oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2012. július 19. 03:28,  Választunk egy országot magunknak 1 komment

2012. július 19. 03:28 Határátkelő

Választunk egy országot magunknak

Bár a blog olvasói között alighanem többségben vannak azok, akik fontolgatják Magyarország elhagyását, olyan is akad, aki maradna, de a bürokrácia ezt szinte lehetetlenné teszi. Mai szerzőnk, Judit története nem egyedi, és rámutat arra is, hogy sokszor vagyunk előítéletesek már nemzetekkel.

magyar útlevél.jpg

Idestova 1 éve szeretnénk férjemmel itthon együtt élni, ő harmadik országbeli. Tanár, mint én is, dolgozik, mint én is, itthon lakásom már csak arra vár, hogy végre együtt élhessünk benne és gyermeket is szülhessek.

Ugyanakkor három vízumkérelem során is jogtalanságot tapasztaltunk és különféle kiskapukat kihasználva utasítottak el minket. Ügyvédünk és a Helsinki Bizottság ügyvédje sem érti, MIÉRT!? Csak azért, mert férjem iráni?

Több ezer éves kultúra, kedves emberek, akiket megbélyegzünk a demokratikus Magyarországon, mert a vezetőjük és imámjaik mindennap pokollá teszik életüket. Tesszük ezt MI is...

Amennyiben idén nem sikerül végre egy pozitív igénylés, elmegyek innen.

Itt hagyom a céget, ahol több éve sikeresen dolgozom, szép adót fizetek az országomnak, szép lakásomat, szüleimet.

Választani fogunk egy olyan országot, ahol szintén szabadon és együtt is élhetünk, s majd ott szülünk gyermeket.

Keserű vagyok és csalódott. Segítséget senki sem nyújt, aki nyújtana, az ismét a bürokrácia végtelen mocsarába süllyed.

Nem tudom, mi lesz...

Ez nem az az ország már, ahol eddig, 36 évet éltem.”

A kérdésem az, hogy vajon megengedheti-e ez az ország magának, hogy azért veszítsen el leendő családokat, gyerekeket, mert a bürokrácia malmai kissé furcsán őrölnek? Ha pedig ezt túl manipulatív kérdésnek tartjátok, akkor megkérdezem azt is, vajon lehet-e tenni valamit azért, hogy ha valaki ebben az országban szeretne élni, akkor megadjuk neki a lehetőséget?

(Az eredeti poszt ide kattintva érhető el.)

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: bürokrácia bevándorlás Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr864665507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mikieger 2012.09.06. 13:09:34

Lehet,hogy a férjed nemzetbiztonsági kockázatot jelent,vagy a multjában van esetleg olyasmi,amiről Te nem tudsz.Akkor szoktak elutasitani a vizumkerelmet a magyar hatosagok,ha buntetett eloeletu,vagy nemzetbiztonsagi kockazatot jelent az illeto.Nekem eleg sok irani orvostanhallgato ismerosom van,de ok megkaptak a vizumkerelmet Magyarorszagra.Nincsenek eloiteleteim,de nekem mar volt arab baratom,aki eleg sokat hazudott nekem(emiatt szakitottam vele).Sajnos a muszlim ferfiak nem mindig oszintek,es megbizhatoak.Sok arab csak azert olyan(es addig) kedves a magyar nokkel,amig meg nem szerzi a magyar allampolgarsagot.Az en baratom peldaul azt hazudta nekem,hogy nincs senkije,mikozben magyar felesege,,és 2kisgyereke volt itt Magyarorszagon.Azt is hazudta,hogy buntetlen eloeletu,kozben egy ovatlan pillanatban elmondta,hogy embert ölt.Amikor szamon akartam kerni rajta,hogy miert hazudik,akkor 2 kezzel megfogta a nyakamat ,es fojtogatni kezdett.Sikoltozni kezdtem,erre bejott egy ismerosom a szobamba,akkor abbahagyta,de megfenyegetett engem.
Szoval en a helyedben inkabb azon gondolkoznek el,hogy vajon miert utasitjak el tobbszor is a ferjed vizumkerelmet.Es lehet,hogy inkabb elvalnek tole.Ezt a tapasztalatom mondatja velem.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása