oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. szeptember 13. 06:44,  Inkább építeni egy új Magyarországot 58 komment

2016. szeptember 13. 06:44 Határátkelő

Inkább építeni egy új Magyarországot

Valahogyan túl kellene lendülni a bálványimádáson, véget kellene vetni a közömbösségnek, az „okosban megoldott” ügyeknek, és még az is lehet, hogy a jelenlegi megreformálása helyett új Magyarországot kellene építeni. Ezeket is javasolja a Magyarország 2.0 pályázatra érkezett írásában Krónikás. Szavazni most is a poszt végén vagy a Facebookon lehet. (És természetesen ebben az esetben is fontos, hogy a poszt a szerző véleményét tükrözi, ami nem feltétlenül egyezik a blogéval.) Az eddig megjelent írásokat itt olvashatod el.

magyarorszag_kvotareferendum_foto_mtva.jpg

1. Abbahagyni a lopást s a képmutatást

Bizony honfitársaink közül nem kevesen vannak, akik életüket szeretik megoldani okosban, minek tanulni, szorgalmasnak lenni, ha elég a benyalás művészetéhez érteni, elég ugye a nyelvtudás... idegen nyelvek használata nélkül.

Éberen figyelni, mikor jön a megfelelő helyzetű popsi, s akkor gyakorlottan, bátran s lelkesen, akár nyilvánosan nekilátni, s kifejezni, mekkora boldogság is számára ez a művelet. Mekkora megtiszteltetés. Így lehet az ember miniszter, államtitkár. Gondolkodni tilos, gerincet kéretik kioperálni, a modern gerinc a puhatestűség. Sajnos.

Szóval, a lopást kellene elsőnek szerintem abbahagyni, legyen a legnagyobb szégyen a lopás, a legmegvetendőbb dolgok egyike.

2. A benyalás ne legyen érvényesülési esély

Másodszor, el kellene határozni kollektív, hogy benyalást nem fogadunk többé el érvényesülési lehetőségként, hogy közösen irtózunk tőle.

3. Boldoguljon a szorgalmas

Harmadszor, úgy kellene dönteni, az boldoguljon a legjobban, aki szorgalmas, tehetséges, igyekvő, a tanulás legyen a vezérlő csillagunk s a tudás, annak alkalmazása, ehhez az oktatási rendszer gyökeres átalakítása, modernizálása, több lehetőséget adni a magántanulóként való tanulásra, de úgy, közösségekbe járnak ők is, szórakozni, sportolni, stb. Tehetséggondozásra is szükség van. Alkotóműhelyekre.

4. Építeni a kreativitásra

A kreatív embereket helyzetbe kellene hozni, felvenni, használni tehetségüket, megfizetni őket, cégrésztulajdonossá tenni akár, a munkavégzéshez a számukra inspiráló helyet kialakítani, ha otthon szeret dolgozni, hát legyen úgy.

5. Választott ügyészeket, bírókat, rendőrfőnököket, mint USA-ban

Ne a hatalomnak benyalók döntsék el, mi a bűneset (ha öregnéne hazavisz az erdőből gallyakat életfogytiglan, a pedofil képviselőt meg kimosdatják). Nagyobb szabadságot a bíráknak a büntetés kiszabásakor, legyen komoly mérlegelési lehetőségük, hisz sok embernél a megbocsátás működik megbánás esetén, de politikusoknál sokkal nagyobb szigort alkalmazni.

6. Néptribunus elnök

Nem a kormány s nem a parlament alá, hanem afféle néptribunusként élő, választott elnök alá tartozó igazságszolgáltatást, központi rendőrséget.

7. Az oktatást, művelődést, nevelést az MTA hatáskörébe áttenni

8. Művészeti Akadémia

A színházakat, művészeti központokat egy Művészeti Akadémia alá rendelni, de nem olyan alá, mint a mostani pártkatonás műanyag izé, hanem kizárólag művészek által választott vezetőséggel, s törvényben rögzített állandó adó 1% átadásából fenntartani.

9. Egyházak

Valódi vallásszabadság kell, a nem korrumpálódott kisegyházak rehabilitálása. A történelminek nevezettek odahaza a végletekig korrumpálódtak már, tisztelet a kivételnek, tessék csak megnézni, mennyire nem érdekes a tízparancsolat betartása, a Ne lopj-ot maguk se tartják be, de a magukat kereszténynek beállító politikusoktól se követelik meg.

Nem baj, ha loptok, csak adjátok ide a tizedét, s akkor minden rendben... megy a szemforgatás most is. A magyar katolikus egyház vezetőinek nagy részéről teljesen lepereg szinte minden keresztényi tanítás.

Na, szóval látszik, miért lehetetlen. A lopásnál már hatalmas ellenállás lenne, a képmutatásnál is. A képmutató politikusok számíthatnak a történelmi egyházak támogatására s az nem kevés.

Amíg ezen alapok nincsenek rendben - lopás, benyalás, képmutatás - helyettük becsületes, szorgalmas munka, önérzet, önbecsülés, tudni, hol tartunk valóban a világban épp, s még mi mindenben fejlődhetünk, képmutatás helyett őszinteség s alázat...

Na, szóval esélytelen. Mert valóban kereszténnyé, muszlimmá, buddhistává, illetve EMBERRÉ kellene válni hozzá, ami sokkal nehezebb út, mint amelyek ma vezetnek ott a „sikerhez”, legalábbis annak látszatához.

10. A bálványimádás

Ja, és a bálványimádás. Orbán ugyanolyan bálványa a bálványimádó tömegeknek, mint korábban Rákosi volt például. Vagy ahogy Gyurcsányt bálványozzák mások. Nincs ebben semmi különbség. A magyarok nagy része szerintem ma se keresztény, valódi vallása a bálványimádás. Ezt se lenne rossz feladni - s ez is lehetetlennek tűnik. A bálványimádás marad, csak a bálvány neve változik.

És ha mindezen sikerülne túllépni, ott van még az irigység: ha egy fiatal nő sikeres, biztos kurva. Ha valaki éveken, évtizedeken át dolgozik valamiért, mindenét beleadja, már feltűnnek azok, akiket sose látunk, ha dolgozni kell, áldozatokat hozni, de ha siker van, máris lopják el a gyümölcsöt maguknak.

Elegánsak, jól fésültek, mosolygósak. Tekintélyt parancsoló a megjelenésük. Erkölcsi szózatokat intéznek a néphez. Nézzetek utána, mi lett azokkal a neves emberekkel, akik maradtak, hogyan haltak meg. Semmelweis például. Napokig haldokolt kényszerzubbonyban, összetört bordákkal, belső vérzésben elmegyógyintézetben, épeszű emberként, miután szökni próbált.

11. A közömbösség

S akkor még nem beszéltem arról: a teljes közömbösség mások sorsa, baja iránt. Vagy akár a haszonlesés ilyenkor. Hú, a hatalommal szembe ment, akkor tőle már bármit elvehetünk, nem védi már a törvény - s igazuk van, nem védi már a törvény. Deréknek tűnő kedves nénikékből válik hiéna ilyenkor akár. És utána megideologizálják még.

Jobb ország ott - sajnálom, de esélytelen. A magyarok többsége szerintem csak túlélni akar, bármi áron. OK, éljétek ki rajtam összes perverzióitokat, csak adjatok kicsit enni.

Inkább úgy tesznek, mintha minden rendben lenne, minden normális volna, csak reggel az ország 2/3 része borogatja a hátsóját, férfiak is, nők is, gyerekek is, öregek is. Aztán úgy mennek munkába, mintha mi se történt volna. Mert megint oda kell tartani a havi borítékért cserébe.

Ha valaki beszél róla, mit tettek vele - á, én ilyenről nem tudok, mesebeszéd... majd megy borogatást cserélni később. A gyerekének meg azt mondja, csak rossz álmod volt. Ha nagyobb lesz a gyerek, hogy ilyen az élet, ezt kell elfogadni. Csak semmi ellenállás. Mi a BORG vagyunk s minden ellenállás hasztalan. Inkább leszünk magunktól önként a részei. Aszimilláltak. A tudatlanság a boldogság.

Szóval, Orbán ledózerolta mindazt, ami valóban érték volt, minden palántát. Sóval hinti be. Sőt sósavval. Csak semmi kultúra, semmi becsületesség. Lopj bármennyit, de osztozz velem. S a nép megint elfogadta. Igy már sosem lesz esély.

A lemaradás a nyugati államoktól, de már Bulgáriától s Albániától is lassan erkölcsileg, társadalmilag, kulturálisan olyan, mint üstökös zuhanása a fekete lyukba... egyre gyorsul, s a rajta lévők élvezik a sebességet: Nézzétek, száguldunk. Nincs más hátra, mint jó utat kívánni nekik.

VÉGE. Végünk. Gyáva népnek nincs hazája, ellopják tőle. Megtörtént. Inkább van esélye egy New Hungary-t létrehozni, újrakezdeni elölről. Máshol. Más földrészen. A lehető legmesszebb onnan.”

HÍRMONDÓ

Magyarország belefulladhat a koszba

Hiába az egyre nagyobb fizetések, egyszerűen nem versenyképes a takarítói állás a külföldi munkával vagy a multikkal. A cégeknek szinte napról napra emelni kell a felajánlott munkabért ahhoz, hogy valaki elszegődjön takarítónak. Részletek itt.

Tíz dolog, amin meglepődsz Amerikában

Rengeteg meglepetéssel találkozik az egyszeri európai az Egyesült Államokban, ezek egy része mondjuk magyarként szinte értelmezhetetlen. Következzen tíz meglepő, de legalábbis furcsa dolog Amerikából!

Jöhet a közös uniós hadsereg

Állítólag napokon belül bejelenthetik az uniós védelempolitika erősítését, aminek keretében egyáltalán nem kizárt, hogy felállna egy közös európai uniós hadsereg. Ha érdekel a téma, ide kattints.

(Fotó: MTVA) 

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: pályázat Magyarország Magyarország 2.0

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr1411700609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Golf2 2016.09.13. 07:43:26

Kutyából nem lesz szalonna

kardio1 2016.09.13. 08:02:20

A 6. ponthoz: Lukasenko pontosan ilyen elnök. Vagy mégse jó ötlet ez a 6. pont ?

2016.09.13. 08:13:36

Szerintem ez az orbánfóbia már beteges.

bontottcsirke 2016.09.13. 08:13:41

Volt már sikeresen működő Magyarország, úgy hívták, hogy OsztráK-Magyar Monarchia.

Csak szétverni nagyobb üzlet volt.

Buchhalter 2016.09.13. 09:13:37

@bontottcsirke: ezzel sajnos egyetértek,bár hogy a történelmi várainkat lerombolták azt amíg élek nem bocsátom meg a sógoroknak.

Narina 2016.09.13. 09:32:31

Kissè sokkoló írás,de alapvetően nekem tetszett.

Kovi1970 2016.09.13. 10:39:16

2. ne keverjük azt amikor valami nyalizik és jól dolgozik. Gyakori itthon, hogy a sok egocentrikus ember fel sem fogja, hogy mennyire rosszul csinálja a dolgokat, és mások dolgainál nem képes átlátni hogy mitől működik.

3. ne keverjük a szorgalmast és az "én készültem" mentalitást. Mi hajlamosak vagyunk akkor meghajtani magunkat amikor nem kell, és amikor eldördül a startpisztoly visszavenni.

A 4. pont épp ezért ellentétes kicsit a harmadikkal.

5-6. teljes marhaság, Még kevésbé működne a magyar környezetben...

7. A szerző nem tudja mi az az MTA, és hogy működik. Ha valami akkor fokozott együttműködés a gazdasági szereplőkkel. Oh wait... nem ezt szajkózták 8 évig? Valamiért nem működik jól most sem...

9. megint hülyeség szerző saját vallási meggyőződését tükrözi.

10. itt tényleg nagy a baj, hajlamosak vagyunk a tudást mással pótolni, amit készen kapunk, legyen az előítélet, ideológia, ez szerintem az általam feljebb a 3-4 pontban kifejetett problémákra vezethető vissza.

11. igen ez egy fő gond.

Narina 2016.09.13. 10:42:27

Off!
Kedves ismeretlen Favago (tudom van elotte is valami, de nem erdekel). Ezuton is szeretnem kerni, hogy ne uzengessen nekem maganba se a cikkekkel sem egyeb dologgal kapcsolatba.
On

Narina 2016.09.13. 10:45:23

@Kovi1970: Azert valljuk meg, tenyleges, gyokeres valtozasok kellenenek.

labirintus1 2016.09.13. 10:58:10

Az 5. pont azért nem működik, mert a válaszott bíró majd nem a főnöke, hanem a "nép" seggét akarja nyalni. A nép pedig gondolkodás nélkül szigorú büntetést akar. Az ilyen választott rendszerekben lehet azzal bírói posztot nyerni, hogy pl. aki lop az életfogytiglant kap. Azaz a végén az nyeri, aki azzal kampányol, hogy ő majd marha szigorú büntetéseket szab ki.

P.Elliot 2016.09.13. 13:12:12

@labirintus1: En nem ezt veszem eszre itt az Usaban hanem hogy az a biro aki posztot akar nyerni, illetve megtartni marha igazsagos....A koznep maga is tudja hogy vannak esetek amikbe beleeshet barki, o maga is vagy a hozzatartozoja ezert meg az eskudteknel is nagyon nagy valogatas van hogy az elvakult embereket kiszurjek kozuluk, ott is igazsagosnak kell lenniuk. Hogy igen, szigoru buntetes de nem feltetlenul, nagyon merlegeli a korulmenyeket hogy hogy jutott odig a bunos. Hogy voltak-e valakik illetve korulmenyek amik odaig juttattak. Ez alatt nem az ertendo hogy rossz gyerekkora volt ezert fel kell menteni ha kinyirt valakit de vannak esetek amikor az emberi igazsagszolgaltatas azt mondja minden ramutogatas es frocsoges nelkul hogy nem hibas...nem o a hibas, nem feltetlenul, hanem mas.
Az igazi jo birot nagyon megbecsulik, ujravalasszak, aki meg nem olyan vagy tul agressziv azt megjegyzik. A tul puhanyt is.
Had emeljek ki egy esetet, nehany eve volt egy erdekes meghokkento sztori, akik itt laknak azok hallhattak rola. Egy mely tiszteletnek orvendo papot lelott a felesege, azt mondtak rola hogy csodalatos csaladapa, istenhivo, mindenkinek segito ember volt, persze, a kulvilag szemeben. Az elfogott feleseget igencsak nehezen lehetett rabeszelni hogy meselje csak el hogy mi vitte erre de a halalbuntetes, foleg hogy a gyerekeit sem latja tobbe csak elohozta az egesz tortenetet. A minta pap verte a feleseget, terrorban tartotta, ott es akkor alazta meg amikor nem lattak, kenyszeritette hogy estenkent mindenfele jelmezekbe, prostitulatnak oltozzon, szolgalja ki szexualis teren a ferjet ugy ahogy az eppen eloirta, nem torodott azzal hogy a felesegenek bizonyos dolgok fizikailag is fajnak, meg is verte ha ellenkezett. A papi fizetes nem volt eleg ezekhez, a feleseg neven valtatott hitelkartyat es mivel nem volt ra fedezet a bank is kellemetlenkedett, a pasas szerintem ugy tervezte szepen be hogy minden a felesegen csattanjon, ha elvalni akarna akkor o legyen a makulatlan papi szemely, az egy kozonseges K. aki behalozta, tonkretette anyagilag meg ilyesmik. Ki hitt volna a nonek amikor a hivei imadtak ezt a "veluk" rendes papot? Senki.
Egy banki utolso felszolitasnal amikor masnap oda kellett volna menni hogy tisztazzak hogy mi van amit a pap megtagadott, menjen csak a no maga, neki semmi koze a piszkos kis dolgaihoz, / az eszem megall/, ellenben elvarta a nagystilu kurvas, kioltozos parokas megjelenest meg aznap este is, miutan megkinozta, megizelte a no annyira maga alatt volt az egesztol hogy kirohant a ppuskaert es lelotte, autoba tuszkolta a gyerekeit es elrohant veluk valamerre, nahany nap mulva talaltak meg.
Az eskudtek hosszas targyalasok es merlegeles utan ugy dontottek az elmeorvosi, / a no valoban kisse idegbajosnak latszott meg a targyalason is, olyannak mint akit halalra futtattak, a szajat alig merte kinyitni/ velemeny alapjan hogy nem lehetett maganal amikor lelotte a ferfit. Maga a no vegig azt mondta hogy nem emlekszik a lelovesre csak arra hogy veres lett minden, Semmire nem emlekszik.
Az eskudtek, felmentettek. Nagyon ritka dolog az ilyen de volt igazsagerzetuk hogy ennek a no eletet tonkretettek mar az elejetol fogva, gyilkossagba hajszoltak, ha ok is elitelik akkor ok sem kulonbek a papnal.
A biro es itt emelem ki hogy milyen fontos az igazsagszereto biro csak annyi buntetest adott amit a no mar elozetesben letoltott tehat rogton hazaengedtek, a gyerekeit is visszadtak/ a gyerekek, illetve a legnagyobb is tanuskodott a birosag elott hogy apa verte anyat es nagyon durvan bant vele mindig. A tobbirol mar a kora miatt sem tudott.
Ebbol csak annyit akartam ihozni hogy az igazsagos birot szerintem minden orszagban megbecsulik es ujravalasszak.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.09.13. 14:12:26

@P.Elliot:
Hűha bizony ez így van. Rengeteg köztiszteletnek örvendő ember vagy körülrajongott sztár szörnyeteg a magánéletben

P.Elliot 2016.09.13. 15:39:56

@diggerdriver: Ja,.... valamelyik amerikai futball star meg a liftben leutotte a baratnojet ugy hogy az ajultan esett ossze es a pasas a bokajanal fogva huzta ki maga utan a liftbol mint egy allatot, nem gondolt a kamerara hogy latni fogjak.
Nagyon sok durva ember van....

Golf2 2016.09.13. 15:48:46

"1pont.abbahagyni a lopást,képmutatást"szerintem a levegővételt elöbb fogják abbahagyni.

FutureFry 2016.09.13. 16:13:39

A bírók/sheriffek választása éppenséggel nem a legjobb ötlet, lásd, pl.:
www.economist.com/news/united-states/21613276-theyre-not-politicians-so-they-shouldnt-act-them-trouble-electing-judges

Konkrétan: “Vote for me and I’ll jail the people you hate”

Ami miatt mégis valamennyire működik ez errefelé, az az esküdtszék rendszere (azaz, hogy nem a bíró dönt a tárgyaláson, hacsak valaki nem kifejezetten kéri a “bench trial”-t). Az esküdtszék pedig akár élhet is (a nagyon is vitatott, és hivatalosan el sem ismert) “jury nullification” módszerével is (azaz pl. akkor is felmenthet valakit, ha a törvény betűje szerint bűnös).

labirintus1 2016.09.13. 18:00:17

@P.Elliot: Sajnos a nép nem ennyire bölcs. Itt van pl. ez a pasi, aki semmi értelmeset és hasznosat nem csinál azon kívül, hogy keménykedik. A rendszere nem működik, viszont marha drága mégis újra, meg újra megválasztják. en.wikipedia.org/wiki/Joe_Arpaio

Nem véletlen, hogy az igazságszolgáltatás független hatalmi ág, ami optimális esetben képes magát szabályozni és belülről löki ki az alkalmatlanokat. Sajnos, Magyarországon most messze nem független és ebből nagyon komoly problémák vannak.

P.Elliot 2016.09.13. 18:37:26

@labirintus1: Akkor a nepet kell eloszor megnevelni, ra iranyitani a bolcsessegre....akkor is ha legyint, nem, nem szabad legyinteni mert a legyinto gyerekei, unokai banjak meg a jovoben...
Ezt kell a fejukbe vesni....valahogy, valakinek kezdeni kell valamit, Bredpitt Monika ugyis tenni akar valamit az orszagert, kezdje el....innen kinntrol nem lehet mert mi ugye ellensegek vagyunk hogy eljottunk.
Kozben sutemenyt sutok egy baba varo partira valakinek akinek most szuletik holnap az elso gyereke 6-ik veteles utan es a csaladja / egy fekete pasas, a lanyom munkatarsa/ foleg a jovendobeli mama szinte a hiszteriaval hataros lelkiallapotban van miota az orvos megmondta hogy a gyerek eleteert es hogy egeszseges lesz-e nem tudnak garanciat vallalni de mindent megtesznek, tehat mindenkit kerek hogy ismeretlenul is drukkoljatok erte.
Szoval sutisutes kozben a radiot hallgattam es pont Magyarorszagrol beszeltek.....Valami angol-angol kiejtessel korholta valaki Angliabol a magyar miniszter elnokot hogy keritest huzott, hogy nem enged letelepedni senki menekultet es hogy az bezzeg jo hogy a magyarok masutt, vagyis Angliaba telepedhetnek le, pont csak azt nem mondta hogy ki kene oket tenni ha Magyarorszag nem fogad be menekulteket. Nem tudom ki volt ez a pasas, valami riporternek beszelt de valami nagykutya lehetett, sajnos amire bekapcsoltam a radiot mar regen bemutathattak....
Az jutott eszembe hogy a menekultek miatt meg nagy marakodasok lesznek Europaban az orszagok kozott....

M. Péter 2016.09.14. 00:20:14

@FutureFry: Az emberek a filmekben látják az esküdtszéket, a valóságban viszont a bűnügyek 95%-ban vádalkut kötnek, és gyakran ártatlan emberek is inkább beismernek egy kisebb bűncselekményt, hogy ne kapjanak halálbüntetést vagy életfogytiglant, ha esetleg mégis elítélik őket.

www.nybooks.com/articles/2014/11/20/why-innocent-people-plead-guilty/

2016.09.14. 00:55:01

Nagyon sok butaságot tartalmaz, persze, nem kéne lopni meg ilyenek de ez kissé gyermeteg ilyen formában.

FutureFry 2016.09.14. 02:20:57

@M. Péter: Persze (bűntetőügyi esetben) a vádalku a legyakoribb kimenetel (vagy polgári per esetében a felek közötti sima megegyezés), de ott (a tárgyaláshoz képest) kevésbé meglepő, hogy nem számít, hogy a bíró választott vagy jelölt (hiszen ott - érthetően - mégkisebb szerepe van).

Golf2 2016.09.14. 06:41:21

@P.Elliot: Fogadnék hogy valami williams volt a durva ember...

kronikas 2016.09.14. 06:56:18

Köszi a hozzászólásokat, az esküdtszékre vonatkozóak voltak főleg érdekesek számomra. A 12 dühös ember ugrott be, a fiatal Henry Fondával... jó film. Allah növessze nagyra (természetesen csak a férfiaknak).

2016.09.14. 06:56:41

"Választott ügyészeket, bírókat, rendőrfőnököket, mint USA-ban"

Én egyetértek azzal, hogy a választott rendőrfőnök, ügyész, bíró az egy szuper dolog, de ahhoz amerikai társadalom és értékrend, jogrendszet is kellene, de a posztoló jobb, ha tudja, hogy a USA-ben pont azért vannak brutális ítéletek, mert a választott ügyészek és bírák brutálisan rámennek a terheltekre, hogy a közösségnek bizonyítsák, hogy ők jól dolgoznak. Ja és ha már valamit, akkor az esküdtszéket kellene átvenni a tengeren túlról.
12 adófizető, teljes jogú felnőtt polgár eldönthetné a bűnös-nembűnös kérdést. Lenne jajveszékelés és hiszti a jogvédők körében! A Helsinki Bizottság feljelentené Magyarországot minden nemzetközi fórumon. És persze a jelenlegi hatalomnak se érdeke, hogy a nép kezében legyen az igazságszolgáltatás. Az ügyészek és bírák választása meg pont annyira átpolitizált dolog a USA-ben, mint a politikai tisztségviselők választása. Amerikában egyértelműen a két nagy párt egyikéhez húznak az ügyészek. Ez ott normális, de Magyarországon a gyurcsányista baloldal megtébolyult volna, ha a fideszke 2/3-os győzelme után behúzta volna a győzelmet az ország összes ügyészi pozíciójában is. Most a központosított ügyészség révén mindent a kormány irányít. Decentralizált ügyészséggel is földcsuszamlásszerűen, de helyben nyert volna minden pozíciót a fidesz, sőt, a kőkemény ítélkezést beígérő Jobbik is egy csomó helyen tudott volna ügyészt állítani.

"6. Néptribunus elnök
...központi rendőrséget."

Totálisan ellentmond a választott rendőrség gondolatának. Egyébként ma Magyarországon teljesen központosított a rendőrség.

Nekem az amerikai rendszer szimpatikusabb, de ahhoz amerikai emberek is kellenek.

2016.09.14. 06:56:48

A lopás és a protekció, s*ggnyalás (nyugaton ezt networkingnek nevezik), az nem most kezdődött. Mindig is jelen volt a magyar történelemben és azok is csinálják, akik ostorozzák emiatt a több magyart.

2016.09.14. 06:57:37

@M. Péter: igen, azt szinte senki se tudja USA-n kívül, hogy az esküdtszéki tárgyalás ritka dolog, az ügyészség vádalkukkal dolgozik, mert a teljesen bizonytalan kimenetelű tárgyalást a terheltek nagy része el akarja kerülni. Inkább belemegy egy enyhébb ítéletbe, akár bűnös, akár nem. Így aztán nem meglepő, hogy az amerikai társadalom börtönzi be a legtöbb embert a világon.

2016.09.14. 06:58:11

@P.Elliot: Anglia messze kevesebb menekültet fogad be napjainkban, mint Magyarország. Az angolszász országok teljesen brutálisan állnak hozzá a menekültkérdéshez. Lásd Ausztrália a bérelt szigeteken felhúzott koncentrációs táboraival. De az angolszászok védhetik magukat, őket kritika nem érheti.

Anglia (UK) pont maga döntött úgy, hogy otthagyja az EU-t, mert nem kér a brüsszeli diktátumokból és a harmadik világbeli menekültekből. Építik is a britek a minden eddiginél brutálisabb falat (már nem kerítésről van szó) Calaisnál. Az egész brexit azért történik, mert az angolok gyűlölik a menekülteket, illegálisokat és nem kérnek belőlük.

A magyarok azért mehetnek UK-ba, mert gyakorlatilag egy kvázi államban (EU) élnek. Egyelőre még. Ez olyan, mintha egy amerikai Illinoisból Taxasba menne munkát vállalni. Tudod, ez egy legális belső munkaerőáramlás, az EU egyik alapelve. Semmi köze ahhoz, amikor egy pakisztáni vagy afgán beszökik illegálisan az EU-ba. Egy guatemalai se vállalhat csak úgy munkát az USA-ban minden vízum, engedély nélkül.

2016.09.14. 06:58:37

@labirintus1: Joe Arpaio tent city-jében azért is jelentkeznek a fogvatartottak a katonai szigorral vezetett munkára fogott részlegekbe, mert úgy sokkal rövidebb ideig tart a szabadságvesztésük. Árkokat tisztítanak, autóutak mentén kaszálják a gyomot és ezzel lerövidíthetik a büntetésüket. Szerintem mindenképp pozitív dolog, hogy nem luxuskörülmények közt henyélnek, hanem visszaadnak valamit a társadalomnak. Én jártam magyarországi börtönökben, fiatalkorúak javítóintézetében. A tétlenség, a henyélés, a tétlen szabadidő minden rossznak a forrása. Amikor a fogvatartottak a saját zárkájukban unatkoznak és kialakítják az ököljogon alapuló brutális kis közösségüket, az bizony a büntetésvégrehajtás zsákutcája. Inkább egy chain gang-ban vonuljanak és tisztítsák az utcákat, utakat.

FikkFakk 2016.09.14. 06:58:41

Ez a roppant magvas cikk cimoldalra kerult? Ja, van benne orbanozas, igy mindjart ertem.

tobias2 2016.09.14. 07:55:01

12. Több pénzt nekem! És ingyen utazást minden évben a Nap körül! Ja, az megvan...

Terézágyú 2016.09.14. 08:28:10

@FikkFakk:
"Ez a roppant magvas cikk cimoldalra kerult? Ja, van benne orbanozas, igy mindjart ertem. "

Józan ésszel beláthatod, hogy ha valaki a magyarországi közállapotokat kritizálja, akkor nem teheti meg úgy, hogy ne mondjon rosszat arról a politikusról, aki 26 éve meghatározó a magyar politikában, aki harmadszor miniszterelnök, aki éppen most is az, hatodik éve - és aki éppen bebetonozza a hatalmát, és egyszemélyes kormányzást épít ki stb. stb.

kronikas 2016.09.14. 08:28:10

@FikkFakk: fakkonként fizetnek remélem... szép s tartalmas életed lehet...fikkfakk letudva egy forum, lehet számlázni... maga lehet a paradicsom...ám attól tartok, reggel nem figyeltél, mától nihillistázni kell!

gmihaly621 2016.09.14. 08:29:26

Mora Lizi Titánkám azzal a Nagy Arcoddal ! Hülyeségeket firkálgatsz itt össze-vissza. Menj papnak, vagy vizilófusnak !

Netuddki. 2016.09.14. 09:26:07

@P.Elliot: Maradjunk annyiban, hogy az USA-ban az orbán banda már régen rács mögött lenne azért amit itt megengednek maguknak. Közpénzből kistafírungozták nemcsak a lányukat, a vőjüket, hanem még az orbán feleségének a tezsvíreit is.
Nem aprópénzről van szó, az orbán feleségének pereputtya kábé $10millió-val sáros, és ez csak 1db eset.

elemes 2016.09.14. 09:26:07

Mintha Orbán Viktort hallgattam volna :-(((

kronikas 2016.09.14. 09:26:07

@gmihaly621: köszönöm az útbaigazitást. Mindig megdobogtatja a szivem az ilyen mély emberi humánum. Várom részletes észrevételeidet is, hátha pont te leszel az a fényes penge elme, aki előtt leborulva ismerem el tévedéseim.

kronikas 2016.09.14. 09:26:07

A többi lelkes Habony-Kubatov-Goebbels agitproposnak: könyörüljetek rajtunk, tévelygőkön....a legrosszabb mikor migránssá válunk, tényleg a legtorokszoritóbb érzés az a mi nehéz sorsunkban, hogy itt kellett hagyjuk a Gyökereinket... annyira szórakoztató volt pedig ez a falka-megmondó-agyarkodó kommandós rész a maga elmélyült-magvas intelligenciájával, kifinomult eleganciájával, Shakespeare-t szégyenitő nyelvi bravúrjaival, ahogy áthussantok naponta a blogokon, kommentnek álcázott bogyókat bombázva mindenhová, ahová csak lehet...ez, ez az igazi hungarikum! Igaz, exportképtelen. De hol máshol is virágozhatna ily pompában? Ennél jobban tán a Kakadu-külügyér szóvirágai jobbak. Igaz, az USA nagykövetét nem merte lerikácsolni, se az ENSZben felszólalt USA diolomatát megkárogni ahogy egy művelt diplomatától elvárható...pedig hosszan volt téma ott is amit művelnek... vajon miért?

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.09.14. 09:40:43

@P.Elliot: off: remélem, jó lett a süti és a baba is lassan meg van már s egészséges. Barátnőm babája most született 30. hétre, volt aggodalom, de eddig nincs baja, lassan nődögél és sűrűn leüvölti a dokok fejét a kis szaros. Alig egy kiló, de hangja az nagy van :-))

Bocs az offért.

vackorazelsőbében 2016.09.14. 09:42:11

@bontottcsirke: így van! Azt hittem, egyedül vagyok ezzel a véleményemmel. Ezt persze csak itthon merem hangoztatni, a négy fal között ...

driopios 2016.09.14. 10:07:52

Orbán és az orbán-ház (gáspár, rasi, aliz és a többi kis jövevény, akik még meg se születtek) kihalása után lesz is erre esély. Nem, nem a mi életünkben lesz ez. Dédunokáink, 100 év múlva talán élvezhetik.

labirintus1 2016.09.14. 10:07:52

@P.Elliot: Szerintem, ez egy államszervezési kérdés. Én továbbra is amellett vagyok, hogy a bíró egy szakma és a többi bírónak kell kontrolt gyakorolni afelett, hogy ki hogy dolgozik és nem a népnek.

A rádióban szerintem, a luxemburgi külügyminisztert hallottad. Egyébként tévedés azt hinni, hogy a menekültek / migránosok problémája megáll Európában. Itt egy cikk arról, hogy már Mexikóba is ezrével érkeznek a bevándorlók.
www.insightcrime.org/news-briefs/african-asylum-seekers-add-to-mexico-migration-crisis

Terézágyú 2016.09.14. 10:08:01

@vackorazelsőbében:

Ez azért nem annyira szélsőséges vélemény, pl. Fejtő Ferencnek erről könyve is van :)

És sokan hangoztatják :)

Persze a Monarchiának is voltak hibái, de valóban, ami után jött, ez se igazi...

Void Bunkoid 2016.09.14. 10:08:08

@Kovi1970: a 11-esre igazából az a két fő ok, hogy

a) nálunk valahogy a történelem folyamán a "sanyargató, elnyomó" réteg mindig akkora gazdasági erőforrás/kapcsolati tőke-többlettel rendelkezik/rendelkezett, hogy alulról, a nép szintjéről harcba szállni velük kb olyan, mintha a hangya nekimenne az elefántnak

b) pontosan emiatt nálunk még eddig soha nem sikerült nem végrehajtani, de véglegesíteni vagy állandósítani, akár egy évtizedre is bárminemű alulról jövő rendszerváltás jellegű dolgot. Valahányszor megpróbáltuk (Budai Nagy Antal, Dózsa György, 1848, vagy 1956), mindannyiszor a törvényesen fennálló hatalom először is összezárt, összefogtak, utána meg igen ocsmány, véres módon vágott vissza és nemcsak visszaszerezte pozícióját.

És utána még csak véletlenül sem az alapvető probléma konstruktív megoldása következett (azaz oké, megmaradtunk, de sztm valamit rosszul csinálunk, esetleg beszéljünk már a lefogott lázadóvezérekkel, hátha mégis van valami ötletük, hogy hogy lehetne ezt rendbe tenni), hanem MINDG véres-mocskos megtorlás. Csak hogy nehogy még egyszer akár csak gondolni merjünk bármilyen ellenállásra.

Na, ezek után várhatod, hogy mikor lesz lánglelkű harcos forradalmár a magyar.

Terézágyú 2016.09.14. 10:37:43

@Void Bunkoid:
Nem az én blogom, tehát nem reklám, de ezen a friss blogon éppen a forradalom vs. változásokról van szó:
ideo-logic.blog.hu/2016/09/13/forradalmak_csak_a_valtozasok_fustje_nem_pedig_a_langja

DieNanny CH 2016.09.14. 10:53:05

@Colonel H. Stinkmeaner:

"tárgyalást a terheltek nagy része "

Miért "terheltek"? Ez valami szakszó? Nem inkább 'tettesek'? Vagy vádlottak?

fátum 2016.09.14. 11:02:52

Nagy része idealista butaság. Ilyen alapon a kommunizmus is működne, de az a gyakorlatban bukott meg, alapvetően pont az emberi gyarlóság miatt. :-) Nálunk jobb helyzetben levő országokban sem így működnek a dolgok. Amíg az ember lentről kritizál, baromi morális tud lenni, de ha pozícióba kerül 99% elkurvul, a maradékot meg kigolyózzák.

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2016.09.14. 11:21:39

Orbitális marhaságokat vannak a bejegyezésben.

telkoe 2016.09.14. 12:38:24

@molnibalage: Amikor ezeknek a kulfoldre szakadt es hirtelen mindenhez erto megmondoemberek dilettans otletelgeteseit olvasom, neha arra gondolok, hogy nem is olyan szarok a dolgok.

kronikas 2016.09.14. 14:05:10

@telkoe: 1: nem szakadtunk, tudatosan döntöttünk igy.
2: ott is értettünk a dolgokhoz, de nem számitott. Hosszú Barna Nyelv főnök s kollégái számitottak. Nekik ugyan nincs véleményük semmiről, de jó pénzért bármivel egyetértenek, majd annak ellenkezőjével is másnap akár.

3: ami nálatok dilettantizmus, máshol érték, hát ez van. Pár év s kiderül, mi a dilettantizmus s mi a hatása...én tv-n nézem majd. Mondjuk az eskimo news adásán.

kronikas 2016.09.14. 14:05:18

@molnibalage: kérlek tanits minket, ó orbitális pályádról ránk tekintő mester kinek ily tiszta a látása! Isszuk minden szavad, meglásd! Tégy minket próbára próféta, ki láttad még Lenint....

telkoe 2016.09.14. 15:45:43

@kronikas: 2: ott is értettünk a dolgokhoz, de nem számitott.
Ha ugy ertettetek a dolgokhoz, ahogy itt leirjatok a vilagmegvalto orszagatalakito kozhelyeket, akkor nem az orszaggal volt a nagyobb baj.

3: ami nálatok dilettantizmus, máshol érték, hát ez van. Pár év s kiderül, mi a dilettantizmus s mi a hatása...én tv-n nézem majd. Mondjuk az eskimo news adásán.
Valoban, tenyleg nagy ertek lehet az olyan kozhely mint a 3) vagy 4) esetleg az elozo okoskodo vilagmegvalto otletei az energiatermelesrol, amit meg 2 linkkkel is alatamasztott...

kronikas 2016.09.15. 06:29:07

@telkoe: ok, a gyémántagyúak ottmaradtak. A sok hülye analfabéta dilettáns kretén elment.

A végeredményt pár év múlva én tv-n fogom megnézni, lehet az eskimo news is leadja.

pottompanna 2016.09.15. 08:04:03

Ez a szöveg a piacon vagy az SZTK folyosóján is ciki. A szerzőből tuti népbiztos lett volna 1919-ben.

kronikas 2016.09.15. 09:40:56

@pottompanna: szivből gratulálok szuperképességedhez, hogy egy irásból megmondod, ki mikor, mely korban mi lett volna. Olyan is akad biztos tanult üveggömb-manager kollégáid között, aki arról tudna tájékoztatni, apukám s anyukám milyen meglepő körülmények között találkozott azon az éjszakán egymással s hogyan is történt pontosan a fogantatásom. Olyan jó, hogy vagytok, gazdagitjátok ezt a világot, s beragyogjátok életünket tündöklő megjelenésetekkel. Gyere még sokszor, jó?

telkoe 2016.09.15. 21:01:11

@kronikas: Nem kell hozza szuperkepesseg.
6. Néptribunus elnök
Nem a kormány s nem a parlament alá, hanem afféle néptribunusként élő, választott elnök alá tartozó igazságszolgáltatást, központi rendőrséget.

Ezt az otletet elotted meg Lenin, Sztalin, Hitler Rakosi Kim Jong Il es par hasonlo kaliberu idiota is jonak tartotta.

Szerintem is mindenkinek jobb ha az eszkimo tv elott tatod a szad, de gyere meg sokszor ha kis orbanozassal szeretned feldobni a politikai allovizet.

kronikas 2016.09.16. 06:33:57

@telkoe: a másolásban jó vagy, de képes vagy-e alkotni?

telkoe 2016.09.19. 15:12:18

@kronikas: Valoszinuleg par kategoriaval jobb vagyok mint te.

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása