oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. március 19. 06:30,  Mintha az emberek ferde szemmel néznének 48 komment

2017. március 19. 06:30 Határátkelő

Mintha az emberek ferde szemmel néznének

Noha hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy mi, magyarok különlegesek vagyunk (hol ezért, hol azért), ez persze nem teljesen van így – ennek bizonysága az egyik mai poszt, melyből kiderül, hogy hazautazáskor a reakciók elég hasonlóak. Emellett ingatlant bérelünk Máltán, végül pedig ellátogatunk egy angliai építkezésre is.

cim_5.JPG

A Luxemb(o)urgból szeretettel blog szerzője maga is a „szovjet blokk” tagja, legalábbis a munkahelyén bolgár és román kolléganőjével így hívja viccesen olasz kollégája. Legutóbb bolgár munkatársa látogatott haza és osztotta meg tapasztalatait, amiből aztán érdekes beszélgetés kerekedett.

„Az egész úgy jött, hogy kérdeztem, milyen volt a lánya szülinapja, és mondott is erről két pozitív tartalmú mondatot, aztán elhallgatott, rám nézett, és azt mondta, „But you know, I was SO happy to be back in Luxembourg!”, ami teljesen váratlanul ért, mert ő nagyon kötődik Bulgáriához (a múltkor nézett egy bolgár filmet a moziban és mesélte utána, hogy végigsírta, annyira boldoggá tette, hogy látja Bulgáriát, és hogy bolgárul volt a film), de mégis. 

És el is mondta, hogy azért, mert mindenki zárkózott, szomorú, elkeseredett, elég az emberekre nézni az utcán, mindenki szegény, tele van Szófia hajléktalanokkal és koldusokkal, és minden tele van szeméttel. 

A román kolléganőm rákontrázott, és elmesélte, hogy abban a kisvárosban, ahol az anyja él, nincsenek konténerek és/vagy szeméttelep, illetve a szemétszállítás nincs megszervezve, mert lenne szeméttelep, és nem messze, csak 7 km-re, szóval el lehetne szállíttatni... úgyhogy az emberek csak kiviszik a szemetet a legközelebbi mezőre, hogy ne a házban vagy az utcán legyen. 

És mindketten mondták, hogy amikor hazamennek, úgy érzik, hogy az emberek ferde szemmel néznek rájuk, leginkább a családjuk és a közelebbi ismerőseik, amiért „nekik bezzeg milyen jó2, hiába tudják, hogy ez nem a szerencsén múlik, hanem tenni kell(ett) érte. 

Erre én mondtam, hogy nekem a családtagjaim mindig mondják, hogy eszembe ne jusson hazamenni (és nem is érzem, hogy bárki ferde szemmel nézne rám). Majd megegyeztünk abban, hogy igen, őket is támogatják azért, legalábbis a racionális szempontok alapján, de azért tudjuk, hogy a szíve mélyén az ember mégiscsak egy országban szeretne élni a családjával, és a családjának is nyilván hiányzik. (…) 

Aztán visszatértünk a megkönnyebbülés érzésére, hogy igen, ez mindhármunknál jellemző, hogy jó otthon, intenzív, főleg érzelmileg, viszont borzasztó látni, hogy az országaink és benne az átlagemberek milyen állapotban vannak, és skizofrén az a jó érzés visszaérkezéskor, amit pont ez vált ki.” 

A teljes posztot itt találjátok, olvassátok el!

Hogyan bérelj ingatlant Máltán?

Málta lesz az új Ibiza, állítja Tucano, aminek az egyik következményét a hihetetlen lendülettel emelkedő ingatlanárak jelentik. Ennek aztán mindenféle következményei vannak…

malta_foto_tucanoprod_com_1.jpg

„Máltán a beépíthető terület nagysága adott, nincs hová továbbmenni. Ha megtoldják a szigetet, akkor is csak henye milliomosoknak lesz ott pénzük, neked nem. (Ha dúsgazdag vagy, akkor bocsánat, egyben írj levelet, hozzátapasztjuk azt a pár négyzetmétert, emiatt ne aggódj, mégiscsak Málta). 

Szóval egyre több ember ugyanakkora területen, bizony egyre magasabb költségeket jelent. Ha a fő-fő-főszezonban június és augusztus között ki lehet termelni egy lakásból annyit, mintha egész évre kiadnád, akkor nem biztos, hogy örömmel adod oda hosszútávra, mondjuk egy kelet-európai bevándorlónak, nyomott áron. 

Az elmúlt hat évben az ingatlanbérlés költsége Sliemában 80%-al nőtt. Ez egészen borzasztó, de máshol sem sokkal jobb. Például, Melliehában, egy hálószoba bérlésének díja 2010-ben 163 euró volt, ugyanez az átlag 2016-ra elérte a 311 eurót. 

Mostában, ami aztán még csak nem is tengerparti település és egyáltalán, hat éve még 173 euró volt az egy szoba átlagos bérlete, de tavaly év végére ott is elérte 291 eurót, írta a Malta Today. 

Máltán venni vagy bérelni ingatlant? 

Máltán ingatlant vásárolni borzasztó drága. Főleg, ha összehasonlítjuk a többi mediterrán ország áraival. Ráadásul annyira olcsó volt a bérleti díj, hogy mindenkinek megérte bérelni, vásárlás helyett. 

Ebben a posztban csak a bérlésről írok, de persze sok embert ismerek, akik meg is vették álmaik vagy rémálmaik házát Máltán. Én nem ott vásárolnék, de ugye ez szubjektív döntés és lehet az jó ötlet is. Amint a bérleti díjak elérik a törlesztőrészlet árait, már megéri vásárolni, persze csak akkor, ha hosszabb távra tervezel. 

Mikor érdemes Máltán lakást bérelni? 

Szezonban nem. A hosszútávú és a rövidtávú kiadási piac eltér, de májustól szeptemberig a tulajdonosok simán ki tudják adni, ami csak van. Tehát ilyenkor rosszabb áron találsz, ha találsz egyáltalán. 

Máltán pár kilométeres távolság ugye nagyon sokat számít, ha bent húzod az igát St. Juliens valamelyik csehójában, akkor szép csata Bugibbából bevergődni, meg haza. Tehát kénytelen leszel a melóhelyed közelében maradni, ami persze dupla költséget is jelenthet a bérleti díjat tekintve. 

Ugyanez Gozón, mert onnan bejárni Máltára ugyan lehetséges, de a napi 2x közlekedés még autóval is simán felugorhat a dugó vagy egy vihar miatt akár napi 2×3 órára is. Gozón persze lehet dolgozni, de minek? 

Máltán két árfelverő hatás van, mindkettő a borzasztó drágulás felé hajtja a piacot: 

- a beözönlő külföldi gazdagok / magasan képzett szakemberek

- a beözönlő külföldi gazdagokat kiszolgáló beözönlő külföldiek (tehát te, Máltára vágyó kedves olvasóm) 

Ennek most már nagyon komoly társadalmi következményei vannak. A gazdagok elveszik a máltaiak elől az értelmes lakhatást, te meg az olcsót. Adott, hogy egy háromszobás kecóban lakó 3×2 főből álló dolgozó csapat jobban tud fizetni, mint a hagyományos, egykeresős máltai család. 

Azt is tudni kell, hogy az online gaming businessben az átlagos 14 EZER EURÓS BÉRKÖLTSÉG már nem versenyképes az egyre magasabb ingatlanbérleti díjak miatt. Lesz még ennek böjtje, de ezzel se foglalkozunk most. 

Hol érdemes kiadó, máltai lakást keresned online? 

Természetesen az összes ingatlanközvetítő cégnek van weboldala, legnagyobbak a RE/MAX meg a Frank Salt. Független portálok közül a Maltapark ugye a legjelentősebb. 

De a személyes tanácsom az, hogy ne akarj egyből elköteleződni. Ha érkeznél pár napra vagy hétre, hónapra, akkor szerintem a legjobb feltenni kérdésben a különféle máltai magyar csoportokban a Facebookon. 

Átverni nem fognak, mert ugye mindenki ismeri egymást és azonnal odaírná valaki, hogy hékás. Viszont a szoba/lakás kiadók meg tudják pontosan, hogy mi a helyzeted. (...) 

Bútorozott vagy bútorozatlan? 

Máltán szinte minden lakás bútorokkal megpakolva kiadó. Ha áthozod a tiédet, akkor persze megoldható, de az igen sok vesződség. Legközelebbi IKEA Szicíliában, de még oda is simán átmennek az emberek. Mivel fa nincs az országban, ezért főleg Kínából érkeznek szörnyű ronda bútorok, ezeket aranyáron értékesítik, mert nincs más. (...) 

Lakásbérleti szerződés Máltán 

Ez lehet egy klasszikus szerződés, ügynökségi formanyomtatvány, kézzel megírt papírfecni, tulajdonképpen mindegy, de kell. Erre szükséged van, ha friss bevándorló vagy, meg egyáltalán, jó az, ha van. 

Szerződéskor fénymásoljátok le a lakástulaj személyiét, ezt is kérhetik, jobb, ha megvan, mint hajtani a főbérlőt később. A tulajnak egyébként, ha első lakásod, tehát frissen érkeztél és még nincs rendezve a státuszod, azaz nincs ID cardod, akkor be kell fizetnie utánad az idegenforgalmi adót és a szerződést neked is alá kell írni közjegyzőnél. Ez persze sosem fog megtörténni, csak mondom, mint egzotikus tudnivalót. 

Amint megszerzed ugyanis a tartózkodás jogát, az egész történet okafogyottá válik. A kaució általában egy hónap, de ettől persze eltérhetnek, tehát fizeted a kauciót, meg egy hónapot előre, meg még egy felet az ügynöknek/irodának. A felmondási idő változatos, de általában egy hónappal távozás előtt illik bejelenteni. Személyes tapasztalatom az, hogy mindenképpen lakd le a kauciót. Hosszútávú ingatlanbérlés alatt hat hónapnál hosszabb időszakot értenek Máltán. 

Lakás és ingatlanbérleti árak Máltán 

Húúú, hatalmas a szórás. Végigkérdeztem pár ismerőst gyorsan, akik teljesen különböző típusú kecóban laknak. A lényeg az, hogy természetesen nagyon eltérnek az árak, és megint a legfontosabb: ne lakj messze a melóhelyedtől. 

Ha ezt a tanácsot nem fogadod meg, akkor sokszor fogsz rám gondolni és nem örömkönnyekkel a szemedben. A következő árak 2017 márciusiak és azért érdekesek, mert a megkérdezett honfitársak, mind ott laknak már egy ideje, tehát a bérleti költségeik tapasztalataik miatt közelítenek az optimálishoz, illetve az elérhetőhöz. 

Nézzük Máltát és kezdjük a végekkel: 

Zebbug, lakás, 1 szoba (konyha, fürdő+nappalinak nevezett valami). Garázsból átalakított szuterén típusú, fűtés nincs, picike hátsókert. 350 EUR/hó. 

Ez körülbelül a piac alja Máltán! Ennél olcsóbb kecót persze lehet találni, csak nem valószínű. 

Melieha, lakás, 4 szoba, 2 fürdő, brutális kilátás, lift, légkondi, garázs, vadonatúj épület: 800 euró. Szerintem azért ennyi, mert még be sem volt fejezve beköltözéskor. 

Zurrieq, lakás 3 hálószoba. 100-110 nm körül 500€/hó. 

Jöhet a belváros maga, a központ központja. Sokan keresnek és kerestetnek Vallettában lakást (velem is mindenáron) és képtelenek az emberek megérteni, hogy a fővárosban lakni nem jutalom, hanem büntetés. Parkoló nincs, minden nedves és régi, sehol egy bolt és éjjel-nappal turisták fényképeznek. Bérelhető lakás gyakorlatilag egyáltalán nincs. 

Egy ismerősöm bérelt ott egy gyönyörű házat a Szent Pál utcában, 4 emelet, panoráma tető, a lovagrend egyik főkönyvelője volt az építtető, szépen rendbehozva, bútorok nélkül 1300 euró havonta. Szépséges lak, döbbenetes belső szerkezettel, meg faragásokkal, de egészen borzasztó mennyiségű lépcsőzés járt hozzá.” 

Nehéz elhinni, de az eredeti poszt még ennél is részletesebb és érdekesebb, szóval kattints bátran, nem fogod megbánni!

Egy londoni építkezés titkai 

Végül egy kis szakma Digger részéről, azaz jöjjön egy poszt, ami a Határátkelőre túl szakmai lett volna, viszont szerintem érdekes, és nem csak azoknak, akik benne vannak az építőiparban, de azoknak is, akiket érdekel, egy építkezésen mi a feladata egy diggerdivernek és hogy a munkaidő mennyi részét teszi ki az árokásás vagy a földmunka.

digger.jpg

„Miért szeretem és miért nem lehet megunni? Az ember ősi vágya, hogy uralma alá hajtson mindent, ami erősebb. Ezért akar a gyerek mozdonyvezető meg buszsofőr meg pilóta lenni. Ugyanezért gyártanak egyre erősebb autókat például. 

A nagy gépek irányítása kibaszott jó érzés. Ezek a mérnöki remekművek azt csinálják, amit én akarok. Ha kell, milliméter pontosan kiharapom a sarokból a pókot, ha kell a földet kifordítom a sarkaiból. 

Hogy egy nagy klasszikust idézzek, az ERŐ VELÜNK VAN. Óriási erő. Kontrollált, szabályozott erő, ami minket szolgál. Felemelő érzés kezelni, uralni eggyé válni vele. 

Nem könnyű megtanulni, nekem nagyon nehezen ment. Milyen volt a kezdet? Említést kell tennem két kiváló emberről, akik a mestereim voltak. Az egyik már sajnos nem él, Isten nyugosztalja. Litter Lászlónak hívták és felcsúti volt. 

Végtelen türelemmel a nehéz pillanatokon átsegítve folyamatosan biztatva tanított a szakmára. Hányszor mondtam neki, „Laci, nem megy ez nekem, hülye vagyok hozzá," abbahagyom. Mindig lelket öntött belém, „csináld, menni fog az, majd belejössz”. 

Már úgy, ahogy tudtam dolgozni, mikor a cégtől elment egy öreg szaki, mert jobb ajánlatot kapott. Megkaptam az ő gépét. Bizonyíthattam. A Gazdagréti lakótelep tízemeletes házainak az alapjait kellett kiásnom. Ezek a házak betoncölöpökön állnak és ezek közül kellett a földet kiszedni. 

Egy számomra nagyon emlékezetes dolog is akkor történt. Apám kőműves brigádvezető volt és pont akkor néhány hétig nem volt munkájuk, ezért odavezényelték őket hozzám, a földmunkát és a szerelőbetont csinálni. 

Persze fater nekem nem mondta, de a sógorom is a brigádban volt és visszahallottam, hogy milyen büszke volt rám. Higgyétek el nekem, hogy ezekre a dolgokra az ember ősz fejjel teljesen másképp tekint vissza. Ha fentről olvassa ezeket a sorokat, akkor talán egyetért abban, hogy szakmai pályafutásomban soha nem okoztam csalódást neki. 

Szóval ott tartottam, hogy elég jól belejöttem a gépkezelésbe, mikor az öreg szaki vissza akart jönni a céghez. Mégsem jött be neki az új hely. Mondták neki, hogy az állás betöltve. Tizennyolc évesen önálló gépkezelő lettem. 

Néhány évre rá elvittek katonának, és leszerelésem után egy teljesen másfajta géppel kellett megtanulnom dolgozni. Mind szerkezetében mind kezelésében más volt, mint amivel én előzőleg dolgoztam. Mindent elölről kellett kezdeni. 

Hogy érzékeltessem a különbséget képzeljük el, hogy valakinek az autóján felcserélik a gáz és fékpedált. A gépen viszont nyolc művelet van, amit felcseréltek. Az ember agyát át kell programozni hozzá. 

Ez a fajta gép annyira új volt akkor Magyarországon, hogy mikor lementem vizsgázni róla Debrecenbe akkor a vizsgabiztos mondta nekem, hogy mondjak valamit a gépről, mert ő a színét sem tudja. 

Itt kell említést tennem másik mesteremről, Cserna Károlyról, közismertebben Churchillről. Legutolsó tudomásom szerint békében, jó egészségben tölti nyugdíjas napjait. Kívánom neki, hogy sokáig tartson. 

Ő tanított meg az univerzális kotrógéppel dolgozni. Hogy milyen remek ember, elmondok egy történetet. Már itt kint Londonban ennek a blognak az apropóján megkeresett valaki, hogy menjek el vele megnézni egy munkagépet és véleményezzem. 

Elég ritkán járok haza, ezért nem tudtam jobbat kitalálni, mint hogy javasoltam, menjen el Alcsútra és keresse meg Karcsit. Hivatkozzon rám, ő majd segít. Karcsi ezzel a vadidegen emberrel elment valahova a világ végére, és segített neki. Csak egyet tudok mondani mindkét mesteremről. NAGYON JÓ EMBEREK. (...) 

Milyennek kell lenni egy jó gépkezelőnek? 

ELSŐSORBAN jóindulatúnak. Olyannak, aki segíteni akar. Senkinek nem álmai netovábbja a lapátolás, ásás, csákányozás. Világéletemben arra törekedtem, hogy minél kevesebb munkát hagyjak az emberekre. 

Bárhol dolgoztam eddig, az első fél napban tudatosult minden melósban, hogy maximálisan kihasználom a gép és a tudásom határait. Azt szoktam mondani, mindent megteszek, amit a fizika törvényei engednek, plusz tíz százalék. A lehetetlent teljesítem, a csodákra egy kicsit várni kell. 

Melóssal soha nem volt konfliktusom, és itt Londonban a nyelvi hiányosságaim ellenére is tudtam boldogulni. Persze második helyen mindenképpen a gyakorlat és a szaktudás számít. (…) 

Tény, hogy ehhez a szakmához kell egy olyan érzék, mint mondjuk egy hangszer megszólaltatásához. Az viszont már a tehetségen múlik, hogy valaki utcazenész vagy Paganini lesz. Talán egy lakodalmas zenekar szintjére felküzdöttem magam. 

Harmincöt éve vagyok a szakmában. Ennyi idő alatt azért óhatatlanul előfordulnak egészségi problémák. Megfázás influenza, gyomorrontás, derékfájás bármi. 

Egészségügyi okokból SOHA nem hiányoztam munkából. Más okból sem. Volt izomszakadás a vádlimban. Egy óra alatt tudtam a busztól hazamenni. Abban az időben reggel 3.45-kor keltem. Másnap 2,45-kor csörgött az óra és mentem dolgozni. 

Volt olyan, hogy lehajoltam és úgy maradtam derékszögben meggörbülve. Bár van néhány „cihológiai” becsípődésem, de ez most ideg volt. Gondoltam, ez a derékszögű állapot pont egy ülő ember testhelyzete, így felvonszoltam magam a fülkébe és melóztam tovább. Másnap persze mentem dolgozni. 

Nemrég szintén deréktájékon valami ízületi nyavalya kapott el, és az ágyon megfordulni is fél órába telt. Mentem dolgozni. Ebből a szempontból eddig még szerencsésnek mondhatom magam. 

Bár nem vagyok egy szilfid alkat, a sportokban a térdig érő szélben távolbanézést, valamint a véraláfutást preferálom, és nem hagyok ki egyetlen nagy zabálást sem, eddig még megúsztam a komoly bajokat. 

Persze tudom, hogy ez már a ló túlsó oldala. Hogy nem egészséges ez sem. Tudom, tudom. Egy kicsit túltolom. Igazatok van. Na de képzeljétek el, hogyha ugyanilyen lelkesedéssel lennék alkoholista. Vagy sorozatgyilkos. Na? 

Egyet jól jegyezzetek meg, barátaim. Ha azt halljátok, hogy meghaltam, hogy Diggert lábbal előre vitték tepsiben, ne higgyétek el. Keressétek meg a munkahelyem és kérdezzétek meg hogy bejöttem-e dolgozni? Ha NEM, a válasz AKKOR meghaltam.” 

A teljes posztot rengeteg képpel és videóval Digger oldalán találjátok, ne hagyjátok ki!

HÍRMONDÓ

Magyar hölggyel is üzen a londoni polgármester a kormánynak

A brit főváros polgármestere saját kormányának üzen egy olyan videóval, amiben uniós állampolgárok beszélnek önmagukról, Londonról, határátkelésről, a lehetőségekről.

Lehet-e bérunió Európában? 

Már többször felmerült, hogy ugyanolyan munkáért ugyanakkor bér járjon az Európai Unió tagállamaiban, ám a közgazdász szerint ez ugyan érdekes gondolatkísérlet, de megvalósítása lehetetlen lenne.

Magyarországon hamisíthatták a szerb határátkelők iratait 

A szlovák kormány szerint a Szerbiából Szlovákiába érkezett vendégmunkások némelyikét átverték. A legtöbb gondot az ideiglenes munkát kínáló munkaközvetítő ügynökségek okozzák.

Német melók nem Mészáros Lőrincnek 

Ácsokat, festőket, víz-, gázszerelőket (a Nemzet Gázsszerelőjét nem), recepcióst és autógyári munkát is ajánlanak Németországba. Ha más ország érdekel, akkor itt keresgélj.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével. 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: blogajánló Nagy-Britannia Luxembourg Málta

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr8712346475

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

**mimi** 2017.03.19. 08:52:23

Emlékszem Málta pár éve nagyon ígéretes volt... ismerősöm is készült oda, végül Lichtensteinben kötöttek ki

tanato 2017.03.19. 09:59:06

@**mimi**: Azért mert valószínűleg ha a gyerekkori körülményei máshogy alakultak volna ,bölcsészkarra ment volna nem gépkezelőnek.Van ilyen jellegű vénája,nem is kevés.

Dikusz 2017.03.19. 10:12:58

@tanato: szerintem is remekül ír. A múltkor, ha jól emlékszem volt némi vita, hogy irodalmi stílusban ír-e, vagy nem. Nem tudom pontosan mit jelent ez, de ha abban ír, ha nem, akkor is remekül, és érdekesen, érthetően ír:)

Csodabogár 2017.03.19. 10:27:49

Mind jó, de Tukano a kedvencem.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.03.19. 10:45:31

@tanato: Azért lettem gépkezelő mert HVT szindrómám van.
Hülye Voltam Tanulni.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.03.19. 10:47:19

@tanato:
Amúgymeg lehet hogy jobb gépkezelőként bölcsésznek kontárkodni, mit bölcsésznek gépkezelőként kontárkodni.
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Taxomükke (UK) 2017.03.19. 12:03:42

@diggerdriver: Ja, kevesebb kart okoz az ember...

P.Elliot 2017.03.19. 12:30:27

Nagyon jo posztok.
Digger irasmodja, kifejezese ha azt nezem hogy csak szakmaja van egyszeruen elkepeszto. Minden sorat mindig elvezem amit ir, ami a szakmai reszeket illeti kulonosen. De igazan miert kepedunk is el ezen? Az okossag, az inteligencia vele szuletik az emberrel, foleg az utobbit nem lehet megtanulni. Van diplomas aki olyan bunko hogy haj! Lattam itt nehanyat, honfitarsaimat, de amerikaiban is....
Gondolom Diggernel adott volt hogy az apa komuves, majd a fiabol is nevel egy jo szakembert amit meg is tett, nem gondolt arra hogy ez a fiu rendkivul sokra vinne mas agban, maga a fiu sem gondolt ra szerintem.
Ettol persze nem kisebb semmivel, az epitoiparnak a nagyon megbizhato hibamentes kelleke, tagja, colopje, buszke magara hogy az, miert ne lenne. Bar mindenki elmondhatna hogy a munkakoreben egy kivalo szemely nem csak ott eldolgozgat mert elvarjak tole.
Valahogy igy kellene mindenkinek venni a munkajat, komolyan, igazan a maximumot. / Most emelik ram egyesek azt a bizonyos kovet pedig tenyleg szep az hogy mindenki vegezze a dolgat rendesen, bennem peldaul megvan ha nem is olyan felsofokon mint pl. Diggerben de ha valamibe belefogok akkor az meg van csinalva. Nagyon jol. Nem voltam mindig ilyen, fiatal koromban nem de mivel en 20 evesen koraszulottekkel dolgoztam, kesobb meg elobb ujszulottekkel, foleg az elobbiek elete jobbjara az en kezemben volt mert ott nem orvosi hanem elsosorban apolasi, ellatasi, figyelesi dolgon mulott a kilos vagy kisebb baba elete hogy idoben eszrevegyunk jeleket illetve ugy gondozzuk hogy ne jojjenek elo azok a jelek. Na, ott egett belem a felelossegteljes munka jelentosege amit a mai napig megtartottam a munkak minden teruleten.
Ezeket az aso, markolo, mindenfele fura dolgokat csinalo gepeket most van alkalmam nezni mivel mellettem masfel eves bonto, epito, oriasi teruleten csatorna cserelo munkak folynak, a daru sokszor ugy erzem belog a hazam fole, nem rossz munka ez, a gepiranyitok, kezzel ezek nemigazan dolgoznak semmit, van hogy vakaroznak, egy gepezik, 4 meg lenntrol a melybol vagy eppen oldalt uvoltve iranyitja a perem szelen szinte elorebuko hatalmas gepet amibe csak akkor mernek beleulni ha megkotve vinnenek, egyszeszruen nem is ertem hogy meg nem zuhant a melybe a vezetojevel egyutt.
Szoval minden munka szep ha szivvel csinalja valaki.

Dikusz 2017.03.19. 13:00:52

@diggerdriver: de kár, hogy a HVT-szindrómáról most hallottam először. Mennyi mindenre magyarázat lett volna számomra:))))))))

tanato 2017.03.19. 13:36:17

@diggerdriver: Ezt a HVT-t még én sem hallottam,de tényleg gyakori betegség főleg fiataloknál,akik előtt még ott az élet.
Abban igazad van, bölcsészkarral gépkezelőként kontárkodni életveszélyes.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.03.19. 14:07:34

@Dikusz: @tanato:
Na látjátok...
Én is ezzel magyarázom a sorsomat:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.03.19. 14:08:24

@P.Elliot: Köszönöm. Ha már ilyen szépeket írtál akarsz egy jó sütemény receptet?

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.03.19. 14:10:25

@P.Elliot: Te, figyu én azokat a koraszülött gyerekeket meg se merném fogni. Némelyik akkora mint egy kukoricacső:)))))))))))

tucano 2017.03.19. 14:13:54

@Csodabogár: jeeee, köszönöm szépen!

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.03.19. 14:49:20

"Máltán két árfelverő hatás van, "
- a harmadikat elfelejtetted: nincsenek migransok.

Csodabogár 2017.03.19. 17:02:54

Az első részhez annyit szólnék, hogy feltehetően ahol az ember él, nem vesz észre semmi rosszat. Hazamegy, ott rosszkedvű emberek, nyomor, szemét, koldusok.
Az itteni hasonló posztok szoktattak rá, hogy ilyesmikre figyeljek. Tegnap jöttünk haza Münchenből. Remélem köztudott, hogy talán a leggazdagabb német város. Munkaidő vége felé mentünk a belvárosban. Sok siető ember, igyekezett haza az U- és S-Bahnra. Érdekes módon senki nem vigyorgott, csak ment. A belvárosban megszámolhatatlan mennyiségű koldus üldögél az utcákon. Normális nagyvárosi piszok is volt. Ugyanezt elmondhatnám Bécsről is, ahova gyakran járok.
Persze ezek a dolgok engem itthon, Pesten, nagyon zavarnak, de nem ez adja nekem a város jellegét. Ha meg elmegyek valahova, pláne nem izgat, hogy ki vidám meg ki nem és mennyi a koldus.
Különben a román koldusmaffia jellegzetes figuráit mindenütt meg lehet találni. Nem is tudom, ezeknek valami külön kiképző iskolájuk lehet, annyira egyformák.

Dikusz 2017.03.19. 17:10:44

@diggerdriver: az a bal, hogy én már csak utólag tudnám magyarázni a sorsomat, de most már minek? :)))

Shaktee 2017.03.19. 17:55:52

Nagy itt a pörgés....

Nem akarom elkiabálni, de lehet hogy itt a tavasz :))

SzZoole 2017.03.19. 18:08:53

@Djuri CA: honnan tudod,hogy ott a tavasz,banguroznak a macskak?:))

szalka240 2017.03.19. 18:09:13

@Djuri CA: Ne kiabáld el! Nálam Németországban már kétszer is próbálkozott a tavasz, de ma délelőtt megint havazott.

SzZoole 2017.03.19. 18:11:49

@Djuri CA: most nezem az avatarod,neked is Ragdoll macskad van?

Shaktee 2017.03.19. 18:35:28

@The Devil Himself as. Zoole: eddie bauert fosztogatjuk épp 40% off..már kezdtem úgy kinézni mint egy tolmácstalan bulgár favágó :)

Macsekom már skypon is láttad, persze hogy ragdoll :)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.03.19. 18:49:15

@Djuri CA: aaahhhh.... eddie bauer mindent visz. Főleg az ágynemű. Azt itt olyan szépet nem kapok brühühü.

Shaktee 2017.03.19. 19:37:25

Bruck András / Facebook(only)

A félelem imitálása

A Momentum a vidék Magyarországát járja.
Nemrég Kaposváron voltak, és mint ahogy a kezdet kezdetén mondták, nem prédikálni mennek, hanem okosodni, meghallgatni, hogy mi bántja az embereket.

Ez alapból jó indulásnak tűnik egy olyan országban, ahol a kormányt az az egyetlen dolog nem érdekli, hogy mi baja van a magyaroknak. Ellenkezőleg, mindent megtesz azért, hogy minél több legyen, és mint általában a pszichopaták, ők is kifogyhatatlanok a gonosz ötletekből. Naponta szállnak rá valamire, és csak azt nézik, hogy miként nehezíthetik meg minél jobban kiszemelt áldozatuk életét.

Mindenevők, és már 7X365 napja zabálnak: embert, pénzt, nemzeti jövőt.

Mindegy, mi a célpont – aktuálisan most megint a szupermarketek, egy sörgyártó világcég és egy vidéki színház –, belekötnek, fellépnek ellene, és elkezdenek törvényt gyártani a tönkretételükre. Nyilvánvaló, hogy ebben az alvilági légkörben a Momentum fiataljai nem sok vidám, könnyen élő falut, városot, embert fognak találni.
Kaposváron sem találtak.

Pedig az egy klasszikus jobboldali fészek, (a volt III/III-as) Szita Károly polgármesterrel, vagyis a város aligha tartozik a szegényebbek közé. És mégis, abból, amit a Momentumot elkísérő klubrádiós riporter, Váradi Júlia a helyiektől hallhatott, számomra az derült ki, hogy olyan a légkör, mintha vérszomjas migránsbandák garázdálkodnának, pedig nem, csak jámbor, istenfélő fideszesek.
A kaposváriak kínlódnak, munka, lakhatás, megélhetési gondok nyomasztják őket, szenvednek az embertelen közmunka kilátástalanságától. De a legnagyobb gyalázat a félelem. Az EU-tag Magyarország egy vidéki városában az emberek nem mernek névvel nyilatkozni, sokan még anélkül sem, nehogy a hangjukról felismerjék őket. Persze, aki hallotta Orbánt, ha máskor nem, legutóbb a Nemzeti Múzeum előtt beszélni, az nem csodálkozik ezen. Tudom, az elemzők szerint közhelyes, butuska beszéd volt, csak éppen megfagyott tőle az ereimben a vér.

Csak a liberális értelmiség nem érti még mindig.

Szilágyi Ákos József Attila-díjas és Babérkoszorú-díjas költő, esztéta, szerkesztő, Pulitzer-emlékdíjas közíró, Oroszország-kutató, habilitált egyetemi docens pár hete arról beszélt a 168 órában, hogy Orbán „csak imitálja a demokráciát, bár olykor a diktatúrát is. De csak imitálja! A diktatúrát azért, hogy félelmet keltsen akkor és azokban, akiket így lehet a hatalomtól távol tartani. Ez olyan jól működik, hogy ma egyesek nem mernek aláírni egy népszavazási kezdeményezést, hátha valami retorzió éri majd őket, sőt a rokonaikat. Mintha valóságos diktatúrában élnének, pedig csak azért félnek, mert a történelmi beidegződésekre rájátszva rájuk ijesztettek.”

Ó, ti beszari kaposváriak, hallgassatok a költőre, és legyetek bátrak, mert amit ti éreztek, a retorzió, az csak hátha, az csak színlelt diktatúra, rájátszva a beidegződéseitekre.

Nem tudom, milyenek a Momentum beidegződései, de remélem, hogy nagyon újak, nagyon mások.

Shaktee 2017.03.19. 19:38:11

@The Devil Himself as. Zoole: facetime, same shit, different pile ..

Golf2 2017.03.19. 19:44:08

@Djuri CA: 1 Moment nem csinál nyarat.

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2017.03.19. 20:13:14

@Djuri CA: Nihincs... Parszor sikerult hozatnom cuccot arra kaphato haverokkal, ha mentek arrafele, nagyon tartosak. No, majd legkozelebb, majd ha trump nem lesz, akkor.

Shaktee 2017.03.19. 20:20:48

@kisrumpf: nem fog ő örökké tartani, ahogy a nemzeti szotyi sem...

Ready? :))))
m.youtube.com/watch?v=MZp93vI4VOg&feature=youtu.be

tucano 2017.03.19. 20:52:59

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem: "a harmadikat elfelejtetted: nincsenek migransok."
Mik nincsenek? :D Ott vannak a magyarok, románok, szerbek. Aztán líbiaiak, rengeteg szenegáli, meg szomi, meg iszonyú sok albán és a bolgárokat meg sem említettük.

Shanarey 2017.03.19. 21:41:23

Jó válogatás.

Digger posztját, már pár nappal ez előtt elolvastam.
:-)

P.Elliot 2017.03.19. 21:43:53

@diggerdriver: Ha van jo recepted miert ne. De most nem fogom megsutni, 2 hetig itt nem akarok sutmenyt latni az asztalon mert a multkor is, a tied is nem elt osszesen 24 orat es a ferjemnek tilos az ilyesmi, legfeljebb egy darabka de nem a fel tepsi ahogy lefoglalta es meg is ette.
Majd husvet korul vagy utan/ mert megvannak a hagyomanyos husveti sutik/ megcsinalom ha leirod. Koszi elore....

Shanarey 2017.03.19. 21:43:59

@Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem:

Nincsenek migránsok Máltán?

Kerekecske trollocska, miért jó az neked hogy bizonyíthatod, mennyire buta vagy?

P.Elliot 2017.03.19. 21:49:30

@diggerdriver: Nem is megfogni hanem azt merlegelni, erezni hogy az a paranyi tudocske, szivecske, a nem teljesen kifejlodott, nem erett kis testecske, meddig birja. Birja-e? Lesz -e hozza eleg ereje?
Egyebkent en arcrol meg tudom mondani felnott korban hogy ki volt koraszulott, mondjuk 7-8 honapra, valahogy mas az arcuk, nem teljesen kifejlodve jottek vilagra es mar nem tudjak ugy potolni mint az anyamehben tudtak volna.
Egyetlen egyszer tevedtem egy szomszed nonel aki nem egeszen 7 honapra szuletett, azon aztan nem latszik, nagy, telt, kover no, az arcan sem lathato hogy az volt...teljesen es gyorsan bepotolta....

gabors 2017.03.19. 21:57:04

@diggerdriver: "mit bölcsésznek gépkezelőként kontárkodni.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) "

abbol mi rossz sulhetne ki ??? veletlenul elbaszna granit alkotmanyt ?

gabors 2017.03.20. 00:48:26

@Djuri CA: Koszi cikk "erdekes" de ebben mi volt bolcsesz ? azonkivul hogy az ujsagiro (ja hogy nem halott liqui-diet-rol (gondolom a folyekony kenyere forditotta egy bolcsesz angolra?)

Brix 2017.03.20. 08:42:50

@tucano: Kinek éri meg egyàltalàn Màltàn dolgozni, évi br. 14 ezer eurós fizetésért? Úgy tűnik, Màltàt is elrontja a tömeges migràció, ami a béreket lefelé, az ingatlanok àràt felfelé nyomja..

tanato 2017.03.20. 10:00:24

@tanato: Bocsánat havi 267 ezer forint nincs ezer EU havonta és 12-szer csak.

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.03.20. 13:56:39

@Djuri CA: a masik alternativa a jovobeli nogo zonak. neked inkabb az kell?

Ponton Bianchi alkatresz nagykereskedelem 2017.03.20. 13:56:47

@Brix: "Kinek éri meg egyàltalàn Màltàn dolgozni, évi br. 14 ezer eurós fizetésért? "
- meg a hulyenek is.
Illetve csak annak.

Magyarorszagon diktatura van ott meg szabadsag.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása