oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. április 18. 06:30,  A lőtéri kutyát se 240 komment

2017. április 18. 06:30 Határátkelő

A lőtéri kutyát se

Nehéz mit írni a mai poszt elé, ami tulajdonképpen (ahogyan azt már Diggertől megszokhattátok) elég erős választ ad arra a kérdésre, hogy miért is lesz a magyarokból határátkelő, és hogy mi a legnagyobb különbség Magyarország és Anglia között.

cim_22.jpg

„Magyarország megint hangos. Valami egyetem bezárásától forrnak az indulatok. A fiatalok, a nyeretlen kétévesek kimentek az utcára, mert még HISZNEK. Hisznek ilyen régen elavult marhaságokban, hogy demokrácia, meg népakarat, meg felelős állampolgári viselkedés stb... 

A fiatalok azért fiatalok, hogy még legyenek álmaik. Még vannak reményeik. Még megvezethetők. Hogy fel voltam háborodva harminc évvel ezelőtt, mikor mondták nekem, hogy te sem fogod megváltani a világot. Aztán tényleg nem. 

Majd rájönnek, hogy a történet nem erről szól. A lőtéri kutyát nem érdekli a demokrácia és a kapcsolódó ökörségek. A HATALOMRÓL van szó. Magyarországon is, meg a világban minden politikai vagy gazdasági képződményben. A kérdés mindössze annyi, hogy melyik az a formátum, amelyik hajlandó némi koncot lökni a népnek. 

Volt az átkos cucilista rendszer, ahol a politika három területen volt jelen az életünkben. A Népszabadság napilapban, az esti TV Híradóban meg az állami ünnepeken. 

A párttagokat kiröhögtük, mikor mentek gyűlésre. Mondtuk, hogy menjetek segget nyalni, addig mi dolgozunk helyettetek. Ami kevés jutott mindenkinek, az legalább biztosan jutott. 

Aztán jött a rendszerváltás és a máig tartó ÍGÉRETÖZÖN.

1_8.jpg

Mi meg hittünk. Hol ezt, hol azt segítettük hatalomra. Mire megöregedtünk, rájöttünk, hogy a kisujjunkat kár volt mozdítani... 

Valamelyik nap olvasok egy posztot, hogy miért keres keveset a magyar?

Aztán jöttek a fejtegetések, hogy profitszivattyú, meg közgazdaság, meg fizetőképes kereslet, meg olcsó kelet európai munkaerő, meg multik és tőkések és még sokáig folytathatnám.

2_5.jpg

Csaxólok, hogy minket, munkásosztályt, nem érdekel a nemzetközi helyzet fokozódása. A lőtéri kutyát nem érdekli a közgazdaságtan. Mi DOLGOZNI akarunk, és MEGÉLNI tisztességesen. 

Nyilvánvaló, hogy a tőke és a munkásosztály érdekellentétben van egymással. A politika feladata lenne ezt szabályozással mindenki számára elfogadhatóbbá tenni. Nem elfogadhatóvá, mert az soha nem fog bekövetkezni, de legalább elfogadhatóbbá, hogy kirívó ütközési pontok ne legyenek. 

Na, most az a magyar politikai elit, amelyik a rendszerváltás utáni rablóprivatizációból gazdagodott meg, az nyilvánvalóan magasról leszarja a munkavállaló érdekeit. 

Nézzétek meg, milyen a magyar munkás érdekvédelem, a szakszervezet. Az én apám azt mondta, hogy amíg a szakszervezeti titkár a vállalatvezető seggét nyalja, hogy az mennyi prémiumot ír ki neki, addig nincs szakszervezet Magyarországon. Apám szavai máig érvényesek, pedig ő ezt a Kádár-rendszerben mondta. Mi változott? 

Melyik politikus fog kiállni a munkás érdekeiért? Az, amelyik szarért-húgyért megvette a gyárat vagy földet, és most ugyanúgy szarért-húgyért dolgoztatja benne a melóst? 

Melyik demokráciát akarjátok? A Gyurcsány-Kunce félét, amikor arról sem tudtak megegyezni, hogy a mákostésztát kanállal vagy villával eszik? Vagy a másik demokráciát, amelyik egyszer Szent István-szoborral, máskor meg stadionokkal szórja tele az országot? Ja, hogy nekünk semmi sem jut? Így jártunk, bazmeg.

3_5.jpg

Minket, melósokat nem érdekel a politika. A magasabb szempontok. A gazdaság. Az érdekel, hogyan élünk és a gyerekeinknek milyen életkilátásai vannak. 

Epres Attila barátom azt mondja, hogy a tuareg is ragaszkodik a mostoha sivatagi környezethez, mint ahogy az eszkimó is a jégvilághoz. Ki érti azt, hogy miért nem keresnek kellemesebb klímát? Tökéletes meglátás, teljesen rendben van. 

Viszont emberekről beszélünk, akik tudnak alkalmazkodni. Míg a sivatagi róka megdöglik Grönlandon, a sarki róka elpusztul a Szaharában, addig a tuareg és az eszkimó tud alkalmazkodni egy másik klímához. Persze ezek szélsőséges példák, de a lényeg talán érthető. 

Nekünk, kivándorlóknak egy másik KULTURÁLIS KLÍMÁHOZ kell alkalmazkodnunk. Akartam én ezt? Akarta a rossznyavalya. Egyet akartam. Megélni a fizetésemből. 

Nincsenek és soha nem voltak túlzott igényeim. A házamat saját magam építettem. Mivel talán az autózás ma már nem luxus, időnként vettem valami szoci roncsot 50 ezerért, amit kalapálgatva használtam néhány évig. Aztán gondoltam, most már veszek valami jobbat. Jobbat? Svájci frankos hitelre vettem egymillió forintért egy japán autót, ami 10 éves volt. 

Egyéb szórakozási lehetőségként évente elmentünk Kapolcsra a Művészetek Völgyébe, meg a Várba a Mesterségek ünnepére. Összegyűjtöttem az egész évi étkezési utalványom, hogy karácsonykor egyben levásárolva kicsit több jusson az asztalra és a fa alá. Évente egyszer talán vendéglőben ettem a családdal. Ennyit értem el szakmunkásként. 

Ehhez még a feleségem fizetése is hozzájött. MÉG EZZEL IS ELÉGEDETT VOLTAM. Ha ezt a keveset nem látom veszélyben, ha a szakmai önbecsülésemet nem alázzák meg, még mindig ott lennék. 

„El lehet menni” „Döngetik a kaput, akik idejönnének dolgozni”

4_5.jpg

Mi változott? Nem sok. Most is 10 éves autóval járok. Igaz, hogy nem féléves, hanem kevesebb, mint kétheti béremből vettem, de ez elhanyagolható különbség. Ugye? 

Most a heti bevásárláskor van úgy tele a kosár, mint otthon karácsonykor, de ez sem nagy különbség. Ugye? Évente elmegyünk a Hemel Hemstead-i Gőzgép Fesztiválra és a Newbury Retró Fesztiválra, és még rengeteg helyre, amit London kínál. 

A vendéglő csak szándék kérdése. Nem járunk gyakran, talán havonta egyszer, de ugyanannyit költünk minden pénteken KFC menüre. Mindezt EGY fizetésből havi ezer fontos albérlet mellett. Mint otthon ugye? 

Csak ez számít? A kosár a mérce? Hogy mikor és hol telik meg? Nem. Ez a legnagyobb tévedés, amivel minket vádolni szoktak. Nem a TÖBBRE vágyás hoz minket ide, hanem a MINDIG KEVESEBBTŐL való félelem. 

Hogy mindig többet kell ügyeskedni, hogy egyre több a simli a megélhetéshez. Nincs NYUGALOM, nincs BIZTONSÁG. Szép lassan mindig lefelé és lefelé. SOHA nem fölfelé. 

A lakásnál ragadjunk le egy kicsit! Gyakori vád, hogy UK-ban esélytelen saját tulajdonú lakáshoz jutni. Valóban így van. Melós szinten mindenképpen. Csakhogy ez összeurópai probléma. Mindenhol így van. Még Magyarországon is. 

Az „elérhetetlen” az egy olyan fogalom, aminek nincsenek fokozatai. Nincs olyan, hogy kicsit elérhetetlen vagy nagyon elérhetetlen. Mondok egy példát. Bodri kutya hat méteres láncon tengeti az életét kutyaól nélkül. Jön az eső, be kéne bújni valami alá. Az egyik kutyaól 8 méterre van. A másik 180 méterre. Valószínűleg Bodri kutya szarrá fog ázni. 

Mi melósok a munkaerőnket és a szaktudásunkat adjuk el. Ebben az árban jelenleg nincs benne a lakáshoz jutás esélye. 

Az itt szakmai téren elért fejlődésemet, sikereimet már el se mondom. Írtam róla eleget. Szakmunkás vagyok. Engem ezért fizetnek:

Döntsétek el, hogy nagyigényű voltam? Lehetetlent kívántam?

Miért mondom el mindezt? Sokszor ért az a vád, hogy a blogom önigazolásként írom. Hogy önmagam előtt igazoljam döntésem helyességét. Igen. Ez is benne van. Mi ezzel a baj? Ha az ember úgy érzi, jól döntött az egy jó érzés. 

Ki tudja, mit hoz a holnap? Történhet bármi. Mehetek egy harmadik országba, mehetek haza, vagy maradhatok itt. A szélfútta tollpihe fennakad egy faágon aztán egy erősebb széllökés letépi, és viszi tovább. Majd megint megállapodik valahol. 

A blogírás kezdetén azt mondtam, hogy minden belém nevelt ideológia nyom nélkül kiveszett belőlem. Nekem már nem sértő, ha hazaárulónak, hazátlannak, idegenszívűnek neveznek a HONFITÁRSAIM. A demokráciáért a kisujjamat sem mozdítanám. A felelős állampolgári viselkedéstől pedig röhögőgörcsöt kapok. 

Élem a kispolgárok nyugodt, stresszmentes életét, és mikor olvasom, hogy kivonultak a fiatalok az utcára, akkor mosolygok magamban. Jól teszik. Idejük van, indokuk van, miért ne tüntessenek? 

Megkeseredtem? Igen. Közönyös lettem? Abszolút. 

ÉS?

5_2.jpg

HÍRMONDÓ

Mi a lovakkal vagyunk!

Aki a lovakat szereti, rossz ember nem lehet – alakíthatnánk át kicsit a közmondást, csendben hozzátéve, hogy még állást is találhat Belgiumban.

Miért nem jössz haza külföldről? 

A kérdést sok határátkelő megkapja, és mindenki helyzethez, a kérdés feltevőjéhez, pillanatnyi hangulathoz megfelelő választ ad rá.

Szerencsém van az osztrák főnökeimmel 

„Jó viszonyt ápolok a főnökeimmel. Hallok sztorikat, hogy máshol rosszul bánnak a külföldiekkel, de nekem szerencsém van. Korábban egyébként nekem is volt ilyen tapasztalatom, de otthagytam rövid időn belül.”

A Tankcsapda a határátkelés nyertese 

A magyarok elvándorlását sokszor szokás negatív szövegkörnyezetben említeni, a folyamatnak azonban vannak nyertesei is. Ilyen például Magyarország egyik legnépszerűbb együttese, a Tankcsapda.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr6212433137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.18. 19:42:50

@Pink Petsch:
Van a társadalomnak egy része aki lelkes kutya vagy macskatartó.
Mi akik nem tartunk háziállatot vajon kevesebbek vagyunk ezért?

A társadalmi aktivitás az elvárt dolog? Kötelező? Meddig elvárt? Elég ha szavazok vagy tüntetnem is kell? Az pluszpont ha valamelyik pártnak tagja vagyok?
Mi az az elvárás amíg egy melósnak részt kell venni a "felelős állampolgári viselkedésben"?
Én is hittem.
Elmentem választási gyűlésekre. MINDEN szavazáson részt vettem.
Aztán elmúlt...
Mondhatnám kigyógyultam.

Shaktee 2017.04.18. 19:50:52

@Pink Petsch: Kigyogyult, na.

Mondjuk ugy hogy kiabrandult.

Ha nem valtozik meg a struktura, ha a mostani apolt szakallas gyerekek nem allitjak vissza a check and balances-t(volt valamikor szephazankban?)
akkor siman csuszik az orszag erdogan, putyin felé, szvsz.

gabors 2017.04.18. 19:55:48

@diggerdriver: "Hajrá mindenki!!! "

Hat csak hozzatennem hogy sem a Magna Chartat sem a Fuggetlensegi Nyilatkozatot nem a "kiraly" es a talpnyaloi irtak :-)

2017.04.18. 19:58:30

@diggerdriver: Neked sem mennek a hasonlatok :)))
Nem kötelező, nem is elvárt, hiszen jogodban áll le sem szarni a közéletet, sőt jogodban áll az is, hogy a te meg a hozzád hasonlóan gondolkodó emberek beleszarása miatt rosszabbra, kedvezőtlenebbé forduló dolgok miatt sirjon a szád. Mondjuk, ez utóbbi igen hülyén bir kinézni, de jogodban áll hülyén kinézni is.
Viszont nem áll jogodban lesajnálni mindazokat, akik tesznek vagy megpróbálnak tenni azért, hogy ne 100-al repesszen valami egy szakadék felé, hanem 95-el.
Mellesleg, elismétlem: a közélet nem jelent politikát, normális országokban. Persze, Magyarország nem tartozik közéjük, tudom.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.18. 19:59:27

@gabors: Éntőlem írhatta Thomas Morus is. Kb annyit ér.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.18. 20:01:14

@Pink Petsch: Tehát ha mosolygok valakiken akkor az egyértelműen lesajnálás?
Ejj de sokan lesajnáltak már engem...

mojyo (törölt) 2017.04.18. 20:03:08

@diggerdriver: Volt mar olyan, hogy szereny kreativ kepessegeimmel gazdagitottam egy konkret uggyel foglalkozo NGO-t. de amugy nem ertem, mi kozod van hozza, vagy, hogy miert kered rajtam ezt szamon, engem sem zavar, hogy te mit csinalsz, vagy mit nem csinalsz, csupan a lesajnalas nem esett jol, meg a @Nagy Kampics is megkoszoni a segitseget a helyette is veszekedoknek. :)

Senki sem varja, hogy mindenki mindig, mindenben reszt vegyen, de az mondjuk jo lenne, ha mindenki legalabb magaert, vagy az altala a legfontosabb dolognak tartott egy-ket dologert kiallna (szerintem amugy ez a magyarok egyik legnagyobb problemaja, hogy mindig vagy mindent vagy semmit van, vagy minden legyen ugy, ahogy en akarom, vagy basszatok meg, es akkor tobbnyire mindenki megbassza. :D) En se vagyok semmilyen aktivista, es a tuntetok se a vilagot akarjak megvaltani, hanem ok is ugyanattol felnek, amitol te, hogy meg ennel is rosszabb lesz, csak ok mas eszkozt hasznalnak, es te ezert meg ki is rohogod oket, ez az, ami nem volt szep.

2017.04.18. 20:07:15

@swing gitan: Ja, van ilyen, de attól még nem feltétlenül muszáj felvenni a szarni-bele álarcot, mert ráadásul faszául meg is lehet keseredni, az meg a közvetlen környezetnek irtó gáz.
Már úgy érted a súlyt és ellensúlyt, ahogy szerencsésebb országokban müködik? Nem, olyan soha nem volt Magyarországon alapitása óta.
Az ápolt szakállasoktól meg csodát azért ne várj, ha sikerül bejuniuk a parlamentbe elegendően egy frakcióhoz, már az nagy eredmény lesz.

2017.04.18. 20:10:57

@diggerdriver: Ja, amikor rajtuk és nem velük teszed, akkor az.
Azt már csak te tudhatod, ha rajtad vigyorogtak és nem veled, akkor igazad lehet.

gabors 2017.04.18. 20:12:39

@swing gitan: ": A hir a hirben van :-) "

csak hogy jobban erezze magat Trump is gratulalt :-)

www.bbc.com/news/world-europe-39626116

gabors 2017.04.18. 20:16:16

@diggerdriver: " Éntőlem írhatta Thomas Morus is. Kb annyit ér. "

Csak mert a libsi bolcseszek ezeket szoktak a modern kori demokraciak "granit"-os alapjainak nevezni. Es mert nyilvan az abszolut HATALOM ellen valo konkret es konstruktiv megnyilvanulasok.

Shaktee 2017.04.18. 20:19:40

@Pink Petsch:

Tudom hogy soha nem volt súlyt és ellensúly, inkabb szonoki kerdes volt...pedig megvolt ra az esely hogy legyen. Mindenesetre a Marcik szonoklataiban elhangzott az igeny..

Hogy mi lesz azt nem tudhatom, egyenlore viszket a hatalom keze...buziznak, sorosoznak, s a nep meg is kajalja, mert mas nem jut el hozza..par simicska, jobbik momentum plakat keves..

A szarni bele reszint álarc-blogmotor, masreszt a szocialis dolgok miatt amiket vazoltam fentebb.

t74 2017.04.18. 20:20:39

Élhetsz boldogan az Egyesült Királyságban, ahol a skótok függetlenedése továbbra is napirenden van, ahol Észak-Írország helyzete továbbra is kérdéses, ahol az egészségügy legtöbbször semmivel sem jobb, mint Magyarországon (nagyon sokan inkább visszajönnek Magyarországra kezeltetni magukat...), ahol bizonyos nagyvárosok kerületeiben a közbiztonság tényleg rossz, ahol a muszlimok békés beilleszkedése komoly probléma (lásd. Britain First - Taking Our Country Back: www.youtube.com/watch?v=fA6XcyXsxXU), ahol terrortámadásoktól kell félni, ahol a minőségi felsőoktatás csak nagyon kevesek számára elérhető, ahol az "őslakosok" sosem fognak másként tekinteni rád, mint kelet-európai bevándorlóra, ahol sajnos a magyarok általában és legtöbbször cserbenhagyó gázolóként, drogárusként, valamint testük kiárusításából megélőként vagy "rabszolgamunkára" kényszerítettként jelennek meg stb.
A KFC pedig inkább szóra sem érdemes.
A szomorú az, hogy talán észre sem veszed: egyre többet magyarázod miért is jó, miért is jobb Neked ott, mint inkább pl. Magyarországon.
De tulajdonképpen Te tudod...

2017.04.18. 20:21:18

@gabors: Bocs, de megkérhetlek, hogy ne használd a "libsi" szót? Már ha nem nagy megerőltetés. Tudod, erről az összegyurmázott, értelmetlen szóról önkéntelenül is a fidesztroll-had jut eszembe, és még véletlenül közéjük keveredsz.

gabors 2017.04.18. 20:24:23

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem:

Igazad van .. nalad kicsivel okosabb valaki ezt mar megfogalmazt (Churchill) mondta az angol parlamentbe idezve masokat..

"... that democracy is the worst form of Government except for all those other forms that have been tried from time to time.…"

gabors 2017.04.18. 20:30:44

@Pink Petsch: bocs de direkt hasznaltam de valoban idezojelbe tehettem volna ..

amugy egyelore en valasztom meg a szavaimat a kommentjeimben, meg ha sokszor nehezen is megy ez mar, fuggetlenul attol hogy barkinek mi jut eszebe rola (amugy irona is van a vilagon nemcsak fidesz-troll) ... ha segitsegre lesz szuksegem majd szolok :-)

Shaktee 2017.04.18. 20:30:53

@gabors: A pici vezir nem "grab" csak lopik.
Igaz a nagy ducse trampli is :-)

Shaktee 2017.04.18. 20:32:00

@gabors: Nem libsizz mert trollnokozni fogunk ! :P

gabors 2017.04.18. 20:35:28

@Antonio Coimbra de la Coronilla ja és y Azevedo: "ha én most azt állítanám, hogy azok voltak a hülyék akik clintonnéra szavaztak, kinek lenne igaza? neked, vagy nekem? "

Akkor a valasztok tobbseget hulyezned le nem a kisebbseget :-)

Igazad nem lenne persze akkor sem:-(

Amugy nem clintonnera hanem Clinton-ra szavaztak (most nem Bill hanem Hillary Clinton volt a jelolt,)

gabors 2017.04.18. 20:38:57

@swing gitan: Ne izelj Trump melett OV es a lopasaival egyutt is csak kisinas lehet Trump-nak milliardokat sikerult "elsikkasztania" dollarban es most sem lehet pontosan tudni hany milliarddal tartozok meg kulfoldi bankoknak tobbet kozott Deutche Bank, kinai es esetleg orosz erdekeltsegeknek ... de meg 100 nap sem telt el van meg ido ...

puhacica 2017.04.18. 20:42:01

@swing gitan: pedig gondold csak végig! egyértelmű, hogy ha felüti a fejét egy új (olcsó, könnyen hozzáférhető) "fegyver", az terjedni fog. ugyanúgy, mint a szintidrogok. semmi döbbenetes nincs benne.

Shaktee 2017.04.18. 20:51:56

@gabors: Ki tornyokra teteti ki a nevet, ki kisvasutast jaccik, mi meg csak pofogunk itt :-))

2017.04.18. 20:52:16

@swing gitan: Ja, mint a viccben, mi? "Aztán, bátyám van-e itt a faluban antiszemitizmus? -Nincsen, de igény az vóna rá"

Mellesleg Simicskától és a Jobbiktól mentse meg az ég az országot.
A Momentum ugyan felismerte, hogy nem Budapest nyeri meg a választásokat, hanem a vidék, viszont idejük sok nincs. Hogy mi lesz, azt nemcsak te, de én sem tudom. Illúzióim viszont nincsenek. Orbánt talán még egy saját öszödi beszéd sem tudná egyelőre elmozditani, nem azért mert annyira népszerü a csávó, hanem mert a Fecó öszödi beszéde óta túl sokan kapták fel a leszarom-álarcot, és ezzel párhuzamosan épp elegen léptek le az országból. A fidesz-trolloknak meg mindegy, ha Orbán kérné tőlük az első éjszaka jogát, és utána a szájuka üritene, megadnák neki és boldogan aláállnának.

2017.04.18. 20:54:31

@gabors: Ok, én csak kértelek, de úgy látszik túl nagy megerőltetés. Akkor ne tedd.

Shaktee 2017.04.18. 20:54:59

@puhacica: Ezen a kontinensen csak a szintidrogok dulnak, nekem dobbenetes a 400+ savas szám angliában.

Shaktee 2017.04.18. 20:56:35

@Pink Petsch: vérlibber a gaborka is, ne edd má a kefét ezen..:-)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.18. 20:57:06

@Pink Petsch:
Az öszödi beszéd a legpozitívabb politikusi megnyilvánulás volt a rendszerváltás óta.

2017.04.18. 20:57:54

@swing gitan: Nem eszem, azért voltam ilyen udvarias.

Shaktee 2017.04.18. 21:03:45

@Pink Petsch: Uhhhh, nagyon vizuális tipus vagyok mint tudod :-)

2017.04.18. 21:04:43

@diggerdriver: Ahogy mondod, önmagában nézve. Egyébként a csávó belebukott (sajnálja a fene), és hirtelen megnőtt a leszarom-tabletták iránti kereslet a lakosság körében (ez viszont sajnálatos).

Shaktee 2017.04.18. 21:05:54

@Pink Petsch:
Nem tudom hogy mi tudná a vidéket megmozgatni..annyira démonizálták a sracokat orbanek..

szent eltvíz 2017.04.18. 21:08:07

@diggerdriver:
Nevetséges a vagdalkozásod. Nem az a lényeg, hogy honnan írod, hanem amit írsz. Sajnálom, de nálam semmilyen hatást nem érnek el az ilyesmik, hogy kb. nekem ne szójjá be, mert én mekkora tapasztalt vagyok. Haha. Amit írtál az, ami. Pontosan te nézed le azokat, akik itthon (otthon, mivel én sem itthon vagyok otthon vagy otthon itthon), szóval akik ott csinálni akarnak valamit. Ez meg egy blog. Ha te leírtad, mások hozzászólnak.
Lehet úgy csinálni, mintha nagyon karakteresen mondanád, akkor majd jobb lenne... de hát nem.

2017.04.18. 21:10:16

@swing gitan: Akkor lefekvés előtt valami Disney mesefilmet nézz, hogy lehetőleg azzal álmodj ;)))

2017.04.18. 21:11:56

@swing gitan: Azért vidéken sem mindenki hülye ... ahogy Pesten sem csupa lángelme él.

Shaktee 2017.04.18. 21:15:15

@Pink Petsch: m1/m2 ? Belenézel néha hogy mikkel ojtogatják, riogatják a népet??

Shaktee 2017.04.18. 21:18:36

@Pink Petsch: majd keresek egyet a wallamarciban, ott vannak a diznik a feher cukros kenyér mellet..:-)

Shaktee 2017.04.18. 21:21:03

@Pink Petsch: egy foldid irja valahol :-)

"A halálod után már lehetsz fiatal is, öreg is, ribanc is, zsidó is, nem számít."

cuppantás, manana :-)

Shaktee 2017.04.18. 21:23:48

Bruck András - Facebook

Nem elég konzervatívnak lenni

Semmi nem könnyebb, mint kivívni egy liberális háláját.
Íme Bozóki Andrásnak, az első Gyurcsány-kormány nemzeti kulturális örökség miniszterének friss fb-bejegyzése: „Gratuláció konzervatív professzortársamnak, Király Miklósnak.”
A bejegyzés arra utal, hogy a professzor, az ELTE jogi karának tanszékvezetője saját Facebook-oldalán válaszolt Orbán Viktor vasárnapi rádióinterjújára, amelyben a miniszterelnök ezúttal a teljes egyetemi és akadémiai világot támadta meg, amiért az a CEU mellé állt, ahelyett, hogy inkább továbbra is hozzá törleszkedne. Magától értetődő, hogy a despota ezt árulásnak tartja, és természeténél fogva nem is fogja válasz nélkül hagyni az ellenszegülést.
Ha marad rá ideje, bosszút fog állni.
Maga Bozóki bejegyzése csupán öt szó, s abból az első kettő elég ahhoz, hogy teljes mélységében feltáruljon az ország nyomorúságos állapota. Természetesen nem ő tehet arról, hogy Magyarországon ma hála illet egy úgynevezett konzervatív értelmiségit, ha létfontosságú országos ügyekben hajlandó végre megszólalni. Épp ezért, ha el tudunk tekinteni attól, hogy a tanszékvezető Orbán feltétlen híveként mostanáig az első sorban ült a miniszterelnöki évértékelőkön, akkor valóban elismerésre méltó, amit most tett.
(Azért felvetnék valamit, ami a mai napig elképeszt. Ugyan mitől konzervatívok a mi konzervatívjaink? Mondjuk szótlanul végignézni irgalmatlan mennyiségű rosszhiszemű, demokrácia- és szabadságellenes törvény eszeveszett tempójú beiktatását, mitől konzervatív tulajdonság? Vagy rosszul tudom, és a konzervatív nem a lassú, megfontolt változások híve? És az a szeretetteljes türelem, amellyel ők figyelik a hazájukat szisztematikusan pusztító rezsim ténykedését, a Konzervatizmus tankönyv mely fejezetében lelhető fel?)
Máskülönben tényleg minden igényt kielégít az a válasz, amit a professzor a miniszterelnöknek adott. Sorba veszi a minőségi egyetemi oktatást ellehetetlenítő intézkedéseit, mintegy mellékesen megjegyzi, hogy Matolcsy és Orbán két egyeteme, a kecskeméti Pallasz Athéné és a budapesti Nemzeti Közszolgálati értéktelen selejt (ezek az én jelzőim), Orbán értetlenkedést színlelő kérdésére pedig, hogy miért álltak a CEU pártjára, ezt felelte: „A törvény elfogadása után lényegében az egész hazai egyetemi szféra érzi veszélyeztetve magát”.
Vagyis már a konzervatívok is tudják!
Mindhiába, még mindig csak néhányan hajlandók szembeszállni az őket is cserbenhagyó rendszerrel. Közéjük tartozik az első Fidesz-kormány vezető emberei közül Mellár Tamás, Chikán Attlia, Bod-Péter Ákos, ők már egy ideje, ha nem is túl éles, de egyértelmű kritikával követik a kormány esztelen tombolását. Újabban csatlakozott hozzájuk az egykor nagy Fidesz-fan Csaba László közgazdász is. Olykor Sólyom László eszmehűségén is felülkerekedik a szakmai büszkeség, ezért képes volt kimondani, hogy a CEU-törvény alkotmányellenes. Jóllehet, az ő demokráciamérlege is meglehetősen ellentmondásos, neki is kijár most a liberálisok hálája.
Néhány hete pedig egy újabb jobboldali konzervatív jelentkezett értékelhető kritikával. Urbán László – 1998-ban Orbán Viktor pénzügyminiszter-jelöltje volt -, egy interjúban nem hagyott kétséget afelől, hogy nagy a baj, és nem Brüsszelt vádolta érte. Arra a kérdésre viszont, hogy mi az értelme az általa is látogatott Eötvös Csoportnak, ezt felelte: „Hogy a jobbközép mentalitású emberek, akik már nem tudnak közösséget vállalni azzal, ami zajlik, egy fórumot teremtsenek arra, hogy részben egymás között beszélgessenek a problémákról.”
Szóval beszélgetnek.
Beszélgetni valóban jó, de azért egy vészhelyzetben lévő országot mégiscsak illene konkrét eszközökkel megmenteni. A baloldal képtelen rá, mert pártjai elvesztették pártjellegüket, még a választási reformért sem hajlandók küzdeni, annyira nem érdekli őket az egész. A kormányból kiábrándult jobboldali, konzervatív értelmiségnek ezért is kéne egy-egy alkalmi kritikánál sokkal egységesebb és szervezettebb módon fellépnie. Ez egész biztosan nem lenne hatástalan a jobboldalra.
Tisztában vagyok a neveltetésükkel, érzelmeikkel, megfontolásaikkal, de sürget az idő, máskülönben egy nap arra ébrednek, hogy már nem Orbán kancellárjai, hanem Putyin helytartói fogják megmondani nekik, hogy mit tehetnek és mit nem. Afelé tartunk. Vagy azzal a szégyennel is megbirkóznának?
Az ifjúság viszont végre magához tért, uralja az utcát, ahol ők vannak, eltűnik a kiúttalanság rettenetes érzése. Amíg Orbán nem esik pánikba, s ezért magától, vagy Moszkva parancsára nem rendeli ki a vízágyukat, addig nagyszerű katalizátorai lesznek az erjedésnek. Csak valóban hazafias konzervatívból is lenne kicsivel több.
Ha másért nem, azért, hogy a liberálisok dicsérhessék őket.

2017.04.18. 22:04:26

@swing gitan: És úgy véled, vidéken mindenki az m1-et nézi, mig Pesten mindenki a Natgeo-t? A királyi meg akkor volt utoljára nézhető, amikor még Egri János vezetett ott vetélkedőket. Igaz, most ritkaocsmány, és még hülyén is csinálják. Túltolják a propagandát, már az idegesitő szinten túl.

Mna, akkor indulj a toastzacsik zörgésének irányába ;)))

montroyal ( CAN qc) 2017.04.18. 22:06:26

@diggerdriver: legalabb régen aki parttag volt es elment a gyulésre elobb megtudta minek az arat fogjak felemelni ..

puhacica 2017.04.18. 22:12:35

al jazeeran most volt téma a ceu. nyilatkozott egy tag a heti választól, egy egyetemista és egy újságíró. felkérték a ceu vezetését és a kormányt is, de ők nem vállalták a vitát. érdekes volt látni, hogyan kérdeztek az ügytől teljesen független műsorvezetők.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.18. 22:14:06

@montroyal ( CAN qc):
Hú, tényleg ez így volt. Bazmeg te párttag voltál...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

gabors 2017.04.18. 22:43:49

@Pink Petsch: "Ok, én csak kértelek, de úgy látszik túl nagy megerőltetés. Akkor ne tedd. "

akkor ertenem a keresedet ha naponta 10x 5 kulonbozo szemelynek irnam ugyanazt mint a tudjuk ki...

itt ugy gondoltam pont oda valo ...

Shaktee 2017.04.18. 22:44:35

@puhacica: ceu se vállalta, úgy érted?

Csodabogár 2017.04.18. 22:45:36

@Nagy kámpics: Nem tudnám megállni, hogy ne foglalkozzam a körülöttem történő eseményekkel. Magyar hírektől erősen tartózkodom, de élénken követtem Trump vitákat, Brexitet, izgatott voltam az Osztrák elnökválasztáskor, tegnap a törököket is figyeltem és nem kevés izgalmam lesz a francia választásokkor is.
Mindezekhez persze semmi közöm, de ebben a világban élek, nem tudom kizárni magam. Olyan meg nincs, hogy elkezdjem mérlegelni, milyen olvasmányok vagy újságcikkek hasznosak számomra vagy nem.
Most itt bevallom, hogy mikor Gyurcsány az öszödi beszédet elmondta, még nem éltem itthon, de az volt a spontán véleményem, hogy végre egy őszinte ember. Ez nem jelenti azt, hogy rá szavaztam volna. Nekem is voltak életem során, őszinteségi rohamaim, de mindig ráfaragtam. Hallgatni arany.

Shaktee 2017.04.18. 22:46:59

@gabors: visszatérve trump-erdogánra..szvsz nem annyira a trump szimpátiái játszanak, de amerikának vitális érdeke hogy törökország maradjon a Natoban.

Shaktee 2017.04.18. 22:48:30

@Csodabogár: én speciel sugárban hánytam öszödtől, a stílustól, az egésztől, ha őszinte volt a feri ha nem.

gabors 2017.04.18. 22:50:46

@diggerdriver: ' Bazmeg te párttag voltál....." Hat a vegen mar volt kb 600,000 (de lehet ez csak legenda) ez a felnott dolgozo lakossagot szamitva bizony eleg sokan voltak es a mai fideszben is jo sokan vannak, sot a kormanyban talan meg tobbsegben is vannak ... nem szegyen ez manapsag (csak a rossz komicsakkal van baj a jok mar regen beleptek a fidesz-be)

gabors 2017.04.18. 22:54:37

@swing gitan: " de amerikának vitális érdeke hogy törökország maradjon a Natoban. " ezt en is tudom akkor a NATO fotitkarnak kellen gratulalnia nem ....

Nem lehet hogy azert gratulalt mert felti a konstantinapolyi (aka Bizan) Trump tornyot :-)

Shaktee 2017.04.18. 22:57:18

@gabors: Mert a nato főtitkártól függne hogy marad-e szekurális nato tag törökország?

A tornyon még a trump cégér se az övé, ne marhulj már :)

gabors 2017.04.18. 23:39:21

@swing gitan:

"Mert a nato főtitkártól függne hogy marad-e szekurális nato tag törökország?" Mert Trump-tol hogy fugg ??

"A tornyon még a trump cégér se az övé, ne marhulj már :) "

Amugy ketto torony Trump Towers-nek hivjak es fizetnek valami license-dijat 2015-ben maga Trump mondta hogy ".. I have a major, major building in Istanbul " persze hogy a szokasahoz hiven hazudott.

A manhattan-i Trump Tower-nek sem a tulajdonosa mert az egy Condminium vagyis Trump max annak az emeletnek tulajdonosa ahol lakik :-) (lehet hogy azt sem mert hitelbol van) de hat ez ugye aprosag.

2017.04.18. 23:43:04

@Csodabogár:

"Nem tudnám megállni, hogy ne foglalkozzam a körülöttem történő eseményekkel."

Én nagyon próbálom megállni, hogy foglalkozzam a körülöttem lévő világgal. Sok minden átjut, meg van, ami még érdekel is, de a jellemző az az, hogy minden új hír megismerését megbánom.

Lehet, hogy ez csak átmeneti kiégés vagy akármi, majd meglátjuk. :)

Shaktee 2017.04.18. 23:43:31

@gabors: Mondom ne Trumpozz, ne tőle fügött ez az üzenet.

Annyit mond csak hogy Bár, Erdogánt az eu valószínűleg nem fogja felvenni, azért maradjatok csak a Nátóban, puszi.

Állitólag a jobboldal kemény tüntetést szervez 22-re, pesten.

Shaktee 2017.04.18. 23:47:30

@Nagy kámpics: Próbálkoztál már mint stand up comic?

2017.04.18. 23:56:31

@swing gitan:

Még eddig nem. Szerinted kéne? :)

Shaktee 2017.04.18. 23:57:47

@Nagy kámpics: Lehet hogy jobb pízt hozna mint a blogolás :)

2017.04.18. 23:59:42

@swing gitan:

Haha, ha az alapján döntök, inkább elmegyek kukásnak, az a biztos pénz. :)

Shaktee 2017.04.19. 00:01:27

@Nagy kámpics: majd feliratlak a soroshoz bérbloggernek téged is :)

mojyo (törölt) 2017.04.19. 00:38:47

@Nagy kámpics: Hulyeseg, te magad mondtad, hogy ha a muszlimok betiltjak az alkoholt Europaban is, akkor bizony kaszat-kapat ragadsz, tehat neked is megvannak a magad elvi prioritasai, amik mellett feltetlenul kiallnal! :D Csak nem olyanok, mint a mienk, mert masmilyen eletmodot elsz, mint mi, es masmilyen dolgok erintenek szemelyesen. De ettol meg ugye!

gabors 2017.04.19. 01:52:06

@swing gitan: "Állitólag a jobboldal kemény tüntetést szervez 22-re, pesten. " az nem jo Earth Day-eznem kell :-)

montroyal ( CAN qc) 2017.04.19. 02:42:57

@diggerdriver: én még uttoro sem voltam :-)) (dehogynem az uttoro taborban jatszottuk az elvesztettem zsebkendomet )de volt nalunk a csaladban mindig tole tudtuk meg a kovetkezo aremeléseket :-)

gabors 2017.04.19. 03:22:13

@montroyal ( CAN qc): "de volt nalunk a csaladban"

gyakorlatilag MINDEN csaladban volt parttag vagy munkasor vagy hasonlo ....

montroyal ( CAN qc) 2017.04.19. 03:37:21

@gabors: most se megy masképp .. be kell allni mint annak idejen a partba .. es akkor megy a szekér ...

gabors 2017.04.19. 03:46:09

@montroyal ( CAN qc): "most se megy masképp .. be kell allni mint annak idejen a partba .. es akkor megy a szekér ..."

azert sokkal tobb lehetoseg van pl HA !!! es tobb szazezren eltek vele (nem mindegy) ezert is repedezik a haz

Golf2 2017.04.19. 06:02:32

Megint kaszált a közönyös lőtéri kutya...200 felett.

koala kóla 2017.04.19. 08:28:24

angol fiizetésből mióta lehet angliában gyorsabban lakáshoz jutni, mint mo-n magyar fizetésből?

koala kóla 2017.04.19. 08:29:23

@Csodabogár: Végül is Gyurcsány nem kúrta el, a lényeg hogy őszinte volt.

Bár a beszédet nem nyilvánosan mondta el, hanem lebukott vele, de ballibeknél ilyen az őszinteség.

t74 2017.04.19. 09:05:40

@diggerdriver: De. Oxford nagyon tetszett. Szerettem Kingstonban sétálni a Temze partján és a British Museum is lenyűgöző volt :)

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2017.04.19. 09:11:38

Én arendszervltáskor voltam fiatal. A diákmozgalmaink rengeteget foglalkoztak azzal, hogy milyen lesz az a nemzedék, amelyik már nem alattvalóként, megalázottként, megfélemlítettként, elnémítottként él.

Hanem polgárként.

Hittünk benne, hogy nem egy totális kontroll vesztés korszaka jön el. Pedig az jött.

Az utóbbi években még egyet hátra lépve látok ennél nagyobb kontroll vesztéseket. Az orbánista setétség meg a brexit trump izé egy.

Nemcsak a magyar kulktúra él meg ilyen poklot.

Saman · http://reszvetelidemokracia.blog.hu/ 2017.04.19. 09:26:11

Ha ezt a becsapottság érzést komolyan fel tudjuk venni identitásként, el tudunk kezedeni beszélni a rendszerekkel /keretalkotó sikerességekkel/ kultúra formálókkal úgy mint áldozat és vádlott.

Én elkezdtem az európaiságot is "ideológus érdekcsoportnak" tekinteni.

Elképesztő a bűnlajstromunk!

geeeteee 2017.04.19. 13:44:25

Nagyszerű poszt, kitűnően szemlélteti, milyen pompásan működik a hatalom. Pontosan ezt az apolitikusságot szereti a legjobban.

geeeteee 2017.04.19. 14:37:49

"A demokráciáért a kisujjamat sem mozdítanám. A felelős állampolgári viselkedéstől pedig röhögőgörcsöt kapok."

Jogos elvárás kellenne legyen, hogy a demokrácia működjön, és tényleg le lehetne sz@rni, a választott képviselők tennék a dolgukat, az ország szekere meg haladna előre.

Ezzel szemben belenyugodni a szaporodó kötelességekbe és az apadó jogokba, vesztes lét, szolgaság. Mégis tömegek hagyják. Hagyják? Hol így, hol úgy.

gabors 2017.04.19. 15:47:12

@swing gitan: en nem faszbukozok meg login-om sincs :-) luzer lehetek ...

Shaktee 2017.04.19. 16:26:01

@gabors: 153 kopasz megy.. eddig ..:-)

Horthy Miklós cselédje · hamisgulyas.wordpress.com 2017.04.19. 17:07:15

@koala kóla:

Nem lehet.

Nem tanultad még meg hogy az albérlet menőmanó dolog? :)

Függni a tulajtól folyamatosan, semmi biztos pont az életben.

Ilyen az angol élet.

Arthamyr 2017.04.19. 19:47:51

Jelenleg én sem tudom elképzelni, hogy tüntetgessek valami miatt, de szerintem igenis jó, hogy tüntetnek, mert talán egy hangyafasznyit lassítja Magyarország rossz irányba való haladását. Lehet, hogy egyszer el lehet jutni odáig, hogy az emberek legalább a lecsúszástól való félelemből ne kényszerüljenek menekülni az országból, de most épp az ellenkező irányba tartunk. Egyszer talán addig is, hogy inkább hozzánk kényszerüljenek, de ez nem a mi életünkben lesz. Ezért nem kellene nyeretlen kétévesnek és megvezethetőnek bélyegezni őket.

Én elég nagy bajnak érzem, hogy egy 40 évnél idősebb ember aki
a. sikeresen felnevelt egy vagy több gyereket
b. megvan benne a képesség, bátorság, talpraesettség (meg mit tudom én, mi kellett ehhez még), hogy sikeresen külföldre költözzön
c. elégedett azzal, ami neki eddig jutott
d. nem annyira ugrálós, nyughatatlan fajta
azért költözik külföldre, mert veszélyben érzi a tisztességes megélhetését, és fél, hogy lecsúszik. Hogy a mindig kevesebbtől való félelem a fő mozgatórugó. Nagyon szomorú, hogy itt tart ma Magyarország. Az is, hogy lehet, hogy annyira szétgányolják az országot, hogy nyugdíjasnak sem megy haza az ember... Egy Kínához vagy Törökországhoz hasonló berendezkedésű, szárnyaló gazdaságú országba nem szívesen mennék haza a hanyatló nyugatról, még akkor sem, ha addig valami keresztény teokrácia lesz, ami az európai civilizáció pajzsa...

Amúgy hiába szarsz bele a téged körülvevő világba, ettől még komoly hatással tud lenni az életedre, nagyobbal, mint az, hogy dolgozni szeretnél, és megélni belőle. Sajnos a mai világban már ez sem triviális, az emberek túlnyomó többsége számára. A gravitáció is leszarja, ha te repülni szeretnél, és nem fog menni, bármilyen erősen is akarod.

Arthamyr 2017.04.19. 19:47:59

@Horthy Miklós cselédje: Nem tudom, mi táplálja ezen negatív érzelmeket az informatikusok irányába.

Irigység? Semmi nem zárja ki, hogy bárki informatikus legyen, sem kapcsolatok, sem szerencse, sem tehetség, sem papír nem kell hozzá. Némi tudás, problémamegoldó képesség és munkabírás szükséges, ha ez megvan, mehetsz te is, szívesen látnak sok helyen. Mondjuk még általános emberi kvalitásokra is szükség van, de mondj olyan helyet, ahol nem. Ez jelenleg az átlagember számára legelérhetőbb, tisztességes megélhetést biztosító szakma.

Lenézés, megvetés? Azért nem ők a társadalom alja, semmilyen szempontból.

DieNanny CH 2017.04.19. 20:09:28

@Arthamyr:

Ő mindenkit lenéz és megvet. Mindegy, mit dolgozik az illető. Míg ő maga az osztrák állam segélyén él, több mint 2 éve.

Arthamyr 2017.04.19. 22:09:40

@DieNanny *ISTJ* [SZ,CH]: Az energiabefektetés/megtérülést tekintve az kétségkívül hatékonyabb, mint egy irodában ütögetni a billentyűket. :) Viszont gyanítom, hogy nem skálázható (törvénytelenség nélkül) és nem is tartható fenn a végtelenségig (törvénytelenség nélkül).
Amúgy ez az információ honnan van?

lolligagger 2017.04.20. 07:45:51

A legrohejesebb ebben a posztban hogy az irojanak az a kenyszerkepzete, hogy ot irigyli barki. KFC-t zabalo kozonyos white trash eleten nincs mit irigyelni, ez szanalmas. Remelem hamarosan eljon az az ido amikor a fiatal nemzedek kozli az ilyenekkel hogy a loteri kutyat nem erdekli a posvanyban eltoltott eletuk, es olyan vilagot teremtenek ahol nem a nihil a franko. A lazado fiataloknak respect es hajra!

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.04.20. 08:43:17

@lolligagger:
Lehet hogy anyád zabál, én enni szoktam.

DieNanny CH 2017.04.20. 09:08:59

@Arthamyr:

"Amúgy ez az információ honnan van? "

Ő kb 4 éve van a blogon, különböző nevekkel. Ő maga oszt meg önmagáról mindenfajta kért és kéretlen információt.

kék madár 2017.04.20. 17:40:56

elkepesztoen demagog es felrevezeto iras, de az jo, ha mindenkinek van velemenye es azt megvitatjuk, csak ezt a suru rajongoi felvonulast tartom aggasztonak. A demokracia az nem valami ertelmetlen oncelu sznob passzio, mint a csokornyakkendo vagy a latin szotar, hanem az egyetlen olyan rendszer amiben nem csinalhattak azt/barmit a tarsadalommal amit "jo" helyen "jokor" szuletett egy orult agyaban, zsigereiben kipattant

kék madár 2017.04.20. 17:42:07

szuletett orult agyaban

kék madár 2017.04.20. 18:45:55

@diggerdriver:

Lehet hogy anyád zabál, én enni szoktam."
teged ebben a hozzaszolasban a "zabal" szo zavart legjobban?
:)
vagyis
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

desw 2017.04.21. 12:42:33

Digger! Irány a dilidoki, frusztrált vagy.

"Csaxólok, hogy minket, munkásosztályt, nem érdekel a nemzetközi helyzet fokozódása. A lőtéri kutyát nem érdekli a közgazdaságtan."

Végülis a gravitációt is leszarhatod, csak aztán az első lépcsőnél pofáraeses lesz.

"Nyilvánvaló, hogy a tőke és a munkásosztály érdekellentétben van egymással. A politika feladata lenne ezt szabályozással mindenki számára elfogadhatóbbá tenni."

Látod, ha nem szarnád le a matekot és a közgázt, akkor nem írnál ennyi butaságot. Demokrácia, ill. egész pontosan gerontokrácia van Magyarországon.

Miért nem lesz kb soha nyugati nettó!!!! bér Magyarországon:

Havi nettó ~200.000 Ft bér magyar munkaadónak ~371.000Ft-ba, egy angolnak csak ~200.000 ft-ba kerul. (200.000 nettó !!!!85%-kal !!!! kerül többe egy magyar munkaadónak, mint egy angolnak)

Havi netto ~450.000 Ft magyar munkaadónak ~839.000 Ft-ba, angolnak ~550.00 Ft-ba kerül (ez a nettó !!! 52%-kal !!!! kerül többe egy magyar munkaadónak, mint egy angolnak)

Havi netto ~800.000 Ft magyar munkaadónak ~1.482.000 Ft-ba, angolnak ~1.145.000 Ft-ba kerül. (ez 29%-kal kerül többe egy magyar munkaadónak, mint egy angolnak)

Havi netto ~1.500.000 Ft magyar munkaadónak ~2.778.000 Ft-ba, angolnak ~2.435.000 Ft-ba kerül. (ez 14%-kal kerül többe egy magyar munkaadónak, mint egy angolnak)

De igazad van, ne foglalkozz ezzel.

cso zsi 2017.04.23. 10:36:17

@desw: Nincs ezzel semmi baj....
A minap egy ismerősömet a gyermekével meghívták egy kis kiruccanásra. Mindent álltak, utat, kaját, szállást.
"Kiváltotta a valutakeretét", azaz beváltott annyi forintot, amennyit nélkülözni tudott, és félretett a kiruccanásra.
Úgy gondolta, hogy mintegy 50-60 ezer forint elég lesz 4 napra.
Hát nem.
Pont azt csinálta, mint itthon.
Erre sem futja, arra sem, mert az árak nem az 500€-s béreinkhez vannak méretezve. (Itthon sem, de ez más kérdés)
Múzeumbelépők, fagyik, biszbaszok..., "apu, ezt szeretném..."
A harmadik napon elfogyott.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása