oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. szeptember 03. 06:43,  Egy tökéletes nap Manchesterben 23 komment

2016. szeptember 03. 06:43 Határátkelő

Egy tökéletes nap Manchesterben

Nem is olyan régen az egyik heti blogajánlóba beválogattam Hóvarjú posztját, melyben egy tökéletes napját írta le, majd felvetettem, hogy ha van kedvetek megírni, milyen számotokra egy tökéletes nap, mit csináltok olyankor, akkor örömmel várom. Meg is érkezett az első fecske, Sparrow (szóval akkor inkább veréb – bocs, ezt nem tudtam kihagyni…) írása. Lássuk tehát, milyen is egy tökéletes nap Manchesterben! (Ha pedig ti is szívesen megírnátok egy tökéletes napotok menetét, esetleg pár fotóval megspékelve, akkor a cím a szokásos hataratkeloKUKAChotmail.com)

reggeli_muffin_foto_pixabay_com_contact411.jpg

„Elhatároztam, hogy én is írok egy Tökéletes nap-bejegyzést, de rájöttem, hogy az egy mondatban összefoglalható: a tökéletes nap az, amikor nem csinálok semmit. Ez viszont nem lenne túl olvasmányos, ezért megpróbálom bővebben kifejteni.

Napi tíz órákat dolgozom egy nagyon pörgős kávézóban, esténként kimerülten esem be a lakásba, ezért a Tökéletes nap nálam is szombatra esik; de kirándulás szóba sem jöhet: a pihenés nálam nagyon is passzív. Egész nap nem hagyom el a lakást, sőt, fel sem öltözöm.

Egy Tökéletes napon nem csörög az óra, de én akkor is felkelek hétkor. Csendben kimászom a Kedves mellől, és kimegyek a nappali-konyhába. Becsukom az ajtót, hogy ne zavarják őt a hangok.

Elheverek a kanapén, és Star Trek-epizódokat nézek tableten. Közben megeszek két blueberry muffint, amiket a boltból hoztam haza. Tízkor feltápászkodom, és beüzemelem a kávégépet. Csinálok magamnak egy Flat White-ot, de elrontom a tetején a latte artot.

Bazinagy papírpoharakat használok a boltban, ahhoz vagyok szokva, itthon csak ügyetlenkedem. De ízre, minőségre jobb az itthoni alkotásom. Visszafekszem a kanapéra, iszogatom a kávét, nézem a sorozatot.

Tizenegykor nyílik a konyhaajtó, megjelenik az álmos feleség. Leül az L-alakú kanapé másik oldalára, és magához húzza a laptopot. Felkelek, és hozok neki is két muffint.

Kávét is csinálok neki, csak egy kis cortadót, mert ő nem ihat sok tejet. Egész jó lett a szív az ital tetején, de azért nem fotózom le, csak odaviszem neki, majd visszafekszem.

Ő parkettákat nézeget az interneten: házat veszünk épp, újépítésű, nincs padlója sem. Először lepadlózunk, majd veszünk bútorokat. Ki kell találni a színeket és anyagokat. Hetek óta ezen agyalunk.

Dél felé engem elnyom az álom. A Kedves nógat, hogy bújjak vissza az ágyba, ott kényelmesebb aludni. Én ellenkezem, mert nekem itt is jó, de az ellenállás értelmetlen. Felsegít, kézen fogva vonszol át a hálószobába. Ő is lefekszik velem.

Ölelgetjük, puszilgatjuk egymást, örülünk, hogy most nem sms-ben kommunikálunk, hanem együtt vagyunk egész nap. Örülünk egymásnak egy-két órán keresztül, majd beszélgetünk a padló, a fal és a bútorok színeiről.

Aztán ő kimegy ebédet főzni: csak egy tojásrántotta gombával és sok baconnel. Behozza nekem az én adagomat, az ágyban eszem meg, miközben folytatom a sorozatnézést a tableten.

Belekezdek a 11.22.63-ba, amelyet már tavaly olvastam, Stephen King egyik modern remekműve. A sorozat leegyszerűsítve meséli el a történetet, de jól megcsinálták.

Délután hatkor kikászálódom az ágyból, és kimegyek főzni még egy kávét. Ezúttal csak egy eszpresszót. Az ágyban iszogatom meg. Már a harmadik epizódnál járok a sorozatban, és még mindig jó.

Este nyolc körül a Kedves rendel egy takeaway kaját, mert nincs kedvünk főzni. Magának csirkeburgert, nekem egy calzonét. Amíg megjön a kaja, gyorsan kisikálom a fürdőszobát, hogy valami produktívat is csináljak ma. Aztán az ágyban eszem, miközben megnézem a negyedik részt. Végül fürdés, fogmosás.

A hálószobába érve kinézek az ablakon, hátha látszik a telihold, de természetesen felhős az ég. Manchester, én így szeretlek. Aztán mégis kibukkan a hold egyik fele, és én újra elámulok a szépségén.

Sci-fit nézünk, pedig a sci-fi itt van a szomszédban, csak ki kell nézni hozzá az ablakon. Szabad szemmel is jól látható, de ha van egy kompakt kamerád 30x zoomal, akkor még jobban.

Ott lebeg egy hatalmas kőgolyó az égben, és senki sem veszi észre, senki sem figyel rá. Olyan, mint egy idegen bolygó, kráterekkel, hegyekkel-völgyekkel, négymilliárd éves történelemmel, de legyintünk rá, mert ez csak a hold. Szerintem több figyelmet érdemelne.

Végül lefekszem és elalszom, azzal a tudattal, hogy másnap még csak vasárnap. És hogy milyen jó napom volt ma.”

(Fotó: pixabay.com/contact411)

HÍRMONDÓ

A magyar kormánynak fontosak az angliai magyarok

A magyar külügyminiszter szerint a Brexit ellenére sem változik Magyarország és Nagy-Britannia kapcsolata a jövőben. Ugyanakkor Szijjártó Péter úgy véli, a britek kilépése „nehezíti az EU válságának megoldását”. További részletek itt.

Kétmillió embert dobna ki Donald Trump

Simán kidobná az illegálisan érkezetteket az Egyesült Államokból a republikánus elnökjelölt hatalomra kerülése esetén. Donald Trump újabb falszakaszt építene a mexikói határárra is – a mexikóiak pénzén. Mondott még mást is, hogy mit, azt itt olvashatod el.

Aki keveset keres, az kerül a legtöbbe

Az elvándorlás béremelési hullámot indított el a magyar gazdaságban, szakértők ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy az így emelkedő bérek egy idő után tarthatatlanokká válhatnak, ráadásul a legfrissebb adatok szerint a magyar gazdaság egyre rosszabbul teljesít. További részletek itt.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével! 

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: tökéletes nap Nagy-Britannia

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr6811671700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.09.03. 07:24:53

Hinnye de jó kis poszt. Ilyen élvezetesen írni a semmiről komoly teljesítmény.
Előkészületben van három poszt, najó az igazság az hogy még bele se kezdtem tehát inkább tervbe van véve de az egyik méltán kerül bele a legjobb napok sorozatba.

Muscari 2016.09.03. 09:39:42

Mi is szoktunk ilyen napot tartani, foleg, mikor mindketten faradtak vagyunk. Felkelunk, tevet nezunk, eszunk valamit, aztan visszafekszunk. Aztan kezdjuk ujra :-)

Chamroe 2016.09.03. 11:22:06

Sárgulok... Én is ilyen szombatot szeretnék. Helyette egész nap takarítok ma :'(
Azért értékelne, hogy tudják ezt vasárnap felülmúlni

P.Elliot 2016.09.03. 12:03:07

Nekem ilyen irigylesre melto napom meg sosem volt. Utanozni kene de a macska ugysem hagyna. Meg a papagalyok....
Meg akkor sem fekudtem egesz nap, illetve heveresztem ha beteg voltam.
Most nincs ra idom, hehehe de a posztolot utanozni fogom egy teli napon, kivancsisagbol hogy milyen ez, igy elengedni magamat.
Haziallat es gyerekek nelkul lehet csak ilyet csinalni.
A poszt olvasmanyos, nagyon atelheto, tele vagyok csodalattal.
Az en szombatom azzal kezdodik mindjart hogy megyek a farmerpiacra friss, erett gyumolcsert, tobb mint felora az ut kocsival, utana delutan grillpartira van meghivasunk.
Lehet hogy irok en is egy hasonlo posztot, lehet hogy eppen a mai napomat, fuzzuk csak egybe ezzel itt.
Kedves huvarju, nagyon kivancsi lennek hogy a holnapi napod mennyire lesz aktiv? Ennyi jo pihenes utan...

SzZoole 2016.09.03. 12:54:27

@P.Elliot: a mai posztot nem hovarju irta.Ö korabban irt egy ilyen egy napom posztot es erre felbuzdulva Sparrow irta le egy szombatjat:)

2016.09.03. 13:58:05

Nem ertek a kavezos zsargont, mi az, hogy flat white, latte art, cortado, es calzone?

A csirkeburgert meg az eszpresszo megvannak azert. :D

@DrSWAG_InstaProfessorOfYolo: Zsenialis nicknev. :D

Bredpitt Monika 2016.09.03. 14:34:48

Micsoda pikans poszt, huha !

Hazvasarlas....epp most megy az ozone network on az egyik kedvenc sorozatom, az Orias koltoztetok, Kentucky ban egy 20x25 meteres hazat akarnak elszallitani egyik helyrol a masikra....ha jol hallottam a varos egyik pontjarol a masikba, kette kell vagni a hazat..

Bredpitt Monika 2016.09.03. 14:38:15

A meretek a haz alapjara vonatkoznak, nem tudom milyen magas

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.09.03. 16:17:58

@Bredpitt Monika: Az ilyen házköltöztetést nagyon bírom én is.Sz@rni kell az ingatlanpiacra, házzal együtt kell megérkezni az új hazába...A sok londoni mosogatónak is ezt ajánlom, induljon meg a pesti panelház reá eső kockájával, osz baxxa le valahol a
Westmin(i)ster anyádság mellett a parkban és jó is lesz...
:-)))))))))

A lusta, egész nap döglős időtöltés pedig rulez! :D

Csodabogár 2016.09.03. 17:02:07

Megnyugtatott a poszt. Eddig azt hittem én vagyok a világ leglustább embere és nem. Ennek örülök.:-)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.09.03. 19:01:00

@mojyo: flat white, az kávé tejjel, hab nélkül, latte art amikor forró gőzölt tejjel és tejhabbal mindenféle szépet rajzolnak a kávé tetejére (sokáig tartott míg az első szivet meg tudtam csinálni), a cortado pedig a kedvencem, erös kávé egy kis forró tejhabbal.

Nekünk a vasárnap ilyen, annyi különbséggel hogy elmegyünk kajálni és újságot venni és az uram az ágyba hozza a reggelit. De jó is lesz!

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.09.03. 19:02:19

@kisrumpf: ja a calzone az félbehajtott pizza, benne finomságokkal.

2016.09.03. 19:27:11

@kisrumpf: Aha, koszonom szepen. Azt hittem, a kave tejjel, hab nelkul az csak siman tejeskave, de en egy ilyen proli vagyok. :D

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.09.03. 19:34:32

@mojyo: a fenét vagy proli, a kávénak van fancy neve.

Bredpitt Monika 2016.09.03. 22:29:15

@geegee: jo duma ez az anyadsag, en biztos nem akarnam a hazam sehova atkoltoztetni, en sokat koltozKodtem mar, de pont az a resz volt a legjobb, hogy egy uj lakasba vagy hazba mentunk, amit fel lehetett fedezni

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2016.09.04. 03:14:53

@Bredpitt Monika: :D
Nem tudom, egy iylen házköltöztetés mennyibe kerülhet, de valszeg azért is csinálhatják, mert megéri...gondolom.
Csak párszor láttam ilyen doksifilmet, legutóbb valami százéves, talán malomépületet (mint egy társasház, akkora volt, kb) vittek arrébb pár km-rel...Nagyon jó, érdekes volt és elképesztő, hogy mikre nem képesek manapság.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.09.04. 06:35:24

Hát rekordokat nem döntögetett ez a poszt de továbbra is fenntartom hogy jó volt.Nekem is hozzá kellett szoknom az ilyen napokhoz mert otthon egy kertes házban ez kizárt.

Sparrow79 · http://sparrow.uw.hu 2016.09.04. 11:17:08

@diggerdriver: Köszi! A ház, amit vettünk, kertes, de régi vágyam, hogy tologassak egy fűnyírót a saját kertemben. :)

Bredpitt Monika 2016.09.04. 12:39:22

@geegee: biztos olcsóbb megoldás, de azért arra kíváncsi lennék, hogy pl mennyit fizettek az elektromos műveknek abban a részben, ahol egy hosszú kábelt kellett kiiktatni, mert a ház teteje súrolta volna, a szállítás biztos jó kis összeg,

igen, tényleg elképesztő mik vannak manapság, én szeretem az ilyen sorozatokat, a másik kedvencem a kamionsofőrök, akik pl Dél Amerika hegyeiben hihetetlenül veszélyes utakat tesznek meg nap, mint nap

Tke 2016.09.07. 00:21:12

Jó kis poszt:), köszi!

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása