oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2017. február 11. 06:32,  Egy évértékelő nyomán 189 komment

2017. február 11. 06:32 Határátkelő

Egy évértékelő nyomán

Nem akartam foglalkozni a magyar miniszterelnök évértékelőjével, ám miután elolvastam, mi mindenről volt szó (és mi mindenről nem), mégis arra gondoltam, pár gondolat erejéig érdemes kiemelni belőle azokat a pontokat, amelyek számunkra érdekesek lehetnek.

orban_viktor_evertekelo_2017_foto_kormany_hu.jpg

Ez már a 19. alkalom volt, hogy Orbán Viktor évértékelőt tartott, és bár elviekben ez egy országértékelő beszéd lenne, legalább annyi szó esett benne Európáról, és a világról, mint Magyarországról. 

Kezdjük azzal, amiről nem volt szó: nem volt szó a külföldön élő magyarokról. Persze az a pár százezer ember nyilván nem olyan fontos, de ha már a Brexitet annyira dicsérte a magyar miniszterelnök (pedig a legutóbbi hírek szerint ezzel akár még azok a magyarok is megjárhatják, akik már most Nagy-Britanniában élnek), akkor talán egy vagy két mondatot érdemeltek volna a szigetországban, vagy éppen Európa más részén élők is. 

De ha nem, hát nem. 

„A mi ízlésünk szerint való” 

Amiről viszont szó volt, az például a sikeres magyar gazdaság, hiszen Orbán Viktor szerint sikerült leküzdeni a munkanélküliséget (hogy ebbe például mennyire játszik közre a rengeteg külföldön élő és dolgozó magyar, azt ugye hagyjuk). 

Ami a sikert illeti, a magyar kormányfő szerint Magyarország hét év alatt felépítette saját politikai-gazdasági rendszerét, amely „a mi testünkre szabott, a mi ízlésünk szerint való”. 

Azt is mondta, hogy a magyarok jövője biztosított, Magyarország erősödik és fejlődik, „a holnap miatt nincs okunk idegeskedni, a családok talpra fognak állni és anyagilag is össze fogják szedni magukat". 

Orbán Viktor hozzátette: ha mindenki rendesen elvégzi a munkáját, betartjuk a törvényeket, nem lesz baj, és minden évben mindenki előre léphet. 

Éppenséggel lesz hova, mert az Európai Unió statisztikai hivatalának (Eurostat) friss adataiból az derül ki, hogy mintegy kilencszeres különbség mutatkozik a tagállamok között a minimálbér összegét illetően; a legmagasabb kötelező minimálbért Luxemburgban fizetik, Magyarország a sereghajtók közé tartozik

Ez összeg szerint annyit tesz, hogy míg Luxemburgban havi 1999 euró, addig az utolsó Bulgáriában 235 euró a minimálbér. Magyarország a 22 vizsgált országból (ennyi helyen van kötelező minimálbér) a 17. helyen áll mintegy 412 euróval.

(Ha már itt tartunk, az Eurostat vásárlóerő-paritás (PPP) alapján is összehasonlította a minimálbéreket, így a különbség már "csak" háromszoros, az első és az utolsó helyezett változatlan, Magyarország így a 14.)

Nem kell az idegen munkaerő, de akkor mi történik Ukrajnában? 

A magyar miniszterelnök azt is mondta, hogy nem lenne jó az idegen olcsó munkaerő, inkább becsüljük meg a jól elvégzett munkát és a Magyarországon dolgozókat, a takarítónőket, útkaparókat. 

Kérdés: ha ez így van (és nyilván így van, ha ő mondja), akkor miért költ a kormány a Nemzeti Foglalkoztatási Alap támogatásával 82 millió forintot munkaerő-toborzásra Ukrajnában? 

A helyzet ugyanis úgy áll, hogy személyesen Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter ítélte meg ezt az összeget arra, hogy hamarosan Ukrajna közelebbi és távolabbi nagyvárosaiban is tévé- és rádióreklámokban, valamint az internetes újságok bannerein hívják fel az ukránok figyelmét, hogy Magyarországon számos szakmában várják őket a munkaadók. 

Ungváron, Kijevben, Harkovban, Lvovban, Odesszában és Krivoj Rogban teszik majd közzé a hirdetéseket. A kommunikációs stratégiát, a plakátokat, a reklámfilmeket és rádiós bejátszásokat, valamint a bannereket 82 millió forintból valósítják meg. 

Magyarországra menekülő nyugat-európaiak 

Orbán Viktor szerint a magyarok jövője biztosított, Magyarország erősödik és fejlődik, Magyarországon „a holnap nem vet árnyékot a mára”, illetve „a holnap miatt nincs okunk idegeskedni”. 

Ezzel szemben Nyugat-Európában „a jövő sötét árnyékot vet a jelenre”, amit nem a kelet-európai, vagy az orosz propaganda mond, hanem így érzi a középosztály, amely fellázadt a vezetői ellen. 

(Ez mondjuk maximum a Brexitre igaz, ha Európában maradunk, a többi országban a szélsőséges pártok erősödtek, de hatalomra aligha kerülnek majd.) 

A közel háromnegyed órás beszéd leginkább szürreális mondata azonban mégsem ez volt, hanem a következő: „Az igazi menekülteket persze be fogjuk fogadni: németet, hollandot, franciát, olaszt, rémült politikusokat és újságírókat, hazájukat elhagyni kényszerülő keresztényeket, akik az otthon elvesztett Európájukat majd nálunk akarják megtalálni." 

Noha akadnak, akik elég rendszeresen vizionálnak a kommentmezőben Magyarországra menekülő németeket, azért ez így finoman szólva erős kormányfői gondolat, vagy ahogyan mondani szokás: viccnek kicsit erős. 

A miniszterelnök fontosnak nevezte a politikai stabilitás megőrzését, annak elvesztése ugyanis olyan luxus, „amelyet nem engedhetünk meg magunknak, és nem is fog bekövetkezni, amíg mi állhatunk a kormányrúdnál”. 

Végül itt hagynék még egy hírt a hétköznapokból: a jelenlegi 140 helyett 600 megfelelő szakképesítéssel bíró orvosra lenne szükség ahhoz, hogy a minimumfeltételek teljesíthetők legyenek a sürgősségi osztályokon a Magyar Orvosi Kamara szerint. 

A sürgősségi orvostan szakorvosjelöltjei nemritkán műszakvezetésre vannak kényszerítve, miközben melléjük vagy a szakorvosképzésben előírt gyakorlatukat töltő, vagy a menedzsment által odakényszerített kezdő rezidensek vannak beosztva a pszichiátriától a bőrgyógyászaton át a reumatológiáig bezárólag. Olyan osztályt is találtak, ahol az osztályvezetéssel megbízott orvosnak sincs meg az előírt szakképesítése.

Ha pedig valaki úgy érzi, nagyon szeretné megnézni az egészet, annak segítek, hogy ne kelljen keresgélnie.

(Fotó: kormany.hu)

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével.  

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr2612248086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.02.11. 20:54:21

@rebel rebel: nagyonis ertem, cask nem ertek vele egyet

Shaktee 2017.02.11. 20:54:30

Elena Kounalakis - a volt USA magyarországi nagykövet könyvéből.

Így ír Orbánnal való első találkozásáról (2010):

"Mindannyian kezet fogtunk, bár Orbán nem éppen szívélyesen fogadott, majd leültünk a székek és kanapék szoros kis szigetén. A negyvenhat éves Fidesz-vezérnek nem állt szándékában elbűvölni engem. De erős benyomást keltett fésülhetetlen hajától kezdve, makacs, szögletes állán át bánatos szeméig. Egy kis faluban született Budapesttől nyugatra, ám a szakmai életrajza minden volt, csak nem szerény: miután jogi diplomát szerzett Budapesten, Orbán tagja lett egy, a Soros Alapítvány által támogatott közép- és kelet-európai tanulmányi csoportnak, majd politikai filozófiát tanult Oxfordban. Leültünk tanácskozni.
- Orbán úr - mondtam -, nagyon örülök, hogy Magyarországon képviselhetem a hazámat. Magyarország az Egyesült Államok fontos és megbízható barátja és szövetségese.
Orbán vállat vont.
- Hát, mi szeretünk itt lenni - kuncogta a kezével gesztikulálva.
Vörös karikás szemével fáradtnak látszott, nyilván az is volt, miután vég nélkül kampányolva járta a vidéket.
Folytattam.
- A férjem 1989-ben Prágában élt, és a Newsweeket tudósította a Szovjetunió összeomlásáról. Elmesélte nekem, milyen szenvedélyesen fogadták a magyarok a felszabadulásukat. Mélyen megrendítette az élmény.
(...)
- Ezt az egyet elmondhatjuk magunkról: szabadságharcosok vagyunk - mondta Orbán, ezúttal hangosan nevetve, támogatást kérőn pillantva a többiekre.
Abban a hitben, hogy megtört a jég, belevágtam az egyik témámba.
- Az utóbbi néhány hónapban - mondtam - Magyarország igen ügyesen kezelt egy drámai gazdasági válságot. Magyarország gyorsan cselekedett, stabilizálta a helyzetet, megakadályozta, hogy az tovább romoljon. Ahelyett hogy megállapításomat bóknak tekintette volna, amiért a magyar nép rugalmasan viselkedett a gazdasági válság idején, Orbán úgy értelmezte, hogy a Szocialista Pártnak kijáró tiszteletemet fejeztem ki, akiket ő a válságért okolt. Elkezdte ecsetelni, oda-odabökve a szocialistáknak, milyen fájdalmas volt és lesz továbbra is a gazdasági válság a magyaroknak. Apránként felvázolta, hogyan kell átalakítani a gazdaságot, hogy a magyar fiataloknak legyenek lehetőségeik, legyen munkájuk, feljebb juthassanak. Orbán beszéde arra a jövőképre emlékeztetett, amelyet Clinton elnök fogalmazott meg országunk számára évekkel korábban: "Ha keményen dolgozol, és betartod a szabályokat, jobb életet teremthetsz magadnak és a családodnak."
Erősen figyeltem, de a beszélgetést a belpolitikáról vissza akartam
terelni a kétoldalú együttműködésre.
- Magyarország - mondtam, azokra a hatalmas lépésekre gondolva, amelyet az ország az utóbbi húsz évben megtett - mégis nagy utat tett meg 1989 óta.
A volt miniszterelnök székéből szinte felugorva csattant fel.
- Éppen ez a baj! Az önök országa azt hiszi, minden jól ment a rendszerváltás óta. - A magyarok a szovjet blokk összeomlását általában "rendszerváltásnak" nevezik. Orbán folytatta. - De nem ment jól. Maga volt a katasztrófa!
Igyekezetem, hogy közös témát találjunk, szemlátomást félresikerült. Orbán tovább szidta a szocialistákat. Ők okozták a válságot, mondta, a csőd szélére sodorták Magyarországot. Felvázolta azt a politikát és gyakorlatot, amely szerinte lepusztította a gazdaságot: a privatizációs folyamat rossz kezelése, a rossz kormányzás és a nagyfokú korrupció minden szinten. A politikai udvariassági látogatásom valóságos kampánybeszéddé lényegült, amelyhez Orbán élénken gesztikulált, mintha tömeget lelkesítene egy nagyrendezvényen.
- Mindent elloptak! Kommunista milliomosok mind! Nem, bolsevik milliárdosok!"

Golf2 2017.02.11. 21:05:00

Ez százszor annyit lopott már eddig.

Shanarey 2017.02.11. 21:09:12

@rebel rebel:

Az utolsó mondatra reagálok.

S ennek örömére ma már több a fidesz közeli milliárdos, mint az ex szoci kormány haveri köre volt összesen. Ez olyan magyaros megoldás, ők is loptak akkor mi is lopunk, plusz infláció, ezért háromszor annyit, és ráfogjuk a baloldalra.

jojó78. 2017.02.11. 21:24:13

@diggerdriver: Boldog születésnapot kívánunk!!

Shaktee 2017.02.11. 22:00:17

@Shanarey: Ez nagyon trumpos fogadtatása volt a nagykövetnek.

S lett légyen Lőrinc, a Nemzet strómanja, villanyszerelője.

Vajh mit lett a sorsa annak a píznek amit a Símacska elvtárshoz síbolt át a nemzetvezető?

Sose tudjuk meg.

somlobodog 2017.02.11. 22:00:21

@hagyma: te nem az első Orbán kormány alatt hagytad el kB a hazád?

somlobodog 2017.02.11. 22:00:26

@takarék-láng: az is világos ugye hogy nem a partallasoddal van bajom? Jogod van a velemenyhez. De a hazugság kicsit más tészta. Az alternatív tény is, mielőtt azzá nyilvanitod a kijelenteseidet :))

somlobodog 2017.02.11. 22:00:33

@takarék-láng: :)) a napi hazugság a házi trolltol. A bevándorlási és állampolgársagi hivatal (www.bmbah.hu) honlapján lévő statisztia szt 2016-ban 137 fő volt az EK államokbol jött 3 hónapot meghalado tartós letelepedési kérelmek száma amit megadtak. De legyünk nagyvonaluak hogy sokan nem jelentkeztek be és szorozzuk meg 3mal. Az meg mindig 500 fő. Érted ezt a számot? Ennyi a teljes EK letelepedett szám. Tényleg rohannak Magyarországra a németek. Szóval megint hazudsz es/vagy megint ostoba vagy. Roppant szórakoztató ez, mert a saját magyar hivatalos statisztikaba nyilván nem kötsz bele hiszen azt egy központi szakig szerv adja ki ami a kormány ellenőrzese alatt áll. Szóval továbbra is előre a f*szerdőbe tátott szájjal, bearanyozod a napjainkat mikor hozzászolsz és nyilvánosan csinálsz hülyét magadból:))))

Dikusz 2017.02.11. 22:11:22

@diggerdriver: én is boldog szülinapot kívánok neked, és ha@33621:-nek írt kedves szavakkal megfogalmazott gratuláció azt jelenti, neki is szülinapja volt, akkor neki is:))))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.02.11. 22:15:47

@Dikusz: Köszi neked is a bakter nevében is:))))

Shaktee 2017.02.11. 22:27:57

Köszönjük Mr Trump

www.cbc.ca/news/canada/manitoba/refugees-frostbite-manitoba-1.3930146

Határátkelők ők is, mint mi mindnyájan. (S x határátkelők, ;))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.02.11. 22:43:09

@somlobodog: talan 1 evvel kesobb, de en nem politkaikai okokbol jottem ki
nem is vendegmunkasnak
en itt akartam elni, amerikaban, nem akarhol, itt
mar 17 evesen majdnem sikerult
de nem kaptam utlevelet
utana katonasag csalad stb.
hat elbasztam 20 evet

Shanarey 2017.02.11. 22:51:34

Na igen van aki migránsozni szeret, van aki ballibázni , azért járt ide,s van itt aki vendégmunkásozni jár ide.

Kinek mire áll fel.

Shanarey 2017.02.11. 22:55:59

S ami, nem szerepelhet az évértékelőben, mert rontaná a statisztikát is.

index.hu/belfold/2017/02/07/abcug_beteg_munkanelkuli_szocialis_halo/

Muscari 2017.02.11. 23:04:06

@diggerdriver: köszi szépen, itt tervezzük.

Shaktee 2017.02.11. 23:20:35

@Shanarey: Minap kérdeztem - felállás nélkül :), jobban smakkol ahun vagy most mint skóciában?

Shanarey 2017.02.11. 23:30:26

@rebel rebel:

Itt több a munkalehetőség, egyébként számomra mindegy, ott is jó volt amíg volt meló, s itt is jó amíg van.

:-)

Shaktee 2017.02.11. 23:43:40

@Shanarey: scenery nem volt szebb odaát?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.02.11. 23:43:46

@Shanarey: na ez a vendegmunkas
magad bevallod, de tiltakozol

Dikusz 2017.02.11. 23:50:23

@diggerdriver: ő bakter? :))))
De ugye nem a Konc bakter az Indul a bakterházból?
Mindjárt eszembe is jutott, mit énekelt az öreg: Csicsóóóónénak három lááánya, mind a három egy szoknyááába......:)

Shanarey 2017.02.12. 00:08:11

@rebel rebel:

Explain pls.

@hagyma:

Nem utalom haza a fizetésem, nem megyek haza amikor csak lehet, nem töltöm otthon a nyarat, nem nézek magyar TV adásokat, nem hallgatok magyar rádióadásokat sem. Pedig pont ez jellemző a vendégmunkásra. S ha elfogy a munka akkor szaladjak haza? Amúgy meg, nem pont ez is egy amerikai életforma, oda megy az ember ahol munka is van?

Vagyis akkor a te megfogalmazásod szerint az USA-ban is van kb 80-120 millió ember aki költözik a munkahely miatt, s ezek mind vendégmunkások. Te meg pont olyan vagy mint fentebb írtam.

Csak ezért jársz ide, hogy vendégmunkásozhass egy jót. Szar lehet neked, hisz az amcsi útleveles visszaszámlálás már rég volt, s kellett egy újabb dolog. Dög unalmas lehet az életed, ha ez a legjobb szórakozásod. s ezért csak sajnálni tudlak. Mint ahogy hiába vagy te itt az "amerikás " magyar, a többség pont leszarja, mert vannak itt mások is abból az irányból, és mégsem hordják fenn az orrukat, pedig többeknek lenne mire, s velük lehet érdemi beszélgetéseket folytatni, vendégmunkásozás nélkül. Ja igen, egyik sem volt "újságíró"

montroyal ( CAN qc) 2017.02.12. 00:08:49

Attol tartok ez az OV ertekeles bearnyekolja mai Kuala Loumpuri latogatasomat .. itt szarom el az idomet es nem tudok reszese lenni ennek a csodalatosan jol teljesito orszagnak nem tudok egyutt orulni a magyarok vezerevel.. na mind1 ezt mar 29 evvel ezelott elb@..tam:-))

Shanarey 2017.02.12. 00:11:27

@montroyal ( CAN qc):

Jól tetted, don't give a shit for this.
:-)

montroyal ( CAN qc) 2017.02.12. 00:17:35

@hagyma: tessek kijonni Venezuelaban Pl en jokat nyaraltam ott
Te is korulneztel mar ott ?

gabors 2017.02.12. 00:53:24

@hagyma: 'anyazol,"

dehogy anyaztam arra probltam utalni hogy KERDEZD meg anyadat vagy barki mast aki NEM kormanyhivtalnok hanem egy gyarban/boltban/hotelban dolgozik ... van testvered vagy unokatestvered ?? Ok mit mondanak hogy 90-es 2000-es vagy 2010-es evekhez kepest mot mi van ? Nekem van ott testverem 3 gyerekkel (egyik mar vendemunkaskodott vajon miert)

anyamnak szerencseje van mert meg volt a "haz" meg a szocializmusban ...

vannak ismeroseid az egri konnyufemgyarbol (valszeg mas a neve volt ott dohanygyar is nem ??) vacrol is beszelhetunk volt ott Tungsram (ie Izzo), belesgyar, Ontode, kotottaru gyar, Hiradas (ott volt allasom), gumigyar, hajogyar ... etc

Te nem voltal Mo-on csak egyszer az elmult kb 20 evben !!

Honnan tudod jobban mint barki mas pl en vagy diggelr vagy masok akik raadasul ott is elnek .

gabors 2017.02.12. 00:57:21

@hagyma: "na nehogy mar Venezuela szintjere sullyeszek le"

pedig pontosan ez megy ... csak nincs olaj !! csak klientura .. .az van foci, gazszerelo ... egyelore OV nem vette fel az egyenruhat csak foci mezben megy de jovore ????

gabors 2017.02.12. 01:02:07

@hagyma: "ehat NC-bol nem lehet velemenye senkinek a Magyar politikarol"

persze hogy lehet !

nem torolte senki amit irsz ... barki irhat (egyenlore)

gabors 2017.02.12. 01:03:25

@rebel rebel: "s írt is egy kitűnő könyvet róla.. " erdekelne valami link ? akar meg is veszem PayPal ??

Shanarey 2017.02.12. 01:11:19

@gabors:

Ezzel nem sokat érsz, a Carolinai think tank, olyan mint az a bizonyos Bulgáriában élő Orbán és Putyin rajongó (lehet azóta már Thrump is a kedvence) A tények mint olyan nem számítanak, mert zavarja az ő általuk leírt valóságot.

gabors 2017.02.12. 01:13:29

@takarék-láng: "Az igazi menekülteket persze be fogjuk fogadni:"

ez akkora baromsag hogy regen hallottam mar ilyet honnan es miert menekulnek ?? es pont Mo-ra fognak jonni ahol a ciganyok, migransok kiraboljak oket a bankok (orban) elveszi a penzuket ??

nagyon gyenge ezt meg propaganda ugyosztaly is jobban ossze tudta hozni

gabors 2017.02.12. 01:18:41

@Shanarey: "A tények mint olyan nem számítanak, mert zavarja az ő általuk leírt valóságot. "

kezd itt is (usa) osszeomlani a szar var !!! de NC meg nem latja

Trump "nyerni minden aron" hozzallas nem mukodik ...(szerencsere)

gabors 2017.02.12. 01:23:32

@Shanarey: "Google is my friend" honnan tudnam a nevet ?

de koszi megnezem ...

gabors 2017.02.12. 01:26:37

@Shanarey: amellett hogy angolul van (NC-ban talan nem akkora gond )

de Unfortunately, the essay is not available for non-subscribers

Shanarey 2017.02.12. 01:27:11

@gabors:

Akik Nyugateurópából Magyarországra költöznek, azok többsége a hely (terület, négyzetméter) és az olcsóbb ingatlan árak miatt mennek.

Hollandiából például több tucatnyiról tudok akik azért költöztek, mert az ő ingatlanáraik, és terület nagyság hoz képest Magyarországon házat kapnak normális telekkel, vagyis nem csak a kocsi és a BBQ sütő fér el benne mint itt Angliában, hanem akkora hogy a gyereket is csak nyomkövetővel engedheti ki a kertbe, mert esetleg nem találja meg azonnal. Na és láttam olyan általuk megvásárolt ingatlanokat, amelyeknek a kert hátsórésze az egy patak partján végződött, s a másik part erdő. Na ez az ami nincs Hollandiában.

Shanarey 2017.02.12. 01:32:40

@gabors:

Vagyis te nem látsz belőle semmit? Mármint hol van gond ?

gabors 2017.02.12. 02:27:37

@Shanarey: es mikor hazamennek 1 hetre a ciganyok az egeszet viszik ,.... mert tudok pont ilyenrol ... akkor mi lesz ??

Shanarey 2017.02.12. 07:59:05

@gabors:

Azért jártam arra, s onnan tudok róluk, hogy többeknek a házába egy barátom szerelte a riasztórendszert, s én is segítettem ebben, ha épp szükség volt rám. Amúgy egy határmenti kis falu, amelynél nincs határátkelő hely, így aki arra jár azt jól megnézik, miért jár arra mert azon a környéken nincs igazán forgalom. A riasztórendszerek távfelügyelettel működnek, vagyis nem a vak világba riasztanak, s egymásnak is jeleznek, emiatt nem lehet csak úgy egyszerűen odamenni.

Shaktee 2017.02.12. 08:27:56

@Shanarey: scenery= természet, hegyekdombok, tudod ahogy az egyszeri ember skóciát elképzeli, kevesebb stressz, forgalom, jobb levegő...?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2017.02.12. 08:28:14

@montroyal ( CAN qc): Venezuela jo orszag volt, egyik legjobb baratom ott elt
en meg nem voltam es nem is megyek, de az olasz szarmasu baratmmla tartom a kapcsoltatot
nemm sok jot mond

somlobodog 2017.02.12. 08:29:16

@hagyma: illegálisan, az usa törvényeit megszegve éltél. Tízen évig. Lejjebb mint egy vendegmunkas. Merthogy ugye nem is dolgozhattal. Tehát munkás sem lehettel legálisan. Ha annyira itt akartál élni miért nem jöttél rendes munkavallaloi vizummal? Vagy investor visaval. Vagy O visaval? Azért mert az usanak nem kellettel nyelvtudas és szaktudas nélkül. Valaki írta az előbb az usan belüli koltozest. Te egy magyar/floridai/nem-tudom-melyik-államban-voltál-előtte vendegmunkas vagy NC-ban. Semmi több. És továbbra is a legrosszabb magyar mentalitassal. Ha annyira amerikai lennél nem írnál ilyen megnyilvanulasokat (ld.: a véleményed agresszív eroltetese másokra, főleg azok maganeletebe és életének donteseibe, megkerdojelezve hogy ők minek tekintik magukat - egy amerikai nem csinál ilyet mert ez udvariatlan és személyeskedő dolog, meg itt NY-ban is, nemhogy NC-ban). Es miért akartál itt élni? A jobb élet reményében gondolom. Ami mit jelent neked? A pénzt, a nyugalmat és házadat a pickupoddal. Egyszerűen nem értem ezt a beteges gerjedest erre a vendegmunkas témára. Az ilyen magyarok miatt mint te utálnak sokan minket, akik ide költöztünk legálisan és van meg a véleményük az Amerikában élő Magyarokrol. Ahogy te beszélsz abban benne van az a 10-12 év illegális letezese. Egy kicsit kisebb arc sokkal több elismerést hozna neked is és többen gondolnak úgy érdemes kikerni a véleményed az usarol és a tapasztalatairól. Így viszont egy onelegult, én már benne vagyok a jóban figurát látunk aki elfelejtve a múltját és évtizedes torvenyszegeseit választott hazájában,beall egy olyan elnök mellé aki tűzzel vassal küzd az immigration (elsősorban az illegal) ellen. Persze neked mindegy, a mostani illegális tarsaid dogoljenek meg, hiszen te már bent vagy... Nekem legalábbis ez jön le a kommentjeidbol. :(

geeeteee 2017.02.12. 08:29:24

@gabors: Bruck bitterly concludes his essay with these words. “So, luckily we don’t have to worry because the prime minister himself denies that there was a revolution in Hungary while the whole Hungarian left denies the existence of dictatorship. So, it seems all is well.”

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2017.02.12. 09:22:50

@Dikusz: A vasútnál dolgozik a vasútbiztonsági részlegen. Ők felelnek a biztonságos közlekedésért.

tsabus UAE 2017.02.12. 09:58:20

@diggerdriver: Boldog születésnapot - így utólag !

tsabus UAE 2017.02.12. 10:00:12

@diggerdriver: "A népnek Orbán kell? Igen."
Nekem meg egy másik nép kell...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.02.12. 10:05:30

@Shanarey: @macamuca [IHUN]:
Elég szomorú az, ha télleg minden rohadt politikus így gondolkodik.Szegény mi, itt Európában... :-((

Farázsnak részemről is egyértelműen a q anyját, jól megkavarta a sz@rt, behülyítette a jónépet, aztán elegánsan távozott balra el.De hát a brittt nép is megérdemli, ha ilyen politikusokat termel ki magából...Tik, ottani magyarok sajnos csak simán mexívjátok, azt persze nem kívánom.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2017.02.12. 10:10:51

@diggerdriver: "Én az ő helyében simán megtiltanám néhány arab ország polgárainak a beutazást "
Erősen kéne valami ilyesmi az Únióba is. De én nem barbár mindenkit-a-szecskavágóba jellegűen csinálnám, hanem olyan ozzi módra, hogy kegyetlen pontrendszer és aki megfelelni látszik, azt mégegyszer áthajtani rajta, meg még a s3gge lukába is belenézni, illetve a családfáját nyolcadíziglen lecsekkolni; és ha még mindig jónak tűnik, akkor kap egyetlen esélyt, ha bármi terroristagyanús dologhoz köthető, akkor lapát, be vele az oroszlánketrecbe.Így ki lehet szemezgetni az értékes részét az ocsúból.Csak hát ezt senki nem meri bevezetni, mert hát micsoda dolog ez; meg ugye Európa természetföldrajza sem kedvez az ilyen szabályoknak, jelesül hogy nem sziget, nehéz lenne megvalósítani...

montroyal ( CAN qc) 2017.02.12. 10:30:14

@somlobodog: na azert Hagyma nelkul az izek sem ugyanazok..
Es legalabb van kivel nem egyeterteni.. es o is megtalalja ugyanazt..

Meg innen is olvasom addicted vagyok Hagymaval

www.kepmegoszto.com/201702121023/58a02993d944a-img_0522.html

Shaktee 2017.02.12. 12:45:56

@gabors: izelítő

http://scolar.shoprenter.hu/custom/scolar/image/data/belelapozopdf/NewYorkba%20zárva%20belelapozo.pdf

Az én példányom otthon maradt, jórég olvasgattam egy nyárii vakációnkon, ki is küldetem majd.
Picikét modoros, ahogy emlékszem a könyvre, érdekes ahogy András sallangok, poénkodás nélkül írja most a publicisztikáit, sajnos csak a facebookra. Ő se lett fiatalabb :)

geeeteee 2017.02.12. 12:45:59

@diggerdriver: Tudod mi a rendszám a kocsimon? CAT326 :)

gabors 2017.02.12. 14:00:32

@Shanarey: Holland ismeros (felesegem vele jart egyetemre) vettek szep kis hazat valahol pecs kornyeken (olcso volt nem kerdes) elso nyaron mindent megcsinaltak riaszto uj ablakok furdoszoba amit akarsz ... (olcso volt) kovetkezo nyaron mentek ujra .. meg a cserepeket is elvittek ...a csupasz falak maradtak ...

es SENKI NEM LATOTT SEMMIT a rendorok szo szerint kirohogtek oket ... engem (felesegemen keresztul) ezek utan kerdeztek meg

tanacs az volt irjak le mint veszteseg !!! (es ilyen szamtalan van)

gabors 2017.02.12. 14:02:56

@hagyma: jogos egyelore ... de nem less mindig igy :-)

van hogy melle utok amugy a venezuelai szocilizmus epul ezerrel ott van most az 1000 emberre a legtobb gyilkossag !!!

gabors 2017.02.12. 14:06:33

@somlobodog: "És továbbra is a legrosszabb magyar mentalitassal."

ez eddig sem zavart senkit :-))))))))))

de ird le ide mindig ... szeretjuk hallani foleg most hogy Trump beerosit az illegalis rapist-ek ellen

gabors 2017.02.12. 14:16:39

@geeeteee: "So, luckily we don’t have to worry because the prime minister himself denies that there was a revolution in Hungary while the whole Hungarian left denies the existence of dictatorship. So, it seems all is well"

ez jo en ertem de aki angolul beszel az nem :0)) annyira magharossan van

gabors 2017.02.12. 14:20:12

@rebel rebel: www.scolar.hu/new_yorkba_zarva_1878

kulfoldre nem lehet megrendelni ... bugger !!! pedig olcso ennyiert a hagyma konyvet is megvennem :-)

gabors 2017.02.12. 14:22:19

@geegee: "

Farázsnak részemről is egyértelműen a q anyját,"

bezzeg feleseget is kulfoldrol importalt !!! az jo volt!!!

Shaktee 2017.02.12. 14:26:17

@gabors: Másutt is árulják, ha nem megy másként - megkérem az Andrást hogy küldjön neked egyet.

gabors 2017.02.12. 14:43:57

index.hu/kulfold/2017/02/11/helikopterrol_gepagyuval_lottek_szet_egy_drogbanda_vezeret_es_tagjait/

ez jo szolni kellene Trumpnak (NC) hogy lehet igy is :-) szarkodni elnoki rendeletekkel meg birosaggal :-)

gabors 2017.02.12. 14:45:48

@rebel rebel: megkérem az Andrást hogy küldjön neked egyet.

nem gond ennyiert szivesen megveszem ha PayPal megy es szalllitanak NYC-be ... ez less (pun intended) az elso magyar konyvem kb 25 eve utana megbeszeljuk

Dikusz 2017.02.12. 14:55:51

@somlobodog: +nagyon sok
Korrekt, viszafogott válasz, és nem utolsó sorban igaz.

Mint egy remek Alfonzó-jelenetben (Ványadt bácsi) mondta A.A.Panangin (Raksányi Gellért): Igaz, igaz, mintha magam mondtam volna.

gabors 2017.02.12. 15:03:54

@rebel rebel: :)))))) Melissa rulez :)))))))

perfect !!! thanks

Hajra NC !!!

pamut 2017.02.12. 15:29:27

Én természetesen hallottam a szokásos évértékelős hülyeségről, de nem olvastam el miket mondott, mert leszarom.

Így ezt most tudtam meg:
"Az igazi menekülteket persze be fogjuk fogadni: németet, hollandot, franciát, olaszt"

Ha ezt komolyan kimondta a szájával Orbán, akkor tényleg elemkórtani eset. Kész, megőrült.

Sexual Harassment Panda 2017.02.12. 17:12:25

@diggerdriver: ja.
És ezért léptek ki a britek az Eu-ból.

Sexual Harassment Panda 2017.02.12. 17:13:22

@pamut: Ez így is van.
Akik menekültnek mondják magulat, valójávan nem azok.

Sexual Harassment Panda 2017.02.12. 18:06:01

@rebel rebel: ne vic elj már.
Egy komplett idióta.
Egy kissebbség a devianciáját akarja a többségee ráerőszakolni.

Shaktee 2017.02.12. 18:34:42

@Sexual Harassment Panda: Igen, a trampli ilyen :)

Angolod erõs?

2017.02.12. 18:35:23

@Sexual Harassment Panda: Tökmindegy hogy ki mit mond magáról, a menekült egy jogi kategória. Nem összetévesztendő az (e-/im-)migránssal akik jobb élet, pénz, kaland reményében felkerekednek más országba áttelepedni, mint sokan a blog olvasói közül.

Sexual Harassment Panda 2017.02.12. 18:59:31

@rebel rebel: azt hiszem jobban jàrnánk ha a suszter a kaptafánál maradna.
Trumpot megszavazták az USA elnökének.
El kéne fofadni.@randomgenerator:
Igen.
Az első biztonságos 3. Országig.
A körülöttünk lévő valamelyik orsságban háború dúl?

Sexual Harassment Panda 2017.02.12. 19:00:49

@randomgenerator: ja, a migráns egy gyűjtőszó.
Beletartozik az Eu-s munkavállaló is, a gazdasági migráns és a menekült is

Shanarey 2017.02.12. 19:16:32

@rebel rebel:

A levegő biztos jobb volt, mert a népsűrűség igen alacsony, legalábbis a nagyvárosokon kívül. A táj szép, vannak normális hegyek, s nem néztek csúnyán senkire amiért külföldről idejött dolgozni. Itt a táj az nem annyira szép, de azért itt is vannak szép helyek, csak egyedül nincs kedvem odamenni. A levegő az már nem annyira jó, de sokkal jobb mint Birmingham és környéke, avagy London és környéke.

Shanarey 2017.02.12. 19:21:18

@geegee:

Lehetne így is csinálni, de az nem PC, na meg a jogvédő szobatudós hadsereg rögtön a nyakára lépne annak aki ezt elkezdené. A fő probléma ott van hogy nem értik a PC azokkal szemben alkalmazható, akik maguk is így működnek. Akik pedig valamely muzulmán államból jönnek azok azt se tudják mi az, amíg rá nem jönnek hogy erre lehet hivatkozni.

Shanarey 2017.02.12. 19:24:56

@gabors:

Mint fent írtam, ezek a riasztók távfelügyeletre is jeleztek s a szomszédoknak is. ott ez az ellopunk mindent dolog ezért nem működhetett.

Shanarey 2017.02.12. 19:30:26

@somlobodog:

Köszi hogy te is leírtad neki, bár szerintem hiába.

Shanarey 2017.02.12. 19:32:51

@pamut:

Az igazi menekültek nem onnan jönnek, ráadásul EU tagállamokról beszél, vagyis be s kell őket fogadni, anélkül is jöhetnek, s jönnek is ha akarnak.

ogli dzsí 2017.02.12. 19:45:11

Nagy vonalakban igaza van Orbánnak mindenben a beszédben, abban is hogy az ország erősödik, abban is hogy a magyarok gazdagodnak, és emelkednek a bérek. Máshogy nem is lehet a kivándorlás ellen védekezni.
Másrészt semmi nem utal arra, hogy a nyugatra migrált magyarok ellenzékibbek lennének, mint az otthon maradtak. Sem a 2010es, sem a 2014es választási számok nem ezt mutatták.

Azt senki sem várhatja, hogy itt osztrák életszínvonal lesz hirtelen, de a kelet európai államok Magyarországgal együtt csendben beérték Görögországot, Portugáliát GDP-PPP per fő alapon. Hiába magasabb ott a minimálbér, ha drágább az élet.

ogli dzsí 2017.02.12. 19:45:22

@rebel rebel: Azt kihagytad, hogy Elena Kounalakis kőkeményen kampányolt Hillary Clintonért, akiknek Trumpon kívül Orbán is ördög....tehát biztos úgy volt minden, ahogy a könyvében emlékszik.

másképp nem is lehetett

VT Man 2017.02.12. 19:45:27

A britek nem is annyira a kelet eu miatt szavaztak a kilepesre, mint a felelemtol, hogy odamennek a szir menekultek, es a sok millio torok.

ogli dzsí 2017.02.12. 19:45:38

@gabors: Szerretem ezt a gondolkodásmódot. Aki kiment külföldre, aztán onnan fikáz hazafelé. Ahelyett hogy mondjuk tenne valamit hogy itt jobb legyen, elhúz és dicsekszik azzal a világgal amihez ő és a családja egy kanyit nem tett hozzá...

hát minimum érdekes.

Sexual Harassment Panda 2017.02.12. 19:47:40

@VT Man: nem igaz.
A Keurópaiak miatt léptek ki.
És "digger" milyen büszke hogy őt megbecsülik.

Sexual Harassment Panda 2017.02.12. 19:49:34

@ogli dzsí: "Másrészt semmi nem utal arra, hogy a nyugatra migrált magyarok ellenzékibbek lennének, mint az otthon maradtak"
Mert nem is azok az EP-választásokon ez tisztán látszott
.

ogli dzsí 2017.02.12. 20:33:51

@Sexual Harassment Panda: 'A Keurópaiak miatt léptek ki.'

- az majd kiderül. Abból, hogy a valódi kilépés után mennyire lesz könnyü vagy nehéz kijutni innen a UK-ba, mert ez még egyáltalán nem látszik.

Shaktee 2017.02.12. 20:33:56

@ogli dzsí: 888

Gyakran vágsz fát? :)

Shaktee 2017.02.12. 20:34:01

@ogli dzsí: Viktorra sokan emlékeznek így, s még ígyebbül is.

Elmúlik ez is, mint egy rossz álom.

ogli dzsí 2017.02.12. 21:01:10

@rebel rebel: Hát igen, mégsem viktor bukott meg hanem a ködös tekintetü libsi nagykövet és a gazdája.

fhdgy 2017.02.12. 21:13:02

@somlobodog: Csak érdekességként ( de a tényeknél maradva ):

Egy munkám során magánszemélyek neveivel kellett dolgoznom. Nagyon sok olyan névvel, család és kereszetnév is, találkoztam, amik Mo.-on ismeretlenek. Sokszor azt sem tudtam eldönteni, hogy melyik a keresztnév, melyik a családnév. Találkoztam elég sok arab névvel, külön érdekesség, hogy előttük nagy arányban ott áll, hogy "Dr.".

Sok szlovák, román, német, olasz , holland, stb. név van, akik nem magyarországi nemzetiségek, mert a nevük fordított sorrendben van.

Kb. a magyar lakosság 10 %-át kitevő emberek neveivel foglalkoztam, ráadásul nem is a külföldiek szempontjából frekventált területen, mégis sok a külföldi név. Azt is hozzá teszem, hogy ezen emberek mögött magyarországi ingatlan is van.

Hogy itt vannak, az számomra bizonyított. Hogy pontosan mi van mögötte, nekem is elég rejtélyes.

pamut 2017.02.12. 22:16:44

@Sexual Harassment Panda: Asszem nem sikerült értelmezned: Orbán azt képzeli hogy hozzánk menekülnek (majd?) nyugatról... ez már önmaga paródiája.

Amúgy persze nyilván tudja hogy eszement baromság, hogy nem onnan menekülnek ide, hanem ellenkezőleg, de úgy látszik a szavazóit olyan hülyének nézi, hogy kinézi belőlük hogy nekik be tudja adni.

dunántúli gyerek 2017.02.12. 22:40:37

@somlobodog: @fhdgy:

Az tény nogy magyarországra már évek óta többen migrálnak be, mint ki.

www.tradingeconomics.com/hungary/net-migration-wb-data.html

www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/rankorder/2112rank.html

Persze itt nyilván sokkal több a betelepülő határon túli magyar, meg a nyugatról visszamigráló, mint az összes többi. Most vannak arra próbálkozások, hogy az elnéptelenedő kelet-magyarországra jöjjenek melózni ukránok, de ez már évek óta így van. pl. csehországban és szlovákiában, sőt ott még a nyelvet is könnyebben meg tudják tanulni.

Egyébként még a honos magyarok között is rengeteg az idegen név, ahogy a környező országokban is sok a magyar név, mert a népesség azért a monarchiában is nagyon multikulti volt.

Az egyik leggyakoribb magyarországi családnév a Kovács is szláv, a kovo, kov = fém szóból származik. De beszéltem olyan szlovákkal, akinek tudomása szerint nincs magyar felmenője - ritka az ilyen -, de a családneve Madar.

gabors 2017.02.12. 23:42:02

@Shanarey: akkor a holland hazudott nem tudom (miert tette volnaO

... ez ugy 12 -13 eve volt a csaladdal itt talalkoztunk mikor valami osztalytalalkozora jott.... akkor mar volt 3 gyerek es akartak venni egy "videki" hazat Mo-on ahol evi 1 talan 2 honapot toltottek volna (kecske, malac meg ilyenek) nem tudom akkoriban 20k (dollar) rol volt szo ha jol emlekszem (az egesz a haz kb fele volt)

Shaktee 2017.02.12. 23:57:03

888
:) egy neked
:) ezt meg neked :)

Shanarey 2017.02.13. 21:34:34

@gabors:

Nem arra gondoltam hogy hazudott, hanem arra hogy más helyszín, más körülmények. Emiatt nem kötelező hogy mindegyiknek rossz tapasztalata legyen. Neki úgy sikerült, akikről én beszélek azoknak pedig másképp.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása