skála másik végén helyezkedem el, mégis azt kell hogy mondjam, ugyanarra a közetkeztetésre jutottam:

"...el kellett jönnöm. Ez közös kudarcunk az országgal, a gyengeségemnek része van benne, elismerem."

percember 2012.10.25. 08:31:54

A rasszizmus reszt nem ertem igazän. Azt en is latom, hogy egyre inkabb elfogadott beszedtema, de szerintem ez csak amolyan feszültseg levezetes, ami a nehez gazdasagi helyzetben mindig "divatba jön". Egyreszt ez elmulik, ha jobb idök jönnek, masreszt nem hiszem, hogy a posztolo könnyen talal olyan nyugateuropai orszagot, ahol sokkal jobb lenne a helyzet. Persze, nem illik rola beszelni, ahogy altalaban kevesebb szo esik a politikai nezetekrol a mindennapos small talk kozben. Ha elmesz sörözni osztrak-nemet (ezeket ismerem) kollegakkal, jopar sör utan azert elöjönnek a fajdalmak.

Mig nyugat eurolaban elö-elö fordulnak eröszakos esetek, a magyar valosagban azert nem a ciganyveres a jellemzo problema, nem is beszelve a tavolrol eleg meseszerünek tünö antiszamita esetekröl.

Masreszt viszont az magyarorszagi ciganysag valos, demografiai, kulturalis es beilleszkedesi problemairol viszont alig esik erdemi szo. Nekem egyreszt ezert kellett eljönnöm ;)

Elchango 2012.10.25. 08:37:06

na ma is be lett dobva a gumicsont.....ragjatok emberek a kesergo busmagyar irasat.....ehhez sok mindent nincs mit hozzatenni csak azt,hogy egy tipikus depimagyar aki elpanaszolja magat mennyire szar a Magyarorszag....amugy meg lerii,hogy azert jottel el,mert szadeszes vagy es a fideszes ujvilag nem jott be a szamodra es inkabb jobbnak lattad megfutamodni, jah es csak nem akartad beirni,hogy hova mentel de mindannyian tudjuk,hogy te is Angliaban kotottel ki.Talan agyadra ment a rossz ido.Menj el egy napos helyre egy kicsit szivjal el egy par joint-ot aztan virulj ki.....draga liberalis baratunk

tipcsi 2012.10.25. 08:46:14

...hát, azt hiszem a poszt írója jól összefoglalta a mai magyar valóságot. Azt, amiért én is számtalanszor kérem a családot, hogy álljanak mellém és lépjünk le erről a színpadról. Jó lesz nekem egy kisebb színház is, ahol nem egy elcsépelt szappanoperát adnak elő "zs" kategóriás színészek, hanem Shakespeare-t játszanak elismert művészek. Ahol a tudás számít és nem az, hogy kinek a fia-borja vagy. Ahol ugyan szintén nincs kolbászból a kerítés, de legalább a spájzba jut belőlük néhány szál.
(mielőtt szó érné a ház elejét, éltem külföldön, csak egy -akkor jónak tűnő- döntés miatt hazajöttem... balgaság volt, belátom)

LINOLEA 2012.10.25. 08:53:38

az ilyenek miatt húz el az ember, mint el chango

Elchango 2012.10.25. 08:53:49

@tipcsi: figyi tipcsi ez Ok es ertheto is, de ez a mai iras egy fizetett politikai hirdetes (konkretan volt ellenzeki).
Azon keseregni es inkabb lelepni,mert a kormany megvette a MOL 20akarhany szazalekat?
Komolyan az ilyen ember normalis ha azert lep le,mert ez megtortent?Mi koze van a hetkoznapi elethez?Kb annyi mint egy millio fenyevekre levo felrobbant csillaghoz a vilagurben......
Ez az ember nem a valosag talajan el,ha nem a provokacio volt a celja, akkor hat..........csak sajnalni tudom.

Elchango 2012.10.25. 08:54:26

@LINOLEA: kedves linoleum vagy mi vagy.Mi faj? vegyel be egy fajdalomcsillapitot......kerlek

2012.10.25. 08:55:16

Bocsánat, ha túl sarkos leszek, de számomra egyértelmű a helyzet. Annak a tipikus esetét látjuk, amikor nem érzi jól magát Mo-n, ezért menni akar (sokszor egyszerűen a mindenhonnan zengő "menjünk, mert itt nem lehet élni" kampány befolyása alá kerül az ember fia), de mivel semmilyen racionális oka nincs rá, ezért elkezd önigazolni, vélt és valós problémákat felnagyítani, a jó dolgokat ignorálni, és eléggé fogékony a negatív dolgokra, akkor akár még egy hasonló lista is összejöhet. Azért lássuk be, hogy az indokok nagyrésze, amiket felhozott, egyetlen olyan van, ami valóban nagy gond, és az az instabil jogi és gazdasági helyzet. A többi tipikusan egy jól behatárolható politikai kör propaganda anyagának a copypészt változata.

TilosazA (UK) 2012.10.25. 08:58:02

Ezt a posztot én is írhattam volna. Nem én írtam?....hm. Lehet, hogy alvajáró vagyok?!

2012.10.25. 09:00:01

@Nyulz of the World: "és HA eléggé fogékony a negatív dolgokra, akkor akár még egy hasonló lista is összejöhet. Azért lássuk be, hogy az indokok KÖZT, amiket felhozott, egyetlen olyan van, ami valóban nagy gond, és az az instabil jogi és gazdasági helyzet."

Basszus, nem megy ez ma nekem, végre alodnom is kéne... :(

Bryges 2012.10.25. 09:04:27

egyetértek a blog írójával és tipcsi-vel, aki homokba dugja a fejét csak az nem látja a magyar valóságot, szomorú, hogy országunk és életünk egyre élhetetlenebb lesz minden téren, én is az üzleti életben tevékenykedem és döbbenet ami itt folyik, a korrupció csak a nagy óriás pénzzel teli cégeknek kedvez, a kicsik megdöglenek, pedig sokkal több alázat és akarás van bennük mint a nagyokban!

Jaffar 2012.10.25. 09:04:55

Aki furcsállja a rasszizmust, az valszeg nem Magyarországon él.
Én kb havonta 1szer látogatok haza, de MINDENHOL találkozok vele.
Persze, ha minden nap mindenhonnan ezt hallják az emberek, akkor nyilván hozzászoknak és fel sem tünik nekik, igaz?

norancs 2012.10.25. 09:09:47

Nem bírtam végig olvasni.
A bankok védelmében szólt, szegényeket sarcolják, ezért el kellett mennie...
Többek közt ezért sem bírtam elolvasni.
Tele van féligazságokkal. Azok a legveszélyesebbek.
Olcsó trükk az agymosásra.

2012.10.25. 09:11:04

@Jaffar: Nem, aki azt mondja, hogy Mo-n rasszizmus van, az nem Mo-n él. Szerintem. Pont annyira van, mint bárhol máshol, csak ott nem rasszizmusnak, hanem bevándorló-ellenességnek hívják. Persze bevándorlóként ezzel csak a legradikálisabbak felől találkozik az ember külföldön, de hát itthon is csak a Jobbik az, aki ezt nyíltan nyomja. És a legtöbb Nyugat-Európai országban ott vannak a bevándorlás-ellenes pártok, ugyanakkora súllyal mint nálunk a Jobbik.

bpetya75 2012.10.25. 09:16:22

Nagyon szeretem az általánosításokat: „Mindenki frusztrált” Hurrá!

Aztán: „nem akartam „hittérítőként" mindenáron a saját értékrendbeli válságuk miatt dühös és frusztrált a környezetemet a képemre formálni” Biztos vagy benne, hogy a környezetedben mindenki válságos állapotban volt? Te igen, ez nyilvánvaló és sok dolog tekintetében érthető is. Ettől még nem biztos, hogy mindenki más is így volt/van. Meg aztán miért kellene mindenkinek (horribile dictu bárkinek) a képedre formálódni? A változatosság gyönyörködtet. Vagy mi…

„Magyarország lakossága meg magától szemlátomást nem tudja kitermelni, megválasztani a szakmailag és erkölcsileg is elfogadható vezetőit.” Ez így van. Még nem jött össze. Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy nyugatabbra kicsit több idő volt a ma ott működő demokratikus rendszerek csiszolgatására. De még így is csak annyit lehet elmondani róluk, hogy jobban működik náluk, mint nálunk. Van mit tanulni, ez tény.

„Ha valakit már nem zavar, hogy üzletet, orvosi ellátást, pozíciót, jobb kaját, gyorsabb kiszolgálást csak mutyiban, egy kis kenegetéssel lehet gyorsan elintézni” A leírtak alapján nem az átlagember szintjén mozogtál, erdei hasonlattal élve mondjuk a cserjeszintet képviselted itthon. Én a gyepszintben vagyok. Nem állítom, hogy nem tapasztaltam jeleit a korrupciónak, de hogy ne lehetne akár gyorsan is elintézni dolgokat kenegetés nélkül, azt vitatom. Ez megint az a fajta általánosítás, ami lehúzza azokat, akik boldogulnak itthon, esetleg még jól is érzik magukat, hiszen ők biztos megalkuvók, mutyibélák, a rendszer haszonélvezői, stb.

„Ahhoz, hogy ne nézzen mindenki komplett hülyének, amikor valamire azt mondom: az én hibám, az én felelősségem, én fizetem a számlát – el kellett jönnöm.” WTF? Nehezemre esik elhinni, hogy csak olyan kiválasztott kevesek, mint például én, élhetnek olyan közegben, ahol a felelősségvállalás érték.

Azt hiszem, hogy kapiskálom az érzéseidet. Mivel kinőttél a gazból, többet kaptál az átlagnál, és ebben több volt a rossz a jónál. Rendesen az elkeseredés mozgatott írás közben, ami érthető. Az utolsó bekezdés viszont arról árulkodik, hogy a fájdalmaid egy részét ebben a pár bekezdésben sikerült is kiírni magadból. Remélem tényleg hagyod begyógyulni a sebeidet. Ha igen, akkor még lehet is valami abból, amit a végén írtál.

Sok sikert a folytatáshoz!

IP gyűjtögető 2012.10.25. 09:18:15

szegény szerencsétlen. Rasszista, fasiszta (nem inkább faszista? :) meg hasonló nemzetiségi kifejezések. Kérlek, vigyél magaddal minél több hasonlót, aztán lesz végre egy normális országunk!
De félek, hogy kamu az egész, a Gordon köré rendezett haccacáréból maradt még némi pénzmag az ilyen "olvasói levelek"-re :) (40 felett ismerős kell, hogy legyen a kifejezés és az idézőjel oka is)

marguerite.c 2012.10.25. 09:20:30

@flash.gordon: csak egy apró értelmezési részproblémát tennék helyre. A poszt írója nem arról ír, hogy ő sóhajtozva de zsebre tette a csúszópénzt, hanem hogy ő volt alkalom, amikor ennek adásával próbált megoldani helyzetet. Elismerem, hogy nem tökéletesen explicit a dolog, de hidd el, hogy erről van szó. Amit persze szintén el lehet ítélni ha úgy esik jól, de bárki könnyen kerülhet hasonló helyzetbe, amikor saját maga, vagy pláne hozzátartozója számára próbál valamit elérni az egészségügyben. mondjuk egy kórházban, hogy ne ordibáljanak az anyáddal, vagy hozzanak neki kanalat a leveshez. Esetleg csináljanak meg egy szükséges de drága vizsgálatot. sajnos ez teljesen életszerű. (és elnézést azoktól az egészségügyi dolgozóktól, akik nem ilyenek, de nyilván ők is tudják, hogy mérhetetlen sok ilyen helyzet van)

indazs 2012.10.25. 09:21:18

@Nyulz of the World: Aki ma azt mondja, hogy nincs Magyarországon rasszizmus és nem fénykorát éli a náci csürhe, az nem ebben az országban él!

Uni1002 2012.10.25. 09:22:38

"Elköltjük a következő nemzedék nyugdíját, hogy a mai nyugdíjasok kaphassanak,"
Ez egy netto marhaság! Népszerű duma manapság.
És ha azt mondom, hogy a mai nyugdíjasok csak azt kapják, amit munkás életük során befizettek?
Ezt sajnálod tőlük kedves Blogger?
Éhen kellene halniuk, hogy neked még több jusson?
Egyszer Te is megöregszel, aztán egy akkori ifjú dinamikus tőled is sajnálni fogja.
Verni fogod az asztalt a jussodér...

venator 2012.10.25. 09:24:16

Olyannyira szubjektív az írás, hogy vitatkozni nincs is értelme. Hogy a tökbe vitatkozzak az Ómagyar Mária siralommal.

Tipikus libsi, és nem mélymagyar kesergő, az elmúlt tíz évet hibáztatja, mert úgy azért mégis PC, de hibákat csak az elmúlt két évből idéz és talál.

Mennyire jellemző, hogy Határátkelő ezzel a poszttal ért egyet szóról szóra. Hiszen az ilyen posztokért jött létre a blog.

De mivel ez tuti Index főoldal és erős trollmágnes, így mára szabadnapot vettem ki. Pá

cindbl 2012.10.25. 09:24:41

@Elchango: "figyi tipcsi ez Ok es ertheto is, de ez a mai iras egy fizetett politikai hirdetes (konkretan volt ellenzeki)."

cicukam, en 2007-ben huztam el, es pontosan azert, mert hanyasig elegem lett a kez kezet mos mutyikbol. azota csak rosszabb lett.

Uni1002 2012.10.25. 09:25:25

Még annyit kedves Blogger, hogy siránkozás, és menekülés helyett maradj itthon, és tegyél valamit a nemzetért.
Az volna az igazi kaland!

01234567 2012.10.25. 09:27:54

Ez eléggé ramaty írás. És szerintem így, ebben a formában a blog profiljába sem vág. Viszont sokakat érintő kérdéseket vet fel (ezért pláne rossz hogy ilyen ramaty ), nagyobbrészt jogos, és igaz. Amúgy hiányos is, a rasszizmus dolog a közbiztonsággal együtt, arányosan említve lett volna teljes, és az állam viszonyulása a rasszizmushoz is kimaradt. Ugyancsak kimaradt a bürokrácia, ezen keresztül az állam viszonyulása az állampolgárhoz. Érthetőben hivatalok, hatóságok vs. polgár. Én személy szerint kiemeltem volna dolgokat, mivel a rasszizmus nem érint annyi embert, mint a kimaradt rossz közbiztonság, a bürokrácia, minősíthetetlen állami hivatali ügyintézés, vagy a le írt állandóan változó szabályok, kiszámíthatatlan viszonyok.
Tudom hogy nem a posztoló profiljába vág de kimaradt egy ugyancsak jelentős réteget érintő dolog: A fizikai dolgozók, szakmunkások, középfokú végzettségűek, alkalmazottkénti minősíthetetlen munkalehetőségei, úgy jövedelem, mint jogviszony szempontjából. Amely réteg egyébként az elvándorlás úttörője volt, és mai napig szerintem jelentősebb arányt képvisel benne.

kublerek · www.vasalobolt.hu 2012.10.25. 09:32:16

Belőlem az jött ki: Ha egy olyan kisvállalkozó akinek megvan a helye és megélt belőle és mégis elmegy akkor az akinek semmije nincs azok milyen tömegben mennek ki szerencsét próbálni. Nos ez egy igazi magyar katasztrófa! Sajnos absolut egyetértek egyébként az blogirójával mert én sem maradok ebben az országban. Pedig én már 60 éves vagyok!!!!

Elchango 2012.10.25. 09:32:53

@cindbl: hat cuncimokus (ha mar te cicukamozol - amugy himnemu vagyok ha nem zavar) nem tudom most igy hirtelen hova szarjak mert elmentel (el kellett menned) talan te is kanadai menekult lettel?

bpetya75 2012.10.25. 09:37:19

@indazs:

Tégy egy próbát és olvasd végig amit írt.

Zoley 2012.10.25. 09:38:35

"Még annyit kedves Blogger, hogy siránkozás, és menekülés helyett maradj itthon, és tegyél valamit a nemzetért."

így van. sok ilyen van aki nagy bölcsen temeti a nemzetet, sőt megutálja, fogalmatlanul durrogtat közhelyeket. Inkább tenne ellene...

Ja igen: a rasszizmus biztos ok nélkül van. Körül kéne nézni kicsit országunkban miért alakult ez ki...tipikus liberális fotelokoskodás.

Az NS-eket meg hagyjuk ki, azok tényleg agyatlanul zsidózó cigányozó képzetlen senkiházik.

01234567 2012.10.25. 09:43:10

@Elchango: Valld be, téged a bloggazda fizet, hogy gerjeszd a kommentszámot. Sorra adod a magas labdákat a posztírónak.
Szadeszes, nem jött be a fidesz világ=sógor-koma, pátállás alapú szelekció-nem teljesítmény, a politika undorító túldimenzionálása a hétköznapokban.
Kanadai menekült= ez pedig a bújtatott rasszizmus tipikus példaértékű alapesete.
Ez a blog mélypontja, fizetett ellenzéki "hirdetés" közlése, mellé bértroll alkalmazása. Lehet követem venator-t egy idő után...

egri Fehér 2012.10.25. 09:47:24

így van, menj csak el, mindig az a könnyebb.. itt maradni és változtatni jelentené az igazi megoldást hosszútávon, csak ehhez nem kéne feladni.. :/

2012.10.25. 09:47:44

@indazs: Ma pont annyira van rasszizmus es kirekesztes Mo-n, mint a legtobb mas orszagban ezen a Fold nevu golyobison. Lehet homokba dugni fejunket, de ertelme nincs. A szelsojobb mindenhol eledezik, akar tetezsik, akar nem. Ez sajnos a gazdasagi hanyatlas egyik kotelezo velejaroja.

Erdekes, hogy legtobbszor nem is a ciganyok vagy egyeb kissebbsegek panaszkodnak a legtobbet a rasszizmusra, hanem a budai villakbol asztal mellol politizalok. Ezen azert erdemes elmerengeni egy percet.

alekiborg 2012.10.25. 09:51:36

azert azzal eleg nehez lenne vitatkozni, hogy egyre szarabb a kozhangulat az orszagban.. gyulolkodes mindenhol, irigyseg, szegeny-gazdag feszultseg, magyar-cigany feszultseg, balos-jobbos feszultseg

Elchango 2012.10.25. 09:52:36

@01234567: hat bevallom neked: NEM. Egyreszt nem is ismerem es meg csak 1 szot se (betut se) valtottunk egymassal soha.
De ha ingyen akar nekem egy kis zsozsot nyomni, akkor egye fene szivesen megadom a bankszamlaszamom......tudod,csak ugy okosban, uram-batyam modon.
Bocs de a kanadai menekultet azert is vagtam be, mert ekkora magas labdat nem lecsapni vetek lett volna.EL KELLETT MENNEM....hm nemis tudom mire gondolnek igy elsore...de masodikra tuti arra,hogy nem kanadai menekult,de ellenben annyi magantartozas,hogy tenyleg jobb csendben felulni a repcsire es elhuzni.Volt ilyen ismerosom, aki igy jart.Meg kulfoldon is kikoltozott valami tanyara,mert az ottani magyarok is kerestek es el kellett bujnia.A csajaval igazi Bonnie es Clyde eletet eltek.szoval csak igy hirtelen ennyi jutott az eszembe.

csabapayne · http://kulturcseppek.blog.hu/ 2012.10.25. 09:54:33

Ebben az írásban van néhány gondolat, ami nagyon betalált.

Politika:
2006-ban végleg nyilvánvalóvá vált, hogy nálunk a demokráciának csúfolt rendszer nem működik. A választási kampányban azt hazudnak, amit akarnak, aztán 4 évig jól elvannak a Parlamentben. Már akkor sem értettem, hogy ez 2010-ben miért változna?! És változott a helyzet?!?!?! ... Na ugye!
És 2014-ben vajon fog változni a helyzet?! ... kétlem. Jön majd egy új politikai tömörülés, akinek szent célja, hogy leszámoljon a Fidesszel és majd rendet tegyen. Egy szervezet, akik tele lesznek háttérbe szorult jelenlegi politikusokkal és politikai szerencsevadászokkal. A behülyített nép pedig kérdés nélkül megválasztja őket. Majd 1.5 év után jön a hőbörgés, hogy "... nem ezt ígértétek!"

Jaffar 2012.10.25. 09:57:28

@Nyulz of the World:

Azért az nagyon nem mindegy, hogy lépten nyomon azzal találkozol, vagy csak itt-ott. Márpedig Bécsben ezzel nem találkom minden nap.
Nyilván, a rasszizmus valamilyen szinten mindig jelen lesz, de nem ekkora mértékben, mint amilyen otthon van jelenleg, ahol a politikusok is nyíltan szídnak bizonyos népcsoportokat. Vegyük pl az FPÖ-t. Lehet, hogy sikeres az aluliskolázottak körében, de összességében lenézik öket, s elítélik öket. Ami nagyon helyes, hisz azzal, hogy kimondjuk, hogy valaki hibás/bünös, azzal még nem oldottunk meg semmit. Válaszuk nincs a problémára, csak az, hogy ök a hibások.

Viner Spicli 2012.10.25. 09:58:35

Több sebből vérzik a post:
1. Ha valakinek sikeres, jól menő vállalkozása van és feladja, akkor az vagy nem sikeres, vagy nem megy jól.

2. Ez nem egy olvasói levél, hanem fizetett hangulatkeltés!

3. A rasszizmus is kialakult valamiért. Meg kell nézni, hogy melyik népcsoportnak mennyi előjoga és kedvezménye van. Mit kapnak ingyen, miért jájveszékelnek folyamatosan. Nem kérnek sokat tőlük: integráció. De az nem megy az istennek se, mert nem is akarják. Jó nekik a segíly, meg az ingyen lakások, támogatások. Na pontosan ezért nem fizetek adót MO-n...

Jaffar 2012.10.25. 10:03:30

@Zoley: Sajnos, aki tenne is ellene, annak elöbb utóbb fel kell adnia, mert a sok lúd disznót gyöz alapon nincs esélyed sem.
Vegyük a politikát. Van esély arra, hogy valaha is értelmes párbeszédet halljunk Magyarországon két különbözö politikai párttól? Nincs. Vajon miért van ez így? Ausztriában, amikor az FPÖ vezetöje elkezdi nyomni a populista szövegeit a Parlamentben, akkor a viszontválaszban helyreteszik ÉRVEKKEL és a végén még jót is derül rajta a képviselök többsége. Itt is vannak vevök a populizmusra, de lényegesen kevesebben. Magyarországon meg csak arra vannak vevök. Sajnos.

never again 2012.10.25. 10:06:01

Én meg úgy vagyok vele, hogy nem engednék ki az országból senkit, aki a 2/3-ra voksolt. Maradjon, és tűrje, amire szavazott.

Benoke2 2012.10.25. 10:08:53

Összességében és nagy általánosságban majdnem egyet értek. Pár aprósággal viszont nem. Nem az elmúlt 10 év a bajos, hanem 89 óta eltelt összes év. Illetőleg mi magyarok vagyunk felelősek az egészért még a Post író is, meg én is meg mindenki aki itt élt és él. Nem egy megfoghatatlan valami ami felelős.
Szépen össze van foglalva de egy pont az nagyon nincs így. Rasszizmus mint olyan létezik, a nacionalizmus pedig nem egyenlő a nácizmussal. Rasszizmus egyáltalán nem egy elharapódzott dolog. Bizonyos embercsoportok erre hivatkozva szeretnék elérni hogy őket a többséggel szemben előnyösen megkülönböztetnék, azaz a többséget hátrányosan. Lehet ezt rasszizmusnak hívni, de ez nem a klasszikus értelemben van az biztos. Pont vicces a Magyarokat rasszistának nevezni akik befogadtak minden nációt a történelem során és itt élhetnénk békében ha egyesek nem rasszistáznák le az őket befogadókat. A Cigányozásba ne menjünk bele, mondjuk úgy hogy a magyarok nézik a politika meg felhasználja hatalmának elérésére miközben a rendőrség nem tesz semmit a bűncselekmények ellen, a sajtó meg kussol. A Tények pedig nem rasszisták csak hát az emberek levonnak következtetéseket még a post író is, mikor másokat rasszistának bélyegzett ami eleve már hátrányos megkülönböztetés. Sok esetben hátrányosan vagyunk megkülönböztetve a többségben. Budapesten élve az ember nem találkozik azokkal a problémákkal vagy nem úgy amivel a "Vidéki" lakosság azaz kb a lakosság fele meg igen. Ezt próbálják elbagatellizálni, tudomást nem véve róla, aki beszél erről, vagy tenni szeretne az a rasszista.

A Nacionalizmus pedig hazaszeretet szebb magyar szóval. Tehát hogy a hazámért a hazádért teszel. Nem a sült galambot várja mindenki ahogy jelenleg.

A mélyebb történelmi ismereteket hagyjuk, mert az MTA aktuálisan elismert "hiteles" történelmi álláspontja a politikai széljárástól függően változik. Eleve csomó hazugságot nyomnak le a gyerekek torkán igazság címén.

A Gyerekek pedig őszinték. Ha valaki nem tetszik nekik meg mondják, ha ez vagy az van megmondják. Nem azért mert rasszisták, hanem azért mert őszinték. Ha bokán rúgják, nem rasszista ha mutogatnak arra aki rúgott hanem őszinte.

Ma Magyarországon a nacionalizmus mint olyan kihalóban van, ezért tartunk ott ahol. Rasszizmus pedig csak egy eszközzé vált a politika kezében, ahogy a sajtót is a kezükben tartják, mert egy autós újságot sem lehet lassan úgy kinyitni hogy ne lenne benne politikai kapcsolat. Befolyásolnak minket manipulálnak.

Szóval a Rasszizmusos és Nacionalista vonal egy nettó baromság... A Többi nagyjából oké.

2012.10.25. 10:12:22

@Jaffar: Menj el sorozni jol iskolazott osztrakokkal. ;) Rajossz, hogy az SPO/OVP korokben is ugyanugy megvan a bevandorloellenesseg, csak ok igyekeznek ezt kifele tagadni, mert esetleg nem tunnenek eleg haladonak.

Az meg hogy Becsben nem talalkozol vele, azt nem hiszem. Egyreszt a becsiek valoban sokkal toleransabbak, mivel nagyvaros sok bevandorlovan. Masreszt viszont en pl. munkaba menet naponta tobbszor is talalkozom a Strache kontra Faymann plakattal, ahol feketen-feheren szembe van allitva egymassal a Faymann: "Weiter mehr Zuwanderung" es a Strache "Eigene Familien fordern". Es csak szolok, hogy a Strache-nak te is zuwanderer vagy... ;) Es az FPO egyaltalan nem csak az alacsony iskolazotsaguak kozt nepszeru, es az utobbi kozvelemenykutatasok szerint orszagosan 25-28%-on van.

7241gabi 2012.10.25. 10:18:52

az Utópia csapdája után elkezdtem írni én is a magam posztját, de mivel egy az egyben ezt fogalmaztam meg, így értelmét vesztette. Köszönöm, hogy megírtad helyettem is.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 10:24:42

Magyarország dobogós helyen áll Európában idegengyűlölet és nacionalizmus terén.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 10:25:23

@Benoke2:

"A Nacionalizmus pedig hazaszeretet szebb magyar szóval"

Hát nem éppen, Nézd meg a szótárban.

szgy 2012.10.25. 10:29:18

attól tartok ez az ország és név nélküli Z története csak egy kormányellenes demagógiaözön. kár hogy ide jutott ez a jó kis blog. hasonló történet ahhoz mikor alig kicsivel a kormányváltás után már a tomboló fasizmustól és hasonló dolgoktól rettegve menekültek innen a zemberek és írták meg ezt a világ sok újságjában. gyorsan történhetett ez az országváltás ha olyan események is az okok közé kerültek amik alig 2 hete történtek.

persze nem azt mondom hogy nincs igazság a szövegekben, de messzire ordít belőle a demagógia. kb. olyan áthisztérizált téma lett ez a kivándorlás is mint pl. a "menekítsük külföldi bankba a vagyonunkat mielőtt lefoglalja az állam".

2012.10.25. 10:29:30

@Max, A Gondolkodni Próbáló Birca: Latom tovabb csiszoltad a nevedet, de a stilus, a kulonosebb magyarazat nelkuli kinyilatkoztatas azert maradt. :) Es megis mi alapjan?

2012.10.25. 10:34:27

@Elchango: a MOL a mi penzunkbol lett megveve, elkurva, elszorva, eltozsdezve rohejes arfolyamon (ami pedig a satantol / nyugattol szarmaztatott spekulansok sajatja pedig, az eltozsdezes). Ugyanugy, ahogy pl a mi penzunkon omlenek a Nyergesek mediabirodalmabol oylan hazugsagok a napilapokban, amikrol hetek ota tudja minden nemdroid, hogy hazugsag. 200 millioert. Ezert egy jo fizetesbol is 90 (!) evig adozik az atlagember, nemhogy egy atlagosbol, vagy egy minimalberbol, hogy elerje a 200 milliot. Ok megis elkoltik egy nap alatt, es ez csak egy a sok kozul, ami virit az ember pofajaba.

En ezek alapjan donthetek ugy, hogy az eves tobbmillio adot egy olyan allamkasszaba folyatom majd be, ahol ezt legalabb nem az arcombafosasra hasznaljak fel, igy konkretan, nyiltan.

Szoval igen, van akit zavar, hogy lathatoan faszsagokra mennek el a szigoruan levont adoforintjai, mikozben mondjuk a csaladja lehetosegei csak szukulnek es szukulnek. Es a MOL az egyike volt ezeknek.

(deleted) (törölt) 2012.10.25. 10:34:47

@Elchango: "Azon keseregni es inkabb lelepni,mert a kormany megvette a MOL 20akarhany szazalekat?
Komolyan az ilyen ember normalis ha azert lep le,mert ez megtortent?Mi koze van a hetkoznapi elethez?Kb annyi mint egy millio fenyevekre levo felrobbant csillaghoz a vilagurben......"

Azért azt tegyük hozzá, hogy ha két kézzel szórjuk a pénzt, akkor majd jönnek a többszáz milliárdos megszorítócsomagok, mint az elmúlt hetekben. Azt majd érezni fogod.

2012.10.25. 10:36:46

@Csak Egy Birca, Aki Gondolkodni Próbál: Kicsit ugyan szubjektiv, meg konnyen cafolhato azzal, hogy szerintem nem is, mert nekem mas a tapasztalatom, de egyebkent az teny, hogy mindenkinek a sajat megelt/megtapasztalt valosaga a legobjektivebb valosag. :)

Nitnitnit · http://lifewiththecats.com 2012.10.25. 10:38:58

@percember: "Mig nyugat eurolaban elö-elö fordulnak eröszakos esetek, a magyar valosagban azert nem a ciganyveres a jellemzo problema" - no igen, a fordítottja jellemzőbb. De arról nem beszélünk, mert nincs cigánybűnözés. No.
Én tudom, és elhiszem, hogy vannak köztük rendes emberek, de nem ez a jellemző. Sajnos.

mommmmo 2012.10.25. 10:39:30

@Nyulz of the World:
"Rajossz, hogy az SPO/OVP korokben is ugyanugy megvan a bevandorloellenesseg, csak ok igyekeznek ezt kifele tagadni, mert esetleg nem tunnenek eleg haladonak."

Na latod, itt van a lenyeg.. hogy ott eges ilyen szovegeket nyomni, nalunk meg nem.
Ki a francot erdekel, hogy mit gondol Jurgen, vagy akarki, amig megtartja maganak? Magyarorszagon pedig epp forditva van, a bunko ordenare emberek nyomjak a baromsagaikat, mig a tobbi szegyenkezve hallgatja. Ezert mas a kozhangulat.

indazs 2012.10.25. 10:40:12

@Nyulz of the World: Innen a budai villából küldök neked egy képzeletbeli idézetet a harmincas évek vége felé, egy hozzád hasonló képzeletbeli hozzászólótól:
"Ma pont annyira van rasszizmus és kirekesztés Mo-n, mint a legtöbb más országban ezen az Európa nevű kontinensen. Lehet homokba dugni fejünket, de értelme nincs. A szélsőjobb mindenhol éledezik, akár tetszik, akár nem. Ez sajnos a gazdasagi hanyatlas egyik kötelező velejárója. Sőt Németországban még nagyobb a rasszizmus. Nincs ezzel semmi teendőnk."

@Benoke2 A kedvedért lefordítom egyszerűen érthetőre: Hazaszeretet = valaki szereti a hazáját (pl. én); Nacionalizmus = azt gondolja, mint az előző, csak ő gyűlöli a többieket

_Jeff_ 2012.10.25. 10:41:13

elcsango es a tobbi zaszlolengeto trolltol kerdezem: ha mar olyannyira kuldozgetitek az embereket meg gyavazzatok le oket, ugyan mar aruljatok el, ti mi a losast tesztek nap mint nap azert hogy jobb legyen? a napotok mely reszeben harcoltok? hogyan epititek az orszagot? hm! ja, hogy cdak itt pofaztok meg okoskodtok? hat ez aztan valami :-)

Benoke2 2012.10.25. 10:50:52

@Csak Egy Birca, Aki Gondolkodni Próbál:
"Hát nem éppen, Nézd meg a szótárban. "

Pontosan ismerem hol mit írnak róla, de te egyszer is elolvastad? Vagy csak lövöldözöl? Mellesleg van saját véleményem is.

Tekintve hogy nincs pontos meghatározása, mármint nincs olyan 1-2 mondat amivel körbe lehetne írni. Mai napig vita tárgyát képezi ez a meghatározás, és maga a jelentés is. Légy szíves mielőtt kioktatsz valakit a véleményéről, legalább olvass utána vagy legalább gondold át.

1-10-100 évente megváltoztatják az értelmét a szótárakban az nem az én hibám, hiányosságom, sőt mivel az emberek fejében nem változik a kép mindegy hogyan változtatják meg a jelentése nem fog változni. És még oldalakat lehetne írni erről. Részemről nem egy szótár fogja meghatározni a gondolkodásomat. Már ha nem baj...

2012.10.25. 10:50:56

@mommmmo: Ez megint a tipikus vita, hogy az a jobb, amikor az arcodba vigyorog mindenki, mert kotelezo a PC viselkedes, de kozben nem igazan bizhatsz senkiben, mert soha nem fogjak a szemedbe mondani, amit gondolnak, vagy fejsztufejsz lekocsogoznek, de legalabb tudod, hanyadan alltok. Nekem mindenesetre az utobbi szimpatikusabb, kozhangulat ide vagy oda. De szerintem ennek eleg keves koze van a kozhangulathoz. A gazdasagi helyzetnek es a kilatastalansagnak, na annak viszont annal tobb. Nagyon nagy osszegben hajlando lennek fogadni, hogy nyugaton is hirtelen zuhanna egyet a gazdasagi helyzet, egybol nem lenne olyan jo a kozhangulat sem. Lasd pl. Spanyolorszag. Az elmult idoszakban csak nekem 2 ismerosom ment at masik orszagba, mert idezem: "Spanyolorszag ugyanolyan elhetetlenne valt, mint Magyarorszag".

Elchango 2012.10.25. 10:51:58

@Whave: ezzel csak reszben ertek egyet. Mielott azt hinned,hogy kormanyparti berblogger vagy mittom en lennek hagy kozoljem veled,hogy en soha nem szavaztam meg eletemben Fideszre se MSZP-re se, de.....a MOL megvetelet amugy jo otletnek tartottam es tartom ma is....Nem egy szar vallalat es inkabb magyar kezben legyen a reszvenycsomag - ertsd magyar allami-es nem magyar maganbefektetok , akik csak penzt mosnak tisztara--mint inkabb egy olyan orosz befekteto kezeben, aki meg a kiletet se akarja felfedni.Nos ez tobb mint gyanus es persze a MOL magyar/CEE mertekkel merve irdatlan nagy ceg, olajipari szemmel nezve kozepes nem mindegy kinel vannak a tulajdonosi jogok.Es nem hinnem,hogy el lett tozsdezve az ara.Volt egy akkori arfolyama, ami alapjan megvettek orbanek es nyilvan ha nem a tulajdonjog es a nyereseg a fontos, hanem,hogy mennyiert tudnank rajta holnap tuladni,hogy profitot csinaljunk az aktualis arfolyambol, azoknak persze szar uzlet volt.Ha hosszutavu strategiaban gondolkodunk igenis jo dontes volt. A CEE regioban egyedul Lengyelorszagnak van MOL-al egy kaliberu cege az ORLEN az osszes tobbi kelet-europai orszagnak (az osszesnek) meg az olajfinomitasra sincs beleszolasa.Csak netto importor.Ezzel szemben Magyarorszagon van egy behemot mondern technologiaval dolgozo olajipari ceg donto reszben magyar allami kezben.Es ez nem mindegy ki lathat ra.

mommmmo 2012.10.25. 10:57:14

Amugy en igy a tavlatbol nezve ( 7 eve huztam el, es most itthon vagyok egy fel evig, szoval friss szemmel nezem a dolgokat)
En ugy latom, egy rakas normalisnak tuno, jo potenciallal rendelkezo embernek (magyar lakossag) van egy rakas hihetetlenul tusko vezetoje.
A jelenseg oka: a demokratikus kultura hianya.
Es sajnos ez nem fog a kozeljovoben valtozni. Ki a franctol tanulnank demokratikus kulturat? Nalunk ez nem fejlodott olyan szervesen, mint nyugaton, es amugy is elegge egy zart kozosseg vagyunk.

2012.10.25. 10:57:17

@indazs: Na, fussunk neki meg egyszer, mert ugy latom, hogy a szovegertelmezessel nalad is baj van... :( Bocsanat. :(

Nem azt irtam, hogy nincs Mo-n rasszizmus. Van. De semmivel nem tobb vagy rosszabb, mint barhol mashol. Csak ott nem a ciganyokat utaljak, hanem a torokoket/arabokat/pirezeket, nem keves esetben pedig a Kelet-Europaiakat. Vagyis ezzel indokolni egy kivandorlast nevetseges, hiszen mashol is ugyanebbe fog belekerulni, legfeljebb annyi kulonbseggel, hogy eleg aldozat hajlamu emberrol van szo, akkor kielegulhet, mert ott legalabb o is a bevandorlas-ellenesek celkeresztjeben erezheti magat, hiszen o is bevandorlo.

bpetya75 2012.10.25. 11:00:04

@indazs:

Ez de Gaulle véleménye a patriotizmus és a nacionalizmus különbségéről. Jól megfogalmazott vélemény, de akkor is csak egy vélemény. Volt már erről egy vitám még odaát a postr-en tablenoval. Akkor elfogadtam az érvelését, de most már másképp látom. A patriotizmus közel sem olyan elterjedt a közbeszédben, mint a nacionalizmus. Utóbbit meglehetősen széles körben, nagyon vegyes jelentéssel alkalmazzuk. A politika szeret címkézni, ezt a szót egyértelműen pejoratív tartalmúként igyekeznek feltüntetni egy ideje. Szerintem ez nem ennyire egyértelmű, ahogy a francia mondta.

2012.10.25. 11:02:04

@Elchango: Ertelek. Hat nezd, eltelik par ev, es kiderul, alapvetoen jo otlet volt-e, ezen most valoban kar vitatkoznunk, nem tudjuk hova vezet, teny hogy akar egeszjol is kijohetunk ebbol.

De rosszul emlekszem, hogy a jovo megtakaritasait (azaz a komenista modra elkobzott nyugdijvagyont), illetve azok egy reszet is felhasznaltak erre a bevasarlasra? Mert innentol illene kurvara nyeresegesnek lennie, kulonben ez a vagyon (is) odalesz, mint gyakorlatilag barmi, amire rateszik a kezuket, es tuzoltaskent szorjak el a milliokat a hosszutavu, fenntarthato tervezes helyett.

mommmmo 2012.10.25. 11:05:40

@Nyulz of the World:
Boccs, de annak, hogy valaki nyiltan ciganyozik, mikozben esetleg ott van a szomszedsagaban egy jol szitualt es normalis cigany csalad, semmi koze nincs ahhoz, hogy "oszinten megmondom a velemenyemet, ahelyett, hogy a hatadba vagnam a kest"

Mire en eljutok valakivel odaig, hogy eldontsem "megbizok"- e benne vagy nem, szerintem mar reg tul vagyunk a faji\etnikai eloiteleteken. Az ilyesminek az egymas mellet valo elesnel van jelentosege, es nem annal, hogy ki lesz a bizalmasom.

bandirepublic · halottnakacoach.hu 2012.10.25. 11:05:48

ez a bejegyzes a kommentekkel egyutt kerek. igy mar erthetobb, hogy valaki miert adja fel az i/otthoni szelmalomharcot...

bienemaya 2012.10.25. 11:07:14

Döbbenetesek némely kommentek.
Annyi gyűlölet és hozzá nem értés ömlik belőlük, hogy rémisztő. Semmi empátia, tolerancia.... milyen emberek ezek? Nem lehet, hogy pont az ilyen mentalitás miatt tart ott az ország, ahol tart?

indazs 2012.10.25. 11:07:26

@Nyulz of the World: Amúgy érted amit írtam 10:40:12-kor neked?

bpetya75 2012.10.25. 11:08:03

@mommmmo:

Nem vagyunk zárt közösség. Egy csomó ember kimegy külföldre, amíg kint él megosztja a tapasztalatait az itthon maradt családtagokkal, barátokkal, aztán ha esetleg hazajön, tovább folytathatja ezt valamilyen mértékben. Így szépen terjed, hogy a társadalmi kapcsolatokban, a gazdasági életben, a politikában mit hogyan csinálnak (persze az adott ember szűrőjén keresztül) egyik vagy másik országban. Szép lassan közeledünk a kritikus tömeghez, és ha az meg lesz, akkor elkerülhetetlen lesz a robbanás, ami egy komoly fejlettségbeli ugrás lesz. Hogy ez 5 év, 10 vagy 20, azt nem tudom, de be fog következni.

Ha addig nem szarja össze magát a teljes civilizációnak nevezett valami. De ez más lapra tartozik ;-)

Jaffar 2012.10.25. 11:08:13

@Nyulz of the World:
Én meg csak szólok, hogy volt már egyszer szélsöjobboldali kormánya az országnak és hidd el, hogy nem lesz olyan még egyszer, bármennyire is útálják a külföldieket.

Egyébként számukra az a külföldi, aki nem hajlandó beilleszkedni. Engem nem tartanak annak, söt....(saját tapasztalat, bár ehhez persze nem évek kellettek). Sörözni meg minden héten járok velük, lévén a barátaim :)

andaluzkutya 2012.10.25. 11:10:17

@Nyulz of the World: Lehet dícsérni a nyílt leköcsögözést, de ha egy társadalomban/csoportban a verbális agresszió elfogadottá válik, akkor ott sokkal hamarabb jelenik meg a fizikai agresszió is. Persze vannak emberek, akik egyértelműen különbséget tudnak tenni a kettő között, de sokan nem. Ill. ha egy gyerek olyan környezetben nevelkedik fel, ahol mindennapos egyes nemzetiségek, országok, társadalmi csoportok fikázása, az feloldozást ad számára a későbbiekben, ha ezen csoportok tagjai ellen tesz valamit, mivel "köztudott", hogy ezek ilyenek.
Én pl. azért vagyok a szüleimnek a leginkább hálás, hogy nálunk soha, semmilyen szinten nem volt beszédtéma, hogy ki milyen származású. Először kamaszként szembesültem azzal, hogy vannak emberek, akik másokat csak azért utálnak, mert ilyen vagy olyan származásúak... (jójó, tudom, nem Borsodban nevelkedtem)

2012.10.25. 11:14:59

@indazs: Persze, ertem. Csak azt gondolom, hogy ha ez a dolog robbanni fog, akkor nem nalunk fog, es mi csak egy nagyon kis szelete leszunk az esemenyeknek, aki nem tul sokat fog tudni hozzatenni vagy elvenni. Azzal egyetertek, hogy europai szinten is ez egy komoly gond, egyre komolyabb. Pont en szoktam neha ezugyben veszmadarkodni, hogy ebbol meg nagy baj lehet 10-20 eves tavlatban.

indazs 2012.10.25. 11:16:10

@bpetya75: de Gaule véleménye a hazaszeretetről és nacionalizmusról persze egy vélemény. De micsoda vélemény? Nézd meg, nálunk, ha valaki egyszerűen szereti a hazáját és közben nem gyűlöli a románokat, szlovákokat, cigányokat, zsidókat, melegeket, az a nacionalisták szerint egyszerűen "idegenszívű", "hazaáruló", "kommunista", de minimum "gyurcsányista". Szerinted ez a normális? És itt van helyén az a megállapítás, hogy a nacionalista gyűlöli a többieket. Nektek bármennyire jól hangzik a "nacionalista" kifejezés, én inkább maradok egyszerűen hazaszerető, általuk idegenszívűnek nevezett patrióta.

Jaffar 2012.10.25. 11:16:49

@andaluzkutya:

+1

Bizony, ez így van. Szerencsére én is ilyen környezetben nevelkedtem, pedig nem voltunk gazdagok. Nem is tudom megmondani ránézésre, hogy ki a "zsidó". Persze ha loknija van, akkor igen, de az azért más.

poolman 2012.10.25. 11:17:30

Ez egy jo írás, benne van a magyarázat amiért becslések szerint már 300.000 ember elhagyta az országot. Magyarországon csak látszolag van béke, az emberek fejében egyáltalán nincs az, söt. Csakhogy az uj generácio már nem ugy lázad, hogy az utcára vonul, hanem egyszerüen másik országot választ magának. Europa szerencsére elég nyitott, a távolság pedig áthidalhato. Szinte bármelyik nagyvárosbol itthon vagy repülövel 2 ora alatt, olcson.

Amikor 1 év mulva a NGM ismét azon tünödik, hogy te jo ég hová olvad a GDP, akkor remélem végre feltünik majd, hogy több százezer ember már nem Magyarországnak termel és adozik. ...és ki tudja hol a folyamat vége. Mert ide töke sem fog érkezni a közeljövöben.

Maradni, elfogadni, beletörödni a legkényelmesebb megoldás szerintem. Aki teheti, beszél nyelvet, van bátorsága, annak érdemes megprobálni nyugatabbra.

2012.10.25. 11:22:15

@andaluzkutya: @mommmmo: nem a lekocsogozest vagy a nyilt "ciganyozast" kell dicserni. Egyszeruen azt kell latni, hogy bizonyos dolgok kint maskeppen mukodnek, es nem biztos, hogy minden egyertelmuen jobban. Persze a jobban is relativ. Nekem szimpatikusabb, ha valakivel tudom, hanyadan allok, meg ha az le is "budos romanoz", mint azt nehanyan tettek Mo-n. Es ettol nem gondolom azt, hogy a magyar tarsadalom ilyen, csak azt, hogy vannak ilyenek is. Ahogy kint is volt Breivik, de attol meg a norveg tarsadalom nem olyan. De abban is biztos vagyok, hogy van meg nehany hasonloan gondolkozo arrafele is.

A masik, hogy akar teteszik, akar nem, vegre illene szembenezni azzal is, hogy ezek a jelensegek nem ok nelkul alakulnak ki. Ha jolet van, es a ciganyok/bevandorlok is reszesulnek ebbol, es emellett ezek a csoportok meg az integraciora is torekednek, akkor valoszinuleg nem lenne ertelme es taptalasa a kirekesztesnek. Es kirekesztes sem lenne. De ez ismet nem csak Mo-ra igaz, hanem gyakorlatilag barmelyik EU-s orszagra.

SilentDreams 2012.10.25. 11:24:52

@Nyulz of the World: Egyetértek természetesen azzal, hogy máshol is van rasszizmus. Ami eddigi tapasztalataim szerint más "nyugaton", mint Magyarországon, az az, hogy mit próbálnak meg tenni ellene (vagy egyáltalan probálnak-e tenni ellene vagy még tovább szítják a dolgot).

Angliában a céges bevezetö tréning része volt a sokszinüség elfogadásának kérdése (eltérö börszín, szokások, vallás, stb.). Orákat/napokat töltöttek el ezek részletezésével.
Németországban óriási plakátokba botlok lépten-nyomon, ami a felhívja a figyelmet a különbözö származásu emberek egyenlöségére.

Ki lehet nevetni ezeket a dolgokat, és biztosan nem oldják meg ezekkel sem teljesen a problémákat, de szerintem tény, hogy erösen foglalkoznak vele "magasabb" szinteken is, míg Magyarországon általában sajnos csak a politikai ellenfelek lejáratására használják fel.

bpetya75 2012.10.25. 11:27:19

@indazs:

Látod ez zavar ebben az egészben leginkább. Van egy szűk csoport, amelynek tagjai habzó szájjal üvöltenek tökmindegy miért, és közben bemocskolnak olyan értékeket, mint a magyar lobogó, a címer, a hazaszeretet.

Nem lehetetlen, hogy de Gaulle-nak igaza volt a megfogalmazásával, nem annyira a szót akarom védeni. Azt tartom nagyon szomorúnak, hogy a csürhe hörgése miatt ott tartunk, hogy szégyen kitűzni a kokárdát, kitenni az ablakba a magyar zászlót, szív fölé tett kézzel énekelni a Himnuszt.

indazs 2012.10.25. 11:28:28

@Nyulz of the World: Köszönöm, hogy értjük egymást! Csak én "kis szelete" sem szeretnék lenni azoknak a, remélem, nem bekövetkező eseményeknek, melyek következményei szoktak lenni az elharapózó és megtűrt etnikai gyűlöletnek. A gyűlölködés elbagatelizálása, megtűrése olyan, mint a locsolás a növényeknek.

Jaffar 2012.10.25. 11:29:20

@poolman:
Szerintem annyian nicsnenek, de tény, hogy egyre több ember hagyja el az országot és többnyire amiatt, hogy kilátástalan a helyzete, a jövöje.
Mindamellett úgy gondolom, hogy a kivándorlás nagyon is hasznos Magyarország számára, hisz akik kimennek, azok végre a saját szemükkel fogják látni, hogy lehet a dolgokat másképpen is csinálni, söt, azt is, hogy nem csak jobb-bal oldal van a politikában. Ha ezek az emberek nem is lesznek sikeresek, s néhány év múltán visszatérnek, akkor remélhetöleg már egy másik szemléletet is hoznak magukkal. Már ekkor megérte az országnak.

SilentDreams 2012.10.25. 11:30:17

@bpetya75: "Azt tartom nagyon szomorúnak, hogy a csürhe hörgése miatt ott tartunk, hogy szégyen kitűzni a kokárdát, kitenni az ablakba a magyar zászlót, szív fölé tett kézzel énekelni a Himnuszt."

Teljesen egyetértek. Ezek mára már abszolút más jelentéstartalmat nyertek, mint gyerekkoromban, vagy akár még a 90-es évek elején...

mommmmo 2012.10.25. 11:32:04

@bpetya75: nem fog a civilizacio osszeomlani, a mostani valsagnal mar kulonbeket is atelt az, szerintem:) kiveve persze ha tenyleg belenk csap az a 2012~es meteor, ami gazos lenne, epp a babam szuletese elott 2 hetre josoltak...
Na de mindegy is... Relative vagyunk zartak, es a valtozas is ezert relative lassu, lasd szerintem meg 10 15 ev talan realis idotartam a valtozasra, szamomra, aki a kozel keleti tarsadalmi valtozasok utemezeshez vagyok hozzaszokva ez baromi sok ido.

2012.10.25. 11:34:34

@Jaffar: Legyen igazad, en nagyon nem orulnek egy ujabb FPO-s kornek. Anelkul, hogy bovebben belemennek az osztrak belpolitikaba, azert az latni kell, hogy az FPO ugy van meg mindig 20% felett, hogy a Stronach es a BZO is ugyanazon a palyan versenyez (Jol latszik, hogy a Stronach megjelenese ota 8%-ot veszetett az FPO). Szoval osszessegeben azert meg mindig jelentosen magasabb a szelsosegesek szavazataranya, mint Mo-n.

2012.10.25. 11:35:52

Az a baj, hogy itt is atestunk az osszes letezo lo osszes letezo oldalara, mint barmivel kapcsolatban. Nalunk a nacionalizmus az szinte egyenlo arpadsavos, 90%-ban tanulatlan suttyok ordibalasaval (akik ugatnak hogy en idegenszivu mit tettem az orszagert, hat pl annyit adozok egy ev alatt, amennyit 20-25 ilyen jokepessegu huligan). Ezzel szemben a liberalisok is ugyanebben a mertekben vadbarmok, csak a masik oldalon. Nehogymar rasszistanak kelljen erezni magam, csak mert atmegyek a Wesselenyi utca masik oldalara, amikor az Almassy ternel 15 tagot szamlalo, susogo dzsoggingos hoborgo, szotyikopkodo falka allomasozik, akik par hettel ezelott a szemem lattara pakoltak meg egy sracot a jolbevalt "adja ma egy cigit, dezsvirem" modszerrel. Aki jaratos arra, tudja, hogy az Almassy teren konkretan van egy rendorseg is, a park kapuja ettol ugy 30 meterre van, meg amugy bekamerazott kornyek, de tessek.

Szet kellene valasztani az eloiteletet a rossz tapasztalattol, a bunozo hajlamu egyenek (legyenek azok ciganyok, magyarok, romanok, akarmik) faji alapu mosdatasat a tenylegesen hatranyosan megkulonboztetettek vedelmetol, stb. De amig a jobbosok mindenben az "idegeneket" latjak, a libsik meg mindenben a "nyilt rászizmust", addig eleg durvan atnezunk a valos problemak folott.

hondamonda 2012.10.25. 11:36:34

Egyetertek a post-tal abban, hogy Magyarorszagon a jovo felelese folyik.
En azert keszulok lepeni, mert semmi eselyt nem latok ennek a megvaltozasara. Amig az inaktivak dontik el a valasztasokat, addig egyetlen politikai ero sem lesz hajlando rendet tenni. Az egyetlen kiut, ha az orszag csodbe megy es a romokon egy uj rendszer epul.

mertcsak 2012.10.25. 11:37:12

az a frusztrált, aki ilyen posztot ír :)

A posztoló azt írja, ebben az országban mindenki másra mutogat, nem vállal felelősséget semmiért. Nos, ez a poszt is mi másról is szól, mint hogy mutogat másokra és "közhangulatot" okol, neki miért kellett mennie.

Callidus 2012.10.25. 11:38:21

@bpetya75: A kommented a cserjeszinttel meg a gyepszinttel kivalo peldaja egy masik azsiai jellemvonasnak. En ugy nevezem hogy "kasztoskodas". "En igenyesebb vagyok, en sikeresebb vagyok, en magasabb szinten vagyok, etc..." Az allando masik fejere allni probalas. Ezt kihagyta a posztiro, de a kommentek kiegeszitik szepen az irast hogy kerek legyen.
Az irigyseg akkor is irigyseg ha dacos nacionalizmussal probaljuk leplezni.

Nezz meg egy dokumentumfilmet Indiarol. Eszak Indiarol.

Eszre fogod venni hogy ugyanugy er a "nagysagos asszony, meg a tiszteletes ur". Nem a te hibad hogy annak erzed magad, vagy azert kaparsz, pont ugy mint a tobbi "cserjeszintrol" az egig ero bab szintjere "emelkedni probalo".

Tudom hogy nehez megerteni miert nevetseges az egesz elkepzeles. A lenezett buszsoforok, bkv ellenorok, kukasok vilagaban ertelmetlen arrol beszelni hogy minden a te valasztasod, es igen a kukas vagy a bkv ellenor is jo es okos ember.

Abban az illuzioban el mindenki hogy ugyanazon a "szamegyenesen" mozogsz mint a tobbiek. Lehet "hasonlitgatni".

Na ilyenkor jon a zavar a gepbe, mert aki kulfoldon el az nem fer bele ebbe a szuk kis vilagba, nem tudod ratenni a megtanult kis szamegyenesedre.

Ideje lenne eldobni ezt a kamu kordinatarendszert.

indazs 2012.10.25. 11:39:38

@bpetya75: Nagyjából ugyanarról beszélünk. Az a borzasztó, hogy az utcán őrjöngő csürhe, akik próbálják elhitetni, hogy az a hazaszeretet, amit csinálnak, a délutáni meccsről hazafelé összetöri a metrót és a buszokat, aztán elégedetten megy aludni.
Ne feledjük azoknak a felelősségét, akik az addig nettó foci-randallirozókként számon tartott vadbarmokat bevonták az utcai "tüntetésekbe", elhitetve velük, hogy hazafiak, saját politikai érdekükben használták.

mommmmo 2012.10.25. 11:39:42

@Nyulz of the World: te azt nem veszed eszre nyulz, hogy sem a ciganyok, sem mas bevandorlok nem alkotnak homogen csoportot, es azert nem is kellene oket egy csoportkent kezelni, es nem is kellene ilyen fogalmakban gondolkodni. PPl a szomszedunkban lako autoszerelo cigany csaladnak annyi koze van kabe az integralodni keptelen reteghez, mint neked, de nekik is kijut a kirekesztesbok. Londonban is a kollegaim 20%~a muszlim volt, konyvelokent, IT~skent, es tokeletesen beintagralodtak. Szoval ez az egesz csoportozas helytelen, csak bunozok vannak es tisztesseges polgarok, es ezekben a kategoriakban kellene gondolkodni az etnikumozas helyett.

andaluzkutya 2012.10.25. 11:39:57

@Whave: És amíg átnézünk a valós problémák fölött, addig ne is számítsunk semmilyen megoldásra.
Na ez is egy baj az országgal, hogy szinte kizárólag szlogenekben gondolkodik, nem a problémák megoldásában. Persze az munkásabb, meg rövid távon nem kifizetődő (féleg politikailag nem - választások meg négy évente vanna), úgyhogy kérdéses, hogy lesz-e előremozdulás...

anyahajókabinajtóhajtogató 2012.10.25. 11:40:06

Egyetértek teljesen, sajnos. A belem forog a rasszista férgektől és ijesztő, hogy már a higgadtabb embereket is megfertőzni látszik ez a "kór". A politikusokról ugye nem kell beszélnem? El sem m erem mondani, hogy mit csinálnék velük! Annyi a különösség, hogy nekem nem megy jól itthon és 3 gyerekkel semmi más választásom nincsen mint kimenni :( , vagy esetleg neveljem fel nyomorban őket? Moslékország lett a hazámból és ezt soha nem bocsájtom meg sem a jobb sem a baloldali szemét mocskos politikus csürhének!

ZOH 2012.10.25. 11:40:30

Vendégposzt a Modorosról?!

ZOH 2012.10.25. 11:42:15

Tartalmila egyébként nem rossz, félreértés ne essék, de képtelenség egyben elolvasni, annyira zsibbasztó a stílus.

bpetya75 2012.10.25. 11:43:20

@Whave:

Egyetértek!

Valószínűleg nekem nem is a liberalizmussal van bajom, hanem annak magyar verziójával (erre jól illik szerintem a libsi megnevezés), amit jól jellemez az a mondat, amit Nyulz cimborától olvastam, és utólagos engedelmével párszor használtam is már: "Mindenkinek joga van a véleményemhez!"

2012.10.25. 11:45:06

@SilentDreams: Mo-n az az egyik baj, hogy itt csak kirakat intezkedesekkel probaljak a ciganyok helyzetet javitani. De errol mar reszletesen artam annal a posztnal, ahol a cigany srac irt Irorszagbol. A lenyeg, hogy jelenleg mindenkinek az az erdeke, hogy ne szocialis problemakent kezelje a kerdest, hiszen teljesen alkamas arra, hogy elterelje a figyelmet mas, ennel fontosabb gondokrol. Pedig ez elsodlegesen egy szocialis problema, es csak masodogason kulturalis/etnikai. Es az en tapasztalatom szerint ez nagyon sok ember a helyen is tudja kezelni. Videken, falun, siman el lehet hivni a munkanelkuli ciganyt napszamba segiteni (a korabbi ultrakorrektek kedveert: igen, feketen, nem leadozva). Sot, tovabb megyek, az, hogy valakire azt mondod, hogy cigany, az meg nem ciganyozas, o is azt mondja, rad, hogy magyar. Egyik sem banto onmagaban. Es ezt nagyon sok helyen mindket fel tudja kezelni. Szoval nem mindig a mediahiszteria es a budapesti Jobbikosok felvonulasok alapjan kell megitelni egy adott telepulesen a magyarok es a ciganyok egyutteleset.

Kicsit ilyenkor mindig az a resz jut eszembe a South Park-bol, amikor azon vitatkoznak, hogy a zaszlo rasszista-e vagy nem. :)

Zabaalint (törölt) 2012.10.25. 11:45:32

@Nyulz of the World:
Szerintem ez úgy van, hogy kétféle dolgot mosnak össze az emberek, mikor rasszizmusról beszélnek. Az első a hagyományos óvatosság az idegenektől, rácsodálkozás az idegenekre, stb., stb. Ha egy átlag magyar vidéki elmegy egy néger mellett, nehezen tudja megállni, hogy megbambulja, mert ritkán lát négert. Sok álliberális ezekből a dolgokból levezeti, hogy ez rasszizmus. Holott ez a dolog sokkal lejjebbi gondolati szinten van, ha ugyanazon vidéki emberek közé több család néger költözik, akkor azon négerek viselkedése alapján előbb-utóbb vagy elfogadják, vagy előítéletessé válnak a négerekkel szemben. De még ez sem rasszizmus, mivel ezen emberek nyilván csak a világ csak egy kis szeletét látják, ezért általánosítanak.

A rasszizmus az, amikor ideológiából kiindulva gyűlöli valaki a négereket (cigányokat, mondgolidokat, stb.). Ez egyáltalán nem tudatalatti, hanem egy tudatos gyűlölet. Persze van, hogy a rasszisták a tömegek előítéleteire építenek, ettől még a tömeg maga nem lesz rasszista.

A másik, ami nagyon gáz, az a PC kifejezések köre. Én kiskoromban teljesen abban a tudatban éltem, hogy a "buzi" kifejezés, még ha szitokszóként is használják, a "homoszexuális férfi" hétköznapi változata, mint ahogy a paraszt meg a földműves, attól függetlenül hogy szitokszó is. Aztán mikor amúgy teljesen pozitívan nyilatkoztam egyszer a melegekről, én voltam lebaszva, hogy mekkora egy homofób vagyok, hogy buzizok, és hiába védekeztem, hogy nekem semmi bajom a buzikkal.

Na ezért rühellem az álliberálisokat és a neonácikat, mert van az embereknek természetes, politikamentes gondolkodásmódja, ők meg meg akarják magyarázni, hogy az úgy nem jó, meg akarják nevelni az embereket, csak éppen a két csoport ellenkező előjellel.

Callidus 2012.10.25. 11:50:09

Ebbe a gondolkozasba sajnos sem a sajat hibakkal szembenezes, sem a masik tisztelete nem fer bele. Ez erodalta el a tarsadalmi osszefogast is.
Amit kulfoldon is jol megfigyelhetsz.

Tudod olyan ez mint amikor beviszel egy lovat a tehenekhez a karamba. Mivel sokkal tobb a tehen, a lovak jobban latszanak, es a viselkedesuk kulonbsegei is sokkal szembetunobbek.
Ez a masik fejere allas ez tipikusan magyar jelenseg.
Ha nincs jobb autod akkor biztos a feleseged melle nagyobb. Ha nincs jobb melod akkor biztos a gyereked okosabb.
Ha te nem mertel eljonni akkor biztos az a gyava/kapzsi aki elment.
Valamit ugyis talalsz hogy ne kelljen tisztelni a masikat.

2012.10.25. 11:50:31

alapvetöen két féle ember olvassa és véleményezi ezt a blogot. az elsö aki már elhagyta a országot és képes átérezni a szerzö gondolatait és a második akinek (sajnos) fogalma sincsen hogy milyen egy nyugati országban élni. aki otthon van annak a rendszer megszokott, hiszen ott nött fel, ez veszi körül gyerekkora ota. utána kiköltözik mindegy hova mindegy milyen célbol és szépen lassan naprol napra rádöbben hogy amit eddig megszokott mennyire beteg, nevetséges, szánalmas.
ezek a szerzök megprobálják ezt mások számára érthetövé tenni ami egyébként sajnos szavakban lehetetlen...
lehetetlen mert nem teljes és az otthon élök rosszul vagy nem is tudják értelmezni.
utána meg jön a fikázás olyan emberektöl (nem sorolnék neveket) akikröl éppen beszélek. zéro rálátás - teljes önbizalom.
ez is pont egy olyan dolog amiröl irtam... beteg, nevetséges, szánalmas.

bpetya75 2012.10.25. 11:51:12

@mommmmo:

Na majd a baba relatíve belassít ;-)

@Callidus:

Abban az értelemben igazad van, hogy a vérehulló fecskefűből nem lehet mogyorós hólyagfa, se kocsányostölgy. Én nem ilyen értelemben írtam a hasonlatot, ami műfajából adódóan csak sántíthat ;-)

@indazs:

Így igaz. Teljesen egyetértek.

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.25. 11:54:07

most ti tényleg úgy érzitek, hogy a poszt témája csakis és kizárólag a rasszizmus?

bpetya75 2012.10.25. 11:55:33

@Zabaalint:

"Ha egy átlag magyar vidéki elmegy egy néger mellett, nehezen tudja megállni, hogy megbambulja, mert ritkán lát négert"

Erről eszembe jutott, amikor a lányaim először láttak egy nagydarab fekete fickót a tecsóban. A Nagy első reakciója: "Apa! De szép az a bácsi!" A tag már évek óta itt él, valamennyit tud magyarul. A csajszi meg jó hangos volt, úgyhogy hallotta amit mondott. Jól eshetett neki, mert szélesen ránk mosolygott, sőt, utána évekig rám is köszönt, ha találkoztunk a városban.

2012.10.25. 11:57:40

@mommmmo: Igen vannak, akik kilognak a sorbol. De azert ha egy jelenseg egy hasonlo szocialis helyzetu, ugyanazon/hasonlo kulturaju es etnikumu csoportban tomegesen fordul elo, arrol eleg nehez elmagyarazni, hogy nem jllemzoje az adott csoportnak. Az lenne a cel, hogy az adott jelensegek csak a csoport elenyeszo reszere legyen jellemzo, vagy legvegso soron egyaltalan ne legyen jellemzo. Szep ideologia, amit irsz, es ha hiszed, ha nem, de egyet is ertek vele, hogy ez lenne a cel. De ehhez mindket oldalra szukseg van. En tovabbra is azt gondolom, hogy jelenseget akkor lehetne erdemben orvosolni, ha vegre elkezdenek mindenhol az integraciot gazdasagi es szocialis kerdeskent kezelni, mert addig az osszes integracios probalkozas el fog bukni, legyen az barhol.

Callidus 2012.10.25. 11:57:59

bpetya75: Azthiszem ertem miert irtad. En is Magyarorszagon eltem tobb mint 20 evig. Elhitettek velem hogy tisztelni valakit, vagy egyeterteni valakivel az csak a "vezerekkel" lehetseges kulonben te "lejjebb esel".
Mert a piros parnazott ajto mogott olyan ember van aki "magasabb szinten" van mint te, igy "nyalni" kell. Am a veled varakozo masik "paraszt" az tuti "lejjebb van".

Ugye az orokigaz magyar mondasok... felfele nyalni, lefele taposni..

Na ha eltunnenek az iranyok megzavarodnal... Ahogy zavarodik itt is sokmindenki... kell egy kis ido amig atertekeli az ember a vilagot... Turkmenisztant erdemes megnezni. Magyarorszag karikaturaja jelenleg.

Callidus 2012.10.25. 12:00:56

@Nyulz of the World: "De azert ha egy jelenseg egy hasonlo szocialis helyzetu, ugyanazon/hasonlo kulturaju es etnikumu csoportban tomegesen fordul elo, arrol eleg nehez elmagyarazni, hogy nem jllemzoje az adott csoportnak. "

Nem nehez elmagyarazni. Nezz szet a vilagban. Kb 1 nap alatt eszreveszed majd hogy a jelenseg nem etnikumhoz, vagy kulturahoz kotodik. Csak es kizarolag szocialis es tarsadalmi helyzethez. Nagyon sok orszagban vannak kirekesztett csoportok. A jelensegek ugyanazok, az etnikum a kultura gyokeresen mas.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2012.10.25. 12:01:04

Miért érzem úgy, hogy a szerző először eldöntötte, hogy márpedig ő menni akar, aztán utólag összegereblyézett hozzá egy vagon okot, hogy racionalizálja az eredeti döntést?

Az különösen tetszik, hogy a listán, amiben felsorolja, hogy miért szar minden, előkelő helyen szerepel az, hogy mindenki mindent másra ken.

Taxomükke (UK) 2012.10.25. 12:04:11

@freelander1: Ezek az előre mentegetőzések már sok posztban előkerültek, sokan ab ovo félnek a beszólásoktól, kritikától, kioktatástól. Ám mindez hiábavaló próbálkozás. Te kitárulkozol, én leszóllak. Ez megy. Ilyenek vagyunk. Tisztelet a kivételnek. Feleslegesnek ítélem a magyarázkodást meg a mentegetőzést.

2012.10.25. 12:04:41

@Callidus: Olvasd vegig kerlek, mit irtam, illetve olvasd el a korabbi kommentjeimet is, ha lehet.

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2012.10.25. 12:06:56

"az instabil jogi és gazdasági helyzet"
Ez az egyik legnagyobb baj. A másik a rögzült korrupció, amit éltet a hű kádersereg is. A "vezetőink" korruptak, gumigerincű véglények.
De sajnos a zajosabb tömeg ezeket választja meg.
Közben a jóval nagyobb többség a négy fal közt morgolódva tűr és tehetetlenségével kiszolgálja az országot felemésztő rendszert.
Ebből aztán tutira nem lesz felemelkedés. Bár a zuhanást rosszul megválasztott nézőpont esetén lehet emelkedésként érzékelni...
Megértem azokat, akik menekülnek a katasztrófa elől.

bpetya75 2012.10.25. 12:07:42

@re-set:

"szépen lassan naprol napra rádöbben hogy amit eddig megszokott mennyire beteg, nevetséges, szánalmas."

Érdekes. Az itt olvasottak engem inkább arról győztek meg, hogy nem olyan reménytelen ez az ország, meg hogy mindenhol vannak beteg, nevetséges és szánalmas dolgok. Abban van eltérés, hogy ezek mennyire nehezítik meg a boldogulást.

bpetya75 2012.10.25. 12:16:50

@Callidus:

Nem, nem erről szólt.

Aki egy kicsit nagyobbra nőtt, az többet lát a körülöttünk lévő világból. Az ilyen általam ismert "nagyobbra nőttek" többsége egy csomó negatívumról tud beszámolni, ahogy a posztíró is tette, egyszerűen azért, mert több alkalma van ilyenekkel szembesülni. Minél nagyobbra nősz, annál inkább ki vagy téve ilyen hatásoknak, ezt kell megtanulni kezelni, vagy marad a lelépés.

J.László 2012.10.25. 12:17:04

Aki a "rasszizmus" miatt megy el Magyarországról, az menjen. Nem tudja, mit beszél.

(deleted) (törölt) 2012.10.25. 12:18:34

@Nyulz of the World:
"De azert ha egy jelenseg egy hasonlo szocialis helyzetu, ugyanazon/hasonlo kulturaju es etnikumu csoportban tomegesen fordul elo, arrol eleg nehez elmagyarazni, hogy nem jllemzoje az adott csoportnak."

és
"vegre elkezdenek mindenhol az integraciot gazdasagi es szocialis kerdeskent kezelni"

Most ezt csak én értem úgy, hogy előbb etnikai kérdésnek tekinted a problémát, majd mégis úgy gondolod, hogy szociális eszközökkel meg lehet oldani, és a kettő között ellentmondás van? Ha egyszer az etnikum jellemzője... akkor mit old meg a szociális kérdésként kezelés?

Félre ne érts, én is abban hiszek, hogy az integráció szükséges, a szociális kérdésként való hozzáállás is. Csak azt nem értem, ha te úgy gondolod, hogy etnikai kérdés, akkor miért gondolod, hogy megoldás :)

mommmmo 2012.10.25. 12:25:32

@bpetya75: hat sajnos vannak elemei a magyar eletnek, amelyre tokeletesen raillik a "beteg, nevetseges es szanalmas" jelzo..
Lasd az egesz Okt 23, meg joforman az egesz magyar media is, ami mind csak az uszitasrol es a bunbakkeresesrol szol, valami rem stupid dedos formaban.
Engem inkabb tiszteletet ebreszt az, hogy valaki meg kepes itt epeszu maradni hosszu tavon. Ez egy teljesitmeny.
Az emirsegek pl sok szempontbol egy Magyarorszagnal sokkal fejletlenebb tarsadalom, de ott utcabalrol, meg tuzijatekrol szol a nemzeti unnep, meg hogy mindenki kifesti a keritest nemzeti szinekre...
Es a nagy szlogen legutobb az volt, hogy "40 ev az osszefogas szellemeben"
Ugyanis 40 eve alakult meg a 7 emirseg szovettsege. Na ott ilyesmi folyik a csapbol is.
Amit nalunk csinal a vezetes, az szintiszta szellemi kornyezetszennyezes. Ha az ember tavol tartja magat az jo, en pl nem nezek egy magyar csatornat sem, csak rokonoknal neha, de mar az is tul sok a lelki bekemnek.

Rwindx 2012.10.25. 12:26:27

@indazs:
"A kedvedért lefordítom egyszerűen érthetőre: Hazaszeretet = valaki szereti a hazáját (pl. én); Nacionalizmus = azt gondolja, mint az előző, csak ő gyűlöli a többieket "

Ennek a fordításnak fuss neki újra. Az a sovinizmus amire te gondolsz, nem a nacionalizmus. Ha gondolod keress fel egy értelmező kéziszótárt, vagy csak szimplán írd be a googleba.

gnme 2012.10.25. 12:26:46

annyi a cigány a neszűrben, hogy feketlik a neszűr

éjjel bandákba verődve jönnek be a vároba és portyáznak, ahol nincs kutya oda bemennek és akár meg is ölik akit meg kell, akár egy bélásért

nem vagyok rasszista, á

imádom ha éjjel arra ébredek, az udvarban összetörték az autót, a melléképületet kirámolták és engem megöltek

ez az élet rendje, nem?

citromimi 2012.10.25. 12:30:58

a rasszizmus ugyanugy egy elfogadott erkolcs, norma lett Magyarorszagon, mint a bunozes, a korrupcio, vagy a gyulolkodes. ha csak elolvastok egy akarmilyen internetes cikk vagy csak egy sima facebook poszt kommentjeit, biztos talaltok majd benne gonoszkodo, vagy a rasszizmuson cinikusan osszekacsinto (ahogy a poszt szerzoje kivaloan erzekeltette) hozzaszolast. ez teny. es akikrol beszelunk sosem fogjak ezt elismerni, de meg felfogni sem, henmhogy belatni, megvaltozni, nemhogy bocsanatot kerni. itt tobben egy budos szot se ertettek ebbol az irasbol es kapasbol nekimentek es olyan alacsony szintu butasagokat frocsogtek, amivel csak igazolodik az iras minden egyes szava. es persze nem tudnak errol sem. nem ertik. amig az ember fiatal es a biologiaja lekoti a gondolkodasanak fobb teruleteit, addig nem foglalkozik ezekkel, de ahogy felnotte valik egyre inkabb elhelyezi onmagat a tortenelemben. igy latom mar en is Magyarorszagot a tortenelemben en nagyon szomoru vagyok, hiszen tovabbra sem tortenik meg az a csoda, az a kataklizma, ami vegre megvaltoztatna ezt a sanyaru magyar sorsot. az en eletem rovid es lenyegtelen is, nem magam miatt szeretnem ha jobb lenne, meg csak nem is a gyerekeim miatt, vagy az unokaim miatt. nem kuzdok azert hogy 2014-ben mi legyen. A tortenelmunkrol van szo, a jovonk tortenelmerol. Es hat valoban elsunnyogunk. Sajnos mindig ez van: az erosebb kutya baszik, a tobbinek meg marad a passziv ellenallas. aztan majd a tortenelem igazsagot tesz es vilagosan latszik majd, hogy az a bizonyos erosebb kutya sajat magat baszta vegig. Magyarorszag a tortenelme folyaman meg sosem tudott igazan elni a lehetosegeivel. most sem.

indazs 2012.10.25. 12:32:42

@Rwindx: Nem fordítottam. Egy régebbi olvasmányomból emlékeztem így rá. Tekintsd egyszerűen az én véleményemnek.
@gnme: Szerintem te a rendőrséggel lehetsz elégedetlen. mint ahogy én is.

2012.10.25. 12:33:20

@szerengeti: Errol a kerdesrol mar tobb izben hosszasan viatakoztunk itt a forumon. Ahhoz sem idom, sem energiam, hogy minden egys alkalommal ugyanazzal a reszletesseggel fejtsem ki a dolgokat. Nem, szerintem a kerdesnek van etnikai, szocialis es gazdasagi vetulete is, hiszen altalaban hasonlo szocialis es gazdasagi helyzetben levo etnikumokra jellemzo a problema. A megoldast viszont szerintem csak akkor lehet megtalalni, ha a szocialis es gazdasagi integracio iranyabol kozelitesz, es nem az etnikum iranyabol. Ettol meg termeszetesen lehetne etnikai kerdesse is tenni, hiszen az is, csak hitem szerint ugy nem nagyon van esely hatekony megoldast talalni.

Callidus 2012.10.25. 12:34:26

@bpetya75: nem nosz nagyobbra. csak tobbfele ertekrenddel talalkozol, igy van eselyed valasztani.

Blogger Géza 2012.10.25. 12:34:33

Ez szerintem egy egyértelmű kamu írás. Jellemező, hogy meg sem próbálta behazudni, hogy mikor és hova ment ki, vagy nem is yrt erről semmit, mert hamar lebukna, mint az egyszeri "álnorvég". :) Nem hiszem, hogy egy külföldre távozott magyar legfőbb problémája a bankadó vagy a MOL részvény. Mellesleg szerintem a posztoló már rég nem fog éni, amikor a MOL még virágozni fog. Persze a Római Klub is megmondta, hogy mára már semmiféle nyersanyag nem lesz, aztán tessék... Max bioüzemanyag lesz a kocsikban, vagy a kútnál fognak elektromos áramot, aksit vagy gázt felvenni, de valami lesz.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.10.25. 12:35:42

azt bírom ezekbe a kivándorlókba, hogy itthon nem hajlandóak dolgozni, külföldön meg a belüket kidolgozzák és élnek valami lyukban, és lelkendeznek hogy milyen jó meg mennyi pénzük marad. itthon is maradna elég pénze ha normálisan beosztaná, és a saját hazájában élhetne, csak el kéne menni dolgozni.

2012.10.25. 12:36:16

@bpetya75: Érdekes. Az itt olvasottak engem inkább arról győztek meg, hogy nem olyan reménytelen ez az ország, meg hogy mindenhol vannak beteg, nevetséges és szánalmas dolgok.

Mindenhol vannak beteg, nevetséges szánalmas dolgok, de a gondolatom az értékrend körül forgott. Szintet lépsz és kész.
Egyébként ez szerintem egy nagyon nagyon hasznos dolog lesz azok számára akik majd megprobálják felzárkoztatni Magyarországot. Ez mind tapasztalat ami segit majd olyan döntéseket hozni a külföldröl hazatérö embereknek amik valoban elörelépést hozhatnak az ország jövöjében.

@bpetya75: Abban van eltérés, hogy ezek mennyire nehezítik meg a boldogulást.

egyetértek. abban IS...

steaksauce 2012.10.25. 12:37:31

Mondj egy nyugati országot, amelyben nem nagyobb a rasszizmus/nacionalizmus, mint Magyarországon! Franciák, németek, olaszok ? Ugyanmár. Hülye kifogások egy bérrettegőtől.

2012.10.25. 12:38:06

@Disintegrator Rising:

ajánlom korábbi soraimat figyelmedbe...

re-set 2012.10.25. 11:50:31

2012.10.25. 12:39:13

Magyarorszag miert akar fizetni nyugdijat az ausztraliaba kivandorolt (Ausztal allampolgar) nyugdijasoknak az otthon ledolgozott evek utan?Vajon mi cel vezerli?

KG2000 2012.10.25. 12:39:23

Rasszizmus, mint döntő ok az ország elhagyására? Ez rendkívül hiteltelenül hangzik!!!!!!!!!!
1) "Vannak még nyomai az antiszemitizmusnak Magyarországon, de a zsidó kultúra helyzete nagyon jó, iskolák, újabb és újabb intézmények nyílnak - mondta Ilan Mor izraeli nagykövet." "A magyar zsidó közösség Európában a második legnagyobb – mondta a nagykövet a Kossuth Rádió műsorában."
www.hirado.hu/Hirek/2012/10/19/16/Izraeli_nagykovet_Aranykorat_eli_a_zsido_kultura_Magyarorszagon.aspx

2) Azért azzal minden kivándorlónak számolnia kell, hogy külföldön ő maga mindig külföldi marad.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.10.25. 12:41:21

@re-set: ajánlom az egyik ismerősömet figyelmedbe. itthon kevés munkából éldegélt, persze minden pénzét elszórakozta. kint szénné dolgozza magát, munka után hazamegy, alszik, és mondja hogy mennyit keres, meg milyen jó neki, hogy ennyi pénze megmarad. bakker itthon is ugyanennyit keres vagy még többet, csak elszórakázta. jobban élhetne itthon kevesebb munkából, de annyira hülye szegény meg annyira utálja az orbánpiktort, hogy most érzi magát boldognak odakint ahol a belét kihajtják :D

2012.10.25. 12:41:26

@Disintegrator Rising: hahahaHAHAHahahahhhaaaaahahahaHAHAHAHahahahahahaaaaaahahahahhahahhaha!!!! :D

nyulaspista 2012.10.25. 12:47:58

A rasszizmus-kirekesztés tényleg nagyon zavaró számomra is; borzasztó kirekesztést-hátrányos megkülönböztetést élünk meg mi magyarok...

(deleted) (törölt) 2012.10.25. 12:49:47

@Nyulz of the World: nos, hogy ha így gondolod, így is írhatnád :) mármint elsőre is.
azt, hogy hányszor írtad le akárhol, sajnos itt nem látjuk, de lehet, hogy időnk se lenne rá, és amúgy sem elvárható, hogy mindenki az összes hozzászólásról enciklopédiát vezessen.:)
részemről písz.

KG2000 2012.10.25. 12:50:12

Tovább olvastam a blogot.

Egy ponton leírja, hogy a MOL megvásárlásával is problémája volt, vagyis hogy az is hozzájárult a kivándorlásához, hogy az állam vissza vásárolta a MOLt. Megkérdezném, hogy mi is a baja az állam 25%-os tulajdonrészével, amikor az osztrák állam 33%-ban részese az osztrák olajmultiban, az ÖMV-ben???????? De nem kérdezek tovább, mert olyan ember nincs, nem létezik, aki azért vándorol ki, mert az állam a MOL 25%-át megvásárolta. Undorító kamu!!!

Számomra világossá vált, hogy ez egy hazug, kamu, MSZP-propaganda topik. Ilyen hülyének nézik az embereket!

blah 2012.10.25. 12:51:41

azért ez az erkölcsi és szellemi posvány ami miatt a poszter elmenekült igen csak meglátszik néhány hozzászóló stílusán... aki eltöltött már pár napnál több időt, megismert embereket tőlünk nyugatabbra annak nyilván van összehasonlítási alapja és szinte biztos, hogy érti miről beszél az író
aki meg magára veszi a kritikát az meg nem

bpetya75 2012.10.25. 12:51:42

@mommmmo:

Ebből a 23-ából teljesen kimaradtam. Nem érdekelt. Nagy örömömre október 6-án végre sikerült részt vennem egy nagyon egyszerű és nagyon szép megemlékezésen, ahol mécsest gyújtottunk az aradi vértanúk emlékére. Azt át tudtam élni. Ezt, az előre látható politikai szarrágás miatt nem. Nem történt elég régen az egész ahhoz, hogy méltóképpen tudjunk megemlékezni róla.

VT Man 2012.10.25. 12:52:13

Az, rasszizmus. Remélem a posztoló Kanadába ment, ahol a magyar cigányoktól már bőrszín és származási alapon utasítják el a menekült kérelmeket, automatikusan.
De az nem rasszizmus, mert nem magyarok csinálják.

Vagy Franciaországba, ahol a cigánytáborokat felszámolták, és kitoloncolták a cigányokat. Vagy lelőttek pár zsidót, mert zsidók.
De az sem rasszizmus, mert nem magyarok csinálják.

A Németeknél se rasszista skinheadek gyújtogatnak zsinagógákat, hanem csak épp az az épület volt ott. Ja, persze.

De itt tombol a rasszizmus, magyarországon.
A posztoló menjen a francba!

Van amiben igaza van (pl. a felelősség, másban van a hiba rész).
De akkor tegyük hozzá, hogy a bankok is minden felelősséget hárítanak magukról! A bank rosszul végezte a hitelbírálatot, olyanoknak adott hitelt, akiknek nem kellett volna. Ki viseli a felelősséget? Hát persze, hogy a jól fizető hitelesek! Elvégre biztosan ők a felelősek azért, hogy a bank hogyan bírált el másokat!
A bankok CHF-ben hiteleztek, pedig láthatták volna előre, hogy jön a válság. Ki viseli a felelősséget? Hát, a hiteles, aki nem is ért a közgazdasághoz!

VT Man 2012.10.25. 12:53:08

@KG2000:
"De nem kérdezek tovább, mert olyan ember nincs, nem létezik, aki azért vándorol ki, mert az állam a MOL 25%-át megvásárolta. Undorító kamu!!!"

Dehogyis kamu! Ha az állam csak 24,9% MOL-t vett volna, marad a posztoló az országban. De így, hogy már 25%-ot vett, ez ok a kivándorlásra!

2012.10.25. 12:53:12

@Disintegrator Rising: erdekes, hogy ilyenkor az itthonmarado-partiak, akik szerint elmenni gyakorlatilag cserbenhagyas, hirtelen milyen onzoek lesznek, es elfelejtik, hogy a penzt nem csak magadra koltheted, elfeledkeznek a hiiiiiiiiiiiires magyar osszefogasrol (hahahahahahaha), meg ugy egyaltalan arrol, hogy nem kene alapvetoen belepofazni a masik dolgaba; ezt nem erti a jo magyar ember, hogy aki valamit egy picit mashogy csinal, mint O, az nem okvetlenul hazaarulo/idegenszivu/zsido.

Ahogy kalkulaltam, a leendo kinti fizetesembol, a kezdeti nehezsegek (kaucio stb) letudasa utan, gyakorlatilag annyit fogok tudni ott felretenni, amennyit itthon kerestem - es most messze nem a minimalberrol beszelek, informatikus vagyok, akinek nincs oka a panaszra.

DE!

Igy megengedhetem majd magamnak, hogy az allam HELYETT (akinek eddig pedig fizettem kozel 10 even at becsuletesen) tamogassam parszaz jo angol fonttal nagymamamat es a 15 eves ocsemet - 2 korosztaly, akinek a letezeset, maradek jovojet eldajdajozzak epp. Ezt az itthoni penzbol nem tudtam megtenni erdemben, igaz en jol eltem, megtakaritasaim is voltak, de ez gyakorlatilag csak ram igaz a teljes csaladbol, nem lehet mindenki informatikus ugye.

Hat tudod, baratom, ilyen szempontok is vannak, de ez mar tobb szintu, magasabb retegu gondolkodast igenyel, nem csak a magyar <-> tobbiek szintu gondolatvilagot. De nem lep meg, hogy aki itt leragadt, az el se tudja kepzelni, hogy a penzt nem csak magadra lehet kolteni; egyszerubb szajkozni, hogy anyagias vilag, meg hogy ittbezzeg-ottbezzeg hogy koltott kicsoda.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.10.25. 12:53:46

@KG2000: "Számomra világossá vált, hogy ez egy hazug, kamu, MSZP-propaganda topik. Ilyen hülyének nézik az embereket! "

mint az index minden blogja. jóreggelt kivánok. lol :D

Csetepaté márki 2012.10.25. 12:53:56

Hahahaha! (Ez a velemenyem a posztrol)

Nem is akarok minden ökörsegröl emlitest tenni, egyertelmü kamuposzt, csak a magyar rasszizmusrol: vinne magäval külföldre, a kinti munkahelyre vagy alberletet keresni nehäny cigänyt a telepröl, megtudnä, mi az a rasszizmus...

Fue · http://www.english-hungarian.com 2012.10.25. 12:55:12

@csortu: Az európai/liberális és konzervatív/keresztény értékrendnek nagyon sok átfedése van - talán több is, mint ami elválasztja a kettőt. Szerintem csak nálunk vált élesen külön (és talán inkább csak a retorika/politika szintjén).

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 12:55:27

@Benoke2:

Sajnos én ezt a kérdést másképp látom. A nacionalizmust még annak enyhébb, államnacionalista formájában is károsnak tartom. Nem beszélve durvább etnonacionalista formájáról, mely a magyarok között is rombol rákos daganatként.

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.10.25. 12:55:47

@Whave: nem mondtam, hogy nincsenek ilyenek mint Te, de jó nagy részt vannak olyanok is, amit én hoztam példaként. öcséd pénzét meg gyurcsányék dajdajozták el, csak ezt megérteni magasabb szintő gondolatvilágot igényelne :D

Callidus 2012.10.25. 12:56:13

A kommentek kivaloan kiegeszitik a postot. Ez az a fajta szuklatokoruseg ami miatt folytogatva erzi magat barki aki gondolkozni is probal, nem csak hinni.

Erdekes nezni ahogy Magyarorszagon elve, evi 1 last minute tuneziabol, es egy 10 evvel ezelotti Londoni osztalykirandulasbol siman felepitik a vilagot a sokan.

"Olyan mint itt, csak tobb a fizetes"... aha... :)

A vita ertelmetlen.

KG2000 2012.10.25. 12:56:28

Nem az a baj, hogy az emberek elmennek, hiszen még a leggazdagabb országokból, így pl. Németországból is van kivándorlás, hanem az, hogy ebből politikai propagandát csinálnak itthon.

Malachi 2012.10.25. 12:57:11

mindenben teljesen igaza van, objektíven tekintve is. van, akinek még beveszi ezt az országot a gyomra, van, akinek nem. ő gyenge volt, lelépett.

én megszólítva érzem magam, szóval az író megnyugtatására közlöm: maradunk néhányan, akik csak akkor megyünk majd, ha kergetnek vagy végleg kisemmiznek. akár meggyőződésből, akár családi okokból, akár gyávaságból, de most még többen maradnak itthon azoknál, mint akik nekiindulnak.

és igen, mindannyiunk közös kudarca lesz, ha nem sikerül helyrebillenteni azt az amúgy sokkal jobb sorsra érdemes helyet. de ha úgy alakul majd, hogy sikerülhet, akkor valóban elvárom majd azoktól, akik most már nem bírták tovább - és nem gyűlöltek meg véglegesen mindent - hogy jöjjenek vissza és építsünk együtt valami újat, jobbat.

az is közös kudarcunk, hogy most itt tartunk, de nekünk, a mostani harmincas korosztálynak még van lehetősége javítani. ha mindenki csak nézi, ahogy szétesik körülötte az ország, vagy lelép, itt tényleg nem lesz semmi.

orient 2012.10.25. 12:57:52

@01234567: Lehet ez egy fizetett írás, azonban az én ismerőseim közül akik elmentek azokból 10ből 10 ugyan ezeket az érveket hozta fel a távozásra és ők nem írtak posztokat. Azok az ismerőseim akik elmentek azok mind egytől egyik azok akik nagyon jól jártak az egykulcsos adóval, nagyon jól kereső, értelmiségi fiatalokról van szó akik kb. nyugati színvonalon éltek itthon is, és egyáltalán nem anyagi okok miatt mentek el, hanem hasonló politikai bizonytalanságok miatt. Ezeknek a fiataloknak a 99% sosem jön vissza és ezeknek van feleségük, férjük , gyerekük, tehát sajnos a mi nemzedékünket apasztjuk ezzel is és a gaz nyugati gyarmatosító jár megint jól.

Szerintem amit az orbánék nagyon elrontanak az a nyugatellenesség. Nem hiteles a dolog amíg nyugaton sokkal jobban élnek az emberek addig kádári bolsevik agyrém a hanyatlásáról beszélni. Majd amikor nekünk lesz svájci GDP-nk, vagy amikor egyszer megközelítjük, Szlovákia, Lengyelország gazdasági növekedését akkor ki lehet nyitni a szánkat a nyugatra, de addig ez csupán Vona G. féle populizmus aminek semmi alapja, és mindenki aki tud el fog menni, kivéve az a réteg marad itt akik nem beszélnek semmilyen nyelvet és semmihez sem értenek. Na akkor jól fog kinézni ez az ország...

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.10.25. 12:58:29

@Csak Egy Birca, Aki Gondolkodni Próbál: szerintem a kirekesztést/rasszizmus/előítéletet (nevezzük arkáminek, gyakorlatilag ugyanaz) minden csoport leginkább a saját maga tetteinek/viselkedésének köszönheti, ami elég szar ügy, dehát a világ már csak ilyen. az etnonacionalizmus az mi a búbánat amúgy? egyébiránt nemhiszem hogy amásik véglet se jó, vagyis hogy mindenki hazátlan világpolgárnak tartja magát. a legjobb ha az ember emberek felett álló szuperintelligencának tekinti magát, mint ahogy én teszem.

2012.10.25. 12:58:57

@Disintegrator Rising:
Nézd erre mondják hogy nagy az isten állatkertje de azt hiszem a példádat nem lehet általánositani. Mindneki más céllal érkezik és a saját döntése hogy hogyan él mind otthon mind idekint. Én is ismerek olyan embert mint akiröl te beszélsz de talán egy kezem is sok lenne megszámolni.
Visszatérve a gondolatodra... Komolyan ugy gondolod hogy most otthon valoban ez a helyzet?? Csak menjél el dolgozni valamit és nincsen semmi gond? Akkor mi a probléma otthon? Ezek szerint mindenkinek van biztositva álláslehetöség és olyan kereset amiböl megfoglamazásod szerint "éldegél".
Ha ez igy van már veszem is a repjegyet, mert én itt ha dolgozok hetente 20-25 orát akkor mondom hogy "éldegélek", ami azt jelenti hogy nem stresszelek azon hogy legyen hol laknom be legyen fizetve minden számlám és legyen mit ennem. Szabadidöt itt te csinálsz magadnak, ha akarsz keményen dolgozol ha akarsz akkor nem. Viszont ha idekint kihajtod a beled, mindened meglehet ami otthon sajnos csak egy álom marad a tulnyomo többségnek.

zellerlevél 2012.10.25. 12:59:22

Apósom azt szokta mondani, hogy amit sok indokkal kell megindokolni, az áll a legbizonytalanabb talajon.

Csak ez jutott eszembe, többször is, miközben olvastam.

KG2000 2012.10.25. 12:59:51

@Whave: A probléma nem ott van, hogy az emberek elmennek, és mégcsak nem is ott, hogy valós indokkal, általában azért, mert egyvalami nagyon nem tetszett nekik, vagy egyszerűen úgy alakult, hanem az a baj, hogy ez része lett a politikai sárdobálásnak.

janos444 2012.10.25. 13:00:12

És most sem értik! "Bérretegők". "Hiteltelenül hangzik." Van Holokauszt-emléknap -- meg hát ugye a magyar Holokauszt persze "a zsidók ügye" , nem "a magyaroké "meg zsinagógában "zsidó közösségek". Mert azok nem magyarok, igaz, ti "nem-rasszisták?" Miattatok vált élhetetlenné az ország-. Miattatok kell elmenni innen a legtehetségesebbeknek, a legvállalkozóbb szelleműeknek, akik előrevihetnék a dolgokat. De nem. Ezer évig minden így fog maradni , mert a csökött agyúak minden kritikát elutasítanak. Minden, ami "külföldi", az rossz, és mindenről, amit itt rossz, kizárólag "az idegenek" tehetnek. Magyarország. Ó nem, itt nincs rasszizmus., Csak ordítva zsidóznak utcán, villamoson, iskolában, cigányt gyilkolnak, a házaikra köveket hajigálnak, de nem, ez mind nem létezik. Hogyan lehetne ezt a nyugaton előforduló antiszemita incidensekhez hasonlítani, amikor ott az Izrael-ellenes muszlim kisebbség hajtja végre az összes incidenseket, nem a "bennszülöttek"? Nálunk meg nincsenek is bevándorlók! Ó, nem, nincs itt semmi baj, minden nagyszerű, vagy ha nem, pusztuljon az Európai Unió. Éljen a turulmadár , előre 1939-be meg Azerbajdzsánba! Bérretegő! Mert "bér" nélkül senkinek sincs miért rettegnie ebben az országban, igaz?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 13:01:43

@Disintegrator Rising:

Nem kell újra feltalálni a meleg vízet. A világ jól megvolt évszázakodig nacionalizmus nélkül. Ezt az eszmét alig 250 éve találták ki.

Nem az a cél, hogy az embereknek ne legyen nemzeti/etnikai/faji/kulturális identitása, hanem az, hogy ne ez legyen a legfőbb csoportképző tényező.

Callidus 2012.10.25. 13:01:58

Magyarorszagon elve a rasszizmus mint fogalom is erthetetlen a tobbseg szamara. Fogalmuk sincs az embereknek mi is az valojaban, es ezt csak sulyosbitotta az a primitiv felrebeszeles ahogy a kulonbozo csoportok elhazudtak a veluk szimpatizaloknak mi is az (az o elkepzelesuknek celjuknak megfeleloen).

Az itteni "vitakultura" is a politikusoktol ered. Ha mast mondasz mit amit en tudok, akkor csak "ellenseg" lehetsz., A "masik" oldal. :)

Szomoru ez az oldalazas egy terkepen nem latszo orszag nagyvarosnyi polgaratol.

2012.10.25. 13:03:56

@Csak Egy Birca, Aki Gondolkodni Próbál: Mindig is ez volt a legfobb csoportkepzo tenyezo, amiota az ember elkezdett kozossegben elni. Es a massagot annal rosszabbul toleraltak, minel messzebb utazol vissza a tortenelemben.

kiskutyauto 2012.10.25. 13:07:40

Kiváló objektív reális összefoglalás e poszt! Minden szavával egyetértek! Hazánk sajnos élhetetlen elviselhetetlen ország és nem a topológiája, sem az éghajlata vagy egyéb fizikai természeti tényezők miatt. Ha pusztán ezeket néznénk, nagyon jó kis hely lenne, hiszen szép tájak, alföld, Balaton, Tokaj, Hévíz stb stb... csodálatos adottságokkal bíró gyönyörű ország, valóságos kis paradicsom is lehetne... egyetlen egy dolog az, ami pokollá teszi AZ EMBERI IDIOTIZMUS... a lakosság nagy és egyre növekvő része egyszerűen elviselhetetlen idióta barom... kizárólag ők teszik élhetetlenné az országot... ennyi...

Disintegrator Rising · http://disintegrator.blog.hu/ 2012.10.25. 13:09:32

@re-set: én úgy látom, hogy mindenki annyit ér a munkaerőpiacon, amennyi a munkaerőpiaci értéke. mindenki akkor érzi magát épp szegénynek vagy gazdagnak, amikor ő szubjektíve épp úgy látja. nehéz ezeket a dolgokat objektíve megítélni, mert nincs igazi objektivitás. a leginkább mindig azokat hallom sipákolni akik a legújabb ájfonjukon pötyögnek és 800tonna csipszet meg fagyit vesznek minden hétvégén az osánban. de leginkább általában arról, hogy ki hol tud elhelyezkedni és mit tud dolgozni, ő maga tehet elsősorban azzal, hogy tanult/nemtanult, szorgalmas, nemszorgalmas, stb. olyat igazán ritkán látni, hogy valaki minden energiát beletett, tanult, stbstb és semmire sem vitte. olyat már sokkal többet, hogy valaki nemigazán tett sokat, de elvárná hogy annyit keressen, mint aki a fél életét végigdolgozta/tanulta/fejlesztette magát.

@Csak Egy Birca, Aki Gondolkodni Próbál: "A világ jól megvolt évszázakodig nacionalizmus nélkül. " - hö? :o
Amúgy egyetértek.

2012.10.25. 13:10:20

@Disintegrator Rising: ja, hogy innenfuj a szel, gyurcsanyozunk. :) mindent ertek, szoval mindenert ami szar, elmultnyolcev, meg gyurcsany. Igy is lehet elni, multba hoborogve, seggel elore a jovo fele :) Tudod, ha pont itt merulne ki jelenlegi kormanyunk tevekenysege is, a mutogatasban, feleloskeresesben, meg szerencsesnek is mondhatnank magunkat. De sajnos ittvannak ilyen hofmanrozsik, akik a maradek szetlopott rendszer hamvait egy pocegodorbe lapatoljak bele, pl 16 evesre csokkentve a tankotelessegi korhatart (max 17 eves koratol fizet), tantervet szetdurva, osztalyokat / iskolakat osszevonva, kozepiskolai szinten is politikai kerdest csinalva egy igazgato kinevezesebol. A gyerekek meg szopnak. Ertem en, hogy gyurcsanyt aki gyakorlatilag 3 eve nem tenyezo, nagyon egyszeru hibaztatni, hisz tenyleg hibas is volt mindenben (ezt csak a fityeszesek hiszik, hogy valaki valaha vitatta gyurcsany felelosseget... dehat mindenki magabol indul ki, a fityeszesek barmit megtesznek a Vezeruk szavara, akkor nyilvan a nemfityeszes is ugrik gyurcsanynak, ez a gondolatmenet? :D ), de jelenleg nem ezt a lemezt porgeti epp a zenegep, tudod? Jelenleg nem o lop ki havi szazmilliardokat az orszag zsebebol (attol fuggetlenul hogy igen, regen valamikor valoban o tette).

Ugye mindenki emlekszik, amikor veresszaju ellenzekkent a fidesz elkaszalta az akkori oktatasi torvenymodositast, holott az kb a tizede lett volna szopas szempontjabol a jelenleginek, es kiadast lehetett volna vele mar akkor csokkenteni? :)

Aki 2012-ben gyurcsannyal foglalkozik, az valahogy rohadtul el lehet tevedve (meg az is, aki pl az avasra kuldi, ahelyett hogy inkabb titkolna azt is, hogy valaha letezett).

Az persze ezeknek az embereknek eszukbe sem jut, hogy a gazdasag recesszioban, a beruhazasok csokkennek, es lehet, hogy ez bonyolult, de BERUHAZASBOL LESZ TOKE, PENZ, MUNKAHELY, FIZETES. Tudom-tudom, ez mar atomfizika, hiszen itt egy orszag elhitte, hogy orbanunk munkahelyeket teremtett a kozmunkaval... amit az aktiv reteg ADOJABOL fizetunk. Tehat a kozmunka rafizetes az egesz orszagnak, egy olyan fajta melohelyteremtes, ami KIVESZ az allam zsebebol. De majd ettol follendulunk, meg parszazezer rabszolga es orbanpiramist is epithetunk felcsuton.

Callidus 2012.10.25. 13:10:37

Meg egy dologra kell reagalnom mert ugylatom egyre jobban erore kap ez is.

Ha tenyleg azt gondolod hogy gyavasag mindent itthagyni, baratokat, mar kiepitett kapcsolatokat, megtanult otleteket, tulelesi technikakat, modszereket, eleve a mar jol megismert es jart utat, es elmenni valahova ahol meg beszelni is ujra meg kell tanulni... hmm.. nem is tudom...

Szamomra sokkal gyavabbnak tunik megulni az akolmeleg kis virtualis vilagban amiben felnottel, annak ellenere hogy tobb siro arcot latsz magad korul mint nevetot.

Kivancsi leszek mit mondasz majd a gyermekednek, miert hagytad hogy a 20. szazadban ragadjon.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 13:13:15

@Nyulz of the World: @Fue:

"Az európai/liberális és konzervatív/keresztény értékrendnek nagyon sok átfedése van - talán több is, mint ami elválasztja a kettőt."

Ha a politikai spektrumot x/y tengelyben nézzük, akkor a liberális és a konzervatív UGYANABBAN a négyzetben vannak, az alapokban egyetértenek, csak egyes hangsúlyokban vannak különbségek.

"Szerintem csak nálunk vált élesen külön (és talán inkább csak a retorika/politika szintjén)."

Magyarországon sem vált ez élesen külön. Liberálisok még vannak nyomokban, de konzetvatívok nemigen vannak szervezett formában. Magyarországon nem liberálisok harcolnak konzervatívokkal, hanem nacionalista szocialisták internacionalista szocialistákkal, ez amolyan belső szoci vita.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 13:15:22

@Nyulz of the World:

"Mindig is ez volt a legfobb csoportkepzo tenyezo, amiota az ember elkezdett kozossegben elni."

Nem igaz, Elég csak a XIX. sz. előtti Magyarországot megnézni. Az identitásképző tényezők fontossági sorrendben:
- vallási hovatartozás,
- rendi állapot,
- foglalkozás,
- lakóhely,
- anyanyelv.

Modor Tibi · http://modoros.blog.hu 2012.10.25. 13:15:45

Nahát, pedig érdekelt volna, melyik az a szuper ország, ahol ilyenek nincsenek.

Mindenesetre folyton a nagy fellélegzés 1-1 morzsája azt olvasni, hogy az ilyen arcok tényleg elköltöznek itthonról. Helyes, vigyétek jó hírünket, mi majd elleszünk itthon.

Rebelde 2012.10.25. 13:16:46

komolyan ennyi embert érdekel, netán rosszul érint, hogy idióták is élnek a környezetében, mutatják őket a tv-ben, él, lélegzik stb.? és? ki nem ne szarja le?

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.10.25. 13:16:46

@Nyulz of the World:

"Nem, aki azt mondja, hogy Mo-n rasszizmus van, az nem Mo-n él"

Jómagam Nyugat-Európában dolgozom.

Kaptam magam mellé egy nálam 10 évvel idősebb BUDAPESTI gépészmérnök házaspárt. Viktor imádók.
Megdöbbentő, hogy a szalon-Zsidózás náluk mennyire hétköznapian természetes.
Olyan természetességgel használják a kampósorrú/zsidrák/csillagos jelzőket, mint ÉN az és/vagy/stb szavakat.
Mindez Nyugat-Európában egy budapesti értelmiségi házaspár. 45 évesen. Három gyerekkel.

Jól mondod, tényleg nicsen rasszizmus Magyarországon. Ugyanis ahol te laksz, az már rég nem Magyarország, hanem TRÓGERISZTÁN.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 13:17:00

@Callidus:

Magyarországon az igazi baj nem is a rasszizmus, hanem az idegengyűlölet.

Callidus 2012.10.25. 13:17:37

Egyebkent arra az anomaliara is szeretnem felhivni a figyelmet hogy azok az "oldalak" amik menten felsorakoztok epp 20 eve KOZOSEN iranyitjak az eleted.

Egy kormany mindig is ellenzekbol es kormanyzopartbol allt.
2010-ig biztosan.

sokasebi · http://pacifictime.blog.hu/ 2012.10.25. 13:26:25

Ha én összeírnám, miért mentem el, olyanok lennének benne, mint hogy a boltban nem köszöntek vissza, meg hogy hidegen hozták ki a pizzát, vagy hogy tömeg volt a metrón. Önmagában egyik sem vészes, de mivel ezek az apróságok ezrével történnek meg naponta, már igencsak frusztráló. És akkor jönnének a kommentelők, hogy ha hideg a pizza, tedd be a mikróba...

Mo.-on a legrosszabb a kiszámithatatlanság és a jövő felélése. Akit ez nem zavar az maradjon, de én a kiköltözésemmel rögtön kaptam pl. alacsonyabb adókat, müködő tömegközlekedést, magas szintű eü. ellátást, olyat amilyen otthon sohasem lesz.

Mit vesztettem? Semmit, bármikor hazamehetek!

Elijah_Baley 2012.10.25. 13:28:27

jó poszt, bár én hiányoltam belőle a kis hazánkra jellemző, mindenre kiterjedő pesszimizmus ekézését.
amúgy a bajotok forrása, h nem jártatok ukrajnában vagy a balkánon, de még talán a konszolidált erdélyben sem, nem láttatok még igazi, rendes káeurópai nyomort :)

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.10.25. 13:28:43

Valóban nincsen rasszizmus Magyarországon.

Csak éppen a bűnöző-pintér rendőrsége intézményes TÁMOGATÁSSAL engedi a budapesti utcákon október 23-án a jobbos szélsőségesek ZSIDÓZását és provokációját.
Lásd: Milla tünti.

Valóban nincsen... Te kretén.

Analyzer 2012.10.25. 13:28:49

kamu iras, de mekkora!

2012.10.25. 13:29:50

@Csak Egy Birca, Aki Gondolkodni Próbál: "Magyarországon nem liberálisok harcolnak konzervatívokkal, hanem nacionalista szocialisták internacionalista szocialistákkal, ez amolyan belső szoci vita. "

Na ezzel szo szerint csak egyet tudok erteni. Nagyon jo megfogalmazasa a helyzetnek.

2012.10.25. 13:30:12

Australia es Magyar orszag egyezmenyt kotott,hogy nyugdijat fog fizetni a 60-es sok eve kivandorolt magyar embereknek,minden ebben erintettnek kuldtek levelet,hogy igenyelje meg batran.Az Erste bank fogja kezelni a szamlakat,vagy az otthon elo hozza tartozok kapjak.Nincsen eleg nyugdujas otthon?Kell keresni kulfoldon?

Kandabula 2012.10.25. 13:32:58

Írtam egy oldalnyit, majd kaptam egy értesítést, hogy elküldése nem sikerült... Az volt a lényege, hogy a rendszerváltás óta mindent idétlenül kezeltünk. Az első óráktól kezdve.

David Vetala 2012.10.25. 13:33:19

Olvasom ezeket a kommenteket, és érdekelne, hogy azok közül az emberek közül akik a "mindenhol így van ne fújd fel" álláspontot képviselik hányszor voltak huzamosabb ideig külföldön nem csak 1 nyaralás keretén belül.

2012.10.25. 13:33:40

Erre mit szoltok?A mediaban volt rola szo?

parttalan 2012.10.25. 13:33:47

A bloggazdához hasonlóan ehhez kommentelőként sincs igazán mit hozzáfűzni.

Lencsés István 2012.10.25. 13:34:43

Anoniman írt , és ráadásul gyáva , az ilyen nem ember , és nem emberi .

Faszerkezet 2012.10.25. 13:38:05

Afrancba. Magyarországon rásszizmus van. Még szerencse, hogy a fejlett nyugaton ilyenek nincsenek.:)

2012.10.25. 13:38:13

@Csak Egy Birca, Aki Gondolkodni Próbál: Ez nagy tevedes. A magyarsag igencsak identitaskepzo tenyezo volt a magyar tortenelem soran is. Mindig voltak fourak is, akik kuzdottek minden "idegen" ellen, de a parasztok es jobbagyok soraiban (akik tulajdonkeppen a magyar nep voltak) ez egyertelmuen tetten erheto.Mar az Arpad kortol kezdve mindig konfliktusforras volt az idegenek betelepitese. Sot, nem egy kiralyunk ezen bukott el. Nem veletlen, hogy mar 1301 utan is azon ment a vita, hogy ki az, aki a leginkabb Arpad leszarmazottja, vagyis magyar gyokerekkel rendelkezik. De ez barmelyik tortenelmi korszak barmelyik nagyobb kozossegere igaz. Vagy az okori kozossegek szerinted mi szerint szervezodtek?

Lencsés IIstván 2012.10.25. 13:39:34

@Lencsés István:

Hamar itt vagyok , kozze is tennem az adataim egy reszet, hamar en nem vagyok anonim

nick: zozov
cim: 8000, Székesfehérvár Király sor, 2
tel: 06305440253
email: zozov@citromail.hu

facebook: www.facebook.com/istvan.lencses.9
a baratnom akire buszke vagyok, de nem tudja, hogy kulonbozo tarskereso oldalakon tovabbra is aktiv vagyok: www.facebook.com/tunde.kovacs.790

Elijah_Baley 2012.10.25. 13:40:24

@Modor Tibi: nyugaton jó az élet, bárhova mész, a török severmás egy dzsentlemen, a kertben robotok nyírják a füvet, a levegő meg olyan szabad, friss és édes hogy harapni lehet.
és megbecsülik a jó munkás- vagy szakembert, nem úgy mint idehaza, ott előre lehet jutni tisztes munkával, idehaza meg csak visszahúznak az irigykedők. nyugaton nem irigykedik senki, mert mindenkinek megvan mindene, sőt, szívesen ad is belőle ha látja rajtad hogy rászorulnál, vagy csak kívánod.

David Vetala 2012.10.25. 13:40:56

loooool. welcome to the internet.

HgGina 2012.10.25. 13:42:35

A MOL mint középtávon (az 5 év) kihaló iparág? Ahhoz képest, hogy a földgáznak most jön a következő 20-30 évben a fő sikere? Így elég merész kihalónak nevezni.
Az elmúlt 1000 évben Európában pont a magyar volt a legnagyobb befogadó nép, amelybe az idetelepülő külföldiek beilleszkedtek. A mostani "rasszizmus" legfőbb kiváltó oka a cigánybűnözés és a tagadhatatlanul létező, a nép tényleges arányán messze túlterjedő zsidó pénzügyi kiszipolyozása a népnek.
Nem azért utálják egyre többen a cigányokat és a zsidókat, mert rasszisták, hanem mert ez a két nép nagy részben bűnözőkből áll (és itt tisztelet a kivételnek, mert mindenkinek vannak a környezetében becsületesek). És erre nap mint nap önti az összes média a példát. Csak a cigány bűnözőnél nem merik leírni, hogy cigány, a zsidó bűnözőt meg csak liberális politikusnak nevezik.

Tempus-Anh 2012.10.25. 13:44:37

" Jobb idekint a fizetés, a megélhetés, több jut, több marad, ti pedig otthonmaradottak le vagytok szarva".
Na kb. ennyi a poszt lényege, a többi hazug mese,porhintés.

Elijah_Baley 2012.10.25. 13:44:37

@David Vetala: téli sítúra a szomszéd országban se jáccik?
:)

Cinkes 2012.10.25. 13:44:50

Bírom ahogy egy-egy példát kiragadva, arányokat nem ismerve próbálják itt néhányan megcáfolni a posztolót... Na ti vagytok azok a kretének akikről a posztoló ír. És persze az ország kerékkötői.

Genevier (törölt) 2012.10.25. 13:46:54

@sokasebi: A tomegkozlekedes otthon sokkal jobb mint az Altalam ismert varosokban...

David Vetala 2012.10.25. 13:47:14

@De gustibusaut bene, aut nihil: hááát annyira nem. elég izolált dolog egy nyaralás, a fél világot bejártam szülőkkel vagy anélkül és szentül hittem, hogy ami otthon van teljesen normális max picit rosszabb a helyzet. Pár hónap usa kellett hozzá, hogy rádöbbentsen hogy minden csak nem az...

Régi Péter 2012.10.25. 13:47:21

Micsoda professzionális, Orbán ellenes propagandacikk! Gratulálok!

SilentDreams 2012.10.25. 13:49:03

@HgGina: "(és itt tisztelet a kivételnek, mert mindenkinek vannak a környezetében becsületesek)."

:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Jól fontold ezt meg, nyugodtan mondd rá mindenkire, hogy bünözö, mit veszithetsz?

wirth6 2012.10.25. 13:50:00

Igazi hozzászólás-generáló poszt, kíváncsi vagyok estére eléri-e az ötszázat.
Mindenesetre érdekes a posztoló hozzáállása, mert hiába vallja, hogy nincs értelme a nemzetek viszonylatában a "jobb-rosszabb" összehasonlításnak, azért a magyarok szerinte rosszabbak: erkölcsi iránytű nélkül bolyonganak összezavartan, egyre mélyebbre süllyedve a frusztráció, rasszizmus és korrupció mocsarába, egyedül azért tekintve fel, hogy gáncsolják, visszahúzzák, magukkal rángassák szerencsétlen posztolót, aki pedig jó szép és nemes. Egyetlen hibája sajnos azért akad kreatív és zseniális posztolónknak, hogy nincs benne elég erő, pedig akkor megválthatott volna minket bűnös lelkeket. Hiába, senki sem próféta a maga hazájában.

Régi Péter 2012.10.25. 13:51:14

Ez egy fiktív cikk, nem valós személy írta, rendelésre készült. Ki az a marha, illetve milyen pénzes, nagypolgári környezetben élhet például az, akit jobban zavar a "rasszizmus", mint az hogy a gyerekét roma gyerekek inzultálják az iskolában? A Kárpát medencei génturizmusban a romák nem vesznek részt haver!!! Különálló csoportot alkotnak.

VacakBlogHu 2012.10.25. 13:51:14

Kellett? Fenét! Csupán a meglévő tehetséggel másutt többre lehetett jutni. Többre, értsd több pénzt tudsz keresni. Ezért mentél, nem másért.

Arbet 2012.10.25. 13:52:02

Nem értem mit várunk. Kesergünk, de mit teszünk? Elmegyünk?

Lássuk mit tettünk hitvány magyarok a rendszerváltásnál. Ültünk a karosszékben és végignéztük ahogy helyettünk megcsinálja valaki más. Az sem érdekelt minket, hogy ugyan azok csinálták akik az előző rendszer hős képviselői voltak. Azóta is azok vannak hatalmon. De készen megkaptuk a szemetet és örültünk a kis karosszékben, hogy nem kell megmozdulnunk, nem kell gondolkodnunk és nem kell semmit csinálnuk. Majd a karosszékből jó nagyokat vitázunk, hogy milyen szar is lett a helyzetünk.

És most itt vagyunk a rendszerváltás után 23 évvel és még mindig ugyan azok szórakoznak velünk akik az előtt is. Most is csak ülünk a székben hátradőlünk és várjuk, hogy valaki elénkrakjon egy jobb ígéretet, de legbelül tudjuk, hogy az sem fog beválni, mert az is ugyan onnan jött. De nem mozdulunk. Hitványan és kényelmesen ülünk a kis junk instant demokráciánkban és szépen végignézzük ahogy kivéreztetnek minket.

Roa 2012.10.25. 13:52:41

Tudom, hogy Modor Tibi írta ezt a posztot (vagy ezt az egész blogot), csak rossz helyre tették ki. :)

Genevier (törölt) 2012.10.25. 13:53:35

Miert a rasszizmus a fo tema?Miert nem az elkeseredett emberek ,bizonytalan jovovel,es az allandoan valtozo ideologiak,amelyekben elvesznek az igaz erkolcsok?

Elijah_Baley 2012.10.25. 13:55:47

@David Vetala: fenébe, pedig azt hittem nagy világutazó vagyok, meg eccer már pándorfban is voltam.

David Vetala 2012.10.25. 14:00:40

@Régi Péter: Csak azért mert a posztíró más közegben él és más véleményt képvisel mint Te, nem lesz feltétlenül rendelésre készült cikk. Nem mondom, hogy nem az, de pont annyira lehet az, mint a kommentjeid :)

Mrsmihaly 2012.10.25. 14:02:32

Nem olvastam vegig a hozzaszolasokat, meg nem volt idöm. Viszont ami a posztban levan irva, mar ereztem a 80-as evek elejen Magyarorszagon. Mielött az ar elvitt volna ,leptem 84-ben, es azota is csak aldom azt a napot amikor megmertem tenni ezt a lepest. Ha megtalaljatok a helyeteket a nyugati oldalon, nemhiszem hogy visszaköltöztök Magyarorszagra. A nyugalom es a letbiztonsag mindenert többet er !

Elijah_Baley 2012.10.25. 14:04:19

@David Vetala: amúgy miben jobb az usában az élet? sose voltam arra, csak amit a tévében láttam róla, tele van szociális egyenlőtlenségekkel meg gyilkossággal, nálunk azért ilyen nem igazán van szerintem.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2012.10.25. 14:05:42

@Csak Egy Birca, Aki Gondolkodni Próbál: Asszem leginkább attól függ, hogy politikai szervezetekről, vagy személyes véleményről/meggyőződésről beszélünk-e.

A címkékkel amúgy is óvatosan kell bánni, mert ugyanazon a fogalmon sokszor teljesen mást értenek az emberek. Vö. liberális szó értelmezése Mo.-n kontra EU-ban kontra USA-ban.

"nacionalista szocialisták internacionalista szocialistákkal, ez amolyan belső szoci vita"

+1 like, pontosan megfogalmaztad a lényeget

Csak azt nem tudom, hogy hol vannak már azok a (kivételesen) nem szocialisták, akiket jó szívvel látnék hatalmon... ehhez még érnünk kell. No de csak 20+ éve van demokrácia, mindennel együtt sokat haladtunk. Természetes, hogy először a populista ígérgetők permutációit próbálgatjuk végig.

HgGina 2012.10.25. 14:06:43

@SilentDreams: kösz, megfontolom az ötletet.
De tényleg komolyan gondolom, mert az én környezetemben például kifejezetten sok a becsületes cigányember, a többségük zenész, és nem a sarki kocsmában, hanem szimfonikus zenekarban. Régivágású zsidó kereskedő ismerősöm is van nem kevés. És attól, hogy kereskedő, még nem feltétlenül hiéna.
De sajnos ez csak a kisebbség. A kisebbség kisebbsége. Az pedig nyilván nem elég ahhoz, hogy egy átlag magyar honpolgár általános véleménye megváltozzon. Ahhoz egy korrupciótól mentes, hatékony és igazságos, becsületes igazságszolgáltatás is kéne. Az meg nincs.

2012.10.25. 14:06:58

@septem: en ezt mindigis ertettem, csak arra leszek kivancsi, mit lat majd ebbol az, akinek a konkret megtakaritasait koltottek el e celra. De biztos sokkaljobb lesz neki :)

Muad\\\'Dib 2012.10.25. 14:07:13

"...Az én fejemben a hazaszeretet nem egyenlő a nacionalizmussal. Nem hiszem, hogy a magyar jobb, okosabb, vagy bármi módon érdemesebb, mint más népek..."
Szerencsére már a nacionalizmus fogalmával sem vagy tisztában, és kevered a sovinizmussal.

Muad\\\'Dib 2012.10.25. 14:09:21

A hely pedig igenis fontos lett volna (legalábbis nekem). Tartok tőle, hogy a szerző azért nem ítélte annyira fontosnak, mert esetleg kiderült volna, hogy pl. a rasszista támadások száma kategóriákkal haladja meg a magyar értéket...

bpetya75 2012.10.25. 14:12:20

@Muad\\\'Dib:

Szerinted mi a nacionalizmus fogalma? Azért kérdem, mert vitatkozunk róla már egy ideje, ami számomra azt jelzi, hogy nem egzakt fogalom.

David Vetala 2012.10.25. 14:13:15

Abban a 3.5 hónapban amit ott töltöttem nekem az jött le, hogy a tévé kb annyira megbízható mint a "Hostel" című horror Szlovákia/Csehország lefestésében. Dióhélyban ami engem nagyon megfogott (keleti partról beszélek): az emberek optimisták, kedvesek, befogadóak nem itélnek meg egyből a külsőd alapján (nevetséges, hogy Pesten amikor ugyan abba a boltba bemegyek néha öltönyben, néha farmerpólóban ugyan azok az arcok vagy kb kinyalják a seggem vagy örüljek h kiszolgálnak b*meg), ha dolgozol érte el lehet érni is valamit pusztán azzal, hogy szakértelmet szerzel, ilyesmi. Nem hiszem, (vagy nem szeretném azt hinni) hogy a "Magyar DNS"be lenne kódolva az a vadkelet ami Magyarországon megy, és nagyon sok igazság van a helyi kommenttrollok anyázásaiban is :) , de aki nem látja a különbséget az sztem vak vagy hülye.

Sir Galahad 2012.10.25. 14:13:58

Nem igazán értettem a bejegyzést. A blog eddigi posztjai többé-kevésbé életszerű személyes vallomások voltak, praktikus tanácsokkal megfűszerezve. Ez itt egy liberális ideológiai propagandaírás. Néhány dologban igaza van a szerzőnek - engem is bosszant például, hogy ugyanazért a munkáért itt kevesebbet kapok, mint mondjuk egy osztrák kolléga - , de a nagyjával nem tudok mit kezdeni. Nem értem, miért fontos ennyire valakinek a politikusok balfaszsága, a korrupció, a rasszizmus - egyébként egyik sem hungarikum. Miért gondolja, hogy prófétának kell lenni vagy távozni? Nincsenek barátai? Családja? Szerelme? Hobbija? Semmi?

xlngx 2012.10.25. 14:14:36

A kommentek elejet olvastam el, es csak annyit mondok hogy igen jol jelzi az otthoni helyzetet az hogy az mar az elso kommentekben az jelent meg hogy ez egy fizetett uszito cikk. Ez a fo baj hogy itt tartunk, hogy mar senki sem hisz senki, mindenki ellenseg aki nem ugy gondolkodik, egyszeruen mar nincs erdemi politikai vita az emberek kozott csak gyulolet.

VT22 2012.10.25. 14:15:01

Na, megint valami ajvékoló libsi aki 2 év után menekül innen mert itt van a patásorbán. Remélem minimum 8 évig élvezhetetitek a nemzeti kormányzást, mint mi a szoci-szadi kormányzást.

kismorgó 2012.10.25. 14:20:17

ez egy jó írás volt! Köszi!

günter 2012.10.25. 14:21:49

A nacionalizmus, nem sovinizmus. Sajna sok igazság van benne, s még több marhaság. A rasszizmus rész viszont agyrém, már csak azért is mert a cikk egy "magyarellenes" közhely-gyűjtemény, az igazság kimondása, mondjuk a romákról nem rasszizmus, hanem lehet, hogy a közös problémáink megoldásának első lépése.
Az , hogy ballib vagy tök jó, én távolról sem, de ha a személyes attitüdjeid vezéreltek, akkor eredj! Amúgy volt egy miniszterelnököd, aki bevallotta, hogy csalt a választásokon.. na akkor miért nem menekültél el? Az belefért?
Azt mondod, beteg és frusztrált ország? Tudod, mitől vagyok frusztrált leginkább? Attól, hogy az a kisebbség, amelyik valamiféle álságos liberalizmushoz tartozónak vallja magát állandóan frusztráltnak és betegnek nevez, ha más a véleményem. pl: Sajnálom a holocaustot, de sem személyes, sem nemzetemet illető felelősséget nem érzek miatta., és nem tűröm, hogy valaki rajtam, vagy a magyarokon számonkérje. Egyes embereken lehet, de ne vágjátok nap, mint nap a képünkbe, mert szánalmasak lesztek tőle.
Örülök, hogy nem számoltál le végleg M.o.-val, ezt köszönöm mindannyiunk nevében. Bármikor visszatérhetsz, mert tudod ez egy ilyen ország. 1000 éve nyitva a kapu mindenki előtt.

Muad\\\'Dib 2012.10.25. 14:21:53

@bpetya75:
A fogalom egzakt, a modern kori hozzátapadások nem egzaktak, viszont roppant károsak. Tudom, hogy nagyon blőd és kisstílű, de most akkor nézzük mit ír a wikipedia róla:
"Legfontosabb jellemvonása a nemzet fogalmának előtérbe helyezése, az a nézet, hogy a nemzeti azonosság (nemzeti identitás) az emberi élet alapvető értéke, amely szélsőséges esetekben megelőz minden más szűkebb és tágabb csoporthoz (például társadalmi osztály, párt, vallás) való tartozást, kötődést. A nemzetet a területi egység, a közös nyelv, kultúra, értékrend és szokások, a közös mítoszok és történelem, valamint mindezek tudata jellemzi..."
Ez az eredeti felfogás. Nem említ alsóbbrendű, vagy felsőbbrendű nemzeteket, legfeljebb egy egészséges versenyszellemet predesztinál, amiből mellesleg rengeteget profitált Európa.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 14:24:30

@Nyulz of the World:

"A magyarsag igencsak identitaskepzo tenyezo volt a magyar tortenelem soran is."

Mikor?

"Mindig voltak fourak is, akik kuzdottek minden "idegen" ellen, de a parasztok es jobbagyok soraiban (akik tulajdonkeppen a magyar nep voltak) ez egyertelmuen tetten erheto."

A jobbágyok jelentős része nem volt magyar,

"Mar az Arpad kortol kezdve mindig konfliktusforras volt az idegenek betelepitese. Sot, nem egy kiralyunk ezen bukott el."

Idegen alatt KÜLFÖLDI volt értve, nem más etnikumú.

"Nem veletlen, hogy mar 1301 utan is azon ment a vita, hogy ki az, aki a leginkabb Arpad leszarmazottja, vagyis magyar gyokerekkel rendelkezik."

Ez nem etnikai kérdés. Egyszerűen az Árpád-ház alapította az országot, így az oda való tartozás rendelkezett a legnagyobb legitimációs erővel.

"De ez barmelyik tortenelmi korszak barmelyik nagyobb kozossegere igaz."

Nem éppen.

"Vagy az okori kozossegek szerinted mi szerint szervezodtek?"

Hely szerint leginkább, az etnikai hivatartozás nemigen számított.

VT22 2012.10.25. 14:25:02

@Sir Galahad:
Pontosan. Ez csak politikai indíttatású hisztizás, a szerencsétlen liberálistól aki nem bírja elviselni az állítólagos nacionalizmust meg rasszizmust.

Más levélírók leírják hogy eljöttünk mert ez meg ez volt itthon, aztán az első hónapban X helyen laktunk, mosogattunk a pizzériában, aztán kerítettünk rendes munkát, lakást, satöbbi, ezek meg ezek a tapasztalataink.

Itt meg mást se lehet olvasni, mint hogy a levélíró hosszasan fikázza a Magyarországot és a magyarokat, mert ha választani kell a magasságos világnézeti elvei és a hazája(?) között akkor a hazáját dobja el elsőnek.

Jobb is ha az ilyenek elhagyják az országot. Ez a levél meg mehet a modorosblogra.

manes 2012.10.25. 14:27:28

Ez egy nagy baromság. Ne is gyere haza. Nem fogsz hiányozni.

kissss 2012.10.25. 14:28:59

Kilóg a méretes lóláb ebből az irományból. Olyan, mintha Demszky írta volna, vagy valamelyik vörös kokárdás elvbarátja. Egyszerre szánalmas és egyszerre szórakoztató. Lehet, a modoros blogra íródott eredetileg? Vagy a Klubrádió fórumba?

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 14:31:22

@Fue:

"A címkékkel amúgy is óvatosan kell bánni, mert ugyanazon a fogalmon sokszor teljesen mást értenek az emberek. Vö. liberális szó értelmezése Mo.-n kontra EU-ban kontra USA-ban."

Azért a fogalmaknak van objektív alapjuk, ha vannak is apró eltérések.

A politikai spektrum úgy képzelhető el legjobban: ha az x tengelyen balra van a baloldal, jobbra a jobboldal, s az y tengelyen pedig felül a kollektivista, alul a demokratikus.

Így pl. az USA két nagy pártja ugyanott van, a jobb alsó négyzetben. Minden más erő marginális. Azaz az USÁ-ban a fő erők között nem nagy a különbség. Ezzel szemben Európában jellemzően a fő erő a bal alsó és a jobb alsó négyzet, de kisebb komoly erők a bal felső és a jobb felső négyzetben is vannak.

kohn-orsós-munteanu-francois 2012.10.25. 14:32:52

ugynazt kommentáljátok mindannyian , kutyák!!!
najó...kétféle dolgot írtatok le eddig, negyvenezerszer, más szavakkal
gyökerek vagytok és nem unjátok :D
kivéve ezt a

Stefánia kisasszony ✠ peenemündei tündérke ✠

gusztustalan redvás rühes kurvát aki minden blogra szeret odaszarni, és akinek egyébként már sokszor szartak a szájába

bobsys 2012.10.25. 14:33:11

Ezt a rasszismus dolgot nem ertem. Szerintem a magyarok nem rasszistabbak mint mas nemzetek. Ausztralok kivulrol nagyon politikai korrektek, de ha ott elne a postolo akkor onnan is el kene jonnie, mert amugy rasszistak, utaljak a sok kinai bevandorlot aki meg arra sem veszi a fardtsagot, hogy megtanuljon angolul ellenben mocskosak es gusztustalanul kepesek viselkedni.
Vagy mondhatnam a spanyolokat az USAban, azokat sem szereti mindenki.

a nagy levin 2012.10.25. 14:33:14

a kommenteloko kozul szerintem sokan nem probaljak igazan aterezni, amirol a posztolo ir. Nem kifogasokat keres, hanem inkabb sajat kudarcait gyujtotte ossze es elismerte sajat gyengeseget. Ez szerintem becsulendo es tisztelendo.

Olyan ember, aki egy ideig uszott az arral szemben, de ugy erezte, hogy legyozetett. Gyengenek talaltatott, bar kuzdott egy ideig. Megmerettetett es konnyunek talaltatott - legalabbis ebben a kozegben. Megprobalta elfogadni a helyzetet es beilleszkedni (marketing ajandek es korrupcio), de a lelkiismeretevel nem sikerult kibekulnie. Volt benne tenni vagyas, hogy boldoguljon ebben a kozegben es ez egy ideig sikerult is. De a gyermekei irant erzett felelosseg es a "normalis elet" iranti vagy erosebbnek bizonyult a maradni akarasnal es a kuzdeni akarasnal. Ezt lehet ugy ertelmezni, hogy a konnyebb ellenallast valasztotta. Vagy ugy is, hogy a sajat es gyermekei szempontjabol a leheto legjobb es (moralis ertelemben) "helyes" dontest hozta meg. De azt ne vitassuk el tole, hogy atgondolta a dolgot es nem konnyen jutott el idaig.

A posztolo nem hulye. Egyszeruien arrol van szo, hogy racionalis szamvetest keszitett: a hatranyok es kihivasok meghaladjak azt a szintet, amit elviselhetonek itelt meg, hogy fenntarthassa/javithassa a sajat es csaladja eletet. Errol mindenkinek meg lehet a velemenye, fel lehet tenni a kerdest, hogy ez erkolcsileg elfogadhato-e. Hogy hol van az a pont, ameddig kuzdeni kell az arral szemben is.

Valoszinuleg ertelmes vallalkozasa volt, de eljott az a holtpont, amin atlendulve mar nem volt kesz arra, hogy elfogadja a helyzettel jaro kompromisszumokat (elfogadni a "rossz kormanyzast" annak mindenkit erinto kovetkezmenyeivel - oldaltol fuggetlenul), a velunk elo rasszizmust, a korrupciot, a kicsinyesseget, a provincializmust.

Valoszinuleg oyan ember, aki felfogja a kapcsolatot a politikai dontesek (MOL felvasarlas, nyugdij-allamositas, kiszamithatatlan vallalkozoi es uzleti kornyezet) es az orszag jovoje (allampolgarok "jol-lete") kozott es errol van hatarozott velemenye. Sajnalja, hogy a bankok hitelkihelyezese annyira leszukult, hogy az mar a gazdasagi fejlodest sulyosan gatlo tenyezove valt - vallalkozokent ebbol a szmpontbol nezi a dolgokat, mivel ezt talan a sajat boren is erzi. (Ez egyebkent nem jelenti azt, hogy egyetert a bankrendszer korabbi mukodesevel es ne ismerne fel annak fogyatekossagait vagy egyet ertene a befektetesi bankarok oriasi bonuszaival, felelotlen hitelkihelyezesi gyakorlataval, stb.)

A velemnyevel lehet egyet erteni vagy nem , de ne nezzuk mar hulyenek emiatt es legalabb fogadjuk el, hogy igy gondolkodik - keves ertelmes ervet lattam, ami az ellenkezojerol probalta volna meggyozni. (Megjegyzem, szerintem ebben a kerdesben meg nem lehet vegleges iteletet hirdetni, a jovo kerdese, hogy ezek kozul a lepesek kozul melyiknek lesz tenyleg pozitiv hozadeka hosszabb tavon).

nekem ugy tunik, a posztolo olyan ember, aki sajnalja, hogy Magyarorszagon a "liberalis demokracia" szitokszo lett. Az azert ne feledjuk el barataim, hogy "normalis" orszagokban a konzervativ, adott esetben kereszteny ertekrendre epito partok is ezt egy megkerdojelezhetetlen alapnak tekintik. Es a liberalis, szekularis partok is elfogadjak, hogy ennek az egyik tortenelmi-kulturalis alapja a zsido-kereszteny kulturkor, annak erkolcsi es tarsadalmi szabalyai es ertekrendje. Ez csak nalunk problema valami miatt.

Vagyis lehetek jo kereszteny es felelos allampolgar (sot, igazan csak ugy lehetek jo kereszteny), hogy elfogadom a liberalis demokraciat mint keretet (leegyszerusitve: hatalmi agak szetvalasztasa es hatekony ellenorzese, civil szfera, fuggetelen media, politikai kultura, stb). Ezzel egyutt ez nem vaksagot jelent. A kepviseleti demokracia sajnos sok helyen valsagos korszakban van. De hogy Magyarorszagon ebbol a szempontbol nem javul a helyzet, azt szerintem nem mereszseg kijelenteni.
Persze Magyarorszag olyan hely, ahol nem gond osszeegyeztetni a turulmadaras rovasirast a melykeresztyen ertekekkel, megspekelve a szomszedok, felebaratok, a melyszegenysegben es sokszor kirekesztettsegben elok gyuloletevel. Ugy remlik, a bibila mast tanit (bar elismerem, hogy Jezus sokszor az emberfelettit es a lehetetlennek tunot keri tolunk es tanitja nekunk), de en nem szeretnem ezt senkin szamon kerni. Hiszen elvileg talan azert is jarnak templomba rendszeresen, hogy ezzel es minden mas bunukkel es gyengesegukkel alkalmankent szamot vessenek isten szine elott.

A posztolo "europai es liberalis" gondolkozasunak vallja magat. Nos, ebbol egyaltalan nem kovetkezik, hogy "SzDSz-es" (sot, nem is lehet, mivel ez a part mar nem letezik). De ha az lett volna a multban, az miert is lenne baj? Hiszen azt peldaul megirta, hogy miilyennek iteli meg az elmult 10 evet. A csalodas, a kiabrandultsag es a partpreferenciajanak minosege vagy megvaltozasa pedig szive joga.

En csak egy kis turelmet es toleranciat es jozan belatast kernek.

Ha pedig Onok egymas hullaival kivanjak betemetni a loveszarkokat, akkor az el fog tartani egy darabig.

Elijah_Baley 2012.10.25. 14:33:28

@David Vetala: hát, lehet... igazából az a kérdés h ki mit tart jónak meg elfogadhatónak.. az ember ha ideszületett, itt vannak a barátai, a családja, mindezt feladni, nehéz döntés, komoly indokok kellenek.. h kinek mi számít annak, az meg egyénfüggő.
én inkább maradok és keresek olyan boltot ahol kedvesen szolgálnak ki, olyanokkal barátkozom akik optimisták és nem kirekesztők, de eltom képzelni h más meg a kivándorlást tartja jónak.. van akinek rokonai vannak kint, annak még könnyebb, asszem minden eset egyedi és ebből legfeljebb trendet lehet vonni, de példát csinálni nem érdemes.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.10.25. 14:35:28

@David Vetala: Kulturálisan Balkán van kódolva a magyar emberekbe és nagyjából egyformán messze van tőlünk a távol-keleti és a nyugati mentalitás. Legjobban a bolgárok hasonlítanak a magyarokra értékrend alapján.
Ez nem genetika, viszont itt felnőve a levegővel magába szívja mindenki. Ezért veszed észre azonnal egy külföldön felnőtt magyaron, hogy magyar, de valahogy másképp gondolkodik.

Kismacska (BELLA) 2012.10.25. 14:38:54

99,9%-ban egyetértek.
Amivel nem, az az "emúttnyócév" és a mostani 2 év összemosása. Semmilyen szinten nem lehet a két garnitúrát összemosni. Ha hasonlítani szeretném KORRUPCIÓ szempontjából (lopások szempontjából):

- MSZP: amatőr, kezdő zsebtolvaj
- Fidesz: Cosa Nostra vagy Jakuza (persze gyilkosságok, véres leszámolások nélkül).

Egyébként meg ég és föld, az egyik demokrata, a másik autoriter, az egyik csak tohonya és bénázó a gazdaságpolitikában, ezért stagnálunk, a másik SZÁNDÉKOSAN taszítja recesszióba az országot, nem sorolom a különbségeket.

Nem kellene a 8 év szoci kormányzást összemosni a Fideszével. Nagyon nem ugyanaz (mondom ezt úgy, hogy én anyagilag mindenképpen nyertese vagyok a Fidesz kormányzásnak - mégis utálom őket mint a szart - azért, amit az országgal, az államformánkkal (névleges demokrácia van jelenleg), szegényebb, kevésbé szerencsés honfitársaimmal tesznek).

zsebhümmögő (törölt) 2012.10.25. 14:40:47

Imádok röhögni az ilyen posztokon és most már rávettem magam, hogy beírjak ide.
Attól, hogy leírj a posztoló, hogy KELLETT, attól még nem úgy van. Semmi megalapozott érvet nem látok a mondandójában, tényleg jól írta fentebb valaki, hogy ő racionalizál, győzködi, hergeli magát és köpköd Magyarországra, hogy mekkora rasszisták...

Én jelenleg külföldön élek, nincsenek illúzióim, tudom, hogy miért jöttem el: a PÉNZÉRT.
És nem hazudok ország-világnak, hogy politikai okokból, meg a növekvő idegengyűlölet miatt.
Ahol most élek, ott is utálják egymást az emberek, főleg a bevándorlókat, akik nyilván elveszik az angolok munkahelyét... csak akkor a tömeg, rohanás, hogy leszarják, hogy a másiknak mi a véleménye.
Ami a jelenlegi "hazámban", Angliában megy, az nem tolerancia, hanem elidegenedés. Tojnak egymásra, leszarnak, nem elfogadnak a másságod miatt. Jobb esetben. Ezt a különbséget sok itteni magyar fogja fel, nem látja át.

Igen, jobban lehet keresni, többet is kell költeni Nincs kolbászból a kerítés. Otthon se. És sokféle náció él egymás mellett (néha békében, gyakran meg nem), de nem azért, mert szeretik egymást, hanem mert mind a pénz miatt van itt.
Igen, ha Magyarország valamely városa: Cegléd, Nagykanizsa, Ózd is egy volt világbirodalom fővárosa lenne, akkor otthon is sok lenne a bevándorló, az idegen. Meg ha lenne munka.

Már nagyon sok kamu indokot hallottam, hogy miért hagyták el egyesek Magyarországot: üldöztetés... 99%-ban kamu; politikai okokból... már a 80-as években is a jobb életért disszidáltak az emberek, nemhogy most; közhangulat... igen, az szar otthon, mert nincs megélhetés, nincs PÉNZ.

Az ilyen nagy politikailag öntudatos kivándorlóktól kérdezem, hogy ha a Jobbik, LMP, DK, MSZP, Milla, vagy kitudja ki kerülne hatalomra egyik napról a másikra, akkor hazamennének?
99%-ra veszem, hogy nem.

Mert az emberek 99%-a a pénzért jön ki. A jobb életért.

Voltam hosszabb ideig Lengyelországban korábban, ott például egy sima vidéki labdarúgó meccsen végig ment a Juden!!! Zsidók!!! kiabálás a két tábor között, mégsem hiszem, hogy a lengyelek Angliában erre akarnák fogni a kivándorlásukat. Mennyivel őszintébbek ők...

Igen, én is a PÉNZÉRT jöttem el.
Csak erről posztot írni nem lehet olyan jól, mint a vélt politikai üldöztetésről.

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.10.25. 14:42:21

@Fue: Azt tudtad, hogy Japánban a Liberális Demokrata Párt a konzervatív, jobboldali párt?

suhanyc 2012.10.25. 14:45:21

teljesen átérzem a posztot, csak én nem mentem el. még.

tarsolya 2012.10.25. 14:45:27

@a nagy levin:

"Olyan ember, aki egy ideig uszott az arral szemben, de ugy erezte, hogy legyozetett."

Szerintem meg olyan ember, aki eddig úsztatta magát az árral és most, hogy egy kicsit változott a sodrás iránya egyből menekülőre fogta.

Persze miután kiért, azért arra még maradt ideje, hogy jó hosszan belehúgyozzon a vízbe, kemény elveit és bátorságát bizonyítandó.

zsebhümmögő (törölt) 2012.10.25. 14:50:05

Nem azt mondom ezzel, hogy magyarországon minden rendben van, mert szinte semmi nincs rendben... de a sok önjelölt Mindszenty, Faludy, politikai, vallási üldözött azért erősen túloz

Tudom, hogy jobban hangzik, hogy ők mekkora ellenálló értelmiségiek, meg nem értett művészlelkek, hiperérzékeny társadalomkritikusok, de a végén mindig kiderül, hogy csak nem boldogultak otthon. Az, hogy ebben a mostani dilettáns kormány is benne van, az igaz lehet, de közvetlen fajüldözési, politikai okokból szinte senki nem megy ma el. Mert ők egy kormányváltás esetén egyből vissza is rongyolnának Magyarországra, hiszen akkor megszűnik a kivándorlásuk oka.
Igen, a kanadai magyar romák sem az üldöztetés elől mentek, hanem mert behülyítették őket, ügyes emberkereskedők kihasználták a tudatlanságukat. Nem is kapnak menedékjogot szerencsétlenek.

Amúgy meg aki politikai, vallási, faji üldözés elől menekül, az menedékjogot, menekült státuszt kér az új hazájában. Ha nem kér vagy nem kap, akkor meg nettó hazugság az, hogy otthon üldözték.

Ja, a sok afgán, pakisztáni, nigériai is majdnem mind üldöztetéssel indokolja azt, hogy miért szökik be Európába, közben ők is csak gazdasági menekültek.

Alaister Grand 2012.10.25. 14:51:09

Tökéletesen egyetértek a poszt minden szavával.
Az ember egy idő után megunja, hogy folyamatosan forog a gyomra, hol az undortól, hol a szorongástól.
Baromira elég ebből.
Mi nyáron megyünk.
Lesz, ami lesz.

tsabus UAE 2012.10.25. 14:53:11

Ez az írás születhetett volna 2009-ben is, mikor én eljöttem. Hogy a legutóbbi időből hoz példákat ? Na és ? Érzékletesen szemlélteti, hogy fellélegzés helyett, 2010-ben ugyanolyan kontár tolvaj banda került hatalomra, mint amilyen előtte regnált. Csak ez még arrogáns is.
A MOL pakett megvásárlása meg senkit sem érintett közvetlenül, csak egy példa (a sok közül) az újak gazdasági dilettantizmusára.
a kommentek többségét hozzá lehetne csapni a poszthoz - indokként...

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2012.10.25. 14:53:30

@zsebhümmögő: Én személy szerint több olyan embert is ismerek, akik nem a pénz miatt mentek külföldre. Konkrétan olyan szakemberekről van szó, akiknek a speciális szaktudására szükség van, jól megfizették őket, biztos állásuk volt Magyarországon. Nekik a légkörből lett elegük és várták a külföldi állásajánlatot. Aztán általában azt látom, hogy pár hónappal a költözés után kisimultak a ráncaik, jobb lett a hangulatuk. Hangsúlyoznám, hogy nem olyan emberekről van szó, akik bármelyik október 23-i pártgyűlésen részt vettek volna, ha akkor éppen Pesten vannak.

Fue · http://www.english-hungarian.com 2012.10.25. 14:57:01

@online távmunkás: Igen, asszem Ausztráliában is így van. És még valószínűleg jónéhány helyen.

Akit nálunk a gazdasági nézetei alapján neoliberálisnak neveznek, az USÁ-ban neokon. Aki ott liberális, nálunk baloldali. És így tovább.

KrisztinaKrisztina 2012.10.25. 14:57:47

@Alaister Grand:

Tökéletesen egyet értek Veled és a poszt írójával. A legigazabb, hogy egyszerre forog a gyomrom az undortól és a szorongástól.

Mi is megyünk, februárban.

Astala Vista, baby!

KrisztinaKrisztina 2012.10.25. 15:00:14

@zsebhümmögő:

"egyből vissza is rongyolnának Magyarországra"

Tudod, azért ez a gyakorlatban nem ilyen egyszerű! Ha már valaki bevállalta azt, hogy új életet kezd akárhány évesen a semmiről külföldön, és legalább alapjaiban kialakította, nem fog hanyatt homlok hazarohanni és odahagyni amit kemény munkával elért idekint!
Mert, hogy esetleg politikai menekült, még meg kell dolgoznia az új életéért!

bpetya75 2012.10.25. 15:00:53

Úgy látszik, én egy teljesen más Magyarországon élek. Képzeljétek el, ma is láttam olyan embert, aki nevetett! És nem kárörvendően, valaki más kárára szórakozott, hanem csak úgy, spontán felnevetett! Ha jól belegondolok, az is lehet, hogy egynél több ilyen embert láttam ma.

Sőt, kedélyesen beszélgető nyugdíjasokkal is összefutottam, akik nem orbángyurcsánybajnaiztak, meg nem az akciós farhátról beszélgettek, hanem csak úgy erről meg arról.

Hol a francba lehet az a rengeteg szenvedő, rettegő, frusztrált szerencsétlen, akikről itt sokan írtok?

Valahogy nem fér a fejembe, hogy miért nem lehet a teljes színskálát észlelni. Nem csak a rózsaszín és a szürke létezik.

Commandante 2012.10.25. 15:01:49

Magyarországon is lehet élni. Csak nem érdemes...

KrisztinaKrisztina 2012.10.25. 15:02:27

@zsebhümmögő:

Egyszerű neked az élet, haver, hál'istennek azért vagyunk még egy páran, akik azért ennél jóval árnyaltabb lelkületű, mélyebb érzésű, és gondolkodású emberek.....

KrisztinaKrisztina 2012.10.25. 15:03:39

@bpetya75:

Menjél el bármelyik vidéke faluba, és nézzél körül. Nem nagy dolog az!
A vezírednek is ezt kellene tennie, és akkor látná, hogy micsoda mélységes kilátástalanságba sodorja az embereket....csak, ahogy te is szeretsz üvegbúra alatt üldögélni, hát ő is....

hondamonda 2012.10.25. 15:06:11

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): MSZP amator zsebtolvaj? Mennyi autopalyat epitettek is a szocik milyen aron? Ki is volt az, aki 2 evig szandekosan "nem kormanyzott"? Kik voltak, akik 80%-ig vittek az allamadossagot es hitelbol osztogattak, mikozben 60%-os adoval szivattak az orszagot eltarto reteget? Kik alatt csuszott le az orszag szinte minden mutato szerint.

Ezek legalabb akkora bunok, mint Viktorek autoriterkedese.

Akkor lehetne valamilyen egyetertes az orszagban, ha egyik oldal sem probalna a sajatjat mosdatni. Egy kis objektivitas kellene.

tarsolya 2012.10.25. 15:06:18

@KrisztinaKrisztina: Az eddigi Határátkelős kommentjeidből ez mondjuk nem kifejezetten jön át. Bár biztos azért picsogsz ennyit, mert mélyebb érzésű vagy és lelkedre túl sok árny vetül :(

2012.10.25. 15:06:58

@Csak Egy Birca, Aki Gondolkodni Próbál:

Erdekes tortenelmi ismereteid vannak, kivancsi lennek hol tanultad oket... Mindenesetre:

"A magyarsag igencsak identitaskepzo tenyezo volt a magyar tortenelem soran is."

Mikor?
-> Mindig.

"Mindig voltak fourak is, akik kuzdottek minden "idegen" ellen, de a parasztok es jobbagyok soraiban (akik tulajdonkeppen a magyar nep voltak) ez egyertelmuen tetten erheto."

A jobbágyok jelentős része nem volt magyar,
-> A jobbagyok jelentos resze a lesullyedt magyar retegekbol allt. Ezekbe olvadtak be a meghoditott szlavok es avarok. Vagyis alapvetoen magyar volt.

"Mar az Arpad kortol kezdve mindig konfliktusforras volt az idegenek betelepitese. Sot, nem egy kiralyunk ezen bukott el."

Idegen alatt KÜLFÖLDI volt értve, nem más etnikumú.
-> Ezt a suletlenseget meg honnan vetted? Aki kulfoldi, az mas etnikumu. A ketto nem igazan szetvalaszthato, ugyanis a problemak kivalto oka az volt, hogy nem beszeltek magyarul, mas kulturaval, szokasokkal rendelkeztek. Jatszhatsz a szavakkal, de a lenyegen nem valtoztat.

"Nem veletlen, hogy mar 1301 utan is azon ment a vita, hogy ki az, aki a leginkabb Arpad leszarmazottja, vagyis magyar gyokerekkel rendelkezik."

Ez nem etnikai kérdés. Egyszerűen az Árpád-ház alapította az országot, így az oda való tartozás rendelkezett a legnagyobb legitimációs erővel.
-> Az osszes aspirans igy-vagy Arpad leszarmazott volt. A legitimacio feltetele pedig a harmassag (ami vegig a magyar tortenelem soran), hogy az a legitim kiraly, akit az esztergomi ersek koronoz mag a Szen Koronaval es Szekesfehervaron.

"De ez barmelyik tortenelmi korszak barmelyik nagyobb kozossegere igaz."

Nem éppen.
-> De eppen. :)

"Vagy az okori kozossegek szerinted mi szerint szervezodtek?"

Hely szerint leginkább, az etnikai hivatartozás nemigen számított.
-> Ahha. Csak hogy a legkezenfekvobb peldat hozzam: Izrael. De az osszes tobbi okori nepre is igaz, hogy vallasi ES etnikai alapon szervezodtek. A romai birodalomban sem volt mindegy, hogy szuletett romai polgar vagy vagy csak egy meghoditott. Bizonyos tisztseget nem is toltehettel be enelkul.

VT Man 2012.10.25. 15:07:09

@orient:
"Azok az ismerőseim akik elmentek azok mind egytől egyik azok akik nagyon jól jártak az egykulcsos adóval, nagyon jól kereső, értelmiségi fiatalokról van szó akik kb. nyugati színvonalon éltek itthon is, és egyáltalán nem anyagi okok miatt mentek el, hanem hasonló politikai bizonytalanságok miatt. "

Na, itt a kamuposztoló után a kamukommentelő.

Roppant hihető, hogy valaki itt jól él, tud enni, inni, szórakozni, vásárolni, van 2 autója, cége, tud kikapcsolódni, de jajj, az a rasszizmus, meg a politikai bizonytalanság, hát, az nem bírja...

Mekkora hazudozó vagy te!

zsebhümmögő (törölt) 2012.10.25. 15:08:18

@Alaister Grand: én már elmentem, de nem hazudok magamnak, hogy mekkora politikai üldözött voltam

szar az élet Magyarországon, anyagilag már Romániában is jobban megéri élni
ez az indok
ha üres a zsebem, akkor bizony rossz a közérzetem

a politika erre csak rátesz, de szerintem a kivándorlók nagy része sose volt érintve a politikában
persze behergelik magukat

@KrisztinaKrisztina: azért remélem ilyen színvonalú spanyol tudással nem spanyol nyelvterületre akarsz menni :)

@Fue: igen, Magyarországon az igaz liberális (amit ma konzervatívnak csúfolnak) az Kossuth meg Deák volt
amit az SZDSZ csinált, az nem liberalizmus (Demszky még anno balról, maoista alapon támadta az MSZMP-t, majd vadkapitalista lett :)
amit a FIDESZ csinál, az nem nemzeti-keresztény, hanem egy majdnem Berlusconi-féle szemforgató populizmus

Magyarországon még a külföldről érkező divat és zenei irányzatok is félrecsúsznak, elferdülnek, nemhogy a politikai táborok megnevezései

pont ezért értelmezhetetlen a sok éhséglázadó, gazdasági menekült panasza, hogy őket a politika űzte el a hazájukból

megjegyzem, hogy az '56-os menekültek döntő része sem üldözött író, költő, politikus, tudós, forradalmár, korábbi politikai fogoly volt ám, hanem nagy részük bizony nincstelen proli vagy éppen köztörvényes bűnöző, akiket a forradalmárok szabadítottak ki a felfordulás alatt és mivel veszteni valójuk nem volt, ezért átléptek a határon
a megszilárduló államhatalom úgyis visszaterelte volna őket a kaptárba, ők is tudták és ezt nem akarták megvárni

VT Man 2012.10.25. 15:09:36

@janos444:
"Csak ordítva zsidóznak utcán, villamoson, iskolában, cigányt gyilkolnak, a házaikra köveket hajigálnak, de nem, ez mind nem létezik."

Jajj, hazudj már, te ballib!
Cigányt gyilkolnak? Igen? Tudod kik? Volt izraelben élő és dolgozó ember + egy másik, aki a katonai titkosszolgálat embere lett volna, ha bekerül. Roppant hiteles ám!

Cigányokat és zsidókat nem itt gyilkolnak, hanem a németeknél, franciáknál, olaszoknál (cigánytáborok felgyújtása például)...

De azért lehet tovább moszkos-rasszista-magyarozni. Ez is gyűlöletbeszéd!

egy semleges ember 2012.10.25. 15:10:54

Basszus, elolvastam a posztot és a legszarabb, hogy tökéletesen látom benne a magam sorsát és a magam véleményét, csak én itthon maradtam és nem merek elmenni... Nincs elég bátorságom vagy nincs elég vér a pucámban. Vagy vagyok olyan hülye, hogy még mindig, majd' 40 évesen is azt hiszem, lehet, lesz ez még jobb.

Borzongok a szerző éleslátásától.

vasgyuszi 2012.10.25. 15:11:03

Tökéletesen egyetértek a posztolóval, én is ezért mentem el, még 2001-ben. Nem szakadt rám Fortuna boségszaruja, nincsen a boröm alatt is pénz, de, mint kutyaközönséges polgár, normálisan meg tudok élni, anélkül, hogy a tróger iparosok (mind) átvernének, a közhivatalokban szarba se néznének, stb.
Én nem tudok könyökölni, törtetni, levajazni, síbolni, megkenni, meg az egyéb magyar népi játékokat játszni. Szerniten nem ebbol áll a normális életvitel. Na ezért hagytam magam mögött ezt a rendezetlenséget.

VT Man 2012.10.25. 15:11:08

Ja, és a posztoló írja már le, hogy melyik országban építenek falakat a cigánytanyák köré?

Elárulom a megfejtést: szlovákiában. De persze ott biztos nem cigányoznak az utcán, nincs rasszismus, ez csak elszigetelt jelenség, hogy az önkormányzatnál az egyik főnök gondol egyet, és hopp, másnapra ott a 300 méteres betonfal a cigányok és a lakótelep között.
Az nem rasszizmus!

L0mpos 2012.10.25. 15:12:31

Engem csak az érdekelne, vajon miért kerül elő minden poszt kapcsán a rasszista magyar, mint minden itteni polgárra kivétel nélkül jellemző jelző.
Nyilvánvaló, hogy ebben az országban nem léteznek a mélyszegénység alatt tengődő komplett falvak, települések. Az is a napnál világosabb, hogy ezeken a helyeken (Borsod, Heves, Békés, stb.) a munkaképes korúak 75-80%-a nem azért nem dolgozik, mert lusta, mert semmihez nem ért, hanem mert nincsen munkalehetőség. Borsodban ráadásul tudom, hogy a születő gyermekek 70%-a a fent említett tanult, igyekvő és konstruktív családba születik majd. Így alakult.

Nem azért élnek rettegésben az idős emberek házukat, csekélyke vagyonukat féltve, mert bármiféle hordák őket kéthetene kirabolnák, hanem egész egyszerűen irígyek. Ez is már csak ilyen kis magyar sajátosság. Ezt komolyan mondom! Nehogy elhidd azoknak akik ott élnek!!! Kitaláció, skandallum! Hangulatkeltés!
Egyedül az a szerencse, hogy nincsenek civil szervezetek akik még néhány súlyos lapát fekáliával ne kavarnának bele ebbe az idilli kis levesbe!
Bizonyosan azt is mind tudjátok - hiszen minden magyar sajtóorgánum címlapon foglalkozott a témával - hogy a nálunk nem létező tisztességes, munkából élő hordákat a barbár Francia, Spanyol és Olasz hatóságok TŰZZEL-VASSAL kergetik!!!! Takaros kis "falvaikat" 1 nap türelmi idővel lánctalpakkal bontják, majd vonatokra pakolva haza deportálják őket százával. Mindezt olyan légből kapott indokokra hivatkozva mint a hatványozódó bűnözési ráta, a gyermekfelügyelet teljes hiánya, és a gyermekek szexuális és anyagi kizsákmányolása. Ebből is látható hogy ők, és a mi Hevesben, Borsodban tengődő fiaink még csak egy lapon sem említhetőek.

Én személy szerint úgy látom, nagy szükség lenne a magyar közéleti és politikai vezetőkre ezekben az elmaradt nyugati porfészkekben, hiszen csak MI, nemrasszistaviszontnagyonfelvilágosult magyarok tudjuk csak világszínvonalon kezelni a problémát. Nézzetek csak szét, hiszen micsoda rend, és egybehangzó konszenzus van itthon ezzel kapcsolatban!
Igazából az a hatalmas szerencse, hogy élnek velünk együtt végtelen okos és sikeres emberek, akik erőt, fáradtságot és nehézséget nem ismerve megvédenek minket saját démonainktól, tájékoztatnak arról, hogy a fent említett szabadrabló csapatok nálunk nemhogy nem léteznek, de még ha léteznének, akkor is csak pajtási üdvözléssel lenne szabad házunkba tessékelni őket.
Ők a mi kiváló politikusaink, kiknek arany minden szava és joviális nagyapóként még olyan szerencsében is részünk lehet általuk, hogy segítenek elkölteni nekünk parányi zsebpénzünket.

Adott tehát egy alulról érezhető fantom-félelem, mindenféle megalapozottság nélkül, illetve adott egy felülről mindenben segítő kezet nyújtó, gondoskodó hatalom. Problémáink, na azok nincsenek. Ha mégis lennének.... kár folytatni, hiszen mind tudjuk hogy nincsenek. Na de ha valami csoda folytán mégis lennének, akkor majd állambácsi jön és segít.
Ezek után nem is értem miért akarná bárki is elhagyni ezt a csodálatos országot !?!?!

:-D

2012.10.25. 15:12:37

@KrisztinaKrisztina: Bocsi, hogy beleszolok, de ezzel kicsit lukrafutottal. Ott lakik... :D

(deleted) (törölt) 2012.10.25. 15:12:41

@bpetya75: nemrég Heves megyében jártam. Még sosem voltak az általam ismert ottani emberek ennyire elkeseredve. De nem csak az elkeseredés, láthatóan rohad el minden. Nem tudom, te hol laksz országon belül (ha nem baj, nem böngészek végig néhány ezer kommentet, hátha egyszer leírtad :)), de hasonló a helyzet a szülő"falummal" is, ami az Alföldön van.

Ez nem jelenti azt, hogy az emberek soha sem jókedvűek, hiszen megőrülnének. Ledobnak néhány felest, és mindjárt vidámak... Kívülről viszont nem vidám ezt a "Sátántangós" mulatozást látni.

VT Man 2012.10.25. 15:14:09

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
"- MSZP: amatőr, kezdő zsebtolvaj
- Fidesz: Cosa Nostra vagy Jakuza (persze gyilkosságok, véres leszámolások nélkül)."

Azért ez kurva jó, már megjelentek az MSZP mosdatók is!
Azt fel kellene fogni, hogy a 70-100 milliós tolvajok, akik lebuktak (Zuschlag, Hagyó), azok a "kis tolvajok". A nagy MSZP-sek profin nyomták, nem ilyen amatőr módon. Nem is buktak le.

Miért is épült dupla áron az autópálya nálunk?? Az MSZP alatt?

rohadjmegARCgeci 2012.10.25. 15:14:18

Nem pont ilyen az,amikor a gazdagok nem tudják élvezni a jólétet egy olyan helyen,ahol a túl sok csóró fanyalogja őket körbe?Ahol nem élvezhetik a gazdagságukat,mert sok az irigy?Ahol nincs közbiztonság?Hát lehet én is elhúznék, ha gazdag lennék.

Kismacska (BELLA) 2012.10.25. 15:14:46

@hondamonda:

Tekintetbe véve, hogy tudom, mitől védte meg az országot, azt mondanám Feri, HAZUDJ MÉG NEKÜNK!

Aki a két kormányzást összemossa, az Orbán szekértolója. NEM azt írtam, hogy egyáltalán nem loptak. Szövegértési leckét kellene venni...

bpetya75 2012.10.25. 15:15:05

@KrisztinaKrisztina:

Vidéken élek. Faluban lakom, városban és vidéken dolgozom.

Látom nem sikerült megértened a lényegét annak, amit írtam. Nem azt vitatom, hogy nehéz helyzetben van az ország, hogy sokakkal kibatytak, hogy nincs jogbiztonság, ésatöbbi, ésatöbbi. Hanem azt, hogy ebből állna az egész. Hogy itten a nem sem süt, mert vagy borult az ég, vagy éget az a nyomorult.

A színskálás mondat erről szólt. Nem minden rossz itthon sem, ahogy nem minden jó nyugaton vagy északon vagy akárhol sem. Nem egy nagy bölcsesség, de ha ezt a kommentfolyamot magyarul tudó külhoniként olvasnám, akkor egy zombiországot képzelnék magam elé, ami qrvára nem igaz.

Még egy apróság: "Az én vezérem bensőmből vezérel"

mommmmo 2012.10.25. 15:17:18

@bpetya75: szerintem nem Okt 23~mal lehetett a baj, hanem a felszolalo szemelyisegekkel, akik ilyen szovegeket nyomnak Okt 23~an azok szerintem maskor se lehet tobbet varni.

Kismacska (BELLA) 2012.10.25. 15:17:47

@Dr. Furia:

Íme még valaki, akinek szövegértést kéne tanulni, meg picit kevésbé irigynek lenni.

vladimir964 2012.10.25. 15:18:58

Bravó! Minden szavával egyetértek!
Nagyjából ugyanezen okok miatt kértem én is meg egy másik ország állampolgárságát, és amint megkaptam lécelünk is le innen családostul!
A moslékot meghagyjuk a disznóknak.

christophe 2012.10.25. 15:19:18

elso betutol az utolsoig egyetèrtek a poszt irojàval.

Kismacska (BELLA) 2012.10.25. 15:20:20

@VT Man:

Mert most minden jó, mi? Csak nem Közgép dolgozónak teccik lenni?

arckönyv 2012.10.25. 15:20:53

Nem értem mi itt a gond? Van itt egy csomó ember akinek tökéletes a mai helyzet, hát akkor örüljetek neki, szívjátok magatokba azt a sok pozitívumot amit leírtatok. Ja várjál, senki nem írta még le miért is annyira jó ebben a jelenlegi közegben élni… Na mindegy, el kell fogadni, hogy vannak különböző igények. Pl. a disznó is jól érzi magát a sárba, szarba fetrengve. Én megértem. Másnak viszont nem biztos, hogy ez az etalon.

bpetya75 2012.10.25. 15:21:47

@szerengeti:

Sanyiiiiiii!!!! Segíts!

Úgy néz ki kénytelen vagyok irónai-nagymesterünkhöz fordulni, mert neked sem ment át. Szóval:
Somogyban élek, az ország legcsóróbb megyéjében. De nem ez a lényeg. Az itteni hozzászólások egy részéből az jön le, hogy aki ma Magyarországon nem gyomorforogva él, az nem becsületes ember. Ezzel a blőd baromsággal szálltam vitába. Bízva abban, hogy a példák kapcsán érezhető lesz az ironizálás. A lényegnek az utolsó két mondatot szántam.

L0mpos 2012.10.25. 15:21:54

@vladimir964: áh, kösz vladimir! hálásak vagyunk neked! ezzel a mentalitással büszke lesz rád új nemzeted! írj ha onnan is lécelsz egy mégjobb élet reményében!

Üdv,
A disznók

:-D

folyamatábra 2012.10.25. 15:22:02

@Nyulz of the World: "Csak azt gondolom, hogy ha ez a dolog robbanni fog, akkor nem nalunk fog"
Nálunk is robbanni fog. Gazdaságilag mindenképpen. Országosan csökken a születésszám, ergo a gyerekek körében egyre magasabb a cigány származásúak aránya. Ez viszont a mai szociális, oktatási és foglalkoztatási feltételekkel kalkulálva nem csak azt eredményezi, hogy 20 év múlva nem lesz elég aktív korú, hogy eltartsa a nyugdíjasokat, hanem azt is, hogy az aktív korúak között egyre nagyobb lesz a segélyre szorulók aránya. És addig persze elvitatkozhatunk, mi a tapasztalat és honnan kezdődik az előítélet, de közben biztos pálya az általános elszegényedés - ha az oktatásban nem történik radikális változás. Vagyis komoly forrásokat kellene fordítani arra, hogy a cigányság számarányának megfelelő mértékben legyen képes a közép- és felsőoktatásba is bekerülni. (Ez nem demagógia akar lenni, csak már így is hosszú, a többi részprobléma kifejtése nélkül is.)

makacs szennyeződés 2012.10.25. 15:22:15

@VT22:

egyszerűen csak nem tudsz olvasni.

"Magyarország az elmúlt 10 évben egy a hiteltelen, erkölcsileg és egyéb módokon is retardált vezetőivel a politikai, társadalmi zűrzavar felé zakatoló gyorsvonat."

no successful 2012.10.25. 15:22:44

Ha komolyan venném ennek a bérrettegőnek az írását, ezt válaszolnám.

Kedves blogíró örömmel olvastam posztodat, hogy sikeresen távoztál. Remélem megtalálod ott kinn a számításodat, és kinn is maradsz, gyarapítva ezzel a befogadó ország "nemzeti érzületű" közösségét.

Azonban látható, hogy ez a poszt sokkal inkább egy politikai manifesztáció, valós háttértörténet nélkül.

Sokáig nem értettem mit akartok ti ezzel a nagy "Diplomás vagyok, nem bírom Zorbánt, megyek ki oszt betegre keresem magamat, az amúgyis faszább országban" dumával.
Kezdem kapizsgálni. A cél ezzel a kampánnyal, minél több diplomást, jó szakembert kicsábítani nyugatra, ott állást kapnak, (persze főleg azok lesznek előnyben, akik jó kapcsolatrendszerrel, vagy kiugró tehetséggel rendelkeznek, hiszen a ballib oldalnak kitűnő kapcsolatai vannak nyugat-európában).
Jön a kormányváltás, (mert azért azt senki sem állíthatja 100%-osan, hogy a rebelliskedő jelenlegi kormányt valahogyan előbb utóbb nem buktatják meg különböző közvetett nemzetközi és belpolitikai trükkökkel).
A kitűnő itthoni és nyugati ballib kapcsolatokkal bíró diplomások, meg a tehetségtelenebb használhatatlanabb felső végzettségűek meg egyszeriben kezdenek hazajönni, az előbbiek az új (ballib) kormány által intézett zsírosabb állásokba, ahol esetenként még többet is keresnek mint kinn, a középszerű, szerényebb teljesítményt nyújtó diplomásokat meg csak úgy hazapaterolják, (egyszerűen, a konyhai mosogatásnál nem kap jobb állást úgyhogy irány haza).
És akkor lássatok csodát, megindul a (diplomások hazaáramlása mert már itt is látnak jövőt című szoclib kampánytéma.)
Már látom lelki szemeimmel, hogy a posztok arról fognak szólni, hogy (hazajöttem, mert újra látom értelmét az itthoni munkának, az ország jövőjének) . Persze, mert ott csücsül majd valahol mint BKV szaktanácsadó, vagy fénymásoló beszerzési szakértő, vagy t.köm tudja mi.

rohadjmegARCgeci 2012.10.25. 15:23:31

@bpetya75: Ez komoly?De hiszen az a Góbi sivatag.Hogy éled túl a mindennapokat?Mit eszel és hogy hogy nem ettek még meg a vandálok?
Tényleg érdekel.

padlas 2012.10.25. 15:24:35

@Nyulz of the World: "Pont annyira van, mint bárhol máshol, csak ott nem rasszizmusnak, hanem bevándorló-ellenességnek hívják. "

Legyszives, hozz mar nekem egyetlen felmerest is, ami ezt a mondatodat alatamasztja. Mert az osszes, amit en eddig olvastam, azt mutatja, hogy Magyarorszagon igenis magas az idegengyulolet (europai viszonylatban).
Ahogy porgettem a kommenteket, lattam, hogy tobbszor hivatkozol az osztrak helyzetre. Az EU-s felmeresek szerint diszkriminacios index az Ausztriaban elo torokokkel szemben 9 szazalek, a Magyarorszagon elo ciganyokkal szemben viszont 62 szazalek.
Lasd a 36. oldalon, a 2.1 Figure-t itt: fra.europa.eu/sites/default/files/fra_uploads/664-eumidis_mainreport_conference-edition_en_.pdf

A masik, hogy lenyegi kulonbseg van a rasszizmus es a bevandorlasellenesseg kozott. Te hallottal mar olyat, hogy irtsuk ki a bevandorlokat? En nem, csak olyat, hogy kotelezzuk oket az integraciora, vagy hogy tiltsuk meg a bevandorlast. Ellenben olyat, hogy "dogoljon meg a sok mocskos zsido/cigany, irtsuk ki oket", olyat szamtalanszor hallani Magyarorszagon. Ez a te fuledet tenyleg nem bantja? Es azt sem erted, hogy az enyemet, meg a posztiroet miert bantja?

VT Man 2012.10.25. 15:25:32

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
"Mert most minden jó, mi? Csak nem Közgép dolgozónak teccik lenni? "

Rohadtul nem jó most sem minden, sőt. De úgy beállítani, hogy a Fidesz a tolvajbanda, az MSZP pedig csak véletlenül tett zsebre egy-két kis értékű tollat a parlamentben, és amúgy soha se loptak, hazugság.

Szerintem nagyságrendileg hasonló a Fidesz lopása, mint az MSZP-é, sőt, talán kisebb is valamivel. Állítólag az MSZP-nél több helyre kellett kenőpénzt tenni, és még akkor se volt biztos, a Fidesznél a központba kell küldeni, és biztos. Micsoda hatékonyság! :-)

L0mpos 2012.10.25. 15:26:34

@folyamatábra: igazad van, mint országunk vezetőinek - MINDIG!

Bafana 2012.10.25. 15:27:20

Hallgattál a gyurcsányira: "El lehet innen menni, itt lehet minket hagyni. Csak tessék, lehet menni!"
Akkor most mi a bajod???

bpetya75 2012.10.25. 15:28:10

@mommmmo:

Október 23-mal szerintem sincs baj. Egyszerűen nem történt még elég régen ahhoz, hogy méltó módon emlékezzen meg róla az utókor. A majmok még egy darabig kisajátítgatják maguknak, aztán egy vagy két nemzedék múlva eléggé történelemmé válik ahhoz, hogy letisztuljon az emléke.

kkkchris 2012.10.25. 15:29:53

Hát igen.. Nagyon sokan mondják hogy mennyi pénzt keres itthon azt mind félreteheti az ottani keresetéből. Csak kérdem én:
HA TÉNYLEG beilleszkedik az ember és: moziba, étterembe jár, autója van, évente 2-3-szor megy szabadságra és olyan helyen bérel lakást vagy házat ami mondjuk budai normálisabb helyen lévőnek felel meg (vagy hasonló, nem egy lepukkant kerületben vagy Wohngemeinschaft-ban), tehát nem arról szól az élete hogy dolgozni jár, valami lepukkant lakást bérel, és kész, és aszkéta módon él hogy spóroljon, AKKOR is tudna annyit keresni hogy annyit tegyen félre mint az itthoni fizetése? Mint egy informatikus kérdem ezt.

Teljesen át tudtam érezni amúgy amit írt csak sok minden van, sokat le is írtak helyettem.

Egy dolgot tennék hozzá. Szerintetek a TV az mennyit tesz ehhez hozzá? A frusztráltsághoz, a félelemérzethez... Nemrég volt egy statisztika hogy a TV2-ben több mint 50, az RTL-en több mint 40 százalékban rablás, öngyilkosság és hasonló pozitív hírek vannak.. Ne gondolja senki hogy tudat alatt ezek nem dolgoznak.. Én hálistennek nem annyira érzem a saját bőrömön mindazt amit a posztoló leírt, szóval én a magam részéről a híreket érzem a legfrusztrálóbbnak. Tudom hogy másnak ez a kőkemény valóság, de így 1 helyett 100-aknak okoz ez bizonytalanságérzést, stresszt.. Remélem átmegy hogy mire akarok célozni.

Rasszizmus: HVG-ben volt egy cikk miszerint a jobbik az kismiska az ottani nácikkal szemben...

Én is úgy gondolom hogy igenis egy multikulti városban elfogadják egymást az emberek mert másképp már nem megy, ugyanakkor próbáljon valaki magyar (vagy bármilyen más) náció tagjaként beilleszkedni egy német (de leginkább svájci) falu közösségébe... Ott már nem hiszem hogy azt a pozitív reakciókat fogja kapni...

Faszerkezet 2012.10.25. 15:29:53

@vladimir964:

Nem baj Vladimir. Izrael szép ország.:)

(Mivel más országról nemnagyon tudok, ami a sajátjainak alapból ad állampolgárságot úgy, hogy az illető nem élt kinn huzamosabb ideig.

"Nagyjából ugyanezen okok miatt kértem én is meg egy másik ország állampolgárságát, és amint megkaptam lécelünk is le innen családostul!"

Ebből ugye az jön ki, hogy itthonról kérte meg, és amint megkapja, már le is telepedik kinn.:)

hondamonda 2012.10.25. 15:29:56

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Azt irtad, hogy "amator, kezdo zsebtolvaj", ami vicces.
Szerinted Feri tevekenysege a tendenciakat tekintve mukodokepes orszaghoz vezet? Orban csak ugy veletlenul kapott 2/3-ot?

Osszemosni semmikeppen nem lehet oket. Mas okok miatt szar mindketto.

hondamonda 2012.10.25. 15:31:47

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Azt irtad, hogy "amator, kezdo zsebtolvaj", ami vicces.
Szerinted Feri tevekenysege a tendenciakat tekintve mukodokepes orszaghoz vezet? Orban csak ugy veletlenul kapott 2/3-ot?

Osszemosni semmikeppen nem lehet oket. Mas okok miatt szar mindketto.

L0mpos 2012.10.25. 15:32:11

@bpetya75: csak az a baj, hogy már ma sem tudja az iskoláskorú deák, hogy miről szólt a történet, nemhogy 2 nemzedék múlva...

Egyébként pedig tudja valaki hogyan mondják lovári nyelven hogy: szabadságharc?

rohadjmegARCgeci 2012.10.25. 15:33:22

Az hogy lehet,hogy én csak nagyon szegény embereket ismerek itt Mo-n?Mit rontottam el?:D

bpetya75 2012.10.25. 15:33:54

@Dr. Furia:

Fúrja az oldaladat a kíváncsiság, mi? Hát csak vigyázz, nehogy kilukadjon, mert belőlem aztán nem szedsz ki semmit! Enyim titok!

padlas 2012.10.25. 15:35:23

A poszttal egyebkent nagy mertekben egyetertek, de ezzel gondolom nem arulok el sok ujdonsagot annak, aki olvasta mar mas kommentjeimet. Es szemely szerint orulok neki, hogy megirta, mert ez igenis egy fontos elem a kivandorlasban, nagyon sokunknal. Lehet ezt tagadni, csak azt hivjak struccpolitikanak. Maskent gondolni is lehet, persze, csak nem art attol meg megprobalni megerteni, hogy miert erez valaki igy, tobbre mennenk ezzel mint az anyazassal.

rohadjmegARCgeci 2012.10.25. 15:36:22

@bpetya75: Úgy is tudom,hogy jó sok túlélős sorozatot néztél a discovery-n a tv-ben.:)
Esetleg ez?)

www.youtube.com/watch?v=qFisi18b6EI

Plagizáló+Asszonyverő+Gyilkos+Garázda=FideszMaffia 2012.10.25. 15:36:53

@hondamonda:

"Kik voltak...?"

-Kik voltak azok, akik a (48%-os) ellenzékből szándékosan bojkottáltak minden, hangsúlyozom minden alkotandó KONSTRUKTÍV törvényt?!

-Kik voltak azok, akik a (48%-os) ellenzékből megfenyegették az alkotmányos jogokkal bíró legitim Magyar Kormányt, hogy ha nem írnak ki előre hozott választásokat, akkor "puccsot" csinál...?
És csinált is "puccsot", miután maga a (48%-os) ellenzék belehugyozott a KONSTRUKTIV törvényalkotás úszómedencéjébe, és küldte az utcára a híveit hogy "a kormány belehugyozott az úszómedencébe"?!

makacs szennyeződés 2012.10.25. 15:38:21

úgy látom, a minisztériumokból meg egyéb kifizetőhelyekről irkáló szektatagok mind jól fel van háborodva, hogy a többek nem élvezik, hogy ők végre jól élnek.

mert ő tesz valamit a nemzetért, mondjuk pl. meglopja egy kamu minisztériumi állásban, vagy valami századvég- vagy közgép-szerű pénzcsapnál. vagy tanácsadóként. vagy a fideszhaver haverjaként.

ő nem megy el, ő nem adja fel, lám! (a lopást.)
mert itt igenis meg lehet élni! (mutyival, csalással.)
és itt igenis jó élni! (ha párttag vagy.)
rasszizmus pedig nincs! (fogadjátok el, rohadt zsidók.)
:)
még annyit sem képesek a szövegből felfogni, hogy a posztíró nem csak az elmúltkétév miatt költözött el. és megint, még csak magyarnak sem tekintik a Párton kívülieket, ez a legundorítóbb.

az erkölcsi és érzékük pedig olyan szinten áll, hogy büszkén vállalják, hogy aki itt jól keres, tehát jól ügyeskedik, annak biztos nincs oka elmenni.

egyszóval tökéletesen illusztrálják az írást.

Kivlov 2012.10.25. 15:39:29

rasszizmus? miről beszél ez a mimózalelkű,ó kiscserkész? már az elempések is kivándorolnak? akkor tényleg közeleg a jó világ. :D

bpetya75 2012.10.25. 15:39:40

@Dr. Furia:

Háháhá- Átlátok rajtad! Hiába is próbálkozol. Piszok jó kiképzést kaptam. Meg okos is vagyok ám!

eax_ 2012.10.25. 15:41:22

"egy középtávon kihalásra ítélt iparág (konkrétan a MOL-ra gondolok) részvényeit vesszük meg belőle"

Dafuq did i just read

afaszombamáncsakugyan 2012.10.25. 15:42:09

A posztoló szerintem nem ment innen sehova.

Most is az MSZP székházban tologatja az aktáit, mióta az SZDSZ nevezett elüle!

Ez nem a külföldre távozásról szól, csak fröcsögött kicsit a mai kormányról.

Ezzel mit lehet kezdeni?

billy reed 2012.10.25. 15:42:27

@HgGina: "Nem azért utálják egyre többen a cigányokat és a zsidókat, mert rasszisták, hanem mert ez a két nép nagy részben bűnözőkből áll "

Anyám, mit lehet erre mondani?
Tipikus: én nem vagyok rasszista csak az x, y z csoportot utálom.
Még egy félreértést tisztázzunk: Nyugaton is van rasszizmus, de egy bizonyos szint felett ezt már nem tolerálja a politikai közeg és a közhangulat. Nem úgy mint nálunk, ahol EU parlamenti képviselők /akik zsebre teszik a fizut/ égetik az uniós zászlót és állnak össze a zsidózó csőcselékkel.
EZ a különbség.

A poszt írója /akár valós, akár fiktív személy nevében írta/ tökéletesen összefoglalta miért élhetetlen hely ez az ország egy normálisan gondolkodó, gyűlölködésbe, pártoskodásba, korrupcióba, hazudozásba, fél-diktatúrába belefáradt embernek.
Ott, ahol, ha valaki nem szidja tele pofával a zsidókat, cigányokat, liberálisokat, nem sír mindennap Trianon miatt, nem tesz ki Nagy-Magyarország matricát, akkor bizonyos emberek szemében ő nem magyar, hanem egy idegenszívű hazaáruló.

Szánalmas, és untató.
A mi hülyéink meg azt hiszik, hogy érdekel valakit mi lesz ezzel a szemétdombbal, amit Új-Kánaánnak akarnak láttatni.
Röhögnek is rajtunk Európa boldogabbik felén.

tarackos 2012.10.25. 15:44:07

Régi Péter2012.10.25. 13:51:14
Különböző problémái lehetnek az embereknek. Nyilván másképp élik meg a mindennapokat egy borsodi faluban ahol mindenki munkanélküli mint pl. a 2. kerületben egy jól kereső egyén.

A cikkből az utóbbi a valószínű de írta is, hogy elsősorban nem anyagi okok miatt lépett. Aki pedig lehúzott vmennyit multinál az azért vágja, hogy uazért a melóért itthon az ötödét ha kapja mint a kinti kollégák.

hondamonda 2012.10.25. 15:45:04

@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!:
Na ezen szoktam a legnagyobbat rohogni. A 48%-os ellenzek hogyan akadalyozott meg barmit is? Megfenyegettek szegenyeket? Hahahahaha. :DDD

Egy nepszavazas volt 2008-ban, ami nem szolt bele erdemben az osszkepbe.

(deleted) (törölt) 2012.10.25. 15:47:21

@bpetya75: nyugi, atya, szerintem nem kell ennyire mellre szívni. Értettem, amit írtál arról, hogy jé, nevettek az emberek, azzal viszont nem értek egyet, hogy mindenki azt írná, mekkora szar ország ez. És azzal sem értek egyet, hogy el kéne bagatellizálni az egész kérdést olyasmivel, hogy "rosszul állnak hozzá".

Ott a Hevesben mi sem csak keseregtünk, de attól még láttam az elképesztő rothadást, amit nem tudnak elviselni. Megpróbálnak pozitívak lenni, de attól még süllyed el a falu, amiben élnek. Szóval érted, nem generálják a rosszkedvet maguknak, és nem csak nem tudják meglátni a jót, és nem utálják az országot. Ha akarnám sem tudnám nem látni.

A posztban leírtak akkor is fontosak, ha szubjektívek. Pont azért, mert nagyon sok ember így érzi. Ha a fejükre koppintanak, hogy hazudsz, attól nem lesz jobb nekik, meg senkinek. Nem kéne elbagatellizálni. Szerintem.

egy semleges ember 2012.10.25. 15:47:31

Istenem, mi lesz ezekkel az emberekkel meg az ő zsigeri gyűlöletükkel? Mit szeretnének? Elég lenne, ha elmenne Magyarországról mindenki, aki cigány, zsidó, baloldali, liberális, nemfideszes, nemjobbikos, vagy egyáltalán nem-azt-hiszi-amit-mi-hiszünk fajta gazember vagy el kellene őket tüntetni teljesen a föld színéről? Hány éves kortól kellene kezdeni? A gyerekek is számítanak, ha mondjuk a szülők "renitensek"?

2012.10.25. 15:48:02

@padlas: Mar tobben elottem is leirtak, hogy fejlett nyugati orszagokban a bevandorlok, es a nem bevandorlo zsidok is gyakran esnek eroszakos cseleketek aldozataiva. Itthon volt ez a ciganygyilkossag, amirol mar az elso percben kiderult, hogy a kormanyzat legalabb tudott rola, ha nem is megrendelokent vett reszt az ugyben. Eleinte cikkeztek az ugy titkosszolgalati vonalarol, aztan hirtelen eltunt mindenhonnan ez a szal.

A felmeresek szerint Mo az egyik legantiszemitabb hely a vilagon. Ehhez kepest valamiert a zsido ismeroseim nagyresze egybehangzoan allitja, hogy egyaltalan nem erzi magat fenyegetve, es azt is, hogy a Zoltai fele bagazs politikai toket probal kovacsolni az egeszbol. Szep tortenet egyebkent a magyar zsidosag belharca, de ezt most hagyjuk.

Viszont amikor egy-ket europai ismerosom reszegen eloadta a velemenyet a bevandorlokrol, azert en is csak neztem, hogy a kedves es tolerans emberekbol mit hoz ki az alkohol. Mint irtam korabban, egy hobbim miatt sokat jarok kulfoldre, igy volt szerencsem jonehany alkoholos befolyas alatt szuletett belga, francia, nemet es svajci velemenyt is megismernem a temaban. Hozza kell tennem, hogy az angolok meg nagyon reszegen sem vettek soha reszt az ilyen diskurzusokban, ok meg ugy is megmaradtak nagyon PC-nek, szoval lehet, hogy azokban mar genetikailag benne van ez. :) De egyebkent amiket hallottam, azok siman szintben volt a reszeg Jobbikosok hoborgeseivel.

Csak ezt neked, mint kinti bevandorlonak sosem fogjak elmondani. Meg reszegen sem. Mert te is erintve vagy. Nekem a multkor egyik ivaszat kozben kozolte az egyik kollegam, hogy o azert bir engem, mert koltoztem ki. Ha kikoltoznek, akkor bevandorlo lennek, es akkor nem szeretne. :) Igaz, mentsegere szolva, nagyon reszeg volt szegeny. De tobbszor hallottam mar toluk is olyanokat, hogy csak ugy neztem. Miutan, mint kiderult, hogy en nem vagyok bevandorlo a szamukra, csak egy szakmai importcikk vagy ilyesmi, es a magyarokat a legtobben egyebkent is birjak, igy elottem nyugodtan elengedik magukat. De ha bevandorlonak tartanak, akkor nem.

Kismacska (BELLA) 2012.10.25. 15:48:24

@hondamonda:

Én mégis inkább a Szocikra szavaznék. A mostani körülmények között mindenképpen. Azért zongorázni lehet a különbséget az ország külső kapcsolatai, demokratikus intézményrendszere LÉTEZÉSE között, hogy egy kicsit hülyén fogalmazzak.

Aki csak azt látja, melyik lopott többet (nagy előnye van itt a Fidesznek - ha csak az elrabolt MANYUP 3200 milliárdját nézem, már verik a Szocikat), de nem látja, mit tett a Fidesz az országgal, a szegényekkel, a tanárokkal, a fiatalokkal és úgy mindenkivel, de főleg az elesettekkel, nos, az tényleg vak.

NEM azt mondtam, hogy a Szocik feddhetetlenek, hogy nem loptak, csak azért nem ennyit és nem ÍGY. Hadd ne soroljam, mi mindent nem csináltak még, mert aki nem követi a közéletet, aki nem látja át, mit tettek a demokratikus intézményrendszerrel, a fékek-ellensúlyok rendszerével, annak hiába magyarázok bármit.

Nekem se tetszik, hogy mind lop. Ugyanúgy meg kell büntetni azt is, aki 2 forintot, de azt is, aki 2 milliárdot lop! Ugyanolyan bűn mindkettő. Azt is meg kell(ene) büntetni, aki, bár finanszírozhatná az országot 4%-on is (IMF hitel), ő mégis kivagyiskodik, és inkább 10%-on finanszíroz (államkötvény). Mert az úgy jó nekünk. Ja. Szuper. Még egy baltás gyilkost is kiadunk annak reményében, hogy majd az azeriek vesznek drága államkötvényt. Ja. Csak pofára ejtenek minket - nem hiába félvadak Európai szinten nézve...

Tényleg hadd ne soroljam, mit tett Orbán az országgal, szégyen, hogy kétharmada lehet. A rá szavazók és a passzívok szégyene. Egy autoriter baromnak ekkora hatalmat adni, mikor már 2002-ben is ez a vicc járta:

- Mi a különbség Isten és Orbán Viktor között?
- Isten nem akar Orbán Viktor lenni!

(Copyright by Hofi)
...

És hadd ne mondjam már, hogy a posztíró nem egyedüli, akinek itt is biztos megélhetése volt és mégis megy. A nyelvtanfolyamon, amire járok, a résztvevők többsége tiplizni akar, ezért akar megtanulni egy plusz nyelvet. Többek között én is azért tanulom, hogy még néhány ország munkaerőpiaca kinyíljon nekem. És tipli. Pedig jó szakmám van, már eleve beszélek egy idegen nyelvet, itthon is jól keresek, anyagilag nem panaszkodhatom. DE... és itt kb. jöhetne a poszt szövege.

ésmi nem foglalt 2012.10.25. 15:51:06

Ha lenne lehetőségem, én is elmennék, pontosan ezekért, amit itt olvastam. És vissza is jönnék, pontosan azért, amit itt olvastam. A hozzászólásokat direkt nem olvastam el, mert nem akartam olyat látni, hogy az őszinte beszédre mi a válasza az "okoskodó" emberkéknek.

Globetrotter2014 2012.10.25. 15:51:31

Jók a főcímek de valahogy nem tudok azonosulnia tartalommal.

Igan nagy a baj otthon és nem csak a gazdaság, de amguk az emberek.

És igebn, jelenleg úgy tűnik hogy sok olyan tekinteben alul teljesít a jelen gárda ahol közép és hosszú távon végjuk el majd magunkat.

És igen kb 10 éve indult el az elkúrás, és én sem értem hogy miért csinál ennyire máshogy (és rosszabbul) mindent a msotani gárde mint legutóbb.

Én úgy gondolom hogy a számos felhozott cikkre agy orvosság egy küldöldi kaland. Nem egyszerűenh az egyénnek, de az egáész társadalomnak kellene.

menjenek ki lássanak próbálkozzanak, ha lehet érvényesüljenek és hozzák majd vissza a tudást és világszemléletet.

Más kiutat nem nagyon látok...

VT Man 2012.10.25. 15:51:59

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
"Aki csak azt látja, melyik lopott többet (nagy előnye van itt a Fidesznek - ha csak az elrabolt MANYUP 3200 milliárdját nézem, már verik a Szocikat)"

Ilyenkor gondolom azt, hogy rengeteg idióta van a baloldalon.

A MANYUP 3200 milliárdját nem tette zsebre Orbán Viktor. Szerinted igen?

A MANYUP 3200 milliárdjából 1700 milliárd állampapírban volt. Azaz az állam vett fel hitelt. Azt ledarálták, azaz senki se tette zsebre.

2012.10.25. 15:52:15

Es persze a szerzo megint sehol... :(((((

folyamatábra 2012.10.25. 15:52:22

@szerengeti: Sztem nem azt gondolja, hogy etnikai kérdés, de momentán az adott csoportra jellemző. Kb. így: a magyarok körében általános a magas vérnyomás. Orvosi probléma, de egy etnikai csoportra lehet jellemző -valamilyen szignifikancia-szinten. (csak példa, ne írd, hogy nem is jellemző...

VT Man 2012.10.25. 15:53:39

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
"NEM azt mondtam, hogy a Szocik feddhetetlenek, hogy nem loptak, csak azért nem ennyit és nem ÍGY."

Az, hogy az MSZP nem így lopott, tény. Az MSZP ügyesebb volt (Strabag, Alstom, stb.)

Ugyanakkor csak az autópálya 700 kilométerén a becslések szerint 700 milliárd Forintot loptak el! Ennyivel épült drágábban, mint más országokban! És ez csak az autópálya!

VT Man 2012.10.25. 15:55:36

@billy reed:
"Még egy félreértést tisztázzunk: Nyugaton is van rasszizmus, de egy bizonyos szint felett ezt már nem tolerálja a politikai közeg és a közhangulat. "

Pontosan. Szép példa szlovákia, ahol az emberek saját erőből építettek falat a cigánynegyed köré. Vagy saját erőből romboltak le cigánytáborokat.

Ja bocs, hazudtam. Azok az önkormányzat hivatalnokai és polgármesterek voltak!

Még jó, hogy nem a politikai közeg volt!

tarackos 2012.10.25. 15:56:29

@tarsolya: Nézd, Demján mondta, hogy itt 10 évig nem lesz életszínvonal növekedés. (Ami ugye nem jelenti azt, hogy rosszabb nem lesz és jövőre lesz is) Mellár mondta, hogy ez egy újabb elvesztegetett évtized lesz. Egyik sem balos.

Itt most az a gond, hogy ez a kormány a reményt vette el sokaktól. Most kezdik sokan felfogni, hogy akkora a baj amit csak 10-20 éves távlatban lehet érdemben kezelni.

De ehhez el kellene kezdeni. Aztán kivel?

Na innen gondold végig miért mennek olyanok is akik egyébként nem éltek rosszul. Mert már ott tartunk, hogy a gyerekek jövőjét sem érzik biztonságban. Értük meg sokmindenre képes az ember.

Rasszista eszkimó (törölt) 2012.10.25. 15:56:42

Remek iras!
Azon gondolkodom, hogy ha a tettrekesz, lelkes, dolgozni szereto es akaro emberek tobbsege elhagyja Magyarorszagot, akkor ki marad otthon?

VT Man 2012.10.25. 15:56:56

@Engedjetek el kutyák, a Lajoséknak töröm az utat!:
"-Kik voltak azok, akik a (48%-os) ellenzékből szándékosan bojkottáltak minden, hangsúlyozom minden alkotandó KONSTRUKTÍV törvényt?!"

Azért elég pofátlanság, hogy az 52%-os, azaz többségi szavazattal rendelkező MSZP kormány baromságait most megpróbálod rákenni a 48%-os, nem többségi ellenzékre!

Amit akart az MSZP, azt megszavazta. (Ld. ingatlanadó, azt is megszavazták, csak épp rövid a memóriád.)

Rasszista eszkimó (törölt) 2012.10.25. 15:58:00

@ZF2:

Sajnos az elkuras nem 10 eve kezdodott el, hanem 22 eve.

VT Man 2012.10.25. 15:58:06

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
"Mert most minden jó, mi? Csak nem Közgép dolgozónak teccik lenni? "

Amúgy lehet itt Közgépezni, de ha jól emlékszem, az előző ciklusban a Strabag dolgozóknak volt igen jó sorsuk.

Milyen érdekes, ugye?

padlas 2012.10.25. 15:58:58

@Nyulz of the World: nezd, nincs olyan orszag, ahol senki sem idegengyulolo. Ezt senki sem allitotta, ezert semmi ertelme annak, hogy folyamatosan ezt az allitast probalod meg cafolni. Itt arrol van szo, hogy nem mindegy, mennyien, es milyen szinten idegengyulolok. Az allitas az, hogy Magyarorszagon nagy ez a mertek. Sokkal magasabb, mint peldaul Ausztriaban. Ezt szamos tanulmany alatamasztja. Es hiaba hozol te akarhany szemelyes peldat reszeg osztrakokrol, az nem lesz ezekre cafolat.
Hadd utaljak vissza a multkori beszelgetesunkre. Megint ugy ervelsz, hogy a te szemelyes kornyezetedben valami rendben van (pl a te zsido barataidat nem erik attrocitasok), ezert nincs is problema. Ahelyett, hogy megprobalnad megerteni, mirol beszel a posztiro, leszolod, mert mas a tapasztalata, mint neked. Es meg az sem kesztet belatasra, hogy a felmeresek a posztirot igazoljak.

bpetya75 2012.10.25. 16:00:09

@szerengeti:

Nyugi! Egyelőre nem írlak fel a halál-listámra ;-)

Egyébként ha megnézed, érdemben reagáltam a posztra még reggel. Igyekeztem nem elbagatellizálni a leírtakat, mert tisztában vagyok vele, hogy sok az igazság benne. Azt meg át tudom érzeni, hogy milyen lehet megélni, ahogy az ember környezete elzüllik, leromlik és semmit sem tud tenni ellene.

Szóval a helyzet szar, de nem reménytelen. Legalábbis innen, ebből a testből nézve...

LallyPop 2012.10.25. 16:03:04

Nagyon gyenge Szdsz-es PR cikk, gratulálok a nevét fel nem vállaló írójának, így legalább teljesen biztos hogy kamu. Hány-inger.

Malkavian 2012.10.25. 16:06:27

Elolvastam.
Színtiszta ellenzéki propaganda, tele csúsztatásokkal.

Nagyon sok ismerősöm külföldre távozott egy jobb élet reményében. A pénz miatt. Az értelmesebbje nem keni a MOL részvények vásárlására (muhaha), meg az éledő rasszizmusra. A gerincesebbje nem köpköd hazafelé. Szegénység van, menni kell, nincs ezzel semmi gond. Sok sikert kívánok mindannyiuknak!

A rasszizmusról:
Igen van. Az, hogy ki a hibás, hosszú lenne megfejteni, talán az emberi természet. Az a baj, hogy emberek ebből akarnak politikai tőkét kovácsolni. Pont annyira szánom a felhergelt cigányozókat, zsidózókat, mint az agymosott "antifákat". És egyformán szenved mindkettőtől a lakosság (szerintem) normális többsége.

Súlyosabb-e itthon a helyzet? Klu Klux Klán? Breivik? antiszemita támadások Franciaországban? könyörgöm! még a Kuruc.info is nyugati szervereken fut!

(deleted) (törölt) 2012.10.25. 16:06:45

@folyamatábra: megbeszéltük már, de köszi, hogy nem harapod le a fejem, hogy belekötöttem :)

igazságosztótrollol 2012.10.25. 16:07:12

Minden magyarállampolgárnak kötelező ÉVES pszihológiai kivizsgálást vezetnék be!!! ÓRIÁSI szükség van rá!! rengeteg a frusztrált, paranoid, kórosan aggressziv ember!!! ezek szabadon járnak kelnek és a relative normálisan élő dolgozó embereket terrorizálják! tudjátok kikről van szó! de én ebbe a kategóriába sorolnám ezeket a semmirekellő szarházi gárdista és egyéb '"nagy magyar"okat is!! SEGÍTSÉGRE VAN SZÜKSÉGÜK!!:((

OftF 2012.10.25. 16:07:56

Az állam feladata lenne, hogy az ilyen embereknek védelmet biztosítson. Aki dolgozik, értéket teremt, de ugyanakkor nincs ereje, ideje, vagy készsége, akár képessége arra, hogy a neki nem tetsző, az ő komfortérzetét már tolerálhatatlan módon zavaró tényezők ellen tegyen, azt az államnak meg kell védenie.
Legyen az az ember egy földműves, akinek elhordják a tolvajok a terményét, állatait, kivágják a fáit, és ha szóváteszi, megverik, vagy legyen ő egy szellemi munkát végző irodai dolgozó, vagy legyen egy kereskedő, akárki, aki nem akar az utcára vonulni, mert fél vagy nem bízik ebben a megoldásban, vagy egyszerűen csak fizikailag gyenge, a közösbe fizetett forintjaiból joggal várja el, hogy védelmet kapjon. Amikor azt látja, hogy azok, akik a közös kasszát kezelik, ugyanúgy baszogatják a szabályok rendszeres felforgatásával, vagy egyszerűen csak a dilettantizmusukkal, akkor az egyetlen lehetséges válasz valóban az, hogy viszlát.

L0mpos 2012.10.25. 16:08:02

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): Drága szívem, hajrá! Most is itt klampírozol a klaviatúra felett, ahelyett hogy tanulnád a nyelvet!
Egyébként pedig Te, és a többi kommenter őszintén hiszed, hogy van jelentősége melyik van hatalmon? Kezdő szavazó vagy? :-D
Hát nem k*rvamindegy melyik lop, csal, hazudik a szemedbe? Ja, nem, mert te meg a többi zseni már felvettétek a harci állást a vörös/kék/zöld, meg a narancs lobogó árnyékában.
Komolyan ennyire elvakít ez titeket? 4-8 évente mindig csak térfelet cserél a két csapat, aztán játszanak egy botrányos meccset, ami még le is van bundázva (elnézést a satnya hasonlatért). Ha te, meg a többi beáll szurkolni a B-középbe az épp elég szomorú.

Én azt szeretném, ha a pártállástól függetlenül MINDENKI aki részt vett az elmúlt 20 év hazai "politikacsinálásában" az takarodjon el a búsp*csába, és soha az életbe ne jöjjön ide vissza. Hogy miért? Mert oldaltól függetlenül mind a kettő inkompetens, tolvaj, hazug és demagóg, de ami a legelkeserítőbb, hogy már a látszatát sem akarják fenntartani annak hogy áldásos tevékenységük a "zemberek" javát szolgálja. Egy dolog nagyon hiányzik, és mindkét oldalra nézve égetően fontos lenne: felelősségre vonás.

Például az mennyire szánalmas, hogy az offshore számlákra kiutalt 24.000 Mrd forintért térden állva esdeklünk, és adómentességet biztosítunk annak, aki pár éve még teljesen feketén talicskázta ki a pénzt az országból ?!?!?!?!?!?!
Ez mekkora WTF?????

Szóval lehet itt hőbörögni, hogy szarviktor meg gyökérgyurcsány, de ezzel csak az időt pocsékoljátok.
Mellesleg pedig az EU is mehet a levesbe, azontúl hogy a posztíróhoz hasonlóak szabadon mehetnek a fejük után túl sok jót nem köszönhetünk neki..... sőt! Ajánlom a dzsatubin: Nick Farage beszédeit Brüsszelből.

Kismacska (BELLA) 2012.10.25. 16:08:19

@VT Man:

Miért, most mennyiért épül(ne), ha épül(ne)??
Gondolod, hogy ha épül(ne), akkor kevesbbet számlázna a Közgép?!

Értem, hogy nagy Fidesz rajongó vagy és elégedett vagy velük, de azért... most mondjam, hogy engem is felháborított, mennyivel többért építik az autópályákat? Ja, de legalább épültek autópályák, SŐT. Továbbmegyek: azokat HASZNÁLTÁK is.

Most olyan a rendszer, hogy például a múltkor Miskolctól 1-2 kocsi kivételével csak pár kamionnal találkoztam Nyíregyházáig. (Ó, igen: hosszú hétvége előtt, augusztusban.) Jó-jó! Értem én, kell a sima út a szolgálati Ojdiknak! Akinek a településén meg megnőtt az autó meg kamionforgalom emiatt, az dögöljön meg.

Értem én, de mégsem...

Szerintem hagyjuk a vitát. Fölösleges. Te is meg én is úgy érezzük (látod, végre valami közös is bennünk!), mintha lóval imádkoznánk...

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.25. 16:09:27

@De gustibusaut bene, aut nihil:
te,én nem leszek attól jóllakottabb, hogy vannak nálam éhesebbek.

tarsolya 2012.10.25. 16:10:51

@tarackos: Ezzel nem vitatkozom. De ez pontosan az, amit valaki már leírt előtted: gazdasági menekült. Ezt teljesen elfogadom és meg is értem, jobb életszinvonal, több pénz, biztosabb jövő ... főleg ha gyerekek is vannak.

Itthon sok probléma van, kevés a pozitív dolog, a politikai elitünk - beleértve a szocikat, a Fideszt, a Millát, a Jobbikot, mindenkit - egy trágyadomb egy az egyben.

De nem akkor is ez a hazám. Én itt élek, ezekkel az emberekkel és minden gondjával-bajával együtt és ha el is mennék innen valamikor, az biztos, hogy nem kezdenék el zsigerből köpködni visszafelé, ahogy ezen a blogon teszik azt kurva sokan.

Nekem ez kurvára visszataszító és szánalmas, függetlenül attól, hogy mi volt az ok, ami miatt elmentek innen. Innentől fogva pedig nem érdemel egyik sem egy szemernyi együttérzést sem.

padlas 2012.10.25. 16:11:29

@Nyulz of the World: egyebkent a mertekhez kapcsolodik az is, hogy valakinek seggreszegnek kell lenni ahhoz, hogy allatta valjon, masoknal meg fenyes nappal, tokeletesen jozanul sikerul ugyanez. Vagyis az egyik bizonyos korulmenyek kozott allatkodik (amugy ki nem csinal hulyesegeket seggreszegen?), a masik meg konkretan allat modjara el. Nagyon nem mindegy. Az sem, hogy napi szinten talalkozol ezzel, vagy ritkasagszamba megy. Hogy ugy erzed, ez vesz korul, vagy ugy, hogy je, ilyen is van, hat nagy az isten allatkertje.

Na mindegy, nem gondolom, hogy ez a legnagyobb problema Magyarorszagon (meg a posztironal is egy tenyezo volt a sok kozul), szoval abbahagyom. Csak nem szeretem, mikor letagadjak, hogy ez letezik.

hondamonda 2012.10.25. 16:12:04

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): En is elfogadhatatlannak tartom Orban hulyesegeit. De nem kivanok helyette vissza egy olyat, aki szinten a szakadek fele vitte az orszagot. Ehelyett most keszulok szavazni a labammal. Nem latok kiutat a jelenlegi helyzetbol.

tarsolya 2012.10.25. 16:12:23

Helyesen: ... De nekem akkor is ...

Meg még egy csomó szóismétlés, de siettem, elszúrtam :)

2012.10.25. 16:12:56

@padlas: Az ilyen iranyu felmeresekrol eleg sajatos a velemenyem, igy ha nem haragszol, inkabb hagyjuk. Tenyleg. Atneztem parat, azok alapjan - ha oszinten valoszolok a kerdesekre - kb. engem is be lehet rakni valahova a Jobbik legradikalisabb szarnya es a Hitlerjudend koze. Pedig ha hiszed, ha nem, eleg tavol all tolem az ilyesmi. De a felemresek szerint siman olyan antiszemita es rasszista mindenki, aki egyaltalan ki mer bizonyos szavakat ejteni a szajan, vagy meg mer bizonyos allitasokat kerdojelezni, hogy csak na. Szoval nem hiszek ezeknek a felmeresnek, ezert nem is reagaltam rajuk.

A magyar zsidosag belharcsait egeszen jol ismerem. Ugyhogy nem veletlenul irtam azt peldanak. Es pont azt probalom elmondani, hogy a nyilt rasszizmus, vagyis hogy a Jobbik felvonul 300 idiotaval es ciganyozik egyett, az valoban Mo-n jellemzobb. De ez a vihar a biliben, legalabbis szerintem. Nem gondolom, hogy a ciganysag nagyreszet ez kulonosebben megremitene, foleg, hogy egy konfliktus eseten nekik is megvan a hasonlo reteguk, aki nem egyszer az utcan es bortonben edzodott, a szobakommandos jobbikos egyetemistakkal ellentetben. Ezzel szemben szerintem sokkal veszelyesebb az, ami nyugaton van, hogy senki nem meri kiengedni a gozt, hanem mindenkiben ott van elfolytva a dolog, es csak neha jon ki nagymennyisegu alkohol utan. De akkor nagy tomenysegben. Ezek az elfolytott indulatok altalaban mindig veszelyesebbek, mint nihany idiota fiatal masirozgatasa, legalabbis az en szememben.

vasgyuszi 2012.10.25. 16:12:57

@Uni1002: " siránkozás, és menekülés helyett maradj itthon, és tegyél valamit a nemzetért."

Szóval én azt tettem, hogy leadtam állambácsinak a hófehér fizetésem 55%-át (2001-ben kevesebb, mint a fele maradt a bruttónak a zsebemben...). Ezen felül nem szemeteltem, nem vertem cigókat/zsidókat/egyebeket, volt mindig bérletem/jegyem, a lábgipszemhez vittem be az esztékába fáslit meg anyagot, hogy rendesen megcsinálják, mindig indexeltem és nem zúztam át a piroson.

Mi a szart csináltam volna még? Azért tollas nem volt a hátam. Kevés volt a normális emberszámba vételhez, hát elmentem egy olyan országba, ahol ezzel nincsen gondom.

vladimir964 2012.10.25. 16:13:21

@L0mpos: Onnan nem lécelek le, ugyanis származási alapon kapom meg :-)

Elijah_Baley 2012.10.25. 16:13:52

@Babette_: az nem, de esetleg nem nevezed magadat éhezőnek, pedig csak alultáplált vagy :)

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 16:15:29

@Nyulz of the World:

"A jobbagyok jelentos resze a lesullyedt magyar retegekbol allt. Ezekbe olvadtak be a meghoditott szlavok es avarok. Vagyis alapvetoen magyar volt."

Igen, ezek zöme beolvadt az ország központi részein. De északon és délnyugaton mindigis szláv többség volt, akik nem olvadtak be. A mai szlovákok, ruszinok és horvátok elődjei,

vladimir964 2012.10.25. 16:15:47

@munkasterror: Sajnos, nem Izraelben fogunk letelepedni, hanem egy másikban, ahová őseim származnak.
Egyébiránt Izrael nagyon szép ország, és a tévhitekkel ellentétben nem 20 millió uzsorás lakja, hanem normális emberek. első kézből tudom, noha nem vagyok zsidó. Te azonban úgy látom megmaradsz a primitív mélymagyar demagóg frazeológia szintjén.

Globetrotter2014 2012.10.25. 16:16:23

@Remegő kezű agysebész: nem amit tre írsz az az osotbaság teteje,

Qurva xar volt otthon 22 éve. Legfeklebb te már nem emlékszel rá, vagy nem voltál hajlandó kidguni a fejed a homokból.

Olyan 2000 körül kezdett érezhetően javulni (de ennek többéves előzménye volt) és olyan 2007-8ig mindnképpen javulás volt (legfeljebb a fubdamentumokat 2005től kihúzták ez alól).

Akkor volt egy jó irány és megfeléelő lendület. Stabil növekledés egyik (leganagasabb Európában), stabil pénzügyek, és jó prspektívák (EU csatlakozás, euro karnyújtásnyira). Kb annak keleltt volna beköveteznie ami meg is történt csak Szlovákiában.

Nagyon nagy tehetség keleltt ahhoz (államférfink, Feri ugeybár) hogy erről a helyes irányról látványosan ledöntsék az országot, csak sajnos erre már nem emlékszik senki, mert egyrészt régen volt, másrészt elég rövid ideig tartott.

2012.10.25. 16:16:56

@Nyulz of the World: elfolyt=elfojt. :( nagyon nem megy ez ma nekem... :(

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 16:17:01

@zsebhümmögő: kurva szar itthon vállalkozni. Én is beköltöztem a hatodikra egy multihoz, mert nyugisabb. Várom, hogy eltűnjön a vihar a vihar, hogy megint lehessen valamit kezdeni magunktól.

A konjunktúra elviharzott, hitel nincs, befektető nincs. Még a biznic se biztos, mert lehet, hogy a jövő héten kitalálják, hogy csak a 348. sz. Általános Számítástechnikai Gazdasági Munkaközösség végezheti a munkámat és akkor lehúzhatom az apparátusomat a slozin.

Szóval persze, a pénzről van szó.

És mivel mindenki frusztrált - a munkavállaló azért, mert para, hogy a bankját/telekomszolgáltatóját/egyéb munkaadóját mondjuk addig baszlatják, amígnem egyszercsak bezárja a biznicet itthon, a munkaadó azért, mert hirtelen megadóztatják egy jó plusz húsz százalékkal a büdösnagy semmiért, aztán mozgathat mindent át Szlovákiába, amiről semmit nem tud perpillanat és nem is biztos, hogy lehetséges.

A pék frusztrált, mert kevesebb kenyeret vesz a munkavállaló és a munkaadó, mert félnek tőle, hogy ha a fentiek bekövetkeznek, akkor lófaszra nem lesz pénzük, nem az Adriára.

Az okmányirodás frusztrált, mert a végén eladják ezek az autóikat, aztán az utolsó fizu jön. A tanár frusztrált, mert a szlovákiai iskolák jobbak, ahova a vállalkozó hordja a kölkét.

Az orvos frusztrált, mert nem tud angolul, ezért itt rohadhat meg és ápolhatja a tébé költségei tizedét fizető ökölrázó fideszes/zsidózó baromállatot, aki szerint ha ezt a véleményt megfogalmazod, minimum zsidó vagy cigány vagy.

Szóval igen, a pénz miatt. De ettől még ki lehet a faszom a sok barommal, akik lehazaárulóznak, zsidóznak, kommunistáznak meg a tökömtudja minek neveznek, mert nem tapsikolok ezeknek a debileknek.

El nem akarok még menni, mert biznicelni egyelőre az anyanyelvemen még ebben a trágya közegben is talán egyszerűbb, mint kint.

Persze munkát vállalni nem, szóval rezeg a léc.

luckygirl1 2012.10.25. 16:18:22

Nem mintha ez egy új életérzés lenne. Lásd Ady: A magyar ugaron c.verse. De egy csomó századfordulós író-költő megemlékezik az urambátyám rendszerről és egyéb defektusokról. Nem hiszem hogy sokat változtunk száz év alatt, szerintem ezen érdemes lenne elgondolkodni.

A poszt szubjektív, ilyen is kell, ha csak számokra lennénk kíváncsiak, ahhoz elég lenne a CIA world factbook. Én elhiszem, hogy igazi, attól, hogy valaki megszerkeszti és átgondolja a mondandóját, nem csak odaköpi a szíeszáj közben, még nem fake. És sokan oszthatják is a véleményét, még ha alapvetően a pénzért mennek is el. Elég csak annyit mondani hogy az újonnan kiérkezetteknek mindig az az egyik első élménye, hogy: jé, itt milyen nyugodt és kedves mindenki (Ny-Európa). Nyilván, van miből, az is igaz.
A társadalmi problémákat úgyis hosszasabb ott élés után látja csak meg az ember egy idegen országban, eleinte nem is biztos hogy feltűnnek.

HUN_Sector 2012.10.25. 16:19:03

A posztból ki kell emelni a rasszizmust. Még egy olyan ország, ahol az államalkotó többséget ennyire gyűlölné a kisebbség, ahol napjában százszámra rabolná ki, ölné meg, olyan hely, ahol egész országrészek életveszélyesek, na olyan nem sok van. Igaza van a posztírónak. Rendkívül nagy a kisebbség fajgyűlölete, aminek a jelenlegi többség issza meg a levét.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 16:19:43

@Remegő kezű agysebész: @ZF2:

Az megvan, hogy nem "elkúrások" miatt tartunk itt, ahol tartunk, hanem amiatt, hogy nincs stratégiánk?

Nem az a baj, ha lófasz nincs a raktárban, hanem ha ÖTLETÜNK SINCS, hogy MIBŐL LESZ.

Mert egymás hajának mosásából kurvaisten, hogy nem. Az a világ csak a kancsal retardált agyában létezik.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 16:20:05

@Nyulz of the World:

"Ezt a suletlenseget meg honnan vetted?"

Az adatok szerint a mohácsi vész előtti időben már csak alig 30-35 % volt a magyarok aránya az országban. Ez kb. 300 év alatt felment 40 %-ra. Trianon előtt már 48 % volt. Gyakorlatilag a magyarok csak a XI-XIII. században lehettek többségben az országban, de ez sem biztos, csak az akkori időszakból egyszerűen nincsenek adatok.

Magyarország MINDIG többnemzetiségű állam volt, a magyarság csak a legnagyobb létszámú volt, de még abszolút többsége sem volt. Magyarország csak Trianon óta de facto egynemzetiségű állam.

L0mpos 2012.10.25. 16:20:22

@vladimir964: ez igazán fantasztikus! remélem addig is kibírod valahogy köztünk, disznók közt.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 16:21:36

@HUN_Sector: a cigányok tehetnek mindenről, nem?

Ja meg a zsidók. Meg a pirézek.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 16:22:23

@tarsolya:

"Itthon sok probléma van, kevés a pozitív dolog, a politikai elitünk - beleértve a szocikat, a Fideszt, a Millát, a Jobbikot, mindenkit - egy trágyadomb egy az egyben."

Egyetlen megoldás lehet erre: ha végre jobboldali kormány kerülne hatalomra. Sajnos ennek az esélye nulla, mivel a magyarok 90 %-a mélyen baloldali érzelmű.

padlas 2012.10.25. 16:23:56

@Nyulz of the World: az elobb irtam egy masik kommentet, nem tudom, lattad-e, probaltam kicsit jobban kifejteni a mertekkel kapcsolatos gondolaimat.
A felmereseket persze lehet kritizalni, csak az orszagok kozti osszehasonlitas mas kerdes. Tehat, azt mondhatod, hogy nem 40 pontnal kezdodik mondjuk a szelsojobboldalisag, hanem 60-nal, de ez azon nem valtoztat, hogy a magyarok magasabb pontszamokat ernek el, mint mas nepek, akarhonnan is kezded a kategorizalast.
Amit a vegen irtal, azzal egyetertek. Tulajdonkeppen en is ezt szoktam mondani a zsido es cigany barataimnak, hogy ennek nagyobb a fustje mint a langja, es ez nem jelenti azt, hogy oket barmilyen bantalmazas fogja erni. Csak erre mondja nemelyikuk, hogy meg ha ez igy is van, neki nem ott van a hatar, hogy felelemben el-e, hanem egyszeruen hogy rosszul erzi-e magat. Es erre nem nagyon tudok mit mondani. Foleg, hogy valojaban nekem is ez a bajom, en nem "rettegtem" odahaza se (nehez is lenne, szoke, kek szemu, kifejezetten vilagos boru lany vagyok), egyszeruen csak rossz volt a szam ize ezektol a dolgoktol. (De megegyszer, ez nem a leghangsulyosabb problema, csak egy a sok kozul.)

vladimir964 2012.10.25. 16:24:37

@L0mpos: Akinek nem inge, ne vegye magára.

VT Man 2012.10.25. 16:24:47

@vau:
"A pék frusztrált, mert kevesebb kenyeret vesz a munkavállaló és a munkaadó, mert félnek tőle, hogy ha a fentiek bekövetkeznek, akkor lófaszra nem lesz pénzük, nem az Adriára. "

Mondjuk konkrétan a pékeknek ilyenkor nagyon jól megy a soruk, de legalább ezzel is bizonyítottad a hozzá nem értésedet a témához.

Kismacska (BELLA) 2012.10.25. 16:26:09

@Babette_:

You mean...?
Ezt most jó értelemben értsem? :)

VT Man 2012.10.25. 16:26:37

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
"Értem, hogy nagy Fidesz rajongó vagy és elégedett vagy velük, de azért..."

Nem vagyok elégedett a Fidesszel, de inkább ezek, minthogy az MSZP, ami az irigységre és a gyűlöletre épít.

Az MSZP szerint én kőgazdag vagyok, pedig havi 300 brutó alatt keresek, és meg kell nézzem, hogy mire mennyit költök.

De igen, én vagyok a geci burzsuj, akitől el kell venni. Na, ezért nem kérek belőlük.

Szakura 2012.10.25. 16:26:37

Baromira nevetséges azon veszekedni, melyik a nagyobb tolvaj banda. Ahelyett, hogy kivetné magából a nemzet ezeket - szóval igenis hiányzik az erkölcsi iránytű. Majd a szavazáson az győz majd, akit pitibb bűnözőnek hisz a jónép.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 16:29:59

@munkasterror:

"Mivel más országról nemnagyon tudok, ami a sajátjainak alapból ad állampolgárságot úgy, hogy az illető nem élt kinn huzamosabb ideig."

Sokféle szabály van sokfelé.

Az EU-ban van két ország, mely megadja az állampolgárságot CSAK etnikai-származási alapon és nem is kell odaköltözni: ez Írország és Görögország. Izrael ezekhez képest szigorúbb: hiába igazolod, hogy zsidó vagy, oda is kell költözni és ott kell élni legalább 1 évig. (Aztán persze elmehetsz, az állampolgárságot nem vonják vissza.)

Pár éve az olaszok is adnak csak származás alapján állampolgárságot. Több százezer argentín élt ezzel, hogy aztán mehessenek dolgozni Spanyolországban EU-s állampolgárként.

Leskin 2012.10.25. 16:30:53

Nagy vonalakban egyetértek a posztolóval. És én még nem mentem ki.

De a posztban foglaltak jó része miatt tanul az egész családom angolul bő fél éve, keresem a lehetőségeket és intézem a cégem külföldre vitelét, árulom a házamat, autómat, és közben építem ki a külföldi kapcsolatokat, készítem elő a kitelepülést. Másfél év múlva megy a nagyobbik gyerek iskolába, de ő már nem itthon lesz beiskolázva... Nálam ez a határidő.

EU van. Én lakok x országban, cég y országban, a dolgozók meg lehetnek itthon is, euban bárhol, de még zimbabwében is, informatikai szolgáltatás révén... (embereim szintén költöznek, szanaszéjjel európába, ahol nekik szimpatikus, eddig is távmunkában dolgoztak itthon, ezután is nekem fognak dolgozni...)
Hiányozni fog itthon az a pár tíz millió adó éves szinten amit a cégem, és az abban dolgozó emberek emberkék fizettek be, aztán a sok ittmaradó acsarkodó iqhuszár megnézem cigányozásból, zászlólengetésből, szabadságharcból hogy fog megélni.....

Vad.Korte (törölt) 2012.10.25. 16:31:29

Te írtad: "Ha valaki azt mondja, hogy a gyereked nem miattad maradt hülye, hanem mert gyengén fizetettek a tanárok a suliban, ahova jár, rossz az oktatási rendszer, lehet, hogy részben igaz, de mit tettél te, hogy jobb legyen?"

Mit tettél te, hogy jpbb legyen? Eljöttél. Ennyi.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 16:34:59

@folyamatábra:

Nem fog robbanni semmi.

Jelenleg Bulgáriában élek. Itt TÖBB a cigány, mint Mo-n. Ráadásul az átlagos műveltségi szintjük is alacsonyabb. Szabályos gettók is vannak. S a bolgárok szülési hajlandósága rosszabb, mint a magyaroké. Itt is a szélsőjobb folyamatosan arról beszél, hogy 2050-ben a lakosság 50 %-a cigány lesz. De nem lesz. Ugyanis az általános folyamatokból a cigányok sem tudnak kimaradni. Bármilyen hihetetlen, de a cigány is ember és ugyanolyan vágyai vannak, mint bárki másnak. A szociológusok megfigyeltek: a cigányoknál ugyanúgy csökken a születések száma, ha nem is olyan gyorsan, mint másoknál. S lassan növekszik az integráció is.

rohadjmegARCgeci 2012.10.25. 16:35:56

Én most már azért sem megyek ki sehova,kivárok.
Hátha sok lesz az megüresedett állás hirtelen ha mindenki lelép.SSS

rohadjmegARCgeci 2012.10.25. 16:36:36

@Dr. Furia: Addig is fényevők maradunk.:)

madscientist 2012.10.25. 16:36:57

Kicsit lehet off, de mégis elvándorlás/bevándorlás téma, avagy mit gondol erről Svájc:

www.youtube.com/watch?v=LZjL2_ChZQ4&feature=youtu.be&hd=1

A videó facebook-os kommentjei ha lehet,még érdekesebbek..:)

Vad.Korte (törölt) 2012.10.25. 16:36:58

Az azonban érdekes, hogy a kommentekben az össze dolog előjön, amire a cikkíró hivatkozik. Mert a legnagyobb baj az ám, kedves barátaim, hogy igaza van. Az a k*rva nagy baj. Olvassátok itt el a kommenteket, ha van gyomrotok hozzá. Rasszizmus, politikai szűklátókörűség, miljom példa korrupcióra, satöbbi, satöbbi, satöbbi.

moTmeN 2012.10.25. 16:39:07

az a vicces, hogy aki "az orszag erdekeben" szolal fel, az is csak a tavozas/tavolmaradas fele tolja a semleges olvasot az agressziv, kirekeszto (*) hozzaszolasaival.

(egy 50 hozzaszolasbol allo mintat tudok csak elolvasni, ugyanis dolgozom, es egy olyat sem sikerult talalnom, hogy dehiszen a tavolba sosem kapod meg azt a turorudit/balatont/vendegszeretetet, stb... )

rohadjmegARCgeci 2012.10.25. 16:39:13

Ez az egész egy kicsit a vaterára emlékeztet engem,amikor is anno a feltöltési díj bevezetésekor a fél felhasználóbanda lejött az oldalról.Akik maradtak,azok meg minden xart el tudtak adni,mert alig volt kínálat.
Na már most ez a folyamat is valami ilyesmi dolog lesz.

2012.10.25. 16:41:06

@Csak Egy Birca, Aki Gondolkodni Próbál: A tanulmanyaibol arra hatarozottan emlekszem, hogy a 17-78. szazadik a Karpat medenceben 60-80% koze becsuli mindenki a magyarok szamaranyat.A Habsburgok nem veletlenul probaltak mindent elkovetni, hogy beletelepitesekkel es kulonbfele rendeletekkel tarkitsak a szamukra veszelyt jelento magyar tomboket.

Ami a honfoglalo magyarokat illeti, ok es segedcsapataik is legalabb ketszer annyian voltak, mint a meglehetosen gyer Karpat-medencei lakossag, es a helyi lakossag egy resze (pl. az avarok) hasonlo kulturalis gyokerekkel rendelkezett, tehat akarcsak a csatlakozott nepek, ok is hamar beolvadtak es magyarra valtak.

rohadjmegARCgeci 2012.10.25. 16:42:01

@moTmeN: Ez hülyeség.Mitől lenne már baj az,ha elmennek világot látni?Bármikor hazajöhet ha nem jönnek össze a dolgok odakint és tele lesz élettapasztalattal.

rohadjmegARCgeci 2012.10.25. 16:43:30

@Nyulz of the World: Most is "hont foglalnak" a magyarok,csak kicsit odébb.
Terjeszkedünk.DD

Kismacska (BELLA) 2012.10.25. 16:44:01

@VT Man:

Hány éves vagy?
Emlékszel még 98-02 Orbán uralomra? Szerintem nem, mert különben nem írnál EKKORA blődséget, hogyaszongyahogy:

"[...] minthogy az MSZP, ami az irigységre és a gyűlöletre épít."

Csak egy évszám: 2002.
Csak egy helyszín: Testnevelési Egyetem.
Csak egy ember: Orbán Viktor
Csak egy beszéd.

És az eredmény?
Egy kettészakított ország.

Én emlékszem.
Kár, hogy te nem... de olvass, nézz utána és tájékozódj. És nem fogsz ekkora sületlenségeket írni. Még hogy az MSZP és a gyűlöletkeltés... jézusom.

KG2000 2012.10.25. 16:49:11

@Leskin: He-he-he, de Bajnainak is hiányozni fog az adód 2014-től. Egyébként pedig Millásokért tüntető 100 ezres tömeg is gyűlölködő, primitív, agyalágyult rasszista, csakhogy ők mindent, ami magyarral kezdődik, azt utálnak.

Malkavian 2012.10.25. 16:50:56

@Vad.Korte: Észrevetted már, hogy itt mindenki név nélkül hozzászólhat? Szerinted mennyire reprezentatív ez a minta? ;)

2012.10.25. 16:51:47

@padlas: Bajok vannak, az nem is vitas, ezt en sem tagadtam soha. De bajok mashol is vannak, legfeljebb el kell telljen jonehany ev, amig az ember szembesul veluk. 2 eve en is az almok foldjenek tartottam Ausztriat, es minden vagyam volt, hogy par honapon belul atkoltozzek. Aztan ahogy az ido telt, egyre tobbet lattam bele a helyi dolgokba, mult a varazs, es egyre inkabb ereztem azt, hogy itt is minden ugyanaz, mint otthon, csak maskepp hivjak, egyetlen dolgot kiveve: az anyagiakat. De az ember ugyanaz mindenhol, es ugyanazokat a hibakat koveti el. Itt is van korrupcio, gyilkossag, bunozes, rasszizmus, stb., eleg kinyitni az ujsagokat, beszelgetni az emberekkel. A mediabol ugyanaz dol, a politika ugyanolyan mocskos, mint Mo-n. Mara mar eljutottam odaig, hogy nem vagyom atkoltozni. De egyebkent mar sokszor leirtam, nekem semmi bajom azzal, aki nem erzi jol magat otthon, es megy. Azzal van bajom, aki hasonlo stilusu, mindenkit egy kapal ala vevo, belyegezgetos es fellengzos posztokat ir, amibol egyertelmuen sut a politikai indittatas. Azt is leirtam, hogy szamomra is van olyan helyzet, amikor megyek. De akkor nem fogom megmagyarazni, mert nem erzem, hogy ma Europaban barkinek meg kellene magyaraznia, hogy miert akar mashol elni. Foleg nem ilyen masokat - legalabbis engem mindenkeppen - banto es serto stilusban altalanositva.

Leskin 2012.10.25. 16:52:34

@KG2000: Bajnai az egyetlen szóba jöhető alternatíva itthon. Egyetlen reménysugár az lenne, ha kapna 4 évet és senki nem korlátozná be, valami olyan módon, ahogy a miniszterelnöksége idején, azaz ahogy anno az mszp fogcsikorgatva bár, de mindenben kiállt mögötte. Jelenlegi széttagolt ellenzékben szerintem túl sok kompromisszumot kell kötni, még ha sikerül is a rezsimváltás, ezért nem hiszek benne, hogy itt bármi változna a következo 10 évben. De addigra már valahol máshol is állampolgár leszek...

HUN_Sector 2012.10.25. 16:53:10

@vau: valószínűleg az egész világ rasszista, mert mindenhol utálják őket... gondolkodj

200 Éves Ember 2012.10.25. 16:53:45

Én arra lennék kíváncsi h melyik országba utazott a bejegyzés szerzője.
Mert vagy akkora vagy akár nagyobb gáz van a többi EU országba, vagy fehér néger lehet max.
Nemetországba meg Angliába megy akkor max fehér bőrű pakisztáni lehet. BTW nekem semmi bajom nincs a pakisztániakkal de ha megkérdezel egy angolt akkor esetleg politikailag korrekt módon kifejti a véleményét.

Leskin 2012.10.25. 16:55:02

@KG2000: Jah és kint voltam a millás tüntetésen, 1000 emberből egy ordibált vissza a jobbikos provokációra. De hát ezek szerint agyalágyult rasszista vagyok én is :) Valamint azért mentem ki, mert az egyetlen alternatívára voltam kíváncsi mit mond. És bár az elvek szépek, kivitelezhetetlennek tartom, és mivel nem pártalapítást jelentett be, megerősített abbéli szándékomban, hogy másfél év múlva már ne az én bőrömre menjen a választási igéretcunami...:(

Vad.Korte (törölt) 2012.10.25. 16:56:07

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
Mi híres panaszkodók vagyunk. Híres széthúzók, acsarkodók, vádaskodók. Két magyar -- három párt. Csak az érvényesül, aki negatív kapmányba kezd.

Pont az általad említett évben vetette be a ballib a nyugatról ismert gyűlöletkampányt, importáltak hozzá egy szakértőt is. Egy pozitív kijelentésük nem volt, nem azzal kampányoltak, hogy ők milyen jók, hanem hogy az ellenfél (ellenség?) milyen rossz. De ugyanígy említhetnénk a "Rosszabbul élünk, mint 4 éve" dumát, vagy az "ELKÚRTUK" feliratú pólóban rohangászó szimpatikus aktivistákat. Vagy egy hajdan volt SZDSZ nevű párt elnökét, aki azzal kampányolt, hogy a szpotban hazugságvizsgálóra köttette magát, és azt mondta, ő hogy szereti Orbán Viktort, a mutató meg táncolt. Folytassam?

Itt _CSAK_ negatív kampánnyal lehet nyerni, az emberek nagy része nem valakiRE, hanem valaki ELLEN szavaz. A FIDESZ szavazó attól az, mert az MSZP ellen szavaz, és fordítva.

blacklord 2012.10.25. 17:02:05

@Uni1002: "És ha azt mondom, hogy a mai nyugdíjasok csak azt kapják, amit munkás életük során befizettek?"

Ez akkora baromság, hogy csak úgy ordít, már ne haragudj. Megindoklom, hogy miért.

1) Az akkori aktív munkások - a mai nyugdíjasok - járulékait azon melegiben eltapsolta az akkori kommunista vezetés, egy ködös ígéretet hagyva a nyomában, hogy "majd a mindenkori állam megtéríti". Zárójelben hozzáteszem, hogy: "vagy nem".

2) Általában a nyugdíjrendszerek egyik kockázatcsökkentési formája az, ahol mindenki a saját nyugdíjára takarékoskodik (tőkefedezeti rendszer), de nyilván lenne egy hatalmas luk - a mai nyugdíjasok juttatásai, amit így, legalábbis nyugdíjjárulék címkével (nyilván sima adóból lenne kipótolva), senki se fizetne. Ezt elkezdtük felépíteni a kilencvenes évek végén, és átmenetileg ez nyilván nehezebb - de nagyon sok hasznos vonzata is volt (legnagyobb részt állampapírokat vettek a MaNYuP-ok, és ezen túl is jót tesz az ország gazdaságának és fejlődésének, ha van hosszú távra gyűjtött tőke, amiből lehet beruházni). Viktorék ezt szépen kilapátolták az ablakon (miközben kevesebb, mint 1 évvel kormányra kerülésük előtt ezt még vadul tagadták), mindenféle konstruktív elképzelés nélkül (a folytatólagosan gerjesztett bizonytalanság miatt az árfolyamromlás és az országkockázat szépen lenullázta még a fele összeget is, amit erre fordítottak).

3) A népességdinamika brutális. Az, hogy minden magyar nőre 1.3 gyerek jut, az egyben azt is jelenti, hogy évente egy kisváros népességével (50.000 fő kb.) csökken az ország lakossága. Mindeközben a honi egészségügy minden nyűgével együtt is nő a várható életkor. Ergó: egyre kevesebb ember fizeti egyre több ember nyugdíját. Ez, akárhogy is nézed, nem fenntartható, max. akkor, ha a gazdasági fejlődés üteme meghaladja a népesség csökkenéséét. Itt nemhogy erről nincs szó, de még csökken is a gazdaságunk!!

4) Már jelenleg is forint százmilliárdok azok évente, amikkel ki kell pótolni a költségvetésnek a nyugdíjalapot, hogy a szerinted jól megérdemelt nyugdíjat megkapják minden hónapban. Ráadásul kontraszelektált politikusaink oldalfüggetlenül nem képesek elviselni a gondolatot, hogy a nyudíjasok szavazatait elveszíthetik, így a legjobban védett réteg továbbra is a nyugdíjasoké (pl. rendkívüli nyugdíjemelés tavaly, még rendkívülibb inflációkorrekció idén).

Belátom én, hogy nehéz dolog ezeket így feketén-fehéren leírva látni, de ha elfogadod, amit eddig írtam (a) hogy az általuk befizetett pénz már sehol nincs b) hogy a jelenlegi aktívak fizetik a nyugdíjaikat c) rohamosan csökken az aktívak száma, és egyre több nyugdíjas van hozzá), akkor látnod kell, hogy nincs ingyen ebéd. Mivel jelenleg katasztrofális helyzetben van az egészségügy (súlyos tragédiák következnek be emiatt már most nap, mint nap), és az ország legfőbb fejlődési lehetősége, az oktatás nemhogy erősítve nem lett, de folyamatosan vonnak ki belőle forrásokat, ezért be kell látni, hogy nem, ennyi nyugdíjra egyszerűen nincs pénz, akármennyire is rossz, hogy - részben - kemény munkával átdolgozott életek után nem tudunk jobb életszínvonalat biztosítani nekik. Sajnos ez van. Állami szinten több gyereket kell vállalni, és még többet költeni az ő oktatásukra. És igen, ennek a fedezetét egyrészt a jelenlegi, az ÖSSZES térségbeli országhoz képest legmagasabb nyugdíjak rovására kell előteremteni, másrészt meg a hatékonyabb állam megteremtésével (a legtöbb közigazgatásban dolgozó családtag, barát és ismerős tapasztalatai egybecsengnek: szinte mindenki csak a saját gesztenyéjét kapargatja ki. Ami elég baj lenne önmagában is, de még nagyobb probléma, hogy emellett sokan hatalmas pazarlásokat szó nélkül hagynak - semmilyen motiváció nincs ugyanis az ellenkezőjére. Nem azt a hatóságvezetőt fogja a környezete nagy spílernek nézni, aki alatt 50%-kal kevesebb költségből 2-3szorosan jobb szolgáltatást nyújtanak, miközben az illető teszem azt tömegközlekedéssel-biciklivel jár (vö. Boris Johnson, a londoni polgármester), hanem azt, aki a nagy bömös terepjáróval beáll minden délelőtt 10kor, mielőtt 3kor hazafelé veszi az irányt a kertvárosi villájába - miközben ugyanaz a szar megy tovább alatta, mint ami az előző, és azt megelőző kormányok alatt a helyén ülő elődei regnálása idején.

tarackos 2012.10.25. 17:02:57

@tarsolya: Ez OK. De akkor miért pont ahhoz a poszthoz írod ezt ahol a posztoló ecseteli, hogy vissza szeretne jönni de ha ő nem akkor a gyerkőcöket akarja erre felkészíteni? (Azaz pont nem köpköd visszafelé.)

padlas 2012.10.25. 17:04:17

@Nyulz of the World: igen, bajok mindenhol vannak, de az egyszeruen nem igaz, hogy mindenhol ugyanakkorak. A MERTEK, az egy nagyon fontos dolog. Anelkul hogy igazodsz el az eletben? Tenyleg ugy gondolod, van olyan orszag, ahol egyaltalan nincs korrupcio, rasszizmus, stb? Ha meg nem, akkor miert nem veszed eszre, hogy ezek nem igen-nem, fekete-feher dolgok? Mindennek a lenyege a mertek, hiszen nincs abszolut jo es rossz, de igenis van jobb es rosszabb (meg megrosszabb).

Ami a stilust illeti, engem egyaltalan nem sertett, es oszinten nem ertem, mi volt szamodra a banto vagy serto benne. Kifejezetten kiemelte a posztolo, hogy sajat magat is felelosnek erzi, a sajat maga kudarcanak is erzi, hogy idaig jutottunk. Ebben mi a serto? Nem masokra mutogatott, hanem mindannyiunk kozos felelossegere mutatott ra.

görcs 2012.10.25. 17:04:54

haho kommentelok, gyertek mar le arrol, hogy ez az egesz "kivandorlosdi" a penzrol szól!

a szerzőnek pedig gratula kiváló írás,

Taxomükke (UK) 2012.10.25. 17:05:21

@Disintegrator Rising: Nem kéne hülyeségeket beszélned. Alighanem többet dolgoztam életemben, mint te, oszt most mégis Angliában vagyok alkalmazásban... Te jól érzed magad otthon , valószínűleg jól meg is élsz, de képzeld el, ez nem mindenkinek adatott meg.

totózoo (törölt) 2012.10.25. 17:06:44

Csak annyi a bajom az írásoddal, hogy ebből a fajta "ember"-ből nem te voltál az utolsó aki elhagyta az országot.
Amúgy meg ez az írás egy provokáció.

maxval, a gondolkodni próbáló birca · http://maxval.co.nr 2012.10.25. 17:08:16

@Nyulz of the World:

ILyen magas becslést én is láttam, de a XVI. sz. elejére vonatkozóan. A későbbi időszakokra viszont egységes a vélemény.

Taxomükke (UK) 2012.10.25. 17:09:05

@Genevier: Bizony... van egy ismerősöm, 82 éves hölgy, 1960-ban ment el Magyarországról. Több mint 20 éve kap magyar nyugdíjat... több, mint érdekes. Kedves, aranyos, jóban vagyunk, de nem hiszem, hogy normális dolog ez.

ketroot 2012.10.25. 17:10:11

Minden egyes betűvel egyetértek.

:(

vazzup 2012.10.25. 17:10:17

Bár tegnap bepostoltam a Maléves post alá, itt érdekesebb.
Szóval az hagyján, hogy a magamfajta nyomorult "libsi" szedi a sátorfáját, de már a Fideszes politikusok is:

www.bama.hu/baranya/kozelet/lemond-a-fideszes-alpolgarmester-o-is-kulfoldre-mehet-467657

Ennyit erről.

padlas 2012.10.25. 17:13:52

@KG2000: azert ezt a magyargyulolo szoveget gondold at megegyszer. Ezt mondta Bajnai a Millan a nemzet kerdeserol:
"Magyar itt mindenki, aki testben vagy lélekben velünk van. És persze azok is, akik a Kossuth téren hallgatnak most beszédeket. De még azok is, akik mondják a beszédeket! És azok is, akik az ünnepet a kertben, vagy a családdal töltik. Mi mind, együtt vagyunk a haza: magyarságunk nem elválaszt, hanem összeköt!"

totózoo (törölt) 2012.10.25. 17:14:55

@blacklord: Sima ügy! Teljes abortusztilalom, kötelező gyermekszülés, mégpedig 25 éves korig az első, 30-ig a második 35- ig a harmadik gyermek megszülése. Amennyiben nem szül a nő a meg nem szült gyermekenként 3 év letöltendő börtön. Nem lenne kötelező megtartani, akár állami gondozásban is felnőhetnének normális körülmények között.
Indoklás: Egy nőnek kötelessége gyermeket szülni, hogy a nemzete fennmaradjon. Ha nem szüli meg, az egyenértékű egy hazaárulással.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 17:16:33

@VT Man: látom átment a lényeg.

Baszok rá, azt csinálsz amit akarsz, úgy csavarod, ahogy akarod. Nyilván meggyőzhetetlen vagy, semmi kedvem véget nem érő csatákban bizonygatni, hogy az ég kék, a fű zöld, matolcsi meg egy fasz.

Leskin 2012.10.25. 17:17:29

@totózoo: Az a gond ezzel, hogy nem tudom szatíriát vagy véres en valós gondolkodást olvasok :)

Globetrotter2014 2012.10.25. 17:17:52

@vau: ónem, ötletzeink mindig voltak.

Értelmetlen ötletekben pedig világbajnokok vagyunk.

sajnos a kivitelezés már más tlészta

Viszont az a folyamat 2004 után indult el, hogy irreleváns votl a stratégia, az egyetlen dolog ami számított az a rövid távú haszonszerzés.

Ezt most sajnos a rövid távú tűzoltűs váltotta fel, amivel viszont hosszú távra kinyírjuk magunkat sok esetben.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 17:19:05

@HUN_Sector: valószínűleg....

Egycsapásra hortista csudavilág lenne itt, bizony mondom néked, ha a kurva zsidók meg a cigányok eltűnnének.

...és még én gondolkodjak, nem?

totózoo (törölt) 2012.10.25. 17:20:43

@Leskin: szatiríáról még nem hallottam, esetleg szatíráról.
Ez sajnos a valóság, és nincs már messze.
Akkora a lyuk a demográfiai falon, hogy csak ez az egy mód van a befoltozására.

totózoo (törölt) 2012.10.25. 17:22:34

@Leskin: Ki az a bajnai "pislogós libatolvaj"
Inkább a Vona Gábor !

Haloperidol 2012.10.25. 17:24:12

@Uni1002:

"És ha azt mondom, hogy a mai nyugdíjasok csak azt kapják, amit munkás életük során befizettek?"

Ha ezt mondod, akkor nem mondasz igazat.

A mai nyugdijjasok azt kapjak, amit a mai dolgozok befizetnek a nyugdijkasszaban. Sehol nincsen szamontartva, hogy elete soran ki mennyit fizetett be a nyugdijjarulekkent.

Sulyos tevedesben vagy, baratom.

Leskin 2012.10.25. 17:25:21

@totózoo: És gondolom vállalod is a "kényszer megtermékenyítést", hogy teljesüljenek a számok... Vagy ez majd Vona úr privilégiuma lesz?:)

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 17:26:16

@ZF2:

Addig viszont nem jutottunk, hogy egy egészséges koncepciót összehozzunk.

Mert önmagában nem tartom ördögtől valónak a járulékcsökkentést és a fogyasztási adók növelését, sőt.

Azt viszont betegesnek tartom, hogy képtelenség egy emberi startupot itt elindítani, mert rövidtávon a minden létező tendert megnyerő nagyágyúk viszik el a prímet, hogy aztán a szó legszorosabb értelmében kizsigereljék az alvállalkozóikat, akik csak ideig-óráig (1-2 év) tudják ellátni a munkavállalóikat.

Csalást meg nem kiálthatsz ugye, mert a szocik rosszabbak voltak. Igen? Nem biztos. Érdekel? Nem.

Igazából az a bajom, hogy folyton elfelejtem, hogy tuti azért érzem szarnak a jelenlegi helyzetet, mert zsidó kommer cigó vagyok, nem azért mert egy börleszk az egész, amihez a sok megvezetett kretén bólogat.

Malkavian 2012.10.25. 17:26:21

@padlas: Bajnai meg Oszkó még hiteles figurák is lehetnének a maguk módján, de a mögjük felsorakozott (GYF, Kuncze, DK vagy a Milla, ami már a nevében is csúsztatás.) bemocskolják őket is. Nem hagyva kétséget afelől, mit is képviselnek valójában.

Schmuck Andor például jó választás lenne a megújuló(?) baloldal számára. Szerintem.

levengyuláné 2012.10.25. 17:27:49

hmm, ezek forognak bennem is, ha lenne bátorságom és más egyéb készségeim az útilaput már felkötöttem volna.

VT Man 2012.10.25. 17:29:19

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA):
Ha szerinted az MSZP nem az irigységre épít, akkor nem tudom, melyik országban élsz.

Az MSZP gyűlöl mindenkit, aki 150 ezer bruttónál többet keres. (Kivéve a felső 1%-ot és még 5% tolvaj/adócsaló, azokat nem gyűlöli, mert ők benne vannak a brancsban).

Az MSZP a dolgozó értelmiség ellensége. 16% SZJA? Szopjon csak a "gazdag ember", csak épp a gazdag = bruttó 200-300 ezret kereső (ez nettó 120-170 ezer). Az MSZP gyűlöli a minimálbér felett keresőket, és irigységre uszít ellenük.
Gázártámogatást, mindenféle támogatást -- csak a segélyeseknek és a minimálbéreseknek.

Csak épp az 1 millió minimálbéres fele, kb. 500 ezer "vállalkozó". Na, ők még a haverok.

Na, ezt nem kéne.

Lotyóbridzsida 2012.10.25. 17:29:42

Sajnos minden betűje igaz az írásnak.

Lehet, hogy Mo-ot tényleg el kell hagyni legkésőbb 2-3 éven belül mindenkinek, aki csak teheti.

VT Man 2012.10.25. 17:30:51

@vau:
"Csalást meg nem kiálthatsz ugye, mert a szocik rosszabbak voltak. Igen? Nem biztos. Érdekel? Nem. "

Látom nem nagyon működik a memóriád, mert az Északi M0-ás híd a szocik alatt épült, és akkor "felejtette el" kifizetni a fővállalkozó az állami pénzből az alvállakozókat.
De nem ez volt az egyetlen ilyen eset.

Persze szép dolog ezt úgy beállítani, mintha csak a kormányváltáskor után lett volna ilyen.

David Vetala 2012.10.25. 17:31:52

@KG2000: Ezért ez kemény, hogy aki nem úgy gondolkodik mint Te már nem is Magyar... vagyunk egy páran büszke magyarok árpádsávlengetés nélkül is

blacklord 2012.10.25. 17:32:19

@totózoo: Szép, árnyalt gondolkodás és pláne ennek lírai billentyűzeten keresztüli közvetítése, gratulálok hozzá! Ellenjavaslatod van? Minden jó így, ahogy van, tutti avanti? Esetleg inkább próbálkozzunk még több korrupcióval, még több közszolgálati nemtörődömséggel és aktív obstrukcióval, még magasabb nyugdíjakkal és még kevesebb gyerekkel? :-)))

micsoda? 2012.10.25. 17:34:22

Nagyon egyetértek a posztíróval, és végtelenül sajnálom magunkat, és Őt is. Szerintem kötelessége a gyermekei érdekében, hogy hazát változtasson. Mi a kicsinyes önteltségünkkel, a személyes bántalmunkkal, képtelen vagyunk összefogni, más elképzelésen alapuló párttal, megmaradásunk érdekében.

igi1 2012.10.25. 17:34:48

Hogy mindig ez a szöveg. Unalmas. Miért kell mindig indokot keresni, hogy miért. Kevés volt a lóvé, kalandvágy, ennyi.

Aki meg ilyeneket mond, az külföldön is viszi magával.

McDobbent 2012.10.25. 17:34:59

Szerintem is mindenki menjen. Csak ne akarjon hozza ilyen kamu ideologiat elhitetni. Az hogy itt tartunk azert van mert hagytuk hogy 3x kormanyozzanak a liberalis reformkommunistak. Most hogy valami valtozna, senki nem akar a megszokott dagonyabol kimaszni. Ha valami nem mukodott 22 evig, miert lenne most jo? Mast kell kiprobalni, ennyi. Huzzatok ki nyugatra feher niggernek.

nem várt fordulat 2012.10.25. 17:38:40

@VT Man: milyen érdekes, hogy a Közgép most a Strabag -gal közösen nyerik a pályázatokat :)

mokkaczuka 2012.10.25. 17:39:15

Ehhez nincs nagyon mit hozzátenni, ez így van. Aki marad, pilótajátékot játszik az életével, aztán a végén már csak a görcsösen kapaszkodni akaró ujjai látszanak ki a lefolyóból. Ennek az országnak vége. Meglátjuk, mi jön majd a helyébe. Mi már csak messziről, tévén látjuk - hála Istennek.

fekete kefe 2012.10.25. 17:39:36

Korrekt, szépen fogalmazott írás!
Persze aki nem akarja észrevenni benne amit kell az nem fogja.
Gandhi az mondta: "Ha változást akarsz a világban, kezd magadon a változást:::!"
Ez a cikk is valami ilyen módon fejeződik be. És ez igen tiszteletre méltó dolog.
Én úgy tudom elviselni ezt az országot, hogy lélekben svábnak érzem maga (apai ágon). Menni sajnos nem tudok.
Egyébként ez a "menni- maradni" kérdés túl van misztifikálva.
Aki akar, és tud, az menjen! Aki nem akar, vagy nem tud az ne menjen! Ilyen egyszerű.
És még valami. Nem olyan rég hallottam egy elgondolkodtató megállapítást egy ismert közéleti embertől:
"Az ostoba ember legjellemzőbb tulajdonsága, hogy az élet bonyolult kérdéseire, mindig az egyszerű válaszokat keresi"
MERT TUDAT ALATT TUDJA, HOGY BONYOLULT ÖSSZEFÜGGÉSEK MEGFOGALMAZÁSÁRA KÉPTELEN...!!!

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 17:41:06

@VT Man: most mondtam, hogy leszarom.

Nem igazolja a múltbéli csalás a mostanit.

Kit érdekel? Én nem nyalom senki seggét, akkor én rohadjak meg, és jobban teszem, ha valakinek az ánuszába én is beletemetem az arcom?

Más seggében nyelvével él a nemzet.

Éhes_ló 2012.10.25. 17:42:00

Örülök, hogy elmentél.
Remélem a magadfajtákból sokan követnek majd.
Kevesebben leszünk, de erősebbek.

Ne gyertek vissza, ott ahol vagytok nincs korrupció, nincs nacionalizmus, nincs vallás, nincsenek frosztrált emberek, nincs nyomor, nincs adósság.
Semmi nincs amivel itt a magyarokat - földijeidet(?) - fikázod.
Ott minden jobb.
Sokkal.

Szóval szia!

mokkaczuka 2012.10.25. 17:43:00

@flash.gordon: A sikeresnek azért érdemes elmennie, mert a Fidesznek nem egyszer megtetszett már sikeres, kiépített vállalkozás megtetszett a Fidesznek és einstandolta. Ért a vállalkozás 1 milliárdot és azt mondták a fiúk:kapsz 250 milliót - vagy naponta megy hozzád a NAV és lehetetlenné teszünk és feljelentünk minden szinten.

szelephézag 2012.10.25. 17:43:45

Kiváló poszt...
Nem is értem, minek ehhez komment (főleg ennyi), ezt egyszerűen csak tudomásul kell venni, más hozzáadott értéket nem tudok elképzelni.

Globetrotter2014 2012.10.25. 17:44:44

@vau: sok mindent reméltünk a mostani csapattól, a járulékcsökkentlés, középosztály felemelése, kiút a válságból, vilgábéke és tejjel mézzel folyó kánaán. :)

Eheylett kaptunk unortodoxiát és harmadik utas kínai seggnyalást. Ez tény.

Nyiéván nehezebb olyan egyértelmű célokat kitűzni mint 10 éve az EU csatlakozás.

Most a helyzet bonyolultabb.

De válságokkal akkor is tele voltunk, mégis mi voltunk a régió éltanulója.

Engem az zavar hogy mintha a srácok kicsit elfeljtettek volna kormányozni 8 év alatt.

Pár apró hibából viszont egy sor eltrontott lépés jött.

Nem modnom hogy feltáétlenül más jobbancsinálta volna (de nem is kizárt),
De azért nem ezt vártuk ez biztos.

A mostani csapat egyetlen szerencséje hogy még mindig nem látszik alternatíva.

Aki 2010 nyarán utálta a Fideszt az most is. Aki viszont akkor rájuk szavazott (és nincs benne az elkötelezettv 30%ban) az még mindig nem döntötte el hova teszi az ikszet.

2012.10.25. 17:53:51

Bírom,hogy a legtöbb kommentelő egyből ezzel jön,hogy biztos X meg Y párt tagja írta a cikket...Nem gyanús,hogy pont rólatok (is) írnak,hogy egyből mutogattok meg másokra tereltek mindent? Annyi itt a birka ember,hogy az hihetetlen...aztán csodálkozik mindenki,hogy a fiatalok fele el akar menni az országból. Biztos mind párttag azért.........

Rick Carton 2012.10.25. 17:57:14

Nagyon jól tetted, hogy elmentél! Ilyenek nem is kellenek ide, attól függetlenül, hogy néhány dologban igazad van.

Biztosan rengeteg dokumentumot és elemzést átnyálaztál, mielőtt azt a kétségkívül jól megalapozott kijelentést tetted, hogy a MOL középtávon halálra van ítélve.

Ezen kívül meg, aki azt mondja, hogy a rasszizmus az egyik fő oka a távozásra, az nincs eszénél.

A rasszizmus nem helyes, de nem is a bajok oka.

A rasszizmus egy buta válasz egy már létező jelenségekre. Reakció. Önmagától nem kezdődik el.

Globetrotter2014 2012.10.25. 18:04:20

@Rick Carton: nem akarok kikezdeni egy ilyen alaptételt, de azt látom hogy nálunk magyaroknál nagy hagyománya van annak, hogy az infromáció hiányát eszement összeesküvési emléletekkel pótoljuk.

Nem mondom hogy néha alaptalanul, de néha több kárt okozunk még saját magunknak is mint ami ellen az egész eredetileg irányul...

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 18:04:47

@ZF2:

"Engem az zavar hogy mintha a srácok kicsit elfeljtettek volna kormányozni 8 év alatt. "

Sose tudtak. Nagyobb baj, hogy az elveiket is elfelejtették.

Egyébként én konkrétan bárkire fogok szavazni, aki nem a Jobbik. Azokra csak akkor szavaznék, ha hazaárulóként deportálásom múlna rajta (8 év múlva).

Leszarom, ha gyagyás hippi, vagy csak simán gyagyás, nagyon csúnya gondolatok fogalmazódtak meg bennem a jelenlegi kormányzattal szemben. Igazából szarul járna döntő többségük, ha a képzeletbeli "büntetlenül csinálhatsz mindent" szobámba bekerülnének.

mizrolist 2012.10.25. 18:10:34

@VT Man: a szüleim pékek. Nem keresnek 100k nettót, és panaszkodnak, hogy egyre kevesebb a munka. Ebben lehet szerepe a főnöküknek is, meg a konkurenciának is; de a lényeg, hogy sosem ment nekik jól az utóbbi 30 évben.

Malkavian 2012.10.25. 18:12:32

@Bálint Csikós-Nagy: 400+ hozzászólásból én nem nagyon láttam olyat, hogy valaki bármely párt tagjának bélyegezte volna a szerzőt. Ezzel együtt amit leírt az tipikus "liberális" propaganda. Tele csúsztatásokkal. ezzel van tele a média, meg persze jobboldali propagandával és csúsztatásokkal. Írásával önmagát helyezte el a palettán. Ettől még gondolhatja Ő így a dolgokat, nekem pedig nem muszály vele egyetértenem.

Faszerkezet 2012.10.25. 18:12:47

@vladimir964:

Nah. Melyik az az ország amelyik ad még állampolgárságot arra, hogy valaki(k) a népének tagjainak leszármazottai?

"Te azonban úgy látom megmaradsz a primitív mélymagyar demagóg frazeológia szintjén. "

ez tetszett.:) Mi volt a beírásomba a "frazeológia"? azon megállapítás, hogy "Izrael szép ország?"

az a baj, hogy ott is védekezel ahol nem támadtak.:)

Rick Carton 2012.10.25. 18:13:34

=========================================

Sikeres életet, affektálós kiszállást kívánok a holland/német/akármilyen rendszámú Audiból hazalátogatás idején drága bukott erkölcsharcos posztírónknak!

=========================================

vladimir964 2012.10.25. 18:15:17

@munkasterror: Akad még ilyen a jelek szerint. Ami Izraelt illeti ne csodálkozz, hiszen annak nevét bármely kontextusban nálunk kizárólag elítélő hangsúllyal hallani :-)

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.25. 18:16:50

@De gustibusaut bene, aut nihil: ez hülyeség. mindenki a maga szintjén nyomorog.

Rick Carton 2012.10.25. 18:17:27

és még valami:

Aranylelkű, moralizáló posztírónk a rasszizmus ellen emel szót, miközben irományának utolsó bekezdésében csuklóból negatív kontextusban tünteti fel a kínaiakat.

TAPS! CLAP!

01234567 2012.10.25. 18:17:58

Elolvastam az előre megjósolható kommentáradatot.
Örültem visszaigazolva láttam egy személyes tapasztalatom. Az osztrák-német tényleg 5 sör után mutatja meg az igazi arcát. Amikor posztot írtam ide, ezért ledorongoltak, de csak-csak igaz :)
M.o.-n a politikai vezetés, és az általa kiépített gazdasági elit a válság minden oka. Sajnos leváltásuk időpontja, módja, és egy helyüket betöltő tisztességes, normális csoport megnevezése, azaz alternatíva, itt sem hangzott el.
És amúgy szerintem is elsősorban az egzisztencia, anyagi biztonság miatt mennek az emberek elsődlegesen, a többi csak rásegít maximum.

plephyl 2012.10.25. 18:19:12

"Az én fejemben a hazaszeretet nem egyenlő a nacionalizmussal. Nem hiszem, hogy a magyar jobb, okosabb, vagy bármi módon érdemesebb, mint más népek."

A posztíró nincs tisztában alapvető fogalmakkal.
Amiről ő zagyvál, az a SOVINIZMUS és nem nacionalizmus.

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.25. 18:20:19

@vau: hiába van biznisz, amikor közlik az áfát a könyvelők, beleremeg a lábad, és amikor belegondolsz a többi adóba, a gyomrod is.
ezek után amikor a kurva bank, egy egyszerű kártyapostázást sem képes még másodikra sem elintézni, viszketni kezd a talpad, mert ezek a mindennapi szarok már csak hab a tortán.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 18:20:57

@mizrolist: megmondták, hogy jól megy nekik, mit vitatkozol?

Azemútnyocévben a pékeket kizsákmányolták és csak a zsidó/kommunista pékségek mentek jól, most meg pék kánaán van.

plephyl 2012.10.25. 18:21:53

"A másik reményem a gyermekeim. Jelentős részben az ő jövőjük miatt jöttem el. Ha beválik a terv és egy biztonságosabb, barátságosabb közegben tudom őket felnevelni, akkor ők elég erősek lehetnek ahhoz, hogy részt vegyenek Magyarország életében, jobbításában."

Az unokáid, ha lesznek, már magyarul sem fognak tudni. Csak szólok. Bár nem hiszem, hogy egy ilyen européer liberálist ez zavarna.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 18:27:32

@Babette_: még ha csak kurva sokat kellene adózni, de igazából BÁRMIKOR kitalálhatnak adókat. Vagy komplett szektorokat államosítanak/szüntetnek meg.

Ha mittudomén, kitalálnám, hogy zenélős kotont akarok gyártani, joggal remeghetne a gyomrom, hogy valamelyik elmebeteg barom kitalálja, hogy csak évi három darab koton engedélyezett, tessék csak szaporodni.

Vagy mi van akkor, ha mondjuk kitalálják, hogy esetemben engedélykötelessé teszik az informatikai tanácsadást, s mivel sikerágazat, legyen még rajta 10% telekommunikációs adó. Mondjuk egy futó munkámon van 8% mardzs, ami már tart két éve.

Gyakorlatilag becsődöltem. Elrugaszkodott? Egy frászt, nem az.

Ezek felelőtlen álmodozó konzervatív jelmezben rohangáló kötöznivaló bolondok és ez a legnagyobb hibájuk.

plephyl 2012.10.25. 18:28:10

Egyébként meg a rasszizmushoz: ki hány cigányt ismer, aki eléri az átlagmagyart műveltségben, iskolázottságban, viselkedési normák követésében, életszínvonal biztosításában?
A legtöbb, akiket én ismertem, ismerek, látok, azok jellemzően (!) tanulatlan, viselkedni nem tudó, iskolában megbukó, koszos és igénytelen emberek.
Természetesen nem mindegyikük ilyen. De ez a jellemző.
Most akkor rasszista vagyok?

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.25. 18:34:39

@vau:
teljesen igaz. (a 8 % kurva kevés!!)

még sorolhatnám, mert a bizonytalanság egy plusz tényező, előre nem rettegek, éppen elég, ami van. a valóság és kommunikáció teljes különválása (lásd mezőgazdaság, családi gazdaságok forszírozása, miközben egy őstermelő az első évben minimálbér után fizet járulékot, miközben semmit sem adott el; vállalkozásfejlesztés, adóbevallás könnyítése, miközben az evát rövid idő alatt emelték 37%-ra, a tételes adózás meg olyan bonyolult, hogy a könyvelő beosztottjai sem értik szinte-de legalábbis nem tudnak válaszolni egyszerű kérdésekre)

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.25. 18:36:44

@Dr. Nélküli Vitéz Kismac (BELLA): valamikor a 2002-es választás előtt volt egy kis fekete füzet, a fidesz terjesztette, és az mszpről szólt. FEKETE. a tartalmát nem kell részleteznem.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 18:37:00

@plephyl: igen ezt hivják így. Amikor a személyes tapasztalatokra alapozva kialakítasz egy képet úgy, hogy az adott népcsoport egyetlen rétegével találkozol.

Példádból kiindulva: ha te Pretoria-külsőn nap mint nap meg lennél erőszakolva feketék által, joggal feltételezhetnéd, hogy a feketék buta, tanulatlan, bunkó emberek.

Ezzel szemben a helyzet korán sincs így. Ha így lenne, Obama például nem lenne egy meglehetősen művelt, tanult ember, aki az Egyesült Államok elnöke.

Ha elmennél egy Jobbik gyűlésre, feltételezhetnéd, hogy a fehér emberek buta, tanulatlan, megkeseredett és aluliskolázott emberek. De valójában ez rasszista hozzáállás lenne. Igazából számtalan okos fehér ember van, még ha erről az ázsiaiak máshogy is gondolkoznak.

Na, szóval bármennyire is "jellemzőnek" látsz egy tulajdonságot, valójában az nem értelmezhető a rassz, azaz bőrszín szintjén.

Tehát:

igen, te rasszista vagy. Klassz, nem?

Nos nem.

Apeiron (törölt) 2012.10.25. 18:39:05

@Dr. Furia:

"Ez az egész egy kicsit a vaterára emlékeztet engem"

Vannak azért különbségek. A Vaterán minden más eladó vagy semleges, vagy versenytársad volt. Országos szinten azonban részben rá vagy utalva azoknak a munkájára, akik elmennek. Lsd. orvosok. Becslések szerint az orvosgárda harmada elment, akiknek a helyére senki sem akar belépni. Gondolom nem kell mondanom, hogy mit jelent ez az ellátás színvonalával kapcsolatban.

LallyPop 2012.10.25. 18:39:54

@Csak Egy Birca, Aki Gondolkodni Próbál: Csapjad hozzá Romániát, aki szintén bemondásra állampolgárságot ad, Moldávia tele van román állampolgárral és nem EU ország az egyik, EU a másik szóval jelentősége is van a dolognak.

mizrolist 2012.10.25. 18:40:38

@totózoo: és aki terméketlen, azt csak megfosztjuk az állampolgárságától és kitoloncoljuk (vagy esetleg inkább deportáljuk kényszermunkára), vagy rögtön ki is végezzük a családtagjaival együtt, nehogy azok továbbadhassák a hibás génállományt?

@VT Man: emlékszel Bajnai 2010-es adótáblájára? Évi 5 millió forintos (havi 416700 Ft-os) jövedelemig élt az alsó kulcs. 2011-től ez évi 15 millióra (havi 1,25 millióra) nőtt volna. Viszont Viktorunk az utóbbi szerint is magasabb kulccsal adózott volna...

roki 2012.10.25. 18:41:34

Rasszizmusról: Belgiumban és Hollandiában dolgozunk, munkavállalóink fele cigány. Egyesével küldi el őket a kinti partner. Naná, hogy nem rasszizmusból, csak éppen mindig talál okot arra, hogy eltávolíthassa őket. Az antirasszista kampányok nyugaton nem a rasszizmust szüntették meg, hanem a szólásszabadságot.
Múlt héten voltam kint a fenti országok egyikében, barátomnál laktam, aki állampolgár. Éppen az éves lakásbérleti szerződés(ünk)nek megújítására várta a tulajdonost és megkérte barátnőjének szüleit, akiket én vittem ki, hogy egy közeli parkban töltsenek el 3-4 órát, míg a vizit lezajlik, mert tartott tőle, hogy az általa (is) megkedvelt lakást nem bérelhetné(nk) tovább.
A barátnője egy csinos és messze nem kulturálatlan cigánylány.

Amúgy pedig a megélhetésről annyit, hogy barátom bátyja alkalmazott és nettó 1400 eurót keres egy építési vállalkozásnál irodai alkalmazottként. A lakbérük 1200 euró, amit nem tudna fizetni, ha neje pl. nem dolgozna.

Összességében kint nem élnek jobb életet, mint pl. én éltem idehaza egy átlagos fizetésből, még azelőtt, hogy kinti jövedelemre tettem szert.... utóbbiból már tényleg jól élek, de csak azért, mert zömét Magyarországon költöm el.

Apeiron (törölt) 2012.10.25. 18:42:34

"A másik reményem a gyermekeim. Jelentős részben az ő jövőjük miatt jöttem el."

A posztíró azért itt egy nagyon fontos dolgot ít le. A gyerek jövője nem játék. Személy szerint én sem szeretném, ha a gyerek ebben a társadalomban nőne fel.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 18:42:40

@Babette_: Sírhatnánk egymás vállán, valójában én is ezért hagytam abba a vállalkozósdit. Mire mentem volna vele valamire, feltolták az evát az egekig, a járulékok szintén az egekben.
Egyszerűen nem tudtam fizetni az alkalmazottakat, a pályázati pénzek meg mentek a haver cégének.

Itthon épp mindenki kutatásfejleszt. Azaz kapnak pármillió ojrót az EU-tól, hogy elszánkóztassák, aztán előjöjjenek a kutatás konklúziójával: ja, hát ennek a fejlesztésnek nem csak hogy nincs értelme, de nem is éri meg megcsinálni.

Ugyandehogy (törölt) 2012.10.25. 18:48:26

@vau: én inkább kibsztt dühös vagyok, amikor rágondolok.
igyekszem nem rágondolni, és amikor kimegyek a kecskéimhez, tényleg el is felejtem.

foglalkoztam pályázatokkal közvetlenül (most már csak közvetve), és egy jó volt benne. lehetett vele pénzt keresni.
két tökegyforma pályázat közül az nyer, akinek van ismerőse...
ez gusztustalan haveriság mélyen elborzasztott. ezért is hagytam abba.
ugyanez az állami földek haszonbérletére. amikor körbeérdeklődtünk, közölték, hogy kár egy fillért is fizetni lekérni a pályázati anyagot, mert úgysem mi fogunk nyerni. így nem fognak a kecskék jövőre legelni, hanem vehetem a drága szénát.

de itt hagyjuk abba, mielőtt teljesen elcseszem az estémet.:)

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 18:49:00

@Apeiron:

Azonnal mehetne az egész poszt a modoros blogra.

Aki nemzethalált kiált ezek miatt a pojácák miatt, az esetleg vehetné a fáradságot és szépen beállhatna regisztrálni, aztán elzavarni őket a retkes anyjukba.

Egyszerűbb, mint költözni és még a nácik bosszantására is remek.

Én nem repesek az örömtől, hogy a fideszesek nyertek, de elfogadom. Legalább torkom szakadtából kiröhöghetem azokat, akik még egyszer azt mondják, hogy a fideszesek persze nem hazudnak vagy lopnak.

De ehhez a poszthoz így lelki szemeim előtt megjelent egy ilyen ájtatos tekintetű szemüveges balfasz, aki csak mert előfizetett a natgeóra és a neje kendertáskát hord, azt hiszi, hogy ő milyen kurvanagy kozmopolita.

Tudod, olyan fickó felnőtt kiadásban, akiket vertek az iskolában.

LallyPop 2012.10.25. 18:49:42

@HUN_Sector: A rasszistakártya vicces. Fotelrasszizmus, fotelnacionalizmus van, az is sokkal enyhébb, mint pl. a szomszéd Szlovákiában v. Romániában. Ahol gond nélkül hoznak egyértelmüen magyarellenes áptv-t, gond nélkül bezárják az iskolákat és leszarják az EU véleményét. Eközben Mo-n közpénzből szlovák központot adnak át. Magyar nacionalizmus egészséges formában nem létezik, a handabanda pedig senkinek sem fáj és mindenhol van, nyugaton is. Több nyugati országban volt már szélsőséges kormánypárt az utóbbi időben, akinek befolyása is volt, nálunk soha a 2. vh óta. Olyan etnikai összecsapások amik LA-ben, Londonban vagy Párizsban voltak/vannak nálunk elképzelhetetlenek.

Szóval aki rasszistázik azt arcbaszarom, ha a médiából hallom akkor lezsidózom(ahogy névtelen posztírónkat), minthogy más nem lehet.

Malkavian 2012.10.25. 18:52:31

@Babette_: Köszönöm! Mindíg (rövid i) eltolom. :)

LallyPop 2012.10.25. 18:53:48

@vau: De ehhez a poszthoz így lelki szemeim előtt megjelent egy ilyen ájtatos tekintetű szemüveges balfasz, aki csak mert előfizetett a natgeóra és a neje kendertáskát hord, azt hiszi, hogy ő milyen kurvanagy kozmopolita.

Tudod, olyan fickó felnőtt kiadásban, akiket vertek az iskolában.

- - - ezen jót mosolyogtam.

Én nem repesek az örömtől, hogy a fideszesek nyertek, de elfogadom. Legalább torkom szakadtából kiröhöghetem azokat, akik még egyszer azt mondják, hogy a fideszesek persze nem hazudnak vagy lopnak.

- - - normális ember nem mond ilyet, még akkor sem ha a fideszre szavazott mint én. Ha holnap lenne választás ugyanezt tenném, de várom a jobb 5leteket.

mommmmo 2012.10.25. 18:54:44

@Nyulz of the World:
A te meglatasaiddal pedig az a baj, Nyulz, hogy szerintem te csak azokat a dolgokat latod meg, amelyek alatamasztjak azokat az eloiteleteket, amelyeket mar a szekely havasokbol hoztal magaddal. A tobbit dolgot, amelyek az eloiteleteiddel ellentmondananak, teljesen figyelmen hagyod.
Lasd peldaul van egy eloiteleted, hogy a mas kulturak mekkora veszelyt jelentenek ami osi kereszteny miegymasunkra, es barmivel talalkozol az eletben, ennek az alatamasztasat veled benne felfedezni.
Lasd peldaul hogy az Al Jazeera olyan mint a kurucinfo, lasd azok a muszlimok csak gyulolkodni tudnak, kipipalva...
Kozben pedig az Al Jazeera abszolut nem olyan mint a kurucinfo. Szoval ezek alapjan a te szubjektiv benyomasaid az osztrakokrol annyira nem mervadoak, legalabbis a szamomra...

LallyPop 2012.10.25. 19:00:23

Amúgy ez a cikk olyan Ketész Ákos (Benjámin) áthallású, de mivel az azért kiütötte a biztosítékot a jóérzésü embereknél, mert nagyon durván karcos volt a szerzőt ismerve is, most megpróbálják ugyanazt eladni sok szódával, hátha így jobban csúszik.

Nagyfater mondta az ungvári zsidó kocsmáros már a 30as években is így csinálta. Lám, van ami sosem változik.

Apeiron (törölt) 2012.10.25. 19:04:38

@vau: "szépen beállhatna regisztrálni, aztán elzavarni őket a retkes anyjukba."

Semmi sem fog változni. Egy ideig gondolkodtam azon, hogy hogyan lehet változást elérni. Valahogy arra jöttem rá, hpgy az egészet egy borsodi településen vagy más, reményt vesztett helyen kéne kezdeni. Felépíteni egy néhány száz fős működő közösséget, ha az megy, akkor lehetne gondolkodni, hogy hogyan lehetne jobbá tenni egy kisrégió működését és így tovább.

Ezek a szaralakok, akik a politikai réteget alkotják, a választási rendszerre optimalizálnak, nem arra, hogy minél több jót tegyenek az országnak. Persze az utóbbihoz tehetség és tudás is kéne. Az pedig nincs meg. Ez egy nagyon erősen kontraszelektált bagázs.

"Tudod, olyan fickó felnőtt kiadásban, akiket vertek az iskolában."

Ez lehetséges, viszont a posztban említett igazságokat nem érinti. Lehet, hogy sután fogalmaz, lehet, hogy modoros, de számos ponton igaza van. Szar a közhangulat? Szar. A politikai réteg hobbija az adófizetői pénz elégetése? Igen. Valódi válaszok valódi társadalmi kérdésekre? Igen. A produktív réteg kizsákmányolása és folyamatos megalázása? Igen.

Apeiron (törölt) 2012.10.25. 19:06:43

@Apeiron: "Valódi válaszok valódi társadalmi kérdésekre? Igen."

Helyesebben.

Valódi válaszok valódi társadalmi kérdésekre? Nem.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 19:10:03

@Apeiron: vissza lehet menni maniókát reszelgetni a szavannára, de én a helyedben a csendben siránkozás helyett a spirituszt ajánlom.

A fidesznek is bejött.

A maradékhoz szólva: akárhova mész, nem lesz másképp, de még a "hazai pálya" előnyödet is elveszíted.

Mi a megoldás? Ha van véleményed és gerinced is hozzá, menj el képviselőnek. Akár függetlennek is.

Ha úgy gondolod, hogy tudod egy közösség érdekeit képviselni, akkor ne ásóbottal akarjál zellert kapirgálni, hanem menj oda és csináld rendesen.

Persze, szar, meg nem lehet, de legalább megpróbáltad.

B opció a diktatúra, azt meg én személy szerint kihagynám.

vau · http://www.holdkomp.hu 2012.10.25. 19:12:09

@ketroot: ez volt a 2666. hozzászólásod lol :)))

LallyPop 2012.10.25. 19:13:08

@Apeiron: A produktív réteg kizsákmányolása és folyamatos megalázása? Igen.

Nem értelek. Ki a produktív réteg? Mert a mostani adórendszer szvsz sokkal nagyobb barátja a produktívaknak, mint az előző. És családbarátabb is. Ez 2 elég lényeges társadalmi kérdésre adott jó válasz.

Felépíteni egy néhány száz fős működő közösséget, ha az megy, akkor lehetne gondolkodni, hogy hogyan lehetne jobbá tenni egy kisrégió működését és így tovább.

- mainstream média nem igazán vevő rá de olvasgassál Gyöngyöspatáról. Amúgy igazad van sok ilyen projekt kell, akkor lesz előrelépés.

roki 2012.10.25. 19:13:51

@Ándi bácsi:

Tény, hogy ez a poszt leginkább sztereotípiagyűjtemény és nem valóságos élményeken alapszik.

Amiért igazából érdemes nyugatra menni, leginkább angolszász determinációjú társadalmakba, az az, hogy megtanulja az ember, milyen is győztesnek lenni. Egészen más látásmód, nyugodtabb, megtermékenyítő, pláne a mi sok világháborút vesztett, legyőzetettségből formált világnézetünk erényével, a kreativitással ötvözve.

Az viszont kétségtelen, hogy ha túl sokan tanulunk meg odakint emelt fővel járni, az itt Magyarországon kényelmetlen lesz a posztrákosi/posztkádári társadalmi elitünknek.

vazzup 2012.10.25. 19:15:18

@Ándi bácsi: szavazz, ahogy a szíved diktál öreg, és zsidózz csak a tévé előtt nyugodtan. A magadfajták miatt is olyan a hangulat, amilyen.

Őszintén szólva én is éppen előkészítem a külföldre vándorlásomat. Nem, lehet, hogy nem végleg, nem tudom, de azt tudom, hogy majd akkor jövök haza, ha:

- zsidózni, cigányozni, magyarozni, akármilyenezni nem természetes
- ha mondjuk 2006-os rendőri akció után se nem mészárlást, se nem kitüntetést nem kiálltanak a parlamentben (hanem szépen kivizsgálják a hibákat minden oldalon)
- ha majd lesz nemzeti minimum és mindenki az országért dolgozik, nem a saját közgépéért meg strabagjáért
- ha majd a kisebb állam lesz a divat és nem az irdatlan adószedés (erős APEH-kel)
- ha majd nem élik fel az én és a gyerekem jövőjét
- ha nem libsibolsi leszek csak mert meg merem említeni, hogy az Orbán Viktornak hívott gerinctelen féreg lop-csal-hazudik
- ha majd nem fideszes leszek, ha megemlítem, hogy a gyurcsányék is loptak, csaltak, hazudtak
- ha majd nem leszek 'idegenszínű' és 'hazaáruló' csak mert elfogadom az ortodox közgazdaságtant, mint működő dolgot
- ha majd nem ez a széthúzás és ellenségeskedés fog menni minden szinten, mint most
- ha majd a politika értünk lesz és nem mi a politikáért
- ha majd az állam szépen kivonul a magánéletem 99%-ról és nem ugat bele
- ha majd nem bérrettegőnek fogok számítani, ha véleményt nyilvánítok
- ha majd civilizáltan lehet élni

Addig meg az általam megtermelt (amúgy nem kevés) GDP-t egy másik országnak termelem meg.

lacka07 2012.10.25. 19:18:18

Megnyugtató olvasni, hogy a világ és a környezet minden segítséget megadott nekem, de én, a tehetetlen balfasz, nem tudtam élni vele, de a felelősséget át akarom háritani szegény bankokra...

"gátoljuk a bankok tevékenységét" ez a mondatrész teszi hiteltelen f@szsággá az egész irományt (bár vannak benne helytálló dolgok)...szegény bankok! Európai szinten kiemelkedő nyereséget valóban csak úgy lehet elérni évről-évre, ha gátolják őket.

Nagyon tetszik nekem ez a judeo-feudál-liberális elgondolás, ami süt az egészből. A lehetőség ott van, ugye, miért nem élsz vele? Ja, mert neked nem csak megszületni volt nehéz? Családi háttered, vagy bármi más nem olyan, mint azoké, akik kioktatnak, hogy pl. a bankok egyoldalú szerződésmódosítási gyakorlata az a "ne akadályozzuk a bankok tevékenységét" kategória? Így jártál bazmeg. Akkor maradsz ott, ahová és ahogyan születtél.

Remélem, hogy eljön majd az az idő, amikor a 411. kárpótlásért nyifogó holokauszttúlélő és a 10 fattyát éppen megellő, a segélyt lassan alanyi jogon igénylő cigány is azt kapja a pofájába, hogy így járt...

vazzup 2012.10.25. 19:22:43

@lacka07: megnyugtató, hogy nem fogod fel, hogy a világ nem így működik, nem baj, legalább te se húzod sokáig. A kölyköket majd felneveli az állam.

Malkavian 2012.10.25. 19:26:04

@vazzup: Ne haragudj! De hova mész? A Holdra? :)
Amit leírtál az a világ majd minden államára igaz kisebb-nagyobb mértékben. Vagy ez csak itthon zavar? És visszatérsz, ha egyedül a világon nálunk nem lesz politika, meg állam? Mondjuk jó lenne, ha mindez bekövetkezne itthon vagy akár másutt. Oda én is elmennék. :)

Guybrush Threepwood 2012.10.25. 19:28:43

Huh, ritkan szoktam posztot ketszer elolvasni de ezt kenytelen voltam. Amikor megertettem hogy vallakozo akkor ujbol elöröl elkezdtem. A legtöbb magyar erkölcsi 0-t azert kikernem magam es a barataim neveben. Mondjuk sok vallakozot nem ismerek, lehet ott rosszabb a helyzet de ennyire akkor sem kene alatalanositani. Ugy erzem a posztolo rahuzta a maga kis mikrokörnyezetet az egesz orszagra. Millioan jarnak be naponta dolgozni anelkül, hogy korumpalnanak, adotcsalnanak, legfeljebb neha bliccelnek a BKV-n.

Korupcioval en mint normal atlagember soha nem talalkoztam Magyarorszagon, tudom naiv vagyok de nehezen tudom elkepzelni hogy ennyire atitatna mindent. Gondolom ahova unios es allami penzek mennek ott magas az arany de azt nehezen tudom elkepzelni hogy egy fodrasznak, egy festönek vagy egy peknek rendszeresen kene embereket lefizetnie.

Azt mindenkepp alairom hogy az allam valoban minden csak nem vallakozo barat raadasul az emereknek nincs penze tehat igy nagyon nehez a vallakozoknak. Sok a bürokracia, sok az ado amit összi vissza valtoztatunk evente emiatt teljesen kiszamithatatlan a környezet. Teljesen megertem ha valaki ezek miatt ugy erzi hogy inkabb külföldön folytatna a vallakozasat.

Mondjuk jo lenne tudni milyen vallakozasa volt, ez a vallakozo kb olyan mintha en azt mondanam alkalmazott vagyok. Sokat nem mondd el az ember munkajarol es lehetösegiröl.

WhyCantITouchIt? 2012.10.25. 19:29:45

A barom az barom marad Magyarországon, Angliában, és Mongóliában is, akárhol...az ember saját magától nem tud megszabadulni.
Jó utat!

vazzup 2012.10.25. 19:33:23

@Malkavian: igazából a mértéke zavar, meg az, hogy mindezek akadályozzák azt, hogy egyáltalán a lehetősége meglegyen a felzárkózásunknak a fejlett nyugathoz.

@Guybrush Threepwood:
"legfeljebb neha bliccelnek a BKV-n." - éppen elég
S nyugodtan számold ide a mindennapi dolgokat: nem ad számlát szinte senki, fodrász, villanyszerelő, "megoldjuk okosba". Aztán ott van a "százezer egy szülés" minden kórházban, s nem tesznek semmit ellene.
Van mindennapos korrupció.

Malkavian 2012.10.25. 19:47:22

@vazzup: Jogos! A mérték fontos. Sajnos nem tudom eldönteni, mennyire rosszabb Mo. ezekben a dolgokban. Nekem (innen és ismerősök beszámolóin keresztül) úgy tűnik nem egy országban jobban belemásznak mások magánéletébe. Van olyan hely is, amely jóval kevésbé civilizált szerintem. Más államokban etnikai vagy vallási összetűzések vannak. Ahol tőlünk is szegényebbek az emberek, ott a korrupció is magasabb. Ahol gazdagabbak, talán kevésbé. Bár a "fejlett" nyugaton is borulnak ki a visszaélések, meg megy a hangulatkeltés a politikában. Ne feleddjük!! kintről hoznak szakértőket a kampányokhoz. Külhoni ismerősöm panaszkodott, hogy otthon megkülönböztetik mert fekete. Megint mások (nem magyarok) vidáman niggerezik, zsidózzák vagy éppen nácizzák egymást.

Ha úgy érzed, kint jobb lesz, én nem kárhoztatlak érte. Sok sikert! És várunk vissza mindenkit, ha kicsit majd jobban mennek a dolgok. ;)

Pipas 2012.10.25. 19:48:11

"A nemzetek viszonyításában szerintem nincs értelme a „jobb-rosszabb" típusú összehasonlításoknak...

Ha a rasszizmusról van szó, mi magyarok a rosszak közé tartozunk. "

Akkor most van értelme az összehasonlításoknak? Vagy csak azoknak az összehasonlításoknak van értelme amit *bizonyos* emberek tesznek, amíg a *mások* által felemlített összehasonlításoknak már semmi értelme?

operett60 2012.10.25. 19:48:59

@totózoo: TE EGY ALLAT VAGY!!!NEKEM 3 FELNOTT GYEREKEM VAN,ES MEGIS EZT MONDOM.

Guybrush Threepwood 2012.10.25. 19:51:40

@vazzup:

A bliccelest kontrasztnak irtam, hogy azert nem vagyunk tökeletesek :). A nem szamlazas adocsalas mint a feketen valo munka, az valoban nagy gond az orszagban de nem korrupcio.

A honi orvoslas egy külön problema es nem tudom mi törtenne ha egyszercsak mindenki azt mondana hogy kösz de nem fizetek. Amit egyebkent mostanaban sokkal gyakrabban halhatnak az orvosok hiszen senkinek sincs penze ettöl függetlenül nem hallottam hogy a korhaz kidobott volna valakit.
Sok melysegenysegben elö is megszüli a gyereket es tuti hogy egy petakot sem tud adni. DE meg ezzel sem talakoztam szerencsere, eddig minden ingyen volt igaz mütetem nem volt.

Es ettöl függetlenül fenntartom az allitasom hogy az emberek többsege erkölcsileg nem 0.

LallyPop 2012.10.25. 19:54:02

@vazzup: Örülök hogy pakolsz. Jobb lesz így, kint minden rózsás. Már az amerikai és az izraeli reptéren bele fogsz kóstolni a toleranciába, de semmiképp sem beszéllek le.

roki 2012.10.25. 19:55:56

Gyerekek jövőjéről nyugaton:

A példa Antwerpenből való, személyes megfigyelés eredménye.
Többször kell kora délután várakoznom egy helyi szinten forgalmas kereszteződésben Antwerpen egyik külvárosában Boechautban. Külön élmény, amikor seregestül tekernek haza az iskoláslányok. Egytől egyik karcsú, kisportolt, minimum középszőke, szép arcú nevetgélő bakfis. Nem vagyok pedofil, de ami szép, az szép, különösen a hihetetlenül hosszú combjaik és az az erő, nőiesség, ami sugárzik belőlük.

Máskor Antwerpen belvárosának legnagyobb parkjában üldögéltem, nézegettem a tóban uszkáló aranyhalakat és feltűnt az épp tornaórán levő leánycsapat, aki unottan rótta köreit a tó körül. Többségük fekete hajú, dundi, török leányzó, nem kevésen fejkendő. Szürkék voltak, unottak, izzadtságszagúnak tűntek, egy sem tűnt ki nőiességével. Tipikus underclass, proli milliő... nem keveredtek.

Nyilvánvalóan a két csoport között nincs átjárás, elsősorban azért, mert az egyik csoportba tartozó szülők nem engedhetik meg maguknak a drágább ingatlanokat a külvárosban, nekik csak belváros közeli bérkaszárnyákra futja.
A magyar bevándorló sem lesz kivétel, a többi bevándorlóval azonos lehetőségei vannak, azoknak átlagos szintjéhez fog tendálni a magyar bevándorló gyereke...ami szint ugye nem túl magas, mert észak-afrikai, közel-keleti bevándorlók jelentik a standardot....jobb esetben.

LallyPop 2012.10.25. 19:57:43

@Guybrush Threepwood: Mondjuk jo lenne tudni milyen vallakozasa volt, ez a vallakozo kb olyan mintha en azt mondanam alkalmazott vagyok. Sokat nem mondd el az ember munkajarol es lehetösegiröl.

- úgy képzeld el hogy Guybrush mondjuk az alkalmazott, Largo Lagrande meg a vállalkozó. De amúgy értem mit akartál mondani...:)

vazzup 2012.10.25. 20:02:10

@Ándi bácsi: neked Izrael valami fixa-ideád? Menj el vele pszichológushoz.

LallyPop 2012.10.25. 20:03:25

@vazzup: igazából a mértéke zavar, meg az, hogy mindezek akadályozzák azt, hogy egyáltalán a lehetősége meglegyen a felzárkózásunknak a fejlett nyugathoz.

- s közben az adódat vígan a cigányak adod. Mert őket fel kell zárkóztatni (mondja a nyugat).

- nos mindenki felzárkóztathatja magát, ha tudja. Nekünk ezért senki nem fizet, magunknak kell elérni.

hardenberg 2012.10.25. 20:03:25

Húzzál is el innen, de gyorsan, nincs ilyen liberális nyavajgókra szüksége Magyarországnak. Minden kivándorló cigány és zsidó nyereség.

LallyPop 2012.10.25. 20:03:57

@vazzup: Egy jó példa a toleranciára....:)

LallyPop 2012.10.25. 20:05:09

@hardenberg: Minden kivándorló cigány és zsidó nyereség.

Igy igaz, de sajnos a többi ország sem hülye - lásd Kanada.

vazzup 2012.10.25. 20:07:19

@Ándi bácsi: bocs fiam, fasisztoid gyűlölködéssel szemben nem jár a tolerancia, pubikám ;)

mommmmo 2012.10.25. 20:15:05

@roki: Nem tudom, hogy Belgiumban hogy van, de pl Londonban a legelokelobb belvarosi iskolak diakjai kozott is van mindig 1-2 szinesboru...
Mert azok nem elso generaciosok, hanem masod, harmad. De szerintem Belgiumban sem uldozik el az elit iskolakbol egy jol fizetett mernok csemetejet, ha meg tudjak fizetni a koltsegeket, akkor sem, ha az illeto nem tozsgyokeres helyi.

Guybrush Threepwood 2012.10.25. 20:21:53

@Ándi bácsi:
"s közben az adódat vígan a cigányak adod. Mert őket fel kell zárkóztatni (mondja a nyugat)"

A melyszegenyek (cigany vagy magyar mind1) felzarkoztatasa lenne a kormanyok legfontosabb dolga. 1 millio analfabetaval semmit nem tudsz csinalni, meg sori munkasnak is keves plane a mai technologiai környezetben. Az a baj hogy a sok tamogatas megy a merdzsos senkihaziknak, amitöl az embereknek kinyilik a bicska a zsebeben. Miközben akik tenyleg raszorulnak mennek lopni mert nincs mit enni amitöl aztan minden csak megrosszabb lesz. Az egesz szocialis halonk el van fuseralva. Az oktatasba kene sok penzt feccölni es nem hagyni az ujabb generaciot elkallodni hagyni.

roki 2012.10.25. 20:22:25

Csakhogy az, aki átlagos egzisztenciára képes, annak gyereke az ázsiai első generációs bevándorlók szintjéhez fog tendálni, ami alacsonyabb mint az átlagos magyar, pláne alacsonyabb, mint a magyar középosztály jó környezetbe csoportosuló gyerekeié.

Csak hideg latolgatás amit írok, nem bőrszínről, rasszról és egyebekről szól, csak csupán adott helyzetben értelmezendő kulturális szintről és ennek függvényében a magyar bevándorló gyerekeinek esélyéről... hát messze nem igaz, hogy jobbak lennének a kilátásaik mint idehaza....pláne nem a lányoké.

Kihaennem00 2012.10.25. 20:26:57

Jó kis írás, igazi közhely szótár. A rasszimus, nacionalizmus egyébként kötelező eleme a posztoknak? Csak tudnám, hol van itt nacionalimzus, mikor pontosan mindenki azért rabolja, teszi tönkre országot ott ahol tudja, mivel senki nem érzi a magáénak. A rasszimus is leginkább utóítéleteken alapul, de hát ugye ez már lerágott csont.
A másik nagy kedvenceim a "magyar posvány, magyar mentalitás" szófordulatok. Mi a magyar mentalitás, mi a magyar posvány, kik alkotják? Mert ha ez ember felmegy bármilyen fórumba 10-ből 9 ember ezzel jön. Érdekes lenne ezt egy számszerűsíteni, hogy 10 millió emberből hányan jönnek a "magyar mentalitással", aztán lehet kiderülne, hogy sokkal inkább a más szemében a szálkát, a sajátunkban meg még a gerendát sem effektus érvényesül itt sokkal inkább...

moTmeN 2012.10.25. 20:28:52

@roki: itt Koppenhagaban az utcavegi iskolaban van a szokehosszucombu meg a fejkendosdundi egyarant, keverve. Mas iskolak/ovodas csoportokat latva is ugyanez a felhozatal.
Lehet, hogy a hangsulyok kulobozoek Vesterbroban, mint mondjuk Klampenborgban (az egyik inkabb nevezheto szegenynegyednek, sok bevandorloval, a masik meg inkabb gazdag kornyek), de mindenutt lehet latni keveredest. Persze mindenki azt latja meg konnyebben, amit szeretne latni.

LallyPop 2012.10.25. 20:30:56

@Guybrush Threepwood: Én nem hiszek a 'megélhetési bünözésben'. Sőt kifejezetten szdsz-es találmány maga a szó is.

Persze igazad van pazarló és aránytalan a szoc. rendszer, úgy itthon ahogy Nyeu-ban is. Nem is tartható fenn. Én az amerikai modellnek örülnék aki hülye/hátrányos helyzetü haljon meg. De ilyesmi nem lesz magyarországon mert itt mindenki többé-kevésbé baloldali. Igy megvárjuk inkább amíg a gazdaság válsággal(nem olyannal mint a mostani)/háborúval lerendezi majd a dolgot.

Bizonyos nézetek szerint 100 év múlva csak 700 mill. - 1 mrd ember marad a földön, viszonylagos jólétben, viszonylagos békében és fenntarthatóan. Azon kell dolgozni hogy mi 13 millióan ebbe a számba beférjünk.

moTmeN 2012.10.25. 20:33:45

@Ándi bácsi: ha nem hiszel, koltozz mondjuk a He'tes-telepre Ozdon, probald ki egy fel evig, milyen ott elni.

matyiGo 2012.10.25. 20:33:51

önmaga paródiája ez az írás.
semmi értelme

01234567 2012.10.25. 20:35:29

@mommmmo: Nekem is Nyulz-al egyező tapasztalataim vannak az osztrákokról....

padlas 2012.10.25. 20:37:21

@a nagy levin: ez egy gyönyörű komment volt, mélységesen egyetértek.

moTmeN 2012.10.25. 20:37:47

@Ándi bácsi: bizonyos nezetek szerint 57 nap mulva elpusztul a civilizacio, szoval jo lenne osszekapni azt a 13m Magyart :)

roki 2012.10.25. 20:43:38

@moTmeN:

Nekem a feltűnő a két különböző csoport esetében a semmi keveredés volt, ezért is írtam róla.
Ettől függetlenül igaz, hogy a magyar bevándorló legnagyobb eséllyel a többi bevándorlóhoz hasonló lehetőségekkel találkozik munka, lakhatás és egyéb tekintetben, onnantól pedig igaz, hogy a bevándorlók keresztmetszetének hatása determinálja a gyerekének fejlődését és nem a fogadó ország alapvető hatása éri el azt.

Nem a rasszok keveredéséről van szó egyébként, mert másod-harmadgenerációs bevándoroltak minden további nélkül emelkedtek a középosztályba korábban.
Nekik előnyükre szolgált, hogy a fogadó ország hatásának túlsúlya mellett szocializálódtak, ellenben mára gyakori, hogy bevándorló környezetben az első generációs bevándorlók hatása érvényesül, sok esetben visszafordítva korábbi szocializációs folyamatokat is.
Aki most megy, az ebben találja benn magát.

HUN_Sector 2012.10.25. 20:45:29

@Ándi bácsi: Teljesen jól látod. Franciaországban zsidó negyedeket gyújtogatnak pl. Ha ez nálunk lenne, már KFOR csapatok állomásoznának az ország területén... :)

TilosazA (UK) 2012.10.25. 20:47:15

@padlas: :)) rólad is kiderült, hogy lány vagy, és pedig azt hittem, hogy nemis.

Guybrush Threepwood 2012.10.25. 20:48:47

@Ándi bácsi: A "megelhetesi bünözes" az szdsz talan legkarosabb szava volt mert relativizalta a lopast. Mintha az nem is az lenne. Azert viszont ugy erzem van különbseg aközött hogy valaki a 3. BMW-re lop vagy azert mert nincs penze aramra. Az utobbit egyebkent pont egy jobb szocialis rendszer tudna visszafogni mig az elöbbit egy kemenyebb igazsagügy.

Az amarikai rendszerben meg ne feledd hogy volt egy fekete kvota a legtöbb egyetemen, nem tudom meg letezik e. A legtöbb nagy cegnel biztos vesznek fel feketet vagy nöt, vagy hispant, vagy kinait hogy meg veletlenül se süssek rajuk a rasszista belyeget. Egy ilyen kvota itt sem lenne talan rossz de elöbb el kene jutni addig hogy a gimnaziumot elvegezzek az emberek.

A baloldali dologgal egyetertek, sajna Magyarorszagrol nagyon hianyzik a valodi jobboldali es a valodi liberalis ertekrend. Bar bizom benne hogy idövel majd ez is kialakul.

LallyPop 2012.10.25. 20:50:41

@roki: 3 ismerősöm ment férjhez Hollandiába. 1 pakisztánihoz, 1 törökhöz, 1 hollandhoz. Ebből nem kell messzemenő következtetéseket levonni, de annyi igaz, hogy kint a nem európai bevándorló családok gyakorlatilag nem érintkeznek az őslakókkal, nem járnak össze és nem vesznek részt a társadalmi életben. Igy aki ezt bevállalja magyar középosztálybeliként a társadalmi élettől sokkal távolabb kerül kint mint itthon. Persze ez nem biztos hogy zavarja. Tény hogy nyugalom van kint és kevesebb a frusztráció. Ahogy itthon is kevesebb a frusztráció a legalább havi 1-2 millát bevételező háztartásokban. Ahhoz hogy Hollandiában így élj 2-3x ennyit kell havonta keresni, ami ott sem átlagos.

folyamatábra 2012.10.25. 20:55:06

@vau: De azért Pretoria-külsőn ezek után csak-csak összerezzenne az illető, ha meglátna egy sötét bőrű embert...
És akkor a sötét bőr = veszély egyenlet alkalmazása lehet, hogy megmentené legközelebb, ha futni kezd.
Hangsúlyosan csak a konkrét példához!
Az pedig, hogy a tapasztalat hogy válik előítéletté, az meg rasszizmussá, ennél bonyolultabb.

LallyPop 2012.10.25. 20:55:45

@HUN_Sector: Franciaországban zsidó negyedeket gyújtogatnak pl. Ha ez nálunk lenne, már KFOR csapatok állomásoznának az ország területén

- hozzátartozik hogy töbnyire az arabok csinálják a fesztivált a zsinagógáknál. Mindenesetre az algériaiak párizsi tavasza sem volt rossz pár éve. És a franciák már csak egy kávét kérnek...

- Az a szomorú hogy a KFOR-t a magyarok egy része hívná be, így volt a török időkben, '44ben és '56ban.

Guybrush Threepwood 2012.10.25. 21:07:57

@roki: Ez Nemetorszagban is erzödik bar nem annyira mint a franciaknal. Itt is vannak török negyedek ahol meg a feliratok is törökül vannak. Sajnos az integracio nem megy egyszerüen, es gyakran több generacio sem tanul meg tisztessegesen nemetül. Ugyan itt nincs gyujtogatas de vannak Szalafistak akik szeretnek ha Nemetorszag atterne az iszlam hitre es elegge agresszivan terjesztik a korant. Szerencsere az itteni török ertelmiseg erösen elhatarolodik tölük es elegge kissebsegben vannak.

Jonathan Higgins 2012.10.25. 21:08:15

A neven Jonathan Higgins. Én leszarom ezt az egészet, mert Hawaii-on élek, és gazdag vagyok.

sztogramm 2012.10.25. 21:08:15

Pont az olyan gyáva, "liberális", a hazáért semmit sem tevő, alaktalan emberektől kell megszabadulnia Magyarországnak mint Ti vagytok. Örülök hogy van ez a blog, mert legalább felbujtjátok és magatokkal viszitek azokat akiknek hasonlóképpen nincs semmilyen gyökere, azonossága országunkkal s talán így elválik az ocsú a búzától.

Ha a hazát kéne védeni Ti lennétek az elsők akik "...ki hogyha kell, halni nem mer" nevezetes sornak felelnétek meg. Fogjátok már fel, a magyarság független pártállástól, matolcsitól, gyurcsánytól, orbántól meg az összes többitől. Egy nemzethez tartozni, az hogy magyar vagy, egy nyelvet beszélsz ezek felett álló. Aki ezt nem érti, az nem ért semmit, de az egyúttal a család vagy a hűség fogalmát sem érti. Benne lenni meg tudni is hogy mi az értelme két különböző dolog. Elvagytok ill. elvoltatok itt, és ha a körülmények nem úgy alakultak ahogy az nektek megfelelő, elmentek. Nem vertetek gyökeret s így kisöpört titeket a szél. Ha úgy tetszik tájidegen elemek vagytok, képtelenek gyökeret verni. Eképpen törvényszerű a szemléletetek ... és igen vannak olyanok akik nem ide valók, és ezzel nincs is probléma.

Csak akkor legyetek hitelesek és tagadjátok meg a magyar állampolgárságotokat, és ne írjatok magyarul.
Valahol sajnállak titeket ugyanis az ilyen jellegtelen, keringő, elvtelen embereket lehet a legjobban manipulálni.

Legyen kellemes az életetek, mint a langyosvíz.

roki 2012.10.25. 21:12:38

@Ándi bácsi:

Az európai bevándorlók sem nagyon érintkeznek, ugyanis őket is lenézik, mint a szart.

Viccesen szoktam mondogatni az egyik havernak, hogy 'itt nem azért néznek le téged, mert cigány vagy, vastag fuxszal, S-420-szal, hanem már az is elég, ha magyarul megszólalsz'

mommmmo 2012.10.25. 21:16:01

@01234567:
Hat neked akkor inkabb elhiszem:) Mondjuk nekem vannak osztrak rokonaim, igazabol szo szerint osztrak "sogorok", en nem latok semmi ilyesmit rajtuk... bar idonkent tettek megjegyzeseket erre arra, meg a hulye magyar mentalitasra is, de abban igazuk van..
Igazabol olyan ertelemben mondtak, hogy en kincs lennek pl egy magyarorszagi osztrak cegnek, mert a kulfoldi eletem miatt mar kinottem a magyar hulyeseget..
De szerintem ebben nem a mas etnikum lenezese van, csak az igazsag, amirol mi is beszelunk:) Minden magyar kinoheti a tipikus magyar hulyeseget, csak ehhez eloszor be kell ismerni, hogy az letezik, utanna meg kicsit tanulni.

LallyPop 2012.10.25. 21:19:56

@roki: Én ezt nem tapasztaltam vendégként sehol nyugaton, mert pont úgy nézek ki mint ők, és anyanyelvi szinten beszélem a nyelvüket.

Ha hiba van a nyelvtudásban = van aki 5 év kint élés után sem képes csak erős akcentussal hibásan beszélni, mert mondjuk pincér vagy konyhás vagy kertész és a kutya sem beszélget vele, akkor lenézik pont ahogy itthon is így teszünk azzal aki bevándorlóként idejön és nem beszél magyarul. Ha jól megy a nyelv nem néznek le sehol, sőt ki sem derül honnan jössz. Najó a franciák külön müsor de máshol nincs para.

agresszív hájfej, legalább mozgott aznap valamit 2012.10.25. 21:23:59

@Uni1002: "És ha azt mondom, hogy a mai nyugdíjasok csak azt kapják, amit munkás életük során befizettek?"

Akkor neked fingod sincs miből van ma nyugdíj.

padlas 2012.10.25. 21:29:55

@vau: a kettő nem zárja ki egymást. Attól még hogy elköltözöl az országból, lehet regisztrálni, és politikailag aktívnak lenni.

Hiacinta 2012.10.25. 21:41:32

Liberális gondolkodású... Ezzel mindent elmondott magáról. A liberálisoknak ez az ország semmit nem ér, semmi nem köti őket ide. Magyarország az egyik legbefogadóbb ország, rasszizmusról beszélni igencsak túlzás! Arról nem is beszélve, hogy a saját nemzeti jelképeink használata is nemhogy cikinek számít, már lassan tiltott lesz! Ez sehol máshol nincs így! A hazaszeretet pedig nem nacionalizmus, hanem patriotizmus. Bár ezt a szót a blog írója biztosan nem hallotta még.
A megélhetés valóban nem könnyű itthon, de sosem voltunk nyugati színvonalon. Valószínű, hogy nem is leszünk. Az én fizetésem is a béka segge alatt van, hónap végén már komoly gondjaim vannak. Mégsem dühöngök miatta.... Ez van!
Mindezek ellenére szeretem ezt az országot, szeretek itt élni! És hogy bunkók és rosszindulatúak lennénk? Nos, ez már nézőpont kérdése. Én általában pont az ellenkezőjét tapasztalom nap mint nap. Akár a tömegközlekedésen, akár a munkahelyemen. Talán azért, mert megértően és pozitívan állok az emberekhez???
Kedves Blogíró! Az lenne a legjobb Önnek is, nekünk is, ha nem jönne vissza ebbe az országba.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2012.10.25. 21:44:28

@Hiacinta: Annyira nem rasszista, hogy siman megy a gyuttmentezes?!

padlas 2012.10.25. 21:44:30

@01234567: fentebb linkeltem az EU-s szintű kisebbségi tanulmányt, az Ausztriában élő törökök 9 százaléka találkozik diszkriminációval, a Magyarországon élő cigányoknak viszont 62 százaléka.
9 vs 62! Aki szerint ez nem lényeges különbség, az a tényeket tagadja.
Ez a szöveg meg, hogy hát valójában az osztrákok is durvákat gondolnak, csak nem nyilvánítják ki, hát ez csak arra jó, hogy a saját véleményedet mindenbe bele tudd magyarázni. Szerinted a 2. vh alatt nem volt olyan angol, aki részegen zsidózott egyet? Biztos volt, de kit érdekel, ettől még a náciknál voltak koncentrációs táborok, nem az angoloknál, és aki szerint ez nem lényeges különbség, mert "gondolati szinten" úgyis mindenki idegengyűlölő, arra tényleg nincsenek szavaim.

AZ ISTEN BASSZON MEG MINDENKIT 2012.10.25. 21:49:01

De utálom amikor már 500-an hozzászóltak valamihez, és elsikkad a véleményem a sok hülye hozzászólása között!

-Egyetértek azzal, hogy aki teheti takarodjon innen jobb lét reményében!

-Nem értek egyet azzal, hogy rasszizmus így, rasszizmus úgy.
Meg kellene nézni, hogy mi miatt alakult ki, és az okot megszüntetni. Dolgozzanak a cigók, én ne állják körbe 5-en a fiamat buszra várva, hogy elvegyék a telefonját!

-Nem értek egyet azzal, hogy a bankokat védeni kellene.
A kikúrt válság / VÁLSÁG VAN, VÁLSÁG VAN!!!! / hisztériakeltés alatt is durván nyereségesek voltak.
Magyarországon olyan abszurd módon hirdetik a személyi kölcsönöket a reklámok, mintha az egy sör lenne.
Nem az értelmiségiek a célközönség számukra, hanem a megszorult kisemberek.
Kicsi a gyerek szobája. Vegyél fel kölcsönt!
Nem mosogat el a gyerek, vegyél fel kölcsönt a providenttől laptopra, és majd elmosogat.
Házhoz visszük a lóvét! Csak írd alá!!!
Ilyen szeméttel tömik az agyunkat.
/tudom ne nézzek tévét, meg menjek a ge**be! /

Egyet értek a posztíróval abban, hogy itt nem lesz semmi változás politikai téren!
4 évente megcserélik a f@szt a szánkban!
Mszp-Fidesz-Mszp-Fidesz
Lop ez is, lop az is.
Mi meg majd jól megosztjuk facebookon, neadjisten lájkoljuk is / FORRADALOM!!!! /az ilyen mindenkori ellenzék által kiszivárogtatott sz@rkavaró cikkeket!

Ennyi. Lehet továbbállni, nincs itt semmi látnivaló!
Ennyit tesszük, semmi mást.

Malkavian 2012.10.25. 21:54:17

@tildy:): Ha valaki állhatatlan vagy gerinctelen, vagy jöttment, az az. Hol itt a rasszizmus? Hány szó lesz még máglyára küldve a liberalizmus meg a polkorrektség jegyében? Kérdem én tisztelettel!

Pipas 2012.10.25. 21:55:04

@padlas: "az Ausztriában élő törökök 9 százaléka találkozik diszkriminációval, a Magyarországon élő cigányoknak viszont 62 százaléka."

A Kanadába kivándorolt cigányok 100% találkozott a diszkriminációval hazánkba, 99% -uk pedig lisztérzékeny. A lisztérzékenyek havonta egy kicsit több ellátmányt kapnak ugyanis.

Bemesélni mindenkinek, hogy magyarországon borzalmas rasszizmus van aztán megkérdezni az embereket, hogy szerintük rasszizmus van az különben körkörös érvelés, semmi köze az igazsághoz.

eznemfoglaltnick 2012.10.25. 21:55:26

Az egyik fejezet címe lehetne:

"A kommentek..."

Azok IS mindent elmondanak és alátámasztanak...

Kandabula 2012.10.25. 21:55:35

Nézzük csak, mi is történt az elmúlt 22 év alatt:
- felégettük a KGST-t annak teljes kapcsolatrendszerével együtt, nem sikerült átmenteni semmi használhatót,
- nem kértünk az addig csak sopánkodó Nyugattól komoly anyagi támogatást,
- elcsesztük a privatizációt, leült az ipar,
- elcsesztük virágzó mezőgazdaságunkat (patakvér...),
- ezen folyamatok mentén a korrupció természetes érvényesülési eszközzé vált,
- elcsesztük külpolitikánkat,
- lehetetlen életkörülmények jöttek létre egyes térségekben,
- állandósult, de többnyire nőtt a munkanélküliség,
- a lakosság tömegei szegényedtek el,
- az ország lélekben szétszakadt, soha nem látott-érzett gyűlölködés ütötte fel a fejét,
- értelmetlen Trianon-szindróma visz el komoly energiákat,
- erősödött a sovinizmus, a rasszizmus, ez tovább erősíti a megosztást,
- nincs tervezhető jövőkép,
- éppen napjainkban megy tönkre a tanuló fiatalság jövője, meg a megmaradt mezőgazdaság.

Hirtelen ennyi.