oldaldobozjavitott.jpg

kozelet_hataratkelo_widget.jpg

Utolsó kommentek

Kívül tágasabb!

Nincs megjeleníthető elem

Gazdagisztán

Nincs megjeleníthető elem

2016. augusztus 25. 06:49,  Három magyar, aki Londonba megy 51 komment

2016. augusztus 25. 06:49 Határátkelő

Három magyar, aki Londonba megy

Noha a nyár eleji népszavazás után volt némi bizonytalanság, a jelek szerint mára ismét egyre többen döntenek úgy, hogy lesz, ami lesz alapon (és amíg lehet) nekivágnak Nagy-Britanniának. A történet persze élénken foglalkoztatja a brit sajtót is, a BBC nemrégiben Magyarországon forgatott riportfilmet a témában. Most lehetőség nyílt arra, hogy a teljes változatot megnézhessem, és mivel linkelni csak a rövidebb verziót lehet (egyelőre legalábbis), arra gondoltam, szóljon a mai poszt arról, miért vág neki három magyar fiatal ma Londonnak – a BBC lencséjén keresztül.

Ha te is hasonló helyzetben vagy, és most indulsz, vagy még csak fontolgatod, és szívesen megírnád a történeted, kételyeid, álmaid, ne habozz. A cím a megszokott hataratkeloKUKAChotmail.com.

bbc_riport_magyarok_brexit_utan_160825.jpg

Mielőtt azonban rátérnék a BBC riportjára, pár szót érdemes szólni (ha már így alakult) a népszavazás utáni helyzetről. A június 23-át követő hetekben ugyanis akadt némi bizonytalanság, és átmenetileg csökkent is az Egyesült Királyságba indulni vágyók száma, ám mostanra (legalábbis a külföldi munkaerő-közvetítéssel foglalkozó Euwork Kft. ügyvezetője szerint) nagyjából visszaálltak a korábbi arányok.

Persze azért sokakban felmerül, hogy Nagy-Britannia helyett Németországot válasszák, ők jellemzően a magasabban képzett, több nyelven beszélő rétegből kerülnek ki. Ám mivel az emberek jellemzően nem egy-két hónapra mennek ki, hanem néhány évre, abban bíznak, hogy amikor visszaváltják a pénzüket forintra, addigra újra felértékelődik a font – tehát mennek.

Tanay Marcell szerint nem fognak visszatérni a magyarok a Brexit miatt, és a britek sem utasítják ki a már ott lévőket, hiszen a felmérések szerint még a Brexit-pártiak döntő többsége sem akarja, hogy hátrány érje a külföldi munkavállalókat Nagy-Britanniában.

Olyannyira nem, hogy egy friss felmérés szerint tízből közel nyolc megkérdezett brit nem bánná, ha a szigetországban élő európai uniós állampolgárok az Egyesült Királyság EU-ból való várható kilépése után is Nagy-Britanniában maradnának. Ráadásul csak minden tizedik gondolja úgy, hogy jó lenne, ha kevesebb bevándorló érkezne az országba.

A British Future által ismertetett felmérés alapján az emberek 84 százaléka vélekedik így. Azok közül, akik a brit európai uniós tagságról júniusban tartott népszavazáson a kilépésre voksoltak, 77 százalék támogatja ennek lehetőségét.

Sokan támogatják, hogy további képzett munkaerő érkezzen Nagy-Britanniába: mindössze 12 százalék szeretné, ha csökkenne a képzett munkaerő beáramlása, 46 százalék támogatja, hogy növekedjen, 42 százalék pedig a mostani arányt tartja megfelelőnek. A megkérdezettek 62 százaléka támogatná viszont, hogy csökkenjen a képzetlen munkaerő beáramlása.

Csak a kilépéspártiakat vizsgálva a közvélemény-kutatók megállapították, hogy mindössze 15 százalék ellenzi a magasan képzett munkaerő további beáramlását, 45 százalék támogatja, hogy még többen jöjjenek, 40 százalék a jelenlegi szintet tartja megfelelőnek. (Erről további részleteket itt olvashattok.)

Zsuzsanna története: „Nehéz itthagyni a barátaim”

A 30 éves újságíró már összepakolt, és az utolsó napjait tölti Budapesten, mielőtt Londonba költözne. Már szinte teljesen kiürítette a lakását, azokat a ruháit, melyeket nem visz magával, jótékonysági szervezetnek adja.

„Meglehetősen nehéz pillanat ez számomra, szerettem itt élni, ebben a lakásban, és ebben a városban. Rengeteg emlék köt ide” – mondja, hozzátéve, azzal is tisztában van, hogy azért a pénzért, amiért most a lakását bérli a magyar fővárosban, Londonban csak egy kis szobát tud majd kivenni valamelyik külső kerületben.

Aztán egy búcsúpartin látjuk a barátaival. Azt mondja, szomorúnak kellene lennie, de inkább boldog, mert biztos benne, hogy meglátogatják majd Londonban.

A bulin persze a Brexitre terelődik a beszélgetés, és a vélemények meglehetősen sokszínűek. Egyikük azt mondja, ő szeret Magyarországon élni, szereti az életét, a munkáját, és nem akar változtatni. Egy másik viszont arról beszél, ők is gondolkodnak a határátkelésen, eddig Nagy-Britannia volt az egyik lehetséges célpont, de most lehet, hogy más országot kell kinézniük.

„Aggaszt, hogy egyre több Nagy-Britanniában a gyűlölet-bűncselekmény, de őszintén szólva egész Európában, benne Magyarországon is ez a helyzet” – mondja Zsuzsanna, hozzátéve, hogy nagyon ellentmondásos érzések kavarognak benne a költözés kapcsán.

„Gyönyörű város, imádok itt élni, nehéz itthagyni a barátaim, az anyukám, ugyanakkor a Brexit ellenére nagyon várom, hogy megtegyem a következő lépést egy nemzetközi környezetben” – fejezi be.

Bettina története: „új életet kezdhetek”

A 24 éves Bettina titkárnőként dolgozik, egy vidéki kistelepülésről érkezett Budapestre a barátnőjével és szintén London az úticélja. Egy közvetítőirodán keresztül próbálkozik, ez az utolsó napjainak egyike Budapesten és már alig várja, hogy nekivághasson a kalandnak.

Az egyelőre nem érdekli, milyen munkát kap. Leginkább a szépségiparban helyezkedne el kozmetikusként, vagy fodrászként, de tisztában van vele, hogy ehhez a jelenleginél biztosabb nyelvtudás kell.

„Eleinte aggódtunk, hogy mi lesz, ha Nagy-Britannia kilép az Európai Unióból, de mióta láttuk, hogy a népszavazás óta nem sok minden változott, nem izgulunk annyira. Remélhetőleg nem is lesz nagy változás, kisebb változásokra pedig mindig szükség van” – mondja Bettina.

„A gyűlölet-bűncselekmények nem aggasztanak különösebben, mert ezek bárhol megtörténhetnek, Magyarországon vagy a világ más részén is, szóval emiatt nem izgulok” – teszi hozzá.

Bettina szerint „a magyarok azért mennek Angliába, mert Magyarországon nincs elég munkalehetőség és képtelenek megélni”. Angliában viszont a helyiek (legalábbis az általa olvasottak szerint) nem vállalják el azokat a rosszul fizetett munkákat, amiket a magyarok, és a többi kelet-európai igen: „lehetséges, hogy Angliában olyan jó a munkanélküli segély, hogy sokan nem akarnak dolgozni, csak felveszik a pénzt”.

„Szerintem az lesz a legjobb abban, ha kiköltözöm Angliába, hogy új lehetőségek nyílnak meg előttem. Új barátokat találok, új életet kezdhetek, javul a nyelvtudásom és megismerek egy másik országot” – összegzi várakozásait.

Ármin története: „óvatosabban kell dönteni”

Ármin 20 éves, még tanul, és az a terve, hogy a brit közegészségügyben, az NHS-ben talál valamilyen munkát. Orvos szeretne lenni, de most fontosnak tartja, hogy tapasztalatot szerezzen.

Barátja, Péter már Londonban él és tanul, terveik szerint szeptembertől közösen bérelnek majd (lehetőleg három hálószobás) lakást, esetleg egy harmadik emberrel közösen.

„Sokkolt, amikor meghallottuk a Brexitről szóló népszavazás eredményét, nem gondoltuk volna, hogy ez megtörténhet. Persze először megijedtünk, az első hírek a piacok eséséről szóltak, én különösen aggódtam, hogy mi lesz. De ahogy már több mint egy hónap eltelt a Brexit óta, azt láttam, hogy semmilyen nagyobb változás nincs” - reménykedik.

Ármin mindig is úgy tervezte, hogy a brit egészségügyben próbál majd karriert csinálni, például orvosként – egészen a Brexitig ebben biztos is volt. Most kicsit bizonytalanabb a jövőt illetően, de úgy van vele, hogy megvárja, miként alakulnak a dolgok, abban viszont biztos, hogy a szigetországban akar továbbtanulni, most ez számára a legfontosabb.

Jelenleg elsősorban asszisztensi munkát keres, a terület végül is mindegy, csak az egészségügyben legyen. Tisztában van vele, hogy jellemzően alacsonyabb presztízsű feladatokra számíthat, mint amit a végzettsége lehetővé tenne.

Az a családi vacsoránál azért kiderül, hogy édesanyjának vannak fenntartási fia londoni terveivel kapcsolatban, elsősorban amiatt aggódik, hogy Ármin nem talál majd munkát.

„A Brexit semmilyen értelemben sem jó nekünk, kelet-európaiaknak, nem látszik, mi jó sülhetne ki belőle számunkra. A nyitottság és a választás szabadsága eltűnt, az embernek sokkal óvatosabbnak kell lennie a döntéseivel, mert nem tudhatod, mi történik az Egyesült Királysággal, jó hely marad-e vagy sem” – véli Ármin.

Az összeállítás végén arról beszél, hogy szülővárosa, Budapest, mennyire gyönyörű hely. „Nagyon nehéz itt hagyni, különösen, mert annyira jól ismerem. A jövőm itt sokkal kevésbé lenne fényes, úgy gondolom, az Egyesült Királyságban jobb jövő vár rám a magánéletemben és a karrieremben, a tanulmányaim terén egyaránt. Ezért kell elmennem.”

(A BBC riportjában – aminek a rövidebb változatát itt nézhetitek meg - a három szereplő nem egymás után következett, történetüket én választottam külön a jobb követhetőség kedvéért.)

HÍRMONDÓ

Irány Új-Zéland!

Ha már Brexit: meredeken nőtt az új-zélandi kivándorlás iránt érdeklődő britek száma a népszavazás óta, hiszen összesen 10 647 brit lakos regisztrált az új-zélandi bevándorlási hivatalnál. Az előző év azonos időszakában 4599 volt ez a szám. Miért pont Új-Zéland? Kiderül itt.

Magyarország leszakadóban

Ugyan Magyarország helyzete még egészen jó, de a közelmúltbeli folyamatok azt mutatják, hogy kezd kicsúszni az ország alól a talaj – állapítja meg egy 160 országot átfogó tanulmány, amely három fő tényezőt vizsgált: a gazdaságot, a fenntarthatóságot és a beruházásokat. Magyarország nem szerepelt túl jól, a pontos helyezéseket itt nézheted meg.

A moderálási alapelveket itt találod, amennyiben általad sértőnek tartott kommentet olvasol, kérlek, jelezd emailben a konkrét adatok megjelölésével!

Gyere és csatlakozz hozzánk a Facebook-on!
Ha inkább levelet írnál, elmesélnéd a személyes történeted,
azt a következő címen teheted meg: hataratkeloKUKAChotmail.com

Címkék: Anglia Nagy-Britannia Brexit

A bejegyzés trackback címe:

https://hataratkelo.blog.hu/api/trackback/id/tr2711649810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2016.08.25. 07:13:45

Van egy olyan érzésem, hogy az angolok nem az eu-s szabad munkavállalás miatt léptek ki, hanem amiatt, amit az EU képvisel újabban. Meg nyilvánvalóan már megelégelték a sok nem őshonos parazitát... :)

London, London. Élnek még emberek Angliában máshol? :D

Taxomükke (UK) 2016.08.25. 07:37:15

OMG milyen pofaraesesek lesznek ebbol is...

tanato 2016.08.25. 07:38:35

Brexit:Tegnapelőtt volt itthon egy régi jó barátom,az anyukáját látogatta meg aki nem messze lakik tőlünk. A srác/50 felüli már persze/alattam 3 évvel végzett Szegeden,már vagy 25 éve lakik Angliában,Bristolban egyetemi tanár az orvosin./Már itthon is igen nagy tehetség volt anno./.SZóval ő mesélte hogy még neki is igen sokan beszólogatnak a Brexit után a primitívebb angolok.Szerencsére ő is határozott nem félős és vissza is szokott pofázni nekik,hogy többet tett már le az asztalra 25 év alatt ott mint ők.
Lényeg az hogy ő az egyetem külföldi hallgatók oktatásáért felelős megbízott,és a Brexit miatt megcsappanni látszik a külföldi hallgatók érdeklődése egyrészt,másrészt az új vezetés csökkenteni akarja a külföldi diákokat a Brexitre hivatkozva.Pedig ahogy elmondta nekem akárcsak nálunk ott is az egyetem költségvetésében a külföldi diákok befizetései jelentős összegeket biztosítanak.Nagyon szidta a Brexitet előkészítő és véghezvivő azután lelécelő,angolosan távozó politikusokat.

Golf2 2016.08.25. 08:05:03

A hölgyeket majd felkarolják például Sámuel...

Hari Seldon 2 2016.08.25. 08:15:19

Persze a font visszament (valamennyire). Nincs itt semmi látnivaló. - Egyenlőre. De könnyen lehet, hogy ez most vihar előtt csend.
Majd akkor lesz egy újjabb zuhanás, ha (és amennyiben) HIVATALOSAN is bejelntik a kilépést. Addig persze hogy az angol piac "oldalazik".

Taxomükke (UK) 2016.08.25. 09:52:40

Szoval itt ulok a BA budapesti jaratan, es tunodom, miert gondolja azt a legtobb kifele indulo magyar, hogy Londonon kivul itt nincs elet.
Ez a 24 eves csaj is jon egy falubol vagy kisvarosbol, nem is a szakmajaban akar elhelyezkedni... szerintem lesz resze nemi kultur- es egyeb sokkban.
Mindenesetre sok szerencset mindegyikuknek. Aki itt dolgozni es boldogulni akar, megvan ra minden eselye.

Viki0730 2016.08.25. 10:08:49

Azért tisztelet mindenkinek aki hiányos nyelvtudással vagy annak teljes hiányával indul neki Angliának. Nem tudom, hogy ezek az emberek vagy nagyon bátrak vagy nagyon naívak. Vagy már a 'minden mindegy' kategóriába tartoznak és a mostani helyzetüknél bármi jobb lehet. Azért kíváncsi lennék, hogy amikor NI numbert igényelnek, akkor az interjú vajon hogy zajlik. Ha jól tudom, nem lehet tolmácsot vinni. (Nem a riportban szereplőkre gondolok, a cikk erre nem tért ki, egyedül Bettina történetében volt erről szó.)
Amúgy mi van azzal a hírrel, hogy valahogy megkülönböztetik azokat a bevándorlókat, akik a brexit után érkeztek, azoktól akik már a referendum előtt is kint tartózkodtak? Valami olyasmit hallottam, hogy így akarják megfékezni az esetlegesen várható hullámot akik még a kilépés előtt ki akarnak utazni. Van már erről bármi konkrétum?

Herr Géza 2016.08.25. 10:13:36

Tegyük már helyre egy kicsit a fogalmazást! Asszongya, hogy "már több, mint egy hónap eltelt a Brexit óta...." Nem, a Brexit még nincs sehol, a Brexitre való népszavazás óta telt el aktuálisan két hónap... Aztán máshol is múlt időben szerepel a Brexit, holott jelenleg akár még a jövő idő is kétséges.

Herr Géza 2016.08.25. 10:21:45

@Taxomükke (UK): Szerény véleményem szerint Bettinának a repjegyre is kár költenie.. Egy hónap múlva újra otthon lesz... :))))))

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.08.25. 10:27:34

Tegnap arról volt riport, hogy milyen sok bevándorló akar most állampolgárságért folyamodni a UK-ben, s nagyon felbosszantottam magam, mert elővettek egy bolgár ablakmosót, egy másik, tíz éve ott élő lengyel kétkezi munkást, és egy hölgyet, akinek az irodája kelet-európaiak jogi segítségével, tanácsadásával foglalkozik. S mindegyiknek döcögős volt az angolja. Nem igaz, hogy nem találtak egy orvost, egy tanárt vagy valakit, aki tudna beszélni, s nem azt a benyomást erősítené az angolokban, hogy a bevándorlók nem beszélnek jól angolul...

soad1221 2016.08.25. 10:46:40

@Herr Géza: igen, ez tök érdekes nekem is. Vagy ennyire felületesen szemlélik az eseményeket, hogy ennyi jött le.. ?

de ez a kedvencem:

„A Brexit semmilyen értelemben sem jó nekünk, kelet-európaiaknak, nem látszik, mi jó sülhetne ki belőle számunkra. A nyitottság és a választás szabadsága eltűnt, az embernek sokkal óvatosabbnak kell lennie a döntéseivel, mert nem tudhatod, mi történik az Egyesült Királysággal, jó hely marad-e vagy sem”

olyan aranyos.. :)

Csodabogár 2016.08.25. 10:53:00

Minden jót a próbálkozóknak. De azért kiváncsi lennék, hogy egy 30 éves ujságírónő ugyan mit fog csinálni tökéletes nyelvtudás nélkül, vagy akár azzal is. Persze lehet, hogy jó összeköttetések révén magyar ujságoknak fog tudósítani. Ármin helyében pedig, előbb befejezném a tanulmányaimat, mert így lehet, hogy soha nem lesz orvos belőle.

Viki0730 2016.08.25. 11:00:06

@Taxomükke (UK): Nem mindeki Londonba akar menni. Én például sokkal szívesebben választanám Brighton-t vagy valamelyik közeli tengerparti várost.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.25. 11:29:33

@Viki0730:
En azért elég jól elvagyok itt 5eve nyelvtudás nelkül.
Az NI interjú 5perc volt mert nem értettünk egymást az ügyintézővel.

kmeva 2016.08.25. 11:49:41

Aki nem hallott meg eredeti angolt eleteben, annak lesznek nehezsegei az elejen. Sajat pelda: felsofoku nyelvvizsgaval jottem ki, megis az elso bevasarlaskor a(z akkor meg) minimalis angol tudassal rendelkezo baratom segitett ki, mert nem ertettem semmit az akcentusbol, azt se tudtam, mi az a cashback es hasonlok.
Maig nem ertem, mi ez a London-mania??

Herr Géza 2016.08.25. 12:47:17

@diggerdriver: A hülyéje nem tudott rendesen magyarul se, mi??? :))))))))

London2009 2016.08.25. 12:51:56

@kmeva:Ezt en sem ertem! Lehet, hogy a filmek miatt van, vagy a kulfoldrol hazalatogato Hanta Gyurik beszamoloi miatt el a magyarok fejeben egy hamis kep Londonrol.

Amit meg nem ertek az az, hogy ha jol ertettem egyiknek sincs munkaja. Mindent felszamolnak Mo-on es kikoltoznek… Remelem jo sok penzzel jonnek.

@diggerdriver: Jajj, Digi ez nagyon vicces! Hahaha!

Herr Géza 2016.08.25. 12:54:52

@Viki0730: Régi játék az olyan fővárosterhelt országokban, mint Anglia (de akár M.o. is), hogy:
1. Kisváros=alacsonyabb bérek, alacsonyabb árak, kevesebb munkahely
2. Főváros=magasabb bérek, magasabb árak, több munkalehetőség
Aztán lehet matekozni, hogy személyre szabottan melyik jelent jobb esélyt.
Mondjuk ha speciel bányász vagy, akkor nincs min gondolkozni...:))))))

puhacica 2016.08.25. 12:57:49

en ket dolgot nem ertek:
1. miert faj nektek a "London-mania", mindenki oda megy, ahova akar vagy tud. nem teljesen mindegy?
2. miert kell elore lehuzni oket? vagy osszejon nekik vagy nem, de az o eletuk, az o dontesuk, gondolom, hogy egyikunktol se fognak segitseget kerni.

Herr Géza 2016.08.25. 12:59:58

@Herr Géza: Ja, a kettő közé még beilleszthető a vidéki nagyváros opció is.

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.25. 14:11:57

@Herr Géza:
Nem bazmeg. Leült velem szembe és komótosan könyékig túrkált az orrában. Nem az idén barnult gangeszparti Székely volt.

Mrs. Clayton 2016.08.25. 14:16:44

@kisrumpf: legkozelebb nezz ilyen hirmusorok helyett People just do nothingot, szerdankent a great british bake off utan megy, az legalabb vicces es nem bosszant fel ;-)

Karma17 2016.08.25. 14:17:54

@kisrumpf: A helyzet az, hogy az en angolom is meglehetosen docogos. Hiaba olvasok csaknem kizarolag angolul 15 eve, hiaba nezek filmet/sorozatot angolul 5 eve, egyszeruen beszelni kb. 2.5 eve kezdtem el.

Ebbol egy eve vagyok itt. A szakmai angol mar egeszen ertekelheto, de ha az utcan megszolitanak, nekem el kell gondolkodnom azon, hogyan es mit mondjak. Be tudnad linkelni az adott interjut? Biztos vagyok benne, hogy az en angolom sokkal rosszabb, docogosebb, mint azoke, akik az interjuban beszeltek.

Valamint, szerintem jo esellyel az interjut keszitok nem veletlen valasztottak ezeket az embereket, mert roluk elsore leri, hogy nem itt szulettek. Ha egy kozel anyanyelvi szinten beszelovel keszitenek interjut, akkor meg rajuk fogjak, hogy hazudnak, mert nem is kelet-europai :)

kisrumpf · www.kisrumpf.blogspot.com 2016.08.25. 14:49:08

@Karma17: Itt van.

news.sky.com/story/10550228

Dög média stb. de azért egy értelmiségit berakhattak volna.

(Az uram (sic) szakmai angolja pl. csodás, hosszu conference call-okat bonyolít le, de a napi chitchat még kifog rajta. Igaz, a kutya sem kérdezi a tv-től, haha.

norbigod 2016.08.25. 15:10:57

Félig off, ennél a cikknél ragadom meg az alkalmat, hogy kikérjem a véleményeket (egy ideje már tervezem, hogy írok ide, a blogot már nagyon régóta olvasom). Hasonló cipőben járok, már tervben van az Angliába költözés, bár még nem végleges, csak 90% :). Itthon is albérletben lakom a barátnőmmel és belefásultam ebbe az életbe, hogy nem nagyon tudok félretenni, (hozzáteszem nem élünk rosszul, de azt vallom, hogy nem a kiadásokat kell csökkenteni, hanem a bevételt növelni). Amiből gazdálkodunk: Én CNC-s vagyok, barátnőm egy bankban adminisztrátor. Nekem középfokú nyelvvizsgám van, ami kis csiszolással tényleg középfokú kint is(tehát tudok beszélgetni angolokkal), szakszavak mennek. Barátnőm jelenleg intenzíven jár magántanárhoz, mert ő elég kezdő. Barátnőm kezdetben bármilyen munkát elvállal, én csak CNS-sként szeretnék elhelyezkedni, nem szeretném lejjebb adni. A cél lehetőleg Birmingham környéke, tesóm is ott lakik már a családjával. Mit gondoltok, van esélyünk megragadni kint/ez alatt azt értem, hogy jó életet érni, nem csak szobát bérelni stb. de tudjátok ti, mi a normális élet :)/? Várom az építőjellegű válaszokat. :) Üdv.

kmeva 2016.08.25. 15:11:03

@puhacica: en kettonel sokkal tobb dolgot nem ertek, ezek kozul az egyik, amelyet itt megemlitettem. Es nem faj, csak furcsanak tartom,h mas lehetoseg nagyon sok esetben fel sem merul.

montroyal ( CAN qc) 2016.08.25. 15:49:49

ujsagiro , titkarno .. tanulo - asszistens

huha Péter veszélybe a csomagolo , dobozrakodoi allasod ...van még az a 90 pondos szoba ...:-)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.08.25. 16:09:16

@diggerdriver: Hat nem veszed eszre hogy miattad megy el mindenki...????....az ilyen beszólásaid miatt...
Hogy tudsz te a tükörbe nézni...
Fenntartod a kis csapatodat...a szerkesztőséget... Mindenkit meghülyítesz...
Mar tanulni sem akarnak az emberek...
Mindenki árokaso ...ja nem markolos...akar lenni...
Szép kis példakép vagy...
Viccelek...:))))

Főgebra 2016.08.25. 18:37:19

Új hír:
Egy lobbicsoport rendkívüli módon szorgalmazza, hogy azok a személyek, akik már 6 éve az NHS-nél dolgoznak, kapjanak soron kívül brit állampolgárságot!

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.08.25. 19:08:07

@fhdgy: Ez igy ebben a formában nem igaz...
Regen szoltam hozzá...
Amig nalamnal okosabbak ,,vitatkkzanak,, addig minek szóljak bele...
:)))

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.25. 21:07:56

@Vityo641(AT):
Mi van előbújtál a grazi rókalyukból?
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Mrs. Clayton 2016.08.25. 22:16:29

@kisrumpf: majd belenezek jonak tunik, mi a dragons dent nezzuk vasarnaponkent :-)

vityo az Istenkiraly · http://viktor-kalandor.blogspot.co.at/ 2016.08.25. 22:21:11

@diggerdriver: Ja..ja...hianyoztam???...
Mikor akarsz mar végre enni egy jót... ????..... :)))))

puhacica 2016.08.25. 23:06:44

@norbigod: en csak magunkrol tudok irni, hogy mi hogy boldogulunk, aztan nektek kell donteni, hogy mi fer bele. szoval: 30-as par vagyunk Londonban, garzont berlunk, en a minimalbernel kicsivel tobbet keresek, az uram ugy a masfelszereset. nem a szakmankban dolgozunk. kenyelmesen kijovunk ketten (+ 1 macska), evente 1x latogatunk haza es 1x megyunk kulfoldre nyaralni. most csereltuk le az elso autonkat, amit tavaly vettunk, ha idonk engedi, kirandulunk itt Angliaban is, szoval mi jol erezzuk magunkat. sporolni nem nagyon tudtunk eddig, amit felrerakunk, altalaban elmegy valami nagyobb "projektre", de mivel masfel evvel ezelott ugy jottunk, hogy a nullarol kezdtunk mindent, ez nem egy nagy meglepetes. hat ez van, mi nem bantuk meg, nem is tervezunk visszakoltozni, de hangsulyozom, hogy ezek mi vagyunk. :)

diggerdriver · http://diggerdriver.blog.hu 2016.08.25. 23:14:14

@Vityo641(AT):
Én mindig megtalálom hol lehet jót enni de azért beleharapnék a csülködbe.
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

gabuschka 2016.08.25. 23:14:17

@norbigod: Hajra probaljatok meg! Szerintem jo eselyetek van, foleg, hogy beszelsz angolul. Csak legyetek turelmesek magatokkal szemben. Nem mindig jon ossze minden egyszerre, de nem szabad feladni. Ha esetleg a munka vagy a szallas nem olyan elsore mint amit elkepzeltetek, azert ne adjatok fel, hajtani kell a jobb fele.

pappito · http://pappito.com 2016.08.26. 01:30:14

@norbigod: inkább idegeneket kérdezel meg, mint a tesódat aki már ott van?

norbigod 2016.08.26. 07:33:16

@pappito: Jó a kérdés:), de azért nem, mert neki igazából nincs rálátása az "átlagos" munkákra és munkaszerzésre. Ő kutató az egyetemen, meghívásos munkára ment Angliába, így más tapasztalata nincs.

norbigod 2016.08.26. 14:12:07

@puhacica: @gabuschka: Köszönöm a biztató válaszokat :)

M. Péter 2016.08.27. 16:05:27

@Főgebra: Ha valaki már 6 éve ott dolgozik, akkor amúgy is kérhet brit állampolgársagot.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.08.27. 23:20:07

@Viki0730: Rosszul tudod. Lehet tolmacsot vinni NI interjura. Amugymeg en is alapfokkal jottem, alig beszeltem angolul, most meg a 33 oldalas allampolgarsagi kervenyt en toltottem ki, gyereknek az utleveligenylot, es 7 eve dolgozok szoftverfejlesztokent kinn ( illetve most mentor is vagyok apprentice programban). Lehet nem felsofokon beszelek, de nem is kell.

Lehet az en esetem egyedi ( NI interjuhoz azert nekem nem kellett tolmacs), de letezik ilyen is.
Amugy egyelore meg nincs semmi arrol, hogy hogyan , mikor es milyen megkulonboztetes lesz.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.08.27. 23:20:57

@M. Péter: Csak az fizetos. :) Ha mindent osszeadsz kb 1500-bol jon ki fejenkent.

tildy[UK] · http://tildy.blog.hu 2016.08.27. 23:24:00

@London2009: Pontosan ugyanezt csinaltuk mi is. Bizni kell az embernek magaban, ott kell lennie a tudasnak is meg kell eleg toke elindulni. Ennyi. Azt szokasom mondani, hogy szakmai tapasztalat, nyelvtudas, penz harmasbol jo ha legalabb ketto ott van.

Vadalmaaaaa 2017.05.27. 10:12:43

En nem tudom mit kell lovagolni annyit az angolon, vilag legkonnyebb nyelve ,konnyeden elsajatithato anyanyelvi szinten Magyarorszagrol is. En felsofoku nyelvizsgat tettem 18 evesen es soha semmi problemam nem volt UK- ban.

Ha az angollal igy szenvedtek a franciaba szimplan belehülyülnétek:)

Legyél te is országfelelős!

Ahol már ott vagyunk: Ausztria, Ausztrália, Belgium, Brazília, Brunei, Ciprus, Chile, Csehország, Dánia, Egyesült Államok, Franciaország, Hollandia, India, Izland, Izrael, Japán, Kambodzsa, Kanada, Kanári-szigetek, Málta, Mexikó, Nagy-Britannia, Németország, Norvégia, Olaszország, Omán, Spanyolország, Srí Lanka, Svájc, Svédország, Szingapúr, Törökország és Új-Zéland.

Jelentkezni (valamint az országfelelősökkel a kapcsolatot felvenni) a hataratkeloKUKAChotmail.com címen lehet.

süti beállítások módosítása