oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. június 22. 06:30,  Újabb magyar kalandok az angliai hotelből 235 komment

2017. június 22. 06:30 Határátkelő

Újabb magyar kalandok az angliai hotelből

Sokan szerettétek János kalandjainak első felvonását, és méltán. Szóval most jön a folytatás, ismét a szigetországból. (Ha valaki elkövette volna azt a hibát, hogy kihagyta az első részt, itt pótolhatja.) Annyit ígérhetek, hogy lesz benne egy furcsa magyar lakástulajdonos, egy kínai, egy nyugdíjas limbó hintó és sok eső. Tisztára, mint egy Rejtő-regény kezdete, nem igaz? (A képeket ezúttal is a szerző küldte, köszönöm.)

cim_27.JPG

„Folytatom visszaemlékezésemet a tavalyi évről. A hoteles munka mellett az átlagos hétköznapokon sem unatkoztunk. Mentünk felfedezni, sétálni, nézelődni. Ha meg csak otthon akartunk ülni és semmit tenni, hát azt sem volt egyszerű összehozni néha.

Május 28. 

Egy ideje már ismerőseinknél lakunk, innen keresünk szállást. Ma kaptunk is egy telefonszámot lakhatás ügyben. Kiderült, hogy magyar az illető. Igazából nemrég vették a házukat és az egyik szobát kiadnák ideiglenesen, hogy egyenesbe jöjjenek. Nekünk jó lenne ez is amíg megfelelő szállást nem találunk, nem akarunk sokáig ismerőseink nyakán maradni. 

Közölte, hogy hány font az albérlet, hány font a számlák külön. Utána jelezte, hogyha szeretnénk edényeket tartani a szekrényükbe, vagy a ruhaszárítójukat használni, akkor arra is felszámol külön pénzt. WTF? 

Párommal nézünk egymásra, hogy ez most hülyének néz minket, vagy komolyan vannak ilyen ötletei? Hagyjuk is a fenébe. Furcsák néha az emberek. 

Július 07. 

Már jó ideje Great Yarmouthban vagyunk és belaktuk az új albérletünket, felfedeztük a várost. Már pár nap után feltűnik, hogy dugig van a hely sirályokkal. 

Úgy érzem, fel kell írnom az utókornak, hogy milyen állapotok uralkodnak madárfronton. Ha a szárnyasoknak lennének maffiózói, akkor tuti, hogy az itteni sirályok lennének azok. 

2_75.JPG

Az otthon látott folyami sirályok ezekhez képest fecskék. Jóllaknak a turisták által eldobált fish and chips maradékokból, vagy szétkapják a kukákból kilógó szemeteszsákokat és irdatlan kupit csinálnak. 

Ha meg nem, akkor simán levadásznak egy galambot is akár. Séta közben látjuk is rá a példát, ketten marcangolnak egy egykoron turbékoló áldozatot. Nyami. 

Július 16. 

Szeretem a péntekeket a hotelban. Ekkor általában elvonulnak a vendégek, turistacsoportok, akik hétfőtől itt tanyáztak. Bár sok a munka, de ilyenkor a fizetés melletti „ösztönzés” az, hogy a szobákban fel lehet lelni a borravalót, amit ott hagynak. Már ha hagynak persze. 

Ezen a pénteken 27 fontot viszek haza a szobáimból és egy zacskó gumicukrot. Szerencsére a főnökünk megengedi, hogy miénk legyen a pénz. Ha egyedül takarítottad az adott szobát, ahol a pénz volt, egész héten, akkor csak a tiéd, amit adtak. Ha többen csinálták, akkor természetesen elosztjuk. Ilyenkor jó látni a királynő arcképét. 

Július 25. 

Ma éjjel arra ébredt az egyik vendég a hotelban, hogy a plafonról csöpög rá a víz. Mivel a szoba felett, már csak a tető van, ezért adta magát a helyzet, hogy beázik valahol már egy ideje. Azért kell pár hónapig esőt kapnia mire átázik a plafon. 

Beszélt a főnök a tulajjal, aki egy kínai nő. Annyit kell róla tudni, hogy inkább kivinni szereti a pénzt a hotelból, nem belefektetni. (Ez mondjuk megmagyarázza, hogy miért tűnik néhol lelakottnak a hotel és miért ázik be a tető.) 

Londonban lakik, mert ott is van egy szállodája. Ritkán jön le ebbe a hotelbe. Főnök mondja, hogy nem fogják megcsináltatni szakemberrel a tetőt, úgyhogy megkér engem, kezdjek valamit vele ideiglenesen. Kihívás elfogadva, majd később sikeresen teljesítve. 

Augusztus 4. 

Ma délután jött egy nagy eső. Angliában ez megszokott ugye. Ha egy valamit mindenki tud a világon a szigetországról, akkor az az, hogy itt gyakran esik az eső (és a frizura még mindig tart). 

A csapadékkal nincs is baj, amíg kint marad a szabadban. A probléma ott kezdődött, hogy ez az eső be is jött a lakásba, mégpedig a zárt ablakon át. Minek kitalálni programot, ha az élet úgyis ellát tennivalóval. 

Augusztus 13. 

Hajnali kettőkor kelek arra, hogy ismét jön a víz az ablakon. Pont erre volt szükségem… 

Előzőleg a főbérlő jött és megvizsgálta az ablakot, majd lecserélték a szigetelést. Szóval tettek valamit az ügy érdekében, de jó szándék és a siker kombinációja most nem jött össze. 

Negyedóra törölgetés után megunom az egészet és a felmosóvödör mellé einstandolom a csemeténk homokozós vödrét, hogy befogjam munkára. Két mosogatórongyot odateszek az ablakok sarkához, majd megcsavarom és lelógatom őket a vödrök felé. 

A terv sikerrel jár, a rongyok szívják a vizet, majd probléma nélkül csepegtetik bele a vödörbe. Ezért megérte régen MacGyvert nézni. 

Az egésznek a margójára még megjegyezném emlékbe, hogy a főbérlő jött napokkal később ismét, és egyszerűen nem tudta feldolgozni amit lát. Mondtam neki, hogy ez itt a defense system és magyarázom, hogy működik. Szerintem nem tudta elképzelni, hogy ideiglenesen jelentős összeg ráfordítása nélkül megoldható a helyet. 

Augusztus 28. 

Buli van a hotelben. De ilyet még nem láttam. Hétvégére érkezett vagy két busznyi nyugdíjas. Szobatakarítás közben nézem a kis meghívójukon, hogy milyen programok vannak:

13.00-tól bingó

14.30-tól dj akárki keveri a countryzenét

17.00 – tól Quiz Night, utána vacsora, majd este 8-tól újabb dj-k jönnek, hogy menjen a buli amíg a csípőprotézisek bírják. És ez csak a péntek volt! 

Szombaton kis változtatással újra parti van. Akárhogy is számolom a 60-90 éves emberek a 48 órából 24-et azzal töltenek, hogy durván berúgják a limbó hintót. Ez már döfi! 

Szeptember 5. 

Ma megjelent a kínai tulaj. Jött vele pár figura, akik körbenéztek a hotelben. Többek között kínaiul sem beszélünk, de rájövünk, hogy valószínűleg a helyrehozni valót térképezik fel. 

Másnapra kiderül, hogy nem csak vizsgálták a hibákat, hanem javítottak is párat. Például a tetőn egy lyukat, ami már akkora volt, hogy egy ideje felfedezték maguknak a galambok és vagy 20-an bent éjszakáztak a padláson hónapok óta. 

Főnököm meséli később, hogy befedték a lyukat, majd összeszedték a kis galambfiókákat és elvitték őket Londonba. Gyanítja, hogy vacsora lett belőlük. 

Október 11. 

Elég cudar az időjárás. Vonulnak a felhők és erőteljesen fúj a szél északról. Gyerekünket nem nagyon lehet bent tartani a lakásban, ezért vállalkozom rá, hogy kiviszem a partra. Hadd szokja az időjárást, meg addig anya legalább pihen kicsit.

1_73.JPG

Ketten dobáljuk a kavicsokat nagy erőkkel, aztán egyszer csak megjelenik egy iskolás csoport. Két perc után dobják le a cipőjüket és ugrálnak bele a vízbe, hogy lemossák a lábaikat. Jelzem az Északi-tengerről beszélünk. Gyerkőccel széldzsekiben, sálban, sapkában állunk, ők meg vidáman pancsolnak. Hírből sem ismerik a felfázást. 

Október 15. 

Ismét jó az idő. Szabadnapom van, a bevásárlást elintéztük. Süt a nap. Felkapunk egy pulóvert utódommal és megyünk a tengerhez. A több 100 méter hosszú parton amíg a szem ellát, csak ketten vagyunk. Apály van, kicsik a hullámok, a tenger kék, a madarak meg hangosak. 

Hagyom, hogy csemeténk szabad foglalkozásba kezdjen és egy köbméter kavicsot beledobáljon a vízbe. Én meg lehuppanok a homokba, elmerülök a tengeren lassan forgó szélerőművek látványában, bekapcsolom az mp3-ast, és elindítom a Beachball című számot. Békesség van. 

Ennyi történet jutott mára. Lehet, hogy írok még egy utolsó részt az emberi kapcsolatokkal a központban, személyes tapasztalatok alapján. Meg persze más sztorikat. Na, majd még kiderül.”

HÍRMONDÓ 

A magyarok az átlagnál jobban szeretik az EU-t 

A magyar lakosság az átlagnál is elégedettebb az Európai Unióval, olyannyira, hogy egy átfogó felmérésben a megkérdezettek közel fele mondta azt, hogy személyesen is előnye származott a tagságból. 

Visszaélés az olasz tengerpartról távmunkában dolgozni? 

Otthonról dolgozni sokak álma, pláne, ha az ember hosszabb időt tölthet a tengerparton és onnan is el tudja végezni teendőit. Pont ezt csinálja Bence is, aki beszámolt tapasztalatairól. 

Csúcson a betöltetlen álláshelyek száma Magyarországon

Öt és félezerrel nőt a betöltetlen álláshelyek száma a magyar kereskedelemben a legfrissebb adatok szerint. A gazdaság egészében is csúcsra járt az üres állások száma, ami a 43 ezres szintet is túllépte.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr4212612309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2017.06.22. 06:39:39

Kinai tulaj...Szegény galambok.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 07:03:16

Jó poszt. Vidám könnyed sztorizós, kiegyensúlyozott.

@Golf2:
Nincs még egy olyan nép amelyiknek a gasztronómiája és "orvostudománya" akkora károkat okozott volna a világban mint a kínai.

Taxomükke (UK) 2017.06.22. 07:58:27

Berleti dij a ruhaszaritoert? Leleményes...

Dikusz 2017.06.22. 08:10:38

@diggerdriver: és bizakodó is a poszt. Az ottani sirályok tényleg jóval nagyobbak, mint amilyenek itthon élnek.

Nagyon az út elején vannak, ahogy olvasom, de kívánom nekik, hogy találják meg a boldogulásukat.

Mindenkinek szép napot, nemsokára indulok Szegedre, majd onnan Erdélybe (ha addig meg nem sülök a melegtől) :)))))))))))

2017.06.22. 08:23:18

@Taxomükke (UK): Meg külön a konyhaszekrényért :DDD Azt a lehúzós jázminbokrát neki! "Ügyes!" -Az öreg Kohn beállhatna oda tanoncnak :DDD

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 08:38:23

Gyerek van, albérletben laknak, szállodában takarít, de nem sír hanem tök optimista, jó humorú laza.
Így kell ezt csinálni.

DarthBlack 2017.06.22. 09:05:00

@diggerdriver: Köszi! :) Bár én inkább realista vagyok. Manapság azt meg gyakran összekeverik a pesszimistával. Ilyen időket élünk.

Arthamyr 2017.06.22. 09:13:09

János naplója megint király volt. :)

Arthamyr 2017.06.22. 09:13:54

@DarthBlack: A csúszka azért inkább az optimistához közel lett behúzva.

kék madár 2017.06.22. 09:18:12

@diggerdriver: " amelyiknek a gasztronómiája" - mit kovettek el?

Muscari 2017.06.22. 09:36:26

Jót szórakoztam, köszi :-)

Úgy szól a mondás, hogy a kínaiak a négylábúak közül csak az asztalt, a kétlábúak közül pedig csak a szüleiket nem eszik meg.

tsabus UAE 2017.06.22. 10:43:25

@Muscari: Ez inkább úgy hangzik, hogy "ami mozog, azt megeszik, ami nem mozog, azzal meg az előbbit fűszerezik".

Payrollerwitch 2017.06.22. 11:03:57

Megint jó volt olvasni, kíváncsian várom a harmadik részt is!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 11:06:42

@Muscari:
Ez de jóóóó
:))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 11:08:20

@kék madár:
Az én toleranciahatárom elég magas állatkínzásilag de amit a rizsaszeműek csinálnak az már nekem is sok.

London2009 2017.06.22. 11:17:03

Azt hittem, hogy a posztiro lany. Biztos a Janos vezetett felre! :DD

Vibi 2017.06.22. 11:55:30

@diggerdriver: Ugy erted, hogy a nyugati vilag allattarto telepei (mondjuk amerikaban vannak igazan gusztustalan helyek), ahol a csirkeket 1000 szamra tartjak zsufolt ketrecekben, levagott csorrel, hogy ne csipkedjek egymast halalra, a szarvasmarha farmok a verzo togyu allatokkal es tarsaik, azok rendben vannak? Vagy milyen karokat okozott szerinted a kinai gasztronomia? Persze eleve a gasztronomiat hibaztatni az allattartasi kultura miatt szimpla tevedes, de gonodolom csak nem jo szot hasznaltal.

Tke 2017.06.22. 11:59:26

Nagyon jók a hétköznapi történetek, köszönöm.
János, írjad bátran a folytatást, tán érzéked is van a stílushoz:)!

London2009 2017.06.22. 12:05:33

@Vibi: szerintem o peldaul a kutyabol keszult etelekre gondolt, ami ugye felenk nem haszonallat. Illetve a kivalo kinai gyogyaszatra ami reszelt orrszarvu szarvat hasznalja az impotencia kezelesere.

Shaktee 2017.06.22. 12:18:06

@Vibi: túl sok élvenyúzott kutyás videot nézett a tesó - arra gondol.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 12:25:32

@London2009:
A kutyaevéssel semmi bajom.
A gyógyászatnál például amit mondtál vagy a szibériai tigrisek csontjai vagy az élő medvéből nyert epe és sorolhatnám.

P.Elliot 2017.06.22. 12:26:46

@Golf2: Lanyom meselte hogy naluk az irodaban van egy kinai no aki amikor a galambokrol volt szo minden szegyenkezes nelkul elmeselte hogy amikor vagy 15 eve idekoltozott Kinabol hogy latott egy szelid galambot a lakasuk elott/ itt a vadgalamb is bargyu, alig repul el/ szemelgetett, a ferje becsapdazta, megettek, a szomszed rajukhivta a rendorseget es megbuntettek oket erte.
Egyszeruen meg ennyi ido utan sem tudta felfogni hogy miert hiszen a galamb senkie, aze aki megfogja, ok odahaza mindent megfogtak es megettek ami mozgott pedig nem volt holtszegeny hiszen meg ide is ki tudtak utazni uj eletet kezdeni.
Meg az sem lehetetlen hogy a szomszedok kezdtek felteni a kutyaikat toluk, hehehe...

Jo kis poszt, erdekes, konnyu, szorakoztato ez a naplo stilus.
Furcsa fogalmaik vannak a szoba kiadoknak, lassan mar a levegot is fel lehet szamolni, ott!
Masutt azert ennyire nem lehetne.

P.Elliot 2017.06.22. 12:35:03

@Vibi: Azt csak te hiszed hogy Amerikaban vannak ilyen allattartasok, mindenutt ilyen sajnos, nezzel csak utana.
Mar nagyon regen megszunt az hogy a tyuk az udvaron es szabadon mert nem tudnad megfizetni.
A novenyekkel ugyanilyen kitolas van, fej-fej mellett tapsos talajon vagy vizben ulnek szorosan a mindenfele zoldsegfelek, gondolod hogy azok jol erzik magukat? Ugyanaz mint az allatokkal. Vagy nezz meg egy haltenyesztest, fej-fej mellett kapkodjak a levegot a halszaros vizben, volt egy kinai musor egyszer errol, elfogott a hanyinger de nemcsak ott van ez. Mindenutt ahol halat tenyesztenek, az hogy szabad vizu halak azt ugy ertelmezd hogy nagy halos ketrecben vannak a tengervizben, kapkodjak a ketes, eteto bogyokat ami jol felfujja oket aztan kiemelik az oriashalot veluk. Szabadon fogott hal nagyon keves es nagyon draga de errol nem beszelnek.
Mindenutt ahol haszonra nevelik oket, legyen az allat vagy noveny.

DarthBlack 2017.06.22. 12:41:43

@Tke: Köszi! Próbálkozom. Ha a gyerekek hagynak időt rá.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 12:45:31

@P.Elliot:
A galambnak kétféle alakja van amit enni lehet.
A még NEM repült de már kifejlett galamb amit tölteni és sütni kiváló.
Aztán a MÁR repült ami levesnek jó.

London2009 2017.06.22. 12:46:30

@P.Elliot: ezert kell megfizetni a dragabb etelt. Annyi termeloi piac van manapsag. Ez az egy amire en nem sajnalom a penzt. Mindent a piacon vasarolok szinte.

P.Elliot 2017.06.22. 12:56:48

@diggerdriver: Gyerekkoromban ettem egyszer galamblevest, nagyon finom volt az biztos, most valahogy tiltakoznek ellene.

Vibi 2017.06.22. 13:04:43

@London2009: ezt ertem, de az nem gasztronomia, hogy orszarvuheret adnak impotenciara, akkor sem, ha meg kell enni a heret

P.Elliot 2017.06.22. 13:07:59

@London2009: Igen, lehet venni farmokrol ott a szemed elott termelt cuccokbol, tojast egy marhakat szabadon tenyeszto farmrol hoznak nekem, kinnt vannak a tyukok egesz evben csak aludni jarnak haza, a farmer feleseg aki dolgozik egy irodan hozza, neki ez a zsebpenze, olcsobban adja mint az uzletben de mindig elajulok amikor az azzal keszitett tesztafelek sargasagat meglatom holott nem barna tojas es nagyok, iden kulonosen azok. Es ize van! Tojas ize!
Mar harmadik eve kertem is van, sot ellenorzott bio kert, uzletben is igyekszem amit lehet, nem mindent, termeszetesebbet venni.
Tejtermeket is biot veszek.
Indiai-kinai cuccokat kihagyom ha lehet eppen irtam valakinek hogy milyen teve musort lattam, mindjart bemasolom a beszamolomat.

"Tegnap lattam a teveben egy musort, keson kapcsoltam be es csak azert neztem vegig mert nem ertettem hogy az a voroses gusztustalan szar szinu, allagu massza mi a franc lehet.

Kinaban vettek fel, egy toredezett betonnal boritott teruleten piszkos, toredezett hosszu osregi hatalmas vajuk futottak egymas mellett es benne rothadt valami paprika massza amit napjaban tobbszor atforgattak nagy koszosnak tuno lapatokkal, semmifele gep nem volt, illetve egy forgo tarcsas valami volt az egyetlen ami valamit szinten kavart, illetve torte a masszat amit ott erleltek nagyon sokaig, nem emlekszem pntosan de mintha honapokig, kinnt a szabad levegon, napfenyen, por, ez-az ment bele ha fujt a szel gondolom. . A munkasok illetve a munkavezeto belenyult az ujjaval, leszopta, ujra nyult, ujra szopta, biztatta az operatort meg a filmet magyarazo amerikait hogy ok is martsak bele az ujjukat es kostolgassak...

Valami kulonleges izu, szagu valami lehetett es ertekes, vegul gyonyoru diszes keramia edenykekbe csomagoltak, szep feliratoztak, korbekotottek a fedo alatt szintes madzaggal es francos dragan vittek szet a vilagba.

Ahogy megneztem a gyartasi folyamatot meg a kostolgatast mar el is dontottem hogy Kinat ki fogom hagyni/ mint Indiat is/ a kulinaris kivancsisagombol a jovoben......"

Es most elhuzok uszni mert elvacakoltam az idot massal, nem mentem el es most megbantam....

P.Elliot 2017.06.22. 13:09:10

@Vibi: A Viagra mar be is tett ennek a kinai vacaknak...

2017.06.22. 13:32:18

@P.Elliot: Khm, a tojás héjának a szine semmiben sem befolyásolja a sárgája szinének intenzitását. Közkeletü tévedes ez. Ami befolyásolja, a tyúk táplálkozása.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 13:56:10

@diggerdriver: ez butasag. A lenyeg azon van, hogy mennyi ideig hokezeled a hust. En peldaul a vilagert nem foznem meg, hanem korbepiritanam, hogy meg a kozepe rozsaszin maradjon. Termeszetesen a fiatal vadhus nem igenyel annyi sutest mint az idosebb allat, bar galamb eseten percekrol beszelunk. De egeszben is lehet sutni barmelyiket, akkor sem kell neki tobb, mint egy serpenyos piritas, majd 10 perc a sutoben, szetfozve nem sok elvezeti erteke marad, kar erte. Az igy keszitett galambnak eleg eros ize van, kb mint a maj.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 14:06:30

@Mrs. Clayton:
Nem érted.
A REPÜLT galambnak nem tudod megállapítani a korát.
Kifogod minden galambok öregapját aztán azt próbáld megsütni.
Már bocs de több galambot ettem mint te kilincset fogtál.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 14:09:22

Basszátok meg van még valaki ebben a világban aki nem tudja hogy az orrszarvú melyik részét használják potencianövelésre?
Eszemfaszom megáll.
Hároméves gyerek tudja.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 14:15:12

@diggerdriver: azzal nem is vitatkoznek, hogy hany galambot ettel, azzal igen, hogy a galambot a piacon repult meg nem repult vagy fozni illetve sutni valo galambra osztjak-e. Persze nem vitatom, ha csak ugy elkapsz egy galambot az utcan nem tudod hogy hany eves, de a sutese attol meg nem lesz tobb 10 percnel, mert olyan kicsi. A hus minoseget nem a kora fogja befolyasolni, hanem az elkeszites modja. Pihentetni kell ugyanannyi ideig a hust sutes utan mint ameddig sutotted.

Vibi 2017.06.22. 14:19:18

@diggerdriver: Az nem a gasztronomia targykorebe tartozik, hogy a kinaiak eloszeretettel fogyasztanak vagy ajanlanak fogyasztasra kulonbozo allati testreszeket. De mint feljebb irtam, lehet hogy csak rossz szot hasznaltal, amikor azt irtad, hogy a kinai gasztronomia sok kart okozott, mert kulonben nem ertem mire gondoltal.

Demi78 2017.06.22. 14:24:47

Munkavedelmiskent ettol mindig kiver a viz: "Főnök mondja, hogy nem fogják megcsináltatni szakemberrel a tetőt, úgyhogy megkér engem, kezdjek valamit vele ideiglenesen. Kihívás elfogadva, majd később sikeresen teljesítve. "

Felmaszol es jol megcsinalod baleset nelkul: OK, puszi nem jar erte, mert a te dolgod, elvallaltad a felelosseged teljes tudataban.
Felmaszol es nem jol csinalod meg: fizetheted a szakemberes javitast, mert biztos elbarmoltal valamit (volt hasonloban reszem tavaly).
Felmaszol es leesel: baleset, akar egy eleten at hordozhatod a kovetkezmenyeket es a tulaj tagadja, hogy megkert volna.
Nem maszol fel: igen, ez az, a jo verzio. Nem vagy koteles magadat veszelynek kitenni egy sporolos kötsög miatt.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 14:26:03

@Mrs. Clayton:
Óriási tévedés.
A sütési idő nem az állat nagyságától függ.
A korától.
Próbálj húslevest főzni egy 10éves tyúk combjából.
Akkora mint egy galamb aztán 12óráig főzni kell.
Sütni meg esélyed sincs.
Talán van itt olyan akinek anyukája csinált TYÚKból sűlthúst.
Persze ELŐTTE csinált belőle egy jó húslevest
Amiben puhára főzte.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 14:28:54

@Vibi: olyan értelemben okozott sok kárt hogy előszeretettel esznek ritka állatokat sőt ezekből mi denféle parasztvakító csodaszereket csinálnak mint például az orrszarvú tülkéből. Mo dom TÜLKÉBŐL.

Demi78 2017.06.22. 14:34:49

@Vibi: en sem sok kulonbseget latok abban, hogy valaki sertest vagy kutyat vagy lovat vagy barmilyen mas allatot ol meg azert, hogy jol belakhasson. Kinai vagy europai, mindegy. Azt birom, amikor a vereshurkat zabalo ismerosom ki van akadva a kinai kutyapiacokon. Szaros belben levo vert enni ok, de kutyacombot nem?:)

Mrs. Clayton 2017.06.22. 14:39:12

@diggerdriver: ketsegtelenul igazad van a tyukkal kapcsolatban. De a tyuk egy joval nagyobb madar mint a galamb, plusz a 2 eves tyuk is nagyobb mint egy 6 hetes csirke. Viszont en azt mondtam, hogy a galamb eleve nem fozesre valo, hanem sutesre. A repulessel kapcsolatban is elismerem, hogy persze a repult meg nem repult kategoria jelzi a kort, de egy fel kilos tetem elkeszitese, akkor sem vesz orakat igenybe. Sous vide, az oke 10-15 percig majd hirtelen piritas, tok jo galambmellett fog adni. Otthon maceras, mert nem jellemzo hogy van hozza eszkoz. Levesben szarrafozve meg kapsz egy kartonpapirt. Nem veletlenul nem is keszitik igy etteremben.

Vibi 2017.06.22. 14:44:04

@diggerdriver: Nem kell kiabalnod, tudom, hogy mit fureszelnek le az orrszarvurol es miert. Ennyi erovel viszont nem csak a kinaiak okoztak karokat, hanem majdnem az osszes nep a foldon, hiszen kiirtottunk tobb ezer fajt, hol eves miatt, hol hobbibol. Ennek a kinai gasztronomiahoz semmi koze.
@Demi78: Egyetertek.

LittleG (uk) 2017.06.22. 14:47:10

@Pink Petsch: Az vajon hogy nem jutott a tulaj eszebe, hogy mondjuk a vecehasznalatot ermebedobossa alakitsa? Vagy lehet ezt kesobb vezette volna csak be...

Demi78 2017.06.22. 14:47:19

@P.Elliot: labgombas, mocskos kormu Pista bacsi altal mezitlab kipreselt bort megiszod?:) Foleg,ha ra van rakva valami markas cimke, Gere egyebek.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 14:50:34

@Demi78:
A probléma nem ott van.
A kínai NEM öli meg.

Demi78 2017.06.22. 14:56:53

@diggerdriver: lattam mar francia etteremben tintahalat elve felvagni, aztan szerencsetlen probal elmaszni csak a csapjain. Amikor elo kagylot fozol meg, elo rakot raksz a forro olajba. Lattam mar Magyarorszagon liba hasat jo nagy bottal verni, amig elt, hogy minel duzzadtabb legyen a maja, amikor leolik. Libatomesrol ne is beszeljunk. Lattam tokreszeg vihogo bollersegedet hajnali 5kor konyhakessel kergetni szerencsetlen disznot. Semmi kulonbseg nincs kinai es magyar / europai kozott, semmi. Befejezem, ha nem baj, kifordul a gyomrom az emberi kegyetlenkedes lattan...

Shaktee 2017.06.22. 15:06:35

@Demi78: Nincs igazad, mert amikrol te irsz azok messze vannak az elve megnyuzott kutyát, macskák kinjaitol.

Errol ir a digsi.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 15:11:36

@Demi78:
Hagyjuk meg elvtárs a vega propagandát a hanyatló nyugat mákonyának...

Arthamyr 2017.06.22. 15:21:53

@P.Elliot: A galamb nagyon finom, többször ettem már. :)

Arthamyr 2017.06.22. 15:25:47

@Mrs. Clayton: Ez nekem új, hogy az állat kora nem befolyásolja a hús minőségét... Ezt mivel támasztod alá?

Arthamyr 2017.06.22. 15:33:43

@Demi78: Az élve főtt rák nem lesz jobb ízű. Barbár megoldás, a modern konyhaművészetben alapelv, hogy nem kínozzák az állatokat, és emellett igyekeznek ellenőrzött helyről beszerezni, fenntartható forrásból.

Arthamyr 2017.06.22. 15:35:13

@Arthamyr: Amúgy ez alól tudok egy sajnálatos kivételről (és biztos van másik is): a libamájat egyetlen hely kivételével mindenhol töméssel készítik. :(

2017.06.22. 15:37:46

@LittleG (uk): Ez de mekkora ötlet! :DDD Ja, és ha már átalakit, akkor persze a mosógépet is, mint az önlkiszolgáló mosodákban :)))

2017.06.22. 15:45:58

@Arthamyr: Azért a homár csak élve kerül a főzővizébe, nem agyoncsapva ...

Golf2 2017.06.22. 15:47:19

Mi van itt, még jó hogy már ebédeltem...

Arthamyr 2017.06.22. 15:51:05

@Pink Petsch: Nem. Le lehet szúrni, közvetlen főzés előtt, illetve be lehet rakni a mélyfagyasztóba (mondjuk ez nincs otthon mindenkinek, de étteremben tud lenni), egy jó szakácskönyv ezt írja (Modernist cuisine, nagyon ajánlott olvasmány azoknak, akiket érdekel a főzés). Én gyakorlatban mondjuk nem tudom kivitelezni, mert sajnálnám leszúrni is, így homárt nem sűrűn eszek. Akkor is szomorú vagyok amikor a halasnál ott vannak az akváriumban, összeszigszalagozott ollóval.
Illetve van elektromos eszköz is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 15:52:06

@Arthamyr:
Mert nem lehet máshogy.
Amúgy nem verik a hasát. Téglaport etetnek vele attól nagyobb lesz a mája. Ma már csak tömik.

Arthamyr 2017.06.22. 15:53:49

@Pink Petsch: Google: how to kill lobster, ha jó a gyomrod, kb. az első találat lesz.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.22. 15:55:06

Hmmmm, gasztronómia... fognak ma még izzani a billentyűk.

Arthamyr 2017.06.22. 15:56:24

@diggerdriver: Nem verik a hasát (attól csak tönkremenne), de tömik a legtöbb helyen.

London2009 2017.06.22. 15:57:41

@Demi78: tudtommal Magyarorszagon nem ajandekoznak naszajandekkent szerencset hozo vorospanda farkat...
Amugy egyetertek, meg olvasni is borzalmas volt. De azt mindenki tudja, hogy a kinaiak az elen jarnak a tobb evezredes primitv hagyomanyaikkal.

2017.06.22. 16:01:26

@Arthamyr: Persze, hogy le lehet. De nem igazán teszik. Most nem azokról a helyekről beszélek, amelyek fagyasztott alapanyagokat használnak, hanem azokról, amelyek frisset. A homár úgymond presztizskaja, szóval az sem ritka, hogy a vendégtérben állitják fel az akváriumot, ahol ki lehet választani a legszimpatikusabb dögöt ....

2017.06.22. 16:03:08

@kisrumpf: Én egészen visszafogtam magam, pedig olvastam egy bődületes baromságot a húsról és a korról :DDD

London2009 2017.06.22. 16:09:42

@Pink Petsch: @Arthamyr: ez igy van. Londonban van tobb Burger&Lobster etterem, ahol vagy burgert vagy lobstert lehet rendelni meglepo modon. Illetve van a Big Easy chain, ami szinten hires a lobsterrol. Ugyhogy meg is kerdeztem, hogy elve fozik a lobstert? Na es mindket helyen mondtak, hogy ooo...ize...aha. De ne aggodjak, mert szinte azonnal megdoglenek. Ah, mondom, oke, megnyugodtam akkor...

Arthamyr 2017.06.22. 16:20:27

@diggerdriver: :D Egészségedre. :) Amúgy ha igazi segítség kell: a kacsamáj pl. kiváló helyettesítő termék, olcsóbb is, és nem töméssel készítik.

2017.06.22. 16:23:41

@kisrumpf: ;)))

@London2009: Hm, szerintem sem szenvednek úgymond többet, ha egy fazék fővő vizbe dobják őket, mint ha egy késsel próbálnák meg pont jó helyen eltalálni. Előbbi esetben mondhatni egy pillanat alatt végük, késsel meg lehet azért ám bénázni ...

Arthamyr 2017.06.22. 16:26:40

@Pink Petsch: @London2009: Az a baj, hogy nem döglenek meg elég hamar, és eléggé érzik is a fájdalmat. És a főzés előtti leszúrással nem romlik az ízük.
Egyébként nem mondtam, hogy nem szokták élve főzni, csak azt mondom, hogy felesleges, barbár szokás. A polipból is lehet vágni, aztán a maradékot elrakni későbbre, de hagy ne tartsam ezeket kulturált, modern eljárásnak...

gabors 2017.06.22. 16:47:47

@Taxomükke (UK): 'Berleti dij a ruhaszaritoert? Leleményes... " A dehogy csak magyar :-(((

London2009 2017.06.22. 16:54:44

@Arthamyr: bevallom amugy, hogy nem aggasztanak annyira a homarok.

Én és Énke 2017.06.22. 17:15:31

@Mrs. Clayton: Tény, hogy nincs az a kismadár, ami nem nézne ki rosszul a serpenyőben, de a tizenötperces szuvidolás hatékonyságában kételkedem. Hanem két hétig az eresz alatt jól kilógatni, az már igen!

A szomszédom koreai, a gyerekei imádják a kutyákat. Anyuka szájából időnként poráz lóg ki. Azért sem kérdezek rá.

@Demi78: "Lattam tokreszeg vihogo bollersegedet hajnali 5kor konyhakessel kergetni szerencsetlen disznot. "

A pék sem veti meg a piát, ő is kora reggel kel, az nem zavar?
:-))

DarthBlack 2017.06.22. 17:33:38

@Taxomükke (UK): Mentségére szólva (már ha erre van), a netet ingyen adta volna. (Bár lehet, hogy nem volt és azért.)

2017.06.22. 17:36:20

@Arthamyr: Hm, hát pár másodpercről beszélünk, ami semmiképp sem haladja meg a 10-et. Lehet, hogy te vagy én töbet szenvedünk majd, mint az a homár ...

Mrs. Clayton 2017.06.22. 17:42:30

@Én és Énke: egy egesz galamb kb 40-50 dkg, abbol a mellek szerinted hany grammosak? Nem igazan ertem miert ne lenne eleg egy 15 perces vizfurdo ennyi husnak, ha utana meg lepiritod. Tokeletesen rozsaszin marad a kozepe.
@Arthamyr: mar miert befolyasolna az allat kora a minoseget? Egy fiatal jol tartott allatt epp olyan jo minosegu, mint egy szinten jol tartott oregebb allatt. A szerkezete nyilvan kulonbozo a kulonbozo koru, melyik testresze az allatnak, de a minoseg elsosorban fajta, tartas fuggo. Nyilvan egy tejmarha husat nem erdemes osszehasonlitani egy husmarhaeval, mert a ketto mas celra lett kitenyesztve. A galamb alapvetoen nem fozni valo allatt. Habar ha csak a combokat nezzuk, azoknak hosszabb hokezelesre van szukseguk, mint a mellnek. Ha egeszben talalod, akkor is sutni szokas. Tovabba a hus szine, rugalmassaga, zsirozottsaga fogja meghatarozni, hogy meddig kell sutnod.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 17:47:41

@Arthamyr: hasonlo okokbol nem lesz finom az atlag magyar altal fozott halaszle. Ugyanis a halat epp ugy ki kell vereztetni, mint mondjuk a disznot. Nem csak azert mert igy nem romlik meg olyan hamar, hanem mert sokkal jobb izu lesz a husa. Viszont ha elo halat veszel Mo-n, akkor azt szepen fejbeverik neked, igy szep piros husu pontyot fogsz fozni. Pl Angliaban kivereztetik a ponytot is igy szep feher a husa es finomabb is.

Shaktee 2017.06.22. 17:57:04

@Én és Énke: Lunch elott vagyok énke :-))

Arthamyr 2017.06.22. 18:21:16

@diggerdriver: Szubjektív véleménnyel nem lehet vitatkozni, főleg mivel én max. a saját szubjektív véleményemet állíthatnám ezzel szembe.
Ilyen esetben meg marad a tömött liba mája (vagy az sem) a lakosság nagy részének.

Arthamyr 2017.06.22. 18:22:32

@Mrs. Clayton: "A szerkezete nyilvan kulonbozo" - na pl. ezért, bár nem tudom pontosan mit értesz szerkezet alatt.

Arthamyr 2017.06.22. 18:27:00

@London2009: @Pink Petsch: Én másról tudok, de gondolom a ti életeteket nem a homároknak okozott szenvedés tudata keseríti meg. Sőt, attól, hogy @London2009 állítólagos állatbarát farmról származó cuccokat vásárol, sem lesz más a világ, mivel 10x annyi ember leszarja honnan veszi/nem engedheti meg magának, hogy válogasson. Én nem eszek élve főtt homárt, ez legyen az én butaságom. :)

Sexual Harassment Panda 2017.06.22. 18:30:57

Ma jelenti be Mély Terézia, hogy mi lesz a brexit után az ott lévő Eu-s munkavállalókkal.
Ezt sasoljátok inkább.
Drukkolok az ott dolgozòknak.

Sexual Harassment Panda 2017.06.22. 18:32:22

@Mrs. Clayton: a ponty sosem lesz fegér húsú, mivel vörös hùsu hal.

szÖveges professzor 2017.06.22. 18:32:53

A magyar föbérlö ötletein nagyon jót röhögtem! :D És a múltkor meg jól leszóltatok, amikor óva intettem az embereket a külföldön egymást lehúzó magyaroktól... Most akkor igazam lett? Igen, nem, de? :)))

Csodabogár 2017.06.22. 18:33:28

@diggerdriver: Ezeket a mindent össze koszoló repülő patkányokat, egye a halál.

LittleG (uk) 2017.06.22. 18:33:53

@Arthamyr: Melyik az az egy hely, ahol nem tomik a libat?

Csodabogár 2017.06.22. 18:38:56

@diggerdriver: Ja, ja, ez volt az igazi nyomoridős módszer.

LittleG (uk) 2017.06.22. 18:41:25

@Sexual Harassment Panda: Ezt hol olvastad, hogy ma jelenti be?

Herr Géza 2017.06.22. 18:42:44

@Sexual Harassment Panda: Az angol ponty az lesz. Kész, punktum. Az angol marhát, ha kivérezteted, az is fehér húsü lesz. És úgy sokkal finomabb is. Tudjad ám..... :))))) Pláne ha az eszcájg nyúlszőrös nyelű.....

DarthBlack 2017.06.22. 18:43:45

@LittleG (uk): Én úgy tudom ma ment Brüsszelbe tárgyalni, de csak a jövő héten hozzák nyilvánosságra, hogy milyen tervezetet nyújtott be.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 18:49:15

@swing gitan: hat en egy japan videobol tanultam

Sexual Harassment Panda 2017.06.22. 18:51:34

@Herr Géza: az állat húsának a minőségét a kor nagyban meghatározza.
A vér kifejezetten minőség növelő.
Vannak olyan állatok amiben direkt benne hagyják a vért, és eleve úgy ölik le hogy ne legyen vérveszteség.
Biztos hallottàl a "folytott galamg" kifejezèssel, a franciák "etoufée"-nek hívják, általában szárnyasoknál- galang, kacsa-liba-fácán- alkalmazzák.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 18:52:08

@Sexual Harassment Panda: nem a besorolasat tekintve, hanem ahogy kinez. Amelyikben benne hagyjak a vert az majdnem olyan sotet mint a tonhal, a kivereztetett meg sokkal vilagosabb, mar-mar feher. Mondjuk ha lattal mar ilyetis me olyat is akkor ertened.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 18:53:40

@Herr Géza: nem teljesen ertem hogy mi a problemad, de ha neked ettol jobb napod lesz, akkor csak jatszd a bullyt

Sexual Harassment Panda 2017.06.22. 18:53:48

@LittleG (uk): állítólag ma van egy eu-csúcs, és ott jelenti be, ugyanis a brexit-tárgyalások első pontja az Angliában dolgozó eu-s állampolgárok jogainak védelme, viszonossági alapon.
Vmi olyat olvastam hogy a kintlévők megtart6ják a munkavállalási jogukat

DarthBlack 2017.06.22. 18:55:41

@Sexual Harassment Panda: Hát ez van most. Kíváncsian várom, hogy milyen feltételeket szabna majd May. Bár hamar ki fog derülni, mivel az Eu ezt hamar le akarja játszani.

www.bbc.com/news/world-europe-40362574

Arthamyr 2017.06.22. 18:56:22

@Mrs. Clayton: Melyik fajta tonhal? Melyik fajta ponty?

Sexual Harassment Panda 2017.06.22. 18:57:18

@DarthBlack: aki már kint van és dolgozik annak sztem mind1.
Az ùjonan érkezőknek coki.

Arthamyr 2017.06.22. 19:02:16

@Mrs. Clayton: Rendben. :) Ma is tanultam valamit!

Imre apó 2017.06.22. 19:05:05

Egy jó lecsó... az most nagyon finom volt :))))

Jó írás, köszi.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 19:05:07

@Sexual Harassment Panda: akkor azert abban egyetertunk, hogy a hal az nem galamb, tehat ilyenfajta osszehasonlitasnak semmi ertelme. A halhus finomabb, tisztabb izu, ha nem hagyjak benne a vert, nem veletlenul hasznaljak ezt a modszert a japan szakacsok sem.

DarthBlack 2017.06.22. 19:06:05

@Sexual Harassment Panda: Egen, valszeg. De ezt le ellenőrizni nem kevés meló lesz. A határon, ha jól emlékszem, nem írják be, hogy mikor jött az ember. (Jelzem, ha jól emlékszem.) Szóval érdekes lesz kitalálniuk, hogy ki mikor jött. Ha csak nem kérnek be 3 millió embertől adatokat...

Mrs. Clayton 2017.06.22. 19:19:56

@Arthamyr: ha tovabbiakban is erdekel akkor ikejime neven talalsz rola videot, meg elolvashatod, hogy miert finomabb a hal, ha ki van vereztetve

Herr Géza 2017.06.22. 19:26:55

@Mrs. Clayton: Szóltam hozzád bármit is? Csak csendben röhögtem.... :)

Herr Géza 2017.06.22. 19:29:14

@Sexual Harassment Panda: Nyugi, e kérdésben abszolút egyetértek veled. :)))))

Mrs. Clayton 2017.06.22. 19:32:44

@Herr Géza: rohoghetsz nyugodtan, csak nem ertem mi olyan vicces? A nyulszoros kanalat nem en talaltam ki, a mogottes pszichologiat sem. Ha neked rohoghetneked van azon, hogy egyes emberek a nagyi reteset, meg husleveset kivanjak es csak azt tekintik a legfinomabbnak, s ezert szakacsok megprobalhak a vendegeikbol ezt a nagymama fozte, vagy barmi mas emleket eloidezni, mert ettol finomabbnak erzik az etelt, akkor nevess nyugodtan. A tobbi megjegyzesedet, amit te szinten rohogesre valonak gondolsz meg sem emlitem, mert nincs ertelme.
Ugy viselkedsz otven evesen, mint azok a hulyegyerekek az iskolaban, akik azon rohogtek otodikben hogy a lanyoknak no a melle. Attol hogy te nem tudsz mit kezdeni egy nyulszoros kanallal meg nem a kanal a rohelyes, hanem te.

Sexual Harassment Panda 2017.06.22. 19:34:44

@DarthBlack: mi olgan sok meló ezen??
Biztos meg lehet nézni mi óta van adószámod

Csodabogár 2017.06.22. 19:41:16

@Mrs. Clayton: Számomra teljesen új ez a nyúlszőrös kanál, de ha elképzelem én is röhögök. Sajnálom de ez van.

2017.06.22. 19:43:14

@Arthamyr: Ki mondta, hogy buta vagy, he? Csak leirtam, hogy sok helyen igy készitik el a homárt, és nem szúrják le előtte.
Mellesleg, én simán kiegyeznék majd a végén egy 10 másodpercen belüli szenvedéssel. Te nem? Tovább szeretnéd húzni?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 19:45:12

Na itthon vagyok letenném a két centem...
A magyar falusi hagyományok általában meghatározzák hogy az állatokat hogyan kell leölni.
A csirkének elvágják a nyakát, A kacsának a tarkóját. A nyulat tarkón vágjuk. A disznót leszúrjuk. Kecskének birkának elvágjuk a nyakát. A galambot jobb ha nem tudjátok...

Néhányszáz disznót leszúrtam már, én nem vagyok híve a mindenféle inkvizíciós eszközöknek mint sokkoló meg pisztoly meg hasonlók. Be kell menni megfogni és megszúrni. Ennyi.

Ahogy Panda mondta a vér gazdagítja a húst. Porhanyósabb lesz. Túlságosan is.
Mondok egy példát. Mi a véres hurkába nyersen tesszük bele a vért és az abalében fő meg. Viszont tudok olyan helyet ahol megsütik a vért és ledarálva teszik a hurkába. Na az olyan mintha fűrészport ennél.
A vadhúsok eleve nincsenek kivérezve. Többek között ezért is olyan finomak. Viszont pontosan ezért kell szalonnával megtűzdelni. Egyrészt a vad az fitness termék kevés saját zsiradékot tartalmaz. Másrészt a vér benne van és azt át kell itatni némi zsírral.
A régi korokban a nyulat fácánt kiakasztották szellős helyre úgymond érni. Ma szóhasználattal rohasztani. Ugyanis a húsban bomló vér könnyebben főzhetővé süthetővé tette. Meg aztán nyilván nem tudták hány éves a vad.
Azt állítani hogy a főzést sütést nem befolyásolja az állat kora..
No comment.

A világ gasztronómiája bizony tartalmaz kegyetlenségeket. Olyan mértékűt mint az ázsiai konyhaművészet viszont egyik sem. A probléma nem a kegyetlenség. Az INDOKOLATLAN kegyetlenség a probléma. Például ez:

www.keptelenseg.hu/durva/kikapja-a-borebol-121452

A másik az a fajta keleti konyha ami mindenféle gasztronómiai élvezetet nélkülözve csak az étel megszerzésének nehézségétől népszerű. Például a fecskefészekleves. A szalangána fecskék a nyálukból építenek fészket. Elképesztően veszélyes begyűjteni a meredek sziklafalakról. A fecskefészek egy gumiszerű se íze se bűze semmi de mégis a sznobok kedvence.
Ugyanúgy a cápauszonyleves sem egy nagy különlegesség viszont a cápákat kifogják levágják az uszonyukat és élve visszadobják a tengerbe ahol a cápa bármilyen furcsa vízbefullad.

Az orvoslás még rosszabb. Medvéket tartanak olyan szűk ketrecekben hogy megmozdulni alig tudnak ugyanis egy katéter van az epéjükbe vezetve amit folyamatosan csapolnak. az orrszarvúakat szinte kiírtották a tülkeik tévesen potencianővelő hatása miatt. A tigrisek csontját szintén gyógyszernek őrlik be.
Évente tízezer tonnaszám árulnak sárkánycsontból készült gyógyszereket. Ezek a Kínában és Mongóliában egyedülállóan gazdag dinoszaurusz leletek bedarálásából készül. Felbecsülhetetlen a károkozás.

Szóval erről beszéltem.

LittleG (uk) 2017.06.22. 19:47:26

@DarthBlack: Jaas, de ez meg nem jelenti azt, hogy mar el is dol az itteni eusok sorsa...

Mrs. Clayton 2017.06.22. 19:48:05

@Csodabogár: nem vilagos tovabbra sem, hogy mi olyan nevetseges azon, ha egy kanal nyelere szor boritas tesznek. Ha egy felnottnek ezen rohoghetnekje van, persze nem kell amulatba se esni sem, az kb megint csak olyan, mint amikor kisiskolasok az operan rohognek, mert na ne mar hogy egy nagydarab faszi meg egy no igy enekeljen. Raadasul Axel Rose meg coolabb is mint Pavarotti, szoval egy operan szerintuk csak rohogni lehet.

Arthamyr 2017.06.22. 19:48:37

@Pink Petsch: Nyilván nem akarok évekig szenvedni, bár ha jó anyagot adnak, eltripelgetek egy darabig. :) Nekem a gondom az, hogy én nem arról vagyok meggyőződve, hogy 10 másodperc alatt történik a blackout. És ha megoldható 1 másodperc alatt (elektromos eszközzel .3 sec), akkor semmi sem indokolja a 10 másodpercet sem.
A hardcore vegánok meg azt mondják, hogy már kifogni sem lenne szabad, nemhogy megölni, és én is egy vérszomjas, szadista állat vagyok. :)

Herr Géza 2017.06.22. 19:49:11

@Mrs. Clayton: Kár a rámfordított idődért. Ha röhöghetnékem van, hát röhögök. A nyúlszőrös kanálon különösen. Ez van.

Shanarey 2017.06.22. 19:51:16

Jó poszt, csak rövid.
:-)

Kaja ügyben, az egymás hergelését szerintem abba hagyhatnátok. Van itt pár ember kinek törékeny lelke nem viseli jól ezt a vérengzést.
:-)

Aki viszont igazi horrort akar az keressen rá egy bizonyos korábban elhangzott fél mondatra.

Herr Géza 2017.06.22. 19:54:06

@Mrs. Clayton: Egyébként meg a kanál röheJes (!), nem a lányok növekvő melle. Vagy az opera? Vagy az operaénekesnő melle?
Még egyszer kérdezem: szóltam hozzád?

2017.06.22. 19:56:43

@Mrs. Clayton: Hát ez kész, eddig birtam szó nélkül a pökhendislégedet... Ugye, tudsz róla, hogy az előbb épp egy gourmet étteremben nem keveset dolgozót ugattál le?

2017.06.22. 19:57:59

@Arthamyr: A hardcore vegánok kénytelenek lesznek áttérni a fényévesre, ugyanis bebizonyosodott, hogy a növények is éreznek olyasmit, amit mi fájdalomként irunk le :DDD

Shanarey 2017.06.22. 20:00:08

@DarthBlack:

A határon lefényképezik a fényképes azonosító egyebet (útlevél, személyi igazolvány) De ez nem arra van kitalálva hogy ki mióta él itt.
Ám erre a legjobb, az a NI szám kiadásának időpontja, na meg az adó, amit fizet a delikvens, ha dolgozik, ha autója van, ha ingatlant bérel.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 20:00:09

@diggerdriver: igen a japanok vadasszak a balnakat azzal a hazugsaggal, hogy tudomanyos celra kellenek, viszont a masik oldalon a leheto leghumanusabban olik le a piacon a halat a fent emlitett ikejime modszerrel. Amiket te emlitesz mint kegyetlenkedest, meg elo allat megeveset, en lattam olyan videot, amin elo csimpanz agyvelot esznek, szelsosegek. Ezek nem jellemzoi az azsiai gasztrokulturanak, hanem csak retegjelensegek. Vagy sokszor a mozgo bebipolip nem is el, csak citromot csepegtetnek ra es a sav valtja ki az izommozgast. Te gyakorlatilag szelsoseges eseteket akarsz eladni, mint altalanos, ami eros sarkitasa a helyzetnek. Ugyanakkor az azsiai gasztronomianak az altalad emlitett barbarizmushoz nem sok koze van. Az hogy a kacsafej es lab a leolt allat testen jol mutat-e mar teljesen mas kerdes.
Azzal egyetertek, hogy az akupunktura meg hasonlo baromsagok nem nevezheto orvoslasnak. De gondolom azt tudod, hogy egy kinai sem megy akupunkturas orvoshoz onszantabol. Ugyanis ha utana olvasol tudhatod, hogy anno kiket es miert kepeztek ki ilyen nepi gyogyasznak anno, aztan a nyugat ezt a hablatyot vette at nagy hypepal.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 20:01:07

@Pink Petsch: nem voltam pokhendi es le sem ugattam senkit, nem ertem mi a problemad

Arthamyr 2017.06.22. 20:02:31

@diggerdriver: Elég sok húst érdemes érlelni, nem csak a vadhúst. Ez egy olyan dolog, amit Magyarországon szabályozási okokra hivatkozva nem csinált meg a hentes (kb. 10 éves emlék), így otthon szerencsétlenkedtem, hogy steaket érleljek. A sima hentesnél vett húsból. Meg is lett az eredménye, de azért legalább megettük. :)

2017.06.22. 20:03:21

@Mrs. Clayton: Ja, bocs, igaz, neked ez a stilusod. Egész nap nyomtad itt a hülyeséget a húsokról. Ostoba vagy, de azt már tudom. Pandát meg, szabályosan leugattad, mikor szólt, hogy hülyeségeket dumálsz.

Arthamyr 2017.06.22. 20:05:48

@Pink Petsch: Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ki mikor adná fel a saját életét. Ki mekkora kényelmetlenséget/költséget vállalna be az elveiért. Kőolajból is lehet kaját csinálni, csak k. drága, és nem biztos, hogy finom.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 20:08:28

@Herr Géza: ez meg mindig otodikes szint Geza. Remelem erre azert nem ugy fogsz valaszolni, hogy ha nem hagyom abba, akkor megversz. Termeszetesen nem szoltal hozzam, csak olyan idetlensegeket adtal a szamba Pandanak cimezve, amit nem fogok szo nelkul hagyni. Nem ertem, hogy ertelmes felnott letedre miert van szukseg erre a gyerekes stilusra. Ha a kivereztetett halhussal van problemad ird le. De feher marhahussal jonni es hasonlok, ne haragudj de erthetetlen. Ertem, hogy valamifele cikizes a szandekod, de tovabbra sem vilagos, hogy miert. A helyesirasba sem ertem mieret jo belekotni? Mit bizonyit? Hogy tuti hulye vagyok? Vagy ha azt elrontom, akkor mas kerdesben mar nem is lehet velemenyem?

2017.06.22. 20:09:10

@Arthamyr: Már úgy érted, hogy a saját kényelmét, kisebb-nagyobb luxus cuccait? Majd ha piros hó esik, május 35.-én! :))) De gondolom, költői volt ...
Hát, ha már alternativa, az élesztőgomák nekem barátságosabbnak tünnek ;)

Arthamyr 2017.06.22. 20:10:04

@Mrs. Clayton: Ja, a @diggerdriver: által belinkelt videón is csak azért mozog a kígyó, mert épp egy ideghez ért a kés, ami elektromos impulzust generált, és ez összerándította a döglött kígyó izmait...
A békás kaját ismered? Vagy az is kamu? Esetleg a királyrák bontása kínai módon?

Mrs. Clayton 2017.06.22. 20:12:46

@Pink Petsch: nem ugattam le senkit, raadasul nem is nyomtam itt egesz nap a husokrol sem. Talan ha negy megjegyzesem volt husokkal kapcsolatban. Ebbol egy az volt hogy a galamb nem fozni valo, a masik hogy a halak kivereztetve finomabb hust adnak. Ezzel lehet nem egyeterteni, de azt mondani, hogy ez leugatas az eros ferditese a tortenteknek

Arthamyr 2017.06.22. 20:13:51

@Pink Petsch: Tényleg kíváncsi lennék rá. :)

Arthamyr 2017.06.22. 20:18:21

@swing gitan: XD Nem a leghosszabb nap van (az északi féltekén)?

Shaktee 2017.06.22. 20:19:38

@Arthamyr: nálunk két napja volt

Mrs. Clayton 2017.06.22. 20:22:30

@Arthamyr: nezd, ilyet atlagos kinai etteremben nem szolgalnak fel, mint ahogy nyilt koponyaju elo csimpanzt sem, hogy a vendeg nyersen kanalazza ki az agyvelot.
Ha a kinaiaknak teszem azt olyan kepeket kuldunk, amin David Cameron a nemiszervet helyezi egy doglott malac szajaba, akkor szerinted helyes, ha a kinaiak azt gondoljak, hogy ez az altalanos Europaban? Vagy ha diggerdriver azt mondja, hogy o nem rajong a kulonbozo disznokabitasi eloirasokert, mert szerinte csak le kell fogni es szurni a disznot, majd par perc alatt hagyni elverezni, mindegy ez milyen stresszel, meg szenvedessel jar, mert szerinte ez a helyes. Ez mennyivel humanusabb mint elo polipot enni, hulye azsiai egyetemistak altal? Te tudod hogy Europaban nem lehet csak ugy kegyetlenul diggermodszerrel leolni a disznot, de o azt mondta a kinaiaknak, hogy ugy a jo, szoval mindenki ugy is csinalja, pedig a valosagban nem. Most akkor mit higgyenek a kis kinaiak az europaiakrol, mi van ott, hogy olik a disznot?

2017.06.22. 20:23:07

@Mrs. Clayton: Én veled gasztronómiáról többet nem vitatkozom, mert egyszer már bebizonyitottad, hogy te vagy a legrosszabb fajta: a félmüvelt.
Egyébként nem csak ennyi megjegyzésed volt, olvasd magad vissza, nyugodtan.
Pandának meg beszóltál. Azt is visszaolvashatod.

Arthamyr 2017.06.22. 20:23:25

@Mrs. Clayton: "egy az volt hogy a galamb nem fozni valo" - Ezeket honnan veszed?
Most komolyan, ezért javasoltam pl. a modernistcuisine.com/ elolvasását vagy valami hasonló művet, ami a technológiáról is ír, esetleg főzéstörténet is van benne, és a mögöttes fizikai, kémiai folyamatokról is ír, mert akkor már nem tesz senki ilyen kategorikus kijelentéseket, ami iránt csak sima józan, kritikus gondolkodással rendelkező ember is jóindulattal csak annyit kérdez, hogy miért?

2017.06.22. 20:23:40

@Arthamyr: Őszinte választ nehezen kapnál ;)

Arthamyr 2017.06.22. 20:25:06

@swing gitan: Az nem a legrövidebb éjszaka volt? Mert én azt benéztem, egymást követő napokra estek. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 20:25:38

@Arthamyr: Persze nyilván lehet ezt fokozni, de a bőrében-tollában napokig rothasztott vad más téma mint a páclében levegőtől teljesen vagy részlegesen elzárt érlelés.
Amúgy ha belegondolsz rengeteg húst eszünk nyersen. A füstöltáru az végülis nyers. A sózott szalonna is.

DarthBlack 2017.06.22. 20:26:03

@Shanarey: Jaja, én is erre jutottam kis agyalás után. Mármint az NI szám alapján lehet igazolni.

2017.06.22. 20:26:04

@kisrumpf: Yaps, nagyon úgy néz ki ... Hinta-szindrómában szenved, azaz azt sem tudja már, pár órája mit dumált.

DarthBlack 2017.06.22. 20:29:15

@LittleG (uk): Persze, ezen még fognak "üzletelni". Nem hiába nem volt téma eddig, valszeg May megakarta tartani a témát, mint ütőkártyát a kezében.
Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogy mi lesz. Per pillanat nem vagyunk kint, de lehet még odavezet az utunk.

Arthamyr 2017.06.22. 20:31:07

@Mrs. Clayton: Nagyon helyes, hogy a disznót (elvileg) humánusan kell leölni. Azzal sincs semmi gond, hogy a kínaiaknak elmondják, hogy régen nem úgy ölték, de most már így kell(ene). Egyébként a háztáji disznóvágások szerintem most is mennek "digger-módszerrel". És bezony az is jobb, mint az élő polip evés vagy az élő kígyó nyúzás, vagy az élő királyrák bontás. Ráadásul az gyakorlattal indokolható valamelyest, míg a polip evés pl. nem (a kígyó nyúzás képezheti vita tárgyát, bár szerintem ott sem veszítene az ízéből, ha előtte mondjuk fejbe vernék vagy levágnák a fejét)

Arthamyr 2017.06.22. 20:34:37

@diggerdriver: Így van, és nagyon finomak is! Ha hazamegyek, az remek kifogás a füstölt, szinte teljes egészében zsírból álló szalonna fogyasztására, lila hagymával, fehér kenyérrel. :) Kevés annál jobb kaja van, csak nagyon rossz a tápanyag-összetétele.

Arthamyr 2017.06.22. 20:35:20

@DarthBlack: Maynek itt max. betlije lesz, nem ütőkártyája. :)

Shanarey 2017.06.22. 20:39:17

@DarthBlack:

Az adó fizetés az ami tényleg igazolja, mert az NI szám adatok szerint egy millió magyarnak van ilyen.
:-)

Shanarey 2017.06.22. 20:42:11

@Arthamyr:

Ha ez igaz lenne, te sem születtél volna meg.

Kezdve azzal hogy a füstölt ételek, avagy a szalonna nem tartalmaz E betűs egyebet, sem íz fokozót, sem egyéb hulladékot, amivel a húst akarják helyettesíteni.

life.ma/eletmod/egeszseges-eletmod/17715-a-szalonna-pozitiv-hatasai-a-szervezetre/

Arthamyr 2017.06.22. 20:44:33

@Shanarey: Nem azt mondtam, hogy egészségtelen! :) Egyszerűen csak hosszú távon nem optimális üzemanyag a (sokak által feleslegesnek tartott) konditermi célok eléréséhez.

Herr Géza 2017.06.22. 20:46:45

@Mrs. Clayton: Akkor majd jövőre hatodikos leszek, akkor majd beszélhetünk újra. Hátha addigra rájövök, hogy a röhejest nem is pontos jével írják.

Shaktee 2017.06.22. 20:49:31

@Arthamyr: abbafejezni ustollest! :-)

Arthamyr 2017.06.22. 20:50:42

@Herr Géza: Ez mekkora egy értelmetlen szopatás a magyar nyelvben. A nyelvreformerek pl. kezdhetnék a j ly megszüntetésével. Eleinte szokatlan lenne, de hosszú távon hasznosabb (mondjuk az is, ha magyar helyett angolul, kínaiul vagy oroszul (!) tanulunk :)).

Shaktee 2017.06.22. 20:51:34

Ki mit gondol a vendeg asztalanal megolt kis majomokrol indoneziaban?

A japan gerincenszurt, komában tartott halakrol?

Arthamyr 2017.06.22. 20:51:58

@swing gitan: Csak nem ráfanyalodnál te is egy jó szelet szalonnára, friss kenyérrel?! :)

Shanarey 2017.06.22. 20:52:12

@Arthamyr:

Ez attól függ, mit akarsz a konditeremben elérni. nagy izmok avagy erő az amit növelni akarsz. Ha erő akkor jó a szalonna, ha izom akkor nem. Nem mellesleg aki íróasztal mögött dekkol egész nap annak nem igazán jó a szalonna. Aki fizikai melót végez annak semmi baja nem lesz tőle.

Shaktee 2017.06.22. 20:52:38

@Arthamyr: Hogyhogy?? te nem ejted a j-t s a lyét maskent??
:P

Mrs. Clayton 2017.06.22. 20:53:59

@Arthamyr: mert mitol jobb? Miert szabad az egyik allattal kegyetlenul banni, raadasul egy gerincessel, es miert helytelen egy rakot elve leolni? Nem lattam meg kigyot elve nyuzo videot, mert nem erdekel, de felteszem, hogy doglotten sokkal konnyebb megnyuzni, szoval szamomra ebbol kovetkezik, hogy mint ahogy nyulat is doglotten nyuznak valoszinuleg a kigyokkal is ez a helyzet. Ugyanakkor azt nem szabad elfelejteni, hogy Kinaban az emberekkel sem bannak Europai modon, szoval nem vilagos, miert az allatokkal szemben varjuk el, hogy legyenek sokkal europaibbak. Ettol fuggetlenul tovabbra is tartom, hogy a gasztronomiai celu felhasznalasa az allatoknak azsiaban sem kegyetlenebb, mint mondjuk anno a falusi Europaban.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 20:57:54

@Herr Géza: nekem mindegy, folytathatod dedos uzemmodban is, csak a konstruktiv beszelgetest en szemely szerint tobbre ertekelem, mint azt a fajta gyerekes cikizest, amit velem szemben szeretettel alkalmazol.

Shanarey 2017.06.22. 21:01:47

@Arthamyr:

S ha tudná hogy itt Angliában és Írországban is lehet rendeli füstölt egyebeket Magyarországról.

:-)

Shaktee 2017.06.22. 21:01:55

@Mrs. Clayton: jajmár Jessie, let it go.

Shaktee 2017.06.22. 21:02:36

@Shanarey: Jo dolgokat fistelnek errefelé is :-)

Arthamyr 2017.06.22. 21:07:37

@Mrs. Clayton: Vehetted volna a fáradtságot, hogy legalább elolvasod a hozzászólást, amire válaszoltál. Ha már ő vette a fáradtságot, hogy belinkeli, és ír fél oldalt.
"miert helytelen egy rakot elve leolni" - kb. értem, mire gondolsz, de azért olvasd vissza te is. :)
Én úgy gondolom, hogy ránézésre az egyik hosszadalmasabb, fájdalmasabb megoldás, és ez valószínűleg ez tudományosan is bizonyítható. Másrészt az egyiket triviálisan lehet(ne) optimalizálni, a másikat kevésbé (de lehet, ezért is van előírva, hogy nagyüzemileg nem szabad).
Az embereket nem sajnálom annyira, mi vagyunk a legkártékonyabb állatok, és semelyik országban nem elfogadott tudtommal, hogy élő ember nyúzásáról raknak fel videót, és az ő kínzásukat sem helyeslem.
De mindegy, nagyon eltereltük a témát, és nem sok jóra visz, én meg vagyok (voltam?) róla győződve, hogy a pontyok és a tonhalak fajtája számít (még a húsuk színe szempontjából is), hogy az Európában humánusabban ölik az állatokat stb., mint a Távol-Keleten, te meg nem, én nem akarlak meggyőzni, gondolom te sem engem (vagy ha igen, ennél azért precízebbnek/logikusabbnak kell lenni, illetve komolyabb tudományos érveket várnék el), ebben kiegyezhetünk? :)

Arthamyr 2017.06.22. 21:09:27

@Shanarey: Még csak rendelni sem kell, elég elsétálni a boltba.

Shanarey 2017.06.22. 21:11:52

@Arthamyr:

Nekem annyira nincs közel s nem is mindig van a boltban.

Mrs. Clayton 2017.06.22. 21:12:49

@Arthamyr: szerintem mi nagyon elbeszelunk egymas mellett, de mindegy, nincs ertelme tovabb magyarazni, ebben igazad van.

Csodabogár 2017.06.22. 21:13:32

@Herr Géza: De jó! Legalább nem vagyok egyedül.

2017.06.22. 21:16:24

Mi van ezzel a szőrös kanállal? Nem értem...

Arthamyr 2017.06.22. 21:17:25

@Shanarey: Itt általában vannak a szomori üzem kiváló termékei (bivaly illetve szürkemarha szalámi), és sima szalonna is, csak azt megvonom magamtól a korábban említett okok miatt. De a rendelés is jó megoldás, a modern ember úgy vásárol be. :)

Arthamyr 2017.06.22. 21:19:31

@Mrs. Clayton: *handshake* Legközelebb talán majd sikerül közös hullámhosszon továbbítani az üzeneteket.

Shaktee 2017.06.22. 21:23:04

@Arthamyr: szalonnák, disznosajtok..bármi.
Boltokbol, nem kell rendelni..

DarthBlack 2017.06.22. 21:45:58

@Shanarey: Olyan könnyen már csaknem adták oda az NI számot. Bár tény, hogy sokan megfordultak kint.

geeeteee 2017.06.22. 21:53:11

@diggerdriver: A fácán akkor jó érett, mikor már potyognak belőle a nyüvek. Jól mondom, ugye?

Mrs. Clayton 2017.06.22. 21:57:09

@geeeteee: finomabb lesz az ha csak a tollat tudod kihuzni, ha nyuves en nem ennem meg

Shanarey 2017.06.22. 22:06:11

@DarthBlack:

Ez az egymillió, pár évvel ezelőtti hivatalos adat

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.22. 22:11:26

@geeeteee: Fogalmam sincs, én még nem ettem érlelt vadhúst.
Viszont egy érdekességet elmondok neked.
A német-osztrák-magyar vadászkultúrában nagy tisztelet övezi a szalonkát. A tavasz hírnöke, tavaszi húzáson szokták lőni. Csapongó repülése nehéz célponttá teszi. Olyan nagy a tisztelete hogy a vadászok nagyvadként bánnak vele és az elejtett vadnak elfújják a hallalit.
Viszont finom étel is . Agyagba bundázva tollastól belestől sütik meg. Az agyag ahogy megkeményedik lejön vele a toll. A belső béltartalmat kenyérre kenve ették. Ugyanis a szalonka hosszú csőrével a földben kotorászik és az a hiedelem járta hogy a föld nektárjából táplálkozik. Aztán a tudósok persze később kiderítették hogy gilisztákat és csigákat eszik.

gabors 2017.06.22. 22:41:12

@Arthamyr: " XD Nem a leghosszabb nap van (az északi féltekén)? " tegnap volt 21 June Summer Solstice

gabors 2017.06.22. 22:42:04

@swing gitan: 20-a legrovidebb ejszaka (marmint 20-an kezdodo ejszaka)

Sexual Harassment Panda 2017.06.22. 22:42:26

"Igazságos és komoly" ajánlatot tett Theresa May az Európai Unió vezetőinek: azt ígérte, a Brexit előtt érkezett mintegy hárommillió EU-polgár maradhat az országban akkor is, amikor az ország előreláthatólag 2019 márciusában kilép az unióból – számol be a tárgyalásokon elhangzottakról a brit sajtó.

Fotó: JULIEN WARNAND/AFP
Az ajánlat részleteit hétfőn hozzák nyilvánosságra, de néhány dolgot már most is tudni lehet. Ezek egyike az, hogy az EU-s polgároknak nem kell kitöltenie a rettegett 83 oldalas letelepedési engedélyt, ha maradni akarnak.
Aki öt éve az országban van, az jogosult lesz ugyanolyan egészségügyi ellátásra, nyugdíjra, oktatási és egyéb jóléti támogatásokra, mint britek.
A Brexit-tárgyalásokon a júniusi brit választások óta a korábbinál is alapvetőbben megrendült a brit álláspont, May javaslatát ennek beismeréseként is lehet értékelni. A konzervatív politikus korábban a keményebb Brexit mellett érvelt, az EU viszont a személyek szabad mozgásához köti a britek hozzáférését az európai termékpiacokhoz. A döntésképtelen brit parlamenttel a háta mögött Maynek a legfontosabb dolgokban engednie kell. (Guardian, Financial Times)"

Shaktee 2017.06.22. 23:08:12

@gabors: hogy repülnek a napok :)

NorthPier 2017.06.22. 23:11:23

@diggerdriver: ". A galambot jobb ha nem tudjátok..."
Én tudom... :-) Mondjuk tátva is maradt a szám, meg a kés is kiesett a kezemből, amit vittem a dédinek galambot ölni, ő meg pikk-pakk, anélkül...

gabors 2017.06.22. 23:25:42

@Sexual Harassment Panda: " azt ígérte, a Brexit előtt érkezett " ez mit jelent a Brexit bejelentese elott vagy amikor a megegyezes megszuletik majd es a brexit ervenyesse valik ... mert nem mindegy ..

NorthPier 2017.06.22. 23:41:49

@Nagy kámpics: Ha jól emlékszem, az valami olyasmi, hogy ha nagyon eltartod a kisujjad, akkor a maradék néggyel sokkal könnyebb egyensúlyban tartani az eszcájgot és rajta a falatkát, nem beszelve a nyúlszőr köztudott puhaságáról, így az evvel bevont bicskanyél tutira nem tör tyúkszemet az érzékeny bőrre, mire végigeszel egy tizfogasos ebédet, plusz konyak es szivar.
Ja, és ha jól rémlik, meg az ilyen cájggal fogyasztott étel íze is más, úgyhogy az aranyozott, pláne ezüst kanál már nem játszik, csak szólok, nehogy belekeveredj valami cikibe ha vendégeid jönnek.

LittleG (uk) 2017.06.23. 01:29:12

@DarthBlack: :) kár lenne teljesen szétbarmolni ezt a helyre kis országot, meg igazából sátorfát szedni sincs nagy kedvem, de hát ember tervez..

2017.06.23. 01:40:46

@NorthPier:

"nehogy belekeveredj valami cikibe ha vendégeid jönnek."

Lolka.
:D

Shaktee 2017.06.23. 02:15:15

@Nagy kámpics: lolka? Cukiba nyomod már te is?

gabors 2017.06.23. 02:29:03

@NorthPier: "a dédinek galambot ölni, ő meg pikk-pakk, anélkül... "

leharapta a fejet is kikopte ??? csak tippelek galambot nem lattam kozelrol leolni meg

2017.06.23. 02:45:37

@swing gitan:

Hát, a "lolka" az része sajnos a repertoárnak, nincs mit tenni. :)

P.Elliot 2017.06.23. 02:47:33

@gabors: Ki szoktak tekerni a nyakat, ugy olik meg, latni en sem lattam de tudom.

pappito · http://pappito.com 2017.06.23. 04:49:40

@diggerdriver: 'de a bőrében-tollában napokig rothasztott vad más téma mint a páclében levegőtől teljesen vagy részlegesen elzárt érlelés.'

amit érlelt (aged) húsnak hívnak arrafelé az nincs pácolva meg maszatolva, pláne nincs a levegőtől elzárva. hűvösben, levegőn érik, a húsban levő enzimek lazítják fel a kötőszöveteket, amitől porhanyós lesz a hús. Marhánál akár 8 hétig is lehet az érlelőben az állat, sertés meg madarak esetében ennél jóval kevesebb is elég (pár nap) a vadhúsnak is jót tesz a mutatvány

manapság már persze hűtőkamrákban csinálják, ellenőrzött páratartalom mellett, de lehet kapni házi méretű érlelőket is amibe csak pár kiló hús fér.

pappito · http://pappito.com 2017.06.23. 04:55:39

@diggerdriver: "A régi korokban a nyulat fácánt kiakasztották szellős helyre úgymond érni. Ma szóhasználattal rohasztani."

a nyakánál fogva akasztották ki, és ha a test leszakadt a nyakról, akkor pont elég porhanyós lett :)

pappito · http://pappito.com 2017.06.23. 06:48:39

@diggerdriver: amig leszakad?

nyulat még nem ettem csak frissen, de ilyen akasztott fácándot már igen és igen finom volt. nem tudom mennyi ideig érlelték, de a madárkáknak nem kell túl sok idő

DarthBlack 2017.06.23. 06:55:45

@LittleG (uk): Jaja! :) Bírom őket, minden hülyeségük ellenére.

Sexual Harassment Panda 2017.06.23. 08:12:14

@gabors: termèszetesen a hivatalosan megszűnő tagság- 2019 -előtt.
De hétfôn kerülnek nyilvánosságra a részletek

tanato 2017.06.23. 08:17:24

@LittleG (uk): Akárhogy is csűrjük csavarjuk itt ,nagyon rövid időn belül vége a dalnak,nem mehetnek ki újak a szigetre dolgozni,de főleg letelepedni családostul a régiónkból.Arról persze még folyik majd a gittrágás hogy az ottlévők közül ki hány hónapja ,éve érkezett és ezek alapján meddig maradhat,mire jogosult,de sajnos ez úgy néz ki kemény Brexit,elsősorban az oda kívánkozó kelet európaiaknak nagyon kemény.Főleg hogy az angol nyelv tanulása megy leginkább a magyar iskolákban pl.Német kevesebb,francia meg alig.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.23. 08:27:58

@pappito: anyám a lakás leghűvösebb helyén (ahem, wc-ablak) szokta felaggatni, amikor még kaptak a haveroktól. Pár napot biztosan lógott, lehetett nézegetni, ha ment az ember pisilni. Aztán keresgéltük a söréteket a húsban, jó buli volt. Azóta sem ettem, itt nem is láttam menün, pedig van. Galambot nagynéném a szomszéd gyerekkel szokta lecsúzliztatni, utána nem volt gond, hogy tekerje-e a nyakát vagy sem. Jól célzott a gyerek. S aztán kaptunk finom galambbecsináltlevest.

Mik jönnek elő egy ilyen poszt kapcsán, nahát.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.23. 08:46:58

@kisrumpf:
Vannak kimondottan konyhára tenyésztett úgynevezett tyúkgalambok. Hatalmasra meg tudnak nőni.
Meg még nagyon finom a fürj. Itt Londinban is vettünk már. Húslevesnek. Nagyon finom.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.23. 09:28:38

@diggerdriver: hm, látod, levesre még nem gondoltam, grilleztük, vagy sütőben sütöttem fürjet, de most, hogy mondod... néha látok bébicsirkét is, az a kedvencem, mondjuk, azt is sütve...

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.06.23. 11:23:24

@kisrumpf:
Az a bébicsirke nagyon finom.
Itt a török étteremben faszénen sütik.
Kiváló.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.06.23. 12:22:05

@diggerdriver: hm, eszembe jutott, hol ettem utoljára galambot. Mondjuk woodpigeon volt, vagyis vad, nem tenyésztett, vidéki kis vendéglőben, ahol a környékbeli farmokról hozzák a húst. Itt a telep fáin is látom őket néha, eszméletlen kövérek tudnak lenni, eszik a borostyán termését is.

Születésnapomon, jó vót.

Shaktee 2017.06.23. 12:29:50

@Nagy kámpics: dehogynincsen. Csinálj gyereket inkább, lolkázod a birkahintákat a neten helyette :)

Aszongya a kétéves unokám tegnap este, i love you papi
:)

Shaktee 2017.06.23. 12:42:02

@Nagy kámpics:

Makra megint rátett egy lapáttal. Gyönyörű írás, sirnivaló, cuki komám..

nepszava.hu/cikk/1132303-sandor-maria---a-kortermek-fekete-jeanne-darcja

eMeL · http://emel.blog.hu/ 2017.06.26. 09:36:49

@Demi78: "Befejezem, ha nem baj, kifordul a gyomrom az emberi kegyetlenkedes lattan..."

No de ha hungarikum, akkor már rendben is van, nem tudtad?

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása