oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. június 22. 06:30,  Újabb magyar kalandok az angliai hotelből 235 komment

2017. június 22. 06:30 Határátkelő

Újabb magyar kalandok az angliai hotelből

Sokan szerettétek János kalandjainak első felvonását, és méltán. Szóval most jön a folytatás, ismét a szigetországból. (Ha valaki elkövette volna azt a hibát, hogy kihagyta az első részt, itt pótolhatja.) Annyit ígérhetek, hogy lesz benne egy furcsa magyar lakástulajdonos, egy kínai, egy nyugdíjas limbó hintó és sok eső. Tisztára, mint egy Rejtő-regény kezdete, nem igaz? (A képeket ezúttal is a szerző küldte, köszönöm.)

cim_27.JPG

„Folytatom visszaemlékezésemet a tavalyi évről. A hoteles munka mellett az átlagos hétköznapokon sem unatkoztunk. Mentünk felfedezni, sétálni, nézelődni. Ha meg csak otthon akartunk ülni és semmit tenni, hát azt sem volt egyszerű összehozni néha.

Május 28. 

Egy ideje már ismerőseinknél lakunk, innen keresünk szállást. Ma kaptunk is egy telefonszámot lakhatás ügyben. Kiderült, hogy magyar az illető. Igazából nemrég vették a házukat és az egyik szobát kiadnák ideiglenesen, hogy egyenesbe jöjjenek. Nekünk jó lenne ez is amíg megfelelő szállást nem találunk, nem akarunk sokáig ismerőseink nyakán maradni. 

Közölte, hogy hány font az albérlet, hány font a számlák külön. Utána jelezte, hogyha szeretnénk edényeket tartani a szekrényükbe, vagy a ruhaszárítójukat használni, akkor arra is felszámol külön pénzt. WTF? 

Párommal nézünk egymásra, hogy ez most hülyének néz minket, vagy komolyan vannak ilyen ötletei? Hagyjuk is a fenébe. Furcsák néha az emberek. 

Július 07. 

Már jó ideje Great Yarmouthban vagyunk és belaktuk az új albérletünket, felfedeztük a várost. Már pár nap után feltűnik, hogy dugig van a hely sirályokkal. 

Úgy érzem, fel kell írnom az utókornak, hogy milyen állapotok uralkodnak madárfronton. Ha a szárnyasoknak lennének maffiózói, akkor tuti, hogy az itteni sirályok lennének azok. 

2_75.JPG

Az otthon látott folyami sirályok ezekhez képest fecskék. Jóllaknak a turisták által eldobált fish and chips maradékokból, vagy szétkapják a kukákból kilógó szemeteszsákokat és irdatlan kupit csinálnak. 

Ha meg nem, akkor simán levadásznak egy galambot is akár. Séta közben látjuk is rá a példát, ketten marcangolnak egy egykoron turbékoló áldozatot. Nyami. 

Július 16. 

Szeretem a péntekeket a hotelban. Ekkor általában elvonulnak a vendégek, turistacsoportok, akik hétfőtől itt tanyáztak. Bár sok a munka, de ilyenkor a fizetés melletti „ösztönzés” az, hogy a szobákban fel lehet lelni a borravalót, amit ott hagynak. Már ha hagynak persze. 

Ezen a pénteken 27 fontot viszek haza a szobáimból és egy zacskó gumicukrot. Szerencsére a főnökünk megengedi, hogy miénk legyen a pénz. Ha egyedül takarítottad az adott szobát, ahol a pénz volt, egész héten, akkor csak a tiéd, amit adtak. Ha többen csinálták, akkor természetesen elosztjuk. Ilyenkor jó látni a királynő arcképét. 

Július 25. 

Ma éjjel arra ébredt az egyik vendég a hotelban, hogy a plafonról csöpög rá a víz. Mivel a szoba felett, már csak a tető van, ezért adta magát a helyzet, hogy beázik valahol már egy ideje. Azért kell pár hónapig esőt kapnia mire átázik a plafon. 

Beszélt a főnök a tulajjal, aki egy kínai nő. Annyit kell róla tudni, hogy inkább kivinni szereti a pénzt a hotelból, nem belefektetni. (Ez mondjuk megmagyarázza, hogy miért tűnik néhol lelakottnak a hotel és miért ázik be a tető.) 

Londonban lakik, mert ott is van egy szállodája. Ritkán jön le ebbe a hotelbe. Főnök mondja, hogy nem fogják megcsináltatni szakemberrel a tetőt, úgyhogy megkér engem, kezdjek valamit vele ideiglenesen. Kihívás elfogadva, majd később sikeresen teljesítve. 

Augusztus 4. 

Ma délután jött egy nagy eső. Angliában ez megszokott ugye. Ha egy valamit mindenki tud a világon a szigetországról, akkor az az, hogy itt gyakran esik az eső (és a frizura még mindig tart). 

A csapadékkal nincs is baj, amíg kint marad a szabadban. A probléma ott kezdődött, hogy ez az eső be is jött a lakásba, mégpedig a zárt ablakon át. Minek kitalálni programot, ha az élet úgyis ellát tennivalóval. 

Augusztus 13. 

Hajnali kettőkor kelek arra, hogy ismét jön a víz az ablakon. Pont erre volt szükségem… 

Előzőleg a főbérlő jött és megvizsgálta az ablakot, majd lecserélték a szigetelést. Szóval tettek valamit az ügy érdekében, de jó szándék és a siker kombinációja most nem jött össze. 

Negyedóra törölgetés után megunom az egészet és a felmosóvödör mellé einstandolom a csemeténk homokozós vödrét, hogy befogjam munkára. Két mosogatórongyot odateszek az ablakok sarkához, majd megcsavarom és lelógatom őket a vödrök felé. 

A terv sikerrel jár, a rongyok szívják a vizet, majd probléma nélkül csepegtetik bele a vödörbe. Ezért megérte régen MacGyvert nézni. 

Az egésznek a margójára még megjegyezném emlékbe, hogy a főbérlő jött napokkal később ismét, és egyszerűen nem tudta feldolgozni amit lát. Mondtam neki, hogy ez itt a defense system és magyarázom, hogy működik. Szerintem nem tudta elképzelni, hogy ideiglenesen jelentős összeg ráfordítása nélkül megoldható a helyet. 

Augusztus 28. 

Buli van a hotelben. De ilyet még nem láttam. Hétvégére érkezett vagy két busznyi nyugdíjas. Szobatakarítás közben nézem a kis meghívójukon, hogy milyen programok vannak:

13.00-tól bingó

14.30-tól dj akárki keveri a countryzenét

17.00 – tól Quiz Night, utána vacsora, majd este 8-tól újabb dj-k jönnek, hogy menjen a buli amíg a csípőprotézisek bírják. És ez csak a péntek volt! 

Szombaton kis változtatással újra parti van. Akárhogy is számolom a 60-90 éves emberek a 48 órából 24-et azzal töltenek, hogy durván berúgják a limbó hintót. Ez már döfi! 

Szeptember 5. 

Ma megjelent a kínai tulaj. Jött vele pár figura, akik körbenéztek a hotelben. Többek között kínaiul sem beszélünk, de rájövünk, hogy valószínűleg a helyrehozni valót térképezik fel. 

Másnapra kiderül, hogy nem csak vizsgálták a hibákat, hanem javítottak is párat. Például a tetőn egy lyukat, ami már akkora volt, hogy egy ideje felfedezték maguknak a galambok és vagy 20-an bent éjszakáztak a padláson hónapok óta. 

Főnököm meséli később, hogy befedték a lyukat, majd összeszedték a kis galambfiókákat és elvitték őket Londonba. Gyanítja, hogy vacsora lett belőlük. 

Október 11. 

Elég cudar az időjárás. Vonulnak a felhők és erőteljesen fúj a szél északról. Gyerekünket nem nagyon lehet bent tartani a lakásban, ezért vállalkozom rá, hogy kiviszem a partra. Hadd szokja az időjárást, meg addig anya legalább pihen kicsit.

1_73.JPG

Ketten dobáljuk a kavicsokat nagy erőkkel, aztán egyszer csak megjelenik egy iskolás csoport. Két perc után dobják le a cipőjüket és ugrálnak bele a vízbe, hogy lemossák a lábaikat. Jelzem az Északi-tengerről beszélünk. Gyerkőccel széldzsekiben, sálban, sapkában állunk, ők meg vidáman pancsolnak. Hírből sem ismerik a felfázást. 

Október 15. 

Ismét jó az idő. Szabadnapom van, a bevásárlást elintéztük. Süt a nap. Felkapunk egy pulóvert utódommal és megyünk a tengerhez. A több 100 méter hosszú parton amíg a szem ellát, csak ketten vagyunk. Apály van, kicsik a hullámok, a tenger kék, a madarak meg hangosak. 

Hagyom, hogy csemeténk szabad foglalkozásba kezdjen és egy köbméter kavicsot beledobáljon a vízbe. Én meg lehuppanok a homokba, elmerülök a tengeren lassan forgó szélerőművek látványában, bekapcsolom az mp3-ast, és elindítom a Beachball című számot. Békesség van. 

Ennyi történet jutott mára. Lehet, hogy írok még egy utolsó részt az emberi kapcsolatokkal a központban, személyes tapasztalatok alapján. Meg persze más sztorikat. Na, majd még kiderül.”

HÍRMONDÓ 

A magyarok az átlagnál jobban szeretik az EU-t 

A magyar lakosság az átlagnál is elégedettebb az Európai Unióval, olyannyira, hogy egy átfogó felmérésben a megkérdezettek közel fele mondta azt, hogy személyesen is előnye származott a tagságból. 

Visszaélés az olasz tengerpartról távmunkában dolgozni? 

Otthonról dolgozni sokak álma, pláne, ha az ember hosszabb időt tölthet a tengerparton és onnan is el tudja végezni teendőit. Pont ezt csinálja Bence is, aki beszámolt tapasztalatairól. 

Csúcson a betöltetlen álláshelyek száma Magyarországon

Öt és félezerrel nőt a betöltetlen álláshelyek száma a magyar kereskedelemben a legfrissebb adatok szerint. A gazdaság egészében is csúcsra járt az üres állások száma, ami a 43 ezres szintet is túllépte.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8212612309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 20:00:09

@diggerdriver: igen a japanok vadasszak a balnakat azzal a hazugsaggal, hogy tudomanyos celra kellenek, viszont a masik oldalon a leheto leghumanusabban olik le a piacon a halat a fent emlitett ikejime modszerrel. Amiket te emlitesz mint kegyetlenkedest, meg elo allat megeveset, en lattam olyan videot, amin elo csimpanz agyvelot esznek, szelsosegek. Ezek nem jellemzoi az azsiai gasztrokulturanak, hanem csak retegjelensegek. Vagy sokszor a mozgo bebipolip nem is el, csak citromot csepegtetnek ra es a sav valtja ki az izommozgast. Te gyakorlatilag szelsoseges eseteket akarsz eladni, mint altalanos, ami eros sarkitasa a helyzetnek. Ugyanakkor az azsiai gasztronomianak az altalad emlitett barbarizmushoz nem sok koze van. Az hogy a kacsafej es lab a leolt allat testen jol mutat-e mar teljesen mas kerdes.
Azzal egyetertek, hogy az akupunktura meg hasonlo baromsagok nem nevezheto orvoslasnak. De gondolom azt tudod, hogy egy kinai sem megy akupunkturas orvoshoz onszantabol. Ugyanis ha utana olvasol tudhatod, hogy anno kiket es miert kepeztek ki ilyen nepi gyogyasznak anno, aztan a nyugat ezt a hablatyot vette at nagy hypepal.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 20:01:07

@Pink Petsch: nem voltam pokhendi es le sem ugattam senkit, nem ertem mi a problemad

Arthamyr 2017.06.22. 20:02:31

@diggerdriver: Elég sok húst érdemes érlelni, nem csak a vadhúst. Ez egy olyan dolog, amit Magyarországon szabályozási okokra hivatkozva nem csinált meg a hentes (kb. 10 éves emlék), így otthon szerencsétlenkedtem, hogy steaket érleljek. A sima hentesnél vett húsból. Meg is lett az eredménye, de azért legalább megettük. :)

2017.06.22. 20:03:21

@Mrs. Clayton: Ja, bocs, igaz, neked ez a stilusod. Egész nap nyomtad itt a hülyeséget a húsokról. Ostoba vagy, de azt már tudom. Pandát meg, szabályosan leugattad, mikor szólt, hogy hülyeségeket dumálsz.

Arthamyr 2017.06.22. 20:05:48

@Pink Petsch: Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ki mikor adná fel a saját életét. Ki mekkora kényelmetlenséget/költséget vállalna be az elveiért. Kőolajból is lehet kaját csinálni, csak k. drága, és nem biztos, hogy finom.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 20:08:28

@Herr Géza: ez meg mindig otodikes szint Geza. Remelem erre azert nem ugy fogsz valaszolni, hogy ha nem hagyom abba, akkor megversz. Termeszetesen nem szoltal hozzam, csak olyan idetlensegeket adtal a szamba Pandanak cimezve, amit nem fogok szo nelkul hagyni. Nem ertem, hogy ertelmes felnott letedre miert van szukseg erre a gyerekes stilusra. Ha a kivereztetett halhussal van problemad ird le. De feher marhahussal jonni es hasonlok, ne haragudj de erthetetlen. Ertem, hogy valamifele cikizes a szandekod, de tovabbra sem vilagos, hogy miert. A helyesirasba sem ertem mieret jo belekotni? Mit bizonyit? Hogy tuti hulye vagyok? Vagy ha azt elrontom, akkor mas kerdesben mar nem is lehet velemenyem?

2017.06.22. 20:09:10

@Arthamyr: Már úgy érted, hogy a saját kényelmét, kisebb-nagyobb luxus cuccait? Majd ha piros hó esik, május 35.-én! :))) De gondolom, költői volt ...
Hát, ha már alternativa, az élesztőgomák nekem barátságosabbnak tünnek ;)

Arthamyr 2017.06.22. 20:10:04

@Mrs. Clayton: Ja, a @diggerdriver: által belinkelt videón is csak azért mozog a kígyó, mert épp egy ideghez ért a kés, ami elektromos impulzust generált, és ez összerándította a döglött kígyó izmait...
A békás kaját ismered? Vagy az is kamu? Esetleg a királyrák bontása kínai módon?

Mrs. Clayton 2017.06.22. 20:12:46

@Pink Petsch: nem ugattam le senkit, raadasul nem is nyomtam itt egesz nap a husokrol sem. Talan ha negy megjegyzesem volt husokkal kapcsolatban. Ebbol egy az volt hogy a galamb nem fozni valo, a masik hogy a halak kivereztetve finomabb hust adnak. Ezzel lehet nem egyeterteni, de azt mondani, hogy ez leugatas az eros ferditese a tortenteknek

Arthamyr 2017.06.22. 20:13:51

@Pink Petsch: Tényleg kíváncsi lennék rá. :)

Arthamyr 2017.06.22. 20:18:21

@swing gitan: XD Nem a leghosszabb nap van (az északi féltekén)?

Shaktee 2017.06.22. 20:19:38

@Arthamyr: nálunk két napja volt

Mrs. Clayton 2017.06.22. 20:22:30

@Arthamyr: nezd, ilyet atlagos kinai etteremben nem szolgalnak fel, mint ahogy nyilt koponyaju elo csimpanzt sem, hogy a vendeg nyersen kanalazza ki az agyvelot.
Ha a kinaiaknak teszem azt olyan kepeket kuldunk, amin David Cameron a nemiszervet helyezi egy doglott malac szajaba, akkor szerinted helyes, ha a kinaiak azt gondoljak, hogy ez az altalanos Europaban? Vagy ha diggerdriver azt mondja, hogy o nem rajong a kulonbozo disznokabitasi eloirasokert, mert szerinte csak le kell fogni es szurni a disznot, majd par perc alatt hagyni elverezni, mindegy ez milyen stresszel, meg szenvedessel jar, mert szerinte ez a helyes. Ez mennyivel humanusabb mint elo polipot enni, hulye azsiai egyetemistak altal? Te tudod hogy Europaban nem lehet csak ugy kegyetlenul diggermodszerrel leolni a disznot, de o azt mondta a kinaiaknak, hogy ugy a jo, szoval mindenki ugy is csinalja, pedig a valosagban nem. Most akkor mit higgyenek a kis kinaiak az europaiakrol, mi van ott, hogy olik a disznot?

2017.06.22. 20:23:07

@Mrs. Clayton: Én veled gasztronómiáról többet nem vitatkozom, mert egyszer már bebizonyitottad, hogy te vagy a legrosszabb fajta: a félmüvelt.
Egyébként nem csak ennyi megjegyzésed volt, olvasd magad vissza, nyugodtan.
Pandának meg beszóltál. Azt is visszaolvashatod.

Arthamyr 2017.06.22. 20:23:25

@Mrs. Clayton: "egy az volt hogy a galamb nem fozni valo" - Ezeket honnan veszed?
Most komolyan, ezért javasoltam pl. a modernistcuisine.com/ elolvasását vagy valami hasonló művet, ami a technológiáról is ír, esetleg főzéstörténet is van benne, és a mögöttes fizikai, kémiai folyamatokról is ír, mert akkor már nem tesz senki ilyen kategorikus kijelentéseket, ami iránt csak sima józan, kritikus gondolkodással rendelkező ember is jóindulattal csak annyit kérdez, hogy miért?

2017.06.22. 20:23:40

@Arthamyr: Őszinte választ nehezen kapnál ;)

Arthamyr 2017.06.22. 20:25:06

@swing gitan: Az nem a legrövidebb éjszaka volt? Mert én azt benéztem, egymást követő napokra estek. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 20:25:38

@Arthamyr: Persze nyilván lehet ezt fokozni, de a bőrében-tollában napokig rothasztott vad más téma mint a páclében levegőtől teljesen vagy részlegesen elzárt érlelés.
Amúgy ha belegondolsz rengeteg húst eszünk nyersen. A füstöltáru az végülis nyers. A sózott szalonna is.

DarthBlack 2017.06.22. 20:26:03

@Shanarey: Jaja, én is erre jutottam kis agyalás után. Mármint az NI szám alapján lehet igazolni.

2017.06.22. 20:26:04

@kisrumpf: Yaps, nagyon úgy néz ki ... Hinta-szindrómában szenved, azaz azt sem tudja már, pár órája mit dumált.

DarthBlack 2017.06.22. 20:29:15

@LittleG (uk): Persze, ezen még fognak "üzletelni". Nem hiába nem volt téma eddig, valszeg May megakarta tartani a témát, mint ütőkártyát a kezében.
Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. Per pillanat nem vagyunk kint, de lehet még odavezet az utunk.

Arthamyr 2017.06.22. 20:31:07

@Mrs. Clayton: Nagyon helyes, hogy a disznót (elvileg) humánusan kell leölni. Azzal sincs semmi gond, hogy a kínaiaknak elmondják, hogy régen nem úgy ölték, de most már így kell(ene). Egyébként a háztáji disznóvágások szerintem most is mennek "digger-módszerrel". És bezony az is jobb, mint az élő polip evés vagy az élő kígyó nyúzás, vagy az élő királyrák bontás. Ráadásul az gyakorlattal indokolható valamelyest, míg a polip evés pl. nem (a kígyó nyúzás képezheti vita tárgyát, bár szerintem ott sem veszítene az ízéből, ha előtte mondjuk fejbe vernék vagy levágnák a fejét)

Arthamyr 2017.06.22. 20:34:37

@diggerdriver: Így van, és nagyon finomak is! Ha hazamegyek, az remek kifogás a füstölt, szinte teljes egészében zsírból álló szalonna fogyasztására, lila hagymával, fehér kenyérrel. :) Kevés annál jobb kaja van, csak nagyon rossz a tápanyag-összetétele.

Arthamyr 2017.06.22. 20:35:20

@DarthBlack: Maynek itt max. betlije lesz, nem ütőkártyája. :)

Shanarey 2017.06.22. 20:39:17

@DarthBlack:

Az adó fizetés az ami tényleg igazolja, mert az NI szám adatok szerint egy millió magyarnak van ilyen.
:-)

Shanarey 2017.06.22. 20:42:11

@Arthamyr:

Ha ez igaz lenne, te sem születtél volna meg.

Kezdve azzal hogy a füstölt ételek, avagy a szalonna nem tartalmaz E betűs egyebet, sem íz fokozót, sem egyéb hulladékot, amivel a húst akarják helyettesíteni.

life.ma/eletmod/egeszseges-eletmod/17715-a-szalonna-pozitiv-hatasai-a-szervezetre/

Arthamyr 2017.06.22. 20:44:33

@Shanarey: Nem azt mondtam, hogy egészségtelen! :) Egyszerűen csak hosszú távon nem optimális üzemanyag a (sokak által feleslegesnek tartott) konditermi célok eléréséhez.

Herr Géza 2017.06.22. 20:46:45

@Mrs. Clayton: Akkor majd jövőre hatodikos leszek, akkor majd beszélhetünk újra. Hátha addigra rájövök, hogy a röhejest nem is pontos jével írják.

Shaktee 2017.06.22. 20:49:31

@Arthamyr: abbafejezni ustollest! :-)

Arthamyr 2017.06.22. 20:50:42

@Herr Géza: Ez mekkora egy értelmetlen szopatás a magyar nyelvben. A nyelvreformerek pl. kezdhetnék a j ly megszüntetésével. Eleinte szokatlan lenne, de hosszú távon hasznosabb (mondjuk az is, ha magyar helyett angolul, kínaiul vagy oroszul (!) tanulunk :)).

Shaktee 2017.06.22. 20:51:34

Ki mit gondol a vendeg asztalanal megolt kis majomokrol indoneziaban?

A japan gerincenszurt, komában tartott halakrol?

Arthamyr 2017.06.22. 20:51:58

@swing gitan: Csak nem ráfanyalodnál te is egy jó szelet szalonnára, friss kenyérrel?! :)

Shanarey 2017.06.22. 20:52:12

@Arthamyr:

Ez attól függ, mit akarsz a konditeremben elérni. nagy izmok avagy erő az amit növelni akarsz. Ha erő akkor jó a szalonna, ha izom akkor nem. Nem mellesleg aki íróasztal mögött dekkol egész nap annak nem igazán jó a szalonna. Aki fizikai melót végez annak semmi baja nem lesz tőle.

Shaktee 2017.06.22. 20:52:38

@Arthamyr: Hogyhogy?? te nem ejted a j-t s a lyét maskent??
:P

Mrs. Clayton 2017.06.22. 20:53:59

@Arthamyr: mert mitol jobb? Miert szabad az egyik allattal kegyetlenul banni, raadasul egy gerincessel, es miert helytelen egy rakot elve leolni? Nem lattam meg kigyot elve nyuzo videot, mert nem erdekel, de felteszem, hogy doglotten sokkal konnyebb megnyuzni, szoval szamomra ebbol kovetkezik, hogy mint ahogy nyulat is doglotten nyuznak valoszinuleg a kigyokkal is ez a helyzet. Ugyanakkor azt nem szabad elfelejteni, hogy Kinaban az emberekkel sem bannak Europai modon, szoval nem vilagos, miert az allatokkal szemben varjuk el, hogy legyenek sokkal europaibbak. Ettol fuggetlenul tovabbra is tartom, hogy a gasztronomiai celu felhasznalasa az allatoknak azsiaban sem kegyetlenebb, mint mondjuk anno a falusi Europaban.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 20:57:54

@Herr Géza: nekem mindegy, folytathatod dedos uzemmodban is, csak a konstruktiv beszelgetest en szemely szerint tobbre ertekelem, mint azt a fajta gyerekes cikizest, amit velem szemben szeretettel alkalmazol.

Shanarey 2017.06.22. 21:01:47

@Arthamyr:

S ha tudná hogy itt Angliában és Írországban is lehet rendeli füstölt egyebeket Magyarországról.

:-)

Shaktee 2017.06.22. 21:01:55

@Mrs. Clayton: jajmár Jessie, let it go.

Shaktee 2017.06.22. 21:02:36

@Shanarey: Jo dolgokat fistelnek errefelé is :-)

Arthamyr 2017.06.22. 21:07:37

@Mrs. Clayton: Vehetted volna a fáradtságot, hogy legalább elolvasod a hozzászólást, amire válaszoltál. Ha már ő vette a fáradtságot, hogy belinkeli, és ír fél oldalt.
"miert helytelen egy rakot elve leolni" - kb. értem, mire gondolsz, de azért olvasd vissza te is. :)
Én úgy gondolom, hogy ránézésre az egyik hosszadalmasabb, fájdalmasabb megoldás, és ez valószínűleg ez tudományosan is bizonyítható. Másrészt az egyiket triviálisan lehet(ne) optimalizálni, a másikat kevésbé (de lehet, ezért is van előírva, hogy nagyüzemileg nem szabad).
Az embereket nem sajnálom annyira, mi vagyunk a legkártékonyabb állatok, és semelyik országban nem elfogadott tudtommal, hogy élő ember nyúzásáról raknak fel videót, és az ő kínzásukat sem helyeslem.
De mindegy, nagyon eltereltük a témát, és nem sok jóra visz, én meg vagyok (voltam?) róla győződve, hogy a pontyok és a tonhalak fajtája számít (még a húsuk színe szempontjából is), hogy az Európában humánusabban ölik az állatokat stb., mint a Távol-Keleten, te meg nem, én nem akarlak meggyőzni, gondolom te sem engem (vagy ha igen, ennél azért precízebbnek/logikusabbnak kell lenni, illetve komolyabb tudományos érveket várnék el), ebben kiegyezhetünk? :)

Arthamyr 2017.06.22. 21:09:27

@Shanarey: Még csak rendelni sem kell, elég elsétálni a boltba.

Shanarey 2017.06.22. 21:11:52

@Arthamyr:

Nekem annyira nincs közel s nem is mindig van a boltban.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 21:12:49

@Arthamyr: szerintem mi nagyon elbeszelunk egymas mellett, de mindegy, nincs ertelme tovabb magyarazni, ebben igazad van.

Csodabogár 2017.06.22. 21:13:32

@Herr Géza: De jó! Legalább nem vagyok egyedül.

2017.06.22. 21:16:24

Mi van ezzel a szőrös kanállal? Nem értem...

Arthamyr 2017.06.22. 21:17:25

@Shanarey: Itt általában vannak a szomori üzem kiváló termékei (bivaly illetve szürkemarha szalámi), és sima szalonna is, csak azt megvonom magamtól a korábban említett okok miatt. De a rendelés is jó megoldás, a modern ember úgy vásárol be. :)

Arthamyr 2017.06.22. 21:19:31

@Mrs. Clayton: *handshake* Legközelebb talán majd sikerül közös hullámhosszon továbbítani az üzeneteket.

Shaktee 2017.06.22. 21:23:04

@Arthamyr: szalonnák, disznosajtok..bármi.
Boltokbol, nem kell rendelni..

DarthBlack 2017.06.22. 21:45:58

@Shanarey: Olyan könnyen már csaknem adták oda az NI számot. Bár tény, hogy sokan megfordultak kint.

geeeteee 2017.06.22. 21:53:11

@diggerdriver: A fácán akkor jó érett, mikor már potyognak belőle a nyüvek. Jól mondom, ugye?

Mrs. Clayton 2017.06.22. 21:57:09

@geeeteee: finomabb lesz az ha csak a tollat tudod kihuzni, ha nyuves en nem ennem meg

Shanarey 2017.06.22. 22:06:11

@DarthBlack:

Ez az egymillió, pár évvel ezelőtti hivatalos adat

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 22:11:26

@geeeteee: Fogalmam sincs, én még nem ettem érlelt vadhúst.
Viszont egy érdekességet elmondok neked.
A német-osztrák-magyar vadászkultúrában nagy tisztelet övezi a szalonkát. A tavasz hírnöke, tavaszi húzáson szokták lőni. Csapongó repülése nehéz célponttá teszi. Olyan nagy a tisztelete hogy a vadászok nagyvadként bánnak vele és az elejtett vadnak elfújják a hallalit.
Viszont finom étel is . Agyagba bundázva tollastól belestől sütik meg. Az agyag ahogy megkeményedik lejön vele a toll. A belső béltartalmat kenyérre kenve ették. Ugyanis a szalonka hosszú csőrével a földben kotorászik és az a hiedelem járta hogy a föld nektárjából táplálkozik. Aztán a tudósok persze később kiderítették hogy gilisztákat és csigákat eszik.

gabors 2017.06.22. 22:41:12

@Arthamyr: " XD Nem a leghosszabb nap van (az északi féltekén)? " tegnap volt 21 June Summer Solstice

gabors 2017.06.22. 22:42:04

@swing gitan: 20-a legrovidebb ejszaka (marmint 20-an kezdodo ejszaka)

Sexual Harassment Panda 2017.06.22. 22:42:26

"Igazságos és komoly" ajánlatot tett Theresa May az Európai Unió vezetőinek: azt ígérte, a Brexit előtt érkezett mintegy hárommillió EU-polgár maradhat az országban akkor is, amikor az ország előreláthatólag 2019 márciusában kilép az unióból – számol be a tárgyalásokon elhangzottakról a brit sajtó.

Fotó: JULIEN WARNAND/AFP
Az ajánlat részleteit hétfőn hozzák nyilvánosságra, de néhány dolgot már most is tudni lehet. Ezek egyike az, hogy az EU-s polgároknak nem kell kitöltenie a rettegett 83 oldalas letelepedési engedélyt, ha maradni akarnak.
Aki öt éve az országban van, az jogosult lesz ugyanolyan egészségügyi ellátásra, nyugdíjra, oktatási és egyéb jóléti támogatásokra, mint britek.
A Brexit-tárgyalásokon a júniusi brit választások óta a korábbinál is alapvetőbben megrendült a brit álláspont, May javaslatát ennek beismeréseként is lehet értékelni. A konzervatív politikus korábban a keményebb Brexit mellett érvelt, az EU viszont a személyek szabad mozgásához köti a britek hozzáférését az európai termékpiacokhoz. A döntésképtelen brit parlamenttel a háta mögött Maynek a legfontosabb dolgokban engednie kell. (Guardian, Financial Times)"

Shaktee 2017.06.22. 23:08:12

@gabors: hogy repülnek a napok :)

NorthPier 2017.06.22. 23:11:23

@diggerdriver: ". A galambot jobb ha nem tudjátok..."
Én tudom... :-) Mondjuk tátva is maradt a szám, meg a kés is kiesett a kezemből, amit vittem a dédinek galambot ölni, ő meg pikk-pakk, anélkül...

gabors 2017.06.22. 23:25:42

@Sexual Harassment Panda: " azt ígérte, a Brexit előtt érkezett " ez mit jelent a Brexit bejelentese elott vagy amikor a megegyezes megszuletik majd es a brexit ervenyesse valik ... mert nem mindegy ..

NorthPier 2017.06.22. 23:41:49

@Nagy kámpics: Ha jól emlékszem, az valami olyasmi, hogy ha nagyon eltartod a kisujjad, akkor a maradék néggyel sokkal könnyebb egyensúlyban tartani az eszcájgot és rajta a falatkát, nem beszelve a nyúlszőr köztudott puhaságáról, így az evvel bevont bicskanyél tutira nem tör tyúkszemet az érzékeny bőrre, mire végigeszel egy tizfogasos ebédet, plusz konyak es szivar.
Ja, és ha jól rémlik, meg az ilyen cájggal fogyasztott étel íze is más, úgyhogy az aranyozott, pláne ezüst kanál már nem játszik, csak szólok, nehogy belekeveredj valami cikibe ha vendégeid jönnek.

LittleG (uk) 2017.06.23. 01:29:12

@DarthBlack: :) kár lenne teljesen szétbarmolni ezt a helyre kis országot, meg igazából sátorfát szedni sincs nagy kedvem, de hát ember tervez..

2017.06.23. 01:40:46

@NorthPier:

"nehogy belekeveredj valami cikibe ha vendégeid jönnek."

Lolka.
:D

Shaktee 2017.06.23. 02:15:15

@Nagy kámpics: lolka? Cukiba nyomod már te is?

gabors 2017.06.23. 02:29:03

@NorthPier: "a dédinek galambot ölni, ő meg pikk-pakk, anélkül... "

leharapta a fejet is kikopte ??? csak tippelek galambot nem lattam kozelrol leolni meg

2017.06.23. 02:45:37

@swing gitan:

Hát, a "lolka" az része sajnos a repertoárnak, nincs mit tenni. :)

P.Elliot 2017.06.23. 02:47:33

@gabors: Ki szoktak tekerni a nyakat, ugy olik meg, latni en sem lattam de tudom.

pappito · http://pappito.com 2017.06.23. 04:49:40

@diggerdriver: 'de a bőrében-tollában napokig rothasztott vad más téma mint a páclében levegőtől teljesen vagy részlegesen elzárt érlelés.'

amit érlelt (aged) húsnak hívnak arrafelé az nincs pácolva meg maszatolva, pláne nincs a levegőtől elzárva. hűvösben, levegőn érik, a húsban levő enzimek lazítják fel a kötőszöveteket, amitől porhanyós lesz a hús. Marhánál akár 8 hétig is lehet az érlelőben az állat, sertés meg madarak esetében ennél jóval kevesebb is elég (pár nap) a vadhúsnak is jót tesz a mutatvány

manapság már persze hűtőkamrákban csinálják, ellenőrzött páratartalom mellett, de lehet kapni házi méretű érlelőket is amibe csak pár kiló hús fér.

pappito · http://pappito.com 2017.06.23. 04:55:39

@diggerdriver: "A régi korokban a nyulat fácánt kiakasztották szellős helyre úgymond érni. Ma szóhasználattal rohasztani."

a nyakánál fogva akasztották ki, és ha a test leszakadt a nyakról, akkor pont elég porhanyós lett :)

pappito · http://pappito.com 2017.06.23. 06:48:39

@diggerdriver: amig leszakad?

nyulat még nem ettem csak frissen, de ilyen akasztott fácándot már igen és igen finom volt. nem tudom mennyi ideig érlelték, de a madárkáknak nem kell túl sok idő

DarthBlack 2017.06.23. 06:55:45

@LittleG (uk): Jaja! :) Bírom őket, minden hülyeségük ellenére.

Sexual Harassment Panda 2017.06.23. 08:12:14

@gabors: termèszetesen a hivatalosan megszűnő tagság- 2019 -előtt.
De hétfôn kerülnek nyilvánosságra a részletek

tanato 2017.06.23. 08:17:24

@LittleG (uk): Akárhogy is csűrjük csavarjuk itt ,nagyon rövid időn belül vége a dalnak,nem mehetnek ki újak a szigetre dolgozni,de főleg letelepedni családostul a régiónkból.Arról persze még folyik majd a gittrágás hogy az ottlévők közül ki hány hónapja ,éve érkezett és ezek alapján meddig maradhat,mire jogosult,de sajnos ez úgy néz ki kemény Brexit,elsősorban az oda kívánkozó kelet európaiaknak nagyon kemény.Főleg hogy az angol nyelv tanulása megy leginkább a magyar iskolákban pl.Német kevesebb,francia meg alig.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.23. 08:27:58

@pappito: anyám a lakás leghűvösebb helyén (ahem, wc-ablak) szokta felaggatni, amikor még kaptak a haveroktól. Pár napot biztosan lógott, lehetett nézegetni, ha ment az ember pisilni. Aztán keresgéltük a söréteket a húsban, jó buli volt. Azóta sem ettem, itt nem is láttam menün, pedig van. Galambot nagynéném a szomszéd gyerekkel szokta lecsúzliztatni, utána nem volt gond, hogy tekerje-e a nyakát vagy sem. Jól célzott a gyerek. S aztán kaptunk finom galambbecsináltlevest.

Mik jönnek elő egy ilyen poszt kapcsán, nahát.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.23. 08:46:58

@kisrumpf:
Vannak kimondottan konyhára tenyésztett úgynevezett tyúkgalambok. Hatalmasra meg tudnak nőni.
Meg még nagyon finom a fürj. Itt Londinban is vettünk már. Húslevesnek. Nagyon finom.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.23. 09:28:38

@diggerdriver: hm, látod, levesre még nem gondoltam, grilleztük, vagy sütőben sütöttem fürjet, de most, hogy mondod... néha látok bébicsirkét is, az a kedvencem, mondjuk, azt is sütve...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.23. 11:23:24

@kisrumpf:
Az a bébicsirke nagyon finom.
Itt a török étteremben faszénen sütik.
Kiváló.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.23. 12:22:05

@diggerdriver: hm, eszembe jutott, hol ettem utoljára galambot. Mondjuk woodpigeon volt, vagyis vad, nem tenyésztett, vidéki kis vendéglőben, ahol a környékbeli farmokról hozzák a húst. Itt a telep fáin is látom őket néha, eszméletlen kövérek tudnak lenni, eszik a borostyán termését is.

Születésnapomon, jó vót.

Shaktee 2017.06.23. 12:29:50

@Nagy kámpics: dehogynincsen. Csinálj gyereket inkább, lolkázod a birkahintákat a neten helyette :)

Aszongya a kétéves unokám tegnap este, i love you papi
:)

Shaktee 2017.06.23. 12:42:02

@Nagy kámpics:

Makra megint rátett egy lapáttal. Gyönyörű írás, sirnivaló, cuki komám..

nepszava.hu/cikk/1132303-sandor-maria---a-kortermek-fekete-jeanne-darcja

eMeL · http://emel.blog.hu/ 2017.06.26. 09:36:49

@Demi78: "Befejezem, ha nem baj, kifordul a gyomrom az emberi kegyetlenkedes lattan..."

No de ha hungarikum, akkor már rendben is van, nem tudtad?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása